Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Martin Van Rijn schoffeert miljoenen mantelzorgers

Martin van Rijn
De staatssecretaris van Volksgezondheid gaat 3,5 miljard bezuinigen op een AWBZ budget van 25 miljard. In Pauw en Witteman legt hij uit hoe. Volkomen ongefundeerd stelt hij dat er veel te weinig mantelzorg wordt verricht. Door een vermeend gebrek aan een “betrokken samenleving”. Hij leeft onder een steen, de feiten zijn totaal anders.

De visie van Martin van Rijn
Schuif grote gedeelten van de AWBZ naar de gemeenten (met een sterk verminderd budget).
Stelling: zorgbehoevenden zouden lijden aan een te grote mate van “vraagverlegenheid” in de betekenis van: ik durf niet om zorg te vragen aan mijn naasten (itt een te gemakkelijke vraag naar formele zorg). Martin van Rijn ziet het als zijn missie daar wat aan te gaan doen!
De gemeente zal met je “om de keukentafel” in kaart brengen welke zorg door wie geleverd kan en moet worden. Dat heet dan “zorg op maat”. Hun maat: de ambtenaar bepaalt in hoeverre de buurman, kennissen, kinderen, partner etc. ingezet moeten gaan worden om zorg te verlenen. De ‘rijdende rechter’ achter de voordeur. “U zult het er mee moeten doen!”

Argument is de valse retorische vraag: “willen we in een verzekeringssamenleving of liever in een betrokken samenleving wonen? Hij bevestigt vervolgens ook nog ‘fijntjes’ dat het eerste feitelijk de status quo is in Nederland.
En doet er vervolgens nog een schepje bovenop: “Ik zou deze discussie ook willen voeren als we wel genoeg geld zouden hebben”. Ja, ja, je moet maar durven!

Een grof schandaal. Hij schetst hiermee een beeld dat de directe omgeving van ernstig zieken achterover leunt en maar al te gemakkelijk de zorg overlaat aan te duur betaalde zorgleveranciers.

Op de opmerking dat dat toch niet voor alle familie, vrienden, kennissen, buren geldt, reageert hij nog met “1000-en mensen doen dat al”. “1000-en”???? 3,5 miljoen, meneer van Rijn!!!

De feiten (bron + bron)
3,5 miljoen Nederlanders van 18 jaar en ouder verlenen mantelzorg. Verdeeld als volgt:
2,7 miljoen verlenen hulp aan chronisch zieken, tijdelijk zieken of stervenden.
2,6 miljoen mensen zorgen meer dan acht uur per week of langer dan drie maanden voor een ander.
1,4 miljoen mantelzorgers verlenen meer dan acht uur per week zorg.
1,1 miljoen mantelzorgers die zowel intensieve (>8 uur/wk) als langdurige hulp (> dan 3 maanden) geven.

“Ruim 450.000 mantelzorgers voelen zich ernstig belast. Zij ervaren dat de zorg teveel op hun schouders komt te rusten, dat hun zelfstandigheid in de knel raakt en dat de zorgverlening ten koste gaat van hun gezondheid en conflicten oplevert op het werk of in de thuissituatie. “

Alzheimer Nederland heeft veel onderzoek naar mantelzorgers verricht. Hun bevindingen:
“70% van de mensen met dementie (..250.000..) woont thuis en wordt  verzorgd door hun naaste familie en/of omgeving. Maar dit vraagt zijn tol. 82% (!!!) van de mantelzorgers is overbelast of loopt een groot risico op overbelasting. Als de mantelzorger de ondersteuning van een dementiepatiënt niet meer aankan, is dat een belangrijke reden voor opname in een verpleeg- of verzorgingshuis.”

Ze berekenden dat de vrijwillige mantelzorgers van dementerenden de samenleving 7 miljard besparen (op een totale uitgave aan dementie van 5 miljard). Veelal ten koste van hun eigen gezondheid. Diverse malen werd de noodklok al geluid. Geen enkel gehoor..

Schofferen
Martin van Rijn poneert een volstrekt onhoudbare stelling, om vervolgens zijn afbraak beleid daar mee te verdedigen. Hij past hiermee naadloos in het rijtje van politici die ook ‘excelleren’ hele groepen in de samenleving volkomen onterecht opzij te zetten: Henk Kamp (bankhangende werkelozen) en Geert Wilders (criminele moslims). Om maar een paar voorbeelden te noemen. Van Rijn schoffeert nu 3,5 miljoen mantelzorgers. Van enige betrokkenheid is geen sprake.

Mark Rutte weet inmiddels ook van wanten: “Je moet je aan de grenzen van beschaving en fatsoen houden, „een beetje chique” zijn”.

Liegen, de realiteit ontkennen, drogredeneren, een valse voorstelling van zaken geven en mensen schofferen is niet beschaafd, onfatsoenlijk, en zeker niet “chique”.

Onze ‘verkozen’ regering en volksvertegenwoordigers zitten er niet mee. Met alle dramatische gevolgen van dien: zo steven je af op een sterk verminderde volksgezondheid en welzijn.

248 Reacties op “Martin Van Rijn schoffeert miljoenen mantelzorgers

 1. Bart 14 januari 2013 om 17:12

  Ik hoef niet bang te zijn, dat mijn broek hier van afzakt, Aad.
  Die lígt al op mijn enkels.
  Wat een ongelooflijke botterik, die van Rijn.
  Hij past prima bij zijn collega’s.

 2. Aad Verbaast 14 januari 2013 om 17:20

  @Bart: ik viel van mijn stoel toen ik het interview zag. Zonder die miljoenen mantelzorgers zou het hele zorgstelsel in elkaar klappen. Credits? Nee hoor, hoef je bij hem niet aan te komen. Omgekeerde wereld: samenleving is niet betrokken..
  Zelfs de fooi uit het kerkenzakje (mantelzorgcompliment) is al gekort!

 3. Motek 14 januari 2013 om 17:22

  Met die laatste zin zet je precies neer welke route er is: volkerenmoord. Persoonlijk vind ik dat “het systeem” politiek alles er aan doet om via gesprekscursusjes te leren zoveel mogelijk tekst aan elkaar te plakken om zichzelf van enige verantwoording los te weken. Vertrouwen is weg en komt niet meer terug in dat soort kwallen. Degenen die dan nog denken te kiezen op partijen die in de eerste plaats voor zichzelf kiezen laten me intussen het woord kamer lid als een boer’n fluitje bezien.

 4. Aad Verbaast 14 januari 2013 om 17:38

  @Motek: schandalig natuurlijk dat een lid van de regering hier een volkomen verdraaid beeld van de realiteit neerzet om afbraak beleid in te voeren.
  Net als de media (P&W en de kranten), die dat blijkbaar ook maar als zoete koek slikken. Doen ook hun huiswerk niet. Copy-en-Paste journalistiek. Zo diep zijn we gezonken.

 5. EJW 14 januari 2013 om 17:51

  Ik sta er altijd weer van te kijken hoe ze het verzinnen als ze geld tekort komen. ”Vraag verlegenheid” kan toegevoegd worden aan het rijtje absurde woorden dat zeker in de dikke van Dale terecht zal komen. Wat mij betreft wordt dat hét woord van 2013

 6. Aad Verbaast 14 januari 2013 om 17:55

  @EJW: wat een woord inderdaad. Ik dacht hetzelfde als jij. Hij zal zich wel verkneukeld hebben toen hij dit wel een ‘briljante vondst’ vond van zichzelf. Ik heb er geen woorden voor!

 7. Barbara Jansma 14 januari 2013 om 18:08

  Het is een gewilde truuk, om draagvlak te maken door mensen als slecht en asociaal af te schilderen, zo zijn mensen over de grens gezet, zo zijn orkesten aan de bedelstaf gebracht, zo worden zieken behandeld en zo worden gezonden weggezet en alles wat er tussenin zit. De graaiers zijn niet de managers en directeuren, het zijn de mensen die van meer dan 50 euro per week wensen te leven.

 8. ChristienDamman 14 januari 2013 om 18:09

  Wat een ontzettende kneus!

 9. Barbara Jansma 14 januari 2013 om 18:10

  Het hollandse moralisme is voorlopig nog niet uitgeput om de ‘vrijwillige’ bijdrage uit te persen.

 10. Aad Verbaast 14 januari 2013 om 18:12

  @Christien: en zo is het. Kan je zo maar staatssecretaris mee worden..

  @Barbara: precies. Gelegenheidsargumenten van onze politici die ook nog eens elke grond missen.
  Als ervaringsdeskundige kan ik zeggen dat als je zorg op maat wilt, die nu niet/nauwelijks te vinden is.
  Betekent weer meer vrijwillige mantelzorg.. Nog een tandje hoger..

 11. helena 14 januari 2013 om 18:23

  ik vond wel overigens dat Pauw en Witteman de heer Van Rijn van repliek dienden. Ze lieten wel weten dat er al veel mantelzorgers zijn en dat niet iedereen dichtbij zijn of haar ouder(s) woont…. maar ze hadden inderdaad beter met wat cijfers kunnen komen en hoeveel mantelzorgers er al ‘op” zijn…. want de heer van Rijn is echt de weg kwijt! Hij wil ook dat kinderen gaan betalen voor zorg voor hun ouders. Nou nou nou het is maar de vraag of dat mogelijk is. Ik vind dat ook te ver gaan. Bovendien moeten ze zelf ook, als dat zo door gaat, sparen voor hun eigen zorg (voor later).
  waar zouden ze het geld vandaan moeten halen? Zeker nu! Dit gaat trouwens alleen op voor ouders die zelf te weinig geld hebben…want ouders die wel geld hebben hoeven natuurlijk niet gesteund te worden door hun kinderen (financieel dan, wat mantelzorgen betreft is dat weer wel het geval). De man beseft inderdaad niet dat ouderen zelf ook onafhankelijk willen blijven van hun kinderen en niet om hulp willen vragen.

  Hij heeft kennelijk NOOIT voor een doodziek iemand gezorgd (mede mantelgezorgd). Ook kent hij reizen niet met het OV dat er steeds langer over doet, zodat je zo’n 2 uur of langer aan het reizen bent voor een enkele reis terwijl je dat met de auto in minder dan een uurtje doet). Ik wens hem veel succes maar niet heus…

 12. Aad Verbaast 14 januari 2013 om 18:28

  @Helena: hij vertelde nog vol trots dat ook hij zijn steentje bijdroeg. Een van zijn ouders zit in een verpleegtehuis..
  Ik daag hem graag uit eens een weekje de zorg over te nemen van een ernstig dementerende. Dan piept hij wel anders.

 13. Zellie 14 januari 2013 om 18:35

  Goed stuk !

  Die keukentafelgesprekken zijn verschrikkelijk
  En er wordt niet gekeken naar wat er nodig is , maar naar de GOEDKOOPST ADEQUATE voorzieningen.

  ( ik kan die 2 woorden na 14 jaar MS niet meer horen )

  Op zich niets mis met zo goedkoop mogelijk maar ,

  ondertussen wordt er grof en schandalig over mijn zieke rug verdiend. De uitvoerders van de WMO ( wet maatschappelijke ontmoediging ) genieten een driftig inkomen en behandelen de ‘ van zorg afhankelijke als een stuk stront
  Ik heb bakken met gemeenschapsgelden onnodig en zinloos zien verdwijnen

  Voor de normaalste zaken , een geschikte rolstoel bijv.kun je naar de rechter.
  En de zorgbureaucratie is enorm . Het is het ergst symptoom van mijn ziekte. Niet de ziekte zelf maar die heisa eromheen . Je moet een halve professor zijn. En reken dus ook maar , dat veel mensen niet de zorg krijgen die ze nodig hebben. De materie is zeer complex
  Ikzelf zit momenteel op een gemiddelde van 8 uur per week zorgbureacratie . Of ik nou ziek of doodziek ben die papiermolen moet doordraaien . Schande !
  Meer dan 20 instanties schuiven lekker langs elkaar heen en de cliënt MOET alle gemaakte fouten als verplicht vrijwilliger corrigeren .
  Als de cliënt dit niet doet snijdt deze zichzelf ( financieel ) in de vingers .
  Altijd die angst dat je ook nog door een fout van 1 van die logge instanties in de schulden terecht komt ..

  En VWS weet ervan hoor. Ik heb in 2012 veel met hen gecommuniceerd , en ik niet alleen. Dus als er nu nog niets gaat verbeteren dan eet ik mijn rollator op

  En dan hebben we het nog niet gehad over al die overhead bij Zorg in natura. Na 10 jaar zorgstress ben ik nu waar ik wil zijn. Ik koop zelf de zorg wel in. Goedkoper en volledig op maat .

 14. helena 14 januari 2013 om 18:40

  oh dat had ik niet gehoord dat één van zijn ouders in een verpleegtehuis zit. Zelf heeft hij nooit tijd natuurlijk om zijn steentje bij te dragen. Maar dat anderen ook nooit tijd hebben dat maakt niet uit die moeten maar tijd maken….

  ja dat lijkt me echt zwaar, zorgen voor een ernstig dementerende. Dat is eigenlijk geen doen….

 15. Aad Verbaast 14 januari 2013 om 18:48

  @Zelle: dank
  == Ik koop zelf de zorg wel in. Goedkoper en volledig op maat .==
  Ook daar wordt aan alle kanen aan geknabbeld. In feite om zeep geholpen. PGB blijft op termijn alleen bestaan als je een verpleeghuis indicatie hebt en er niet gaat wonen.
  Ook al zo’n idiote maatregel. Was er eindelijk een formule van zorg op maat, schaffen ze die af. Met als argument: te succesvol.. Je moet het maar weer kunnen bedenken..

 16. Aad Verbaast 14 januari 2013 om 18:52

  @Helena: dat steentje zal in dat geval ook wel een zandkorreltje zijn. Eenmaal in een verpleeghuis zijn (dat hoop je dan maar, de realiteit laat wel eens wat anders zien) de basis zorgen verzorgd.

  = zorgen voor een ernstig dementerende == is ook zwaar. Geen wonder dat Alzheimer Nederland al lang de noodklok luidt. Pas als de mantelzorger(s) echt omvalt komt de patiënt pas in een verpleeghuis..

 17. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 14 januari 2013 om 19:05

  Sorry, ging iets mis.
  Mensen hebben jarenlang premie betaald, en moeten nu bedelen om iets van hun VERZEKERING te krijgen?
  Dan: er is geld zat in NL; begin eens met de 30% ambtenaren eruit te trappen die overbodig zijn.

  Dan zo maar een vraagje: wat moet iemand zonder familie of kennissen?

 18. Aad Verbaast 14 januari 2013 om 19:06

  @Kleet: ik vermoed zomaar dat hij dat ook niet eens in de gaten heeft.

  En geen familie: ook daar heeft hij een oplossing voor: hij/zij zal toch wel buren hebben?

 19. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 14 januari 2013 om 19:09

  Een vriendin van me werkt momenteel in DE volle dagen 7 dagen per week; iemand met alzheimer en fysieke toestanden verzorgen.
  Ze wordt zwart betaald, wat normaal is.
  Zo normaal, dat ze wel in de gemeente wordt ingeschreven.
  Krankekasse betaald alles.

  Als die klootzak niet weet hoe het moet, laat hem dan de ziekenfondsen restaureren en de duitsers vragen het te organiseren.

  Laat hem zich maar eens afvragen waarom dokters en specialisten zo duur; de duurste ter wereld!!!
  Ga daar maar geld halen, zo dat nodig is!

 20. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 14 januari 2013 om 19:49

  Een par jaar terug schreef ik, dat ze binnen 3 jaar serieus zouden gaan praten over de verplichting van de pil van Drion.
  Nog een half jaartje te gaan……

  Bij de moffen was het ook in een paar maanden rond; gehandicapten en gestoorden werden zonder al te veel toestanden afgemaakt

  de geschiedenis gaat zich herhalen.

 21. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 14 januari 2013 om 19:50

  ik blog trouwens wel, maar onder pseudoniem; verbaasd dat ik niet in je lijst sta…

 22. Selma 14 januari 2013 om 20:22

  Heb het thuis verzorgen van een demente bejaarde meegemaakt: mijn laatste schoonmoeder. De ellende duurde acht jaar, 24 uur per dag. Volkomen afhankelijk was, stinkend, incontinent, krijsend, zeurend, en al haar kinderen en aanhang terroriserend. Mijn toenmalig man ging zelfs de laatste drie jaar van haar leven elke nacht naast het kreng slapen. Na ruim een jaar onbestorven weduwe geweest te zijn heb ik de relatie verbroken.
  Mijn kinderen mogen mij als ik dement word opbergen in een gesloten inrichting en lekker vrij zijn. Hoewel ik de middelen al jaren in huis heb om netjes een eind aan m’n leven te maken mocht het nodig worden.

 23. Zilvertje 14 januari 2013 om 20:41

  Helaas niet gezien, maar wel dingen over gehoord. We mantelzorgen ons een bult, hij weet niet hoe het echt zit.

 24. zelfstandigjournalistantwerpen 14 januari 2013 om 20:45

  Van een PvdA’er zou je een ander verhaal verwachten.

 25. Gekkehenkie 14 januari 2013 om 20:46

  Ik lees hier dat deze mijnheer van rijn het grote graaiers gedrag onderzocht onder topfunctionarissen, kritiek leverde. mAar daar zelf dan wel ruim 460.000 euro salaris aan overhield. Ach, hij wilde vast het goede voorbeeld geven: hoe graaiverlegenheid, sorry vraagverlegenheid af te schaffen……
  @ zellie: herkenbaar, ik heb inmiddels ook een ervaringsdeskundig diploma in de rompslomd rondom eigen ziekte regelen en altijd de angst dat er ergens weer zo’n eikel mijn zuurverdiende rechten de nek om draait…..

 26. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 14 januari 2013 om 20:59

  Pvda: dat waren dezelfde als die kerstpaketten jatte van bejaarden?
  Tja….zit niet ver van andere socialisten af, die het nationale belang in het vaandel hadden. Zo’n vreemd uit de oudheid stammend raar kruis hoorde daar ook bij.De elite afdelingen hadden een zwart uniform.
  Wat nou geschiedenis herhaalt zich?
  Nee hoor; de pvda is niet de nazi partei, al lijkt het er verdacht veel op.
  Of zit ik er naast?

 27. Pjotr 14 januari 2013 om 21:06

  Ha Aad, Touché Pjotr

  Verzonden vanaf Samsung MobileAad Verbaast schreef:

 28. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 14 januari 2013 om 21:48

  heheh enkhuizen dat je me nog kent…..

  Wat is de logische volgende stap?
  Staatstoestemming nodig om te leven boven 65
  Volgende eisen:
  moet hebben: goede gezondheid; goed pensioen.
  wordt geen medische hulp toegestaan
  Bij gebrek: pilletje van drion.

  Idioot? In de jaren 30 duurde het maar een paar maanden….degenen die nu moralist spelen accepteerden het toen.

  Koop een pistool.

 29. Selma 14 januari 2013 om 21:58

  Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg,
  je naam stond vorige week in de krant, in een lijst van mensen met onbekende verblijfplaats die door het Gerecht van meen ik Leeuwarden gezocht worden om voor te komen op 20 januari vanwege niet betaalde verkeersboetes.

 30. King Billy 15 januari 2013 om 00:02

  Gewetenloos gedrag van Van Rijn, wetende dat mantelzorgers niet afhaken omdat ze hun sociale verantwoordelijkheid nemen. Veelal dan ook nog eens ingegeven door financiele omstandigheden van patienten en een tekort aan verzorgingsplaatsen..
  Partijsoldaat Herr ‘Nivelleren’ zal wel in geen velden of wegen zijn te bekennen.

  In DE is dit beter geregeld. Veel mantelzorg wordt via kerkelijke instanties geregeld en betaald. Overal ingebed in landelijke en verstedelijkte gebieden. Voorbeeld: Gezin, twee kinderen(12/14), vader, nog half kostwinner, MS. Huis moest verkocht worden, bijdrage aan nieuw, aangepast huis, Zjn vrouw krijgt vergoeding van 550/mnd + gebruik van poolauto.
  Uit de staatskas. En die Duitse staatskas voor gezondheidszorg maakt winst! Niet zo’n beetje ook. Premieverlaging voor 2013. Ondanks de vergrijzing…

 31. Appelvrouw 15 januari 2013 om 00:11

  En zo gaat dat met mensen die niet weten wat de mensen achter hun voordeur werkelijk meemaken. het is zo eenvoudig vanaf je stoeltje te regeren en te knabbelen aan de kozijnen van iemands voordeur.
  Soms zou ik ze toewensen dat ze eens een week, langer hoeft niet, maar een week lang voor iemand zouden moeten zorgen voor een dierbare naaste volwassene. En omgekeerd dat ze zelf eens een lange tijd hulpbehoevend zijn en hun eigen naaste voor ze moet zorgen.
  Laat ze dan nog eens praten! Dan weten ze waar ze het over hebben.

  Tot die tijd ben ik blij dat ik geen familie heb en mijn vrienden wonen lekker ver weg.
  De tijd van vrijwilligerswerk ligt ook achter me. Ik moet nu voor mezelf zorgen.

 32. Aad Verbaast 15 januari 2013 om 00:14

  @Kleet: wat hier gebeurt is natuurlijk wel weer een voorbeeld van een laakbare trend in de politiek: voorbijgaan aan de feiten, dan een onzinnige stelling poneren en die maar blijven herhalen net zolang dat steeds meer mensen geloven dat hij wel gelijk zal hebben. Politici die zelf zeggen verbaasd te zijn dat er zo weinig vertrouwen in de politiek is, maken misbruik van het restje vertrouwen wat er nog is.

  En over dat lijstje: als ik niet weet welke url naar je blog verwijst (behalve dan die lege WP blog) kan ik je niet opnemen in het lijstje. En aangezien je die weigert te geven moet je daar verder niet over zeuren. Of het één of het ander.

 33. Aad Verbaast 15 januari 2013 om 00:28

  @Selma: dan ben je ervaringsdeskundige. Geen prettige ervaring lees ik.
  Ik weet natuurlijk niet hoe lang geleden het is, maar inmiddels zijn de tijden voorbij dat je in een verpleeghuis kan worden opgenomen als je nog ‘redelijk’ goed bent. Je moet al zwaar dement zijn op nog in aanmerking daar voor te komen, of er moet een noodsituatie optreden dat echt niemand meer voor je kan/wil zorgen, of dat de thuiszorg zo vaak langs moet komen dat het te duur wordt en je goedkoper in een verpleeghuis af bent als staat.
  Ook aan het PGB wordt flink geknaagd. Doelstelling is die alleen nog maar uit te geven als je een indicatie hebt om in het verpleeghuis opgenomen te worden. Dat willen ze zo lang mogelijk voorkomen omdat thuis veelal goedkoper is dan in een verpleeghuis (althans aan formele zorg).
  Voel je de redenering aan? Heeft niet zo veel meer met zorg te maken.

 34. Aad Verbaast 15 januari 2013 om 00:30

  @Zilvertje: je zal ze wel veel tegenkomen. Zeker in je nieuw functie!
  De man heeft geen idee inderdaad.

  @Johan: ook PvdA-ers kunnen onder een steen leven. Mag maar weer duidelijk zijn.

 35. Aad Verbaast 15 januari 2013 om 00:35

  @King Billy: het is me een raadsel dat er niet eens wat vaker door die lieden naar Duitsland wordt gekeken hoe daar de zorg is geregeld. Lijkt allemaal een stuk beter te zijn.
  Dat de kerk dat grotendeels regelt is in het huidige tijdsbeeld hier ondenkbaar.
  Nu de gristelijke partijen gedecimeerd zijn in de kamer, en niet in de regering zitten, worden vanaf een paar maanden geleden systematisch alle nog resterende banden tussen kerk en staat opgeruimd. Met als voortrekker: d66.

 36. Aad Verbaast 15 januari 2013 om 00:40

  @Appelvrouw: geheel mee eens. Bij deze nodig ik van Rijn van harte uit om eens een week mee te draaien. Dan piept hij wel anders.
  Kan hij ook eens gaan zien dat er nog veel meer mis in de zorg. Mantelzorgers moeten wel aan de slag omdat er in vele gevallen niet eens passende zorg voorhanden is!! En dat gebeurt dan ook. Heeft hij ook geen idee van als ik hem zo beluister.

 37. King Billy 15 januari 2013 om 10:33

  re kerk, zorg, diaconie en staat.
  In DE is een dominee’s dochter MP en de dominee staatshoofd. Bovendien nog op afstand een Duitser als Paus, die raad uitzingt over Twitter. Bea, die in haar eerste zin in de kerstrede over God begon, moet jaloers zijn. Hoewel dat staatshoofd in concubine met een kritische journaliste leeft.

  Overigens is er ook forse kritiek op de arbeidscontracten, waaronder mantelzorgers (v/m) met de kerkelijke instellingen. Feit blijft, dat in DE e.e.a. beter is geregeld. En beter betaald! Kan natuurlijk ook als winst wordt gemaakt op zorg.

 38. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 15 januari 2013 om 11:04

  Wordt slecht betaald in DE!!! Een heel goed betaalde plaats: netto per maand 1200 euro zwart; dus geen vakantiegeld of andere toeslagen.
  Dat is voor 31 dagen, van 07.00 tot 22.00=465 uur waarvan 290 overuren/weekend uren.
  Doorsnee: betaalt 800 netto.
  Soms bij uitzondering vrije tijd, maar daar komt nooit iets van.

 39. Aad Verbaast 15 januari 2013 om 11:23

  @King Billy: opvallend hoe anders een direct buurland kan zijn.
  Hier kan ook wel een inkomen verkregen worden als mantelzorger. Via het PGB. Moet dan wel als inkomen worden opgegeven aan de belastingen. Merkwaardig verschil overigens tussen de regelingen. Kies je voor ZIN (zorg in natura) dan kan het weer niet.
  Maar met het afbreken van de PGB regeling is dat ook verleden tijd. Dan wordt het voor de mantelzorgers weer allemaal ‘liefdewerk, oud papier’.

 40. Aad Verbaast 15 januari 2013 om 11:25

  @Kleet: zwart werken valt natuurlijk wel even buiten de regelingen. Ik neem tenminste aan dat de kerken niet zwart uitbetalen.

 41. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 15 januari 2013 om 11:29

  Toch wel.De patienten krijgen dat alles vergoed; hoe het werkt weet ik niet.
  Vermoedelijk met een soort PGB
  Het valt wel degelijk binnen de regelingen; verplichting is ook: inschrijving bij bevolkingsregister, ook al mogen roemenen formeel niet werken in DE
  De verzekeringen ervoor (duits en oostenrijks) kosten maar 12 euro per maand……(zkrankenkasse)
  Sluiten ze het in DE, dan 52.

  In NL weer net als de jaren 50.Heb je geld heb je zorg anders mag je verrekken.
  Degenen met een pensioen kunnen een buitenlander inhuren en zwart betalen. Natuurlijk wel met alle risicos van dien.

 42. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 15 januari 2013 om 11:30

  In de thuis verzorging is 90% zwart.Wit is veel te duur.

 43. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 15 januari 2013 om 11:32

  Zelfs in een aso land als ro betaalt de staat een minimum loon netto ui per maand aan iemand die bedlegerig is; daarnaast nog eens 12% ervan extra als bewassingskosten.

  Maar niemand wil het doen; zijn lui.

 44. Aad Verbaast 15 januari 2013 om 11:39

  @Kleet: == In NL weer net als de jaren 50.Heb je geld heb je zorg anders mag je verrekken. ==
  Daar gaat het wel naar toe ja.

 45. Aad Verbaast 15 januari 2013 om 12:16

  Ondertussen deelt Golden Sachs in de UK ruim 10 miljard euro aan bonussen uit aan zijn medewerkers in the City. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2261906/Goldman-Sachs-bankers-reward-staggering-8-3billion-bonuses.html
  Ook een vorm van mantelzorg.

 46. Christien Damman 15 januari 2013 om 12:31

  Net een voorstel gehad van een kennis: als we met z’n allen een declaratie indienen bij het zorgkantoor… zo dat een idee zijn Aad?

 47. blutch1 15 januari 2013 om 12:42

  Ik heb die uitzending ook gezien. Wat mij verbaasde was dat Van Rijn zei: een verpleegtehuis kost €50.000 per jaar. En niemand reageerde. Ik vind dat een fors bedrag. Het is aanzienlijk meer dan waarvan een modaal gezin moet rondkomen en die wonen en eten ook. Kan dat nu echt niet goedkoper? Zeker gezien het feit dat er niet 1 bewoner is, maar 100-150.

 48. Aad Verbaast 15 januari 2013 om 13:21

  @Christien Damman: Op zich zou dat niet verkeerd zijn. Geloof maar dat ze daar enorme firewalls hebben opgericht om dat onmogelijk te maken!
  Zelfs de PGB vonden ze een maas in de wet (want daar kon het wel mee) en dus schaffen ze die nu ook grotendeels af.

 49. Aad Verbaast 15 januari 2013 om 13:40

  @Blutch1: is ook een fors bedrag. Maar klopt wel ongeveer:

  Klik om toegang te krijgen tot Onderbouwing-uren-en-tarieven-ZZP-2013.pdf

  Voor de grootste groep is de vergoeding ongeveer vastgelegd op 130 euro per dag. Kan in de zware gevallen oplopen tot ruim 300 euro per dag.
  Handige jongens spelen hier op in, en starten verpleeg- en verzorgingshuizen in Zuid en Oost Europa.
  Veel goedkoper (voor hun) en betere zorg (als ze het goed doen). Kassa!

 50. Aad Verbaast 15 januari 2013 om 13:47

  @Blutch1: vanavond de volgende aflevering bij P&W. Nu Spekman met zijn “beschavingsoffensief”.
  http://pauwenwitteman.vara.nl/Gast-detail.1575.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=28665&cHash=7d6af90bb2ea8028be8bc6b20a3e797b
  Tja.. het is maar waar de prioriteiten liggen. De klappen van zijn partijgenoot komen toch wel veel harder aan zou je zeggen.

 51. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 15 januari 2013 om 13:58

  Ik zou van die kosten erleens gespecificeerd willen zien:
  –woon kosten
  –eetkosten
  –medische verzorging
  –huishoudelijke verzorging
  –dokterskosten
  Daarmee kan je zien WAAR en HOEVEEL er gerotzooid wordt.
  Dat gebeurt; de echte kosten komen echt niet boven de 75 per dag uit
  ——————–
  Daarnaast: vanaf de jaren 60 heeft de staat gepushed om bejaarden in bejaardenwoningen te zetten; thuis: kon niet
  Daar werd ook rekening meegehuden met woningbouw.

  DE betaalt 25.000 als je een huis zo bouwt, dat ouders erbij in kunnen…

 52. blutch1 15 januari 2013 om 15:21

  @Aad,
  er klopt geen zak van. Je kunt met tabelletjes komen tot je een ons weegt, maar de kosten zijn veel te hoog. De verzorging van 1 persoon zou nooit boven een modaal inkomen uit mogen komen.
  Noorwegen doet het handiger. Die verzorgt zijn klanten in Zuid-Spanje, kost de helft.

 53. Aad Verbaast 15 januari 2013 om 15:31

  @Blutch1: Kijk eens wat een ziekenhuisbed per dag kost aan puur liggeld.. Da’s pas echt veel te hoog.kan dat niet goed inschatten of dat veel te hoog is. Veel huizen lukt het niet om er mee uit te komen.
  Overigens lang niet allemaal kosten voor de gemeenschap. Als je een redelijk pensioen hebt, dan wordt deze tot een kleine portie zakgeld afgeroomd met de “eigen bijdrage”. Kan oplopen (die bijdrage dan) tot 10000-en euro’s.

  == Noorwegen doet het handiger. Die verzorgt zijn klanten in Zuid-Spanje, kost de helft. == en nog beter ook verwacht ik.

  @Kleet: moet te goegelen zijn.

 54. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 15 januari 2013 om 15:42

  Met dat soort dingen moet je even terug naar af om overzicht te krijgen.
  Ieder hotel geeft je een contract voor 40 euro; kamer met ontbijt.
  Grootschalig=goedkoper per persoon.
  Dan de rest: urenlijsten van welk personeel dat wat verdient
  Is simpel.
  Wat blutch zegt is juist; niet alleen van verzorgingstehuizen maar ook ziekenhuizen zijn idioot duur…veel en veel te diuur

 55. Motek from Space 15 januari 2013 om 16:41

  Ikzelf heb nog nooit in m’n hersenen gehaald om een “mantelzorgcompliment” aan te vragen en waarom niet? Vrij simpel, het geeft een smet op iets wat vanzelfsprekend is. En ook door de ervaringen eerder met het “tippelcircuit” ben ik er van overtuigd dat het 1 op 1 werken veel kan voorkomen. Daargelaten dat ook de mantelzorger wel eens flink vloekt over alle losse systemen die langs elkaar heenwerken. Of deze nu CIZ of CAK genoemd worden ( tevens kostenplaatje) Flinke bezuiniging zou zijn dat alles in de bekende black box bij de belastingdienst zou komen maar gezien de digitale snelwegen veel te vaak storingen hebben ( UWV nu en DigiD eerder) denk ik dat ook Mantelzorgers niet lopen te vlaggen bij deze staatssecretaris van “Volksgezondheid “.

 56. Aad Verbaast 15 januari 2013 om 16:49

  @Motek: ik kan me er alles bij voorstellen dat je die beker maar aan je hebt laten voorbijgaan. Je moet onderhand een bureau inschakelen om alle papierhandel te verwerken.
  Als mantelzorger kan je dat trouwens niet eens aanvragen. Dat moet de hulpbehoevende doen.
  Met nog een hele rij andere voorwaarden. Ja, ja de overheid geeft niet zomaar wat weg!!
  https://aadverbaast.wordpress.com/2011/01/20/mantelzorgcompliment-een-veeg-uit-de-pan/
  Overigens is deze fooi uit het kerkenzakje ook nog eens van 250 euro verlaagt naar 200 euro. 25 vonden ze blijkbaar te veel waardering voor al die inspanningen. Een daling van 20%. Belastingvrij, dat dan ook weer wel: joepie!!

  Ik krijg dat compliment nog wel. Laat niet iets liggen bij de overheid, die zelf z’n uiterste best doet van alles van me af te pakken!

 57. blutch1 15 januari 2013 om 16:51

  Ziekenhuisbed is een onzinprijs. Alle uitgaven worden op een hoop gegooid en wat ze tekort komen wordt op de beddenprijs gezet. Kan dus net zo goed dat je met je bed betaalt voor de parkeerplaats en de ontvangsthal.

 58. Aad Verbaast 15 januari 2013 om 16:54

  @Kleet: in een verpleeghuis krijg je ook nog eens een geweldig diner, lunch, vermaak, en gratis koffie en thee! Of zoals een demente patiënt me eens toefluisterde: geweldig hotel, en ik hoef er niets voor te betalen! Je kan er ook zo heerlijk wandelen: overdekt!
  Kom er nog maar eens om.

 59. Aad Verbaast 15 januari 2013 om 17:03

  @Blutch1: voor zo’n gemiddeld dagje ziekenhuis betaal je toch al gauw een 400 euro.
  Maar dan heb je ook daglicht en mag je de kamer delen met meerdere mensen. Gezellig!
  Wil je nog een fotootje laten maken, dan krijg je natuurlijk een extra rekening.
  Geen mini-bar, dat dan ook weer niet.

  Kun je toch een hele fraaie hotelkamer voor huren. Prijs veelal niet pp. Kan je nog iemand meenemen ook. Je snapt niet hoe ze het er voor doen. In een ziekenhuis zijn de bedden gegarandeerd voor 100% beslapen. In een hotel lukt ze dat nooit!

 60. blutch1 15 januari 2013 om 18:07

  @Aad, wederom een foutje, in een ziekenhuis zijn de bedden voor 115% beslapen. Als je ‘smorgens weggaat telt die dag nog mee. Als er ‘smiddags iemand in datzelfde bed komt telt die dag opnieuw. Is dat nu marktconform? Ga jij eens in een jeugdherberg liggen, daar ook mannen en vrouwen door elkaar en met meerderen op een zaal, en kijk dan ook eens wat dat kost.

 61. Aad Verbaast 15 januari 2013 om 18:31

  @Blutch1: niets heerlijker dan oververmoeid een bed in te duiken waarvan de matras nog warm is van de voorganger toch?
  Zo’n jeugdherberg haalt het niet natuurlijk niet bij de service die je krijgt in zo’n ziekenhuis. Weliswaar gemengd slapen en douchen, maar niet elke morgen door een strak geuniformeerde gastvrouwe gewassen worden. Waar krijg je dat nog?

 62. blutch1 15 januari 2013 om 20:20

  Zeker als hij was opgenomen voor schurft. 😉

 63. King Billy 15 januari 2013 om 22:35

  Opnamegesprek in ziekenhuis:
  “ Bent u getrouwd?”
  – Hoezo?.. Wat heeft d…..? Ja, maar die scheve neus en gebroken jukbeen komen van een fietsongeval met al die gladheid.

 64. clabamsk 15 januari 2013 om 22:43

  Beschaving: gammele brug over een diepe afgrond…

 65. King Billy 15 januari 2013 om 23:24

  Even gegoogled op EU fondsen. 450 fondsen. Bleef meteen hangen bij de ‚A‘.
  ‚AAL‘ ofwel het ‚Ambient Assisted Living’ program. € 600 milj aan ‘Grants to improve life of elderly people thanks to a common research programme.’
  http://www.welcomeurope.com/european-funds/aal-ambient-assisted-living-joint-programme-708+608.html
  Inschrijvingstermijn verlopen, geen overzicht van toegewezen fondsen, maar…. Nog openstaande, andere fondsen met raakvlakken aan ‚AAL‘.
  http://www.welcomeurope.com/link/Program/Funding/608.html
  Moet naar het ziekenhuis, want m’n bloed gaat koken. En daarna naar de psych, want ik ruik bloed, dat wel eens zou kunnen kruipen, waar het niet gaan mag.

 66. Aad Verbaast 16 januari 2013 om 00:50

  @Blutch1: binnenkomen en er de schurft aan hebben. Dubbel tarief voor dat DBC-tje.

  @clabamsk: aangepaste slogan van het kabinet?

 67. Aad Verbaast 16 januari 2013 om 00:56

  @King Billy: ik keek even mee.. Krijg ook ineens een hartverzakking..

  D-6 pick ik er zo maar even uit: This call for proposals aims to strengthen dialogues between members of EU and US civil society by addressing a wide range of issues and encouraging the involvement of a broad set of stakeholders.
  Closing Date: January 21, 2013.

  Goudmijnen voor het oprapen daar! We kennen vast wel een Amerikaan die samen met ons onze dialoog wil versterken. Met name over een “wide range of issues”!! Gaan we helemaal los! Joepie!!

 68. King Billy 16 januari 2013 om 06:31

  re 00.56 “We kennen vast wel een Amerikaan die samen met ons …”
  Yep, m’n Amerikaanse neef. Dankzij een erwtensoep recept.
  http://koningbilly.wordpress.com/2012/07/24/dutch-treat-voor-amerikaanse-neef/

 69. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 16 januari 2013 om 06:51

  @Aad: je schijnt vroeger wat op een uni te hebben rondgespookt: vraagje: je kan hout een chemisch bad geven.Dan wordt het zo goed als onbrandbaar.Welke chemische stof is dat?

 70. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 16 januari 2013 om 06:58

  Phara en Sapard projecten: super corrupt.
  Officieel: 92% is tenminste ten dele fraudukeus; in werkelijkheid veel en veel meer.
  En niet alleen gedeeltelijk.

 71. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 16 januari 2013 om 07:20

  Actueel: wie zijn die graaiende ministers?
  Hoeveel graaien zij?

 72. Aad Verbaast 16 januari 2013 om 09:43

  @Kleet: je kan toch goegelen? http://nl.wikipedia.org/wiki/Vlamvertrager

  Graaiende ministers: dat valt nog wel mee. Het grote graaien begint meestal pas als ze minister af zijn: (Bos, Kok etc). Dat moet je van Rijn toch wel nageven. Verdienden in zijn vorige baan ruim 450.000 euro. Als staatssecretaris ongeveer 170.000.

 73. Aad Verbaast 16 januari 2013 om 09:47

  @King Billy: terecht punt. Is al langer aan de gang. Er zijn veel fusies geweest van thuiszorgorganisaties. Ook daar werd veelal het het oude personeel vaak ontslagen en mochten (deels) terugkomen tegen een lager salaris.
  Niet alleen daar trouwens. Bij Postnl werd het personeel ook zo behandeld. Moesten ze zelfs ‘zelfstandig’ worden. Met een duistere deal met de belastingdienst. Omdat ze wel exclusief voor de Postnl moesten werken. Tegen de wet.
  http://zembla.vara.nl/Nieuws-detail.2624.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=56387&cHash=1c1fe893ae2218c8ecefe36e3e577827
  Kan allemaal tegenwoordig. Een zooitje!

 74. Aad Verbaast 16 januari 2013 om 10:42

  Willen banken eindelijk zelf banken gaan redden, steekt Brussel er een stokje voor. Die hebben liever dat de burgers er voor opdraaien. http://www.nrc.nl/nieuws/2013/01/16/brussel-blokkeert-deelname-abn-en-ing-aan-hulpplan-sns-reaal/
  Tja, zo wordt het nooit wat natuurlijk.

  En amateur orakel Barosso vervuilt vanmorgen de twitter timeline. De meest recente:

 75. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 16 januari 2013 om 10:53

  Kijk aad, je bent net zo dom geweest als de rest van NL; je hebt je laten besodemieteren door bakelende en consorten.
  Toen die begonnen te blaten over de bakelende norm geloofden alle niet zelfstandigdenkenden schapen dat hij bedoelde, dat dat de max norm zou moeten zijn.
  helemaal fout.
  Hij bedoelde; kijk, die krijgen veel meer als ik , dus ik moet ook meer…..kijk eens hoeveel!!!

  De ministers; inkomen is: loon, plus pensioenvergoeding, plus reisvergoeding plus zorg vergoeding, plus andere vergoedingen, plus wat ze meer krijgen in wachtgeld dan in een normale ww regeling pmgeslagen per jaar gerekend over 4 jaar.

  Dan is iedere minister er meer dan 75% overheen.
  ——————–
  Het inkomen van de ministers is net als met Armstrong toen ie naar de maan ging.
  Hij verdient standaard loon, 250$ per maand.
  (plus 0,25$ per km)

 76. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 16 januari 2013 om 10:55

  Barosso is een “nat”slaper?
  In dreams lijkt ie op een echte man en kan ie zelfs een vrouw versieren? (voor 300$)

 77. King Billy 16 januari 2013 om 11:00

  Barroso ziet varkens vliegen. Als iemand dit gaat lukken, is het momenteel Cameron, die een andere wind door die Richtlijnenfabriek wil laten waaien.

 78. Marijn Krijger 16 januari 2013 om 13:42

  De gemeente die de zorgvraag in kaart gaat brengen, ik heb daar weinig vertrouwen in. Zie bijvoorbeeld een van mijn ervaringen met de gemeente Hilversum waar in hoger beroep (en na twee jaar wachten) de gemeente werd gedwongen haar eigen regels op te volgen. http://marijnkrijger.nl/2012/06/het-hoger-beroep-is-gegrond-verklaard/.

 79. Aad Verbaast 16 januari 2013 om 13:58

  @King Billy: Nederland krijgt de eer dat hij zijn visie op Europa hier gaat vertellen.
  Zal nog wat worden: http://www.telegraaf.nl/binnenland/21222759/__Cameron_gewaarschuwd__.html

 80. Aad Verbaast 16 januari 2013 om 14:02

  @Marijn wat een verbijsterend verhaal. Gefeliciteerd overigens. Wat een tijdverlies. En inspanning. Nu heb jij nog de moeite genomen om die lange weg in te slaan. Maar hoeveel mensen laten zich niet afschepen met deze kluitjes in het riet?
  Precies de reden waarom ik daar ook helemaal geen vertrouwen in heb. Zeker niet met deze achterliggende agenda van grote besparingen.
  Gemeenten hebben overigens nog geen idee hoe ze dit allemaal moeten gaan invullen. Onderling ook heel verschillende ideeën daarover. Krijg je ook nog willekeur.

  Stom voorbeeldje, maar wel tekenend: buurvrouw vroeg aangepaste drempels aan toen buurman in een rolstoel kwam. Moest ze wel eerst even beslissen of het voor de achter- (tuin) of voordeur was. Want beiden vonden ze teveel van het goede…. Schandalig!!

 81. King Billy 16 januari 2013 om 15:03

  Re Cameron. Dat Cameron zijn in spanning afgewachte speech in AMS gaat afsteken, heeft met twee zaken te maken. Eerstens is het traditie dat Engelsé PM’s belangrijke speeches altijd op het Continent afsteken om Frankrijk en Duitskland duidelijk te maken dat ook het koloniale Engeland een binding met de rest van Europa heeft.
  Ten tweede, Engeland en Nederland hebben veel gemeen. Hun koloniale verleden, realiteitszin en een kritische benadering van de Richtlijnenfabriek.
  Veel Engelse PM’s gingen Cameron voor in deze traditie, waaronder Blair. Ik dacht in het symbolische Brugge.
  Cameron heeft veel wisselgeld in z’n achterzak´. Waarschijnlijk niet eens zozeer met het doel om voordeeltjes voor Engeland uit het vuur te slepen. Hij is realistisch genoeg om te zien dat Engeland deze al heeft.
  Eerder zal hij hervormingen in de EU eisen; subsidiebeleid, meer democratie, minder bureaucratie, afgeslankte Europese Commissie, en wat meer van deze grappen Gelukkig is er nog La Manche, the British Channel, het Engels Kanaal. Het beste dat er is tussen Engeland en Frankrijk. En tussen Cameron en Hollande.
  De Noordzee daarentegen verbindt. Rutte is de lachende derde. Merkel tandenknarst. Poeha Monti gaat chanteren. En Van Rompuy moet zich bezinnen opnieuwe toepasselijke haiku’s.

  Wordt dikke pret de 18e. Goed voor het Amsterdamse imago.

 82. Aad Verbaast 16 januari 2013 om 15:32

  @King Billy: Ach, Barosso is toch ook voor een open debat. Rutte zelfs voor een pittig debat. Kan het goed vinden, zegt men, met Cameron. Vanavond in DWDD al gespreksonderwerp lees ik. Verhofstadt doet alvast een voorzetje: http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/846761-1301/verhofstadt-tikt-cameron-op-de-vingers

  Armstrong zal hogere kijkcijfers boeken denk ik maar zo.

  Ondertussen: http://www.bnr.nl/nieuws/beurs/838098-1301/duitsland-haalt-27-miljard-aan-goud-terug

  Ondertussen: http://www.bnr.nl/nieuws/beurs/759958-1301/europa-legt-kredietbeoordelaars-strengere-regels-op Europa wil natuurlijk ook afrekenen met deze lastpakken..

  En on-topic: http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws/nieuws/2013/01/16/aanpassing-medisch-beroepsgeheim-voor-bestrijding-fraude.html
  Daar is zo’n EDP natuurlijk wel een handig instrument voor… Burgers zijn allemaal boeven immers..

  Wat een bende, wat een zooitje!!

 83. Aad Verbaast 16 januari 2013 om 15:45

  en geheel ontopic: http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/staatssecretaris-emmen-betaalt-niet-te-weinig-voor-thuiszorg.
  Ligt in het verlengde van dit bericht: http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/nieuws/gemeenten-kopen-thuiszorg-in-onder-kostprijs.8719525.lynkx
  Dubbele aanpak: thuiszorgmedewerkers (minder salaris) én zieken (minder zorg, en als het dan toch echt moet tegen lager tarief) uitknijpen!

 84. Aad Verbaast 16 januari 2013 om 19:19

  Interessante discussie met https://twitter.com/MariekeNOS (correspondent China) en mijzelf..
  Klik haar timeline maar aan, of de mijne of allebei.. 😉

  eentje dan:

  https://twitter.com/MariekeNOS/status/291605099556524033

 85. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 16 januari 2013 om 20:38

  De abbotoir knollen van ons Superfossiel kosten jaarlijks 2,6 millioen.
  maar ja, ze krijgen dagelijks een 5 sterren maaltijd van een chefkok…..

 86. King Billy 16 januari 2013 om 22:46

  Waarom Frankrijk Dijsselbloem niet lust. Een stukje voorgeschiedenis. Altijd en immer weer die Napoléonnetje’s. Wel degenen die per capita het meeste profiteren van de EU. En willen domineren.
  http://www.zeit.de/wirtschaft/2012-12/juncker-nachfolge.

  Enfin, nog minder dan 48 uur en dan staat Brussel hopelijk in brand.

 87. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 16 januari 2013 om 23:15

  mijn blogsite: blogspot.com…rest;google

 88. Aad Verbaast 17 januari 2013 om 00:14

  @King Billy: was het al haast weer vergeten. april 2012.. Toen had nog nooit iemand van Dijsselbloem gehoord, niet eens woordvoerder van financiën in de kamer..

  Toch wel weer opvallend dat FAZ met het nieuws komt: http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/kritik-am-auswahlverfahren-frankreich-bremst-ernennung-des-eurogruppen-chefs-12027005.html
  Althans zo begrijp ik: http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/18085_frankrijk_wil_meer_duidelijkheid_dijsselbloem/ en http://www.bnr.nl/nieuws/647130-1301/twijfel-over-benoeming-dijsselbloem
  Zullen wel weer de nodige spelletjes gespeeld worden.

 89. Aad Verbaast 17 januari 2013 om 00:16

  @Kleet: waarom doe je daar eigenlijk zo geheimzinnig over?

  En over die knollen: kon nog wel eens een staartje krijgen: http://www.nrc.nl/nieuws/2013/01/16/autos-en-rijtuigen-oranjes-kosten-miljoenen-per-jaar/

 90. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 17 januari 2013 om 05:45

  Was een mislukt experiment,en er wordt enorm veel op mijn naam gegoogled dus ik dacht dat je dat wel wist….

  Die knollen hebben al een (opgebonden) staart…..

 91. artafterallart 17 januari 2013 om 06:37

  @Aad
  Daar ben ik weer. Met liesbreuk en al naar huis gestuurd om te wachten op het eerste consult met de chirurg, die moet bepalen of het geopereerd moet worden. De huisarts vond van wel. Ikzelf hou niet van snijden in mijn lichaam, maar ook niet van een darm die door mijn onderbuikwand wil heen dringen. Ik zit wel in een typisch voorbeeld van de zorg die teveel langgerekte schakels kent, waardoor het duurder kan uitpakken dan nodig is. Het kost mij iig veel tijd en narigheid. Ik kan nu eigenlijk niet veel doen. Steeds onderbreekt de breuk mijn dagelijkse doen. Maar dit terzijde.
  Die idiote regent in Den Haag heeft vele voorgangers. Het begon met de WMO-smoes dat we als ‘civil society’ ingeschakeld moeten worden, want de staat moet niet alles uit onze handen nemen en de gemeenten moeten de vrijheid hebben zelf te bepalen wat er nodig is enz. We schrijven dan over het startjaar 2004. Die CV werd toen al voorgeschoteld als een ongebruikte bron van menselijke kracht waarmee we het allemaal zelf kunnen oplossen. Wie opwierp dat die bron juist een gat in zijn emmer had, waar allang alle kracht uitgelopen was in de grote rivier van ellende waarin mensen zichzelf moeten redden, werd volkomen genegeerd. Terwijl de gemeenten alleen al het vrijwilligerswerk zagen slinken, vanwege het gebrek aan waardering ervoor.

  Ik stop effe en ga plat.

 92. King Billy 17 januari 2013 om 08:23

  re Dijsselbloem. Chef van het ESM wordt een Fransman. Moet uiteraard wel met Dijsselbloem door een deur kunnen. Iets zwart op wit van Dijsselbloem zit er niet in. Hij legt zich niet vast. Franse banken zitten nog steeds met veel Grieks staatspapier in de maag en moeten beginnen met terugbetaling van Dicke Bertha leningen aan de ECB.

 93. King Billy 17 januari 2013 om 08:39

  Beetje ingewikkelde technnische uitleg over boekhouders’ trucjes via balansen van de ECB.
  http://placeduluxembourg.wordpress.com/2012/03/02/ecb-market-intervention-the-securities-market-programme-smp/
  ‘The conclusion must inevitably be that the ECB’s passivity and the fiscal austerity that accompanied it were the price of avoiding political moral hazard.’ (bij de ECB…)
  Iets, waar de Fransen en Zuid- Europa duidelijk minder moeite mee hebben.

 94. Aad Verbaast 17 januari 2013 om 09:20

  @Kleet: gevonden. Laatste stukkie van je al weer van juli 2010. Daarna had je niets meer te vertellen? 😉

 95. Aad Verbaast 17 januari 2013 om 09:28

  @arafterallart: vervelende toestand. Schiet niet op allemaal. Ook vreemd dat je zolang moet wachten voor een audiëntie bij een chirurg. 5 minuten werk volgens mij. Moderne gezondheidszorg…

  Met de invoering van de WMO hebben we gezien hoe de puinhoop en willekeur er in is geslopen. Geen succes. Dus gaat de overheid er nog meer naar toeslepen. PGB was wel een succes. Zorg op maat. En omdat het zo’n succes werd (tot hun eigen verbazing) werd het gestopt.
  Voorkeur voor merkwaardige logica daar aan de orde van de dag.

 96. Aad Verbaast 17 januari 2013 om 09:46

  @King Billy: natuurlijk legt hij niets vast. Hij is toch alleen maar voorzitter? Toch niet degenen die het beleid vaststelt? 🙄

  Dat artikel is me inderdaad te ingewikkeld. Zeker zo op de vroege morgen bij een eerste kopje koffie.
  Ik blijf de indruk houden dat de ECB toch wel zo’n beetje de enige partij is geweest die de boel een beetje tot bedaren heeft kunnen brengen. Meer dan al die MP en FM’s met al hun tientallen toppen.

 97. artafterallart 17 januari 2013 om 10:07

  @Aad
  Zeker vervelend. Ik ‘zelfredzaam’ me hier met steeds een kwartiertje platliggen en dan met intervallen wat tekenen, reageren, huishouden doen, corresponderen enz. Voor dit soort ongein wens je een medische drone, die op afroep meteen ingrijpt 😉

  Die invoering zelf heeft al miljoenen gekost aan plannenmakerij, overleg, besluitvorming enz. De WMO was op de tekentafel al een knoeiboel. Zo’n masterplanbenadering met meer doelen dan middelen kan nooit iets worden. De grootste fout zit in het beleid maken zelf. Dat gebeurt altijd met definities van de werkelijkheid die bol staan van wishfullthinking. De overheid kijkt nooit naar de realiteit waar wij tegenaan lopen. Ze verdraaien ieder probleem zo dat ze hun goddelijke gang kunnen gaan en dat is meestal die van een dronkeman in een porceleinkast.

  Ze hadden moeten beginnen met de verspilling aan huisvesting-, organisatie-, personeels-, bestuurs-, informatisering- en communicatiekosten van al die zorginstellingen aan te pakken en de verzekeraars bij de kladden nemen. Ik ga effe plat.

 98. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 17 januari 2013 om 10:20

  Ik heb nog wat geplaatst,maar dat ging volledig mis; verdween in oblivia.
  Denk dat ik zelf een website open; moet er even over denken.

  Bij MWNW las ik de titel van een boek, dat een van mijn meningen zo stevig vertegenwoordigd; en met mij velen.
  Nederland, vernederland. Terechte titel
  Inmiddels zijn door het Haagse tuig enige milioenen mensen geschoffeerd.

  Maar on topic: als je tegenwoordig hulp nodig hebt voor of als gevolg van gezondheidsfalen moet je:
  –precies weten welke behandeling je nodig hebt (anders wordt je besodemieterd)
  –precies weten welke medicijnen het beste zijn (anders schrijft arts onverkoopbare goedkope rotzooi voor)
  –heel, heel kritisch zijn tov vvakkennis behandelend geneesheer;
  Tip: ga in buitenland naar arts; zijn vaak een stuk beter.
  Hulp thuis nodig
  Zorg ervoor dat je precies weet wat je rechten
  Zorg ervoor dat je een goede advocaat hebt
  Zorg ervoor dat je na een operatie bv pas uit het ziekenhuis gaat als je je helemaal zelf kan redden zonder hulp.

  Denk dat ik effe ga liggen.
  Doe ik altijd als ik de pest in heb
  Maar ik schuif mijn veel te jonge nymfomanische altijd bereid zijnde blonde buurmeissie dan even onder me; dat helpt; zo niet mij, dan wel haar.

 99. Aad Verbaast 17 januari 2013 om 10:20

  @artafterallart: invoering van die WMO was een klein opstapje. Maar hebben we ooit een evaluatie gezien of dat experiment geslaagd is? Nee dus. Zou vernietigend zijn is zo maar mijn vermoeden.
  Misschien daarom wel niet onderzocht.
  Nu weer dezelfde mantra’s. Dat een gemeente dat allemaal beter kan inschatten. Vooralsnog hebben ze geen idee hoe zo blijkt.
  Als je het fragment bekijkt, geeft van Rijn zelfs nog een sneer naar het CIZ. Zal dus ook wel op de schop gaan. Wordt de willekeur nog groter.

 100. Aad Verbaast 17 januari 2013 om 10:24

  @Kleet: == Denk dat ik zelf een website open; moet er even over denken. ==
  Je had toch ook al een WordPress site geopend? Nooit wat mee gedaan zag ik eerder.
  Wereld aan mogelijkheden! 🙂

 101. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 17 januari 2013 om 10:34

  Zoals ik schreef: daar heb ik een en ander geplaatst maar die stukken verdwenen.
  Weet niet wat er fout ging.
  Bovendien: daar ben ik in andermans huis.
  Daarnaast: wordpress is een heel klein forum

  Decetralisatie werkt nooit.
  Is alleen werkverschaffing voor nog meer ambtelijke stoelenvullers.
  Voorbeeld: was in een gemeente in welzijn 2 beroepskrachten en wat vrijwilligersin cultureelwerk.
  Op het gemeentehuis; een deel van een ambelijke werkplek.
  Decentralisatie.
  13 ambtenaren, stapels papierwerk en dossiers, en nog steeds 2 beroepskrachten en wat vrijwilligers.

  Kost alleen geld.

  Sten van 15 millioen inwoners in USA hebben een dagelijks bestuur van 5 bestuurdrs; is genoeg.

 102. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 17 januari 2013 om 10:36

  PGB was toch ook een kopie van Mofrikana?

 103. artafterallart 17 januari 2013 om 10:38

  @Aad
  Evaluatie? Breek me de bek niet open. In Vlissingen was ik beleidsadviseur A. Ik heb even de regie in handen gehad voor heel Zeeland. Toen ik met een evaluatie wilde starten en kritisch informeerde naar de projecten die er al waren, pakte de wethouder de job meteen van me af. Zij was bestuurder geweest in talloze instellingen, waar ik mijn vraagtekens bij had gesteld. Ze schoof me aan de kant met dat ik moest doen wat ‘het college’ enz. al besloten hadden. Als ‘zelfbewuste ambtenaar’ (wat ze je daar voorhielden als hun ‘wens’) mocht je haar best je mening vertellen, maar dat bleek vooral handig om een dossier over je aan te leggen.

  Goh, ik krijg net het bericht binnen dat de overheid het ABP dwingt op mijn inkomen te korten:
  Overheidsmaatregelen zorgen voor lager netto pensioen of uitkering

  Geachte heer/mevrouw,

  Deze maand krijgt u van ons uw betaalspecificatie. Daarop ziet u dat uw netto pensioen of uitkering in 2013 lager is. Door overheidsmaatregelen moeten wij meer inhouden op uw bruto pensioen of uitkering. We snappen dat dit vragen oproept en lichten dit graag verder toe.

  Ik ga effe plat om dit zonder uiteen te spatten te verwerken.

 104. Aad Verbaast 17 januari 2013 om 10:45

  @Kleet: centralisatie en decentralisatie worden beiden net zo makkelijk als een konijn uit de hoge hoed getoverd. Gelegenheidsargumentatie dus.
  Neem even de gemeenten: als er wat verschoven kan worden naar de gemeenten (kostenbesparingen uit de grote ruif) dan is het ineens omdat ze dichter bij de burger zouden staan. Klinkt goed.
  Maar net zo makkelijk staat in het regeerakkoord dat ze het aantal gemeenten sterk willen terugdringen evenals het aantal provincies. Tja, dan gaat het argument om dichter bij de burger te willen staan ineens niet meer op. Dan is het ineens omdat je dan efficiënter kan besturen..

  Hoor net een verhaal van iemand met een uitkering die ging verhuizen van de ene gemeente naar een aanpalende gemeente. Nog geen 10 km verderop. Maar ja, wel een andere gemeente. Beginnen dus helemaal opnieuw met het opbouwen van het dossier. Op de vraag of het dossier dan niet even over kan komen van de vorige gemeente, werd ontkennend geantwoord: nee, we hebben onze eigen regels.

 105. Aad Verbaast 17 januari 2013 om 10:54

  @artafterallart: ze weten je te vinden! Met name de gepensioneerden zijn de klos. Al vier jaar op een rij trouwens.
  http://www.nibud.nl/over-het-nibud/actueel/nieuws/artikel/koopkrachtberekeningen-nibud-vrijwel-iedereen-levert-in.html

 106. artafterallart 17 januari 2013 om 11:06

  @Aad
  Ik weet het en het is nog veel erger: als gedwongen fpu’er verlies ik t.o.v. mijn eerste uitkering al 9%. Daar komt straks nog bij dat ik 2 maanden later dan mijn 65e jaar AOW krijg en van mijn ABP-pensioen de 2 maanden afgetrokken worden waarin de Fpu doorloopt. Aangezien ik in 2008 ontslagen ben vanwege verschil van opvatting over mijn taakvervulling, is de handdruk-verzekering afgelopen en moet ik die 2 maanden uitzingen met meer dan 50% vermindering van mijn inkomen. Dan mag ik nog hopen dat ik niet invalide ben, vanwege de snelle achteruitgang wegens een neurologische aandoening die progressief is en me nu al flink parten speelt qua geheugenverlies enz.

 107. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 17 januari 2013 om 11:07

  Tja, als ik in die periode op het gemeentehuis kwam, kreeg ik altijd een sigaar en koffie van de ambtenaren (hadden ze gepikt voor mij bij B&W)
  En als ik dan even een wethouder wat wilde vertellen, startte ik een bezwaar procedure.
  Dan MOEST die wethouder bij de toelichting aanwezig zijn, met twee ambtenaren.
  Dan MOEST ie mij aanhoren.
  Eentje is overspannen geraakt.
  Ik noemde hem in een hearing, corrupt, totaal incompetent en zwak begaafd en een boerelul.
  Precies wat iedereen dacht, maar niemand zei.
  Vroegen ze mij waarom ik het wel zei
  “vrijheid van meningsuiting” en zo…

 108. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 17 januari 2013 om 11:12

  Er was eens een winter met meer dan een meter sneeuw.
  ik deed toen jongeren werk. Minimum loon.
  In de rijke wijk was gelijk al een shovel van de gemeente.
  Maar er was ook een wijk, waar de minder draagkrachtigen, meestal bejaarden, woonden.
  Daar typisch niet.
  Kmen de jongens bij me: Nou hollander hoe los je dat op?
  ikke; ga zitten en luister.
  ik bel de verantwoordelijke wethouder.
  Was geen shovel beschikbaar.
  Ikke: als er nou per direct een shovel is, zal ik NIET in de krant zetten dat jij wel een shovel had voor die straat, maar niet voor deze.

  Binnen een uur was er een shovel.

 109. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 17 januari 2013 om 11:15

  Maar toen moest er nog een pad gemaakt worden naar de voordeuren (was meer dan een meter sneeuw) De meiden wilden dat direct gratis gaan doen.
  Ik zorgde voor sneeuwruimers.
  de jongens” wat brengt het op?
  ikke: ik zal je zaterdag NIET weigeren bij de disco..
  Dat werkte
  Geld voor sneeuwruimers was er niet, dus maar even entree geheven bij disco.
  Dat genereerde genoeg zwart geld.
  die dingen lkaal op rekening gekocht.

 110. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 17 januari 2013 om 11:20

  Zo.n dorp is soms wel leuk
  Zo was er een vrouw, begin 30, die had een brief geschreven naar de gemeente over mij.
  Of ik wel de juiste was voor hun dochters en zo.
  Nou hadden we een IBM electrische typemachine met geheugen.
  Dus ik liet die brief nog eens uit geheugen typen, en toen wist ik precies wat ze had geschreven.
  Ik vroeg de gemeente die brief.
  Kon niet.
  In procedure, openbaarheid bestuur (geen advocaat)
  verloren, in beroep tot de hoge raad met verzoek gehoord te worden.
  Dat gebeurde en ik won.

  Iedere keer, als ik gein wilde trappen, parkeerde ik mijn auto voor de deur van die vrouw, en draaide een shaggie.
  Als die op was, had ze de politie en zeker 3 ambtelijke insanties gebeld.
  Prachtig!
  Ze trapten er iedere keer weer in…

 111. Aad Verbaast 17 januari 2013 om 11:20

  @Artafterallart: nou dan ben je goed de klos. Aan alle kanten genaaid dus.

  @Kleet: ik heb nog wel een shovel voor je in de aanbieding: https://twitter.com/Beginspiration/status/291205519971069954/photo/1/large
  Ideaal!!

 112. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 17 januari 2013 om 11:22

  Ik werkte als vrijwilliger, had een RWW uitkering.
  Als ik de soos wilde pesten, leende ik een auto van een bekende; een brandnieuwe grote Mercedes, en ging daar mee mijn briefje inleveren.
  Buiten stond altijd een amtenaar die keek hoe je aankwam….

 113. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 17 januari 2013 om 11:23

  Belasting fotografeerde toen alleen de voorkant van auto’s.
  Ik dus mijn nummerplaat eraf halen.
  De rijkspolitie liet me altijd met rust.
  ook bij keuringen langs de weg lieten ze mij doorrijden.
  Ze wisten wat ik deed….

 114. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 17 januari 2013 om 11:24

  @aad: als jij nou financieerd: 60.000 nodig–brengt 20% op; zwart of wit is mij eender.

 115. King Billy 17 januari 2013 om 11:30

  Reaktie van een lezer in de FAZ op het storm in een glas water over de benoeming van Dijsselbloem. Vermakelijk!!

  Das passt doch: Eine Distelblume für die Tulpenbörse
  Vorlaute Euro-Putschisten à la Juncker werden von der Front abgezogen. Mit mehr als einem Draghi kann sich die EU-Generalität in der Öffentlichkeit wohl nicht mehr blicken lassen.
  Stattdessen werden jetzt mausgraue Aktenträger zu federführenden Marionetten. Alle mit dem harmlosen Charme der Marke Mustermann aus Nachbars Schrebergarten. (= buurmans’ volkstuintje)
  So passt Dijsselbloem (deutsch: Distelblume?) als gelernter Bildungspolitiker (wenn das keine Finanz-Karriere ist!) wunderbar zur Hinterzimmer-Dekoration wie Lady Aschtonn, van Rompelstilzjen und artverwandte Bonsai-Gewächse.

  Perfekte Blütenhändler in der Tradition der ruinösen Tulpen-Spekulation.

  PS: Eine andere freie Übersetzung für Dijssel lautet
  “ein vom Rhein abgezweigter Fluss in den Niederlanden”
  und ist nicht minder einladend für Metaphern. ;-))

 116. Aad Verbaast 17 januari 2013 om 11:52

  @Kleet: jou financieren?? Het moet niet gekker worden!

  @King Billy: hilarisch. Mooie verbasteringen van de namen. Om te onthouden! 🙂

 117. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 17 januari 2013 om 12:38

  Zo gek is dat niet hoor.
  Ze zeggen dat:
  een paar jaartjes terug had ik nog een grote klant met een orderpakket voor 4,3 millieon (gulden), een andere klant met een jaaromzet van 940.000 (gulden) een losse verkoop van 4 ton; uitstaande oreders eigen producten 550.000. guldens dus.
  Ik had een fabriek met 450 man voor 85% voor mij aan het werk; daarbuiten bij 3 andere bedrijven 125 man.
  In eigen loondienst: 35 man wit.
  %2 eigen producten; dwz eigen ontwerpen of verbetringen; waarvan ier 9 worden nagemaakt in China; althans, voor zover ik heb kunnen traceren.

  Mijn maandomzet op een bankrekening was ruim 740.000 en op een andere bankrekening 240.000.
  Alles in guldentjes.

  Ruim machinepark aanwezig.

  Als je dat kan aftoppen….

 118. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 17 januari 2013 om 12:39

  In mijn computer; ruim 6.000 tekeningen van gemaakte producten onderdelen en eigen producten.

 119. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 17 januari 2013 om 12:41

  In metaalbewerking onderaanneming was ik nr 3 in westeuropa.
  Ik was de enige producent van wat producten in de lijn van loodgieterij.
  Machines die ik voor f1700 afleverde, worden nuTWEEDEHANDS verkocht voor bijna 5000 euro…

 120. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 17 januari 2013 om 14:52

  hahahaha..Nou ben je enigszins verbaasd…..Dat ik ondanks dat ik machinepark gebouwen en grond hier heb, komt door europa.
  Mag toch niet discrimineren?
  In Ro mag een bank (ook al issie buitenlands) een buitenlander niet financieren.
  Ik kan hier letterlijk nog geen 10 euro krijgen.
  In NL sta ik niet in de basisadmin dus kan ik in NL ook niks krijgen.
  Een woning in NL: gaan een kudde arabieren en een kudde pardonregelaars voor.

  Vandaar mijn opmerking….met een bedrag waarvoor je in NL nog niet de helft van een huis koopt, heb ik hier een bedrijf met met 12 man aan het werk.
  Orders heb ik.

 121. Aad Verbaast 17 januari 2013 om 15:48

  @Kleet: je zou toch verwachten dat ze in de rij voor je staan om je geld te lenen!

 122. King Billy 17 januari 2013 om 16:09

  Mantelzorg, R1 vanmiddag tussen 15.00 en 16.00: http://partnerzorg.nl/

 123. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 17 januari 2013 om 16:17

  Nou nee; zoals gezegd; Banken in Ro mogen me niet lenen,en in NL: niet in basisadministratie.
  Daarnaast; ik spreek de taal niet van de banken
  Een goed bedrijfsplan maken: kan ik niet.
  Meestal is een bedrijfsplan een schot in het duister; bij mij was dat altijd simpele berekening.
  Maar als het b.v. om verkoop verwachting gaat, en ik denk 100 stuks is haalbaar; dan zet een een bedrijfskundige 500 is ons streven.
  En DAT willen banken horen.

  Denk maar eens aan de jaren 90.Banken waren bloedgeil om ieder nternet bedrijf te financieren.
  Zekerheid; nul

  Ik stapte over op een gegeven moment naar ING.
  Na 3 maand kreeg ik een krediet van 70.000 zonder contrsct in mijn strot geduwd.
  Formeel mocht dat niet; had ik eerst 8 maand er moeten zijn.
  maar ze waren onder de indruk van mijn omzet over mijn rekening.
  Met als toezegging; 2–4 ton als ik de 8 maanden had volgemaakt…

  Ik kan produceren, orders genereren, beheers verschillende beroepen, maar ik ben geen boekhouder.

 124. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 17 januari 2013 om 16:18

  dus ik zoek iemand die een bedrijfsplan in elkaar kan spijkeren….

 125. King Billy 17 januari 2013 om 16:27

  Re Distelblom: tuurlijk, visie zo in elkaar gedraaid, Gezien de resultaten uit het verleden bieden resultaten in de toekomst geen garantie dat visie naar gelang van de omstandigheden niet wordt bijgesteld. Al doende leert men. Juncker zei het toch al in het legendarische Der Spiegel interview? ” We lanceren wat, wachten af, en als er geen geschreeuw ontstaat, gaan we rustig door”. Konden de Fransen hélemaal mee leven. Geen wonder met al die Griekse staatspapieren die Franse banken opkochten om export van o.a. postauto’tjes, treinen en wapens van Franse origine.

 126. Aad Verbaast 17 januari 2013 om 17:00

  @Kleet: als je slap kan lullen kan je toch ook zo een bedrijfsplan in elkaar flansen lijkt me.

 127. Aad Verbaast 17 januari 2013 om 17:02

  @King Billy: lijkt me ook niet zo’n punt. Je pakt gewoon de oude visie van Juncker, schaaft het een beetje bij (jaartallen en zo), en klaar ben je.
  Wat Juncker toen allemaal bij elkaar gegraaid had is iedereen al lang weer vergeten.

 128. King Billy 17 januari 2013 om 17:05

  Politieke resultaten moet men beoordelen zoals de uitslag van medische onderzoeken. Is de uitslag positief dan is de patient de klos. Zoals ook het werkloosheidspercentage niets zegt over de werkelijke arbeidsparticipatie gemeten over de gehele beroepsbevolking. In de Nederlandse land- en tuinbouw levert slechts 0,2% van de beroepsbevolking ongeveer 27% van de export. Da’s toch een hele positieve prestatie, nietwaar? .

 129. Aad Verbaast 17 januari 2013 om 17:48

  @King Billy: mooie vergelijking. Heb me altijd verbaast trouwens over hoe zo’n negatief bericht dan toch weer positief verpakt kan worden. Dat terzijde.
  Ideaal vak trouwens: land en tuinbouw: zaaien, wachten, en oogsten en dan is het jaar al weer om. Nog eens wat anders dan een stel koeien. Moet je 2 maal per dag melken. Stumperds.

 130. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 17 januari 2013 om 18:50

  Da’s toch duidelijk meer jouw afdeling Aad….

 131. Aad Verbaast 17 januari 2013 om 19:23

  @Kleet: goed gezien. In mijn arbeidzame leven was ik altijd bevreesd iets aan mijn stembanden dan wel mijn tong te krijgen: instantaan 100% arbeidsongeschikt!

 132. blutch1 17 januari 2013 om 20:36

  Jaja, makkelijk werk zo’n akkertje. Eerst ploegen, paar keer een mes kapot door onverwachte stenen. Dan zaaien, komt er zo’n stoet beschermde vogels die het zaad opvreten en omdat ze beschermd zijn mag je er ook nog eens niet op schieten. Ruzie met je vrouw omdat de vogelverschrikker haar kleren aanheeft. Dus maar weer bijzaaien. Dan komt het graan mooi op. Beetje onkruid weghalen, biologisch natuurlijk anders ga je tenonder aan je eigen gif. En dan denk je een tijdje rustig aan te kunnen doen staat er ineens politie voor de deur. Of je maar in wilt stappen. Wat blijkt, een paar onverlaten hebben een wietplantage tussen jouw graan geplant. Goed, je kunt het dus 1 à 2 weken heel rustig aan doen. Je komt weer terug, halve oogst vernield door de hermandad omdat ze zo nodig die wietplantage op moesten ruimen met grof geweld.
  Dan een natte periode waarin de helft van het restant graan het aflegt. Oogsten en uiteindelijke verdiensten 0.
  Denk erover om wat koeien te kopen, lekker twee keer per dag melken en verder geen gezeur. 😉

 133. King Billy 17 januari 2013 om 21:26

  Hoewel Cameron zijn rede in de beurs van Berlage heeft afgezegd, kwam de FAZ vandaag met een artikel over de verhouding van NL met de EU in relatie tot Engeland:

  Hoewel afgesproken is dat Barroso & Co gaan uitzoeken,welke zaken teruggegeven kunnen worden aan de lidstaten, vertrouwt Rutte de EC niet en heeft zelf een batterij Haagse ambtenaren aan het werk gezet.
  Slechts 27 % van de Nederlanders identificeren zich met de Europese vlag volgens Eurostat. Het laagste in Europa. In DE 7 op 10. Antwoord Rutte op uittreding: „dodelijk“.

  http://www.faz.net/aktuell/politik/europaeische-union/niederlande-und-die-eu-weniger-europa-fuer-alle-12028474.html

 134. King Billy 17 januari 2013 om 21:39

  @Blutch1. Koeien kopen? Die lease je. Doet het Stadsdeel Slotervaart-Overtoomsche Veld ook en zet ze uit langs de Nieuwe Meer. Overigens, overweeg eens schapen. Op de halalschapen in de achterwei hier zit meer EU-subsidie dan op koeien volgens de schapenboer.

 135. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 17 januari 2013 om 21:53

  Tja….twee keer melken per dag? In welke eeuw leef je? het is 3 maal, of de melkstal open en de koeien gaan er wel heen als ze gemolken willen worden.
  Schapen: groot risico met ziekten.Weinig opbrengst.
  Geiten is beter.Zijn met alle vreten happy.

  Ik hou het op bessenteelt; en die deels verwerken deels verkopen; samen met een houtzagerij.
  Zelf ook verwerken, utiliteits producten; schopstelen e.d.
  klant heb ik, neemt per volle truck af.heeft 70 vestigingen in NL.
  producten zijn niet welvaarts gebonden; als een steel breekt, heb je een nieuwe nodig…..
  Die houttoestand geeft vanaf dag 1 winst; bessen ; 3 jaartjes wachten…

  Nou nog financiering

 136. blutch1 17 januari 2013 om 22:28

  Als het niet goed gaat kun je tenminste je koe nog opeten. Of dat met schopstelen ook zo lekker is…..?

 137. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 17 januari 2013 om 22:48

  Hangt af van je voorkeur–maar die kan je altijd nog ergens anders insteken dan in een schop…
  Probeer dat eens met een koe…
  met een stier gaaft dat wel wat vervangende mogelijkheden–spanjolen schijnen dat lekker te vinden….

 138. Aad Verbaast 18 januari 2013 om 00:34

  @Blutch1: klinkt allemaal niet lekker natuurlijk wat je daar aan ellende over de akers uitstrooit.
  Maar je praat wel anders als je ooit een massale uitbraak van tepelkloof bij die koeien hebt meegemaakt. Sta je dag en nacht tot aan je middel in de uierzalf. Ik doe het niet meer!

 139. Aad Verbaast 18 januari 2013 om 00:44

  @King Billy: vanavond Kamp weer P&W. Heb me weer ontzettend zitten ergeren aan die man.
  Niet te omschrijven wat een bagger die man er uit weet te krijgen. Viel weer van verbazing uit mijn stoel. En niemand die hem corrigeert!!

  Ook een houding waar ik me ontzettend aan erger: politici die als het goed gaat zichzelf op de borst kloppen. En op het moment dat iets impopulair dreigt te worden zich verschuilen achter Europa. Bah!!
  Nu ook weer als hij uitgedaagd wordt over de 3%. “Moet van Europa”. Suggereer je daar dan mee dat je eigenlijk tegen bent? Nee, ook weer niet het geval, het is immers onderdeel van je beleid. Maak dan ook niet zo’n opmerking!! Stumperd.

  Goed, dat moest er even uit.
  Cameron komt niet. Gaat dat feestje ook niet door.
  Is dat “dodelijk” net zoiets als “over my dead body”?

 140. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 18 januari 2013 om 06:49

  Dat heb ik ook nog meegemaakt! Iedere morgen de tieten van mijn buurmeissie en buurvrouw in de uierzalf zetten! Het kreng spartelde ook nog tegen!

 141. artafterallart 18 januari 2013 om 07:57

  @Aad
  Je zag duidelijk dat Kamp stijf stond van de hersendoping. Hij schijnt de spil te zijn in het netwerk van misbruik van hersenvocht van topambtenaren. Dit wordt door een nog niet nader genoemde Rijkskeuringsarts afgetapt uit hun vijfde hersenkamer vol eiwitten voor non-informatie.

  Dijsselbloem is tijdens de formatie in opdracht van Kamp heimelijk geopereerd, waarbij zijn vierde hersenkamer geheel vervangen is door zo’n vijfde kamer. Een boventallige (n.n.t.n.) topambtenaar had er genoeg van. Kamp bewaarde de ‘gedemonteerde’ kamer in het diepvriesvak van de minibar van het vorige kabinet voor het geval hij premier zou worden.

  Oh ja, bij Opstelten heeft Kamp een stamcel van die bevroren vijfde kamer in laten planten, die hij aanvankelijk in de vriesla van het bureau van Balkenende had verstopt. Voor het geval deze echte informatie zou gaan uitkramen. JP gebruikte het echter weleens als stressbal, wanneer zijn chauffeur FW hem de les las.

  Een medewerker van Dr Swaab is de ‘boodschappenjongen’ in dat netwerk, maar heeft nu spijt van zijn rol en is gaan lekken. Aangezien de gehele Nederlandse pers alleen non-informatie kan verwerken, gaat dat lekvocht er bij hen niet in.

  STUDIO ARTaaa heeft sinds kort beelden doorgekregen van het hoe-en-wat, maar past ervoor om ze vrij te geven. In de wetenschap dat een klokkenluider in Nederland pas geloofd wordt als hij letterlijk geen been meer heeft om op te staan.

  Dat gaat de oprichter van dit bedrijf i.o. nog te ver. Pas als hij daadwerkelijk aan de grond zit door de zakkenklopperij van politici, bankiers en verzekeraars en de zakkenvullerij van geheel bestuurlijk Nederland en hun paladijnen is hij bereid om volstrekt anoniem PRDV deze primeur te gunnen. Uiteraard tegen betaling van het totale wachtgeld, dat vrijkomt als alle betrokkenen voor hun leven verbannen worden naar een speciaal werkkamp op de nog op te spuiten derde Maasvlakte.

 142. Aad Verbaast 18 januari 2013 om 09:20

  @artafterallart: ik houdt het op een ernstige vorm van breinrot. Ik krijg onmiddellijk kramp in de billen als ik die robot weer voorbij zie komen. Onbegrijpelijk dat zo veel collega’s hem zo hoog hebben zitten.

 143. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 18 januari 2013 om 09:28

  Makkelijk te manipuleren…

 144. King Billy 18 januari 2013 om 10:33

  Re Cameron: Wat in ’t vat zit, verzuurt niet.. Sterker nog, de smaak wordt er alleen maar beter van. Is goed voor de export van Keulse Potten op wielen naar Engeland.

 145. artafterallart 18 januari 2013 om 10:40

  @Aad
  De huidige generatie politici zijn de zwakste schakels die we ooit gekend hebben. Het lijkt wel of alle partijen alleen mensen naar voren schuiven die kunnen doen alsof ze ergens thuis in zijn en weten hoe ze hun straatjes kunnen schoonvegen. Mensen met kennis van zaken, die integer zijn tot op het bot en graag een inhoudelijke discussie willen voeren zijn wellicht afgeknapt op de glibberige politiek van de laatste jaren en zien zich op Het Binnenhof niet tot hun recht komen. Wat ik me heel goed kan voorstellen. Tussen omhooggevallen figuren kun je nooit met die kwaliteiten uit de voeten. Daarbij komt nog dat geen enkele partij een programma heeft, dat een intelligent antwoord bevat op de problemen die opgelost moeten worden. Kortom, als er geen ‘content’ is en geen behoefte aan ‘expertise’ dan is er ook geen zinvolle discussie mogelijk.

 146. Aad Verbaast 18 januari 2013 om 11:11

  @King Billy: Ik kan me goed voorstellen dat hij goed pissig is trouwens. Aangezien hij niet bij de eurolanden zit mag hij ook niet aanzitten bij vele gremia. Voel je je toch behoorlijk buitengesloten.
  Niets mis mee overigens om de discussie eens stevig aan te zwengelen over de rol van Europa.

 147. Aad Verbaast 18 januari 2013 om 11:14

  @artafterallart: == Het lijkt wel of alle partijen alleen mensen naar voren schuiven die kunnen doen alsof ze ergens thuis in zijn en weten hoe ze hun straatjes kunnen schoonvegen ==
  Het is nog erger:
  https://aadverbaast.wordpress.com/2012/11/05/verscheur-je-cv-en-maak-flitsend-carriere/
  De titel had eigenlijk moeten zijn: Verscheur je CV en word minister!

 148. artafterallart 18 januari 2013 om 12:15

  @Aad
  Weer zo’n kwaliteitsblog van je en ik ga me maatschappelijk verhangen. Als een blogger ALLES moet leveren wat men voor een HIGGS-DEELTJE aan kritische zin van de politiek en de media zou verwachten, dan verzandt bij mij ieder gevoel lid te zijn van wat zij de maatschappij noemen. Gelukkig heb ik een huisgod, die me beschermt als ik auto-destructief wordt door me op de zin van mijn eigen bestaan te wijzen los van wat de tijdelijke buitenwereld doet.

  Overigens zou de titel nog algemener kunnen: ….word openbare bestuurder

 149. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 18 januari 2013 om 13:36

  De vijanden van de doorsnee nederlander, in ieder geval die, met inkomen tot modaal zijn:
  –politici
  –ambtenaren
  –medische stand
  Daarna nog wat, maar minder gevaarlijk

 150. King Billy 18 januari 2013 om 16:37

  Eerst lezen, dan zien en vervolgens geloven. Barroso zei ook iets dergelijks. Weliswaar, in de eerste persoon enkelvoud. Dat komt dus nog goed, hoogmoed komt voor de val.
  http://www.faz.net/aktuell/politik/arabische-welt/aegyptens-praesident-mursi-im-f-a-z-interview-wir-wollen-keinen-gottesstaat-12029734.html
  In schā’a llāh.

 151. ostridge 18 januari 2013 om 21:44

  Verwacht maar geen flinter van een sociale houding van onze huidige bestuurders. Gouden lepel in de eigen mond, zittend op een bed bankbiljetten en nog nooit , nooit letterlijk vuile handen gemaakt. Wel figuurlijk, natuurlijk.

 152. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 18 januari 2013 om 22:12

  hoop nog eens een ontwikkeling mee te maken die ik NIET 10 jaar terug al voorspeld heb…
  Politici zijn zo voorspelbaar als een onbevredigde nymfo

 153. Aad Verbaast 19 januari 2013 om 01:04

  @artafterallart: Dank. Heeft me overigens weer verbaasd dat geen enkele columnist of journalist dat was opgevallen. Je moet ook alles zelf doen. 🙄

 154. Aad Verbaast 19 januari 2013 om 01:05

  @kleet: Die rij mag wel nog wel een stuk langer.
  Sta je er zelf ook bij?

 155. Aad Verbaast 19 januari 2013 om 01:13

  @King Billy: hij heeft ook gesteld dat joden afstamden van de apen en de varkens. Dat eerste geldt overigens voor ieder mens, maar dat gelooft hij wrs zelf niet eens). Deed hij trouwens voor dat hij president werd. Inmiddels is hij al op dat statement teruggekomen.
  De prachtige beloften die hij nu maakt bewijzen dat hij al aardig op weg is een echte politicus te worden.
  Nu moet ook gezegd worden dat ik voor 5 miljard ook waarschijnlijk wel over te halen ben te zeggen wat me in mijn oor wordt gefluisterd door mijn geldschieter..

 156. Aad Verbaast 19 januari 2013 om 01:21

  @Ostridge: volgens mij de eerste keer hier op het blog. Welkom!
  “Socialer en sterker uit de crisis” is het mantra van Samsom.
  Onbegrijpelijk dat je dan PvdA-er van Rijn dergelijk asociaal beleid laat uitvoeren die het dan ook nog eens brengt op een volstrekt asociale manier.
  Schandalig!

 157. artafterallart 19 januari 2013 om 06:55

  @Aad
  Wist je, overigens, dat Henk Kamp nog gewerkt heeft bij Mengvoeders United onder de naam Henk van den Tillaart. Ja, dezelfde die Theo Maassen vereeuwigd heeft.

  Ik zag hem laatst bij Polstok@Wipkip ons oproepen aantrekkelijk te blijven voor de werkgever. Het zit hem nog steeds dwars dat hij daarom afscheid moest nemen bij MU.

  Ik dacht ik zal hem laten weten dat hij niet voor dovemansoren uit zijn nek kletst:
  http://artafterallart.wordpress.com/2013/01/18/wat-henk-citeerde-uit-mijn-kamp-en-waar-ik-meteen-werk-van-maakte/#comment-3330

 158. Aad Verbaast 19 januari 2013 om 09:41

  @artafterallart: er zijn niet veel mensen in mijn leven waar mijn haren onmiddellijk recht overeind gaan staan als ik die tegenkom, en/of zi praten. Kamp staat toch wel ergens bovenaan dat relatief korte lijstje.
  https://aadverbaast.wordpress.com/2012/03/29/kamp-westland-voor-dwangarbeiders/

  Hele project waarover zo hoog van de toren geblazen werd is helemaal niets geworden overigens. Hoor je niets meer van..

 159. artafterallart 19 januari 2013 om 10:17

  De klojo’s weten niks van arbeidsbemiddeling. Niet de werklozen enz. valt categorisch wat te verwijten, maar de CWI’s, de Taskforces enz. Van al het geld wat aan hen verspild is en wordt, had iedereen een basisinkomen kunnen hebben enz.

  Er verdampen dagelijk miljoenen door het zwarte geld niet aan te pakken. Neem alleen al de poen die coffeeshopboeren in hun zak steken, de vastgoedboeren, de beursboeren, de autoboeren, de wetenschapsboeren, de bestuursboeren, ach alle boeren die handel drijven met goederen, diensten, water, lucht, aarde en vuur!

 160. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 19 januari 2013 om 10:40

  In een zekere periode kreeg ik een simpele financiering niet rond.
  had ik die wel rond gekregen (rondom 50.000 euro) had ik continue wek gehad voor 4 man.
  Zonder voor 2 zwart wat bijverdienen.

  In diezelfde periode gaf snuggere Bakelende f770.000 voor EEN arbeidsplaats voor EEN jaar.

 161. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 19 januari 2013 om 10:43

  Zal ik je een oplossing geven die een heleboel werkgelegenheid schept?
  Althans wit?

  –maak werk betaald uit PGB en soortgelijk werk, voor werkgever en werknemer vrij van belasting en sociale lasten;
  –voor werkgever: aftrekbaar zoals nu HRA

  Financiering; schaf de HRA helemaal af binnen 3 jaar.

 162. King Billy 19 januari 2013 om 10:52

  Er is toch een vereniging die de belangen van mantelzorgers behartigt? Kunnen niet alle mantelzorgers een sollicitatiebrief sturen aan Van Rijn met cc. aan SVB en UVW? De vacatures zijn er in overvloed.

 163. Aad Verbaast 19 januari 2013 om 10:53

  @artafterallart: ze maken zichzelf natuurlijk belachelijk door te stellen dat iedereen aan het werk moet in de wetenschap dat er 200.000 vacatures zijn op (inmiddels) 550.000 werkelozen.
  Bij UWV en arbeidsbureaus wordt werkbemiddeling uitgedund (besparingen). Mensen moeten zelf maar aan de slag vinden ze. Drogredeneren is tot standaard verheven. Kun je zo maar minister mee worden..

 164. Aad Verbaast 19 januari 2013 om 10:56

  @Kleet: PGB? Die wordt wegens groot succes grotendeels afgeschaft. Enkel nog voor mensen die een indicatie hebben om opgenomen te worden in een verpleeghuis. Om ze er buiten te houden..
  Voor veel mensen een groot drama omdat de ZIN zorg geen maatwerk kan leveren.

 165. Aad Verbaast 19 januari 2013 om 11:00

  @King Billy: die zijn er inderdaad. Maar niet erg sterk qua organisatie.
  Organiseren bijvoorbeeld een “dag voor de mantelzorger”.
  Worden )officieel geregistreerde) mantelzorgers een dagje uitgenodigd in een buurthuis of zo. “Dagje verwennen”. Kan je je gratis laten opmaken bijvoorbeeld. Moet je natuurlijk wel zelf even die dag een opvang regelen. Die beker laat ik gaarne aan me voorbijgaan..

 166. artafterallart 19 januari 2013 om 11:09

  @ Aad
  Dat is zo opgelost met een Taskforce Zwart Geld, dat zichzelf financiert uit de opbrengst van al het speurwerk, waar ze minstens 300.000 werklozen voor kunnen inschakelijken en hen daar een groot plezier mee doen. Premiejagen, daar tekenen mensen blind voor. 🙂

 167. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 19 januari 2013 om 11:45

  Ik zei PGB; ik bedoelde die zorg die nodig is; znder verdere beperking dus zoals het hoort.

  Kenmerkend van een goed systeem; is dat het doel volledig wordt bereikt, en dat het eenvoudig en doorzichtig is van structuur, opzet en uitvoering.

 168. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 19 januari 2013 om 11:51

  Zwart geld is een lulverhaal.
  Zie bijstand.Schatting: 1,5% zwart werkers erin; dus een massief controle apparaat waarvan de ambtenaren liegen frauderen valse verklaringen aflessen; ze moeten scoren.
  maar: de overheid over de bijstand is……160%
  Het ware beter de fraudeurs te laten en een particuliere organisatie–bank b.v. te laten uitbetalen. Moet kunnen voor 20%

  Dan: canabis: dat de staat geen belastinggeld krijgt is normaal.ZIJ de staat-hebben canabis in crimineel circuit gezet.Eigen schuld dikke bult

 169. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 19 januari 2013 om 13:30

  On topic: zie AD van vandaag

 170. Annet 19 januari 2013 om 14:23

  ~Mijn moeder zei altijd ‘zet me later maar op een ijsschots’
  ze werd redelijk goed verpleegd en….als laatste aten we samen een perenijsje…..ze was gestopt met eten…..maar kreeg wat vocht…..

  Nu op mijn beurt zeg ik ‘ik hoop dat ik van m’n tak val en gegrepen wordt door een roofdier’

  Maar Aad de gekte (de psychopatie is in de mens gekropen) en dat is het enige wat we kunnen constateren…..Met spiritualiteit kom je wel verder…..maar ellende is nu eenmaal onze bondgenoot en misschien komen de bloggers bij elkaar…..op een afdeling of waar dan ook en kunnen we nog lachen…..of onze koude voeten warmen aan elkaar 😉

 171. Aad Verbaast 19 januari 2013 om 14:28

  @Kleet: == On topic: zie AD van vandaag == Kun je nog vager zijn?
  11:45: zou mooi zijn. Op het moment wordt er alles aan gedaan om dat onmogelijk te maken.

 172. Aad Verbaast 19 januari 2013 om 14:31

  @annet: de samenleving wordt massaal op een dieet van bittere pillen gezet.
  Ach, soms is het enige wat ons rest er maar een grap van te maken.

 173. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 19 januari 2013 om 14:50

  AD schrijft een leuk stukje over gelden voor thuiszorg.

  Baltazar Gerards had een leuke oplossing destijds….Fawkes nog leukere…

 174. King Billy 19 januari 2013 om 15:56

  Het interview met Mursi ‚Wir wollen keinen Gottestaat‘ in de FAZ.
  http://www.faz.net/aktuell/politik/arabische-welt/aegyptens-praesident-mursi-im-f-a-z-interview-wir-wollen-keinen-gottesstaat-12029734.html
  Commentaar KB op dit artikel:
  Vielleicht kann Hr. Mursi erklären wer ‘Wir’ sind. Gehört die erlesene Muslim BRÜDERschaft auch dazu?
  Das wäre wohl ein Anreiz sein für ‚Europäische Enhanced Cooperation‘ zwischen zivilen Staten.

 175. Marjelle 19 januari 2013 om 18:35

  Goed blog, Aad. Idd dat soort mensen leeft onder een steen, hangt in een luxefauteuil volstrekt gespeend van enige realiteitszin dit soort dingen te bedenken. Heel vervelend dat daarmee wel meteen een hele grote groep mensen onterecht in een bepaalde hoek worden gezet.
  Ik ben altijd benieuwd bij dit soort blabla-figuren of ze zelf ooit 1 microseconde aan mantelzorg hebben besteed…

 176. blutch1 19 januari 2013 om 19:33

  Bij al het geklaag over afschaffen van het PGB hoor ik niemand klagen over de enorme fraude die er met datzelfde PGB is gepleegd. Wel PGB gekregen, geen hulp van gekocht, PGB geïnd door een thuiszorgclub, geen of nauwelijks zorg voor geleverd, enorme overheadkosten door bureau’s, tarieven waar je u tegen zegt. Boodschappenhulp voor een uurtarief waarvoor AH wel 10x je boodschappen thuis komt afleveren enz.

 177. Aad Verbaast 20 januari 2013 om 00:22

  @King Billy: lijkt me een goede vraag. Of is het inmiddels een koninklijk meervoud wat zijn intrede heeft gedaan. Is per slot van rekening toch een land met historie.

 178. Aad Verbaast 20 januari 2013 om 00:24

  @Marjelle; dank. Hij zegt zelf in het programma dat hij ook zijn “steentje” bijdraagt. Een ouder van hem (even vergeten of het moeder of vader was) zit in een verpleeghuis…
  Tja, daar had Brom Moszco het ook over..

 179. Aad Verbaast 20 januari 2013 om 00:30

  @Blutch1. niet helemaal waar. De overheid zelf heeft aangekondigd dit jaar veel strenger te gaan controleren. En terecht natuurlijk. Maar ja, ze hebben het systeem zelf zo wankel opgesteld dat nog veel mensen misbruik kunnen maken omdat er zelfs als ze zich aan de regels houden er teveel mazen in de regelingen zitten. Daarom was mijn pleidooi ook altijd het systeem niet af te schaffen, maar te verbeteren op die punten. Rammelt aan alle kanten.
  Nog een die over fraude geklaagd heeft ben ik natuurlijk zelf 😉
  https://aadverbaast.wordpress.com/2010/03/15/pgb-en-zorgboerderijen-misbruik-van-en-in-de-zorg-2/

 180. King Billy 20 januari 2013 om 01:28

  Het zou in breder verband al een hele stap vooruit zijn indien de overheid bij iedere wetswijziging, nieuwe wetten, AMVB’s, etc de kosten voor de burger moet aangeven. Zoals in DE wettelijk is vastgelegd. De overheadkosten voor het decentraliseren van overheidstaken moeten enorm zijn. Kennis, organisatie, IT structuur, noem maar op. Van een gemeente in de Veluwezoom weet ik, bijvoorbeeld, dat > half miljoen moet worden uitgetrokken.
  En niet altijd even blij zijn met parttime/deeltijdouders die bijgeschoold moeten worden… Kostte een wethouder in die enclave de kop.

 181. Aad Verbaast 20 januari 2013 om 09:38

  @King Billy: dat zou een goede maatregel zijn inderdaad.
  Deels gebeurt dat wel trouwens. Meest bij bezuinigingen. Daar wordt wel bij verteld wat de opbrengsten zijn. Of daar de kosten van invoering ook zo transparant openbaar worden gemaakt is mij niet bekend.
  Wel een kanttekening: het is algemeen bekend dat de overheid nu niet direct zulke goede rekenmeesters zijn. Zie het gestuntel met het aannemen van grotere projecten. Loopt vaak geheel uit de klauwen tov eerdere ramingen.

 182. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 20 januari 2013 om 10:10

  Dat is voor 95% corruptie, omkoping om het duidelijker te zeggen.
  Ieder ministerie heeft juristen, maar als er een contract zo wordt gemaakt, dat de overeengekomen prijs vedubbeld, bv zoals met de F16 en nu weer met de overbodige JSF, dan moet je niet zeggen gestuntel, maar de nr rekning zoeken in Luxemburg of zwitserland of oostenrijk.

  Leve europa; als je de corruptie en de grote criminaliteit in de wereld wil aanpakken, moeten de banke hun data vrijgeven.
  Hadden ze moraal, zouden ze dat automatisch doen

  Denk even aan de zwitserse banken, die al het geld van de vermoorde joden stalen en ook nog van de nazi’s, schroot kochten in USA en doorvekochten aan de nazis, die ervoor zorgden, dan USA burgers eigenaar waren van fabrieken van syntetische olie in naziland.

  Denk even terug aan de eerste man, die binnen 24 uur USA nationaliteit kreeg; dat was de zwitserse bewaker bij een bank, die getuigede dat de bank alle papieren dossiers door de shredder gooide en zo een een gigantisch vermogen stal

 183. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 20 januari 2013 om 10:15

  Denk even aan de periode van ik geloof 7 jaar, dat je 4% moest BETALEN als je geld op een zwitserse rekening zette.
  het land is zoooooooooo clean, zo schoon, zo onschuldig, maar ondertussen zorgen ze ervoor, dat internatonaal de echte criminelen vrij spel hebben en beschermd worden.

  Denk eens na: als een organisatie in europa 300 millioen dollars dope koopt: dan is dat betaald voordat het afgestuurd wordt.
  Wie kan daie transfer doen????
  Maar meer nog: wie kan die bedragen uit de boekhouding houden als het mis gaat?
  En wie de enorme winsten als het goed gaat?

 184. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 20 januari 2013 om 10:16

  Als ik een contract maakte werd dat gehouden.Het is makkelijk een sluitend contract te maken.Iedere marktkoopman kan het beter dan NL ministeries met een leger van juristen

  Is dat vreemd?
  Nee; dat is corruptie; overduidelijk.

 185. Aad Verbaast 20 januari 2013 om 11:15

  @Kleet: banken zijn boeven.
  “Ik doe God’s werk” Golden Sucks Lloyd Blankfein krijgt 75% meer salaris dan vorig jaar. 19 miljoen bonus. http://www.huffingtonpost.com/mark-gongloff/lloyd-blankfein-pay-raise_b_2507012.html

 186. King Billy 20 januari 2013 om 15:43

  @Aad Verbaast. re kosten burger. Worden immer onrealistisch voorgesteld. De Fyra en de Noord-Zuid lijn zijn niets bij het nieuwe Berlijnse vliegveld (‘beter afbreken en opnieuw bouwen’) , station Stuttgart (4* duurder), de Hamburgse Opera (10*duurder) en de verdubbeling van de Ruhr Express (5* duurder).
  En de euro uiteraard. Inmiddels niet meer te becijferen. Die moet, kostte wat het moge kosten, gered worden.

 187. Aad Verbaast 20 januari 2013 om 16:10

  @King Billy: dat bedoel ik. Niet alleen een ‘Dutch disease’. Je zult ze maar als boekhouder hebben..
  Maar worden ze er keihard op afgerekend? Dacht het niet. Gaat dus gewoon door.
  Heeft Merkel de verkiezingen al gewonnen?

 188. King Billy 20 januari 2013 om 16:57

  Om 12.00 slechts 23% opkomst. Nog slechter dan in 2008. Pokkeweer en Hamburg met Van ´der Vaart speelt in de middag. Zuerst das Fressen und dann die Spielen.

 189. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 20 januari 2013 om 19:00

  Maar voorlopig zijn de Teutonen wat slimmer als wij; zij hebben al hun goud terug geroepen….
  Dat duidt erop dat ze OF al nieuwe markjes gramd hebben OF dat van plan zijn, OF dat sterk in overweging nemen…
  Wedden dat in max 3 jaar de euro (gelukkig) verdwenen is? Uiteraard wel nadat de imbecielen een bankroet en chaos voor west europa verzorgd hebben…

 190. Aad Verbaast 20 januari 2013 om 21:28

  @Kleet: == Wedden dat in max 3 jaar de euro (gelukkig) verdwenen is? ==
  Wat is je inzet?

 191. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 20 januari 2013 om 22:18

  een flessie van 1967? Waarde toch een paar duizend euro

  Aleswijst erop, dat Teutonia zich voorbereid (heeft) Als er een ding is wat de hunnen niet willen, is de rest van hun leven voor non valeurs betalen.gelijk hebben ze.
  Hun laatste les; de niet aflatende kosten voor oost mofrikana

 192. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 20 januari 2013 om 22:20

  @Butch: koop wat buffels.Zijn makkelijk te houden beesten; minder melk maar super prijs…
  en je kan gonzerella maken.
  Simpel; stremsel toevoegen, laten dikken, ondermelk af tappen;gestremde melk persen en klaar is kees…

 193. King Billy 20 januari 2013 om 23:00

  Re Nieder-Sachsen. De rechtse liberalen (rechtser dan de VVD) hebben verrassend het beste resultaat ooit gehaald ten koste van de Merkel’s CDU. (-6%), welke desondanks de grootste partij blijft. Een volkomen patstelling tussen huidige coalitie CDU/FDP en oppositie SPD en de Groenen (13%). Duitse SP, Die Linke, en de Piraten weggevaagd. Keren niet terug in het deelstaatparlement.
  De enige optie voor stabiele continuiteit is CDU/SPD, maar die vliegen elkaar in de haren in Berlijn.
  Eerdere ervaringen in zowel Hannover als Berlijn voorspellen weinig goeds. De vrouw van ex-Bondskanselier Schröder (SPD) moet haar mandaat overigens afstaan aan een FDP’er.
  Kortom, een verdeelde samenleving in twee kampen langs scherpe scheidslijnen.

  Misschien zijn de niet-stemmers (46%) wel´de winnaars. Deze kijken lokaal nog even naar de kat in de boom omdat vanuit Brussel de lokroep voor Latijnse solidariteit in plaats van Rijnlandse soliditeit in Berlijn wordt beantwoord in september. Niet in Hannover, de hoofdstad van Nieder-Sachsen, waar de ex-Bondspresídent Wolf (CDU) nu in een huurwoninkje op twee-hoog-voor-en-achter woont. Gescheiden van een glamourgirl met tatoeage’s. En daarmee politiek niet geloofwaardiger heeft gemaakt.
  Niedersachsen is niet Duitsland, zoals Duitsland niet een PIGS-land is.
  Maar da’s mijn bescheiden mening.

 194. blutch1 21 januari 2013 om 00:13

  @„een beetje chique” zijn”.@
  Eigenlijk heb je dat leuk gezegd. Het is dat Frans niet meer op school geleerd wordt anders had men kunnen weten dat hij in de metro geweigerd zou zijn. Het bordje is daar duidelijk over: NE PAS CHIQUER! Het is ook niet fris zo’n klodder. 😉

 195. Aad Verbaast 21 januari 2013 om 00:26

  @Kleet: dis ik krijg dat flesje van als je verliest?

 196. Aad Verbaast 21 januari 2013 om 00:28

  @King Billy: dank. Ik zag net het volgende voorbij komen:

  Gezien je commentaar, weten we/weet men dus nog niets eigenlijk. Weer een “test” die geen test blijkt te zijn.

 197. King Billy 21 januari 2013 om 00:28

  @Kleet. Een bericht van KB op je WP-blogsite in de wachtrij.

 198. Aad Verbaast 21 januari 2013 om 00:30

  @Blutch1: zo ver had ik nog niet eens gedacht. Mijn Frans is niet te pruimen namelijk. Bedankt! 😉

 199. King Billy 21 januari 2013 om 00:55

  @Aad verbaast. Zegt nog niets over het aantal zetels. Kiesstelsel kent zgn ‘overhang’ zetels, voortvoeiende uit een mix van representatieve en districten vertegenwoordiging. Meestal profiteert de grootste partij het meest. De CDU dus. Maar dan nog. 1-2 zetels meer dan de oppositie is een wankele basis. Zou zomaar kunnen dat een CDU/Groene coalitie eruit rolt als alternatief voor optie 1, doorregeren van CDU en FDP. CDU met een absolute meerderheid is nu aan zet.

 200. King Billy 21 januari 2013 om 07:40

  Interview met Belgische/Duitse bestuurder van de ECB.
  Duivelskring doorbreken, constructiefouten herstellen, geen groei helaas, maar tevreden, politiek moet nu aan de bak.
  „Denn diese Entwicklung wird nicht dauerhaft sein ohne weitere Strukturreformen und ohne die Regierungen, die die Konstruktionsfehler der Wirtschafts- und Währungsunion beheben. 2013 ist ein entscheidendes Jahr dafür, ein entscheidendes Jahr für Europa“.
  2013 als ‘Jaar van de palliatieve europil voor de Europese Burger‘ past beter . Slikken of stikken.
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/ezb-chefvolkswirt-praet-die-ezb-hat-geliefert-jetzt-ist-die-politik-am-zug-12031164.html

 201. artafterallart 21 januari 2013 om 08:11

  @King Billy,

  Zeg maar gerust ‘Het jaar van de genocide van de staatsburgers in de Eurolanden”.
  Door het “constructiefouten” te noemen wordt Europa voorgesteld als een gebouw, dat een paar heipalen mist. Die palen moeten worden geheid met het forceren van hervormingen die iedereen de kop gaan kosten qua inkomen, positie, zorg enz.; het forceren van machtsoverdracht aan een Europese Staat en van iedere constitutionele democratie enz.

 202. Aad Verbaast 21 januari 2013 om 09:29

  @King Billy: ik schiet altijd wel in de lach als er geschreven wordt dat dit het jaar van de waarheid is. Of (nog meer gebezigd) de “top der toppen”. “Cruciale top” etc. etc. Horen we al jaren.
  Ondertussen worstelt men door, en door en door. En schuift door en door en door…

 203. blutch1 21 januari 2013 om 10:34

  Constructiefouten is een eufemisme. Ze bedoelen gelijkschakelen van belasting, sociale stelsel als bijstand, WW, AOW enz., rechtspraak enz. Dat daarbij de nationale regeringen net zo goed kunnen ophoepelen is ze nog even ontgaan. Misschien ook niet en zijn ze daar bang voor.
  Dat is een andere invalshoek: de elite is bang, probeert dat te verhullen door te zeggen dat het volk bang is en doet er alles aan om paniekverhalen rond te strooien. Maar als je weinig of niets hebt kun je ook niet veel verliezen, zij wel. Ze zijn bang. Daarom komt het oude adagium ook weer van stal: de vijand zit over de grens. In dit geval in Mali, Libië, Iran.

 204. Aad Verbaast 21 januari 2013 om 10:53

  @Blutch1: je geeft een mooi voorzetje waarvoor dank. Vandaag een blog over Mali.
  Niets is wat het lijkt.

 205. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 januari 2013 om 10:57

  e moffen is altijd wat.Net als de idioten van USA.Die hebben een filmpje gemaakt heet zoiets als “valkerie”
  iets te doen met muziek van Wagner of zo.
  Maar in ieder geval; voor een groot deel overbodig op lokatie opgenomen, gaat dat over Stauffenberg; die als held wordt neergezet.
  Wassie ook, voor de nazi’s.Hij wilde de oorlog voortzetten, maar op militair startegische methode.
  Dus eigelijk alleen wisselen van leiderschap…..

  Gut, de bijrolletjes in SS uniform kregen ze tig vrijwilligers voor die het wel gratis wilden…….
  ——-
  Maar ik zit echies niet op wordpress, alhewel daar nu ook een blog is geactiveerd; met vr d KB!

  Sta nog steeds niet in het lijstje…..nu op twee sites blogspot en wordpress

 206. artafterallart 21 januari 2013 om 11:04

  Nou, Blutch, eurofielen als Henkie Kamp zien het toch anders: het zijn kansen en uitdagingen die we moeten pakken, wij zijn de oorzaak van alle ellende, de staat stelt eindelijk orde op zaken, enz. Zie mijn laatste blog http://artafterallart.wordpress.com/2013/01/18/wat-henk-citeerde-uit-mijn-kamp-en-waar-ik-meteen-werk-van-maakte/

 207. Aad Verbaast 21 januari 2013 om 11:10

  @Kleet: als je regelmatig gaat bloggen zet ik je op het lijstje. Met je WordPress blog.

 208. blutch1 21 januari 2013 om 11:32

  @artafterallart ,
  als jij weet wat Kamp denkt heb je wel een heel bijzondere antenne. Ik zie alleen wat hij zegt en dat komt niet noodzakelijkerwijs overeen met wat hij denkt. Daarbij is het wereldbeeld in je hoofd niet gelijk aan de werkelijke wereld. Dat laatste geldt overigens voor ons allemaal. Verander je invalshoek en alles ziet er anders uit.

 209. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 januari 2013 om 11:42

  Ze schreven jaren terug al over mij: “Gebruik mijn naam vrij, maar misbruik mijn naam niet”
  Ik had eens wat blogs klaar, in word, maar ik wist niet hoe ik ze moest importeren; en dat scheen een staatsgeheim te zijn; niemand wilde het vertellen.
  De kans dat ik op wordpress ga bloggen is derhalve nul.
  Op een eigen site; misschien.
  Er zijn clubs die gevraagd hebben op hun site te reageren; maar hebben teveel tunnelvisie.
  Nou kan dat best een manier zijn om een deel oplossing snel tot stand te brengen, maar het trekt me niet zoveel.
  ———————
  AD vandaag schrijft over vergrijzing en de bijkomende kosten. Nu 14% binnenkort 34%; moet je als bejaarde een mortier in je rollator bouwen…
  Interessant stuk trouwens

 210. artafterallart 21 januari 2013 om 12:05

  @Blutch
  Wat hij doet, stel ik aan de orde. Dat je alle kanten op kan in je hoofd, daar schermt hij ook mee. Zie de uitzending van P&W, waar hij iedere tegenwerping wegwuift met zijn ‘reframing’ van degenen die hem tegenspreken. Psychologiseren, daar doe ik niet aan.

 211. blutch1 21 januari 2013 om 12:13

  @artafterallart
  Dat heet bij mij “een onwrikbaar standpunt”. Succes ermee, de kerk is er groot mee geworden.

 212. artafterallart 21 januari 2013 om 12:19

  @Blutch,
  Nou ja zeg, da’s makkelijk, effe labelen en wegwezen

 213. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 januari 2013 om 12:59

  Leuk stuk in AD; on topic; vergrijzing.
  Straks bij AH pilletje van Drion in de aanbieding?
  Gut, een andere AH had ook zoiets en ruimde gelijk de rommel op….

 214. artafterallart 21 januari 2013 om 13:41

  @Aad
  Zeker terecht, en nu doorpakken. Als die politici het echt menen dan zouden ze nu een spoed debat moeten aanvragen en zorgen dat ze die bestuurszooi saneren. Het is corruptie. Wat Henk Krol wil, is een gepasseerd station. Waarom moeten ze NU nog gaan kijken hoe erg het daar is. Ze zijn toch gewetenloos gebleken. Hun zakken uitschudden en weg ermee!

 215. Aad Verbaast 21 januari 2013 om 13:47

  @artafterallart: ik heb er al veel over geblogt. Er kunnen miljarden en miljarden bespaart worden in de zorg. Door de organisaties eens goed door te lichten. Maar die blijven buiten schot. In plaats daarvan worden de afnemers van de zorg gekort. Grof schandaal.

 216. artafterallart 21 januari 2013 om 14:05

  @Aad,
  Klopt als een zweer. De inspectie doet er niks aan en de politiek gedraagt zich eerst stoer en dan als die drie aapjes. Ze gaan ermee om alsof het om klachtenbehandeling gaat. Als consument kun je dagelijks het gebrek aan verantwoordelijkheid meemaken. Ik heb diverse misbehandelingen meegemaakt en telkens weer moet je genoegen nemen met een plaatsvervanger als z.g oplossing. Nu zit ik weer al veelste lang met die liesbreuk.

 217. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 januari 2013 om 14:39

  @art: zeker je aanvullend pensioen in contanten opgetild….

 218. artafterallart 21 januari 2013 om 15:22

  @Pierre
  nee, die tilt de belastingen voor op..

 219. Aad Verbaast 21 januari 2013 om 16:48

  @artafterallart: de NZA is natuurlijk ook al lang rijp voor een parlementair onderzoek. Die maken er ook al lang een potje van! De ene misser na de andere. Al sinds jaar en dag.

 220. Aad Verbaast 21 januari 2013 om 16:54

  @kleet: Ik had eens wat blogs klaar, in word, maar ik wist niet hoe ik ze moest importeren; en dat scheen een staatsgeheim te zijn; ==
  Onzin natuurlijk. Op internet zat handleidingen te vinden. Zelfs voor “dummies” 😉

 221. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 januari 2013 om 18:07

  Ik heb eens geprobeerd; ging niet.paar mensen gevraagd, werd min of meer uitgelachen.Toen had ik er genoeg van.
  Wel geef ik iemand een slordig vehaal soms, die dat omzet in eigen taalgebruik en ergens als blog post.
  Vandaar dus.

  @Art: gut als eerst de balsting je plukt en je je dan nog een breuk tilt aan dat wat over blijft….

 222. King Billy 21 januari 2013 om 22:00

  ’t moet niet gekker worden dan het al is binnen de EU en de eurozone. Krijgen ze groei, mag het eigenlijk niet.
  Het handelsoverschot van Duitsland is te hoog en benadeelt daardoor de concurrentiekracht van zwakkere EU lidstaten. Tegelijkertijd pareert én waarschuwt Prof. Unsinn dat de Duitse belastingbetaler in feite het handelsoverschot binnen de EU betaalt omdat de BuBa met een claim op de ECB blijft zitten aangezien alles binnen de EU via Target2 wordt verrekend. De Duitse binnenlandse vraag moet daarom opgekrikt worden. Nog meer jaloersmakende Mercedessen, BMW’s en Audi’s met Duits nummerbord op de Europese wegen.

  Nu is dat handelsoverschot in 2012 niet bepaald gering: 218 miljard op 82 miljoen inwoners. De Chinezen (nr.1) 234 miljard overschot. Nr. 3 zijn de Saoudi’s. Moeten die nu ook de binnenlandse vraag gaan opkrikken? Kan Duitsland weer meer produceren.

  http://www.euractiv.de/finanzen-und-wachstum/artikel/eu-ungleichgewichte-ifo-chef-warnt-vor-deutschlands-exportberschuss-007118?newsletter=

 223. artafterallart 22 januari 2013 om 05:08

  @Pier
  Wat denk je van alle aanslagen, toelichtingen, correspondentie, bezwaarschriften, bevelschriften, betalingsregelingen, mededelingen, informatieverzoeken enz, en niet te vergeten de BIJLAGEN die ik nu, al weer bijna 5 jaar na mijn ontslag, steeds moet optillen?

  @King
  Hoeveel van die miljarden verdienen ze aan de export naar de eurolanden, vraag ik me af.

 224. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 08:02

  @art: Al langer maar sinds een jaartje of 15 hebben de ambtenaren zich opgeworpen als een soort elite groep in NL met alle extra rechten die daarbij zoude horen; zij hebben zich nodeloos geponeerd als vijand van de bevolking.
  Dat is ook de reden dat ruim 30% teveel is.
  Bedrog wanprestatie corruptie horen daarbij.

  Tja soms wordt een ambtenaar zelf slachtoffer van dat systeem.
  Gevallen door friendly fire heet dat

 225. artafterallart 22 januari 2013 om 08:46

  #Pier
  Nog veel langer bestaan er criticasters die alles en iedereen over 1 lullig kammetje scheren zonder enige kennis van zaken. Dat kammetje heeft tandjes die gemaakt zijn uit een categorische hekel aan de ander.

  Inhoudelijk repeteren ze hun vooroordelen alleen maar, waardoor wat ze zeggen louter een manier van spreken wordt die hen niet onderscheidt van querulanten, racisten, enz.

  Dat is jammer voor mij en voor jou.

  Als het nou nog humor was, Allah.

  Mocht je met je reactie daadwerkelijk over mijn situatie een oordeel vellen, waar jij en ik wat aan hebben wat betreft de bureaucratie, dan zou je die manier van spreken voor mij mogen staken.

  Ambtenaren die zonder onderscheid van de onderlinge verschillen een elitegroep zouden vormen op basis van hun arbeidsvoorwaarden en een vijandige houding tegenover de bevolking, daar kan ik niks mee.

  En ik heb jouw reactie zeker niet verdiend als je zou weten wat mijn loopbaan is geweest, hoe ik mijn werk heb gedaan en op welke wijze ik behandeld ben.

 226. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 09:58

  Er zijn hier en daar goedwillende ambtenaren; maar dat zijn er weinig.
  Mijn personelijke ervaringen zijn niet al te goed, en dan druk ik mij heel, heel voorzichtig uit.
  Ik heb meerdere male te maken gehad met ambtsmisbruik, corruptie en wanprestatie.

  Mijn ervaringen zijn dezelfde als van mijn (ex) collega’s.
  Zet daarboven op de “hogere corruptie” politici zijn ook ambtenaren; kijk eens wat er gebeurde met klokkenluiders.

  Er ging een politieke opdracht uit om het aantal ambtenaren te verminderen; 1999; wat gebeurde er/ er kwamen 10% ambtenaren bij

  In de periode dat ik belasting moest betalen over km geld 9wat al te laag was) was het voor ambtenaren hoger en belastingvrij

  In een periode dat iedereen moet bezuinigen, hebben de ambtenaren een te hoog loon en gouden ontslagregelingen die bij de gewone bevolking helemaal afwezig zijn.
  Maar ze zijn net als de medische stand, en de clerus onaantastbaar

 227. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 10:04

  ps was geen personelijke aanval, maar een constatering dat soms ook ambtenaren slachtofferworden van het door ambtenaren geschapen systeem

 228. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 13:43

  Maar simpeltjes, als het aan mij lag wat betreft ambtenaren bestanden:
  Ik zou kijken hoeveel ambtenaren er waren in 1980 per millioen inwoners.
  Meer is nu niet acceptabel; reden: toen waren computers nog niet algemeen, nu wel.
  Ik zou verder;
  ministerie van defensie sluiten, krijgsmacht opeffen op een slordige 2.000 man na.
  Voor de rest; matereaal verkopen; gebouwen verkopen.
  Uit de nato per direct; is geen enkele bestaansgrond voor de nato.
  Uit de JSF per direct; we verwachten geen oorlog met Andorra, en de JSF is al obsolete voordat ie af is.
  De organisatie van de 2.000 man onder min van justitie.Als een soort gendarmes.

  Brussel alle stoelvullers eruit.Kosten 33 euro per uur; zitten duizenden.
  Voor de parlements leden en anderen; onkosten vergoedingen alleen voor gemaakte kosten, net als voor bedrijven in NL; GEEN aanwezigheidspremie meer; ze hebben al een goed loon tegen nul prestatie.

  Wat betreft ambtelijke organisatie verder:
  –bijzonder onderwijs per direct opheffen.
  Het is te gek dat ik moet betalen om kinderen door gereformeerden debielen te laten verpesten
  –politie: terug naar oude systeem rijkspolitie en gemeentepolitie.Lossen 50% op tegen nu 15%
  –zorg: opheffen, terug naar ziekenfonds, geen eigen risico, premie percentage inkomen, laagste inkomens vrijstelling; laten organiseren door duitsers, NL ambtenaren zijn er kennelijk te incompetent voor.
  –canabis: zoals in zwitserland volkomen vrijmaken; is een goudmijn voor de staat.
  –uit de euro; maar dat eenieder je zeggen met een IQ van hoger dan 45

 229. baruman 28 januari 2013 om 13:20

  @ Aad, uitstekend blog, je schaamt je als je die man zijn onverantwoorde stellingen hoort poneren

 230. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 13:40

  @Baruman: dank
  Gevaarlijke trend: een onhoudbare stelling poneren en daar dan beleid op maken..

 231. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 28 januari 2013 om 13:48

  Die hebben ervaring opgedaan in arabische landen en in de jaren 30 DE

 232. Aad Verbaast 7 februari 2013 om 10:20

  Laatste nieuws:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/5270/Zorg/article/detail/3390000/2013/02/07/Overheid-gaat-pas-betalen-voor-zorg-als-familie-en-vrienden-niet-kunnen-helpen.dhtml
  == In de nieuwe opzet wordt eerst het probleem vastgesteld. Daarna wordt gekeken wat de hulpbehoevende of diens omgeving zelf aan zorg kan regelen. Dat gebeurt in wat Van Rijn noemt ‘een keukentafelgesprek’. Daarin worden de persoonlijke omstandigheden van de cliënt, zijn financiële positie, de nabijheid van kinderen en zijn sociale netwerk meegewogen. Daarna wordt vastgesteld of er nog behoefte is aan aanvullende professionele hulp. ==

 233. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 7 februari 2013 om 10:25

  Yahoo.UK: een bejaarde vrouw dood door honger en dorst, want 9 dagen lang kwam de zorg niet.

  Ik hoop, dat ouders cq koters van van Rijn de pijp uitgaan door verwaarlozing en weigeren medische zorg.
  Kan die zelf ondervinden wat het is….
  de man is een Nazi, puur sang.
  Hij zit alleen in de verkeerde tijd; hij hoort in DE 1933

 234. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 7 februari 2013 om 10:32

  Dan is er nog een aspect; die mensen hebben verzekering betaald voor de sitautie waarin ze zijn gekomen; de verzekering dient die zorg te leveren; zonder terughouding.

  Ik weet het nog van45 jaar geleden; mijn moeder kwam uit het ziekenhuis, en kon al 5 meter schuifelen.
  We kregen dus hulp in de huishouding.
  Die mochten van alles niet; huishoudelijk werk b.v.
  Kregen we bezoek van de rayon cheffin.
  Zo het gaat al een stuk beter?
  Dan heeft u ook minder hulp nodig.”

  Ik heb toen dat geval wat verteld, in mijn eigen heel duidelijke stijl.
  Je wilt toch niet verkeerd begrepen worden nietwaar?
  Het kreng liep jankend van kwaadheid de deur uit.

  We hebben haar nooit meer gezien; edoch, ook niet gemist.

 235. Aad Verbaast 22 juli 2013 om 09:27

  Reactie van @King Billy op een ander blog parkeer ik ook hier even:
  ==
  Van Rijn in de bocht in een komkommerbrief aan de Tweede Kamer:
  “Gemeenten moeten mantelzorgers ‘blijk van waardering’ geven
  Voorkomen moet worden dat mantelzorgers en vrijwilligers overvraagd en overbelast raken. Een deel van de werkende mantelzorgers komt ook in de knel door het combineren van werk en mantelzorg, weet Van Rijn. ,,Dit maakt het verbeteren van de mogelijkheden om arbeid en zorg te combineren noodzakelijk. De rol van de overheid is erin gelegen om hierin zo min mogelijk belemmeringen op te werpen en om de keuzemogelijkheden van mensen zo veel mogelijk te vergroten.”
  http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/nieuws/gemeenten-moeten-mantelzorgers-blijk-van.9071831.lynkx?utm_source=BB%202013-07-22&utm_medium=link&utm_campaign=nieuws
  ==

  Mijn reactie hierop: je zou haast denken dat de man tot nieuwe inzichten is gekomen. Zoete broodjes bakken? Ongeloofwaardig: de trein van afbraak dendert gewoon door.

 236. stephan 31 mei 2014 om 01:40

  Naar aanleiding van de uitzending van nieuwsuur op 31 mei 2014 waarin duidelijk wordt wat de gevolgen zijn van het kabinetsbeleid om te bezuinigen op de ouderenzorg het volgende:
  De heer van Rijn is lid van de PVDA. Op dit moment is de PVDA een partij die de neo-liberale bezuinigingsgagenda van het kabinet Rutte uitvoert. Hierbij behoren o.a. forse bezuinigingen op de jeugdzorg, ouderenzorg, zieknzorg, sociale zekerheid, en gehandicaptenzorg.; sociale woningbouw, onderwijs etc. Ook staan zij voor de neo-liberale gedachte dat de overheid in Nederland veel te groot zou zijn en fors gedecimeerd moet worden. Zij geloven net als de VVD in meer marktwerking en minder overheid. Hoewel diverse verkiezingsuitslagen duidelijk laten zien dat veel PVDA aanhangers het niet eens zijn met het kabinetsbeleid; blijft men binnen de PVDA geloven in de aanbidding van “het gouden kalf” (overheids)bezuinigingen genaamd!
  Hierbij hanteert men ook het axioma dat een in tijd gezien een snel terugdringen van het begrotingstekort het beste is voor de Nederlandse economie, welvaart en welzijn..

 237. Aad Verbaast 31 mei 2014 om 13:12

  @Stephan, ik zag die uitzending ja. Onderdeel van een serie van de afgelopen dagen.
  Schandalig. Niet meer uit te leggen.
  Afbraakbeleid. Aanpak: kappen, beetje pleisters plakken waar het (nu al) gierend uit de hand loopt. En vooral met loze woorden en loze kreten de boel proberen te sussen. Maar vooral de bezuinigingen binnen harken.

  En Samsam maar met droge ogen blijven roepen: “socialer en sterker”.
  Opzouten!

 238. Aad Verbaast 9 mei 2016 om 12:12

  Bah, wat een naar mannetje is die van Rijn toch: http://www.telegraaf.nl/binnenland/25754193/___Kijk_om_naar_mensen_met_dementie___.html

  Schijnheilig boontje noemen we dat toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: