Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Veiling geweldsmonopolie levert staat 2,4 miljard op

Teeven opstelten

Drie Nederlandse bedrijven betalen samen 2,4 miljard euro voor een licentie om tien jaar lang “boeven te vangen”. Dit maakten Opstelten en Teeven vandaag bekend op een persconferentie. De opbrengst was hoger dan verwacht. “Een doorbraak, Nederland komt hier mee veiliger en socialer uit deze crisis”, aldus Teeven. “In één klap verdubbeling van het aantal dienders in Nederland”.

Aan het voornemen het staatsmonopolie op geweld te gaan veilen werd geen ruchtbaarheid gegeven. Partijen konden in het geheim bieden op invitatie. Minister Opstelten begon de persconferentie met  “het roer moest om”. “Voor ons gaat repressie en preventie hand in hand. Wij hebben het slachtoffer centraler gezet, waar eerder te vaak alleen de dader centraal stond.”
Dat verklaart dan ook mede de uiteindelijke keuzen voor de ANWB, PostNL en Nederlands grootste thuiszorgorganisatie TSN. “Opsporing en Veiligheid wordt van ons allemaal”.

ANWB-directeur Guido van Woerkom: “onze 4 miljoen leden vormen uiteraard een mobiele brigade in Nederland waar niemand aan kan tippen. Veiligheid staat al zo lang we bestaan hoog in ons vaandel. Niet alleen meer blauw op straat, maar bedenk eens wat ons geel van de wegenwacht kan gaan betekenen!”
Een woordvoerder van PostNL liet ons desgevraagd weten dat ze met hun “landelijk dekkend en fijnmazig netwerk van postbodes” uiteraard onmiddellijk de synergie met dit nieuw takenpakket zagen. “We kennen onze pappenheimers, zo vergroten we onze pakkans.”
Iets wat TSN ook kon beamen. “Ons unique selling point is natuurlijk dat we ook achter de voordeur kijken. Te vaak wassen we nu de handen van onze clientèle in onschuld. Tijdens het poetsen is een intiem kijkje in wat er speelt een peulenschil voor onze tienduizenden medewerkers. Onze dossierkennis is ongekend. Naast doorliggen nu ook doorpakken, aanpakken en opsluiten!”

KLM wilde het gerucht niet bevestigen dat ook zij in de race lagen voor de licentie. Ze zouden een bod op grote hoogte hebben ingebracht. De staf was al grotendeels blauw geüniformeerd. Minpunt zou het gebrek aan landelijke dekking zijn geweest.

Minister Opstelten verwacht veel van meer concurrentie op de markt. Naar zijn zeggen wordt hiermee een “ferme tik” uitgedeeld aan de criminaliteit. “Ze vragen er om”. Staatsecretaris Teeven wees er op dat de cijfers structureel laten zien dat de Staat lang niet alles kan oplossen. “Op deze manier lossen we wel onze belofte in dat de burger ook zelf meer verantwoordelijkheid moet nemen.” De vraag of hiermee mogelijk het recht op privacy onder druk zou komen te staan wuifde hij weg als “burgersrisico”.

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem was zichtbaar verheugd over de hoge opbrengst. Maar haastte zich te vertellen dat het niet zal worden ingezet om op punten bezuinigingen terug te draaien. Het geld zal rechtstreeks de schatkist in vloeien om daarmee de staatsschuld te verlagen. Het enige wat hij er verder kwijt wilde was: “Deze veiling maakt maar weer duidelijk dat misdaad loont”. Hij verwees naar minister Opstelten voor verdere vragen.

De overheid is druk doende de bodem van de staatskas aan te vullen. Recent werd nog 3,8 miljard opgehaald met de veiling van gedeeltes van de ether boven Nederland. De verwachting is dat binnenkort nog meer staatseigendommen zullen worden geveild.

127 Reacties op “Veiling geweldsmonopolie levert staat 2,4 miljard op

 1. ton de gruijter 8 januari 2013 om 17:28

  had van de klm meer verwacht. wellicht kan ze nog een rol spelen als verdachten op de vlucht gaan?

 2. Aad Verbaast 8 januari 2013 om 17:34

  @Ton: zal zeker meegespeeld hebben. Hun bod kwam echt niet uit de lucht vallen.

 3. Rubio 8 januari 2013 om 17:41

  Julio Poch meteen inhuren dan maar, werkte perfect in Argentinië. Overigens zijn ‘onze’ VVD Old Boys (lees; Nono’s) weer lekker bezig als braafste jongetjes van de klas..

 4. blutch1 8 januari 2013 om 17:48

  Ik geloof mijn ogen niet. Eerst ontnemen ze de burger zijn recht op geweld, maken daar een staatsmonopolie van en verkopen het vervolgens. Lijkt me een geval van heling.
  Is dit een hoax, broodje aap, praatje voor de vaak?

 5. Aad Verbaast 8 januari 2013 om 17:48

  @Rubio: maxima is al in de running om commissaris te worden bij één van deze bedrijven. Kan heel wat expertise inbrengen ook al is het van horen zeggen. Ook WA heeft een vliegbrevet overigens. En nog waterspecialist ook.

 6. Aad Verbaast 8 januari 2013 om 17:50

  @Blutch1: gewoon een kwestie van goed zaken doen. Eerst als staat je iets toe eigenen en op het juiste moment toeslaan. 3,8 miljard betalen om gebruik te mogen maken van de lucht? Je moet er maar opkomen!

  @allen: bericht ook op nujij.nl. Interessante reacties ook:
  http://www.nujij.nl/economie/veiling-geweldsmonopolie-levert-staat-2-4-miljard.20900760.lynkx

 7. blutch1 8 januari 2013 om 17:56

  Pffff, gelukkig het is een broodje aad.

 8. Aad Verbaast 8 januari 2013 om 18:17

  @Blutch1: past naadloos in de serie “ongelooflijke berichten”.
  Net kwam er weer eentje voorbij:
  http://www.bnr.nl/topic/politiek/407582-1301/dijsselbloem-wordt-voorzitter-eurogroep
  Landbouweconoom. Woordvoerder veiligheid, vreemdelingenbeleid en groot-stedelijkbeleid. Daarna integratiebeleid en illegalenbeleid. Voorzitter Commissie-Dijsselbloem (onderwijsvernieuwingen). En moraalridder tegen gewelddadige computergames en seksistische videoclips. “Minder bloot op TV”. 9 weken minister van Financiën.

  Je verwacht het toch niet?

 9. blutch1 8 januari 2013 om 18:20

  Dan hebben ze mooi een ongevaarlijke sukkel gevonden. Helemaal in het pak genaaid.

 10. Aad Verbaast 8 januari 2013 om 18:30

  @Blutch1: zal er wel iets me te maken hebben. Maar hij heeft natuurlijk wel indruk gemaakt met twee succesvolle verkopen van staatseigendommen op een rij. Dat dan ook wel wel! 🙄

 11. Rubio 8 januari 2013 om 18:36

  Aad; Vanavond kan ik helaas niet reageren.
  Straks kijk ik naar Politie op de hielen op RTL 7, vervolgens op dezelfde zender Timecop.. daarna as het nog ff ken naar Kill Bill op Veronica.
  Helaas mis ik dan Opgelicht en Opsporing verzocht bij de Tros en de Avro…onze toekomst is verzekerd, een veelvoud van 2.4 miljard, we lopen zo lekker in op ons ‘tekort’..kortom.. NL ‘blijft immer rijk’.. Dankzij Opstelten en (co)mpaan Teeve kan deze farang in Z.O. Azië nog steeds ‘trots’ zijn op z’n kleine ‘super’landje…welk een Patriotrol spelen we in deez’ wereld..!?

 12. Aad Verbaast 8 januari 2013 om 18:42

  @Rubio: “life is full of compromises”. Geen ontkomen aan. Heb je je al opgegeven voor een stoomcursus Thais boksen? 😉

 13. zelfstandigjournalistantwerpen 8 januari 2013 om 19:00

  Die TSN zou bij mij niet meer in huis komen en voor PostNL zijn ook alternatieven. Lang leve de marktwerking!

 14. Aad Verbaast 8 januari 2013 om 19:10

  @Johan: was ik nog vergeten te melden: TSN heeft natuurlijk een ongekende expertise op het gebied van witwassen. Dat terzijde. 🙄

 15. Th Balvers 8 januari 2013 om 19:12

  Gepaste ironie.
  Ik voel wel wat voor de beleidslijn, zeker als je het relateert aan de resultaten die instellingen nu boekten. Zit wel in mijn maag met verantwoordelijkheden, ook de ministeriële.
  Blog zet aan tot denken. Ben er nog niet uit.

 16. Rubio 8 januari 2013 om 19:21

  Niet nodig Aad, de technieken beheers ik al zoals je je misschien nog kan herinneren uit voorgaande ‘verhalen’..ben ‘helaas’ geen Badr Hari meer..te oud..
  In ’t dagelijkse leve echter nooit de handjes en voetjes ‘hoeven’ te gebruiken…hoewel eea wel eens gaat jeuken bij het lezen van jouw blogjes over aangehaalde misstanden in deez’ wereld…Don’t worry..always peacefull..

 17. Aad Verbaast 8 januari 2013 om 19:21

  @Theo: de scheiding tussen ernst en luim is niet altijd eenvoudig te maken. Misschien ook maar goed ook!
  Ministeriële verantwoordelijkheden: Rutte stelt net (leest uiteraard mee) gezien je vraag: “keiharde afspraken”. “Ik sta er persoonlijk garant voor!”

 18. King Billy 8 januari 2013 om 19:22

  Dijsselbloem zal hier niet veel aan overhouden. In Zweden is hiermee ge-experimenteerd in de jaren ’90. Het Ministerie van Justie moest forden worden uitgebreid en gereorganiseerd als gevolg van de onvermijdelijke heksenjacht, die volgde op identieke outsourcing aan semi-publieke organisaties.
  Henning Mankel zag zijn inkomstenen evenwel flink stijgen. Met enkele thrillers was het Bingo.

 19. Aad Verbaast 8 januari 2013 om 19:23

  @Rubio: je bent een natuurtalent. Dat was al lang duidelijk. Dan maar naast de vlammetjes in een rustig hoekje aan de origami!

 20. Selma 8 januari 2013 om 19:31

  Ik geloof er geen ruk van. En anders is Nederland definitief verkocht aan de vermarkting, dus de criminelen van het grote geld. Dat wordt dus binnenkort onderduiken.
  Overigens mag elke burger boeven vangen, d.w.z. iemand in flagrante delicto bij z’n lurven grijpen en in bedwang houden tot de politie arriveert. Van de week deed een 78-jarige man dat nog.

 21. blutch1 8 januari 2013 om 19:56

  Overigens is dat in Nederland een merkwaardige regeling. Je mag iemand vasthouden tot de politie hem overneemt. Je mag hem niet extra slaan of schoppen. Maar als de verdachte probeert je om te brengen mag je je verdedigen, maat wel proportioneel. In feite bepaalt de verdachte hoever je mag gaan. Hij doet niets meer, dan jij ook niet, plotseling doet hij wel wat, dan mag jij ook wat.

 22. blutch1 8 januari 2013 om 20:01

  Ik vraag me af of je een inbreker of overvaller ook handboeien om mag doen, één aan de inbreker en de andere aan bv een fietsenrek of een verkeersbordpaal, dan de politie bellen en gaan staan lachen.

 23. zelfstandigjournalistantwerpen 8 januari 2013 om 21:03

  Welk waspoeder gebruiken ze?

 24. blutch1 8 januari 2013 om 21:57

  witwas poeder.

 25. King Billy 8 januari 2013 om 22:48

  @Blutch 1. Re inbreker: “Halt! Burgerarrest!” roepen. Oppassen met opsluiten.Vrijheidsberoving. Met waakhond en honkbalknuppel kan men ook niet alle kanten op.
  NRC.next heeft het uitgezocht. Een stappenplan. Laatste stap: er achter aanrennen.
  http://www.nrcnext.nl/blog/2011/11/18/stappenplan-hoe-mep-je-n-inbreker-uit-je-huis/

  Maar ja, soms ‘het risico van het vak’, als de inbreker het loodje legt, volgens Teeven.

  @allen. Zijn er al reakties uit de kolderieke Kamer gekomen?

 26. Aad Verbaast 9 januari 2013 om 00:50

  @Selma: waarom geloof je er geen ruk van?
  Zat er toch eigenlijk al aan te komen toen Rutte bij aanvang van zijn vorige kabinet al begon over een “ferme tik” die je best mocht uitdelen?

 27. Aad Verbaast 9 januari 2013 om 00:56

  @Blutch1: ik meen me ergens nog te herinneren dat het zelfs een burgerplicht is om een burger aan te houden als je ziet dat die strafbare feiten pleegt. Maar weet ik niet meer zeker.

  20:01: heb jij altijd een setje handboeien bij je?

 28. Aad Verbaast 9 januari 2013 om 00:57

  @Johan: geen idee. Groene zeep?
  Alhoewel ik me zeker iets bij de suggestie van Blutch1 kan voorstellen.

 29. Aad Verbaast 9 januari 2013 om 00:59

  @King Billy: handige handleiding voor als er een inbraak wordt gepleegd. Misschien een idee om deze samen met de inbreker eerst even onder het genot van een kopje thee door te nemen. Er gaat niets boven duidelijkheid tussen partijen. 🙄

 30. King Billy 9 januari 2013 om 10:45

  Hoppa, weer reuring in de euro circustent. Duitse socialistische collega’s van a.s. sjef euro Dijsselbloem steken de dikke middelvinger op tegen Merkel over hulp aan Cyprus.
  http://www.sueddeutsche.de/politik/finanzkrise-in-zypern-spd-straeubt-sich-gegen-rettungspaket-1.1568342
  De Duitse ‘Spekman‘, Gabriel:
  “kann ich mir nicht vorstellen, dass deutsche Steuerzahler zyprische Banken retten, deren Geschäftsmodell auf der Beihilfe zum Steuerbetrug basiert”

 31. Aad Verbaast 9 januari 2013 om 10:57

  @King Billy: kan me er alles bij voorstellen. Cyprus is niet veel meer dan een piratennest allang ingenomen door vreemde (letterlijk en figuurlijk) mogendheden. Kan eenvoudig worden opgegeven.

  In dat kader een interessant stuk in de Guardian. target2, Draghi, en Duitsland:
  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2013/jan/07/germany-not-profiting-eurozone-export-boom
  == Draghi has Germany by the throat. Through the Target2 system the ECB is forcing the Bundesbank to underwrite a large part of Germany’s eurozone exports with public money. With his unlimited bond-buying programme, the former Goldman Sachs banker is further encouraging governments and bankrupt banks in southern Europe (as well as France and, to a lesser extent, throughout the eurozone), to recycle and socialise their toxic debt via the ECB and by means of inflation, low interest rates and/or re-capitalisation of the ECB with German, Finnish or Dutch money.==

 32. clabamsk 9 januari 2013 om 11:01

  Voor een ANWB-lid zijn ‘Bassie & Adriaan’ onnavolgbaar!

 33. Aad Verbaast 9 januari 2013 om 11:08

  @clabamsk: in de sectie “undercover” is door de de ANWB ook al voorzien! 😉

 34. EJW 9 januari 2013 om 11:46

  Jarenlang bij de PTT gewerkt. Ik keek vaak achter voordeuren maar helaas mocht ik er niks mee

 35. Aad Verbaast 9 januari 2013 om 11:48

  @EJW: gelukkig gaat dat nu allemaal veranderen! 😉

 36. King Billy 9 januari 2013 om 12:11

  Rake analyse van The Guardian. Voor mijn archiefje om later op terug te kunnen vallen, de link onder de tikkende tijdbom gezet.
  Target2 saldo’s (+ & -) zijn overigense dalende. Redenen: meer geld van Draghi naar het zuiden tegen soepeler beleid voor onderpanden.Hij drukt wel degelijk geld bij, daarvoor is nog steeds ruimte omdat banken liquide middelen aan het opbouwen zijn (Basel3 en bankentoezicht/unie)En inder (Duitse) export van Noord naar Zuid. Target2 is wel degelijk een instrument om schulden en krediten te kunnen vergemeenschappelijken.

  Echter, het eurosysteem moet één positief ding worden nagegeven: duidelijkheid over Noord- en Zuid Europese verschillen. Verschillen die niet te overbruggen zijn met kunstmatige financiele noodverbanden.
  Vasthouden aan dit beleid om de euro en Europa te ‘redden’ is desastreus, omdat de euro nu álles uitholt, wat iedere Europeaan nog bindt: de aantrekkelijkheid van de verschillen. Kijk maar naar de landen buiten de eurozone in de EU, die veel beter presteren.

 37. King Billy 9 januari 2013 om 12:32

  In dit Target2 verband: http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/entspannung-in-der-euro-krise-targetforderung-der-bundesbank-deutlich-gesunken-12017158.html
  De topman in dit artikel preekt uiteraard voor eigen parochie. Lees de onverholen reakties maar eens. De Commerzbank was en is nog steeds de grootste schuldenaar bij BoFFin.

  Wat niet duidelijk wordt, is waar het geld naar Zuid Europa grotendeels vandaan komt. Bij Draghi omdat verminderde export naar Zuid Europa liquiditeitsruimte in de publieke sector biedt om Zuid Europa te spekken, zonder dat dit direct gevolgen heeft voor inflatie.

 38. Aad Verbaast 9 januari 2013 om 13:30

  @King Billy: blijft inderdaad onduidelijkheid hoe dat nou precies komt. Lees je ook nog nergens (althans buiten speculatieve berichtgeving). Zou je toch verwachten van bijvoorbeeld de Duitsen ‘notenbank’ zelf..

  In lijn hiermee (Draghi kan natuurlijk niet teveel pottenkijkers hebben met te veel kennis van zaken) een artikel waarmee Dijsselbloem (onze nieuwe topman op financiën in Europa) even vakkundig wordt afgeserveerd: http://blogs.wsj.com/brussels/2013/01/08/from-obscurity-to-eurogroup-chief/
  Tekenen bij het kruisje:
  == “As a minister, you shouldn’t imagine you know better than the technical experts in your ministry,” Mr. Dijsselbloem told the Dutch newspaper de Volkskrant. “In the end you’re there to apply the political stamp of approval.” ==

  Is er ook goed nieuws?
  Maar natuurlijk! http://europa.eu/newsroom/calendar/event/419060/commission-presents-the-european-cybercrime-centre-ec3
  Met een aanbeveling om de cybercrime in te gaan: == The risk of getting caught is low, while rewards are sky-high.==

  Maar natuurlijk zijn we als overheid wel goed beveiligd tegen deze jongens:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/01/09/digid-offline-na-ontdekking-ernstig-lek/

  Wat een bende! Wat een zooitje!

  N.B.: er is nog hoop: gemiddeld scoren we in Europa nog niet eens zo slecht: http://www.speld.nl/2013/01/09/veel-italianen-hebben-geen-idee/

 39. King Billy 9 januari 2013 om 17:36

  IFO, Frans en en Italiaans onderzoeksbureau:
  Van de met veel tamtam aangekondigde Brusselse ‚groei‘ programma’s blijft weinig over.
  http://www.cesifo-group.de/ifoHome/facts/Forecasts/Euro-zone-Economic-Outlook/Archive/2013/eeo-20130109.html
  “This scenario is subject to various risks stemming from possible social tensions in some countries due to the still deteriorating labour market conditions and from renewed escalation of the debt crisis.”
  Ondertussen is volgens de Duitse Maurice de Hond, Forsa, Merkel met haar CDA net zo sterk als Steinbrück’s (bruggen slaan) PvdA en Özdemirs’ Groenen samen, terwijl Rössler’s VVD op 2% staat. En daarmee niet zou terugkeren in het Parlement.
  Geen wonder dat de roep om Rutte hier groot is.

  Een beestenbende! Uitmesten die stal!

 40. Aad Verbaast 9 januari 2013 om 17:54

  @King Billy: zit muurvast allemaal.
  Spaartegoeden in Nederland lopen sterk op, meer dan 300 miljard inmiddels. Banken absorberen dat om de eigen balansen te versterken, en lenen het niet uit aan hypotheken en investeringsverzoeken.
  Geld van ‘grote jongens’ wordt gestald tegen negatieve rente.
  Subsidiegelden rollen naar onzinnige geluidswallen.
  Van Rompuy schrijft nog steeds haiku’s..
  En Barosso speeched er op los: http://europa.eu/rapid/press-release_SPEECH-13-1_en.htm

 41. Zilvertje 9 januari 2013 om 21:44

  Maar het is nadat ik uitgelachen was, nog helemaal niet zo een gek idee. Als je ziet hoe vaak het nu mis gaat, is het de hoogste tijd voor nieuwe spelers, maar Aad, echt ik vind het geweldig, heb mijn buik moeten vasthouden.

  Alle nieuwe spelers op het boevenvangpad, hebben hun eigen expertiese, daar kunnen die blauwe knapen nog een puntje aan zuigen.

 42. reinejragolo 9 januari 2013 om 22:35

  Het doet me toch sterk denken aan de verklikmaatschappij zoals die in het voormalig Oost-Duitsland gangbaar was.

 43. King Billy 9 januari 2013 om 23:42

  Van Rompuy in Dublin, persbericht:
  „Thirdly, we need more structural economic growth overall in the euro zone – without any exceptions. And we need the euro area to become more competitive compared to the rest of the world. This is a fourth distinction I want to make.”

  Klik om toegang te krijgen tot 134615.pdf

  M.a.w., de vier Triple-A landen in de eurozone nog verder uitpersen.

 44. blutch1 10 januari 2013 om 00:45

  We hebben helemaal geen groei nodig. Laten we geen dingen meer kopen die we binnen drie maanden weer weggooien. Alles wat nog functioneert behouden, wat niet functioneert repareren.
  Overigens kun je met een spuitbusje verf je zelfverdediging organiseren alsook spioncamera’s onklaar maken, tot spuitbusjes verboden worden natuurlijk, maar daar vinden we wel weer wat op.

 45. Aad Verbaast 10 januari 2013 om 00:46

  @Zilvertje: da’s mooi dat je er zo om moest lachen. En ik probeerde nog wel bloedserieus te zijn 😉

  @Reine: moeten we niet willen natuurlijk. Aan de andere kant hoor je meer en meer verhalen dat als er mensen belaagd worden of iets dergelijks dat mensen niets doen en doorlopen. Ook niet goed lijkt me.

 46. Aad Verbaast 10 januari 2013 om 00:51

  @King Billy: allemaal uit de generatie dat groei nog heel normaal was. Alle modellen zijn daar dan ook op gericht. Al die jongens daar zitten op hun nagels te bijten in de hoop dat die groei snel terugkomt. Hoe die terug moet komen daar hebben ze niet veel kaas van gegeten.
  Maar ja, als de economie een tijdje in een recessie is, dan wordt je normaliter vanzelf concurrerender. Mensen worden creatiever, en de salarissen gaan omlaag. Dat zie je al gebeuren overigens.

  @Blutch1: precies. In lijn met wat ik hierboven bedoelde te zeggen.
  Nog eentje: niet kopen. Kan een goed gevoel geven. Loop ik door de winkelstraat, kom ik eruit na van alles gezien te hebben en niets gekocht. Denk ik meteen: wat heerlijk dat ik weer echt niets kon bedenken wat ik echt nodig had!

 47. blutch1 10 januari 2013 om 01:16

  Tsja, als ik thuis niets kan bedenken ga ik niet eens naar die winkelstraat.

 48. King Billy 10 januari 2013 om 06:55

  Lees dan dit ‘s. Stiglitz, genadeloze kritiek op Europese politici.
  http://www.project-syndicate.org/commentary/risky-europe-and-america-in-2013-by-joseph-e–stiglitz
  ” And the politics of crisis has led to responses that are far from adequate. Banks have been saved, but the underlying problems were left to fester – no surprise there, given that, in both Europe and America, the task of fixing them was assigned to the policymakers who had caused them. In Europe, it was politics, not economics, that drove the creation of the euro; and it was politics that led to a fundamentally flawed structure that created ample room for bubbles, but little scope for dealing with the aftermath.”
  En veel meer.
  “The real risk for the global economy is in Europe”.

 49. Aad Verbaast 10 januari 2013 om 09:41

  @King Billy: Gelukkig komt de US ook aan bod. Ook een puinhoop daar. In de eindzin kan ik me zeker vinden: == But, on both sides of the Atlantic, the polarized politics of bravado and brinkmanship will be much in evidence. The problem with brinkmanship is that, sometimes, one does go over the brink. ==

  Waar ik me niet in kan vinden: “Banks heve been saved”. Oh ja?? Verre van dat volgens mij. Er zullen daar nog wel wat klappen gaan vallen is mijn voorspelling.

 50. Aad Verbaast 10 januari 2013 om 09:47

  @Blutch1: niet eens even flink “haaaammmstereeeen”? Voor de inwendige mens moet wel gezorgd worden natuurlijk. Het is en blijft crisis.

 51. Aad Verbaast 10 januari 2013 om 10:43

  @allen: wordt toch een belangrijk jaar, laten we dat niet vergeten! Het Europese jaar van de burger!!
  http://europa.eu/newsroom/calendar/event/417156/launch-of-the-european-year-of-citizens-2013
  == The better the men and women of Europe understand their rights as EU citizens, the more informed the decisions they can take in their personal lives, and the more vibrant democratic life in Europe can be at all levels. ==

  “vibrant democratic life.. at all levels” Mijn dag kan al niet meer stuk.. 🙄

 52. king billy 10 januari 2013 om 11:03

  Vul voor ‘burger’ ‘banken’ en/of ‘lobby circuit’ in en de geloofwaardigheid wordt geen geweld aangedaan.
  Hier de handtekening van de a.s. MvF in de States, Jakob Lew. Jammer dat op de dollarbiljetten een leesbaar autogram moet staan.
  https://www.google.de/search?q=signature+jacob+lew&hl=de&client=firefox-a&hs=tVv&tbo=u&rls=org.mozilla:de:official&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=m4_uUP_9PPPE4gSMuYCQBg&ved=0CEoQsAQ&biw=1440&bih=797

 53. Aad Verbaast 10 januari 2013 om 11:13

  @King Billy: ik zag het voorbij komen ja. Hij weet er een fraaie draai aan te geven.
  Weet de autopen wel raad mee!
  http://mashable.com/2013/01/03/obama-autopen/

 54. king billy 10 januari 2013 om 11:13

  En zit Dijsselbloem vandaag hier:
  http://europa.eu/newsroom/calendar/event/417063/governing-council-meeting-of-the-ecb

  Terzijde. Inmiddels iets opgedoken in de media over de audientie van Samson bij Van Rompuy op 9 januari? j.l.

 55. Aad Verbaast 10 januari 2013 om 11:19

  @King Billy: Dijsselbloem heeft het er maar druk mee. Moest eerst een rondje maken langs alle kopstukken in Europa om duidelijk te maken dat ze van hem niet veel te duchten te hebben. Schijnt nog aardig gelukt te zijn ook.

  En wel degelijk is iets opgedoken over het bezoek van Samsom aan van Rompuy:
  http://cult.thepostonline.nl/2013/01/08/samsom-en-van-rompuy-verzin-een-haiku/ 😉

 56. Aad Verbaast 10 januari 2013 om 13:33

  @King Billy: met dat democratisch gehalte kan je natuurlijk ook rustig de vloer aan vegen.
  == Now all currency deals are done in the dead of night behind closed doors ==
  Meteen een bruggetje naar iemand waar je straks ook de vloer mee kan aanvegen:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3375076/2013/01/10/Juncker-Mijn-opvolger-spreekt-taal-uit-Benelux.dhtml
  == Hij zei dat de baan van voorzitter van de eurogroep eigenlijk een fulltimebaan is. ==
  Er wordt hard gewerkt “behind closed doors”.
  En Nederland kan natuurlijk rustig zonder een minister van financiën in tijden van crisis.

 57. King Billy 10 januari 2013 om 14:20

  Dat DNB een jaar geleden al wees op het feit dat 25% van de huizenmarkt ‘onder water’ staat en banken ook nog moeten afschrijven op de grootste leegstand ter wereld in de kantorensector, en dat Nederland terugbetaling van bankensteun en van hulp aan Griekenland moet absorberen, is uiteraard bijzaak als Dijsselbloem de ederlandse soliditeit gaat verdedigen in de eurozone.

  Daarnaast nog een heikeltje. Het rommelt nog steeds rondom het gevoelig liggende DE/NL/UK Urenco. Gedateerd artikel:
  http://www.ft.com/intl/cms/s/0/48560cc8-e221-11e1-8e9d-00144feab49a.html#axzz2HZml4Wzs
  „The Dutch will have to approve any deal suggested by the UK and Germany.”

  In de Bundestag zijn vragen gesteld. e.ON en RWE (33%) willen van hun aandelen af. Achterkamertjesdeal met de Pakistani’s?

 58. Aad Verbaast 10 januari 2013 om 17:19

  @King Billy: mag nu geconcludeerd worden dat zo’n ministerschap in Nederland eigenlijk maar een part-time baan is? Iets wat je er gewoon even bij doet?

  Urenco: loop ik er weer tegen mijn goede voornemens aan om me niet overal te registreren (niet meer bij te houden..). Kan het dus niet lezen. Of moet ik maar een uitzondering maken?
  Pakistan???

  Nog even de speech van Barosso bij de opening van het jaar van de citizen.. In Ierland..
  == We cannot do any of these things without the support of our citizens. More European unity is our best answer to globalisation. And more unity has to be accompanied by more democracy. ==
  Ja, ja, hij weet niet van ophouden..
  http://europa.eu/rapid/press-release_SPEECH-13-9_en.htm

 59. King Billy 10 januari 2013 om 18:20

  Ach ja, democratie in Europese Unie -niet ‘dé’ Europese Unie volgens het verdrag, is net zo ver verwijderd van Brussel als Beijing. Desondanks kan het het best wel het Jaar van de Europese Burger worden gevierd zijn. BurgerKing geeft per slot van rekening klanten ook geen inspraak over de smaak en kwaliteit van hun hamburgers. Af en toe een opiniepeiling met verkeerde vragen volstaat.

 60. Aad Verbaast 10 januari 2013 om 18:21

  @King Billy: hoop gedoe weer in Europa vandaag:
  1. http://www.bnr.nl/nieuws/beurs/546696-1301/draghi-drukt-de-beurzen
  2. introductie 5 euro biljet geen hoogvlieger:

  En nog een boeiend artikeltje over target2: http://www.zerohedge.com/news/2013-01-10/target-2-imbalances-debt-crisis-eating-its-way-ever-further-europes-core

  Ook een artikel in de Volkskrant (kreeg een tip van iemand) op pagina 21. Geen abonnee dus ik heb het nog niet gelezen. Maar komt nog..

 61. King Billy 10 januari 2013 om 18:33

  Re r’registreren’. Hier komt 2-3 keer per dag de nieuwsbrief van de Bundestag binnen. Pik er dan zo af en toe iet iets uit dat vermoedelijk, meestal véél later ook in Den Haag aan de orde komt. Of zou moeten komen. Bijv. Target2 kwestie, EMS, stroomprijzen. Over het nieuwe Berlijnse vliegveld zal ik niet beginnen. Hoewel, in DE kan ook iets goed fout gaan. Wordt nu gesproken om de hele terminal maar af te breken en opnieuw beginnen. Oorzaak: Brandbeveiligingssysteem. Een soap van jewélste. De brandweerauto’s in Flevoland zijn er niets bij.

 62. Aad Verbaast 10 januari 2013 om 18:35

  Of wordt Barosso toch ineens verstandig? Een quote om te onthouden!

 63. blutch1 10 januari 2013 om 18:41

  Zeg Barroso, laten we daar nu direct mee beginnen. Wat denk je van een terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2010?

 64. Aad Verbaast 10 januari 2013 om 18:59

  @Blutch1: zo is het. Wellicht nog eerder. Begin 2008?
  Uit de lucht gegrepen statement natuurlijk. “Future”. 2100?

 65. King Billy 10 januari 2013 om 21:57

  Welke ‘future’? En wanneer? Als de koeien op het ijs dansen?

 66. King Billy 10 januari 2013 om 22:03

  Berlijn, LG OPtimus introductie. http://www.youtube.com/watch_popup?v=XVTga6GmbGw&vq=medium. Fascinerende 3D lichtshow geprojecteerd op een bierpaleis.

 67. King Billy 10 januari 2013 om 22:46

  Speech van Barroso even in Word gezet.
  Eerste zin: “ Dia duit. At the end of the six months I will be able to say a few more words.”
  Vervolgens 1075 woorden.
  Waaronder, naast zijn ‘bankenstatement’
  “We need to have a more co-ordinated policy making so that action taken in one country has positive effects in another – and that we try prevent the negative spillovers from one country to the other.”
  Uiteraard geen woord over de transfer van positieve spillovers.

  “- All of this must be accompanied by greater accountability and democratic legitimacy. Those who take decisions at EU level should be accountable at EU level, just as governments and parliaments are at national level.”.

  Democratie en accountable at EU level? “Ich will keiner Superstaat’, zei hij tijdens een interview met FAZ journalisten.

  Dia Duit met ‘t handje, Barroso, wat mij betreft, dat bespaart de Europese burgers de spillover van nog méér woorden. Daar wordt Europese Unie veel rijker van.

 68. Aad Verbaast 11 januari 2013 om 00:49

  @King Billy: spectaculaire show! Hoe krijgen ze dat voor elkaar zeg! Geweldig!
  Geen idee welk product ze promoten maar dat zal wel aan mij liggen 😉

  Speech: het lijkt wel of die ambtenaren bij Barosso cum suis een bullshit bingo machine hebben.
  Zitten een stuk of honderd volzinnen in, je draait de knop om en dan wordt eer wat gehusseld, en bingo: de speech is weer geschreven!
  Niemand vraagt zich eigenlijk af wat er nou werkelijk gezegd wordt.

  Doet me allemaal erg denken aan de docu die ik vanavond weer zag over the Yes Men”. Ook geweldig wat die uithaalden!

 69. King Billy 11 januari 2013 om 08:42

  Typisch Frans. ‘Tits for tats‘. Een Francaise als cheffin Bankentoezicht in ruil voor Dijsselbloem.
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/01/11/staerkung-der-sued-achse-franzoesin-soll-eu-bankenwaechterin-werden/. Suggereerden ook BB, heeft ook veel geld….

  Handelsblatt citeert Juncker (Vrouwenquotum speelt een rol):
  . “Ich bin absolut für eine weibliche Vertreterin”, sagte Juncker und fügte hinzu: “So wird es sein. Und sie wird Französin sein.”
  http://www.handelsblatt.com/economy-business-und-finance-juncker-franzoesin-wird-bankenaufsicht-leiten/7612248.html

 70. Aad Verbaast 11 januari 2013 om 09:48

  @King Billy: LG: je verwacht het toch niet? 😉

  Pittig artikel in de Deutsche Wirtschaft Nachrichten!
  Zou het charmeoffensief van Dijsselbloem dan toch ergens zijn misgelopen?

 71. Aad Verbaast 11 januari 2013 om 10:39

  @allen: 10/1/13 9:41: schreef ik: == Waar ik me niet in kan vinden: “Banks heve been saved”. Oh ja?? Verre van dat volgens mij. Er zullen daar nog wel wat klappen gaan vallen is mijn voorspelling. ==
  http://www.bnr.nl/nieuws/beurs/992886-1301/aandeel-sns-reaal-keldert

  Al maanden onderhandelingen met andere banken en de overheid om de hele vastgoedportefeuille van de SNS bank in een “bad bank” onder te brengen.

 72. King Billy 11 januari 2013 om 11:10

  = Zou het charmeoffensief van Dijsselbloem dan toch ergens zijn misgelopen?=
  Welnee, integendeel. EU staat bekend als een fictief huis waar álles uitgebaat kan worden.
  De verleiding om de twee woorden, welke de cognitieve associatie met zo’n huis en de voornamelijk mannelijke uitbaters verbeelden, is net te klein om deze op het internet te plempen.

  SNS. Het begin van het nachtmerrie scenario van Klaas Knot? Exact de reden waarom Klaas Knot 180° draaide en niet met Weidmann meeging omtrent obligaties opkopen door de ECB? Het probleem zit veel dieper. Grondspeculatie door gemeenten, provincies, kantoren, scholen, woningbouwverenigingen, huizenmarkt.

 73. Aad Verbaast 11 januari 2013 om 11:37

  @King Billy: gelukkig staat de handtekening van Golden Sachs Draghi nu prominent op het nieuwe vijfje. Hij zal er trots op zijn.

  4 systeembanken in Nederland. 3 hebben er al steun moeten krijgen van de overheid. Kleinste staat alsnog op omvallen. Niet direct een visitekaartje.

 74. King Billy 11 januari 2013 om 11:53

  SNS kan ook direct geld lenen van Draghi tegen een aantrekkelijk rente tarief, zoals Zuid Europese banken. Heeft twee voordelen: 1. Wordt vergemeenschappelijkt, zoals ’t hoort en mag. 2. Daalt het Nederlandse positieve Target2 saldo. Moeten Rutte, Dijsselbloem en Knot toch goed uitkomen, dunkt me.

  http://koningbilly.wordpress.com/2012/09/09/rutte-draaikont-over-ecb-opkoop-staatsobligaties-klaas-knot-om-uit-angst-voor-vastgoedcrisis/

 75. artafterallart 11 januari 2013 om 12:10

  Het moest ervan komen. Het streven naar een vijandstaat die samen met de collaborerende maatschappij zal heersen op aard bestaat geheel uit sluipfascisme. Dat krijg je er niet meer uit.

  De dynamiek van het uitroeien van geweld door burgers op te roepen zelf de eerste klap uit te delen heeft al geleid tot brutere berovingen, inbraken, liquidaties enz.

  Na deze veiling zal er een nieuwe BB worden opgericht, die inzetbaar is als straks de buurtaanpak van Bram Peper schering en inslag wordt. Je weet wel, de burgemeester die in Rotterdam in de jaren tachtig meende de drugsoverlast te kunnen bestrijden met een razzia op dealers door een buurt af te sluiten en met een peleton ME’ers met helicopters boven hen alle huizen en tuinen uit te kammen.

 76. Aad Verbaast 11 januari 2013 om 12:28

  @Artafterallart: onbegrensde mogelijkheden! Je verwacht het toch niet? 😉

 77. blutch1 11 januari 2013 om 13:55

  Wanneer worden ze nu eens wijs en laten SNS failliet gaan. Systeembank? Geklets. Hebben we dan 4 systeembanken? ABN, ING, RABO en SNS? 1 systeembank is al teveel. De RABO is overigens niet 1 bank, maar een coöperatie van meerdere banken. Het probleem lijkt te zijn dat banken te groot zijn, welnu kleiner maken, net als Procrustes. Die hakte de voeten eraf. Je kunt ook aan het hoofdeind beginnen.

 78. artafterallart 11 januari 2013 om 14:20

  Ik ben al jaren geleden versteld, Aad 😉

  Maar het stokje met al die gekheid even terzijde. Ooit sprak men van lerende organisaties, al dan niet gekanteld. Dat hebben we geweten. Het is ontaard in dat de organisatie je de les leest. In de politiek is dat ‘proces’ ook zichtbaar. Zij zouden leren van ons, burgers, buurtbewoners, boeren en buitenlui, van hun eigen fouten, van enz. Maar, nee hoor, zij weten alles beter en vooral wat goed voor ons is. Sluiten zich af voor iedere discussie en denken over hun verantwoordelijkheid zoals de Romme-generatie uit de jaren vijftig van de vorige eeuw.

  Als we niks meer tegen ze zeggen, geen stem meer op ze uitbrengen, geen cent meer aan ze zouden geven, dan is het zo met ze gedaan! De tijd is rijp voor een burgerlijk anarchisme. We hoeven niet de barricades op. Haal allemaal je centen van de bank, stop met werken, zet je auto dwars over straat en maak er een feest van!

 79. Aad Verbaast 11 januari 2013 om 17:43

  @Blutch1: SNS zit inderdaad echt op het randje een systeembank te zijn. Kan wel failliet gaan van mij, als de andere banken dan maar de rotzooi opruimen.
  Nog een bank die dreigde failliet te gaan: Friesland bank. Op het nippertje overgenomen door de RABO vorig jaar. Hoezo stress testen?

 80. Aad Verbaast 11 januari 2013 om 17:49

  @artafterallart: ik verbaas me er elke dag over dat er niet meer opstand komt. Ook hier. Is de wereld om ons heen inmiddels geheel murw geslagen? Laat alles maar gelaten over ons heen komen?
  Rutte had er het nog over vandaag:
  == ‘Ik wil een oproep doen het debat stevig te voeren, met gebruik van humor en ironie, maar zoek de grens bij beschaving en fatsoen.’ ==
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/11698/Kabinet-Rutte-II/article/detail/3375730/2013/01/11/Rutte-roept-op-tot-beschaving-op-internet.dhtml
  “Stevig debat”? Als cabaretiers onder elkaar?

 81. artafterallart 11 januari 2013 om 19:18

  De massa is juist door het parlement zelf aangestoken om zo grofgebekt mogelijk louter te kankeren op hun Umwelt. Wat dat betreft heeft de gang naar de rechtbank om Wilders de mond te snoeren het tegendeel bewerkstelligd. De rechter heeft de politiek de vrijbrief gegeven niet langer te debatteren door de vrijheid van meningsuiting boven artikel 1 te plaatsen.

  Je mag als parlementslid je onderbuik geheel lozen in een politieke konttekst. Gezien de slavenmoraal van het gros der Nederlanders volgen zij domweg hun buikspreekbuizen.

  Je hoeft niet naar elkaar te luisteren en de voorzitter schijnt alleen iemand tot de orde te mogen roepen als je niet via haar je gal spuugt.

  Rutte heeft nog nooit laten zien hoe je een debat moet voeren. En nu blijft hij weer steken in de mores van het studentencorps.

  Als ze echt menen dat er normen aan die vrijheid moeten gesteld worden, dan zie ik graag een concrete argumentatieleer afgekondigd worden. Die kan dan in een toets omgezet worden, waarmee je toegang krijgt tot alle fora en bij falen er automatisch mee uitgelogd wordt.

  Anders is de oproep om fatsoen te tonen een herhaling van de zetten van Balkenende. Ook al zo’n zwakke debater, die het moest hebben van de vileine Jack de V. en zijn chauffeur Frits W. om in de media overeind te blijven.

  Overigens, Nederland is een bij elkaar geharkt volk dat nog nooit en masse in opstand is gekomen. Het zijn steeds culturele minderheden geweest die zich verzetten..

  De media waren ooit voorlopers in het debat. Talkshows waren toen echt spannend. Schrijvers wisten nog hoe je moet polemiseren. In institutionele zin is dat allemaal de grond in geboord om het stemvee te laten loeien, de kijkers te infotainen en columnisten met hun toiletpapier te laten wapperen.

  Vandaar mijn oproep tot burgerlijke anarchie. Er valt niet te praten als de ander te kwader trouw je aanhoort en vervolgens zijn goddelijke gang gaat.

  Dat neemt niet weg dat wij hier wel het plezier van snedige kritiek kunnen delen. Ware het niet dat bij veel bloggen echte kritische noten niet gekraakt mogen worden, omdat men meent burgerjournalistiek te bedrijven. Terwijl we juist van het journaille verlost moeten worden, omdat het vrijwel allemaal broodschrijvers zijn.

 82. Aad Verbaast 11 januari 2013 om 21:02

  @artafterallart: hear hear.
  En die Rutte moet natuurlijk helemaal opzouten als hij hier ineens het harnas van de moraalridder gaat aantrekken. Gaf niet direct het goede voorbeeld door keihard en meerdere malen een debat naar zich toe proberen te trekken door keihard te liegen.

  P.S. ik gooi er nog maar eens een cliché tegen aan: “een politicus spreekt alleen de waarheid als hij tegen een collega zegt dat hij liegt.”

 83. blutch1 11 januari 2013 om 22:19

  En als hij tegen mij zegt dat hij liegt?

 84. King Billy 12 januari 2013 om 01:02

  @Afterallart. Zolang internet nog niet volledig aan banden is gelegd heeft dit platform grotendeels de functie van de zeepkist, van losgerukte straatstenen en van straatmeubilair overgenomen.
  Vroeger gingen we en masse naar het Malieveld en de Dam. (Bestek ’81, ‘Gaan we naar de Dam, dan gaan we naar de Dam’, Atoomwapenvrij, ‘Geen Clausen maar Hausen’). Nu en masse naar het toetsenbord, al of niet op schermpjes waar we naar turen, in plaats van naar elkaar. Getuige zeer recent bijvoorbeeld de ‘Spekman/Rutte affaire’ en wat daar aan vooraf ging. Een Twittertje en de wereld is te klein.
  Soît. Amen. Tijden veranderen.
  Burgerlijke anarchie is nu solidarideit met WikiLeaks, met Anonymous, met Occupy en verkondig ondertussen dat de huidige generatie het beste kunnen verzuipen in hun empathy gaps.

 85. King Billy 12 januari 2013 om 01:04

  “de huidige generatie” moet zijn “huidige politiek en daaraan klevende politici”.

 86. artafterallart 12 januari 2013 om 06:58

  @Aad
  Ik wordt onpasselijk van die man. Je ziet dat hij koste wat het kost de ‘eerst verantwoordelijke’ wil uithangen, maar zijn mond lijkt steeds meer op zijn anus. Hij schijt gewoon uit zijn bek, wat niets meer voorstelt dan reeds duizend maal verteerde ‘algemeenheden’. Net als Balkenende werpt hij er voornamelijk procedurele nikszeggendheid mee uit.

  En dan nog die homemade lach van hun lookingglass self. Je ziet die nu ook bij Samson opdoemen. Wouter Bos kan er ook wat van. Allemaal defensiemechanismen om te verhullen dat ze totaal geen greep hebben op de materie.

 87. artafterallart 12 januari 2013 om 07:16

  @King Billy
  Klopt allemaal als een zwerende vinger. Maar net als ‘toen’ ging en gaat nog altijd mijn voorkeur uit naar een kritische beweging, die ook zichzelf niet spaart en elkaar bij de les houdt. Nieuwsgierig blijft. Open staat voor iedere visie om daar de nieren van te proeven. Bij tijd en wijle absurdistisch is. Altijd tegen (iedere zweem van) dogmatisme ingaat. Twijfel blijft zaaien en oog heeft voor de esthetiek van het woord dat je neemt. Tenslotte gaat het allemaal om een goed verhaal!

 88. Aad Verbaast 12 januari 2013 om 09:19

  @Blutch1: zolang je geen politicus bent, zal een politicus dat niet tegen je zeggen, daar is de politicus dan weer politicus voor. Kan hem immers zomaar weer een stem kosten!

 89. Aad Verbaast 12 januari 2013 om 09:25

  @Artafterallart: Opstelten is natuurlijk het sprekend voorbeeld dat je uiterst selectief moet zijn wie wel en wie niet nog mag doorwerken na je 65ste. Sterker nog: sommige mensen zouden al veel eerder moeten ophouden. Nog sterker: nooit ergens aan moeten beginnen!

  07:16: aardige omschrijving van dit blog en wat zich hier zo dagelijks in de reactieruimte afspeelt de laatste jaren 😉

 90. artafterallart 12 januari 2013 om 10:00

  @Aad, de verstandigsten mijden de poli-kliek. De gehaaiden bijten zich erin vast. Opstelten is een apart geval. Het zou me niks verbazen als het een opblaaspop is die Vonhoff nog voor zijn dood met zijn laatste adem leven heeft ingeblazen. Ware het niet dat Henk V. pas overleed toen Ivo O. al aan ons verschenen was. Maar dat hoeft natuurlijk geen belemmering te zijn, want in Ivo O. kunnen zoveel andere hufters voorgegaan zijn met hun bedorven lucht.

  Met dit zo stellig beweert te hebben en tegelijk absurdistisch, pas ik toch wel geheel in de traditie van jouw blog 🙂

 91. Aad Verbaast 12 januari 2013 om 11:01

  @artafterallart: Rutte zal trots op ons zijn. 😉
  “Een debat op internet mag stevig zijn, maar kan het beste met humor, understatement en ironie worden gevoerd”.

 92. artafterallart 12 januari 2013 om 12:02

  @Aad, hij kan echt niet meer om ons heen, maar gelet op zijn milieu is het woord hufter onwelvoeglijk :3

  Als ‘het’ een echte vent was, dus niet een Heiligboontje-op-stelten, dan zou hij nu samen met Roodkapje Spekman hun beschavingsoffensief ‘hoogstpersoonlijk’ op internet gestart moeten zijn. Misschien moeten we de RVD bellen om te weten op welke sites hun ‘werkbezoek’ begonnen is :Q

 93. artafterallart 12 januari 2013 om 12:03

  shit, mijn emoticons werken niet…..

 94. King Billy 12 januari 2013 om 12:08

  We kunnen uiteraard ook de opiniepeilingen totaal verzieken door met z’n allen op Rutte en de VVD te stemmen. Weinig fantasie voor nodig wat er dan op termijn links en rechts gebeurt.

 95. Aad Verbaast 12 januari 2013 om 13:22

  @artafterallart: hij gaat toch wel een beetje de moraaldiscussie van Balkenende en nu Buma inpikken hiermee. Lijkenpikker!

  Emoticons: werken overal anders blijkbaar. Op WP: http://codex.wordpress.org/Using_Smilies 😎

 96. Aad Verbaast 12 januari 2013 om 13:26

  @King Billy: wat gaat er dan gebeuren? Gaan ze zich opheffen?

  Ik was vanmorgen al even verheugd een krantenkop te lezen in de VK: “Wilders definitief naar Australië” Ik dacht even dat hij echt ging verhuizen naar nieuwe horizonten.
  Bleek ik verkeerd begrepen te hebben… 😈

 97. King Billy 12 januari 2013 om 22:11

  Ach, politici zijn gevoelig voor opiniepeilingen. Het systeem van binnenuit opblazen is een optie.

  Wat anders. Lol. Peer Steinbrück, lijsttrekker SPD, onder vuur in zijn eigen partij,heeft een paar domme opmerkingingen gemaakt over kiezers (slikkers van vijf euro Pinot Grigio van de Lidl) en 1,25 miljoen met spreekbeurten bij elkaar gegraaid. Beweegt zich graag in glossy kringen.
  Voer voor de pers. FAZ: ‚kaviaar in de ketchup partij‘.

  Die Welt in een satirisch stuk à la De Speld: nieuw stappenplan om de kiezersgunst weer terug te winnen. Trouwen met Sylvie van der Vaart, een Robbenslacht in CDU stad München. Eigenlijk was de bedoeling dat de scheiding pas bekend zou worden gemaakt ná het huwelijk met Steinbruck.
  http://www.google.de/imgres?q=peer+steinbr%C3%BCck+bilder&start=141&hl=de&sa=X&tbo=d&qscrl=1&rlz=1T4ASUT_deDE461DE461&biw=1292&bih=601&tbm=isch&tbnid=oo6KBipf-4D4VM:&imgrefurl=http://www.welt.de/satire/article112350049/Peer-Steinbrueck-will-Sylvie-van-der-Vaart-heiraten.html&docid=ykKucHfkpb63aM&imgurl=http://www.welt.de/img/satire/crop112350048/282872758-ci3x2l-w620/zgbdc5-686vdjix5jcs6zvg7eh-original.jpg&w=620&h=413&ei=h8jxUKrwBc34sgbR-YG4Dg&zoom=1&iact=hc&vpx=565&vpy=102&dur=15905&hovh=183&hovw=275&tx=121&ty=83&sig=113113451929186030738&page=7&tbnh=134&tbnw=188&ndsp=24&ved=1t:429,r:62,s:100,i:200

  Wanneer wordt bekend dat Rutte een stiekeme relatie met Westerwelle heeft, @Aad Verbaast?

 98. Aad Verbaast 13 januari 2013 om 00:52

  @King Billy: LOL dat verhaal van die Steinbruck. Vraagt er ook om begrijp ik.
  Zijn de polls al aangepast?

  Tja die Rutte: zo’n relatie met Westerwelle zou natuurlijk wel een draai geven aan buitenlandse zaken.

  BTW: je bent wel de King van de lange links. Even een kortere dan: http://www.welt.de/satire/article112350049/Peer-Steinbrueck-will-Sylvie-van-der-Vaart-heiraten.html

 99. artafterallart 13 januari 2013 om 06:43

  @Aad
  er is een hele grafheuvel vol lijken in de sociale en politieke geschiedenis der Nederlanden waaruit men kan pikken om zoiets mals te ondernemen en linkse ideologen zijn er ook niet vies van:
  http://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/6623/het-beschavingsoffensief-van-de-negentiende-eeuw.html

  het CDA heeft het in haar bloedvaten zitten en zien hun christendemocratie als een heilsleer dat ze uitventen zodra ze de kans krijgen, zoals de SGP een theocratie heimelijk nastreeft

  het zit in de kontzakken van alle partijen: van de Partij Voor De Dieren-die-daar-geen-weet-van-hebben tot en met de Partij Voor De Vrijheid-die-daar=zich-niet-tegen-kan-verweren

  de Lof-der-onaangepastheid van Milikowski was ooit een fris idee dat brak met het van bovenaf opleggen van een gedragswijze, maar daar kan je tegenwoordig niet meer mee voor de dag komen

  niemand wil de onbeschaafd geachte burgers emanciperen, ze moeten gewoon in het gareel gedwongen worden

  niemand wil er het gevaar in zien dat zo’n offensief de scheiding tussen kerk en staat negeert

  niemand herkent meer dat ze de staat als zedenmeester ermee willen restaureren

  de maatschappij-dat-zijn-wij riep de balkende-harry-potter-look-alike om de genen van Vadertje Cats in ‘ons’ weer wakker te schudden en tegelijk heimelijk te bereiken dat de politici de maatschappij vormen

  Ivo O. oefent al met de ME om van de berg-die-Binnenhof-heet af te dalen met Tien Geboden in staal gegraveerd om wie niet wil luisteren te laten voelen dat het welletjes is

 100. artafterallart 13 januari 2013 om 07:22

  @King Billy
  We kunnen beter het Binnenhof overnemen, alle politici en hun klerken ketenen en ze op een veiling in Brussel verhandelen tegen een spotprijsje. Europa weet zo langzamerhand wel hoe slaafs ze zijn, hoe snel ze akkoorden weten te sluiten, hoe goed ze kunnen draaien, hoe graag ze boekhouden, hoe hoerig ze met principes omgaan, hoe snel ze zakken kloppen, hoe makkelijk ze voor een zeteltje te paaien zijn, hoe keurig ze glimlachend hun onvermogen verbergen enz. enz.

  We hebben met deze dames en heren een ongekend begeerd exportproduct in handen en achter hen staat een massa jongelui te popelen die ook zo graag ingezet wil worden voor whatever welke partij dan ook om net als Sharon Dijksma zich kritisch in de kont van de ander te wringen voor een loopbaan als buikspreker

 101. artafterallart 13 januari 2013 om 09:52

  Per seconde kieswijzer:

  waar ik ‘welletjes’ schreef, leze men ‘Westerwelletjes’
  waar jullie Rutte aan Westerwelle willen koppelen, zou ik eerst het format Boer Zoekt Vrouw willen veranderen in Stropdas zoekt Nek
  waar we voor de uitverkoop van politieke verantwoordelijkheden veilingen simuleren, zou ik de partijen er gratis bij willen geven
  waar Westerwelle weigert Engels te spreken omdat de Duitse taal wondermooi is, wil ik dat Rutte verklaart dat Haags Wundersjeun is en wier oens daa niegt vuur sjemen

 102. Aad Verbaast 13 januari 2013 om 11:20

  @artafterallart: blijft “een zooitje en een bende” daar in politieke kringen. Sterker nog de zooi wordt steeds groter. Plak en knip media hobbelen al slaapwandelend overal achteraan. Kamer is ook al in slaap gesukkeld. Ondertussen worden we bekogeld door de beleidsmakers met de een na de andere drogredenering. En wat me dan nog het meeste ergert dat die redeneringen niet genadeloos onderuit worden gehaald. Lijkt wel of de samenleving murw is geslagen. Waar vervolgens de media weer rustig aan meewerken om de samenleving nog meer te drogeren.

  Volgend blogje zal er weer eens een voorbeeld uit pikken. Maar ik moet eerst even zelf tot bedaren komen voordat ik het in alle rust op kan schrijven. Mijn nervus agitaris is alweer heftig aangeslagen! Zal dus wel maandag worden. Gaat weer eens keer over de zorg.

 103. artafterallart 13 januari 2013 om 12:00

  Het is een onverantwoordelijke verantwoordelijkheid die op hun schouders rust, terwijl ze dat totaal niet beseffen en maar kletsen over een karwei dat ze moeten afmaken enz. We weten toch dat dat altijd al zo is geweest. Buitenparlementair kunnen we ze dat nog steeds verwijten. De media zijn we kwijt om dat te doen op een enkele columnist na. Ik krijg er woedeaanvallen van, maar herpak me gelukkig bijtijds en gebruik de poezie als bliksemafleider. Ik laat me niet politiek vereenzamen en trek me op aan, bijvoorbeeld dit dichtje:

  Tegen machteloosheid

  De kracht bezitten om
  over je eenzaamheid heen te stappen
  dat is zo godverdomde menselijk

  Ik ben geen humanist, omdat zij het onmogelijk maken je met hen verbonden te voelen. Maar ik pas ervoor om mijn menselijkheid op te geven en in een terrorist te veranderen.

  Neem je rustdag en doseer het bloggen. De wereld veranderen kan niemand. Maar met speldenprikken kunnen we een heel eind komen om er nuchter een plaats en tijd te geven aan wat ons heilig is.

  Hou je haaks!

 104. Aad Verbaast 13 januari 2013 om 13:58

  @arafterallart: ach, ik prijs me gelukkig dat ik me tenminste nog ergens behoorlijk kwaad over kan maken. Genoeg onderwerpen ook nog. :mrgreen:
  Stel je voor zeg: als dat niet meer zou lukken dan kan ik wel gaan inpakken!

 105. artafterallart 13 januari 2013 om 14:21

  that ’s the spirit, Aad; Schippers ligt als Liberaal v/h Jaar klaar op de snijtafel; haar anatomie moet vol chips zitten waarmee de verzekeraars haar besturen; grijp je kans 8)

 106. blutch1 13 januari 2013 om 15:10

  Extra inzet ANWB door vorst
  Kijk, Beatrix doet toch nog wel eens iets nuttigs. 😉

 107. Aad Verbaast 13 januari 2013 om 17:06

  @artafterallart: Schippers: ze zal er trots op zijn.
  Kan wel de nodige weerstand gebruiken. Maakt er ook een zooitje van.
  Verbeet ging even los vandaag trouwens: http://www.nrc.nl/nieuws/2013/01/13/zorgen-verbeet-over-farmaceutische-industrie-de-beerput-moet-open/
  Geheel mee eens!

  @Blutch1: ze zal er ook trots op zijn. Ook nog eens een zoon die als hobby watermanagement heeft.
  Kan allemaal niet op.

 108. King Billy 13 januari 2013 om 18:17

  Buitenparlementaire oppositie, @artafterallart …..
  http://www.zeit.de/2012/30/Hans-Werner-Sinn/seite-1
  In Berlijn wordt hij weggeschertst als ‚Prof. Unsinn‘, toch was hij degene die de Target2 kwestie aan de orde stelde en de initiator om Karlsruhe van stal te halen. Hetgeen uiteindelijk resulteerde in een aangepast ESM verdrag waar opkoop door het ESM van staatsoblifgaties (vooralsnog) is verboden.

  Dan is er nog een: Weidmann! Hij staat in brand en leest de niet meer onafhankelijke Draghi met zijn ECB de Levieten
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/europas-schuldenkrise/bundesbankpraesident-weidmann-ich-stehe-im-feuer-12009559.html
  “30.12.2012 • Bundesbank-Chef Jens Weidmann bietet EZB-Chef Mario Draghi Paroli und wird zum Anführer einer außerparlamentarischen Opposition. Ein Gespräch über Widerstand in Zeiten der Krise.“

  Da’s dan economie, dat geen exakte wetenschap is, maar Prof. Unsinn kreeg wel 190 economen achter zich.

  Gelukkig zijn er ook nog filosofen -die geen bal verstand hebben van economie (behalve uiteraard André Meinema van staatszender R1), zoals Sloterdijk en Habermas. Populair in DE, met TV-optredens! Deze hameren op meer democratie en transparantie. En uit DE moet het meeste geld vandaan komen. Samaras stond recent weer op de stoep in Berlijn.

  Ondernemers ook, vandaag nog de baas van de grootste cementindustrie ter wereld, Heidelberg, die zei dat de Euro niet bijdraagt aan het behoud van het welzijn van Europese burgers. Laat staan aan verbeteringen.

  Er is dus nog hoop!

 109. Aad Verbaast 14 januari 2013 om 00:40

  @King Billy: Ik ben wel verrast wat Weidman als reden voor de crisis opgeeft. Of eigenlijk wat hij niet noemt. Voor zover mijn geheugen reikt is er tot wel algemene consensus dat het allemaal met een banken-/kredietcrisis is begonnen. Dat de politici daarna de ene fout op de andere hebben gestapeld heeft Europa alleen nog maar meer in de crisis gestort.
  Vanavond hoorde ik daarover nog de volgende lezing (brandpunt, RABO topeconoom) die stelt dat een van de grootste fouten gemaakt is door Schauble in het begin dat Griekenland in de spotlights kwam door te stellen dat het geen probleem was Griekenland te laten vallen.
  Toen waren de rapen gaar in de financiële wereld (angst dat dat ook zou gelden voor andere landen). Die opmerking heeft de burgers honderden miljarden gekost. Kostbaar foutje. Duur mannetje. Schauble is inmiddels van mening verandert..

  Hij had natuurlijk toen wel gelijk, maar had het wat anders moeten verpakken.

  N.B. verder over Griekenland: http://www.bnr.nl/nieuws/griekenland/260632-1301/griekenland-achterhaalt-7-miljard-zwart-geld?s_cid=HUD
  Is er nog hoop?

 110. King Billy 14 januari 2013 om 02:07

  Ben het daar niet mee eens. Stiglitz overigens ook niet. (Grapje)
  Het is allemaal begonnen met de introduktie van een politiek monetair systeem, de politieke EMU, in plaats van een economisch monetair systeem. Een politiek monetair systeem met rammelende verdragen, rammelend toezicht en controle, met politieke toelating van landen die niet aan de voorwaarden voldeden. Frankrijk speelde vanaf het prille begin (De Gaulle, Val Berlijnse Muur, toelating Griekenland daarin en tot nu toe een zeer dubieuze rol). Financiele markten roken hun kans en namen die zonder bezwaren vanuit politieke hoek. Van alle kanten is daar voor gewaarschuwd. Daarnaast was er de 3% clausule, die landen niet (konden, wilden) nakomen. Pas in 2008 klapte Lehmann, en zat Europa naast dat probleem al met sluimerende chaos in de politieke eurozone.
  Verder was het niet alleen Schäuble die destijds zei dat een Grexit behapbaar was. Hij zei meer, zoals bestuurders van de grote Duitse systeembanken en invloedrijke economen, waaronder Bofinger, prof. Unsinn en economen in Project Syndicate dat Griekenland geisoleerd kon worden, zonder gevaar voor een domino effect. Dat was nog voordat het EFSM werd opgetuigd door…. politici.
  Banken, de Bundesregering en BoFFin hadden de plannen klaarliggen. Elders in Europa ook.
  Het waren de politiici die angst hadden voor een domino effect en hun europroject en daarmee ‘Brussel’, de EU, zou falen. Intussen zijn de werkelijke problemen niet opgelost omdat politici deze vooruit schuiven door schulden met schulden op te lossen.
  Het enige wat nu nog groeit zijn de aandelenkoersen.In een rap tempo ook nog. De volgende bubble als fundament.met over anderhalve maand de volgende crisis in de States. En als de winsten wegvallen a.g.v. krimpende afzet, is het gedaan met de koersen.

  Gelukkig hebben Van Rompuy nog die 5 miljard peanuts van ons belastinggeld aan dictator Morsi toezegt om een DCFTA (Deep and Comprensive Free Trade Agreement) met Egypte af te sluiten.
  Persbericht Van Rompuy/Egypte:

  Klik om toegang te krijgen tot 134655.pdf

 111. King Billy 14 januari 2013 om 02:18

  Indicator: Alle maatregelen ten spijt zijn de staatsschulden in de eurozone toegenomen. Het artikel zoek ik later op de dag wel op. Tja, dan wordt het hoog tijd om met de burger in discussie te gaan…
  De vraag is echter of de burgers dat nog wel willen.

 112. artafterallart 14 januari 2013 om 06:57

  Heren, ik moet helaas afhaken wegens een liesbreuk. Ik lig plat en dan is het lastig typen enzo. Nou maar hopen dat ik vandaag nog een afspraak kan maken, er geen wachtlijst is voor de operatie en ze me niet met een bacterie of virus besmetten. Maar ik kom zsm weer reageren.

 113. King Billy 14 januari 2013 om 08:22

  1995. Legendarisch interview: „Alle eieren in één mandje.“ Lord Ralf Dahrendorf über die Gefahren der Währungsunion und die Krise Europa’s.
  Enkele quotes:

  Der Glaube, daß die EU wie ein Fahrrad sei, das entweder rollt oder umfällt, ist haarsträubender Unsinn.

  Die Währungsunion ist ein großer Irrtum, ein abenteuerliches, waghalsiges und verfehltes Ziel, das Europa nicht eint, sondern spaltet.

  Warum brauchen wir eigentlich eine immer enger zusammenarbeitende Europäische Union? Darauf gibt es in den meisten Ländern kaum eine andere Antwort als die: um Deutschland einzubinden. Merkwürdigerweise ist das auch die deutsche Antwort, jedenfalls die des Kanzlers (Schröder, SPD) und übrigens auch seines Vorgängers Helmut Schmidt. (CDU/CSU)

  Früher gab es die berühmte russische Puppe: Die deutschfranzösische Freundschaft paßt nahtlos in die Europäische Gemeinschaft, die paßt nahtlos in das atlantische Bündnis, und daraus ergeben sich Wohlstand und Sicherheit. Das jedenfalls war die Theorie.
  http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-9247341.html

  Waar staat Europa nu? 18 jaar later?

  @artafterallart. Sterkte, geduld en beterschap toegewenst.

 114. Aad Verbaast 14 januari 2013 om 09:46

  @King Billy: 02:07: allemaal waar wat je schrijft. Natuurlijk zijn er met de invoering van de EMU grote fouten gemaakt. Maar er is een crisis ontstaan door de bankenproblemen (met als startpunt Lehman) die uiteraard ook weer eerder is ontstaan in de Bush tijd toen hij de remmen van de markt losgooide.
  Ten gevolge van die crisis remde de groei in de markt (zowel in Amerika als Europa), waardoor eerdere capitale fouten (die je beschrijft) pas in volle hevigheid naar boven kwamen.

  Aangezien de huidige generatie(s) politici voortkomen uit de groei-jaren, zijn ze ook niet ‘opgeleid’ om te managen als er geen groei is. Dat verklaart weer de agenda waar ze voor gaan: groei in de hoop dat de crisis dan weer onder de mat geveegd kan worden.
  Aan de bron van de ellende (banken met vrij spel) wordt nauwelijks gewerkt. Wat ook weer verklaart waarom de aandelenkoersen rustig door stijgen toen de markt dat eenmaal in de gaten had. De volgende bubble inderdaad.
  Op weg naar de triple dip!

  02:18: natuurlijk stijgen de staatsschulden. Zou ook gebeuren als de landen zich allemaal aan de 3% norm zouden houden. Is altijd nog negatief.
  Ook daar: als de groei er dan niet in zit dan loopt de staatsschuld als percentage BNP ook op. Wat overigens een vreemde meetlat is. Schuld is schuld immers.

  08:22: ik ben nog wel een voorstander van een verenigd Europa. Is worstelen omdat er zo’n puinhoop van gemaakt is dat voor elkaar te krijgen door een grote groep prutsers.

  Ik maak maar even een vergelijking met een paraplu. Ik ben een voorstander van de uitvinding van de paraplu als goede oplossing minder nat te worden als het regent. En als er dan een exemplaar wordt aangereikt vol met gaten mopper ik dat de fabrikant geen goede paraplu heeft geleverd. Ik eis dan een beter product, en ga geen pleidooi voeren dat de paraplu maar uit het straatbeeld moet verdwijnen. 😉

 115. Aad Verbaast 14 januari 2013 om 09:48

  @artafterallart: vervelend. Beterschap en sterkte. Hoop voor je dat het gauw is opgelost!

 116. Aad Verbaast 14 januari 2013 om 11:51

  @King Billy: http://www.presseurop.eu/nl/content/news-brief/3264841-eu-komt-met-nieuw-plan-noodfonds-banken
  Geen idee wat dit plan nou eigenlijk inhoudt. De boel zelf oplossen als je in aanmerking wilt komen voor hulp? Lijkt nogal tegenstrijdig.. 🙄

 117. blutch1 14 januari 2013 om 17:34

  Ik begrijp de verbazing niet. Het is toch het aloude bankenadagium, we lenen je geld als je het eigenlijk zelf wel kan betalen en anders niet. Daarbij lenen we ook paraplu’s uit als het mooi weer is, maar bij regen willen we ze terug hebben.

 118. Aad Verbaast 14 januari 2013 om 17:40

  @Blutch1: niet veel meer wat mij verbaast Blutch1. Des te meer reden om er flink over te mopperen!

 119. King Billy 14 januari 2013 om 21:35

  =Geen idee wat dit plan nou eigenlijk inhoudt. De boel zelf oplossen als je in aanmerking wilt komen voor hulp? Lijkt nogal tegenstrijdig=
  Het is een technische boekhouders van de postmoderne Brusselse Bill Super’s. Inderdaad volledig tegenstrijdig met Barroso’s ferme taal in Ierland dat de vicieuze cirkelen tussen staten en banken doorbroken moet worden.

  Het plan behelst dat noodhulp aan banken via staten loopt. Dus geen hulp van de ECB en het ESM aan banken meer. De staat als lender of last resort voor noodlijdende banken. In Spanje en Cyprus is dit nu gaande, terwijl Rajoy te vergeefs heeft geprobeerd banken rechtstreeks aan de ECB e/o het EFSM/ESM te koppelen.

  Uitsluitend staten kunnen geld lenen voor noodlijdende banken bij de ECB of het ESM. (Karlsruhe! Het EGH moet nog een uitspraak doen of het ESM rechtstreeks banken mag financieren). Probleem en mogelijk imagoschade voor de ECB en Brussel opgelost. Iedereen blij in de Triple A staten, incl. Weidmann en Knot.

  Voor staten betekent dit dat de EU en de ECB eerder kunnen ingrijpen bij de staatshuishouding indien lidstaten financiering van noodhulp aan banken bij de ECB of het ESM aanvragen. Past in feite dus prima in het beleid de EU concurrerender te maken. Wordt Rehn van stal gehaald om nog meer te bezuinigen om geld vrij te spelen voor onderpand of afbetaling van leningen van de ECB of het ESM.
  Bovendien worden de ECB en het ESM preferente debiteuren bij faillisement. Grotere spaarders en aandeelhouders hebben het nakijken.

  De praktijk:
  Niet alleen systeembanken, ook andere banken.Bij faillissement krijgt de staat de rotzooi, de gezonde delen worden overgenomen door, of toegevoegd aan een andere bank. Gebeurt in Griekenland, Spanje en Portugal).
  Wat zien we dus:
  – Via de achterdeur wordt nog steeds gemeenschapsgeld gebruikt om banken te redden
  – De EU en de ECB krijgen meer grip op lidstaten, zodra ze aankloppen voor hulp
  – De ECB en het ESM zijn van het bankenprobleem af. Moet ook: Bankentoezicht!
  – De Bankenunie is verder weg dan ooit
  – Banken kunnen nog steeds terugvallen op staatshulp, dus gemeenschapsgeld.
  – Spaarders, aandeelhouders zijn de klos
  – Barroso, met medeweten van zijn collega’s en ambtenaren, liegt.
  – Preferente debiteuren positie voor de ECB en het ESM.

  Niets, maar dan ook niets dat in dit plan naar een Bankenunie toewerkt. Het zijn Brussel en Frankurt die op hun wenken worden bediend ten koste van lidstaten en ÉU-burgers.

  Jammer dat Barroso hier niet een wandelingetje in de eenzame bossen komt maken. Zou hem graag een prettige verdere reis toewensen.

 120. King Billy 15 januari 2013 om 00:25

  Misschien is dit een idee voor Barroso: Morele obligatiecoupons.
  Paul Krugman, kan het niet laten, nadat zijn idee van de 1 miljard munt van tafel is.
  „moralische Obligationskupons“ ausgeben mit dem Versprechen, den aufgedruckten Wert in einem Jahr zurückzuerstatten. Rechtlich sei das keine Anleihe und unterliege so der Schuldengrenze nicht.
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/schuldenkrise-der-billion-dollar-muenztrick-ist-gescheitert-12023618.html

 121. Aad Verbaast 15 januari 2013 om 00:45

  @King Billy: ik vind het knap dat jij er nog een uitleg uit weet te persen. En wat voor een!
  Na 5 keer rustig doorlezen van dat bericht ben ik maar opgehouden er ook maar iets van te snappen.
  Of is het jouw interpretatie van die wartaal?

  Dat er vuile spelletjes gespeeld worden mag natuurlijk al lang duidelijk zijn. Na elke mislukt plan wordt er weer een dood konijn uit de hoge hoed getoverd.

 122. King Billy 15 januari 2013 om 02:00

  Kweenie, of mijn interpretatie juist is, maar het voorstel tegen het licht houden van een aantal andere lopende kwesties en voornemens, kwam ik hierop uit. Moest ook een paar keer lezen en hierover nadenken in het bos met de hond, Nozem.
  Zowiezo kan de ECB geen geld lenen aan banken die de ECB moet controleren. En over bankensteun via het ESM, gezien in het licht van de ECB en de Duitsers, is het laatste woord nog lang niet gesproken. En Brussel wil graag wat meer legitimiteit dan een verkracht Verdrag van Maastricht om grip te krijgen op dat zooitje ongeregeld uit hoofdkantoren van de de meestonmogelijke werkmaatschappijen. Barroso wil toch geen Superstaat? Hij wil een adelaarsnest voor de FEU.
  Later maar eens persreacties opsnorren.

 123. King Billy 15 januari 2013 om 09:46

  Zit er niet ver naast: de blogsite van de Engelse FT:
  http://ftalphaville.ft.com/2013/01/14/1334062/about-that-sovereign-bank-link-we-said-wed-break/
  “We should be shocked, but that whole ‘legacy assets’ statement from the German, Dutch and Finnish finance ministers in late September made it pretty clear that there wasn’t exactly a consensus on this:
  […] direct bank recapitalisation by the ESM should take place based on an approach that adheres to the basic order of first using private capital, then national public capital and only as a last resort the ESM.”

 124. Aad Verbaast 15 januari 2013 om 10:17

  @King Billy: geen idee wat Barosso nou echt wil. Maar ook daar werkt hij aan met een twitterbombardement vanmorgen van zijn hand.
  De laatste die net voorbijkwam zeilen:

  Zijn nek uitsteken (om de kop boven het water te houden?) ziet hij als een belangrijke rol voor hem en zijn collega’s. Je moet het maar weer kunnen bedenken. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: