Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Over zorgkantoren, PGB’s en grove nalatigheden

zorgkantoor

Aflevering 6: anekdotes uit de gezondheidszorg. Doortje Duwer heeft een PGB. En viel in de prijzen toen ze in aanmerking kwam voor een “administratieve voorcontrole”. Je bent een crimineel tot het tegendeel is bewezen. Kafka had er weer een boek over kunnen schrijven.

De Kamer was het er al snel over eens. Stas van Rijn moest die vermeende ongebreidelde fraude rond de PGB’s maar eens hard aanpakken. En zo geschiedde.

Hij gaf de zorgkantoren opdracht letterlijk en figuurlijk nog harder aan de bel te trekken bij de PGB-houders. Testen op “grove nalatigheid” dan wel “fraude”. Nou zou je denken dat een beetje boekhouder in 5 minuten kan zien of daar bij iemand sprake van zou kunnen zijn. Nee, dat pakken ze daar grondig aan. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Een uitgebreid plan van aanpak was daar al gauw gemaakt. Goed voor de eigen werkgelegenheid met name.

Keurig had ik in januari (logische eis) de “verantwoording” over 2013 al opgestuurd. Al gewend dat je daar pas in juli (!!) bericht over krijgt viel er midden juli inderdaad een brief van het zorgkantoor op de mat.
Krijg nou wat! Betreft: “Administratief vooronderzoek.”
“In dit kader wordt u hierbij uitgenodigd mee te werken aan een administratief vooronderzoek en een huisbezoek”

Uitgenodigd? Even later wordt fijntjes meegedeeld: “Het niet meewerken aan het administratief vooronderzoek heeft wél gevolgen voor uw PGB”. Mooi zo’n “offer you cannot refuse”.

Eerst maar eens kijken wat ze dan allemaal willen weten. In het kort:
Zorgovereenkomsten, wijzigingsformulieren zorgovereenkomsten, declaratieformulieren, facturen, verantwoordingsformulieren, bankafschriften, tarievenlijst en als klap op de vuurpijl: “toelichting op de zorg.”.

“Toelichting op de zorg” (was nog nooit geëist dit op te stellen) houdt in: “een beschrijving van de doelen die u met de zorg wilt bereiken. De werkwijze/werkzaamheden van uw zorgverlener. Een opsomming van de activiteiten die u doet tijdens de begeleiding.” “..een weergave van de technieken/methoden die zijn gebruikt in de begeleiding.”
En ‘natuurlijk’: De toelichting moet door de budgethouder en zorgverlener zijn ondertekend.”

En dan hebben ze ineens haast, want dit alles moet binnen 3 weken (na dagtekening) zijn aangeleverd!

Ronkende kopieerapparaten. Vele telefoontjes en reisjes verder om die handtekeningen allemaal te verzamelen (vakantietijd..) stuurde ik al gauw een centimeter dik pakket papier op naar het zorgkantoor. 5 keer gecontroleerd of alles er in zat, ze zullen mij niet klein krijgen.

Tot mijn verrassing krijg ik eind juli al weer een brief waarin ondermeer: “Ontbrekende stukken”.
Van 2 met naam genoemde zorgverleners willen ze een “toelichting op de zorg”. Maar dat had ik toch al opgestuurd? Niet gezien daar? Of vonden ze de toelichting niet toereikend? Dat werd niet duidelijk in de brief..
Even daarover bellen? Onmogelijke missie zo bleek. Je komt niet binnen in die goed afgeschermde bunkers.
Tja, waar ga je dan op gokken? Dan maar weer opnieuw opstellen, maar dan net even anders en nog uitgebreider.
En natuurlijk weer die zorgverleners lastig vallen voor weer een handtekening.

En ze misten een volledig IBAN nummer op de zorgcontracten van 4 ZZP-ers van de thuiszorg. Nu waren die zorgcontracten al opgesteld ver voor IBAN ooit werd ingevoerd, maar dat mag de pret niet drukken.
Moet wel aangepast worden. Dat ze alle facturen, bankafschriften en bijbehorende zorgovereenkomsten al hebben zodat ze kunnen zien dat het geld niet ‘naar mijn neef’ is overgemaakt doet voor hun niet ter zake blijkbaar.

En omdat dit als een wijziging gezien wordt in de zorgcontracten “..moeten zowel de budgethouder als de zorgverlener de aangepaste pagina’s ondertekenen.”.

Kan ik weer (het is nog steeds vakantietijd) bellen en reizen om weer al die handtekeningen op te halen!

Verplicht opsturen binnen twee weken na het huisbezoek. Wat inmiddels was aangekondigd per brief.
Dag en tijd aangegeven. Half augustus. Tijd? “Tussen 1 en 5.” Duurt een uurtje maximaal, maar je mag er wel de hele middag voor thuisblijven..

Aardige man hoor die aan de keukentafel kwam. Een van mijn vragen was natuurlijk of ze die zorgplannen wel hadden gekregen gezien hun vraag daarover.
“Kunt u de papieren die ik heb opgestuurd even laten zien? Dan weten we het meteen.”
“Nee, helaas, want ik krijg dat dossier niet te zien. Ik word op pad gestuurd met een set door die boekhouders opgestelde vragen die ik aan u moet stellen.”
Inmiddels al aardig murw geworden ging ik er verder maar niet op in. “Barst dan maar los met die vragen.”

3 vragen ‘op het scherp van de snede’ hadden ze op dat zorgkantoor bedacht door gedreven puntenslijpers. Allemaal financieel. Vermeende verschillen tussen afspraken in het contract, facturen, en overmakingen.

Merkwaardig. Dan maar weer de map en de rekenmachine er bij. Gezamenlijk maar weer eens de boel opgeteld en gecontroleerd.
En wat bleek? Alle drie de keren hadden die stoethaspels daar de boel niet goed opgeteld! Klopte allemaal als een bus. Wie gooit er nou met de pet naar? Ik of het zorgkantoor?

Het bloed was inmiddels geheel onder mijn nagels vandaan gehaald. Bij vertrek van de huisbezoeker kon ik het niet nalaten te vragen of hij de indruk had of ik fraudeerde dan wel beschuldigd kon worden van “grove nalatigheid”. Ik ontlokte toch nog een schamelijke glimlach van hem.

“Een laatste vraag: wanneer krijg ik weer bericht van het zorgkantoor?”.
“Dat weet ik niet, maar reken er maar niet op dat dit voor november zal zijn.”

En weg was hij weer. Op naar de volgende. Hij en zijn collega’s hadden er zo al 8000 afgewerkt. En nog duizenden te gaan.

Moraal van dit verhaal: wie controleert eigenlijk het zorgkantoor? En wie controleert de opdrachtgever (stas en Kamer) die de zorgkantoren de vrijheid geven helemaal uit hun dak te gaan met hun zelf verkozen veel te ingewikkelde onderzoeksmethode die toch al zwaar belastte PGB-houders overmatig (en meest onnodig) zwaar belasten?

Was het niet veel slimmer (en veel goedkoper) geweest eerst maar eens om een huisbezoekje te vragen? En als daar signalen worden opgevangen van mogelijke “grove nalatigheid” en/of fraude dan maar eens om een “administratieve na-controle” te vragen?

Wie is hier nu grof nalatig?

Plaatje: http://www.srf.ch/kultur/buehne/albtraum-im-wachzustand-in-kafkas-der-prozess

N.B.: alle afleveringen uit deze serie zijn te vinden in de rechterkolom onder het kopje: “Anekdotes gezondheidszorg”.

181 Reacties op “Over zorgkantoren, PGB’s en grove nalatigheden

 1. Aad Verbaast 6 oktober 2014 om 17:22

  Ter aanvulling. Hier de plannen van Martin van Rijn hoe hij de fraude wilde gaan aanpakken. http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2012/12/02/bijlage-bij-kamerbrief-aanpak-pgb-fraude.html
  Instructie: 20% van alle budgethouders controleren!
  130.000 PGB’s. totaal budget: 2,7 miljard. Jaarlijks 26.000 controles dus. Op deze doorgeslagen manier.

  N.B. Bron (o.a) http://www.nu.nl/economie/3629181/kosten-pgbs-blijven-gelijk-ondanks-daling-totale-aantal.html

 2. artafterallart 6 oktober 2014 om 17:30

  Tja, het einde is weer eens zoek: als je met aanvragen kunt frauderen, waarom zou je dan met de verantwoording ook niet kunnen frauderen en hoe stel je dat vast als je meent dat een verkeerde berekening daarop zou wijzen. Ze weten kennelijk niet eens hoe de fraude gepleegd wordt…

  Ik heb begrepen van frauderechercheurs, dat zij een vrij hoog percentage weten te scoren met de eerste vermoedens van fraude; alleen krijgen ze niet het geld om die zaken af te wikkelen….. Laten ze daar nou in investeren!

 3. Aad Verbaast 6 oktober 2014 om 17:38

  @afterallart. == waarom zou je dan met de verantwoording ook niet kunnen frauderen == Klopt. Papieren exercitie immers. (naast het huiskamergesprek).
  Fraude wordt overigens geschat op ongeveer 10 miljoen. Op 2,7 miljard is dat grofweg 0,4%.

  Stas heeft nog geen winst-verlies rekening gepubliceerd van deze ingezette actie.
  Die overigens sinds 2015 overbodig wordt, omdat dan het “trekkingsrecht”wordt geïntroduceerd.
  Ook met de nodige haken en ogen overigens. Idee is niet slecht. Maar in de uitvoering is er weer slordig over nagedacht.

 4. blutch1 6 oktober 2014 om 18:26

  Mij is volkomen onduidelijk waarom Doortje Duwer een PGB heeft. Ze reist, ze schrijft, ze kan tellen, zelfs met een rekenmachine en ze kan lezen ook. Die papieren van de ambtenarij lezen en ook nog begrijpen is een hele kunst. Wat dat betreft zou ze een welkome aanvulling zijn op dat zorgkantoor waar ze dat allemaal niet, of niet allemaal kunnen. Zo’n budget is toch voor iemand met een beperking, of betekent dat dat iemand een eigen plantsoentje heeft. Ik begrijp er geen jota van. Ik heb ook een beperking, ik kan niet vliegen.

 5. artafterallart 6 oktober 2014 om 18:37

  @Aad
  Dus het is sowieso weer al het geld over de balk gooien om de oprispingen van de kamer geheel en al tegemoet te komen. Een beetje activistische partij zo toch allang ‘gesignaleerd’ hebben dt het zinloos is als je het totaal anders gaat organiseren. Speknek was zeker toen druk met het trainen van de basis.
  Ik neig steeds meer tot pgb’s voor politici en partijbonzen, nu blijkt dat zij onze grootste zorg zijn. De politiek is ziek, Lubbers parafraserend.

 6. Aad Verbaast 6 oktober 2014 om 18:42

  @Blutch1: dan zal ik deze bij kou aanwezige onduidelijkheid meteen even ophelderen/wegnemen.
  “Doortje Duwer” kreeg begin 2008 de diagnose Alzheimer. PGB sinds 2009.
  “Ik” is haar wettelijk vertegenwoordiger.

  In dit specifiek geval. Je kan natuurlijk aan vele zware handicaps lijden. En toch “compos mentis” zijn. Dan onderga je dezelfde ‘pijnbank’. De strekking van het verhaal is dan niet veel anders. Misschien wel nog erger.

 7. Johan 6 oktober 2014 om 18:44

  Ik had begin dit millennium ook een PGB . Hele papierwinkel. Hoefde toen niets op te sturen. Ik hoop dat ze niet meer bij mij komen aankloppen. Heb die hele papierwinkel net een maand geleden gedumpt. Mocht wel vond ik, negen jaar na beëindiging.

 8. Aad Verbaast 6 oktober 2014 om 18:50

  @Afterallart: dat heet geloof ik “politiek correct”.
  Ingaan op een hype. ‘Leiderschap laten zien”.
  Vervolgens orakelen over “maatwerk”, en dan besluiten overlaten aan willekeur. Om vervolgens je te verschuilen achter “regels zijn regels”. Die slordig zijn opgesteld.
  Ondermijning van de rechtsgang. Want waar moet je naar refereren als je een klacht hebt?

 9. Aad Verbaast 6 oktober 2014 om 18:52

  @Johan: na 9 jaar zullen ze je niet meer lastigvallen. Tel je zegeningen! 🙂

 10. Johan 6 oktober 2014 om 19:09

  Dat dacht ik ook niet :-).

 11. King Billy 6 oktober 2014 om 19:21

  “wie controleert eigenlijk het zorgkantoor? En wie controleert de opdrachtgever (stas en Kamer) die de zorgkantoren de vrijheid geven helemaal uit hun dak te gaan met hun zelf verkozen veel te ingewikkelde onderzoeksmethode…..”
  ‘beteugelen’ i.p.v. ‘controleren’ is beter op haar plaats.

 12. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 6 oktober 2014 om 22:00

  x

 13. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 6 oktober 2014 om 22:34

  En wat voor verzorging en medicische behandeling zouden 600.000 spookburgers krijgen ?

 14. Aad Verbaast 7 oktober 2014 om 00:21

  @King Billy: het een sluit het ander niet uit natuurlijk. Losgeslagen bende daar.

 15. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 7 oktober 2014 om 05:48

  Fout antwoord. U mag NIET door naar de volgende ronde. Het geode antwoord was: “GEEN”

 16. Aad Verbaast 7 oktober 2014 om 10:38

  @Kleet: dan er maar voor gaan zorgen dat je geen spookburger meer bent.

 17. artafterallart 7 oktober 2014 om 10:59

  @Aad
  Ik ben toch nog eens gaan neuzen op internet en wat blijkt er is sinds 1 januari een speciaal PGB-fraudeteam actief (zie http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/06/26/twaalf-panden-doorzocht-in-omvangrijke-pgb-fraude-zaak.html). Dat maakt dat onderzoek van het zorgkantoor nog belachelijker.

 18. blutch1 7 oktober 2014 om 11:08

  Nou Aad, blijkbaar ben ik op het verkeerde been gezet door de manier waarop dit verhaal geschreven is, maar iemand met al 5 jaar Alzheimer zie ik dit verhaal niet zo opschrijven, tenzij de diagnose door Diederik Stapel is gesteld.

 19. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 7 oktober 2014 om 11:27

  Eerst gaan de “vluchtelingen” voor. Bij wet moeten die binnen 3 week een woningaanbod krijgen.
  Dan nog de voriige pardon regeling–criminele oostblokkers
  Dan zit er weer een nieuwe regeling aan te komen, en is er een kudde Syriers verwacht.

  En daarna komen de gehuwde spookburgers.
  Daarna ikke.

 20. Aad Verbaast 7 oktober 2014 om 11:33

  @Afterallart: dank. Kende ik niet. Goede zaak dat de grote vissen worden gevangen.
  Volgend jaar gaat er veel veranderen. Trekkingsrecht wordt ingevoerd. Vooraf goedkeuring krijgen dus. Ook kunnen gelden niet meer naar andere partijen overgemaakt worden. Enkel nog naar de PGB houder.

  Maar ook daar slaan ze weer door. Van alle PGB houders wordt gevraagd alle zorgcontracten opnieuw op te stellen en dan toe te sturen (ter goedkeuring). Ook moeten zorgplannen van te voren ter goedkeuring voorgelegd worden.
  Ja, ja, er wordt zelfs gevraagd een zorgplan op te stellen voor vervoer van en naar bijvoorbeeld dagopvang (waar je eerst al een indicatie voor moet hebben natuurlijk). Je moet het maar kunnen bedenken.

  “minder regeldruk”? Wordt alleen maar meer.
  “maatwerk”? Meer een meer een keurslijf (“regels zijn regels”) waar je binnen moet vallen.

 21. Aad Verbaast 7 oktober 2014 om 11:37

  @Blutch1: Ik kan me ergens de verwarring wel voorstellen.
  Aan de andere kant had de anekdote net zo goed slaan op iemand die zwaar lichamelijk gehandicapt is (als ik het nog eens nauwkeurig doorlees) en voor een PGB had gekozen.

 22. Aad Verbaast 7 oktober 2014 om 11:42

  @Kleet: overal is een oplossing voor. Laat je naturaliseren (op afstand – moet toch te regelen zijn in Roemenië) tot bijvoorbeeld Syriër en dan snel naar Nederland om je te laten registreren als vluchteling..
  P.S. je ziet. Ik blijf met je meedenken. 😉

 23. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 7 oktober 2014 om 12:04

  Na de winter meldt ik me met vertegenwoordiging van politieke partij en advocaat bij een vluchtelingen opvan centrum; dat dus weer wel……

  Maar als je niet lichamelijk gehandicapt bent en je wel PGB hebt; ben je dan geestelijk gehandicapt?

 24. artafterallart 7 oktober 2014 om 12:18

  @Aad
  Idd wordt steeds het tegenovergestelde gedaan van wat beloofd of gezegd wordt. Dat is de makke van een democratie, waarin kleine clubjes de besluiten nemen en in dat verband gemakkelijk over de schreef kunnen gaan: hun eigen normen stellen, elkaar opnaaien tot immoreel gedrag aan toe. Deftig heet dat de risky shift, die het handelen in zo’n besloten clubje kenmerkt.

  De politicoloog Verbeek schreef recent daar het volgende over: “Officieel worden in onze representatieve democratie politieke besluiten uiteindelijk genomen door de 150 leden van de Tweede Kamer. We weten echter dat veel, zo niet de meeste, beslissingen genomen worden binnen kleinere groepen, namelijk door het voltallige kabinet, of door de belangrijkste leden binnen het kabinet (al of niet in samenspraak met de fractievoorzitters van de coalitiepartijen). Het komt zelfs voor dat een kleine groep ambtenaren de grote lijnen van het beleid uitzet en dat het kabinet en het parlement daar weinig aan veranderen. Kortom, in politiek en bestuur worden veel belangrijke keuzes binnen kleine groepen gemaakt. (….)
  Uit psychologische experimenten kennen wij het verschijnsel risky shift. Dit houdt in dat een kleine groep mensen gezamenlijk risicovollere en extremere beslissingen neemt dan elk individu van die groep afzonderlijk zou doen. Dit verschijnsel zien we terug in de op waarheid gebaseerde film Das Experiment, waarin burgers vrijwillig de rol op zich nemen van bewaker of gevangene in een gevangenis. In de dagen dat zij met elkaar dit rollenspel spelen, jutten de bewakers elkaar op om normen te stellen en deze steeds strenger te handhaven, uiteindelijk zelfs met fysiek geweld. Iets soortgelijks gebeurde in de Iraakse Abu Graib-gevangenis waar een kleine groep Amerikaanse bewakers elkaar aanzetten tot het mishandelen van Iraakse krijgsgevangenen.
  Studies van buitenlands beleid laten zien dat beleidsmakers regelmatig op onzorgvuldige wijze
  beslissingen nemen. Zij stellen hun doeleinden niet duidelijk vast; ze brengen niet alle beleidsalternatieven in kaart; ze gaan onzorgvuldig om met nieuwe informatie die erop wijst dat de ingeslagen koers niet het gewenste effect heeft; of ze vergeten ‘noodplannen’ te bedenken.”

  Het zijn in feite dus toch weer de achterkamertjes, waarin de politiek pervers bedreven wordt. Dat zou toch ophouden, hadden ze beloofd…..

 25. Aad Verbaast 7 oktober 2014 om 12:28

  @Afterallart: begrip “risky shift” kende ik nog niet. Dank.
  Das experiment werd afgebroken omdat het volledig uit de hand liep toch?
  Achterkamertjes: wordt alleen maar meer lijkt me. Kijk even naar het kabinet, dat alle besluiten er door heen jaagt door in de achterkamertjes afspraken te maken. Waar niet in de politiek.

  Nog een ander effect: politici bedenken een richting. (beleid noemen ze dat). Regelen vanuit de achterkamer een meerderheid in de Kamer (s). Werpen het dan over de schutting en verzuimen dan geheel om te kijken of het beleid wel op een effectieve en efficiënte manier wordt uitgevoerd.
  Vanaf de bureaustoelen ontwerpen de ambtenaren dan vervolgens allerlei maatregelen die niet blijken te werken in de praktijk. Dan begint het hele circus weer opnieuw.

 26. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 7 oktober 2014 om 12:30

  Ijzeren wetvan Michels is meer en vaker van toepassing in onze politiek.

  De enige manier om dat onder controle te houden: het Zwitsersemodel; maar dan een maandelijks referendum voor alle beslissingen van enig belang en een zakenkabinet

 27. Aad Verbaast 7 oktober 2014 om 12:31

  @Kleet: melden bij AZC: heel benieuwd hoe dat gaat aflopen. 🙂

  == Maar als je niet lichamelijk gehandicapt bent en je wel PGB hebt; ben je dan geestelijk gehandicapt? == zijn er nog meer mogelijkheden dan?

 28. artafterallart 7 oktober 2014 om 12:48

  @Aad
  Op de universiteit van Stanford werd het na zes dagen gestopt. In de film gaan ze door tot de politie ingrijpt.

  Wat betreft die onzorgvuldigheid van politici, die hangt ook samen met het onderontwikkelde vak dat de politicus beoefent. In de politicologie is veel bekend van wat fout is gegaan en verkeerd wordt gedaan. Maar daar hoeven politici en ambtenaren niets van te leren.

  Een aantal simpele trainingen, cursussen en veranderingen in de organisatie ouden al volstaan om de scherpste kantjes eraf te vijlen

 29. blutch1 7 oktober 2014 om 14:04

  Nou, als je een PGB hebt en je bent niet geestelijk gehandicapt en ook niet lichamelijk gehandicapt dan ben je toch zeker moreel gehandicapt, of noem je dat sociaal gehandicapt.

 30. King Billy 7 oktober 2014 om 14:14

  ‘Risky concept’, 28 dames en heren o.l.v. een voorzitter, die achter gesloten deuren een vorkje prikken. Het betere smulwerk! Dank, @artafterallart!

 31. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 7 oktober 2014 om 14:27

  Training maakt geen enkel verschil. Het system is door en door verrot, en dient verlaten te worden.
  Alles wat je in een verrot system doet, geeft een verrot resultaat, hoe dan ook.

  Zijn er ook pilletjes voor social gehandicapt?

 32. Aad Verbaast 7 oktober 2014 om 16:19

  @afterallart: als je over een bijzonder kort geheugen beschikt kun je altijd nog politicus worden. Is zelfs een aanbeveling om daar te kunnen overleven.

  == Een aantal simpele trainingen, cursussen en veranderingen in de organisatie ouden al volstaan om de scherpste kantjes eraf te vijlen == Beetje kennis van basismanagement ook.

 33. Aad Verbaast 7 oktober 2014 om 16:23

  @Blutch1: het begint natuurlijk allemaal met een indicatie van het CIZ om te bepalen hoeveel (en welke zorg) je nodig hebt. Heb je die eenmaal binnen dan kan je daar in principe nog steeds een PGB voor aanvragen om die zorg te realiseren.
  Ben je == moreel gehandicapt, of noem je dat sociaal gehandicapt. == dan zou dat in principe ook moeten kunnen, mits je maar kan aantonen dat je zorg nodig hebt.

 34. Aad Verbaast 7 oktober 2014 om 16:26

  @Kleet: == sociaal gehandicapt == Of daar pilletjes voor zijn? Ongetwijfeld.

  Zie hierboven. Ik blij natuurlijk maar nadenken hoe ik je kan helpen om uit de noden te komen.
  Je kan natuurlijk ook een indicatie gaan aanvragen bij het CIZ. Kassa!

  Ik ben (niets is me te gek) natuurlijk bereid om daar een aanbeveling voor je te verstrekken. Handicaps genoeg zou ik zo zeggen. 🙂

  P.S. geen dank, graag gedaan.

 35. artafterallart 7 oktober 2014 om 17:27

  @Aad
  Tuurlijk, aan basis management mag het niet ontbreken. Nu ik er weer over nadenk, lijkt me dat we op moeten passen met ironie en de lat toch fors hoger moeten leggen. We moeten ook zorgen dat het amusement oplevert voor het volk, want dat heeft genoeg moeten slikken van ze. Laten we daarom er een openbare vuurproef van maken. Een politiek management spel dat we uiteraard Het Experiment noemen en dat minstens een half jaar duurt. In een levensechte achterkamer van hen, krijgen ze opdracht na opdracht om op alle beleidsterreinen zaken grondig te hervormen. Via telefoonlijnen met experts, waarvan de een het tegenovergestelde maar wel even plausibele advies geeft als de ander, kunnen ze zich informeren over de keuzes. Ieder krigt zijn eigen deskundigen. Tussentijds geeft De Rekenkamer feedback, dat het tegendeel bereikt wordt en ramp na ramp zich voltrekt. Ze mogen niet opgeven, want dan worden ze persoonlijk aansprakelijk gesteld voor de ‘schade’. Ze mogen wel hun leiders offeren, die als hun medewerkers opnieuw moeten proberen terug te komen in hun zeteltje. Etc. John de Mol zal dat vast op de buis willen pleuren…

 36. Aad Verbaast 7 oktober 2014 om 17:40

  @Afterallart: hilarisch format. De Mol al gebeld? Kon zomaar eens een internationale kijkcijferhit worden.

 37. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 7 oktober 2014 om 17:56

  Moeilijk naar het schijnt als je social gehandicapt bent om te lezen.
  Een verrot system kan je niet oplappen met wat cursusjes ; alle input in een verrot system voert tot verotte output.
  Nou je best doen Aad; woordjes, zinnetjes, begrippen en misschien wel begrijpen?

 38. Aad Verbaast 7 oktober 2014 om 18:19

  Mooi om te lezen @kleet dat je ook zo begaan bent met het lot van je medemens. Dat motiveert me weer extra vooral om door te gaan op de ingeslagen weg!

 39. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 7 oktober 2014 om 20:27

  Een en al begrip en medegevoel en zo Aad!

 40. Appelvrouw 7 oktober 2014 om 23:28

  Het kan niet anders of dit is de bedoeling de mensen een fatale hartaanval te bezorgen door hoge bloeddruk.

  Gelukkig heb ik hier geen ervaring mee maar kan het me zo levendig voorstellen dat het echt helemaal zo gaat.

 41. Aad Verbaast 8 oktober 2014 om 00:10

  @Kleet: da’s mooi.Heel mooi!

 42. Aad Verbaast 8 oktober 2014 om 00:14

  @Appelvrouw: het gaat niet exact zo. Het is nog veel erger dan ik in dit korte stuk heb beschreven.
  Allemaal onderdeel van wat het ‘portiereffect’ genoemd zou kunnen worden. Je geeft mensen een sleutel in handen en dan verliezen ze plots al hun empathische gevoelens (als ze die al hadden).

  Geen blijk van enig mededogen, enkel nog dreigementen. Ja, dat is wel erg. Zeker met de gemiddelde doelgroep die ze ‘bewerken’.

 43. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 8 oktober 2014 om 05:48

  Zoals ik al eens eerder zei: de NL ambtenaar is de grootste vijand van de bevolking.
  Kunnen ze zeggen ” ja maar opdracht….
  Dat klinkt bekend, 40-45–maar is geen excuus, noch juridisch noch moreel

 44. artafterallart 8 oktober 2014 om 07:53

  @King Billy
  Graag gedaan, maar wie zijn die 28 dames en heren precies?

  @Aad
  Die John koopt volgens mij geen formats van bloggers, hij pikt ze en geeft er zijn draai aan. Het zou me niks verbazen als die afperser zo’n bestolen blogger is….

 45. Aad Verbaast 8 oktober 2014 om 09:16

  @Kleet: er is geen doorkomen aan bij die lui, zoals ik al in de blog schreef. Afgeschermde bunker.
  Bel je (nummer staat op de brieven “als u vragen heeft bel dan”) krijg je te horen dat “alle medewerkers bezet zijn”. Wacht je nog even (muziekje) krijg je na een kwartier een bandje te horen dat het erg druk is en het nog wel even kan duren. Vervolgens wordt er gezegd dat je ook teruggebeld kan worden en dat je in een menuutje kan aangeven op welke tijden.
  Dan denk je: er is nog hoop.
  Ga je vervolgens dat menuutje in, krijg je een keuzemenu met “bloktijden”.
  Allemaal blokken van drie uur marge. En de eerste over drie dagen!
  Kan je dus minimaal 3 dagen wachten, en dan ook nog drie uur er voor thuis blijven (als je niet je mobiele telefoonnummer hebt opgegeven) in de hoop dat ze dan terugbellen.

  Automatisering heet dat geloof. Hoezo klantvriendelijk?

 46. Aad Verbaast 8 oktober 2014 om 09:17

  @afterallart: == de Mol == LOL!

 47. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 8 oktober 2014 om 09:36

  Tot er een x aantal heen gaan, daar de boel bezetten, ruiten ingooien of computerbestanden wissen.
  En niet vertellen, …leeftijd… ik ben 68 en sta vandaag met een voorhamer van 5kg te zwaaien.

 48. Aad Verbaast 8 oktober 2014 om 10:39

  Even tussendoor. Gisteren bij Pauw de tweede man van ons leger. Over de eerste bombardementen uitgevoerd door onze f-16’s in Irak. Drie bommen afgevuurd (op pick-up trucks).
  2 raakten target. En die derde dan? “Die ligt daar ergens in het zand, want die ontplofte niet..”
  Tja.. dat heet dan ‘smart bombs’.

 49. Rubio 8 oktober 2014 om 10:53

  Aad, was dat niet dezelfde man die vertelde dat zo’n bom 100.000 euro kost..?
  Zonde zo’n blindganger, met dat geld kunnen we hier een heleboel ‘leuke’ dingen mee doen..
  ‘Late night’ had nl ook een hoge ome van de luchtmacht aan tafel zitten..

 50. artafterallart 8 oktober 2014 om 12:05

  @Aad
  Geheel conform het gemiddeld beleid, toch?! 2 van de 3 keer een doel raken, waarbij het effect zelf nergens een substantieel verschil maakt. Terwijl; in alle gevallen de ‘munitie’ buitensporig duur
  is, de methode compassieloos en de techniek.lamlendig.
  Wat betreft het volharden in missers lijken het wel gokverslaafden; die politici en hun adviseurs/bevelhebbers.
  Trouwens, waarom zien we steeds militairen op de buis verantwoorden wat de politiek besloten heeft? Het lijkt wel een stille coupe. Of zou het een soort social return van defensiemedewerkers zijn
  De minister verschijnt slechts op het beeldscherm als er een biootje van haar gemaakt wordt. Ze heeft het daar oh zo druk mee, dat ze haar personeel inzet voor het echte werk op advies van Klijnsma, die er een voorbeeld in ziet dat maatschappelijk gehandicapten (want dat zijn beroepsmilitairen in hoge mate) heel goed voor wie dan ook kunnen invallen….
  Ook Timmermans loopt alleen nog maar warm voor zijn nieuwe baantje, die hij als Mr Europe wil binnenhalen.
  Wat een prutsers!

 51. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 8 oktober 2014 om 12:44

  Je moet mij inhuren als toekomst voorpeller.

  Rondom de ISIS heb ik al 3 voorspellingen gedan die 100^ uitkwamen
  Maar ook analyse.
  Turkije wil echt NIET de ISIS bestrijden.
  Anders zouden hun tanks wel even de zware stukken van de ISIS afscchieten. 3 minute werk

  De tanks staan daar ook niet om de ISIS te bevechten; nee hoor, maar om een stroom Koerdische vluchtelingen af te houden
  Turkije wil dat die worden afgemaakt.
  En dat zal ook met de toestemming van USA gebeuren.

  bewijs: Turkije heft van de week ISIS gevangenen geruild tegen Koerdische vluchtelingen.
  Ze wilden die vluchtelingen niet, maar ze wilden se ISIS teghemoetkomen.

  Ze zullen ook NIET de ISIS aanvallen; hooguit een beetje voor de schijnj.

  Net als de F16 aanvallen. Die zijn alleen maar voor de schijn.
  USA wil de ISIS niet vernietigen.De isis vecht ook tegen het Syrische bewind.
  Voor de schone schijn wat nepaanvallen.

  En NL doet eraan mee

  Wir haben es nicht gewusst zal over een week of twee in veel landen klinken.
  Ik hoop dat de Koerden dan wraak nemen met zware aanslagen in west Europa.
  Allah Akbar en zo.

 52. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 8 oktober 2014 om 12:49

  Maar zoals gezegd en even zo dom doen als de rest van de bevolking door te geloven dat de F16 I bedoeld zijn om de ISIS aan te vallen: een jager uit WO2 zou veeeeeeeel goedkoper veeeeeeeel meer kunnen doen.
  Een duikbommenwerper uit WO2 ook. Met goedkope 25kg bommetjes.Genoeg om de zwaarste tank naar Allah te doen verhuizen.
  De moffen gebruikten in England een system van mechanische vertraging op bommen. 10% was blindganger, dus ontplofte er eentje niet, werd gedacht dat dat een blindganger was. Die ontplofte dan 0,5 tot 72 uur later.
  Duivels; maar effectief

 53. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 8 oktober 2014 om 12:51

  Ps: Eeen GPS bommetje moet afgeworpen worden binnen een afstand van 60 km van doel. De rest doetie zelf. Tot 1,5 meter nauwkeurig.

  Strategisch: klein bommetje op Mekka als waarschuwing.
  Binnen 24 uur trekt de ISIS zich terug.

 54. King Billy 8 oktober 2014 om 15:34

  Burgerinitiatief “Stop TTIP”. In 24 uur meer dan 200.000 sympathisanten.Vrijhandel prima, maar niet op deze ondemocratische manier, gedreven door de foute motieven. TTIP wordt ook gebruikt als een strategisch wapen.
  http://stop-ttip.org/

 55. artafterallart 8 oktober 2014 om 16:39

  @King Billy
  Prima initiatief, maar de link om te bevestigen leidt je terug naar de voorpagina zonder een boodschap over je deelname. Niet echt een bevestiging van hun kant en wel twijfel aan mijn kant of ik nu wel of niet meetel.

 56. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 8 oktober 2014 om 17:18

  Koerden hebben het fout gedaan.
  Ze vertrouwden op hulp van USA en Turkije. Geen van beiden waren ooit van plan echt te helpen.

  Ze hadden hun leger kunnen gebruiken om de ISIS een paar dagen op te houden, ondertussen alle burgers uit de stad, koerden eruit, en dan massa vernietigings wapen inzetten.
  Snel, simple en effectief

  De Turken hadden de vluchtelingen niet kunnen weigeren, omdat ze dan zouden toegeven aan de kant van de ISIS te staan.
  Wat ze ook doen

 57. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 8 oktober 2014 om 17:22

  Er staat een derde wereldoorlog aan te komen, getriggerd door ISIS, en op gang gezwengeld door de coalitie landen.

  Daarnaast hebben veel mensen financiele problemen.

  In dit kader interesseert niemand zich voor politiek

 58. Aad Verbaast 8 oktober 2014 om 17:47

  @Rubio: ik geloof inderdaad dat die dingen 100.000 euro per stuk kosten. Kost wat maar dan heb je ook wat zou je zeggen.
  Uiterst belangrijke vraag (ik ga er van uit dat die Kamerleden dat toch wel zullen vragen op het vragenuurtje): “Is er garantie, maw, krijgen we de kosten van de blindganger + gemaakte onkosten van de missie, die nutteloos bleek,vergoed van de fabrikant? We praten hier immers wel over een missie met gevaar voor eigen leven!”

  (p.s.) als mijn mixer het niet doet als ik de doos heb geopend heb ik immers ook garantie.
  De leverancier van die blindganger mag natuurlijk dat ding ook wel even ophalen om hem weer werkend bij het leger af te leveren!

 59. Aad Verbaast 8 oktober 2014 om 17:53

  @Afterallart: blindganger: zie hierboven.

  En over politici die druk zijn met andere dingen het volgende: probeer eens Kamerleden een e-mail te sturen met een prangende vraag. Heb ik eens gedaan, een stuk of 40 tegelijk.
  Veruit de meeste krijg je nooit antwoord. Dan volgt een klein groepje die een mail stuurt dat ze het hebben doorgestuurd omdat ze het weliswaar in portefeuille hadden maar nu niet meer en het hebben doorgestuurd (hoor je ook nooit meer wat van). Dan de derde groep die een automatisch bericht doorstuurt dat ze afwezig zijn vanwege een congres ergens in ver afgelegen oord (om ook nooit meer wat te horen)
  Vrijwel altijd standaard een opmerking onder aan de mail dat als je wilt uitnodigen voor een lezing of zo dat je dan contact kan opnemen met …. voor een afspraak. Media aandacht is altijd aantrekkelijk.. (waar ik echt niets mee kon overigens)
  Uiteindelijk kreeg ik van de 40 van eentje een direct antwoord..

  Volksvertegenwoordigers? Prutsers!

 60. Aad Verbaast 8 oktober 2014 om 17:56

  @Kleet: voor zo’n blindganger koop je toch al gauw 6 pick-up trucks. Bestuurders pik je op van de straat zo blijkt.

 61. Aad Verbaast 8 oktober 2014 om 17:56

  @King Billy: petitie: consider it done

 62. King Billy 8 oktober 2014 om 18:01

  @artafterallart. Hier dan de juiste link:
  http://stop-ttip.org/

 63. Aad Verbaast 8 oktober 2014 om 18:19

  @Kleet: hoezo GPS. Die piloot dacht toch echt dat hij boven Kobane hing: http://www.bbc.com/news/uk-england-lincolnshire-29544064
  == USAF F-15 jet crashes in Lincolnshire ==

 64. King Billy 8 oktober 2014 om 18:20

  Zo, die 28 staatshoofden zitten nu in Milaan. Het zuiden met Frankrijk gaat winnen van het Noorden met als resultaat dat Noords eurogeld zonder enige vorm van inspraak weer naar het Zuiden wordt gesluisd.
  Wie wil weten, wat voor zooitje het in het land van Barrosso is, moet deze keiharde kritiek eens lezen. Jaren ’30 toestanden bij de overheid in Portugal. Vier verloren jaren, terwijl Barroso van de toren blies en autoritair de Europese Commissie leidde uit angst om controle te verliezen.
  Kan allemaal in de EU, inclusief 11 miljard voor een totaal corrupt Oekraine dankzij een associatieverdrag dat veel te vroeg in de geopolitische arena werd gesmeten, 2000 miljard van ECB, die niet aankomt waar het terecht moet komen, en in totaal ruim 500 miljard langlopende verplichtingen in 130 landen. De op inspraak onthoofde Credit-Default-SWAP burgers in het noorden van de Eurozonen worden verder onteigend en ontwaard. Wanner vliegen de verkeersborden door de ruiten, asfalt is een beetje lastig.
  http://www.imf.org/external/np/sec/pr/2014/pr14461.htm

 65. Aad Verbaast 8 oktober 2014 om 18:44

  @King Billy: als het niet zo triest was zou je er toch hard om moet gaan lachen. Ideale ingrediënten voor een musical getiteld: “het geld klotst langs de plinten”.

  Portugal? Core business olijfolie (regelgeving Brussel over flesjes en zo) en sherry (favoriet ochtenddrankje van zich verveelde “Gooische dames”. Tja, daar kan je geen winstgevend businessmodel op bouwen.

 66. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 8 oktober 2014 om 18:50

  Port: druiven worden gepluky en een grote granieten bak gedaan. De plukkers trappen de druiven stuk met blote poten–leve de schimmels!. In de eerste nacht begint de fermentatie, dan wordt accuut wijnalcohol bijgegooid.
  Is dus geen wijn, maar likeur.
  “Aufgesetzt” zoals de moffen dat noemen.
  Sherry; mengsel van tweeof meer wijnen; koppijn recept en uit de tijd.

  In de kop van joegoslavie wordt veel vlierwijn gedronken, gemengd met water.
  om 12 uur hebben de huisvrouwen al een of twee liter op.Spul is goedkoper dan cola.

 67. King Billy 8 oktober 2014 om 19:25

  Maar door politici, die voor zichzelf baantjes in de EU, de ECB en allerlei commissies, de EIB, etc, etc. scheppen en Portugees topambtnaar maken, zijn wij de eurozone ingerommeld, waar verdragen aan de lopende band worden verbroken.

 68. artafterallart 8 oktober 2014 om 19:33

  @Aad
  Ooit heb ik kamerleden geinterviewd over hun werk en steevast beweerden ze dat ze veel tijd besteedden aan de post die ze ontvingen. Toen was er nog geen email, natuurlijk…
  Ik legde ze ook stellingen voor, waar ze gretig sociaal wenselijk op antwoordden.
  Bij de stelling dat hun werk ‘onverantwoordelijk verantwoordelijk’ was, knikten ze zeer heftig instemmend tot aan juichend toe dat het volgens hen zo de kern raakte……… ….

  @King Billy
  Oh, die 28 bedoelde je! Ja, zonder ‘risky shift’ hypothese zou je deze giga-verspilling nooit te boven komen als lezerd. God allemachtig, hoe halen ze zoiets in hun hoofd!!!!

 69. Aad Verbaast 9 oktober 2014 om 00:25

  @Kleet: Oh ja, port ook nog hoe kan ik dat nou over het hoofd zien van een land als portugal. Lusten ze daar ook wel pap van.

 70. Aad Verbaast 9 oktober 2014 om 00:28

  @King Billy: wie zei dat ook alweer: een politicus spreekt alleen de waarheid als hij zegt dat die andere politicus liegt.

  @Afterallert: == veel tijd besteedden aan de post die ze ontvingen == klopt, dat is die post die gaat over uitnodigingen voor verkiezingspraatjes, mediaoptredens voor radio en tv, en natuurlijk die congresjes op exotische oorden.

 71. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 9 oktober 2014 om 07:24

  Alles wat gebeurt is al eens gebeurd.
  kwestie is: waar waarom hoe

  +Ik meen me te herinneren, dat ik wel eens een opmerking heb gemaakt over het gebruik van een WO2 jager

  Toen de moffen een groter achtertuintje wilden, en ze dat in rusland wilden doen, waren de boljewisten niet happy, dus stuurden de moffen kuddes tanks.

  de russen hadden de precisie van Sukas gezien–de moffenpiloten waren opgeleid in Rusland, en hadden een Eigen duikbommenwerper.
  De anti tank bommen die ze gebruikten waren 250kg

  Duur, en er konden er maar weinig geladen worden.
  Klinkt bekend?

  Toen kwam een rus op het idee om bommen van 25kg te maken en die voor tanks te gebruiken.
  Super effectief.
  de moffen gaven het jagertje de bijnaam de tankkiller.

  De USA maakten als de donder een USA versie, de hell diver. even effectief

  Wij weten het beter. 100.000 plus ongeveer 1 million om een bestelwagentje op te blazen.
  het zware geschut–wat de stad systeemmatig aan puin schiet lieten ze met rust.
  Was te moeilijk richten waarschijnelijk

  Wat een toneelspel! de ISIS “aanvallen” zodat het heel wat lijkt, maar zo dat de ISIS geen schade heft. USA politiek, waar ze al eens mee op de bek gevallen zijn–zie Taliban

 72. artafterallart 9 oktober 2014 om 08:29

  De koehandel in het EP heeft Cañete een nog leeg commissariaat opgeleverd. Het is ook letterlijk een koehandel. Men keurt eerst het vlees en dan wat men ermee gaat aanvangen…
  Dus hij is goedgekeurd als EU-Commissaris via een achterzaaltje waar “de grootste politieke families in het EP” vooraf akkoord gingen.
  Timmermans gaat via datzelfde zaaltje Duurzaamheid erbij doen. Vermoedelijk bevat dat de taken, waar Cañete op zinde. Want hij komt niet in aanmerking voor het Commissariaat voor Klimaat en Energie. Het EP keurde dat voorstel af vanwege zijn belangen in de oliesector.
  Kennelijk hebben ze geen moeite ermee dat hij vanwege die belangen als minister stinkende deals had gesloten (“Cañete is a man with deep connections to the oil sector, and although he has sold his shares in two oil companies and claims he is clean, serious conflicts of interest remain. He is not only the former chairman of both companies, but his son and brother-in-law still hold powerful positions in both companies! He also has an appalling record as the Spanish environment minister who greenlighted oil explorations in the pristine waters off the Canary Islands.”). Onbegrijpelijk dat opnieuw integriteit als een relatieve norm wordt gehanteerd. Er is ook geen onderzoek gedaan naar al zijn handel en wandel. Louter vanwege de negatieve publiciteit hebben die ‘;families’ ‘geschoven’, zonder het risico op corruptie echt te verminderen, lijkt me.
  Dat Timmermans nog meer op zijn bordje krijgt, wordt ook niet als een risico gezien. Hoe kan iemand een heel Commissariaat erbij doen?????

 73. Aad Verbaast 9 oktober 2014 om 10:17

  @Kleet: dus jij zou alles platbombarderen waar Isis de vlag uitsteekt?

 74. Aad Verbaast 9 oktober 2014 om 10:21

  @Afterallart: mannetjesputters die PvdA politici. Dijsselbloem doet ook met twee vingers in de neus een extra baantje in Europa. Timmermans hoor je ook niet mopperen als hij naast zijn eigen baantje er nu een commissariaat bij moet doen. En hij had er al twee, ook nog Juncker vervangen als die weer eens geheel laveloos in een achterkamertje zijn roes ligt uit te slapen.

  Nee, dan Hennis. Klein ministerie (laag budgetje), maar is achter de schermen hard aan het lobbyen om er een staatssecretaris er bij te krijgen omdat “ze het zo druk heeft”. Er zijn al wat partijen ingetrapt.

 75. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 9 oktober 2014 om 10:33

  Nee. Maar ik zou dit sort extreme dure shows met F16 vervangen door aanval met lichte wapens; b.v. helicopters.

  Zou een stad leeg zijn, zou ik chemische wapens of neutronen wapens inzetten.
  Met vrouwelijke piloten.
  Het zou een gigantisch shockeffect geven, en lekker opruimen.

  Maar de stad is niet leeg.
  En ondertussen is toch wel duidelijk geworden dat Erdogan heel sterk sympatiseert met de ISIS, en dat USA de ISIS niet echt wil aanvallen.

  Een kort ultimatum. dan een bommetje in Mekka.
  Dan zijn er twee mogelijkheden: ISIS trekt terug, of andere arabische landen sturen grondtroepen.
  ———————-
  In militaire geschiedenis zijn door kleine veranderingen in wapens–of wapengebruik groter veranderingen gekomen.
  Alexander de Grote: een verlengde lans van 5 meter.
  De nederlaag van de romeinen (Crassus) doordat hun vijand achteruit schoot met pijl en boog
  De compound boog van de mongolen.
  Hannibal met zijn olifantjes

  Daarnaast: training.
  Mesopotanie had een leger van soldaten die 7 jaar getrained waren.
  Romeinen alleen maar huurlingen

  In Joegoslavie kostte het 100.000 patronen om een man neer te schieter.
  Een scherpschutter; een schot-een man. Tot 2500 meter.

  Maar de isis moet hard worden aangepakt, ook met massa executies door de vrouwelijke leden van de familie van hun slachtoffers.

  Voor deze stad waar het nu om gaat; iedereen evacueren–en snel–en da water vergiftigen.
  Goedkoop–snel–effectief.

 76. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 9 oktober 2014 om 10:38

  Je iet wapens veranderen van middle naar doel.
  In de Iran-Irak oorlog sliepen de soldaten in de tanks–voor veiligheid.
  In de Koeweit oorlog: tenminste 500 meter van de tank af….

  Tank is alleen geschikt voor wat ondersteuning van infanterie

 77. artafterallart 9 oktober 2014 om 10:43

  @Aad
  En de topambtenaren kunnen niet anders dan de macht hebben. Zij stellen de dossiers samen, waarop deze hazen hun sprintjes moeten trekken. Zo’n dossier kent veelal ook een leeswijzer, waarop fijntjes is aangegeven wat ze kunnen overslaan en wat hot is. Het wordt tijd dat we die topambtenaren gaan kiezen ipv die marionetten.

 78. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 9 oktober 2014 om 11:05

  Zoals eerder gezegd: ambtenaren zijn de overbetaalde vijanden van de bevolking.

  Turkije laat vluchtelingen doodbloeden voor de grens.
  Ze helpen de ISIS actief door op de koerden te schieten.
  Ze stellen zware en lichte wapens ter beschikking van de ISIS–oorpronkelijk van de Nato.

  Wordt een herhaling van de armeniers.

  Iedereen had zo’n medelijden met de Tjeyjenen toen in conflict met rusland.
  In Koerdistan zijn de scherpschutters Tjetjenen–en het zijn er veel

 79. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 9 oktober 2014 om 11:05

  En dan willen de multi culti’s die smerige turken in Europa hebben….

 80. King Billy 9 oktober 2014 om 11:13

  Bekend fenomeen in de politiek. Het verprutste zootje als polsstok gebruiken voor sprongen voorwaarts onder het mom “al doende, leert men.”
  In een normaal geleid bedrijf waren de bestuurders door de aandeelhouders of eigenaars stande pede van hun functie ontheven. En dan heb ik nog niet over het verlopen gezicht van Spekman.

  Één van de mooiste voorbeelden nog steeds het RSV schandaal met Parlementaire Enquete, waar een Canadees met zijn papieren bedrijfje MMWOPS (Making Money While Other People Sleep) honderden miljoenen overheidssubsidie binnensleepte. Verantwoordelijke politici bleven rustig zitten en gingen over tot de orde van de dag.
  De conclusies van deze PE zouden als een Luther’s document op iedere deur in ’t Torentje en
  in de Kamer’s moeten worden gespijkerd.

 81. King Billy 9 oktober 2014 om 12:17

  Brussel heeft een probleem erbij. Export Duitsland in augustus met bijna 7 procent gedaald. Import met 1.3 procent. Voornaamste oorzaak sanctiebeleid jegens Rusland en minder export naar Oekraine. “Technisch gesproken zit Duitsland in een recessie”, zei een econoom op Deutschlandfunk.

 82. Aad Verbaast 9 oktober 2014 om 13:43

  @Kleat: helikopters zijn niet zo praktisch in deze. Kunnen gemakkelijker (ook door Isis) uit de lucht worden geschoten. Is al gebeurd.

 83. Aad Verbaast 9 oktober 2014 om 13:45

  @Afterallart: zijn dat diezelfde topambtenaren die die regelingen over die olijfflesjes in hun leeswijzer hebben gestopt? Om over die kromme komkommers, t-shirt’s, hoge hakken, en stofzuigers etc. het nog maar even niet te hebben.

 84. Aad Verbaast 9 oktober 2014 om 13:48

  @King Billy: dat soort rapporten van die PE’s raken ook te gauw in de vergetelheid. De gemiddelde politicus heeft immers het geheugen van een goudvis: ongeveer drie seconden.

  Duitsland: massaal op vakantie gegaan toen het zo goed ging daar!?
  Zorgelijk natuurlijk. Ook al zand in de motor van Europa.

 85. Aad Verbaast 9 oktober 2014 om 13:49

  Nog even on-topic: Die van Rijn is goed bezig. Not.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2014/10/09/zorginstellingen-zijn-de-wanhoop-nabij-door-invoering-jeugdwet/

  “..We verliezen uiteindelijk 20 procent van de inkomsten en krijgen er 30 procent overhead bij.”
  “..komt erop neer dat een instelling als Accare (Noord-Nederland) 30 gedragswetenschappers en psychologen moet ontslaan zodat er dertig gemeenteambtenaren voor kunnen worden aangesteld. Die onderhandelen met instellingen als Accare.”…

 86. Rubio 9 oktober 2014 om 13:58

  Aad, King Billy; Komp goed, ‘ons Frans’ gaat de wereld redden.
  Spreekt immers zeven talen, incl Russisch! Nu nog een jaartje Arabisch leren en alles weer OK… 🙂

 87. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 9 oktober 2014 om 14:14

  Nog geen opvangtehuizen voor ISIS ingericht? Sta Verbaasd…..

 88. King Billy 9 oktober 2014 om 15:13

  Het vaag gehouden geheime mandaat op basis waarvan de Europese Commissie onderhandelt met de VS i.h.k. van het TTIP. Het grote verschil: de politicus Obama bemoeit zich er persoonlijk mee en probeert o.a. het Congres buitenspel te zetten. In Europa 28 regeringen, die hun bevoegdheden overhandigd hebben aan de Europese Commissie en daarmee nationale parlementen deels ontmachtigen.

  http://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-11103-2013-DCL-1/en/pdf

 89. King Billy 9 oktober 2014 om 16:37

  @Kleet, al gelezen wat Wilders op z’n dak heeft? En Roemenie is een EU-lidstaat.

 90. artafterallart 9 oktober 2014 om 17:28

  @Aad
  Ambtenaren bestaan vanwege regels. Regelzucht is hun ademhaling, Waar ook ter wereld. Daar is op zich niks mis mee. Als politici hun agenda bepalen en niet andersom. Echter, de vijfde macht is helaas de pacemaker van diezelfde politici…

  Zie je laatste reactie over die misser van Van Rijn: decentralisatie betekent altijd meer ambtenaren erbij en als daar geen apart budget voor meegegeven wordt dan halen ze dat geld bij de instellingen vandaan. Hij had die hele operatie nooit onder decentralisatie moeten verkopen, maar onder deregulering en het accent juist moeten leggen op afslanking van overheden en slimmere zorgaanbieders (die zelf de plannen maken die leiden tot effectievere zorg en meer efficientie in de organisatie en het management).

 91. Aad Verbaast 9 oktober 2014 om 17:35

  @Rubio: Hij liet ook zien dat hij de Franse slag invoert als hij daar op die zetel gaat zitten.

 92. Aad Verbaast 9 oktober 2014 om 17:38

  @King Billy: levensgevaarlijk om dit soort lui een mandaat te geven. Daar komen brokken van.
  Ik geef mezelf niet eens een mandaat.

 93. Aad Verbaast 9 oktober 2014 om 17:39

  @Kleet: op steenafstand komen er binnenkort 1000 asielzoekers hier. Grote paniek als er rookwolken verschijnen boven het pand (voormalige gevangenis). Blijkt dat ze aan het BBQ-en zijn.

 94. Aad Verbaast 9 oktober 2014 om 17:42

  @Afterallart: ik hoef geen glazen bol te hebben om te voorspellen dat dit een groot drama gaat worden. Het wachten is op de eerste doden die gaan vallen.
  De ene drogredenering na de andere komt uit zijn mond. Grof schandaal.

  En het kan zoveel anders.

 95. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 9 oktober 2014 om 18:56

  Je bedoelt die idiote aanklacht tegen Wilders? Niemand neemt die serieus.
  opstelten is gestoord, maar ze hopen op stemmen winst. Maar wordt Wilders aangevallen, versterkt dat zijn positive.

  maar wat heft dat met roemenie te maken?

  Was een mexicaanse millionair op tv hier; die zegt: maar 12 uur per week werken, krijg je een sterke economie.
  DAT is wat die stomme roemenen graag horen.
  Zeggen ze op tv dat in nl maar 4 dagen gewerkt wordt, en gemiddeld loon 47000 is; jawel: keep on dreaming…..

 96. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 9 oktober 2014 om 19:00

  USA zit te wachten op massa executies; dan hebben ze een motief om infantrie te sturen.

  De Turken hebben zich goed laten kennen; desondanks zijn er nog volidioten die dat land van islamtuig in Europa willen……
  Moslims kunnen liegen en frauderebn tot ze barsten–taqiaa- maar in gedrag laten ze zien wat ze werkelijk zijn: vuilnis. Geen untermenschen, maar onmensen.

  Nu is de aandacht gericht op die psychopaten van de ISIS, maar het gecaarlijke kader zit hier in Europa.

 97. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 9 oktober 2014 om 19:02

  Helicopter: als die overvliegt en een M134 begint te vuren: 4000 schoten per minuut–met een snelheid van 240km/uur heft iedere 10cm een kogelinslag

 98. blutch1 9 oktober 2014 om 21:49

  240 km/u? Dat is 67m/s Een luchtbuks schiet al met 1000m/s, een jachtgeweer schiet al met 1800 km/u.

 99. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 9 oktober 2014 om 22:52

  Keep om dreaming. Een modern geweer schiet met een snelheid van 600–850 meter/seconde.
  Met die 240km/uur bedoelde ik het vliegtuig cq helicopter.

  De modern wapens compenseren minder gewicht patron met hogere snelheid en seciale patronen; kwik gevuld b.v. of patronen met “umbrella effect” als ze iets raken of hollow point of Teflon tipped.

  Luchtbuks 1000m/sec/ das een goeie. Moet je hem wel achter een F16 binden……

  Sommige bogen (pijl en boog) zitten maar een paar honderd meter onder een de snelheid van patron.

  Pas op: de snelheden zijn gemeten bij verlaten van de loop.
  —————
  De eerdere verzie van de M134 had zoveel munutie nodig, dat ze een oude DC3 van stal haalden.
  Naderhand vuursnelheid wat geremd en onder helicopters gehangen.
  Heb een demonstratie gezien van wat dat ding doet.
  Op een dak van ziekenhuis; 64 rebellen; waren in een seconde dood.
  ———-
  Er is een anti raket system uitgevonden door Holland Electro; was van Filips.
  Als een raket binnen 7km van schip (b.v.) komt, begint ie automatisch te schieten tot raket weg is.
  Later zijn patronen vervangen door 30mm en 20mm granaatjes.
  Werkt super; is op alle amerikaanse schepen.
  Filips verkocht het hele bedrijf, want ze mochten het wapen niet exporteren.
  “de goalfinder”

 100. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 9 oktober 2014 om 22:58

  Voor lange afstand scherpschieten wordt een .50 kaliber gebruikt.
  Filmpje op youtbe.
  Taliban zet machinegeweer achter een muurtje.
  Scherpschutter kan hem niet zien, maar weet waar ie zit
  Schiet, patron gaat de muur in, explodeert en het puin verandert het torso van de Taliban is soep, dat tegen een achterliggende muur spuit als een rode stofwolk

  het kampioenschap: 2500meter, Vietbam
  Een standard ma deuce, .50 machinegeweer.
  Alleen met een geode telescoop.
  komt een vietkong aan, een enkel schot; vietkong dood.
  Was 31 jaar het beste schot op 2500 meter
  Snelheid patron; 600-650 meter/seconde.
  hij schiet, moet ruim 3 seconden wachten, en dan raakt kogel ddoel…

 101. Aad Verbaast 10 oktober 2014 om 09:29

  @Kleet: ach, ik hoef het eigenlijk allemaal niet te weten. Ik beperk me tot het schieten uit de slof.

 102. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 10 oktober 2014 om 10:17

  Het is uist daarom dat er een slechte gezondheidszorg, armoede, en misère is, en in de toekomst zware aanslagen kunnen verwachten, waar opstelten geen moer aan kan doen om die te voorkomen.

  Naast moral–wat een luxe is omdat dat alleen valide is voor mensen die dat zich financieel kunnen veroorloven– gaat het ook om enorme geldbedragen, effectief denken, en analyse en keuzes.

 103. King Billy 10 oktober 2014 om 10:20

  LOL. Leuke stukkie over Timmerfrans in het EP.
  http://euobserver.com/news/125992

 104. Rubio 10 oktober 2014 om 10:40

  Aad; Timmermans had ook nooit aan tafel moeten gaan zitten bij een gluiperd als Pauw, dan weet je wat er kan gebeuren in een onbewaakt ogenblik. In Brussel lopen geen pauwen rond alleen maar havikken en die kan emotionele Frans wel aan.. hoop ik..

 105. Aad Verbaast 10 oktober 2014 om 11:20

  @Kleet: ik schiet niet zo direct in de stress als jij over wat daar gebeurt. Althans niet wat er daardoor in Nederland zou kunnen gebeuren.

 106. Aad Verbaast 10 oktober 2014 om 11:25

  @King Billy: Leuk stukkie inderdaad.
  Frans gaf toch wel een fraai stukje toneelspel aan het publiek. Liet ook meteen een voorbeeld zien van ons cultureel erfgoed: dominee en koopman.
  Staat er al een musical op stapel?

  @Rubio: ijdeltuit bovenste plank. Heeft vleugels gekregen en dan kan je zien wat dat met een mens doet.
  Nogal een verschil met (nog maar) een paar jaar geleden toen hij in opspraak kwam door een mailtje die in het openbaar kwam waar hij het had over de perikelen van de partij en de partijleiding. Toen was hij nog een nerveuze dissident (en gefrustreerd over het gebrek aan eigen carrière..).
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/3184440/2012/02/16/Lees-hier-de-e-mail-van-Frans-Timmermans-aan-Job-Cohen.dhtml

 107. Rubio 10 oktober 2014 om 12:11

  Aad; Is inderdaad een ijdeltuit en ook ‘ietwat’ naïef. Er wordt vaak terecht, ook op dit blog gevit, op NLse politici omdat ze o.i. te vaak politiek correct handelen c/q overkomen. Timmermans is wat mij betreft een lichtpuntje die iig zijn emotie en betrokkenheid laat zien. Ik zou zeggen; geef de man een kans ook al is hij een zogezegde ‘linkse rat’, uiteraard van het goede soort….. Het kan nl altijd beter in de Brusselse ‘poel des verderfs’….

 108. artafterallart 10 oktober 2014 om 12:22

  Frans is een politieke soap in z’n eentje. Hoe hij zich inleefde in wat ze moeten hebben meegemaakt in dat vliegtuig en hoe hij daarna op zijn bek ging met het voorwenden dat men bewust alles zou hebben meegemaakt aan de hand van een zuurstofmaskertje. Terwijl hij dat opeens naar voren bracht, omdat hij in het nauw zat. En daarna opnieuw voorwenden dat hij dat niet had moeten zeggen. Niet omdat hij het gefantaseerd had, maar voor de nabestaanden het niet had mogen opperen. Ik ben benieuwd naar zijn volgende nummer en de bijbehorende uitglijder.

 109. Aad Verbaast 10 oktober 2014 om 12:56

  @Rubio: er zijn vele eigenschappen van de man die ik niet na doe/kan doen. 😉
  Ik kan hem die kans ook niet ontnemen.
  Relativerend zeg ik er wel bij: er zijn slechtere kandidaten.

  @Afterallart: oude regel in de politicologica: als je je begeeft op glad ijs, moet je niet verbaasd zijn uit te glijden.

 110. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 10 oktober 2014 om 12:58

  Het gaat een slordige half milliard voor ons kosten–of meer.
  En ook weer enige tienduizenden vluchtelingen.
  daarna weer een paar honderd million ontwikkelingshulp

  Dan het gevaar; niet een bomaanslag; dat is maar kleine kans.
  maar drinkwaterbesmetting, zwembad besmetting, voedsel besmetting.
  Dat heft grote kans van slagen
  De zelfmoord aanslagplegers: worden degenen die uit west Europa komen voor gebruikt; die zijn nergens anders goed voor.

 111. artafterallart 10 oktober 2014 om 14:23

  De ideologie achter de decentralisatie wordt nauwelijks meer uitgevent, maar hij is nog altijd opmerkelijk. Vooral hoe wetenschappers zich in hebben gespand om er modelletjes voor aan te reiken, die een andere maatschappij moeten opleveren en een andere verhouding tussen staat en burger. Zoals die hielenlikker Paul Schnabel, die de rol van de overheid in vier R’s heeft “geduid: richting, ruimte, resultaat en rekenschap.”
  Deftig spreekt hij van “behoefte aan een overheid die zich weer als drager van het primaat van de maatschappelijke inrichting beschouwt en in zijn uitspraken niet alleen normatief richting geeft, maar ook grenzen stelt en deze effectief bewaakt.”
  Wat moeten we sowieso met een overheid die “het primaat van de ‘maatschappelijke inrichting’ draagt”. Ooit riepen ze toch dat we alles samen zouden doen en opeens draagt de staat de verantwoordelijkheid voor hoe de maatschappij wordt ingericht? Die staat geeft vervolgens de normen aan en de grenzen, en bewaakt die effectief. Dat riekt naar nationaal-socialisme of om het minder beladen te zeggen: neo-autoritairisme.
  “Richting geven en ruimte bieden gaan samen op; overheid en burgers dienen elkaar meer te beschouwen als bondgenoot.” In de uitwerking wordt gezocht “naar een goede balans tussen de verantwoordelijkheid van de overheid en die van de burgers en hun verbanden. Bondgenootschap vraagt om die wederkerigheid.” Zo heet dat tegenwoordig, waar men vroeger sprak van brave burgers.

 112. Aad Verbaast 10 oktober 2014 om 17:25

  @Kleet: zelfoverschatting van Nederland. Hier denken ze nog steeds dat we het verschil kunnen maken elders in de wereld.

 113. Aad Verbaast 10 oktober 2014 om 17:30

  @Afterallart: die Schnabbel is wel een specialist in “vaagtaal”. Ik kan er geen touw aan vastknopen.

  Zijn golfbewegingen zo blijkt uit de historie. Decentralisatie en dan weer centralisatie. En ga zo maar door. Altijd gepaard gaande met een vast repertoire aan met name drogrederingen. Blijken altijd eenzijdige gelegenheidsargumenten te zijn.

  Over een jaar of 5-7 gaan ze weer centraliseren. Dan is het argument dat het niet efficiënt is om dezelfde taken door 400+ gemeenten te laten bedenken en uitvoeren etc etc.
  Die periode is overigens ongeveer gelijk aan wat in de wetenschap bekend staat als de varkenscyclus. http://nl.wikipedia.org/wiki/Varkenscyclus

 114. artafterallart 10 oktober 2014 om 17:57

  @Aadm
  Paultje drukt zich bij voorkeur vaag uit, maar ondertussen wil hij dat de staat het roer niet uit handen geeft, noch de touwtjes, noch de roede, noch het zuur en dat de burger zich horig moet gedragen. Hij predikt al jaren de slavenmoraal.

  Die eeuwige terugkeer is van alle tijden, dat klopt. Het gaat hier immers om bezuinigingen en die pakken straks te duur uit en dat betekent weer centraliseren en dat pakt ook weer te duur uit enz. De zeven magere jaren en de zeven vette jaren is een Bijbelse variant op de varkenscyclus en betekent in de geloofspraktijk veelal dat de een zich een periode rijk kan rekenen en de ander zich arm wat betreft de zegeningen of voorspoed.

 115. Aad Verbaast 10 oktober 2014 om 18:13

  @Afterallart: == Bijbelse variant op de varkenscyclus == LOL. Omgekeerd misschien?
  Aardige introductie overigens van je op mijn volgende serie (in voorbereiding) waar ik het Oude Testament zal gaan fileren. Kon zomaar eens een lange serie worden..

 116. Aad Verbaast 10 oktober 2014 om 18:35

  Kwam ineens voorbij op twitter en geheel on-topic. Kan gemakkelijk zoveel anders:

 117. artafterallart 10 oktober 2014 om 18:38

  @Aad
  Je kan met die cycli alle kanten op. Het is net als in de natuur. Je leeft zolang je niet opgegeten wordt en e plant je tussendoor voort voor de soort, die uit die levenscycli bestaat. De een zijn dood is de ander zijn brood, is ook zo’n praktische cyclus.

  Het Oude Testament, dat kan je per bladzijde fileren. De redacteur was nogal scheutig met tegenstrijdigheden, meerdere versies en fabels. Het mooiste boek dat gebaseerd is op het OT is geschreven door Joseph Heller (bekend van de film Catch 22) zie http://en.wikipedia.org/wiki/God_Knows_%28novel%29

 118. Aad Verbaast 10 oktober 2014 om 18:48

  @afterallart: dank voor de tip. Ik zal het toevoegen aan het verlanglijstje.
  Eigenwijs als ik ben (haast even eigenwijs als God) kies ik niet voor het fomat van de roman. Maar voor keiharde non-fictie! 🙂

 119. blutch1 10 oktober 2014 om 18:52

  Aad, zie de prijs waarvoor ze varkensvlees kunnen leveren? € 2,60 per kilo en nog kunnen ze niet concurreren. Wat is de prijs hier dan en hoeveel betaal jij voor een kilo? Oplichters.

 120. artafterallart 10 oktober 2014 om 18:55

  @Aad
  Prima actie-tje van die oudercoach, Hoort op de buis thuis.

  Die Zwitsers maken het wel erg bont: Gewoon je verlies nemen, zou ik zeggen. Nee hoor: “De agrariërs zijn dus onverrichter zake naar hun varkens teruggekeerd.” Gaan ze ze invriezen tot er weer schaarste is?

 121. Aad Verbaast 10 oktober 2014 om 18:58

  Tussenhandel @Blutch1. Terminologie die de lading dekt: ze nemen je ertussen.
  Daar zitten de echte oplichters.

  Aan de andere kant. Beetje varken weegt misschien wel 1000 kilo (plofvarken). Da’s dan gauw al 2600 euri per waggelend gevaarte.

 122. blutch1 10 oktober 2014 om 19:15

  Plofvarken, da’s een goeie Aad, misschien kunnen ze die naar Isis sturen.

 123. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 10 oktober 2014 om 19:54

  Varken is slachtrijp met 100kg. Een zeug kan veel en veel meer wegen; maar die gaat de worstenmakerij in.
  Varkensvlees; Aldi DE: 2 euro per kg

 124. King Billy 10 oktober 2014 om 22:00

  Varkensvlees, politiek, het Oude Testament , stuk voor stuk niet kosher. artafterallart schrijft
  “Dat riekt naar nationaal-socialisme of om het minder beladen te zeggen: neo-autoritairisme.”
  Ondertussen klampen politici en monetsjaristen in Brussel, Frankfurt, New York en Washington, die het voor het zeggen hebben, zich vast in karretje die rondendenderen in een achtbaan. Niemand vertrouwt niemand Meer, geen een weet nog hoeveel de wereld werkelijk nog waard is en moet juist die infrastructuur Europa weer redden. Dan kan goedkoop varkensvlees en het Oude Testament nog wel eens goed van pas komen. Zuerst das Fressen, dann die Moral en danach die Leute an die Arbeit.

 125. King Billy 10 oktober 2014 om 22:33

  In reactie op de EU-sancties importeert Rusland o.a. geen levensmiddelen meer uit ‘het Westen’. Zuerst das Fressen, dann die Moral, nu zet het Kremlin krokodillenvlees uit de Filippijnen op het menu en gaat een russische bierbrouwer Mozzarella maken uit geitenmelk.

  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/in-moskau-kommt-bald-krokodil-auf-den-tisch-13200820.html

 126. Aad Verbaast 11 oktober 2014 om 09:28

  @Blutch1: kon zomaar eens eens geweldige afleidingsmanouvre zijn. Kwestie van prioriteiten natuurlijk. Voor een ton (wat zo’n bommmetje kost) heb je volgens @kleet al gauw 500 varkens!

  @Kleet: al weer zo’n kans. 2 euro bij de aldi, en die Zwitserse boeren maar klagen dat ze er maar 2,50 voor krijgen. Even wat containers laden bij die super en naar Zwitserland rijden. Kassa!

 127. Aad Verbaast 11 oktober 2014 om 09:33

  @King Billy: Met Poetin aan de macht krijg je heel wat op je bord geschoven. Is de kiloprijs al bekend?
  In een vorig leven had ik een krokodillenfarm als (bijna) buur. Niet zo veel last van tot er op een mooi zondagmorgen ineens zo’n beest was ontsnapt en bij mij in de tuin liep!
  Ondanks dat Rutte nog in de luiers liep heb ik deze indringer met een “stevige tik” weer kunnen verwijderen.
  Nu ik je bericht lees had ik hem moeten afslachten eigenlijk. Had de BBQ weer kunnen roken.

 128. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 11 oktober 2014 om 11:16

  In “down-under” zijn 1.000.000 verwilderde kamelen en een paar million kangeroes.
  De laatste worden al ingevoerd als honed en kattevoer in blik….

  Je kan erop wachten dat er een nederlander in zuid amerika een import-export bedrijfje opzet in rund en varkensvlees…..of dat ze kip dumpen.

 129. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 11 oktober 2014 om 11:20

  Als een varken 100kg levend gewoicht heft wil dat niet zeggen 100kg vlees.
  Botjes en ingewanden en zo, die de moffen opvreten als worst en als gehaktbal en zo……

  De oostenrijkers hadden in 1964 al een vleesschandaal.De arbeideers van kippenslachterij : baardgroei stopte, kregen andere tint, impotent , kregen tieten.
  Ze namen kippekoppen mee naar huis om er soep van te koken.
  Daar zit ook een klier in die vrouwelijke hormoontje produceert…..

  Varkenshouderij: computer nodig. Andere temperatuur, andere voeding.

  Vraag maar aan merkel

 130. Aad Verbaast 11 oktober 2014 om 11:25

  @Kleet: == Als een varken 100kg levend gewicht heeft wil dat niet zeggen 100kg vlees. ==
  Goh. Nog meer winst voor je dus. Die Zwitserse boeren krijgen 2,50 voor een rondlopend exemplaar. Bij de Aldi ligt een stukje gefileerd en verpakt exemplaar voor 2 euro/kg in de schappen volgens jou. Waar doen ze het van!

 131. ezelgedachten 11 oktober 2014 om 13:17

  Ik heb steeds meer moeite deze serie blogs te lezen. Het doet onverwachte dingen met mijn bloeddruk en humeur. Stuur je ze ook door aan Klijnsma?

 132. King Billy 11 oktober 2014 om 13:28

  Toch oppassen met die varkens en wilde zwijnen. Tegen de Afrikaanse varkenspest, die in Zuid-Europa voorkomt, bestaat geen vaccin volgens Wikipedia.

 133. Aad Verbaast 11 oktober 2014 om 17:13

  @ezelgedachten. Pas maar op. Je moet zelf al alle zeilen bijzetten bij je eigen serie die naar het schijnt nog lang niet ten einde is!

  Klijnsma?

 134. Aad Verbaast 11 oktober 2014 om 17:17

  @King Billy: ai.. kan ik daar ook al niet meer naar toe op vakantie.
  Nog even en ik kan binnenkort alleen nog maar binnenblijven. Met het advies van de gezondheidsraad vooral de deuren en ramen gesloten te houden.
  Ook een complot natuurlijk. Zo is er in een ander overheidsgebouw al jaren een campagne om de burgers er van te overtuigen dat het zo belangrijk is om je huis goed te ventileren.
  Geen touw meer aan vast te knopen.

 135. King Billy 11 oktober 2014 om 17:36

  @Aad Verbaast. Misschien heeft D.H. Robot 10.3 een oplossing voor het vakantieprobleem. Asscher en de Nederlandse regering hobbelen zoals gewoonlijk er weer achteraan en beginnen zich ook zorgen te maken. Tenzij het uiteraard om veiligheid gaat.
  http://koningbilly.wordpress.com/2014/10/10/interview-met-prof-dr-ir-mr-mba-md-d-h-robot-10-3/

 136. Aad Verbaast 11 oktober 2014 om 17:48

  @King Billy: leuk “stukkie”! Hoe heb ik die kunnen missen?
  Inmiddels van een passende reactie voorzien.
  Overigens hard op zoek naar een gezellige robot voor in huis. Scheelt weer een toekomstige ex. Nog niets passend kunnen vinden.
  Schandalig natuurlijk.

 137. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 11 oktober 2014 om 18:44

  Drie weken terug zei ik dat NL groente en via zuid amerika toch wel naar Rusland gaan.
  De constructive had ik goed, het “robotland” niet.
  NL tomaten via Turkije en spaanse handel via Maokko….

 138. Aad Verbaast 11 oktober 2014 om 18:51

  Toch wel een tikkie slordig die visionaire blik van je @kleet.
  Neutrale dozen naar Turkije sturen en er daar een sticker (“made in Turkey) op laten plakken.
  Nederland blinkt ook uit in het elders opkopen van vis- en co2-quota. Handel is handel.

 139. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 11 oktober 2014 om 20:33

  Dat is precies wat ik zei. Alleen ik dacht dat het via zuidamerika zou gebeuren.

  personelijk zou ik ze niet eens naar Turkije sturen. Ik zou een turksbedrijf een nevenvestiging hier geven, en de Turkse vervoerder hier laten direct laten laden

  Hoe denk je dat Russen aan de chps voor de SS20 kwamen? Zelfde als in de kruisraket.
  Ze kochten niet de chips, maar de hele machine die de chips maakt. NL was betrokken als tussenhandel/transport.
  Zo werkt dat.

  Hoe denk je dat rebellen uit Tjetjenie aan zware wapens kwamen? gekocht van de Russische generals; zwart.Zo gaat dat.

  Nu is er een burgemeester in RO, die op zijn verjaardag iedereen een pils en sort mini frikandel geeft. Was destijds opperhoofd van douane in Timisioara. Liet voor f7000 per vrachtwagen trucks door naar joegoslavie, tijdens embargo; wapens, munutie, diesel.
  XZo gaat dat.

  Hoe denk je dat ISIS aan wapens en munutie komt? Groot deel van het westen.
  Zo gaat dat

  USA doet alleen maar alsof ze de ISIS aanvallen.Zij willen de ISIS gebruiken om tegen Asad te vechten. Tweede keer dat ze blunders maken in de region. Eerst door de Taliban te bewapenen en trainen.
  Zo gaat dat

  Goed nieuws: de Koeden zijn nu goed bewapend. goed genoeg om wraak te nemen op de Turken.
  Dat zal de fascist erdogan veel lijken gaan kosten.
  Zo gaat dat
  ——————–
  Rome staat in brand en jullie zitten te zeiken over de BTW over het bluswater.

  Europa staat voor een politieke sociale financiele ineenstorting; Onderliggende redden is simple: de zgn demokratie werkt niet; politiek system is rot als een mispel en dient vervangen te worden. de uitvreters van soestdijk moeten maar in de kassen gaan werken en vervangen worden door een president.Niet dat ze zo belangrijk zijn; alleen als als symptom zijn ze belangrijk.

  Zonder vervanging van politiek, zal onze overhead–onze regeriing en parlement corrupt en incompetent blijven, een situatie waarin fraude en oplichting–zoals dat nu gebeurt vanzelfsprekend is.

  Dus wat is het nieuws uit Brussel?
  oninteressant marginal gemierenneuk– goed voor ambtenaren en andere stoelen vullers en ramentesters.

 140. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 11 oktober 2014 om 20:34

  P.s.: logisch, dat tomaten en zo weg gaan in neutral verpakking.
  Zo werkte ik ook.

 141. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 11 oktober 2014 om 21:54

  Zwitsers zitten te zeuren over prijs van piggy? Alle lonen zijn hoger daar; grond is duur, dus product is duurder Bovendien zitten ze niet in EU.
  Daarnaast vreten ze ook nog eens 40.000 honden op per jaar.

  Moffen die varkensvlees eten: kanibalisme….

 142. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 11 oktober 2014 om 21:56

  Maarre…PGB voor 1800 kan ik een huishoudster sturen; die is er dagelijks van 07.00 tot 22.00; een dag per maand vrij, kost en inwoning uiteraard.
  Zwart wit grijs: is niet van belang; als dat geld in haar hand komt is ze happy

 143. King Billy 11 oktober 2014 om 21:56

  Russische tussenhandelaren op Cyprus kopen het spul in.

 144. King Billy 11 oktober 2014 om 23:01

  Men dacht dit varkentje even te wassen, nu gaat Steinmeier diep door het stof. We hebben de Taliban volledig onderschat. We hebben te hoge verwachtingen gewekts, maar daarvoor te weinig gedaan. Wij -‘de westelijke staten’- wilden niet alleen de veiligheidsbedreiging uitschakelen, maar ook in ijltempo het land naar een toekomst voeren volgens onze voorstellingen.”

  Nu Rutte en Timmermans nog als ze het tenminste over hun lippen durven krijgen. Of laten ze dit aan Koenders over?
  Ben benieuwd of de Nederlandse media outlets Rutte en Timmerfrans hiermee confronteren.
  http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/steinmeiers-selbstkritische-bilanz-wir-haben-die-taliban-zu-lange-unterschaetzt-13202739.html

  Herinneren we het nog, Rutte terug uit Afghanistan met als souvenirs een Duitse Pickelhelm en een Lego poppetje tussen duim en wijsvinger?

 145. Aad Verbaast 12 oktober 2014 om 10:05

  @Kleet: goh. Dat dat zo gaat..

 146. Aad Verbaast 12 oktober 2014 om 10:13

  @King Billy: kijk dat komt tenminste een beetje in de goed richting met dergelijke opmerkingen.
  Dergelijke relativerende geluiden zal je in Nederland inderdaad niet horen.
  Integendeel. Nederland stuurt per 1 januari er weer 100 soldaten heen. Voor de derde keer inmiddels. Nu onder de veel betekenende naam””Resolute Support”. Hoe resoluut kun je zijn?

  En wat lees Ik? Onder de vleugels van Duitsland!! Tja, die Steinmeier heeft wel wat uit te leggen..
  http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/09/01/100-militairen-voor-nieuwe-navo-missie-afghanistan

  P.S. of zoals de Taliban ooit zei: “zij hebben de horloges, wij hebben de tijd.”

 147. artafterallart 12 oktober 2014 om 10:45

  Het woordenboek kan weer verrijkt worden met nieuwspraak als:
  – polieptici: voortdurend terugkerende gezwellen in openbare bestuursorganen
  – roverheid: overheden die burgers geld onthouden dan wel afnemen terwijl men zelf nalatig is
  – pensioenwak, het vigerend systeem van pensioenfondsen (ook wel stelsel genoemd)
  – hervervormingen: hervormingen van stelsels met averechtse effecten
  – oorlogsontkenning: oorlogsverklaringen, die juridisch geen oorlogsverklaringen zouden zijn

 148. Aad Verbaast 12 oktober 2014 om 11:36

  @afterallart: ik stem voor! 😉

 149. Aad Verbaast 12 oktober 2014 om 13:36

  @King Billy: een beetje bij snabbelen moet toch kunnen? Loodzware baan (van Baalen valt er steeds van in slaap) tegen een kruimelsalaris en nauwelijks secundaire arbeidsvoorwaarden.
  Ongelooflijk dat ze er nog steeds een stuk of 750 kunnen vinden die dat dan nog wel wel willen doen. Helden zijn het van de Europese democratie.

 150. Aad Verbaast 12 oktober 2014 om 13:42

  Wij hadden natuurlijk Terpstra die haar volle gewicht inzette voor de sport. Letterlijk ons boegbeeld
  Nu hebben we Sharon Dijksma die ook haar hele gewicht in de (fruit)schaal legt en ons aan Nederlandse fruit en groenten te krijgen omdat het zo gezond is.

  Maar België heeft ons toch weer overtroffen. Maggie de Block (maggiblokje voor intimi) is de nieuwe minister van Volksgezondheid geworden. Nou je kan wel zien dat ze er alles van af weet en echt een voorbeeld functie heeft in deze.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Maggie_De_Block

 151. King Billy 12 oktober 2014 om 13:56

  Da’s een beetje flauw, @Aad Verbaast. Ze legt toch maar mooi haar niet onaanzienlijk bestuurlijk gewicht in de schaal.

 152. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 12 oktober 2014 om 14:31

  Awe;” in diuitsland zijn enige tienduizenden die zo oude moffen verzorgenLevert financieel geen problemen op. Staan wel in de betrokken gemeente ingeschreven, en werken als “zelfstandigen” mogen 8300 verdienen zonder belasting te betalen

 153. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 12 oktober 2014 om 15:06

  Denk dat duitsers gewoon een geldbedrag per maand krijgen en zo kunnen doen wat ze willen.–met huishoudster bedoel ik

 154. artafterallart 12 oktober 2014 om 16:04

  Zwaarlijvigen kunnen natuurlijk wel het verschil maken op dergelijke ministeries. Ze kunnen het voorbeeld bij uitstek geven voor het persoonlijk aanpakken van deze welvaartskwaal, die ook nog eens tot in het ambtenarenapparaat en de P&O-organisatie is doorgedrongen; zie http://www.gidsonline.nl/print.aspx?m=news&f=print&id=16815

 155. Aad Verbaast 12 oktober 2014 om 17:10

  @King Billy: punt gemaakt (flauw), maar dit soort lui hebben ook een voorbeeldfunctie (zeggen ze, is ook zo).
  Een minister van justitie die een wietplantage runt in de vrije uren?
  Een stas van justitie die op zolder 5 illegalen herbergt?
  Een minister van sociale zaken die stiekum ’s nachts bij de buren door de brievenbus pist?
  Ga zo maar door 😉

  P.S. Ze was zelf huisarts. En dan patiënten adviseren eerst maar eens stevig af te vallen ivm met allerlei ernstige kwalen die samenhangen met ernstig overgewicht?

  @afterallart: mooi artikel. Maar daar gaat ome Frans wat aan doen heeft hij beloofd. Ik ken overigens geen kabinet die dat niet op de agenda heeft staan. Ook geen kabinet die dat gelukt is.

 156. Aad Verbaast 12 oktober 2014 om 17:11

  @Kleet: aanleiding om daar ineens over te beginnen? Of heb je net gesolliciteerd? In dat geval wens ik je alle succes. Je zou een goede zijn.

 157. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 12 oktober 2014 om 19:18

  Nou er schijnt iemand wat onzin over PGB en zo boven aan dit blog gezet te hebben,,,,

  Tussen haakjes: ik schreef een week of 3 terug dat NIETS doen (ivm ISIS) of te langszaam weleens het begin van WO3 zou kunnen inluiden.
  USA en Japanse denktank en Chinese krant zijn het met me eens in deze…..

 158. King Billy 12 oktober 2014 om 23:57

  LOL! Nieuwe bijnaam voor Dijsselbloem. Dijsselbloem spoort in feite Merkel, Schäuble en Weidmann aan tot hervormingen om concurrerend te blijven.
  Reakties zijn niet mals, een reageerder noemt hem ‘Dieselbrom’
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/eurokrise/jeroen-dijsselbloem-will-reformen-von-deutschland-13204612.html

 159. artafterallart 13 oktober 2014 om 07:28

  @King Billy
  Ze kijken terecht op hem neer. Hij gedraagt zich ook als een bromvlieg en grossiert in holle frasen. Zonder enige steekhoudende analyse strooit hij met gemeenplaatsen. Stelt landen die nog moeten bewijzen dat ze op eigen benen slagen in voortzetting van dan wel behoud van hun z.g. hervormingen als voorbeeld. Welnu, als hij het lef heeft om de ander de les te lezen, hoe gaat hij ze dan daarin steunen (zoals met zijn voorbeelden is gebeurd?) en wat gaat hij bijdragen aan de hervorming van Europa zodat die steun zonder weer een graai uit onze zakken plaats vindt? Trouwens, wat heeft hij dan hier hervormt en in zijn functie als voorzitter? Niks, helemaal niks substantieels siert zijn lijstje verdiensten op dit gebied.

 160. King Billy 13 oktober 2014 om 08:22

  @artafterallart. Snel wat oppervlakkig ‘veldwerk’ gedaan.

  Het medicijn voor de euro en en de Eurozone.
  Meer schulden voor investeringen in -doorgestreept- structurele hervormingen.

  Voor gebruik, risico’s en eventuele bijwerkingen in Europa raadpleeg vooraf Lagarde van het IMF, de Wereldbank, de ECB, Juncker, Dijsselbloem, Moscovici, Renzi, Rajoy, Hollande, Merkel, Gabriel, Cameron, Dijsselbloem, Draghi, bestuurders van 28 centrale banken, CBP, DNB, ESM, Schäuble,, Schulz, EIB, Obama, Janett Yellen van de FED, SER, circa 365 staatshoofden en ministers in de European Councils, 28 Europese Commissarissen, circa 762 Europarlementariers en 10.421 parlementsleden in de EU, duizenden universiteiten, adviescommissies, adviesraden, opiniemakers, stichtingen en specialisten.

 161. artafterallart 13 oktober 2014 om 08:45

  @King Billy
  Ja, ik las ook dat hij de oude sigaar uit eigen doos wil presenteren. Wat een luie denker. Tekorten mogen hoger uitpakken als ze ‘geloofwaardige’ groeiplannen incl. structurele ‘hervervormingen’.op tafel leggen. Niks nieuws. Geen nieuwe investeringsbronnen. Tja, Brazilie en China kun je ook niet meer van stal halen. Noorwegen misschien?

  Die bijsluiter toont een oceaan vol stroop. Daarin is het gemakkelijk roeren, maar vrijwel onmogelijk een lepeltje eruit te halen zonder eraan vast te blijven kleven, toch?!

  Dieselbromvlieg gaat natuurlijk voor een mandaat. Niks geen democratie, daar is geen tijd voor.

 162. King Billy 13 oktober 2014 om 09:25

  Ach, het dilemma is dat niet alleen Dieselblom Brussel en Frankfurt nodig heeft, andersom is nog maar de vraag. Kijk eens naar zijn carriere. Nog nooit in het bedrijfsleven gewerkt.

 163. Aad Verbaast 13 oktober 2014 om 09:33

  @Kleet: derde wereldoorlog? Die is in 1951 al begonnen toen China Tibet annexeerde om de uranium. En woedt nog steeds. De wereldwijde strijd om de grondstoffen.
  Ik schreef daarover al in 2008.
  https://aadverbaast.wordpress.com/2008/01/28/oorlog-het-is-al-lang-oorlog-en-dat-zal-alleen-maar-erger-worden-2/

 164. Aad Verbaast 13 oktober 2014 om 09:36

  @King Billy en @afterallart: heel wat ego’s bij elkaar die blijven strijden om wie de grootste heeft.
  Heeft Dieselblom toch de kop gekost toen hij een opmerking merkte over de gewoonten van Juncker. Kan zo maar eens het verschil maken als je carrière wilt maken.

 165. blutch1 13 oktober 2014 om 09:58

  Laten al die “denkers” nu eerst eens een onderscheid maken tussen investeren en geld weggooien.
  Neem nu zo’n PGB. Dat is een uitkering in geld, dat anoniem is. Je kunt dus fraude verwachten en moet dus een berg geld uitgeven om dat enigszins binnen de perken te houden. Is dat controlegeld weggegooid geld? Eigenlijk wel, want het had ook besteed kunnen worden aan iets anders, mits je dit systeem omver gooit. Het in stand houden brengt dus veel extra kosten mee. Doe het weer in natura en je hebt dat controlegeld erbij of je hebt het over.
  Neem Ebola, geld sturen heeft geen zin, een paar flessen chloor is veel effectiever.
  En wat Isis betreft, ik gun ze geen bommen van €100.000. Wat dat betreft heeft Kleet gelijk.

 166. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 13 oktober 2014 om 10:11

  Idd.Bij de soos was de schatting 2, max 3% fraude. Na invoering controlesysteem (tandebosrstels tellen) overhead van 160%.

  het militaire problem van ISIS is strategisch. Als er iemand zit met een IQ van 60, laat ze ervoor zorgen dat de ISIS –of een groot deel ervan–zich verplaatst. Dan kunnen oude voorraden napalm of chemische wapens worden gebruikt; Russen hebben vast nog wel “blauwe regen te koop met bijbehorende helicopters in ruil voor tomaten.

  In die vreemde streken is het simepel ze in beweging te krijgen.
  Ze zijn geil van overwinning en zijn al begonnen eenheden naar Bagdad te suren.
  Vernietig de water voorraden in een streek.

  Maar je ziet; helicopters zijn al ingezet. De oude Huy’s zijn er goed voor.

  Maar de USA wilze niet vernietigen. En DAT zal blijken een kapitale blunder te zijn.

  het grote risico van deze situatie is WO3; barst ie los, barst ie in alle landen van west Europa. De moslims zijn er al.
  En DAT is uniek in geschiedenis; vijand al in de voor en achtertuin.

 167. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 13 oktober 2014 om 10:14

  Het enig geode is (ongewild door USA) dat de Koerden voldoende bewapend worden om wraak te nemen op Turken.

  Zoals gezegd: propeller vliegtuig met machinegeweer, en licht gewicht bommen –max 25kg–doet veel meer dan die idioot dure straaljagers
  Vraag maar aan de oude moffen–die scheten hun broek vol als ze een duikbommenwerper aan zagen komen.

 168. Aad Verbaast 13 oktober 2014 om 11:21

  @Blutch1: het PGB is ooit ingevoerd als decentralisatie en grotere eigen verantwoordelijkheid van de burger (hé, hoor ik die argumenten nu ook weer?). Je bepaalt centraal hoeveel zorg iemand nodig heeft, waar een vergoeding tegenover staat die je dan uitkeert als PGB met de opdracht dat je dan zelf die zorg maar moet inkopen. Omdat de burger dat beter kan en goedkoper dan gebruik te maken van enkel professionele organisaties.
  Goh, allemaal gelijksoortige argumenten die nu worden gebruikt voor decentralisatie, participatiemaatschappij, eigen verantwoordelijkheid en de bezuinigingen op de zorg…

  Tja, en als dan ineens blijkt dat veel mensen er gebruik van gaan maken, omdat het waar bleek te zijn) dan schrikken ze ineens. Dan komt ineens het argument naar voren dat er veel fraude gepleegd zou worden, de kosten uit de hand lopen etc. Dan maar de botte bijl erin.

  Wat was er werkelijk aan de hand? Concept niet verkeerd, maar de uitwerking laat ‘wederom te wensen over. Zoals altijd met die ‘studeerkamergeleerden.

  P.S. ZIN is gemiddeld genomen veel duurder, slechtere voorwaarden, en brengt heel wat (centrale) administratie met zich mee (overhead): elke factuurtje gaat door vele handen tijdens de verwerking.

 169. Aad Verbaast 13 oktober 2014 om 11:24

  @Kleet: in augustus zijn er meer onthoofdingen in Saudi Arabië geweest dan door IS.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Doodstraf_in_Saoedi-Arabi%C3%AB
  http://www.metronieuws.nl/nieuws/nergens-zo-veel-onthoofdingen-als-in-saudi-arabie/SrZnhx!CYtWFQE6zzu5k/
  Toch een trouwe bondgenoot van de VS. Tja, zou heel anders zijn als er geen olie onder dat zand ligt..

 170. blutch1 13 oktober 2014 om 12:09

  @Aad, de fout zit al in ” je bepaalt centraal”. Zo kan boodschappen doen voor iemand op het platteland een probleem zijn, terwijl een ander naast AH woont. En als je fout begint, hoe moet er dan ooit iets goeds uitkomen?

 171. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 13 oktober 2014 om 12:35

  Dat zei ik dus al eerder.
  je kan dus gaan marginal mierenneuken op iedere fraude door de overhead, maar zolang het basis politieke system, de besluitvorming en controle op overhead achtelijk blijft, kan je alleen maar rotzooi verwchten.

  In Saoudie de meete onhofdingen. Maar de ISIS zitten al over de 10.000 executies,kopschot nekschot rugschot, steniging ophanging, marteling.
  De onthoofdingen zijn een provocative en een show van macht.

  Er is geen enkele handelsreden om olie van Saoudie te kopen trouwens.

 172. Aad Verbaast 13 oktober 2014 om 13:27

  @Kleet: ISIS: beesten zijn het natuurlijk. Klopt.
  Macht: legertje van 10.000 – 15.000 bij elkaar gesprokkelde wildemannen. Niet te geloven dat er een “coalitie of the willing” van 40 landen voor nodig is om die lui een beetje te beteugelen.

 173. Aad Verbaast 13 oktober 2014 om 13:31

  @Blutch1, klopt, heeft ook zo zijn beperkingen, maar ik moet er ook niet aan denken dat elke gemeente even kan bepalen hoeveel en wat voor zorg iemand nodig heeft. Dat “centraal” beperkt zich overigens tot de AWBZ zorg. Daar hoort boodschappen (bv) doen niet bij. Of vinden we dat iemand douchen op het platteland best wel wat minder vaak kan dan in de stad? 😉

 174. Aad Verbaast 13 oktober 2014 om 13:47

  @King Billy: handig databaasje, die (wat) inzicht geeft in wat die MEP zo allemaal wel en niet uitvreten. Kon nog wel eens van pas komen:
  http://www.integritywatch.eu/

 175. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 13 oktober 2014 om 14:52

  Die beperkte groep psychopaten zijn van geen belang; kunnen vernietigd worden.
  Waar het ECHTE gevaar inzit: de bereidwilligheid van hun volgelingen om in west Europa en Afrika hetzelfde te doen.
  Dat risico is er, door dat de boomaap in USA te zwak, te langszaam reageert, en denkt dat hij de ISIS voor USA kan laten werken.

  In principe zijn er een paar methoden om de isis te castreren
  –afsluiten van geldstromen. Geen geld geen oorlogje.
  –zorgen dat de watervoorziening/voorraad gesaboteerd is, of vergiftigd is.

  En omdat het ongetrainde psychopaten zijn, kunnen groepjes van 20 man hun het leven akelig zuur maken Hit and run werkt prima.

 176. blutch1 13 oktober 2014 om 20:23

  Als het om zorg gaat is de huisarts toch de eerste in de rij. Waarom mag die het niet bepalen ipv de gemeente.

 177. Aad Verbaast 16 januari 2015 om 17:26

  N.B. en jawel hoor. Na een vol jaar gezeik over de afrekening van 2013, en nog twee keer nabellen waarom ik verder niets meer hoorde, en dat ik wel behoefte had aan eindelijk een eindafrekening,
  valt op 16 januari eindelijk een acceptgiro in de bus, met het bedrag wat ik nog moet terugbetalen.

  Met de volgende zin: “Wilt u voor 20 januari 2015 XXXX aan ons overmaken?”
  Stek ik een vraag kan ik maanden wachten. Nu hebben ze wel ineens haast. Binnen 4 dagen betalen!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: