Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Gemeentelijke drempelvrees


Aflevering 4: anekdotes uit de gezondheidszorg
. Na een hersenbloeding zat Hendrik Hobbel al 2 maanden in een revalidatie centrum. Hij kon niet wachten om weer naar huis te gaan. De gemeente liet hem letterlijk en figuurlijk zitten. Kost naast moeite ook geld immers.

Daar zit je dan gekluisterd aan een rolstoel. Één been en arm trokken het niet meer. Lastig als je wilt rondtrekken in je eigen huis. Na een maandje in dat oord vol lichamelijk ongemakken had ik het daar wel gezien. Hoog tijd om naar huis te gaan!

Nu bestaat er een Wet Maatschappelijke Ondersteuning. En ik kon wel wat ondersteuning gebruiken dacht ik nog. Op de website van de overheid zag ik staan: “de gemeente kijkt samen met u of ondersteuning nodig heeft en in welke vorm.” Gemeente dus maar eens gebeld.

“Daar hebben wij een WMO-loket voor”
“Ja, maar ik zit in het revalidatiecentrum. Ik zit in een rolstoel.”
“Dan kunt u toch iemand anders meenemen? En vergeet niet uw legitimatiebewijs mee te nemen!”
Dat “samen met u” werd wel erg letterlijk genomen zo bleek.

Opgetogen togen we samen naar het loket. Klassiek ingedeeld als een gemiddeld gemeentehuis: van het kastje naar de muur.

Efficiënt als ze zijn, werd een stapel formulieren overhandigd om in te vullen (gelukkig kan dat met één hand) en toen ik daar wat verbaasd mijn wenkbrauwen over fronste, reageerde ze nog ad rem met: “u zult begrijpen dat we niet zo maar voor iedereen allerlei voorzieningen kunnen treffen!”

Ergens nog onder de indruk dat het gebouw zo rolstoelvriendelijk was ingericht hoopte ik nog dat als ze zo goed voor zichzelf konden zorgen ze dat ook wel voor mij zouden doen.

Na de formulieren ingevuld en overhandigd te hebben (gezelligheid kent geen tijd) werd me verteld dat ze me een brief zouden sturen met een datum voor een huis- respectievelijk inspectiebezoek. Kon ik natuurlijk weigeren (de overheid kijkt immers niet ongevraagd achter de voordeur), “maar ja, dan kunnen we ook niets voor u doen”.

Vier weken later (jawel) was het dan zover! Omdat ik het huis niet in kon vanwege de trapjes bij de voordeur ‘inspecteerde’ de ‘ervaringsdeskundige’ het huis. Ik bleef maar buiten in de motregen. Je moet er wel wat voor over hebben immers.

Goed nieuws: een traplift en een verbouwing van de badkamer (tot douche met zetel) was toch wel nodig vond de inspecteur.

Maar toen kwam de hamvraag: “wilt u een drempelplaat bij de ingang óf bij de achterdeur naar de tuin?”
“Hoezo?”
“U zult moeten kiezen, we vergoeden max 1 drempelplaat. U zult begrijpen dat…”
Tussen de lezer en mij: nee, dat begreep ik echt niet. Vind de gemeente het logisch dat ik moet kiezen tussen: óf de voordeur niet meer uitkunnen óf de tuin niet meer in?

Toch maar eens voorzichtig na een maand gebeld om te vragen wanneer ze begonnen met de verbouwing (ze zullen me toch niet vergeten zijn?) krijg je te horen: “we zijn er mee bezig”.
“Waarmee bent u bezig?”
“We laten u het wel weten als het zover is.”

2 maanden later hetzelfde verhaal. Ze zullen toch niet een Europese tender hebben uitgeschreven voor deze megalomane ingreep schoot nog door mijn hoofd. Of zouden ze erg druk zijn met elk dubbeltje honderd keer om te draaien voordat ze die durven uit te geven?

Na 3 maanden was het dan toch zover. Ik kon naar huis! Traplift was klaar, en ik kon douchen zittend op een daarbij geleverde po-stoel. En natuurlijk ontbrak die ene geweldige drempelplaat niet. Bij de voordeur dan toch maar. Anders kon ik het huis niet eens in komen immers.

Edith Schippers maar klagen dat zorg zo duur is. Toch zo’n vier maanden onnodig in een revalidatiecentrum moeten wonen omdat gemeenten zo’n enorme drempelvrees hebben.

N.B. Plaatje: http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/opgelucht-als-ik-naar-binnen-kan-1.683036

N.B.: alle afleveringen uit deze serie zijn te vinden in de rechterkolom onder het kopje: “Anekdotes gezondheidszorg”.

74 Reacties op “Gemeentelijke drempelvrees

 1. rahaller 15 september 2014 om 17:18

  Goed dat er nu een ondernemer opstaat die een ziekenhuis wil kopen en daar s avonds ook een wijntje wil schenken.

  Verzonden van mijn HTC

 2. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 15 september 2014 om 17:40

  x

 3. Aad Verbaast 15 september 2014 om 17:57

  @Rahaller: misschien ook een idee om een ondernemer de gemeente te laten kopen? 😉

 4. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 15 september 2014 om 17:59

  Ik heb ltijd al gezegd: ambtenaren zijn de grootste vijand van de nederlander.
  Overgens: 40% teveel ambtenaren.
  bekijk: aantal ambtenaren in 1980 per millioen inwoners; en kijk erna in 1999 en nu
  Neem een correctiefactor voor de computers. die rondom 1980 warden ingevoerd

 5. Aad Verbaast 15 september 2014 om 18:22

  @Kleet: drempelvrees alom. Gemeentehuizen zorgen dat de ambtenaren moeilijk binnenkomen, maar erg makkelijk en snel weer naar buiten kunnen. Maken ze dan ook dankbaar gebruik van. Daar komt dat idee van die keuze (voor of achter) natuurlijk vandaan!

 6. Johan 15 september 2014 om 18:33

  Vanaf januari 2015 gaat heel de gehandicaptenzorg over naar de gemeenten. Als dat maar goed komt!

 7. Aad Verbaast 15 september 2014 om 18:53

  @Johan: wordt een nog groter drama dan het al is. Nog geen visitekaartje kunnen afgeven. En geen idee hoe te handelen. Wie lachen zich een kriek? De adviseurs. Inmiddels al 25 miljoen aan uitgegeven.. Ook geen idee overigens.

 8. Johan 15 september 2014 om 19:11

  Gemeenten klagen over te krappe budgetten. Daar begint de ellende al.

 9. Aad Verbaast 16 september 2014 om 00:09

  @Johan: Dat is de politicologica van Den Haag: kieper de hele zooi over de schutting, geef ze slechts 75% van het daarvoor staande budget, en roep dan heel hard dat dat zo gedaan wordt om de kwaliteit te verbeteren.. Ja, ja.

 10. blutch1 16 september 2014 om 00:26

  Iedereen klaagt altijd. Men denkt dat dat voordeel oplevert, want als je niet klaagt gaat het blijkbaar te goed. Het wordt dus een wedstrijd wie het hardst klaagt. Vroeger zei men al: een Amsterdammer die niet klaagt is dood. Het nare is dat het zo algemeen geworden is dat niemand het nog serieus neemt. We willen allemaal minder regels, maar als er een bultrug aanspoelt willen we daar blijkbaar allemaal een pakket van maatregelen voor. Dat helpt natuurlijk geen zier voor de volgende bultrug die dood aanspoelt, maar we hebben dan in elk geval het gevoel dat we er het maximale aan gedaan hebben. En laten we wel wezen, het is geen onwil, maar niemand wil verantwoordelijk zijn als er eens iets wat anders gaat. De regels zijn dus voornamelijk bedoeld om het slechte gevoel af te schuiven, toe te dekken, onder te sneeuwen op het SYSTEEM.
  Een soort verzekering dus, daar betaal je niet voor met geld maar met een deel van je eigen vrijheid. Het komt in elk geval niet op de balans of in het BNP terecht en dus lijkt het gratis. Maar uiteindelijk zal blijken dat dit soort dingen het duurst is voor normaal leven met alle pech en ongeluk dat leven nu eenmaal meebrengt.
  Ik zie een foto met daarop drie mensen die welgeteld één Hobbel moeten overwinnen. Met een beetje fantasie had de ene Hobbel de andere kunnen nemen. Ruileconomie schijnt dat te heten, erg trendy.

 11. Appelvrouw 16 september 2014 om 09:23

  Hier ook een ervaringsdeskundige.
  Een kennis van me had ms in ernstige mate. Ze moest echter kiezen tussen een rolstoel voor in huis, of een scootmobiel zodat ze buiten er op uit kon. Ze kreeg een aangepaste keuken, alleen een beetje verkeerd aangebracht: ze kon er niet bij. Al met al heeft die keuken een half jaar geduurd. En de scootmobiel 3,5 maanden. Uiteindelijk hebben haar broers een rolstoel voor haar gekocht voor in huis.

  En van mij is het al pakweg 15 jaar geleden, zo te horen is er nog niets veranderd!
  Je hele doopceel wordt gelicht, en dat duurde toen ook al 3 maanden. Maar daarna kreeg ik meteen álles (vooral wat ik niet nodig had). Thuishulp (deed in 3 uur net zoveel als ik in een half uur), trippelstoel (paste niet in mijn 1 kamerflatje), douchekrukje (die niet aan de wand bevestigd kon worden).
  Het gevecht om een loophulp duurde nog veel langer, want zij wilden me een ligfiets aanpraten, met een bak waar de rollator in kon. Maar met rollator moest ik toch nog altijd lopen?
  Ik weigerde en toen was het een strijd, en heb ik zelf een loopfiets gekocht, véél sneller en beter!
  Net zoals beugels om je aan vast te houden zelf aangebracht.
  Als ik nu nog iets nodig zou hebben, zoals een drempel, dan koop ik die 2e hands. Het gevecht bij de gemeente heeft hun drempel erg hoog gemaakt.
  En dat is natuurlijk voor de gemeente geen enkel probleem.

 12. Aad Verbaast 16 september 2014 om 09:24

  @Blutch1: ben je nou aan het klagen? 😉

 13. Aad Verbaast 16 september 2014 om 09:29

  @Appelvrouw: Wat een verhaal zeg. De prutsers.
  Het lijkt wel een patroon te zijn. Vooral geen passende oplossingen bieden opdat de mensen dan maar de munten uit eigen portemonnee gaan trekken.
  Rutte benoemde dat al als onderdeel van zijn besparingspolitiek: “vraaguitval”. Geen kern van beschaving maar kern van besparing.

 14. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 16 september 2014 om 10:00

  Niks nderd. Ik ga nog wat verder terug.
  Mijn moeder had een paar beroertes gehad an kon niet meer alleen gelaten worden. Soms was ze helder, andere keer brand en een erna overstroming op eerste verdiep.
  Mijn ouders hadden altijd vrijwillig zegeljs geplakt, e meer dan 40 jaar betaald voor wit-gele kruis.

  In het ziekenhuis in Amersfoort werd ze geweigerd; zowel bij Elisabet ziekenhuis als bij de Ligtenberg; beroerte was “psychiatrisch” Met droge ogen, dat wel.
  Ze had een half jaar ervoor een stoma operatie gehad.

  Kregen dus een hulp in de huishouding; en een waslijst wat die NIET mocht doen.
  Die weigerde dusook vitrages op te hange;te zwaar werk.
  Boodschappen wilde het kreng wel graag doen; bleef ze 2 uur weg.

  Komt een rayon hoofd kijken hoe het ging.
  Evaluatie/motivatie gesprek.
  En mevr Kletersteeg het gat nu een stuk beter zie ik, dus we kunnen de hulp minderen.
  Jawel;ze kon al bijna 10 meter schuifelen.

  Nou was ik een jaar of 22, en had mijn mond gehouden. Tot dan.
  Toen heb ik die over het paard getilde gleuf verteld wat ik van haar en de gang van zaken vond.
  En dat het wellicht beter was een gastarbeider te huren voor een beurt, dan haar frustraties op hulpbehoevenden af te reageren.

  Ze was echt helemaal opnieuw gemotiveerd. Volkomen gereviseerd! Ze liep jankend van kwaadheid de deur uit; en ik heb nooit meer last van haar gehad.

 15. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 16 september 2014 om 10:06

  Vroeger kende ik een ex-autosloper.
  ik heb kolenschoppen, hij laadschoppen
  Hij had RWW en moest zijn leugenbriefje inleveren bij de oude gasfabriek in Amersfoort; allemaal loketten.
  Nou wilde hijop vakantie. dat mocht, maar max3 week.
  Hij vroeg mij wat te doen.
  Ik zei: nou dan trek je toch gewoon een ambtenaar door dat loket?
  Dus hij naar die ambtenaar.
  Nee je mag maar 3 week
  Hij boos; steekt zijn arm door het loket en trekt de ambtenaar met zijn snavel tegen het glas.
  De volgende week mocht hij 8 week op vakantie en werd behandeldals een Vorst

  Het werkt.

 16. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 16 september 2014 om 10:13

  In Amersfoort was een agent die hem pestte.
  Als de man uit de kroeg kwam, wachte die agent hem op.
  Kon die zijn hond te pakken krijgen, bracht ie hem naar een asiel, ver weg
  Kon die een bekeuring schrijven, deed ie dat.

  Op een gegeven moment komt E straal drunken thuis; loopt door een pikdonkere brandgang achterom.
  Wordt op zijn schouder getikt, bedenkt zich geen moment en haalt uit.

  Die agent liep een super blauw oog rond te stappen
  Werd uitgezocht, en geen problemen; was provocative

  Maandje later zat ik in de auto, en bij een controle; ja hoor, die agent.
  Gaat het met het oogje?
  iemand werd helemaal boos……waarom toch

 17. blutch1 16 september 2014 om 12:15

  @Aad, ik heb me slechts verbaasd.

 18. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 16 september 2014 om 12:29

  Vanmorgen: even 10 min weg om honden te voeren; wordt er vanaf mijn balkon zaad gestl, dat daar lag te drogen.
  Zulk leuk volk roemenen……wat een tuig.

  Ze hadden dat zaad zelf ook kunnen winnen, maar dat is een half uur werk, en werken is h hobby niet; liever inbreken
  Vuilnis!

 19. Aad Verbaast 16 september 2014 om 17:22

  @Kleet: ik lees het al. Aan anekdotes geen gebrek. Wie heeft ze niet?
  En wat wordt er aan gedaan? Ik zie het nog niet.

 20. Aad Verbaast 16 september 2014 om 17:23

  @Blutch1: goede eigenschap @blutch1. Als mensen zich nergens meer over verbazen kun je elke vooruitgang/verbetering wel vergeten.

 21. Aad Verbaast 16 september 2014 om 17:25

  @allen: vandaag natuurlijk Prinsjesdag. Voor wie nog wat leesvoer wil hebben (voor in de wachtkamers van de zorg bijvoorbeeld) hier alle stukken.
  http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/prinsjesdag/miljoenennota-rijksbegroting-en-troonrede/prinsjesdagstukken

  Kookhuis doet het weer goed. WA krijgt er 6000 euro bij, Maxima 2000 (netto uiteraard) en de paleizen worden voor 50 miljoen opgeknapt en verbouwd..
  == De hogere uitkering houdt onder meer verband met de stijging van de lonen en prijzen in Nederland. == Je komt toch niet meer bij!!
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3748695/2014/09/16/Live—Koning-Willem-Alexander-krijgt-volgend-jaar-6000-euro-meer.dhtml

 22. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 16 september 2014 om 23:20

  Het AD is tenminste correct: zij noemen het geld betaald aan willempie “uitkering”……

  Nou zit ik te wachten op de kennisgeving dat soestdijk wordt opengesteld vodaklozen…
  Per slot van rekening: je kan maar op een enepaleisje tegelijk zijn nietwaar?
  En willempie heft zelfs een Eigen afdeling op station Amsterdam….niet dattie ooit met de trein zal gaan…..

 23. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 16 september 2014 om 23:28

  Wat mij 30 jaar terug al verteld werd is nog steeds valide: na de begroting wordt maandelang geouwehoerd over 4% van de begroting; de rest is hamerstuk.

  Suggestie:
  –Sluit defensive; als je hun inkoop blunders ziet: op een kort rijtje
  –obsolete schepen inkopen
  –niet functionerende helicopters
  –speelgoed tanks inkopen en geode dumpen tegen schrootwaarde
  -JSF; obsolete system and slechte en te dure uitvoering
  –geweren die met een factor 10 te duur zijn
  –auto’s voor prive gebruik ambtenaren
  –gefraudeer via NATO
  –overbodige aanwezigheid in Afghanistan, Irak,Mali, Somalie
  –weggeven van defentiematereaal in Afghanistan; ipv transport naar NL en reviseren

  En zet nou de functie eisen voor min. van defensive eens hoger dan verkoopster Hema….
  Moedermavo doet het echt niet hoor!

 24. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 16 september 2014 om 23:30

  En nou om eens effectief te bezuinigen, conform de vrije markt en overheidsbeleid:
  schrap alle idiote en overbodige baantjes vna de oranjes.
  Alleen willempie betalen, en vlgs de bakelende norm.
  De rest: laat ze maar doen wat ze kunnem; kassen en zo…..

 25. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 17 september 2014 om 07:57

  het hok van de oe tart moet worden opgekt. 50 million.
  Dacht dat je daar een aardig nieuw hokkie voor bouwt.

  Maarre…ze wil zo graag als gewone nederlander beschouwd en behandeld worden.
  Op straat trappen dan maar?

 26. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 17 september 2014 om 07:59

  AD “lodnwaterleiding en zilvervisjes, als een roemeense boerderij….”
  Denk je dat we hier de luxe van waterleiding hebben??????????

 27. Aad Verbaast 17 september 2014 om 09:02

  @Kleet: ze zijn nog slimmer geweest: alle paleizen en gronden hebben ze overgedaan naar de Staat die dan vervolgens gehouden is die bouwsels en gronden te onderhouden op hun kosten.
  Met wel 1 voorwaarde: mocht de monarchie ooit eens ophouden te bestaan dan krijgen ze alles terug. Huurprijs: 0 natuurlijk.

  Verschil moet er zijn moeten ze gedacht hebben.
  P.S. als we het over zorg hebben, dan weten ze verdomd goed voor zichzelf te zorgen. En de Staat hoe voor hun te zorgen.

 28. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 17 september 2014 om 09:39

  Aan decadentie zijn meerdere “beschavingen” ten onder gegaaan.
  Simpel: wat abnormal is wordt normal
  Hoe? Door herhaling, uitbreiding frequentie, en onbestraft laten; voorrechten onverdiend toe te kennen

  Je ziet het: niemand reageert nog op wat de overhead doet en wil, en de repressive van de inproductieven.

  EU ook. Fraude oplichting wanprestatie machyswellust, imperialisme.
  het begin van het einde is begonnen

 29. King Billy 17 september 2014 om 11:51

  Willekeur regeert en wordt in 2015 alleen maar erger. Enschede: eerst pensioenbijdragen opvreten, weliswaar teruggedraaid, maar is exemplarisch voor het topje van een ijsberg. Alles gelegitimeerd door de twee parlementen in de politieke één-partijstaat Nederland, die als het erop komt rondjes om de Troon dansen.

 30. ezelgedachten 17 september 2014 om 16:21

  Jij begrijpt het echt niet. Het gaat er echt,heus, eerlijk waar,ongelogen, zonder dollen veel beter van worden. Deze regering is zo ongelooflijk, betrokken en sociaal. Dat maak je maar één keer in je leven mee. 😉

 31. King Billy 17 september 2014 om 23:17

  Morgen een referendum, waarvoor politici de billen samenknijpen. Los van Gibraltar, de Spaanse exclaves in Marokko, Noord-Ierland, zijn er nog Balkanstaatjes met moslim enclaves, Corsica, Sardinie, de Vlamen, Padanie, Zuid Tirol, Cataluna, Baskenland, de Faroereilanden, een muur door Cyprus, Transnistrie in Moldavie en nu ook Oekraine, waar Brussel op de een of andere manier een dikke vinger in de rijjstebrij heeft. En in Nederland lukt ’t niet een paar provincies aan elkaar te smeden.
  Zou Timmerheer heel, heel misschien dan toch een beetje de nieuwe Minister van Binnenlandse Zaken worden van de EU? Want de commissarissen die zijn benoemd, met uitzondering Mogherini voor Buitenlandse Problemen, zijn stuk voor stuk vakidioten op een specifiek terrein.

 32. blutch1 18 september 2014 om 10:56

  Wie gaat er vandaag over het drempeltje struikelen. De Engelsen hogen hem op, de Schotten graven hem weer af. Beider BNP stijgt door onderlinge tegenwerking.

 33. Aad Verbaast 18 september 2014 om 13:41

  @Kleet: == Aan decadentie zijn meerdere “beschavingen” ten onder gegaaan. ==
  Klopt. Andere redenen komen ook veelvuldig voor trouwens.
  Dat ze ten onder gaan op een gegeven moment is ook een gegeven.

 34. Aad Verbaast 18 september 2014 om 13:43

  @Ezelgedachten: “maatwerk”, “maatwerk”. Het nieuwe toverwoord. En tegelijkertijd een excuus om vooral niet te geven waar je recht op zou hebben. Want waar haal je je recht immers vandaan als er vastgesteld wordt je iets niet krijgt omdat dat ook maatwerk is?

 35. Aad Verbaast 18 september 2014 om 13:46

  @King Billy en @Blutch1: ik verwacht dat er geen schot komt in die onafhankelijkheid van de Schotten.
  Uiteindelijk zullen de samengeknepen billen overheersen. Onder die rokken met name.

  Een “yes” zou natuurlijk wel leuk zijn. Geeft weer wat extra reuring in het politieke gebeuren.
  En dat kan weer niet genoeg zijn!

 36. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 18 september 2014 om 14:09

  Prijzen zouden futueren. Whisky en mini rokjes zouden omhoog gaan…

 37. King Billy 18 september 2014 om 14:51

  Maar ook al het ‘nee’ is, wordt he voor Londen duurder, wat Cameron deels wil compenseren met besparingen op Brussel, dus wordt het voor de EU-belastingbetaler weer duurder. Krijgt Cameron niet z’n zin dan dreigt een Engels referendum en kunnen de Schotten alsnog een beetje wraak nemen omdat ze in de EU willen blijven.

 38. Aad Verbaast 18 september 2014 om 17:07

  @Kleet: “futueren”? Wat betekent dat nou weer?

 39. Aad Verbaast 18 september 2014 om 17:07

  @King Billy: is het een “yes” dan (lees ik net) zal Cameron aftreden. Zou wel weer leuk zijn.

 40. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 18 september 2014 om 17:57

  fluctueren–getypt in het donker

 41. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 18 september 2014 om 17:58

  op de lagere school: taaloefeningen; een word la, of volkomen fout spellen……

 42. Aad Verbaast 18 september 2014 om 18:55

  @Kleet: == getypt in het donker == vrijblijvend (en gratis) advies: niet meer typen in dark rooms.
  Krijg je vreemde dingen als == een word la ==. Geen idee wat dat nu weer betekent.

 43. King Billy 18 september 2014 om 20:51

  Re Schots referendum, “Quod licet jovi, licet ikke”, denkt Poetin. Overigens is er nog een regio aan de overkant van het beste tussen Frankrijk en Engeland, die zich kan gaan roeren. Wales.

 44. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 18 september 2014 om 22:14

  slechte software van wordpress. Die deed al een beetje vreemd Ik typte: “een woord weglaten”

  Je moet een beetje meer fantasie gebruiken; per slot van rekening word ik niet rijk als ik hier reageer..

 45. King Billy 18 september 2014 om 22:44

  Heb een weddenschap lopen dat het Schotse referendum op een ‘nee’ uitloopt. Inzet is een fles Noord-Ierse fles Whiskey.

 46. blutch1 18 september 2014 om 22:56

  Een fles Noord-Ierse fles Whisky. Weet je zeker dat je niet geflest wordt?

 47. King Billy 18 september 2014 om 23:25

  http://www.feckinwhiskey.com/feckin.html#.VBtMZ8HwCpo uit Portaferry. Hier verkrijgbaar bij de Getränkemarkt. Beetje vertrouwen moet er zijn.

 48. blutch1 19 september 2014 om 00:05

  Merkwaardige site. De whisky wordt vermeld met whiskey, maar wordt wel opgenomen in de whisky bible. Voor zover ik weet wordt whiskey met e gebruikt door Amerikanen en whisky zonder e door Schotten.

 49. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 19 september 2014 om 05:43

  Bourbon…

 50. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 19 september 2014 om 08:39

  wisky whisky and wishkey als je mazzel hebt
  en als je naar het proces kijkt is het bagger…viniak is de top

 51. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 19 september 2014 om 08:56

  Het doedelzak referendum klaar.Maar wat als Friesland begint? Barrle Nassau?

 52. King Billy 19 september 2014 om 09:26

  ‘E’ van Eire in whiskey. nationalisme heeft voor velen een zoet smaakje, meegenomen door de Ieren, die vluchten voor de ellende naar het land van de onbegrensde mogelijkheden.
  Probleemple, ik lus dat zoete spul niet.

 53. Aad Verbaast 19 september 2014 om 09:39

  @King Billy: zoet?

  @Kleet: Friesland: ik stem voor!

 54. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 19 september 2014 om 11:28

  ….en wij hebben Baarle Nassau, in Belgie is nog een kleinere van de esperantisten..dus wat is zo vreemd?
  Dan hebben we nog geisoleerde gebieden die nog wel onder NL vallen, maar…. zie bijbelbelt….
  En Klein Marokko (Shdersbuurt)

 55. King Billy 19 september 2014 om 12:27

  =Zoet=? Geen idee, weddenschap draaide om een grap over Cameron, of-ie nog Schotse whisky zou drinken na een Schotse afsplitsing.

  Over Kleet’s bijbelbelt:

  http://koningbilly.wordpress.com/2014/09/19/lief-dagboek-15-theo-logisch-bolwerk-kampen/

 56. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 19 september 2014 om 12:36

  Toch maar eens VINIAK proberen; Servisch, kost niks, min kwaliteit; als Courvoisier.

  NB: Kampen had wel het eerste naaktstrand van Europa. In 1933 al, toen het KNIL er nog zat.
  Was die naar sebrenica gestuurd, waren er geen massa executies geweest.

  idee voor ISIS: alleen aanvallen met vrouwenlegers.
  gerucht verspreiden, dat de piloten allemaal vrouwen.

  Als ze gedood won door een vrouw: zo’n schande dt ze niet in de hemel komen en niet 72 maagden krijgen.
  Het is het ergste wat een moslim kan gebeuren.
  Er gauw gebruik van maken; kost niks, en heeft veel effect!

  geruchten werken; van Sicilie: niet EEN jongen in het leger gegaan in WO2; de mia had gerucht verspreid, dat de jongens gecastreerd zouden worden.

 57. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 19 september 2014 om 15:50

  Roemeense Einstein
  Wilde extra geld voor alcohol. Sloopte de radiatoren uoit zijn woning en verkocht ze als schroot
  Zijn woning op 5de verdieping
  En toen werd er proefgedraaid; water werd gevuld…..
  en hij had de aansluitingen niet afgedopt…….zwemmen…

  Een ander.
  Een dorp in het zuiden: had de regering van kalkzandsteen blokken een fors irregatie kanaal gemaakt. kilometertje of 25 lang.
  Stelen de bewoners de blokken en bouwen er schuren en huizen van
  Zeggen ze voor tv: tja dan moet de staat of EU ons maar nioeuwe grond geven……

 58. Aad Verbaast 19 september 2014 om 18:52

  @Kleet: ik heb net een mailtje naar het kadaster gestuurd, kopie natuurlijk aan Plasterk en Rutte dat ik mijn grondstuk wil afscheiden van Nederland. Net een referendum gehouden onder de bewoners. Spectaculaire uitslag: 100% opkomst, 100% voor!

 59. Aad Verbaast 19 september 2014 om 18:53

  @King Billy: Amerikaanse uitdrukking: “you can eat your own lunch”

 60. Aad Verbaast 20 september 2014 om 17:20

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3751737/2014/09/20/Samsom-Verhaal-PVDA-is-niet-gemakkelijk.dhtml
  == Samsom belooft dat hij en zijn partij er zullen staan als per 1 januari veel taken van het Rijk overgaan naar de gemeenten. Om de partij weer uit het electorale dal te krijgen, zal de PvdA de komende tijd harder werken en meer resultaten boeken, ‘zodat ook de mensen thuis het voelen’. ==

  De optimist. Hij vergeet even er bij te vertellen hoe dan. Geen idee waarschijnlijk.

 61. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 20 september 2014 om 19:19

  Techniek: zie Yahoo uk; een auto die op zout water rijdt– enne…een schimmel, opgebracht op landbouwvelden, “biodine” die ervoor zorgt dat de planten geen ziekten krijgen en groeien met aanzienlijk minder water. Mais met 85% minder.
  Geen effect op de plant zelf; alleen op de biologische omgeving.

  Dan een plant–ben de naam kwijt–met blad, waarin een stof, die conserveert en bederf bacteries actief bestrijdt.

  iets voor jou om uit te zoeken wat en hoe precies….
  ——————
  Logisch dat de jihadisten in Europa aanslagen willen plegen.
  Engen goedkoopste bescherming: antiterreur in Mekka.
  Een keertje doen–en het is over.
  Dan vrouwenlegers om tegen de ISIS te vechten. Ze gheven zich al over voor het eerste schot.
  doodgeschoten worden door een vrouw: geen hemel geen maagden.
  Daar zijn ze doodsbang voor…..er gebruik van maken is een goed wapen.

  Het I rlog; ook hier.

 62. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 20 september 2014 om 19:19

  oorlog dus.

 63. Aad Verbaast 21 september 2014 om 18:17

  @Kleet: == Dan vrouwenlegers om tegen de ISIS te vechten ==
  Met jouw uitgebreide netwerk onder vrouwen moet dat toch een eitje zijn voor je om dat te organiseren?

 64. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 21 september 2014 om 18:27

  Geen enkel problem. Maar ik wordt er niet voor betaald….
  Maarre…kijk eens in USA: een messcherpe posteractie in metro en subway begonnen tegen de islam

  Een van mijn honden heft goed geheugen.
  Iemand die niks heft gedaan, reageert ie niet op. Maar anders…..komt zo’n randdebiel op een scooter langsscheuren hondd bedenkt zich en springt vol gat op die scooter; randdebiel op de grond en stukken chinees plastic overall…..
  Ikke lachen…hij boos….
  Mijn dag was weer goed!

 65. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 21 september 2014 om 18:30

  Trouwens: personelijk ben ik voorstander van chemische wapens of lichte stralingswapens tegen die rotzooi.
  Maar excuties–conform sharia \( godsdienst is heilig toch?) uitvoeren door vrouwen.
  Vlgs Sharia: alle ISIS ter dood veroordeeld; executies door nabestaanden van slachtoffers

 66. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 21 september 2014 om 18:55

  Turkije bekent kleur: ISIS vrijwilligers uit Turkije mogen de grens over, maar Koerdische vrijwilligers die TEGEN de ISIS willen vechten niet; er staan er 2000 bij de grens…..
  En Turkije zit in de Nato…..namens de ISIS?
  Moslims horen niet in beschaving.

 67. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 22 september 2014 om 10:27

  Da’s een goeie. Net zoiets als een wereldwijd verbod op vreemdgaan.
  Ze gaan via Turkije of Marokko.

  Maar vrijwilligers TEGEN ISIS mogen Turkije niet uit….

 68. King Billy 22 september 2014 om 11:53

  Ovallend is, als enkele nieuwsfeiten bij elkaar worden opgeteld, is dat Draghi z’n eerste supergoedkoop gelanceerde politieke geld aan de straatstenen niet kwijtraakt, behalve bij banken, – voornamelijk in de criseslanden en Frankrtijk – die daarmee prompt oude schulden uit de ‘Dicke Bertha’ tijd aflossen, terwijl op de beurzen Alibaba, Scout24, Zalando en zo superpopulair zijn.

 69. Aad Verbaast 22 september 2014 om 12:33

  @Kleet: geld genoeg in de wereld. Probleem is dat als je je winst ergens op gepakt hebt, je dat geld weer ergens in moet beleggen. Valt niet mee te bedenken waarin.
  Dan maar in een Chinese dozenschuiver. Grootste beursgang ooit.

  == die daarmee prompt oude schulden uit de ‘Dicke Bertha’ tijd aflossen == meen ik begrepen te hebben dat dat niet de bedoeling was. Maar ja, regels zijn er om overschreden te worden.

 70. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 22 september 2014 om 15:41

  Turkije zit toch in de Nato?
  Waar ook NL aan betaald.
  –trainingskampen ISIS in Turkije
  –turkse grenswachten doen een oogje dicht voor de ISIS
  –maar vrijwilligers om tegen de ISIS te vechten worden NIET doorgelaten.
  –130.000 vluchtelingen naar Turkije; dat betekent 20.000 naar NL; dat betekent: ikke de eerste 3 jaar geen woning

  Als we het in geld uitdrukken: hoeveel gaat ons NIET adequaat ingrijpen kosten?

 71. Aad Verbaast 22 september 2014 om 17:19

  @Kleet: ingewikkeld verhaal. Turkije wil op geen enkel manier betrokken raken in het Syrië conflict. Aan de ander kant hebben ze inmiddels wel meer dan 1 miljoen vluchtelingen (!) binnen hun landsgrenzen opgenomen. Zie ik Teeven nog niet doen. Verre van dat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: