Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Radicale belastinghervorming: het keukentafelgesprek

20140414 keukentafelgesprek

Den Haag 11/4/14. Nu de grootschalige decentralisatie van de zorg een groot succes dreigt te gaan worden staat stas Wiebes (VVD) in de startblokken deze “template” ook in te gaan voeren voor het belastingstelsel. Hij reageert daarmee op een pleidooi van Halbe Zijlstra (VVD) in de Volkskrant, die oproept tot een “radicale verandering”.

De bron
Ook de PvdA-ministers Asscher van Sociale Zaken en Dijsselbloem van Financiën zinspeelden recentelijk al op een aanstaande noodzakelijke herziening van het belastingstelsel. Het systeem is te ingewikkeld en moet drastisch vereenvoudigd worden, zo concludeert ook de commissie Van Dijkhuizen.

De gekozen invalshoek
Veel wil staatssecretaris Eric Wiebes (VVD) er nog niet over kwijt. Maar in de wandelgangen wordt al druk overleg gevoerd over de contouren van deze grote hervorming.
Waar Halbe Zijlstra wil dat de overheid zich uitsluitend nog bezighoudt met de kerntaken: “We moeten beseffen dat belastingen slechts één doel dienen: het innen van geld.”, wijst Samsom op het belang van maatwerk: “er valt nog veel te halen in het sociale en sterkere Nederland wat we voor ogen hebben.” Ook op dit punt lijken de coalitiepartijen elkaar wel te kunnen vinden.

De gekozen oplossing
“De argumentatie die voor de hervorming van het zorgstelsel gekozen is, sluit naadloos aan bij de voorziene hervorming van het belastingstelsel”, volgens een medewerker van Financiën die niet met naam genoemd wil worden. “De overheid int dan middels een simpel systeem de bulk van het benodigde geld.” “De gemeenten (die immers veel dichter bij de burger staan en ze persoonlijk allemaal kennen), gaat autonoom door het voeren van keukentafelgesprekken onderzoeken hoeveel er nog meer te halen valt. Ieder mens is immers anders. Maatwerk kan meer opleveren dan een of andere generieke schijf die onwetend op afstand door Den Haag wordt vastgesteld.” “Net als dat we iedereen gepaste zorg garanderen garanderen we hiermee dat iedere burger op maat voldoende en naar vermogen afdraagt”. “Wie zit er niet te wachten op een persoonlijk gesprek met een gemeentelijke belastinginspecteur die je optimaal kan adviseren over een gepaste leefstijl naar draagkracht?”

De gekozen voordelen
Hoewel de coalitiepartijen en gedoogpartijen nog een slag om de arm houden, heeft het er alle schijn van dat de voordelen (“grote lijnen”) opwegen tegen de nadelen (“uitwerking van de details”).

Waar de VVD en D66 hun zin krijgen (kleinere overheid, simpel belastingsysteem vanuit Den haag en lagere generieke belastingen), ziet ook de PvdA haar wens vervuld (door de gemeenten), om er werk van te maken dat belasting op maat door de “sterke schouders” kunnen worden gedragen.

CU en SGP zien in dat hiermee ook belastingfraude kan worden voorkomen. “Aan de keukentafel kan een goed opgeleide gemeenteambtenaar direct zien of de levensstijl in lijn ligt met wat de opgave is, respectievelijk waar er nog ruimte is voor aanpassingen”.

De VNG geeft desgevraagd aan dat zij uitstekend staat opgesteld om ook deze extra taak optimaal te kunnen uitvoeren. Daarbij gaan ze er wel vanuit dat de extra inkomsten die worden gegenereerd ook deels zelf door de gemeenten kunnen worden besteed. Niet onlogisch gezien het steeds zwaardere pakket wat de gemeenten voor de kiezen krijgen, aldus voorzitter Annemarie Jorritsma.

Van Rijn liet via zijn woordvoerder weten dat hij de ontwikkelingen nauwgezet zal volgen. De eerste resultaten van zijn keukentafelgesprekken zijn bemoedigend, en hij ziet (als volgende stap) mogelijkheden om deze keukentafelgesprekken over zorg meteen te combineren met de gesprekken over de belastingen. “Aangezien het een kwestie is van de balans tussen inkomsten en uitgaven kunnen daar nog grote synergie-effecten mee bereikt worden. De vraag, wat heeft u nog echt nodig, wordt immers toch al gesteld.”

De vakbonden staan niet direct afwijzend tegen deze verandering. Ze zien weliswaar dat de banen van duizenden rijksambtenaren hiermee op de tocht komen te staan, maar vertrouwen er op dat ze via een op te zetten omscholingstraject emplooi kunnen vinden in de gemeenten.
Staatssecretaris Jetta Klijnsma (PvdA) van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ziet hier ruime mogelijkheden: “Da’s nou het leuke van onze werkgelegenheidsplannen: mochten ze niet aan de bak komen, dan kunnen ze toch middels vrijwilligerswerk met behoud van de bijstand direct hiermee aan de slag!”.

De tijd lijkt rijp voor een majeure verandering van het belastingstelsel. Historisch gezien werd een dergelijke verandering grofweg elke tien jaar ingevoerd ten gevolge van de “veranderende samenleving”. De laatste grote hervorming werd al weer dertien jaar geleden ingevoerd (2001).

Plaatje uit video: “keukentafelgesprek in Deventer” waar goed geïllustreerd wordt hoe enorm verrijkend een dergelijk gesprek kan zijn.

654 Reacties op “Radicale belastinghervorming: het keukentafelgesprek

 1. King Billy 11 april 2014 om 16:31

  Zover zal het niet komen, want hiermee wordt op termijn een nieuwe Tweede Kamer een Parlementaire Enquete over ‘de zorg’ door de neus geboord.

 2. Aad Verbaast 11 april 2014 om 16:34

  @King Billy: dat zie je toch verkeerd. Ook daar zie ik wel synergie-effecten: dit kan dan meteen worden meegenomen in die enquête! Ideaal.

 3. galmier 11 april 2014 om 16:35

  Mooi blog maar weer, wel een beetje veel informatie voor een eenvoudige boerenlul,
  ik zal me er vanavond eens over buigen maar ik kan nu alvast wel verklappen dat ik die halve zijlstra niet hoog heb zitten.

 4. jeetjemina 11 april 2014 om 16:38

  Zolang je nog aan een keukentafel kunt zitten, zal de conclusie zijn dat je geen hulp nodig hebt, anders dan van de buurvrouw of een andere vrijwilliger!

 5. King Billy 11 april 2014 om 16:39

  = dat zie je toch verkeerd. Ook daar zie ik wel synergie-effecten: dit kan dan meteen worden meegenomen in die enquête! Ideaal.=

  Da’s teveel van het goede en niet meer bij te benen.

 6. Aad Verbaast 11 april 2014 om 16:40

  @galmier: de bedoeling was nou juist het allemaal simpeler te maken. Laatste nieuws: codenaam op het ministerie: “van toeslag naar aanslag. “

 7. Aad Verbaast 11 april 2014 om 16:44

  @Jeetjemina: en als je nog en veel aan de keukentafel kunt zitten zal de conclusie ook snel zijn dat je niet veel nodig hebt. Had Samsom het niet al over “dood vermogen”? Precies!

  @King Billy: == Da’s teveel van het goede en niet meer bij te benen. == Kan ik me goed voorstellen. Die jongens daar in Den Haag zijn gewoon niet meer bij te benen. Allemaal snelle Jelle’s

 8. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 11 april 2014 om 17:17

  Je moet de politiek in gaan: je zegt in veel woorden: niets

 9. Aad Verbaast 11 april 2014 om 17:27

  @Kleet: toch zie ik hier ook al weer zo veel kansen voor je. Keukentafels voor de Nederlandse markt!
  Een markt met toekomst natuurlijk. Of als je nog een beetje groter denkt: de aannemerij. Verbouwingen met name. Wat een markt. Immers hoeveel huishoudens wonen in een te kleine keuken zodat er niet eens een keukentafel in past laat staan dat je zo’n gesprek kan voeren.

 10. Johan 11 april 2014 om 17:32

  En als de bewoner nu wel een keuken heeft, maar geen tafel?

 11. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 11 april 2014 om 17:34

  Moet je voor hier skien hebben. In de streek Brasov/Sibiu is vandaag 10cm sneeuw gevallen

 12. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 11 april 2014 om 17:35

  Normaal hou ik niet van slap ouwehoeren; maar voor jou maak ik een uitzondering…

 13. Aad Verbaast 11 april 2014 om 17:38

  @Johan (en @kleet): een belletje (of mailtje) naar een betrouwbare leverancier biedt dan de oplossing. Zie ook: 17:27

 14. piterfries 11 april 2014 om 18:18

  Inmiddels weten we de politieke betekenis van het woord ‘hervorming’, lastenverzwaring.

 15. galmier 11 april 2014 om 19:03

  Het loopt allemaal gigantisch uit de klauwen daar heeft Halbe wel gelijk in maar ik zie niet helemaal wat hij nu eigenlijk wil, al die toeslagen afschaffen is als het ingooien van de eigen glazen. Wie zite er nu eigenlijk in die kamer, hij of ik. Het is een beetje achteraf gewauwel onder het mom van een nieuwe start. De goede man heeft helemaal geen geld om terug te keren naar de kerntaken, het zou de vrije samenleving misschien goed doen als hij zelf de benen eens nam.

 16. jeetjemina 11 april 2014 om 21:48

  Aad: hij bedoelde kennelijk dat we straks hopen snel dood te mogen!

 17. jeetjemina 11 april 2014 om 22:06

  Als je geen keukentafel kunt betalen krijg je keukentafeltoeslag!

 18. Aad Verbaast 11 april 2014 om 23:15

  @piterfries: je begint het in de gaten te krijgen. Halbe Zijlstra vergiste zich ook enkele malen vanavond in P&W waar hij ook een podium kreeg om zijn plannen te ontvouwen. Lastig om de terminologie simpel te houden 🙂
  http://pauwenwitteman.vara.nl/media/312852

 19. Aad Verbaast 11 april 2014 om 23:17

  @Galmier: loopt het dan zo uit de klauwen? Hoogstens omdat ze regeling op regeling stapelen om de effecten die ze zelf bedenken al heel snel weer een verband nodig hebben omdat er van te voren niet goed over is nagedacht. Vragen om problemen natuurlijk.

 20. Aad Verbaast 11 april 2014 om 23:21

  @Jeetjemina: == hij bedoelde kennelijk dat we straks hopen snel dood te mogen! == hij zei het zelfs letterlijk vanavond bij P&W!

  Keukentafeltoeslag: in het kader van de participatiesamenleving zul je het denk ik moeten doen met een kopie van een bouwtekening verwacht ik zo. Woon je in een rijtje of een flat dan krijg je die niet want dan kan 1 volstaan voor de hele buurt omdat al die keukens hetzelfde zijn. Ook goed voor de sociale contacten, wat weer goed van pas komt als je straks je buurman moet vragen om noodzakelijk hulp.

 21. ezelgedachten 12 april 2014 om 06:58

  Wist je trouwens al, dat er aan verschillende keukentafels zeer serieus gesproken wordt over radicale herzieningen van de landelijke politiek? Er gaan zelfs al stemmen op voor een één partij stelsel. Gelet op de laatste uitspraken van Wiendels misschien ook maar het beste. 😉

 22. greet de Blij 12 april 2014 om 07:56

  Wie zijn die mensen op die foto trouwens, Aad, had daar geen bronvermelding bij gemoeten.
  Het zal je maar gebeuren, kom je hier onschuldig op zo’n blog sta je ineens lijfelijk op de foto. Ik zou me echt rotschrikken en ik vind het ook helemaal niet netjes!

 23. piterfries 12 april 2014 om 08:06

  @Verbaast.
  Ik heb het al heel lang in de gaten.
  De EU is een filiaal van Washington geworden, waar de rivaal van Obama bij de laatste presidentverkiezingen riep ‘dat hij geen enkel medelijden met de armen had’.
  Merkel was net in Athene, om de Griekse loopjongens van Brussel geluk te wensen met hun succes.
  De lange rijen voor de soepkeukens, voor velen daar de enige ‘maaltijd’ per dag, zal ze wel niet gezien hebben.
  Socialist Asscher heeft net geroepen dat de loonkosten van de laagstbetaalden omlaag moeten, waarom, dat legt hij niet uit.
  Maar die verlaging kan er alleen komen door verlaging van lonen, of door verdere verslechtering van ons sociaal stelsel.
  Vandaar dat net bij een discussie op BBCW de gespreksleider zei dat ‘FN eigenlijk helemaal niet extreem rechts is, maar voormalige communisten en socialisten aantrekt, die genoeg hebben van bezuinigingen’.
  Jammer dat de meesten nog niet door hebben dat de economische oorlog van Washington tegen Moskou, om wereldheerschappij, betaald moet gaan worden door de burgers van de EU lidstaten.

 24. Aad Verbaast 12 april 2014 om 08:17

  @Burro: Wiendels?? Ken ik hem/haar?

 25. Aad Verbaast 12 april 2014 om 08:19

  @Greet de Bij: == Wie zijn die mensen op die foto trouwens, Aad, had daar geen bronvermelding bij gemoeten ==
  Goed lezen Greet: helemaal onderaan de blog staat een keurige bronvermelding: == Plaatje uit video: “keukentafelgesprek in Deventer” waar goed geïllustreerd wordt hoe enorm verrijkend een dergelijk gesprek kan zijn. == en als je dat videootje dan aanklikt zie je zelfs naam en toenaam!

 26. Aad Verbaast 12 april 2014 om 08:33

  @piterfries: daar kon wel eens veel waarheid in zitten. Wringt en schuurt aan alle kanten.

 27. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 12 april 2014 om 09:05

  Loonkosten kunnen en moeten omlaag.Maar dat kan door de premie van zorg in percenten uit te drukken en progressief te maken en door de loonbelasting omlaag te halen voor de productieve sector of op nul te stellen.

  In oostbloklanden is de gewone inkomstenbelasting trouwens minder dan de HELFT (16%) van hier en wij betalen voor hun
  hetzelfde voor zzp-ers.

  Maar hervorming in NL politiek betekent zonder uitzondering meer halen bij groepen die minder hebben.

  Je kan b.v.wegenbelasting koppelen aan inkomen.
  Nu is het zo dat als je inkoken HOOG is en je een zuinige auto ofeen electrische of een hybrid (ik bedoel niet een buitenlandse vrouw) aanschaft dat je dan voordelen hebt bij b.v. bijtelling.
  Dat is trouwens dubbel op; als je zo’n superzuinig veel te duur kreng hebt–ik bedoel dus niet een gereformeerde huisvrouw– dan zijn de kosten van verbruik ook lager dus je krijgt al minder bijtelling

  Voor bv beginnende zzpers is een auto een grote kostenpost; die dan tegemoet komen is geen luxe.

 28. blutch1 12 april 2014 om 09:10

  Hoeveel mensen hebben nog een keuken waar een tafel in past? En veel waar het wel zou kunnen hebben een kookeiland, dus dan past die ook weer niet. Dat worden weinig gesprekken.

 29. Aad Verbaast 12 april 2014 om 09:21

  @Kleet: juist die suggestie van je over de zorgkosten zorgde er voor dat zelfs de VVD-ers de klinkers uit de straten begonnen te trekken. Samsom moest buigen. Alweer. Maar ergens zit er wel wat in natuurlijk. Je kan ook beginnen door veel van die ‘bijdragen’ niet meer te maximaliseren.
  Levert ook problemen op in de coalitie aangezien Halbe Zoolstra al heeft duidelijk gemaakt dat het nivelleren nu maar eens afgelopen moest zijn. Geen “feestje” meer voor hem.

  En over die auto: grootste besparing ligt er natuurlijk in als je gewoon een kleinere auto gaat rijden. Of helemaal geen zelfs. Vergt wat aanpassingen maar vooruit.

 30. Aad Verbaast 12 april 2014 om 09:26

  @Blutch1: tja, daar hebben die lui nog niet over nagedacht. Dat wordt snel repareren anders vallen een hoop mensen buiten de boot. Kamer kan natuurlijk wel een noodwet aannemen om het proces niet onnodig te vertragen.

  Kan natuurlijk ook dat als blijkt dat de belastingbetaler geen keukentafel heeft en het gesprek met het formulier op schoot moet plaatsvinden je direct wordt aangeslagen voor een hoger tarief. Maatwerk immers. Is aan de ambtenaar. Die kan als argument aanvoeren dat gezien de lagere WOZ je al minder belasting afdraagt enkel omdat je geen woonkeuken hebt en daar ook al weer op hebt kunnen besparen. Da’s dubbel op, en zeker niet sociaal tov de buren die wel een keukentafel hebben!

 31. ezelgedachten 12 april 2014 om 09:41

  @aad Verbaast; Sorry! Ik was nog niet goed wakker. Wientjes, natuurlijk!

 32. King Billy 12 april 2014 om 09:43

  Vermoedt dat Zijlstra’s hersenspinselen in Brussel met afgrijzen worden gelezen. Als zodanig past het in Rutte’s 59-puntenlijstje dat hij propageert in Brussel. “Uitkapselen” van de Credit Default Swap burger is het laatste wat ze daar kunnen gebruiken.

 33. Aad Verbaast 12 april 2014 om 09:58

  @Burro: ah, nu is het duidelijk. Scheidend voorzitter. Heeft ook genoeg uit de spreekwoordelijke nek geluld.

 34. Aad Verbaast 12 april 2014 om 10:06

  @King Billy: 59 punten van Rutte. Goh, ik wist niet eens dat hij tot zover kon tellen! Wat ook maar goed is, want 59 punten kan hij al helemaal niet eens onthouden.

 35. artafterallart 12 april 2014 om 10:08

  @Aad
  Onbegrijpelijk dat ze nu pas met ‘human resource management voor thuis’ langs de deur gaan. De geschiedenis van het maatschappelijk werk begon ermee. ‘Loopmoeders’ moesten de bedeelden huis aan huis bezoeken om ze meer discipline bij te brengen. Het is een beproefde tool voor crisismanagement. Oude tijden keren in nieuwe jasjes terug. De staat als colporteur van leefstijlen die ‘je in je hebt’ heeft een oneindig speelveld. Niet alleen meer zorg kan zelf opgebracht worden ook ‘een stukje’ onderwijs, werk, koopkracht enz. De blauwdruk van een ‘maatschappelijk verantwoorde samenleving’ is snel geschetst: Iedereen dient van huis uit al vroeg te hebben geleerd voor zichzelf en anderen te zorgen. Het heitje voor een karweitje wordt een puntenstelsel en zo ingericht dat opgedane ervaringen erkend kunnen worden als reeds verworven competenties. Daarmee kan de helft van het aanbod van de basisschool enz. geschrapt worden. De kinderbijslag moet ermee verdiend worden en wordt uitgekeerd in vouchers voor voortgezet en hoger onderwijs . Een maatschappelijk verantwoord huishouden kent geen rokers, drinkers, veelvraten, energiemisbruikerts enz. De koopkracht verdubbeld door geheelonthouding.
  De weg komt vrij voor selectie in de buik. Alleen foetussen met kansen op een geheel zelfstandige maatschappelijke participatie mogen geboren worden.
  Over pakweg tien jaar is de totalitaire democratie het exportartikel van Nederland!

 36. King Billy 12 april 2014 om 10:49

  artafterallart. re 10.08. Spannend! Een spectaculaire tombola democratie als export artikel. Wordt nu lid en koop alvast een alternatief lot met gratis mailadres en abonnement op de a-sociale netwerken. Ding mee naar de hoofdprijs! Een pluim van de participerende koning en een zoen van de juffrouwe aan uw keukentafel. Met foto ter herinnering.

 37. Aad Verbaast 12 april 2014 om 11:02

  @Afterallart: een duidelijke schets voor de toekomst pen je daar even neer.
  Ik kom nog uit de tijd dat de politici volhielden dat ze niet achter de voordeur wilden kijken. Nou die tijd is al lang voorbij. Daar begint het juist! Geen poldermodel als exportartikel maar het keukenmodel! De overheid leeft met je mee. Van de wieg tot het graf.
  Uitkijken naar die persoonlijke-levensstijl-coach die regelmatig even de boel thuis voor je komt organiseren. Eerst de zorg, dan de belastingen, nog even en er wordt bekeken of scholing wel nut heeft. “U zult toch wel begrijpen dat de overheid niet voor iedereen een nutteloze missie kan bekostigen?” Er zijn nog miljarden op te halen. Hebben we het nog niet eens over huisvesting gehad. Teeven begon al over 2 op 1 cel. Kleine stap voor Blok deze template over te nemen. “Weet u hoe mensen in het buitenland leven? U zult wel begrijpen dat zo’n ruim huis makkelijk gedeeld kan worden met anderen. Hier is een lijstje van daklozen. Wees snel bij want nu kunt u nog iets kiezen”.

 38. blutch1 12 april 2014 om 11:15

  Wat te denken van al die patserige gemeentehuizen. Die staan ’s avonds en in het weekend toch leeg. Daar kunnen dan mooi al die mensen slapen. Wat extra opruimkosten, maar die wegen niet op tegen de kosten van onderdak elders met de nodige toeslagen.

 39. Aad Verbaast 12 april 2014 om 12:12

  @Blutch1: == Daar kunnen dan mooi al die mensen slapen. == ideaal! Is al helemaal ingericht om te slapen, waar ook overdag veelvuldig gebruik van gemaakt wordt.

 40. piterfries 12 april 2014 om 18:01

  Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 12 april 2014 om 09:05

  Loonkosten kunnen en moeten omlaag.

  Leg eens uit.

 41. Ab Ovo 12 april 2014 om 18:45

  Men heeft mij laatst benaderd voor dit soort keukentafelgesprekken maar dan op buurtniveau. Het zou hier in de rivierenbuurt zeker wel wat uit kunnen halen maar ik weet nu al dat ik nee zeg. Ik begin gewoon te oud te worden voor die dingen, het is tijd voor een ander.

 42. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 12 april 2014 om 18:50

  Heel eenvoudig. Minimum loners: de arbeiders en werkgevers vrijstellen van loonbelasting; event van sociale lasten.
  Ziekenfonds premie heffen als % van inkomen maar met een progressieve schaal.

  Motief: Oostblok heft ondernemingen die volledig gesubsidieerd worden door Brussel en concureren met NL ondernemers. Dat is oneerlijke concurrentie.

  Dan: VOOR we nog een cent geven aan Brussel moeten de landen die “geholpen” worden door EU tenminste de zelfde belasting tarieven hebben als NL.
  Het is te gek dat wij meer dan 2 maal zoveel belasting betalen als de ontvangende landen.

 43. Frederik Dubbeldik 12 april 2014 om 18:55

  Het systeem verhoudt zich rechtevenredig tot het belastingtechnische gevaarte. Het wordt de hoogste tijd orde op zaken te stellen. Zolang wer elke maand meer dan een miljard inde zak van de belastingdienst verdwijnt kun je aan je water wel voelen dat daar iets goed miszit. En dan met een stalen gezicht beweren dat we er voor het einde van de kabinetsperiode toch niets aan doen. Je weet niet meer wat je van dat gehakketak vinden moet is er nu eigenlijk sprake van zakken vullen of van zakken leegroven.

 44. kikker Alfons 12 april 2014 om 18:59

  @Jeetjemina
  natuurlijk moet je die keukentafel niet al te letterlijk nemen.
  Soms wordt er meer achter de schermen bekokstooft dan je denkt. Ok het is niet altijd even transparant maar transparantie leidt vaak tot veel te veel meningen door elkaar.
  Waarom denk je trouwens dat de wandelgangen wandelgangen heten?

 45. artafterallart 12 april 2014 om 19:18

  @King Billy
  Idd, uitsluitend voor politici, lobbyisten en partijleden is het een tombola democratie. Alleen is hun tombola gevuld met brandhout, waar ze akkoorden van maken. Uit verkiezingsuitslagen trekken ze nieuw brandhout en steken daar de akkoorden weer mee in de fik. Samsoms douceurtje voor ‘schrijnende gevallen’ zal niet lang branden, vrees ik. Wel als hij er een asielbeleid voor hoogbejaarden van maakt. Genoeg azc’s staan leeg. Zijlstra’s nostalgie naar een 19e eeuws belastingstelsel daarentegen wordt de nieuwe fakkel. Voordat hij er erg in heeft, is aan de borreltafel met de oppositie de vermogensbelasting in ere hersteld. 1% van de bevolking bezit immers bijna 25% van het totale vermogen. Het kan toch niet eenvoudiger. Hef alleen belastingen over inkomens boven 40.000 euro en 10% op die 276 miljard vermogen van de rijksten van Nederland. Je kan daarmee alles echt hervormen.

 46. artafterallart 12 april 2014 om 19:39

  @Aad
  Ze maken het ons critici ook wel makkelijk.

  Of het keukentafeltje als model qua export zal lukken, dat betwijfel ik. Vroeger zat de pastoor, dominee of ouderling op dezelfde plek. Heel Europa heeft daar nog wel de stoel van op zolder staan en het ‘model’ is nog wel ergens in het collectieve geheugen te vinden.

  Wel zou Bruynzeel het in zijn keukens standaard kunnen opnemen.

 47. Rubio 13 april 2014 om 08:22

  Aad ik kan me ergens vaag herinneren dat je op 13 april jarig bent. Bij deze van harte en maak er een aardige dag van. Het is nog vroeg maar ik neem er vanmiddag een borreltje op en misschien wel nog een als me cluppie kampioen is geworden.. Vandaag zijn belastingtoestanden dus effe ver van m’n bed.

 48. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 13 april 2014 om 08:26

  Vanaf de jaren 60 is er een grote middenklasse ontstaan die eigelijk geen moer toevvoegen aan product of organisatie of staat.
  Dat was het gevolg van een belofte en slechte organisatie uit de jaren 50
  Die moeten eruit.

  Het hele belasting en subsidie system is er op gericht om middenklasse en hoger te matsen.
  Zie eens hoe het inkomen van twee verdieners is. Daar heft er een al een middenklasse inkomen dan moet nr 2 gesubsidieerd nog bijpakken;

  Maar fokpremie eens een vast bedrag en inkomens afhankelijk
  Doe hetzelfde met AOW
  Betaal WAO kindertoeslag alleen in Europa uit.
  En controleer.
  Met 10% van de fraude kan ik Utopia bouwen.

  Geld zat in NL; komt alleen SYSTEEMATIG en GEPLANNED op de verkeerde plekken terecht.
  ————-
  Dan: wij betalen via Brussel milliarden aan landen waar belasting niet betaald wordt en waar de tarieven minder dan de helft zijn van NL
  Is dat redelijk?
  Nee dus

  EERST een ander politieke structuur
  Maandelijks referenda voor beslissingen
  parlement alleen voor voorlichting/propaganda max 75 man
  zakenkabinet voor uitvoering
  Denktank op de achtergrond.

  maar ook:
  defensie NATO opheffen op een kleine afdeling na van pakweg 3.000 man
  Per direct uit de oorlogen; zijn niet de onze.
  Ministeriegebouw defensie is een leuke opvang voor daklozen.

  ZZP ers: eerste 3 jaar vrij van belastingen.
  Wegenbelasting: terug tot EU gemiddelde
  Dwangarbeid herinvoeren; Veenhuizen is er nog steeds
  (zitten is een status voor buitenlanders; straf moet als straf ervaren worden; werken vinden ze straf)

  Grenzen dicht; er komen geen vluchtelingen in NL er is geen oorlog met BE of DE of GB.
  Bij crimineel gedrag of langdurige werkloosheid: verblijfsvergunning intrekken en uitzetten.

  Dan: met het oogpunt van bezuinigen: AOW bijstand150 E omhoog; huurgrens voor huursubsidie omlaag; in sociale woningbouw: huur percentage van gemeenschappelijk inkomen.

  HRA afschaffen per direct; geen aftrekkosten voor onderhoud.
  Totaal aftrekposten; niet mer dan 5% inkomen en mag niet voeren tot schaalverlaging

  Dan beginnen we ergens te komen.

 49. ChristienDamman 13 april 2014 om 08:33

  Wat een keukentafelgesprek zeg. Mevr. begint over haar rolstoel en meneer praat over de hulp thuis, lijkt dus nergens op. Kon ook niet reageren daar.

 50. Aad Verbaast 13 april 2014 om 08:39

  @ab: wie benadert je dan daarvoor? Nog meer keukentafelgesprekken?

  @Frederik: een miljard? Veel meer lijkt me.
  Op zich hoeft dat niet eens een probleem te zijn. Ik heb geen problemen met het concept belasting. Als het maar wel goed wordt besteed. Daar zit de kneep.

 51. Aad Verbaast 13 april 2014 om 08:42

  @afterallart: de kerken wisten er inderdaad al veel eerder raad mee. Katholieke kerk ging nog een stapje verder: de biecht. Daar hoorden ze direct wat er nog te halen viel. Zijn ze steenrijk mee geworden!

 52. Aad Verbaast 13 april 2014 om 08:42

  @Rubio: dank. Met je geheugen is niets mis zie ik! 🙂

 53. Aad Verbaast 13 april 2014 om 08:47

  @Christien: is best wel een berucht filmpje geworden. Uit nieuwsuur dacht ik. Wethouder uit Deventer moest ook opzouten. Heeft heel wat reuring voortgebracht.
  “U zult wel begrijpen dat we niet aan iedereen een rolstoel kunnen geven” Om inderdaad te gaan praten of de buren haar huis niet kunnen gaan poetsen. Ja, ja, zo wordt je ondergesneeuwd.

  En de willekeur afhankelijk te zijn om dan vervolgens meteen ook afhankelijk te worden van de willekeur, grillen en grollen van een ambtenaar.
  Nog een punt waar te weinig over gesproken wordt: als er geen vaste regels zijn, kun je dus ook niet echt protesteren. Men kan zich immers makkelijk verschuilen achter “maatwerk”.

 54. Aad Verbaast 13 april 2014 om 08:48

  @Kleet: gooi je partijprogramma er nog maar eens op! 🙂

 55. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 13 april 2014 om 09:10

  We zitten in een total ondeugdelijk system; het resultaat van wijziging op wijziging op wijziging
  Met nog een wijziging verandert er structureel niets.

  Het basis system moet op de schop en we hebben twee dingen niet meer: tijd en echte politici
  Tientje van liefting wiebeltax….mee eens of niet: echte politici!

  Geen geld voor rolstoel?
  Verkoop een tank die niet wil starten; kort de onkosten vergoeding van degenen die er over komen praten….

  Of: geef mij een order; het metaaldeel kan ik leveren voor superprijs…..
  Is ook waar: dit sort dingen kosten vaak teveel.
  Zo ook de “opsta-stoel. Die wordt hier in de buurt gemaakt; kan ik leveren….

 56. Aad Verbaast 13 april 2014 om 12:53

  @Kleet: allemaal het probleem van de politicologica: eerst doen dan denken. Beetje verstandig mens streeft naar het omgekeerde.Denken is sowieso een probleem voor ze.

 57. King Billy 13 april 2014 om 15:17

  Niet alleen een radicale zorg- en belastinghervorming, maar ook nog radicale huishoudelijke hervormingen. Big Brother in Brussel slaat weer eens toe. Na de gloeilampen, de 6-liter toiletreservoirs en maximaal 900 Watt stofzuigers, mogen vanaf 1 januari 2015 koffiezetmachines nog maar 5 minuten pruttelen en moeten zichzelf dan automatisch uitschakelen.
  Hoe moet dat nu met o.a. de keukentafelgesprekken?
  http://www.focus.de/politik/ausland/eu/neuer-ausbruch-der-regelung-wut-eu-kommission-stellt-stromfressende-kaffeemaschinen-kalt_id_3767728.html

  Wordt het zo langzamerhand geen tijd deze Brusselse kaste -‘élite’ is te veel eer- uit te schakelen en politiek ‘kalt’ te stellen?

 58. Aad Verbaast 13 april 2014 om 16:38

  @King Billy: kom je mooi mee op de koffie. Gaat de EC roet in het eten gooien. Tegenvaller voor van Rijn. Kan je op wachten dat de zorgbehoevenden de straat opgaan om te eisen dat een thermoskan uit de WMO verstrekt moeten worden, omdat anders geen redelijk gesprekje meer mogelijk is.
  Dat koekje van Maxima zat er ook al niet meer in trouwens.

 59. nelusfromgrins 13 april 2014 om 20:41

  @Rubio: heel goed onthouden door je Rubio. Die Aad Verbaast denkt dat hij er zo mee weg komt maar dat is natuurlijk niet het geval:
  ER IS ER EEN JARIG HOERA, HOERA, DAT KUN JE WEL ZIEN DAT IS HIJ.
  Van harte gefeliciteerd natuurlijk. Maar die had je ook al gehad als het goed is.

 60. King Billy 14 april 2014 om 08:02

  =DAT KUN JE WEL ZIEN DAT IS HIJ=

 61. King Billy 14 april 2014 om 08:06

  Gelezen hebbende, alsnog van harte, @Aad Verbaast.

 62. Aad Verbaast 14 april 2014 om 08:40

  @Nelus en @King Billy: dank voor het schone lied! Een dag om nooit te vergeten natuurlijk 🙂

 63. artafterallart 14 april 2014 om 09:09

  @Aad
  Van harte. Je cadeautje van de staatssecretaris al uitgepakt? Zo’n keukentafelgesprek online is natuurlijk het ei van Columbus. Zo kan iedereen aanschuiven om je de maat te nemen 🙂

 64. King Billy 14 april 2014 om 09:25

  Tja, Pasen komt eraan. Laten we het hebben over de prijs van en het aantal eieren in het hulppakket dat op de keukentafel komt. En de juiste hardheid van de dooier i.v.m. de gezondheid. Plus een extra eitje op verjaardagen. Ook als verjaarjagen op een zondag vallen met het welbekende ‘zondagseitje’.

 65. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 14 april 2014 om 09:52

  ooit tot 1964 was het voor de armen een vernedering om te bedelen voor eten.
  Arbeiders en non productieven hadden het slecht.
  Toen ik een jaar of 10 was het strijk en zet dat ik mijn moeder zag huilen in de keuken–geld was op maar de week niet
  Mijn vader was tuinman en werkte voo ben Pon toen al multimillionair; waarschijnelijk omdat ie zo lag betaalde.

  In 1964 kwam de sociale wetgeving tot stand; een goed system met wat startfouten.
  Basis idee was: nooit meer hoefde iemand te bedelen als een straathond bij de kerk of gemeentehuis.

  Toen ik van de mulo kwam was doorleren uitgesloten.
  Mijn vader had AOW maar werd–net als ik nu–gekort want hij had zich verrot gewerkt voor een eigen huis.
  \Hij moest blijven werken tot over 80.

  Wat er sinds bakelende gebeurt is het terugdraaien in tijd.
  Daarbij ontkennend dat de sociale voorzieningen welliswaar geld kostten maar winst brachten.
  Natuurlijk met ups en downs; bestedingsbeperking.
  Maar daarbij was een prijscontrole van de overhead die goed werkte; had ook in 2002 moeten gebeuren.

  Ik keur communism af maar het had geode delebn in theorie.
  Er gebeurt nog niets in NL.
  De elende is nog niet groot genoeg maar groeit en gaat voorspelbaar vveel kosten.

  De ironie is dat het aanvallen van de laagste inkomens een tegengesteld effect heft.
  Het kost alleen geld het bespaart niks brengt geen winst.

  De overhead denkt in heel primitieve achtelijke patronen.
  Willen meer geld dus verhogen accijnsen.
  Voorspelbaar was dat de netto opbrengst lager zou worden.
  Zo ook andere regels.

  Is er nou echt niemand in cabinet met een IQ hoger dan 65?

 66. Aad Verbaast 14 april 2014 om 10:48

  @afterallart: de belangstelling was enorm. “Gefeliciteerd” is op het moment nog steeds trending topic op internet. Gisteravond kwam er zelfs een muis rond de keukentafel kijken of er nog wat te halen viel.
  En dat was er! Speciaal voor deze gast een heerlijk hapje gemaakt. Opgediend met muizenval.

 67. Aad Verbaast 14 april 2014 om 10:50

  @King Billy eieren schijnen weer te mogen inmiddels. Gooi ze maar weer in de pan!
  Kan natuurlijk ook iets met lobby te maken hebben. Wie zal het zeggen.

 68. Aad Verbaast 14 april 2014 om 10:52

  @Kleet: iq > 65:
  Illustratief in deze is natuurlijk dat in een eeuw waarbij we met een druk op de knop iemand op de maan kunnen zetten, er een verzuchting van die lui komt dat het belastingsysteem veels te ingewikkeld is. Voor hun helemaal niet te vatten natuurlijk. Maar wel roepen: Nederland kennisland. Je moet maar durven.

 69. nelusfromgrins 14 april 2014 om 10:55

  @King Billy: traditiegetrouw mogen wij met pasen zoveel eieren eten als we willen.
  Beschilderd of onbeschilderd, maakt niet uit. We begonnen er als kind aan met grote ogen, maar de maag bleek kleiner dan die ogen. Na 2-3 eieren hoefde ik niet meer.
  Merkwaardige traditie. Zal wel iets met vruchtbaarheid te maken hebben.

 70. Aad Verbaast 14 april 2014 om 11:02

  @Nelus: over paashazen gesproken, heb je die steenmarter al weten te verhuizen?

 71. nelusfromgrins 14 april 2014 om 11:02

  @Aad: zoals ik het begrepen heb komen de nieuwe plannen erop neer dat alle toeslagen verdwijnen- kinderbijslag, zorgtoeslag, kinderopvang toeslag en wat er alllemaal nog meer is in dit land van toeslagen – en er tot modaal geen loonbelasting meer wordt betaald. Opbrengst 80.000 ambtenaren minder die die geldstromen allemaal moeten kontroleren.
  Vanaf modaal gaan we betalen. Ik voel hier wel wat voor moet ik zeggen.
  Helder, geen gesjoemel meer met van alles en nog wat. Je weet hoeveel inkomen je te besteden hebt.

 72. nelusfromgrins 14 april 2014 om 11:05

  @Aad: het is me zwaar te moede om het zo maar eens te zeggen. Ik ben er bijkans depressief van aan het worden. Het hele dak is aangedaan, isolatie weggevreten. Kosten zijn nu al plm € 4,000.–. En dat is geen marterpis om het zo maar eens te zeggen.

 73. nelusfromgrins 14 april 2014 om 11:08

  @Aad: 11.02 ik denk dat ik een 0 teveel heb bij die ambtenaren. 80000 is wel een beetje erg veel. Dat zullen er 8000 zijn Nog de moeite waard trouwens.

 74. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 14 april 2014 om 11:10

  Voor de oorlog–in die gelukzalige periode toen jullie nog redelijk jong waren– had een monteur f21 per week.
  Hij mocht ermee doen wat ie wilde. Trouwen of niet kinderen fokken of niet; bleef altijd onder alle omstandigheden f21.
  En zo hoort het ook.

  Nu bgetalen vrijgezellen voor de fokkerij van anderen.

 75. King Billy 14 april 2014 om 11:11

  Tsjonge, “eieren schijnen weer te mogen inmiddels.” Of misschien meteen de kip in de pan? Gisteren gelezen dat Duitsers per capita 173 eieren per jaar eten. Als alle eierleggende scharrelkippen volgens klasse ‘0’ BD-normen zouden moeten leven, moeten ze het land van de haantje’s, Frankrijk, inlijven.

  In St. Petersburg at ik een ei, dat vreemd rook en waarvan de dooier zo bleek was, dat die kip waarschijnlijk gevoerd is met de resten mout en gist van illegaal gestookte wodka.

  Overigens krijgen koeien, die de melk voor Appenzellern kaas leveren, afgewerkte mout en gist van lokale bierbrouwerijen te eten. Als toeristenattractie zijn deze koeien te leasen met als tegenprestatie korting op deze peperdure kaas.

 76. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 14 april 2014 om 11:12

  Nou heb ik nikls tegen huwelijk–de meeste van mijn vriendinnen waren getrouwd–alleen niet met mij.
  Onrechtvaardig vond ik wel dat anderen die er niks voor deden de fokpremiekregen terwijl die koters toch duidelijk voorzien waren van mijn genen.

 77. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 14 april 2014 om 11:20

  Ze moetn die koeien wel bezopen voeren anders willen die krengen geen sex met de boeren hebben…

 78. Aad Verbaast 14 april 2014 om 11:29

  @Nelus; waauw, al zoveel schade. Ik kan me voorstellen dat je er helemaal gek van wordt. Dat roept om draconische maatregelen. Voor die schade had je al 100 vallen kunnen kopen! Mijnenvelden, boobytraps, etc. etc. Er zijn grenzen!

  Belastingen: kan me niet voorstellen dat tot modaal er geen belasting meer zou hoeven worden geheven. Heb je dat echt zo begrepen?
  Ik zie de bui al hangen. Bekende patroon. Ze gaan een en ander afschaffen om vervolgens er achter te komen dat er vreemde onregelmatigheden optreden. Die dan vervolgens weer gerepareerd dienen te worden om de diverse achterbannen rustig te houden. Dan is de volgende toeslag al weer gauw uitgevonden..

 79. Aad Verbaast 14 april 2014 om 11:34

  @King Billy: heb je dan deze delicatesse wel eens gegeten? http://nl.wikipedia.org/wiki/Duizendjarig_ei
  Ik heb ze wel (in een ander leven) zien liggen, maar nooit de moed kunnen verzamelen dat te proberen.

  @Kleet: er zijn runderen die een gouden leven hebben. In Japan. Worden met bier gevoed, en dagelijks gemasseerd. http://nl.wikipedia.org/wiki/Wagyu
  Gek, ik moest ineens aan je denken. Ik zie wel wat overeenkomsten met je.

 80. King Billy 14 april 2014 om 11:45

  @Aad Verbaast. Re Duizendjarig ei. In Tientsjin, in hetzelfde guesthouse waar Nixon als eerste president van de VS China bezocht. Lagen als welkomstgeschenk op de kamer en werden geserveerd bij het ontbijt. Niet eten werd als een belediging beschouwd.

  Nu gaan de computers eruit.

 81. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 14 april 2014 om 12:06

  Jappen zijn nou eenmaal gestoord.
  Dat zelfde ras wordt op kleine schaal hier gehouden.Voor vlees. Duurt drie jaar voor ze slachtrijp zijn. 300–700 euro per kilo.
  Weilanden in Belgie boerderij in NL

  Ik mis die dagelijkse massages. Er is zo maar een dag dat ik er geen een krijg!

 82. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 14 april 2014 om 12:22

  Even een japans sprookje ontmaskeren.
  Er wordt overall gezeverd over de kwaliteit van die jappen zwaarden.
  Die bestaat niet.

  Er wordt ijzererts op de grond gegooid; kolen erop daaroverheen bakstenen rookgat aansteekgat
  Aansteken en laten uitbranden 2 dagen
  Dan ligt er een klodder ijzer op de grond. Rotzooi.
  Wordt ettelijke keren in elkaar geslagen en weer uitgesmeed.
  Daar wordt het wat austenitisch van; iets beter nog steeds rotzooi.
  Dan harden; wordt vooraf met klei op de rug een sierpatroon gemaakt.
  dat klei isoleert zoadat eronder het ijzer niet gehard wordt.
  De gebogen vorm: een boog kan veel stress hebben en de Jappen konden het kreng niet recht houden.
  Dat het niet breekt bij de eerste slag is een wonder.

  De smeden die nog ECHT kunnen damaceren (buiten mij en een ander om) zijn in Indonesie Java vooral.
  Een Javaanse kris is een kunststuk. En die koop je voor weinig.
  Schoonmaken en kijk naar de tekening in het staal.perfectie.

  Alleen de javanen maakten niet van idiote films….

 83. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 14 april 2014 om 12:24

  Als ik een zwaard zou moeten maken en het moet een goed zwaard zijn: 12 uur en heleboel beter dan de japanse rotzooi.
  Moet ik het traditioneel doen en damaceren (wat jappen niet kunnen) 60 uur.
  Gezien de lengte: risico mislukken 40%

 84. Aad Verbaast 14 april 2014 om 16:44

  @King Billy: mooie anecdote. Mijn ervaring is overigens anders. In die culturen worden andere culturen nogal eens getest met dit soort fratsen. Maar het wordt ook gewaardeerd als je er open en eerlijk voor uit komt dat je trots bent op de eigen cultuur en niet veinst mee te gaan met die andere. Dat dwingt eerder respect af. Zelf doen ze niet anders.

  Nog een anecdote: de NLD consul van Afghanistan (voordat de Russen binnenvielen, vertelde me dat hij het onderhand zat was uitgenodigd te worden voor feestmalen van Afghanen waar hij volle borden volvet schapenvlees mocht verorberen en dat elke keer bij een half bord het bord weer werd volgeplempt met nog meer van die troep. Ook onder het mom: je kunt niet wiegeren.
  Om van (niet interessante) zakenrelaties af te komen nodigde hij hen uit voor een feestmaal en schotelde ze (middels de KLM ingevlogen) rauwe haringen voor die hetzelfde ritueel ondergingen.
  Werkte uitstekend.

 85. Aad Verbaast 14 april 2014 om 16:45

  @Kleet: je bent wel uniek om telkens weer vanuit het niets een geheel nieuw onderwerp binnen te sabelen hier.
  Toch hebben die samurais furore gemaakt met die ijzerstaven.

 86. King Billy 14 april 2014 om 17:14

  Re die eieren. Later werd getoond waar in de tuinen de eieren werden begraven. Hooguit een paar maanden onder de grond. Overigens werd voor westerse gasten goed ‘gezorgd’, ondanks dat deze ‘zorg’ officieel niet bestond. Sauna en fitness apparatuur waren er ook.

 87. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 14 april 2014 om 17:24

  Dat was uitsluitend te danken aan de discipline die er trouwens pas eigelijk vanaf de 16de eeuw was.
  Als de legers wachtten op een veldslag was het niet wijs te gaan slapen; er warden er heel wat vermoord voor wapens.
  Maar dat niet alleen; samurai warden betaald per afgehakte kop; dus die warden ook nog weleens gejat

  Hun bogen waren –en zijn–waardeloos; twee lagen bamboo.

  De mongolen de chinezen de oude persen hadden superbogen; gemaakt van gelamineerd hout en hoorn (van buffel) hadden een grotere reikwijdte en uitstekend geschikt om vanaf paard te schieten.

  De jappen–weten alles beter–gebruiken longbows; en vanaf peerd zetten ze de pijl op een-derde van de boog…

  Wat wel uniek was: de japanse ruiters hadden achter zich aan wapperen een zijden doek groot
  Bedoeling was pijlen te vangen; werkte prima.

  De mongolen en de hunnen droegen een zijden hemd; pijl kwam er wel door maar nauwelijks.

  De voorvaderen van de mongolen hunnen tartaren kaujasus bulgariuje hongarije finland waren de skythen; nu op de Krim; is een tentoonstelling in Amsterdam van….

 88. blutch1 14 april 2014 om 19:21

  Voor zover ik weet is damasstaal maken verloren gegaan in ca 1700. Van wie zou jij dat dan geleerd hebben Kleet?

 89. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 14 april 2014 om 19:47

  damaststaal bestaat niet. Damaceren is een verwerkingstechniek; uitgevogeld in de tiende eeuw in Damascus.
  Het Ijzer ervoor kwam destijds meestal uit India

 90. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 14 april 2014 om 19:51

  Simpel: in die tijd was het hardbare staal te hard en breekbaar; te hoog koolstofgehalte, en het ijzer te zacht; zo zacht als stront.
  De techniek was draad van beiden soorten in elkaar te meden; zodat het eindproduct niet te buigbaar en niet te breekbaar werd.

  Bovendien ben ik heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel oud.

 91. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 14 april 2014 om 21:37

  De mongolen gebruikten compound bogen; hout+hoorn.
  Die kwamen verder dan de standard longbows van Europa.
  Beiden konden 12 pijlen schieten in 18 seconden.
  kruisbogen konden een zwaardere pijlen afschieten, maar in 18 seconden maar 2 stuks

  Een hongaar heft dat snel schieten met pijl en boog tot een olympische sport gemaakt; vanaf peerd…

  De romeinen warden door de persen verslagen; een afdeling boogschutters deed of ze vluchten en tijdens die vlucht schoten ze naar achteren vanaf peerd. Crassus verloor 30.000 man door dat truukje ; 500 warden slaaf Crassus werd ter dood gebracht door vloeibaar goud in zijn keel te gieten.

  D romeinen warden in DE verslagen; vlakbij waar KB zit.
  Wat er toe bijdroeg: door het weer rekten de pezen van hun bogen uit en hadden ze niets aan hun boogschutters.

  Een vriendin wees me aan waar de romeinen heen vluchtten, over welke velden, en ze vroeg me waarom ik dat logisch vond.
  Wel, aan de andere kant is een bushalte……

 92. blutch1 14 april 2014 om 21:52

  Nee, inderdaad, damaststaal bestaat niet, het heet nl damasstaal. Damast is een weefmotief in stof.
  Dat het een manier van smeden was weet ik ook wel. Maar hoe precies, dat was de vraag.

 93. kikker alfons 14 april 2014 om 22:11

  Ik deed noodgedwongen vanmiddag met twee heren, nou ja heren, een spel. Het waren wel intellectuelen maar dat zegt tegenwoordig ook al niet zoveel meer. Afijn. het was in een grand cafe om het hoekje bij hun soos. Ze hadden mij schijnbaar als slachtoffer gezien gewoon omdat ik altijd alles weten wil, het naadje van de kous. Dus ik stond aan de bar met de barman te praten over het chemisch proces van het maken van bier. De barman had weliswaar net een soort examen gedaan voor barman, om al die dranken uit elkaar te kunnen houden en toen kwam ik ineens weer met dat procédé over bier. De goede man had er geen kaas van gegeten dus ik begon van voren af aan. Na een tijdje ging die snoeshaan van de soos zich er tegenaan te bemoeien en vroeg of ik aan hun tafeltje wilde komen zitten omdat ik zoveel wist van het chemische proces van het brouwen van bier. Ik ga zitten, ze bestellen nog een biertje voor me en dan vraagt de oudste, u weet kennelijk veel en nu heb ik een raadsel voor u . Als u de oplossing kunt vertellen voor vanavond twaalf uur, krijgt u de hele week gratis drinken. Ik schoof mijn stoel recht en ging er goed voor zitten.
  De oudste boog naar voren en zei op bezwerende toon: hoeveel poten heeft een tafel. Ik wilde meteen antwoorden maar hij legde me het zwijgen op. Hij zei, het is niet wat u denkt, dat is in ieder geval fout. Het ziet dieper, het heeft iets te doen met de hogere wiskunde, meer zeg ik niet.
  Ze zeiden ga naar huis, denk erover na en als u het antwoord voor twaalf uur hebt kunt u mij bellen, hier is mijn nummer. Zijn er nog vragen? Weet u precies wat de hoofdprijs is? Goed, ga dan nu naar huis, en denk.

 94. kikker alfons 14 april 2014 om 22:24

  En zo belde ik hem dan net mijn antwoord door. Het was inderdaad minder voordehandliggend dan ik dacht en het was ook niet wat ik aanvankelijk dacht wat ik dacht. Ik kreeg zijn vrouw aan de lijn en ze zei: mijn man heeft mij op de hoogte gesteld dat u mogelijk kunt bellen, hij had u dus inderdaad goed ingeschat. U kunt het antwoord aan mijn doorgeven maar voordat we eventueel overgaan tot de hoofdprijs is er nog een klein subsidiaire. Deze is echt een stuk makkelijker dan de eerste. Ik schat dat u in een minuut of 20 wel klaar kunt zijn, dan kunt u mij bellen en daarna kunnen we dan eventueel overgaan op de regeling die vastzit aan de hoofdprijs en contact opnemen met de bar in kwestie. Heeft u alles begrepen, nu kunt u nog vragen maar heeft u eenmaal opgehangen kunt u niet te tweede male bellen om opheldering van de vraag. Bent u zover?
  Ik was op een stoel gaan zitten met de pen en het papier in de aanslag.
  Zij zei: wat hangt er aan de waslijn te drogen, is het de lijn of de was. Ik schreef gelijk met haar mee en wilde alweer gaan antwoorden toen ze zei: nee, deze is weliswaar een stuk eenvoudiger dan de andere maar bij deze is het niet wat u denkt dat het is maar misschien ook wel, dat is al snel weer een heel percentage waar aan te verdienen valt. Ga aan het werk en laat het mij weten als u klaar bent, Als u geen vragen meer heeft, hant u op en begint.

 95. King Billy 14 april 2014 om 22:29

  @Kleet. Dacht ik dat je die zwaarden had achtergelaten in ‘Kadootje voor de Koning’ in februari 2013, zet je wéér die zwaarden in de etalage van Aad Verbaast. Nou vooruit dan, King Billy neemt er eentje van je af voor €1,00, schrijve, één euro.

 96. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 14 april 2014 om 22:53

  In principe ga je uit van draad, zelfde dikte.
  Die twist je inelkaaren dat wordt dan in elkaar gesmeed.Dat resultaat weer met een ander en zo door.tot je voldoende massa hebt.
  Als het ding bijna klaar is: rontgenfoto ervan. Dan pas harden en afwerken

 97. kikker alfons 14 april 2014 om 22:55

  Aad, jongen, ik denk dat jouw kansen wel verkeken zijn, dat ga je nooit meer halen.
  Je hebt de eerste nog niet eens
  en de tijd tikt maar verder.

 98. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 14 april 2014 om 22:58

  De vraag naar beter staal kwam vooral omdat de wapens lichter warden.Voor een slagzwaard maakt kwaliteit staal niet zoveel uit; voor een degen of een rapier of een sable wel

  Maarre…van alle hanwapens van toen, waren de oorlogshamer en oorlogsbijl, na pijl en boog en lans de meest effectieve.
  Meeste soldaten waren ongetrained.

  Vandaar dat grassus ook zo’n verrassing kreeg met de perzen die waren volle bepansering–(en dat kwam pas na 1500 jaar terug) en ze waren 7 jaar getrained; en ze hadden een compound boog….
  Awel 30.000 lijken…want de gewonden warden door de winnaars afgemaakt.

 99. de dietiste 14 april 2014 om 22:58

  Dag Aad,
  ik vroeg me ineens af, hoe zou het toch met de waarden zijn van Aad.
  Was man bedruckt, daar schrijft men immers een blog over
  De mijne was behoorlijk gestegen sinds de vorige keer.
  De dokter was zeer tevreden.

 100. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 14 april 2014 om 23:10

  De keus van wapens is interessant–het geeft aan of ergens gedacht wordt–of niet.
  Zo heft rusland geen vliegdekschip. Terecht. Met een raketje of torpedo is het de ss blublub

  Zo heft noorwegen wat marinevaaruigen uit composite matereaal; 92km per uur.
  Klein caliber kanon, maar electronisch gestuurd.

  Wij hebben varend schroot, wat niet eens een paar piraten in roeiboot de baas kan.

  Wij hebben vliegvelden de engelsen vliegtuigen die vertical kunnen landen en opstijgen.

  oh: enige voordeel kruisboog: makkelijk een sort van vizier op te monteren

 101. kikker Alfons, nu vermomd als kikker Alfons 15 april 2014 om 06:14

  Ik trek met een raaf op mijn schouder van wind naar wind
  door nattigheid en duister grauw, door stug mos of door zacht grint
  door de gil van een nutty Nutella met zijn arm in t verband
  de schrale brul van een vrouw die niemand bemint
  de gloed van de bom die t zonlicht verblindt
  dan vraag ik wat nutty Nutella ervan vindt
  parmantig steekt ze haar staart op
  en laat een zoele bries vallen op het net geboend parket

  de woorden die het achterlaat
  nog voor de stoffer en het ogenblik:

  Wie ben ik?

 102. kikker Alfons, nu als zichzelf 15 april 2014 om 06:55

  en de kwallen traden aan, hun getal was 60.000
  de badgasten liepen gillend langs de vloedlijn
  zondaars in de ogen van de moerbijradja
  zo stierven zij als getallen in een regiment
  tussen de brandende muren van de moerbijboom

 103. kikker Alfons, nu als zichzelf 15 april 2014 om 06:56

  ook regende het zwavel en fluoriserende vaten
  het gras verdorden onder de ferme treden
  en in het Parool van zaterdag stond geschreven
  de hand van de moerbijradja teister madurodam

 104. artafterallart 15 april 2014 om 07:22

  @King Billy
  Gebakken lucht vol onspinbare wol: “De contouren van een extra bijdrage voor de zorg”, “structureel meer geld voor de zorg”, Samsom is nu al “een tevreden man”, Allemaal nog slechts suggesties, die worden uitgevent als stevige resultaten. Terwijl de link naar FTM toch zo helder is. De zaken worden of zijn reeds gedaan in achterkamertjes: http://www.ftm.nl/exclusive/achterkamertjesdeal-zorgorganisatie-sensire/

 105. de dietiste, fris en fruitig 15 april 2014 om 07:25

  Aad, mijn eerst eitje zit er alweer in.

 106. kikker Alfons, nu als dokter Zjivago 15 april 2014 om 07:34

  Op de keukentafel stonden drie potten jam. alleen maar aardbeien
  de melk klonterde zoete brokken en ontfermden zich over het vel
  de poten vaan de tafel ware vijf in getal, als een leger jonge meiden.
  de pindakaas was op, er stonden nog vier lege potten
  zij aten nu een boterham minder
  en geen twee

 107. kikker Alfons 15 april 2014 om 07:52

  De dameskapper kwam en de barbier en ook nog een verlaten stijve bloempot
  de barbier kreeg de eer, hij beet haar in de billen
  even leek het erop of de pot winnen zou maar die smeten ze in gruzelementen
  bloempot is eigenlijk ook geen model, het is te statisch, te gekunsteld
  het meisje kirde nadat ze zich dood was geschrokken
  Het verhaal gaat dat zij in de paashaas huist
  omdat de barbier zo keurig knippen kon

  .

 108. kikker Alfons 15 april 2014 om 07:54

  Zo voelt zij zich paasbest.

 109. kikker Alfons 15 april 2014 om 07:58

  Het meisje zal dat toch nooit zeggen, veel te veel gene
  op de zwanenhals en kippenborstjes
  dus zegt ze het maar niet
  waardoor pa zich niet meer op eerste paasdag
  de eieren niet meer verstopt op een of andere plaats
  maar ze ma onder de rokken tussen haar dijen schuift
  woaardoor paasdag maandag lijkt maar niet is
  het is maandag, de eerste honingmantel.

 110. kikker Alfons 15 april 2014 om 08:02

  mevrouw lentevol
  keek noch eens naar haar eigenste cholesterol
  wat is het toch een lekker ventje
  zo met dat eigeel aan zijn snorretje
  en al dat struif in zijn geruis
  ze aaide hem over zijn bolletje
  en stopte hem weer terug in haar holletje

 111. kikker Alfons, nu als bakker 15 april 2014 om 08:05

  de bakker draaide vandaag zijn croissants niet rechtsom,
  niet linksom
  maar enkel nog door het midden
  Zijn lieve Roos, zijn steun en onverlaat
  was zeer tevree en draaide de croissanten met hem mee

 112. kikker Alfons, nu als kwalletje 15 april 2014 om 08:09

  de bakker bakte ook nog brood en paasstol
  want zijn lieve Roos was gek op stooltje
  het brood was enkel voor de lol

  toen kwamen weer de kwallen van het strand
  ze maakten een dansje op het strand
  en verdwenen in de bek van een meerkoet richting meermeermin.

 113. kikker Alfons, nu als dikke van Dalen 15 april 2014 om 08:11

  sindsdien zijn stolletjes
  wel stooltjes
  en op het strand
  is nooit meer zand.

 114. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 15 april 2014 om 08:14

  Groene pilletje moet ook….

 115. Kim Adelaar 15 april 2014 om 08:14

  Datum/tijd: 15-4-2014 9:14:30
  Huidig: 395,77
  Verschil: 0,23
  Open: 393,93
  Hoog: 396,33
  Laag: 395,30
  Vorig slot 395,54
  Datum, tijd slot: 14-4-2014 18:05

 116. kikker Alfons, nu als dikke van Dalen 15 april 2014 om 08:18

  Voortaan zit er cyaankali in de thee
  en lopen de muisjes over tafel
  te snuffelen aan de kruimeltjes van het stooltje

  Lieve Roos van de warme bakker
  heeft met haar pink met lange rode nagel
  eerst nog al dat zoete spijs eruit gegeten

  als compensatie deed ze er een extra laagje poedersuiker op.

 117. de dietiste, fris en fruitig 15 april 2014 om 08:23

  Aad, ik houd het liever bij een eitje
  2 minuten en zes tellen
  zodat net het snotterige eraf is
  maar vier vind ik ook goed
  of desnoods 36 kardinalen.
  nou ja, dat laatste weet ik nog niet zeker.

 118. Kim Adelaar 15 april 2014 om 08:24

  Datum/tijd: 15-4-2014 9:08
  Huidig: 3078,18
  Verschil: 13,81
  Open: 3066,36
  Hoog: 3078,32
  Laag: 3065,12
  Vorig slot 3064,37
  Datum, tijd slot: 14-4-2014 18:05

 119. een metselaar uit oudenaarde centrum 15 april 2014 om 08:31

  gister hoorde ik Miss Montreal stotteren als een tikkende specht
  maar toen het nachtegaaltje zingen ging was de bovenste trilling verdwenen
  woorden werden klanken, klanken werden noten,
  haar gestotter ging op in gezang
  totdat ze dan weer zonder kwam te zitten

 120. King Billy 15 april 2014 om 08:33

  Iemand achter een Mac OS is hier aardig bezig mijn mailbox te vervuilen.

 121. Piet Balema 15 april 2014 om 08:36

  Het gebrek aan metselaren was een aziatisch idee
  zo heette het en werkte alles tegen wil en dank
  de wipkip en de schommel, hand in hand

  de huisbaas schreef in pijlenschrift
  een lang verzoek waarin stond dat bij hem de muur in ajour was
  maar toen het aankwam op de plaats
  waar zo’n verzoek moet wezen
  toen brak de pleuris uit
  en niemand kon het lezen

 122. Aad Verbaast 15 april 2014 om 08:37

  @Kleet: == De mongolen en de hunnen droegen een zijden hemd; pijl kwam er wel door maar nauwelijks. == ik had altijd begrepen dat dit een van de belangrijke reden was waarom ze zo succesvol waren: lekker licht kunnen reizen (en dus snel). Slimme jongens!

 123. Aad Verbaast 15 april 2014 om 08:43

  @afterallart en @King Billy: zorg: blijft Arabisch handelen. Eerst 4 miljard aan afbraakbezuinigingen, en dan de klant blij proberen te maken met een lichte korting. Kon je op wachten.

 124. Piet B 15 april 2014 om 08:44

  De muur van de buurman had een spleet,
  het kreng zat er al jaren
  toen ze het zat werd steeds haar nagellak eraf te peuteren
  begon ze aan de muur
  want peuteren was haar derde natuur.
  De buurman ging nu steeds luisteren als zij weer eens te peuteren zat
  het was een aardig melodietje
  en uiteindelijk was er toen een beetje stof in zijn oor
  het leek alsof ze wel een beetje doorwas

 125. Piet B 15 april 2014 om 08:51

  Uit China werd een metselaar gehaald
  daar zitten echt de beste
  Chi Wong Lulu repareerde de muur
  eerst met wat rijstpapier
  en toen nog met een restje zijderups
  alleen het kopje en de pootjes
  de ingewanden hield hij zelf

  toen kwam ze bij hem aan de deur en sprak:
  die muur is toch maar niks gedaan
  mijn hele nagels gaan eraan
  je hebt groot gelijk, zo sprak de buurman
  zelf denk ik er ook zo over.

  daar hield ze dan weer niet zo van
  een man die gedwee is is geen man
  dus zei ze: bekijk het met je spleet
  kijk zelf eens wat je met haar deed.

 126. Aad Verbaast 15 april 2014 om 08:54

  @King Billy: 08:33: voer voor psychologen. allemaal zelfde persoon, met vele verschillende namen.

 127. Piet B 15 april 2014 om 08:54

  Vanaf het werk van Chi Wong Lulu
  werd er toen weer een laagje bij geplakt van folie
  dat is goed tegen wind en tegen wind
  en zo werd het peuteren dan een plakken
  en ging ook weer nagellak op
  het werden vele tinten rood en karmozijn
  haar vingers werden klompen
  maar plakken kon ze nog
  ach waar mijn beste buurman moet dit toch in godsnaam leiden
  is deze maat ooit vol

 128. Piet B 15 april 2014 om 09:01

  Ze plakten en plakten
  de kranten en de story en de paronama
  de playboy en het troskompas.
  toen kwam er op een dag
  dat al het oude pier van de baan was.
  hun huizen waren enkel nog twee vuisten
  ze keek eens om haar heen
  het was wel prettig, het beschermde
  maar hij gilde
  is het nu eindelijk eens uit met dat gedonder
  vooruit met die geit en op met de pret
  ik wil eindelijk wel eens met je naar bed
  ee

  het meisje dacht o jee wat moet ik daar nu mee
  bellen kon ze niemand, daar knaagden leeuwen
  aan haar poort, eerst nog vragend maar toen dwingend
  en zo begonnen ze aan de flarden
  al het plakwerk werd weer afgerukt door al die boze leeuwen
  het was geweld gewoon voor de lol
  ze wisten echt niet wat ze deden
  uiteindelijk was daar weer de spleet
  en begon ze weer te peuteren
  en het plakken kwam nooit meer weer

 129. Piet B 15 april 2014 om 09:07

  De buurman zei zo wordt het niets
  we gaan enkel heen en weer
  ja dacht het meisje, zeg het maar
  de buurman die nog nergens op gevallen was zei:
  val jij dan eens op mij, haar nagels waren stompjes
  ze dacht ze dacht haar hersens uit haar mooie koppie
  wat is wijsheid, wat te doen
  eureka, riep ze, ik weet het
  mijn zus heeft ook zo’n spleet, vergelijkbaar met deze.
  Dus als jij het ook wilt, dan doen we het bij mijn zus
  en als ik niet wil dan doen we het gewoon lekker thuis.
  iedereen leek tevree en zelfs de moraal kneep voor deze ene keer
  zijn oogje toe

 130. Karel van het ANP 15 april 2014 om 09:09

  Waterstanden t.o.v. NAP in tabel

  Gemeten waterstand
  dag tijd
  17/04 07:00 25
  17/04 06:50 25
  17/04 06:40 25
  17/04 06:30 25
  17/04 06:20 25
  17/04 06:10 25
  17/04 06:00 25
  17/04 05:50 25
  17/04 05:40 25
  17/04 05:30 26
  17/04 05:20 26
  17/04 05:10 26
  17/04 05:00 26
  17/04 04:50 26
  17/04 04:40 26
  17/04 04:30 26
  17/04 04:20 26
  17/04 04:10 26
  17/04 04:00 26
  17/04 03:50 26
  17/04 03:40 26
  17/04 03:30 25
  17/04 03:20 25
  17/04 03:10 25
  17/04 03:00 25
  17/04 02:50 25
  17/04 02:40 25
  17/04 02:30 25
  17/04 02:20 25
  17/04 02:10 25
  17/04 02:00 25
  17/04 01:50 25
  17/04 01:40 25
  17/04 01:30 25
  17/04 01:20 25
  17/04 01:10 25
  17/04 01:00 25
  17/04 00:50 25
  17/04 00:40 25
  17/04 00:30 25
  17/04 00:20 25
  17/04 00:10 25
  17/04 00:00 25
  16/04 23:50 25
  16/04 23:40 25
  16/04 23:30 25
  16/04 23:20 25
  16/04 23:10 25
  16/04 23:00 25
  16/04 22:50 26
  16/04 22:40 26
  16/04 22:30 26
  16/04 22:20 26
  16/04 22:10 26
  16/04 22:00 26
  16/04 21:50 26
  16/04 21:40 26
  16/04 21:30 26
  16/04 21:20 26
  16/04 21:10 26
  16/04 21:00 26
  16/04 20:50 26
  16/04 20:40 26
  16/04 20:30 26
  16/04 20:20 26
  16/04 20:10 26
  16/04 20:00 26
  16/04 19:50 26
  16/04 19:40 26
  16/04 19:30 26
  16/04 19:20 26
  16/04 19:10 26
  16/04 19:00 26
  16/04 18:50 26
  16/04 18:40 26
  16/04 18:30 26
  16/04 18:20 26
  16/04 18:10 26
  16/04 18:00 27
  16/04 17:50 27
  16/04 17:40 27
  16/04 17:30 27
  16/04 17:20 27
  16/04 17:10 27
  16/04 17:00 27
  16/04 16:50 27
  16/04 16:40 27
  16/04 16:30 27
  16/04 16:20 27
  16/04 16:10 27
  16/04 16:00 27
  16/04 15:50 27
  16/04 15:40 26
  16/04 15:30 26
  16/04 15:20 26
  16/04 15:10 26
  16/04 15:00 26
  16/04 14:50 26
  16/04 14:40 26
  16/04 14:30 26
  16/04 14:20 26
  16/04 14:10 26
  16/04 14:00 26
  16/04 13:50 26
  16/04 13:40 27
  16/04 13:30 27
  16/04 13:20 27
  16/04 13:10 27
  16/04 13:00 27
  16/04 12:50 27
  16/04 12:40 27
  16/04 12:30 27
  16/04 12:20 27
  16/04 12:10 27
  16/04 12:00 27
  16/04 11:50 27
  16/04 11:40 27
  16/04 11:30 28
  16/04 11:20 28
  16/04 11:10 28
  16/04 11:00 28
  16/04 10:50 28
  16/04 10:40 28
  16/04 10:30 28
  16/04 10:20 29
  16/04 10:10 29
  16/04 10:00 29
  16/04 09:50 29
  16/04 09:40 29
  16/04 09:30 29
  16/04 09:20 29
  16/04 09:10 29
  16/04 09:00 29
  16/04 08:50 29
  16/04 08:40 29
  16/04 08:30 30
  16/04 08:20

 131. Florence Nightingale XIX 15 april 2014 om 09:11

  Wat een toestand in Marokka
  het ziet er toch naar uit
  dat alles voor niets was
  mijn geploeter
  met die lekkere hete jongens aan het front.

 132. Florence Nightingale XIX 15 april 2014 om 09:13

  Gewond, dan zijn ze het lekkerst
  je hebt ze volledig in je hand
  en zie dan nog maar eens te ontkomen
  sergeant majoor!

 133. Levi Weemoedt 15 april 2014 om 09:16

  Belastingparadijs

  ik zie ze zo vaak verliefde paartjes
  even stilstaan voor mijn huis
  daar woont weemoed, wijst de jongen
  en het meisje slaat een kruis.

 134. Henk en Alie Spaan 15 april 2014 om 09:17

  Treurig liep hij
  door het woud
  hier was iedereen
  van hout

 135. Coos Neetebeem 15 april 2014 om 09:19

  Rozen verwelken
  en schepen vergaan
  dus lig niet te melken
  maar doe er wat aan

 136. Kikker Fons 15 april 2014 om 09:24

  Vanmorgen vroeg alweer was de aex gestegen ten opzichte van zijn nesdek
  het amsterdams peil was drie kilo aangekomen en dan heb ik het maar over een week
  haringkarren zijn te koop omdat haring zich niet meer laat eten, te zout en niet zilt genoeg
  tankschepen baren olievlekken omdat ze ooit te weekhartig waren en bronstig
  ik wou goddomme dat ik nu eens de reine waarheid wist en noiet enkel hoefde
  te lurken aan dat doekje voor het bloeden.

 137. Kikker lucky Fons III 15 april 2014 om 09:26

  Zo rust je met een vuurtje in je reet
  en als het tijd wordt weer eens op te staan
  raakt het trouwe vlammetje je achterspleet
  heel heet, maar ook heel teder, heerlijk aan

 138. Kikker lucky Fons III 15 april 2014 om 09:28

  je danst het bed uit, fris en opgemonterd
  zorg wel voor kaarsen van een beter merk
  zodat het vet niet in je kont vastklontert
  en frolijk fluitend ga je aan je werk

 139. Kikker lucky Fons III 15 april 2014 om 09:30

  Laatst wilde je vroeg opstaan en je schoof
  je wekker er wel zeven strepen diep
  in. Maar de vlam werd door een scheet verdoofd
  Zodat je je, onaangeroerd, versliep

 140. Kikker lucky Fons III 15 april 2014 om 09:31

  Toch is je wekker, nogmaals, haast volmaakt
  het enige nadeel is dat je op je buik
  moet slapen met je kont omhoog en naakt
  maar verder werkt het hele zaakje puik

 141. Kikker lucky Fons III 15 april 2014 om 09:33

  Je vroeg er weer patent op aan, wat let je
  terwijl de wekkers van het oude soort
  zo safe zijn als een rukwind in een netje
  schroeit dit systeem, elke nacht verlichtend, voort

 142. Kikker lucky Fons III 15 april 2014 om 09:34

  en steevast ’s morgens, zie: de stop brandt door
  elk springt blijmoedig uit zijn ledikant
  en gaat de straat op, collecteren voor
  de laken en de dekenfabrikanten

 143. Kikker lucky Fons III 15 april 2014 om 09:35

  .

 144. Piet Reuter 15 april 2014 om 09:36

  While some analysts have suggested that a failure by the ECB to force the closure of any euro zone bank after its own tests could again undermine the credibility of the exercise, many see it as more important that the ECB’s scrutiny creates a stronger banking system – something the data suggest is happening.

  “A lot of action has been taken,” said Carla Antunes da Silva, head of European banks research at Credit Suisse. “I don’t think you need to have a day of reckoning where a big bank needs to fail.

 145. Piet Reuter 15 april 2014 om 09:37

  “But the smaller banks may prove a bigger problem.”

  ($1 = 0.7201 euros)

 146. de dietiste, fris en fruitig 15 april 2014 om 09:38

  Jongens doe me een lol
  en heb het toch gewoon weer over cholesterol

 147. Piet Reuter 15 april 2014 om 09:40

  WILD CARD

 148. de dietiste, niet langer fris en fruitig 15 april 2014 om 09:42

  sorry hoor Aad
  maar je kan er zelf ook wat van
  dat met die ouwe hoeren

 149. Klaas Kasper 15 april 2014 om 09:44

  Short story

 150. Klaas Kasper 15 april 2014 om 09:47

 151. artafterallart 15 april 2014 om 10:06

  @Aad
  Zelfs die korting is vaag, de ‘experts’ zijn nog aan het rekenen…
  Aan de vaagtaal kunnen we nu ‘contouren’ toevoegen.
  Rutte bestaat het zelfs te bekennen dat ze dat woord gekozen hebben omdat het zo mooi zou klinken…

  ps
  Hoe komen die patientendossiers van de NZa in je reactieruimten?

 152. nelusfromgrins 15 april 2014 om 11:16

  @Aad, jeetje, wat is er met jouw blog gebeurd ? Is er een inval van de russen geweest of zo ?
  Je bent volledig ingepikt door iemand die wel heel erg met zichzelf ingenomen is.
  Bannen die hap zou ik zeggen. Jan Bouma is voor veel minder in de ban gedaan vroeger.

 153. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 15 april 2014 om 11:23

  Dat gebeurt er als iemand in die lange witte jassen de medicatie niet geeft en de deur open laat staan…. ip bannetje wellicht?

 154. Aad Verbaast 15 april 2014 om 12:01

  @Afterallart, @Nelus, @Pierre: moet je een beetje positief zien. @Klaas c.s. draag enorm bij aan de kijkcijfers zonder dat ie er erg in heeft. Elke reactie is minstens 1 klik op de site. Gaat skyhigh zo!

 155. nelusfromgrins 15 april 2014 om 12:06

  @Aad: ik moet met de billen bloot. Ik was niet goed geinformeerd over die stelselwijziging en de bijbehorende belasting veranderingen.
  Heb met één oor geluisterd. En mijn eigen interpretatie gemaakt. Dom, dom, dom natuurlijk.
  Ik zal mijn leven beteren.

 156. Aad Verbaast 15 april 2014 om 12:20

  @Nelus: het zij je vergeven hoor. Kan de besten overkomen. Aanpalend aan jouw opmerkingen zaten alle politieke kopstukken enthousiast allemaal dingen te bedenken om het regeringsakkoord te kunnen sluiten. Ging ook over toeslagen. Die zouden vervangen worden door 1 toeslag. Simpeler vonden ze. Konden ze meteen bezuinigen. Dachten ze. Met verve werd er 1,2 miljard alvast op papier vastgesteld.
  Aj.. nu blijkt dat die lui helemaal niet weten waar ze het over hadden. Gaat allemaal niet door: te ingewikkeld! Prutsers. Ja, je rolt natuurlijk weer van de stoel:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3635692/2014/04/15/Ambitieuze-plannen-huishoudentoeslag-lopen-volledig-in-de-soep-waarom.dhtml

  Maar wederom niet getreurd vinden dezelfde heren. Zo’n zorgakkoord is ook weer zo gesloten. Ondanks deze enorme tegenvaller vindt Dijsselbloem toch nog genoeg meevallers. Zo zegt hij. Vorige week nog, toen zei hij nog dat er geen ruimte was. Ja, het kan snel gaan in de pollltiek!

 157. Bernadette Koning 15 april 2014 om 12:51

  Eindelijk, u bent allen hier weer bij de les
  Keep on working herein,

 158. artafterallart 15 april 2014 om 14:18

  @ Aad
  Voor hen zijn het potjes stratego. Er is zelfs een ‘landkaart’ voor het beroven van zorg, arbeid en inkomen van burgers tijdens de decentralisatie gemaakt: http://www.bmc.nl/wp-content/uploads/2013/09/Landkaart-transities-3-juli-2013.pdf

 159. Jeroen Klootwijk 15 april 2014 om 16:14

  Evengoed te gek voor woorden, Aad, dat jij je hier een potje druk zit te maken over iemand die zo vriendelijk is je veel te grote reactieruimte een beetje gezellig met schilderijtjes te behangen, gewoon om het wat gezellig voor je te maken in dit kille politieke ziekenhuis. Einedelijk een beetje kleur in dit oeverloos gezeik. Waarschijnlijk is het een grote schat, een simpele interieurverzorgster met het hart op de juiste plaats. Waarschijnlijk heel wat hongerige maatjes te voeden van blèrende bloedjes en dan toch nog tijd weet te vinden om het ook bij Aad een beetje gezellig te maken. En wat gebeurt er? Brombrom, ome Aad, vind het allemaal weer eens niet goed, zoals ome Aad eigenlijk alles in dit leven niet goed vindt. Je ziet de mooie dingen om je heen niet aan, het schilderijenvrouwtje zou je nog komen redden als je in je eigen brommen stikt. Nou Aad, kan je iemand anders op deze kloot noemen die dat voor je doen zou? Maar nee, Aad bromt liever, weg met de schilderijen, houd meneer Aad niet van, flikkert ze het liefst meteen naar buiten, blind voor de liefde, geen wonder dat hier de godganse dag over politiek gesproken wordt. Wat een armoe, wat een schraal contrast. Misschien is je de blindheid aangeboren Aad, en ben je blind geboren, moet je de ware nog tegenkomen, het zou allemaal zomaar kunnen zijn. Genen zijn niet echt een excuus maar je kunt ze altijd als excuus gebruiken, ze liggen lekker in de markt.
  Maar nu, Aad, zie ik iets wat pas echt te gek voor woorden is, en nu zie ik niemand , geen proteus, alles is doodnormaal. Heb je het echt niet aan zien komen, Aad. Dat wicht daar, die spinnenkop, die Bernadette Koning. Komt hier net binnenkakken , nog nooit eerder gezien. Niet even voorstellen, nee gewoon, ram, naar binnen. Kijk nou eens goed Aad, naar haar voorstel. Is het die kant dat je met je blog opwil? Het is een schande Aad, zo’n intrigante. Jij vindt echt alles maar goed als het om nare personen gaat maar wee je gebeente als er eentje bijzit van de goede wil.
  Het valt me knap van je tegen, jongen. Misschien moet je eens een leuk kleur hersenspoelinkje nemen, ik ken wel een kapster voor je die dat maar al te graag voor je doet.

 160. Aad Verbaast 15 april 2014 om 16:38

  @afterallart: mooi overzichtelijk kaartje waarvoor dank.
  Zullen ze wel niet op tafel gehad hebben daar.
  Maar ze hebben weer wat verzonnen. Op de klassieke wijze. Wat rondstrooien met ronde getallen om er dan meteen bij te zeggen dat de uitwerking nog moet komen. http://www.nrc.nl/nieuws/2014/04/15/360-miljoen-extra-naar-zorg-in-2015/

 161. nelusfromgrins 15 april 2014 om 16:52

  @ Jeroen Klootwijk: hier laat de ware spin zijn tengels zien. Wegwezen man.Ik houd niet van mensen die teveel met zichzelf ingenomen zijn. En al helemaal niet van mensen die denken dat ze de wereld mooier maken. Ieder heeft zijn aandeel te leveren aan de kwaliteit van dit blog.
  En dat begint met bescheidenheid.

 162. artafterallart 15 april 2014 om 17:22

  @ Aad
  Ze gooien alles op een akkoordje. Dat begon al bij het uitgangspunt: ‘Gemeenten kunnen die taken beter en goedkoper uitvoeren, want ze kennen de mensen beter’. Gelul!

 163. Aad Verbaast 15 april 2014 om 17:30

  @afterallaart: geheel eens. Ik schreef het ook al eens op. Drogredenering 1ste klas. “De burger” kent niemand in die gremia. Staat geheel aan de zijlijn.

 164. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 15 april 2014 om 18:55

  Er komt een raadgevend referendum.Wel met een gigantische drempel.

  Een raadgevend referendum is net zoiets als een niet dodelijke doodstraf.
  Is logisch; de politiek regeert met mandaat van kiezers, als die dus wat willen, hoeft niemand zich daar wat van aan te trekken……..politicologisch?

 165. King Billy 15 april 2014 om 23:07

  Niet alleen dit blog wordt vervuild door deze trol. Elders eveneens. Trouw heeft het nog niet in de gaten.
  Wat anders, was en is ook gesprek aan de keukentafel wat menig burger nog kan raken.

  IMF, verslag van een tefoonconferentie over Europa.

  “QUESTION: Do you think that the Cyprus experiment, the bailing-in, is successful and should be followed by other countries?
  ANSWER: I think there were specific circumstances in Cyprus that necessitated the program there to require a bailing in of depositors. The debt otherwise would not have been sustainable. And there were no alternative credits that could be written down. But I think that the experience so far with the Cyprus program has been very positive. The Cypriot authorities have shown a very high degree of commitment to implementing the program.

  Enfin, Russissische handelaren hebben keurig meebetaald en zitten er nog. The show must go on.

  Ook over Oekraine ook een en ander. De Cypriotische blauwdruk komt goed van pas. Op Oekrainse en economische burgers komt enorm veel af ongeacht de burgeroorlog daar. Oekraine heeft een van de laagste gastarieven ter wereld. Een voordeeltje: de staatsschuld is slechts 30% van het BNP! Kom daar eens om in de EU.(zo’n 80% gemiddeld, Griekenland 175%) Dus er kan nog geleend worden temidden van een burgeroorlog.

  http://www.imf.org/external/np/tr/2014/tr041114b.htm

 166. Aad Verbaast 15 april 2014 om 23:18

  @King Billy: Ik wist niet dat de schulden zo laag waren. Maar ja, die meevaller (voor dit eigenlijk al failliete land) verdampt dan toch wel razendsnel. Gastarieven zijn al behoorlijk verhoogd. En de munt behoorlijk gezakt. Werkt dubbel op dus in de negatieve zin.

  Maar ja, Oekraïne is geen Cyprus natuurlijk. Stond deze er al bij in je blog daarover? 😉

 167. Aad Verbaast 15 april 2014 om 23:21

  @Kleet: tientallen jaren over onderhandeld begrijp ik. 300.000 steunbetuigingen verzamelen en dan kan je aan de gang! Duur adviesje overigens zo’n referendum.

  Vreemd trouwens: hadden we niet al eens een referendum? Iets over Europa en zo?

 168. de dietiste, fris en zeer fruitig ook 16 april 2014 om 07:04

  goedemorgen, meneer Aad
  lekker geslapen ? Alles bestens?
  laat de waarden maar zitten
  ik kom er zelf wel weer uit,

 169. artafterallart 16 april 2014 om 11:33

  @ Aad
  Ze negeren ook dat de strategische professionele top van gemeenten (college van B&W, gemeentesecretaris, afdelingsdirecteuren enz.) vrijwel geheel uit beroepsbestuurders bestaat, die overal hun kunstjes laten zien en die de gemeenteraden qua kennisvoorsprong enz.in hun zak hebben. Over het algemeen zijn ze juist niet lokaal gericht. Voor hen is de regionalisering belangrijker dan het versterken van de lokale structuur en het contact met de lokale bevolking.

  Bovendien zijn de ambtenaren veelal binnengehaald toen een enkele partij lange tijd de meerderheid had. Zo zit menig ‘stadskantoor’ vol met pvda’ers of cda’ers enz..En de laatste jaren vullen projectlui van externe bureau’s de bureaustoelen.

  Contactrijke diensten zijn veelal samengevoegd, waardoor juist die taken betreffende zorg, inkomen en arbeid in regionale bureaucratieen worden verricht.

 170. King Billy 16 april 2014 om 13:43

  Goede Vrijdag en Pasen komen eraan. Nederlanders gaan inkopen doen. Was kort in Goch, aan de Nederlandse grens bij Gennep. “Nur Gelb” op de Autobahn richting Tankstellen.Tot op de oprit en masse file staan voor de pompen en parkeerplaats van supermarkt dichtgeparkeerd door gele nummerborden. Camera jammer genoeg vergeten, had mooie plaatjes opgeleverd voor een fotoblogje.
  Enfin, de ‘Regering’ wil eerst cijfers zien in mei als de Pinksterbloemen bloeien. Dijsselbloem krijgt nog meer te verhapstukken met deze shopping exodus.

 171. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 16 april 2014 om 14:13

  Is logisch
  Is gevolg van boekhouders mentaliteit–kunnen niet denken

  Ik heb altijd gezegd: wil je meer binnenhalen, zakken met tarief.
  Door de verhoging hebben ze al 150 million gemist; awel, nog maar 20 verzorgingstehuizen dicht.
  Maar:
  De kosten gaan voor de baten
  eerst neuken dan klaarkomen
  eerst vreten dan schijten

  Kan je je voorstellen hoeveelEXTRA omzet er in NL geweest zou zijn als de accijnsen gehalveerd zouden worden?
  Hoeveel BTW dat opbrengt?

  Korte termijn: ik zou de accijnsen op alcohol halveren; Ook die op suiker zitten; Ik zou zorgen dat de benzene en diesel prijs tenminste met 0,30 omlaag gaat.
  Dan: tel uit je winst!
  Zou de eerste keer worden dat de moffen massaal naar NL komen, zonder pief paf poef…..

  Maar allez….wie is ikke??????????????

 172. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 16 april 2014 om 14:35

  Een bekende van me kreeg werk aangeboden in DE; zwart.
  Een oude man verzorgen, die een kant velamd was.
  Van ’s morgens 07.00 tot 22.00 aanwezig zijn; geen vrije dagen.
  Betaling: in het dorp was woonruimte, daar m,ocht ze gratis wonen.
  Geen betaling; geen cent.
  Geen eten; niets

  Een jaar ervoor was ze ergens, moest een oude Nazi teef verzorgen, groot huis, twee grote brandkasten.
  Zelfde uren; 1200 per maand.
  Kost en inwoning
  Inwoning; een klein kamertje zonder deur.
  Kost; een maal per week kwam dochter van Nazi teef, en werd er PER DAG 40 gram brood afgewogen.

  Wie zegt er dat DE geen naziland is?
  Wat een vuilnis!
  En ze krijgen een vermogen van de Krankekasse….

  En het vreemde: wordt alles zwart betaald, maar het zwart betaalde personeel staat wel iingeschreven in de gemeente.

 173. Aad Verbaast 16 april 2014 om 16:20

  @Afterallart: voor de gemeenteraadsverkiezingen verschenen er nogal wat berichten over het gemiddelde niveau van de toekomstig ‘bestuurders’: algemene tendens: allerbelabberdst. Tja dan weet je het wel.
  En dan sla de spijker op de kop met je stellingen over de gemeentesecretarissen. En waarom er zoveel overbetaalde adviseurs worden ingehuurd. Drama alom.

 174. Aad Verbaast 16 april 2014 om 16:24

  @King Billy: Reizend volkje die Nederlanders. Ook vreemd natuurlijk om toch weer kilometers te gaan rijden om dan in de file voor het pompstation te gaan staan. Wat blijft er dan nog aan de strijkstok hangen?
  Maar ook goed nieuws: de horeca denkt de beste Pasen ooit te gaan scoren vanwege de goede weersverwachtingen. Historisch gezien komen dan heel wat Duitsers deze kant op om kuilen te gaan graven op de NLD-se stranden.
  De Nederlanders zelf stromen dan massaal naar de Paasmeubelboulevards! Wordt helemaal top!

 175. Aad Verbaast 16 april 2014 om 16:27

  @Kleet: er is een meevaller geboekt van 1 miljard op de zorg lees ik net. Voornamelijk vanwege de minder en goedkopere medicijnenuitgave. “Vraaguitval” noemde Rutte dat eens.
  Die 350 miljoen om de 4 miljard bezuinigen er doorheen te jassen is dus ook al weer een sigaar uit eigen doos. Om doodziek van te worden.

 176. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 16 april 2014 om 17:16

  @KB: wat krijgt een duitser eigelijk als ie volledige verzorging nodig heft van de krankekasse?

  @Aad waar kan ik gemiddelde veilingprijzen van groente vinden over 2013?

 177. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 16 april 2014 om 17:17

  Normaal hebben gemeenten een hotel op contract; zgn vanwege zorgplicht. in werkelijkheid schuiven ze er vriendjes in….

 178. Aad Verbaast 16 april 2014 om 17:31

  @Kleet: in 2013 was de gemiddelde veilingprijs van groente op de veiling 38.3 eurocent per kilo.

 179. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 16 april 2014 om 18:05

  Ahum….eigelijk zocht ik dus per groente soort…

  Trouwens: wat zou er op tegen zijn, ipv doordraaien die groente ter beschikking te stellen van de voedselbanken?
  Of in te blikken en te exporteren–ontwikkelingshulp b.v.?

 180. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 16 april 2014 om 22:10

  Nou ben ik altijd belangstellend geweest voor antieke wapes.
  Pijl en boog is een van de belangrijkste.
  En wis het belang ervan niet uit in de geschiedenis.
  het is een van de redenen dat de roemeinen verslagen warden in het Teuteburger woud, dat romeinen onder Crasses afgeslacht warden in perzie.
  Dat anderen veldslagen en oorlogen verloren.

  De kruisboog schoot zware pijlem; maar die waren relatief waardeloos.
  De idioot grote boog van da Vinci: kwam niet verder dan 50meter; rest fantasie.

  Wat wel echt is, dat de kampioen snelschieten )en raken) 11 pijlen de lucht inschiet, voordat de eerste de grond raakt.
  Dat iemand gelijktijdig drie schijven opgooit, hij ze alledrie raakt, voordat de eerste op de grond komt
  10 pijlen in 9 seconden.

  Een hongaar heft het schieten vanaf een peerd als olympische sport gekregen.En is er millionair mee geworden.

  fast shooting archery-Murmansk. googlen en je krijgt het te zien.
  De deen heeft zichzelf getrained op een heel oude techniek; als hij van een tafel afspringt, heft ie 3 pijlen verschoten, voordat hij op de grond is…….wat nou verouderd?

  Het is wel buiten je ineteresse wereld om, maar kijk er maar eens–je zult verbaasd zijn…

 181. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 17 april 2014 om 06:48

  Ze zijn echt hooch entwikkelt hier!
  Eeen paar jaar geleden vertelde een inginieur mij, dat je je auto niet mag wassen met waspoeder…
  Er was .tatatatatatata….roemeense uitving shampoo….!
  Er zijn veel wassalons.
  Werkt zo: eerst wordt de auto afgespoten met water.
  Dan wordt er (letterlijk) een emmer shampoo op gegooid.
  Dan staan ze daar 5 minute lang stom naar te kijken
  Afspoelen–klaar.

  Ik ben er maar niet aan begonnen iets uit te leggen over autowas

 182. artafterallart 17 april 2014 om 07:02

  @ Aad
  Het niveau van de gemeenteraden is idd armzalig en ook die van de gemiddelde ambtenaar. Daardoor is de dualisering van het gemeentebestuur niet gelukt en vormt B&W met een select groepje de strategische top.
  Overigens, vooral op financieel gebied is er een tekort aan expertise. De meeste ambtenaren hebben niet meer dan vmbo of mbo. Voor de decentralisatie mist men competenties op hbo-niveau en vooral financiele experts die niet weggeblazen worden door dat kleine strategische topje. http://www.binnenlandsbestuur.nl/ambtenaar-en-carriere/nieuws/dreigend-tekort-aan-financiele-experts-gemeenten.9217896.lynkx

 183. Aad Verbaast 17 april 2014 om 07:58

  @Afterallart: dat was inderdaad het artikel (een van de) waar ik op doelde.
  Drama’s natuurlijk. Op hoger niveau overigens ook.
  Schippers lult ook weer uit haar nek. Wil er een wet doorjassen dat verzekeraars aan gedwongen winkelnering mogen gaan doen, waar volgens haar zeggen weer een miljard mee bezuinigd dient te worden. Durft ze nog vol te houden dat dat leidt tot “meer keuzevrijheid én betere kwaliteit. “.
  Meer keuzevrijheid voor de verzekeraar ja. De patiënt krijgt te horen dat die behandeling ver buiten de eigen regio moet plaatsvinden. Dichterbij zou nog wel kunnen maar dan moet je het maar zelf gaan betalen. Omgekeerde wereld.

  Maar gelukkig hebben we nog enkele ‘toppers’ op financieel gebied: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3636601/2014/04/17/Oud-premier-Wim-Kok-bestuurder-bij-grote-Chinese-bank.dhtml

 184. Aad Verbaast 17 april 2014 om 08:00

  @Kleet: dank voor het college.

  Niets op tegen natuurlijk om doordraaien van voedsel gewoon te verbieden en daaraan te koppelen dat er voor de samenleving een goede bestemming gevonden dient te worden.

 185. artafterallart 17 april 2014 om 08:08

  @ Aad
  Schippers zoekt natuurlijk nu al emplooi bij de verzekeraars. Zoals Kok zich bij de banken gewild heeft gemaakt. Straks staan zij vanaf hun toppositie te schreeuwen als deze CEO: https://twitter.com/AFSCME/status/456549851476422656/photo/1

 186. Aad Verbaast 17 april 2014 om 09:51

  @afterallart: en dan te bedenken dat ze nog wel genoemd wordt als opvolgster van Rutte. Kan allemaal nog slechter dus.

 187. blutch1 17 april 2014 om 10:26

  Gaat de verkeerde kant op met die ziektekosten verzekeringen. Stel dat je autoverzekering alleen uitkeert als je tegen een boom in Groningen rijdt, maar niet als je tegen een boom in Drente rijdt, dan zou Nederland te klein zijn. Maar voor ziektekosten kan het blijkbaar wel. Bij een autoverzekering heb je nog keus, wel of niet, WA of All-risk. Maar die ziektekostenverzekering is verplicht.

 188. Aad Verbaast 17 april 2014 om 11:05

  @Blutch1: kan je op wachten. Schippers dreigde er al weer mee al weer toen er gemopperd werd door de CU: basisverzekering verder uitkleden door de verzekeraars. Gaat toch gebeuren: als je meer vrijheid wilt, dan maar weer een extra sterpakket erbij nemen.
  Zo niet dan ben je overgeleverd aan de nukken van de verzekeraar: Amandelen knippen? “Dat doen we enkel nog in Maastricht!”.

 189. artafterallart 17 april 2014 om 11:11

  Is die verplichte behandeling in de ziekenhuizen van je verzekeraar niet een vorm van koppelverkoop c.q. bundeling?????
  https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/concurrentie-en-marktwerking/misbruik-economische-machtspositie/koppelverkoop-en-bundeling/

 190. Aad Verbaast 17 april 2014 om 11:18

  @Afterallart: uiteraard. Gewoon gedwongen winkelnering voor de patiënt. Maar het is nog erger: zorgverzekeraars gaan helemaal niet in onderhandeling. Ze sturen een wurgcontract op, en of je maar even wilt tekenen bij het kruisje. Niet tekenen? Dan ook geen business via de reguliere zorgkanalen, dan ga je zelf maar op zoek naar je patiënten die het uit eigen zak willen/kunnen betalen.
  Tja, en dan nog durven praten over “marktwerking”. Ook al zo’n verzamelbegrip vol misvattingen.

 191. artafterallart 17 april 2014 om 11:33

  @ Aad
  Dan verwacht ik wel van de CU dat zij de ACM inschakelt of minstens burgers en bedrijven oproept dat te doen, toch?!

 192. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 17 april 2014 om 11:55

  Met die kut zorg is een heleboel in conflict met bestaande wetgeving.
  –dat wat jij noemde
  –maar ook: tegen europese gedachte; je mag niet in DE of OS verzekeren
  –vrijheid van contract wordt niet gerespecteerd
  –het recht om zelf het risico te nemen van niet of wel verzekerd te zijn

  Degenen die die wetgeving gemaakt hebben moeten veel kilometers maken; iedere keer naar Suisse om die bakken geld van de verzekeraars weg te brengen op een nr rekening…..

  org: als een echt progressief percentage van brutoloon
  Mate vanzorg: de vraag
  Organisatie: gebouwen nationaliseren; medisch personeel in loondienst van ziekenhuis; netaling met een vastgesteld uurtarief (niet per type behandeling, en niet ligkosten per dag met alles erin)
  rekening eerst naar patient voor controle.Inkomens medisch personeel halveren; is geen redden dat ze de hoogst betaalden moeten blijven ter wereld.

  Klachten: sneller en efficienter afhandelen.Klagen toegankelijk maken.
  ————-
  Dat de totale ziekte kosten hoger worden is logisch; mensen leven langer.
  Nou en?
  Geld voor gezondheid is beter bested dan voor die onzin van oorlogje spelen, niet vliegende vliegtuigjes kopen, en niet startende tankjes kopen, en niet vlioegende helicoptertjes kopen.

 193. Aad Verbaast 17 april 2014 om 15:52

  @Afterallart: die illusie (mocht je die al hebben) kan je ook maar beter meteen verlaten. De overheid is specialist op het gebied van vermarkten van de eigen monopolies die zij ruimschoots in bezit heeft.

  Worden er alleen nog maar meer.

 194. Aad Verbaast 17 april 2014 om 15:55

  @Kleet: totale ziektekosten hoeven echt niet steeds hoger te worden ook al worden mensen ouder.
  Zo’n beetje de enige bedrijfstak waar de prijzen elk jaar boven de inflatie stijgen. Onzin natuurlijk, zeker als het volume elk jaar toeneemt.
  Een factor als productiviteitsstijging van jaar op jaar is een begrip wat daar blijkbaar volstrekt onbekend is.

 195. artafterallart 17 april 2014 om 16:06

  @ Aad
  Ook zo’n totalitair trekje. Erger is dat geen enkel ‘kamerplantje’ er een punt van maakt.

 196. blutch1 17 april 2014 om 16:11

  @Aad,
  voortdurende productiviteitsstijging is alleen mogelijk door automatisering.
  Dat is bij menselijke arbeid vrijwel onmogelijk. Daarom zul je ook zien dat inflatie gerelateerd is aan lonen. Logisch dat arbeidsintensieve ondernemingen boven de inflatie zitten en geautomatiseerde eronder. De kosten van de gezondheidssector bestaat voor 80% uit lonen. Dat is ruim boven het gemiddelde.
  Niet dat het niet goedkoper kan, maar niet door productiviteitsstijging.

 197. Aad Verbaast 17 april 2014 om 16:27

  @afterallart: net het punt. Men dendert gewoon door. En met dit nieuwe stramien (keukentafelgesprekken etc) krijgen enkel de mensen die de boel nog erg goed op een rijtje kunnen krijgen, én ook dat ook nog eens goed kunnen verbaliseren nog iets voor elkaar. Maar laten we daar open over zijn: dat is verreweg de minderheid. Hebben we het al helemaal niet over deze doelgroep waar dat al gemiddeld helemaal niet (meer) het geval kan zijn. Ziek, zwak en misselijk immers.

 198. Aad Verbaast 17 april 2014 om 16:35

  @blutch1: == voortdurende productiviteitsstijging is alleen mogelijk door automatisering. ==
  Is grotendeels waar.
  Ik (her)ken overigens niet het werkelijke getal in de gezondheidszorg als het gaat om het percentage van 80% wat je noemt.
  Maar afgezien daarvan: vergaande automatisering is wel degelijk mogelijk in de gezondheidszorg. Veel te weinig effect op het totaal echter. Dan blijven ze toch achter.

  voorbeeldje: vroeger kreeg je minutenlang een sonde in je achterwerk om te meten of je koorts had. Nu richten ze op je voorhoofd met een simpel apparaatje en je weet het meteen.

 199. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 17 april 2014 om 17:52

  Cromium verlaagt bloedsuiker, en als bijwerking: breekt het aanwezige lichaams vet wat vlotter af–je verliest gewicht
  Geen bijwerkingen

  Krill olie: is aanzienlijk beter dan omega3 (visolie) jet stinkt niet uit je bek,maar 1–3 gram per dag nodig, in capsule vorm, verlaagt clolestorol, vertraagt het verouderingsproces.
  geen bijwerkingen

  effe tussendoortje….

 200. blutch1 17 april 2014 om 19:52

  @Aad, da’s waar. Maar vroeger deelde een zuster vlot de thermometers uit die je zelf in je k… moest steken, dan ging ze wat anders doen. Na een aantal minuten kwam ze terug en iedereen gaf haar zelf de thermometer, die las ze af, krabbelde het op dat bord aan je bed en volgende. Hoppa, hele zaal in 5 minuten.

 201. Aad Verbaast 18 april 2014 om 08:17

  @Blutch1: misschien is juist in de zorg iets merkwaardigs gebeurd met automatisering. Waar normaal productiviteitsstijging te bereiken is door processen te optimaliseren (zie ons voorbeeld van de thermometer) met behulp (n deze moderne tijd) van ook automatisering zie ik vaak het omgekeerde.
  In het verpleeghuis waar ik vaak kom zie ik dat de verzorgenden enkel nog tijd hebben voor ‘verzorging bij exception’ en uren achter de de laptop zitten in de huiskamer om er van alles in te kloppen. Rapportage en zo, neem ik aan.

 202. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 18 april 2014 om 08:46

  Ooit werd de decentralisatie voor welzijn ingevoerd.
  In Oostellingwerf was dat eerst 1,5 ambtenaar; Na decentralisatie: 13.
  In de hele gemeente werkten twee betaalde beroepskrachten.

  Ik deed jongerenwerk in een WVM wel bijstandnorm per maand!
  Was er dagelijks .
  De beroepskracht was er ongeveer 3 uur per maand.
  Zo gaat dat.

  Schrijvers zijn blijvers.
  In New York waren alle blimnden geregistreerd; weet de aantallen niet meer precies maar zeg 10.000
  Toen werd gevraagd aan welzijnsinstellingen; voorhoeveel blinden werken jullie?
  Totaal kwam uit op 40,000
  Rapport heette ” the making of the blind”

  Niet schrijvers zijn dood
  In begin jaren 80: minderheden rapport in NL
  Chinezen waren ze vergeten.
  Buiten de hong-kong chinezen om: de chinezen waren non-crimineel.
  Toen ze op een gegevenmoment subsidie aanvroegen voor een onderwijzer, kon dat niet.
  ze stonden niet in dat minderheden rapport dus bestonden ze niet.

  Welkom in NL

 203. Aad Verbaast 18 april 2014 om 09:49

  @Kleet: misstanden zijn alom. Je zou denken, we hebben wel wat geleerd de afgelopen 1000-en jaren. Niets is minder waar.

 204. King Billy 18 april 2014 om 09:49

  “Oh, dokter, het spijt me zo, dat digitale ding gaf de geest. Ik moest eerst een specialist erbij halen om dat ding te resetten. Ik moest alle gegevens handmatig invoeren, maar ben daarvoor niet opgeleid. Ik kan heg noch steg vinden en mijn kaart werd na drie keer mijn paswoord in te voeren, automatisch ongeldig verklaard.”

 205. artafterallart 18 april 2014 om 10:12

  Waarom de zorgkosten blijven stijgen kan de overheid nog steeds niet verklaren. Eerst was het de vergrijzing, toen de hoge inflatie in de sector zelf, daarna de declaraties en al enige tijd de informatievoorziening. Ik denk dat de structuur zelf sowieso duur is, omdat we hechten aan:
  – een zo snel mogelijke informatievoorziening van de uitgaven
  – tegelijk een zo gedetailleerd mogelijke verantwoording
  – een markt met grote en sterke spelers
  – tegelijk een zo hoog mogelijke bereikbaarheidsgraad
  – een zo omvattend mogelijke standaardisatie van diagnoses en behandelingen
  – tegelijk een op de grillige praktijk naadloos aansluitend informatiesysteem
  – een zo vergaand mogelijke uitsluiting van risico’s met driedubbele controles
  – tegelijk zo efficient mogelijke werkwijzen
  – transparantie van de medisch specialistische zorg
  – tegelijk meer medische ondernemers

  Het zou me niks verbazen als de informatieplanning (van de standaardisatie, bouw en ontwikkeling van adequate systemen, organisatie en management tot en met het efficient gebruik ervan en een perfecte monitoring) veel geld opslurpt voordat men er geroutineerd mee uit de voeten kan. Dat laatste is pas het geval als het minder tijd kost dan toen men nog slechts voor de administratie beschikte over typemachines.

  Het zou me evenzeer niet verbazen als de kosten van de falende toezichthouders t/m accountancy en bestuurders ook een flink deel van die stijging verklaren…..

 206. nelusfromgrins 18 april 2014 om 10:20

  @allen: en, gisteravond allemaal The Passion gezien vanuit Groningen ?
  3,2 miljoen kijkers en 20.000 bezoekers. Dat laatste vind ik niet zoveel, maar gezien het weer toch ook wel weer meevallen.
  Ik houd niet zo van het type liedjes, maar het werd wel met overtuiging gezongen.
  Simone Kleinsma was heel erg goed.

 207. King Billy 18 april 2014 om 11:08

  “The Passion?” Deus ex machina. Krijgt de Paashaas concurrentie, @nelusfromgrins?

 208. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 18 april 2014 om 11:41

  Historici and archeologen zijn gekomen tot de deels etenschappelijke conclusies:
  –Jezus heft bestaan
  –hij had oudere broers en zusters
  –maria maagd? Da’s een goeie…
  –hij was gekruisigd
  –hij is NIET gestorven aan het kruis
  –niemand was dichter bij het kruis dan 50 meter
  –begrafenis vond plaats in het donker–verboden door joden
  –hij werd verijgekocht door zijn rijke oom
  –was getrouwd
  –had koters
  –een er van is in de familie Maolingiers(?) getrouwd (koningshuis franken)
  –een groep mensen die claimden afstammelingen te zijn van JC warden wel erg bloedig vervolgd
  –joden schreven letters aan elkaar; een bapssld word scheiden en vertalen wordt “heil;ige grail” een lettertje anders scheiden: heilig bloed.
  –het vervoer van JC en maria magdelena naar zuid frankrijk was aannemelijk, omdat Pilatus daar bezit had

  Daarnaast nog dingen als geschriften van Kopten; derde eeuw, en de agnostici; dode zee rollen 1945, waarvan de vertaling/bestudering wel errug lang werd tegengehouden door vaticaan

  Christendom en bijbel zijn massieve oplichtingen en bedrog toestanden.

 209. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 18 april 2014 om 11:42

  Zalige paasdagen!
  Zoals ze je hier mee doodgooien: hallelujah, hij is opgestaan
  (waarop ik: hij had geen zin om op te staan, hij had geen zin, om naar zijn baas te gaan……)

 210. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 18 april 2014 om 12:49

  JC is nooit ter dood gebracht, maar het land uitgesmokkeld.
  Maar allez: de eerste religie met een god kwam uit het gebied Eufraat/Tigris, stad Ur. Had een doel: de wet te rechtvaardigen; en de wet rechtvaardigde de nieuwe religie weer.

  Toen de macht van het Vaticaan was geconsolidieerd, waren die er natuurlijk happig op dat zo te houden.

  In het hele verhaal spelt een straatarm kerkje in zuid Frankrijk een rol
  Rondom 1890 vond de locale priester (die moest leven van minder dan 1 dollar per maand) iets, waarop het Vaticaan op tilt sloeg; de priester plotseling stinkend rijk was, kerk liet verbouwen, een villa liet bouwen en een kasteeltje.

  De priester werd om zeep geholpen.

  Maria Magdelena : haar naam spelt in die contreien een grote rol

  Religie is oplichting en gaat om groot geld; het vaticaan zijn criminelen; zij steunden de Nazi’s en na de oorlog verborgen ze een jaar top Nazi’s en gaven kapitaal en valse papieren.
  Verschillende leefden opelijk in Spanje, anderen gingen met KLM naar zuid amerika

 211. blutch1 18 april 2014 om 13:48

  Rennes-le-château heeft daar niets mee te maken Kleet.
  Wat abbé François Béranger Saunière heeft gevonden weet niemand. Hij werd niet om zeep geholpen, dat verzin jij erbij.

 212. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 18 april 2014 om 14:50

  Hij stierf onder verdachte omstandigheden onverwacht.
  dat is het waterdicht stellen van om zeep geholpen.

  Wat hij ook vond: het bracht hem heel veel geld op.
  Wat vreemd is, dat I die streek heel veel kerken en andere instellingen maria magdelena als bescherm heilige hebben.

 213. blutch1 18 april 2014 om 15:16

  Nee, dat is niet vreemd. Jij kent het verhaal van de landing in Saintes-Maries-de-la-Mer zeker niet.
  Daar zou een bootje zijn aangekomen met de twee Maria’s en een derde vrouw Sara, die zou later de zwarte madonna gaan heten. De vraag was of ook Jozef van Aritmathea aan boord was. Die zou later naar Engeland gegaan zijn (Glastonbury)

 214. Aad Verbaast 18 april 2014 om 17:03

  @allen: jullie zijn al in de sfeer zie ik. Ik was vanmiddag bij een uitvoering van de Matheus Passion samen met Marie. Hele zit maar dan heb je ook wat.

  Blutch1: mooi verhaal die landing. Alleen daarom ben ik al geneigd dat maar te geloven. Heeft wel wat. Ik was ook eens (bij Antibes volgens mij) bij een klein kerkje op en heuveltop. Schilderijen over die landing in de kerk 😉

 215. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 18 april 2014 om 17:33

  Ik weet niet of we over hetzelfde dorp kwekken.
  Het dorp wat ik bedoel is in het zuiden, en de priester bouwde een villa, een kasteeltje en verbouw kerk. Was in de Bergen
  Gefluisterd werd, dattie teksten of het graf van maria magdelena had gevonden.

  Maar allez, ik weet dat er ook een dorp is, waar ieder jaar duizenden zigeuners heen gaan; daar zou een bootje met wat vrouwen zijn aangekomen.

 216. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 18 april 2014 om 17:34

  Maar was magdelena nou familie van mij? Wel een naamgenoot–ik ben onschuldiger.
  En ik lieg nooit, alleen nu maak ik een uitzondering.

 217. blutch1 18 april 2014 om 18:11

  Ik weet wel zeker dat we het over hetzelfde dorp hebben. Jij herkent het alleen niet.
  Ik ben er geweest. De villa heet villa Bethania en dat wat jij een kasteeltje noemt le tour Magdala.

 218. Aad Verbaast 19 april 2014 om 08:27

  En die hockeyclub in Blaricum ging ook al bijna failliet. Nu in reservaat Laren ook al problemen..
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22529278/__Schone_schijn_in_Laren__.html
  == Er zijn mensen die een SUV op de oprit hebben staan, waar helemaal geen benzine inzit ==

 219. King Billy 19 april 2014 om 09:00

  In Duitsland toenemend problemen met Nederlanders dievanwege ontslag in Nederland hun woonlasten niet meer kunnen betalen. Langs de gehele grensstreek een toenemend aantal openbare veilingen langs van woningen in eigendom van Nederlanders. WDR2 Radio trok vijftien minuten uit voor dit probleem, Aan de andere kant, de Duitse orderportefeuille in Nederland is goed voor 300.000 banen.

 220. Ellie Opdenheuvel 19 april 2014 om 10:37

  Kleet heeft gelijk, wie anders
  het ligt aan de andere kant
  ik ben er ook wel eens geweest, in 2000,
  een gewoon dorp, doodnormale mensen die hun ding doen
  maar het uitzicht is er feeeeriek.

 221. King Billy 19 april 2014 om 15:58

  Rustig hier, iedereen boodschappen doen voor de Pasen.

  Deze heeft andere zaken aan z’n kop:

  http://koningbilly.wordpress.com/2014/04/19/vrolijk-pasen-paashaas-alter-ego-te-absolvo/

 222. Aad Verbaast 19 april 2014 om 16:58

  @King Billy: 09:00: alweer zo’n grensprobleem. Het houdt maar niet op. Kunnen we die grenzen niet afschaffen? Hebben we volgens de Rutte-logica ook geen problemen meer: “vraaguitval”

  Boodschappen: hoort er bij natuurlijk. Was tot Goede Vrijdag vooral het feest van het lijden. Daarom zou die gang (in processie naar de paasmeubelboulevard eigenlijk op vrijdag moeten plaatsvinden. Opstaan is er maandag niet meer bij.

 223. Aad Verbaast 20 april 2014 om 16:57

  Geheel ander onderwerp: de zzp-ers. Ook een grof schandaal wat daar allemaal mee gebeurd en niet gebeurd is, en nog staat te gebeuren. Is ook wel een parlementaire enquête waard.
  http://www.vn.nl/Archief/Economie/Artikel-Economie/Den-Haag-springt-schandalig-met-zzpers-om.htm

 224. Frits Mahler 20 april 2014 om 19:05

  Een nicht van mij is bzzp’er, ofwel zzp’er tegen wil en dank. Eerst vree zij tot volle tevredenheid met haar baas, levend vanuit de veronderstelling dat wil je ten volle een goede secretaresse kunnen zijn, je moet houden van je baas. De eerste baas was een GP bij Buitenlandse Zaken, ze kwam net van Schroevers en zij gaf zich vol overgave, ze tikte zich suf zonder ook maar 1 enkel foutje en hij vond haar heerlijk, ze was 20 wat wil je, die van 20 zijn echt het allerlekkerds, net niet zo bloemig meer alleen nog maar gaand voor de volle overgave. De GP dicteerde zich een ongeluk om haar te kunnen horen tikken. Het ging een tijdje goed, er kwamen massaontslagen en mijn nicht kreeg haar tweede baas, PD bij de Infanterie, het was even een omslag maar ze vatte hem en ze ging weer volgens de norm van hem houden en tikken. Zo werkte mijn nicht 8 bazen af. De laatste baas stuurde haar de laan uit met een bosje bloemen van het tankstation. Ze kwam zowaar helemaal droog te liggen , mijn lieve nicht. Gelukkig bedacht ze net op tijd een list, zo werd ze dan bzzp’er en verzon er een rijke schakering aan bazen bij. De zaken gaan uitmuntend , de crisis heeft haar nauwelijks geraakt. En bij een symposium over ‘ stalagmieten in het huidig tijdsgewricht’ kwam ik haar tegen. Ze wilde eigenlijk het bijltje erbij neergooien maar nu was ze dan weer verslingerd geraakt aan het geld.

 225. King Billy 20 april 2014 om 23:21

  Even doorgraven, maar dan heb je ook wat:
  Produktie forecast voor eieren in de EU in 2014 bedraagt 7276 miljard eieren. (consumptie en broedeieren, (83%/17%)
  https://circabc.europa.eu/faces/jsp/extension/wai/navigation/container.jsp

 226. Elly Opdenheuvel 21 april 2014 om 09:10

  Was die Jozef van de Arikkemtik nou in dat bootje
  of nam hij de bac du sauvage?
  Hoe dat nou anatomisch gezien ging met die vrouwen is mij een raadsel.
  Ik heb zelfs de Soetra Kama er nog op nageslagen.
  Niets te vinden.

 227. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 21 april 2014 om 09:59

  IP bans …

 228. artafterallart 21 april 2014 om 10:02

  @ Aad
  Woekerpolitiek, dat is het! Ooit bedoelt als een win-win-oplossing voor boventallig personeel worden opeens de kleine lettertjes toegevoegd en het risico van de wetgever (die veelal ook de werkgever was) wordt volledig het risico van de ondernemer. In tijden dat het ze uitkwam, verminderden ze de personeelsuitgaven bij de overheden zelf, in het onderwijs, de zorg enz. Dat leverde de instellingen ‘rendementen’ op van 30% of zelfs meer qua verlaging van organisatie- en loonkosten, premie- en werklasten, enz. Wetend dat die constructies op zand gebouwd werden. Dat zand wordt hen nu in de ogen gestrooid Geen enkele overheidsmaatregel om zelfstandig te participeren staat nog als een huis. Als groothandelaar in te kwader trouw worden nu die zzp-ers een oor aangenaaid. Zoals huiseigenaren nu de risico’s van te hoge hypotheken op hun dak geschoven krijgen, de beleggers de fraude van banken en bedrijven, de zorgvragers de fraude en het mismanagement van de gehele sector, enz.

 229. Aad Verbaast 21 april 2014 om 10:36

  @King Billy: niet misselijk. Vreemd dat die beesten niet eens in opstand komen. Ze moesten eens weten.

  @Afterallart: veel verborgen werkeloosheid, en moderne slavernij. Eerst ontslagen worden om dan vervolgens ingehuurd te worden als zzp-er tegen een veel lager inkomen.

  @kleet: jij zegt het.

 230. King Billy 21 april 2014 om 10:48

  Een kadootje uit Brussel, verkiezingen komen eraan. De EU schenkt geen helder bier, maar troebele wijn. Deze 130 miljard aan rentelasten tellen niet meer mee in het Fiscale Pact met de 3% norm.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2800/Europese-Unie/article/detail/3638730/2014/04/21/Rentelasten-zwakke-eurolanden-blijven-hoog.dhtml

  Martin Schulz van de SPD, will schulden verhogen, heeft 10 miljoen euro voor zijn verkiezingscamüpüagne, huurt luchtballonnen en zeppelins, Facebook pagina’s in zeven talen. Alles in het kader van lucht i.p.v. inhoud.

 231. King Billy 21 april 2014 om 11:08

  “In his new book, Philippe Legrain, a former adviser to European Commission President José Manuel Barroso, says European leaders are responsible for the record-high unemployment and rock-bottom growth afflicting the EU.”

  http://www.euractiv.com/sections/euro-finance/eu-misdiagnosed-crisis-former-barroso-advisor-admits-301647?utm_source=EurActiv+Newsletter&utm_campaign=ffcdaf9d11-newsletter_euro__finance&utm_medium=email&utm_term=0_bab5f0ea4e-ffcdaf9d11-245712941

  Ging wel meer mis, introductie van een wrakkig monetair systeem, de onderschatting van de gevolgen van associatieverdrag en zo…

 232. artafterallart 21 april 2014 om 11:44

  @ Aad
  Ook dat nog: een overheid die werkloosheid alleen telt als je een baan zoekt en niet louter werk. En als je voor de BBZ te laat bent, dan moet je eerst failliet gaan voor een uitkering uit de ABW. Die hele flexibilisering van destijds blijkt dus uit te draaien op het offeren van mensenlevens met als enig uitzicht een tot galg omgebouwde sociale werkplaats, waar de gehandicapte slaven uit verwijderd zijn en gerecycled worden op de stageplaatsen, die bedoeld waren voor het oplossen van de jeugdwerkloosheid.

  @ King Billy
  In de moderne democratie wordt de vrijheid onder de ‘have-all’ verdeeld en de verantwoordelijkheid onder de ‘have-nothing’. Zo zal dat hierbij ook gaan, mochten ze zich van het boek iets aantrekken.

 233. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 21 april 2014 om 12:32

  Ik heb vorigek iemand raad gegeven betreffende voor zichzelf beginnen.
  _-begin: volkomen zwart.
  –eerst voldoende klanten en omzet regelen.
  –dan het belangrijkste–waar veel ZZPers op kapot lopen: zoek een geode boekhouder.Of in een studenten stad; zoek er een student voor.
  –dan pas bedrijf oprichten en registreren.

  Hij dacht deel wit/ deel zwart. Ik vertelde hem, dat zo gauw hij in het system zit, hij scherp gecontroleerd wordt, en het risico van “zwart” te hoog is.

  verder: betal voor een goed pensioen; registreer bezit gereedschappen met een notariele acte; neem geen verzekering van “even Apeldoorn bellen” –zijn oplichters
  Neem wel een geode arbeidsongeschiktheids verzekering.

 234. Aad Verbaast 21 april 2014 om 13:36

  @King Billy: 130 miljard. Creatief boekhouden. Sluit je een verdrag ga je de onderliggende regels aanpassen, om aan een bedacht getal te kunnen voldoen. Zo kan ik het ook.

  10 miljoen: waar haalt hij die centen vandaan?

 235. Aad Verbaast 21 april 2014 om 13:38

  @afterallart: precies. Ook al creatief boekhouden. Veel mensen geven het zelfs maar op om nog als werkzoekende ingeschreven te staan. Overheid blij natuurlijk: “vraaguitval”.

 236. Aad Verbaast 21 april 2014 om 13:40

  @Kleet: ik begin nu te snappen waarom je nog geen multimiljonair bent.
  Lijkt me voor een beginnende ondernemer niet meteen een gelukkig recept.

  Omzet? Is ijdelheid. Voldoende cash: daar draait het altijd om. Micro en macro.
  Goed pension? Gelegaliseerde diefstal. Zelf geld opzij zetten.

  Opvallend trouwens dat je een student even hoog inschat als een “goede accountant” 😉

 237. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 21 april 2014 om 14:08

  Ik heb altjd slechte en veel te dure boekhouders gehad.
  De eerste deed BTW boekhouding handmatig. Kostte toen (tachtiger jaren) f74 per uur + BTW.
  Kon f1,64 niet vinden. Is er 3 uur naar op zoek geweest en presenteerde mij daarvoor een rekening van f222 + btw.
  Ik had zijn voorafgaande werk gecopieerd, dus ik zei hem dattie dat in zijn reet kon steken..
  en als hij daarvoor betaald wilde worden, hij maar naar de rechter moest.
  Heeft ie nooit gedaan

  ook is me nooit advise gegeven, of verteld hoe ik sommige dingen het beste kon doen.

  Met de bank ging het zo; eerst Amro; maar daar had ik eens een conflict gehad met een gleufdier, die horizontal promotie maakte.
  In ieder geval; zij registreerde me bij Tiel
  Effe daarna ging amro en abn samen. Dus ik eiste van tiel schrappen van die registratie; omdat het registrerende bedijf niet meer bestond.
  Ik won.

  Een keer–gezien mijn omzet–bij directeur geroepen. die stelde een stomme vraag “hoe komt het dat je nog geen financiering hebt?
  Ik zei” Ik spreek de taal niet die de bank wil horen; maar voor mij is het makkelijker een bank te lichten, dan een financiering te krijgen”
  Dat schoot hem in verkeerde keelgat

  Over gestapt naar ING; was er 4 maanden .MKB wilde met me praten. best. kreeg zonder contact
  crediet van 70.000; erna 150.000

  Er is exact, op een cloud. Een student kan dat via internet doen. Stuk goedkoper dan een boekhouder, en net zo goed/slecht.
  Eentje extra voor controle.
  Klaar.

 238. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 21 april 2014 om 14:10

  Als een zzper failliet gaat, moet ie zich melden bij een apart loket van de soos. Een normale aanvraag duurt 1 maand; voor een zzper minimal 2 maand

  Hiij wordt bekeken als een zwaar crimineel. Wat is nieuw?

 239. artafterallart 21 april 2014 om 14:53

  @ Aad
  Het kan verkeren. Creativiteit was ooit een progressief begrip en werd in de jaren zestig door Raoul Vaneigem aangeprezen voor ‘de revolutie” in het Handboek voor de jongere generatie (1967). Het sierde ooit de gevel van menig sociaal cultureel centrum en is nu een eufemisme voor legale flessentrekkerij.

  Verzekeraars, banken en vrijwel alle financiele dienstverleners draaien erop. Op de beurs stikt het van bedrijven die eigenlijk verlies draaien, maar met EBITA-winsten beleggers het geld uit hun zakken blijven trekken.

  Gegeven de schaal is het eigenlijk een pleonasme. Gegeven de vele socialisten die eenmaal aan de macht er ook niet vies van zijn, is het de kortste weg naar wat de Vlamingen ruiterlijk toegeven “het perfecte kapitalisme”: http://denieuwesocialist.wordpress.com/2013/12/07/de-partij-van-het-perfecte-kapitalisme/

  Een gat in de markt voor een partij die slechts streeft naar boekhouden volgens het boekje en de wetgeving zo aanpast dat het als fraude tot de laatste cent uit het persoonlijk bezit dan wel de eigen scheppingskracht onder staatstoezicht gecompenseerd wordt.

 240. Aad Verbaast 21 april 2014 om 16:39

  @Kleet: allemaal boeven. Halen wat er te halen valt is hun motto. Met een eenvoudig BV-tje leverde ik alle staten keurig in. Kostte toch al gauw een dikke 2000 euro per jaar. Potloodventers, maar dan net even anders.
  Banken natuurlijk ook boeven. Ooit bij de start een rekening geopend ook bij de ABN-Amro. Bij elke transactie ging er al een vermogen (‘transactiekosten’) naar de bank. Afromen. Onzinnig.

 241. Aad Verbaast 21 april 2014 om 16:41

  @afetrallart: noem eens drie nog oprechte sociaal democraten, nou, twee dan. Vooruit eentje!

 242. Henk Overdondert 22 april 2014 om 08:40

  @ Elly Opdenheuvel
  @ Elly Opdenheuvel
  Nee, Jozef van Ariitemetik zat helaas niet meer in het bootje
  Volgens mijn versie, en noem mij 1 goede reden waarom ik mij niet aan mijn eigenversie zou houden totdat het tegendeel bewezen is, is Jozef buiten boord de gevallen. Het bootje strandde inderdaad in sainte marie de la mer. Ze liet haar 4 armen en vier benen achter in het bootje, ze was tenslotte geen shiva en ze kwam aan wal als de zwarte madonna, zag tevreden de tempel aan die voor de meerder eer en glorie gebouwd werd, Niet dat ze er waarde aan hechtte maar ze begreep dat mensen nu eenmaal verzot zijn op rituelen en ze leende zich er graag voor. De zwarte madonna trok haar wandelschoenen aan die klaar stonden naast het bootje en ging lopen. Het is de camargue, ze herkent het gebied als haar eigen domein, de wilde paarden, de toeristen. er zijn meer wilde paarden dan toeristen want toeristen zitten nu eenmaal liever aan de costa brav en verder is er in de camarque ook niet veel te doen, alleen maar moerassig grasland, je moet ervan houden en er zijn weinig gegadigden, zen zeker geen families met kinderen, want die hebben daar niets te zoeken. De paarden lopen daar, af en toe zie je een groepje staan, ook met hen kan je niet veel, zo hier en daar nog wel een man die jonge stiertjes africht in het wilde gebied. Het zijn de verhalen van de aankomst van de zwarte madonna waarvoor een enkele toerist nog wel eens een omweg wil maken. En zo zal het daar altijd blijven, ik ben er wel eens geweest, ik vond het er aangenaam, beslist niet voor lange tijd.
  De camargue heeft als centrum het natuurreservaat daar komt niemand, het is meer een verzameling meertjes met namen die niets aan de verbeelding overlaten. De zwarte Madonna kijkt eens om zich heen, ze voelt zich er zich meteen al thuis, herkenbaar en vergelijkbaar met die andere kant van het water waar ze vandaan kwam, dat nu alweer verleden tijd is. Dan herinnert ze zich dat alleen maar water en die zompige pollen op de duur gaat vervelen. Ze loopt naar de kerk in het vriendelijke dorp en gaat aan de communiebank zitten er is geen mis, er zijn geen toeristen. Ze bidt, ze bidt lieve god geef mij een vriend, en als een slag bij heldere hemel zit er een vriendelijk stille jongen naast haar, de zwarte madonna niet , zij noemt hem mijn stille jongen omdat ze hem de dag voor pasen kreeg, stille zaterdag. Op eerste paasdag heeft hij de hele camargue verstopt met paaseitje, ze loopt hem overal achterna, hij geeft haar kleine wenkjes, ze genieten van elkaar, dan komen ze bij de grens, bij de bac du sauvage.Hij draagt zijn zwartje het water over als een bruid. Aan de overkant zet de stille haar weer op de grond. Het is exact noon, want alles klopt in de camargue, aa nde linkerkant staat een klein kerkje , een kleine variant van haar grote exemplaar in sainte marie de la mer. Naast het kerkje een standbeeld van een waaier. Aan de rechterkant staat een gebouw, het ziet er uit als een mengeling tussen een restaurant en een camargue museum, ze lopen er langs, het is inderdaad ook een museum, het gebouw is gesloten, jammer want zwartje is moe geworden van al dat eieren zoeken, zwartje klaagt ze wil zitten, dan toont hij haar een van zijn kunstjes. Hij loopt naar een donzige witte zetel en zet zijn zwartje erin. Hij is gek op spannende spelletjes en so does she. Hij zegt haar, jij blijft lekker zitten en kijkt, je kijkt hoe mijn billen deinen terwijl ik naar het picknickbankje loop.Dan gaat mijn stille daar zitten, ik moet tien tellen mijn ogen sluiten, ze geilt al weer zo ongeveer van zijn spitsvondigheid. Dan heeft hij zich verkleed in een nutty professor, zo’n professor met een zwarte jurk en zo’n platgeslagen vierkante zwarte hoed met kwastjes. Is de truc mislukt dan moet ze even alleen de abc over en wacht hij haar weer op aan de overkant, ze weet tenslotte nu als geen ander hoe die oversteek van die bac nu gaat en hoe heerlijk dat was in zijn armen. Er is hier namelijk een keuzemoment ingebouwd, zegt de stille, het kan ook zijn dat we de haven flink gaan uitbreiden in zee voor mammoettankers. Hij zegt, kies je voluit voor mij dan ga je voor de spanning, dan ga je voor alles wat ligt tussen een klein mannetje op een bank en een joekel van een mammoettanker, voor minder ga ik niet. Ik vind het ook leuk om jou te testen , te kijken of je je natuurlijk gedraagt in bizarre omstandigheden. We kennen elkaar nu een dag maar ik zie de toekomst samen vol vertrouwen tegemoet, ik ga nu, kijk naar mijn billen.

  ———————————————————————————————————————————–

  Ik houd hier even op, ga straks verder. Misschien is dit het moment even uit te leggen hoe dit verhaal tot stand is gekomen. Ik ben een tennismaat van Aad. Hij vertelt vaak over zijn blog, hoe leuk hij dat bloggen wel niet vindt, hij kan er zijn ziel en zijn zaligheid in kwijt, Hoeveel mensen wel niet van Aad moeten houden, zo weinig blogs waar zoveel op gereageerd wordt als op het blog van Aad. Ik vind het leuk als hij erover vertelt, hij verdient het ook, Aad is een joviale gast en bovenal een prima tennismaat. Aad en ik kunnen goed met elkaar. Ik vraag hem of hij het leuk vindt als ik met pasen eens bij hem gastblog. Hij is enthousiast, ik zeg Aad het is eenmalig, ook al zie ik nu dat hij in tweeën komt, ik doe het éen keer en dan ben ik weg, al die politiek is niets voor mij en ik wil graag zelf ergens op inhaken.Verder zou ik het prettig vinden als jij mij aan het eind ergens uithaakt zodat ik erzelf weer tussenuit kan piepen. Ik haakte in op Elly en dat prachtige verhaal van de zwarte madonna. ik ben nog niet klaar straks maak ik het af.

 243. King Billy 22 april 2014 om 08:43

  Wat zei Kurt Tucholsky? “Een regering is niet de uitdrukking van de wil van het Volk, maar de uitdrukking van wat het Volk kan verdragen”. Kennelijk is de tolerantiegrens van het Volk nog niet bereikt, hoewel Rutte de laatste tijd wat nukkiger wordt. De eerste symptomen van een politieke burn-out omdat Rutte twee bazen moet dienen. De machtige Europese Commissie en een hopeloos verdeelde Tweede Kamer, die het Volk heeft gekozen?

 244. Aad Verbaast 22 april 2014 om 09:04

  @Henk: interessant verhaal pen je daar op. Nu krijg ik wel enige twijfel bij de betrouwbaarheid van het verhaal. == tennismaat == Ik doe al 20 jaar niet meer aan tennis..

 245. Aad Verbaast 22 april 2014 om 09:08

  @King Billy: hij heeft nog wel meer problemen dan dat. Ook de directe coalitiepartner begint knap nukkig te worden. Peilingen lijken nergens meer op. Die van de coalitiepartner al helemaal niet meer.
  Niet vreemd natuurlijk als ze de verkeerde kleur bekennen. Pikt de achterban niet meer.
  Is al eerder voorgekomen dat ze er op zo’n moment uitstapten.

 246. Henk Overdondert, eerste echo, uitelokt exemplaar, telt niet. 22 april 2014 om 09:15

  @ Aad, wel even op je woorden letten nu ik heb al je tennisballen hier genummerd liggen, als het moet laat ik ze vastleggen door de KNTB. Ik heb wedstrijduitslagen met je naam. Het is een onhebbelijke gewoonte van je in eerste instantie te gaan katten, ik denk dan altijd maar het zal je verlegenheid zijn of je thuissituatie of alle twee. Marijke maakt zich trouwens net op om je Tine te komen bezoeken, ik zie dat ze een tak plukt van de rododendron.

 247. Henk Hoogvliet 22 april 2014 om 09:32

  Een goed morgen Aad en medebloggers,
  het is een mooie dag vandaag, een jaar lang geen eieren meer zoeken
  niet meer van die veel te zoete chocola,
  de meubelboulevards een gepasseerd station
  de lucht is blauw
  Mijn rooie ruggen veilig gesteld door de AEX op 392,35
  Weer twee containers vol tuinafval met de buurman meegegeven
  van de overgebleven twee maak ik vanmiddag nog compost.

 248. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 22 april 2014 om 10:54

  Als je in NL wnt en je wordt gekort op AOW, kan dat aangevuld worden door bijstand. Niet als je buiten de grens woont.

 249. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 22 april 2014 om 11:00

  Opa moet gewoon een ander adres handhaven als formeel woonadres.

  Maar wel typisch iets van deze aso regering.
  Rechtvaardiger zou zijn AOW bezits gebonden en inkomensgebonden te maken.

  Mijn vader moest blijven doorwerken tot 84; hij had een Eigen huis en werd daarom gekort op AOW….1965

 250. artafterallart 22 april 2014 om 11:11

  @Aad
  Er zijn nog slechts contouren van die socialisten te vinden, zoals een zekere marcel van D. die zich bij de SP nu meer thuisvoelt….

  Afgezien van de dood van het socialisme vind ik de wederopstanding ervan in een perfectionering van het kapitalisme sterk lijken op die van JC om zich te verzekeren van directe plaatsing in de hemel 🙂

  Wat betreft de contouren van het zorgakkoord lijkt het plaatje steeds meer op de hel van Dante. Ze zetten hun geld op een soort ‘voorgeborchte’, waarin ouderen door hun kinderen begeleid worden als kamerbewoner naar een zelfstandige participatie in de levensloopbestendige huizen die hen beloofd zijn in de Wmo. Na de georganiseerde kleinering in de vorige eeuw (waarbij ouderen massaal uit het arbeidsproces werden verwijderd en in gerontotheken werden gehuisvest) en de politieke draai om ze opeens wel als vitale mensen te zien want de zorg werd te duur, is er nu de wil dat de kinderen ze adopteren tot die caravans klaar zijn. Echter nergens tref je het perspectief dat ze weer aan de slag kunnen gaan!!!!

 251. Aad Verbaast 22 april 2014 om 11:21

  En dan heeft van Rijn nog het lef dit de wereld in te slingeren:

 252. Aad Verbaast 22 april 2014 om 12:17

  @afterallart: vanmiddag debat over deze plannen met van Rijn de kamer (16:00). Weinig debat natuurlijk als de gedogers met de regering al een akkoord hebben gesloten.
  Nog even en er komen plannen om de Drion pil te gaan verstrekken. Met bonus voor de nabestaanden als zij hun naasten zover krijgen die te gaan slikken.

 253. artafterallart 22 april 2014 om 12:41

  @Aad
  Een verspoediging van de dood zit al in het zorgpakket. Ziekenhuizen en verzekeraars schrijven patienten hier veel eerder af, dan in Belgie. Ze werken zelfs een behandeling in het buitenland tegen. Aldus het AD vorige week.

  Op eerste paasdag voorzag ik dat vandaag de gezonde samenleving heilig wordt verklaard, maar dat ze nog prijs moeten geven wie ze er niet niet voor gaan offeren. Jaja, ze misbruiken zelfs de negatieve dialectiek van Adorno om zg zorgvuldig te handweln. http://artafterallart.wordpress.com/2014/04/20/het-offeren-van-mensen/

 254. King Billy 22 april 2014 om 13:37

  Onderzoek door Mc Kinsey naar beste globale economische netwerken waarin voor de eerste keer datacommunicatie is opgenomen. Met grafiekje. Nederland op de vijfde plaats, maar met datanetwerken nummer 1. Human resources uitermate zwak. Ra, ra, waarom. En qua geldbuidel is ’t ook niet alles.
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/beste-weltweite-vernetzung-deutschland-ist-der-sieger-der-globalisierung-12902850.html

 255. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 22 april 2014 om 13:54

  In de VK periode schreef ik al dat ik dacht dat het gedwongen slikken van pilletje van Drion en het weigeren van medische behandeling aan bejaarden heel, heel dichtbij is; het laatste: het schijnt dat ze in NL ziekenhuizen wel ERRUG vlug stellen dat iets bij bejaarden niet behandelbaar is… Zie ook de man met slokdarm kanker van de week…

  het zou een itom voor 4 mei kunnen zijn/worden….

 256. Aad Verbaast 22 april 2014 om 14:15

  @artafterallart: er zullen nog menige laatste avondmalen aan de keukentafel verorberd worden.

  @King Billy: völlig verknupft. Hier zijn ze al twee dagen bezig om glasvezel de grond in te jassen. Grateloos tot in je huis, ook als je geen abonnement afneemt. Kan allemaal uit blijkbaar.

  @Kleet: ik schreef er ook eens een blog voor. @Jan Bouma had wel een goede opmerking in deze: prima zo’n pil maar vooraf wel even afrekenen met de fiscus 🙂

 257. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 22 april 2014 om 14:28

  Awel: het is simple: je volgt mij gewoon, als ik iets stel/zeg/schrijf/denk, dan maak je er een blogje over–ben je de rest altijd 5 jaar voor…. Na mij kwam de hele rest….

  Maar geeft niet hoor; 35 jaar terug had ik een gemeente op mijn nek; maar mijn grootste tegenstanders schreven in de krant dat ik mijn tijd 50 jaar vooruit was; in alle bescheidenheid: dat is kort gemeten…

  Er waren al 2 complete glasvezel netten in NL in begin jaren negentig…..

 258. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 22 april 2014 om 14:30

  Opa pakt zijn antieke FN pistooltje en schiet een ambtenaartje van de soos door zijn kop.
  Opa wordt dan veroordeeld en krijgt een prima verzorging; niks karting of mantelzorg…….

 259. artafterallart 22 april 2014 om 14:56

  @Aad
  Aan die keukentafel is het voorwerk al verricht. Velen menen immers dat een gezond leven hoort bij je burgerschap. Rondom Tien zal binnenkort wel weer een uitzending wijden aan de-eigen-schuld-dikke-bult-ethiek die men op rokers al wilde toepassen, dus waarom niet op ouderen die onvoldoende bewogen hebben enz.

 260. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 22 april 2014 om 14:59

  En zo is et! Veel te weinig beweging!!!
  Moeten ze en mass naar Keulen! daar zijn hoertjes die een special dag voor bejaarden hebben! Met klaar-kom garantie!.
  Of het ziekenfonds het betaalt is niet zeker, kan wel geclaimed worden…….

 261. Aad Verbaast 22 april 2014 om 15:16

  @Afetrallart: leuke cartoon over van Rijn en de zorg. Zegt genoeg: http://www.groene.nl/cartoon/bertrams/358

 262. Aad Verbaast 22 april 2014 om 15:17

  @Kleet: 50 jaar vooruit: doorgaan!

 263. artafterallart 22 april 2014 om 15:36

  @Aad
  Die regeringsclown eist ook nog eens het bed op als je overeind schiet van de schrik. Dat heb je ervan als je niet echt kunt goochelen. Ik zie hem er nog voor aan om Tommy Coopers laatste act onder de lakens uit te proberen. Althans, dat hopen we, toch?!

 264. Aad Verbaast 22 april 2014 om 17:28

  @artafterallart: ik zit het debat te volgen op politiek24. Missen de boot ook daar weer. Niemand (van de oppositie) roept eenvoudigweg dat het “schandalig” is wat hier gebeurt. Zo’n debat is dat ook weer van te voren al ten dode opgeschreven.

 265. King Billy 22 april 2014 om 22:32

  Dit wordt hommeles van de hoogste plank. Tweede nieuwsbrief Wilders over verder onderzoek m.b.t. buitenlanders door Maurice. Resultaten liegen er niet om. Politieke hetzerij botst op hypocrisie.
  https://navigator.gmx.net/navigator/show?sid=7407dc7e122ca7d7eaf2202656fed2185a15a9982fd059ed2abfc39319aa9dd249aa1da50674f11f24643bf2ac5c1b5a#mail

 266. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 23 april 2014 om 08:36

  KB: de link is niet te openen hier wat komt eruit?

  Maar ik horde gister van een man van 70; die woonde alleen en liep moeilijk;was bang dattie over een poosje hulp nodig had.
  nam spaarcenten op, won info in, ging naar marokko, en trouwde een 24 jarige schone.
  Voor 3 jaar plus een dag issie onder de pannen.
  Zij weet ook, dat ze tenminste 3 jaar getrouwd moet blijven….

  Iedereen happy—maar kost de staat wat extra natuurlijk.

 267. Aad Verbaast 23 april 2014 om 09:43

  @King Billy: kan niet in de link precies (meer?) vinden waar je op doelt. Maar ik zag gisteren wel een rel voorbijkomen op twitter over een de Hond onderzoek. Is al er weer gedoofd ziek inmiddels.

 268. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 23 april 2014 om 10:02

  76% is voor intrekking veblijfsvergunning en deportatie….en terecht.
  Maar het schijnt dat pvda en D66 stemmers een onverwacht resultaat opleverden….
  wie weet, gaan ze nog eens denken….

 269. artafterallart 23 april 2014 om 10:03

  @Aad
  Wat ik heb gezien van het debat is treurig. Geneuzel over de uitleg van het compensatiebeginsel in plaats van een herziening van de visie dat gemeenten beter en goedkoper een toereikend zorgbeleid zouden kunnen realiseren. Uit alle proeftuinen blijkt dat totaal niet.

 270. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 23 april 2014 om 10:04

  Die man moets de familie 5000 betalen als bruidschat; maar nou krijgt hij ook een slobber AOW meer; dus dat kan wel uit, en gerekend over 3 jaar…. DAT is pas mantelzorg!!
  Zouden ze het in Den Haag zo bedoeld hebben?

 271. King Billy 23 april 2014 om 10:40

  Dit stond in de Nieuwsbrief van de Wilders met zijn PVV, die gisteravond binnenkwam in navolging van zijn eerste nieuwsbrief over Marokkanen.

  “In opdracht van de PVV onderzocht Maurice de Hond / Peil.nl hoe Nederlanders denken over het afpakken van de Nederlandse nationaliteit van criminelen met een dubbele nationaliteit. Maar liefst 76% van alle Nederlanders is hier voorstander van, en van alle partijen een meerderheid van de achterban.

  Ook is maar liefst 65% voor het bevorderen van de vrijwillige terugkeer naar hun land van oorsprong van niet-westerse allochtonen. Op D66 na geldt ook hier dat er bij de achterban van alle politieke partijen er meer voor- dan tegenstanders zijn.

  Tenslotte zegt 48% van alle Nederlanders voor een immigratiestop voor mensen uit islamitische landen te zijn, terwijl 40% hier tegen is. Een meerderheid van de PVV en VVD kiezers zijn hiervoor, en een derde van de kiezers van CDA, PVdA en SP eveneens.”

  Gevolgd door de bekende retoriek en een cijferstaatje met de uitslagen. Op De URL opnieuw in de zoekmachine, maar deze werkt inderdaad niet.

 272. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 23 april 2014 om 10:43

  Buitenlanders zijn heilig hebben de voorkeur.

  Ik zit al meer dan 2 jaar op een woning aanbod te wachten; buitenlanders krijgen een aanbod binnen 10 week.

  Misschien als er genoeg buitenlanders uitgezet worden dat ik een huis krijg?

 273. Aad Verbaast 23 april 2014 om 11:03

  @King Billy: of de bron “PVV” nou echt serieus genomen dient te worden waag ik te betwijfelen. Die orakelen maar voort.
  Hier nog twee artikelen over deze “rel”.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/11018/PVV/article/detail/3639281/2014/04/22/Samsom-gelooft-geen-bal-van-Marokkanenpeiling-De-Hond.dhtml
  http://nos.nl/artikel/638859-de-hond-verdedigt-pvvpeiling.html
  Bekende patroon: pvv zorgt voor reuring. Hebben hun doel weer bereikt.

 274. Aad Verbaast 23 april 2014 om 11:06

  @afterallart: ik zit alweer een uurtje te kijken naar de eerste termijn van van Rijn. Om de andere zin zo’n beetje laat hij “waarborgen” vallen (naast “maatwerk”). Verder heeft hij veel “overleg met..”.
  Kan allemaal kort worden samengevat: het enige wat hij wil “waarborgen” is 8 miljard op de zorg bezuinigen.

 275. Aad Verbaast 23 april 2014 om 11:08

  @Kleet: ik had daar al ervaringen mee in de 80-er jaren. Na drie jaar wachtlijst kreeg ik een huurhuisje aangeboden. Nog wel een probleempje: er waren krakers ingetrokken. Maar dat zouden ze snel oplossen: die zouden vandaag nog een ander huis aangeboden krijgen. Ik rolde toen al van mijn stoel!
  Groningen..

 276. artafterallart 23 april 2014 om 12:13

  @Aad
  Zijn missie is ook triest: Zonder een de facto legitieme noodzaak (namelijk dat bewezen is dat gemeenten het goedkoper en beter kunnen en daardoor zonder harde cijfers over het rendement van zijn hervormingen) moet hij zijn kunstje herhalen, waardoor Hoogervorst destijds een voor de aanbieders lucratief winstmakend zorgstelsel heeft kunnen invoeren.

  Met slechts 60 procent van het huidige budget (daar hebben ze toch dat akkoord al voor gesloten) kunnen gemeenten het echt alleen minder en slechter doen. Van Rijns babbels moeten zorgen voor acceptatie van een onwerkbaar budget en dat wordt als mentaliteitsverandering verkocht als de kamer erin stinkt.

 277. Aad Verbaast 23 april 2014 om 12:24

  @Afterallart: == Zijn missie is ook triest == het is dan ook niet te begrijpen waarom zo’n man zich hiervoor wil laten lenen. Maar dat terzijde.
  Het begint al met de foute start: uitgegaan wordt van de schijnbare nieuwe ontwikkeling in de samenleving dan mensen langer dan voorheen thuis zouden willen wonen. Alsof deze hele hervorming slechts wordt ingezet een nieuw probleem in de samenleving op te lossen.
  Onzin. Mensen willen altijd al zo lang mogelijk thuis wonen.
  Er wordt niets opgelost: mensen worden op niet mis te verstane wijze gedwongen thuis te blijven wonen met minimale ondersteuning. Liever helemaal geen ondersteuning.
  Recept voor veel persoonlijke drama’s.

 278. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 23 april 2014 om 12:41

  1984: ik deed sociologie, Fortuyn nog in Groningen. Was een miepie, 28, had een vaste baan, maar wilde eens iets anders. NAM ontslag , maar kreeg WW en mocht omscholen; sociologie.
  Zij kreeg biinnen een dag een bovenverdieping in de villawijk, een zijstraat voorbij het gekraakte ziekenhuis.

  Ik vragen als omscholing: nee dus. mijn vader was tuinman.
  De belangrijkste vraag: beroep vader.
  Ikke: dood zijn. Zij boos.
  Ik woonde 40km van Groningen, vroeg een woning. Was dus niet urgent. Zat zo’ vies vet wijf op huisvesting.
  Dus ik op mijn vriendelijkst; mag ik dat op papier/
  En dat kreeg ik.
  Ik een procedure gestart; nog even discriminatie vermeld.

  Telefoonthe van de juridische dienst. wat wilt U?
  Goedkope woning gisteren.
  Gisteren ging niet; een week later wel.
  ————-
  Nu gaat het via internet. een sort bingo.
  Maar je moet er wel voor aanwezig zijn.
  En formeel hebben 65 plussers voorrang–maar vergeet het maar.

 279. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 23 april 2014 om 12:49

  Groningen; zzp er
  Ik werkte eerst bij ASB; maar slecht loon echt heel slecht, en te weinig werk.
  Overuren: ik kreeg 0,25 minder dan over dag.
  In een weekend met veel uren, had ik f340 MINDER dan iemand die CAO betaald werd.

  Dus ikke voor mijzelf.
  B.v. dus; was werknemer van de b.v.
  De belasting accepteerde dat.
  Met de soos had ik een regel: als ik werk kreeg was nooit bekend voor hoe lang; dan goodie ik een briefje in de bus: gelieve uitkering te stoppen. En na het werk “gelieve te hervatten”
  Wwerkte prima.

  Na jaren komt die pvda klootzak aan de macht in Groningen.
  De regel met de soos werd herzien; ze maakten er “verrekening” van. Alles wat de b.v. BRUTO binnenkreeg, incl BTW werd als mijn prive inkomen gezien.

  De surinaamse boomaap die voorzitter was an de bijstandcommissie en waarschijnelijk geen lagere school had, vond dat er in juridisch opzicht geen verschil was tussen natuurlijk person en juridisch person; zo werd het (letterlijk) ingefluisterd door een ambtenaar.

  De uitspraak werd dus: ik had plotseling een schuld aan de soos.

  Kon in beroep, maar dat kost veel voor advocaat; dus niet gedaan…

  Typisch Groningen. wat een hufters!

 280. artafterallart 23 april 2014 om 12:52

  @Aad
  Hij is een technocraat, een loodgietertype die ook de centraleverwarming enzo kan repareren.
  Ver voor die foute start had Zijderveld voor het CDA al de ‘zorgzame samenleving’ bedacht om flink te bezuinigen. Destijds ook zonder harde feiten over het ontbreken van die zorgzaamheid! Borrelpraat, waarmee je de hele begroting zou kunnen decimeren.
  Bereken eerst maar eens wat er ontbreekt om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen en wat dat kost.

 281. Aad Verbaast 23 april 2014 om 16:47

  @Kleet: 1984: zelfde tijd zelfde plaats. We hadden elkaar tegen kunnen komen! Alweer zo’n gemiste kans van je 🙂

 282. Aad Verbaast 23 april 2014 om 16:54

  @Art: (maar even overgestapt op een verkorte vorm): eens. ik zag vandaag nog een sprekende cartoon voorbijkomen, waarbij een ambtenaar een gesprek voert met een man zonder benen. Ingefluisterd door de pvda collega Klijnsma krijgt hij te horen dat hij ook nog eens gekort wordt op de AOW omdat hij immers geen schoenen meer nodig heeft.
  Die kant gaat het op. “Maatwerk”.

 283. artafterallart 23 april 2014 om 17:35

  @Aad: Art is een mooi voorbeeld van ideaal maatwerk. Je doet mij er niet mee tekort en ik hoef er ook niks voor te laten of te doen 😉

  Die cartoon is puur cabaret. Klijnsma zie ik er nog voor aan om tevens te korten vanwege de vraaguitval van pantoffels, laarzen, sokken, steunzolen, lange broeken, voetverzorging en (in geval het een vrouw zonder benen zou zijn) ontharingsmiddelen, bodylotion, nylons, leggngs etc.

  Laten ze het gewoon ‘Snoeiwerk’ noemen en met ‘snoeien doet groeien’ verpak je er je hele beleid in. Dan is het ook helder voor de kiezer dat ze als kamerplantjes behandeld worden.

 284. Aad Verbaast 23 april 2014 om 17:44

  @art: “Vanaf 19.10 uur vervolg Kamerdebat met staatssecretaris Van Rijn over de #wmo op http://www.npopolitiek.nl“.
  Veel beter kun je het niet krijgen op NPO. GTST zijn er niets bij.
  Ik bedoel maar: wat is de zin van het leven als je nergens meer mateloos aan kan ergeren!

 285. blutch1 23 april 2014 om 17:52

  Voorstel: niet meer zeiken. Loonbelasting moet omlaag. Overheidsuitgaven, geen cent meer dan er binnenkomt. Iedereen die iets extra’s wil moet ook aangeven waarvan dat betaald wordt, of waaraan er dan minder moet worden uitgegeven. Zoniet, geen extra’s.

 286. Aad Verbaast 23 april 2014 om 17:58

  @Blutch: kort door de bocht aanpak. of “lob-sided” zoals de Amerikanen dat plachten te noemen.
  == ets extra’s wil moet ook aangeven waarvan dat betaald wordt, of waaraan er dan minder moet worden uitgegeven. == Ik geef dat al sinds jaar en dag aan. Maar geen hond in de regering die daar naar luistert.

 287. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 23 april 2014 om 18:12

  Dan kan je beginnen met een slordige 20% van de ambtenatren eruit te gooien….

  1984 dan heb je wel van mij gehoord. “kopierende student van 37……)

 288. King Billy 24 april 2014 om 07:51

  Goed voorstel, @Blutch. Helaas, met alles dat wordt voorgekookt in de Brusselse keuken, kann je dat wel vergeten. Optisch normen voor voor het Fiscale Pact verlaagd, maar de rente en minder uitgeven plus banken redden na de stresstests, moet wel door de ingekapselde burgers worden betaald. Alles nog zonder de kosten voor Oekraine, Moldavie, Georgie en extra uitgaven voor defensie.

 289. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 24 april 2014 om 08:20

  hebben wijsten voor Moldavie?

 290. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 24 april 2014 om 08:20

  computer doet vreemd. Hebben wij kosten voor Moldavie?

 291. Aad Verbaast 24 april 2014 om 09:06

  @Kleet: correctie, ik woonde er tot 1980 (vanaf 73). Maar toen was je er ook al neem ik aan. Die “kopiërende student” heb ik zo direct niet op het netvlies.

 292. artafterallart 24 april 2014 om 10:03

  @Aad
  Zonder een lik-op-stuk-beleid doe je er natuurlijk weinig aan. Zeker als men lokaal sjoemelen geen punt vindt, want hij heeft zoveel betekent voor die gemeente….

  Voor een effectief integriteitsbeleid zou bestrijding van fraude en corruptie prioriteit moeten hebben. Het tegendeel is nu praktijk. In 2013 schreef FTM toch al: http://www.ftm.nl/exclusive/voormalig-financieel-rechercheur-hekelt-aanpak-fraude/

  In hetzelfde jaar ‘bleek uit’ uit het onderzoek ‘Een Luisterend Oor’ “dat 28% van de ondervraagde ambtenaren in de afgelopen twee jaar vermoedens heeft gehad van een misstand in de werkomgeving. Slechts een klein deel van de integriteitsschendingen in Nederland blijkt te bestaan uit fraude en corruptie. Ongewenste omgangsvormen komen echter relatief vaak voor. Naar aanleiding van het onderzoek dringt BIOS er op aan dat organisaties meldingen serieus nemen en zorgvuldig omgaan met melders. Bovendien lijkt het raadzaam dat organisaties meer aandacht besteden aan aanspreekprogramma’s, om zo ongewenste omgangsvormen terug te dringen.”

  Tja, als een opinieonderzoek onder ambtenaren de basis is, dan kom je niet ver. Zonder te rechercheren komen alleen wat vlekjes op tafel en verschuift de aandacht naar gedragsverandering in plaats van sancties. Zoals de banken met een ‘gelofte’ hun vuile handjes hebben hebben gewassen.

 293. Aad Verbaast 24 april 2014 om 13:33

  @Art: het is natuurlijk de ironie ten top dat zo’n voormalig wethouder waar allerlei onderzoeken tegen lopen die met integriteit (het gebrek er aan) te maken hebben wordt uitgenodigd om zitting te nemen in nota bene een integriteitscommissie. Criminelen onder elkaar die ook nog eens hun eigen vlees mogen keuren. Moet allemaal niet veel gekker worden.

  De echte cijfers over misstanden komen natuurlijk niet boven water. Ons kent ons. En als je verder in die wereld dan voelen nogal wat genoodzaakt zich dan maar aan de aan te passen aan de ‘mores’.
  Wat voor eed ook dient te worden afgelegd. Loze kreten natuurlijk zoals je terecht aangeeft.

 294. blutch1 24 april 2014 om 14:08

  Kweken met- en bezit van natuurlijke zaden wordt strafbaar in EU
  http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/04/kweken-met-en-bezit-van-natuurlijke-zaden-wordt-strafbaar-in-eu/
  Dan zeg je dus dat het aan is komen waaien en dat het onkruid is.

 295. artafterallart 24 april 2014 om 14:25

  @Aad
  Het is allemaal schone schijn wat er aan beleid wordt gefabriceerd. Politiek is een verpakkingsindustrie. Dat bleek ook weer uit de behandeling van de Wmo/Wmz. De meerderheid vindt het een enorme prestatie van Van Rijn, dat hij met man en macht alles heeft weten te beantwoorden. Terwijl hij het zichzelf heeft aangedaan. Hij had ervoor kunnen kiezen de bezuinigingen en de hervormingen los te koppelen. De meevallers in de zorg, het aanpakken van de fraude, de bonussen, de winsten van de verzekeraars, enz. Genoeg om een jaar langer te werken aan een wetgeving die met een toereikender budget en een beter voorbereidde transitie socialer, duurzamer en kwalitatief betere zorg kan teweegbrengen.

  Totaal geen discussie daarover tussen de oppositie en de akkoordpartijen die hout sneed.

 296. King Billy 24 april 2014 om 15:12

  @Blutch1. re zaden kweken en verhandelen. Niet alles voor zoete koek aannemen. Dit artikel is te kort door de bocht. Het Europees Parlement heeft de plannen van de Boeven Commissie o.l.v. Barroso naar de prullenbak verwezen. Kan het uitleggen, maar iemand legt dit al uit in het desbetreffende artikel.
  Veel erger is dat de politieke kaste tot 2019 mag blijven speeden tussen Brussel en Straatsburg, kosten tussen 800 miljoen en een miljard, terwijl het gewone volk moet leren leven na het afscheid van de de gloeilampen met koffiemachines die zichzelf na vijf minuten uitschakelen. Of toiletreservoirs met mmaximaal zes liter en stofzuigers van maximaal 900 Watt. Alles als burgerlijke bijdrage aan klimaatbeheersing.

  Totaa bezopen zijn ze in de machinekamer van de EU o.l.v. van 28 elitaire niet gekwalificeerde machinisten, die het verdommen hun handen vuil te maken aan een revisie van de hoofdmotor.

 297. Aad Verbaast 24 april 2014 om 16:26

  @Blutch1: de machtige arm van Monsanto had het bijna weer voor elkaar. Ook de hobbyboer moet er aan geloven als het aan hun ligt. De profboer is al lang het haasje. Om over de consument maar te zwijgen.

 298. Aad Verbaast 24 april 2014 om 16:30

  @art: macro = micro. In de kleine gemeente Meppel (hier dichtbij, nooit veel loos) gaan ze nu al (nieuw college) van 3 naar 4 fulltime wethouders. Reden: de gemeente krijgt er zoveel taken bij..
  Daar hoeft dan ook niet op bezuinigd te worden. 25% toename..
  Probeer het allemaal niet uit te leggen…

 299. Aad Verbaast 24 april 2014 om 16:33

  @King Billy: da’s nou weer de machtige lobby van Frankrijk die daar weigert aan mee te werken. Ze kregen dit rondreizend circus immers als doekje voor het bloeden.

  Maar hoera!! Ik kreeg vandaag al de stempassen in de bus!!
  Maar ja, je kent mijn standpunt. Meteen verscheurd en linea recta(al) de kliko in.

 300. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 24 april 2014 om 16:52

  Is 33,333% toename in Meppel……

  Maar als je dat stuk leest Blutch: die boer met aangewaaide genetische toestanden van montsano moest wel betalen,,,,,

  Ik zal de locale schomnen maar eens een geode prijs gaan vragen voor mijn zaad…..

  Wat je kennelijk niet weet: Brussel heft Europa verdeeld in zones. Nl zit in een zone die vanaf Polen t/m England loopt.
  Als een chemische stof in EEN van de zone landen mag, mag die alle landen van die zone. DDT mag in Polen.

 301. Aad Verbaast 24 april 2014 om 17:02

  @Kleet: 33.333..% dankt voor de terechtwijzing. Juist. Nog erger!

 302. King Billy 24 april 2014 om 17:32

  Vandaag ook een stemoproep in de bus.Ging een procedure aan vooraf. Eerst een keurige brief van de gemeente, twee A-4’tjes met vragen invullen, verplicht persoonlijk afgeven bij het Gemeentehuis met identiteitsbewijs. Wat bleek na controle? Ik stond nog in het kiesregister van de Gemeente Haarlemmermeer op mijn oude adres.
  Ik ga wel stemmen. Op de pretpartij “Die Partei”. Heb me aangemeld als kandidaat voor een maandje Straatsburg. Europees Parlement kan niet ontbonden worden, zittingsduur 5 jaar, zestig maanden, zestig kandidaten. Onder de kandidaten wordt volgens het districtenstelsel een maandje Straatsburg. verloot. Heb twee concurrenten uit de kiesregio hier. 33%. Opiniepeilingen geven de pretpartij tussen 2-3 zetels, afhankelijk van het opkomstpercentage.
  LOL.

 303. Aad Verbaast 24 april 2014 om 17:50

  @King Billy: dat lijkt me nou wel een leuk avontuur. Kan zelfs wel een reeks blogs inzitten gedurende die maand.
  Op zich trouwens nog wel open vragen van me:
  1. Ik begrijp dat ik alleen op Nederlandse kieslijsten kan kiezen. Hoezo Europese gedachte?
  2. Hoek kan jij als Nederlander zo mogelijk op ‘”die partei” stemmen, en zelfs potentieel kandidaat worden?

 304. King Billy 24 april 2014 om 20:41

  @Aad Verbaast re vraag 1. Helaas, “eenheid in verscheidenheid” of “verscheidenheid in eenheid”, nimmer wordt het één pot nat.
  Re vraag 2, anders dan voor de Bondsdag, of het Nederlandse Parlement, kan in principe iedere EU burger zich kandidaat stellen (voor een partij) in een lidstaat waar hij woont.

  Hier een aantal foto’s van de oprichtingsbijeenkomst van een lokale ‘DiePartei’ organisatie in het pretpark Tropical Island in Brandenburg bij Berlijn.

  Gründung LV Brandenburg Die PARTEI Tropical Island 12.04.2014-0111
 305. nelusfromgrins 25 april 2014 om 09:22

  @King Billy: dat vind ik nou net iets voor jou. DIePartei. € 300,– per dag aan vergoedingen. En de rest. Niet dat ik denk dat je het daarom doet, jij bent anders dan die anderen. Maar ach, je schijnt het op je sloffen te kunnen doen en het casht lekker. Ik stem op je hoor.

 306. nelusfromgrins 25 april 2014 om 09:25

  @Aad: rechtstreeks de kliko in Aad ? Wat nou ? Je gaat toch wel stemmen ? Eventjes de moed erin, een mooie wandeltocht naar het stemlokaal. En het democratisch geweten is weer gesust.

 307. Aad Verbaast 25 april 2014 om 09:32

  @King Billy: ad 1 en 2: dan is dat ook weer opgehelderd. Helaas kan ik dan gezien 1 niet op je stemmen. Foto’s: hoezo “één pot nat” 😉

 308. Aad Verbaast 25 april 2014 om 09:42

  @Nelus: == het democratisch geweten is weer gesust. == daar zit hem nou juist de kneep Nelus.
  Mijn democratisch geweten wordt helemaal niet gesust als ik stem en vervolgens merk van de mensen die waarop ik gestemd heb dat ze trots beginnen te vertellen dat ze een “mandaat van de kiezer” zouden hebben gekregen. Ik geef niemand een mandaat!

  Ik lees het volgende: http://nl.wikipedia.org/wiki/Mandaat
  == Mandaat is de bevoegdheid om in naam van een ander te handelen, maar zonder de daarbij horende verantwoordelijkheid == Ze voelen zich dan ook niet verantwoordelijk..
  Vervolgens: == Bij mandateren worden geen bevoegdheden overgedragen. De mandaatgever blijft zelf bevoegd == Daaruit blijkt de onzinnigheid van hun denkwijze: ik ben helemaal niet meer bevoegd. Ik mag in de krant lezen (vrij naar Wim Kan) wat ze nu weer uitgevreten hebben en op mijn bord geschoven.

  Nee, ik stem niet meer.

 309. artafterallart 25 april 2014 om 09:44

  @Aad
  De hervormingshaast samen met de bezuinigingsdrift maakt van maatwerk niet alleen snoeiwerk, maar verhult tot nu toe ook dat Van Rijn knoeiwerk heeft opgeleverd. Ons wacht opnieuw een flinke misrekening: http://www.nrc.nl/nieuws/2014/04/25/bezuinigen-op-ouderenzorg-kan-averechts-werken/

 310. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 25 april 2014 om 09:51

  Ik heb nog nooit gestemd; ook niet toen het nog verplicht was. Het risico bedonderd te worden is altijd aanwezig, maar als je stemt weet je vooruit dat je bedonderd wordt, dus ben je een dwaas.

 311. blutch1 25 april 2014 om 09:54

  Maatwerk betekent toch dat ze je eerst de maat moeten nemen? Nou, dat gebeurt dus nu.

 312. Aad Verbaast 25 april 2014 om 10:01

  @art: ik las het net ja. Tja, heel wat vastgoed wat dan leeg komt te staan natuurlijk. Onverkoopbaar ook. Maar de financiële wizards op financiën zitten daar niet zo mee. Mochten ze ooit moeten dokken vanwege de diverse garantiestellingen die worden vernoemd, dan wordt dat gezien als een eenmalige “tegenvaller”. Blijven boeven.

 313. artafterallart 25 april 2014 om 10:23

  Klopt, Butch als je wilt weten hoe groot iemand is in vergelijking met jezelf, maar dit kabinet wil juist weten hoe gering de zorg en de doelgroep gemaakt kan worden in vergelijking met wat het allemaal c.q. de ouderen enz. nu en straks kost c.q. zal kosten.
  Van iets of iemand de maat nemen is een vrij populaire bezigheid. De politiek heeft er zijn aanzien mee verloren en kan er ook niet tegen dat het met henzelf ook gebeurt. Volksmenners als Wilders doen niets anders. Zijn meter rekt hij graag uit en in alle bochten om te laten zien hoe duivels slecht zijn favoriete zondebokken zijn in vergelijking met Den Echte Hollander, waar hij in de eerste plaats zichzelf toe rekent…..

 314. Aad Verbaast 25 april 2014 om 10:25

  @Kleet: gek, dat verbaast me niets.

  @Blutch1: ook gek: beleid van de overheid is dat maatwerk wel onder de maat moet blijven.

 315. Aad Verbaast 25 april 2014 om 10:29

  Leuk “stukkie” over het reces: http://www.tweedekamer.nl/nieuws/kamernieuws/newspage2509_reces.jsp
  == De Tweede Kamer is van vrijdag 25 april tot en met maandag 12 mei met reces ==
  == Natuurlijk is er tijdens het reces tijd voor de broodnodige vakantie voor Kamerleden en hun medewerkers. ==
  == En er is tijd om op werkbezoek of stage te gaan, om ervaring en kennis op te doen op een bepaald terrein. Zo kunnen zij bijvoorbeeld ervaren hoe het regeringsbeleid in de praktijk uitpakt in organisaties en voor burgers ==
  Ik kom niet meer bij van het lachen..

 316. King Billy 25 april 2014 om 10:31

  @Nelus. Je kan niet op mij stemmen, Stemmers -veel te kiezen valt er uiteindelijk niet, alhoewel er 168 partijen zijn vertegenwoordigd in het EP- zijn veroordeeld te stemmen op partijen uit eigen land. Op deze manier krijgt ‘Unity in Diversiy’ in de Machiavelliaanse traditie van “verdeel en heers” haar Europese charme in het straks uit 758 personen bestaande Europees Parlement.
  Daarnaast, als individueel parlementslid is de bijdrage aan het Europese ideaal van generlei waarde. Individuele parlementsleden kunnen hun ‘0’ en van generlei (politieke)waarde slechts ontstijgen, door opportunistisch aan te sluiten bij een van de zeven politieke blokken waarbinnen de 168 partijen opereren. Misschien valt er dán één keer een gesprekje met een Europese Commissaris uit te peuren.
  Het hoogst haalbare is Voorzitter van een Commissie worden, die zich over een of ander wetsvoorstelletje buigt Voor beginners rest dan bijvoorbeeld de Commissie die advies moet geven over reclame aan de onderkant van kroonkurken.
  Zoals de eigenaar en Voorzitter van Die Partei reeds zei, “het Europees Parlement is een pretparlement.”

 317. artafterallart 25 april 2014 om 10:38

  @Aad
  Schurken zou ik ze eerder noemen, omdat het ze niks kan schelen. Zo hadden ze allang alles kunnen laten doorrekenen door de rekenkamer.

  Wat trouwens raar is, is dat burgers niet de Algemene Rekenkamer kunnen inschakelen. Wel kunnen gemeentelijke rekenkamers en wetenschappers dat bijvoorbeeld doen. Waar blijven die verzoeken?

 318. Aad Verbaast 25 april 2014 om 10:47

  @art: ik begrijp dat het net even anders werkt bij de rekenkamer. Ze bepalen zelf wat ze gaan onderzoeken. Wel altijd overheidsgerelateerd. http://www.rekenkamer.nl/Over_de_Algemene_Rekenkamer#internelink3
  Burgers kunnen ze ook proberen te inspireren of ze iets nader zouden moeten gaan onderzoeken:
  == Signalen en reacties uit de samenleving, van burgers, bedrijven of organisaties behandelen we zorgvuldig. We kunnen bijvoorbeeld besluiten om ze te betrekken bij lopende onderzoeken. ==

  Dat gezegd hebbende: de praktijk zal uitwijzen dat je als individu weinig kans maakt iets op te starten daar.

 319. artafterallart 25 april 2014 om 11:03

  @Aad
  Ach ja, net als bij de Nza, ze zijn onafhankelijk, alleen niet bestand tegen figuren als Schippers die vinden dat ze toch in haar dienst werken…

  Trouwens, zelf zetten ze de deur daartoe open: “We proberen onze onderzoeken zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen en behoeften van Tweede Kamerleden.” Dat staat ook p hun site.

 320. Aad Verbaast 25 april 2014 om 11:27

  @art: Ook zoiets ja, die NZA. Ik had er contact mee naar aanleiding van het gebeurde wat ik in deze blog (daarna) beschreef: https://aadverbaast.wordpress.com/2011/04/06/ggz-graaiers-gauwdieven-en-zakkenvullers/
  Je zou toch zeggen dat dat precies viel onder hun missie. Ze hebben zelfs een heus meldpunt.
  Maar ja, alles verdween in het grote verdwijnpunt. Wilden ook niet zeggen wat er mee gebeurde. “We behandelen geen individuele gevallen.”
  Ook de zorgverzekeraar liet het geheel afweten, terwijl ook zij daarin een verantwoordelijkheid hebben. “Ga maar naar de GGZ”.

  Wel goed afgelopen trouwens: beide facturen zijn in het geheel gecrediteerd naar de zorgverzekeraar. Na veel inspanningen kon de GGZ niet meer ontkennen dat ze er een grote puinhoop van gemaakt hadden.
  Maar ja, welke burger gaat die strijd aan? Vrijwel niemand denk ik.

  P.S. en kreeg ik een bloemetje als dank van de verzekeraar? Nee hoor. Helemaal niets..

 321. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 25 april 2014 om 12:05

  NL is per jaar 4–5 milliard kwijt aan mislukte IC projecten

  Tip voor cabinet: laat mij de contracten opstellen en prijs afmaken. Ik wil GEEN betaling, maar 1% van het bedrag dat ik uitspaar.

  Heb eens een complete programma laten maken voor een bedrijf met 60 man; complete boekhouding, magazijn voorraad, productie progress, uren verantwoording alles er op en eraan.
  En dat levered ik voor f6.000,–
  Een jaar service erop via internet: f500
  Had maar eenmaal malfunction.
  Een simple maar heel efficient beveiliging system ingebouwd.

  Dat is nou niet om mezelf op te hemelen, maar ik kan het opstellen van contracten aanzienlijk beter dan de topambtenaren en dan cabinet.

  Gouden tip: “no cure, no pay”– en tijdslimiet, met boetes of annulerings clausule.

 322. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 25 april 2014 om 12:07

  AD: leuk filmpje. mensen warden gekleed als daklozen; hun familie liep op een meter afstand voorbij, maar herkende ze niet….
  Positieve: sommigen waren er helemaal confuus van…

 323. artafterallart 25 april 2014 om 13:18

  @Aad
  Wat een huichelaars. Het lijken wel aflaatpraktijken. De gelijkenis van de Verzonnen Factuur en die van de Verzonnen Zoon is ook zo treffend. Beide berusten op malversatie wat betreft de voorgewende dienstverlening c.q. behandeling waar men geestelijk gezonder of rijper van zou worden. Beide horen thuis in de inrichting, waar zij hun ‘slachtoffers’ voor zouden behoeden c.q. de mantelzorg voor misbruiken 😉

 324. Aad Verbaast 25 april 2014 om 16:19

  @Kleet: ICT en je gouden tip: Vertel mij wat! een anekdote. Er moest een groot IT project van de grond getild worden. je kent ze wel: financiën en logistiek in één pakket. De “Baan “tijd die daarmee binnen de kortste keren miljardair werden..
  Enfin, EDS zou het implementeren. Niet de kleinste. Kregen we er (verplicht) een changemanager bij.
  Die had die open deur op zijn cursus geleerd en kwam met het volgende advies: we moesten meer naar een afrekencultuur.
  Mijn reactie. Laat me daar een week over nadenken. Na een week weer een gesprek met de man.
  Ik vertelde hem dat ik dat een heel goed idee vond.
  En dat ik een pilot wilde gaan draaien. Vond hij weer een goed idee. Welke pilot vroeg hij.
  ” Met julllie!! We spreken targets met jullie af en als jullie die niet halen dan volgt een boete, afrekenen dus”
  Daar schrok hij zichtbaar van, en begon te bazelen dat ze daar niet aan deden… Omdat ze niet alles in de hand hadden. “Ik wel?” zei ik.

  Stelletje lapzwanzen en oplichters. Die hele sector is nog steeds door en door verrot.

 325. Aad Verbaast 25 april 2014 om 16:23

  @art: Op een lange brief met 20 onderbouwde grieven en de conclusie dat ik nog nooit een zo slecht functionerende organisatie in mijn leven gezien had (en ik heb er vele gezien) konden ze niet veel anders dan toegeven dat ze er een puinhoop van gemaakt hadden.
  Ik laat niet met me sollen! Maar ja hoeveel mensen nemen daar de moeite voor. Vrijwel niemand, dus het ettert maar door.
  Kost miljarden, en komt de kwaliteit van zorg niet ten goede om het maar eufemistisch te stellen.
  En daar blijf ik me dus boos over maken als ik zie wat er allemaal gebeurt.

 326. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 25 april 2014 om 18:34

  Nu heb ik financieel niks te vertellen; kan zelfs geen financiering van 60–80.000 rondbreien, maar in 1998 had ik binnen een maand een orderportefeuille van 4,2 millioen, en wekelijks groeiend.
  Maar de contracten die ik maakte : scherp; met daarvoor: scherp geformuleerde inkoopvoorwaarden.

  Het werkte.
  Natuurlijk ben ik wel eens besodemieterd, maar al die gladde communisten hadden geen kans bij me.

  De contracten van de overhead zijn zo slecht, dat ik vaak denk, dat ze corrupt zijn; vooraf weten dat het misgaat maar privee een en ander contant krijgen.
  Want ZO stom……
  ——————
  Hoe ging in comm landen.
  Simpel.
  B.v. er was een prijs op tafel van 1000 stuks voor f80
  Dan werd het contract 1000 stuks voor f60, als de directeur 1000×5 contant kreeg…

  Recheter: ik had een zaak, die ik zou moeten winnen.
  Maar allez communisten…
  Dus zeggen ze, stuurde ik een man met een jerrycan eerste klas wijn naar de rechter.
  Hij schijnt gezegd te hebben ” de Hollander maakt zich een beetje zorgen over zijn zaak”
  Antwoord; de Hollander hoeft zich geen zorgen te maken.

  Bij grenspolitie, paspoort was nog 2 dagen geldig; moet 2 week zijn.
  Boel heen en weer gepraat.
  “Make it happen”
  moet voorzichtig zijn.
  Dus 50 euro in mijn pas en ik kon gaan

  In NL: loopt een project op de klippen, maar contract is zo, dat leverancier toch betaald wordt ( en 10% contant brengt naar een hoofdambtenaar)
  Alles wijst er op.

 327. King Billy 25 april 2014 om 23:03

  Nederland participatieland weer eens oranje gekleurd op buienradar, schoolkinderen worden ge-indoctrineerd met Koningspelen, gemeente Amstelveen doet konde van de komst van het Koningspaar:
  „De feestelijkheden in Amstelveen zullen plaatsvinden op het plein in het Stadshart. Om 11.00 uur begint daar het feest. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen om ca. 12.00 arriveren en zich in het feestgedruis storten. Een uur later zijn ze weer weg.“
  http://www.beleven.org/feest/koningsdag

  Enfin, de mythe rondom de hermelijnen mantel waar zo zorgzaam mee wordt omgesprongen, werd in ieder geval doorgeprikt.http://www.volkskrant.nl/vk/nl/13164/Inhuldiging-Willem-Alexander/article/detail/3518549/2013/09/30/Koning-droeg-geen-hermelijnen-mantel-van-200-jaar-oud-bij-inhuldiging.dhtml

  Nu nog dat echtpaar zelf een maandje aan de mantelzorg.

 328. Aad Verbaast 25 april 2014 om 23:18

  @Kleet: corruptie komt hier ook voor. Maar toch veel minder dan in de contreien waar jij verkiest te wonen.

  n.b. nog even over die ICT: dit kwam net voorbij: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/grote-ict-bedrijven-leiden-overheid-om-tuin

 329. Aad Verbaast 25 april 2014 om 23:20

  @King Billy: ga eerst even goed zitten voor je dit leest:
  dat uurtje Willy en Maxi in Amstelveen kost de gemeente 900.000 euro.
  Tja..

 330. King Billy 25 april 2014 om 23:57

  Over ‘afrekencultuur’. Internationaal opererend bedrijf met drie centrales, zeven divisies, zo’n honderdzestig stafdiensten en 140 buitenlandse vestigingen middenin een complexe reorganisatie begeleid door een gerenommeerd adviesbureau. Moesten elkaar over en weer kosten in rekening gaan brengen om de kostenstructuur inzichtelijker te maken. Compleet nieuw verrekensysteem opgezet resulterend in totale chaos, interne oorlog, verstopte communicatie, oplopende ziektepercentages en razendsnel uitdijende controllersstaf. Project uiteraard een stille dood gestorven. Dankzij een uitdijende markt konden de kosten van dit geintje redelijk worden versluierd.

 331. King Billy 26 april 2014 om 00:09

  Kijk, deze 900.000 euri’s zou ik dan wél even willen afrekenen met Rutte’s Algemene Zaken. En dan nòg. Een grof schandaal om op deze wijze met belastinggeld om te springen. Afschaffen die koehandel. Dergelijke tradities zijn er per definitie om te kunnen worden doorbroken. Of op eigen kosten feestjes vieren.

 332. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 26 april 2014 om 06:39

  Maar kijk kostenberekening van mij wordt hier niet serieus genomen, of opgepikt.
  Zal een schatting geven.

  Een drone kost ruim 120.000.

  Even logisch redeneren.
  Een twee motorig ultralight van glasfiber kost in serie ongeveer 20.000
  Electronica: is een eenmalige aanschaf; te verwaarlozen per stuk.
  Wat bedienings apparatuur.; stopt met 1000 euro
  GPS besturing.

  Door zoveel te vragen/ betalen, overtuigt me van het gegeven, dat er heel wat wordt uitbetaald aan ambtenaren.

  Het achterlaten in Afghanistan van alle militaire matereaa; het verkopen van de leopard, terwijl die zo gereviseerd konden worden in Amersfoort…
  Ze;fs de amerikanen doen dat met hun Abraham tanks.

  De aanschaf van JSF–fout system, foute uitvoering, total ondeugdelijk matereaal.Alweer mijn vraag: niet OF–maar hoeveel en naar wie?

  Gweertjes voor militairen in Afghanistan: weer; verkeerde type, en extreme prijs over 10.000
  per stuk; terwijl er voor minder dan 1000 uitstekende wapens zijn…

  Jeeps: eens hadden we zelf een uitstekende in productie; kan zo weer worden opgestart: Nekaf.
  Motor een beetje moderniseren en klaar is Kees….
  —————–
  De top van defensie, het ministerie, legerleiding: zo corrupt als een arabier…

 333. Aad Verbaast 26 april 2014 om 09:27

  @King Billy: is ook een tijdje mode geweest in de steeds zichzelf vernieuwende consultancybureaus (de schoorsteen moet wel blijven roken natuurlijk): cost based accounting. Hoor je ook niets meer van.

  Feestje: Youp heeft daar wel een alternatief voor gesuggereerd: http://www.nrc.nl/youp/2014/04/26/koningsdag-2015/

  Over geldzaken gesproken: onze grote blonde leider weet er ook wel raad mee: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3641609/2014/04/26/PVV-ers-moeten-zwijgen-op-straffe-van-hoge-boetes.dhtml
  Heeft in de eigen organisatie de slavernij ingevoerd.

 334. King Billy 26 april 2014 om 09:45

  @Aad Verbaast. Een waterdéfile. Ontbreekt nog het carnavalscostuum van de Zoetwateradmiraal, waarover de inmiddels overleden Sue Townsend Queen Mum liet zeggen dat WA naar boven moest om een ander pak aan te trekken.

 335. Aad Verbaast 26 april 2014 om 09:48

  @Kleet: == Een drone kost ruim 120.000. == de ene drone is de andere niet natuurlijk. Ze liggen hier al in de speelgoed winkel.

 336. King Billy 27 april 2014 om 00:43

  Toch vreemd, het politiek-morele kompas van de EU. In Zuidoost-Azie is de EU bezig met landen die de mensenrechten erger schenden dan in Putin’s Rusland, “deep and comprehensive” handelsverdragen, douane unie’s etc. af te sluiten. Brunei en Singapur bijvoorbeeld. De doodstraf op drugshandel in Singapur, de Sultan van oliestaat (Shell) Brunei, waar de sharia (steniging, handen afhakken) stapsgewijs wordt ingevoerd, zei: “De sharia is de beste bescherming tegen globalisering”.

 337. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 27 april 2014 om 07:09

  I wou dat ze hier de sharia nvoerden.
  Wel even vooruit zeggen; begin ik een fabriek in kunstpoten.
  Trouwens: het is niet alleen hanje afhakken bij diefstal, maar kruiselings hand EN voet.

  Maar wat zit je nou te mekkeren?
  Sharia hoort bij islam, en NL beschouwd de islam als religie, en we willen toch vrijheid van religie ?

  note; het zijn alleen moslims die ze klauwtjes en pootjes afhakken……

 338. Aad Verbaast 27 april 2014 om 09:26

  @King Billy: als de schoorsteen moet blijven roken spelen ineens andere belangen. Handelsbelangen heet dat geloof ik. Wat te denken van ‘onze betrouwbare bondgenoot’ SA..

  @Kleet: laten we dat maar niet doen.

 339. artafterallart 27 april 2014 om 09:26

  @Aad
  Terecht die permanente boosheid. Het is ook om uit je vel te springen hoeveel geld er verspild wordt door malversatie, fouten, ontkenningen en te late rechtzettingen. Dat er weinigen zijn die in de pen klimmen zou best nog weleens mee kunnen vallen. Op tv zie je vaak hele dossiers aan tevergeefse correspondentie op tafel komen. Ze redden het echter niet in hun eentje om tegen die molochs op te boksen. Organisaties weten dat en profiteren daarvan.

  We hebben het tenslotte niet over een foutje, toch?! Die facturering was crimineel, hun leugens zijn dat ook en het toegeven van een puinhoop is schuld bekennen zonder klappen te krijgen. Ze komen er toch mee weg in al die andere gevallen!

  Als een systeem niet integer functioneert (en dat doet die GGZ niet) dan dient bij die organisatie gerechercheerd en vervolgd te worden. Een simpel belletje naar de Nza moet volstaan. Het klopt niet dat zij geen individuele gevallen behandelen. Dat ze geen ombudsfunctie vervullen enz.

 340. Aad Verbaast 27 april 2014 om 11:43

  @art: ik weet natuurlijk niet wat er gebeurd is met de inhoud van mijn brief aan de GGZ kopie NZA.
  Ergens wordt wel gesuggereerd dat ze dergelijk signalen zouden gebruiken in hun ‘assessment’ van zorginstellingen. Maar ja, hoe vaak is de laatste tijd de NZA wel niet in opspraak geraakt omdat ook zij hun opdracht verzaken op niet mis te verstane wijze? Dus ook dit zal wel ergens in een diepe lade zijn verdwenen.

  Maar gelukkig wordt de GGZ ook wel aangepakt. Hoog tijd. Was meer een werkgelegenheidsfonds. Gaat 5 miljard in om. 80.000 werknemers.

 341. Aad Verbaast 27 april 2014 om 14:38

  @art: en het einde van de afbraak is nog lang niet in zicht.
  http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/26627_zorg_voor_meer_geld_bij_defensie/
  En jawel hoor. Halbe Zoolstra maakt er een punt van dat nog meer geld weggehaald kan worden bij de zorg om zo meer geld in defensie te steken.
  == Zijlstra en de VVD maken zich sterk voor het afbreken van de verzorgingsstaat. In de troonrede van 2013 liet premier Rutte zonder overleg met de coalitiepartner PvdA de koning zeggen dat de tijd van de verzorgingsstaat voorbij is. ==

 342. artafterallart 28 april 2014 om 07:52

  @Aad
  Kans voor de PvdA er een breekpunt van te maken….. 😉

 343. King Billy 28 april 2014 om 08:55

  De Yankees hebben plotseling een ander probleem dan Europese defensieuitgaven. Noodtoestand, de prijzen van limoentjes exploderen. Krijg je indirect op je dak dankzij handelsverdragen, dit keer het NAFTA verdrag. Nieuwe kans, kassen bijbouwen en Kamp loslaten op de werkzoekenden met subsidie uit Brussel voor SME’s (Small Medium Entreprises).
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/fruehaufsteher/limettennotstand-margaritas-in-usa-luxusgut-12913378.html

 344. Aad Verbaast 28 april 2014 om 09:24

  @art: hadden ze ook al niet voor de JSF gestemd? ja, nee, ja, nee, ja, nee, ja..

 345. Aad Verbaast 28 april 2014 om 09:26

  @King Billy: zo zie je maar overal liggen kansen. We kunnen Kamp en Ploumen op handelsmissie sturen. Zijn keien in het verkopen van knollen voor limoenen.

 346. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 28 april 2014 om 09:49

  Verrek! Het schijnt dat de duurste uitkeringstrekker van NL een verjaardagje had! Was niet eens uitgenodigd!

 347. King Billy 28 april 2014 om 10:52

  Als Halbe Zoolstra meer geld voor defensie wil, moet hij bij Draghi aankloppen en niet bij ‘de zorg’ aankloppen, De Italianen willen namelijk op de JSF bezuinigen en werkgelegenheid In Nederland kapen. In plaats van 92 JSF’s nu 45 stuks plus meer onderhoud in Fiatland. Draghi scheelt dat nogal wat bijgedrukt geld voor de Italianen, die met een staatsschuld van over de 100% die dingen al helemaal niet kunnen veroorloven.

 348. Aad Verbaast 28 april 2014 om 12:00

  @Kleet: en het was nog wel open dag voor al zijn onderdanen!

  @King Billy: dat soort lui denken in het groot. Groot budget: dan kan er wel wat vanaf. Klein budget: dan kan er wel wat bij. Rocket science.

 349. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 28 april 2014 om 12:05

  laat die zuidaerikaanse maar met zijn onderdanen spelen….

 350. Aad Verbaast 28 april 2014 om 17:04

  Vanavond (7 uur) een debatje tussen een aantal heren en een dame die gaarne sturing willen geven aan het Europese gebeuren. In Maastricht nog wel: http://nieuwsuur.nl/onderwerp/641351
  == Kandidaten voorzitter EC strijden in debat ==
  == Deelnemers

  De vier deelnemers aan het debat zijn de Luxemburgse christen-democraat Jean-Claude Juncker, die kandideert namens de Europese Volkspartij, de Duitser Martin Schulz namens de Europese sociaaldemocraten, de liberaal Guy Verhofstadt uit België en de Duitse Ska Keller van de Europese Groenen. ==

 351. King Billy 28 april 2014 om 18:36

  Gááp, Juncker is tenminste nog de eerlijkste. Die gaf in 1999 al toe, dat ze iets proberen, en als er geen gejammer komt, ze gewoon doorgaan met leugens verspreiden.Zolang de Europese Commissie de enige is die wetten mag maken en het Europees Parlement tijdens het proces als lobbyist ook hun zegje mogen doen, is er sprake van gedeeld totalitarisme met de Europese Councils. Lukt het Rutte bijvoorbeeld niet in de Tweede Kamer, haalt hijj de Europese Commissie en de Councils van stal.
  Herinnering aan Snowden, zogenaamd in een Ecuadoriaans vliegtuig, na omzwervingen in EU territorium door NATO vliegtuigen gedwongen te landen in EU-lidstaat, non-NATO lidstaat Oostenrijk. Geen Brusselse of Straatsburgse hanen die kraaien. Nu gaat het Europese Parlement een onderzoek naar de NSA Spionage affaire starten.
  Wat een poppenkast, peperdure pret voor tien.

 352. blutch1 28 april 2014 om 21:59

  Bij zo’n onderzoek kun je het best gebruik maken van spionage. Maar dan niet van de Algemene Imbeciele Voorlieg Dienst.

 353. King Billy 28 april 2014 om 23:24

  Het Europees Parlement kan geen enkele veilgheidsdienst horen. Statutair is de EU geen staat, maar een soort veredelde vereniging met vele hobbytakken. Alles voor de Bühne, klokkenluider Snowden hooguit een videopraatje. Zelfs een paar Europese Commissarissen uitnodigen stuit op bezwaren, want het buitenlands en veiligheidsbeleid valt niet onder de toegewezen competententies aan het Europees parlement. Da’s exclusief voorbehouden aan een paar Councils, hun voorstellen afgezegend door het áller- állerhoogste Council van 28 regeringsleiders.
  Draait uiteindelijk uit op een praatje over adviezen voor digitale veiligheid voor de consument, want wetten mag het E-Parlement ook niet maken.

 354. Aad Verbaast 28 april 2014 om 23:26

  @King Billy: is natuurlijk ook een merkwaardig circus wat zich hier aan het voltrekken is. Die kandidaten zijn druk aan het jongleren om zich te presenteren als serieuze kandidaten. Dan gaat er druk gekozen worden door al die stemmers. Hebben geen flauw idee waarop, waarbij ook nog eens van te voren allerlei merkwaardige congties gevormd zijn waar ook geen touw aan vast te knopen is. Goed, dan zit er wel een nieuw parlement, maar die beslissen niet over de opvolger van die Barosso.
  Dan doen dan weer die bende van 28. Hoogstwaarschijnlijk rolt daar een heel andere kandidaat uit.

  Knappe jongen die dan nog kan beweren dat het allemaal zo democratisch toegaat in Europa, en schiet je toch echt weer in de lach als je die beelden weer even in herinnering roept van Verhofstadt op dat plein in Kiev die zo trots is op die burgers daar omdat ze het democratisch model van Europa willen omarmen. Welk model?

 355. King Billy 28 april 2014 om 23:41

  “………. het democratisch model van Europa willen omarmen. Welk model? ”
  Miss Universe. Voor minder doen ze het niet meer.

 356. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 29 april 2014 om 05:26

  Maar wat is er NIET corrupt of incompetent.
  “restaurant” betekent zouets als herstel gezondheid, conditie.
  Mo,ma is uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. (denemarken) nou was er vorig jaar een grote uitbraak van ziekte.Dat werd onderzocht; het restaurant was met standard hygienische regels sterk in gebreke gebleven. Uitbraak ziekte onder personeel en klanten was gevolg van noro virus. In de volksmond : de stront bacterie.
  Maar wel het beste restaurant…….hoeveel zouden ze betaald hebben aan wie en hoe?

 357. Aad Verbaast 29 april 2014 om 10:01

  @King Billy: Miss Universe: dan leggen ze de lat wel weer erg hoog. De schoonheidsprijs hadden ze nog nooit kunnen verdienen.

  Die Partei: leuk stukkie LOL

  Microsoft ook weer in de bocht. Gaat niet meer goed komen met die jongens: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/moet-ik-nu-echt-stoppen-met-internet-explorer-zes-vragen

 358. Aad Verbaast 29 april 2014 om 10:03

  @Kleet: zelfs bij voetbal al niet meer. Nooit geweest trouwens: http://www.goal.com/nl/news/213/eredivisie/2014/04/29/4782922/wellicht-onderzoek-naar-salonremise-heracles-ajax

  van Gaal zou in 3 jaar 30 miljoen gaan verdienen bij Manchester United. Kijk dat zijn nog eens bedragen waar je mee thuis kan komen.

 359. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 29 april 2014 om 11:12

  Hallo….brandnde vraag: bestaat er een minimum loon in DE?

 360. Aad Verbaast 29 april 2014 om 11:25

  @Kleet: effe goegelen en je hebt het antwoord:
  antwoord: dit jaar nog niet, volgend jaar wel: http://www.nrc.nl/carriere/2014/04/02/ook-duitsland-heeft-straks-een-minimumloon/

 361. King Billy 29 april 2014 om 11:53

  @kleet. Google eens op = mindestlohn =

  https://www.google.de/search?sourceid=navclient&hl=de&ie=UTF-8&rlz=1T4ASUT_deDE461DE461&q=mindestlohn

  Streefdatum 1 januari 2015, happy new year. Er komen echter uitzonderingen op €8,50 anders worden hamburgers en het uitgeserveerde bier te duur.
  Duitsers weten van doorpakken, eind november wist de SPD nog niet dat de SPD partijvoorzitter Gabriel en SPD partijsecretaresse Nahles dit van Merkel mochten doorvoeren. Eerste wetsontwerp lag twee maanden geleden op tafel.

 362. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 29 april 2014 om 13:18

  Even wat meer conreet: voor inwonende verzorgster/huishoudster; is daar een minimum loon voor?

 363. King Billy 29 april 2014 om 14:56

  @kleet. re 13.18. In je reactie is op niet mis te verstane Spaans verwerkt, dat de vraag over minimumlonen voor deze specifieke huishoudelijke branche in een ander daglicht doet vermoeden.
  Niettemin, geen minimumloon, sommigen doen het zelfs met volle overtuiging pro deo.

 364. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 29 april 2014 om 15:59

  Dat is een filosofisch problem. God bestaat niet, hoe kan je dan gratis zijn huishouding doen?

  Een bekende gaat eerdaags naar DE voor dat werk; maar: ze wordt WEL in de gemeente ingeschreven, maar de rest allemaal zwart.

  Vertrouw het voor geen meter.
  Heb haar verteld hoe ze bewijs van aanwezigheid moet krijgen.

  Ik vraag me af, hoeveel een duitser krijgtvan de Krankekasse als ie helemaal bedlegerig is.

 365. Aad Verbaast 29 april 2014 om 17:06

  @Kleet: typisch geval van “een lot uit de loterij”: je denkt er beter van te worden, maar dat valt altijd zwaar tegen.

 366. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 29 april 2014 om 20:34

  dat was geen antwoord op de vraag…

 367. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 30 april 2014 om 12:11

  Heb zojuist oor vriendin ziekenfonds gesloten voor in DE. 100 dagen: 24 euro. max verzekerd bedrag Ik geloof 75.000

  Haar labtop was stuk HP.Gekocht in DE bijna 2 jaar terug. MAAR opgelicht. Vlgs int administratie HP, begon de garantie 3 maand te lopen voor zij hem kocht.
  En de harde schijf ervoor is al 5 jaar uit productie.die had twee “bad sectors”

  Ik denk dat die zaak een tweedehands heeft geleverd.
  I

 368. King Billy 30 april 2014 om 13:08

  Opvallend, Volkskrant komt met artiklel dat Rutte dreigde uit de Eurozone te treden. De oorspronkelijke agenda van Van Rompuy voorzag een bezoek aan Rutte op donderdag 1 mei. Deze is inmiddels uit de agenda gehaald.
  http://www.european-council.europa.eu/the-president?lang=en

 369. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 30 april 2014 om 13:31

  Ik had in Polen een vertaler die wat op Rompey leek.
  Op een gegeven moment was hij bezopen en kwam de aap uit de mouw, na wat onenigheid met een ex klasgenoot van hem
  ” toen (op lagere school)werd ik altoijd gepest, maar nou neem ik wraak! Zal ze leren!
  Rompey op de rest van de wereld……

 370. Aad Verbaast 30 april 2014 om 14:18

  @King Billy: ik zag het voorbijkomen ja. Hier staat het breed omschreven: http://www.nrc.nl/nieuws/2014/04/30/van-rompuy-rutte-dreigde-met-vertrek-uit-euro/
  == Maar Rutte .. is “maar met één ding bezig: de Nederlandse verkiezingen in september. Omdat hij denkt die te kunnen winnen door Geert Wilders’ anti-Europese retoriek over te nemen, zet hij in Brussel zijn hakken in het zand. Andere Europese leiders komen met ideeën, met oplossingen. Rutte komt met blokkades. De man is óveral tegen.” ==
  Stoethaspel en opportunist.

 371. Aad Verbaast 30 april 2014 om 14:19

  @Kleet: is die ziekenverzekeraar net zo’n oplichter?

 372. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 30 april 2014 om 14:53

  Nee.Een oostenrijks bedrijf. Maar ziektekosten is een risico verzekering; niks bijzonders hoeft niet duur te zijn.
  En deze heft een maximum verzekerd bedrag, ik geloof 50 of 75.000

 373. Aad Verbaast 30 april 2014 om 16:25

  @Kleet: en zijn Oostenrijkers dan wel te vertrouwen? Grote voorraden achter de elleboog.

 374. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 30 april 2014 om 18:03

  Is een groot bedrijf ook autoverzekeringen…

 375. King Billy 30 april 2014 om 21:58

  @Kleet, een reis/ziekte/ongevallen verzekering afgesloten?

 376. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 30 april 2014 om 22:06

  Voor Miepie Zwart werken in DE, maar wel verzekerd en wel ingeschreven in de burgelijke stand….
  Kan allemaal in mofrikana…

 377. Aad Verbaast 1 mei 2014 om 11:23

  Drama op de Nederlands Duitse grens: http://www.eenvandaag.nl/economie/51099/olieramp_op_nederlands_duitse_grens
  == Uit ondergrondse zoutkoepels is meer dan 200.000 liter ruwe olie naar de oppervlakte geborreld en per uur komt daar 500 liter bij ==

  Tja, zal Kamp net als schaliegas wel hartstikke veilig gevonden hebben om die troep daar ondergronds te dumpen..

 378. Rubio 1 mei 2014 om 11:34

  Toch niet zo ‘gründlig’ dus, hoezo Deutschland ‘über’ alles..? Unten alles vielleicht..?

 379. Aad Verbaast 1 mei 2014 om 11:36

  @Rubio: in Nederland willen ze dat ook gaan doen begrijp ik. Kamp natuurlijk weer een voorstander.

 380. King Billy 1 mei 2014 om 12:42

  ´Hèhè, Nederland wordt wakker. Eerste berichten over lekken in deze ‘strategische’ olie-en gasreserves dateren van 17 april.
  http://www.muensterschezeitung.de/%D6lfund+im+Amtsvenn:/
  Misschien is de boel wel ingezakt, en daarna weer onder druk gezet. Eerder verkochten de Amerikanen strategische oliereserves in Duitsland, die deels onder het beschermd natuur- en waterwinningsgebied Münsterland liggen, waardoor daar dezelfde problemen ontstonden.

 381. Aad Verbaast 1 mei 2014 om 13:15

  @King Billy: schandalig toch?
  Wel intrigerend onderwerp: “strategische oliereserves in zoutkoepels.
  Lijkt de koude oorlog wel!

 382. Aad Verbaast 1 mei 2014 om 13:35

  Blog ging over belastingen (je zou het haast vergeten). Loop ik vandaag wederom tegen een vreemde kronkel in de belastingen: vruchtgebruik.
  Vrij standaard was het testament ‘op de langstlevende’. Kinderen worden dan wel bedeeld in de erfenis, maar dat blijft dan een vordering op de langstlevende (tot die ook doodgaat) en de langstlevende heeft dan “het vruchtgebruik”.
  Nu het merkwaardige. De belasting hecht aan dat vruchtgebruik een enorme waarde (formule).
  Wil je dan als langstlevende toch maar (in leven zijnde) het erfdeel uitbetalen, dan ziet de fiscus dat afstand nemen van de waarde van het vruchtgebruik als een schenking. En dan is het dus kassa. Daar betaal je dan schenkingsrecht over.
  Merkwaardige kronkel. Je betaalt dus harde munten over virtueel geld/waarde. Ja, ja..

 383. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 1 mei 2014 om 16:55

  DEat was vroeger anders. Je kon het kindsdeel nemen; of er afstand van doen.

  Is de koude oorlog afgelopen dan?
  USA wil oorlog, goed voor hun economie, en lekker ver van huis–denken ze.
  poetin gromt-wil eigelijk geen oorlog maar zal zeker niet terugtrekken.
  Kruitvat, met brandende lont

  Oostbloklanden hopen op oorlog en zeggen er klaar voor te zijn.

 384. Aad Verbaast 1 mei 2014 om 17:05

  @Kleet: kindsdeel of afstand: kan nog steeds als het testament geen andere bepalingen heeft opgenomen. “kleinste kindsdeel” heb je altijd recht op. Maarr kan je ook afstand van doen. Bijvoorbeeld als je denkt dat het negatief is.

  == Oostbloklanden hopen op oorlog en zeggen er klaar voor te zijn. == Is dat zo? Ben ik nog niet tegengekomen.

 385. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 1 mei 2014 om 17:34

  Landen als Hongarije Bulgarije en Roemenie zijn nou niet bepaald normaal.
  Zij waren vrijwillig de vazalstaten van Hitler.
  na de oorlog had roemenie de mazzel om onder een russische besetting uit te komen.
  De massamoorden door de roemenen gedaan in Oekraine en Rusland en roemenie zelf–worden nog steeds ontkend.
  Dat niet alleen: de schuld en verantwoording wordt uitsluitend bij Rusland gelegd, en in hun gestoorde geesten willen ze graag wraak op de russen nemen, ondanks dat de russen slachtoffer en niet dader waren.
  Er zijn ook wat andere keuringseisen voor leger gemaakt, en zoals je weet; een martelgevangenis van de USA is in boekarest. Openlijk

 386. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 1 mei 2014 om 19:18

  Die gaat accuut met tamponies schieten…

 387. artafterallart 1 mei 2014 om 19:40

  @Aad
  De eerste stapjes heeft S. al gezet met belangverhoging voor de rijken. Zou hij doorbijten en onder de noemer denivellering van de belastingschalen inkomen hoger dan pakweg een ton 60% ib opleggen en onder een halve ton aflopend 30% en 20%?

 388. blutch1 1 mei 2014 om 20:27

  Dat met die kindsdelen moet je nog maar eens beter bekijken Aad. De wet is veranderd zodat kindsdelen niet meer direct opeisbaar zijn. Het worden dus een soort leningen aan de langstlevende. Onder de oude wet kon door die kindsdelen de langstlevende verplicht worden om het huis te verkopen om die kindsdelen te betalen. Dat kan nu dus niet meer.
  Over die leningen wordt men wel geacht rente te betalen. Die hoef je niet werkelijk te betalen, maar kun je verrekenen met de erfenis. Enfin, lees nog maar eens goed hoe het werkelijk zit.
  Overigens kan een testament nooit in strijd zijn met de wet.

 389. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 1 mei 2014 om 21:12

  Vroeger was heto, dat als je in een testament kinderen onterfde, die kinderen dat testament aan konden vechten; een deel kreeg de staat dan.
  Ook kon een testament aangevochten worden als er sprake was incompetentie

 390. King Billy 1 mei 2014 om 23:04

  Samson holt Hollande achterna die vermogen tot 100% wilde belasten. Kan ook anders onder het motto ‘Geen gezeik, iedereen rijk’. Vermogen opgebouwd door winstuitkeringen tot een maximum beperken en de rest rechtstreeks aan werknemers uitkeren i.p.v. doneren aan de Staat, die straks geld voor Oekraine moet ophoesten om Putin’s gas te kunnen betalen. Dat laatste geld gaat Draghi toch wel bijdrukken. Of zou hij aan de Zweden, Denen, Polen vragen om Kronen of Zloty’s bij te drukken?
  Geen personeel, beursspeculant of een ‘Matthijs van Nieuwkerk’?
  Als rijke zou ik dan toch eens gaan uitkijken naar een dacha, twee paspoorten, gewoon in West Europa blijven, Cyprus kan ook…, en belasting betalen in Russische roebels. Dépardieu doet dat ook en toert ondertussen op een motor van de ene rechtszaak naar de andere omdat hij te hard heeft gereden of dronken op de motor zat.

  .

 391. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 2 mei 2014 om 06:01

  Roemenie: 16% BV belasting en 16% incomsten belasting; en alles is onderhandelbaar….

 392. Aad Verbaast 2 mei 2014 om 08:44

  @art: Samsom wil de vermogens aan gaan pakken. Noem”de hij eerder al “dood kapitaal”. Doet het wel leuk bij zijn achterban denkt hij natuurlijk. Alhoewel achterban.. Die is al massaal weggelopen daar.

  @King Billy: staat Depardieu al op de zwarte lijst als onderdeel van de sancties tegen de vriendjes van Poetin? 😉

 393. Aad Verbaast 2 mei 2014 om 08:50

  @Blutch1: ik weet niet precies hoe het zit. En dan vertrouw ik maar op de notaris die mij daarover informeert.
  In het testament in kwestie staat het kindserfdeel als een vordering open. Niet opeisbaar (tenzij er sprake is van een faillissement of schuldsanering, curatele etc). De langstlevende kan wel besluiten het eerder uit te keren, maar doen dan afstand van het vruchtgebruik. Daar wordt een waarde aan toegekend (afhankelijk van de leeftijd) en wordt gezien als een gift. Over de vordering hoeft geen rente betaalt te worden.

  Of dat inmiddels is veranderd weet ik niet.

 394. Aad Verbaast 2 mei 2014 om 08:51

  @Kleet: daar krijg je dan ook heel wat voor terug in dat paradijs.

 395. Aad Verbaast 2 mei 2014 om 09:12

  Europese verkiezingen leeft enorm. De NOS pakte flink uit gisteren in een grot in Limburg.
  Kijkcijfers? 360.000..
  Vergelijk: kijkcijfers lijsttrekkersdebatten vorige landelijke verkiezingen: tussen de 1,5 en 2 miljoen.
  “The Passion” 3,2 miljoen..

 396. Aad Verbaast 2 mei 2014 om 10:41

  Jetta Klijnsma zal tevreden zijn. Vooruitgang anno 2014. De parken en borders hier worden niet meer gemaaid door die 4 meter brede wagens. Die zijn vervangen door (per wagen) 10-15 uitkeringstrekkers die verplicht achter hun eigen 50 cm breed motormaaiertje lopen te zwoegen.

 397. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 2 mei 2014 om 11:14

  Awel; er zijn belastingconstructies mogelijk. vervoerders doen dat nogal vaak.
  Eind: nul Procent belasting. Het goeie tarief….

 398. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 2 mei 2014 om 14:49

  In het AD: een stukje met video over een schoolmiepie die een liedje kwijlt, waardoor youtube overbelast wordt.
  Text en zingen—- maar de mimiek van die meid: fantastisch!
  wat die met haar wenkbrauwen en ogen kan…
  Ooit maakte ik protretten–die van haar had ik zeker gemaakt

 399. Aad Verbaast 2 mei 2014 om 16:36

  Kleet: je kan ook alles. Wat zijn”protretten”nu weer?

 400. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 2 mei 2014 om 18:14

  Is een tet. Als je weet dat het portretten moet zijn scoor je BOVEN een IQ van 60…..

 401. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 2 mei 2014 om 18:17

  Maar nu een natuurkundig problem (gezondheid en zo)
  Neem twee pannetjes met ieder een halve liter water.
  Breng ze aan de kook; een in een microwave, de ander op gas.
  neem twee zaailingen—kleine pas uit het zaad gekomen plantjes.
  laat water afkoelen.
  geef de een water van de “gasverwarming” en de ander van de ” microwave”
  De laatste ; die plant zal doodgaan; hij herkent het niet als water en neemt het niet op.

  Vraag; waarom niet?

 402. Aad Verbaast 3 mei 2014 om 08:21

  @Kleet: magnetron vs pan: wist ik niet. Kan het antwoord ook niet bedenken. Vertel! Vertel!

  P.S. lijkt me ook meer iets voor een scheikundige dan wel een bioloog. Vooruit: een chemisch bioloog.

 403. artafterallart 3 mei 2014 om 09:08

  @Aad
  Hij is wel consistent gegeven het akkoord waar ‘zijn’ regering mee begon. Immers na ‘Bruggen slaan’ ga je natuurlijk de belastingen verhogen naar de grootte van de vaartuigen 😉
  Het is natuurlijk honing om de monden van zijn achterban smeren, die het afromen van de rijkdom aanzien voor socialisme pur sang. Terwijl ze in het EP van onze belastingcenten zich verzekeren van een extra pensioen: http://www.nrc.nl/nieuws/2014/05/03/europese-leider-50plus-bleef-in-omstreden-fonds/

 404. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 3 mei 2014 om 09:15

  Awel–zo ken ik er nog een paar.
  Maar even verfrissen:
  –bacteries zijn zo klein, dat je ze niet kan zien (dus bestaan ze niet vlgs de oostblok einsteins)
  –denk even aan de reacties op Curie: kan geen straling zien, dus het bestaat niet of kan geen kwaad.
  –of oostblok ” bio teelt”: een boer; alles biologisch. Geen chemicalien gebruikt? nee Insectecides? jawel, maar dat is tegen insecten, doet niks op groente. fungicide? Dat is tegen schimmel, doet niks… Pestecide? dat is tegen ziekte….

  Als je een hele goeie–een echt goeie bio-chemicus kent de vlogende vraag: stel een person 60kg, heeft in het laatste uur 4 borrels op, en drinkt dan iets waar veel vitamin B6 in zit: wat LIJK je te meten in zijn bloed?

 405. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 3 mei 2014 om 09:21

  Wat feitjes boogschieten
  –een man gooit 3 schijven van 20cm in de lucht.
  Boogschutter op 10meter; raakt ze alle drie binnen 1,12 seconde voor ze de grond raken
  –boogschutter springt van tafel 1,5 m hoog; gelijktijdig gooit helper 3 schijven; hij raakt alle drie schijven gedurende zijn sprong
  –een pijl wordt in de lucht geschoten; boogschutter schiet 11 pijlen, voordat die pijl de grond raakt.

  Kijk, in het oostblok zaten ze altijd te klagen dat er geen wapens waren……

  In een film die zich in Troje afspeelde werd gesproken over de zijde-route. Maar die bestond nog niet; kwam een paar eeuw later
  Werd ook gesproken over het Byzantijnse rijk. Bestond ook nog niet…
  Awel…….amerikaantjes en kennis…

 406. Aad Verbaast 3 mei 2014 om 09:52

  @Art: riante regeling zie ik. Kom er nog maar eens om. Beetje in de luwte zitten, en aan alle kanten komt het geld met bakken binnenzetten. “Verbeter de wereld, begin bij je zelf”, is natuurlijk ook een credo wat op vele manieren ten uitvoer kan worden gebracht.

 407. Aad Verbaast 3 mei 2014 om 09:53

  @Kleet: ik dacht dat ik een antwoord op het eerste “feitje” zou krijgen van je. Maar nee hoor.

 408. King Billy 3 mei 2014 om 11:21

  Misschien aan Samson eens vragen hoeveel de PvdA aan de Europese verkiezingen wint. De zusterpartij in Duitsland steekt verdient netto 15 miljoen euri op de Europese verkiezingen. Subsidie uit Berlijn en Brussel levert de SPD 25 miljoen op. Kosten 10 miljoen om Schulz op de Bühne te zetten die misbruik maakt van zijn voorzitterschap van het Europees Parlement.

  Overigens kwam ik in de Duitse verkiezingswijzer Wahl-O-Mat uit bij Die Partei, na de populistische eurosceptische partijen, extreem links en rechts, uit te sluiten. Op de tweede plaats kwam de Partij voor Bijbelvaste Christenen nadat ik het gezin als hoeksteen voor de samenleving had gekozen.
  Wil toch graag zien dat pensioenen op termijn waardevast betaalbaar blijven…
  Haalde ik deze eruit, kan ik beter naar Beieren verhuizen als tweede keus.

  https://www.wahl-o-mat.de/europawahl2014/

 409. Aad Verbaast 3 mei 2014 om 11:28

  @King Billy: je bent dus wel een ideale kandidaat voor die club! 🙂
  Net dan ook maar even de stemwijzer ingevuld: http://europa.stemwijzer.nl/#/intro
  Ik kom er nogal groen uit moet ik zeggen. Alhoewel de meeste overeenkomst volgens de stemwijzer ook meteen aangeeft dat ik het op 10 punten oneens ben die club. Tja, dat bedoel ik. Weer een argument dus om niet te stemmen. Lopen ze weg met die punten waar ik oneens mee ben omdat ik ‘toch op ze gestemd heb’?

 410. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 3 mei 2014 om 11:50

  …dat is toch jouw gesubsidieerde deskundigheid/

 411. King Billy 3 mei 2014 om 12:14

  @Aad Verbaast. In Nederland 16 deelnemende partijen met 30 vragen, Duitsland 25 partijen met 38 vragen. De “Jezus leeft” partij en Groenen staan het dichtste bij, maar de Stemwijzer komt voor Duitsland met pretclub Die Partei op de proppen. Kennelijk iets serieus mis met Europese integriteit.

 412. Aad Verbaast 3 mei 2014 om 13:10

  @Kleet: mijn deskundigheid ligt blijkbaar op andere terreinen. “Gesubsidieerd”. Ik zou meer willen spreken over gedane investeringen. Die overigens in grote meervoud zijn terugverdiend.

 413. Aad Verbaast 3 mei 2014 om 13:12

  @King Billy: inderdaad een merkwaardig verschijnsel rond deze verkiezingen: die exotische partijen die ineens opdoemen (zoals Jezus leeft). Over integriteit gesproken.

  Is meedoen soms een eitje, (zie je eerdere reactie) en dan meteen even een stevige subsidie opstrijken?

 414. King Billy 3 mei 2014 om 14:31

  Exotische partijen? Van Rompuy is een intrigerende, geslepen Jezuiet, die gedoseerd flirt met het Confusiaanse politiek filosofisch gedachtengoed dat in China weer opgeld doet. De Staat als Hoeder en Regulator van en voor een harmonische samenleving. Daarom ook geporteerd is van Jürgen Habermas uit de Frankfurter Schule, die elkaar tijdens ere-laureaten over en weer schouderklopjes geven. Haiku’s zijn een logisch uitvloeisen om dit te onderstrepen. De wettelijke grondslag van de EU, haar organisatie en de wijze waarop deze functioneert en opereert, biedt hem alle kansen en mogelijkheden zijn opvattingen – als Jezuiet – stapje voor stapje stug te in volle overtuiging te verwezenlijken.
  Christelijke partijen moeten zijn zendingsdrang niet alleen herkennen, maar ook aanspreken. Zeker die dominee’s dochter in Berlijn. Maar ook socialisten, die het ‘sociale’ van de Frankfurter Schule in personen zoals Van Rompuy herkennen.
  Mede daarom heeft Rutte een dilemma. En zou Wilders, hamerend op Joods-gristelijke tradities daarop aangesproken moeten worden.

 415. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 3 mei 2014 om 17:10

  Wie idie dominees dochter in Berlijn?
  Toch niet die griet van 24 die ik bijna onder de ogen van haar ouders een beurt gaf?

  Alles is een kwestie van terminologie.
  het socialiseren van schulden……het germaniseren van kunst ( 40–45 en nu handhaven)
  Gristelijke tradities; jatten, sti houden, en onschuldig spelen.

 416. Aad Verbaast 3 mei 2014 om 17:33

  @King Billy: van Rompuy doet zijn orde natuurlijk wel eer aan. Niemand had nog ooit van hem gehoord (relatief), houdt zich op de achtergrond maar heeft wel een van de machtigste banen in Europa. Zegt hij overigens zelf ook. Niet eens in een van zijn Haiku’s, die natuurlijk bomvol verborgen boodschappen zitten.

 417. Aad Verbaast 3 mei 2014 om 17:39

  @Kleet: @Jan hamerde er altijd op: laten we het eerst eens worden over de terminologie en dan pas verder praten. Had hij natuurlijk volkomen gelijk in.

 418. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 4 mei 2014 om 04:48

  @Jan zei zoveel

 419. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 4 mei 2014 om 06:08

  Ik heb net de 123leiderschapstest gedaan.
  Nederland heeft iets misgelopen maar dat was al bekend….

  Poetin heft het zover goed gedaan. Hij heft de oligarchie van onder jetsin gebroken, heft de inkomens doen stijgen en heft het vertrouwen in de staat doen stijgen.
  Goede leider; geode resultaten

  Vergelijken met NL: sinds de jaren 90 zijn we achteruit gerend, economisch, sociaal, (gezondheidszorg, bejaardenverzorging, kindertehuizen, opvang gehandicapten) zijn we betrokken in 4 oorlogen waar we niks verloren hebben, kopen we als standard niet-werkend oorlogs matereaal, en dumpen het geode matereaal, spelen we “wie is het belachelijkste” met piraatjes in roeibootjes (wij winnen) voeren we succesvol een project uit met als doel het scheppen van zoveel mogelijk armen en mensen op straat, en vliegen we een halfbloed boomaap op zijn rug als die weer eens een oorlogje zoekt of een nederlander zonder bewijs uitgeleverd wil hebben; bewezen USA moordenaars worden uiteraard niet uitgeleverd of vervolgd.
  Schijnt aldaar ook niet populair te zijn te melden dat een USA helicopter voor de lol 12 irakezen afschiet; het melden wordt vervolgd; het feit niet.
  Asange bracht naar buiten wat overhead deed, en niet wat ze zeggen dat ze deden; dat mag dus niet. assiel in NL? Zou passend zijn; maar met gereformeerd vuilnis als MP …..

  Ad, buitenland, tiener zingt vlgs CNN ijzingwekkend goed; hufters post: fantastisch
  De moeite waard.

  Kunnen we Poetin niet vragen NL een jaartje over te nemen?
  Of mij? Wil wel dezelfde onkostenvergoeding en nr rekening in Zwitserland als gebruikelijk bij onze ministers–vooral die van defensie…..

 420. Aad Verbaast 4 mei 2014 om 10:18

  @Kleet: dit artikeltje sluit goed aan bij je betoog: http://www.nu.nl/politiek/3767016/nederlander-heeft-relatief-veel-vertrouwen-in-politiek.html
  Mag wel weer duidelijk zijn dat die crisis (ik schreef het al eerder) in de basis een politieke crisis is. Iedereen een onvoldoende!
  Laat ik natuurlijk even in het midden of, als je de grote roerganger wordt, dat dan zou verbeteren 😉

 421. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 4 mei 2014 om 10:44

  Ik ben–of was–onderaannemer. Op een gegeven moment in de karton industrie werkte ik in reparative en nieuw maak machines.
  Als oud papier binnen komt, wordt er een chemische stof toegevoegd voor de inkt; en de troep wordt dan opgelost en vermalen.
  Dan komt het door pompen, en het gietijzer ervan wordt met een paar maanden weggevreten

  iedereen ging dan heel dure oplossingen zoeken. Ook bekelden met harde substansies.
  ik zei; bekleed het met zachte substansie.
  Ik werd uitgelachen door inginieurs; wat weet ik? Geen chemie of zo…

  Zes jaar later werd het met zacht matereaal bekleed; levensduur 6 maal zo lang als met hard matereaal….
  Kwestie van denken.

  Net als het omhoog brengen van blokken voor pyramiden.
  Archeologen zijn oetlullen, niet technisch geschoold.
  Een modelletje van hoe ze het deden was al 100 jaar in het museum; ze begrepen het alleen niet.

  Ook in NL; graven ze een roemeins schip op; vinden ze een perfect gemaakte lans. is geen lans, want er zit geen steel aan……vlgs archeoloog.

  Ik zou een denktank, japans model opzetten.
  Daarbij zou ik voor uitvoering een team opzetten, sociologen; economen (niet teveel) om dingen uit te voeren.
  Vooraf via referendum een richting van ontwikkeling laten kiezen.
  Kijken of dat mogelijk enwenselijk is (denktank)

  Maar het eerste wat is zou doen is 40% van ambtenaren ontslaan, defensive sluiten op een klein deel na, en die onderbrengen bij Binnelandse zaken.

  In feite kan iedereen het, en kan iedereen het beter dan de klootzakken di er nu zitten
  En uit de euro, minder minder Europa.

 422. King Billy 4 mei 2014 om 14:49

  Interview met Rasmussen. Vurig pleidooi voor meer defensieuitgaven.

  “Deutschland hatte im Kalten Krieg 3340 Leopard-Kampfpanzer, heute sind noch 225 übrig. Die Niederlande haben ihre letzte Panzerbrigade abgeschafft. Russland verfügt dagegen noch über Tausende Panzer und hat viel Geld in seine Landstreitkräfte investiert. Sollte uns das nachdenklich machen?”

  http://www.faz.net/aktuell/politik/nato-generalsekretaer-rasmussen-es-geht-um-mehr-als-die-ukraine-12921452.html?printPagedArticle=true#pageIndex_2

  Enfin, lees zelf maar. In juni komen de Ministers van BZ van het bondgenootschap met al hun wijsheid bij elkaar om te beslissen over nauwere samenwerking/toetreding van Georgie en Moldavie.

  Geen woord over de rol van de EU in het interview…

  De reakties zijn veelzeggend.

 423. Aad Verbaast 4 mei 2014 om 15:04

  @Kleet: de denktank. Dat daar nog nooit iemand ooit aan gedacht heeft! 🙂

 424. Aad Verbaast 4 mei 2014 om 15:09

  @King Billy: toont maar weer eens aan dat de man onder een steen leeft.
  Tanks zijn alleen nuttig als je inzet tegen burgers. En dan nog: zie de Oekraïne.

  Tanks werden veel ingezet bij veldslagen. Volstrekt nutteloos. Gemiddeld aantal minuten dat je in een tank in leven blijft is 20 minuten heb ik wel eens gelezen.
  Moderne oorlogsvoering doe je inmiddels toch wel op een andere manier dacht ik.

  Toetreding: laten ze vooral niet dezelfde fouten maken als de EU door maar jan en alleman toe te laten tot zo’n dergelijk bondgenootschap.

 425. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 4 mei 2014 om 15:30

  In de Koeweit oorlog had Irak een boel tanks en vrachtwagens op een paar hectares.
  Komt op 12km hoogte een vliegtuigje; gooit twee containers uit.Die gaan open; Komen excentrisch draaiende koektrommeltjes uit, die met elkaar communiceren.
  Selecteren zelf doel; eerst tanks, dan artillerie dan vrachtwagens. Wat geen doel heft exploddeerde op buikhoogte en schoot gesmolten koper rond.
  In een paar seconden alles vernietigd en dood.

  In Irak–Iran oorlog sliepen de soldaten in tanks voor veiligheid; nu tenminste 500 m van een tank af.

  Een tank is–net als zware straaljager en slagschip en vliegkamp schip– obsolete wapen.
  In gevecht gaat ie zo’n 20 seconden mee.

  Alleen voor politie diensten (niet zoals in Indonesie) heft ie enig functie….

 426. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 4 mei 2014 om 15:33

  Een denktank= een groep mensen minimal mijn inzicht

  Is de enige tank die niet obsolete is, maar schittert van afwezigheid in NL en EU

 427. blutch1 4 mei 2014 om 16:10

  Oekraínse leger vecht bij Slavjansk omdat daar een wapenopslagplaats zou zijn met Kalashnikovs. Ze waren bang dat de wapens onder de burgers uitgedeeld zouden worden. En als er dan een leger binnenvalt…………………
  Kortom, het meest voordelige is om burgers te bewapenen, dan komt een leger er niet ongeschonden in.

 428. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 4 mei 2014 om 16:50

  USSR had in Oekraine enorme opslagen van AK47 en marakove. De zwart handelaren gaven de bewakers 25$ en dan konden ze laden. Een vrachtwagen meer of minder was niet zichtbaar.
  Dat was ook zo in Joegoslavie.

  Wat zei hawkes ook al weer?
  Als de bevolking bang is voor de staat is er iets goed fout.De staat moet banh zijn voor de bevolking

 429. Aad Verbaast 4 mei 2014 om 17:12

  @Blutch1: Model Zwitserland?
  Maar daar is het toch wel wat complexer lijkt me. Komen die wapens in handen van burgers (en met name die tegen de Kiev regering ageren), dan zijn de rapen helemaal gaar. Zijn ze al.

  @kleet: == De staat moet banh zijn voor de bevolking == Ook daar een geheel nieuw speelveld in deze zin. Lijkt me dat de regering van Oekraine behoorlijk in de rats zit over de eigen bevolking. Dus die fraaie stelling gaat ook niet altijd op gezien de chaos.

 430. King Billy 5 mei 2014 om 11:36

  Waarom stemmen op een soepzooitje? De drie pijlers van de EU, economische samenwerking (Maastricht, 1993), buitenlands- en veiligheidsbeleid (Amsterdam, 1999) binnenlandse, politionele en justitiele samenwerking (Nice, 2003), zijn overgeheveld naar het gemanipuleerde Verdrag van Lissabon (2009).
  Wat sinds Lissabon fundamenteel niet is veranderd, is de rol van het Europees Parlement en de besluitvormingsprocessen zoals vastgelegd in de Verdragen Maastricht, Amsterdam en Nice met uitzondering van de alsmaar grotere wordende monopoliepositie van de Europese Commissie met haar talloze adviesorganen. Waaronder de expertise van een papieren tijger, het Europees Parlement.
  Dat nu zogenaamd de uitslagen van de komende Europese verkiezingen bepalend zijn voor het Voorzitterschap van het Europees Parlement is niet alleen een farce, maar verandert ook niets aan de huidige wijze van opereren door de EU.

  Gelukkig is er dan nog een ander alternatief dan niet stemmen – stemmen op populistische partijen verandert niets aan deze situatie – dat het gros van de kiezers evenwel wordt onthouden. Een pretpartij.

 431. Aad Verbaast 5 mei 2014 om 12:42

  @King Billy: goede samenvatting van dit hele gebeuren. Zit geen woord Spaans bij. Portugees natuurlijk weer wel.

 432. King Billy 5 mei 2014 om 12:52

  FAZ houdt een enquete onder haar lezers/websitebezoekers. 70% van de lezers vinden de verkiezingen belangrijk omdat in Brussel de toekomst van Europa wordt bestemd. De andere 30% denkt dat dit in Berlijn gebeurt. Beetje mager, maar meer keuze’s (weet niet) werden niet voorgeschoteld.
  Merkel wordt dus niet zo invloedrijk ingeschat als in de media outlets wordt gesuggereerd. Of ’t Duits lezerspubliek van de FAZ is dom.

 433. Aad Verbaast 5 mei 2014 om 16:24

  @King Billy: geheimzinnig. 70% vind het belangrijk. Maar de helft daarvan weer niet belangrijk genoeg om te stemmen blijkbaar. == Of ‘t Duits lezerspubliek van de FAZ is dom. ==
  Had Einstein het daar al niet over? Iets als: “het heelal en de menselijke domheid is oneindig. Van het eerste ben ik nog niet zo zeker”.

 434. King Billy 5 mei 2014 om 22:07

  @Aad Verbaast. re 16.24 Duitsers hebben ontzag voor gezag. Daarom zoveel vertrouwen in Merkel, die voor hun de kooltjes uit het vuur haalt in Brussel. En ze weten dat stemmen toch geen zoden aan de Brusselse dijk zet.

  Kann allelemaal onder het Verdrag van Lissabon. Vrijheid!
  Dijsselbloem. Beetje dom:
  “Dijsselbloem wil niet speculeren over de vraag of hij eventueel Europees Commissaris kan worden. Hij benadrukt dat hij nog maar ‘zeer kort’ over Europese financieel-economische ervaring beschikt als voorzitter van de eurogroep, de vergadering van ministers van Financiën van de 18 eurolanden.“
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3649240/2014/05/05/Dijsselbloem-ziet-zich-niet-als-leider-Europese-Commissie.dhtml

  In iedere lidstaat, dat geregeerd zou worden zoals de wetgevende EU is ingericht, zou subiet een opstand uitbreken. Diezelfde EU pot verwijt haar lidstaten dat ze zwart zijn. Wanneer worden nu eindelijk eens de uitgaven van die club goedgekeurd? Sinds de invoering van de euro niet meer gebeurd.

 435. Aad Verbaast 5 mei 2014 om 23:25

  @King Billy: beetje kerel doet dat er natuurlijk ook nog even bij.

  Ach, het begon ook allemaal als een Bolkesteintje.

 436. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 6 mei 2014 om 05:57

  Awel: USA (Texas)verlucht ons met liberale moral. Een man had een meisje verkracht en bekent. In het medisch dossier van meisje (14) staat dat ze al een kind had, en sex had gehad met 3 personen.
  Dus zegt de rechter–dat is geen verkrachting; paar daagjes bajes en paar weken vrijwilligers werk in….centrum voor verkrachtingsslachtoffers.

  In de jaren 80-90 gaf de staat veel geld uit om vrouwen in het onderwijs te krijgen, met name lager onderwijs Ook door de opleidingseisen af te zwakken
  Is gelukt.
  Het peil van het onderwijs is nu op het peil van een veredelde kleuterschool, de gleuvenbrigade is allom vertegenwoordigd, 85%, en meld zich standard een week ziek per maand.
  Nou willen onderwijs weer aantrekkelijk maken voor mannen.
  Ware beter als de staat zich er niet mee zou bemoeien op de opleidingseisen na.
  En daar is wat te doen.
  misschien krijgen we wel onderwijzers die kunnen spellen en rekenen….

  komt weer een nieuwe melkfabriek, voor melk van blije koeien.
  Die huppelen vrolijk in de weide, en hun melk is echies beter.
  Stel voor een experiment.
  Geef alle koeien in NL–vermits ze getrouwd zijn– per dag 50 gram weat op kosten van de Zorg.
  Kunnen we over 15 jaar koters intervieuwen of de melk lekkerder werd……

  Ratten hebben nog steeds de neighing schepen als eerste de verlaten.
  De NL banken weg uit Oekraine en Russia.
  Zijn ze Moldavie vergeten…..
  Awel….voorspelbaar.

  In enige westerse landen is de middenklasse gekrompen.
  Werd hoog tijd!
  Dat zonder oorlog, zonder gaskamers……
  De marktwerking heft voordelen…

  Miepie Knox zal niet worden uitgeleverd.
  Wij sturen wel–alleen op een onnozele beschuldiging–zonder enig bewijs–een nederlander naar USA.
  Eens tijd dat te herzien, bij voorkeur zoals de moffen dat hebben geregeld.
  Een van de weinige dingen die we van ze kunnen leren…..

 437. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 6 mei 2014 om 07:21

  Toen ik 12 was, zei ik ooit eens dat het misschien wel handig zou zijn als het licht van een fiets kan blijven branden als ie stilstaat.
  Ik werd uitgelachen.
  Nu is het normaAL.

  Toen ik 18 was zei ik dat extreme overwaardering van een stradevarius gebaseerd was op pure onzin.
  Poosje terug zijn er testen gehouden; violisten moisten 10 violen een bepaald stuk spleen; waaronder een stradevarius.
  het geluid werd gemeten; het volume werd gemeten.
  In volume nauwelijks verschil.
  In geluidskwaliteit; viooltjes van 500 euro waren hetzelfde of beter dan de Stradevarius.
  gemeten werd hoe zuiver een gespeelde toon op een bepaalde frequentie bleef.

  Daarnaast werd een viol getest die helamaal van koolstof gemaakt is.
  Zoals ik verwachtte, was die het beste, zowel in kwaliteit, maar ook in (overduidelijk) in volume.
  Laatste is logisch; geen velijmde matereaal overgangen in klankbord.

  Alweer gelijk gekregen.

  met auto’s hetzelfde.
  Door Kia en Toyota worden electrische auto’s afgedaan als fout system; zij werken aan betere versies van waterstof auto’s.
  Het splitten van water is al energie voordelig, door nieuwe methoden met gebruik van bacterietjes.
  Maar eerst gaan er natuurlijk een paar milliard aan subsidies verloren voor die achtelijke electrische autos….

  En daarna krijg ik gelijk.
  ————————————————–
  Roemenen zijn veel efficienter dan wij.
  meestal zijn bruid en bruidegom al familie voordat ze trouwen……

 438. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 6 mei 2014 om 09:40

  Is voor mij ook ERRUGGG moeilijk….
  Maar allez; ik was met 4 dingen de eerste in NL; o.a. de eerste kraker van een particuliere woning, en de eerste kraker die medewerking kreeg van politie.
  Was ook erelid van vereniging voor verenigd Europa……kan er niks aan doen…

 439. Aad Verbaast 6 mei 2014 om 09:43

  @Kleet: dat bedoel ik. Kon zomaar je lijflied zijn 🙂

 440. King Billy 6 mei 2014 om 10:35

  Ach, kikvorsen en padden zijn ook niet zo bescheiden. In het vijvertje met een volume van zo’n tien badkuipen minstens duizend stuks kikkerdril, die pootjes krijgen. Alle algen opgevreten, moeten bijgevoerd worden om kannibalisme te voorkomen.
  Citaten en metaforenkanon Oscar Wilde, allerminst bescheiden, zei ooit eens:
  ““I am so clever that sometimes I don’t understand a single word of what I am saying.”

 441. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 6 mei 2014 om 10:52

  ooit kwam de examen commissie voor mij bij elkaar; om een 10 op een cijferlijst te zetten bij hetdiploma moest dat.
  Om de een of andere redden kreeg ik formeel een mondeling wiskunde van 45 minute; maar de examinator was een oudere man die an zijn vak hield, en ging door tot ruim anderhalf uur.
  Hij wilde niet zien wat ik niet wist, maar wat ik wel wist.

  Terwijl de examen commissie aan het kwekken was, was ik naar huis gegaan en vandar naar de smederij.
  Een hele kudde bleef voor de deur van examen gebouw op de uitslag wachten.
  Ik niet.

  In NL is alles gerelateerd aan status; heft met gereformeerde mentaliteit te maken.
  Heb je “gestudeerd” ben je geloofwaardig.
  Zie Rutte; historie gedaan, en mag nu de staat naar de duvel helpen.
  Kijk in de tweede kamer; hoeveel hebben er endere dan relevante schooling? De meeste.
  Een andere schooling= ongeschoold.

  Je zet een neerlandica ook niet achter de stuurknuppel van een Boing 747.

  Daarom heb ik geleerd, iets uit te vogelen, en daar ongeacht wat anderen denken/zeggen aan vast te houden.
  Begeef ik me op iets nieuws, dan vis ik info op die ik nodig heb.

  maar feit is–met een stuk of 4,5 zaken was ik de eerste in NL, zo niet in Europa.
  Voor dat erelidmaatschap stond ik met foto 13x18cm in de krant, zoals ik in total een slordige 60 maal de krant heb gehaald…..ook de VK, binnen pagina, foto en zo

 442. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 6 mei 2014 om 10:56

  Maar idd; moeilijk bescheiden te blijven….

  Oh ja, vergeten: in een periode van 5 jaar een slordige 22 dingen ontworpen en in productie gehad.
  1 technisch niet hgoed
  2 niet haalbaar voorproductie.
  Rest ok
  9 worden illegal nagemaakt in China

  Of, om het te vertalen in prestatie: ik heb meer ontwikkeld in 5 jaar, alleen, dan een groep van 20 inginieurs in 50 jaar in het oostblok.

 443. Rubio 6 mei 2014 om 11:49

  Kleet; Toch jammer voor je dat je een miskend genie bent en blijft ondanks e/o dankzij je IQ hoger dan 60.
  Dan heeft Andre Hazes het toch net iets beter gedaan.
  Kwam op het nieuws toen ie overleed, afscheid in een volle Amsterdam Arena en als klap op de vuurpijl werd zijn as (live) de kosmos in geschoten…
  Kom er nog maar eens om..LOL

 444. Aad Verbaast 6 mei 2014 om 12:05

  @Kleet: dan is er toch iets mis gegaan met al die vermeende briljantie en genialiteit. Wellicht geeft dit blog je daarover meer inzicht: https://aadverbaast.wordpress.com/2012/03/21/de-succesformule-s-i-x-v-x-g/

  @Rubio: dat bedoel ik 🙂

 445. Aad Verbaast 6 mei 2014 om 12:11

  @King Billy: geweldig uitspraak van die Wilde! LOL.

  Maarten van Rossum is dan nog wat bescheidener. Die zei eens dat hij vaak zo verbaasd kon zijn dat als hij weer wat wat aan het vertellen was zonder er over nagedacht te hebben, nogal veel mensen vonden dat het zeer verstandig klonk.

 446. Aad Verbaast 6 mei 2014 om 13:01

  Tjonge zeg, wat heeft die Rehwinkel zitten blunderen zeg. Hij is niet gewoon naïef, hij lijkt het wel uitgevonden te hebben! Kun je zomaar burgervader mee worden van een middelgrote stad..
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3649828/2014/05/06/Hoe-de-droom-van-rampenbestrijder-Rehwinkel-in-duigen-viel.dhtml

 447. Rubio 6 mei 2014 om 13:02

  Aad; Kon het effe niet laten.
  Dominantie op een blog is tot daar aan toe maar ‘onbescheidenheid’ (holle frasen) heb ik een broertje aan dood..
  Ook is het vaak moeilijk om mensen te blijven respecteren met een ‘handicap’…

 448. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 6 mei 2014 om 13:08

  Ik doe mijn uiterste best om respect voor je te genereren Rubio. Lukt nog niet.
  Eerst maar eens naar een fles pinot noir vissen

 449. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 6 mei 2014 om 13:10

  Maar dat is typisch gereformeerd nl; als iemand iets bereikt door werk en initiatief, wordt omlaag gehaald.
  Maar ik vond/vind het nog steeds een leuke sport, om mensen die zichzelf opwerpen als tegenstander op hun Eigen terein te verslaan.

 450. King Billy 6 mei 2014 om 13:30

  Dialectisch banken redden à la Europiènne. Een soort drietrapsraket afgevuurd met belastinggeld. Lidstaten moeten een nationaal fonds opzetten, gaat later over in een gemeenschappelijk fonds en als staten geen of te weinig geld hebben wordt het EMS van stal gehaald met een bijdrage van rekeninghouders die tot €100.000 zijn gevrijwaard.

  Klik om toegang te krijgen tot 142492.pdf

  “It establishes a range of instruments to tackle potential bank crises at three stages:
  preparatory and preventative, early intervention, and resolution. Member states will be
  required, as a general rule, to set up ex-ante resolution funds to ensure that the resolution
  tools can be applied effectively.

 451. Rubio 6 mei 2014 om 15:13

  Aad; Die Rehwinkel dacht zeker als zoveel Spanjaarden daar een leuk (zwart) zakcentje mee te kunnen pikken. Maar ja je moet niet al te veel haast hebben hè? Beetje dom zou Hare Majesteit gezegd hebben en naïef natuurlijk net als al zijn partijgenoten. O, O wat zijn we sociaal en socialistisch met z’n allen. Wachtgeld terugstorten? Maakt niet uit want Petertje is toch al een salonsocialist!?
  Zo nu maar even een fris Pinot Noirtje gemaakt van de blauwe druif, gevoelig voor rot en schimmel en de neiging heeft tot mutatie.

 452. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 6 mei 2014 om 15:36

  Verrek-pinot noir lijkt op Rubio; ook schimmel en rot risico.
  Naar pinot noir koop ik van een goed huis, waar ze hun vak verstaan.
  de vader van vriendin produceerde 600.000 litertjes wijn per jaar (wit)

 453. Rubio 6 mei 2014 om 15:51

  Kleet; Denk dat je toch enigszins verkeerd bent geïnformeerd want rubio staat voor blond in de Spaanse taal. Laat een pilsje nou ècht blond zijn?
  Neem toch een biertje joh net als Hazes..is ècht het einde!

 454. Aad Verbaast 6 mei 2014 om 16:44

  @King Billy: alweer een gemeenschappelijk fonds? Ik begin onderhand echt de tel kwijt te raken hoeveel van die dingen er inmiddels zijn. En dat terwijl Dijsselbloem himself vandaag nog zei dat de crisis nu toch echt wel over is.
  Hij zei overigens ook dat Griekenland echt alle leningen terug zal betalen. Leugentje om eigen bestwil natuurlijk.

 455. Aad Verbaast 6 mei 2014 om 16:48

  @Rubio: vooral doen wat je niet laten kan. En vooral laten wat je niet kan doen.
  Rehwinkel: werd ooit nog als een high potential rising star gezien. Land der blinden en zo..
  Maar ja, ook deze mislukkelingen en nitwits komen wel weer ergens aan de bak. Zegt overigens evenzoveel over de mensen die hem aannemen.

 456. Rubio 6 mei 2014 om 17:27

  Idd Aad; Politiek is kruiwagens, vriendjes en achterkamertjes. Ga dus weer niet stemmen voor eh..ja voor wat eigenlijk? Met dank aan Sicco Mansholt de grondlegger van de Benelux en uiteindelijk de EEG en de EU. Later zag de goede man in dat hij op de verkeerde weg zat maar ’t was al te laat.. Afgezien daarvan was het gedrocht EU er toch wel gekomen.
  =High potential rising stars=.. Tja er zijn er veel van (geweest, nog ff wachten). Samson, Deyselbloem, Asscher, eva. Allemaal gedoemd tot.. ze weten het alleen nog niet.
  Wat een bende, om met good old Jan te spreken, ik mis hem nog steeds! Dit sprak zèlfs Rubio…

 457. King Billy 6 mei 2014 om 17:32

  Kan allemaal in de EU, Griekenland zet driejarige leningen uit in de markt (circa 3.8 miljard), geld uit het eurosysteem, dat via het E(F)SM is geleend (130 miljard, geen kattepis), wil Griekenland nu over een periode van vijftig (50) jaar aflossen.
  Een Europa+ raadsel: Moeten we met dergelijk politiek clientele t… … .. …..l , waaronder ook een corrupte ………i en lui die die rentebetalingen over staatsleningen niet meerekenen in staatstekorten, een Europese Unie vormen?
  D…. ..dd…….r, wat mij betreft.

 458. Aad Verbaast 6 mei 2014 om 17:36

  @Rubio: tja, die Mansholt. Was de grondlegger (letterlijk en figuurlijk) voor de de EU die de coöperatie van boeren nog steeds niet ontstegen is. Grootste gedeelte van de de uitgaven wordt nog steeds besteedt om die lui hun vee en grond gesubsidieerd te laten ontginnen.
  Zelfs de voorstanders van “marktwerking”laten dat nog steeds niet los.
  “Wat een zootje!” Ik grijp maar weer eens snel naar de fles..

 459. Aad Verbaast 6 mei 2014 om 17:45

  @King Billy: 50 jaar: kom er nog maar eens om. Hoef ik niet te proberen als ik aanklop bij wat voor bank dan ook.
  Je past je wel goed aan bij “the figments of imagination” van Europa. Ik snap geen jota van je net zo cryptisch omschreven raadsel over Europa als Europa zelf.

 460. Rubio 6 mei 2014 om 18:06

  Aad; Vraag me eigenlijk nog steeds af of er nog melkplassen en boterbergen bestaan..
  Zo ja, zo snel mogelijk de voedselbanken in EU bevoorraden…Sicco zou daar ongetwijfeld mee hebben ingestemd.
  Zo en nu maar even een jong blond Bavariaatje..eh nee doe toch maar een Thais Singhaatje, lekker fris en ‘rond’ op de tong, niewaar Kleet?

 461. Rubio 6 mei 2014 om 19:35

  Corruptie in Deutschland? Rheinland-Westfalen achterstallig onderhoud von Brücken und Autobahnen. Ausländer müssen deswegen dafür mehr zahlen. King Billy; zou maar voorzichtig zijn met je Volvo, BMW or whatever in die schöne Heimat, hehe..

 462. King Billy 6 mei 2014 om 21:46

  Gezellig, een Council van 29 Ministers van Financien, met 3 Europese Commissarissen erbij en nog 3 Presidenten van Economische en Financiele Commissies, houden zich bezig met chips in rijbewijzen, adopteren een nieuwe Richtlijn van de Europese Commissie tenzij het Europees Parlement bezwaar maakt.

  Naast het “obstructive sleep apnoe syndrome”, wat politici moet aanspreken, onvoorstelbaar dat de gevaren van “vertigo” (spinning while stationary) aan hun alwetende aandacht is ontsnapt. Maar ja, mediastuntelaar Dijsselbloem heeft nog slechts anderhalf jaar Europese financieel economische ervaring. Hem valt niet zoveel te verwijten en wordt misschien na de Europese verkiezingen vervangen door een permanente voorzitter van de eurogroep, omdat Rutte geen Schulz op de stoel van Barroso wil.

  =Driving licences:
  The Council decided not to oppose adoption by the Commission of a directive amending directive2006/126/EC on driving licences (7258/14 + ADD 1). The amendments concern in particular safe driving in tunnels and the inclusion of the obstructive sleep apnoea syndrome in the EU driving licence legislation.
  The Commission directive is subject to the regulatory procedure with scrutiny. This means that nowthat the Council has given its consent, the Commission may adopt the directive, unless the European Parliament objects.=

  Klik om toegang te krijgen tot 142513.pdf

 463. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 6 mei 2014 om 21:51

  De duitsers hebben och iets overgehouden van het verleden: zie hoe ze het kinderoverschot afhandelen –vlakbij NL.
  Monika Lewinski heeft haar mond weer vol van Clinton; niks nieuws, had ze destijds ook, maar werd er aardig beter van, ook al ontkent ze dat. Ze is afgestudeerd sociale psychologie; een pretpakket,waarvoor geen werk te verwachten valt….

  Alleen: sindsdien zegt geen moeder meer: je moet je mond dichthouden…..
  —In AD: foto maxima in tweedehands jurkje met hangtieten……geen vrolijk gezicht

 464. King Billy 6 mei 2014 om 21:54

  Rubio. Audi A4 Avant S familieding, 2 ltr diesel, alles erop en eraan tegen maandelijkse kosten, alles inclusief, waarvoor in Nederland bijna het dubbele moet worden betaald.

 465. Rubio 7 mei 2014 om 00:01

  King Billy; Daarom heb ik die ouwe eend maar weer eens opgeknapt, vier nieuwe banden en weer gaan met die banaan (sorry Kleet, geintje!)…daarnaast heb ik in Thailand een relatief goedkope Toyota Fortuner aangeschaft waar op dit moment mijn vriendin in rondrijdt. Ach ons laatste hemd heeft immers geen zakken…leven en laten leven noemen we dat. Iedereen blij, win-win..

 466. Aad Verbaast 7 mei 2014 om 08:34

  @Rubio: geen idee of er nog zuivel bergen bestaan. Ondertussen wel dit vers van de pers: http://www.bnr.nl/nieuws/827676-1405/nederlandse-boeren-melken-zich-richting-recordboete
  Quota dus. Die overigens volgend jaar worden afgeschaft.

 467. Aad Verbaast 7 mei 2014 om 08:40

  @King Billy: tegenwoordig kan ook iedereen maar zo’n papiertje krijgen. Wordt tijd dat Rutte en de zijnen ook hier een aan “vraaguitval” gaan werken: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/cbr-de-fout#node_834831

 468. Aad Verbaast 7 mei 2014 om 08:42

  @Kleet: ik vond dat toch wel een mooi signaal van Maxima: ook zij moet de eindjes aan elkaar knopen, en doet dat door de kledingkast van Bea te recyclen.

 469. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 7 mei 2014 om 09:56

  Die boeren zijn stom. Alle NL melkfabrieken hebben hier in RO melkfabriek; ze kunnen dus op naam van een RO fabriek kopen….

  Bea had minstens die hangtieten wat kunnen verbergen, als ze zo naar een flappenautomaat gaat wordt ie jaloers…….. Geen gezicht,,,,

  @Rybio; wist niet dat ze daar al zo jong mochten rijden…..kussentje op de stoel, omdat ze anders niet over het stuur heen kan kijken?

  Trouwens een druif mag rotten. Er is een process, waarbij de druiven exopress 2 maand na rijp pas geplukt worden; wordt gebruikt in Italie Hongarije Frankrijk Spanje Oostenrijk mofrika
  Geeft meer alcohol

 470. Aad Verbaast 7 mei 2014 om 10:04

  @Kleet: nog een klein stapje en dan kunnen we binnenkort Maxima in de kleren van de keizer zien rondlopen. Zou wel wat zijn!

 471. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 7 mei 2014 om 11:26

  Keizer in jouw betekenis: zou ze wel willen…..maar allez; ook keizerschap devalueert

  Mijn betekenis: Keizer is een voddenboer–goeie oplossing….

 472. Rubio 7 mei 2014 om 14:24

  Kleet; Maak je geen zorgen, ze is 39 jong genoeg dus maar ze heeft wel altijd een kussentje nodig…
  Maar waarschijnlijk wel vèèl te oud voor jou, afblijven dus…anders race ik met die eend met nieuwe banden ff naar RO!
  En dan nog even over die foto van Hare Majesteit, ze was toen zwanger en dan zijn normale hangmatten veel te klein voor die strandballen, moet jij als kenner weten toch?
  Maar kom niet aan Hare Majesteit want dan kom je aan mij!!
  En inderdaad Aad hebben ze in die paleizen inloopkasten, toegankelijk voor de hele familie.
  Veel goedkoper dus als een president met zn hele familie. Je moet toch niet denken aan een Mugabe, Putin, of Berlusconi met hun hele misjpoge?

 473. Rubio 7 mei 2014 om 14:52

  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3650740/2014/05/07/Thaise-premier-moet-aftreden-wegens-machtsmisbruik.dhtml

  Aiaiai, dat wordt hommeles…Nu maar hopen dat de ‘heilige koning’ gaat ingrijpen.
  Helaas zijn er veel signalen dat Thailand weer gaat afglijden naar de èchte 3e wereld.

 474. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 7 mei 2014 om 15:23

  Bij en auto die langer dan half jaar heft stigestaan moeten alle hydraulische delen gereviseerd worden; rempomp remcylinders…..Wat in Thailand zit als nederlander, heft meestal een ERRUG jonge hobby…….

 475. Rubio 7 mei 2014 om 16:16

  Helaas bestaan daarover veel vooroordelen Kleteman, je hebt er immers zelf ook een handje van. Er wordt vaak vreemd naar me gekeken alsof ik een vieze pedo zou zijn. Soms lastig ja maar ik ben een Mokummer dus heb er gewoon sc…t aan.(inmiddels)..

 476. Aad Verbaast 7 mei 2014 om 16:23

  @Rubio: al tijden onrustig daar. Hou je gedeisd en kom niet in de buurt van de plekken waar het hommeles is. Die zijn er nog genoeg neem ik aan.

 477. King Billy 7 mei 2014 om 23:49

  Geen persbericht van Ashton, nee, van haar baas Van Rompuy, die volgens het Verdrag van Lissabon specifiek hoofdverantwoordelijk is voor het buitenlandse en het veiligheidsbeleid. Ordnung muss sein. Vooral als er een lichtpuntje in de duisternis opdoemt.

  Klik om toegang te krijgen tot 142522.pdf

  .

 478. Aad Verbaast 8 mei 2014 om 09:05

  @King Billy: weer aan de zijlijn bericht van HvR. Opvallend (althans voor mij) is dat Poetin er even doorheen jast dat zo’n referendum maar moet worden uitgesteld. Daarmee zegt hij dus wel impliciet dat er een referendum moet komen..
  De man is niet de domste in dit soort spelletjes.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/30323/Onrust-in-Oekraine/article/detail/3651414/2014/05/08/Kiev-en-seperatisten-bereid-tot-gesprekken.dhtml

 479. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 8 mei 2014 om 10:24

  Tja, nou hebben ze weer 2,6 million subsidie van Brussel gekregen om een “boompark aan te leggen.
  Zal even heel erg hoog rekenen:
  grond: 20.000 houten hutje 10.000 wat paadjes (waren er eigelijk al en wat grondwerk; vooruit 20.000 Wat boompjes–was al bos: 2.000
  Rest fraude.

  En in NL zijn mensen die de huur niet kunnen betalen

 480. Aad Verbaast 8 mei 2014 om 10:38

  @Kleet: wie zijn “ze”?
  Maar je moet het ook een beetje positief zien. In zo’n boompark zijn er wel weer meer mogelijkheden voor opvang van daklozen. Zeker als er ook bankjes worden geplaatst. Mag wel wat kosten.

 481. King Billy 8 mei 2014 om 11:06

  @Aad Verbaast Re referendium. Doorgestoken kaart, zoals alles wat Putin dicteert. Hij stuurt aan op een federaal Oekraine met grote uutonomie à la Krim voor Oost-Ukraine zodat hij nog immer kan ingrijpen, terwijl het Westen de kosten voor Oost-Oekraine draagt. Een corridor naar de Krim en Transnistrie plus veiligstellen van strategische Industrie.
  En laat HvR nou maar rustig op uitgerekend Hemelvaartsdag 25 mei de Karel de Grote prijs van Aken in ontvangst nemen. Vele Europese prominenten en de euro gingen hem voor.

 482. Aad Verbaast 8 mei 2014 om 11:18

  @King Billy: ik lees net dat de separatisten dar referendum gewoon door willen gaan. Dat wist Poetin natuurlijk ook allang.
  Vandaag trouwens nog wel even het Europese Volkslied oefenen zodat je uit volle borst kan meezingen. Morgen is het Europe Day! http://en.wikipedia.org/wiki/Europe_Day
  Over de precieze datum zijn ze het ook al nooit eens geworden. Tekenend.

 483. King Billy 8 mei 2014 om 11:29

  Meezingen met de Europese hymne is onmogelijk. Heeft namelijk geen tekst. Meehummen kan wel, zoals de meisjes deden tijdens de ondertekeningceremonie van het gemanipuleerde Verdrag van Lissabon..
  Schreef 3 mei 2012 over de manipulatie van de Europese Hymne en het misbruik van Beethoven’s “Ode of Joy” voor propaganda doeleinden een blogje.

  http://koningbilly.wordpress.com/2012/05/03/fiddling-around-the-ode-of-joy-and-an-die-freude/

 484. Rubio 8 mei 2014 om 11:48

  Aad; Gelukkig beperken de ongeregeldheden zich toe nu maar tot BKK en in het zuiden is het ook niet echt fris met bommen gooiende moslims. Er is veel onvrede onder diverse (arme) bevolkingsgroepen en als dat escaleert dan wordt de immer vriendelijk glimlachende Thai een beest kan ik je vertellen.
  Fingers crossed dan maar.
  Gelukkig is Thailand een groot land (1200 km noord-zuid, 500 km oost-west) dus er zouden nog plekjes overblijven waar het nog goed toeven is.
  Zaak is echter wel goed op te blijven letten en hoe eea zich zou kunnen gaan ontwikkelen maar als eoa rebellenleider van zins is om BKK airport te gaan bezetten dan is echt het hek van de dam en dan blijft deze jongen voorlopig ‘lekker’ thuis in ‘fucking’ Holland….
  Overigens een gunstig belastingklimaat (voorlopig), dit om weer even terug te keren naar het item van het blog.

 485. Aad Verbaast 8 mei 2014 om 12:54

  @King Billy: die blog had ik even gemist. Kan ook wel kloppen zie ik aan de datum. Toen zat ik met de sleurhut in Frankrijk. Zo zie je maar weer hoe het leven kan lopen. In Frankrijk (uiteraard) doen ze niet aan die dag, althans ik heb er niets van gemerkt.

 486. Aad Verbaast 8 mei 2014 om 13:04

  @Rubio: als de airport bezet gaat worden lijkt het me inderdaad geen prettig vooruitzicht daar te gaan landen. Zal allemaal wel meevallen uiteindelijk verwacht ik zomaar.

 487. Aad Verbaast 8 mei 2014 om 13:58

  Barosso heeft net weer een speech afgeleverd. Is wel een uurtje of wat aan het kletsen geweest.
  Ik ga er van uit dat de zaal al veel sneller in slaap is gevallen.
  Bestempelt het zelf als een verantwoordelijkheid die hij voelt om bij zijn afscheid een soort van ‘testament’ en ‘over zijn graf heen regeren’ verhaal af te leveren. Over “the future of Europe”
  Ik heb het nog niet gelezen. MIsschien ooit als ik genoeg moed kan verzamelen.
  http://europa.eu/rapid/press-release_SPEECH-14-355_en.htm

 488. Rubio 8 mei 2014 om 16:02

  Die Barosso werkt altijd een beetje op mijn lachspieren. Hij heeft altijd iets van; Ik ben er ook nog hoor, moeder mag ik ook meedoen? Immer breeduit lachend voor op de foto. Het heeft iets zieligs.
  Je kunt hem bijna niet serieus nemen… Heeft ook iets van Opstelten; veel woorden weinig daden..!

 489. Rubio 8 mei 2014 om 16:18

  Helaas zitten er veel van dit soort lieden in Brussel. Lekker mooipraten, veel beloven maar graaien over de rug van het Eurogepeupel.
  Aad 13:04; Heb een keer een doorstart meegemaakt op een landingsbaan, geen pretje…
  Hoop dat het ‘rustig’ blijft maar de lontjes blijven altijd in de kruidvaten zitten in een land als Thailand. Iig nooit saai…dus wel altijd interessant!

 490. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 8 mei 2014 om 18:26

  Uit Ivoorkust terug, landing in Parijs; in storm.
  Vleugeltipraakte de grond.
  20 minute ervoor had de stewardess een beurt gegeven n het service hok achterin……
  Het blijft opofferen……

 491. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 8 mei 2014 om 18:27

  Ik dacht dat het vliegtuig toen schudde, maar dat was gammele tafel…..

 492. blutch1 8 mei 2014 om 19:27

  Dat keukentafelgesprek duurt wel lang. Zou je die lui ook nog mee moeten laten eten en uiteindelijk een slaapplaats aan moeten bieden? Ze zitten er al bijna een maand. Kan effe duren voor ze iedereen gehad hebben.

 493. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 8 mei 2014 om 20:52

  Nederlanders zijn achtelijke klootzakken geworden; ze krijgen wat ze verdienen.

  Brussel geeft Roemenie alleen aan EXTRA projecten (lees subsidie) iedere roemeen, van baby tot grijsaard, het hele jaar, iedere maand, MEER dan een maandloon van een vakarbeider.

  Eerst was de fraude op een europees project een deel van het project; maar ze worden brutaler; zoals ik vanmorgen al zei: op een project van 2,6 million euro, meer dan 2,2 million gestolen– en niemand van de gevende landen kan het wat schelen……

  WEL de inactieven uitknijpen en hoge belasting en weer slijmen voor Europa..
  Het is zo’n achtelijke vertoning geworden, dat ik me schaam om nederlander te zijn…

 494. King Billy 8 mei 2014 om 21:24

  Hoe zou het toch met Carolientje zijn?
  “This afternoon I had a phone conversation with Prime Minister Yatsenyuk on the situation in Ukraine. Accepting the invitation of the Prime Minister, I will travel to Kiev on Monday to continue our talks on how to stabilise the situation in Ukraine ahead of the presidential elections on the 25th of May, how to put an end to violence in Ukraine and how to create an inclusive national dialogue.”,
  meldt Van Rompuy.

  Klik om toegang te krijgen tot 142545.pdf

  Volgt drie uur later een tweede persbericht. Dinsdag in Moldavie, woensdag in Tblisi, Georgie.

  Klik om toegang te krijgen tot 142547.pdf

  Voor de goede orde, „…Ukraine ahead of the presidential elections on the 25th of May” , ontvangt hij op deze Hemelvaartsdag de Karel de Grote prijs van Aken.
  Moest ik plotseling aan Dag Hammerskold denken.

 495. Rubio 8 mei 2014 om 23:49

  Aad; Blutch heeft kennelijk nog niet helemaal door dat jouw blog van oudsher een gewone kroeg is waar iedereen welkom is en om af en toe (naar behoeven) slap te kunnen ouwehoeren. Tegenwoordig weliswaar met een iets andere klandizie maar zeker ook altijd met ruimte voor azijnzeikers die uiteraard ook hun verhaal kwijt moeten en dat mag gewoon hè Aad? Ernst en luim niewaar?

 496. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 9 mei 2014 om 04:52

  Ja hoor Rubio; jij mag je azijn hier best lozen…..

 497. Aad Verbaast 9 mei 2014 om 08:48

  @Rubio: over die landingsbaan in Bangkok. Ik ben daar een aantal keren geland (en opgestegen natuurlijk). l heel wat jaren geleden overigens. Altijd lachen omdat je (toen?) tussen de twee landingsbanen mensen op een golfbaantje zag spelen. Niet te geloven! Op enkele tientallen meters van die brulboeien. 🙂

  En inderdaad: ernst en luim. Of ik nou wel of niet een blog schrijf, hier is altijd wel wat loos!

 498. Aad Verbaast 9 mei 2014 om 08:50

  @Blutch1: is inderdaad wel een tijdje geleden. De tijden zijn voorbij dat ik om de drie dagen gemiddeld wel een blogje publiceerde.
  Nu nog wat minder. Ik zit de laatste maanden wat te tobben met de gezondheid. Niet goed voor de inspiratie moet ik constateren. Ik kan daar natuurlijk wel een blogje over schrijven, maar ik heb er nooit een gewoonte van gemaakt dit soort persoonlijke verhalen het net op te slingeren. Dus dan maar even zo. Komt wel weer goed neem ik aan. En verder: zie net hierboven 😉

 499. Aad Verbaast 9 mei 2014 om 08:53

  @King Billy: dan maar even deze tweet (en foto) over HvR er op gooien: https://twitter.com/LavieJanRoos/status/462922801306152960

 500. Aad Verbaast 9 mei 2014 om 08:55

  @KLeet: even tussendoor: ik krijg de laatste weken gemiddeld wel 5-7 spamberichten per dag die er keurig door Akismet worden uitgefilterd. Tel je zegeningen, want jou filteren ze er nog steeds niet uit 🙂

 501. King Billy 9 mei 2014 om 09:26

  @Aad Verbaast. Niet wat PowNed ophitsende verslaggever Jan Roos op Twitter de wereld inslingert voor zoete koek aannemen. Hij is door Roos vals geciteerd. Wat hij in Praag tijdens een toespraak zei, was dat na de verkiezingen in Oekraine op 25 mei, hoe er ook over gedacht wordt over de ondertekening van het associatieverdrag, “We do it anyway”.

  In Nederlad waarschijnlijk nauwelijks iemand gekeken naar het prime time debat tussen Schulz en Juncker op ZDF en ÖRF. Wat een armoede, alsof de EU tot een Juncker/Schulz keuze is veoordeeld . Werkelijk een constitutionele Europese crisis waard, ook als een van deze twee wél wordt voorgedragen als opvolger voor Barosso, die een laureaat alsnog op z’n buik kan schrijven.

  En als Kleet over Pinot Noir kletst, bedoelt hij waarschijnlijk Naftawijn van Roemeense suikerbieten.

 502. Aad Verbaast 9 mei 2014 om 09:39

  @King Billy: goh, dat had ik niet eens in de gaten. Zo zie je maar weer. Anders had ik deze er niet opgegooid. Dank voor de correctie. Dat debat heb ik ook gemist. Zat gisteren een vorkje te prikken in a’foort.
  Maar onze eigen Barosso heeft hier allemaal wel weer een duidelijke mening over zie ik net:

  Ofwel kort samengevat: koppen dicht leiders!

 503. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 9 mei 2014 om 09:47

  Ik ben geen mof….ik drink uitsluitend top wijnen van een goed jaar. 1965 is zo’n jaartje….
  Dan Moldavie is het land waar het eerst wijn werd geproduceerd; zelfs de moffen wisten dat. Goering had een hele collective hier; slordig toen hij erachter kwam dat de producent joods was…
  Tja, in DE moeilijk ouwehoeren over wijn van druiven uit een fout klimaat, en als idioten Beaujolais primeur kopen, wat alleen geschikt is om verf af te branden….ben ik beter gewend.

  Maar goed, je komt van st Louis—of niet.

  maarre: wordt het niet eens tijd een antiek -edoch eel actueel– tv programma te reviven?
  Ik bedoel dus “Zo is het toevallig ook nog eens een keer”
  Zou super populair worden denk ik

  20 jaar geleden zag ik voor het eerst een haka.
  Toen zei ik al: da’s een geode voor reclame.
  Nu is dat eindelijk gebeurd.
  Als je een goede haka wilt zien: “LSV march out haka”

 504. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 9 mei 2014 om 09:48

  Barrosso bedoelt: heft Stalin niet een zoon?

 505. Rubio 9 mei 2014 om 10:38

  Aad; Dat was het oude vliegveld Don Mueang. Ik kan het me nog wel herinneren, lang geleden overigens. Moet ergens tussen ’78 en ’83 geweest zijn.
  Even naar beneden scrollen voor de golfbaan..

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Internationale_Luchthaven_Don_Mueang#Golfbaan

  Lekker golfen om even heerlijk te relaxen….het blijven vreemde vogels die Thai,

 506. Aad Verbaast 9 mei 2014 om 10:42

  @Rubio: dat zal kloppen. Iets later trouwens. Ik vloog daar regelmatig rond tussen 83 en 88. Al weer een tijdje geleden inderdaad 😉

 507. Rubio 9 mei 2014 om 11:00

  Aad; Overigens sterkte met je gezondheid.
  Met mij is het tegenwoordig ook vallen en opstaan.
  Lijd aan PHPD (pijntje hier pijntje daar)..however: Old soldiers never die!
  Ober! Twee jonkies, een nieuw blog kan nog wel even wachten, proost Aad.

 508. King Billy 9 mei 2014 om 16:23

  Gôh, lees ik net dat Oekraine inmiddels een interim-kabinet met 449 zetels heeft.

  http://koningbilly.wordpress.com/2014/05/09/lief-dagboek-13-volkskrant/

 509. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 9 mei 2014 om 16:42

  jeetje, ik lees dat DE een stel etters naar NL gaat sturen!
  Was 40–45 niet genoeg?

  Oh sorry–ik zie ” otters”…
  Nou ja, wel even het functioneren linkerpootje bekijken….

 510. Aad Verbaast 9 mei 2014 om 23:17

  @Rubio: dank. Ik begin er onderhand goed ziek van te worden. Moet maar eens snel achter de rug zijn allemaal.
  PHPD: ook sterkte er mee. Je weet het recept: PHPD: pilletje hier, pilletje daar. en die jonge klare natuurlijk. Ontsmet en reinigt.

 511. Aad Verbaast 9 mei 2014 om 23:21

  @King Billy: noemt zich toch nog steeds een kwaliteitskrant.. Geen journalisten meer maar enkel nog stagaires?

 512. King Billy 10 mei 2014 om 09:48

  Lees dan een betrouwbare media outlet, @Aad Verbaast. De Postillon weet te melden dat Berlusconi inmiddels voor patient is verwisseld in het bejaardentehuis, waar hij zijn eerste straf moet doorbrengen. Er lopen nog meer rechtszaken. Was ik rechter geweest, had ik Berlusconi de straten laten reinigen in het rode district van Milaan.
  http://www.der-postillon.com/2014/05/berlusconi-bei-sozialdienst-im.html#more

 513. Aad Verbaast 10 mei 2014 om 10:30

  @King Billy: LOL
  Hij vond het nogal “intensief” lees ik. http://nos.nl/artikel/646022-berlusconi-taakstraf-intensief.html
  Rondgeleid worden en een beetje meekijken.. Ja, ja, je vraagt je af waarom die lui zo’n PM baan zo zwaar vinden.
  Schandalig natuurlijk dat zo’n man een straf kan ontlopen door een jaar lang vier uurtjes per week koffie te schenken in een bejaardenhuis. Italië 2.014

 514. Aad Verbaast 10 mei 2014 om 16:31

  Nederland 2.014: http://www.nrc.nl/nieuws/2014/05/10/duits-vonnis-asielzoeker-loopt-risico-in-nederland/
  We staan er weer gekleurd op. En je zou dan natuurlijk denken dat Teeven weer een hoop uit te leggen heeft. Hij zal zijn schouders ophalen: weer een asielzoeker minder.
  Wordt tijd dat die man wordt uitgezet. Te beginnen uit zijn ambt.

 515. King Billy 10 mei 2014 om 17:46

  Dan had Mauro meer geluk. De meest bekende asielzoeker in Nederlander is waarschijnlijk Willem nr.2, een Hohenzollern. Maar ja, toen was er nog geen EU. Het leven wordt er niet makkelijker op, vraag het maar aan platzakke Snowden, Putin zal het direct beamen. En Snowden verdiende nota bene 200.000 dollar per jaar.

 516. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 10 mei 2014 om 17:50

  Vonnis is terecht. Er zijn een 600.000 mensen op straat waarvan een groot deel geen woningaanbod zal krijgen, en waarvan 80% geen inkomen heeft

 517. schoorsteenvegerij de Beerze Bulten 10 mei 2014 om 19:15

  De hohenzoller is een rager, een beetje schoorsteenveger kan niet zonder.
  Sind ik het bedrijf van mijn vader, god hebbe zijn ziel, overnam in 1999, heb ik er al zes versleten.
  Nummertje zeven treedt as maandag in werking, in leven en welzijn en deo volente uiteraard.

 518. schoorsteenvegerij de Beerze Bulten 10 mei 2014 om 19:18

  Mooi blog
  Ik ben weliswaar nog bij de cholesterol maar dag gaat helemaal goed komen.
  Tijd is in het oog van de krijger.

 519. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 10 mei 2014 om 20:18

  Mijn goeie bui is effe verpest. Basic instinc zou op tv komen. Zetten ze eerst een mislukte roemeense toneelspeler 20 minute neer, en die afgekeurde randdebiel gaat uitleggen waar het om gaat in die film, hoe het zo komt, sexueel deviant gedrag in het westen en zo…..
  Wat een imbecielen! Kunnen nog geen aardappel van het land krijgen…..
  De standard opinie is dat alle nederlanders of pedo of homo zijn, en dat alle nederlanders met een naald in de arm rondlopen.
  Dat alle NL pedos naar roemenie komen….
  Antwoord ik meestal met de vraag: waarom…
  Antwoord : nou om met kindertjes…
  Welke kindertjes dan?
  Roemeense.
  oh voor hoeveel worden die dan verhuurd door de liefhebbende ouders?
  dan beginnen ze te begrijpen…….duurt effe…

  jezus wat een achtelijk volk

 520. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 10 mei 2014 om 22:05

  ..en dan morgen standard in de krant de winnaars van schreeuw/stamp/flash/kwijl contest en de standard ware opmerking, dat de uitslag ten minste ten dele gefixed was.je kan het bewaren voor volgend jaar…..

 521. Aad Verbaast 11 mei 2014 om 07:57

  @King Billy: platzak inmiddels? Dan zal hij snel een ander plekje moeten zoeken. Putin omringt zich graag met rijke vrinden.

 522. Aad Verbaast 11 mei 2014 om 08:02

  @kleet: is in Roemenië de dvd nog niet doorgedrongen? Of effe ergens downloaden, dan ben je daar allemaal van af.
  Contest: Nederland staat toch weer op de kaart: tweede geworden. Kom er nog maar eens om.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3380/muziek/article/detail/3653069/2014/05/11/Zilveren-Ilse-DeLange-en-Waylon-alom-bejubeld.dhtml

 523. King Billy 11 mei 2014 om 10:35

  ESF niet gezien, maar als men ‘specialisten’ mag geloven, zette de Nederlandse ploeg kwaliteit op de Bühne. Weer eens wat anders dan het Europese Stabiliteits Fonds.

 524. Rubio 11 mei 2014 om 11:47

  Jan, Piet, Joris en Corneel….
  Met een James Bond lied een statement maken op een songfestival? Pff!
  Nog nooit een Thaise ladyboy (alom getolereerd/geaccepteerd aldaar) met een baard gezien..

 525. Aad Verbaast 11 mei 2014 om 13:08

  @King Billy: Dan heb je niet veel gemist. Het enige leuke aan het hele esf is het laatste halfuurtje: douze points! Nederland zat gekluisterd aan de buis. 5.2 miljoen kijkers. Ja, ja, voor zoiets krijg je de Nederlanders wel op de been.

  @Rubio: vooruitgang heet dat. Vroeger kon je voor een paar centen op de kermis je vergapen aan de vrouw met de baard. Europa 2.014

 526. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 11 mei 2014 om 13:46

  Awel: freak 2014. Nou zijn de oostenrijkers toch echte familiemensen, met sterke familie bindingen; er zijn er zelfs, die dochters jaren in de kelder houden en zwanger maken; blijft in de familie……

 527. Aad Verbaast 11 mei 2014 om 16:24

  @Kleet: niet zo generaliseren. Volstrekte idioten kennen geen grenzen.

 528. Rubio 11 mei 2014 om 16:42

  Aad; Is waarschijnlijk een vaatje zure haring…

 529. Aad Verbaast 11 mei 2014 om 16:59

  @Rubio: Hollande slaat terug! Met zure bommen!

 530. King Billy 12 mei 2014 om 08:54

  Brussel heeft nog meer om mee terug te slaan: Richtlijnen!
  Het blijft niet bij stofzuigers, toiletreservoirs, koffiezetapparaten en sancties tegen Putin’s vazallen: Sinds 2010 ook een Richtlijn voor de echte Pizza Napoletano:

  http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:034:0007:0016:DE:PDF

  Wordt tijd dat Rutte de Gelderse Rookworst inzet

 531. Aad Verbaast 12 mei 2014 om 09:13

  @King Billy: goede zaak. Niet alleen de Gelderse maar ook de Hema worst zou beschermd moeten worden. Gaat al niet zo goed met die winkelketen. Rutte: aan het werk!

 532. King Billy 12 mei 2014 om 09:42

  ’s Kijken, misschien een blogje met een oproep aan Rutte, die met Beppo Grillo nog iets te verhapstukken heeft.

 533. Aad Verbaast 12 mei 2014 om 09:45

  @King Billy: “verhapstukken”is wel een toepasselijke term in deze.
  Mocht het niet via de EU lukken, dan is er natuurlijk de VN nog. Zo’n Hemaworst en pizza napolitano vallen natuurlijk wel onder het cultureel erfgoed. Dat had Borosso scherp gezien.

 534. Rubio 12 mei 2014 om 11:18

  We moeten natuurlijk wel aan ons juiste cholesterolgehalte blijven werken…exporteren die hap!!
  Angela & Co lusten er wel pap van..

 535. King Billy 12 mei 2014 om 13:16

  Hier wordt goedgepraat waar de EU steken heeft laten vallen, “lessons learned” en middels een ‘action plan” Europa voorbereid op dure consequenties:

  Klik om toegang te krijgen tot 142552.pdf

 536. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 12 mei 2014 om 15:02

  Zakelijk: Chinezen mochten nooit onbewerkt staal uitvoeren; nu wel.Dat gaat de europese staal industrie een paar honderd milliard kosten…

  gezocht vrouw met 3 tieten; 3 benen of andere freak afwijking voor songfestival 2015.
  Wij moeten een keertje winnen!
  heee….we sturen ruttekut…..

 537. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 12 mei 2014 om 16:35

  De krant heft het zwarte garen ook niet uitgevonden.(AD)
  “Belg vermoord eerst zijn vrouw, dan zichzelf”
  Ja hoor, zijn we wakker?
  Omgekeerd gaat toch op wat probleempjes stuiten….

 538. Aad Verbaast 12 mei 2014 om 16:42

  @Rubio: zo’n worst komt er bij mij niet meer in. Alhoewel ik moet toegeven dat ik me nog goed kan herinneren dat het water me soms in de mond liep als ik er langsliep. Pavlov is minder sterk dan ie ooit geweest is.

 539. Aad Verbaast 12 mei 2014 om 16:44

  @King Billy: fraai voorbeeld van “vaagtaal” waar je dus alle kanten mee op kan. Daarom zal het ook wel weer zo’n algemeen statement waar iedereen zich wel in kon vinden. Iedereen maakt zijn eigen interpretatie. Unity in diversity was het toch?

 540. Aad Verbaast 12 mei 2014 om 16:45

  @Kleet: China graast de wereld af voor staal. Hebben het zelf hard nodig, zal dus wel meevallen.
  AD: ga je ooit nog eens een echte krant lezen?

  Songfestival: er is een kapitale inschattingsfout gemaakt. Als Ilse zich niet geschoren had, hadden we zeker gewonnen!

 541. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 12 mei 2014 om 18:18

  Tja, maar haar geschoren zone was niet in beeld…das toch maar zwaar kut!

  Ik kreeg een aanbod uit China. prijzen uitstekend voor bedrijven die pakweg een ton of 30 per maand gebruiken. Diegenen die 600 ton of grotere contracten hebben, krijgen in NL of DE een geode prijs.

  Voor Bomij stuurde ik ooit eens 3 trailord plaat en 3 trailors pijp naar RO.Stuk goedkoper en direct leverbaar in NL en DE; in RO toen 8 maand levertijd voor te dure prijs en te slechte kwaliteit.

  Voor China is kwestie van marketen.
  Als ze voor 20 ton per order een goed prijs rekenen , en dat kan, dan ztten ze zo een containerschip vol.

  Philips systeem

 542. King Billy 13 mei 2014 om 07:41

  Lachen of huilen over Rutte’s participatiemaatschappij, wiens komst WA ó zo braaf aankondigde?
  De eeuwige fietspparkeerproblemen, experimeteren in het sociaal domein, professor als taalkundige voor het parlement, woningen voor sociale sector behouden.
  http://www.binnenlandsbestuur.nl/

 543. Aad Verbaast 13 mei 2014 om 09:45

  @Kleet: ijzer met handen breken. Dat waren nog eens tijden: de Kolen en Staal Gemeenschap. Kom er nog maar eens om.

 544. Aad Verbaast 13 mei 2014 om 09:50

  @King Billy: grote ophef in Nederland (en terecht) vanwege de “mantelzorgboete”. Jetta in de bocht.
  Schrijnend voorbeeld hoe onder de term participatiemaatschappij de boel stelselmatig wordt afgebroken. Verdekte term voor zoek-het-zelf-maar-uit-maatschappij.
  Nog een schrijnend voorbeeld daarvan: http://www.krapuul.nl/overig/blog/155183/moordmachine-in-werking-de-wijzigingen-in-het-pgb/

  En die Samsom dendert ook maar door: vind nu zelfs dat de eigen ministers er maar een potje van maken. Nou, ook omgekeerd dan, want hij wil de vermogenpotjes veel sneller leegtrekken dan nu het geval is: http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/564004-1405/samsom-verantwoordelijke-ministers-laten-het-te-veel-afweten

 545. King Billy 13 mei 2014 om 12:25

  Samson loopt vooruit als verkenner in overwinningsroes voor Schulz en zijn troepen. En wie weet, zit ‘Brussel’ er voor hem in. Uittruiltje voor het mogelijk opgeven van Dijsselbloems nevenbaantje. Bovendien, er moet geld worden losgeweekt voor tegenvallers na stresstest bij de baken en om rente over oplopende staatsschulden te kunnen betalen. ‘Oekraine’ staat namelijk nergens in de begrotingen in Europa. Evenmin extra defensiekosten.

 546. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 13 mei 2014 om 12:43

  Oorlogje in Oekraine zit er aan te komen.
  De “seperatisten” zullen het triggeren; Europa is achtelijk genoeg zich ermee te bemoeien.
  Blijde dat ik eigenaar van een heuvel ben; geeft dekking…..

  Wat die man betreft die twee maal daags therapie nodig heeft, en daar problemen mee heft:
  Is er in NL geen advocaat van enige standing die voor die man in de bres springt–en zo vopor zich zelf ook geschiedenis maakt?
  Of politieke partij?

  Denk eens aan een casus;
  Stel je voor, man, dakloos heft medische zorg en woning nodig, krijgt die niet.
  De snelste manier om onderdak en medische behandeling te krijgen is simple.
  Als hij de beslissingsambtenaar doodschiet, krijgt ie binnen 24 uur onderdak en behandeling.

  Dit zou vaak moeten gebeuren; het ruimt wat rotzooi op en brengt recht.
  NB: kras over het patron maken en patron met knoflook inwrijven.

 547. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 13 mei 2014 om 12:44

  Moraal: die kutambtenaar veroordeeld zon man tot de dood met veel lijden; krijgt ie koekje van Eigen deeg……

 548. Aad Verbaast 13 mei 2014 om 14:56

  @King Billy: er gaat een heuse investeringsbank komen die pensioenfondsen en verzekeraars moet bewegen om meer in Nederland te investeren lees ik net: http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/343541-1405/klaagzang-samsom-vindt-gehoor-bij-het-kabinet

  En daar valt zelfs een oude naam die die lobbykar moet gaan trekken: Jan van Rutte. Had ik ooit eens een gesprekje mee: https://aadverbaast.wordpress.com/2008/10/23/mijn-gesprek-met-jan-van-rutte-2/
  Geen goede naam. Lijdt ook aan ernstig geheugenverlies dan wel pleegde meineed.
  http://www.joop.nl/economie/detail/artikel/11237_commissie_de_wit_vermoedt_meineed_ex_topman_fortis/

  Maar ja, de mensen die hem nu aanstellen hebben ook geheugenverlies en zijn al lang weer vergeten blijkbaar dat deze man er niet mee zat om met Fortis in Monaco helemaal uit zijn dak te gaan terwijl de bank helemaal teloor ging. Nee, die Kamp timmert wel aan de weg. Kan allemaal in Nederland.

 549. Aad Verbaast 13 mei 2014 om 15:20

  @Kleet: creatieve oplossing van je.
  ook goed nieuws voor je: Europese Hof heeft besloten dat een burger ook het recht heeft vergeten te worden. Nu specifiek voor Google, maar waarom zou dat ook niet voor anderen gelden. Kan nog wel eens van pas komen. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3654281/2014/05/13/EU-hof-personen-hebben-het-recht-vergeten-te-worden-door-Google.dhtml

 550. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 13 mei 2014 om 15:57

  Die mensen spellen anders. “meineed” is daar mijn eed…..

  Strafblad staat officieel ook maar 15 jaar….naar wat nieuw is; dat een buitenlands bedrijf wordt gedwongen NL data op NL manier te beheren…..vreemd…
  Nou nog zoiets met uitwijzingen; b.v. zoiets inbouwen als de4 moffen hebben: geen uitwijziging van burgers
  trouwens beetje vreemd in EU–ene land wel andere niet
  ——–
  Ambtenaren afschieten: mes snijdt aan 2 kanten: betrokkene krijgt verzorging; ambetaar bestand dunt uit–is hoognodig–dan is er weer meer geld voor zorg…

 551. King Billy 13 mei 2014 om 16:02

  Re Samson en een zogenaamd ‘investeringsfonds’. Trucje afgekeken van wat de Raad van Europa bedacht, financiele inteelt middels eurobonds met een vleugje veredeld neo-Zilvervloot spaarprogramma voor dummies. Plotseling is de wereld dan te groot voor Samson, als hij zich, zoals Wilders will, wil terugtrekken binnen eigen grenzen.
  Wacht even af, hij kan zich beter gaan inzetten om Gelderse Rookworst voor Nederland te redden.

 552. Aad Verbaast 13 mei 2014 om 16:27

  @King Billy: leuk filmpje over en van een eurocommissaris. Lult ook maar wat uit de spreekwoordelijke nek:
  http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/26876_eurocommisaris_de_gucht_de_mist_in_met_cijfers/
  Triest natuurlijk.

 553. King Billy 13 mei 2014 om 17:28

  Speciaal voor Diederik, Henk en Mark met hun investeringsfond wat voer om over na te denken:

  http://koningbilly.wordpress.com/2014/05/13/politici-food-for-thought-redt-gelderse-rookworst-voor-nederland/

 554. blutch1 13 mei 2014 om 20:00

  Nederlander betaalt zich blauw aan verplicht pensioen, zonder garantie overigens, en pensioenfondsen investeren in Nederland. Lekkere risicospreiding. Dat kunnen Nederlanders dus ook zelf, dat scheelt weer kosten van pensioenfondsen. Als de overheid het geld niet meer kan rondpompen laten ze het anderen doen.

 555. King Billy 13 mei 2014 om 20:34

  De ingekapselde Credit Default Swap Burger met een vodje papier op zaak als eigendomsbewijs als dank voor bewezen diensten, @Blutch.

 556. King Billy 13 mei 2014 om 20:38

  Is dit al in Nederlandse media verschen? zo promoten Denen de Europese verkiezingen. Filmpje was een enorme hit, Twitter was een runner. Is dit al in Nederlandse media verschenen? http://www.youtube.com/watch?v=FjbBSLZlpsQ

 557. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 13 mei 2014 om 21:13

  Ook rechters zijn gestoord.
  NL meisje verliefd op afghan; afghan voert haar bezopen, neemt haar mee naar hotel; ontmaagd haar.
  Twee van zijn vriendjes–net vrijgekomen na een geweldsmisdrijf- verkrachten haar.
  Zij ontkennen niet dat ze haar gekeesd hebben

  rechter acht verkrachting niet bewezen, en spreekt ze ervan vrij…..welkom in NL. Als je tenminste een achtelijke geweldadige afghan bent

  Dat meiske haar leven is verpest.+

 558. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 14 mei 2014 om 04:52

  1,3 milliard voor Oekraine…wist niet dat die ook al in EU zaten…..Nou ja, een paar AOWers en wat Zorg uitknijpen en we zijn er weer…

 559. Aad Verbaast 14 mei 2014 om 09:22

  @Blutch1: gelegaliseerde diefstal noemde ik het al meermalen. Met wel wel veel betere rendementen overigens dan de gemiddelde Nederlander ook zal behalen, dat mag dan ook weer gezegd worden.
  Wel een potje van zo’n 1200 miljard dat jaarlijks stevig groeit.
  Ik zie de lobby al regelmatig langskomen. Redenering is dat al dat geld bruto is en dus uitgestelde belastinginkomsten. Toch minstens 20%. (conservatief). Da’s al gauw 250 miljard voor het grijpen.
  Aantrekkelijk voor de polletiek.
  Kan je op wachten dus.

 560. Aad Verbaast 14 mei 2014 om 09:23

  @King Billy: nee, heb ik nog niet zien langskomen. Niet te geloven dit. Tja, wat moet ik daarvan denken. Spoort mij nou niet direct aan om te gaan stemmen.

 561. Aad Verbaast 14 mei 2014 om 09:24

  @Kleet: ontwikkelingswerk?

 562. King Billy 14 mei 2014 om 11:26

  Nog iets dat Europese media outlets niet heeft bereikt:
  Ogenschijnlijk onschuldig maatschappijtje dat ingeschreven is op Dijsselbloem’s blauwdrukeiland Cyprus: Burisma Holding Ltd. Geen website, geen jaarverslagen.
  http://thefederalist.com/2014/05/13/9-questions-to-ask-about-bidens-work-with-a-gas-company-in-ukraine/
  Hunter Biden, zoon van Joe Biden, benoemd mei 2014
  Devon Archer, Finance, John Kerry sponsor, benoemd mei 2014.
  Alan Apter: Finance, Oost Europeaan specialist, http://uk.linkedin.com/pub/alan-apter/15/282/761 Benoemd mei 2013.
  Kunnen in ieder geval Amerikaanse leningen en subsidies deels weer afgevangen worden en besteding onder controle gehouden worden.

 563. Aad Verbaast 14 mei 2014 om 16:52

  @King Billy: smullen zo’n verhaal. Kan zomaar een boek inzitten, of een spannende thriller.
  Waas van geheimzinnigheid moet ergens een reden hebben, zou je toch denken.
  Ook ideaal voer natuurlijk voor de complotdenkers waar, moet ik toegeven, ergens ook wel gevoelig voor ben. Voor het -denken dan.

 564. King Billy 14 mei 2014 om 17:09

  Re ‘smullen’ Russen doen hetzelfde, investeringsmaatschappijren in Luxemburg van Putin vazallen, maar krijgen sancties aan hun broek.
  Amerikanen die leningen aan Oekraine ´geven, willen uiteraard controle over de bestedingen. En de opdrachten. Heb je wel een vehikel met Obama vazallen nodig in wat nog steeds een belastingparadijsje is. Een win/win/win/win constructie voor alle partijen. Denken ze.

 565. Aad Verbaast 14 mei 2014 om 17:23

  @King Billy: ik heb het altijd altijd al gedacht, maar de onderbouwing wordt steeds sterker: miljoenen (resp. miljarden) mensen werken zich uit de naad tegen een geminimaliseerd loon om genoeg cash flow te genereren om voor slechts een enkeling daarmee ruimhartig (voor zichzelf) te kunnen spelen op de geglobaliseerde markt die cash flow in te zetten voor eigen gewin. Kon zomaar eens een nieuwe definitie worden van het woord “economie”.

  In dit straatje: onze pensioenfondsen zijn natuurlijk ook een boeiend target voor de Europese spelers: http://www.telegraaf.nl/binnenland/22617537/___Geen_bemoeienis_pensioen_EU___.html
  Gaat gewoon gebeuren. Oude stelling: “als je het kunt bedenken gaat het gebeuren”.

 566. King Billy 14 mei 2014 om 18:54

  Geen bemoeienissen met pensioenen? Gebeurt al via de achterdeur. Pensioenen worden vanwege de bewust laag gehouden rentestanden naar de beurzen gedreven in de hoop dat ge-investeerde pensioengelden de Europese economie aanzwengelen. Komt weinig van terecht en staatsobligaties zijn ook niet bepaald aantrekkelijk, (behalve van risicolanden) maar kunnen als zeker onderpand dienen om risicö’s af te dekken. (CDS,bijvoorbeeld). Nu gaan Rutte & Co een deel van het spaargeld van burgers wweer terug halen naar Nederland voor een investeringsfonds dat uiteraard onder bestuurlijk toezicht van de staat gaat opereren.
  Brussel vindt het prima, heeft zich enorme risico’s op de hals gehaald, die uitmonden in heel veel geld over lange tijd en dat moet worden gefinancierd door zwaar versculdigde lidstaten, want ook de mogelijkheden van de ECB zijn beperkt, tenzij de inflatie zwaar wordt opgeschroefd. middels geldpersen.
  En wat de middengroep betreft, die wordt weggevaagd, dankzij stijgende overheidslasten, verborgen inflatie en lage rentelasten . Der Spiegel wijdde daar een weekblad aan. “Die Wohlstandlücke”, of wel het ‘welstandsgat’.
  .

 567. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 14 mei 2014 om 19:23

  ..ik dacht dat dat het gat van Merkel was….kan je een Porsche in parkeren; met spiegels ver uit!

 568. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 14 mei 2014 om 20:32

  Gutogut..leve de autonomie! Rutte mag cannabis niet van merkel en de franse kippeneukers legaliseren; althans daar issie bang voor ….
  Vraag: wie is zijn werkgever?
  Autonoom” Nederland ??hahahahahahahahahahahahahahaha da’s een goeie!

 569. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 14 mei 2014 om 20:34

  .. een van stellingen is bewaarheid.
  “er zijn geen slechte leerlingen maar slechte onderwijzers”
  Het KIPP project in USA, opgezet door onderwijzers die ook daadwerkelijk onderwijzer zijn; een school in de meest criminele wijk met de hoogste werkloosheid cijfers heft de BESTE resultaten van New York

 570. King Billy 14 mei 2014 om 22:28

  @Aad Verbaast. Een thriller? Een jonge nederlander met een Russische bliksemcarriere, Jors Fassen is de naam, getrouwd met de oudste dochter van Putin, in de problemen?
  Van onze eigen, oude Wereldomroep:
  http://www.rnw.nl/english/article/russias-mysterious-dutch-businessman

 571. King Billy 14 mei 2014 om 22:30

  Sorry, tikte te snel, Joris Faassen

 572. Aad Verbaast 15 mei 2014 om 08:44

  @King Billy: pensioenen: gisteren trad Samsom op in Nieuwsuur. Naar aanleiding van het boek van Piketty. Hier nog terug te zien: http://nieuwsuur.nl/onderwerp/647712-moeten-rijken-meer-belasting-betalen.html
  Samsoms pleidooi: arbeid minder belasten (IB) en het vermogen meer belasten (progressief).
  Kon nog wel eens een boeiende strijd worden.

  Faassen: nu je het zegt herinner ik me het weer. Bijzonder geval ja. Vreemd verhaal ook.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3422155/2013/04/08/Dochter-Poetin-woont-in-penthouse-in-Voorschoten.dhtml
  Normaal is de schoonmoeder als personage de klos. Ligt hier even anders.

 573. Aad Verbaast 15 mei 2014 om 08:49

  @Kleet: die hele discussie meer of minder Europa is doordrenkt van holle verkiezingsretoriek.
  Ook de anti-europa partijen verslikken zich regelmatig in hun beleidspunten waar ze ineens in een onbewaakt ogenblik beginnen te roepen dat hun punten uiteraard ook pan-Europees geregeld zouden moeten worden.
  Het gaat dus niet om meer of minder. Het gaat om beter. Wat soms kan betekenen minder, soms meer. Meestal: anders.

 574. King Billy 15 mei 2014 om 09:32

  Maar hoeveel is “het Europa” van politici met “meestal anders” opgeschoten? Want laat niet niemand zeggen dat dit Europa de prijs is voor onze vrijheid. Het is de prijs voor ondoordacht, uiteindelijk onverantwoord Europees beleid met betrekking tot tal van zaken, gefaciliteerd door de mogelijkheden die het Verdrag van Lissabon biedt. Met als resultaat dat het nu kunstmatig dweilen is met de kraan open. Van binnenlands, buitenlands, economisch, energie, sociaal, subsidie tot monetair beleid.
  Reken maar er op, dat in wat Brusselse achterkamers, velen met hun handen in het haar zitten omdat de EU wordt geconfronteerd met de grenzen van haar mogelijkheden, die veel te ver zijn opgerekt. Zo niet overschreden, zoals nu Oekraine met uitzicht op een triple dip die nog steeds kan plaatsvinden.

 575. King Billy 15 mei 2014 om 09:38

  Re Joris Faassen en Biden’s nieuwe oilemaatschappijtje op Cyprus, leuke discussie op de website van The Moscow Times.
  http://www.themoscowtimes.com/news/article/white-house-sees-no-conflict-in-hunter-bidens-ukraine-gas-job/500085.html#comment-1386579122

 576. Aad Verbaast 15 mei 2014 om 09:51

  @King Billy: == Maar hoeveel is “het Europa” van politici met “meestal anders” opgeschoten? == en de rest:
  Reden temeer om de discussies te concentreren op het thema: anders, respectievelijk beter.
  Geen debat wat daarover gaat, een groot gemis en een gemiste kans naar mijn mening.

 577. King Billy 15 mei 2014 om 10:15

  @Aad Verbaast. Re ‘anders”. Eens.Het gros van politici denken daar anders over. Eerst een eigen plek consolideren. Dat lukt niet door in eigen kring het hele bouwwerk bij voorbaat af te kraken. Zo ook met met Schulz, die bewijst met veel tamtam een beetje lippendienst aan een beetje ‘anders’, maar blijft ver weg van de kern van de zaak.

 578. King Billy 15 mei 2014 om 10:58

  Eurobarometer opiniepeiling, maart 2014. Nederland ivgl.tot de rest van Eurropa. De ‘zorg’ houdt Nederlanders het meeste bezig. Enorme uitschieter. Opvallend, belastingen en inflatie scoren laag.
  Veel vertrouwen is er niet in de EU.

  Klik om toegang te krijgen tot ebs_415_fact_nl_en.pdf

 579. Rubio 15 mei 2014 om 12:41

  1000 asielzoekers per week houdt me nòg meer bezig.
  Wat doen we eraan c/q hoe lossen we dit op?
  Tentenkampen op de Veluwe of leegstaande gevangenissen heropenen?
  Wie het weet mag het zeggen….’De toestroom afbuigen’ zegt Teeven.
  OK, waar naar toe?

 580. blutch1 15 mei 2014 om 12:42

  Ik krijg net de lijst van partijen voor de “Europese” verkiezingen. Er staan alleen Nederlandse partijen op. Merkwaardig. Als er gemeenteraadsverkiezingen zijn staan er partijen uit de gemeente op. Als er provinciale verkiezingen zijn staan er partijen uit de provincie op. Bij landelijke verkiezingen alleen partijen uit het land zelf. Dus zouden er bij Europese verkiezingen partijen uit Europa moeten staan. Dat is niet het geval. Waarom moet ik dan apart stemmen voor Europa als dezelfde partijen erop staan als bij landelijke verkiezingen?
  Ik voel me genaaid.

 581. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 15 mei 2014 om 13:57

  Tja…zelfde als in de grondwet gegarandeerde contractvrijheid. Probeer maar eens te beslissen GEEN zorgverzekering (euthenasiegarantie) te nemen, of eentje van buiten Nederland….
  Je mag WEL electriciteit uit mofrikana nemen; maar wij mogen geen jointje roken want dan is er een KANS dat merkel of een fransoos kwaad worden…

  geschriften die aanzetten tot haat mogen niet; laat de bijbel en de Koran maar eens testen door een rechter….

  Vreemde twijfelachtige “asylzoekers” en vluchtelingen (lees hoogste uitkeringzoekers) uit somalie en Afghanistan krijgen binnen 10 week een woningaanbod. Waarom etnische nederlanders niet?

  Ze smijten milliarden naar oorlogjes die de onze echt niet zijn, honderden millioenen naar NATO, milliarden naar JSF, maar verzorgingstehuizen moeten dicht.
  Als we alleen al defensive sluiten–inclusief JSF en NATO en alleen wat personeel houden en die zetten onder binnelandse zaken, zijn we weer een rijk land…..\

  Kunnen gelijk die duizenden ambtenaren van defensive de kans krijgen om eens te gaan werken voor hun geld; glastuinbouw of zo……

 582. blutch1 15 mei 2014 om 15:10

  Ik lees dat er in Italië in de eerste 4 maanden 26.000 asielzoekers zijn binnengekomen, dat is ca 1500 per week. Teeven zegt dat er in Nederland ca 1000 per week komen. Ik heb vaag het gevoel dat die cijfers niet bij elkaar passen.

 583. King Billy 15 mei 2014 om 16:10

  Conform afspraken in Brussel stuurt Italië asielzoekers door naar andere lidstaten omdat het ze hetzelf niet meer aankunnen. Cijfers van Teeven bevatten waarschijnlijk een deel van deze asielzoekers.
  Onnplosbaar probleem, ook met het nieuwe satelliet bewakingssysteem. Blijft gewoon dweilen met de kraan open.

 584. Rubio 15 mei 2014 om 16:11

  1500 per week in Lampedusa, dus 1000 naar NL volgens Teeven.
  En die andere 500 verspreiden zich dan naar de andere (grote) landen?
  Kan me niet voorstellen dat ze in bv Polen of Tsjechië erg welkom zouden zijn…maar of dat ze daar überhaubt heen willen is de vraag natuurlijk…
  Ik ben er voor om IJsland zo snel mogelijk tot de EU te laten toetreden, dun bevolkt en redelijk rijk.
  Mooie springplank ook naar Noord-Amerika..
  De European dream is immers nog heel ver weg..

 585. King Billy 15 mei 2014 om 16:29

  Circa 185 partijen doen mee aan de Europese verkiezingen.Vorige verkiezingen deden 168 partijen mee, die vervolgens in het Europees parlement een onderdak zochten in één van de zeven blokken. Hoevvel blokken er nu komen is nog onzeker.
  “Eenheid in verscheidenheid” is toch het motto van Europese Unie? Wat mij betreft komt er een verplicht rondreizend circus van al die lijsttrekkers. Met als finale een debatmarathon in Straatsburg.

 586. Aad Verbaast 15 mei 2014 om 16:43

  @King Billy: == Dat lukt niet door in eigen kring het hele bouwwerk bij voorbaat af te kraken ==
  Da’s ook maar relatief. De PVV doet niet anders en wordt een van de winnaars (in Nederland) van deze verkiezingen. De lijsttrekker zie ik overigens (niet geheel onverwacht) stilletjes achter Wilders staan die het woord voert.

  Eurobarometer: is ook een zorg die zorg. Ironisch natuurlijk dat dat lokaal wordt afgebroken zonder dat Europa zich daar mee bemoeit. Hoogstens indirect door de begrotingsvoorwaarden.

 587. Aad Verbaast 15 mei 2014 om 16:47

  @Rubio: de zomer komt er aan. Campings raken overvol!
  500 meter van mijn huis staat ook nog een lege gevangenis. kan je makkelijk 500 van die lui in kwijt.
  Teeven zag dit al aankomen natuurlijk. Gevangenen op straat en Eritreeërs erin.

 588. Aad Verbaast 15 mei 2014 om 16:53

  @Blutch1: er is wel wat veranderd. Instroom neemt de laatste weken behoorlijk toe. En Italië is de laatste weken gestopt met registreren. Dus kunnen ze zo doorreizen.
  Ik lees overigens net op twitter dat er gerede twijfels zijn over de getallen die Teeven oplepelt. Je hebt daar een punt.
  http://www.flipvandyke.nl/2014/05/de-onzin-van-teeven-over-1-000-asielzoekers-per-week/

  Kieslijst: je hebt daar ook wel wel een punt natuurlijk. Alsof je voor de landelijke verkiezingen enkel op een lokale kandidaat zou kunnen stemmen.
  In alle wijsheid is er een soort van districtenstelsel ingevoerd voor het EP. Kan ik me overigens wel wat bij voorstellen. Ga jij een studie maken van alle Europese kandidaten in 28 landen?
  http://www.parlement.com/id/vhnnmt7ieeyb/kiesstelsels

 589. Aad Verbaast 15 mei 2014 om 16:54

  @Kleet: nog een hoop te regelen in Europa! 😉

 590. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 15 mei 2014 om 17:29

  ..op een bootje en terug…. minder, minder is zo min nog niet.
  Volgende motivatie om non actieven af te knijpen: er zijn zoveel vluchtelingen.
  Zijn geen vluchtelingen…..

 591. Rubio 15 mei 2014 om 17:37

  Aad; Niet alleen Teeven maar ook v.d.Laan (burgervader van 020) zet Somaliërs in een leegstaand huis van bewaring. Lekkere vrijheid in NL…’t is maar waar je voor kiest.
  Ach wat moek’ er ook mee..!
  Ik maak over 2 maanden wel weer wat ruimte voor die ‘lui’ door ‘etwas Spass zu machen im Thailand’.
  ’t Zal mijn tijd wel uitzingen op me ouwe dag…we nemen er nog maar een!

 592. blutch1 15 mei 2014 om 19:03

  @Aad, in een districtenstelsel komt maar 1 winnaar in een district. Dat is hier niet zo.

 593. King Billy 15 mei 2014 om 20:48

  Vooraankondiging interview met Merkel in de FAZ.
  Geen veranderingen in de Duitse Ost-Politiek, geen verhoging van het defensiebudget, @Rasmussen. En al helemaal niet herinvoering van de dienstplicht, @Van Rompuy, waar stiekem ook over werd gepalaverd. Putin moet ook inbinden, Ost-Politik is een andere vorm van European Neighbour Partnership, dat jullie @Polen hebben bedacht.
  http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/die-kanzlerin-in-der-f-a-z-merkel-fuer-fortsetzung-der-engen-partnerschaft-mit-russland-12941420.html

 594. King Billy 15 mei 2014 om 22:57

  @Blutch1 Logisch redeneren is je niet vreemd. Re:
  ==@Aad, in een districtenstelsel komt maar 1 winnaar in een district. Dat is hier niet zo.==

  Dat is wél zo voorzover het 1 winnaar betreft. Alle winnaars in de 28 Europese districten, de meesten democratisch indirect gekozen en veelal de lijsttrekker van de winnende politieke partij, zitten in de allerhoogste Raad van Europa waar ze samen gaan bakkeleien.
  Besluiten door deze Raad worden toch gerechtvaardigd met het argument dat ze door democratische gekozen politieke leiders zijn genomen?
  Nou dan!

  Madeleine Albright: “To understand Europe you have to be a genius. Or French.”
  Klopt, de Franse vertegenwoordiger is als enige een president en niet de regeringsleider.

  Wat wil je nog meer? In Nederland is er ook maar een 1 Pontius Pilatus. Toch perfect geregeld met 1 President voor het immense ‘Project Europa’, nu nog Van Rompuy, die nota bene ook nog democratisch getrapt is gekozen.

  Icoontje met een grijns.

 595. Aad Verbaast 15 mei 2014 om 23:18

  @Kleet: blijft een ingewikkeld probleem. Timmermans ging wel erg ver trouwens om zijn collega van die andere partij te blijven steunen. Hij had het al over ontwrichting van de samenleving als er zoveel van die lui binnenkomen. Ja, ja, alsof die paar 10.000 man de samenleving zouden ontwrichten..
  Teeven gaat trouwens ook de mist in in zijn redenering. Hij wijst erop dat er op grote schaal mensensmokkel plaatsvindt wat de toename zou verklaren.
  Pak ze dan, zou ik zeggen. Hij vindt zichzelf toch zo’n geweldige “crime-fighter”?!
  Kortom: de politiek faalt weer aan alle kanten.

 596. Aad Verbaast 15 mei 2014 om 23:22

  @Blutch1: kan allemaal wel waar zijn natuurlijk. Maar ook hier is iets geweldigs bedacht: je gooit kiesstelsels die er zijn in Europa (en die zijn er nogal wat) in een grote meltingpot, en je destilleert er zo weer een nieuwe bij. Moet je een beetje breed zien Blutch1.
  En dat je je genaaid voelt kan ik me goed voorstellen. Het is nog erger. Het is niet alleen voelen. Je wordt genaaid!

 597. Aad Verbaast 15 mei 2014 om 23:23

  @King Billy: deed ze een plas en bedacht: het blijft allemaal zoals het was?

 598. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 16 mei 2014 om 04:50

  De engelstaligen hebben een goed system; een maximum, en selectie op bruikbaarheid van ontvangend land.
  Maar er zijn er in NL al zoveel dat doodgewoon de grens dicht moet.
  Hoe kan je rechtvaardigen, dat verzorgingstehuizen dicht moeten en dat nederlanders moetenworden afgenepen voor kuddes afrikanen of afghanen die hier niks verloren hebben?
  Dure achtelijkheid.

 599. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 16 mei 2014 om 05:55

  Met die europese onzin verkiezingen ben ik wel klaar.
  De klaar-kom video van die groep van lelijke wijven is toch 8 millioen keer bekeken…

  Awel; kreeg gister een foto; een braziliaanse politicus was corrupt. Niks nieuws
  Maar het publiek had hem 2 meter hoog met ducktape tegen een betonnen paal getaped. goed begin!!!

  En nou krijgt den Haag de rekening voor leegstand van bejaardentehuizen; lach me rot als de kosten hoger zijn dan de vermeende “winst” van de aso politici

 600. King Billy 16 mei 2014 om 08:48

  Hoe de Europese Commissie de boel belazert en Eurostat cijfers manipuleert, voorbeeld Griekenland, maar dit geldt voor alle lidstaten.

  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/eurokrise/zweifel-an-griechenlands-sanierungserfolg-12941913-b2.html

 601. Aad Verbaast 16 mei 2014 om 09:34

  @Kleet: “grens dicht” is een utopie.

 602. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 16 mei 2014 om 10:04

  Geen Utopie. In de niet verre toekomst zullen er rellen komen met geweld.
  Maar de misère is nog niet algemeen en hard genoeg
  Komt.

  Kijk, de maatschappij wordt afgebroken
  De verzorgingsstaat is al afgebroken
  Nu wordt de rest ondergraven.
  Voor wat?
  Om gigantische bedragen naar oostblok te luizen (en griekenland) om fraude te voeden, ten koste van ons.
  Eerst ten koste van de inactieven.
  Dan van de laagst betaalden
  Dan wordt de lagere middenklasse slachtoffer

  dat is waneer the shit hits the ven.

  Er schijnt vroeger een halve zool geweest te zijn die er een theorietje over schreef; “Verelendungsteorie” of zo…

  Maar EU zal in elkaar klappen.Of uit elkaar.
  En grenzen gaan dicht
  En er gaat gedeporteerd worden
  Terecht.

 603. Aad Verbaast 16 mei 2014 om 23:28

  @Kleet: hier nou weer eens een artikel die (ik schreef er al eerder over) maar weer eens aangeeft dat de keuze die de overheid maakt inderdaad gaat over afbraak, terwijl de grote winst die gehaald kan worden bereikt kan worden om gewoon beter hun werk te doen: http://www.binnenlandsbestuur.nl/digitaal/nieuws/overheid-verspilt-jaarlijks-5-miljard-aan-ict.9340143.lynkx
  “Een systeem dat 108 miljoen euro kostte, kon ook voor 4 miljoen”

 604. King Billy 16 mei 2014 om 23:31

  Niet alleen Hunter Biden, Devon Archer, maar ex Poolse president, nu europarlementarier,
  ==Der ehemalige polnische Präsident und Ukraine-Beauftragte des EU-Parlaments, Aleksander Kwasniewski, hat eine Beratertätigkeit für das ukrainische Gasunternehmen Burisma eingeräumt und verteidigt.

  Kwasniewski bestätigte am Mittwoch in Warschau, bei dem nach eigenen Angaben grössten nichtstaatlichen Gasversorger der Ukraine seit Januar als Direktor zu arbeiten. Er sehe darin aber nichts Problematisches, sagte Kwasniewski im polnischen Nachrichtensender TVN24. Polens Regierungschef Donald Tusk hingegen bezeichnete die Situation als “sehr unangenehm”.==
  http://www.gmx.ch/themen/nachrichten/ausland/ukraine-krise/98b9vkm-hunter-aleksander-kwasniewski-ukrainische-gasfirma

 605. Aad Verbaast 17 mei 2014 om 08:53

  @King Billy: Leuk om even te grasduinen in de persberichten over deze zaak.
  Let ook even op de Heinz connectie: http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702303851804579560542284706288
  Deze in dit artikel is trouwens ook wel leuk: == In early 2009, The Wall Street Journal reported that Hunter Biden and his uncle had run a fund of funds that was being marketed exclusively by Texas financier R. Allen Stanford’s companies. Mr. Stanford later was sentenced to 110 years in prison for masterminding a $7 billion Ponzi scheme. ==

  En dan hier nog een ‘interview’ : http://www.theguardian.com/business/shortcuts/2014/may/14/hunter-biden-job-board-ukraine-biggest-gas-producer-burisma?CMP=twt_gu
  Eindigt met:
  Do say: “Somebody needs to get involved in Ukraine’s corporate governance, and it might as well be a clutch of rich, well-connected American dudes with weird first names.”
  Don’t say: “Thanks, Dad.”

 606. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 17 mei 2014 om 10:50

  De eerste gevechtshelicopter is aangekomen in Mali.
  Lach me rot als die met pijl en boog wordt neergeschoten…..

  Zo primitief is Afghanistan niet. politie agenten komen altijd 4–500 km weg van de plaats waar ze werken.
  Hier komen ze uit hetzelfde dorp; raad eens wat er gebeurt…

 607. Aad Verbaast 17 mei 2014 om 12:06

  @Kleet: zo heeft onze overheid weer een nieuwe term gevonden om de situatie daar te duiden: “stabiel maar fragiel”. Knappe vondst, want als iets fragiel is kan je het toch niet stabiel noemen lijkt me. Maar ja, in de polletiek kan alles.

 608. King Billy 17 mei 2014 om 15:26

  Re Burisma
  Trollenstrijd op zeer recent geplaatste pagina op Wikipedia. Het feit dat een voormalige Poolse President, nu europarlementarier is toegetreden tot de RvT, nog niet vermeld.

  http://de.wikipedia.org/wiki/Burisma_Holdings

 609. Aad Verbaast 17 mei 2014 om 17:02

  @King Billy: blijft smullen natuurlijk 🙂

 610. King Billy 18 mei 2014 om 10:17

  Re minimumloon Zwitserland. Calimero! Aanleiding referendum Is Aldi, die werknemers een minimumloon van Sfr. 4000 uitbetaald.

 611. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 18 mei 2014 om 11:32

  Kunnen ze makkelijk doen; zij hebben referenda, en geen Europa, dat al het geld wegzuigt.
  Dan: zij zijn niet zo stom om in oorlog te gaan…

 612. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 18 mei 2014 om 11:38

  Bovendien hebben ze het geld van corruptive van de EP’s…..en ander criminal geld.

 613. Rubio 18 mei 2014 om 16:54

  Aad; Koekoeksklokken zijn mijn smaak niet en een Zwitsers horloge en zo’n rood mes met wit kruis heb ik ook al.
  Maar vanavond toch even een gezellig kaasfonduetje met vriendjes en vriendinnetjes in de tuin.
  Overigens niet ongunstig voor Italie die z’n asielzoekers nu prima kwijt kan.
  Welke Libier wil nu niet de straten van Bern en Basel schoonvegen voor dat mooie minimum loon?

 614. Aad Verbaast 18 mei 2014 om 17:14

  @King Billy: ik dacht dat de Aldi een grootgrutter was waar het personeel nou niet meteen op de eerste plaats staat.
  Maar inmiddels lees ik dat de Zwitsers geen ja hebben gestemd. Wat ik dan weer niet wist: ze hebben nu niet eens een minimumloon! http://www.nrc.nl/nieuws/2014/05/18/zwitsers-zeggen-nee-tegen-hoogste-miniumloon-ter-wereld/

 615. Aad Verbaast 18 mei 2014 om 17:15

  @Kleet: is Zwitserland ook al jouw gidsland net als Wilders?

 616. Aad Verbaast 18 mei 2014 om 17:18

  @Rubio: dan toch vanavond wel even tijdens de kaasfondue dat stukje uit Asterix en Obelix voorlezen wat over de kaasfondue gaat. De Vecht kan ook uitstekend daarvoor gebruikt worden!
  Smakelijk overigens. Je cholesterol zal er ook blij mee zijn trouwens 😉

 617. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 18 mei 2014 om 18:02

  Zo. Vandaagtwee rijke stelende Roemenen een lesje geleerd.
  Ik kom buiten, en zie een echtpaar een paar struiken in mijn tuin plunderen.
  Ik spreek ze erop.
  Zij zeggen: waar staat het dat het jouw eigendom is?
  In het cadaster.
  Hun auto–een nieuwe Dacia stond 30 meter verder. Ik ga erheen, en breek de ruitenwisser van de achterruit af
  Hoop geschreeuw en zo
  Dus ikke: jullie auto? Waar staat dat?
  Toen stonden ze me super stom aan te kijken.

  Dus ik zeg ze: iets is van jou of niet. Als het niet van jou is houd je je stelende roemeense pootjes thuis.
  En ik ging weg.
  Lach me rot als ze naar de politie gaan….
  Wie weet hebben ze iets geleerd van eigendomsrecht….
  Het zijn NET mensen….

 618. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 18 mei 2014 om 18:08

  Wat betreft referenda: ben er altijd voorstander van geweest; had die EU corruptive niet en had die EU niet
  in 2019 krijgt RO de euro–dat wordt lachen…

  Nee zo’n rood mes met wit kruis heb ik niet.
  WEL was mijn eerste serieuze vriendin een zwitserse; en die had een wit kruis….
  Lisbeth Doswald, awel, de eerste vergeet je niet zo maar….

 619. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 18 mei 2014 om 19:29

  …en eindelijk bewezen-min of meer–Marlyn Monroe is vermoord door een Kennedy; injectie direct in haar hart….ja, lekkerdjes de Kennedy’s…

 620. Rubio 18 mei 2014 om 20:03

  Aad; Ik herinner me die strip nog. Zurix de inhalige de kluiseigenaar, Gaius Delirium de corrupte Romein die een lekker graantje meepikte, enz, Bloeiende zandloperindustrie ook daar. Kortom, in Helvetia is ‘sindsdien’ nog niet zo heel veel veranderd..haha. Keurig en treurig daar in die Schweiz.
  Cholesterol; Heb ik aardig in de klauwen, een keer ‘zondigen’ kan geen kwaad.. toch?
  Morgen weer rauwkost met een appeltje als toetje…

 621. King Billy 18 mei 2014 om 23:00

  Geen land in Europa waar zoveel verschillende talen worden gesproken door mensen met een andere dan de zwitserse nationaliteit, die ook nog een baan hebben als Zwitserland. De Zwitsers zouden het liefst zien dat heel Italie van de aardbol verdwijnt. Een eigen Mediterrane kuststrook, zonder eilanden met een eigen Zwitserse Marine om op een fatsoenlijke manier een veel kleinere Europese zeegrens te bewaken staat hoog op hun verlanglijstje. Niet verrassend dus waarom een getergd Brussel volledig door het dak ging na de uitslag van het voorlaatste referendum.

 622. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 19 mei 2014 om 06:57

  Rutte heft al een liedje gekwijld; nou wachten we op het volgende: een leuke stripact…..
  awel, als het stemmen oplevert….

 623. Aad Verbaast 19 mei 2014 om 09:11

  @King Billy: net weer een nieuw woord geleerd. Zwitserland heeft wel degelijk een probleem: de “Rösti-Kloof”. Kom er nog maar eens om.
  http://www.bnr.nl/nieuws/491356-1405/rosti-kloof-verdeelt-zwitserland

  En nu hebben ze ook nog tegen die Zweedse straaljagers gestemd!

 624. Aad Verbaast 19 mei 2014 om 09:17

  @Rubio: Ligt hier nog in de kast die strip. Ga die maar weer eens er bij pakken. Jouw geheugen voor namen is beter dan de mijne lees ik al!
  Vandaag lekker uitbuiken in de zon, Rubio. Goed voor de vitamine D!

 625. Aad Verbaast 19 mei 2014 om 09:18

  @Kleet: over strippen gesproken. Het is deze maand “wereld-masturbatiemaand”: Ik neem aan dat je er maar weer druk mee bent.
  Ook logisch natuurlijk dat in deze maand de Europese verkiezingen op het het programma staan.
  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/26969_wereldmasturbatiemaand/

 626. King Billy 19 mei 2014 om 10:42

  Tsjonge, jonge, jonge, wat een opeenhoping van feiten, memoralia, gebeurtenissen, herdenkingen, en noem maar op. Een ding staat zo vast als een huis, wat er ook gebeurt. Op Hemelvaartsdag 25 mei ontvangt Van Rompuy de Karel de Grote Prijs van Aken.

 627. King Billy 19 mei 2014 om 10:54

  Nog twee dagen en dan kan worden gestemd op de ondernemingsraad van EPO, ofwel de Europese Projekt Organisatie.
  http://koningbilly.wordpress.com/2014/05/19/europa-quo-vadis/

 628. Rubio 19 mei 2014 om 10:57

  Inderdaad Aad, lekker in de tuin in de zon en even varen…in mijn eentje..je moet toch wat niewaar?
  Nog een paar maandjes geduld dan maar..

  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/26969_wereldmasturbatiemaand/

 629. Aad Verbaast 19 mei 2014 om 11:30

  @King Billy: dan kan er wel een High-koetje van af. Mooie dag uitgekozen trouwens daarvoor.

 630. Aad Verbaast 19 mei 2014 om 11:31

  @Rubio: hou je aan de maximum snelheid! 😉

 631. Aad Verbaast 19 mei 2014 om 11:35

  We wisten natuurlijk allang dat er per jaar miljarden verspilt wordt aan ICT bij de overheid.
  Blijft een grote rotzooi daar. Opstelten kan zijn bankafschriften niet meer vinden (is wel meer kwijt, vooral als het om geheugen gaat.
  Maar nu blijkt bij defensie ook de noodklok geluid te worden: http://www.binnenlandsbestuur.nl/digitaal/nieuws/mogelijk-grote-problemen-ict-bij-defensie.9348172.lynkx

  En Kwibus gaat nog een stap verder. Het belastingstelsel moet grondig op de schop omdat zijn IT het allemaal niet meer aan kan. Krijgt de dagprijs voor kromste argumentatie!
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22640910/___Belastingstelsel_op_de_schop___.html
  http://www.nrc.nl/nieuws/2014/05/19/wiebes-problemen-bij-fiscus-duren-nog-jaren/

  Prutsers.

 632. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 19 mei 2014 om 11:48

  Was te verwachten. Onvoldoende controle op de politiek. Rekenkamer een taak? Na uitbreiding personeel?

 633. Aad Verbaast 19 mei 2014 om 12:00

  Uitstekende uitzending gisterenavond (“de slag om Europa”) overigens die nou eens duidelijk uitlegt hoe het EP werkt, en dat de polletiek maar weer eens in de mist in gaat met het gelul uit de nek. Ook een aantal tekende voorbeelden waarbij diverse partijen in Nederland ander stemgedrag in de Kamer vertonen dan dezelfde partij in het EP. Tja, waar stem je dan op?
  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1417769

  En @King Billy: de stofzuiger komt ook langs! Verhelderend, verbijsterend en hilarisch!

 634. Rubio 20 mei 2014 om 07:10

  Aad 19 mei 09:17; Asterix, wellicht nieuwe inspiratie voor een nieuw blog? Luim..
  Sinds de Galliërs en de Romeinen is er nog niet erg veel veranderd op dit kleine verrotte, vervuilde planeetje..

  Wubbo Ockels RIP…ernst

 635. Aad Verbaast 20 mei 2014 om 08:57

  @Rubio: gaat niet goed daar in Thailand: http://www.nu.nl/buitenland/3779997/leger-thailand-kondigt-krijgswet-af.html
  Wat een bende!

  Wubbo: ik schrok wel even toen ik het las.

 636. Rubio 20 mei 2014 om 10:01

  Aad; Ik was net bezig je ook een linkje te sturen.
  Niet lekker allemaal, ondanks geruststellende woorden van de legerleider zijn die gasten toch nooit te vertrouwen.
  Duimen draaien dan maar.
  Lijkt Europa wel…..

 637. Rubio 20 mei 2014 om 10:30

  Kreeg net een mailtje binnen van mijn vriendin.
  Er worden sinds kort ook veel meer Amerikaanse soldaten in de kustplaatsen van Thailand gesignaleerd volgens mijn vriendin.
  Ik antwoordde haar dat die gewoon ‘het verkeer’ komen regelen…doen ze in Europa ook.

  Het wachten is nu op een reactie van de alom geliefde, gerespecteerde en bijna heilig verklaarde koning.
  Hopelijk komen beide partijen (de roden en de gelen) dan tot bezinning.

 638. Aad Verbaast 20 mei 2014 om 15:35

  @Rubio: Merkwaardig bericht.Die yankees zitten ook overal! Opzouten!

 639. Aad Verbaast 20 mei 2014 om 15:46

  Nou vooruit, het wordt maar weer een de hoogste tijd voor een nieuw blogje. Kan niet missen natuurlijk: over de verkiezingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: