Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Cursist begrijpend lezen

IMG_0119

55 Reacties op “Cursist begrijpend lezen

 1. Johan 27 april 2016 om 17:45

  Je kunt de fiets toch moeilijk aan de muur ophangen.

 2. Jan de boer 27 april 2016 om 18:10

  het is een damesfiets[blond?]

 3. blutch1 27 april 2016 om 18:58

  Je mag er geen fietsen plaatsen, maar over een enkele fiets zegt het niets. Laten we eerlijk zijn, wie plaatst er nu twee of meer fietsen tegelijk ? Niemand toch.

 4. Aad Verbaast 27 april 2016 om 23:06

  @Johan: dat is inderdaad best moeilijk zo te zien.

  @Jan: vergis je niet. Ik zie steeds meer mannen op damesfietsen fietsen. Bijzonder vreemd trouwens dat daar ooit een onderscheid in is gemaakt toch?

  @Blutch1: daar zit wel wat in. Zou het dan niet de cursist zijn geweest maar degene die de cursus geeft? Één fiets zou mogen inderdaad als je goed leest.

 5. blutch1 27 april 2016 om 23:19

  Toch gek dat scooters blijkbaar wel mogen.

 6. Aad Verbaast 28 april 2016 om 07:48

  @Blutch1: om er voor te zorgen dat de huisregel niet wordt overtreden zet ik er mijn auto er inmiddels altijd strak tegenaan over de volle breedte. Je moet wat tegenwoordig.

 7. King Billy 28 april 2016 om 07:51

  Brommers wèl toegestaan? Onderscheid moet er zijn tenslotte.

 8. Aad Verbaast 28 april 2016 om 08:02

  @King Billy: laat daar geen misverstand over bestaan: fiets met hulpmotor heette dat toch?
  Maar voor die onverlaten die denken slimmer te zijn dan de verkeersorganisator van het pand: zie mijn actie beschreven in 7:48. Staat er inmiddels dag en nacht. Je moet wat tegenwoordig.

 9. blutch1 28 april 2016 om 08:25

  Stepjes mag dus ook.

 10. King Billy 28 april 2016 om 08:40

  Dan maar fiets pal naast ‘hier’ plaatsen.

 11. Aad Verbaast 28 april 2016 om 09:55

  @Blutch1: Boeing 747? Ook gaan bezwaren.

  @King Billy: laat de foto niet zien, maar je wilt niet weten wat daar naast allemaal aan zooi staat. Krijgen ze ook allemaal op hun bord daar.

 12. Aad Verbaast 28 april 2016 om 10:50

  Zoals gewoonlijk kaart ook dit blog weer een veel breder maatschappelijk probleem aan. Denk niet dat dit plaatje een uitzonderlijk parkeerprobleem aankaart. Denk je zo’n beetje wel alles gezien te hebben krijg je dit voorgeschoteld:

 13. gert korthof 30 april 2016 om 13:02

  Aad, wat me nog het meest verheugd is de oerdegelijke, duurzame, klimaatvriendelijke ecologisch-verantwoorde wisselstroombanddynamo die de fietsverlichting van deze fiets van spanning voorziet (waarbij de rotatie van het fietswiel wordt overgebracht op de as van de dynamo). De dynamo levert alleen spanning aan de verlichting tijdens het fietsen, waardoor de verlichting nooit blijft branden als je de fiets ergens gestald hebt. Geen nodeloos brandende verlichting en geen verbruik van batterijen. Duurzamer kan het niet!

 14. Aad Verbaast 1 mei 2016 om 10:20

  @Gert: goed gezien. Ze zijn er nog. Kom er nog maar eens om!

  Er zijn trouwens moderne varianten van die dynamo die alle voordelen hebben die je opsomt, en nog een paar andere. Geen slijtage aan de banden. Geen gedoe met scheef zittende dynamo’s, geen vastroestende dynamo’s die je een zere duim bezorgen a;s je die weer op de band moet klikken of er vanaf moet halen.. etc.. etc..
  http://hollandbikeshop.com/fietswielen/voornaaf/voor-naafdynamo/

 15. King Billy 1 mei 2016 om 14:27

  @Aad Verbaast. == maar je wilt niet weten wat daar naast allemaal aan zooi staat. Krijgen ze ook allemaal op hun bord daar.==
  Kennelijk dekt de foto de lading niet. Zoiets als “Ich weiss, nicht was soll das bedeuten, weshalb ich so traurig bin.” Prachtige plaatjes van de Loreley, met aan de overkant het volkse genoegen op die camping.

 16. King Billy 1 mei 2016 om 22:20

  Begrijpend lezen?

  Einde TTIP?

  “the U.S. wants to severely curtail the scope of European legislators in regards to economic decisions…”
  240 pagina’s. Vernietigend voor de Europese Commissie, die geheimhouding pleegden.

  http://international.sueddeutsche.de/
  (Engelse editie)

 17. Aad Verbaast 2 mei 2016 om 08:48

  @King Billy: belazert worden we toch. Geen nimf te horen daar. Wel een camping inderdaad.
  Zo gaat dat altijd: begrijpend kijken is ook een ding. Altijd beseffen dat die foto in de folder ook wereklijk de allermooiste foto is die je kan maken van die plek. Dat industrieterrein er naast komt er niet op natuurlijk.
  Blij dat Goegel er is. Kun je met maps even ‘rondrijden’ daar. Zo is al menige bestemming genadeloos door de mand gevallen.

  En die TTIP? zelfde laken een pak. Dat pact ingezogen door een welluidend algemeen principe in 1 `zinnetje samengevat. Maar de shit zit weer in de rest van het verhaal waar weer niet over is nagedacht.
  Het TTIP (boekwerk) mag van mij de prullenbak in.
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4504/Economie/article/detail/4293182/2016/05/02/Geheime-TTIP-documenten-nog-steeds-grote-meningsverschillen.dhtml

 18. Aad Verbaast 2 mei 2016 om 16:18

  Vandaag stond dezelfde fiets er weer. Op precies dezelfde plek. Op voor de opfriscursus?

 19. Aad Verbaast 2 mei 2016 om 16:38

  Overheden zijn er als de kippen bij om de burger, en allerlei organisaties duidelijk te maken dat “begrijpend lezen” niet hun forte is.

 20. Aad Verbaast 2 mei 2016 om 16:54

  En de burger maar proberen duidelijk te maken aan de overheden dat zij (de overheden) er niets van begrijpen.
  Ik doe daar van harte aan mee overigens.

 21. King Billy 2 mei 2016 om 17:53

  ” Geen enkel vrijhandelsakkoord zal de Europese normen over consumentenbescherming, voedselveiligheid of milieubescherming verlagen, aldus Malmström.”
  Dat zijn dan de normen. Maar wat over de omvang, het volume, de aantallen?
  De opstelling van de Amerikanen is dat er dan minder europese auto’s mogen worden ge-exporteerd, als ik verschillende duitse kranten mag geloven die hooggeleerde dames en heren verbonden aan uni’s citeren. En dat in een ‘vrijhandelsverdrag’. Monkeybusiness.
  Overigens is slechts een klein deel van alle notulen onthuld. Het hete hangijzer over multi-nationals, banken, hedgefondsen, verzekeraars, etc. die staten en regeringen voor de rechter kunnen dagen op kosten van de consument en belastingbetaler, maken daar geen deel van uit.

 22. Aad Verbaast 3 mei 2016 om 08:13

  @King Billy: die opmerking van Malström past ook uitstekend in het vakje: “volksverlakkerij”.
  De normen worden naar onderen genivelleerd. Dat is de norm.
  Onze Timmermans zal daar nog een grote rol in spelen. Die is immers ingehuurd om het woud aan regels te verminderen? Past precies in dat straatje..

  Voor de zoveelste keer zullen we als trouwe kwijlende hondjes achter de VS aan lopen.

 23. King Billy 3 mei 2016 om 11:30

  21.04.2016: “In the United States, only 18 percent support the deal compared to 53 percent in 2014.”
  http://www.reuters.com/article/us-europe-usa-trade-idUSKCN0XI0AT

 24. King Billy 3 mei 2016 om 12:04

  Begrijpend lezen, snif, snif, tot tranen toe bewogen:
  “Inclusief ontroerend goed wordt het vermogen van de koningshuis op 900 miljoen geschat door zakenblad Quote.”, citeert Z24
  http://www.z24.nl/geld/koning-opzoek-naar-nieuwe-belastingadviseur-636882

 25. Aad Verbaast 3 mei 2016 om 17:16

  @King Billy: == vermogen == die handige belastingadviseur had al tijden geleden geregeld dat al hun vastgoed niet meer bij het dagelijks bezit/vermogen hoort. In handen van de staat ‘gegeven’, die daarmee ook verantwoordelijk moest nemen voor al het onderhoud. En dat kost een paar duiten zoals je weet. Miljoenen per jaar. Kassa dus voor het kookhuis. Bezit neemt alleen maar in waarde toe. En dat ze het hebben weggegeven is ook onderhevig aan een handige clausule: mocht het kookhuis geen koning(in) meer mogen leveren dan komt al dat vastgoed terstond weer in bezit van het (voormalig) kookhuis..

  Dar zijn Panama constructies niets bij.. Belastingontwijking is echt hun ding. Ze konden het hebben uitgevonden.

  Support: ik hoorde dergelijke getallen gisteren op een item over TTIP in nieuwsuur.
  Wordt nog wel interessant na de verliezingen daar. Obama is voor. Clinton was voor maar is inmiddels tegen (sinds ze die statistieken onder ogen kreeg natuurlijk). Trump is overal tegen, ook dit.
  Waarom onderhandelen ze eigenlijk nog? Hollande is ook tegen inmiddels lees ik net.http://www.nu.nl/politiek/4256401/frankrijk-voorlopig-niet-akkoord-met-ttip.html

  P.S. op zich natuurlijk wel een interessant punt: hoe kan je tegen of voor zijn als je niet eens weet wat er is uitonderhandeld? Zelfs ik heb nog geen duidelijk antwoord op die vraag.
  Behalve dan de verwachting dat ook dit stuk wel weer bar slecht in elkaar zal zitten. En de schaarse berichten bevestigen dat eerder dan dat ze dat ontkrachten.Dus bij voorbaat: tegen.

 26. blutch1 3 mei 2016 om 20:37

  Je hoeft het niet eens te lezen, dat doen anderen voor je. Als je hoort wie er voor zijn, multinationals, banken, de hele financiële sector, de regering en wie er tegen zijn, het MKB, de agrariërs, allerlei maatschappelijke organisaties, dan wordt vanzelf duidelijk wie er voordeel hebben bij dit verdrag. Gun ik ze dat ? Nee, ze hebben al schandalig misbruik gemaakt van dingen zoals ze nu zijn. TEGEN dus.
  Ik heb stiekem toch een aantal van die pagina’s gelezen en ik werd er niet vrolijk van.
  Het leek wel een eindexamen Nederlands, wat bedoelt de schrijver hiermee ?

 27. King Billy 3 mei 2016 om 22:21

  De Amerikanen beschouwen beginselen en cultuur als handelswaar en zetten deze tactisch om in ordinaire koehandel. Bijvoorbeeld: Amerikaanse gentechniek en genvoedsel in ruil voor toelating van superieure Europese producten.

  De Voorzitter van de Duitse Medical Association, een invloedrijke organisatie: “Wij roepen de Europese onderhandelaars op met onmiddellijke ingang alle gezondheidsdiensten, normen en richtlijnen onder de TTIP onderhandelingen in te trekken. Gezondheid is geen handelswaar.”

  Niemand zit te wachten op McDonaldisering van Europa ongeacht Donald Trump of Clinton in het Witte Huis.
  Kan er dan nog wat uitkomen als de uitgangspunten onoverbrugbaar zijn? Waarschijnlijk niets, maar dan zijn er twee boze partijen, waarvan één die bestaat uit 28 verdeelde, energie arme landen met daarbinnen een verdeelde eurozone, die geo-politiek moeten her-definiëren. De lachende derden zijn China en Rusland, die nu al niet achteroverleunen.´.
  Wat een zooitje, zou Jan Bouma zeggen.
  Wordt nog heel spannend. Ook als er wel iets uitkomt.

 28. Aad Verbaast 4 mei 2016 om 08:24

  @Blutch1: Sluitende logica: kijken wie er baat bij zeggen te hebben.
  Eindexamen: die hebben die andere cursus gevolgd: iets onbegrijpelijk opschrijven.

  @King Billy: == niemand == ? Blutch geeft toch maar een lijstje van lui die liever vandaag dan morgen zien dat het wordt ingevoerd.

  En alles is relatief natuurlijk. Japan claimde ook vrije handel met Europa. Onze tulpenbollen moesten daar wel eerst een jaar de grond in voor ze verkocht mochten worden. Om zeker te weten dat er geen ziekten in zaten.
  Frankrijk claimde geen invoerbeperkingen voor Japanse videorecorders. Moesten wel even allemaal gekeurd worden in een keuringsstation ergens hoog in de Franse Alpen. Met twee medewerkers, die toch wel gauw zo’n 50 van die dingen konden keuren op een dag.
  Praat ik wel weer over een tijdje terug. Zouden die al met pensioen zijn?

 29. Appelvrouw 4 mei 2016 om 17:38

  Is het bij de Nederlandse les voor anderstaligen waar ze allerlei dingen leren zoals: mijn naam is Zohra, ik woon in Leiden.
  En ze krijgen filmpjes over wat homosexualiteit is en dat je mensen mag zoenen bij een ontmoeting.
  Maar nergens dat je je fiets niet tegen een muur mag plaatsen.

 30. Aad Verbaast 5 mei 2016 om 09:52

  @appelvrouw: wat een ongelooflijk gemis dat ze dat niet leren.
  Ik ben zelf groot voorstander van de bed, bad, brood en bakfiets regeling.

 31. blutch1 6 mei 2016 om 16:07

  Ze zouden veel comfortabeler zijn zonder lidstaten. Die man heeft gelijk. Zou Rutte niet te porren zijn voor het premierschap van Rottumeroog ?

 32. Aad Verbaast 8 mei 2016 om 12:10

  Rutte vind alles leuk. Bleek maar weer eens toen hij recent kort op vakantie in Libanon was.

 33. Aad Verbaast 9 mei 2016 om 12:11

  Ook een kwestie van begrijpend lezen om te begrijpen dat dit mooie praatjes voor de vaak zijn en getuigt van een schijnheiligheid waar de honden geen brood van lusten.. Bah..
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/25754193/___Kijk_om_naar_mensen_met_dementie___.html

  Zie ook: https://aadverbaast.wordpress.com/2013/01/14/martin-van-rijn-schoffeert-miljoenen-mantelzorgers/

 34. blutch1 9 mei 2016 om 12:23

  Levensgevaarlijk dat omkijken. Je vertrapt honden, kinderen, loopt tegen palen, ziet die auto niet aankomen, glijdt uit over hondenpoep. Vervolgens kijkt iedereen naar jou omdat je je vreemd gedraagt. Staat er straks weer in de krant : “verwarde persoon opgepakt”.

 35. Aad Verbaast 9 mei 2016 om 12:44

  @Blutch: wat heet: “verward”. Die van Rijn (en nogal wat collega’s van hem) zijn ook knap verward. Aanhouden of oppakken? In ieder geval in veiligheid brengen door ze op een zijspoor neer te zetten.

 36. King Billy 10 mei 2016 om 20:59

  Ook verwarrend. De afspraken met Turkije over de vluchtelingen hebben de status van een persbericht op een vodje papier. Nix bi-lateraal verdrag of formele overeenkomst. Daarom spreken de Europese Commissie en alle regeringsleiders in de Europese Raad slechts over een ‘statement’, “declaration”.

  ==The legal arm of the European Parliament on Monday (9 May) spoke out against the EU deal with Turkey. It noted the statement between the two on 18 March is nothing more than a press release, which has no legal bearing.
  “This statement was nothing more than a press communique,” the parliament lawyer told MEPs in the civil liberties committee.
  “This statement is not a binding agreement.” He noted the statement came without any signatures and was not published in the Official Journal of the European Union.

  “It is very difficult to conclude that both the European Union and Turkey wanted to be legally bound under international law by this declaration,”

  Op basis daarvan wordt wel gewerkt aan visa-vrijstelling voor inwoners van een land dat naar dictatuur afglijdt. ==
  https://euobserver.com/justice/133385

 37. blutch1 11 mei 2016 om 09:49

  Als die visumvrijstelling er komt is dat de zoveelste keer dat de EU zich niet aan haar eigen regels houdt. Ik heb het al eerder gezegd, waarom zij niet en wij wel.

 38. Aad Verbaast 12 mei 2016 om 08:14

  Rituele paringsdansen om de kool en de geit te sparen. Vooralsnog enkel windeieren die daar het gelegd worden. Belangrijkste overweging: kan ik naar de eigen achterwacht laten zien dat ik voor die achterwacht mijn best doe, en onderwijl vooral niets regelen. Vuile schijn.

 39. Aad Verbaast 12 mei 2016 om 17:24

  Cursus begrijpend lezen: Το μήνυμα μου προς την ΕΚΤ ήταν μετριοπαθές: Αν μας κλείσετε τις τράπεζες θα σας κουρέψουμε τα παλαιά ομόλογα. Καμία απειλή Grexit. Από εμά

 40. Aad Verbaast 12 mei 2016 om 17:26

  Spannende ontwikkelingen!!

 41. King Billy 12 mei 2016 om 17:28

  Nou jan, onze zuiderburen, fransozen, Don Quichottes en pizzaboeren dekken zich in. Een mooi kadootje voor de kleinderen als wandversiering. Die gaan de markt op met obligaties met een looptijd van vijftig jaar.

 42. Aad Verbaast 12 mei 2016 om 17:37

  @King Billy: kan geen toeval zijn dat ik net hierboven nog schreef: “Gelukkig worden er soms nog creatieve oplossingen gevonden voor vermeende problemen.”

 43. King Billy 12 mei 2016 om 18:05

  @Aad Verbaast. re 17.24. De vorige tweet van Varoufakis, een minuut daarvoor, was als volgt:
  Όσο πλησιάζει η ώρα του νέου Μνημονίου η τρόικα εσωτερικού παίζει τα ρέστα της εναντίον όσων ανθίστανται στην “λογική” του
  Hoopt nog steeds de geldgevers een hak te zetten. Heeft inmiddels 50.029 handtekeningen voor “Let the light get in” verzameld en het doel verhoogd tot 100.000.

 44. Aad Verbaast 13 mei 2016 om 08:55

  @King Billy: Varoufakis: kon ook zo maar een directe nazaat van Don Quichotte zijn.

 45. King Billy 13 mei 2016 om 10:31

  Dichter bij zijn tehuis blijven. Een rol als post-moderne rituele clown in een van Aristophanes’ toneelstukken is op zijn huid geschreven. Hoeft niet eens een masker met een kaal hoofd op.

 46. Aad Verbaast 19 mei 2016 om 16:47

  http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/240951-1605/pvda-top-snoert-kamerleden-de-mond
  De “sociaal-democraten” van de partijtop mogen die cursus begrijpend lezen ook wel eens volgen. Hoezo roepen dat vrijheid van meningsuiting een van de belangrijkste verworvenheden is in onze samenleving die met alle inzet verdedigd moet worden?

 47. blutch1 21 mei 2016 om 08:55

  Zonder last of ruggespraak.

 48. Aad Verbaast 23 mei 2016 om 16:52

  Zelfs onwettelijk. “Partijdiscipline” heet dat. Maar elk Kamerlid zit er wettelijk gezien volledig op persoonlijke titel. Het zijn immers wettelijk gezien volksvertegenwoordigers, en geen partijvertegenwoordigers.
  De praktijk is ook hier veel weerbarstiger dan de theorie.
  Onze politici hebben ook lak aan deze wet dus.

 49. Aad Verbaast 24 mei 2016 om 17:07

  @blutch1: leuk stukkie.Informatief ook.
  En ja: minieme ledenaantallen (en dalend) van die politieke partijen. Mag echt geen naam hebben.
  Maar op basis daarvan wel “alles is politiek”. Schraalhans keukenmeester.

 50. King Billy 24 mei 2016 om 20:04

  “Schraalhans keukenmeester”, n.a.v. Volkskrant artikel. Mark Zuckerberg met zijn Gezichtsboek de nieuwe Kamervoorzitter? Waar onteigend wordt ontstaan nieuwe eigenaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: