Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Drommen Drommelse Drones verwoesten Internationale Rechtsorde


Een explosieve groei van drones wereldwijd. Meer dan 75 landen beschikken inmiddels over UAV’s (unmanned aerial vehicles), waaronder Nederland. De VS als trendsetter en ruime koploper qua aantallen en inzet laat zien met welke dramatische gevolgen. De “War on Terror” is verworden tot een ‘war of terror’. Inclusief een nieuwe wapenwedloop. Hoog tijd voor een herbezinning.

Drones
Een verzamelnaam voor een breed scala van onbemande vliegtuigen. Van groot tot klein. Bewapend en onbewapend. Aangestuurd vanuit een commandocentrum waar dan ook ter wereld. Waar militairen (en zelfs burgers) achter schermen op veilige afstand gewapend met joysticks en videobeelden verkenningsvluchten doelgerichte aanvalsacties uitvoeren. Oorspronkelijk bedacht om minder risico te lopen voor de eigen piloten. Inmiddels wereldwijd ingezet. Met name door de Verenigde Staten.

Inzet drones door de Verenigde Staten
Laat ik me hier beperken hier tot die landen waar Amerika niet officieel in staat van oorlog mee verkeerd. Buiten die landen wordt de inzet van drones geleid door de machtige arm van de CIA. Buiten het zicht van elke democratische controle om. Zonder toestemming van de lokale overheid. Ze weten er wel raad mee zo blijkt.

Pakistan. Veruit de grootste intensiteit, inclusief dodental. Honderden aanvalsmissies. Ruim over de 3500 doden inmiddels. Zonder toestemming van de overheid worden met name in Noord Pakistan (‘tribal areas’) vermeende  ‘Al Qaida’ nesten uitgeroeid. Veel burgerdoden. Wat weer wordt ontkend door Amerika. Hun vluchten zouden gelimiteerd zijn tot “targeted killngs” met “surgical precision”.

Jemen. Nieuw speerpunt. Aantal aanvallen is sterk toegenomen de laatste maanden. Onduidelijk in hoeverre de overheid (voor zover die nog iets te vertellen heeft daar) daar toestemming voor heeft gegeven. De VS voert haar eigen oorlog daar.

Voor andere landen beperk ik me tot een enkele referentie naar recent gerapporteerde missies: Somalië, Mali , Libië , Iran , Syrië en Irak. De lijst zal ongetwijfeld nog veel langer zijn.

Schendingen internationaal recht
Had de UN de aanvallen al veroordeeld, recent is het rapport Living under Drones verschenen. Opgesteld door de universiteit van Stanford en NYU. Conclusies liegen er niet om. De aanbevelingen ook niet.

Het luchtruim van een soeverein land wordt geschonden. Zitten ze niet mee. Omgekeerd zou het onmiddellijk als een ‘act of war’ gezien worden.

Amerika houdt er wel een heel merkwaardige eigen definitie op na voor “vijandige strijders”. Ze stellen dat de burgerdoden bij hun aanvallen minder dan 2% zouden zijn. Een regelrechte leugen. In realiteit blijken dat er ruim 30% te zijn. Nog zeer geflatteerd overigens. Elke man in de leeftijd dat deze nog soldaat kan zijn, wordt geacht een strijder te zijn, tenzij (na zijn dood!) onomstotelijk wordt bewezen dat hij geen strijder is. Kortom: je neemt ze niet gevangen (Guantanamo?!) en geeft ze een eerlijk proces maar je executeert ze al bij voorbaat! Dat is een regelrechte oorlogsmisdaad.

Pre-emptive strike. Nota bene een internationale rechtsorde die door Amerika zelf is geïnitieerd 175 jaar geleden (Caroline Case) en slechts is toegestaan onder zeer strikte voorwaarden, maar nu dagelijks door hun aan de laars wordt gelapt.

Staatsterreur: 24 uur per dag zwermen drommen drones boven je hoofd. Onbekend wanneer en waar wordt toegeslagen. Dat traumatiseert en intimideert hele bevolkingsgroepen.

De claim van Amerika over hun drone strategie: “a surgically precise and effective tool that makes the U.S. safer,” wordt genadeloos onderuitgehaald: “..evidence suggests that US strikes have facilitated recruitment to violent non-state armed groups, and motivated further violent attacks”. Contraproductief dus. Het anti-Amerika sentiment is nog nooit zo hoog geweest.

Waarbij ook zeer terecht op wordt gewezen is de levensgevaarlijke precedentwerking die hier van uit gaat.  “US practices may also facilitate recourse to lethal force around the globe by establishing dangerous precedents for other governments”. Daar kan je dus op wachten.

Nederland
In het kader van de hervormingen (!?) bij defensie heeft Nederland al 4 Predators besteld. Met een optie voor nog eens 4. En van Bommel (SP) stelt kritische kamervragen aan Rosenthal naar aanleiding van het “Living under Drones” rapport. Met als slotvraag of hij bij zijn Amerikaanse collega’s zou willen aandringen op een moratorium op de aanvallen in Pakistan..

De wapenwedloop
In München rolt in 2017 de laatste Eurofighter van de lopende band. Europa gaat ook zwermen drones produceren. De markt vraagt er om. Het precedent is al geschapen. De wereld is gek geworden.

252 Reacties op “Drommen Drommelse Drones verwoesten Internationale Rechtsorde

 1. ton de gruijter 11 oktober 2012 om 17:07

  de natte drone van iedere machtswellusteling.

 2. Aad Verbaast 11 oktober 2012 om 17:19

  @ton: inmiddels wel duidelijk dat je daar blind op kunt varen.

 3. King Billy 11 oktober 2012 om 17:57

  Drommels, 27 links. Tegen de tijd dat de ambetaneren van Rosenthal dit hebben doorgevorst, heeft Hillen inmiddels een dealtje met de Mazière gesloten om samen die dingen te kopen inplaats van JSF’s en nieuwe Eurofighters als hun bijdrage aan de bezuinigingen.

 4. antoinetteduijsters 11 oktober 2012 om 18:01

  Straks is niemand meer veilig, tuig is het, die met deze dingen werken.

 5. dickblogt 11 oktober 2012 om 18:04

  Dat zeg ik, tuig. Wapentuig!

 6. Aad Verbaast 11 oktober 2012 om 18:06

  @King Billy: ik zet ze graag aan het werk. Zou hoog tijd worden. In plaats van het miljarden verslindende JSF project moet Nederland eens met de VOC mentaliteit een deal proberen te maken om de Eurofighter die Duitsland wil afbestellen voor een prikkie over te kopen. Duitsland kan niet wachten op een eigen dronevloot. Ze leasen de Heron nu van Israël!
  http://www.zeit.de/politik/deutschland/2012-08/bundeswehr-bewaffnete-drohnen

  http://en.wikipedia.org/wiki/IAI_Heron : Duitsland is niet de enige zo blijkt. Succesnummer!

 7. Aad Verbaast 11 oktober 2012 om 18:08

  @Antionette: nog even en ze zoemen boven Limburg..

  @Dickblogt: af- en opgetuigd. Ze komen er aan!

 8. Bart 11 oktober 2012 om 18:22

  Mijn kater Knorretje plukte, in zijn jongere jaren, met achteloos gemak vleermuizen (!) uit de lucht, ’s avonds laat op warme zomeravonden.
  Zó met het blote klauwtje, het onderscheppen van zo’n drone moet toch ook een fluitje van een cent voor hem zijn.

 9. King Billy 11 oktober 2012 om 18:29

  De Israelische Herons zijn veredelde alu-buizen met een 32PK Wankelmotortje, nog geen 150km/u voor uitsluitend observatie doeleinden. Duitse politie vliegt al proef met die dingen. Die kun je met een laserpen uit de lucht halen.
  Het grote, bewapende werk moet nog komen. Om die Herons te beschermen o.a…..

 10. Aad Verbaast 11 oktober 2012 om 18:36

  @Bart: je raakt precies een belangrijk punt. De drones zijn op zich kwetsbaar. Kwetsbaarder dan fighterjets. Maar ja er zit geen piloot in.. Dus als ze als ze neergehaald worden is er geen ‘man overboord’..
  Verlaagd wel drempel ze wijdverbreid in te zetten. Dat zie je dan ook.

 11. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 11 oktober 2012 om 19:10

  Het is iets ‘nieuws’ dus er wordt letterlijk mee gespeeld.
  Als wapen is het leuk maar superduur en niet zo accuraat.
  Een GPS bom is veel preciezer, kan op 60km van doel worden afgeworpen en is tot op 1,5 meter accuraat.

  NL zal ze wel kopen; die kopen alle verouderde rotzooi van USA, zolang we nog in NATO zitten; kruisraketten, JSF project, en nu dan drones.

  Het schijnt dat ze in den Haag wel errug bang zijn voor de alliantie van liechtenstein met Andorra….

  P.s.: Je zou een paar drones naar Maarsen kunne sturen; is toch maar een vuilnisbelt…

 12. Ragfijn 11 oktober 2012 om 20:10

  Three, two, one, impact. Boem! Exellent job.

  Hoogste tijd hier toch eens te schrijven hoe indrukwekkend ik je blogs vind!
  Groet van Ragfijn

 13. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 11 oktober 2012 om 20:41

  in feite is het wapentechnisch natuurlijk een achtelijk ding.
  Ze werden soms van 60km afstand gelanceerd.
  Raketje aanzienlijk goedkoper, en die zullen onderhand ook wel met gps zijn uitgerust.
  Het enige wat zo’n drone extra kan is als hij camera’s heeft nog wat beelden opsturen….voor de rest geldverspilling…dus zal die wel door de hagenese idioten worden gekocht.
  Maar kijk, als ze populair worden…..FOKKER!!!!!!!!!!!werk!!!!

 14. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 11 oktober 2012 om 20:41

  Maar niet stiekum in Enschede opslaan hoor!!!

 15. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 11 oktober 2012 om 20:44

  Nu het toch over wapens gaat: de Linkschen hebben een one track mind.kerncentrales vinden gevaarlijk; maar dat we atoom /chemische.biologische wapens hebben in NL, die te oud zijn om betrouwbaar te zijn, daar denkt niemand over….

 16. Johan 11 oktober 2012 om 21:20

  Als die drones nu eens technisch zo superieur zouden zijn als beweerd, zou ik er geen moeite mee hebben. Maar zou is niet zijn.

 17. King Billy 11 oktober 2012 om 21:47

  ‘Rent-a-Drone’ inmiddels ook mogelijk:
  “leased tactical options like Boeing’s ScanEagles and Aeronautics DS’ Aerostars have carved out their own niche. These days, rent-a-UAV services even include high-end MALE (Medium Altitude Long Endurance) options like IAI’s Heron UAVs.”
  http://www.defenseindustrydaily.com/Apres-Harfang-Frances-Next-High-End-UAV-06451/#more-6451

 18. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 11 oktober 2012 om 21:49

  Zijn ze niet.Is speelgoed.Er zijn betere wapens, GPS bommen, GPS gestuurde raketjes; precisie artillerie, helicopter en grondtroepen.
  Een drone kost 1,5 millioen$….

 19. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 11 oktober 2012 om 21:50

  Daarnaast: olitiek is goedkoper.Stammengebied; meedere stammen, meestal elkaar vijandig.Betaal een stam om….

 20. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 11 oktober 2012 om 21:52

  huurlingen zijn ook goedkoper…
  Mijn buurmeissie is ook te huur….
  jong, heet en niet duur…

 21. King Billy 11 oktober 2012 om 22:26

  LOL ! Vredesverliezen?
  CIA drone gekaapt door de Iraniers. Vermakelijk.
  „An Iranian toy company sent a toy version of a drone to the U.S. President Obama via the Swiss embassy in January 2012, in what the toy makers characterized as fulfilling the U.S. wish to have the drone returned”.
  Naief gedraai van jewelste door de Amerikanen. Dick Cheney had het zó willen oplossen:
  “Former U.S. Vice President Dick Cheney criticised Obama’s decisions on the drone, saying that, after the aircraft went down, the president should have ordered an airstrike within Iran: “The right response to that would have been to go in immediately after it had gone down and destroy it. You can do that from the air … and, in effect, make it impossible for them to benefit from having captured that drone.” Instead, “he asked nicely for them to return it, and they aren’t going to”.
  Veelzeggend.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Iran%E2%80%93U.S._RQ-170_incident#cite_note-26

 22. King Billy 11 oktober 2012 om 22:55

  @Kleet. Modern wapentuig, waaronder drones, navigeren niet op GPS. Da’s eenvoudig te be-invloeden. Krijg je het ding subiet retour gestuurd door de vijand. Tenminste, als het een vliegende bom is. Een spydrone, zoals in Iran, uiteraard niet. Daarom was het best wel een kunststukje wat Iran flikte.

  Die dingen navigeren autonoom op INS. Inertial Navigational Systems. Hooguit GPS als backup, control en voor de laatste meters bij het doel.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Inertial_navigation_system

 23. King Billy 11 oktober 2012 om 23:40

  http://www.businessweek.com/articles/2012-10-11/drones-the-morality-of-war-from-the-sky#r=hpf-s
  “Long term, the effects of this campaign—making it so much easier for presidents to kill people, making the U.S. open to blowback from countries that feel they’re entitled to fly drones over U.S. territory—are not understood. And that’s because the president refuses to talk straight about his war, and neither the American people nor their representatives in Congress seem interested in knowing the complicated truth.”

 24. blutch1 12 oktober 2012 om 00:38

  Wat zou het kleinste wapen zijn waarmee je een drone uit de lucht kan halen? Nieuwe Olympische sport misschien?

 25. Aad Verbaast 12 oktober 2012 om 01:08

  @Ragfijn: dank, en groet terug.

  @Kleet: 20:41: er zitten toch wel twee belangrijke verschillen tussen je “raketje” en drones.
  Drones keren terug naar de basis. En (gewapende) drones zijn flexibeler in het uitschakelen van zich bewegende groepen, dan bijvoorbeeld een cruise missile. Die laatste doen het wel lekker als je een gebouw wilt opblazen (met of zonder mensen erin).

 26. Aad Verbaast 12 oktober 2012 om 01:35

  @King Billy: == rent a drone == leasen is ook een soort van huur toch? De industrie is flexibel!
  Als ze de hangars maar volstouwen. Inclusief de bemanning. Ook te huur?

  22:26: LOL.. Indrukwekkend dat je zelfs door de notes onder wiki aan het bladeren bent 🙂
  Natuurlijk weten we niet het hele verhaal hoe het precies gebeurd is. Feit is wel dat dat ding ongeschonden op de grond is gekomen.
  In Afghanistan zijn er al meer dan 30 (combat drones) neergestort, of neergeschoten. Dat wordt er niet bijverteld.

  Ook een kunststukje trouwens: de bandbreedte die voor deze dingen nodig is:
  == They’re also bandwidth hogs: a single Global Hawk drone requires 500 megabytes per second worth of bandwidth, the report finds, which is “500 percent of the total bandwidth of the entire U.S. military used during the 1991 Gulf War.” ==
  Bron: http://www.wired.com/dangerroom/2012/01/drone-report/
  Ook weer een extra bron van de wapenwedloop op het gebied van de cyberwar. Hoe krijg ik (per drone) 500mb/s schoon door de ‘ether’.. Of v.v. hoe zorg ik dat dat niet gaat lukken.

  23:40: precies de precedent werking waar ik naar verwees.
  Verder uit het stuk: == The president’s drone fleet is responsible for the deaths of many terrorists who would otherwise be alive today, plotting to kill Americans. == Dat is iets wat de de regering de buitenwacht graag wil doen geloven. Het rapport komt tot andere conclusies. Zij schatten het aantal “high-level killings” op maximum 2%
  Met daarbij na elke aanslag/inslag meer nieuwe potentiële terroristen dan er theoretisch zouden zijn gedood. Contraproductief dus. Schieten in de eigen voet..

 27. Aad Verbaast 12 oktober 2012 om 01:38

  @Blutch1: wat dacht je hier van:
  http://www.wired.com/dangerroom/2011/10/virus-hits-drone-fleet/
  Beetje handige knutselaar kan ze straks allemaal op Schiphol laten landen..

 28. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 12 oktober 2012 om 05:45

  Pijl en boog? Katapult wellicht?
  Kruisraket is veel te lomp en te zwaar 1500kg
  Theoretisch kunne drones terugkomen….

 29. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 12 oktober 2012 om 07:40

  @Blutch Als ze laag vliegen en langszaam zijn, een doodgewoon geweer.
  Het is in feite heruitvinding vlieguigje.
  Een klein sportvliegtuig is een heel stuk goedkoper…gaat om lage vlieghoogte (radar vrij)maar door maat en zo ook weinig draagvermogen

 30. King Billy 12 oktober 2012 om 08:13

  Postmoderne Batman’s everywhere:
  Een ‘policy’ document van de USAF (2009-2047). Hetzelfde tijdpad dat ook door het Nederlandse MvD voor de JSF wordt gebruikt. Doelstelling 3 is een oppepper voor de Amerikaanse economie.
  GOALS:
  1. Deliver increased capabilities with reduced acquisition cycle times.
  2. Reduce cost structure and measure outcome-based performance.
  3. Drive strategic decisions that create the most value for customers and stakeholders.
  4. Reinforce credibility with DoD and other services.

  Kortom, een soort script voor moderne Batmans.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Batman

 31. Jan Bouma 12 oktober 2012 om 08:16

  Wat betreft het gebruik en de inzet van “drones”. Hier laat zich wreken de onmacht van de VN. Men denke ook aan Syrië/Rusland/Turkije.

  Ondanks veroordelingen gaan steeds meer individuele landen er toe over om eigenmachtig “hun oorlogje” te voeren. Met 192 naties op de wereld is deze ontwikkeling uiteraard desastreus. Er valt nog veel meer over op te merken maar ik acht wederom een pleidooi voor de instelling van een wereldraad met effectieve bevoegdheden in dit tijdperk een noodzaak.

 32. pukjeklaas 12 oktober 2012 om 09:07

  Welke internationale rechtsorde ?
  Het enige recht wat ik zie is het recht van de sterkste, het is nooit andere geweest, en zal volgens mij ook nooit anders worden.
  Hezbollah heeft nu bekend gemaakt een Iraanse drone tot bijna bij de Israelische atoombomfabriek Dimona te hebben laten vliegen.
  Toen Peres het atoombomprogramma begon waarschuwden verstandige joden, die bestaan echt, dat het alleen een kwestie van tijd zou zijn voor een ander land in de buurt ook atoombommen zou hebben.
  Voor drones geldt hetzelfde.
  Benieuwd wanneer de eerste boven het Witte Huis vliegt.
  Je kunt ze vanaf elk schip lanceren, ook van onderzeeërs.

 33. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 12 oktober 2012 om 09:10

  en de kleinere kan je vervoeren in delen en met twee man op een fiets wegbrengen.Of die veel springstof kunnen dragen?

 34. Aad Verbaast 12 oktober 2012 om 09:33

  @King Billy: tjonge, wat een document. Valt nog mee dat er niet meteen een zelfbouwpakket met alle tekeningen bij geleverd worden. Daar is over nagdacht!

  http://www.nytimes.com/2012/10/12/world/middleeast/hassan-nasrallah-says-hezbollah-flew-iranian-designed-drone-into-israel.html
  “It is our right to send other drones whenever we want,” Mr. Nasrallah said, noting that Israel frequently violated Lebanese airspace.
  Tja, dat bedoel ik met de verwoestende werking tav het internationaal recht. Als Amerika consequent laat zien dat ze daar schijt aan hebben, moet je niet raar staan te kijken dat anderen dat ook als excuus gaan zien en het zelfs las “our right” gaan zien.
  Niet alleen Amerika natuurlijk. Hier een artikel over drones vanuit Israël die over Libanon vliegen:
  http://www.presstv.ir/detail/2012/09/29/264189/israeli-drone-violates-lebanon-airspace/
  == Israel violates Lebanon’s airspace on an almost daily basis, claiming the flights serve surveillance purposes. ==

 35. Motek from Space 12 oktober 2012 om 09:33

  Flitsgedachte: afgekeken van de aboriginal ? (boemerang-gedachte) Min of meer met dezelfde doelstelling; doden.

 36. Aad Verbaast 12 oktober 2012 om 09:42

  @Putjeklaas: zie de reactie die ik net achterliet hierboven aan King Billy over de Hezbollah drone.
  Hypocriet natuurlijk dat Israël hoog van de toren blaast over een schending van hun luchtruim, als ze dagelijks dergelijke missies uitvoeren over Libanon. Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten is het aloude spreekwoord. Met gevaarlijke consequenties zoals ik al schreef.
  Blijft allemaal onrecht!

 37. Aad Verbaast 12 oktober 2012 om 09:48

  @Jan: inderdaad de onmacht van de VN, die zoals ik al eerder in een blog betoogd, veroorzaakt door er bewust in geslopen weeffout door ineens wel een select groepje landen een vetorecht te geven. Dat was bij de oprichting niet het geval. Maakt de VN vrijwel vleugellam als het er echt op aan komt.

  @Motek: de meeste drones zijn overigens boemerangs met enkel ogen om eerst even te spieken waar het ‘loslopend wild’ zich bevindt.
  Maar de vergelijking is wel goed getroffen: van een boemerang-effect is hier zeker sprake!

 38. Jan Bouma 12 oktober 2012 om 11:18

  @Aad…9:48…Uiteraard helemaal mee eens.

  De gevolgtrekking dan wel de conclusies.

  Indien uit blogs, zoals deze, en in z’n algemeenheid “de social media”, blijkt dat wij als wereldburgers onze egotrippende en liegende politici TEN ONRECHTE blijven gedogen wordt het onderhand wel eens tijd dat we ze van hun pluche stoelen schoppen. De social media worden (mede) verantwoordelijk geacht voor de omwenteling in Noord-Afrika. Alles tengevolge van het feit dat de dictators zich hebben vergist in de vermeende handhaving van hun uitbuitende dictatuur in relatie met de macht van de social media.

  Waarom gebeurt dat dan nog niet op wereldschaal? Dit is geen retorische vraag.

 39. Appelvrouw 12 oktober 2012 om 11:23

  Je vertelt het to the point, duidelijk overzicht van waar ik het toch een beetje koud van krijg.

 40. Aad Verbaast 12 oktober 2012 om 11:32

  @Jan: om daar mee even op te reageren met het nieuws heet van de naald: de Europese Unie krijgt de Nobelprijs voor de Vrede! Zo vreemd kan het lopen in deze wereld!
  http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/peace/laureates/2012/press.html

  Wat overigens razendsnel een “Speld” reactie opleverde:
  http://www.speld.nl/2012/10/12/grieken-en-spanjaarden-massaal-de-straat-op-om-nobelprijs-voor-de-vredete-vieren/

  Ach, 4 jaar geleden kreeg Obama die prijs nog uitgereikt..
  Om dan maar weer een brug te slaan naar deze blog: moet je kijken hoe hij daar mee om blijkt te gaan..

  Vrede blijkt een begrip te zijn wat behoorlijk aan inflatie onderhevig is. Ook daar hebben de MSM nog geen vat op kunnen krijgen.

 41. Aad Verbaast 12 oktober 2012 om 11:33

  @Appelvrouw: dank. Precies de bedoeling van dit blog. Niet dat wij eenvoudige burgers hier veel aan kunnen doen. Maar wel goed om er in te duiken en bewust te zijn wat er ons allemaal (letterlijk en figuurlijk) boven het hoofd hangt..

 42. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 12 oktober 2012 om 11:35

  Er zijn ook al op=afstand-bestuurbare-speelgoed-helicoptertjes, die uuuuuuuuren in de lucht kunnen blijven en 2kg bagage kunnen dragen…

  On subject: er is nietsnieuws.
  hebben we eerst de moffen gehad met V1 en V2, kregen we de maffe ami’s met 1500kg zware kruisraketten–welwillend opgekocht tegen 100 maal de waarde door ruttekut- en dan nu drones.
  Nieuws/ nee.
  ander gebruik op zijn best en veel te duur.
  Als je nou gewoon een klein model sportvliegtuig neemt–allez, een ultra light dan maar; die voorziet van wat software en camera’s heb je voor de prijs van een drone 1000 vliegende camera’s en bommengooiers.

 43. King Billy 12 oktober 2012 om 11:37

  AWACS ook vervangen door drones?
  Onderstaande link geeft een inkijkje wat al zo op de verlanglijstjes staat. Ontbreekt er nog maar aan dat op Mars een stofje wordt gevonden dat alles overbodig maakt. Kunnen ze dáár de boel onder elkaar uitvechten.
  http://www.uasvision.com/2011/05/31/uas-to-replace-awacs-in-dod-air-force-strategy/

  Leeft het comité voor de Nobelprijs ook op Mars door de Nobelprijs voor de Vrede toe te kennen aan de Brusselse en Frankfurtse een dépendance’s van de internationale financiele markten?

 44. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 12 oktober 2012 om 11:41

  Ze overwegen ook Stalin de vredes prijs postume toe te kennen,,,,

 45. Aad Verbaast 12 oktober 2012 om 11:42

  @King Billy: kan je allemaal op wachten natuurlijk. Niet alleen de AWACS (kan ik me iets bij voorstellen trouwens..) maar ook UAS die met kernwapens zijn uitgerust lees ik, en de opvolger van de JSF. manned or unmanned.. Stroomversnellingen!

  Nobel prijs: zou de oorlog ten burele in Brussel al zijn uitgebroken wie de prijs in ontvangst mag nemen?

 46. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 12 oktober 2012 om 11:45

  en darna komt de familie van maxim aan de beurt….
  en krijgt zij wellicht een gesubsidieerde beurt…en een medaille…of een droontje?

 47. King Billy 12 oktober 2012 om 12:15

  @Aad Verbaast. =zou de oorlog ten burele in Brussel al zijn uitgebroken wie de prijs in ontvangst mag nemen?=
  Assange uiteraard. Als onderdaan van de Commonwealth waarmee de EU goede en peperduurzame internationale betrekkingen onderhoudt, met Queen Elisabeth uit een EU-lidstaat aan het hoofd.
  Schulz lukt niet. Dan hebben we oorlog met de Grieken. Niet wéér een Duitser.

 48. King Billy 12 oktober 2012 om 12:35

  Van Rompuy is er ook als de kippen bij: Alsof de EGKS, de EG, de EEG, de EMU, de EU een nieuwe Europese oorlogen hebben voorkomen. Een drogreden.

  Klik om toegang te krijgen tot 132807.pdf

 49. Aad Verbaast 12 oktober 2012 om 12:38

  @King Billy: in Griekenland en Spanje gaan ze massaal de straat op om dit heuglijke nieuws te vieren!
  Dit zegt Barosso (die wel zin heeft in een reisje naar Stockholm) er van:
  http://europa.eu/rapid/press-release_SPEECH-12-724_en.htm

  N.B. Het begint er meer en meer op te lijken dat de Nobelprijs voor de Vrede meer een aanmoedigingsprijs is..

 50. King Billy 12 oktober 2012 om 12:53

  Barroso in zijn persbericht:
  “Through its transformative power, the European Union was able, starting from six countries to reunite almost all the European continent.”
  ‘Reunite????”…… Sinds Karel de Grote of zo?
  http://europa.eu/rapid/press-release_SPEECH-12-724_en.htm

 51. Jan Bouma 12 oktober 2012 om 12:55

  Ter tempering van die Europese Feestvreugde dient men te beseffen dat de totale EU-bevolking slechts ca. 7% omvat van de wereldbevolking van ca. 7 miljard. Dat vervolgens nog steeds de oude ideeën prevaleren, waarbij de Euro, als munt, in competitie wordt gebracht met de rest van de wereldbevolking/munten, is een farce.

  Een waardeloze triomf van de EU dus om de “wereldprijs voor de Vrede” als Nobelprijs in de wacht te slepen. Het enige feit dat ze die “prijs” krijgen is gelegen in de omstandigheid dat er wereldwijd geen tegenstanders van belang meer zijn… en ja, lig je als een ouwe dweil al op de vloer, dan is je “bedreiging” ook nul komma nul…

  Wat een zooitje. En waar die social media ter correctie al niet goed genoeg voor zijn! 🙂

  Ik ga nog wat anders doen…

 52. Aad Verbaast 12 oktober 2012 om 13:17

  @King Billy: ook wel weer bijzonder: de link die je gaf 12:35 is een gezamenlijk statement van van Rompuy en Barosso..
  Die op hetzelfde moment ongeveer ook zijn eigen bericht de wereld instuurt..
  Beiden overenthousiast natuurlijk:
  == This Nobel Peace Prize shows that in these difficult times the European Union remains an
  inspiration for leaders and citizens all over the world.==
  “Inspiration for leaders and citizens all over the world..” Je moet maar durven. Let ook even op de volgorde. Eerst de leaders, dan de citizens.. 🙄

  Ik schreef hierboven dat in Brussel de oorlog al was uitgebroken wie de prijs gaat ophalen.
  Ziehier het volgende bericht: http://www.nu.nl/politiek/2932330/nobelprijs-ophalen-kan-lastig-worden.html

 53. Aad Verbaast 12 oktober 2012 om 13:19

  @Jan: ze konden op de aardbol echt niet meer iemand anders vinden om deze aanmoedigingsprijs weg te geven. Dan maar de abstractie induiken. Past wel bij vrede. Is ook abstract…

 54. king billy 12 oktober 2012 om 14:15

  Is er één ongekozen EU politicus, die deze zorgvuldig geregisseerde toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede inmiddels heeft opgedragen aan de EU burgers, ‘die de prijs betaalden voor de ongekozen politike élite, die nu hoog in hun politieke Brusselse Burcht in feite degenen en Europese staten die niet tot de politieke Europese Unie behoren fundamenteel op een lager niveau plaatsen.
  Een gotspe. Temeer omdat politici geen enkele vorm van bescheidenheid en zelfreflectie tonen.

 55. blutch1 12 oktober 2012 om 14:37

  Nou ja, sinds Obama die vredesprijs kreeg begon hij te schieten in Libië en breidde de dronevloot flink uit.
  Ben benieuwd hoe de EU die vredesprijs gaat gebruiken.
  Flaters, missers en struisvogelpolitiek.

 56. King Billy 12 oktober 2012 om 14:44

  Ook leuk: prijsgeld sinds 2012 €900.000. Op 510 miljoen EU burgers zo’n beetje de prijs van een suikerklontje in Brussel, las ik in een commentaar op een artikel in de FAZ.

 57. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 12 oktober 2012 om 14:49

  82% vind het belachelijk–Eu de nobelprijs.
  Zie enquette AD
  Zoals gezegd; nou Stalin–hij verenigde wat landjes in de USSR en hield ze bij elkaar; dan was er ook nog een mof adolfie hitler; die probeerde ook europa te verenigen.
  Niet vergeten djengis Khan, Karel de Grote, Napoleon en er zijn er nog een paar.
  allemaal verenigaars…..prijswinaars eerste klas!

 58. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 12 oktober 2012 om 14:50

  Personelijk zou ik zeggen titov, postume.hij hield jaren lang 7 bevolkingen bij elkaar in vrede en relatieve welvaart en hield USSR weg.

 59. broekstukken 12 oktober 2012 om 15:02

  Vrijwel onzichtbaar, maar hier toch niet onopgemerkt.

 60. Aad Verbaast 12 oktober 2012 om 16:32

  @Martin: benieuwd overigens wat Rosenthal gaat antwoorden. Zal wel weer het bekende riedeltje worden..

 61. Aad Verbaast 12 oktober 2012 om 16:33

  @King Billy, @Blutch1, @Kleet:
  Hier wel een leuke samenvatting van de sentimenten over de Nobel prijs:
  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/16471_nobelprijs_voor_de_eu/

 62. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 12 oktober 2012 om 16:51

  Sorry aad, die nobelprijs voor europa is zo gestoord, dat ik dacht dat het uit het boek van jan kwam.
  Tegelijkertijd hebben ze alle mensen die terecht die prijs kregen in de zijk gezet.
  De Nobelprijs is vanaf nu alleen maar geld.

 63. rikusr 12 oktober 2012 om 18:10

  Wel handig zo’n ding
  Als ik er destijds met de vk log problemen een had gehad. was er nu geen redeactie gebouw mee geweest
  Wel fijn dat ik nu de Nobelprijs heb gewonnen

 64. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 12 oktober 2012 om 18:25

  Ik heb net even naar een paar video’s van het chinese leger gekeken; uiteraard de vrouwenafdelingen en hun trainingen.
  Als ze met 30 op een lijn staan, spannen ze een draad om de hoogte van de wapens precies gelijk te krijgen, en de handjes ook…
  Maar welleuk–en een heleboel…zzzzzexy stukken bij!

 65. Aad Verbaast 12 oktober 2012 om 18:32

  @Rikus: dat is natuurlijk wel het goede nieuws. Dat we dat nog meemaken dat we kunnen zeggen dat je de Nobelprijs voor de vrede hebt gewonnen. Kom er nog maar eens om!

  @Kleet: 18:25: vooruit dan. Ik zal je een prettige avond bezorgen. Let ook even (in jouw geval in het bijzonder):op de foto:
  https://aadverbaast.wordpress.com/2010/01/03/pluriformiteit-versus-uniformiteit-2/

 66. Aad Verbaast 12 oktober 2012 om 18:37

  @allen: een vooruitkijkje in de uitreiking van de prijzenslag van de Nobelprijs van de Vrede:
  http://www.joscollignon.nl/site/actueel.html

  Nog eentje dan (meerdere eigenlijk), de uitreiking van deze prijs is wel inspirerend voor de lachspieren:
  http://www.presseurop.eu/nl/content/cartoon/2861301-gewapende-vrede

 67. Aad Verbaast 12 oktober 2012 om 19:13

 68. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 12 oktober 2012 om 20:09

  Een van die twee officiertjes zie ik wel zitten/Liever liggen eigelijk.
  Ja ik heb deze afdeling ook gezien op video! niet gek, maar ze hebben heel veel vrouwenafdelingen.
  Wij huren alleen vrouwen voor de officieren; zie heel toepasselijke naam: de Zuiderkruis.
  Milva’s luva’s Maeva’s: wij noemden ze onderleggertjes voor de officieren…en terecht.
  Vreemd; dat land is zo groot dat je fysiek ook nog eens 4 verschillende types hebt.

 69. Anouska 12 oktober 2012 om 20:24

  Bijzonder weer Aad, ik ben er me van bewust… “crisiskunst”… tsja… ik doe nu heel mooi vrijwilligerswerk met mensen, uw boekenkast stond vol over dit onderwerp geloof ik met Bernlef in gedachten…
  Dat gehobby werd overigens wel aan het goede doel gemeld en gesponsord en stond niet vermeld tussen de andere goede doelen…maar er zijn er zoveel… drone slachtoffers zou zo maar een nieuw goed doel kunnen zijn 😉

 70. King Billy 12 oktober 2012 om 21:16

  Eigenlijk is de Nobelprijs wél terecht. Zonder leger de relatieve vrede bewaren in een Europees ontwikkelingsland zonder fatsoenlijk staatstbeheer, met een neonazistische partij in een corrupt parlement, dat half Europa in gijzeling neemt, is inderdaad geen sinecure. Dat vergt geduld, heel veel geduld. De boodschap van de Voorzitter van het Nobelprijs Commissie, tevens Voorzitter van de Raad van Europa en Lid van de Europese ´Commissie voor de Mensenrechten kan niet duidelijker zijn.
  En veel geld. Maar daarvoor is het dan ook een ontwikkelingsland dat niet te beroerd is de door haar inwoners en ondernemingen op Zwitserse bankrekeningen gestorte 250 miljard te beschouwen als een normaal onderdeel van het gelegitimeerde betalingsverkeer.
  Wetende dat de Zwitserese Nationale bank via een achterdeur op haar beurt weer voor 300 miljard solide staatsobligaties heeft opgekocht.

 71. King Billy 12 oktober 2012 om 21:50

  There we go again…. Een Europese solídariteitsbelasting bedacht door de Europese geldwolven in schaapskleren die mooie sier maken met een Nobelprijs, die volgens het testament van Nobel bestemd dient te zijn voor iemand die zich het afgelopen jaar actief voor de vrede heeft ingezet.

  Van Rompuy in Finland over mooie ‘Europese vergezichten’.
  “At our special summit in November, I will ask European leaders to agree the future multiannual financial framework for the EU. Even if this represents only about 1% of European GDP, it does amount to around €1 trillion over seven years, which can have huge impact on growth. It enables investments with a Europe-wide growth potential which otherwise would simply not be possible.”

  Klik om toegang te krijgen tot 132819.pdf

  Reken zelf maar uit wat dit per capita, of per belastingbetaler, of per gemiddeld gezin, gaat kosten afgezet tegen het BNP van Nederland.

 72. Aad Verbaast 13 oktober 2012 om 00:50

  @Anouska: dank weer voor je reactie.
  Mooi dat dat vrijwilligerswerk je goed bevalt.
  Hier heb ik goed werkend netwerkje opgebouwd met allemaal lieve mensen. Zonder dat zou het niet meer te doen zijn. Dar ben ik wel heel blij mee.

  Die droneslachtoffers zitten (voorlopig) nog even elders, en moeten daar geholpen worden.
  Genoeg te doen hier!

 73. Aad Verbaast 13 oktober 2012 om 01:09

  @King Billy: Als burger van Europa kan je toch wel mooi op je CV zetten dat je de Nobelprijs voor de Vrede hebt gewonnen. En nu we geleerd hebben van de grote leiders van de EC hoe je met een hefboom ook nog eens gouden bergen tevoorschijn kunt toveren kunnen ze daar met gemak wel 500 miljoen keer die geldprijs uitdelen. Zijn we meteen uit de crisis!

  == Voorzitter van het Nobelprijs Commissie, tevens Voorzitter van de Raad van Europa en Lid van de Europese ´Commissie voor de Mensenrechten == is dat echt dezelfde man?? Bron? Zou zomaar een blogje kunnen worden..

  Solidariteitsbelasting: leuk bedacht weer van de man. Rekenen blijkt ook niet zijn sterkste kant.
  De ironie spat er van af trouwens als een van Rompuy enerzijds als vertegenwoordiger van de EC apetrots speecht dat hij de Nobelprijs voor de Vrede heeft gewonnen, om dan zijn verhaal te beëindigen met “And we are winning this battle.”

  Wim Kan had het niet beter kunnen bedenken.

 74. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 13 oktober 2012 om 08:11

  Ik heb die foto uitgebreid bestudeerd.Om de individualiteit te bepalen en te waarderen, mogen de vrouwtjes een voor een bij me komen; om de dag.
  Ik zal dan na een jaartje of zo een kwaliteitsrapport uitgeven; of een uitnodiging voor mijn begrafenis…

 75. Jan Bouma 13 oktober 2012 om 09:21

  @Aad…1:09

  ter overweging.

  De drones (onderwerp van dit blog) en daarbij inmiddels gevoegd de discussie omtrent de Nobelprijs voor de Vrede. Wat valt daarover te melden?

  Ik denk dat dat Pakistaanse 14 jarige meisje de prijs had moeten krijgen. Zij gaf het juiste signaal. Maar dat werd neergeknald door de fanaten en de domeinjagers op zoek naar de dominantie van de macht die samenvalt met het gezegde van Bertold Brecht: “Zuerst kommt das Fressen und dann die Moral!”

  De politieke betekenis van de Nobelprijs voor de Vrede is belachelijk gemaakt. De discussie “wie de prijs mag ophalen in december” zal dat vermoedelijk opnieuw bewijzen. In zoverre is de prijstoekenning dan weer wel succesvol. Doordenkertje?

  ps… 🙂
  Ter voldoening aan de wens van diverse sympathisanten bevestig ik overigens hun mening dat ik met m’n boek de Nobelprijs voor de Literatuur had moeten krijgen…; maar ja.. dat is weer ’n ander verhaal.
  Zie het intro van mijn website: http://www.villamithras.com/main.html

 76. King Billy 13 oktober 2012 om 09:45

  NOBEL’s testament : “one part to the person who shall have done the most or the best work for fraternity between the nations and the abolition or reduction of standing armies and the formation and spreading of peace congresses.”

  “for advocates of peace by a committee of five persons to be selected by the Norwegian Storting.

  En waar onderscheiden de eurofielen zich nog van degenen die fanatisch iedereen uitsluiten welke niet hun religie aanhangen. Is Monti dan de echte Paus van de EU, die een Concilie bij elkaar roept om het opbloeiende ” anti-Europa populisme” te bestrijden?

  Stel voor dat alle eurolanden de Randomgeneratoor op de bevolkingsregisters loslaten, waarna analoog aan de TV uitzendingen voor de Lotto balletjes de uiteindelijke winnaar wordt bepaald die de gedegradeerde Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst mag nemen.

 77. Aad Verbaast 13 oktober 2012 om 10:07

  @Jan: blijft tobben natuurlijk om nog iemand te vinden die de Nobelprijs voor de Vrede echt verdiend.
  Het is natuurlijk te triest voor woorden dat vanwege de actualiteit Malala ineens die Nobelprijs zou moeten krijgen. Een paar dagen geleden had niemand er nog van gehoord.
  Maar met name triest omdat er dus blijkbaar verder niemand te vinden is op deze aardkloot die dan wel een zichtbare bijdrage heeft kunnen leveren aan de wereldvrede in het afgelopen jaar/jaren.

  Lopen we de lijst even door van alle Nobelprijs winnaars: http://nl.wikipedia.org/wiki/Nobelprijs_voor_de_Vrede
  Met voor mij als dieptepunt (er zijn er nog wel meer): Obama al weer 4 jaar geleden. Motivatie:
  “…. Obama’s diplomatie is gebaseerd op het principe dat wie de wereld leidt, dat moet doen op basis van de normen en waarden die door het merendeel van de wereldbevolking gedeeld worden” aldus de commissie.
  De brug naar deze blog is niet moeilijk te maken.

  Maar ook hier: kiezen uit de minst slechte is ook hier weer aan de orde binnenkort. Romney is nog erger. Ook diep triest dat zo’n land ook niet iets beters kan voortbrengen waaruit men moet kiezen. Leve de democratie!

 78. Aad Verbaast 13 oktober 2012 om 10:12

  @King Billy: zie ook mijn reactie net hierboven. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik geen kandidaat zou kunnen vinden die de Nobelprijs zou verdienen anders dan organisaties als Human Rights Watch, Amnesty e.d. Organisaties die strijden voor de mensenrechten dus en misstanden op dat gebied openlijk, onvervaard en zonder aanzien des persoons aan de kaak stellen.

  Nu ik er even over nadenk, en wat ik net geschreven heb, zou ik eigenlijk een uitstekende kandidaat zijn! 😉

 79. Aad Verbaast 13 oktober 2012 om 10:18

  @allen: in aanvulling een bericht wat wel aansluit bij de verkenningsvluchten van de Drones. Om informatie te vergaren heb je veelal niet eens een drone nodig.
  Kan ook zo: http://www.bnr.nl/programma/bnrdigitaal/788781-1210/vs-heeft-toegang-tot-onze-cloudgegevens
  Waar wederom naar de vermaledijde Patriot Act wordt verwezen. Ik schreef er al eerder over.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Patriot_Act

 80. Aad Verbaast 13 oktober 2012 om 10:21

  @Allen: nog een boeiend bericht vanmorgen in de krant: http://www.nrc.nl/nieuws/2012/10/13/imf-wil-meer-actie-tegen-globale-crisis-rehn-heeft-lof-voor-eurolanden/
  Naast de veren die men in elkaars reet steekt, ook wel een aardige ‘verspreking’ van de NRC redactie:
  == Het IMF en de Wereldbank zijn in Tokio bijeen voor hun jaarlijkse gezamenlijke concurrentie. ==

  Blijft tobben..

 81. Aad Verbaast 13 oktober 2012 om 10:54

  @King Billy: 21:16 ik zocht nog even naar je referentie naar de voorzitter van de commissie die deze prijs uitdeelt: http://en.wikipedia.org/wiki/Thorbj%C3%B8rn_Jagland
  Altijd weer een bron van vermaak 🙂
  == Jagland’s cabinet, albeit short-lived, was marked by controversies from the beginning to the end, with two ministers being forced to withdraw following personal scandals ==
  == Jagland, who was much ridiculed in the media for his quotes and statements and frequently portrayed as incompetent.. ==
  == In 2010 a group of forty prominent historians ranked Jagland as the weakest Norwegian prime minister since the end of the Second World War two years before, his predecessor Gro Harlem Brundtland had criticized his premiership in harsh terms and described Jagland as “stupid” ==
  == Also his term as Foreign Minister was marked by controversies, due to his perceived lack of qualification for the office and quotes and statements that were considered inappropriate ==

  Met zo’n CV red je het wel om in Europa carrière te maken..

 82. Aad Verbaast 13 oktober 2012 om 11:11

  Leuk filmpje over de prijs: http://www.youtube.com/watch?v=Ty1OQBjJmeY
  ‘Monsanto & Frankenstein next!’ Max Keiser destroys 2012 Nobel Peace Prize

 83. Jan Bouma 13 oktober 2012 om 12:24

  “..Een tussenbalans….”

  Nu in redelijkheid toch gesteld moet worden dat in overheersende zin de negatieve kritiek wereldwijd prevaleert – op het Nobelcomité, de EU-politici en de financiële maffia – , zou het te overwegen zijn om ook een algemene “stemming” te creëren waardoor het te beschamend wordt om die verkwanselde Nobelprijs voor de Vrede in december a.s. op te halen. Ik herinner me in dit verband Hoflands advies (ooit) “..niets is zo beschamend en desastreus voor een politicus als hij niet meer serieus wordt genomen en nog slechts met meewarigheid wordt bekeken..” (ik denk nu ook even aan die Hooijmaaiers)
  🙂
  Enfin… morgen in ieder geval weer een willekeurige pagina uit het Boek der Boeken.

 84. King Billy 13 oktober 2012 om 12:46

  Slaafse Nederlandse redacties van de MsM vermelden dit niet, of drukken het weg in een hoekje. Elders, waar media de EU kritischer aanschouwen, is zulk soort informatie wèl te vinden. Zelfs op Wikipedia….
  Pijnlijk´. Illustratief voor de kwaliteit van de Nederlandse berichtgeving.

  Ook pijnlijk: Er is nimmer een verdrag gesloten voor ‘the establishment of the European Union’ maar slechts een ‘Treaty of European Union”. En in 1993, 20 jaar geleden!, werd al besloten in het kader van dit verdrag dat landen die onder 90% van het gemiddelde BNP van de toenmalige ‘Europese Unie’ lagen, miljarden hulp kregen toegewezen. Deze landen waren destijds reeds Ierland, Portugal en Griekenland. Negen jaar voor de intro van de euro op 1 januarie 2002.
  Sindsien is de puinhoop alleen maar groter geworden.

  Dit artikel geeft ook stof tot nadenken:
  http://www.euractiv.de/220/artikel/wie-die-ddr-lautlos-in-die-eu-flutschte-003717

  Gewoon een paar pijnlijke voorbeelden waar eurofobie toe kan leiden.

  Nog zo eentje: wat zich in de Balkan afspeelde en afspeelt tot op heden aan toe, met als een triest dieptepunt Srebenica, was mede het gevolg van een afspraak tussen de VS en de EU, afgedekt door de UNO, waar de gretige Europese politici de verantwoordelijkheid op zich namen en de VS zich terugtrokken.
  ‘Libie’ was min of meer een replica, waarbij uiteindelijk de Amerikanen toch weer moesten inspringen.
  Over de fraude onder Santer nog maar gezwegen.

  Nu gebeurt dit subtieler. Indoctrinatie en misbruik maken van de omstandigheden die de eurofoben zelf veroorzaakt hebben.

 85. Aad Verbaast 13 oktober 2012 om 13:51

  @Jan: ik heb me al aangemeld deze prijs in ontvangst te nemen. Daarmee kan de lieve vrede weer worden bewaard. 🙄

  @King Billy: “we will win this war”. Ik herhaal de uitspraak nog maar eens.
  Vandaag overigens een opvallende interesse van lezers uit de VS. al 40 maal. Niet geregistreerd door Statcounter. Wel door WordPress. Ook opvallend. Werken ze ook op zaterdag bij de CIA? 😉

 86. King Billy 14 oktober 2012 om 00:50

  Rustig hier sinds 13.51. Vanuit drones deze site gesloten?

 87. Jan Bouma 14 oktober 2012 om 08:22

  Pagina 352….
  ==
  “…’foute advocatuur’ wil geen verandering. Uiteraard zijn er ook integere advocaten maar die zouden dan juist voorstanders moeten zijn voor de verandering en moeten inspelen op de nieuwe rol die ze zouden kunnen gaan vervullen door meer als ‘mediator’ op te treden. Ik hoor ze te weinig; en het NJB*) zal dus wel zwijgen hoewel ik ze verzocht had een reactie te bieden op deze pagina’s ten behoeve van dit boek; mevr. mr. Quist van die club deelde mij telefonisch mede “dat eenieder met vakantie was” en ze wacht nu in angst en beven af wat het effect zal zijn van dit boek; ze hopen bij het NJB dat de storm wel zal overwaaien; dat dit boek “een zachte dood zal sterven…” Die belangengroep stelt anderzijds daardoor de integriteit van hun handelen ter discussie! Enfin. Eerst zet Mithras de poort van zijn tempel wagenwijd open, altijd met een uitnodiging tot “minnelijk overleg” en dan loopt hij op tegen de schurken en de non-valeurs. “De geleerden op het bruggetje” (de intelligentsia), “de redacties die hem doodzwegen”, “de recencenten”, “de uitgevers”, “de beroepspolitici met de onjuiste opvattingen”, “de krijgsheren”, “de soepjurken” en gaat u zo maar door. Nee, dit is geen “uitlaatklep” meneer de redacteur (“C”), ik beschrijf op het eind van dit boek EEN AFREKENING die noodzakelijkerwijze gepresenteerd moet worden.
  U atrapeert mij nu op een innerlijke tegenstrijdigheid. “Zie je wel, je kunt dus niet zonder leger of advocaten; je hebt ze nodig voor de rechtzetting van grove rechtsinbreuken!” Nee lezer! Ik bestrijd met bovenstaande inlassing de structuur, de maatschappij-inrichting waaronder en waarmee die “bestrijding” geschiedt; die deugt niet. De profiteurs van die strijd hebben er belang bij: a) dat de strijd blijvend en zolang mogelijk gevoerd zal worden want daaraan ontlenen ze hun “bestaansrecht”, en b) ze doen dat altijd zonder zelf enig risico te lopen. Ergo: nogmaals; verander de structuren zoals het nu gaat, ik bedoel dat de wijze van “de conflictbeheersing” tussen individuen, volken en Staten nog steeds gaat op basis van het barbarendom uit het Stenen Tijdperk. Letterlijk dan wel figuurlijk slaat men elkaar nog steeds de hersens in! Ikzelf zal daar als ‘Jekyll&Hyde-figuur’ geen uitzondering op maken…maar laten we de structuren veranderen zoals Mithras die voorstelde in dit boek. Dan hoeven we elkaar letterlijk dan wel figuurlijk niet meer “af te maken”. Als ‘de structuur’ van mr. De W. te A. anders zou zijn geweest (lees: het no cure, no pay-systeem zou hebben bestaan) had ik ‘m ook niet hoeven afmaken. Comprenez-vous?
  Misschien gaat de NJB nu alsnog over tot beantwoording na deze uitleg; nietwaar mevrouw Quist? (….)

  Na dit belangrijke intermezzo, nu terug naar Cicero (“..of sprak hij al..?”), en ook terug naar HJA, onze undercoveragent. In welwillendheid – en ik ben me bewust van de ietwat badinerend kwalificerende toonzetting maar ik bedoel het niet denigrerend – heb ik hem zo’n viertal jaren meegemaakt. Hij bleek nog niet totaal verlost van een geweten dat je De Pers zou moeten toekennen. Hij was dan ook de../
  ==
  *)
  NJB = Ned. Juristen Blad.

 88. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 14 oktober 2012 om 08:45

  Ikke kan tooveren! Ikke heppu duistere machten en krachten! Ikke kanne in toekomst kijken!
  Ik zal een bijdrage voorspellen voor de komende 10 weken; deze zal iedere zondag geplaatst worden ongeacht het blog.Wach even ik zie een naam in nevelen gehuld; het is, het wordt duidelijk ja, het is het blog van aad.

  De tekst zal luiden:
  pag. xxxx, …het bioek…..oplossing wereld munt… integere leiders (uit sprookjesboek)
  blablablablablablablablablablablablablablablablabla….wereldmunt….internationale vredesmacht…blablaKijk!! Kijk nog eens! Kijk scheel!!! We maken er maar een grap van! hahahaha (ik ben de enige die lacht!)

 89. Aad Verbaast 14 oktober 2012 om 09:28

  @King Billy: 00:50: er is wel iets vreemds aan de hand.. De statistiek van gisteren in WordPress laat voor gisteren dit blog helemaal niet zien… (zie ook rechts (populaire berichten).
  Kan niet kloppen! ??!!

  In totaal wel 395 kijkers.. waarvan 65 keer het target2 blog en en 40 keer het vervolg blog.

 90. Aad Verbaast 14 oktober 2012 om 09:34

  @Jan: kijk. wederom een passend fragment in het kader van dit blog.
  == Letterlijk dan wel figuurlijk slaat men elkaar nog steeds de hersens in! ==
  Plus de aanpalende tekst er om heen. Dank.

  @Kleet: je bent er wederom een illustratie van. Niet effectief overigens.

 91. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 14 oktober 2012 om 10:02

  Een beetje illustratie (versiering) heeft je blog wel nodig zondags ’s morgens…

 92. Aad Verbaast 14 oktober 2012 om 10:32

  @Jan (en @allen): in het kader van de elkaar de hersens inslaan kwam in net een fraaie site tegen waar interactief even alle oorlogen/conflicten in beeld worden gebracht sinds 1400 B.C. tot nu.
  http://www.conflicthistory.com/#/period/1987-2011
  Verbijsterend en informatief, zeker in historisch perspectief.

 93. King Billy 14 oktober 2012 om 11:45

  @Aad Verbaast. Re Statcounter. Er is toch echt een verhoogde aandacht vanuit alle hoeken uit de VS? En India, die blijkbaar verliefd ziijn op de Target2 mogelijkheden dankzij het filiaal van de Indiase Nationele Centrale Bank in Amsterdam. Deze biedt namelijk financiele dienstverlening lopend over Target2 aan en de RABO-bank verleent veel kredieten in India.

 94. Aad Verbaast 14 oktober 2012 om 11:52

  @King Billy: inderdaad opvallend.
  Gisteren 43 keer uit de VS. India 35 keer. Na Nederland (255) op plek 2 en 3. Blijft interessant die statistieken 😉

  P.S. Inmiddels (zie ik nu ik weer kijk) dat dit blog wel weer is opgenomen in de statistieken van gisteren.. Gisteren 40 keer.. Nog wel lager dan verwacht.

 95. King Billy 14 oktober 2012 om 12:41

  Statcounter moest waarschijnlijk eerst checken of dit vermeld mocht worden. Past in de pre-emptive policies van de Amerikanen.

 96. trudy k. 14 oktober 2012 om 12:47

  De komst van de drones lijkt alle andere wapentuig en strijdkrachten overbodig te maken…Strkas wordt er alleen nog maar “gedroned”. Nobelprijzen prijzen zichzelf de markt uit. Dit was de start. Of is wellicht de prijzenpot leeg i.v.m. de crisis?

 97. Aad Verbaast 14 oktober 2012 om 13:36

  @King Billy: detail: WordPress in dit geval die achter liep. Statcounter turft en tuft lekker door.

  @Trudy K: alle zegen komt van boven. De VS heeft er wel een handje van om voor God (ook een drone op de keeper beschouwd) te spelen, respectievelijk te imiteren.

 98. Jan Bouma 14 oktober 2012 om 13:42

  @Aad..9:34
  Thanks!
  En nu maar een stukje humor als afwisseling. Off topic.
  Hebt u problemen met een corrupte belastingambtenaar die u onrechtmatig helemaal kaal wil plukken en zijn criminele gedrag is al bij de Rechtbank aanhangig… dan kunt u aanvullend nog dit schrijven aan de Rechtbank. 🙂
  ==
  4.
  Van belang is de rechtsoverweging dat eiser ook “geen uitstel van betaling(en)” kon vragen aangezien een dergelijk verzoek zou leiden tot de conclusie dat de vordering(en) van de heffingsambtenaar serieus genomen zouden moeten worden terwijl de rechtmatigheid ervan betwist wordt.
  (Anders gezegd: men vraagt bij ontvangst van een spookfactuur, of een rekening van een oplichter, ook geen “uitstel van betaling aan!”)
  ==
  voor de rest: zie m’n juridische blog: La tristesse d`une mère.

 99. King Billy 14 oktober 2012 om 14:26

  Over statistieken en uit mijn citatenboek:
  “Degene die niet kan liegen weet niet wat de waarheid is”.
  Nietsche.

 100. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 14 oktober 2012 om 19:29

  Nietsche was dat super untermensch?

 101. Motek from Space 14 oktober 2012 om 19:47

  Motek from Space zit te kijken naar http://www.youtube.com/user/redbull/stratos 😉

 102. Aad Verbaast 14 oktober 2012 om 21:54

  Ik was weer even en route.. maar nu er weer helemaal bij. Althans morgen na het even bijlezen..

 103. King Billy 14 oktober 2012 om 23:39

  http://www.boekje-pienter.nl/html/nieuws-april2012.htm
  “Krijgsmacht helpt burgers steeds vaker” kopt dit artikel. (en in de buurt van een verdachte wonen. Liggen je privé omstandigheden op straat).
  De krijgsmacht helpt steeds vaker bij invallen, het observeren van criminelen en het zoeken naar vermisten. Als gevolg van de missies in Irak en Afghanistan heeft Defensie capaciteiten ontwikkeld die heel goed op straat in Nederland toepasbaar blijken. Dat zegt de Commandant Landstrijdkrachten (C-LAS), luitenant-generaal Mart de Kruif, vandaag in het Nederlands Dagblad.
  Hierbij gaat het om capaciteiten die de politie en de brandweer niet hebben. Zo volgen specialisten van de Koninklijke Landmacht – en de Koninklijke Marine – de beweegpatronen van verdachten. Ook worden, op verzoek van justitie of burgemeesters, regelmatig onbemande observatievliegtuigen (drones) boven Nederland ingezet.
  “Of je nu iemand zoekt die bermbommen maakt in Afghanistan, of iemand die branden sticht in Drenthe, de gedragspatronen en de data zijn eigenlijk gelijk. Daarmee kunnen we de politie helpen om een pyromaan op te sporen.”, aldus generaal De Kruif.
  Volgens C-LAS heeft de samenwerking met de politie de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. In alle 25 veiligheidsregio’s zitten tegenwoordig militairen die de hulpvragen van politie, justitie en burgemeesters omzetten in een aanbod van Defensie.
  Als voorbeeld wordt in het Nederlands Dagblad een actie van 24 mei vorig jaar genoemd. In Venlo werd toen in het huis van een Belgische drugshandelaar door de FIOD € 4,5 miljoen gevonden. Een Advanced Search Team van 41 Pantsergeniebataljon (13 Gemechaniseerde Brigade) ontdekte dat de binnen- en buitenmaten van het huis niet met elkaar overeenkwamen.
  De specialisten van de genie controleerden in Afghanistan gevaarlijke en verdachte plaatsen op improvised explosive devices (IED’s). Met geavanceerde apparatuur kijken ze in de bodem, door muren en objecten. Uiteindelijk vonden ze in de keuken, achter een dubbele wand, een geheime bergplaats.

 104. Aad Verbaast 15 oktober 2012 om 08:53

  @King Billy: opvallend bericht, niet verrassend. Na het monopoly op geweld, strijden overheden ook voor het monopoly op informatie. https://aadverbaast.wordpress.com/2010/07/27/het-staatsmonopolie-op-informatie-2/
  Daar kan de kennis van defensie nuttig bij worden ingezet zo blijkt. De tijd dat de overheid zich niet meer bemoeid met zaken “achter de voordeur” is toch al lang voorbij?

 105. Aad Verbaast 15 oktober 2012 om 09:01

  @Mihai: ik heb je persoonlijke vraag aan Jan hier maar (weer) verwijderd. Die kan je (als je zo geïnteresseerd bent) stellen op zijn eigen blog.

 106. King Billy 15 oktober 2012 om 09:04

  Tsja, moderne stofzuigers zijn nagenoeg tot alles in staat. Kan zomaar zijn dat je hele ‘hebbe en houwe’ ergens terecht komt waar je het per se niet wil hebben.

 107. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 15 oktober 2012 om 10:16

  Nou, veel geouwehoer en opschepperij.Kijk: afghanistan.Als je een warmtegevoelige camera in een helicopret prutst, of, allez, in een drone, en je vliegt over de route die die een eenheid gaat nemen, zie je precies waar gegraven is.Je weet dus waar boemboem ligt.Doen ze dat ? Nee dus.

  Dan de hoochgeskoolden hebben nog steeds niet door, dat als je een lading kameelneukers op het vliegtuig zet en hier in een lege kazerne traint om bekeuringen te geven aan verkeerd geparkeerde kamelen in de de Sahara, dat minder dan 1% van de huidige kosten meebrengt.
  Maar allez, die derde herscel he, die slaapt nog….

  Dus gaan we een beetje moeilijk doen met een endoscoop van 99$ made in china…..en dat is dat dan.
  Bovendien: hoe noemen we het ook al weer als een leger wordt ingezet tegen de bevolking?

 108. Aad Verbaast 15 oktober 2012 om 10:39

  @King Billy: hij klopt, hij veegt, en hij zuigt. Was ook de beroemde slogan van Hoover. Wat weer gelinkt is naar “hovering over”: zweven over.. Wat weer de link geeft naar drones.
  Zo heeft alles weer met alles te maken.
  Het opwerpen van een Hoover Dam is weer van een geheel andere orde, maar heeft tevens ook weer enkele overeenkomsten. 🙄

 109. Aad Verbaast 15 oktober 2012 om 10:46

  @Kleet: er wordt meer en meer gebruik gemaakt door gemeenten/politie van infrarood camera’s om huizen te scannen. Voornamelijk om hennepplantages op te speuren.
  Lig je onder de zonnebank ramt de ME de voordeur in!

  http://www.energievastgoed.nl/2010/06/inzicht-in-energieverlies-door-amsterdamse-daken/
  900 huizen per uur. Resultaten staan zelfs op internet..

 110. Motek from Space 15 oktober 2012 om 10:52

  Aad..schakels in zicht naar http://www.fema.gov/ ? ( http://en.wikipedia.org/wiki/Federal_Emergency_Management_Agency ) Flitste door de gedachten..Lees later wel je reactie want moet nu de deur uit.

 111. Aad Verbaast 15 oktober 2012 om 11:04

  @Motek: ik herinner me FEMA van Katrina. En de storm van kritiek die er over hun heen kwam doordat ze zo’n beetje alles verkeerd deden (of helemaal niet deden) wat je kunt bedenken.
  Opgericht overigens door Bush na 9/11..
  Hier veel over FEMA in dat kader te lezen: http://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_government_response_to_Hurricane_Katrina

  Waarom dacht je er aan?

 112. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 15 oktober 2012 om 11:15

  De schade van katerina was te wijten aan het breken van de wanden van het kanaal aldaar, en het gegeven dat dat kanaal niet tweezijdig afsluitbaar wa.
  Het bezwijken van het kanaal was te wijten aan een bouwfout.
  Amerikanen zijn nou eenmaal lager geschoold als NL arbeiders.

  Infra rood in vergelijk met warmtegevoelige camera’s is een vergelijk van speer met langeadstand raket.
  Vanaf een staeliet, kan je zien of er levende mensen in een gebopuw zijn en waar.
  vlieg met een F16 over Egypte en je vind duizenden “niet ondekte” graven en bouwwerken onder de grond; evenals een irrigatie systeem in de stad Ur.

  je kan er mee zien of de oppervalkte van de grond verstoord is–of niet en of er wat inzit.
  Dat laatste is van belang bij een anti-boem wens.
  ———–
  HDefentie NL munt uit door verkeerde aankopen.
  Veel te duur, veel te slecht verkeerde systemen verkeerd fabricaat.

 113. King Billy 15 oktober 2012 om 11:18

  Tik ik ‚FEMA‘ in, komt er een verffabriek tevoorschijn met een prachtlogo. Heeft Bush vast afgekeken van deze club.
  ‚Zukunft gestalten‘
  ‚FEMA-Fassadenfarbe NERO reflect‘
  http://www.fema.de/

 114. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 15 oktober 2012 om 11:22

  Voorbeeld 1: we hadden uitstekende tanks; leopard.Nou wordt de bewapening gemaakt door sofware.
  het mechanische deel van de tanks had gereviseerd kunnen worden door tankwerkplaats amersfoort; komen eruit als nieuw.
  Bewapeing; electronica aanpassen.

  gaan we bezuinigen,Tanks eruit. Is wat gezegd wordt.
  Gelijktijdig kopen ze nieuwe tanks. veel te licht, waardeloze zweedse rommel, die ’s morgens niet start.
  maar dat is acceptabel; vind de minister..

  tweede geweren in Afghanistan
  Voor de prijs van een enkel wapen had ik er 10 kunnen leveren, en beter bruikbare wapens.
  Bovendien: zoals in het oostblok is niet slecht; op ieder peloton een scherpschuuter..

 115. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 15 oktober 2012 om 11:26

  Straaljagers tanks slagschepen zijn aanvalswapens.We houden ze om op onze kosten via de Nato obama en andere boomapen te subsidieren.
  Voor eigen gebruik: geen nut; Andorra is vredelievend.

 116. Aad Verbaast 15 oktober 2012 om 11:35

  @Kleet: ook jij wordt continue in de gaten gehouden. Beeldvullend. Omdat het zo hilarisch is heeft de CIA dat zelfs on-line gezet. Even weer de link opzoeken..

 117. Aad Verbaast 15 oktober 2012 om 11:38

  @King Billy: New Orleans kan nog wel een verfje gebruiken. Hele wijken liggen nog steeds ‘plat’.
  België is er ook al slim op in gesprongen: http://www.fema.be/
  Vereniging van bouwhandelaren..
  Misschien kan Duitsland en België de handen ineen slaan 🙂

 118. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 15 oktober 2012 om 12:58

  Ik sta sinds mijn twintigste al geregistreerd door de BVD.Niks nieuws.Hield wel in dat ik nooit in staatsdienst kon komen. Dat er een gefantaseerd justitieel registratiedocument over mij werd opgemaakt.
  In het westen sta ik met een kruisje achter mijn naam; politiek onbetrouwbaar; in het oostblok sta ik ook in computers.
  In joegoslavie had ik de hele dag twee man in lange leren jassen achter mijn kont aan.Mijn vriendin was nicht van Milosevic.
  Wat camera’s nieuw? ik werd uit een file van 5 km geplukt; was de enige die zonder controle de grens over kon…..
  Ben jaren afgehaald van het vliegveld door een MP

  de overheid houd niet bepaald van me…

 119. King Billy 15 oktober 2012 om 13:30

  Jammer, de unieke euro pist naast het potje, nadat de EU wél een Nobelprijs kreeg.
  http://koningbilly.wordpress.com/2012/10/15/das-gemeen-de-euro-geen-nobelprijs-voor-economie/

 120. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 15 oktober 2012 om 13:35

  Welke blz en waar? Je hebt mij ieuwsgierig gemaakt

 121. Aad Verbaast 15 oktober 2012 om 14:04

  @King Billy: nog een aanmoedigingsprijs? 😉

 122. Aad Verbaast 15 oktober 2012 om 14:05

  @Kleet: == de overheid houd niet bepaald van me…== niet de enige begrijp ik.

  13:35: op goegel kun je alles vinden.

 123. King Billy 15 oktober 2012 om 14:53

  @ Aad verbaast: re nog een aanmoedigingsprijs?
  Even afwachten. Misschien binnenkort een persbericht dat de beide heren Brussel gaan bezoeken om hun speltheorie op de EU los te laten.

 124. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 15 oktober 2012 om 15:02

  jij haalt het aan, maak maar waar…..

 125. Aad Verbaast 15 oktober 2012 om 18:45

  @King Billy: == speltheorie == it’s all in the game

  @Kleet: == maak maar waar == verrassend. Je beweert van alles en als ik dan vraag naar een link ter onderbouwing geef je nooit thuis.

 126. Motek from Space 15 oktober 2012 om 20:04

  Daar ben ik weer @ Aad.. Fema-kampen; momenteel zijn het er 800; verwacht men ellende daar? In combinatie met Feba ( http://www.eurofoodbank.eu/portail/ ) en de drones die rondzoeven en de balletjes van “voedseltekorten” verdere bezuinigingen en de onrust in veel landen/steden (logisch) kan het 1 weer te maken hebben met het ander..Ga eerst nu wat eten…dacht dat ik wat eten ging maar er werd aangebeld, ga ik nu dus wat eten 😉 fijne avond allemaal want daarna ga ik bank-hangen 😉

 127. EJW 15 oktober 2012 om 21:09

  Weer een interessant blog. Ik wist wel wat drones waren maar door jou artikel er me wat meer in verdiept

 128. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 15 oktober 2012 om 21:14

  Het wiel weer uitgevonden,Ze zouden natuurlijk ook een ultra-light van auto- besturing kunnen voorzien…..

 129. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 15 oktober 2012 om 21:15

  maar nog steeds geen antwoord; Verschil: JIJ was degene die iets stelde….

 130. Aad Verbaast 16 oktober 2012 om 00:45

  @King Billy 14:53: ik begrijp dat ze een knap algoritme hebben bedacht om schijnbaar moeilijk te matchen groep combinaties toch kunt optimaliseren. Zou niet zo gek zijn dat eens los te laten op het Brusselse.
  Daar hebben ze daar ook nog nooit van gehoord. En al helemaal niet van optimaliseren.

 131. Aad Verbaast 16 oktober 2012 om 00:46

  @Motek: het is toch altijd ellende daar. Echt een rampenland. Kun je maar beter ver van weg blijven.
  Hang ze.. 😉

 132. Aad Verbaast 16 oktober 2012 om 00:47

  @EJW: goed te horen van je. Hou ze in de gaten!

 133. King Billy 16 oktober 2012 om 10:11

  Cassidian -100% Duits/Franse EADS- Duitse Homepage. Zet zwaar in op UAV’s. Tsja, als dat dan ook nog moet fuseren met het Engelse BAE (vnl. electronica, heel veel voor de Amerikanen), met het beste tussen Frankrijk en Engeland het Ärmel Kanal, zoals de Duitsers het Engels Kanaal noemen, dan ketst dat af.
  Een goed ge-organiseerd zooitje dus.
  http://www.cassidian.com/de_DE/

 134. Aad Verbaast 16 oktober 2012 om 10:44

  @King Billy: blijft tobben in Europa.

  Las ik net: http://www.handelsblatt.com/politik/deutschland/eu-vertragsreform-merkel-verlangt-preis-fuer-griechenland-rettung/7259300.html
  Schauble: “Wir werden dazu auch an der einen oder anderen Stelle die europäischen Verträge ändern.”
  EU-Kommissionspräsident José Manuel Barroso, Euro-Gruppen-Chef Jean-Claude Juncker, EZB-Präsident Mario Draghi und Ratspräsident Herman Van Rompuy haben die Vorschläge Schäubles, die dieser im Kreis der EU-Finanzminister vorgestellt hat, zu seinem Ärger bisher nicht in den Zwischenbericht aufgenommen.
  Voorlopig komt er nog geen rook uit de vredespijp.

 135. Aad Verbaast 16 oktober 2012 om 10:49

  Waar is @Jan toch? Hij zal toch niet iets te maken hebben met die kunstroof?
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/10/16/grote-kunstroof-uit-rotterdamse-kunsthal/
  Maar hopen dat de Mithrascollectie in veiliger handen is..

 136. King Billy 16 oktober 2012 om 11:08

  Ondertussen doet Soros voor de zoveelste keer een duit in het zakje dat door de Beierse (wili onafhankelijk worden) Süddeutsche Ztng grif wordt overgenomen:
  http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/us-grossinvestor-soros-empfiehlt-deutschland-euro-austritt-1.1497029
  en wrijft de FAZ Barroso met z’n EC nog eens onder z’n neus met 13 verklaringen waarom DLD zo succesvol is:
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/unternehmerische-erfolgsgeheimnisse-deutschlands-staerke-hat-13-gruende-11925735.html
  terwijl de EC komt met een halfslachtig voorstel om het MKB méér te ondersteunen:
  http://www.euractiv.com/tag/SME%20Envoy

  Dat schiet allemaal lekker op. De stroom aan voorstellen en plannen uit Brussel, iedere Europese Commissaris moet tenminste vijfdubbel scoren, is vergelijkbaar met Donau, Po, Taag, Rhône en Rijnwater dat naar de zee stroomt.

 137. King Billy 16 oktober 2012 om 11:18

  En wat de reaktie van Schäuble betreft, Merkel doet het eigenlijk niet anders, is het tactische antwoord om niet in de slachtofferrol gedrukt te worden van het alsmaar weer gecre-eerde Prisoner’s dilemma door de zuid-europese politici. Met Monti voorop.
  Maar ja, die heeft bij GS gewerkt en kent de fijne kneepsjes van het vak.

 138. Aad Verbaast 16 oktober 2012 om 11:22

  @King Billy: je snapt toch werkelijk niet dat Murdoch, de Mol, of Oerlemans nog niet voor miljarden de rechten hebben gekocht van deze kluchtige reality soap. Jaren kijkplezier!

 139. Aad Verbaast 16 oktober 2012 om 13:49

  @King Billy: lang niets meer van gehoord. Was altijd een blogger die ik graag las! Maar wordt misschien weer actief?
  Zo zijn er meer ‘verdwenen’ na het opheffen van het VKblog. Blijft jammer..

 140. Aad Verbaast 16 oktober 2012 om 14:03

  @allen: Neerlands trots!
  eerst deze tweet:

  kort daarna deze:

  Zie de foto’s.. rood?

 141. Aad Verbaast 16 oktober 2012 om 15:39

  zo vernietigd ziet deze “vernietigde drone” er anders niet uit..

 142. Aad Verbaast 16 oktober 2012 om 16:38

  Wel weer een interessante middag zo 😉

  meer info over de Iris Jet: http://eads-3sigma.com/portal/index.php?Itemid=52&id=30&option=com_content&task=view

 143. blutch1 16 oktober 2012 om 16:54

  Is dat niet iets voor de politie, zo’n telemeter, blijven de arrestanten tenminste ook heel.

 144. blutch1 16 oktober 2012 om 16:56

  Ous Tibetaans gezegde: Degenen met die ijzeren kogel aan hun enkel zijn degenen die [b]wel[/b] gepakt zijn.

 145. blutch1 16 oktober 2012 om 16:57

  Ous = oud en die verdomde wordpress reageert niet op de meest normale tekens

 146. King Billy 16 oktober 2012 om 17:41

  °^ß+#*!”§$%&/()=?`*’#+´ß0^°qwerty@€²³ gaat allemaal goed. ons = oud is onzin
  Bouma van z’n bed gelicht of z’n computer(s) eruit?

 147. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 16 oktober 2012 om 17:54

  Gearresteerd wegens het oplichten van ude vrouwtjes een mogelijkheid wellicht?
  Als je wilt zien waarmee je een drone aankunt: the longest snipershot op you tube

 148. Aad Verbaast 16 oktober 2012 om 19:13

  @Blutch1: ik had nog nooit van een telemeter gehoord! Mischien iets om te verplichten in tijden van oorlog? Kunnen er geen slachtoffers meer vallen, maar kan je wel turven. Kwestie van afspraak.

 149. Aad Verbaast 16 oktober 2012 om 19:15

  @King Billy: zou de hermandad inderdaad hebben toegeslagen?
  Anders kan het niet anders dan een complot zijn geweest uiteraard om hem uit te schakelen!

  Veel ophef vandaag over Opstelten die in wil breken in computers.. Misschien is @Jan een testcase voor deze nieuwe vorm van cybercrime..

 150. King Billy 16 oktober 2012 om 20:13

  Persbericht uitnodiging aan staatshoofden voor de top 18/19 okt door Van Rompuy:

  Klik om toegang te krijgen tot 132909.pdf

  “Over dinner, we should look more specifically at our draft conclusions on the EMU.

  The aim is to give an impulse to ongoing work on important legislative proposals, in particular
  as regards the Single Supervisory Mechanism for the banking sector. But we should also
  give guidance on the work ahead as regards further integration of our budgetary and
  economic policy frameworks as well as the strengthening of democratic legitmacy and
  accountability which must accompany this process. My objective is to reach agreement on
  that section of the conclusions already Thursday evening.

  O N G E L O O F L I J K

  Of ben ik van Lotje getikt?

 151. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 16 oktober 2012 om 20:14

  Canadese leger een scherpschutters afdeling.
  Andere link: sniper kill shot, Barret M107
  perfecte wapens….

 152. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 16 oktober 2012 om 20:54

  Is ook een financiele kwestie.
  kijk dit wapen kost wat, maar bespaart nog meer.
  one shot one kill tot 1500 meter; daarboven zakt de trefzekerheid; zijwind, turbulentie, duur van het traject van kogel.
  In de joegoslavie oorlog kosten het meer dan 100.000 patronen om een enkele kill te krijgen.
  leven is duur, eindigen ervan ook.

 153. Burro 16 oktober 2012 om 21:05

  Ach. Het is werkgelegenheid. Toch?? 😉

 154. Aad Verbaast 17 oktober 2012 om 01:00

  @King BiIly: niet jij bent van lotje getikt maar zij natuurlijk.
  Wat je allemaal al niet kan doen tijdens een dineetje.. Bij het toetje moet het toch allemaal wel geregeld zijn lijkt me.

  Nee, dan de Amerikanen. Die hebben het liefst breakfast meetings. Wat een (Franse) collega van me ooit verleidde te zeggen (toen wij daar voor weer werden uitgenodigd): “misschien kunnen we een uurtje eerder komen, dan kunnen we eerst nog even samen douchen”.

 155. Aad Verbaast 17 oktober 2012 om 01:01

  @Kleet: Interessant. linkje?

 156. Aad Verbaast 17 oktober 2012 om 01:02

  @Burro: onderwijs geven ook toch?? 😉

 157. Aad Verbaast 17 oktober 2012 om 09:33

  @allen: goedemorgen.
  Gisteren een druk dagje zie ik net. 676 keer werden blogs bekeken. Opvallend veel.
  324 keer het target2 blog. Zeer opvallend.
  Oorzaak blijkt dit blogje te zijn: http://www.nujij.nl/economie/overleg-trojka-griekenland-plotseling-onderbroken.19534135.lynkx#axzz29XSr7tfW
  In de reactieruimte werd twee keer verwezen naar het target2 blog.. Veel aangeklikt dus..
  Tja, maakt maar weer eens duidelijk wat kruisbestuiving kan betekenen in bloggersland.

 158. Aad Verbaast 17 oktober 2012 om 10:09

  @allen: mooie site! Interactive timeline over de eurocrisis.
  http://htl.li/exob9

 159. King Billy 17 oktober 2012 om 10:48

  Ook betrekkelijk veel uni’s, wereldwijd, tussen je bezoekers. Komt waarschijnlijk door
  http://www.cesifo-group.de/de/ifoHome/publications/individual-publications/Die-Target-Falle.html dat internationaal aandacht kreeg. Zodra men dan gaat googlen op ‘Target2’, scoort Aad Verbaast hoog…..
  Aan dit artikel werd ook veel gerefereerd, in trek bij India. Willewn blijkbaar afstuderen op de Europese crisis en Target2
  http://www.stcipd.com/UserFiles/File/ECBs%20TARGET2%20System-%20A%20Stealth%20Bailout.pdf (7 pag. only)

 160. Aad Verbaast 17 oktober 2012 om 10:57

  @King Billy: dank voor de links. In beide komt de naam Sinn (what’s in a name?) veelvuldig voor.
  Kan inderdaad een verklaring zijn voor de hernieuwde interesse. Alhoewel de tegoeden iets lijken te verminderen blijft het een tijdbom. Voor mij de belangrijkste reden waarom men de euro wil behouden voor landen als Griekenland, alhoewel dat argument nog steeds niet openlijk wordt gebruikt door de ‘hoge heren’.

 161. King Billy 17 oktober 2012 om 12:11

  Iets voor Jan Bouma. Van der Meersch trapt op de lange tenen van zijn collega’s. Illustratief voor de bedroevende kwaliteit van de Nederlandse journalistiek.
  http://www.denieuwereporter.nl/2012/10/de-bedrogen-minnaar/

 162. Aad Verbaast 17 oktober 2012 om 15:55

  King Billy: nieuwe bericht over wat het zou kosten als Griekenland de eurozone zou verlaten.
  == Tijd voor een grexit? In Duitsland heeft de Bertelsmann Stiftung uitgezocht wat dat kost. Griekenland zelf zou er 164 miljard euro’s bij inschieten maar de belangrijkste economieën ter wereld 674 miljard. Dat wil zeggen: als de internationale gemeenschap erin slaagt die grexit in te dammen. Een ondergang van Portugal alleen zou Duitsland volgens het rapport meteen 225 miljard kosten. Een totaal financieel fiasco van alle zuidelijke EU-staten betekent tot 2020 een verlies van 17,2 biljoen euro’s voor de hele wereld. Het banenverlies voor Duitsland in 2015 berekent de Bertelsmann Stiftung op een miljoen. ==
  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/16541_ondertussen_aan_de_middellandse_zee/
  en hier het bericht van de Bertelsman Stiftung:
  http://www.bertelsmann-stiftung.de/cps/rde/xchg/SID-2973EE80-FEE30EF7/bst_engl/hs.xsl/nachrichten_113793.htm
  kan het hele rapport ook in delen worden gedownload..

  nog niet gelezen uiteraard. pfff.. ben wel benieuwd hoe ze tot die optelsom komen. en in hoeverre Target2 is meegenomen om tot deze astronomische getallen te komen..

 163. King Billy 17 oktober 2012 om 16:54

  Wellicht mogelijk, wat Bertelsmann aan cijfermateriaal heeft neergelegd. Prima chantage middel…….. Dat gebeurt namelijk. Herinner je nog dat Monti eind voorjaar dreigde om Italie uit de eurozone te nemen tijdens zijn ‘charme offensief’ in verschillende hoofdsteden en op de Euro-top, waar De Jager zijn hotel -e-card kwijt was om vier uur ’s morgens, Monti ’s ochtends vroeg een niet afgesproken persconferentie voor zichzelf belegde, waardoor Merkel volkomen overdonderd werd?
  The Prisoner’s Dillemma.
  Ga het vanavond, vannacht, eens rustig lezen. Tenminste de nieuwsgierigheid dan weer een beetje bevredigd…. Maar ja, dat lukt niet immer, ‘Als je begrijpt wat ik bedoel’ zei OBB. En dan ontstaan zorgen.

 164. Aad Verbaast 17 oktober 2012 om 18:00

  @King Billy: nachtdienst dus. Ik ben wel benieuwd naar de optelsom van de verliezen!

  Verder: uiteraard herinner ik me dat 😉

 165. Aad Verbaast 17 oktober 2012 om 19:02

  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/10/17/trojka-rondt-griekse-missie-af-cruciaal-rapport-komende-dagen-verwacht/

  Net op tijd. Natuurlijk.. de zoveelste “cruciale top” waar tijdens het vorkje prikken spijkers met koppen zullen worden geslagen..

 166. blutch1 17 oktober 2012 om 19:28

  En dan gisteren al het bericht dat de conclusies van de komende top al bijna klaar zijn.
  Wie belazert wie?

 167. Aad Verbaast 17 oktober 2012 om 19:31

  @Blutch1: allemaal al voorgekookt natuurlijk. Als het niet gaar is is het immers verdomd lastig om er een vorkje in te prikken..

  “Tekenen bij het kruisje”.

 168. King Billy 17 oktober 2012 om 22:46

  @Blutch1 en @Aad verbaast. Oude, dure wijn met nieuwe zakken:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Spaak_method
  “Within this negotiating method, the preparatory committee has a strong initiating and brokerage role in the phase preceding the conference, while the actual Intergovernmental Conference only deals with negotiating small changes in the original agenda prepared by the preparatory committee.”

  Burgers worden door de Daltons niet eens voor het blok gezet met de vraag “Take it or piss of”. Kwestie van slikken of stikken.En daarna stikken. De zoveelste verkapte staatsgreep.

  Zelfs de voorzitter van het Europees Parlement, beiden voornamelijk europopulisme uitkraaiende, zijn zorgvuldig gekieteld.

  Overigens moeten de definitieve beslissingen in december vlak voor het Kerstreces vallen. Waar ze werkelijk over gaan praten, gezien de onderwerpen, is hoe voorkomen kan worden dat het Verdrag van Lissabon herschreven moet worden. Iets wat eigenlijk moet als de vergaande, voorgekookte voorstellen van de Daltons ge-implementeerd gaan worden.
  Een groot boevenzooitje bij elkaar, want er ìs helemaal geen ‘the’ European Union. Slechts een Verdrag ‘van’ of ‘over’ Europese Unie.

 169. King Billy 18 oktober 2012 om 06:56

  Eurotop: Club Med – Angel

 170. Aad Verbaast 18 oktober 2012 om 09:36

  @King Billy: inmiddels de 21ste ‘top’ hoorde ik gisteren. Ik was de tel al lang kwijt geraakt.
  En nog steeds pleidooien om dat elke maand te gaan doen. Blijkbaar kan van Rompuy naast Haiku’s schrijven ook lekker koken. Zo’n voorgeschoteld gerecht zien ze wel zitten!

  P.S. gisteren is het target2 blog weer behoorlijk gelezen (260 keer). Nog steeds veel kliks vanuit dat nujij blog, via zoekwoord “target2”, maar ook ruim 70 keer vanuit deze onverwachte hoek: http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/16-10-2012/woningverkopen-kelderen-31-in-september/ zie reactie 72 en 88..
  Begint een standaardwerk te worden 😉 (in totaal al 7700 keer aangeklikt..)

 171. King Billy 18 oktober 2012 om 10:08

  21e ‘top’? Bron?
  Heb een blogje klaar liggen ‘ Eurotop Nr. XX1 (?).., Club Med vs the Angels.

 172. Aad Verbaast 18 oktober 2012 om 10:14

  @King Billy: ik lees net dat het de al de 26ste crisistop is. Wie is niet de tel kwijtgeraakt?
  Bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2800/Europese-Unie/article/detail/3333578/2012/10/18/Voorzitter-EU-parlement-Nederlanders-staren-teveel-naar-de-eigen-navel.dhtml
  (op zich weer leuk om te lezen..)

  Nog eentje die ook wel de moeite waard is:
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/10/verdeeldheid-frankrijk-duitsland-slecht-voorteken-eurotop

  Blijft tobben 🙄

 173. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 18 oktober 2012 om 10:20

  @Aad: ze gaan naar target2 alleen maar om mijn bijdragen te lezen (grijns)

 174. Aad Verbaast 18 oktober 2012 om 10:34

  @Kleet: maar natuurlijk! Je was toen in topvorm. Dat valt meteen op! 😉

 175. King Billy 18 oktober 2012 om 11:21

  Re 10.14. Thx.
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/kommentar-das-phantom-der-echten-waehrungsunion-11929479.html
  Smullen! Vernietigend commentaar op voorstellen van de Daltons. ‚Geboortefouten‘…..
  „Dass der aktuelle Abbau der wirtschaftlichen Divergenzen von Dauer ist, darf bezweifelt werden. Und die neuen Instrumente, mit denen die EU die nationale Wirtschaftspolitik auf den rechten Pfad bringen soll, zeigen wenig Wirkung. Das liegt nicht nur an der mangelnden Durchsetzbarkeit von Sanktionen. Es liegt auch daran, dass eine Feinsteuerung diverser wirtschaftspolitischer Parameter durch „Brüssel“ schlicht nicht möglich ist. Von der „echten“ Währungsunion ist der Euroraum weiter entfernt denn je, und das ist nur logisch. Es stellt sich eher die Frage, wie viele faule Kompromisse er noch aushält.“

 176. Aad Verbaast 18 oktober 2012 om 11:43

  @King Billy: smullen inderdaad.
  Geheel toepasselijk in deze: “Europe on a budget: top chefs’ recipes for dinner on the cheap”
  http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2012/oct/18/europe-budget-dinner-cheap

  Hier kun je nog even invullen of je denkt dat de top een succes gaat worden. “Will this EU summit actually achieve anything?” Bijzondere uitslag! 😉
  http://www.guardian.co.uk/business/poll/2012/oct/18/eurozone-crisis-summit

 177. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 18 oktober 2012 om 11:55

  Het ging over drones.
  niet zo’n nieuw concept; V1, V2, model vliegtuigen, afstand bestuurde vliegtuigen (ieder ULW kan het doen, maar ook ieder klein sportvliegtuigje) en vergeet niet de logge en veel te zware kruisraket, waarvan NL er zooitje heeft gekocht, ook al zijn dat verouderde aanvalswapens met atoom bom aan boord)
  Maar er zijn ook granaten die zich zelf sturen met GPS, 40–80km geen probleem.

  Maar allez, die overtollige rotzooi moet natuurlijk ergens worden opgeslagen waar defensie bekend is.
  Ik stel voor: Enschede.

 178. Aad Verbaast 18 oktober 2012 om 13:08

  @Kleet == Het ging over drones.== Net als de projectielen waar je naar refereert willen we ook hier nog wel eens afdwalen 😉

 179. King Billy 18 oktober 2012 om 14:37

  Klik om toegang te krijgen tot 132931.pdf

  Van Rompuy persbericht over nr. 26 euro top. Eindigt bijna wanhopig:
  “Today, I once again underlined that the reforms that we are taking are more effective if
  they are supported by society. This is why our social dialogue remains essential.”

  Welke ‘social dialogue’? En met wie?
  Dan maar met z’n 3-en, Van Rompuy, Barroso en Schulz, eensgezind naar Oslo om de Vredespijp, sorry, de Vredesprijs op te halen bij een soortgenoot.

 180. Aad Verbaast 18 oktober 2012 om 14:43

  @King Billy:
  == All those issues are on the agenda of the European Council this afternoon and tomorrow morning.== Ik dacht dat tijdens het diner even zou worden besproken. Met de mond vol natuurlijk.

  Is “social dialoque” niet hetzelfde als borrelpraat?

 181. King Billy 18 oktober 2012 om 16:17

  Bertelsmann stichting.
  Bijnaam: “neo-liberale schaduwregering in Gütersloh, vele rapporten afgekraakt, extreem machtige eurofiele lobby club in Berlijn en Brussel, diep confessionele wortels, ex-minister Aart Jan de Geus VZ RvB, omstreden denktank die nieuwe commerciele markten zoekt, ontwikkelt en bedrijven op afstand begeleidt. Sponsors RWE en KPMG. Budget, nou ja,omzet: 60.8 milj/jr, merendeels gefinancierd door de uitgever. Dubieus verleden, belasting schandaal.
  http://de.wikipedia.org/wiki/Bertelsmann-Stiftung
  http://lobbypedia.de/index.php/Bertelsmann_Stiftung
  http://www.bertelsmann-stiftung.de/cps/rde/xchg/bst/hs.xsl/nachrichten_113793.htm
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Aart_Jan_de_Geus

  Het recente rapport uiteraard koren op de molen van eurofiele liberale poltici. Alsof een engeltje op hun togen piest. Soms kan iets ook kapot gerekend en geschreven worden om medestanders aan te moedigen.

 182. Aad Verbaast 18 oktober 2012 om 17:07

  Speciaal voor @Kleet, die anders ongerust wordt dat we hier niet on-topic blijven
  http://www.bnr.nl/meernieuws/760974-1210/al-qaeda-strijders-gedood-door-drone-aanval-vs

 183. Aad Verbaast 18 oktober 2012 om 17:13

  @King Billy: interessant! 😉
  Die denken natuurlijk ook: hoog inzetten, dan zit de schrik er goed in. 17.000 miljard..

  Ondertussen komt Rutte aan bij de euroflop:

  en

  http://tvnewsroom.consilium.europa.eu/event/european-council-october-2012/arrival-and-doorstep-rutte-nl8

  En de reactie van Jos Heymans:

 184. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 18 oktober 2012 om 17:25

  Wordt tijd voor wat neutronenbommetjes in die contreien.En een klein neutronen graantje naar ruttekut.
  dat ruimt lekker op!
  Heb net vernomen dat ik ook mijn kostencompensatie van AOW kwijt ga raken, vlgs de nieuwe regering.
  Ikke niet blijde…..

 185. Aad Verbaast 18 oktober 2012 om 17:32

  @Kleet: je zou hem een bloemetje moeten sturen omdat je zo blij bent dat je dankzij hem een bijdrage hebt mogen leveren aan de bestrijding van de crisis. Moet je gemoed toch van vol schieten.

 186. Aad Verbaast 19 oktober 2012 om 01:05

  @Blutch1: dat dineetje van vanavond moet wel ergens van betaald worden natuurlijk. Rutte de melkmuil noemen ze hem daar al. En die boterberg? Op zijn hoofd!
  Hij weet de stemming er wel in te krijgen daar. Althans van te voren:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/10/18/na-kamer-licht-rutte-ook-eu-leiders-in-geen-aparte-eurobegroting/
  == De adrenaline giert door de vergadergangen ==

 187. King Billy 19 oktober 2012 om 07:16

  Van Rompuy. Persbericht. Definitief einde non bail-out clausule in Verdrag van Maastricht.
  Vaagtaal met ‘de Franse slag’: “ ESM could, following a regular decision”.

  Klik om toegang te krijgen tot 132986.pdf

  ‘The Eurogroup will draw up the exact operational criteria that will guide direct bank
  recapitalisations by the European Stability Mechanism (ESM), in full respect of the
  29 June 2012 euro area Summit statement. It is imperative to break the vicious circle between
  banks and sovereigns. When an effective single supervisory mechanism is established,
  involving the ECB, for banks in the euro area the ESM could, following a regular decision,
  have the possibility to recapitalize banks directly”.

  Een open deur voor het ESSBB: European Socialized Stability Bad Bank Mechanism.

 188. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 19 oktober 2012 om 09:54

  Zo; ben ik toch wat tegengekomen wat betreft windmolen energie.
  Op het moment dat de subsidies eraf zijn, za het verbruik vijf maal zo duur zijn als wat we nu betalen.
  Het vastrecht e.d.: vedubbeld.

  Maar wat nog veel leuker is; jaartje of 2 terug werden wat onderzoeken herhaald met “valkuil vraagjes” ; degenen die windmolens willen, willen absoluut GEEN energie ervan kopen.
  Te duur, niet stabiel.

 189. Aad Verbaast 19 oktober 2012 om 09:56

  @King Billy: lezend zie ik de ene “body” na de andere voorbijkomen. Nieuw voor me (heb ik iets gemist?) is de SSM (Single Supervisory Mechanism). “The SSM will be based on the highest standards for bank supervision..” Fijn dat ze dat er nog even specifiek bijzetten 🙄

  Kortom: ze hebben het voor elkaar gekregen om direct banken te kapitaliseren zodat de overheden van de landen waar banken uit de drek moeten worden gehaald uit de wind blijven, en dus makkelijker kunnen voldoen aan de criteria, waarbij gewoon de burger net als daarvoor blijft opdraaien voor de fondsen.
  Goede term van je: de ESSBB. Met nog een M-etje erachter dan 😉

  Wat een bende, wat een zooitje.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3334128/2012/10/19/Akkoord-over-Europees-bankentoezicht.dhtml

 190. Aad Verbaast 19 oktober 2012 om 10:10

  @Kleet: weer geen bronvermelding, dus geen idee waar je dat vandaan hebt gehaald. Zou zomaar je buurman kunnen zijn.

  Volgend jaar hebben de energiemaatschappijen al aangekondigd de prijzen te verlagen. Gas en elektriciteit. Opvallend is dat de prijs voor elektriciteit naar beneden kan omdat er meer en meer groene elektriciteit wordt opgewekt (in het buitenland met name) waardoor goedkoper kan worden ingekocht. Maar ja, het blijven boeven natuurlijk. Ze hebben toestemming gekregen van de NMa on hun netwerktarieven te mogen verhogen vanwege de hoge investeringen voor de toekomst..
  En die andere boeven (de overheid) gaat ook allerlei belastingen verhogen volgend jaar op energie. Dus meer dan de helft van de verlaging is ook zo zo weer verdwenen.
  Heb je je als concument een vaste prijs contract aan laten praten, dan ben je helemaal de lul. Dan betaal je wel de verhogingen, maar krijg je niet de verlagingen. Kan zo maar 100 euro per maand schelen..

  http://www.energiewereld.nl/nieuws/energie-volgend-jaar-duurder-en-goedkoper.aspx
  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Economie/352239/Energietarieven-worden-volgend-jaar-licht-verlaagd.htm

 191. King Billy 19 oktober 2012 om 10:58

  Energie? De vraag is of er nog iemand is, die een totaal overzicht heeft van de gecompliceerde energie problematiek: Een aan fossiele energie arm Europa, EU toeslagen, landelijke toeslagen, grensoverschrijdende internationaal opererende (staats)netwerkbedrijven, de traditionele energie producenten, de ‘Energiewende’, de energiebeurs in Leipzig, CO2 en ‘Groene’ certificaten, kernenergie problematiek, de kosten voor en de gevolgen van ‘groene’, zon- & wind energie, mondiale prijsfluctuaties, de aanleg van nieuwe gaspijplijnen en stroomnetwerken, de sterk verschillende energieprijzen per land, commerciele en consumenten belangen, financiering, juridische en financiele risico aspecten (stokkende voorziening). Toezicht, organisatie en coordinatie bij rampen, uiteenlopende politieke afwegingen.
  Overal een Babýlonische spraakverwarringen over een Gordiaanse knoop.
  De Duitse minister en knopendoorhakker Altmaier is waarschijnlijk de eerste die noodgedwongen probeert een beetje orde op zaken te stellen.

  Kan me iets voorstellen dat Berlijn af en toe niet vrolijk wordt van de ‘zoveelste nouvelle uit Brussel’.

 192. Aad Verbaast 19 oktober 2012 om 11:40

  @King Billy: energiewereld: ook hier wordt het uiterste gedaan om zorgvuldige rookgordijnen op te werpen. Maak het zo ingewikkeld dat niemand er meer een touw aan vast kan knopen. Dat verhoogd aanzienlijk de marges!

  Verder: De Rabobank heeft sponsoring van de wielerploeg gestaakt. De media staan er bol van.ik zit me deze morgen al weer behoorlijk te vermaken door in de nieuwsberichten het woord “wielrennen” te vervangen door “bankieren”, “wielerwereld” door “bankwereld”, en “wielrenners” door “bankiers”.
  Verrassend!
  Een paar voorbeelden:

  De Rabobank heeft genoeg van het professionele bankieren. http://bit.ly/WI4CsV
  Rabo trekt handen af van bankieren http://bit.ly/TxwhrC
  Robert Gesink: wij zijn kind van de rekening: Robert Gesink voelt zich het slachtoffer van het ‘oude bankieren’… http://bit.ly/WI4EAZ
  #Live – #Rabobank: ‘De bankwereld is verziekt’ http://bit.ly/RGM0oM
  etc etc…

  Jammer dat het er vandaag niet van komt, anders had er zeker een blogje a la de Speld in gezeten..
  http://www.speld.nl/ (moeite waard overigens voor de broodnodige humor om die te volgen..)

 193. King Billy 19 oktober 2012 om 11:44

  Onsamenhangend energie beleid? Nouvelle nr. Zoveel uit Brussel:
  http://www.euractiv.com/climate-environment/eu-signals-generation-biofuels-news-515496?utm_source=EurActiv%20Newsletter&utm_campaign=dd86b02602-newsletter_energy&utm_medium=email

  “The EU yesterday (17 October) launched new rules to account for indirect greenhouse gas emissions from biofuels, sending what EU Climate Commissioner Connie Hedegaard called a clear signal that first-generation biofuels were “not the future in Europe”.

  De heilige, gesubsidieerde boeren boos, dus die gaan sue’n

 194. Aad Verbaast 19 oktober 2012 om 11:55

  @King Billy: == .. that a potential policy time bomb had been defused, at least for the moment. ==
  De zoveelste?? Typisch voor de politiek. Eerst een mijnenveld aanleggen, er met open ogen inlopen, schrikken dat ze dan nog ontploffen ook, en dan met krukken proberen het mijnenveld te vervangen door een andere. Hardleers.

 195. King Billy 19 oktober 2012 om 12:30

  “To paraphrase Keynes’ famous quote, the Commission chose to be precisely wrong rather than roughly right.”, staat in hetzelfde artikel.
  Bewaren, kan nog van pas komen. Plasterk, GroenLinks, De Jager, Máximinima.

 196. Jan Bouma 19 oktober 2012 om 14:01

  @Aad… back on stage; als idd de vinkjes maar goed staan. 🙂
  Iets anders.
  Heb bedacht de ultieme oplossing voor eenieder. Het probleem dat zich aandient kan worden opgelost door “meer”; meer dollars, meer euro’s enz. Van alles moet eenieder “meer hebben”. Hert leven kan soms zo simpel zijn. Enfin… Ik laat jullie achter tot om te denken “hoe bereik ik meer of krijg ik meer?”
  Uiteraard horen er niet bij “meer schulden”; die geven we aan de anderen.
  Morgen verder op dit ingeslagen pad. 🙂

 197. King Billy 19 oktober 2012 om 17:10

  Ha die Bouma, de coulissen verlaten en weer ten tonele verschenen? Hoeven niet per se euro’s en dollars te zijn. En route naar de wereldmunt misschien de euro vergeten en bij de FED aankloppen voor meer dollars? If you can’t beat them, join them, nietwaar?

 198. Aad Verbaast 19 oktober 2012 om 17:10

  @King Billy: toch kun je wel vertrouwen op die commissie. Je weet immers zeker dat er altijd de ‘verkeerde afslagen’ genomen worden. Daar kun je met gemak op sturen!
  En: in dit geval: resultaten uit het verleden zijn een garantie voor de toekomst.

 199. Aad Verbaast 19 oktober 2012 om 17:15

  @Jan: we hadden je al gemist hier natuurlijk. Maar goed je weer te zien hier. Kwestie van de juiste vinkjes inderdaad! Altijd een bosje vinkentouw bij je hebben wil ook wel helpen.

  Over je voorstel. Zie een artikel van de Speld (die ik vanmorgen als site al tipte):
  http://www.speld.nl/2012/10/18/monetaire-installatie-ontdekt-in-griekenland/

 200. King Billy 19 oktober 2012 om 17:43

  On-topic! In het heelal ook nogal wat rondvliegende dronen temidden van chaos dat geen chaos schijnt te zijn. Maar wat als deze dronen hun lading afschieten?

  NASA, Swift satelliet, 500 gamma explosies geregistreerd. Overleven ‘we’ -het zonnestelsel, inclusief ‘Brussel’, die denken voor alles en nog wat de oplossing in huis te hebben- zo iets, als zo’n mega uitbarsting in de Melkweg is gericht op het zonnestelsel?
  http://www.nasa.gov/mission_pages/swift/bursts/index.html

  Re parafrase Keynes. Die zei het omgekeerde. En dat heeft ‘Brussel’ -trial and error-, wel in de oren geknoopt.

 201. Aad Verbaast 19 oktober 2012 om 18:06

  @King Billy: er zijn natuurlijk nogal wat overeenkomsten. Zwarte gaten waar alles in verdwijnt. Donkere materie, ontploffende sterren, het alsmaar uitdijende heelal etc.
  Ook een belangrijk verschil: nog onbegrepen maar het blijft vooralsnog wel een bestaand systeem.

 202. King Billy 19 oktober 2012 om 18:15

  Fraaie analyse met idem cartoon.
  http://www.presseurop.eu/nl/content/article/2904451-europees-bankentoezicht-een-pyrrusoverwinning
  „Om de listige, ontwijkende, verantwoordelijkheid-ontduikende lariekoek – een misleidende taalkundige exercitie die is doorgegaan tot in de kleine uurtjes van vanmorgen – te doorzien…..“

 203. King Billy 19 oktober 2012 om 19:08

  Nou ja, Merkel heeft in ieder geval voorkomen dat het ESM voorlopig niet gebruikt kan worden als smeermiddel voor banken. Tegen de tijd dat volwaardig banken toezicht is opgetuigd zijn zijn we vier jaar verder volgens Schäuble. Gaan de ECB en Brussel het toch proberen, wordt ‘Karslruhe’ weer van stal gehaald.

 204. Aad Verbaast 19 oktober 2012 om 19:25

  @King Billy: Da’s maar helemaal de vraag natuurlijk. De gouden vuistregel bij politici is nog altijd dat als ze iets bedacht hebben, ze er maar meteen vanuit gaan dat het al geïmplementeerd is.
  Een andere vuistregel van politici: het volk vooral in de waan laten dat je goed werk voor ze geleverd hebt. Schäuble en consorten weten er wel raad mee.

 205. Aad Verbaast 20 oktober 2012 om 00:56

  @King Billy: dank voor de links.
  Ik klikte nog even door in een link in de eerste:
  http://www.washingtonpost.com/world/national-security/us-expands-secret-intelligence-operations-in-africa/2012/06/13/gJQAHyvAbV_story.html
  Ze voeren oorlogen waar ze willen.. CIA maar ook special forces. Niet te geloven dat ze daar allemaal maar mee blijven weg komen.

 206. trudy k. 20 oktober 2012 om 09:23

  In feite voor de oplettende burgers niets nieuws maar hier,ter kennisname, eensluidende observaties in Amerika. :
  “Where does the money come from and… where it goes…” http://www.youtube.com/watch?v=_WrMWK-FJzU&feature=player_embedded

 207. Aad Verbaast 20 oktober 2012 om 11:14

  @Trudy K: interessant filmpje. Dank!
  Wat een bende! Vanmiddag sluit ik hier wel bij aan met een nieuw blogje..

 208. trudy k. 20 oktober 2012 om 11:31

  @Aad, hopenlijk wordt het geen “‘l Histoire se repète”…..
  Vorige soortgelijke situatie in WOII werden ook van zekere groepen mensen bezittingen ontfutseld ( en vervolgens op verzoek door henzelf o.a. op de Rosenthalbank gedeponeerd) en volgden voor velen de “enkele reizen” naar “Mars”…Slechts een enkeleing kon het navertellen… Uit de geschiedenis moeten we leren, wordt vaak gedebiteerd maar….wat kan de gewone sterveling in godsnaam met zoiets?

 209. Aad Verbaast 20 oktober 2012 om 13:17

  @Trudy K: het is toch een redelijk vast gegeven: “‘l Histoire se repète”. Dat heeft de historie ons wel geleerd. Heeft ook te maken met de lengte van het geheugen dat voor velen niet langer is dan die van een goudvis.
  == wat kan de gewone sterveling in godsnaam met zoiets? == Kritisch blijven, en stevig doormopperen 🙄

 210. King Billy 20 oktober 2012 om 14:45

  Re 19/10, 19.25
  =Een andere vuistregel van politici: het volk vooral in de waan laten dat je goed werk voor ze geleverd hebt. Schäuble en consorten weten er wel raad mee.=
  Achteraf bekeken hebben de regeringsleiders o.l.v. Van Rompuy het niet zo slecht gedaan. Zorgvuldig vermeden om over Griekenland en over de wens van vele staten om hun schulden te vergemeenschappelijken, door over de uit te zetten koers voor Bankentoezicht -en niet tegelijkertijd over een Bankenunie- te borrelpraten.
  Logisch, want was dit wel gebeurd, dan komt de uitreiking van de Nobelprijs op 10 december in een ander daglicht te staan. Daarna praten ze op 18/19 december wel weer verder en gaat volgens Hollande op 1 januari het ESM onder de eerste contouren van Europees Bankentoezicht van start met het opkopen van dubieuze onderpanden in ruil voor gesocialiseerde bankensteun.

  ’t Is nog maar de vraag of Schäuble in z’n eentje het ESM en de inmiddels ook gepolitiseerde ECB kan tegenhouden.

 211. Aad Verbaast 20 oktober 2012 om 16:58

  @King Billy: ik las ergens het vermijden van die onderwerpen te maken zou hebben met de Amerikaanse verkiezingen. Daar tillen ze die hete aardappels maar liever weer even overheen.
  Daarna duurt het niet lang meer en het is al weer Sinterklaas!

 212. Aad Verbaast 23 oktober 2012 om 10:42

  http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/16633_frankrijk_gaat_drones_inzetten_in_mali/
  == Frankrijk wil drones inzetten tegen de gewapende islamitische extremisten die het noorden van Mali in handen hebben. Duitsland is bereid trainingsmissies te sturen naar het Afrikaanse land. De EU en VS zouden gezamenlijk willen ingrijpen.==

 213. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 23 oktober 2012 om 13:48

  Zo is dat! Stop drones! Veel te duur! Stuur die verouderde kruisraketten maar; of beter; neutronen bommen; of blauwe regen.
  En als dat niet kan: huurlingen; betaal 1000$ per kill dan heb je 1500 lijken voor de drone-prijs van 10!
  Dat is economie!

 214. Aad Verbaast 23 oktober 2012 om 14:08

  @Kleet: Lopende discussies altijd op de laatste blog van me.. 😉

  Ik vul dit blog slechts aan met berichten over drones die ik voorbij zie komen (in de media althans..).

 215. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 23 oktober 2012 om 17:08

  Is logisch toch?
  De fanatici, de taliban, is allemaal islam.
  Hier spenderen we millioenen aan subsidies voor de islam, en een stuk verder spenderen we millioenen om wat moslims af te maken.
  Niet logischer/goedkoper/rationeler de islam als zodanig te stoppen?
  (is gerelateerd aan drones)

 216. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 24 oktober 2012 om 09:08

  Wat heb ik altijd gezegd, wat door jullie werd tegengesproken?
  Griekenland krijgt 2 jaar extra en 31 milliard cadeautje.
  Zal trouwens meer worden.
  Beter was geweest–en veel goedkoper–wij en griekenland uit de euro
  We zijn ALWEER bedonderd door een kudde randdebielen.
  Zet de geldpersen maar aan!
  Nu komen Iralie Spanje Ierland Frankrijk de oostbloklanden.

 217. Aad Verbaast 27 oktober 2012 om 10:20

  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/16704_het_gebruik_van_drones_moet_opgeschort_worden/
  Harry van Bommel
  Het gebruik van drones moet opgeschort worden
  Het huidige Amerikaanse beleid vrijwel overal ter wereld staat buitenrechtelijke executies toe

 218. Aad Verbaast 30 oktober 2012 om 10:45

  http://www.360magazine.nl/in-het-nieuws/1315-drones-zenden-geheime-videos-uit-die-iedereen-kan-zien
  == De helft van de Amerikaanse Reaper- en Predator-drones zenden video’s uit die niet beveiligd zijn. Hackers, terroristen en andere tegenstanders van de Verenigde Staten kunnen misbruik maken van deze onversleutelde videofeed ==

 219. Aad Verbaast 2 november 2012 om 11:36

 220. Pingback:Greatest nation in the World? Bullshit! « Aad Verbaast

 221. King Billy 10 november 2012 om 16:20

  Media puilen uit met berichten over een door Iraanse jachtvliegtuigen beschoten Amerikaanse onbemande vliegende spiekmachine op vier kilometer van de Iraanse grens. Verzwegen m.h.o. op de verkiezingen. Amerikanen schreeuwen moord en brand, als je een rondje internet maakt. Niet omdat dit verzwegen is, maar omdat de Iraanse vliegtuigen een op neutraal terrein bevindende Amerikaanse UFO beschoten.
  Niet moeilijk om voor te stellen wat er gebeurt als een Iraanse drone zich net buiten de 200 mijl’s zone van de States vertoont.

 222. Aad Verbaast 10 november 2012 om 16:45

  @King Billy: ik had het op twitter nog niet zien voorbijkomen. Even goegelend zag ik dit bericht:
  http://security.blogs.cnn.com/2012/11/08/first-on-cnn-iranian-jets-fire-on-u-s-drone/?hpt=hp_t3
  Is de oorlog al verklaard?
  “routine mission” 😉

 223. Aad Verbaast 16 november 2012 om 10:31

  16/11/12: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3348651/2012/11/16/VS-creeren-met-drones-een-nieuw-Guatanamo-Bay.dhtml
  ==
  De Amerikaanse aanvallen met drones zijn feitelijk buitengerechtelijke executies. Obama komt zijn beloften niet na. Hoogste tijd dat Europa tegengas geeft, betoogt strafrechtadvocaat Geert-Jan Knoops.
  De herverkiezing van Barack Obama als 44ste president van de VS verhult dat hij zijn primaire belofte van 2009 niet is nagekomen en ook de komende vier jaar niet zal nakomen: herstel van de ‘rule of law’.
  ==

 224. King Billy 12 januari 2013 om 18:04

  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/eurohawk-europas-groesste-drohne-ueber-deutschland-getestet-12022493.html 12/01/13
  „Mit einer möglichen Flugzeit von mehr als 30 Stunden könnte die Eurohawk künftig vom norddeutschen Standort Jagel aus Einsätze in Afghanistan fliegen und ohne Zwischenstopp wieder in Jagel landen. Geplant war ihr Einsatz eigentlich schon ab Mitte 2012.“
  Voorlopig vier stuks, 1 miljard euro.

 225. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 12 januari 2013 om 18:57

  Defensie is achtelijk. Alleen een gestoorde wil die prijs betalen.
  het is niks meer dan een klein model vliegtuig met electronica en een bom of raket.
  50.000 is meer dan genoeg…

 226. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 5 februari 2013 om 18:28

  Unlawful= bejaarden , daklozen die medische hulp en verzorging geweigerd worden.

 227. King Billy 27 maart 2013 om 22:19

  Interactieve site met het aantal drone aanvallen sinds2006 in Pakistan. Obama beats all!

  http://www.huffingtonpost.com/2013/03/26/drone-visualization-pakistan_n_2957779.html

 228. King Billy 15 mei 2013 om 09:04

  Duitsland stopt met Amerikaanse drone‘s, de ‘Euro Hawk‘. 250 miljoen down the drain, maar een miljard toekomstige kosten bespaard. Voornaamste redenen: Analoog aan de JSF, Amerikanen kunnen niet aan specificaties voldoen en het ding krijgt geen luchtwaardigheidscertificaat in Duitsland.
  http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/euro-hawk-hohe-kosten-trotz-gescheiterten-kaufs-12182675.html

 229. Aad Verbaast 15 mei 2013 om 09:51

  @King Billy: is ook geen prettig vooruitzicht als ze met bosjes uit de lucht gaan vallen.
  Lijkt wel steeds moeilijker te worden om een beetje vliegtuig te produceren. JSF kan ook nog steeds niet vliegen.

 230. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 15 mei 2013 om 10:36

  En het is zo simpel; zag een ultra light op een filmpje; twee motoren; glasfiber cabine, vleugels boven de cabine, twee 50cc motoren, goed voor twee personen.

  Kunnen de moffen altijd die nog bouwen; een stuk goedkoper ook nog; kan stijgen en landen op een voetbalveldje

  Maarre…kijk eens op youtube naar de twee vlieggevallen die in ontwerp en testmodel al klaar waren in 1945
  Eentje; met 800km per uur naar boven de atmsfeer, dan glijduiken op de atmosfeer, snelheid winnen tot 5000(!)km per uur en terug in de atmosfeer….

  Die oorlog had ook niet een jaar langer moeten duren; dan was ook newyork gebombardeerd….

  De jappen hadden onderzeebootje met erop: 3 bommenwerpers….

 231. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 15 mei 2013 om 10:42

  De achtelijken in USA denken nog dat veiligheid= snelheid en draagvermogen (voor bewapening)
  Snelheid is achterhaalde onzin; de afweer raketjes zijn klein, licht en sneller dan 3000km
  bewapening; een GPS bom is 65kg
  Afgooien: op max 60km van doel
  Is op 1,5 meter precies.
  Een WO 2 jager met gemoderniseerde motoren heeft meer slagkracht dan een JSF ooit zal kunnen hebben.
  Kan laag vliegen, kan alle heatseeking missiles ontwijken, en kost minder dan een ton
  Is een kwestie van denken.Ontbreekt de boomaap in USA

  Het meest effectieve wapen in Vietnam was napalm.
  Maar daarnaast; de M134 in een Dakota.(een oudere versie ervan)

 232. Aad Verbaast 11 augustus 2013 om 09:39

  Lijstje van drone strikes (voor zover bekend, dus het zal wel niet compleet zijn):
  http://api.dronestre.am/search

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: