Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Wat aan topsport schort


Nu “onze helden” zijn gehuldigd is het tijd om de balans op te maken van twee weken mondiaal sporten op het hoogste niveau. Ook knotsgekke sporten vergen het uiterste van mens en geest. Als sporter en toeschouwer. Hoog tijd om ze eens langs de meetlat te leggen. Die niet hoog genoeg gelegd kan worden begrijp ik van ze.

Beachvolleybal
Je zet een paar afgeserveerde, maar nog wel redelijk uitziende, volleybalsters in een zandbak. Adviseer ze met klem om in hamstring op te treden. Omlijn het met rampetamp muziek, snedig commentaar en succes is verzekerd. Een bomvol stadion kan zich gaan verlustigen aan een afgetrokken versie van het echte volleybal.

Snelwandelen
Als je ze ziet ‘lopen’ zie je meteen dat het eigenlijk bij de Paralympische Spelen thuishoort. Zonder chronische gebreken aan de heupgewrichten kom je niet ver. Zonder list en bedrog ook niet trouwens. Volgens dit filmpje is er geen enkele ‘atleet’ die de voetjes aan de vloer weet te houden!

Ritmische gymnastiek
Knotsgekke capriolen met bal, hoepel, lint en knots. Trek ze een circuspakje aan, laat ze in merkwaardige bochten wringen,  en werk jarenlang aan vangtechniek en elastiek. Als er maar genoeg rek in zit. Alles onder genot van een leuk muziekje.

Schoonzwemmen
Waterballet maar dan anders. Met longen als blaasbalgen vooral alles doen om je hoofd onder water te houden, en je voeten er boven. Als het even kan ook nog synchroon met een kloon van je. Snakkend naar adem vooral die verkrampte lach laten zien. Als toeschouwer had je al kramp: in de billen.

Boksen en worstelen
“Meedoen is belangrijker dan winnen” is er niet bij. Vrijwillig op je in laten beuken tot je er letterlijk bij neer valt. Dat noem je dan KO. Worstelen met bebloede koppen door het trekken, sleuren en duwen. Had je al geen hersenbeschadiging die de keuze voor deze sporten bepaalde dan loop je er wel meerdere op. Niet voor kneusjes. Wel om gekneusd de ring, wat gewoon een vierkant is, te verlaten.

Paardendressuur
Je zult maar een knol zijn die jarenlang afgebeuld wordt om de meest onnatuurlijke loopjes en stapjes uit te moeten voeren, met een amazone op je rug. Daar moet je toch behoorlijk afgestompt van raken, met of zonder zweepje.

Ach, zo kan ik wel doorgaan, het zou te ver voeren.

Ongezond en Levensgevaarlijk
Wat te denken van alle sporten waar je om een veilig heenkomen te zoeken je jezelf moet beschermen met integraalhelmen, toks, gepantserde pessariums, gebits- , been- en gezichtsbeschermers en klapzakken? Waar een onherkenbaar ingepakt Michelinvrouwtje in het hokkie staat met vier “helden” die een strafcornerkanonskogel met gevaar voor eigen leven moeten stoppen? “De dood of de gladiolen!”. “We gaan voor goud!”
Wat te denken van alle sporten waar je je lijf door jarenlange onmenselijke afbeulerij, wonderpillen en toverdrankjes zodanig moet vervormen dat je er als aliens gaat uitzien?

Nee, waar het aan schort is common sense. Welke verantwoordelijk ouder laat zijn kind nog vanuit de breedtesport op- en verwerken tot topsporter? Jarenlang “alles opzij zetten” voor die ene medaille en om dan als “onze helden”gehuldigd te mogen worden in Den Bosch.
En moeten luisteren naar Rutte in de “ridderzaal” om je vervolgens te laten behangen met een lintje.
Maar “oansbin zunig”: alleen als je met geluk bij een ongeluk een gouden plak hebt behaald.

Kortom: ik heb weer genoten van de Olympische Spelen. En kan haast niet wachten tot het volgende carnaval maar dan in Rio begint.

 

Terug lezen:
03/02/2012: https://aadverbaast.wordpress.com/2012/02/03/afrekenen-met-betaald-voetbal/
23/08/2008: https://aadverbaast.wordpress.com/2008/08/23/one-world-one-dream-2/
10/08/2008: https://aadverbaast.wordpress.com/2008/08/10/mijn-gesprek-met-jaques-rogge/
07/08/2008: https://aadverbaast.wordpress.com/2008/08/07/verkiezing-nieuwe-olympische-sporten-2/
20/04/2008: https://aadverbaast.wordpress.com/2008/04/20/geef-het-volk-brood-en-spelen-2/

Plaatje: http://www.nrc.nl/inbeeld/2012/01/17/olympische-gymnasten-onderscheiden-zich-in-londen/

345 Reacties op “Wat aan topsport schort

 1. Eva 15 augustus 2012 om 17:22

  Als echte sporster ben ik nr 1 om hier op te reageren. Kom net uit mijn tuin ( 2 en een halve radslag groot) waar ik de heg heb gesnoeid zodat ik weer kan tuinvolleyballen met de buren en manlief straks weer kan trainen voor het hoogspringen. Met verspringen komt hij tot aan het huis op de hoek maar verder hoeft ook niet, gezien de bewoonster van dat pand die zelf met poolstokhoogspringen regelmatig innde plakken van het naburige weiland terechtkomt.
  Ach ieder z’n pleziertje.

 2. Eva 15 augustus 2012 om 17:23

  Kijk, zo snel kun je naar de tweede plaats zakken!
  Gr eva

 3. Bart 15 augustus 2012 om 17:25

  Mooi getypeerd Aad!
  Ik verbaasde me ook nog over taekwondo-schoppers, met Star Wars pakjes aan, en natuurlijk de BMX-ertjes, op hun debiele kinderfietsjes… 🙂

  En dan hebben we het nog niet eens over De Man Aan De Tafel gehad… 😉

 4. Aad Verbaast 15 augustus 2012 om 17:29

  @Cees: je zult het niet geloven, maar ik heb echt genoten. Heerlijk om te zien wat voor wonderlijks er nu allemaal weer voorbij kwam schuiven en scharrelen.

  @Eva: == Ach ieder z’n pleziertje.==
  Wees voorzichtig.Straks blijf je nog ‘plakken’. 😉

 5. Aad Verbaast 15 augustus 2012 om 17:35

  @Bart: Die hadden natuurlijk ook niet gemist mogen worden. Destillaat van de tour de France. Inclusief masssale valpartijen. Het publiek kan er geen genoeg van krijgen. Teekwonden is ook al zo’n unicum, valt onder “ongezond en levensgevaarlijk”.

  En ja, deMart… Iemand die zegt de eigen lat ook hoog te leggen om vervolgens er onderdoor te gaan. Houdbaarheidsdatum ver overschreden.

 6. Bart 15 augustus 2012 om 17:39

  O ja, nóg eentje Aad, waar ik erg om moest lachen. Je zag mannen in een kano, vooroverleunend en op éen knie steunend, die als razenden aan het peddelen sloegen.
  De Flintstones, daar moest ik meteen aan denken, het is lang geleden dat ik zo’n plezier had bij het kijken naar sport! 😉

 7. Aad Verbaast 15 augustus 2012 om 17:47

  @Bart: en wat te denken van wildwatervaren. Watjes natuurlijk. Wacht maar tot de volgende kwalificatie wedstrijden bij Niagara worden georganiseerd. Hoor je nooit meer wat van ze.

 8. Bart 15 augustus 2012 om 17:51

  Hahaha, Aad, dat zal ze leren ja, die watjes! 🙂

 9. Eva 15 augustus 2012 om 17:56

  @bart: ja die vragen van Mart!!! Ergerlijk!! Ik heb er nog wel een paar.
  ” Hoelaat ben je opgestaan?
  ‘Plas je wel eens in het water bij de wedstrijden? En zwem je dan harder? Slaap je op je linker of op je rechterzij? Weeg jje je eten? Laat je het voorproeven?’ etc etc

 10. Aad Verbaast 15 augustus 2012 om 18:01

  @Bart: Nee, dan de polstokhoogspringers. Zijn allemaal op hoogte-stage geweest!
  En verspringers zoeken het meer in de Sahara.
  Verder is een goed bewaard geheim dat zwemmers trainen in kerncentrales: bassins vol met “zwaar water”.

 11. Aad Verbaast 15 augustus 2012 om 18:03

  @Eva: als ik weer eens naar deMart keek moest ik telkens denken aan Jabba the Hut. Gek eigenlijk 😉

 12. Jan Bouma 15 augustus 2012 om 18:19

  Wat een zuur stukkie.. Heb me laten vertellen dat heel Great Britain dankzij de Spelen uit de recessie is! Het batig saldo schijnt uit te komen drieënhalfduizend miljard pond ofwel zo’n vierduizend miljard Euro.. Ofwel de hele financiële crisis is in Great Britain ermee opgelost. Daarom willen wij ook in 2028 de Spelen hier organiseren want dan schijnt – dat staat nu al vast – het batig saldo zesduizendachthonderddrieënveertig miljard euro te bedragen…

  Enfin. Tot morgen.

 13. Glaswerk 15 augustus 2012 om 18:19

  Volgens wellichtingelichte kringen wordt in Rio de discipline Sneldichten voor voetbaltrainers geïntroduceerd. Voorwaarde is dan wel dat men tijdens het zo snel mogelijk afraffelen van het Olympisch wedstrijdpoëem de ballen hoog weet te houden.

  Louis van Gaal schijnt hoge ogen te gaan gooien.

 14. king billy 15 augustus 2012 om 18:34

  Ben meer ge-interesseerd in een door accountants bekrachtigde cashflow projectie van de totale kosten voor de overheid en de samenleving vanaf heden tot aan de einddatum van de OS 2028 voor Nederland.
  Of, indien dit onmogelijk is, dan maar meteen het OC eenmalig te adviseren de Spelen in Argentinie plaats te laten vinden.

 15. Aad Verbaast 15 augustus 2012 om 18:35

  @Jan: == Heb me laten vertellen == merkwaardige bronnen heb je om je heen verzameld. Maar weet je wat pas zuur is? Dat het 2028 moet duren voordat we uit de crisis zijn!

 16. Bart 15 augustus 2012 om 18:36

  Glaswerk
  Nou wil het toeval, dat er bij de tienkampers een Sint Nicolaas rondliep, Willem, komt dat even goed uit!

 17. Aad Verbaast 15 augustus 2012 om 18:37

  @Glaswerk: van Gaal zal vast gevallen zijn voor de heersende opinie inmiddels ook bij de KNVB: meedoen is belangrijker dan winnen. De trend is gezet.
  Zijn er leeftijds- en gewichtsklassen bij dat sneldichten voor voetbaltrainers?

 18. Aad Verbaast 15 augustus 2012 om 18:41

  @King Billy: gezien de veelvuldig voorkomende corruptie bij de leden van het IOC is de enige manier om er geld aan te verdienen natuurlijk om te roepen dat je ze wil organiseren maar je op het juiste moment je te laten uitkopen. WK voetbal heeft ook die trend gezet. VOC mentaliteit pikt dat direct op.

 19. P.H.M van de Kletersteeg 15 augustus 2012 om 18:47

  En dat bij gewichtsheffen een man zijn nepgouden plak miste omdat ie een bakkie thee vooraf had gedronken en daardoor net een paar gram zwaarder was dan degene die hem wel kreeg…
  \
  Trouwens: wat gouden plak? 400 gram totaal, maar 6 gram goud hoor….

 20. Johan 15 augustus 2012 om 18:49

  Je bent het karabijnschieten op 50 meter afstand vergeten. Liggend! Zeer belangrijk detail. Won België maar mooi een zilvern plak mee!

 21. P.H.M van de Kletersteeg 15 augustus 2012 om 18:51

  En volgend jaar mogen de Brusselse en hagenese sporten meedoen;
  achter het raam zitten zonder te bewegen
  kampioenschap paperclip buigen
  hoogste onkosten declareren
  hoogste rente op zwarte rekening
  Vliegtuigjes vouwen en daarmee racen
  meeste inklokken tegen minste aanwezig zijn.
  Zal er hard aan toe gaan; maar allez, dat de beste moge winnen!

 22. Aad Verbaast 15 augustus 2012 om 18:57

  @Kleet: gewicht in de schaal brengen brengt ook al niets meer op. Schleck werd ook al gepakt met vochtafdrijvende middelen. Die zag zijn bui niet hangen.
  De klad zit in de plak, gezzien het inflatoire gehalte aan goud.
  Ambtenaren/politici zijn toch ergens wel slim. Gouden plakken binnenhalen terwijl je er niets voor hoeft te doen.
  Markies Rutte werd gespot terwijl hij op werkbezoek was om zich in te leven in de problematiek van de bootvluchtelingen. http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/01040/rutte_1040801i.jpg

 23. Aad Verbaast 15 augustus 2012 om 19:06

  @Johan: je houdt de adem in als je dat ziet! Waar zouden de Belgen toch dat uitzonderlijke talent vandaan hebben gehaald? Moet toch al weer een tijdje geleden zijn!

 24. galmiers 15 augustus 2012 om 19:21

  Zelf ben ik een beetje in training om de diepere gronden te achterhalen van Cassina-Kovacs-Kolman. Bij ons Epke ziet het er allemaal zo simpeltjes uit maar het valt om de dooie dood nog niet mee, vooral die middelste dan want die is met kauwgom in je mond.

 25. Aad Verbaast 15 augustus 2012 om 19:28

  @Galmiers: dan heb ik nog wel een simpel advies voor je: beginnen met de trapleuning. Die leidt je eenvoudigweg naar boven. Volhouden en je bereikt nog wel eens de top.

 26. Motek from Space 15 augustus 2012 om 20:21

  Headbangen is ook topsport en wat dacht je van bevallen? Ideetje om er een nieuwe show van te maken op tv om er aan te wennen? En eigenlijk vind ik alles wat los zit aan elkaar vast lullen ook wel topsport 😉

 27. Aad Verbaast 15 augustus 2012 om 20:33

  @Motek: == En eigenlijk vind ik alles wat los zit aan elkaar vast lullen ook wel topsport == 🙄
  Alles heeft met alles te maken zeggen ze wel eens. Hele kunst om dat gracieus in beeld te brengen.
  Toch zijn er grote verschillen. Het krijgen van een lintje of een lintworm is nogal een verschil. Beide geen sinecure overigens.

 28. Mihai 15 augustus 2012 om 20:46

  Ach sport = entertainment en mensen willen het graag zien. Andere mensen kijken op tv naar de Toppers, de Jostiband, Ter land, ter zee en in de lucht of een 3 uur durend gesprek tussen 2 pseudo-intellectuelen..

 29. Letterzetter 15 augustus 2012 om 21:32

  Mag ik het zeggen? Ja, ik zeg het: De mooiste typering van deMart hier, op dit op eenzame hoogte staande, afgetrainde en alom geprezen blog gelezen: Jabba the Hut!
  Ik viel van m’n stoel van het lachen!

 30. Aad Verbaast 15 augustus 2012 om 21:34

  @Mihai: mondiaal Mihia, mondiale verdoving. Kom er maar eens om. Kost wat maar dan heb je ook wat!

 31. Aad Verbaast 15 augustus 2012 om 21:35

  @Letterzetter: dank, dat doet me dan weer een groot genoegen om zo in de prijzen te vallen 😉

 32. king billy 15 augustus 2012 om 22:00

  Het is geen schande om te streven naar een lagere ranking inplaats van de allerhoogste plek na te jagen. Of in de topsport of in het bedrijfsleven met alle organisaties daaromheen, het streven naar de hoogste ranking kost veel tijd, vergt enorm veel inspanning, doorzettingsvermogen, bergen met geld, dure kennis en ontwikkelt tegelijkertijd veelal een tunnelvisie. Bovendien vergt het behouden van de 1e plek veelal nóg meer van dit alles en lukt het niet, dan moet op tal van aspecten van alles worden ondernomen om de gevolgen dáárvan weer op te vangen.
  Het streven naar bijvoorbeeld een derde plek schept meer ruimte in alle opzichten. Laat de concurrente zich maar doodstaren op en doodlopen op de jacht naar de eerste plaats. Bovendien worden met het streven naar een derde plek anderen eerder gestimuleerd om ook mee te kunnen dingen. Hetgeen uiteindelijk resulteert in een verrijking van het aanbod. Meestal ook nog resulterend in lagere kosten in de specifieke sector. Of bij gelijke kosten meer actieve deelnemers. Voorbeeld: Het UEFA-voetbal toernooi en Volkswagen.

 33. Aad Verbaast 16 augustus 2012 om 00:32

  @King Billy: je legt de lat nog hoog met een derde plaats. De praktijk leert overigens hier en elders dat dat verschil (goud vs brons) van allerlei toevalligheden (door verliezers ook wel domme pech genoemd) afhangt en dus voor een groot deel deel van een loterij is.
  Op zich op dit niveau overigens een loterij met heel veel kansen.
  Er zijn 300 disciplines waar gouden medailles worden weggegeven. In totaal dus 900 medailles (maal drie immers). Op zo’n 10.000 atleten is dat een kans van 1 op 10 ongeveer.
  Nederland zit op dat gemiddelde: 20 medailles op 200 afgevaardigde atleten. 🙄

 34. Jan Bouma 16 augustus 2012 om 06:44

  ’n enkele opmerking.
  Zoals met alle van belang zijnde economische activiteiten – “de sport” is er één van – bestaat er wel weer een wetenschappelijke beschouwing (min of meer) daarover : http://www.trouw.nl/tr/nl/7206/Olympische-Spelen/article/detail/3291648/2012/07/26/Rijkdom-zegt-niet-alles-bij-verdeling-van-olympische-medailles.dhtml en zie ook een overzicht vanaf 1896 toen “de Spelen” begonnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Medaillespiegel_Olympische_Spelen_aller_tijden

  Teneur van die ontwikkelingen is dat de beschikbaarheid van (veel) “geld” een steeds belangrijkere factor wordt. En die ontwikkeling staat mijns inziens haaks op “de Olympische gedachte”. Anderzijds voldoet die (ongewenste) ontwikkeling weer geheel aan het idee van ‘the winner takes it all’. Ik zag zilveren plakwinnaars letterlijk huilen vanwege hun “verlies” dat zij slechts de 2e plek behaalden.

  Nu was ik van plan om het idee te lanceren “..dat diegene wint die het minste geld te besteden had aan zijn overwinning..” Het schijnt dat dan de natuurlijke winnaars soms uit Jamaica komen of Ethiopië.

 35. king billy 16 augustus 2012 om 08:28

  Duur geintje, 900 medailles op een conservatief ingeschatte investering van 12 miljard Engelse Pondjes, exclusief nog eens de kosten die gegenereerd worden in de deelnemende landen.
  http://www.bbc.co.uk/news/business-19144983
  Mooie praatjes vullen geen gaatjes. Hoewel, op de keeper beschouwd…

 36. Motek from Space 16 augustus 2012 om 09:06

  Aad 15 augustus 2012 om 20:33 daarom snapte ik het verband ook niet dat politiek topsport zou zijn. Voor mij houdt het meer vrijwillige hersenspoeling in. Zonder lintworm natuurlijk 😉

 37. Aad Verbaast 16 augustus 2012 om 09:29

  @Jan: ook in deze tak van sport geldt natuurlijk dat de natuurlijke talenten om iets volkomen onnatuurlijks te doen bijzonder dun gezaaid zijn. Maar als je er maar genoeg geld tegenaan gooit dan kan daar nog wel eens een uitzondering op gemaakt worden.
  GB ( die om onduidelijke redenen) hoog in de spiegel wilde eindigen heeft bewezen dat dat mogelijk is.
  Slechte investering natuurlijk. Als je het op de keeper beschouwt. Maar ja, daar ligt natuurlijk weer de link naar de overheid die daar een sport van maakt.

 38. Aad Verbaast 16 augustus 2012 om 09:33

  @King Billy: veel info in dat artikel.
  Opvallend dat schieten de sport is met de laagste investering maar het hoogste rendement (1 x goud).
  Laat ik daar maar geen interpretatie aan geven, het zou ze maar weer eens op verkeerde ideeën kunnen brengen.. 🙄

 39. Aad Verbaast 16 augustus 2012 om 09:37

  @Motek: het zijn enkel de politici die daar veelal heel anders over denken. Ik kan er ook niet veel anders van maken dat het een stelletje amateurs betreft die een beetje aan het ballen zijn.

 40. P.H.M van de Kletersteeg 16 augustus 2012 om 10:21

  Schieten is een mooie sport.Je kan tegenwoordig met het juiste wapen op een vlak van 40x40cm schieten, op een afstand van 2300 meter jawel 2,3 km.
  Met een trefzekerheid van 90%
  Zit dan wel een observator bij die de windsnelheid meet en de correctie aangeeft.
  Maar je drukt af, staat op, richt je verrekijker, en ziet de kogel inslaan..
  te gek voor woorden.
  Maar allez om te oefenen ken ik wel een paar doelen…

  Maar idd: kost niks.Eens was mijn ex kampioene van NL; ze deed alleen informele wedstrijden, ook tegen de mannem en gemengde clubs; ze won altijd.
  Ze had een tweedehands pistool van f150…alleen voor het reizen en verblijven van de officiele wedstrijden–vaak buitenland–had ze geen geld en ging dus niet.

 41. P.H.M van de Kletersteeg 16 augustus 2012 om 10:28

  Maar ook met boogschieten: je zag die blnde Koreaan: die had eigelijk een x aantal punten op voorhand moeten krijgen, soort van handicap.
  Maar hij schoot bijna zoals het hoort:
  zonder richtmiddelen, zonder balansgewichten of stabilisators.
  Niet het resultaat, maar het schot zelf is het doel

  Vroeger waren de pijlen van hout en dus zwaarder, dus meer indringings vermogen.
  bescherming was een zijden hemd.
  700 jaar hebben de boogschutters het slagveld beheerst.

 42. Johan 16 augustus 2012 om 10:38

  Eind jaren 80 heb ik me laten vertellen.

 43. Motek from Space 16 augustus 2012 om 10:38

  Om even wat zaken te combineren: de lijst met Ridders wordt errug lang: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ridder_in_de_Orde_van_Oranje-Nassau zijn daar geen leuke sporten van te maken 😉

 44. Aad Verbaast 16 augustus 2012 om 10:51

  @Kletersteeg: kan wel een mooie sport zijn, maar ik vind het toch niet echt thuishoren op een Olympische Spelen. Kan trouwens ook gezegd worden van alle vechtsporten.
  Dunt wel weer lekker uit!

 45. Aad Verbaast 16 augustus 2012 om 10:52

  @Johan: ik zat toch meer te denken aan een krappe 100 jaar geleden..

 46. Aad Verbaast 16 augustus 2012 om 11:00

  @Motek: daar is onderhand ook flink de klad in gekomen. Ik ga er niet meer “alles voor opzij zetten”! 😉

 47. simonkorving 16 augustus 2012 om 11:04

  Met z’n achten in een roeiboot …….

 48. Aad Verbaast 16 augustus 2012 om 11:22

  @Simon: Overblijfsel uit de goede oude tijd: het galeischip. Dat waren nog eens tijden. Kwam je nog eens ergens. Kost en inwoning was gratis! Kom er nog maar eens met de huidige cruises.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Galei_%28schip%29

 49. Motek from Space 16 augustus 2012 om 11:25

  Ik vind het anders wel gein om Zonderland een ridder in de orde van Oranje-Nassau te zijn 😉
  Op zich staat sport natuurlijk haaks op acceptatie omdat er al vanaf je kunt lopen harder en sneller ontwikkelt wordt, naast de anderen die om welke reden dan ook als niet-volwaardig worden gezien en afgestempeld. Aparte sector ook weer voor de sport want het wedstrijd gehalte sloop ook daar binnen. Hopelijk worden de gemiddelden niet terug-berekend naar het “volwaardig” zijn van de gemiddelde burger ivm de kosten van de gezondheid 😉
  Oftewel wordt strafkorting toegepast mocht je op je tandvlees gaan lopen 😉

 50. Aad Verbaast 16 augustus 2012 om 11:41

  @Motek: van het kastje naar de muur gestuurd wordt en loket na loket afstropen is ook een vorm van topsport vandaag de dag. Komt door gebrek aan beweging van de mensen achter het loket.

 51. fulpsvalstar 16 augustus 2012 om 12:02

  Dank voor je typering, ik heb deze spelen met succes ontweken, zo te horen was dat verstandig.

 52. Aad Verbaast 16 augustus 2012 om 13:13

  @Fulpsvalstar: je weet niet wat je gemist hebt 😉

 53. Jan Bouma 16 augustus 2012 om 14:14

  Humor over verbazingwekkende vaardigheden in de schietsport… Zo zag ik eens een cowboyfilm waarin de helden schoten met een speciale Winchester op een cowboyhoed die hoog in de lucht werd geworpen. Het verbazingwekkende was dan dat iedere keer door hetzelfde gat in de hoed werd geschoten..; men deed het ook wel met munten; ja, iedere keer door hetzelfde gat!
  Daarnaast herinneren we ons natuurlijk nog dat oudje van de Beverly Hillbillies. Die schoot op een afstand van 5 kilometer een vlieg dood die op een muur zat..; je maakt wat mee in die schietsport. Ik ben me nu ook aan het oefenen.. 🙂

 54. Aad Verbaast 16 augustus 2012 om 17:29

  @Jan: ben je niet in de war met Lucky Luke, die sneller kon schieten als zijn eigen schaduw?
  “Over de eigen schaduw heenstappen” was natuurlijk helemaal een eitje voor hem!

 55. P.H.M van de Kletersteeg 16 augustus 2012 om 17:45

  Ik had het over de M48, met speciale munutie; .50, maar iets slanker (luchtweerstand en balans) ietsje lichter–zonder de kinetische kracht te veel te benadelen, met floating loop, anders kan het schot niet herhaald worden.
  maar allez; dat wist ons genie al.

 56. P.H.M van de Kletersteeg 16 augustus 2012 om 17:49

  maar alles past zich aan.Zo dreigde vroeger een terrorist op een knoppie te drukken.
  Tot ze erachter kwamen hoe scherpschutters getrained worden.
  Richt op het oor; gebruik kwik gevulde patronen.
  Je vind van het hoofd alleen wat smurrie terug.
  Doel: het motorisch centrum raken.
  Dan ontspannen alle spieren en kan iemand nooit meer knoppie drukken

  terroristen gebruikten vanaf toen een verbreekcontact.
  Als de duim losliet…boemmmm

  Maar veel oefenen is nodig.
  Zie die duitsers op de olympische spelen; die schoten de gegijzelden dood op korte afstand…

 57. Marjelle 16 augustus 2012 om 20:50

  Je verwoordt wasrom ik dus nooit naar dat soort ‘fratsen op hoog niveau’ kijk. Sowieso dat nationalisme en de euforie bij weer een gouden plak (o.a. op Twitter ontkom je daar niet aan) zijn volledig niet aan mij besteed. Ik dacht al dat ik bijna de enige ‘Hollander’ was die zo dacht. 😉

 58. Marjelle 16 augustus 2012 om 20:51

  ‘Waarom’ moet het zijn.

 59. P.H.M van de Kletersteeg 16 augustus 2012 om 21:19

  Sport verloedert–sorry, verbroedert.
  Is hetzelfde.
  Marre als het nou eens lekker rustig werd gedaan, in een leuke sfeer, was dat niet veel meer ok?
  B.v. per week niet meer dan twee sportenm die nachtelijke niet meegerekend?
  Geen aparte gebouwen nodig; bestaande gebruiken en dat zou dan ook best kunnen, want je hebt veel minder mensen tegelijker tijd..

  En als dan sport als sport bedreven wordt, dus zonder kopen van spelers of importeren uit de bushbush;laten we zeggen alle nederlandse spelers tenminste 3 generaties in NL dan wordt het misschien nog eens wat.

  laten we eerlijk zijn; wie ziet voetbal nog als sport?Vroeger toen ik nog een snotneus was, rondom de eerste wereldoorlog, was er een club amerfoortse boys.
  Als die wat geld nodig hadden werd er letterlijk met de pet rondgegaan.
  maar dat was leuk allemaal bekenden; misschien 27ste catagorie voetbal, maar leuk gezellig en sportief.
  Na afllop een ilsje.
  Sindsdien heb ik nooit meer naar een wedstrijd gekeken, vanaf het moment dat het een investering werd.

  Toen ik 24 was nog even de ring in gegaan.
  Een kennis van werd op de kermis in vrij amerikaans total loss geslagen.Onnodig hard.
  ikke boos; ikke de ring in en ik heb die goser verbouwd.
  zeiden ze achteraf tegen me wat ging jij te keer.ik schijn de scheidsrechter ook over de touwen gegooid te hebben.
  maar allez; dat zijn details.
  ik was boos.

 60. Aad Verbaast 16 augustus 2012 om 21:25

  @Zilvertje: dankje. Rest ook gelezen? 😉

  @Marjelle: er zijn er meer die er zo over denken. Maar drie miljoen mensen keken naar de opening en sluiting. En bij enkele hoogtepunten. Goed nieuws voor je: procentje of 80 keek niet!

 61. Aad Verbaast 16 augustus 2012 om 21:27

  @Kleet: voetbal is toch oorlog? Betaald voetbal heeft met topsport niet veel te maken. Maar daa rheb ik het al eens over gehad.

  Gezien je ban van de ring is die sport ook niet echt voor je weggelegd. Moet trouwens gewoon verboden worden.

 62. P.H.M van de Kletersteeg 16 augustus 2012 om 21:40

  Het is zo voorspelbaar.Nu zitten ze al te bekokstoven /omkopen/manipuleren waar de volgende OS komen.Degenen die winnen hebben verloren.
  Die moeten als de donder een paar oerlelijke gebouwen uit de grond stampen, die daarna leeg blijven staan; de itte olifanten.

  Er zijn idioten die denken dat een land erop verdiend; die weten niet dat de opbrengst van de kaartjes niet naar het gastland gaat.
  Er heeft nog NOOIT een land aan verdiend in geld uitgedrukt; wel in prestige.

  Dan worden alle sporters op een hoop geflikkerd–wel gescheiden; alleen homopaartjes mogen samen) en wordt alles in no time afgewerkt en dan moet de hele zooi weer opsodemieteren.

  De schoonmakers en zo mogen niks kosten; die moeten met 24 een plee delen en in containers wonen.

 63. king billy 16 augustus 2012 om 23:06

  ‘Alle Menschen werden Brüder’, ‘und Schwester’ niet vergeten. ‘The Ode of Joy’. Sport verbroedert. De gezamenlijke schuld van Spaanse voetbalclubs, wiens spelers Europees kampioen werden, is 750 miljoen. Nu de schuld nog even verbroederen en verschwestern.

 64. Motek from Space 16 augustus 2012 om 23:50

  Mea Culpa King Billy, het was allemaal de schuld van de slang. We moeten veel meer achter de gordijntjes zitten en kralenkettingen lange gebeden mummelen. Draag elkanders lasten., d’eén wat meer dan de ánder en zo 😉 Gedenk dat als the slang de schuld had het ook beter te begrijpen is dat er één wereldtaal gesproken moet worden anders snappen we het helemaal niet meer 😉 Hmz…weer een sport uitgevonden ; wie kan ipv het langst paalzitten de langste gebedenketting prevelen? Kom je zomaar in het boek te staan. 😉 (ander boek dan de Orde van de Oranje/NaSSau met 2 eSSen maar alléé)

 65. P.H.M van de Kletersteeg 17 augustus 2012 om 09:27

  Die schuld betaalt brussel weer en via Brussel wij.
  Maar de enige leuke sportdie ik beoefen zie ik nou niet direct op de olympische spelen….
  Alhoewel, op de Olympus is een klooster; daar hebben ikke en een Australische toch wel enige dimensies aan die sport toegevoegd…

 66. Jan Bouma 17 augustus 2012 om 09:41

  ter overweging.
  Zag gisteren in het Journaal langs komen de boost van Rio de Janeiro en de goeie verslaggeefster Marjon van Royen – http://nl.wikipedia.org/wiki/Marjon_van_Royen. Zij deed in die reportage verslag van de booming business voor Rio in verband met het vooruitzicht “de Spelen” te mogen organiseren over vier jaar. “Ik bouw hier een 5-sterren hotel..” En… “Ik weet zeker dat ik over een paar jaar hier niet meer woon..” (In een krot dat ook opgekocht zou gaan worden).
  Nu lijkt me dat Braziliaanse volk oneindig veel optimistischer dan welk ander volk ook. Zeker in vergelijking met “de Nederlanders”. Maar we kunnen het niet ontkennen dat de middelpuntvliedende kracht van het optimisme zich onmiddellijk vertaalt. Een mens zal altijd blijven zoeken naar een optimistischer toekomstbeeld. Dat van die Brazilianen gaat in het kwadraat. Ze hadden al economische groei en daar komt nu nog bovenop de impuls van “de Spelen”. Zullen we dan ook maar gaan opteren voor 2028?

  @Motek
  Geheimtaal voor eenieder. Maar uitgever C was “de Papieren Tijger” te Breda die door HJA ten lange leste maar werd aanbevolen. Zie het Hfdst. “de tegenstanders”.

 67. Aad Verbaast 17 augustus 2012 om 09:48

  @Kleet: prestige en “op de kaart zetten” wordt vaak misbruikt als argument door politici om zoiets maar te gaan organiseren. ie de argumenten die voorbij komen voor de 2028 lobby.
  Onzin natuurlijk. Die landen staan al sinds de wereldkaart werd uitgevonden op de kaart!
  Hoor de winkeliers, taxichauffeurs etc klagen tijdens de spelen in London: sterk inzakkende omzetten.
  De lokale bevolking was de stad uit gevlucht.

 68. Aad Verbaast 17 augustus 2012 om 09:54

  @King Billy: en die enorme schuld wil de Spaanse overheid nog kwijtschelden ook.
  Nee dan Manchester United: schuld van 400 miljoen pond en koopt van Persie voor 30 miljoen. Da’s pas lef hebben! Daar is Roemer maar een watje bij.

 69. P.H.M van de Kletersteeg 17 augustus 2012 om 09:56

  Maar de engelsen hebben wel een elastieken wet.
  neem het personeel; dat mocht geen bezoek ontangen, zat in lekkende containers, werd slecht betaald, 24 per toilet; 72 per douche.
  Dat was onwettig, maar omdat het maar voor een paar week was….
  Zelfs Hongaren liepen er door weg; meiden werden maar bij jongens in containers gedouwd; 8 personen per container….

  Maar Assange willen ze zo graag naar USA –via Zweden sturen.

  Ik heb al een oplossing: Laat assange in loondienst treden als diplomaat van Argentinie; gut wat zouden ze de pest in hebben in London!
  Maar ze konden hem niks doen!

 70. Aad Verbaast 17 augustus 2012 om 09:57

  @Motek (en @allen:):
  Doet me denken aan een filmpje die ik voorbij zag komen over een nieuwe olympische sport:
  http://www.joop.nl/show/detail/artikel/15455_slapen_is_hard_werken/

  Ik zie dat wel zitten! 😉

 71. Aad Verbaast 17 augustus 2012 om 10:04

  @Jan: Rogge waarschuwde Rio al dat ze maar eens moesten gaan opschieten met de voorbereidingen op de Spelen. Er staat nog geen steen overeind. Zal niet meevallen natuurlijk daar. Een van de meest corrupte en gevaarlijk steden van de wereld. Groot verschil tussen arm en rijk.
  Mij zul je er niet naar toe zien gaan. Scheelt weer 4 jaar keihard trainen 😉

 72. Aad Verbaast 17 augustus 2012 om 10:31

  @allen: en ondertussen: http://www.bnr.nl/topic/schuldencrisis/426559-1208/voorbereiden-op-uiteenvallen-eurozone

  Krasse taal van de minister van Buitenlandse zaken: “Of het zuiden of het noorden zal breken met de munt, want het veroorzaakt ellende voor miljoenen mensen en het vernietigt de toekomst van Europa. Het is een totale catastrofe.”
  De Finse regering haastte zich te melden dat dit niet het officiële standpuint van de regering is. Die hebben nog het volste vertrouwen in de munt..

  Hier het artikel in Reuters die met dit ‘nieuws’ kwam:
  http://www.reuters.com/article/2012/08/16/us-finland-eurozone-tuomioja-idUSBRE87F1G720120816

  Straks is de OS medaille nog de enige wereldmunt die is overgebleven. Maar ja, ook al met een dubieuze waarde.

 73. king billy 17 augustus 2012 om 11:25

  Misschien alvast nu gaan bedenken wat over een jaar wegbezuinigd moet worden omdat inflatie, hogere (indirecte) belastingen en heffingen versus inkomen daartoe gaan dwingen zodra de uiteenvalling van de eurozone een feit is? Kan nog een hele sport worden. Beetje vooroefenen kan geen kwaad. Ook indien dit niet gebeurt. Schept ook weer nieuwe, andere perspectieven.

 74. Jan Bouma 17 augustus 2012 om 11:27

  @Aad…10:04
  Neemt allemaal niet weg dat mijn gortdroge analyse en conclusie “dat het vooruitzicht om de Spelen te gaan organiseren onmiddellijk effect heeft..” De “waarschuwing van Rogge” komt daar nog eens bij. Als ik tegen jou zeggen: “dat lukt je nooit!” Betekent dat tegelijkertijd een uitdaging aan je om het tegendeel te bewijzen. Zo werkt het nu eenmaal.

  Blijft de vraag die ik stelde. Moeten wij met het inzicht “hoe het werkt” nu wel of niet “de Spelen” in 2028 willen claimen en willen organiseren? Ik wijs erop dat gedurende de gehele geschiedschrijving “the winner takes it all” eigenlijk van toepassing bleek. Zo organiseerde bijvoorbeeld Nazi-Duitsland in 1936 de Spelen vanwege het feit dat Hitler in staat bleek om het economische voortouw te nemen. Enfin… Weer wat discussiestof. Wat zijn de motieven van een natie om de Olympische Spelen te willen organiseren?

  (dat zie ik later wel weer; ik ga voorlopig nog wat anders doen)

 75. Aad Verbaast 17 augustus 2012 om 11:53

  @King Billy: de noodplannen liggen in de kast. Deel er van heb ik al in een blog gezet een tijdje geleden. 😉
  Moest ik gokken dan zal het niet gebeuren. Maar ja, ik heb ook nog nooit een prijs (van enige omvang) gewonnen in een loterij. En anti-cyclisch investeren is ook mijn ding, zo is gebleken. Ook maar geheel mee opgehouden. Toch maar eens een boekje over het ‘volkstuinieren’ aanschaffen.

 76. Aad Verbaast 17 augustus 2012 om 11:58

  @Jan: ik weet niet of je de moeite hebt genomen alvast het voorproefje hebt gezien van Rio op de sluitingsceremonie van de OS2012 waarbij ze zichzelf presenteerden? Zo ja, dan zul je het met me eens zijn dat dat al weinig om het lijf had. Was maar letterlijk zo geweest trouwens. Geen aantrekkelijke carnavalskrakers te zien daar. Pele mocht er aan te pas komen zelfs.
  Geen idee (om je vraag te beantwoorden) wat de motieven zijn om Spelen te organiseren. Ik hoor er vele maar dat zullen niet de ware motieven zijn ga ik maar van uit. Zoals gewoonlijk.

 77. Jan Bouma 17 augustus 2012 om 12:26

  @Aad…11:58 (ik ben nog niet weg)
  Aan de orde zijn niet “de ware motieven”. Ik signaleer slechts wat ik signaleer. Heel “Rio” en Brazilië staan op hun optimistische kop en dat is wat telt. Overigens. De gehele economie is gebaseerd op “datgene wat men geloven wil en waaraan men waarde wenst toe te kennen”.
  Zo geloven bijvoorbeeld de financiële maffia dat zij hun zekerheden zouden kunnen afdwingen door aan landen dwingend op te leggen waaraan zij zouden moeten voldoen. Ik geef wat dat betreft Emile Roemer gelijk die daar geen boodschap aan heeft.. “Over my dead body!”

  Het dictaat van de financiële maffia is aan de orde sinds onze prehistorie. Het wordt tijd voor een nieuwe stap – noodgedwongen omdat we nu het inzicht hebben onder druk van de ontstane wereldproblematiek – daar verandering in aan te brengen.

  Enfin. Ik ben nu weg tot vanavond of zo..

 78. Aad Verbaast 17 augustus 2012 om 14:21

  @Jan: == het wordt tijd voor een nieuwe stap ==
  Dan gooi ik er maar een quote van Woody Allen tegenaan:
  ==
  “In my next life I want to live my life backwards. You start out dead and get that out of the way. Then you wake up in an old people’s home feeling better every day. You get kicked out for being too healthy, go collect your pension, and then when you start work, you get a gold watch and a party on your first day. You work for 40 years until you’re young enough to enjoy your retirement. You party, drink alcohol, and are generally promiscuous, then you are ready for high school. You then go to primary school, you become a kid, you play. You have no responsibilities, you become a baby until you are born. And then you spend your last 9 months floating in luxurious spa-like conditions with central heating and room service on tap, larger quarters every day and then Voila! You finish off as an orgasm!”
  ==
  Of bedoelde je dat niet 🙄

 79. king billy 17 augustus 2012 om 21:54

  Re Wijffels. Hier spreekt de kapitalist en lardeert een praatje voor de vaak met een sausje duurzaamheid waar de honden geen brood van lusten. ‘2052‘ komt met alternatieven, die plausibeler zijn.
  Overigens volg ik de ‘debat‘-site op NRC-online van ‘debataanjager‘ Steven de Jong. Deplorabeler kan nauwelijks, illustratief voor de staat van dienst van de Nederlandse dagbladen: armoede. Sinds ik in een reactie stelde dat De Jong een tijdje bij Schirrmacher in de leer moet gaan, heb ik een ban bij de NRC.
  Maar ja, de markante Schirrmacher, voor de De Jong ongetwijfeld bekend, is de ‘Dirty Harry’ in het Duitse debat, die een haat/liefde verhouding heeft met politiek, kunst, cultuur, wetenschap, economie, etc. En constant met zijn collega’s. Twee´collega’s van concurrerende dagbladen hebben een bloederige Zweedse psych-thriller hebben geschreven, waarin de hoofdpersoon, die verdacht veel overeenkomt met Schirrmacher, op beestachtige wijze aan stukjes wordt gereten. Uitgegeven door gerenommeerd Fischer Verlag, Berlijn, anno 1850.
  Kijk, dat is échte LOL, op niveau, mét tegelijkertijd serieuze, constructieve debatten in dagbladen welke er toe doen. Kom daar nog eens om in Nederland.

 80. king billy 17 augustus 2012 om 22:17

  Wie meer wil weten:
  Engelse Wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Frank_Schirrmacher
  ‘In 2001 he was among the founders of the “Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung”, an influential Sunday newspaper, that within 3 years raised circulation to more than 1 million readers (2007).’

  Schirrmacher was ook degene tegenover wie Günther Grass bekende dat hij op 17-jarige leeftijd tot de Waffen-SS toetrad.
  Arme NRC.

 81. Aad Verbaast 18 augustus 2012 om 00:17

  @King Billy: nog even over Wijffels. Vanavond in nieuwsuur.
  http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/15473_nederland_moet_anders_geregeerd_worden/
  Moet toch zeggen dat hij tenminste met een ander verhaal én oplossingen komt dan al die politici die maar in oude en versleten gewoonten vastgerot en vermolmd zijn.
  Debatjes tussen hem en de politici? Kon nog wel eens leuk worden.

  Ik volg die debat-site op de NRC-online niet. Ken het ook niet.
  Maar als ik je goed lees dan heb ik ook geen tijd verspilt door daar energie in te stoppen begrijp ik.
  Schandalig dat ze je een ban hebben gegeven daar. Hoezo open debat? Tja, media hier…

 82. Jan Bouma 18 augustus 2012 om 07:12

  @Aad
  @Allen
  Van alles wat. De actualiteit in willekeurige volgorde ter overweging.

  1. Uri Rosenthal beklaagt zich, tegelijkertijd met velen, over het te zware vonnis van Pussy Riot in Rusland. Wat zou hij gezegd hebben als Rusland en vele anderen protest zouden hebben aangetekend over een idem waanzinnig politiek vonnis en wel dat van onze waxinelichtgooier Erwin Lensink die een paar jaar als “gek” ten onrechte opgesloten zat?! Men ziet meestal wel de splinter bij een ander maar niet de balk in eigen oog.

  2. Idem de waanzin – ook internationaal staatsrechtelijk – omtrent de Julian Assange. Indien het zo zou zijn dat de Britse justitie verplicht is om Assange uit te leveren aan Zweden dan zou uiteraard en vanzelfsprekend beide naties ook publiekelijk kunnen vast leggen “dat het uitgesloten is dat Zweden Assange zal uitleveren aan de V.S.” Ook hier wreekt zich weer het zogenaamde domme blikveld van de corrupte bestuurders…

  3. Wijffels in NIEUWSUUR. Hij zit inderdaad in de goeie richting om de huidige politieke besluitvorming ter discussie te stellen maar vergeet te melden WIE en WELKE dominante partijen die besluitvorming beslissen.

  4. King Billy en de NRC… Daar weet ik alles van. De krant schrijft alleen maar over politiek fähig geachte issues. Zie mijn verslag over Marc Leijendekker “en de fles wijn op Hoflands redactie” in m’n boek; pg. 191 t/m 193.

  Een onafhankelijke Pers? La-me-nie-lachen!

 83. king billy 18 augustus 2012 om 09:32

  Waar Wijffels wijselijk aan voorbij gaat, is dat het politieke en het bestuurs systeem moet veranderen.Uiteindelijk is draagvlak in de samenleving cre-eren belangrijker dan in de 1e en 2e Kamer. Hoe zit het ook alweer, 0.04% van de stemmende bevolking faciliteert 0.005% die het land werkelijk besturen?

 84. Aad Verbaast 18 augustus 2012 om 09:40

  @Jan Bouma:
  ad 1: was er als de kippen bij om dat meteen scherp te veroordelen. Heeft het over mensenrechten die worden geschonden, beperking van de vrijheid van meningsuiting, handelsbetrekkingen die daarmee onder druk komen te staan, samen optrekken met Europa etc..
  Gek, zoiets hoor je hem nooit zeggen als het over Israël gaat. Of over Amerika. Waar het schenden van de mensenrechten aan de orde van de dag is.
  Of hierover: http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/08_augustus/18/opmerkelijk/lerares-krijgt-vijf-jaar-cel-voor-seks-met-leerlingen.xml. Niet minderjarig, niet tegen hun zin. Maar ‘gewoon’ omdat het een MISDAAD is om het met leerlingen te doen… Ze kwam er nog ‘goed’ van af. Had 20 jaar kunnen krijgen.

  ad 2. Dat lijkt me dan ook een “diplomatieke oplossing” waar naar gestreefd zou moeten worden.
  Kan me ergens wel voorstellen dat Assange in zijn broek schijt. Bradley Manning zit al meer dan twee jaar vast, Inmiddels heeft hij (net pas) 22 aanklachten aan zijn broek gekregen waaronder de belangrijkste: “het helpen van de vijand”. Een doodzonde natuurlijk in de VS. zie ad 1.

  ad 3. niet lullen over de details van de uitwerking @Jan 😉

  ad 4. zie 1-3.

  Goed dan nog maar eentje: Wiegel c.s. heeft zich een oor laten aannaaien door een corrupte bedrijfsgoeroe. Miljoenen verloren.
  Mijn vraag: hoe komt een Wiegel aan “miljoenen”?
  http://www.welingelichtekringen.nl/beroemd-2/57349/beursgoeroe-troggelt-hans-wiegel-en-andere-vermogende-nederlanders-miljoenen-af.html

  Worden warme dagen @Jan: hou je gedeisd in deze waanzinnige wereld. : roll:

 85. Aad Verbaast 18 augustus 2012 om 09:43

  @King Billy: hij roeit met de huidige riemen die hij heeft. Dat bestel is voorlopig niet te veranderen. Solliciteert vervolgens naar een functie als leider van een ‘zakenkabinet’ als er geen stabiele meerderheid te vinden is na de verkiezingen (en dat zit er dik in). Bankier met een groen sausje op zoek naar wisselende meerderheden.

 86. P.H.M van de Kletersteeg 18 augustus 2012 om 10:43

  Wat mij altijd geirriteerd heeft aan politici: hun “deskundigheid” en status.
  Beiden krijgen ze door benoeming.

  Een instalateur moest jaren na lange werkdagen voor schijtloon naar de avondschool om dat ***diploma te halen en dan pas kon die zich inschrijven bij KvK

  Dat werd antuurlijk afgeschaft vanaf het moment dat oostblokkers belastingvrij mochten werken in NL

  Nou vind ik het wel leuk dat de hele kamer vol zit met economen–een opleiding die je naast je werk als bouwvakker in een paar jaar kan doen–maar over het algemeen zie ik toch liever dat iemand die autobus bestuurt, een chauffeursdiploma heeft dan economie.

  Relevantie heet dat.
  Hoeveel van de tweede kamer hebben een relevante opleiding? Dus sociologie, politicologie, bestuurskunde/

  Mag ik dus concluderen dat de meeste van de tweede kamer ongeschoold zijn? Waarom krijgen ze dan niet het loonstarief van een ongeschoolde?

  Manning zit al jaren vast en wordt gemarteld; onthouding van slaap, 24 uur per dag in licht.
  Komt ie in een gewone bak, wordt ie om zeep geholpen; het schatje die dat gaat doen, krijgt een extra pakje sigaretten.

  Maar over de 12 moorden die hij aankaartte: natuurlijk geen vervolging.

  Assange; zou natuurlijk ook gehuurd kunnen worden door Agentinie als diplomaat….

 87. Aad Verbaast 18 augustus 2012 om 10:53

  @Kleet: 80% van de Kamerleden heeft een universitaire opleiding.
  http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/07_juli/28/binnenland/Verbeet_bezorgd_om_varieteit_in_Kamer.xml
  Verklaart natuurlijk deels dat ze zich daar graag bezighouden met “academische vragen” en academische oplossingen.

  Anecdote in deze: een man uit het magazijn gaf uitleg over een nieuw systeem aan de hoge baas van het bedrijf. Aan het eind van dit praatje vraagt de man aan die baas: “Snapt u het?”. De baas zegt: “Ik ben ingenieur”.
  Antwoord van de man uit het magazijn: “Oh, dan leg ik het nog wel een keer uit”.

 88. P.H.M van de Kletersteeg 18 augustus 2012 om 11:05

  Dat is nou net wat ik bedoel: de meeste hebben een irrelevante opleiding en zijn dus per definitie ongeschoold, en dienen dus als ongeschoolden betaald te worden.minimum loos en 3 week per jaar vakantie max.

 89. Aad Verbaast 18 augustus 2012 om 11:58

  @Kleet: opleiding is allemaal niet zo belangrijk. Het gaat er natuurlijk om wat men er mee doet.
  Nou daar kunnen we het snel over eens zijn: niet veel.
  Jolande Sap (voorbeeld) heeft het vandaag in een interview in de Volkskrant dat ze uitstekend haar hoofd kan leegmaken. Dat bedoel ik nou: makkie natuurlijk als er toch al niet veel in om gaat.

 90. P.H.M van de Kletersteeg 18 augustus 2012 om 13:30

  Iedere avond ilt ze haar pruik op en schuift ze er een nieuw batterijtje in, kan ze weer 24 uur.
  Oh wee als ze het vergeet! Moet ze aan de krachtstroom!

 91. P.H.M van de Kletersteeg 18 augustus 2012 om 13:55

  Maar er is meer aan de hand. Waarom zijn ongeschoolden of laag geschoolden beter geschikt?
  Simpel.
  de meeste studenten komen uit de verwende middenklasse; 94%.
  Daar wordt niet opgevoed, geen zelfdicipline of incasseringsvermogen bijgebracht.
  Was er vroeger een correctie factor: dienst.
  je kan het geloven of niet, maar eens hadden we een echt leger en niet een verzameling flikkertjes zoals die die naar joegoslavie gingen.
  Daar werden ze afgeknepen en er werd iets van gemaakt.
  dat gebeurt nu niet meer.
  De laaggeschoolden worden afgeknepen op de werkvloer en vaak niet zo zachtzinnig!

  het resultaat; halfzachte renddebielen die geen moer waard zijn en zeker niet geschikt zijn voor leidinggevende of denkende functies.
  Wel super arrogant.

  Vandaar dat de eu “grondwet” er door werd gedrukt tegen de wil van de bevolking!
  Vandaar dat de euro werd doorgeramd.
  Dat niet-relevant-maar wel-overschoolde inteelt groepje randdebielen heeft ons land de afgelopen 25 jaar verpest.

  het is dan ook niet toevallig, dat, als je alle wantoestanden wil verbeteren, je gewoon terug moet gaan naar de situatie zoals die was VOOR dat deze incompetente idioten het gingen “verbeteren”.

  Zorg; moet net zo zijn zoals de Krankekasse dus zoals eens het ziekenfonds.
  De idite inkomens van specialisten doktoren apotheken aanpakken?welnee, datis dezelfde inteelt kliek
  politie hetzelfde; oplossingen: 15% tegen 55% duitsland.Toch maar terug naar oude systeem?
  Bijstand: om 1.5% fraude de overhead erop op jagen tot 160%? logisch toch?
  Hypotheekrente: als enig land in europa volledig aftrekbaar….idioot!
  Cultuur/kunst/theater 70–80% van de subsidies komen terecht bij de hogere inkomens.
  Scholing; is bereikbaar en toegankelijk voor vanaf midden inkomens
  Goed wonen–goede medische zorg: vanaf midden inkomens.
  Pensioen: wij als idioten met 67; in Brussel: met 50 In communistische landen: vanaf 45 voor staatsdiensten

  Stel je voorik zou morgen absolute mach hebben in NL
  –eerst uit de euro per direct
  economische verplichtingen aan brussel: schrappen.Ambtenaren accuut ontslaan
  Ambtenaren rechten; zelfde als in de metaal CAO; (die hebben ambtenaren gemaakt)
  Aow, kindertoeslag, studiebeurs; bezits en inkomens gebonden, basisbeurs eruit
  Vanaf morgen hypotheekrente aftrek stoppen.
  belasting tarieven: voor zelfstandigen zonder personeel: eerste twee jaar niets: daarna niet meer dan het gemiddelde in europa.
  B.v. belasting: 15%
  minimumloon: belastingvrij
  Km geld vergoeding: op echt nivo brengen, en belasting vrij.
  Uitkerings nivo: min.150 euro meer
  Faillissement wet en schuldsanering; na een jaar; alles gewist en niet geregistreerd
  WO en HBO herorganiseren en de verplichting opleggen dat er meer mensen uit de lagere inkomens categorien moeten komen.
  Regelen met percentages van subsidies en loonbetalingen aan die instellingen.
  Benzine en diesel; prijs omlaag naar 0, 5 euro.Is zat
  aardgas; niet meer dan 0,2 eurom per kuub; geen vast recht
  Koppeling van electriciteit en gas met de olieprijs: kappen
  Bio ethanol wet: schrappen; is pure onzin.

  Kleine motivering: als mensen uit de schuld zijn en ze zitten op laag inkomen, besteden ze 100% ervan.Dwz, dat als ze 150 erbij hebben, dat weleens 250 zou kunnen opbrengen aan BRW BV belasting, werkgelegenheid en inkomstenbelasting

 92. P.H.M van de Kletersteeg 18 augustus 2012 om 14:05

  En na 50 jaar oeverloos gezeur aangehoord te hebben van gefrustreerde verwende tuthola’s over emancipatie: eindelijk eens een dienstplicht voor vrouwen; sociale dienstplicht voor de verzorgende sectoren.

  De belasting wet zo aanpassen, dat als er sprake is van samenwonen en tweeverdienen; die dubbel tarief voor belasting.
  Voor iedere tweeverdiener is een kostwinner werkeloos

  Huur sociale woningbouw: 25% van gemeenschappelijk inkomen; zijn de hogere inkomens zo vertrokken, zoals het hoort

  Dan: alle legermatereaal naar de tankwerkplaats, reviseren, en verkopen

 93. Aad Verbaast 18 augustus 2012 om 17:12

  @allen: Fischer gaat er zich ook al tegenaan bemoeien:
  http://www.bnr.nl/topic/schuldencrisis/766592-1208/visieloze-merkel-verergert-eurocrisis
  Tevens de volgende uitspraak:
  “Wie denkt dat Duitsland een groot Zwitserland kan gaan spelen, staat als een dromende os voor een gesloten deur totdat hij door de slager naar de slachtbank wordt geleid.”

 94. Aad Verbaast 18 augustus 2012 om 17:14

  @Kleet: in tegenstelling tot Merkel (zie hierboven kan niet ontkend worden dat jij je ‘tien punten plan’ zo uit de kast trekt.
  Heb je het al eens door laten rekenen door het CPB?

 95. P.H.M van de Kletersteeg 18 augustus 2012 om 17:27

  Nou nee, maar over het algemeen nemen ambtenaren alleen maar omkoopgelden aan van burgers….
  Bovendien zijn er van sommige geen berekeningen mogelijk, maar alleen inschattingen.

  veel dingen hebben te maken met vertrouwen van de bevolking in de overheid en de getaxeerde redelijkheid.

  Zo worden niet meer dan 25% van de overuren aangemeld; en wordt de arbeidstijd verkorting bijna nergens doorgevoerd, wordt niet opgenomen vakantie zwart uitbetaald.
  Reden: veel te hoge lasten.

  Als je bv de overuren op een LAGER tarief dan dag tarief zou zetten–b.v. de helft-, zouden er zoveel uren worden aangemeld, dat die veel meer opbrengen dan nu
  Wat betreft inschatten: er werden eens groepen getest op het herkennen van leugens.
  psychologen psychiaters; politie en OM; rechters; en kleine handelaren.
  De laatste scoorden het hoogste.

 96. P.H.M van de Kletersteeg 18 augustus 2012 om 17:39

  Voor merkel: ben te huur; en niet eens erg duur….
  Zo zijn er makkelijk 15–20 punten te scoren waarop je EN de samenleving kunt verbeteren; EN de belastingopbrengst kunt verhogen; EN de lasten kunt verlichten EN het vertrouwen van de burgers kan herstellen.

 97. cornutus 18 augustus 2012 om 17:48

  Haha, mooi verhaal Aad. Ik ben blij dat iemand de moeite heeft genomen om een paar weken lang naar al die ‘sporten’ te kijken. Ik kon het niet opbrengen althans.
  In een boek van Dimitri Verhulst las ik laatst “Meedoen is belangrijker dan verliezen.” Volgens mij denken de meeste sporters er zo namelijk over.

 98. Aad Verbaast 18 augustus 2012 om 17:56

  @Kleet: over Japan werd altijd zo dik gedaan over de arbeidsmoraal. Mensen werkten standaard over.
  Tot ik hoorde dat tot en met management niveau overwerk dik werd uitbetaald (ze krijgen het ineens druk als de reguliere werktijden over zijn), ze het geld hard nodig hebben, en thuis niet s te zoeken hebben. Alles is relatief.
  Overwerken is een zwaktebod. Je laat immer zien dat je je werk (wat je bent overeengekomen) niet binnen de afgesproken uren afkrijgt. Langwerkboete!

 99. Aad Verbaast 18 augustus 2012 om 17:57

  @Cornutus: het was ook een zware opgaaf. Niets is me te gek om misstanden aan de kaak te stellen 😉

 100. Aad Verbaast 18 augustus 2012 om 18:08

  @allen: zie 17:12.
  Ook Schauble doet een duit in het zakje:
  http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/08_augustus/18/economie/duitse-minister-waarschuwt-voor-arrogantie.xml
  == ,,Ook wij belazeren de boel soms, ook wij schenden regels” ==

 101. king billy 18 augustus 2012 om 18:16

  Joschka Fischer wil alle schulden vermeenschappelijken, ofwel ‘socialiseren’. Dat ‘Bild’, beiden immer uit op rotzooi trappen, nog erger dan de Telegraaf, zich daarvoor leent en hij via een verkapte scheldkanonnade op Merkel, ‘Bild’ gebruikt, zegt voldoende. Kan hij ook makkelijk doen, z’n invloed in Berlijn is hij kwijt.
  Merkel zit ondertussen niet stil. Hollande, en nog een paar andere regeringsleiders uit de EU en Eurozone komen op bezoek, waaronder ook de MP van Letland.
  Letland, Rössler was daar gisteren, net zoveel inwoners als Berlijn, staat borg voor 150 miljoen, komt ruwweg neer op 1 miljoen borg per capita, gemiddelde inkomen van een Let is 850 euro per maand. Dat is minder dan Griekse ambtenaren die op hun 50e met pensioen gaan.
  En natuurlijk wordt de zaak op de spits gedreven. Alvast op zoek naar de schuldigen in afwachting van 12 september.
  Bankentoezicht: er zijn 6000 banken in Europa, die onder het toezicht moeten gaan vallen. 6000!
  Een nieuw leger ECB ambtenaren! En EU ambtenaren uiteraard, want de EU wil ook een vinger in de rijstebrij, nietwaar?
  En de EU/ECB deed ook een stresstest. De Spaanse ‘Bankia’ was okidoki. Moet nu met tweetallige miljarden gered worden.

  Ondertussen is het hier 72°C op de oventhermometer, die in de volle zon op het terras staat. Binnen 23°. Bijna gratis, dankzij Merkel’s zonnepanelen.

  Hoe was ’t ook alweer? Een zooitje, of zo?

 102. Aad Verbaast 18 augustus 2012 om 18:23

  @King Billy: kijk even naar dit net gelanceerde promofilmpje van Groen links:

  “.. dat op mooie dagen voor de helft draait op zonnenergie”
  Groenlinks goes east!

 103. king billy 18 augustus 2012 om 18:32

  De EU heeft (nog) geen leger, doet mee aan de olieboycot tegen Iran en hier komt Ashton met een ferme boodschap voor Iran

  Klik om toegang te krijgen tot 132195.pdf

 104. Aad Verbaast 18 augustus 2012 om 18:45

  @King Billy: hij had het over een volk de zee in drijven.
  Miljoenen mensen in Nederland deden dat vrijwillig vandaag, als de temperatuur maar hoog genoeg oploopt.
  We maken er maar een grap van. 🙄

 105. P.H.M van de Kletersteeg 18 augustus 2012 om 19:04

  Wat japan betreft zit je er naast.Jappen worden aangenomen meestal voor het leven zo’n beetje; van baas veranderen doe je niet snel.
  Verder worden ze aangenomen om een bepaald werk klaar te krijgen; als dat lukt in gewone uren is goed, andersoveruren, maar wel ONBETAALD.
  Er is ook een uitdrukking voor dood van uitputting achter je achine vallen…

  Wat betreft overuren: worden vaak gemaakt om pieken op te vangen, bv bij stops van industrie; dan moet in 14 dagen alles klaar wat er gedan moet worden; reparatie nieuwbow noem maar op.
  dan werk je van 0600 tot 24.00
  Maar het is ook om te voorkomen extra ensen aan te nemen; en ook om zwart te kunnen betalen op een veilige manier.
  NIET omdat je er te lang over doet, dan wordt gewoon ontslagen.

 106. king billy 18 augustus 2012 om 19:10

  Gelul dat filmpje. Subsidies zijn inmidddels stopgezet, liep volledig uit de hand. Drie grote Duitse paneelbouwers zijn failliet dankzij Chinese concurrentie. Grote heisa met de Chinezen, klachten bij ACTA over prijsdumping. Waar de Duitsers aan verdienen zijn de MACHINES die de panelen in elkaar zetten. De meeste export gaat…, nou ja, laat zich raden. Zelfs lage lonen Chinese arbeiders leggen het af tegen de totale kosten (investering, transport, installatie, productie, onderhoud) van die apparaten.
  Tien tegen één dat de paneeldekker in het filmpje een Oost Europeaan is. Dat dan wel weer….

  In Duitsland een nieuwe minister voor energiezaken, die met harde hand de (offshore) windmolens, zonnepanelen, electriciteitnet, afbouw kernernergie, aan het hervormen is. Op korte termijn moet 85 miljard op tafel komen, ander loopt de boel in de soep.
  De belangrijktste reden dat Rössler bij Rutte en Verhagen op bezoek was is Tennet, die o.a. de aansluiting tussen het Duitse en Nederlandse netwerk moet leveren. De twee centrales in Delfzijl spelen een rol. De kerncentrale ‘Lingen’, voor een moderne Dicke Bertha op schootsafstand van Hoogeveen, gaat op termijn ook op slot.
  Vorig jaar, op een dag dat het 35% was in heel Duitsland, heeft het een haartje gescheeld of 45% van het electriciteitnetwerk had eruit gelegen. Stroom werd als watervallen opgevangen uit Frankrijk en Nederland.
  SAP met haar groene ^°tverhaal, vertelt de halve waarheid, omdat het niet alles rozegeur en maneschijn is. Maar ja, da’s bekend van GroenLinksers, zoals destijds al Joschka Fischer, die in het parlement een minister voor ‘klootzak’ uitschold. Niet normaal toch?

 107. P.H.M van de Kletersteeg 18 augustus 2012 om 19:17

  machines zijn van geen belang als product.Je koopt er een, en die ga je dan namaken….Nou heb ik toch wat tegen die zonnepanelen; zijn veeeeeeeeeeel te duur en te onrendabel en zijn ook een product voor….diefstal.

  Maar ja, ik zal die groenen nooit beschuldigen van enige technische of andere kennis…

 108. Aad Verbaast 18 augustus 2012 om 19:18

  @Kleet: == Jappen worden aangenomen meestal voor het leven zo’n beetje; van baas veranderen doe je niet snel. == Dat was zo toen het nog een economisch wonder leek. Maar ja, als de bomen in de hemel lijken te groeien kan je dat makkelijk roepen. Daarna kwamen de massaontslagen net zo snel als elders.

 109. Aad Verbaast 18 augustus 2012 om 19:21

  @King Billy: ik zie her een “schone” taak voor je weggelegd om de uitspraken van Sap dan ook maar eens voor altijd en eeuwig te ontkrachten. Blogje hierover lijkt me zo gemaakt! En hard nodig dus.
  http://www.bnr.nl/topic/verkiezingen_2012/723680-1208/groenlinks-trapt-campagne-duits-af

 110. king billy 18 augustus 2012 om 19:28

  Re Iran, uiteraard moet zo’n uitspraak door diplomaten veroordeeld worden. Ik viel over de arrogante toonzetting in het persbericht, afgezet tegen de olie-, verzekerings- en dollarboycot welke souvereine EU lidstaten uitoefenen. Overigens verstuurt Ashton dergelijke standjes voor andere landen aan de lopende band. Over Assange zwijgt ze als het graf, nada, niente, nothing, nix, nul, niets. Heb een abo op haar persberichten, is leuk.
  Ook tegen gasjatter Belarussia ging ze onlangs danig te keer omdat Zweedse diplomaten waren uitgewezen. Iets met uitgestrooide beertjes, of zo.

 111. king billy 18 augustus 2012 om 20:21

  Re Jolanda. Kan lachen worden. ‘Wanneer we niet oppassen dan kan de ‚Energiewende‘ een sociaal probleem worden. Energie moet wel betaalbaar blijven.’ Tot nu toe worden de kosten voor duurzame energie uitsluitend omgeslagen op de olie- en gasprijzen plus een opslag voor huishoudens op de electraprijzen en subsidie, driestellige miljarden over langere termijn.
  Bovendien liegt ze in het filmpje. Slechts 25% is duurzame electra, niet de helft. Alles zo te vinden, alleen al op wiki.
  http://de.wikipedia.org/wiki/Energiewende

  Duitse nieuwe stroomnet wordt op Franse kerncentrales aangesloten. Oplaaiend grensgeschil dankzij een Duits windmolenpark in de Waddenzee bij Borkum. Duitsers die protesteren tegen de kolencentrales in Delfzijl. Zelf bouwen ze gascentrales. Worden gestookt met Russisch gas uit de Nordstream pipeline en via pijpleidingen uit Lukaschenlo’s speeltje en Polen. Aandeel Noors gas gaat afnemen.
  Lang leve Verhagen’s gasrotonde op termijn. Horen we ook niet veel meer over.

  Genoeg voer.

 112. Aad Verbaast 19 augustus 2012 om 00:31

  @King Billy: 19:28: zal allemaal wel ingefluisterd zijn door Hillbilly Clinton. Die weet ook uiterst nauwkeurig haar vrienden en vijanden uit elkaar te houden en voor hetzelfde heel anders te benaderen.

  20:21: wordt steeds interessanter!

  Overigens liegt ze niet, tenminste niet zo heel hard. Ze stelt in het filmpje dat “er dagen zijn” dat er 50% energie op die dagen geproduceerd zijn. Ja, zo kan ik ook iets beweren.
  Overigens moet wel weer gezegd worden dat Duitsland op dat gebied wel ver voor Nederland ligt. Je hebt het zelfs over 25%, meer dan ik dacht.
  Nederland is onderhand de risee van Europa op dit gebied. Mooie praatjes maar niets voor elkaar gekregen.

 113. king billy 19 augustus 2012 om 02:19

  Ach ja, een paar dagen mooi weer en 50%
  http://www.airliners.de/verkehr/infrastruktur/weeze-setzt-auf-sonnenenergie/26094
  Zo pakken de Duitsers dat structureel aan. Iets voor vliegveld Twente wellicht, Jolande?’
  Droomt ze sprookjes? Of wil ze op iedere 100 m² een windmolen van 60 meter hoog om de Nederlandse industrie van stroom te voorzien. Vergeet niet dat in Duitsland 95% van de huishoudens op een mix van stroom en huisbrandolie draaien. Of helemaal op stroom met aardwarmte. Jorritsma!!!
  Duitsland als voorbeeld stellen is een foute voorstelling van zaken.

  En sommige van die flitsende ICE -treinen, 330 km/u, in het propagandafilmpje rijden op diesel! Veelal aangevoerd uit Rotterdam of Antwerpen.. Andere ICE treinen wel op stroom. Overigens wil de Deutsche Bahn in 2020 voor 35% op ‘erneuerbare Energie’ rijden.
  http://www.deutschebahn.com/de/presse/presseinformationen/pi_it/2835162/ubd20120802.html

  Over biosprit en ecologisch verantwoorde bloeiende koolzaadvelden ohne Ende niets te zien in dit propaganda filmpje.

 114. P.H.M van de Kletersteeg 19 augustus 2012 om 05:39

  Moeten ze bij die filmpjes over kolzaad velden en maaisvelden voor ethanol ook de 100 millioen hongerlijders laten zien die daardoor veroorzaakt worden…..

 115. Jan Bouma 19 augustus 2012 om 08:17

  De at random generator koos voor pagina 52. Slechts een enkele frase vermeld ik. Die gaat over de betekenis (of niet) van de filosofie. Al lezende kom je dan misschien tot de conclusie “dat indien eenieder het met elkaar eens zou zijn” er dan vooruitgang geboekt zou kunnen worden. Dat is volgens mij niet het geval. Door (verbale) strijd en tegenstellingen wordt misschien wel duidelijk wat het optimum zou zijn van “de vooruitgang”. In ieder geval hierbij dat citaat, die ene alinea op pg. 52:
  ==
  “..Zij, de filosofen, zouden zich gehouden moeten achten om hun theorieën en stellingen in begrijpelijke lexicons aan een groot doorsnee publiek te verklaren, hun implementaties te verdedigen en de voordelen voor de mensheid te duiden; kunnen ze dat niet, dan kunnen ze beter hun mond houden. Dit is geen anti-intellectualistische opmerking maar juist een graadmeter van het tegenovergestelde. Vraag en Stelling: “zouden geesteswetenschappers bereid zijn om alle paradigma te analyseren en dan vervolgens tot een (eventuele) conclusie willen komen ‘dat zij zich zouden moeten opheffen?’ Ai, ai, ai,…”
  ==
  Men kan bovenstaande kwestie doortrekken naar n’importe elke andere beroepsgroep. En dan denk ik even aan “de politici” die in dit blog weer zwaar worden bekritiseerd. Uiteraard zal geen enkele “beroepsgroep” van harte instemmen met een bepleite opheffing van hun beroepsgroep. En daarom krijg ik van al die politieke partijen maar geen antwoord op mijn Stellingen…. Ze zouden zich moeten opheffen!! Doordenkertje? Ach, dat valt wel mee. 🙂

 116. Aad Verbaast 19 augustus 2012 om 09:52

  @King Billy: toch wel projecten (die je als illustratie geeft) waarvan ik de evenknie in Nederland niet ken. Ook kan ik me wel vinden in enkele uitspraken van GL dat het tijd wordt dat Nederland eens ernst moet gaan maken met het vergroenen. Wie roept dat niet overigens. Ook uit andere politiek huize werd dit tientallen jaren geleden al geroepen. Nederland zou grote kansen hebben om hier voorloper in technologie te worden!
  Allemaal helemaal niets van terechtgekomen. We lopen ver achter inmiddels en hebben deze boot geheel gemist.
  En als we dan een groot project aanbesteden geven we 3,5 miljard subsidie aan een Duitse windmolenleverancier: Bard. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/1062027/2010/11/23/Subsidie-voor-windpark-ging-terecht-naar-Duits-bedrijf.dhtml
  Die zich overigens nu terugtrekt uit het project: vanwege financiële problemen..
  http://www.energiekeuze.nl/nieuws.aspx?id=751
  Blijft tobben in windmolenland.. Ze vangen voorlopig enkel nog susbsidies ipv wind.

  Blijft natuurlijk een interessant onderwerp weer als een partij een ander land als voorbeeld neemt, en verzuimt de keerzijden van de verhalen te vertellen. Hoezo transparant?
  Maar ja, dat is politici eigen. GL weer de mist in.

 117. Aad Verbaast 19 augustus 2012 om 09:54

  @Kleet: speelt nu weer en in verhoogde mate zelfs. Prijzen van graan en mais weer huizenhoog. Speculatie mede oorzaak door berichten over slechte oogsten in diverse gebieden in de wereld. Met name VS. Groot deel wordt specifiek verbouwd voor ‘groene’ brandstof.

 118. Aad Verbaast 19 augustus 2012 om 10:00

  @Jan: dat lijkt me zeker een overweging waard: opheffen. Maar ja, politici doen er alles aan om strijdend (ook met elkaar) ten onder te gaan en daarmee de stemmers meesleuren in die val.
  Ik wees er al eerder op in de discussies: is er wel sprake van een vrije keuze als er niets te kiezen valt, respectievelijk enkel keuzen worden voorgelegd die geen oplossing bieden?
  “Wil je gebeten worden door de kat of door de hond”, meer keuzen zijn er niet. Doordenkertje? Ik dacht ook van niet 😉

 119. Motek from Space 19 augustus 2012 om 10:10

  Over kiezen gesproken; als we nu eens allemaal de tanden in de loco-burgemeester zetten? En deze loco’s een wajonginkomen geven omdat ook een wajonger volgens de hedenfaagse normen en waarden als loco wordt gezien scheelt dat ook weer een zak 😉
  Hoe sportief moet je zijn om lintjes door te knippen? 😉

 120. P.H.M van de Kletersteeg 19 augustus 2012 om 10:18

  Groenen energie nodig? gelul.Er is genoeg fossiele brandstof.Alleen in Canada alleen is al genoeg voor de wereldconsumtie van de komende 140 jaar.
  Dan:als dan…..dan geen zonnepanelen en geen windmolens. Die zijn met hun prijs-resultaat- effectieviteit veel en veel te duur en te onbetrouwbaar.
  Wat WEL netrouwbaar en effectief is zijn getijde generatoren.Al jaren in England en Frankrijk in gebruik.
  Contenue productie, betrouwbaar, berekenbaar.
  3,5 milliard subsidie zonder resultaat maar wel de bevolking laten bezuinigen? Achtelijke idioten.

  Maar het beste betrouwbaarste effectiefste is nog steeds kerncentrales.Ben ik fervent voorstander van.Je kan electriciteit in zulke mate produceren, dat je ook verwarming erop kan doen. Sconer en beter regelbaar bestaat niet

  Die warmtepompen voor een huis; prima; maar veel te veel investering nodig.Maar in ieder geval technisch goed.

  Maar de vraag om groene energie is gebaseerd op een verkeerde premisse: er zou te weinig fossiele brandstof zijn.
  Tweede motief; vervuiling; en dat is een kwestie van techniek.

  Wat betreft autos: de grote autofabrieken zijn het met mij eens: water ontleden is eenbetere optie dan electrische auto’s.
  Wat betreft millieu: waar denk je dat die accu’s van gemaakt worden?

 121. P.H.M van de Kletersteeg 19 augustus 2012 om 10:20

  In Los Angeles zijn er 5 man voor het dagelijks bestuur van 15 millioen mensen.
  Als wij die getallen ook eens overnemen; zoveel ambtenaren per hnderdduizend mensen, en niet meer…

  Gut zou de WW overstromen….

 122. Aad Verbaast 19 augustus 2012 om 10:30

  @Motek: uitstekend idee. Je kan natuurlijk ook het bestaande loon splitsen in een vast loontje en een variabel deel naar prestatie. Dan weet je zeker dat je dat stuk al nooit hoeft uit te keren. 😉
  == Hoe sportief moet je zijn om lintjes door te knippen? == lijkt me een vraag voor WA. Is ervaringsdeskundige net als zijn familie. Komt ook wel eens voor, als ze zwaar vermoeid zijn, dat het doorknippen van een lint vervangen wordt door het drukken op een knop.

 123. Aad Verbaast 19 augustus 2012 om 10:38

  @Kleet: je mist natuurlijk het punt dat er weliswaar heel wat reserves liggen, maar om die rotzooi er uit te halen je je heel wat rotzooi op de hals haalt. En moet je kijken hoe dat (indirect) gesubsidieerd wordt. Zou de integrale prijs meegenomen worden dat was dat al lang overboord gekieperd.
  Kerncentrales blijkt ook niet je dat te zijn. Kernfusie kan nog wel wat zijn, maar ja, nog wel te ingewikkeld op het moment.
  Elektrische auto’s: ook nog in de kinderschoenen. Net een proefrit gemaakt. Voorlopig niet aan beginnen. Is ook nog het verplaatsen van het probleem als de elektriciteit geleverd wordt uit kolengestookte centrales.
  Getijde: prima, als je getijde hebt.
  Zonnenergie: komt er aan. Prijzen dalen scherp, rendement stijgt. Sinds de Chinezen dat als speerpunt hebben opgepakt.
  Warmtepomp: lijkt me ook wel wat.

 124. P.H.M van de Kletersteeg 19 augustus 2012 om 10:50

  Komende winter: voor warmte en warm water: hout stoken.Het hout kost niks en is altijd voorhanden.De staat doet het weer leuk.
  mensen met veel geld die zich kunnen permiteren een super zuinige auto te kopen; krijgen belasting reductie, en betalen al veel minder door het lage verbruik.
  mensen zonder geld moeten maar een oude grote bak kopen.

  Als de overheid ECHT belang had bij millieu, zouden ze de lagere inkomens financieren als die een zuinig geval wilden kopen.

  Dat kan trouwens electronisch geregeld worden; het verbruik.
  Als de VW passaat 25 km uit een litertje kan halen; dan moet het mogelijk zijn om electronische regelingen te maken die op andere autos met injectie passen.
  Als de staat nou DAT eens zou subsidieren…..

  Electrische auto’s: als onderaannemer van metaal bewerkingen: een electrische auto moet aanzienlijk goedkoper zijn dan eentje op benzine; veel minder onderdelen, minder manuren in productie en assemblage.
  Maar de realiteit……

  Zie ik meer in dat tootootje uit india… kost onder de 2000 dollar….

  maar is het niet opgevallen dat tussen 1950 en 1970 er een hele keus was aan auto’s met kleine cilinder inhoud?
  Zelfs het dafje, als je uiterlijk aanpast, zou een markt voor zijn.

 125. trudy k. 19 augustus 2012 om 11:24

  Rake observatie @Aad. Kon niet treffender: midden in de roos.
  Geef het volk brood en spelen. De spelen krijgen ze wel maar het ( belegde) brood raakt op.
  Sommigen prestaties van topsporters zijn werkelijk fenomenaal! Wie doet dat na? Nu ja, als ze het niet konden dan deden ze het niet. Zo is het toevallig ook nog eens een keer.
  ’t Is dus een gave, een talent. Hoewel…. katachtigen zijn lenig, maar dat zit in hun genen. Ze staan op, gapen een keer, strekken beurtelings achter- en voorpoten en kunnen capriolen maken waar mening sporter weer jaloers op kan zijn.

 126. Aad Verbaast 19 augustus 2012 om 11:48

  @Trudy K: dank. De redenering even doortrekkend: eigenlijk moet je als topsporter (talent noemen we dat) ergens een afwijking hebben om te kunnen excelleren. Dat zou weer betekenen dat we dus feitelijk aan het ‘apies’ kijken zijn. En ze dan ook nog ‘helden’ noemen als ze boven hun collega’s uitstijgen. Bijzondere wereld waar we in leven 😉

  Maar ja, de eerlijkheid gebied met te zeggen dat ik er soms graag aan mee doe. Ik ben ook maar een normaal mens 🙄

 127. Aad Verbaast 19 augustus 2012 om 11:56

  @Kleet: dat van dat hout is natuurlijk een onzinnige suggestie.Walmende schoorstenen door het hele land lijkt me niet een bijdrage leveren aan het milieu, nog afgezien van kaalslag.

  Zuinige auto’s: kan natuurlijk wel. Is ook al best veel bereikt op dat gebied. Maar ja zolang de burger nog met een megasleurhut op stap wil naar verre oorden gaan ze nog voor de pit en blijft er een markt bestaan voor de slurpers.
  Ook het probleem van de elektrische auto’s: leuk om er bij te hebben (stadsverkeer) maar ja, dan moet je een dikke buidel hebben. Ze zijn gemiddeld 30-50% duurder dan een ‘gewone’ auto. En presteren nog beduidend minder.

  N.B: zelfs hybride auto’s (pruis bv) mogen niets trekken. Ze zijn niet goedgekeurd daar voor.

 128. king billy 19 augustus 2012 om 12:30

  Wil Sap Nederland dan net zo vermaisen als Duitsland, terwille van ‘groene’ stroom Nu 800.000 hectare, groeipercentages van 15%, doel 4.000.000 hectare in 2050, aandeel ‘groene’ energie, exclusief strooom uit wind en zon (= ‘erneuerbare Energie), van 7% naar 23%. Netto rendementen van 7-9%, Duitse kranten staan vol met advertenties om hierin te investeren. Duitse melkboeren zetten weideland om in akkers met chemisch behandeld mais dat de bodem verzuurt en vergiftigd voor biogas en bio-ethanol.

  Enorme discussies in Duitsland: “Het mais vreet alles”. “In de tank of op het bord?”

  In NL en DLD besteden we grofweg 15% van het inkomen aan voedsel. In arme landen ligt dat op 75%. Kleet heeft gelijk. Regeringen en de EU zijn uiteindelijk grotendeels verantwoordelijk voor de stijgende voedselprijzen. Welke idioten bedenken het om bio-ethanol te gaan subsidieren ten koste van voedsel? Boerenslimmerds duiken daar bovenop.

  Alles en iedereen gesubsidieerd door Brussel, die de ene ondoordachte, onleesbare nouvelle na de andere uitgeeft: Het aandeel van mais voor alleen biogas installaties 60%. In Duitsland inmiddels 8000 installaties. Het percentage is exclusief de aanbouw van mais- en koolzaad voor bio-ethanol.

  De vraag is niet alleen of Sap goed bij haar verstand is, maar veel belangrijker, of dergelijke ‘zon-, wind- & groene energie projecten ingepast kunnen worden in het relatief kleinschalige Nederland zonder dat de kosten exorbitant hoog worden en verdere milieuverschraling beheersbaar blijft.

  Gebeurd op één van Sap’s “sommige dagen” dat 50% van de stroom door zonnepanelen en windmoléns werd geleverd:
  De industriele vraag naar stroom was laag, de toevloed aan stroom te hoog om op te vangen in het Duitse net. Trafostations dreigden opgeblazen te worden. Met kromme tenen, druipend van het klamme zweet, schakelden operators door naar Franse, Belgische en Nederlandse netwerken om de tsunami aan stroom weg te krijgen.

 129. P.H.M van de Kletersteeg 19 augustus 2012 om 13:07

  En het werd afgevloeid naar “aarde” letterlijk dus….
  De enige methode om het enigszins te bewaren is het omzetten in warmte, die warmte opslaan en daar later weer electriciteit van maken.

  Ik schrijf al twee jaar: de idioten in den Haag hadden–en kunnen dat nog steeds– een zinnetje erbij zetten…” maar niet van producten die in of voor menselijke voeding gebruikt kunnen worden…

  Maar dat is de pest in NL: naar techniek en logica wordt niet geluisterd.
  En dat is er ok fout aan een tweede kamer vol met afgestudeerde ongeschoolden.Want ze zijn ongeschoold; niet ter zake deskundig.
  Om een zekering–pardon smeltveiligheid- te verwisselen moet je 12 jaar naar school; maar om een staat naar de klote te helpen –dat mag zo maar.

  Toen de discussie bezig was, was ere en duits-franse onderneming die experimenteerde met algen en die kwam heel snel heel ver.
  Sowieso: per hectare met algen 52 ton droge stof….

  Dan: water scheiden in gas; was vroeger duur in electrische energie.
  Niet meer.Er zijn bacterietjes gevonden die bereid zijn de helft van het werk te doen; dus water is een energiedrager geworden met een rendement van 100%

  Dat teveel aan electriciteit kan naar grote installaties gestuurd worden om water te scheiden in…

  Daarnaast: de keus voor autos is technisch vraag.
  Water scheiden in de auto?
  Of scheiden in in grote installatie en verkopen bij tankstation?

  als er een mini installatie wordt uitgevonden,dan prefereer ik die.
  Maar geen homnd met een IQ van boven de 60 gelooft jou Aad, dat de burgers in grote bakken prefereren.
  Die grote bakken kosten weinig in aanschaf.
  Maar ook: als je zo’n grote bak op LPG zet is dat prachtig voor millieu, maar waar is de consistentie in beleid?

  LPG een perfecte verbranding en je verbruikt een afval product.
  Zou beloond moeten worden maar wegenbelasting is DUBBEL en gas zwaar belast
  EN
  Zuinige autootjes gratis in belasting–maar die vervuilen WEL…
  Leg eens uit..

  Electrische auto’s: mogen nieuw niet meer kosten 10.000.
  Dan heeft eenieder ruime winst.
  De staat kan zeggen je mag ze verkopen in NL maar dit is de max prijs..

  Die idioterie in DE heeft een voordeel: waardeloze producten als stroh krijgen nu weer waarde; gebruiken ze voor gas…

 130. P.H.M van de Kletersteeg 19 augustus 2012 om 13:10

  Maar wel vernoemenswaard: de eerste keer in 2-3 jaar dat iemand zegt dat ik gelijk heb wat betreft de idioterie rondom bio ethanol

  Ondertussen wordt er ook nog 500.000.000 hectoliter wijn teveel geproduceerd als ik het wel heb.
  Daar wordt tegen hoge kosten ook weer de alcohol uitgehaald…..

 131. Jan Bouma 19 augustus 2012 om 18:41

  Even wat letterlijke en figuurlijke tegenstroom: http://www.gezen.nl/wordpress/?cat=2:
  Lees verder bij: http://www.gezen.nl/wordpress/

  Uiteraard ben ik belanghebbende… 🙂 Zie mijn boek! 🙂

  Tot morgen! We zijn wel wat off topic bezig but who cares?

 132. trudy k. 19 augustus 2012 om 18:59

  @Aad 11.48 “Apies kijken”, weer een schot in de roos. De ene groep slooft zich uit om de andere groep- het publiek- te vermaken. Wie staat ten dienste van wie? Juist!
  Wat is het verschil tussen circusacrobaten en Olympische spelers? Volgens mij qua prestatie geen enkel verschil…
  Aangaande de gigawijnoverproductie: Is de auto die op wijn rijdt al uitgevonden? Er is wel overeenkomst tussen auto en berijder: Hoe groter de auto, hoe grotere slurper. Dat zal vast ook voor de berijder gelden.

 133. P.H.M van de Kletersteeg 19 augustus 2012 om 19:19

  Ik mag graag een volvo stationcar rijden, oud model.
  Gebruikt met zijn 2300CC net zo veel als een 1600CC
  alleen ik zit er lekker in,niet zo gauw plastic bumperschade, en ze draaien heel kort
  maar rijden wel autos op benzine vermengd met de alcohol uit wijn…

 134. Aad Verbaast 19 augustus 2012 om 20:49

  @King Billy: altijd leuk om keerzijdes van een verhaal te horen. Toont maar wel weer eens aan dat politici denken dat ze met een half woord al helemaal grip en inzicht hebben in een situatie. Luister nog even naar de eerst zinnen van het spotje: Duitsland is een walhalla.
  Misschien tijd voor haar om te emigreren.

 135. Aad Verbaast 19 augustus 2012 om 20:52

  @Kleet: genoeg alternatieven dus. Nu nog de politiek die er vaart achter gaat zetten. Vind ze maar eens.

  Over de biobrandstoffen: http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/08_augustus/19/economie/geen-voedsel-meer-voor-biobrandstof.xml
  ,,Het probleem is dat bijna de helft van de Amerikaanse maisproductie en 60 procent van de Europese raapzaad wordt gebruikt voor brandstof”, aldus Brabeck.(topman Nestlé)

 136. Aad Verbaast 19 augustus 2012 om 20:54

  @Jan Bouma: ik ken het project, je hebt het er eerder over gehad, en natuurlijk je boek gelezen 😉
  Ik draag zonne-energie een warm hart toe. Bij deze temperaturen wordt dat steeds makkelijker overigens.

  En off-topic: je kent het beleid hier: alles heeft met alles te maken. Zo zie je maar weer!

 137. Aad Verbaast 19 augustus 2012 om 20:58

  @Trudy K: wat te denken van die natuurparken (Beekse bergen etc) waar de bezoekers opgesloten zitten en de dieren ‘vrij’ rondlopen. Heeft wel wat.

 138. king billy 20 augustus 2012 om 01:48

  Greenpeace Duitsland heeft nog vacatures, waaronder een teamleader…. Wat let Sap na de verkiezingen?

  http://www.greenpeace.de/ueber_uns/jobs/jobangebote/
  Iemand nog een betere header dan ‘ Jolande Sap? Groen? Duitsland?’
  Blogje ligt gereed.

 139. king billy 20 augustus 2012 om 01:53

  SAP op Stupidedia.
  Schrik, Angst, Paniek en nog vele meer.
  Scheiß Auf’s Privatleben
  http://www.stupidedia.org/stupi/SAP

 140. Jan Bouma 20 augustus 2012 om 06:51

  @King Billy….1:48 en 1:53
  Inderdaad blijkt er een aardige collage, variatie en bespotting mogelijk op de naam van (Jolande) SAP. En zeker volgens de Duitse “stupidea”. Je zou met evenveel recht een dergelijke collage/variatie/bespotting kunnen maken over alle andere politieke partijen. De luchtfietserij viert ook daar hoogtij. Kern van het probleem is, denk ik, dat tussen al die partijen VOORAF geen afspraken gemaakt kunnen worden (blijkbaar) met betrekking tot de prevalerende vragen van de kiezer c.q. wereldburger. Als je namelijk prioriteiten stelt leidt een dergelijke opstelling tot helderheid met betrekking tot alle andere zaken (en de rangorde daarvan) die van politiek belang zijn. Ik zag in de herhaling Ben Verwaayen als “zomergast”. Mijn aanvankelijke scepsis bleek niet geheel terecht. Ook hij stelt dat de macht oneindig vaak verschuift – bijv. naar die BRIC-landen – maar dat de verandering en de aanpassing van “de machtsstructuren” daar pas veel later op reageren; m.a.w. dus te laat.
  http://zappen.blog.nl/vpro/2012/08/19/zomergasten-de-wereld-van-telecomgoeroe-ben-verwaayen

 141. Aad Verbaast 20 augustus 2012 om 09:40

  @King Billy: lijkt mee een prima baan voor haar. Har dagen lijken wel geteld bij GL. Zal niet lang meer duren na de verkiezingen als de peilingen op dit niveau blijven.
  Emigreren naar Duitsland. Ze heeft heeft immers regelmatig gehad (Kunduz) over het nemen van internationale verantwoordelijkheden. Hier ligt een fraaie kans daar invulling aan te geven.

  Kleine aanpassing aan de titel? Jolande Sap over Duitsland. Groentje.

 142. trudy k. 20 augustus 2012 om 09:49

  @Aad, 20.58 Prachtfoto!☺☺ De rollen omdraaien wil nog weleens inzicht verschaffen….

 143. Aad Verbaast 20 augustus 2012 om 09:51

  @Jan: ook even gekeken naar Ben Verwaayen. Haast niet vol te houden te kijken naar deze man die ik nog ken uit een vorig leven toen hij nog schootjongen was van Dik van de PTT/KPN.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Wim_Dik
  Met name dat fragment wat je aanhaalt was voor mij juist wederom een slap lulverhaal van hem. Niet in de zin dat vele machtsstructuren achter de realiteit aanhobbelen (dat is ook zo), maar met name omdat als je dat poneert je dan ook wel even moet aangeven of en zo ja, hoe je dat moet aanpassen, als je Rutte het partijprogramma mag influisteren. Nee dus. Zo ver kwam hij niet.
  Hij wil dat niet aanpassen namelijk. Het bedrijfsleven (waar hij een exponent van is) wil dat helemaal niet. Gaan meteen op zoek naar de mazen in de wet.
  Hij weet daar alles van: uit eigen ervaring mag ik spreken dat de PTT er alles aan deed (zijn tijd..) om in de voorbereidingen van de telecomwet (wel degelijk een document om vooraf de machtsstructuur vast te leggen voor de toekomst) er voor te zorgen dat elke macht werd geminimaliseerd!

  Man met dubbele tong. Zijn mensen waar politici nogal een zwak voor hebben. Erkenning door herkenning.

 144. Aad Verbaast 20 augustus 2012 om 09:58

  @allen: Spuit 11 Schippers (zelfs on-topic want heeft ook sport in haar portefeuille) wil ook haar steentje bijdragen aan de discussie over de bezuinigingen. Nu moet de ouderenzorg maar aan de wilgen gehangen worden:
  http://www.nrc.nl/verkiezingen/2012/08/20/schippers-wil-ingrijpen-bij-stijgende-zorgkosten-ouderen/
  En meldt nog even dat je aan de ziekenhuizen niets hoeft te doen, omdat het stelsel daaronder ”in de kern wel deugt”.
  http://www.nu.nl/politiek/2888239/schippers-denkt-winst-pakken-bij-ouderenzorg.html

  Leeft inmiddels ook onder een steen.

 145. king billy 20 augustus 2012 om 10:27

  Of deze: ‘Jolande Sap, groen gras bij de buren?” Of. Jolande Sap, ontgroenen in Duitsland’
  Ondertussen stelt een een minister van een Duitse deelstaat voor om de EU maar af te schaffen.
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/energiewende-fdp-wirtschaftsminister-will-eeg-abschaffen-11861472.html

 146. P.H.M van de Kletersteeg 20 augustus 2012 om 10:33

  Sap en Scippers; duidelijkdat die hun baantje te danken hebben aan een ERRUG intensieve ontgroening met de juiste mensen: ik zal ze nooit van ter zake deskundigheid beschuldigen!
  Vroeger noemden we een en ander: horizontaal, non-verbaal, intergraal! maar dat mag niet meer; dat heet sexistisch

  Doet me een beetje aan die jongen denken die die moordpartij in Irak aan de kaak stelde.
  Hij wordt vervolgd en gemarteld; de moordenaars niet

  Het benoemen mag niet het doen wel.

 147. P.H.M van de Kletersteeg 20 augustus 2012 om 10:35

  De euro moet verdwijnen.
  Dat is duidelijk.Noord west europa is MET de euro gedoemd te vervallen in meer armoede dan in de crisis van de jaren 30.
  Ieder dag wachten kost geld.
  En probeer het eens omgekeerd; probeer eens een brood uit die opvretende landen te krijgen?

  Ik ben het maar met een paar dingen van PVV eens; een ervan is uit de euro, accuut

 148. Aad Verbaast 20 augustus 2012 om 10:49

  @King Billy: ze zijn leuk, vooral die 2de 😉
  Hier nog een kwinkslag die ik net voorbij zag komen.
  http://www.bnr.nl/programma/bnrpaulvanliempt/220621-1208/meer-invloed-op-eigen-pensioen
  Zie je het voor je?
  Maar de klapper zit aan het eind:
  ==
  “..dan is het toch heel belangrijk dat je vanaf het begint zorgt dat je een breed mandaat in de partij hebt en het congres dat laat uitspreken.”
  ==
  Weer dat vermaledijde woord “mandaat”. Ze wil ‘regeren’ over de partij op basis van een mandaat..
  Machtsdenken ten voeten uit. Heeft weinig met democratie te maken.
  Sap met een mandaat, nou dan moet je echt gaan oppassen..

 149. Aad Verbaast 20 augustus 2012 om 10:51

  @Kleet: die euro mag blijven. Daar verschillen we over van mening. Wat moet verdwijnen zijn die bestuurders die er een puinhoop van maken. Daar kunnen we het misschien wel over eens worden 😉

 150. king billy 20 augustus 2012 om 10:58

  Koek met een ander smaakje:
  “European governments are rushing to boost stockpiles of crude oil and fuel, anxious to comply with new EU rules and amid reports that Israel is preparing to launch an attack on Iran.
  Belgium and the Netherlands have issued tenders to import a total of around 250,000 tonnes of diesel and gasoline for delivery in September and October, their agencies said”

  http://www.euractiv.com/energy/europe-starts-piling-oil-iran-wa-news-514340?utm_source=EurActiv%20Newsletter&utm_campaign=542003fd78-newsletter_daily_update&utm_medium=email

 151. Aad Verbaast 20 augustus 2012 om 11:17

  King Billy: opvallend bericht: “Hamsteren!!”.
  Waarom nu weer Iran er met de haren bij gesleept moet worden is me een raadsel. Volgens de regels mag er al geen druppel olie meer uit Iran komen. Dus van enige afhankelijkheid zou geen sprake meer mogen zijn als door een aanval van Israël de oliekraan dicht gaat.. Die is al dicht. Blijft dus hoogstens speculatie over. Verwacht men een koude winter? 😉

  Ook opvallend: ” .. into Belgian storage held in Wilhelmshaven, Germany.”
  Waarom slaat België haar olie reserves op in Duitsland?

 152. Jan Bouma 20 augustus 2012 om 11:28

  @Aad…..9:51….. “Eens!”
  Iets anders off topic maar wel leuk om te vernemen.

  Zojuist belde ik maar eens met de Griffie van de Rechtbank Utrecht “of de gemeente Stichtse Vecht nu al voldaan heeft aan de vraag van de Rechtbank om v o o r 1 augustus (3 weken geleden…) te reageren op de Uitspraak van het Hof Arnhem?”

  Nee!!!

  Dus is er afgelopen vrijdag door de Rechtbank een herinnering/aanmaning gestuurd aan de gemeente Stichtse Vecht om te voldoen aan het verzoek. Toen zei ik: “Ach, mevrouw… wat in het vat zit verzuurt niet..!” Lachen! Dat hele Parket snapt dat ik de milieucriminelen aan het opknopen ben. Men amusere zich verder. Gelukkig is het niet zo warm meer.

 153. Jan Bouma 20 augustus 2012 om 11:32

  Over de “olieboycot uit 1973 van Joop den Uyl” nog even dit. De hele Noordzee lag toen vol met olietankers die niet naar binnen mochten om te lossen want anders kwam Den Uyl’s lulverhaal op losse schroeven te staan. Uit betrouwbare bron. Ik sprak toen een oliehandelaar.

 154. Aad Verbaast 20 augustus 2012 om 11:54

  @Jan: goed dat ze even aan de taas worden getrokken. Merkwaardig dat ze nog niet gereageerd hebben. Allemaal niet zo ingewikkeld. Ze weten immers alles van bagger. Produceren eigenlijk niet anders ‘ten burele’. 🙄

 155. P.H.M van de Kletersteeg 20 augustus 2012 om 12:34

  Sap met een mandaat: weet k een goede werkplek!
  Een groen bordeel!

  Nou hebben eens een paar mensen mij besproken en ze kwamen tot de slotsom, dat, als ze een betrouwbare man waren tegengekomen in hun leven, ik dat was.
  verder zou ik de meest sociale individualist zijn die ze kenden.
  Zij waren een groep psychologen.
  Omdat ik–zo zeiden zij– niet te koop was voor geld, sex of macht.
  geld zou mij niet intereseren, sex zou ik toch wel eerder te veel als te weinig krijgen, roem beschouwde ik als zijnde voor idioten.
  Ik kwam daar verzeild omdat een vriendin mij aan mijn kop zat te zeuren en ik die niet kwijt wilde; die vriendin niet en mijn kop niet.

  Zo land politici geen intensieve sensityvity training hebben gehad, vertrouw ik ze voor geen meter.
  Niet een.
  omdat om politicus te worden, je al roem-macht-geil moet zijn.
  Dus corrupt.

  het verhaal van de euro is simpel.
  Erin blijven zal NL DE BE FR en BR ruineren.
  Eruit is voor eenieder beter handteerbaarder en veeeeeeel goedkoper.

  nat als andere dingen Schengen.
  Wil jij Roemenen bulgaren in schengen/ 90% zijn dieven en tuig Wil jij albanezen in Schengen? 95% zijn zeer geweldadig tuig, middeleeuws, waar vrouwen zich zelf levend verbranden om aandacht te krijgen.
  Met AK47 shootouts op de Reeperbahnen in het gerechtsgebouw in Keulen
  Die in Parijs ontvoering/drugs/gedwongen prostitutie/geweld en moord beheersen, waar de Fr politie zeven kleuren stront voor schijt.
  Dat hoort allemaal bij de Euro

  Ik heb in het oostblok ook probleem oplossen gedaan.
  Meestal tussen oostblokbedrijven en westerse klanten; de een kende meestal de oostblokwet niet, en konden geen int contract opstellen, en begrepen de corruptie niet; de ander probeerde vaak de zak te flessen.
  Dan moet je rigoreus te werk gaan.

  Zou ik de trammalant in europa moeten oplsossen: de euro eruit.
  Alle subsidies stopzetten.
  Lopende projecten door een figuur als ik laten controleren (zijn voor 92% frauduleus)
  landen die steun willen: onder curaltele

  Westerlingen–ok jij, kennen de realiteit niet van oostblok.
  hoe komt het dat er bijna geen onroerend goed belasting wordt geint in Roemenie?
  mensen hebben geen geld=officiele versie.
  Gelul.
  Maar de meeste boeren zetten hun grond op naam van de kerk.Geen onroerend goed belasting en geen winstbelasting op productie.
  Geen BTW

  Brussel betaalt wel; zo kan ik een heel lange lijst maken.
  Maar met je kont op een stoel in NL kan je werkelijk geen zinnig woord zeggen over EU.

  Van iedere 10 E die naar oostblok landen vloeit zijn er minimaal 7 gestolen. leef daar maar mee!

  Of stapuit de euro, trek de staten gelijk wat betreft boekhouding en bestuur,flikker dat idiote circus van Brussel eruit; geen parlement meer of van niet meer dan 75 man.

 156. P.H.M van de Kletersteeg 20 augustus 2012 om 12:35

  Maar de euro is de kanker van europa

 157. king billy 20 augustus 2012 om 13:11

  En chemisch bewerkt zaadgoed voor mais en koolzaad eveneens
  http://koningbilly.wordpress.com/2012/08/20/jolande-sap-over-duitsland-groentje/

  De header verandert: ‘Jolande Sapt, ontgroenen in Duitsland’.

 158. Aad Verbaast 20 augustus 2012 om 13:45

  @Kleet: Schengen is natuurlijk ook zo’n gedrocht waar in de euroforie niet goed is nagedacht over de consequenties. Op het moment dat ze dat weer eens gaan inzien is het al weer te laat. Prutsers.

 159. Aad Verbaast 20 augustus 2012 om 13:48

  @King Billy: Goed verhaal! Liet inmiddels een start reactie achter.
  Zal er ook even naar verwijzen op twitter en (dan ook automatisch) facebook. Kan wel wat extra aandacht gebruiken.

  P.S. zie ik trouwens op je header een groot koolzaadveld in volle bloei voor dat mooie huis? 🙄

 160. king billy 20 augustus 2012 om 14:24

  @Aad Verbaast. Zag de tweet op je blog. Thx!
  Die akker heeft mijn buurman boer gepacht van een grootgrondbezitter die z’n geld verdient met het uitbaggeren van dooie armen van de Rijn voor kiezelstenen. Archeologie is z’n hobby. Inmiddels is het koolzaad gemaaid en staat op het weiland mais twee meter hoog.

 161. P.H.M van de Kletersteeg 20 augustus 2012 om 15:17

  Ach ja; een duitser zal nooit een goede boer worden.Mais van 2 meter is dom.Je moet lage rassen hebben; doel is de kolf…als die plant zoveel energie moet zetten in hoogte….
  Alhoewel; als je de hele zooi hakselt, is het goed voer. en kan je het ook kuilen.

  Koolzaad is altijd moeilijk geweest.het zaad is niet gelijktijdig oogstrijp.
  Door het te manipuleren, wel.
  Scheelt een slok op een borrel.

 162. Aad Verbaast 20 augustus 2012 om 18:14

  @King Billy: Allemaal voor de ‘bio’? Mocht de mais eetbaar zijn dan weet ik wel wat jij regelmatig op de BBQ gooit. Of zoals ze het hier in de regio noemen: dik-doen-in-toen.

 163. Aad Verbaast 20 augustus 2012 om 18:15

  @Kleet: zaad van het koolzaad oogst je pas, volgens mij, als de plant al verdord is. Kun je dus rustig laten staan.

 164. Aad Verbaast 20 augustus 2012 om 18:17

  @allen: toch nog een na-olympisch bericht:
  http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/08_augustus/20/sport/curatoren-bevestigen-beslaglegging-london.xml
  De curatoren zullen wel gedacht hebben: je kunt hoog of laag springen maar die paardenbiefstuk is van mij!

 165. P.H.M van de Kletersteeg 20 augustus 2012 om 18:23

  Dan ligt het zaad op de grond…zover ik weet

 166. P.H.M van de Kletersteeg 20 augustus 2012 om 19:02

  Als ik het goed heb, valt het rijpe zaad op de grond en blijft het onrijpe in de vedorde plant tot het rijp is. was in ieder geval altijd moeilijk te oogsten

  Maar toen ik een jaar of 4-5 terug spral met de afdelingscheffn van de bank an haar vertelde zet koolzaad op je land, vroeg ze waarom.
  Toen zei ik haar dat ik verwachtte, dat de prijs omhoog zou schieten EN dat dat spul was wat niet loonde om te stelen.
  Hoeveel omhoog? Twee tot drie keer.
  Waarop baseer je dat? op de voorspelbare toekomst.
  En ik kreeg gelijk.

 167. Aad Verbaast 21 augustus 2012 om 00:34

  @Kleet: ik heb ook geen idee hoe dat allemaal precies zit. Ik dacht dat jij de zaad-deskundige was hier.

 168. Aad Verbaast 21 augustus 2012 om 00:38

  @allen: we hadden het hier wel eens over de noodzaak voor een examen voor tweede kamerleden.

  Wordt ik sinds vanavond ineens gevolgd op twitter door @2dekamerexamen met de omschrijving:
  == De Stichting Tweede Kamer Examen beoogt het kennisniveau van Tweede Kamerleden te vergroten en te toetsen, onder meer door het afnemen van examens. ==
  Heeft zelfs een heuse website: http://www.tweedekamerexamen.nl/

 169. Jan Bouma 21 augustus 2012 om 08:00

  @Aad
  @Allen
  ter overweging voor vandaag.

  Gezien bij Knevel&VandenBrink het onderwerp over “de onbetaalbaar wordende gezondheidszorg incl. die van de verpleeghuizen.” Tijdens de behandeling van het item wordt ook gesteld dat in Duitsland die zorg tenminste voor de helft goedkoper is en in Frankrijk zelfs driemaal goedkoper is. Rarara… De eisen van de gemiddelde Westeuropeaan over het niveau van “de welzijnszorg” zullen toch niet zo dramatisch verschillen? Als ik de ervaringsdeskundige mag geloven komt dat omdat de organisatie van “de welzijnszorg” een te groot waterhoofd heeft gekregen en dat de kosten/salarissen aan dat “waterhoofd” worden besteed en niet aan “de handen aan het bed” van diegenen die het moeten doen. Enfin.. Ik vind dat @Aad hierover maar eens uitsluitsel moet geven. Hij is expert op dit gebied. Overigens blijf ik van mening dat er niet gesproken moet worden over “bezuinigingen” maar over “ombuigingen” van de totale beschikbare budgetten.

 170. king billy 21 augustus 2012 om 09:02

  Re 2e Kamer examen.
  Shit. Nobody is perfect, maar zonder influisteren door deskundigen en stafmedewerkers (v/m – ‘stafwerksters’ roept op z’n zachtst uitgesproken minstens wrevel op), zonder een beetje goegelen & zo, gewoon uit het blote hoofd. En dan dit:

  ‘Uw score is 89%!
  Sorry, maar u bent niet geslaagd.’

  @Bouma, verzorging van ouderen door familie komt vaak voor in DLD. Voor het aanbouwen van een soort seniorenwoning is subsidie beschikbaar tot maximaal € 50.000,-. Later in te passen in het B&B concept.

 171. P.H.M van de Kletersteeg 21 augustus 2012 om 09:26

  @Aad: ik heb 22 nationaliteiten vrouwen gescoord buiten de NL grenzen; zelfs uit landen waarvan ik de naam maar met heel veel moeite kan spellen en waarbij een griekse die ik voor de derde keer ontmaagde (jawel, dat kan)

  Maar daarom ben ik nog geen vrouwenarts.

  Ik was in mijn jonge jaren een uitstekend portret/model fotograaf; beheers met nog iemans (als hij nog leeft) als enige een bepaalde retoucheer techniek en inkleur techniek.
  Werd nooit beroeps.
  Reden; was geen geld genoeg/geen relevante kennissen voor
  Wel werd mijn werk door “kunstenaars” gejat en als zijnde van hun op expositie gezet….

  en zo zijn er nog wat van die zaken…

 172. Aad Verbaast 21 augustus 2012 om 09:30

  @Jan: allereerst zou natuurlijk de stelling op waarheidsgehalte moeten worden onderzocht. de genoemde factor 2 (Duitsland) en 3 (Frankrijk) goedkoper dan in Nederland is ook maar iets wat mogelijk een eigen leven is gaan leiden omdat iemand (wie?) dat maar roept. Dat terzijde.

  Verder: ik heb een hele serie blogs geschreven over de gezondheidszorg en alles wat daar mee mis is in Nederland. En dat is nog al wat.
  In het algemeen kan gesteld worden dat de algemene oorzaak is dat ze er integraal een puinhoop van gemaakt hebben! En zelf blijf ik de stelling aanhouden dat er miljarden bespaard kunnen worden, waarbij de kwaliteit van de zorg verbetert kan worden. Moet worden zelfs.

  En meer specifiek over de bejaardenhuizen/verzorgingshuizen. Gisteren werd het slechts een keer genoemd: er zijn huizen waar de zorg wel prima verloopt.Die hebben precies dezelfde financiering als de huizen waar de zorg niet goed geregeld is. Ra, ra hoe kan dat? Dat zou eens goed onderzocht moeten worden. Ik heb daar zo wel mijn ideeën over.

  Verder: Schippers is natuurlijk volstrekt incapabel voor de functie die ze heeft. Daar begint de ellende al. 🙄

 173. Aad Verbaast 21 augustus 2012 om 09:36

  @King Billy: opvallend dat je met deze score niet geslaagd bent. Ik vind die nogal hoog. In ieder geval hoger dan het gemiddelde, correctie, dé Kamerleden. Die de test niet zullen doen. Zeker niet in het openbaar. Die doen enkel de kieswijzer voor de camera om dan te enthousiast te melden dat ze bij de juiste partij zitten volgens de kieswijzer. Geen punt natuurlijk, aangezien de vragen van te voren uitgebreid zijn overlegd met de verschillende partijen. Kortom: ook hier is het weer doorgestoken kaart.

 174. Aad Verbaast 21 augustus 2012 om 09:38

  @Kleet: je zou een lastige klant zijn voor de ervaren beroepskeuze adviseur 🙂

 175. P.H.M van de Kletersteeg 21 augustus 2012 om 09:39

  Dat is een probleem in NL.Wil je portier worden bij een gemeentehuis in een kleine stad in een mannenmaatschappij.?
  Onbesproken gedrag; 3 vreemde talen, middelbare school, tussen de 25 en 40, niet meer dan 85kg.

  Wil je minister worden? heb je horizontaal non verbaal intergraal architectuur, specialisatie plafonds van ambtelijke woningen bestudeerd dan:
  –kan je je eigen naam schrijven?
  Dan maken we je minister!

 176. P.H.M van de Kletersteeg 21 augustus 2012 om 09:47

  Was destijds de eerste kraker in NL van particuliere woning, later met medewerking van politie.
  Ach ja, daarnaast heb )compleet met opleiding en al) sociaal werk gedaan , jongeren werk; en daar een subsidie vrije constructie opgezet en uitgevoerd
  Sociologie gestudeerd, Fortuyn was toen even mijn docent, was grootschalig aan het studieboken kopieren, haalde de krant ook in belgie en DE,
  (moet de bakker ergens van betalen)
  Werd nr 3 onderaannemer metaalbewerking in NL,
  had elders een werkplaats met 35 man personeelen omzet van een slordige 9 ton per maand zo werd er gefluisterd

  oorzaak; toen ik van de mulo afkwam mocht ik niet doorleren van de staat; mijn vader had aow en een eigen huis.

 177. P.H.M van de Kletersteeg 21 augustus 2012 om 09:52

  Toen ik 37 was, wilde ik omscholing, dat werd sociologie, maar niet als mscholing.
  De belangrijkste vraag van de beroepskeuze adviseur was: wat doet je vader.
  Antwoord: dood zijn.
  reden op de lagere school werd er uitsluitend gekeken naar beroep vader.Mijne was tuinman, dus ik moest maar gaan werken of naar de technische school
  5 dagen getest, plotseling was ik geschikt voor gymnasium….
  Hoeveel mensen er niet door die adviezen een toekomst verloren hebben…..

 178. Aad Verbaast 21 augustus 2012 om 10:17

  @Kleet: dat bedoel ik..
  Opvallend trouwens dat opvallend vaak de conclusie van de beroepskeuze adviseur (na veel testen) is dat ze beroepskeuze adviseur moeten worden. 😉

 179. trudy k. 21 augustus 2012 om 10:32

  Gisteren Mme Schippers op tv
  met focusafleidend decolleté….

 180. Aad Verbaast 21 augustus 2012 om 11:21

  @Trudy K: viel me ook op ja. Zal wel gevolg zijn van een ingelaste media-training: gaan voor de vorm én de inhoud.
  Ze zal toch geen Merkel-ambities krijgen? 😉

 181. P.H.M van de Kletersteeg 21 augustus 2012 om 11:27

  Als ik die vrouwen gratis en gedegen advies zou moeten geven:
  –bestudeer je geboortebewijs
  -ga op de weegschaal staan (bij voorkeur een heavy duty)
  –doe de lamp aan, bij voorkeur TL en kijk in een (hele grote) spiegel
  –maak een afsparaak met de plastic chirurg en reserveer hem voor 2 weken.
  Is nodig

 182. king billy 21 augustus 2012 om 11:37

  Niet zo onaardig over Merkel’s postuur en kledingkeuze doen!
  Hier wordt gespeculeerd wat Merkel met haar oude kleren doet. Aantrekken…
  Was zelfs een soort volksenquete over deze kwestie, nog net geen referendum.

 183. trudy k. 21 augustus 2012 om 11:56

  @Aad, Daar zeg je wat. M.i. ook een soort compensatie van een gemis…

 184. Tweede Kamer Examen (@2eKamerExamen) 21 augustus 2012 om 12:10

  @Aad Verbaast De examenvragen op http://www.tweedekamerexamen.nl zijn met name bedoeld om (potentiële) Tweede Kamerleden en burgers aan het denken zetten. Het zullen dan ook vaak onderwerpen zijn die normaliter niet ter sprake komen of te weinig aandacht krijgen.

  Het is nadrukkelijk niet de bedoeling om Tweede Kamerleden te benadelen. En ja, de lat ligt erg hoog, maar we mogen dan ook wel iets verwachten van onze Tweede Kamerleden toch?

  Zij mogen bij het maken van het examen gebruik maken van alle middelen, waaronder internet. Waarom? Omdat juist (het zoeken naar) de antwoorden de Tweede Kamerleden en burgers aan het denken zet.

  Een neveneffect van het slagen is dat journalisten de Tweede Kamerleden kunnen houden aan de antwoorden van het examen. Tweede Kamerleden kunnen, na slagen voor het examen, bijvoorbeeld niet meer zeggen dat de Nederlandse economie voor 29% afhankelijk is van export (i.p.v. de vaak genoemde maar onjuiste 70%).

  Stichting Tweede Kamer Examen is een burgerinitiatief en is niet gelieerd aan een Overheidsinstelling. Wel heeft de Tweede Kamer ondertussen de stichting uitgenodigd om mee te denken over transparantie in de Tweede Kamer: http://appsvoordemocratie.nl/teams/tweedekamerexamen-nl/

  Mocht je nog verdere vragen hebben horen we dat natuurlijk graag.

 185. Jan Bouma 21 augustus 2012 om 13:09

  Het is nadrukkelijk niet de bedoeling om Tweede Kamerleden te benadelen.

  Valt onder die stelling ook “te diskwalificeren?” Al met al zag ik dat de navigatie voor dat “examen” al prut was (dat was natuurlijk ook de bedoeling). Al met al kun je dan verder constateren dat het weer gaat om de belangen van de Kamerleden.. en niet die van die domme stemmer. Al met al… dus het zoveelste prietpraat van de belangengroepering die “politici” worden genoemd. Nog een voordeel t.b.v. hun belangen is de uitspraak (ooit) van Bolkestein: “Politiek is vervelend”. En daarom delegeren we maar al te graag die “vervelende politiek” aan onze “vertegenwoordigers” die we om de 4 jaar het mandaat gunnen. Elk volk krijgt zo de regering die het verdient.
  Wat een zooitje.

 186. Tweede Kamer Examen (@2eKamerExamen) 21 augustus 2012 om 14:10

  @Jan Bouma Het is inderdaad ook niet de bedoeling om Tweede Kamerleden te diskwalificeren. Dat is ook onwenselijk aangezien dit gekozen volksvertegenwoordigers zijn.

  Burgers hebben er belang bij volksvertegenwoordigers te hebben die werken vanuit feiten. Het belang van de burger staat daarom bij dit initiatief voorop.

  We zien dat het examen goed gemaakt wordt, maar horen graag van u waar de navigatie volgens u tekort schiet.

 187. Aad Verbaast 21 augustus 2012 om 14:12

  @Tweedekamerexamen: elke initiatief om Kamerleden iets meer kennis bij te brengen dan waar ze nu blijk van geven (en dat is niet veel) is mij dierbaar. Ook als mede als doel heeft om burgers en politici aan het denken te zetten. Maar al te vaak wordt er niet op basis van kennis wat uit de onderbuik gerommeld. Lijkt me niet de juiste weg.
  En over de lat hoog leggen: niets mis mee. Voor politici zal echter gauw de keuze dan zijn er met opgeheven hoofd onderdoor te lopen.

  Succes met jullie initiatief!

 188. P.H.M van de Kletersteeg 21 augustus 2012 om 14:15

  Is een goeie.Moet je ook met Brussel.Een parlementslid” wordt lachen.Is analfabeet werd multimillionair binnen een jaar, omdat hij bijna gratis grond kocht waar een autobaan komt, en die weer doorverkocht aan senatoren die het weer…..en zo de internationale gemeenschap oplichtten….
  Zijn naam: Gigi.Hij heeft gezeten en zijn meubels bekleed met bladgoud.

 189. Aad Verbaast 21 augustus 2012 om 14:17

  @King Billy: je hoort mij (wat betreft kledingkeuze) niet negatiefs over Merkel zeggen. Soms geeft ze zelfs daarmee aan dat wat haar betreft er weinig te verbergen valt. Mooi als politici voor transparantie kiezen. Kom er nog maar eens om.

  @Trudy K: Ze was zelf zo afgeleid dat vergeten was dat je haar ook kunt kammen. Valt allemaal niet mee om nog goed voor de dag te komen. Hoe ze op die tweede plaats van de lijst is gekomen zal ook een raadsel blijven.

 190. king billy 21 augustus 2012 om 15:22

  Re kleding, Merkel. Duitse satire, traditioneel, welke veelal over politiek gaat. Zelfs het DDR regime subsidieerde kritisch Kabarett. Er moest tenslotte nog iets te lachen over blijven.
  Veel Duitsers stoorden zich aan deze ‘Volksabstimmung’ over Merkel’s kleding.
  De grap was volgens Tucholsky deshalve geslaagd:
  Kurt Tucholsky in 1919: “Als een Duitser een goede politieke grap maakt, neemt de helft van het land daar aanstoot aan.”
  http://www.presseurop.eu/nl/content/article/2552011-duitse-satire-een-goed-georganiseerde-traditie

  Vervang heden ten dage ‘het land’ door ‘Europa’ en je hebt de poppen aan het dansen.
  Moet nog zien wat er gebeurt indien een landelijke enquete over de oude kleding van Beatrix zou verschijnen. Per slot is zij óók hoofd van de regering. En vrouw…..

 191. Jan Bouma 21 augustus 2012 om 15:26

  Tweede Kamer Examen…14:10
  Paar opmerkingen:
  1. Dit is natuurlijk een compleet onzinnige redenatie van u: == Het is inderdaad ook niet de bedoeling om Tweede Kamerleden te diskwalificeren. Dat is ook onwenselijk aangezien dit gekozen volksvertegenwoordigers zijn. == (???!!!!)
  2. Hoezo: “gekozen”? ; ze stonden op een kieslijst van een zekere partij en daar mocht het domme kiezersvolk dan een kruisje bijzetten.
  3. Tweede Kamerleden (en elke zichzelf benoemde politicus) zouden het vermogen moeten hebben om de hoofd- en de bijzaken te kunnen onderscheiden. Voorbeeld. Bent u tegen de aanschaf van de JSF betekent dat tegerlijkertijd veel meer dan een simpele afstemming van die JSF. Nog een voorbeeld van de principeloosheid ofwel het platte opportunisme waarmee Kamerleden opereren als “2e hands autohandelaren a la Beun de Haas” is bijv. de opstelling van de 2e Kamer wanneer het gaat om er consequente redenaties op na te houden. Zo krijg je ’n loze nietszeggende bijval van Dr. Ronald van Raak (SP) met “goed idee” om de strafrechtelijke immuniteit van de Staat op te heffen… (Heerts/Anker/Smilde) maar daar blijft het dan ook bij. Niks, nada, nul komma nul.
  4. Inzake het dwingend en noodzakelijke onderscheid om hoofd- en bijzaken te kunnen onderscheiden zie: http://www.villamithras.com/Extraatje.htm
  5. Alle politieke partijen zouden hun kleine deelbelangetjes aan de kant dienen te zetten voor die veel grotere grensoverschrijdende dus mondiale belangen.
  6. Navigatie t.b.v. “de examenvragen”? Ik zie ze niet. Maar dat zal wel aan mij liggen.
  7. Aan alle politieke partijen heb ik jaren geleden vragenlijsten toegestuurd. Alleen van Drs. Prij (CDV) kreeg ik een snerend antwoord. De rest zweeg. Want het is natuurlijk niet “leuk” om te lezen dat je je beter kunt opheffen als “politieke partij”.
  8. Zo kan die wel weer. Veel genoegen met weer een pseudo-speeltje ter afleiding van waarom het gaat.

 192. king billy 21 augustus 2012 om 15:32

  Misschien kan Jolande Sap hier iets mee
  35 Vragen van de ‚Groenen‘ in het Duitse Parlement over ‚Energiearmoede’. Voor de betalende burgers, wel te verstaan.
  Ondertekend door o.a. de fraktieleider van ‚GroenLinks‘ in Duitsland.

  Klik om toegang te krijgen tot 1710475.pdf

 193. Motek from Space 21 augustus 2012 om 15:43

  En we brengen de politiek weer even bij de burger via http://www.heerenveensecourant.nl/nieuws/9076/netwerkborrel-voor-ondernemers-en-managers/ maar ook via http://www.heerenveensecourant.nl/nieuws/9039/pvda-politici-naar-heerenveen/

  Eén voordeel…je weet van te voren waar men staat; omtrekkende beweging maken dus…heel sportief 😉

 194. king billy 21 augustus 2012 om 23:26

  Rustig hier. Is er iets ernstigs aan de hand in Nederland?

  Morgen, de 22e, Samaras – Juncker in Athene
  24e Merkel – Samaras in Berlijn
  25e Hollande – Samaras in Parijs
  Topsport!
  Wel een beetje lullig voor politici middenin een verkiezingsperiode dat Rutte, nadat hij de ondertekening van het ESM verdrag versierd had dankzij een gelegenheidscoalitie, die elkaar nu de tent uitbekvechten, er niet meer toe doet.
  Griekenland gaat daarentegen toch redelijk souverein om met haar schulden aan onder andere Nederland.

 195. Aad Verbaast 22 augustus 2012 om 00:16

  @King Billy: rust? Valt nogal mee. Er is natuurlijk wel iets heel ernstigs gebeurd. Dan dan weer wel.
  De RVD komt niet vaak in actie maar nu konden ze de lippen toch niet stijf gesloten houden.
  http://nos.nl/koningshuis/artikel/409236-beatrix-heeft-lip-bezeerd.html
  Maar ja, de pers mag er dan bovenop springen, ik denk dat het nog wel mee zal vallen.
  Ze is immers al tientallen jaren ervaringsdeskundige op het gebied van verkregen lipservice.

  Humor en Duitsers: veel slechter dan de Nederlandse humor lijkt me welhaast niet mogelijk.

  Die lijst van 30 vragen : kijk die zou inderdaad eens naar Sap gezonden moeten worden die nog denkt dat het daar allemaal koek en ei is. Maar ja, ze mag dan wel internationaal geïnteresseerd zijn, maar of ze de Duitse taal machtig is waag ik te betwijfelen. Ik betwijfel onderhand zelfs of ze wel kan lezen. Luisteren is haar al ook al niet gelukt.

  Goodwill tour van Samaras: http://www.bnr.nl/topic/griekenland/990552-1208/griekenland-moet-2-miljard-extra-bezuinigen.
  Door het stof natuurlijk omdat er weer geen reet van terecht gekomen is, en er meer bezuinigd moet worden. Maar komt allemaal goed. Valt ook in het bakje rituele paringsdansen.

 196. Aad Verbaast 22 augustus 2012 om 00:21

  @Motek: een netwerkborrel waar geen kosten aan verbonden zijn. Ideaal natuurlijk! Mag ik aannemen dat tout Heerenveen inmiddels is gemobiliseerd om daar naar toe te gaan? Gratis hamsteren voor de armen! En ‘netwerken’ natuurlijk met de anderen.

  Ik vroeg me net vandaag af waar Lutz Jacobi zou uithangen. Niets meer van gehoord na de verloren verkiezingen. Maar jawel: ze komt ook naar Heerenveen. Doe haar de groeten, net als aan Plasterk trouwens. Ik twitter wel eens over hem.. vandaag nog.

 197. king billy 22 augustus 2012 om 01:00

  Toch maar een nieuw blogje, vandaag Mark Rutte vs Samaras. Zielig voor alle politici dat Samaras souverein voor Nederland z’n neus ophaalt. Het meest voor Rutte.

  http://koningbilly.wordpress.com/2012/08/22/mark-rutte-verkiezingen-esm/

 198. Jan Bouma 22 augustus 2012 om 09:02

  Wat men maar geloven wil…; in kort bestek.

  Gezien bij KvdB Jan Kees de Jager? Die vertelde wat onzin. “Vroeger”, zo zei hij, “groeiden we het jaar daarop er wel weer uit met tekorten op de staatsbegroting. Zelfs met 4 a 5% plus de inflatie werden goedgemaakt!”

  Met “vroeger” bedoelde hij de toestand van voor 2008 toen de financiële crisis toesloeg.
  Uiteraard is dit quatsch. Ook toen, net zoals nu, is het maar wat men geloven wil. De reële bijdragen van de secundaire, tertiaire en quartaire sectoren waren toen, net zoals nu, GEEN “reële bijdragen” aan de economie. Alleen hebben we nu te maken met de schaarste van “het geloof” omdat er inmiddels een mondiale slag gaande is waarin dat “geloof” op de proef gesteld wordt. Geheel volgens de verwachting van Tinbergen (het communicerende vat) overigens. En die strijd willen de financiële maffia nog steeds winnen. Daarom leggen zij absurde en onmogelijke eisen op aan de debiteuren als Griekenland, Italie, Spanje enz. maar in feite aan alle landen ter wereld waarin “het geloof” is verdwenen. Krankzinnige toestand. Maar ja.. dat krijg je nu eenmaal als “het geloof” ofwel “de religie” de ratio domineren…

  Wat een zooitje.

 199. Aad Verbaast 22 augustus 2012 om 09:08

  @King Billy: je houdt het tempo er goed in 😉

  @Jan: uiteraard gezien. Praatjes voor de vaak wederom. K en vdB weten trouwens ook niet de juiste vragen te stellen. Dan blijft het maar een zweverige bedoeling. Dat blijft het natuurlijk ook als de politiek maar geen oplossingen bedenken voor de crisis. Laat staan invoeren.
  Blijft een zooitje inderdaad.

 200. P.H.M van de Kletersteeg 22 augustus 2012 om 10:38

  Spelen in Brasilie: er zijn al 8000 mensen uit hun huizen gezet, en nu wil de staat een complete sloppenwijk slopen voor een toegangsweg.

  Ze worden socialer! Nog vrij recent was er een eenheid van de politie die bedeljongetjes op het strand en elders doodschoot….

  De drusdealers zijn populair; zij bouwen scholen, betalen medische zorg…

 201. Aad Verbaast 22 augustus 2012 om 11:06

  @Kleet: http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/08_augustus/22/buitenland/sloppen-willen-niet-wijken-voor-spelen-rio.xml
  ,,Onze regering is een omgekeerde Robin Hood: ze nemen van de armen om aan de rijken te geven”, aldus de voorzitter van de bewonersvereniging van de wijk Vila Autodromo.

 202. trudy k. 22 augustus 2012 om 11:34

  @Aad om 11.06: ,,Onze regering is een omgekeerde Robin Hood: ze nemen van de armen om aan de rijken te geven”, aldus de voorzitter van de bewonersvereniging van de wijk Vila Autodromo. ”
  Treffend verwoord door die voorzitter en de moeite waard om vaak te citeren!
  Zag gisteren nog een flits van Jurgen Raayman die De Jager van repliek diende maar die man schijnt een dikke olifantenhuid te hebben of hij doet alsof…

 203. trudy k. 22 augustus 2012 om 11:39

  Ow… sprak voor m’n beurt. Terugscrollend las ik dat er meer hier gisteravond naar Knevel en Van de Brink hadden gekeken.

 204. Aad Verbaast 22 augustus 2012 om 12:08

  @Trudy k: het was weer een vermakelijk avondje televisie. Laat ik het maar niet hebben over die nietszeggende hoofdredactrice van de quote.. Zelden zo’n nitwit gezien. Oeps, nu doe ik het toch.

 205. trudy k. 22 augustus 2012 om 15:23

  @Aad, die “nitwit” heb ik dan gemist. Ik zal het woordje helaas maar weglaten. Wat je schrijft vind ik in zekere zin wel verheugend, namelijk de evidentie dat steeds meer mensen wakker worden. De een heeft meer inzicht dan de ander en het wachten is op de laatkomers die er weleens voor zorgen dat we “de boot” missen. Stel je voor dat er massaal niet meer gestemd gaat wordennet zoals men na een bepaalde leeftijd niet meer in Sinterklaas kan geloven.
  Hoe zou het dán gaan met de politiek? Ik ben een politieke nitwit en ook al die jaren dat ik niet stemde ging ’t met de schijndemocratie, evenals bij het zomerreces, allemaal wel door.
  Hoe meer afstand je neemt hoe zotter het eruit ziet. “Belangrijke” figuren op tv ziet men met ernstige gezichten nonsens verkopen. Vraag me af of dit bewuste of onbewuste volksverlakkerij is. Vond dat Rayman groot gelijk had maar De Jager redde zichzelf eruit door te doen of zijn neus bloedde.

 206. blutch1 22 augustus 2012 om 17:48

  Ik had graag gezien dat iemand had gezegd: “Maar dat zei u toen toch ook van de Griekse staatsobligaties”. Maar nee hoor, niemand kwam op dat idee.

 207. king billy 22 augustus 2012 om 19:29

  Re ‚Vertrouwen in politici.‘ Ging een lichtje branden over het ‘maaiveld’. Ooit eens een boek daarover gelezen, vertaald vanuit het Zweeds in Engels. Geen wonder dat ze het nadeel van de twijfel krijgen.
  Politici hebben het probleem dat ze in een schizofrene spagaat zitten. Enerzijds zien zij zij veelal zichzelf boven de Wet van Jante staan om hun idealen te bereiken, anderzijds moeten ze zichzelf vereenzelvigen met deze wet om niet weggehoond te worden.
  Naast de 10 gebruikelijke ‚maaiveld‘ regels in de Nederlandse Wiki komt er dan in de Engelse Wiki nog een 11e regel bij, „Ze niet moeten denken dat het stemvee niets van ze weet“.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Law_of_Jante
  Wie nu reageert op ’ politici & denken‘, trapt een open deur in. Geen beter bewijs dan idealen vertalen in metaforische vergezichten in plaats van in cijfers.
  Grinnik, toch wel leuk te bedenken een piepkleine bijdrage geleverd te hebben vanaf het Duitse maaiveld Jolande’s kop er af gehakt te hebben. En dit zal wel weer komen dat ik van de cynische generatie ben. Ook niet bevordelijk voor vertrouwen in de politiek.

 208. P.H.M van de Kletersteeg 22 augustus 2012 om 21:50

  Als je te stom/aso bent om een vak uit te oefenen kan je het altijd nog onderichten; als je daar te stom te aso voor bent kan je de criminaliteit in, als je daar ook te weinig moraal voor hebt, dan wacht je een glorieuze carriere in de politiek.

  SAP sex and politics?

 209. P.H.M van de Kletersteeg 22 augustus 2012 om 21:51

  Iemand moet haar eens een strikvraag stellen: “Welke plafonds zij kan beschrijven”

 210. Jan Bouma 23 augustus 2012 om 07:05

  ter overweging voor vandaag de navolgende stelling.

  “..Kijk ‘ns hier meneer; politiek bedrijven betekent dat je compromissen moet kunnen sluiten. Tenslotte heeft niemand, en ook geen enkele partij, het alleen voor het zeggen in dit land. Daarnaast moet je dan ook nog kunnen whealen en dealen met je achterban en die soms ook niet snapt dat je niet alleen hun belang kunt dienen. Ondertussen moet er wel geregeerd worden. Per dag neemt een politicus vele beslissingen….”

 211. Aad Verbaast 23 augustus 2012 om 09:20

  @Trudy K: gelukkig worden mensen steeds meer wakker. Vertrouwen in de politiek is tot een dieptepunt gedaald inmiddels mochten we gisteren in de kranten lezen.
  Maar ja, je mag natuurlijk ook afvragen of het vertrouwen in de kiezer nog hoog gesteld mag worden, als je ook leest dat het vertrouwen in Beatrix het hoogst is. Als tweede staat: Frans Bauer!
  Tja, dan zijn we toch aardig op weg een echte bananenmonarchie te worden.

 212. Aad Verbaast 23 augustus 2012 om 09:24

  @Blutch1: leven in de waan van de dag betekent blijkbaar ook maar al te vaak dat enig historisch besef meteen verdampt is.
  Ik moet overigens wel Pechtold nageven dat die nog wel eens in een debat in de kamer met een of ander document uit de historie zwaait om vervolgens een vraag te stellen of dat nog in overeenstemming is met wat er nu wordt uitgekraamd. Als veilingmeester zal hij wel een historicus in dienst hebben.

 213. Aad Verbaast 23 augustus 2012 om 09:28

  @King Billy: Dat doet mij dan weer denken aan Hillen die ik eergisteren nog hoorde zeggen dat je vooral niet van alles aan de kiezer moet vragen als politicus.
  Overigens ook iets dat Pechtold (nu ik het toch over hem had hierboven) ook regelmatig pleegt te zeggen.
  Nu we het toch weer over hem hebben. Vanmorgen had hij een “hang-out” bij de NRC (nieuwe trend in de campagne): daar zegt hij:

  Blijft lachen in de politiek!

 214. Aad Verbaast 23 augustus 2012 om 09:35

  @Jan: Ik heb het debat van gisteren gemist omdat ik te laat weer thuis was.
  Niet veel gemist begrijp ik. Maar als reactie op jouw stelling begrijp ik wel dat er een opvallende mildheid was onderling om er gezamenlijk uit te komen.

  Maar ja dan even 2 illustraties uit een zeer recent verleden:
  De PvdA stelt 115(!!) vragen aan de minister over versoepeling ontslagrecht. Dezelfde PvdA (Plasterk) vind dat je toch in 6 weken maximaal een kabinet moet kunnen samenstellen en wil dat wettelijk afdwingen. Dat moet toch ergens wringen zou je zeggen 😉
  Vandaag: http://www.nrc.nl/verkiezingen/2012/08/23/pvda-wil-tienduizend-extra-wijkverplegers-vvd-thuiszorg-zelf-regelen/
  Daar ben je als toekomstig gedongen huwelijk (gezien de peilingen ‘natuurlijk’ ook snel uit 🙄

 215. P.H.M van de Kletersteeg 23 augustus 2012 om 09:44

  Schippers wil nu de hele thuiszorg afschaffen…
  Ik wil het woord “tering wijf” niet gebruiken, anders zou ik het zeker doen.
  Wat volgt: pilletje van Drillon?
  Idd; in Fr en DE zijn de kosten lager: misschien de overhead eens aanpakken? kosten apotheek en specialisten doktoren wellicht?
  Jezus, wat een afgrijselijk stomme trut is die schippers.

 216. Aad Verbaast 23 augustus 2012 om 10:13

  @Kleet: er lijkt wel een breed ingezette aanval ingezet te worden op de ouderen, die het kind (van de rekening) worden.
  Thuiszorg gaat er aan. PGB gaat er aan, en nu komen de pensioenfondsen met dramatische verhalen naar buiten:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3304365/2012/08/22/Dramatische-verlaging-pensioen-ambtenaar-dreigt.dhtml
  == De korting met 0,5 procent in 2013 was al bekend, waardoor de korting in 2014 kan uitkomen op 14,5 procent. ==
  Daarbij: == ‘De premies zouden bij 17 grote fondsen gemiddeld circa 28,5 procent omhoog gaan’, ==

  Om er dan maar even wat zwarte humor tegen aan te gooien:
  Je kan er op wachten dat Schippers euthanasie uit het basispakket gaat gooien vanwege de sterk toenemende vraag en dus kosten.

 217. P.H.M van de Kletersteeg 23 augustus 2012 om 10:16

  DE oplossing voor schippers: we schaffen gewoon de zorgvragers af! Dan kan het geld rechtstreeks worden doorgesluisd naar schippers’ privee rekening!

  het schijnt haar twee hersencellen te ontgaan, dat de kosten in DE en FR aanzienlijk lager zijn, het prestatienivo van DE en FR hoger en de premies veel lager; overal een percentage van inkomen; alleen in NL een fixed bedrag…..

  Als ik vanaf hier een verzekering neem voor west europa, oostenrijks, betaal ik 12 euro per maand……

  Of is schippers van plan, grote kampen voor bejaarden op te zetten?
  zoiets was er al hoor, dat heet als je positief denkt bejaardentehuizen, en als je negatief dent concentratiekampen.

 218. P.H.M van de Kletersteeg 23 augustus 2012 om 10:21

  Boze tongen beweren dat schippers n de wandelgangen heeft gezegd voorstander te zijn van de heropening van zekere vakantie kampen in Dachau en Austerwitz.
  De tendens begint die kant op te gaan.

  Misschien kan die trut eens een organisatie specialist inhuren van de duitse Krankekasse

 219. king billy 23 augustus 2012 om 10:42

  Nog even met de lage rente’s en dan kunnen de pensioenfondsen beter in goud investeren. Bric-landen doen dat al…. Mijn pensioenfonds heeft nog steeds een dekkingsgraad van 110%. Misschien toch iets te maken met de samenstelling van de RvT en RvB? Een snelle vergelijking met enkele andere fondsen, doet het beste vermoeden.

  Wat anders.
  Duitse staat maakt in eerste halfjaar 2012 8.3 miljard winst. Doorslaggevend waren minder uitgaven op sociale verzekeringen, 11.6 miljard minder dan begroot. Méér export naar non-EU, minder export binnen de EU. ‘Hulp’ aan lidstaten ruim 3 miljard hoger dan begroot.
  Zitten daarmee op 59.4%, moeten dus nog 3.6% meer uitgeven, voordat de ECB en Brussel namens de CLUB MED landen likkebaardend voor de deur van de BuBa staan om het overschot via het ESM te verpuffen.
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/konjunktur-milliardenueberschuss-fuer-den-staat-11865174.html

 220. Aad Verbaast 23 augustus 2012 om 11:11

  @King Billy: zo kan het dus ook. Althans daar. Een land waar “onze” politici altijd van zeggen dat we mee dienen met hun golven. Niet dus. Althans qua uitgaven hier. Er zijn hier politici die nu naar Brussel willen stappen met het argument “uitzonderlijke omstandigheden”. Nu zijn die er wel: een omvangrijk reservoir van uitzonderlijk incapabele politici. Maar dat argument zal niet goed vallen daar vermoed ik zo.

  Wel opvallend: == minder uitgaven op sociale verzekeringen, 11.6 miljard minder dan begroot ==
  Wat is de oorzaak?

 221. trudy k. 23 augustus 2012 om 11:15

  @P.H.M. van de Kletersteeg, het lijkt cru wat je schrijft maar ik zou me er niet eens over verbazen als dit in bedekte sfeer waar zou zijn… Voor mij mogen ze ( individueeel) thuiszorg schrappen maar dan moeten de premies wel navenant omlaag. In feite belief ik, als het er op aankomt, zelfs helemáál geen ziektekostenverzekering meer. Kom zelden of nooit bij de dokter als die enkele keer voor een herhaalrecept, dan moet ik nog zelf betalen. Dikke winst dus verdienen ze aan mij. Je bent wel VERPLICHT!! premies te betalen maar service daar moet je voor vechten. Ik zal er nimmer gebruik van wensen te maken. En “enge” ziektes medicamenteus of erger anderszins laten behandelen? Ik ga nog liever gewoon dood. Nederland, betuttelingsland!

 222. trudy k. 23 augustus 2012 om 11:26

  @Aad, Ach ja, die lijstjes ook. Ons wordt maar van alles wijs gemaakt. Maar ik had ’t lijstje ook ergens meegekregen. Het vertrouwen in de kiezer… sommige kiezers lijken mij wel betrouwbaar in hun beoordelingsvermogen om te kunnen kiezen maar veel andere niet… Als het erop aankomt kiest de massa voor brood en spelen (lees: voetbal, bier en chips, bij wijze van spreken) en je mag toch niet hopen, indien de democratie waarachtig bestaat, dat uitgerekend die meerderheid gaat stemmen…
  Kortom: het kan gewoonweg niet waar zijn dat het democratisch kiesstelsel ons deze slechtfunctionerende regels heeft gebracht. Er zal misschien geen echte democratie bestaan en het maken van regels daar hebben de kiezers geen zeggenschap in of.. het is een dermate flexibele constructie dat men z’n eigen kieswensen in de wettelijke regels niet meer herkent.

 223. king billy 23 augustus 2012 om 11:28

  @Aads Verbaast. =Wat is de oorzaak?= Hervormingen in de gezondheidszorg….. Daarnaast gingen pensioenuitkeringen wel oomhoog….

  Nu Samaras, LOL!
  Samaras belooft dat de Duitsers dat ze de 100 miljard hulp terug krijgen. Staat hij persoonlijk borg voor. Letterlijk! Wil alleen meer tijd daarvoor. Krijgt-ie niet, Juncker was gisteren al tegen. Berlijn vrijdag ook. Gaat hij nu zijn belofte intrekken?
  http://www.sueddeutsche.de/politik/griechenlands-premier-samaras-die-deutschen-bekommen-ihr-geld-zurueck-1.1447818

 224. Aad Verbaast 23 augustus 2012 om 11:49

  @Trudy k: democratie is natuurlijk ook maar een verzamelnaam waar met het roepen er van al gauw wordt gedacht: dan is het goed voor elkaar. Helaas, misschien wel het minst slechte, maar er zijn vele verschijningsvormen van. De ene democratie is de andere niet. Ik schreef er ook al eens een blogje over om maar even aan te geven dat er nog veel verbeterd kan en moet worden. Al weer van rond de vorige verkiezingen. Niets veranderd in de tussentijd:
  https://aadverbaast.wordpress.com/2010/03/03/de-weggegooide-stemmer-2/

 225. Aad Verbaast 23 augustus 2012 om 11:52

  @King Billy: zou Samaras inmiddels vergeten zijn dat een deel van de schulden (“noodgedwongen als ik de politici moet geloven) äl zijn kwijtgescholden? En heeft iemand hem al gevraagd dat hij “persoonlijk garant” staat dat die ook zullen worden terugbetaald?

  Blijft krom liggen (ook van het lachen) als je politici moet geloven 🙄

 226. Jan Bouma 23 augustus 2012 om 13:17

  @Aad…9:35
  Mijn commentaar van vanochtend 7:05 uur was IRONISCH bedoeld. De stelling is de opmaat voor een vervolgdialoog met de kiezer en wel door vragen te stellen omtrent diens prioriteiten. Kijk! Op gegeven ogenblik zal het ook voor een politicus ondoenlijk worden politiek te bedrijven zonder dat er minimale eisen worden gesteld met betrekking tot de prioriteitsstelling van de belangrijkste zaken die voor de kiezer van belang zijn. Vergelijk de vereiste stellingname dan van de politicus en de politieke partij omtrent de 1e vraag die er toe doet: “Wilt U oorlog of vrede?” En dan niet flauw reageren met: “Ja, natuurlijk vrede en daarom hebben we een sterke defensie nodig liefst ook nog met de JSF erbij.” Want een dergelijk “antwoord” is net zo waanzinnig als het antwoord op de vraag “kiest u voor gezondheid of ziekte?” en je kiest dan voor “ziekte”. Of: “Hebt u liever vies water of schoon water?”

  Inderdaad is het nodig om de discussie dan eerst maar aan te scherpen omtrent de prioriteiten.

  Wat een zooitje.

 227. Aad Verbaast 23 augustus 2012 om 13:42

  @Jan: dat had ik wel begrepen. Een goed verstaander heeft toch maar een half woord nodig?
  Hillen kiest ook voor vrede, en kwam bij Nieuwsuur een paar dagen geleden met de angstaanjagende waarschuwing dat als onze defensie verder zou verzwakken de oorlogszuchtigen onze linies onmiddellijk zouden gaan uittesten. Zelfs dat we “bezet” zouden worden. Blijft lachen in de politiek.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/3304383/2012/08/21/Hillen-Als-ons-land-morgen-bezet-is-hebben-we-niets-aan-rollators.dhtml

 228. P.H.M van de Kletersteeg 23 augustus 2012 om 14:47

  Ach wat: Hillen.Nog zo’n lachwekkend medelijwekkend figuur.
  geef mij een enkele week commando over twee schepen die bij Somalie liggen, en het probleem van de piraten is opgelost.

  oorlogs matereaal is gereedschap; maar je hebt een vakman nodig om het maximum eruit te halen….
  Nu varen ze met roeibootjes langs al die oorlogschepen heen en lachen ze uit…400 personen in gijzeling; 100 boten…

  Zorg: is geld zat voor: verge;ijk duitsland, en vraag een duitse expert hier te komen; de nederlanders kunnen het niet

 229. Aad Verbaast 23 augustus 2012 om 15:32

  @King Billy:
  http://www.bild.de/politik/ausland/antonis-samaras/verspricht-die-schulden-zurueckzuzahlen-25799608.bild.html
  Logica van dit soort top-politici:
  == „Natürlich werden wir unsere Schulden zurückzahlen, ich verspreche es. Griechenland hat ein enormes wirtschaftliches Potenzial, das wir nur nutzen müssen. Wir werden ein spektakuläres Comeback hinlegen. Erinnern Sie sich: Im Jahr 2004 siegte die griechische Fußballnationalmannschaft bei der Fußball-EM, das galt als „Wunder“. Aber unser gemeinsamer Freund, unser deutscher Trainer Otto Rehhagel, sagte damals, der Erfolg sei das Ergebnis eines Mix aus typisch deutschen Tugenden und griechischer Begeisterung und Einfallsreichtum. Also haben wir schon das richtige Rezept.“ ==
  Maar natuurlijk. Hoe konden we ons zo vergissen!! 🙄

 230. Aad Verbaast 23 augustus 2012 om 15:35

  @Kleet: defensiebudget is ongeveer een tiende van het zorgbudget. Dus ongeveer gelijk aan de jaarlijkse groei van dat zorgbudget. Maar ja, Hillen moet niet klagen en zuchten. Had hij maar een vak moeten kiezen.

 231. P.H.M van de Kletersteeg 23 augustus 2012 om 16:20

  Ik stel voor: we huren die blinde Koreaan in om onze militairen te leren boogschieten….

 232. Aad Verbaast 23 augustus 2012 om 18:00

  @Kleet: misschien “water naar de zee dragen”?

 233. Aad Verbaast 23 augustus 2012 om 18:08

  @King Billy: bekend plaatje 😉 Wel met een inmiddels aangepaste en passende datum zie ik: 12/09/12! Staat in de agenda!
  Maar wel zeer weer zeer toepasselijk. Inmiddels passend commentaar achtergelaten aldaar.

  Tweetje: denk ik nog even over na. Had er al eentje opgezet over dit onderwerp.

  P.S. wel lachen dat het aantal tags op zich al een blog vormt 🙂

 234. Aad Verbaast 23 augustus 2012 om 18:10

  @allen: als bekend mag verondersteld worden dat alles met alles te maken heeft.
  Dit blog van Joris Luijendijk maakt dat nog eens duidelijk.
  On-topic: topsport gecombineerd met derivaten (twee blogs terug):
  http://www.nrcnext.nl/columnisten/2012/08/23/derivaten-voor-muppets/

 235. Aad Verbaast 23 augustus 2012 om 18:24

  @allen: http://debatop2.ncrv.nl/ (@debatop2) volgt me sinds vandaag op twitter. Ze zullen toch niet een tekort aan onderwerpen hebben?

 236. king billy 23 augustus 2012 om 21:48

  @Aad Verbaast. re bekend plaatje. Origineel in mijn bezit. Uit het jaar van Bestek ’81 met Van Agt, Wiegel, Zijlstra en daarna Kok. Een verjaardagskadootje omdat ik gebakken lucht in de verkoop had.

 237. king billy 23 augustus 2012 om 21:57

  Over Samaras en logica.
  Spanjaarden kunnen er ook wat van. Rajoz die een beroep deed op de Spanjaarden en refereerde aan de Wereldbeker prestatie. Werd gepareerd met:
  “Maar dat telt niet, alle spelers zijn van Barça!”.

 238. Aad Verbaast 24 augustus 2012 om 00:34

  @King Billy: ik heb het hier nog ergens op schijf staan. Doorgemaild van die verkoper dacht ik. 😉

  Ik hoorde vanavond dat de 14e september (voor de goede rekenaar 2 dagen na de 12e) de volgende eurotop al in de agenda’s staat. Kunnen ze eerst nog een dagje rondbellen over de te nemen besluiten daar.

 239. king billy 24 augustus 2012 om 09:04

  Eerst nog op 6 september een ingelaste ‘Gouverneurs spoedvergadering’ van de ECB.
  Als ik ’t goed begrepen heb zijn de door de 27 Managing Directors van de werkmaatschappijen aangestelde ambtenaren Van Rompuy, CEO van de in chaos verkerende moedermaatschappij EU, en Mr. ‘ Deliver, deliver, deliver’ Barroso , Executive VP van de Board of Directors van de Europese Commisssie, ook aanwezig.
  De Voorzitter van de Ondernemingsraad, geen zitting hebbende in de Governors Board van de ECB, is daarom niet uitgenodigd.
  Onderwerpen: Huisbankier ESM, financiering werkmaatschappijen Griekenland, Spanje, Cyprus en Slovenia. Diverse oneffenheden overige werkmaatschappijen gladstrijken, (o.a. Target-2 verschillen, Karlsruhe en benoeming nieuwe Managing Director NL, international code +31)

  Blogje?

 240. Jan Bouma 24 augustus 2012 om 09:12

  ter overweging nog maar weer eens Einstein aan het woord:
  ==

  No problem can be solved from the same level of consciousness that created it.
  Albert Einstein

  Read more at http://www.brainyquote.com/quotes/quotes/a/alberteins130982.html#wSysM5ALxh72kvAA.99

  ==

  Kijk! Ik herhaal wat ik al vaker heb geponeerd: (kortheidshalve)

  1. Kies voor één wereldmunt
  2. Reken af alle munten op basis van de Lieftinck-methode
  3. Stel een wereldraad aan.

  De rest blijft allemaal knoeiwerk. Of anders gezegd het utopische gehalte van de handhaving van “de oude problemen” is groter dan te kiezen voor mijn voorgestelde nieuwe aanpak. Einstein zal het met me eens zijn.. 🙂

 241. Aad Verbaast 24 augustus 2012 om 09:54

  @Jan: Misschien de suggestie voor je om je aan te bieden om met deze of gene een middagje hierover te gaan brainstormen.

  Felix Rottenberg heeft dat ook gedaan. Krijgt daar 5000 euro voor. Voor het aan elkaar praten van iets. Omdat er een “verandering in denken” nodig is.
  http://www.welingelichtekringen.nl/politiek/59910/felix-rottenberg-krijgt-5000-euro-voor-een-middag-brainstormen.html
  Non-onderwerp in vergelijking met jouw ideeën natuurlijk. Mag dus nog wel een hoger bedragje tegenover staan.

 242. Jan Bouma 24 augustus 2012 om 10:13

  @Aad…9:54
  Je kent het gezegde: “Geen profeet wordt in eigen land geëerd..” http://www.encyclo.nl/begrip/Geen%20profeet%20is%20in%20zijn%20land%20ge%C3%ABerd
  Nu geldt dat ook voor het buitenland want de tegenstanders van de profeet zijn hetzelfde.

  Iets anders.
  Vanochtend heb ik de duimschroeven wat aangedraaid van mevr. drs. Mirjam van “t Veld, burgemeester van Stichtse Vecht, “die nu wel met me wil praten…” Alles onder druk van de rechter en de gevoerde processen. Ergo: men wil pas praten met mij als dat onvermijdelijk is geworden. Misschien geldt dat ook voor de Profeet. 🙂

 243. dickblogt 24 augustus 2012 om 10:19

  Gaat het nog steeds over topsport of verdwaalt men af? Ik vond Hamstring in dit verband wel prachtig gevonden. Voor mij is er niets mooiers dan 200 m horden voor (Jamaicaanse) dames. Ik wil ze allemaal wel een gouden plak achterop leggen.

 244. Aad Verbaast 24 augustus 2012 om 10:19

  @King Billy: zou dat ook al een brainstormvergadering betreffen? Opvallende namenlijst natuurlijk als ze ook nog willen volhouden dat de ECB “onafhankelijk” is. Zal wel iets te maken hebben met het zoeken naar mogelijkheden het mandaat ook daar verder op te rekken. Hert mandaat van de kiezer stelt immers al lang niets meer voor.
  “delver, deliver, deliver” lijkt inmiddels meer een noodkreet geworden te zijn dan iets waar ze met enige tevredenheid op kunnen terugkijken.

 245. Aad Verbaast 24 augustus 2012 om 10:22

  @Jan: toch al iets bereikt, dat een burgermoeder met een van haar ingezetenen ergens over wil praten. Kom er nog maar eens om.
  Zal wel weer nergens over gaan verwacht ik. Kan ze in de agenda laten noteren dat ze gepraat heeft met je. Daarmee is die “klus” weer geklaard. Ik zou de duimschroeven (en ander gereedschap) meenemen, is mijn suggestie.

 246. Aad Verbaast 24 augustus 2012 om 10:30

  @Dickblogt: Nog even afgezien van de stelling dat “alles met alles te maken heeft” hanteren we hier een brede definitie van topsport, waar vele horden genomen worden! 😉

 247. Jan Bouma 24 augustus 2012 om 10:35

  @Aad…10:22
  De duimschroeven zijn uitstekend aangedraaid… Daarom – en dit is ook topsport – zie hoe je dat doet…
  ==

  From: villamithras@planet.nl
  Sent: Friday, August 24, 2012 8:58 AM
  To: Jelle.Hekman@stichtsevecht.nl
  Subject: bespreking met mevr. Van ’t Veld

  Beste heer Hekman,

  Inzake ons laatste telefonische contact over de op handen zijnde bespreking met de burgemeester drs. Mirjam van ‘t Veld meen ik er goed aan te doen om u en haar toe te zenden mijn laatste posting op mijn juridische blog: http://villamithras.wordpress.com/2009/07/16/la-tristesse-dune-mere-ook-gered-uit-de-klauwen-van/#respond Zie ook de voorlaatste verslagleggingen op dat blog.

  ==
  PROCESINFORMATIE; terwille van een historische verslaglegging en
  t.b.v. het Recht en mevr. mr. J.R. van Es- de Vries.

  Terwijl de Rechtbank Utrecht in afwachting is (na gedaan herhaald verzoek) van een beantwoording door de gemeente Stichtse Vecht op de Uitspraak van het Gerechtshof Arnhem van 26 juni 2012 bleek de burgemeester, mevr. drs. Mirjam van ‘t Veld nu wel bereid tot een gesprek.
  ==
  From: Hekman, Jelle
  Sent: Thursday, July 19, 2012 11:44 AM
  To: mailto:villamithras@planet.nl
  Subject: RE: cover up Het Slijk

  Geachte heer Bouma,
  U hebt onlangs telefonische navraag gedaan naar de reactie op uw email.
  Ik zal uw emailbericht na de vakantieperiode bespreken met burgemeester Van ’t Veld. Zij is nog enkele weken afwezig i.v.m. haar vakantie.
  Mijn verwachting is dat ik het in de week van 13 t/m 17 augustus met haar kan bespreken.

  Met vriendelijke groet,

  Jelle Hekman
  Griffier
  Jelle.Hekman@stichtsevecht.nl
  T 0346 25 46 57 M 06 124 290 98
  Endelhovenlaan 1, 3601 GR Maarssen
  Postbus 1212, 3600 BE Maarssen
  http://www.stichtsevecht.nl
  ==
  Opmerking.
  Er zal geen misverstand zijn m.b.t. dat te voeren gesprek dat mevr. drs. Mirjam van ‘t Veld daarmee de mogelijkheid krijgt om de strijd vanaf 2004 te beëindigen. En daarvoor is weer van belang de navolgende email die ik haar zond op 4 november 2011.
  ==
  —– Original Message —–
  From: villamithras@planet.nl
  To: mirjam.van.t.veld@stichtsevecht.nl
  Sent: Friday, November 04, 2011 11:53 AM
  Subject: uw aanstelling als kandidaat voor het burgemeesterschap

  Geachte mevrouw,
  c.c. a.stralen@pietersadvocaten.nl
  c.c. secretariaatcvdK@provincie-utrecht.nl

  Svp ter kennisneming navolgend comment inzake uw positionering als kandidaat voor het burgermeesterschap van Stichtse Vecht. Die acht ik niet terecht en ontraad ik zolang u en uw College geloof hecht aan uw leugenachtige ambtenaren. Zie mijn Hoger Beroepschrift bij het Gerechtshof Arnhem volgens de navolgende link. Wat ik u hoogst kwalijk neem is dat u op 4 december 2010 bewilligde, als hoofd van de driehoek, in een bezoek van 2 agenten ‘s avonds om 20.00 uur aan mijn deur “die mij in onmiddellijke hechtenis moesten nemen” vanwege het feit dat ik mijn schilderijen “had verduisterd” terwijl u wist dat u slechts uw leugenachtige ambtenaren daarmee diende. Zie de brief van de Provincie d.d. 17 juni 2009 en waarover u op 18 juni 2009 de hele dag vergaderde maar desondanks toch besloot om de overval op mijn have en goed op 19 juni 2009 te laten doorgaan.

  E.e.a. zal wel blijken uit de voortgang van mijn proces bij het Gerechtshof te Arnhem.

  Inmiddels;

  Met vriendelijke groet verblijvend;

  Jan Bouma
  Villa Mithras
  0346-573455
  ==
  …zij kan haar strafvervolging daarmee voorkomen. We zullen zien wat het wordt.

  ===================================================================

  Wellicht dat het komende gesprek een nog verdergaande escalatie kan voorkomen. Graag dus z.s.m. een bericht per email – liefst voor de a.s. raadsvergadering – omtrent datum en tijdstip. Tevens vraag ik dat t.b.v. van mijn advocaat mr. A.P. van Stralen (en diens agenda). Hij zal bij het gesprek aanwezig zijn.

  Inmiddels;

  M.vr.gr.;

  Jan Bouma
  Villa Mithras
  0346-573455

 248. Aad Verbaast 24 augustus 2012 om 10:53

  @Jan: stel jij de agenda ook even op, om die ruim van te voren onder de neus te duwen opdat ze zich goed voor kunnen bereiden?
  Als laatste punt is veelal standaard WVTTK (wat verder ter tafel komt) opgenomen. Lijkt me een goede suggestie daar op te nemen dat de vleugel “ter tafel” komt. 😉

  P.S. neem ook even een slagroomtaart mee. Om die op te eten dan wel te beslissen er mee te gaan werpen.

 249. P.H.M van de Kletersteeg 24 augustus 2012 om 11:00

  @Aad: je hebt een monster losgelaten…..

 250. Jan Bouma 24 augustus 2012 om 11:24

  @Aad… en @Kleet
  De agenda is simpel. Ik wens een verrekening met rente vanaf 2004 tot op heden voor een bedrag van 2,4 miljoen en wel vanwege het feit dat sinds 2004 ik en mijn locatie zijn belasterd en geïncrimineerd. De grap is dat de rechter dit snapt. Enfin.. je scootmobiel valt onder de verrekening.. 🙂

 251. Aad Verbaast 24 augustus 2012 om 11:42

  @Jan: dan naast de taart ook een paar grote koffers meenemen. Zoveel geld in kleinere coupures neemt nogal wat ruimte in. 🙂

 252. P.H.M van de Kletersteeg 24 augustus 2012 om 11:51

  Krijgen wij 10%? Wij hebben dat geweeklaag langer aan moeten horen dan de rechter…..

 253. Jan Bouma 24 augustus 2012 om 11:54

  @Aad… 11:42
  Ik laat alles overboeken naar mijn geheime Zwitserse bankrekening… 🙂

  Maar goed. Nu weer terug on topic.
  De topsport in allerlei andere variaties dan die van de juridische…

 254. Aad Verbaast 24 augustus 2012 om 11:59

  @Jan: dan maar even dit bericht:
  http://www.nytimes.com/2012/08/24/business/global/chinas-economy-besieged-by-buildup-of-unsold-goods.html
  Leidt een beetje af van de Europese crisis. Daar is het ook niet allemaal koek en ei.

 255. king billy 24 augustus 2012 om 12:32

  @Kleet, niet zeuren om 10%. Rutte en De Jager zeuren omdat de staat te weinig geld krijgt en verhoogt daarom allerlei lasten om te bezuinigen. Krijg je ook geen 10% toe als dank om van al dat gezeur kennis te nemen. Sterker nog, als toehoorder en bijlezer moet je bijbetalen. Als compensatie die € 1000,- van Rutte voor werkenden, is gewoon een aftrekpost bij je belastingaangifte. Als het al doorgaat. En alleen maar 10% als je bruto 10.000 verdient.
  ’t Is slechts een hint om erger voor je voorkomen.

 256. Jan Bouma 24 augustus 2012 om 12:45

  @Aad… 11:59
  Die link naar de ontwikkeling van de Chinese economie laat zien dat ook in overvloed geproduceerde goederen niet altijd door de markt worden opgenomen c.q. betaald. Het is een variant van ons geïdealiseerde welvaartsidee dat spaak loopt. Overproductie.

  Iets anders maar ook weer niet uit de actualiteit.

  Ik heb me geërgerd aan de verklaarde “toerekeningsvatbaarheid” van Breivik door de rechtbank. Men zou mogen verwachten dat de moordenaar Breivik, die met zijn lichaamstaal aangeeft (minachtend lachend het vonnis aanhorend) eigenlijk ontoerekeningsvatbaar zou moeten zijn verklaard. Nog een punt is natuurlijk de overweging dat door zijn verklaarde toerekeningsvatbaarheid er nog enige te verdedigen ratio zou moeten worden toegekend aan zijn moordpartij. Maximaal 21 jaar detentie krijgt hij nu maar na 10 jaar kan zijn straf er al opzitten. Inderdaad zal de Noorse bevolking na 10 jaar zijn misdaad wel zijn vergeten en zal hij vrij komen.

  Ik denk dat de samenleving hiermee een verkeerd signaal heeft afgegeven.

  Tot morgen. Ik ga nog even wat anders doen.

 257. Jan Bouma 24 augustus 2012 om 12:50

  @King Billy…12:32
  @Kleet zou eigenlijk 10% van de boete moeten betalen die mij toekomt… 🙂

  Maar nu tot morgen.

 258. Aad Verbaast 24 augustus 2012 om 13:29

  @Jan: blijkt maar weer eens dat de juridische duiding van ‘gestoord’ nog wel eens kan verschillen van wat daar in de volksmond onder verstaan wordt.
  Maximale straf 21 jaar. Net wat je zegt: bij ‘goed’ gedrag wordt dat dan weer gehalveerd. Over minder dan 10 jaar dus al weer op straat.
  Je zou haast naar voorbeeld van de Amerikaanse rechtspraak er voor gaan kiezen dat straffen cumulatief uitgesproken kunnen worden. 77 koelbloedige moorden met voorbedachte rade maal 21 jaar. Ruim 1600 jaar. Dat klinkt dan al weer heel anders.

 259. Aad Verbaast 24 augustus 2012 om 13:43

  @Trudy k: ik las er eerder deze week ook over: http://www.nu.nl/economie/2890008/nederland-importeert-recordhoeveelheid-elektriciteit.html
  Opvallend trouwens. In het door jou aangehaalde artikel hebben ze het over zonne-energie, in het nu.nl artikel over kolencentrales in Duitsland die nu goedkoper elektriciteit produceren dan onze dure gascentrales. Allemaal dubieus overigens gezien de dubieuze manier waarop die prijzen worden vastgesteld. Hoog tijd dat ook die vonk eens overslaat in de breinen van politici en energiebaronnen.

 260. king billy 24 augustus 2012 om 14:57

  De CEO van de moedermaatschappij EU gaat gesprekken voeren met de General Managers van de werkmaatschappijen Spanje, Frankrijk en Duitsland. Wéér hoeft a.i. General Manager Rutte als grootste van de kleine werkmaatschappijtjes, tevens lijsttrekker van één van de frakties in de lokale ondernemingsraad in land +31 de eer gegund zich niet al te druk te maken over zaken die zich ver van zijn stede afspelen.

  Klik om toegang te krijgen tot 132217.pdf

 261. trudy k. 24 augustus 2012 om 15:34

  @Aad, Misschien resorterend onder het verdeel-en-heersprincipe…? Door dit soort dubieuze toestanden worden de zaken wel transparanter. Zonneenergie lijkt me persoonlijk de goedkoopste en in alle opzichten de vriendelijkste optie. Maar misschien valt er aan zonne energie te weinig te verdienen? Misschien doen politici tegen beter weten in al hetgeen niet ons allen maar HENZELF het beste uitkomt. M.a.w. het gaat hen á priori om het binnenhalen van zoveel mogelijk geld om in die ondempbare put te stoppen.

 262. blutch1 24 augustus 2012 om 15:38

  @Aad
  =Hoog tijd dat ook die vonk eens overslaat in de breinen van politici en energiebaronnen.=
  Dat is al gebeurd en heeft kortsluiting veroorzaakt.

 263. Aad Verbaast 24 augustus 2012 om 17:35

  @King Billy: wat een lege agenda heeft die CEO. Echte “time-manager”. Tussendoor genoeg tijd om wat haiku’s te componeren. Doet het altijd leuk om een dineetje op te fleuren.

 264. Aad Verbaast 24 augustus 2012 om 17:38

  @Trudy k: zonne-energie: speerpunt van China (alweer). Prijzen zijn al fors gezakt. Moeten (en gaan) nog veel meer zakken. Komt er dus aan, niet te stoppen en is maar goed ook. Nederland loopt (zoals gewoonlijk) ver achter.
  == Misschien doen politici tegen beter weten in al hetgeen niet ons allen maar HENZELF het beste uitkomt. == Die stelling kan ik wel onderschrijven.

 265. Aad Verbaast 24 augustus 2012 om 17:45

  @Blutch1: even gegoogeld op “kortsluiting in de hersenen”
  Verbluffende resultaten!
  http://nl.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9j%C3%A0_vu
  == Wat bij een déjà vu gebeurt, kan ook worden omschreven als een “kortsluiting” van de hersenen ==
  Elke keer een “deja vu” als je je realiseert dat deze ellende al 3000 jaar aan de gang is.
  http://www.hipepe.be/index.php?id=123 “geheugenblokkades”.. Hoef ik verder niet te duiden. Is open deur.
  Ga zo maar door. Je slaat de spijker op zijn kop. Heb ik het nog niet eens gehad over “One flew over the cuckoo’s nest.”. Maar dan in een soort van ‘open inrichting’

 266. king billy 24 augustus 2012 om 19:25

  Groot verkiezingsnieuws:
  http://www.nijmegenleeft.nl/nieuws/jolande-sap-opent-het-eerste-zonnepark-in-lent/29537/
  265 panelen, is dat een zonpark? Wow, heb ik er ook een. Ze is welkom, kan ze gelijk de aardwarmte installatie bekijken.
  40 km verderop is echt zonpark, 47 voetbalvelden, op een voormalige luchtmachtbasis bij vliegveld Weeze.

 267. Aad Verbaast 25 augustus 2012 om 00:35

  @King Billy: ik zag dat je al een zonnige reactie had achtergelaten daar 😉
  Blijft natuurlijk kruimelwerk, en armoe die campagnes van de politici.
  Vanavond even gekeken op politiek24 naar de integrale “grote avond” van de aftrap van de PVV.
  Alles was mis kon gaan ging ook mis. De lokale visclub weet een beetje avond beter te organiseren. Of zou de “massa-immigratie” van de koffers met geld zo opgedroogd zijn inmiddels dat ze geen cent meer te makken hebben?

  Over zonnepanelen: dit leek wel een goede actie te zijn die een doorbraak zou kunnen betekenen:
  http://nos.nl/artikel/351894-aedes-zonnepanelen-op-huurhuis.html
  Komt geen politicus aan te pas. Daarna overigens ook niet veel meer over gehoord..

 268. king billy 25 augustus 2012 om 09:32

  Tja, Wilders…. De breed uitgezonden trillende handen van Samaras en zijn emotionele oproep tijdens de persverkaring na afloop van het gesprek met almachtige Merkel en een paar gestamelde Duitse woorden zijn in mijn ogen veelzeggender dan het hele verkiezingscircusje in Nederland. Geknoei in de marge, terwijl waar het wérkelijk omgaat zorgvuldig wordt vermeden.
  Wilders draagt daar niets constructiefs aan bij.

 269. P.H.M van de Kletersteeg 25 augustus 2012 om 09:42

  Ik heb het niet gezien.Maar allez, wat ik hoorde zo inks en rechts: dat griekenland zit te mekkeren om meer tijd.
  Nou dat hebben ze genoeg gehad.Dan voor publiek wat ambtenaren ontslaan en er stiekum 70.000 aannemen.Ze gaan gewoon door met frauderen zoals altijd.
  Mijn idee: Kappen geen cent meer.
  Niet op de dag en op de letter aan de voorwaarden voldoen: geen cent
  Geen goed geld achter kwaad geld aangooien.

  ardwarmte: had ik het geld ervoor dan zou ik dat ivesteren en van de rente mijn energie betalen plus een leuke vakantie of twee per jaar nemen…

 270. blutch1 25 augustus 2012 om 09:44

  En dan het lijsttrekkersdebat. Wat een aanfluiting. Het kwam niet uit boven het niveau van een theekransje. Wat mij betreft is iedereen beschadigd die eraan mee heeft gedaan.

 271. Aad Verbaast 25 augustus 2012 om 09:46

  @King Billy: ik zag ze even voorbijkomen hier in het nieuws. Maar te kort om die trillende handen te zien.
  == Geknoei in de marge, terwijl waar het wérkelijk omgaat zorgvuldig wordt vermeden. ==
  http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/08_augustus/25/binnenland/groenlinks-wil-betere-huisvesting-dieren.xml
  Gelukkig weet Joalnde Sap nog de juiste prioriteiten te stellen in tijden van crisis 🙄

 272. Aad Verbaast 25 augustus 2012 om 09:48

  @Blutch1: zondag, nieuwe ronde, nieuwe kansen. En er volgen er nog meer.
  Blijven natuurlijk rituele paringsdansen. Dansen om de hete brij.

 273. Jan Bouma 25 augustus 2012 om 10:00

  ter overweging.

  Gezien bij KvdB Geert Mak? Hij reisde door de VS in de voetsporen van John Steinbeck 50 jaar geleden. http://nl.wikipedia.org/wiki/John_Steinbeck

  “De malaisestemming in Europa is groter dan die in de VS” zo vertelde Geert Mak. Ja, dat dank je de koekkoek denk ik dan want de Amerikanen voelen zich nog wel steeds met z’n allen “one Nation under God en de heilige dollar!” Hoewel ze ook maar sinds Columbus een samengeraapte oorsprong hebben van talloze nationaliteiten. Hier in Europa zijn we sinds de Batavieren en de Friezen eigenlijk altijd stammenvolken gebleven. Die moet je dus niet vragen solidair te zijn met andere (Zuideuropese) stammen. Dat Wilders c.s. appeleren aan de meest primitieve en tegelijkertijd meest stompzinnigste motieven, die van het nationalisme, is uiteraard betreurenswaardig. Vooral vanwege het feit dat je binnen de nationale grenzen niets kunt oplossen. Maar ja..; die domheid.. hè.

  Gelukkig morgen weer een willekeurige bladzijde uit het Boek der Boeken waarnaar we natuurlijk met z’n allen weer naar uitkijken… 🙂

 274. Aad Verbaast 25 augustus 2012 om 10:36

  @Jan: uiteraard gezien. Hij is op tournee om zijn nieuwe boek te promoten. Open deur inderdaad die opmerking van hem. Niet te vergelijken. Optimistisch volk tegen de klippen op. Zijn altijd “excited” over van alles en nog wat. Maar blijven een primitief volk gespeend van enige realiteitszin. Heeft al voor een hoop ellende gezorgd.

 275. P.H.M van de Kletersteeg 25 augustus 2012 om 11:21

  …en dan lossen ze dat op met hier en daar een oorlogje waar wij, ruimdenkenden idioten, al dan niet stiekum aan mee betalen.Wat nou europa nationalitstisch?
  USA IS nationalisme.
  Daarnaast; europa heeft veel voorouders; zo zijn er in noordwest europa de nakmelingen uit de Kaujkasus, zo zijn er de nakomelingen van de homo habili, en zo zijn er de nakomelingen van de neanderthales; maar die zijn ongevaarlijk.Schrijven veel onzin boekjes en gooien je door met pasages eruit.
  Wel lastig.

  Juist omdat er verschillende graden zijn van afstamming/ontwikkeling zijn er grenzen.Het voortijdig openbreken is het negeren van de realiteit.
  Zie griekenland.oorzaak: jarenlange fraude, non productiviteit en bureaucratie.
  Krijgen milliarden steun.
  Doen ze wat aan de oorzaken? Nee dus.
  Vinden dat ze op onze kosten met 50 met pensioen mogen.Dat ze het recht hebben NIET te werken. dat ze het recht hebben te frauderen.Dat ze het recht hebben op 7 maal zoveel ambtenaren als hier.
  Dat wij de plicht hebben te betalen, betalen betalen.

  Als het nationalisme is om ze uit de euro te trappen of er zelf uit te stappen, dan hijs de nationale driekleur!

  Het is vanwege de grote nationale verschillen dat de problemen nationaal kunnen worden opgelost.
  het ONTKENNEN van deze verschillen heeft gevoerd tot het failliet van europa, en het huidige bijna failliet van NL.
  En ik zie de toekomst somber in.

 276. king billy 25 augustus 2012 om 17:31

  @ allen. Afgeven van nationale souvereiniteit biedt ook een mogelijkheid om de nationale identiteit juist te doen herleven. En daar vervolgens nadrukkelijker binnen een veel breder kader voor op te komen. Of te verdedigen, om in de termen van populisten te blijven, waaronder ik Roemer ook reken. Nog geen een Nederlandse politicus, zelfs EUro verslaafde Pechtold niet, inzet.
  Het is dat het begrip NSDAP historisch zo zwaar beladen is, maar zowel Wilders en Roemer kunnen redelijk naadloos ingepast worden in het gedachtengoed van deze toenmalige arbeiderspartij.
  Typerend is is het antwoord van Roemer, ook wel hilarisch, op de vraag “of hij in de euro gelooft?”.
  Na enig nadenken, “Ja zeker, maar eigenlijk had de euro er helemaal niet moeten zijn”.

  Tweeslachtiger kan het nauwelijks en dat loopt als een rode draad door deze verkiezingen.

  De FAZ kwam vandaag met een goed doorwrocht artikel over de verkiezingen in Nederland.
  ‘VERLUSTder MITTE, die Niederländische Demokratie ist besonders repräsentativ, und Ränder gewinnen dazu’.
  Of met andere woorden: een districtenstelsel ware beter geweest.
  LOL!
  ” De humeurige Nederlandse kiezer heeft de representatieve democratie een evenwichtsstoornis bezorgd. Vele politici hebben daarom grote moeite de balans te vinden tussen ‘leiden’ of ‘volgen’.

 277. Aad Verbaast 25 augustus 2012 om 18:05

  @Kleet: niet zo somber. “Onze” politici gaan het de komende weken precies allemaal uitleggen hoe wij uit deze crisis komen. 😉
  Op zich natuurlijk weer heel bijzonder dat ze dat allemaal schijnen te weten maar er niet voor gezorgd hebben dat we er niet in terecht kwamen. Doordenkertje? Ik dacht het niet.

 278. Aad Verbaast 25 augustus 2012 om 18:10

  @King Billy: je zal ongewtwijfeld ook wel wat reisjes door Amerika hebben gemaakt. Grote verschillen tussen de regio’s (behalve de tankstations en winkelcentra’s).
  Ik heb gen probleem om “souvereiniteit” te verschuiven mits dat maar in betere handen is dan de amateurs die hier aan het bewind zijn en blijven.

  Over leiden, lijden en volgen: ik zag vandaag het volgende bericht waar mijn oog op viel:
  http://sargasso.nl/archief/2012/08/24/fractiediscipline-tweede-kamer-op-99999/
  Hoezo “dualisme”??

  Nog een berichtje waar mijn oog op viel, off-topic, maar dan ben ik het weer kwijt uit de vergaarbak:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3306213/2012/08/25/Britse-bank-HSBC-verdacht-van-witwassen-drugsgeld.dhtml
  Geweldig dat je crimineel kunt zijn en het dan even kan afkopen.. (NOT)

 279. P.H.M van de Kletersteeg 25 augustus 2012 om 19:01

  Ik had een paar bekenden die wat geld (zwart) hadden overgespaard uit betere tijden.
  Welliswaar met hard extra werken, maar dat maakt geen verschil voor de overheid.
  in ieder geval zij vroegen me wat te doen.
  Ik raadde hun: koop twee dingen: een pistool en goud.
  Als je geld over hebt; koop een stuk landbouwgrond.
  Bewaar dat goud ergens veilig.Dat is niet moeilijk.
  Bewaar dat pistool buiten je woonadres.
  goed in het vet; ruime hoeveelheid munitie.
  Dat hebben ze gedaan.

  Gezien de directe toekomst van europa en NL in europa de beste raad die ik ze kon geven.
  NL is zo goed als afgeschreven.
  Een kudde op roem beluste randdebielen die zich politici durven te noemen (wat een lef) zal doorgaan met het redden van de euro tegen beter weten in en daarmee het land in totale chaos en misere storten.

  je kan delen van de misere, de corruptie, het wanbeleid, het waardeloze systeem boven tafel halen, natuurlijk.
  maar zolang deze corrupte incompetentie niet hardhandig wordt beeindigd gaat zij door.
  De enige verandering komt uit de loop van een geweer.

 280. P.H.M van de Kletersteeg 25 augustus 2012 om 19:08

  Nou nog iets.Witwassen van crimineel geld.

  In het criminele sfeertje is veel geld in roulatie; dat wordt onttrokken aan de normale economie.
  Als dat geld weer wordt teruggesluisd doet iedereen moeilijk; witwassen heet dat.
  ik zou zeggen: niet vervolgen.Iedere euro is winst voor de normale economie.
  Daarnaast: weleens afgevraagd WIE de financiers zijn? Stel dat er een zending wordt gepakt van 300 millioen dollar: degene die dat betaald heeft moet dat uit zijn boekhouding kunnen houden…..en moet het kunnen transporteren op de een of andere manier.Banken dus.

  De meer er witgewassen wordt de beter het is voor de economie.
  Ook die idiote wet bibob.
  Wat maakt het uit wat iemand in het verleden heeft gedaan?Als die een bedrijf heeft en hij runt dat netjes, laat dat met rust.

 281. king billy 25 augustus 2012 om 21:33

  @Aad Verbaast. Re `Verlust der Mitte`. Korte toelichting.
  De fijnere nuance daarvan is in Nederland waarschijnlijk aan weinig kiezers, politici, pers en publieke media besteed, maar het is een bedenkelijke eer indien door de invloedrijke FAZ de verkiezingen in Nederland onder het thema ‘Verlust der Mitte‘ een prominente plaats krijgen. Met een lezerspubliek, -geen Telegraaf of Bild lezers- van een miljoen blijft dit breed hangen. Arme Rosenthal en Verhagen, waar hun ambtenaren als een van de weinigen wel een krantenknipseloverzicht onder hun neus douwen. Blijft de vraag of de ambtenaren de fijnere nuance hiervan oppikken.

  Met de kop ‘Verlust der Mitte“ (google it) refereert het artikel aan een beladen discussie in Duitsland, o.a. aan haar eigen geschiedenis. Eén van de redenen dat het politieke systeem in Duitsland een mix van irepresentatieve en district volksvertegenwoordiging heeft.

  Het artikel zélf, de nadruk op ‘besonders’, met de cynische ondertitel “Die Niederländische Demokratie ist besonders repräsentativ, und Ränder gewinnen dazu” wordt jammer genoeg niet vrijgegeven. Te koop voor €2,00.

  Wat Blaire Pascal over ‘Verlust der Mitte’ heeft geschreven, kan @Jan Bouma waarschijnlijk kernachtig uitleggen. In een zondagspreek wellicht. Zum Beispiel. Ernstig genoeg, was en is geen Beispielereitje

 282. Aad Verbaast 26 augustus 2012 om 00:25

  @Kleet: dat er economieën zijn die deels op zwart geld draaien, betekent nog niet dat het als normaal zou moeten worden geaccepteerd. Het zwarte geld, zoals je zelf al aangeeft, wordt ontnomen van veel mensen die het hard nodig hebben via de reguliere kanalen.

 283. Aad Verbaast 26 augustus 2012 om 00:33

  @King Billy: mij niet geheel duidelijk wat deze term precies inhoudt. Ook niet na goegelen trouwens.
  Zal wel een leemte in miijn kennis zijn.
  Misschien dat (zoals je suggereert) dat @Jan daar morgen nog wat extra licht op kan schijnen.

  Ga ik onderwijl even door met het plaatsen van twee actuele links:
  De aftrap van Rutte, die er toch wel meer een liberaal feestje van kon maken ten opzichte van het gepruts van de PVV in hun achteraf zaaltje. http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/15604_rutte_roept_hulp_in_van_britse_premier_cameron/

  En Merkel die een nieuw verdrag wil. Nou dat zou tijd worden!
  http://www.nu.nl/politiek/2892893/merkel-wil-nieuw-verdrag-europa.html

 284. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 26 augustus 2012 om 09:00

  @Aad ik doelde niet op het handhaven van een zwarte economie, maar op het witwassen van zwart geld.
  Dat zou beloond moeten worden.

  Daarnaast: in Polen was in begin jaren 90 een hyperinflatie; wat vandaag 100 kost, kostte morgen 140
  De tienduizenden smokkelaars uit de Oekraine die dagelijks van allerlei dingen verkochten zwart, hebben die inflatie gestopt.

  Daarnaast zoals eens eerder gemeld; er is een economische schaduw economie die met “credits’ werkt en niet met geld; voornamelijk in zwitserland.
  perfect.

  Zonne energie is voor kleuters.
  Energie moet er zijn waneer je dat wilt en niet waneer het toevallig mooi weer is.
  Als zo danig is het een waardeloos systeem.
  het meest haalbare groene energie is nog steeds getijden energie; is ruime ervaring mee, is er altijd.

  Wind energie: het enige waar die molens op draaien is subsidie.
  technisch heel slecht, in gebruik heel slecht, heel lage effectiviteit.

  Zet maar gewoon wat kerncentrales neer’ zorg dat de veiligheid goed in acht wordt genomen, dan kan op den duur zelfs gas afgeschaft worden.

 285. blutch1 26 augustus 2012 om 09:34

  Een beetje zwarte economie is niet zo slecht. Het loopt veel soepeler.
  Stel A heeft schuld aan B, B aan C, C aan D en D aan A. De schulden zijn even groot zeg 100.
  In een zwart scenario geef ik A 100, die betaalt B, die betaalt C, die betaalt D, die betaalt A en ik krijg mijn geld terug.
  In een niet-zwart scenario betaalt iedereen 30% belasting over zijn inkomsten. Dan geef ik A 100, die heeft nog 70 over voor B, die slechts 49 aan C kan betalen. D krijgt nog maar 34,30 en kan A nog 24 terugbetalen, die vervolgens mij nog een schamele 16,80 terug geeft.
  Daar begin ik dus niet aan. Gevolg, de schulden blijven bestaan.

 286. Jan Bouma 26 augustus 2012 om 09:43

  @King Billy…21:33
  Of het juist is dat het “Verlust der Mitte” ook inhoudt == „Die Mitte verlassen, heißt die Menschlichkeit verlassen.“ gleichbedeutend mit dem „Verlust des Humanismus“ sei. == volgens de Duitse Wiki : http://de.wikipedia.org/wiki/Verlust_der_Mitte en Blaise Pascal; koppel ik maar zoveel mogelijk aan de feiten die zich voordoen. En binnen dat kader kunnen we denk ik alle politieke partijen diskwalificeren. We zitten in een onafwendbaar geachte internationale/nationale crisis. En dan past bijvoorbeeld niet Ruttes oproep om het “vrije neo-liberalisme” alle ruimte te geven tegenover die “socialisten” want die ruimte hebben hij en zijn neo-liberalen sinds de Val van de Muur in 1989 ruimschoots gehad met als “resultaat de crisis…” Evenmin hebben de andere politieke systemen als die van het communisme/socialisme overleefd, en evenmin heeft “het midden” of de “reli-partijen” de crisis ook kunnen voorkomen.

  Wat kun je dan nog anders concluderen dan wat Einstein al wist? Zie mijn comment hierboven van 24 augustus – 9:12 uur. Want het lijkt me geen optie om voort te modderen. Uiteraard kun je kiezen voor “second best oplossingen” maar waarom zou je dat doen als er een beter alternatief is?
  ————

  De at random generator koos voor pg. 268 en die is zo explosief dat ik daarvan slechts dit humoristische citaat vermeld: 🙂

  ==
  Hoe dan ook; wanneer Hermans zegt tijdens ‘ons klasje’, waarbij Mephisto geregeld als gastdocent optreedt..: “Ik ga ze even wat ‘zure regen’ bezorgen want m’n blaas is vol en er zijn nog wat professoren die bezeken moeten worden…” geloof dan niet dat er sprake is van ‘zure regen’ maar dat in werkelijkheid W.F. Hermans vanuit de Hemelen op u neerzeikt.

  “..’t Is dat u het maar weet zou HJA zeggen..”
  ==

 287. Aad Verbaast 26 augustus 2012 om 10:09

  @Kleet: witwassers worden toch ook beloond? Met een dikke boete!
  Banken slechts met een schikking.

 288. Aad Verbaast 26 augustus 2012 om 10:18

  Blutch1: en die enige rechtschapen burger die netjes belasting betaalt en (net als de zwart geld eigenaren) gebruik maakt van de staatsuitgaven moet er dan wel hard voor werken?

 289. Aad Verbaast 26 augustus 2012 om 10:25

  @Jan: Hoor je niets meer van trouwens (zure regen). Zou Hermans zijn dieet hebben gewijzigd waardoor er een zekere mildheid is ontstaan. Reden genoeg om te zeiken overigens. Ook vanuit (en op) het radicale midden.

  Hier overigens een overzicht van alle reclame filmpjes van de PP. Het is per slotte een dag waarop het hemelwater met bakken uit de lucht komt vallen.
  http://www.nrc.nl/verkiezingen/2012/08/26/van-amerikaans-naar-bangmakend-naar-knullig-dit-zijn-alle-campagnefilmpjes/

  Vanavond horen we hoe Rutte, Roemer, Wilders en Samsom gezamenlijk de crisis gaan oplossen 😉

 290. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 26 augustus 2012 om 10:46

  Bij mij kan eenieder wit investeren en zwart rente trekken of zwart investeren en zwart rente trekken of zwart investeren en wit rente trekken; of gewoon ordinair witwassen.
  Wel op manieren nog onbekend bij de staat.
  alles is welkom.

  Ik zoek trouwens-concreet-een investeerder-financier voor een project; eerste jaar 10% rente tweede n verdere jaren 20%
  mag crowdfuning zijn.
  Uitbetaling-wit-zwart-grijs; alle kleurtjes mogelijk.

 291. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 26 augustus 2012 om 10:46

  Financiering in twee stappen eerste 30–35.000 tweede 25-30.000

 292. Aad Verbaast 26 augustus 2012 om 10:50

  En nu dan stichtelijk zijn op deze zondag (een dag die zich daar wel voor leent:
  Telegraaf kopt: “Eerste man op aarde overleden”.

  Ze zullen zich vergist hebben met Adam.

  Nu kan je Telegraaf lezers natuurlijk alles wijsmaken. Ze liggen er niet wakker van.

 293. Aad Verbaast 26 augustus 2012 om 10:59

  @Kleet: dank voor deze suggestie. Ik vraag me altijd af dat als iemand aan anderen vraagt te investeren met daarbij in het vooruitzicht dat 10%-20% rendement gegarandeerd is, of dat ware filantropen zijn.

 294. trudy k. 26 augustus 2012 om 11:28

  Ietwat off-topic vraag aan @King Billy. Vroeg me af hoe het mogelijk is dat de zorg in Duitsland stukken goedkoper kan zijn dan in Nederland. Weet jij daar het antwoord op? Alvast dank.

  Wat anders met het oog alvast op 5 december: J.K. de Jager zou in Spanje kunnen worden gezien als de Sinterklaas uit Nederland… De eerste pepernoten liggen trouwens alweer in de winkels, zo konden kranten als komkommernoeuws melden.

 295. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 26 augustus 2012 om 11:32

  Nee, ben geen filantroop. Maar ik dacht dat de rente een redelijk aanbod was.
  Reden: ben te oud voor een bank in NL; en roemeense banken mogen niet lenen aan buitenlanders of aan buitenlandse bedrijven.
  ( maar discriminatie mag niet in europa, en de meeste banken zijn buitenlands…..)

  nou begin ik sowie so, maar met een financiering heb ik na 3 maand al winst, en om het alleen uit inkomen te doen kost me veel tijd.
  ============
  Enige uitleg.
  ook vanwege interesse vriendin wil ik iets anders dan ijzer.Was eens de grootste toeleverancier van Bomij (borent en zo)
  Dus vlierbessen kweken in combinatie met een houtzagerij.
  het beukenhout en timmerhout–bepaald type larix- is goede kwaliteit.
  De loonkosten zijn laag en grond goedkoop
  Daarnaast: de vlieren hebben in een bepaalde periode werk, en voor de rest 9 maanden per jaar- de houtzagerij.
  producten van beiden: verkoop in west europa.
  Reken eens uit; houtzagerij gemiddeld 200 euro per kalenderdag netto winst. op een investering van 35.000
  is niet slecht.
  de vlieren is een leuk ding.
  met mijn metaal werkplaats kan ik de nodige installaties maken.
  Zijn verkoopbaar als bes; goede kiloprijs
  maar kunnen ook verwerkt worden als jam, gelei, siroop, wijn, likeur.

  Voor wijn; per hectare 45.000 liter; vergelijk druiven 6.000 liter.

  maar van vlier begint productie pas na 2 jaar, en is op top in 4 jaar.
  begin ik met financiering, zet ik een nursery vol voor zeg 20 hectares
  Zonder voor 2 hectares.

 296. Jan Bouma 26 augustus 2012 om 12:01

  @Kleet… Hou nou toch al je “winstgevende projecten” ter wille van je eigen belang geheim voor jezelf man! 🙂 Het gekke is dat ik vrijwel dagelijks het aanbod voor “de winstgevende projecten” in m’n brievenbus vind van de oplichters.

  @Aad… 10:25 en de “zure regen”. Inderdaad! De ammoniakuitstoot van de bio-industrie bleek wetenschappelijk niet 1,2,3 te linken met de bewijsvoering. Wat betreft de 21 (!) verkiezingsfilmpjes van even zoveel partijen op youtube geldt dat eveneens. Men belooft in de verkiezingsstrijd alleen maar dat “er koeien met gouden hoorns zouden zijn” ; zie: http://www.woorden.org/spreekwoord.php?woord=koeien%20met%20gouden%20horens%20beloven

 297. king billy 26 augustus 2012 om 12:10

  @trudy k. re 11.28. Welke zorg in welke secto? . Ik citeer slechts voornamelijk wat links en rechts te lezen en te beluisteren valt. Bijvoorbeelt dat de betaalmeester van Europa met een schuldenlast van 87% een winst gemaakt heeft van ruim acht miljard. Waarvan de grootste bijdrage is geleverd door een tweejaren plan voor hervormingen in de gezondheidszorg. Dit leverde een overschot van 11 miljard op, terwijl de Duitse provincies bijgespijkerd moesten worden met een extra 3 mijlard.
  Misschien omdat de organisatie van ‘de zorg’ structureel verschilt met die in Nederland en beter ‘gemanaged’ kan worden? Of de economies of scale? Zeker is dat Duitsers zakies redelijk goed kunnen organiseren en met hun ‘Jawohl, Herr Flick’ mentaliteit vrij snel alle neuzen in één richting opgelijnd krijgen. En dat in de Bundestag niet eindeloos wordt doorgekletst met de regering, maar gehandeld. Gaat uiteraard ook wel eens fout. De ‘Energiewende’, bijvoorbeeld. Of het ESM verdrag, waarvan Merkel dacht dat ze dit in een onderonsje wel even kon regelen.

 298. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 26 augustus 2012 om 12:20

  @Jan: Zijn er dan nog meer die van die flutboekjes schrijven om de wereld te redden?
  Gut dacht dat jij de enige was…
  Was trouwens niet aan jou gericht maar aan aad.
  Als jij nou ook eens 35 man op de loonslijst heb, en ruim 600 man bij onderaannemers aan het werk voor je, mag je ook wat boeren.
  @billy: De duitsers kunnen organiseren en uitvoeren, en in het proces: als ik moet vertrouwen en ik moet kiezen tussen een gemiddelde duitse arts of een gemideelde NL arts kies ik een duitser.
  De nedrlandse arts kiest op het moment de goedkoopst mogelijke oplossing, vaak slecht en schadelijk voor de patient.

  vroeger haden we net als in DE een systeem van percentage inkomen.
  Niet alleen is dat redelijker, maar ook makkelijker bij te sturen door het percentage wat te veranderen.

  dat was ook de redem dat ik elders schreef….en een duitse expert van de Krankekasse hierheen halen en die de ziekenfonds op poten laten zetten duits systeem.
  Zij kunnen het; bewijs: zij doen het dagelijks goed.

 299. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 26 augustus 2012 om 12:24

  Nou is er in NL een wet die zegt dat er vrijheid van contract is; die is natuurlijk in tegenspraak met de verplichte zorg.
  derhalve zijn beide wetten ongeldig of alleen de oudste geldig.
  Maar gegeven blijft: NL te duur, te slecht.

 300. king billy 26 augustus 2012 om 12:27

  D66 ook op de groene toer. Potje van 1.5 miljard. Misschien kunnen GroenLinks en D66 even voorrekenen hoeveel tienduizenden hectares bestaande agrarische weide- en akkergrond omgezet moet worden in mais- en koolzaadakkers voor biogas en bio-ethanol? En even aangeven hoeveel de burger extra moet gaan betalen om de europese infrastructuur voor stroomnetwerken, 360.000 V, electrosmog, geschikt te maken voor zonnepanelen energie. ’t Is toch niet leuk als het koffiezetapparaat en de computer in januari hortend en stotend hun werk doen. En in de zomer de overtollige energie geen kant uitkan, behalve de grond in. Denk dat het potje van 1.5 miljard vrij snel leeg is. En dan wordt het dokken.

 301. Jan Bouma 26 augustus 2012 om 12:51

  M.b.t. een efficiënte opslag van de zonne-energie, die sowieso risicoloos en schoon is in tegenstelling tot die van de nucleaire brandstoffen, verwijs ik naar een mede co-auteur van m’n boek via deze site: http://www.gezen.nl/index5eec.html

  De aantekening, die van belang is, dat als voorwaarde voor een succesvolle implementatie gesteld dient te worden de voorwaarde van het hebben van een politieke stabiliteit. En daar schort het aan. Technisch is er geen probleem om de gehele Aarde van voldoende energie te voorzien. En goedkoop (na de gedane investeringen). Zoals altijd zijn er de domeinjagers of andere belanghebbenden die hun belang nastreven en deswege het algemene belang weten te ondermijnen. Zo hebben de bestaande energiemaatschappijen als SHELL er belang bij dat zij hun gewonnen fossiele brandstoffen zo lang mogelijk in de markt weten te plaatsen.

  Don’t blame me for it!

 302. trudy k. 26 augustus 2012 om 13:50

  @King Billy, Het was met name de gezondheidszorg die ik bedoelde. Dankjewel voor je antwoord.

 303. trudy k. 26 augustus 2012 om 14:10

  @King Billy, Zou jij iets meer kunnen melden over die electrosmog die je aanhaalt? Dat interesseert mij. Electrosmog kan toch vrij gemakkelijk en met weinig kosten geneutraliseerd worden?

 304. trudy k. 26 augustus 2012 om 15:03

  “Als democratie werkte hadden ze het allang afgeschaft”, een actuele spreuk van LOESJE.
  Zag afgelopen week een nieuwe polkitiek partij in een reclamespotje op tv langsfietsen. Ik moet eerlijk schrijven dat ik het gedachtengoed zeer acceptabel vind. Beter dan wat menig politicus ons nu voorschotelt. Ben de naam van de partij even kwijt maar hier is de link naar wat met achtergrondverhaal.https://www.wanttoknow.nl/politiek/verkiezingen/johan-oldenkamp-in-de-politiek/

 305. blutch1 26 augustus 2012 om 17:28

  Er staat anders in koeienletters SOPN bij. Hoe kan je het missen. 😉

 306. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 26 augustus 2012 om 17:43

  @jan voor de duidelijk een vraag met een multiple choice antwoord erbij om het simpel te houden.
  Vraag: deze man waarvan jij zegt dat ie mede auteur is;
  –kent ie jou?
  –heeft ie daadwerkelijk wat geschreven?
  –had ie zoveel vrijheid in die inrichting?
  –mag ie al op weekend verlof?
  –als die gevraagd wordt, ontkent hij dan jou te kennen?
  –naast die onzin verhaaltjes over zonne energie; heeft ie ook nog wat zinnigs geschreven?

 307. Aad Verbaast 26 augustus 2012 om 18:10

  @Kleet: == ben te oud voor een bank in NL; en roemeense banken mogen niet lenen aan buitenlanders of aan buitenlandse bedrijven. == Ik mag toch aannemen dat ook in Roemenië er volksstammen rondlopen met zakken vol zwart geld?

 308. Aad Verbaast 26 augustus 2012 om 18:13

  @Jan: Na even ter harte genomen te hebben dat op 12 september de uitverkoop begint als dan blijkt dat je stem niets meer waard is, vraag ik eigenlijk af wat jij gaat stemmen!

 309. Aad Verbaast 26 augustus 2012 om 18:20

  @King Billy: is de kleur van D66 ook al niet groen?
  Pechtold is gastredacteur bij de telegraaf die morgen bij 900.000 mensen in de bus valt voor hun politieke ‘katern’

  Groener kon hij ze niet vinden.. Zoveelste aanfluiting in verkiezingstijd.

  Ik kijk uit naar vanavond. Heerlijk een potje ergeren achter de buis. Zonder Pechtold (en Sap en BUma) overigens. Jammer, had kon ik me nog meer kunnen ergeren.

  N.B. ik lees net dat er meer tijd hadden om op de redactie van de telegraaf (“krant van wakker Nederland”) rond te lopen:
  http://www.nrc.nl/verkiezingen/2012/08/26/vandaag-waren-de-lijsttrekkers-even-hoofdredacteur-van-de-telegraaf/

 310. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 26 augustus 2012 om 18:22

  Die kopen goud of zetten in zwitserland; maar een ding doen ze absoluut niet: beleggen in eigen land.
  praktisch alle fabrieken zijn betaald door Brussel.
  Alle senatoren )op 2 of 3 na) zijn multimillionair geworden met handel in voorkennis voor de autobaan. BB (brussel betaalt) In europarlement zit een “Gigi” een volidioot, analfabeet, die miljardair in euros is geworden met die handel in voorkennis.

 311. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 26 augustus 2012 om 18:23

  Ik begin sowieso; maar zonder dat kapitaal gaat het langszaam en kost een paar jaar extra.Ben geen 20 meer.

 312. blutch1 26 augustus 2012 om 19:03

  Ik verkneukel me al op vanavond, maar ik kijk dan ook naar Zomergasten met Van Dis. En daarna naar de keuzefilm “Inside Job”.

 313. Jan Bouma 26 augustus 2012 om 19:05

  @Kleet…17:43
  Ja, hoor. Dr. Evert du Marchie van Voorthuysen, oprichter van http://www.gezen.nl ken ik heel goed en hij schreef zelfs de beginpagina op m’n website: http://www.villamithras.com/main.html
  plus dat je z’n inhoudelijke bijdrage ook vindt in m’n boek; zie o.a. pg. 211 waarin hij uitleg geeft over de opslag van zonne-energie.

  De rest van je vragen zijn weer de bekende ad hominem. Wordt toch eens volwassen!

  @Aad…18:13
  Sinds ik publiekelijk ALLE partijen heb gediskwalificeerd ga ik, net als jij dacht ik, niet meer stemmen. Dat levert dan een zgn. “reststem” voor de grootste partijen op maar dat heb ik dan nog liever dan dat ik ze legitimeer door een stem uit te brengen. Nog een overweging.. Op zo’n dorp als Maarssen zitten er altijd wel wat lieden (raadsleden) achter de stemtafel die ik goed ken. Ze zitten daar naar ik meen zo’n 100 of 200 euro (?) te verdienen en dat geld zijn ze eigenlijk mij schuldig… 🙂 Doordenkertje?

 314. king billy 26 augustus 2012 om 19:10

  Echt nieuws, zelfs Wilders was hier nog niet opgekomen. Zegt iets over de knullerige wijze van campagne voeren:
  De CSU-secretaris scheldt Draghi uit als valsemunter en „ maakt daarmee de ECB tot een van de grootste criminele organisaties in Europa.“ Zijn nu de presidenten van de NCB’s die daarmee ingestemd hebben medeplichtig?
  http://www.deutschland.net/content/rechtsordnungsbrechendes-gelddrucken-der-ezb-csu-general-beschimpft-draghi-als-falschmuenzer

 315. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 26 augustus 2012 om 19:11

  Als hij wat kennis heeft dan zal je hem wel omgekocht of gechanteerd hebben.
  doordenkertje?

 316. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 26 augustus 2012 om 19:15

  @Billy; wat ik me afvraag zijn 2 dingen: wat denkt de gewone duitser van wat de uitslag van het hof zal worden?
  En tweede: wil de gewone duitser uit de euro, of wil die hem houden?

 317. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 26 augustus 2012 om 19:18

  En zal ik als enige op topic gaan?
  Toen ik op vakantie was met mijn vriendin destijds (ik 52 zij 22) deden wij op het strand van Agadir (’s avonds) een wedstrijd tegen-de-wind-in-ver-pissen.
  Ik won.
  kreeg GEEN medaille

 318. king billy 26 augustus 2012 om 23:17

  Kletersteeg, @allen eigenlijk. In verschillende peilingen zijn Duitsers nog steeds in meerderheid voor verblijf in de euro. Uiteenlopend van 50-60%. Ondernemers zijn zowiezo unaniem vóór. Hoe hoger opgeleid, hoe groter de voorkeur voor de euro. Maar niet tegen iedere prijs. Ruwweg 60% vindt dat DLD niet borg moet staan voor anderlands‘ schulden met desnoods een Grexit om de euro te redden. Het percentage voorstanders is wel gedaald t.o.v. van eerdere peilingen.
  In de peilingen wordt niet expliciet gevraagd onder welke omstandigheden en door derden opgelegde voorwaarden een ‘DExit’ gerechtvaardigd kan worden.
  Vermoedelijk willen, of mogen, de quizzmasters m.b.t. met deze heikele kwestie de rechters in Karlsruhe niet voor de voeten lopen. Bewaren de quizzmasters voor ná 12 september, wanneer Merkel, het parlement, Brussel en de ECB aan de beurt zijn.

  Terzijde, Nederland kan ondertussen kletsen als Brugman, maar de verkiezingen zijn niet zo belangrijk in dit verband. Welke regering er ook komt, de Duitsers weten dondersgoed dat Nederland uiteindelijk braaf achter hun aanhobbelt. Zou het vermoeden bestaan dat dit niet zo zou zijn, dan waren daar ook peilingen op losgelaten. En die draaien dan bij de Rijnlandse rekenmeesters om Rotterdam en andere zaken, niet om Den Haag…..
  Een voorbeeldje: Rössler, MvEZ in DLD, was bij Verhagen om over energie te praten. Niet over Griekenland. Dat was bijzaak. Plotseling is het héél erg stil rondom het klagende Nederlandse Tennet, de netwerkverzorger voor stroom, dat met een eigen vermogen van slechts een miljard als onderpand, 20 miljard uit de onwillige markt moet halen om onrendabele stroomnetwerken aan elkaar te kunnen knuppen. Borkum, twee centrales in Delfzijl, bij Arnhem, Venlo, Maastricht de grens over. Rössler schijnt zeer tevreden teruggekeerd te zijn volgens Berlijnse bronnen. Was hij dat niet geweest, dan had-ie wel samen met Tennet voor een flinke rel gezorgd waar het CDA minder blij mee was geweest in de verkiezingstijd. Jammer eigenlijk, dat het zo gelopen is, want het is volksverlakkerij, waar Jolande Sap op meeteert.

  http://www.spiegel.de/politik/deutschland/umfrage-deutsche-resignieren-im-kampf-um-euro-rettung-a-842785.html
  http://www.focus.de/kultur/diverses/europa-n24-emnid-umfrage-zur-euro-rettung-deutsche-gegen-weiteres-entgegenkommen-bei-griechenland-hilfe-samaras-spart-nicht-ernsthaft-genug_aid_805488.html
  http://www.focus.de/kultur/diverses/europa-n24-emnid-umfrage-zur-euro-rettung-deutsche-gegen-weiteres-entgegenkommen-bei-griechenland-hilfe-samaras-spart-nicht-ernsthaft-genug_aid_805488.html

 319. king billy 26 augustus 2012 om 23:44

  Tennet, ‘politiek dynamiet, schrijft het Handelsblatt.Opgelost met het geld van de stroomgebruikers:
  „Da die Netze als natürliche Monopole gelten, werden die zulässigen Eigenkapitalrenditen von der Bundesnetzagentur festgelegt. Sie belaufen sich auf 9,05 Prozent.“

  9 procent. Anders zijnprivate investeerders niet over de streep te trekken.

  Nu komt de volksverlakkerij:
  „Eingesammelt wird das Geld über die Netzentgelte, die Bestandteil der Stromrechnung aller Verbraucher sind“

  http://www.handelsblatt.com/unternehmen/industrie/netzbetreiber-niederlande-will-tennet-fuer-investoren-oeffnen/7010818.html
  http://www.bnr.nl/topic/politiek/521976-1208/verhagen-en-rosler-bespreken-energieruzie

 320. Jan Bouma 27 augustus 2012 om 07:42

  Ter overweging voor vandaag.

  Luister! Die muziek is fantastisch. Aanstekelijk. De massapsychose wordt ten gehore gebracht. http://www.youtube.com/watch?v=9yzZmP-yASQ

  Ik denk dat alle politieke partijen er wel iets in kunnen herkennen want… ‘the winner takes it all..’
  Zo denken ze.

  Er wordt geregeld geroepen om “een sterke man” die de benarde volken uit de crisis zou moeten voeren. Welnu. De geschiedenis leert ons het e.e.a. De muziek is en blijft fantastisch. Net zo goed als de Badenweiler Marsch: http://www.youtube.com/watch?v=PjYO5IWbJ1c

  🙂

 321. king billy 27 augustus 2012 om 08:17

  „Kyrie eleison“ is bekender als groet en huldebetoging aan heersers, maar niet verboden. Sterker nog, als je het niet meezingt, bij voorbaat verdacht.

 322. Aad Verbaast 27 augustus 2012 om 09:52

  @Blutch1 en @allen: toch maar naar het verliezingsdebat gekeken. Was toch weer een vermakelijk avondje televisie. Roemer geheel niet in vorm, Wilders heeft inmiddels in de gaten dat hij geen rol meer speelt en blaat wat in de rondte. Rutte houdt zich wat op de vlakte, denkt de buit al binnen te hebben (heeft hij wrs ook), en de enige die zijn stinkende best deed was Samsom. Die won dan ook dit debat (volgens de kijkers.

  Maar de klapper van de avond was inderdaad de film inside job
  http://en.wikipedia.org/wiki/Inside_Job_%28film%29

  Verplichte kost voor iedereen die nog eens even wil zien hoe de banken, politiek en economen de wereldwijde crisis hebben veroorzaakt. En hoe die drie partijen met elkaar verweven zijn.
  Verplichte kost dus ook voor de politieke partijen die dat maar eens in de kamer moeten gaan bekijken met daarna een debat. Dan gaat het tenminste ergens over.

 323. Aad Verbaast 27 augustus 2012 om 09:55

  @allen: vandaag op de rol: de doorrekening van het CPB van de verkiezingsprogramma’s.
  Vanaf 10:30 live te zien op politiek24.nl

 324. Aad Verbaast 27 augustus 2012 om 10:09

  @King Billy: interessant die Tennet discussie die tot nu toe langs me heen is gegaan moet ik bekennen.
  Weer zo’n onderwerp waar (als je er even induikt) de schepen vol bagger weer naar boven komen ongetwijfeld.
  Komt er dus in het kort op neer dat er 20 miljard extra uit de Nederlandse burger geperst gaat worden (die moet dat immers gaan opbrengen door opcenten op de energie prijs) om al rijke investeerders 9% rendement te kunnen geven én om de “energiewende” in Duitsland mogelijk te maken.
  Klopt dat?

  Wat een bende en wat een rotzooi.

  Sap is jaloers op Duitsland zei ze laatst..

 325. king billy 27 augustus 2012 om 10:53

  Tennet:
  Uit Handelsblatt:

  “Der niederländische Mutterkonzern des deutschen Übertragungsnetzbetreibers Tennet gehört zu 100 Prozent dem niederländischen Staat. In den Netzbereich von Tennet fallen sämtliche Offshore-Windparks in der deutschen Nordsee. Tennet wäre eigentlich verpflichtet, genehmigte Windparks in der Nordsee innerhalb von 30 Monaten an das deutsche Stromnetz anzuschließen.

  Dem Netzbetreiber fehlt es jedoch an Kapital, um alle Netzanbindungen zu realisieren. Verhagen warb um Verständnis dafür, dass seine Regierung angesichts der angespannten Haushaltssituation kein Kapital nachschießen könne. Private Geldgeber seien daher eine sinnvolle Alternative.

  Eind van het liedje: extra opslag op Kwh prijs in Nederland, die als onderpand wordt ingezet om Duitse investeerders, waaronder Allianz, mopolist Tennet, aandelen 100% in handen van de staat, geld te verschaffen om netwerken (off- en onshore) aan te sluiten, waar bij het BundesNetzagentur een rendement van 9.05 voorschrijft.

  Dit is de oplossing omdat eigenaar Staat der Nederlanden geen geld heeft.

  Nr.2 van D66, refeerde met haar groene plannen voor meer zonnepanelen waarschijnlijk aan deze extra opslag op het netwerkdeel van de stroomprijs.
  Grootschalig zonnepanelen aansluiten, kan namelijk niet zonder dat de stroommetwerken aan elkaar geknoopt worden. Het bewijs daarvoor was in Duitsland de toevloed van groene stroom die afgevoerd moest worden naar o.a. Nederland, omdat trafo schakelstations dreigden te ontploffen.
  Waar monopolist Staat der Nederlanden, keurig verborgen achter Tennet, de netwerken aan elkaar moet knopen….

  Investeerders wilden niet investeren omdat de risico’s voor claims te groot waren indien deze kwestie niet was geregeld. Typisch Verhagen trucje, die het tegelijkertijd mogelijk maakt ‘goedkope’ groene stroom over Noordwest Europa te verspreiden. De extra opslag per Kwh wordt, dacht ik, 0,025 cent. In hoeverre de industrie hier aan mee betaalt, onbekend.

  En wat doet Jolande Sapp? Dieopent een zonpanelenpark, waar de gemeente Nijmegen deze extra opslagen en compensatie voor de gemiste BTW voor de staat voor huishoudens uit een subsidiepotje voor groene stroom voorschiet.

  Hoezo geen volksverkakkerij?

 326. trudy k. 27 augustus 2012 om 11:04

  @blutch, 17.28. SOPN Klopt, maar dan had ik ná het plaatsen van de link deze weer moeten openen. Voor mij soms een brug te ver want ik typ en formuleer al met grote moeite. Gepaard met barstende koppijn welteverstaan want ik ben door omstandigheden reeds geruime tijd overspannen of burned out, zo je wenst. Mijn concentratie is abominabel… Maar, als de woorden er eenmaal staan dan ziet vermoedelijk niemand met welke pijn ze neergezet. Ik had ( gemakshalve) gedacht: dat ziet men zelf na het openen van de link wel… Al blij dat ik hier af en toe mag reageren. Ben bijna aan huis gekluisterd, zodoende. Sorry.
  Jammer, “Zomergasten” met Van Dis heb ik gemist. Normaliter zeg je dan: Kijk Uitzending gemist. Inderdaad, maar dat is dan weer een taak extra en ik leef op ca. eenvierde van mijn niet meer aanwezige uithoudingsvermogen…. Als ik het uitleg, is er dan nog een touw aan vast te knopen? ☺Luctor et emergo; ik doe nog steeds mijn best.

 327. king billy 27 augustus 2012 om 11:16

  Hier betaalt de Nederlandse burger, via de Nederlandse staat en Tennet aan mee:
  http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/kosten-der-energiewende-stromkonzerne-erwarten-massive-preis-steigerungen-1.1450857
  Der Ausbau der Stromleitungsnetze sei kostspielig, konventionelle Energieträger wie Kohle und Gas würden teurer und die Förderung der Erneuerbaren Energien nehme zu. Deswegen gehe der Strompreis nach oben.
  “Knapp die Hälfte des Strompreises geht auf das Konto des Staates”, sagte Terium. Hinzu komme ein knappes Drittel für die staatlich regulierten Netzentgelte.

 328. Jan Bouma 27 augustus 2012 om 11:56

  @King Billy
  Inderdaad.
  Inz. Tennet herinner ik me dat “de nutsbedrijven” geprivatiseerd werden waarbij de Staat dacht het technische distributienet in eigendom te houden en de productie en de verkoop van energie aan de oude energiemaatschappijen te laten. De Staat dacht daarmee een monopolie-positie te hebben bewerkstelligd. Ja, die moest in Europa worden uitgebuit! Bij de NS zagen we ook zoiets de splitsing tussen PRO-RAIL voor de hardware en de NS als verkoopmaatschappij. Gaat ook niet goed. Idem met tal van nutsbedrijven het niet goed gaat. Vergelijk de waterschappen. Klaarblijkelijk heeft de Staat zich weer eens vergist. Maar ja… de Staat luistert graag naar de gisse jongens, de witteboordencriminelen, want die zijn alleen geïnteresseerd in de lusten van de markt. Voor de rest mag het domme volk weer opdraaien.

  Wat een zooitje.

 329. king billy 27 augustus 2012 om 13:46

  @Aad Verbaast. Ooit eens beloofd om een wetsontwerp van de Duitse regering met de wettelijk verplichte kostenopgave voor de “bürgerinnen/bürger’ en/of andere belanghebbenden te sturen.
  Bij deze op pagina 2

  Klik om toegang te krijgen tot 1710486.pdf

 330. Aad Verbaast 27 augustus 2012 om 17:41

  @King Billy: dank voor de links. Inmiddels passend commentaar op je blog achtergelaten en een tweet verstuurd over je blog!

 331. Aad Verbaast 27 augustus 2012 om 17:42

  @allen: gezien de actualiteit (CPB) een nieuw blog er op zo dadelijk.

 332. Jan Bouma 27 augustus 2012 om 17:46

  @Aad… Neem even mee in je nieuwe blog wat ik bij @King Billy schreef:
  ==
  Breidt de “pluk-ze-wetgeving” ook uit tot de verantwoordelijke politici en bestuurders van (voormalige) nutsbedrijven. Worden er miljarden verlies gemaakt vanwege hun verwijtbaar handelen dan moet dat strafrechtelijk vervolgd kunnen worden. Dat is tot op heden niet zo. De animo voor “de politiek” zal snel verdwijnen als dat wel zo is. Screen ook van tevoren in het publieke domein de politici en bestuurders op hun antecedenten.
  ==
  Ik heb begrepen dat het CPB tot in het jaar 2040 (!!!!!!!) de zaak al doorgerekend heeft maar eenieder zegt tegelijkertijd dat na 12 september alles weer de prullenbak in kan.. Voorstel: het CPB opheffen of er een krankzinnigengesticht van maken.

 333. Annet 4 september 2012 om 13:26

  Práchtige foto Aad!

 334. Pingback:Rabobank: de bankwereld is verziekt « Aad Verbaast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: