Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Het vurrukkullukku veinzen

europees parlement

Op 22 mei (hier) sleept menigeen zich weer naar de stembus om een Europees parlement te kiezen. “Feest van de democratie” wordt er dan geroepen. Maar ja, er wordt wel meer geroepen. En als je dan stemt dan veins je te weten waar je op stemt, en op wie, en waarom. En wat blijkt? Niets is minder waar.

De opkomst zal weer “dramatisch” laag zijn. Dat verbaast niemand. Het is niet meer te begrijpen hoe de besluitvorming plaatsvindt. Laat staan hoe je die nog met je stem zou kunnen beïnvloeden.
En verrassend inkijkje gaf de docu “de slag om Europa” afgelopen week (kijken als je die nog niet gezien hebt!).

Daar werd weer even duidelijk in beeld gebracht hoe politici veinzen de waarheid in pacht te hebben. Opvallende verschillen tussen al deze ‘waarheden’. Binnen partijen wordt met het grootste gemak en dus met grote regelmaat anders gestemd en gedacht in Den Haag dan in het Europese Parlement. Stemmen verwateren nog verder dan de al homeopathische verdunningen door afgedwongen partijdiscipline op Europese schaal.

En toch veinzen al die politici in hun peperdure campagnes dat als je je stem aan hen geeft het dan allemaal wel goed komt. Koek en ei. Of het nu minder- minder is, meer-meer, of anders. Feodaal dan wel federaal. Ook definities waar menigeen nog op zou moeten studeren aangezien ze voor velerlei uitleg vatbaar blijken te zijn. Roeptoeteren is de standaard.

Wat er dan vervolgens met je stem gebeurt blijft ook volkomen duister. Zelf gaan ze nog een stap verder: je geeft ze (wie?) niet alleen een stem maar daarmee ook nog eens “mandaat”. Levensgevaarlijk natuurlijk. Mag je in de krant lezen (als het er al in staat) wat ze daarmee allemaal uitgevreten hebben. Als ze al iets uitvreten. Of elkaar in de fractie al de tent uit hebben gevochten.

Er wordt wat afgeveinsd in de politiek. Maar ook door de burger, door de machtige lobby van de industrie (meer lobbyisten in Brussel dan ambtenaren). Ach, door wie niet? Accountants, de farmamaffia, de advocatuur, de banken, de makelaardij, grootgrutters, noem ze allemaal maar op. Om maar over het veinzen in persoonlijk relaties te zwijgen.

Is dit dan op de valreep een pleidooi voor “total honesty”? “Zeggen wat je denkt, en doen wat je zegt”?
Absoluut niet! De ramp zou niet te overzien zijn. Ik hoef hier geen voorbeelden te noemen. Talloze. Macro en micro.

Net als het leven is veinzen “vurrukkulluk” . Het houdt ons van de straat immers.
We willen namelijk graag belazerd worden waar je bij staat.
Daar kiezen we dan wel weer massaal voor.

531 Reacties op “Het vurrukkullukku veinzen

 1. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 20 mei 2014 om 16:31

  We zijn een land met gereformeerde tendenzen….
  Mijn verkiezingposter is ten minste eerlijk: een grote varkenskop, met er onder; ik geef tenminste toe dat ik een zwijn ben…

 2. King Billy 20 mei 2014 om 16:43

  Dikke pret toch, de wereld gaat aan veinzen ten onder, de realiteit, niet te verwarren met ‘waarheid’ is echter hardnekkiger.

 3. Aad Verbaast 20 mei 2014 om 17:17

  @Kleet::”zwijn”: en zelfs dat is geveinsd! Ook al zou mijn geneigd zijn te denken dat er een kern van waarheid in zit.

  @King Billy: net het probleem. “Met de waarheid een loopje nemen”. Maar geen mens weet duidelijk te maken wat “de waarheid is”. Laat staan dat je daar een loopje mee kan nemen.
  De verkiezingen lijken (geheel onterecht) te gaan over minder of meer Europa.
  Nrt zo’n onzinnige keuze als te moeten kiezen tussen “eerlijkheid” en “veinzen”.

 4. Johan 20 mei 2014 om 17:33

  .Toch heeft ‘Europa’ veel goeds opgeleverd. Ben net terug van een trip naar Boekarest en alhoewel het natuurlijk geen Parijs, Londen of Amsterdam is, is het een stad met potentie. Vooral sinds de aansluiting van Roemenië bij de EU. Dat er veel dingen scheef gaan, ook in Roemenië, is een feit. Cruyff zijn waarheid gaat ook hier op: elk nadeel heb zijn voordeel.

 5. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 20 mei 2014 om 17:39

  Boekarest: wil e nog niet begraven liggen!
  Is niet eens een stad, maar een oud centrum, waar ze wat dorpen tegen aan gekeesd hebben.
  Is een geode oefening voor een zeer zware bom.
  flats, 10 hoog, met mensen erin van boven de 80 zonder lift en zonder WC.. buiten beneden een waterkraan…. egt een entwickelt landje..

 6. Aad Verbaast 20 mei 2014 om 17:43

  @Johan: precies het punt. Kun jij nog de (oprechte) balans opmaken tussen de voordelen en de nadelen?

 7. Aad Verbaast 20 mei 2014 om 17:45

  @Kleet: “Boekarest”. Mij zul je er niet zien, In het hele land land overigens niet. Niets geveinsd aan overigens.

 8. blutch1 20 mei 2014 om 20:47

  Nederland schijnt zijn dijken op orde te hebben, Duitsland niet. Dus stroomt het water Nederland gewoon via de grens binnen om de dijken heen. Doet me denken aan de Maginot-linie. Zou dat niet iets voor Europa zijn?
  Net in “Altijd wat” een interview uit 2002 met Fortuyn gezien over Europa. Die had meer kijk op de zaak dan Bakellende.

 9. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 20 mei 2014 om 21:05

  Waarom denk je dat ie werd afgeschoten? En degenen die denken dat Volkert alleen op Eigen initiatief handelde, geloven ook in sinterklaas.

  Zie recent de publicatie over marlin Monroe; kenendy vermoorde haar eigenhandig….

 10. King Billy 20 mei 2014 om 22:55

  Vurrukkulluk de rel om het CPB, de reactie van Dijsselbloem, een Tweede Kamer die daarover een Brief van Kamp wil hebben, die 100.000 lantaarnpalen in Amsterdam en een slap verhaal van Geert Mak, die zichzelf veel autoriteit toedicht. Smullen, er wordt wat afgeveinsd. Ook over dijken, want de Hondsbossche Zeewering is nog steeds een zwakke plek.
  Maar ’t kan nog leuker, 6.3 miljard, waar weer een miljard moet bijkomen voor een internationaal vleigveld dat niet deugt, terwijl de collega van V.d. Laan in het Berlijnse alleen maar blijft grijnzen.

 11. Aad Verbaast 20 mei 2014 om 23:14

  @Blutch1: Dijken op orde? Van een andere orde misschien dan in Duitsland. Dat zou weer kunnen.
  Er zijn politici die de grenzen willen verhogen. Of de landerijen. Hoeven de boeren niet meer zo te bukken. Arbowetten en zo.

  Ik zag dat interview ook. Klonk niet onverstandig. Maar ja wie weet wat er gebeurt zou zijn als hij werkelijk minister president was geworden. Niemand.

 12. Aad Verbaast 20 mei 2014 om 23:16

  @Kleet: over veinzen gesproken.

 13. Aad Verbaast 20 mei 2014 om 23:18

  @King Billy: toch wel leuk dit blog. Laat je het woord veinzen vallen en dan begint ineens alles in dat bakkie te vallen. En terecht!

 14. fulpsvalstar 21 mei 2014 om 10:06

  Wat er gebeurd zou zijn als P.F. MP geworden zou zijn……………ruzie.

 15. King Billy 21 mei 2014 om 10:22

  Wat zou er gebeurd zijn als Bea nog koningin was geweest? Of veinzen W-A en Máxima, dat dit niet écht het geval is?

 16. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 21 mei 2014 om 11:11

  Dan was de euro er niet gekomen…echies niet. De man was een poosje mijn docent….

 17. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 21 mei 2014 om 14:23

  Trouwens: net dat programma met wilders gezien van afgelopen zondag.
  Die schrijfster veinsde dat ze Wilders kon aanvallen en speelde op politiek correct sentiment. Wat een ontieglijk stom rund was dat! veinsde dat ze verstand had

  Dan zat die voorzitter van het VNO er bij; die man durfde niet te zeggen dat Wilders aardig in zijn straatje kwam met belasting verlaging e.d.; veinsde dat niet te zien….

  Ben ik nou de enig ECHTE?

 18. Aad Verbaast 21 mei 2014 om 15:16

  @Fulps Valstar: daar kon je wel eens gelijk in hebben. Vooraf, tijdens en na een spoor van ruzies. En nog. Die tot bedaren te brengen was niet een van zijn kwaliteiten.

 19. Aad Verbaast 21 mei 2014 om 15:17

  @King Billy: het zal toch niet waar zijn 😉

 20. Aad Verbaast 21 mei 2014 om 15:20

  @Kleet: Ik heb dat ook gezien. In mijn herinnering stelde ze enkel vragen. Voor Wilders is dat al gauw te veel gevraagd. Ook voor een deel van zijn aanhang, zo bleek.

  Wel weer een fraai staaltje van veinzen, en zelfs zonder er goed over na te denken. Rutte in de bocht.
  Komt daags voor de verkiezingen met een “lijstje” voor de EU. http://www.nrc.nl/nieuws/2014/05/21/kamer-eist-opheldering-rutte-over-lijstje-eu/

  Ook nog opvallend: de regeringsleiders zitten vandaag al bij elkaar om de verkiezingsuitslag te bespreken… Ik rol alweer van mijn stoel van het lachen.

 21. King Billy 21 mei 2014 om 15:26

  Nix veinzen zegt ook iets. Europese collega’s van Dijsselbloem houden zich gedeisd over zijn bijbaantje.

 22. King Billy 21 mei 2014 om 15:36

  Maar officieel zitten de regeringsleiders vandaag bijelkaar over het Single Resolution Mechanism. Vandaag besloten dat banken een potje onder toezicht van de EU van 55 miljard gaan vullen om zonder kosten voor rekeninghouders banken gecontroleerd af te bouwen. Moet in acht jaar worden opgebouwd.

  Klik om toegang te krijgen tot 142710.pdf

 23. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 21 mei 2014 om 15:41

  Nou nee; ze zette zichzelf voor schut met een onnozele vraag. 43%? Hoe komt U daarbij? U gooit maar met cijfers.Zonder enige ondebouwing.
  Antwoord: 43% is Eigen onderzoek.De VK deed ook een onderzoek en kwam op 44%.
  En toen zag ze dat ze voor schut stond.
  Nee, in deze ronde was Wilders duidelijk winaar; zij veinsde zielepoot te zijn.
  Hoefde ze niet zoveel voor te veinzen….

 24. Aad Verbaast 21 mei 2014 om 16:17

  @King Billy: kijk daar zit Rutte dan weer voor lul met zijn “lijstje” met prioriteiten. SRM staat er niet op! Gaat hij daar dan een hard punt van maken het daar dus niet over te hebben??!! Ik lach me weer een kriek..

  “Bijbaantje”: er wordt bij uitstek overmatig geveinsd als men het heeft over de te vergeven baantjes aldaar. Uitspraken als: “op als-dan-vragen ga ik nooit in”, “Ik heb nu een baan die me uitstekend bevalt”, “Goh, is mijn naam gevallen?”, “Weet u meer dan ik? “etc etc…

 25. Johan 21 mei 2014 om 17:47

  @Aad: het feit dat we al bijna 70 jaar geen oorlog meer hebben, dat er een interne markt is lijken mij twee sterke punten. Dat er veel beter kan en moet, is evident.
  @Kleet: je moet Boekarest ook niet vergelijken met Parijs of Londen. Daar zijn trouwens net zo goed gedeelten waar je niet zou willen wonen.

 26. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 21 mei 2014 om 19:41

  In Boekarest is veel goeds, zal een paar voorbeelden geven: ten eerste” uhhhhhhhhhh……

 27. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 21 mei 2014 om 20:29

  Valt voor die roemenen ook niet mee; veinzen dat het mensen zijn…

 28. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 21 mei 2014 om 20:30

  Nou n dat diet af; de hele dag pinda’s en bananen…en dan in de boom slapen…

 29. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 22 mei 2014 om 05:22

  Gut de fransn kunnen er ook wat van; zeker bij ons cabinet in de leer geweest; kopen treinen die…….te breed zijn voor hun perrons…..Awel, goeie snelheid, en plank gas rammen….en veinzen dat je er niks van wist..

 30. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 22 mei 2014 om 05:25

  Rutte schijnt een vriendje te hebben. Als hij erover wordt aangespoken gaatie sneller praten en opvallend meer wegkijken.
  Het schijnt dus dattie homo/flicker/bruinwerker is. Wat vind zijn dominee ervan ? Of issie ook van “die Partei”
  Doet me aan “allo, allo” denken…
  En maar veinzen dat het niet zo is…..

 31. Aad Verbaast 22 mei 2014 om 08:02

  @Johan: er zijn uiteraard nog wel meer voordelen te bedenken. Eigenlijk al niet meer voor te stellen dat er niet zoiets zou bestaan. Laat onverlet dat er nog heel veel te verbeteren is.

 32. Aad Verbaast 22 mei 2014 om 08:02

  @Kleet: ga jij eigenlijk stemmen vandaag?

 33. Rubio 22 mei 2014 om 08:59

  Een ideetje misschien voor een ieder die nog niet weet op wie hij/zij moet stemmen?
  Gisteren wist ik het nog niet maar ’t wordt voor mij nu…Zwarte Piet…

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3659503/2014/05/22/Zwarte-Piet-komt-voor-de-rechter-kwetst-hij-nu-wel-of-niet.dhtml

 34. Aad Verbaast 22 mei 2014 om 09:10

  @Rubio: het zwarte pieten was al lang begonnen. Ook omgeven met een rookgordijn van veinzen trouwens. We zijn er mee groot geworden. Maar gelukkig dan toch binnenkort echt duidelijkheid. Kom er nog maar eens om.

  @Kleet: mocht je het nog niet weten, hier nog wat tools voor je om je stem te bepalen. Nooit te beroerd om iemand te helpen 🙂
  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/special/als-je-het-nu-nog-niet-weet-kieswijzers-op-een-rij

 35. Rubio 22 mei 2014 om 09:58

  Aad; LOL
  ‘Duidelijkheid’, snapte er eigenlijk al geen pepernoot van..

  Kleet; Waar/wanneer is het toch misgegaan met je, ‘angry old man’?

 36. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 22 mei 2014 om 10:04

  Wat nou? Ik ben de vriendelijkheid zelve. Als ik een mooi stuk een beurt heb gegeven, geef ik zelfs nog een bak koffie de volgende dag, voor ik haar de deur uit zet….
  On topic: en maar veinzen…

 37. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 22 mei 2014 om 10:31

  In NL moetje gelijkheid veinzen
  Zal effe uitleggen voor non sociologen
  In de middeleeuwen NL GB FR DE waren hetzelfde als nu roemenieCorrupt lui crimineel anti sociaal
  Rijken zagen dat dat niet ging en construeerde het protestantisme.
  Moraal: (wat anders dan gedrag, maar ja, veinzen) werk hard, verantwoording alleen aan god, leef eenvoudig.
  In dezelfde periode kwam langszaam indistrualisatie op gang–stoommachine en zo–en politieke vorming.
  Protestantisme ontaarde ook in het huwelijk–een man en een vrouw (de rest stiekum, veinzen he)
  Dat viel in geode aarde bij opkomende politieke vorming; een echtpaard met koters verhuist niet zo gauw is makkelijk te manipuleren.
  Een zin is heel belangrijk:
  “niet door het protestantisme, maar zonder het protestantisme was er not kapitalisme gekomen”
  De rest: de vorm waarin zie” kareltje Marx, das capital, niet te verwarren met de Marxbrothres.

  de eerste had veel success met zijn revolutie in Moscow, terwijl het proletariat maar ongeveer 1% van de bevolking was. Er was geen industrie

  Het geheel op een rijtje: lees max Weber.Ook niet van de marx brothers

  kapitalisme zette een super geaccilireerde evolutie in; zie mij als als de cherry op de pudding ervan

  Die ontwikkeling is nauwelijks in DE plaatsgevonden–Bismark had er wat moeite mee, en helemaal niet in oostblok.
  In Polen kan je dat duidelijk zien; de streek die ooit duits was: ga een fabriek binnen, iedereen werkt.
  Ga in RO een fabriek binnen en iedereen is bezig met niet te werken, te stelem , te zuipen, wat dan ook.

  Roemenen voelen zich superieur, hoe belachelijk hun zieke ideetjes ook zijn, ze bestaan en zijn echt voor de achtelijken.
  Het ontaart in het recht dat ze hebben te stelen van alles van het westen, et recht hebben nooit meer te werken–hebben ze ook nooit gedaan, recht op corruptive

  Zet je de concentratiekampen weer open; de roemenen zullen met plezier het personeel leveren
  Massamoord in de oorlog in RO, in de oekraine, in rusland zijn nog steeds in ontkenning.

  Koprtom: op een uitzondering na–dat is niet meer dan 5-10^ de bevolking is rotzooi; crimineel , lui, Nazi, achtelijk, slecht geschoold; waardeloos volk.

  Dit jaar krijgt iedere roemeen iedere maand, alleen aan extra projecten, die voor 92% al 20 jaar lang gefraudeerd worden, en waarop geen enkele controle is, het hele jaar een vol maandloon.

  En bij ons worden verzorhingstehuizen gesloten
  Doodgewoon: tuig en vuilnis.

  maar ikke denk eggies niet negatief over ze hoor….

  NB In welk veel te duur hotel zat je?

 38. Aad Verbaast 22 mei 2014 om 12:08

  @Kleet: wat een tomeloze energie heb je toch. Of veins je dat maar?

 39. Rubio 22 mei 2014 om 12:25

  Ik/we zijn volledig op de hoogte Aad. (zoz)
  Vooralsnog schijnt het allemaal mee te vallen, het leven gaat daar gewoon zijn oude gangetje en niemand schijnt zich druk te maken.
  In BKK zat men al niet op al die ongeregeldheden te wachten.
  Sommige landen hebben wel verscherpte reisadviezen afgegeven, NL nog niet.
  Hoop nu maar dat de rust hiermee is weergekeerd.

  http://www.thailandblog.nl/

 40. Aad Verbaast 22 mei 2014 om 12:32

  @Rubio: ik vind het toch wel zorgelijk. Per slot van rekening is het toch een coup van een leger dat een democratisch gekozen regering (met alle kanttekeningen natuurlijk) aan de kant schuift.
  Soort van bijltjesdag dus.

 41. Rubio 22 mei 2014 om 12:58

  Aad; Nooit prettig te horen dat een leger ingrijpt. Toch staat het leger bij de bevolking hoog in aanzien in Thailand.
  Veel meer als het corrupte politieapparaat waar iedereen van walgt.
  Toch zijn er in dit decennium al meer coups geweest om de orde te herstellen waar Thailand zeker niet slechter van is geworden, integendeel zelfs.
  In het verleden werd de corrupte premier Thaksin middels een coup al afgezet en verbannen die vervolgens zijn zus Yingluck als premier benoemde dat het leger gek genoeg toestond.
  Later bleek deze dame net zo corrupt te zijn en mooie beloftes aan de rijstboeren niet nakwam.
  De arme drommels zitten nog op hun geld te wachten.
  Dus uiteindelijk met z’n allen naar BKK om te protesteren.
  Zie het zo; eigenlijk heeft het leger met dit ingrijpen juist een soort van bijltjesdag voorkomen…denk ik.
  ‘l Histoire se repète..

 42. Aad Verbaast 22 mei 2014 om 15:28

  @Rubio: ik weet natuurlijk dat elke vergelijking altijd mank gaat. Maar het deed me denken aan Egypte waar het leger ook in hoog aanzien staat, maar wel even bijzonder hard aan het ingrijpen is en duizenden mensen eigenlijk zonder enige vorm van proces opgepakt hebben, aangeklaagd hebben wat tot vele doodstraffen hebben geleid inmiddels. Volledig terug naar af daar.

  http://www.bnr.nl/nieuws/683645-1405/leger-thailand-neemt-controle-regering-over
  == Het leger heeft een avondklok ingesteld: van 22.00 tot 05.00 uur moet iedereen binnen blijven. Ook moeten alle radio- en televisiezenders hun programmering stoppen en mogen ze alleen nog programma’s van het leger uitzenden. ==

 43. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 22 mei 2014 om 15:50

  Absoluut niet. Stel ze hangen in Egypte 10.000 leden van de broederschap op.
  Dat voorkomt minimal 1 million doden binnen 5 jaar.

  Tepez paalde 20.000 turken; dat schrok de turken af die met een vergeldingsleger onderweg waren.
  Dat spaarde minimal 100.000 doden.

  Bovendien kreeg hij er een kick van; hij doopte zijn brood in het bloed van de gepaalden, daarnaast was hij occultist. (maar de kerk bewaakt een leeg graf)
  Andere redenen; hij was gek, en hij werd in Turkije 6 jaar geneukt door zijn leermeesters….wraak dus.
  Maar toch: hij redde levens van zijn Eigen bevolking. Terreur werkt

  Als er iemand wordt doodgeschoten met pistol: maakt weinig indruk
  Maar met rot gun: dan beeft iedereen.
  Ze zijn even dood….

  Maar egypte is goed bezig.

  In de jaren 70 was er een miltaire junta in griekenland.
  Die regelde productie–landbouw–en zette de idiote koning aan de kant
  beiden: goede zaak…

 44. Aad Verbaast 22 mei 2014 om 16:21

  @Kleet: klinkklare onzin wat je daar verkondigt.
  Heeft niets met beschaving te maken als je mensen zonder proces (advocaat, en/of de kans zich te verdedigen) veroordeeld (in een massaproces) tot de dood.
  Ook geen enkele relatie met beschaving als er besloten wordt dat je maar (en al helemaal niet bij willekeur) mensen kan doden bij een al weer een even onzinnige afweging dat het mensenlevens zou besparen.

 45. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 22 mei 2014 om 16:49

  Tepez prikte 20.000 vijanden op een paaltje. Had ie dat niet gedaan, waren de toenmalige roemenen uitgemoord…
  Vanuit de roemenen gezien: bespaarde een heleboel roemeense levens; waarschinelijk alle/

  verrek; je hebt gelijk; als dat niiet was gebeurd, was dit nu een oostenrijkse provincie…

  Atoombom Japan.
  Heel japan was voorbereid op oorlog tot het einde
  Einde was: alle jappen dood
  Enorme warenhyuizen met explosieve pijlen en primitieve eenschots pistolen…
  En Amerikanen hadden al eens zoiets op een eiland gehad…
  De bom bespaarde levens aan de goeie kant.
  Personelijk had ik er 4 gegooid in plaats van twee.

  En gelijk ook maar wat op DE…
  —————-
  De broederschap is al verantwoordelijk voor burgeroorlogen in Tunesie Egypte Syrie Libie.
  En voor de executies onder de Sharia

  Als egypte gered moet worden, dan moeten ze standrecht uitvoeren tegen de broederschap
  10.000 en het is afgelopen
  Niet; leuk, maar dat gaat honderd duizenden kosten

 46. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 22 mei 2014 om 16:57

  De uslam is moordlustig; de broederschap SUPER moordlustig; rede helpt niet, afstoppen wel

  Kleinschalig wordt het in NL geleerd aan politie en leger; heet crowd control; mini terreur

 47. Aad Verbaast 22 mei 2014 om 17:01

  @KLeet: ik moet toegeven dat door farmamaffia dergelijke afwegingen wel eens gemaakt worden. Door ‘mijn’ pillen sterven een aantal mensen maar moet je kijken hoeveel mensenlevens we besparen. Maar het blijft maffia.

  Ik hoorde vandaag nog een verhaal waar pillen (bloedverdunners) worden voorgeschreven waar in Nederland alleen al ruim 400 mensen aan overleden zijn. Omdat er geen anti-middel tegen is. Heb je ergens een bloeding dan bloed je gewoon door tot het einde daar is. Schandalig.
  En dat terwijl er wel degelijk alternatieven zijn waar wel een anti-middel voorhanden is.

 48. Rubio 22 mei 2014 om 20:16

  Aad; Thailand kan je niet met Egypte, Libië, Syrië enz vergelijken daar waren dictators aan de macht.
  Bovendien landen met veelal onbeschaafde Moslims waar ook zèlfs de tolerante en innerlijk beschaafde Boeddhistische Thai zo langzamerhand van walgen.
  Vriendin zit met gemengde gevoelens thuis met de duimen te draaien, winkels zijn dicht en haar baas heeft het personeel vanwege de avondklok om 21.00 uur naar huis gestuurd en zijn restaurant gesloten.
  Toch ook tevreden dat het leger ingegrepen heeft zonder ook maar een schot te hoeven lossen.
  Hier en daar worden de soldaten zelfs eten en drinken aangeboden vertelt ze me.
  Men verwacht dat de huidige situatie nog een dag of drie gaat duren. Wel is het uiteraard te hopen dat de rebellenleider Suthep tot de orde geroepen kan worden en dat de uitgeschreven verkiezingen op 20 juli normaal doorgang kunnen vinden maar dat wordt betwijfeld omdat Yingluck zelf herkozen wilde worden.
  Feit is wel dat dit ‘geintje’ Thailand miljarden bahtjes gaat kosten, ook omdat de aldaar florerende toeristensector hier behoorlijk onder lijdt.
  Het is nu te hopen dat de orde, zoals voorgaande coups, weer op een ‘normale’ manier herstelt kan worden.

 49. Rubio 22 mei 2014 om 20:36

  Kleet; Je bedoelt waarschijnlijk koning Vlad de derde.
  Lekkere jongen was dat idd, Hollywood is er later groot mee geworden.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Vlad_Dracula

 50. blutch1 22 mei 2014 om 21:06

  @Aad, lees jouw verhaal van 16:21 eens met de drones van Obama in je achterhoofd.

 51. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 22 mei 2014 om 21:28

  Vladimir Tepez. heette die knakker Eerst nam ie wraak op de edelen die zijn vader om zeep geholpen hadden. De helft vermoorde hij, de andere helft ztte ie aan dwangarbeid; zijn kasteeltje in Bran. Na een jaar was iedereen dood.
  Toen nodigde hij bedelaars uit honderden, voor een gratis feestmaal in een nieuw gebouwd houten loods.
  Note; dat waren et als nu in NL dieven rovers tuig
  Toen ze binnen waren, deurthes dicht, tent in de fik
  Hij had een zigeunerclan als lijfwacht, omdat romenen geen loyaliteit kenden

  Maar daarvoor was hij 6 jaar in Turkije; de turken stuurden hem teru met de bedoeling hem als vazal in RO te hebben.
  In de tijd in Turkije werd hij gekeesd door zijn onderwijzers.

  Hij nam wraak door 20.000 turken te palen.

  Hij is verdwenen. waar zijn graf is weet niemand. De orthodoxe priesters bewaken een leeg graf.

  Blutch: moettie een groot achterhoofd hebben….

 52. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 22 mei 2014 om 21:31

  Maar je hebt wel gelijk; hetzelfde met militair ingrijpen in noord afrika….en elders.

 53. Rubio 22 mei 2014 om 21:33

  Lachwekkende vertoningen van Buma en Pechtold, hoe blij kun je zijn met een pyrrusoverwinning…

 54. Aad Verbaast 22 mei 2014 om 23:13

  @Blutch1: 16:21: precies. Ook precies de redenen waarom ik dat optreden met die drones van Obama stevig afkeur. Ook al eens in een blog beschreven.

 55. Aad Verbaast 22 mei 2014 om 23:15

  @Rubio: laten we dan maar met zijn allen hopen dat het niet vergelijkbaar is dan wel wordt.

 56. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 23 mei 2014 om 05:54

  Ben zo blijde nederlander te zijn!
  Heb mijn AOW binnengekregen
  Voor de maand mei, met vakantie geld: een bijschrijving van23,76!!
  Weet niet waarom–geen flauw idee–geen enkel bericht gehad
  De tweede keer dat iets dergelijks gebeurt; in December ook
  En met droge ogen vertellen ze dan dat ze me bericht hebben!

 57. Rubio 23 mei 2014 om 08:04

  Aad; Het is en blijft natuurlijk een gevaarlijke situatie. Corruptie ligt ten grondslag aan de huidige situatie omdat het leger ook regeringsgezind is en hier en daar ook corrupt anders zou Yingluck wel opgepakt en vastgezet zijn. Ze loopt echter nog vrij rond binnen de eigen landsgrenzen. Eerste zaak is wel om de oppositie in toom te houden en daarmee de ‘rust’ te laten weerkeren. Neemt niet weg dat de onvrede blijft groeien, vreemd genoeg samen met de gestaag groeiende economie. Is en blijft een mysterieus land waar iedereen sinds jaar en dag (noodgedwongen) aan de corruptie mee doet. Men groeit er mee op, heel jammer!

 58. Rubio 23 mei 2014 om 08:09

  Kleet; Effe bellen, komma staat verkeerd….geintje!

 59. Rubio 23 mei 2014 om 08:20

  21:33 uur; Er werd weer aardig wat geveinsd gisteravond. Wat lachwekkend zootje!

 60. Aad Verbaast 23 mei 2014 om 08:24

  @Rubio: Thailand staat nummer 78 op de corruptieindexlijst: http://www.transparency.org/cpi2010/results Kan nog veel slechter dus. http://www.transparency.org/cpi2010/results
  Blijft ellende.

  Uitslag verkiezingen: precies. Altijd vermakelijk om te zien.

 61. Aad Verbaast 23 mei 2014 om 08:25

  @Kleet: je dag kan al niet meer stuk. Precies genoeg om Wiebes een bloemetje van te sturen.

 62. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 23 mei 2014 om 09:13

  De SVB heft op 1 mei een brief gestuurd. Gewone post. Aangetekend doen ze niet aan. e-mail ook niet meer. moet je een of andere digi box openen; helemaal geen zin in.
  ben er ook achter gekomen waarvoor. Premie zorg. Was niet in NL, had geen inkomen in NL
  schijnt voor de rechter geweest te zijn. Weet van niks….

 63. Rubio 23 mei 2014 om 09:26

  Aad; Tja, helaas is bijna de hele wereld ermee behept.
  May all flags burn in hell….?

  Overigens, Suriname no data…? Dat doet Bouterse dan goed…

  Wiebes puinruimer ten koste van Kleet?

 64. King Billy 23 mei 2014 om 12:16

  Re Thailand. De hele regio is een kruitvat. In Vietnam zijn Chinezen de pineut, in het autoritair geregeerde Cambodja, staken textielarbeiders en roert zich de oppositie, op de achtergrond spelen Chinese ambities in Zuid Chinese Zee en het Trans Pacific Trade Partnership met de Jan Keesen als antwoord op Chinese expansiedrift. Onder zulke omstandigheden laten investeerders het afweten, en dat gaat op haar beurt de Europese economie en financiele markten raken, die niet meer ge-interesserd zijn te investeren in Europese raffinaderijen, die nu door Russische investeerders worden opgekocht.

 65. Aad Verbaast 23 mei 2014 om 12:16

  @Kleet: == helemaal geen zin in. == daarmee schiet je je natuurlijk wel in je eigen voet. Met je digiD kun je volgens mij ook op de SVB van alles vinden. En corrigeren. Toch maar doen dus.

 66. Aad Verbaast 23 mei 2014 om 12:20

  @Rubio: ook daar heb ik al eens over geschreven: https://aadverbaast.wordpress.com/2008/12/18/corruptie-de-rotte-wortels-en-takken-van-de-samenleving-2/
  Toch inmiddels al een aardig dossier opgebouwd over diverse onderwerpen. “Ernst en luim”. 🙂

  Wiebes: die zie vorige week nog dat ze nog gebruik maakten van automatiseringssysteem uit 1968..
  Hadden ze toen al automatiseringssystemen??!! Potlood en gum volgens mij. Kwibus.

 67. Aad Verbaast 23 mei 2014 om 12:37

  @King Billy: het wordt er allemaal niet veel beter op in (ook) die regio helaas. Ben ik in een (onverwachte) milde bui, dan moet ik tot mijn eigen schrik toegeven dat het nog niet zo slecht toeven is hier. Oeps…

 68. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 23 mei 2014 om 12:52

  Leve europa! Dscriminatie mag niet!!
  Dus nederlanders in NL: een beslagvrije voet van ongeveer 750 nederlanders in buitenland: beslagvrije voet: nul

 69. Rubio 23 mei 2014 om 13:03

  Oeps, slip of the tongue Aad..? Maar goed, zolang NL geel gekleurd blijft

  Was een van de vele mooie blogs van je, mooie reacties ook. Met name van Peter Louter die verhaalde over Polen.
  Voor mij ook zeer herkenbaar in Th.

 70. Rubio 23 mei 2014 om 13:19

  Automatiseringssysteem: Een vriend van mij, programmeur bij de belastingdienst in A’doorn, werkt op de afdeling COA en GOA (Centrale Ontvangers Administratie en Geautomatiseerde Ontvangers Administratie) vertelde mij dat ze in de Filippijnen een nieuw automatiseringssysteem hebben laten ontwikkelen. Kosten +/- € 350 miljoen….werkt voor geen meter. Tel uit je winst…De F-I-L-I-P-P-IJ-N-E-N of all places..
  Verkapte ontwikkelingshulp ofzo?

 71. King Billy 23 mei 2014 om 13:20

  Één keer per jaar een ‘non-EU’ week of dag?
  Geen vrij reizen, werk en of – verblijfsvergunning aanvragen, grenscontroles, visum aanvragen voor voormalige Oostblok landen, geen Nederlandse euro’s in Duitsland of Frankrijk uitgeven, geen vrij kapitaal verkeer.
  Maar dan ook geen miljarden naar armlastige partnerlanden overmaken en Target2 systeem niet misbruiken om krediet op te nemen of om banken te redden. Quid pro quo, nietwaar?
  Overigens was Polen, waar Oekraine zich gaarne aan meet, de grootste profiteur van EU subsidiegelden. Ruim vier miljard bijgedragen, 12 miljard ontvangen. Engeland de grootste verliezer, Nederland op de tweede plaats.
  En de zetels die de radicale Wilders verloor, werden ruimschoots ingepikt door de andere gematigde eurosceptische partijen.

 72. Rubio 23 mei 2014 om 13:36

  King Billy; Vietnam deelt speldeprikjes uit, de Chinezen lachen erom. Cambodja stelt politiek en economisch (nog) geen reet voor.
  De hele regio is afhankelijk van China en ze willen maar wat graag door de Chinezen ‘geholpen’ worden.
  Als de plannen doorgaan bouwen de Chinezen in Thailand een supersnel spoorwegnet met kogeltreinen van het kaliber Thalys of nog sneller.
  Vietnam, Laos en Cambodja zullen dan snel volgen. Maw. China slokt de hele regio op zonder een schot te hoeven lossen….nog ‘vreedzamer’ dan ze met Tibet gedaan hebben.
  Ook in Afrika zijn ze lekker bezig vanwege de grondstoffen, Aad schreef er destijds ook een mooi blog over.
  Maar kruidvaten? Nee hoor de Chinezen zijn zo ‘stil’ en stiekem als de CIA…..

 73. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 23 mei 2014 om 13:50

  Hoe zit dat met Roemenie? Bijdragen en ontvangsten Brussel?

 74. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 23 mei 2014 om 13:51

  “Kruitvaten” met een “T” geen vaten voor peterselie…

 75. Rubio 23 mei 2014 om 14:06

  Kleet; Dank je, jij had op de basisschool vast een 10 voor taal…ik maar een 8..

 76. blutch1 23 mei 2014 om 14:11

  Kleet die het Nederlands verbetert. Dit blog gaat teloor.

 77. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 23 mei 2014 om 14:27

  ..mijn keyboard, slechte ogen, geen corrective programma; voor de rest gaat taal prima.
  heb zelfs een keer een rechtzaak gewonnen; een lange juridische zin anders ontleed dan… en betekenis veranderd een ik won. Met complimenten van de rechter….

  Heb nu een HP keyboard, maar is niet fantastisch….IBM was het beste dat ooit had.

 78. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 23 mei 2014 om 14:28

  maarre: wie kan mij vertellen: wat betaalde roemenie en wat kregen ze van Brussel?

 79. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 23 mei 2014 om 14:29

  @Blutch: wat hoor ik nou? heb je gesolliciteerd bij de locale slagerij?

 80. King Billy 23 mei 2014 om 15:17

  Op Hemelvaartsdag, Donderdag 29 maart, ontvangt Van Rompuy de Keizer KArel de Grote prijs in Aken.
  Eerst een pontificale mis en dan politiek toneel:
  11.15 International Charlemagne Prize award ceremony in the Coronation Hall of Aachen City
  Hall.
  Laudatio by
  H.E. Georgian Prime Minister Irakli Garibashvili;
  H.E. Moldovan Prime Minister Lurie Leanca
  H.E. Ukrainian Prime Minister Arseniy Yatsenyuk.

  Klik om toegang te krijgen tot 142768.pdf

 81. blutch1 23 mei 2014 om 15:26

  Wel wel wel, Georgië, Moldavië en Oekraïne. Wat hebben die met Van Rompuy te maken? Of is dit een vooruitblik? Wat betekent H.E., hoge eikel?

 82. Aad Verbaast 23 mei 2014 om 16:36

  Verhip, ben ik even weg, loopt de hele tijdlijn vol.. 🙂

 83. Aad Verbaast 23 mei 2014 om 16:38

  @Rubio: philipijnen: voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Maar ja 350 miljoen is nog maar 10% van wat de overheid jaarlijks verkwanselt aan mislukte ICT projecten. Jaarlijks!!
  Schandalig natuurlijk.

 84. Aad Verbaast 23 mei 2014 om 16:40

  @Kleet: beetje keyboard kost tegenwoordig zo rond de 10 euro. Kan je er zo maar twee van kopen van dat extraatje die je net hebt geïncasseerd van de SVB.
  Tel je zegeningen!

 85. Aad Verbaast 23 mei 2014 om 16:41

  @King Billy: intrigerende vraag van @Blutch1! Ben ik ook wel benieuwd naar.
  Allemaal landen die op het wensenlijstje van Poetin staan toch?

 86. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 23 mei 2014 om 17:17

  Maarre…wie heft antwoord op de vraag: hoeveel betaalde rO aan EU en hoeveel kregen ze. inclusief alle projecten?
  Of is de vraag te moeilijk?
  Awel, veinzen iets te weten van EU……?

 87. Aad Verbaast 23 mei 2014 om 17:23

  @Kleet: je kan wel eens wat bijles gebruiken hoe te goegelen.
  Of die cursus volgen: hoe kom ik van mijn luiheid af:
  http://www.leerwiki.nl/Welke_landen_ontvangen_het_meeste_geld_uit_Europa
  Roemenië: netto ontvanger: 1,4 miljard euro.

 88. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 23 mei 2014 om 18:17

  ..niet complete. Een heleboel projecten worden niet meegerekend. Alleen al extra projecten dit jaar 7 milliard…

 89. Rubio 23 mei 2014 om 18:32

  blutch1 15:26; Haha dat is humor. H.E.-> hoge eikel..

  Aad 16:38; Zelfs ik kan me daar kwaad om maken.. Dat verhaal van die vriend, uitgezonden door Ordina voor de bel. dienst, is al 5 jaar oud maar er wordt nog geen kl… aan gedaan. Bovendien schijnen ze de Filippijnen weer een nieuwe opdracht gegeven. Als ie vertelt over die ambtenaren wat ze dagelijks uitspoken, of liever gezegd NIET, dan rijzen je de haren ten berge.
  Echt een zootje, lijkt Toren C wel…..en wij maar dokken.
  Binnenkort de blauwe envelop weer, brr..!

 90. King Billy 23 mei 2014 om 20:45

  ==Wel wel wel, Georgië, Moldavië en Oekraïne. Wat hebben die met Van Rompuy te maken? Of is dit een vooruitblik?==
  Binnenkort een nieuwe Haiku. Van Rompuy’s Rijk is bijna uitgedijd tot over de oostgrenzen, waar Keizer Karel de Grote bleef steken.

 91. King Billy 23 mei 2014 om 23:19

  De ‘Worlds Happiness” index. Nederland hangt rond in de midddenmoot tussen de VS en Ruanda.
  Beste EU-lidstaat is Denemarken op de achtste plaats.
  http://www.gallup.com/poll/169322/people-worldwide-reporting-lot-positive-emotions.aspx?version=print

 92. Aad Verbaast 24 mei 2014 om 08:55

  @Rubio: ik had altijd ruzie met die ICT jongens. Je spreekt wat met ze af, het blijkt niet te werken, en dan zeggen ze het te willen aanpassen maar wel tegen meerwerkkosten.
  Ik kwam uit de productwereld: zo’n verhaal hoor je niet als je een koffiezetapparaat koopt dat niet werkt als je die uit de doos haalt. Dan krijg je een andere of garantie.
  Werelden van verschil.

 93. Aad Verbaast 24 mei 2014 om 08:57

  @King Billy: merkwaardig resultaat. Midden-Amerika is “the place to be”?
  Lijkt meer op een meetfout.

 94. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 24 mei 2014 om 09:56

  Midden amerika; goekope “huishoudsters; multe wit poeder”

  Zag gister een stuk op Viasat explorer een stuk over pedofielen in Cambodja; raad eens met wie> Cees Chamileau (spelling achternaam kan fout zijn) hij bood autoriteien 100.000 aan als ze al de klachten lieten vallen. Hij was ruim in beeld…

 95. ezelgedachten 24 mei 2014 om 10:13

  Ik heb deze keer voor het eerst in mijn leven niet gestemd. Ik ben het zo ongelooflijk met jou eens. Ik kan geen andere manier bedenken om te protesteren tegen deze enorme “volkerenverlakkerij”. Stemmen op Wilders als alternatief vertik ik.

 96. King Billy 24 mei 2014 om 10:56

  Meetfout of omdat in die landen veelvuldiger de zon schijnt? Doet me denken aan “Wie denkt gelukkiger te worden als de zon schijnt, heeft nog nooit in de regen gedanst”

  Vanavond maar eens kijken naar de geheime macht van de Jezuiten op Phoenix om Van Roompuy’s narratieven beter te kunnen begrijpen. Na de Europese verkiezingen komen regeringsleiders weer bijeen voor een rondje collectieve narratieve psychotherapie onder zijn leiding omdat de aloude retorische legitimatie voor een Verenigd Europa met haar enorme verscheidenheid aan culturen, op haar laatste benen loopt. De beoroemde collectieve cognitieve dissonantie van burgers met hun politici.
  Er moeten nieuwe narratieven worden gevonden. De eerste is er inmiddels om ’t Volk weer voor het Europese karretje te spannen: “Globalisering !!“ Met Van Rompuy als Grote Leider in navolging van Karel de Grote, die nu nog de Confuciaanse route kan uitstippelen voordat hij van het toneel verdwijnt: “De weg is het doel”
  http://www.phoenix.de/content/phoenix/die_sendungen/die_geheime_macht_der_jesuiten/834050?datum=2014-05-24

 97. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 24 mei 2014 om 11:32

  ….maar doel is weg….

 98. Aad Verbaast 24 mei 2014 om 13:58

  @Kleet: woont inmiddels in Woerden. Zat op Facebook, maar na zijn vakantie in Vietnam niets meer vernomen van hem op dat medium.

 99. Aad Verbaast 24 mei 2014 om 13:59

  @Ezelgedachten: == Ik ben het zo ongelooflijk met jou eens. == da’s weer mooi om te horen. Of het ezelgedachten zijn laten we dan maar even in het midden 🙂

 100. Aad Verbaast 24 mei 2014 om 14:00

  @King Billy: je weet het weer prachtig te omschrijven!

 101. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 24 mei 2014 om 15:09

  hij was10 min vol in beeld. Ze zeiden er geen jaartal bij…. hij lette een beetje te veel op de kleintjes…awel als je het kleine niet deert ……

 102. King Billy 24 mei 2014 om 23:00

  Hoe zou het eigenlijk met het dak van Nelusfromgrins zijn, bedacht ik me toen ik wat over stofzuigers en Europese regelgeving zat te schrijven naar aanleiding van een super aanbieding voor een Siemens stofzuiger van 2500 Watt voor €55,-.

 103. Aad Verbaast 25 mei 2014 om 08:20

  @King Billy: toevallig hoorde ik vorige week dat de marter zijn heil ergens anders heeft gezocht nadat (onder begeleiding van een expert) alle ingangen hermetisch waren afgesloten.
  Onder protest begrijp ik. Liet wel een nest achter en 5000 euro schade. Dat laatste werd overigens vergoed door de verzekering. Dat dan weer wel.

  Wees er snel bij met die stofzuiger. Zijn straks niet meer te krijgen natuurlijk. OP zich natuurlijk merkwaardig dat je 2500 watt (tornadokracht) nodig hebt om stof op te zuigen. Immers: wat weegt zo’n stofje nou helemaal?

 104. Aad Verbaast 25 mei 2014 om 09:09

  wordt toch wel weer een politiek interessant avondje vanavond met al die verkiezingen in Europa, en niet alleen voor het EP.
  Zelfs de uitslag van Nederland kan nog aardig schuiven:

 105. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 25 mei 2014 om 10:24

  Kan je ook water mee opzuigen.
  En dat kan ooit eens van pas komen Philips heft er eentje hier van 2100 watt
  Philips heft een TV op de markt gebracht met foute software. Na 6 week was het ding kaput en moest ie terug Reparatie gratis; dat wel; maar niet voor de benzene was ook 30 Euro

  ja vanavond gan de kaaskoppen de prijs van een demon cratie onder ruttekut zien, en dan kunnen ze meespelen in het van kapitalisme naar klappitalistische system…..

  Schijnt dat een verzekeraar mij voor de rechter heft gezet voor premie, voor een periode van 2005 tot 2010 en gewonnen heeft. Bij verstek.Vandaar dat ze mijn hele AOW pikten en mijn vakantiegeld.
  Nou is het normal, dat je dan in kennis wordt gesteld of een of andere regeling kan treffen.
  NIETS dus. SVB zegt een normale brief te hebben gestuurd, maar in dossier staat dat alleen aangetekend kan of email.

  Daar “kunnen ze niet aan beginnen” teveel in roemenie.
  Ambtenaren zijn de grootste tegenstander van de bevolking geworden.

  Er iseen advocaat op gezet, en zelfs de deurwaarder vindt het asocial, dat nederlanders in buitenland geen “beslagvrije voet” hebben.

  Maar voor “zwarte piet” worden er rechtzaken gevoerd en tonnen uitgegeven voor vermeende discriminatie.
  Maar discriminatie tussen nederlanders in- en niet in nedrland mag

  Wat een stelletje gereformeerde klootzakken!

 106. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 25 mei 2014 om 10:37

  Er zijn europese projecten.
  Dwz: je hebt een idee,(als hardwerkende eerlijke roemeen, de enige in het land) zet dat op papier
  gaat naar een instelling, die toetst het (ontvangt de steekpenningen)en levert het in
  Die worden voor 92% ten minste gedeeltelijk gefraudeerd.
  Hoe?
  Ik leg uit voorde bureaucraten, en alleen dat wat ik heb gezien.

  Een kaas fabriek.
  Die koopt de installaties, auto’s en gebouw.
  dDat werkt zo
  Koopt een gebouw voor op papier 200. Verkoper geeft een kwitantie van 200, en krijgt in werkelijkheid 100; is sowieso belastingvrij.
  Dan de installaties, meestal RVS veel standard matereaal.
  Na een jaar (staat een termijn voor) project mislukt.
  Gedeeltelijk wordt de installatiegewoon doorverkocht, de rest als schroot (RVS heft een hoge kg prijs)

  Een Millieu project; 2,6 million euro, onlangs.
  20 hectares bos. Bosheeft een standard prijs; als bomen volwassen zijn is dat een slordige 1200euro per hectare. Dat is 240.000.
  Dan zijn er hier en daar wat paadjes aangelegd, paar naambordjes bij bestaande bomen gezet, een houten hut neer gepoot.
  Als de kosten alles bij elkaar 20.000 zijn is het veel. Vooruit, 160.000 er moeten ook een zooi ambtenaren worden omgekocht.
  Dat is 2 millioen fraude.

  EU stuurt alleen een accountantsbureau voor controle. Die kijkt of de cijfertjes wel op de goeie plaats staan; maar NIET of er gefraudeerd is.
  Dat kunnen ze ook niet.

  En in NL worden verzorgingstehuizen gesloten

 107. King Billy 25 mei 2014 om 10:52

  Verkiezingen kunnen ook wel in de stofzuiger, beloven van alles te veranderen zodat het bij hetzelfde kan blijven, behalve in de huiskamers.

  http://koningbilly.wordpress.com/2014/05/25/stofzuigen-in-de-eu-nu-nog-een-2500-watt-zuiger-voor-46-cent-per-watt/

 108. Aad Verbaast 25 mei 2014 om 12:19

  @Kleet: dat onheil had je natuurlijk kunnen voorkomen door gewoon te betalen. Of af en toe even via je je digiD een bezoekje te brengen bij het SVB.

  Europese projecten: daar stroomt het geld wel met bakken binnen!

 109. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 25 mei 2014 om 12:25

  Waarom? was niet in NL, had geen inkomen in NL; waarom zou ik dan een zorgverzekering moeten betalen in NL?
  Onzin.

 110. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 25 mei 2014 om 12:27

  Europese projecten: idd. En dat gaat BUITEN de begroting om.
  Daarom was ik ook zo nieuwsgierig naar het ECHTE totaal wat naar RO gaat….
  Maar dat is onvindbaar.

 111. Aad Verbaast 25 mei 2014 om 12:27

  @King Billy: it sucks!

 112. Aad Verbaast 25 mei 2014 om 12:28

  @Kleet: hoger beroep!! In cassatie! Ga er voor!

 113. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 25 mei 2014 om 12:30

  Het erhaal gaat door: die vent met dat project kaasfabriek: heft er een auto aan overghouden, paar duizend euro voor matereaal
  had hij dat fabriekje WEL opgezet, had ie een hoog inkomen gehad, jaar in jaar uit…. maar zover denken roemenen niet

  Er zijn al zoveel boomkwekerijen, die zoveel pruimenbomen kweken, dat heel roemenie in vijf etages volgezet kan worden…

 114. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 25 mei 2014 om 12:32

  Dat kan dus niet.Wel in verzet.

 115. Aad Verbaast 25 mei 2014 om 17:35

  @Kleet: waarom heb die ziekteverzekering eigenlijk niet opgezegd toen? Niet betalen en niet opzeggen is immers een lastige combinatie..

 116. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 25 mei 2014 om 17:52

  Rechtskunde voor beginners.
  Waneer kan je een verzekering opzeggen?
  Pas nadat je hem gesloten hebt
  Heb ik OOIT een zorg verzekering gesloten?
  Nee dus.

  Awel; I rest my case….

 117. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 25 mei 2014 om 17:53

  Ter info: ik had geen woonadres in NL, en geen inkomen in NL

 118. Aad Verbaast 25 mei 2014 om 17:57

  @KLeet: == Heb ik OOIT een zorg verzekering gesloten? Nee dus. ==
  Dit wordt wel een heel merkwaardig verhaal.. SVB, de verzekeringsmaatschappij en de rechter denken daar blijkbaar heel anders over. Alois toen op bezoek geweest bij je?

 119. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 25 mei 2014 om 20:18

  Verhaal gaat verder; beslaglegging in December: voor “teveel betaalde compensatie van zorg in 2010”
  Was niet in NL; had er ook geen bank of giro rekening. Volledig uit de lucht gegrepen.
  Zoals gezegd: ambtenaren zijn de grootste vijanden van bevolking. Machtsmisbruik, incompetentie is standard.

 120. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 25 mei 2014 om 20:19

  Maar ik heb het altijd zo gedaan: iemand die mij onnodig schade toebrengt: voor iedere euro schade krijgt ie 10 euro schade terug.

 121. Rubio 25 mei 2014 om 21:37

  Geweldig mooi programma van Femke Halsema op NED 2. Ze is in mijn achting gestegen.
  Geen gezeik meer over natuur en milieu…
  Hoe kunnen mensen ‘groeien’ als ze niet meer hoeven te veinzen…

 122. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 25 mei 2014 om 21:38

  En nu denkt iedereen dat er wat gaat veranderen in Brussel. Nee hoor. Nieuwelingen conditioneren zich en melken mee om zoveel mogelijk uit de pot te krijgen.
  Lastige ambtenaren worden omhoog weggepomoveerd.
  En ze deden een plas en alles bleef zoals het was.

  De kritiek op PVV was juist; te weinig aandacht gegeven aan promotie; oerstom.
  Tegenstanders van euro, die niet stemden, stemden in feite voor continuering ervan.

 123. King Billy 25 mei 2014 om 21:55

  Lol, Europese verkiezingen, alleen maar winnaars in Straatsburg, in politieke blokken, of in procenten, of in afgepikte zetels van de traditionele partijen. Juncker krijgt waarschijnlijk Barroso’s baan die hij niet wilde, Schulz blijft de baas van het parlement en Merkel gaat instemmen met een Franse permanente voorzitter van de eurogroep om Le Pen af te troeven en Hollande te steunen, omdat ook Schäuble een permanente voorzitter wil.
  Aldus werd reeds gespeculeerd in een Duits TV.programma.
  Blijft alleen nog de opvolging van Van Rompuy, geen vrouw te bekennen: dus word de roe van stal gehaald.

 124. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 26 mei 2014 om 06:32

  ..maar de anti- EURO movement is sterk. En zou er in England een referdum komen om uit Europa te stappen, is de beer los…
  misschien kunnen we dan ook uit de euro
  misschien is er dan nog wat van Nederland te redden

 125. Aad Verbaast 26 mei 2014 om 08:21

  @Kleet: het is allemaal niet meer te begrijpen. Merkwaardige capriolen. En nu?

 126. Aad Verbaast 26 mei 2014 om 08:26

  @King Billy: dan eerst maar even de resultaten (in Nederland): CDA 5, PVV 4, D66 4, VVD 3, PvdA 3, SP 2, CU/SGP 2, GL 2, PvdD 1. Waaruit maar weer mag blijken dat geen van de peilers het goed had (zie hierboven 9:09). Maar ja veel is er niet veranderd. Dat is in sommige landen wel anders.
  Dat gezegd hebbende: voor het hele parlement is er ook niet veel veranderd.

  Kortom: veel drukte om niets eigenlijk. De strijd (nadat de stembussen gesloten zijn) gaat nu pas beginnen. Zoals men gewend is: achter gesloten deuren.

 127. Aad Verbaast 26 mei 2014 om 08:27

  @Rubio: ik zat ook te kijken naar dat programma. Toch een ietwat andere mening: al de tweede keer dat ik in slaap viel.

 128. Aad Verbaast 26 mei 2014 om 11:32

  @King Billy: heb je al een maandje ingeboekt?

 129. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 26 mei 2014 om 13:40

  Maarre…int gezien: de stem om uit de euro of uit Europa te stappen groeit.
  England is interesant
  Hoop dat er een referendum komt aldaar

  Wilders heft het uit luiheid verpest…Eigen schuld dike bult..

 130. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 26 mei 2014 om 14:03

  ….maar er ruimschoots ruimte voor de revival of ” Zo is het toevallig ook nog eens een keer….”

  En wat ik heb gezegd komt uit–zoals altijd, in alle valse bescheidenheid.
  Als de Grieken de drachme hadden terug genomen, had de massa geen armoe gehad. Voedsel en huur waren betaalbaar gebleven, en ze hadden een economue kunnen opbouwen met goedkoop toerisme.
  Prijzen hadden ze kunnen manipuleren door de waarde van de drachme te beinvloeden.
  Alleen inport zou duur geworden zijn; luxe goederen dus. Nou en?

  hetzelfde met de gulden.
  Autonomie en Eigen munt gaan hand in hand. Bovendien mis ik het dubbeltje. Was zo lieeeeeeeeeeeeeeeeeeef………

 131. Aad Verbaast 26 mei 2014 om 16:28

  @Kleet: de Drachme was misschien voor de Grieken wel goed geweest. Maar de bankiers en pensioenfondsen hebben dat tegen gehouden. Hun beleggingen zouden immers direct enorm in waarde dalen. Zo werkt het immers.

 132. blutch1 26 mei 2014 om 17:02

  Je zou toch zeggen wb die bankiers en pensioenfondsen, dat is het risico van het vak.

 133. Aad Verbaast 26 mei 2014 om 17:08

  @Blutch1: ze beschouwen het ook als hun vak om hun risico tot een minimum te verlagen. Nou, dat hebben we geweten!

 134. King Billy 26 mei 2014 om 17:20

  En toch, was Griekenland bij de Drachme gebleven, zou de animo groot zijn om de staatsschulden te financieren, tenzij torenhoge rente? Was het land waarschijnlijk ook failliet geweest. En heel veel Franse banken.

 135. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 26 mei 2014 om 17:25

  Nu is de bevolking arm, geen motivatie, geen nieuwe initiatieven, geen binnenkomende gelden, nog steeds corruptive, nog steeds 6 keer teveel ambtenaren.

  Met de drachme terug: goedkoop massa toerisme mogelijk (is nu weg) cashflow, mogelijkheden.

  N leven van de biets.

 136. Aad Verbaast 26 mei 2014 om 17:34

  @King Billy: vriend en vijand zijn het er inmiddels wel over eens dat ze nooit onderdeel van de Euro hadden mogen worden. Maar ja, eenmaal erin, er nooit meer uit.
  Ik noemde al een paar factoren. Additioneel: gezichtverlies is een niet te onderschatten factor. Een factor die vaak wordt toegeschreven als belangrijke factor aan de cultuur van het Verre Oosten. Onzin, hier minstens zo belangrijk en al helemaal bij politici.

 137. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 26 mei 2014 om 17:38

  Toegeven dat ze geblunderd hebben is EEN; maar ook toegeven dat ze de zaak belazerd hebben, toegestaan hebben dat Griekenland de boel bedonderde, dat is TWEE.

  Misschien dat ze ooit eens ruzie krijgen met een topambtenaar, die dan een en ander met bewijs uit de doeken doet.

 138. Aad Verbaast 26 mei 2014 om 17:39

  @Kleet: Ik ga er binnenkort wat veldwerk verrichten. Met euros’ in de binnenzak. Dat dan weer wel.

 139. Aad Verbaast 27 mei 2014 om 10:24

  On-topic: hoezo veinzen?
  == ‘Ik ben een christen-democraat, een katholiek, maar als het belangrijk wordt, lieg ik’, zei Junker in 2011 ==
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/31260/Europese-verkiezingen/article/detail/3662419/2014/05/27/Waarom-Juncker-wel-niet-de-volgende-EC-voorzitter-wordt.dhtml

 140. King Billy 27 mei 2014 om 11:12

  Juncker is het type dat zichzelf herkende in de vlo, die een leeuw tot waanzin kan drijven, maar nooit een vlo tot prooi zal maken. Eerder zei hij al, dat hij in de Europese Raad van Ministers vrijer kan bewegen dan als president van de Europese Commissie. Het is nu in feite aan het Nederlands parlement om met de vuisten op tafel te slaan als Rutte moet bewegen vanwege Dijsselbloem’s positie.
  Het gevecht om de baantjes en bevrediging van ego’s in typisch Europese TINA politiek.
  Duitsers noemen dit “alternativlos”, reeds in in 2011 het Woord van Jaar.

 141. Aad Verbaast 27 mei 2014 om 12:09

  @King Billy: niet verrassend, maar blijft verbijsterend!

  Niet typisch EU trouwens. Komt in alle geledingen van de polletiek voor.
  Recent voorbeeld nog die blonde malloot die een “onafhankelijk Brits onderzoeksbureau” (tot 2 keer toe zelfs) van alles liet roepen over de EU en de Euro.

  Een verschijnsel wat natuurlijk al zo oud is als de mensheid. Eerst de stelling en dan enkel de bewijzen er voor verzamelen. Wat niet past: negeren. Religie hoort ook duidelijk in deze categorie.

 142. blutch1 27 mei 2014 om 15:37

  Dat die blonde malloot dat liet roepen zegt nog niet dat het niet waar is omdat die blonde malloot dat laat roepen. Toon maar eens aan dat de euro een zegen is voor de bevolking, want dat is waar het uiteindelijk om zou horen te gaan.
  Tel op: situatie in Griekenland, situatie in Spanje, mening van Teulings over de euro, de toenemende staatsschulden ondanks stijgende belastingen en BTW, je eigen portemonnaie.
  Zeker, niet alles kan toegeschreven worden aan de euro, bv belachelijke bonussen, de zwakke positie van banken, de overheveling van werk naar lage-lonen-landen, de corruptie in toegetreden staten tot de EU, fraude, smeergeld, immigratie.
  Overigens, wanneer vallen we Eritrea binnen om hun export lam te leggen?

 143. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 27 mei 2014 om 15:52

  We zijn onderweg; zitten al in Mali. Zoeken nog een paar locale burgeroorlogjes; als ze er niet zijn, vinden we ze wel uit.

  Het gaat er niet eens om of de eURO problemen heft veroorzaakt; maar of we die problemen ook gehad zouden hebben ZONDER die euro. Nee dus.
  Vandaar dat ik voorstander ben van uit de euro

  Ook om een tweede redden.
  bakelende en ander vuilnis mogen wel brullen van “mandaat” maar het mijne hebben ze nooit gehad. In 2002 stemde de bevolking met 64% tegen.
  Civiel recht is er op gericht, dan, de onrechtmatige situatie te herstellen.
  De overgangskosten doen niet ter zake.Zijn ook maar eenmalig.

  In de euro blijven is veel duurder en kost meer

 144. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 27 mei 2014 om 15:53

  We spleen toch op de bal, niet op de man?

 145. Aad Verbaast 27 mei 2014 om 16:05

  @Blutch1: het is maar de vraag of de vraag of invoering van de euro een goede zaak is een terechte is. Waar vriend en vijand het wel over eens is is dat de invoering van de euro nogal slordig en overhaast is uitgevoerd.
  Terugdraaien lijkt me geen realistische optie. Daarmee draai je de ontstane negatieve effecten niet mee terug.
  Er zijn grenzen. Mocht terugdraaien de betere optie zijn dan zouden dezelfde argumenten gelden om zelfs in Nederland ook maar weer de eigen lokale munt in te voeren voor elk zichzelf respecterende stad/dorp./gemeente. 😉

 146. Aad Verbaast 27 mei 2014 om 16:07

  On-topic: we hebben over liegen veinzen, de kluit belazeren etc.
  Maar ons brein kan er zelf ook wat van. Mooie verzameling “optical illusions”:
  http://news.distractify.com/culture/mind-blowing-optical-illusions/?v=1

 147. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 27 mei 2014 om 16:57

  Dat is natuurlijk onzin; we hadden een nationale munt, de gulden, voordat we in de euro elende vielen.
  Zo oud ben je toch niet dat je dat vergeten bent?
  En die moet terug

  daarmee voorkomen we een heleboel.
  –dat we via devaluatie door Brussel geregeld in armoe vervallen
  –dan we eindeloze schulden krijgen door brussel
  –dat we door fraude van oostbloklanden (noem maar eens wat: illegal bijdrukken) nog meer schade hebben.

  Zie zwitserland; die staan sterk
  Zie England; die willen de euro ook niet

  bakelende was de grootste landverrader alle tijden.

 148. Aad Verbaast 27 mei 2014 om 17:15

  @Kleet: mocht ik ooit overtuigd raken van de stelling dat de Gulden terug moet, dan begin ik meteen een politieke partij die de Hoogeveense Foppe wil invoeren.

 149. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 27 mei 2014 om 17:47

  Kon wel een fries zijn. Of een groninger. voor hun geldt ook: het volgende dorp zijn buitenlanders

  Nou hebben ze in Hoogeveen vorige week ng een missionaris opgevreten, en net een nieuw rijvarken gekocht voor de locale kottebeier, maar voor de rest: heel modern hoor…

 150. Aad Verbaast 27 mei 2014 om 17:56

  @Kleet: reden te meer om een eigen munt in te voeren. Die lokale cultuur is zo uniek dat daar alles aan gedaan moet worden die te behouden. En dergelijke lokale gebruiken ga je natuurlijk niet verkwanselen door ook maar iets van soevereiniteit over te dragen aan de provincie, laat staan aan dat hele verre Den Haag.

 151. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 27 mei 2014 om 18:16

  aad heeft geen argumenten tegen herinvoering van de gulden…zoals te verwachten…

 152. Aad Verbaast 28 mei 2014 om 08:15

  @Kleet: Geen argumenten? Hoogste geen argumenten die jou overtuigen. Maar ja, ook niet te verwachten. Je mening is al in beton gegoten.

 153. King Billy 28 mei 2014 om 11:42

  Drie reakties op dit artikel in de Volkskrant:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/14348/Bart-Smout/article/detail/3662466/2014/05/27/De-EU-blijft-een-feestje-waarvoor-de-inwoners-niet-zijn-uitgenodigd.dhtml

  Blutch1
  De uitnodiging voor dit feestje was inderdaad de oproepkaart. Er zal wel genoeg te eten en te drinken zijn, dacht ik nog, omdat er zo weinig mensen komen. Maar eenmaal op het feestje kon ik kiezen tussen bier, bier, sherry en bier. Een beetje klare wijn was er niet bij. Ook de hapjes waren te zout of te zuur. Zo zout heb je het nog nooit gegeten. En ik maar denken dat na het zuur het zoet kwam. Dat was immers beloofd. Ik ga het over 5 jaar nog maar eens proberen, misschien is er dan feestje.

  Arjan Fernhout
  Regeringsleiders & oppositieleiders zitten niet te wachten op meer openbaarheid omdat uit de cijfers blijkt dat landen elkaar beconcurreren als grote bedrijven. Nederland/Duitsland/Oostenrijk exporteren de facto werkloosheid naar Frankrijk omdat Franse werknemers zich niet de kaas van het brood af laten eten zoals de noordelijken. Bedrijvenman Bolkestein was daar zondag boos over. Dat druist in tegen het feit dat Frankrijk al jaren op een ideale inflatie van 2% zit. Vandaar het succes van Le Pen.

  VSP
  Zoals iedere autoritair bestuurde organisatie heeft het hoofdbestuur de ledenraadplegeving voor kennisgeving aangenomen. U wordt vriendelijk verzocht op tijd uw lidmaatschap te betalen. Het hoofdbestuur bepaalt nu , wie, waar, wat, wanneer en hoe mag uitvoeren. Voor klachten kunt u zich wenden tot de Ledenraad.

 154. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 28 mei 2014 om 13:13

  Awel; zojuist een fimpje gezien hoe 400 afrikanen de spaanse enclave in Marokko binnenrenden.
  Die worden doorgestuurd naar west Europa.
  Leuk.

  Toen Hong Kong terugging naar de Chinezen, hadden de hongkongchinezen een GB paspoort; ze mochten alleen niet naar England.
  Waarom niet eenzelfde regel voor die enclave?
  Of spanje laten betalen voor het verblijf van diegenen die binnenkomen via die enclave?
  Wellicht maken ze dan een geode grensbewaking…

 155. Aad Verbaast 28 mei 2014 om 16:39

  @King Billy: LOL! Bekende namen!
  Hoofdgerecht: kippenvleugels (all you can eat): only right wings.
  Als dessert bij het etentje: humble pie

 156. Aad Verbaast 28 mei 2014 om 16:40

  @Kleet: Spanje moet die enclave gewoon teruggeven. Zijn ze van die ellende meteen af.

 157. blutch1 28 mei 2014 om 17:08

  De VS gaat Syrische opstandelingen trainen. Ze veinzen de oorlog te bekorten. In feite verlengen ze die. Daarbij is het probleem dat er veel Al-Quaida tussen zit die ze officieel niet steunen, veinzen ze. Al met al het failliet van de Midden-Oosten politiek om de olie veilig te stellen, waar overigens GB mee begon, o.m. in de persoon van W. Churchill.

 158. Aad Verbaast 28 mei 2014 om 17:20

  @Blutch1: zou het iets te maken kunnen hebben met de klassieke “verdeel en heers strategie”?

 159. King Billy 28 mei 2014 om 17:21

  Interview met Van Rompuy in de FAZ aan de vooravond van de uitreiking van de Karel de Grote prijs.
  De teneur: Gespeelde onschuld, wij hebben nix gedaan, ons keurig aan de spelregels gehouden en geen signalen uit Rusland ontvangen. En de drie presidenten die ter zijner ere een laudatio houden, komen alleen vertellen hoe zij over de normen en waarden denken, die de EU in haar vaandel heeft staan.
  Met geopolitiek heeft het niets te maken.

  Heeft verdacht veel weg van Politieke Mediamarkt reclame. Maar ‘het Volk’ is niet dom…

  http://www.faz.net/aktuell/politik/europaeische-union/eu-ratspraesident-herman-van-rompuy-europa-hat-zu-recht-auf-das-ukrainische-volk-gehoert-12961568.html

 160. Aad Verbaast 28 mei 2014 om 17:49

  @King Billy: aan hem wel de schone toebedeelde taak om met Juncker aan de keukentafel te gaan zitten om hem geveinsd of niet langs de zijdeur af te voeren. Onder het genot van een wijntje en een rokertje natuurlijk.

 161. King Billy 28 mei 2014 om 18:13

  En ja hoor, de ECB kocht tijd voor de Brusselse politiek, waarvoor Van Rompuy de Karel de Grote prijs mag ontvangen en waarschuwt nu voor een beurzencrash.
  In 2009 stond de DAX nog op 4000 piunten, nu bijna 10.000 punten. Hoe zoet is het leven (voor politici) nog?

  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/jagd-nach-boersengewinnen-ezb-warnt-vor-finanzmarkt-crash-12962706.html

 162. blutch1 28 mei 2014 om 19:01

  En alweer een burgerinitiatief over stamcellen voor Brussel. Toch niet te geloven dat gezeik over waar Brussel zich mee mag bemoeien terwijl Jan en Alleman vraagt aan Brussel om daar een standpunt over in te nemen. Ik veins begrip, maar ik zou het liefst iedereen op z’n bek slaan die weer iets aan Brussel vraagt.

 163. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 28 mei 2014 om 19:02

  USA wil oorlog verlengen; sterker nog,zij willen dat de situatie in die region explodeert. Zij steunen degenen die samenwerken met de broederschap. Ze voeren hetzelfde spelletje als de mof in polen; zet wat moffen in pools uniform, laat ze vanuit polen een paar duitse grenswachten aanvallen en voila, een excuus om een land binnen te vallen is geboren.

  De oorlogsindustrie is groot en machtig

 164. King Billy 28 mei 2014 om 20:58

  @Blutcht1. De vraag wordt zo langzamerhand hoe stabiel Europa nog is. Een paar stofjes erbij, niet de juiste temperatuur en druk en wat dan?
  Zoiets poets je niet weg met mooie plannen voor de toekomst maken, prioriteiten zetten, een prijsje uitdelen en bekvechten over een topfunctie.

 165. Wondelgijn 29 mei 2014 om 09:00

  En weet je…. ik snap er echt helemaal niets van!

 166. Aad Verbaast 29 mei 2014 om 09:23

  @King Billy: 18:13: beurscrash: niets geleerd, zou mijn speculatie zijn.
  20:58: blijft een klas vol puberalen die geen van allen de (inmiddels 13 verkozen) pestprogramma’s hebben doorlopen. Dat daar veel ellende van kan komen zie je nog lang dooretteren gezien de klucht gisteren bij de 50+ partij.

 167. Aad Verbaast 29 mei 2014 om 09:27

  @Wondelgijn: dan bevind je je in goed gezelschap. Ook geen probleem, je kan er zelfs parlementslid mee worden, Kamerlid of zelfs minister – premier 🙂

 168. Aad Verbaast 29 mei 2014 om 09:27

  @Blutch1: is bij uitstek een ethisch vraagstuk. Maar ook bij uitstek een vraagstuk om dat te regelen op breder vlak dan een regio. Net het probleem natuurlijk.

 169. Aad Verbaast 29 mei 2014 om 09:29

  @Kleet: gisteren goed geluisterd naar de speech van Obama op die beroemde militaire academy? “Just because we have the best hammer (US Military) does not mean that every problem is a nail”

 170. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 29 mei 2014 om 09:38

  En zachtjes erachter aan, toen de microfoon uitstond: …but we can hit every nail with it…

  @Wondelgijn: moet je wel voldoende en de juiste plafonds bestudeerd hebben…..dat is traditie en vereiste.

 171. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 29 mei 2014 om 09:41

  ..en als je dan per ongeluk. je telefoontje op video zet, is je toekomst verzekerd.

  Zie si=ommigen in cabinet; zelfs met de meeste humor kan je me niet wijs maken dat die er zitten uit “ter zake deskundigheid”
  Chantage is meer plausibel…

 172. King Billy 29 mei 2014 om 09:57

  Pausen Benedictus en Franciscus terug in hun hok gestopt:
  Commission rejects citizens’ campaign to ban stem cell funding
  http://euobserver.com/news/124416

 173. King Billy 29 mei 2014 om 12:12

  Van Rompuy’s speech tijdens de uitreikingsceremonie van de Karel de Grote prijs.

  Klik om toegang te krijgen tot 142974.pdf

 174. Aad Verbaast 29 mei 2014 om 12:50

  @King Billy: over veinzen gesproken..

  Maar ook ik ben tot tranen geroerd door deze speech. Lange Haiku.

 175. Aad Verbaast 29 mei 2014 om 12:58

  Weer fraai staaltje van politicologica. Jet Bussemaker deze keer.
  Belangrijk argument voor haar om het ‘sociale’ leenstelsel in te voeren is dat nu de lager opgeleiden meebetalen voor de hoger opgeleiden (die dan ook nog eens meer gaan verdienen). Dat vind ze onrechtmatig.

  Zelfde argument zou dan ook moeten gelden voor de hypotheekrenteaftrek. Afschaffen dan maar?
  Geen sprake van!
  Kortom: typisch gevalletje van gelegenheidsargumentatie. Kamer stinkt er weer in natuurlijk.

 176. blutch1 29 mei 2014 om 13:18

  Er is niets sociaals aan dat leenstelsel. Zijn we de geschiedenis vergeten? Vroeger was dit het uitgangspunt. Toen kregen we steun voor armere studenten en eindeloos gezeik over studenten waarvan de ouders niet wilden of konden betalen, daarna een beurs voor iedereen. Allemaal gefundeerd met argumenten. Waar zijn die argumenten gebleven? Of blijken ze ongeldig, zoals ook deze argumenten in de toekomst ongeldig zullen blijken. Het sociaal leenstelsel is een framing om het niet op bezuinigingen te laten lijken. Maar als je niet kunt studeren kun je altijd nog bussen maken. Als jouw werk dan naar een lage-lonen-land verdwijnt kun je als bussemaker je toekomst toch in eigen hand nemen, gewoon lid worden van een partij.

 177. Aad Verbaast 29 mei 2014 om 13:33

  Mooi overzichtje van de klucht. “Jan Nagel aan de de doodskist van de 50+ partij.”
  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/breuk-50plus

 178. Aad Verbaast 29 mei 2014 om 13:40

  @Blutch1: == framing om het niet op bezuinigingen te laten lijken. == Dergelijke framing is inmiddels standaard geworden. Om doodziek van de worden.
  Dat de VVD dat doet past nog wel in hun straatje, maar dat de PvdA volop meedoet aan dergelijke framing is niet meer uit te leggen.

 179. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 29 mei 2014 om 14:44

  Het beurzen system was ooit rechtvaardig. Hadden je ouders te weinig inkomen, kreeg je beurs. De rest kon je lenen of met bijbantjes regelen.
  In 1980 verdiende iemand met universitaire grad 4,2 million gulden en iemand met HBO 2,4 million gulden meer dan een arbeider in zijn werk-leven

  En dat is het enig correcte system
  HRA: MOET eruit.
  AOW en kindertoeslag inkomensafhankelijk; de AOW was dat ooit. Toen ik van de Mulo afkwam had mijn vadr gekorte AOW–hij had Eigen huis en dat mocht niet.Hij werkte door tot 84.

  raad eens wat ik heb.gekorte AOW; gekort wegens ‘schuldig-nalatig” er schijnt een periode niks afgedragen te zijn; dat was een periode dat ik uitkering had…….
  Maar ik ging niet op tijd in beroep; logisch, ze stuurden die rotzooi naar een adres waar ik niet was –ook niet was ingeschreven.
  kan er wel tegen ingaan; kost 1100 euro.

  nee dan deze maand. Echt leuk kreeg wel 23,40 voor de hele maand incl vakantie geld.
  Scheen een verstek vonnis te liggen voor een zorgverzekering over een periode waarin ik niet eens in NL was…..maar anbtenaren; geef ze macht en ze misbruiken het.

  Discriminatie mag niet in EU en zeker niet in NL; ellenlang gezijk over zwarte piet.
  In NL geldt een beslagvrije voet van zoiets als 752 euro; maar als nederlander die over de grens is–niet eens over de grens woont–is beslagvrije voet NUL>

  Welcome in NL.

 180. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 29 mei 2014 om 14:59

  Personelijk ben ik er voorstander van, de universiteiten te hervormen.
  Is niet moeilijk
  Al die onzinnige “leerstoelen” eruit zoals vrouwen werk emancipatie.
  Dan lopen er nog kuddes hoogleraressen rond, die ooit eens met een decaan gekeesd hebben en daardoor een aanstelling kregen als hoogleraar zonder leerstoel.
  Zij kennen wel de juiste plafonds….. in Groningen waren dat er 19.

  Dan stempelklok voor hoogleraren en docenten.
  Voor iedere studierichting: 20 uur college minimaal per week
  Loon daarop baseren; minder uren, minder loon
  Geen onderzoek meer voor derden door universiteieten (kan maar een heer dienen)
  Vakantie 3 week
  Studieduur van 4 naar 3 jaar

  Dan Populatie bestond in 1940 voor 6% uit arbeidersklasse; in 1980 hetzelfde.
  Universiteiten mogen reklame maken en voorlichting geven.
  verplicht de universiteiten de “^ % per jaar met 10% te doen stijgen; dus van 6 naar 16%
  Voor iedere procent minder: 2% loonsvermindering.

  Motief: veel interlect gaat verloren.oorzaak van niet studeren; onbekendheid met studeren, verkeerde milieu.

  Hypotheek rente aftrek moet eruit. We zijn het enige EU land die dat heeft. Per direct 100%
  Daarnaast: aftrek posten niet meer dan 25% van bruto inkomen, en mag niet voeren tot lager tarief

 181. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 29 mei 2014 om 15:21

  Het gaat lekker met de islam!
  In India: twee meisjes verkracht en vermoord door een groep waarvan 2 politie, en daarna voor de gein in een boom hgehangen
  In Pakistan bij een gerechtsgeouw een 25 jarige zwangere vrouw onder toeziend oog van politie dood gestenigd/geslagen door haar liefhebbende vader en broers
  In Sudan zit er een zwangere vrouw met kind in dodencel; voordat ze opgehangen wordt krijgt ze eerst nog 100 zweepslagen Haar kind, 20 maand oud, zit ook aan een ketting vast; is staatsgevaarlijk.

  En wij sturen geld naar die idioten; en laten de islam in NL toe.
  Ik zou dat anders aanpakken.
  Ik zou de gezant laten zeggen: dat en dat willen wij per direct; zo niet slopen we morgen de minaretten van een x aantal moskees in NL.
  Dat werkt.
  Rede werkt niet;

  Bovendien: op Cyprus hebben de moslims 500 kerkjes–sommige uit de 6de eeuw–geplinderd en als stal gebruikt
  mag ook wel met moskees in NL

 182. Aad Verbaast 29 mei 2014 om 17:17

  @Kleet:
  universiteiten: kan het met de strekking wel eens zijn. Zie mijn eerder betoog:
  https://aadverbaast.wordpress.com/2009/02/12/universiteiten-moeten-op-de-schop-2/

  Islam: volkomen van de pot gerukt daar.
  Egypte ook een drama. Lees dat Sisi een “Monsterzege”heeft behaald. (let dan ook even op de dubbele betekenis van het woord..)
  Geen kunst natuurlijk als je eerst de enige partij die tegenwicht kan bieden verbiedt, en de aanhangers massaal het gevang in jaagt, respectievelijk tot de dood veroordeeld.
  Heeft met democratie geen fluit meer te maken.
  Nog steeds een van de landen waar de meeste (internationaal gezien) schaarse ontwikkelingshulp van de Amerikanen naar toe gaat. Miljarden.

 183. Rubio 29 mei 2014 om 18:32

  Islam is/wordt uiteindelijk een ramp voor deze wereld.
  In elk continent zijn er wel problemen tot China (Oeigoeren) en Australië (Libanezen) aan toe.
  Zelfs islamitische intellectuelen zijn ziende blind.
  Overal wordt de Sharia bijgehaald, verdedigd en goedgepraat.
  Aad, probeer bij het eerstvolgende programma van Femke Boersma wakker te blijven.
  Kijk, luister en huiver….angst regeert alom!

 184. Rubio 29 mei 2014 om 18:45

  Herstel; Halsema…

 185. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 29 mei 2014 om 18:49

  Dat heb ik altijd al gezegd: verbied de islam in NL, sloop de moskeetjes.
  De moslims slopen ook gristelijke kerken.
  Het leuke vlgs de sharia mag de doodstraf alleen bij zeer extreme gevallen worden opgelegd.

  USA is aan het pushen voor een grootschalige oorlog in de region; het is al de derde keer,dat ze de broederschap steunen…
  goeie omzet voor industrie.

 186. Rubio 29 mei 2014 om 18:51

  Overigens zal eerstgenoemde dame als echtgenote van Frits Bolkestein het ook wel met me eens zijn.

 187. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 29 mei 2014 om 18:51

  Universiteit l;eidyt niet op tot wetenschapper, alleen tot ambtenaar.

  Wetenschapper is iemand die de wetenschap op nieuwe manier toepast, uitbreid.

  Rest is niet goed voor kapitalisme maar voor klapitalisme

 188. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 29 mei 2014 om 18:53

  In politiek zij geen dames; gezien de sollicitatie eisen….

  (effe doordenken….

 189. blutch1 29 mei 2014 om 19:39

  @Aad, Egypte is het enige land in de regio dat een overeenkomst heeft met Israël. En Israël is het steunpunt in het M.O. voor de Amerikanen betreffende de olie. Zolang ook de Saoudi’s de olie in dollars afrekenen blijven er dollars naar Egypte en Israël vloeien.
  Toch maar eens een toetsenbordje voor dikke vingers kopen Kleet.

 190. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 29 mei 2014 om 20:33

  Realiteit: een oog, denk grijze staar, ander oog: in 3 maand meer gedegereerd dan in 50 jaar ervoor.
  Was van plan om deze maand naar oogarts te gaan, maar met beslaglegging zal ik dat een half jaar moeten uitstellen.

  het keyboard wat ik nu heb–een HP–redelijk, niet fantastisch.Het beste wat ik ooit had was een IBM

 191. Aad Verbaast 30 mei 2014 om 08:09

  @Rubio: er wordt nogal wat af gevochten binnen de islamitische wereld ja. Voornamelijk onderling trouwens omdat diverse groeperingen binnen de religie elkaar het licht niet in de ogen gunnen. Grote fout die ze gemaakt hebben: nooit een Paus aangesteld die even orde op zaken stelde. Hoog tijd dat dat eens gebeurd.

  Femke Halsema: ik viel niet voor niets in slaap. Vond het nogal veel Halsema. Kon me niet zo boeien eigenlijk.

 192. Aad Verbaast 30 mei 2014 om 08:13

  @Kleet: sharia: zou je het OT pakken om daar wetgeving op te baseren dan zou het net zo erg zijn. Dat is dan ook niet (meer) het geval. Onzin dat in sommige takken van de Islam dat nog wel het geval is. In feite een stap terug naar de Middeleeuwen.
  Komt ook nog bij dat (zie hierboven) de ene sharia de andere niet is. Veel verdeeldheid en dus willekeur.

  Staar: gauw wat aan laten doen.

 193. Aad Verbaast 30 mei 2014 om 08:16

  @Blutch1: “steunpunt” dat zijn wel de overwegingen ja. Hoe ver wil je gaan? Ver blijkbaar.

 194. Rubio 30 mei 2014 om 08:54

  Bij ons bestaan er uiteindelijk ook verschillen.. gelukkig hebben we in NL (nog) de mogelijkheid er luim van te kunnen maken zonder gestenigd te worden..bv in een orthodox kippendorp…
  Altijd nog beter dan geitendorpen in Pakistan..

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3663953/2014/05/30/Duivels-juichpak-weg-uit-Jumbo-Barneveld.dhtml

 195. Aad Verbaast 30 mei 2014 om 09:07

  Creatief boekhouden. http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/10861170/Drugs-and-prostitution-add-10bn-a-year-to-UK-economy.html
  == The inclusion of illegal drugs and prostitution is part of radical changes being made to European Union regulations on calculating GDP. ==
  In Engeland tellen ze er zo even 10 miljard bij. .
  In Nederland is dat natuurlijk ook een miljarden business. In één klap uit de problemen!

  P.S. en KPMG geeft natuurlijk daar wel even een accountantsverklaring over af..

 196. Rubio 30 mei 2014 om 09:08

  Aad; Toch wel verstandig van pausen en kardinalen destijds om om de zoveel jaar een jubeljaar te houden.
  Geweldig toch dat Christendom…..?
  Humor, luim; wij hoeven tenminste niet te veinzen, behalve dan (even) dat hoofdkantoor van Jumbo….haha.

 197. Aad Verbaast 30 mei 2014 om 09:17

  @Rubio: Donders! Barneveld heeft zijn eigen sharia. In dat kippendorp zijn ze er allang uit wie er eerder was: de kip of het ei. Ook geen enkele twijfel wie er eerder was: de wereld of God.
  Het kan verkeren.

 198. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 30 mei 2014 om 09:54

  Kost geld…

 199. blutch1 30 mei 2014 om 10:19

  Die jubeljaren van die pausen waren puur om geld op te halen.

  Natuurlijk was het ei er eerder. Er waren al eieren voor er nog een kip bestond.
  Iets anders wordt het als je specifiek een kippenei bedoelt. Dan was natuurlijk de kip er eerder.
  Of denkt iemand dat je een ei een kippenei kunt noemen zonder dat een kip het gelegd heeft?

 200. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 30 mei 2014 om 10:31

  Aad ga je schamen, Jaren in de buurt van Zweistra gepost en je weet nog steeds niet de essensie van de islam. Ik zal je de antwoorden geven, die je echies moet kennen.
  Mohamed heft wel bestaan. Hij was een clan hoofdman met wat slordige hobbies; moord massa moord kinderverkrachting homo, roof.
  Zijn jongste vrouw nam hij toen ze 6 was, en trouwde haar toen ze 9 was.Geen pedo hoor!

  Maar hij wilde zoals alle misdadigers op zekere leeftijd social respect.
  Zijn eerste vrouw was een scherp wijf, maar met verstand.
  Dus dacht ze aan een religie.En die moest natuurlijk iedereen aanspreken, en herkenbaar zijn voor eenieder.
  Awel: geregeld. De Koran in elkaar gespijkerd. Deel jodendom, deel Christendom, deel hinoe, deel bhoedda; geregeld; marketing success.

  Doelstellingen/
  –De familie groot houden; dus als er eentje uitstapt: afmaken.
  –moslims zijn verplicht niet gelovigen te bekeren. Als dat niet lukt af te maken.
  –als dat is gebeurt, krijgen we dealternatieve geboortebeperking. Moslims zijn verplicht alle andersdenkenden dan zij af te maken.
  Nou zijn er 5 hoofdstromen.
  De bekenste” Hoekse en Kabeljouse twisten ” zijn tussen de shiiten en soenieten. Daarnaast spleen de Saoudi’s met hun schijnheilge rotkop nog een rol

  N.b.: homos worden afgemaakt; bij verkrachting: ook hun slachtoffer, nadat in de nacht voor executie nog eens seriematig verkracht is.
  Maar Saoudis hebben op grote schaal villa’s in Marocco, waar ze schandknaapjes houden.

  De Taliban se oorlogsheren houden er openlijk schandknaapjes op na; als ze 12 worden, worden ze ontslagen.
  ———–
  In zwitserlland zijn minaretten verboden. Terecht.
  In DE zijn het aantal moskeetje–niet te verwarren met zuipkeetje– explosief gestegen, en in Keulen komt de grootste van west Europa; pure provokatie en machtssymboliek.

  Op Cyprus hebben de moslims ruim 500 antieke kerkje geplunderd en voor van alles en nog wat gebruikt

  Moslims zijn onze vaijanden.
  Zij zijn vijanden van lle vrede, van alle bescahaving, van alle verfijning, van alle respect, vrijheid . en menselijke waarden.
  Zij zijn een omgekeerde evolutie.
  Vijand van vrouwen, dieren, denkenden

  Zij zullen de oorzaak zijn van WO 3.Van de ondergang van Europa en westerse beschaving.

  Als we ze er niet eerst uitgooien.

 201. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 30 mei 2014 om 10:35

  Als ik het voor het zeggen had: eerst een behoorlijke voorlichting op tv.
  Dan een referendum met o.a. de vraag: moeten we minaretten slopen? En geen nieuwe moskeetjes meer, geen islam scholen of internaten?

  Import als “vluchteling” uit islam landen: volledig stoppen.
  Laat ze lekker naar een verlicht buurland gaan…
  Uittocht bevorderen.
  Goddienstvrijheid: hetzelfde voor hun, als dat in het land van herkomst christelijken hebben…

 202. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 30 mei 2014 om 10:39

  Leuk maar voorspelbaar nieuws: er was een stichting die zich inzette voor sexslaafjes in Cambodja
  De voorzitster was er ook eentje geweest–zo zeide zij– en kam op het Witte Huis, tv shows, graaide millioenen bij elkaar

  Ze heft zich nu teruggetrokken; was nooit slaafje geweest, hooguit van geld.

  Zo was het in NL ook met de pedo jagers; die waren zelf pedo….

  Moraal is grenzeloos inkomstenbron

 203. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 30 mei 2014 om 10:41

  @Blutch: natuurlijk. Alleen dat ei was kippig. Een overgangs ei denk ik….

 204. Aad Verbaast 30 mei 2014 om 13:00

  @Blutch1: je kan het weer duidelijk uitleggen. Tegen logica is niet veel in te brengen. Logisch.

 205. Aad Verbaast 30 mei 2014 om 13:04

  @Kleet: Zweistra. Goh, dat is ook al weer lang geleden.
  Maar zoals je weet gaat het mij veel te ver om de hele Islam over 1 kam te scheren (doen ze zelf niet eens). Ook onzin om de redenering vol te houden dat als er volstrekte uitwassen zijn (en die zijn er, laat daar geen misverstand over bestaan) de hele Islam in al zijn verschijningsvormen dan maar te verbieden. Zo ken ik er nog wel een paar.

 206. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 30 mei 2014 om 13:20

  Reden dat Iran teruggegooid werd naar de middeleeuwen met bijbehorende moordpartijen: islam
  De redden dat Irak achtelijk bleef en een idioot als leider kreeg: islam
  De redden dat Tunesie in burgeroorlog viel: isl;a,
  De redden dat libanon al jaren…..islam
  De redden dat Libie…islam
  De redden dat egypte…..islam
  Zeg maar 90% van alle aanslagen–de meeste komen echt niet in de krant–islam
  De redden dat er dagelijks enige duizenden vrouwen, homos en andere slechterikken afgemaakt worden;: islam
  Taliban: islam
  Afghanistan: islam
  Pakistan islam
  Dagelijkse aanslagen India: islam
  Philipijnen: islam
  Indonesia: islam
  Jemen, Syrie: islam

  Ik denk dat de teller dit jaar al op een stuk of 4 million doden staat; maar het kan beter; jaar is niet over…

  De vescholen doelstelling van de islam is complete chaos en zelfvernietiging.
  Hun grondslagen zijn heilig; wordt niet over gediscussieerd. Niet gelovigen moeten worden afgemaakt, vorige week vastgesteld: in de ogen van Allah vrouwen zijn geen echte mensen.
  Daarnaast: andersdenkenden moeten worden afgemaakt; dat gebeurt regelmatig; soenieten en shiiten b.v.

  Die paar uitwassen die in de krant komen zijn van geen belang.
  hetzelfde gebeurt per dag enige duizenden keren in ‘ver weg dorpjes” waar de bewoners niet eens geregistreerd zijn…

  De islam garandeert bloeddorst, haat.
  ook de moslims die in NL zijn, en hier geboren zijn.
  Wie vieren er feest op straat als er weer iemand onthoofd is?
  Wie voeren aanslagen uit?

  Islam
  Wie verachten ons als varkens en hoeren?
  Moslims.En ze geloven heiliger in hun suprematie dan de de moffen deden.

 207. King Billy 30 mei 2014 om 13:21

  Prachtig toch, die zielsroerende Europese kitschcultuur à la Brussel, die het liefst weer een soort postmodern democratisch Europees Keizerrijk willen, afgezegend door priesters, dominee’s, rabbi’s en imams.

 208. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 30 mei 2014 om 13:22

  Bil;derberg groepje komt weer bij elkaar
  laatste keer hebben ze beslist: 1,5 milliard mensen teveel op deez aardkloot
  Toeval de USA nu uitbreiding van oorlog gaat bevorderen?
  Met wellicht exposie naar WO3?
  Nee.
  Berekenbaar, voorspelbaar.

 209. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 30 mei 2014 om 13:31

  Ik zou ze anders onder controle houden.
  Terreur kan levens sparen.
  Ik zou die fascisten–want dat zijn oslims- een paar dingen laten weten.
  Ik zou zeggen: een aanslag–waar dan ook door moslims?
  Aaanslag met 3 maal de explosieve kracht in Mekka.
  Grote aanslag? Dan zou ik die zwarte box opblazen inMekka.
  Zoiets als die moord?
  Droontje naar de verantwoordelijke; politiebureau dus.

  Maar nooit dreigen ( zoals Sarajewo) maar doen.
  Dan krijg je goed resultaat

  Somalie, NL marine.
  Zijn toch belachelijke idioten
  Ergens in de 17de of 18de eeuw roeiden we piraten uit in Indonesie.
  Met zeilschepen.
  In begin 1900: de amerikaantjes in Algiers.

  Piraatnesten: bekend
  400 gegijzelden en schepen vasthehouden; bekend waar
  Zwaar geschutaanwezig van verschillende nationaliteiten.

  Ik zou zeggen: binnen 48 uur gegijzelden vrij, en schepen vrij.
  Niet dan represailles.

  Zouden ze dus niet doen.
  Ik zou gelijktijdig, met een super overkill alle piratennesten, havens, en ontvangers van steekpenningen, en kampen van millities bombarderen. scheepsgeschut is zwaar en accuraat.
  Sateliet amera controle.

  Half uurtje, en klaar.
  Nu betalen we honderdedn millioenen voor WAT?????

 210. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 30 mei 2014 om 13:33

  Algiers vergeten.Hoor je niks van. iedere week 0–00 mensen afgeslacht dood gemarteld verkracht .

  To go bezerke” is een sexuele afwijking; mensen die klaar komen door het bevredigen van bloeddorst. De eerste keer beschreven bij de vikingen,.

 211. Rubio 30 mei 2014 om 13:52

  Kleet; Dit is een publiek blog, Aad’s blog.
  De hele wereld kan dit lezen, beetje voorzichtig dus met je uitlatingen.
  Kritiek mag en kan in dit land; vrijheid van meningsuiting doch remember van Gogh…als je begrijpt wat ik bedoel..

  Wbt Zweistra; Heb lang zijn Rijnlandmodel-site bij mijn favo’s bewaard, alles gelezen en moet toegeven dat hij met veel gelijk had/heeft.
  Is echter òòk een ‘angry man’ en dat wil ik nie ‘wezen’….slecht voor de rikketik!
  Proost! Ik trakteer vandaag.

 212. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 30 mei 2014 om 14:30

  Incidenteel?
  Awel, voor zover ik weet zijn we betrokken in oorlog in Afghanistan, Irak, Mali. en Somalie.

  Effe kijke…oorzaak.
  Paus? uhhhhnee
  Ruttekut? uhhhhhh nee dus
  Buurmeissie? uhhhh nee dus
  Andorra? uhhh nee dus….

  Islam dus. Uhhhh..ja.
  Maar wel incidenteel. Toch?

 213. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 30 mei 2014 om 14:31

  Zweistra weet meer van de islam dan de doorgesneden iman.
  Geen wonder; 92% van imams is analfabeet…

 214. Aad Verbaast 30 mei 2014 om 16:45

  @Kleet: ik geloof ook niet in de theorie dat al die oorlogen gericht zijn tegen de Islam. Jij wel blijkbaar.
  “It’s the economy stupid”.

 215. Rubio 30 mei 2014 om 16:45

  Vraag; Is er in de wereld nog plaats voor Europa?
  Antwoord; Nee, binnenkort ondergaan we hetzelfde lot als Atlantis..
  Àls we gaan, gaan we met z’n allen…
  Mafkezen…!

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3664148/2014/05/30/Merkel-onomwonden-achter-Juncker.dhtml

 216. Aad Verbaast 30 mei 2014 om 16:46

  @Rubio: Proost: doe ik mee. Nog steeds aan de sambal? Niet zo goed voor de rikketik heb ik ergens wel eens gelezen.

 217. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 30 mei 2014 om 16:50

  niet TEGEN e islam maar DOOR de islam.
  Of om het beter te zeggen: zonder de islam geen oorlogen aldaar…

  Ik heb gezegd; met liefe woordjes

 218. Rubio 30 mei 2014 om 16:54

  Aad; Schijnt net als de borrel (met mate) de bloedvaten ook te verwijden.
  Let wel anders dan verwijderen….
  Nog steeds aan de sambal en de Thaise chilli pepertjes, zelfs in de zuurkool en de snert, heerlijk.
  Proost man, blijven ‘luimen’…zolang het nog kan.

 219. Aad Verbaast 30 mei 2014 om 17:16

  @Rubio: alcohol schijnt ook de boel nogal goed te kunnen reinigen . Van buiten dus waarom niet van binnen. Alle met mate natuurlijk! Anders krijg je er schoon genoeg van.

  Nog een advies: hou de bloeddruk in de gaten. 😉

 220. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 30 mei 2014 om 17:56

  Jajaj, dat iets opgeschreven is maakt het niet waar of onwaar.
  sowieso: het laten ontbranden van burgeroorlog is terreur
  Het wordt meer, als er ndere landen in betrokken raken; zie \Libie, zie Somalie, zie egypte, Irak, Afghanistan Syrie. en maak het lijstje maar vol.

  En al die zken zouden NIET gebeurd zijn als er GEEN islam was.

  dan alleen wat voor buitenlanders gebeurt in grote steden komt in de krant en in de statistieken
  maar arabische landen zijn een verzameling van kleine gehuchten waar de meeste mensen niet eens geregistreerd zijn.
  Daar komt een moord niet inde staistieken; en zeker niet in die van de partei von de araben.

  Jouw blog erover rammelde aan ale kanten; 90% van de lijken waren niet meegeteld.

 221. Rubio 30 mei 2014 om 17:59

  Aad; Pff wat kreeg ik daar van langs op dat blog van je van de zielige, eenzame, gek Mihai…een boze Roemeen die wrs op kosten van de NL staat ‘argumentatie’ oid, wharever it may be, mocht/kon studeren..
  Gek als je een paar jaar terug leest.
  Rubio, wat ik zelf beweerde een praktizerend Boeddhist was wel ietwat gechargeerd hoor….haha, ik dronk toen nog iets te veel denk ik..
  Maar wat ik daar beweerde over Tibet sta ik nog steeds achter en ben in goed gezelschap denk ik….

 222. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 30 mei 2014 om 18:43

  Maar zijn mening over Roemenie en roemenen was wel correct.
  Maar typisch roemeens problem.
  Er zijn in RO genoeg geode programma schrijvers voor computers.
  maar WAT het programma moet doen: daar hebben ze geen flauw idee van

  Wetenschaps filosofie is van belang; maar voor hem was het doel–niet middle.
  Vandaar dat zijn redeneringen soms pure onzin waren.

  Er zijn een paar geode wetenschaps filosofen in NL; heb les gehad van een van hen.
  En daar zit geen letter onzin bij.

  Maar om er je brood mee te verdienen…zo goed als onmogelijk.Leve de bijstand!

 223. King Billy 30 mei 2014 om 23:35

  Leuk, Merkel zet naast Van Rompuy en Cameron, ook Rutte, Samson en Dijsselbloem voor het blok door zich openlijk en zeer expliciet (“democratie is ook op Europees niveau democratie”) tijdens het katholieke jaarfeestje in Duitsland voor de winnaar Juncker als nieuwe President van de Europese Commissie uit te spreken.

 224. Aad Verbaast 31 mei 2014 om 08:57

  @Kleet: mooi natuurlijk dat je zo begaan bent met de inwoners van die die landen (waar de meeste doden vallen) dat je probeert oplossingen te vinden om daar een einde aan te maken.

 225. Aad Verbaast 31 mei 2014 om 09:00

  @Rubio: “bewijs het” Mihai volg ik nog op twitter. Is daar zeer actief. Meestal flauw, soms scherp. Wel een andere stijl dus dan toen.
  Schrijft ook wel eens “stukkies” voor Joop.nl. Wordt dan vermeld als “filosoof”. http://www.joop.nl/opinies/bio/auteur/mihai_ticu/
  Het kan verkeren 🙂

 226. Aad Verbaast 31 mei 2014 om 09:02

  @King Billy: dat kan natuurlijk ook alles te maken hebben met veinzen. Lijkt me zelfs zeer waarschijnlijk. Nog even afgezien van de geldende stelregel: als je genoemd wordt dan wordt je het zeker niet.
  Wordt hij het niet dan kan ze dat als lichtend voorbeeld gebruiken dat ze echt niet alles bepaald in Europa. Geeft haar dan weer meer armslag om dat wel te (blijven) doen.

 227. King Billy 31 mei 2014 om 12:49

  Verkiezingen zijn nog niet voorbij en Brussel vordert 4.7 miljard extra bovenop de begroting.
  2.2. miljard komt uit boetegeld, resteert 2.5 miljard extra dat de lidstaten extra moeten ophoesten. Voornaamste redenen: hulp aan Oekraine en meer arbeidspaatsen a.g.v. subsidieprogramma’s voor lidstaten, meldt de FAZ in een klein artikeltje.
  Ondertussen schrapt Siemens nog eens 11.500 banen bovenop de de eerdere 4500 banen en gaan de stofzuigers met meer dan 1200 Watt in de uitverkoop. Niet alleen de grote merken, maar ook B-merken. Brievenbussen lopen vol met stofzuigerreclames hier. Aldi, Kodi, Mediamarkt, o.a.

 228. Aad Verbaast 31 mei 2014 om 13:08

  @King Billy: buitenbegrotelijk. Sinds wanneer mag je gewoon meer geld vragen, als je dingen doet die niet in de begroting staan? Wonderlijke manier van werken.

  Maar dit is nog even afgezien van de volgende boekhouderstruc. Je verandert vanuit Brussel de regels hoe de BNP uit te rekenen. Scheelt toch al gauw weer een procent of 5 (voor Nederland 8 lees ik zelfs). Hoger uiteraard..
  Nu wordt ‘toevallig’ de bijdrage van een land gekoppeld aan het BNP. Hups, weer 8% er bij! Da’s gauw verdiend.

 229. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 31 mei 2014 om 13:48

  Je mist de plank.
  Jij schreef een blog, waarin vlgs de partij van de arabieren het nog wel meeviel met terrorisme, e.d. en je stelde dat islam vebieden een brug te ver was.

  Waarop ik je duidelijk maakte, dat zelfs NL in oorlogen betrokken is, door de islam.
  Zonder de islam zouden die er niet zijn.
  Taliban=schriftgeleerden.

  realiteit is simple.
  Nederlanders hebben een schijtmentaliteit. Mogen niet van hun gefingeerde tolerantie niks zeggen buitenlanders of andere “religies”

  Nieuws voor je: de islam is geen religie; maar een stam doctrine.
  Bedoeld om macht en geweld te rechtvaardigen; dat is het hoogste ideal.

  ook voor de moslims hier geldt: wij zijn hoeren en varkens.
  Zij zijn het die zeggen niet extreme te zijn, maar wie gaan er de straat op als er iemand wordt onthoofd? Juichend?

  het doel–heel duidelijk in Koran; eerst afvalligen belonen met een zo langszaam mogelijke dood.
  Dan: de ongelovigen bekeren; lukt dat niet: afmaken.
  Dan andersdenkenden afmaken; zodat een en ander vanzelf voert tot totale zelfvernietiging.

  Vorige week vastgesteld door hoogste imams: westerse vrouwen en vrouwen met een mening moeten worden afgemaakt, per direct
  Vrouwen zijn geen echte mensen in de ogen van alla
  —————
  Ik zou terreur en eerwraak simple onder controle houden met straf. Is er een eerwraak gepleegd: 10 moskeetjes slopen .
  Wedden dat het afgelopen is?

  Voor de rest: islam is vlgs deNL wet een criminele organisatie; verbieden!

 230. Aad Verbaast 31 mei 2014 om 16:01

  @Kleet: == niks zeggen buitenlanders of andere “religies” == je mag in dit land (gelukkig) veel zeggen. Hoeft niet altijd natuurlijk.

  We hebben hier ook een heel redelijke grondwet. Daarin staat dat we vrijheid van godsdienst hebben hier.
  == islam is vlgs deNL wet een criminele organisatie == “bewijs het” zou Mihai zeggen. Trouwens je bent niet erg consequent. Net noemde je het nog een “stam doctrine”. Kan “een stam doctrine” een “criminele organisatie” zijn?

  Maar ja, we zullen het hier allemaal wel nooit over eens worden. Ook dat mag hier in dit land.

 231. Rubio 31 mei 2014 om 17:08

  Kleet; Pim Fortuijn en Bolkestein in andere bewoordingen zeiden het al, de Islam is een achterlijke cultuur.
  Met ‘achterlijk’ werd bedoeld; ze lopen 5 tot 600 jaar achter.
  Islam moet nog een ‘naissance’ of zo je wilt een renaissance meemaken.
  Hier en daar staan er al vrouwen en meisjes (Malala) op om hun ‘onvrede’ kenbaar te maken.
  Social media gaat de Islam slopen.. ik zeg je ‘God is groot!’….
  Kan niet lang meer duren, dus maak je niet (te) druk, nogmaals slecht voor je rikketik…en je ogen…

 232. Rubio 31 mei 2014 om 17:15

  Aad; Op joop.nl ben ik Mihai wel eens tegengekomen.
  Vind hem nog steeds een gefrustreerde mafkees die hoe dan ook gehoord wil worden…nou dan weet je het wel.
  Brussel zit er vol mee, gisteren zaten er weer een paar aan tafel bij Knevel & Brink holle frasen te schreeuwen…..of te veinzen zo je wilt.

 233. Aad Verbaast 31 mei 2014 om 17:25

  @Rubio: kijk, met die strekking van jouw verhaal kan ik het wel weer geheel eens zijn.

 234. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 31 mei 2014 om 17:34

  Het een sluit het ander niet uit.
  Het is zeker geen religie.

 235. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 31 mei 2014 om 17:34

  De Thugs worden ook niet gezien als een religie…

 236. Rubio 31 mei 2014 om 18:02

  Aad; Och, ik maak me niet zo druk meer, zal de leeftijd wel zijn.
  Zit in de relativeringsfase van m’n leven denk ik.
  Vanavond dus maar met een paar vrienden met de boot naar Muiden (ome Joop) jou ook bekend, sateetje eten en een pilsje
  Allah akbar…!

 237. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 31 mei 2014 om 22:58

  In Soedan is vrijheid van godsdienst.
  Absoluut!
  Gegarandeerd!!
  Zolang het maar islam is!
  Anders wordt je voortijdig naar de hemel geholpen…

 238. Aad Verbaast 31 mei 2014 om 23:34

  @Rubio: goed gedaan!
  Muiden altijd de moeite waard. Hoef je niet eens te relativeren! 🙂

 239. Aad Verbaast 31 mei 2014 om 23:36

  @Kleet: Meriam Ibrahim wordt vrijgelaten lees ik net. Regering: “Godsdienstvrijheid staat hoog bij ons in het vaandel.”

 240. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 1 juni 2014 om 20:19

  He vrouwtje met baby wordt dus NIET vrijgelaten; werd alleen gezegd om druk van westen te stoppen
  Moslims hebben geen eer

 241. Aad Verbaast 2 juni 2014 om 07:36

  @Kleet: verwarrende berichten. Maar ja in zo’n land is de vraag hoe ze daar kan (over)leven ook als ze vrij komt. Misschien dat Teeven er maar naar toe moet om haar op te halen.

 242. King Billy 2 juni 2014 om 09:04

  Porochenko zet zijn chocola in, loopt een beetje uit de hand, separaitisten worden verdreven, een oude heer zegt “Vroeger rookten we ook Duitse sigaretten”.
  http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/veranstaltung-der-separatisten-wird-zum-fiasko-12968005.html

 243. Aad Verbaast 2 juni 2014 om 11:12

  Mij kan niets meer gebeuren. NL-Alert controle-bericht ontvangen. 🙄
  http://www.nl-alert.nl/

 244. blutch1 2 juni 2014 om 13:43

  Een alert, tegelijkertijd sirenes. Ik schrik me………nou ja, het is de eerste maandag van de maand.

 245. King Billy 2 juni 2014 om 14:44

  Re Sirene. Ook daar kan Brussel nog iets reguleren. In Duitsland wordt geoefend op de eerste zaterdag van de maand om 11.00.

 246. Aad Verbaast 2 juni 2014 om 16:18

  Net op tijd die alert en sirene. De aanbevelingen vanuit Brussel zijn binnen.
  Van het strafbankje af, maar er moet veel meer haast gemaakt worden met het afbouwen van de HRA. Benieuwd of dit signaal wordt opgepikt door de polletiek. http://ec.europa.eu/europe2020/pdf/csr2014/csr2014_netherlands_nl.pdf

 247. Rubio 2 juni 2014 om 16:57

  Aad; Ik hou niet zo van het lezen van die ellenlange ‘pdf-adobees’….vind je ’t erg…? Geintje uiteraard.
  Gaat goed met mij, vriendin, Thailand, boot en tuintje….EU houd ik me ff niet mee bezig met dit mooie weer. Ik zeg altijd maar; als iedereen het maar naar de zin heeft, geldt ook voor EU parlementariërs natuurlijk, zij liever dan ik…..’ieder se meug’ segge we in Mokum..
  Ik lig liever in het zonnetje een boekie te lezen.
  Werd om 12 uur wel effe wakker van die k sirene..

 248. Aad Verbaast 2 juni 2014 om 17:01

  @Rubio: in het weekend, lees ik, tropische temperaturen hier. Kunnen je dagen die je hier slijt, al helemaal niet meer stuk, al slaap je er een gat in (lees ik ook) 🙂

 249. Rubio 2 juni 2014 om 17:20

  Aad; Was een dutje aan het doen in de tuin na me eerst ‘kapot’ gewerkt te hebben (grasmaaien).
  Valt niet meer zo mee op je ouwe dag maar zonnetje is altijd goed voor de ‘oude botjes’…
  Blij dat ik even in NL zit, Thailand nu 40 gr. (gevoelstemp) hoor ik via Skype…

 250. Aad Verbaast 2 juni 2014 om 17:32

  @Rubio: veel factoren kunnen uiteraard een rol spelen het vaststellen van de gevoelstemperatuur.
  Een niet te onderschatten factor: je vriendin..

 251. Rubio 2 juni 2014 om 18:18

  Aad; Da’s een waarheid als een woewa (thais voor koe)…verder no comment..

 252. blutch1 2 juni 2014 om 19:32

  Zou Kleet ziek zijn? Hij heeft al 24u niet meer gereageerd.

 253. King Billy 2 juni 2014 om 20:40

  Ziek? Of van z’n bed gelicht? De vijand leest mee.

 254. King Billy 2 juni 2014 om 20:44

  Ook nog een goed bericht. Honderden padjes in de vijver zijn plotseling verdwenen.

 255. blutch1 2 juni 2014 om 23:00

  Kleet heeft ze opgegeten, nu is hij ziek.

 256. Aad Verbaast 2 juni 2014 om 23:15

  @King Billy: waarom is dat een goed bericht? Van die padden bedoel ik natuurlijk.

 257. King Billy 3 juni 2014 om 07:03

  Die kikkerdril heeft de biotoop van het volume van een aantal badkuipen overleefd en zijn als padjes uitgezwermd in de tuin en in de wei. Slakken eten & zo… Bovendien, ’t is een welkome afleiding voor brulkikkers in Brussel, die compassie veinzend ook vegeterend de wijde omtrek intrekken zonder redelijke tegenprestatie. Stofzuigers & zo…
  Kan men van padjes niet zeggen. Padden maken deel van een natuurlijke voedselketen. Hún overlevingskans is helaas aanmerkelijk geringer in de ondemocratische wereld van de natuur, waar hier ook een zwarte adder met gele wangvlekken haar nest heeft. Zouden die andere beschermde diersoort, politici, als voorbeeld moeten nemen.

 258. King Billy 3 juni 2014 om 09:00

  Het CBS kan beweren wat ze wil´over gezinsinkomens waar appels met extra peren worden vergeleken om Rutte een plezier te doen, ILO komt tot geheel andere conclusies
  http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/ilo-warnt-vor-sozialabbau-in-europa-a-973023.html

 259. Aad Verbaast 3 juni 2014 om 09:33

  @King Billy: == Die kikkerdril … zijn als padjes uitgezwermd ==
  is hier geen sprake van het veinzen van voldoende biotoopkennis? Padden en kikkers mogen dan verwant zijn met elkaar (zullen best wel gedeelde voorouders kennen) maar zijn naar mijn bescheiden kennis toch heel wat anders!
  Tenzij hier een wonder heeft plaatsgevonden uiteraard. Berg je dan maar.

  Verdorie: het heeft inderdaad alles weg van de polletiek!

 260. Aad Verbaast 3 juni 2014 om 09:43

  @King Billy: weer een nieuw fonds om Europa te reden van de ondergang: “het geruststellingsfonds”. Om de Russen tegen te houden. Ideetje van Obama. Hij wil er wel een miljard (dollar) instoppen.
  http://www.nu.nl/buitenland/3792148/vs-trekken-miljard-defensie-in-europa.html

  Poetin rolt wederom van zijn stoel van het lachen.

 261. King Billy 3 juni 2014 om 09:53

  Kikkerdril uit eierklompen van de bruine kikvors. Honderden, die pootjes kregen, algen opvreten, beetje bijvoeren met vismeel en inmiddels de tuin en de vochtige wei hebben ontdekt. Degenen die het overleven, keren het volgende jaar of het jaar daarop weer terug. Een jaarlijks ritueel.
  http://de.wikipedia.org/wiki/Kaulquappe

 262. King Billy 3 juni 2014 om 09:58

  De miljard dollar had Kerry toegezegd tijdens de Maidan protesten. Deel daarvan zal wel via Burisma Holdings Ltd op Cyprus worden gesluisd en weer terugkomen.

 263. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 3 juni 2014 om 10:29

  En kikkersoep.Het gras wordt gemaaid…..

 264. Aad Verbaast 3 juni 2014 om 10:39

  Hey @Kleet! Je toetsenbord weer aan de praat gekregen? 😉

 265. King Billy 3 juni 2014 om 11:07

  Meer onderzoek nodig voor een stabiele hypotheekmarkt. Wordt direct overgesprongen naar een ‘deconfiture’ van banken. Ofwel, de bail-in van crediteurs (pensioenfondsen met het geld van pensioenspaarders), Maar dat wordt er niet bij vermeld.

  http://www.dnb.nl/nieuws/nieuwsoverzicht-en-archief/persberichten-2014/dnb308119.jsp

 266. blutch1 3 juni 2014 om 11:47

  Wil je meer weten, neem contact op met Feiertag.
  Alleen op zondag zeker?

 267. King Billy 3 juni 2014 om 11:52

  Dan is komende zondag dé dag bij uitstek. Uitstorting van de Heilige Geest.

 268. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 3 juni 2014 om 12:04

  …een soort van goddelijke zaadlozing…..? …hij schiet zijn kwakkie van het dakkie?

 269. King Billy 3 juni 2014 om 15:44

  Woensdag en Donderdag G7, donderdag komt ook de ECB melden dat met meer geld voor mooie aspiraties, de inflatie wordt aangewakkerd en daarna op vrijdag in Normandie om D-Day te herdenken, waar Merkel met Putin een gesprek onder vier ogen heeft. Ondertussen heeft GAzprom gemeld, dat Europa het komende jaar 3% minder gas ivglm afgelopen jaar met de zachte winter krijgt.

 270. Aad Verbaast 3 juni 2014 om 16:22

  @King Billy: weer een gremium (Financieel Stabiliteitscomité) waar ik het bestaan weer niet van kende. Was ik toch weer even onder de indruk dat hier alle topexperts om tafel zitten. Maar ja, dan lees ik het volgende als een van de hoofdconclusies:
  == Verdere analyse is nodig om de risico’s in de woning- en hypotheekmarkt, alsmede de kosten en baten van aanpassingen van deze normen te bepalen en te kunnen wegen. ==
  Prutsers!

  Draghi natuurlijk ook. Krijgt die de opdracht om de inflatie rond de 2% te houden, blijkt de inflatie in Europa 0,5% te zijn. Total fail natuurlijk met een afwijking van 1,5% zeker als je je bedenkt dat als je helemaal niets doet, de inflatie zich zal bewegen in smalle marges.
  Nee, dat gaat wat worden met dat toezicht.

  Zachte winter: hier kreeg de economie een klap omdat de winter zo zacht was. In Amerika kreeg de economie een klap omdat de winter zo streng was. Politici weten overal een draai aan te geven. Gepakt worden we toch.

  Opstelten weer door de bocht: http://www.nrc.nl/nieuws/2014/06/03/opstelten-heeft-afschriften-deal-cees-h-niet-gevonden/ Liegt natuurlijk dat ie barst.
  == banken hoeve afschriften niet langer dan 7 jaar te bewaren == Hoeft inderdaad niet. Maar doen ze wel. 2 weken geleden nog even getest. Bij de ABN. Konden (online nog wel!) zo kijken in mijn rekening bij Fortis van een dikke tien jaar geleden..
  Ook een prutser. Maar ook dat wisten we al.

 271. King Billy 3 juni 2014 om 17:16

  Nato countries’ defence ministers will this week also discuss stationing more military assets in eastern Europe to reassure ex-Iron Curtain states.

  But Russia’s ambassador to Nato, Alexander Grushko, told Russia’s Interfax news agency that if it does, then Russia will consider scrapping the 1997 Nato-Russia Founding Act, a treaty which limits troop and missile deployment in the region.
  http://euobserver.com/foreign/124454

  Het artikel ging oorspronkelijk over gasprijzen en leveranties aan Ukraine.

 272. King Billy 3 juni 2014 om 17:24

  Heeft iemand overigens een verklaring op welke basis de Europese Commissie zich mag mengen in het dispuut tussen Rusland en Ukraine over de leveranties en gasprijzen tussen die twee landen?

 273. Aad Verbaast 3 juni 2014 om 17:35

  @King Billy: allemaal ‘koude-oorlog-retoriek’. De restanten zitten nog in de genen van deze en gene.

  == op welke basis == Is dat een noodzakelijke voorwaarde dan? Ik kan er geen bedenken even trachtend in de schoenen te staan van die lui.
  Lijken me onderhandelingen tussen “souvereine staten”, of geldt: ‘elke staat is soeverein, maar de ene staat is meer souverein dan de andere’..

 274. blutch1 3 juni 2014 om 19:37

  Merkel wil Juncker als voorzitter Europese Commissie
  Bewerkt door: redactie − 06/02/14, 15:37 − bron: ANP
  ‘Merkel vraagt Frankrijk om Lagarde als EC-voorzitter’
  Bewerkt door: redactie − 03/06/14, 19:53 − bron: ANP

  Is dit niet een mooi voorbeeld van veinzen?

 275. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 4 juni 2014 om 05:32

  “wie de jeug heft, heft de toekomst” mag niet meer, want Hitler gebruikte die spreuk ook.Nou effe wachten op “laat de kleintjes tot mij komen” nee, niet van Martijn, maar van de Bijbel;.
  In Ierland legden ze dat en naastenliefde in een katholiek tehuis voor ongehuwde moeders creatief uit: 800 babylijkjes gevonden in the zeptic tank; meer worden er verwacht. Verwaarlozing. Moord mag niet gezegd worden; zijn te kerks en nonnen moorden niet….

  In Hoogeveen beginnen ze zo maar te moorden; nou ja, vreemd dorp met vreemde inwoners……zullen wel verwaarloosd zijn in hun annale periode…

  En in USA twee meiden maken gehakt van een klasgenote om een figuur uit videogames..

  En we hebben nog steeds de euro en de would-be euroleiders dromen van europese legers en wereldcontrole en zondag krijgen de gelovigen een lading kennis sperma uitgestort over hun koppie

  Awel, we zitten in een vreemde wereld…….

 276. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 4 juni 2014 om 05:33

  Aad: ik zu 0,10 per word krijgen l waar blijft dat geld nou? begin toch wel te twijfelen

 277. Aad Verbaast 4 juni 2014 om 08:01

  @Blutch1: Zou het ANP de functie van Barosso en van Rompuy niet door elkaar hebben gehusseld?
  Mogelijk te ingewikkeld voor ze om dat uit elkaar te houden..
  Maar ja, aan de andere kant: alles is mogelijk in de polletiek.

 278. Aad Verbaast 4 juni 2014 om 08:03

  @Kleet: allemaal drama’s. Elke keer denk je: het kan niet veel gekker worden, en elke keer blijkt dat toch te kunnen.

  05:33: heb ik dat ooit beloofd? Het moet niet veel gekker worden.

 279. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 4 juni 2014 om 09:15

  Je veinst……

 280. Aad Verbaast 4 juni 2014 om 09:34

  @Kleet: je ontkomt er niet aan!

 281. Aad Verbaast 4 juni 2014 om 12:09

  @Blutch1: 19:37: aardig overzicht van “stukkies” over Juncker en of hij nou wel of niet voorzitter van de commissie wordt, Lagarde etc..http://www.openeurope.org.uk/Article/Page/en/LIVE?id=20188&page=PressSummary

  Hijzelf vindt (in reactie wrs op de stelling in de spiegel dat zijn kandidatuur “fraudulent” is en dat hij zich zou terugtrekken), van wel:

 282. blutch1 4 juni 2014 om 13:59

  Nou ja, het zijn zijn eigen woorden: als het je uitkomt dan lieg je erover.

 283. Aad Verbaast 4 juni 2014 om 16:55

  @Blutch1: toch wel een interessante nieuwe draai vind ik. Usance is om je vooral gedeisd te houden. Maar ja, met die vage beloften over ‘democratie’ moeten ze ineens aan de bak. Zijn ze niet gewend natuurlijk. En dan krijg je dergelijke opmerkingen. Welhaast aan het zielige af.
  In het klein vergelijkbaar met de klucht over van Woerkom.

 284. blutch1 4 juni 2014 om 19:58

  Juncker rijdt rond met een grote blauwe bus met daarop: “Juncker for president”, net alsof wij op hem kunnen stemmen.

 285. King Billy 4 juni 2014 om 22:04

  Per saldo zijn de Europese Christen’democraten’ ook nog eens de grootste verliezers van de Europese Opiniepeiling.

 286. blutch1 4 juni 2014 om 23:06

  Verliezers zijn er niet in de politiek. Ze hebben meer stemmen dan de vorige keer of ze hebben meer stemmen dan verwacht. Daarom verandert er nooit iets. Ze blijven denken dat ze gelijk hebben ook al hebben ze jaren lang geen cursus meer gevolgd. Dat is het volksdeel dat het life-long-learning blijkbaar niet nodig heeft. Dat kun je dan ook zien.

 287. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 5 juni 2014 om 05:37

  De 800 babylijkjes in ierland was maar een noodgraf. De echte massagraven moeten nog even opgespit worden; schatting: tot 6000 lijkjes extra
  Ach ja, jezus redt…

  Nou eens afwachten hoe ze dat in de doofpot willen stoppen; moeten nog vrouwen in leven zijn….

 288. Rubio 5 juni 2014 om 07:31

  blutch1;
  Als verkiezingen iets zouden veranderen waren ze allang verboden..
  Het is niet voor niets dat de woorden beleid en debiel uit dezelfde letters bestaan.

 289. Rubio 5 juni 2014 om 07:38

  Kleet; En Ierland is niet eens islamitisch…hoe kan dat dan..?
  Trouwens de IRA, ETA en de KKK zijn/waren dat ook niet….

 290. King Billy 5 juni 2014 om 07:53

  Verliezers tijdens verkiezingen zijn de kiezers. Ook als daarom niet wordt gestemd. Afijn, vandaag worden de dichtgeslibde aderen van politici weer gedotterd.

 291. Aad Verbaast 5 juni 2014 om 08:02

  @Blutch1: rijdt die bus dan nog steeds? Heen weer tussen Straatsburg en Brussel verwacht ik dan. Gesponsorde lijnbus.

  @Rubio: scherp gezien! 😉

 292. blutch1 5 juni 2014 om 08:29

  Ik zou die busroute willen uitbreiden: 1 week Brussel, 1 week Straatsburg, 1 week Lampedusa en 1 week Athene.

 293. King Billy 5 juni 2014 om 08:42

  ’t Is maar wat men uit het Weense Congres ,1814, na de slag bij Leipzig in 1813 kan halen, waarna Europa werd verdeeld. De Oranje’s sloegen hun slag, extreem rechts grijpt dit nu aan om in Wenen achter gesloten deuren solidariteit met Putin te betonen.
  Is Wilders al gevraagd wat hij daarvan denkt? Aanhangers van het Front Nationale waren ook present in Wenen.
  http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/europa/treffen-der-rechten-in-wien-eurasische-internationale-12972620.html

 294. Rubio 5 juni 2014 om 08:43

  Zomaar uit de losse pols Aad, ..je hebt wel eens van die dagen.
  Zelfde als limericks, sinterklaas rijmpjes en kerstballen….schud ze zo uit me mouw, haha.

 295. Aad Verbaast 5 juni 2014 om 10:18

  @Blutch1: zou die bus wel in dat achterkamertje passen? Daar gebeurt het immers.

  @King Billy: hoe ver wil je teruggaan in de tijd? Ergens in een van de reactieruimten al weer een tijdje geleden stond een link naar zo’n mooie animatie over de ontwikkelingen van Europa over de eeuwen heen. Aangezien ik niet zo’n begenadigd archivaris (altijd nog heel wat beter dan een Opstelten bijvoorbeeld) ben kan ik die natuurlijk nooit meer vinden.

  Rubio: hou hem erin! Ik bedoel die losse pols natuurlijk.

 296. blutch1 5 juni 2014 om 11:39

  Maakt niet uit Aad, het echte achterkamertje zit achterin de bus. We krijgen dus een Droste-effect.

 297. King Billy 5 juni 2014 om 11:49

  De Tweede Kamer heeft er weer een speeltje bij.
  Wat in de hobbysector met haar eigen specifieke cultuur al jaren geleden is genormaliseerd, is vandaag met een politiek akkoord over een Single European Railway Agency in de steigers gezet.
  Professionals gevraagd om een “echte Europese spoorwegcultuur” te ontwikkelen.

  http://register.consilium.europa.eu/doc/srv?l=EN&f=ST%209767%202014%20INIT

 298. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 5 juni 2014 om 13:08

  Waardeloos gereformeerd stukkie vol van achtelijke truttigheid kilometres van realiteit

  Islam is achtelijkheid, verheven tot religie; en DAT willen gereformeerde stoethaspels echies niet aanvallen.
  Tot het te laat is.

 299. Aad Verbaast 5 juni 2014 om 13:23

  Ja, ja, voor de verkiezingen werd nog geroepen (door ‘onze eigen’ Dijsselbloem zelfs). dat de crisis wel voorbij was.
  Draghi heeft daar wat andere gedachten bij:
  == Volgens de ECB bestaat er groot gevaar voor een nieuwe economische inzinking in Europa.. ==
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3667441/2014/06/05/Waarom-de-ECB-de-rente-historisch-verlaagt-0-15.dhtml

 300. Aad Verbaast 5 juni 2014 om 13:27

  @King Billy: “.. Europese cultuur.. “?! Gevaarlijke uitspraak 😉

  @Rubio: ze heeft wel wat los gemaakt. Bij “vriend en vijand”.

 301. Rubio 5 juni 2014 om 13:33

  Aad; Nu wordt ze beschuldigd van Wilderiaanse opvattingen….
  Nu hoeft ze niet meer te veinzen en dan krijg je dit…..het kan verkeren in het lewe..!

 302. Aad Verbaast 5 juni 2014 om 16:23

  @Rubio: dat zit er dik in bij die lui. Niet gehinderd door enige nuance timmeren ze niet aan de weg maar op elke uitlating (en mens) die met de nodige (kromme) fantasie geïnterpreteerd zou kunnen worden als tegenstrijdig met de ‘ideologie’ van Chloor Kuifje. Wat dat betreft lijken ze wel op die extreme lui van die andere” ideologie”.

 303. Aad Verbaast 5 juni 2014 om 16:25

  Die Hollande wordt nog eens moddervet. Twee keer dineren vanavond. Eerst van 7 tot 9 (vluggertje dus) en dan vanaf 9 uur plus tot in de late uurtjes.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3667349/2014/06/05/Hollande-dineert-vanavond-twee-keer-want-Obama-wil-niet-met-Poetin-aan-tafel.dhtml

 304. Aad Verbaast 5 juni 2014 om 16:26

  @allen: vanaf morgen ben ik even een weekje afwezig hier. Kan verkeren. Dan lees ik gaarne weer bij als ik weer online kan zijn. Planning zondag een week later.

 305. blutch1 5 juni 2014 om 19:03

  Kinderachtig van Obama. Ik begrijp dat je daarom een weekje rust nodig hebt Aad.

 306. King Billy 5 juni 2014 om 20:59

  == Dan lees ik gaarne weer bij als ik weer online kan zijn. ==
  Oei…

 307. King Billy 5 juni 2014 om 22:01

  Draghi verlaagt de rentevoet voor banken van 0.25% naar 0.15% in een economie waar geen tekort is aan geld, maar een tekort aan vraag. Met uitzondering van de vraag naar aandelen op de beurzen, het liefst via hedgefondsen die de hoogste rendementen maken en ook handelen in staatsobligaties.
  Wat hier gaat gebeuren dat Staatsschulden, voornamelijk van de ClubMed, worden geherfinancierd, ‘Dicke Berta’ moet worden terugbetaald en operaties van de EU via de EIB, die eurobonds uitgeeft voor het bij de ECB geleende geld, als onderpand bij de ECB belanden. De volgende crisis tuurt daarmee om de hoek.

  Nu even rekenen, zelfs als banken de kredietrente aan klanten niet verlagen. Ik start of heb een bedrijfje, met zeg tien werknemers en heb een krediet van 1 miljoen euro nodig. Zou het verschil tussen 0,25% en 0,15%, € 1000 per jaar, doorslaggevend zijn voor de bank om de Doos van Pandora te openen?

 308. Aad Verbaast 5 juni 2014 om 23:19

  @Blutch1: goed gezien Blutch1. Het wordt me allemaal even te veel 😉

  @King Billy: die rentevoet verlagen is ook maar een fractie die binnen het uur al weer uitgewerkt was trouwens. Veel belangrijker: hij heeft weer een pot met goud gevonden. 400 miljard in de economie pompen. Onder een voorwaarde trouwens. Een voorwaarde waar de banken smakelijk om lachen aangezien zij als geen ander weten wat het vestzak broekzak principe inhoudt evenals de wet van de communicerende vaten. Kortom: een geveinsde voorwaarde.

 309. Rubio 6 juni 2014 om 06:14

  Heb een goede week Aad!

 310. King Billy 6 juni 2014 om 14:00

  Pinksterdagen, bloedmooi weer met een fris windje. Heeft nog iemand een ingeving voordat trafo installaties ontploffen? Halve Duitse industrie twee dagen plat, Duitsland weet waar naar toe met de overtollige stroom op de stroombeurs. Windmolens en zonnepanelen volstaan.

 311. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 6 juni 2014 om 14:18

  Overtollige stroom: om de windmolens te laten draaien?

 312. King Billy 7 juni 2014 om 17:54

  Weer in zee met een oligarch. Grootste Gemene Deler van de Russische en Oekraiense Oligarchen naast poltieke macht en geld uiteraard. Voetbal in Europa en de FIFA.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_oligarchs

 313. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 10 juni 2014 om 04:50

  Tijdens bijeenkomst op een plein in Cairo enige tientallen vrouwen verkracht/aangerand. Een student van 19 werd naakt en onder de blauwe plekken afgevoerd.
  De meiden gilden zo hard, dat de spreker ovestemd werd, en een man bij de mice zei: jongens ga toch weg bij de meiden.

  De presentratice van TV maakte zich lachend vanaf met de opmerking “Oh dan waren de mannen zeker blij”

  leve de broedrschap!
  Het zijn NET mensen!
  Leve de islam!

  tegen de muur is beter met die rotzooi.

 314. Rubio 11 juni 2014 om 09:08

  FIFA is veel te machtig, voor Blatter staat er meteen weer een nieuw corrupt ‘staatshoofd’ klaar.
  Blijft handjeklap met oliesjeiks en Russische oliebaronnen..
  Hoezo doodtrap voor de FIFA…

 315. blutch1 11 juni 2014 om 19:30

  Kamer wil uitleg ‘illegale bouwsels’ koningspaar.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3670431/2014/06/11/Kamer-wil-uitleg-illegale-bouwsels-koningspaar.dhtml
  @aad, voor als je weer terug bent. Misschien een blogidee.

 316. Rubio 12 juni 2014 om 16:21

  Wat doen ze toch moeilijk met Mozambique en Griekenland…’een beetje dom’..
  Gewoon even babbelen met vriend koning Bhumibol van Thailand en ze hebben een prachtig eiland met mooie stranden voor een appel en een ei…
  Appeltje eitje.

 317. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 12 juni 2014 om 16:32

  En je ziet: de ISIS wint grootschalig.Awel; wij hebben voetbal, hun hebben leuke executies op het dorpsplein nu….
  maar er zal binnenkort grootschalig ingegrepen worden.
  Wordt tijd om de oude B52’s van stal te halen en met napalm vol te stouwen…..

 318. Rubio 12 juni 2014 om 16:58

  De barbaren zijn weer lekker bezig, soennieten, sjiiten en wat dies meer zij…
  Allah akbar!!

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3671114/2014/06/12/Jihadisten-ISIS-lopen-tegen-hun-grenzen-aan.dhtml

  Aad; voor als je weer terug bent, heeft geen zin, alles is al gezegd.
  Verspilde energie!
  Laten Knevel & van de Brink en hun gasten hier hun hoofd maar over breken.
  Ik hou me voorlopig wel even ‘bezig’ met de belangrijkste bijzaak van het leven……nl VOETBAL……..

 319. Rubio 12 juni 2014 om 17:15

  En Draghi wordt ook bedankt….kreeg 2 jaar geleden nog 48 Thai Baht voor € 1.-

  http://www.xe.com/currencyconverter/convert/?Amount=1&From=EUR&To=THB

 320. King Billy 13 juni 2014 om 23:01

  De wereld staat op z’n kop, jubelende Nederlandse pers op het internet na de 5-1 overwinning op Spanje, maar het was de buitenlandse pers die Van Persie met zijn voor de wedstrijd cruciale kopbal vergeleek met de Vliegende Hollander.

 321. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 13 juni 2014 om 23:36

  Awel, zvieren overall feest…inidia verkrachten ze dan wat vrouwtjes en hangen ze in bomen, in egypte doen ze dat bij een grote bijeenkomst in publiek, waarna een verslaggeefster zegt “oh, ze waren zeker vrolijk”

  En wat ik zei: gaat richting wereldoorlog; zie Isis.
  De eerder de beter; dat ruimt de rotzooi daar op.

 322. Rubio 14 juni 2014 om 13:27

  Holland rules the world.
  In de hele wereld oranje polonaises….tot in Mali en Afghanistan aan toe..

 323. Aad Verbaast 15 juni 2014 om 10:05

  Inmiddels weer terug van een weekje zeilen in de Ionische zee. Grieken een eindje op weg geholpen de economie weer wat op te lappen. Ze waren er blij mee.

 324. Aad Verbaast 15 juni 2014 om 10:06

  @Rubio, @King Billy: voetbal: Total gekte rond deze uiterst merkwaardige sport. Waar miljarden miljarden mensen gek kunnen maken. Juichpakken al na 1 wedstrijd totaal versleten.
  Opvallend: als Nederland totaal verrassend met 5-1 van Spanje wint hoor je hier niemand over meer praten over matchfixing.

 325. Aad Verbaast 15 juni 2014 om 10:12

  @blutch1: het Koningshuis weet alles van illegale bouwsels. Het huis werd al op dat fundament gebouwd. Zit dus in de genen.

 326. Rubio 15 juni 2014 om 12:15

  Aad;
  Welcome back!
  Behalve de hitte die we hadden was het wat flauwtjes hier, op dit blog dan.
  Verder is het een oranje gekkenhuis hier.
  Griekenland verloren, je begrijpt…eurootjes zijn op.. een lekker drankje en een overheerlijk Grieks saladetje zullen wel niet meer te betalen zijn.

 327. Aad Verbaast 15 juni 2014 om 12:34

  @Rubio: eten en drinken allemaal nog wel betaalbaar daar. Wodkaatje op het terras (bij gebrek aan jenever) kost ongeveer evenveel als hier, maar dan krijg je wel een dubbele portie. Kopje koffie 1 euri 50. Met een glas water er bij. Kom er nog maar eens om.

  Oranjegekte: goed gevonden die de lading wel dekt 😉

 328. King Billy 15 juni 2014 om 13:33

  Ionische Zee. Strategisch gebied, moet ook een pijplijn doorheen worden getrokken.

 329. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 15 juni 2014 om 15:37

  De zondag is weer wat levendiger gemaakt; schijnt wat balletjes getrapt te worden, Lilo voor 4,5 million in tweedehands jurkje, in irak syrie gebeurt wat jij zei dat niet gebeurde: de isis will grondgebied aaneensluiten, en maakt de zondag wat levendiger met massa executies, In india geloven ze in de kerstman en hangen vrouwtjes na gebruik in de boom; in Panama zijn twee NL meiden uitgeslacht voor onderdelen… life goes on….

 330. Aad Verbaast 15 juni 2014 om 16:36

  @King Billy: geen pijplijn gezien. Wel dolfijnen trouwens. Betere keuze.

 331. Aad Verbaast 15 juni 2014 om 16:37

  @Kleet: onderbouwt de stelling dat ze voorlopig druk blijven met het uitmoorden van elkaar.
  Voeg maar toe aan je lijstje: taliban hakt vingers af van diegenen die gestemd hebben.

 332. Aad Verbaast 15 juni 2014 om 17:44

  Nederland is weer goed bezig om duurzame energie aantrekkelijk te maken:
  http://www.eigenhuis.nl/actueel/nieuws/2014/518864-onredelijke-naheffing-zonnepanelen/

  Actie van die rare Kwibus

 333. King Billy 15 juni 2014 om 17:50

  In Duitsland is ’t niet alleen voetbal wat de klok slaat in de media. Op 12 juni is volkomen onverwacht veelzijdige ruim- en vrijdenker Frank Schirrmacher op 54-jarige leeftijd overleden. Mede uitgever van de FAZ en hoofdredacteur van de politiek-culturele bijlage van de FAZ. Voor Duitsers de ‘moderne Goethe’ met de bijnaam van de ‘Dirty Harry’ van de politiek-culturele feuilletons.

  Schirrmacher was degene die o.a. het Target2 systeem politiseerde en onder de aandacht bracht van een breed publiek. Zijn invloed reikte tot in de politieke en monetaire top in Berlijn, Brussel en Frankfurt, in het bedrijfsleven en bij de financiele grootmachten.
  https://www.google.de/search?q=frank+schirrmacher&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:de:official&client=firefox-a&channel=sb&gfe_rd=cr&ei=NsidU5iuPOql8wfWy4DABg

 334. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 15 juni 2014 om 19:46

  Had e tenminste Chiporro of Retzina moeten drinken…..

  pest van dolfijn is: je hebt zo’n groot bord nodig

 335. Rubio 16 juni 2014 om 13:32

  Een taaie hap voor Spanjaarden..
  https://twitter.com/hashtag/dolfijn

 336. Aad Verbaast 16 juni 2014 om 16:19

  @King Billy: Ik had nog nooit van de man gehoord. Tot nu dan. Jij was al bekend met hem begrijp ik. Als trouwe FAZ lezer.

 337. Aad Verbaast 16 juni 2014 om 16:21

  @Kleet: wel vaak zwaardvis daar op het menu. Ook niet voor mij weggelegd. Te taaie hap.
  Dan maar sardientjes en ansjovis daar. In alle varianten op het menu.

  @Rubio: de pest was wel dat ze niet luisteren. Ik maar “Flipper” roepen, maar daar werd niet op gereageerd.

 338. Aad Verbaast 16 juni 2014 om 16:22

  Over veinzen gesproken!

 339. King Billy 16 juni 2014 om 17:29

  Oettinger voor de pers: “We have sufficient amount of gas for Europe”. Videobeelden uit Wenen na mislukte gasonderhalingen tussen Oekraine en Rusland.
  O ja?
  The nearest weeks should be used to fill the storage tanks, because during cold winter days there’s not sufficient gas production. Therefore we need full tanks in Europe and also for Ukraine.

  Achieving of it will be the subject of further negotiations with Ukraine and Russia. I believe we have developed a package of arrangements to adequately supply the population of Europe for the next winter season.” said Energy Commissioner Guenther Oettinger in Vienna.

 340. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 16 juni 2014 om 19:49

  Isis is niet zo moeilijk.Ze zijn on the move; dus als ze ergens zijn niet te dicht bij bewoning: neutronen granaatje, en ze kunnen allah een pootje geven….

  Maar da’s het leuke met satelieten: je kan dat spul in de gaten houden zonder dat ze het weten.
  Ouderwets kan ook: b52 uit de motteballen halen; napalm moet ook op

 341. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 16 juni 2014 om 19:51

  Maar de slam een religie? hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha………

 342. Aad Verbaast 17 juni 2014 om 08:38

  @Kleet: ik geloof niet zo in de methode dat barbarisme met barbarisme bestreden moet worden.

 343. Aad Verbaast 17 juni 2014 om 08:57

  @King Billy: goed dat het zomer is. Toch altijd weer mooi dat de hoge heren er altijd zulke geruststellende woorden uit weten te persen. Niet kapot te krijgen die lui.

 344. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 17 juni 2014 om 09:17

  Tepez: paalde 20.000 turken.Toen de turken dat zagen, warden ze zo bang, dat ze omkeerden
  Anders hadden ze de roemenen uitgeroeid(waren nu de misdaadcijfers lager geweest)

  De koude oorlog
  Grote honden bijten elkaar niet

  Isis heeft er nu 2000 vermoord; nou is hun tegenstander zo bang, dattie nauwelijks verzet leveren.
  Terreur is een strategisch middel
  Kan alleen gestopt worden met tegen terreur

  Zie: crowd control
  Als er 50 man op je af komen en je schiet er twee neer met pistol, loopt de rest gewoon door.
  Als je er twee afschiet met riotgun of met een vlammenwerper: gaan ze terug
  Als die twee vrouwen zijn, gaan ze jammerend terug

  Zijn dezelfde twee dooien.

  Deze isis verplaatsten zich in collonnes.
  Ideaal voor napalm

  Denk er even aan wat ze doen waar ze macht krijgen.

 345. blutch1 17 juni 2014 om 09:46

  Waarom zou Europa genoeg gas moeten hebben voor Oekraïne? Ze hebben gewoon de rekening niet betaald. Wat doet men in Nederland met wanbetalers? Die vorige president heeft meer gejat dan de hele rekening.

 346. King Billy 17 juni 2014 om 10:26

  ==Waarom zou Europa genoeg gas moeten hebben voor Oekraïne? Ze hebben gewoon de rekening niet betaald.==
  Geen illusies maken, de EU-lidstaten schieten het geld voor in de vorm van leningen, anders moeten EU-lidstaten met te weinig gas de winter door. In Duitse media outlets wordt over het laatste druk gespeculeerd in de komkommertijd, afgezien van ISIS, Oekraine en WK voetbal.
  Op Deutschlandfunk werd gehakt gemaakt van Oettingers geruststellende woorden door een energiespecialist van het Deutsche Institut Wirtschaftforschung (DIW).

 347. blutch1 17 juni 2014 om 11:30

  Het oude liedje: chantage.

 348. King Billy 17 juni 2014 om 16:06

  28 Juni begint de ‘brandende hitte’ ofwel de Ramaddan. Opent tal van perspectieven.

 349. Aad Verbaast 17 juni 2014 om 16:16

  Zo zie je maar weer dat grondstoffen en pijpleidingen bepalen wie de leiding heeft. Dat verrast toch niemand meer?
  Nog een complicatie: heftige gevechten (als ik de media mag geloven) in het oosten van Oekraïne. De eerste pijpleiding is al opgeblazen. Je kan er op wachten: niet de laatste.

  Betalen: Kamp zou het ook niet accepteren als we zouden stoppen het gas te betalen. Daar betalen we ook een “buitensporig hoge prijs” voor trouwens. Lastige kwesties.

 350. Aad Verbaast 17 juni 2014 om 16:51

  @King Billy: flinke fik. Heeft weinig met affakkelen te maken.

 351. King Billy 18 juni 2014 om 07:16

  Re =chantage= van Blutch1
  Duitse voormalige voorzitter van de ‘Buitenland’ commissie in de Bondsdag, deed vanochtend in een kwartierlang vraaggesprek op Deutschlanfunk een boekje open over de gasstrijd tussen Oekraine/EU een Rusland.
  Wat blijkt? Volgens het contract met Gazprom uit de tijd van Timochenko dat afloopt in 2020 is Oekraine verplicht een minimum hoeveelheid gas af te nemen tegen prijzen die jaarlijks worden herzien. Ook als Oekraine minder gas afneemt, moet het volle pond worden betaald. De afgelopen jaren heeft Oekraine echter circa slechts tachtig procent afgenomen. Geen wonder dat Gazprom vasthoudt aan dit contract. Voordat we het weten, betalen we, de EU, straks peperduur overtollig gas dat via Oekraine de EU binnenstroomt. Iets wat Brussel, bij monde van Oettinger -Engels spreekt hij niet of nauwelijks, hooguit Duits met een Beiers accent- wil voorkomen.
  Dan wordt het een gotspe om Russisisch gas via Polen terug te pompen naar Oekraine, omdat Oekraine haar rekeningen niet betaalt en daarom de gaskraan is dicht gegaan.
  Barosso zei eerder in het kader van het handelsverdrag tussen Oekraine en Brussel, dat dit een douane-unie c.q. een handelsverdrag met Rusland uitsluit.
  Dit verklaart ook ten dele waarom Oettinger zei dat voldoende gas Europa kan binnenstromen. Over prijzen zei hij echter niets.
  De ingekapselde Credit Default Swap Europa Project burgers als “lenders of last resort” worden door Brussel voor de zoveelste keer weer eens vernacheld.

 352. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 18 juni 2014 om 08:07

  Chantage in het oostblok wat ze business noemen.
  Lopend contract; geode prijs, maar producent zag op internet eindverbruikersprijs, en wilde meer.
  “wil je beleverd worden, moet de prijs 20% omhoog” Wilje levering/
  Ja hoor.
  bij levering was een 20% hogere rekening
  Ik betaal rekening minus 20%; en 105 boete voor chantage
  Ze waren errug booz……

  Een nadere fabriek hieldzich niet aan levertijd.
  Dus een vrachtwagen kwam,laadde maar 10 ton ipv 21.
  Moest wel vol transport betalen.
  Dus ik trok het lege laadvermogen van de rekening af.
  Dat ging jaar in, jaar uit.
  bedrijf werd verkocht

  Nieuwe eigenaars nodigden mij uit
  hele directie was aanwezig; 8 man
  Of ik openstaande rekening (f30.000) wilde betalen
  Nee natuurlijk niet; heb geen open rekeningen.
  Ja, maar je hebt geldafgetrokken….
  terecht; zie mijn inkoop voorwaarden.
  einde verhaal.
  Zo doen wij dat dus.

  Met oostblokkers voorzichtig zijn.
  Altijd tekst toevoegen; contract is onder NL recht en uitgaan van wanprestatie of oplichtin g.

 353. Aad Verbaast 18 juni 2014 om 08:14

  @King Billy: er zal ook niet eens een keer een woeker-wurg-contract zijn afgesloten. Met keline lettertjes ook nog verwacht ik zo maar. Niet het contract kennende blijft natuurlijk wel dat een eenmaal afgesloten contract door partijen wel nagekomen moet worden (tenzij heronderhandeld). Niet afnemen is nog tot daar aan toe (dan betaal je meer..), maar niet betalen is er ook niet bij.
  De eenvoudige oplossing? Beide partijen een beetje gas terugnemen. 😉

 354. Aad Verbaast 18 juni 2014 om 08:16

  @Kleet: je snapt toch werkelijk niet dat ze jou nog niet hebben uitgenodigd aan de onderhandelingstafel als ervaringsdeskundige!

 355. Aad Verbaast 19 juni 2014 om 15:53

  Krijg nou wat! Het is hier al jaren niet zo stil geweest!

 356. Aad Verbaast 19 juni 2014 om 15:55

  Dan maar even (actueel) ter lering en vermaak een scherp inkijkje in de Amerikaanse buitenlandse politiek en hoe ze keuzen maken.

 357. King Billy 19 juni 2014 om 22:45

  – Remarks by Jeroen Dijsselbloem at the press conference following the Eurogroup meeting of 19 June 2014:
  http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_Data/docs/pressdata/en/ecofin/143273.pdf (original version – EN)

  ==Finally, at the end of our meeting I expressed our appreciation and thanks to Olli Rehn. I won’t repeat everything I said, but Olli Rehn has worked throughout the depth of the crisis in the Eurogroup and throughout the Eurozone. He has been a guiding force. I spoke about his collected cooleness, which was very very valuable at some of the more hysterical times in the crisis.
  He always kept us cool, and he pooled us through, and we expressed our deep gratitude to him and wished him well in his new and higher function as parliamentarian. Thank you.==

  And KHAG

 358. Aad Verbaast 20 juni 2014 om 08:42

  @King Billy: heb ik iets gemist? “parlementarian”??
  Toch mooi dat dat gezien wordt als “higher”. Echte democraten hard aan het werk daar..

 359. King Billy 20 juni 2014 om 08:48

  Komkommertijd? “Sommerloch’ in ’t Duits. Hoogbegaafde kleine Timon met namaakmachingeweer haalt de Süddeutsche Zeitung.
  http://sz-magazin.sueddeutsche.de/texte/anzeigen/41976/Unbedingt-abwehrbereit

 360. King Billy 20 juni 2014 om 08:53

  Kleine Timon komt uit Hoek van Holland.

 361. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 20 juni 2014 om 09:08

  Daar is een aai boerderij.Ik heb een aaibaar buurmeissie van 20, veel leuker dan een geit.
  Alleen geeft geen melk, maar mekkert ook niet
  WEL koffie erna;kom daar nog maar eens om!

 362. Rubio 20 juni 2014 om 09:27

  Kleine Timon moet zich maar meteen aanmelden bij de Amerikaanse commando’s in Irak…

 363. Aad Verbaast 20 juni 2014 om 09:32

  @King Billy: beginnen de Duitse kranten een beetje sleets te worden misschien? De zomer is nog niet eens begonnen immers. Er moet, na voetbal, toch nog wel iets beters te vinden zijn in de wereld om ons heen dacht ik zo.

 364. Aad Verbaast 20 juni 2014 om 09:49

  @Kleet: kan ze ook goed veinzen?

 365. Aad Verbaast 20 juni 2014 om 10:01

  Er is ook goed nieuws waar de vlag weer voor uit mag: http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/vanaf-morgen-werken-we-voor-onszelf

  En over hard werken gesproken: Bea kan er ook wat van: http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/vanaf-morgen-werken-we-voor-onszelf
  En als je geen belasting betaald moet de staat ook die dure ‘werkplek’ betalen natuurlijk. Er zijn grenzen immers.

 366. King Billy 20 juni 2014 om 10:13

  == wel iets beters te vinden zijn in de wereld om ons heen dacht ik zo.==
  Ja, TISA, waaromtrent de afspraakjes voor vijf jaar geheim moeten blijven, desnoods opgesloten in een container.

  Vanaf morgen voor ons zelf werken? Dat kan niet kloppen, 70% van het brutoinkomen verdwijnt uiteindelijk in de overheidspot. Waarschijnlijk allerlei accijnzen, heffingen, WOZ belasting, provinciale opslagen, etc., etc., kosten voor bezwaarschriften, niet meegenomen.
  Churchill kan zich weer eens in z’n graf omdraaien.

 367. Aad Verbaast 20 juni 2014 om 10:45

  @King Billy: dat opstekertje was helaas maar van korte duur dus. Je wordt weer bedankt 🙂

 368. Rubio 20 juni 2014 om 11:16

  ‘Sommerloch’ in Deutschland…

  ‘Muttivationsrede’…daar kunnen we hier nog wat van leren.. en in Brussel natuurlijk..

  http://www.bild.de/bild-plus/sport/fussball/nationalmannschaft/merkels-geheime-muttivationsrede-36427948,view=conversionToLogin.bild.html

 369. King Billy 20 juni 2014 om 11:53

  Graag gedaan, de berekingen op basis van gepoliseerde gegevens, zijn onvolledig. Zoals altijd bij alles in de politiek en bij de gepolitiseerde ECB, vraagt de creatie van een virtule politieke en monetaire schijnrealiteit om kwantitatief oprekken (QE- quantitave Easing) van politieke integriteit. Politici zoals Gabriel, Mr. 130% staatsschuld Renzi, Schulz, Samson, en Hollande, die ook nog staatshoofd is, hebben daar geen enkele moeite mee omdat het in de genen zit. Rutte vindt het ook prima, want hij krijgt dankzij zo’n boomerangbeleid via de achterdeur geld binnen uit meer export.
  Bovendien hoeven zij de boomerang niet af te vangen, zodra hij terugkeert. Dat is vervolgens aan de belastingbetalers.
  Daarnaast staan Klaas Knot en Jens Weidmann, samen goed voor 33 procent van het ECB kapitaal, vanaf 2015 vier maanden per jaar buitenspel bij de ECB a.g.v van een nieuw roulatieschema tijdens ECB besluiten.
  Kortom, alles wordt in stelling gebracht om in het najaar boomerangetjes vanuit Brussel en Frankfurt in de lucht te gooien, zolang het Russische gas blijft stromen. Anders wordt het nóg duurder, want al die plannen zijn ook nog eens exclusief ‘Oekraine’.

 370. Aad Verbaast 20 juni 2014 om 12:14

  @Rubio: ongelooflijk die vrouw. Heeft ook al verstand van voetbal. Begeeft zich gaarne in een kleedkamer vol mannen met kleerkasten..

 371. Aad Verbaast 20 juni 2014 om 12:17

  @King Billy: == buitenspel bij de ECB == in de polletiek kennen ze een andere buitenspelregel dan bij voetbal. Buiten de omkaderde lijnen worden de meeste doelpunten gemaakt.

 372. Rubio 20 juni 2014 om 12:43

  Aad; Ze houdt wel van het spelletje denk ik maar verstand van voetbal..? Mysterieus vrouwtje dus maar op de eoa vreemde reden komt ze me toch altijd sympathiek over.
  Vraag me af wat haar geaardheid is maar gezien de foto is ze een ‘liefhebster’ van het mannelijk geslacht.. Wellicht zo hier en daar af en toe hier en daar een gigolootje/toyboy..

 373. Aad Verbaast 20 juni 2014 om 12:57

  @Rubio: het kan altijd nog erger. Ook Willy en Maxi waren in de kleedkamer te vinden. Die van “onze jongens” natuurlijk.

 374. Rubio 20 juni 2014 om 13:29

  ‘Erger’….. Maxima had manlief bij zich…..ow wat een pech..

 375. Aad Verbaast 20 juni 2014 om 16:07

  @Rubio: dat geniepig mannetje. Gaat het liefst alleen de kleedkamer in van de hockeydames.

 376. Aad Verbaast 21 juni 2014 om 09:12

  De zaterdag begint al weer goed.
  Weer een ICT project (belastingen) http://www.nrc.nl/nieuws/2014/06/21/geflopt-ict-project-kostte-belastingdienst-ruim-200-miljoen-euro/ dat ruim 200 miljoen verspilde:

  En 500 miljoen ontwikkelingsgeld voor Soedan verdampt: http://www.nrc.nl/nieuws/2014/06/21/half-miljard-nederlandse-steun-zuid-soedan-in-rook-op/

 377. Aad Verbaast 21 juni 2014 om 09:33

  En dan dit. (Scheidend) boegbeeld van ondernemend Nederland blijkt zelf een crimineel ondernemer te zijn geweest: http://www.nrc.nl/nieuws/2014/06/21/bernard-wientjes-ontkent-kartelvorming-voormalig-bedrijf/
  Kan allemaal, ook in Nederland.

  De man veinst natuurlijk ook van niets te weten.

 378. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 juni 2014 om 09:51

  Zo.Ik heb duidelijkheid over waarom ik vorige maand mijn AOW verloor, incl vakantiegeld.
  Er is een verstek vonnis,waarin ik veroordeeld was tot zorgpremie over een periode dat ik niet eensin nL was, of inomen in NL had
  Daarna is in 2008 een exploit geleverd,op een adres waar ik al 5 jaar wasuitgeschreven.
  Daarna niets meer gehoord, niet van deurwaarder, niet van SVB.
  Tot vorig maand. Hele inkomen weg.
  Dat mag; voor nederlander in buitenland: beslagvrije voet: nul.

  Juridisch: kan in verzet gaan tegen vonnis. Kost 500E.Zelfs al zou ik winnen, kan de verzekeraar weer naar de rechter gaan.
  En ik had dus nul inkomen…..

  Zou ik in NL wonen was mijn beslagvrije voet 936 E. Maar discriminatie mag niet. Voor een zwarte Piet worden er hele rellen gemaakt, maar benje nederlander, en effe over de grens verlies je alle
  rechten

  Zal de europese gedachte wel zijn…

 379. Aad Verbaast 21 juni 2014 om 10:18

  @Kleet: vreemd verhaal. Ergens is iets verkeerd gegaan (tot die conclusie was je zelf ook al gekomen). Heb je je wel officieel uit laten schrijven toen je ging emigreren?

 380. Rubio 21 juni 2014 om 10:45

  Dat laatste is het geval Aad, heb lang met de gedachte rondgelopen om naar Thailand te emigreren. Ben daar echter teveel mensen tegengekomen met hetzelfde verhaal als Kleet. Dus blijf nu maar gewoon op m’n bootje wonen. Mij veel te link allemaal.

  Belastingverhaal had ik het in je vorige blog over, volgens mij gaat het over nog veel meer geld.
  Ook wordt er ergens geopperd dat Capgemini de programma’s ontwikkeld zou hebben wat teveel geld zou hebben gekost. Onjuist, ze zijn destijds met een bedrijf op de Filippijnen in zee gegaan.

  Soedan; We worden nog steeds met z’n allen gepiepeld door veel te veel pannekoeken.
  Is het niet Brussel dan is het Den Haag wel.
  Heb net een blauwe envelop uit de bus gehaald…nou dan weet je wel hoe ik me nu even voel..
  K*T…!!

 381. King Billy 21 juni 2014 om 11:44

  @Kleet. Betreft het de zorgbijdrage die Nederlanders woonachtig in het buitenland moeten betalen over uitkeringen in Nederland, ook als zij buiten Nederland verzekerd zijn. Ook de AOW valt daaronder. Bedraagt circa €100/mnd.
  Was onlangs een civiele procedure over, die de Nederlandse Staat op grond van het argument dat ook Nederlanders in het buitenland woonachtig een beroep op medische zorg in Nederland kunnen doen.

  @Aad Verbaast re Villeroy Wientjes. Zei ook nog iets zinnigs. Een kiesdistrictenstelsel met een tweede stem op districtsvertegenwoordiger in de politieke (k)leuterklas. Afgekeken van Duitsland met zowaar een kiesdrempel om ’t zooitje regeerbaar te houden. Makkelijker gezegd, dan gedaan. ’t Zal er niet van komen, een grondwetswijziging vereist.

 382. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 juni 2014 om 12:18

  Nee hoor;had toen nog geen aow, en geen andere inkomsten in NL.
  Was zonder vaste woon of verblijfplaats; ben ook niet ingeschreven in roemenie.
  Maar als je maanden of meer niet in NL bent, wordt je automatisch uit de basis administratie gehaald.

  Maar inNl hebben ze te pas en te onpas een grote bek over discriminatie, –zie zwarte piet– maar als een nederlander ver degrens is, is hij rechtenloos

 383. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 juni 2014 om 12:24

  Het wordt nog leuker In December was beslaggelegd, wegens “teveel betaalde compensatie zorg” in 2010.
  In 2010 was ik niet in de basisadministratie, en had ik geen bankrekening in NL
  Aotomatisch blokkeert de belastingdiens alle betalingen aan mensen die NIET in de basis administratie staan

  Heb nooit een cent gehad; weet nog steeds niet waneer ik hoeveel gehad zou hebben.

  beiden keren: GEEN ENKELE berichtgeving vooraf; NIET van deurwaarder, niet van instanties, niet van SVB

  Zelfs in Roemenie is dat ondenkbaar.
  Welkom in de middeleeuwen.

 384. King Billy 21 juni 2014 om 13:54

  Voor de liefhebbers. Wegwijs worden in het Europese oerwoud van feiten en cijfers. Even wat in rondgefoezeld, komen leuke statistiekjes uit m.b.v. software van eurostat en sniping tool.
  http://www.villamedia.nl/nieuws/bericht/2-tips-en-trucs-europese-data/

 385. King Billy 21 juni 2014 om 16:04

  Doorgedrongen in de Nederlandse media? Putin balt z’n spieren en zet troepen in staat van paraatheid.
  http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/amerika-russland-soll-panzerlieferungen-stoppen-13001878.html

 386. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 juni 2014 om 20:22

  Het rund van onze regering wil dat bejaarden maar een moestuin gaan maken.
  Altijd leuk als je 3 hoog achter woont
  En waarom? onze generatie heft onze AOW volledig zelf betaald….

 387. Aad Verbaast 21 juni 2014 om 23:05

  @Kleet: ik b;lijf het maar niet begrijpen. Nu zeg dat je niet in de basisadministratie stond. Hoe kunnen ze dan brieven sturen naar ‘jouw’ adres? Er is immers geen adres..

  Jetta Klisma: ja, die maakt het steeds bonter. Ik zag heel wat grappen voorbijkomen over haar moestuin. Steeds meer ideeën van haar gaan total mank. Kan je op wachten natuurlijk.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/11698/Kabinet-Rutte-II/article/detail/3676697/2014/06/21/Aalmoestuin-Klijnsma-bespot-en-weggehoond.dhtml

 388. Aad Verbaast 21 juni 2014 om 23:07

  @Rubio: gaat inderdaad om veel meer geld. In een vorig blog heb ik dat wel eens opgeteld. Miljarden die verkwist worden. Valt niet tegen op te automatiseren 😉

  Emigreren: blijf maar lekker in Nederland wonen. Formeel dan. Ook om andere redenen trouwens.

 389. Aad Verbaast 21 juni 2014 om 23:11

  @King Billy: villamedia: dank. Daar ben ik wel even zoet mee om dat door te werken. Oogt wel handig trouwens.

  Wientjes: de man probeer nog even over zijn graf heen te regeren. Werd wel eens gezien als de machtigste man van Nederland.

  Putin: voorlopig is hij al aan de winnende hand. Wachten op het moment dat hij zijn hand overspeelt?

 390. King Billy 21 juni 2014 om 23:34

  Prachtig toch, in de komkommertijd een moestuin op advies van Tante Jetje.
  De Speld had het niet beter kunnen bedenken.
  Iedereen aan de brandnetelthee
  LOL!!!

 391. King Billy 21 juni 2014 om 23:39

  Putin kan het Europese feestje in Brussel met Moldavie, Oekraine en Georgie nog aardig verzieken met zijn sovjetiseringsplannen voor Europa.
  De keerzijde: zwaar gefrustreerde separatisten die terugkeren naar Rusland kunnen zich tegen Putin keren.

 392. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 juni 2014 om 05:10

  Ik heb maar een paar keer een briefadres gehad. Maar hebje een briefadres, en kom je er niet heel regelmatig, dan heft de gemeente dat briefadres op.

  In de jaren 50 zei de regering dat ook–moestuintje.
  Denk niet dat meer dan 40% een tuintje heeft…
  maar buiten dat om: geld zat.
  JSF:stoppen
  Euro: eruit
  Oorlogen:eruit
  Nato eruit (warschau pact bestaat al effe niet meer)
  30%ambtenaren:eruit
  grenzen dicht:gaan afrikanen voor nederlanders???????
  leger/marine/luchtmacht: op een klein deel na;opheffen
  minsterie van defensive; opvang tehuis voor daklozen en staatsbordeel; twee verdiepingen moestuintjes.

 393. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 juni 2014 om 05:12

  Bovendien begrijpik dat lelijke beschimmelde gleufdier niet: er zijn maar 400.000die uitsluitend van AOW moeten leven. Dat op peil brengen: 1000 afrikanen minder en het is betaald.

 394. Aad Verbaast 22 juni 2014 om 09:25

  @King Billy: “komkommertijd”. Je had het er hierboven ook al over. Zou het dan toch overgeslagen zijn uit Duitsland? Zeer toepasselijk gevonden die term trouwens 😉

  Ik begrijp overigens van ervaren moestuinliefhebbers dat je dat niet moet gaan doen om geld te besparen. Kost gemiddeld meer dan het opbrengt wordt gesteld. Puur om de hobby en voor de kick onbespoten groente en fruit te eten uit eigen tuin.
  Jetje Klisma mag zich direct aanmelden voor de zorgboerderij. Moet ze wel snel wezen, want haar collega stas gaat er voor zorgen dat dat er ook al niet meer inzit.

  Kan zo maar de reden zijn overigens dat in delen van de wereld toch weer driftig aan landjepik gedaan wordt. En wij maar denken dat het om de olie gaat. Gaat om de moestuinen natuurlijk!!

 395. Aad Verbaast 22 juni 2014 om 09:28

  @Kleet: briefadres?? Opheffen?? Er zijn meer dan 14.000 brievenbusfirma’s in Nederland die niet worden opgeheven 😉

  Snap het nog steeds niet. Want als dat briefadres wordt opgeheven door de gemeente (lijkt me sterk overigens, want hoe controleren ze dat die niet gebruikt wordt?) hoe kunnen ze dan brieven sturen?
  Maar laat maar. De paarse krokodil is ook standaard omgeven door onbegrip.

 396. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 juni 2014 om 10:33

  Als je een briefadres neemt,wordt dat een beetje paranoia behandeld. hoofdbewoner moet komen en zo.
  Dan stuurt de gemeente af en toe een controleur;die vraagt hoe vaak je komt om de post te halen.
  Als dat teweinig is, heft de gemeente dat op.
  Dan ben je spookburger.

 397. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 juni 2014 om 10:34

  Maar SVB heft altijd een postadres.
  Postadres is NIET in basis administratie.

 398. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 juni 2014 om 10:38

  Ligt eraan waar je zaad koopt.Nieuwe groentetuin is veel werk; maar is die tuin er al een paar jaar,kan het best uit
  Tip: eerste jaarvroege aardappelsplanten.Te dicht bij elkaar. Verstikt alle rotzooi, en is rendabel. Daarna, snelgroeierszoals Chinese kool; en boerekool en spruitekool zaaien voor de winter.Wel winterharde soorten nemen.
  Ondertussen: de kleine piepers nog een keer de grond in….zijn duur in NL

  Maar over een groentetuin moet ook belasting worden betaald…..maar meteen een pvda erbij houden/ (varken)

 399. Aad Verbaast 22 juni 2014 om 11:46

  @Kleet: nog een tip. Zelf jenever stoken brengt denk ik nog meer op. De Russen en Scandinaviërs weten daar alles van. In Zwitserland mag je zelfs legaal jenever stoken als boer. Hetzelfde aantal liters als je koeien hebt. Wordt gezien als medicijn..

 400. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 juni 2014 om 12:05

  Ik ben je zoals gewonelijk een slag voor.
  Er wordt gefluisterd dat ik de hand zou hebben in het volgende.
  In het najaarwordt er een hoeveelheid teuca gestookt van pruimen (palinka.slivovitch is hetzelfde)
  ze zeggen dat ik de hand heb in de organisatie, en tanker transport van 22.000 litertjes ilegaal naar NL voor verkoop van 3 euro per liter (45%)
  Het schijnt dat mijn locale kennis en contacten daarvoor goed zijn.
  Maar allez, ze zeggen zoveel…..

 401. Aad Verbaast 22 juni 2014 om 16:13

  @Kleeet: “ik zeg: doen”. Legaal ook nog eens lees ik. Kom er nog maar eens om.

 402. Aad Verbaast 22 juni 2014 om 16:39

  Liefhebbers van getalletjes. Hier realtime: http://www.worldometers.info/nl/
  Interessant!

 403. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 juni 2014 om 17:18

  Ik bedoelde dus:consumentenprijs, dus zonder BTW of accijnsen..

 404. Rubio 23 juni 2014 om 09:00

  Aad; Ik ga toch voor wat ‘vrolijker’ getalletjes en vraag me daarom af; hoeveel biertjes worden er gedronken en hoeveel bitterballen, fricandellen en patatjes en wat dies meer zij worden er gegeten vanavond?
  WK is eigenlijk zo slecht nog niet, Heineken, Aviko en Dora van Mora varen er weer wel bij.. Kassa!
  Cardiologen en diëtisten krijgen het weer druk….het klokje van de sterfgevallen zal dus nog ietsjes sneller gaan lopen….
  Sante, proost, cheers, salute, skol, nastrovje, chokdee, enz, enz……!

 405. Rubio 23 juni 2014 om 09:05

  …und auch für die Brattwurstfresser im Osten…. Zum Wohl…!

 406. Aad Verbaast 23 juni 2014 om 09:14

  @Rubio: die getallen moeten wel ergens te vinden zijn. Duidelijk mag zijn dat het er veel te veel zijn gezien de vervettingsepidemie die heerst.

  Zo erger ik me trouwens de laatst weken aan de reclame van “lekkers van Beckers”. Een gezin in beeld die snack instructies krijgen. Enige op tafel wat te zien is is een overvol vol bord met allerlei vette happen.
  Zou verboden moeten worden!

 407. Aad Verbaast 23 juni 2014 om 09:16

  @Kleet: zit je me lekker te maken met 3 euro en legaal, kom je met dit. Ken jij een consumentenprijs zonder BTW en accijnsen? En al helemaal voor drank..

 408. King Billy 23 juni 2014 om 09:30

  Nee, geen vette happen, dan Jetta Klijnsma. Zij gaat op de gezonde toer met een perfect gevoel voor timing. Zij had de Nederlandse polletiek in deze kommervolle tijden geen betere dienst kunnen bewijzen, Onovertreffelijk heeft ze de Nederlandse polletiek met zichzelf geconfronteerd. Een standbeeld van haar in Keukenhof zou niet misstaan.

  http://koningbilly.wordpress.com/2014/06/23/jetta-klijnsma-vult-komkommertijd-met-moestuin/

 409. Rubio 23 juni 2014 om 09:38

  Aad; Lekkers van Beckers >> je wordt vermoord waar je bij staat…
  ‘Gelukkig’ hebben wij de kast vol staan met Simvastatine.. ik zet vanavond wel een zak autodrop op tafel, zou ook verboden moeten worden..

 410. Rubio 23 juni 2014 om 09:54

  Laten we maar een zitbeeld van Jetta neerzetten.. een standbeeld kan ze nooit ‘verdienen’..om meerdere redenen.
  Van Kooten en de Bie heeft ze dus ook nog nooit gezien, die hadden dit al bijna veertig jaar geleden voorspeld…

 411. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 23 juni 2014 om 10:39

  Degene die nog iets wit wildoen in NL is of gestoordof met zilveren lepel in zijn laadklep geboren.
  Die hoeft ook geen piepers te poten van Kutspier inc..

 412. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 23 juni 2014 om 10:40

  “Laat zemaar biefstuk kopen”
  ipv
  “laat ze maar cake eten”
  als vervanger in tijd?

 413. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 23 juni 2014 om 10:43

  Alleen met dat verchil: Josephine ws social;zij ging met mammie naar de armen eten brengen…
  Dat zie ik Kutspier inc. niet doen.

 414. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 23 juni 2014 om 11:37

  Naar veluidt gaat Maxima vandaag met Klisma naar den Haag om te praten met AOW vrouwen over gelden tuinieren.
  Voorgesteld is de tuinen van Soestdijk om te spitten en er nog gauw boerekool in te planten.
  Maxima will 30% van de opbrengst belastingvrij.

  Ik heb eens gelezen, dat maar 400,000 mensen afhankelijk zijn van AOW alleen.
  Vraag me af: hoeveelzijn daarvan met een complete afbetaald huis?

  geschiedenis is een herhaling van zichzelf.
  Toen ik van de mulo afkwam, had mijn vader een gekorte AOW; hij had een Eigen huis; dat mocht niet.
  Hij werkte door tot over zijn tachtigste…..
  Ik heb ook een gekortte AOW. Ten dele omdat ik effe in DE werkte, ten dele zonder geldige redden; maar eenprocedure heb ik niet gedaan; dat vereisteaanwezigheid, goede advocaat en 1100 euro.
  Welkom in NL; eens was er recht; nu hebben we ruttekut.

  Die pedo in Amersfoort is geen pedo.
  Pedo: belangstelling voor koters tot 11–12 jaar
  Voor pubers is een andere term.
  Bevolking is opgestookt door burgemeester, die inspeelt op onzinnige sentimenten.
  De man heeft zijn straf uitgezeten.
  Denk dat deenige oplossing is; burgemeester betaalt uit zak ruime schadevergoeding en bied een andere woning aan onder geheimhouding.

 415. Aad Verbaast 23 juni 2014 om 16:04

  @King Billy: LOL!
  Kleinsma deed een ‘Sapje’ (stekkerdoos). Zal haar nog lang achtervolgen en terecht.

 416. Aad Verbaast 23 juni 2014 om 16:07

  @Rubio: drop of dronder!
  Ik ben naarstig op zoek gegaan naar wat gezondere snacks. Ze zijn er wel zonder nou meteen aan de wortelen te gaan en zo. Even zoeken maar dan heb je ook wat. 🙂

 417. Aad Verbaast 23 juni 2014 om 16:12

  @Kleet: blijft tobben allemaal. Ze zitten nu al in de fase van hysterische ideeën.

  Kan nog gekker: kabinet overweegt om weer een missie naar Afghanistan te sturen. 100 man “om te voorkomen dat het land net als Irak ten prooi valt aan islamitische extremisten”. Hoe naïef kan je zijn. Ze veinzen nog steeds dat we een verschil kunnen maken daar.
  http://www.nu.nl/politiek/3809945/kabinet-bevestigt-onderzoek-missie-noord-afghanistan.html
  http://www.nrc.nl/nieuws/2014/06/23/kabinet-overweegt-inderdaad-nieuwe-missie-in-afghanistan/

  Nog gekker: PvdA liet eerder een kabinet vallen om Afghanistan. Geen touw meer aan vast te knopen.

 418. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 23 juni 2014 om 16:58

  Voor een perfecte snack:mijn buurmeissie van 20…….

  die 100 nederlanders zullen wel zendelingen worden….

 419. King Billy 23 juni 2014 om 17:15

  Geen touw aan dit zwabberbeleid vast te knopen, Maar geen nood. binnenkort mag ook Dijsselbloem van Brussel met extra miljarden strooien.
  Op zoek naar de betere snalcks? Ikea heeft het betere vlees, Mc Donalds het betere meubilair.

 420. Aad Verbaast 24 juni 2014 om 07:50

  @Kleet: afgaan-istan.

  @King Billy: die kant lijkt het op te gaan ja. Frankrijk en Italië nemen het voortouw. “Alles is politiek” zei Pronk al.

  Maar gelukkig hebben we de JSF nog om al het onheil in de wereld een halt toe te roepen. En diverse brandjes in de wereld te blussen, als ik Hennis mag geloven.
  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/jsf-vliegt-even-niet-meer

 421. King Billy 24 juni 2014 om 09:34

  Re JSF.
  De J-007-F Mark II Brilliance, “Born to fly wild” met een groot verrassingselement nog immer een plausibel alternatief.
  https://koningbilly.wordpress.com/tag/democracy/

 422. King Billy 24 juni 2014 om 11:12

  Dankzij het associatieverdrag met Oekraine en ISIS is de economie indicator voor de Duitse economie weer terug op het niveau van 2009 meldt het IFO instituut van Mr. Target2 Hans Werner Sinn, toen de eurocrisis toesloeg. Ook was hij bij Merkel op bezoek en eiste dat de Duitse BUBA meer inspraak krijgt bij het beleid van de ECB. Het kan niet zijn dat twee ministaatjes die samen eenhonderste van het BNP van Duitsland genereren meer stemmen hebben dan Duitsland. En al helemaal omdat de ECB door politici wordt gebruikt als ondemocratisch fiscaal Instrument om ‘Brussel beleid’ te financieren.

 423. Aad Verbaast 24 juni 2014 om 11:53

  @King Billy: laat het @Jan niet horen: one country – one vote!
  Maar voor alle problemen is een oplossing. Terug naar de vele staatjes waar Duitsland vroeger uit bestond. Om vervolgens ook even een onderling verdrag af te sluiten alsof ze een eenheid vormen.
  Kost wat papierwerk, maar dan heb je ook wat.

 424. Rubio 24 juni 2014 om 13:11

  Hoera het gaat gebeuren…!
  Kunnen we genieten van al die hoogwaardige Albanese producten zoals auto’s, TV’s, computers ed.
  En…kassa voor sleutel- en slotenmakers.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2800/Europese-Unie/article/detail/3678012/2014/06/24/Albanie-op-weg-naar-EU-lidmaatschap.dhtml

 425. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 24 juni 2014 om 13:29

  Shit! Krijg ik concurentie van Albanezen!
  AK47, pistooltjes,handgranaten, antitank,,,alles voor een habbekrats in NL!
  Zels vrouwenvlees goedkoop!
  Moord kost ook al niksmeer! Dope ook met kortingen!

  Zie Parijs, waar de politie het niet durfte een albanees te arresteren; en DE waar albanezen uit het
  gerechtsgebouw warden vrij geschoten in Keulen; en straatgevechten in Hamburg met AK47

  Nou nog afrika binnenhalen en dan China….

 426. blutch1 24 juni 2014 om 15:28

  Tsja, nu las ik iets waarvan ik dacht: wordt hier iets geveinsd?
  Mogelijk te lage dosering straling voor honderden kankerpatiënten
  http://www.nrc.nl/nieuws/2014/06/24/mogelijk-te-lage-dosering-straling-toegediend-bij-honderden-kankerpatienten/?utm_source=email&utm_campaign=nieuwsbrief-20140624&utm_content=Binnenland&utm_term=artikel2
  En dan gaat het om dit zinnetje:

  “De behandeling is niet van invloed is op de kans op uiteindelijke genezing”, schrijft de kliniek.

  Waarom geven ze die behandeling dan? Ze veinzen dus dat het helpt, maar zeggen van niet.
  Is dat weggegooid geld, oplichting, wanprestatie, verneukeratief, belazerderij of crimineel?

 427. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 24 juni 2014 om 15:49

  n ee:dat heet het creatief beperken van uitkeringen aan maatschappelijk niet functionerenden.

  Er wasvroeger een hoogleraar anestesiedie zou er wat aan gedaan hebben.Was superpopulair bij patienten en studenten; gehaat door directies ziekenhuizen…..hoe zou dat komen?

  Er waren ooit echte docters; b.v.dr Boorsmaamersfoort; een ECHTE aristocrat. Stond altijd klaar voor patienten. Kreeg van ziekenfonds patienten ieder jaar een gratis vakantie.

  Lag in ziekenhuis hartinfarct. Specialist zeidat ik zeker nog twee weken moest;was zwaar geval.
  Vertelde hoofdzuster dat ik niet zeker wist of verzekering dat alles betaalde. Wonder! werd de volgende morgen ontslagen; helemaal genezen

 428. Aad Verbaast 24 juni 2014 om 15:54

  @Rubio: niets is Europa te gek om zichzelf uit te breiden blijkbaar. Lijf dat voormalig communistisch bolwerk dan ook maar in. Moet allemaal niet veel gekker worden.

 429. Aad Verbaast 24 juni 2014 om 15:58

  @Blutch1: merkwaardig zinnetje inderdaad. Lijkt me ook niet echt een wetenschappelijk te onderbouwen stelling, tenzij de bestraling helemaal geen zin heeft. En dat lijkt me ook wat te ver gaan als uitgangspunt.
  Kortom, ook hier wordt er een puinhoop van gemaakt. En wie grijpt in??

  @Kleet: en je leeft nog steeds!
  Maar misschien omdat je nu kan bewijzen dat je ziektepremies (via een omweg weliswaar) geïnt zijn, krijg je alsnog een oproep om maar weer te verschijnen 🙂

 430. Rubio 24 juni 2014 om 17:03

  Aad; Wat zag A. den Doolaard toch in dat vreemde landje met nog steeds gruwelijke vendetta’s, nog erger dan in Sicilië.
  Oude culturen en gewoonten veranderen we niet zomaar ff, dat moeten al die ‘vermeende semi’ intellectuelen in Brussel toch ook wel weten?
  Enfin, klaar ben je er weer mee, kost alwèèr klauwen met geld, tot nu toe al pakweg +/- € 300 miljoen.. plus wellicht al onze airbags in de nabije toekomst..

 431. Rubio 24 juni 2014 om 17:10

  Kleet; Hartinfarct geveinsd wellicht..? Beetje aandacht in een ziekenhuis is nooit weg natuurlijk.

 432. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 24 juni 2014 om 17:56

  Twee op een dag;de tweede was zwaar.Vanaf Amsterdam naar Groningengereden;toen dokter, ziekenhuis…

 433. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 24 juni 2014 om 19:27

  je moet wel bijblijven……vandaag? (geintje)

 434. King Billy 24 juni 2014 om 20:58

  Re Balkan, de EU en gek worden.
  Fraaie kaarten van de Balkan, even scrollen:
  http://unitedprayerforeurope.com/de/2014/06/did-you-know-the-balkans/

  Door de bomen zie je het EU oerwoud niet meer. Om gek van te worden:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Template:Supranational_European_Bodies

  Onder ‘Council of Europe‘ staat een rood/blauwe/gele vlag geheel alleen. Dat is Kosovo. Rechtstreeks ondergebracht bij de Voorzitter van de Europese Raad omdat vijf lidstaten van de EU Kosovo niet erkennen. Exemplarisch voor het chaotische kruitvat Balkan, een groene vlek op de blauwe kaart van de EU, dat de EU zo snel mogelijk onder haar controle wil krijgen. Gaspijpleidingen zijn gepland o.a. door Albanie (TAP), bestaande leidingen lopen door Servie. Bulgarije, NATO partner aan de Zwarte Zee, grenzend aan het door Russen gedomineerde deel van Oost-Oekraine is nagenoeg een EU-exclave.

 435. King Billy 24 juni 2014 om 21:29

  Wie kan “regulatory fitness” nader duiden? Heeft Van Rompuy op de agenda gezet voor a,s. vrijdag als o.a. “Deep and Comprehensive Association Agreements” worden getekend en Juncker in het zadel moet worden gezet.
  ‘Regelgevende geschiktheid?

  Klik om toegang te krijgen tot 143362.pdf

 436. blutch1 25 juni 2014 om 08:24

  Regulatory fitness kan ook een fitheidstest voor alle deelnemers zijn om te zien of ze al die lunches en diners wel kunnen verstouwen.

 437. Aad Verbaast 25 juni 2014 om 09:06

  @Blutch1: 19:03: we hadden er het hierboven over. (13:11). Wel een beetje meelezen natuurlijk 🙂
  Om gek van te worden.

  @King Billy: ==Balkan== die versplintering is een doorn in het oog van de politiek. Nooit veel verder gekomen dan de kleurplaten op school. Wel alles kleuren en dan ook nog binnen de lijntjes.
  Blinde vlekken houden ze niet van.
  Er zijn ook grote roergangers die er niet mee zitten om binnen de lijntjes te blijven. Kleuren gewoon een ander vlakje er bij in hun favoriete kleur.

  Regulatory fittness: geen idee. Het lijkt wel alsof ze een woordcombinatieapp hebben aangeschaft daar. Minstens elke dag een nieuwe combinatie de wereld in slingeren die toch al in totale verwarring was. Iets wat politici maar al te graag nastreven om vervolgens in die mist onverbiddelijk toe te slaan.

  Gisteren nog wat voorbeelden. Jetta Klisma loodst een bezuinigingspakket van 2 miljard door de 1ste kamer. Eitje, want het was al voorgekookt. Opvallend was natuurlijk de versobering van de bijstand, en de mantelzorgboete. Daar wordt Nederland “sterker en socialer” van roept de PvdA nog steeds.
  Tweede: Boevenvanger en kampbewaarder Teeven is teruggefloten door de rechter vanwege zijn ingevoerde versoberingsregime in de gevangenis. Is tegen de wet. Opsluiten die man dus.
  Gaat in hoger beroep om dat tegen te houden.

  Kan allemaal in Nederland. Waar het kabinet nu zit te peinzen hoe ze verder moeten. Tot hun verrassing zijn de afbraakhervormingen wel zo’n beetje allemaal doorgevoerd. Tja, wat nu?

 438. King Billy 25 juni 2014 om 09:50

  ==Tja, wat nu?== Geld ophoesten voor het uitstel van hervormingen in Italie en Frankrijk als het aan Renzi, Hollande, Gabriel en Samson ligt, die dat geld via Brussel en de ECB gaan socialiseren. Extra geld voor uitstel van hervormingen in ruil voor de benoeming van Juncker. Dijsselbloem’s rol is uitgespeeld, Rutte kan voor de Nederlandse Bühne in Brussel wat tegensputteren, maar de benoeming van Juncker is belangrijker dan zich aan verdragen houden om een constitutioneel conflict met de Ondernemingsraad van de EU te voorkomen, waarmee op termijn met Juncker een nieuw conflict op de loer ligt.

  Overigens heeft Oostenrijk de DMV naar Brussel opgestoken door een contract met Gazprom te sluiten over de aanleg van een aftakking van de Southstream pijplijn naar Oostenrijk. Partners van Gazprom zijn het Italiaanse ENI, het Duitse Wintershall en een Oostenrijks gasbedrijf.

 439. King Billy 25 juni 2014 om 10:32

  Achteraf gezien is de suggestie van Tante Jetje voor volkstuintjes niet helemaal zo gek. Het idee moet in de goede socialistische traditie nog wat worden uitgewerkt. Volkscommunale moestuinen! Naast de commerciele exploitatie, biedt dit ook in sociaal opzicht vele nieuwe mogelijkheden. Neem alleen al de educatieve aspecten. Alle oudjes die nog goed ter been zijn, gezamenlijk de kleinkinderen achter de beeldschermen weghalen en in contact met de natuur brengen. Opbrengsten gezellig op de markt verkopen. Subsidie uit Brussel erbij om de overhead voor overheidsbemoeienis te bekostigen. Zit zo maar een nieuwe bedrijfstak in.

 440. blutch1 25 juni 2014 om 10:40

  “Mantelzorgboete” is natuurlijk een framing van jewelste. Die extra AOW is voor mensen die alleen wonen en aan hun gewone AOW niet genoeg hebben juist omdat ze alleen wonen. Als die gaan inwonen en dus niet meer alleen wonen valt dat deel weg, maar natuurlijk ook de kosten van het alleen wonen zoals huur en energie.

 441. Aad Verbaast 25 juni 2014 om 10:44

  @King Billy: en wij nog maar denken dat de nieuwe ambtsperiode gebruikt zou moeten worden om Europa eens goed te hervormen. Hervormen en Jucker? Lijkt me toch niet de voor de hand liggende combinatie. Daaruit blijkt maar weer dat (ook) in Europa ordinaire koehandel overheerst. Zal wel de erfenis uit het verleden zijn waar het grootste deel van het budget nog steeds de landbouw betreft.

  Volkstuintjes: het gaat er van komen. Kun je aan water aanvoelen. Werkelijk alles wordt uit de kast gehaald om de oudjes zo ver te krijgen. Net een opvallend bericht in deze. 1 en 1 is 2 als je er even over nadenkt in deze context:
  http://www.binnenlandsbestuur.nl/ruimte-en-milieu/nieuws/ruimte-is-niet-meer-schaars.9429818.lynkx
  == ‘Ruimte is niet meer schaars, gebruikers zijn schaars.’ == Kijk daar heeft die Klijnsma toch weer een enorm reservoir aangeboord om die ruimte allemaal op te gaan vullen.

  En omdat ze zo’n sociaal dier is, zal ze ook begrip hebben dat niet alle oudjes over zo’n goede gezondheid beschikken dat ze in weer en wind buiten moeten/kunnen schoffelen (wat nu de jongere bijstandstrekker al moet doen), maar dat kan ook natuurlijk in de leegstaande gebouwen. Zonder huursubsidie natuurlijk. Gewoon participeren in die hervormde samenleving!
  Deel van de AOW zal worden uitgekeerd in natura: zaadbommen!

 442. Aad Verbaast 25 juni 2014 om 11:13

  @Blutch1: dat is precies het argument dat sociaal dier Klijnsma gebruikte om deze ordinaire bezuiniging er door te drukken. Eenzijdige redenering uiteraard.
  Beleid maken om te stimuleren dat mensen langer thuis blijven (om geld uit te sparen voor de overheid). Dit is nou niet direct een stimulans.
  Ook eenzijdig omdat je die bespaarde kosten niet terugziet in de eigen portemonnee. Ook mag je de kosten van aanpassingen in het huis (om het allemaal mogelijk te maken een zorgbehoevende persoon in je huis te nemen) voor je eigen rekening nemen. Ook alle bijkomende kosten zijn voor eigen rekening. En daar lult ze niet over. Tunnelvisie dus.

  Besparing per persoon: 50.000 euro per jaar + omdat ze het verpleeghuis niet in hoeven. En dan vraagt ze de AOW-er nog even persoonlijk 3800 euro extra bij te lappen. Per jaar. Gotspe en asociaal en inconsequent.

 443. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 25 juni 2014 om 12:26

  Ik zie opa van 86 al de tuin omspitten

  Vroeger toen mensen niet konden komen van minmum, gingen ze een huis delen
  HELEMAAL FOUT
  Voordeurdelers korting. het gevolg.

  Nu dit weer.
  Is dat iets in het water misschien?
  Wat ze ook afknijpen op AOWers, het is van geen enkel nut; het is beter dat kabinet een ongeschoolde marktkoopman inhuurt, om de contracten te maken voor inkoop software….

  Ik wens sommige mensen iets bruikbaars en verdiend toe, b.v. een blikseminslag voor de klisma tuinman…

 444. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 25 juni 2014 om 12:29

  Wat betreftmijn plezier: beslagname van AOW; er is een beslagvrije voet gesteld, en die krijg ik terug.
  Maar het oorspronkelijke vonnis kan ik in principe tegenin via verzetprocedure; dat moet binnen 4 week; en kost 500 euro,vooruit te betalen.
  Leuk, mijn hele inkomen was in beslaggenomen.
  Dan :de verzekeraars hebben een legertje advocaten, die dan dezelfde procedure weer opnieuw beginnen…

 445. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 25 juni 2014 om 12:32

  Niet ergeten:rechters volgen politiek.Dus weinig kans op winnen.

  In December wasmijn AOW in beslag genomen,omdat ik compensatie zorg gehad zou hebben.
  Nooit gekregen.
  Nu zou ik dus wel recht hebben opcompensatie……waar kan ik dat vragen?

 446. Aad Verbaast 25 juni 2014 om 13:36

  @Kleet: Maxime Verhagen gaat ook al helemaal los. Heeft het ineens over “scharrelruimte”..

  == waar kan ik dat vragen? == Geen idee. Kwibus? Teeven? Klijnsma? Geen schijn van kans wrs.
  Je bent gewoon genaaid.

 447. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 25 juni 2014 om 15:20

  Isaltijd een rare kip geweest, vandaar dat scharrelen…
  Legt alleenklutseieren
  Neemt nu wraak op AOWers, omdat er niemand was die haar een beurt wilde geven toen ze nog niet aan de leg was.
  nu ook nog miet trouwens…

 448. Aad Verbaast 25 juni 2014 om 16:38

  En jawel hoor: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3678756/2014/06/25/Rutte-kabinet-schaart-zich-achter-kandidatuur-Juncker.dhtml
  Rutte zal eerst wel even met tante Merkel gebeld om te vragen wie hij moest steunen. Handel is handel.

 449. Aad Verbaast 25 juni 2014 om 16:39

  @Kleet: scharrelhaan dan toch. Altijd al de kluts kwijt geweest.

 450. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 25 juni 2014 om 17:26

  isklismaeen man? of iets ertussen in? Verbaast me niks
  Maar veinzen een vrouw te zijn
  “met een klisma tussen haar magere billen kan ze van genot wel gillen?

  dat we zo’n lularlsPM hebben komt tante mofrikana goed uit;zolekker gehoorzaam en voorspelbar…..

  Heb trouwens een klacht ingediend wegens discrimatie.. beslagvrije voet nul….en zo

 451. Aad Verbaast 25 juni 2014 om 23:21

  @Kleet: ik had het over Maxime Verhagen. Beetje opletten gaarne.

 452. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 26 juni 2014 om 15:02

  We hebbenhet resultaat van de anti discriminatie wet.

  Volgens dat instituut (beslagvrije voet nul) voor nederlanders in buitenland is dat GEEN discrimatie.
  Dat is alleen bij geoof, sexuele voorkeur, leeftijd, ras en zo

  Zwarte Piet wel.
  Want wij haden slafjes en die zijn nou gefrustreerd in Nederland.
  Kunnen ze altijd nog terugnaar Afrika,

  Voor de rest zijn we normaal…

 453. Aad Verbaast 26 juni 2014 om 16:40

  @Kleet: blijft een puinhoop dus. De regering doet er alles aan om je weer terug in Nederland te krijgen! 🙂

 454. blutch1 26 juni 2014 om 17:58

  Hoezo koehandel, het gaat over ezels.

 455. King Billy 26 juni 2014 om 19:58

  Aha, regularity fitness tests onder de roedeldieren uitmondend in een slachtpartij. Heel Europa staat geopolitiek op haar kop, Ashton in geen velden of wegen te bekennen.

 456. King Billy 26 juni 2014 om 21:12

  Geen slachtpartij maar een politiek bloedbad, schrijft de Brusselese correspondent van de FAZ:

  „Was an diesem Freitag in Brüssel aller Voraussicht nach stattfinden wird, ist ein politisches Blutbad.“
  http://www.faz.net/aktuell/politik/bruesseler-gipfel-ein-drama-in-zwei-akten-13012259.html?printPagedArticle=true#pageIndex_2

 457. King Billy 26 juni 2014 om 21:25

  Nu wordt duidelijk waarom Rutte een ommezwaai t.g.v. Juncker maakte. Merkel in oranje blazer op bezoek bij de Duitse nationale ploeg in Brazilie.

  http://www.sueddeutsche.de/politik/kanzlerin-bei-der-fussball-wm-merkels-jungs-1.2002926

 458. Aad Verbaast 26 juni 2014 om 23:20

  @Blutch1: “je bent een rund” is anders ook niet direct een aanbeveling..

 459. Aad Verbaast 26 juni 2014 om 23:26

  @King Billy: bloedbad, slachtpartij, gipfeldrama. Tjonge, da’s ook wat voor die club die nog niet zo lang geleden de Nobelprijs voor de Vrede kreeg..

  Of is het een marionettenspel? Ik wacht de uitkomst eerst maar eens af. Gaat allemaal om de poppetjes.
  Helemaal lachen is natuurlijk dat Rompuy nu de “strategische agenda” op de agenda wil zetten. Domme vraag van me natuurlijk: hebben ze die nog niet dan?
  Wat een zootje!

 460. King Billy 27 juni 2014 om 07:39

  Weer een ambitieus IT-project, dat onderhouden moet worden, dus de mist ingaat met een aansprekende naam. De Laan Van De Leefomgeving.
  http://www.binnenlandsbestuur.nl/ruimte-en-milieu/nieuws/laan-van-de-leefomgeving-nieuw-digitaal-stelsel.9432378.lynkx

 461. blutch1 27 juni 2014 om 08:30

  @Aad: Zwijn, varken, eend, uilskuiken, addergebroed, aasgier, aardworm, rat, stinkdier en hond ook niet.

 462. Aad Verbaast 27 juni 2014 om 08:37

  @Blutch1: LOL

  @King Billy: geen touw meer aan vast te knopen.
  Rutte draait zich ook in alle bochten. Wie was ook weer de man die er zo trots op was dat hij (naar eigen zeggen) bijkans eigenhandig de EU zo ver had gekregen harde begrotingseisen te stellen?
  En nu dit: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2800/Europese-Unie/article/detail/3679823/2014/06/27/EU-zwicht-voor-onvrede-over-bezuinigingen-begrotingsregels-opgerekt.dhtml
  en dit:
  http://www.nu.nl/politiek/3813480/rutte-vindt-juncker-goede-man-goede-plek.html

  Zo wordt je elke keer genaaid door de politiek met redeneringen die korter standhouden dan de lengte van hun neuzen.

  Geen wonder dat die IT projecten allemaal ook mislukken. Computers zijn nogal rechtlijnig namelijk.
  Daar kan onze leefomgeving niet tegen op.

 463. Aad Verbaast 27 juni 2014 om 08:46

  @King Billy: krijg nou wat: “je reactie is in afwachting van moderatie”…

 464. King Billy 27 juni 2014 om 09:29

  @Aad Verbaast. Vreemd, was geen onvertogen woord in te vinden. Hoewel…

 465. Aad Verbaast 27 juni 2014 om 10:56

  @King Billy: van mij hoor je toch nooit een onvertogen woord? 🙂

 466. Aad Verbaast 27 juni 2014 om 16:11

  Toch wel een rake opmerking met plaat van Arie in het Slob:

 467. Aad Verbaast 27 juni 2014 om 17:19

  Over veinzen gesproken.
  Geweldig zo’n premier van Nederland die weer in Europa het verschil weet te maken!

 468. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 27 juni 2014 om 17:29

  Toch social van Rutte;hij wil niet dan NL de enige vazalstaat van USA, apenland, geleid doorhalf-aap.
  Hij wil dat Europa dat ook is.
  daarom krijgt Assange en Snowden geen assyl.

  Net zoals vluchtelingen uit oostblok, waar we eerst aan Stalin vroegen of het ok is een vluchteling asyl te geven, vragen we dat nu aan de opper-boom-half-aap o-bah-maar.
  En die wil dat niet.
  Ruttekut logisch

  FREUD!!!!!!!

 469. King Billy 27 juni 2014 om 22:03

  Met de voor zichzelf veel vrijheid opeisende Juncker, die aan z’n voormalige collega’s verantwoording moet gaan afleggen, deze baan eerder afwees en eigenlijk Van Rompuy wilde opvolgen, heeft de EU de verkeerde bedrijfsleider gekregen. Dat wordt overal hommeles, met z’n CEO, met de direkte, aan hem opgedrongen ondergeschikten, met de ondernemingsraad, de RvB, met de besturen en ondernemingsraden van de 28 divisies en z’n wispelturige, critische klanten.
  Ben benieuwd of hij dit baantje tot z’n 64e volhoudt.

 470. Aad Verbaast 28 juni 2014 om 08:50

  @King Billy: je snapt toch werkelijk niet waarom iemand, laat staan Juncker zo’n baan zou ambiëren. Dat terzijde.
  Toch op zoek naar een positief punt: aangezien hij een verstokt roker is gaat hij er wel voor zorgen dat er witte rook uit de schoorsteen zal komen op die plaatsen waar hij is.

 471. Aad Verbaast 28 juni 2014 om 08:53

  @Kleet: zat er al vroeg in bij hem. Groot geworden door te spieken.

 472. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 28 juni 2014 om 10:19

  …en klikken,en cadeatjes meebrengen voor de juf…

 473. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 28 juni 2014 om 10:22

  Ik had in Polen een tolk met zelfde gedrag. Ten ie op een gegeven moment stomdronkenwas, en ikke niet–kwam het eruit.
  Op school was ie gepest,omdat het een ondermaatse stiekumme gluiper was. Nu nam ie wraak….Freud had gelijk…

 474. Aad Verbaast 28 juni 2014 om 12:45

  @Kleet: bekend gegeven dat veel te verklaren is uit de eerste jaren van een mensenleven.
  Ik neem aan dat jij dat inmiddels ook op een rijtje hebt. 🙂

 475. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 28 juni 2014 om 13:07

  Als 4 jarige verstopte ik me in de kamer waar 2 nichtjes van 19 logeerden; wist niet hoe het heette wat ik zag;maar weldat het mijn hobby zou worden!!

  Ik lag merot om die debieldie in Amersfoort burgemeester is. Die dacht even voordeelte slaan door adres van pederast bekend te maken.
  Dat gaatheleb oelgeld kosten.
  OF gemeente betaalt een paar toncompensatie;
  OF ze zijn een paar ton kwijt voor rellen en langdurige bescherming

  En wat een onzin feitelijk;de man is pederast, geen pedofil;hij had wat met jongens, niet met peuters…..

 476. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 28 juni 2014 om 13:09

  Awel, eerst die man woonvergunning,dan bekendmaken waar die woont en zo rellen triggeren,…
  lekker veinzen burgervader te zijn.
  Zo weer on topic.

 477. Aad Verbaast 28 juni 2014 om 16:40

  @Kleet: wat weet jij veel. “Pederast” was een nieuw woord voor me.

  Verder: je typevaardigheid gaat er niet op vooruit. Of heb je je laten naaien met die toetsenbordenleverancier die veinsde je een prima toetsenbord te verkopen. Je spatietoets (o.a.) lijkt nogal wat kuren te vertonen.

 478. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 28 juni 2014 om 17:53

  Paedophile: tot begin pubertijd.
  Pederast; ‘doelgroep’ is sexueel volwassen, maar strafbare leeftijd voor degenen die ouder zijn.
  Is trouwens een achtelijke wetgeving.
  Pederast is hetzelfde word in Roemeens.

  Er zit dus in puntenburg een kleuter/peuter crèche; het opgestookte “volksoproer” door de burgemeester is volkomen onzinnig.
  Ik hoop dat het zich tegen die burgermeester keert–koekie eigen deeg

  Dacht een goed keyboard te kopen;HP; kostte 19 euro..waardeloos ding

 479. Aad Verbaast 28 juni 2014 om 23:10

  @King Billy: da’s interessant inderdaad. Ik wist helemaal niet dat dat kon. Al geprobeerd?

  @Kleet: 19 euro down the drain dus.

 480. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 29 juni 2014 om 05:34

  Nee hoor;ik voorkom EU subsidie aan HP.
  Ode an die Freude” is het EU volkslied…….zoiets als”leve de fraude?

  Wat zal ik zeggen:een exvriendin geeft met drama trainingen aan gemeenten en ambtenaren en directies en zo……is een drama…

 481. Aad Verbaast 29 juni 2014 om 14:36

  @Kleet: == ik voorkom EU subsidie aan HP == da’s mooi. Je bent een oprechte altruïst.

 482. Aad Verbaast 29 juni 2014 om 14:38

  @allen. Binnenkort (morgen) maar weer eens een blogje. Kon zomaar opgevat kunnen worden als het vervolg op deze blog.

  Maar eerst belangrijker zaken (zegt men): foeballuhhhh!

 483. Rubio 29 juni 2014 om 15:16

  Leuk Aad, het veinzen van Sepp Blatter en ons aller bijtertje Luis Suarez.
  Vampieren, vurrukkeluk ze bestaan wel degelijk…

 484. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 29 juni 2014 om 15:39

  Hij blijde dattie geen kinstgebit heeft Anders trektie zijn kop terug en blijven zijn tandjes in de schouder staan….

  Zag net een stukje Ikon,1983 denk ik.
  Toen kwam de Ikon met een hele ploeg en en regiseuse naar Haulerwijk, om mijn alternatieve jongeren werk te fimen.
  Een week lang intervieuws in dorp, een keer of 4 bij mij, en toen kreeg deregiseuse slaande ruzie met een gereformeerde freak,die vond dat een vrouw dat werk niet kon doen.
  Hij won.
  alles over mij en de “maagdenburcht” werd geknipt,en het werd op tv een serie over de stomme vaart die in het dorp liep….

  Awel,miskent genie…\

  Allez:paar puntjes;jongens hadden zelf eenproffesionel bar/disco/koffieshop gebouwd; kon draaien zonder een cent subsidie, heel simpel via de baromzet.

  Maar ja,de macht van de gereforeerden.

 485. Rubio 29 juni 2014 om 15:55

  De macht van de geperforeerden..Kleet stond die burcht niet toevallig ergens in een eng gebergte in Roemenië?

 486. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 29 juni 2014 om 16:32

  gereformeerden..m vergeten….die burcht was mijn boerderij…hoofdweg boven 80 Haulerwijk…

 487. Aad Verbaast 30 juni 2014 om 08:58

  @Rubio: allemaal multimiljonairs op dat veld. Blijken watjes te zijn, slechte acteurs en leugenaars.
  Ja, je maakt wat mee op zo’n wereldevenement. 😉

 488. Aad Verbaast 30 juni 2014 om 09:00

  @Kleet: toe maar: jongerenwerk. Nog steeds actief daar in?

 489. Aad Verbaast 30 juni 2014 om 10:42

  @King Billy: grootste nachtmerrie. De wereld die ten onder gaat aan een dergelijke aardse “alien” waar we met al onze kennis nog nooit een echt antwoord op hebben weten te vinden.
  Virussen en bacteriën.

  Over uitdagingen gesproken. Oeps, dat was al even een hint naar de volgende blog.

 490. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 30 juni 2014 om 10:47

  Mers, ebola;effe naar de Isis sturen….

  Al meer dan 30 jaar niet meer.Ik werkte daar in een gesubsidieerd plekje.Degene die er als eroepskracht in vaste dienst werkte, was dar wel 3–5 uur per maand…….
  Zo gaat datin die sector.
  Was de enige soos waar poltie maar een enkele keer kwam in jaren. De rest:1–4 keer per weekend.
  En ik speelde geen oppassertje….

 491. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 30 juni 2014 om 10:53

  Maar het wordt nog veel leuker met bacterietjes.
  Die ziekenhuis bacterie is geidentificeerd door een bekende van me eind jaren 80

  Ecoli, listeria en salmonella kunnen samen clusters vormen, en de bestrijdingsmiddelen voor de individuele sort werkendan niet meer….
  Is de nactmerrie van voedselindustrie.

  Bij de Avebe fabriek war ook Brinta gemaakt werd, gebeurde dat.
  Alle pijpwerk vervangen.

  Ja en de locale hoer had het ook druk ,zonder kunstgebit…..

 492. Aad Verbaast 30 juni 2014 om 11:05

  @Kleet: midden jaren 80 heb ik al eens in een ziekenhuisbacterie opgelopen (in Bali). Grote paniek in het AMC (waar ik naar verhuisde). In quarantaine en 2 weken aan het infuus (in een laatste poging) en dan maar hopen dat het goed afliep. Langer kon niet want dan waren mijn lever en nieren naar de kloten. Is op het nippertje goed afgelopen (geloof ik).

 493. King Billy 30 juni 2014 om 11:13

  Als ons Lieve Heer op Solder, inmiddels ook een alien, terugkeert op aarde, wacht hem ook een verrassing en uitdaging. Hij kan niet anders constatereren dan dat de voetbal God is met stadions als kerken en kathedralen. Analoog aan het gevaarlijke virus religie zijn voetbal en verlies van economisch verstand elkaars beste vrienden, waar veel te veel geld wordt ingestopt door voornameijk mannen.

  Maar eerst eens afwachten tot na de resultaten op komende zaterdag of een klaarliggend blogje nog aangepast moet worden, voordat te vroeg Aartsengel Van Gaal zalig wordt verklaard.

 494. Aad Verbaast 30 juni 2014 om 11:40

  @King Billy: onbegrijpelijke sport. Miljoenen mensen kijken naar 22 miljonairs die staan te dollen op een grasveld en willen (of kunnen) maar niet begrijpen dat het verschil tussen verliezen of winnen vrijwel elke keer een flinterdun verschil blijkt te zijn. Omdat ze dat niet begrijpen kunnen ze er nog uren over napraten om te duiden wat er is gebeurd.

  N.B. aangezien de ‘analysten’ altijd weten te duiden of een overwinning “verdiend” is of niet, is er natuurlijk wel wat voor te zeggen om het hele systeem om te gooien. Veel democratischer zou zijn om dan maar een panel van referee’s aan te stellen die ongeacht de uitslag bepalen wie eigenlijk de wedstrijd had moeten winnen ongeacht de doelpunten. Moet de echte democraat toch aanspreken 🙂

 495. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 30 juni 2014 om 11:40

  Het grote risico was, dat die bacterie vooal levende hersencellen opvreet, Hoe is dat afgelopen?

 496. Aad Verbaast 30 juni 2014 om 11:46

  @Kleet: ik heb zo’n grote overcapaciteit van die dingen dat ze daar meerdere levens mee bezig zijn om enigszins een deuk te slaan in dat pakje boter. Kortom: daar maak ik me geen zorgen over.
  Hoef jij dus ook niet te doen (in mijn geval dan).

  N.B.: Kleet!! Niet meer doen hoor!! http://www.nu.nl/politiek/3815728/mogelijk-20-miljoen-verduisterd-bij-belastingdienst.html

 497. Rubio 30 juni 2014 om 11:52

  Prototype….

 498. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 30 juni 2014 om 11:58

  Heb je nou ook al problemen met je geval Aad?
  Trouwens: ik had het over LEVENDE hersencellen,,,,,,,,

 499. King Billy 30 juni 2014 om 12:01

  Niet verschenen in Nederlandse pers? Duitse douane, licht een container afkomstig van de Kaaiman eilanden, waarvoor een containerschip speciaal was omgevaren met 1000 dozen aan vertrouwelijke documenten van één van de oudste -Zwitserse- banken ter wereld met een bedenkelijke reputatie:
  Sindsdien is het dood- en doodstil omtrent deze documenten. Speculaties over betrokkenheid van Europese koningshuizen. Duitse regering zowaar bij betrokken.

  http://www.welt.de/wirtschaft/article129376472/Cayman-Akten-Albtraum-deutscher-Steuerbetrueger.html
  .

 500. Aad Verbaast 30 juni 2014 om 12:40

  @Rubio: lol. van Gaal roept dat ook nog steeds. En komt er mee weg ook nog.

 501. Aad Verbaast 30 juni 2014 om 12:41

  @King Billy: smullen!!

 502. Aad Verbaast 30 juni 2014 om 12:43

  @Kleet: ik heb een speciale afwijking. Mijn hersencellen zijn springlevend.
  Terwijl ernstige breinrot toch volksziekte nummer 1 blijkt te zijn.

 503. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 30 juni 2014 om 15:14

  …”mijn hersencellen zijn springlevend….” dat veins je?

 504. Aad Verbaast 30 juni 2014 om 17:36

  @Kleet: == Doet dat zeer–breinrot? == jij zou toch moeten weten dat hersenen gevoelloos zijn. Kan in ernstige mate weg wegrotten, zonder dat het pijn doet. Je merkt het overigens bijzonder goed dat het zover is aan het merkwaardige gedrag dat vertoont wordt.

 505. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 4 juli 2014 om 06:43

  Awel;een uit de boom gevallen jamaicaanse en een pvervette Surinamer –die echt niet te dik is geworden van werken–bepalen, dat Zwarte Piet niet zou mogen terwijl hun in NL zijn.

  Eenvoudige oplossing:DOEIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!
  veelplezier in Suriname!

  We moisten al aan de moslim apen vragen of er een kruis op de mijter vanSinterklaas moch..en nou dit!
  Wat kan nog meer?
  Effe denken…
  Waar komt sinterklaas vandaan? Oh ja Turkije….die gaan demonsteren omdat sinterklaas pedo was….
  Of omdat ze ook een moslim sinterklaas willen….of hindoe..of boedist
  En dan krijgen we nog de spanjolen, en de NS….

  Maar voor de rest zijn we gezond…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: