Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

juncker
Je komt die vraag in vele personeelsadvertenties tegen. En wordt veelvuldig gebezigd (zonder vraagteken) door de sollicitant die tracht een goede beurt te maken. Een onzinnige gewoonte. Zowel werknemer als werkgever zijn op zoek naar heel wat anders. De politiek kent weer heel andere regels. Hoe kan het ook anders.

Werkgever
In de huidige kopersmarkt voor werkgevers worden torenhoge eisen gesteld aan de potentiële werknemer. Uit de stapel brieven worden enkel die enkele kandidaten geselecteerd die op papier ruim voldoen aan de gestelde eisen. De afvalligen krijgen dan een standaard briefje met de opmerking dat je niet optimaal past in het gevraagde functieprofiel. En nee, dan hoef je echt niet een briefje terug te sturen dat je verbaasd bent over die afwijzing omdat dat nou juist onderdeel was van die (gevraagde respectievelijk gezochte) uitdaging, toch?

Word je al uitgenodigd, dan moet je middels kruisverhoren bewijzen dat je naadloos past in de aangeboden functie en organisatie. Alles onder de gouden stelregel: bij enige twijfel niet doen!

Kortom: ze doen er alles aan om geen enkele uitdaging aan te willen gaan met de mogelijk nieuwe werknemer. Is het dan redelijk te verwachten dat die nieuwe werknemer het wel als een uitdaging ziet?

De werknemer
Ik heb (in een vorig leven) vele gesprekken mogen voeren met kandidaten voor een vacante functie.
Tot vervelens toe heb ik die standaard volzin mogen aanhoren als ik vroeg waarom ze solliciteerden.
Ik liet dat dan maar even. Het gaf de kandidaat altijd wel een goed gevoel als hij/zij dacht een ijzersterk punt gescoord te hebben.

Als ik dan (later in het gesprek) vroeg naar de redenen waarom ze van baan wilden veranderen dan kreeg ik veelal een mere à boire te horen aan klachten. Niet eens met het gevoerde beleid, slecht functionerende organisatie, bedrijf wat van geen kanten liep, markt niet aantrekkelijk, producten niet passend en ga zo maar door.

Hoe vaak kreeg ik niet een verward gezicht als ik dan concludeerde dat ik niet snapte waarom hij/zij dan hier solliciteerde. Het had er immers alle schijn van dat bij het huidige bedrijf er meer dan genoeg uitdagingen voorhanden waren. En dat ik lang niet zoveel uitdagingen kon bieden als hij/zij nu al had!

En dan dit. Ooit juist een goede functiebeoordeling gegeven omdat de werknemer aangaf dat zijn matig presteren nu juist was omdat de functie zo’n enorme uitdaging bleek voor hem/haar? Iets waar ze beiden immers naar op zoek waren geweest? Ik ben dat nog niet tegengekomen.

Nee, kijken we wat dieper in de ziel van zowel werkgever als werknemer, dan zijn ze eigenlijk op zoek naar een verbond waar beiden partijen hopen dat de functie uitgevoerd kan worden met “twee vingers in de neus”.

Maar ja, dat is, vreemd genoeg, niet ‘politiek correct’ om dat op tafel te leggen.

Politiek correct
Komen we vanzelf toch weer op de politiek terecht. Daar, moet ik tot mijn verbijstering toegeven, zijn ze toch iets verder op het punt van deze vermeende ‘politieke correctheid’.

Voor belangrijke functies worden politici aangesteld waar het CV veelal geen enkele relatie lijkt te hebben met de eisen aan de functie. Politici durven die uitdaging toch aan met het grootste gemak. “Veel te doen”, maar tegelijkertijd de indruk wekken dat je het met “twee vingers in de neus” kan uitvoeren. Dan ben je “de juiste man, op de juiste plek, op de juiste tijd”. Maak je ook nog eens een grote kans op snelle promotie. Om dan vervolgens geruchten over die nieuwe functie direct hard te ontkennen door te zeggen dat je nog genoeg uitdagingen hebt in je huidige functie.
Dijsselbloem scoort hoog op al deze punten zo blijkt.

Vorige week werd besloten dat Jean Claude Juncker (Jan Kloot voor intimi) de kar mag gaan trekken in Brussel als kopstuk van de Europese Commissie. Cameron verbaasde zich (terecht) dat een man die sinds mensenheugenis elke wandelgang daar heeft bewandeld daar ook de hervormingsagenda moet gaan uitvoeren. Of in andere woorden: waar rook (hij is verstokte roker) is, is geen vuur. Is hij dan de man die de “strategische agenda” (komt van Rompuy nu op de valreep mee aanzetten) zal gaan uitvoeren? ‘Oude wijn in oude zakken’ kan je verwachten zeker als je ook nog eens een verwoed drinker bent.

Dan pas je ‘dus’ naadloos in die functie. Ze zijn daar immers ook helemaal niet “op zoek naar een nieuwe uitdaging”.

494 Reacties op “Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

 1. King Billy 30 juni 2014 om 17:52

  Oeps, het azijn druipt er van af. Met de benoeming van vrijbuiter Juncker hebben regeringsleiders in de Raad van Europa hun ex-collega nu wél in de zak. Tenminste, dat denken ze, daar komt op termijn hommeles van. Juncker’s persoonlijke uitdaging is om onder deze controle uit te komen. In dit plaatje past de media blunderende socialist én non-econoom Dijsselbloem, die onlangs zei dat hij net anderhalf jaar scholing Europese financien achter de rug heeft, onderuit te schoffelen. Volgend jaar moet hij zowiezo worden vervangen.
  De zoen die Juncker Dijsselbloem gaf na zijn benoeming wordt een Judaskus.

 2. Aad Verbaast 30 juni 2014 om 17:59

  @King Billy je gaat me tt me toch karakteriseren een azijnpisser te zijn?!
  Hommeles zal het altijd blijven, ook al veinzen ze dat er nu toch een schijnbaar aardige consensus is bereikt over de ‘ideale kandidaat’. Armoe troef natuurlijk.
  Met zijn allen kunnen ze nog geen deuk in een pakje boter slaan. (ooit was er zelfs een boterberg om dat te vergemakkelijken.).

  17 juli weten we meer over hoeveel koppen op het hakblok terecht komen..

 3. King Billy 30 juni 2014 om 19:05

  Beetje uitdagen moet kunnen, toch?

 4. Johan 30 juni 2014 om 19:14

  Als ze echt een frisse wind hadden gewild, hadden ze mij moeten kiezen. Nul politieke ervaring, maar daarom juist een uitdaging voor beide partijen. En die twee vingers in de neus? Ik doe het zonder!

 5. blutch1 30 juni 2014 om 20:09

  Niet zo negatief Aad. Juncker heeft het in zich om er een aardige puinhoop van te maken en dan zijn eigen zin door te drukken. Merkel zal ook wel een toontje lager gaan zingen omdat ze Juncker niet in haar zak heeft. En dat kan wel eens een aanleiding zijn voor een aantal blogjes. Nooit weg toch?

 6. Aad Verbaast 1 juli 2014 om 00:38

  @King Billy: natuurlijk moet dat kunnen. Ik zie dat uitdagen ook als een uitdaging, en niet eens als een nieuwe. 🙂

 7. Aad Verbaast 1 juli 2014 om 00:40

  @Johan: een frisse wind zal dat zeker zijn ja. Maar ja, gezien mijn betoog heb je natuurlijk geen schijn van kans!

 8. Aad Verbaast 1 juli 2014 om 00:42

  @Blutch1: == een aanleiding zijn voor een aantal blogjes == dat is nou weer het mooie van de politiek ja. Onuitputtelijke bron van inspiratie voor het bloggen!

 9. King Billy 1 juli 2014 om 09:39

  Hier een echte uitdaging.
  Een compleet spiksplinternieuw vliegveld, met alles erop en eraan dat dankzij inadequate brandbeveiligingsinstallaties niet operationeel is na herstelwerkzaamheden in gebruik nemen. Maar dan inmiddels te klein is om de passagiers aantallen te verwerken, dus moet worden uitgebreid. Totale nieuwe kosten 6 miljard. Oorspronkelijk begroot op 1,5 miljard.
  Zo’n beetje het enige wat er rondtrijdt zijn bussen met nieuwsgierige toeristen.

  Unieke webcam! De hele wereld kan meegenieten van dit supermoderne spookvliegveld:
  http://www.berlin-airport.de/de/reisende/erlebnis-flughafen/webcam-ber/

 10. Aad Verbaast 1 juli 2014 om 12:19

  @King Billy: klassiek voorbeeld inmiddels van weer zo’n overheidsproject waar de politici het verkochten als zijnde een kat-in-het-bakkie om vervolgens te ontdekken dat het een kat-in-de-zak bleek te zijn. Hoezo geen uitdaging?

  Wel een lekker rustig plekje om op vakantie te gaan zie ik op de camera.

 11. Aad Verbaast 1 juli 2014 om 13:00

  Die clown Schultz mag ook weer 2,5 jaar de voorzittershamer van het EP hanteren. Ook (en meer) even onderling in de achterkamer geregeld. Een nieuwe en andere uitdaging durfden ze niet aan.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3682054/2014/07/01/Schulz-herkozen-als-voorzitter-EU-parlement.dhtml

 12. Aad Verbaast 1 juli 2014 om 13:53

  Journalisten zijn ook al niet bijster origineel. Vrijwel letterlijk citaat uit deze blog…

 13. King Billy 1 juli 2014 om 15:53

  Handjeklap in de achterkamertjes en een geheime stemming. Schultz mag slechts de helft van de zittingstermijn van het EP uitzitten, daarna komt er een voorzitter uit de christendemocratische of liberale hoek.

 14. Aad Verbaast 1 juli 2014 om 16:59

  @King Billy: alsof er nooit iets is veranderd 😉

  In het kader van dit blog ook een geheel ander opvallend bericht:
  http://www.nrcq.nl/2014/07/01/opvallend-aandeelhouders-zeggen-een-keer-nee-tegen-een-bonus-voor-de-top
  Buitengewone aandeelhoudersvergadering, waarbij de aandeelhouders eindelijk eens de rug probeerden) recht te houden. De aandeelhouders vonden de prestatiebonus niet terecht. Er was geen sprake van een uitdaging vonden ze. Het verkopen van een bedrijfsonderdeel hoort gewoon bij je functie. En terecht. Nu is er wel een probleem. De arrogantie van de commissarissen had er toe geleid dat de bonussen al toegezegd waren (kan je niet meer terugdraaien) en dacht dat de aandeelhoudersvergadering ze wel niet zou uitdagen. Wel dus. 🙂

 15. King Billy 1 juli 2014 om 17:14

  Verene Schaapherder uit Montego Bay, Jamaica, in ’t land. Is weer eens wat anders dan Sinterklaas. Vrijdag een gesprek met Lodewijk Asscher. Misschien kan hij haar uitleggen waarom Nederland er twee Santa Clauses op na houdt. En Zwarte Piet voldoende is om ’t Volk rustig te houden.

  Die aandeelhouders willen de bonus gewoon onder elkaar verdelen.

 16. Aad Verbaast 1 juli 2014 om 17:46

  @King Billy: wat gaat ze in vredesnaam allemaal doen in de tussentijd? Wat hebben die mensen het toch druk met al die drukte. Sinterklaas is natuurlijk helemaal niets vergeleken met zo’n WK voetbal. Moet je kijken wat voor sentimenten daar allemaal los komen!

  aandeelhouders: daar zijn het aandeelhouders voor. Maar toch goed dat ze er een keer voor gaan staan.

 17. ezelgedachten 1 juli 2014 om 22:04

  Sinds wanneer is politiek oprecht en eerlijk? Sinds wanneer nemen politici besluiten in het belang van de kiezer? En die lui, die ons in Europa vertegenwoordigen zijn wat mij betreft eerder een nieuwe vorm van maffia dan volksvertegenwoordigers. Het laatste nieuws: Dijsselbloem vindt dat ook de Europese Unie moet bezuinigen? En dat terwijl onze Europese commissie een verhoging op de begroting heeft opgevoerd. Die kan dus wel naar een mooi baantje fluiten.

 18. King Billy 1 juli 2014 om 23:18

  Simple minded Amerikaanse afgevaardigde lanceert het idee de twee Franse helicoptercarriers voor Rusland aan de NATO te leasen. Da’s vragen om de gaskraan dicht te draaien met alle gevolgen vandien voor het welzijn van een half miljard Europeanen.

  Alleen al in Duitsland zijn exporten naar Rusland en Oekraine met 33% procent geslonken, 25.000 banen staan op het spel. Bij de werf in St. Nazaire staan 500 banen op het spel als de bouw van de tweede carrier wordt uitgesteld. En Nederland worstelt met de uitvoer van varkensvlees naar Rusland…
  http://worldaffairsjournal.org/article/nato-should-buy-french-built-warships?utm_source=World+Affairs+Newsletter&utm_campaign=ea42f56688-July_1_2014_Engel_Crane_Kara-Murza&utm_medium=email&utm_term=0_f83b38c5c7-ea42f56688-294634621

 19. Aad Verbaast 2 juli 2014 om 09:15

  @ezelgedachten: de vragen stellen is ze beantwoorden.
  Politici die het oneens met elkaar zijn is onderdeel van het spel. Het al lang bereikte compromis wordt even uitgesteld voor de bühne. Kunnen ze voor de eigen achterban als het compromis dan wel naar buiten komt roepen dat ze spijkerhard onderhandeld hebben en “veel bereikt”.
  Dijjselbloem komt er wel..

 20. Aad Verbaast 2 juli 2014 om 09:17

  @King Billy: steken onder water. Kun je wel wat carriers voor inzetten.
  “Its all economy stupid!”

 21. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 2 juli 2014 om 20:53

  De russen hebben een hele goeie controle; iedere lading wordt gecontroleerd

  Maar BSE: de meeste roemenen hebben het.
  Mening over NL:
  alle nederlanders zijn junks
  alle nederlanders zijn homo’s
  alle nederlanders zijn pedo en lomen naar RO om kindertjes te neuken.
  (wat zijn ze nou homo of pedo?)
  Vraaf ik: waarvan leven de kinderen die in de riolen wonen en op de stations wonen?van seks met volwassenen; toch altijd een stuk of 70 klanten per week;een (ruwe schattingL800 koters)

  nederlandse voedsel is vergiftigd, allemaal genetische manipulatie (gen mais is normal in RO)
  smaakt naar plastic.
  Note:ro produceert maar 30% vanhetgeen minimal nodig is, en rotzooi.

  En dan val ik ze wel eens aan op Yahoo; noemen ze me Nazi: Steevast antwoord:geschiedenis;JULLIE waren een vazalstaat van Hitler, vermoordde 1 million in Eigen land en een aardig zooitje in oekraine en rusland….
  Dan zijn ze weer effe stil…

  het is vuilnis….

 22. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 2 juli 2014 om 20:56

  En het zijn Nazis.
  Een belgische rechter heeft na een scheiding tussen een roemeense en een belg de voogdij aan de belg gegeven;vanwege de beste belangen van het kind;want RO was een tweederangs land/

  Op RO yahoo kwamen teveel reacties van mensen die het ermee eens waren.
  Dus is dat stukgewist…accuut.
  En ikke natuurlijk…..

 23. blutch1 2 juli 2014 om 22:54

  Toch mooi dat de Belgen gewonnen hebben.

 24. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 3 juli 2014 om 06:34

  Bestaat Belgie eigelijk nog wel als natie?

  Wordt tijd dat er een Monty Python komt over”europa”

 25. King Billy 3 juli 2014 om 08:03

  Amsterdam, Utrecht en Eindhoven, een blauw wonder. Werkzame stof Viagra 2.5 maal zo hoog in drinkwater i.v.g.m. met het gehalte bij uitgeschreven recepten.
  http://www.faz.net/aktuell/wissen/illegales-viagra-ein-hochpotenter-schwarzmarkt-13022078.html

 26. blutch1 3 juli 2014 om 08:53

  Nieuwe uitdaging: hoe sjoemel ik de cijfers zo gunstig mogelijk?
  Hoe de werkloosheid door verschil in definitie opeens 2 procent daalt.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3683179/2014/07/03/Hoe-de-werkloosheid-door-verschil-in-definitie-opeens-2-procent-daalt.dhtml

 27. King Billy 3 juli 2014 om 09:35

  Ach toch, maskeren van de realiteit is tot specialisme van politici geworden. Europese Commissie manipuleert cijfers van Eurostat voor politieke doeleinden. De laatste gedwongen door de politiek om ook met cijfers te sjoemelen.
  Berekening van het percentage staatschuld t.o.v. het BNP zodanig bijgesteld door de EC, zodat meer ruimte wordt gemaakt om nog meer schulden te maken en tegelijkertijd meer aan Brussel moet worden afgedragen. Alleen al voor Nederland 600 miljoen.

  Laat Brussel eerst maar eens op de proppen komen met de bestaande kostenprojectie voor de gevolgen van de drie nieuwe associatie overeenkomsten. DIW heet inmiddels berekend dat in Duitsland inmiddels 25.000 banen op de tocht staan dankzij de perikelen rondom Oekraine.

  Briesende politici bespeuren weer eens nagenoeg gratis geld uit het Nirwana van de ECB met wolken eurobonds, maar “today, when it looks like a bull, walks like a bull and acts like a bull, it’s probably a bubble.

 28. Aad Verbaast 3 juli 2014 om 09:47

  @Kleet: Ik wist het. Generaliseren is niet jouw ding!

 29. Aad Verbaast 3 juli 2014 om 10:01

  @Blutch1: definities schrappen als het ze goed uitkomt. Was met het BNP zo (King Billy had het er al over hierboven). Nu hiermee. Bijzonder natuurlijk dat het de internationale definitie wordt.
  Kneep zit in het vaststellen van de beroepsbevolking. Die maak je een stuk groter door iedereen tot 74 jaar maar mee te gaan tellen en dat je bereid bent een uurtje te werken. Dat schiet lekker op.
  Hoe internationaal is dat eigenlijk? Ik ken toch wel wat belangrijke landen in Europa die weigeren de pensioenleeftijd te verhogen!

  Kortom: we worden veel breder belazerd dan we al dachten.

  Maar dan dit: in lijn met het bovenstaande over hoe cijfers worden aangepast in den blinde:
  http://www.nu.nl/binnenland/3818325/ziekenhuizen-kunnen-doorverwijzingen-darmkanker-niet-aan.html
  Wordt er begonnen aan een bevolkingsonderzoek, blijken er meer mensen een potentieel probleem te hebben dan gedacht.. Schippers schrikt zich kapot natuurlijk. Kosten! Maar niet getreurd, veranderen we de definitie gewoon..
  == De grenswaarde voor zo’n doorverwijzing is opgerekt. Nu worden mensen met 88 nanogram bloed per milligram ontlasting doorverwezen. Dat wordt straks 275 nanogram. ==

 30. Aad Verbaast 3 juli 2014 om 10:05

  @King Billy: Interessant! Maar ook weer goed nieuws. Kan de BNP weer verhoogd worden door ook deze illegale omzet toe te gaan voegen. Loopt vast in de miljarden.

  Over belazeren gesproken. Smullen dit volgende verhaal waar ‘Mark Rutte’ een hoofdrol speelt:
  http://www.nrcq.nl/2014/07/03/waarom-maakte-notaris-blijleven-bijna-een-miljoen-over-aan-mark-rutte

 31. King Billy 3 juli 2014 om 10:46

  Het punt is niet eens zozeer dat de realiteit kan worden verborgen, maar dat politici dit (kunnen) doen. In iedere lidstaat. Mooiste voorbeeld is Griekenland, waar plotseling een positief saldo op de Griekse begroting verscheen op basis waarvan Griekenland werd toegestaan een symbolische staatslening op de financiele markten te plaatsen. De extra hoge rentepercentagens worden vervolgens weer gesocialiseerd in de eurozone.

 32. Aad Verbaast 3 juli 2014 om 11:06

  @King Billy: ik schreef het al eerder: als creatief boekhouden zijn intrede doet dan is dat een signaal dat de radeloosheid behoorlijk aan het toenemen is.

  == today, when it looks like a bull, walks like a bull and acts like a bull, it’s probably a bubble” ==
  De beurskoersen liggen inmiddels zo’n 20% hoger dan vlak voor de crisis (2008). Toen was niemand verbaast dat de koersen instortten. Het was immers een bubble.
  Niets geleerd.

 33. Aad Verbaast 3 juli 2014 om 13:11

  Oeps. Brekend bericht: er zijn geen uitdagingen meer!!
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3683325/2014/07/03/CPB-nu-wel-positief-over-kabinet-verzorgingsstaat-is-vergrijzingsproof.dhtml
  == Die klus kan in 2080 geklaard zijn. == Wat een knapperds zijn het toch daar.

 34. King Billy 3 juli 2014 om 13:38

  Behalve dat die lager gelegen steiger nu van beton is, ook wel nieuwsgierig onder welke financieel-juridische constructie die steiger wordt ge-exploiteerd.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/13164/Koning-Willem-Alexander/article/detail/3682972/2014/07/02/Koning-betaalt-voor-gebruik-Griekse-steiger.dhtml

 35. King Billy 3 juli 2014 om 16:46

  Kosten Olympische Spelen. Poetin zei, 4.5 miljard, Russisch organisatie commitee 6.5 miljard. Uiteindelijk 33 miljard euro. Bijdrage IOC 550 miljoen euro. Geen Ski-Weltcups meer gepland in Sotchi.
  En de ijsbaan is omgetoverd in een handbalzaal.
  http://www.faz.net/aktuell/sport/sportpolitik/russische-abrechnung-sotschi-hat-33-milliarden-gekostet-13025258.html

 36. Aad Verbaast 3 juli 2014 om 17:31

  @King Billy: kost wat maar dan heb je ook niets.

  Gaat een pretpark worden met gokpaleizen.
  Paul Beck (ik ken hem persoonlijk) is daar nu inmiddels directeur van het hele spul geworden.
  Carrière (meest als interim-manager): Martiniplaza in Groningen, Efteling directeur. Omniworld (Almere) directeur, en daarna directuer van de de Floriade (Venlo). Heeft nog geen succes kunnen bijschrijven. Integendeel. Kan allemaal blijkbaar.
  http://nos.nl/os2014/artikel/615646-sotsji-de-erfenis-van-de-spelen.html

 37. Rubio 3 juli 2014 om 18:46

  Goed nieuws Aad, gaan we voor 275 ipv 88 nanogram? Je kunt immers overal wel schijtziek van worden.. Bestaan er overigens ook goed nieuws blogs…? Denk het niet, ik kan me nog Sonja’s goed nieuws shows herinneren….werd ook geen succes.. Nu maar hopen op oranje succes, kunnen we nog effe lache en zuipe met ze alle..

 38. Aad Verbaast 3 juli 2014 om 19:02

  @Rubio: er is jaren over gebakkeleid wat de norm zou moeten zijn. 88 besloten de wijzen. Maar ja, als er dan drie keer zoveel mensen als voorspeld gebruik maken van de zorg dan verhoog je gewoon plotsklaps de norm met een factor 3,5. Valt allemaal onder Rutte’s “vraaguitval” om de kosten te drukken.

  Maar er is wel degelijk goed nieuws. In 2080 (!!) is de staatsschuld 0! En bejaarden geven dan zoveel geld uit dat dat volledig de inkomsten uit aardgas (wat er dan al lang niet meer is) compenseert.

  Pak er maar een borrel op!

 39. Rubio 3 juli 2014 om 19:54

  Ik/we rusten dan al lang in vrede Aad, na ons de zondvloed.. ze doen maar.
  We kunnen overal AAN doodgaan maar ook overal MEE doodgaan… wel als krasse knar uiteraard…
  Probeer altijd een beetje te relativeren, immers onze huidige ministers leven dan ook al niet meer.
  Gaarne een borreltje cola in je kroeg want UPC geeft alweer storing hier, gelukkig doet internet het nog.
  Maar ja, hoop morgen natuurlijk wel voetbal te kunnen kijken…over relativeren gesproken…:)

 40. King Billy 4 juli 2014 om 08:21

  Werd vanochtend verrast met een waarschijnlijk verkeerd bezorgde Handelsblatt in de bus.
  Warren Buffet verdient €45.000 per minuut, het gemiddelde bruto jaarsalaris van Duitse werknemers en Merkel heeft tolheffing voor buitenlanders naar de prullenbak verwezen in een verenigd Europa. Tolheffing vergelijkbaar met een overnachtingsheffing voor een van de huwelijkspartners. Vraag is of het Europese huwelijk wel zo gelukkig is, Maar wie staat toe dat de buren onbeperkt door je niet zo verzorgde tuintje mogen banjeren?

 41. Aad Verbaast 4 juli 2014 om 09:18

  @King Billy: ik vind het prima dat ze die heffing maar overboord heeft gegooid. In een verenigd Europa (contradictio in terminus overigens) zou je toch recht van overpad moeten hebben. Vrij reizen toch? En die reizigers laten toch ook een en ander achter.
  Niet allemaal natuurlijk. Er zijn nog Nederlanders die er trots op zijn dat ze in de sleurhut proviand meenemen opdat ze weken toe kunnen met de eigen piepers.

 42. Aad Verbaast 4 juli 2014 om 09:20

  @Rubio: vanavond al weer aan de bak met voetbal. Wordt weel knallen. Ik hoop voor je dat UPC de boel weer aan elkaar heeft gelast. Anders moet je op café! 🙂

 43. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 juli 2014 om 09:54

  vrij overpad/Moet je niet vragen aan oostenrijk, Frankrijk, hongarije, en trouwens ook niet aanmofrikana….

  Wil creatief gebruik van wet je niet onthouden.

  Wilde jongerencafe openen, maar horecawet, bestemmingsplan stonden dat niet to
  Dus een constructive bedacht
  Tekst;
  ;U huurt hier een glas tegen een speolvergunning van f1 per vulling……
  Daarmee omzeilde ik de horecawet
  Ik maakte het besloten door 3 mensen schriftelijk angetekend een erfverbod te geven
  Daarmee omzeilde ik bestemmingsplan

  Politie inval; alle kottebeiervan friesland met getrokken pistool…
  Voor de rechter uitgevochten; gewonnen.
  politie moest eenin beslaggenomen vat bier en fles drank terug brengen.
  Toen de politie auto arriveerde, stonden er achter het gebouw 50 jongens en meiden ze uit te jouwen…. Prachtig!

 44. King Billy 4 juli 2014 om 10:02

  Recht van overpad moet kunnen. Ook wanneer de boodschappen met huis en al door andermans tuintje worden gesleept. Maar alles met mate. Als dit het karakter van een volksverhuizing krijgt, mag men best een vergoeding vragen. Voor luchtverkeer worden ook afhandelings-, landings-, overvliegkosten in de prijzen verwerkt.

 45. King Billy 4 juli 2014 om 10:15

  Ook zo wat, koningin Elisabeth doopt met whiskey nieuw vliegdekschip zonder vliegtuigen. Kosten eenmaal over de kop. De JSF in STOL versie niet eerder beschikbaar dan in 2018. If ever….
  http://www.spiegel.de/politik/ausland/queen-elizabeth-ii-tauft-britischen-flugzeugtraeger-a-979061.html

 46. Aad Verbaast 4 juli 2014 om 10:30

  @King Billy: moet je kijken hoe Rutte de Duitse grensstreek al geholpen heeft door de accijnzen te verhogen. 100-miljoenen extra omzet daar. Kadootje.
  Maar ja, er moet gewoon geld op de plank (van lege schatkisten) komen. Links om of rechtsom. Toch maar eens een keukentafelgesprek tussen Merkel en de ‘lijders’ uit omringende landen?

  Helicopters voor de marine die roesten, JSF die vliegen, maar dan in de fik. Tegen onweer bleken ze ook al niet bestand. Blijven nog maar weinig plekken over waar je nog een beetje op je gemak oorlogje kan spelen.

 47. Aad Verbaast 4 juli 2014 om 10:31

  @Kleet: moet je goud geld hebben opgeleverd denk ik zo.

 48. King Billy 4 juli 2014 om 11:31

  @Aad Verbaast. re ‘tanken over de grens’. Daar zit dan ook de Duitse wegenbelasting in. Eerlijker zou zijn indien álle Nederla(n)ders van deze mogelijkheid gebruik kunnen maken en niet alleen voornamelijk grensbewoners. Gelijke monniken, gelijke kappen, de eerste groep heeft daarom eigenlijk recht op fiscale compensatie en Rutte kan bij Merkel altijd nog het wegenbelastingaandeel opeisen.

 49. Aad Verbaast 4 juli 2014 om 11:39

  @King Billy: wegenbelasting: ook zo wat. Duitsers die hier komen maken wel gebruik van ons uitgebreid wegennetwerk maar betalen geen wegenbelasting daar over!
  Heel wat te doen om ‘verenigd Europa’ nog een beetje verder te harmoniseren qua lokale regelgeving. 😉

  N.B.: == niet alleen voornamelijk grensbewoners == beetje ondernemer zou natuurlijk wat pijplijntjes kunnen aanleggen richting Nederland. Misschien ziet @kleet daar wel brood in..

 50. King Billy 4 juli 2014 om 12:10

  Soms begrijp ik ’t niet meer. Tijdens feestdagen en begin van vakantiedagen staat het bij Oberhausen vast met voornamelijk gele nummerborden en sleephutten en bij Emmerich/Zevenaar ellenlange files met witte nummerborden. Total beklopft, toaal getikt.

 51. Aad Verbaast 4 juli 2014 om 12:27

  @King Billy: communicerende vaten. Merkwaardige gewoonten. Zit je in a, wil je naar b. Zit je in b, wil je naar a. Moet toch anders kunnen.

  Kon ik me al lang aan ergeren. Zat je ergens in een exotische plaats (zakenbezoek). Namen ze je mee naar een restaurant altijd aan de andere kant van de stad. Wekte bij mij altijd verbazing en ontlokte de opmerking: Is het zo’n bekende plaats, en dan is er nergens een leuk restaurant te vinden ergens in de buurt?

 52. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 juli 2014 om 13:56

  Alsik nou baas was, zou ik het doen zoals de hongaren. Schijt aan Europa.
  Isleuk dat brussel prijzen dicteert,maar die moeten WEL gerelateerd zijn aan locale lonen.
  Hongaren passen die prijzen dan simpelweg aan

  Ik zou de accijnsen met 30–50% omlaag doen.
  Ga dan eens kijken na 3 maandl dan heb je twee maal zoveel geld binnen, plus meer BTW,plus meer inkomsten belastingf

  Aad, heb je toch geen sugar van zakendoen begrepen.
  Die knapen gingen naar een restaurant verder weg,omdat ze daar waarschijnelijk provisie voor zichzelf zwart kregen.

  Hier werd ik meegnomen naar e n restaurant 70km verder in de Bergen….met een delegatie van 12 man, van hun…..gratis eten zuiopen en er liepen ook nog wat meiden rond.
  Maar van het type waarvoor je of straal bezopen moet zijn, of een duidelijk oogprobleem moet
  hebben ….

 53. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 juli 2014 om 14:03

  Con structiedestijds voor jongerencafee had 4redenen.
  –een vorm van inkomen (betaald werk was dun gezaaid)
  –het draaien van een soos zonder subsidie ( ervoor;180.000 subsidie)
  –ontwijken van overheids invloed (bij bein decentralisatie: een man op gemeentehuis, halve baan; na een half jaar: 13 man, voltijd)
  –last but not least: de jongens wilden dat zelf, en het gebouw was ideaal….

  Ik heb het 2 jaar volgehouden; start kostte wat, maar doorgereformeerde invloed op bank kon ik geen cent krijgen.
  Dus toen einde verhaal

 54. Aad Verbaast 4 juli 2014 om 17:13

  @Kleet: == Aad, heb je toch geen sugar van zakendoen begrepen. == “sugar”??
  Kan je vinden natuurlijk. Toch kan ik er vanaf mijn 50ste stilletjes van leven zonder nog te werken. Kom er nog maar eens om! 🙂

 55. Aad Verbaast 4 juli 2014 om 17:28

  Ik moet bovenstaande opmerking hierboven terugnemen over de mud aardappelen die vakantiegangers meeslepen op hun vakantie. Hier de harde cijfers uit de directe omgeving:
  http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/derde-drentse-vakantieganges-neemt-droge-worst-mee

  Komkommertijdnieuws natuurlijk. Maar die nemen ze nou juist niet mee.

 56. King Billy 4 juli 2014 om 18:13

  Op vakantie naar de ‘ganges’? Een paar zouttabletten goedkoper en hygienischer.

 57. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 juli 2014 om 21:38

  Kennis en geld bezitten hebben weinig met elkaar te maken

 58. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 juli 2014 om 21:41

  B.v.Die tjech die pils uitvond, had wel geode kennis–maar is straatarm
  Kalashnikov kreeg een paar medailles voor uitvinden van de AK47;koop je geen fles vodka voor

 59. Aad Verbaast 5 juli 2014 om 09:51

  @King Billy: ga je naar de Ganges dan kan je beter een flinke dosis Norit meenemen. Of ook niet. Ik verwacht dat de lokale middenstand al lang op deze enorme markt heeft ingespeeld.

 60. King Billy 6 juli 2014 om 01:15

  Wie had het ooit verwacht in oranje gekleurd Nederland. Een groene Krul voor even de Held van Holland.

 61. Aad Verbaast 6 juli 2014 om 01:26

  Tja, wie had dat nou gedacht. Krijgt van Gaal weer duizend veren in zijn reet natuurlijk vanwege een “gouden wissel”. Dat Nederland in 2 uur voetbal niet kan scoren tegen een land als Costa Rica, daar hoor je dan niemand meer over. Laat maar weer eens zien dat het toch maar een vreemd spelletje is.

  Visionair Cruijff vatte het al eens mooi samen: “sta je voor het doel heb je twee kansen. Hij gaat er in of hij gaat er niet in.”

  N.B. in Duitsland (zie ik net) noemen ze hem al Louis von Genial

 62. Rubio 6 juli 2014 om 10:20

  En toch zijn Costa Ricanen de gelukkigste mensen ter wereld, maar nu toch maar even niet.

  http://www.hetkanwel.net/2010/02/09/gelukkigste-landen-op-aarde-land-zonder-leger-op-1/

 63. Aad Verbaast 6 juli 2014 om 10:47

  @Rubio: schijnt een erg mooi land te zijn begrijp ik. Toch wel bijzonder dat een land zonder defensie zo’n ondoordringbare verdediging heeft! 🙂

 64. Rubio 6 juli 2014 om 15:49

  Dat wordt nog wat bij de familie van Oranje..

 65. Aad Verbaast 6 juli 2014 om 19:33

  @rubio: ik zag deze prent al tig keer voorbijkomen op twitter. Er is inmiddels besloten dat ze niet naar Brasil gaan voor deze wedstrijd. Lijkt me een goed plan. Kan alleen maar verkeerd gaan voor ze.
  http://nos.nl/wk2014/artikel/671449-koningspaar-niet-naar-halve-finale.html
  Maar ja, wat gaat er wel goed tussen die 2? Wie zal het weten.

 66. King Billy 6 juli 2014 om 21:48

  Een voor de hand liggend besluit van ‘die 2’. Een bezoekje ‘Sotchi’ was ook niet helemaal je dát. Anders zou het zomaar kunnen dat ze de Argentijn Julio Grondona, -VP FIFA, een handje moeten schudden, Hij stond erbij op het veld toen Videla in 1978 de Wereldbeker overhandigde aan de Argentijnse ploeg. Zijn zoon wordt nu beschuldigd van malversaties met tickets voor het WK 2014.
  Nu wil Grondona het WK 2030 naar het failliete Argentinie halen ter ere van het 100-jarig bestaan van de Argentijnse voetbalbond. Sepp Blatter was gecharmeerd van dit voorstel.

 67. Aad Verbaast 7 juli 2014 om 09:02

  @King Billy: gisteren nog wel een interessante uitzending van “andere tijden sport” over dat kampioenschap. Met name de laatste 5-10 minuten van die uitzending met nog bijzondere beelden van Videla.. http://www.npo.nl/andere-tijden-sport/06-07-2014/VPWON_1209802
  Andere tijden..

  Alhoewel. Die Blatter c.s. is ook een bende van boeven. Wat een zootje!

 68. Aad Verbaast 7 juli 2014 om 13:43

  Kom er nog maar eens om als gewone burger:
  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22826223/__Nederland_leent_zonder_rente__.html

  Je zou toch zeggen dat er veel te veel geld is als partijen nog steeds bereid zijn dat tegen o% rente ergens te stallen omdat er blijkbaar ergens anders geen betere plek te vinden is voor dat overvloedige geld.

 69. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 7 juli 2014 om 13:56

  Die twee uit magaluf hebben het goed bekeken. organiseren twee maal in de week een kroegen en sex tocht.
  200 deelnemers per keer; 3 maal in de week; 40 euro pp.=24000 per week belastingvrij, PLUS de provisies van de kroegen; dus altijd 30.000 per week.

  dat miepie dat 24 man pijpte: heb ik zo vak gezien op vakantie.
  Bovendien ging ik ook altijd op vakantie voor sex, lang voordat ze er een tv serie over maakten–jawel, ik ging alijd naar Chersonnisos, kreta.

  Diezelfde meiden vrouwen die je in NL niet zagen staan, had je daar plat in 5 minuten–of korter.

 70. Aad Verbaast 7 juli 2014 om 17:58

  @Kleet: geen idee waar je het over hebt, en waar je dit ‘nieuws’ nu weer opgepikt hebt.
  Maar aangezien je ervaringsdeskundige bent begrijp ik al weer niet waarom je dit idee niet zelf hebt opgepakt. Goud geld lees ik.

  P.S. je ziet dat ik met je mee blijf denken om je cash flow wat op redelijk peil te krijgen.

 71. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 7 juli 2014 om 18:05

  Pas 4 dagen in het nieuws in NL GB DE.ES
  google effe op magaluf, Alex bar
  of girl magaluf…

  maar da’s een echte uitdaging…
  —————————————
  Toen ik nog onderaannemer van metaalbewerking was–een trailor Eigen product per 6 week en een trailor onderdelen meestal voor Bomij–was ik de ENIGE in west Europa die beleverd was, en pas betaalde 3 week na levering…..Kijk, da’s echt zaken doen…

 72. Aad Verbaast 7 juli 2014 om 18:56

  @Kleet: == Kijk, da’s echt zaken doen…== Daar ben je dan vast ook steenrijk mee geworden.

 73. Aad Verbaast 7 juli 2014 om 19:01

  @King Billy: zie hierboven, onderwerp was al eens aangesneden. Welles, nietes? Gaat dus wel door begrijp ik nu, zelfs voor lokale wegen. Moet 625 miljoen opbrengen. Voor Duitsland wel te verstaan.

  Schultz slaat op de trom: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/tolheffing-heeft-bijzonder-negatieve-effecten-voor-nederlanders

  Ik ben er voor dat we dan een ‘dit-is-mijn-kuil” belasting gaan invoeren.

 74. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 7 juli 2014 om 20:38

  nederlanders betalen n DE OS HU en FR voor autobaan.
  De moffen betalen nog steeds niet in NL….

  Weet je nou al wat Magaluf betekent? Staat al 4 dagen in krant en op tv….of is er geenelectriciteit uitgevonden in ’t veense?

 75. blutch1 7 juli 2014 om 20:50

  In Zwitserland kun je alle wegen tolvrij gebruiken behalve de hoofdwegen. In Frankrijk kun je alle wegen vrij gebruiken behalve de autoroute. En als er geen alternatief is, dan is zelfs de autoroute tolvrij zoals de A75. In Nederland betalen we ons blauw aan wegenbelasting, die tegenwoordig houderschapsbelasting wordt genoemd omdat je ook moet betalen als je de weg niet op komt.
  En we betalen ook in Nederland als we in het buitenland rijden. En als je niet rijdt en dus stil staat moet je weer parkeergeld betalen.

 76. King Billy 7 juli 2014 om 21:27

  Tolheffing? Eind van het liedje is, dat er een Europees Tolfonds komt. Europese Commissie grijpt iedere kans aan om zelf belasting te heffen. Met suiker gebeurt dit reeds.
  Nederland kan ook de wegenbelasting en provinciale opslag verlagen in ruil voor een wegenvignet, waaraan alle Europese weggebruikers in Nederland hun steentje aan bijdragen. Maar dat wordt veel te gecompliceerd, dus komt er een Europees Tolfonds. Past in de het nieuwe vijfjaren plan voor Europese structuurplannen en het oprekken van het Fiscale Pact, zoals gewenst door Hollande, Renzi, Samson, Gabriel en vele anderen met sociaaldemocratische snit.

 77. King Billy 7 juli 2014 om 21:59

  Ja, ja, hier komen de professionele beleidsmakers van de Eurogroep. Dijsselbloemt somt op in een wereldwijd verspreid Engels, warrig persbericht vol met taal- en stijlfouten.

  Klik om toegang te krijgen tot 143698.pdf

 78. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 7 juli 2014 om 23:05

  Gut, vandaag een stukkie gezien over een echte natuurkundige. Was natuurlijk ongeschoold. Was linen handelaar. Maar vond wel effe een klein geval uit, van zeg 7cm bij 4 cm, bij 10mm,als je er een druppie water indeed, kon je daarmee de levende organismen in dat water zien.
  Vergrootte meer dan de bekende microscope; veel meer.
  Van Leeuwenhoek. Zebentiende eeuw.

  Zelfs in geschiedenis wordt mijn stelling bewezen; echte wetenschappers zijn ALTIJD figuren uit de periferie.

  Met wat kleine kanttekeningen; worden altijd door de gevestigde orde tegengewerkt en eerst nooit serieus genomen…
  Standaard
  Universiteit levert alleen maar ambtenaren af, en daar hebbenwe er al veel te veel van

 79. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 7 juli 2014 om 23:29

  En we zijn weer de enige idioten die GEEN tol vragen. Moffen zullen toch echies naar de haven van Amsterdam/Rotterdam moeten…..Bovendien zijn de voorzieningen langs de NL autobaan vaak beter; niet dat daar veel voor nodig is…
  laatste keer dat ik stopte en zo stom was een koffie te willen;5 euro vooreen bak slootwater.
  nou hebben moffen nooit een paar dingen kunnen maken: een goede sigaar; shag; alcohol met zachte smaak; koekies, drop.

  Dan DE vervoerders werken illegal in de suikerbieten en aardappel champagne.
  Wordt tijd oor tenminste gelijkwaardige tol in NL voor duitsers en voor andere landen die ook van ons tol vragen.

  Logiscch.
  Nou effe wavchten tot Den Haag wakker wordt

 80. Aad Verbaast 8 juli 2014 om 00:15

  @King Billy: weer een nieuw onderwerp: tax wedge. Ik wil het niet eens meer proberen te begrijpen. Zal wel weer alles te maken hebben met groei, groei, groei. Wat in de ogen van de leermeesters staat voor jobs, jobs, jobs.
  Mag wat kosten. Geven ondertussen weer 1 miljard aan Griekenland. Kan je wel weer een fraaie privé steiger voor laten bouwen.

 81. Aad Verbaast 8 juli 2014 om 00:23

  @allen: tolvignet. Ik heb er natuurlijk ook even even over nagedacht. Lastige kwestie zo lijkt het.
  Nederland wordt zo natuurlijk wel een eiland tussen al die andere landen die zo’n vignet hebben of gaan krijgen. Maar dat hoeft geen probleem te zijn.
  Nee, we gaan het anders doen om ons duidelijk en onderscheidend op de kaart te zetten.

  We voeren een watervignet in. Past natuurlijk helemaal bij Nederland als waterland en wereldwijd gevierd door vriend en vijand als de specialisten op dat gebied.
  Concept is simpel: iedereen die over Nederlands water komt op wat voor manier dan ook (dus niet alleen automobilisten, maar ook passagiers op cruiseschepen etc, vliegpassagiers etc.) moet een dergelijk vignet kopen.
  Betalen dan mee aan de noodzakelijk kosten om dat allemaal te managen.

  Willy zal er trots op zijn (en zich voor de kop slaan dat hij dat niet heeft bedacht).

 82. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 8 juli 2014 om 05:43

  voor tol p wegen moet Rutte eerst toestemming vragen aan mofrikana, en die zullen dat wel niet willen…
  Autonomie is zoooooo mooi…

 83. blutch1 8 juli 2014 om 09:49

  Vrij reizen door Europa wordt zo vrij duur reizen door Europa. Is dit nu weer één van de voordelen?

 84. King Billy 8 juli 2014 om 10:39

  @Blutch1. Goedkoop vrij reizen door Europa zit er niet meer in. Neem de kwaliteit van de infrastructuur van het dichtbevolkte, compacte Nederland met jarenlange investeringen als voorbeeld. Een strategische eindbestemming aan de Noordzee. Tel daarbij op voor andere, grotere landen de transitfunctie voor pan-Europees verkeer, de kostbare plannen van Brussel, van Renzi & Co en tolheffing tot nu toe beperkt tot vrachtwagens. Omdat het geld ergens vandaan moet komen, zijn straks alle Europese eindgebruikers de klos.

 85. Aad Verbaast 8 juli 2014 om 11:40

  Goedkoop reizen zat er natuurlijk al lang niet meer in. Kijk maar eens wat er uit de zakken van de reiziger werd geklopt waar of hoe je ook reist. Maar, zo denken politici, er kan altijd nog wel een schepje bovenop.
  Goedkoopste is natuurlijk om helemaal niet meer te reizen. Auto de deur uit en enkel nog de benenwagen.

 86. King Billy 8 juli 2014 om 16:32

  Oorspronkelijk een idee van ex Maoist, opportunistische Barroso uit 2011, eurobonds voor projecten. Prompt het allereerste projekt, 1,4 miljard voor onderzeese gasopslag in Spanje down the drain vanwege seismische activiteit op de lokatie. Nu komt moet het Europese Hof eraan te pas komen wie de kosten moet dragen.
  http://www.euractiv.com/euro-finance/eu-project-bonds-may-see-value-d-news-531021

 87. Aad Verbaast 8 juli 2014 om 18:05

  @King Billy: stelletje morons. == due to earthquakes detected in the area == meer dan 200 nog wel. Daar had nog nooit iemand aan gedacht? Ik val weer val mijn stoel om zo’n ongelooflijke domheid.
  weer een paar miljard letterlijk down the drain. En wie gaat met molensteen om zijn enkel daar het ruime sop in? Niemand natuurlijk.

 88. King Billy 9 juli 2014 om 08:34

  Der Postillon constateert dat Duitsers na de spectaculaire overwinning in autocorso’s luid toeterend tegen de tolheffing protesteren.
  http://www.der-postillon.com/2014/07/millionen-deutsche-wollen-heute-nacht.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+der-postillon%2FnjPS+%28Der+Postillon%29

 89. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 9 juli 2014 om 09:26

  Dat zijn die stomme moffen; die protyesteren, en hoeven niet eens te betalen.

  Voor mij onbegrijpelijk dat we in NL niks vragen voor buitenlandse trucks.

 90. Aad Verbaast 9 juli 2014 om 09:39

  @King Billy: LOL.
  Doet me overigens meteen denken aan die scene van het simplistisch verbond die de Belgen vroegen om een sancevieria voor het raam te zetten als ze hun verbond steunden. Mooie beelden van straten in België waar zowat elke huis meerdere planten voor het raam heeft staan.

  Duitsland-BrazilIe: ik verwacht toch wel een onderzoek naar matchfixing. Merkel was toch afgelopen week in China? Kan geen toeval zijn.

 91. Aad Verbaast 9 juli 2014 om 09:59

  @Kleet: jij kan de lol er niet van inzien blijkbaar? 🙂

 92. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 9 juli 2014 om 09:59

  Kijk, wij moeten concureren tegen landen, waar wij eerst alle productie 150% subsidieren.
  Dat iseen uitdaging!
  maar ik heb de oplossing!

  WE VOEREN DE SLAVERNIJ WEER IN! !!!!!
  hebben we ook gelijk een geode bestemming voor deduizneden vluchtelingen uit afrika die er al komen en de nog eens duizenden die strakt uit Nigeria komen als we daar oorlogje gaan spleen!

  bespaart ook voorde duitsers; hoeven ze niet meer met airbus ladingen naar Jamaica om daar voor 200$ per dag een neger te huren die haar des ‘savonds een beurt geeft en die de rest van de dag blaat”dit is onze culuur” en “discriminatie” en zo

  Win Win!

  Is zelfs een filmpje waar veel kritiek op is; met als tekst: honden krijgen beter te eten…
  Is logisch.
  Die kosten minder, blaffen beter en zijn niet crimineel.

 93. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 9 juli 2014 om 10:01

  Maar geen zweepies meer; dat is primitef
  stunners is veel beschaafder…

 94. King Billy 9 juli 2014 om 10:23

  Van Gaal, verderkijkend dan de halve finale, heeft nu een nieuwe uitdaging, eigenlijk een luxeprobleem. Hoe stop ik dat ‘zooitje geregeld’.

 95. Aad Verbaast 9 juli 2014 om 11:10

  @Kleet: Teeven is daar al hard mee bezig. Komt met het idee dat we bootvluchtelingen gaan opvangen in boten. Je moet er maar opkomen natuurlijk.

 96. Aad Verbaast 9 juli 2014 om 11:43

  @King Billy: het wachten is op de volgende geniale meesterzet van van Gaal: onmiddellijk heel het Duitse elftal naturaliseren tot Nederlander.

 97. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 9 juli 2014 om 11:59

  Maar biologie gaat lekker door met singen.
  De stand van zaken:
  –er is een meteorite neergekomen in Australie in de jaren 60
  Die bevatte levensvormen; was 4,5 biljoen jaar oud.
  De cellen zijn identiek aan cellen die in mensen en in alle leef vormen voorkomen.
  Darwin bewezen
  Een genie in zijn vak–hij bouwde een computer toen hij 9 jaar was, zo’n 40 jaar terug, heft al een cel in lab geconstrueerd; 151 onderdeeltjes.
  Maar het moeilijkste was een protein te maken die het dna kon lezen.
  ook dat is gelukt, met als controle: een cel van de vuurvlieg; resulaat moest letterlijk lichtgevend zijn.
  werkte
  Nog een jaartje wordt er geschat, en ‘leven” kan geconstrueerd worden in een lab.

  en wij zitten te klojen met ruttekut….

 98. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 9 juli 2014 om 12:00

  Dan isclonen ook dichtbij.
  Saai hoor.
  De hele wereld die eruit ziet als ikke; alleen om een kudde mooie meiden te plezieren….

 99. Aad Verbaast 9 juli 2014 om 14:12

  @Kleet: Dat klonen zit er al aan te komen. Schapen en koeien lukt al. Dan is het nog maar een kleine stap of dat gaat van jou ook kunnen.

  Ondertussen:
  Max tegen Willy: “Op papier is Argentinië beter.”
  Willy tegen Max: “Maar ze spelen op gras, schat.”

 100. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 9 juli 2014 om 14:26

  Dus gereformeerden worden al gecloned?

 101. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 9 juli 2014 om 18:18

  Doet me denken aan een vakantie in Griekenland. mijn vriendin het water in, en gelijk een kudde van die opdringerige idiote grieken erachteraan.
  ik kan niet zwemmen, dus ik stond aan de waterlijn en riep ‘kwallen, kwallen….”
  Kwmen die grieken plankgas uit het water.
  Waar dan?
  Nou zijn ze niet meer in het water……..

 102. Aad Verbaast 9 juli 2014 om 18:21

  @Kleet: wat een openbaring dat je niet kunt zwemmen. Douchen lukt wel?

 103. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 9 juli 2014 om 18:37

  Alleen met behulp van mijn buurmeissie die houdt mij en hem overeind….

 104. King Billy 9 juli 2014 om 19:55

  @Kleet. Spreek jij ook al Grieks?

  @Allen,
  Kijk, Duitsers zijn niet alleen voortvarend op het WK, maar ook met toltarieven.
  Voor buitenlanders 10-dagen tolvignet €10,-. Twee maanden vignet € 20,-. Verkoop o.a. bij tankstations.
  Jaarvignetten kunnen hieronder worden berekend. “Hubraum“ is in dit geval het aantal ccm van de motor en niet het volume van de kofferbak.
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/was-kostet-die-pkw-maut-der-maut-rechner-13033902.html

 105. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 9 juli 2014 om 20:13

  Uiteraard;beetje. In bed geleerd. Door de strenge moral, warden de griekse meiden mij gebracht verstopt in de kofferbak van een Chevrolet Chevelle….
  En na uitgebreid bevredigend gebruik weer terug bezorgd.

 106. blutch1 9 juli 2014 om 21:10

  Jij hebt die Chevrolet weer terug bezorgd met die meiden nog in de kofferbak?

 107. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 9 juli 2014 om 21:31

  Mar pas nadat ik ze mij uitgebreid heb laten sexueel misbruiken–keer op keer….

 108. Aad Verbaast 10 juli 2014 om 09:15

  @King Billy: de enigen die er nog een beetje blij mee zijn, zijn de grenspomphouders in Nederland. Wat Wiebes weigerde, regelde Merkel voor ze.

 109. King Billy 10 juli 2014 om 09:31

  @Aad Verbaast. Nog steeds, the proof is in the eating of the pudding. Beetje handig inkopen, een weekvignet is goedkooper daN het prijsverschil tussen een fles whisky.

 110. King Billy 10 juli 2014 om 09:49

  En wat een uitdaging betreft. Acht miljoen kijkers hebben nog iets tegoed dat niet zondag kan worden ingelost met een poedelprijs. Volgende ronde met nieuwe prijzen. Het EK 2016 in het land Marianne.

 111. Aad Verbaast 10 juli 2014 om 10:46

  @King Billy: dat is helemaal waar natuurlijk. De reguliere pendelaars zullen zich niet laten weerhouden door een vignet. Ook niet als een jaarvignet 150 euro kost (wat het gaat kosten dacht ik).
  Maar zoals gewoonlijk zullen de ambtenaren die dit bedacht hebben wel weer veel (kosten) over het hoofd hebben gezien, en dus de inkomsten overschat.

  Foebal: ik probeer natuurlijk er weer het positieve van in te zien. Op de keeper beschouwd vind ik met penalty’s verliezen van Argentinië minder erg dan met 7-0 van Duitsland.
  En dan nog eentje: Cillessen heeft in ieder geval zijn eer hoog gehouden: hij heeft nog nooit een penalty gestopt. Ook nu niet.

 112. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 10 juli 2014 om 11:15

  Pakkans: nul.
  Waarom vignette betalen?
  Andere nummerplaatjes erop eventueel…
  DE politie heft gezegd niet te controleren….

  Zit nog steeds te wahten op tol in NL voor buitenlanders; zou niet meer dan logisch zijn…

 113. King Billy 10 juli 2014 om 11:21

  Van Gaal heeft het slim gespeeld binnen de grenzen van zijn mogelijkheden. Hij heeft op edele wijze zeer bewust voorkomen dat tijdens een absoluut hoogtemoment een ontgoocheld Oranjegevoel niet ten grave hoeft worden gedragen.

 114. blutch1 10 juli 2014 om 11:32

  Niet zeuren, Lars Boom heeft de etappe gewonnen.

 115. Aad Verbaast 10 juli 2014 om 11:42

  @Blutch1: da’s nog eens een echte bikkel!

 116. Aad Verbaast 10 juli 2014 om 11:55

  @King Billy: toch heeft hij zich bedacht. Tja en dan ga je.
  http://www.speld.nl/2014/07/06/oranje-vertrekt-uit-brazilie/

 117. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 10 juli 2014 om 14:10

  Leve de bezuinigingen!
  In het Italiaanse parlementsgebnouw werkt “service personeel” zoals kappers en bodes en zo. Die verdienen: tatatatatatatataaaaaaa 136.000 euro; een total van half milliard.
  Samen met de kosten voor tweede huis in Rome voor parlements leden een total van een milliard per jaar
  Brussel vult wel aan

  In Boekarest is datmonstreuze gebouw, waarvoor 40.000 mensen uit hun woning warden gejaagd., en wat nog steeds niet helemaal af is;waarvan het electriciteits bedrijf niet kan zeggen hoeveel meters erin staan…..
  In de kelder is een zwembad met alles erop en eraan; en een kantine (lux restaurant, waar voor 0,80 E een luxe maaltijd gekocht kan worden; zijn auto garages met monteurs voor de auto’s van parlements leden, en ieder parlementslid heft een particulier chauffeur….
  Brussel betalt wel….

 118. Aad Verbaast 10 juli 2014 om 17:51

  @Kleet: dat hoort bij date selecte groepje van beroepsgroepen die uitstekend en op de eerste plaats weten voor zichzelf te zorgen terwijl ze veinzen alles voor een ander te doen.

 119. King Billy 11 juli 2014 om 08:49

  Schitterend, weer eeen hoogoplopend spionage ‘schandaal’. Merkel stuurt de Berlijnse CIA baas naar huis. De FAZ komt met een commentaar.
  „Niet Obama’s Poedel“
  http://www.faz.net/aktuell/politik/eskalation-in-der-geheimdienstaffaere-nicht-obamas-pudel-13038859.html
  Heeft alles weg van Tijl Uilenspiegel, die Pinokkio de loef wil afsteken.

 120. Aad Verbaast 11 juli 2014 om 09:54

  @King Billy: Na het grote schandaal rond de DDR spion in de gelederen van Willy Brandt, nu dit. Het gevaar komt niet meer vanuit het Oosten, maar vanuit het Westen.
  Ze heeft het er maar druk mee. Lees net dat ze Rutte gevraagd heeft om van Rompuy op te volgen.
  Reden: “inhoudelijk flexibel”. Dat heeft ze goed gezien ja!! 🙂 🙂

 121. Aad Verbaast 11 juli 2014 om 18:48

  Op zoek naar een nieuwe uitdaging:

 122. King Billy 11 juli 2014 om 21:43

  Re Kapittel voor Civiele Orden. Even doorgraven en dan kom je terecht bij de Hoge Raad van Adel.
  De Raad heeft haar handen vol aan het ontwerpen van nieuwe stadswapen a.g.v. gemeentelijke ruilverkavelingen.
  Maar ook de JSF F-35 komt aan bod. Een spoedklus. maar dan toch weer niet. De Latijnse spreuk “Fortior Tentando” voor dat ding houden we in gedachte voor later.

  “Op verzoek van de chef kabinet van de commandant der Luchtstrijdkrachten (CLSK) bracht de Raad op 18 september 2012 spoedadvies uit over het embleem van het op te richten 700 squadron TES, waaraan medio oktober het eerste Nederlandse F-35 toestel zou worden overgedragen. Embleemspreuk: FORTIOR TENTANDO in Latijnse letters van sabel op een lint van goud.

  Na afloop van het verslagjaar deelde de chef kabinet CLSK tot haar spijt mee dat de oprichting van het squadron vertraging had opgelopen, waardoor de vaststelling van het emblem eerst later zou plaatsvinden.”
  Pagina 12 van het laatst gepubliceerde jaarverslag 2012..

  Klik om toegang te krijgen tot HRvA_Jaarverslag_2012.pdf

 123. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 11 juli 2014 om 23:00

  Infantiele retardo’s die vroeger niet mee mochten doen met soldaatje spleen, en daar nu wraak op nemen….op onze kosten.

 124. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 12 juli 2014 om 06:41

  Eindelijk geode regels voor sport.
  Strand handbal: dames; kleding mag maximum 10cm breed zijn.
  protest! 2cm is meer dan genoeg!

 125. Aad Verbaast 13 juli 2014 om 09:07

  @King Billy: veel hoop is vervlogen rond de JSF. De Hoop Scheffer heeft er een lange band mee. Ik zie hem nog het kantoor van Bush binnenkruipen…
  Maar mooi dat hij zich nu ook mag bezighouden met een embleem. Lekker door punniken voor hem. Laat hem nooit meer los.

 126. Aad Verbaast 13 juli 2014 om 09:09

  @Kleet: kleding max 10 cm breed? Wat moet ik me daarbij voorstellen? Jij gaat enkel voor de reetveter begrijp ik.

 127. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 13 juli 2014 om 11:17

  zoiets. Er zijn mensen die denken dat dat strandbal iets te maken heeft met sport.
  Het is en blijft een exhitionistische show. Niks mis mee…
  Per slot van rekening als die meiden die sprongen in de slaapkamer maken, vliegen ze door de ruiten….

  Maar taal is ook moeilijk hoor…Vroeger hadden dezelfde woorden andere betekenis.
  Handbal: als zij haar handjes in je broek stak
  Volleybal: als zij je broek omlaag trok maar wel aan liet
  Korfbal; als je haar slipje naar beneden trok en hem er zo inramde…

  En sinds die stagiaire haar gfang ging met Clinton heft”trek je bek open” ook al een andere betekenis gekregen; vraag maar aan die Ierse in Magaluf…….

 128. King Billy 13 juli 2014 om 11:39

  Arjen Robben haalt de FAZ. Naar verluidt, wil de Duitse voormalige Paus Ratzinger het Pausmobiel lenen van de Argentijnse Paus Franciscus.

  http://www.faz.net/aktuell/sport/fussball-wm/robben-es-tut-mir-leid-fuer-die-brasilianer-13042810.html

 129. Aad Verbaast 13 juli 2014 om 11:56

  @King Billy: LOL
  dat wordt een ingewikkelde geloofskwestie uiteraard tussen die twee.

  P.S. Mag Maxima vanavond nu wel voluit gaan voor Argentinië? Blijft met de voorouders van Willy ook een complexe zaak. Misschien dat de RVD hier ook maar een statement over moet maken.
  http://nos.nl/koningshuis/artikel/672800-.html

 130. Aad Verbaast 13 juli 2014 om 11:58

  @Kleet: waar het hart van vol is..

 131. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 13 juli 2014 om 13:16

  ….stroomt de mond van over”. Dat gebeurde ij die ierse griet die 24 man pijpte in 3 minuten…

 132. Aad Verbaast 13 juli 2014 om 17:19

  @Kleet: het houdt je allemaal wel erg bezig. Foer voor Freud..

 133. King Billy 13 juli 2014 om 20:46

  Griekenland eerste EU-lidstaat in staat van beleg of oorlog? Griekse regering moet ‘hervormen’, privatisering hoog in ’t vaandel. Regering probeert stakingen op straffe van arrestatie door medewerkers onder mobilisatiewet te plaatsen.
  http://euobserver.com/opinion/124952

 134. Aad Verbaast 14 juli 2014 om 00:26

  @King Billy: je zou haast vergeten onder het voetbalgeweld dat er nog ander nieuws is. En wat voor nieuws!

  Nog zo een die me echt bezig hield.
  http://www.aljazeera.com/news/europe/2014/07/pope-promises-solution-priestly-celibacy-2014713142424193760.html
  Niet te geloven dat hij percentages noemt. 2% ook nog eens. Reken maar eens uit wat dat betekent..
  En wat gaat doen aan het celibaat.
  Ook een doorbraak dat hij als Paus daar ook een koppeling in legt.
  Doorbraken van jewelste!!

  P.S.: spannende wedstrijd trouwens. Verder ben ik blij dat het nu afgelopen is!

 135. Rubio 14 juli 2014 om 00:43

  Nou, ons Angela ging ook niet ongezoend naar bed…

 136. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 14 juli 2014 om 06:47

  daarom is de werkkeleding vn de priesters ook zo als operectie berende soepjurken….
  Maar goed ze konden er niet meer onderuit; en bij niet toegeven zou de stroom van klachten alleen maar groter worden.
  Rijst de vraag: en toen?

  Niks waarschijnelijk; ze deden een plas en alles bleef zoals het was….

 137. King Billy 14 juli 2014 om 07:42

  Nu ook de Paus met een statistiekje. Misschien een Vati voetbalclub om zijn kerk een eigentijds gezicht te geven?
  Ander nieuws, wat me opgevallen is dat sinds kort MH 327 nu ook op het internet spoorloos is verdwenen.

 138. Aad Verbaast 14 juli 2014 om 08:27

  @Rubio: ze stond toch maar weer mooi met haar oranje hesje op de tribune bij de finale 😉

  @Kleet: da’s zeker de vraag.

  @King Billy: 414.000 priesters binnen de gelederen. 2% is toch al gauw 8000 van die heren.
  Inmiddels lees ik dat het Vaticaan dat getal ontkent. De hel zal wel losgebroken zijn daar.
  http://www.bnr.nl/nieuws/702149-1407/paus-2-procent-geestelijken-is-pedofiel

  MH327: staat nog wel op internet, maar allemaal oude berichten. Opgegeven, geen nieuws meer.

 139. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 14 juli 2014 om 11:11

  En de volgende rijmpjes worden aan de bijbel toegevoegd…
  —hupfalderie, neem een kind van drie
  –meer plezier met een kind van vier
  –een meid van vijf is ook een lekker wijf
  –lees de les aan een kind van zes
  –lol in je leven? neem een kind van zeven

  Maar het geheel is nog steeds met de mantel der liefde toegedekt.
  Waarom gaan pubers naar een semenari, terwijl de hormone door hun lijf gieren?
  Ze weten donders goed wat ze zijn en wat ze willen.
  Dan al.
  Dat voor zoete koek accepteren betekent het recht te verliezen later je handen in onschuld te wassen.

  Da’s een van de weinige dingen die de orthodoxen in roemenie beter geregeld hebben; die trouwen wel, en krijgen een vorstelijk salaris betaald.
  In de oude dagen waren ze informanten van Ceaucescu; en nu helpen ze frauderen.
  Heel veel land wordt op naam van de kerk geschreven; geen onroerend goed belasting, geen winst belasting.

  In rusland heft de orthodoxe kerk het alleenrecht op import van cigaretten, vodka. En is voor 45%eigenaar van alle oloieproductie in Kazachstan….nbben fabrieken voor mineral water, en zegenen auto’s (45$) en trucks (60$) ter vervanging van verzekering.
  Jezus redt…

  In Moscow werd een monstreuze kathedraal gebouwd. bedrijven gaven vrijwillig grote giften.
  Als ze dat niet deden, kregen ze een staats overval, en controle boekhouding…..

  25 meter verhongerden mensen op straat; naasteliefde is alles…

  Tsaar peter de Grote had gelijk; hij wilde die kerk vernietigen.

 140. Aad Verbaast 14 juli 2014 om 12:33

  @Kleet: alweer zo’n gemiste kans van je: je had een kerkgenootschap op moeten richten. Veel van die lui zijn er steenrijk mee geworden. En preken (zeker voor eigen parochie) is toch wel echt jouw ding!

 141. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 14 juli 2014 om 12:59

  Weet dat jij als parochiaan dat weet te waarderen…..

 142. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 14 juli 2014 om 16:20

  Als mijn superoplossing voor de joden na WO2 heb ik eens 2 dingen gezegd: geef Jodanie een andere naam–democratisch; noem het Palestina.
  70% van de bevolking issowieso vluchteling daar

  Voor 1945: schade is veroorzaakt door duitsland.
  neem een stuk van duitsland en oostenrijk en geef dat aan de joden.
  Zo vreemd is dat niet; de helft van roemenie was van hongarije; sinds 1918 aan RO gegeven.

  Nou blijkt dat er een geheim topoverleg was eind 1945 tussen US en Saoudie. Voorstel aldaar: neem een stuk van mofrikana en jodelland en geef dat aan de Joden….

  Maar allez; niet iedereen kan geniaal zijn.

 143. Aad Verbaast 14 juli 2014 om 17:52

  @Kleet: of misschien jezelf aansluiten bij de Church of Engeland als opstapje?
  Daar liggen kansen in de toekomst: http://www.bbc.com/news/uk-28300618
  == Church of England General Synod backs women bishops ==

 144. Aad Verbaast 14 juli 2014 om 17:53

  Aanpakken die handel: http://www.nrcq.nl/2014/07/14/citigroup-schikt-voor-7-miljard-euro-in-zaak-rommelhypotheken
  Kan Nederland nog wat van leren. Die doen dat anders: bail out van ING terwijl ze de rommelhypotheken van ze overnemen..

 145. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 14 juli 2014 om 18:00

  Er is een positieve correlatie tussen dioxine en het grotzooi van grote kapitaal instellingen; naarmate het meer wordt, is er minder risico.

  Ik me aansluiten bij een kerk? Waarom? Mijn buurmeisje schreeuw\de gister nog “mijn god” toen ze klaar kwam….
  Ikke en een geloof: dan ben ik de god. Uiteraard in alle bescheidenheid

 146. Aad Verbaast 14 juli 2014 om 18:29

  @Kleet: heeft wel wat. Een jonge God in een oud lichaam. Houdt mij staande in ieder geval.

 147. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 15 juli 2014 om 01:42

  En ja hoor; multi culti hebben het weer geregeld.
  De eerste 250 Syriers zijn al hierheen GEHAALD; hoeven niks aan te vragen; hebben al verblijfsvergunning en woning en 3200 euro voor inrichting.

  En ik wacht al 4 jaar……
  Maar allez; autochtonen zijn vreemdelingen…

 148. Aad Verbaast 15 juli 2014 om 09:29

  @Kleet: naturaliseren tot Syriër?
  AL 250.. van de 4 miljoen mensen die vluchten voor het oorlogsgeweld.

 149. Rubio 15 juli 2014 om 10:15

  Vluchten kan niet meer als je altijd je eigen ‘geloof’, de islam de oorzaak van alle ellende, met je meesleept…
  Van mij zijn ze welkom als ze zich bekeren tot het ‘chrrristendom’ en bereid zijn tot het afleggen van hoofddoeken en het dragen van bikini’s aan onze stranden…
  Heb overigens genoten van de beelden in Brasil, van de Here Jezus op een rots die de ondergaande zon omarmt, en uiteraard van de prachtige meiden.
  Zuid-Amerika, het enige continent op aarde waar de islam geen poot aan de grond krijgt!

 150. Aad Verbaast 15 juli 2014 om 10:25

  @Rubio: tjonge, waar blijf je dan met je vrijheid van godsdienst.
  BTW: == dragen van bikini’s. == Ik ben daar niet zo kritisch op. Mag ook zonder.

  Prachtige beelden inderdaad!

 151. Aad Verbaast 15 juli 2014 om 10:39

  @King Billy: voor het archief: de plannen van Juncker als hij hoofd van de commissie wordt..
  Vandaag naar alle EP leden gestuurd. Met de hartelijke groeten natuurlijk.

  Klik om toegang te krijgen tot PG_NL.pdf

 152. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 15 juli 2014 om 10:51

  Ja en dan hebben we nog:
  Afghanistan
  Pakistan
  libanon
  libie
  jemen
  somalie
  irak
  iran
  tunesie
  maleisie
  Allemaal maar doen dan?
  Ze willen de islam zelf; ze willen burgeroorlog zelf, en als ze verliezen naar NL?
  En dan met voorrang op nederlanders zoals met de Syriers?
  Logisch.
  Normaal.

 153. Rubio 15 juli 2014 om 10:55

  Aad; =tjonge, waar blijf je dan met je vrijheid van godsdienst.= Wellicht een anti-virusprogrammaatje inbouwen in de grondwet…?
  Was overigens lang geleden in Syrië en een deel van ‘Koerdistan’ (Aleppo, Damascus, Homs), heel veel vriendelijke mensen ontmoet , ‘Chrrrristenen’…..
  De naam van de badplaats aldaar ben ik vergeten, niet zo gek overigens omdat ik daar alleen maar pinguïns zag pootjebaden…

 154. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 15 juli 2014 om 11:00

  Islam is geen godsdienst, maar een stam doctrine, met als doel:uitroeing van groepen.

 155. King Billy 15 juli 2014 om 11:23

  Re Juncker plannen. Blog on-topic en zowaar 10 uitdagende prioriteiten met een
  “… steunen of niet. Ik ben er stellig van overtuigd dat we als Unie vooruit moeten. We hoeven niet noodzakelijkerwijs allemaal met dezelfde snelheid vooruit te gaan”.

  Doet me denken aan ‘roeiboot politiek’. “Haal op gelijk” afgezworen. Degenen die de boot vooruit moeten trekken zitten met de rug naar de vaarrichting met Schulz als slagroeier die alleen zien wat ze achterlaten, allen kijkend naar de stuurman Juncker, die zicht heeft op de finish.

  Of wordt het een flotille met een Schout bij Nacht in zijn eigen bootje, die de zaak bijelkaar moet houden?

 156. blutch1 15 juli 2014 om 11:57

  Hoe denk jij dat de acht met stuurman vaart als elke roeier zijn eigen tempo houdt?

 157. King Billy 15 juli 2014 om 12:54

  @Blutch1. Chaos in de boot, die geen centimeter vooruit komt. Dat flotille, hè? Waar de langzaamste het vaartempo bepaalt tenzij collaterale schade in eigen gelederen voor lief wordt genomen. Overigens was Schout bij Nacht oorspronkelijk een tijdelijke rang voor degene die het commando voerde over gelegenheidsflotiile’s.

 158. Rubio 15 juli 2014 om 14:50

  Roeiboot politiek; die houden we erin, aardige metafoor…zo het lijkt.. Juncker moet nl wel behoorlijk bijsturen als Cameron en Merkel twee sterke rechterarmen hebben.. kan Hollande ook niet compenseren in z’n eentje. Zal dus wel een crash worden tegen een bruggenhoofd op welke Europese rivier dan ook.. tenzij Angela af en toe effe omkijkt.
  Wir sind also der Weltmeister!

 159. Aad Verbaast 15 juli 2014 om 15:59

  @Rubio: Grote weeffout die gemaakt is is dat er twee stromingen zijn die elkaar zo blijkt behoorlijk naar het leven staan. Daar zijn ze voorlopig wel even zoet mee onderling.

 160. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 15 juli 2014 om 16:17

  Alweer een zaken-foutje.
  je moet niet kijken naar aantallen, maar naar invloed.

  net zoals de 300 machtigste mensen niet de 300 rijksten zijn….

 161. King Billy 15 juli 2014 om 16:21

  300 miljard voor het 10-puntten plan? Wat is daarin niet meegenomen? In de FAZ werd een paar dagen geleden geschreven over een half biljoen, inclusief bijna gratis geld van de ECB plus extra geld voor de Europese Commissie a.g.v. ‘onvoorziene uitgaven’, waaronder reserveringen voor de drie nieuwe associatieverdragen. Moet Poetin deze winter niet de knuppel in het hoenderhok gooien.

 162. Aad Verbaast 15 juli 2014 om 17:00

  @Kleet: uiteraard moet je (ook) kijken naar de invloed. Heb ik ergens iets anders beweerd dan? “Handig lijstje”!

 163. Aad Verbaast 15 juli 2014 om 17:01

  @King Billy: naast de sterke metafoor van de “roeiboot politiek” kent hij natuurlijk als geen ander de salami tactiek om scheurbeuk te voorkomen voordat je al bent uitgevaren.

  P.S. “roeien met de riemen die je hebt” krijgt zo weer een heel nieuwe invulling.

  N.B.:

  “Start”???

 164. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 15 juli 2014 om 18:57

  Dat wordt weer een ritje naar zwitserland voor ruttekut om zijn fooi te innen voor het NIET instellen van tol in NL voor buitenlandse voertuigen….

 165. Aad Verbaast 15 juli 2014 om 19:08

 166. Aad Verbaast 16 juli 2014 om 10:20

  Ze zijn al eens langs gekomen, maar ‘for the record’ toch maar even twee uitspraken van Juncker die aangeven hoe hij met uitdagingen omgaat:

  ‘We besluiten iets, laten het dan even rusten en kijken wat er gebeurt. Als niemand dan herrie maakt en er geen opstand uitbreekt, omdat de meeste mensen sowieso niet begrijpen wat er is besloten, dan gaan we weer verder. Stap voor stap, tot er geen weg terug meer is.’

  en

  ‘Ik ben een christen-democraat, een katholiek, maar als het belangrijk wordt, lieg ik’,

 167. Aad Verbaast 16 juli 2014 om 11:16

  Over uitdagingen gesproken:
  http://www.nu.nl/binnenland/3829333/justitie-neemt-veel-meer-crimineel-geld-af.html
  We hebben het hier over een miljarden business. En het OM klopt zichzelf op de borst dat ze 90 miljoen crimineel geld hebben afgepakt.
  Ze zien het ook nog eens als ”essentieel’’ onderdeel van effectieve criminaliteitsbestrijding.
  Hoezo effectief?

 168. Rubio 16 juli 2014 om 11:48

  Wat een slapjanus. Stel dat van Gaal zo had gehandeld dan had Oranje er in de eerste ronde al uitgelegen….en dan werkte v. Gaal niet eens met een zootje ongeregeld….

 169. Aad Verbaast 16 juli 2014 om 12:38

  @Rubio: dan had hij het kampioenschap niet eens gehaald!
  Die “boeven-vangen”- Opstelten en zijn “diender” Teeven maken er een puinhoop van.
  Met een minimale pakkans blijft er voor de gemiddelde crimineel weinig uitdaging meer over.

 170. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 16 juli 2014 om 13:01

  REORGANISATIE POLITIE!!
  Terug naar rijks en gemeente politie. Toen was er ten tijde van Bromsnor en kottebneiers een oplospercentage van meer dan 50%.

  Nu: 15%; en een boel wordt niet aangegeven….

 171. Aad Verbaast 16 juli 2014 om 13:32

  @Kleet: je bent mild vandaag. 15% lijkt mij aan de hoge kant.

 172. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 16 juli 2014 om 14:04

  Het leger is er, om de veiligheid van burgerij te verzekeren (en om de halfbloed boomaap in USA stiekum te subsidieren)
  met alle gemekker rondom Srebenica heb ik mijn 3 punten nergens gehoord, terwijl ze toch simple en logisch zijn.

  De fransen hadden een corrupt deal met de serven; er waren 2 fransen krijgsgevangen, en daarom werd er geen luchtsteun geleverd, en dat –in samenhang met de stompzinnigheid en clowneske lafheid van karremans–levered een slordige 10.000 doden op; maar wie telt er als je gein hebt?
  “wir haben es nicht gewusst” klinkt bekend

  de oplossing was kinderlijk eenvoudig.
  a) er haden zware wapens gedropped kunnen worden en/of helicopters gestuurd vanuit NL.
  b) er hadden vanuit NL rechtstreeks aanvallen met F16 gedaan kunnen worden.
  Motief en rechtvaardiging: er waren nederlanders in gevaar.

  Dan nog: met alleen uzi’s een oorlogsmissie anvaarden geeft blijk van een clowneske incompetentie en verwijtbare onverschilligheid die zijn weerga in geschiedenis niet kent.
  Werd beloond met een onderscheiding.
  Hoe achtelijk kan een leger zijn…

 173. King Billy 16 juli 2014 om 16:28

  Nog eentje van Juncker tijdens een interview op Franse TV over de financiële crisis na de Lehmann affaire, de rol van Luxemburg en Franse banken.
  “De Luxemburgse Voetbalbond is niet verantwoordelijk dat Olympique Marseille geen kampioen van Frankrijk is geworden. Luxemburg is dus niet de oorzaak van de wereldwijde financiële crisis.”

 174. Aad Verbaast 16 juli 2014 om 17:37

  @Kleet: van alles mis gegaan daar. Toch wel een banbrekende uitspraak van de rechter in deze.
  Gaat niet ver genoeg volgens de “moeders van Srebenica”: gaan in hoger beroep:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2014/07/16/moeders-van-srebrenica-in-hoger-beroep-tegen-uitspraak-rechter/
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3690242/2014/07/16/Moeders-van-Srebrenica-ontevreden-over-uitspraak.dhtml

 175. Aad Verbaast 16 juli 2014 om 17:41

  @King Billy: gaat ook in het dossier. Valt ook in het bakje drogredeneringen. Nog even zoeken in welke deelcategorie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Drogreden
  Het zullen er meerdere zijn.

  Zal nog wel smullen worden de komende jaren. De man wil nog wel eens een uitglijder maken.

  Vanavond worden de poppetjes verdeeld. Uiteraard benieuwd welke ster uit Nederland wordt ‘aangewezen’..
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2800/Europese-Unie/article/detail/3690474/2014/07/16/Wie-zijn-de-kandidaten-voor-de-Europese-topfuncties.dhtml

 176. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 16 juli 2014 om 17:42

  We hebben militair recht; doodstraf voor lafheid in het aangezicht des vijands”
  Zien we heel anders; we geven karremans een onderscheiding…after all, what is 10.000victims?
  Om het anders te doen was politiek niet correct

 177. Aad Verbaast 16 juli 2014 om 17:43

  @Kleet: == Om het anders te doen was politiek niet correct == Was niet eens de overweging.
  Wat fout kon gaan, ging fout.

 178. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 16 juli 2014 om 18:29

  Er was een franse pperbevelhebber die gechanteerd werd met twee franse piloten krijgsgevangen.
  Daarom liet hij de eerste F16 “niks vinden” en de tweede een paarstruiken aanvallen.
  Er was maar EEN weg die er naar toe ging; een propeller uit WO2 hyad de trucks en tanks kunnen afschieten.

  Dat was een gegeven. toen waren er nog 3 dagen.
  Dat Karremans GEEN directe interventie vroeg vanuit NLO, of GEEN zwaarder matereaal vroeg, of de VN niet alarmeerde dat was volledig verwijtbaar gedrag

  Hij zou conform onze wet–tegen de muur gezet moeten worden.
  Evenals de tweede in command.

 179. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 16 juli 2014 om 18:30

  Daar is ook geen andere mening over mogelijk. 10.000 lijken onderschrijven mijn mening.

 180. blutch1 16 juli 2014 om 18:32

  Ik begrijp die klacht tegen Nederland niet. Het waren toch Mladic en consorten die die mensen vermoord hebben, niet de Nederlanders.
  Verder zag ik laatst een staatje met oplossingspercentages van verschillende misdrijven, de hoogste was 12% en de laagste 5%, de rest zat daar ergens tussenin. Ik vroeg me af of het nog wel zin heeft erachteraan te gaan.

 181. Aad Verbaast 16 juli 2014 om 18:51

  @Blutch1: == het nog wel zin heeft ==
  Ingewikkelde redenering in deze. Laat je ze lopen (“alles is politiek”). dan is het einde zoek.
  Maar gezien de potentie (kijk even naar de winstmarges van deze business) moet het och beter kunnen dan de wanprestatie die nu word geleverd.

 182. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 16 juli 2014 om 19:11

  Het NL leger kreeg van de VN via de NL overhead de opdracht de inwonders van Srebenica veilig te houden.
  Dat deden ze niet
  daarom zijn ze verantwoordelijk voor de gevolgen
  Wie de trekker overhaalde is van geen belang

 183. blutch1 16 juli 2014 om 20:11

  Dus als ik jou omleg krijgt jouw beveiliger de schuld?

 184. King Billy 16 juli 2014 om 22:27

  Rutte en een tombola: “Dijsselbloems kennis en Europese ervaring maken hem een sterke troef.”

 185. King Billy 16 juli 2014 om 23:13

  Ook in Duitsland veel aandacht op de ARD, ZDF en op internet voor de uitspraak van de Haagse rechtbank over ‘Srebenica’.
  FAZ komt met een kommentaar. Oordeel was juist, maar voegt toe:
  ” …. Die Vereinten Nationen ließen die Niederländer im Stich, und die ließen schließlich die bosnischen Muslime im Stich. Mit dem Unterschied, dass die bosnischen Muslime seit zwei Jahrzehnten tot sind, während Karremans heute als Rentner in Spanien lebt und andere Beteiligte Karriere bei den Vereinten Nationen machten.”

  .http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/massaker-von-srebrenica-richtiges-urteil-zu-einem-beschaemenden-vorgehen-13048769.html

 186. Aad Verbaast 17 juli 2014 om 08:43

  @Kleet: gelukkig hebben we nog een rechtsspraak. Dan hoef ik die hele discussie tussen advocaten en landsadvocaten hier niet over te doen.

 187. Aad Verbaast 17 juli 2014 om 08:47

  @King Billy: gevoelig punt. De VN besluit tot een ‘vredesmissie’ en ronselt vervolgens landen die willen aanmonsteren.
  De VN is immuun en kan dus nooit aangeklaagd worden. Landen die meedoen blijkbaar wel en dragen dan (mits de klacht gegrond is) individueel de verantwoordelijkheid.
  Nog maar eens op het achterhoofd krabben dus voor ze ja zeggen.

  In ons wetboek staat overigens dat de hoofdaannemer altijd eindverantwoordelijk is. Da’s maar goed ook.

 188. Aad Verbaast 17 juli 2014 om 10:36

  Merkel is ook nog jarig vandaag! Hiep hiep hoera.. Ze wordt 60..
  http://nos.nl/video/675848-happy-birthday-liebe-bundeskanzlerin.html

 189. King Billy 17 juli 2014 om 12:49

  De 60-jarige Merkel heeft pakweg nog drie jaar te gaan en kan dan met vervroegd pensioen gaan Indien ze dit wil. Dat hebben de Duitsers inmiddels wettelijk voor elkaar naast het recent ingevoerde minimumloon.

 190. King Billy 17 juli 2014 om 12:54

  Deutschlandfunk: “De strijd om de nieuwe koningin van de Europese Commissie”. Belangrijker dan de opvolg(st)er van Van Rompuy.

 191. Aad Verbaast 17 juli 2014 om 13:24

  @Kleet: ik ben niet van je gewend dat je naar de bekende weg vraagt.

  @King Billy: ze zal doorgaan tot de laatste snik verwacht ik zo. Desnoods verhoogt ze (geheel in lijn met de trend in Europa) de pensioengerechtigde leeftijd.
  Minimumloon is voor haar geen issue 🙂

  Kunnen we al inzetten wie dat gaat worden? Die Deense queen uit het land zonder euro?

 192. King Billy 17 juli 2014 om 13:35

  @Aad Verbaast. re de Queen of the European Union. Pas op, voor men het weet staat als compromis Westerwelle op de stoep.
  Overigens staan hier nog twee boekensteunen van l’Oriot. Die weddenschap heb ik waarschijnlijk verloren.

 193. Aad Verbaast 17 juli 2014 om 13:39

  @King Billy: ben even kwijt wat die weddenschap ook al weer inhield. L’Oriot?

 194. Aad Verbaast 17 juli 2014 om 13:42

  Nog even over die “queen’. Ze zijn desperaat op zoek naar vrouwen.
  http://www.voxeurop.eu/nl/content/news-brief/4794835-gevonden-eurocommissaris-een-vrouw
  Zo desperaat dat zelfs Ploumen wordt genoemd. Een beter bewijs is niet te vinden.

 195. blutch1 17 juli 2014 om 13:58

  ‘Justitie raakt 200 duizend euro kwijt bij undercoveroperatie’
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3690913/2014/07/17/Justitie-raakt-200-duizend-euro-kwijt-bij-undercoveroperatie.dhtml
  Haha, wat een sukkels.
  Regel nr 1: follow the money.

 196. King Billy 17 juli 2014 om 14:01

  @Aad Vergaast. Ergens in september/oktober. Voormalige Deense President en NATO SG Rasmussen als opvolger van Van Rompuy.
  Van deze twee literair onderlegde heren in bad zijn boekensteunen gemaakt http://www.youtube.com/watch?v=0jOtOIOX3RI Viel Spaß.

 197. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 17 juli 2014 om 14:08

  Waarom follow the money; wil je naar Rutte/ Zwitserland?

 198. Aad Verbaast 17 juli 2014 om 17:07

  @King Billy: LOL.
  Rasmussen. Hmmm… Ik oet altijd fronsen als ik zijn onvervalst Deens accent hoor als hij Engels probeert te praten. Maar goed dat hij zelf niet achter de ‘knuppel’ zit. Communiceren met de toren zou een ramp worden: onverstaanbaar.

  Hier trouwens (vvoor je blogarchief, kan nog wel eens van pas komen) een bijzondere collectie foto’s van haar. Zitten wel bijzondere exemplaren tussen 🙂
  http://www.nrc.nl/inbeeld/2014/07/17/hoera-angela-merkel-blaast-alweer-zestig-kaarsjes-uit/

 199. Aad Verbaast 17 juli 2014 om 17:09

  @Blutch1: ik las het ja. Wat een klunzen.
  Nu een rechercheteam van 30 man er op?
  Teeven en Opstelten mogen nu echt naar huis. En wel onmiddellijk.

 200. Aad Verbaast 17 juli 2014 om 17:11

  Nog zoiets: beetje uitdagend blog heeft zo zijn risico’s. Zeker als je in Frankrijk woont.
  “Vrijheid van meningsuiting” is daar een lachertje. Schandalig!
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3690963/2014/07/17/Negatieve-recensie-te-hoog-in-Google-Schadevergoeding.dhtml

  u is gewaarschuwd..

 201. blutch1 17 juli 2014 om 19:50

  Ze had natuurlijk ook een advocaat kunnen nemen.

 202. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 17 juli 2014 om 20:06

  Aansprakelijkheid
  Als jij iemand om zeep helpt door te grote deskundigheid , is het ziekenhuis aansprakelijk….

 203. Aad Verbaast 18 juli 2014 om 09:43

  @Blutch1: vraag is of dat het verschil had gemaakt.
  Zou eigenlijk niet mogen. Dat gezegd hebbende wijst de praktijk inderdaad anders uit.

  @Kleet: de praktijk is ook veelal anders.

 204. King Billy 18 juli 2014 om 11:14

  Re ramp in Oekraine. Diep- en dieptriest. Blijven waarschijnlijk vragen open, die nimmer beantwoord worden. Zou eigenlijk een zaak moeten worden voor het Internationaal Strafhof, ware het niet dat Rusland evenals de USA weliswaar het statuut hebben ondertekend, maar het mandaat van het hof niet erkennen. Oekraine eveneens, echter plotseling uitsluitend voor de periode van de Maidanprotesten wél het mandaat van het Hof erkennen en een klacht indienden, die momenteel wordt onderzocht.

 205. Aad Verbaast 18 juli 2014 om 11:39

  @King Billy: allemaal niet meer te volgen. Wat een drama.
  ‘Ineens’ weet ‘iedereen’ dat de Russische separatisten beschikten over die Russische BUK raketten.
  Afgelopen dagen werden daar al twee vliegtuigen mee uit de lucht gehaald. Sommige luchtvaartmaatschappijen vlogen al niet meer over dat gebied. Maar MAS wel dus..

  Nog zo’n hel (die nu een beetje ondergesneeuwd wordt in het nieuws):
  http://www.nrc.nl/nieuws/2014/07/18/israel-grondoffensief-wordt-aanzienlijk-uitgebreid/

  Wat een zootje overal. Wat een bende ellende.

 206. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 18 juli 2014 om 12:12

  Het is natuurlijk achtelijker dan achtelijk om over een oorlogsgebied te vliegen…..

 207. Rubio 18 juli 2014 om 13:46

  Ik vlieg meestal met EVA Air of China Airlines, die nemen altijd een iets noordelijker route, van Polen, Rusland rechtstreeks Kazakstan in, wel een stukje omvliegen maar veel veiliger. Verder zijn er weinig alternatieven meer naar Z.O. Azië. Vliegen over Syrië, Irak, Afghanistan en Pakistan is tegenwoordig zelfmoord en dat hadden KLM/Air France en Malaysia Air ook kunnen weten. Niettemin stap ik een volgende keer met ‘andere’ gevoelens weer een vliegtuig in…Inderdaad 1 grote bende ellende en kan alleen maar erger worden..

 208. Rubio 18 juli 2014 om 13:57

  Nu is toch wel bewezen dat de hr Poetin de grootste boosdoener is in deze door maar ‘ongestraft’ wapens te blijven leven aan terroristen. Hiermee tonen Poetin & Co aan dat dus ook te zijn. Ordinaire machtswellustelingen en patsers rule the world zo lijkt het.

 209. Aad Verbaast 18 juli 2014 om 13:59

  @Kleet: het is opeenstapeling van achterlijkheden.

 210. King Billy 18 juli 2014 om 14:01

  Weliswaar een Boeiing van 777 van Malaysian Airlines, maar de vlucht wordt samen KLM commercieel ge-exploiteerd onder codesharing vluchtnummer MH017/KL 4103. Het laatste vluchtnummer wordt ‘gemakshalve’ maar even vergeten, Op Schiphol wordt MH017/KL4103 operationeel, waaronder vliegplannen, afgehandeld door KLM.
  Hier even teruglezen hoe verschillende luchtvaartmaatschappijen de veiligheid van het Oekraiense lucht tot nu toe beoordeelden. Ook bij het Air France/KLM consortium.

  http://www.aero.de/news-19989/Ukrainischer-Geheimdienst-Telefonate-belegen-Schuld-der-Rebellen.html

 211. Aad Verbaast 18 juli 2014 om 14:03

  @Rubio: == Ordinaire machtswellustelingen en patsers rule the world zo lijkt het. ==
  Helemaal gelijk in. Moest maar eens afgelopen zijn.

 212. Aad Verbaast 18 juli 2014 om 14:25

  @King Billy: dat KL vluchtnummer kwam gisterenavond toch al meerdere malen voorbij.
  In percentage tov de bevolking zijn hier meer Nederlanders omgekomen dan bij 9/11..

 213. blutch1 18 juli 2014 om 18:25

  Geef Poetin maar weer de schuld.
  Overigens, waarom worden opstandelingen in Libië, Syrië, Egypte vrijheidsstrijders genoemd en die in Oekraïne rebellen? En wie leverden deze “vrijheidsstrijders” wapens en steun? Zou dat de reden zijn dat we in Europa nog steeds de meter en de yard hebben, of de liter en de gallon?
  Hoe gaan we straks opstandelingen in Iran noemen of in Saoudi-Arabië?

 214. Aad Verbaast 18 juli 2014 om 18:30

  @Blutch1: goede vraag.
  In het kort overigens beantwoord door @Jan: “De positie van de waarnemer bepaalt diens blikveld”.

 215. Rubio 18 juli 2014 om 19:23

  1 Vandaag heeft camerageile Hans van Baalen weer van stal gehaald. Was hij het niet die samen met Guy Verhofstadt op een plein in Kiev riep dat Europa ze zou steunen tegen de Russen? Nou we hebben inmiddels gezien waar eea toe geleid heeft. ‘Holle-frasen-Hansie’ was weer lekker bezig, maar niet heus….

 216. Aad Verbaast 19 juli 2014 om 08:34

  @Rubio: stond daar met dat wijzende vingertje op dat plein ja.
  Ik krijg altijd lichte kokhalsneigingen als ik die man weer door het beeld zie schuiven.

 217. blutch1 19 juli 2014 om 11:40

  Balen met Van Baalen, wat een bal.

 218. Aad Verbaast 19 juli 2014 om 13:02

  Nee dan die Barosso. De grenzen staan in brand maar te midden van al het geweld gaat hij een eredocoraat ophalen in Brazilië en twittert (inclusief foto met big smile) dat trots rond..

 219. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 19 juli 2014 om 14:17

  Een eenvoudig maar goed idee voor politie en justitie.
  Even kijken wat de totale politie kost in NL.
  Dan ontslaan we alle politie, en keren dat bedrag uit aan slachtoffers van criminaliteit.

  Justitie mag ook naar huis; die zijn sowieso corrupt.
  het recht van seponeren is lijnrecht in tegenspraak met gelijkheid voor de wet.
  gevangenissen sluiten.
  Motief; is geen straf meer voor veel nederlanders; is een verbetering van woon en leef condities.
  En het bespaart geld.

  Buitenlandse criminelen: naar land van herkomst retour.

  Dan verandert er in feite niks, maar slachtoffers zijn beter af, en we besparen veel geld.
  Moet kunnen…..

 220. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 19 juli 2014 om 14:19

  Maar als de rechtbanken te druk zijn: wat let ze om in 3,4 of 5 ploegen te gaan? Drukt de kosten enorm. Zijn genoeg werklozen….

 221. Aad Verbaast 19 juli 2014 om 14:27

  @Kleet: toch een van de mindere ideeën van je Kleet. Door de hitte bevangen..

 222. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 19 juli 2014 om 18:51

  Toch humor.
  De muis die de tijger dresseert.
  Rutte garandeert personelijk dat Putin zijn verantwoording neemt.
  Hij heeft hem zelfs gebeld.

  Nou is de normale diplomatieke gang: de ambassadeur….
  Gut, wat zullen ze hebben gelachen in Moscou

  Natuurlijk worden de personelijke bezittingen en creditcards gestolen. Is het oostblok.

 223. King Billy 20 juli 2014 om 00:07

  @Kleet. Geniet nòg even van die humor. De hele politieke en militaire processen rondom het binnenboord halen van Oekraine verloopt analoog aan 1914, destijds met andere spelers en op een andere plek in min of meer dezelfde Slavische regio met dezelfde ingredienten, waar niemand elkaar nog vertrouwde. Na de aanslag op Frans Ferdinand stelde Oostenrijk een ulimatum aan Servie met mondiale consequenties, dat werd afgewezen. Nu is de politieke, ultimatieve toon na de misdadige aanslag op MH 17 jegens Rusland en de onberekenbare en onbetrouwbare Poetin, een notoire EU en USA hater, niet anders, die zomaar als nieuw wapen ook nog een gaskraan heeft.

  Hopelijk is de euro, nadat de gevolgen van de stresstests en Junckers fraaie plannen worden doorgevoerd, voldoende crisisbestendig om de Baboeschka’s van Putin buiten de deur te houden.
  Grote Leider Van Rompuy was nog zo onbevangen terwijl er een oorlog woedt in Europa, alles onder controle, geen drama, geen reden tot alarm:

  Klik om toegang te krijgen tot 143991.pdf

  “We had a good meeting, a bit shorter (sic) perhaps than some had expected. It is a bit unfortunate but not dramatic, not dramatic at all.”
  “Tonight before dinner, we discussed at length (sic) two important topics of foreign relations, Ukraine and Gaza.”
  “In the past weeks I held extensive consultations…..”

  Renzi zei dat Van Rompuy “beter een SMS’je had kunnen sturen. Had mij een vliegreisje bespaard.”
  http://www.faz.net/aktuell/politik/europaeische-union/personalstreit-eu-gipfel-scheitert-bei-besetzung-von-top-posten-13050064.html

  Carpe diem nu het nog kan.

 224. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 20 juli 2014 om 05:42

  Rusland heft nog geen rekening ingediend bij Rompey/Rutte voor 2 BUKjes?
  Nou ja, bukken is ruttes afdeling…

 225. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 20 juli 2014 om 07:15

  Het westen- USA en EU in volgszaam kielzog–zijn altijd een bedreiging geweest voor USSR en Poetin zowel militair als economisch
  Zie: oprichting , bewapening, training Taliban
  het meest irritante voor USA was, dat voor alles wat in de lucht gebeurt, de USSR koploper was. Ruimtevaart, satelieten, vliegtuigen en straaljagers
  het success van de AK47 en de tanks niet te vergeten; ook al zijnde tanks een Oekraiense vinding.

  Ook Europa heft zich vaak opgesteld als potentiele vijand van USSR en Rusland, na 1990.
  Stom, want ze importeren veel van ons.

  Bovendien: de laatste 20 jaar is USA aanzienlijk meer oorlogszuchtiger dan wat er over is van de USSR.

  Nu speelt er ook: wie de Oekraine eeft, kan in de winter gaslevering blokkeren aan verschillende europese landen.

  Dan vergelijk Poetin eens met onze leiders.
  Poetin heft voor economische groei gezorgd.
  Onze idioten voor nodeloze afbraak.

  Nu: rutte die Poetin bedreigt: een vlo die een beer bedreigt…….ze moeten zich rot gelachen hebben in Moscou…

  En die 300doden zijn sneu natuurlijk; maar er sterven MEER nederlanders aan weigeren van medische zorg en verzorging per jaar.
  300 is ook het aantal doden op de weg van 3 maand.
  Is ook minder dan dat er aan ondervoeding sterven in NL.

  In GB zijn er wat cijfers; 60% van lle kinderen die in ziekenhuizen komen zijn ondervoed.
  Is zo ongeveer hetzelfde in NL
  Schoolmelk moet weer worden ingevoerd.

  Dus waar gaat het over?
  Over het gebrul van een muis.

 226. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 20 juli 2014 om 07:17

  Een oorlog moret er komen.
  West Europa wordt systeematig en stelselmatig verarmd.
  EU is geforceerd en onbetaalbaar aan het groeien.
  En Bilderberg zegt terecht:……

  Zit er aan te komen.
  Awel dan sturen wij karremans…

 227. Rubio 20 juli 2014 om 10:07

  Aad; Heb je ooit Barosso wel eens zonder big smile gezien? De man is altijd voor zichzelf bezig geweest. Als de wereld in brand staat zit Barrosso met een whiskey op een jacht bij een van zijn puissant rijke Griekse vriendjes.
  Vriendjes die er de oorzaak van zijn dat de Griekse Jan-met-de-pet nu op een houtje zit te bijten..

  Wiki;
  Op 8 juni 2005 verwierp het Europees Parlement een voorwaardelijke motie van wantrouwen tegen Barroso, die door Eurosceptische parlementsleden was ingediend vanwege een vakantie die Barroso aan boord van een jacht van een Griekse scheepsmagnaat had doorgebracht. De uitslag van de stemming was 589 tegen, 35 voor, 35 onthoudingen.

 228. Aad Verbaast 20 juli 2014 om 10:12

  @Kleet: niemand zit te wachten op een oorlog. Zou ook onzinnig zijn.

 229. Aad Verbaast 20 juli 2014 om 10:13

  @Rubio: tja, die Barosso. Maar ja, zou Juncker zo veel beter zijn? Dat hij drinkt is wel duidelijk. Wat weet ik niet.

 230. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 20 juli 2014 om 10:38

  Daar zit je naast. USA en USR hebben dezelfde economische structuur, verschillende oorzaken.
  Beiden zouden belang hebben bij oorlog; zou economie verbeteren

  Zie DE; stel dat er GEEN WO2 zou zijn geweest, wat dan?…….

  Daarnaast: EU zit ook te zieken voor een eigen leger…..

  Falsifieer maar eens: “De USA wil oorlog in het midden oosten….”

 231. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 20 juli 2014 om 10:41

  En binnen een paar jaar is er een grootschalige oorlog. Dat ruimt op.
  hangt alleen af, WAAR…..Midden Oosten:? Oekraine/
  laatste kan uitwaaier effect hebben.

 232. Rubio 20 juli 2014 om 10:48

  Aad; Voor mijn part een glas melk…In ieder geval wel een slimme jongen…
  Hij zit op een jacht uit te waaien op zee en ik zit gisteren te zweten in een bootje op de Vecht.
  Er was gewoon niet tegenan te zuipen…(cola)….pff.
  Nu effe lekker genieten van een verkoelend onweersbuitje en straks maar weer de trosjes los…
  Vive l’Europe…………………..ehm

 233. Rubio 20 juli 2014 om 10:57

  Kleet; Kan jij eigenlijk wel genieten in de tuin van je villa in Roemenië…wel of niet met een ‘overheerlijk’ Pinot Noirtje en diverse ‘buurmeissies’…?

 234. King Billy 20 juli 2014 om 11:12

  Een verslag over de gebeurtenissen rondom MH 17 vanuit Washington, New York. Amsterdam, Kiev, Moskou en Oost-Oekraine. Op dezelde pagina een Nederlandse studente, die door Moskou op de zwarte lijst is geplaatst en Obama door het nieuws werd overvallen terwijl hij belde met Putin.
  http://www.nytimes.com/2014/07/20/world/europe/with-jets-fall-war-in-ukraine-is-felt-globally.html?emc=edit_th_20140720&nl=todaysheadlines&nlid=63055841&_r=0

 235. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 20 juli 2014 om 11:30

  Weet je nog, oorlogje Nigeria, Biafra? Die Zweed? die had in WO2 een niet ontplofte container gifgas uit Ethiopie naar de vergadering van de VN gebracht, maar de VN wilde niet toegeven dat gifgas werd gebruikt; was niet politiek correct?

  Juist, die.
  die zette twee machinegeweertjes op een sprotvliegtuigje, en viel de nigerianen an, schoot meer dan 20 straaljagers aan stront op de grond.
  Gaf luchtsteun ermee -op een eterje nauwkeurig aan Biafranen. kon niet gepakt of aangevallen worden; vloog te laag en te weinig warmte….

  Kijk dat bedoel ik nou; dat is goede wapentechniek.

  Is hier heet, maar moet helaas wel wat doen….
  Had nog een veld orzoica gezaaid, is klaar.Maar zat veel rotzooi in dat zaad….nou ja, is alleen kippevoer…

 236. Aad Verbaast 20 juli 2014 om 11:54

  @Kleet: die argumenten die je opsomt mogen dan allemaal nog een zekere basis hebben. Laat onverlet dat ik tegen oorlog ben in welke vorm dan ook.

 237. Aad Verbaast 20 juli 2014 om 11:57

  @King Billy: drama’s.
  Hebben we het nog niet eens over de Gaza, Irak en Syrië etc. gehad.
  Allemaal oorlogszuchtige onverlaten die er maar op los schieten.

 238. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 20 juli 2014 om 12:05

  ….en dan hebben we friesland nog. Ongeveer nu beginnen ze de geintjes te begrijpen die ik over ze vertelde; 30 jaar geleden. Dat wordt oorlog!!!!Vliegende koeie vlaaien!

 239. Aad Verbaast 21 juli 2014 om 08:38

  Blijft altijd nog een leuk opstapje als je in de politiek hebt gezeten:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3692777/2014/07/21/Jan-Kees-de-Jager-financieel-directeur-KPN.dhtml Inkomen 625.000 (zonder bonus).
  == Volgens president-commissaris Jos Streppel was De Jager de beste kandidaat die KPN kon vinden == armoe.

 240. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 juli 2014 om 08:41

  De vliegramp is een politieke issue.
  De delen onderzoeken: nauwelijks enige zin.
  Je kan kijken naar delen van de raketten; die zijn nu wel weggehaald.

  USA heft alle data door sateliet observatie.
  Ook de radar trails. Ook de precise plek van waaraf de BUKs warden afgevuurd.
  Alles.
  maa dat houden ze vast uit politiek opportunism.

  Voor de rest: wassen neus.
  behalve de stank ter plekke.
  Rottend vlees stinkt vreselijk….

  En nou doet de hele wereld geschokt; 300 doden.
  Nou en?
  per dag gaan er meer door honger, door andere misdrijven, door moslim aanslagen, door verkeer.
  Het geheel is een beetje overdriven en overtrokken….
  Dood=dood.

 241. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 juli 2014 om 08:44

  Ten tijde van ieuw Guinea werd mijn halfbroer als opperhoofd van de PTT daarheen gestuurd.
  het eerste wat hij deed was alle postzegels opkopen…..
  Zijn vrouw kreeg zijn gewone loon doorbetaald; hij kreeg zijn loon ook in NG doorbetaald maar in NG guldens die dubbel waard waren, plus uiteraards de toeslagen…..

 242. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 juli 2014 om 08:46

  Nadat e de PTT naar Groningen verhuisde (achtelijke toestand) kwam de directeur iedere dag met vliegtuig naar zijn werk. Prachtig. Hij woonde ergens in Brabant….

  Dat PTT gebouw kon nog net even bij het station ingeperst worden….waanzin.

 243. Aad Verbaast 21 juli 2014 om 08:50

  @Kleet: Pronk: “alles is politiek”.
  Een of andere onverlaat drukt op een knop (uit misplaatst enthousiasme) en haalt een verkeersvliegtuig uit de lucht. Dan zijn terecht de rapen gaar.

  Een of andere onverlaat bombardeert een eigen opgeworpen gevangenis, nu al >500 doden. Directe aanleiding (?): 3 jongens op barbaarse wijze om het leven gebracht.

  “The world has gone mad”: https://www.youtube.com/watch?v=tmPJb6Mcu6g

 244. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 juli 2014 om 09:00

  Er zijn er 1,5 milliard teveel; so who cares?

  Als de milieu idioten met hun Nazi stompzinnigheid een bio-ethanol wet doorrammen die per jaar 100 million extra doden levert door verhongering kijkt niemandop of om;
  maar bij 300 uit de lucht (allemaal mensen met hoger inkomen) of 500 armoezaaiers inde gaza–staan ze allemaal conform protest voorschriften, hoofdstuk 6, paragraaf 12, sub 3 pagina 324 hun bourgeoisie politiek correcte verontwaardiging te uiten.

  In rijen van 6; en niet op zondag; wel ge-emancipeerd.
  het enige wat in de wereld niet hoger ontwikkeld kan worden is schijnheiligheid.

 245. King Billy 21 juli 2014 om 09:07

  Ach, JKdJ, boekhouder van de Staat der Nederlanden, Griekenland, ESM, “dat geld krijgen we terug”, schulden socialiseren via het Target2 verrekeningssysteem ‘strikt geheim’, terwijl buiten een straal van 250 km van Den Haag de discussie over deze praktijken in media outlets en parlementen en in het Duitse Constitutionele Hof wordt gevoerd.
  Duitsers kennen een gezegde over politici die naar het bedrijfsleven vertrekken. Vrij vertaald, “Als de reputatie eenmaal is geruïneerd, leeft men ongegeneerd.”
  Waar blijft een Toezichthouder op EPihB onder het Voorzitterschap van Ed Nijpels?

 246. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 juli 2014 om 14:39

  Het tij is gekeerd. In AD: een klaagzang dat allochtonen zo lang op een huis moeten wachten.
  reacties waren allemaal: eerst nederlanders.
  Dat was 3 jaar terug nog uitgesloten.
  Net nop tijd voor hordes irakezen, oekaraieners, afghanen syriers

 247. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 juli 2014 om 15:02

  Inspecteurs waren in tjoeketjoek.
  Ja de doden zijn dood; trein is niet gekoeld dus dat zal lekker rotten en stinken.

  Rutte nog effe op staatskosten een grote advertentie gezet; altijd goed voor wat stemmen.
  Effe van de gelegehid gebruik maken….

  Maar die woningen voor “vluchtelingen” dat begint te prikken.
  Een nederlander mag jaren op een wachtlijst staan; een “vluchteling” krijgt direct huis/meubels/inkomen/verzekering.
  Zou een goed idee zijn, ze in ieder geval NIET in de grote steden te huisvesten, en eens de leegstaande kazernes te gaan gebruiken…alles aanwezig; incl. keuken

 248. Aad Verbaast 21 juli 2014 om 18:45

  @King Billy: ook in politiek is de stelling uit de marketing wel bekend (en wordt naar geleefd):
  Maakt niet uit hoe je in het nieuws komt, als je maar in het nieuws komt!

 249. Aad Verbaast 21 juli 2014 om 18:48

  @Kleet: == Er zijn er 1,5 milliard teveel; so who cares? ==
  Met een serie van 364 blogs begin ik inmiddels een aardig dossier van onderwerpen die de revue zijn gepasseerd op te bouwen:
  https://aadverbaast.wordpress.com/2009/07/18/overbevolking-wordt-voor-gezorgd-2/

 250. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 juli 2014 om 20:07

  De “zorg” draagt actief bij tot de algemeneoplossing van dit teveel; evenals de woning toedeling en ook kan sterk aangeraden worden af en toe eens een vlucht te boeken met Malaysia Airwais over Oekraine….

  getektend: Ruttekut

 251. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 juli 2014 om 20:08

  En als ze nog effe wachten met die trein in oekraine, is het geheel stinkende soep…

 252. blutch1 21 juli 2014 om 22:12

  Maakt Rutte zich net zo druk over de levende Nederlanders als over de dode Nederlanders?

 253. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 juli 2014 om 22:26

  Wedden tier niet bijstaat als ze die ongekoelde trein openmaken?
  Nou will ik er ook niet binnen 100 meter bij staan….

  Er lag hier een cadaver van een hond langs de weg; 50 meter van huis.
  Was niet te harden
  heb er 4 kruiwagens hout op gegooid en in de fik gestoken….

 254. Aad Verbaast 22 juli 2014 om 10:00

  @Kleet: eigenlijk is het nog allemaal redelijk verlopen op de keeper beschouwd. Valt een vliegtuig midden in een oorlogsgebied. Midden in een ongeorganiseerde bende.
  Die in de ogen van de wereld natuurlijk ook niets goed kunnen doen.
  Toch zijn binnen een aantal dagen de lichamen geruimd, koeltrein geregeld, die inmiddels op weg is naar Charkov. Ook is het terrein redelijk afgegrendeld geweest. Zwarte dozen inmiddels overhandigd aan Maleisië.
  Toegang van forensische groepen is inmiddels ook geregeld.
  Want hoeveel dagen kostte dat niet om die lui te organiseren en te verplaatsen?

  En over die stinkende lichamen: hoe hard werd er niet door de internationale gemeenschap geschreeuwd dat ze vooral niets mochten aanraken?? Totdat het niet meer te harden was en toen hebben ze ze toch zelf (waar waren ‘onze’ mensen’?) maar ingepakt etc.

  Er wordt ook wel eens te veel gemopperd.

 255. Aad Verbaast 22 juli 2014 om 10:02

  @Blutch1: zie hier de toespraak van Timmermans bij de VN: http://nos.nl/op3/artikel/677790/
  Die gaat het nog ver schoppen.

 256. blutch1 22 juli 2014 om 10:15

  Stel je even voor dat je Oekraïns reddingswerker zou zijn en dat je dagenlang je best had gedaan en je zou daarbij alle kritiek die overal werd geuit, geschreeuwd, geschreven en uitgezonden hebben gehoord, zou je je dan niet net zo hebben gevoeld als hulpverleners in Nederland die worden gehinderd bij hun werk?
  Opvallend dat veel mensen nu doen waar iha zoveel kritiek op is, reddingswerkers aanvallen.

 257. King Billy 22 juli 2014 om 11:42

  Emoties moeten ergens naar toe. Al helemaal indien de schuldvraag niet klip en klaar is. Of het nu een oridnaire burenruzie over de heg is, die uit de hand loopt, of een overheid die de gevolgen van een op Facebook aangekondigde verjaardagsfeestje in Drenthe niet goed inschat, of Johanna, die een Johannis is op de Razende Bol, dan wel een neergeschoten airliner, een invasie van Gaza of een nieuw Kalifaat, emoties moeten ergens een uitweg vinden.
  Wat MH 17 betreft, ontving de Nederlandse samenleving en ‘de politiek’ internationaal opvallend veel lof en bijval voor de wijze waarop door iedereen met deze ramp wordt omgegaan, hetgeen mede af te leiden is uit het ontbreken van kritiek op Nederland, die zich voornamelijk op het besluiteloze ‘Brussel’ richten.
  Rutte, WA en Timmermans zijn door niemand in de meedogenloze internationale MSM door de mangel gehaald.
  Dat de Voorzitter van de Tweede Kamer niet zelf meteen in actie kwam om de volksvertegenwoordigers, die zowiezo genieten van een veel te lang zomerreces, onmiddellijk bij elkaar te halen omdat de omvang en reikwijdte van deze ramp razendsnel duidelijk waren, is een grof schandaal. Een desaouvage, die niet meer goed te kletsen is.

 258. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 juli 2014 om 12:10

  Koeltrein? Zeker weten?

  Nou ja dan nog bij elkaar zoeken van losse onderdelen…
  Ben niet jaloers op dat werk
  oorzaak is al wel bekend dacht ik, dus we kunnen door naar de volgende ramp……

 259. Aad Verbaast 22 juli 2014 om 12:13

  @Blutch1: helemaal waar. Wat iedereen over iedereen heeft uitgestort (met name op de sociale media, maar ook ook op hoger niveau (laag niveau dus) is werkelijk verbijsterend.

 260. Aad Verbaast 22 juli 2014 om 12:16

  @King Billy: ook helemaal waar.
  Kamer zat overigens gisteren bij elkaar. Om bijgepraat te worden.

  Wat ook helemaal verbijsterend is, is de oorverdovende stilte vanuit “Brussel”. Waar zitten Barosso, van Rompuy, Ashton? In geen velden of wegen te bekennen. Toont maar weer eens aan dat ze geen rol spelen op het international ‘playing field’.

 261. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 juli 2014 om 12:26

  Tja, NL is gestoord. Moet een ziekenhuis 140 millioe betalen omdat er stiekum opnames zijn gemaakt van patienten.
  Maar als je door wanprestatielevenslang invalide bent geworden, krijg je wel 20.000.
  Verhoudingen zijn ver te zoeken.

  personelijk zou ik bordje neerhangen: er worden opnames gemaakt, en die na 2 maand wissen.

  (behalve die van de mooie spiernaakte meiden die voor een kouwtje komen)

 262. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 juli 2014 om 12:27

  Maaysia airways is niet zo gezegend door Allah; dit jaar al twee rampvluchten…..

 263. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 juli 2014 om 12:31

  Zou het nerkomen van dat vliegtuig iets te maken hebben met na binnenkomst ontploffende BUK rakketjes?

  We hadden Rutte en brusselse top een gratis reisje moeten aanbieden, was dat problem opgelost…

 264. Aad Verbaast 22 juli 2014 om 16:36

  @King Billy: ik las het ja. Mooi overzicht.
  Ongelooflijk weer: ik geef een reactie op 21 juli 2014 om 08:38 (“Blijft altijd nog een leuk opstapje als je in de politiek hebt gezeten”), en meteen reageert het journaille door een “stukkie” te schrijven (verzamelen uit de archieven)!! 🙂

 265. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 juli 2014 om 16:41

  deden ze nog meer ten tijde van deOpinies. politiek en journalisten volgden en kopieerden veel

 266. Aad Verbaast 22 juli 2014 om 18:25

  Daar had hij dan (met slechts 1 ander woord te veranderen) kunnen schrijven:

  ‘Namens het hele Amerikaanse volk wil ik mijn condoleances overbrengen aan de mensen in Palestina, die momenteel rouwen om het verlies van zo veel vrienden en familie.

  Er zijn geen woorden die het verdriet dat de wereld over dit grote verlies heeft goed kunnen beschrijven. Dat verdriet is nog meer accuut door de diepe vriendschap tussen onze twee landen.

  Verbonden door die vriendschap zullen we niet rusten totdat we er zeker van zijn dat het recht heeft gezegevierd.’

 267. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 juli 2014 om 19:52

  In AD een video hoe Israel een woning in gaza aanvalt
  Eerst een ‘roof knock–kleine explosive op dak
  dan krijgen bewoners tijd om pand te verlaten; wel ongeveer 30 seconden.
  Dan zware lading en weg huis….
  Frisse jongens de joodjes.

 268. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 23 juli 2014 om 06:31

  En vreemd. De passagiers van de rampvlucht schijnen vooraf collectief besloten te hebben, geen portemonnee, cash, camera of mobieltje mee te nemen…..
  Offe……….?????

 269. blutch1 23 juli 2014 om 09:46

  Waarom bel je iemand die overleden is? Proberen erachter te komen of er een hiernamaals is?
  En als er dan iemand antwoord concluderen dat het een Oost-Eurpeaan is ipv dat er een hiernamaals is. Misschien was het wel verbinding met de hel en blijkt de hel oost-europeaans te zijn. Dat een journalist meldt dat er geen mobieltjes liggen zegt in deze context niets. Mogelijk hebben de geesten de mobieltjes meegenomen en zijn deze dus nu in het hiernamaals.
  Als we nu eens massaal die nummers bellen en dan goed luisteren, kunnen we misschien horen waar het hiernamaals is. Of zou het geluid overstemd worden door luidruchtige politici?

 270. Aad Verbaast 23 juli 2014 om 09:59

  @Blutch1: blijkbaar heb je om in het hiernamaals te komen geen paspoort nodig. Die lagen er nog wel. Maar ook daar is van te verwachten dat die wel zouden kunnen opduiken. Wordt veel voor gewaarschuwd die nooit af te geven.

 271. King Billy 23 juli 2014 om 10:02

  Nu dreigt Obama de EU met sancties, indien het sanctiebeleid van de EU jegens Rusland niet wordt aangescherpt. Als eerste waarschuwing zijn de onderhandelingen over het TTIP op het ijs gelegd, volgens Der Postillon. De woordvoerder van de Duitse regering heeft in antwoord daarop gezegd dat 6300 Duitse bedrijven worden gesanctioneerd indien deze niet stoppen met waarschuwen tegen sancties.

  http://www.der-postillon.com/2014/07/usa-drohen-eu-mit-sanktionen-falls-eu.html#more

 272. Aad Verbaast 23 juli 2014 om 10:23

  @King Billy: de gemoederen lopen flink op als “trouwe bondgenoten en vrienden” elkaar al met sancties om de oren willen slaan (en zie bericht) Merkel ook al met sancties wil toeslaan binnen de eigen grenzen.
  Zou allemaal gesanctioneerd moeten worden.

  P.S. denk je alles gehad te hebben blijkt de koningin van Engeland ook doping te gebruiken!
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3695434/2014/07/23/Renpaard-Britse-koningin-test-positief-op-doping.dhtml

 273. Rubio 23 juli 2014 om 10:32

  Moeten we ons door Poetin laten gijzelen dan? Er zijn geen andere opties dan economische sancties tegen Rusland maar dan moet heel EU meedoen. Ook Japan, Z-Korea, Canada en Australië. China vergeten we dan maar even…Gas en olie zit ook elders in de wereld in de grond. En wanneer Russen geen Ferrari’s, BMW’s, Mercedessen en Audi’s meer kunnen kopen of niet meer massaal met vakantie naar Thailand kunnen gaan, wordt er wel anders gepiept, dan wordt er gewoon weer armoedig borjst gegeten…. Rusland en de (meeste) Russen zijn normeloos, altijd geweest, kunnen niet op een ‘normale’ manier met rijkdom omgaan. Boycotten dus dat WK voetbaltoernooi in 2018 en sanctioneren die hap!

 274. Aad Verbaast 23 juli 2014 om 10:37

  @Rubio: ik ben al begonnen en stevig ook. Die blikken kaviaar komen er bij niet meer in!
  Zal ze lusten!

 275. King Billy 23 juli 2014 om 10:54

  Gaan we dan ook al die handelende Russen op Cyprus sanctioneren, die keurig hun aandeel in de redding van Cyprus volgens Dijsselbloems blauwdruk hebben betaald en bijna heel Finland, waar Poetin ook nog een appeltje mee wil schillen, in het donker zetten?

 276. Rubio 23 juli 2014 om 10:57

  Aad; Aan mij hebben ze nooit kunnen ‘verdienen’; kaviaar en wodka lust ik niet en heb m’n leven nooit gewaagd in een Lada..
  Vandaag maar even geen grappen….intrieste dag

 277. King Billy 23 juli 2014 om 11:38

  Kabinet wil politie of militairen sturen naar de rampplek.

  In de Duitse Bundestag, die nog niet met reces is, zijn vragen gesteld over de mensenrechtensituatie in Oekraine. Volgens de Europese Mensenrechten Conventie zijn er drie fasen, neerslaan van een opstand, noodtoestand of een oorlogsituatie. Die Linke willen weten hoe de Duitse regering de situatie inschaalt.

  Misschien kunnen het Kabinet en Brussel dat zelf ook eens communiceren, alvorens het kabinet een beslissing neemt. Politie of militairen sturen naar een gemobiliseerd land heeft zo haar consequenties.

  Klik om toegang te krijgen tot 1802125.pdf

 278. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 23 juli 2014 om 11:42

  We leveren veel vlees en groente aan USSR; voor Moscou 20% van alle voedsel.
  Ermee stoppen?
  Dan halen ze het ergens anders en zijn onze boeren de lul
  Dan komt onze eintullugente ovrgeit weer met effectieve maatreh\gelen als accins verhoging en gaan er nog meer nederlanders in DE shoppen……

  P.s.” Paspoort: geen waarde.
  method van controle; nr intoetsen; dan verschijnen data op scherm.
  Een vals paspoort dat bij andere grenzen erdoorkomt kost 120$.

  Kleine moeite om lijsten door te sturen aan banken en telfoon maatschappijen met namen en geb, data.
  Rekeningen blokkeren en abonnamenten afsluiten
  Zegt tel.bedrijf: kunnen geen info geven vanwege privacy. Nonsence; klanten zijn dood.
  Zitten met allah te kaarten om maagden.

 279. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 23 juli 2014 om 11:44

  We zouden natuurlijk de oekrainse overhead een cadeau kunnen geven; alle korte en middellange afstands raketten die liggen te roesten in west Europa.

 280. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 23 juli 2014 om 11:48

  Dat is het oorverdovend gebrul van een grijze muis tegen een olifant; wie naamt dat serieus?
  Dan: een NL leger? Met karremans als bevelhebber/ Dat wordt lachen. Burgerbevolking pleegt massaalzelfmoord.

 281. Aad Verbaast 23 juli 2014 om 12:32

  @King Billy: de verwevenheid is ingewikkeld zo blijkt maar weer eens uit dit bericht van een paar dagen geleden:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/31522/Vliegtuigcrash-in-Oekraine/article/detail/3692779/2014/07/21/Leverancier-van-raket-MH17-zetelt-op-de-Amsterdamse-Zuidas.dhtml

  Mensenrechten: is er nog twijfel dat het daar oorlogsgebied is? Of wordt het nog gezien als een lokaal opstandje?

  Politie sturen. Verwarrende berichten. Ik kan me wel iets voorstellen bij de gedachte dat er iets geregeld wordt onder de VN vlag.
  Veiligheid lijkt me overigens niet zo’n probleem. Wie zou het nog in zijn hoofd halen iets uit te halen als de internationale media er boven zitten..

  P.S. Vandaag heeft :Poetin feestelijk samen met de FIFA de eerste steen gelegd bij het stadion voor de WK.

 282. Aad Verbaast 23 juli 2014 om 12:36

  @Kleet: toch worden er wel wijze besluiten genomen. De zwarte dozen worden naar Engeland gestuurd. Nederland heeft na het debacle van het filmrolletje ingezien dat ze nogal eens wat kwijtraken op dit gebied. Ook Opstelten (en Teeven) is daar een kei in.

 283. King Billy 23 juli 2014 om 12:45

  De mensenrechtsituatie doet er wel degelijk toe. Voordat men het weet vormt zich ter plekke van de brokstukken een nieuwe enclave en moeten NL/EU de verplichtingen van een nieuwe enclave op zich nemen. En dan zitten Nederlanders er wéér middenin… Dankzij codesharing….

 284. blutch1 23 juli 2014 om 13:16

  Ik snap het niet meer. De VS komt met geen spat bewijs dat Rusland er iets mee te maken heeft, faciliteren zeggen ze dan, terwijl er wel sancties tegen Rusland zouden moeten komen. Beetje dimmen zou ik zeggen. Nu dreigt de VS aan Europese landen sancties op te leggen als ze de sancties tegen Rusland niet doorvoeren. Ze zetten zelfs TTIP in de ijskast. Dat is nu eens een onverwacht cadeautje. De VS denkt dus voor iedereen uit te maken wat er zou moeten gebeuren.
  We zitten echt niet te wachten tot hun multinationals hier de regels komen bepalen op straffe van flinke boetes. Dat Duitsland zijn eigen bedrijven gaat sanctioneren als ze hun mond niet houden is helemaal van de gekke. Straks wordt iedereen door iedereen gesanctioneerd.
  Ik denk dat ze in China van hun stoel vallen van het lachen. Zij zijn straks nog de enigen met wie iedereen handel drijft, in yuan wel te verstaan.

 285. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 23 juli 2014 om 13:18

  So, what is new?
  Sinds waneer zou NL kritische vragen stellen aan USA? Of Nato?

 286. King Billy 23 juli 2014 om 14:01

  @Blutch1. Klink de link eens aan in de reactie over de sancties. Nog even, dan wordt i.o.v. Obama Der Postillon gesanctioneerd wegens eveneens verspreiden van misleidende informatie.

 287. Aad Verbaast 23 juli 2014 om 17:42

  @King Billy: == De mensenrechtsituatie doet er wel degelijk toe ==
  Doet er altijd toe lijkt me. Des te vreemder dat die veelal in het gedrag komt.
  Ik hoef in deze het woord Gaza niet te laten vallen. Ongelooflijk wat daar gebeurt, en hoe (relatief) stil de wereld daar over is.

 288. Aad Verbaast 23 juli 2014 om 17:43

  @Blutch1: == spat bewijs == de woordvoerder op de persconferentie moest toegeven dat de meeste informatie die werd gegeven vergaard was uit de sociale media.
  Nou, dan weet je het wel.

 289. Aad Verbaast 23 juli 2014 om 17:46

  @Kleet: == Sinds waneer zou NL kritische vragen stellen aan USA? Of Nato? ==
  Niet vragen naar de bekende weg..

 290. Aad Verbaast 23 juli 2014 om 18:35

  Aan uitdagingen geen gebrek (je zou haast vergeten dat het het onderwerp van dit blog was).
  Maar hier is er nog eentje. Van Rijn (nervus agitaris speelt meteen op als ik aan de man denk) vond het allemaal niet echt een uitdaging. Beter, efficiënter en dus goedkoper..
  Blijkt een “big Bang te worden”: http://www.binnenlandsbestuur.nl/financien/nieuws/gemeenten-vrezen-big-bang-rondom-trekkingsrecht.9438104.lynkx

  Ik hoef niet te stellen dat het me in het geheel niet verrast. Wordt een drama.

 291. King Billy 24 juli 2014 om 05:40

  Waarom geen aandacht door de staatsomroep, die achter een betaalmuur zit voor miljoenen Nederlanders (wonen/werken/vakantie), voor wat Van Rompuy en Barroso ongetwijfeld in het condoleance register schreven?

 292. Aad Verbaast 24 juli 2014 om 09:42

  @King Billy: hebben ze dat gedaan dan? En zo ja, zo zie je maar weer: ik schreef hierboven al “in geen velden of wegen te bekennen”. Obama werd live uitgezonden..

  N.B. las net dat ze in de commissievergadering ook een minuutje stil waren geweest. Daar worden we wel even stil van natuurlijk.

 293. Aad Verbaast 24 juli 2014 om 10:13

  Nog even over Obama, onze ‘vriend en toeverlaat’:
  http://www.zie.nl/video/overige/Switzerland-UN-human-rights-council-approves-inquiry-into-Gaza-war-crimes-POOL/8ruzs27fk0nu

  Stemming om te onderzoeken of er oorlogsmisdaden zijn gepleegd in Gaza. Enige land wat tegenstemt: Amerika. Vrijwel alle Europese landen onthielden zich van stemming.
  47 voor, 1 tegen.

 294. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 24 juli 2014 om 13:25

  En we gaan vrolijk door; alweer een vliegtuigje weg…..schijnen nooit van trackers gehoord te hebben…

  Israel teert nog steeds op de holocaust. Zonder dat, zou de hele wereld op ze springen voor het beschieten van burgerdoelen….nou mag het.

 295. Aad Verbaast 24 juli 2014 om 13:31

  @Kleet: == trackers == onbegrijpelijk inderdaad.
  Net als zo’n zwarte doos trouwens. Moet je uit de brokstukken gaan vissen om af te luisteren wat er gebeurd zou kunnen zijn.
  Dat in een wereld waar wifi en een cloud standaard begint te worden. Kan dus online-realtime steeds doorgestuurd worden.
  Had ook het verschil kunnen maken met dat andere vliegtuig van MA wat nog steeds niet gevonden is..

 296. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 24 juli 2014 om 13:49

  Duitsland gaat spioneren in USA en UK.

  Zouden ze niet een beetje opvallen in die zwarte uniformpjes met die hakenkruisjes?

  Nu zitten ze te zeuren over een hond die ook in het vliegtuig zat in oekraine.
  Willen ze het cadaver ook naar NL hebben.
  met de dag gekker.

 297. Aad Verbaast 24 juli 2014 om 17:15

  @Kleet: == Duitsland gaat spioneren in USA en UK. ==
  Goh, dat ze daar nog nooit aan gedacht hebben!

  Is er vandaag ook nog een passagiersvliegtuig neergestort in Mali. Kunnen ‘onze’ militairen meteen dat gebied wel afgrendelen. Zouden ze (rebellen) daar ook al een BUK systeem hebben?

 298. Aad Verbaast 24 juli 2014 om 18:11

  @Blutch1: net zoiets als anti-anti-anti-anti-anti-anti-anti-raketsystemen?

 299. blutch1 24 juli 2014 om 20:07

  Ja, en dat doen ze met dubbelspionnen. Die eten dan ook Bums-dwarsgebakken.

 300. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 24 juli 2014 om 20:25

  Mobieltjes, smartfones, sierraden, camera’s, credit cards: alles in de aanbieding in oekjraine.
  eerste valse opnames met creditcards zijn al gemeld…

  In NL gezocht; wie wil er rottende lijk-onderdele in elkaar passen..? leuk baantje….

  Ze hebben zich wel international “populair” gemaakt……qua marketing van een ‘revolutie” nou datgene wat je echies NIET had moeten doen.

 301. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 24 juli 2014 om 23:56

  Uitdaging: a la model Srebenica 40 ongewapende marechaussees naar oekraine sturen.
  Als het effe kan: karremans als hoofd schietschijf
  Geef hem wel pampers om…

 302. Aad Verbaast 25 juli 2014 om 08:55

  @Kleet: je hebt schietluizen en schijtluizen. Er lopen daar al dagen mensen (ongehinderd) uit Maleisië en Australië rond die zich afvragen waarom er nog geen Nederlanders zijn (hoofd van de onderzoekscommissie). En de zelfverklaarde president heeft ook verklaard dat ze ook onderzoekers vrij toelaten. Gewapend of ongewapend.
  Enkel Oekraïners worden niet toegelaten.

  Ook Timmermans had daar zijn gezicht al lang moeten laten zien natuurlijk. Reden waarom hij niet ging? Naar eigen zeggen (bij zijn eerste bezoek aan Kiev) omdat hij de onderzoekers niet voor de voeten wil lopen. Tja, en die zijn er nog niet eens..

 303. Rubio 25 juli 2014 om 10:05

  De pers neemt het voortouw, de koude oorlog is reeds begonnen tussen CNN en Russia Today.
  Dat wordt nog wat, gebed zonder end.. http://www.youtube.com/watch?v=92kG2tMBR40

 304. Aad Verbaast 25 juli 2014 om 10:35

  @Rubio: Het “zwarte pieten” viert hoogtij. Net nu de VN een vurig pleidooi houdt hier mee op te houden. Allemaal niet zo ingewikkeld lijkt me. Stel dat de ‘seperatisten’ zouden stellen dat één van hun mensen een dramatische vergissing heeft gemaakt, wat zou er dan anders worden?
  “Ik zou zeggen: doen”.

  Er zijn overigens ook media in Rusland die een ander geluid laten horen/zien: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3699267/2014/07/25/Russische-krant-op-voorpagina-vergeef-ons-Nederland.dhtml

 305. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 25 juli 2014 om 11:12

  Wat veel interessanter is–en wat veel implicaties krijgen kan: brussel wil het vrij reizen en vestige van europese burgers in Zwitserland niet herzien. Zwitsers willen dat wel….
  DAT kan leuk worden.

  de300 doden is nauwelijks nog van belang.
  Hetzelfde aantal als 2 maanden verkeer.
  Of 2 maanden rutte beleid in bejaarden tehuizen
  of 1 maand in ziekenhuizen.

  Take your pick…

 306. King Billy 25 juli 2014 om 11:36

  Zouden de onderzoekers ook de gang van zaken rondom de Oekrainse straaljager, die zich al of niet met opzet, ophield in de buurt van MH 17, meenemen in hun onderzoek? De piloot van de straaljager kan signaleren dat z’n jager wordt gepinged en heeft dan noch tijd om proberen te ontsnappen met een airliner als dekking.

 307. Rubio 25 juli 2014 om 12:23

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/mh17/22896117/___Dochter_Poetin_gevlucht___.html

  Ze zou gevlucht zijn.. wellicht samen met haar Nederlandse vriend maar denk eerder dat ze gemaand wordt door haar vader….
  Zou ie misschien nog een leuk ‘cadeautje’ in petto hebben voor NL..

 308. Aad Verbaast 25 juli 2014 om 18:07

  @Rubio: van de gekke: ze werd belaagd door Nederlanders omdat ze een dochter van Poetin is. Moet allemaal niet vel gekker worden.

  Dan dit: http://www.nu.nl/buitenland/3837651/nederland-geeft-half-miljoen-hulp-gaza.html
  Fooi. Schandalig. “Eigen volk eerst” mentaliteit.. Bah.

  Dan doen onze zuiderburen het toch wat beter:
  België kent 6,25 miljoen € toe aan de VN om de Palestijnse vluchtelingen te hulp te komen
  http://www.gva.be/cnt/dmf20140724_01189988/belgie-trekt-6-miljoen-euro-uit-voor-palestijnse-vluchtelingen

 309. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 25 juli 2014 om 18:23

  nee hoor; in NL is het Eigen volk het laatste.

 310. Aad Verbaast 25 juli 2014 om 18:33

  @Kleet: == Eigen volk het laatste.== in veel gevallen is dat zo.
  In dit geval wordt alles uit de kast getrokken om het tegendeel te onderstrepen.

  (weer) Tijd om kamervragen te stellen!

 311. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 26 juli 2014 om 05:50

  Awel: op een roemeens blog zijn ze een beetje gek geworden; daar denkt een hooch entellichente roumeeeen dat ik Mihai Martou ben…..

 312. Aad Verbaast 26 juli 2014 om 10:24

  @Kleet: hoe een mens zich kan vergissen.
  Alhoewel. Mihai vindt zichzelf de grootmeester op het gebied van logica. Jij ook.
  Maar ook: hij maakt nooit typefouten 🙂

 313. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 26 juli 2014 om 11:14

  Bewijs het.”logica” is leuk.
  Maar dan moet van een redenering alles juist zijn ; ook de premissen.
  Dan kan een redenering wel juist worden, maar de conclusive nog steeds “niet waar”
  Kan ook omgekeerd. ooit eens wetenschapsfilosofie als bijvak gedaan.

  Toen ik MULO examen deed, was er mondeling, algebra. De examinator hield van zijn vak.
  Hij ging een slorige 50 minute langer doorna de tijd.Hij wilde weten wat ik wist, niet wat ik niet wist.
  De examen commissie kwam voor mij bij elkaar, terwijl iedereen buiten stond te wachten; vergaderden een klein uur over mij, voor ze mij ee “10” gaven op cijferlijst voor algebra.

  Ooit maakte ik gen typefouten. Sterker: mijn nederlands was uitstekend. heb ooit eens een procedure gewonnen door een idioot lange juridische zin te ontleden; –ging om de betekenis verandering door de aan- of afwezigheid van een komma–de rechter vroeg mij dat op papier te zetten; deed ik, en hij iser mee naar twee hoogleraren gegaan.
  Boodschap van een: hier is een toekomstige top neerlandicus.
  Ik won dus.

  Keyboard was shit, sommige aanslagen bleven hangen, andere kwamen niet door.
  Daarnaast: een oog grijze staar; andere oog degenereert snel. kan verholpen worden, kost geld.
  Is er niet. In NL zou dat nog wel kunnen , maar ik ben als nederlander ver de grens volkomen rechteloos.

  En dus kunnen mijn typfouten me geen reet interesseren.

  ken je de uitdrukking “stroken met” ook door van Agt gebruikt?
  Wievoerde dat word in?
  Ikke dus.
  Midden zestiger jaren.

 314. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 26 juli 2014 om 11:23

  Logisch denken van Oostblok.
  Ik liet soms een delegatie komen uit Polen.
  hoofdingeneur en ingeneurs. Gaf ik ze een fricandel special.Ze zijn gek op worst.
  WQWat is het/ Uhh..rund? varken?
  Nee hoor sojaschroot.

  krijg je de opmerkingen.
  In Nederland is iedereen rijk, hoeft niemand te werken.
  Oh–waar komt het geld vandaan?
  krijgen ze van de staat
  Hoe krijgt de staat het?
  Die drukt het
  Wie doet het werk dan?
  uhhhhhhhhh

  En dat zijn dan de hoog opgeleiden.

  mening van roemenen over NL:
  80% is junk.
  De hele bevolking zijn homo’s, lesbo’s en pedo’s.

  Vraag ik ze beleefd als ik ben– waar komen de honderden kinderen vandaan die op stations en in de riolen leven.
  Uhhhhhhhhhhh…….
  Waar leven die kinderen van?
  Uhhhhhhhhhhhhh
  Dus dan enlighten ik ze: van sex met meerderjarigen. (kinderen van 4–20 jaar)
  Hoeveel klanten per dag per kind?
  Uhhhhhhhhh
  Ik ze weer enlightenen: ongeveer 20
  Slotvraag; waar waren er ook al weer veel pedo’s????

  Da’s HEEL wat anders……..

  Welkom in het oostblok

 315. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 26 juli 2014 om 11:29

  Paar jaar terug een film gezien op NL tv.
  gemaakt door een Roemeen.
  Ging over een roemeense jongen die opgroeide in het station in Boekarest.
  Was toen 17
  had al klanten vanaf 6 jaar
  dat is dus door elkaar 11x350x20 klanten

  Toen die 17 was, had ie EEN engelse klant.
  En dat was dus zwaar crimineel
  Daar werd op gejaagd, dwars door Europa.
  Kwamen ze in Italie.
  Roemeen verhuurde zijn kinderen voor pedo-prostitutie.
  dat was acceptabel.
  Maar die engsman he…..die verdorven capitalist….
  Die duizenden roemeense klanten–heel ets anders
  Dat kinderen gedumped warden op station en in riool: normal en acceptabel

  Maar die ene engelse klant he, dat kan niet……

 316. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 26 juli 2014 om 14:19

  Ben nog ff wezen kijken op OBA. Wat een kerkhof!

 317. King Billy 26 juli 2014 om 17:10

  Overspeelt het kabinet haar mogelijkheden met eventuele inzet van de Luchtmobiele Brigade en Commando’s? NATO troepen, Marechaussee’s, MP’s, op voormalig Sovjet terrein? Dit schreef Rob de Wijk o.a. in dagblad Trouw:

  http://www.trouw.nl/tr/nl/31523/Vliegtuigcrash-Oekraine/article/detail/3697288/2014/07/24/Laat-nu-duidelijk-zijn-dat-machtspolitiek-nood-is.dhtml?utm_source=dailynewsletter&utm_medium=email&utm_campaign=20140725

  „Westerse pogingen om de invloedssfeer uit te breiden tot het grondgebied van de oude Sovjet-Unie werden de rode lijn.

  Vandaar dat een mogelijk Navo-lidmaatschap van Georgië mede oorzaak was van de oorlog met dat land, en dat het Associatieakkoord met de EU de directe aanleiding werd voor de crisis met Oekraïne.“

  Tja, en als Jatchenjuk tijdens het ondertekenen van het Associatieverdrag zinspeelt op een Nato lidmaatschap, kan dat werken als een rode lap op een doorgedraaide stier.

 318. Aad Verbaast 26 juli 2014 om 17:48

  @Kleet: heb je je toetsenbord gesmeerd? Ik zie nauwelijks typefouten meer!

  OBA: ik kijk nog dagelijks om even te checken of er nog iets interessants voorbijkomt. Maar eens met je: gaaaaaaaappp..

 319. Aad Verbaast 26 juli 2014 om 17:53

  @King Billy: ik vind het maar een merkwaardige houding die de regering aanneemt.
  Voor het ongeluk aansturen op de-escalatie en (omdat ze niet tevreden zijn) sancties invoeren.
  Met deze discussie ben je aan het escaleren, terwijl er niets gebeurd is daar, en ook niet staat te gebeuren hoogstwaarschijnlijk. De rebellen zitten daar (ook) niet op te wachten.

  Kortom gewoon gaan (ongewapend) en hun ‘goede opleiding’ gebruiken om escalatie te voorkomen met wie ze tegenkomen.
  Was dat namelijk ook niet waar we zo ongelooflijk trots op waren in Afghanistan (en naar hun zeggen zulke ongelooflijk goede resultaten mee bereikt hebben daar..) : theedrinken ipv schieten..

  N.B. hier zal het wrs wodka zijn trouwens.

 320. King Billy 26 juli 2014 om 18:13

  Gespecialiseerde NATO onderdelen op een verkapte manier in een hogere staat van paraatheid brengen en vervolgens een omstreden civiele missie beschermen in een oorlogsgebied, dat formeel geen oorlogsgebied is, vraagt om een reaktie. Wie gaat de de burgers in Tonesz beschermen?

  Murphy, en dit geldt voor alle betrokken partijen, je kunt er op wachten.

  „If there’s more than one possible outcome of a job or task, and one of those outcomes will result in disaster or an undesirable consequence, then somebody will do it that way.“

  Murphy’s Law calculator:
  http://andrew.triumf.ca/cgi-bin/murphy.html

 321. Aad Verbaast 26 juli 2014 om 18:30

  @King Billy: misschien wordt er wel gegokt op de goede afloop van deze ‘obstacle run’:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2014/07/26/oekraiense-leger-rukt-op-naar-donetsk/

 322. King Billy 26 juli 2014 om 23:16

  Dit is geen ‘De Speld’ of ‘Der Postillon’ bericht. Obama en Europese politici krijgen een koekje van eigen deeg. Een inreisverbod, banktegoeden en activa bevroren in Tsjetsjenië als represaille voor de blacklisting van de Tsjetsjeense president.
  Grenst aan Georgië, waarmee de EU een associatieovereenkomst heeft gesloten. Dat dan wel weer.

  http://www.faz.net/aktuell/tschetschenischer-praesident-verspottet-sanktionen-13066559.html

 323. King Billy 26 juli 2014 om 23:51

  Ook zoiets, sancties zijn sinds kort in de mode. Never a dull moment. Een uitgelezen kans voor Eberhard v.d. Laan, de Rotterdamse en Eindhovense burgemeesters om op Europees niveau te kunnen scoren.
  De grootste landelijke sportbond ter ter wereld, de Duitse voetbalbond, is blijkbaar het Wereldkampioenschap Voetbal naar het hoofd gestegen. Het armlastige Bremen was aangewezen voor een kwalificatiewedstrijd voor het Europees voetbalkampioenschap. De gemeenteraad beslist vervolgens dat de DFB moet meebetalen aan politiekosten, waarop de DFB i.o.m. met de UEFA Bremen prompt op de blacklist zet. Wie regeert hier in Europa, de overheid of de congsie van voetbalbestuurders in Europa?

 324. Aad Verbaast 27 juli 2014 om 10:32

  @King Billy: Dr Spock is helemaal uit. Onzin om er over te praten (wat dat betreft zat Cohen, als je het toch over burgervaders hebt, nog in de antieke tijdsgeest)
  Goed gedrag hoeft niet meer beloond te worden.Nee, nu weer harde klappen, straffen, en vooral: sancties.

  Voetbal is natuurlijk wel een leuk voorbeeld om dat eens goed uit te proberen. Als al die burgervaders nu eens zouden acteren als de man uit Bremen en die FIFA de poot stijf zou houden dan kan er nergens meer gevoetbald worden! En al zeker geen WK! Ideaal!

  Hoeft het WK ook niet meer geboycot te worden. Moet je eens kijken wat voor detente dat oplevert..
  De man verdient een standbeeld.

 325. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 27 juli 2014 om 11:54

  En met accijnsen heb ik weer gelijk gekregen.
  Als meer revenues wilt krijgen, moet je accijnzen duidelijk verlagen; halveren b.v.
  Nu is er duidelijk minder benzene verkocht, en voor alcohol gaan de mensen naar DE.

  Stompzinnigheid rules in Den Haag

 326. Rubio 27 juli 2014 om 12:06

  Goede uitzending Nieuwsuur, met name het vraaggesprek met Bolkestein en Sauer vanaf minuut 22.30.
  Vooral de zienswijze van oa Sauer, al jaren werkend en woonachtig in Moskou, hebben me een stuk wijzer gemaakt.

  http://nieuwsuur.nl/uitzending/2014-07-26/

 327. Aad Verbaast 27 juli 2014 om 12:12

  @Rubio: ik heb het gezien gisteren.
  Interessante vent die Sauer. Geeft nuttige informatie over de zienswijze van ‘de overkant’.
  Die Bolkestein is veel minder interessant. Ver over de houdbaarheidsdatum.

 328. Aad Verbaast 27 juli 2014 om 12:13

  @Kleet: == weer gelijk gekregen ==
  Schrijf het op je lijstje en tel je zegeningen! 🙂

 329. Rubio 27 juli 2014 om 12:46

  Aad; Houdbaarheidsdatum; van Agt en Gretta ook…die kunnen òòk beter kinderboeken gaan schrijven..
  Enfin, nog een paar tunneltjes in Gaza en dan is de ‘rust voorlopig’ weergekeerd..

 330. Aad Verbaast 27 juli 2014 om 13:58

  @Rubio: over die tunnels.
  Ik begrijp dat er tunnels gegraven zijn om bv wapens (maar ook voedsel en medicijnen) binnen te smokkelen.
  Ben ik nou zo dom maar waarom moet je dan Gaza binnenvallen om die tunnels te ontmantelen..
  Ze gaan immers naar Israëlisch grondgebied… Kan je toch ook van daar uit opblazen?

 331. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 27 juli 2014 om 17:08

  Ik begrijptrouwens niet, waarom ze de Costa Concordia niet gewoon verbouwen.
  Containerschip ervan maken b.v.
  Of doodgewoon repareren

 332. Aad Verbaast 27 juli 2014 om 18:22

  @Kleet: leuk idee van je, maar geen schijn van kans. Je ziet ik blijf met je meedenken. Zo ook deze kans die je vooralsnog weer hebt laten lopen:
  http://www.europa-nu.nl/id/vjltjrwkhwwa/nieuws/nederlander_vindt_mondjesmaat_weg_in
  win-win als Nederlander in Roemenië!

 333. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 27 juli 2014 om 18:47

  Ik heb het gelezen.
  Alleen een volidioot gelooft dat
  “roemenie het veiligste land van Europa” alleen als alle roemenen in NL zitten…
  Om ieder huis in stad of dorp staat een muur van 2 meter, omdat anders iedereen van iedereen steelt.

  Voor toerisme: bevolking is volledig xenofoob, en agressief tegen buitenlanders.
  Hotels aan de Zwarte ZEE:smerig slect en duur; eten niet te vreten.

  Ga 100km verder; naar Bulgarije, de tourist word beschermd, een paar toeriten dorpen: alles mag, behalve vechten. Meer nederlanders dan in Amsterdam, prijzen een kwart van Roemenie.

  Cultuur: is gauw verteld: dat is stelen, luiheid, en asocial gedrag.
  De idioten zijn zo stom om Boekarest te promoten.
  Daar wil ik nog niet begraven liggen.

  Note; als je inj een superduur hotel bent–vergeet niet dat maandlonen ongeveer 200-250 euro zijn– geef NOOIT je sleutel af aan de receptive.
  Neem NOOIT zo maar een taxi, of bestel NOOIT zomaar iets in restaurant of bar.Eerst prijs!

  Transilabnaia is de betere streek, maar echt mooie dorpen zijn er nergens.
  Dorpen zijn lelijk, ongastvrij en de eeuwige betonmuren om huizen…

  vergeet niet dat in begin 1900 nog boomstammetjes op de weg warden gegooid als wegdek in Boekarest

  Het land is achtelijk, omdat de bevolking achtelijk is. Slechtste geschoold van Europa, lui, onbetrouwbaar, zwaar crimineel.

  Voor de rest gaat het wel
  maar ben je zo gestoord dat je erheen gaat op vakantie, dan ben je superstom

 334. blutch1 27 juli 2014 om 22:23

  Maar daar gaan wonen lijkt me nog stommer.

 335. King Billy 27 juli 2014 om 23:12

  Voor het Duitse Constitutionele Hof weer werk aan de winkel. Een groep van Duitse professoren gaat klagen over Bankentoezicht en inzet van het ESM, oorspronkelijk bedoeld voor staatssteun, nu ook voor banken. Europese verdragen worden volgens deze groep wederrechtelijk opgerekt.
  http://www.welt.de/wirtschaft/article130593898/Neue-Verfassungsklage-gegen-Euro-Rettungspolitik.html

 336. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 28 juli 2014 om 06:14

  Malaysia airways neemt een andere naam.
  Surprise flights misschien?

 337. blutch1 28 juli 2014 om 08:19

  Merkwaardige foto’s zijn er van de vliegtuigbrokstukken.Er lijken soms kogelgaten in te zitten.

 338. Aad Verbaast 28 juli 2014 om 09:05

  @Kleet: == Alleen een volidioot gelooft dat …. = ik vermoedde al zoiets 🙂

 339. Aad Verbaast 28 juli 2014 om 09:06

  @King Billy: dat wordt weer smullen. Lastig voor politici zo’n rechtsstaat!

 340. Aad Verbaast 28 juli 2014 om 09:09

  @Blutch1: wat ik daarover las was dat dat (die gaten) juist zou bewijzen dat het vliegtuig met een raket naar benden gehaald is. Zo’n raket ontploft zo’n driehonderd meter voor target en de scherven doorboren dan het vliegtuig.

  Maar ja, er wordt natuurlijk van alles beweerd op internet en in de krant.

 341. King Billy 28 juli 2014 om 09:10

  @Blutch1. De wapenkamer is gevuld met ijzeren balletjes die met een snelheid van 4000km/u door een romp vliegen. Overigens, de Russen kregen een koekje van eigen deeg met die dingen in Georgia. En Israel was er als de kippen bij toen deze raketsystemen in Syrie opdoken.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Buk_missile_system#Combat_service

  Maar er zijn meer vragen:

  -Geen verklaring uit Kiev over de SU-25 in de direkte nabijheid van MH-17.
  – Hoe zit ’t met verklaringen van de Spaanse verkeersleiders bij de Oekrainse luchtverkeersleiding?
  – Waarom werden alle data van de Oekrainse ATC en militaire verkeersleiding door de Oekraiense geheime dienst onmiddellijk in beslag genomen. Tot nu geen enkele verklaring daarover.
  – Waarom moest MH-017 van haar oorspronkelijk geplande route en hoogte afwijken?

 342. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 28 juli 2014 om 10:50

  Schijnt dat vliegtuigje echies op de grond ligt.
  Natuurlijk zal er meer aan de hand zijn.
  Mijn vragen zijn dan meer naar Eigen gericht–maar ik ben geen ambtenaar:
  –waarom moest dat vliegtuig–dat op die route samenwerkte met KLM– die route nemen?
  Een minuut extra was waarschijnelijk verstandiger geweest.
  —Welke dubbelgebakken gladiool heeft zijn ok aan deze route gegeven?

  Awel, er zijn ng genoeg nederlanders over voor een volgende ronde.
  ———–
  In England: roemenen en bulgaren dachten handig te zijn. Kregen een ticket van GB om op te rotten en kwamenweer terug, met valse papieren.
  Ik neem aan dat de engelsen vingerafdrukken genomen hebben……

 343. Aad Verbaast 28 juli 2014 om 11:39

  @King Billy en @Blutch1: onderdeel van de sanctietombola?
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3703227/2014/07/28/Den-Haag-beslist-Rusland-moet-aandeelhouders-Yukos-50-miljard-betalen.dhtml

  Wachten is dan natuurlijk op een Russische rechtbank om wat tegenmaatregelen te bedenken. Kan je op wachten.

 344. Aad Verbaast 28 juli 2014 om 11:40

  @Kleet: sancties!!

 345. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 28 juli 2014 om 11:56

  Xo is het! Ik geef de volgende stewardess maar een keer een beurt ipv twee keer!
  Haar zussie moet maar toekijken!

 346. King Billy 28 juli 2014 om 12:22

  Sancties die echt helpen? Geen Rolls Royce’s, Bentley’s, Cartiers, Rolexen, Ferrari’s, Lamborghini’s, Cruiseschepen en de Hermitage boycotten. Breekt automatisch een opstand in St. Petersburg uit.

 347. blutch1 28 juli 2014 om 17:06

  Wat die gaten betreft, het zou toch aannemelijk zijn dat gaten door een raket vnl aan de onderkant zitten en bij doorboring van onder naar boven lopen, terwijl gaten van een ander vliegtuig vnl aan de bovenkant te vinden moeten zijn.

 348. Aad Verbaast 28 juli 2014 om 17:25

  @King Billy: je kon er op wachten schreef ik al hierboven. En ja hoor de eerste brainwaves zijn al binnen:
  http://www.nrcq.nl/2014/07/28/arbitragehof-stelt-yukos-aandeelhouders-in-het-gelijk
  == Volgens het ministerie is de uitspraak ingegeven door politieke motieven en daarnaast ‘gebrekkig’ en ‘eenzijdig’. ==
  == De Russische autoriteiten overwegen daarnaast importrestricties op fruit uit bepaalde EU-landen, of zelfs uit de hele unie ==

 349. Aad Verbaast 28 juli 2014 om 17:45

  @Blutch1: dat klinkt allemaal heel plausibel. Daarmee kwalificeer je je ook meteen om deel uit te maken van het onderzoeksteam! Koffer al gepakt?
  Je kan rustig je werk daar doen trouwens, want de hele delegatie is er vandaag weer niet geweest.

  P.S: Bij een sterke doorboring zouden ook gaten aan de bovenkant moeten zitten maar natuurlijk met een ander profiel (van binnen naar buiten, als de inslag van onderen kwam. Kortom veel van af te leiden.
  Sterker nog: die balletjes moeten ook nog wel te vinden zijn, wat weer 1 op 1 moeten kunnen aantonen met welk systeem er gevuurd is. Nog even afgezien dat er ook scherven van het projectiel te vinden zouden moeten zijn. Kan niet geheel verdampt zijn lijkt me.

  .

 350. Rubio 28 juli 2014 om 18:15

  Aad 27 juli 2014 13:58; Uiteraard niet dom maar wel ietwat naïef benaderd.. wellicht benaderen we deze politieke kwestie vanuit verschillende invalshoeken.
  Er bestaan foto’s van die tunnels die vol staan met kisten explosieven. Wat zou er gebeuren als ze die opblazen vanaf hun eigen grondgebied…veel schade en ev doden en gewonden aan eigen kant.
  Wil de Israëlische acties niet ‘helemaal’ goedpraten gezien de aard van het geweld maar wat zijn dan de opties als Hamas ‘menselijke schilden’ blijft gebruiken, nb hun eigen volk, hun eigen weerloze bejaarden, vrouwen en kinderen.
  Vraagje: Hamas vrijheidsstrijders of gewoon ordinaire terroristen?
  Ik denk dan ook dat de ‘gewone’ Palestijn dan ook heel stiekem voor het laatste gaat.. mag ik hopen maar dat zal wel niet gezien jarenlange indoctrinatie
  Iig willen de Joden geen oorlog maar/en hebben zich altijd moeten verdedigen en beginnen zelf nooit met beschietingen.

  Kan nog wel even doorgaan maar dan wordt het m’n eigen blog…

 351. Aad Verbaast 28 juli 2014 om 18:26

  @Rubio: natuurlijk zijn er altijd twee kanten (en meer) aan een dergelijk verhaal.
  Ik keur ze beiden af. Dieptriest drama om over proportionaliteit maar niet te praten.
  Meer dan 1000 doden. Waaronder merendeel burgers.

  En waar was het allemaal over begonnen? Drie jongens die werden vermoord, waar inmiddels duidelijk is dat Hamas hier niet achter zat..

  “Wat een bende, wat een zootje.”

 352. Rubio 28 juli 2014 om 18:27

  Is er overigens verschil vrijheidsstrijder/terrorist of het moet zijn; Je begint als vrijheidsstrijder en eindigt als (nooit begrepen dus..) gefrustreerde terrorist…

 353. Aad Verbaast 28 juli 2014 om 18:38

  @Rubio: == vrijheidsstrijder/terrorist == soms is dat verschil niet eens zo groot. Hoe zou jij je voelen als je in de grootste gevangenis ter wereld bent opgesloten tegen je wil?

  Herhaling van zetten 2009? https://aadverbaast.wordpress.com/2009/01/12/proportionaliteit-buiten-alle-proporties-2/
  en (ook uit 2009)
  https://aadverbaast.wordpress.com/2009/01/09/terrorisme-en-staatsterrorisme-2/

 354. Rubio 28 juli 2014 om 18:50

  War een zootje wat een bende.
  Kan wel gaan zitten mediteren en bidden voor een betere wereld maar daar schiet je ook niet veel mee op…heb ik later begrepen..
  We nemen er dus nog maar een.. en maar blijven hopen dat Taliban, Al Qaida, Boko Haram, Hamas, Hezbollah enz enz. tot ‘inkeer’ zullen komen….op een dag……..
  Veel meer kunnen wij Aad Verbaast, Blutch, King Billy, Kleet, Rubio er ook niet aan doen, behalve dan elke dag schelden over het onrecht wat ons en de wereld wordt aangedaan..
  Proost!

 355. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 28 juli 2014 om 19:00

  vrijheidsstrijder/verzetsman/terrorist:
  Hangt af wie het stelt.
  Als de terroristen winnen, zijn het verzetshelden en patrotten
  Omschrijvingen zijn heel flexibeltjes….

  trouwens het gebruikte raketsysteem is bekend.

 356. Aad Verbaast 28 juli 2014 om 19:01

  @Rubio: Zo is het precies.
  Ik blijf schelden. Het enige (passend bij mij) wat ik kan doen realiserend dat ik verder geen zak aan dit onrecht kan veranderen.
  Proost! L’Chaim!

 357. Rubio 28 juli 2014 om 19:18

  Aad; Je had een Mokummer kunnen zijn, heb je tot nu toe altijd begrepen. Of we het altìjd eens zijn is een ander verhaal maar meestal wel. Blijkt wel weer.

 358. King Billy 28 juli 2014 om 20:02

  @Blutch1. Die Buk raketten ontploffen op 20 meter van een vliegtuig om meer effect te sorteren en hoeven het doel niet per se te raken. Kunnen ook naas een vliegtuig of bijvoorbeeld een Tomahawk missile ontploffen.

 359. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 28 juli 2014 om 20:18

  Die BUK zijn best wel social.

  Dat werkt netzo als de joodse raketjes: eerst komt een roofknocker op het dak, die verteld de bewoners, dat ze eigeluijk accuut weg zouden moeten, maar daar lekker geen tijd voor hebben. Dan de grote boem.

  Die bukraketjes hebben grote luidsprekers; als ze nou 20 meter van vliegtuigje af zijn, brulklen ze “BUKKEN”
  Toch jofel…..

  (voor de aanval leiden ze de aandacht af met naaktfoto’s van de dochter van putin…..

 360. King Billy 28 juli 2014 om 23:25

  Nederlandse regering heeft een groter probleem dan ‘MH-17’. Het ‘Yukos’ oordeel, uitgerekend in Den Haag dat een internatiole reputatie heeft te verliezen. Yukos, waarvan de operatie en activa in de handen van Rosneft zijn gemanipuleerd. Gesanctioneerd door Poetin, die onlangs op Cuba Cubaanse schulden wegwuifde, waar Timmermans recent de weg bereidde voor nauwere banden tussen Brussel en Cuba.

  Een politiek morele dolkstoot in de rug van de Nederlandse regering, die zal moeten verklaren aan hun maatjes in Brussel en Washington én aan Nederlandse kiezers plus overig volk, waarom 30% olie van Rosneft voor de Rotterdamse haven, merendeel na raffinage bestemd voor export, niets met Yukos hebben te maken. En ook niets met het het corrupte systeem van Putin?
  http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/europa/yukos-urteil-das-system-putin-13068911.html

 361. King Billy 29 juli 2014 om 00:10

  Oeps! Lees net dat het menens wordt:
  “After months in which European leaders were hesitant to go as far as the Americans, the two sides settled on a package of measures that would target Russia’s financial, energy and defense sectors. In some cases, the Europeans may actually leapfrog beyond what the United States has done, forcing Washington to try to catch up.”

  http://www.nytimes.com/2014/07/29/world/europe/us-and-europe-agree-to-escalate-sanctions-on-russia.html?emc=edit_na_20140728&nlid=63055841&_r=0

 362. blutch1 29 juli 2014 om 00:19

  @King Billy
  Als er een raket met grote snelheid ontploft, waar denk jij dan dat de brokstukken heen vliegen?
  Ik zou zeggen vooruit. Hetgeen achteruit vliegt heeft nauwelijks snelheid door de aanvankelijke voorwaartse richting. Dus die raket heeft het meeste effect als hij eronder ontploft.
  Overigens, als dat vliegtuig toch is neergeschoten door een jachtvliegtuig lijkt het aannemelijk dat dat erachter vloog en meest waarschijnlijk hoger.

 363. King Billy 29 juli 2014 om 00:46

  Geen Idee wat de baan van die raket was en de hoogte die was bereikt, maar bekend is dat met dit raketsysteem niet vanaf de grond m.b.v. radar recht op het doel hoeft worden afgestuurd. Tijdens de vlucht neemt een autonoom systeem in de raket het doel over. Daarom krijgen cyberwarspelletjes geen grip op die dingen.

 364. blutch1 29 juli 2014 om 09:19

  Ik heb wel een idee over die raket. Hij bereikt de hoogte van ca 10 km in ca 20 sec., dwz dat hij op dat moment een snelheid heeft van ca 1000 m/s. Als je weet dat een karabijnkogel een mondingssnelheid heeft van 600-800 m/s dan kun je eenvoudig zien dat een deel dat met deze snelheid loskomt van die raket in achterwaartse richting nog steeds een voorwaartse richting heeft van 200-400 m/s. Maw. er schiet niets naar achter, ergo de raket moet onder het vliegtuig ontploffen.
  Overigens, als dat autonome systeem zo goed is wordt het vliegtuig geraakt door de raket en zou de ontploffing ervan niet nodig zijn. Blijkbaar dus toch niet zo nauwkeurig.

 365. Aad Verbaast 29 juli 2014 om 10:00

  @King Billy: Yukos: de sancties waren toch gericht om Rusland financieel te treffen?
  Follow the money! It’s all economics, stupid!

  En ja hoor, het wordt zeker serieus. En ook kolderiek.
  Eisen dat er gede-escaleerd wordt en als dat niet goed genoeg gebeurd dan ga je de sancties opvoeren. Escaleren dus.

 366. King Billy 29 juli 2014 om 11:51

  30 juli voor de Russen een min of meer historische dag. 100 jaar geleden beval de Russische Tsaar de algehele mobilisatie. Zou niet verbaasd staan als de nieuwe Tsaar van Rusland morgen deze dag aangrijpt om zelf voor een fait accompli te zorgen met de nieuwe sancties als excuus.

 367. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 29 juli 2014 om 11:57

  Ik heb een poosje terug een demonstratie op video gezien van een modern system.

  Komt een vrachtwagentje, zoiets als een VW bus met open laad bak; daarop staat een sort toilet naar het lijkt
  met een handmatig bediend kraantje wordt het op de grond gezet.
  Een mannetje opent een sluiting bovenop, en 4 zijden vallen open.
  Blijven staan 9 raketten

  Die worden bediend met zoiets ter grootte van een smartfone
  Kan ook bediend worden via internet.

  Goed een van die dingen wordt afgevuurd en al heel gauw valt een trap af en komt tweede trap in werking; na 3 seconden heft het kreng een super snelheid en opent de kop; daarin de eigelijke raketten. Drie stuks, zo ongeveer 4-5cm dik androndom de 35 cm lang- die aan oppad
  Note; snelheid is dan al 3000km per uur en wordt 4000.
  ieder raketje heft onafhankelijke electronics.
  Producent garandeert, dat tenminjste twee doel treffen.
  Die werken als een granaat; komen het vliegtuigje binnen en geven dan een boem…..

  Deze snelheden en hogere zijn ook een van de redenen dat straaljagers geen doel hebben; ze
  worden toch wel ingehaald.

 368. King Billy 29 juli 2014 om 12:04

  @Blutch1. Dit type raket is zodanig ontworpen door op zeer korte afstand van het doel te ontploffen zodat maximale radiale schade wordt aangericht. Neemt uiteraard niet weg dat er meer wapentuig in het spel was dan alleen een Russische raket…

 369. Rubio 29 juli 2014 om 14:23

  BUK raketten zijn clusters die 300 m van hun doel exploderen onder het te raken doel. Die Kleet bedoelt zijn waarschijnlijk dezelfde als die Hamas tegen Israël gebruikt.
  Overigens hoorde ik net op Radio 1 dat zowel Ukrainers als separatisten elkaars uniformen dragen om wederzijds verwarring te stichten. Vuile oorlog dus inmiddels en Ukraine doet daar gewoon net zo hard aan mee.

 370. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 29 juli 2014 om 14:41

  nee hoor, die ik bedoel zijn ultra modern en super effectief. hamas heft alleen rotzooi.
  Jij bedoelt de eerste generatie BUK.
  D laatste is aanzienlijk beter en nauwkeuriger, ook al blijft het een verouderd system
  Kijk alleen naar het volume van alle bediening matereaal……..

 371. blutch1 29 juli 2014 om 16:32

  VS is ook weer leuk bezig.
  Amerika: Venezuela heeft Aruba en Nederland bedreigd
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3704807/2014/07/29/Amerika-Venezuela-heeft-Aruba-en-Nederland-bedreigd.dhtml
  VS: Rusland heeft nucleaire kruisraket getest
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3704829/2014/07/29/VS-Rusland-heeft-nucleaire-kruisraket-getest.dhtml
  Blijkbaar is niets te gek om de VS als hoeder van de wereld te presenteren.

 372. Aad Verbaast 29 juli 2014 om 17:51

  @Rubio: wordt steeds verwarrender daar: partijen ontkennen dat ze elkaar bevechten rond het rampgebied. Onderzoekers gaan er niet heen omdat er gevochten wordt. Eenzame journalist te plekke loopt er nog steeds rond.

 373. Aad Verbaast 29 juli 2014 om 17:58

  @Blutch1 en @King Billy: de wereldwijde sanctieoorlog is begonnen!
  http://www.nrcq.nl/2014/07/29/eu-stelt-economische-sancties-in-tegen-rusland
  Niet alleen maar op personen en financiën, maar ook op de economie. Doorbraak!

 374. Aad Verbaast 29 juli 2014 om 18:09

  @Kleet: ik snap toch werkelijk niet dat ze bij elk opinieprogramma elke keer weer Christ Klep uitnodigen om te kleppen over wapensystemen en hoe die wel of niet ingezet moeten/kunnen worden.
  Gemiste kans natuurlijk dat jij daar niet uitgenodigd wordt! Ook nog eens kassa!
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Christ_Klep

  P.S. Je ziet: ik blijf met je meedenken om je cashflow op peil te brengen.

 375. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 29 juli 2014 om 19:02

  Ik begrijp ook niet waarom de economen in den Haag en de juristen die vernatwoordelijk zijn voor contracten voor inkoop van software en matereaal voor defensive niet worden ingeruild voor marktkooplui.
  Beter en goedkoper.

 376. Aad Verbaast 29 juli 2014 om 19:08

  @Kleet: maar dat zijn toch ook marktkooplui? Het is de klant die er elke keer weer instinkt.

 377. King Billy 29 juli 2014 om 23:09

  Re de economische sancties. Hier het – nogal emotionele – persbericht met o.a. de onvermijdelijke verwijzing naar MH-17:

  Klik om toegang te krijgen tot 144158.pdf

  Plus een geruststelling…….
  “The European Union will fulfil its obligations to protect and ensure the security of its citizens. And the European Union will stand by its neighbours and Partners”.

 378. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 30 juli 2014 om 06:22

  Uitdagen-doet ook een sexy seperatiste. In T shirt en teenslippers–met AK47.
  Tussen de seperatisten.
  Wat die daar doet–zo vraagt het AD zich af.
  Nou moeten we toch echt die jongens van het AD het verhaal van bloempjes en bijtjes vertellen hoor…..
  Onderleggertje voor de manschappen?
  Milva?
  Sociale voorziening?
  Sperma slurpend monstertje?
  BUK stripdanseres?

  Boycor rusland: Hooghout doet 0,1% minder alcohol in de export vodka…..
  En willempie koopt geen villa in het kremlin…

 379. Aad Verbaast 30 juli 2014 om 08:50

  @King Billy: == stand bij its neighbours == dat is toch een groots en verzoenend gebaar richting Rusland.
  Europa grenst immers toch ook aan Rusland?!

  Zo zie je maar weer dat je met Europa alle kanten op kan dankzij die grootse leiders.

 380. Aad Verbaast 30 juli 2014 om 09:10

  @Kleet: nooit in het leger geweest? S5?

 381. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 30 juli 2014 om 10:52

  Wat mij altijd opviel, was het gras op de achterkant van de uniformen van de milva’s, als ze op oefening waren geweest….
  Nee hoor, heb moeite moeten doen om eruit te blijven; broederdienst.
  De een lwas sergeant en liet zijn hele afdeling vuur openen op een boom die vol zat met kraaien, met automatische wapens; de ander zat op een opleidingsschip van de marine, en smokkelde neiden en drank aan boord en wasgoed van boord af. Scheen ook al niet te mogen; heb de brief gezien; 17 uitroeptekens achter een zin moet toch wat betekenen…..

  Gut, yahoo mail: kan er niet in; yahoo opent wel, maar email niet.Vreemd.

 382. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 30 juli 2014 om 11:50

  Gut, wat ben je goedop de hoogte van afkeuringscode; stond ie op jouw afkeurings papiertje?

 383. blutch1 30 juli 2014 om 12:14

  Moeten we straks dat rapport geloven van deskundigen die Kiev niet zijn uit geweest?
  Ze beweren al zoveel informatie te hebben dat het niet meer nodig is de rampplek te bezoeken.
  Verificatie kan dus blijkbaar overboord.
  Of krijgen we dan straks weer een commissie die onderzoek gaat doen naar de waarde van het onderzoek.

 384. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 30 juli 2014 om 20:56

  Wordt ijd dat er ECHTE bomaanslagen komen tegen Israel….Of aanvallen met ECHTE raketten….
  De joodhes zijn de grens ver en ver overschreden.

  Traouwens: 4 jaar terug dat poolse vliegtuig in Rusland…..slordig als er in een vliegtuig mensen zitten waarop rusland de pik heeft.

 385. King Billy 30 juli 2014 om 23:40

  Een Duitse econoom over Nederland en sancties.
  http://www.euractiv.com/sections/euro-finance/russia-sanctions-threaten-blow-eurozone-course-303780?utm_source=EurActiv+Newsletter&utm_campaign=7b0e12cec3-newsletter_daily_update&utm_medium=email&utm_term=0_bab5f0ea4e-7b0e12cec3-245712941

  “The far bigger risk is a knock to overall economic confidence,” said Gregor Eder, an economist with Allianz, one of the world’s largest fund investors.

  “The Netherlands, which bore roughly two thirds of the casualties when the Malaysia Airlines flight was downed over Ukraine, is among those that could lose most.

  The Dutch economy, which shrank 1.4% in the first quarter of 2014, depends on its port of Rotterdam, the single largest destination for Russian exports last year, receiving shipments of oil that are then dispatched across the EU.

  The Netherlands also needs to safeguard its own energy supply from countries including Russia after earthquakes forced it to cut output from one of its most important gas fields.”

 386. Aad Verbaast 31 juli 2014 om 00:17

  @Kleet: == de achterkant van de uniformen == Ik ben geen ervaringsdeskundige natuurlijk in vergelijking met jou, maar dit verbaast me gezien je verhalen (of zijn het fantasiëen..). Ik zou dan toch eerder de knieën verwachten namelijk.

  == goedop de hoogte van afkeuringscode == ik hoorde daar wel eens van, en opgegeven moment ga je dan toch patronen herkennen. Vandaar mijn vraag 🙂

  == stond ie op jouw afkeurings papiertje? == Neen. Ik ben gewoon uitgeloot. Voelde als een hoofdprijs die ik gewonnen had.

 387. Aad Verbaast 31 juli 2014 om 00:19

  @Blutch1: ik voel aan mijn water dat er wel ergens in de tijd een parlementair onderzoek gaat komen.

 388. Aad Verbaast 31 juli 2014 om 00:27

  @King Billy == forced it to cut output from one of its most important gas fields. ==
  zo zie je maar weer dat er veel de lucht in wordt geslingerd. Als ze Kamp een beetje gevolgd hadden, dan zou duidelijk zijn dat de output (na zijn gegoochel met getallen) nauwelijks tot helemaal niet naar beneden gaat.

  En die hoge importgetallen van gas naar Nederland zijn wel correct die we horen. Maar daar gebruiken we zelf nauwelijks iets van. Gaat meteen weer naar buiten. Onderdeel van de gasrotonde.

  Wat natuurlijk wel zo is, is dat dit nog maar het begin is van de sanctieoorlog, die snel zal overgaan in een handelsoorlog.
  Ik begrijp dat inmiddels een wet in het parlement is aangenomen dat alle landen die sancties naar Rusland invoeren als “agressor” worden gezien.

  Kortom geen “axis of evil” meer, maar nu kan Putin praten over continents of agressors. Schiet lekker op allemaal.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Axis_of_evil

 389. King Billy 31 juli 2014 om 08:22

  Hoezo sancties door de EU? Handelsblatt:
  “Österreich unterstützt die Sanktionspolitik, nur nicht im eigenen Land. Die in Wien tätigen russischen Großbanken VTB und Sberbank bleiben – mit Genehmigung der EU-Kommission und auf Betreiben der Regierung in Wien – von den Sanktionen verschont. Wenn es einen Nobelpreis für Schlitzohrigkeit gäbe, Kanzler Werner Faymann hätte ihn verdient.”

  Schlitzohrigkeit: spitsvondig diplomatiek schelmengedrag.

  Was natuurlijk ook puur toeval dat het Ecuadoriaanse presidentiele vliegtuig met vermoedelijk Snowden aan boord, terug moest vliegen en werd gedwongen uitgerekend in non-Nato lidstaat Oostenrijk te landen om intern politieke heibel te voorkomen.

 390. Aad Verbaast 31 juli 2014 om 08:53

  @King Billy: snowden: als je het over de duvel hebt: vandaag verloopt zijn verblijfsvergunning!
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/13524/De-afluisterpraktijken-van-de-NSA/article/detail/3706163/2014/07/31/Russische-verblijfsvergunning-van-Snowden-verloopt-vandaag-En-nu.dhtml
  Zal wel niet onder het pakket sancties vallen waar Putin nu aan werkt.

  Politiek in deze: sancties prima, maar “not in my backyard”.

 391. King Billy 31 juli 2014 om 09:22

  Nog eentje. Vandaag uitspraak Europese Gerechtshof voor Mensenrechten over de hoogte van de reeds erkende claim door Yukos op de Russische staat. 98 miljard wordt geclaimd. .

 392. Aad Verbaast 31 juli 2014 om 11:00

  @King Billy: wat moet het Hof van de Mensenrechten met die claim?

  En als we denken dat er enkel problemen zijn in onze regio. In Argentinië is het pas crisis!
  http://www.nrcq.nl/2014/07/31/argentinie-voor-tweede-keer-in-dertien-jaar-voorlopig-failliet

  Niets geleerd van mijn tips: https://aadverbaast.wordpress.com/2012/02/24/doe-de-crisis-overlevingstest/

  Nog wat anders: ik kwam tegen dat de target2 tekorten van Nederland zo goed als opgelost/verdampt zouden zijn. Weet jij hier het fijne van?

 393. King Billy 31 juli 2014 om 12:42

  Re Target2. Minder vraag in de eurozone? Of zijn bepaalde transacties uit het Target2 systeem gehaald. Denk bijvoorbeeld aan kredietverlening voor diensten en produkten, die buiten het Target2 systeem via EU organen lopen.

 394. blutch1 31 juli 2014 om 13:08

  Waar komen de economische sancties het hardst aan? Zeker niet bij de politici die over elkaar buitelen om sancties in te voeren. Ik heb ruzie met jou, ik leg jou sancties op en de buurman betaalt. Jij boos, legt mij sancties op en wederom betaalt de buurman.

 395. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 31 juli 2014 om 13:21

  Ruttekut is niet meer dan een brullende muis.
  Als rusland onze export van agriproducten blokkeert, kost dat NL een vermogenm aan belastingen an gaan er verschillende bedrijfen over de kop.

  Maar ja, stemmetjes.
  Schijnt trouwens dat vliegtuigje is neergehaald met machinegeweer.
  alle gaatje zelfde maat en mooi rond…
  nou de vraag; wie deed het?
  Als Oekraine meewerkt, is Rusland de schutter
  Als de rebellen meewerken, is Oekraine de schutter

  Of het was karremans met een Uzi….
  Maar in feite: de doden zijn dood.

 396. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 31 juli 2014 om 13:22

  Maar die sancties: belachelijk gestoord

 397. King Billy 31 juli 2014 om 15:08

  On topic! Nieuwe uitdaging voor Juncker, zijn nieuwe Commissie en de Raden van Europa. Zeer fraaie info van Eurostat, waar Brussel niet mee strooit. Die hebben het druk met Oekraine, sancties, benoemingen, de EU redden,
  Makkelijk leesbaar. Ontwikkeling BNP per capita sinds invoer van de euro.
  2002 is 100.
  Nederland BNP/capita van 134 naar 127.
  Per capita is de EU armer dan zeven jaren geleden.
  Grote winnaars zijn de arme broertjes en de non-eurolanden.

  http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&init=1&plugin=1&language=en&pcode=tec00114

 398. Aad Verbaast 31 juli 2014 om 17:58

  @King Billy: ik zag het op een tweet voorbijkomen. Een publicatie van DNB. Zou nog maar een miljard of 8 zijn. FF gekeken op hun site. Kon het niet vinden.

 399. Aad Verbaast 31 juli 2014 om 18:04

  @Blutch1: mijn chronische ergernis overwinnend Over het duo) toch weer een stukje van KvdB gezien gisteren. Daar zat Martin Visser uit te leggen dat er wel degelijk een verschil zit tussen macro en micro.
  Macro stellen de sancties niet veel voor. Micro wel, in de zin dat als je net die paprikaboer bent die voor een groot deel zijn holle vruchten exporteert naar Rusland en Poetin besluit die import maar te stoppen voordat ze hebben vastgesteld (door sectie) dat er niet meer dan 30 pitjes in mogen zitten.
  Per paprika, dat dan weer wel.

  Krim: ze geven geen krimp zou je zeggen. Zou het dan toch?
  You win some, you loose some. That’s life.

 400. Aad Verbaast 31 juli 2014 om 18:06

  @Kleet: jij hebt vast wel een gedegen advies over een effectief sanctiepakket (voor beide kanten) . Kom maar op!

 401. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 31 juli 2014 om 18:18

  Natuurlijk! Hooghout verlaagt het alcoholgehalte van Wodka met 0,1%; dat zal ze leren!!!!
  En Karremans gaat met een uzi terugschieten!! In een uniform met een grote cirkel op voor en achterkant!!
  Maar niet op Sabbat, want dan worden de joden boos!

  Nou de vraag: wie schoot er de M17 neer? Russia of Oekraine? De pest is: ze gebruiken dezelfde munutie…

 402. Aad Verbaast 31 juli 2014 om 18:31

  @Kleet; dat valt me toch een beetje van je tegen. Het zal ze niet doen sidderen verwacht ik zo maar.
  Misschien nog eens een nachtje over slapen. Ben je meteen van die roes af, en rest je slechts de kater.

  Over sidderen gesproken: http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/237609-1407/rusland-slaat-terug-met-voedselboycot

 403. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 31 juli 2014 om 20:41

  Obama moet ookl voorkomen; bananen en pinda’s zwart ingevoerd….

 404. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 31 juli 2014 om 20:45

  Eerst maar eens kijken WIE vliegtuigje neerschoot
  iedereen heft boter op zijn kop
  Kan zijn:
  oekraine
  Rusland
  Rebellen
  Kan zijn: dat de Russen de schuld aan oekraine geven, of oekraine de schuld aan russen of oekraine de schuld aan rebellen; of rebellen schuld aan oekraine…
  Is nog weinig definitief vastgesteld.
  Ook al is het–met in gedachte 4 jaar terug poolse vliegtuig– wel verdacht ongezond alles te geloven wat er gezegd wordt; rusland is niet zo warheidsgertrouw; maar dan: oekraine en rebellen ook niet.

 405. blutch1 31 juli 2014 om 21:19

  Oekraïne werd beschouwd als de onschuldige die tussen twee vuren zit. Ze zijn echter zo stom hun goodwill te verspelen met dat offensief rond de rampplek. Nog even en zij krijgen van alles de schuld.

 406. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 31 juli 2014 om 22:27

  Ik begrijp het nut niet van het neerhalen van een burgervliegtuig.
  In mijn –uiteraard zeer beperkte –brein zijn er maar twee mogelijkheden:
  –foutje–wat ik niet geloof
  –een andere partij in discrediet te brengen.
  Degene die dat wil heft het goed voorbereid; en zal dus het meest geloofwaardig zijn.
  Dat is dan dus de dader…..

 407. King Billy 31 juli 2014 om 22:56

  Wie is hier niet onschuldig? De schietpartij door scherpschutters op het Maidanplein, de moordpartij en levende verbrandingen in Odessa, Oekraine dat het Internationaal Strafhof niet erkend m.u.v. de periode november 2013 – maart 2014, het Oekrainse Parlement, dat op initiatief van Svoboda partijen met minder dan 32 zetels bant uit uit het Parlement. Daarmee zijn de Russische Oekrainers, die Oekrains willen blijven met meer autonomie, kalt gestellt.
  Een interim, ongekozen regeringsleider die terugtreedt en dan weer terugtreedt van zijn terugtreding. Mijnen zijn gelegd op de rampplek door de rebellen, te gevaarlijk voor de onderzoekers, die desondanks op de dezelfde dag daar arriveren. Oekrainse luchtverkeersleiding gegevens zijn in beslag genomen door de Oekrainse geheime dienst, die voorheen bestond uit 70 procent Oekrainse Russen.
  “Fuck the EU” en Van Balen plus Verhofstadt op het Maidanplein. De illegale annexatie van de Krim. Langs de zijlijn van een massamoord, wil Rutte wil het leger sturen, maar toch maar beter niet. Alle optiies moeten overwogen worden. Sancties volgen op leugens en niet nagekomen toezeggingen, familie van de Amerikaanse plaatsvervangende. POTUS, Joe BIden, en de PR-adviseur van Kerry richten samen op Cyprus een holding op van een Oekrainse energiebedrijf.
  Oostenrijk mag doorgaan met twee Russische banken die zijn gesanctioneerd door de Raad van Europa en niemand praat nog over het Boedapest Memorandum, dat volkenrechtelijk niks voorstelt, en het daaruit voortvloeiend Helsinki Akkoord, want deze twee semi-verdragen kunnen ook ten gunste van Russische Oekrainers die meer autonomie willen in federale staat, worden uitgelegd.

  Nu kraait iedereen dat de Russische vloot in de Zwarte Zee wordt gemoderniseerd. Onderdeel is een Franse helicoptercarrier, e.e.a. overlegd met de NATO. Maar ja, toen was Rusland nog een Partner, waar men zaken mee kon doen.

  Wat hebben Russen overigens in de EU ge-investeerd? Niet in de Rotterdamse haven, nauwelijks in aandelen van samenwerkende partners, voornamelijk in luxe vastgoed, in pijpleidingen, luxe flats, penthouses, holdings op Cyprus, in Luxemburg, Nederland en in Zwitserland. En in voetbalclubs. Plus ‘sponsoring’ van voetbalclubs, de FIFA en UEFA.
  Nee, dit was goed zo, geen teken aan de wand.
  O ja, dan was er nog Sochi na de G-20 in St. Petersburg, belasting ontwijking was het hoofdthema. Putin, Rutte en voormalige Prins Pils met een goudgeel biertje. Gouden medailles met lange slagen en lange halen kwam geen einde aan. Horen we nog iets van Pussy Riot, vrijgelaten vlak voor Sochi? Putin in Hannover 2013 samen met Merkel op de grootste IT-beurs ter wereld, haar mobieltje afgeluisterd door de NSA en Snowden in Moskou. Alles was nog pais en vree. Zowaar dubbel op, het kon niet op, een tautologie in het kwadraat. Politiek en taalkundig.

  Wat een zooitje, wat een bende. Nu mis ik Jan Bouma.

 408. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 31 juli 2014 om 23:14

  Jan had niet zoveel te melden–zijn hang-up was economie
  De oostblok spectakels en shows zijn een ander verhaal…

 409. King Billy 1 augustus 2014 om 08:19

  Der Postillon weet te melden dat Argentinie via een versnelde aanvraag het 29e lid van de EU wil worden. Vooral Duitsland is zeer geliefd. En lamavlees in lasagne.
  http://www.der-postillon.com/2014/07/argentinien-stellt-eilantrag-auf-eu.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+der-postillon%2FnjPS+%28Der+Postillon%29

 410. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 1 augustus 2014 om 09:32

  En ik maar denke dat Argentinie in Zuid Amerika ligt, en dat “Europa” het continent alhier is….
  lamavlees hebben we ook, we noemen het maxima.

 411. Aad Verbaast 1 augustus 2014 om 11:54

  @Kleet: schuldvraag: “waar twee honden vechten om een been loopt de derde er mee heen.”

 412. Aad Verbaast 1 augustus 2014 om 11:55

  @Blutch1: “goodwill”? Wat een bende, wat een zootje.

 413. Aad Verbaast 1 augustus 2014 om 11:57

  @King Billy: 22:56: dat bedoel ik. Waauw wat een verhaal. Had zomaar een vlammend blog van je kunnen zijn. Kan alsnog natuurlijk. Goed verhaal!

 414. King Billy 1 augustus 2014 om 18:56

  Samen reizen met Van Rompuy komt niet ter sprake.
  http://euobserver.com/investigations/125175
  “According to the figures released by the secretary general of the EU commission, Catherine Day, Barroso’s travel expenses in 2012 amounted to €649,336.72, more than double the expenses he filed in 2013.
  He was followed by Ashton, with €280,962.69”

  http://euobserver.com/investigations/125175

 415. Aad Verbaast 1 augustus 2014 om 19:42

  @King Billy: wel even de helft van een jaar eerder. Maar (in 2013) nog altijd zo’n 1000 euri per dag.
  Kost wat natuurlijk om links en rechts eredoctoraten op te halen. In 2013 dus blijkbaar wat minder dan in 2012.

  P.S. Omvliegen (vanwege de veiligheid) jaagt natuurlijk de kosten ook wat op.

 416. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 2 augustus 2014 om 05:49

  “Veel joden emigreren……” nssr Gaza?

 417. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 2 augustus 2014 om 05:50

  “Veel joden emigreren….” Naar Gaza?

 418. King Billy 2 augustus 2014 om 16:33

  Amerikaanse arrogante havik, die zichzelf tot ‘militair strateeg’ heeft gepromoveerd, veegt Nederlandse regering de pan uit. Denkt in termen van proxywars over de rug van Nederlandse militairen.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/31523/Vliegtuigcrash-Oekraine/article/detail/3709520/2014/08/02/Expert-laf-kabinet-liet-zich-koeioneren-door-bandieten.dhtml?utm_source=dailynewsletter&utm_medium=email&utm_campaign=20140802

 419. Aad Verbaast 2 augustus 2014 om 17:05

  @King Billy: vreemde exoten lopen overal rond. De krant heeft er weer eentje gevonden. Vreemd dat zo’n warlord een podium krijgt.
  Spannend dagje daar overigens. Ze waren er wel maar de granaten vlogen om de oren.
  Nog een onverwachte combinatie: de boeren zijn de velden daar aan het platbranden. Standaard om die velden voor te bereiden op nieuw inzaaien. Tja, dan gaat er natuurlijk wel wat verloren waar ze naar op zoek waren. Maakt het er niet eenvoudiger op.

  P.S. wat ik me trouwens zit af te vragen: waarom is er verschil tussen er naar toe gaan (nogal moeilijk zo bleek) en weggaan van die plek? Zijn die blokkades dan geen probleem?

 420. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 2 augustus 2014 om 17:56

  Platbranden is een goed system.
  De verbrande zwarte Rommel brengt stikstof in de grond; maar als je timing goed is,verbrand je ook het zaad van onruid.

  Uitdaging: In israle plaatsen in een vakantie resort in de Gaza verkopen….

 421. Aad Verbaast 2 augustus 2014 om 18:30

  @KLeet: en je verbrandt meteen de resten van de slachtoffers mee. BBQ.

  = emigreren naar Gaza == Onbegrijpelijk dat er nog geen illegale nederzettingen gebouwd worden door Israël in de Gaza strook. Iets strookt er niet met lui.

 422. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 2 augustus 2014 om 19:06

  Joden drijven op de sympatie voor de holocaust en de katholieke kerk.
  Maar genoeg is genoeg.

  Als je wilt weten wat de toekomst brengt: wraak natuurlijk.
  Hoe, en waar?
  Niet vanuit Gaza; te gevaarlijk.
  Maar in rest van de wereld waar joden zijn; bomaanslagen of gerichtte moordanslagen
  Ik zou voor het laatste kiezen–is het goedkoopste en het meest effectieve.

 423. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 2 augustus 2014 om 19:07

  Ergens moetgeld zijn om b.v.en tweedehands BUK installie te kopen en die te parkeren op vliegroute naar Israel?
  En voor je het weet, drukt iemand op een knoppie….

 424. King Billy 2 augustus 2014 om 21:26

  Duitse politiebonden roeren zich. En terecht. ‘lk zou zo zeggen copy-paste voor de hele EU. Gelijke monnikken, gelijke kappen. Arrogantie en piggybackriding op de rug van de samenleving door de de voetbalindustrie doorbreken.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3709956/2014/08/02/Duitse-politiebonden-willen-miljoenen-van-voetbalclubs.dhtml

 425. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 2 augustus 2014 om 22:22

  Als je stoep gebruikt voor prive doeleinden: moet je precorirechten betalen.
  De extra inzet is alleen voor voetbal; laat die betalen; ze hebben millioenen om een acchtelijke speller te kopen, dus dit vind je niet eens terug op de balans

 426. blutch1 2 augustus 2014 om 23:00

  En als de politie dan geld tekort komt kunnen ze met 30.000 man Ajax-Feyenoord gaan bewaken.

 427. King Billy 2 augustus 2014 om 23:45

  Of tijdelijk tegen betaling uitlenen aan de Duitse politie, want daar is nog een ander tekort. Gebrek aan man/vrouwkracht om de eerste, tweede en derde Liga te bewaken.
  Derde Liga, Duisburg tegen Essen, joekel van een stadion bij de beroemde Olympische roeibaan in Duisburg op kosten van de gemeenschap, clubs nagenoeg failliet, 23.00 toeschouwers, hele stad op stelten, knokpartijen van jewelste.
  Ajax en Feyenoord zouden blij zijn als ze zich in Duitse competitie in de tweede Liga als middenmotor kunnen handhaven.

 428. King Billy 3 augustus 2014 om 01:02

  FASontag editie in de bus. Steinmeier in vraaggesprek, neemt afstand van Obama en Brussel. Gesprekken over een wapenstilstand tussen Steinmeier, Poroshenko en Lavrov. ” Als de EU een wapenstilstand steunt, is dit alleen maar goed. Uitroepteken.”
  Ferme uitspraken: “Sancties zijn nog geen politiek, zonder Moskou gebeurt er niets. Degenen die maandenlang om sancties roepen als geloofwaardigheidstest voor eensgezindheid, moeten beseffen dat daar kosten aan zijn verbonden. Wie de druk op Moskou opvoert, moet zelf ook bereid zijn om te onderhandelen.”

  Zullen ze in Washington niet blij mee zijn, Merkel vaart haar eigen koers. Ter herinnering, in November 2013 zwaaide een emotionele Merkel tijdens een Eurotop met ‘The sleepwalkers’, van de Australische historicus Christopher Clark.

 429. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 3 augustus 2014 om 08:27

  Er was ooit iemand destijds op VK blog die alles spiegelde; een uitstekende methode om iets in een ander daglicht te stellen.

  Stel nou eens Hamas zou 1700 joden afmaken; hoe zou het westen reageren????

 430. Aad Verbaast 3 augustus 2014 om 09:23

  @King Billy: voetbal: kan je makkelijk oplossen. Voetbalclub moet betalen voor de veiligheid. Kan betaald worden door de prijs van het kaartje te verhogen (veiligheidsopcenten).
  Lijkt me niet meer dan logisch.
  Wordt het kaartje dan niet te duur zodat er geen kip meer komt kijken?
  Zou zomaar kunnen, maar geen nood: dan hoeft er ook geen geld gereserveerd te worden voor het bewaken van de veiligheid.
  Het is allemaal niet zo ingewikkeld te zijn 🙂

  @Blutch1: “dienders vangen boeven” sprak het orakel Opstelten eens. Die man heeft er wel kijk op.

 431. Aad Verbaast 3 augustus 2014 om 09:27

  @Kleet: jij hebt er ook wel kijk op. Aan je fantasie zal het zeker niet liggen.

 432. Aad Verbaast 3 augustus 2014 om 09:32

  @King Billy: sancties:
  De valkuil van de grote roergangers is dat ze gaarne leiderschap willen vertonen richting het volk. Elke stem telt immers. Een van de methoden is om met sancties rond te strooien als natuurlijke vijanden (die ze ook graag hebben) niet doen wat je wilt. Staat goed naar de buitenwereld.
  Uiteraard ook met de bedoeling om te zijner tijd de sancties te versoepelen. Kan je mooi gedoseerd laten zien aan het volk dat je een groot leider bent. Andere grote roergangers hebben immers naar je geluisterd.

  1000 jaren werkt dat al. Oude testament staat er vol mee. Werkt nog steeds in de ogen van velen die dat vermaledijde boek nog als handvest gebruiken.

 433. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 3 augustus 2014 om 10:12

  Fantasie is de vader van kennis nieuwsgierigheid de moeder (ongehuwd)

  Sancties: belachelijk do, die alleen kunnen backfire.

 434. King Billy 3 augustus 2014 om 13:15

  Ex chef van Deutsche Telekom, vervolgens opperbaas van het “onbeduidende” Ziggo, René Obermann, “die nog iets nieuws wilde proberen”, ontvangt na terugtreding voor een jaartje nix doen van Ziggo 5.6 miljoen euro.

  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/ex-telekom-chef-obermann-bekommt-fast-vier-millionen-euro-von-ziggo-13079099.html

 435. Aad Verbaast 3 augustus 2014 om 17:42

  @King Billy: grof schandaal natuurlijk. Kan je wel een appeltje van schillen.
  En ondertussen zit ik met @ziggowebcare een appeltje te schillen omdat sinds een paar dagen de internetverbinding steeds wegvalt. Niet fijn natuurlijk.

 436. King Billy 3 augustus 2014 om 23:42

  =internetverbinding steeds wegvalt. Niet fijn natuurlijk.= Hier ook. Heb twee providers, Deutsche Telekom en Vodafone. DT het meest onbetrouwbaar, zal wel komen door de gesjeesde topman, die bij Ziggo nog een een keer “näher an die Maschinenraum” wilde komen. Bedoelt natuurlijk de geldmachine.
  Overigens, bij hevig onweer ergens in de buurt vallen beide providers uit. Afgelopen maand wel heel extreem,. Gebruiken waarschijnlijk dezelfde straalmasten. Zal bij Ziggo niet anders zijn.

  RWE, mijn stroomleverancier én afnemer biedt nu onbeperkt Internet en onberkt telefoneren in DE aan met behoud van oorspronkelijke telefoonnummer over electrakabels, waar glasfiberkabels in zitten. 50.000 MB/sec voor 49,90, inclusief 19% boevenbelasting. Schijnt perfect te werken.

 437. Aad Verbaast 4 augustus 2014 om 08:55

  @King Billy: af en toe valt die weg. Was nooit zo (na een ander modem gekregen te hebben twee jaar geleden). Altijd lastig om uit te vinden wat er dan mis is. Heeft Ziggo problemen (vorige week was in zowat heel Drenthe de telefoon uitgevallen), zijn het de kabeltjes, is het het modem, de PC, een onweersklap ergens, of aan de deo die ik gebruik.. Tja, het ligt meestal nooit aan de leverancier natuurlijk.

  49 euro? Ik betaal 45 euro en krijg er dan ook nog TV bij.. 🙂

 438. blutch1 4 augustus 2014 om 09:13

  Ik betaal 30 euro (Telfort) en heb er dan ook heel goedkoop bellen bij.

 439. King Billy 4 augustus 2014 om 09:21

  Ivglm met Duitse tarieven goedkoop. Schaalvoordelen van een klein, betrekkelijk dichtbevolkt land en minder dure managementop?
  Nederlandse tarieven vergelijkbaar met ALDI tarieven hier, maar dat functioneert ‘gar nicht’ op het platteland.

 440. Aad Verbaast 4 augustus 2014 om 10:07

  @Blutch1: spekkoper. Is nu inmiddels 37 (alles in een -kaal). Inflatie heeft al toegeslagen.
  https://internetshop.telfort.nl/alles-in-1-zomer/

  @King Billy: dichtst bekabelde land ter wereld. En makkelijk graven: geen rots te bekennen.
  Blijft overigens nog steeds een bak geld vind ik.

 441. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 augustus 2014 om 13:16

  hehehe…wat een vooruitgang!!! Je mag nu ook al begraven worden zonder dat er een priester bij is
  (die duur betaald moet worden)
  Jajaja die modern tijden toch!!

 442. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 augustus 2014 om 13:17

  …dat “TOR” network schijnt toch wel interessant te worden…

 443. Aad Verbaast 4 augustus 2014 om 19:02

  @allen: voor de liefhebbers van statistische gegevens waar je geen steek mee verder komt
  http://www.nrcreader.nl/artikel/6447/de-hitlijst-van-de-woorden

 444. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 augustus 2014 om 21:16

  schiet een kwakkie
  uit mijn zakkie
  in een bakkie
  van de spermabank
  als stank
  voor dank
  –krijg het nou-
  pompen ze het in de verkeerde vrouw

 445. blutch1 4 augustus 2014 om 22:14

  En misschien nog het belangrijkst, die 30 Mb haal ik gemakkelijk, vaak 32-34 Mb.

 446. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 augustus 2014 om 22:16

  Bij de spermabank? 30 maatbekers? Op jouw leeftijd?

 447. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 5 augustus 2014 om 00:54

  Schaam je maar noiet hoor; op onze leeftijd gaat dat wat moeilijker. Zo begin ik ook moeite te krijgen na de twintigste…..

 448. Rubio 5 augustus 2014 om 09:02

  http://www.ad.nl/ad/nl/10784/Koning-Willem-Alexander/article/detail/3712410/2014/08/04/Koningspaar-koopt-luxe-speedboot.dhtml

  Aad Verbaast 4 augustus 2014 om 19:02; Ik weet ook een woord dat heel veel voorkomt…..; ‘Fuck’..

 449. Aad Verbaast 5 augustus 2014 om 09:26

  @Rubio: kijk als je dar dan toch bent en buur bent van Poetin, moet je toch ook even rustig een biertje met kunnen drinken in een afgelegen baaitje. Daar heb je dan wel een speedbootje voor nodig. Druk, druk, druk immers. Geen tijd te verliezen.

  P.S. Willy heeft geen vaarbewijs (1 en 2). Pittig examen immers. Kan hem nog in de problemen brengen.

 450. Rubio 5 augustus 2014 om 10:22

  Aad; Kan nog gezellig worden met wodka en pils , die boot heeft 14 zitplaatsen dus Barroso & Co zullen ook niet lang op zich laten wachten denk’….en die weten wel de weg in Griekenland…

 451. Aad Verbaast 5 augustus 2014 om 10:27

  Opvallend bericht over de AWBZ gelden. Wie belazert wie met creatief boekhouden?
  == Sinds de wijziging van het belastingstelsel in 2001 wordt jaarlijks meer AWBZ-premie geïnd dan er aan de zorg wordt besteed. Voor 2014 geldt dat er 34,1 miljard euro aan premie binnenkomt, terwijl (van dit geld) maar 23 miljard aan AWBZ-zorg wordt betaald. Dat is een verschil van ruim 11 miljard euro. De daadwerkelijke kosten van de AWBZ zijn 25,9 miljard euro waarna het kabinet suggereert dat er een ‘exploitatietekort’ van 2,9 miljard is. ==

  Zou Renske Leijten gelijk hebben dan is dit een grof schandaal! Schippers maar roepen dan zorg onbetaalbaar is, terwijl er sinds 2001 meer dan 70 miljard voor zorg is opgehoest die niet aan zorg is besteed!
  http://www.sp.nl/zorg/nieuwsberichten/16334/140805-leijten_toont_aan_langdurige_zorg_is_betaalbaar_en_kan_eerlijker.html

 452. Rubio 5 augustus 2014 om 10:28

  Vaarbewijs; Koningen worden toch nooit ‘gepakt’..?
  Enfin, laat mij maar lekker spelevaren op de Vecht met 15 pk, 4 meter lang en vaarbewijs 1.
  Wat ben ik toch een brave l*l…

 453. Rubio 5 augustus 2014 om 10:37

  ‘Verkiezingsstuntje’ van de SP?

 454. King Billy 5 augustus 2014 om 11:09

  Re speedboot voor de Zoetwater Admiraal. Hoezo vaarbewijzen, zijn laatste rang is reserve Commandeur bij de Koninklijke Marine reserve.

  Enfin, elders worden andere weemoedige illusies ten grave gedragen:

  http://koningbilly.wordpress.com/2014/08/04/juli-augustus-1914-2014-saudade-naar-illusies/

 455. blutch1 5 augustus 2014 om 13:32

  Dat al het AWBZ-geld niet aan zorg wordt uitgegeven is toch niets bijzonders? De wegenbelasting (tegenwoordig houderschapsbelasting) wordt toch ook nooit volledig aan wegen uitgegeven.
  Pensioengeld wordt ook nooit volledig uitgekeerd. Waar zouden anders die buffers vandaan komen. Maw. er blijft overal geld aan de strijkstok hangen. In dat kader is het jammer dat Emmy Verheij ermee ophoudt, haar strijkstok was tenminste de moeite waard.

 456. King Billy 5 augustus 2014 om 16:57

  Vermoedt dat de Europese Raad van Wijzen een sluiting van het Siberische luchtruim niet hebben meegenomen. Mocht het toch zo zijn, hebben ze de gevolgen voor de ecologiosche voetafdruk meegewogen? Komt AF/KLM, LH en BA en hun passagiers duur te staan. Duizenden vluchten per maand die omgeleid moeten worden . Of worden geannuleerd vanwege concurrentie.

  Vroeger was afsluiting van de toegang tot de Orient een oorlogsverklaring. Maar ja toen was er nog geen Europese Unie.

 457. Aad Verbaast 5 augustus 2014 om 17:04

  @Blutch1: ik zie toch wel een verschil. Is een speciale post op de loonstrook. “werknemersbijdrage ZVW”. ZVW: ZorgVerzekeringsWet. Staat daar ergens dat ze die gelden ook ergens in een andere zak mogen laten vloeien dan de zorg? 11 miljard nog wel. Net zoveel als die aardgasbel in Slochteren oplevert per jaar…

  P.S. “Bijdrage”: daarmee wordt ook nog eens gesuggereerd dat het een bijdrage is, die ‘natuurlijk’ lang niet toereikend is… Stelletje oplichters natuurlijk.
  En die Schippers maar doorgaan met haar mantra dat de zorg onbetaalbaar zou zijn! Mag ook naar huis. Of beter nog naar een tehuis op een gesloten afdeling.
  http://www.sp.nl/zorg/nieuwsberichten/16334/140805-leijten_toont_aan_langdurige_zorg_is_betaalbaar_en_kan_eerlijker.html

 458. Aad Verbaast 5 augustus 2014 om 17:33

  En als we het dan toch over de gewone man hebben wiens laatste munten uit de zakken wordt geschud, zijn er ook nog andere waar het geld over de plinten klotst.
  Eccelestone in dit geval. Omkoper, smeergeldbetaler.
  Dit soort mensen kopen strafbare feiten gewoon af. 75 miljoen euro in dit geval.
  http://www.nrcq.nl/2014/08/05/ecclestone-schikt-met-aanklagers-voor-75-miljoen-euro

 459. Aad Verbaast 5 augustus 2014 om 19:13

  En dat nog even dit:
  Timmermans (met brok in de keel) durfde niet veel verder te gaan dat hij pleit voor een “onafhankelijk onderzoek naar “proportionaliteit.”.
  Verder kreeg hij ook nog uit de keel: == Hij hoopt dat de Palestijnen zich gaan afvragen waar ze zouden staan als “de vele miljoenen die in raketten en tunnels zijn gestopt, door Hamas in de ontwikkeling van Gaza zouden zijn gestoken”. ==
  http://www.nrc.nl/nieuws/2014/08/05/timmermans-gaza-is-geen-strijd-tussen-joden-en-moslims/

  Hoezo “onafhankelijk?
  Hoopt hij ook dat Israël de vele miljarden die Israël heeft gestoken in ‘defensie’ (agressie zou en beter woord zijn) in raketten, tanks en leger door Israël in de ontwikkeling van Gaza zouden zij gestoken? Laat staan: het bereiken van vrede.. Nee, geen woord.

 460. blutch1 5 augustus 2014 om 21:24

  Hm, Aad, de bijdrage zorgverzekeringswet ( 6,9% of 4,8%) is het extra deel van je zorgverzekeringspremie dat je via de belasting betaalt. De AWBZ-premie (12,65%)staat er apart bij.

 461. King Billy 5 augustus 2014 om 21:29

  Ecclestone. Niet met 75 miljoen maar met 100 miljoen een aanklacht afgekocht waar 8-9 jaar gevangenisstraf op stond plus terugbetaling van de geleden schade van circa 50 miljoen.
  Klassejustitie.

  Klassejustitie tenzij je Hoeness heet, alhoewel, het arme schaap werd als voorbeeld gesteld. Kreeg 4.5 jaar voor belastingontduiking van circa 12 miljoen met vermoedens van minstens 25 miljoen, Het laatste bedrag werd niet meegenomen in de aanklacht omdat het járen onderzoek zou vergen.
  Een dronenprojekt mislukt, schade een half miljard, de verantwoordelijke ambtenaren en miltaire staf mocht blijven. De minister werd toch al vervangen dankzij nieuwe verkiezingen.

  Over vliegveld Berlijn nog niet eens gesproken. van 1.5 naar 6.5 miljard, de hoofdverantwoordelijke, SPD burgemeester Wowereit van Berlijn, mag nog steeds doorgaan met feestvieren.

 462. Aad Verbaast 6 augustus 2014 om 00:11

  @Blutch1: excuus. Ik ben niet meer zo thuis in de “loonstrook”. Is toch al gauw zo’n 15 jaar geleden dat ik die ingezien heb 🙂

 463. Aad Verbaast 6 augustus 2014 om 00:16

  @King Billy: tja, en hoe zit het dan met de zuiver (geblinddoekte) rechtsgang. Die ook nog wel eens een voorbeeld wil stellen richting maatschapij. Nou dit zijn geen goede voorbeelden.
  Ik ben voor pek en veren.

  1,2 miljard:wat een enorm getal!! Haast niet voor te stellen.
  Ik las het net: http://www.nrc.nl/nieuws/2014/08/05/russische-bende-stal-12-miljard-gebruikersnamen-en-wachtwoorden/

  Of zit Poetin hier achter? 😉

 464. Aad Verbaast 6 augustus 2014 om 12:33

  Over uitdagingen gesproken.
  Hier kan ik wel van genieten. 10 jaar nodig om er bij te komen en dan er naast gaan vliegen. In November nog een landing gepland. Kunststukjes!

 465. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 6 augustus 2014 om 13:07

  Australie: effer treintje omduwen–werkte ook nog
  USA: 200 maal in Amsterdam: wil je sex met me? geen succes…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: