Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Kadootje voor de Koning

Staatsbanket
Naar goed gebruik in de familie zegt ook Willem Alexander geen kado te willen ontvangen bij zijn inhuldiging als koning. Om toch het “dat-had-je-echt-niet-hoeven-doen” gevoel een beetje te versterken lijkt me een passend kado toch echt op zijn plaats. Even zoeken maar dan heb je ook wat.

Overgrootmoeder Wilhelmina wilde al geen kado bij haar inhuldiging als koningin op 6 september 1898. Eigenwijs als de Amsterdammers zijn trokken ze de portemonnee en knutselden ze toch wat in elkaar. De Gouden Koets! Omdat Wilhelmina niet wilde buigen (is ook geen porum voor een koningin) met extra ruime instap en creatief als ze zijn pas gegeven 1 dag na de huldiging. Een waarlijke vondst en sterker nog: dat ding doet het nog steeds.

Nu zijn het weer de Amsterdammers die het maar niet kunnen laten om geen kado te geven. Crisisbewust als ze zijn (we moeten allemaal de broekriem wat aanhalen immers) kwamen ze al met een briljant idee: De Singel om te dopen tot Koningsgracht! Je moet er maar opkomen. Het gemoed van Willem Alexander (en Maxima niet te vergeten) zal onbedaarlijk volschieten. Maar het mag wel gezegd worden: een beetje povertjes.

Nee, dat moet toch anders kunnen was mijn gedachte.
Niet dat hij al niets krijgt hoor. Zijn salaris wordt immers op 30 april ook al bijna verviervoudigd naar ruim 8 ton netto. Vermogensbelasting en erfbelasting hoeft hij ook al niet te betalen. Daarbij zijn hij en Maxima ook nog eens tweeverdieners. Dus voor een dubbeltje op de eerste rang hoeven ze echt niet te zitten. Maar toch.

Denkend aan het rokend volksfeest dat losbrak bij de inhuldiging van zijn moeder, dat in de volksmond nog steeds bekend staat als “Geen woning, geen kroning” is het bruggetje al gauw gemaakt.

Alle hun kastelen, paleizen, en landerijen (kortom hun hele vastgoedportefeuille) werden ooit overgedragen aan de Staat. De Staat garandeerde dat ze er als goed huisvader op zou passen. En het miljoenen verslindende onderhoud (35 mln/jr) nam ze uiteraard voor haar rekening. En onderwijl stonden de opstallen lekker te renderen op andermans kosten. Een gouden deal waar zelfs de vastgoedfraude klein bier bij is. Ze mochten het zelfs blijven gebruiken als eerste rechthebbende. Verkopen was er ook niet bij. De Staat stond ook toen al garant: het was slechts uitgeleend..

Hoog tijd om ook die lening maar eens af te lossen: Willem Alexander krijgt bij zijn kroning alles terug!

Wat zal hij er blij mee zijn! Een welgemeend “Dat had je echt niet hoeven doen” accepteren we dan met een glimlach. Tijden zijn veranderd. Meer woning bij uw kroning!

P.S.: en alsof dit al niet meer dan genoeg is, kan er natuurlijk nog best wel een kadootje bij om de feestvreugde nog extra te verhogen. Suggesties zijn welkom. Kom maar los!

Terug lezen: https://aadverbaast.wordpress.com/2009/10/09/de-koning-te-rijk-2/ 
Ook lezen: http://koningbilly.wordpress.com/2013/02/25/d66-en-pvda-blunderen-wordt-singelgracht-onbedoeld-gorillagracht/  Plaatje: http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2013/01_januari/28/binnenland/ANP-willem-alexander-white-tie1024.jpg

245 Reacties op “Kadootje voor de Koning

 1. huib riethof (@huibree) 25 februari 2013 om 17:33

  Als ze het paleis op de Dam teruggeven als stadhuis van Amsterdam, mag van mij de Martelaarsgracht voortaan de Maximagracht heten.

 2. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 25 februari 2013 om 17:34

  Welicht een vliegreisje zoals de familie van Maxima hun tegenstanders aanbood, om in goede conditie te blijven; een vleigreisje met een frisse duik!
  Geheel gratis!
  En de familie weet er net zoals toen NIETS van!
  Wordt een succes!

 3. Zilvertje 25 februari 2013 om 17:38

  Hahahahaha, wat een giller, hoe kom je er op! Ja, dat gaan we doen!

 4. rikus 25 februari 2013 om 17:38

  85% van de Nederlanders is pro Oranje.

 5. Aad Verbaast 25 februari 2013 om 17:42

  @Huib: is wel een idee. Zo’n koninklijk paleis schijnt nu nogal veel wildplassers aan te trekken.
  http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2013/02_februari/23/binnenland/paleis-dam-aangetast-door-wildplassers.xml
  Daar zijn we dan misschien ook van af.

  @Kleet: WA heeft een al een vliegbrevet!

 6. Aad Verbaast 25 februari 2013 om 17:44

  @Zilvertje: == hoe kom je er op == Kwestie van logisch nadenken dacht ik. Kom er nog maar eens om 😉

  @Rikus: daarom juist! Je kan die man toch niet laten zitten zonder een passend kado! 🙄

 7. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 25 februari 2013 om 17:51

  Tikus; keep on dreaming! schat niet meer dan 40%

 8. Aad Verbaast 25 februari 2013 om 18:16

  En jawel hoor. De tongen gaan helemaal los ineens!
  == ‘Mijn droom voor ons land, inspiratie voor onze koning’. Dat wordt het thema van de inhuldigingsdag van Koning Willem Alexander. Dat maakte het Nationaal Comité Inhuldiging vanmiddag bekend.
  ==
  http://www.bnr.nl/nieuws/troonsafstand-koningin-beatrix/374237-1302/thema-inhuldiging-mijn-droom-voor-ons-land-inspiratie-voor-onze-koning
  Ik kon het natuurlijk niet nalaten hier meteen dit idee in te brengen..

 9. www.dickblogt.nl 25 februari 2013 om 18:29

  Ik stel voor dat we hem levenslang lid maken van: http://www.ftm.nl/copypaste/sap-miljardair-hasso-plattner-schenkt-helft-vermogen-aan-goede-doelen.aspx Contributie bij leven is nihil! Dan heb ik geen enkele moeite meer met hun inkomen.

 10. Cornelis 25 februari 2013 om 18:31

  Een koningsboek, een koningslied en een konings-sportdag, toe maar, het kan niet op. Laten die uitkeringstrekkers eindelijk eens gaan werken voor die miljoenen: W-A schrijft een oranjekleurig boekje met eigen spreuken en sprookjes, Maxiblondie het liedje en samen gaan ze tafelvoetballen.

 11. Aad Verbaast 25 februari 2013 om 18:36

  @Cornelis: ze gaan helemaal los!
  Er is zelfs al een Nationaal comité: http://www.nationaalcomiteinhuldiging.nl/

 12. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 25 februari 2013 om 18:47

  “inspiratie voor de Oranjes: en republiek….en in frankrijk hebben ze nog zo’n ding wat de problemen oplost; vraag maar aan Marie antoinette……

  Ik vertolluk ik vertolluk de gevoelens van het volluk met mijn vlaggetje mijn hoedje en toeter….

 13. King Billy 25 februari 2013 om 18:47

  Wel, als dit jouw droom, jouw wens is, kan deze binnenkort opgestuurd worden naar het Nationale Inhuldigings Comité. Als vastgoedspecialisten moeten ze hierop vakkundig kunnen inhaken.
  http://www.nationaalcomiteinhuldiging.nl/
  Overigens, onder een voorwaarde. Niet zoals het de “Piet Hein” verging en nu ook met Palais Soestdijk; via een achterdeur de boel na een door met gemeenschapsgeld betaalde opknapbeurt, weer teruggeven aan het volk voor een goed doel. En zelf vrijwilligers en sponsors recruteren. Zelf de handen uit de mouwen!
  Hoeveel meer inspiratie kan men een koning nog toewensen?
  http://www.piethein.nu/rijkehistorie.html

 14. Aad Verbaast 25 februari 2013 om 18:56

  @King Billy: is inmiddels al voor gezorgd natuurlijk. Ik breng ze graag op een idee.
  WA en Maxima gaan nog op toer begrijp ik. Om het land een beetje te leren kennen. Tot nu toe niet gelukt.
  2 provincies op een dag. Moet ook niet te gek worden natuurlijk. Opgeteld is dat immers al een week onderweg! Gaat allemaal van hun eigen kostbare tijd af..
  Piet Hein: onmogelijk scheepje omdat de eis was dat het qua afmetingen wel alle provincies zou kunnen bezoeken. zeer smal en zeer laag dus..
  Nog een eis die is ingewilligd: Juliana had een groot probleem met het lawaai wat zo’n schip maakt. Zelfs als het stil ligt. Daarom is er een compleet pakket originele onderzeeër batterijen ingebouwd!
  Valt niet mee om het hun naar de zin te maken. 🙄

 15. Pingback:D66 en PvdA blunderen. Wordt ‘Singelgracht’ onbedoeld ‘Gorillagracht’? | KING BILLY's REPUBLIC

 16. Bart 25 februari 2013 om 19:22

  En ik bied hem volgaarne een toiletpot aan, z.g.a.n., om zijn favoriete bezigheid te kunnen beoefenen.
  Nu dat miljoenenverslindende onderhoud van al die kastelen en paleizen dus weer terug komt waar het hoort, zullen we daar als voormalige meebetalers dus flink van kunnen profiteren, hoera!! :-))

 17. timmerark 25 februari 2013 om 19:28

  Sommige mensen zijn overgevoelig op Oranje. Gaat wel weer over wanneer Willem Koning is. Beatrix had noch enige allure, van de geschiedenis. Zij heeft Rooseveld als kind ontmoet (zij het kind), was bij de begravenis van Kennedy etc etc. Willem heeft alleen een foute schoonpapa.

 18. timmerark 25 februari 2013 om 19:37

  Ik denk ook dat het dertig april niet zo gezellig wordt als 33 jaar geleden.

 19. EJW 25 februari 2013 om 20:31

  Een cadeautje? Vóór 1 april moet ik mijn aangifte ingeleverd hebben. Laten ze daar maar een cadeautje van kopen.

 20. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 25 februari 2013 om 20:34

  de foto: ziet eruit als een depressief varken vrijwillig op weg naar het slachthuis
  En prins??? Daarbij denk je aan een jong iemand.krijgt deze al AOW? hebben we niks beters?

 21. rikus 25 februari 2013 om 20:56

  Ik denk dat alles uit de kast word gehaald om dit tot een succes te maken
  Laten we blij zijn met ons koninkrijk. Een socialistische staat onder leiding van een dictator lijkt me niet echt aantrekkelijk

 22. zelfstandigjournalistantwerpen 25 februari 2013 om 20:56

  Tangolessen? Een enorme Argentijnse steak? Een kaartje voor de finale van het WK in Brazilië (kan Maxima zich aan Lionel Messi verlekkeren. Je gunt haar toch ook eens een ander aangezicht)?

 23. Appelvrouw 25 februari 2013 om 21:24

  Ik denk nog na, de toekomstige koning en koningin verdienen een extraatje, net als de toekomstige prinses beatrix. Ik denk echt diep na, die mensen hebben alles al, maar nog niet van het volk, dus wat kunnen we ze geven? Een Groninger Knolkoek is niet erg origineel.
  En liedjeschrijven laat ik maar aan anderen over, net als het zingen.
  Er schiet me vast nog wel iets te binnen voor mensen die meer dan alles al hebben.

 24. Aad Verbaast 25 februari 2013 om 21:37

  @Bart: ik vermoed zomaar dat hij al elke zaterdag stiekem staat te oefenen in de achtertuin buiten het zicht van de camera’s .Hij houdt er wel van om goed beslagen ten ijs te komen.

  @Timmerark: het zal ongetwijfeld een ander feest worden, dat denk ik ook.
  Maar waarom een feest eigenlijk?

 25. Roberto la Verita 25 februari 2013 om 21:39

  Rikus 25 februari 2013 om 20:56
  Maak je niet druk,Wilders komt nooit aan de macht
  Roberto

 26. King Billy 25 februari 2013 om 21:40

  @Appelvrouw. Al is het slechts voor de Bühne, een conservenblikje met empathie bijvoorbeeld?

 27. Aad Verbaast 25 februari 2013 om 21:42

  @EJW: daar kopen ze elk jaar al een kadootje voor. Kosten van het koningshuis zijn per jaar ongeveer 120 miljoen euro. Van jouw belastingcenten natuurlijk, waar anders van..

  @Zelfstandig journalist: dat zijn goede suggesties. Ze hebben al een ranch in Argentinië. Kunnen ze daar niet gewoon blijven?

  @Appelvrouw. Wie weet zijn ze wel verslaafd aan Groninger knolkoeken.
  BTW: zit daar ook paardenvlees in? Zal toch niet waar zijn..
  Ik hoor het nog wel als je nog iets anders te binnen schiet 😉

 28. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 25 februari 2013 om 22:26

  ..ik vond wel dat maxima hengstig keek…

 29. Aad Verbaast 26 februari 2013 om 09:43

  @dikcblogt (18:29): een uitstekend idee! Wel als actief lid dan natuurlijk.
  Zo’n goed idee dat de RVD en de familie er zo van schrok dat ze het meteen in de SpamBox van WP gegooid hebben, wat ik vanmorgen pas ontdekte.. 🙂
  Maar inmiddels staat die er weer!

 30. ChristienDamman 26 februari 2013 om 12:40

  Waarom doet de like het niet?

 31. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 26 februari 2013 om 12:49

  Ik heb het: een doosje pillen van Dion….
  –orgineel
  –hoog tijd
  –ruimt op
  –extra vrije dagen voor de bevolking
  –spaart een hoop geld

 32. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 26 februari 2013 om 12:55

  Maar die foto: als een varken dat in de spiegel zag rende die plank gas naar het slachthuis.

  Maar allez; je maakt een geintje; maar het bestaat.
  kruisje achter je naam. bedoel ik
  ook verdwijnende post.
  Zo had ik een vriendin in Joegoslavie, die schreef me iedere maand een brief.
  Acht jaar lang.
  Ze was super open tov mij.
  Dus 8 jaar hebben een paar BVD zich maandelijks zitten af te rukken op post voor mij bestemd.
  Niet EEN kreeg ik.
  Naam/adres/postcode waren goed.

  In groningen had ik contact met een student, die hielp mij met computer en zo.
  Die werkte ooit in een PTT centrum vlakbij de kutacademie minerva.
  Daar werden telefoons afgeluisterd; ruim 3300 en 300 ad random.
  Voor 600 was een last van de rechter…

  En wij hebben een grote bek over communistische landen.

 33. Aad Verbaast 26 februari 2013 om 12:57

  @Christien: doet ie het niet? Ik heb het net even geprobeerd en het werkte prima!

 34. Aad Verbaast 26 februari 2013 om 13:01

  @Kleet: Nederland is het land met de hoogste ‘tapdichtheid’. Wonderlijk maar waar.
  Beetje paranoia daar denk ik.

  Foto: ja ja, hij staat er goed op! 😉

 35. ChristienDamman 26 februari 2013 om 13:10

  Nog niet, bij Selma ook niet.

 36. Aad Verbaast 26 februari 2013 om 13:48

  @Christien: vreemd. Ik heb net ook even bij Selma geprobeerd: geen probleem..
  Zal toch niet zo zijn dat Willem A. er achter zit? 😉

 37. reinejragolo 26 februari 2013 om 14:44

  Ik zet een oranjeboom in mijn tuin. Dat deze koning en koningin het boegbeeld mogen worden van een gelukkig volk.

 38. Aad Verbaast 26 februari 2013 om 14:55

  @Reine: Laat ik nou bij Oranjeboom meteen denken aan bier. Op zich wel passend maar ik kan me haast niet voorstellen dat je plan is om op die dag dan maar eens een stapeltje kratjes in je tuin te zetten. Dus maar even opgezocht op zo’n Oranjeboom werkelijk bestaat.
  En jawel hoor, dank, weer wat geleerd vandaag: http://nl.wikipedia.org/wiki/Oranjeboom_%28herdenkingsboom%29
  Vervolgens lees ik:
  == Oranjebomen zijn te onderscheiden in Wilhelminabomen, Beatrixbomen en Amaliabomen. ==
  Zie ik op die pagina nog wel een “Julianaboom” staan..
  Krijg nou wat!! Hebben ze Willem Alexander gewoon overgeslagen!!
  Hij heeft het ook niet makkelijk..

 39. blutch1 26 februari 2013 om 15:07

  Kijk eens bij waaibomen en laat je jasje open anders waait dat niet mee met de wind.

 40. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 26 februari 2013 om 15:22

  Ik heb oranje wc papier met max WA opdruk.Mag dat ook?

  Ze schijnen trouwens goed bruikbaar te zijn in bosbouw; is zelfs een speciale bijl voor ontworpen: guillotine…

 41. King Billy 26 februari 2013 om 15:31

  Morgen is het 80 jaar geleden dat de Rijksdag in de fik stond. Nederland zat toen in het midden van een landbouwcrisis en was er muiterij op de Zeven Provinciën uitgebroken vanwege bezuinigingen, die met harde hand werd neergeslagen. 23 doden. Het goede nieuws dat in de States de ‘Drooglegging‘ werd afgeschaft.
  Ben benieuwd wat de media ervan gaan maken. Brusselse loftrompet, Marinus van de Lubbe, arme keizerlijke gast van Wilhelmina in Doorn.
  Imiddels honderden bezoekers gehad op http://koningbilly.wordpress.com/tag/er-ist-wieder-da/. Opvallend veel uit Brussel, Stedelijk Hoofdgewest.

 42. reinejragolo 26 februari 2013 om 15:37

  @Kleet, In de tijd van de guillotine was het ook gangbaar om de tong uit te snijden.

 43. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 26 februari 2013 om 15:47

  La-mu-ens-raaien: een royalist?

  In 1945 werd in oostenrijk de adelstand opgeheven.Terecht.Zij hadden AH gesteund, en niet de super.
  Wij hadden in 1940 PB moeten arresteren.–rechtsgelijkheid.

  Mjn fotograaf was destijds getrouwd met een duitse; die in 1940 al 15 jaar in NL woonde.
  In 1940 werd hij gemobiliseerd; en terwijl hij tegen de moffen aan het pief-paf-pefen was met antieke schietdingen, kwam een peleton militaire politiezijn vrouw arresteren, want zij was van oorsprong Duitse (wel met NL paspoort, mar allez)

  Haddu ze gelijk effe door motte rije naa soestdijk….

 44. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 26 februari 2013 om 15:50

  Trouwens; in die oude periode van hakkerij was ik wel safe hoor; de rijken en de edelen werden wat korter gemaakt; het proletariaat had de macht….

 45. Aad Verbaast 26 februari 2013 om 17:26

  @Blutch1: de dividivi boom! Zijn wel te vinden in de “overzeese gebiedsdelen”.
  Bij de gamma veel waaibomenhout.

  @Christien: en zo is het. Hou het in de gaten.

 46. Aad Verbaast 26 februari 2013 om 17:28

  @Kleet: hij zal vereerd zijn met dat papier. Steekt zijn neus graag in andermans zaken. Hij heeft schijt aan het omgekeerde.
  “Mijn fotograaf”?? Ben jij zo’n luxepaard dat je een eigen fotograaf hebt?

 47. Aad Verbaast 26 februari 2013 om 17:31

  @King Billy: je bent datavast. Het zou me ontschoten zijn.

  Leuke cartoon over Italië: http://www.presseurop.eu/nl/content/cartoon/3464661-spektakel

 48. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 26 februari 2013 om 19:17

  Dat was een superouderwetse fotograaf, die mij een en ander bijbracht.
  Zo ben ik waarschijnelijk de laatste in Nl die een bepaalde retoucheer techniek beheerst.

 49. King Billy 26 februari 2013 om 19:38

  Fraaie cartoon. De tekenaar, Chapatte, had er ook een over het paardenvleesschandaal. De Ark van Noah, dieren die naar binnen liepen en in de hut op dek een beefburger afhaalkraam was veranderd. Kan de tekening zo snel niet vinden. Als je deze cartoons overneemt, in Duitsland overneemt voor een blogplaatje, dikke kans dat een brief van een advocaat in de bus plopt. Er is een heksenjacht ontstaan, na een uitspraak van het BVG over copyrights en copy-pasten.

  Overigens, on topic, bijna elke dag wel iets om te sidderen de laatste tijd. 2013, het Chinese Slangenjaar begint goed: Hollande, CBS cijfers, Ollie Rehn, Fyra, Mali, het weer, Spanje, Cyprus, SNS, Dijsselloempjes, meteorieten, atoomproef, paardenvlees, eieren, verkiezingen Italie.
  Zo langzamerhand wordt de poppenkast rondom WA en Máxima een welkome afwisseling tussen al
  die depressief makende berichten.

 50. Aad Verbaast 27 februari 2013 om 01:03

  @Kleet: handig die kennis?

  @King Billy: die prent heb ik inderdaad gezien.. maar waar… was inderdaad ook erg leuk.

  == Poppenkast ==: je weet niet half hoe depressief ik al aan het worden ben als ik Wijers enthousiast hoor aankondigen dat toch wel een van de hoogtepunten het koningslied en het koningsspel moet worden.. 🙄

 51. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 27 februari 2013 om 08:21

  Alleen als het te pas komt; en dat was niet heval de laatste 40 jaar.

  Zo is er ook de story over japanse zwaarden en hoe goed die zijn.Ze zijn metallurgisch gezien waardeloos.
  Zal elaboreren.
  Er wordt wat ijzererts bedekt met kolen en die worden afgedenkt met klei.
  Simpele oven.Na drie dagen branden is er een brok ijzer; zeer superlaag van kwaliteit.
  Dat wordt heetgestookt en dan “gemasseerd’ Simpel; in elkaar geslagen, uit elkaar, in elkaar….
  Daarvan wordt het austenitisch. een klein beetje beter.
  het bevat veel koolstof.
  Als er nu een zwaard van gemaakt is, moet het nog gehard worden; de rug van het zwaard wordt met klei afgeplakt; de rest heetgestookt en in water gekoeld.
  Dan blijft de rug zacht en de snede hard.
  leuk, maar niet helemaal; veeel stress in het geval; dat is ook de reden van een lichte buiging in het zwaard; beter voor het opvangen van de stress.

  het wordt damaceren genoemd; maar het heeft niks met damaceren te maken.

  Damaceren is in de elfde eeuw uitgevonden in damascus, voor degens e.d; licht gewicht wapens die wel sterk moesten blijven.
  Er kwam in die periode hoogwaardig erts en draad uit India.
  het draad was of te zacht, of na harding door koolstof te hard en breekbaar.

  Damaceren: een zachte draad en een koolstof draad in elkaar drtaaien en dan in het vuur smeden.
  Dan houd het resultaat de buigbaarheid van het zachte en de slijvastheid van het harde.
  perfecte wapens.

  Het enige land waar nog echt gedamceerd wordt is China (commercieel) en indonesie; daar wordt de kris gemaakt.
  De kris is een heilig wapen; het wordt voor een bepaalde persoon gemaakt en niet voor de commercie.
  Een kris bevat alijd een stukje metaal van een meteoriet die inde 16de eeuw neerkwam in Java; er is een prachtige symetrische tekening in het metaal
  Het is een subliem stuk werk; veel hoogstaander dan een japans zwaardje.

  In NL zijn er 3 man die op een bepaalde methode kunnen damaceren
  ik ben er een van.
  Nee heb er nooit een cent mee verdiend.

  Als je een goed matereaal kiest, is een mes van een goed metaal beter en makkelijker dan damaceren; het is een techniek uit vervlogen tijden….

 52. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 27 februari 2013 om 08:22

  Liedje voor de dag dat we een nieuwe aso benoemen:
  ik vertolluk
  ik vertoluk
  de gevoelens van het volluk
  met mijn vlaggetje mijn hoedje en toeter….

 53. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 27 februari 2013 om 08:23

  Om een portret van 24x30cm te retoucheren kostte 6 uur doorgaans.

 54. King Billy 27 februari 2013 om 09:43

  @Aad Verbaast. Re koningslied, etc. Traditionele Hollandse folklore. Uniek! Alhoewel ik nog een land ken waar professioneel kinderen een vrije dag wordt gegund en in corset duwt om verplicht te sporten en te zingen ter ere van heuglijke gebeurtenissen.

  Nog iets over professionele visitekaartjes:
  http://koningbilly.wordpress.com/2013/02/27/knullige-nieuwsbrief-tweede-kamer-der-staten-generaal/

 55. Aad Verbaast 27 februari 2013 om 10:32

  @Kleet: 08:21: is zo maar weer een blogje van je. Weet je al hoe je het er op moet zetten?

 56. Aad Verbaast 27 februari 2013 om 10:35

  @King Billy: het zal koning voor en koning achter worden op die heugelijke dag en de dagen er om heen.
  Amsterdam trekt er (om te beginnen) 7 miljoen voor uit, maar dan zit je ook op de eerste rang. Merkwaardig natuurlijk dat die rekening niet even kan worden doorgeschoven. Bea heeft er ruim 30 jaar voor kunnen sparen immers.
  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/02/27/koningspaar-maakt-na-inhuldiging-vaartocht-op-het-ij/

 57. Johan 27 februari 2013 om 10:49

  Wordt WA zonnekoning :-).

 58. Aad Verbaast 27 februari 2013 om 10:55

  @Johan: zonnetje in huis die WA. Kan je aan de foto wel zien..

 59. blutch1 27 februari 2013 om 11:30

  Misschien voor sommigen een beetje zuur, maar ik heb de eerste extra bezuiniging alweer gevonden. 😉

 60. blutch1 27 februari 2013 om 11:31

  Overigens interessant stukje van Kleet. 8:21

 61. Aad Verbaast 27 februari 2013 om 11:33

  @Blutch1: 11:30: en welke mag dat dan zijn?
  11:31: dat bedoel ik. Er is (vooralsnog) een blogger aan hem verloren..

 62. blutch1 27 februari 2013 om 12:10

  @Aad, waar gaat dit blog nu over. 11:30

 63. Aad Verbaast 27 februari 2013 om 12:18

  @Blutch1: ik zou het al haast weer vergeten 😉
  Ik dacht even dat je gebruik ging maken van het voortschrijdend inzicht. Kan er zo maar van alles gebeuren.
  Besparing op onderhoud: 35 miljoen per jaar. Met zo’n 30 jaar te gaan toch al gauw weer een miljard. Kan Dijsselbloem nu ook alweer in zijn zak steken, als hij dat ook creatief in de boekhouding verwerkt….

 64. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 27 februari 2013 om 12:20

  over liedjes, cadeaux, varkenskoppen die koning worden; Darocha’s die aftreden nadat ze een land geplunderd hebben, de opvolgers die vrolijk doorplunderen, zwaarden en krissen en blogs

 65. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 27 februari 2013 om 12:21

  samengestelde rente van 10% per jaar is enige milliarden…

 66. Aad Verbaast 27 februari 2013 om 17:12

  http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/557177-1302/de-kroning-wordt-een-enorme-beveiligingsoperatie
  Als je WA en Maxima door de tunnel van de Noord Zuid lijn laat lopen dan bespaar je al weer behoorlijk op de beveiliging..

 67. blutch1 27 februari 2013 om 18:00

  Is verzekeren niet goedkoper dan beveiliging?

 68. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 27 februari 2013 om 18:22

  Nog iets van proces techniek voor dummies
  Spijkers.
  Spijkers zijn vierkant maar wat met spijkers wordt bedoeld zijn draadnagels.
  We beginnen met een bumdel 10mm rond ijzer. Die trekken we in een paar stappen uit naar b.v. 3mm
  Dan wordt deze 3mm draad in een machine gevoerd; en kant afgehakt; eind uitgeramd.
  Voila: draadnageltje.
  Doel van het uittrekken; de draad austemistisch maken; dwz; wat stijver minder buigbaar; zonder te harden

 69. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 27 februari 2013 om 18:23

  Er is een goed mehode voor blogschrijvers om te voorkomen dat ze zich op de vingertjes slaan.

 70. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 27 februari 2013 om 18:23

  …hamertje met twee handjes vasthouden…

 71. Aad Verbaast 27 februari 2013 om 18:33

  @Blutch1: Is wel een idee. De Staat is inmiddels eigenaar van meerdere verzekeringsbedrijven ondergebracht bij banken.
  Dijsselbloem kan eens een balletje opgooien daar. Bij Bea werd er slechts een verfbommetje naar de Gouden Koets gegooid. Past bij de opstallen. Hebben ze al een verzekering voor neem ik aan.

 72. Aad Verbaast 27 februari 2013 om 18:34

  @Kleet: daar komt natuurlijk die maatvoering vandaan: de duim!

 73. Aad Verbaast 27 februari 2013 om 18:39

  Nog even in de herinnering roepen en ter inspiratie:
  Thema inhuldiging: ‘Mijn droom voor ons land, inspiratie voor onze koning’
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/5751/Koninginnedag/article/detail/3399752/2013/02/25/Thema-inhuldiging-Mijn-droom-voor-ons-land-inspiratie-voor-onze-koning.dhtml
  Zo las ik dat suggesties achtergelaten kunnen worden op de site.
  Er zal niet op gereageerd worden echter. Daar ga je dan weer met je goede bedoelingen..

 74. Aad Verbaast 28 februari 2013 om 10:09

  CPB cijfers zijn binnen:
  http://www.bnr.nl/nieuws/beurs/487506-1302/liveblog-economie-krimpt-begrotingstekort-naar-33-procent-in-2013
  Veel reacties links en rechts ook op twitter. Maar nergens te lezen of de ‘DNB meevaller’ nu wel of niet is meegenomen in de cijfers.. Laat staan hoe.
  Media…

 75. King Billy 28 februari 2013 om 10:19

  Rutte opR1: “Oranje accoord laat ik even voor wat het is”. Moet z’n buik vol hebben van accoorden en Oranje. Misschien piano gaan spelen?

 76. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 28 februari 2013 om 10:24

  Als ruttekut zich hier meld voor werk, geef ik hem passend werk! Echt waar~! Passend bij zijn kunnen en moraal.
  Ik laat hem roemeense plees schoonmaken…

 77. Aad Verbaast 28 februari 2013 om 11:16

  @King Billy: Rutte: “‘Hele moeilijke periode voor economie. Nu koers houden & schouders eronder.”
  Ja, ja. 325.000 mensen in de bijstand. 600.000 werkelozen.
  Wajongers etc. niet meegeteld..
  Rabo (355 miljoen boete Libor schandaal) gaat 3000 mensen ontslaan.
  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/02/28/rabobank-ontslaat-komende-twee-jaar-3000-mensen/
  Gaat lekker..

 78. Aad Verbaast 28 februari 2013 om 11:17

  @Kleet: motie van de PVV dat Rutte zich maar moest aanmelden als assistent van van Rompuy is afgewezen door de kamer.
  http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2013/02_februari/28/binnenland/pvv-motie-van-afkeuring-tegen-rutte-verworpen.xml

 79. King Billy 28 februari 2013 om 13:12

  4 miljard extra bezuinigen in 2014? Bullshit. DNB koopt een nieuwe partij Latijns/Franse schuldpapieren, bijvoorbeeld van het EFSM. Lekker veilig.Alles zit toch in een grote pot. Dijsselbloem garandeert alvast de winst en krijgt in ruil daarvoor wederom 4 miljard. Waarschijnlijk nog wel meer, als ze het een beetje handig zijn. Kwestie van even doorbijten, maar dan heb je ook wat.

 80. Aad Verbaast 28 februari 2013 om 13:27

  @King Billy: precies. Ik begrijp dan ook niet waarom ze hier allemaal zo moeilijk over doen. Even een ‘Dijsselbloempje’ en ze kunnen voorlopig weer vooruit.

 81. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 28 februari 2013 om 16:02

  Tja; in zuidafrika hebben ze nu vrijheid en stammen mentaliteit. Een taxichauffeur die verkeerd geparkeerd had, werd achter een politie bus gebonden en zo door de straat gesleept, in publiek.
  op het politiebureau werd hij doodgeslagen.gedacht wordt aan mogelijke vervolging agenten…..In USA altijd goed voor iets lugubers; werden twee negers vermoord; en de daders en hun vriendin hadden sex met de lijken….
  Zie AD
  Proost! Dit is 2013

 82. Aad Verbaast 28 februari 2013 om 17:45

  @Kleet: die AD van jou zit wel echt bovenop het belangrijke nieuws!

 83. Aad Verbaast 28 februari 2013 om 17:54

  Even een update van wat ik zoal voorbij zag komen zonet:
  1. Raming kosten Koningsdag nu al (naar boven natuurlijk) bijgesteld: http://www.nrc.nl/nieuws/2013/02/28/inhuldigingsfeest-kost-amsterdam-meer-dan-van-der-laan-begroot/
  2. Schreef ik vanmorgen nog dat de Rabobank 3000 man ging ontslaan, inmiddels ook al bijgesteld naar het dubbele. 6000 man. http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2013/02_februari/28/economie/6000-man-eruit-bij-rabobank.xml
  3. Dat ramingen niet nauwkeurig zijn mag uit het bovenstaande al weer blijken. Ook het CP zit er uiteraard naast: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/11698/Kabinet-Rutte-II/article/detail/3401505/2013/02/28/Hoeveel-zat-het-CPB-er-in-de-afgelopen-jaren-naast.dhtml

  Op het regeerakkoord werd nog flink bezuinigd op infrastructuur. Maar omdat de cijfers nu tegenvallen wordt er nu 500 miljoen extra ingestopt!!??
  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/02/28/bezuinigingsplannen-bekend-ook-een-half-miljard-geinvesteerd-in-infrastructuur/

  Tja, veel brood kan ik er allemaal niet van bakken. De waan van de dag slaat weer wild om zich heen.
  Ik snap wel dat de Paus afscheid neemt. Vandaag. Gaat eerst twee weken in het Pauselijk verblijf afkicken. Ondertussen wordt zijn appartement in het Vaticaan gewit en opgeknapt.
  In een vrouwenklooster nog wel…. Tja, daar kan hij wel naar uitkijken neem ik aan..

  N.B.: http://www.bnr.nl/nieuws/269135-1302/paus-vertrokken-uit-vaticaan
  Zijn privésecretaris heet Ganswein.. Dan weet je wel wat die de hele dag doet! Aan de zuuup!

 84. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 1 maart 2013 om 08:05

  Abbi heeft de Sagara naar Rotterdam gebracht: 10 doden door geweld in 2 maanden….Lichtpuntje: de egyptenaren provoceren de Brotherhood met een dansje…

 85. King Billy 1 maart 2013 om 09:25

  Temidden van al het nieuws over van alles en nog iets, dat de wereld wordt ingeslingerd, zijn Europese politici dankzij de euro die aan elkaar smeedt, nu zelf ook een beetje Italiaanse clowns. Da’s niet anders dan Californische politici, die met de Fiscal Cliff in Washington worden geassociëerd.
  O waai, indien men zich als politicus, denk aan Dijsselbloem Rutte of Samson, van dit stigma afstand wil bevrijden. Dan breekt politieke, economische en financiele pleuris uit in Europa. Daarom houden ze wijselijk hun mond. Gegijzeld door angst. En vermorzelen Peer Steinbrück, lijsttrekker van de SPD nota bene, die wel zijn mond opentrok.

 86. Aad Verbaast 1 maart 2013 om 09:54

  @Kleet: je bent nogal cryptisch vanmorgen.

  @King Billy: == Dan breekt politieke, economische en financiele pleuris uit in Europa == Ik dacht dat de pleuris al lang (jaren geleden al) was uitgebroken. Is nog niet veel minder geworden sindsdien.

 87. King Billy 1 maart 2013 om 10:20

  De dag na de Italiaanse verkiezingen moest geld opgehaald worden om obilgatieleningen af te betalen. Gevolg: per dag ruim 40 miljoen per dag meer aan rente betalen dankzij Berlusconi en Grillo, die Italiaanse kiezers gek maken. Gemeenschappelijke euro’s, welke in de zakken van aandeelhouders en van banken einhedgefondsen verdwijnt. Looptijd nieuwe obligaties twee jaar. Soms hebben politici ook de taak hun kiezers wegwijs te maken en een beetje op te voeden in plaats van populistische taal uit te slaan.

  P.S. Hoeveel zou de ECB heimelijk hebben opgekocht zonder dat dit noodgedwongen direct vermeld moet worden? Is eerder gebeurd.

 88. Aad Verbaast 1 maart 2013 om 10:39

  @King Billy: ik snap niet dat de spindokters daar niet het financiële argument in de strijd hebben geworpen al argument tegen bijvoorbeeld Berlusconi.
  Je moet toch een getal kunnen koppelen aan een mogelijke overwinning van B. Op een staatsschuld van 2000 miljard is een procent meer rente meteen 20 miljard meerkosten. Dure jongen dus. Te betalen door de burger en voelbaar in de portemonnee.
  Zo’n argument zou in Nederland wel werken denk ik.

 89. blutch1 1 maart 2013 om 10:47

  Dan word je dus alleen nog maar geregeerd door geld. Ik dacht dat we daar nu eindelijk eens vanaf moesten.

 90. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 1 maart 2013 om 10:55

  Abbouthaleb komt uit de Sahara aad.
  En een lijk meer of minder telt daar niet.

  Maarre..ik keek nog even naar die foto aan het begin van dit blog.
  Zullen we een naam voor hem kiezen?
  Ik stel voor:
  koning Droef
  0f Koning Porkie-Pork

 91. Aad Verbaast 1 maart 2013 om 11:05

  @Blutch1: moeten we ook van af natuurlijk. Maar vooralsnog worden we toch geregeerd door het geld? Macro en micro. Wat ook in deze weer hetzelfde is.

  @Kleet: een veel betere foto van hem kon ik niet vinden 😉
  Porkie-Pork: ook in deze is het niet duidelijk hoe hoog het rund-gehalte is dan wel de hoeveelheid ezel die er in verwerkt is.

 92. blutch1 1 maart 2013 om 11:12

  Er zit ook een flink stuk hamster is, beiderzijds.

 93. Aad Verbaast 1 maart 2013 om 11:25

  @Blutch1: spaartegoeden nemen inderdaad flink toe. Verdubbeld in de laatste 10 jaar. Vorig jaar nog met 20 miljard toegenomen (naar 320 miljard). http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?VW=T&DM=SLNL&PA=7116SHFO
  Maar ook gedeeltelijk schijn. Iets wat DNB de spaarparadox noemt:
  http://www.dnb.nl/nieuws/nieuwsoverzicht-en-archief/dnbulletin-2013/dnb284823.jsp

 94. King Billy 1 maart 2013 om 12:26

  De ontwaarding van de de spaartegoeden a.g.v. inflatie laat DNB buiten beschouwing. Pakweg 5% is al nodig om spaartegoeden re-eel te laten groeien, na belastingen en werkelijke inflatie. Maar goed, DNB kijkt naar de balansen van de banken, niet naar de individuele cashpositie van burgers. Als de laatsten hun volledige spaartegoeden in aandelen zouden omzetten, breekt paniek uit.

 95. Aad Verbaast 1 maart 2013 om 14:28

  @King Billy: met die lage kapitaalbuffers hoeft maar een klein gedeelte van de burgers hun tegoeden op te nemen en het hele systeem stort al in elkaar.
  In deze een interessant bericht: http://www.bnr.nl/nieuws/beurs/182602-1303/hypotheekrente-hoog-door-krappe-kapitaalmarkt
  Weet niet of de redenering klopt, maar als die klopt wordt je dus dubbel genaaid. Omdat onze pensioenfondsen met name in het buitenland beleggen, betalen de burgers ook nog eens een hogere hypotheekrente dan noodzakelijk..

  Misschien een suggestie voor de Kamer/regering om de pensioenfondsen eens te verplichten veel extra te beleggen in Nederland. Zijn per slot van rekening centen van de burgers die zij beheren voor hun. Goed voor de eigen economie. Die motor moet immers weer gaan draaien.

  N.B: in dit kader is dit bericht ook wel interessant: http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/286010-1303/zalm-hypotheken-te-grote-last-voor-abn-amro
  Minder hypotheken, minder concurrentie dus, nog hogere tarieven en/of nog moeilijker een hypotheek te krijgen.. Hoezo de woningmarkt lostrekken?

 96. King Billy 1 maart 2013 om 15:00

  Beleggen in Nederland brengt te lage rendementen. Als je korte termijn geld aan de Staat leent moet je bijbetalen en rente op Nederlandse obligaties zijn laag. Dus ook Nederlandse pensioenfondsen wijken uit naar het buitenland. Mijn Noorse hobby levert 7%. Tijd voor tolwegen, zolang de staat er maar buiten blijft. Grapje.
  En ja, hypotheekrentes in NL zijn hoog. Banken maken misbruik van o.a. huivering van buitenlandse banken vanwege juridische obstakels om hun geld terug te krijgen, zodra problemen ontstaan. Hypotheekrentes hier van 1.99 – 3%.

 97. Aad Verbaast 1 maart 2013 om 17:22

  @King Billy: Er moeten toch ook goed rendementen te behalen zijn in Nederland? Als dat niet eens meer kan, dan zijn we helemaal reddeloos verloren!
  Lage rentes: je mag al bij zijn als je tegenwoordig nog 2% krijgt op een renterekening. Dief van de eigen portemonnee. Ben ik dan ook. De schrik zit me nog in de benen, dus dan maar zo.

  @Blutch1: zie 10:47:
  Dit betoog zal je dan wel aanspreken: http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/19822_cpb_meet_de_foute_dingen/
  Mij ook trouwens.

 98. King Billy 1 maart 2013 om 19:10

  Over investeringen en Nederlandse pensioenfondsen:
  http://www.bnr.nl/nieuws/beurs/578561-1302/pensioenfondsen-investeren-miljarden-in-buitenlandse-wegen
  “Nederlandse pensioenfondsen investeerden voor de euro meer dan de helft van hun vermogen in Nederland en nu is dat tussen de 10 en 15 procent. Wij vinden dat er in Nederland voldoende investeringsmogelijkheden zijn in huizen, wegen en andere zaken.”

  Woordvoerder van het pensioenfonds blijft beleefd met zijn reaktie, wil investeringen in Nederland ook niet nodeloos schaden. Maar waarom trekt bijvoorbeeld ook de Noorse spaarpot voor de oude dag zich terug uit de eurozone? Zit weinig muziek in. En de muziek die er nog is, wordt in D-mineur gespeeld, m.u.v. DE. Alles op één gezond europaard zetten, dat meegesleept kan worden door een Latijns drama, is ook geen optie. Dus elders spreiden.

 99. blutch1 1 maart 2013 om 21:29

  Dat betoog op joop.nl is inderdaad iets om over na te denken. Vooral dat BNP is me een doorn in het oog daar het vnl inflatie meet.

 100. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 1 maart 2013 om 22:13

  @Blutch: PRETENDEERT te kunnen meten…

  Bestaat dat systeem nog voor dvr dat wel de film en niet de reklame opneemt?
  Wat is de naam ervan?

 101. blutch1 2 maart 2013 om 00:13

  De naam is VPS systeem. Het bestaat nog. Maar het is afhankelijk van de zender. Bij het begin van een uitzending wordt een VPS signaal gegeven zodat de videorecorder begint te lopen. Niet op het vaste tijdstip dus dat in de gids staat. Aan het eind van de uitzending weer zo’n signaal zodat je niet de laatste 5 minuten mist mocht de uitzending wat langer duren. Daarbij wordt voor de reclame dat signaal ook uitgezonden en aan het eind van de reclame weer.
  Dus een film die 5 minuten te laat begint en 10 minuten te laat eindigt komt toch in zijn geheel op de band of de schijf, daarbij zijn de reclames vervallen. Sommige zenders geven dat signaal niet mee en dan werkt het ook niet.

 102. blutch1 2 maart 2013 om 00:18

  Wat dat BNP betreft, dat pretendeert juist economische bedrijvigheid te meten, maar aangezien dat wordt uitgedrukt in geld meet het vnl de inflatie. Economische bedrijvigheid kan nl alleen maar toenemen als er meer mensen werken of de mensen die werken meer gaan werken.

 103. Aad Verbaast 2 maart 2013 om 01:02

  @King Billy: dank voor de link. Precies wat ik bedoel.
  Van de gekke eigenlijk dat de pensioenfondsen in het buitenland in wegen investeren, en in Nederland als onderdeel van ‘oranjeaccoord’ geïnvesteerd wordt door de staat in infrastructuur.
  Waarom niet eens serieus (“pistool in de achterzak”) met de pensioenfondsen om tafel? En met de banken?

 104. Aad Verbaast 2 maart 2013 om 01:04

  @Blutch1: We zijn het zomaar eens geworden vandaag! Da’s weer mooi!

 105. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 2 maart 2013 om 05:43

  BNP neemt toe
  meer mensen gaan werken
  mensen meer gaan werken
  inflatie/davaluatie
  hogere arbeidsproductiviteit
  hogere waarde product—zie bv bio ethanol; prijzen met factor 4 gestegen van product
  Je kan dus eigelijk niet zeker zeggen; BNP neemt toe, DUS is inflatie; zijn meer mogelijkheden.

  On topic; neusring

 106. Aad Verbaast 2 maart 2013 om 09:35

  @Kleet: uiteraard geeft het CPB wel wat meer cijfers dan enkel het BNP. Ook waarom het zou groeien, of dalen. Maar het geeft ook een heleboel cijfers niet, die er wel toe doen. Dat was eigenlijk de boodschap van dat artikeltje.
  On-topic: puntmuts.

 107. King Billy 2 maart 2013 om 10:55

  BNP omvat de waarde van goederen en diensten en parameters zijn internationaal in tal van verdragen vastgelegd om het enigzins vergelijkbaar te maken. Die diensten, hè?

 108. Aad Verbaast 2 maart 2013 om 11:03

  @King Billy: wat zouden we zonder moeten!
  En ook: wat moeten we met, als het deels zonder is. 😉

  N.B.: http://www.bnr.nl/nieuws/beurs/527335-1303/voorzitter-knaw-politiek-moet-tegen-regime-cpb-in?s_cid=HUD

 109. King Billy 2 maart 2013 om 11:59

  Later meer over ING DIBA DE.

 110. blutch1 2 maart 2013 om 12:41

  Ik maai mijn eigen grasveld en jij ook. BNP blijft gelijk.
  Ik maai jouw grasveld en jij het mijne. BNP stijgt.
  Kantoor wordt gebouwd, draagt bij aan BNP. Kantoor is verouderd en wordt afgebroken, draagt bij aan BNP. Per saldo staat er niets en zijn er materialen verspild.

 111. Aad Verbaast 2 maart 2013 om 12:51

  @Blutch1: Prrecies.
  Schaduwbankieren heeft een omvang van 4 keer BNP in Nederland. Draagt niets bij aan BNP en maakt meer kapot dan je lief is.
  Om over de postbusfirma’s nog maar te zwijgen..

  P.S. Misschien nog een truc van Dijsselbloem waar hij over aan het broeden is: een ‘vergeten post’ toevoegen aan het BNP. De ‘Dijsselbloem-correctie’. Zit je zo onder de 3% en zijn alle problemen in één klap opgelost..

 112. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 2 maart 2013 om 14:19

  ZE ZEGGU dat ik een NL bedrijf gevestigd heb in Roemenie, heeft 20 man in dienst, betaalde zich scheel aan belasting in NL; betaalt nu een derde.
  NL is nu alleen maar een werkmaatschappij
  Viva la patrie!!
  (oranje leuze) en mijn saldo!

 113. Marjelle 2 maart 2013 om 14:39

  Bizar dat de staat dat allemaal betaalt voor ze en dat ze geen belasting betalen is ook idioot. Maar goed, over cadeaus gesproken, maak er maar een afscheidscadeautje van. 😉

  P.S. Geen al te wervende foto van Willem-Alexander, hij had zeker net ruzie met Maxima gehad. 😉

 114. Eva 2 maart 2013 om 15:58

  Wat te zeggen van een kroontjespen!

 115. King Billy 2 maart 2013 om 16:49

  Re ING Direktbank DE. 7.2 miljoen klanten, 317. 000 nieuwe klanten in 2012. Balans >120 miljard, totale inleg klanten >100 miljard, waarvan 7 miljard uit Oostenrijk. Bouwfinanciering 60 miljard. Winst uit rente 1.2 miljard, jaarwinst 485 miljoen. Verschil a.g.v reservering risikodekking en hogere kosten.
  > 2% in NL ge-investeerd. Spreekt boekdelen, toch?

 116. King Billy 2 maart 2013 om 16:51

  Herstel: minder dan 2% in NL ge-investeerd.

 117. Aad Verbaast 3 maart 2013 om 00:25

  Ik was onderweg. Maar nu weer op het honk gelukkig.

  @Kleet: hoezo “ze zeggen”?

  @Marjelle: is natuurlijk ook bizar. Geen idee hoe en wanneer dat tot stand is gekomen. Maar dat er heel slecht onderhandeld is door de Staat staat wel vast.
  Foto: was toch wel de beste die ik kon vinden 😉

  @Eva: goed idee!

 118. Aad Verbaast 3 maart 2013 om 00:34

  @King Billy: die minder dan 2% investeringen in Nederland kan ook een afspraak zijn tussen ING DE en ING NL.. Of zit ik dan op het verkeerde spoor?

  Referendum: Samsom is zo glad als een aal natuurlijk. Merkwaardige uitspraak dat hij als motivatie geeft een referendum te houden is dat je de burger invloed geeft. Is ook zo, maar hij ontkracht dat meteen door te stellen dat het een raadgevend referendum moet zijn. Want dan stelt het weer niets voor. Kun je dus alle kanten mee op.

  En die petitie? Valt me tegen trouwens dat de 40.000 nog niet gehaald is. Trekken en sleuren dus.
  Maar heeft ook weinig zin. Als je naar de statistieken kijkt komen maar weinig burgerinitiatieven uiteindelijk echt in de kamer. En als deze in de kamer komt, komt er voor de goed orde een debatje, en wordt een mogelijk motie voor een referendum meteen weggestemd..

  Ina herinnerde haar volgers vandaag in een tweet nog even aan het volgende trouwens:
  == In 1985 werden 3,7 miljoen handtekeningen tegen de kruisraket aan premier Lubbers aangeboden. Dat was nog eens een #burgerinitiatief. ==

  Dat waren nog eens tijden dat je het volk ergens voor op de been kreeg!!

 119. King Billy 3 maart 2013 om 02:18

  Een referendum waarover en wanneer? Zodra, overdracht van Bankentoezicht, een Bankenunie en afdracht van souvereine rechten van centrale banken, een grondwettelijke kwestie, inmiddels via een juridische sluipweg door aanpassing van het Verdrag van Lissabon inmiddels is geregeld? In DE is definitief een bindend referendum nodig indien de BuBa deze soevereine rechten overdraagt aan Brussl en de ECB.
  Hij zei toch: “de burger het gevoel geeft…….”.? Samson is niet alleen zo glad als een aal, Van Rompuy -Verdragsveranderingen kunnen juridisch worden geregeld”- en andere politici weten dit ook. En misleiden bewust de Nederlandse en andere EU burgers. Methodieken die eerder zijn gebruikt in het verleden om democratie buiten spel te zetten. Een brandend parlementsgebouw heb je daarvoor niet meer nodig. Dat dan wel weer.
  Samson wil een een enorm constitutioneel conflict vermijden door burgers een uitgedroogde worst voor te houden.

  Een volledig ge-integreerde Economische en Monetaire Europese Unie effetje’s via Brusselse juristen bezegelen, zonder dat er daadwerkelijk sprake is van een geformaliseerde Politieke Europese Unie? Onmogelijk, men loopt tegen constitutionele barriere’s aan. De VS, China en India worden als voorbeeld aangehaald. Brussel is en kan niet anders dan de loopjongen van de lidstaten blijven, totdat formeel een Politieke Unie is overeengekomen. Blijkt ook wel, want wanneer heeft Brussel ooit boete’s uitgedeeld aan lidstaten die de 3% norm bewust overschreden?

  Zelfs de dames en heren bij Project Syndicate waarschuwen hiervoor. Idem dito in de toonaangevende Duitse media. Welke idioten die in landen wonen waar naar Scandinavische/Rijnlandse modellen staten functioneren, gaan hun politieke ziel verkopen aan een stelletje charlatans in totaal verrotte politieke systemen? De 3% norm komt Rutte weliswaar handig te pas om zijn beleid te verdedigen, maar is geen wet van Meden en Perzen.

  Toch nog maar eens de artikelen er weer bijzoeken en een blogje aan wijden.

 120. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 3 maart 2013 om 07:20

  …en die kruisraketjes zijn er toch gekomen…

 121. Aad Verbaast 3 maart 2013 om 09:29

  @King Billy: allemaal terecht wat je daar opmerkt.
  Ik kan het vergelijk wel trekken met een branchevereniging: met elkaar om te tafel zitten om te proberen afspraken te maken de marktomstandigheden te versoepelen in goede harmonie, om elkaar vervolgens (als ze weer buiten staan) genadeloos de tent uit te vechten. Dat terzijde.

  Om de boel toch maar weer wat te relativeren: vasthouden aan eigen soevereiniteit is natuurlijk iets wat leuk klinkt, maar wekt de schijn dat we het hier dan allemaal zo goed doen.
  Nou, dat kan toch ook echt niet vastgesteld worden.
  Kortom: het is overal een puinhoop!

 122. blutch1 3 maart 2013 om 10:16

  Ondanks alle idioten in Den Haag lopen er toch soms nog verstandige mensen rond. Luister eens naar dit interview met Rob van Gijzel.
  http://www.radio1.nl/terugluisteren

 123. Aad Verbaast 3 maart 2013 om 11:26

  @Blutch1: jeetje.. een uur! Maar ik heb het beluisterd.
  http://www.radio1.nl/items/73212-rob-van-gijzel
  Tja, wat zal ik er van zeggen.. Hij probeert de stad weer goed te verkopen. Mooie praatjes, over “samen” etc. etc. Ik heb het zo vaak gehoord (en nog, zie de uitspraken van Asscher vandaag nog http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/508344-1303/asscher-wil-ook-praten-over-de-duur-van-de-ww?s_cid=HUD ) dat ik mijn ontwikkelde wantrouwen maar niet kan kwijtraken. Ook niet bij hem.
  Hij pocht met zijn in de schoot geworpen High-tech campus. Zit ook een keerzijde aan.
  Was Nat-lab van Philips. Toen dat bedrijf zo’n beetje alles in de uitverkoop zette, werd dit er ook een onderdeel van. Inmiddels is de hele boel verkocht aan Marcel Boekhoorn voor 450 miljoen. Rijk geworden door opkoopjes en verkoopjes (Telfort was zijn eerste klapper..). Als je even doorzoekt dan duikt de naam van een maatje van hem: Roel Pieper op. Grossiert ook zijn hele leven al in mislukkingen.
  Verder: ambitie om culturele hoofdstad te worden? Ken je Eindhoven een beetje??

  Hij kan het mooi vertellen. Dat dan weer wel. Zijn er vele van, totdat ze echt aan de bak moeten.

  P.S. om de boel dan maar meteen weer te relativeren: dat laatste zal ook voor mij wel gelden 🙄

  P.S2: wel een mooie uitspraak van die eerste directeur van het Natlab (100 jaar geleden?): “er moet ruimte voor anarchie zijn”. Kom er nog maar eens om!

 124. King Billy 3 maart 2013 om 12:28

  Souvereinteit definief afgeven, omdat ‘we’ het hier niet zo goed doen en samen beter doen is letterlijk en figuurlijk een kapitale denkfout gegeven de huidige verhoudingen. ‘Samen’ impliceert accepteren dat politici elkaar politieke clowns noemen, Schulz een Nazi kunnen noemen, Merkel een onneukbare kont heeft, Russisch zwart geld witwassen en zwichten voor politieke chantage, waardoor de ECB tussenbeide moet komen om de zaak politiek te sussen Wel, als dit ‘beter samen’ is dan ‘slechter alleen’, kan Beatrix alle Troonrede’s en Nieuwjaar´s boodschappen beter dumpen in de vuilnisbakken op het Place du Luxembourg en WA ‘200 jaar Koninkrijk’ in het ‘Jaar van de Europese Burger’ als mislukt betitelen op 30 april op weg naar ‘samen’. Deden we het gedurende 200 jaar Koninkrijk plotseling toch niet zo goed en konden anderen daar blijkbaar in het verleden niet dankbaar voldoende vruchten van plukken?
  3/4 maart en de week daarna gaat het weer verder met ‘samen’ en heeft de koele, berekenende ß-boy Samson weer handig de aandacht afgeleid. Zijn onderonsje met Van Rompuy begint vruchten af te werpen.

 125. Aad Verbaast 3 maart 2013 om 12:39

  @King Billy: zelfde boodschap als jij, in andere woorden door Von der Dunk, en ook nog eens on-topic: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6178/Thomas-von-der-Dunk/article/detail/3402935/2013/03/03/Von-der-Dunk-Terwijl-de-wereld-wankelt-maken-wij-gezellig-een-Nationaal-Plakboek.dhtml
  Leuk stukkie, waar alle namen ook voorbijkomen!
  “We gaan dingen samen doen in dit land rondom deze festiviteiten!”

  Blijft tobben natuurlijk.

 126. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 3 maart 2013 om 13:12

  Maar de moffen hbben iets goeds gedaan: ze weigeren Roemenie en Bulgarije in Schengen
  115 millioen per jaar betalen ze voor veroordeelde roemenen in de bajes
  92% van alle pinpas en zo fraude is roemeens…

 127. King Billy 3 maart 2013 om 13:23

  @Aad Verbaast. Von der Dunk. Je was me voor. DE kern laat hij evenwel liggen. Defintieve afdracht van souvereiniteit aan politieke clowns, Samson incluis, wordt in de achterkamertjes voorbereid, terwijl Hollandse folklore hoogtij viert.
  Alles draait om de euro. De politieke druk op de ECB niet de euro stabiel te houden, maar door rentepolitiek en opkopen van obligaties de eurozone stabiel te houden, is inmiddels zo machtig geworden, dat protesten daartegen alleen nog maar benadrukt kunnen worden door af te treden. Het aan- en optreden van Jürgen Asmussen en Dijsselbloem in de ECB is wat dit betreft een klinkend voorbeeld.

  Een nog beter voorbeeld is de euro zelf. 10 jaar euro heeft voor meer slapeloze nachten, onzekerheid en grootschalige onrust gezorgd bij burgers en politici dan 70 jaar koppeling van de gulden en Scandinavische muntsoorten aan de D-mark. Vaak óók niet de makkelijkste weg (jaren `70-’80), maar boodt perspectieven. Het monetaire eurosysteem biedt deze niet, die wordt opgeofferd voor europese solidariteit.
  En dit is niet veroorzaakt door het economische en monetaire beleid van de Noord Europese staten.

 128. Aad Verbaast 3 maart 2013 om 14:12

  @King Billy: en toch ben ik er nog niet van overtuigd dat het invoeren van die Euro nu het grootste probleem is. Respectievelijk dat het verlaten van de Euro nou dé oplossing zou bieden.
  Ik zag wel een aardige uitspraak ergens langskomen vandaag:
  “Als het waterpeil zakt, dan komen de wrakken boven.”
  Hoe waar, het ligt bezaait met wrakken, en nu die het crisis is komen die allemaal bovendrijven.

 129. Aad Verbaast 3 maart 2013 om 14:13

  @Kleet: inderdaad een goede actie. Niet weer dezelfde fout maken door landen toe te laten terwijl ze nog lang niet aan de criteria voldoen die gesteld zouden moeten worden.

 130. blutch1 3 maart 2013 om 15:18

  @Aad, je kunt het natuurlijk afdoen als mazzel, maar Van Gijzel heeft in elk geval in de gaten dat hij ontwikkeling beter kan helpen dan ze voor de voeten lopen.

 131. King Billy 3 maart 2013 om 15:58

  http://www.nrc.nl/heijne/2013/03/03/nationaal-gevoel/?utm_source=email&utm_campaign=nieuwsbrief-20130303&utm_content=NRC%20Ombudsman&utm_tag=blok3
  „Pas als je gestigmatiseerd wordt, hoor je er hier echt bij. En ook dit probleem wordt uiteindelijk doodgeluld in ons nationale parlement.“

  Iedereen veel plezier met ’t ‘Kroningsboek.

 132. Aad Verbaast 3 maart 2013 om 17:07

  @Blutch1: hij heeft in ieder geval flink van leer getrokken toen hij nog in de kamer zat. Tegen de Schipholbouwfraude etc. Werd hem niet in dank afgenomen door toen nog zijn baas Melkert. Dat was nog eens een brok ellende zeg die man. Heeft hem niet weerhouden van het krijgen van stevige internationale banen trouwens. Kan allemaal
  Van Gijzel nam definitief afscheid van het Kamer gebeuren. En van Den Haag. Zo “samen” is hij nou ook weer niet.

 133. Aad Verbaast 3 maart 2013 om 17:11

  @King Billy: == is gevuld met „toekomstdromen van Nederlanders.==
  Ongetwijfeld nadat een zeer scherpe selectie is toegepast over welke dromen dat dan wel mogen zijn.
  Mierenzoet gebeuren. Ik wordt al licht onpasselijk als ik ook maar even denk aan dat onderwerp.

 134. King Billy 3 maart 2013 om 18:28

  „Damit Europa nicht am Euro scheitert“
  Nieuwe politieke partij in Duitsland( i.o). Geen populistische Wilder’s club. Wil meedoen aan bondsdagverkiezingen in September.
  Bekende namen in DE, waaronder Homburg („dass Rechtsstaatlichkeit über Gerechtigkeit und auf jeden Fall über Opportunität steht“) en Starbatty zeer frequent in de media en op TV . Niet Europa vijandig, wel tegen gang van zaken rondom de euro.
  Starbatty één van degenen, die fel tegen nog verdere overdracht van soevereiniteit is onder huidige omstandigheden. 6 Maart komt een boek van zijn hand over Europa’s toekomst uit. Vandaag een volle pagina recensie in de FAZ. (Nog) niet vrijgegeven.

  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/europas-schuldenkrise/alternative-fuer-deutschland-die-neue-anti-euro-partei-12100436.html

 135. Marjelle 3 maart 2013 om 22:19

  Aad, ik moest nog aan je denken vanmiddag toen ik door Boijmans liep en het perfecte (afscheids)cadeau zag. 😉

 136. Aad Verbaast 4 maart 2013 om 00:16

  @King Billy: opvallend. Gaat Duitsland Italië achterna op dit terrein?
  Ik dacht dat dat het enige land was waar bekende namen te pas en te onpas oude partijen verlaten, nieuwe oprichten en toch flinke groepen kiezers daar dan weer achter krijgen.
  In Nederland nog nooit vertoont..

 137. Aad Verbaast 4 maart 2013 om 00:16

  @Marjelle: altijd fijn natuurlijk om te horen dat iemand aan me denkt! 🙂
  Maar welk afscheidskado zag je dan?

 138. King Billy 4 maart 2013 om 07:58

  Deze groep is niet zozeer tegen verdergaande integratie, EU of eurozone, maar staat zeer kritisch tegenover het beleid met alle pih-pah-pooh’s, de organisatie en het functioneren van de EU. After all, de euro is existentieel binnen de hele constellatie . Dit stelt deze groep derhalve centraal.
  Bedenk dan dat alle bestaande tradiotionele politieke partijen in DE zonder uitzondering pro ‘Europa‘ zijn en de ene na de andere concessie doen aan Brussel en de ECB terwille van de lieve vrede. Het aloude trauma. Gefundeerd tegengas kan geen kwaad.
  Herinner je Hans Magnus Enzensberger ‘Vierzig hinterhältige Fragen zu Europa‘? Draait ook mee in deze groep.
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/europas-schuldenkrise/hans-magnus-enzensberger-vierzig-hinterhaeltige-fragen-zu-europa-11995058.html
  ______
  6. Sind Sie in der Lage, Akronyme wie EZB, EFSF, ESM, EBA und IMF zu entziffern?
  7. Vermuten Sie, dass die meisten europäischen Länder seit geraumer Zeit nicht mehr von demokratisch legitimierten Instanzen, sondern von diesen Abkürzungen regiert werden?
  8. Haben Sie diese Einrichtungen gewählt?
  ____________
  LOL!

 139. Aad Verbaast 4 maart 2013 om 09:55

  @King Billy: kan helemaal geen kwaad natuurlijk om een gezond tegengeluid te horen, ook in Duitsland. In Nederland hebben we zo’n partij, maar die valt niet in de categorie “gezond tegengeluid”.

  Vanavond zit Dijsselbloem weer met zijn companen bij elkaar: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3403148/2013/03/04/Kondigt-Eurogroepvoorzitter-Jeroen-Dijsselbloem-vanavond-die-Wende-aan.dhtml
  Misschien kunnen ze even bij de koffie dat lijstje doorlopen.

  Overigens trok mijn blog over Dijsselbloem gisteren en eergisteren honderden extra bezoekers.
  Allemaal door dit blogje: http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/26-02-2013/huizenprijzen-en-de-positie-van-de-starter/ waar in reactie 356 (!) een link naar het Dijsselbloem blog werd gezet.
  Toch wel weer opvallend. Er wordt wat afgelezen in blogland!

  Over huizen: column Peter Verhaar over het Deense hypotheekmodel: http://www.bnr.nl/opinie/peter-verhaar/274608-1303/column-peter-verhaar-een-hypotheeksysteem-zonder-een-centje-pijn
  Interessant.

 140. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 maart 2013 om 10:32

  Tweederde van de moffen willen uit de euro……zie nieuwe blog hyperinflatie.
  Hoop dat er nog een debacle komt en snel; dan worden de nieuw gedrukte marken uit de pakhuizen gehaald…

 141. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 maart 2013 om 10:39

  Ik zie rutte dan al als een bang schoothondje er achter aan brabbelen
  Misschien dat WA ook nog met eend roef uitfrukking op zijn porum een statement leest…

 142. Aad Verbaast 4 maart 2013 om 11:10

  @Kleet: betrouwbare statistiek?
  Uit de euro.. En dan?

 143. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 maart 2013 om 11:28

  Uit de euro en dan?
  Simpel de D Mark terug en in NL de gulden terug zo mogelijk gerelateerd aan de D mark of aan een gouddekking; voor zover ons goud niet gestolen is.
  Daar is geen enkel probleem.
  Alle verplichtingen die gerelateerd waren aan de euro, target2 en zo: afzeggen en besvhouwen als niet bestaand.
  gewoon; hand op de knip

  Bij alle rampen die ons land afbraken geldt: terug naar de situatie van zoals het was VOOR de “einsteins” on land afbraken.
  Dat geldt voor
  onderwijs (terug naar voor de mamoet wet)
  zorg
  sociale wetgeving
  politie organisatie
  Voor de banken: nauwkeurige wet voor wat ze wel en niet mogen.
  Dus alle vreemde handelsvormen–zoals termijn handel:e.d. cancelen

  Gewoon effe de bezem erdoor; zal er effe geschreeuw worden; maar dan heeft de overheid ook de massa mee
  en kan er belasting verlaging komen
  en fokpremie/studiebeurs/aow/ inkomens en bezits afhankelijk en HRA afschaffen per direct

 144. Aad Verbaast 4 maart 2013 om 11:31

  @Kleet: gouddekking? Onze goudreserves zijn nog maar 20 miljard waard. Daar verover je de wereld niet mee. Laat staan het oplossen van een crisis. Kan je net zo goed helemaal verkopen.

 145. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 maart 2013 om 11:32

  van hyperinflatie: jawel.
  Trouwens: ik ken NIEMAND die in de euro wil blijven.
  Europa; leuk voor schengen en vrij van invoerrechten, en misschien gemeenschappelijke wetten op chemicalien–voor de rest: achtelijke corrupte onzin.

  Als je praat met de laagste inkomens moet je vraagstelling juist zijn.
  “als we in de euro blijven, loop je een 40% kans om uit je huis gezet te worden, geen voldoende medische zorg te krijgen; slecht of niet te eten.
  Heb je dat voor een kudde corrupte incompetente ambtenaren in brussel en den haag over?

 146. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 maart 2013 om 11:34

  Moeten ze bijkopen of superdevalueren.

 147. King Billy 4 maart 2013 om 12:04

  Indien de EU en de eurozone zouden inzetten op “Is er nog leven ná de EU en de euro?”, kan er weer sprankje hoop gloren aan de horizon.

 148. Marjelle 4 maart 2013 om 12:51

  Aad, ik tweet de foto straks wel. 😉

 149. Aad Verbaast 4 maart 2013 om 13:05

  @Kleet: Ik durf niet meteen te stellen dat hyperinflatie nou altijd zo’n betrouwbare bron is op dit vlak.

  == Trouwens: ik ken NIEMAND die in de euro wil blijven. == Opvallend. Ik heb net geschreven dat van mij we best in de euro mogen blijven.

 150. Aad Verbaast 4 maart 2013 om 13:09

  @King Billy: er zal ongetwijfeld leven na de euro zijn. Dan moet er wel heel wat water door de Rijn lopen wil dat helemaal afgelopen zijn..
  Discussie is: is het dan beter, of slechter?

  Hier nog een opvallende uitspraak van een bankenlobby club, die trouwens na vertrek van van Keulen opgeheven wordt: == De invoering van de transactietaks, waarbij banken belasting betalen bij onderlinge transacties, moet volgens de Kasbank-CEO worden teruggedraaid. “We moeten oppassen dat we een politieke belasting opleggen aan een deel van de industrie die de crisis eigenlijk nauwelijks of niet veroorzaakt heeft.”
  Je moet maar durven!!
  Bron: http://www.bnr.nl/nieuws/171963-1303/sns-moet-niet-fuseren

 151. Aad Verbaast 4 maart 2013 om 13:11

  @Marjelle: ik zag je foto van de spiegelkamer op twitter zo net.. Mooie foto, had het al gezien op je blog.
  Maar ik mis nog even je associatie met een kado voor de koning.. ??!

 152. Marjelle 4 maart 2013 om 13:15

  Dank je, maar die foto staat idd al in m’n blog dus die hoef ik niet nog een keer naar jou te tweeten. 😉 Het ‘afscheidscadeau’ komt niet in een blog, vandaar dat ik zei ik al ‘m even tweeten.

 153. Aad Verbaast 4 maart 2013 om 13:29

  @Marjelle: Nu zie ik wat je bedoelt 🙂

 154. blutch1 4 maart 2013 om 14:04

  @Aad, dat lijkt me lastig slikken zo’n grote oranje pil. 😉

 155. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 maart 2013 om 14:09

  @Aad: je moet even terug naar simpele dimensies.
  De tactiek van politiek is net als in RO b.v.: een rapport vam 400 pagina’s maken met slap gelul, en daar twee belangrijke alinea’s in verstoppen.
  Niemand leest de rest van de troep en je zin is doorgeduwd.

  Simpeltjes: EU is gestaart met goede bedoelingen.
  Tot en met vrije handel en gedeeltelijk vrij transport personen kan ik nog helemaal meehobbelen.
  Maar met de gemeenschappelijke munt gaat het fout.
  Want door de corruptie en luiheid in oostblok en zuideuropa zou mijn AOW plotseling gaan terugvallen naar een tiende van wat het was.

  Dat nog daaraan toe; aar wat ik terugverwachten?
  Beetje korter wachten bij de grens?
  Zal me een rotzorg zijn; en ook open grenzen werken niet.
  Je ziet wat je binnenkrijgt: menselijk afval (zigeuners) voor 100% crimineel; hoog criminele andere oostblokkers; kortom: de troep van de wereld.

  Het wrange is, dat dat vuilnis door NL ambtenaren hoger gewaardeerd wordt als ik; HUN hebben voorrang bij een huis; hoeven nagenoeg geen belasting te betalen.

  Er is geen keuze.
  De euro is verloren.
  Dat omdat over ambitieuze politici samen met de topbanken er een onbetaalbare zooi van hebben gemaakt en dat niet terug te draaien is.

  Derhalve:willen we over 3 jaar nog eten en niet massief verarmen: uit de euro, de schulden en verplichtingen simpelweg annuleren.
  EU alleen voor vrije handel; het idiote leger van stoelenvullers uit brussel halen.
  Iedereen mag er anders over denken; ook al zijn dat getoorden die uit eerzucht of corruptie hun eigen bevolking opofferen.

  Doorgaan met het lappen van lapmiddelen van lapmiddelen van lapmiddelen is zinloos en duur.

  P.s.: zo goed ken ik je niet; op straat zou ik je vierkant voorbij lopen; of rond.

 156. Aad Verbaast 4 maart 2013 om 17:16

  @Kleet: we kunnen het er makkelijk over eens worden dat de euro veel te snel is ingevoerd en bij te veel landen. Werd voor gewaarschuwd. Maar ja, ken jij een politicus die luistert naar welgemeende adviezen? Die zijn schaars!
  == Niemand leest de rest van de troep en je zin is doorgeduwd.== daar kon je zo maar eens gelijk in hebben.

 157. blutch1 4 maart 2013 om 17:26

  Inderdaad, we worden weer gestrikt. Ik denk overigens dat het volgens de jachtwet niet mag. Strikken plaatsen waarbij een beschermde diersoort het loodje legt is verboden. Of vallen wij niet meer onder beschermde diersoort en zijn wij loslopende prooi.

 158. Aad Verbaast 4 maart 2013 om 17:41

  @Blutch1: zo als zo vaak is de verpakking belangrijker dan de inhoud. Dan maar een strik er om heen.
  “Zal ik het voor u inpakken of gooit u het hier weg?”

 159. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 maart 2013 om 18:53

  Als zetpil ongeveer de juiste maat voor WA…
  Strik ok; maar lood maggu nie in millieu…

  Er was vroeger een serie op TV: yes minister no minister…..en die gaf precies de juiste afspiegeling van de gang van zaken nu in brussel/den Haag

  Ik wordt nu aangevallen dat NL Ro niet in schengen wil.
  Dus ik zeg dan: minder dieven sturen; probeer eens 10 non-criminelen van de 100 roemenen te halen….

 160. King Billy 4 maart 2013 om 19:33

  Zo kan het ook, een staatshoofd kiezen. ‘”Gauck’s grootse dag” Verzamelde Kamers, noch een paar kiesvrouwen en kiesmannen erbij, stembiljet in een bus, na afloop., handjes schudden, een zoen van Merkel, een bossie bloemen, zonder strik, en gewoon aan de slag in één paleis. Nieuw staatshoofd? Terug naar eigen woning op eigen kosten met voor een paar jaar drie ambtenaren om mémoires te schrijven.
  Saai, hè?
  http://www.stern.de/politik/deutschland/wahl-des-bundespraesidenten-gaucks-grosser-tag-in-bildern-1801551.html

  Overigens had die strik rood-wit-blauw moeten zijn. Een troonswisseling is een staatsaangelegenheid. Een valse strik, die geen strik is, als er geen knoop inzit. We worden voor de zoveelste keer weer eens dubbel en dwars voor het peperdure lapje gehouden. Aan Wijers is het af te zien, ziet er nu al afgetobd uit.

 161. King Billy 4 maart 2013 om 19:46

  Deze strik is veel mooier. Kost maar €1,99 in de handel.

 162. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 maart 2013 om 19:48

  Maar ik heb het IDEALE kadoo gevonden! Met de experts gesprolen: het kan!!

 163. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 maart 2013 om 19:50

  Een biggenkop kan geplaatst worden op de romp van WA! Heb met dr House, en lokale timmerman gesproken!
  kan worden aangesloten! wel moeten dan een x aantal hersencellen afgesloten worden; die zijn overbodig.
  WA zou er dan ook een stuk jonger uitzien.
  Boordje over de rand en kaar is WA.

 164. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 maart 2013 om 20:23

  Zo had ik vroeger eens zin in een geintje.
  bernard zat op een terasje met wat duitse vriendjes.
  Liet ik iemand even rondlopen met een bord: “telefon fuer herr Wiesental”
  Als een raket! iedereen plank gas weg!

 165. Marjelle 4 maart 2013 om 21:48

  Ik heb nog een (toepasselijk?) cadeau bedenk ik, Aad, mss zet ik die wel in mijn eigen reactieruimte want daar komt deze keer vrijwel geen hond (-> en in dat geval zou ik ook wel vreemd opkijken). 😉

 166. King Billy 5 maart 2013 om 07:30

  De wereld op haar kop. Omdat de EZB zich teveel politiek inmengt, wil de politiek meer controle op het opereren van de ECB.
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/europas-schuldenkrise/eurokrise-ezb-unzufrieden-mit-rolle-in-der-troika-12103163.html

 167. Aad Verbaast 5 maart 2013 om 09:49

  @King Billy: Niet verkeerd om een lintenknipper te kiezen. Want veel meer houdt die functie toch niet in?
  Tja, die strik zal ook wel een hint zijn in die zin. Zal nog wel even duren voordat dat wordt ingezien.

  07:30: ik begrijp uit dat stuk dat de DNB’s van deze wereld aan het morren zouden zijn over de rol van de ECB. Maar ja, wie niet?
  Ondertussen: Dijsselbloem’s eerste optreden als voorzitter: http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2013/10/dijsselbloem_cyprus-akkoord-met-onafhankelijk-banken_audit-dowjones1297839.xml
  http://www.presseurop.eu/nl/content/news-brief/3492711-witwasakkoord-de-trojka-komt-terug-om-te-inspecteren
  Ook over de trojka..

  En jawel hoor: “alles zal worden terugbetaald”. Kan wel even gaan duren..
  http://www.presseurop.eu/nl/content/news-brief/3492741-boost-voor-ierland-nu-de-eurogroep-uitstel-aflossing-steunt

 168. Aad Verbaast 5 maart 2013 om 09:51

  @Kleet: jij aangevallen door de Roemenen? Vreemd. Je hebt het beste met ze voor!

  @Marjelle: ik ging even kijken, maar nog niets gezien..

 169. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 5 maart 2013 om 10:20

  Wat betreft aanvallen, fysiek:
  2 maal met pistool, een maal met mes in Polen; vermoedelijk wit-russen of uit de oekraine
  2 maal zonder wapens in Roemenie.
  Eentje is nu nog lelijker dan hij vooraf; een dreun, en zijn neus had een paar breuken…
  Zag er niet uit!
  Prachtig….
  Was ook eens een illegale staking; en een groepje van 6 probeerde me te provoceren.Stenen naar mij gooien; ik werd geacht weg te rennen; maar ik ging er als een stier tegenin.
  Hun renden weg.
  Zo hoort het.

 170. Motek from Space 5 maart 2013 om 11:17

  Aad..ik heb m’n stinkende best gedaan om iets te bedenken maar kom echt niet verder dan een portie handmaded aardappelcookies met jonge brandnetels drin. Het toeval wil dat ik deze vanochtend gevonden heb en ze dus vers kan plukken 😉

 171. Aad Verbaast 5 maart 2013 om 11:42

  @Motek: prikkelende gedachte en kado.
  Je kan er ook soep van koken naar het schijnt. Passend voor een kookhuis.

 172. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 5 maart 2013 om 11:50

  of voor de opvolger van de voedselbank: de gaarkeuken.
  Gezellig! In de stijl van CDA/pvda/sp een als pan gebruikt olievat met een houtvuurtje eronder voor gemeentehuizen en kerken…..

 173. king billy 5 maart 2013 om 14:07

  Nog mooier kadootje: Uit solidariteit de lijst voor een ieigendomsbewijs van een Griekse obligatie, gesigneerd door de President van de Griekse Centrale Bank voor hun vakantieverblijf op de Peloppenesos.

 174. blutch1 5 maart 2013 om 14:26

  Laten we er dan direct pollepelnesos van maken.

 175. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 5 maart 2013 om 15:08

  Ooit heb ik eens op een film gezien wat ze deden met een corrupte dikke smeris.
  Ze boeiden hem spiernaakt aan een auto, en staken een kip levend in zijn anus.
  En dat beest maar fladderen!….
  WA; nou jij!

 176. Aad Verbaast 5 maart 2013 om 17:32

  @King Billy: uitstekend plan. Familie is dol op waardepapieren.
  Hij sloeg trouwens wel iets te vroeg toe daar in Griekenland.
  6 eilanden voor 8,5 miljoen euro!
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3404084/2013/03/05/Koopje-Grieks-eiland-van-Odysseus-nu-eigendom-van-sjeik-van-Qatar.dhtml

  @Blutch1: LOl. Pollepelnesos: ==De sjeik wilde alleen al een keuken ter grootte van 1000 vierkante meter. == Met de nodige kookeilanden zeker.

  @Kleet: volgens mij kijk je te veel films..

 177. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 5 maart 2013 om 18:12

  Ok–dan iets vredigs en origineels:
  Een echt onvervalst sinkhole van 3000 meter diep onder zijn hoeven!

 178. Aad Verbaast 6 maart 2013 om 17:15

  Rustig hier. Weer terassenweer?
  Ondertussen heeft Bogaard bekend dat hij al tien jaar doping gebruikt.
  Is Mart Smeets betrapt op EGO gebruik, en blijkt uit onderzoek dat politici al jaren veel te hoge hypocrietwaarden in hun hersenen hebben.

  Ja, het was me het dagje weer wel.

 179. king billy 6 maart 2013 om 17:56

  De oppositie dreigt ook nog te vallen
  http://www.speld.nl/2013/03/04/oppositie-dreigt-te-vallen/
  Niet bepaald solidair met Willem.. Die wil rust in de politieke tent op de 30e april.

 180. Aad Verbaast 6 maart 2013 om 18:24

  @King Billy: normaal is de Speld goed op de hoogte. Vandaag ook dit bericht:
  http://www.speld.nl/2013/03/06/boogerd-%E2%80%99ik-noem-geen-namen-zeker-niet-die-van-erik-dekker%E2%80%99/

  En in 2011 al deze: http://www.speld.nl/2011/07/01/mart-smeets-betrapt-op-ego-gebruik/

  Natuurlijk wel zwarte dagen voor de omroep. Sacha de Boer stapt op. En vandaag ook al Clairy Polak.
  Leegloop!

 181. king billy 6 maart 2013 om 19:38

  Re de omroeopen. Ik kan hier alle EU en alle wereldzenders ontvangen. Australische, Chinese, Argentijnse tot IJsland en Russische zenders.. Behalve,…. men raadt het al…. Opgesloten achter een betaalmuur binnen de dijken. Toegangskaartje uitsluitend in Nederlad te koop. We doen niet aan navelstaren, Of is het calvinistisch narcisme dat zorgvuldig gekoesterd wordt?

  Wat anders.
  Een Fransman in de NYT, die een oproep doet voor meer Europees gevoel en de verscheidenheid in culturen wil laten spreken. Heeft ongetwijfeld met nostalgische ogen naar het ‘French Quarter‘ in New Orleans gekeken. Plaatje is grinnik.
  http://www.presseurop.eu/nl/content/article/3499571-wij-het-verloren-europese-volk

 182. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 6 maart 2013 om 22:00

  schotel met hardware/software in england kopen; bij wet mogen zenders niet geblokkeerd worden…
  dus gratis alles.

 183. king billy 6 maart 2013 om 22:36

  Een Duitse hoogleraar in de bocht: „Tatort Euro“: Griekenland,“ Gemeinschaftliche Konkursverschleppung“. Ofwel een een gezamenlijke faillissementsontvoering.
  Tatort Euro is een boek van Strabatty, em. Prof. dr. en nog veel meer econoom uit Zuid Duitsland (wonen de boekhouders) en een fervente euroscepticus. Boek is vandaag in Berlijn gepresenteerd.

  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/gruendung-ohne-groessenwahn-starbatty-sieht-geringe-chancen-fuer-anti-euro-partei-12105125.html

  Uit een recensie, Het betere recherchewerk:
  =Die Tatorte sind u.a.: Berlin, Maastricht, Paris, Karlsruhe, Brüssel, Athen, Frankfurt. In detektivischer Kleinarbeit hat Starbatty den jeweiligen Tathergang rekonstruiert: Wer war wann warum wo und hat was gesagt und getan?
  Und er gibt sich nicht mit den offiziellen Zeugenaussagen zufrieden – er sucht das dahinterstehende Motiv. Aus all dem entwickelt er aber keine „Verschwörungstheorie“ – auch wenn sich die vielleicht besser populistisch verkaufen würde.
  Starbatty ist Ökonom und damit versiert in der Theorie der „ungewollten Nebenwirkungen“ – dem Fluch der gut gewollten Tat=.
  http://blog.openeuropeberlin.de/2013/03/tatort-euro-zum-neuen-buch-von-joachim.html

  Recensie Handelsblatt:
  http://www.handelsblatt.com/politik/deutschland/neues-anti-euro-buch-bruessel-als-handlanger-der-grossmacht-deutschland/7888958-3.html

  Inmiddels besteld bij Amazon:
  http://www.amazon.de/Tatort-Euro-sch%C3%BCtzt-Demokratie-Verm%C3%B6gen/dp/3944305035

 184. Aad Verbaast 7 maart 2013 om 00:58

  @King Billy: zenders: merkwaardig. Nederlanders woonachtig in het buitenland kijken minimaal naar BVN http://www.bvn.nl/. En op internet is toch ook van alles te zien?
  Op campings zie ik ook Nederlanders die met zo’n wokpan-achtig dingetje alles kunnen ontvangen.
  Vreemd dat als je zo dichtbij Nederland woont dat niet kan zien. Maar ja, ik ben geen specialist op dat gebied.

  Fransman: kan me wel iets voorstellen bij zijn verhaal. Wat is er mis mee om ons meer Europeaan te voelen? Moet kunnen dacht ik, misschien ook wel veel beter. Echt Nederlander voel ik me ook niet.

  Bij Tatort moet ik meteen aan Schimanski denken natuurlijk. Als je het boek uit hebt, dan zie ik graag jouw recensie tegemoet.

 185. Aad Verbaast 7 maart 2013 om 00:59

  @Kleet: al weer zo’n gouden handelskans voor je!

 186. CEES CHAMULEAU 7 maart 2013 om 06:33

  Was het niet oudvader Willem III die in 1837 twee Afrikaanse Ashanti prinsjes cadeau kreeg? Welnu, laat Willem IV de leegstaande paleizen gastvrij ter beschikking stellen aan Afrikaanse asielzoekers en het Nederlandse volk (AOW’ers en anderszins uitgerangeerde ouderen die nog fit genoeg zijn) als kroningscadeau voor ze koken, stofzuigen en de wc’s dweilen.

 187. king billy 7 maart 2013 om 07:21

  @Cees Chamuleua. Koning Willem-Alexander. Niet Willem IV. Iedere niet noodzakelijke associatie met zijn laatste mannelijke voorganger, de autocratische borderliner met narcistische neigingen, Koning Gorilla is de bijnaam, moet uiteraard worden vermeden.

 188. king billy 7 maart 2013 om 07:26

  @Aad VErbaast. re TV zenders. Alle publieke zenders zitten achter een betaalmuur. ‘Uitzending gemist’, niet zozeer dat men veelal iets mist, weliswaar via internet op te halen, maar meestal al weer achterhaald door de twitterende tijdgeest.

 189. king billy 7 maart 2013 om 07:31

  En ‘Europeaan voelen’? Wat heeft dit met de EU en de euro te maken, welke menen de exclusieve rechten daarop te kunnen claimen? St. Peterburg en Istanbul liggen ook in Europa. Ik noem maar een paar dwarsstraten..

 190. Aad Verbaast 7 maart 2013 om 09:27

  @Cees: == koken, stofzuigen en de wc’s dweilen. == dan komt zijn kennis op het gebied van watermanagement natuurlijk wel goed van pas.

 191. King Billy 7 maart 2013 om 09:32

  Nieuw schandaal op komst. Centrale banken en politci houuden gegevens achter. Doorsnee privévermogen van burgers in crisislanden hoger dan in geverlanden.
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/armut-und-reichtum/verteilung-von-vermoegen-notenbanker-zoegern-bericht-ueber-ungleichheit-hinaus-12105481.html

 192. blutch1 7 maart 2013 om 09:39

  Verbazend hoe lang jullie nog serieus ingaan op de flauwekul. Het lijkt enigszins op het uitleggen van een mop, het lachmoment is voorbij en wat rest is de anticlimax.

 193. Aad Verbaast 7 maart 2013 om 09:44

  @King Billy: == Wat heeft dit met de EU en de euro te maken == Niet zo veel natuurlijk. Maar ook weer wel. Voor een eenvoudige burger als ik, is het wel prettig dat ik met dezelfde munten door Europa kan reizen en boodschappen kan doen zonder dat ik moet omrekenen voor hoeveel foppen ik nu weer wordt opgelicht. Ik noem ook maar een paar dwarsstraten.. 😉

  Istanbul: toevallig. De discussie wordt net weer opgestart of ze er nu wel of niet bij horen: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3404933/2013/03/07/Turkije-hoort-echt-niet-bij-de-Europese-Unie.dhtml

 194. Aad Verbaast 7 maart 2013 om 09:54

  @King Billy: 09:32: merkwaardig artikel. Waarom zoeken de “notenbanken” dit uit? Met welk doel?
  Bij het CBS liggen deze data allemaal voor het oprapen.
  Vervolgens wordt er weer gehusseld met de mediaan en het gemiddelde, wat (ook in dit geval zo blijkt) heel wat anders is.

  Maar gelukkig hebben we hier minister Blok. Die zelf de huren drastisch verhoogt om er zelf twee miljard aan te verdienen, en gisteren aankondigt de huisjesmelkers aan te willen pakken.
  Kan allemaal in Nederland.

 195. Aad Verbaast 7 maart 2013 om 09:57

  @Blutch1: over WA raak je natuurlijk nooit uitgepraat. Hij heeft zoveel boeiende kanten die kunnen worden belicht..

  Maar je hebt ook wel gelijk. Hoog tijd voor een nieuw blogje. Nieuwe ronde nieuwe kansen.
  De inspiratie, tijd en energie ontbreken me echter op het moment. Het is zoals het is.

 196. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 7 maart 2013 om 11:34

  Als je in vierkante meters rekent wel ja….

 197. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 7 maart 2013 om 11:54

  De kranten weten niet wat nieuws is.
  Helemaal in de war.
  “Jan Rens (62) raakt opgewonden van Virginia(19)”
  Het zou nieuws zijn als virginia (geen maagd hoor) opgewonden raakt van jan Rens.
  Of dat er in Cambodja een kleuter wild wordt op CIC.

 198. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 7 maart 2013 om 11:59

  maak eens een overzichtje van alle staatsfraudes bij elkaar….
  of mijn biografie….wordt Ik Jan Kremer verlegen van…
  Maarre…als ik nou een verhaaltje in word in elkaar spijker; help jij me dan met de technische vragen?

 199. Aad Verbaast 7 maart 2013 om 12:10

  @Kleet: == help jij me dan met de technische vragen? == als ik ze kan beantwoorden, geen probleem.

 200. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 7 maart 2013 om 12:26

  Eerste zin van de eerste duitse les op de MULO: “Ein Narr kan mehr fragen wie ein Weise beantworten kann”
  De echte vraag: wie is er wijzer: de nar of de wijze?

 201. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 7 maart 2013 om 12:28

  Een leuke: de gemiddelde spaartegoeden van burgers in de geldvragende landen van europa zijn hoger dan in de geld betalende landen van europa….

 202. Aad Verbaast 7 maart 2013 om 13:28

  @Kleet: er zijn zo’n 50 miljoen WordPress gebruikers. Jij zal toch niet de enige nar zijn, die het niet voor elkaar krijgt een blog te plaatsen? 🙄

 203. blutch1 7 maart 2013 om 13:46

  Jij zal toch niet de enige nar zijn, die het niet voor elkaar krijgt een blog te plaatsen?
  😉 kort samengevat: wegwijzer.

 204. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 7 maart 2013 om 17:51

  Nee hoor; wachtgeld tot ie 110 is…

  IDEAAL cadeautje: we laten hem chippen!
  Eventueel zou hem laten “helpen” of een bon voor gratis ziekenfonds castratie ook wel passend zijn…

 205. Aad Verbaast 7 maart 2013 om 18:23

  @Kleet: http://www.joop.nl/kijk-nou/detail/artikel/19916_captiones_wat_zien_we_hier/
  Mijn onderschrift zou zijn geweest: Beatrix enthousiast over afscheidscadeau: doe-het-zelf Mondriaan pakket.

 206. king billy 8 maart 2013 om 07:59

  GL heeft mooie plannen, maar wat ik tot nu toe heb gelezen, geen enkel voorstel om de EU structureel te hervormen. En als ‘subsidirariteit’ werkelijk een hot topic is,-volgens mij een gelopen kwestie, dan stemmen maar laten gelden op basis van het BNP per capita minus staatsschuld per capita. Lijkt me een aardige uitdaging voor iedereen die de EU een warm hart toedraagt en een gezonde toekomst wenst.

 207. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 8 maart 2013 om 08:24

  Een arts kan niet onderhandelen met een tumor, maar moet snijden.
  Dat vereist beslissingskracht, betrouwbaarheid, inzicht, en zelfs in geweld–economisch denken.

  Voor europa:
  enige oplossing; direct uit de euro, de europese schulden en verplichtingen vergeten als zijnde niet bestaand, gulden terug en de eventuele problemen oplossen

  We betalen een vermogen-deels terecht–aan terreurbestrijding.
  Goedkoper is strategisch denken.
  Een aanslag: dan gelijk een aanslag op Mekka, en het is over.

  Somalie: niet de marine daar die millioenen per maand kost en geen effect heeft, maar een ultimatum, havens plat schieten als gegijzelden niet worden vrijgelaten
  En dat dan ook doen.
  Daarna de thuisbasis van de piraten.
  Dan is de dreiging–en de kosten–voorbij.

  Maar onze “leiders” zijn corrupte incompetente besluitloze laffe zakken.
  Wij mogen daarvoor betalen met onze welvaart
  Dankoewel

 208. blutch1 8 maart 2013 om 09:19

  Ga over op bitcoins. Onvindbaar voor de belasting.
  http://www.bitcoinspot.nl/

 209. Aad Verbaast 8 maart 2013 om 09:32

  @King Billy: weinig vuurwerk gisteren in de “Staat van Europa”. Groen Links bedenkt ook maar wat om maar in het nieuws te blijven.
  Jouw idee zal het ook niet halen. Zet de bijl ook in de wortels van de democratie.
  Stel je voor dat hetzelfde zou gelden voor Nederlandse kiezers. Iedereen die schulden heeft (huizen onder water etc) krijgt geen stemrecht meer?

 210. Aad Verbaast 8 maart 2013 om 09:54

  @Blutch1: ik heb het gelezen, en doet me denken aan een moderne vorm van ruilhandel.
  Zit wel wat in natuurlijk. Als dat grote vormen begint aan te nemen dan zal de fiscus daar ook wel iets op weten te vinden.
  Doet me ook denken aan: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_Gresham

 211. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 8 maart 2013 om 10:01

  Is dat vreemd? We zijn actief in 5 oorlogen….
  Dan noord Korea zou de geschiedenis kunnen veranderen……

 212. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 8 maart 2013 om 10:03

  Wat een kutdag! Nou ja, is ook de internationale vrouwendag vandaag….

 213. king billy 8 maart 2013 om 10:19

  Re Bitcoin. Grappig, Engelse wikisite er afgehaald: Duitse wikisite niet. Met een overzicht van bedrijven waar men kan Bitcoinen.
  http://de.wikipedia.org/wiki/Bitcoin

  Mijn droom voor Nederland: Bitcoin Plaza met crowdfunding.
  Moet Neelie aanspreken. Toch?

  Re. schulden en democratie. Alleen staatsschulden in relatie tot democratie in de EU. Niet in de lidstaten. Ook een vorm van subsidiariteit.

 214. Aad Verbaast 8 maart 2013 om 10:37

  @King Billy: on-topic. WA zal er blij mee zijn. http://www.rtvdrenthe.nl/node/189605
  Buitenplein Plopsa wordt Koning Willem Alexanderplein

 215. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 8 maart 2013 om 11:01

  Bitcoins: mijn reacties lezen.Bestaat al meer dan 40 jaar in Zwitserland…..

 216. blutch1 8 maart 2013 om 11:02

  @Aad, niet denken dat alles zo goed werkt in Nederland, ook de fiscus niet.
  Voorbeeld?
  Ziekenhuizen hebben nog geen 30% van de declaraties over 2012 ingediend bij de verzekeraars. Ze leven dus van de voorschotten.
  En dan in de volkskrant:
  Zorgautoriteit gaat ziekenhuizen confronteren met zorgfraude.
  Zorgfraude beter aangepakt.
  Jaja, hoe gaan ze dat dan doen als ze de rekeningen niet eens hebben.
  Hier word ik nu ontzettend vrolijk van, wat een zooitje. 🙂 🙂 🙂

 217. king billy 8 maart 2013 om 11:03

  Re Korea. Het is het Chinese Slangenjaar. Waterslangen. Er zijn daar nogal wat Slangenlanden waar Ying en Yang uit evenwicht zijn geraakt. Japan, China, de Korea’s. Andere slangenjaren waren de Wall Street crisis in 1929, Pearl Harbor in 1941 en 9/11 in 2001. Bovendien is het a.s Chinese staatshoofd een Slang en sloegen de communisten in 1989 de Chinese opstand op het Tianmen Plein neer.
  Voor de beurzen geldt een algemene stelregel “Sell in May and go away”. Chinese astrologen zijn niet optimistisch en voorspellen zelfs een zware Europese crisis.
  Bijgelovig of niet, de ingredienten zijn aanwezig om er een spannend Slangenjaar van te maken.

 218. Aad Verbaast 8 maart 2013 om 11:18

  @Blutch1: ook al zo’n voorbeeld van iets, dat als je er even induikt, het wederom een beerput blijkt te zijn.
  Werd jaren geleden het DBC systeem ingevoerd (Diagnose Behandel Combinatie Systeem) wordt deze na een paar jaar al weer vervangen door DOT.
  DOT staat voor “DBC op weg naar Transparantie”. Ja, je moet het maar durven bedenken!!
  Transparantie was ver te zoeken in het eerste systeem wat ook nog eens fraudegevoelig was.
  Nu bij DOT is iedereen helemaal de weg kwijt. Op weg naar.. zegt het al met zoveel woorden.
  Artsen bellen de helpdesk plat om uit te zoeken hoe ze moeten declareren.

  Wat een bende!!

  http://nieuwsuur.nl/onderwerp/470573-jaarrekeningen-ziekenhuizen-afgekeurd.html

 219. Aad Verbaast 8 maart 2013 om 11:43

  @King Billy: ik ben niet zo bijgelovig. Als er iets redelijk constant is in een jaar, dan is het wel de sterrenhemel. Ook zonder een slangenjaar blijft de wereld een wespennest.
  En verder: je hoeft niet eens een astroloog te zijn om te voorspellen dat ook dit jaar weer een crisisjaar zal zijn. Bij deze!

  Gisterenavond was ik bij een bijeenkomst waar gemeenteambtenaren uitleg kwamen geven over de WMO. Micro is macro. Mijn nervus agitaris werd weer flink aangeslagen. Zelden zulke karikaturen van amateurs bezig gezien.
  Gaat nog wat worden als ook grote delen van de AWBZ in hun handen komt ter verdeling. Dat wordt pas crisis!

 220. blutch1 8 maart 2013 om 14:18

  @Aad, leuk dat het nieuwe systeem DOT als naam heeft. Als dit dan vastloopt is de stap naar dotteren niet zo groot. Dan een stentje plaatsen om de zaak doorgankelijk te houden en bloed(geld)verdunners om de kans op verstopping tegen te gaan. Daar hebben we dan weer de ECB voor, of het ESM, of Target2 en dan is het cirkeltje weer vierkant. Nu alleen de kwadratuur nog.

 221. blutch1 8 maart 2013 om 14:23

  AWBZ= alle wijsheid buiten zicht of altijd weer baantjes zoeken.

 222. king billy 8 maart 2013 om 14:53

  Zo werkt het in de praktijk. Een speurtocht naar de bestemming van het geld van de ECB. Via Target2 verrekenen.
  Klein kamertje, in FRA, waar de centrale banken hun wensen deponeren omdat ‚hun‘ lokale banken krediet nodig hebben. Uiteindelijk belandt het geld merendeels in de financiele markten, aandelen, goud en investeringen in luchtballonnen. Niet in re-eele economie.
  http://www.faz.net/aktuell/feuilleton/wege-des-geldes-dispokratie-12106343.html

 223. Aad Verbaast 8 maart 2013 om 17:20

  @Blutch1: ook al zo’n ziekte waar niet eens een DBC voor is, laat staan een DOT: de onweerstaanbare neiging om al weer een nieuw systeem in te voeren voordat de kinderziektes van het oude zijn opgelost. Ik zou zo maar een enorme lijst kunnen opsommen van voorbeelden.
  Cultuurbepaald deze neiging naar ‘leapfrog’ gedrag. Het Oosten pakt dat heel anders aan. Stap voor stap verbeteren.

 224. Aad Verbaast 8 maart 2013 om 17:28

  @King Billy: Duitsland zal er blij mee zijn dat het in een groot gat verdwijnt of in andere woorden de niet reële economie. Dan jaagt het ook minder de inflatie aan in dat geval.
  Blijft natuurlijk verbazingwekkend dat al dat geld wat er in gepompt is maar niet leidt tot een wat soepeler lopende motor van de economie. Ergens zit een onbekend lek.

  Gerichten gaan dat de ECB weer verder de rente zal gaan verlagen om de economie weer een impuls te geven. Is al een all-time low natuurlijk.

  De belastingen gaan er nog steeds van uit (en rekent daar over af) dat de burger 4% rendement maakt op het vermogen. Dieven natuurlijk. En merkwaardig overheidsbeleid om aan te zetten tot speculatie omdat op een veilige spaarrekening dat nooit gehaald kan worden. Is ongeveer de helft nu.

 225. blutch1 8 maart 2013 om 17:29

  @Aad, waarom denk je dat de gezondheidszorg zo duur wordt. Wie moeten al die administratieve miskleunen weer ondersteunen en uitvoeren. Dat kost een klauw geld, daar verbleek je van.

 226. Aad Verbaast 8 maart 2013 om 17:42

  @Blutch1: zeker onderdeel er van. Hele volksstammen lever er weer goed van.
  Maar ja, wat is er niet ziek in de gezondheidszorg? En de regering? Doe niets aan hervormingen, maar grijpt terug op ordinaire kaalslag. Pure onwetendheid en onkunde.

 227. Aad Verbaast 9 maart 2013 om 00:59

  Geheel on-topic zag ik dit idee besproken worden bij DWDD:
  http://www.polonaisevoordekoning.nl/

  Die dag kan al niet meer kapot natuurlijk!

  N.B. overigens is het idee geïnspireerd op http://www.eternalmoonwalk.com/
  Nog steeds geweldig om naar te kijken.

 228. king billy 9 maart 2013 om 12:31

  Duitse overheden, Bondsregering, deelstaaten en gemeenten boekten in 2012 een overschtot van 2.2 miljard. Inclusief rentebetalingen over geleend geld aan de BuBa.
  Daarnaast boekten de ziekenfondsen een overschot van 5 miljard. Dit is inclusief de uitbetaling van ziekengeld bij ziekmelding.

  Succes van de ziekenfondsen is grotendeels toe te schrijven aan overeenkomsten met de pharmaceutische industrie. Overschot wordt deels verwerkt in de nieuwe tarieven, maar er moet ook gereserveerd worden voor Europese verplichtingen…………………

  http://www.n24.de/news/newsitem_8562118.html
  http://www.diabsite.de/aktuelles/nachrichten/2013/130307b.html
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/haushalt-steuereinnahmen-auf-rekordhoch-12045720.html

  Hoe lang nog voordat Nederlanders zich niet meer laten uitpersen door een overheid die in het wilde weg het gras voor de voeten van de samenleving wegmaait? En daarvoor slechts hooibaaltjes als alternatieven aanbiedt?

 229. Aad Verbaast 9 maart 2013 om 14:36

  @King Billy: da’s mooi. Tenminste als het op een eerlijk manier en zonder kaalslag verdiend is.
  Tja, hoe lang nog? De harde klappen moeten nog gaan vallen hier. Of de bevolking in opstand komt is nog maar de vraag. Het enige waar ze nog enthousiast voor te krijgen zijn zijn de Koningsspelen.
  Brood en YOLO.

 230. rwederfoort 3 juni 2013 om 01:35

  Een goede prestaties van onze niewe Koning Willem Alexander.

  Beste mensen van Nederland, My naam is Ronald Wederfoort, en ik woon op Curacao. Ik wow een pluimpje geven aan de niewe koning
  Van Nederland Willem Alexander voor zijn interventie en actieplan in Curacao, voor een onderzoek te worden verricht naar de integriteit van publieke functionarissen op curacao,
  En ook on de integriteit van sommige Politici te laten onderzoeken, en ook om op Curaçao orde op zaken te stellen. Het opbreken van corruptie groupen
  Die ook denken dat dat het eiland gebruikt kan worden voor geldwassen en andere koruptie activiteiten.

  Wanneer imand iets goed doet, moeten wij ook applaudiseren Zo een PLUIMPJE voor Willem Alexander.

  Ronald Wederfoort
  IT Business Consultant
  5999 5156118
  Tweeter :@usacuracao
  YouTube – FACEBOOK – Linkedin

  Skype Name: ronald.wederfoort

 231. Pingback:De koninklijke weg: fuck de koningin | Aad Verbaast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: