Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Mijn gesprek met Barack Obama..

Zit ik in mijn kroeg aan de stamtafel te lezen komt barack obama, met een big smile, naast me zitten.

Goh, zeg ik, dat ik u hier tref..
Ik sta hier vandaag voor u, nederig door de taak die mij te doen staat, dankbaar voor het vertrouwen dat u in mij heeft gesteld, mij goed bewust van de offers die door onze voorouders zijn gebracht.

Gefeliciteerd nog! We gaan er allemaal voor. Hope and Change! Mijn brief aan u al gelezen?
Weet dat u de geschiedenis niet aan uw zijde hebt staan maar dat wij u een hand zullen toereiken als u bereid bent om uw vuist te openen.

Ik wilde niet alleen mijn hand openen, maar zelfs met je schudden! Bij deze!
Vandaag zijn wij hier om een einde te maken aan kleinzielige rancune en valse beloften, aan de verwijten en versleten dogma’s die al te lang onze politiek hebben verstikt. Wij zijn nog steeds een jong land, maar zoals in de Schrift staat: ‘de tijd is gekomen om kinderlijke zaken vaarwel te zeggen’.

Kijk daar kan ik wel wat mee. Die Bush heeft er immers een enorme puinhoop van gemaakt. Change!
Ik dank president Bush voor zijn diensten aan ons volk.

Dank? Diensten aan het volk? Amerika zit in een ernstige crisis. De hele wereld er in meeslepend!
In dat soort tijden heeft Amerika doorgezet, niet alleen vanwege de vaardigheid of visie van haar leiders, maar omdat wij, het volk, de idealen van onze voorvaderen trouw zijn gebleven, en onze oprichtingsdocumenten trouw zijn gebleven. Zo is het in het verleden gegaan; zo moet het ook gaan met deze generatie Amerikanen.

Wacht even, rechtvaardigheid en visie van onze leiders? No change? Toch doorgaan op ingeslagen wegen?
De grondleggers van onze natie, die voor gevaren stonden die wij ons nauwelijks kunnen voorstellen, hebben een handvest opgesteld die garant stond voor onze rechtsorde en rechten van de mens, een handvest dat is uitgegroeid door het bloed van vele generaties. De wereld wordt nog steeds verlicht door die idealen, en we zullen ze niet opgeven uit opportunisme.

Garant staan voor jullie rechtsorde? De wereld werd er door verlicht? Opgelicht zou ik zeggen: “war of terror”? 650.00 doden in Irak?
Terwijl we nadenken over de weg die voor ons ligt, denken we met nederige dankbaarheid terug aan die dappere Amerikanen die, terwijl ik spreek, in verre woestijnen en berggebieden patrouilleren. Onze natie is in oorlog, tegen een verstrekkend netwerk van geweld en haat. En voor diegenen die hun doel proberen te bereiken door middel van terreur en het afslachten van onschuldige mensen: laten we nu tegen u zeggen dat wij sterker zijn en dat onze geest niet gebroken kan worden; u zult het niet langer volhouden dan wij en wij zullen u verslaan.Krachtige oorlogstaal..

Verdubbeling van de strijdkrachten in Afghanistan. “Enough is enough”?
Vandaag zeg ik u dat de uitdagingen waarmee wij geconfronteerd worden, reëel zijn. Ze zijn ernstig en talrijk. Ze zullen niet gemakkelijk of snel kunnen worden opgelost. Maar dit wil ik u zeggen, Amerika: ze zullen worden opgelost!Er is nogal wat op te lossen.

Met jullie levensstijl is dat toch niet meer voor de wereld te dragen?
We zullen ons niet verontschuldigen voor onze levensstijl, noch aarzelen om die te verdedigen. Wij zijn nog altijd het meest welvarende en machtige land op aarde. Onze werkers zijn niet minder productief dan voor het begin van deze crisis.  Ons vermogen is nog even groot.

Flink verdampt dat vermogen begrijp ik. Het geeft me een knap onveilig gevoel.
Onze veiligheid komt voort uit de rechtvaardigheid van ons doel, de kracht van ons voorbeeld, de temperende eigenschappen van nederigheid en inperking. Wij zijn de bewaarders van dit erfgoed.

Nu begint u weer over erfgoed. Het is nogal een erfenis die u mee krijgt.
Maar die waarden waarop ons welslagen berust — hard werken en eerlijkheid, moed en eerlijk spel, tolerantie en nieuwsgierigheid, loyaliteit en patriottisme – dat zijn oude waarden. Ze zijn de waarheid. Ze liggen aan de basis van de stille kracht van de vooruitgang door onze hele geschiedenis. Dit is de betekenis van onze vrijheid en onze overtuiging.

Jullie overtuiging die jullie met hand en tand verdedigen en altijd zullen verdedigen?
In het jaar van Amerika’s geboorte, in de allerkoudste maand, zit een kleine groep patriotten bijeengehurkt rond een stervend kampvuur aan de oevers van een ijzige rivier. De hoofdstad werd verlaten. De vijand was in aankomst. De sneeuw was bevlekt met bloed. In het zicht van onze gemeenschappelijke gevaren moeten we die woorden gedenken. Laten we nog eenmaal dapper tegenover die ijzige rivier staan. Laat onze kinds kinderen zeggen dat toen we op de proef werden gesteld, we weigerden de reis te beëindigen. We keerden niet om en aarzelden niet. Met de ogen op de horizon gericht gingen we voort en hebben we de vrijheid voortgedragen en overgedragen aan toekomstige generaties.

Dank u en God zegene u. En God zegene de Verenigde Staten van Amerika.

En weg was ie. “Count your blessings”, riep ik hem nog na. Nog enigszins beduusd en verward wat hij nou echt gezegd had. En wat hij er nou echt mee bedoelde.

Maar nog steeds vervuld van hoop bedenk ik me ineens dat hij het wel heel erg vaak had over voorouders, oude waarden, patriotten, idealen van de voorvaderen, trouw aan de oprichtingsdocumenten, etcetera.
En denk nu te begrijpen wat hij met “Change” bedoelt: terug naar de “the good old times”.
Maar terug naar welke tijd?
De good old times toen een multiculturele groep emigranten volk zich terugtrok op het Amerikaanse vasteland en voorgoed afscheid nam van een imperialistische grootmacht, in een fel bevochten onafhankelijkheidsoorlog?

Want de wereld is veranderd en wij zullen moeten mee veranderen.” De wereld heeft immers genoeg gekregen van hun imperialisme. “Nederig” was toch het woord waar hij mee begon?
Als ik dat goed begrepen heb, dan is hij mijn man!
Maar zou ik dat goed begrepen hebben? Onze toekomst zal het gaan leren.
Ach, ik probeer er ook maar het beste van te maken. Hij toch ook?

En lees verder in: Lessons of History van Will Durant

Bronnen:
Allemaal letterlijke citaten uit de inauguratie speech van Barack Obama op 20 januari 2009.
Nrc.nl: Inaugurele rede van president Barack Obama (integrale tekst, beeld en geluid)
BBC: volledige text en beeld van inauguratiespeech van Obama.
Telegraaf.nl: Obama’s speech in het Nederlands vertaald.
Rtl.nl: Tekst Obamas speech (vertaald)

Verder lezen:

Uitpers.be: het VS Imperium lacht met de rest van de wereld.
Quotes Will Durant

Terug lezen:

Mijn brief aan Barack Obama..
De Caroline Case.
Na 9/11 kent “proportionaliteit” geen grenzen meer.

Noot:
Dit gesprek is onderdeel van de feuilleton: “mijn gesprek met…….”
Alle vorige afleveringen van “mijn gesprek met…….” staan in het infoblok rechts
Foto: Tom Ordelman, ‘Oranjeboom café’, Velp, 360 graden.

 

341 Reacties op “Mijn gesprek met Barack Obama..

 1. nelus 22 januari 2009 om 17:31

  @Aad: weer mooi bedacht en in elkaar gezet Aad.
  Jammer dat Obama meteen vertrok. Had hem nog wel even wat vragen willen stellen. Maar misschien kunnen we die ook bundelen en per post achter hem aansturen ?
  Een van de vragen is: hoe hij denkt dat de wereld onder zijn leiding er over 4 jaar uitziet ? En is dat ook zoals hij wil dat die eruit ziet ? En zo niet, welke konklusies trekt hij dan ?

 2. nelus 22 januari 2009 om 17:37

  @Aad: ik heb nog een vraag aan Barack:ik heb hem zien optreden voor de medewerkers van het Witte Huis. En het viel me op dat hij hen heel streng toesprak.Barack: is dit nou omdat je een beginnend leidinggevende bent en op deze wijze de zaak onder kontrole houdt ? Of ben je de strenge schoolmeester. Eerst de toon zetten, en daarna de touwtjes een beetje laten vieren. Wat voor stijl van leidinggeven heb jij eigenlijk ?Reactie is geredigeerd

 3. Aad Verbaast 22 januari 2009 om 17:46

  @Nelus:
  Jammer inderdaad dat hij meteen weer vertrok. Ik heb ook nog wel wat vragen, net als jij. Maar ja, druk bezet man toch?
  Gisteren was ik zeker blij verrast over zijn toespraakje naar de medewerkers.
  Met name over zijn opmerking naar hun toe, dat niet degenen zouden worden beloond die dingen onder de mat schuiven, maar degenen die misstanden aan de kaak stellen. Dat zag ik toch wel als een belangrijke ‘change’ ten opzichte van de vorige cultuur!
  Laat hem maar streng zijn.. en rechtvaardig zeggen ze toch?
  Past wel bij mijn stijl, ook van mijn leidinggeven 🙂

 4. peter louter 22 januari 2009 om 17:53

  De proof of the pudding is de daad. Ik vrees dat we het achterste van de tong nog niet hebben gezien en hij misschien een andere uitleg aan zijn woorden geeft dan wij denken en hopen.
  Wat verstaat een Amerikaan onder ‘nedederig’, is dat het zelfde als wij daar onder verstaan?

 5. nelus 22 januari 2009 om 17:57

  @aad: voor de geschiedenis ook sterk: in diezelfde toespraak kondigde hij aan dat alle salarissen van dit personeel boven de $100.000.– zouden worden bevroren. Geen loonsverhogingen.
  En inderdaad wat je zegt, die stijl van leidinggeven spreekt ook mij zeer aan. Streng doch rechtvaardig.Reactie is geredigeerd

 6. Aad Verbaast 22 januari 2009 om 18:08

  @Peter: ik heb vele malen de toespraak doorgelezen in een poging die te fileren. Het is me niet gelukt.
  30 man hebben er lang aan gewerkt (maanden?).
  Mijn conclusie: hij is geheel geschreven op het volgende: mensen horen wat ze willen horen. Mensen horen niet wat ze niet willen horen.
  Want wat heeft hij nou eigenlijk gezegd?
  Ik ben er niet uit. Het kan echt alle kanten op..
  Eens?
  "Nederig": de Amerikanen een beetje kennende is dat een woord wat in het geheel niet bij hun past.
  Ook daar zal nog moeten blijken wat dat betekent..Reactie is geredigeerd

 7. Aad Verbaast 22 januari 2009 om 18:10

  @Nelus: het bevriezen van die salarissen was ook een duidelijke. Klinkt natuurlijk goed.
  Vergeet echter niet dat er 6000 topambtenaren nieuw worden aangesteld. Niet voor de laagtste salarissen.. Dat is voor hun niet bevriezen. Dat zijn nieuwe mensen met nieuwe eisen immers..

 8. peter louter 22 januari 2009 om 18:30

  @Aad, zo vaak heb ik het niet gelezen. Maar hij maakt m.i. een goed onderscheid tussen het blijvende en het vergankelijke.
  Maar er was geen woord dat beet.

 9. Aad Verbaast 22 januari 2009 om 18:37

  @Peter:
  "geen woord dat beet". Dat is nou precies wat ik bedoel. Ik had hem hier (niet daar, want je mag niet interumperen daar 🙂
  helemaal met de vloer aan kunnen vegen. Maar net zo goed de hemel in kunnen prijzen.
  Maar net hoe ik de tekst letterlijk lees, ten opzichte van mijn subjectieve waarneming.
  Ik zal niet de enige zijn, denk ik..
  Is dat leiderschap? Is dat de duidelijkheid waar we op hopen? De verandering?Reactie is geredigeerd

 10. Summer 22 januari 2009 om 19:10

  @Aad, Hahaha, grappig: samen met Obama aan de bar… Op de blauwe links na heb ik alles gelezen. Voortschrijdend inzicht krijgen we successievelijk voorgeschoteld.
  Dertig(!) personen hebben aan zijn inauguratiespeech geschreven! Als er zo`n hoog gehalte aan andermans woorden zit, hoeveel zijn er van hemzelf in en waarop valt hij dan nog af te rekenen. Is hij op die manier niet ook slechts een marionet?
  De speech vaker lezen, goed idee!

 11. Aad Verbaast 22 januari 2009 om 19:15

  @Summer: de hoofdschrijver van al zijn speeeches is nog maar 27 jaar!!
  En inderdaad: lees het nog een paar keer door, en dan zeggen wat je er van vindt. Ik ben benieuwd :-)Reactie is geredigeerd

 12. martin 22 januari 2009 om 19:32

  Las vandaag het volgende artikel http://www.defensenews.com/story.php?i=3907877&c=FEA&s=SPE. Het kondigt een boel rottigheid aan.Reactie is geredigeerd

 13. Aad Verbaast 22 januari 2009 om 19:35

  @Martin: je link werkt niet… Ik zou het graag lezen..

 14. Ramirezi 22 januari 2009 om 21:00

  Had hij een autocue bij zich, of alles uit het blote hoofd? Mij viel op dat Amerika zich nog altijd als leider van de wereld beschouwd, daar is Obama geen uitzondering op. Nu maar hopen dat ze niet aan de bedelstaf raken…Reactie is geredigeerd

 15. Aad Verbaast 22 januari 2009 om 21:07

  @Ramirezi: hier geen autocue (wel een papiertje..), daar wel ..
  Ik had daar ook dubbele gevoelens over. Aan de ene kant nederig willen zijn, aan de andere kant weer zeggen dat ze klaar zijn de wereld te leiden. Dubbele tong?

 16. jan bouma 22 januari 2009 om 21:11

  @Aad 19:35
  Terug uit Amsterdam… ’t Was een vruchtbare bespreking. Men hoort later wel meer.
  Inzake je blog.
  In 2004, ten tijde de tot standkoming van m’n boek, maakte ik de volgende berekening van het op papier bestede Amerikaanse defensiebudget in relatie met andere getallen. (zie pg. 129)
  citaat:
  – De totale Amerikaanse begroting van dit jaar bedraagt 2500 miljard dollar en omvat tevens 429 miljard t.b.v. Defensie; u en ik (de wereld) financieren volledig en precies het tekort dat ze hebben van 17%… ofwel die 429 miljard. Telt u daarbij op nog eens zo’n bedrag dat de andere landen van de wereld besteden; dan komt u uit op zo’n 860 miljard*)
  En denkt u nu eens aan een alternatieve besteding van dat bedrag want er zijn alternatieven die, en dat is tragisch te moeten vaststellen, geen wereldwijde macro-economische ontwrichting betekenen als we die alternatieven toepassen dus… wat let ons? Waarom doen we dat niet? We hebben immers gigantische problemen op te lossen waaronder die van de komende energiecrisis en de groei, c.q. gewenste stabilisatie van de wereldbevolking. Dit laatste (stabilisatie van de wereldbevolking) zal sowieso niet mogelijk blijken zonder de hulp van de vrouwen…; ’t is up to you…
  (einde citaat pg. 129)
  *)
  Men snapt dat inmiddels de dollar sinds 2004 en geheel volgens mijn voorspellingen zo’n 30 a 40% in koopkracht is gedevalueerd en dat dit bedrag inmiddels giga groter is geworden. Het comment van @Martin geeft dat ook aan.
  Enfin… u ziet: ik ben weer terug! Maar ’t is een trieste zaak dat WIJ met z’n allen het Amerikaanse begrotingstekort voor DEFENSIE financieren! Is men gek geworden of zo..?

 17. Ramirezi 22 januari 2009 om 21:20

  @Aad; We gaan ‘m gewoon beoordelen op z’n daden…

 18. tandwielfabriek 22 januari 2009 om 21:32

  De beste man wil de baas van de wereld zijn. Althans het morele leiderschap terug. Maar als het dan op een paar simpele woorden aan komt. God bless America, dan denkt hij weer klein. Jammer

 19. martin 22 januari 2009 om 21:34

  Aad bij mij doet ie ’t wel.

 20. Aad Verbaast 22 januari 2009 om 21:41

  @Martin: nu lukt het me wel, ik kreeg eerst de voorpagina van het Vkblog. Net gelezen. Daar wordt ik niet vrolijk van zoals je zult begrijpen.Reactie is geredigeerd

 21. Aad Verbaast 22 januari 2009 om 21:43

  @Jan, ik herken de berekeningen. Voor de recente getallen zie o.a de link die Martin gaf. Geen getallen om trots op te zijn.
  Ook niet dat hij een Bush man in zijn defensie staf heeft overigens.

 22. Aad Verbaast 22 januari 2009 om 21:44

  Tandwielfabriek: moreel leiderschap willen er velen. Maar welk moreel leiderschap wil hij nou eigenlijk? Dat werd me echt niet duidelijk.
  Misschien ben ik te ongeduldig.
  Maar ja dat doet hoop ook met je immers.. 🙂
  @Ramirezi: ik ga hem met bijzondere interesse volgen. Hij intrigeert wel!!Reactie is geredigeerd

 23. Ina Dijstelberge 22 januari 2009 om 21:56

  Ik ben bang dat hij heel veel weerstand gaat ondervinden.
  Door de hooggespannen verwachtingen zal er ook veel teleurstelling zijn.

 24. Aad Verbaast 22 januari 2009 om 21:59

  @Ina: ‘binden en boeien’ is de management term voor goed leiderschap toch?. Ik ben ook benieuwd of hij dat vol kan houden. Er zijn grote tegenkrachten in (en buiten) Amerika. Om dat allemaal in de hand te kunnen houden in deze barre tijden?Reactie is geredigeerd

 25. K 22 januari 2009 om 22:49

  Mooi blog. ik krijg alleen nogal het onaangename gevoel dat jullie langs elkaar heen praten. Hopen we maar dat hij dat in diplomatieke betrekkingen niet gaat doen. Kunnen we hem misschien vragen of hij dat chauvinistische God bless America wil changen in God bless the World? Mij stoort het zo een beetje.

 26. Aad Verbaast 22 januari 2009 om 22:53

  @K:
  zou zo maar kunnen, dat hij en ik langs elkaar heen praten.. Reden te meer om in gesprek te blijven 🙂
  Eens met je dat dat laatste er zeker wel bij had gemogen. Dat was nog eens een gebaar geweest!! Met een open hand. En geen vuist :-)Reactie is geredigeerd

 27. Summer 22 januari 2009 om 22:57

  @Aad, dit is weer zo`n voorbeeld dat alles al "geregeld"is en als we het aan de weet komen is het al te laat. Hoezo dat een gang naar het stemhoekje hier zou helpen. Hier hebben we echt niet voor gestemd dacht ik zo.
  http://weblogs3.nrc.nl/opklaringen/2008/01/18/h
  Hoe-ver-wilt-u-zich-laten-uitkleden/
  @K, Vermoedelijk kan Obama "slechts" voor zijn land spreken als hij "Gos bless Amerika" roept.
  Het klinkt ook chauvinistisch, net of de rest van de wereld er minder toe zou doen, maar hij is per slot president van de hele wereld…

 28. Ina Dijstelberge 22 januari 2009 om 23:01

  Ik wilde je in het kader van dit gesprek nog even wijzen op :http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/fisk/robert-fisk-so-far-obamas-missed-the-point-on-gaza-1488632.html
  Misschien kun je Obama nog even bellen en om commentaar vragen?
  De link staat ook onderaan mijn nieuwe bijdrage.

 29. Aad Verbaast 22 januari 2009 om 23:05

  @Summer:
  "Hoe ver wilt u worden uitgekleed voordat u gaat schreeuwen?"
  Ik schreeuw al lang toch? :-))

 30. Aad Verbaast 22 januari 2009 om 23:08

  @Ina: ik was die link net aan het lezen bij je.
  Toeval?
  Net te laat om hem te vragen om commentaar hij is al gevlogen. Maar ik heb ook brief contact immers.
  Hij is heel dubbel vind ik tot u toe.
  "wij u een hand zullen toereiken als u bereid bent om uw vuist te openen."
  Klinkt erg voorwaardelijk toch?
  En als de vuist toereikt zul "verslagen" worden..
  Beetje te veel Bush nog?
  Aan de andere kant wel weer goed nieuws dat hij vandaag vertelde dat hij de akkoord van Geneve wil respecteren. Bush deed dat niet…Reactie is geredigeerd

 31. Ina Dijstelberge 22 januari 2009 om 23:11

  Prachtige cryptische preken zijn het zijn speeches. Een open hand en een vuist. Een mens heeft twee handen.
  Ons synchroon lees en reageergedrag was mij ook al opgevallen.
  Toch morfologische velden? 🙂

 32. Aad Verbaast 22 januari 2009 om 23:35

  @Ina: ik zit nog te dubben of ik me aan die cryptiek moet gaan ergeren of het maar als holle praatjes van een pliticus moet zien.
  Beide is niet goed natuurlijk. Ik had meer gehoopt..
  Nog wat andere oude speeches nagekeken op Youtube. Rode draad is loze beloften.
  Maar er zaten ook betere bij..

 33. wj-tje 23 januari 2009 om 00:00

  nou ja, wat daar gebeurt in Washington D.C. toch geen grip op. Gewoonweg een kwestie van afwachten en dan nog eens langs de meetlat leggen. Dat vergt geduld, patience please!!!!.
  Veel interessanter is wat die Kroonprins met z’n Minima aan het uitspoken is, die overal als een duveltje uit een doosje opduikt.
  En Tante Katrien gebruikt om ergens elders wat op te lepelen wat morgen alweer vergeten is, maar handig als afleidingsmanoeuvre van pas komt.
  Het blijft een poppenkast, maar eentje die in de gaten moet worden gehouden, want goed voorbeeld doet slechts goed volgen met zo’n Jan Klaassen met z’n PBX’je als leuk speeltje. En talloze ministeries als speeltuintjes inricht in de vele achtertuintjes.
  Op de bok kunnen slechts twee mensen zitten, maar wat daar achteraan hobbelt om die poppenkast in stand te houden en kost is goud geld waard. Wat hard nodig is om straks 1.000.000 mensen aan desnoods een deeltijdbaantje te helpen. Of gaat ie zelf papiertjes, stembiljetten, op het Malieveld prikken? En niet ge-exporteerde bloembollen planten om de boel op te fleuren omdat dat wel het laatste is waarop de wereld te wachten staat.
  Wat een volle fluitketel al niet vermag……..Reactie is geredigeerd

 34. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 00:19

  @WJ-tje:
  Washington: nu even tussen alle brandhaarden in de wereld in het brandpunt van de belangstelling. Brandglas er op dus.
  Straks misschien de kroonprins, VSp, etc. wie weet. De actualiteit achterhaalt me wel. De historie ook :-)Reactie is geredigeerd

 35. iris kijkt 23 januari 2009 om 01:20

  De pijn van zovelen in de geschiedenis van Amerika die hij noemde , maar het leek een leeg land te zijn dat werd ontwikkeld , want de Native-Americans noemde hij niet.

 36. pacopainter 23 januari 2009 om 07:35

  het eerste compromis is al een feit.Nog geen uur president en dan Bush danken voor zijn verdiensten.Keep the change!

 37. Theodorus 23 januari 2009 om 09:28

  Het is gemakkelijk om te voorspellen dat hij het moeilijk zal krijgen en tegen zal vallen. Iets bereiken is anders dan een verantwoordelijke functie bekleden.
  De inauguratie en de festiviteiten in Washington waren voor mij ergerniswekkend. Alles wat me tegenstaat in de USA was present, m.n. het geblabla over de grootheid en "eeuwige toekomst" van de jonge (?) natie.
  Hij is president van een grootmacht in verval, met tal van belastende erfenissen.
  Obama heeft in elk geval een groot vertrouwen, een werkbare meerderheid en betere denkbeelden.
  Ik geef hem veel krediet (voor wat het waard is) en dat heb ik sinds het aantreden van Clinton niet meer gehad.

 38. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 09:51

  @Iris: dat noemde hij inerdaad niet. Ook niet dat hij op de trappen stond van een gebouw dat net als Amerika door slavernij is opgebouwd.
  Hij had op zijn minst ergens kunnen laten vallen dat ze fouten hebben gemaakt.. Dat was een toch een mooi voorbaaled van "nederigheid" geweest.

 39. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 09:53

  @Paco: een misplaatste beleefdheid was dat. Daar had toch en andere tekst voor gekozen worden.
  Of (en dat is weer het dubbele van hoe je iets kan lezen) als hij zegt: "Ik dank president Bush voor zijn diensten aan ons volk"
  Dan kun je hem zien denken: dt hoef ik dus niet te doen, want er waren geen diensten voor het volk…

 40. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 09:58

  @Theodorus: helemaal met je eens. Er was ook geen andere kandidaat waar ik op gestemd zou hebben, zelfs als de alle kandidaten mee zou nemen die opgingen voor de kandidatuur van het presidentschap.
  Dat ik regelmatig over Amerika schrijf is precies om de redenen die je omschrijft: Ons grote voorbeeld?
  Ik vind het een slecht voorbeeld namelijk.Reactie is geredigeerd

 41. jan bouma 23 januari 2009 om 10:18

  Ook goedemorgen!
  Uw alternatieven, dames en heren, uw alternatieven. WAAR zijn uw alternatieven?
  Gisteren nog geschreven op het vorige blog inzake ook Obama het volgende:
  == Inzake Obama. Tenslotte gaat dit blog over hem. Heb nu nog meer toespraken van hem gehoord waaronder zijn inauguratie. De man is een begenadigd spreker. Maar er moet een wonder gebeuren als hij de VS uit het moeras weet te trekken. En tegelijkertijd dan ook de rest van de wereld, zo wordt verondersteld, terwijl die wereld ZICHZELF uit het moeras moet trekken.
  Ik denk dat bij dat proces er geen (noodzakelijke) REVOLUTIE wordt ingezet als oplossing en dat dus – helaas – de missie zal mislukken. Nu hoeft men geen doemscenarist te zijn voor dit negatieve verhaal want dat acht ik mij niet. De noodzakelijke schokgolf die over de wereld zou moeten gaan wordt echter niet bewerkstelligd. Er worden geen knopen doorgehakt evenmin de juiste keuzes worden gemaakt bij de selectie van de landenvertegenwoordigers. De VN blijven zoals die nu functioneren. De "Veiligheidsraad" wordt niet afgeschaft. De nonproliferatie van de atoombewapening wordt niet universeel voor alle landen verklaard. Etc. Een massa te nemen besluiten wordt niet genomen en waardoor er niets zal gebeuren dan een verder afglijden van de mensheid en verzuipen in het moeras.
  Op basis nog steeds van een verkeerd gebleken sociaaldarwinisme dat "de sterkste" de winnaar zal zijn wordt de oplossing voor de mensheid niet bewerkstelligd. Een juiste conclusie zoals is gebleken. Men hale de koppen uit het zand! ==
  Over de diagnose zijn we het wel eens; maar toen schreef ik mijn alternatieven. Waar zijn de uwen? En ’n beetje rap graag.

 42. wj-tje 23 januari 2009 om 10:23

  @aad
  de geschiedenis zal het leren.
  Mogen we het nog meemaken dat er een beetje rust in de tent komt?
  Dat wordt nog wat.))))

 43. Theodorus 23 januari 2009 om 10:32

  De USA lijkt niet geinteresseerd in Afrika. Wat gebeurt er niet in Zimbabwe, in Congo en waar niet. Het zorgwekkendste werelddeel, waar een deel van zijn voorouderlijke roots liggen. Kan hij zijn invloed aanwenden om die Mugabe ten val te brengen? Ik ben overigens niet voor militair ingrijpen van de USA, want dan kunnen ze in 2/3 van de wereld wel optreden. Er zal meer aan de regio zelf overgelaten moeten worden. Task forces vanuit de UN.
  Voor de USA lijkt Splendid isolation (op termijn) de beste optie om eens tot zichzelf te komen. Biljoenen dollars staatsschuld, een economische depressie, een gemankeerde gezondheidszorg, grote werkeloosheid, illegalenproblematiek, enz. enz.
  The Change: speldid isolation.Het kan best zijn dat China de posities van de USA in Azië dan gaat overnemen. Is ook erg, maar onafwendbaar.Reactie is geredigeerd

 44. wj-tje 23 januari 2009 om 10:39

  @bouma re 23/09 10.18
  heel rap.
  De VSp want die is er ook voor Jan Rap en z’n maten.
  DE VSp houdt alles in de gaten
  En denkt met u mee!
  Voor iedereen een ontbijt
  Voordat strijd ontbrandt
  Op het zandstrand
  Lang leve de VS.
  Yes
  de Verenigde Staten
  der Generaal
  en zijn gemaalReactie is geredigeerd

 45. jan bouma 23 januari 2009 om 10:47

  …de Verenigde Staten van… de Wereld; dan maar WJ’tje?
  Of bedoel je toch de USA?

 46. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 10:59

  @Jan: ik ken maar een iemand die zichzelf uit het moeras kon trekken. Dat was toch die Baron van Münchhausen?
  Voor de rest is toch wel enige samenwerking vereist 🙂
  WJ-tje: rust in de tent? Ik dacht dat je met de VSp juist de boel eens flink op ging schudden..

 47. wj-tje 23 januari 2009 om 11:02

  @bouma
  nog even geredigeerd
  Le Monde bedoeld?
  Wie tij niet keert
  Is nix weert
  Get the message
  Done the damage
  Hij voelt de jeuk
  En de rest aan jouw fantasie.

 48. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 11:04

  @Theodorus: voor Amerika is Afrika inderdaad een beetje een vergeten continent. Slechts een paar landen. Waar olie onder ligt. Dat was hun focus immers. China is volop bezig in Afrika, ook een vorm van imperialisme overigens, maar op een heel andere manier.
  Maar dat er een belangijke verschuiving zal komen naar andere machtscentra dat is wel duidelijk. Amerika kan wel wat nederigheid gebruiken. Het is slachoffer van de eigen overconsumptie. Op een gegeven moment is het echt op. Het is al op, nu de realisatie nog.Reactie is geredigeerd

 49. martin 23 januari 2009 om 11:17

  Wat is er met ons aan de hand. Ons eigen verstand verloren, of Obama http://nl.youtube.com/watch?v=ORSzfw8FE-o.. Iedere keer als Dennis Kucinich, – presidentskandidaat voor de Democraten, hij trok zich op 24 januari 2008 terug – ergens opduikt, denk ik: hè wat een goeie ideeën heeft die man. Maar ja hij is het dan ook niet geworden en alweer vergeten. Maar om dan te zeggen dat de neo-liberaal Obama ons hoop moet geven. Houdt de politiek ons voor de gek of houden wij ons zelf voor de gek, waardoor we wel het eerste moeten beweren om niet zelf als naïevelingen en domoren door de mand te vallen.Reactie is geredigeerd

 50. nelus 23 januari 2009 om 11:21

  @tsjonge, tsjonge, wat kom ik in een hanenhok terecht. K zei Al: ik heb de indruk dat er langs elkaar heen wordt gepraat. Nou, inmiddels weet ik het wel zeker. Is er nog iemand die op iemand reageert behalve Aad Verbaast ?
  Eerst maar eens een cappuccino. En eens even kijken wie er allemaal zijn.

 51. Theodorus 23 januari 2009 om 11:22

  Onze standpunten liggen dicht bij elkaar. Vervat in het woord "nederigheid". Maar doe maar eens afstand van een positie die al sinds 1941 wordt bekleed.
  Staten zijn te vergelijken met gezinnen. Wij woonden in Utrecht naast een familie met zeven kinderen. Heel sociaal en betrokken en thuis één grote puinhoop en financieel wanbeheer. Na een rampje was het de oudste zoon (toen 19 jaar) die orde op zaken stelde. Een van zijn maatregelen: schoonmaken van het huis, hij ging de huishoudelijke boekhouding doen en regelde de boodschappen; vervolgens: niet meer bemoeien met de buren(ruzies) en de kleintjes op tijd naar binnen.
  It can.

 52. martin 23 januari 2009 om 11:23

  Afrika vergeten door de Amerikanen, was het maar waar. Het leed in het Oosten van de Dem. Rep. Congo zou minder zijn als de bendes daar niet vauit Rwanda gesteund werden met door de VS geleverde wapens om zo de Fransen een hak te zetten.
  Vergeten was het maar waar de situatie in Somalie zou niet best zijn, maar toch ook niet zo beroerd als nu de Ethiopiers met Amerikaanse steun de status quo daar met tanks konden verstoren.
  Vergeten. Waarom verrijzen dan overal Amerikaanse basis op het continent.
  Dat Amerika Afrika vergeten is, is een song van een paar jaar geleden. We lezen er alleen erg weinig over, maar dat is wat anders.Reactie is geredigeerd

 53. Theodorus 23 januari 2009 om 11:26

  @ Nelus, Aad’s blog is een ijzersterk format geworden. Het bestendigt het patroon: we krijgen les van een deskundige, goedvoorbereide, boeiende leraar, de leerlingen verdringen zich om wat te mogen zeggen, reageren louter op hem. En hopen op zijn gunst en goedkeuring. Ik vermaak me prima. Voor mij mag het zo blijven, anders krijgen we (over politieke thema’s) ruzieachtige reactieruimtes en die zijn er al genoeg.

 54. martin 23 januari 2009 om 11:29

  Theodures ik reageerde tweemaal op jou en niet op Aad, weliswaar met de felheid van een Bouma die op stoom ligt, maar niet ruzieachtig.

 55. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 11:32

  @Martin: ik neem mij woorden terug, ik was te optimistisch.. En zal er nog eens induiken, om wat materiaal bij elkaar te graaien. Dank.
  Nog even voor @allen:
  Op een punt van mijn brief is inmiddels actie genomen door O. Niet alleen Quantanamo, maar ook de rest van alle ‘geheime’ CIA geangenissen worden gesloten.
  Ook goed punt: meer openbaarheid van bestuur.
  Nog een goed punt: akkoorden van Geneve worden toegepast op alle gevangenen. Daarmee afstand nemend van de uitgevoerde martelpraktijken.
  Nu de rest nog 🙂

 56. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 11:39

  @Theodorus: dank voor het compliment.
  Ik ben altijd verheugd als iemand me aanvult en/of corrigeert. Wie dan ook overigens. En de manier waarop, dat deert me niet. Dat mag heel fel zijn of genuanceerd. Of ik er naar luister en er wat mee doe, hangt af van de mate van inhoudelijke onderbouwing 🙂
  Martin in deze (was geheel niet fel overigens) heb ik hoog op het gebied van kennis zeker op het internationale ‘krijgskunst’. Daar luister ik dus naar.
  Ik zie een blog (zeker de mijne) juist als een geweldig middel om kennis te verspreiden en zeker om gezamelijke kennis te delen en inzichten te vergroten. De reactie ruimte en de lezers maken dit mogelijk. Als we in gesprek zijn en blijven.
  Gezamelijk opbouw werk dus in feite 🙂
  Ik leer er elke dag van!

 57. martin 23 januari 2009 om 11:39

  Aad precies ook niet alles is fout wat de klok slaat. Quantanamo had ik gelijk al genoemd. Gisteren ontving ik al een mail van Roger Vleugels (Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) deskundige) die na 1 dag Obama als heugelijk feit noemde: Obama embraces openess.

 58. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 11:46

  @Martin: de score is tot nu toe positief van Obama. Ik ben heel benieuwd hoe het verder zal gaan.
  Interessant over de eerste 100 dagen, is de Cuba problemen waar JFK mee werd geconfronteerd in die tijd. JFK had later spijt dat hij in die eerste dagen teveel op zijn adviseurs was afgegaan in de presidentiele knopen die ‘hij’ toen heeft doorgehakt.. Ik kan me er alles bij voorstellen.

 59. Summer 23 januari 2009 om 11:50

  @Aad,22-1 23.05
  Ja, jij wel, want je zit bij de koplopers.
  Nu heel veel anderen nog… blijf dus "schreeuwen" ofwel de boodschap uitdragen.

 60. nelus 23 januari 2009 om 11:51

  @theodorus: niks op af te dingen. Inderdaad: ijzersterk format, een boeiende leraar die zeer goed voorbereid voor zijn klas staat. Mijn opmerking was alleen bedoeld voor de over elkaar heen buitelende medebloggers. En denk je dat dat alleen komt omdat ze allemaal de aandacht van de meester willen ?
  Zou kunnen, maar dan gedragen we ons weer als kleuters. Juf, juf, juf, ikke ikke ikke.
  En dat willen we toch niet op onze leeftijd ?

 61. Theodorus 23 januari 2009 om 11:54

  @ Nelus, ik volg Aad al vanaf het begin en constateer dat hij de absolute koploper is in het verkrijgen van reacties. Aanbevelingen interesseren hem nauwelijks (hoewel…)
  De bewonderde leraar. Goede, informatieve, boeiende lessen. En ieder die wat wil inbrengen krijgt een onderbouwd en correct antwoord. Hij genereert alle aandacht, zodat er voor elkaar niet veel overblijft. Wij zijn nu even de uitzondering.

 62. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 11:57

  @Summer: ik schreeuw juist harder over onze ‘grote broer’ omdat er zo weinig over geschreeuwd wordt en zoveel klakkeloos achteraan gelopen wordt (grote broer immers).
  Ik hou wel van een beetje balans 🙂

 63. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 12:00

  @Nelus @Theodorus @Martin:
  Ik zie ineens dat er een misverstand bij mij (en anderen ook?) is gerezen.
  Theo: wie sprak je aan? Ik begreep (slecht gelezen door mij) dat je Martin aansprak. Maar ik zie nu ‘Nelus’.
  Niet zo belangrijk overigens. Laten we het over de inhoud hebben. Genoeg ontwikkelingen op dit gebied. Ach, eigenlijk is alles goed, als we maar in gesprek met elkaar zijn en blijven 🙂
  Het is een kroeg hier: iedereen een lekkere en stevige kop koffie met gebak!
  Van de zaak en voor de goede zaak :-)Reactie is geredigeerd

 64. nelus 23 januari 2009 om 12:04

  @theodorus: Aanbevelingen interesseren hem nauwelijks (hoewel…)
  Gelukkig, gelukkig heb je er hoewel achtergezet. Want hij kikt best wel een beetje op aantallen hoor. Ik had een keer geen aanbeveling gedaan, nou, dat kreeg ik wel te horen. Ja, ja meesters wil is wet.

 65. Theodorus 23 januari 2009 om 12:06

  Meester Aad, mag ik even wat zegggen. (…….) Mijn opmerking was even niet voor U bedoeld, maar voor mijn klasgenoot. Neemt U mij niet kwalijk. Ik zal me voortaan weer tot U richten :-}
  (fluistert tot Nelus) Ijdelheid is een menselijke zwakheid. Wel een vermakelijke.Reactie is geredigeerd

 66. nelus 23 januari 2009 om 12:12

  @aads: 12.00 wat nu Aad. Begin je de grip te verliezen op jouw klasje ? Gaan de leerlingen zonder toestemming van jou nu ook al met elkaar in conclaaf ? Het moest niet mogen.
  Waar zijn die stokjes van vroeger ?

 67. martin 23 januari 2009 om 12:12

  Ach laat maar, doe mij maar een een pot thee (niet zo’n zakje voor 1 kopje en 1 persoon, als je het hebt gunpowder tea, echt waar, met een beetje lapsong) en een zakje pinda’s.

 68. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 12:15

  @Nelus
  Ik ga voor een heleboel.
  1. Ernst en luim
  2. Inspirerende gesprekken (zie ook 1)
  3. Kennis verspreiden en opdoen (zie ook 1 en 2)
  4. Vrede bewaren. Onderdeel: ieder zijn waarde.
  5. In gesprek blijven dus, zie hierboven.
  etc.
  Als dat een beetje lukt, dan is is één van de metingen aantal reakties en (in mindere mate, maar ook) aanbevelingen.
  Maar er zijn vele andere metingen.
  Ik heb daar al een meerdere malen over geschreven:http://www.volkskrantblog.nl/bericht/231832http://www.volkskrantblog.nl/bericht/232964Reactie is geredigeerd

 69. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 12:21

  @allen: "klasje"?? "Meester"??
  De sfeer komt er al goed in hier in de kroeg.
  Mijn commentaar hierop en met woorden die ik letterlijk overneem van Obama (zie blog) hierboven:
  "Ik sta hier vandaag voor u, nederig door de taak die mij te doen staat, dankbaar voor het vertrouwen dat u in mij heeft gesteld, mij goed bewust van de offers die door onze voorouders zijn gebracht."
  :-))))

 70. Theodorus 23 januari 2009 om 12:26

  Het (ondeugende) speelkwartier is weer voorbij.
  Ik ben weer bij de les.
  Armen over elkaar en opletten.

 71. woordzoeker 23 januari 2009 om 12:47

  Ik ben bang dat Obama de woorden die hij vindt al te gemakkelijk uitspreekt.

 72. jan bouma 23 januari 2009 om 12:57

  …kom toch liever binnen in de saloon als John Wayne of als Lucky Luke, de man die sneller was als zijn schaduw!
  Het hele niet deugende zooitje ligt met een paar salvo’s op apegapen en het "recht" heeft gezegevierd… Wat is dit hier voor een vertoning? Wie staat er eigenlijk nu als leermeester achter de tap?
  Verbaast.. je moest nu toch eindelijk eens wat wijzer wezen..! Godsammekrake! Wat een zooitje!-:))
  ps
  schreef zojuist t.b.v. m’n eigen website voorlopig het laatste slotcommentaar; dus: men kijke vanaf morgen/overmorgen/of die dag erna eens naar http://www.villamithras.com en dan..
  …Het Torentje… No. 46. Te vinden onder aanklikken – 2 – . Die kop van mij staat erboven! Moet nu verder aan de slag voor morgen. Er komt namelijk een BRASSSBAND van een mannetje of 20 voor het NIEUWJAARSCONCERT bij Villa Mithras. Wie erbij wil wezen moet zich opgeven middels een mailtje aan: redactie@vechtkronkels.nl
  Het kost allemaal niks! groeten! jb

 73. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 13:03

  @Woordzoeker (toepasselijke naam in deze 🙂
  Ik betwijfel of het te gemakkelijk is. Er is immers een team van 30 mensen maanden mee bezig geweest. Ik denk dan eerder het omgekeerde: hoe kan ik iets zeggen zonder dat ik er aan gehouden kan worden, maar wel klinkt als een mooie peptalk. Zoiets..

 74. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 13:07

  @Jan: je bent weer aardig bezig met leuke dubbeltellingen:
  "het laatste slotcommentaar". Ik dacht dat een ‘slot’ altijd inhoudt dat het het ‘laatste’ is..
  Maar begrijp ik hiet goed? Geef je je strijd op? Klinkt wel zo.
  Aardig gesprek gehad met Hofland? Heeft hij je over die streep getrokken?
  Je instructie hoe het te vinden op je website is voor een eenvoudig mens niet te volgen.
  Leer nou eens linken plaatsen.. :-))Reactie is geredigeerd

 75. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 13:13

  @Theodorus: zonder webcambloggen kan ik niet zien dat je je vinger opsteekt om wat te mogen zeggen. Natuurlijk een enorme beperking, daarom wordt hier uit pragmatische redenen gewoon toegestaan dat er iemand in tekst kan neerzetten wa die te zeggen heeft.
  Natuurlijk kan de eigenaar van de ruimte wel commentaar verwijderen en zelfs bezoekers verbannen.
  Er is geen probleem zo groot of er zijn wel oplossingen voor.
  Zijn alle oplossingen gevonden dan verzinnen we er wel een probleem bij :-))

 76. jan bouma 23 januari 2009 om 13:19

  @Aad 13:07
  …de ene fout op de andere gestapeld, Verbaast. Net zo goed als je een "slotoffensief" hebt, heb je dus ook een slotcommentaar. Een commentaar dus dat als "slot" wordt gesproken. Maar ik zeg erbij VOORLOPIG wordt uitgesproken. Wel goed lezen graag. Voor de rest moet men niet zeuren over die link-toestand – die komt zo langzamerhand wel m’n neusgaten uit. Als de gehele toekomst van de wereld afhangt van een linkje kun je het wel vergeten. Bovendien mis je met zo’n linkverwijzing weer talloze andere links. Nee. Men moet verdomme er zelf wat voor doen. Struin het hele INTERNET maar af; daar is geen beginnen aan omdat allemaal te linken. De wereld zit toch wat ingewikkelder in elkaar.
  Inz.: Hofland.
  Dat was een prima gesprek. We gaan ervoor… hij zei letterlijk (wat ik al wist) "je krijgt iedere dag meer en meer gelijk!" Hij is overigens met z’n mémoires pas eind WO II – 1945. Al wel met 200 pagina’s geschreven. Dan komen de reactiejaren ’50, de "roerige jaren ’60", en hij gaat door tot en met president Bush. Dat wordt een indrukwekkend werk. (we hebben ook onderling afgesproken dat we elkaar wat zullen steunen…) Tot zo ver even. Dus corrigeer maar je foute uitleg hierboven. Groeten! Moet nu voor morgen aan de slag. JB

 77. woordzoeker 23 januari 2009 om 13:30

  Dat is exacter gezegd.
  Hoe je het wendt of keert, wie durft dergelijke peptalk te bezigen?

 78. Ron 23 januari 2009 om 13:31

  Hoe hoog ligt de lat? Ik denk dat Obama intelligent genoeg is om hem niet meteen te hoog te leggen. Inspringen, de juiste draai vinden, erin komen. Een foute sprong is in die aanloopperiode niet fataal, en je leert ervan. Gaat het goed, ok, en gaat het fout, dan is er nog de kans om de strategie te wijzigen. Zonder gezichtsverlies, en zonder het vertrouwen meteen kwijt te raken.
  Maar hoe hoog heeft de wereld de lat gelegd voor Obama? Te hoog misschien? Verwachten we niet teveel en te snel? Want zo zijn we, we willen alles, en wel direct. Wie denkt dat de politiek in dit gedragspatroon past vergist zich volgens mij. Helaas hebben zelfs een heleboel politici dat niet in de gaten.

 79. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 13:33

  @Jan: ik had al niet de illusie dat het het laatste zou zijn wat de wereld van je zal horen.
  Uit beleefdheid zal ik niet verwijzen naar het Heintje Davids effect..
  Op Hoflands memoires kunnen we nog wel een paar jaren wachten?

 80. nelus 23 januari 2009 om 13:33

  @Jan:(we hebben ook onderling afgesproken dat we elkaar wat zullen steunen…)
  Begrijp ik het nou goed ? Leidt de lamme hier de blinde ? Hofland heeft toch ook zijn geengageerde leven wel gehad ? En met jou wil het ook niet helemaal lukken. Dus hoe zit dit nou ?

 81. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 13:34

  @Woordzoeker: inderdaad. Wie durft überhaupt aan zo’n baan te beginnen?Reactie is geredigeerd

 82. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 13:38

  @Ron: gezien zijn meeslepende speeches op weg naar de uitverkiezing denk ik toch dat hij degene is die de lat hoog heeft gelegd.
  Niet dat dat uitzonderlijk is, dat doet immers elke politicus op weg naar de verkiezingen.
  Geen reden trouwens om ze daarna nog wel even te herinneren aan eerdere uitspraken.
  Zei ‘onze Bos’ niet dat op weg naar de verkiezingen, dat het schandalig was dat er in Nederland voedselbanken waren, en dat hij dat onmiddellijk zou tergdraaien. Speerpunt van beleid?
  Er zijn er meer dan ooit.. Hij is druk met het opkopen van andere banken..
  Wonderlijk toch die politiek 🙂

 83. martin 23 januari 2009 om 13:41

  Maar waar blijft mijn thee, toch, ik wil hem ook wel zelf zetten, maar dan trek ik me terug tussen woorden en water. Tot na het zwemmen.

 84. nelus 23 januari 2009 om 13:45

  @Aad:" gezien zijn meeslepende speeches op weg naar de uitverkiezing denk ik toch dat hij degene is die de lat hoog heeft gelegd."
  Ik denk dat je die twee dingen uit elkaar moet halen. In zijn speeches heeft hij dingen gezegd die hij meende, waar hij voor staat en wat hij wil bereiken. De doelstellingen kun je nooit te hoog leggen.
  "de lat te hoog leggen" dat is volgens mij iets dat de ontvanger van de boodschap ermee doet. Wij dus. Wij moeten hem beoordelen op zijn woorden en zijn beloften. Niet meer en niet minder.

 85. jan bouma 23 januari 2009 om 14:12

  @Nelus 13:33
  Men kan altijd desgewenst altijd ziende blind blijven en horende doof.. Oostindisch doof zolang met dat wenst.
  Jouw grootste ramp zal zijn, denk ik, dat je ooit eens, zo voor jezelf, moet erkennen: "dat ik altijd gelijk heb!" Idem Hofland.
  Tesaam met nog wat tegenstanders, net als jij, die trachten het "ridiculiseren" te praktiseren totdat het wordt "kritiseren" -(tegen heug en meug heeft men dan nog wat te zeiken wat ik zo omver blaas als niet deugdelijke argumentatie) – komt daarna pas je "accepteren" als je geen andere way-out ziet en jij je belachelijk maakt om mij – en Hofland – nog langer te ignoreren omtrent ONS gelijk.
  Dat voorts mijn gezegde: "als je veel van ’n ander overneemt, er weinig van jezelf overblijft" zal ermee te maken hebben. Zo’n erkenning levert traumatische ervaringen op voor diegenen die "eigenwijs" zijn. Bezin je eens op de syntactische betekenis van dat woord "eigen wijs". Ik haal mijn wijsheid OVERAL vandaan en claim die niet in pacht te hebben.
  Denk je vervolgens eens in al die "wetenschappelijke charlatans", en al die met plechtstatige tred voortschrijdende "politici" ofwel… de ‘Mr Toads’, die zullen ook met het schaamrood op de kaken ONS gelijk dan moeten erkennen. Zij waren "eigenwijs".
  Sommigen gaan dan liever dood dan dat ze dat doen!
  Dat gebeurt ook wel; maar dat is dan niet aan ONS te verwijten. Slechts hun verwaande dommigheid bracht hun de virtuele dood. En ondertussen lijden de volken. Die zijn ook weer te dom om zelf na te denken en lopen als kuddedieren achter jou aan en het ongeregelde, en het elkaar bestrijdende zooitje, dat WIJ allang geleden hebben ontmaskerd en afgeschoten.
  Take it or leave it.
  Maar als het aan jou ligt, en mijn criticasters, zul jij ‘de eeuwigdurende domheid’ wel tot je "wijsheid" willen verheffen. Terwijl de volken lijden.
  Nou! Een aardige preek zoëven tussendoor, dacht ik. Groeten -:)) JBReactie is geredigeerd

 86. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 14:14

  @Martin: achter de bar staan wel 100 theesoorten. Ook kruidvatthee. Gekocht in de Kruidvat uiteraard. Ga je gang 🙂
  @Nelus:
  (zie hierboven): "Vandaag zijn wij hier om een einde te maken aan kleinzielige rancune en valse beloften, aan de verwijten en versleten dogma’s die al te lang onze politiek hebben verstikt.,"
  Hij lijkt in de eerste dagen daar inderdaad aan te werken.
  En aan deze uitspraak zal hij herinnerd worden.
  Door mij en door velen! Ik hoop echt dat hij dat waarmaakt!. Het zou een revolutie zijn. Ik gun hem en ons dat. Hij krijgt dan alle eer.Reactie is geredigeerd

 87. Summer 23 januari 2009 om 14:23

  @Aad, persoonlijk geloof ik niet dat wij als jouw "leerlingen" jou de hemel inprijzen. Het is een ruiterlijk toegeven dat jij hier de primus interparis bent. Niets meer of minder. Soms is het prettig dat iemand de leiding heeft of krijgt toegewezen. Er is een kapitein op het schip nodig. Dat verloopt hier gesmeerd en daar kunnen we allemaal blij om wezen. Wie het desondanks als ophemelen ziet, heeft `t niet begrepen. Het is goed om eensgezind te zijn, tenminste als het om een goede zaak gaat. Hard nodig in deze moeilijke tijden. Algemeen belang dient boven eigenbelang te prevaleren. Door eensgezindheid een betere en meer solide basis.
  Kom ik nog even op jouw "micro- macro". Als we hier gezamenlijk eens zouden kunnen tonen’bewijzen dat het mogelijk is om eendracht inplaats van tweespalt te zaaien. Constructieve discussies zijn uiteraard aanbevolen.Reactie is geredigeerd

 88. Theodorus 23 januari 2009 om 15:21

  @ Summer, het is een zijpaadje geworden. Maar ik heb altijd meer de idee in een leslokaal te zijn beland dan in een café. Mijn perceptie (waar Aad ook zo indringend over geschreven heeft). Ik spreek graag waarderingen uit en geef ruimschoots aanbevelingen. Aad levert steeds bovenproportionele kwaliteit. De gedroomde leermeester.
  En nou ga ik weer verder met m’n huiswerk.

 89. A C T U A L I T Y 23 januari 2009 om 15:58

  Hello Zeur , Iam so sorry
  Sir, its not a Open Door
  ordeur it smells
  But it sells
  Obrama better then Domocracy
  of the past
  With Obama Free at last
  Voor hoe lang het duurt..
  Greetings from..a friend
  of your own Blog-dom!!

 90. Summer 23 januari 2009 om 16:12

  @Th, dan zijn we `t erover eens dat Aad hier de primus interpares is.
  Ik spreek nu uitsluitend voor mijzelf als ik zeg in deze roerige tijd wat extra know how prefereer boven wat dan ook. Een afzakkertje in een kroeg is nooit weg en "loon na werken".
  Dat zijpaadje noem ik voor mijzelf de context, de omgeploegde en vruchtbare bodem waarop een gelijkgestemde discussie of een gesprek kan plaatsvinden. Zoals gezegd, ik sprak voor mezelf en, behalve Aad, niemand in het bijzonder aan. Op school kan een goede leermeester iedereen onderrichten.Je hebt leraren voor wie de leerlingen graag hun huiswerk maken. Jij dus ook(al).

 91. Ingrid die al vijf dagen niet klan inloggen 23 januari 2009 om 16:13

  Knap gedaan, Aad. Je hebt Obama’s speech in stukjes gehakt [yes, that’s what I can;-))] en er jouw vragen tussengezet.
  Als mister president zijn zegeningen moet gaan tellen is hij nog wel even bezig. Hij heeft er tijdens de campagne (600 miljoen dollar) heel wat weggegeven.
  Kromme tenen kreeg ik toen hij Bush bedankte voor wat die, tussen zjin verblijven op zijn range door, allemaal had bekokstoofd. Hoe kan je iemand bedanken als je alles wilt changen wat die persoon heeft uitgevr… spookt?
  Ik geef hem maar het voordeel van de twijfel want laten we nou eerlijk zijn:"wat een spreker is die man!Reactie is geredigeerd

 92. eva (kan niet inloggen) 23 januari 2009 om 17:05

  OH wat willen we dat toch graag allemaal geloven: hope en change.
  Maar willen is kunnen.
  Wie zei dat ook al weer?
  gr eva

 93. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 17:18

  @Summer en @Theo): als we hier met elkaar aan de praat zijn (ernst en luim) en wat van elkaar kunnen leren (ernst en luim) dan ben ik al helemaal tevreden.
  Dat gebeurt gelukkig ook. Dus ik ben helemaal teveden. Ik zou het niet (meer) willen missen 🙂

 94. wj-tje 23 januari 2009 om 17:19

  ikke lekker wel inloggen

 95. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 17:21

  @Actuality: hartelijke groeten terug. Niet dè groeten. Je begrijpt wat ik bedoel. Dè groeten met en grote uitzwaaier was voor Boes. Die herkende dat heel goed!

 96. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 17:26

  @Ingrid:
  Dank. Zowel Obama als ik hadden de speech nog vers in het geheugen, dus hij viel nogal eens in herhalingen. Ikik kon zeggen wat ik tijdesn zijn speech had willen zeggen.
  Bush bedanken: als je zwart wit leest, dan staat er dat hij Bush bedankt, maar enkel voor de goede diensten. Misschien dacht hij wel in zijn achterhoofd (net als ik) dat er dus geen bedankje nodig is bij gebrek aan goede diensten..
  En wat ongelooflijk frustrerend dat je nog steeds niet kan inlogggen!!
  @Eva: die laatste opmerking naar Ingrid is ook naar jou gericht natuurlijk. Balen!!
  Ook daar geldt: hoop en change :-0
  @Wj-tje: ik ben trots op je!! :-)Reactie is geredigeerd

 97. nelus 23 januari 2009 om 17:43

  @wj-tje: en nu de volgende stap: de avatar.
  Je kunt het, je wilt het en je zult het doen. (lezen als een aanbeveling niet als moeten want anders zijn de rapen weer gaar natuurlijk, geintje)

 98. wj-tje 23 januari 2009 om 17:48

  ikke, ikke wil bitterballen. Gaat goed hier.
  inloggen lukt, nu nog Rubio erbij, neem ik die schaal bitterballen over. Succes verzekerd
  EN AFBLIJVEN van die BALLEN.
  Een goed verstaander heeft maar een kwartje nodig om de bitterballen te zien rollen, maar het kwartje bestaat niet meer.

 99. nelus 23 januari 2009 om 17:48

  @Aad: waar zat jij eigenlijk toen je in gesprek was met Obama ? En rook ie ook lekker ? Van die lekkere mannegeurtjes ? Ik wil wel even met een Grand Cruutje 1926 op deze stoel zitten.
  Ik zou er maar zuinig op zijn, op deze stoel, kan nog wel eens heilige vormen aannemen.
  Ooooooooooh, wat zal Jan dit weer prietpraat vinden.

 100. nelus 23 januari 2009 om 17:49

  @nummero 1 0 0 "is voor mij.
  Bitterballen ? Daar kom ik voor mijn bed uit ’s nachts. Waar zijn die dingen ?

 101. Rubio 23 januari 2009 om 18:04

  Niet om ’t een of ander maar ik heb tòch wel ff moeten grinniken om het ons overbekende ‘comment’ van JB van 14.12. Overigens niets ten nadele van Nelus mijnerzijds.
  Echter, nu de ‘kruitdampen’ enigszins zijn opgetrokken voelde ik me toch geroepen om dit ff te berde te brengen; Obama hèèft bij mij het voordeel van de twijfel, JB krìjgt zo langzamerhand het voordeel van de twijfel…haha.
  Aad; Dus doe mij nu maar weer een Dom Perignon ’71.
  WJ-tje; Knap hoor, en die vredesduif ook nog probleemloos? Ennuh, ik neem die schaal wel weer ff over van je…lullo!Reactie is geredigeerd

 102. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 18:18

  @Allen: het "Happy Hour" is begonnen in de kroeg!! (criterium: 100 reacties, dank Nelus..)
  Speciale actie voor vanavond:
  hoe krijgen we het voor elkaar dat WJ-tje een fraaie Avatar op zijn weblog krijgt. Inzendingen zijn welkom (naar hem). Mogelijk een VSp logo??
  Een stevige fles van de beste wijn voor de winnaar :-))
  Laat de schalen met ballen maar komen!
  Oud Fries spreekwoord (speciaal voor Cathy):"Beter 100 hete ballen op een schaal, dan één in de mond."Reactie is geredigeerd

 103. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 18:20

  @Rubio: jij ruikt gelukkig van kilometers afstand een kroeg. Daarover is geen twijfel mogelijk.
  "Voordeel van de twijfel". Voordeel is dat er twijfel is.. :-)Reactie is geredigeerd

 104. Rubio 23 januari 2009 om 18:28

  Aad; Ik ruik het, jij snapt het. Het ‘micro-macro’ van de kroeg. Vertel mij wat….
  Gezellig weer man!
  Rondje van ‘de Ruub’.

 105. Summer 23 januari 2009 om 18:37

  @Aad, En nu kan de teVREDEnheidsduif rondvliegen.
  Everybody happy. `n Happy weekend dus.
  @ Ingrid. The benefit of the doubt voor Obama, zolang er geen tegendeel te bewijzen is.
  Gaan we voor het voordeel ? Yes we do!
  @Nelus. Over prietpraat gesproken. Wat is een lekker mannengeurtje? Ik heb hier Julio Iglesias. Kan dat ermee door? Ik raak er zelf van in katzwijm 🙂
  @ WJ-tje en de bitterballen, vallen die onder priet-of kroegpraat?
  @jan bouma, afwezig, of… valt me tegen dat verslag van bezoek aan Emsterdem. Met adviseurs op een geheime lokatie…de spanning opvoeren met wat voor opzienbarend nieuws je terugkeert. Zie je aankondiging reeds rond de kerst en op 21-1 om 19.54 en 22-1 om 10.46 nogmaals een herinnering.
  Dacht ik: Nou komt het,nu zullen we het beleven… Nee dus. Slechts de mededeling dat heer Hofland met een boek bezig is( geen nieuws) en dat jullie "elkaar wat zullen steunen"…èn dat je "elke dag meer en meer gelijk krijgt"… Hoeveel vandaag trouwens ?
  Tot dusver maakte je nieuwgierig met een "dooie mus". Wat je beloofde moet je dus(nog)nakomen.
  Was je terug, plak je een tekst (i.p.v. verslag A`dam) met de belofte: morgen meer en dan scheep je de lezer af met een gemeenplaatsje.
  Nieuwjaarsconcert met de lokale "brassband" en wie nog meer? Anders vrees ik dat alleen verwanten en bekenden van het muziekkorpss zullen komen. Dus: vertel maar.
  Dat was de luim:))

 106. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 18:41

  @Rubio: rondje in dank aanvaard!
  Nog een leuke feestatikel/programma punt in dit "happy hour" en geïnspireerd op deze blog:Hoe kun je iets zeggen met veel woorden zonder dat je iets zegt..
  Go your gang…
  Alles votre passage…
  Ik krik met die laatste twee zinnen het internationale gehalte van deze kroeg op even op..
  Laten we overigens de andere actie voor WJ-tje (duits landjepik) niet vergeten!Reactie is geredigeerd

 107. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 18:44

  @Nelus: (17:48): naast onraad rook ik van alles 🙂
  @Summer: LOL! 🙂

 108. nelus 23 januari 2009 om 18:57

  @Summer: Julio Iglesias: nooit van gehoord dat die ook een geur had. Maar geen aangenaam type. Wel een goede geur ? Jij hebt hem dus je kunt het booordelen. En…….elke geur ruikt anders op iedere andere. Chanel 19 : my choice.
  Alle andere geurtjes komen bij mij niet tot hun recht. Dus…………..we gaan me de auto en niet met de bus (naar de kroeg).
  Happy hour: donnez-moi un Grand Cru 1926. Merci bien. Nog even wat duits, portugees, spaans, fins, en een exotisch oord taaltje erin. En de internationale sfeer is gecreeerd.
  Wt-tje kan ons daarbij vast helpen. Heeft veel ervaring in het buitenland. Ivriet, WJ ?

 109. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 19:04

  @Nelus:
  Raadsel: de stof met de geur die de grootste invloed op het werkende brein heeft maar volstrekt reukloos is?Reactie is geredigeerd

 110. Rubio 23 januari 2009 om 19:05

  Aad, you are me the one..haha; Heb me er nooit zo mee bezig gehouden alhoewel het me immer opvalt/viel van politici. We kunnen ze immers vaak met onze neus aanwijzen…?
  Je zou het ze dus zelf moeten vragen, jammer dus dat Obama reeds verdwenen is hier en je hem die vraag niet meer kunt stellen..Het is hier overigens reeds gezegd..de speech van Obama is immers door 30 man geschreven..? So what about integrety? Overigens, grappige quote van v.d.Vlies (of all people); ‘Ik heb niets met die Obama-hype’..
  Gehen Sie vort….Reactie is geredigeerd

 111. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 19:08

  @Rubio: "Obamania".
  Kast al vol met t-shirts, petten, buttons, mokken? 🙂

 112. Rubio 23 januari 2009 om 19:13

  Haha, nee Aad, ben je gek geworden? In Amsterdam worden ze ook al ‘rijk’ van de verkoop van ‘Arafat-sjaaltjes’. Die dingen zijn niet aan te slepen, schijnt het….Ergo, Rubio geeft z’n laatste centen uit in ‘chez Aad’.

 113. martin 23 januari 2009 om 19:29

  Laat maar horen waar hij heen moet WT-tje dan maak ik iets voor je. Niet goed wijn terug en een nieuwe avatar. Niet tot in de eeuwigheid, want dan ben ik niet de man voor je. Via mijn blog kan je mailen (evt. al met wensen).

 114. Rubio 23 januari 2009 om 19:33

  Nelus; Jammer dat je mij niet kan ruiken…eau de toilette van Cartier Declaration gemêleerd met het ‘aroma’ van tabak, Dom Perignon en Famous Grouse, onweerstaanbaar~~~~~~~~~~Reactie is geredigeerd

 115. Ingrid die al vijf dagen niet klan inloggen 23 januari 2009 om 19:37

  @ AAD: niet alleen bij Bush ontbreken goede diensten.
  Ik ken een server waar de dienstverlening belabberd is (of is het stiekum toch een foutje van het vkb zelf?)

 116. Summer 23 januari 2009 om 19:46

  @Nelus, de E.D.T. van Julio Iglesias for men bestaat. Er zit een behoorlijke dosis feromonen of "lokstoffen" in. De geur (zeg maar walm) doet er dus niet zoveel toe. Het doel is belangrijker en dat is de dames te lokken.
  Nou, ik zal je vertellen ze rennen er hard voor weg:)) Kan natuurlijk ook zijn dat ze voor de persoon zelf wegvluchten:) Laatste lijkt me waarschijnlijker…
  LOL
  @ Aad Ga je achter de fanfare aan? LOL :))
  @Rubio. Sprenkel je whisky op i.p.v E.D.T. of after shave? En vinden de dames dat dan lekker?Reactie is geredigeerd

 117. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 19:53

  @Ingrid: het is net een spannende thriller onderhand. Ik weet echt niets meer te bedenken waar de hoofdverdachte vandaan komt. Uit onverwachte hoek waarschijnnlijk.
  Maar iedereen is verdachte toch?

 118. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 19:55

  @Rubio: als ik dat had geweten. Die theedoeken waren al lang voodat ze populair werden door mij in de prullenbak (let op: nieuwe spelling) geworpen! Anti-cyclisch investeren en desinvesteren. Daar ben ik een meester in!Reactie is geredigeerd

 119. Rubio 23 januari 2009 om 19:56

  Summer; Lokstoffen, walm~~~~LOL! Maarruh, je moet het wel doseren en mêleren tot redelijke ‘proporties’ haha…Je laatste zin…zelf ooit meegemaakt?

 120. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 19:58

  Summer: je hebt mijn raadsel opgelost!
  @Martin: inmiddels de meester van de opmaak hier op het Vkblog.
  Ik zag zelfs kleurrijke reakties van je.
  Nu de uitdaging voor je: een fotootje van iets in de reaktieruimte.
  Nog nooit gezien (net als die gekleurde reakties overigens: je had de primeur)
  Lukt dat dan verdien jij de eeuwige roem, en de ‘opmaakprijs 2009!"
  En natuurlijk een vetleren medaille :-)Reactie is geredigeerd

 121. Rubio 23 januari 2009 om 20:04

  Summer; Weet overigens niet of je man of vrouw bent…..Straight of gay? ‘k Ben nou eenmaal een ‘directe’ Mokummer. Small talk, overigens. We zitten immers in de kroeg?Reactie is geredigeerd

 122. Rubio 23 januari 2009 om 20:20

  Aad 19.55; Idd, ik had er ook een van 1 van mijn reisjes naar Syrie en Jordanie met AAP. Jammer maar ook weggegooid. Maar goed, wat mij betreft niet…’Het kind met het badwater’….

 123. Aad Verbaast 23 januari 2009 om 20:30

  @Rubio: een zwartwitte theedoek? Of ging je al wat kleurrijker door het leven 🙂
  @allen: vanavond even op bezoek naar een ‘kroeg’ next door. Ik zie later wat er is gebeurd hier, of niet (om met de woorden van Jan Bouma te spreken).Reactie is geredigeerd

 124. de Stripman 23 januari 2009 om 20:38

  Je boft toch maar, Aad ! Kom je Obama zo maar in de kroeg tegen… Ik heb anders nog geen antwoord op mijn felicitatiemail ontvangen…;o)

 125. Rubio 23 januari 2009 om 20:41

  Aad; Wat mij betreft wel..zonder nu weer àl te populistisch over te komen…hoop ik..

 126. martin 23 januari 2009 om 20:59

  pimpampetvs. scrabbel
  Het moet beter kunnen maar een achtergrondplaatje heb ik er op gekregen. Ga nog even door.Het moet beter kunnen, daarom nog een poging, met een iets langere tekst zo lang jaReactie is geredigeerd

 127. martin 23 januari 2009 om 21:12

  SorryReactie is geredigeerd

 128. Rubio 23 januari 2009 om 21:23

  Woouw….; Baas boven baas heet dat….

 129. martin 23 januari 2009 om 21:48

  Rubio dat is mijn zwakke punt, uitdagingen aan gaan. Je krijgt geen plaatje in een reactieruimte maar wel een plaatje onder een tekst. Als je de tekst nu niet te groot maakt, geen sorry maar …………. of ______________ dan lukt het toch. Een beetje rommelen met het formaat van e.e.a. en het is gelukt. Ach ja wat heeft Obama eraan en wat hebben wij eraan.

 130. Summer 23 januari 2009 om 21:53

  Die geruite "theedoeken"- ik heb er nog eentje, `n originele van vroeger, zwart/wit met kwastjesfranje- droegen we op de brommer en later op de motor als sjaal.
  @Rubio, als ik me hul in nevelen der lokstoffen dan doe ik het ook goed. Ons bint niet zuunig. Aldus, in benevelde toestand, hopen we dan maar dat het sjans oplevert. Of ik "straight of gay" ben? Zoek je dan verkering???
  Als ik op het blog ook al uit de kast moet komen dan had ik `t in m`n profiel gezet.
  Meestal zijn het vrouwen die zo nieuwsgierig zijn overigens :))
  In elk geval ben ik zeker dat ik geen pragmatisch cynicus ben,
  zo uniek ben ik dan ook weer niet.Jammer dat je de "theedoek" hebt weggegooid. Hij is weer "hot"Ik heb `m nog. Wie wat bewaart heeft wat.
  Neem een Fazantenwhisky`tje van me en voor de andere aanwezigen ook een rondje. Voor de rest: `t Is maar LOL. Zolang de Amsterdamse humor niet verloren gaat en de lepel in de brijpot staat. Hatsjee!
  Proost!Reactie is geredigeerd

 131. Rubio 23 januari 2009 om 22:04

  Martin, Summer; LOL, zij het van verschillende orde. Small talk, oftewel ‘slap-geouwehoer’ in de kroeg + in de marge… Summer, wat mij betreft blijft ie er in staan. Er is al genoeg ellende in de wereld.
  Bedankt en PROOST!! Zoek overigens GEEN verkering!! Tjzezus….moet er niet meer an denkenReactie is geredigeerd

 132. martin 23 januari 2009 om 22:33

  Wat blijft erin staan. Ik zit nu al uren te luisteren naar dat geklets over palestijnen sjalen. Ik heb mijn kisten en lerenjasje uit de kast gehaald, ringen door mijn neus en nu kan het beginnen. Jack Daniels met ijs dat sprenkel ik over mijn gescheurde T-shirt niet als odeurtje, maar per ongeluk na een glas of wat. Mijn vader zaliger zei altijd al je kan beter een briefje van 100 laten vallen dan je borrel. "Huh" zei ik dan. "Ja dat kan je oprapen."

 133. Summer 23 januari 2009 om 22:55

  @ Martin, dat was toch geinig gezegd van je vader.Nooit eerder gehoord.
  @Rubio, die lepel blijft in de brijpot. Deal!!!
  Ik vraag niet zo gauw, maar ik mis gastheer Aad in zijn knusse kroeg.
  @Rubio, da`s dan jammer, van die verkering:))En dat kun je op diverse manieren interpreteren. Ha!
  En, slappe klets is ook LOL op z`n tijd. P.s. geleend woord van Aad, die dit vandaag, volgens mij voor `t eerst gebruikte.
  Proost Rubio!
  En proost Martin, als het glas niet is gevallen…

  Bovenstaande you tube is van een Amerikaans satirisch tv- programma. Om deze tijd- `t is per slot weekend- kan die misschien wel door de beugel..Reactie is geredigeerd

 134. martin 23 januari 2009 om 23:10

  De natte zoenen op het blog van http://www.volkskrantblog.nl/blog/1324 vond ik toch spannender.

 135. Rubio 23 januari 2009 om 23:12

  Summer; Aad deelde ons ff summier mee (20.30) dat ie in de kroeg hiernaast zit, whatever it may be….Overigens, martin interpreteert humor als zo danig..op een andere wijze…..maar daarom niet getreurd, ieder z’n meug. Was een gereformeerde vader denk ik..

 136. Anno 23 januari 2009 om 23:15

  met je nu even de clip bekijken die ik heb gepost,kun je ‘lachen’

 137. martin 23 januari 2009 om 23:17

  Gek he zonder Aad is er hier maar weinig aan. Wat zou dat nu kunnen beteken. Overigens JB mis ik ook een beetje. Anno daar zijn we bijna tien minuten mee onder de pannen.Reactie is geredigeerd

 138. Rubio 23 januari 2009 om 23:27

  martin; JB is waarschijnlijk ‘geschrokken’ van mijn ‘support’ (18.04). Ook LOL….

 139. Summer 23 januari 2009 om 23:31

  @Rubio, het was een voorbeeld van American "style"…:))) Ik vind die gezichtsuitdrukkingen wel komisch.
  Wist niet dat er nextdoors ook nog een kroeg was.
  t `visje van Ramirezi is echt geinig. Beschaafder ook.

 140. martin 23 januari 2009 om 23:34

  Rubio Summer is weg naar haar eigen kroeg heeft net een nieuw stukje. Ga daar eens kijken. Schenk mij alvast een borrel in. Ze lopen maar in en uit hier, schrijf ik iets over Summer is ze al weer hier.Reactie is geredigeerd

 141. Summer 23 januari 2009 om 23:44

  Neehee, ik ben er nog. Heb nog wel even nextdoors gekeken maar geen andere kroeg in geen velden of wegen.Maar ik ben wel even bij Ramirezi wezen kijken. Attent toch Martin?
  Jouw big friend is waarschijnlijk bij de fanfare met een flaconnetje koperpoets om de toeters van brassband op te poetsen voor `t Nieuwjaarsconsnert van morgen.
  Jullie ook achter de fanfare aan Rubio en Martin? Ik bedoel: met de Muziek mee..Reactie is geredigeerd

 142. Rubio 23 januari 2009 om 23:49

  Summer; Ramirezi gezien, leuk idd. Beschaafder dan..wat?
  martin; AUB, je borrel, bij afwezigheid van Aad neem ik immers de honneurs waar..
  Zijn of haar eigen kroeg, nu weet ik het nog niet.
  ‘k Ga ff kijken..

 143. Rubio 23 januari 2009 om 23:56

  Summer, Smokey; Effe gekeken bij je. Die Gabriel heeft het er maar druk mee…Hij onderhoudt al minstens 5000 jaar een Connexxtion verbinding met de aarde. DRS. P zong het al; ‘Heen en weer’ tot ie er gek van werd..

 144. martin 24 januari 2009 om 00:03

  Summer was vandaag nog op bezoek bij de Gentse blazers ‘Vieze Gasten’. Ik zocht een liedje van ze dat ik niet kon vinden. Fanfares zijn niet altijd aan me besteed. Herinner me opeens ‘De fanfare van de eerste liefdes nacht’, weer dat was zo’n actie orkest met zwingende muziek. Niet op YuoTube dan bestaat het niet.
  Wet heb ik nu toch in mijn glas een Glen Morangie, 12 jaar oud, op echt eiken, met ijs. Ik wil gewoon een ordinaire redneck Jack Daniels. Maar toch bedankt.http://nl.youtube.com/watch?v=2az9_1WPZVA. Wat een lol. Nu nog acties (om Obama op het goede spoor te houden).

 145. Rubio 24 januari 2009 om 00:07

  Anno; Onheilspellend…Een onheilsprofeet, geleerde of charlatan? Enfin, de Maya’s weten het al 5200 jaar….martin; wat is dan 10 minuten in deze..?

 146. Summer 24 januari 2009 om 00:10

  @Rubio, beschaafder dan mijn linkje (22.55) naar de video waar Hilary "farts" Hilarisch! en iedereen kijkt haar beschuldigend aan, ook Obama. Gemonteerd filmpje uiteraard. Had je `t niet gezien? Effe kijken. Lachen!

 147. martin 24 januari 2009 om 00:12

  Ik vond het vrij veel. Een man met een missie, maar ook een vrij monotoon timbre. Laat hij eens naar Franciso van Jole bij de Leugen Regeert kijken. Zijn onderwerp leent zich voor zo’n presentatie. Gratis advies. Wie brengt het over. Ik heb inmiddels te diep in het glaasje gekeken om nog uit mijn woorden te komen. Zeker naar zo’n snuiter.Reactie is geredigeerd

 148. Rubio 24 januari 2009 om 00:12

  martin; Glen Morangie, die heeft Aad wrs achter slot en grendel staan. Een Gran Marnier-tje misschien?

 149. martin 24 januari 2009 om 00:15

  Aad en iets achter slot en grendel voor zijn gasten. Kan het me niet voorstellen.

 150. Summer 24 januari 2009 om 00:16

  @Martin, heb `t gehoord, je Belgische "Vieze Gastenen"- fanfare. Inderdaad swingende muziek.
  Bij "De Villa" komt vandaag (zaterdag 24 -1) de lokale fanfare spelen. Ik zal maar effe reclame maken nu jan bouma `t zelf niet kan doen. Daarom vroeg ik jou ook : Ga je ook achter de muziek aan?
  Wil je whisky met eikenhoutsmaak? Dat ken! Een Jack Daniëls voor Martin! Je mag ook een blackneck.
  Ergens op `t blog zag ik een foto van het Witte Huis wat zwart "geshopt was.
  Proost!Reactie is geredigeerd

 151. Rubio 24 januari 2009 om 00:24

  Summer; Haha,
  heb er ook 1.

 152. martin 24 januari 2009 om 00:33

  Summer het linkje was naar de Fanfare van de eerste liefdesnacht. De Vieze Gasten heb ik niet gelinkt. Als je wilt zoek je die zelf op.
  Nee ik wil wiskey doortrokken met de smaak van eikenvaten waarin voordien sherry heeft gezeten. Ja je kan tegenwoordig alles shoppen wat je hartje begeert. Behalve die vaten. Die zijn niet meer aan te slepen.
  Lekker die Black Daniels.
  Rubio je link werkt niet.

 153. Rubio 24 januari 2009 om 00:34

  martin; Je hebt gelijk, Aad zal het me niet in dank afnemen, kon het ff niet plaatsen (dat drankie van jou). Hem echter kennende zal ie het me uiteraard vergeven…

 154. Rubio 24 januari 2009 om 00:35

  Jammer martin, ik heb ook een slokje op..

 155. Rubio 24 januari 2009 om 00:55

  Aad 20.30; Er is niets noemenswaardigs ‘gebeurd’..Alleen maar wat prietpraat in de marge wat JB wederom uiteraard niet geheel zal bevallen.
  Beetje ernst veel luim en dat zal jou zeker bevallen.
  Je kroeg weer spic-en-span en afgesloten………………’t Lijkt goddomme wel een èchte kroeg als ik ff terug lees
  Welterusten! Spreek je.Reactie is geredigeerd

 156. Aad Verbaast 24 januari 2009 om 01:25

  @allen : de kroeg hier was nog gezelliger dan de andere waar ik hen moest/mocht 🙂
  @Martin: echt onder de indruk van 21:12!!
  Die kunstige achtergrond is gelukt, dan moet een fotootje dus ook kunnen.
  Je bent de eerste die dat voor elkaar krijgt in een reactie ruimte. Althans nog nooit gezien het afgelopen jaar waar dan ook.
  Chapeau!!
  Als het helemaal vlekkeloos gaat mag je mij een lesje voor beginners leren :-))Reactie is geredigeerd

 157. wj-tje 24 januari 2009 om 01:25

  de achterom steeg nog bekend?
  kom net thuis van een indringend gesprek met HKH over het mobieltje vanuit een andere kroeg.
  Zelfs hier slaat de ‘Vereinichtete Staubzeuger partei’ aan volgens de opinienieniepeilingen.o>
  Een goede lezer(es) kan wel de klepel vinden om uit te vinden waar het klokkenspel hulpeloos in de kerktoren hangt.Reactie is geredigeerd

 158. Aad Verbaast 24 januari 2009 om 01:27

  @WJ-tje: jij ook al in een andere kroeg? We weten niet wat we gemist hebben hier 🙂
  Wel wat we gevonden hebben als klepel elders. Dat hangen ik niet aan de grote klok hier, daar zal je begrip voor hebben..

 159. Aad Verbaast 24 januari 2009 om 01:28

  @Rubio: dank voor de goede zorgen hier vanavond. Nog even en je kon zomaar een aanbod krijgen voor een vaste aanstelling 🙂

 160. Aad Verbaast 24 januari 2009 om 01:30

  @Summer: ik herken je ook ineens als een feestbeest. Je hebt (gelukkig) vele gezichten!!

 161. Aad Verbaast 24 januari 2009 om 01:48

  @Jan: (als je morgen weer wakker bent..)
  Anno Zijlstra gaf een tip. Zie hierboven 23:15
  Bekijk even zijn laatste blog. Aangezien ik uiteraard de kracht zie van het leggen van linken geef ik deze even hier, zodat je kan zien hoe makkelijk dat voor je is:http://www.volkskrantblog.nl/bericht/242761
  Echt even kijken (10 minuten): die man (op het filmpje) heeft het over de revolutie die gaat plaatsvinden werelwijd..
  Kolfje naar je hand :-))
  Steun voor je uit onverwachte hoek..

 162. wj-tje 24 januari 2009 om 01:49

  aspirant avatar komt er aan. De grote klok staat hier 100 mtr om de hoek. Verschrikkelijk.
  mijn lijk kan uit de kast getrokken worden.

 163. Aad Verbaast 24 januari 2009 om 01:56

  @Wj-tje: mooie prent!! :-))
  Ik zie je avatar wel komen. Met een beetje geluk komt die er nog mooi op te staan. Je weet me te vinden 🙂

 164. Ingrid die al vijf dagen niet klan inloggen 24 januari 2009 om 08:15

  Aad: schrijf jij even een stukkie over je ontmoeting met de C-o-c-k. Dat je hem ontmoet in het café.
  Er is vast een vraag van jou bij waardoor hij op het idee van de oplossing komt.

 165. jan bouma 24 januari 2009 om 09:19

  @Allen
  Lees hedenochtend eens hoe en/of wat en… inderdaad je broek zakt er vanaf. Schuddebuikend van het lachen zo nu en dan vanwege al die spirituele spitsvondige teksten… Even voor @Summer die erboven uitsteekt – was hij dat nou van die "breipot en de lepel" of was Rubio dat – nog zo’n doldrieste komische figuur? @Summer vroeg naar het resultaat van mijn bespreking met zijn eminence grise H.J.A. Hofland jongstleden donderdag in ‘Emsterdem" zoals hij ook alweer koddig Amsterdam betitelde. Welnu @Summer… als jij en alle anderen de gevolgen van die bespreking niet zullen merken was het ook een goeie zaak dat ik je die details niet aan je neus heb gehangen. Je moet nou toch echt niet veronderstellen dat altijd eenieder zo dom is als jij…
  Ondertussen geen antwoord op mijn vragen over de alternatieven, noch comments op mijn analyses, etc. etc. Nou vooruit maar: ik snap dat dat er ook niet in zit bij jullie. Het universum bestaat uit een bitterbal.
  Eens kijken wat dit comment van mij nu weer gaat opleveren. Zodoende onderscheide men wel de gangmakers en de simpele meelopers. It’s all in the game. Tot later… JB
  (ik redigeer niks en lees het niet na maar druk op verzenden dus er kunnen fouten inzitten)

 166. martin 24 januari 2009 om 09:26

  JB Het zal je niet voldoende zijn, maar gaat in de richting, lijkt mij: "De fanfare [v.d. 1e Liefdesnacht, voorheen actieorkest] bestaat nog. Wat een lol. Nu nog acties (om Obama op het goede spoor te houden)." 00.03 hedenmorgen.

 167. jan bouma 24 januari 2009 om 09:41

  @Martin
  Ik heb respect voor je gedegen kennis omtrent de "bewapeningswedloop"; maar de idiotie die daarmee samenhangt is nog een brug te ver voor je? Idem J.J. van Waning zich die vraag kan stellen.
  En verder:
  Ja… inderdaad… "achter de Fanfare loopt men achteraan!"

 168. martin 24 januari 2009 om 09:48

  Nee Jan de Fanfare van de eerste Liefdesnacht liep achter de acties aan. Ze luisterde het protest op. Echter de fanfare bestaat nog steeds, maar de acties zijn verdwenen. En verder. In het kader van het vrhaal hier zou ik zeggen, wat ik in november al zei: http://www.volkskrantblog.nl/bericht/229258 om er voor te zorgen dat het Amerikaanse defensiebudget een stuk lager wordt, zowel de sociale situatie als de miserabele staat van de infrastructuur smeken om een hoger budget daarvoor. Daar kunnen politic ook een rol in spelen. Zie bijvoorbeeld de oproep van Barney Frank om de defensie uitgaven met 25% te korten. Zo’n oproep doet in Nederland geen enkele parlementariër."

 169. wj-tje 24 januari 2009 om 09:55

  @bouma
  ik heb WEL een alternatief. De VSp.

 170. Aad Verbaast 24 januari 2009 om 10:05

  @allen: terwijl iedereen nog even doorpraat over gisterenavond las ik net weer even een breuk met het verleden:http://www.nrc.nl/buitenland/article2129857.ece/Obama_breekt_met_abortusbeleid_Bush
  Daarin ook nog het nieuws dat Hillary Clinton ontwikkelingshulp wil gaan verhogen (was een van de laagste ter wereld – van de rijke landen).Reactie is geredigeerd

 171. Aad Verbaast 24 januari 2009 om 10:07

  @Ingrid: inmiddels 6 dagen en nog gen oplossing..
  "schrijf jij even een stukkie over je ontmoeting met de C-o-c-k.". Wie is dat???

 172. jan bouma 24 januari 2009 om 10:11

  @Martin 9:48… daar merk ik nog weinig van als ik mag veronderstellen dat mijn "acties", weliswaar als zodanig worden erkend, maar… vervolgens dan ook ERKENNING zouden moeten krijgen. Dat gebeurt niet.
  Voorlopig vorm ik de "Fanfare" met mijn geschriften waar men tot op heden niet achteraan wenst te lopen vanwege al die domme, oude, en achterhaalde andere overwegingen.
  @WJ’tje 9:55… dat moet nog blijken als jij je voorstellen van die VSp zult hebben geformuleerd. Tenslotte: "What’s in a name?" Nietwaar? Dus: duidt mij even waarom het volk de VSp. zou moeten omarmen en er achteraan zou moeten gaan. Ben benieuwd.
  (Ben vanaf nu even weg tot circa. 12.00 uur).
  @Aad
  Binnen de redigeertermijn kan ik je comment over het "abortusbeleid"; idem dat van Hillary Clinton inzake "de Ontwikkelingssamenwerking" van de VS nog even meenemen…
  De krankzinnigheid van je opmerkingen terzake ontgaat je. De VS hebben totaal niets meer van enige importantie op het wereldtoneel te melden omdat het gezegde: "wie betaalt, bepaalt" z’n werkelijkheid doet gelden. De financiers van de VS – incl. dus het ontwikkelingssamenwerkingsbudget zullen niet meer dulden dat de VS hier de boventoon voert. Anders stoppen zij de financiering! Zo simpel is het. Althans als men mijn uitleg aanvaardt.Reactie is geredigeerd

 173. Aad Verbaast 24 januari 2009 om 11:07

  @Jan: wat is er ‘krankzinnig’ in mijn reactie 10:05? Het ontgaat me inderdaad.

 174. Niet ingelogde Ingrid schrijft: SCHRIJVEN LEEFT!!! 24 januari 2009 om 11:09

  Inspecteur De Cock (met C – O – C – K), uit de serie Baantjer (Tv).
  Tegen het eind van elke aflevering gaat de Cock met zijn second hand Vledder een neutje nemen in een cafétje op de Wallen. In de gesprekjes met de barman komt dan altijd iets naar voren dat de inspecteur op het juiste spoor zet. Dan zet hij een appelig gezicht op, glipt van zijn stoel, laat zijn halvolle neutje staan en gaat de zaak oplossen.Reactie is geredigeerd

 175. Aad Verbaast 24 januari 2009 om 11:20

  @Ingrid. Ik vermoedde al zoiets, maar ben niet zo bekend met hem. Ik heb er eerlijk gezegd nog nooit naar gekeken.
  Maar hij zou ongetwijfeld een goede zijn om dit niet-in-kunnen-loggen mysterie op te heffen.
  Heeft HetNet al gereageerd?
  Nog niet met een oplossing dus..
  Nieuwe router misschien toch de weg?
  Niet alle HetNet gebruikers hebben immers het probleem.. Omgekeerd lijkt wel dat de enige die het probleem hebben HetNet gebruikers zijn..

 176. Niet ingelogde Ingrid schrijft: SCHRIJVEN LEEFT!!! 24 januari 2009 om 11:44

  tja, wij zitten bij mij thuis idd met z’n tweeën op dezelfde router.
  Ik hoop dat mijn schoonzoon vandaag tijd heeft al denk ik niet dat hij het kan oplossen. Het probleem zal toch wel PC-overstijgend zijn.
  eigenlijk mis je er niet veel aan, aan de cock bedoel ik. Heeel veeeel van hetzelfde.
  Vanavond begint op België-II een nieuwe Noorse misdaadserie. Wij keken op zaterdagavond op de Belg ook graag naar de serie Wallander (zweden) maar die is afgelopen.
  Op NL-I komt vanavond een aflevering van Dalziel&Pascoe, die speelt in Amsterdam met een aantal bekende (en minder bekende) Nederlandse acteurs o.a. Pierre Bokma.
  Intussen blog jij er lekker op los Aad. Ik las bij jou dat Obama soepeler tegen abortus aankijkt dan good old Doubleyou. Met dit soort thema’s weet ik nooit goed of ik daar nou voor of tegen moet zijn met een kleinkind van een half jaar en nog een zwangere dochter.Reactie is geredigeerd

 177. jan bouma 24 januari 2009 om 11:47

  @Aad 11:07
  Simpel. Het gaat hier om de veronderstelde uitoefeningsmacht – ook van the Obama-administration – om budgetten voor ontwikkelingssamenwerking te verhogen enerzijds via Hillary Clinton aangekondigd versus anderzijds ook weer om de budgetteringen voor het "abortusbeleid" buiten de grenzen van van de VS ook maar op enigerlei wijze te kunnen "beinvloeden".
  Waarom kan dat niet?
  OMDAT de financiers van dat beleid dat niet meer zullen toestaan. Althans als men niet nog dommer is dan ik denk. Anders gezegd: de rol van de VS is uitgespeeld op het wereldtoneel.
  Wil je hier een definitieve allesomvattende oplossing voor vinden ("dat niemand, noch enige staat of individu, heeft het PRIMAAT"), dan zal men mijn voorstellen dienen te aanvaarden ofwel die van Mithras; mijn alter ego. Die voorstellen gaan uit van het communale wereldbelang en overstijgen het belang van de staat en het individu. De voornaamste reden daarvoor is cynisch pragmatisch: er is geen andere oplossing.
  Weer anders gezegd: er zal geen overleving zijn voor de mensheid dan anders dat men het gemeenschappelijke communale wereldbelang zal dienen. Snap je dit nu of… niet?

 178. Aad Verbaast 24 januari 2009 om 11:49

  @Ingrid:
  Ik kijk graag naar Engelse detectives. Altijd goed gespeeld en mooie sfeer er om heen.
  Ik zal vanavond eens naar je tips kijken, dank!
  Ik duim voor je dat iemand ergens ineens de oplossing vindt. Bloggers staan op scherp gelukkig :-)Reactie is geredigeerd

 179. Aad Verbaast 24 januari 2009 om 11:52

  @Jan:
  "Snap je dit nu of… niet?" Ik snap dat als geen ander, Jan.
  Nogmaals: het een sluit het ander niet uit. Ik hoef niet "krankzinnig" te zijn om tot die conclusie te komen.

 180. Summer 24 januari 2009 om 12:51

  @jan bouma 09.19. Grappig te weten dat je een buik hebt om mee te schuddden bij het lachen. Beter dan als een boer met kiepspijn. Mooi dat je kón lachen, dat is gezond.
  Klopt: in de kroeg heerste een "koddige" stemming. Martin bracht muziek(link) mee van een brassband en Rubio zorgde dat de lepel in de brijpot bleef staan. Geen breipot, zoals jij, die Aad telkens als een schoolfrik op taalfoutjes wijst,(beter) meende te weten. Brijpot heeft niets met breien te maken. Rijstebrij, balkenbrij…. Zo leer je weer `ns wat.
  `n Redding dat je althans één spijkertje op laag water kon vinden ("Emsterdem").
  Concerning heer Hofland: gelukkig heeft hij jou de wacht niet aangezegd dat je zijn naam niet meer(uit ijdelheid) mag gebruiken. Je had er overigens geen moeite mee inside-gegevens als "wij steunen elkaar" etc. hier te komen melden(voor je `t weet staat `t in Privé) en nu wil je bepaalde besproken zaken niet "aan de neus hangen"? Meer lezers vroegen benieuwd hoe de langverwachte ontmoeting verlopen was, die jij al drie maal had aangekondigd. Je maakte eerst spreekwoordelijke slapende honden wakker, beloofde van tevoren verslag te doen en stuurde achteraf medebloggers met een kluitje in het riet. Dat is de issue. Maar je hóeft niets te vertellen. t `Staat al tussen de regels. LOL, luim :))etc.

 181. jan bouma 24 januari 2009 om 12:58

  @Aad 11:52
  Sorry! Die heb je in mijn ogen wel! ALS je mijn vervolgconclusies er niet aan verbinden wilt.
  Dus de krankzinngheid wordt wel degelijk bepaald door de keuze die men maakt. Als je NIET vóór mijn voorstellen bent kiest, kies je in mijn ogen wel degelijk VOOR de krankzinnigheid.
  Dus… WEL DEGELIJK SLUIT HIER IN DEZE KEUZEBEPALING HET ENE HET ANDERE UIT!
  Dit is weer zo’n dom, als algemeen aanvaard gelul waarmee de steller DENKT weg te komen door te kiezen waarin – qua vraagstelling – er niet dubbel gekozen kan worden. Op alle vragen zijn immers niet even zoveel antwoorden als juist aan te merken.
  Maar ja…, het duurt even voordat "men" iemand ontmoet, zoals ik, die hem/men daarop die daarop wijst "dat hij lulkoek verkoopt".
  ps
  het orkest en de gasten komen zo dadelijk; ik heb vanaf nu even geen tijd meer voor dit blog. Overdenk en overweeg alles wat ik gezegd heb; behoudt het goede en gooi weg wat je denkt weg te kunnen gooien. Laat mij EERST wel even oordelen omtrent datgene wat je denkt "weg te kunnen gooien" in mijn betoog.
  Groet! JB
  In de regigeertermijn ene @Summer:
  Vraag je nu eens af wat de essentie van je bestaan zou zijn als je naast de "LOL" niet het onderscheid hebt van de ERNST waarmee ook de "LOL" weer onderscheiden wordt?
  Dat mis ik bij je. Zet jij nu maar braaf je vuilniszak aan de weg en vraag je vervolgens maar niks meer af want je kletst als een kip zonder kop. Vervolgens: probeer eens wat minder tussen de regels te schrijven maar schrijf op wat je denkt te bedoelen. Komen we misschien ook verder mee.Reactie is geredigeerd

 182. martin 24 januari 2009 om 13:14

  Nu de paus nog en een flink programma voor condooms en er kan iets gedaan worden aan vermijdbare ellende.
  De rest van het citaat laat zien dat de ontwikkelingshulp in een kader van D3 wordt geplaatst (dat ook Nederland heeft voor zijn Buitenlandsbeleid), waarbij de nadruk altijd op de D van Defensie ligt.Minister van Buitenlandse Zaken Clinton beloofde gisteren de ontwikkelingshulp te zullen versterken. Ze zei dat ontwikkelingshulp (Development), naast diplomatie en Defensie, Delangrijk is voor de nationale veiligheid van Amerika. Ze noemde het ironisch dat de krijgsmacht onbeperkt geld krijgt om scholen en ziekenhuizen te bouwen, terwijl ontwikkelingswerkers voor iedere tien cent stapels formulieren moeten invullen."
  Overigens ben ik geen principieel tegestander van de 3D benadering, alleen moet de verhouding meer naar echte Development (en niet van die mooie kleine naaiateliertjes (houdt ze lief en houdt ze afhankelijk), echte Diplomatie (= praten met je tegenstanders) en veel minder naar de D van Oorlog.

 183. Aad Verbaast 24 januari 2009 om 13:15

  @Jan: Eerst wil ik je een aardige en genoeglijke dag wensen. Groet je gasten van mij.
  Verder neem ik je suggestie onmiddellijk ter harte: "behoudt het goede en gooi weg wat je denkt weg te kunnen gooien" Ik zal de daad bij het woord voegen:
  =====================
  groet! JB
  ==========================
  Kijk dat is toch weer wat broodnodige humor :-)Reactie is geredigeerd

 184. jan bouma 24 januari 2009 om 13:24

  @Aad 13:15
  …het ziet er wel erg "leeg" uit ZONDER dat je mijn leegheid bewèes… Gelul dus van je!
  Maar dank voor je wensen. Probeer ondertussen – desnoods met de hulp van Summer en Rubio – die ‘leegte’ nu eens op te vullen. Dat antwoord zie ik vermoedelijk pas "morgen". Dus… dat kan duren tot Sint Juttemis want er is altijd "een morgen" zolang mensheid en planeet blijven bestaan. De groeten! JB

 185. Summer 24 januari 2009 om 13:55

  @jan bouma schreef om 12.59: Maar ja…, het duurt even voordat "men" iemand ontmoet, zoals ik, die hem/men daarop die daarop wijst "dat hij lulkoek verkoopt".
  ——
  Moet "men" dan eerst jan bouma in real life ontmoeten, is mijn eerste vraag?
  @jan bouma oreerde verder:
  "Overdenk en overweeg alles wat ik gezegd heb; behoudt( red. n.b. moet zónder t, namelijk gebiedende wijs) het goede en gooi weg wat je denkt weg te kunnen gooien. Laat mij EERST wel even oordelen omtrent datgene wat je denkt "weg te kunnen gooien" in mijn betoog.
  ____
  Vraag twee: Moet eerst alles door de censuur van jan bouma?
  Vervolgens meldt hij:
  "p.s. het orkest en de gasten komen zo dadelijk (het is dan 12.59); ik heb vanaf nu even geen tijd meer voor dit blog."
  —–
  Geen tijd meer …om vervolgens om 13.24 als een bok op de haverkist wel tijd te hebben om te antwoorden:))
  Het concert, las ik, begint om 16.00 uur(klokslag en duurt tot: "dat kun je bij jan nooit weten"…Er wordt gemusiceerd door de brassband en verder "niets bekend".
  Vraag je om het programma van het Nieuwjaarsconcert, dan krijg je het niet. De lezers van de Vechtbode wel.
  Benieuwd of deze "brave vuiliszakbuitenzetter" nog waardig wordt bevonden om weer zo`n "wijs" antwoord te mogen ontvangen. LOL!! OVerigens een woord dat de bouma-censuur niet kon goedkeuren …;(Reactie is geredigeerd

 186. Aad Verbaast 24 januari 2009 om 13:58

  @allen: vanmiddag afwezig.
  Vanavond weer paraat. Vol met verhalen natuurlijk, hier, daar en overal :-))

 187. jan bouma 24 januari 2009 om 14:07

  Aad moet om 16.00 uur hier wezen en t is zeker 2 uur rijden vanaf het Hoge Noorden tot hier op z’n scootmobiel.., maar dan weet u dat ook weer…-:)) @Summer… ga buiten spelen met een klein ratje of zo…; vraag eens aan Rubio..:-))

 188. wj-tje 24 januari 2009 om 14:49

  Oops, hier gebeurt weer van Alles en nog nix.
  Dit gaat me boven m’n zeemans’ petje.
  Hoe zijn die liedjes ook alweer van de 4-tuoze Matroze?
  ‘ Iedereen wordt ouder, maar jij verandert niet’. Weliswaar de Amstel, ook een rioviertje.
  of
  ‘ De klap van de giek’.
  Veel plezier, geluk en zonneschijn. Dat laatste waarschijnlijk in de wilgen langs de Vecht hangen.

 189. jan bouma 24 januari 2009 om 15:09

  dat valt mee WJ’tje.. t is aardig weer hier in vergelijking met gisteren. Jammer dat je er niet "bij" bent hier. men hangt overigens wat anders in de wilgen… wat weet ik niet meer of de pijp wordt ook wel gegeven aan Maarten; wat hing men nou öok alweer in die wilgen? Ik weet het al. Het gaat dan om iets waarmee men stopt. Of dat je nu je luit is of je fluit, zeg maar! Maakt niet uit! Zag in dat Groningse een naamgenoot THEES BOUMA voorbij komen (Google) die haar FLUIT in de wilgen hing; dat moet dus een hermafrodiet wezen in onze familiekring. Ik heb geen bezwaar al rookte zij een sigaar.

 190. martin 24 januari 2009 om 15:50

  .
  Aad hierna staak ik mijn pogigingen. Het is een kwestie van fine tunen. De reactieboxen zijn nu vaak al zo’n bende als er ook nog plaatjes bijkomen is het hek helemaal van de dam.Reactie is geredigeerd

 191. Rubio 24 januari 2009 om 16:01

  martin; heb je geen grotere afbeeldingen? haha!Reactie is geredigeerd

 192. martin 24 januari 2009 om 16:30

  Ja dan zal ik even uitzoeken hoe ik hem over de onderste rand heen kan steken. Hihi.

 193. nelus 24 januari 2009 om 16:39

  @nou je kunt wel zien wie hier de echte kroegtijgers zijn. Martin en Rubio in elk geval. En bij afwezigheid van de eigenaar ook nog maar eens wat probeerseltjes er tussendoor door JB. Door JB? Die Ben Okri is toch niet door JB geplaatst ? Dan stijgt ie wel in mijn achting moet ik zeggen.
  2 x 7

 194. martin 24 januari 2009 om 16:47

  Nelus die komt van mij en het was niet mijn bedoeling hem door Jan heen te plaatsen.
  Als je benieuwd bent:
  JB dat valt mee WJ’tje.. t is aardig weer hier in vergelijking met gisteren. Jammer dat je er niet "bij" bent hier. men hangt overigens wat anders in de wilgen… wat weet ik niet meer of de pijp wordt ook wel gegeven aan Maarten; wat hing men nou öok alweer in die wilgen? Ik weet het al. Het gaat dan om iets waarmee men stopt. Of dat je nu je luit is of je fluit, zeg maar! Maakt niet uit! Zag in dat Groningse een naamgenoot THEES BOUMA voorbij komen (Google) die haar FLUIT in de wilgen hing; dat moet dus een hermafrodiet wezen in onze familiekring. Ik heb geen bezwaar al rookte zij een sigaar.

 195. Rubio 24 januari 2009 om 16:50

  Hoi Nelus, we hebben je grotendeels gemist gisteravond. Tja, sommigen ‘proberen’ wel eens wat. ‘Fountainhead’ van Ayn Rand over JB’s comments projecteren zou wellicht toepasselijker zijn geweest.

 196. nelus 24 januari 2009 om 16:58

  @Martin en @Rubio: ja, je hebt zo wel eens je bezigheiden buitenshuis he ? Zoals Aad Verbaast nu ook. Die moet ook af en toe wel eens aan zijn verplichtingen voldoen.
  Al moet ik zeggen dat het me lijkt dat hij ruimschoots met zijn hobby bezig kan zijn. Een vrije relatie waarschijnlijk. Geven elkaar de ruimte. Maar af en toe roept de echtelijk plicht en ook daar voldoet hij aan zo te zien. Is regelmatig even van het honk.
  En wederom 2 x 7

 197. wj-tje 24 januari 2009 om 17:08

  kan okri er af? niet vanwege zijn boek, maar de boel wordt versluierd.
  @rubio als @aad terug is van recessie, gaan we nog wat beleven.
  @nelus cijfer ‘0’. niet ontevreden mee. opent perspektieven van 1-tot-en-met-9. Hoef ik niet terug te tellen
  Qbouma mijn wilgen zijn geknot tot aan de stam en lopen pas in het voorjaar weer uit. Valt weinig in op te hangen. Het is wat in ’t leven, nietwaar? Of welles?

 198. martin 24 januari 2009 om 17:12

  WT-tje sluiers zijn er om weg te halen. Gaat dat je tegenische vaardigheden te boven, je behoort dan tot de grote meerderheid der mensheid, geen nood een paar regels naar beneden komen alle woorden van Jan duidelijk zichtbaar aan bod. Bovendien ik zou het niet meer kunnen. Als dit wel zou kunnen waren de rapen pas echt gaar: het zou betekenen dat ik zelf aan kon gaan passen aan dit blog.

 199. wj-tje 24 januari 2009 om 18:19

  @martin
  lukt voor geen meter, anders zou ik zelf ook de boel aanpassen.
  Ik houd niet van gegaarde rapen in melk. Mijn egeltje in de tuin komt er voor uit de winterslaap tussen de opgestapelde wilgentakken.

 200. nelus 24 januari 2009 om 21:49

  @allen: gistermiddag gaf Aad het startschot voor het openen van de kroeg toen de teller op 100 stond (Nelus was 100, dit even voor de goede orde uiteraard) en daarna werd het een gezellige boel. Nu is reactie 200 bij afwezigheid van Aad het startschot (weer Nelus natuurlijk, zoveel moge duidelijk zijn).
  De nieuwe Bruce SPringsteen op de cd-speler, zet maar op volume 20, de bitterballen bruinen, de witte wijn staat koud en de rode open. Rubio een beetje opletten. Nou niet gelijk weer helemaal voluit gaan. De stapavond kan beginnen.

 201. Aad Verbaast 24 januari 2009 om 21:52

  @allen: na een lange en boeiende nacht dag dan maar even hier bijkomen. Voorlopig maar even een glaasje prik, en een staafje selderij.
  Wat ontgifting kan ik wel gebruiken:-)

 202. nelus 24 januari 2009 om 21:53

  @wj-tje: wat ziet mijn lodderig oog WJ-tje ? Je hebt een avatar. Nou zeg, van harte gefeliciteerd. Geweldig. Zie je wel dat je het kunt ? Mooie ook, zal het goed doen bij de verkiezingen. Dat blauw/rood: toch ook een beetje vanwege Obama ? Wat komen we hier toch nog tot grote hoogten niet ?

 203. nelus 24 januari 2009 om 21:54

  @AAd: weet je wat ook goed is voor ontgiften ? Een glaasje melk. Of een verse jus. Zal ik er eentje voor je maken ?

 204. Aad Verbaast 24 januari 2009 om 21:56

  @Martin: je bent een ware kampioen!!
  Met die bookcover er op, zijn er mogelijheden waar Bogaerts en de hele VK geen rekening mee had gehouden!! Ik ben diep onder de indruk!!
  Dat kunnen zomaar fotofotofotofotofotofotobloggen worden, als iemand weer eens een fotootje plaatst…. Zie je het voor je?

 205. Aad Verbaast 24 januari 2009 om 21:57

  WJ-tje: mooi logootje!!! :-))
  Met die VSp komt het wel goed, kan niet meer kapot zo..

 206. Aad Verbaast 24 januari 2009 om 21:58

  @Nelus: je mag alles voor me maken, ls het maar helpt om er weer helemaal fris tegenaan te kunnen.

 207. Aad Verbaast 24 januari 2009 om 21:59

  @Rubio: sambal (daar ben je een groot liefhebber van immers), helpt dat om weer een beetje meer pit te krijgen?Reactie is geredigeerd

 208. martin 24 januari 2009 om 22:31

  Ja ik ben ook Verbaast. Ik had er eigenlijk nog een linkje aan moeten maken naar http://www.volkskrantblog.nl/bericht/230904 van dat boek (niet moeilijk). Eigenlijk weet ik helemaal niets van html taal en misschien is dat juist waarom ik slaagde; ik deed maar wat. Dat fotofotofotofoto moet er ook uit te krijgen zijn. De hoogte heb ik al wel onder de knie.

 209. Aad Verbaast 24 januari 2009 om 22:46

  @Martin: je deed maar wat?
  Ik heb het echt hier nog niemand zien doen..
  Dat kunnen hele blogs in de reactieriumte worden.
  Niets van HTML taal: zo zie je maar weer dat in het land der blinden iemand met één oog, waarin nog staar, koning kan zijn!! :-))

 210. Rubio 24 januari 2009 om 22:46

  Hoor ik balletje met sambal? Altijd voor in..’t Begint hier weer lekker op gang te komen hier. Hoezo ontgiften?
  Nelus; Maak je geen zorgen, zal me koest houden…tenminste, ’t ligt eraan..Reactie is geredigeerd

 211. Aad Verbaast 24 januari 2009 om 22:49

  @Rubio: "hoezo ontgiften?"
  Als je je brak voelt door diverse feestelijkheden, dan is ontgiften wel een remedie dacht ik.
  Snel ontgiften, betekent immers ook weer snel kunnen feesten 🙂

 212. Rubio 24 januari 2009 om 23:01

  WJ-tje; De VSp met prachtig logo is wel een feessie waard.
  Aad; Er moet heel wat gebeuren wil men deze ouwe taaie plat krijgen..
  Laten we dus maar beginnen met een ‘kopstootje’ tegen de laatste spijkers van gisteravond.

 213. Rubio 24 januari 2009 om 23:12

  Nelus; Even een aanvulling op ‘..tenminste, ’t ligt eraan’ van 22.46
  JB heeft me toch wel ietwat ‘bozig’ gemaakt.
  Lees JB’s comment van 14.07. Vind dit niet kunnen en druk me eufemistisch uit. Maar goed, ik ben nou eenmaal niet haatdragend van aard, integendeel zelfs, dus neem er liever een ferme slok op….’k Weet inmiddels welke nitwit zo’n uitspraak uit z’n mond kan krijgen..Reactie is geredigeerd

 214. wj-tje 24 januari 2009 om 23:30

  @aad
  thks
  @nelus, egenlijk @allen:
  het logo is een ding. nu nog een liedje.
  ik dact op de tonen van het Wilhelmus aan het volgende:
  VSp van Nee-he-derland
  Denkt u met ons mee?
  Den Vaderland ge(t)rouwe-he-he
  Blijf ik tot de de Poet
  Dat kan schalmen, ook in de stadions en stemmen zijn nu eenmaal nodig, anders kom je nergens om stemmen te winnenn.
  Deed die vleesfabrikant ook, maar dat zal de VSp een worst zijn met die verhoogde temperaturen.
  Als goed politicuscus is een alternatief noodzakelijk en dacht aan de tonen
  ‘Waar de blanke top der Duinen’
  Nog sponsors die aan toepasselijke tekst helpen?)))))
  De zoetsappigheid van beide melodietjes ontlopen elkaar niet zoveel.
  "De herdertje lagen bij nahahchte"
  en
  "Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht" komen ook aardig in de buurt.
  Zie hier:
  "VSp denkt met u mee!
  Inspraak is uitspraak, inzicht is uitzicht"
  Nu die Gulden Draak nog optuigen en het feest is compleet.Reactie is geredigeerd

 215. Aad Verbaast 24 januari 2009 om 23:31

  @Rubio: het zijn juist de kopstoten die nog doorstoten.. Dus die laat ik maar even staan. Maar ga je gang.
  Voor de rest: stoor je nergens aan zou mijn advies zijn. Maakt het leven een stuk rustiger heb ik ondervonden 🙂

 216. Aad Verbaast 24 januari 2009 om 23:34

  @WJ-tje: je blijft voorvarend doorstomen met de VSp. Dat gaat vast helemaal goed komen.
  Ik typ hierboven net nr 1 in deze boodschap geplaatst te krijgen. Kan toch geen toeval zijn lijkt me.

 217. Rubio 24 januari 2009 om 23:42

  Aad; Wijs advies, had hem echter zelf al bedacht, moest het gewoon ff kwijt (in ’t openbaar…)
  Je volgende blog….Mijn gesprek met Willem Jan van der Woude?? Hihi, in dat geval zijn we uiteraard allemaal aanwezig!!

 218. Aad Verbaast 24 januari 2009 om 23:51

  @Rubio: als WJ-tje straks een BNer en BD-er en mogelijk zelfs BWB-er wordt dan is ergens in dat proces zeker aan de beurt!!
  En al helemaal als hij ergens een inauguratiespeech geschreven en georeert heeft.
  Het zal me wat worden. Aan de Gulden Draak kan je nog wel eens een touw aan vastknopen.
  WJ-tje laat zich niet zo makkelijk binden.
  Kijk dat levert vast wel een boeiend gesprekje op.

 219. wj-tje 24 januari 2009 om 23:55

  @aad
  Of dat goed komt is nog maar de vraag. Daarvoor is geduld nodig en dat is ook een schone zaak.
  Een betrouwbare sdeiger vanuit het niets opbouwen is geen sinecure.
  Bewezen in Amsterdam, waar de boel op instorten staat omdat, ik herhaal, politicuscusjes concessies bij het leven doen.
  Zo eenvoudig ligt dat niet.
  Nog veel werk aan de winkel…..))))Reactie is geredigeerd

 220. jan bouma 25 januari 2009 om 00:07

  @Allen
  Tot ons aller vreugde was het hier in ieder geval een fantastische middag/avond. Spijtig dat jullie, wat ik zo lees, dat niet kunnen zeggen. Kijk morgen of overmorgen maar even op http://www.vechtkronkels.nl voor een fotoverslag. Of niet. Want soms geldt:
  Als men veel vreugde ziet;
  doet dat soms verdriet!
  Oh ja… ook nog 6 boeken verkocht.
  ———————————————–
  @WJ’tje… dat is een prachtig logo!
  Doet wat cowboyachtig aan; Wild West lettertype.

 221. Aad Verbaast 25 januari 2009 om 00:20

  @WJ-tje: tijdsplanning voor je in de kroeg voor een gesprek komt?
  @Jan: morgen ga ik zeker even kijken..
  6 boeken? Dan is het een winstgevende middag geweest!

 222. martin 25 januari 2009 om 00:21

  Aad, zo nu kon je hem toch even kwijt. Liep je er al lang mee rond? Heb gelijk een nieuwe op de oude gelijkende versie aangeschaft.Reactie is geredigeerd

 223. Rubio 25 januari 2009 om 00:36

  WJ-tje, De Vader des Vaderlands!
  Mon Dieu, mon Dieu, ayez pitie (aigu) avec moi et de mon pauvre peuple…
  Le Roi et mort, vive le Roi!!
  Et maintenant….encore une glasse du Dom Perignon ’71
  Sante (accent aigu)Reactie is geredigeerd

 224. wj-tje 25 januari 2009 om 00:39

  ja @bouma mooi ding toch dankzij sponsors.
  nu jij nog met je wereldraad en elke vlag die uitgekozen kan worden.
  Ik heb er een, heraldischs, maar loop er niet mee te koop.
  ‘May all other flags burn in hell’ als titel is niet besteed aan een boek wat ik misschien toch wel af en toe de moeite van het lezen, tussen de regels door, waard vind.

 225. nelus 25 januari 2009 om 00:55

  @WJ-tje: wat ben jij hier prominent prachtig aanwezig. Wat een trots straalt eruit jouw nieuwe avatar, ofwel logo, hoe je het ook noemen wilt.
  Er rust een enorme zegen op jouw nieuwe VSP
  Heel veel geluk toegewenst en behouden vaart.

 226. jan bouma 25 januari 2009 om 09:30

  @WJ’tje 00:39
  Men kent de veelal negatieve verhalen over "de vlag". Een "vlag op een modderschuit*)", onder "valse vlag varen", "de vlag moet de lading dekken" en ongetwijfeld zijn er nog veel meer uitdrukkingen; deze schieten me te binnen. Dus..: "mijn" duidelijke vlag staat op de omslag van m’n boek, en die dekt de lading met alle nuances. Dat is de vlag van de Verenigde Naties. De enige vlag die ter wereld alles zou moeten dekken, ook die van de VSp.
  Waar staat wat dat betreft de VSp voor?
  *)
  …nog niet de Gulden Draak, hoor! Eerst afwachten wat de kapitein doet en de VSp…

 227. Aad Verbaast 25 januari 2009 om 10:01

  @Martin: je staat er scherp op!

 228. martin 25 januari 2009 om 10:14

  Ja ik ben niet erg ijdel, maar dat ‘staar’ ging me toch net een beetje tever. Nu WT-tje zo scherp naar voren komt kon ik niet achterblijven.

 229. petrus 25 januari 2009 om 10:35

  Beste Aad,
  Mooi gedaan. het maakt weer eens goed duidelijk dat politiek nooit de kortste weg tussen 2 punten is.
  De gevierde JFK, een voorbeeldpresident voor BHO, was ook verantwoordelijk voor de Varkensbaai operatie tegen Cuba. Voor die mislukking betalen Cubanen nu nog dank zij Fidel C. en zijn trawanten de rekening.
  itisalongwaytotipperarygroeten

 230. nelus 25 januari 2009 om 12:05

  @rubio: 23.12 ach joh laat toch kletsen. JB zwetst wel vaker wat. Hij laat zich ook naar mij toe niet altijd even elegant uit. Zoals je wel zou verwachten van oude adel aan de vecht.
  Maar ja, niet alle klasse die je verwacht is er ook altijd.

 231. nelus 25 januari 2009 om 12:09

  @JB09.30 Een "vlag op een modderschuit*)", onder "valse vlag varen", "de vlag moet de lading dekken.
  Deze vlaggen hebben wel allemaal veel waarde Jan. Bij jou moeten ze toch allemaal verbranden ?
  Kleine vergissing ?

 232. nelus 25 januari 2009 om 12:12

  @AAd: hoe is het. Ben je goed en voldoende ontgift ? Je bent zo afwezig vanochtend. Helemaal niks voor jou. O bereid je alweer een nieuw blog voor ?
  De eerste week Obama: hij heeft het goed gedaan.

 233. jan bouma 25 januari 2009 om 12:28

  @Nelus 12:09
  Nee, Nelus.. Zoals zo vaak leest men slechts wat men lezen wilt. Ik stel dat "de vlag van de VN alle naties zou dienen te representeren!"
  Dus: wat mij betreft kunnen wel alle nationale vlaggen verbrand worden BEHALVE en BEHOUDENS de VN-vlag en als de nationale vlaggen er strijdig mee zijn. Die VN-vlag wappert op de omslag van m’n boek met de titel; ‘May all other flags burn in hell’; tevens een schilderij van me, nog enigszins ongeschonden boven de rokende puinhopen van alle andere nationale vlaggen.
  Ik maak geen vergissing om inderdaad alle andere vlaggen te willen verbranden die een strijdige inhoud hebben met de lading die de VN-vlag dient.
  Het zal allemaal wel weer te ingewikkeld voor je zijn; maar ik laat het hierbij. Koop m’n boek maar. Dan krijg je 360 pagina’s uitleg!

 234. Summer 25 januari 2009 om 12:38

  WJ-tje, Originele avatar! Viel meteen op. M`n eerste associatie was: cognac, V.S.O.P….
  Ik wens je veel succes met de Verenigde Stofzuiger partij. Wanneer kunnen we het stemhok in? De grote schoonmaak kan beginnen!!

 235. Aad Verbaast 25 januari 2009 om 12:49

  @Petrus: dank, zo’n rede kun je toch niet laten liggen?
  JFK kreeg het in de eerste honderd dagen flink voor zijn kiezen! Hij heeft later gezegd dat hij spijt had ingegaan te zijn (uit onwetendheid) op de aanwezige adviseurs in het Witte Huis..). Met nu nog dramatische gevolgen inderdaad…

 236. Aad Verbaast 25 januari 2009 om 12:50

  @Martin: ik zie zelfs een microfoon (of is het een lolly) op je fotootje.
  Misschien een suggestie voor je: fotootje even spiegelen: dan kijk je regelrecht het blog in, nu keer je je er van af.. Of is dat de bedoeling? 🙂

 237. Aad Verbaast 25 januari 2009 om 12:51

  @Nelus: ik heb een heerlijke nacht achter de rug (dank), en inmiddels helemaal weer de oude. Still going strong!!

 238. martin 25 januari 2009 om 12:59

  Met jou als PR-adviseur kan ik het nog ver schoppen. Ja het is een foto die ik van het internet heb geplukt. Ik sta daar de massa’s (120 mensen) op te ruien tegen een wapenbeurs.
  Ik heb een blog dat heet ‘Uit de navel staren’, maar ik ben ook betrokken bij wat hier gebeurd. Even proberen. Op zijn kop ga ik niet staan.Reactie is geredigeerd

 239. Aad Verbaast 25 januari 2009 om 13:11

  @Martin: ik zal je geen rekening sturen…
  Maar zo gespiegeld sta je er wel veel sterker op toch? Je kijkt nu recht naar hetgeen gzegd.
  Spreken en sprekend in optima forma :-)Reactie is geredigeerd

 240. Summer 25 januari 2009 om 13:16

  @Aad, Monter en wel terug. "Still going strong". De geschiedenis schrijft zichzelf.
  @jan bouma, 12.28 "Met vlag en wimpel" mag dat in de toekomst dan ook niet meer? De vlag op het boekomslag lijkt me niet te wapperen… maar staat stokstijf naar rechts te wijzen. Meer een gesteven kussensloop aan een bezemsteel. Maar gelukkig nog niet door de "ratten" besnuffeld.:))
  Uiteraard wens ik je een hele goede verkoop. Dat dan weer wel. En dat meen ik.

 241. martin 25 januari 2009 om 13:18

  Ja je hebt gelijk. Toen ik begon te layouten, liet ik vaak mensen op de foto juist wel uit het tijdschrift dat ik maakte kijken. Dat gaf meer ruimte. Ik twijfelde nog, maar ben overtuigd dat dit bij de korte reactieteksten beter staat. Dat ik niet met vlag en wimpel ben geslaagd doet er daarbij niet zoveel toe.

 242. Aad Verbaast 25 januari 2009 om 13:33

  @Martin: het lijkt nu net zo’n ‘tekstwolkje’. Dat maakt het wel sterk! 🙂
  @Summer: wel met wat achterstand opgelopen inmiddels… Maar die haal ik wel weer in :-0

 243. jan bouma 25 januari 2009 om 13:37

  @Summer 13:16
  Er is een per definitie een onverbrekelijkheid aan te merken tussen "de inhoud" enerzijds, versus anderzijds "de vorm" waarin je die inhoud, je verhaal giet en duidelijk maakt voor de mensheid.
  Wil je daarmee sjacheren valt men bij mij snel door de mand. Daarom correspondeert mijn tekst met de inhoud. Bij mij, ja.
  Hoe zit dat bij al die andere belanghebbenden? Die hun motieven niet eens duiden?!

 244. Summer 25 januari 2009 om 14:33

  @jan bouma, bij jou door de mand vallen…Hm. Mijn zorg niet. Je valt zo vaak door je eigen mand, met dubbele bodem als bij een goochelaar. Ik gunde je wel degelijk een succesvolle boekverkoop. Je humeur zal er door verbeteren. Verder gun ik je veel aanhangers, ik zal me niet uitsloven erbij te horen. Hoewel ik die wereldraad een goed idee vind. De rest van de citaten kan me gestolen worden. Je hebt helaas campagne gevoerd met vaak schofferen, bestraffen van mensen die geen kwaad in de zin hadden. Dat accordeert niet.
  De insinuaties, waarvan je meende te moeten bedienen, over ratten, waren ook alweer beneden peil. Ik maal er niet om, maar `t zijn wel de feiten. Ratten vind ik trouwens wel grappige dieren…
  Wanneer verbeter je nou `ns eerst jezelf voordat je aan de wereldverbetering gaat beginnen. Tenslotte: sorry seems to be your hardest word. Niet aan mij hoor, maar wat dacht je van Rubio, die je hier al vaker hebt weggebonjourd. Hij heeft tenminste gevoel, wat bij jou niet valt te bespeuren. Nimmer heb ik een woord van compassie met de medemens van jou gelezen. Alleen maar: "Lees m`n boek". Alle woorden die bloggers tot jou hebben gericht, daarvan lijkt er geen een te zijn aangekomen. Geen één!!
  Laat deugdelijke mensen hun gang gaan en ga zelf bijvoorbeeld ook eens op de Dam in Amsterdam preken.
  Tenslotte een mooi citaat, geschreven door een blogster genaamd "Autcast":
  "Wie er toe doet valt er niet over en wie er over valt doet er niet toe".
  Dit geldt voor eenieder.
  En zo valt alles vanzelf op z`n plaats.

 245. martin 25 januari 2009 om 14:36

  Jan waarom zet je eigenlijk niet je hele boek op internet? Je verkoopt er dan nog evenveel – vrijwel niets (en dat is niet rot bedoeld), maar alles is meegenomen. Er zijn wel meer mensen die dan je tekst gaan lezen. Ik heb een hele tijd moeten zeiken voordat mijn laatste boek op het internet kwam. (Over rapporten doet nooit iemand moeilijk. Die staan vaak al op het internet voordat de schrijver ze zelf heeft gezien. Waarschijnlijk omdat de inkoper ervan er iets mee wil bereiken. Dat wil jij toch ook met jouw boek.)Reactie is geredigeerd

 246. martin 25 januari 2009 om 15:02

  Jan Bouma je verraad dat je een oerlevende bent uit de vorige eeuw die de huidige neit helemaal snapt. Ik zeg nl. niet dat je je boek gratis aan moet bieden. Je moet het OOOOOOOOOK gratis aanbieden. Je verkoopt er geen boek minder om. Je doet het om het geld. Nu dacht ik toch echt dat je echt iemand was die meer revolutionair dan filosoof was. Ik had het kunnen weten: met die man is geen strijd te spinnen, alleen maar het aan elkaar rijgen van woorden en ideeen en gedachten lijkt het devies.

 247. Aad Verbaast 25 januari 2009 om 15:15

  @Jan: ik heb je in de vorige blog al eens gepobeerd bij de les te houden en enige politesse in acht te nemen.
  Ik hou mijn huis gaarne schoon. En ga nu aan je poetsen. Dat is mijn goed recht immers hier.
  Ik had het eerder over ontgiften, ik adviseer je hetzelfde te doen.
  Ik heb dus je reactie hierboven verwijderd, en hieronder weer geplaatst, maar dan wel ‘ontgift’..
  "Take it or leave it" 🙂
  =====================
  jan bouma (ip: 86.90.31.238) / 25-01-2009 14:51
  @Summer 14:33
  Je …. . las ik. En dat zelfde zul je wel van mij zeggen maar ik heb geen verhaal aan je …… omdat ik ermee afreken. In m’n boek en op dit blog voor zo ver de verstaander van het juiste verhaal zich zal laten kennen.
  Bij jou, en idem zeer veel anderen, is dat niet het geval. Maar die conclusie trek ik. Als je denkt in jouw verhaal te moeten blijven geloven: zo zij het! En ga je gang!
  En gaat eenieder zijn gang terwijl het failliet dagelijks in de kranten te lezen valt. Sic!
  En aldus doende valt voor mij "alles op z’n plaats". Was het overigens geen ‘Outcast’?
  Want "Autcast" lijkt me ook al onjuist. But who cares?! De mens blijkt overgeleverd aan de wauwelaars.
  In deregigeertermijn t.a.v. Martin:
  Je vraag "waarom ik niet mijn boek gratis op internet kan zetten" beantwoord ik met de stelling "dat ook de filosofen niet gratis en van de wind kunnen leven ONDANKS dat ze al miljoenen investeerden. De …… van je
  vraag wordt nog pregnanter duidelijk wanneer je die aan ALLE andere schrijvers zou stellen. Vraag aan Mulisch of Grunberg eens waarom ze hun boeken ook niet gratis weggeven… Ben je ….. of zo…
  ===========
  Je zult het er mee moeten doen, of niet..

 248. martin 25 januari 2009 om 15:32

  Jan ik heb geen problemen met het gooien van parels voor de zwijnen. Daarom:Op 19 juni 1999 scheurde een Dodge bestelbusje over een lokale weg nabij het Amerikaanse Portland, in de staat Maine. De bestuurder, onderweg om een aantal Marsrepen te kopen, werd afgeleid door zijn rotweiler Bullet op de passagiersstoel en zag te laat dat er een man langs de weg liep. Na de aanrijding leek op het eerste gezicht vooral de voetganger in de vernieling te liggen: botbreuken, inwendige bloedingen en een zwaarbeschadigde long. Maar de gewonde herstelde, kocht enkele maanden later zelfs de auto om die hoogstpersoonlijk met een voorhamer aan stukken te slaan.
  Een groeiend legertje profeten ziet dit bijna fatale verkeersongeluk als het onwaarschijnlijke begin van een nieuw tijdperk in de uitgeverij. De ongelukkige voetganger was namelijk de beroemde horrorschrijver Stephen King, die de aanrijding gebruikte voor een bijzondere novelle. Riding the Bullet, een verwijzing naar de naam van de hond die het ongeluk had veroorzaakt, werd door de schrijver niet uitsluitend op internet aan de lezers aangeboden. Het verhaal kon van verschillende websites worden geplukt, soms tegen betaling, soms gratis.
  Twee dagen nadat Riding the Bullet aldus digitaal was gepubliceerd, stond de uitgeverswereld op zijn kop. Vierhonderdduizend bezoekers van internet hadden het boekje binnengehaald. Het elektronische boek leek in één klap van een marginaal verschijnsel getransformeerd tot `de toekomst van het boek’. Een revolutie in de uitgeverij, vergelijkbaar met de introductie van de paperback in de jaren zestig.
  Jan Bouma, Arnold Grunberg en Harry Muslisch. Wie hoort in dit rijtje niet thuis? Selecteer voor het juiste antwoord de lege ruimte hieronder:Arnold Grunberg die is van na de oorlog
  Bouma met jou is geen goed garen te spinnen. Laat staan een omwenteling in de wereldorde.Reactie is geredigeerd

 249. schrijvende ingrid kan niet inloggen 25 januari 2009 om 15:38

  Aad: nog wat detectiverigs gezien gisteravond/nacht?
  Ik heb Dalziel&Pascoe niet meer gered, viel in slaap t.g.v. slaapgebrek door een sluimerende luchtwegenaandoening.
  Over oplossingen van inlogproblemen gesproken: kokopelli heeft voor zichzelf een tijdelijke oplossing geovonden voor het inlogprobleem en loopt nu al sinds gisteren met zijn avatar te koketteren.
  Maar de oorzaak, Willem, wij willen de oorzaak!!!Reactie is geredigeerd

 250. jan bouma 25 januari 2009 om 15:44

  @martin 15:32
  Gelieve mij m’n eigen plan hier te laten trekken; en dat zal zich niet zal spiegelen aan Stephen King noch aan enig andere schrijver.
  Je ontgaat mijn basale vraag:
  Moeten en kunnen kunstenaars als schrijvers volgens jou van de wind leven of niet? Idem dan ook de filosofen? Elk boek van mij kost omgerekend tenminste eigenlijk 30 à 40.000 euro; ik vraag er slechts 27,50 voor.
  Dus… wat klets je nou?
  Immers ook de wereldhervormer heeft te maken met de realiteit waarin hij zich bevindt en hij dealt er dan mee. Met tegenzin. Soit! Maar daarom niet met minder realiteitszin. Men moet dus minimaal gewoon 27.50 euro voor mijn boek blijven betalen. Hier, bij mij afgehaald, kost het slechts 20 euro… Veel goedkoper kan ik het niet maken voor het uitgenaste volk dat kan profiteren van mijn werk.Reactie is geredigeerd

 251. martin 25 januari 2009 om 15:58

  Behalve als ze in je kraam te pas komen. Je hebt overigens ook weer slecht gelezen.

 252. Aad Verbaast 25 januari 2009 om 16:12

  @Jan: ik ga even scherp aan de gang met je reacties. Mogelijk te scherp maar dat is dan maar zo. hieronder de door mij gekuiste versie (de oorspronkelijke heb ik gewist:
  ========
  jan bouma (ip: 86.90.31.238) / 25-01-2009 15:16
  @Martin 15:02
  Behalve een boek produceerde ik ook een CD. Die kostte ook veel geld. Sinds eenieder meent gratis alles te kunnen downloaden zijn er geen inkomsten meer voor de innovator, de producent.
  Men jat alles maar.
  De schrijver in dit geval, en waarover we het hebben, is daar ook slachtoffer van. Je beantwoordt mijn vraag niet!!!
  Waarom zetten alle andere auteurs, als Mulisch en Grunberg, ook niet gratis hun nieuwe boeken op het Internet?
  Geef daar nou eens antwoord op. En stop even – svp – met je xxxxxxx over het "aaneenrijgen van woorden" etc. Ben benieuwd…
  Redigeertermijn:
  t.a.v. @Aad.
  Ja! Wat is er nou eigenlijk zo fout aan mijn verhaal?
  =======
  Over je laatste vraag: bedenk het zelf maar. Als je dat niet lukt dan leg ik het je wel weer eens uit. 🙂

 253. jan bouma 25 januari 2009 om 16:14

  @Martin
  Geef even aan wat ik volgens jou dan wel "slecht las" in jouw verslag?
  De premisse, die je uitspreekt, dat ik geen "Mulisch" of "Grunberg" zou zijn diskwalificeert je onmiddellijk al als dombo!
  Zijn er grenzen te stellen aan verondersteld meesterschap?
  Of… veronderstel je werkelijk dat je zonder mijn boek gelezen te hebben je daar al een oordeel over kunt aanmatigen? Of ga je af op mensen die dat voor je beoordelen?
  De helderzienden en de profeten zijn dan pas werkelijk "serieus" te nemen. En wat die "passende kraam" van mij betreft die je veronderstelt… Ik investeerde miljoenen – bewijsbaar – in dit project dat eigenlijk inhoudt: "de bestrijding van de eeuwigdurende domheid van de mens". Op basis van het gegeven zou men dat niet moeten doen. Maar ja… je houdt daarnaast nog altijd de ‘onverbeterlijke optimisten’ zoals ik die dat wel doen.
  Take it or leave it. And pick your choice. Maar ga mij niet even voorschrijven dat ik m’n boek maar even gratis en voor niks op Internet moet zetten of weggeven! Compris?
  Redigeertermijn:
  @Aad… Ja! Leg mij maar eens uit wat ik verkeerd zou zien of interpreteer. Maar je geeft aan hierboven "dan leg ik het je nog wel even uit". Prima! Ben benieuwd naar die uitleg.Reactie is geredigeerd

 254. martin 25 januari 2009 om 16:20

  Het was slechts een tip en je reageert als een gebeten hond. Take it or leave it das ist mir ganz egal. Ik hoef jou toch niets uit te leggen. Dat leidt bovendien weer tot nieuwe misverstanden; die lijk je te zoeken in plaats van oplossingen, behalve die ene dan en die neem ik na vandaag met een korreltje zout uit jouw mond. Je hebt je totaal gediskwalificeerd.

 255. Aad Verbaast 25 januari 2009 om 16:23

  @Schrijvende Ingrid die nog steeds niet kan inloggen…. Waardeloos!!!
  Ik heb gisteren Dalziel en Pascoe nog wel uitgekeken. Speelde zich af in Nederland met zelfs Joeren Krabbé in een hoofdrol.
  Ik kwam wel te laat achter dat ik eerder op de avond mijn echte favoriet had gemist: Midsomer murders (België), maar die komt nog weer eens op Ned1..
  Ja, ik las de ‘oplossing’ van Kokopelli. Geen oplossing inderdaad, maar slechts een noodverband.. Niemand wil toch terug naar die oertijd om hier een beetje te kunnen bloggen??
  Toch zit ik nog wel op de lijn dat er ergens in de lijn iets misgaat, en ik denk da toch aan de router.
  Waarom?
  – er ontstonden problemen bij HetNet ook na hun ‘versnelling’ van HetNet.
  – Misschien dat de oudere routers dat niet aan kunnen of nieuwe instellingen niet goed worden meegenomen.
  Mogelijk eens navragen of degenen van Hetnet (zie blogs) die geen problemen hadden nieuwere routers hebben en degenen die wel problemen hebben, oudere routers.
  Ala dat zo blijk te zijn dan is duidelijk waar het probleem zit.. En op te lossen door een nieuwe router te plaatsen (was ook mijn eerdere suggestie ovrigens.)
  Is daar geen verband tussen dan is dat het probleem niet.
  Dan is dat weer duidelijk, en dan weer doorzoeken..
  Pffff. wel een heel gedoe hoor.. Nu al een week!!!

 256. Aad Verbaast 25 januari 2009 om 16:28

  @Jan: het gaat er niet om wat je verkeerd interpreteertd of wat je verkeerd zou zien.
  Het gaat erom dat je gesprekspartners hier, niet voor ‘rotte vis’ uitmaakt.
  Draagt niets bij en keert alleen maar af.
  Het moet maar eens afgelopen zijn.
  P.S.: staan de foto’s van gisteren er al op?Reactie is geredigeerd

 257. jan bouma 25 januari 2009 om 16:34

  @martin 16:20 en 15:58
  Sorry! Je beschuldigt mij van alles en nog wat en wordt niet concreet. Dus ook je stelling: "ik hoef jou toch niks uit te leggen" is zo’n dooddoener eerste klas.
  Ja! Leg mij maar eens uit wat ik "verkeerd zou zien", of.. "niet goed las" in jouw diskwalificatie van mijn verhaal.
  Daarom:
  Ik herhaal even mijn vragen aan je van hierboven 16:14 uur.
  Geen antwoord is altijd wel weer wel een antwoord zoals je weet.
  @Aad
  Ik maak niemand voor "rotte vis" uit maar wil de discussie inhoudelijk en zo zuiver mogelijk voeren. Als ik word aangeklaagd dan verweer ik me. Met argumenten die hout snijden. Dat verwacht ik ook van mijn opponenten.Reactie is geredigeerd

 258. nelus 25 januari 2009 om 16:42

  @zijn er hier nog mensen die het leuk vinden om een wijntje met elkaar te drinken ?
  Zo even aan het eind van de zondagmiddag ? Ter afsluiting van het weekend. En nog even bij te kletsen over van alles en nog wat ? Ja, over Obama valt niet meer te zeggen dan er al gezegd is. Dus we wachten zijn volgende week maar af.
  2 x 7

 259. Cathy 25 januari 2009 om 16:55

  @Nelus.
  Maar natuurlijk. Altijd zin in! De stemming zit er goed in, dus waarom niet?
  Wij drinken alvast gezellig een wijntje met Aad en als de andere heren ook bij ons willen komen zitten zijn zij natuurlijk van harte welkom.

 260. Aad Verbaast 25 januari 2009 om 17:02

  @Jan: "…. maar wil de discussie inhoudelijk en zo zuiver mogelijk voeren". Prima!!
  Daar hou ik je aan, en heb je er inmiddels twee keer in deze blog er aan gehouden.

 261. Aad Verbaast 25 januari 2009 om 17:03

  @Nelus: wijntje? Mag het ook wat anders zijn??
  Ik lig al meer dan een dag achter op schema, dus ik heb wel even wat rust en vertier nodig :-))
  @Cathy: leuk dat je van de partij bent..
  Welke partij eigenlijk? Stemmen, en stemming?
  @allen: als we het an toch over stemming hebben: ik heb in het kader van Summer’s actie er toch maar weer even mijn oorspronkelijke (ook geleende overigens) vredesduif er op gezet.
  Die stond er eerst op, maar vervangen door de foto. Een enkele blogger vond het te onrustig..
  Maar ik vind het nog steeds erg mooi!!
  Tja, en ben al gauw meegaand ;-)Reactie is geredigeerd

 262. nelus 25 januari 2009 om 17:09

  @hey Cathy, wat gezellig om jou hier te treffen. Dat wordt lang doorkletsen. Wat zullen we Aad eens geven ? Die heeft zich volgens mij gisteren verslikt in de rode wijn, dus nu maar even een eh…………zuiver sapje ? Tomaten (met peper: heerlijk) of verse jus, altijd lekker.
  Zo en wat vind jij van onze mulat Obama ? Ook jouw keuze ? Mooie man of niet soms ? Dat athletische dat spreekt me enorm aan. Heb jij dat nou ook ? Michelle: heb ik wat minder mee. Een beetje een bitch lijkt me.

 263. nelus 25 januari 2009 om 17:12

  @Aad: op welk schema lig jij al meer dan een dag achter ? En wat voor rust of wat voor vertier heb je nodig ? Klinkt wat tegenstrijdig. Maar kijk eens wie er weer is Cathy. Nou moet je eens opletten. Wat er nu gebeurt met Jan. Gaat zich opeens heel anders gedragen. Wedden ?

 264. Cathy 25 januari 2009 om 17:14

  @Aad.
  Dat is waar ook, een borrel is meer aan jou besteed zo aan het eind van de dag. Ik schenk hem meteen voor jou in. Oh, het is een "bukkertje" geworden. Gezondheid!

 265. martin 25 januari 2009 om 17:16

  Jan ik ben heel erg concreet, maar je snapt het niet. Nu verplaats ik me graag in de lezer, maar bij jou lukt me dat niet. Ik dacht dat ik inmiddels je vragen al had beantwoord nl.

 266. Aad Verbaast 25 januari 2009 om 17:18

  @Nelus: ik had morgenvroeg een nieuw blog willen plaatsen. Maar dat gaat niet lukken, vandaar die dag achter..
  Vertier en rust klinkt inderdaad tegenstrijdig, maar ik wordt er rustig van. Ellende maakt me onrustig..
  @Cathy: jij weet wat ik lekker vind. Staat inmiddels voor me. Proost!
  Dank!:-))Reactie is geredigeerd

 267. martin 25 januari 2009 om 17:29

  Doe mij ook maar een glaasje. Bedankt alvast Cathy. Jan heb je eigenlijk het antwoord op die vraag (15.32) gezien. Het leek me van niet. Gewoon doen wat ik zeg en dan kom je weer een ander wonder van het blog tegen: onzichtbare tekst.Reactie is geredigeerd

 268. nelus 25 januari 2009 om 17:34

  @martin: ook een "bukkertje" net zoals Aad ?
  Ik zou niet weten wat het is. Laat me eens raden: een glaasje tot de rand toe gevuld met jonge jenever. Kan ook beerenburg zijn natuurlijk. Maar je moet er dus voor bukken. Als je ‘m zo oppakt gaat de helft over de glasrand. Zoiets Cathy ? Een bukkertje……een bukkertje.

 269. Aad Verbaast 25 januari 2009 om 17:34

  @Martin: ik moet erg gniffelen!!
  Onzichtbare tekst.. Je kan het :-))

 270. Aad Verbaast 25 januari 2009 om 17:36

  @Nelus: ergens in 1974 heb ik een overdosis aan Beerenburg gehad. Sindsdien allergisch voor dat spul. En komt er bij niet meer in letterlijk en figuurlijk.
  Dus ik hou het gaarne bij de schone en doorzichtige spiritualiën.. 🙂

 271. wj-tje 25 januari 2009 om 17:38

  Ik blijf thuis met een Kulmbach biertje van 28%. Echt bier uit Ost-Franken.
  En ‘Simple Genius’ van Baldacci.
  Veel plezier en niet roddelen!

 272. nelus 25 januari 2009 om 17:38

  @allen: hoe zou dat nou zijn als "gewone"burger opeens wonend in Het Witte Huis ? Barack en Michelle zijn tot op heden toch redelijk gewone Amerikanen geweest. Zonder beveiliging stel ik me voor. En van het ene in het andere moment wordt alles voor je gedaan, moet je je met mode bezig houden. Je kleding ver te te voren bestellen. En geen stap meer zetten zonder 100 mensen om je heen.
  Ik zou Obama wel eens willen vragen hoe hij deze cultuur schok door komt.

 273. nelus 25 januari 2009 om 17:41

  @wj-tje: jammer dat we je vanavond niet zien.
  Wat spring je er toch prachtig uit met je nieuwe logo. Wat een aanwinst.

 274. Aad Verbaast 25 januari 2009 om 17:47

  @Nelus: ik moet al weer smakelijk om je lachen (je merkt dat mijn stemming een stuk beter is dan gisteren..).
  Nog niet zo lang geleden (16:42) ‘zeg’ je:
  "Ja, over Obama valt niet meer te zeggen dan er al gezegd is."
  En waar heb je het sindsdien over??
  Waar het hart van vol is loopt Nelus van over :-))

 275. Summer 25 januari 2009 om 17:48

  @Aad, dank, gelezen. Dat is een leuke duif met die olijftak in z`n snavel. Olijven en aanverwante zaken, dat wilde ik nog een blog over maken. Clairvoyant? Want ik ben vaak in de(olijf)olie:)) Sinds 14.33 niet meer in deze kroeg geweest en het lijkt inmiddels wel een (vredes)duiventil. Gezellig! Later ga ik nog even teruglezen.Reactie is geredigeerd

 276. Aad Verbaast 25 januari 2009 om 17:51

  @Summer:
  het is ‘happy hour’ hier :-))
  Het is per slot van rekening een kroeg hier..
  Daar worden vredig alle wereldproblemen snelstens de revue gepasseerd en weer opgelost..
  Wat vliegt die duif weer prachtig, al zeg ik het zelf..
  Over de symboliek van de olijftak en de duif, kan je vast een fraaie blog schrijven..Reactie is geredigeerd

 277. Cathy 25 januari 2009 om 17:54

  @Nelus.
  Je hebt gelijk hoor wat dat "bukkertje" betreft. En ja zeker, Obama was- en is ook mijn keus en het is ook nog een mooie man om naar te kijken; ik heb mijn ogen nou eenmaal niet in mijn zak zitten en jij dus ook niet Nelus. Niet dat het er iets toe doet natuurlijk; laten wij dus maar even afwachten.Reactie is geredigeerd

 278. nelus 25 januari 2009 om 18:00

  @Aad: ach, niets menselijks is mij vreemd.
  En waar Nelus’ hart vol van is ja dan loopt het af en toe over.
  @Cathy: nee, uiteindelijk doet het er niet toe. Maar als het dan niks kost dan wil het oog ook wel wat toch ?

 279. jan bouma 25 januari 2009 om 18:00

  @martin 17:16
  Jan Schaefer zei ooit: "In gelul kun je niet wonen!" Je lijkt me oud en wijs genoeg om die uitspraak nu even te betrekken op mijn positionering van de wereldburger enzerzijds versus de politicus die dat belang zou moeten verwoorden en verdedigen anderzijds. Ik laat in mijn boek het doek vallen voor die "politicus", maar ook "de intelligentsia", de "religie – de foute", de "pers en media" komen aan bod want zij allen spreken niet ten behoeve van die wereldburger doch slechts ten behoeve van zichzelf. Nu moet het kennelijk 3000 jaren duren voordat ik de kiezer het beschikkingsrecht en diens stemrecht terug kan geven. Waarom? Omdat het niet lukte tijdens de Club van Rome in 1972. Maar… blijf me maar doodzwijgen, hoor. Idem: lees mijn oplossingen niet!
  Als ik me niet vergis heb je wel kinderen (ik niet) die het jaar 2050 zullen moeten halen. Dat moeten zijn wel met 9,3 miljard anderen. De wonderen zijn de wereld niet uit. Misschien is men inventief genoeg voor die wonderen om tegen die tijd er nog een leefbare wereld op na te houden. Ik zie ze niet. Doch slechts de naderende afgrond voor de mensheid. Voor de rest…: bla, bla, bla…
  Googel eens Dr. Albert Bartlett en diens 8 youtubefilmpjes.
  Tot morgen; heb vanaf nu weer wat anders te doen maar ik houd de vinger aan de pols van dit blog dat zou gaan over Obama… Hahaha; la-me-nie-lachen. Over bitterballen gaat het zul je bedoelen.Reactie is geredigeerd

 280. Summer 25 januari 2009 om 18:32

  jan bouma (ip: 86.90.31.238) / 25-01-2009 14:51
  @Summer 14:33
  @jan bouma. Hier mijn reactie op de door Aad gekuiste versie van jouw(hoogstwaarschijnlijke grove)reactie.
  Aad, dank voor je zorg(vuldigheid). Ik kan tegen een stootje en weet ook wie `t zegt.
  @jan bouma: wie kaatst kan de bal verwachten. Jij ageert, anderen reageren.. duidelijk ?
  Ten tweede: gaarne geen suggesties of gissingen over hoe ik ZOU denken. Ik denk namelijk niet dat ik "hetzelfde als jou zou zeggen",dan moet je van goeden huize komen:))
  "Autcast" schrijf je inderdaad op die manier. Het is de blognaam verwant aan AUTISME, een "aandoening"(hetgeen door de niet- alwetende wetenschap nog valt te bezwijzen).
  Je overschreeuwde alwéér voor je beurt. Volgens mij ben jezelf de grootste remmende factor of stoorzender van de wereldrevolutie. Voortdurend zit je op een andere frequentie. Heus!
  Je bent niet te vergelijken met een Mulisch of Grünberg. Zij pretenderen NIET mensheidreddende boeken te schrijven, doch de lezers te verpozen, waarvoor zij in ruil hun honorarium ontvangen. Het is hun WERK!
  Je presenteert jouw boek onder de vlag: WERELDREDDEND. Tegelijkertijd onthoud je de mensen die niet betalen voor zulke belangrijke informatie,hun redding. Nobel ? Net iemand die een mens ziet verdrinken en roept: eerst betalen dan red ik je wel. Je dient eerst te redden en dan komt de beloning er wel achteraan…"Loon na werken" weet je nog?
  Nu heb je het uitbrengen van je boek verward en verwikkeld in een wereldreddende aktie. Daar zit `m de crux van de dubbelhartigheid, lijkt me.
  Onthoud de mensen hun redding niet , als je zo met hun lot begaan bent. Deel het hen mede. De tijd dringt nietwaar? Pas als de wereld gered is zal men je als de grote held belonen. En als je een boek schreef voor vertier, met die geheel eigen(aardige) humor, dan zou ik die zaken niet door elkaar haspelen.:
  Nu eindelijk duidelijk? Ga vervolgens als de wiedeweerga de boel rechtzetten. Pas dan kun je claimen en lauweren oogsten.Reactie is geredigeerd

 281. Rubio 25 januari 2009 om 18:38

  Yoepie, wederom slimme lieve dames in de kroeg..
  Aad; Rondje van Rubio en het duurste drankje voor Nelus, Cathy..en Martin en Summer

 282. Aad Verbaast 25 januari 2009 om 18:46

  @Rubio: weer wakker geworden?
  Jawel, het is hier weer een drukte van jewelste.
  De Grunningers (gezien je ruimhartige gift)zouden zeggen: Ribijoow, hast gelt te veul??
  Laat alle ballen maar schuiven hier 🙂
  @Nelus: een vol hart zo te zien, maar dat wist ik al!!
  Helemaal niet verkeerd overigens!Reactie is geredigeerd

 283. Rubio 25 januari 2009 om 18:51

  WJ-tje; Het komt me voor dat je je als aankomend en ‘invloedrijk’ politicus op gepaste wijze op de achtergrond houdt.
  Hulde….nogmaals, ook voor je avatar/logo!!
  Een slimme excentriekeling als politicus, daar zitten we met z’n allen waarlijk op te wachten~!

 284. Rubio 25 januari 2009 om 18:54

  Aad; Ja, allang wakker. Geld teveel? Heb gisteren wederom een ‘gezellige’ blauwe brief gekregen waar ik even van moest bekomen..en moest m’n langstaartige huisdiertjes nog ff verzorgen..Niettemin, speciaal voor Nelus als Grunse. FC Groningen heeft immers verdiend van Ajax gewonnen…..!? Godver…Reactie is geredigeerd

 285. jan bouma 25 januari 2009 om 19:01

  @Summer
  Mijn gestelde vragen worden niet beantwoord, noch door jou noch door @Martin. Zullen we het dan daar maar bij laten dat ik geen antwoord krijg? Bij die conclusie? Want WAAR staan anders die antwoorden?
  En voor de rest heb ik geen behoefte aan je kennelijk aan mij toegedachte "Van Goghsyndroom".
  Ik wil slechts mijn giga-investering, voor een toch al niet te vergoeden gedeelte, terug ontvangen. Ja, ja, schandalig is dat! Het is volgens jou een onredelijke eis!
  Maar ja, ik snap je wel. Jij was natuurlijk gedurende je hele leven wel zo nobel dat het je lukte om je totaal voor niks en niemendal voor de mensheid in te zetten en voor niks te werken! Knap hoor! Nou zo nobel ben ik niet. Gek hè?! Kijk aan! Het spamgetal blijkt 14!

 286. Rubio 25 januari 2009 om 19:08

  Martin; Overigens, je nieuwe avatar bekijkende..we lijken op elkaar…! Bovendien, ook ex-gereformeerd haha!Reactie is geredigeerd

 287. jan bouma 25 januari 2009 om 19:14

  …overigens ter aanvulling nog (Summer) ALLE INFO staat trouwens al gratis op m’n website. Je kunt die details uit mijn boek dus eigenlijk wel missen. Nou dat is me dan toch maar mooi een besparing van 27,50 euro voor de Nederlander! Geweldig toch? Men kan rustig gaan slapen.

 288. martin 25 januari 2009 om 20:13

  Jan iets heel anders wanneer ga je aan je volgende boek beginnen of ben je daar al mee bezig?
  Het duurste drankje. Ik weet niet of er al West Vleteren in huis is? Daar doe je me een ernorm plezier mee. (Ik schrijf nog een keer een blog over dit wonder van katholieke brouwkunst. Een beetje in http://nl.youtube.com/watch?v=_A_hIkgMFq0 sfeer.)Reactie is geredigeerd

 289. Aad Verbaast 25 januari 2009 om 20:21

  @Rubio: ik heb eenzelfde brief gekregen gisteren. Koud als de kleur blauw. Hielp ook al niet mee om de stemming er in te houden.
  Ik overweeg een krantenwijk. Wel een avond krant uiteraard. Die zullen de abonnees dan ook pas laat in de avond gaan ontvangen, daar hebben ze immers voor betaald 🙂

 290. Rubio 25 januari 2009 om 20:52

  Aad; Ondanks het vroege tijdstip maar uiteraard ook later op de dag ben je bij mij van harte welkom met de VK voor een kopje thee of koffie…….Gedestilleerde drankjes laten we dan maar even staan en trekken we de broekriem maar noodgedwongen aan..tot WJ-tje het voor het zeggen krijgt..

 291. Rubio 25 januari 2009 om 21:00

  martin; Je hebt een waarlijk exclusieve smaak. Hoop dat Aad ook meeleest dan kunnen we er rekening mee houden! West Vleteren, Glen Morangie, lopsang tea…..Toe maar en ga d’r maar an staan. Prietpraat, maar liever een joet voor een goddelijk drankje dan 27.50 voor een flutboek…gezien de afname..Reactie is geredigeerd

 292. Autcast 25 januari 2009 om 21:01

  Quote Jan Bouma: Want "Autcast" lijkt me ook al onjuist.
  Zeg eh, ik ben niet onjuist, Jan Bouma. Ik ben juist heel correct 🙂
  Trouwens, mijn boek komt begin dit jaar uit en tóch voel ik me nog steeds niet beter dan anderen. Hoe komt het dat jij dat wel denkt te zijn ?Reactie is geredigeerd

 293. wj-tje 25 januari 2009 om 21:02

  @rubio. Die avatar was het werk van Aad! Dus hij dient alle eer en complimenten te krijgen.
  TIP:
  @aad of @allen. Er zit in Venlo een drukkerij, VISTAPRINT die door heel Europa opereert.
  Die biedt regelmatig gratis 250 visitekaartjes aan. Alleen verzendkosten. Naar DLD betaal ik dan 4,50.
  Zelf ontwerpen.
  Ik heb er inmiddels, als proeballonnetje, 250 besteld met dat pakkende logo van de VSp.
  Dat wordt vast een collectors item.
  Als slogan "HOLLANDIA JEE", want ook goed voor de miljoenen kiesgerechtigde fans van internationale sporters, die wellicht in verenigingsverband de tegenstanders opzuigen.Reactie is geredigeerd

 294. Aad Verbaast 25 januari 2009 om 21:10

  @Rubio: dank voor de uitnodiging. Voor mij zelden of nooit thee. Alhoewel het een godendrank schijnt te zijn.. Niet echt aan mij besteed.
  @Outcast: wat een verrassing dat je hier ineens opduikt!! 🙂
  Welkom!
  @WJ-tje: zo zie je maar weer dat Hollanders nog wel eens bereid zijn (haast) iets weg te geven..
  Visitekaartjes in dit geval.Reactie is geredigeerd

 295. martin 25 januari 2009 om 21:10

  Laat mij dromen op dit blog van drank die onbereikbaar is. Hoewel aan het klooster kosten die flesjes West Vleteren niet zoveel. Met een fles goeie malt kan ik drie maanden doen. Een glas proeven is goddelijk. En de lapsong, die kost bij Simon Lévelt 2,35 een zakje van een ons. Je bent de gun powder tea nog vergeten, maar die koop je bij de Marokkaan of Chinees in groot verpakking. De prijs van een Dom Perignon ’71 die jij noemde ligt ergens in de buurt van de 1000 euro. Dat is wel erg compenseren voor een gereformeerde jeugd.Reactie is geredigeerd

 296. Rubio 25 januari 2009 om 21:27

  O!utcast; Wil je AUB je naam veranderen?

 297. Johan HvD 25 januari 2009 om 21:27

  Meneer Aad, even terzijde. Ik zie dat ge al een fladderende vredesduif hebt. Kort geleden heb ik een dergelijke fladderende duif in mijn infoblokken gezet, niet wetende dat gij er reeds één had. Mijn duif is iets kleiner uitgevallen en deze stond al langere tijd in de stellingen.
  Maar goed, nu zijn er diverse duiven te bewonderen op het VKblog en dat alles voor een beetje meer vrede… 😉

 298. Rubio 25 januari 2009 om 21:31

  martin; Haha, ‘gereformeerde’ humor..? Goed dat we destijds de dominee een bedankbriefje hebben geschreven…Proost!

 299. jan bouma 25 januari 2009 om 21:31

  @Autcast…21:01… Waar en wanneer beweer ik wat u beweert over mij? Geluk verder met het uitbrengen van uw boek. Idem met uw taalvondst "autcast". Punt.
  @Martin…20:13
  Ik schrijf maar één boek omdat daar alles instaat wat ik te zeggen had en ik bovendien een pesthekel aan de schrijverij heb.
  Dit waren de vragen?
  Die van mij staan nog open. Veel plezier verder; dat zie ik morgen wel weer wat men ervan gebrouwen heeft. Of niet.

 300. nelus 25 januari 2009 om 21:48

  @allen: nummero 100 was van mijn hand, nummero 200 idem dito en nu dus nummer 300. @Rubio: dank voor het heerlijke drankje. Ik heb de herhaling nog even gezien. Alhoewel in geen verstand van voetbal heb kon zelfs ik zien dat FR Groningen, terecht gewonnen heeft.
  Ik ga er nog even voor zitten voordat Aad de boel dicht gooit hier.
  En ja @Jan: bittenballen zul je bedoelen. Wij kunnen naast andere zaken ook nog heel erg genieten van de aardse geneugten. Moest jij ook eens wat meer doen.

 301. Aad Verbaast 25 januari 2009 om 21:53

  @JHvD: ik had heel lang geleden die duif er op staan (‘geleend’ maar weet niet meer van wie..). En twijfelde al wat langer om gezien Summer’s Vredesactie die er weer op te zetten.
  Nou zag ik die vandag weer bij jou opduiken, en vond het weer zo mooi, dat ik die duif er weer op het gezet.. Mooi toch?

 302. Aad Verbaast 25 januari 2009 om 21:53

  Nelus: je bent wel van de ronde getallen zie ik..
  Je maakt er een sport van 🙂

 303. martin 25 januari 2009 om 21:59

  Jan ik ben jou nog twee antwoorden schuldig en die schuld los ik graag in:
  1) Ik heb twee kinderen van acht en tien jaar oud. 2) Ik zal the most important video serie bekijken.

 304. Summer 25 januari 2009 om 23:41

  @Rubio, waarom zou Autcast met een A, jazeker, haar naam moeten veranderen in outcast? Heb je daar een grondige reden voor of schaar je je nu achter jan bouma? Ja, dezelfde van die ratten…;(
  @jan bouma, Alsnog een antwoord op je vraag waar dat staat: Welnu om 14.33 meende jij beter te weten hoe je Autcast moest schrijven.

 305. Summer 25 januari 2009 om 23:45

  @ Aad, de duiven "verkopen" hier beter dan boeken. Ze gaan als warme broodjes over de toonbank. Mooi dat de mensen op het blog geëngageerd zijn. Het sneeuwballetje van de sneeuwwitte duif blijft nog steeds rollen.
  Hier is het gezegde van toepassing: "Plan niets, alles is al gepland. De vredesaktie kwam zomaar uit de lucht vallen: aus dem Blauen hinein…

 306. Aad Verbaast 26 januari 2009 om 00:00

  @Rubio/Jan: "autcast", dan kun jullie niet weten natuurlijk, tenzij je haar blogs even doorbladerd. Dan weet je waarom ze die naam gekozen heeft.. Een goed gekozen naam.
  @Rubio: die sneeuwbal kan niet genoeg rollen!! 🙂

 307. Rubio 26 januari 2009 om 00:19

  Summer, Aad; Heb het gelezen en ben zeer begaan met mensen als Autcast, behept met een dergelijk syndroom. Echter ik zou me daarom zèlf zeker geen outcast hebben willen noemen als ik hetzelfde had gehad. Gewoon omdat je dat niet hoeft te zijn in onze samenleving. Een misplaatst ‘gevoel’ wat je over jezelf hebt afgeroepen als je jezelf zo noemt lijkt me. Zoals ze zelf zegt; Streeft naar een grotere acceptatie en er is niks engs aan. Dat wilde ik met mijn quote ook alleen maar zeggen! Dus waarom A(O)utcast?Reactie is geredigeerd

 308. Rubio 26 januari 2009 om 00:54

  Rectificatie; Gewoon omdat je je geen Õutcast hoeft te voelen…enfin, ik bedoelde het zeer zeker niet negatief en zal absoluut meerdere blogjes van haar lezen en op haar reageren vanaf nu. Nogmaals, ik vind de naam Autcast nÌet zo goed gekozenReactie is geredigeerd

 309. Aad Verbaast 26 januari 2009 om 00:55

  @Rubio: het is vermoed ik een samentrekking van twee (gedeeltelijke) woorden. En daarmee een nieuw wooord. Goed gevonden vind ik. Knap zelfs.
  Ik ga nu naar een andere ‘kroeg’. Het was me weer een waar genoegen hier vandaag, dank aan @allen.
  Morgen weer een dag 🙂

 310. Rubio 26 januari 2009 om 01:03

  Mij ook Aad. De sleutel ligt weer onder de (jou bekende) losse tegel, welterusten.Reactie is geredigeerd

 311. jan bouma 26 januari 2009 om 08:54

  @Allen
  "..Door alle geklets blijft men niet bij de les..!" Met name wat de gestelde vragen betreft. En wel die van o.a. 23-01-2009 10:18; idem nog zovele andere. Kijk! Men wissele toch af de ernst en luim in zo’n "kroeggesprek" en men heeft daarin dan enig onderscheidend vermogen. Welnu die verdeling noch toestand is hier niet maar slaat uitsluitend door naar "het universum van de LOL-bitterbal" (inmiddels weet eenieder wat daarmee bedoeld wordt). Men mist het vermogen om een acceptabele mix in aan te brengen ondanks dat het onderwerp goed geformuleerd is door Aad Verbaast. Dat ik me ook vaak genoeg bedien van de scherts en hyperbool is genoegzaam bekend maar hou daarnaast ook wel de realiteit in het oog. Sowieso zou men er vanuit moeten kunnen gaan dat indien er heldere en duidelijke stellingen of vragen geponeerd worden dat het dan – al was het maar uit fatsoen – op gereageerd wordt. Daarom vroeg ik op 23.01; 10;18 (QUOTE) – naar uw alternatieven, dames en heren, uw alternatieven. WAAR zijn uw alternatieven?
  Gisteren (22.01.) nog geschreven op het vorige blog inzake ook Obama het volgende:
  == Tenslotte gaat dit blog over hem. Heb nu nog meer toespraken van hem gehoord waaronder zijn inauguratie. De man is een begenadigd spreker. Maar er moet een wonder gebeuren als hij de VS uit het moeras weet te trekken. En tegelijkertijd dan ook de rest van de wereld, zo wordt verondersteld, terwijl die wereld ZICHZELF uit het moeras moet trekken. ==
  (UNQUOTE)
  ….vervolgens schreef ik immers wel die alternatieven en oplossingen op. Waar blijft u met uw verhaal? Of bestaat de wereld uitsluitend en alleen bij de gratie van de bitterbal? (En hierop kan natuurlijk weer heel "grappig" gereageerd worden!) Voor de rest staan er nog legio gestelde vragen van me open. Daarover een andere keer. Prettige dag verder. JB

 312. martin 26 januari 2009 om 09:51

  Jan ik heb ze uit. (Er ontbreekt wel een stuk van dit Scooby Dooby Doomsday scenario, hij einde nl.). Nu het medicijn, voor deze onvermijdelijke gang naar de afgrond. Voor je reageert kijk dan eerst even naar http://nl.youtube.com/watch?v=4ltkfGKbYNQ&feature=related.

 313. jan bouma 26 januari 2009 om 10:14

  @Martin..?? 9:51; "college"; heb sowieso ’n hekel aan voetbal. Slaat nergens op in relatie met dit blog; de discussie is en blijft ’n lachertje. Groeten! JB

 314. Summer 26 januari 2009 om 11:08

  @Rubio, 00.54 Om misverstanden uit de weg te houden: ik snap jouw betoog, maar dan spreek je alleen namens jezelf. Aad heeft zich inmiddels in Autcast`s blog verdiept en dan zie je de problematiek(nog) scherper. Met wat voorkennis kun ook beter oordelen.
  Onbewust heb je met jouw verzoek en goede bedoeling -om er van autcast outcast maken- haar oorspronkelijke bedoeling(waar ze terdege over heeft nagedacht, want ze is heel intelligent) bekritiseerd. Ze heeft veel baanbrekend werk gedaan om begrip voor autistische mensen te kweken.
  Binnenkort komt haar boek uit en op you tube staan al geruime tijd video`s met ervaringsdeskundige verklaringen. Overigens: van een beetje zelfspot is nog geen mens doodgegaan. Integendeel het maakt een mens juist minder kwetsbaar.
  Kijk naar bijvoorbeeld naar cabaretiers.
  Ik hoop dat je mijn reactie ziet als een verduidelijking en wederom een lans breken voor een goed zaak. Pas als mensen elkaar onderling kunnen verstaan zal de wederopbouw kunnen doorbreken. De eerste stofzuigerpartij is al opgestaan. Als er één schaap over de dam is volgt de rest ook…
  Goed voorbeeld doet goed volgen.
  Allemaal met de neuzen de goede kant op is heel moeilijk als het Babylonische tijdperk nog heerst.
  Stap voor stap zal het soms moeten gaan. Die revolutie, hoe prettig het ook zou zijn als alles in één klap kon worden opgelost, zie ik nog niet zitten. Dus zal het(helaas of juist goed…) stap voor stap moeten gaan. Iedereen krijgt een kans bij "De Elfstedentocht"( metafoor) zowel de snellen als de langzameren…
  Persoonlijk denk ik dat er daarom overal zoveel gedicussieerd wordt. Ik zie grofweg twee groeperingen: zij die het graag eens willen worden en zij die hun eigen gelijk belangrijker vinden.
  "Zeg waar u voor staat"! is een gevleugelde uitspraak van @jan bouma die dat onderstreept.
  En, het hoeft geen betoog dat wij allen voor hetzelfde willen staan: "Vrede op aarde en in de mensen een welbehagen".

 315. Summer 26 januari 2009 om 11:19

  @Rubio, voor de goede orde: bovenstaand verhaal slaat niet op jou, behoudens het er in verweven korte antwoord. Ik zie een samenhang met alles wat er nu gebeurt. Dat is alles. Ik ben overtuigd van je goede bedoelingen, maar daar ging het ook eigenlijk niet om.
  Zie, wat ik eerder schreef over compassie met de medemens, die jij duidelijk blijkt te hebben.

 316. jan bouma 26 januari 2009 om 12:02

  @Summer 11:08
  Je veronderstelt à priori mijn werk te kennen uit een aantal reacties en je spreekt voortdurend en namens mij, zonder mij te kennen noch mijn boek. Mijn drijfveren, mijn achtergrond, mijn referentiekaders… alles meen je al te kennen en… hahaha van "deskundig comentaar" te kunnen voorzien.
  Hou daar nou eens mee op!
  Dit soort aanmatigingen zijn buitengemeen irritant voor eenieder die zich ook niet in je voetstootse "etikettenplakkerij" zal willen (h)erkennen. Je hebt niet de flauwste notie van mijn werk maar meent er desondanks maar lustig op los te kunnen oreren.
  Niet dat ik er wakker van lig maar je belazert daardoor wel de mensen die je "verhalen en commentaren" lezen…
  Snap je? Het zal wel niet.

 317. jan bouma 26 januari 2009 om 12:41

  In aansluiting bij Amanda Kluveld – Vkcolumniste en voorheen ook wel bij NRC Handelsblad – kopiëerde ik navolgend comment inzake één van die fricties waarmee "de samenleving" zegt te worstelen maar allerlei belangen het zicht op de oplossing ontnemen.
  quote:
  Jan Bouma schreef op 26-01-2009 12:32
  @An van den Burg 11:09
  In aansluiting op je bovenstaand comment – de rest heb ik niet gelezen die er boven staat (terecht of onterecht); ik weet waarover het gaat – zeg ik je dat Wilders en diens politieke vrienden misschien inderdaad en terecht beticht kunnen worden van.. "die grosse Gleichschaltung" als destijds bij de Nazis.
  Ik poneer de stellingen van de meervoudige identiteit binnen de nationale consensus wat die nationaliteit anderzijds ook weer inhoud moet geven. Dus kom ik terecht – behoudens bij m’n eigen opvattingen – bij de Franse filosoof Pierre Hassner en de Duitse socioloog Ulrich Beck, tevens Europees parlementslid. Ik ga zelfs verder dan die wetenschappers door te stellen: "dat de machthebbers, die tevens de interpretatie en uitleg geven – van de betekenis en inhoud van de afgesloten Internationale Handvesten (dat van 1948 + 1981 = Islamitisch Handvest) – vervangen dienen te worden" …omdat die machthebbers DE INHOUD van die afgesloten verdragen bepalen en tegelijkertijd laten verkrachten. De handhaving deugt niet; evenmin dus dat zij deugen! Snap je?
  Want de selectiecriteria voor hun aanstelling had niet de instemming van de totale wereldbevolking. En zo is de cirkel rond. Take it or leave it.. maar voorlopig verwijs ik eenieder naar mijn website voor meer info. Zie: http://www.villamithras.com/Extra atje… of niet… U ziet maar. Even goede vrienden.
  ===============================================Doet u er uw voordeel mee. Of niet… JB

 318. Rubio 26 januari 2009 om 14:22

  Summer; Dank 11.19. Laten we het op ‘Babylonisch’ houden. Niettemin, besef ik nu, had ik ook wat duidelijker kunnen zijn in m’n eerste iets te directe reactie. Waarvoor excuus, in eerste instantie aan Autcast. We kunnen in deze niet voorzichtig genoeg zijn…Overigens, zelfspot is mijzelf ook zeer zeker niet vreemd als Mokummer!Reactie is geredigeerd

 319. wj-tje 26 januari 2009 om 14:30

  @rubio. ‘autcast’ is zeer spitsvondig.
  ‘cast’ staat in het Engels voor veel begrippen.
  Ik heb grenzeloze bewondering dat iemand die aan de klassieke vorm van autisme en met het syndroom van Gilles de la Tourette moet leven, zoiets voor elkaar krijgt.
  Da’s heel knap.
  Ik betwijfel of ik dat voor elkaar zou krijgen.
  Onder autisten zijn mensen die op allerlei manieren, terreinen in vele opzichten geniale gescheidenis hebben geschreven of nog doen.
  Ik kem iemand die aan een lichte vorm van autisme leidt, een 4-sterren diner voorschotelt waar die arrogante Michelingids proevers hun gemanicureerde vingertjes bij aflikken. En zonder een noot te kunnen lezen Rachmaninov tevoorschijn tovert, maar dichtklapt als het echt persoonlijk wordt. En in stilzwijgen een overmatige empathie voor zijn omgeving heeft.
  En daarom nog geen ‘outcast’ of ‘autcast’ is, maar hij wel eens tijdens een zeldzaam moment verteld heeft dat hij zich zo voelt. Al meer dan 60 jaren
  lang….Reactie is geredigeerd

 320. Rubio 26 januari 2009 om 14:36

  WJ-tje; Snap het inmiddels.. (zie boven) Was wederom te impulsief in m’n reactie(s). Weest allen gerust..’t gebeurt niet meer!! Hoewel!? Aard van ”t beestje’…Reactie is geredigeerd

 321. nelus 26 januari 2009 om 14:37

  @Aad: weer nieuws over Obama. Hij heeft Richard Holbrooke aangesteld als speciale gezant voor Afganistan. En de militairen van Irak gaan door naar Afganistan.
  Een beetje onduidelijk wat hij daar nou wil.
  En dan iets heel anders: wie is autcast en waar kan ik haar vinden ? Word nu toch wel heel erg nieuwsgierig.

 322. wj-tje 26 januari 2009 om 15:01

  @nelus
  zoek eens onder autisme en gilles de la tourette op alle weblogs.
  Nog wat:
  Holbrooke zich rehabiliteren. In Afghanistan en onvermijdelijk dus in Irak en Pakistan voor het debacle in Sjrebenica, waar hij onderhandse dealtjes met Karadzic en Mladic afsloot?
  Komen de Nederlanders ‘m WEER tegen.
  Macht corrumpeeert niet, de handlangers zijn een kolfje naar z’n hand, nietwaar of toch waar, Balkenende? Of Kok? Met tranen in z’n ogen tijdens een nietszeggend PO’je, omdat ze te veel wisten, maar soms beter is om te zwijgen.
  Lang leve de JSF, lang leve manipuleren, en weer die HOLbrooke met Nederlanders in de buurt…………….
  Dat wordt nog wat!Reactie is geredigeerd

 323. Aad Verbaast 26 januari 2009 om 15:01

  @Nelus: Holbrooke.. Is dat goed nieuws?
  Er is nogal wat discussie over hem over de mogelijk ‘duistere’ deals die door hem zijn gemaakt in zijn Balkan periode.. Transparency?
  Maar beiden zijn wel doorgewinterde conflictoplossers. Dat dan ook weer wel natuurlijk.
  Afghanistan: Obama wil een verdubbeling van het aantal militairen daar. Je kent mijn mening daarover..
  "Autcast": kijk even naar hierboven gisteren om: 25-01-2009 21:01. Daar staat ze. Kan je zo doorklikken naar haar weblogs..
  @allen: even druk, druk, dus niet veel tijd om rustig te bloggen, naast dat ik weer bezig ben met de voorbereiding van een nieuwe blog..
  Af en toe kijk ik even, en reageer zo nodig.. :-))Reactie is geredigeerd

 324. Aad Verbaast 26 januari 2009 om 15:03

  @Nelus: ik zie net dat WJ-tje Holbrooke ook kent :-0
  Zei Karadzic niet dat hij het tribunaal niet erkend?
  Amerika heeft daar ook een handje van om internationale gerechtshoven niet te erkennen..Reactie is geredigeerd

 325. jan bouma 26 januari 2009 om 15:03

  Ondertussen:
  MrZine, 25-01-2009
  Letter to Israeli Ambassador: Thank You, But No Thank You
  by Theodoros Pangalos
  The Israeli Embassy in Greece, in the name of Ambassador Ali Yahya, sent three bottles of wine as a holiday gift to Theodoros Pangalos. Pangalos returned the gift, thanking the ambassador in the following letter.
  Dear Mr. Ambassador,
  Thank you for the three bottles of wine that you sent me as a holiday gift. I wish you, your family, and everybody in the embassy a happy new year. Good health and progress to all of you.
  Unfortunately, I have noticed that the wine you sent me was made in the Golan Heights. Since my childhood, I have been taught to neither steal nor accept the proceeds of theft. Therefore, I cannot possibly accept this gift and must return it to you.
  As you know, your country illegally occupies the Golan Heights, which belongs to Syria according to international law and numerous decisions of the international community.
  [. . . ]
  kijk ‘ns hier… eenvoudige Nederlandse wauwelaars ondertussen gaat het internationale discours wel verder. Met of zonder uw geouwehoer. Stellingnamen dienen te worden ingenomen. Ik hoor daar niets over. Daarom maar hierboven een bericht uit de wereld om u heen zonder dat u merkt – kennelijk – dat dat ook uw wereld is. Groet! JB

 326. wj-tje 26 januari 2009 om 15:17

  @bouma
  Ambassadeurs ouwehoeren onderling er ook lustig op los.
  Dat gebeurt en wordt verrekend op reciproque basis.
  Als uit de hand loopt worden ze teruggeroepen voor consultatie. Dan ontstaat geruzie over de wederzijdse kosten van beveiliging, bijvoorbeeld.
  Drie flessen wijn, of kwam Molotov langs met een kerstkadootje?
  Laat me niet lachen!

 327. Summer 26 januari 2009 om 15:25

  WJ-tje 14.30 Mooie reactie die je schreef. Positief en met compassie! "Autcast" verdient inderdaad alle lof, die ze niet voor zichzelf wenst, want ze is sierlijk bescheiden. Ze knokt voor de mensen die het (nog) harder nodig hebben. Ze is betrokken met mens en dier en haar blogs raken je soms tot in het diepst van je ziel. Zij kan de problematiek rond de handicap van het autisme als geen ander verwoorden. Misschien dat ze daarom juist wel de aangewezen persoon is om deze taak op zich te nemen?
  En zo stofzuigt ieder op zijn of haar manier, tot de grote schoonmaak voorbij is.
  @Rubio, ik had je helemaalbegrepen en wilde nog even voor "Autcast"( Arinka) een lans breken voor haar goede werk, want ze knokt al heel lang, zoals je op haar blog kunt zien. Dus er zijn geen Babylonische misverstanden meer.Reactie is geredigeerd

 328. Summer 26 januari 2009 om 15:58

  @jan bouma, aangaande jouw commentaar aan mij om 11:08 het volgende:
  Ik veronderstel niet jouw werk te kennen. Wist niet dat je nog werkt. Kreeg de indruk dat je een pensionado bent. Ook spreek ik niet "voortdurend"(dagtaak?) "namens jou", wat een merkwaardige gedachtenkronkel. Ik "ken" je vooral uit de vele commentaren op het vk- blog, net zoals vele andere bloggers. En las daarnaast jouw eigen blog. Ken jij dan alle achtergronden van iedere blogger? In een opzicht moet ik je gelijkgeven: dat mijn "deskundigheid" het nimmer zal halen bij de jouwe. Wie beweerde dat ik dáár naar zou streven? Vervolgens roep je:
  "Hou daar nou eens mee op! Dit soort aanmatigingen zijn buitengemeen irritant voor eenieder …
  Niet dat ik er wakker van lig maar je belazert"…etc.
  Welnu jan bouma, ik denk dat je er m.n. zelf door geïrriteerd wordt en, als je er niet wakker van zegt te liggen, waar maal je dan om? "Take it or leave it en pick your choice" om met je eigen woorden te spreken. "Belazert"..nog wel:)))

 329. jan bouma 26 januari 2009 om 16:04

  @WJ’tje ..(15:17)
  Zoals gewoonlijk tracht men de serieuze discussie te smoren in het algemene domme gezwets dat niettegenstaande veronderstelt dat "niemand meer een zinnig woord weet toe te voegen".
  (aan het publieke discours)
  Lees ondertussen dan toch wel mijn comment aan Mr Zine hierboven; idem dat op de lokale digitale webkrant van http://www.vechtkronkels.nl te lezen is.
  Noteer dan vervolgens tegelijkertijd voor jezelf het stilzwijgen van al die kabaalmakers hier op dit blog van Aad Verbaast.
  Hoeft niet, het kan.
  @Summer inzake je comment hierboven 15:58 uur… begin eens je zinnen in ordentelijk en begrijpelijk Nederlands te ordenen en op te schrijven. Dat zal een hoop schelen want tot nog toe snap ik er niets van maar vermoedelijk niemand die je commentaren leest.Reactie is geredigeerd

 330. nelus 26 januari 2009 om 16:26

  @JB: ik hoef me er niet mee te bemoeien. En @Summer e.a. kunnen heel goed hun zegje zelf doen. Dat is ook niet de reden waarom ik reageer. Ik merk dat ik een beetje geirriteerd raak Jan door jouw eeuwige ruziezoekende toon.Hou daar nou toch eens mee op man. NIEMAND KAN AAN JOU TIPPEN, laat dat nou eens voor de zoveelste keer gezegd zijn. En daarna gaan we gewoon over naar een respectvolle bejegening richting een ieder. Van jou naar ons en van ons naar jou (alhoewel ik nog nooit iemand heb kunnen betrappen die zich richting jou schuldig maakte aan respectloosheid. De enige die dit doet ben jij. EN LAAT DIT NOU EENS BIJ JE BINNENKOMEN. IK WEET, DAT IS MOEILIJK VOOR JE MAAR ALS JE EEN BEETJE JE BEST DOET, MISSCHIEN DAT HET DAN EEN BEETJE LUKT.Reactie is geredigeerd

 331. jan bouma 26 januari 2009 om 16:41

  @Nelus 16:26
  Je kunt alles wat je maar wilt trachten te verbloemen in je opvattingen zoals je die hierboven (16:26 uur) ventileert aan mij kwijt.
  Wat ik te zeggen heb is van een eenvoudige en nederige waarheid. Maar die past jou niet en niemand niet. Zelfs al zou ik mij als een worm gedragen dan nog geloof je mij niet en word ik geschoffeerd. Soit!
  Ik voer dan ook geen discussies meer op inhoudelijke gronden, zoals zou moeten, maar nog slechts op basis van gezwets.
  Dat "gezwets" zal op slag verstommen als de zwetsers achter iemand aan gaan lopen van wie men veronderstelt dat die niet zwetst maar wel het onderspit delft en mij gelijk moet geven.
  Compris? Het zal wel niet!Reactie is geredigeerd

 332. nelus 26 januari 2009 om 16:49

  @Jan:"Compris? Het zal wel niet!"Ik zou er maar vanuit gaan Jan dat jij hier op dit blog te maken hebt met hele verstandige, ontwikkelde mensen. Met een IQ van minstens 120. Dus: vanaf nu hoef je ons niet meer te vragen of wij iets begrijpen. Wij begrijpen alles namelijk, zelfs meer dan jij ons wilt laten begrijpen. En zwetsers ? Ik ben ze hier nog niet tegengekomen op dit blog. Dat valt dan onder het onderwerp : perceptie.Je ziet wat je wilt en je krijgt wat je geeft.ALs je iets beters wilt krijgen van ons dan moet je je anders opstellen.Reactie is geredigeerd

 333. jan bouma 26 januari 2009 om 17:02

  @Nelus 16:49
  Alle variaties heb ik wel beproefd. Dat non-descripte van je "je moet je anders opstellen" hoor ik ook al decennia lang van al die zwetsers die hun belang wensen te verdedigen terwijl de wereld en diens bevolking naar de klote gaat. Herlees even wat ik zojuist schreef.
  Ik moet mij aanpassen aan jouw opvattingen zeg je, anders is er geen verhaal…?
  Snap je eigenlijk wel waarmee ik bezig ben? Dat is de doorbreking van "de eeuwigdurende domheid" van de mensheid. Dus: "Hoezo moet ik me anders opstellen?" Hoezo anders? En waarmee "anders"?
  Take it or leave it; de ondergang van de mensheid bewijst zich evenzogoed wel. Maar het is een godsgruwelijke schande dat "de intelligentsia" mij blijven doodzwijgen. Ik heb geen boodschap aan jouw verhaal.
  En die "perceptie" waarover je het hebt heb ik wel, maar jij niet, noch iemand anders.

 334. Aad Verbaast 26 januari 2009 om 17:11

  @Dames en heren, als u allen nog even gezellig doorkeuvelt, en Jan iedereen met de grond gelijk probeert te maken (wat hem ook niet lukt noch zal lukken), zal ik allen in de volgende blog (zeer binnenkort, rond borreltijd) letterlijk wat zand in de ogen strooien, opdat niemand meer de kop ook maar enigszins in het zand kan steken.
  Waarom niet? Omdat er geen zand meer is. Althans geen vruchtbare bodem meer..
  Cryptisch? Nu nog wel, straks niet meer :-))Reactie is geredigeerd

 335. jan bouma 26 januari 2009 om 17:20

  Laat u dus geen knollen voor citroenen verkopen; dames en heren! Merkt u op dat @Nelus kennelijk geen weerwoord heeft op mijn comment van 17:02 uur… Zo’n gedrag is mij bekend.

 336. nelus 26 januari 2009 om 17:33

  @Jan: jawel Jan ze heeft wel een weerwoord. Maar de ervaring leert dat je die niet wilt horen. Dus waarom zou ik nog een poging wagen ? Je gaat toch niet op mij in.

 337. jan bouma 26 januari 2009 om 17:54

  @Nelus 17:33
  Onzin! Ik ga op alles in wat hout snijdt; en als het geen hout snijdt wil ik dat ook nog wel toelichten WAAROM het verhaal, jouw verhaal, "geen hout snijdt!" Daarmee en daardoor is elk verweer van je zinloos geworden. Op naar het volgende blog van @Aad zullen we maar zeggen…

 338. Aad Verbaast 26 januari 2009 om 17:59

  @allen:
  volgende blog staat er inmiddels op:http://www.volkskrantblog.nl/bericht/243172

 339. Summer 26 januari 2009 om 20:39

  @Nelus, Onverbeterlijk weerwoord! Klopt: Ieder van ons kan voor zichzelf opkomen. @jan bouma lijkt een harnas aan te hebben waartegen woorden van anderen afketsen. Oostindisch doof kan ook nog. Eenrichtingsverkeer dat normale communicatie belemmert. Technische dienst erbij halen? En eh, Jan? Je gedraagt je toch al als een worm:)))Reactie is geredigeerd

 340. jan bouma 26 januari 2009 om 20:58

  @Summer 20:39
  Zonder bewijsvoering en/of adstructie verworden al je classificaties omtrent mij al snel tot loos geklets zonder inhoud.
  Probeer nu eens en voor altijd te onthouden dat als je iets beweert – n’importe wat – dat je dan er ook een soort van bewijsvoering bijvoegt al is het een redenatie.
  Het wordt anders zo’n simpele jij-bak. Ook zonder de "grap" die je ervan maakt. (:-))

 341. Summer 27 januari 2009 om 14:38

  @jan bouma, "De grap is.." (een zin die jij al te vaak hebt gebruikt, waardoor het moielijk wordt te ontdekken of je nu grappen maakt of dat het je ernst is..) De grap is dus dat het mij geen grap maar bittere ernst is. Je zou je daaraan kunnen spiegelen en er je voordeel mee doen.
  Wat betreft de "bewijsvoering" etc. Het is hier geen rachtbank. En zo je dit meende dan valt er nog heel wat met terugwerkende kracht öp te schoenen" in het blog. Probeer eens te bewijzen wat iedereen hier schreef. Daar ben je dan voorlopig wel even zoet mee.
  Wat betreft het "je anders opstellen", hetgeen @Nelus opperde. Daarmee wordt naar alle waarschijnlijkheid bedoeld dat je het meeste wat je te berde brengt op een grove, onparlementaire manier doet. Met goede manieren kom je verder. Neem een voorbeeld aan Aad, die mensen meekrijgt en zelfs om kan turnen zonder ook maar één ongepast woord. Want zo kan het ook.
  Het is zaak, tenminste als je je boodschap wilt laten overkomen, om af en toe ook naar andere mensen te luisteren(niet naar mij),soms met gepaste bescheidenheid en nederigheid. Neem b.v. ook een voorbeeld aan de Nobelprijswinnaar voor de Vrede.
  Mensen die voortdurend zichzelf op de borst kloppen roepen bewust of onbewust aversie op.
  Do`nt. Het is nooit te laat om een beetje te bekeren. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Je boek staat hier vooralsnog buiten kijf want dat is een ander verhaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: