Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Mark Rutte en zijn “goede hoop”

knutselen-met-wcrol
De Algemene Politieke Beschouwingen” zijn weer achter de rug. Rutte verwees er (vooraf) naar als “het politieke hoogtepunt van het jaar”. Tja, dat geeft natuurlijk al te denken. Achteraf verwijst hij naar zijn “goede hoop”. Daar kan je natuurlijk trots op zijn. Maar hoe je een drol ook draait of keert, er zit altijd een luchtje aan.

“Hoogtepunt”?
Twee dagen een Tweede Kamer waar bijna elke zetel is bezet. Uitkijkend op het welhaast voltallige kabinet dat omgekeerd weer uitkijkt op alle aanwezigen. Met zo’n stoelgang wek je toch de illusie van een behoorlijk aandrang. Dan zou je toch verwachten dat er nog wel iets in elkaar geflanst kan worden.

Het begon al meteen met de Wilders die meldde dat hij overal schijt aan had. Met stront gooien is zijn specialiteit immers. Omringd door drekvliegen (Scathophagidae) veegde hij meteen zijn gat af met het hele kabinet. Gek genoeg waren er een aantal partijen die daarin meegingen. Ook zij aan de rol.

Toen dit vuiltje was weggewerkt kon het echte drukken dan toch eindelijk beginnen. Een moeizaam proces van duwen en trekken. Probeer er maar eens iets uit te krijgen als de stop er op zit.

Rutte (pas aan de beurt op de 2e dag) druk roeppoepend dat overal over gepraat kon worden. Da’s mooi natuurlijk. Maar steeds duidelijker werd het dat hij er alles aan deed om dat niet hier, in dit kleinste kamertje van het politieke huis, te doen maar daarbuiten. Een vorm van wildpoepen waar de Kamer zich maar bij moest neerleggen. Een bizar schouwspel.

Twee dagen lang een diarree aan woorden in combinatie met een politieke besluitvorming die grenst aan ernstige obstipatie. Na twee manjaar ‘werk’ (!!) daar werd een verbijsterende resultaat opgetekend:  dat Dijsselbloem mocht gaan bellen om partijen te verzoeken om in een achterafkamertje te gaan praten. Om te kijken of er nog iets in gezamenlijkheid gedraaid kon worden. Hij verwees nog net niet naar “elkaars nieren proeven”, maar veel meer was het niet.

Je moet maar durven dit te beschouwen als “het politieke hoogtepunt van het jaar”. Een trieste stelling van onze Minister President. Maar als een kip zonder kop die van de leg blijkt te zijn verwijst hij alsnog naar zijn “goede hoop”. Niet iets om een puntje aan te zuigen.

Dieptepunt
Als een politiek hoogtepunt alle kenmerken van een dieptepunt heeft dan zijn we wel erg diep gezonken met het schip van Staat. Dat is dan ook zo. Het is crisis. Een politieke crisis.
Veel meer kan ik er niet van maken.

490 Reacties op “Mark Rutte en zijn “goede hoop”

 1. artafterallart 29 september 2013 om 17:14

  Een culturele crisis, want alles wat we hoog hielden van integriteit, openheid, betrouwbaarheid, eer, geweten enz. tot en met competentie, deskundigheid, onafhankelijkheid enz. hebben ze schijt aan en spoelen ze door het riool, dat parlementaire democratie heet.

 2. Aad Verbaast 29 september 2013 om 17:26

  @afterallart: en dan durven ze nog ‘en masse’ te stellen dat ze het zo zwaar hebben omdat het vertrouwen in de politiek ook al een dieptepunt heeft bereikt. “Heb dat beetje vertrouwen” orakelt Rutte dan nog. De praktijk blijkt dat dat (een) valse hoop is.

 3. artafterallart 29 september 2013 om 17:43

  @Aad

  In een land vol zienden is geenoog koning. Dat is het enige wat van zijn mondpoep te bakken is. Een nieuw spreekwoord. Meer dan 80% van de bevolking heeft al het vertrouwen in hem opgezegd. Het is bijna pervers dat hij in zichzelf gelooft en niet opkrast, samen met Samsmoel, Distel enz.

 4. Aad Verbaast 29 september 2013 om 17:44

  @ramirezi: dank. Billen wassen en mond spoelen daar. 🙄

  @adminsmelne: 🙂

 5. Aad Verbaast 29 september 2013 om 17:47

  @afterallart: eenmaal verslaafd aan de stoelgang is het niet makkelijk ze daar van af te krijgen zo blijkt telkens weer. Ze zitten daar ook nog met de gedachte dat ze “een mandaat” gekregen hebben van de kiezer. Om dan (als ze er weer een puinhoop van maken) vervolgens signalen uit de markt die er op wijzen dat ze er een stinkend zooitje van maken af te doen met: “het zijn maar peilingen”..
  Een gotspe!

 6. Roberto la Verita 29 september 2013 om 17:55

  Gek genoeg waren er een aantal partijen die daarin meegingen. Ook zij aan de rol.
  ===============
  Wel,die 80% die geen vertrouwen hebben in dit kabinet,kunnen in ieder geval nu weten wie voor HUN belangen opkomt.
  Je komt als AOWer er in ieder geval bescheten mee uit,en met de PVV?,dan ruil je de ene hoop stront
  tegen een andere hoop stront.
  Roberto

 7. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 29 september 2013 om 17:56

  Een “crisis” is iets anders.
  Deze situatie is het gevolg van wanbestuur, het negeren van demokratische waarden
  Het illustere begin: het aannemen van die achtelijkeeuropese wet, nadat de bevolking had tegengestemd.
  De volgende blunders/ rotte besluiten/ achtelijkheid lagen in dezelfde lijn.

  het schijnt dat iedere beslissing die het kabinet/parlement maakt een bewijs moet zijn van wanbestuur.

  Wilders mag zijn wattie is, maar zefs hij zou het beter doen; en hij was degene die een motie van wantrouwen indiende.
  De gevestigde orde moet eruit; en idd, wie van het kabinet functioneert goed?

 8. Aad Verbaast 29 september 2013 om 17:59

  @Roberto: het idiote is natuurlijk dat ze allemaal claimen voor de belangen van hun kiezers, of nog erger: voor het volk en vaderland, op te komen. Allemaal met een onderscheidenlijke receptuur. Is geen touw meer aan vast te knopen. Dat blijkt dan ook wel. Niet okselfris.

 9. Aad Verbaast 29 september 2013 om 18:15

  @Kleet: == wie van het kabinet functioneert goed? == Ik zou ze niet op kunnen noemen.
  Geldt overigens ok voor een breder gremium. De Kamers zitten er ook vol met disfunctionanten.

 10. artafterallart 29 september 2013 om 18:20

  @ Aad
  Woekerpolitiek is het: ze krijgen stemmen op (hoop je) hun programma’s en zodra ze op het pluche zitten maken ze van die programma’s akkoorden die er in tegenspraak mee zijn en ver boven hun z.g. mandaat uitgaan…
  Vervolgens blijkt uit die akkoorden dat de materie hen stelselmatig boven de pet gaat.
  Wat hen niet kan opbreken, denken ze, want ze worden gedreven door de begeerte naar macht om de macht.
  Het is geen tijdelijke kwaal, dat ze niet een fatsoenlijke drol kunnen poepen maar wel onze nationale plee bezet houden, want ik zie nog geen enkele meerderheid die de remedie tegen hun diarree in huis heeft.

 11. zelfstandigjournalistantwerpen 29 september 2013 om 18:24

  Je eerste blog sinds maanden stinkt behoorlijk :-). Als dat de algemene tendens is in Nederland, en ik ben er bang voor dat dit inderdaad zo is, geloof ik dat ik toch nog maar even de Belgische mestput blijf prefereren.

 12. King Billy 29 september 2013 om 18:26

  “Als een politiek hoogtepunt alle kenmerken van een dieptepunt heeft dan zijn we wel erg diep gezonken met het schip van Staat.” Van een europese successtory naar het slechtst scorende menneke van de klas in vier jaar tijd. De effecten van eerder genomen maatregelen moeten nog zichtbaar en voelbaar worden. Brussel heeft alle redenen om trots te zijn omdat de Transfer Unie blijkbaar doorwerkt tot in de diepste vezels van de samenleving en het verouderde constitutionele bouwwerk.
  Rutte en het parlement spelen met vuur bij een dynamietstaaf.

 13. Aad Verbaast 29 september 2013 om 18:39

  @Afterallart: == geen tijdelijke kwaal == Dat is natuurlijk het trieste van deze hele charade.
  Structurele problemen daar, en ze hebben geen flauwe notie. De beerput in Den haag

 14. Aad Verbaast 29 september 2013 om 18:41

  @Zelfs. Journ.: In België hebben ze ook een bijzonder recept voor ernstige verstopping: pappen en nathouden en hard roepen dat het ei wel degelijk gelegd is. Lijkt vooralsnog te werken zelfs.

 15. Aad Verbaast 29 september 2013 om 18:43

  @King Billy: == slechtst scorende == dat kan Rutte in ieder geval op zijn conto schrijven. Dol op lijstjes die man. Met een ernstig selectief waarnemingsvermogen, dat dan ook weer wel.

 16. blutch1 29 september 2013 om 18:54

  Het is droevig dat iedereen mag meepraten als er maar uitkomt wat zij bedacht hebben. Het is gepriegel over zaken die er nauwelijks toe doen. Waarom is er geen fundamentele discussie over de crisis, de oorzaken en de manieren om die crisis aan te pakken. Als zelfs het IMF al heeft toegegeven verkeerd bezig te zijn geweest moet je wel ontzettend stom of hardleers zijn om blind met het ingezette beleid door t gaan. De democratie is ver te zoeken sinds het nee tegen het verdrag van Lissabon.
  Hier een man die nog wel begrijpt wat democratie is. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qieVZb4Ml9I

 17. fulpsvalstar 29 september 2013 om 19:18

  Een puntje zuigen aan de -al dan niet goede- hoop van de MP………….gatver!!!

 18. blutch1 29 september 2013 om 20:19

  @Maar hoe je een drol ook draait of keert, er zit altijd een luchtje aan.@
  Maar hij “hoopt” dat zijn drol wordt omgedraaid en er dan lord tevoorschijn komt.

 19. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 29 september 2013 om 20:43

  Kijk wat er nu gebeurt–ook hier–is het intrappen van open deuren.
  het is al bekend sinds we in wanhoop de lul bakelende het roer in handen gaven, dat NL afgeschreven was. het is ook al jaren bekend, dat parlement bestaat uit achtelijke randdebielen, welliswaar soms met titel, maar geen relevante titels en zeker geen deskundigheid of inzicht. Hetzelfde geldt voor de eikels die het kabinet voremen.
  Inzichtloze zakken, die naast wanprestatie ook nog eens ongestraft met fraude weglopen, en voor wie de minachting voor de kiezer op het lijf geschreven is.

  Maar er is altijd een andere kant
  Dat zijn wij.
  Wij zijn als gereformeerde strontkoppen met al dat gesjoemel akkoord gegaan.
  En toen de schade hoog werd, noemden we dat crisis en acvcepteerden nog meer gekloot.
  Maar als we ervoor moeten betalen, gaan we als een stelletje zielepoten janken.

  Zolang de stenen niet uit de straat gaan, zolang we nog in EU zitten en de euro hebben, zolang we deze regering en parlement niet naar huis trappen, zolang we dit systeem niet ingrijpend veranderen, beginnend bij de functie van parlement en maandelijkse referenda, hebben we geen recht van spreken.

 20. Bart 29 september 2013 om 20:54

  Wij zeiden altijd: een drol van goud blijft een drol… 🙂

 21. Th Balvers 29 september 2013 om 21:22

  Ik volg de AB altijd wel. Als geinteresseerde, als burger. Er zijn betere edities geweest en dan doe ik niet aan herinneringsverfraaiing. Ik vind het steeds meer een vertoning voor de bühne worden. Inhoudelijk stelt het bitter weinig voor. De premier is verbaal sterk en politiek handig, maar dat maakt mijn oordeel over zijn leiderschap en optreden het afgelopen jaar niet milder. Een onmogelijk coalitie en slecht, kortzichtig beleid. Nieuwe verkiezingen zijn geen optie, dus modderen en polderen we voort tot er een compromisbleek beleid uit voort rolt. Dit land is toe aan een revolutie…

 22. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 29 september 2013 om 22:20

  Gezien de PVV als enige van de grotere partijen nog niet schuldig is aan massale fraude, zijn zij de enige die “niet crimineel’ genoemd kunnen worden.
  Awel; iedere verandering is goed en een verbeterig; hoe dan ook.

 23. Aad Verbaast 30 september 2013 om 00:13

  @Blutch1: gepriegel: als we ons realiseren dat van die hele begroting slechts een paar procent nog beleidsbepaald kan worden, dan zou je toch zeggen dat in die 2 manjaar die daar verkwist is aan tijd er toch wel iets zou moeten kunnen afgesproken worden. Mar nee, zelfs dat is al te veel gevraagd van onze volksvertegenwoordigers. Althans onder het oog van de camera’s. Afspraken worden worden de volksvertegenwoordiging gemaakt. Dat gezegd hebbende is die term het dan ook niet meer waard gebezigd te worden. Ook al weer zo’n trieste constatering..

 24. Aad Verbaast 30 september 2013 om 00:15

  @Fulpsvalstar: het is een bende en dat is het!

  @Bart: je geeft er nog een extra draai aan Bart!

 25. Aad Verbaast 30 september 2013 om 00:19

  @Theo: ik volg het ook al jaren. Maar dit debat (ja, ja, ze noemen het nog steeds zo) was wel een dieptepunt voor zover ik me kan herinneren. Gaat helemaal nergens meer over, en heeft geen enkel resultaat opgeleverd.
  En over die actie van Dijsselbloem zijn ze dan nog in zekere mate tevreden. Partijen polsen over wat ze nou eigenlijk willen..
  Ze moesten zich diep schamen: die informatie is immers al lang beschikbaar!!

 26. Aad Verbaast 30 september 2013 om 00:23

  @Kleet: nu rol ik toch van mijn stoel == enige van de grotere partijen nog niet schuldig is aan massale fraude ==
  Begint er al mee dat die partij geen partij is. Wilders noemt het een “beweging” met precies 1 lid die toch te boek als iemand die het kiezersbedrog (ook) niet schuwt. Vind ik toch al behoorlijk voldoen aan de term massale fraude.

 27. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 30 september 2013 om 05:47

  Zelfde als de rest; daar mogen kiezers stemmen en worden ze regelrecht bedrogen. Maar partij of niet–is iets wat niemand interesseert. Blijft staan: hij is de enige van de grote partijen die niet…..

 28. King Billy 30 september 2013 om 10:41

  Beschouw het zó: Per dag/per capita, van de laatst geboren baby tot de oudste inwoner- €4.23 armer zonder dat Rutte II daar een redelijke prestatie tegenover kan stellen.
  http://www.destaatsschuldmeter.nl/

 29. Aad Verbaast 30 september 2013 om 10:48

  @Kleet: is al duidelijk hoe de PVV gefinancierd wordt? Verhalen over koffers met zwart geld uit de VS waren nog steeds rond. Hij doet er alles aan om geen duidelijkheid te verschaffen middels ingewikkelde constructies. Ook dat stinkt.

 30. Aad Verbaast 30 september 2013 om 11:46

  @King Billy: dat telt aardig op. En op de keeper beschouwt zijn dat ook verkapte belastingen.
  Alleen de ‘gulle gever’ is nog niet bekend.
  Ondertussen is Dijsselbloem aan het onderhandelen lees ik. http://www.nrc.nl/nieuws/2013/09/30/dijsselbloem-onderhandelt-met-oppositie-over-begrotingsakkoord/
  == Pessimisme op dit moment is, behalve een reële inschatting, dus ook de beste voorwaarde om er nog iets van te maken. == Da’s nog eens een stelling om over na te denken. Rutte zal er moeite mee hebben. Die had het over ‘goede hoop’ immers 🙄

 31. King Billy 30 september 2013 om 15:25

  Polderclub Montesquieu instituut. Vooral lief voor elkaar blijven.
  Als er mensen zijn die na het kijken van deze editie tot de conclusie zijn gekomen dat Kamer en kabinet op pijnlijke wijze een brevet van onvermogen hebben afgegeven, dan is dat misschien een wat hard oordeel, gelet op de vele tijd en moeite die betrokkenen er in hebben gestoken. Maar het is nu ook weer geen conclusie waartoe je in redelijkheid niet zou kunnen komen.
  Per saldo: de minister van Financiën gaat nog eens praten en de Financiële Beschouwingen worden uitgesteld. Als gelet daarop iets een uitkomst is van de editie van dit jaar, dan is het dat niet alleen de puntjes nog op de i moeten worden gezet, maar dat nog boven de markt hangt welke letter we überhaupt met elkaar aan het papier willen vertrouwen.
  http://www.montesquieu-instituut.nl/9353000/1/j9vvj72dlowskug/vjddmy2oayq6?pk_campaign=hofv-1309&pk_kwd=vjddmy2oayq6

 32. blutch1 30 september 2013 om 16:03

  Het enige positieve aan “de hoop” van Rutte is dat hij is doorgespoeld met vers drinkwater. Misschien kan die hoop nog dienen om de tarweproductie te stimuleren, hoewel daar weer teveel gluten in zou zitten wat nogal (pluche)plakkerig schijnt te zijn.

 33. Aad Verbaast 30 september 2013 om 17:22

  @King Billy: == lief voor elkaar blijven == http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3518825/2013/09/30/Kabinet-en-oppositie-toch-nog-lang-niet-uitgepraat.dhtml
  “.. nog lang niet uitgepraat”. Da’s toch weer een verbijsterende conclusie na een dag ouwehoeren met elkaar. Over enkel de agenda begrijp ik. Ja, ja.

 34. Aad Verbaast 30 september 2013 om 17:23

  @Blutch1: zoiets als “water over Gods akkers”?

  @Motek: dank, ik zag dat King Billy je net even voor was. “Two brilliant minds come together” 🙂

 35. blutch1 30 september 2013 om 18:56

  Hmmm, het gaat om foto 1.

 36. blutch1 30 september 2013 om 19:01

  De VVD stoort zich aan de spotjes van de publieke omroep waarin de bezuinigingen worden gehekeld. Het Tweede Kamerlid Matthijs Huizing liet maandag weten over de kwestie vragen te zullen stellen aan staatssecretaris Sander Dekker (Media)………………………………………….
  …………………………..Hij wil dat Dekker de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) gaat sommeren direct te stoppen met de spotjes.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3518887/2013/09/30/VVD-wil-dat-publieke-omroep-per-direct-stopt-met-bezuinigingsspotjes.dhtml
  Wat is hier liberaal aan?
  De overheid die zich bemoeit met de omroep lijkt iets uit het verleden in de USSR of China.

 37. ezelgedachten 30 september 2013 om 20:46

  Ha, Ha, ! Errug leuk weer! Jammer, dat het geen grap is.

 38. Aad Verbaast 1 oktober 2013 om 00:25

  @Blutch1: spotprent: 🙂

  123: er is zoiets als een reclamecodecommissie dacht ik. Inmiddels 120.000 handtekeningen voor die petitie van hun lees ik net op twitter.
  Ook net een rapport verschenen (ben even de groep kwijt die dit rapport opgesteld heeft) die adviseert om meer reclame te gaan uitzenden, ook in de programma’s.
  Dat was nou net de reden dat de PO mede het aanzien waard is.
  Ik kijk nooit meer naar de commerciëlen (behalve RTL4 nieuws) juist vanwege die enorme ergernis van al die reclames.
  Wordt dan uitwijken naar België.

  Die liberalen maken alles kapot. Nedrland heeft één van de goedkoopste publieke omroepen. Kosten in Duitsland: ongeveer 6 miljard!!

 39. blutch1 1 oktober 2013 om 00:31

  @Aad, volkomen eens. Ik kijk ook vrijwel nooit naar de commercielen vanwege die hinderlijke reclames.
  Dan bliven België, Duitsland en Frankrijk over.

 40. King Billy 1 oktober 2013 om 00:47

  Maar voor die 6 miljard heb je dan ook iets. ARD, deelstaat en heel, heel veel lokale TV en radiozenders. Plus -hinderlijker kan je het niet krijgen na alle reclame, nasynchronisatie in het Duits van alle buitenlandse films.
  Dat laatste is een complete bedrijfstak. Begint al met een apart vak op toneelscholen en allerlei andere instituten, wervingsbureau’s, etc. Uit ervaring, zelfs als je steenkolenduits met daarnaast Texaans wauwel en knauwelengels spreekt, weten ze je via, via te vinden.

 41. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 1 oktober 2013 om 07:21

  Er zijn hier 3 staatszenders; TVR1,2 en 3.
  GEEN reklame in een film.

  komen we terug op die door mij genoemde marktkoopman, die meer kent/weet dan onze ministers/ministeries en advocaten.

  Als je de reklametijd halveert, gaat de waarde van de resterende tijd omhoog op twee manieren.
  Eerst in prijsper minuut; dat begrijpt zelfs een boekhouder.
  Maar ook het psychologische effect; met heel weinig reklame, zijn de mensen genegen te kijken naar die reklame; en DAT is toch het middel dat tot het doel (omzet) moet leiden.?

  tweede geval van marktkoopman.
  Er werd een onderzoek gehouden naar welke groep het beste leugens herkende; psychiaters, rechters, politie, advocaten, en kleine handelaren.
  De kleine handelaren waren het beste.

  Ook een contract opstellen kunnen die marktkooplui beter als de ministers/ministeries; ook daar is niet veel voor nodig…..

 42. Aad Verbaast 1 oktober 2013 om 10:07

  @Blutch1: en dan hebben we ook nog de BBC natuurlijk. Vaak referentie naar kwaliteit.
  Maar mijn tv gedrag is uiterst simpel:
  Begint met RTL4 nieuws, dan NOS nieuws. Dan meestal dan naar 2, 10 uur nieuwsuur, dan PenW, daarna de herhaling van DWDD. Als de programmering wordt aangepast kan dat allemaal precies in 1 zender.
  Blijft natuurlijk wel een punt waarom ik bij de kabel perse 60 zenders moet afnemen tegen een kapitaal bedrag. Verkwisting. Laat me dan maandelijks en bedrag betalen per zender.

 43. Aad Verbaast 1 oktober 2013 om 10:11

  @King Billy: hilarisch soms die nasynchronisatie. “Gib mir dein gun John (Wayne)!”
  Ik heb me laten vertellen dat dat was/is omdat de ongeletterdheid in Duitsland nog zo hoog is..
  Lijkt me niet meer zo van toepassing, maar weet ik niet zeker.
  Hier heb je natuurlijk een hele batterij aan ondertitelaars. Meest ZZP-ers (thuiswerk) die daar ook geen droog brood mee verdienen.

 44. Aad Verbaast 1 oktober 2013 om 10:14

  @Kleet: die reclame mag wat mij betreft helemaal afgeschaft worden.

 45. Aad Verbaast 1 oktober 2013 om 10:17

  @allen: ondertussen: de shutdown in Amerika is een feit http://www.nrc.nl/nieuws/2013/10/01/shutdown-een-feit-overheid-vs-gaat-op-slot-4-vragen-over-wat-dit-betekent/
  Misschien ook iets voor Nederland?

  Alle “niet essentiële overheidstaken” worden stopgezet. Nou dat zijn er nogal wat hier natuurlijk! Kunnen we beginnen met het kabinet en de Kamer naar huis te sturen.

 46. King Billy 1 oktober 2013 om 10:48

  Ongeletterd? Nee, Duitsers wonnen reeds de Frans/Duitse oorlog in de jaren 1870 mede dankzij het aantal dienstplichtige alfabeten (70%) in de Duitse legers tegenover 85% analfabeten onder de geronselde Franse troepen.
  Nasynchronisatie om de gemakzucht van de met de paplepel gevoerde Goethe kijkers te bevredigen, speelt ongetwijfeld een rol. Onnatuurlijk blijft het, Hollywood films in het Duits. Maar met Bollywood films minder storend. Overigens zijn Zweedse psycho-thrillers hier ook populair. Huren de Duitsers Mankell in.

 47. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 1 oktober 2013 om 10:53

  Verrek: dat is toch allang zo? Die ijn toch al weken naar huis?Of met wachtgeld?
  Nou ja, zie toch geen verschil…..

  Maar die marktkoopman moet blijven; die heeft tenminste logisch verstand.

  Zelfs met grenpeace. Zij belemmeren legale bedrijven het werken, gaan aan boord van andere schepen en booreilanden, maar als dan de tegenpartij aan boord van hun schip gaat, is het huilliehuilie.

  Voor de russen: dat schip in beslag nemen, en de bemanning veroordelen voorpiraterij. paar jaartjes gulag zal ze goed doen.

 48. King Billy 1 oktober 2013 om 10:53

  Wordt het vliegverkeer in de States dan ook verstoord? Komt de JSF nog later. En gaat de NSA dan ook op slot?

 49. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 1 oktober 2013 om 11:03

  Dan moet je er een in het hongaars horen. Daar is geen touw aan vast te knopen
  Alle talen in EU zijn verwand, behalve baskisch fins en hongaars; die stammen van de hunnen,
  Ook DNA is totaal van verschillend van spanjolen.

  De duitsers waren altijd te nationalistisch om talen te leren. maar ten dele –via nederlands–is verandering gekomen.
  In Leer zijn meer moffen die Nederlands leren, dan dat er in heel nederland nederlanders zijn die duits leren.

  Maar ook hier zie je een kentering; een directeur die alleen roemeens brabbelt, maar de bewaker die vloeiend engels spreekt….
  Ze leren het nog wel eens.

  maar tel een aantal woorden eens; in DE bv in 10 minuten nieuws: duits, duitser, duitsland
  En dat voor ieder land.krijg je verassingen.

 50. Aad Verbaast 1 oktober 2013 om 15:07

  @King Billy: welk percentage van de Duitsers zou denken dat iedereen in de wereld vloeiend (en accentloos) Duits spreekt.

  NSA gaat niet op slot neem ik aan. Vinden ze daar immers wel een essentiële overheidsdienst.

 51. Aad Verbaast 1 oktober 2013 om 15:09

  @Kleet: geen touw aan vast te knopen aan die talen van de Hunnen. Moet ze al opgebroken hebben toen ze hier Europa binnenvielen..

 52. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 1 oktober 2013 om 15:44

  Ze vroegen de weg naar amsterdam, maar ze namen de verkeerde afslag bij Boekarest….
  Toen zijn ze maar in Hongarije gebleven.
  Een stam werd uitgenodigd door het Hongaars-Oostenrijkse keizerrijk om in het huidige roemenie grond en grens te bewaken; tegen gratis grond.
  De nazaten zitten er nog; mijn vriendin is er eentje van…

 53. blutch1 1 oktober 2013 om 17:59

  Zou iemand van de politici opmerken dat het in de eurozone slechter gaat dan in de EU als geheel?
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3519257/2013/10/01/Werkloosheid-eurozone-stabiel-op-12-procent.dhtml

 54. Aad Verbaast 1 oktober 2013 om 18:06

  @Kleet: ik heb begrepen dat hun onstuitbare inname van Europa ineens werd gestopt. Omdat het bericht doorkwam dat hun grote leider plots overleden was.
  Zo zie je maar hoe historie onverwachte wendingen kan nemen.

 55. Aad Verbaast 1 oktober 2013 om 18:08

  @Blutch1: == Zou iemand van de politici opmerken == valt ze ook iets op wat hun niet uitkomt?
  Grote nieuws uit de politiek van vandaag is dat de SP af wil van de eerste klas in de NS. VVD wil juist een derde klas invoeren.
  Ja, ja, die jongens zijn druk bezig hun prioriteiten scherp te stellen in tijden van crisis.

 56. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 1 oktober 2013 om 18:46

  De Djengis was een oede leider.Maar in de westerse gescheidschrijving werd zijn wreedheid en de aantallen overdreven. Hij makte daar gebruik van.In Polen waren veel prinsen; dus hij stuurde een kleine afdeling erheen. Bij Krakau een oude truuck: laten aanvallen door een paar man, die dan opgeven en vluchten; achtervolgd door de pooltjes die nou eenmaal niet zo snugger zijn. liepen in de val, en werden in 20 minutyen afgeslacht.
  Desondanks vieren ze ieder jaar de overwinning op de Hunnen……

  Tja, als de leider dood is, houf=dt het op.
  hij liet wel scholen bouwen, ziekenhuizen of wat ervoor moest doorgaan, en bracht politiek bestuur en vrede onder meer dan 64 stammen…..

 57. Aad Verbaast 1 oktober 2013 om 19:09

  @Kleet: als die man niet dood was gegaan had we toen al een Europese (en verder) Unie gehad, inclusief een muntunie!! 🙄

 58. King Billy 1 oktober 2013 om 19:24

  Volkskrant bericht over de eerste openbare balans van de Vaticaan Bank en meldt slechts de winst. De FAZ gaat er wat dieper op in en concludeert dat de Vaticaanbank de omvang heeft van een lokale cooperatieve Rabobankje (Sparkasse) met een balans totaal van net 5 miljard, een eigen kapitaal van 769 miljoen met 114 medewerkers voor 18.900 klanten. Voornamelijk katholieke orde’s, diplomaten en civiel Vaticaanpersoneel. Winst van 51 miljard werd gedrukt door hogere organisatiekosten (+14%)
  Vervolgens wordt fijntjes gemeld dat account KPMG aangewezen is op de cijfers, die het bankmanagement heeft aangegeven: „und für Irrtümer oder Betrug bei der Auswahl der Unterlagen übernehme man generell keine Haftung.“
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/rom-die-vatikanbank-veroeffentlicht-ihre-erste-bilanz-12599326.html
  Overigens staat hier de radio bol over de Paus, die de KK wereldwijd gaat hervormen. Ook daar slaat het globalisme toe en moet de KK concurrerend blijven. Iets voor katholieke Barosso? Binnenkort zonder Baan en sluit aan op z’n C.V.

 59. King Billy 1 oktober 2013 om 19:40

  Over Tweede Kamer en Tweede Klas. Kamer wil blijkbaar weer eens ondernemer gaan spelen. Zoals Dijsselbloem ook deed door DNB als hedgefonds te gebruiken en een voorschot op winstneming uit schuldhulpverlening nam om z’n begroting rond te krijgen.
  http://georgeknightlang.wordpress.com/2013/10/01/tweede-kamer-praat-over-tweede-klas-aandoenlijk/

 60. King Billy 1 oktober 2013 om 21:35

  Is dat niet enigje’s, een Zorrequieta als regent als WA’tje –God verhoede het- bijgezet moet worden in Delft?
  http://www.tweedekamer.nl/nieuws/kamernieuws/newspage2344_wetsvoorstellen_regent.jsp

 61. blutch1 1 oktober 2013 om 22:20

  Als we er nu vanuit gaan dat de overheid niet voor banen kan zorgen, behalve bij de overheid zelf dan kunnen ze zich de volgende kosten besparen:
  Arbeidsmarktondersteuning voor jongeren vanaf 2015: 200 miljoen
  Doorwerkbonus ouderen: 70 en 210 miljoen vanaf 2015
  Subsidie voor werkgevers als ze 50plusser aannemen: 283 miljoen oplopend naar 544 miljoen
  Subsidie voor werkgevers als ze gehandicapte aannemen: 110 miljoen
  Kinderopvangtoeslag: 100 miljoen
  Degenen die nu aan het werk komen nemen de plaats in van een ander die niet aan het werk komt, dus dat is schuiven van de een naar de ander. Weggegooid geld dus.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3519568/2013/10/01/Vliegtaks-huisartsbijdrage-en-doorwerkbonus-kabinet-doet-oppositie-30-voorstellen.dhtml

 62. Aad Verbaast 2 oktober 2013 om 00:54

  @King BIlly: == Winst van 51 miljard == Da’s een Gods wonder!! Nog eens wat anders dan de wonderbaarlijke brood- en vis-vermenigvuldiging. Werd Hij wereldberoemd mee. Fred Kaps kon er ook wat van trouwens.

  Maxima: tja, levensgevaarlijk natuurlijk. Als ik WA was zou ik direct een voorproever in dienst nemen..

 63. Aad Verbaast 2 oktober 2013 om 00:59

  @Blutch1: telt toch aardig op die bedragen.
  Klopt inderdaad wat je zegt. Zag het vanavond nog duidelijk in het nieuws (alhowel ze dat thema niet opmerkten): reportage van mensen uit de sociale werkplaats die nu de post afleveren, uiteraard zwaar gesubsidieerd en precies de reden voor postnl om de reguliere postbodes er dan ook maar uit te flikkeren..

  Geheel verkeerde aanpak natuurlijk van die Asscher (had ik toch al niet hoog zitten) c.s..
  700.000 werklozen, en minder dan 100.000 vacatures. Tja dan kan je wel wat schuiven met mensen, maar daar los je dat probleem natuurlijk niet mee op.

 64. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 2 oktober 2013 om 08:37

  Awel, zouden ze nog ooit wakker worden in den Haag?

  mensen raken liever hun rijbewijs kwijt, dan mee te doen aan een cursus, die maar 4000 euro plus reiskosten kost.
  Tja, ze reden met alcohol, want ze hadden die 25 euro voor de taxi terug niet, en ’s nachts zijn er hoegenaamd geen bussen.
  Vreemd he, dat ze dan die 4000 niet hebben….

  trouwens, voor 300 is er ook een oplossing. Je gaat met rijbewijs naar een europees land, en laat je rijbewijs overschrijven.
  Dan rijd je gewoon met dat rjbewijs…..simpeltjes.

  Alweer een griet met te hoog libido en mannelijke hormonen. Die wil bij de commando’s.Om die armme jongens te bespringen?

  Papa Tristan heeft mee betaald aan wapen. Nou en?
  hij heeft Tristan ook eten gegeven en naar school gestuurd; zijn zo van die dingen die vaders doen.

  Als de overheid hier zou sluiten, moeten ze at wel duidelijk kenbaar maken; niemand ziet het verschil…

  En natuurlijk: polder Jihadist; studeert bestuurskunde; lekker opsturen naar de Sahara.

 65. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 2 oktober 2013 om 08:44

  De energienota gaat wel 50 per jaar omlaag.Maar de devaluatie zal wel stijgen.
  Kijk eens naar die nota. De meter kost minder dan 30 Euro, en je betaalt iedere maand ervoor.
  Waarom? Is zaak voor het electra bedrijgf om te weten wat ze leveren.
  Zelfde voor gasmeters. Dan zijn de laatste technisch slevcht; zijn gemaakt op een principe uit 1859…
  Wie zegt dat je voor die rotdingen zou MOETEN betalen??? Wie zegt dat je voor vast recht zou moeten betalen.???

  En wie zegt, dat BTW erover normaal is????
  Mensen op laag inkomen kunnen worden vrijgesteld van gemeentelijke belastingen; zou ook van deze BTW moeten zijn.

  betalen voor wat je gebruikt; akkoord, en op kostprijs; dDAT is normaal.
  Als het aan mij lag, energie/post/trein; staatseigendom.

  Privatiseer het leger, als het toch zo nodig moet.

 66. King Billy 2 oktober 2013 om 08:52

  In het Witte Huis helpen vrijwilligers waaronder…………….. Monica Lewinsky. En in nog geheime plannen van de Europese MvF’en worden belastingbetalers toch betrokken bij bankenredding omdat bestaande voornemens en regelingen onvoldoende dekking bieden. Wat will men, een potje van 50 miljard om alléen al de wankele derivatenpositie van 25.000 miljard van Deutsche Bank te redden….

 67. Aad Verbaast 2 oktober 2013 om 09:54

  @King Billy: alle stagiaires zijn tijdens deze shutdown naar huis gestuurd begrijp ik. Verstandige maatregel. ECB zit vandaag weer bij elkaar begrijp ik ook om te kijken of er links of rechts nog wat gered kan worden. Ze maken er een potje van.

 68. Aad Verbaast 2 oktober 2013 om 09:56

  @Kleet: hard nodig dat die energierekening omlaag gaat.
  Las net dat de winter in Roemenië al begonnen is. http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/opmerkelijk/winters-en-glad-voorproefje-roemenie
  Zorg dat je er warmpjes bij zit!

 69. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 2 oktober 2013 om 10:24

  Monika will natuurlijk nog eens haar bek opentrekken; de laatste keer bracht dat ook 6 millioen op….
  Sindsdien zeggen moeders nooit meer: houd je mond dicht!
  kwestie van hout en kachel…..maar uitgerekend nu moet ik metselwerk doen.
  Niet happy…

 70. King Billy 2 oktober 2013 om 18:02

  Kromme komkommers mogen dan weer worden ‘getolereerd’, -de supranationale €U blijft arrogante trekjes tonen- maar er komt binnenkort wel een verbod om groente en fruit te kweken met zaden uit eigen tuin. Over de decoratieve kalebassen, -bekend om de grote verscheidenheid aan kleuren en vormen- moet evenwel nog een beslissing worden genomen. Lust je nog peultjes?

 71. Aad Verbaast 2 oktober 2013 om 18:16

  @Kleet: de duurste blowjob ooit.

 72. Aad Verbaast 2 oktober 2013 om 18:16

  @King Billy: Monsanto lobby waarschijnlijk.
  Die lui trappen ook overal in.

 73. blutch1 2 oktober 2013 om 18:26

  Je kunt best blijven kweken met zaden uit eigen tuin. Wist je dat die zaden veel beter vliegen dan die van Monsanto? Zo kan je buurman er ook nog lol van hebben. Zodra je een rotte vrucht hebt gooi je die naar je buurman. De buurman doet hetzelfde met zijn spul. Dan krijg je zo’n Donald Duck-Bolderbast situatie. Maar de zaadjes laat je beiden liggen. Iedereen concentreert zich op de ruzie, maar de buren gaan ’s avonds een borrel drinken op het gelukte vliegende zaaigoed. 🙂

 74. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 2 oktober 2013 om 18:27

  Als smoesje zal wel gebruikt worden: besmettingen…
  maar dat is natuurlijk gelul.
  Zaad paprika’s/pepers/pompoenen/augurk/komkommer e.d.: selecteer op soortelijk gewicht.
  Zorg dat de zaden gespoeld zijn, dat rotzooi eraf is.
  Doe ze dan met een trechter in een fles; vullen met water (zonder chloor)
  Die blijven drijven/zweven simpeltjes: afgieten.
  De rest: drogen; maar niet in de hete zon; beter in de schaduw.
  Als ze al droog lijken te zijn: in huis verder drogen.

  Werkt natuurlijk niet met montsano rotzooi of hybriden.
  P.s.Hen mierik wortel te koop; in de grond; en de rest gaat vanzelf.Vorstelijke smaak…..

 75. Aad Verbaast 2 oktober 2013 om 18:40

  @Blutch1: is dat we ze bedoelen met de participatiesamenleving?

 76. Aad Verbaast 2 oktober 2013 om 18:41

  @Kleet: jij wekt de indruk ook al een specialist te zijn op zaadverwerking.

 77. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 2 oktober 2013 om 19:11

  mijn zaad is rijkelijk verspreid over super mooie stukken uit 22 nationaliteiten….mag niet discrimineren….

 78. blutch1 2 oktober 2013 om 19:17

  Monocultuur Kleet

 79. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 2 oktober 2013 om 20:48

  Meestal meer hydrocultuur…..

 80. King Billy 2 oktober 2013 om 22:18

  Overal toepasbaar, is al eens eerder gesuggerereerd. Regeringen mogen weliswaar geen geld drukken, maar mogen wel herdenkingsmunten van 1 miljard slaan, die bij centrale banken als onderpand kunnen dienen in ruil voor cash.

 81. Aad Verbaast 3 oktober 2013 om 00:43

  @Kleet: je bent van alle markten thuis lees ik.

  @King Billy: kijk dat biedt nog eens mogelijkheden. Volgende week komt de eerst met de kop van WA er op. Kunnen wel een paar herdenkingsmuntjes tegenaan gegooid worden.
  Vanavond zit Pechtold al de hele avond in het torentje. En die verslaggevers staan al de hele avond in de kou daar. Om dat dit te kunnen vertellen:

  Wat een armoe

 82. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 3 oktober 2013 om 09:32

  Onze bestuurders zijn de wereldredders. neem nou Gouda.
  Daar willen kinderen de ouders laten verzorgen. Zover dat huishouden is: ok.
  Maar het moet geen ziekenverzorging worden….

  Maar de VVD spant de kroon. Herkeuring voor afgekeurden.
  Als iemand chronisch ziek is, komt ie in de bijstand.
  Nou effe rekenen; optellen en aftrekken schijnt moeilijk te zijn voor VVD. Nou ja, aftrekken niet als ik die rotkoppen zie.
  Kijk, 700.000 werklozen; minus 100.000 arbeidsplaatsen= uhhhhhhhhhh nul volgens de VVD.
  Zouden we het maar op 600.000 houden?

  Nou heb ik iemand nodig. De loonKOSTEN zijn hoog, de staat bemoeit zich met ontslgregels, millieuwetten maken een ondernemer gek.
  Zou ik iemand nemen die:
  –chronish ziek is voor 30%
  –iemand die langer dan 1 jaar thuis is
  –een schoolverlater
  –een allochtoon
  –een gehuwde vrouw
  –een nichten type
  –zoeelste generatie gastarbeider
  –iemand van boven de 45
  Vergeet dat maar.Ik selecteer, om het beste voor mijn geld te krijgen.
  ik gebruik ook een aangepast werkkontract.
  En de rest: solliciteer maar als ambtenaar; achter het raam zitten is voldoende.

 83. blutch1 3 oktober 2013 om 09:54

  Ik zou die allochtone schoolverlater van boven 45 nemen. Die heeft een gedegen ondergrond. 😉

 84. King Billy 3 oktober 2013 om 10:17

  Zou ik in het kader van ‘200 jaar Koninkrijk’ munten slaan met de beeltenis van KW1 en KWA erop.
  I.p.v. ‘cloud computing’ om het werk van de NSA en aanverwante overheidsorganen te vereenvoudigen, ‘cloud moneysourcing’.

  En Pechtold met ‘verhelderend gesprek’? Hem duidelijk geworden dat Barosso, Rehn, Barnier en Rasmussen de dienst uitmaken?

 85. artafterallart 3 oktober 2013 om 10:45

  De goede hoop van Mark Rutte is die van een standwerker, die een potloodventer blijkt te zijn. Nu mag Pechthold in het torentje naar zijn geheime delen komen kijken. Zijn zwijgen zegt genoeg. Hij is weer eens over zijn eigen schaduw heengestapt en heeft het potlood bijgeslepen. We horen en zien niks. Maar ja, over onze schaduwen zijn ze allang heen gestapt. Zie: http://artafterallart.wordpress.com/2013/10/02/de-standwerker-een-hedendaagse-gelijkenis/

 86. Aad Verbaast 3 oktober 2013 om 10:54

  @Kleet en @Blutch1:
  jullie zijn niet meer van deze tijd. Althans als ik van Rijn mag geloven. Die is al weer een stapje verder:
  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/staatssecretaris-zorg-ruil-voor-vrijwilligerswerk.
  Die stapt al over van de de “partcipatiesamenleving” naar de “inclusieve samenleving”. Ja je moet er allemaal maar opkomen.
  Kijk dat zit zo. Je bent ziek zwak en misselijk. Dan komt er een gemeenteambtenaar bij je langs met een lege portemonnee. Die gaat eerst kijken of de buren etc. je kan helpen met de nodige zorg. Dat gaat natuurlijk lukken want je vindt al gauw een buur die werkloos is. Die wordt dan aangewezen als vrijwilliger.
  Is er echt niemand te vinden dan wordt de persoon in kwestie zelf aangewezen als vrijwilliger omdat die natuurlijk best nog wel iets kan, al is het maar sokken stoppen.
  Want laten we eerlijk zijn: er zijn ruim een miljoen mensen die zorg nodig hebben en al ruim 700.000 werklozen! Dat moet toch te te matchen zijn lijkt me.
  Al dat vrijwilligerswerk maakt natuurlijk heel veel betaalde arbeid onnodig. Dat betekent dat er de vergrijzing inmiddels ook is opgelost omdat er steeds meer vrijwilligers bij komen!
  Ideaal!
  En Dijsselbloem? Inmiddels bestaat Nederland grotendeels uit werklozen en vrijwilligers. Dan stort het BNP in, wat natuurlijk leuk meetelt om de tekorten als percentage van het BNP wat te drukken en onder de 3% te houden.
  En Asscher? Omdat de tekorten (als %) wat lagr zijn dan noodzakelijk blijft er wat geld over om cursussen te geven aan werklozen (vinden de vakbonden leuk). Kost allemaal niet zoveel wat er zijn immers genoeg vrijwilligers!!

  Waarom doen we zo moeilijk eigenlijk als het allemaal zo makkelijk is?

 87. King Billy 3 oktober 2013 om 11:06

  Vandaag in DE een feestdag, waar Duitsers een meteen een lang weekend van maken. Lekker rustig op de Autobahnen, nauwelijks vrachtwagens. ‘Tag der Freiheit’, de Val van de Berlijnse Muur in 1989. 2200 miljard is de geschatte rekening tot nu toe, terwijl kapsters in Sachsen bij de Oostenrijkse grens €2.31 netto/u verdienen.

 88. Aad Verbaast 3 oktober 2013 om 11:06

  @Afterallart en @King BIlly: Blijft rommelen in de marge. In het stikdonker hoef je niet eens meer over je iegen schaduw heen te stoppen gewoon omdat die er niet meer is.
  Rutte noemde dat al eens “vraaguitval”.
  Tja zo kan je alles oplossen natuurlijk.

 89. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 3 oktober 2013 om 11:14

  2,31? Zoveel? Mijn vriendin heeft 2,01 per uur. moet ze wel 7 dagen per week intern werken, maar allez van de mnazi krijgt ze eten. Speciaal menu. Dachau menu: 35 gram brood per dg en als ze mazzel heeft wat erop.Als ze kookt, wel 3 aardappels van 45 mm;
  Ze verzorgt dus een ex nazislet van 94…

 90. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 3 oktober 2013 om 11:21

  Oh sorry; ik vergat het even. Er was maar EEN nazi in DE.
  Er was een discussie op tv over nazigeld.
  het belangrijkste werd niet gezegd.
  De joden brachten hun geld naar zwitserland.
  De nabestaanden van de doden konden geen cent krijgen, als ze de code niet kenden.
  In de jaren 90 waren er rijke joden in USA boos om; die eisten betaling, of de banken werd verboden aldaar te handelen.
  Alles was op papieren documenten.

  Een nachtwaker zag, dat ze bij een bank in de nacht wel erg veel door de schredder deden.
  Hij stal wat dossiers.
  In de volgende weken werd een paar keer geprobeerd hem af te maknen, en nog wat meer grapjes.
  Dus vluchtte hij met gezin naar USA; hij was de eerste in de geshiedenis die binnen 24 uur USA nationaliteit kreeg…..

 91. blutch1 3 oktober 2013 om 11:25

  Zeg Aad, niet om teen of tander, maar jij hebt toch wel rekenonderwijs genoten in de goede tijd?
  Schuld/BNP Als het BNP instort dan vliegt de schuld als percentage omhoog.

 92. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 3 oktober 2013 om 11:37

  Er zijn nazischatten genoeg.In oostenrijk is onder het grote museum van Wenen een enorme kelder, vol met gestolen kunst.Daarnaast zijn er ook nog twee kloosters volgeladen.
  awel he de katholieke kerk leverde al te graag hand en spandiensten aan de andere nazi’s…

  De jodelaars in zwitserlnd hebben een morele schuld van meer dan dat nodig is om het hele land te kopen.

  Daarnaast: als het bankgeheim ECHT wordt gebroken, heb in een klap alle corrupte politici, wapenhandelaars, criminelen van de westerse wereld.

  Een PI onderzocht waar het geld van Marcos was gebleven.
  De jappen gebruikten de filipijnen als verzamel punt voor geld en goud.
  Marcos heeft dat gevonden.

  De PI vond terug 360 millioen dollar USA en 160 ton goud.Is opgeslagen in zwitserland.Het goud in de kelders van vliegveld Kloote bij Zuerich.

  Uiteraard was dat alleen maar het resultaat van het onderzoek van EEN man, met een verkorte levensverwachting; ze probeerden hem verschillende keren af te maken.

  Ik denk dat er in DE nog “schatten” genoeg zijn; van mensen die geld en zo in de grond begroeven.

  In Oost duisland was de eigenar van een klein kasteeltje verbaasd; zijn kasteel werd gebruikt als beestenstal, maar hij hakte de muur open en zijn familiegoud was allemaal nog aanwezig…

 93. Aad Verbaast 3 oktober 2013 om 11:42

  @Blutch1: Verrek, je hebt gelijk natuurlijk. Dan moeten we dus nog harder op weg naar de “inclusieve samenleving”. opdat de overheid nog wel kan incasseren, maar niets meer hoeft uit te geven.
  Ben je eenmaal op de goed weg dat stijgt het overschot als percentage navenant!

  (overal is een oplossing voor).

 94. Aad Verbaast 3 oktober 2013 om 11:44

  @King Billy: prettige feestdagen gewenst. Het is dat het zo’n stuk rijden is maar ik lees dat je daar je haar kan knippen voor minder dan een euro (bij mij althans omdat dat zo klaar is gezien de hoeveelheid). Dat is toch wel weer een kans!

 95. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 3 oktober 2013 om 12:02

  Van de bende plaatsenis bekend dat er milliarden zijn.Als ik het zou moeten uitzoeken, zou ik de bewakers omkopen, en een video maken van alle aanwezige stukken. Dan kunnen de nzi’s niet meer ontekennen –wat ze tot nu toe deden.

  Zo ook zou met dwang of omkoping werknemers voor info verkregen kunnen worden bij de zwitserse banken.bedenk maar eens hoeveel 100$ met samengestelde rente nu zou zijn….

  Dat geld en goud van Markos nog steeds niet is teruggegeven is een schande.Maar dan zwitsers zijn helers; te laf om zelf te stelen…

  Kijk dat zijn ECHTE schatten.

 96. artafterallart 3 oktober 2013 om 12:34

  @Aad
  Da’s waar, Aad, maar die gasten hebben kattenogen en de duisternis is een opstapeling van schaduwen waar men over heen is gestapt bij het sluiten van eerdere akkoorden. Daar kiert nogal wat licht tussen. Maar goed hij zit wel lekker in een schaduwrijke omgeving van anderen (hijzelf is zijn schaduw allang kwijt toen hij van linksliberaal draaide naar CDU-conservatief) en heeft geen last van de brandende zon. Zijn opgeblazen Europa-ballon, die ons land verschroeit.
  Hij verwart het natuurlijk met haaruitval en rekent weer mis. Partijen gedragen zich als vossen, dus hun streken behouden ze.
  Maar ok, we hebben het vertrouwen in hem opgezegd, dus naar hem is er van onze kant geen vraag. Als meesterdraaier maakt hij daarvan dat we met pijn akkoord gaan en dat bij gebrek aan vertrouwen er nog altijd zijn goede hoop is…..

 97. King Billy 3 oktober 2013 om 16:02

  Zometeen maar weer eens een nieuw blogje over deJ-007-S Mark II Brilliance.

 98. Aad Verbaast 3 oktober 2013 om 17:34

  @Afterallart: ik had het vanmorgen al over de totale chaos die uitbreekt als de plannen van Rijn doorgaan (en dat gaan ze).
  Zembla wijdt er (althans over een deelaspect er van) een uitzending aan: de verdring door werklozen als vrijwilliger aan te wijzen.
  http://www.joop.nl/economie/detail/artikel/23164_banenmachine_maakt_werkloos/
  In de eigen voet schieten lijkt een hobby van dit kabinet te zijn. Banenmotor die alleen maar een achteruit-stand heeft.

 99. Aad Verbaast 3 oktober 2013 om 17:34

  @King Billy: vliegende doodskist?

 100. Aad Verbaast 3 oktober 2013 om 17:40

  @allen: weer geheel on-topic: gaat goed daar in Den Haag: http://www.nrc.nl/nieuws/2013/10/03/cda-stapt-uit-het-begrotingsoverleg/
  Inmiddels ook 50plus. Maar ja, die waren toch enkel maar op zoek naar die belegen boterham.

 101. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 3 oktober 2013 om 18:16

  Als we de vrije markt serieus nemen–maar wie doet dat nog?– is het geen taak van overheid om “banen te scheppen”
  maar alleen om de omstandigheden waarin gunstig te maken.
  B.v. net als de landen van wie wij de begroting betalen tarief winstbelastin 16% en goedkope energie en brandstof.
  hooguit hier en daar eens een staatsinvestering… maar dan wel een gewenst en niet zoiets achtelijks ls de JSF.
  maar voor de rest: niets.
  Begin 2000 besteedde de staat in een werkgelegenheidsproject 700.000 gulden per arbeidsplaats; geen resultaat.
  Goedkoper is het de mensen met rust te laten.
  Als ze nou een ontslag/wachtgeldregeling hadden zoals ambtenaren……

 102. king billy 3 oktober 2013 om 18:17

  Bondspresident Gauck houdt historische rede en zet op „Tag der Freiheit“ de digitale revolutie hoog op de agenda.

  “Angesichts der „digitalen Revolution“ forderte der Bundespräsident den Erhalt der Privatsphäre. „Wir brauchen also Gesetze, Konventionen und gesellschaftliche Verabredungen, die diesem epochalen Wandel Rechnung tragen.

  “ Datenschutz müsse so wichtig werden wie Umweltschutz.

  Abzuwägen sei, was ein Staat im Geheimen tun dürfe, um seine Bürger zu schützen – aber lassen müsse, um nicht die Freiheit der Sicherheit zu opfern. „Wir wollen die Vorteile der digitalen Welt nutzen, uns gegen ihre Nachteile aber bestmöglich schützen.“
  http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/gauck-rede-zum-tag-der-deutschen-einheit-datenschutz-muss-so-wichtig-werden-wie-umweltschutz-12602021.html

  Hoe verschrikkelijk armoedig steken Nederlandse regering, Willempie en Maximaatje daarbij af.

 103. Aad Verbaast 3 oktober 2013 om 18:44

  @Kleet: “de vrije markt” heeft inmiddels wel bewezen ook een flamoessmoes te zijn voor veel onheil.
  Wordt echter te pas en te onpas gebruikt als gelegenheidsargument. Maar ja, ook daarover verbaas ik me niet meer.

 104. Aad Verbaast 3 oktober 2013 om 18:46

  @King Billy: == um seine Bürger zu schützen == zonder nou precies de hele discussie gevolg te hebben en dus de precieze context te kennen, maar als ik een dergelijk opmerking lees dan gaan mijn antennes wel rechtop staan (respectievelijk haren).
  Hoe vaak is dat argument niet gebruikt om de vrijheden van de burger niet drastisch te beperken?

 105. artafterallart 3 oktober 2013 om 19:03

  @ Aad
  Een formatiemachine die de kiezers oplicht met het ene na het andere schaduwkabinet.
  Een banenmachine die banen steelt en wethouders levert als helers
  Een vliegmachine die ongeschikt is voor de beoogde missies en een veelste duur zal worden
  Den Haag heeft ook nooit een goede machinefabriek gehad.
  Het is ook niet echt hun branche.
  Het wordt tijd voor een heus schaduwkabinet,

 106. Aad Verbaast 4 oktober 2013 om 00:02

  @afterallart: ben je al gebeld voor dat schaduwkabinet? 🙄

 107. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 4 oktober 2013 om 06:24

  Is dierendag.Moet rutte een cadeautje sturen. kopie van die beestenfilm van Orwell?
  ruiten auto stijf bevroren

 108. artafterallart 4 oktober 2013 om 06:30

  @Aad, ja, dat klopt, gisteren al!
  Ze wilden alvast een bordesfoto hebben, dan kunnen ze daarmee alle partijen langs
  om het zo te schikken en te retoucheren dat er ook geloof in is naast de hoop op
  maar de prijs was te laag en het moest bestaan uit voor minstens de helft social returners
  en vind daaronder maar eens politici met een onbesprongen schaduw
  de database die ze me mailden puilde uit van wethouders, burgemeesters, gedeputeerden enz. die openlijk gesolliciteerd hebben bij de laatste formaties
  ik heb nog een eerste schets gemaakt van het logo: een moedervogel, die haar kleintje voedt en de staat als roofvogel die die kleine nutteloze mond naar de voedselbank wil sleuren, zodat zij daar als vrijwilligster aan de bak kan
  ze zagen er een nieuw wapen in voor hun bananenrepubliek; Disteltje heeft er snel een kopietje van gemaakt
  met zulke opdrachtgevers blijft er voor een beeldend kunstenaar geen ruimte over om zijn visie kwijt te kunnen
  vanochtend heb ik ze een foto met schaduwen uit de kabinetten Drees gestuurd met een factuur om de telefoon-, fax- en alle andere offertekosten te kunnen declareren
  bij elkaar toch al snel 50.000 euro, waarvan 99% taxikosten om geheime boodschappen over het hele land uit te wisselen en natuurlijk met Brussel
  die taxi’s werden zo duur omdat het stuk voor stuk projecten waren met alleen maar social returners en al hun consulenten en begeleiders, waaronder veel gehandicapten die tevens rijles kregen
  net ging de laatste taxi naar Den Haag, naar Disteltje, met het verzoek de auteursrechten te betalen van zijn kopietje

 109. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 4 oktober 2013 om 06:47

  Had ik eindelijk een afspraakje met Britney spears gemaakt, lees ik in de krantdat het kreng wil minderen met sex.
  Als ze nou maar bedoelt maar EEN keer, maar wel de hele nacht…

 110. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 4 oktober 2013 om 06:56

  Schijnt een NL hobby te worden; dagelijks worden er een paar lijken gevonden in NL…Dat waren toch zaken die 5 jaar terug uitzondering waren

  Over het schandaal in EU met geboortecijfers heb ik nog niks in de krant gezien.
  Zal het even aangeven
  Het westen van europa is aan het vergrijzen. Vietnam ook, en een stuk sneller, maar dat is nietrelevant
  De moffen hebben sinds 1990 de kindertoeslag met factor 5 verhoogd, maar geboorte overschot neemt alleen maar af
  De fransen betaalden gezinnen met 2 koters een leuke som gelds, als ze een koter erbij maakten, maar geen resultaat
  Ookk in NL en patattenland en oostenrijk loopt geboortecijfer terug
  met name voor de categorie ongeschoolden dreigt een tekort

  De oplossing werd roemenie
  Al een jaar of 7 krjgt een vrouw die een kind krijgt nast kindertoeslag 2 jaar lang het loon van een vakman.
  Aldus wordt er gefokt bij het leven.
  NL heeft gezien wat er gebeurt als je roemenen binnen laat, en zal daar na jan nog eens heel, heel pijnlijk aan herinnert worden…

 111. Aad Verbaast 4 oktober 2013 om 10:02

  @Kleet en @afterallart: het blijft tobben met die heren (en dames) in de politiek.
  Vanmorgen het grote nieuws in de kranten: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/14229/Henk-Krol-verlaat-50Plus/article/detail/3521243/2013/10/04/Henk-Krol-stapt-op-mijn-vijanden-hebben-gewonnen.dhtml

  Fulmineren tegen de afbraak van pensioenen voor ouderen en zelf een historie hebben geen pensioenpremie af te dragen voor zijn werknemers en ze nog eens te dwingen dat te accepteren ook.
  Je kan het niet bedenken natuurlijk.
  Afgevoerd door de zijuitgang met pek en veren.

  De idioot (zie zijn verklaring) gaat ook nog eens in de slachtofferrol zitten!

 112. blutch1 4 oktober 2013 om 10:11

  Krol wist in elk geval hoe het werkte. 🙂

 113. artafterallart 4 oktober 2013 om 10:41

  @Aad
  Ex-voorlichter van de VVD, dat zegt eigenlijk al genoeg.
  Maar er is ook een tweet van begin september over de dekkingsgraad van pensioenfondsen:”Daar gaat ‘ie weer! @HenkKrol kijkt alléén naar activa (bezittingen). Van passiva (verplichtingen) heeft ‘ie nooit gehoord. Prutsboekhouder”

  Wapenfeitjes H. K. uit Wiki:
  Hij moest tijdens de verkiezingscampagne in 2012 het belangrijkste punt uit zijn partijprogramma schrappen n.l. ouderen het meest in koopkracht hadden ingeleverd. De berekeningen klopten niet….
  In maart 2013 zijn drie bedrijven, de Gaykrant, uitgever en digitale sekswinkel Gaytel, waar Krol bestuurder van was, failliet verklaard…..
  In 2005 kwam hij in opspraak door de verkoop van het erectiemiddel Libidfit, voor welke risico’s de Hiv Vereniging Nederland juist gewaarschuwd had…..
  In 2012 wilde hij met een advocaat voorkomen dat het tijdschrift Winq een kritisch artikel over hem publiceerde. Winq weigerde aan het verzoek gehoor te geven
  Op de de Gay Krant rustten hoge schulden. Volgens Krol ontstaan door een frauderend personeelslid. Zoals hij nu ook de administratief medewerkster van de partij de schuld geeft.
  Hij heeft nog geprobeerd zijn aandelen over te dragen aan de Stichting Vrienden van de Gay Krant, die hadden geen trek in een bedrijf met vrijwel alleen passiva…
  Voor 2007 ontdook hij die afdracht al. “De verzekeraar had hem daar meermalen in brieven op aangesproken, maar het lichtte eerst het personeel nog niet in. Dit gebeurde wel toen dat in 2007 in de nieuwe pensioenwet verplicht gesteld werd.”
  Hij liegt dus terwijl het gedrukt staat, daarmee overtreft hij de ergste vorm van liegen tot nu toe: liegen alsof het gedrukt staat 😉

 114. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 4 oktober 2013 om 11:27

  Hem wacht dus een rijke wachtgeldregeling, en een politieke toekomst bij VVD, PVDA, CDA, GPV
  En (terug) betalen hoeft natuurlijk niet…

 115. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 4 oktober 2013 om 12:03

  Toch weer “goed” nieuws: laagste aantal faillisementen in 2 jaar.
  jawel smarties; dat heeft maar 2 redenen:
  a) er zijn veel minder bedrijven; de rest is buitenland of failliet;
  b) schuldeisers zijn terughoudend met het aanvragen van faillisement; aanvraag kost geld.

  Als een NL zich hier vestigt, is de winst belasting 16% en de inkomsten belasting ook 16%.
  Kan ik regelen….

 116. Aad Verbaast 4 oktober 2013 om 12:48

  Hoog gehalte aan slijmballen in de politiek ook nog eens:

  “Zijn vertrek” is niet een “persoonlijk drama”, de man is een persoonlijk drama!

 117. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 4 oktober 2013 om 13:29

  Zo was er een wedstrijd in den Haag; de vraag was: wie komt er het verste in 3 minuten?
  Deelnemers: slak en geit.
  resultaat: de slak won.
  Moraal: met slijmen kom je in NL verder dan met mekkeren
  Bewijs: kijk om je heen in den Haag.
  Een mislukte flip met geschiedenis wordt MP, maar een portier van een gemeentehuis moet onberispelijk van gedrag zijn, 3 vreemde talen spreken, bereid zijn tot onbetaald overwerk en krijgt ervoor min loon

  Zo zijn er in beroepsklassen veel leuke verschillen, veroorzaakt door een gereformeerde manier van denken.; daarom wordt vrijheid van contract alleen dan serieus genomen, als het sommige mensen zo uitkomt; “no cure no pay mag niet voor medici, mag niet voor advocaten
  Prijsafspraken mogen niet; concurentie en zo; behalve voor advocaten en medici.
  Fouten van een dokter: 2 meter diep ” gog heeft het zo gewild”
  Fouten van een advocaat: jammer, maar je MOET betalen, ik heb mijn tijd besteed…
  Fouten van een garage: sorry mijheer, de fabriek…en betalen
  Fouten van arbeider; direct van loon afhouden

 118. blutch1 4 oktober 2013 om 15:00

  Fouten van een politicus: wordt aan een beter betalend baantje geholpen.
  Fouten van een bankier: worden door de gemeenschap vergoedt.
  Fouten van een CEO: worden beloond met commissariaten.
  Fout van een postbode: ontslag.
  Fout van een willekeurige burger: een boete of gevangenisstraf.
  Fout van een asielzoeker: uitzetting.

 119. King Billy 4 oktober 2013 om 15:54

  Slechts één aspect van de werkelijke intenties:
  http://koningbilly.wordpress.com/2013/06/25/geen-cent-meer-voor-integriteit-dijsselbloem-rutte-samson-en-de-eu/
  24/25 october a.s.- worden belastingbetalers nog dieper het €U moeras ingezogen.

 120. Aad Verbaast 4 oktober 2013 om 17:32

  @Kleet:

 121. Aad Verbaast 4 oktober 2013 om 17:37

  @Blutch1: triest lijstje natuurlijk.
  Lange lijst van blunderende en frauderende politici. Meteen schieten de namen van senaatsleden Brinkman en Hermans me te binnen. Spoor van vernielingen maar zitten comfortabel op het pluche.
  In Italië wordt (duurde veel te lang) Berlusconi tenminste uit de senaat gezet.

 122. Aad Verbaast 4 oktober 2013 om 17:38

  @King Billy: wat gebeurt er op die datum??

  Kongo: grof schandaal natuurlijk. Maar gaan er koppen rollen? Vast niet.. Althans niet in Brussel.

 123. Aad Verbaast 4 oktober 2013 om 17:41

  Maar dan dit: http://www.eenvandaag.nl/binnenland/47357/gouda_verplicht_kinderen_tot_hulp_in_de_huishouding
  Ja, ja, dat is echt besloten in gemeente Gouda.. De tijden van niet achter de voordeur kijken zijn allang voorbij..

 124. blutch1 4 oktober 2013 om 18:29

  @Aad, het klinkt belazerd. Maar je bent toch ook niet echt goed bij je hoofd als je professionele hulp inroept als er thuis een paar lummels van 10 en 12 jaar rondlopen die ook de ramen kunnen wassen en stofzuigen.

 125. Aad Verbaast 4 oktober 2013 om 18:45

  @Blutch1: Als ze dat kunnen is er natuurlijk niets mis mee. Maar om als gemeenteambtenaar (na een intensieve training natuurlijk) aan de keukentafel even te gaan bepalen dat dat verplicht is is wel even wat anders.
  Nog even afgezien van het gegeven dat ‘wetgeving’ alleen zin heeft als het te handhaven is.
  Nog even en je hebt een gemeenteambtenaar op de stoep staan (en achter de voordeur) die even gaat controleren of zoonlief wel aan het stofzuigen is en of hij kamer wel netjes heeft opgeruimd..
  Sanctie? Heropvoedingskamp!

 126. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 4 oktober 2013 om 18:58

  maar kijk, zorg is een verzekering die in bepaalde situaties bepaalde rechten biedt.

  Als iedereen een storm verzekering heeft, en premie betaald heeft, en er komt storm, dan zeg je toch ook niet: nou moet mijn zoontje het dak maar repareren?

 127. blutch1 4 oktober 2013 om 19:41

  Ben jij ook verzekerd voor stofzuigen of afwassen? Dan zeg ik er verder niets over. Maar als jij denkt dat de gemeenschap moet opdraaien voor elk ongemak dat je zelf ook zou kunnen oplossen dan kun je net zo goed je hele salaris afstaan aan de overheid. Ik zeg niet dat er SOMS hulp nodig is, maar er wordt ook even zo vrolijk aan alle kanten misbruik van gemaakt. Waarom een hulp voor 20 euro per uur om boodschappen te doen die je ook via de computer of per telefoon gewoon bij AH kan bestellen? Ik begin er niet aan om de hele lijst neer te zetten, dan ben ik morgen nog bezig. Maar het systeem is uit zijn voegen gebarsten.

 128. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 4 oktober 2013 om 19:55

  Nee, maar wel voor huishoudelijke hulp als de vrouw uitvalt.
  Maar ik herinner mijn moeder nog. Na een beroerte een stoma. ze kreeg huishoudelijke hulp.Die bracht een A4 mee met wat ze NIET mochten doen; gordijn ophangen grote stukken wassen.
  Mijn vader had aanvullend 45 jaar extra betaald.Komt de afdeling cheffin vertellen dat mijn moeder al wel 20 meter kon schuifelen dus minder hulp nodig had. Ze kreeg wel 2 uur per dag hulp.
  Toen heb ik mijn bek opengetrokken.Het kreng ging jankend van kwaadheid weg….

  WAO net zo.Was een verzekering; kon uit.Geeft niks of er veel of weinig op claimden; dat is niet relevant.Een risicoverzekering is berekenbar.
  Maar net zo logisch om na een zware storm alle stormverzekeringen op te heffen was het om de WAO op te heffen

 129. king billy 4 oktober 2013 om 21:30

  24/25 october European Council, staatshoofden. Belangrijkste onderwerp banken redden. ‘Banking resolution’. Tot nu toe voorstel: Bankenfonds( 50-60 miljard over een jaar of…. ???), eigen vermogen, aandeelhouders, institutionele beleggers en rekeninghouders vanaf 100.000. Ligt nu een nog geheim voorstel om ook belastingbetalers te gaan betrekken, door o.a. het ESM wijder open te zetten en belastingbetalers ook mee te laten betalen aan het bankenfonds.

  Gouda: wethouder ‘Akela’? Terug naar goede daden en een heitje voor een karweitje? Overigens werden in de DDR ook de huishoudelijke takenpakketten van kinderen nauwkeurig omschreven. Hier krijgen opa’s ern oma’s ‘Betreungsgeld’ als ze voor de kinderen zorgen.

  Kijk ik sinds máánden weer eens het NOS journaal. Zeer bijzonder, zoveel tijd besteed aan Werelddierendag. Is de redactie verkinderlijkt? Daarmee Nederlandse kijkers het nieuws onthoudend dat 2 miljoen Chinezen in staatsdienst het Chinese internet bewaken volgens het BBC nieuwskwartiertje.

 130. Aad Verbaast 5 oktober 2013 om 00:43

  @Blutch1: je hebt op zich wel gelijk natuurlijk. Gebeurt dan ook heel veel.
  Waar ik me in deze erger (in grote mate) dat 1. de politici maar veinzen dat het niet gebeurt 2. Dat er onzagllijk veel misbruik gemaakt zou worden van de regelingen die er zijn. 3. Op basis van die verkeerde uitgangspunten generieke ‘wetten’ maken die voor iedereen moeten gelden.

  Waarmee ze dus de plank weer volledig misslaan, en de grote groep goeden mogen lijden onder de kleinere groep oplichters.
  Wat ze moeten doen: misbruik opsporen en aanpakken!

 131. Aad Verbaast 5 oktober 2013 om 00:47

  @King Billy:
  Council: er zullen ongetijfeld weer heel wat potjes worden opengetrokken. En als een bepaald al opgericht fonds niet meer kan worden opgericht, dan verzin je gewoon een nieuwe met weer een leuke nieuwe afkorting. Spoor zijn ze al bijster daar.

  Oma: zo’n regeling was er hier ook. Voor het oppassen. Die is volgens mij al jaren geleden afgeschaft.

  2 miljoen: LOL! Zullen er dan nog wel veel meer worden omdat ik begrijp dat ze stukken van sociale media gaan toestaan..

 132. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 5 oktober 2013 om 01:32

  Zl even uitleggen hoe het gaat in onze rechtstaat.
  Stel miepie heeft bijstnd, netto 1100.Ze wordt ieder jaar “gekeurd”. stel dat gebeurde voor het laatst in januari.Stel dat ze met een zwart baantje 200 euro verdient, sinds 3 maand.En ze wordt gepakt.
  Ze heeft niet het geld voor een goede advocaat.
  Dan wordt de uitsprak als volgt.
  U heeft zwart gewerkt; U had ten onrechte uitkering; die moet u terug betalen.
  Vanaf januari mag ze dan haar hele bruto uitkering terug betalen; zijnde een slordige 1300 per maand. Ook huursubsidie moet ze over die periode terug betalen.
  Ook krijgt ze een strafrechtelijke veroordeling voor fraude.

  Dat dit nodig was/is om uit de schulden te blijven is een andere vraag natuurlijk.

  De hoogste schatting van fraude was voor de bijstand was 2%. Daartoe werden zoveel controleurs an administratie opgezet, zelfs met camerabewaking van huizen;, dat de overhead van de sociale diensten 160% is geworden.
  Zeg maar 130% om de max 2 % te voorkomen.
  logisch toch

  Nog leuker
  Als een middenklasser “vergeet” tot 10.000 geloof ik inkomen op te geven aan de belasting, krijgt ie een waarschuwing en een correctie aanslag.
  Hij probeerde dus 3500 te jatten van de staat.
  Dat mag dus wel

  Wat nou: geen klasse maatschappij?
  Wat nou rechtsstaat?

 133. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 5 oktober 2013 om 01:43

  Vraag iedere kleine ondernemer; oonkosten mag je alleen boeken als ze gemaakt zijn, en in het belang van bedrijf zijn, en als je er een kwitantie van hebt.
  Vadaar ook die achtelijke regeling van bijtelling voor een auto.
  Ok Duidelijk.

  Behalve voor europarlementariers.
  Die krijgen een slordige 4000 per maand onkosten vergoeding ook al maken ze maar 100 onkosten.

  Maar dat is niet gebnoeg voor het vuinis. Ze klokken ’s morgens in; krijgen ze 250 euro voor, draaien dan om en gaan de hoer op in Brussel.
  Pure fraude.
  Wordt NIET vervolgd.
  Dat bijstandsvrouwtje wel.
  Dat is niet alles.
  Stellen ze een man aan om corruptie op te sporen.
  Dat is niet zo moeilijk, stemmen worden verkocht als zoete broodjes.
  Lijkt de Duma wel.
  doet die man zijn werk serieus.
  DAT was de bedoeling niet; ontslag, berufsverbot en de man krijgt nooit meer werk.

  Rechtstaat? Rechtsgelijkheid?
  jajajja.

  Maar dan zijn er nog mensen dat de noodzakelijke fraude van Miepie enig invloed heeft op het geheel….

 134. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 5 oktober 2013 om 01:47

  De kinderarbeid in Gouda.
  Koters kunnen best wat doen in huis, maar vrijwillig.Dit is de realiteit

  Stel ik heb een allrisk verzekering en maak schade aan mijn auto, bel de verzekering.
  Die zegt; wij betalen niet uit; repareer maar zelf, want je kan het zelf”…
  Logisch toch?Nou dat is wat die goudse kaaskoppen willen.

 135. blutch1 5 oktober 2013 om 10:33

  Wat mij betreft is het patroon steeds hetzelfde, er wordt een regeling opgezet waarmee geld gemoeid is, dwz dat er geld in handen komt van degenen die van deze regeling gebruik maken. Resultaat: fraude. Hoeveel Roemenen zouden er nog komen als de huurtoeslag werd vervangen door huurverlaging? Hoeveel fraude met PGB’s zou er nog voorkomen als de hulp in natura gegeven werd? Schaf zoveel mogelijk die regelingen af waarbij mensen geld in handen krijgen dan kunnen ze er ook niet mee frauderen.

 136. Aad Verbaast 5 oktober 2013 om 10:52

  @Kleet: zoals @Blutch1 al aangaf: de kleine burger wordt hard aangepakt. “Boven vangen” noemt Opstelten dat.
  Witte boorden criminaliteit is veel hoger en die kunnen maar doorwoekeren.
  Weet Roemenië ook alles van. Vanmorgen al weer in het nieuws: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3521622/2013/10/05/Hoofdkantoor-ING-Roemenie-corruptie-incompetentie-machtsmisbruik.dhtml
  Verliezen vertalen zich in een lagere spaarrente zodat ook de kleine burger weer mag meebetalen aan dit soort onzin.

 137. artafterallart 5 oktober 2013 om 10:57

  @ blutch1
  Ja, gezellig, alles weer op de bon……
  Willen we geen fraude meer met geld (of bonnen), dan houden we ruilhandel over en ook daar is oplichting niet uit te sluiten……
  Toch maar een basisinkomen invoeren voor iedereen, geen uitkeringen meer nodig met een basiszorgpakket tegen pro deo tarieven, scheefwonen zwaar belasten enz.

 138. Aad Verbaast 5 oktober 2013 om 10:57

  @Blutch1: fraude zal best wel voorkomen. Ook in het PGB. Maar de uitgaven moeten wel worden verantwoord.
  Beetje slimme ambtenaar kan op afstand al ruiken of er ergens een luchtje aan zit.
  Maar ook dit is een voorbeeld waarbij dan wegens het vermeende hoge misbruik een heel bouwwerk wordt opgetuigd om die ene fraudeur op te pakken. Generieke regelingen dus.
  Strengere controles (aan huis!), en invoering van een vraagsysteem: als je geld nodig hebt voor zorg, moet je dat eerst aantonen en dan pas maken ze het geld over.
  Kan je je voorstellen wat dat gaat betekenen? Nieuw ICT systeem (zie rekenkamer wat dat betekent) en weer een batterij ambtenaren die voor elke overmaking eerst moeten gaan kijken of dat wel terecht is..
  Volgende chaos..

 139. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 5 oktober 2013 om 11:46

  PGB is een slecht systeem. Er moet gewoon hulp gegeven worden op basis van de noodzaak.Niks met geld.
  Geldstroom en werk: onderbrengen bij de zorgverzekeraar.
  Huursubsidie: niet aan buitenlanders zonder verblijfsvergunning, en dan nog: pas na 5 jaar werken aanspraak op sociale voorzieningen
  Huursubsidie via de belastingdi
  maar dat alles is niet relevant als niet voor jan de grenzen gesloten worden voor roemenen en bulgaren.

 140. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 5 oktober 2013 om 11:53

  Het manipuleren //propaganda van Brussel is al begonnen. Er is een stuk in een engelse krant geschreven, over hoe trots de roemenen op hun eerlijkheid zijn.
  het enig eerlijke wat ze den is doodgaan, en dat niet vlug genoeg.
  Ik heb in 16 jaar RO 6 normale mensen gezien.
  de rest is of pathalogische leugenaar, alcoholist, dief, geweldpleger, of het duidelijke resultaat van 20 generaties inteelt.

  Dit gebeurde eerder; toen RO ik geloof in 2004 verder lid werd van EU, kwam er een stuk in de VK over hardwerkende bankpersoneel; dagen van 14 uur stress….en iedereen sprak engels.

  Jaja. Probeerde een engels sprekende te krijgen, voor kantoor.Dubbel loon.
  Niks.
  waren meer dan 10.000 werklozen in de WW.maar die kregen van de WW de opdracht hun VOLLE termijn van een jaar vol te maken…

 141. Aad Verbaast 5 oktober 2013 om 12:29

  @afterallart: == Toch maar een basisinkomen invoeren voor iedereen ==
  Zwitserland? Swiss may grant unconditional income for all https://www.youtube.com/watch?v=iqKkERp-ias

 142. blutch1 5 oktober 2013 om 12:36

  Natuurlijk is dat basisinkomen een veel betere oplossing. Maar dat zie ik er nog niet van komen. Het gekke lijkt mij is dat er steeds weer regelingen worden ingevoerd waarbij je bij voorbaat weet dat er flinke fraude optreedt waardoor enz., zie Aad’s opmerkingen.
  Dat is de definitie van geestesziek: steeds weer hetzelfde doen en hopen dat er wat anders uit komt.

 143. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 5 oktober 2013 om 13:46

  Een basis inkomen met alleen een voorwaarde; geen werk hebben ofkunnen krijgen.zou een boel besparen. Dus geen WW of WAO of AOW.
  Maar die ideetjes zijn al 40 jaar terug gelanceerd–en stukgelopen.Er zijn verschillen.
  Ach ja de zwitsers hadden zoveel vreemd geld, dat ze een rente berekenden als je er geld wilde storten; de boost voor hun kwam van de joden en de nazis en de illegale handel tussen USA en DE gedurende 40-45. Daarna van corruptie, criminaliteit, drugshandel.
  Zolang ze bankgeheim hebben, hoeven ze niet te werken.
  Makkelijk praten dus.

 144. blutch1 5 oktober 2013 om 14:21

  Kleet, het wordt op prijs gesteld als je eerst de aangeboden informatie ziet. Nu reageer je op een manier die duidelijk maakt dat je dat niet deed. Bij een basisinkomen vervallen ALLE andere uitkeringen.

 145. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 5 oktober 2013 om 15:40

  Ik had mijn reactie voor de verwijzing getyped, maar nog niet geplaast.

 146. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 5 oktober 2013 om 15:41

  Im Grund sind die Sweizer nette Leute….2 meter tief.

 147. King Billy 5 oktober 2013 om 17:31

  Weer een financieel schandaal op komst na LIBOR. Wisselkoersmanipulatie in de deviezen- en grondstoffenhandel. Omzet 4700 miljard dollar/dag! Bloomberg kwam met cijfers die tien jaar terug gaan. Zwitserse AFM onderzoekt en heeft contact opgenomen met counterparts. Grote banken: “Geen commentaar“.
  http://www.faz.net/aktuell/finanzen/devisen-rohstoffe/neue-unstimmigkeiten-am-finanzmarkt-verdacht-auf-manipulation-von-wechselkursen-12603662.html

 148. Aad Verbaast 5 oktober 2013 om 18:13

  @King Billy: naast de libor ook nog de euribor.. Maar klein bier natuurlijk vergeleken met manipulatie van de 4700 miljard dollar per dag, gedomineerd door een paar banken lees ik.
  Banken zijn boeven.

  Draghi is overigens zeer tevreden met het koersverloop van de euro tov de dollar.
  Is dat nou omdat de euro zo sterk is, of dat de dollar zo zwak is? Even afgezien natuurlijk van alle criminaliteit rond de koersen..

 149. blutch1 5 oktober 2013 om 18:42

  Dat is simpel, omdat de dollar zo zwak is. Je hoeft alleen maar naar het verschil in inflatie in de VS en de Eurozone te kijken. Maar alle centrale banken pompen geld in het systeem, hetgeen overigens vnl in het financiele systeem blijft hangen. Waarom dacht je anders dat de beurzen het zo goed doen. Het geld moet ergens blijven.

 150. King Billy 5 oktober 2013 om 18:43

  Zwakke dollar. Veel Amerikaanse schulden met een federale bank die per maand 80 miljard $ bijdrukt. Bovendien, in Europa is elke bank systeemrelevant, in de VS niet. In de VS kan álles failliet gaan, steden, deelstaten, de federale overheid en banken. Lehmann Brothers bijvoorbeeld. Enige uitzondering is de FED. Toch een prettig idee voor internationale bankiers dat in de eurotzooizone regeringen -belastingbetalers dus- failliete banken overeind houden. Is ook een steuntje in de rug voor de euro.
  In St. Petersburg had ik dollars en euro’s. Voor de euro’s kreeg ik circa 20% meer roebels dan voor de dollar na verrekening van de (zwarte) wisselkoers van de €/$.
  Nix tegen Draghi persoonlijk, maar soms is hij heel lief….

 151. Aad Verbaast 6 oktober 2013 om 00:09

  @Blutch1 en @King Billy: nou daar zijn we het dan wel over eens.
  Misschien toch nog eens die docu weer bekijken: “de dag dat de dollar viel”?

 152. King Billy 6 oktober 2013 om 00:55

  @Aad verbaast, zoals Blutch1 reeds stelde, bijgedrukte Amerikaanse dollars komen op de beurzen terecht via banken en hedgefondsen, die dit geld voor bijna noppes lenen bij de FED en investeren in bijvoorbeeld aandelen van Duitse ‘maak’bedrijven. De aandelen in Amerikaanse handen van de top-30 duitse bedrijven genoteerd op de beurs in Frankfurt zijn de laatste tijd rasant gestegen tot 70%. De BuBA zwemt in dollars die omgewisseld moeten worden in euro’s bij Draghibank.
  Voor de Zwitsers was iets dergelijks, maar dan in toegestroomde crisiseuro’s uit ZuidEuropa, aanleiding om grote pakketten staatsobligaties van solide eurolanden te kopen om de koers van 1.20 vast te kunnen houden. Maar ja, de Zwitsers hebben een land met hun eigen muntsysteem….

  Misschien toch maar een parallelsysteem opzetten voor de crisislanden met dollars à la Marshall hulp om van die dollars af te komen? Want welke gek koopt met ge-importeerde dollars Amerikaanse staatsobligaties als je daar die dollars goedkoop kan lenen?

 153. Aad Verbaast 6 oktober 2013 om 10:47

  @King Billy: == rasant gestegen tot 70%.== dan is dus de volgende bubbel al stevig aan het groeien.
  Op weg naar de triple dip!

 154. King Billy 6 oktober 2013 om 12:52

  Hoofdartikel, pagina 1, FAZ zondagseditie. Knallende tekst: “Darf Qatar die WM behalten”.
  Theo Zwanziger, voormalig voorzitter Duitse Bundesliga, lid RvB FIFA en prominent kandidaat voor opvolger Sep Blatter over Qatar 2022 WK voetbal:
  „Een ieder die in Qatar met z’n kop door de muur wil vanwege verliezen, is verantwoordelijk voor ieder sterfgeval dat daar dan plaatsvindt.“
  http://www.faz.net/aktuell/sport/sportpolitik/darf-qatar-die-wm-behalten-ich-wuenschte-mir-dass-sich-auch-der-dfb-einschaltet-12604916.html

  En er wordt gepraat om de aflossing van Griekse leningen over 50 jaar te spreiden. Looptijd nu tot 2025. Russische spoorwegen gaven eind jaren 1800, begin 1900 nog oligaties uit met een looptijd van 40 jaar.

 155. Aad Verbaast 6 oktober 2013 om 14:20

  @King Billy: 22 miljard begrijp ik wordt daar uitgegeven om in 50 graden een paar potjes voetbal te kunnen spelen. Tel daar de (geschatte) 1000 doden bij en de slavernij.
  Na het toernooi? Lege stadions. Net zo leeg als de hoofden van de mensen die dat ‘besloten’ hebben.

  Kom er nog maar eens om om een lening af te sluiten die je in 50 jaar mag aflossen. Met nog steeds een flinke onzekerheid of die in die periode wel is af te lossen.
  Maar ja, zullen de mensen denken die dat weer bedacht hebben: dan zijn we inmiddels toch dood en begraven. Kunnen onze kinderen en kleinkinderen dat gaan oplossen.

 156. Aad Verbaast 6 oktober 2013 om 16:47

  @Blutch1: riekt naar WC-eend sponsort WC-eend. Opvallend dat ook weer de naam van van Rijn opduikt. Ook Hugo Hurts, directeur geneesmiddelen op het departement en de nieuwe topambtenaar van het ministerie die medeoprichter is. Verder een behoorlijk gesloten genootschap lees ik.
  Kortom: stinkt aan alle kanten. http://www.artsennet.nl/Nieuws/Nieuws-onderzoeken/Nieuwsartikel/137455/Ministerie-spekt-club-farmaceuten.htm
  Was al bekend dat Schippers in bed ligt met de farmaceutische industrie, naast de tabaksindustrie.
  Wil het bedje blijven spreiden voor de volgende topbaan als ze geen minister meer kan zijn.

 157. King Billy 6 oktober 2013 om 17:02

  Zo snel mogelijk afschieten en Van Rijn naakt over de winderige akkers richting Noordpool jagen. Zonde van de pek en veren. Zijn betere alternatieven om de laatste twee aan te wenden.

 158. King Billy 6 oktober 2013 om 18:05

  Publiek geheim geopenbaard. Mammon gehuisvest in Vaticaanstad.

  „Vatikan hält sich bedeckt, wie ein Offshore-Paradies.“
  1000 rekeningen van personen met een illegale rekening bij de Vaticaanbank. 300 miljoen zwarte euro’s erop.
  http://www.spiegel.de/panorama/gesellschaft/pruefer-finden-tausend-illegitime-konten-bei-vatikanbank-a-925877.html

 159. artafterallart 6 oktober 2013 om 18:32

  Valt driedubbel tegen, King Billy: het aantal rekeningen, de omvang per rekening en dat het om ‘illegale’ klanten gaat, die ze er zo uit kunnen en gaan bonjouren . Zo wordt niets en niemand gepakt. Maar het zijn 30.000 rekeningen, dus wie weet zit ergens nog een paar miljard van Lubbers of Vroom en Dreesman. Shit, die mogen natuurlijk ook geen rekening hebben en weg zijn ze via internetbankieren…..

 160. Aad Verbaast 6 oktober 2013 om 18:50

  @King Billy: je verwacht het niet. Maar ze hebben nog steeds plezier van die gouden vondst: de biecht! Je rotzooit maar wat aan, effe biechten, en na een weesgegroetje kan je weer door. Daar hebben ze speciale spaarvormen voor.

 161. King Billy 6 oktober 2013 om 22:11

  Shell schaliegas USA. Het muisje bijt in eigen staartje. De zgn ‚Upstreamkosten‘ in Shell concessies vallen tegen en a.g.v. dalende gasprijzen dankzij de omvangrijke schaliegasproduktie in de VS, niet rendabel meer. Andere grote bedrijven hebben concessies al eerder verkocht. Had de Volkskrant ook kunnen melden i.pv. van het niet ter zake doende geschwaffel over een Nederlander die Voser gaat opvolgen.
  http://www.ft.com/intl/cms/s/0/cf41cc36-fab2-11e2-87b9-00144feabdc0.html#axzz2gyOwIkfF

  En de Nederlandse regering moet hetzelfde zeggen als Berlijn: “Andere prio’s, het schaliegas zit over twintig, dertig jaar ook nog in de grond.”

  Overigens is rivierwater (Dakota) waarin afvalwater uit exploratieputten wordt geloodst, te hoge radioactiviteit gemeten en zijn vervormde vissen gevonden. Deze rivier voorziet o.a. Pittsburg van drinkwater.

 162. King Billy 6 oktober 2013 om 22:22

  @artafterallart. re Vatikaan rekeningen. Speculeren is niet netjes, Maar zou soms een voormalige Argentijnse met een Argentijns vakantieverblijf, die de huidige Paus in Argentinie 100.00 $ schonk vlak nadat de katholieke kerk een scheiding goedkeurde en die via een Grondwetswijzing tot Regentesse wordt aangewezen misschien niet héél toevallig ook een rekening………

  Mocht dit zo zijn, dan horen en lezen we daar niets over. Dus?

 163. Aad Verbaast 7 oktober 2013 om 00:53

  @Blutch1: hadden ze ook nooit aan moeten beginnen. Amerika is inmiddels een grote gatenkaas.
  Het wachten is natuurlijk op de eerste grote rechtszaken daar met miljardenclaims.

 164. King Billy 7 oktober 2013 om 08:34

  Het gaat beter in Griekenland! Houden we met z’n allen de Griekse staat overeind en Griekse banken gered, storten Amerikaanse hedgefondsen zich met goedkope dollars op de Griekse banken, welke laatsten aandringen op privatisering.
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/eurokrise/griechenland/zeitungsbericht-amerikanische-hedgefonds-setzen-auf-griechische-banken-12606919.html

 165. artafterallart 7 oktober 2013 om 09:16

  @ King Billy
  Misschien een mooie baan voor ex-rechercheur van de FIOD Kamp om dat tot op de laatste cent uit te zoeken, dan kan hij met stille trom vertrekken. Een schaliegasdebacle kunnen we zo wellicht voorkomen. Voor de stoel die vrijkomt zou de oppositie juist een econoom moeten voordragen die tegenwicht biedt en op no cure no pay basis binnen een jaar. Een soort interim-minister die meteen afgerekend wordt op het uitblijven van de hervormingen op de huizenmarkt (geen hypotheekaftrek meer, oversluiten van probleemhypotheken met wel draagbare leningen zonder aftrek enz.), in de bankensector (Europees niets meer voor zich uitschuiven, juist alle doelen op korte termijn zetten) en bezuinigingen koppelen aan die hervormingen; dus niet meer van die korte termijn huishoudboekjesbezuinigingen, maar op de langere termijn zorgen dat de staatsschuld met flinke stappen verminderd wordt (geen JSF betekent al een behoorlijke stap…) enz.

  Die hedgefunds hadden allang aan banden gelegd moeten worden. Sommigen horen voor de rechter gebracht te worden voor koersmanipulatie samen met hun banken. In Nederland is ABN al jaren bezig om het hedgefonds van Marshall voor zijn klanten aantrekkelijk te maken en daartoe de koers van Imtech te beinvloeden met speculatieve berichten en een deal met dat fonds, wat vooral bekwaam is in shortselling.

 166. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 7 oktober 2013 om 09:17

  Het enige probleem met griekenland is dat de politici, de griekse zowel als de idioten in Brussel en den Haag het denken beter te weten dan ik.
  geld gieten zonderdat er eerst iets aan de structurele oorzaken wordt gedaan is hetzelfde als dat geld verbranden.

  Geen geld geven.
  Eventueel geld lenen, tegen volledig onderpand, waarbij het geld niet meer mag zijn dan de executiewaarde van onderpand.
  Drachme terug, om de bevolking niet het slachtoffer te laten zijn van zowel hun regering als van de idioten in Brussel.
  De rest–banken e.d.–laat maar failliet gaan.
  De vrije markt is goedkoper dan de brusselse corruptie en machtshonger
  griekenland uitsluiten van alle financiele regelingen tot orde op zaken.
  is gesteld.
  Na een jaar of 3 kijken of er realistische stabiele verbetringen zijn gekomen.
  Dan voorzichtin een klein beetje helpen; niet teveel.

  Niet vergeten: positie ontstond door crimineel gedrag

 167. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 7 oktober 2013 om 09:22

  Wat europa betreft: als we niet nog eens een situatie willen zoals in de jaren dertig; als de donder uit de euro, en alle financiele verplichtingen tov Brussel verbreken.

  De USA drukt dollars–en dat doet EU met euro’s.
  Alleen de USA koopt met toiletpapier geld dingen op, die we met euro’s betaald hebben. Tijd voor een wetje om dat te blokkeren, bv door te verlangen dat alle zaken met euro’s betaald moeten worden?

 168. blutch1 7 oktober 2013 om 10:08

  Kleet, weet jij nog wat er met landen gebeurde die hun olie niet meer in dollars wilden afrekenen?

 169. Aad Verbaast 7 oktober 2013 om 11:34

  @King Billy: als op een gegeven moment alle bodems er onder uit geslagen zijn dan kan je daarna natuurlijk altijd weer trots zijn dat “het beter gaat”. Op dat moment komen uiteraard ook de lijkenpikkers in actie.

 170. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 7 oktober 2013 om 11:35

  Nee, vertel?
  Kunnen we niet gewoon een legertje naar een oliebronnetje sturen?

  Roemenen hebben een nieuwe hobby om wetgeving buitenlandse transporteurs te omzeilen; ze hebben andere nummerplaten in de auto; effe wisselen…

  Zal ik den Haag maar weer een goed idee geven?
  meeste transporten zijn in de suiker en aardappel campagne. De ontvangers–zijn er maar enige tientallen: verbieden met buitelnandse transporteurs te werken.
  Maar dat zijn ook duitsers, die over de B wegen rijden….

 171. Aad Verbaast 7 oktober 2013 om 11:35

  @afterallart: wat mij betreft had Kamp al lang met stille trom moeten vertrekken.

 172. Aad Verbaast 7 oktober 2013 om 11:38

  @Kleet: nou kwam alweer spontaan een reactie van je in de spambak terecht.
  Bijzonder hoe wordpress ‘meeleest’ en daar een oordeel over velt. Meestal geef ik ze wel gelijk overigens 🙄

 173. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 7 oktober 2013 om 12:01

  Geen respect voor oude adel, en ze hebben allemaal zoekmachines, die op woordjes reageren
  Yahoo roemenie bv: als in relatie tot kippen het woord “cock” gebruikt, wordt dat gewist.

  Om de BVD te pesten: AK47, doelwit, bom, aanslag, aanvallen, wapens, voor Allah. explosieven, timer. kunstmestbom, pijpbom,chemisvche bom, biologische bom, boemboem bom sexbom…….

 174. blutch1 7 oktober 2013 om 12:29

  De landen die hun olie niet meer in dollars wilden afrekenen: Irak, Libië, Iran.

 175. Aad Verbaast 7 oktober 2013 om 12:50

  @Kleet: nu snap ik waarom er mannen met lange regenjassen en met draadjes uit hun oren om het huis heen lopen 😉

 176. Aad Verbaast 7 oktober 2013 om 13:08

  Knot is positief. Nederland zou uit de recessie zijn http://www.nrc.nl/nieuws/2013/10/07/dnb-president-knot-nederland-is-uit-recessie/
  Blijft ook goochelen met getallen. Eigenlijk zou je de inflatie mee moeten nemen in dat getal.
  Dan kachelen we nog steeds achteruit.

 177. blutch1 7 oktober 2013 om 16:17

  Inflatie, inflatie
  we kachelen achteruit
  maar kachel is warmte en warmte is gas
  en gas wordt duurder
  dus kopen die warmte
  inflatie, inflatie
  het gas warmt op
  de verwarming die loeit
  regering bemoeit
  wil geen CO2
  maar groener is koud
  en Groningen zakt.
  Inflatie, inflatie
  de zeespiegel stijgt
  het is onze kans
  dat de zee het Binnenhof krijgt
  Inflatie, inflatie
  nog ene keer bloep
  woon op een terp
  staat Rutte op de stoep.

 178. King Billy 7 oktober 2013 om 16:52

  Reeds bekend? Een voorstel van Eurocommissaris Sociale Zaken Laszlo Andor, ondersteund door Barosso en Rehn voor een Europese WW-pot die voor de helft gaat bijdragen aan werkloosheidsuitkeringen?
  http://www.presseurop.eu/en/content/news-brief/4197061-eu-leadership-aims-establish-eurozone-unemployment-fund

 179. Aad Verbaast 7 oktober 2013 om 17:37

  @King Billy: die had ik gemist. Moet allemaal niet vel gekker worden. Solidariteit kent zijn grenzen.
  Nog even en ze bedenken allemaal potten (zijn ze goed in). Pensioen, AOW, AWBZ, bijstand you name it.
  Ze kunnen de pot op!

 180. Aad Verbaast 7 oktober 2013 om 17:39

  @Blutch1: kan je op wachten als ik dat rijtje zo doorlees: terpbelasting. In het kader van de solidariteitsgedachte (en met de opwarming van de aarde in zicht) is het niet reëel dat sommige mensen ‘zomaar’ en kosteloos op een terp kunnen wonen.

 181. blutch1 7 oktober 2013 om 19:31

  Hahaha, Lubbers en Van Agt worden niet vervolgd voor het lekken van staatsgeheimen ic de kernwapens op Volkel, want het OM kan niet controleren of er kernwapens zijn, want dat is een staatsgeheim.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3522976/2013/10/07/Geen-vervolging-Lubbers-en-Van-Agt-om-uitspraken-kernwapens.dhtml

 182. King Billy 7 oktober 2013 om 21:54

  Re “Laszlo Andor”. Geen zorgen, voorstel gaat niet door. Zelfs de Duitse socialisten, Merkel uiteraard, zijn tègen. Argument van de SPD: werkeloosheid moet structureel worden opgelost.
  Bevestigt weer eens dat Brussel volledig de weg kwijt is en ver van de europese samenleving is afgedwaald. Hier praten we niet meer over olijfolie in afgesloten flesjes door en voor de grappenmakers.

  @Blutch1. re Van Agt/Lubbers. Dus liggen ze er. Anders had het OM geen opdracht gekregen voor onderzoek -dan wel op eigen houtje onderzocht- of staatsgeheimen werden geopenbaard.
  Liggen de kernwapens er namelijk niet, dan hebben Van Agt en Lubbers gelogen.

 183. King Billy 7 oktober 2013 om 22:59

  Daar gaan we weer!
  Volgend jaar komt er een stresstest voor een deel van de banken in de hele EU. Uit angst dat er weer paniek uitbreekt en “de financiele stabiliteit van de GEHELE €uropese Unie in gevaar komt” dankzij banken buiten de eurozone, moet er een nieuw reddingsfonds “à la ESM“ van 50-60 miljard komen volgens de Europese Commissie.
  Uitdelen maar! Niet alleen geld, maar ook weer bestuursbaantjes.

  http://www.euractiv.de/finanzen-und-wachstum/artikel/50-milliarden-fuer-banken-ausserhalb-der-euro-zone-008086?newsletter=

 184. Aad Verbaast 8 oktober 2013 om 00:49

  @King Billy: het ene voorstel wordt net de prullenbak in gemieterd (en terecht) en dan komt er alweer een ander voorstel langs (wat ik ook nog niet kende). Blijkt het niet eens een voorstel te zijn maar al te zijn uitgevoerd met tientallen miljarden: banken redden buiten de euro-zone. Je moet er maar weer op komen. Het wordt weer Sinterklaastijd. Met natuurlijk de klassiek jaarlijks terugkerende discussie over de zwarte Piet.

  Maar ja: het kan natuurlijk allemaal nog erger: http://www.bnr.nl/nieuws/beurs/432488-1310/schokgolf-van-lehman-proporties-dreigt
  Maar gelukkig zie Knot vandaag dat we rustig kunnen gaan slapen. De recessie is over.

 185. Aad Verbaast 8 oktober 2013 om 00:52

  @Blutch1: ja, dat is wel lachen natuurlijk.
  Wel opvallend dat ze beiden uit CDA kring komen. Mogen nu gaan biechten. God’s toorn zal over hun heen vallen.

 186. blutch1 8 oktober 2013 om 09:32

  Niks toorn, ze logen toch niet. 😉

 187. Aad Verbaast 8 oktober 2013 om 10:20

  @Blutch1: Gods wegen zijn ondoorgrondelijk. Dit is er weer zo eentje 🙄

 188. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 8 oktober 2013 om 10:28

  Ze waren staout hadden ze niet mogen vertellen….

  maar wat ik niet begrijp is dat die rommel ligt er een slordige 45 jaar.Kon niemand er eens een foto van maken?
  De bewaking is speciaal opgeleid.Als je dichterbij komt dan x meter, wordt er gericht geschoten.
  Vroeger moesten ze met leeg wapen op wacht staan en als ze dan bijna overvallen werden, laden, doorladen, veiligheid eraf, waarschuwen, waarschuwingsschot in de lucht, het per ongeluk geraakte laag overvliegend konijn ophalen,…..was een hele poespas…

  Of krijgen we pas info (of niet) als er iets van defensie daar in de lucht vliegt?
  Of zetten ze een ander bord voor de deur: Museum van nucleaire wapens uit de koude oorlog” met als sub text; niet meenemen, of het moet zijn voor een door de weekse aanslag”Wordt nog gebruikt als balast

 189. King Billy 8 oktober 2013 om 12:50

  Goed idee? Federale regeringsleiders gaan de Senaat vormen in een federale EU. (Geen ‘Hollande’ dus). EP en Senaat krijgen wetgevende bevoegdheid. Permanente ‘staats’hoofd EU gekozen door Senaat, EP en voorzitters van alle politieke partijen in Europa na Europese verkiezingen (vier jaar). Meer macht voor de ECB, die op afstand wordt gezet van centraal bestuur, de Senaat en het EP. Geen Ministers van Financien als Gouverneurs. EU eigen belastingen, tegelijkertijd lagere belastingen in de federale lidstaten. Minder Europese Commissarissen, die zich beperken tot kerntaken Gezondheid, Defensie, Energie, Infrastructuur, Sociale zaken. Economische Zaken, IT, Federale Financien. Geen onderwijs, dit blijft verantwoordelijkheid federale lidstaten. Winnaar Europese verkiezingen stelt coalitieregering samen, met goedkeuring van EP en Senaat. Benoeming hoogste orgaan in EGH goedkeuring door Senaat en EP?
  In grote lijnen afgekeken van het Duitse´staatsbestel.

 190. artafterallart 8 oktober 2013 om 13:22

  @ King Billy
  Het hek is van de dam. Da’s duidelijk. Ze wisten het al ruim van tevoren. Europa zou met een open markt en een eigen munt door de remmen van de intergouvernementele samenwerking heen breken. De crisis hadden ze als geschenk zelf uit hun hemel over zich afgeroepen. De elite kan nu iedere structuur verzinnen, die zorgt voor constitutionele machtsoverdracht aan een regering zonder land. Thierry Baudet waarschuwde ruim een jaar geleden: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3297321/2012/08/07/Elite-zwendelt-ons-federaal-Europa-in.dhtml

 191. King Billy 8 oktober 2013 om 16:12

  Knot knotsgek? Überhaupt, wat moet die man in het NOS journaal? Da’s de taak van Rutte & Companen. Immer al vermoedt dat deze man blind achter Brussel en Rasmussen aanloopt. Hij liet eerder plotseling Weidmann vallen, die monetaire staatsfinanciering door de ECB bekritiseerde.
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4504/Economie/article/detail/3523447/2013/10/08/Knots-uitspraken-over-recessie-overtreffen-Ruttes-onbenulligheid.dhtml?utm_source=dailynewsletter&utm_medium=email&utm_campaign=20131008

 192. Aad Verbaast 8 oktober 2013 om 17:30

  @Kleet: misschien liggen ze er niet eens. Maar is de spin dat ze er wel liggen. Kan ook nog. Goedkoopste vorm van dreiging immers. Misschien is er ooit iemand verstandig geweest.
  WOB zal ook wel niet helpen dat uit te vinden.

 193. Aad Verbaast 8 oktober 2013 om 17:36

  @King Billy: 12:50 waar haal je dat allemaal vandaan? Complete herorganisatie van Europa. Alsof we niet veel beters te doen hebben. Laat ik maar eens beginnen met te zeggen “ik ben tegen”. Alhowel onderdelen er van misschien wel de moeite waard zijn. Zoals “kerntaken”..

  16:12: tja, die Knot. Maar ook onderdeel van de mediaselectie. Uitspraken gedaan tijdens een rapport over de situatie van de banken in Nederland. Maar de media rapporteerden merkvaardigwijs daar niet over. Wel over die ene (politieke) uitspraak. Probeert daarmee de besluitvorming te beïnvloeden.

  Ondertussen heeft de regering weer een probleem erbij: de 1ste kamer debattert over het pensioenplan. Gaat niet door. Maar de regering heeft wel miljarden ingeboekt er van uitgaande dat het wel doorgaat. Moeten ze weer een list verzinnen. Blijft een chaos.

 194. Aad Verbaast 8 oktober 2013 om 17:37

  @Afterallart: Of Baudet nou iemand is die als handzame referentie gebruikt moet inzake Europa, daar zijn de meningen sterk over verdeeld. 🙄

 195. artafterallart 8 oktober 2013 om 17:57

  @ Aad
  Shit, een nationalist.
  De media horen als supermarkten van het nieuws hun waar te etiketteren; bloos

 196. artafterallart 8 oktober 2013 om 18:07

  Als duimzuigertje Knot wel stiekem de voorlopige (dus nog niet exacte) cijfertjes heeft gezien, dan moeten ze opnieuw begroten….

 197. King Billy 8 oktober 2013 om 22:43

  In de DNB nieuwsbrief augustus 2013 onder verantwoordelijkheid van Klaas Knot wordt een ander beeld geschetst. Stress ohne Ende. Knot loopt keurig in de pas met Rehn en proost op Barroso’s Sixpack. Een plaatje schetst Europese omgevingsfactoren waar de rol van Brussel en de ECB in het hele spel zorgvuldig is weggelaten. “Bankenunie” is het toverwoord.

  Met nadruk: „ Op termijn kunnen niet-bancaire financiers bijdragen aan de kredietverlening in Nederland.“
  Pensioenfondsen dus, een ordinaire greep in pensioenkassen via de achterdeur, die de hypotheekportefeuilles tegen betaling aan banken gaan overnemen. Rendementen op nieuwe hypotheken stellen nix voor dankzij de lage rentepolitiek van Draghi.

  Overigens gaf de FAZ vandaag een advies om spaargeld in het spaarvarken op te slaan. Dankzij hoge belasting over rente wordt de inflatie niet meer afgedekt.

  Qte conclusies en aanbevelingen aug. 2013:
  Een publieke achtervang voor geconstateerde kapitaaltekorten is onmisbaar, mits onder strenge voorwaarden vormgegeven en als laatste optie ingezet.
  • Nederlandse banken zijn goed op weg naar de hogere kapitaaleisen onder Bazel III. Het zwakke economische herstel blijft echter een risico voor verdere balansversterking. Banken dienen deze versterking via winstinhouding of kapitaaluitgifte te voltooien, om te voorkomen dat de kredietverlening in Nederland verder onder druk komt. Op termijn kunnen niet-bancaire financiers bijdragen aan de kredietverlening in Nederland.
  • De Europese schuldencrisis heeft de kwetsbaarheden van de Europese muntunie blootgelegd.
  Een goed ontworpen bankenunie verbreekt de wisselwerking tussen nationale overheden en bankensectoren, en gaat fragmentatie van de Europese bankensector tegen. Macroprudentieel beleid verkleint de kans op toekomstige crises.
  • De invoering van bail-in in Europa verkleint in de toekomst risico’s van bankfaillissementen voor overheden en corrigeert perverse prikkels in de bankensector. Een afdoende hoeveelheid kapitaal en achtergestelde schuld op bankbalansen beperkt onzekerheid bij bankfinanciers en bevordert de effectiviteit van bail-in.

  Het stressniveau bevindt zich echter nog altijd duidelijk boven dat van voor de crisis. Gedeeltelijk is dit het gevolg van de zwakke economische vooruitzichten. Daarnaast zijn de door overheden aangekondigde hervormingen, zoals de bankenunie, vooralsnog niet volledig geïmplementeerd.
  ——-

  Klik om toegang te krijgen tot OFS_Najaar_2013_Ned_tcm46-297685.pdf

 198. artafterallart 9 oktober 2013 om 08:26

  Het plan voor een bankenunie heeft een negatief advies gekregen, wat zwaar zou wegen. Ook zij moeten hun huiswerk opnieuw gaan doen, lijkt het. http://www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP_ANP-081013-255/Adviesorgaan-kritisch-over-EU-plan-bankenunie.aspx

  Het wordt een trend voorstellen op tafel te leggen, waar de gaten al in zitten. Hier moeten Dijsselbloem en Weekers hun werk overdoen, omdat ze niks verbeterd hadden. Beiden maakten de indruk dat ze dat met opzet hadden gedaan. Het politieke spelletje neigt naar blufpoker met open kaarten. Dat blijkt ook uit het JSF-plan. Ontoereikende plannen, waarvan men moet weten dat ze niet voldoen. Vervolgens worden ze toch ingediend en de partijen/fracties mogen de gaten in voorwaarden omzetten, die in handen van Samson enz. bijna gasvormig worden.
  Een dieptepunt waar heel veel tijd en energie door verdwijnt. Ze zouden naast de meter van de groei van de staatsschuld een aantal meters moeten tonen van de beleidsimpasse en begrotingsimpasse.
  Dan hoef je slechts op die klokken te kijken om te weten hoe laat het is.

 199. King Billy 9 oktober 2013 om 09:17

  @afterallart. Zoals Napoléon heilig overtuigd was dat hij Napoléon was en zichzelf tot Koning en Keizer kroonde, met als gevolg dat in klinieken nogal wat Napoléons rondlopen omdat deze ziekte destijds nog niet bekend was, is het gebrek aan enige zelfreflectie in het Haagsche politieke bedrijf nog geen reden zich écht ernstig zorgen te maken. Niet de wal, maar tijd en andersmans/vrouws gezond verstand blijkt iedere keer het schip te keren. Na ons de zondvloed. Blijven we ondertussen lekker bezig. Met Lampedusa bijvoorbeeld om maar eens een eiland te noemen.

 200. Aad Verbaast 9 oktober 2013 om 10:11

  @King Billy: Knot: met die conclusies en aanbevelingen mogen we het dan weer doen.
  Zit geen woord Spaans bij. Met name dat “macroprudentieel” is natuurlijk weer een prima fonds, pardon, vondst.
  Ook hier lonkt natuurlijk de meer dan 1000 miljard in de pensioenfondsen, waaronder een groot gedeelte uitgestelde belastingen zijn. Politiek peinst zich de kop suf hoe dat ook naar voren te halen.

  Dat spaarvarken vindt ik wel een merkwaardige suggestie. Is immers altijd nog beter die 1,5% rente (de boeven) te incasseren dan het volstrekt nutteloos in zo’n varken te laten zitten.

  Lampedusa: Barosso gaat er vanmorgen eens kijken. Samen met Letta. Klein eilandje dus maar een half dagje. Paus deed er niet veel langer over. Zal wel weer een speech opleveren.

 201. blutch1 9 oktober 2013 om 10:24

  Dat spaarvarken is niet zo gek als je bedenkt dat je voor die 1,5% het risico loopt je geld kwijt te raken. Kom niet aan met de 100.000 garantie. Als de nood aan de man is blijft daar niets van over omdat ze als dominostenen omvallen.

 202. Aad Verbaast 9 oktober 2013 om 10:24

  @afterallart: bankenunie: ik mag toch aannemen dat er regels veranderd moeten worden. Lijkt me op zich geen reden dat plan dan af te wijzen. Maar ja, is wel de veilige weg natuurlijk het af te wijzen. Kans is natuurlijk bijna 100% dat er weer over van alles niet is nagedacht en dat er genoeg gaten in geschoten kunnen worden net als in de eigen voet.

 203. Aad Verbaast 9 oktober 2013 om 10:28

  @Blutch1: tja, dan ben ik nog te optimistisch misschien om er toch maar van uit te gaan dat die 100.000 euro nog wel garanderen is. Totaal spaarbedrag is (in Nederland) 330 miljard. Totaal bedrag tot 100.000 zal dan wat minder zijn. Moet nog wel op te brengen zijn. Kan Dijsselbloem makkelijk garanderen bovenop die ruim 1000 miljard die hij al aan garanties uit heeft staan.

  En zo’n spaarvarken met een ton erin begint ook meer op een olifant te lijken. Valt wel op natuurlijk in de buurt 🙄

 204. artafterallart 9 oktober 2013 om 10:30

  @ King Billy

  Grootspraak en grootheidswanen, dat klopt. Maar je steekt daar niet gemakkelijk een stokje voor. Nogal wat megaplannen (van bouwprojecten om ‘de krimp’ met een reuzensprong te ‘voorkomen’ t/m de oorlogen om ‘de democratie’ in een flits te vestigen) zijn mislukt.
  Zo zit een klein stadje aan de zee (Vlissingen) opgescheept met een schuld van 220 miljoen euro, vanwege een veel te ambitieus bouwplan om de stad een face-lift te geven met een dure wijk in het centrum waarmee men hogere inkomens naar zich toe wilden lokken enz.
  Mijn god, Lampedusa, het toonbeeld dat Europa geen ballen heeft. Ze laten al decennialang het vraagstuk van bootvluchtelingen doorrotten. Haal ze veel eerder van die boten, pak degenen op die er grof geld aan verdienen. Zorg voor adequate opvang in de eigen regio enz.

 205. Aad Verbaast 9 oktober 2013 om 10:33

  @afterallart:

 206. Aad Verbaast 9 oktober 2013 om 10:39

  @Blutch1: als we het over de duivel hebben: vanmorgen in de kamer een debat over een “tijdelijke wet”: de resolutieheffing.. Heeft alles te maken met het depositogarantiestelsel.
  http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2013/06/06/wetsvoorstel-tijdelijke-wet-resolutieheffing-2014-toelichting.html

 207. artafterallart 9 oktober 2013 om 10:41

  @ Aad
  De windbuil: kransen leggen en dan? Een solidairiteitsshow: een parade langs de lijken?
  Italie wil dat anderen ze opvangen. Daar zal hij dan het langste stokje voor uit hun handen trekken en vast uitkomen op een Europees Asielzoekers Centrum op een eilandje in de Middellandse Zee. Elba of Helena?

 208. Aad Verbaast 9 oktober 2013 om 10:56

  @afterallart: ik zag gisteren wat getallen voorbijkomen op het nieuws. Italië heeft er 22.000 opgenomen. Duitsland inmiddels 65.000! Nederland? Geen idee. Teeven staat hoogstpersoonlijk aan de grens om ze allemaal tegen te houden.

 209. artafterallart 9 oktober 2013 om 11:56

  @Aad
  Ze zitten nu gepropt in een erbarmelijke opvang op het eilandje zelf. Die getallen slaan op de aantallen immigranten? Want deze mensen (meer dan duizend) zitten daar nog vast, voor uitzetting met en boete van zo’n 5000 euro.

 210. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 9 oktober 2013 om 13:09

  Leve de wachtgeld! Nou eeft de burgemeester van groningen ontslag genomen om te gaan werken in Barcelo, waar ie ook betaald krijgt.Desondnks krijt ie wachtgeld…..

  In Utrecht steelt een pvda raadslid 40.0000 van de daklozekrant, wordt NIET vervolgd, en krijgt ook wachtgeld….

  Waar kan ikke wachtgeld vragen?
  Of moet ik eerst een paar daklozen beroven?

  Wat betreft vluchtelingen: die gaan allemaal VOOR nederlanders; even niet vergeten: 600.000 mensen zonder adres in NL.
  En ik krijg ook geen woning; buitenlanders wel.

 211. Aad Verbaast 9 oktober 2013 om 13:18

  @Afterallart: ja, da’s ook wat: heb je al zo’n 5000 euro betaald (groot deel gaat op een smeergeld) voor die oversteek, kom je (levend aan) aan krijg je weer een rekening van 5000 euro..
  Maar ook goed nieuws: kom je niet levend aan dan krijg je (lees ik net) een staatsbegrafenis.

 212. Aad Verbaast 9 oktober 2013 om 13:21

  @Kleet: ander dan je stelt krijgt naar ik begrijp voor die baan geen inkomen. Hoopt dus van het wachtgeld te kunnen leven. Merkwaardige beweging overigens van de man.

  Kan beter bij het betaald voetbal gaan werken als ‘manager’: http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/overmars-heeft-zicht-op-hogere-bonus-dan-jaarsalaris
  Eredivisie wordt nu omgedoopt tot “overmatig betaald voetbal”.

  Stelen: schandalig natuurlijk. OM moet onmiddellijk in actie komen. Dit draagt wederom niet bij aan het “vertrouwen in de politiek”.

 213. King Billy 9 oktober 2013 om 14:20

  Rehwinkel zal niet de eerste zijn die vrijwillig gebruik maakt van een wachtgeldregeling. Wel netjes van hem, dat hij niet eerst een conflict opzoekt om wachtgeld naar binnen te slepen. In Barcelona kan hij als onbezoldigde vrijwilliger ongetwijfeld onkosten declareren.

  Barretje heeft 30 miljoen uitgedeeld op Lampedusa, hoor ik op de radio. Bondsregering sprak over 67.000 vluchtelingen. De Süddeutsche betitelde de Middellandse Zee “een massagraf als barriere voor de gesloten poorten van Europa bewaakt door Frontex”.

  Zou Barroso en route ook nog even op Malta zijn geweest om met voormalig commissaris Dalli te praten over die sigarettenverpakkingen en binnen een half uur op straat zette? Welke regeling met Dalli is overeengekomen, is zorgvuldig uit de publiciteit gehouden.

 214. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 9 oktober 2013 om 14:37

  Zeker net als die eerste amerikaanse maanreiziger.Kreeg maar 250 dollar per maand.
  Plus 0,25 dollar per km.

  Maar allez;een normale burger zou geen recht op uitkering hebben; hij nam zelf ontslag.en ten tweede hij is niet beschikbaar voor de arbeidsmarkt.
  Shit, ik wist nog passend werk in de kassen voor hem….

  En die ander uit Utrecht: alde andere idioten van zijn partij lappen om de 40.000 op te hoesten.
  jezus wat een imbecielen!

 215. King Billy 9 oktober 2013 om 14:37

  Om die Bankenunie te laten werken heeft de EC de voorwaarde gesteld, dat uitsluitend zij de beslissing mogen nemen of een bank wordt afgewikkeld of gesteund wordt. Zie je het gebeuren, Deutsche Bank overgeleverd aan de EC omdat iedere lidstaat haar souvereiniteit moet overdragen aan de supra-nationale EC? De souvereiniteitsoverdracht vereist strikt genomen een nieuw Verdrag van Lissabon, maar daarvoor hebben de juristen van Rehn en Barnier een achterdeurtje bedacht: banken moeten opereren in de binnenlandse markt, dus gelijke monniken, gelijke kappen.
  Daarnaast, de stresstest betreft (voorlopig) slechts de grootste banken, zo’n 30% van alle banken. Bijvoorbeeld superrijke Volkswagen (Porsche) bank, internationaal operererend, laat zich niet bedisselen door Barretje & Co.

 216. Motek from Space 9 oktober 2013 om 15:32

  En terug naar Ollanda BV..de trance gaat verder dan de transparantie in Friesland intussen 😉 Hoewel vrij gristelijk komt er bloot geven aan te pas bij de ambtelijke afdeling http://www.lc.nl/friesland/regio/article16287183.ece/Leeuwarder-ambtenaren-op-blootkalender- mogelijk als voorloper dat ook die sector straks in z’n blote togusj staat :p

 217. blutch1 9 oktober 2013 om 16:13

  @Voor elke euro kapitaal mag een bank dus maximaal 33 euro uitlenen.@
  Uit het stuk over de resolutieheffing.
  Waaruit blijkt dat de banken een buffer moeten hebben van 10% of meer? 3% is het hier. Godsammelazarus, wat een vertoning. Basel III is dus bazelen³.
  Die Rehwinkel maakt het ook bont, een baantje aannemen terwijl je ook wachtgeld eist. Wij moeten dus dat nieuwe baantje van hem betalen? Als dit de richting is waarin politici over ons denken en menen ons in de maling te mogen nemen stel ik voor mijn handeltje in guillotines te ondersteunen. Voor de goede orde, ik bestel ze bij Kleet.

 218. blutch1 9 oktober 2013 om 16:23

  Overigens Aad, als je je spaargeld bewaart als Rands heb je er voor 100.000 maar 100 nodig. Vult het spaarvarken nog niet eens.

 219. artafterallart 9 oktober 2013 om 16:35

  Hoe veldmuizen wel met succes weten te vluchten en zich zelfs uit handen van politici weten te blijven: http://artafterallart.wordpress.com/2013/10/09/de-imitatiesamenleving-zorgt-voor-problemen-met-ongewenste-kostgangers

 220. Aad Verbaast 9 oktober 2013 om 18:18

  @King Billy: Barosso was natuurlijk tot tranen toe geroerd daar in Lampedusa. Trekt dan ook als bekend staand filantroop meteen 30 miljoen uit de achterzak.
  Hij is niet eens in Cyprus geweest. Daar trokken ze meteen miljarden uit de vetgevulde potjes om te vermijden dat Cyprus niet leegliep 🙄

 221. Aad Verbaast 9 oktober 2013 om 18:22

  @Kleet: rehwinkel: daar in Groningen moet wat anders spelen. Welke onverlaat laat die baan als burgervader schieten voor een vrijwilligersbaantje? Dan moet je toch wel erg snel ergens van af willen vanwege te veel slapeloze nachten of zo.

 222. Aad Verbaast 9 oktober 2013 om 18:24

  @Motek: “halfnaakt”?? Kan ik het niet meer warm of koud van krijgen. Burgers worden immers geheel uitgekleed. Maak daar maar een kalender van! 🙂

 223. Aad Verbaast 9 oktober 2013 om 18:29

  @Blutch1: even afgekeken van een truc met een massief gouden Boeddha in Bangkok. Die werd zwartgeverfd om die uit de handen van vijand te houden. Nu weer in volle flonkering te bezichtigen in een achteraf straatje. Ik zou een massief gouden spaarvarken suggereren (of naar gelang de reserves). Zwart verven. Pak je die op en schut die even blijkt er niets in te zitten. Dan neemt niemand die mee.
  Gratis advies aan je van mijn kant..

 224. King Billy 9 oktober 2013 om 19:34

  ’t Is weer raak. Volksmisleiding en pronken met des burgers veren door Van Rompuy in het Franse Parlement:
  “D’abord, grâce à plus de solidarité entre les Etats européens; le Mécanisme européen de stabilité, ce bouclier de 500 milliards d’euros, est le symbole et la manifestation la plus concrète de cette solidarité.”
  500 miljard aan garanties waarmee het Europese Stabilisatie Mechanisme aan het hevelen is geslagen. Voor het gemak vergeet hij de 250 miljard van het EFSM. Prachtig voorbeeld van €uropese solidariteit. 500 miljard, ruwweg 5% van de staatsschulden in de eurozone.

  Klik om toegang te krijgen tot 138941.pdf

 225. King Billy 9 oktober 2013 om 23:14

  Ook leuk.
  Het logo “Think before you print”, o.i.d. van de €U? Juist dít logo zorgt ervoor dat niet één, maar twee A-4′tjes worden uitgeprint. Gebeurt in 27% van de gevallen. Heeft de Uni van Ulm uitgezocht met subsidie van de €U……
  Kwam voorbij in een TV programma. Studieprojektje van een eerstejaars studente politicologica, inclusief het aanvragen van de €U subsidie.

 226. Aad Verbaast 10 oktober 2013 om 00:50

  @King Billy: je had het al eerder over die enorme hefbomen die kunnen worden opgetuigd. Normaal iets om goed te kunnen takelen. Of iets uit het moeras te trekken. Von Munchhausen had daar slechts zijn eigen haren voor nodig en een eigen arm. Die tijden zijn natuurlijk allang voorbij.

  Ondertussen heeft von Dijsselblum zijn afspraak morgen in Washington (IMF) afgezegd. De man die met een brede glimlach vertelde dat hij makkelijk die twee banen kon combineren.
  Ook weer zo’n vergissing..

  Logo: die had ik even gemist. Geen idee waar je het over hebt..

 227. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 10 oktober 2013 om 07:28

  Met banen combinren bedoeld hij: EEN enekel nummer rekening in koekoeksklokkenland voor de inkomens en fraudes verbonden aan beide banen. Dat is toch niet zo moeilijk.

  Je kan tegenwoordig ook al via internet een miepie aanranden. Hoe gaat dat dan? Afgerichte bites die het Miepie in hun kont bijten? Of de kleertjes van het lijf rukken?

  Ze worden hoe langer hoe gekker.
  Natuurlijk zitten er pedo’s in de chatrooms; net zo als kuddes jonge meiden -of jongens of weet-nie-precies-wat-ik benners die daar bloedgeil zitten te ouwehoeren. Als mammie dan onverwacht binnenkomt de beledigde onschuld spelen…

  Maar een man vervolgen die 40.000 jat van daklozen, dat kan niet; die man was even de weg kwijt.
  Had makkelijk van dat geld een GPS kunnen kopen…

  Maar ja, het is maar wat mode is….

  De hobbezak van maxima had een prijs–ja een veel te hoge prijs, daar ben ik mij pijnlijk van bewust.Maar hoe lelijker het kreng, hoe duurder de verpakking.

  Maar nou heeft het ook een prijs gewonnen.
  Kan ze dat in de misbruikte staatskas terug storten.
  Die is ECHT digitaal misbruikt.

  Kunnen ze de schandpalen voor die pedo’s weer even in het museum zetten, of vullen met corrupte politici

 228. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 10 oktober 2013 om 07:33

  Wat ik al jaaaaraaaaaaren terug zei, is waar en blijft staan: er is in NL geld genoeg voor een sociale staat; alleen er wordt door incompetentie en corruptie en machtwellust teveel verspild.

  En wat die idioten nog niet beseffen: dat is tervegeefs; het zal geen succes brengen; alleen maar zelfvernietiging.
  Verdiend.

 229. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 10 oktober 2013 om 08:13

  Personelijk ben ik voorstander van een rechtssysteem voor politici dat werkt met een puntenstelsel.
  B.v.: voor polititici: 1 strafpunt vor het nodeloos verarmen van iemand, een voor het weigeren van verzorging Bij b.v. 100.000 strafpunten aontslag en verbeuring van alle personelijke bezittingen.

  Nou ja, je kan je voorstellen dat dat een schonende werking zou hebben.
  Ben bang dat het zelfmoordcijfer bij politici hppg zou worden….
  Of het aantal wachtgeld uitkeringen…

 230. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 10 oktober 2013 om 08:23

  Wist je dat:
  als een NL soldaat sneuvelt in Irak/Afghanistan zijn nabestaanden zelf voor de begrafinis moeten zorgen; maar als een roemeen snoevelt, zijn nabestaanden 20.000 krijgen?

  Dit hoorde ik gister uit normaal betrouwbare bron; maar ik heb geen mogelijkheid dit te controleren…

 231. king billy 10 oktober 2013 om 09:21

  Re logo: bedoeld om papierverspilling te voorkomen om de regenwouden te sparen…….

 232. king billy 10 oktober 2013 om 09:34

  Als voorzitter van de eurogroep heeft Dijsselbloem zowiezo slechts een symbolische functie. Het IMF doet zaken met de ECB met (b)cc. Dijsselbloempje en Barosso. En waarschijnlijk Claude Juncker…..

 233. Aad Verbaast 10 oktober 2013 om 10:11

  @Kleet: macro is micro en v.v.
  Meldt ik me net af voor en spontaan ontvangen spammail van KPN zakelijk.
  Krijg ik een bevestigingmail van hun met daarin: de volgende zin:
  == U heeft aangegeven dat u bepaalde informatie niet meer per e-mail wilt ontvangen. Deze informatie is verwerkt in onze administratie. Houdt u er rekening mee dat het enkele weken kan duren voordat dit volledig is verwerkt. Het is dus mogelijk dat u in deze periode nog e-mails van ons ontvangt. ==
  “Enkele weken”!!!!
  Een telecommunicatiebedrijf! De trots van Nederland waar de kamer nog pogingen deed om die vooral niet te verkopen omdat het zo belangrijk voor ons zou zijn…

 234. Aad Verbaast 10 oktober 2013 om 10:35

  @King Billy: we zijn doemdenkers en we hebben ongelijk gekregen. Althans dat zegt Draghi:
  http://www.bnr.nl/nieuws/beurs/704977-1310/draghi-doemdenkers-over-euro-zaten-ernaast
  We kunnen weer rustig gaan slapen als ik dat zo lees. Eigenlijk is er sinds 1999 helemaal geen probleem geweest. We hebben immers 600.000 meer banen gecreëerd in de eurozone dan in de VS!!
  Ook de IMF ziet nogal wat problemen vooral in de VS. http://www.nrc.nl/nieuws/2013/10/10/imf-bang-voor-terugval-wereldeconomie-zorgen-over-opkomende-markten-en-vs/

  Al die jaren ons druk gemaakt voor niets. 😉

 235. king billy 10 oktober 2013 om 11:21

  Ach ja, sinds 1999. Die goeie ouwe tijd, toen ook de schulden nog niet als een raket omhoog schoten. Als plaatsvervanger voor Dijsselbloem weet Draghi ook te melden dat de Bankenunie in 2015 definitief een feit zal zijn. Nog vóór de europese verkiezingen zijn daarvoor de belangrijkste principiele besluiten genomen. Dat nog onenigheid bestaat tussen de EC, de ECB en DE wie banken gaat afwikkelen -redden dus- probeert de EC samen met Asmussen af te vangen door het ESM in te schakelen.
  Zo langzamerhand wordt het ESM daarmee een derde macht in dit supra-nationale elitespelletje.

 236. artafterallart 10 oktober 2013 om 11:42

  @ Aad
  Goochelen met cijfers, voelen aan het eigen water, zichzelf om niets op de borst slaan enz. Allemaal circusnummers, waarvan de dompteurs niet te onderscheiden zijn van de tandeloze roofdieren die ze dergelijke parapolitieke shows laten opvoeren.

  De waan van dag was al sterk aanwezig in iedere ‘besluitvorming’. Jarenlang worden landen afzonderlijk en Europa als geheel geteisterd door visieloze, tegenstrijdige en willekeurige bezuinigingen, lastenverzwaringen en opportunistische akkoorden. En nu moeten we geloven dat alles beter gaat, hoewel het nooit goed is gegaan. Tenminste niet als effect van hun beleid.

  Laten we gewoon met ze meedoen. Participeren in hun optimisme uit het niets. Dan kan nu het pakket van 6 miljard meteen van tafel. Want Europa, Knot, Rutte enz. blaten in al hun vrolijkheid over een glimpje zon impliciet nu zelf dat minder tekortreductie op korte termijn juist meer groei oplevert. Want dat verklaart rationeel wat hier beter gaat dan daar.

  Laten we ze luid adviseren om de komende jaren geen akkoord te sluiten. Gewoon in het torenkamertje blijven schaken tot de patstelling het volk de strot uitkomt. Dat zal niet snel zijn, want de economie vaart daar wel bij. Als burgers en bedrijven even gehaaid zijn en volop profiteren van het feit dat geen enkele maatregel geeffectueerd kan worden in zo’n unieke demissionaire staat.

 237. Aad Verbaast 10 oktober 2013 om 12:04

  @King Billy: Draghi met brede grijns natuurlijk. Net dan miljarden verslindende kantoorgebouw neergezet kan er alweer een gebouw naast gezet worden. Vol met luxe ambtenaren die die 6000 banken gaan controleren en bijeen smeden tot een bankenunie. Geen wonder dat hij zo positief is over de werkgelegenheid.

 238. Aad Verbaast 10 oktober 2013 om 12:06

  @afterallart: nog zo’n fijne die net voorbijkomt: http://www.bnr.nl/nieuws/beurs/663935-1310/banken-voor-miljarden-in-kernwapenproductie
  Uitgesteld salaris waar je toch al geen flikker over te vertellen hebt en steeds minder waard wordt, en mogelijk nog wordt afgeroomd door de staat ook nog.
  Zitten ze ondertussen met onze centen kernwapenindustrieën te spekken..
  == Wereldwijd investeren banken, verzekeraars en pensioenfondsen meer dan 314 miljard dollar in fabrikanten van de betreffende massavernietigingswapens. ==

 239. artafterallart 10 oktober 2013 om 12:17

  @ Aad
  En dan ook nog die 3000 miljard die in Nederland gevestigde schaduwbanken beheren en als tijdbom ligt te tikken voor een financiële crisis groter dan de zondvloed.

 240. King Billy 10 oktober 2013 om 12:35

  Consumentenvertrouwen meten en oorzaken. DNB ging op zoek naar andere factoren behalve economische. Misschien daalde het consumentenvertrouwen wel omdat wat in de loop der jaren netto in de beurs overblijft, niet bepaald iets is om over naar huis te schrijven. De perceptuele waarneming van de consument is eerder hoeveel méér iedere keer betaald moet worden als er weer voor de zoveelste maal de bekende rekeningen in de bus vallen of boodschappen worden gedaan. Maar dit verband legt DNB niet en vertaald dit niet in meewegende cijfers. Of laat het bewust buiten beschouwing. Het laatste dus.
  http://www.dnb.nl/nieuws/nieuwsoverzicht-en-archief/dnbulletin-2013/dnb297842.jsp

 241. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 10 oktober 2013 om 12:56

  …er wordt geen tropisch hout gekapt voor papier…alleen derde keus lokaal hout (vanwege transport) en hout afvallen.
  Maar zoals gewonelijk weten de millieu freaks weinig tot niets…

 242. King Billy 10 oktober 2013 om 12:56

  Niet meer bij te benen. Volgens mij komt het propagandacircus rondom de europese verkiezingen´langzaam op gang.
  “Restoring”? “…. automatic stabilisation or on a common unemployment insurance scheme”?
  “Progress towards an enhanced social dimensionof the Economic and Monetary Union”
  speech by President Herman Van Rompuy at the conference on restoring socio-economic convergence in Europe
  But I understand that your conference also intends to look at long-term objectives for the monetary union, building on some of the proposals that I, along with President Barroso, President Draghi and President Juncker, presented to the European Council last December. I can only welcome such initiatives.
  Some of the ideas we had presented, for instance on automatic stabilisation or on a common unemployment insurance scheme, were bold but early, and require more intellectual groundwork before coming to fruition and leading to a political consensus. The expertise of the people gathered here for the next days is immense and precious, and I am pleased that you are taking this work forward. I look forward to your conclusions, and I wish you a great conference.

  Klik om toegang te krijgen tot 138952.pdf

 243. King Billy 10 oktober 2013 om 14:26

  De ‘stinkerd’ in Groningen en een burgemeester die de schaduw van een wachtgeldregeling opzoekt. Veel gekonkel in de ‚Forum‘ commissie en een rechtszaak tegen Provinciale Staten vanwege intrekken 35 miljoen aan subsidie.
  Hyperinflatie plaatste er een aantal blogs over.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Groninger_Forum

  Misschien leest Nelus wel mee…….!?

 244. artafterallart 10 oktober 2013 om 16:20

  @ Allen

  Het Grote Verschil tussen kunst en politiek is dat de kunst eerst heel het plaatje maakt en er pas wat over zegt als het niet over zou komen. De politiek kletst daarentegen eerst in het rond en als alle oren vol zitten, dan pas komen politici met hun miezerige plaatjes. Veelal geretoucheerde oude voetbalplaatjes.

  Hier is het bewijs van het zoveelste plaatje dat een compleet verhaal wil vertellen en voor jullie gemak dat ook op papier heeft laten zetten: http://artafterallart.wordpress.com/2013/10/10/het-lerend-vermogen-van-de-natuur/

 245. artafterallart 10 oktober 2013 om 16:34

  @ King Billy

  Ze hebben eigenlijk alles daar, wat wij (Vlissingers) hier ook hebben, in het kwadraat: politici met grootheidswaan, burgers die niet op komen dagen, bestuurders die met ons geld goochelen, prutsers, windbuilen, zakkenvullers, wachtgeldloosers enz.
  Het enige wat ik wel toejuich bij het vernietigen van (cultureel en maatschappelijk) kapitaal is in het slotzinnetje geplaatst: “De sloop biedt ook een kans om in de binnenstad archeologisch onderzoek te doen”. Als de put groot genoeg is, kan het plan in de ijskast. Goed archeologisch onderzoek duurt decennia 🙂

 246. Aad Verbaast 10 oktober 2013 om 17:25

  @afterallart: == zoveelste plaatje == je zit aan een hoge productie!! Gooi het er maar uit 😉

  @Kleet: allemaal klein bier. Maar groot genoeg om ons druk over te maken natuurlijk.
  Verder: laten ze dan ook maar afblijven van het echte hardhout. Moet toch anders kunnen lijkt me.

  @King Billy: @Nelus leest niet meer mee. Althans voorlopig niet. Eind van het jaar gaat ze helemaal los is mijn voorspelling 😉
  12:56: allemaal omzwervingen om datgene te verhullen waar hard aan gedacht wordt: het leegrukken van de spaarpotten van de burger. Hieronder spectaculair nieuws van vandaag. Ga maar weer spaarpotten verzamelen (zoals @Blutch1 suggereerde, en hij had gelijk) en kousen breien. Ze gaan helemaal los. Lees en huiver:

 247. Aad Verbaast 10 oktober 2013 om 17:34

  @allen: krijg nou wat!! Zoek even een goed stabiele stoel uit waar je niet makkelijk uit kan vallen!!
  Het begon allemaal (voor mij) met dit bericht:
  http://marketupdate.nl/nieuws/economie/kredietcrisis/imf-pleit-voor-eenmalige-10-heffing-op-spaargeld/ en:
  http://www.express.be/business/nl/economy/imf-geeft-groen-licht-voor-eenmalige-supertaks-van-10-op-uw-spaargeld/196918.htm

  Ja, ja, je moet maar durven dat te bedenken.. IMF moet na Dijsselbloem ook gedacht hebben: “wij kunnen ook wel een “template” bedenken.

  Komt allemaal uit dit heel recent gepubliceerd rapport van het IMF. Het weekend komt eraan dus dat kan je eens rustig gaan nalezen: http://www.imf.org/external/pubs/ft/fm/2013/02/pdf/fm1302.pdf
  Met de veelbelovende titel “Taxing Time”.. !!!!! Bingo!!!

  In dat rapport: “In principle, taxes on wealth also offer significant revenue potential at relatively low efficiency costs” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (lees ook even door: hier het fragment:

  Ik ga me opgeven voor de sokkenbreicursus, en heb alvast een kaartje gekocht voor de spaarvarkenverzamelaarsbeurs. Marktplaats inmiddels ook aan het afstruinen. voordat ze niet meer te krijgen zijn..

  P.S. zijn ze nou helemaal gek geworden!!!

 248. Aad Verbaast 10 oktober 2013 om 17:37

  @allen nabericht:
  Dan dit: http://www.presseurop.eu/nl/content/news-brief/4218151-nog-een-belastingconcessie
  Goed bericht op zich: het bankgeheim in Zwitserland kraakt en piept inmiddels.
  Maar dan deze zin: === Volgens schattingen staat er op Zwitserse bankrekeningen 360 miljard euro zwart geld afkomstig uit ontwikkelingslanden. ==

  Die vallen natuurlijk buiten die 10% regeling van het IMF!! Advies: onmiddellijk confisceren die hap en uitdelen aan de armen..

 249. blutch1 10 oktober 2013 om 18:47

  Zeg Aad, dit stukje in het IMF rapport heb je blijkbaar nog niet gezien: 10% op al het spaargeld.

  [b]Box 6. A One-Off Capital Levy?[/b]
  International Monetary Fund | October 2013 49
  The sharp deterioration of the public finances in
  many countries has revived interest in a “capital levy”—
  a one-off tax on private wealth—as an exceptional
  measure to restore debt sustainability.1 The appeal is
  that such a tax, if it is implemented before avoidance
  is possible and there is a belief that it will never be
  repeated, does not distort behavior (and may be seen
  by some as fair). There have been illustrious supporters,
  including Pigou, Ricardo, Schumpeter, and—until he
  changed his mind—Keynes. The conditions for success
  are strong, but also need to be weighed against the risks
  of the alternatives, which include repudiating public
  debt or inflating it away (these, in turn, are a particular
  form of wealth tax—on bondholders—that also falls on
  nonresidents).
  1 As for instance in Bach (2012).
  There is a surprisingly large amount of experience to
  draw on, as such levies were widely adopted in Europe
  after World War I and in Germany and Japan after
  World War II. Reviewed in Eichengreen (1990), this
  experience suggests that more notable than any loss of
  credibility was a simple failure to achieve debt reduction,
  largely because the delay in introduction gave
  space for extensive avoidance and capital flight—in turn
  spurring inflation.
  The tax rates needed to bring down public debt to
  precrisis levels, moreover, are sizable: reducing debt
  ratios to end-2007 levels would require (for a sample of
  15 euro area countries) a tax rate of about 10 percent
  on households with positive net wealth.2
  2 IMF staff calculation using the Eurosystem’s Household
  Finance and Consumption Survey (Household Finance and
  Consumption Network, 2013); unweighted average.

  [url]http://www.imf.org/external/pubs/ft/fm/2013/02/pdf/fm1302.pdf[/url]
  blz 49

  WAAR IS MIJN VARKEN?

 250. blutch1 10 oktober 2013 om 18:49

  Sorry, je had het wel gezien, maar de link klopte niet.

 251. King Billy 10 oktober 2013 om 18:55

  Eenmalige heffing. Daarmee wordt de kern van probleem niet opgelost. Biedt slechts mogelijkheden om weer nieuw geld te drukken om later weer onvermijdelijk nieuwe leningen op te nemen, die weer terug betaald moeten worden. Met rente. De vooruitzichten van de fysieke economie, de enige manier om afgedekt, écht geld te scheppen, zijn dermate slecht -nauwelijks groei- dat een greep in de spaargelden moet worden gedaan als een van de laatste mogelijkheden. Staatsschulden nemen weliswaar af, maar niet de private schulden, want dit geld komt uiteindelijk bij de banken terecht om buffers te vormen.

  Zonder economische groei is het huidige geldsysteem met de enorme schulden dood. Monetarisme noemt men dit.

  Eerlijk zou zijn wanneer een greep in de spaargelden wordt gedaand, ook de schulden met een gelijk percentage worden verminderd. Een haircut op private tegoeden, dan ook een haircut op private schulden om burgers niet nog dieper in schuldenmoeras te drukken.

  In feite is dit voorstel een erkenning dat het politiek gedomineerde monetaire geldsysteem -met name de de euro- een mislukking is. Een zwaktebod met enorme consequenties vlak voor de europese verkiezingen. After all, €Uropa is de grootste economie en de grootste handelspartner ter wereld. Iets waar Van Rompuy, Barroso & Companen, waaronder regeringsleiders, bijna dagelijks mee leuren.

  Daarnaast, overal waar de aanbevelingen van het IMF worden overgenomen, breekt sociale onrust uit. Het verleden heeft dit bewezen. De €urop€s€ supra-nationalisten met de Nobelprijs voor de Vr€d€ nu een jaar op zak, kunnen zich dan beter gaan verschansen achter de cordons van de Nationale Garde’s.

  Prettige Kerstdagen.

 252. King Billy 10 oktober 2013 om 19:20

  Overigens, een “one-off tax on private wealth” is voor velerlei uitleg vatbaar en niet beperkt tot spaargelden. Al snel wordt alles wat meer voorstelt dan een half verrot roeibootje, tot ‘private wealth’ verklaard. Inventarislijst al klaar? Na de europese verkiezingen staat belastingpolitie op de stoep.

 253. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 10 oktober 2013 om 19:40

  Europees hardhout wordt vermalen tot laminaat. Eersteklas hout beuk, eik, wordt versplinterd voor die imitatie rommel.Maar niet voor papier…

 254. King Billy 10 oktober 2013 om 22:45

  Toen Klaas Knot op het acht uur journaal prak over ‘zijn buikgevoel’ dat het beter gaat, was dit een verkapte Keynesiaanse hint aan economen.
  Het buikgevoel van de consument over de economie moet opgepept worden. Keynes (banaal gezegd, een gedrukt geldpomper) noemt dit de ‘Animal spirits of the consumer’. Ofwel, hoe wordt het vertrouwen van de consument in de economie herstelt.
  Hoe werkt dat door in de praktijk van de macro-economie? Hieronder eendeel van een artikel in de Wall Street Journaal 2009 over ‘animal spirits’. De FED vervangen door ‚EU en ECB‘:

  =The interventions by the EU and the ECB so far have been in the right direction. Draghi has been especially inventive and aggressive. But the theory of animal spirits and the loss of confidence tell us that a great deal more still needs to be done. (Hear, hear, Barosso!) Now is not a time for the timid. To meet our needed fiscal-policy target, the EU’s fiscal stimulus should be much greater. And to meet the credit targets, the expansion of special loan facilities, recapitalization of banks, and use of government and EU institutions to grant credit where it has dried up must be on a scale great enough to overwhelm further doubts about the economy.
  In due course our animal spirits will once again turn positive, but we would rather that happen this year or the next rather than five or 10 years from now. There is only one way to speed this process: greatly expand governmental support of credit markets and pass a much larger fiscal stimulus plan than is now proposed.=

  Banken en (semi)socialisten (Hollande, Spekman, Asmussen, Barosso, Samson , Rutte Pechtold, SPD, de Duitse Groenen, Lagarde, die vist naar opvolging van Hollande) vinden bovenstaande prachtig. Geld op de plank voor welke doeleinden dan ook! En met een eenmalige 10% welstandstax boven een bepaald niveau (in Duitsland wordt over €250.000 reeds gepraat door de SPD) een beetje nivelleren, past in dit plaatje. De fiscale pijngrens wordt daarmee niet kennelijk niet overschreden. De €100.000 gaat daarin ongetwijfeld een rol spelen.

  De bankenunie, toezicht en een bankenfonds passen ook in dit plaatje. Kunnen de EU en de ECB de ‚animal spirits van de financiele markten (die zijn er ook!) een beetje in toom houden. 50 miljard voor een bankenfondsje is een giller voor de Bühne.
  http://online.wsj.com/article/SB123302080925418107.html#
  http://de.wikipedia.org/wiki/Animal_Spirits

  Kortom, we worden op een doorzichtige manier verarscht. Alles veranderen omdat alles bij hetzelfde moet blijven. Maar weinigen onder de consumenten hebben echter in de gaten hoe het werkt.

 255. blutch1 11 oktober 2013 om 00:51

  Misschien als protest gewoon iedereen 1 dag geen geld uitgeven, dus geen boodschappen doen, niet tanken, niet naar de kroeg, geen kinderoppas. Als signaal dat wij de zaak net zo goed plat kunnen leggen als de politici.

 256. King Billy 11 oktober 2013 om 01:05

  Goed Idee. Maar dan maandelijks één dagje. Noem het spaarzwijn dag.

 257. Aad Verbaast 11 oktober 2013 om 01:07

  @allen: dank voor de reacties. Maar moeten misschien toch de stenen die ik inmiddels uit de straat heb gehaald er dan toch maar weer in? Hier een artikel daarover van z24:
  http://www.z24.nl/economie/imf-wil-jouw-spaargeld-helemaal-niet-pakken-389650
  Om met het volgende te eindigen in dat artikel:
  == Veel belangrijker: het IMF stelt in hetzelfde rapport dat het begrotingstekort van Nederland in 2015 op zal lopen naar 4,8 procent van het bruto binnenlands product. Daarmee zou ons land over twee jaar samen met Spanje het grootste tekort in de eurozone hebben. Ook de staatsschuld loopt volgens het IMF verder op, van ruim 75 procent dit jaar tot naar schatting circa 83 procent in 2018. Dat zijn zaken waar we ons echt druk over moeten maken. ==

  Jawel.. daar moeten we ons natuurlijk ook druk over maken. Niet alleen druk: woedend over worden.
  Ook vanavond zitten ze weer te onderhandelen.. Weer niets bereikt. Samsom die op de tv met een stalen gezicht zegt dat die onderhandelingen er puur om zijn om een brede steun te krijgen in de 2e Kamer… Ja, ja, da’s politiek. Vooral niet de 1ste kamer voor de voeten lopen.. Wat een klucht zeg…
  En hij altijd maar lullen over het “eerlijke verhaal”.

  “Socialer en sterker uit de crisis..”.. In 2015 zitten we er dus nog dieper in volgens het IMF.

 258. King Billy 11 oktober 2013 om 08:46

  Offshoreleaks heeft de interactieve website over offshore praktijken online gezet met namen en adressen. Rinnooy Kan o.a., tot 2009 via ING in een wijd vertakt exotisch network.
  http://offshoreleaks.icij.org/search

 259. blutch1 11 oktober 2013 om 09:14

  Ik heb wel iets te zeggen over mijn spaargeld, maar niets over het begrotingstekort of de staatsschuld. Het is uitermate dom om je druk te maken over dingen waar je toch niets aan kunt doen. Slecht advies van de schrijver op z24.

 260. Aad Verbaast 11 oktober 2013 om 10:35

  @King Billy: Rinnooy Kan: maar dat was toch al eerder naar buiten gekomen?

  @Blutch1: ik maak me ook graag druk om dingen waar ik niets aan kan doen. Juist om te zorgen dat ik er wel wat aan kan doen. Of ik dan efficiënt bezig ben is natuurlijk wel de vraag.

 261. artafterallart 11 oktober 2013 om 11:59

  @ Allen

  Vandaag Lagarde het SGP-lied “Wat de toekomst brengen moge…” in de woestijn laten zingen. Althans de melodie ervan.
  Een burgerinitiatiefje om ze in Den Haag immaterieel toch met elkaar akkoord te doen gaan. Zodat we ons niet meer of iedere dag een nulletje minder staatsschuldig te voelen: http://artafterallart.wordpress.com/2013/10/11/de-vrouw-van-klei-zingt-over-broederschap/

 262. Aad Verbaast 11 oktober 2013 om 17:29

  @afterallart die blogproductie van jou is bijkans niet meer bij te houden! 🙄

 263. Aad Verbaast 11 oktober 2013 om 17:58

  @King Billy: mocht je al druk bezig zijn om je verlanglijstje voor Sinterklaas samen te stellen hier wellicht een suggestie:
  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2013/10/10/corporate-europe-de-echte-eu-aan-het-werk-niet-voor-ons

 264. artafterallart 11 oktober 2013 om 18:37

  @ Aad

  Ja, ik doe mijn huiswerk à la minute. 🙂

 265. Aad Verbaast 12 oktober 2013 om 10:11

  Er is zowaar een begrotingsakkoord afgesloten. “Er kan weer geregeerd worden” zeggen ze dan. Op zich mooi want dat is het kabinet tot nu toe nog niet gelukt.
  Klassiek gedrag natuurlijk gisteren op de persconferentie van de apetrotse politici: zeggen wat ze individueel allemaal hebben binnengehaald voor de eigen achterban.
  Waar de extraatjes allemaal vandaan moeten komen werd veel minder duidelijk. Zelfs de media doen daar aan mee: http://www.nrc.nl/nieuws/2013/10/12/begrotingsakkoord-overzicht-van-de-maatregelen-en-wie-wat-binnenhaalde/

 266. King Billy 12 oktober 2013 om 10:18

  Het volgende kunststukje van Rutte na “Dit is een begroting, waar rechts haar vingers bij kan aflikken”, de Kunduz Koalatie en het Lente akkoord: “De begroting staat als een huis.”
  De hypotheek op het huis ook. Met fundamenten van papiermaché, dat nog niet opgedroogd is.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/11698/Kabinet-Rutte-II/article/detail/3525755/2013/10/11/Dijsselbloem-Begroting-staat-als-een-huis.dhtml?utm_source=dailynewsletter&utm_medium=email&utm_campaign=

 267. artafterallart 12 oktober 2013 om 10:42

  Het is opvallend hoe ze trots lopen te zijn in weer nieuwe kleren die niets verhullen van de naakte waarheid dat ze nog meer gaan bezuinigen om de hogere uitgaven te compenseren. Ik rolde bijna van mijn stoel toen Pechthold speechte dat noch het programma van zijn partij, noch hun schaduwbegroting gerealiseerd was, maar dat ze wel wat hadden binnengehaald. Met koehandel wordt het kabinet in leven gehouden, dat allang had moeten opstappen toen de eerste barsten zichtbaar waren. Van het meel van de molen waarmee ze polderen hebben ze een laf gehaktbrood gemaakt. En daar worden straks in de senaat pepernootjes van gemaakt. Voor Sinterklaas spelen terwijl het roer om moet, dat zal ze gaan bezuren. Ik zie de VNO al de zwarte pieten tellen, die ze uit het nieuwe kaartspel moet trekken….

 268. King Billy 12 oktober 2013 om 10:43

  Daar kunnen we een hoofdstukje aan toevoegen. Na De Jager, die z’n hotelpas kwijtraakte, nu Dijsselbloem die afzag van een bezoekje aan twee vrouwen, Lagarde en Janet Yellen. Wellicht verstandig, de achternamen voorspellen weinig goeds. Tenzij men daarvan is gecharmeerd.

  http://koningbilly.wordpress.com/2012/11/19/rutte-i-rutte-ii-okt-2010-nov-2013/

 269. Aad Verbaast 12 oktober 2013 om 11:21

  @King Billy: “als een huis”. Er werd zelfs al gesuggereerd dat het dan maar het “fundatieakkoord” zou moeten heten. OP zich mooi natuurlijk dat na een jaar niet regeren er nu wellicht wel geregeerd kan worden (althans dat hoop je dan maar). Stilstaan is per slot van rekening ook maar achteruitgaan.
  Verkiezingen worden ook maar verliezingen.
  Maar ja, dat gezegd hebbende is het schip van staat ook al de weg kwijt. En over fundatie gesproken, het huis wat er na jaren moeizaam bouwen op staat wordt ook in dit akkoord steslematig afgebroken.
  Blijft tobben in de politiek.

  Damesbezoek van Dijsselbloem: het wordt weer sinterklaastijd. Vroeger kreeg je de roe. Die tijden zijn al lang voorbij. Nu krijg je de Garde. En Yellen? In vroeger tijden hadden we Jelle (Zijlstra). Met een bekende hit: Jelle zal wel zien, Jelle zal wel zien.. Ging erin als koek bij het volk.

 270. Aad Verbaast 12 oktober 2013 om 11:26

  @Afterallart: die argumentatie wordt altijd verklaard door het geven en nemen proces in de politiek. Drijft natuurlijk de koehandel op. Pechtold als veilingmeester weet daar alles van. Met name over het opdrijven van de prijs voor oude lorren.
  Ik viel ook van mijn stoel dat hij nog even refereerde aan het zogenaamde “woningakkoord” dat met dezelfde partijen werd gesloten. Hij ging even hard op de borsten kloppen omdat hij ook daar ‘zag’ dat deze partijen hun verantwoordelijkheid genomen had en als klap op de vuurpijl een direct verband legde tussen het voorzichtig opleven van de woningmarkt en het afsluiten van dat akkoord.

  Politici zijn meesters in het leggen van verbanden tussen factoren die weinig tot niets met elkaar te maken hebben. Zo ook hier.

 271. blutch1 12 oktober 2013 om 15:35

  Over fundatie gesproken, ook dit is een luchtbel.

 272. King Billy 12 oktober 2013 om 15:39

  Nog 50 dagen, dan wordt de landing van een gevluchte Oranje nagebootst op veilige afstand van de failliete pier van Scheveningen, die twee keer door een Oranje prinsen feestelijk werd geopend. Lang leve Hr. Von Bolderkar tot Maybach.
  http://www.200jaarkoninkrijk.nl/magazine-editie-02/wat-waar-wanneer

 273. Aad Verbaast 12 oktober 2013 om 17:28

  @Blutch1: 🙂
  Hier vlak bij overigens (Zwolle, half uurtje) , en met het schaamrood op de kaken moet ik toegeven dat ik er nog niet ben geweest.

 274. Aad Verbaast 12 oktober 2013 om 17:33

  @King Billy: ik blijf er voor thuis. Hoezo “feestelijk”? Tranendal was beter op zijn plaats geweest. Stille tocht of zo.

 275. King Billy 12 oktober 2013 om 17:38

  Wat is gehuisvest in die luchtbel? Of is het een domme vraag?

 276. Aad Verbaast 12 oktober 2013 om 17:44

  @King Billy: onderdeel van een museum. Net verbouwd en dit is het resultaat.
  http://www.museumdefundatie.nl/

 277. Aad Verbaast 13 oktober 2013 om 18:15

  @allen: Heeft de SGP ook al hier voor elkaar gekregen dat de zondagsrust is ingetreden?
  @Kleet waarschijnlijk volledig ingesneeuwd waardoor het onmogelijk is geworden om internet nog te gebruiken (datapakketjes werden daar nog persoonlijk afgeleverd).

 278. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 13 oktober 2013 om 19:52

  Nee hoor; was 5 dagen koud, met sneeuw niet ver hier vandaan; minus 8 hier; maar nu overdag +20….
  Roemenen zijn nog steeds nazi’s.
  Ik reageer weleens op een RO blog van Yahoo; en dan bemerkk ik, dat, als ik een thumbs down geef aan een nazi, dat na een half uurtje weer ongedaan is gemaakt.
  heb dat 12 maal getoetst.

 279. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 13 oktober 2013 om 20:25

  Tijden gezocht naar een voorbeels zoals ik “bezuinigen” zie. dr.oetker heeft ook een poot van shipping.
  In de periode -jaren 70–dat er een zware crisi was in scheepsvervoer, en alle randdebielen bezuinigden, ging hij investeren.
  Na verloop van tijd was hij de enige die winst boekte en een goede toekomst tegemoet ging.
  Het is hem gegund; hij was een vrijgevig man.

 280. King Billy 13 oktober 2013 om 22:53

  Allerminst zondagsrust. Fruit oogsten. Druiven, appels, peren en pruimen met vooruitzichten op wijn en schnapps. Had ik een blogje over “Double Dutch Realpolitik, Rutte’s schaduwregering poldert in parlement”, ging het volledig de mist in.

  Enfin, morgen weer een dag. Zal die Duitse bisschop ook wel denken. Een optrekje voor hemzelf en zijn staf voor 31 miljoen met uitgehakte kelder in de rotsen, onderaardse gang door de rotsen van zijn woning naar de kerk en een deur van €340.000. Kerkbelasting als onderpand voor een lening bij een bank met deels een garantstelling door het stadsbestuur. “Ich habe es nicht gewusst”, zei de bisschop. Half Duitsland staat op stelten. FAZ met drie pagina’s vol in beeld op het ARD acht uur journaal. Accountants KPMG.

 281. Aad Verbaast 14 oktober 2013 om 00:07

  @King Billy: dan zit je weer goed voor de komende winter. Niet gek met zo’n boomgaard in de nabije omgeving. Heb je geen akkoord meer voor nodig.

  Bisschop: doet me denken aan dat verhaal over zijn (?) collecte: op de vraag “wat doe je er mee” antwoordde hij nog: ik gooi het allemaal omhoog. Wat God wil hebben moet hij maar nemen, alles wat weer naar beneden komt vallen is dan voor mij.

 282. Aad Verbaast 14 oktober 2013 om 00:08

  @Kleet: 20 graden binnen zeker. Vlak bij je houtkachel.

 283. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 14 oktober 2013 om 06:57

  Nee hoor, buiten.Sterke temperatuursvallen zijn hier gewoon.Meegemaakt van + 21 overdag naar minus 8 ’s nachts.

  Voor druiven is KB al te laat. Je kan ze best wel langer laten hangen; een DE , OS en HU en FR techniek is ze laten rotten, en dan fermeteren.Voor fermeteren witte druiven: 20–21 graad nodig; voor rode: tot 35 graad.Daarom gaan ze hier eraf in de laatste week september.Heb een paar druivenstruiken, maar de moeite niet waard.
  Schoonpappie had 100 hectare druifjes, goed voor 600.000 liter per jaar.
  Kijk, dan kan je nog eens een slokkie pakken..

  De vlieren zijn druk bezig te groeien; en in de winter komen er nog een lading bij.
  Hoger suikergehalte dan druiven, en makkelijker proces.
  Suiker en water toevoegen, gisten, destileren,= 15–20.000 lter brandewijn per hectare
  Meer kan ook door wijnalcohol toe te voegen ipv destileren.
  Eerste lading 2 jaar van nu.

 284. King Billy 14 oktober 2013 om 07:59

  @Kleet. Niet te laat. Slechte lente volgens de MWh meter. 2011 51 MWh, 2012 50.7 MWh, 2013 tot nu toe slechts 31,8 MWh. Van BTW over deze megawattje’s overigens geen last hier. Augustus, september en oktober tot nu toe piekten buitenproportioneel.
  Druiven zijn desondanks superzoet en volrond. Bovendien een ‚koude grond‘ ras tegen de muren op de zuidkant. Zijn altijd laat. Netto opbrengst circa 100 flessen wijn van ‘Campement du Roi Guillaume’. Regelt een medewerker van dit bedrijf privé, dat ook aan de Bondspresident levert: http://www.vannahmen.de/

 285. Aad Verbaast 14 oktober 2013 om 10:31

  Jullie zijn gezegend met zoveel fruit en drank.
  Het enige wat ik uit de tuin oogst is (naast veel tuinafval) af en toe een paar strengetjes bieslook om de soep wat op te leuken.

  Maar ja, zo zijn er altijd winnaars en verliezers lees ik: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3526800/2013/10/14/Wie-zijn-de-winnaars-en-verliezers-van-het-begrotingsakkoord.dhtml
  Ook daar zit ik geheel aan de verkeerde kant.

 286. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 14 oktober 2013 om 11:12

  Voor iemand die wel graag eens wat lekkers eet, maar niet de hele dag wil spitten: ze maggiplant. Dat kan alleen door een stuk van de wortels in de grond te zetten; zaad werkt niet in NL; verkeerd klimaatKan leuk langs een muur. Het eerste jaar slaat ie aan; en heb je er wel wat van maar niet veel; twee jaar kan ie tot 2 meter komen.Blad rechtstreeks in de soep, zaad netzo.
  En het super lekkere: mierik. wortelstek in de grond; is twee jarig; het eerste jaar in juli augustus komtie boven de grond, maar na twee jaar is ie beter oogstbaar.Komt vanzelf terug.
  Stekken, stuk of 5 2 euro
  Is heet, maar…na 10 seconden is de hete smaak uit je mond verdwenen; ook gebruikt bij op zoet-zuur zetten van augurk en paprika.
  De beste paprika–gogosar– die heeft een dikke wand en is ideaal voor rauw eten en voor inmaken–heb ik zaad. 5 gram 1,50.

  100 liter goede wijn mag gebotteld kosten 75 euro.

  7

 287. King Billy 14 oktober 2013 om 11:18

  Niet zeuren @Aad Verbaast, we zijn nog steeds stinkend rijk behalve de overheid en kampioen World Happiness. Brave Klaas in Washington geeft veel, heel veel cijfers in gekleurde PowerPoint presentatie. Als nou eens begonnen wordt met privéschulden af te waarderen met hetzelfde percentage waarmee ingeteerd wordt op spaargelden, waaronder pensioenen, i.p.v. aan de lopende bank- en staatsschulden, plus banken- en exportsubsidies via Target2 op burgers af te wentelen, zou het verhaal al een stuk vertrouwenwekkender zijn.

  Klik om toegang te krijgen tot speech%20Klaas%20Knot%20-%20Stilstand%20%20op%20een%20hoog%20niveau_tcm46-297988.pdf

 288. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 14 oktober 2013 om 11:24

  @KB: een goeie, zullen de duitsers blijde mee zijn: een roemeense familie moet volgens de rechter in Essen sociale uitkering krijgen.
  Logisch.
  De kosten om gestolen goed op te sturen rijzen de pan uit.
  Schept een precedent voor 130.000 gezinnen; gaat kosten! Zullen de moffen luk vinden…
  En alweer zijn we hardstikke gek in europa.
  HIER krijgen buitenlanders NIETS, maar moeten ze wel meer betalen voor dokter, ziekenhuis, school.

 289. Aad Verbaast 14 oktober 2013 om 13:16

  @King Billy: == privéschulden af te waarderen == mooi als je veel schulden hebt, nog mooier omdat het uitnodigt om schulden te maken. Ben ik dus op tegen. Net als ik er op tegen ben dat landen/instituties schulden mogen maken in de hoop dat die dan wellicht worden afgewaardeerd.

  Dan deze: met veel tromgeroffel werd het akkoord aangekondigd omdat dit 50.000 nieuwe banen zou opleveren. Leuk stukkie hierover in de NRC.
  Nu blijkt die 50.000 extra banen zijn er pas in 2040!! ROFL: 2040!! Wat een visie..
  (en er was natuurlijk op de persconferentie geen enkele journalist die even vroeg wanneer die banen er zouden zijn. Was ook nog eens onder vlag dat het een “ambitie” was.
  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/10/14/kabinet-zoekt-nog-650-miljoen-voor-begrotingsakkoord/

  En nu nog op zoek naar die extra 650 miljoen die ze teveel hadden weggeven..

  Wat een bende!! Wat een zooitje!!!

 290. artafterallart 14 oktober 2013 om 13:21

  @ Allen

  Het kabinet heeft zich in de nesten gewerkt. Op een occulte social return van Wilhelmina hebben ze niet gerekend: http://artafterallart.wordpress.com/2013/10/14/de-senaat-zou-een-nieuwe-stemlamp-van-het-kabinet-hebben-gekregen/

 291. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 14 oktober 2013 om 14:54

  Waar blijven mijn riante opdrachten?? Ik heb trouwens ook zaden van Mirabelle.Uitstekend bruiklbaar als heg, maar ook om een muur weg te werken, of om te voorkomen dat mensen ergend doorheenlopen.
  En in augustus: vruchten voor prima jam of wijn.

 292. Aad Verbaast 14 oktober 2013 om 16:56

  @Afterallart: Oliie uit Brussel is enthousiast zo lees ik. Noemt het een voorbeeld voor b.v. de VS:
  “an example of a victory of responsibility over brinkmanship’ & time for US to do similar”
  Zelfs als er 650 miljoen “kwijt” zijn.. Wel knap dat hij zelfs senator Brinkman van de CDA kent 🙄
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3526818/2013/10/14/Begrotingsakkoord-mist-dekking-voor-650-miljoen.dhtml

  Kan allemaal in de polletiek.

 293. Aad Verbaast 14 oktober 2013 om 16:59

  @Kleet: hou jij je zaad maar bij je. Mensen lopen bij mij nergens doorheen. Misschien kun je een gouden deal maken met de burgemeester van Lampedusa.

 294. blutch1 14 oktober 2013 om 18:03

  Eerst 325 miljoen extra kwijt aan Brussel en nu weer 175 miljoen. Dat is 500 miljoen extra tekort.
  Kan mooi de BTW weer omhoog of accijnzen of BPM. of allemaal.

 295. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 14 oktober 2013 om 18:04

  ..ik geef liever mijn zaad aan zijn dochter van 18…

 296. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 14 oktober 2013 om 18:21

  ..en dan in DE 130.000 roemenen die plotseling recht hebben op alle sociale voorzieningen….
  Zie uitspraak rechter Essen

  Dat zal via Brussel ook in NL komen.
  Awel, nederlanders eruit, roemeense rotzooi erin.Leuk voor de multi-culti’s

 297. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 15 oktober 2013 om 06:51

  ….maar ik las wel voor het eerst de term ‘corruptie van Brussel” in de internationale pers.
  Misschien worden ze wakker….20 jaar na dato…

  Op een gegeven moment zal het wel in elkaar klappen; krijgen we het volgende commentaar,Zal effe oefenen; ” Wir haben es nicht gewusst” Wir haben es nicht gewusst” “Wir haben es nicht gewusst”…
  En ook maar gelijk de straf voor milliarden fraude: 550 strafregels” “mag niet frauderen” …

 298. Aad Verbaast 15 oktober 2013 om 09:33

  @Blutch1: in het gesloten akkoord (voor wat het waard is, gezien het trackrecord van Rutte) gaat de BPM al omhoog. Ging al omhoog trouwens maar nu nog meer. Moet 200 miljoen opbrengen.
  Met 500.000 verkochte auto’s per jaar (ongeveer) is dat gemiddeld 400 per auto.
  BPM is al niet misselijk. 150 gram co2 uitstoot (bijvoorbeeld Peugeot 2008 automaat) levert de schatkist nu al zo’n 7000 euro per auto op. Naast de (verhoogde) BTW natuurlijk..

  N.B. ondertussen ligt Duitsland dwars voor strengere CO2 regels: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2800/Europese-Unie/article/detail/3527350/2013/10/15/Diplomaten-hekelen-Duitsland-na-blokkering-strengere-CO2-norm.dhtml

 299. Aad Verbaast 15 oktober 2013 om 09:35

  @Kleet: fraude en corruptie moet met wortel en tak worden uitgeroeid. Wereldwijd een van de belangrijkste oorzaken van armoede.

 300. King Billy 15 oktober 2013 om 19:40

  Hoe men met twee tongen kan spreken en het derde doen:
  Klaas knot met een speech over de rol van centrale banken, de ECB en het EMS:
  http://www.dnb.nl/nieuws/nieuwsoverzicht-en-archief/speech-2013/dnb298102.jsp

 301. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 15 oktober 2013 om 20:39

  Wilders gaat een verband aan met Le Pen. Wellicht komt daar een blok van enige invloed uit.
  Samenwerking met wat dan ook is beter dan de eu ziekte als een op hol geslagen kanker te laten doorrennen.
  Mag zijn nationalisten, nazi’s, andere extremisten, communisten: maakt niet uit.
  Als die EU waanzin maar gestopt wordt.

  De zittende partijen hebben alleen maar bijgedragen aan wanbestuur, oplichting, fraude en corruptie.

  P.s.: Naast de werkplaats kwam een kudde schapen. De herder verkocht een schaap aan iemand. en die kwam met een kind van 3–4 het beest afhalen.
  Ter plekke werd het beest door pappa de keel afgesneden. Het kind op een meter afstand.
  Ik dacht dat speeltuin meer passend was–maar wie ben ik?

 302. King Billy 15 oktober 2013 om 20:45

  re CDU en BMW. Niet zeuren, ook Bondskanselier Schröder van de SPD kreeg destijds identieke bedragen van BMW. Is een traditie van de drie grootaandeelhouders van BMW. De grootste coalitiepartij van de zittende regering, die Bondskanselier levert, krijgt jaarlijks op een vast tijdstip subsidie van BMW. Samenloop van omstandigheden, gooit ieder vuur op die koelvloeistof omdat de Fransen oorspronkelijk de boel verziekten. Andere jaren hoor je daar nauwelijks iets over.

  En Joska Fischer, eerst anarchist, daarna Groenen, is nu afdviseur van, en lobbyist voor BMW, RWE en Siemens. Had de redactie van het ARD journaal waarschijnlijk ook van Wikipedia geplukt.
  http://de.wikipedia.org/wiki/Joschka_Fischer.

 303. King Billy 15 oktober 2013 om 20:54

  @Kleet.Hier worden ook schapen in de wei staande verkocht. Zijn doodsbang voor m’n hond, vliegen ze subiet de dikke Mercedessen met aanhangertje in. Suikerfeest. De schapen zijn de Zwarte Piet. Over de laatste schijnt half Nederland over elkaar heen te vallen. ’s lands religie, ’s lands eer.

 304. blutch1 15 oktober 2013 om 21:34

  Wat stom om dat beest direct de keel door te snijden. Nu moet hij hem dragen. Anders had hij dat beest zelf kunnen laten lopen.

 305. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 15 oktober 2013 om 22:25

  …ik ben de laatste die die asociale randdebielen van enig verstand zal beschuldigen…

 306. Aad Verbaast 16 oktober 2013 om 09:57

  En maar slap lullen over tekenen dat de economie in Nederland aan het opveren is.
  Na Cyprus laat Nedrland de grootste daling van het aantal autoverkopen zien in Europa.
  Minus 30% (periode jan-sept)!
  Heel Europa: minus 4%.

  Klik om toegang te krijgen tot 201301015_PRPC-FINAL-1309.pdf

 307. King Billy 16 oktober 2013 om 10:21

  Oeps! Hans Werner Sinn komt met een bijna emotioneel heftig schotschrift over de ‘Garantiespiraal’ voor de Bankenunie. Bankschulden in de crisislanden zijn twee-en-half maal zo groot als de staatsschulden in deze landen, staan op de rand om failliet te gaan en de zaak is niet meer onder controle.
  http://www.cesifo-group.de/de/ifoHome/policy/Viewpoints/Standpunkte-Archiv/stp-2013/Ifo-Viewpoint-No–149.html
  „Vor einem Jahr hat mich Bundesfinanzminister Wolfgang Schäuble ausgeschimpft. Der Grund: Ich hatte davor gewarnt, dass die Politik mit der europäischen Bankenunion die Vergemeinschaftung der Abschreibungsverluste von überschuldeten Banken Südeuropas vorbereitet, um so die Gläubiger der Banken vor Vermögensverlusten zu schützen. Da sei nichts dran, sagte Schäuble damals.
  Inzwischen ist ihm selbst der Kragen geplatzt, weil die Haftungsspirale, die in Brüssel gedreht wird, außer Kontrolle gerät. Schäuble bezeichnet die jüngsten Kommissionsvorschläge zur Bankenunion als vertragswidrig. Ob das stimmt, weiß ich nicht, aber er sorgt sich zu Recht.
  Die Bankenschulden der sechs Krisenländer Griechenland, Irland, Portugal, Spanien, Italien und Zypern (GIPSIZ) liegen bei unvorstellbaren neun Billionen Euro, und die Anlagen der Banken noch etwas darüber. Das ist zweieinhalb Mal so viel wie die Staatsschulden dieser Länder. Viele Banken sind angeschlagen und stehen am Rande des Bankrotts.“

 308. Aad Verbaast 16 oktober 2013 om 11:13

  @King Billy: op zich verbaast me dat niet als je ziet dat de omloopsnelheden van bankiergeld vele malen hoger zijn dan het BNP van een willekeurig land (en opgeteld voor alle landen omdat dat geld nauwelijks grenzen telt). Schaduwbankieren, derivaten etc.. Tja, dan kan het nog wel eens mis gaan met de enorme hefbomen die gangbaar zijn in deze business. Daar is de 16.000 miljard dollar schuld van de VS nog maar klein bier bij.
  ‘Gelukkig’ zijn er nog de burgers die als een man achter al die banken staan om ze liefdevol op te vangen als het mis gaat. 🙄
  Wat een zootje!

 309. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 16 oktober 2013 om 13:27

  En de imitatie gereformeerden “diplomaten” doen weer moeilijk.
  In NL krijgt de zoon van een Rus een tik, wat voor russen gewoon is; en politie rent zijn huis binnen.
  In Moskou is een home ambtenaar, wat voor NL gewoon is, dus rent daar de de politie de deur in en de man krijgt tikkies.

  Boontje pikt zijn loontje; denk je dat een randdebiel als ruttekut met Poetin kan spelen?

  Belasting : stelletje slappe ouwehoeren.
  Wat is mis in het heilige EU: aanpassing naar een gemiddelde.
  En normalisatie.
  Ik zou zeggen: eerst nog even tarieven constant houden, maar HRA volkomen eruit.
  Daarnaast andere afrukposten niet meer dan 20% van bruto inkomen en mag niet voeren tot schaal verlaging.

 310. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 16 oktober 2013 om 13:38

  En de banken eindelijk als particuliere bedrijven behandelen. Gaan ze failliet, dan gaan ze failliet.
  Maximum: een kortlopende lening versterkekken

 311. blutch1 16 oktober 2013 om 14:17

  En verbieden van consumptief krediet.

 312. Aad Verbaast 16 oktober 2013 om 18:53

  @Kleet: poetin heeft nog steeds niet zijn excuses aangeboden. Hij zal dat nooit doen is de verwachting. Wat slechts 1 letter scheelt met verachting.

 313. Aad Verbaast 16 oktober 2013 om 18:55

  @Blutch1: wat is er mis met consumptief krediet?
  Je betaalt inmiddels wel de hoofdprijs daarvoor en je mag het niet meer aftrekken bij de IB aangifte.
  P.S. om elke misverstand e vermijden: mijn saldo consumptief krediet is 0.

 314. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 16 oktober 2013 om 20:41

  Rutte is het gestoorde duinkonijn dat de kaukasische herdershond provoceerde…..
  Was te voorzien; poetin is een geboren leider; super IQ, en geboren winaar.
  Rutte is een is een imbeciel

 315. blutch1 16 oktober 2013 om 21:41

  Er is van alles mis met consumptief krediet. Het is in Nederland niet alleen door de hypotheekverstrekking dat men schulden heeft. De rente consumptief krediet op is ook enorm. Een heleboel mensen komen juist daardoor in de schuldhulpverlening. En de krankzinnige constructie dat je de hyptheek kon ophogen door zg “overwaarde” te cashen en daarmee allerlei consumptiegoederen te kopen of op reis te gaan heeft ook zijn sporen nagelaten. Ik begrijp ook niet dat “koop nu, betaal later” nog steeds als verkoopargument geldt. Uiteindelijk heb je het dubbele betaald. Dat wordt ook onttrokken aan de koopkracht. En eigen schuld dikke bult gaat ook niet op. Iemand in de schuldhulpverlening kan na 3 jaar schuldenvrij zijn. Wie betalen dan de rest?

 316. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 16 oktober 2013 om 22:14

  In feite hebben leveranciers geen risico.De meeste hebben een debiteuren verzekering. betaalt een klant niet, dan betaalt de verzekering
  Dan: Bakelende wilde zo graag parkeerbekeuringen innen, en maakte dus hele moeilijke regels voor briefadres en zo.
  Gevolg: 600.000 mensen geen adres.
  Als een gewone schuldeiser 5 jaar geen contact heeft gehad met schuldenaar, of een financiele instelling geen contact in twee jaar, kan die schuld niet meer dwangmatig ge-ind worden.
  Blijft wel bestaan; net als de restschuld van gefailliteerden.
  Maar dat is alleen voor de kat zijn kudt
  Aldus heeft een aso regel van Bakelende gebackfired.
  Eigen schuld dikke bult
  600.000 spookburgers–ik ben er een van…

 317. King Billy 16 oktober 2013 om 23:57

  Heftige kritiek op Barroso en de Troika bestaande uit vertegenwoordigers van het IMF, de €U en de ECB en angst voor anti-europese partijen:
  http://www.presseurop.eu/nl/content/article/4240841-crisis-binnen-de-trojka
  Liet het volgende commentaar achter:
  =The main thing Barosso achieved since operating from 2004, was designing and using instruments to socialise the results of failures made since the design of the monetary eurosystem and the introduction of the euro.=

 318. King Billy 17 oktober 2013 om 00:03

  @Blutch1. =verbieden van consumptief krediet=. Goed idee, stort de autoverkoop nog verder in, volle treinen, geen file’s meer en half Nederland te laat op ’t werk.

 319. King Billy 17 oktober 2013 om 07:56

  Duitse Handelsblatt. Verwachte winst van de Bondsregering 58 miljard:

  Heute wird das Herbstgutachten der fünf führenden Wirtschaftsinstitute vorgestellt. Unsere Redaktion erhielt ein Vorabexemplar: Demnach wächst unsere Wirtschaft 2014 um 1,8 Prozent. Und: Der Staatshaushalt wird – wenn Griechenland nicht kollabiert und die SPD die Hand aus unseren Portemonnaies tut – im Jahr 2018 rund 53 Milliarden Euro Überschuss erzielen. Das Gutachten sollte man vor den Sozialpolitikern aller Parteien geheim halten.

 320. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 17 oktober 2013 om 08:44

  Awel, moffen zijn simplisten en hebben het sociale inzicht van een gefileerde haring.Boekhoudertjes….

  Geheimpje: er zal nog heel wat extra naar Hellas gaan.
  Dan komen de noodlijdende west europese landen.
  Daarna het leger oostbloklanden.
  Van de week, waar niemand op reageerde: de uitspraak van rechter in Essen: dat roemenen recht hebben op alle sociale…..dat heeft een precedent geschapen, dat niet alleen in DE maar ook in andere EU landen milliarden gaat kosten en niet terug te draaien zal zijn, als het beroep ertegen verloren wordt.
  het is een superhandgraanaat, waar de pin is uitgetrokken.
  Alleen iedereen staat met duffe kop naar die granaat te koekeloeren, en doet niets..

  Alweer: wir haben es nicht gewusst…

 321. blutch1 17 oktober 2013 om 09:53

  @King Billy,
  dat is toch mooi, dan is de andere helft binnen een mum van tijd op het werk, verliest de transportsector geen miljoenen meer aan files, is het niet meer noodzakelijk steeds nieuwe wegen aan te leggen, nemen het aantal ongelukken af en daardoor de kosten van brandweer, politie en ziekenhuisopnames, scheelt weer in de CO2 uitstoot. Hoeft er ook minder aan verzekeringspremies te worden betaald en de getroffenen houden zeker €500 per maand over.

 322. Aad Verbaast 17 oktober 2013 om 10:08

  @Kleet: spookburger. Iets om trots op te zijn?

 323. Aad Verbaast 17 oktober 2013 om 10:15

  @Blutch1: de hond in de pot met het consumptief krediet is begonnen met de postorderbedrijven begrijp ik. Gaat nog steeds helemaal mis. Je snapt niet dat ze daar nog op deze schaal mee doorgaan. Duitse vinding.

 324. Aad Verbaast 17 oktober 2013 om 10:16

  @King Billy: da’s naou een groot verschil tussen Duitsland en Nederland. Die 58 miljard was hier al 2 keer uitgegeven na het aangeven dat er zo’n overschot zou bestaan.

 325. king billy 17 oktober 2013 om 10:29

  “dat is toch mooi”, @Blutch1. En het gros in de samenleving dóódongelukkig. Want zonder auto, “dat is niet te doen….”. Het gejammer zal eindeloos zijn. Ook omdat de auto industrie van financiering aan elkaar hangt met alle collateral damage. Werkloosheid & zo. €500/mnd overhouden? Da’s net teveel van het goede. Ook mooi voor Den Haag en Brussel. Geld moet rollen!

 326. king billy 17 oktober 2013 om 10:43

  @Ad verbaast. re 58 miljard. Een minimum loon komt eraan in Duitsland. CDU/CSU heeft in principe die concessie inmiddels gedaan aan de SPD. Nog meer geld in de staats- en sociale kassen!
  Met de Groenen wordt nog wel gepraat, maar die partij wordt als tè onvoorspelbaar beschouwd. Zijn nog teveel bezig om zichzelf opnieuw uit te vinden. Voormalig minister van BZ Joschka Fischer ligt nog vers in het geheugen.

 327. blutch1 17 oktober 2013 om 10:51

  €500 per maand overhouden betekent dat je na een jaar een tweedehands kunt kopen zonder lening. En reken erop dat men zuiniger omspringt met iets waarvoor men heeft moeten sparen.

 328. Aad Verbaast 17 oktober 2013 om 10:59

  @Blutch1 en @King Billy: laten we niet vergeten dat het (wederom) Bush was die consumptief krediet tot ongekende hoogte omhoog stuwde door al in 2003 de Housing Act te tekenen om “the American Dream” waar te maken volgens zijn zeggen: iedereen (ook als je geen geld hebt) een eigen huis!
  Hier zijn speech: http://georgewbush-whitehouse.archives.gov/news/releases/2003/12/20031216-9.html
  De directe oorzaak dat het hele systeem in 2008 in elkaar stortte en de wereld in een crisis stortte. Hebben we nog last van, nog tientallen jaren.

 329. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 17 oktober 2013 om 11:53

  Alleen als gegeven, dat de spookburgerwet een duidelijk voorbeeld is van falende idioten; het bereikt het tegendeel van wat het wilde.Alweer.En kostte geld ipv besparen.

 330. King Billy 17 oktober 2013 om 12:40

  Inmiddels is de Duitse Huffington post online. Lettertype van de artikelen hetzelfde als de Frankfurter Allgemeine. Bij de laatste verdienen alle medewerkers een redelijk salaris. Bij ‘the Huff’ nauwelijks een cent.

 331. Aad Verbaast 18 oktober 2013 om 10:07

  @King Billy: waarom zou dan iemand voor de Duitse versie gaan werken als ze er geen cent te makken hebben?

  Ondertussen geeft die mislukkeling van een Hero Brinkman zijn politieke aspiraties niet op:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/10/18/brinkman-wil-terug-politiek-in-met-nieuwe-partij/
  == Dat is de enige manier om op ’t electoraat in te breken. Ideologie doet er niet meer toe in de politiek, het gaat om de kiezersgroepen == Bijzondere motivatie. Plucheplakker dus. Gaat er niet om wat je verteld, als je er maar zit. Gaat weer niet lukken natuurlijk.

  Ondertussen is het consumentenvertrouwen iets gestegen: http://www.nrc.nl/nieuws/2013/10/18/consumentenvertrouwen-iets-verbeterd-in-oktober/
  Blijft nog stevig negatief trouwens.

 332. Aad Verbaast 18 oktober 2013 om 10:43

  In het kader van het gestegen consumentenvertrouwen kan je hier je kans grijpen:
  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/koopje-luxe-autos-gebruikt-bij-kroning
  == De auto’s zijn voorzien van massagestoelen ==
  Je kan toch niet meer zonder tegenwoordig!

 333. blutch1 18 oktober 2013 om 11:00

  Misschien is Brinkman een plucheplakker, maar hij heeft absoluut gelijk wat betreft MKB. Terwijl de regering alleen de grote corporaties bevoordeelt.

 334. blutch1 18 oktober 2013 om 11:03

  Die volvo’s, 56.950 euro , een prikkie. Doe mij er maar 5.

 335. blutch1 18 oktober 2013 om 11:05

  Overigens, als je zo’n auto koopt, je verzekert hem en rijd hem direct total loss. Hoeveel krijg je dan van de verzekering?

 336. King Billy 18 oktober 2013 om 11:16

  @Aad verbaast. =Voor de Duitse versie werken= Tenminste bekendheid op internet verwerven en bezoekers naar eigen blog- e/o website halen. Wat zou jij doen indien je als student commentaren op artikelen in Der Spiegel en FAZ mag modereren?

  Re massagestoelen. Ooit gehoord van een speciaal vliegtuigtrapje voor een Oranje, dat ontworpen en gebouwd moest worden door gecertificeerdé bedrijven en vervolgens certificatieprocessen van de vliegtuigfabrikant, de FAA en de RLD moest doorlopen? Had iets te doen met een al te niet buigzame knie. Buigen zowiezo een moeilijke opgave in deze kringen.

 337. Aad Verbaast 18 oktober 2013 om 11:25

  @Blutch1: ik begrijp dat er een zucht van verlichting opging onder de zzp-ers omdat de zzp belasting van de baan is in het gesloten akkoord. Mocht ook wel, omdat een groot deel van de ZZP-ers vallen onder de nog niet benoemde naam: werkelozen die moeten buffelen om in de buurt van een bijstandsuitkering te komen die de staat uitspaart.

  Total Loss: rij je de garage uit, dan ben je meteen al een aanzienlijk deel van de waarde kwijt. Die verzekeringsjongens denken overal aan!

 338. Aad Verbaast 18 oktober 2013 om 11:28

  @King Billy: == Wat zou jij doen indien je als student commentaren op artikelen in Der Spiegel en FAZ mag modereren? == als het niets schuift dan kunnen ze de boom in.

  Massagestoelen: nog zo’n verhaal: in het tropeninstituut in Amsterdam is nog steeds de speciale (en fraaie) toiletruimte te bewonderen die speciaal werd gemaakt toen (ik dacht) Wilhelmina daar eens op bezoek kwam. Koning, keizer, admiraal, schijten doen ze allemaal.

 339. King Billy 18 oktober 2013 om 11:32

  Petitie met een miljoen ondertekeningen. Gebeurde niets mee. 110 miljoen extra kosten dankzij Europees Parlement in Straatsburg.
  Maar er zit beweging in. Voor de Bühne uiteraard. Komen verkiezingen aan.

  “Parliament asks for treaty revision on Strasbourg seat.
  “The Constitutional affairs committee adopted a report yesterday (14 October) calling on the Parliament to push for a revision of the EU treaties, with the aim of scrapping Strasbourg as Parliamentary seat.
  If MEPs pass such a motion for treaty revision at a plenary session, EU member states will be obliged to answer the call.
  In 2006, a ‘One Seat’ campaign led by a group of parliamentarians including current home affairs commissioner Cecilia Malmström gathered one million signatures in a petition over a period of less than five months.

  The petition did not get any follow-up from member states.”

  http://www.euractiv.com/future-eu/parliament-asks-treaty-revision-news-531073?utm_source=EurActiv%20Newsletter&utm_campaign=806a1eb6f2-newsletter_uk_in_europe&utm_medium=email&utm_term=0_bab5f0ea4e-806a1eb6f2-245712941

 340. Aad Verbaast 18 oktober 2013 om 12:00

  @King Billy: was op het nieuws laatst hier. Al jaren slepende discussie. Frankrijk dwarsboomt het om op te houden met dat belachelijke circus.
  http://nos.nl/artikel/562330-straatsburg-is-geldverspilling.html
  Je bent nog zuinig met je 110 miljoen. Ik hoor la jaren getallen van ruim 200 miljoen.
  Wat een zootje!

 341. artafterallart 18 oktober 2013 om 12:10

  Over verspilling gesproken. Duitsland zelf kan daar ook wat van:
  http://www.ftm.nl/zwartboek-verspilling-belastinggeld/

 342. artafterallart 18 oktober 2013 om 12:16

  Ook in FTM een mooi artikel over brandhoutakkoord:
  http://www.ftm.nl/column/brandhout-akkoord/

 343. King Billy 18 oktober 2013 om 12:17

  Andere vorm van verspilling:
  Ouwe sokken vooralsnog niet weggooien. Of zet euro’s om in een valutasoort met een systeem, dat niet alleen van bankencapriolen afhangt.
  „Iedereen weet dat onze banken diep in de problemen zitten, maar niemand weet juist hoe diep. Meer nog: niemand mág het weten tot de EU beslist wie voor de bailouts gaat moeten opdraaien. Niemand minder dan Mario Draghi zelf, de president van de Europese Centrale Bank (ECB), zei dit vorige vrijdag in Washington“
  http://www.express.be/business/nl/economy/draghi-te-veel-weten-over-onze-grote-banken-zou-paniek-kunnen-veroorzaken/197315.htm

  Hele circus luchtballonen boven drijfzand.

 344. King Billy 18 oktober 2013 om 13:11

  Bijzonder wat zoal muziek kan maken:
  „Het koninklijk paar zal in de Russische hoofdstad een concert van het Concertgebouw bijwonen.“
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3529184/2013/10/18/Rutte-geen-vervolging-van-agenten-in-kwestie-Borodin.dhtml

 345. Aad Verbaast 18 oktober 2013 om 17:29

  @afterallart: mooi artikel over verspilling waarvoor dank.
  Ook op dat onderwerp blijken de Duitsers hun “Deutschgrundlichheit” te laten spreken blijkbaar.
  Geld klotst daar over de randen zoals ze in het artikel al opmerkten. Geen excuus natuurlijk. Pek en veren!

  “Brandhoutakkoord” (leuke term) ook leuk om te lezen. Ook met een lege schatkist kun je die paar munten die er nog in zitten laten rollen blijkbaar.

 346. Aad Verbaast 18 oktober 2013 om 17:31

  @King Billy: kost wat maar dan heb je ook wat moet de (verkeerde) overweging zijn geweest.
  Zo las ik vandaag (in de discussie of Willy nou wel of niet moet gaan en Rutte stedle dat er van de Koning geen pion gemaakt moet worden de volgende opmerking: van de Koning geen pion maken? Waarom dan wel een pion in een koning veranderen?
  Zit ook wel wat in natuurlijk.

  Verspilling: tja, dat is allemaal maar afwachten hoe we dat probleem mogen gaan oplossen. Niet een kwestie van wanneer, maar slechts hoe.
  Vandaag maar eens meegedaan aan geld over de balk smijten en (geheel in lijn met de hoop van Rutte) een nieuwe auto gekocht. “Neem dat beetje risico”.

 347. blutch1 18 oktober 2013 om 18:17

  Wat, heb jij zo’n volvo gekocht. En hoe bevalt die massagestoel? Wat masseert die eigenlijk?

 348. Aad Verbaast 18 oktober 2013 om 18:28

  @Blutch1: was een aantrekkelijk aanbod natuurlijk. Strauss Kahn loopt er een hoekje voor om.
  En wat die masseert? Geen idee. Moeten waarschijnlijk de onderbuikgevoelens zijn.
  Toch maar wat anders besloten.

 349. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 18 oktober 2013 om 22:01

  Die van Rutte heeft een retractable dildo met een dieselmotor, 4 versnellingen vooruit en eentje achteruit.

 350. King Billy 18 oktober 2013 om 23:48

  Weer een reddingsfonds erbij? Dit keer echt supranationaal?
  Een lang verhaal van het IMF met allerlei formules en statistieken uitmondend in een verkapt advies om 6-7% van het BNP van alle eurolanden in een supranationaal fonds te storten om alleen ‘economic shocks’ (dus geen bankenreddingsfonds) PER LAND op te kunnen vangen. Hebben de Duitsers overigens al gedaan. Zit zo’n 430 miljard voor banken en andere rampen in die pot op een BNP van €1900-2000 miljard.
  Bovendien vergeleken met de periode voor de invoering van de euro. Toen zag het plaatje er florissanter uit. Zijdelings wordt echter wel verwezen in het ‘working paper’ naar de optie dat Griekenland moet uittreden.

  “In particular, a supranational fiscal stabilization mechanism, financed by a gross contribution of 1½-2½ percent of GNP, could provide significant stabilization on a par with the fiscal risk sharing seen in Germany and other federally organized countries.

  In addition, a gross (net) contribution, equivalent to 4½ percent of countries’ GNP, would be would be able to fully insure euro area countries against very severe, persistent and unanticipated downturns.

  Effe Apeldoorn bellen of ze in zijn voor een verzekering tegen zulk soort onheil.

  Klik om toegang te krijgen tot wp13198.pdf

 351. King Billy 18 oktober 2013 om 23:59

  EFSM en ESM hebben we al, tesamen 750 miljard en dan een SSM erbij, Zeg dat zoiets politiek uitkomt op 6% van circa BNP 21.000 miljard BNP in de Eurozone, zo’n 1260 miljard. De europese Spekmannet’jes krijgen alleen al bij de gedachte een waas voor hun ogen.

 352. blutch1 19 oktober 2013 om 00:08

  Tuurlijk, stop al het geld maar in potjes voor want-je-weet-nooit. Blijft er verdomd weinig over om van te leven. Net zoals je overal voor verzekeren. Je kunt niet rondkomen, maar als je dood bent ben je rijk, of was je rijk, of als je nog leeft word je rijk als je dood bent. Nou ja, zoiets.

 353. King Billy 19 oktober 2013 om 00:13

  Als ik supranationaal per capita goed gerekend heb, moet een gezin met twee kinderen dan €10.370 netto extra! opzij leggen terwille van supranationale solidariteit met de politieke élite. Dan zakt van wat nog over is van de economie als een plumpudding in elkaar, tenzij Draghi de elektronische geldpersen bijzet.

 354. King Billy 19 oktober 2013 om 00:24

  @Blutch1 Met dat geld kan geheveld worden. Default swaps als verzekering, met Basel 3, 9* keer over de kop en je hebt een bijna een schaduw eurozone. Financiele markten, vooral degene die Gods’ werk op aarde doet en de Spaanse banken analyseerde voor de €U, helpt gaarne een handje. Iedereen weer rijk en gelukkig!

 355. Aad Verbaast 19 oktober 2013 om 00:46

  @King Billy: nog een potje er bij. “Ze maken er een potje van”, om potjes te breken.
  Kan me er wel iets bij voorstellen, maar waar wordt dat geld gestald? Zal toch weer ergens moeten waar de jakhalzen er weer ‘leuke dingen’ mee gaan doen.
  Ik zou voorstellen om dan (als het toch zou moeten) zo’n potje te maken waarbij de schaduwbankiers en andere onderdelen van de irreële economie worden aangewezen om dat potje te gaan vullen. Dan doe je tenminste iets voor de burgers deze keer.

 356. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 19 oktober 2013 om 09:12

  Ierland frankrijk Spanje Griekenland hebben allang nieuw geld gedrukt.
  Niet verder vertellen hoor!

 357. blutch1 19 oktober 2013 om 10:16

  Ierland drukte een paar jaar geleden 50 miljard bij, heeft dat ook aan Trichet gemeld. Die vond het niet erg, op het totaal maakte het toch niet veel uit.

 358. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 19 oktober 2013 om 10:39

  Goeie oplossing voor NL! Eerst drukken, dan melden (of niet) alle schulden weg…

  VN onderzoekt de zwarte Pieten van Sinterklaaas…gekker kunnen we niet worden.
  En dat terwijl ze allemaal sinterklaas spelen in Brussel!

 359. Aad Verbaast 19 oktober 2013 om 11:35

  @kleet: alweer een grote kans voor je! Draghi is begonnen met de werving van mensen voor het bankentoezicht na het groene licht van de ministers van financiën.
  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/10/19/nederlanders-positiefst-over-bankentoezicht-van-ecb/
  Uitstekend salaris natuurlijk en secundaire arbeidsomstandigheden om van te smullen!
  En je hebt als Nederlander woonachtig in het buitenland natuurlijk een streepje voor, omdat (zie link) de Nederlanders deze keer het positiefst zijn over deze ontwikkeling. Ze hebben er wel 1200 nodig (om te beginnen dacht ik) op korte termijn.

 360. Aad Verbaast 19 oktober 2013 om 12:09

  @Blutch1: Ik ben een groot liefhebber van gratis geld. Grote voordeel is natuurlijk dat ook de criminaliteit sterk zal dalen. Het heeft immers geen waarde 🙄

 361. artafterallart 19 oktober 2013 om 13:23

  Om te voorkomen dat mijn spaargeld vlees wordt voor bankgieren, had ik het in de droger verstopt. Maar dat is het spek op wel een hele grote kat binden. Gelukkig kon ik bijtijds een blog van hem maken: http://artafterallart.wordpress.com/2013/10/19/hij-kwam-door-de-deur-van-de-droger-binnen/

 362. Aad Verbaast 19 oktober 2013 om 17:10

  @afterallart: creatief bedacht. 85% verstopt het geld (als ze iets te verstoppen hebben) in het vriesvak.
  Nooit meer last van koudwatervrees.

 363. artafterallart 19 oktober 2013 om 18:43

  @Aad
  …als boekhouders ’t kunnen, dan zeker een blogger, toch!?
  Trouwens, die 85% moeten die euro dan wel erg vertrouwen, gegeven de het huidige drukwerk van waardepapieren 😉
  Ja, en Icebank-vrees is ze ook vreemd 🙂

 364. King Billy 19 oktober 2013 om 21:58

  Vertelde vandaag aan een paar Duitsers dat de UNO onderzoek gaat doen naar rascistische elementen in het Nederlandse Sinterklaasfeest. Behalve dat ze hun oren niet konden geloven, een reaktie van een bezorgde moeder: “Zo’n verlate 1 aprilgrap kan men kinderen niet aandoen.”

  Mijn conclusie is dat Nicolaas een boze asielzoeker was, maar kom ik later nog wel op terug.

 365. blutch1 20 oktober 2013 om 00:18

  Nicolaas is een vervoerder. Zijn schip loopt binnen in Amsterdam ipv op Lampedusa.

 366. Aad Verbaast 20 oktober 2013 om 00:23

  @afterallart: had ik nog niet eens aan gedacht, “Icesave” LOL!

 367. Aad Verbaast 20 oktober 2013 om 00:27

  @King BIlly en @Blutch1: dat hele zwarte pieten gedoe kan natuurlijk heel eenvoudig opgelost worden door even met elkaar af te spreken dat 5 december de nationale herdenkingsdag wordt van slavernij en (tegen) discriminatie, en dat we in Nederland dit op deze volkse wijze doen.
  Maar ja, daar moet ik natuurlijk weer op komen. Geen sterveling die daar aan denkt. Blijft doormodderen dus.

 368. King Billy 20 oktober 2013 om 01:33

  @Aad verbaast en @Blutch1. Vervoerder? Met een stoomboot? Die asielzoeker heeft nogal wat afgereisd. Rampzalige ecologische voetafdruk. Educatief onverantwoord.

  5 december? In 1969 haalde Paus Paulus VI een streep door de officiele Roomse feestdag 6 december ter herdenking van de Bisschop van Myrna uit Sion. Prima reden om´Sinterklaasavond te verschuiven naar bijvoorbeeld iedere tweede woensdag in november. Winkeliers en consumenten blij. Schijnt de maan ook door de bomen. Bespaart een discussie over slavernij en discriminatie en over die tekeningen op de Gouden Koets.

 369. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 20 oktober 2013 om 07:46

  “…wie zoet is krijgt lekkers,
  wie stout is Dutroux….”
  De snt scheenwel heel erg veel verdacht van kindertjes te houden…
  Wellicht een poging van Vaticaan om pedofilie populair te maken buiten ht priesterschap om?

  Laat die duitsers maar eens de implicatis van de uitspraak van rechter in Essen doorspitten…

 370. Aad Verbaast 20 oktober 2013 om 11:11

  Dás waar ook (King Billy) op Prinsjesdag laat Willy ook al zijn zwarte pieten (fraai opgetekend op de koets) zien voor het volk. Met brede smile en wuivend naar de onderdanen die nog zo gek zijn om terug te zwaaien. Oude tijden herleven!

 371. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 20 oktober 2013 om 12:00

  …als willempie nou maar wel tenminste zijn helmpie ophoud als hij naar(of met zijn) onderdaantjes wuift. Gaan die dan ook staan? Of moettie ze eerst een handje geven?

  (dubbelzinniger kan zelfs ik het niet zeggen)

 372. artafterallart 20 oktober 2013 om 17:11

  Mijn hoofdbewoner heeft wellicht het ei van Columbus gelegd met de volgende open brief aan het parlement:
  http://artafterallart.wordpress.com/2013/10/20/maak-van-sinterklaas-een-potverteerfeest-op-de-3e-dinsdag-van-september/

 373. King Billy 21 oktober 2013 om 00:33

  Fraaie cartoon.
  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/23460_sint_zonder_piet/

  En met deze ‘Brede Maatschappelijke Discussie’ is Nederland flink bezig om een Nationale Ramp over zichzelf af te roepen. Komt niet helemaal ongelegen met ‘200 Jaar Koninkrijk” en alle lastenverzwaringen. Goed voor saam’horig’heid…

 374. Aad Verbaast 21 oktober 2013 om 10:54

  Kleet: klassieke uitdrukking: het leven staat nooit stil als je je handjes laat wapperen.

 375. Aad Verbaast 21 oktober 2013 om 11:08

  @afterallart: belazerd worden we toch, zo’n feest is wat dat betreft toch al een aardig leerschool.

 376. Aad Verbaast 21 oktober 2013 om 11:08

  @King Billy: is leuk inderdaad. Zo zie je maar dat alles weer met alles te maken heeft 😉

 377. artafterallart 21 oktober 2013 om 12:20

  @Aad
  Idd, maar dat geldt toch voor vrijwel ieder nationaal feestje (?). Zelfs 5 mei is geen zuivere koek. Maar we moeten vooral af van het idee dat we tegen potverteren zouden zijn. Onze elite doet niet anders en wij doen het ook graag.. De ‘potlatch’ regelt tenminste dat degene die daarvan profiteert verplicht is die pot weer te verteren, zodat wij er ook van profiteren enz..

 378. Aad Verbaast 21 oktober 2013 om 13:14

  Blijkt dat Nederlanders voor de Amerikanen maar relatief oninteressant zijn.
  NSA tapt in een maand 1,8 miljoen telefoonnummers af. In Duitsland 500 miljoen!!
  http://www.nu.nl/binnenland/3607456/nsa-tapte-18-miljoen-nederlandse-telefoonnummers-af.html

 379. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 21 oktober 2013 om 15:49

  In DE zijn niet meer dan 130 millioen telefoons…..nulletje teveel?

 380. Aad Verbaast 21 oktober 2013 om 16:10

  @Kleet: 500 miljoen maal, begrijp ik. In een maand wel te verstaan. Da’s toch gauw 16 miljoen keer per dag. 650.000 keer per uur. Dikke 10.000 keer per minuut. Knap dat ze dat voor elkaar krijgen..

 381. Aad Verbaast 21 oktober 2013 om 17:41

  @Blutch1: er zijn natuurlijk altijd lui die misbruik maken van deze regeling. Overheid heeft ook boter op het hoofd omdat ze niet goed controleren. Is op zich eenvoudig te zien wat daar mis gaat.
  Maar ook hier: de goedwillenden moeten gaan bloeden om die paar criminelen. Alles gaat op de schop namelijk. Kost ook weer het nodige natuurlijk.

 382. Aad Verbaast 21 oktober 2013 om 17:44

  http://www.nu.nl/politiek/3607697/eu-opnieuw-in-overleg-met-turkije-toetreding.html
  Brussel lonkt naar Turkije vanwege de groeicijfers natuurlijk. Maar er is nog wel heel veel mis daar.
  Voorlopig niet aan beginnen voor dat de rest van de puinhoop in eigen huis (EG) en daar ook echt helemaal is opgeruimd en opgelost.

 383. blutch1 21 oktober 2013 om 17:51

  Een pond kakkerlakken levert je in China 140 euro op
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2690/Opmerkelijk/article/detail/3530668/2013/10/21/Een-pond-kakkerlakken-levert-je-in-China-140-euro-op.dhtml
  Dan is Opstelten toch wel minstens 30000 waard. ;_)

 384. blutch1 21 oktober 2013 om 17:54

  @Aad, als er een heel bedrijf draait op PGB reizen (Be-Active) dan gaat het om meer dan een paar mensen.

 385. Aad Verbaast 21 oktober 2013 om 18:46

  Denk je zo’n beetje alle crises wel op een rijtje te hebben, kan deze nu weer aan het lijstje worden toegevoegd: “De Trojka Crisis”!
  http://www.presseurop.eu/nl/content/article/4240841-crisis-binnen-de-trojka

 386. Aad Verbaast 21 oktober 2013 om 18:55

  @Blutch1: begrijp me niet verkeerd: elk misbruik moet natuurlijk met kop en kont uitgeroeid worden.
  Maar = meer dan een paar mensen = is zonder meer waar. Aan de andere kant: 128.000 mensen hebben een PGB. Door de maatregelen die met het PGB genomen vallen er meer slachtoffers dan er misbruik gemaakt wordt (die ook weer op een effectievere manier kan worden aangepakt).
  Kortom: broddelwerk wat van Rijn aflevert..

 387. blutch1 21 oktober 2013 om 18:58

  Goh Aad, een schudencrisis, dat is weer wat nieuws.

 388. Aad Verbaast 21 oktober 2013 om 19:03

  @Blutch1: die 140 euro lijkt me toch een broodje-kakkerlak-verhaal.
  Ik ken regio’s waar je er zo 1000-en kunt verzamelen gewoon vanuit je eigen leunstoel. Van schaarste kan dan toch geen sprake zijn. Fokken ook nog eens bij de wilde konijnen af.

 389. King Billy 21 oktober 2013 om 20:39

  Die crisis in de Troika speelt al sinds het IMF deelnam in de redding van Griekenland. 30 % van de aandeelhouders in het IMF (BRIC) waren het niet eens met de deelname, maar redding zonder IMF was niet mogelijk. Bovendien ontbrak het de EU destijds aan kennis en Instrumenten om zo’n reddingsoperatie aan te pakken. ‘Maastricht’ moest nog als de bliksem omgebouwd worden, EFSM stond nog in de steigers. Het IMF werd uitgenodigd´door Barroso & Co om hun expertise in te brengen om de financiele markten tot haircuts te bewegen. Na de tweede haircut op Griekenland, dankzij Draghi, begon Brussel te klagen en wilde verder zonder IMF. Lagarde op haar beurt zei dat er fouten door het IMF waren gemaakt. Waar ze feitelijk mee wilde zeggen dat het IMF tegen de zin van aandeelhouder teveel ín Griekenland hadden gestoken en daarom de eisen zo streng zijn. Brussel wil nu aan alle kanten rekken. Looptijden, rentepercentages, doelstellingen, herformuleren van meetinstrumenten, etc., waarin het IMF met hun aandeel niet willen meegaan.
  Doen ze zo: lopende uitgaven voor defensie worden uit de begroting gehaald en als investeringen opgevoerd. Tja, zo kan het overheidstekort ook verminderd worden.

 390. Aad Verbaast 22 oktober 2013 om 00:58

  @King Billy: was al een vreemde eend in de bijt die IMF. Voordien kende ik ze alleen van optredens in welhaast failed states waar ze met dwangbuiscontracten bereid waren wat centjes te uit te lenen.
  De nood moet hoog geweest zijn om die club binnen te halen.

  Griekenland bezuinigt inmiddels op alles behalve op defensie begreep ik. Komt voor een groot deel uit Duitsland toch?

 391. King Billy 22 oktober 2013 om 04:31

  In 2009 was in de EU allang bekend dat Griekenland hulp nodig had. En dacht men dit zelf nog te kunnen oplossen binnen de €U. Dat bleek te optimistisch. Er was nog geen enkel reddingsinstituut behalve het toen nog lege EFSM, dat bailouts niet toestond. Laat staan banken redden. Prachtig voorbeeld van zelfoverschatting. Niet in het minst door Barroso, die reeds in Portugal al enige ervaring had opgedaan hoe men staten dacht te kunnen redden. Hij begon met de Postbank die hij eerst nationaliseerde en vervolgens op de beurs zette.
  Het zgn. ‚Overconfidence effekt.‘ Bijna geen groot prestigeprojekt dat daar niet mee te maken kreeg. Recent de Berlijnse luchthaven. Maar ook het Panama kanaal, de Amsterdamse metro, de opera in Sydney, de Gotthard tunnels en de euro. De FYRA is is klein grut. Wetenschappers hebben uitgezocht of de tegenhanger Underconfidence bestaat. Die bestaat niet. LOL! Bij mannen is overconfidence nadrukkelijker aanwezig dan bij vrouwen. LOL
  Een ding moet je Barroso nageven sinds in zijn aantreden in 2004. Zijn meeste bekende wapenfeiten die hij kan bijschrijven op z’n CV is het bedenken van allerlei instrumenten en manieren om de fouten in het eurosysteem te socialiseren. Dáár was-ie goed in. Zelfs de gaten in weefffouten van het eurosysteem wist hij te gebruiken. Structurele oplossingen en noodverbanden kwamen echter van het IMF onder DSK en later de ECB onder Draghi en Asmussen, die de politiek de tijd gaven om reddingsstructuren op te zetten en de erfenissen van Trichet en Weber min of meer opruimden.
  De politieke eurotops, die zich aaneenrijgden waren legendarisch chaotisch. De hele wereld hield haar hart vast. Iedereen was dichtbij een hartverlamming. Obama bemoeide zich ermee. Later stuurde hij Geithner naar Schäuble en Weidmann, die hun zaakjes met BoFin allang voor elkaar hadden. Kort na de crash in 2008 stond dit fonds en werd circa 130 miljard aan bankensteun opgetrommeld. Aan wie en werkelijk hoeveel is staatsgeheim. Barroso eigen, aast hij op dit fonds voor de Bankenunie en het ESM onder het zgn. SIXPACK-plan. Zit nog zo’n 300 miljard aan reserves in.
  Onderschat overigens de macht (van de gouvernaarsraad) van het ESM niet. Kan zomaar de grootste financier worden van eurolidstaten. De eerste eurobonds zijn al uitgegeven. 750 miljard, met hevelen schept mogelijkheden, nietwaar? De Barosso’s staan trappelend van verlangen in de rij. Met ESM als instrument kunnen Brussel en de Frankfurt op afstand toekijken. Barroso’s droom is vollendet… Min of meer potverteren met ECB geld uit het niets, afgedekt door garanties van de afgevaardigden van belastingbetalers.
  De FAZ wijdde er een uitgebreid achtergrondartikel aan. Later ´maar eens opsnorren.
  Als ik er aan denk, zie ik een gure akker en een pot met pek en zakken met veren.

  Komt vast door iets anders: hier ín de wei lopen schapen, die aan de lopende band worden gejat. Via een bosweggetje kan men ongezien met auto en aanhangertje ook bij de wei komen. I.o.m. de schapenhoeder en boseigenaar zijn WiFI infraroodcamera’s op mijn computers aangesloten. Dat maakt nieuwsgierig, mooie beelden! Wemelt van ’t wild, waaronder een wildzwijn. Vandaar vroege reaktie. En straks schapebout voor de diepvries en hond. Zelf niet bijster geporteerd van schapenvlees.

 392. King Billy 22 oktober 2013 om 04:43

  Kamerdelegatie Defensie gaat naar de VS. Druk, druk, druk. 5 Dagen propaganda voor de JSF en drones.
  http://www.tweedekamer.nl/nieuws/persberichten/Commissie_voor_Defensie_brengt_werkbezoek_aan_Verenigde_Staten.jsp

 393. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 22 oktober 2013 om 05:43

  Als je het in een keer goed wil doen, koop je een oude Garant. en je hebt een wild zwijn.
  Als er schapen gejat worden: veel roemenen in de buurt?Waarde in NL 30 euro.Schapevlees: uitsnijden zonder vet, marineren en grillen.

 394. Aad Verbaast 22 oktober 2013 om 09:57

  @King Billy: tja, het is herfstvakantie. Dan gaat ook de Kamer met reces. Tijd voor de snoepreisjes dus.
  Er zit ook een kamerdelegatie (commissie Europese zaken) in Turkije deze week (“Het centrale thema is de toetreding van Turkije tot de EU”), en een delegatie (commissie economische zaken) in Noorwegen (“Tijdens het werkbezoek verdiepen de Kamerleden zich in het Noorse energiebeleid.”).

  Zwaar leven hebben die lui.

  N.B. Ik lees dat jij dat jij de dagen ook goed doorkomt met je nieuwe hobby: het bewaken van de schapenwei. Houdt je van de straat 😉

 395. King Billy 22 oktober 2013 om 10:41

  Noors energiebeleid? Circa 80 % uit watervallen….. Exporteren die stroom buiten CO2 emissiehandel naar buurlanden. Dan Engeland, gaan vijf kerncentrales bouwen, worden gesubsidieerd door Brussel dankzij lage CO2 uitstoot ivglm kolen en en gas. Exporteren een deel van die stroom naar Frankrijk (EdF, Mali ) voor een prijs die tweemaal zo hoog ligt als de huidige stroomprijs. Ondertussen zet Frankrijk in op een langzame ‘Stromwende’ naar wind en zon.
  Duitsers uiteraard op hun achterste benen, want die kunnen overtollige stroom tijdens daluren niet kwijt dankzij de afbouw van kerncentralers. Krijgen ivglm Engeland en Frankrijk veel minder subsidie, hogere kosten en experts waarschuwen dat deze winter grote stroomonderbrekingen te verwachten zijn. Totale chaos tussen energieleveranciers, netbedrijven, regeringen, €U en financiers.
  Ergens circuleert een grafiekje over stroomlevering aan huishoudens in Europa. Nederland stond tweede na Noorwegen, Frankrijk derde. Duitsland op de zevende plaats.
  De Groenen hebben wat aangericht met het amateuristische snelle uitbaten van ‘Fukushima’. Merkel boog uit angst voor de opiniepeilingen en tussentijdse deelstaatverkiezingen.

 396. Aad Verbaast 22 oktober 2013 om 11:17

  @King Billy: Alweer zo’n gemiste kans van de politiek. Die delegatie die nu naar Noorwegen (een week!) gaat, had gewoon even een dagje bij jou op de koffie (met een koekje) moeten komen.
  Waren ze weer helemaal bijgepraat en heel wat kosten bespaard. 🙂

 397. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 22 oktober 2013 om 11:27

  Zoals gezegd: kerncentrales zijn de oplossing.
  Waterkracht–zoaals in Frankrijk en England getijde centrales: zijn ook goed.Rendabel en technisch goed.
  Wind is zo slecht dat alleen iemand met een IQ van 45 er voor kan zijn Bovendien: zo lelijk als de pest in het landschap.
  Hier wordt ook een windpark gebouwd. Is maar een probleem: is misschien 10 uur per jaar wat wind….kosten: 360 millioen; awel, rukken we van de AOW af.

 398. Aad Verbaast 22 oktober 2013 om 12:00

  @Kleet: de Jappen zijn ook oh zo blij dat ze eens vrijwel geheel overschakelden naar kernenergie.

 399. blutch1 22 oktober 2013 om 12:30

  @King Billy,
  @Duitsers uiteraard op hun achterste benen, want die kunnen overtollige stroom tijdens daluren niet kwijt dankzij de afbouw van kerncentralers@
  Hier snap ik niets van.

 400. King Billy 22 oktober 2013 om 12:39

  @Aad re ‘langs sturen”. Niet zo zeer te veel eer -dank!- maar schat de deskundigheid van de FAZ redaktie ietwat hoger in. Ze mogen langs komen, gaan we door naar Frankfurt. Regelt de FAZ ook wel een bezoekje aan de ECB. Onderschat niet dat mijn zelfoverschatting grenzen kent. Rest dan slechts charmante empathie.

  Met een beetje pech gaat mijn internet verbindingen een paar dagen eruit. Om deze ietwat stabieler en sneller te maken wordt het halve dak en hobbykamer verbouwd. Kan de NSA alvast een satelliet in stelling brengen om te kijken wat al die neuwe antenne’s betekenen in the middle of no where.

 401. Aad Verbaast 22 oktober 2013 om 13:08

  @King Billy: == wordt het halve dak en hobbykamer verbouwd == LOL. klinkt zooooh jaren 90.
  Hier heb je slechts een draadje in de muur nodig, een wifi modempje en het hele huis en tuin ‘razendsnel’ internet. 😉

 402. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 22 oktober 2013 om 13:19

  Dat is supersimpel: de kerncentrales leveren een constante; laten we zeggen 80%, en dan de windidioten 20%.
  Nou zakt in dal uren de consumptie tot 70%; leveren de kerncentrales wat minder, maar kunnen de blaaskaken hun ei (electriciteit) niet kwijt.
  Jappen: hadden een bouwfout gemaakt; dat mag niet.
  Hoeveel doden van kernenergie na de oorlog vergelijk met oorlogen, droogte, verkeersongevallen, vliegongevallen, treinongevallen.
  In Sopanje: per jaar ongeveer 600 engelse mannen dood; combinatie fysieke inspanning en temperatuur: Sex dus.
  Sex maar verbieden? Massaal castreren? Mooie meiden verbieden?
  Veiligheid bij bouw goed controleren dan is er niks mis met kernenergie.
  Je kan ze voor alle zekerheid allemaal in Roemenie zetten….

 403. King Billy 22 oktober 2013 om 13:24

  Alleen de operationele problemen: Fukushima- de Groenen-energiewende-kerncentrales versneld dicht (2018)- zonnepanelen-offshore Windparken, groene stroom- overtollige stroom-dan weer te weinig- problemen met netwerk-kolen/gascentrale’s niet meer rendabel-weinig operationele netwerk medewerking buurlanden.
  Financieel: enorme kosten(overschrijdingen)-huivering bij financiers-forse tariefsverhogingen.
  Politiek: Gejammer door politieke partijen (met name de wereldverbeterende Groenen…) in de Bundestag en deelstaten, uit Brussel, operators, producenten, netwerkbedrijven en consumenten/kiezers.
  Had Minister voor Energie Maier een plan waar iedereen min of meer kon leven, voldeed het niet aan nieuwe Brusselse eisen. Merkel boog voor Brussel en de Bundestag. Grootste schuldige de toen nog in de oppositie zittende SPD die samenspande met de Groenen en die Linke en enkele CSU leden uit Bayern.

 404. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 22 oktober 2013 om 13:42

  Ik heb de laatste 40 jaar betreffende “millieu onzin” altijd gelijk gekregen.
  Glas recyclen: onzin; kost meer dan het opbrengt voor millieu
  Plastic flessen statiegeld; onzin alleen extrea werk voor middenstand
  Bio ethanol; crimineel achtelijk; brengt 100 millioen hongerlijders op per jaar, een heleboel misere, en verbeterd….niets.
  De kleine millieumaatregelen: achtelijk; kost bedrijven alleen maar tijd en dus geld.
  In landbouw: waarom moeten wij strenger zijn dan andere europese landen?
  Veehouderij: we moeten weer gaan bedelen ?
  Ook vanwege hoge belasting moet de veehouderij overgaan op massa; en dan wordt er over geklaagd?

 405. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 22 oktober 2013 om 15:52

  Kolen/bruinkool/olie centrales kunnen brandschoon zijn; is een kwestie van techniek.
  In Groningen werd de Hunze centrale gesloopt, want de buitenkant hd een nieuw verfje nodig.
  Kon olie, gas, kolen stoken.
  Maar de gemeente wilde er een winkelcentrum.
  Je schrikt je dood van de leegte; meer personel dan klanten.

 406. Aad Verbaast 22 oktober 2013 om 17:30

  @King Billy: blijft tobben dus. Toch zullen we er eens aan de helemaal schone energie moeten. Op = op op een gegeven moment.

  Trouwens: wanneer klapt de huizenbubbel in Duitsland in elkaar? http://www.presseurop.eu/nl/content/news-brief/4259291-bundesbank-trekt-aan-alarmbel

 407. Aad Verbaast 22 oktober 2013 om 17:31

  @Kleet: allemaal leuk en aardig, maar die hele berekeningen zijn ook op drijfzand gebaseerd voor een groot deel. Je kan pas een vergelijk maken als de integrale kosten ook echt worden doorberekend in de energieprijzen. Dan wordt het een heel ander plaatje. Fossiele brandstoffen blijken dan ook peperduur te zijn.

 408. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 22 oktober 2013 om 17:56

  Sinterjkaas mag ook al nietmeer…
  Zie je nou wel, slavernij veel te vlug afgeschaft; nou hebben we die roetmoppen hier..

 409. Aad Verbaast 22 oktober 2013 om 18:00

  @King Billy: zie ook 9:57:
  mocht je al denken dat 2e kamerleden op missie in de wereld allemaal niets zitten te doen, dan heb je het toch goed mis: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3531393/2013/10/22/Kamer-wil-gesprek-met-VN–functionaris-over-Zwarte-Piet.dhtml

 410. Aad Verbaast 22 oktober 2013 om 18:01

  @Kleet: wordt aan gewerkt inmiddels: zie net hierboven. 🙄

 411. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 22 oktober 2013 om 18:32

  De kosten per kilowatt van windmolen zijn super extreem hoog.
  Die van getijde generators redelijk.
  Zonne enrgie is leuk in de Sahara.
  Te weinig capaciteit.
  Per kilowatt is toch kernenergie het goedkoopste.
  Fossiele bandstof; als je het zelf hebt; b.v. NL echte kosten gas; 0,025 euro per kuub….Dus dat valt nog wel mee….

 412. blutch1 22 oktober 2013 om 18:34

  Zo gaat het met onderzoeken. De uitkomst is tevoren al bekend. Overigens, hebben we er nu weer een overheid bij? Eerst Brussel al extra en nu ook nog de VN? Wat doen die lui in Den Haag eigenlijk nog behalve het pluche verslijten.

 413. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 22 oktober 2013 om 19:14

  Het is een smoes van de groene mafia, dat er tekort zou zijn aan energie.
  In Canada is voor de komende 140 jaar genoeg voor de hel wereld aan olie.kolen en bruinkool zijn er ok nog genoeg voorlopig, gas is er ook nog; daarnaast is er schaliegas.
  En dan; er is nog steeds de bijna eindeloze mogelijkheid van kernenergie, en getijde energie

 414. King Billy 22 oktober 2013 om 19:24

  Hier het bericht van de BuBA zelf. Reden: vraag in de stedelijkegerbieden is groter dan het aanbod. Waren studentenprotesten. Buiten de grote steden normaal. In de Duitse regio onder Nijmegen/Doetinchem/Winterswijk zijn de huizenprijzen zelfs gedaald. Veel privékapitaal en vastgoedontwikkelaars. Oorzaak lage rentepolitiek en die 100.000 grens. Portefeuilles worden gespreid.
  http://www.bundesbank.de/Redaktion/DE/Themen/2013/2013_10_21_wohnimmobilien_in_staedten_moeglicherweise_ueberbewertet.html
  De FAZ zocht wat anders uit. Kerkbelasting en daarnaast bijdragen van de staat aan hun instellingen. Ziekenhuizen, scholen, diaconie, bejaardentehuizen,enz.
  Katholieken 5. 2 miljard, Protestanten 4.62 miljard aan kerkbelasting + 19.3 miljard van de staat via de achterdeur voor al die instellingen maakt 29 miljard in 2012. 31 miljoen als investering voor een kerk, pastorie, diaconie en onderaardse gang maakt dan niet zoveel uit. De Paus was dan ook best aardig tegen die bisschop Van Elst.
  Volgens mij nog geen Zwarte Piet prijs in Nederland. Zodra deze prijs er is, Putin de primeur gunnen. En de Tweede Kamer moet wettelijk vastleggen dat “Zwarte Pieten“ verplicht wordt voor het Kabinet na iedere vergadering op de vrijdag.

 415. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 22 oktober 2013 om 19:30

  Pluche verslijten, zich “onmisbaar” maken, hoog inkomen claimen, hoge niet gemaakte onkosten claimen en bewijzen dat boomapen toch beter in bomen af zijn.
  Terug naar jamaica, mars!
  En blijf met je rasta kop van sinterklaas af!!!!! (voor de VN)

 416. King Billy 22 oktober 2013 om 21:58

  @Aad Verbaast. Ik weet dat je weinig tijd hebt, Maar dit blogje is zo gemaak´t en je hebt een grote fanclub. Mede omdat je op Facebook and Twitter zit. Zou Target2 wel eens kunnen overtreffen.

  Hier is het mailadres van Verene Shepherd van de UNO: verene.shepherd@uwimona.edu.jm

  EEN SINTERKLAASGEDICHT VOOR Ms. VERENE SHEPHERD

 417. blutch1 22 oktober 2013 om 22:13

  Ms Shepherd heeft een glazen bol
  daarom slaat zij vast op hol
  zij kan in de toekomst kijken
  maar zwarte Piet weet van geen wijken
  en wie is hier de baas
  dat is en blijft toch Sinterklaas
  ga weg, verdwijn beste Verene
  lazer op en neem de bene
  spring aan boord bij “red nose reindeer”
  en verdwijn, oneindig ver van hier.

 418. King Billy 23 oktober 2013 om 01:36

  Zwarte Piet nam Sint mee
  naar Jamaica, Montego Bay
  Voor een herder, hooggeleerd
  Die beweert dat geen enkele pot
  Zo zwart ziet als de Sint zijn God.
  „ Nee“ zei Zwarte Piet „Wat u beweert
  Kan Sint niet beamen, beste dame!“
  Ik heet Moriaan, een man, een Hottentot
  Geen onderdaan, maar een kind van God!”

 419. King Billy 23 oktober 2013 om 08:30

  Samenstelling van de nieuwe Bundestag werpt de schaduw van bureucratie en regulering ver vooruit. 631 afgevaardigden, waaronder 35 ondernemers en10 werknemers. De rest van de afgevaardigden in publieke dienst zijn intellectuelen, Masters of the Universe.

 420. Aad Verbaast 23 oktober 2013 om 09:10

  @Kleet: als er dan al genoeg energie zou zijn dan is dat goed nieuws. De zon is vooralsnog een onuitputtelijke bron van energie, en kan niet veel schoner zijn.

 421. Aad Verbaast 23 oktober 2013 om 09:16

  @King Billy, @Blutch, @Motek: tja, die Shepherd. Merkwaardig dat ze in een onderzoekscommissie zit maar haar oordeel al klaar heeft voordat het onderzoek is afgerond. Komt vaker voor.
  Hier een historische duiding waar de figuur van Zwarte Piet op gebaseerd zou zijn: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3531694/2013/10/23/Geen-twijfel-over-mogelijk-Zwarte-Piet-stamt-af-van-kindslaven.dhtml
  Maar tijden zijn wel veranderd. Ik ken geen verhalen van Zwarte Pieten die de voeten wassen van naakte vrouwen… (zie plaatje in link).

  En die blog? Dank voor de suggestie maar ik laat het maar even liggen. Julie hebben al inspiratie genoeg lees ik. LOL.

 422. Aad Verbaast 23 oktober 2013 om 09:24

  @King Billy: bundestag: da’s ook wat. Die cijfers spreken voor zich. Duiden maar weer eens dat van de term volksvertegenwoordigers maar afstand genomen moet worden. Volksverlakkers komt dichter in de buurt.

  Nu komen die niet alleen voor in het bedrijfsleven natuurlijk. http://www.nrc.nl/nieuws/2013/10/22/libor-schandaal-kan-rabobank-1-miljard-dollar-kosten/
  1 miljard boete (dollars). Ongeveer een half jaar winst van de bank. Mag de burger (klant) ophoesten.

 423. King Billy 23 oktober 2013 om 10:39

  Re Zwarte Piet. ‘200 jaar Koninkrijk‘ wordt nog echt een feestje. Indien 200 jaar geschiedenisvervalsing en de rol van de Oranje’s niet ter discussie worden gesteld, zijn zowel voor- en tegenstanders van Zwarte Piet echt schijnheilig. Voorstanders van Zwarte Piet moeten tenminste wijzen op dit gevaar, tegenstanders hebben een argument voor het oprapen. Waaronder de Gouden Koets.

 424. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 23 oktober 2013 om 11:41

  Wat een slap geouwehoer over zwarte piet!!!
  Iemand de de VN serieus neemt heeft dringend een vakantie op de funny farm nodig.
  Vraag je maar eens af wie de klagers zijn–of WAT ze zijn.

  Al een paar jaar zijn moslims bezig met islamisering; naakt schilderij mag niet, een idioot moet een paar keer per dag van een torentje balken, er is ook al–helaas succesvol–geklaagd tegen het kruis op de mijter van sinterklaas.

  Stap voor stap worden met schijnbare onbenulligheden dingen uit onze cultuur verwijderd om plaats te maken voor de averwerpelijke achtelijkheid van de islam.Het is iets wat in het oostblok de stalinisten 45 jaar lang probeerden. en niet lukte.

  In NL schijnt dat wel te lukken.Laat die boomaap uit Jamaica nou lekker pinda’s en bananen gaan vreten in een haar een rasta kapseltje en zich vooral NIET met onze cultuur bemoeien.
  Als we de tuthola nodig hebben rammel ik wel met de vuilnisbak.

 425. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 23 oktober 2013 om 11:47

  Nog effe, en we mogen ook niks meer negatiefs zeggen van Hitler; want daardoor worden er ik-wee-nie hoeveel moffen gekwetst…

 426. blutch1 23 oktober 2013 om 12:36

  Wordt het spelletje zwartepieten nu ook afgeschaft?

 427. Aad Verbaast 23 oktober 2013 om 13:12

  @King Billy: misschien kan die discussie dan meteen meegenomen worden als we toch bezig zijn.
  Die prent op de zijkant van die koets is niet meer van deze tijd immers. Brengt natuurlijk de onderdanen op vreemde gedachten..

  Misschien wordt het tijd dat de Paus ook even Sinterklaas bij hem ontbiedt. Kan hij dit vuiltje ook oplossen. Hij is aardig bezig immers:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/10/23/duitse-luxe-bisschop-tijdelijk-uit-functie-ontheven/

 428. Aad Verbaast 23 oktober 2013 om 13:14

  @Kleet: niet meer te volgen die discussie. Verkleden witte mannen zich eens als donkere mannen en dan wordt het racisme genoemd.

 429. Aad Verbaast 23 oktober 2013 om 13:15

  @Blutch1: uiteraard. Voorstanders zullen alles uit het collectieve geheugen willen wissen.

  Nog even en “Het Grote Boek” wordt het 2e verboden boek in Nederland.

 430. blutch1 23 oktober 2013 om 13:26

  Nou ja, er staat zoveel in dat “Grote Boek”, daar moet heel wat luistervinken aan vooraf zijn gegaan. De NSA is er niets bij.

 431. Aad Verbaast 23 oktober 2013 om 13:55

 432. artafterallart 23 oktober 2013 om 14:04

  Straks is het een marketingtruc, zoals destijds met die negerzoen: http://vrouwenpower.nl/forum/threads/7184-Negerzoen-verbod-was-marketingtruc

  De VN wil mensenrechten ‘echt’ gaan handhaven en kiest voor het landje met de opgeheven vinger. Ze denken dat wij gevoelig zijn voor kritiek en makkelijk om te turnen zijn. Hebben waarschijnlijk ook van de negerzoen gehoord. Als wij idd bakzeil halen, dan gaan ze een iets groter land gek maken. China en Rusland komen het laatst aan de beurt, als ze hun handjes aan het mee censureren vuil hebben gemaakt.

  ‘Ze’ weten dat die Hollanders meteen gaan polderen en er zijn al kamerleden bij hen op visite….

  Daarom blijf ik pleiten voor de illusionist die Sinterklaas tot zelfverbranding brengt. Voor de liefhebbers: http://artafterallart.wordpress.com/2013/10/22/vn-onderzoek-vraagt-om-een-sinterklaasakkoord/

 433. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 23 oktober 2013 om 15:50

  denk niet dat iemand aan het Vaticaan denkt bij het zien van het kruis op de mijter. Voor de meeste mensen is dat alleen maar deel van de show., nat als de staf.

  Trouwens, de zwarte pieten zijn meestal meiden, vanwege de capriolen.
  Die mogen nog wel?
  Of alleen als ze topless gaan en hun tieten beschilderen? Daar was al een Curry met ervaring….

  Gewoon houden zoals het is, niks maar dan nikls veranderen; zo mogelijk sinterklaas op een peerd, en een heleboel zwarte piet(innen)

  Als het niet bestond moest het worden uitgevonden…

 434. blutch1 23 oktober 2013 om 17:21

  Europarlement stemt voor opschorten uitwisseling bankgegevens met VS
  ‘Een week of twee geleden werd duidelijk dat de Amerikanen zich op enigerlei wijze toegang tot de servers van Swift hebben verschaft.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2800/Europese-Unie/article/detail/3531951/2013/10/23/Europarlement-stemt-voor-opschorten-uitwisseling-bankgegevens-met-VS.dhtml

 435. Aad Verbaast 23 oktober 2013 om 17:33

  @Blutch1: maar ze hadden toch al toestemming om die gegevens te krijgen? 🙄
  EP kan trouwens van alles willen. Is slechts een advies aan de commissie..
  Barosso was er nog vanmorgen met alwer een speech. Klopte zich weer geweldig op de eigen borst..

 436. blutch1 23 oktober 2013 om 18:51

  @Aad, ze hadden toestemming om met duidelijke redenen om informatie te vragen, maar niet om zelf de informatie maar te zoeken.

 437. blutch1 23 oktober 2013 om 18:51

  Die Amerikanen, straks komt boontje om zijn droontje.

 438. King Billy 23 oktober 2013 om 21:25

  ’t Wordt steeds leuker. Duitse NSA ging snuffelen omdat uit de VS geen antwoord kwam op vragen. Wat bleek? Mobieltje’s van Merkel zijn jarenlang afgeluisterd door de NSA. Merkel geeft met ongebruikelijk harde woorden Obama de Zwarte Piet.
  http://www.spiegel.de/politik/deutschland/nsa-merkel-beschwert-sich-bei-obama-a-929636.html

 439. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 23 oktober 2013 om 22:19

  Een sinaal in de lucht mag je onder NL wet altijd opvangen. (behalve radar signaal van de politie)In NL worden ALLE mobieltjes afgeluisterd.
  Maar als je gedigitaliseerde mobieltjes gebruikt, heeft de overheid grondig de pest in; kunnen ze niet decoderen…
  De schotel antenne staat bij Grijpskerk, groningen, een NL-engels project.

 440. Aad Verbaast 24 oktober 2013 om 00:40

  @Blutch1: 18:51: klopt natuurlijk, maar dat noemen ze geloof ik “bending the rules” daar.
  Gisteren Plasterk gezien bij P&W over dit onderwerp? “We zijn trouwe bondgenoten, dus we kunnen er in ieder geval een goed gesprek over hebben… “.. Ja, ja.. knecht, en knechten heet dat in goed Nederlands.

 441. Aad Verbaast 24 oktober 2013 om 00:42

  @King Billy: Merkel zal wel boos zijn ja, Spreekt ze Obama heeft hij van te voren al even een rapportje gekregen van de NSA. Kan hij het kort houden: “ik weet het al, Angela!”

 442. Aad Verbaast 24 oktober 2013 om 00:43

  @Kleet: bij Eemnes staan ook allerlei antennes in de weilanden. Heb me laten vertellen dat dat ook afluisterantennes zijn.

 443. King Billy 24 oktober 2013 om 12:19

  Wie is Verene Shepherd? Op Wiki uitsluitend een Duitse en Nederlandse pagina.Kennelijk is de Jamaicaanse Uni of een van haar vele connecties niet op het idee gekomen om een Engelse pagina op te zetten en is zijzelf te bescheiden. Of geen tijd. Afroepstatistiek nul komma nul, totdat Zwarte Piet voorbij kwam. Der Spiegel zette zelf een verwijzing naar een Artikel over haar en ZP op de pagina.
  http://stats.grok.se/de/latest30/Verene_Shepherd

  Haar eigen radiostation in Jamaica https://www.facebook.com/pages/Talking-History-Jamaica/119964064718068. Onverbloemd gekleurde boodschap.

 444. Aad Verbaast 24 oktober 2013 om 12:29

  @King Billy: mooi speurwerk. Merkwaardig type, en je vraagt je af hoe de VN deze vrouw heeft opgeduikeld. Voorzitter van een commissie die iets moet onderzoeken en vervolgens voordat het werk is begonnen haar oordeel al ongezouten breed verkondigd.
  In de rechtspraak zou dit onmiddellijk tot wraking leiden.

 445. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 24 oktober 2013 om 13:01

  nee hoor.Rechtsspraak bestaat al lang niet meer in NL.
  Recheters zijn zo bevooroordeeld als de pest.
  Een voorbeeld ervan is de “vox-populi”.
  Maar zelf ook aan der lijve ondervonden.

  Hoe Mi Zwarte Boommiepie dat baantje kreeg? Vermoedelijk een keertje gekeesd met iemand die daartoe invloed had.
  Net als de vrouwen in de tweede kamer–of althans een deel ervan.
  net als de 19 vrouwen die een baan als professor kregen bij de RUG, zonder leerstoel.
  hadden ooit–toen ze nog met andere buffels in de weide speelden–eens een dekking gehad van een van het bestuur…

 446. King Billy 24 oktober 2013 om 14:09

  Even snel deze lijst doorgeploegd: http://en.wikipedia.org/wiki/UNESCO_Intangible_Cultural_Heritage_Lists
  Tja…., Of een Sinterklaasfeestje met een stoomboot en een Zwarte Piet een plaatsje mag verwerven? After all, er ligt een aanvraag uit Nederland.
  Misschien eeen beetje dom? Een kwestie van zelfoverschatting?

 447. Aad Verbaast 24 oktober 2013 om 17:36

  @Kleet: grotendeels eens. Was nog de enige illusie die ik had: faire rechtsspraak. Tot ik zelf dat eens aan den lijve mocht ondervinden: broddelwerk!

 448. Aad Verbaast 24 oktober 2013 om 17:38

  @King Billy: gezien de berichten vanuit de VN maakt dat geen schijn van kans natuurlijk.
  De Speld speelde er al op in: http://www.speld.nl/2013/10/24/vn-uit-kritiek-op-iraans-vrouwknikkeren/

 449. King Billy 24 oktober 2013 om 17:43

  De heropvoeding van de europese burger komt in een stroomversnelling. Heb ik niet uit m‘ duim gezogen. Waren het eerst komkommers en gloeilampen, daarna een poging €U‘ers afgesloten olijfolieflesjes aan te smeren, zijn nu de stofzuigers aan de beurt. Vanaf 2018 mag het motorvermogen niet meer dan 900 Watt zijn. De techniek schijnt inmiddels zover gevorderd te zijn dat hetzelfde aantal kruimels opgezogen kan worden als met een ding van 2000 Watt.
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/zu-hoher-stromverbrauch-eu-verbietet-watt-starke-staubsauger-12632478.html

 450. Aad Verbaast 24 oktober 2013 om 18:04

  @King Billy: LOL.
  Oude anecdote over Philips. Gaat over een cultuurverschil tussen Europa en Amerika.
  De Philips stofzuigers werden geen verkoop succes in Amerika. Reden was dart de stofzuigers te stil waren (daar vroeg de consument naar, praat ik over de jaren 70, al). In Amerika wilden ze dat ding niet hebben. Reden: als iets zo stil is kan het nooit krachtig zijn!
  Niet veel veranderd in 40 jaar… Blijven barbaren die Amerikanen.

  Blijft natuurlijk onverlet: waar bemoeien die lui in Brussel zich mee!!

 451. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 24 oktober 2013 om 20:53

  Het toppunt is de rechtbank Groningen, die precies doet wat de economisch belangrijke organisaties willen..Dat in een stad met een compleet corrupt ambtenaren apparaat, die onder ede straal staan te liegen.
  Zo had ik eens de twijfelachtige eer, voor een commissie te verschijnen waarvan de voorzitter een een surinaamse boomaap was, was, met passend IQ.
  Volgens hem bestond er geen verschil in rechtspersonen en natuurlijke personen.
  Had hem nog willen vertellen dat rechtspersonen niet eetbaar zijn voor een kannibaal.
  Maar–letterlijk–een blanke ambtenaar zat de idioot in zijn oor te fluisteren wat ie moest zeggen.

  Bedrijf faillissement:
  eiser 1: belangrijk deel van zijn claim was onzin; nr 2: ik moest hem 750 betalen; hij mij 9000 +BTW; nr3; 140; wilde zelfs niet meedoen met faillissement eis; werd frauduleus (opzettelijk) opgevoerd voor 9900; bewezen voor rechter.
  Werd toch faillissement uitgesproken.
  Zomaar een voorbeeldje; kan er 4 meer geven…

  Dan was er de lieve SVB, AOW.
  In de jaren 70 over de grens gewerkt; korting dus.Moraal: had ik maar gewoon in de WW moeten gaan. Tweede korting: een periode was ik zelfstandig, zonder inkomen (minder dan f600) ; ach ja… derde periode: ik had uitkering; maar daar werd ook maar een forse korting gegeven; terwijl ik toch echt niet premie plichtig was.
  Het kwam voor, omdat ik hun beslissing niet gelezen had; naar verkeerde adres gestuurd.
  Naar inhoud werd niet gekeken.
  Huidige techniek: het splitten in 7 beslissingen; zodat ik, als ik in beroep wil, meer dan 1000 euro rechtskosten moet betalen…

 452. King Billy 25 oktober 2013 om 08:12

  .Wow!
  De Europese Chaosclub €U gaat zich concentreren op beter sociaal communiceren, concludeert de Griffier.
  “….we’ll review priorities also based on employment and social indicators and on more social dialogue, both in Member States andat the level of the Union”.
  Zoiets van macro-prudential anticiperen op europese verkiezingen. Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert.

  Klik om toegang te krijgen tot 139188.pdf

 453. Aad Verbaast 25 oktober 2013 om 10:27

  @King Billy: niet geheel onlogisch natuurlijk als “socialiseren” (van met name de schulden) prioriteit nummer 1 is.. 🙄

 454. King Billy 25 oktober 2013 om 11:28

  Zou zomaar Nederland voorgedragen kunnen voor een plaatsje op het Werelderfgoed van Unesco. Uniek toch, God schiep de werreld, maar de Nederlanders Holland.
  Nederland uitgelegd voor buitenlanders in vier minuten, http://www.youtube.com/watch?v=eE_IUPInEuc, Holland vs the Dutch. 3.4 miljoen keer bekeken.

 455. Aad Verbaast 25 oktober 2013 om 13:04

  @King Billy: leuk filmpje. Kan menig Nederlander ook nog wat van leren trouwens..

  Je stofzuiger heeft trouwens ook HP deTijd bereikt: http://www.hpdetijd.nl/2013-10-25/draconische-bemoeizucht-eu-uw-stofzuiger-mag-hard-zuigen/

 456. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 25 oktober 2013 om 13:31

  Dus ik moet mijn vriendin stofzuiger noemen? Wordt vreemder als ik mijn stofzuiger vriendin noem….
  Maar dan, in Brussel zijn vreemde types…(vlgs HP)

 457. King Billy 25 oktober 2013 om 13:43

  Zo is dat, laat de markt haar werking doen. Faciliteren, niet reguleren. Voor wie niet getrouwd wil zijn met politieke regulering en bureaucratisering vanuit Brussel, is geen plaats meer in ‘Unity in Diversity’.

 458. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 25 oktober 2013 om 16:46

  …volgens mij zijn de NSA en FBI een kudde gerontofiele voyeurs….

 459. artafterallart 25 oktober 2013 om 17:43

  Gelukkig is het bereik diep onder de grond bijna 0,0 voor alle tentakels waar we vandaag de dag ongewenst door betast worden. Zodat ik zeer binnenkort definitief vertrek naar mijn gehaakte onderwereld. Er is plaats voor iedereen en we houden contact met de bovenwereld. Alleen zij kunnen dat niet met ons meer leggen! Zie: http://artafterallart.wordpress.com/2013/10/25/wie-wil-niet-schuilen-in-de-lingerie-van-moeder-aarde/

 460. Aad Verbaast 25 oktober 2013 om 18:06

  @Kleet: niets mis met een goede stofzuiger. Gaat ook wel mis trouwens. Je weet niet half (of misschien ook wel) welke ongelukken er mee gebeurd zijn.

 461. Aad Verbaast 25 oktober 2013 om 18:11

  @King Billy: De markt haar werking laten doen is natuurlijk ook een mantra wat te pas en te onpas wordt gebruikt respectievelijk misbruikt. Ongebreidelde deregelurering heeft tot een hoop ellende geleid.

  Faciliteren is nog wel een woord wat ik in mijn persoonlijke vocabulaire zou willen behouden. Ook met mate trouwens. Kan je immers ook alle kanten mee op.

  Sinterklaas: eigenlijk de enige persoon waar je over de schouder (als NSA) mee zou moeten kijken. Die weet immers alles!

 462. Aad Verbaast 25 oktober 2013 om 18:12

  @afterallart: er zouden speciale cursussen “onderduiken” gegeven moeten worden. Wellicht zelfs een verplicht vak op de school. Kan een hoop ellende besparen.

 463. artafterallart 25 oktober 2013 om 18:44

  @Aad
  Dan moet er natuurlijk eerst een vereniging opstaan om dat te organiseren. Je zou denken dat verenigingenland Nederland allang een onderduikersvereniging heeft. Er was tot 2006 een vereniging voor belangenbehartiging van het ondergedoken kind voor degenen met een joodse identiteit “die na 1919 was geboren en tijdens de Tweede Wereldoorlog moest onderduiken of in een kamp had gezeten.” Vrijwel elke maand werden culturele en recreatieve bijeenkomsten en ook excursies voor die doelgroep georganiseerd. De gezelligheid stond voorop en dan gaat het mis. Opeens wilde HOK geen praatgroep meer zijn “waar gestructureerd over het verleden werd gesproken”. Wellicht moeten we vragen of HOK een herstart wil om die cursussen te geven in de Kazematten van Vlissingen, maar dan voor echt iedereen!

 464. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders?? 25 oktober 2013 om 23:03

  Als de dokters van de eerste hulp een boekje open zouden doen…..

 465. Aad Verbaast 26 oktober 2013 om 10:13

  @Afterallart: misschien zijn er al heel wat ondergrondse bewegingen op het moment. Zo’n AIVD heeft het er maar druk mee.

 466. artafterallart 26 oktober 2013 om 10:34

  @Aad
  Die bewegingen komen juist van de AIVD. Ze werken met hele legers mollen 🙂

 467. Aad Verbaast 26 oktober 2013 om 11:59

  @Kleet: daar gaan al heel wat anecdotes over de ronde. 🙂

 468. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders??????? 27 oktober 2013 om 16:45

  Schijnt bij de PVDA gewoonte te zijn: frauderen/herplaatsen van gelden/stelen/ van partij tegoeden. Nou ja, dat is nou socialiseren van kapitaal…..

 469. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders??????? 28 oktober 2013 om 14:21

  Schijnt dat iedereen in slaap is gevallen of de winst van bitcoins telt….
  Awel, van feestvieren kan dat niet get geval zijn met Haloween in Bunschoten….
  @Aad ik heb een simpele vraag: wat kost in NL meterhuur en vastrect van electra/water/gas per maand?
  Gaarne gescheiden…

  Of heeft de NSA je uit de lucht gehaald?
  Vebaast mij niks; ik sta ook als staatsgevaarlijk geregistreerd..

 470. Aad Verbaast 28 oktober 2013 om 16:21

  @Kleet: als er iemand in slaap is gevallen dan ben jij het wel denk ik maar zo.
  We zijn allang bezig op alweer een nieuw blog, dus daar moet je wezen inmiddels! 😉
  https://aadverbaast.wordpress.com/2013/10/26/tijd-nemen-voor-de-wintertijd/

  Gas water licht. daar vraag je wat. Als ik tijd heb haal ik het wel eens naar boven. Kan je natuurlijk ook op internet vinden door even te goegelen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: