Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

AH introduceert inkomensafhankelijke bonuskaart

AH bonuskaart
Begin tweede kwartaal koppelt Albert Heijn de bonuskaart aan het inkomen. Winkelen 2.0 is hiermee een gegeven, aldus AH Directeur Retail Roel Karremans. “We spelen hiermee in op de ingezette trend van selectief Euroshoppen.” Consumentenorganisaties reageren terughoudend, en vragen zich af voor wiens karretje de klant wordt gespannen.

Winkelen 2.0
Karremans is enthousiast. “Met deze koppeling kunnen we persoonsgebonden bonusaanbiedingen koppelen aan de koopkracht en smaak van onze klanten. Onderzoek wijst ontegenzeggelijk uit dat de koopkracht van een aantal keren modaal nou eenmaal anders is dan van een bijstandstrekker. En daarmee het koopgedrag. We voelen het als het nemen van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid daar oplossingen voor te bieden. Een vrij scharrelende biokip is nu eenmaal niet voor iedereen geboren. Je moet wat te kiezen hebben. Prijsdifferentiatie op doelgroepen is dan voor ons een logische volgende stap.”

Reacties
Sietske Schap (supermarktexpert en ervaringsdeskundige) is niet verrast. “Je kon er op wachten. Met het grootste marktaandeel blijft het een uitdaging om nieuwe doelgroepen aan te boren. Bekend als toch gemiddeld opererend in het hogere inkomstensegment gaan ze hiermee zeker ook een deel van de Lidl en Aldi dozenschuivers binnenhalen.”
Toch ziet zij ook wel een zeker risico om een deel van de hogere inkomensdoelgroep kwijt te raken die telkens mordicus tegen inkomensafhankelijke regelingen blijken te zijn. “Vergeet niet dat het trendy is, ook in VVD kringen, gewoon toe te geven ook voor de 1 euro aanbiedingen van de C1000 te gaan.”

Dirk van de Broek was niet bereikbaar voor commentaar. Jumbo blies van de hoogste toren. “Op deze (om)zet is het moeilijk reageren met onze laagste prijsgarantie. Daarmee gaan onze marges aan de haal. We bezinnen ons op een passende reactie. Het is oorlog in de supermarkt.”

Antoinette Hertsenberg (presentatrice en grootgraaier) informeerde desgevraagd dat er zeker aandacht aan de grootgrutter zal worden besteed. “We beraden ons nog of het in Tros radar zal zijn of in Tros opgelicht. Onze kijkers kunnen ons al wel bellen.”

Bezwaren van CBP voorzitter Jacob Kohnstamm dat er hier een probleem met de privacy zou kunnen  ontstaan worden door AH weggewuifd. “We verplichten niemand de bonuskaart aan het inkomen te laten koppelen bij onze service desks. Als iemand dief van de eigen portemonnee wil zijn respecteren we die keuze.” Maurice de Hond peilde dat 63% van de huidige bonuskaarthouders van dit aanbod gebruik gaat maken. Het percentage “zwevende shoppers” ligt rond de 39%.

Trendwatcher Karel Voer verwacht dat dit nog maar het begin is. Hij wist ons te vertellen dat er geruchten zijn dat er gewerkt wordt aan gezichtsherkenning gekoppeld aan de bonuskaart. Daarmee zal Harry Piekema je verwelkomen bij binnenkomst met: “Goedemiddag meneer Verbaast, ik leid u graag rond naar de speciaal voor u geselecteerde aanbiedingen”. “De caissières worden nu al getraind om de klanten aan te spreken in hun eigen sociaaleconomische taalgebruik. Vakkenvullers krijgen badges met hun naam en daaronder “vakman” respectievelijk “vakvrouw”. Alles voor een personal non-stop shopping experience. Het ultieme klant-is-koning gevoel! Wat natuurlijk pas echt vorm krijgt als het EPD gekoppeld wordt aan de bonuskaart. Daar kan je dan ook op wachten.”

Ahold zag de netto-omzet in 2012 groeien met 5,2% naar 11,1 miljard in Nederland ondanks de crisis. Het marktaandeel van Albert Heijn steeg van 33,5% naar 33,7%.

257 Reacties op “AH introduceert inkomensafhankelijke bonuskaart

 1. Bart 28 januari 2013 om 17:11

  Misschien is het een idee, om een en ander nog op de radio kracht bij te laten zetten door Tom de Ridder (je vast welbekend, en anders leg ik het graag even uit)… 🙂
  Verder overweeg ik persoonlijk, dit Winkelen 2.0 te beantwoorden met een fikse Boycot 2.0.
  Dat ze het maar vast weten…

 2. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 17:15

  @Bart: ik lees net na het verschijnen van dit bericht dat zelfs Bea vanavond om 19:00 ons gaat toespreken op TV. Zal toch hier niet over gaan?

 3. Bart 28 januari 2013 om 17:20

  Ah, dat zou zo maar kunnen, Aad. Met bord op schoot kijken zal denk ik niet gaan, ik heb het al op!

 4. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 17:26

  @Bart: dit nieuwsbericht ook geplaatst op nujij.nl. Nou daar breekt de hel ook al los, aan de reacties te zien!
  http://www.nujij.nl/economie/ah-introduceert-inkomensafhankelijke-bonuskaart.21262522.lynkx

 5. King Billy 28 januari 2013 om 17:35

  Ja, R1, twee honderd jaar ‘Koninkrijk’, Bea aftreden teh gunste van Willem de IV en dan zó’n toepasselijke actie van Koninkklijke Ahold met zetel in Zaandam. Je zult maar met de neus in de boter vallen met deze historische gebeurtenissen in een historisch jaar!
  En wie is er als de kippen bij? Er is oneindig veel nieuws, maar slechts één Aad Verbaast!

 6. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 28 januari 2013 om 17:35

  Motivatie is natuurlijk klanten trekken.
  maar allez; dat maakt niks uit.
  Anders was simpeler en meer effectief.
  Laagste inkomens b.v. 15% korting.
  Kan b.v. door te koppelen aan soos, voedselbank, SVB

 7. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 17:40

  @Kleet: Plofkip Bea zit er bovenop. “Beste landgenoten, wij zijn ontstemd over het voornemen van de AH.. Wie moet ik nu om een boodschap sturen?… “

 8. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 17:41

  @kleet: je verdient in plekje in de marketing afdeling van Ahold!

 9. blutch1 28 januari 2013 om 17:42

  @We beraden ons nog of het in Tros radar zal zijn of in Tros opgelicht@
  Deze vind ik werkelijk ijzersterk, om je tranen te lachen.
  En daar ga je trouwens, jaren je best gedaan om meer te verdienen, moet je ook overal meer voor betalen. Dit wordt de zwevende waarde van de euro.
  Overigens wordt het lucratief om je arme buurvrouw de boodschappen te laten doen. Ik wil AH wel eens zien als die buurvrouw boodschappen doet voor de hele buurt en honderden euro’s per week komt besteden. 🙂

 10. Bart 28 januari 2013 om 17:44

  Nujij ligt hier plat, Aad, dat komt er nou van!

 11. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 17:47

  @Blutch1: het is een quote van mezelf zelfs. Ik heb die wel eens gebruikt in een juridisch conflict om een beetje druk op de ketel te zetten. Werkt!
  Je geeft trouwens een mooie invulling van dit voornemen. Wat is er mooier dan elkaar een beetje te helpen? Kan een maatschappelijke aardverschuiving in gang brengen! 😉

 12. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 17:54

  @Bart: draait als een tierelier hier. Een kleine bloemlezing van de reacties aldaar:

  — Zooooooooo fout dit… Mijn gegevens krijgen ze niet. Hebben ze niks mee te maken, nergens voor nodig ook. Waar gaan die gegevens allemaal heen?
  — Gewoon zeggen dat je van de bijstand moet leven, dan krijg je iedere week de beste aanbiedingen.
  Verder denk ik dat AH met dit soort zaken de hogere inkomensgroepen de winkel uit jaagt aangezien die mensen ook wel door hebben dat ze als melkkoe gebruikt gaan worden.
  — Achterlijk: we slaan Appie in het vervolg maar in zn geheel over dan.
  — Mensen weten zelf wel wat ze willen kopen dacht ik zo. En rijkere uitsluiten van bepaalde aanbiedingen, dat kan echt niet. Het lijkt wel een trend te gaan worden om mensen in bepaalde klassen in te delen. Het CPB kwam ook met het voorstel van bepaalde zorgpakketten voor mensen met een laag inkomen. Heel verdrietig allemaal.
  — Volkomen gestoord: Er is maar één plek waar herverdeling van inkopen plaats vindt en dat is bij de Centrale Overheid in de vorm van belastingheffing
  — De woningbouwcorporatie begonnen als met een inkomengekoppelde huurverhoging en nu Appie Hein met zijn bonuskaart? Ik zal de bonuspunten opmaken ( maar ik heb al drie föhnen en 2 scheerapparaten) en daarna de bonuskaart ongefrankeerd retour sturen Dag Appie, Hallo Lidl, Hallo Aldi
  — Ik ben juist bang dat je dan enkel de ongezonde meuk voor je kiezen krijgt waarvan AH denkt dat de lagere inkomens dat vreten. Eindeloos bitterballen in de aanbieding in plaats van sushi.
  — Pak je toch gewoon twee bonuskaarten. Eéntje met 18000 euro per jaar voor de plofkipaanbiedingen en ééntje met 1800000 euro per jaar voor de grootverpakking kaviaar.
  — Kwam al nooit bij deze grootgruttert, nu is het definitief een no go area voor de czar…..
  Mot ik het hele jaar zeker luukse champie zuipen en oesters slurpen!
  — Te gek voor woorden als dit echt waar is! In dat geval ga ik nooit meer boodschappen doen bij AH.

  Maakt de tongen wel los!

 13. Appelvrouw 28 januari 2013 om 17:56

  Daar ben ik voorstander van!
  Maar… ik val altijd overal buiten want ik heb geen inkomen.
  Zou ik nu ook buiten die bonuskaart vallen?

 14. Bart 28 januari 2013 om 17:58

  Haha, ik geloof dat je weer flink wat reageerders op de kast hebt gejaagd Aad! 🙂
  Sommigen lijken het akelig serieus op te vatten.
  Wat was ook alweer het vorige onderwerp waarmee je voor reuring in het Nujij kippenhok zorgde?

 15. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 18:00

  @appelvrouw: geluksvogel. Zonder inkomen liggen er juist geweldige kansen voor je. Je wordt zo spekkoper!
  http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern=spekkoper&lang=nnspekkoper!!

 16. Rubio 28 januari 2013 om 18:04

  Wat ben je toch een saboteur Aad.
  Nujij heeft hier nu ook al een lading plofkippen over zich heen gehad.
  Later meer… eerst ff een happie ete..geen kip overigens

 17. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 28 januari 2013 om 18:06

  Zal wel een geintje zijn, maar is uitvoerbaar.

  Alleen als het fossiel bea haar personeel naar AH –deze keer niet naar hitler, dat was de afdeling van B–en ze krijgen korting, wie krijgt die korting dan????

 18. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 18:07

  @Bart: altijd weer boeiend om te zien hoe dat werkt.
  Laatste? Ik denk: https://aadverbaast.wordpress.com/2013/01/08/veiling-geweldsmonopolie-levert-staat-24-miljard-op/
  Ook al zo schandalig! 😉

 19. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 18:13

  @Rubio: smakelijke appiehappie!

  @Kleet: natuurlijk uitvoerbaar. Eitje (in de bonus). Niet voor iedereen weggelegd door die plofkip.

 20. Selma 28 januari 2013 om 18:49

  Heb ik al ergens gelezen hoe AH aan die inkomenscijfers komt?
  Ik loop niet echt met de mijne te koop… en gebruik verder afwisselend een paar bonuskaarten die ik op straat gevonden heb (voor de paar keer dat ik me verwaardig daar een echte aanbieding te halen).

 21. Ragfijn 28 januari 2013 om 18:51

  Wat ze er niet bij vertellen is dat er een luid hoorbare pieper afgaat wanneer ik er – als bijstandsgerechtigde – met een flinke in de Provence bereidde kip door de klapdeuren ga.

 22. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 28 januari 2013 om 19:04

  @Selma: op straat gevonden, of gepikt bij de kassa, of uit de vuilnisbak gevist?

 23. artafterallart 28 januari 2013 om 20:27

  @Aad
  Kun je nog wat meer vertellen over Ahold als investeerder in SNS-Reaal. Ik heb begrepen dat Ahold een flinke bonus wil betalen boven de waarde van Zwitsersleven, dat SNS in de aanbieding heeft staan. Die bonus zou AH terug gaan verdienen met een flinke winstmarge door in de vakken voor de business-class polissen-met-een=eeuwig-leven-gevoel aan te bieden zonder provisiekosten.
  In bijgaande link zit genoeg informatie voor een welingelichte bron:
  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/52/sns-reaal-woedend-op-het-nrc.xml

 24. zelfstandigjournalistantwerpen 28 januari 2013 om 20:46

  Weet je meer of deze strategie ook in Vlaanderen gaat worden gevolgd? Heb je een primeur voor de Vlaamse pers!

 25. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 22:00

  @Selma: je kan nu al met je identiteitsbewijs, en je IB belastingaanslag naar de servicebalie van de AH gaan. Komt het allemaal dik in orde.

 26. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 22:01

  @Ragfijn: van een kale kip kun je niet plukken natuurlijk. Maar ook daar is aan gedacht. Portie gevederde vrienden in het friesvak!

 27. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 22:05

  @art: jij hebt goede connecties bij de non-food afdeling van de Ahold lees ik. Dat schept mogelijkheden!

  @Zelfstandig journalist: wat in Nederland loopt gaat ook gebeuren in België natuurlijk. Daar is nog heel wat te winnen!

 28. Roberto la Verita 28 januari 2013 om 22:10

  Aad,
  Het koop ge(be)drag wordt bij AH toch in een computer opgeslagen?!
  Dan wordt die arme buurvrouw nog meer gekort op haar uitkering.
  Roberto

 29. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 22:45

  @Roberto: ongekende mogelijkheden natuurlijk. Kunnen het zo op een akkoordje gooien met de uitkeringsinstanties.
  Kan nu al natuurlijk. Als ze al controleren in welke auto je rijdt, en of je de verkopen op marktplaats wel opgegeven hebt als inkomen, dan is dit ook maar een kleine stap.
  Krijgt AH misschien wel een aanbrengpremie!

 30. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 28 januari 2013 om 22:52

  …en buiten AH staan daklozen die voor 5 euro boodschapjes voor je doen met max korting….

 31. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 28 januari 2013 om 22:55

  maarre…de soos controleerde al met de smartmeter (kijken of je wel ’s nachts thuis slaapt- en de kaarten van de supermarkt–of je wel alleen woont…..
  Dat is de realiteit van NL in 2013.Ik mis de vrijheid onder Hitler.
  orwell!!!!!!!!!!

 32. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 28 januari 2013 om 22:56

  Daarnaast wordt je gevolgd via je mobieltje en via de camera’s op de snelweg….
  Stalin–breng ons wat vrijheid terug…..

 33. King Billy 28 januari 2013 om 23:36

  Trouwen tussen de plofkippen en bonusaanbiedingen bij Koninklijke AH werkt de overheid ook aan mee om het voor toeschouwende klanten nog aantrekkelijker te maken. http://www.youtube.com/watch?v=BBvFtf0pZcI Weliswaar tot nu toe alleen voor werknemers, maar in principe mogelijk.

 34. Aad Verbaast 29 januari 2013 om 00:57

  @Kleet: en heb je al die camera’s gezien in de supers. Via het smart-netwerk allemaal rechtstreeks verbonden met al die gremia natuurlijk. Ze weten precies van je wat je allemaal uitvreet!

 35. Aad Verbaast 29 januari 2013 om 00:59

  @King Billy: hilarisch filmpje. Via de slagersafdeling, afdeling verboden vruchten, zo de witte broodsschappen in. Je moet er maar opkomen. 🙂

 36. artafterallart 29 januari 2013 om 06:27

  @Aad,

  Wel jammer dat jij die primeur niet blogt. Ik ben niet in de positie om dat te doen. Vervolging wegens voorkennis als het aandeel er flink op gaat stijgen, krijg ik meteen aan mijn ribfluwelen broek.

  Overigens, die eeuwig-leven-polissen voor de business class zouden juist op de FOOD-afdeling van die omzet-afhankelijke-klasse moeten liggen, vandaar mijn verzoek.

  Als zij in een dalletje terecht komen, dan is er wegens hun gemiddelde inkomen geen voedselbank die bijspringt..

  Bovendien is een belangrijke voorwaarde voor de uitkering dat de verzekerde zo gezond mogelijk leeft. Dan zit je bij AH op dit moment in een lastig parket: Ze scoren zeer laag op de voedselveiligheidsindex http://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/270555007.html

  Maar daar is aan gedacht. De polissen worden verkocht met pakketten voor eten-uit-eigen-keuken. Op doosjes bonbons lijkende verpakkingen vol zakjes van zorgvuldig geselecteerde zaden, waarmee men thuis op zolder of in de kelder een groenten-plantage kan starten. Op de doosjes zit een dagverse link naar http://betaalbaareten.wordpress.com/2013/01/22/prefab-haalt-het-niet-bij-eigen-gemaakte-erwtensoep/comment-page-1/

  ps
  Het is weer een kwaliteitsblog van je, Aad!
  Om dat nu steeds in te typen is toch niet nodig?
  Als je nou sterretjes boven iedere blog plaatst,
  dan is dat ook weer mooi geregeld.

 37. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 29 januari 2013 om 07:21

  Goed nieuws.Contact gehad met Aldi.Zij openen een speciaal loket voor mislukte/corrupte/overtollige ambtenaren.
  Is er toch nog hoop voor die klasse…

 38. artafterallart 29 januari 2013 om 08:36

  Lees je clubblaadje voor Stalkende Hang-Reaguurders nou eens met een grotere loep @Pier
  Ook van een querulant mag verwacht worden, dat hij het nieuws kan lezen waar hij dwangmatig goed mee voor de dag wil komen; toch?!

 39. Aad Verbaast 29 januari 2013 om 09:18

  @art: over die voedselveiligheidsindex: dat wordt natuurlijk heel interessant als de bonuskaart gekoppeld wordt met het EPD. Is je cholesterol huizenhoog? Dan alleen langs die boterpotten die beweren dat als je daar flink van snoept je cholesterol naar beneden gaat. Is ie laag, dan meteen naar de frituurproducten. Kijk zo wordt er tenminste goed voor je gezorgd!
  Onbegrensde mogelijkheden.

 40. Aad Verbaast 29 januari 2013 om 09:20

  @Kleet: die mogen daar binnenkort afrekenen bij een loket. Bonnetje trekken, half uurtje wachten om dan te horen dat je bij het verkeerde loket zit. Geeft ook een lekker thuis gevoel voor ze. Gaat een succes worden.

 41. Johan 29 januari 2013 om 09:40

  Afwachten wat de Belgische concurrenten dan gaan doen …

 42. artafterallart 29 januari 2013 om 09:43

  @Aad
  Of ‘per ongeluk’ aan het EPD (Elektronisch Patienten Dossier) 🙂

 43. artafterallart 29 januari 2013 om 09:59

  @Aad
  Zo zouden Rutte en Samson dan toch hun inkomensafhankelijke zorgpremie ertussen kunnen friemelen.
  AH kan bovendien zijn doelgroepen niet alleen lokken met “AH let niet alleen op de kleintjes per inkomensklasse, maar op de onweerstaanbare drang zich een ongeluk te kopen”…. 😉
  Socialer en sterker kan het niet. De supermarkt gaat straks nog de markt voor welzijn en geluk naar zich toetrekken en de kiezersmarkt!!!

 44. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 29 januari 2013 om 10:08

  Maarv vrijdag’s gesloten; dan gaan de ambtenaren naar Zwitserland of luxemburg of oostenrijk; hun nr rekeningen aanvullen…
  gut, als de corruptie onder NL ambtenaren stopt gaan die banken failliet…
  Kunnen ze altijd nog terecht bij AH; selma kent de containers wel, waar nog kortingskaarten in liggen….

  Maar om kort te gaan: er is geen echte crisis. Er is geld genoeg, het komt alleen verkeerd terecht.
  maar degenen die daarvoor verantwoordelijk zijn-virendjes van art- zijn te incompetent en/of te corrupt om dat te zien en missen vanzelf de bereidheid er wat aan te doen.

  Tot het explodeert.
  je kan dat moment herkennen, als er bij de gemeente of bj de soos enige ambtenaren de vernielin in worden gemept….
  500 ambtenaren op de zeebodem…aardig goed begin…

 45. Aad Verbaast 29 januari 2013 om 10:20

  @art: ik bedoelde ook het EPD (inmiddels gecorrigeerd)..
  09:59: == Zo zouden Rutte en Samson dan toch hun inkomensafhankelijke zorgpremie ertussen kunnen friemelen. == precies. Dat was ook de inspiratiebron van dit ‘nieuws’ 😉

 46. artafterallart 29 januari 2013 om 10:33

  @Aad
  Zullen we dit blog niet moeten melden bij beleidsimpuls als een groeiboek voor constructieve ideeen voor het totale kabinet en al haar bezuinigingsakkers: http://www.beleidsimpuls.nl/ideeenbus_financien.php

 47. EJW 29 januari 2013 om 10:56

  Gaat ze geen moer aan. Bij de Aldi ga ik in iedergeval niet winkelen. Daar heersen gestapo praktijken w.b.t het personeel.

 48. reinejragolo 29 januari 2013 om 11:11

  Als minimalist is het pakket van de voedselbank telkens weer een verrassing. De omissies vul ik aan met euroshoppers. De bonusaanbiedingen laat ik daarom voor wat het is.

 49. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 29 januari 2013 om 11:21

  Personelijk vind ik het wel mooi dat in Aldi het personeel wordt afgeknepen! De zweep erover!
  Zo hoort het! Geen gezeur van CAO! Er moet geld verdiend worden! We moeten die kudde ambtenaren betalen in Brussel! stuk of 4 oorlogen betalen!Lachwekkende marine betalen! (de drie Stooges in een roeiboot) De stoelen vullers en ruiten testers willen ook hun dagelijkse biefstuk!

  personelijk eet ik alleen maar biologisch vlees.
  dat is van varkens, die hun hele leven onbespoten voedsel gekregen hebben, en op dag van slacht eerst LSD en en een stevige hap weat kregen, en met Rolls naar abbatoir gevoerd werden, alwaar zij verdronken werden door onbespoten naakte maagden in een anti septic bad….

 50. Aad Verbaast 29 januari 2013 om 11:42

  @art: dank voor dit meldpunt. Ik vrees dat Mark Rutte en Albert Heijn al lang hierover aan tafel zitten.

  @EJW: da’s ook weer zo. Ik de berichten daarover voorbij zien komen. Je kan ook nergens meer rustig winkelen!

 51. Aad Verbaast 29 januari 2013 om 11:44

  @reine: zo kan je ook je kostje bij elkaar scharrelen natuurlijk. Kan geen scharrelkip en bonusaanbieding tegenop.

  @Kleet: LSD: nu begrijp ik waar die visioenen van je vandaan komen. Van die onbespoten biggen natuurlijk.

 52. TimmerArk 29 januari 2013 om 14:50

  De reacties doen mij aan het VKBlog denken en ernaar verlangen.

 53. Roberto la Verita 29 januari 2013 om 16:05

  Ik ben het met kleet eens,er is/was geld genoeg,een arbeider cq. uitkeringsgerechtigde mag nu eenmaal niets bezitten.
  Ik sprak in 2008 al dat na onderzoek deze crisis in de boeken komt te staan als de grootste fraude allertijden.
  Maar ik ben toch bang dat we 1 generatie moeten wachten op de uitkomst van dit onderzoek.
  En zo’n PC,luek voor de mens,maar een prima stuk gereedschap voor de overheid,deze weet intussen meer dan wat Canaris ooit bovenwater wist te brengen.
  En die stond er om bekent dat ie alles wist.
  Maar we krijgen een nieuwe koning,en die zal de koninklijke AH wel aanpakken…………………….hoop ik.
  Roberto

 54. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 29 januari 2013 om 16:55

  Maar nou zit ik te wachten op: de konng is dood, leve de koning….. of dat op de vakature bank een advertentie komt: met spoed gevraagd; vervangende koning; min loon, huishoudelijk personeel aanwezig, grondoppervlak woninegen: 30.000 meter, jacht, trein en boing ter beschikking…..

 55. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 29 januari 2013 om 17:00

  idd, de staatscontrole is groter en omvangrijker dan Stalin ooit voor elkaar kreeg.
  Er is al misbruik.
  Gaan we even denken nu is er 15% bejaard en sterven er pakweg 60 mensen per maand door verwaarlozing, ondervoeding, afwezigheid van adequate medische zorg.
  Binnenkort is dat 35%; de vergrijzing.
  Hoeveel mogen er dan verrekken per maand?
  En we hadden wat van AH in DE te zeggen???

  personelijk ben ik voorstander dan maar van AH in NL.
  Daar kocht ik nooit–te duur–maar als ik wat bijzonders zocht is het wel makkelijk dattie er is…
  En zouden ze bij toeval zo’n systeem opzetten 9wat ik niet geloof0 zou dat wel klanten brengen….

  Nou had ik al jaren terug ivm met cultuur gezegd: toegang sprijs afhankelijk van inkomen, door een code op ID kaart, dushelemaal nieuw issie niet……

 56. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 29 januari 2013 om 17:33

  heb net een goede film van onze nieuwe koning gezien: in” chitty chitty bang bang”….

 57. Aad Verbaast 29 januari 2013 om 17:37

  @timmerark: ik herken het gevoel!

  @Kleet: die WA heeft inmiddels bruisend carrière gemaakt. Vanaf 30 april van Prins Pils tot Koning Kroonkurk. De AH-erlebnis?

 58. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 29 januari 2013 om 22:50

  De AH erlebnis heeft nageslacht–amalia de kip–als die 18 is krijgt ze automatisch een baan in provincie.
  En ik maar denken dat vrije markt juist behelst dat je geen aanstelling krijgt als gevolg van erfopvolging…
  Maar ja, net als ratten vermeerderen laagwaardige profiteurs zich in grote getallen; bij grotere getallen groeit de ruif.
  Wordt hoog tijd dat we ons verleden eren en terug gaan naar de republiek, en die rotzooi eruit gooien.

 59. Aad Verbaast 30 januari 2013 om 01:12

  @Kleet: de kwien weigerde een nationaal geschenk.
  Mooie boel. Krijgen wij een nationaal geschenk van haar in de vorm van WA, kunnen we niet eens weigeren!
  Zitten we weer mooi mee opgescheept.

 60. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 30 januari 2013 om 07:01

  Die WA hebben ze gekregen toen de afdeling noodslachtingen van het lokale abbatoir teveel had.Gratis.
  Gewoon afleveren bij de dierentuin; zijn altijd wel wat kadavervreters die niet zo nauw kijken…

  In andere landen wordt demokratie en bestuur ONTWIKKELD maar bij ons vind een reversed evolution plaats.
  Wat betreft staatsvorm; waren we ooit nr 1 in europa met republiek, nu zijn we nr 1 in kosten, oncontroleerbaarheid van kosten en voortplanting van de rattenfamilie.
  Wat betreft volksvertegenwoordiging: als het niet huilenswaardig zou zijn, zou ik me er rot om lachen.
  Zelfs centraal afrika doet het beter.
  Ik geef een paar meetpunten:
  –de klokkenluiders–nog steeds niet betaald. Typisch gereformeerd fascisme.
  –uitslag referendum. Er bestaat niet zo iets als een “niet bindend referendum”; wil van de bevolking dient via parlement uitgevoerd te worden
  –de toegestane dagelijkse corruptie en wanbestuur en fraude van de mP’s in Brussel.
  –het nog steeds lid zijn van de Nato
  –nog steeds in verschillende oorlogen als vazal staat van USA
  –ook via verkeerde en veel te dure en nodeloze bewapening–kruisraketten zijn verouderde aanvalswapens.
  –de systematische en bijna volledige afbraak van sociale staat; hetgeen een zeer zeer zware negatieve invloed op de economische situatie is.

  Als ik alles op een rijtje zet, ware het wellicht beter dat DE de oorlog had gewonnen; alleen aan duits heb ik de pest; voor de rest waren we onder de nazi’s beter afgeweest.

 61. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 30 januari 2013 om 07:02

  Klein beetje beset zijn we nog wel, via de duurste uitkeringstrekkers in Soestdijk..

 62. blutch1 30 januari 2013 om 10:23

  Tsja, dan heeft ook deze draad zijn beste tijd gehad.

 63. Aad Verbaast 30 januari 2013 om 11:11

  @Blutch1: niet iedereen voldoet gelukkig aan die wetmatigheid.

  @allen: http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2013/01_januari/30/binnenland/Maxima_enorme_eer_om_schoonmoeder_op_te_volgen.xml
  Maxima die zegt haar schoonmoeder op te volgen??
  Slip of the tongue en een “Beetje dom” van Maxima.
  Maar geeft wel even weer hoe de verhoudingen liggen in het toekomstig kookhuis. 🙂

 64. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 30 januari 2013 om 11:11

  Die eerste link : ben het helemaal met de schrijver eens. Idd; het zijn arrogante gewetenloze uitvreters, die qua moraal niet zo nauw nemen; zie bernard, zie de familie van max.
  Maar wel gelijktijdig een grote bek hebben met 4 en 5 mei over de nazi’s.
  Zijn ze zelf beter?
  Godwin beschrijft gedrag–hij voorspelt niets; alleen maar beschrijven.
  En: so what?

  Maar on topic: als ik de oppergod zou zijn van een supermarkt keten, zou ik minimumleiders een korting op alle producten geven van 10%.Dat kan de prijs best hebben; de marges zijn meestal ver over de 100%.
  Had ik in eenmaal de concurrentiestrijd gewonnen.

  Vroeger was er de lelijke eend, de renault 4, de kever, de mini
  Maar daar is de productie van gestopt, omdat de winst per stuk te laag zou zijn.
  In de jaren 90 kostte een middenklasse auto af fabriek een slordige f6000.
  Betekent dat nu met automatisering een auto rendabel verkocht zou kunnen worden voor 4000–4500 euro.

  De enorme blunder van de fabrieken was, dat die fabrieken niet zagen,dat als iemand een periode lang met een goedkope auto rijdt, hij waarschijnelijk bij dat merk blijft.
  Daarnaast: is er de markt van landen met gammele economie….

  En een idioot dure versie maken van het goedkope geval werkt niet; zie de mini, zie de VW kever; wat een achtelijke dingen!
  Moffen hebben geen fantasie; ze kunnen Befehl uitvoeren, en dan stopt het.
  Kijk naar de achterkanten van de duitse auto’s; net als middelbare vrouwen; een dikke duitse reet; allemaal hetzelfde.
  ————-
  Dus: ik zou studenten/werklozen/aowers/bijstandtrekkers zeker die 10% kaart geven…..
  Is beter en goedkoper dan reklame, en uitstekende marketing!

 65. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 30 januari 2013 om 11:15

  Ooit was ik de eerste kraker in NL van particulier eigendom
  Ik zette prov.staten van Utrecht neer als debielen; het waren maar juristen/bouwkundige ambtenaren, dus daar is nooit zoveel voor nodig.

  Ik zou het toejuichen en ondersteunen, als er een kudde krakers een paleis zou innemen; gelijk binnen een uur alles wat opvrolijken met grafitie, en alles aan daklozen uitgaf….

 66. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 30 januari 2013 om 11:17

  Misschien wil maxima wel een vliegtuigje lenen/huren en wat reisjes boeken zoals haar familie deed?
  Op 1500 meter boven zee: Allemaal naar buiten! Even een frisse neus halen!
  Gooi het vliegtuig maar vol met ambtenaren; een goed begin!

 67. artafterallart 30 januari 2013 om 11:20

  @Aad
  Ahold is flink bezig een voorschot te nemen op de toekomst van AH:
  – 3,5 % loonsverhoging voor de distributiemedewerkers om ze meer aan zich te binden
  – reductie van flexibele werkkrachten
  – een opleidingsfonds

  Het lijkt erop dat ze je blog serieus nemen, hun koers snel wijzigen en zich nu al voorbereiden op rijkere bonusklanten, die graag hun boodschappen thuis bezorgd willen hebben. Waarschijnlijk zullen we in de winkels straks alleen euroshoppers zien en SRV-wagenparken aan de rand van de villawijken. Daarmee omzeilen ze het maatschappelijk debat, wat toch een onbedoeld effect zou zijn van je blog.

  Zo zie je maar dat burgerjournalisten de feiten ook niet kunnen bijbenen, las ik in hun villa-aan-villa-magazine.

  In de Straatkrant trof ik vanochtend een uitscheurbare bonuskaart aan voor thuislozen met een PGB om therapeutisch te winkelen.

  Een en ander wijst er overduidelijk op dat AH weer gaat verbouwen en heuse koopgoten aan gaat leggen voor degenen die gewend zijn hun boodschappen van de grond op te rapen.

  Dat wordt een vuile loopgravenoorlog met Aldi, Lidl en Dirk van de Broek.

  Het aandeel stijgt op dit nieuws met 0,23%……

 68. Rubio 30 januari 2013 om 11:36

  Aad; Zou eergister even een Happie van Appie eten om daarna hier te reageren op je nieuwe ‘bonuskaartblog’, ware het niet dat tijdens mijn ‘etensmaal met spekjes’ van Appie mijn ontdooiende waterleiding spontaan sprong toen HM bezig was haar abdicatie aan te kondigen..Tsjee, Ramsey Nasr doet mij dit niet na..hij zingt alleen beter dan ik.. denk ik..
  Je begrijpt; bord opzij, hoofdkraan dicht, de waterstofzuiger en de gereedschapskist tevoorschijn…en pompen en dweilen maar..
  HM wordt bedankt…haar laatste ‘kunstje’..later meer..
  Dat verklaar en beloof ik… zo waarlijk helpe mij godal(le)machtig…wat een zootje…ben nog bezig met die bende..

 69. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 30 januari 2013 om 11:38

  e kutambtenaartjes in den Haag denken dat bezuinigen minder uitgeven betekent.

  Zie het bijslaan van 1 trillioen dollar aan munten in USA; formeel zou de waarde moeten dalen; maar die ging omhoog; mensen kregen meer vertrouwen.

  Stel je nou eens voor, dat alle minimumlijders er 150 euro bij krijgen; de gemeenten verplicht worden daklozen te huisvesten binnen 6 maand.
  Niet alleen wordt die 150 volledig besteed, maar brengt ook BTW op, inkomsten en BV belasting, werkgelegenheid.
  Het kan zijn, dat het meer opbrengt dat het kost

  Daarnaast; activeer de WIR; kost niks, maar brengt veel op; verminder de B.V. belasting
  Dan heeft het bedrijfsleven meer vertrouwen, inesteert meer, en betaalt meer belasting, dus winst winst winst

  Maar dat vereist twee dingen: fantasie en maatschappelijk inzicht; iets waarvan ik de ambtenaartjes niet wil beschuldigen…

 70. Aad Verbaast 30 januari 2013 om 11:38

  @Kleet: mooi om te lezen dat je het geheel eens bent met de invoering van de inkomensafhankelijke bonuskaart. Misschien kun je daar gaan solliciteren als “vakman”.

 71. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 30 januari 2013 om 11:40

  Ze kunnen alleen vakkenvullers gebruiken….kunnen we overtollige ambtenaren heen sturen….
  kunnen ze ook naar Mali sturen; oefenen als schietschijf…

 72. Aad Verbaast 30 januari 2013 om 11:40

  @Art: kreeg net een telefoontje vanuit het hoofdkantoor. Ze zijn zo blij met dit blog dat ik zomaar een gratis bonuskaart krijg van ze!! Mijn dag kan al niet meer stuk.. 🙄

 73. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 30 januari 2013 om 11:43

  Kortingen, subsidies, speelgoed treintjes zijn hetzelfde als tieten van mooie meiden.
  Bedoeld voor de kleintjes, maar de groten spelen ermee…

 74. Aad Verbaast 30 januari 2013 om 11:44

  @Rubio: wat een onheil! Stond het water je aan de lippen! Da’s natuurlijk weer dweilen met de kraan open. Hou je haaks. En voordat je richting warmere oorden gaat goed de kranen afsluiten. Anders kom je terug en is je huis veranderd in een zwembad. Kom er nog maar eens om.

 75. artafterallart 30 januari 2013 om 11:59

  @Aad
  Zo gaan ze om met klokkenluiders, let goed op als je hem gebruikt, zo’n gratis bonuskaart verandert al je boodschappen in vers gelegde bolussen 😉

 76. King Billy 30 januari 2013 om 12:01

  Heibel over ‚Je maintiendrai‘
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/11207/De-Speld/article/detail/3348507/2012/11/15/De-Speld-Nederlands-abonnement-Franse-leenwoorden-loopt-af.dhtml
  Overigens is deze imponerende wapenspreuk slechts bedoeld om de handhaving van het Oranje geslacht te ondersteunen. Dat Nederland als hun koninkrijk daar 200 jaar geleden kwam uitrollen als middel was mooi meegenomen. Eerder probeerden ze het in Engeland, maar moesten het toch afleggen tegen de Stuarts, die daarvoor al de Tudors hadden verdreven. Het had ook nog Luxemburg kunnen worden, nadat de Vrijstaat ‚Nassau‘ of die enclave ‚Orange‘ in Frankrijk werden uitgesloten van deze mogelijkheid, ondanks de verwoede pogingen van Koning Gorilla, die daar nogal wat Neerlands bloed liet vloeien.

 77. King Billy 30 januari 2013 om 12:14

  @Rubio. Enige overeen´komsten tussen Bea en de gesprongen waterleiding? Plotseling ontdooiend, van buiten warm, binnen ijskoud? Sterkte met het zooitje!

 78. Aad Verbaast 30 januari 2013 om 12:46

  @Art: LOL de Boluskaart. Die houden we erin.
  Met deze kaart is er een diarree aan speciale aanbiedingen te verwachten.

 79. Aad Verbaast 30 januari 2013 om 12:50

  @King Billy: zijn natuurlijk gouden tijden voor je gezien je naam. Ik ga er wel van uit dat je een VIP arrangement krijgt aangeboden rond de inhuldiging. Aankomst per schip.

  12:14: Doet me denken aan die anecdote: twee mannen aan de bar na een golfrondje. “wat wil je hebben”. Antwoord: iets ijskouds, met veel gin er in”.
  Reactie: dan moet je bij mijn vrouw zijn..

 80. King Billy 30 januari 2013 om 13:33

  @Aad vVerbaast re 12.50. ‘Gouden tijden’ Gun ik gaarne aan de echte a.s. King Billy. Gedeisd houden kan geen kwaad, want ‘Oranje bashen’ schijnt slecht te zijn voor carriere’s las ik de VK.
  Overigens wel veel interesse voor mijn King Billy EU domein…

  Datzelfde grapje bestaat er over een ijsklontje met een gaatje erin.

 81. Rubio 30 januari 2013 om 13:57

  Aad; Dank, het water stond me aan de lippen maar bij wie niet, tegeswoordig? Maar bij wie niet..’t is nog maar het begin.
  Kennelijk zag Hare Majesteit de bui ook al op tijd hangen, slim mens….
  Anyway, King WA mag me helpen met de ‘water’leiding in de toekomst zodat het nooit meer dweilen-met-de-kraan-open wordt.

  King Billy; Als republikein eigenlijk nooit ‘problemen’ met ’t mens gehad..
  Zie het zo; Koning, Keizer, Admiraal sch………….

 82. Aad Verbaast 30 januari 2013 om 17:01

  @King Billy: WA heeft al gouden tijden. De familie plust er elk jaar toch weer ruim 150 miljoen bij. Kan je niet bij elkaar verdienen. Dat verdienen ze dan ook niet.

  Je domein kan zo nog wel eens goud gaan opleveren. Staat er al wat op? Iets over hoogste bieder en zo.. 😉
  P.S. of wellicht een portret van de kwien wat net is vrijgegeven. http://www.nrc.nl/nieuws/2013/01/30/vanwege-haar-75e-verjaardag-morgen-nieuw-portret-van-koningin-beatrix/
  Gefotoshopped natuurlijk.
  In het echt ziet ze er veel jonger uit 🙄

 83. Aad Verbaast 30 januari 2013 om 17:03

  @Rubio: WA weet natuurlijk alles van watermanagement, dus je had hem even kunnen bellen toen de leidingen begonnen te spuiten.
  Jammer overigens dat hij niet Willem Alexander Leo heet.
  Koning Willem Alexander Leo. Dat afkorten zou de lading al aardig dekken.

 84. Aad Verbaast 30 januari 2013 om 17:06

  @allen: weer niet te geloven wat dit blog allemaal teweeg heeft gebracht inmiddels.
  Inmiddels is er een echte hit verschenen over dit onderwerp:
  http://www.regiohoogeveen.nl/index.asp?p=newsmessage&i=23427

 85. Rubio 30 januari 2013 om 17:50

  Tja; Willem Alexander Bernard was ook wel iets geweest..Willem aan boord..zal ‘m belle als het weer zover is..
  Overigens; bestaat die Groene Draeck nog waar we met z’n allen nog aan meebetalen/hebben betaald voor ’t onderhoud?
  Wbt je link; Ik kruip wel met je mee tegen die tijd Aad, ‘k heb nu al wat ‘gehamsterd’ bij de blauwe jongens..

 86. Aad Verbaast 30 januari 2013 om 17:56

  @Rubio: == wat ‘gehamsterd’ bij de blauwe jongens == ook kruipend?

  Die Groene Draeck is volgens mij nog in topconditie. Op kosten van de staatsruif natuurlijk.
  Veel slijtage zal het schip niet kennen. Paar daagjes per jaar op pad? Voor de rest in thuishaven Muiden. Tegenover het slot.

 87. Rubio 30 januari 2013 om 18:15

  Aad 17:53; Als dat sexy is..die maken zelfs bij Thaise dames geen kans…ondanks de poen die ze meebrengen..LOL..

  17:56; Kom nog wel eens in Muiden, ome Joop en Graaf Floris..jou ook bekend, maar zie hem daar niet meer liggen..wellicht in een duur botenhuis..eh schepenGARAGE or whatever….?

  Niet kruipend Aad, heb het nu in m’n rug en bukken, valt me ook te zwaar na die lekkage, wat een t-bende.
  Ik stel voor om er samen nog 1..of 2 te nemen, het lewe is maar kort..
  Ik prefereer Bokma e/o Ketel 1…jij ook…?

 88. King Billy 30 januari 2013 om 18:26

  Ook nog goed nieuws.
  Brusselse snode plannen voor modelspoorbanen doorbroken. Hobbyisten mogen weer zelf de rails beheren én de treintjes laten rijden.
  http://www.euractiv.de/infrastruktur-und-verkehr/artikel/4-eu-eisenbahnpaket-deutsche-bahn-entgeht-zerschlagung-007155?newsletter=
  Komt vast nog goed met de Calimero’s onder de treintjesgekken.

 89. Aad Verbaast 30 januari 2013 om 18:30

  @Rubio: dat eerste waag ik te betwijfelen..

  Muiden: zal dan wel in een door de staat betaalde overdekte en verwarmde stalling liggen, of in onderhoud zijn bij ‘des majesteits marine werf’ in Den helder.

  Er nog eentje nemen. Prima suggestie. Je hebt een goede smaak. In aanvulling: een Hooghoudje (naam die de fantasie uiteraard doet prikkelen, komt uit de tijd dat Viagra nog niet bestond) kan er ook wel in. Wil ik mezelf echt verwennen dan ga ik toch uiteindelijk voor de korenwijn.

 90. Marijn Krijger 30 januari 2013 om 18:38

  Het zou zomaar kunnen. Ik heb geen bonuskaart en krijg nooit voordeel. Ik koop echter ook geen twee producten als ik er maar een nodig heb, want zonder bonuskaart krij je de korting niet.

 91. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 30 januari 2013 om 18:44

  Fahren, fahren….moet je niet met HSL in NL willen; ben je na 4 weken nog niet in Parijs.Kan je beter op de fiets gaan…

 92. Rubio 30 januari 2013 om 19:01

  Aad, we zijn er weer…maak je geen zorgen, Hooghoud(t) is vooralsnog niet aan de orde….de blauwe jongens..pilletjes? Vul maar weer in..ik houd hoog, jij houd(T) hoog..really?
  Ze smaken weer best buddy, nog elf daagjes en dan gaat ik weer met ‘die andere blauwe jongens’..
  Wooow, blue makes Holland..isn’t it…?

 93. Aad Verbaast 30 januari 2013 om 19:01

  @Marijn: dat verrast me toch van een echte marketeer. Gratis kaart, zonder dat laat je toch heel wat pegulanten liggen. Ik ga graag voor de 2-voor-de-prijs-van-1 aanbiedingen. Inmiddels 3 pakhuizen vol gehamsterd 🙄

 94. Aad Verbaast 30 januari 2013 om 19:06

  @Kleet: HSL: Heet Steeds Langer

  @Rubio: geniet van de voorpret, Rubio. Kan je knap opgewonden van raken 😉

 95. Rubio 30 januari 2013 om 19:23

  Aad, dank..’k heb daar 1 vriendin die ik erg respecteer en veel van houd..

 96. Aad Verbaast 30 januari 2013 om 19:31

  @Rubio: houen zo. Er is niet veel mooiers dan dat!

 97. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 30 januari 2013 om 19:55

  Maar wat moet WA met een zeilboot?
  Hij is zo vet dattie wel blijft drijven…omkeren , mast met zeil in zijn kont en huppatee; zeilboot!

 98. artafterallart 30 januari 2013 om 20:28

  @Aad
  AH had meer een regionaal product voor je op het oog, deze: Zeeuwse bolussen, vraag mwe niet hoe ze gedraaid worden:
  http://www.google.nl/search?hl=nl&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1366&bih=628&q=zeeuwse+bolus&oq=zeeuwse&gs_l=img.1.1.0l10.1650.3871.0.8606.7.5.0.2.2.0.120.451.3j2.5.0…0.0…1ac.1.kf2rEUCUQBw

 99. King Billy 30 januari 2013 om 22:34

  Re bonuskortingen. Heeft Appie Heijn ooit korting geven op toiletpapier?

 100. King Billy 30 januari 2013 om 23:08

  Wordt de a.s. Koningin Maxima nu ook de nieuwe ‚Mien met de hondjes‘?
  In hetzelfde jaar dat Maxima zich verloofde met PWA, 2001, keerde tenslotte ook ‚Mien met de hondjes‘ weer terug na een ‚Brede Maatschappelijke Discussie‘. Een BMD over dat monument wel te verstaan, niet die verloving.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Monument_Indi%C3%AB-Nederland
  “On each side of her (een vrouw met een wetsrol in haar handen, KB) is a lion, who both symbolize a city. One of them stands for Batavia, the old name of the capital of Nederlands-Indië, the other one stands for Amsterdam.
  In popular speech the woman is also called Mien met de hondjes ( Mien with the dogs in English) or de Nederlandse maagd (the Dutch virgin).”

 101. Aad Verbaast 31 januari 2013 om 09:27

  @Art: smakelijke kost. Dat dan ook weer wel.

 102. Aad Verbaast 31 januari 2013 om 09:42

  @King Billy: dat hele verhaal kende ik niet. “Mien met de hondjes”, leuk.
  WA heeft in ieder geval 1 hond. Kreeg eens een ongeluk bij de eendenjacht.
  Hier een triest verslag met hond. http://www.youtube.com/watch?v=3xnl0k2G7ig
  Geen onbemiddelde dierenarts zo te zien trouwens op het filmpje.

  Maxima heeft er nog een, een schoothondje: WA

  P.S.: wc papier regelmatig in de bonus. Dat zit wel goed.

 103. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 31 januari 2013 om 10:01

  Je bent weer slcht voorgelicht aad; dat is geen schoothondje maar een goed getrainde kuttelikker (zo heet dat in de volksmond) Zou ze eigelijk een pitbull voor moeten nemen; assie dan ook WA bediend komt er mischien een eind aan de stroom ratjes warvoor we een vermogen fokpremie betalen….

 104. Selma 31 januari 2013 om 10:23

  Nee zeg, daar hebben ze schijt aan. Valt geen winstmaximalisatie op te behalen. Wel op het in plastic verpakken van een gesneden appel en zo die dan vijf keer over de kop kan.

 105. CEES CHAMULEAU 31 januari 2013 om 10:27

  Ik ben voor. (Als ‘onderste-segment-sjopper.’)
  Ik kan trouwens mijn hielen ook niet lichten of koninginnen treden af en ‘mijn Appie’ doet rare dingen!
  Ceesgegroetje

 106. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 31 januari 2013 om 10:44

  Dat zeiden de kotertjes ook aldaar…..

 107. Aad Verbaast 31 januari 2013 om 10:44

  @Selma: of 20 sperzieboontjes op een rijtje speciaal ingevlogen vanuit Kenia…

  @Cees: je moet er natuurlijk wel een beetje bij blijven, Cees. Of anders gezegd: wees er als de plofkippen bij. Voor je het weet is Nederland Nederland niet meer.

 108. King Billy 31 januari 2013 om 12:06

  In ‘de Speld’ wordt gespeculeerd over de datum van abdicatie door PWA. 2041. En de opvolging. Maken echter een onvergeeflijke miskleun. Ze zien iemand over het Hoofd: Koningin Màxima.
  http://www.speld.nl/2013/01/31/volop-speculaties-over-troonsafstand-willem-alexander/

 109. King Billy 31 januari 2013 om 12:38

  Over de positie van Bea in de samenleving. ‚Hij kan er alleen voor iedereen zijn als hij van niemand is‘.
  Laatste zin, fijntjes: ‚ Willem-Alexander heeft in ieder geval een goede opvoeding genoten, ook van zijn vader.‘
  http://www.groene.nl/commentaar/2013-01-30/the-people-s-queen

 110. Aad Verbaast 31 januari 2013 om 13:25

  @Koning Billy: Claus was voor mij zo’n beetje de enige waar ik nog waardering voor kon opbrengen.
  In aanvulling op de Groene: http://www.bnr.nl/opinie/kustaw-bessems/461747-1301/column-kustaw-bessems-we-doen-net-of-beatrix-een-onmens-is
  == Zo bezien zijn de meeste complimenten voor Beatrix in werkelijkheid verkapte beledigingen ==

  Maar ja, wie kan zeggen vandaag: wij vieren onze verjaardag..

  Nog eentje om de humor er maar in te houden dan. Ook alleskunner van Rompuy wil gedichtendag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Is ie toch mooi de hele ochtend druk mee geweest:

 111. King Billy 31 januari 2013 om 17:08

  Van Rompuy droomde wellicht nog van verse aardbeien in hartje zomer, die in Chili net zoveel kosten als in Europa 20 jaar geleden.

 112. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 31 januari 2013 om 17:28

  Rompey praat over aardbeien, terwijl hij zijn aambeien krabt…

 113. Aad Verbaast 31 januari 2013 om 17:42

  @King Billy: De burgers buigen/Takken breken in duigen/Europa waait weg # gedichtendag

  @Kleet: de zomerkoninkjes komen weer in het land.

 114. King Billy 31 januari 2013 om 18:31

  Bijzonder, Van Rompuy dicht Europa
  dat zwicht voor Barroso’s licht
  Draghi’s wonder, Brussels’ proza

 115. Aad Verbaast 31 januari 2013 om 18:36

  @King Billy: kunnen we niet opgaan voor “de dichter des Vaderlands” maar dan als duobaan.
  Jammer dat het pas over 4 jaar kan, is net weer vergeven vandaag.
  Maar misschien moeten we dan maar eens gaan lobbyen om dat op Europese schaal in te voeren. Eitje.

 116. King Billy 31 januari 2013 om 18:42

  ‘dat’ moet eruit.

 117. King Billy 31 januari 2013 om 18:56

  ‘Gedichtendag’op Europese schaal? Doen! Onmiddellijk! Geen gras over laten groeien.
  Wéér een prijs erbij, tientallen conferenties, vergaderingen, bijeenkomsten in Brussel en Straatsburg, goedkeuring drie European Councils. Alles onder de vlag ‘Cultural unity with Diversity’ . Eén grote institutionele Babylonische spraakverwarring vóór en van ons allen. Turken uit Myrna uiteraard inspraak, anders is de lol eraf.

 118. Aad Verbaast 31 januari 2013 om 19:22

  @King Billy: dank. De eenvoudigste gedachten zijn veelal de beste ideeën.
  Van Rompuy natuurlijk meteen voorstander. Barosso vindt alles goed zolang we hem de suggestie wekken dat hij nog wel eens vernoemd kan worden in een der gedichten. Kat in het bakkie natuurlijk.
  Ik zal eens gaan rondbellen. Zo’n subsidiestroom laat je niet liggen natuurlijk.

 119. blutch1 31 januari 2013 om 20:38

  Barosso kleine keizer
  de kleding vederlicht
  doorluchtig eigenwijzer

 120. Selma 31 januari 2013 om 23:29

  Habsburg, Henrique Navegador, de Medici,
  antique poëzie,
  niks nieuws nie onder de zon nie

 121. King Billy 31 januari 2013 om 23:33

  Aanloop naar blogje over Европейска поезия с цените? Dan moet Neeltje o.a. aan de bak om de media in toom te houden.

 122. Selma 31 januari 2013 om 23:47

  Bulgaarse poëzij?
  Wat moet Neeltje Jans daarbij.
  Lag hier jaren bij de zee,
  te mabelen, holl(eeder)adiee.

 123. King Billy 1 februari 2013 om 00:21

  @ Aad Verbaast, als je dan toch gaat rondbellen, deze door Brussel gesubsidieerde, wereldwijd opererende club niet vergeten: http://www.eunic-online.eu/
  In Nederland binnenkort een uitwisseling in een Christelijk Lyceum te Den Haag.

  @Selma. Waarom dacht je dat het uitgerekend Neeltje is, die kwam met het voorstel voor een Europese uni-code voor journalistiek, gecontroleerd en getoetst door Brussel? Alsof de Code van Bordeaux en de rechtsspraak niet voldoen? Neeltje heeft een ‘Assistent data be- en afscherming’. Zo’n uni-project een kolfje naar zijn hand: Friso. Gaf aan dat hij voorlopig in Brussel blijft.

 124. Selma 1 februari 2013 om 00:32

  Zal ik mijn mening over Neel eens geven? Dat mens heeft zo’n griezelig gezichtsmasker dat ik haar nooit serieus heb kunnen nemen. Haar wenkbrauwen, oogleden, lippen, wangplooien… niks correspondeert met elkaar als het gezicht beweegt. Wim Kok heeft dat trouwens ook, in mindere mate. Er zigzagt iets onheilspellend onharmonieus door de mimiek van die luitjes. Maar toch worden ze machtige bazen. Daar klopt toch iets niet) in diverse betekenissen.

 125. Aad Verbaast 1 februari 2013 om 00:37

  @Blutch1: je bent geslaagd! Nog even en we hebben een hele organisatie neergezet.
  Geldt inmiddels ook voor @Selma. Zo zie je maar hoe snel zoiets uit de hand kan lopen.
  @King Billy heeft het subsidiemonster al ontdekt. Hulde!

  @Selma: == … onheilspellend onharmonieus door de mimiek van die luitjes == dat heb ik in hoge mate altijd gehad met Bos. Overigens door vele gevolgd op neuslengte afstand.

 126. Selma 1 februari 2013 om 00:46

  Bos is qua mimiek van een heel andere orde.
  Is vaak etalagepop genoemd en zo. Teflon.
  En hèt voorbeeld van: als een politicus zijn mond open doet dan liegt hij al.
  Kroes, en iets minder Kok zijn juist tegengesteld aan de ‘beauty’ van Bos.
  Die hebben een soort spastische mimiek.
  Boeiend: schoonheden komen vanzelf boven drijven,
  maar de lelijkste grimassen lukt het ook. Nog beter zelfs.

 127. King Billy 1 februari 2013 om 01:20

  28 januari j.l. was ‚Europese Data Beschermingsdag‘. Geen publiciteit aan gegeven. Liever ‚2013 – Jaar van de Europese Burger‘ en haar/zijn rechten in het zonnetje zetten….
  http://flaschenpost.piratenpartei.de/2013/01/28/heute-ist-datenschutztag/
  Belangrijke (staats)dossiers van Neeltje, dus ook van Friso, o.a. ACTA, SOPA, INTERPOL, EUROPOL, en Verdragen over uitwisseling van gegevens over personen met de VS.

 128. Selma 1 februari 2013 om 02:13

  King Billy, wat ga je snel, Houd het niet bij, Maarre als
  28 januari j.l. was ‚Europese Data Beschermingsdag
  is 29 januari j.l. wie weet Data Beschermingsdag Patatje
  is 30 januari j.l. wie weet Beschermingsdag Patatje Oorlog
  is 31 januari j.l. wie weet Patatje Oorlog Kroket?

 129. artafterallart 1 februari 2013 om 04:40

  Europa

  Met al het verstand
  Een totaal onbereikbaar
  Zooitje en bende

  Europese gedachte

  Verdrag op verdrag
  Zonder een gang van zaken
  Volksgeesten kraken

  Eurotop

  Schaduwloos gezicht
  Romparme benen, dikke
  Kletsende nekken

 130. artafterallart 1 februari 2013 om 05:23

  Wereldeconomie

  Dicht huishoudboekje
  Sluwe boodschappenjongens
  Blinde marktmeester

  Supermarkt

  Een kassaketen
  Buit relaties uit in een
  Levensgemeenschap

  Bonuskaart

  Toegangsbewijs tot
  Vuile prijzenoorlogen
  Over onze rug

 131. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 1 februari 2013 om 07:14

  @art: er is absoluut geen schrijver of dichter aan je verloren gegaan….Awel, een ambtenaar is een ambtenaar

 132. King Billy 1 februari 2013 om 09:04

  In Brussel zit een oude dame
  Met een fiere kaerel tesamen
  Zij denkt en hij schrijft
  Iets fraais dat beklijft
  en des Koning’s wil kan beamen.

 133. Aad Verbaast 1 februari 2013 om 09:14

  @allen: ondertussen is er al weer een bank genationaliseerd in Nederland http://www.nrc.nl/nieuws/2013/02/01/staat-nationaliseert-sns-reaal/

  En, je zou het haast vergeten, krijgen vele gepensioneerden vandaag te horen dat hun pensioenen drastisch gekort worden.
  Nee, het gaat goed met Nederland!

  Wat een bende, wat een zooitje.

 134. Aad Verbaast 1 februari 2013 om 09:29

  @Selma: misschien komt (na Zalm met zijn mislukt DSB avontuur, en als prijs de ABN-Amro mocht gaan leiden) nu Bos wel bovendrijven als nieuwe CEO van de SNS.. Ook zogenaamd tijdelijk natuurlijk..
  Alles kan in dit land..

  P.S. Mooie is natuurlijk wel dat we nu als burger allemaal mede-eigenaar zijn van wat golfbanen in Spanje!

 135. Aad Verbaast 1 februari 2013 om 09:36

  @King Billy: beetje aan me voorbij gegaan inderdaad. Gisteren wel een bericht dat de Chinese overheid de systemen van de NYT gehacked hadden.
  En vandaag (om gisteren een beetje inhoud te geven) staat Krol van 50plus voor de rechtbank omdat hij het EDP gehacked had.. 😉

  PS is het nu gehacked of gehackt of gehackd..

 136. Aad Verbaast 1 februari 2013 om 09:38

  @Art: je gaat helemaal los!

  @Kleet: we weten het: jij bent meer van de bloemrijke proza.

 137. Aad Verbaast 1 februari 2013 om 09:40

  We mopperen (en terecht) over politici. Maar onze toppers in het bedrijfsleven kunnen er ook wat van:

 138. Aad Verbaast 1 februari 2013 om 09:46

  Er is ook wat mis met de voorpagina van OBA. Klik ik op een blog dan opent de pagina niet..

  N.B. klopt inderdaad lees ik net op de voorpagina van OBA: “Storing: Vanwege upgrade werken de links niet.Excuus voor ongemak”

 139. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 1 februari 2013 om 10:02

  Oba is sowieso mislukt….is een forum van niks geworden…maar allez; je kan niet alles hebben…
  Het leuke van economische ontwikkelingen vind ik de randverschijnselen.
  De eerste en belangrijkste sociale wet is, dat iedere (te snelle) verandering altijd het zaad van zelfvernietiging meedraagt.
  Industrialisatie; randverschijnsel; ontwikkeling en vergroting van middenklasse.
  gevolg daarvan; groot ambtenaren apparaat, consolidatie van hun macht/invloed met als gevolg politiek:vervreemding van de bevolking, middenklasse en ambtenaren en politiek stellen zich op als vijanden van de werkende klasse,afbraak sociale wetten, het monopolie voor zorg, onderwijs en infra structuur, wonen.

  En dat gaat dus weer kelderen….

  P.s.: groot ambtenaren apparaat is iets anders dan een ambtenaar met een groot apparaat

 140. King Billy 1 februari 2013 om 12:55

  Rutte, Dijsselbloem en andere eurofiele politici dolblij. Het nieuws over SNS overschaduwt in de media deze kwestie:
  Rutte’s ‘Hotel California‘ (wel inchecken, niet outchecken) haalt de Washington Post omtrent uittreding eurozone. Verdragsmatig nagenoeg onmogelijk. Nederlandse burgers zitten in de val van een Transfer Unie, waar de politiek bepaalt hoe repressieve geldpolitiek vergemeenschappelijkt moet worden. Ondanks Rutte’s mooie woorden dat uittreding bespreekbaar ‘zou moeten zijn’.
  http://www.washingtonpost.com/world/europe/dutch-government-countries-must-be-allowed-to-exit-european-union-european-treaties-euro/2013/01/31/fc99c104-6be5-11e2-8f4f-2abd96162ba8_story.html?wprss=rss_social-world-headlines

  Hier antwoord regering aan TK:
  http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/fin/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2013/01/31/beantwoording-verzoek-kamer-om-brief-over-uittreding-eurozone.html
  „De huidige strategie van begrotingsdiscipline binnen de eurozone, inclusief het versterkte Stabiliteits- en Groeipact en het Begrotingspact blijven de hoekstenen van onze strategie om het vertrouwen van de markten te behouden. De eurolanden dienen zich nu te richten op het herstel van werkgelegenheid en economische groei door groeibevorderende structurele maatregelen te nemen, de concurrentiekracht te versterken en de werkloosheid te bestrijden.“

  Cameron, met een Engeland zonder euro, heeft meer speelruimte om de dichtgetimmerde Europese deur open te breken.

 141. Aad Verbaast 1 februari 2013 om 13:20

  @King Billy: Natuurlijk ook weer zo’n belangrijke omissie: een overeenkomst opstellen en niet eens nadenken over regels hoe je iemand er uit mag trappen, of zelf uittreden. Elk normaal contract heeft dergelijke exit clausules.
  Structureel makken natuurlijk. Zelfs recente oorlogen werden/worden ook gevoerd zonder “exit-strategie” immers..

 142. King Billy 1 februari 2013 om 13:43

  @Aad Verbaast. Re EU en de euro. Zonder poetsen geen glans. We timmeren met z’n allen aan nieuw bouwwerk.

  Blogje staat in de steigers.

 143. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 1 februari 2013 om 14:40

  Er is iets veel belangrijkers begonnen.Als EU terecht ten einde komt, gebeurt dat als gevolg van sociale actie.
  In Berlijn is het begonnen; de cctv camera’s worden aangevallen.Massief!
  Goede zaak!!
  Zie blog van moeten we niet willen.

 144. artafterallart 1 februari 2013 om 17:09

  SNS als code gebroken
  Staat Nationaliseert Systeembank
  Sociaal Noch Sterk
  Stiekeme Nachtelijke Samenzwering
  Staat Naait Systeembanken
  Stichting Nooit Secuur

 145. artafterallart 1 februari 2013 om 17:16

  Net weer een sns’je gekregen:

  De nieuwe topman van SNS Reaal, Gerard van Olphen, gaat 550.000 euro per jaar verdienen. Minister Jeroen Dijsselbloem heeft dat vrijdag gezegd.

  Dijsselbloem vindt die beloning niet te hoog. Hij wijst erop dat het bedrag al fors lager is dan Van Olphens vrijdag vertrokken voorganger Ronald Latenstein en het is vergeleken met salarissen bij andere banken bescheiden. Het is een beloning die betaald moet worden voor de kwaliteit die nu nodig is aan de top van SNS, aldus de minister

 146. Burro 1 februari 2013 om 20:49

  Ik vind deze manier van bloggen erg leuk.Je begint het stuk serieus in je op te nemen. Bij mij is het afhankelijk van het tijdstip , hoe lang het duurt,voordat ik het door heb. Nou, je wordt ouder hè? 😦

 147. ramireziblog 1 februari 2013 om 21:35

  Ik heb me recentelijk laten AH-chippen, Klein geel dingetje in mijn oor en ik betaal nu overal net teveel voor… 😀

 148. Aad Verbaast 2 februari 2013 om 00:49

  @King Billy: Ik ben benieuwd. Zoveel Pinokkios’s heb ik nog nooit bij elkaar gezien.
  Nu ik er even over nadenk toch wel eigenlijk.

 149. Aad Verbaast 2 februari 2013 om 00:54

  @Art: goed gevonden.
  Zo zag ik vandaag ook een tweet voorbijkomen waarin gesteld werd dat een afkorting waar NS in voorkomt nooit kan sporen.

  Heel wat discussie over dat salaris. Zelfs Jeroen Pauw begon te zuigen over dat salaris. Niemand die de m de mond snoerde met de opmerking dat er bij de omroep nogal wat mensen zijn die een vergelijkbaar salaris verdienen voor een uurtje presenteren per dag. Pauw zit er ook niet ver naast.

  van Olphen verdiende in zijn vorige baan overigens 300.000 euro meer.

 150. Aad Verbaast 2 februari 2013 om 00:55

  @Burro: je hoeft je nergens voor te schamen. Er zijn mensen die het nog niet door hebben 😉

  @Rami: Goede actie was dat van de AH! Jij hoorde dat en had er meteen oren naar!
  Je betaalt iets meer, maar daar krijg je wel voor terug dat als je de winkel inloopt het poortje zomaar automatisch open gaat! Kom er nog maar eens om. 🙄

 151. artafterallart 2 februari 2013 om 06:10

  @Aad
  Hij is erg leuk van die NS, Systematisch Nooit Sporen, maar SNS is bijna onuitputtelijk, samen met GVD:

  Spuugzieke Normalisatie Salarissen
  Je wordt er toch spuugziek van dat het kabinet lijsten heeft aangelegd van grootverdieners in publieke functies, omdat we vinden dat het sociaal niet langer verkoopbaar is om meer dan twee ton te verdienen; en opeens zou het wel aanvaardbaar zijn om meer dan het dubbele in je zak te steken want dat bedrag is nog bescheiden in de bankwereld……
  Dat hij ‘overigens’ drie ton inlevert, was toch juist de bedoeling!!! Hoe kun je anders die Slechte Nederlanders Stoppen!!!!
  Hij gaat God-Verdoemend-Dienend een publieke functie vervullen. Die bank is Geld-Verspillend-Dwaas genationaliseerd! Opeens komt JD met de Grof-Verdraaiende-Drogreden op de proppen dat zijn kwaliteit nu eenmaal zo duur is! Dat argument kan Nooit Sporen met ’t is Genoeg-Verdomde-Dobbelstenen Gooiende-Verslaafde-Duitendieven!!!
  Van alle kanten worden we genaaid door Sluwe Nette Salarisgraaiers, die Spugen Naar Salarisschalen en daarmee wegkomen door Slecht Nadenkende Socialisten als JD.

  Schaalvergroting Negeert Sociaaldemocratie
  Ooit bedachten Socialisten Namens Sociaal-zwakkeren dat ze binnen de bestaande maatschappelijke en politieke orde zich sterk zouden maken voor een sociale wetgeving en een geleidelijke hervorming van het kapitalistische systeem op grond van egalitaire beginselen. Waarmee ze meenden hun Rode Huid te kunnen redden. Maar sinds de tijd dat de Schaalvergroting Normloos Slaagt om met Samenzwerende Nagellosse Sociaaldemocraten een Godenrijk-Voor-Duitendieven uit de grond te stampen, horen we niets meer van die idealen. Ze zitten al snel zelf in de Stoelen Naar Salaris te graaien en Streven Naar Steeds meer en meer en meer.

  Socialisme Nuttigt Sterkwater
  De conservering van de Rode Huid wordt nu bereikt door Sterkwater Nuttigende Slavenarbeid voor het Financieel Fascisme te verrichten. Het parlement wordt gepasseerd door Hoge Heren die Stiekem Nachtelijk Samenzweren en hun boterbriefje aan de investeerders Stijfjes Nat Smeren met de haren mee van de oppositie. De echo van de oproep om te beleggen voor je oude dag, wordt Gedempt Verkracht Door het vingertje Stil Niet Storen we gaan ze Stiekem Naaiend Straffen. Opeens zouden het Sluwe Naargeestige Speculanten zijn, die uit waren op Slim Naastende Speculaas van een Sinterklazige Nationalisatie Stap. Alleen de optiehouders wil men sparen, voornamelijk bestaande uit Shortend Naastende Staatslieden. God-Verkrachtende-Dienaren helpen in een etmaal een complete rechtsstaat naar de mallemoer!!!

  Geen enkele Naam Spoort meer in dit Land!

 152. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 2 februari 2013 om 07:25

  En alweer zit je er volkomen naast art; maar ja eens een ambtenaar dan altijd…

  De bank had gewoon failliet moeten gaan
  Eventueel had er een garantiefonds kunnen zijn, gefinancieerd door de NB en andere banken.

  Maar in geen geval zoals het nus ging; nationaliseren.
  dat is de klok 80 jaar terug zetten.
  En in EU dwingen we oostbloklanden te privatiseren…..

  Raad eens wie of wat die beslissing van 3,7 milliard nam/
  Juist, een kut ambtenaar!
  .

 153. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 2 februari 2013 om 08:10

  jajaja..ambtenaren antwoord.Zo had de SS er een pest aan joden te vermoorden; maar allez; werk gaat voor het meisje.

  Ambtenaren mochten er tegen zijn, maar ambtenaren voerden het WEL uit.
  Dat is wat telt.

  Middenklasse moet terug naar niet meer dan 30% van wat het nu; productiviteit en wereldhandel kunnen niet meer betalen.
  De middenklasse levert studenten/ ambtenaren/politici en die opvreters vertegenwoordigen uitsluitend eigen belang en nemen daaraan gerelateerde beslissingen; ook deze dus.

 154. artafterallart 2 februari 2013 om 08:31

  Ja hoor, Kleet, draai alles maar weer om. Wordt je niet duizelig van je eigen tegenspraken? Je moet de politiek in, man. Als het je uitkomt zijn ambtenaren, degenen die de baas zijn. Als het je niet uitkomt, zijn het degenen die niks te vertellen hebben en uitvoeren wat de baas zegt. God Vergeten Draaikont.
  Kom nou eens met een consistent verhaal, dan kan ik je serieus nemen.
  Maar dit geklets om zomaar wat de lucht in te slingeren, hou je daar nou maar eens mee op.

 155. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 2 februari 2013 om 09:32

  Moet je leren lezen afgekeurde ambtenaar!
  Zal het nog een keertje uitleggen, geschiedenis en sociale wetten voor dumbo’s.

  Alle sociale veranderingen hebben het zaad van zelfvernietiging.
  Industrialisatie; had de vorming van middenklasse; dat gebeurde als automatisme.
  Slaan we even wat jaartjes over.
  Studenten; voor 94% uit middenklasse en hogere inkomens
  Uit die catagorie worden politici gerecruteerd.
  Na de jaren 60; extreme groei van ambtenaren bestand.
  Zij consolideren hun positie; hebben extreem goede beloning en voorzieningen; jaren terug b.v., toen gewone arbeiders 0,21 kkregen als km geld en dat deels belast werd kregen ambtenaren 0,45 onbelast.

  Uit die kudde middenklassers komt het overgrote deel ambtenaren met beslissingsbevoegdheid.
  Die middenklasse heeft een super onevenredige toegang tot beter wonen, goedkoper leven, betere voeding, betere medische zorg, cultuur, kunst, opleidingen, infra structuur.

  per 100 mensen in de primaire sector zijn er veel te veel middenklassers en veel te veel ambtenaren.

  In 1999 zou het ambtenarenbestand verminderd worden; maar er kwam een uitbreiding van 10% van het ambtenaren bestand.
  ———-
  Nog even een regel waarom politici zo slecht zijn: van alle politici komt 92% uit ambtenaren bestand.
  Als een ambtenaar de politiek in gaat, en hij mislukt compleet, krijgt buiten een idiote wachtgeld regeling ook zijn oude baan terug; of hij vervangen is of niet.

  Van de ambtenaren moeten er 30% uit per direct.
  Het standaard gedrag is geworden machtsmisbruik, zelfverrijking, incompetentie, om een paar complimenten te geven.
  ———–
  Dit alles kon, doordat industrie kon afzetten wat er geproduceerd werd, zonder echte concurrentie op de int.markt
  Nu is dan anders.
  Daarom drukken nu de kosten van stoelvullere en ruiten testers enorm.
  alleen als er bezuinigd moet worden, beslist de politiek 9uit de ambtenaren wereld) natuurlijk nooit tegen de belangen van de middenklasse/ambtenaren leverancier.

  Er is een causaal verband tussen de hoeveelheid ambtenaren en hun macht en inkomensklasse.
  maar een blogje is te klein om dat te beschrijven, en een ambtenaar te dom om dat te begrijpen.

 156. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 2 februari 2013 om 09:49

  Voorbeeld ambtenaren gedrag:
  In de jaren 90 gaf de tweede kamer opdracht een klokkenluider te betalen.
  Het ministerie 9ambtenaren0 weigerde dat.

  Die klokkenluider had als taak corruptie in Brussel op te sporen.
  Dat kan je daar met je ogen dicht.
  maar dat mocht dus niet (van die uit ambtenarij geworven politici)

 157. artafterallart 2 februari 2013 om 09:51

  Pathetisch, jezelf herhalen door steeds dezelfde riedel af te steken.

 158. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 2 februari 2013 om 10:25

  het duurt lang voordat iemand door die plaat voor je kop kan komen.Vandaar herhaling; net zoiets als bij het africhten van een hond.Herhalen herhalen herhalen..

 159. King Billy 2 februari 2013 om 10:39

  @Ramirezi. Re chip in oor. Mijn hond heeft een onderhuidse chip. Twee zelfs. Een is een GPS tracker. Heeft haar leven gered toen Polen haar gehijacked hadden.Politie ving twee vliegen in een klap bij Porta Westfalica. Als ik op die chips ook boodschappen zou kunnen doen, heb ik daargeen bezwaar tegen. Dierenartsen schrijven tenslotte ook geautomatiseerde rekeningen op basis van die chips.

 160. Aad Verbaast 2 februari 2013 om 10:42

  @Art: even afgezien dat de hele directie en raad van commissarissen ook bij SNS natuurlijk hebben laten zien dat ze geen knip voor de neus waard zijn, moet dat ook gezegd worden van allerlei andere instituten. DNB, KPMG en de bedenkers van de stresstesten waar de SNS bank afgelopen oktober nog met glans doorheen kwam. Dat terwijl al in mei juni er vertrouwelijk overleg was met de kamer en de minister van Financiën dat het helemaal fout ging met de SNS…

  Over dat salaris dan: “geen knip voor de neus waard” betekent volgens mij dat al die salarissen dus volstrekt onterecht zijn uitbetaald.

  Kortom: er wordt wat af gerotzooid in het bedrijfsleven. Tel daar de politiek bij op en de crisis is compleet.

 161. Aad Verbaast 2 februari 2013 om 10:45

  @Kleet: als je de ad hominems nou eens weg zou laten (dit is een verzoek aan je) dan zou je overtuigender overkomen. Het is maar een tip.

  De staat had beter de goede onderdelen van de bank kunnen overnemen, waardoor er een stuk overbleef dat enkel de vastgoedactiviteiten zou bevatten. Die had dan rustig failliet kunnen gaan.

 162. artafterallart 2 februari 2013 om 11:40

  @Aad
  Geheel met je eens. Dat is ook het hypocriete van JD, MR, HK enz.. Dat wanbestuur en mismanagement hebben ze lange tijd laten voortgaan. De DNB heeft net als bij de DSB zijn ogen toegeknepen. Accountants breken aan de lopende band hun eed. Ze zijn stuk voor stuk geen knip voor de neus waard. Die interventiewet deugt niet, als je er niks mee kan voorkomen!

  Die stresstest was fake. Hoe kun je nu waarde hechten aan zo’n zelfevaluatie? Zelfs een visitatie kom je met gemak glanzend doorheen. Windowdressing vindt in alle sectoren plaats. Ze hadden meteen op alle banken curatoren moeten zetten. Dat had al in 2008 moeten gebeuren. Zelfregulatie kan niet in een situatie waarin zoveel eigen belang, en algemeen belang op het spel staat.

  Dat scenario om goede onderdelen eruit te halen, had het vorige kabinet al op moeten pakken. Toen wankelde de SNS allang.

  Hopeloos, zoveel kapitaal is vernietigd door een staat die wacht en wacht tot het te laat is en dan stoer loopt te doen met de aandeel- en obligatiehouders te onteigenen. Terwijl ze hun eigen obligaties buiten schot laten:
  http://www.snsreaal.nl/investors-1/securities-nederlandse-staatstichting-beheer.html

 163. Aad Verbaast 2 februari 2013 om 11:58

  @art: geeft te denken natuurlijk als er gezegd wordt dat er even op Europese schaal bankentoezicht wordt ingevoerd. 6000 banken. We krijgen het al niet eens voor elkaar in Nederland.
  4 systeembanken. 2 al overgenomen door de staat inmiddels. Derde aan het infuus.
  Friesland op het nippertje overgenomen door de Rabo, DSB debacle.

  Prutsers..

 164. King Billy 2 februari 2013 om 12:00

  De DNB en AFM valt niets te verwijten inzake SNS. Als SNS eigen aandelen accepteert als onderpand voor hypotheek verstrekkingen, moet Knot zwijgen. Sterker nog, hij is omgegaan. Op Europees niveau gebeurt namelijk precies hetzelfde.Volledig ondersteund door politici, waaronder Dijsselbloem, die nu Voorzitter van de Eurogroep is. Maak dus de borst maar nat, wanneer deze luchtballon wordt doorgeprikt. Iets dat hypocriete politici kostte wat het kosten mag, op deze wijze proberen te voorkomen.
  Beter ware dat politici zichzelf dezelfde regels opleggen, die in het Bankentoezicht en de nauwelijks van de grond komende Bankenunie van toepassing worden. Alhoewel de toezichthouders daarop door dezelfde politici worden gecontroleerd, die op hun beurt door parlementen worden gecontroleerd, die meehobbelen in het zelfde schuitje.
  Geld is namelijk de open zenuw van politici. Zonder geld kunnen ze geen stap meer zetten. Alle retoriek en krokodillentranen ten spijt.

 165. artafterallart 2 februari 2013 om 12:16

  @King Billy
  Integriteit hoor je voorop te stellen en dan hoef je nooit te zwijgen. Maar de eigen hachjesgeest domineert al het geweten van deze lui.

 166. Aad Verbaast 2 februari 2013 om 12:17

  @King Billy: http://www.nrc.nl/nieuws/2013/02/01/rutte-dit-kon-gebeuren-door-mismanagement-bij-sns/
  Opvallend natuurlijk dat Rutte deze uitspraak doet. Zijn oordeel is geveld. Kan nog juridische consequenties hebben ook. Alhoewel in onze rechtsspraak een waxinelichtgooier 5 maanden cel krijgt en dit soort heren er gemiddeld mee weg komen. Dat terzijde.
  Ik meen toch te begrijpen dat ook de DNB en AFM een taak hebben om de kwaliteit van het management van banken en verzekeraars, alle financiële instellingen te controleren, te bewaken en in te grijpen als die beneden peil is.
  Is het al bijltjesdag?

 167. King Billy 2 februari 2013 om 12:32

  Hier wordt nog veel meer op een rijtje gezet, alhoewel niet volledig.
  Misschien kunnen de Oranje’s een geschenk aan Nederland gevend, i.p.v. af te zien van een Nationaal Geschw…, sorry, Geschenk?

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/02/de-crisis-gaat-weer-over-banken?utm_source=Dagelijkse+Standaard+List&utm_campaign=3816f57850-nb&utm_medium=email

  Bijltjesdag komt er niet. Althans, niet voor politici. Kiezers, dat zijn ook nog niet eens alle belastingbetalers, zijn namelijk legitiem volledig ontmachtigd. Op lokaal, provinciaal, landelijk en op Europees niveau.
  Leo Verhoef, herinner je nog?

 168. Aad Verbaast 2 februari 2013 om 12:34

  @King Billy: kom ik ineens een uitspraak van Jean-Claude Juncker tegen. Der Spiegel 27/12/99:

  “We beslissen iets. We brengen dat dan in en wachten enige tijd om te zien wat er gebeurt. Volgt er geen misbaar, breekt er geen opstand uit – de meesten begrijpen toch niet wat er is beslist – dan gaan we weer wat verder. Stap voor stap, tot er geen terugweg meer mogelijk is.”

  Besluitvorming in een notendop.. Om te onthouden. Kan nog wel eens van pas komen 🙄

  N.B. je reactie hierboven kruiste net de mijne. Maar sluit wonderwel op elkaar aan!
  Leo Verhoef: uiteraard herinner ik me die. Kan ik nog boos over worden. En wat te denken van alle vastgoedfraudeurs? Schandalen rond directies van woningbouwverenigingen? etc etc.. Lopen allemaal nog vrij rond..

 169. artafterallart 2 februari 2013 om 12:44

  @Aad
  We moeten natuurlijk uit kunnen gaan van een geweten. J.B. Charles wist daar wel raad mee: “je moet ze een geweten schoppen”. Als we die 6000 banken nou eerst eens “schopklaar” maken. Te beginnen met ze een raakbare “kont” te geven. Bijvoorbeeld door de top hoofdelijk aansprakelijk te stellen. Vervolgens ze preventief op te pakken. En dan een weekje rechercheren met de FIOD en de AFM. Daar moeten toch de “bozen” mee gesnapt kunnen worden. Als de schaal van hun bankje te groot is om overal voor op te draaien, dan snijden we de schaal op de maat van wat ze “geweten” hadden kunnen hebben gegeven de “menselijke maat” voor wat ze kunnen overzien.

  Het is natuurlijk altijd weer het probleem dat ook aan politici en bestuurders kleeft: ze verschuilen zich achter een slecht geheugen of een te grote span of control. Maar dat kunnen ze niet meer aanvoeren als ze om die reden verdacht worden van zelfkennis met voorbedachte rade te hebben misbruikt bij hun sollicitatie. 😉

  Het wordt tijd voor een burgerinitiatief om deze preventieve hechtenis wettelijk mogelijk te maken.

 170. King Billy 2 februari 2013 om 12:55

  Re Jucker: Dit interview is legendarisch. Wordt nog regelmatig aan gehaald. De zgn. Brusselse ‘Spaak’ methode.Voorstellen worden door ambtenaren voorgekookt. Tijden Eurotops kunnen dan nog slechts in de marge’s veranderingen worden aangebracht.

  Hier werd o.a. Dijssselblom tijdens de formatie onderhandelingen bijgepraat door deskundigen volgens rekenwonder Rutte. Pijnlijk….
  http://koningbilly.wordpress.com/2012/09/25/onderhandelaars-van-vvd-en-pvda-laten-zich-bijpraten/

 171. King Billy 2 februari 2013 om 13:03

  En daarom hebben mede Rutte en Klaas Knot de burgers de zoveelste kater bezorgd. Uiteindelijk krijgen ze een koekje van eigen deeg, waarbij ze vat te voren al wisten, dat ze dit op de burgers konden afwentelen. ’t Zal hen waarschijnlijk een rotworst zijn. Anders hadden ze destijds wel uit een ander vaatje getapt.
  En tja, opEuropees niveau gebeurt hetzelfde…..
  http://koningbilly.wordpress.com/2012/09/09/rutte-draaikont-over-ecb-opkoop-staatsobligaties-klaas-knot-om-uit-angst-voor-vastgoedcrisis/

 172. Aad Verbaast 2 februari 2013 om 13:09

  @Art en @King Billy:
  allemaal nog maar peanuts vergeleken bij de “gigantischen Derivaten-Bombe” natuurlijk.
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/01/31/derivate-erste-explosionen-im-umfeld-der-700-billionen-dollar-bombe/

  Iets waar de hele financiële wereld en politiek allemaal tot over hun oren aan meewerken.

 173. artafterallart 2 februari 2013 om 13:22

  Dostojewski verzuchtte al: het grote verhaal is uit. Het is afgelopen met de mensheid als de verwachting dat het goed komt zo diep de grond in is geboord. De te vegen trap is zo godsonmogelijk lang, dat als je in het midden bent de stof allang de bovenste treden bedekt. Alleen 1 mythe kan ons nog redden: dat we een Herakles opdracht kunnen geven de augiasstal in 1 dag schoon te vegen.

 174. artafterallart 2 februari 2013 om 13:30

  Het is een gigantische goktafel, die derivatenhandel. Ooit begonnen als besloten handel tussen banken en nu al een tijdje opengesteld met eigen beurzen. Nu kun je 60% of vele malen hoger rendement halen uit de valuta handel via FOREX. Hefbomen van 50-100 x je inleg.

  Westerterp is er in Nederland mee gestart….

 175. Aad Verbaast 2 februari 2013 om 13:58

  @Art: eens.
  https://aadverbaast.wordpress.com/2012/07/24/over-afgeleide-en-ongeleide-projectielen-derivaten/

  @allen: Nog even over toezicht en toezichthouders. Dit bericht kwam net voorbij
  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/02/02/rekenkamer-kan-toezicht-dnb-op-sns-niet-onderzoeken/
  Weer typisch voorbeeld van de doofpot cultuur en gelegenheidsargumentatie.
  Wat in ander landen wel kan, kan in Nederland niet. Bij gelegenheid ergens weer in de vermeende regels een excuus gevonden: mag niet van Europa.
  Zo worden we allemaal belazerd.

 176. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 2 februari 2013 om 14:35

  Dat bedoel ik nou met de invloed van ambtenaren; ze zijn bij alle bestuurlijke rotzooi betrokken

 177. artafterallart 2 februari 2013 om 16:35

  @Aad
  Nou, die Vendrik had wel eerder aan de bel mogen trekken. Die de Jager is een superboodschappenjongen, nog nooit iemand zo hard zijn best zien doen om overal het deksel op te houden en iedereen te masseren. Dijsselbloem lijkt wel Kok te imiteren, altijd dossiers onder de kont houden en twijfel de twijfel, zucht, zucht, zucht. Man, kom van je plee af als je niet kan poepen!

  Je wordt trouwens openlijk geadviseerd als particuliere belegger om een optiestrategie te gebruiken:
  http://www.iex.nl/Columns/Auteur/299/John-van-der-Schenk.aspx

  Dat soort columnisten heeft ook geen zorgplicht. Maar goed, dat kun je natuurlijk ook uitleggen als plicht om risico’s af te dekken….

  Met betekenissen schuiven is in de financiele wereld de grootste handel/zwendel!

 178. artafterallart 2 februari 2013 om 16:48

  Het wordt bonter en bonter als je op zoek gaat naar de interventiewet. DNB heeft een hele boterberg op zijn hoofd, want men wist dat de wet tekortschoot: http://economie.nieuws.nl/738501/interventiewet_slechts_klappertjespistool

 179. Aad Verbaast 2 februari 2013 om 17:03

  @Art: DNB komt aanzetten met slappe excuses natuurlijk. Ook zonder interventiewet hadden ze al lang moeten en kunnen ingrijpen. Daar zitten ze voor!
  Deden ze ook niet bij Icesave, Fortis, Friesland bank, en ook niet bij DSB. En als ze ingrijpen is het altijd te laat zo is gebleken.

  De veroorzakers komen er altijd weer goed van af. Hier en aardig stukje daarover: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6258/Bert-Wagendorp/article/detail/3387476/2013/02/02/Bankbestuurders-met-grote-ideeen-bij-ABN-Amro-zat-er-destijds-ook-zo-eentje.dhtml
  Sjoerd van Keulen (de koper van het bouwfonds) en bij SNS in 2009 weggegaan (zag de bui al hangen natuurlijk).
  == Sjoerd van Keulen is tegenwoordig commissaris bij ING Bank. Hij is bovendien voorzitter van Holland Financial Centre, een organisatie waarin de financiële wereld samenwerkt ‘ter versterking van de Nederlandse financiële sector’. ==

  P.S. vanavond de slotaflevering van de serie over de vastgoedfraude op TV. Matig weergegeven overigens.

 180. artafterallart 2 februari 2013 om 17:39

  @Aad: waarom weten wij dat allemaal wel met even googelen en zij niet? Ieder kamerlid moet zich schamen. En ook het journaille dat dergelijke bewindslieden niet aan de tand voelt en hun nieren proeft. Allemaal presentatoren, die hun huiswerk niet doen en alleen vluggertjes aankunnen. Wat een lafbekken die bewindsluit: steeds weer niet ingrijpen, niet procederen enz., anders is je loopbaan weg…. Dijsselbloem is Kok in het kwadraat; wat een kut-socialisten. Het klopt van geen kant.

  Die dramaserie is een complete ramp. De casting deugt niet, de regisseur snapt niks van suspense, het script is krakkemikkig in elkaar gezet, enz. Alleen Jeroen Willems bakt er wat van. Maar het kan toch geen hommage aan hem genoemd worden.
  Penoza daarentegen was wel een topper!

  Ze kunnen er in niks van. Zelfs geen goeie film maken.

 181. King Billy 2 februari 2013 om 18:03

  Zo, even lekker kankeren op de verzameling Pinokkio’s en de arme burgers moed inspreken. Zonder poetsen geen glans.
  http://koningbilly.wordpress.com/2013/02/02/eu-and-our-e-unity-in-diversity-without-polish-no-shine/

 182. Aad Verbaast 2 februari 2013 om 19:02

  @Art: media en politiek: ze maken het wel makkelijk voor me. Ik heb ze al lang geheel afgeschreven.
  Al jaren diepe winterslaap. Niet uit te krijgen.

  “Dramaserie”: Ze noemen het een drama serie. Dat is dan wel weer correct: het is een drama.
  (Penoza heb ik niet bekeken).

 183. Rubio 2 februari 2013 om 19:04

  King Billy 12:00; Als leek in deze wil ik je hieromtrent een vraag stellen. Heeft Wellink hier geen enkele weet van gehad? Of heeft de man, kort en banaal gezegd, jarenlang met zijn pik zitten spelen en tesamen met vele andere ‘old bankchaps’ een ordinair hoog salaris zitten opstrijken? Ik snap er nl als ‘eenvoudige boerelul’..citaat Godfried Bomans.. geen ene klote meer van hoe dit alles gewoon kan gebeuren, sprak ik als boze (en dat wil ècht wel wat zeggen) en inmiddels bijna uitgemelkte gepensioneerde melkkoe..
  Sorry Aad dat ik hiervoor je zeer gerespecteerde blog ‘misbruik’….

 184. Aad Verbaast 2 februari 2013 om 19:23

  @King Billy: Er zijn slechts twee keuzen die ons resten, algehele paniek of blind vertrouwen. ik neig naar het eerste.

 185. blutch1 2 februari 2013 om 19:41

  Wat Penoza betreft, goede serie, maar de laatste aflevering was van een blarentrekkende nietszeggendheid om er een eind aan te breien. Puur slecht dus, net zoals de uiteindelijke besluiten van politici. Goh wat was die Dijsselbloem geweldig, behalve wb de redding van obligatiehouders uit vrees voor de herkenning van risico bij obligatiehouders. Dan zouden ze niet meer in banken durven investeren. Nu is te hopen dat de belastingdienst in dit geval het kopen van obligaties in banken niet meer beschouwd als risico nemen, maar als risicovrij sparen.

 186. King Billy 2 februari 2013 om 22:03

  @rubio. Of Nellink hier iets van wist? Misschien wel, misschien niet. Maar hij speelde het spel mee, wetende dat er luchtballonnen als onderpanden werden gebruikt.

  @Aad Verbaast. Algehele paniek of blind vertrouwen? Hollen of stilstaan? Omhoog klimmen uit het Dal der Tranen en zand erover!

  @Algemeen.Wat twitterde Barroso vanuit Ierland over Bankenunie en Bankentoezicht? We zijn op de goede weg, aandeelhouders moeten de lasten dragen´, niet de belastingbetalers, of zoiets?

  Nederland had ook de hulp van Brussel in kunnen roepen, maar dan krijgt Rutte Lagarde met de roe op z’n dak. Misschien heeft Rutte Draghi nog even gebeld met de vraag of hij nog wat electronisch geld kan bijdrukken dat via Target2 naar Knot wordt overgemaakt. Verlaagt het positieve Target2 saldo, een claim op de ECB, van Nederland. Wat dacht men van BNP en Dexia. Daar ging het over veel grotere bedragen.
  Als alternatief nog meer tomaten en tulpen exporteren zit er voor Rutte ook niet meer in. Ten tijde van de VOC in de kapitalistische Republiek der Vereniging ‘Oranje boven’ hadden we de ‘Tulpen manie’. Inmiddels overgeslagen naar de euro. De ‘Euro manie’. Enige stabiele factor de Oranje’s. Alhoewel, met weer een Willem en een Zorrequieta die de dienst uitmaakt en zo’n 100 miljard aan vermogen achter de hand? Moet ook verpatst worden in geval van nood.
  Weer een bubble erbij…

 187. King Billy 2 februari 2013 om 23:24

  Nog meer LOL. Fraai staatje over de welzijns’ prioriteiten van de kiezers in de Dieselmotor van de EU. Méér democratie absolute prioriteit na werk, scholing, staatsschulden en milieu. Over ‘vertrouwen’ gesproken, ‘ecconomie’ bungelt ergens onderaan. Dat zit wel snor.
  Zal wel weer een hoop gevloek in Brussel en Parijs opleveren. De Transfer Unie wil geen ‘meer democratie’ én geen ‘méér werk’ in Duitsland.
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/konjunktur/masszahlen-fuer-lebensqualitaet-was-ist-fuer-unseren-wohlstand-entscheidend-12048664.html

 188. Aad Verbaast 3 februari 2013 om 00:57

  @King Billy: je moet er maar opkomen als parlement om een BIPs in te voeren. Zou in Nederland niet kunnen.
  Wat dan wel weer kan is dat Rutte “koppijn” kreeg van de overname, de kamer het zo maar eens wordt om er alles aan te doen om het management achter de vodden te zitten (die 3,7 miljard zitten ze niet zo mee), en dat Wilders vandaag in Duitsland zat, nadat de grote flop van zijn boek en (zoals hij heel trots meldde op twitter) ergens in een achterafzaaltje zowaar een “Vrijheidsprijs” kreeg van zijn fans.
  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/02/02/kamer-wil-schade-sns-verhalen-op-oud-bankbestuurders/

  Ja, ja, het was me het dagje weer wel.

 189. artafterallart 3 februari 2013 om 10:16

  Idd, Aad, De ontmaskering van de VGF is als een nachtkaars uitgegaan. Ons is een plaatselijke toneelvereniging voorgeschoteld, die met enkele krantenkoppen meende te kunnen volstaan om snel een hommage aan een groot acteur in elkaar te friemelen. De goede man heeft zichzelf voor eeuwig bevlekt met zijn medewerking aan deze klucht. Treurig dat zoveel onbekwaamheid door de beugel kan. Nog treuriger is dat ze het schaamteloos een titel geven dat als een vlag op een strontschuit fungeerde.

  In die zin past het naadloos bij de wijze waarop integer lijkende figuren zich gemakkelijk lenen om met dergelijke vlaggetjes te paraderen als ze eenmaal klaar zijn met hun karweitjes. Wat is dat toch in Nederland, dat men zo graag van zijn voetstuk valt. Naiviteit? Of is het zo dat ze al die tijd hun ware aard hebben gemaskeerd, dat ze eigenlijk allemaal geen geweten hebben, dat ze onder de bestuurlijke dekens maar wat aan rotzooiden en als ze zich naakt uit dat bed hijsen opeens de Pias uithangen of erger de advocaat van de duivel blijken te zijn.

  Zoals Doctors van Leeuwen, die ooit directeur van de BVD en voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) was, maar ook een verleden had als directeur van Holland Financial Centre (waar Sjoerd van Keulen nu voorzitter van is) die het bestond om in 2010 een pleidooi te houden voor een nette vervanging van de top van DNB en zijn naam leent aan de luche vermogensbeheerder Wilgenhaege: http://www.ftm.nl/original/docters-van-leeuwen-bij-wilgenhaege-vlag-op-strontschip.aspx

  Aan de andere kant klopt het wel met wat de media doen met hun onderzoekstaak om de onderste steen boven water te krijgen. Daar gaf Nieuwsuur gisteren ook weer blijk van. Ze hadden een zekere Barbara Baarsma, bijzonder hoogleraar marktwerking- en mededingingseconomie en lid van de Commissie Structuur Nederlandse Banken, te gast. Zij bestond het om een juridische procedure tegen het bestuur van SNS te starten kansloos te achten met weer dat rare argument dat het in een holding zit, waar je je vingers niet achter mag krijgen. Hoezo? Is zij jurist? Leest ze van een oude autocue, waar ook Dijsselbloem c.s. zich door laten soufleren? En dan haar smoes: we mogen de mensen die het allemaal onrechtvaardig vinden dat het bestuur met slechts ontslag ermee wegkomt geen vals hoop geven. WANT DAN GAAN ZE HET NOG ONRECHTVAARDIGER VINDEN ALLEMAAL…..

  Vervolgens laat ook zij die strontschuitvlag wapperen over de onbekwaamheid van het ministerie, de DNB, de AFM enz. om toezicht te houden: WE MOETEN DAT NOG LEREN…..

  Mijn god, heb erbarmen met ons land, waarin zulke gasten zonder tranen kunnen beweren dat een reguliere taak, waar procureurs, accountants en juristen voor opgeleid worden en aangesteld zijn (http://www.accountant.nl/Accountant/Debat/NBA/Effectief+handhaven+en+de+openbaar+aanklager.aspx) , iets is dat WE nog moeten leren in de vingers te krijgen.

  Een dossier vol knikkers gehuld in stront
  De Nederlandsche Bank speelde al vroeg een rol bij de redding van SNS Reaal. Dat Nationale Behang besloot zelf dat SNS Reaal een systeembank was zonder de criteria daarvoor prijs te geven. Maar die bestaan domweg uit 1 norm en 1 waarde: de groeistuip van SNS Reaal onder leiding van Sjoerdje. Onder de ogen van Die Nutteloze Bakkerij van ranzige besluiten was een spaarbankje plots uit haar voegen gegroeid tot de op 3 na grootste bank in Nederland met 7000 werknemers, 134 miljard euro op de balans, 36 miljard euro aan spaargeld en 50 miljard euro aan woninghypotheken. Zo’n bank is puur vanwege haar overgewicht systeem-relevant, “want belangrijk voor het Nederlandse financiële verkeer”

  Kapitaalsverduistering
  De DNB had al in 2008 die obesitas moeten stoppen, maar speelt liever de rol van een weightwatcher die veel te laat gaat piepen als SNS Reaal meerdere keren bedreigd wordt door een bankrun, vanwege de berichten over de crisis bij de bank in media. De eigen directeur Toezicht Jan Sijbrand zag met lede ogen dat er 0,5 miljard tot 1 miljard euro per dag aan spaargeld werd weggehaald. Er was dus allang bijna geen kapitaal meer in de bank. Hoe lang houdt hij voor zichzelf.

  Pas over aansprakelijk-stellen als het kalf al verdronken is
  De Tweede Kamer stelt pas vragen als de nationalisatie van SNS een feit is. Hun zorgen gaan niet uit naar de particuliere beleggers, die men al veel eerder opgeroepen heeft zelf voor hun pensioen te zorgen met aandelen e.d., welnee de kiezers gaat hen aan het hart c.q. de belastingbetalers. Eensgezind willen alle partijen dat de overheid de oud-bestuurders aansprakelijk stelt. Hoezo? Waarom niet mede de DNB, het ministerie, de AFM enz. die toch verantwoordelijk zijn voor hun rol geen vinger uit te steken toen het SNS-debacle zich onder hun ogen voltrok?.

  Verdijssterbloemend traag reageert de VEB
  De Vereniging van Effectenbezitters start nu pas een proces tegen de Nederlandse Staat, terwijl men bij de haastige besluitvorming over de interventiewet geen enkele stap heeft ondernomen. . Directeur Jan-Maarten Slagter, doet alsof zijn neus bloedt, en noemt opeens de nationalisatie “verbijsterend”, die in die wet het enige pistool was dat doorgeladen klaar lag. Opeens is hij boos dat aandeelhouders en achtergestelde obligatiehouders hun geld kwijt zijn. Hij vraagt zich zonder blikken of blozen af “of de regering dit wel mag doen en wil dat de rechter daarover een oordeel velt”.

  De regering maakt zich sterck en vroom
  Vicepremier Asscher masseert het volk om de nationalisatie van SNS te aanvaarden met prietpraet als “het is een zware tegenvaller voor Nederland”, “vrij waardeloos dat dit moest gebeuren”, “maar het is een goed besluit.”, “hij kan zich de weerstand ertegen goed voorstellen”, “we geven ons geld liever aan andere dingen uit. Gelukkig zijn er tekenen dat de economie aantrekt.”
  Opeens kan men de schade voorzien, terwijl men die niet zag toen de patient van vetzucht een systeembank werd. “De nationalisatie van SNS die gisteren door minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën, PvdA) bekend werd gemaakt kost 3,7 miljard”. Alsof men er een menukaart voor had klaarliggen.

  De Stuitend Neusopwrijvende Systeembank doet nog een duit in het zakje erbij
  In een paginagrote krantenadvertentie bedankt SNS-Reaal zijn klanten. “Wij waarderen het dat u de afgelopen periode vertrouwen heeft gehouden in onze organisatie en danken u daar hartelijk voor.” Vervelend noemt De Vetzuchtige Bankgier het dat haar klanten de afgelopen tijd met onzekerheid zijn geconfronteerd. Maar kan met het belastinggeld al in haar achterzak de klanten verzekeren niets verandert. “De nationalisatie heeft voor u geen directe gevolgen. Onze service blijft hetzelfde, alle producten lopen ongewijzigd door en u behoudt de dienstverlening zoals u van ons gewend bent.”…………..

  Het scenario voor een echte soap hebben ze zelf al geschreven!

 190. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 3 februari 2013 om 10:51

  Er zijn overal simpele oplossingen voor.
  Een goede oplossing is altijd simpel; gespeend van ambtelijke imbecielerie.

  Voor de banken: zelfde eigendom als voor de lloyds.
  Bij verlies, moeten de aandeelhouders betalen.

  Wat betreft de betaalde hulp; heeft iemand eraan gedacht terugbetalen te verlangen uit de winst van volgende jaren?
  Waarschijnelijk niet want ambtenaren hebben de contracten gemaakt; en daar is achtelijkheid verheven tot kunde.
  Alsnog dus…

 191. Aad Verbaast 3 februari 2013 om 12:10

  @art: waauw.. Een heel blog. Een haarscherpe en brede analyse waar ik niets aan toe heb te voegen.

  Je afsluitende zin doet me denken aan een uitspraak van Maarten van Rossum die aangaf helemaal geen cabaretier te willen zijn. Gewoon vertellen wat er gebeurt is al genoeg om de zaal in lachen uit te doen barsten. Hij had volkomen gelijk 🙂

 192. Aad Verbaast 3 februari 2013 om 12:14

  @Kleet: == Een goede oplossing is altijd simpel == kom er nog maar eens om.
  de 14e-eeuwse Engelse filosoof Willem van Ockham had dat ook al bedacht.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Ockhams_scheermes
  Ondergewaardeerd principe. Zou een standaard onderdeel van de ‘stresstest’ moeten zijn.

 193. King Billy 3 februari 2013 om 12:48

  Re Wilders in Bonn: Even zuidelijker, in Darmstadt, is Wilders middels een ‘Polizeiverordnung’ tot persona non grata verklaard.
  Vanzelfsprekend in Bonn omdat daar een paar islamitische rechtsextremistische Sharia aanhangers, een amateuristische, overigens mislukte aanslag wilden plegen.
  Oorspronkelijk zou zijn boek met veel tamtam, vertaald in het Duits, gelanceerd worden in Bonn. De rechtse uitgever heeft er echter de brui aan gegeven.
  http://www.sueddeutsche.de/politik/niederlaendischer-rechtspopulist-rechter-verlag-wendet-sich-von-geert-wilders-ab-1.1586767
  Zijn commerciele zaken regelt Wilders via http://incobizz.nl/onze-diensten. De post laat hij in de Tweede Kamer bezorgen.

 194. King Billy 3 februari 2013 om 13:09

  Slecht nieuws voor Assange. Dezelfde president die Assange asiel verleent, wil na herverkiezing zijn ziel aan de olie industrie verkopen ten nadele van een unieke Indianenstam in nog ongerepte oerwouden.
  http://www.avaaz.org/en/oil_in_the_amazon_global_rb/?bejRsbb&v=21584

  Schaliegaswinning in de EU staat ook weer hoog op de agenda in Brussel. Dezelfde olimaatschappijen in beide regio’s.

 195. blutch1 3 februari 2013 om 13:34

  El huracán Bárcenas sacude al PP
  [img]http://politica.elpais.com/politica/2013/02/02/actualidad/1359840073_203922.html[/img]

  Begint daar de opstand?
  In Nederland in elk geval niet. Hier lijden we aan verstandsverdijsseling.

 196. Aad Verbaast 3 februari 2013 om 13:58

  @King Billy: begint onderhand wel een zielig verhaal te worden.
  Na deze toer gaat hij nog naar Australië. Belooft niet veel beters te worden: http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/601746-1302/extreemrechts-roept-op-tot-geweld

  En dan dat boek wat in Duitsland niet eens uitgegeven wordt. In Amerika ook al zo’n flop.
  3000 exemplaren verkocht, waarvan 2000 door een fan van hem die ze gratis wil gaan uitdelen.

  incobizz: daar had ik nou weer nooit van gehoord. Leuk om te weten!

  Ecuador: 4 miljoen hectare! Da’s veel land.
  Schaliegas: de krachtige lobby dendert onverminderd voort. Onderwijl moet de NAM een miljard reserveren om scheuren te dichten die zijn ontstaan respectievelijk gaan ontstaan door het oppompen van het gas. Schaliegas is natuurlijk volstrekt veilig wordt er geroepen..
  Tja, weer zo’n voorbeeld van gelegenheidsargumentatie..

 197. Aad Verbaast 3 februari 2013 om 14:00

  @Blutch1: kan het niet openen. Ook niet nadat ik wat gedeelten knipte en plakte. Linkje?

  Mooi woord: verstandverdijseling. Houden we erin 😉

 198. King Billy 3 februari 2013 om 14:02

  Het is maar dat de lezer het weet, interesse heeft in deze unieke! aanbieding en geen voorliefde heeft de aandeelhouders van NRC bij te voeren:
  ‘L‘amour est une oiseau rebelle’, wie kent het niet? Bizet. Voor mij het liefst gezongen door Jessye Norman. Kapot gedraaid als weer eens een nieuwe a.s. ex geschiedenis was. 2013 is naast het ‘Jaar van de Europese Burger‘ ook het ‘Verdi jaar‘. 200 jaar geleden geboren. NRC haakt erop in. Verzamelde werken, €159,00, excl. verzendkosten. Uniek!
  http://www.nrclux.nl/verdi-complete-works/nl/product/1079417/

  Amazon eveneens: €130,99 Exact dezelfde verzameling en idem geschenkverpakking en geen verzendkosten
  http://www.amazon.de/Giuseppe-Verdi-S%C3%A4mtliche-Werke-Pavarotti/dp/B00AFOS8A0

 199. King Billy 3 februari 2013 om 15:46

  Doelt Blutch1 op dit artikel? Een Spaanse opstand, uitmondend in weer een Spaanse Burgeroorlog? Een herhaling van de door en door corrupte Franco, die Spanje uit het moeras haalde met zijn overal aanwezige carabinieri’s? Mede door zwaar in te zetten op vastgoed investeringen destijds.
  http://politica.elpais.com/politica/2013/02/02/actualidad/1359840073_203922.html

 200. blutch1 3 februari 2013 om 16:47

  @King Billy
  jouw link is nog beter dan de mijne, dank.

 201. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 3 februari 2013 om 16:51

  Zal het maar togeven: ben een reincarnatie van ockham…..
  Wilders boekie; flop marketing fout.Hij had twee boeken aan elkaar moeten verbinden Mein kampf en zijn eigen boekje
  MK wordt trouwens weer gedrukt

 202. Aad Verbaast 3 februari 2013 om 17:10

  @King Billy: dat is slechts iets meer dan 2 euro per CD-tje. Kan ik ze niet voor maken. Koopje dus.
  Ik ben echter niet zo’n opera liefhebber. Dus moet ik dit weer aan me voorbij laten gaan. Dat is dan ook weer ruim 150 euro verdient natuurlijk.

  @King Billy en @Blutch1: jullie gaan me toch niet vertellen dat jullie ook nog een vloeibaar Spaans kunnen lezen? Niet verkeerd overigens. Tweede wereldtaal dacht ik. In mijn tijd kon je het niet eens als keuzevak doen op de “middelbáre”.

 203. Aad Verbaast 3 februari 2013 om 17:11

  @Kleet: == Zal het maar togeven: ben een reincarnatie van ockham…..== daarmee val je volgens de stelling van Ockham al meteen door de mand 😉

 204. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 3 februari 2013 om 17:14

  Nee hoor; integendeel: een bevestiging….
  is trouwens ‘verdiend”

 205. blutch1 3 februari 2013 om 17:41

  @Aad,
  ja, reeds begonnen op de middelbare school, niet daar maar via Teleac. Panco Ibañez en Eva Gloria Lopez, gedirigeerd door Peter-Jan Slagter.

  Klik om toegang te krijgen tot 1980slagteronderzoekvamosaver.pdf

 206. King Billy 3 februari 2013 om 18:12

  @Aad Verbaast. Tja, twee jaar gevaren met Spanjaarden. Je moet iets tijdens saaie wachtjes lopen. WTK’s en matrozen. Sommigen ook nog Basken. ‘Spaans voor beginners’ uit die tijd nog in de boekenkast. Eenmaal terug in Nederland bevriend geraakt met Spaanse gastarbeider. Zijn kinderen hebben dubbele paspoorten en onroerend goed…..in Spanje.

 207. Aad Verbaast 3 februari 2013 om 18:26

  @Blutch1 en @King Billy: een duidelijk gemis in mijn opvoeding. “Er zit geen woord Spaans bij” is waar ik het mee zal moeten doen. Ik ken mijn beperkingen 🙄

 208. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 3 februari 2013 om 18:48

  Mijn dag kan niet meer kapot..Een barret M107 –1500m en een glock 10mm–200m (!) geprobeerd..
  moest gelijk aan rutte denken met een cirkel rondom zijn kop….

 209. Aad Verbaast 3 februari 2013 om 18:52

  @KLeet: mag ik dan ook aannemen dat je lid en genereus donateur van de NRA bent?

 210. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 3 februari 2013 om 19:28

  Je mag dat best aannemen, maar helaas…wel sympatisant.
  Wapenbezit verminderd criminaliteit.
  Er is een stadje waar sinds 1911 het verplicht is een vuurwapen in huis te hebben.Sinds 1911 geen overval en geen inbraak…..
  En kijk even naar zwitserland, waar iedere man een oorlogswapen heeft…..

  Na de glock 10mm is de desert eagle voor mij de beste….wel wat zwaar…
  Maar de 10mm; vlak van 50 bij 50cm; 200 meter; 5 van 10 raak, zonder behoorlijke richtmiddelen…

 211. blutch1 3 februari 2013 om 19:38

  @Kleet, je gaat toch niet vertellen dat je een barret m107 zonder kijker gebruikt hebt, schande. Neem dan een hagelgeweer.

 212. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 3 februari 2013 om 20:23

  de scoop was niet zoals ik wilde; vergrotingsfactor op 1500m maar 4….
  maar die 10mm zonder wat…..is heel wat meer vermogen dan 9.
  Maar ik heb toch liever de woestijn adelaar….

 213. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 3 februari 2013 om 20:56

  Wat ik nog ooit eens wil proberen is een RT20. Maar de patronen kosten al 40$ per stuk… en dat ding is eigelijk niet normaal meer.Die ik heb gezien: zit de scoop aan de zijkant; het kreng is lang….
  Moet zelf maar weer eens wat maken…

 214. King Billy 3 februari 2013 om 22:55

  Even terugkomen op Spanje en Rajoy. Geen wonder dat 700.000 Spanjaarden recent de straten opgingen. Wat daar werkelijk aan de hand is, is de nasleep van een enorm corruptieschandaal in de Spaanse bouwwereld, dat Rajoy alsnog wel degelijk de kop kan kosten. Dit schandaal ettert nog steeds door omdat er geen vervolgingen en veroordelingen uit volgden. En ettert door in onze portemonnee’s (Dicke Bertha’s,Target2, zonder al die schulden had Draghi dat geld in de economie kunnen stoppen bij gelijke inflatie).
  El Pais won met de onthullingen een Spaanse Pulitzer Prize, en heeft de kwestie weer opgepikt omdat de conservatieve ‘eerlijke‘ Rajoy van de PP, die zogenaamd de rotzooi binnen zijn partij opruimde, persoonlijke betrokkenheid verzweeg.
  Zijn verweer is zwak: Openbaar maken dat hij over verzwegen steekpenningen van circa €230.000 wel degelijk belasting betaalde en noemde na de nieuwe onthullingen de voormalige boekhouder van zijn conservatieve PP ‚een gevaarlijk mens‘. Deze (rancuneuze?) boekhouder, Barcena, speelde en speelt een klokkeluidersrol in de hele affaire. Hij heeft n.l. de geheime boekhouding van PP in zijn bezit. De beroemde Spaanse aanklager/rechter Garcon (Videla) speelde ook een belangrijke rol.

  http://en.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCrtel_case
  http://en.wikipedia.org/wiki/Luis_B%C3%A1rcenas

  De Duitse wiki pagina is nog uitgebreider. Aanleiding waarschijnlijk omdat vorig jaar een groot Duits bouwbedrijf is overgenomen door een Spaans bedrijf dat betrokken was bij dit schandaal. Was daarom veel weerstand in Duitsland tegen deze overname, ook vanuit de Berlijnse politiek.

  En Spanje maar klagen dat ze geen belangrijke financiele post krijgen en tegen de benoeming van Dijsselblom stemmen, die banken nationaliseert.
  Lang leve de EU!

 215. Aad Verbaast 4 februari 2013 om 00:57

  @King Billy: wat een beerput daar zeg. Daar is onze vastgoedfraude nog niets bij zo te zien op het eerste gezicht. Ik zal eer morgen eens wat dieper induiken, was me niet bekend eigenlijk.

 216. Aad Verbaast 4 februari 2013 om 01:02

  @Kleet: ik heb me wel eens laten vertellen door een psycholoog dat als iemand dweept met dat soort dingen dat zich laat verklaren omdat dat door die mensen (onbewust) als een verlengstuk van de verlengstuk van de penis beschouwd wordt.

  Nu ben ik geen psycholoog, maar vanaf die tijd denk ik elke keer als ik weer eens zo iemand tegenkom: wat een lul! 🙄

 217. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 februari 2013 om 05:46

  Dat wordt geacht een auto te zijn.Maar als mijn auto dat is, wordt amputatie een goede oplossing.

  nee hoor de techniek ervan heb ik altijd interessant gevonden.
  Ook de kwaliteit–is ontzettend veel rotzooi op de markt.

 218. King Billy 4 februari 2013 om 08:08

  @Aad Verbaast. Re Spanje, een EU in ’t klein. En daarom is Spanje groot!

  Om de achtergronden van Spanje, de huidige politieke en economische problemen, afscheidingsbewegingen en de federale constructie van Spanje (een soort EU in het klein!) te begrijpen, waaronder de gevolgen van de huidige vastgoed bubble, ontkomt men niet aan Franco.

  Na de bloedige burgeroorlog en járen van onderdrukking en economisch wanbeleid (economische isolatie van Spanje), opende Franco de economische sluizen weer en zocht onder druk en eigenbelang van de Jan Keesen weer aansluiting met het buitenland. (NATO, o.a….) Subtielere onderdrukking bleef echter in de jaren ’60-’70). De beruchte Carabinieri met hun dwarse zwarte hoofddeksels.

  Goedkope Spaanse gastarbeiders, waarvoor in Spanje geen werk was, brachten buitenlandse valuta in, het tourisme kwam op, veel vestigingen van buitenlandse bedrijven dankzij de lage lonen en voor de burgers zette hij in op eigen vastgoedbezit (huizen, hotels). ‘Het Spaanse Wonder‘

  De corruptie bleef echter, ook na zijn overlijden in 1975 en werkt tot op heden door in de Spaanse politiek, terwijl de normale werkers, en hun ouders, na de euforische jaren, met een tweede kater na de burgeroorlog en WW2 zitten. Daarom ook veel ouderen op straat, die hun opgebouwde pensioenen in rook zien opgaan.

  De rechtervleugel van de PP van Rajoy flirt nog steeds met Falangistische denkbeelden en de meerderheid van de PP in het Spaanse parlement is miniem langs scherpe scheidslijnen.
  De schrijver J.P. Sansom verwerkte de nasleep van de Burgeroorlog gedurende de jaren ‚38- ‚48 in een lezenswaardige thriller, met en passant veel achtergrond info. Wikipedia over Franco maakt ook veel duidelijk.

  Dat Franco en Hitler het goed met elkaar konden vinden, had overigens nog een andere, gemeenschappelijke reden. Beiden raakten gewond tijdens een veldslag en verloren een eikel.
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8055329.stm

 219. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 februari 2013 om 08:17

  Weet niet wat waar is, maar mij is altijd verteld dat AH met maar eentje geboren was.
  Je moet op de kleintjes letten!

 220. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 februari 2013 om 08:27

  Maar de geschiedenis van oorlog, wapentechniek, is super interessant.

  Klein voorbeeld; de USA roeide willens en wetens hun eigen mensen uit op
  De eerste troepen bestonden voor het grootste deel uit lang gestraften die onder een pardon regeling vielen.
  Omaha beach werd verdedigd door een stuk of 5 machinegeweren op 300 meter.
  Scherpschutters hadden die kunnen uitschakelen.
  Die waren er niet.
  Ook de schepen hadden ze kunnen uitschakelen met hun kanonnen.
  Mochten ze niet.
  Vandaar–in een notendop..

  leuke data; de kanonnen van de moffen op de top van het strand waren nep; karton.
  Een van de echte kannonnen werd pas 3 jaar terug gevonden; de wind had er zand over geblazen…

  Zolas een dooie Griek ooit zei: oorlog is de vader van alles.
  En dat is waar.
  Ook van internet en computers

 221. Aad Verbaast 4 februari 2013 om 09:26

  @King Billy: dank voor de info. Zal me er toch eens wat meer over gaan lezen. Veel is aan mijn aandacht ontsnapt.
  == eiden raakten gewond tijdens een veldslag en verloren een eikel. == schept wel een band natuurlijk.

 222. Aad Verbaast 4 februari 2013 om 09:28

  @Kleet: dat het interessant is, daar kan ik het wel met je over eens zijn.

 223. King Billy 4 februari 2013 om 09:46

  @Allen.
  Nog wat: Via AVAAZ kan een petitie campagne worden opgezet. Nu kent de EU een petitie procedure, die niet functioneert om tal van bureaucratische, technische, juridische en politieke redenen.
  Waarom geen petitie om deze EU petitie procedures te vereenvoudigen in het kader van ‚2013 – Jaar van de Europese Burger‘ welke focuseert op de rechten van Europese burgers.
  Komt uiteraard e.e.a. bij kijken, maar moet te doen zijn m.b.v. AVAAZ. Heb alvast per e-mail de vraag gesteld of AVAAZ bereid is om daaraan mee te werken.

  Hier de link om een eigen petitie op te zetten. Met Europa breed inzet van de sociale media kan het een succes worden. After all, beetje Brussel opjutten, over ‘pesten‘ zal ik het niet hebben, kan geen kwaad.
  http://www.avaaz.org/en/petition/start_a_petition/?cl=2462855260&v=21602
  Wat denken jullie?

 224. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 februari 2013 om 09:52

  Ik laat het denken meestal aan een paarden over; die hebben een grotere kop, al verliezen ze die veel in abbattoirs de laatste tijd om economische redenen zo wordt er gezegd…..
  Maar daaraan meedoen is jezelf ondergeschikt maken aan dat corrupte en totaal verotte systeem.
  Je moet die kutambtenaren niks vragen, maar vertellen.
  Zij zijn ondergeschikt aan jou.

 225. Aad Verbaast 4 februari 2013 om 10:04

  @King Billy: petitie: ik ben niet zo’n petitie mens. Doel van deze petitie kan ik wel ondersteunen. Natuurlijk is me er alles aan gelegen om invloed van de burger te vereenvoudigen, democratisch gehalte te verhogen.
  Maar aan de andere kant: kijk even wat er met het burgerinitiatief is gebeurd in Nederland.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Burgerinitiatief
  Sinds 2006 12 ingediend (12 maal minimaal 40.000 handtekeningen dus) en 8 daarvan zijn “niet-ontvankelijk” verklaard.. Valse hoop, schijndemocratie, doekje voor het bloeden..

 226. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 februari 2013 om 10:14

  Als ik mij goed herinner, was het in Spanje, dat een gewapende groep het parement gijzelde en ze dwong te luisteren.
  Is ook de enige manier in NL en Brussel.
  het werkt.
  De enige veranderingen komen uit de loop van een geweer.
  Is nog steeds waar.

  Weet je nog de OAS in Frankrijk?
  Zij wonnen.

  Stel dat er in NL regelmatig aanslagen zouden plaats vinden; dan zou NL wel uit de oorlogjes gaan en wel uit de euro en wel uit europa.
  Knaleffect!!!

 227. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 februari 2013 om 10:19

  Weet je hoe gek de bureaucratie is?
  Kijk dan eens naar het belastingkantoor in Groningen.
  Ze hadden een goed gebouw–staat nu leeg.
  Nu zitten ze in een van de lelijkste gebouwen van europa.
  Alleen: het is benoemd als mooi.interieur ook spuuglelijk en niet funcioneel. op 20 vierkante meter kan je minimaal 8 kleuren vinden.
  Volkomen gestoord.
  Dan mogen de stoelnemers zelf werktijden bepalen.
  maar dat is niet alles.
  Ze mogen ook hun eigen baantje bepalen; ze mogen achter ieder bureau gaan zitten dat leeg is.

  Alsof ze zelf toegeven, dat het niet uitmaakt welke stoel ze vullen…..

 228. King Billy 4 februari 2013 om 10:40

  @Aad Verbaast re eurosceptici, twitter. Leuk, wordt een bron van van vermaak. Kennelijk voelt Brussel zich in het nauw gedreven áls wordt overgegaan tot dergelijke methoden. Eerste satirische haiku al bedacht?

  Re petities. Even antwoord van AVAAZ afwachten. Als hun netwerk gebruikt mag worden, wordt het een ander verhaal.

 229. Aad Verbaast 4 februari 2013 om 10:57

  @King Billy: zie je het al voor je? Een extra gebouw vol ambtenaren die de hele dag twitter afstruinen om de discussie aan te gaan met de twitter sceptici? Je moet het maar kunnen bedenken.

 230. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 februari 2013 om 10:57

  Simpele vraag; als ik een tekst maak in word; kan ik die later importeren als blog in wordpress?

  moetenwe niet willen heeft een leuk stuk; een ex USSR opponent ziet paralellen tussen USSR en EUSSR en terecht…

 231. Aad Verbaast 4 februari 2013 om 11:00

  @Kleet: == Simpele vraag; als ik een tekst maak in word; kan ik die later importeren als blog in wordpress? ==
  Uiteraard. Ik maak al mijn blogs in word. Die kopieer (plak) die dan in wordpress. Sterk aan te raden zelfs om dat zo te doen.
  Nog wel even een beetje de opmaak aanpassen. (harde enters eruit etc..). 1 minuut werk.

 232. King Billy 4 februari 2013 om 11:05

  Prachtig, eerst nog de advertenties voor twitter experts, waaronder twitter opsporingsambtenaren voor de twitterpolitie.

 233. Aad Verbaast 4 februari 2013 om 12:40

  en jawel: het blijkt nog gekker te kunnen:
  http://www.presseurop.eu/nl/content/news-brief/3360651-eu-stop-voor-subsidies-groene-energie
  == Volgens Brussel hebben de verschillende nationale subsidies voor groene energie voor onevenredigheid gezorgd op de energiemarkt. Hierdoor zou de concurrentiepositie van niet-duurzame energiebronnen in het geding zijn gekomen. ==

 234. blutch1 4 februari 2013 om 13:20

  HAIKU
  EU niets te doen
  tig ambtenaren leeg bureau
  twitter erop los.
  ——————————-

  LIMERICK
  Er was eens een nietsnut in Brussel
  die staarde zich blind op een puzzel
  hij kwam er niet uit
  het kostte een duit
  dat krijg je met al dat gehussel.
  ———————————————-

  OLLEKEBOLLEKE
  Parlementariër
  wat een geleuter weer
  twitter er flink op los
  u bent een pro

  dat ik wel weet van uw
  portemonneegeilheid
  doet mij vervloeken hoe
  plet ik een vlo.
  ————————————–

 235. Aad Verbaast 4 februari 2013 om 13:46

  @Blutch: LOL Je schudt ze zo uit de mouw. Kom er nog maar eens om.

 236. Aad Verbaast 4 februari 2013 om 13:48

  @allen: Vanmiddag maar weer een nieuw blogje.
  Over WA en schaken..

 237. blutch1 4 februari 2013 om 13:51

  Ik dacht dat WA meer van dammen en dijken was dan van schaken.

 238. Aad Verbaast 4 februari 2013 om 13:55

  @Blutch1: als watermanager heeft hij inmiddels wel geleerd hoe hij zijn plas moet ophouden.
  Maar vanmiddag daarover meer.

 239. King Billy 4 februari 2013 om 14:20

  Mijn eerste spontane reaktie was dattie met de waarheid aan de haal is gegaan.

 240. blutch1 4 februari 2013 om 14:25

  Nee, met Máxima.

 241. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 februari 2013 om 14:36

  Die krijg je gratis–compleet met grijns–als je stil bent over een slordige 30.000 lijken…

 242. King Billy 4 februari 2013 om 16:27

  Máxima is slechts een minusceel deeltje van de waarheid.

 243. artafterallart 4 februari 2013 om 17:49

  @Aad
  Sinds we van hun neiging tot grootheidswaan weten,
  moeten we ze niet serieus meer nemen
  en op onze stembiljetten schrijven
  dat het busje niet voor onze stem maar voor die van hen wacht

 244. Aad Verbaast 8 oktober 2013 om 17:40

  Update: nadat de marketing afdeling dit blog gelezen had zijn ze toch gaan nadenken blijkbaar. Voor een groot gedeelte wordt het ingevoerd!
  http://www.bnr.nl/nieuws/beurs/277533-1310/albert-heijn-komt-met-gepersonaliseerde-bonuskaart

 245. Marleen 11 februari 2023 om 07:17

  Ik heb een bonuskaart en krijg elke week 10 bonusartikelen te zien waar ik er 5 van aan kan klikken. Meestal kom ik tot 2 of 3, soms 4 die me wel passen, soms 1 of niets. Zeer zelden alle 5. Premium hoef ik niet. Het zijn vaak dezelfde artikelen. Wat ik niet nodig heb, heb ik niet nodig en koop ik dus niet. Daarmee bespaar je nog het meest! De Lidl app heb ik al vele malen geprobeerd te installeren. Werkt niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: