Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Over ziekenzorg en zieke zorg

anatomische les
10 jaar “marktwerking in de zorg”. Open concurrentie had moeten leiden tot lagere kosten in combinatie met hogere kwaliteit. En wat blijkt? De patiënt is er niet beter van geworden. En het “Jacobse en van Es” gehalte bij de zorgverleners steeg tot ongekende hoogte.  Een trieste balans.

Natuurlijk zal ik onmiddellijk toegeven dat er vele voorbeelden zijn van voorbeeldige zorg. Gelukkig maar. Maar ik zie ook een onophoudelijke stroom berichten die telkens aantonen dat vele zorgverleners creatieve oplossingen vinden om hun eigen broek op te houden waarbij tegelijkertijd de patiënt wordt uitgekleed. En korte bloemlezing:

Kiespijndossier Schippers: ze gaf de tarieven vrij van tandartsen. Zou tot lagere tarieven moeten leiden. Maar het omgekeerde was waar. De tarieven stegen met gemiddeld 10%. Ze had er al gauw tabak van en moest al snel haar keutel intrekken.

Maar om toch niet op een houtje te hoeven bijten en (weinig kieskeurig als ze zijn) declareert de gemiddelde tandarts inmiddels rond 4000 euro te veel aan de verzekering.

Diezelfde verzekeraars overigens die met gemak 500 miljoen aan advertenties besteden om (uiteindelijk slechts) 1 miljoen klanten over de streep te trekken over te stappen. Kan allemaal. Ze zijn immers verzekerd van giga winsten over de kromme ruggen van diezelfde klanten.

Dat kan weer door eenzijdige wurgcontracten aan te gaan met bijvoorbeeld de ziekenhuizen, zorgverleners en apothekers. En was je al klant (geworden) bij zo’n verzekeraar (Achmea in dit geval), dan wordt je door het ziekenhuis naar huis gestuurd omdat het geld op is.

Buffelen voor die lui die zich specialist noemen. Om de geldstroom op peil te zijn ze inmiddels ook specialist in het binnenharken van 100-en miljoenen aan onterechte declaraties. Je moet toch wat.

Haal je de dan een pil op bij de apotheker vanwege de inmiddels extreem hoge bloeddruk, dan krijg je de keus: of niets slikken, of een verplicht door de verzekeraar exclusief voorgeschreven spotgoedkoop kalktablet uit India  wat door de FDA in Amerika al lang verboden is.

Bittere pillen van de farma maffia. Betalen uit hun giga winsten (~100 miljard) met het grootste gemak 10-tallen miljarden aan schikkingen omdat ze de boel belazeren. Maar weigeren al 30 jaar nieuwe antibiotica te ontwikkelen tegen steeds maar resistenter wordende bacteriën. Reden: ze produceren liever pillen die je je hele leven moet slikken. Met een werkend antibioticum ben je binnen een week gezond immers. Dat is niet interessant voor ze. Aan de zorgvrager wordt niets gevraagd.

Je zou er toch zwaar overspannen van worden? De weg naar de psycholoog al gevonden? Daar word je alleen maar zieker van dan je al was: psychologen blijken bewust een hogere diagnose te stellen dan nodig om meer te kunnen declareren!

Een trucje dat ze overigens hebben afgekeken van de verpleeghuizen: “upcoden” heet dat met een mooi woord. Bewoners bleken al rap veel zieker te zijn dan eerder gedacht. Kassa!

Het zou te ver voeren alle disciplines in de zorg hier langs te laten komen. GGZ, huisartsen, fysiotherapeuten, zorgboerderijen etc. etc. concurreren zich kapot sinds de marktwerking is ingevoerd. Met name door nog creatiever te zijn dan je buurman voor eigen gewin. We praten hier over miljarden.

Nee, de “open concurrentie” in de zorg heeft heel wat beunhazen wakker geschud.

En “open” is die zorg al helemaal niet.
Ik kreeg vorige alweer een hartverzakking (niet verzekerd) toen ik berichten voorbij zag komen dat ziekenhuizen hun tarieven niet openbaar wilden maken. Het zou ‘immers’ gaan om “concurrentiegevoelige informatie”. Ja, je moet het maar durven bedenken.

Niets “open” dus. De prijsafspraken met verzekeraars zijn “geheim”!
De klant ziet pas wat het gekost heeft als via de verzekeraar de rekening op de mat valt…
Toch niet te geloven?

Stel je voor dat je als consument bij de AH, Hema, BCC, of wat voor winkel dan ook, pas de rekening mag zien als de aankoop al gedaan is.. Met ook nog een gerede kans dat die rekening voor iets anders is dan aangekocht is.. En er ook nog eens geen weg terug is.. Totale wanorde!

Kortom: nog een hele lange weg te gaan in de zieke zorg.

 

Plaatje: http://www.flickr.com/photos/ahmamsterdam/5184250780/  Anatomische les van Dr. Sebastiaen Egbertsz., 1601-1603

471 Reacties op “Over ziekenzorg en zieke zorg

 1. P.H.M. van de Kletersteeg 27 januari 2014 om 17:30

  Ooit was het zo makkelijk en goed; maar we hadden het bakelende licht nog niet gezien.
  Premie ziekenfonds; een percentage van inkomen.Makkelijk manipuleerbaar; bij teveel jaar erop omlaag en bij te weinig omhoog. Een solidairiteits beginsel; die veel hebben betalen wat meer, die minder hebben minder.

  Maar dat mag niet; iedereen betaalt hetzelfde.
  En iedereen krijgt dezelfde behandeling van de loonslaafjes van de verzekering.
  Maar ik geloof ook in Hans en Grietje.
  WEL zo, dat de dokters en specialisten de hoogst betaalden ter wereld zijn.
  Maar absoluut NIET de beste!
  Iedereen is VERPLICHT een verzekering te nemen; leve de vrije markt.
  Maar WEL verplicht die in NL te nemen– we waren toch in Europa?
  Een Oostenrijks ziekenfonds kost nu 10 euro per maand. verzekerd bedrag beperkt tot een paar ton; is voldoende.

  Het gaat een dokter niet aan, welke medicijnen de verzekering betaalt of niet; hij dient het beste voor te schrijven wat op de markt is.
  Hetzelfde voor een behandeling.
  De realiteit is anders; een ECG vinden dokters tegenwoordig te duur; en de goedkopste en slechtste troep wordt voorgeschreven.

  Als grote uitzondering heft de schrijver dezes gelijk: opwaardering klachten.
  Ik lag op IC en na 6 dagen zag ik een specialist; wel 3 minute; hij vertelde me dat ik een moeilijk geval was, en dat MINIMAAL 2 weken zou moeten blijven.
  Een uur erna vertelde ik de hoofdzuster dat ik niet zeker wist of mijn verzekering wel alles zou betalen; de volgende dag was ik genezen verklaard en ontslagen. Oh wonder!!

  Onze gezondheidszorg staat op het niveau van derde wereld land.
  Ook daar krijg je geode verzorging, als je geld hebt

  heb je dat niet: pech.
  Zoals die die bejaarden die uit verzorgingshuizen warden getrapt
  Zoals al die geweigerden behandelingen.

 2. P.H.M. van de Kletersteeg 27 januari 2014 om 17:36

  Natuurlijk kan je je afvragen of de gezondheid kosten gestegen zijn of niet, hoe dat komt, maar vooral: of dat acceptable is.

  In verhouding tot BNP waarschijnelijk nauwelijks.
  Acceptabel en te verwachten: zeker
  Bevolking: mensen leven langer, NL is aan het vergrijzen.
  Inkomens doktoren zijn schandalig gestegen.
  De constructive waarop de specialisten werken is idioot, behalve die van de Academische ziekenhuizen
  De prijzen die gerekend en betaald worden voor medicijnen en medische uitrusting zijn idioot te noemen en vallen buiten iedere controle
  De boekhoudkundige “vertegenwoordiging” van gebouwen e.d. in de boekhouding van instellingen, de lonen van directies, de inkomens van doktoren, specialisten en apothekers zijn belachelijk hoog, en de pharmaceutische industrie vraagt maar wat–en krijgt het ook nog.

  het onderzoek wat gepleegd wordt in pharmaceutische industrie is ongeorganiseerd en onsamenhangend.Vandaar lage resultaten.

 3. Eva 27 januari 2014 om 17:47

  Nog net op tijd bij een Polareboekwinkel “Geneeskunde voor dummies” kunnen kopen!
  Mij zien ze niet meer bij de mafiazorg!
  Gr eva

 4. P.H.M. van de Kletersteeg 27 januari 2014 om 18:06

  Alle behandelingen en alle verorging zou standard geboden moeten worden.
  De uitsers doen het een stuk beter.

  Maar de structuur van betaling/kosten zou anders moeten zijn.
  Ook opleidingen; wat is het nut van een zware apothekers opleiding Alles wat ze doen is voorverpakte pillen verkopen;iedereen met moedermavo kan dat.

  heel grofweg–om de situatie enigszins te normaliseren denk ik aan het volgende:
  –gebouwen van ziekenhuizen nationaliseren
  –apotheek in eigendom van de ziekenhuizen of verzekeringen
  –specialisten en doktoren gewoon n loondienst van ziekenhuis, net als bij academische ziekenhuizen.
  –thuiszorg bieden afhankelijk van de vraag; kosten kunnen omlaag door de verzorgers belastingvrij te stellen
  –een patient zou nergens moeten betalen; de administratie van Eigen betaling kost meer dan het opbrengt

  Note; als iemand een week in ziekenhuis ligt; wordt er gauw 7 maal 400 euro gerekend; waarin maar half uurtje medische zorg.
  Dat zou moeten worden afgedaan met een splitsing in huishoudelijke kosten, en medische
  De huishoudelijke delen laten uitvoeren door mensen met horeca scholing.
  De medische verzorging alleen gespecificeerd vergoeden.

 5. Aad Verbaast 27 januari 2014 om 18:08

  @Kleet: we geven met zijn allen 85 miljard euro uit aan zorg. En leggen dat ook in.
  Daarvan wordt minstens 20 miljard verkeerd besteed respectievelijk verdwijnt ten onrechte in de verkeerde zakken. En die Schippers (en van Rijn) komt niet verder dan de zorg af te breken voor de zorgafnemers. Schandalig!

 6. P.H.M. van de Kletersteeg 27 januari 2014 om 18:08

  Zoals het nu is na Bakelende en ruttekut–de meest asocial honden in onze naoorlogse geschiedenis–is er snel geen zorg meer over en krijgen we snel te maken met gedwongen “euthenasie”.

 7. Aad Verbaast 27 januari 2014 om 18:09

  @Eva: lijkt me een prima investering. Net op tijd trouwens: die winkels zijn voorlopig dicht lees ik net.

 8. P.H.M. van de Kletersteeg 27 januari 2014 om 18:35

  En kwaliteit van zorg? Slecht.
  Ik ben precies 50 jaar behandeld voor chronische bronchitis, toch 3 of 4 keer een uitgebreid onderzoek gehad in een ziekenhuis.

  kom ik in roemenie; een huisarts die niet eens een geode behandeltafel had, alleen stethoscoop, onderzocht me even en zei” jij geen bronchitis, jij een onstoken zenuw”
  pilletje voor de onsteking, en pilletje voor pijn, en voor de eerste keer in 50 jaar was ik eraf
  Anders was het ieder jaar een of twee maal 2–3 week raak

  Zou tijd worden voor een “no cure –no pay” voor huisartsen en specialisten.
  DAT zou echt bezuinigen.
  Maar als je in techniek komt, en vraagt een bedrijf een oplossing te vinden, en die kunnen dat niet, is rekening “nul”.

  Maar in gereformeerd NL worden de doktoren, advocatuur, en onderwijzers extreme beschermd, tegen de wetten van de vrije markt en contract vrijheid in.

  De gedwongen zorg verzekering in NL is in tegenstrijd met de vrijheid van contract en het europese beginsel.

 9. Johan 27 januari 2014 om 18:40

  Dat wordt dus nog meer zelf dokteren. Gelukkig is er internet. Nu alleen oppassen dat je daar niet de oplichters eruit kiest voor je informatievoorziening. Je zou maar middel X op aanraden nemen terwijl je middel Y moet hebben.

 10. assyke 27 januari 2014 om 18:50

  en toen was daar ryanair!
  bij een kwaal die je niet vertrouwt boek je een vakantie
  naar een medisch betrouwbaar land en laat je je daar onderzoeken
  en meteen medicijnen voorschrijven,
  de vliegreizen zijn zo goedkoop dat je dat wel een paar keer per jaar kan doen
  gooi je de zorgverzekering het raam uit, dan sta je zo quite 🙂

 11. Appelvrouw 27 januari 2014 om 19:06

  Ik stel voor de zorg maar helemaal af te schaffen en de kosten die we nu kwijt zijn te sparen voor een mooie uitvaart.
  We schaffen gewoon als eerste alle ziektes af waar we afhankelijk zijn van ziektekostenverzekeraars en artsen.

  Vroems wilde weten wat zijn 14 uur durende operatie heeft gekost. Maar 10 maanden later nog wilde de ziektekostenverzekeraar geen antwoord geven, volgens hun was dat nog niet gedeclareerd. En het ziekenhuis wilde ook niets zeggen.

 12. King Billy 27 januari 2014 om 21:02

  Overgeleverd aan de goden van Lucifer, reddende engelen ver te zoeken. Hippocraten duiken met Mammonieten in bed. Mozes nog aan toe, wat een bandeloos zooitje. Laat dan de Wijzen uit het Oosten maar komen, die hebben hun zaakjes onder controle. Of nodig ze uit om orde op zaken te stellen en schop dat bandeloze zooitje eruit.

 13. P.H.M. van de Kletersteeg 27 januari 2014 om 21:15

  Maar bakelende en ruttekut hebben topprestatie geleverd!
  We zijn door de tijd gereisd!
  In medische behandeling (zorg durven ze dat nog te noemen) zijn we terug naar de jaren 50.
  Aspirientje voor zweetvoeten en voor darmkanker; maakt niet uit!

  Ook hebben ze een doodsoorzaak geschapen die euthenasie ver overschrijdt: dood door verwaarlozing, onthouding van fatsoenljke medische hulp in samenhang met ondervoeding.
  Fantastisch! Prachtig! Dat zal ze leren, eeuwig van hun AOW te genieten!
  Eerst stoppen ze met roken, en dan maar ouder en ouder worden!
  Kan niet!
  Maar daar hebben wij een oplossing voor!
  Zorg!

  We kijken een ander kant op, als er weer een paar ouwetjes de pijp uitgaan in hun Eigen vuil, omdat hun verzorging wordt onthouden.
  Maar als er in de oekraine iemand wordt overhoop geschoten, huilt de hele wereld.
  Als er 7 worden doodgeschoten in een winkelcentrum, wordt er na twee jaar nog huilie-huilie over gedaan.

  maar hoeveel zouden er sinds bakelende de pip uit zijn gegaan als gevolg van verwaarlozing?
  Van ondervbvoeding? Van weigering juiste medicatie of behandeling? Van totale weigering van medische hulp?

  Het begint een beetje griezelig te worden.
  Heb je wat; ga idd naar buitenland, neem daar onderzoek cq behandeling en presenter de rekening hier.

 14. P.H.M. van de Kletersteeg 27 januari 2014 om 22:00

  Maar bottomline: het is onze Eigen schuld.
  Nederland heft een verotte gereformeerde mentaliteit, die autoriteit aanbidt, en zeken niet kritisch tegenover overhead staat, maar als geslagen honden alles accepteren.
  Daarom hebben we een bestel, dat maar wat aan rotzooit en total incompetent parlement en cabinet.
  hebben we nog uitgebreid met een zooitje uitvreters in brussel.

  We krijgen de overhead die we verdienen; en alles wat we hebben opgebouwd, wordt–of is al–afgebroken en dan zeggen we ook nog “dankoewel”

  Onlangs een documantaire over Auswitch gezien.Wat ik nooit begreep is dat die joden gehoorzaam als een kudde schapen de gaskamers ingingen, terwijl er maar een paar man bewaking was.
  Waarom niet op zijn minst aanvallen?
  Diezelfde kudde mentaliteit hebben nederlanders.
  Proost.

 15. P.H.M. van de Kletersteeg 27 januari 2014 om 22:01

  Zoals lenin zei: De enige verandering komt uit de loop van een geweer.

 16. blutch1 27 januari 2014 om 23:16

  Even iets recht zetten. Ik ben specialist geweest. Het inkomen is in 25(vijfentwintig) jaar met 20% gestegen. Toen ik begon was het honorarium ruim 70% van de kosten. Nu maakt het honorarium maximaal 20% van de kosten uit. Waar bestaan die kosten dan uit? Administratie, verslaglegging, automatisering, hotemetoten enz. Invoering van het beruchte DBC-systeem kostte een halve dag per week extra administratie en niemand wist precies welke code bij wat voor behandeling hoorde. Daarbij moest het kloppen tov het oude systeem. Maar dat kon vaak niet. Dus declaraties retour en zoek het maar uit. Dus die gingen rechtstreeks de prullenbak in. Kostte meer tijd en ergernis dan dat het wat opleverde. Concurrentie is het slechtste wat er is in de gezondheidszorg, samenwerking wordt er volledig mee naar het tweede plan verwezen.

 17. reinejragolo 27 januari 2014 om 23:42

  Ik heb vertrouwen in mijn dokters. Ze behandelen me goed. En overal waar grote bedragen zijn komen dieven op af.

 18. Aad Verbaast 28 januari 2014 om 00:35

  @Johan: zelf dokteren lijkt me ook niet direct een oplossing. Kritische zijn en blijven wel. De boel een beetje wakker blijven schudden dus.

  @Assyke: noemden ze vroeger vitamine V. Hoor je niet veel meer, omdat ze daar zelf natuurlijk geen cent aan verdienen. Je stuurt je klant immers niet naar de concurrent in deze ‘marktwerking’. 🙄

  @appelvrouw: grote schande natuurlijk!

 19. Aad Verbaast 28 januari 2014 om 00:37

  @King Billy: zie jij Schippers die bandeloze boeven er al uitgooien? Zou wel moeten natuurlijk.
  Rode kaarten en opzouten!
  Maar nee. De slachtoffers mogen extra gaan bijbetalen voor in totaal minder diensten.

 20. Aad Verbaast 28 januari 2014 om 00:45

  @Blutch1: een zootje is het.
  Die DBC, ergens ingevoerd dacht ik in 2007 , (en voor lezers: die afkorting staat voor “diagnose-behandel-combinatie”) was op zich nog wel een gedachte die ik ergens kon volgen. Maar ja, zoals met zoveel dingen, is ook hier weer niet goed over nagedacht. Werd dus ook weer een puinhoop.
  Inclusief natuurlijk voer voor beunhazen die ook direct aan de slag gingen om er goed misbruik van te maken om de declaraties weer tot ongekende hoogte op te stuwen.

  Maar dan het volgende. Toen men er toch wel achter ging komen dat dit niet echt zou gaan werken ontstond al gauw de behoefte aan een nieuw systeem (ook typisch Nederlands. Dat heet DOT.
  Staat voor DBC Op weg naar Transparantie.. ja, ja, hoe durven ze het te bedenken!!
  Op weg naar.. Kortom we zijn er nog lang niet.
  Transparantie: vorige was dus niet transparant (kwamen ze een beetje laat achter), nieuwe is ook niet transparant maar HOEZEEEE… we zijn op weg naar…

  Inmiddels ingevoerd. Resultaat? De chaos was al compleet nu nog completer. Niemand begrijpt hoe het werkt…

  P.S. maar goed dat je niet meer werkt in die business. Had je dood kunnen worden!

 21. Aad Verbaast 28 januari 2014 om 00:47

  @Reine: prijs je zegeningen zou ik dan zeggen. Ze zijn er nog!

  P.S. Je rekeningen trouwens al eens nauwkeurig bekeken?

 22. P.H.M. van de Kletersteeg 28 januari 2014 om 07:14

  @Blutch: ja dat is de NL creatieve boekhouding. Van de “papieren” onkosten kan je een lux huis, een Mercedes en een vriendin er op na houden.
  Het geheim: afschrijvingen.
  Dan het papierwerk wordt door een secremaitresse gedaan.

  Het meest simple is wat ik al eens schreef: in loondienst van ziekenhuis; rekening: uurtarief verantwoord met minutenlijst.
  Is ook makkelijk te controleren voor verzekering; een uur heft maar 60 minute….

  Maar dat is de helft van het probleem.
  In een ziekenhuis zijn ook de verblijfkosten. Gezien dat altijd maximum besetting van bedden is,moet het huishoudelijk deel goedkoper zijn dan een hotel.;dat mag dus–inclusief eten–niet duurder zijn dan 35 euro per dag.

  Als ik als bedrijf een klant een rekening stuur gebaseerd op statistisch gemiddelden, en niet op voor hem specifiek gemaakte diensten, veegt iedere rechter die van tafel, en vertelt me een nieuwe rekening te maken, met erop de door mij gemaakte specifiek voor de klant gemaakte diensten.

  maar de abnormaliteit van het system bestat al zolang, dat iedereen het maar als normal beschouwd, terwijl het verre van normaal is.

  We vinden het allemaal normal, dat we een loodgieter niet laten opereren. (soms zou dat een verbetering zijn)
  Maar we zetten wel een medicus als hoofd van een ziekenhuis, en volkomen verkeerd geschoolden in parlement en kabinat.
  feitelijk is het personeel in de top van een ziekenhuis en in parlement/regering ongeschoold.

 23. blutch1 28 januari 2014 om 09:45

  Dan nog even over dat inkomen. De genoemde bedragen in de media zijn bruto omzet. Wel eens op een polikliniek geweest? Al die dames die je daar ziet rondlopen, van secretaresses tot verpleegkundigen, worden uit deze bruto omzet betaald. En specialisten betalen huur voor de ruimten waarvan ze gebruik maken. Sinds Nederland alle specialisten verplicht heeft binnen de muren van het ziekenhuis te gaan zitten zijn de kosten door het plafond gegaan. Vroeger waren er praktijken aan huis of in een onafhankelijk centrum en konden de kosten in de hand gehouden worden, met intrede in een ziekenhuis was dat voorbij. Daarbij leek schaalvergroting een efficiënte oplossing. Het is al lang meer dan duidelijk dat dit de zaak ondoorzichtiger heeft gemaakt en de kosten heeft doen toenemen. Let wel, deze toename van kosten heeft dus nog helemaal niets te maken met betere voorzieningen en duurdere medicijnen.
  Wordt vervolgd.

 24. Aad Verbaast 28 januari 2014 om 10:41

  @Blutch1: ik heb er geen enkele moeite mee dat aan een goede gezondheidszorg een zeker prijskaartje hangt. Waar ik wel moeite mee heb is dat gelden (solidair) opgebracht op een inefficiënte manier worden aangewend. En natuurlijk al helemaal als uit die potten op laakbare wijze wordt gegraaid (blog onderwerp).

  Je hebt het over de omvangrijke organisaties. Kan ik me ook nog iets bij voorstellen. Maar waarom functioneren die dan zo inefficiënt? Om maar eens een ergerlijk voorbeeld te noemen.
  Ziekenhuizen zijn een van de weinige organisaties die welhaast verzekerd zijn van een 100% bezettingsgraad. Waar ik weken moet wachten voordat ik een afspraak mag maken. Wat hun dus weken de tijd geeft om dat goed te organiseren (zou je zeggen). En als ik dan vervolgens keurig op tijd kom voor een “10-minuten-gesprek” ik uren moet wachten voordat ik aan de beurt ben!
  Organisatorische chaos daar. Geen wonder dat er kenners zijn die stellen dat dergelijke onzinnige en overbodige kosten 20% van het hele budget uitmaken. Dat is ongeveer 15 miljard! Geen klein bier.

 25. King Billy 28 januari 2014 om 10:48

  In Duitsland zitten specialisten, vaak in samenwerkingsverband, veelal in klinieken. Schijnt grosso modo te werken, maar veel klachten als doorverwezen moet worden naar ziekenhuizen vanwege wachttiden. Kan dan zomaar zijn dat iemand, die in Hamburg woont, wordt behandeld in een ziekenhuis in München.

 26. blutch1 28 januari 2014 om 11:00

  @King Billy, je laat precies zien waar het mis gaat, nl bij de ziekenhuizen. Overigens is de zorg in Duitsland goedkoper dan in Nederland, ca 70% van de kosten in Nederland.
  Zie woonlandfactor

  Klik om toegang te krijgen tot Bijdragen+Zvw%2C+woonlandfactoren+en+heffingskortingen+2014.pdf

 27. P.H.M. van de Kletersteeg 28 januari 2014 om 11:05

  Het ziekenhuiself is een beunhaas organisatie.
  De kosten voor een verblijf Mogen nooit meer fan een slordige 30 euro per dag kosten.
  tel dan die verpleegster erbij op zeg dat het met 50 euro stopt.
  Als dan apart-met minutenlijst- de kosten voor arts en specialist zouden worden gerekend, kom je uit op ruim minder dan 100 euro per dag.

  De rest zijn kosten die je moet afvoeren; in een hotel wordt er ook ingekocht en voor eten gezorgd en schoongemaakt en is er ook een directeur.

  In DE is het nu een puihoop.De verzorging in ziekenhuizen laat zwaar te wensen over; reden:oostblokverpleegsters die te lui zijn om de dag in te kijken.
  Waren het ooit efficiente instituten, nu zijn ze hopeloos; althans heel veel.
  Degenen die nog goed doen zijn diegenen die alleen duits personeel nemen.

 28. P.H.M. van de Kletersteeg 28 januari 2014 om 11:11

  Over kosten gespoken: ik had begin jaren 90 een vriendin, die deed onderzoek met als vraag: verlengen dure operaties statistisch het leven?”
  bedoeld werd transplantaties, leveroperaties e.d.

  Zij was afgestudeerd psychologie, specialisatie fysiologie en daarna een post doctotoraal epidemiologie.
  Een stuk of 12 ziekenhuizen in NL fdeden er aan mee.

  Antwoord; nee dus.
  Reden; aan de orzaak is niets gedaan.
  En dat was precies wat ik zei toen ze eraan begon

  Maar wat wel leuk was; zij was bij verschillende operaties aanwezig; zag ook de fouten die gemaakt–en begraven warden.
  Waren er nogal wat.

 29. Aad Verbaast 28 januari 2014 om 11:13

  @King Billy: om andere redenen zie je hier al iets vergelijkbaars gebeuren. Verzekeraars sluiten contracten met ziekenhuizen. Maar niet met alle voor alle behandelingen. Dat kan betekenen dat je voor een bepaalde behandeling niet meer bij je ziekenhuis om de hoek hoeft aan te kloppen (of je moet stevig bijbetalen) en doorverwezen wordt naar een ander.
  Geen schijn van kans natuurlijk dat je die extra reistijd en reiskosten even kunt declareren bij die verzekeraar.. Hoongelach is je deel.

 30. P.H.M. van de Kletersteeg 28 januari 2014 om 11:17

  Zet eens af: het aantal medische handelingen tegen het aantal klachten en claims.
  Klopt voor geen meter.

  Trouwens: al die administratie ben je kwijt, als een specialist of huisdokter in loondienst voor ziekenhuis werkt–of voor verzekering.
  Heb je alleen te maken met minutenlijst.
  Is ook makkelijk te controleren.
  Organisatorisch het meest efficient en het makkelijkst controleerbaar.

 31. Aad Verbaast 28 januari 2014 om 11:21

  @Kleet: zou jij op basis van de uitkomsten van dat onderzoek van je vriendin voortaan elke transplantatie weigeren?

 32. P.H.M. van de Kletersteeg 28 januari 2014 om 11:21

  Scanners worden veel te weinig gebruikt. Er werd geklagd dat een scan duur is;maar hoe meer die dingen beruikt worden, hoe goedkoper een scan wordt. Adschrijving gaat per maand.
  Het zou ook nutteloos zijn, Aldus een Einstein van cabinet.

  Dus scande de Uni van Rotterdam een hele straat, vanaf een bepaalde leeftijd.
  Waren er niet zoveel; maar bij 3 mensen stond er een hersenbloeding aan te komen en dat kon voorkomen worden.

  Kosten ruimschoots betaald.
  Over een maandje of 2 krijg ik een complete bodyscan; effe kijken of alles ok is.
  kost hier weinig; zo ongeveer 125.

 33. P.H.M. van de Kletersteeg 28 januari 2014 om 11:32

  Het enige wat wel heel duidelijk verbeterde waren de leveroperaties; dat zag eruit als een abbatoir. Nu gaat dat met een laser, die ingesteld wordt op soortelijke dichtheid van matereaal.Laat het gezonde matereaal volkomen onbeschadigd.

  Wat vraag betreft over vriendin: moet even mijn harem controleren.

  maarre; dat was de ENIGE vraag van dat onderzoek.
  waar die operaties wel nut voor hebben: handvaardigheid en ervaring opdoen.
  Je moet eerst rijbewijs halen, dan een paar jaar rijden, en dan pas kan je rijden.

  Ze werd trouwens daarna uitgenodigd voor een international meeting van specialisten in Chicago,
  waar ze niet heenging.
  Ze is nu marketing manager van een rabo bank

 34. P.H.M. van de Kletersteeg 28 januari 2014 om 11:42

  Laatste keer in NL, herhaling recept bloedverdunner en anti chlorestorol, ik geloof dat het Lipitor heette.
  Zegt dokter: er zijn goedkopere…zeg ik; welke is het beste? Lipitor.
  Dus op recept:Lipitor.
  Kom bij apotheek, word de chef erbij geroepen die blabber; Mijheer kletersteeg, er zijn vervangende middelen die veel goedkoper zijn en ok werken.Die krijgt U”
  ikke; Nee dank U. I neem Lipitor. Als u die niet geeft, kom ik over de toonbank en pak ze zelf wel.
  bent u bezorgd over kosten; haal jezelf dan van de loonlijst af, neem minder winst, of koop beter in.
  De mazzel.

  Wat denk je, dat ik me laat koeieneren door een klootbaviaan???
  Hij moet zijn plaats weten.

  Een dokter moet voorschrijven wat het beste is voor patient, zonder te kijken naar de prijs.
  De apotheek moet geven wat er op recept staat.

  heb ik hier wat nodig, haal ik dat trouwens rechtstreeks bij apotheek.
  Echt niet iedere 3 maand in de rij voor een herhaling

 35. Aad Verbaast 28 januari 2014 om 11:48

  @Kleet: hoe kan een (huis)arts nou weten welk medicijn het beste is? Dat heeft hij van horen zeggen van de artsenbezoeker immers.. En die worden weer betaald door de farmaboys.

  De tijden zijn voorbij dat de verzekeraars automatisch dat recept overnemen. In principe is daar wel wat voor te zeggen. Scheelde ze 900 miljoen euro vorig jaar.
  Moeten ze natuurlijk niet in doorschieten, wat wel gebeurde: http://nieuwsuur.nl/onderwerp/601696-wel-of-geen-verbod-ranbaxypillen.html

 36. P.H.M. van de Kletersteeg 28 januari 2014 om 12:04

  Dat is heel impel; heft een of andere socioloog onderzocht.
  men neme een relatief grote groep, matchen met een tweede groep; eentje Lipitor en de ander vervanger–zonder dat ze weten WAT ze krijgen, en volgen die in tijd.
  Als dan geconstateerd wordt, dat de groep met Lipitor 30% MINDER een nieuwe hartaanval krijgt ( na allerlei corrective factoren in dat onderzoek) dan betekent dat, dat Lipitor aanmerkelijk beter is.

  Als die huisarts–of een loodgieter–dat onderzoek gelezen heft, weet hij dat,
  Simpeltjes niet?

  Is denk ik net als bij RVS.
  Finland heft na de oorlog gegokt op zware industrie en produceert uitstende kwaliteit RVS.
  Je kan het veel goedkoper kopen uit Rusland. Zit alles in wat erin moet zitten, absoluut.
  Maar je verpest al je machines ermee.
  het process laat te wensen over.

  Zelfde met gewoon staal.China produceert de beste AK47. Reden: staalindustrie is veel beter dan in oostblok.
  ——————–
  De huisarts moet gewoon voorschrijven wat het beste is.
  Ziekenfonds is een risico verzekering. Als de kosten te hoog zijn, kan volgend jaar de premie worden aangepast
  Met de premie ziekenfonds als percentage bruto inkomen is er geen problem.

  We hebben het gezien met de medicijnenknaak, de f25 voor specialist, en nu de beperkingen.
  Brengt niets op, kost meer dan het opbrengt.
  gewoon een oorlogje minder en alles is betaald.

  Als bepaalde medicijnen geweerd worden omdat ze te duur zijn, en bepaalde behandelingen ook, is de volgende halte gedwongen euthenasie.
  Hitler maar opgraven?

 37. King Billy 28 januari 2014 om 12:12

  Niet alleen goedkoper, maar ook beter, sneller en uitgebreider. Voorbeeldje: zware operatie, naar een revalidatie kliniek in een of ander door de staat erkend ‘Bad’ Ort.
  Die ‘woonland’ factor mij bekend. Breek me de bek niet open. Nam mijn ziektekostenverzekering mee naar Duitsland en moest bijbetalen. Reden: kunnen een deel van de kosten niet op de staat verhalen omdat ik het buitenland woon.
  Bovendien circa €100/mnd aan belasting ingehouden, voor het geval ik als buitenlander ooit een beroep doe op gezondheidszorg in die met bureaucraten overbevolkte speldeprik op aarde.

  Open die grenzen! Dat zal ze leren. Bedoelde ik met de ‘Wijzen uit het Oosten’, @Aad Verbaast.

 38. P.H.M. van de Kletersteeg 28 januari 2014 om 12:13

  Er komt massa omzet voor de industrie aan; De pest was er in verschillende perioden; voor de jaartelling, in de 8ste eeuw, de 14 de en de 18de.
  De meeste varianten zijn uitgestorven en verdwenen, maar die van de 8ste eeuw de pest van Justinian– schijnt terug te komen..
  Met antibiotica te bestrijden; dus massieve omzet komt eraan….

 39. P.H.M. van de Kletersteeg 28 januari 2014 om 12:15

  Kan je af komen door in DE belastingplichtig te worden/zijn
  Effe babbelen met de ontvanger aldaar.

 40. P.H.M. van de Kletersteeg 28 januari 2014 om 12:22

  Maar dat alles is nog maar een deel van de problemen.
  Verzorging in bejaarden/zieken/verzorgingstehuizen, en die tehuizen die gesloten worden, bejaarden en gehandicapten die zich niet meer kunnen redden zonder hulp…

  Ik herrinner me van vroeger, ik was 22.Mijn moeder had twee beroertes gehad; werd in ziekenhuizen geweigerd, want een beroerte was “geestelijk”.
  Mijn vader had altijd aanvullend verzekerd en we kregen een hulp, met een hele waslijst wat ze NIET mocht doen, en wel voor 3 uur per dag.

  Komt het districts hoofd kijken hoe het ging.
  Gaat al beter, ze kon al wel 10 meter schuifelen.
  Oh dus U kan met minder hulp af?
  Toen heb ik mijn bek opengetrokken.
  het kreng–jaar of 30-liep de deur uit letterlijk jankend van nijd.
  Ik schijn een beetje overduidelijk geweest te zijn.
  Was effe nodig.

 41. P.H.M. van de Kletersteeg 28 januari 2014 om 12:25

  Ik heb te doen met die mensen die uit verzorgingstehuizen worden getrapt.

  Een man die ik ken heft een geode oplossing gevonden.
  Hij is 72, redelijk fit maar heft wat hulp nodig.
  Hij heft een bruid van 23 ge-importeerd (kostte 8.000 euro) is er mee getrouwd, met de afmaking:je blijft 3 jaar, je verzogt me als dat nodig is, daarna kan je gaan waar je wilt.
  Na drie jaar kan ze scheiden, en heft alle rechten in NL
  Die 8000 komt er wel weer uit…..

 42. blutch1 28 januari 2014 om 13:58

  Vroeger was een apotheker verplicht af te leveren wat voorgeschreven werd, toen mocht hij na overleg met de arts iets goedkopers geven. Nu kan hij zonder overleg direct iets anders geven. Hij mag wel het duurdere medicijn geven, maar hij krijgt alleen dat goedkope vergoed. En maakt het iets uit? Jazeker, niet voor iedereen, maar als een patiënt ineens niet goed meer reageert op medicatie die eerst wel prima hielp, vraag je je af waarom. Dosis verhogen, helpt niet, wel meer bijwerkingen. Als je er eenmaal achter bent dat het ligt aan de wisseling naar een locopreparaat ben je een boel tijd en geld verder.

 43. P.H.M. van de Kletersteeg 28 januari 2014 om 15:16

  Die hele struktuur is belachelijk.
  Kijk, ik ben klant ( bij arts, bij apotheek) dus ik ben aanspreekbaar en ik moet de rekening krijgen.
  het is ook nog steeds zo, dat als de verzekering niet betaalt, ik betalen moet.

  Maar een apotheker komt bij mij niet weg met andere rommel!
  Mijn lontje is met sommige dingen kort.
  Ik had ook daadwerkelijk dat spul zelf gepakt.

 44. P.H.M. van de Kletersteeg 28 januari 2014 om 15:22

  Als de boel genormaliseerd moet worden in NL kan dat wel, en in een maal goed.
  Maar bottomlijn is dat alles betaald moet worden, geen Eigen risico, zorg aan de vraag aanpassen, en premie als percentage van brutoloon, zoals het was.
  Het bespaart een vermogen aan onnodige administratieve kosten en is direct bijstuurbaar.

  Qua moral; normal.De bevolking wordt ouder, dus de verwachting is dat meer medische zorg nodig is. maar dat sluit niet uit, dat de verzekeringen b.v. apotheken zouden kunnen starten.
  Gemeenschappelijk inkopen.

  Er is geen enkele rationale redden waarom het verblijf in een ziekenhuis, inclusief huishoudelijke verzorging meer zou moeten kosten dan 60-70 eurp per dag.
  Dan wil ik op een rekening zien waarvoor het is; gespecificeerd.

 45. P.H.M. van de Kletersteeg 28 januari 2014 om 16:25

  medici zijn heel slechte onderzoekers.
  Zo kwamen de psychologen in de jaren 70 met de conclusive, dat lagere inkomens geen psychologische problemen hadden.
  Ze zagen ze nooit.
  Werkelijke redden: ziekenfonds betaalde geen therapie voor die catagorie.
  later werd dat omzeld door organisaties, waarin een psychiater aan het hoofd stond.
  Dat is nu dus ook van de baan.
  Tweede data; een professor Ellemers heeft uitgezocht voor pharmaceutische industrie of reklame zin had.
  Nee dus.
  Verkoop vond plaats via artsbezoekers en bij bijscholingen van artsen.

 46. Aad Verbaast 28 januari 2014 om 16:40

  On-topic en ter aanvulling een bericht wat ik net voorbij zag komen. Geeft wederom een inkijkje in de perversiteit van denken van de farmamaffia:
  http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/25216_woede_over_nederlandse_bayer_topman_kankermedicijn_alleen_voor_de_rijken/

 47. Aad Verbaast 28 januari 2014 om 17:16

  @Kleet: — Tweede data; een professor Ellemers heeft uitgezocht voor pharmaceutische industrie of reklame zin had. Nee dus. ==
  Volgens mij is het in Nederland verboden reclame te maken voor geneesmiddelen die enkel op recept verkrijgbaar zijn. Ellemers moet eerst maar eens gaan onderzoeken of zijn onderzoeken wel zin hebben 🙄

 48. Aad Verbaast 28 januari 2014 om 17:35

  @King Billy: waarom ben je niet verzekerd bij een Duitse verzekeraar. Dan ben je toch af van die onzin? Lijkt me stukken goedkoper ook nog eens.

 49. Aad Verbaast 28 januari 2014 om 17:39

  @Blutch1: verzekeraars krijgen steeds meer macht zo blijkt in de loop der jaren.
  Artsen kunnen overigens nog wel een specifiek medicijn voorschrijven waarbij de apotheker dus niet een door de verzekeraar verplicht alternatief moeten leveren. Maar dan moeten ze wel uitdrukkelijk op het recept schrijven dat enkel dit medicijn mag worden geleverd.
  Gebeurt in de praktijk zelden. Zal ze ook wel niet in dank worden afgenomen trouwens door diezelfde verzekeraar.

 50. blutch1 28 januari 2014 om 17:49

  Met die 100 euro van Kleet voor een nachtje ziekenhuis moet het ziekenhuis ook alle medicijnen betalen. Daar is geen aparte vergoeding voor.

 51. P.H.M. van de Kletersteeg 28 januari 2014 om 17:54

  Aad, wat zit je er toh vaak naast. het was altijd verboden reklame voor publiek, maar niet voor doktoren en zo.
  Oh, prof. Ellemers; RUG. zal nu wel dood zijn, maar de faculteit kan je wel verder informeren.
  Reklame verboden voor publiek is geloof ik nog steeds zo–wees maar blij.Hier is het vrij, ze gooien je dood met die rotzooi.

  Zo was het ook verboden voor universiteiten om reklame te maken; maar dat mogen ze nu wel. Of dat zin heeft?

 52. P.H.M. van de Kletersteeg 28 januari 2014 om 17:55

  Beter: formeel emigreren. betaal je ook minder belasting
  Of met de DE belastingontvanger praten.Zijn deals mogelijk

 53. Aad Verbaast 28 januari 2014 om 17:55

  @Blutch1: is dat zo? Of geldt dat enkel voor de reguliere paracetamollen, movicolonnen, etc. etc.
  Toch niet voor dat kankermedicijn van 65.000 euro per jaar (zie hierboven)?

 54. P.H.M. van de Kletersteeg 28 januari 2014 om 18:01

  daarom zeg ik ook: gespecificeerde rekening.
  Heb trouwens met iemand uit horeca gepraat. met volledige besetting, 6 man op een kamer, is all in voor 30 euro mogelijk.

 55. Aad Verbaast 28 januari 2014 om 18:07

  nog een aanvulling. Kwam vandaag langs. De toenemende macht van de verzekeraars: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3584686/2014/01/28/Ik-voel-mij-als-therapeut-geketend-door-nieuwe-machthebber-verzekeraars.dhtml
  == contracten met verzekeraars zijn eenzijdig opgesteld en het is: graag of niet. Dat betekent dat als ik ja zeg, ik aan extra eisen moet voldoen, die niet direct ten goede komen aan de cliënt, maar vooral het belang van de verzekeraar dienen. ==

 56. blutch1 28 januari 2014 om 18:18

  Ja Aad, dat geldt ook voor patiënten met de ziekte van Pompe of Fabry. Dan kost een nachtje al snel 8000 euro. Alle medicatie in een ziekenhuis is voor rekening van het ziekenhuis.

 57. Aad Verbaast 28 januari 2014 om 18:31

  @Blutch1: dat neem ik dan maar aan van je.
  Geen wonder dat die ziekenhuizen er alles aan doen om (juist die) patiënten zo snel mogelijk het ziekenhuis weer uit te krijgen. Kwestie van Pompe of verzuipen..

 58. King Billy 28 januari 2014 om 18:40

  @Aad Verbaast. Waarom niet verzekerd bij een Duitse verzekeraar? Leeftijd. Wordt een hele dure als buitenlander wanneer men opnieuw moet instijgen. Overigens zijn Duitse wettelijke ziektekosten verzekeringen ook niet zo goedkoop. Tot circa €4000/mnd, 10-20% eigen bijdrage van het brutoloon minus pensioenbijdrage. Daarboven privé verzekeren en dat begint bij €600/mnd/p.p. In Duitsland zijn veel onverzekerden onder zelfstandige beroepen. Vaak wordt een deel van de uitgespaarde premies opgespaard en dan maar afkloppen naast uitgebreide ongevalverzekeringen.

  Daarom nemen veel getrouwde vrouwen een zgn. “mini Job”, €450/mnd bruto, en zijn dan zelf en hun kinderen tenminste wettelijk verzekerd. Houden ze netto circa 275,- van over.

 59. Aad Verbaast 28 januari 2014 om 18:42

  @Blutch1: in een vorig leven heb ik kunnen meemaken hoe een durfinvesteerder een kolossaal ziekenhuis opende. Was in Taiwan.
  Medicijnen: de arts schreef medicijnen voor, verpleging verbandmiddelen etc. Familie kon met dat recept dat even gaan halen bij de apotheek in het ziekenhuis. Wel even meteen afrekenen..

  Spullen werden vervolgens wel door het verplegend personeel toegediend of aangebracht.

  P.S. prima ziekenhuis overigens. Medische staf voornamelijk Amerikanen die met een (goed betaald) contract op een compound moesten wonen op het terrein. Ze moesten immers wel 24/7 uur oproepbaar zijn. Kom er nog maar eens om.

 60. Aad Verbaast 28 januari 2014 om 18:45

  @King Billy: 4000/mnd?? En naar ik begrijp een soort van no-claim systeem.
  Valt me allemaal toch flink tegen. Ook daar is het geen walhalla dus. Integendeel.

 61. P.H.M. van de Kletersteeg 28 januari 2014 om 19:36

  Mijn vriendin kreeg aangeboden krankenkasse voor 52 euro per maand.

  Vanuit Roemenie, verzekerd bij oostenrijkse ziektekostenverzekering: 10 euro per maand, wel met beperking van 2 ton schade.

 62. P.H.M. van de Kletersteeg 28 januari 2014 om 23:00

  DNA onderzoek gaat ver. Als er onbeschadigd DNA, kunnen kleur ogen, type huid, strings bacterietjes worden gevonden in geraamten van eeuwen oud.

  Maar ook: England gaat DNA manipuleren VOOR geboorte.
  Dat was nou net wat Hitler ook wilde…..
  Gaat weer de verkeerde kant uit.

 63. reinejragolo 29 januari 2014 om 01:09

  De rekeningen die ik zie controleer ik op de handelingen en tijden. Ik neem aan dat de zorgverzekeringen de tarieven checkt.

 64. P.H.M. van de Kletersteeg 29 januari 2014 om 07:21

  De ijd dat dokter een “roeping” was, althans iets, dat een dokter dwong zich te gedragen vlgs een hoog staande gedragsregel is allang voorbij.
  Dat is vervangen door carrierejagen, geld jagen en wanprestatie en ordinaire oplichting.

  De keuze van behandeling wordt te vaak bepaald door sociale status van patient; de negentiende eeuw is weer terug
  Meer mensen sterven door tekort of volledige afwezigheid van verzorging dan van kanker.
  De keuze van geneesmiddelen wordt vaak bepaald door prijs; volkome foute zaak.
  Behandelaar dient voor te schrijven wat het beste is voor patient.
  Verzekering is niet de zaak van medici, al denken ze dat wel in hun arrogantie

  Bij een groot deel van de medische handelingen is iets mis. Of het is de diagnose, of de behandeling, of de declaratie ervan.
  Het aantal klachten bij tuchtcommissie is veel te laag.
  De opmerking “fouten gaan 2 meter diep klachtenloos” is idd waar.
  De “hypocriete eed” is daar wel een simple voorbeeld van; vaak wordt medische behandeling of medicatie geweigerd, of wordt afgedaan met een paracetamol.

  Het sturen van een rekening door ziekenhuis van een standaard bedrag per dag is belachelijk en ook een schoolvoorbeeld van oplichting; iedere advocaat van een beetje kwaliteit kan dat onderuit halen in een rechtszaal.
  Al wat hij moet doen is een specificatie eisen.

  Het wordt tijd voor nationalisatie van gebouwen; van door commercie gerund apotheken; er is geen enkele redden aan te nemen dat Kruidvat het slechter zou doen dan een apotheek
  Dan nog artsen en specialisten in loondienst; rekeningen via een minutenlijst.

 65. blutch1 29 januari 2014 om 10:08

  Jammer Aad, maar er staat zoveel nonsens in deze draad dat reageren erop dagwerk kost. Dat ga ik dus ook niet meer doen.

 66. Aad Verbaast 29 januari 2014 om 11:49

  @reine: == Ik neem aan dat de zorgverzekeringen de tarieven checkt. ==
  Een aanname die in vele gevallen illusionair blijkt te zijn. Zie hier het relaas “uit het leven gegrepen”:
  https://aadverbaast.wordpress.com/2011/04/06/ggz-graaiers-gauwdieven-en-zakkenvullers/

  Rekeningen werden klakkeloos betaald. Contact met de verzekeraar opnemen (die wel degelijk een controle verantwoordelijkheid hebben, leverde niets op. Toen ik bij hun reclameerde werd ik geadviseerd contact op te nemen met de GGZ..

 67. Aad Verbaast 29 januari 2014 om 11:52

  @Kleet: == Mijn vriendin kreeg aangeboden krankenkasse voor 52 euro per maand. ==
  Moet dan (als ik @king Billy goed begrijp) wel een heel jongen vriendin zijn!

 68. Aad Verbaast 29 januari 2014 om 11:53

  @Blutch1: “de kracht zit in de beperking” 🙂

 69. P.H.M. van de Kletersteeg 29 januari 2014 om 11:54

  Dit system, wat door allerlei regeltjes en overheidsbemoeinis zo ondoorzichtig is geworden als de nacht, nodigt uit tot fraude.
  En aangezien medici tegenwoordig geldjagers zijn, gebeurt dat dan ook.

  Een simple duidelijk system, met artsen en specialisten in loondienst, en verantwoording niet op de huidige vreemde manier maar met minutenlijst, zoals gebruikelijk bij kantoor technische bedrijven, is makkelijk te controleren voor zowel patient als verzekering.

  Gezondheidgeids zorg is net als politie slachtoffer geworden van oeverloze “verbeteringen” die alleen maar voerden tot wanprestatie en kostenverhoging.

 70. Aad Verbaast 29 januari 2014 om 11:57

  Hoezo goedkoper (laats staan beter..)?
  http://www.joop.nl/leven/detail/artikel/25220_explosie_zorgpremies_dreigt_in_2015/
  == Zorgverzekeraars hebben winst gemaakt en toch ziet de toekomst er voor de betaler dramatisch uit: de zorg aan huis neemt af, het eigen risico gaat wéér omhoog en onze zorgpremies zullen volgens jaar waarschijnlijk met twintig procent toenemen. ==
  == En werkgevers moeten 1,6 miljard euro aan extra zorgpremie gaan betalen voor hun werknemers. ==

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/5270/Zorg/article/detail/3585722/2014/01/29/Zorgpremie-dreigt-te-exploderen-in-2015—stijging-van-bijna-20-procent.dhtml
  == Het kabinet hoopt de komende jaren zeker 5 miljard euro te bezuinigen op de verwachte groei van de zorgkosten. De totale kosten voor de zorgverzekering die iedereen moet afsluiten, stijgen met 4,85 miljard euro ==
  Kortom: geen enkele verbetering, de burger mag die bezuiniging gewoon ophoesten door meer premie te gaan betalen. Schandalig!

 71. P.H.M. van de Kletersteeg 29 januari 2014 om 11:58

  Rondom de 40.
  Note: terwijl ze zwart werkte… en ook nog geregistreerd bij burgelijke stand.

  Maar nog steeds het leukste: verzekering door oostenrijks bedrijf, wel met een max van 2 ton, voor 40 ron= minder dan 10 euro per maand.

  Maar toen ik als zelfstandige werkte was ik ook niet verzekerd. Te duur.

 72. P.H.M. van de Kletersteeg 29 januari 2014 om 12:19

  Zoals eerder gezegd: als je de situatie wil verbeteren in NL; terug gaan naar het system van VOOR de verbeteringen,

  Politie: was 55% naar 15% gevallen opgelost. Maar geode verbetring!
  Ziekenfonds: totaal verziekt allerlei regels die in tegenspraak met bestaande wetfeing zijn; veel te duur voor lage inkomens, kwaliteit ver beneden peil, medici frauderen bij het leven.

  Onderwijs: hetzelfde laken een pak

  Werkgelegenheid en concurrentie: overhead bemoeit zich overall mee, en door kosten verhoging verslechtert de concurrentie positive tov buitenland

  Wordt tijd voor grondige hervormingen.

 73. blutch1 29 januari 2014 om 12:30

  Kleet, waarom weet jij het altijd beter en krijgt zelf niets voor elkaar? Nou niet zeuren dat Roemenië zo corrupt is. Je hoeft niet in Roemenië te gaan zitten.

 74. P.H.M. van de Kletersteeg 29 januari 2014 om 12:39

  het enige wat ik niet voor elkaar krijg/kreeg is financiering.
  Maar ik was wel in Europa nr 3 onderaannemer
  WEL 22 producten ontworpen/uitgevonden’ wel voor 4,2 million gulden orders in een maand gekregen.

  En jij: veel rekeningen gefraudeerd? Veel patienten begraven?

 75. P.H.M. van de Kletersteeg 29 januari 2014 om 12:40

  Trouwens NL is ook corrupt en Brissel is corruptive zelf. Even denken aan die ambtenaar die corruptive melded. Die is in armoe getrapt

 76. P.H.M. van de Kletersteeg 29 januari 2014 om 12:42

  En niet klagen over gebouwhuur en personeelkosten; je goeft niet in NL te gaan zitten; en er zijn andere oplossingen mogelijk.

 77. blutch1 29 januari 2014 om 13:31

  Ik klaag niet, ik zet wat dingen recht die jij hebt omgegooid.

 78. King Billy 29 januari 2014 om 15:33

  Ziektekosten mogen exploderen, maar eeuwig lokt Holland. Weer een volstrekt legale brievenbus erbij: Fiat-Chrysler.
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/neuer-firmensitz-fiat-verlaesst-italien-rechtlich-12775293.html

 79. P.H.M. van de Kletersteeg 29 januari 2014 om 16:17

  …en je had nog zooooo beloofd niet meer te reageren…..

 80. Aad Verbaast 29 januari 2014 om 17:04

  @King Billy: zou Rutte daar persoonlijk zijn fiat voor gegeven hebben?

 81. P.H.M. van de Kletersteeg 29 januari 2014 om 17:28

  Maar on topic: Marktwerking voor medisvche verzorging: absolute onzin.
  Maar zoals ik eerder zei: specialisten en artsen in loondienst; maar wel een max loon vaststellen; voor verzorgingspersoneel een een CAO, maar een geode.
  verder: max tarief voor specialisten/artsen.
  Max tarief voor ziekenhuizen; gespecificeerde rekening.
  Mag de 50 euro voor huishoudelijke deel niet verschrijden

  laat de verzekeringen maar concureren met interne organisatie.
  Maar voor de rest; als premie weer als percentage bruto inkomen wordt geheven, kan die zo bijgesteld worden.
  mate van zorg; de vraag.

  Er moet ook eens worden vastgesteld dat als mensen langer leven dat ze dan wat meer zorg nodig zullen hebben.

  Nou, dan kom je aardig end in de geode richting.

 82. King Billy 29 januari 2014 om 17:50

  “zou Rutte daar persoonlijk zijn fiat voor gegeven hebben?” Ongetwijfeld gepasseerd in de Ministerraad en in de Europese Commissie.. Ligt politiek gevoelig. Fiat heeft Chrysler opgekocht. Om in Italiaanse termen te blijven, “dat is geen vino italiano piccola che fluirà via i Peasi Bassi.”
  Heeft Rutte samen met Knot en Dijsselbloem ongetwijfeld stiekem een biertje op genomen.

  Overigens, dit nieuws terug te vinden in de Nederlandse media?

 83. Aad Verbaast 29 januari 2014 om 17:54

  @Kleet: @Jan zou de opmerking geplaatst hebben dat we het eerst met zijn allen maar eens eens moeten worden over de betekenis van het woord “marktwerking” en terecht.
  Is immers ook maar een verzamelbegrip waar iedereen volgens de eigen agenda zo zijn eigen interpretatie aan geeft.

  De ellende begint natuurlijk al dat als de burger gemiddeld ontevreden is hoe die invulling van de politici heeft uitgepakt dat ook als een vorm van marktwerking zou moeten worden gedefinieerd. Maar dan blijkt dat die invulling van “de marktwerking” niet door de politici wordt geaccepteerd. Die burgers worden blijkbaar niet als “de markt” gezien. Schandalig uiteraard.

 84. Aad Verbaast 29 januari 2014 om 17:57

  @King Billy: ik ben dat nieuws nog niet tegengekomen in de Nederlandse media.
  Wellicht omdat ze het geen nieuws meer vinden sinds Nederland vergeven is van de postbusfirma’s..

 85. P.H.M. van de Kletersteeg 29 januari 2014 om 18:33

  Marktwerking is in dit verband een lachertje.
  Het impliceert “vrije markt” dwz minimum staats bemoeienis, maar de hele sector is vergeven van de meest idiote regelgeving.
  Vaak ook nog in contradictie met bestaande wetgeving.
  –Waarom mag je je niet in een ander europees land verzekeren? leve het Europa idee.
  –Waarom verplicht verzekeren– dit versus vrijheid van contract

 86. Aad Verbaast 30 januari 2014 om 09:51

  Marktwerking in de zorg. Burger mag 200 euro meer ophoesten volgend jaar en werkgevers 1,6 miljard meer. Allemaal goed over nagedacht zeggen de politici dan. Moet nog wel een en ander uitgezocht worden, zeggen ze ook.. 🙄
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3585939/2014/01/30/Waarom-gaan-we-mogelijk-200-euro-meer-betalen-voor-onze-zorgpremie.dhtml

 87. Aad Verbaast 30 januari 2014 om 09:52

  In de bezuinigingswoede moest ook het licht uit op de snelweg. Bezuiniging? Kost tonnen extra:
  http://www.bnr.nl/nieuws/mobiliteit/673431-1401/donkere-snelweg-kost-juist-geld

 88. Aad Verbaast 30 januari 2014 om 10:33

  En “Billboard” Weekers? Gisteren af door de zijdeur. Mooi overzicht:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2014/01/30/hoe-weekers-talloze-keren-struikelde-en-uiteindelijk-viel/
  Zal binnenkort wel burgervader van Roermond worden. Heeft hij goede connecties immers.

 89. P.H.M. van de Kletersteeg 30 januari 2014 om 10:45

  “Waterboard” zou meer passend zijn. Laten we generous zijn: voor het hele cabinet maar!

  Ah!nu willen ze een discussie om hoeveel atoombommetjes er zijn in NL.
  En dan aan apie Obama vragen of ie ze aub ophaalt.
  Nee dus
  Standaard voorbeeld indekken en manipuleren. van de stomme massa.
  Doel?
  Die rotdingen moeten gemoderniseerd worden; raad eens wie dat gaat betalen, zo stiekum verstopt in de begroting?

  Lampies uit: RW heft geen personeel in de region? Knoppie om te moeilijk? Dat moet worden uitbesteed? RW maar vervangen dan?

 90. king billy 30 januari 2014 om 10:56

  Weekers en Roermond? Is het niet Weert waar zijn wortels liggen? Reclamezuiltje & zo? Of zijn die gemeenten inmiddels gefuseerd? Klein deukje in Dijsselbloem’s imago onder europese collega’s. Ben benieuwd naar de opvolger.

 91. Aad Verbaast 30 januari 2014 om 11:00

  @King Billy: mag zijn , maar zijn grote vriend en toeverlaat van Rey komt toch uit Roermond?
  Dijsselbloem heeft net gezegd dat hij de taken van Weekers zal waarnemen. Alleskunner is die man toch. Zal nog wel wat tijd over hebben gehad.

 92. P.H.M. van de Kletersteeg 30 januari 2014 om 11:04

  Oordelend aan wat ze doen, is het hoogste scholingsnivo van het cabinet 3 jarig moedermavo.
  met een 6- gemiddeld.
  Iedere zwerver kan die man(en anderen van dat cabinet) vervangen.
  Hun waarde is negatief

 93. P.H.M. van de Kletersteeg 30 januari 2014 om 11:13

  Nou ben ik nooit voorstander geweest van licht uit op snelweg; energie is er genoeg; moeten ze maar bij delfzijl een atoomcentrale neerzetten.
  Bovendien: ’s nachts is NL veel actiever-zakelijk– dan bv oostblok landen
  En dan bedoel ik niet zoals de woonboten wijk in Utrecht die gesloten moest worden omdat Rutte en consorten geen karting kregen.
  Tussen 00.00 en 05.00 zijn de hoofdwegen in oostblok leeg

  Wat beterft het sluiten van boten: ook weer zo iets achtelijks van dit cabinet en consorten.
  a) prostitutie is legal
  b) ze hebben een ontiegelijke stamp politie agenten wiens taak het is burgertje te treiteren (misdaden oplossen doen ze niet; geen tijd)
  dus die zouden een maal per maand de bootjes lang kunnen gaan in uniform (niet zoals nu in burger) en per stuk (wat zeg ik dat weer plastisch) een werkvergunning afgeven.
  Want het excuus was, dat er meiden gedwongen zouden zitten.
  Er was er NIET EEN gedwongen…

  Volgende stap: huwelijken ontbinden. Het schijnt dat er wat “motjes” waren in Zeeland, en dat er een gehuwde vrouw was geslagen.
  Gelijk afgelopen! Geen sex meer! Geen huwelijk meer!
  Ruttekut.

 94. Aad Verbaast 30 januari 2014 om 11:23

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/13164/Inhuldiging-Willem-Alexander/article/detail/3586638/2014/01/30/Koning-verleent-Weekers-op-meest-eervolle-wijze-ontslag.dhtml
  Ook een steekje los bij de koning: Koning Willem-Alexander heeft staatssecretaris Frans Weekers van Financiën ‘op de meest eervolle wijze ontslag verleend, onder dankbetuiging voor de vele en gewichtige diensten’
  Hoe zit dan dan als je door de Kamer in feite naar huis wordt gestuurd omdat je er zo’n puinhoop van hebt gemaakt?

 95. king billy 30 januari 2014 om 11:28

  Spektakelstuk bekijken? Iets anders dan de kapitalische Twin Towers. Bij goed weer moet a.s. zondag om 10.00 de 116 mtr hoge wolkenkrabber van de Frankfurter Schule, bolwerk van linkse kritische dialectiek, met veel geknal gecontroleerd in elkaar zijgen.Grappen en grollen in de Duitse pers met een hoog leedvermaak gehalte horen daarbij. Tienduizenden toeschouwers worden verwacht.
  Hessische Rundfunk (‘HR’) zendt op TV vanaf 09.30 uit.
  http://www.hr-online.de/website/index.jsp

 96. P.H.M. van de Kletersteeg 30 januari 2014 om 11:41

  Laat ze die “winkels” in de grote steden maar opbazen; kadootje van Hitler; 3 meter muurtjes
  Waren op zijn hardest pas in 1995…..warden gecamoufleerd als warenhuizen.

 97. P.H.M. van de Kletersteeg 30 januari 2014 om 12:17

  In AD: in een zwembad in Antwerpen: badpak uit automaat…

  Gut is dat nieuws? Ik had daar een automaat IN badp[ak van 23…..gooi er een pilsje met eencompliment in, en ze was al uit badpak…..

  Allez, patattenlanders he…

 98. blutch1 30 januari 2014 om 12:54

  Wie wordt de opvolger van Weekers? Moet wel een ontzettende malloot zijn. Kamer zegt: er is fraude, los dat op. Dat gaat dus met meer controle, dat betekent vertraging. Kamer zegt: vertraging is onaanvaardbaar. Dat betekent dan, eerst doen dan denken. Kamer eist: eerst denken.
  Wie kan er aan de eisen van de Kamer voldoen? Of zouden die eerst ook eens moeten denken? Dat levert natuurlijk vertraging op want dat zijn ze niet gewend.

 99. King Billy 30 januari 2014 om 13:17

  Twee staatssecretarissen. Wordt Dijsselbloem vrijgespeeld voor zijn nevenfunctie. Krijgt ’t daar nog druk genoeg mee in 2014/’15.

 100. P.H.M. van de Kletersteeg 30 januari 2014 om 13:55

  Ikke heppe oplossing…
  Stuur de controleurs van de Soos naar de belasting en controleer alle midden en hoegere inkomens, alsmede alle allochtone kindertoeslag en andere toeslagen aanvragen.
  WEL–net als bij de soos–bij IEDERE fraude–ook van 25 E vervolgen.
  De belasting vervolgt niet ik geloof tot 10.000 “verschil”.

  Kan de overhead bij de soos omlaag van 160 naar 20% en kan de belasting pretenderen te functioneren.

 101. P.H.M. van de Kletersteeg 30 januari 2014 om 13:56

  Man van 92 dood na half jaar huwelijk met 22 jarige.
  Hattie maar een oude vrouw moeten nemen!
  Zoiets als van 25 of 30.

 102. Aad Verbaast 30 januari 2014 om 16:06

  @Blutch1: “probeer het niet te begrijpen”..
  == Wie wordt de opvolger van Weekers? == Druk over gespeculeerd uiteraard.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3586779/2014/01/30/Wie-gaat-Frans-Weekers-opvolgen-op-Financien.dhtml
  http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/192540-1401/dijsselbloem-heeft-haast-met-opvolging-weekers (inclusief leuke foto).
  Hondenbaan natuurlijk. Benieuwd wie zich daar voor prostitueert.

 103. Aad Verbaast 30 januari 2014 om 16:08

  @King Billy: opvallend trouwens dat de staatssecretarissen de gebeten hond zijn in dit kabinet. De hoeveelste is dit al? Nu Teeven nog. Maakt er ook een potje van.
  Ministers trouwens ook, maar die mogen allemaal blijven zitten. “Probeer het niet te begrijpen.”

 104. Aad Verbaast 30 januari 2014 om 16:09

  @Kleet: toch bijzonder dat je overal een oplossing voor hebt. Nu nog voor je eigen problemen 🙂

 105. P.H.M. van de Kletersteeg 30 januari 2014 om 16:28

  Ik sta in een bus, straal bezopen. Staat er zo’n gereformeerde trut me vies aan te staren en zegt: “Je bent dronken” Ik antwoordde: ..en jij bent een dike boeretrut. MIJN problem is morgen na een aspro weer over….

  Maar dat is het verschil;ambtenaren zijn zijn problem zoekers en makers; en de techniek is er op gericht om problemen op te lossen….vandaar.

  Stuur effe 60–70.000 krediet en ik ben met 3 jaar rijk.
  Simpeltjes toch?
  Maar ik stel mijn Eigen problemen helemaal niet op voorgrond….

 106. Aad Verbaast 30 januari 2014 om 17:46

  @Kleet: == Stuur effe 60–70.000 krediet en ik ben met 3 jaar rijk. Simpeltjes toch? ==
  Blijkt niet zo simpel te zijn. Los dat nou eerst even op in het kader van “verbeter de wereld begin bij jezelf”! 🙄

 107. P.H.M. van de Kletersteeg 30 januari 2014 om 18:13

  Als je kan lezen: dat heft met personen –anderen dan ikke–te maken.
  Mijn Eigen problemen heb ik zonder uitzondering onder controle.

 108. P.H.M. van de Kletersteeg 30 januari 2014 om 18:13

  dus; verbeter de wereld, begin bij de financier..

 109. Aad Verbaast 30 januari 2014 om 18:33

  Geheel on topic: http://www.bnr.nl/nieuws/beurs/384499-1401/onderzoek-msd-verdwijnt-alsnog-uit-oss
  Huilie-huilie drogredeneringen:
  “De farmasector verkeert in zwaar weer en dat is ook bij MSD het geval.” Zwaar weer??
  “We werken daardoor nu aan minder medicijnen, die ook echt aan verbetering bij patiënten helpen.”. Lijkt me ook nogal laakbaar als je werkt aan medicijnen die geen verbetering aan patiënten toe brengen..
  etc..

  Allemaal gelul natuurlijk. Amerikaans management vindt zo’n vestiging in Nederland allemaal veel te lastig. Dus weg er mee!

 110. King Billy 30 januari 2014 om 22:55

  Maak de borst maar nat! Den Haag volop in het nieuws.”Save the day!”
  Na de nucleaire topbijeenkomst op 24 en 25 maart in Den Haag waarvoor de bewegingsvrijheid in de halve Randstad wordt ingeperkt dan op 29 maart het Grondwetfestival in Den Haag, inclusief een demonstratie van de Koninklijke Landmacht. Een nagebootste zeeslag in de Hofvijver zit er jammer genoeg niet in.
  “De viering van 200 jaar Koninkrijk loopt van 30 november 2013 tot 26 september 2015 en bestaat uit zes nationale evenementen.”

  See more at: http://www.200jaarkoninkrijk.nl/content/save-date-zaterdag-29-maart-2014-grondwet-festival-den-haag#sthash.AdmWsNZu.dpuf

 111. King Billy 30 januari 2014 om 23:25

  Goldmann Sachs die met medeweten van ex- GS Draghi meehielp Griekenland de Eurozone binnen te loodsen en Spaanse banken en kredietinstituten evalueerde, koopt zich in in de europese energiemarkt/industrie. Wordt(?) mede-eigenaar van een groot aantal windparken voor de Duitse kust. En beland daardoor ook in de Nederlandse huishoudens.
  http://de.wikipedia.org/wiki/Dong_Energy

 112. Aad Verbaast 31 januari 2014 om 09:28

  @King Billy: grondwet feestje: op zijn minst moet Poetin nu toch ook met een zware delegatie van de partij zijn.

  Sachs: http://www.ftm.nl/denen-keren-zich-tegen-goldman-sachs/
  Flinke rel daar lees ik. (ook nog niet gezien in de Nederlandse media..).
  Blijven boeven. Alleen maar geïnteresseerd in de beursgang. Die zij natuurlijk willen gaan begeleiden. Da’s dus dubbel vangen voor die lui.

 113. blutch1 31 januari 2014 om 09:45

  Ik begrijp niet dat GS dit voordeel gegund wordt. Smeergeld? In Nederland doet de overheid ook zaken met GS. Perfide.

 114. P.H.M. van de Kletersteeg 31 januari 2014 om 09:56

  Wij steunen en financieren corrupte regeringen; direct met geld–ontwikkelingshulp heet dat–met militaire middelen–zie Afghanistan–met koop–zie arabische landen en olie.

  Iets tegen Poetin vanwege homowet? Hebben wij ook iets tegen Turkije? Andere isam landen?
  Nee, we steunen Turkije zelfs, ofschoon we weten van hun fascism–zie Armeniers- van hun smeerlapperij en achtelijkheid.We geven ze geld en wapens om de koerden af te maken.

  En wat is acceptabeler? Poetin’s anti homowet of zoals in NL op perverse manier promoten van sexueel deviant gedrag-zoals de jaarlijks homoboot?
  Waar de moeder van een 11 jarig jongetje aan de man wordt gebracht want hij heft ontdekt dattie homo is…..

  Nederland op zijn smalst

 115. P.H.M. van de Kletersteeg 31 januari 2014 om 11:16

  Zorg.Wat een naam! Uniek! Duidt zijn Eigen afwezigheid aan.
  De enige partij die er verandering in zou kunnen brengen is de PVV; die is er groot genoeg voor.
  te beginnen met de premieheffing; weer als percentage.
  EN is redlijker; EN is makkelijker aan te passen voor de staat; en houdt mensen buiten schulden.
  Dan natuurlijk: geen Eigen risico; geen Eigen bijdrage; en zorg op maat van de vraag.
  Ook verzorging.

  Maar helaas. De PVV is een one-issue partij zonder social gevoel.
  Jammer; ze hadden de schade van bakelende en ruttekut ongedaan kunnen maken, en NL weer leefbaar kunnen maken.

 116. P.H.M. van de Kletersteeg 31 januari 2014 om 11:17

  De meeste mensen stemmen op PVV omdat er geen andere keus is.
  Alle anderen voeren tot volledige zelfvernietiging.

 117. King Billy 31 januari 2014 om 12:18

  Re GS in Denemarken. Zou erop neerkomen dat de Nederlandse staat aandelen in de Gasunie en Tennet aan GS verkoopt om aan geld te komen om de begroting sluitend te krijgen. Uitverkoop van een volksvermogen, wellicht nog betaald met goedkoop geld geleend bij de ECB. Zelfde tendensen zichtbaar bij waterwinningsbedrijven in Europa.

  En wat Ukraine betreft, vanuit Duitsland met een nieuwe Minister van BZ zeer kritische opmerkingen van een nieuwe adviseur over het buitenlandbeleid van de EU m.b.t. tot Rusland. Zijn wel degelijk overeenkomsten met het geopolitiek en diplomatiek geschuifel tijdens de jaren 1913/’14.
  Wie behoudt nog de ‘helicopterview’ in de chaos over Ukraine, pijplijnen in Oost-Europa, de Trans-Adriatische pijplijn door Turkije, Nato raketschilden- Russich antwoord daarop, uitbreiding naar Moldavie en Georgia middels “Deep and Comprehensive Partnerships”, een Transatlantisch Trade en Investment Partnership dat Rusland als een langetermijn bedreiging ziet, belangen veilig stellen in Afrika en de spionage activiteiten van de Amerikanen?
  “Euro-Transatlantische zekerheid”, zoals Rasmussen het verwoordt, hangt meer dan een prijskaartje aan.

  http://euobserver.com/foreign/122934

 118. P.H.M. van de Kletersteeg 31 januari 2014 om 14:28

  Kijk, maar dee discussie heft het peil van wat het cabinet doet–dat is geen ompliment

  —Eerst moet je kijken waar je met de maatschappij heen wilt
  Eens hadden we dat goed en juist
  Nu worden de zwakkeren en non actieven aangevallen.
  –dan moet je de rol van gezondheids zorg vaststellen en de kwaliteit.
  Da’s een makkelijke; kwaliteit is er niet meer
  –dan moet je de kosten vaststellen
  Dat is dus nationalisatie van gebouwen., specialist en artsen in loondienst, rekeningen met een minuten lijst.
  Verzekeringen opheffen;per region een soort van controle apparaat (veel kleiner dan verzekeingen)
  Apotheken in diens van ziekenhuis of non-profit organisatie
  –dan hoe het betaald moet worden
  Is simpel; percentage bruto inkomen asl een vorm van belasting.

  NB Mate van zorg: de vraag; mate van vergoeding 100%

  Kijk dan ben je ergens structureel mee bezig, als je tenminste er van uit gaat dat relatief meer zorg nodig is, omdat mensen langer leven.

  Wat er nu gebeurt: lijkt erop dat er een bezopen dorpsidioot hzorg heft georganiseerd

 119. P.H.M. van de Kletersteeg 31 januari 2014 om 14:29

  Alle ouwtjes weer aan infuus?

 120. Aad Verbaast 31 januari 2014 om 15:22

  @Blutch1: smeergeld: van die lui kan je alles verwachten. Ze zullen het enkel anders noemen.

  @King Billy: is toch al lang gebeurd in Nederland? Provincies (en gemeenten) hebben vele miljarden ontvangen toen ze (delen van) hun aandelen in nutsbedrijven verkochten. Al die miljarden wachten voor het grootste deel trouwens nog op een bestemming. Weten van gekkigheid niet wat ze er mee kunnen doen.

  Ukraine: zal inderdaad wel iets met de strategische ligging te maken hebben. Meestal zo als het een wespennest blijkt. Wat een bende daar!

 121. Aad Verbaast 31 januari 2014 om 15:24

  @Kleet: 20% van de kosten in zorg gaan op door niet goed functionerende organisaties. Laten ze dat eerst maar eens voor elkaar krijgen. Als dat is opgelost dan hoeven we niet meer over bezuinigingen te praten. Geld te over.

 122. Aad Verbaast 31 januari 2014 om 16:26

  Even geheel wat anders. Het is natuurlijk bekend dat zo’n 90% van de journalistiek zich bezighoudt met het klakkeloos overschrijven wat anderen hebben opgeschreven. Toch mag je van journalisten die zichzelf enigszins serieus nemen verwachten dat ze op zijn minst even een kritische blik op werpen om te zien of wat er geroeptoeterd wordt ook klopt.

  Joop.nl staat natuurlijk bekend om hun knip en plakgedrag.
  Mijn oog viel op een publicatie van hun zonet: http://www.joop.nl/lekker/detail/artikel/25266_noorderlicht_zoals_het_echt_is/
  Mooi filmpje (ik ben een groot liefhebber van het Noorderlicht) , maar dit kan niet “echt” zijn. Maar even in een reactie daar uitgelegd waarom.

  Staat nog in de wacht.. Zijn misschien wel van hun stuk gebracht?? Zeperd..

 123. P.H.M. van de Kletersteeg 31 januari 2014 om 16:57

  Als je ooit de gezondheidzorg op orde wilt krijgen moet je echt eerst
  –doelstellingen zetten
  –organisatie daaraan vormen
  –betaling ervoor regelen

  Zpals het nu, gaat er veel te veel geld verloren–veel meer dan die 20%– zelfs zonder dat er iets redelijks gedaan wordt.

  Alle refeligen die loskomen zijn verslechteringen van verslechteringen van verslechteringen.

  Alleen door 100% teryg te gn naar af, dus helemaal opnieuw, kan het weer acceptabl gemaakt worden.
  Zelfs als je nu de prganisatie goed zou krijgen: specialisten en artsen en apothekers zijn ONCONTROLEERBAAR en veel te duur= in de boekhoudingen van ziekenhuizen wordt teveel geknoeid met de gebouwen en de afschrijving ervan b.v.
  De organisaties en de hele uitvoering zijn een rotzooi zonder doelstelling.

  Eerst terug naar af; doelstellingen, referendum, artsen en specialisten in loondienst.minutenlijsten, gebouwen nationaliseren, apotheken in eigendom van ziekhuizen of verzekering of non profit onderneming, premie percentage bruto inkomen.

  Dan een referendum ter goedkeuring.

  Zonder bovenstaande is alles wat gedaan wordt derderangs beunhazerij

 124. Aad Verbaast 31 januari 2014 om 17:45

  Ik schreef nog niet lang gelden een blog “verscheur je CV en maak flitsend carriere”.
  Vandaag de benoeming van Merel van Vroomhoven als voorzitter AFM.
  CV:
  Lid hoofddirectie Nationale Nederlanden: Nationale Woekerpolissen Kampioen
  ING: moest overiend gehouden worden met staatssteun
  Directie NS laatstelijk: moet ik nog opschrijven welk een puinhoop het daar is?

  Ook nog zo’n bijzondere opmerking van Rutte. Hij vond dat Weekers teveel op details werd ondervraagd in de Kamer. Eeen staatssecretaris kan niet alles weten. Ging om de cijfertjes. Dat ene cijfertje kon hij niet eens vinden in zijn eigen brief.

  Moet Rutte natuurlijk wel zeggen. Hij houdt ook niet zo van cijfertjes. Vergist zich nog wel eens voor zo’n 50 miljard.. Mag toch blijven..

 125. Aad Verbaast 31 januari 2014 om 17:48

  @Kleet: helemaal opnieuw beginnen? Valt niet mee.
  Misschien kan je je nog opgeven voor Utopia. Lijk je me wel een geschikte kandidaat voor. 😉
  http://www.utopiatv.nl/home

 126. Aad Verbaast 1 februari 2014 om 10:19

  Vertelde Dijsselbloem niet dat het goed zou zijn dat niet alle banken door de stresstest zouden komen?
  Achter de schermen wordt hard gewerkt om de schade te beperken: http://daskapital.nl/2014/01/bankentest_verder_versoepeld.html Er zijn grenzen!

 127. P.H.M. van de Kletersteeg 1 februari 2014 om 11:27

  Dan is er een ondernemer in Woudenberg, die een ei-automaat heft, zitten ze er al weken over te zeuren.
  Bron: om de hoek, 10 meter dan linksaf.

  Lawines dreigen in oostenrijk.
  Van Hollanders? Van idioten die de kou opzoeken?
  Laat maar rollen, recht de meren in.

  Voorlopig nog een week vriezen.Moet nodig een paar bomen vinden; hout is bijna op.
  En er een paar tegen mijn kettingzaag laten vallenm en dan landen op aanhanger…
  Net zo onschuldig als Knox….

 128. P.H.M. van de Kletersteeg 1 februari 2014 om 11:34

  Stel dat Wildes zijn hersencellen activeert–alle twee– en een social programma zou opzetten; b.v. herstel ziekenfonds system–dan zou hij zeker 20% meer stemmen krijgen, en praktisch alleenheerser worden in NL…

  Zou er niet slechter van kunnen worden; na ruttekut is dat onmogelijk.

 129. King Billy 1 februari 2014 om 12:13

  Tja, die banken. Vrees niet de leugens, maar de waarheid daarachter.
  Crédi Agricole, Deutsche Bank en Commerzbank zijn volgens een Nederlander bij het OECD de meest kwetbaarste banken. Schattingen Europawijd lopen uiteen van 80-300 miljard. Aangezien al die banken systeemrelevante dominobanken zijn, moeten de Gouverneurs van ESM gaan bedelen om nog meer systeemrelevantie in stand te houden. Daarom niet getreurd. Hoe meer systeemrelevant de burger, des te makkelijker wordt het politiek te overleven voor de gamechangers.

 130. Aad Verbaast 1 februari 2014 om 13:03

  @Kleet: komt Wilders aan de macht dan zou Nederland bijzonder snel vervallen in een “failed state”.
  Nu rommelen we slechts in de marge.

 131. Aad Verbaast 1 februari 2014 om 13:07

  @King Billy: Niet de kleinsten natuurlijk.
  Binnenkort zal wel iemand opstaan met de ballon om de eisen voor banken aan te passen afhankelijk van hun grootte. Hoe groter de ‘systeemrelevantie’ hoe lager de eisen. Is ook wel wat voor te zeggen eigenlijk. En smullen voor de grote jongens natuurlijk die ook gebruik maken van de aloude regel in het bankwezen: hoe groter de systeemrelevantie hoe effectiever het lobbywerk.

 132. P.H.M. van de Kletersteeg 1 februari 2014 om 13:33

  Is al een failed state…kan niet beroerder, alleen maar beter.

 133. P.H.M. van de Kletersteeg 1 februari 2014 om 13:51

  Reddingsactie NL
  –uit de euro
  –uit Europa voor alle financiele verplichtingen
  –alle verplichtingen aan Brussel breken
  –uit de nato
  –uit de oorlogen
  –leger, marine, luchtmacht opheffen; paar duizend man handhaven;politiedienst in vredestijd.
  –ministerie van defensie opheffen–volledig.
  —ziekenfondsen herstellen zoals ze waren
  –politie organisatie zoals ze waren (levert 55% oplossingen versus 15% nu)
  –Vebootschap belasting omlaag tot max 20%
  –HRA volledig afschaffen per direct
  –max 20% van bruto inkomen aftrekbaar
  –brandstof en gas prijzen omlaag tot kostprijs plus reserve
  –windmolen parken : geen cent subsidie in
  –plank gas atoon centrales bouwen
  –school system : bijzonder onderwijs afschaffen; nivo onderwijzers omhoog, en nivo scholen omhoog; klassikaal onderwijs
  –geen subsidies naar kerken of religieuze instellingen

  Politiek:
  –tweede kamer kleiner 50 man is genoeg Taak: voorlihting
  –cabinet: zakenkabinet taak: uitvoering besluiten
  –iedere maand eletronisch referendum over beslissingen.
  –eerste kamer vervangen dioor instituut van 10 man; toetsing nieuwe wetten

  Zo maar een simple oplossing….

 134. King Billy 1 februari 2014 om 14:04

  Nederlandse toeristen tronen torenhoog op Duitse bezoekerslijst. Meeste Nederlanders verblijven in een hotel maar van alle campingovernachtingen 57% Nederlanders. Met grafiekje. Da’s dan nog exclusief daytrippers…eh….shoppers, dankzij Rutte & Co.
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaft-in-zahlen/von-wegen-rivalitaet-hollaendische-touristen-lieben-deutschland-12775347.html

 135. Aad Verbaast 1 februari 2014 om 17:23

  @Kleet: Bij sommige punten kan ik me nog iets voorstellen. Maar lijkt me wel een instant recept voor de totale volksoproer leidend naar een failed state.
  Heb je het CPB dit plan al eens laten doorrekenen? 😉

 136. Aad Verbaast 1 februari 2014 om 17:25

  @King Billy: aangezien in de zomer zo’n 3 miljoen Duitsers richting Nederland vertrekken voor een vakantie (hoeveel nachten weet ik niet..) blijkt dit niet veel anders te zijn dan een wederkerige volksverhuizing. Lood om oud ijzer welhaast.
  Misschien kan @kleet het punt bij zijn lijstje toevoegen dat dergelijk grensverkeer ook maar moet worden afgeschaft 😉

 137. P.H.M. van de Kletersteeg 1 februari 2014 om 19:08

  Ol zal het evn voor niet-sociologisch en andere niet relevant geschoolden uitleggen.

  Alle frauds/oplichtingen/gesjoemel/gerotzooi van cabinet en parlemen/banken tzijn/is niet ooraak, maar gevolg van de afwezigheid van een functionerend politiek system
  Waar is wel een goed system?
  Gedeeltelijk in Zwitserland
  Dat deel overnemen–de referenda–rol van en grootte van tweede kamer beperken; cabinet; zakenkabinet. en dan hebben we een system, welke een cabinet/parlement kan terugfluiten/ weg trappen

  Symptoom bestrjding is alleen goed voor medici om eindeloos rekeningen te schrijven

 138. P.H.M. van de Kletersteeg 1 februari 2014 om 21:20

  Schippers vind dat betalen van zorg premie berust op “solidairiteit” en heft een goede oplossing voor mensen die niet kunnen betalen: 30% MEER betalen……
  Kan iemand die gestoorde trut vertellen, dat premie als een percentage–zoals het was- berust op solidairiteit ;meer inkomen wat meer betalen, minder, wat minder.
  En voor de toekomst: moedermavo als minimum eis?

  Nou moisten de moffen 3 geweien uit het jachtmuseum halen; waren door Goering geschoten.
  Nazi geweien moisten eruit.
  Nou de Nazi’s nog

 139. Aad Verbaast 2 februari 2014 om 00:33

  @Kleet: zorgpremies zijn al aardig inkomensafhankelijk. Als je werkt betaal je naast de verzekeringspremie stevig mee aan inkomenspremies. Wel gemaximeerd overigens.
  Maar eens: kan wel meer.

  Nog wel een ander probleem trouwens. 125.000 mensen betalen hun premie niet. Al jaren. Achterstand inmiddels al opgelopen tot 1 miljard! http://www.nd.nl/artikelen/2014/februari/01/-duizenden-betalen-zorgpremie-niet
  Weekers ging voor minder naar huis 😉

 140. P.H.M. van de Kletersteeg 2 februari 2014 om 08:07

  Dat is bekend.
  Maar dat is ook onzin.
  Daar ben ik ook bij; note: over een periode dat ik geen inkomen had, geen recht op enige aanspraak op zorg, maar toch verplicht was zorg te betalen….
  Betalen? ammenooit niet
  Dat is weer een van de “reken je rijk” regeltjes; geen inkomen, geen rechten WEL verplicht tot betalen….niet doen dus.

  Zo heb ik oon nog 2 ton aan oninbare vorderingen…
  Laat hem een eindje gaan vliegen, met die V1 die ze gevonden hebben

 141. P.H.M. van de Kletersteeg 2 februari 2014 om 08:19

  Meestal mensen zonder inkomen, of zwaar in schulden.
  Omdat ze niet kunnen betalen: ioissing: 30% meer betalen……

  Hewoon percentage bruto inkomen.

 142. blutch1 2 februari 2014 om 09:38

  Ik gooi het maar even in de groep.
  “De strijdende partijen bereikten vorige week donderdag in Ethiopië een wapenstilstand. Het staakt-het-vuren kon worden bereikt door onder meer financiële steun van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken aan bisschoppen die in het conflict bemiddelden.”??????????
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3588602/2014/02/02/Eenderde-bevolking-Zuid-Soedan-in-acute-voedselnood.dhtml

 143. Aad Verbaast 2 februari 2014 om 09:58

  @Blutch1: even rondgekeken, maar kan ook niet precies vinden hoe Ploumen en Timermans dat geregeld hebben. Hier nog een NRC bericht over het bestand:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2014/01/30/bestand-in-zuid-soedan-na-bemiddeling-nederlandse-vredesbeweging/
  Daarin ook: == De Nederlandse overheid heeft de gesprekken, waarbij kerkelijke leiders in Zuid-Soedan zelf een belangrijk rol speelden, financieel gesteund. == Zal dus wel een subsidie aan Pax zijn of zo..
  Maar dan dit bericht: http://www.nrc.nl/nieuws/2014/01/31/nederland-geeft-miljoen-aan-noodhulp-voor-zuid-soedan/
  En daarin staat: == Gisteren werd bekend dat er een bestand is afgekondigd in het conflict tussen het Zuid-Soedanese regeringsleger en de Murle, een bevolkingsgroep in Jonglei. Dat conflict staat los van de huidige burgeroorlog in Zuid-Soedan. ==

  Die laatste zin!!

  N.B. Zijn er al Kamerleden die vragen hebben gesteld??

 144. P.H.M. van de Kletersteeg 2 februari 2014 om 11:18

  Tja, en in December legde de belasting beslag op mijn AOW voor een slordige 500 E, vanwege “terugbetaling compensatie zorg in 2010.

  Maar een klein ding mis mee: heb NOOIT compensatie zorg gehad.

  Tot op heden hebben ze niet het fatsoen gehad me te vertellen WAT ik WANEER HOE ontvangen zou hebben.
  Zoals gezegd: anbtenaren zijn de grootste vijand van het publiek

  N.B.: Voor nedrelanders BUITEN NL geldt GEEN vrij te latenbedrag.
  Maar voor buitenlandse koters in goedkope landen mag geen lagere norm vastgesteld worden

  Ben ik effe blijde dat de overhead in NL niet discrimineert !!!!

 145. Aad Verbaast 2 februari 2014 om 13:07

  @Kleet: sleep ze voor de rechter!

 146. King Billy 2 februari 2014 om 13:08

  Triple dip? Eerst europese verkiezingen, september/oktober nieuw EP, EC en EU President. Daarna de resutaten van stresstests, een chaotische Eurotop, ESM inzetten en rekeninghouders strippen.
  Zwabberbeleid van Brussel, eerst moesten consumenten z’n allen sparen, sparen, ‘wasdom’ en ‘groei, groei, groei’ was waar werd op ingezet, vervolgens meer consumeren, de 3% norm opgerekt nadat Groen Links voorkwam dat Nederland een miljarden boete ‘zou moeten’ betalen, en nu gaan we met z’n allen banken redden.
  Begint zolangzamerhand op een postmoderne surrealistische vertoning te lijken.

  Goed artikel in DeWereldMorgen.

 147. ezelgedachten 2 februari 2014 om 15:51

  Als je dit zo leest, dan kun je eigenlijk alleen maar heel erg boos worden.

 148. Aad Verbaast 2 februari 2014 om 17:40

  @King Billy: eerst nog even dit vuiltje wegwerken dan?
  http://www.nd.nl/artikelen/2014/februari/02/-duitsland-werkt-aan-derde-hulppakket-griekenland

  Rutte: eerder: “geen cent meer naar Griekenland”. Maar ja, die doet wel vaker een belofte waar geen moer van terecht komt.

 149. blutch1 2 februari 2014 om 18:04

  Burro, je kunt er ook om lachen. Het is zo dwaas dat het steeds meer gaat opvallen.

 150. Aad Verbaast 2 februari 2014 om 18:38

  @Burro: misschien even een afspraakje maken met de huisarts. Die kan je daar wel een pilletje voor voorschrijven. Wel even vragen of hij wel even er voor zorgt dat het vergoed wordt. 🙄

 151. King Billy 2 februari 2014 om 19:48

  Re Griekenland en steunpakket. Wilde Brussel en politici ovver de europese verkiezingen tillen. Schept in ieder geval duidelijkheid.

  10-20 miljard uit het ESM.
  „Die neuen Hilfen sollen aber an die Bedingung geknüpft sein, dass die griechische Regierung entschiedener als bisher Reformen angeht. Nach Erkenntnissen der Troika aus EU-Kommission, Europäischer Zentralbank (EZB) und Internationalem Währungsfonds (IWF) hat Griechenland bisher weniger als die Hälfte der zugesagten Reformmaßnahmen umgesetzt“

  http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/schaeuble-plant-drittes-hilfspaket-fuer-griechenland-a-950587.html

 152. blutch1 2 februari 2014 om 21:26

  Die Grieken doen de helft en worden dan niet gekort, nee ze krijgen extra geld???
  Boooooooodemloze put.

 153. King Billy 2 februari 2014 om 22:48

  re Griekenland. Symptoom van europese expansieve machteloosheid en een ‘plan B’ als alternatief voor de €U is er niet.
  Draghi heeft nog een potje van 175 miljard op zijn balans,. Een erfenis van zijn voorganger Trichet, die tegen de Wetten van Maastricht tóch Zuid-Europese staatsobligaties opkocht. Staatsfinanciering door de centrale bank! Als tegenwaarde wordt 175 miljard aan het eurosysteem onthouden. Afgedwongen door de BUBA. Nu wordt overwogen die dingen in één klap af te schrijven en de tegenwaarde contant te maken in de vorm van leningen om banken te redden. Het liefst via het ESM met de eurolidstaten als achtervanger om de schijn van financiering door de ECB te vermijden.
  Drie enorme vliegen in één klap. Zuid-Europese lidstaten en banken het gemakkelijker maken en de geldontwaarding opvoeren, want daar zit ruimte. In Zuid-Europa dan…..
  En niemand heeft ooit voorgerekend wat de expansiedrang van de EU kost en gaat kosten.

  Slaapwandelaars?

  Om op dit blog een beetje on-topic te blijven, zijn er tegen het depressief makende HD€D-syndroom, High-Doped-€U-Dream syndroom, ook normale pilletjes tegen betaalbare prijzen op de markt voor de belastingbetalers?

 154. Aad Verbaast 3 februari 2014 om 00:02

  @King Billy: als er zoiets bedacht was (over de verkiezingen heen tillen) dan heeft dat natuurlijk geen schijn van kans. Onderwerp van de verkiezingen nou juist.

  Maar nu het volgende. Herinner je je deze berichten nog? http://www.presseurop.eu/nl/content/article/3857571-griekenland-opgeofferd-om-euro-te-redden
  Even aannemend dat dat inderdaad waar was, dan zou zo’n derde pakket ook niet passen in de redding van Griekenland maar enkel om de euro te redden..
  Terwijl al die kopstukken in Europa nu al maanden ons voor houden dat de euro al lang gered is!!

  Kijk, dat gaat dus nog extra spannend worden.

 155. King Billy 3 februari 2014 om 09:24

  Speelde al een tijdje, maar komt nu in een stroomversnelling. Megadeal voor een Duitse jachtbouwer, 1.5 miljard voor 100+ patrouilleschepen voor de Saudi’s. Moeten binnen twee jaar opgeleverd worden. Duitse regering wil garantie afgeven. De Groenen in de hoogste bomen.
  Waarom lukt dat De Vries Lentsch of Damen niet met behulp van onze Koning? Vaak uitgedost als een Zoetwater-Admiraal op hoge zee. Tijdens Sail Amsterdam bijvoorbeeld. Gemiste kans, tijd voor Kamervragen.
  http://www.spiegel.de/politik/ausland/saudi-arabien-will-deutsche-patrouillenboote-kaufen-a-882445.html

 156. Aad Verbaast 3 februari 2014 om 09:39

  @King Billy: Damen een beetje kennende zal hij nog wel druk bezig zijn achter de schermen, met zijn lopende band concept van schepen bouwen. Hoe ga je in vredesnaam 100 schepen afleveren in 2 jaar??

  Maar als Nederland dan toch kritiekloos de zwaarste afvaardiging stuurt naar Sochi, dan kunnen ze toch ook wel even een tussenstop maken in SA toch? Poetin is nog maar een watje vergeleken met de regels die SA hanteert op dat gebied.

 157. P.H.M. van de Kletersteeg 3 februari 2014 om 10:11

  Dat is nou weer een vraag van ambtenaren.”hoe kan je dat in 2 jaar…?”
  ondernemer; sumpel; met behulp van onderaannemers….

 158. P.H.M. van de Kletersteeg 3 februari 2014 om 10:49

  Noorwegen heft beter. Schip, stealth, gemaakt van koolstof en fiberglas, met up to date bewapening (LICHT van gewicht maar GPS gestuurd) en supersnel[ 94 km/uur….vergelijk NL marine waar 25km al veel is…..

 159. P.H.M. van de Kletersteeg 3 februari 2014 om 10:51

  Maar dan: een islamitisch land modern wapens geven…..weer een nieuw oorlogje in 2 jaar?

  Drones worden al ingezet tegen bevolking.Ook voor lullige dingejes als woont Miepie wel alleen?

 160. Aad Verbaast 3 februari 2014 om 11:24

  @Kleet: SA moderne wapens? Is grootafnemer van de US en heeft al lang beschikking over het modernste wapentuig. Kan allemaal blijkbaar.

  Onderaannemer: Damen zal wel in beeld komen dan.
  P.S. alweer zo’n kans voor je: jij kan vast wel leuk lassen!

 161. P.H.M. van de Kletersteeg 3 februari 2014 om 11:32

  Ik zie de moffen geen stealth schepen bouwen.
  maar het is wel zo, dat als je de mallen klaar hebt, iedere week uit een mal er een stuk of 2–3 kunnen rollen…

  Maken ze die bootjes van staal, zijn ze al verouderd voor ze klaar zijn.
  Kunnen ze in opslag naast de JSF

  Daarnaast: het scholingsniveau van SA is heel lag. Zouden ze modern matereaal hebben, moeten ze ook nog de schooling en training hebben om die te gebruiken.

  Een goed getrained islam leger is een contradictie in termis

 162. P.H.M. van de Kletersteeg 3 februari 2014 om 11:46

  Libie heft ooit terroristen getrained en wat bomaanslagen gepleegd; Lockerbie b.v.

  Oost Duitsland levered toen de simple wapens, AK 47 en zo
  WEST Duitsland levered de high tech wapens, electronica, matereaal voor chemische en biologische oorlogsvoering, zette trainingskampen op, en levered trainers.
  Was een embargo, maar moffen en geld…
  Bovendien: in libie warden door moffen terroristen getrained, die in Lockerbie dat vliegtuig opbliezen.
  Hitler revived.

  Maar ook I Hitler had het westen nodig.
  Ford was een fan van Hitler; en levered vrachtauto’s
  Belgie leverde geweren.
  Amerikanen ware deel eigenaar van fabriek voor syntetische olie; die fabrieken zijn nooit gebombardeerd
  Zwitserland leverde de moffen schroot, uit USA afkomstig.

  En wij–mbecielen– zijn via de NATO een vazalstaat van USA geworden, en betalen hun oorlogspelletjes.

 163. P.H.M. van de Kletersteeg 3 februari 2014 om 11:53

  En dan heft NL altijd een grote bek over oorlogsmisdadigers en gebruik van chemische wapens en zo.

  De NL politie gebruikt dum-dum; door ze stopkogels te noemen, zijn ze niet verboden.
  Net zoals referendum over grondwet; een andere naam en bingo, het mag

  Dan het NL “leger” in Joegoslavie; na een enkel schot; overgave…Karremans kreeg een onderscheiding, terwijl terplekke onder oorlogsrecht afgeschoten had moeten worden.
  Daarnaast: de fransen saboteerden en weigerden luchtsteun. Hij had luchtsteun uit NL kunnen vragen.

  Daarna zetten we als gereformeerde moraalridders–een paar Serven voor de rechter.
  Jaja, N:L op zijn smalst
  Kostte maar 10.000 lijken, maar wie telt er als je gereformeerd bent?

 164. King Billy 3 februari 2014 om 12:18

  Aanklacht door Duitse Chaos Computer Club tegen Bondsregering, Hoofden Duitse Veiligheidsdiensten en MvJ wegens schending van wetgeving op gebied van privacy en nalatigheid maatregelen te nemen.
  “Der Chaos Computer Club (CCC) holt in der Spähaffäre zum großen juristischen Schlag aus: Zusammen mit der Internationalen Liga für Menschenrechte hat der Club am Montag Strafanzeige beim Generalbundesanwalt erstattet. Die Anzeige richtet sich gegen sämtliche Mitglieder der Bundesregierung inklusive der Bundeskanzlerin und des Bundesinnenministers sowie gegen die Präsidenten des Bundesnachrichtendienstes, des Militärischen Abschirmdienstes und des Bundesamtes für Verfassungsschutz.“
  http://www.faz.net/aktuell/feuilleton/medien/nsa-affaere-strafanzeige-gegen-angela-merkel-12782623.html

 165. P.H.M. van de Kletersteeg 3 februari 2014 om 15:48

  Gaan we lekr accijnsen verhogen op drank.
  Gaan de nederlanders naar DE om te kopen.
  NL minder omzet;dus ook minder revenues op accijnsen als voorheen
  Plus 500 mensen in de WW

  verlies voor iedereen…maar ja, als een max IQ van 55 een functie vereiste is voor parlement en cabinet….

  Dan zit er nog een miep met het gebid van een suicidal peerd Carla dik faber–te mekkeren dat er zobveel eten wordt weggegooid
  Allez, en die paar duizend ton eerste klas groente die vercomposteerd worden–misschien beter naar de voedselbanken?
  In ieder geval wat menselijker en socialer..
  Oh sorry,was dat niet de bedoeling?

 166. blutch1 3 februari 2014 om 18:07

  Ik zag dat er een stroomstoring in Roemenië aan zat te komen. Lekker rustig.

 167. Aad Verbaast 3 februari 2014 om 18:31

  @Kleet: == Gaan we lekr accijnsen verhogen op drank. ==
  Ga je vanaf nu ipv de PVV op het CDA stemmen? Die zijn er voor om dat alles terug te draaien.

 168. Aad Verbaast 3 februari 2014 om 18:32

  @King Billy: hebben wel een punt natuurlijk. Maken geen schijn van kans om te winnen. Gelijk hebben en gelijk krijgen is heel wat anders. Zeker in die kringen.

 169. P.H.M. van de Kletersteeg 3 februari 2014 om 19:04

  Het is slechts een voorbeeld hoe achtelijk onze overhead is.
  Het gevolg van accijnsverhoging was voorspelbaar–minder omzet in NL–inkoop in DE–banenverlies in NL–dus in total; minder opbrengst accijnsen.
  Had een ongeschoolde boerelul kunnen voorspellen; zag zelfs Bluch komen!
  kejungaa!

  P.s.: Foto gezien in AD van dat kamerlid? Peerd zou jaloers worden op dat gebit….loopt rond met bord: pas op, ik bijt!
  Voorludieke zelfmoord: vraag om een blowjob!

 170. P.H.M. van de Kletersteeg 3 februari 2014 om 19:23

  @Blutch: het moet niet rustig zijn hier! Het moet net zo druk zijn, als in het uur waar specialisten hun valse rekenungen indienen!!

  Maar NL gaat social economisch kapot: levenswetenschappen zijn in staking!

 171. blutch1 3 februari 2014 om 20:06

  Foutje Kleet, specialisten dienen geen rekeningen in, dat doen ziekenhuizen.

 172. P.H.M. van de Kletersteeg 3 februari 2014 om 20:30

  Gut, kunnen ziet eens zelfstandig frauderen?

 173. P.H.M. van de Kletersteeg 3 februari 2014 om 20:31

  Kunnen ze niet eens zelfstandig frauderen? Dus eerst de specialist wat extra, dan ziekenhuis er nog wat bovenop…

 174. blutch1 3 februari 2014 om 22:01

  Hier graaft de alwijze Kleet zijn eigen graf, alweer ernaast. T’is wat.

 175. P.H.M. van de Kletersteeg 3 februari 2014 om 22:10

  Echies? Nooit behandelingen geschreven die niet gebeurden? Of wat uurtjes teveel geclaimed?
  Of een beetje teveel onkosten afgerukt? Of personeel zwart betaald?

  Welaan: het is duidelijk: Blutch is een Heilige!
  Zal hem voordragen voor heiligverklaring in het Vaticaan.

 176. blutch1 3 februari 2014 om 23:02

  En hij blijft maar draaien om onder zijn ongelijk uit te komen, T’is wat.

 177. P.H.M. van de Kletersteeg 3 februari 2014 om 23:14

  Ik hoef niet te draaien voor mijn gelijk te krijgen; heb het al….

  Awel,specialisten zijn mensen die veel geacht worden te weten van weinig…

 178. Aad Verbaast 4 februari 2014 om 00:20

  @Blutch1 en @Kleet: ligt die waarheid ook niet ergens in het midden? De specialist zal aan de admie toch moeten doorgeven wat hij aan verrichtingen gedaan hebben die berekend moeten worden?

 179. Aad Verbaast 4 februari 2014 om 10:07

  Kijk dit soort eng volk kun je dus tegenkomen aan de top van de ziekenhuizen:
  == De bestuurder wordt nog eens de nederigste dienaar in de zorg.’ == is zijn conclusie en tegenargument als er gewerkt wordt aan het maximeren van het salaris tot een ministerssalaris..
  http://www.zorgvisie.nl/Financien/Nieuws/2014/1/Zorgbestuurders-kraken-aanpassing-topinkomens-1446756W/

 180. blutch1 4 februari 2014 om 10:21

  Nee Aad, de waarheid ligt niet in het midden, in elk geval niet tussen Kleet en mij. Ik weet waar ik het over heb en Kleet niet. Dat is het verschil.

 181. P.H.M. van de Kletersteeg 4 februari 2014 om 12:26

  Tja en dan te bedenken dat het enige bestuur wat ze doen is wanbestuur.

  Oplossing is simpel
  Stel dat de staat de gebouwen nationaliseert, dan ben je van die kosten af.
  Danvia wetgeving de verblijfkosten voor patient per dag vaststellen; gebaseerd p horeca voor het huishoudelijke verblijf, en medische kosten gesplirst in twee; verppleging en en de rest

  Dan kan je met een statisch onderzoek vaststellen hoeveel minuten gemiddeld een patient per dag krijgt van specialist arts, administratie oersoneel en/of anders.

  Als je dan de lonen bij 40 uur van specialisten, artsen en anderen vaststelt, is het kostenplaatje complete

  dan kan de verzekering zeggen: leuk, maar we betalen niet meer dan laten we zeggen 90 euro per dag; want hoger komt het dan echt niet uit.

  Kijk dan kan de zorg zakken naarminder dan 30 euro per maand.
  Of de premie als percentage van brutoloon, voor aftrekposten.Zoals het was
  Kijk DAT is nou solidairiteit.
  NIET die 120.000 die geen geld hebben uitpersen; waarvoor de kosten hoger zijn dan de baten.

  Je weet dat er een oproep gaande is op internet, om alle ruiten van gerechtsgebouwen en belastingkantoren in te gooien bij de komende verkeizingen? Goeie zaak!!
  ————-

  Stel ik heb een werknemer end ie krijgt een ongeval.
  Ik betaal de arts, specialist en andere oplichters, en zorg dattie in een hotel ligt en daar goed verzorgd wordt.
  Nou zet ik in mijn boekhouding; 500 E per dag

  Bij controle wordt dat volkomen gewist door belasting.
  Diezelfde belasting (saat) zou zeggen’specificeer en dan kijken wat wel en niet mag.
  Het zou gegarandeerd verminderd worden tot niet meer dan 150 per dag.

  Het midden: Blutch dent dat ie dent te weten wat de waarheid is; ik WEET het.
  Maar vlgs de therapisten is er hoop voor hem…..
  Niet al te veel, maar allez….

  P.s.: ter info daklozen die staan ingeschreven bij leger des heils en zo, krijgen een bijstands uitkering; maar gekort. Zo ongeveer 700 per maand
  Daar moeten ze zorg van betalen.
  Maar maken ze aanspraak op behandeling? Theoretisch: ja; in praktjk: nee.
  Waar een gewone burger 10 dagen voor in ziekenhuis liigt krijgt een dakloze misschien 3.
  Voor de rest: aspirine en paracetamol schijnen wondermiddelen te zijn.

  We zijn maar 2 cm af van heropenen van kampen; deze keer heft hitler een andere naam : rutte; zijn partij niet de national socialistische volkspartij, maar de gereformeerde kerk en vvd/cda.

  Maar-het ironische- alles wat ze doen om de laagste inkomens af te knijpen heft een tegengesteld effect (gehad)
  Maar dat komt ervan als je een histericus–sorry historicus MP maakt.
  Was er geen ongeschoolde zwerver te vinden voor dat baantje?
  IQ is niet vereist.

 182. P.H.M. van de Kletersteeg 4 februari 2014 om 12:44

  Een bejaard stel 84/86 pleegde samen zelfmoord; beter dat, dan in de klauwen van de zorg te vallen.
  Zo ver zijn we al gezonken

 183. blutch1 4 februari 2014 om 12:50

  Aad, succes verder.

 184. P.H.M. van de Kletersteeg 4 februari 2014 om 13:11

  Organiseren en uitvoeren kunnen moffen wel; het denken moet worden uitbesteed.
  Iemand die ik ken verzorgt een oude man in DE. Die moet af en oe het ziekenhuis in.Laatste keer was hij daar 3 week.Officieel wordt ie iedere dag gewassen.In werkelijkheid eenmaal in drie weken.
  oorzaak: oostblok verpleegsters.

  In Roemenie gebeurde het twee maal, dat een man onder een hete douche werd gezet en de verpleegster wegliep.De man verbrandde levend.

  Oostblok in EU was historisch de grootste blunder van EU.amenwerkingsverband; ok;,maar eerst Eigen staat ontwikkelen.

 185. Aad Verbaast 4 februari 2014 om 13:16

  @Blutch1: == Aad, succes verder ==?? Toch niet in de wiek geschoten?

 186. P.H.M. van de Kletersteeg 4 februari 2014 om 13:41

  Nee hoor; hij voelt zich in zijn kruis getast….

 187. P.H.M. van de Kletersteeg 4 februari 2014 om 13:43

  Verlies is moeilijk te incasseren. Ze zeggen dat het went, maar allez, hangen went ook…..

 188. King Billy 4 februari 2014 om 23:23

  Rabo gaat de duitse markt op http://www.youtube.com/watch?v=IZdzEZqMh1M en zet tomaten, kaas en fietsen in. Reactie van een kijker: “Und wir kaufen Drogen aus Holland”.

 189. King Billy 4 februari 2014 om 23:47

  En ING in Duitsland voert Duits idool Dirk Nowotzki, gevierde basketballspeler in de VS, http://www.youtube.com/watch?v=XGErsRiY2Z0 ten tonele.
  Overeenkomst van beide reclamefilmpjes: het betere knip-en-plakwerk van oude opname’s in de VS voorzien van Duitse tekst.
  Rabo internetbankiert in California, ING heeft recent het internetbankieren verkocht in de oostelijke States als onderdeel van de voorwaarden voor staatsteun, maar is zeer succesvol in Duitsland.

 190. Aad Verbaast 5 februari 2014 om 00:52

  @King Billy: terug naar de roots dus? http://nl.wikipedia.org/wiki/Friedrich_Wilhelm_Raiffeisen

  ING: het rommelt in het bankwezen dat mag wel duidelijk zijn.
  En over verkopen van rommel: http://www.dsta.nl/Actueel/Persberichten/2014_Q1/De_Nederlandse_Staat_verkoopt_resterende_activa_uit_de_Alt_A_portefeuille
  Opbrengst: 2,1 miljard..
  Nu de winst en verliesrekening nog. Morgen meer lees ik.

 191. Aad Verbaast 5 februari 2014 om 10:22

  Kan Wiebes ook meteen naar huis. Hij is per slot van rekening daar sinds gisteren ook verantwoordelijk voor: http://www.bnr.nl/nieuws/beurs/108016-1402/belastingdienst-mocht-info-huurders-niet-geven
  Wat een bende daar!

  Heeft inmiddels ook een twitteraccount geopend. Moet nog even wennen aan Den Haag. Naam eindigt met 020..
  https://twitter.com/EricWiebes020

 192. King Billy 5 februari 2014 om 11:47

  Nou ja, Oxfam zet Nederland bovenaan in verscheidenheid en toegankelijkheid van gezond voedsel, Belangrijker is de conclusie dat de EU moet stoppen met subsidies om voedsel in biobrandstof te transformeren. ‘Fish and chips’ Engeland komt er bekaaid vanaf.

  Mooi plaatje: http://static.euractiv.com/sites/all/euractiv/files/globaltable-30012014-en.pdf

 193. blutch1 5 februari 2014 om 11:59

  Hoezeer de paling in Nederland ook vergeven is van de dioxine, het mag gewoon verkocht worden itt Frankrijk waar ze er bovenop zitten en bij een overschrijding van de norm direct een vangst-, vervoers- en verkoopverbod ingesteld wordt.

 194. Aad Verbaast 5 februari 2014 om 12:06

  @Plasterk mag ook dan ook wel meteen naar huis. Eerst hele verhalen over de NSA die hij eens even stevig aan de tand zou voelen “onder vrienden”, blijkt dat een club waar hij verantwoordelijk voor is zelf die gegevens heeft verzameld en nota bene heeft doorgespeeld aan de NSA.
  Heeft zijn eigen organisatie dus ook al niet onder controle, en/of geen weet wat er gebeurt daar.
  http://www.nu.nl/binnenland/3693721/nederland-verzamelde-zelf-data-van-telefoongesprekken.html
  Wat een bende daar!

 195. Aad Verbaast 5 februari 2014 om 12:11

  @King Billy: zie ik het goed? Weer lijstje waar Nederland bovenaan staat? Rutte zijn dag kan al niet meer stuk. Gaan we dus meer van horen.

  Biogas? Binnenkort nooit meer rottend fruit. Blijft jaren goed: http://www.bnr.nl/nieuws/waterkoeler/805201-1402/een-beter-atmosfeertje-voor-kerngezond-peertje

 196. Aad Verbaast 5 februari 2014 om 12:14

  @Blutch1: als zelfs de eieren van de hobbyboer al vol met dioxine zitten dan weet ik niet meer waar ik nog gezond eten kan aanschaffen.

 197. P.H.M. van de Kletersteeg 5 februari 2014 om 12:49

  Er zit geen enkel verschil tussen eieren van de batterij en vab de 4 granen onzin of bio oplichter.
  Analyse van een ei is een A4tje vol.
  Maar de mensen willen besodemieterd worden, vandaar dat ze veel te veel betalen……

  Het enige: sommigen mengen kopersulfaat door het voer om het dooier te kleuren;
  Maar de bio idioten
  –houden vaak een kip te lang–de schaal wordt dan zwak of misvormd
  –houden er een han bij; dan zijn de eieren bevrucht en mogen niet meer voor consumptive–doen ze toch.

  Wat de Oxfam zegt, zei ik al toen die wet voor bio-ethanol er nog niet was; jaagt de prijs van voedsel op.
  Mais en granen : van f60 per ton naar zo goed als 200 E per ton.
  Rnige geode: er warden met subsidie in EU 600.000 hectares ongebruikt gehouden; de braaklig subsidie. Die werd gestopt
  Maar zelfs in Mexico ging de prijs van Taco’s omhoog.
  Alle massavoeding, en olie voor consumptive werd extreme duur.

  Zoals 4 jaar terug al gezegd: als ze een zinnetje erbij hadden gezet was het ok geweest……”maar niet van producten die normal voor voiding gebruikt worden”

  Bovendien: algen leveren 52 ton per ha droge stof op.Is veel meer dan granen,

  Maar die hele biotour: onzinnig.
  Maar dan EU wetgeving is waanzin. Wij zitten in een sector van Europa, waar Polen ook inzit.
  Dat betekent dat als je in Polen DDT kan kopen (dat kan dus) mag je dat in NL ook weer gebruiken.

  Maar algemeen: zuid Europa gebruikt veel meer chemicalien dan NL, en oost Europa nog veel meer.
  In oost Europa bestaat formeel controle in slachthuizen, maar als er 10 kadavers per jaar worden gekeurd is het veel.

  Kip uit china of Vietnam: ik heb een fotoserie van een vietnamees bedrijf die kippen opkoopt die al een kleine week dood zijn.
  Die vind je terug in de NL supermerkt.

 198. Aad Verbaast 5 februari 2014 om 14:13

  ter aanvulling 12:06 Plasterk gaat toch wel een giga probleem krijgen zich hier uit te lullen:
  Nog even naar zijn vorige uitspraken luisteren in nieuwsuur en PenW:
  http://nieuwsuur.nl/video/569130-plasterk-over-de-nsa-en-afluisteren.html
  http://pauwenwitteman.vara.nl/media/302465

 199. King Billy 5 februari 2014 om 15:28

  Re NSA spionage schandaal. Plasterk beheerst het dossier niet, Europarlement is volkenrechtelijk machteloos omdat de EU geen staat is en Nederlandse parlementsleden willen om partijpolitieke belangen hun vingers er niet aan branden. Pers en media volgen opvallend braaf de ontwikkelingen en in de gedesinteresseerde samenleving ontbreekt voldoende draagvlak om de politiek tot handelen te bewegen. Totale infantiele na-ivviteit enerzijds, anderzijds hondse angelsaksische trouw aan zgn ‘bondgenoten’, die voor geen cent zijn te vertrouwen.
  Dan gaat het in Duitsland er wel anders aan toe.
  Misschien gaan er belletjes rinkelen als ontdekt wordt dat de digitale wekker van de nationale symbolen WA en Máxima is gemanipuleerd. Rutte’s beleid is duidelijk: beetje toegeven wat bewezen is en de importantie daarvan afzwakken.
  De reikwijdte gaat heel ver. Denk alleen eens aan de onderhandelingen over het Trans Atlantisch Trade en Investment Partnership

  Grof schandaal dat de Nederlandse politiek het bespioneren van de regering, de bevolking en bedrijven door te zwijgen, op een enkeling na, stilzwijgend als een geaccepteerd feit aanvaardt..
  Erger nog, het is veelzeggend dat onder de bevolking geen oproer hierover losbreekt.

 200. Aad Verbaast 5 februari 2014 om 17:12

  @King Billy: is inderdaad heel merkwaardig dat ‘het volk’ er blijkbaar niet zo mee zit. De hele discussie van vandaag (media en politiekgaat er in de pers ook niet over waarom de overheid blijkbaar beslist al die data te verzamelen (nog afgezien dat dat tegen de wet is) maar enkel of Plasterk wat te verwijten valt omdat hij de Kamer en het volk verkeerd heeft voorgelicht.

  Wel weer vermakelijk trouwens. PvdA komt wel met een bijzonder hilarisch argument dat het allemaal niet voorstelt: “”We zijn destijds op het verkeerde been gezet door de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden. Op die berichten heeft Plasterk gereageerd.”

  Dinsdag een debat. Uitslag natuurlijk van te voren al duidelijk. PvdA steunt (zie net hierboven) Plasterk. VVD vind een debat niet eens nodig..
  Opvallend wel dat de JOVD vind dat Plasterk naar huis moet.

  http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/749781-1402/hoe-gaat-plasterk-dit-nu-uitleggen
  http://www.nrc.nl/nieuws/2014/02/05/kamer-debatteert-dinsdag-met-plasterk-over-afluisterschandaal/

  P.S. Misschien kan Weekers hem wel opvolgen.. 😉

 201. P.H.M. van de Kletersteeg 5 februari 2014 om 18:01

  Sinds het referendum over de “grondwet” van EU en het door de strot stampen van de euro, weet iedere nederlander, dat overhead volkomen willekeurig en corrupt handelt, dat zij een feodale macht uitoefenen, volkomen onbetrouwbaar en super corrupt zijn.
  dat onze parlementaire demokratie absoluut niet werkt en op de schroothoop kan

  het wordt idd tijd dat de stenen uit de straat gaan.
  Personelijk ben ik er voorstander van, in NL alle ruiten van gerechtsgebouwen, gemeente besturen en belastingdiensten in te gooien.
  Als een signaal.

  Daarna een nieuw politiek system,
  tweede kamer 50 man max; voorlichtende functie; alleen relevant geschoolden.
  eerste kamer: opheffen
  Kabinet; zakenkabinet
  beslissingen; iedere maand een electronisch referendum.

  Nederland bestaat niet meer

 202. Aad Verbaast 5 februari 2014 om 18:20

  @Kleet: == het wordt idd tijd dat de stenen uit de straat gaan.== waarom dacht je dat half Nederland geasfalteerd is?

 203. King Billy 5 februari 2014 om 18:42

  Hoe in dit verband de Regering en de Tweede Kamer met burgerrechten omgaan, is een gotspe.
  De mazen in de wet zijn dermate groot dat ongelimiteerd inbreken gewoon mogelijk is. NSA verklaart iemand, een website, een organisatie verdacht en het bespioneren kan beginnen. Sigint maakt daar zelfs geen geen geheim van. Met naam en IP nr op statcounter. Maar ja, blijkbaar is King Billy’s Republic staatsgevaarlijk
  Voorafgaande aan de kroning en ‘200 jaar Koninkrijk’ was het schering en inslag. ook door het MvJ en Zoetermeer. Zo na techecken aan de Hand van IP nrs. Gaat een initmiderende werking van uit, die kan leiden tot zelfcensuur.

 204. P.H.M. van de Kletersteeg 5 februari 2014 om 20:31

  Gemeente en Helder kan er ook wat van. Hebben beslag gelegd voor 80.000 op het huis van die vrouw die wat munutie en vuurwerk in huis had.
  Ze hebben nog geprobeerd de SS guillotine te lenen, maar dat wilden de moffen niet.

  Staan ze eerst voor schut als debielen, willen ze wraak nemen op het slachtoffer!
  Als ze zo graag claimen: voetbalvandalisme…idee wellicht?
  Fraude van ambtenaren uit Den Helder terugvorderen?

 205. P.H.M. van de Kletersteeg 5 februari 2014 om 21:58

  Stoeptegels kunnen ook vliegen…

 206. Aad Verbaast 6 februari 2014 om 00:33

  @King Billy: eens. Werelden in werelden, waar zelfs de minister niet meer weet wat er allemaal gebeurt zo blijkt. Dat wordt interessant hoe die spindocters hier een draai aan mogen gaan geven.
  Is overigens vanavond ook al begonnen in het torentje: http://www.nrc.nl/nieuws/2014/02/05/plasterk-en-hennis-op-het-matje-bij-rutte/

  == .. geen geheim van .. == Geruststellende gedachte: als je er vanuit gaat dat ze zomaar alles kunnen afluisteren heb je in ieder geval niets meer te verbergen (doordenkertje).

  Blijft een bende natuurlijk.

 207. P.H.M. van de Kletersteeg 6 februari 2014 om 07:13

  Wat U betaalt Uw parker bekeuringen niet?dan moet U zitten 7 dagen per bekeuring; drie maal.En dan moet u alsnog betalen. Iedereen is gelijk voor de wet; iedereen moet betalen.

  50 milliard missing op defensie; bij 25000 ambtenaren (gok wat betreft aantal) is dat 2 million per stuk.
  Niet opgegeven inkomsten.
  Dat wordt dan: inkomsten belasting, AOW, zorg….Mogen we even vangen?

  Oh, daar is het JSF programma mee betaald? En daarvan kreeg rite en consorten een percentage contant terug?
  Dan is het goed
  Er zijn verschillende soorten corruoptie; deze is voor het groter goed.
  Dan is het goed.
  Dat halen we gewoon van de zorg, bijstand en AOW en Wajong af.
  Nederlanders zijn toch maar zakken, die geloven alles.
  geen vragen in de kamer?
  Die hufters geef je gewoon wat extra en het gaat in de doofpot.
  Je vraagt gewoon hoeveel dienst auto’s er nodig zijn.

  Oh we betalen voor Afghanistan.
  Is een wet gekomen, die eerwraak toestaat, het adsnijden van lichaamsdelen en uithongeren van vrouwen toestaat.
  Wat was dat ook al weer met een verbod op discriminatie?
  En het brengen van ontwikkeling in Afghanistan?
  En met ons geld wordt dat gesteund….
  Zullen de vrouwen daar dankbaar voor zijn…

 208. King Billy 6 februari 2014 om 07:17

  Op het moment dat computers door 256 sleuteltekens zijn afgegrendeld, kan men erop wachten dat ‘ze’, geheim agenten, misschien wel je 00-7buur (v/m), extra interesse krijgen. Niettemin, alles ligt opgeslagen, EPD, bankrekeningen , paswoorden, mails, pincodes, blog- & websites, BSN, betaal- en koopgedrag, famile-, kennissen- en vriendenkring, werkgever, belastingaangiftes, reisgedrag, beelden en gesprekken in huis, bedrijfsgegevens en geheimen.
  Al of niet met toestemming van een Minister, een rechter, een vriendje van een Officier van Justitie, door de eerste de beste ingehuurde kracht, misschien ook je buurman, met een paar toetstikken tevoorschijn te toveren.
  Lang leve het digitale panopticum, waar all animals are , etc., etc.

  De Tweede Kamer met hele lange tenen maakt zich dan voornamelijk druk omdat ze zijn voorgelogen. Vorm gaat voor inhoud. Wat mij betreft een grote bak met stront omkiepen voor het Torentje deponeren als symbool voor vorm inhoud geven.

 209. P.H.M. van de Kletersteeg 6 februari 2014 om 09:54

  Zet truecript op je computer.Met daar een code van kost het ze twee man twee jaar werk om op je computer in te breken…hebben ze in ieder geval wat te doen.En ook bij diefstal is je computer waardeloos en je data safe.

 210. Aad Verbaast 6 februari 2014 om 10:18

  @King Billy: ook opvallend in deze soap: gisteren was Plasterk niet bereikbaar voor een reactie. Hennis wel. Plasterk was wel in het gebouw van de 2e kamer. Plots een vergadering van de “commissie stiekem”. Damage control wrs. Want info die daar gegeven wordt mag niet gedeeld worden in de Kamer. Maar de Kamer is dan wel ‘keurig’ voorgelicht volgens het protocol. De enige die daar deze keer niet intrapte was Roemer. Die kwam niet.

  Vanochtend trouwens een echt reken-je-rijk ochtendje in het nieuws:
  1. http://www.nrc.nl/nieuws/2014/02/06/verkoop-rommelhypotheken-ing-levert-nederlandse-staat-14-miljard-op/
  2. http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/224930-1402/vertrek-uit-eu-levert-ons-land-miljarden-op
  3. http://www.mejudice.nl/artikelen/detail/pensioenfondsen-eten-tot-een-kwart-van-jaarlijkse-premiebetalingen-op

  Waarom kan ik me toch wederom niet onttrekken aan het gevoel dat we links en rechts weer belazerd worden en rekenen niet de sterkste kant is van velen?

  Nog eentje: een plek waar dit fenomeen ook duidelijk was vorige week: de belastingdienst. Maar die zijn daar nog dommer dan we al dachten: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/belastingtelefoon-geeft-twee-op-de-drie-keer-fout-antwoord. Wiebes krijgt een dagtaak! 😉

 211. Aad Verbaast 6 februari 2014 om 10:19

  @Kleet: truecript: wel duidelijk dat wachtwoord overal neerleggen. Als je dat kwijt raakt ben je alles kwijt! 🙄

 212. King Billy 6 februari 2014 om 11:15

  Plasterk laat zich waarschijnlijk elders bijpraten. Misschien voorbesprekingen over een nieuw baantje. Hem opofferen als afleiding voor iemand die van de hoed en de dubieuze rand weet, zou Rutte en de hondse coalitiepartijen een zucht van verlichting ontlokken. Dat ‘political correct governance’ aan alle kanten wordt geschonden, is van ondergeschikt belang.
  Rutte gun ik dat hij “Sotchi” op z’n buik moet schrijven. Beetje spektakel is hoognodig.

  Wat betref “rijk rekenen”. Al gelezen dat de Italiaanse regering een claim van 239 miljard bij Amerikaanse ratingbureau’s wil neerleggen omdat deze bureau’s de waarde van het cultrurele erfgoed niet meewegen? Nog even en wordt deze claim als onderpand ingezet voor nieuwe staatsleningen.

  Nederlandse regering kan toch ook het tegoed van het Target2 inzetten om straks de schade in Groningen te financieren? Bij ‘Europese Unie’ spelen is bijna alles blijkbaar mogelijk.

 213. King Billy 6 februari 2014 om 11:55

  Vluchtig het PDF ‘Nexit’ verhaal doorgelezen. Rammelt aan alle kanten. Nix over een desastreuze aanval op de Gulden door de financiele markten waartegen DNB zich niet kan verdedigen en Nederland in de uitverkoop gaat.
  Maar deze vindt ik leuk:
  “Ondertussen kunnen onevenwichtigheden in de TARGET2-balans (het grensoverschrijdende verrekeningssysteem voor banken van de eurozone) worden opgelost wanneer De Nederlandsche Bank haar vorderingen converteert naar vreemde valuta die worden bewaard bij de Europese Centrale Bank. (Zie Hoofdstuk 11: Stabiliteit van het bankwezen.)”

 214. P.H.M. van de Kletersteeg 6 februari 2014 om 12:40

  ….hetis de ene fraude met de andere dekken; de ene wanprestatie met de ndere.

  Maar er is EEN lichtpuntje; uit EU/Euro brengt meer op dan het kost–wat ik al jaren zeg.

 215. P.H.M. van de Kletersteeg 6 februari 2014 om 12:42

  Belstingdienst: ik weet nog steeds NIET waarom ze in 23 dec een slordige 500 van mijn AOW gestolen hebben…

 216. Aad Verbaast 6 februari 2014 om 15:33

  @King Billy: uiteraard wordt er gehakt gemaakt van dit al weer 2e rapport. Waarbij (je verwacht het niet) het 1e rapport als bron gebruikt wordt voor de 2e.
  http://www.z24.nl/economie/nederland-uit-eu-kinderpraat-van-wilders-aldus-economen-432453

  @Kleet: lichtpuntje: niet klakkeloos aannemen wat Wilders laat opschrijven. Zie link hier net boven.

 217. Aad Verbaast 6 februari 2014 om 15:38

  @Kleet: belastingdienst: ik zou ze eens bellen. Hierboven kon je lezen dat in 2 van de 3 gevallen je een verkeerd antwoord krijgt. Dan is de kans dus groot dat het gegeven antwoord voor jou gunstig uitvalt. Mocht dat niet zo zijn gewoon nog een keer bellen. Op een geven moment is de kans bijkans 100%. Nog een tip: gesprek wel even opnemen..

  Zo zie je maar: ik blijf met je mee denken 😉

 218. King Billy 6 februari 2014 om 16:32

  Ach, Wilders… Een domme dilettant. Oerdomme dilettant. Als ie stiekem een andere opdracht had gegeven om de kosten voor een eenmalige eindafrekening tussen alle eurolanden uit te rekenen, waarna ieder land zich zonder garanties op bail-in’s opnieuw kan inkopen in het euroysteem op basis van de oorspronkelijke Verdragen van Nice en Maastricht, was het een wereldklapper geworden. Vervolgens uitvouwen ism met eurokritische partijen en alle notoire europafielen met hun partijen waren in mei nagenoeg van de politieke kaart geveegd.
  Kan ook zijn, dat hij in in zijn grootheidswaanzin wedt op de dollar en daarom dit rapport liet opstellen.

 219. P.H.M. van de Kletersteeg 6 februari 2014 om 18:16

  Ons cabinet heft academici; dat is waar. Maar van verkeerde richtingen; dt maakt ze ongeschoold.
  Daarnaast van de verkeerde partij, corrupt en zich duidelijk ontrekkend aan parlementaire controle.
  Dat geeft aan dat ze incompetent en ongeschikt zijn.
  Totaal; ongeschoold, incompetent, onbetrouwbaar
  Nou niet bepaald in contrast met Wilders.

  Ik ben zelf voorstander van een situatie zoals die ooit was; vrijhandelszone, GEEN euro, vrij verkeer van goederen, beperkt vrij verkeer van personen.

  Zie griekenland; ondertussen Mogen de inactieven van Eigen land verrekken, en brengen we zonder enige tegenprestatie kruiwagens geld naar politici, die nog corrupter zijn dan de onze.
  hetzelfde gaat gebeuren met alle oostbloklanden en andere zuid europese landen.

  het is niet zo maar de vraag of uitstappen voordelig is; dat is het.
  Degenen die ertegen zijn, hebben er financieel belang bij om erin te blijven.

  Waarom denk je dat Zwitserland er niet in wil/ Dat ze geen euo willen? En die hebben een oersterk economisch beleid

  En kom niet aan met solidairiteit; dat is het eerste wat onze regering schrapte bij de zorgprmenie…

  De vraag is NU eruit of wachten op de totale collapse, en dan in bittere armoede..
  Die collapse lomt er.
  Zoals EU en de euro zijn: een resultaat van grootheidswaanzin en de lust naar macht.
  Daartoe isons parlement EN onze bevolking gepasseerd en bedrogen, en gebeurt dat nog dagelijks.

  Dan: ons kabinet staat constant te slijmen bij wonder aap van USA.
  Waar is 50 milliard heen? Naar USA.
  Zie de JSF, eenieder met een IQ van 55 zou er uit gestapt zijn.
  Zie oude atoombommen die straks gemoderniseerd worden–op onze kosten.
  Zie onze ECHTE bijdragen aan USA oorlogen
  Zie het beleid (de afwezigheid ervan) van aanschaffen legermatereal.

  Het is van heen belang wat Wilders is; hij is niet minder geschikt dan de leden van cabinet van nu;
  het gaat erom van wat hij DOET.

  Dan zet op een rjtje wat RU ons kost; vertel dat voor een referendum en hou dan een referendum
  Uitslag: uit EU en uit de euro.

 220. King Billy 6 februari 2014 om 19:29

  Is er reeds gespeculeerd waarom in november/december zoveel werd afgeluisterd? Een kleine sleepnetoefening voor deze waarover de overheid op 25/11 meldt dat de voorbereidingen in volle gang zijn.
  http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/11/25/nederland-organiseert-wereldtop-over-nucleaire-beveiliging.html
  Ook was er in november veel ophef over het “Royal Concierge” spyprogram, waar de NRC voor Nederland de primeur had.

 221. King Billy 7 februari 2014 om 00:12

  LOL. Nou ja…… In ieder geval krijgt Obama en plein publique een transparant koekje van eigen deeg.
  “Fuck the EU” zei Obama’s top adviseuse voor Europa. Topper in de Duitse en Amerikaanse media.

  http://koningbilly.wordpress.com/2014/02/07/you-know-fuck-the-eu-zegt-obamas-top-adviseuse/

 222. Aad Verbaast 7 februari 2014 om 09:47

  @King Billy: Wilders is al tijden bezig met de Europese kiezers. Enige doel van dit rapport is zijn stemvee wakker te schudden. En jawel hoor. Henk en Ingrid zijn helemaal enthousiast. Dat heeft hij alvast weer binnen. Die houden wel van onzinnige en onvolledige beeldvorming.

  Ondertussen ook een leuk relletje in Duitsland lees ik: http://www.nrc.nl/nieuws/2014/02/06/penningmeester-partij-merkel-weg-om-buitenlandse-rekeningen/
  Mag allemaal, maar in Duitsland stappen ze tenminste meteen op. Kan Plasterk nog wat van leren.

 223. Aad Verbaast 7 februari 2014 om 09:51

  @Kleet: 18:16: wellicht kan je Wilders vragen als hij het volgende rapport laat samenstellen of je dit mag inbrengen als persoonlijk voorwoord. Past er naadloos in.

 224. King Billy 7 februari 2014 om 10:45

  Re penningmeester en aftreden. Ook een Duits staatshoofd trad af wegens gerommel met een hypotheekje en een paar bonnetje’s toen hij nog geen staatshoofd was.
  Evengoed, de burgemeester van Berlijn, Wowereit, die al twee jaar op de hoogte was van deze belastingontduiking en veel meer op z’n politike kerfstok heeft -Berlijnse luchhaven, 7 miljard- mag blijven.
  Wat deze schatbewaarder en Wowereit gemeenschappelijk hebben, is de brede lach en het modieuze, vlotte kapsel.

 225. P.H.M. van de Kletersteeg 7 februari 2014 om 10:55

  De realiteit is simple; wat ik stel is waar, relevant en eenvoidig te begrijpen.
  Als ieand solliciteert als chauffeur, en hij heft letterkunde gestudeerd, is leuk, maar niet relevant.Zonder chauffeursdiploma is hij ongeschoold.

  Wat betreft geldstromen: nog simpeler.
  hoeveel milliard is er gegaan naar griekenland, terwijl bekend is dat het geen moer verschil maakt en in NL armoede brengt?
  Reden: de corruptive is er nog steeds.Er zijn nog steeds 32 ambtenaren waar er bij ons 5 zijn.
  Er is een non productieve mentaliteit.

  En weer de euro ellende.
  Als ze de drachme terug hadden genomen, had de massa niet te lijden gehd, was alleen de import duur geworden. Maar voedsel en wonen en directe kosten van levensonderhoud niet
  Dan hadden ze een kans gehad om zonder bloedverlies een economie op te bouwen.

  maar aad; zoals gewonelijk: je leest niet.
  Daar ben je ook niet voor geschoold.
  Zou je dat wel doen, zou je zien dat ik gelijk heb
  waarom;?Simpel; ik refereer aan de realiteit.

  gegeven; ons politiek system is total corrupt en verrot.
  Functioneert niet
  Demokratie is er op gericht de wens van de massa uit te voeren.
  Een system dient corrupte te voorkomen. en te funktioneren vlgs doelstellingen.
  Als je–zoals ik zei de kamer terug brengt tot 50, is dat werkbaar
  met als doel; publieks voorlichting, propaganda . verder niets
  Dan maandelijks electronische referenda om beslissingen te nemen
  (werkt goed in zwitserland, zie hun cannabis wet de idioterie van deie in NL)’
  Het(zaken)kabinet en zeer afgeslankte ministeries voor de uitvoering ervan

  Brussel is net als de duma; super super corrupt; stemmen worden openlijk verkocht voor geld, voor hoeren. de voorzitter van parlement negeert de regelgeving volkomen en rechtvaardigt actief corruptie

  EU is mislukt, totaal.
  het had ooit misschien eens wat kunnen worden, maar zoals het is heft het alleen een negatieve waarde.
  Eruit.
  Net als met de euro: eruit; blijven we erin, betalen we veel via de waarde van de euro en wordt onze economie gerund door andere landen

  De nato is fruduleus opgericht; zogenaamd als tegenhanger van het Warschaupact; maar de nato was er een jaar EERDER.
  Via de nato betalen we de USA oorlogen; en daar is ook de 50 milliard heen.
  Via de nato zitten we nodeloos in 4 oorlogen; en dat is het minste wat een land kan doen.
  Maar hebben ze een militaire missie, zoals srebenica, schijten ze in hun broek, weigeren ze de Eigen F16 te gebruiken en offeren ze maar uit gemak 10.000 mensen op en decoreren de verantwoordelijke lafbek.
  Binnenkort betalen we weer een vermogen voor de USA atoombommen, want die moeten dan gemoderniseerd worden…..

  Maar daar kunnen we altijd nog een paar ziekenhuizen en bejaardentehuizen voor sluiten nietwaar?

  Het afdoen als’ Wilders is dom” en zo geeft aan, dat degene die dat zegt zelf te dome is om voor de duvel te dansen.
  Immers, hij ziet niet, dat het stemmen opWilders niet een oorzaak is, maar het bewijs van volkomen fallen van nederlandse politiek; en ziet ook niet dat dat met name de laagste inkomens treft.

  Dat dan nog-terwijl de laagste inkomens uitgeknepen worden, Nederland alle buitenlanders inclusief criminelen binnenhaalt, ten koste van die laagste inkomens weegt zwaar. zo zwaar, dat als ik zou moeten kiezen tussen een Nazi partij en de gevestigde partijen, ik die nazipartij zou nemen.
  De gevestigde partijen hebben NL vernietigd, en onder de Nazi’s hebben de etnische nederlanders uit de laagste inkomens klassen het beter.

  Denk daar maar eens over na.

 226. P.H.M. van de Kletersteeg 7 februari 2014 om 10:57

  Er zijn maar weinig mensen die op Wilders zelf stemmen.
  De meeste zien dat de gevestigde partijen de laagste inkomens verder in de armoe trappen.
  Er is geen ander alternatief.

 227. Aad Verbaast 7 februari 2014 om 16:37

  @Kleet: == maar aad; zoals gewonelijk: je leest niet. == klopt. 1 van mijn goede voornemens was om die ellenlange lappen tekst van je maar eens te gaan overslaan. Scheelt een hoop tijd en bevalt uitstekend 😉

 228. P.H.M. van de Kletersteeg 7 februari 2014 om 16:49

  Ja aad, eens ambtenaar altijd ambtenaar.
  maar allez; dan mis je de kans om te ontwikkelen tot een maatschappelijk inzicht van enige waarde, en krijg je een lege reactive ruimte.
  Asa este…

 229. King Billy 8 februari 2014 om 00:00

  Met ‘Sochi’ en ‘Fuck You’ volop in het nieuws, is de uitstpraak van het Duitse Constitutionele Hof over het OMT programma van de ECB enigzins ondergesneeuwd. De ECB reageerde koel en de Europese Commissie doet wel stuur, maar de vorige uitspraak van Karslruhe dat het OMT programma tegen EU wetgeving ingaat, staat nog als een huis. Weliswaar doorgestuurd naar het EGH, die nu een uitspraak moet doen.
  De grap is dat nu ook over het opkoopprogramma van ESM geoordeeld moet worden, dat identiek is aan het OMT van de ECB en verkocht wordt als fiscale geldpolitiek, terwijl de ECB beweert dat hun identiike opkoopprogramma monetaire geldpolitiek is.

  De boeven willen van twee walletjes vreten.

  Catch-22! Óf het ESM zit fout, óf de ECB zit fout met hun geldpolitiek, want het ESM mag geen monetaire geldpolitiek bedrijven en moet dan stoppen met staatspapier op te kopen. En als de opkooprogramma’s geen monetaire geldpolitiek zijn. mag de ECB geen staatspapier meer opkopen omdat de ECB geen fiscale politiek mag bedrijven. Wat de ECB in het laatste geval ook nog lokaal gaat bedrijven tengunste van individuele lidstaten.
  .
  Voorlopig heeft Karslruhe besloten dat de ECB vanwege haar ongelimiteerde opkoop en onoverzienbare gevolgen fout zit. En het ESM met rust te laten omdat het opkoopprogramma van het ESM beperkt is en onder ‘democratische’ controle staat. Iedere cent die het ESM wil uitgeven voor opkoop van staatspapier heeft goedkeuring van de Bundestag nodig

  De volgende adder onder het gras: hoe het EGH ook (halfslachtig) gaat oordelen of de bal weer terugspeelt onder het mom van “ik wil wel gewassen worden, maar niet nat worden” , een referendum in Duitsland wordt daarmee noodzakelijk. Looptijd procedure kan uitlopen tot 16 maanden.

  Wordt waarschijnlijk heel wat afgevloekt in Brussel, Frankfurt, Straatsburg en Luxemburg en ook daar zullen tenminste in gedachten de F*** you’s ongetwijfeld ronddwarrelen.

 230. King Billy 8 februari 2014 om 00:11

  Overigens zijn de EU burgers de dupe van dit zooitje. Die worden gewoon ingezet als CDS. misgaat. De Credit Default Swappers onder het CDSEUCM, Het Credit Default Swap EU-Citizenship Mechanisme.

 231. Aad Verbaast 8 februari 2014 om 00:26

  @Kleet: == eens ambtenaar altijd ambtenaar. == klopt al weer. Mooie is dat ik nooit ambtenaar ben geweest. 🙂

 232. Aad Verbaast 8 februari 2014 om 00:28

  @King Billy: allemaal erg lastig natuurlijk voor ze. Tijd om dan maar weer eens de volgende list uit de kast te halen. Of plan k (of zoiets, ben even de tel kwijt).
  Nieuw fondsje openen en dan weer overhevelen en hevelen?

  Je uiteenzetting van 00:11 klinkt al aardig in die richting. 🙄

 233. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 8 februari 2014 om 05:46

  Ambtenaar is en/of een “beroep”; en/pf een attitude; heel vaak een belediging.

 234. Aad Verbaast 8 februari 2014 om 09:20

  @Kleet: klopt alweer.
  Maar je gaat me hier toch zitten beledigen?

 235. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 8 februari 2014 om 12:04

  Zou niet durven ben ik veel te verlegen voor.
  De universiteit met werkelijk maatschappelijk relevante leerstoelen als levenservaring, vrouwen werk (zwaar kut) emancipatie en met voor de rest een chronisch te lag niveau en met populatie schandalig uit verkeerde millieus levert alleen maar ambtenaren af die DENKEN dat ze wetenschapper zijn, en die titel graag voeren, maar NIET de prestatie leveren/
  Vandaar dat het geen moer uitmaakt WAT je richting was.
  Een idioot met histerie–sorry historie neemt idioot belachelijke en frauduleuze beslissingen-.

  Een onderwerp voor een blog:
  hoeveel van die achtelijke richtingen zijn er, hoeveel “studenten” wat kosten die handel; hoeveel hoogleraren staan op de loonlijst zonder leerstoel
  das toch gauw ee leuke vakantie voor een firse kudde

 236. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 8 februari 2014 om 12:06

  P.lles wat ik zeg klopt, anders zou ik het niet zeggen.

 237. Aad Verbaast 8 februari 2014 om 17:55

  @Kleet: misschien eens beginnen met de hoogleraren economie. Schijnen ook onder “wetenschappers” te vallen. Bijzonder omdat ze het nooit eens zijn onderling. Kan je dus geen wetenschap noemen. Meteen opheffen dus

 238. blutch1 9 februari 2014 om 18:56

  Wordt een mooie test, de Zwitsers hebben voor beperking van immigratie gestemd. Dat zou tegen de Europese regels zijn. Nu eens afwachten of de EU inderdaad de verdragen met Zwitserland opzegt.

 239. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 9 februari 2014 om 20:12

  De zwitsers hebben schijt aan Europa; en terecht. In Zwitserland is cannabis ook volkomen vrij, productie, gebruik en hande;l. vergelijk dat eens met de “kwaliteit” van onze wet.
  Wij noemen inwoners uit somalie, die eerst piraatje spelen, vluchteling. Hoe achtelijk kan je zijn? Een vluchteling gaat over de eerste beste grens en niet met KLM naar de joogste uitkering. Dan is de regelgeving versoepeld; als ze ZEGGEN dat de omgeving gevaarlijk is Mogen ze blijven. Concequent: heel afrika en het midden oosten is gevaarlijk.

  De zwitsers hadden voor buitenlanders een simple regel; werkloos: 6 weken tijd om werk te vinden of terug te gaan naar land van herkomst

  Hou dezelfde rederendum maar in NL; 85% zal er voor zijn buitenlanders te stoppen of beperken.
  Het is te gek voor woorden dat via de pardon regel criminele buitenlanders voorrang krijgen ten koste van nederlanders; dat buitenlanders een max wachttijd hebben voor een woning van 2 maand, maar dat nederlanders kunnen verrekken.

 240. Aad Verbaast 10 februari 2014 om 00:24

  @Blutch1: inderdaad een mooie test. En niet alleen voor de reden die je (terecht) noemt.
  Maar ook over de zin en onzin van een referendum.
  Ik heb nog niet alle analyses gelezen, maar al wel een paar opvallende.
  Zoals. 50,3% voor beperking immigratie.. Is dat een overtuigende meerderheid in dergelijke ingrijpende zaken?
  Of: gebieden met minste immigratie felst tegen immigratie. Regio met hoogste aantal immigranten meest voor immigratie.
  Op 8 miljoen inwoners nu 2 miljoen immigranten. Jeetje, en wat een problemen!! 🙄

 241. Aad Verbaast 10 februari 2014 om 00:32

  @Kleet: dikke pech voor je @Kleet: die kans om nog naar Zwitserland te verhuizen om daar je fortuin te maken is nu toch echt wel verkeken lijkt me.

 242. King Billy 10 februari 2014 om 01:23

  In Zwitserland ‘many chiefs, no indians’. Dat verklaart grotendeels de stemmingsverhoudingen per regio. Weer een nieuwe rel geboren, de EU op haar hoogste benen. Beginnen weer stoer met dreigen. Voer voor de eurosceptische partijen en dat komt m.h.o. op de europese verkiezingen niet goed uit. De Ukrainse mislukking is al erg genoeg. Vanuit Duitsland een run op Zwitsers vastgoed om overtollige euro’s kwijt te raken voordat allerlei European Councils deze voor hun doeleinden inpikken. Het begrip de ‘CDS EU-Bürger begint hier inmiddels aardig in te burgeren. De Credit Default Swap EU burger als verzekering voor riskante politieke ondernemingen in Van Rompuy’s Wonderland.
  Overigens liggen voorstellen klaar om in de gehele EU een maximum snelheid van 115 km/u in te voeren. Als ze daar in Brussel nou eerst eens beslissen om het Amerikaanse Target2 systeem over te nemen i.p.v van 70 mijl/u, is de CDSEuB daar veel meer bij gebaat.

 243. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 10 februari 2014 om 08:28

  Bankje lijkt me wel rendabel al die dorruptie in Brussel en Strassbourg: lekker dichtbij…

  Maar de zwitsers zijn bestuurlijk goed; zij VOORKOMEN problemen; wij hebben na 60 jaar misère nog steeds geen geode vreemdelingenwet en laten criminele buitenlanders voor gaan voor nederlanders.
  Voor roemeense en bulgaarse oplichters van kindertoeslag en huursubsidie zijn de aanvrag formulieren en gebruiksaanwijzingen al in roemeens en bulgaars gedrukt

  Voor de rest zijn we normaal.

 244. Aad Verbaast 10 februari 2014 om 09:20

  @King Billy: ze zijn weer lekker bezig dus. 115Km/uur? Daar is vast heel goed over nagedacht om op zo’n getal te komen. Nu maar hopen dat ze voor de bebouwde kom nog een uitzondering maken.

  Vastgoed in la Suisse: huisje kopen en er dan niet meer in mogen?

  Gelukkig voeren we nog feest in Sotsji. Poetin drinkt een biertje met Willem en Max. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2734/Foto/photoalbum/detail/3593808/497725/1/Poetin-in-het-Holland-Heineken-House.dhtml
  En Camiel in zijn functie als ROC lid vult meteen de boodschap van zijn baas in dat politiek niets met sport te maken heeft: http://www.nieuws.nl/sport/20140207/Eurlings-spreekt-Poetin-over-mensenrechten

 245. Aad Verbaast 10 februari 2014 om 09:21

  @Kleet: je hoeft niet zo ver te kijken hoe de boel belazerd wordt: http://www.nrc.nl/nieuws/2014/02/10/gemeenten-verhullen-verliezen-met-creatieve-boekhouding/
  == Gemeenten zouden nog enkele miljarden aan verliezen moeten nemen. Met de gemeenteraadsverkiezingen in het verschiet willen gemeenten dat nu liever niet. ==
  Tja..

 246. King Billy 10 februari 2014 om 11:02

  @Aad Verbaast =en er dan niet meer inmogen= Ongetwijfeld speelt ook een rol bij ‘de EU’, dat politici, diplomaten met hun medewerkers het lastiger wordt gemaakt. 200.000 EU-burgers werken in Zwitserland. Een niet onaanzienlijk deel daarvan in Genève met al haar VN organisaties, die in Frankrijk wonen.

  CEO KLM Camiel Eurlings en zijn IOC benoeming: D66 stelt vragen…
  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/08/31/eurlings-was-pas-na-zware-koninklijke-druk-bereid-om-ioc-lid-te-worden/

 247. King Billy 10 februari 2014 om 15:00

  Solliciteert Timmermans naar het baantje van Carolientje?
  De bekende tactiek van de EU. uit de Stapje voor stapje landen inpaklmen, tot er nauwelijks nog een weg terug meer is:

  Klik om toegang te krijgen tot 140946.pdf

 248. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 10 februari 2014 om 15:15

  VVD us in de fik:
  Start van een goeie gewoonte?
  De vinger der Goden; de hand van een kiezer.

 249. Aad Verbaast 10 februari 2014 om 17:31

  @King Billy: “d66 stelt vragen”? Heb ik iets gemist?

  Net weer drie NL mannen op het podium trouwens. 500m. Rutte kan weer (even) zijn nr 1 lijstje rondbazuinen. NL op plaats 1 in het medailleklassement.

  Morgen geen Sotsji. Ik ga maar eens rustig zitten voor het Plasterk debat. Kijken of hij de eindstreep haalt.

 250. Aad Verbaast 10 februari 2014 om 18:18

  @Kleet: 15:15 geen idee waar naar refereert. Ik ben gen ster in cryptogrammen..

 251. King Billy 10 februari 2014 om 18:26

  @Aad Verbaast. Eurlings benoeming als IOC lid -hij wile niet- doorgedrukt door W-A. D66 stelde destijds daarover vragen in het parlement. Voor de Bühne.
  Zou W-A trouwens nog waterdeskundige zijn?

 252. Aad Verbaast 10 februari 2014 om 18:29

  @King Billy: == Zou W-A trouwens nog waterdeskundige zijn? ==
  Ongetwijfeld. Kennis wel iets verwaterd. Als je zo de beelden ziet vanuit Sotsji dan houdt hij nog steeds wel van een ijskoud biertje.

 253. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 10 februari 2014 om 19:09

  VVD bus in Utrecht un de fijk

  WA is waterexpert; super zijkerd

 254. King Billy 10 februari 2014 om 22:20

  We moeten bezuinigen van de Europese Commissie om de participatiemaatschappij gestalte te geven.
  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2014/02/08/privatisering-brengt-uw-gezondheid-ernstige-schade-toe
  Aandelen Fresenius doen het goed op de beurs van Frankfurt. De babyboom klopt aan voor zorg.

 255. Aad Verbaast 11 februari 2014 om 00:37

  @King Billy: geheel on-topic plots!! 🙂

  Blijft toch merkwaardig dat met commercialisering juist in de zorg alles duurder wordt. Die economiehandboeken moeten toch flink wat aanpassingen ondergaan inmiddels.

 256. blutch1 11 februari 2014 om 10:31

  Opvallende uitspraak Dijsselbloem.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3591617/2014/02/06/Waardedaling-goud-DNB-kost-Staat-geen-geld.dhtml
  Hij beweert dat er jaarlijks fysieke controle plaatsvindt, ook in New York waar 51% van het goud ligt. Gezien de weigering aan de Duitsers om een controle uit te voeren lijkt mij dat deze uitspraak maar eens tegen het licht gehouden moet worden. Staat de minister hier te liegen of weet hij het niet? Het gaat niet goed met de PvdA politici.

 257. blutch1 11 februari 2014 om 10:38

  @Aad, de economieboeken hoeven wat dat betreft niet aangepast. De interpretatie ervan wel. Er is geen vrije markt in de gezondheidszorg, tenminste niet voor patienten. Vrije markt betekent dat je op dezelfde plek kunt kiezen uit verschillende aanbiedingen. Het betekent niet dat je door te reizen ergens anders hetzelfde product goedkoper kunt krijgen. Wat dat betreft zijn alle ziekenhuizen kleine monopolisten. En je weet wat er met de prijs van een monopolist gebeurt.

 258. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 11 februari 2014 om 11:01

  Daarom heb ik al eens gezegd:
  –verblijf in ziekenhuis: splitsen in twee dingen; het huishoudelijke verblijf met een standaard per dag prijs; en de medische verzorging op basis van minuten lijst, op een vastgesteld tarief.
  Makkelijk voor controle, en levert lagere prijzen op

  Is wel nodig, dat ziekenhuizen-de gebouwen-genationaliseerd worden, en artsen/specialisten en andere begrafenis toeleveranciers op de loonlijst van ziekenhuis gaan, zoals het al is bij universiteits ziekenhuizen

 259. Aad Verbaast 11 februari 2014 om 12:03

  @Blutch1: eens.
  Hangt er natuurlijk wel van af over welke zorg we het hebben. Thuiszorg bijvoorbeeld is wel een opener markt. Concurrentie heeft daar (o.a.) wel gezorgd voor daling van de prijzen. Onder acceptabel niveau trouwens. Ook de kwaliteit is daardoor juist weer niet toegenomen.

  Concurrentie bij ziekenhuizen: je ziet ook niet dat in een grote stad (meerdere ziekenhuizen) de prijzen lager zijn dan in de streekziekenhuizen. Verzekeraars bepalen de prijs. Niet de patiënten.

  @Kleet: is wel wat voor te zeggen. Past ook wel in de discussie dat “nutsbedrijven” veel meer gereguleerd moeten worden om misstanden te voorkomen.

 260. King Billy 11 februari 2014 om 13:11

  De wonderen zijn de wereld nog niet uit vlak voor de europese verkiezingen, hoewel voor Brussel de wereld te klein is na het referendum in Zwitserland en meteen begon met dreigen en met allerlei lopende contracten te wapperen..

  Toenadering tussen Grieks- en Turkse Cyprioten.
  “As the negotiations resume, President Barroso’s personal representative will contribute actively to the search for constructive solutions in compliance with the EU acquis to overcome outstanding problems. In parallel, the European Commission will also step up its efforts to help the Turkish Cypriot Community prepare for implementation of the acquis.”

  Klik om toegang te krijgen tot 140986.pdf

 261. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 11 februari 2014 om 13:23

  Er was ooit een basis regelgeving; daarop zijn zoveel aanvullingen/correcties en zo gekomen, dat deze organisatorische rotzooi is ontstaan.
  De enige manier om zo’n rotzooi op te lossen is definitief een streep erdoor en terug naar af.
  Daar is een referendum met JUISTE vraagstelling goed voor.

  Ik merk op een paar dingen die met zichzelf in tegensprak zijn:
  –120.000 niet betalenden: is niet solidair vlgns staat.
  Onzin. Solidair was het system van percentage inkomen, zoals dat jaren was.
  Bovendien: verplichte verzekring, vrije markt?
  Onzin; vrije markt betekent ook, dat ik elders in Europa een verekring kan nemen.
  Bovendien: verplicht verzekeren is in strijd met vrijheid van contract.

  Het heft geen zin te mekkeren over frauds, valse opgaven.
  De betrokken partijen willen dat zo, want ze ondersteunen het verotte systeem.

 262. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 11 februari 2014 om 13:28

  Laat de nzai’s niet zo’n grote bek hebben over Cyprus; de turken hebben ruim 500 kerken op Cyprus geplunderd, en de kunstschatten (vanaf de zesde eeuw) geroofd.
  Zijn in Duitsland.
  Die weigeren teruggave; want de cyprioten hebben geen sluitende boekhouding over die kunstschatten.
  Maar allez; de moffen hebben WEL ervaring in het stelen van kunst en weigeren terug te geven.

  Dturken herstellen nu EEN kerkje per jaar; gesubsidieerd door Brussel.Duurt dus 500 jaar voordat die kerkjes hersteld zijn.
  Maar eens wat moskeetjes plunderen? Slachthuizen voor varkens in beginnen?
  Zij gebruiken kerken ook als dierenstal op Cyprus…..

  En die rotzooi moet in Europa komen. Proost.

 263. Aad Verbaast 11 februari 2014 om 18:00

  @King Billy: ik zag Cyprus voorbijkomen ja. Nobelprijswinnaars van de Vrede zijn natuurlijk onvermoeibaar bezig dat weer verder in te vullen. Het gas gaat er vol op!

  Gat in de markt zag ik ook voorbijkomen: https://factcheckeu.org/
  Nieuwe site begrijp ik. Kan het zomaar eens druk krijgen.
  Ook voorspelbaar: er zal wel hard gewekt worden vanuit Brussel om deze site snel uit de lucht te halen. Mochten ze al subsidie krijgen (net als presseeurope) dan wordt dat snelstens teruggedraaid!

 264. Aad Verbaast 11 februari 2014 om 18:03

  @Kleet: == percentage inkomen, zoals dat jaren was.==
  Is wel degelijk het geval. En voor een knap hoog bedrag ook nog. Wel gemaximaliseerd overigens.

  P.S. ik kan me voorstellen dat je dat niet weet overigens. Moet je natuurlijk wel een inkomen voor hebben om dat te zien 🙄

 265. Aad Verbaast 11 februari 2014 om 18:30

  @King Billy: in aanvulling op….: http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-14-103_en.htm
  == Statement from the European Union on the agreement reached by the Greek Cypriot and Turkish Cypriot leaders on a joint declaration and on the resumption of the negotiations ==

  Prachtig vak hebben die lui toch: == … a package of Confidence-Building Measures … ==

 266. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 11 februari 2014 om 19:59

  percentage voor iedereen gijk? Hoe zit het dan met die vastgesteldepremies? klopt natuurlijk iet
  Percentage betekent ook, geen inkomen, premievrij

  Zoals nu et de pooltjes; krijgen ze ongeluk, wirden ze ontslagen (werken via uitzend bureau) en komen dan I ziekenhuis zonder verzekering.

 267. King Billy 11 februari 2014 om 23:49

  Andere percentages: uitslag volkskstemming over immigratie en Schengen akkoord in $wit$€rland. Alle steden waren tegen (49.7%), het platteland stemde voor (50,3%, met name Tessin -Ticino, grenzend aan het voormalige Rijk der Lombarden, waar Karel de Grote al ruzie mee had). Uiteindelijk deed 0.023 % van de stemmers de balans naar ‘Ja’ gaan. Dat is nog geen 0.005 % van de bevolking.

  Enfin, de $wit$€rse regering heeft drie jaar de tijd om al die contracten welke ‘de EU’ stapje voor stapje Gordiaans aan elkaar heeft geknoopt, weer recht te breien.
  Frankrijk op nog veel hogere poten dan Brussel, vanwege de diplomatieke en ambtenaren pendelaars tussen Frankrijk, Geneve en Bern.
  Ondertussen melde de BUBA vandaag dat de kapitaalvlucht vanuit Duitsland naar $wit$€rland in 2013 met 9 miljard is toegenomen ondanks strengere belastingcontrole.

 268. King Billy 12 februari 2014 om 00:14

  De Factcheck website is onafhankelijk. Krijgt geen subsidie uit Brussel.
  En wat Cyprus betreft, Brussel wist met veel aplomb apetrots te melden dat een ‘Special Representative’ van Barroso is aangesteld voor Cyprus. Kan hij zijn CV nog een beetje oppoetsen. En Carolientje heeft het waarschijnlijk veel te druk met haar succestory ‘Iran’ en met Victoria Nuland uit Oekraine weg te houden.
  Overigens is de laatste tijd een hardere, agressivere toon over tal van zaken vanuit Brussel te bespeuren en een nadrukkelijkere buitenland geo-politiek. Als ze na de eurocrisis bijna te hebben overwonnen, nu niet wéér te overmoedig worden. Vooral met de ‘gamechanger’ TTIP. Cést le ton, qui fait la musique”. Tátátérá, hier komen Barrosso en Van Rompuy, de architecten van een nieuwe geo-politiek met élan. Hatsikedéé Boem.

 269. Aad Verbaast 12 februari 2014 om 00:20

  @KLeet: kijk even op premies volksverzekeringen.
  http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/werk_en_inkomen/sociale_verzekeringen/premies_volks_en_werknemersverzekeringen/volksverzekeringen/hoeveel_moet_u_betalen 12.6% dus (gemaximeerd tot een inkomen uit werk en woning van 33K ongeveer.)
  Naast de vaste premie (in euro’s) voor de verzekering uiteraard.

 270. Aad Verbaast 12 februari 2014 om 00:22

  @King Billy: minieme verschillen inderdaad. Lijken de VS presidentsverkiezingen wel.
  Geen goed systeem om zo referenda te houden.

  Agressievere toon: zijn er binnenkort soms verkiezingen of zo? 🙄

 271. King Billy 12 februari 2014 om 13:30

  @Aad Verbaast =minieme verschillen=. Sommigen kijken daar anders tegenaan. Bijna fifty-fifty. Ieder z’n eigen deel. Te weinig voor ‘de EU’ en Europa vriendelijke politieke partijen, die m.h.o. op de Europese verkiezingen een probleem erbij hebben:

  http://koningbilly.wordpress.com/2014/02/12/europese-verkiezingen-een-zwitsers-referendum/

 272. King Billy 12 februari 2014 om 19:44

  Nee toch,

  “OECD admits failure to understand scale of eurozone crisis.
  But the OECD is not the first to face the charge that it underestimated the scale of the crisis.
  Accusations of poor and over-optimistic forecasting have also been laid at the door of the European Commission and the International Monetary Fund, particularly in respect of Greece’s bailout.”
  http://euobserver.com/news/123106

 273. blutch1 12 februari 2014 om 22:59

  En dan durven ze ook nog te zeggen dat ze er in Griekenland fors naast zaten en in andere landen minder fout zaten. Dat maakt dat laatste nog niet goed. Het zijn toch een stel klunzen ook. Als je de interacties tussen landen, onderworpen aan de euro, naast elkaar legt dan zie je eenvoudig dat onevenwichtigheden zich als een servosysteem vergroten. Het is als remmen met de handrem terwijl je plankgas geeft.

 274. Aad Verbaast 13 februari 2014 om 08:31

  @King Billy en @blutch1: == He added that the belief that the eurozone’s debt crisis would gradually play itself out was the biggest mistake made by analysts. ==
  Merkwaardig. Ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat dit nog steeds de heersende opvatting (hoop doet leven) is bij de gremia die om het hardst roepen dat ze weer een “package” aan maatregelen treffen nadat ze er achter gekomen zijn dat dat ook weer niet geholpen heeft.

 275. King Billy 13 februari 2014 om 09:24

  Horen en lezen we nog iets over de strikte naleving van het Fiscale Pact, 60%? Nog nooit een boete opgelegd. Ondertussen worden lidstaten volgepompt met subsidies in de vorm van leningen om de economie aan te zwengelen en lidstaten te laten functioneren. Nieuwe fiscale truc is de rente over de leningen die op de begroting drukken, mag buiten beschouwing worden gelaten.
  Hoe zit dat ook alweer met de hypotheekrenteaftrek voor de CDS-burger?

 276. Aad Verbaast 13 februari 2014 om 10:38

  @King Billy: == strikte naleving == kan iemand nog het overzicht bewaren over/door de ondoordringbare jungle van maatregelen, fondsen, subsidies, afspraken, wetten, organisaties etc etc. Ik dacht zomaar van niet. Laat staan de controle op de naleving er van, en de effectiviteit en efficiency?
  Ik dacht toch van niet.

 277. blutch1 13 februari 2014 om 11:12

  Volkomen juist dat de EU behandeld wordt in de column over zorg voor zieken.

 278. Aad Verbaast 13 februari 2014 om 11:17

  @Blutch1: misschien is het een idee om de trend die de overheid hier heeft ingezet wat betreft de zorg ook in te voeren voor Europa: alles overhevelen naar de gemeenten in Europa..;-)

 279. King Billy 13 februari 2014 om 14:03

  Aandeelhouder Duitse regering peurt in vier jaar uit Deutsche Telekom 2. 366. 464. 961,16 Euro – ofwel twee miljard, driehonderd zes en zestig miljoen, vierhonderd en vier en zestig duizend, negenhonderd één en zestig euro’s en zestien cent.
  En in King Billy’s Republic aan de rand van het Roergebied nog steeds een waardeloze internetverbinding.

  Klik om toegang te krijgen tot 1800422.pdf

 280. King Billy 13 februari 2014 om 14:17

  Nieuwe Duitse Parlement raakt op stoom. Parlementaire Enquete in het Duitse Parlement over de spionage affaires komt eraan. Voorstel door een meerderheid ondersteund, inclusief coalitiepartijen, wordt vandaag behandeld.

  Klik om toegang te krijgen tot 1800483.pdf

 281. Aad Verbaast 13 februari 2014 om 16:43

  @King Billy: == waardeloze internetverbinding == tja, dat krijg je natuurlijk als je in de outlands gaat wonen. Glazen bol ipv een glasvezelkabel.

  Parl. enq: Duitsland is tenminste nog afgeluisterd. We dachten hier even dat Nederland ook slachtoffer was. Maar nee hoor, zonder dat Plasterk of Hennis er van gehoord hadden dede we dat zelf. Staan we wel weer in ons hemd. Niemand is in ons geïnteresseerd..
  Of wordt het daar ook deels een ‘Plassterkje’?

 282. blutch1 13 februari 2014 om 16:55

  Hihi, zelf afluisteren en dan de data delen doet in elk geval lijken dat er iemand geïnteresseerd is in onze spionageactiviteiten. Lullig om jezelf zo belangrijk te doen schijnen, beetje zielig ook.

 283. Aad Verbaast 13 februari 2014 om 18:33

  @Blutch1: nergens staat opgetekend of die 1.8 miljoen verzamelde gesprekken ook in dank zijn aanvaard door de NSA. Hoor je ook nooit natuurlijk. Zou nog zieliger zijn als de NSA dat onverwijld naar de prullenbak had verwezen als “oud nieuws”.

 284. Aad Verbaast 13 februari 2014 om 18:58

  On-topic: goed dat we een rekenkamer hebben. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3596486/2014/02/13/Verhogen-zorgtoeslag-groot-risico-voor-Rijksbegroting.dhtml
  == De Algemene Rekenkamer wijst op dat risico in een vandaag gepubliceerd rapport over mislukte bezuinigingen op de zorgtoeslag in 2012. Toen hoopte het kabinet 600 miljoen euro te besparen op het begrote budget van 4,6 miljard euro. Van de bezuiniging werd slechts 98 miljoen gerealiseerd, oftewel een tegenvaller van ruim 500 miljoen. ==

  En dan de volgende constatering: == De Rekenkamer stelt overigens vast dat het kabinet ‘beperkt’ informatie geeft over deze tegenvaller. ==

  Genoeg kandidaten om naar huis te sturen..

 285. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 13 februari 2014 om 19:23

  Voor heteerst in enige tientallen jaren is in England de levensverwachting van ouderen sterk gedaald.
  Yahoo-uk.
  Zeker dezelfde methoden voor bezuinigingen?

 286. King Billy 13 februari 2014 om 19:49

  Re Plasterk. Het gaat niet om die telefoongesprekken, die luisteren de Amerikanen zelf ook af.
  Het gaat om iets anders. De Amerikanen gebruikten de afgeluisterde telefoon gesprekken om te controleren of bestaande afspraken worden nagekomen.
  Dáárom mocht Plasterk blijven.

 287. King Billy 13 februari 2014 om 23:50

  Komt een schandaal in Duitsland aan, die het hart van Merkel’s regering kan raken.
  Canadese politie informeert in oktober 2013 tijdens coalitie onderhandelingen Duitse Justitie na drie jaar onderzoek over het bestaan van een kinderpornoring, waar de naam van SPD’er Edathy valt, die een Blitz carriere maakt in de SPD en Bundestag. Voorzitter van verschillende commissies.
  Gerommel binnen de SPD en de Bondsdag over Edathy’s ziekmelding, eerder een merkwaardig interview met journalisten die lont hadden geroken, Justitie doet 10 februari huiszoeking en valt gisteren een geheim gehouden kantoor binnen met zeer recent vernietigde harde schijven.

  Friedrich (CSU), vorige staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, nu Minister van Landbouw informeert in oktober 2013 SPD partijvoorzitter, nu Vice-Bondskanselier en MvEZ & Energie Gabriel, die op zijn beurt fractievoorzitter Steinmeier, nu Minister van Buitenlandse Zaken en SPD icoon Opperman, de nieuwe fractievoorzitter informeert.

  FAZ:
  ==Der Donnerstag bestand für die Beteiligten vor allem darin, sich durch spitzfindig gesetzte Stellungnahmen vom Verdacht freizumachen, hier seien Amtspflichten wie in einer Bananenrepublik verletzt worden. Sie hatten allen Grund dazu.==

  http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/kommentar-warum-musste-friedrich-plaudern-12800799.html

 288. Aad Verbaast 14 februari 2014 om 00:28

  @Kleet: wist je dat elk jaar je levensverwachting als oudere ongeveer met een jaar daalt?

 289. Aad Verbaast 14 februari 2014 om 00:29

  @King Billy. Wat een verhaal zeg. Kan de Speld haast niet eens aan tippen.

 290. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 14 februari 2014 om 07:00

  45 jaar terug was ik getrouwd en had ik een kind.Ik verbood dat baby gewauwel tegen het kind.Resultaat: toen ze 3 was, en op de crèche zat,was ze de enige die met volledige zinnen sprak; een duidelijke voorsprong.
  Alllez, dat zei niet zo veel, was in Friesland…

  Maar nu heeft een USA universiteit er onderzoek naar gedaan (AD) en kwamen tot dezelfde conclusie

 291. King Billy 14 februari 2014 om 08:26

  =Kan de Speld haast niet eens aan tippen.= Jammer genoeg niet, zijn voldoende redenen voor.
  Dan doet de Duitse satire site ‘Der Postillon’ het beter.
  Alleen minimumloon voor werknemers die meer verdienen, Reisverbod naar Oekraine omdat het ijskoud is, omboeken naar Syrie, Somalie, Mali mogelijk, Obama voorgedragen voor Nobelprijs als beste hoofdrolspeler met Merkel als beste figurant. Iedere dag wel weer wat.
  http://www.der-postillon.com/search/label/Politik
  Mijn Valentijnsdag met volle maan weer goed met Pasta, Espresso en Italiaanse Pizzachaospolitiek.

 292. Aad Verbaast 14 februari 2014 om 08:59

  @King Billy: valentijnsdag: onverwachte attentie voor de regering:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2014/02/14/nederlandse-economie-groeit-met-07-procent-herstel-zet-door/
  Maar zoals wel verwacht: die lui kloppen zich zelf op de borst over de goede groei cijfers.
  Dat er 138.000 banen verloren gingen, daar hoor je ze niet over..

  Klik om toegang te krijgen tot pb14n010.pdf

 293. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 14 februari 2014 om 09:33

  en dat ONDANKS onze overhead (ik bedoel de nepgroei)

  Doet me denken aan de eiser bij de faillisements aanvraag van mijn bedrijf in NL; ik moest hem f750 betalen; hj mij f9000 +BW, maar ik was degene met schuld–vlgs de rechter
  Nou was de rechtbank in Groningen bekend voor zijn corruptive, dus dat maakt het begrijpelijker….

 294. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 14 februari 2014 om 09:36

  Oostblok t ook zo’n leuk boekhoud system.
  Stel een roemeens bedrijf moet mij 4000 betalen, en ik dat bedrijf 1500; dan zeg ik stuur maar 2500.
  Fout; ik moet eerst 1500 overmaken en dan bidden dat zij 4000 overmaken.
  Voor d rest zijn we normaal

 295. blutch1 14 februari 2014 om 10:54

  @Aad, weet je dat het niet waar is dat bij een oudere elk jaar de levensverwachting met een jaar daalt?
  Kijk naar het tabelletje:
  http://www.vlaamse-ouderenraad.be/info60+/artikel.php?pub_id=3265

 296. Aad Verbaast 14 februari 2014 om 11:00

  @Kleet: wettelijke regeling. Vereffening is niet toegestaan. Zit ook wel iets in in voorkomende gevallen.
  Belasting gaat nog een stapje verder: eerst betalen, dan klagen als de aanslag onterecht is gegeven.

 297. Aad Verbaast 14 februari 2014 om 11:02

  @Blutch1: Dank. Precies de reden dat ik er “ongeveer” bij schreef. Op een gegeven moment heb je toch de leeftijd “der zeer sterken” bereikt 🙂

 298. Aad Verbaast 14 februari 2014 om 12:46

  @King Billy: hier inmiddels ook doorgesijpeld naar de media: http://www.nrc.nl/nieuws/2014/02/14/duitse-minister-ik-neem-ontslag-zodra-het-om-mij-veroordeelt/
  == Op dit moment draait in Berlijn alles om de vraag : wie wist wat op welk moment en wie heeft daar met wie over gesproken. En, wie krijgt daarvan de schuld” ==
  Mooi geformuleerd 😉

 299. King Billy 14 februari 2014 om 15:26

  Rabo komt met een internetbank naar Duitsland , maar misschien pikt Dijsselbloem hier nog iets van mee: ING DI-BA-Du.
  Inmiddels op twee na grootste bank voor privéklanten. Na belasting –waarschijnlijk vor Schäuble – winst van 474 miljoen met 1.1 miljoen klanten en 3400 medewerkers. Adverteren prime time op ARD met 1.5% rente als €100.000 een jaar wordt vastgezet.

  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/rekordgewinn-ing-diba-verdient-sechs-mal-soviel-wie-die-commerzbank-12802059.html
  Slim van Friedrich dat hij niet eerder aftreedt voordat hij is veroordeeld. Domino effect. Dan gaan er talloze koppen rollen, iedereen kletste met iedereen ondanks ambtelijke geheimoudingsplicht. Kan een staartje krijgen wegens ambtelijke geheimhoudingsplicht.
  De vraag is wat Duitse Justitie gaat doen. Die zijn behoorlijk aangepikt omdat als eerste Friedrich buiten het staatsboekje ging Bondspresident Wulff in ambt werd voor minder aangeklaagd voor rommelen met een hypotheek, vakantietreisjes en declaraties. Ook de advocaten van Edathy staan te trappelen.

 300. King Billy 14 februari 2014 om 17:12

  Merkel liet Friedrich naar Berlijn terugkeren en hij heeft inmiddels aangekondigd af te treden. hun bes Merkel komt om 17.30 met een verklaring Justite in Berlijn en Hannover zijn vooronderzoeken gestart waar Gabriel,Steinmeier en Opperman onder de loep worden genomen.

 301. Aad Verbaast 14 februari 2014 om 18:07

  @King Billy: == 1.5% rente als €100.000 een jaar wordt vastgezet. == zijn de rentes in DE nog lager dan in Nederland. Geen probleem om hier nog meer dan 1,5% te krijgen zonder enige beperking. Blijft wel kruidenieren natuurlijk.

  Merkel/friedrich/wulff etc: zijn de filmrechten al verkocht? 🙄

  N.B. Hoezo “slim”van Friedrich? Dit lees ik net: http://www.nrc.nl/nieuws/2014/02/14/duitse-minister-van-landbouw-friedrich-stapt-op-om-strafzaak/
  Cliffhangers!!

 302. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 14 februari 2014 om 19:59

  Als dat bij ons gebeurde, zou het cabinet helemaal leeg zijn.
  Niet dat dat zou afdoen aan de kwaliteit van regeren, integendeel….

  Maar ja, als je ECHTE rente wilt: eerste jar 0%, tweede jaar 55; derde jaar 10%; vierde jaar 15%….

 303. King Billy 16 februari 2014 om 12:41

  Inmiddels een hype in Amerika. De „Self-Tracker“, een simpel polsbandje, verkrijgbaar allerlei, registreert van alles. Gezondheid, gedrag in verkeer, lichaamsbeweging, computergedrag, etc., etc. Niet alleen verbinding met huisarts, maar ook korting op allerlei verzekeringen, indien men zich aan de spelregels houdt. Hacken wordt nog spannender en zonder een selftracker geen baantje meer.
  Echt iets om de participatiemaatschappij goedkoop handen en voeten te geven.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Quantified_Self

 304. blutch1 16 februari 2014 om 13:45

  Doet me toch denken aan Johnny the selfkicker.

 305. Aad Verbaast 16 februari 2014 om 16:53

  @Kleet: met zulke rentepercentages staan er vast lange rijen voor je voordeur.

 306. Aad Verbaast 16 februari 2014 om 16:56

  @King Billy: ideaal ding natuurlijk. Je snap niet dat zoiets niet al lang bestaat. Waar kan ik zoiets aanschaffen? 🙂

  Blutch1: hang natuurlijk wel van de waarde van de metingen/uitslag af..

 307. Aad Verbaast 17 februari 2014 om 18:00

  Berichtje van ons alles alleskunner Dijsselbloem.
  Kijk even naar de laatste zin in dit bericht wat door de slapende media en kamerleden natuurlijk weer helemaal gemist is:
  http://eurozone.europa.eu/newsroom/news/2013/12/statement-by-the-president-of-the-eurogroup-on-greece/
  == Finally, Greece took the required steps to improve the financial situation of the two main water companies, by clearing government arrears, in order to facilitate their privatisation. ==

  Ik zou meteen een debat aanvragen! Privatisering van de waterbedrijven? Zijn ze/is hij helemaal gek geworden?

  NB: zie net dat het al van december vorig jaar is. Toch zeer opvallend dat dit allemaal er toen al doorheen geglipt is..

 308. blutch1 17 februari 2014 om 22:57

  Straks heeft de Griekse overheid alle nutsvoorzieningen verkocht en is de burger wederom aan de beurt om de zakken van private investeerders te vullen. Het wordt tijd om ook alle “nuts” in de overheid en de regering eruit te gooien. Verkopen zal niet mogen ivm mensenhandelregels.

 309. Aad Verbaast 18 februari 2014 om 00:27

  @Blutch1: gaat peperduur worden natuurlijk. Dat kan je aan je water al wel aanvoelen.
  En die “nuts”: kraken!

 310. King Billy 18 februari 2014 om 09:34

  Ojéé, Zwitsers stemmen tegen meer buitenlanders, moet de Franse luchtmacht het gekaapte Ethiopische vliegtuig naar Geneve begeleiden omdat de Zwitserse luchtmacht alleen tijdens kantoortijden geopend is. Rekening naar de Zwitsers?
  http://www.sueddeutsche.de/panorama/flugzeug-entfuehrung-nach-genf-schweizer-luftwaffe-nur-zu-buerozeiten-besetzt-1.1891568

 311. Aad Verbaast 18 februari 2014 om 09:54

  @King Billy: bijzonder verhaal ja. Doet me denken aan “Asterix en de Britten”. Daar werd even uitgelegd hoe de thee werd uitgevonden in Engeland waarbij die rare jongens er zo aan verslingerd raakten dat tijdens de theepauze er niet gevochten kon worden 🙂

  N.B. wij gaan overigens iets vergelijkbaars meemaken. De JSF mag dan stealth zijn, maar onweer heeft daar lak aan. Dan mag er ook niet gevlogen worden..

 312. blutch1 18 februari 2014 om 10:22

  Blijkbaar was dat afgesproken tussen Frankrijk en Zwitserland. Het werkte toch goed.

 313. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 18 februari 2014 om 10:23

  Alweer blijk van slechte info;is veel dichter bij huis…
  Gedurende de slag om Arnhem–market garden–trok het engelse leger op vanaf het zuiden naar richting Arbhem. Ze lagen onder zwaar mofikaans vuur, maar om 16.00 stopten ze met terugschieten, met alles en gingen thee zetten…

 314. King Billy 18 februari 2014 om 12:46

  Over privatisering van waterbedrijven, een petitie en Griekenland:
  “Internal market commissioner Michel Barnier last year already excluded water from the scope of EU rules on contractors and operators after accusations the commission was promoting privatisation by the back door.”
  Bullshit dus, overal worden drinkwaterbedrijven geprivatiseerd.
  http://euobserver.com/news/123171

 315. Aad Verbaast 18 februari 2014 om 17:14

  @King Billy: da’s dus alweer een fraai voorbeeld van de gewoonte van politici het ene te zeggen en het andere te doen. Ik wordt er onderhand doodziek van!

 316. Aad Verbaast 18 februari 2014 om 18:01

  In het kader ook van bovenstaande: de fantasie kent geen grenzen. Merkel’s mobieltje wordt afgeluisterd en ineens ze bedenken een ‘onafhankelijk internet’, en de ‘as’ wordt het daarover nog eens ook.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3599409/2014/02/18/Merkel-wil-Europees-internet-om-spionage-te-omzeilen.dhtml

 317. King Billy 18 februari 2014 om 22:22

  Merkels mobile phone en het VK**Copy-edit-cut-paste artikel.

  Afgelopen zondag had de FAZ hier een artikel over omdat Hollande naar Berlijn zou komen om met met Merkel voor de Bühne over privacy op iternet te praten. Frankrijk en Duitsland kregen namelijk opdracht van een of ander Europees Council om samen met de VS te praten en met voorstellen voor bescherming van privacy op internet te komen.
  Wat will het geval? Onder leiding van de VS is er een groep van vijf landen, ‘Five eyes’ die heel nauw samenwerken, dan volgt ‘Nine eyes’ waaronder Nederland en Duitsland.
  De Pinokkianen in de States vertrouwen de Fransen iets minder en behoort tot de zgn. groep van ‘Fifteen Eyes’.
  FAZ artikel niet op Internet gezet, maar drie minuten surfen op internet en je krijgt weer bevestigd dat de ipolitici, waaronder ook de Nederlandse regering en slaafse Tweede Kamerleden hun kiezers bedonderen

  http://cphpost.dk/news/denmark-is-one-of-the-nsas-9-eyes.7611.html
  http://nl.wikipedia.org/wiki/UKUSA-akkoord

 318. King Billy 18 februari 2014 om 23:01

  Nog sterker, spionerende Amerikanen op Amerikaanse legerbasis in Duitsland werven in Duitsland o.a. voormalige militairen van de Bundeswehr om sociale media, blog- en websites door te wroeten omdat Amerikanen geen moer van de de Duitse Kultur en Duitse taal begrijpen.
  Waarschijnlijk niet anders in Nederland. Sleepnet erover en gaan zoeken naar de speld in een hooiberg. Saai baantje met goede seciundaire arbeidsvoorwaarden dat juist daarom aanspoort om te scoren. Uiteraard met regelmatige indoctrinaire bijscholing. Want, zoals volgens de Koran Mohammed reeds zei “Een kameel is pas te vertrouwen als hij aan een boom is vastgebonden”.

  En nu komen de jagers op berijders van neo-kamelen hier op bezoek. Voldoende trefwoorden in deze reaktie om hen de stuipen op het lijf te jagen.

 319. Aad Verbaast 19 februari 2014 om 00:25

  @King Billy: “four your eyes only” heeft zo te lezen ondertussen een geheel andere invulling gekregen! Wel lachen zeg. De wereld wordt steeds gekker. Bij de dag. Niet meer bij te houden 🙂

 320. Aad Verbaast 19 februari 2014 om 09:03

  @King Billy: het was gisteren weer een ‘druk’ target2 dagje op mijn blog.
  Kwam door dit artikel http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/02/de-ecb-en-het-target-2-systeem
  Reageerder plaatste een link naar mijn blog. Blijkt toch een standaard artikel te zijn 🙂

  Nog een mijlpaal. WordPress registreerde de 200.000 “kijker”. De dag kan al niet meer stuk.

 321. King Billy 19 februari 2014 om 09:37

  Re dagelijkse standaard. Heb daar een ban. Factchecking op beweringen die daar gelanceerd worden of een kritische noot over de strekking van het artikel door Mea Moresz, worden niet op prijs gesteld. Heb hier drie computers staan plus een iPad, allen geblokkeerd.

  200.000 bezoekers in het kleine Nederlandse taalgebied is best wel bijzonder. Kleet heeft ongetwijfeld recentelijk voor een stroomversnelling naar je blogs gezord.

  Maar nu terug naar de waanzin van de dag.
  Wereldleiders onderweg voor de G20 in Sydney. Waarschijnlijk met de laatste FAZ in de eerste klasse krantenbak of op hun iPad. Jens Weidmann geeft iets mee om over na te denken en gaat als een roepende in de woestijn volop in de aanval op het monetaire beleid van de ECB, dat wordt gesteund door vele europese leiders, een groot deel van het Europees Parlement en door de Europese Commisie.
  Uiteraard heeft het niets te maken met Oekraine, waar Fransen niettemin voorstelden een nieuwe Oekraine te ondersteunen met leningen aan de staat en aan bedrijven op basis van nieuwe obligaties en uitgifte van nieuwe aandelen. Daar moet wel geld voor op tafel komen. Bijvoorbeeld in een verkapte vorm van OMT’s. Zoals de Fransen ook tussen 1912-1914 de Serviers ondersteunden. Dit laatste overigens ‘terzijde’.

  Weidmann stelt de Duitsers tegelijkertijd gerust dat voor hen een een extra belasting op vermogen en spaargelden om derden -staten, banken, indirect het eurosysteem- te redden, niet aan de orde is. Een topic dat steeds weer opduikt in de Duitse pers en de publieke media.

  Interview (nog) niet vrijgegeven. Maar het tandengeknars in Sydney valt binnenkort ook in Europa te horen.
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/eurokrise/interview-bundesbank-chef-sieht-ezb-in-der-klemme-12809432.html

 322. blutch1 19 februari 2014 om 10:08

  Nederlands nieuwe bezuinigingsmodel:
  Miljoenenclaim dreigt voor Connexxion wegens omstreden cursus chauffeurs
  Miljoenenboetes voor NS en ProRail door ontevreden reiziger
  Beide in de VK van vandaag.

 323. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 19 februari 2014 om 11:38

  Zo, nou hoor jet eens van een ander! En ikke maar wachten op bijschrijvingen, maar nee hoor.

  In AD vandaag een cursus camouflage van snipers. Konden ze geeneens een nederlands woord gebruiken? Sluipschutter heet da tin NL.
  Zal wel gevolgd worden door een cursus schieten met 150mm Howitzers voor beginners in grote steden.
  Uniformen weer van Hugo Boss en vrachtautootjes van Ford zoals gewonelijk?

 324. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 19 februari 2014 om 11:42

  Maar hoeveel special opgeleidde ex BVDers zitten deze site te lezen?
  Toen ik in RO te kritisch werd wilden ze me intimideren; publiceerden mijn zakelijke gegevens en adres en schoolopleidingen…..
  Maar dat werkte averechts.
  Er is een programma voor varierende IP adressen. Had ik goed resultaat mee bij VK.
  Die idioot aldaar kreeg de zenuwen van mij hij had een banlijst met namen en met meer dan 20 IP adressen
  Uiteindelijk hebben ze zichzelf gebanned…..

 325. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 19 februari 2014 om 13:47

  Uit de oude VK tijd komt er iemand op een roemeense site reageren en plaatst daar hele lappen in nederlands van die periode; onder de naam “ancha”
  Hoe gek kan je worden?

 326. King Billy 19 februari 2014 om 14:33

  Ancha idss een ster. Vroer wel eens geschoten. Met een sextant. Geef eens een link, @Kleet.

 327. King Billy 19 februari 2014 om 15:32

  Schaatsconcurrentie jaloers (op de miljoenen neveninkomsten na afloop?) en zinspeelt op dopinggebruik.
  Der Spiegel pikt op:
  http://www.spiegel.de/sport/wintersport/eisschnelllauf-doping-debatte-wegen-dominanz-der-niederlande-a-954349.html

 328. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 19 februari 2014 om 16:06

  Ik krijg dagelij post van Yahoo, als er op mijn reacties is gereageerd.
  het adres van de reacties van die ancha is zo lang en met kleine lettertjes die ik niet of nauwelijks kan lezen.
  Wat ik wel kan; die mail van yahoo forwarden, dan hoef je alleen maar aan te klikken
  Ik heb ook geprobeerd het artikel te vinden;maar dat is niet meer op de vooragina.
  Stuur effe een mailtje naar phmvandekletersteeg@yahoo.com en ik forward die mail naar je
  nBen benieuwd of die Ancha hetzelfde licht is.
  Heb ooit eens een pedo met een beledigende bek te grazen genomen….die was gelijk koest.
  Kan zijn dat het die was, woonde in Brasilie;grote voorraad koters.

 329. King Billy 19 februari 2014 om 17:02

  TTIP: de Tweede Kamer zwijgt, Alle partijen in de Duitse Bundestag stellen kritische vragen en willen opheldering. Inmiddels 130 geheime gesprekken plaatsgevonden

  Michael Lenkert (Die Linke) kritisierte, dass es im Vorfeld der TTIP-Verhandlungen insgesamt 130 Gesprächsrunden gegeben habe, 119 davon mit Industrievertretern und 11 mit der Zivilgesellschaft. Alle seien „geheim und intransparent“ vonstatten gegangen. Er forderte die Veröffentlichung von Dokumenten und Informationen nicht nur in Bezug auf TTIP, sondern auch

  http://www.bundestag.de/presse/hib/2014_02/2014_091/01.html

 330. Aad Verbaast 19 februari 2014 om 18:06

  @King Billy:
  Oekraine. Wat een drama daar zeg. Barosso meldt trots op internet dat hij vandaag met de president heeft gebeld.

  Weidman: het idee zeg dat er een extra belasting komt op spaargelden. Moet allemaal niet gekker worden.

  G20/Sydney: na meerdere blogs over g20’s geschreven te hebben moet ik constateren dat bij de interesse begint te tanen. Weer een “slap gelul” gremium waar mooie plannen worden gepresenteerd waar feitelijk ook nooit iets van terecht komt.

  Doping schaatsen: glad ijs discussie natuurlijk. Kan me voorstellen dat heel wat landen “pissed” zijn. Kunnen hun stalen ook allemaal inleveren. Misschien weten we het dan over een jaar of tien.

  == Inmiddels 130 geheime gesprekken plaatsgevonden == Ik val alweer van mijn stoel 🙂

 331. Aad Verbaast 19 februari 2014 om 18:09

  @Blutch1: vreemd mechanisme eigenlijk. Je geeft boetes aan ‘nutsbedrijven’ omdat hun prestaties aan de burgers ondermaats zijn. Dat geld verdwijnt vervolgens in de staatskas en niet naar de burgers..
  Omdat ze dan minder winstgevend zijn, worden de burgers vervolgens aangeslagen voor prijsverhogingen.
  Tja.. dat zou anders moeten.

 332. Aad Verbaast 19 februari 2014 om 18:10

  @Kleet: LOL == Zal wel gevolgd worden door een cursus schieten met 150mm Howitzers voor beginners in grote steden. ==

 333. Aad Verbaast 19 februari 2014 om 19:02

  Do I need to say more?

 334. King Billy 19 februari 2014 om 23:02

  Fraaie cartoon. Met de JSF ook weer iets aan de hand. Bend Over Here It Comes Again, Rutte en Samson, Systems Normal All Fucked Up.

  http://koningbilly.wordpress.com/2014/02/19/jsf-f35a-lightning-bohica-snafu-systems-hacked/

  Iedereen alvast een prettig weekend. Moet in Referendaland de stemming peilen. Ook over een verbouwing.

 335. King Billy 19 februari 2014 om 23:43

  Re de G20 en de Eurozone. Toch uitkijken met de lage inflatie. Nieuwe kans voor politci. Een gat in de markt. meer belastingen heffen om inflatie op te jagen.

  Was in Nederland Schulz, Voorzitter van het EP, ook in het nieuws? Hij waant zich reeds Voorzitter van de EC en mengde zich bij de ARD in de discussie over Oekraine. Hij ging op de stoelen van Ashton en Ministers van BZ zitten en ‘dicteerde’ wat de EU moet doen. Kan allemaal. Moet Van Miltenburg eens proberen.

 336. blutch1 20 februari 2014 om 08:58

  Meer belasting heffen jaagt de inflatie niet op. Dan blijft er minder geld over om te spenderen en moeten de prijzen dus nog verder omlaag.

 337. blutch1 20 februari 2014 om 09:00

  Ook cyberaanval is voor NAVO straks militaire aanval
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3600486/2014/02/20/Ook-cyberaanval-is-voor-NAVO-straks-militaire-aanval.dhtml
  Ze worden steeds aggressiever. Zeker te weinig te doen om de uitgaven te rechtvaardigen.

 338. Aad Verbaast 20 februari 2014 om 09:22

  @King Billy: niets gelezen hier over Schultz. Hij is al wat langer aan het warmlopen natuurlijk.
  En van Miltenburg? Is ook nog steeds in de modus van proberen en proberen. Bakt er ook weinig van.

  JSF: een helm van 500.000 dollar. Enkel de helm dan. Dan is google glass toch een stuk goedkoper.

 339. Aad Verbaast 20 februari 2014 om 09:25

  @Blutch1: interessant laatste zin: == Defensie werkt aan de oprichting van een cybercommando dat ook zelf aanvallen moet kunnen uitvoeren. == En gaan ze dat toepassen dan is het onder de eigen afspraak dus ook een “Act of War”.

  Kan je op wachten: een kooi van Faraday om de JSF.

 340. Aad Verbaast 20 februari 2014 om 09:27

  En over inflatie gesproken: Facebook koopt whatsapp voor 19 miljard dollar. Daar werken wel 50 man die gierend van de lach wat te vieren hebben.

 341. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 20 februari 2014 om 11:11

  Cyber aanval: een Dakota die een JSF sleept, van waaruit oude computers worden gegooid.

  Zi te wachten open goeie hacker die via de computers van de NATO het witte huis aanvalt…

 342. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 20 februari 2014 om 12:40

  In Belgie krijgen arme nederlanders te horen dat ze Mogen oprotten.
  Uitgezet kunnen ze niet worden, maar als ze 3 maand sociale uitkering hebben gehad, wordt verblijfsvergunning in getrokken.
  ook van Roemenen en Bulgaren.

  Of dat inhoud, dat ze ook geen recht meer op uitkeringen hebben wordt niet vermeld.

  Bron: put om de hoek, 12 meterdiep en het AD van vandaag.
  Of van gisteren als je het morgen leest.

 343. Aad Verbaast 20 februari 2014 om 17:04

  @Kleet: Naast moeilijk opvoedbaar ben je ook nog hardleers. Zet ik er maar even een linkje bij: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3600202/2014/02/20/Belgie-wil-af-van-arme-Nederlanders.dhtml
  Lijkt me sterk dat België Nederlanders (of andere Europeanen) het land uit kan sturen. Vriendelijk vragen mag natuurlijk altijd..

 344. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 20 februari 2014 om 17:33

  Kwestie van organsatie.
  Uitzetten mag niet.
  Maar verblijfsvergunning intrekken wel.
  Als dan voor uitkering het hebben van legale status is vereist, gaan er vanzelf busladingen naar Boekarest en Sofia….

  Zei toch AD van vandaag?

 345. blutch1 20 februari 2014 om 22:49

  ‘Derde steunpakket Griekenland circa 40 miljard euro’
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/7264/Schuldencrisis/article/detail/3600815/2014/02/20/Derde-steunpakket-Griekenland-circa-40-miljard-euro.dhtml

  Wie zeiden ook weer: geen cent meer naar Griekenland.?
  Ze hebben niet voldaan aan de eisen van het tweede pakket, maar de overdracht gaat gewoon door. Geef dat geld aan de Griekse bevolking, dat stimuleert de economie meer dan aan de overheid of de centrale bank. Laten we dan de voorwaarde eraan verbinden dat alleen mensen die belasting betalen het geld krijgen.

 346. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 20 februari 2014 om 23:02

  Dr Houseboat heft gelijk.
  Ik wou dat ik zo “geen cent” zou krijgen….
  Wat mij pissig maakt, is dat dit sort oplichtingen zo makkelijk voorspelbaar zijn…
  Brussel moet een gigantische minachting voor de burgers hebben
  Hoe komt het dat ik niet verbaasd ben?

 347. Aad Verbaast 21 februari 2014 om 00:12

  @Kleet: ik weet niet precies hoe het zit maar volgens mij heb je (b.v.) als Nederlander geen verblijfsvergunning nodig om in België te gaan wonen. Kan je dus ook niet intrekken.

  P.S. == Zei toch AD van vandaag? == Je moet niet alles geloven wat in de krant staat. Zeker niet in het AD.

 348. Aad Verbaast 21 februari 2014 om 00:16

  @Blutch1: geen klein bier natuurlijk. En die voorwaarde die jij (terecht) stelt kan nog wel met heel wat meer voorwaarden worden aangevuld.

  Wel merkwaardig allemaal trouwens deze berichten. Samaras stelde een paar dagen geleden nog dat er geen helemaal geen derde steunpakket nodig is!
  http://nos.nl/artikel/608633-griekenland-geen-derde-hulppakket.html

 349. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 21 februari 2014 om 05:47

  Voor zover ik weet, mag je je overall in EU vestige, maar moet je wel een verblijfsvergunning hebben.
  Of dat een formaliteit is, of een echte procedure weet ik niet.

  De VK is ook maar een belgisch drukseltje; en met de kwaliteit moderators die ze overgenomen hebben….

 350. blutch1 21 februari 2014 om 09:28

  Als je in een ander EU=land wil gaan wonen kan dat. Je moet echter aantonen in je eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. En je moet een SOFinummer hebben van de lidstaat waar je inkomsten hebt. Dan krijg je automatisch een verblijfsvergunning.
  http://www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Wonen-in-de-EU.htm

 351. blutch1 21 februari 2014 om 09:30

  Waarom wordt er zo over geklaagd dat Nederlanders weinig ondernemend zijn?
  Zuipketen veroveren Nederland
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/Wetenschap-Gezondheid/article/detail/3601072/2014/02/21/Zuipketen-veroveren-Nederland.dhtml

 352. Aad Verbaast 21 februari 2014 om 13:09

  @Blutch1: dank. Is dit ook weer duidelijk.
  Althans.. Nu snap ik weer niet hoe b.v. die Bulgaren fraude mogelijk was. == Wilt u in een EU-land gaan wonen waar u geen werk heeft? Dan moet u laten zien dat u voldoende geld en een ziektekostenverzekering heeft ==

  Zuipketen: Eerst even goedkoop inkopen in Duitsland, en daar ook goedkoop tanken, en dan thuis aan de zuip.

 353. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 21 februari 2014 om 13:20

  Ziektekosten verzekerng kost maar 10 euro–ietsje minder zelfs–voor een roemeen, die een verzekering sluit inRO bij een oostenrijkse verzekeraar.

  In DE: iemand die zwart werkt, kan zich inschrijven bij burgelijke stand, en voor 50 euro een krankekasse nemen

  Die zuipketen zijn er al sinds de euro kwam en een pilsje plotseling f 4,40 ging kosten
  De horeca heft haar Eigen economische graf gegraven alleen mnsen met een goed inkomen gaan nog naar restaurant of een hele avond stappen.
  Dus enorm omzetvelies; komt nog bij dat idiote rookverbod.
  Straks nog een neukverbod.

 354. blutch1 21 februari 2014 om 13:57

  Die Bulgarenfraude ging om zorgtoeslag en huurtoeslag. Dat is weer apart van de rest.
  Ze zijn hier gek met al die vrijwel niet te controleren toeslagen. Afschaffen die handel en de eerste en tweede schijf verlagen en de derde en vierde schijf voor hetzelfde bedrag verhogen. Dan merkt niemand er wat van, maar geen controle meer nodig

 355. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 21 februari 2014 om 14:41

  Voor de oorlog verdiende een monteur f21 per week.
  Wattie ermee deed was zijn zaak. Hij kon trouwen of niet en een rreutemeteut kinderen in elkaar kezen–of niet. Maar hij kreeg niks extra, nikts aftrekpost.

  Kindertoeslag–de progressieve fokpremie– is een uitvinding van de mof, en ondersteund door de griste lijken, die ook de besetting niet geheel afwezen.
  Aftrekposten kwam daaruit voort.

  Het smoesje wat vaak hoort van roemenen en bulgaren: dat waren geen roemenen of bulgaren, maar zigeuners.
  ( in relatie met de frauds)
  a) dat is niet waar; b) die zigeuners zijn welliswaar 100% crimineel, maar ze zijn echt roemeen/bulgaar of hongaar.
  Ze kwamen met de hunnen mee in de elfde eeuw en zijn sindien in de streek gebleven.
  Roemenie bestaat trouwens pas sinds 1918

  Bij grote, heel grote uitzondering geef ik de slager gelijk in deze…

 356. Aad Verbaast 21 februari 2014 om 17:09

  @Blutch1: lijkt me inderdaad dat een en ander vereenvoudigd kan worden. Geen touw meer aan vast te knopen met al die regelingen en daar dan weer de uitzonderingen op.

 357. Aad Verbaast 21 februari 2014 om 17:11

  @Kleet: == Kindertoeslag ==
  Je zal de berichten wel hebben gelezen. Kosten van het opvoeden van een kind (in België) komen gemiddeld neer op de nieuwprijs van een Ferrari: 220.000 euro

  N.B. nou vooruit.. Ik zal de link er wel even bijzetten: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2690/Opmerkelijk/article/detail/3601189/2014/02/21/Kind-opvoeden-net-zo-duur-als-een-Ferrari.dhtml

 358. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 21 februari 2014 om 17:45

  Dat zijn belgische c.
  Twee koters en inkomen van 1400 zou er overblijven550per maand; te weinig voor huur/gas/electra

  Ik denk dat een kind doorsnee zo ongeveer 100 euro per maand kost.
  De huur moet toch betaald worden, met of zonder kind; alleen extra schoolkosten, eten, kleding
  En dat kan je net zo duur makenals je zelf wilt.

  Dan is er nog de omnlogische progressiviteit.
  Het eerste kind is het duurste; alles moet worden aangeschaft voor het tweede is er alles al.

  tegenover me woonde een stel meiden; een gezin met 10 koters waarvan 6 schoolgaand uitwonend boven de 16
  Dus pipa liet een nieuwe boerderij bouwen van de fokpremie

  En geheel getrouw, had ik eerst een van de meiden als vriendin, toen een ander ervan, en toen weer een ander ervan…blijft in de familie.

 359. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 21 februari 2014 om 17:49

  Ik moest ooit eens voor Wolter en Dros naar Amsterdam, een bank.
  De toiletten waren onder straatnivo, dus alles kwam eerst in een vat en vandaar werd hetin riool gepompt
  Er waren een heleboel beveiligingen .
  Ik haalde de hele zooi weg en verving het door een simple beveiliging.
  Voorheen kwam iedere twee weken een monteur.
  Na mij 10 maanden geeneen.

  Zo ook die idote regelgeving.
  Opheffen; nieuw lanceren. Bijwerken werkt niet

 360. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 21 februari 2014 om 19:45

  Om nationalisme meten is een simple manier.
  Is nu mogelijk, grond te kopen in Roemenie voor buitenlanders.
  En nou doen Roemenenen huiliehuilie.
  Dus ik schreef: is logisch; roemenen kunnen ook grond kopen in west Europa.
  1 like, 17 dislikes.
  Tja…maar we zijn geen nationalisten….

 361. Aad Verbaast 22 februari 2014 om 10:45

  @Kleet: == Dus pipa liet een nieuwe boerderij bouwen van de fokpremie == beetje lange termijn maar ook daar liggen dus kansen voor je. Ik blijf met je meedenken 😉

 362. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 22 februari 2014 om 12:12

  Wat nou lange termijn? Eentje officieel; hoeveel onofficieel: onbekend.

  Een nazaat van de Duitse Keizer wil huize Doorn terug hebben, want, zo spak het, de Kaiser heft het met Eigen geld gekocht”.
  Jaja. En waar kwam dat eigen geld vandaan?
  Was geconfesceerd in 1945 als vijandig eigendom–en terecht

  Laat die snotneus dan ook mar eens van “Eigen geld” alle oorlogschade betalen, om te beginnen 1,5 million fietsen terug brengen.
  Als ze daarmee klaar zijn, de herbouw van Rotterdam betalen.

  Nou weet ik wel, ze kwamen alleen maareen bak koffie halen bij Bernard, maar ze kwamen met teveel heisa en bleven te lang….

 363. Aad Verbaast 22 februari 2014 om 12:20

  @Kleet: == onofficieel == tja, dat brengt natuurlijk (volgens jouw redenering) geen geld in het laadje.

 364. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 22 februari 2014 om 13:01

  Niet voor mij;maar al die uiterst bevredigende dingen die ik voor mijn mooi medeburgeressen heb gedaan……pure zelfopoffering!!

  Nou was er ooit eens een eikel, die maakte in publiek de voor hem pijnlijke vergissing, zich neerbuigend over mij uit te laten en vol lof over zijn dochter…
  Dus ik vertelde hem–in publiek fijntjes, dat er een correlatie is tussen mij en ontbijt: ze maakte ze alletwee lekker klaar…..

  Hij stelde dat niet opprijs–tenminste, hij liep rood aan…

 365. Aad Verbaast 22 februari 2014 om 17:58

  Waarom ben ik weer niet verbaasd?

 366. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 22 februari 2014 om 18:13

  Omdat je niet kan kaartlezen?
  Maarallez: er wordt gewerkt an het vloeibaar maken van aardgas en vervoer per schip.
  Maar niet alle pijpjes staan op die kaart.
  Polen wordt ook rechtstreekt gepijpt.

 367. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 23 februari 2014 om 11:29

  Zal een kin voorbeeld geven van andere realiteit–leuk leesvoer.
  Kon in contact met een nederlander in RO, die een gereedschappen fabriek heft gekocht.
  Een man met geld. touwens.
  In ieder geval hij komt ons opzoeken en we gaan naar de vader van vriendin; die heefteen proefkelder voor wijn.
  Deman komt met een chauffeur; in NL luuxe, in RO normal
  Eerste fout van man; hij neemt de chauffeur mee naarbinnen.
  Fout. Die had gewoon buiten moeten wachten.
  Na wat drank, begint de chauffeur op te scheppen; voor 1990 was hij in die en die westerse landen geweest.Dat betekent dat hij Securitate was.
  Tegen mijn vriendin zat hij in roemeens te brabbelen dat zijn baas geld zat had, en dat ik gewoon moest pressen en vragen.

  Een week later stuur ik aangetekend een seciaal draadsnij apparaat op; ik had er een paar van nodig.
  Ik bel er achter aan, “wasnooit aangekomen”
  Controleer post; was afgeleverd.
  Typisch Roemeens; gestolen
  Zij wilden de standard 20 E wel betalen als schade vergoeding.
  Ikke: nee, dan moet ik zo’n geval in DE laten maken dat kost ongeveer3500E
  En ja hoor, als Godswonder, werd het ‘gevonden”

  Ik heb de nederlander uitgelegd, wat er in werkelijkheid gebeurde, ook met zijn chauffeur.
  Maar nu is hij dus boos, en doet geen bek meer open.

  Je mag niet “discrimineren” en niet “bevooroordeeld” zijn;de snelste weg naar faillisement in hetoostblok.
  Schijnt dat die nederlander een vermogen heft verloren…..hij is gewoon belaserd.

 368. Aad Verbaast 23 februari 2014 om 12:15

  @Kleet: == de snelste weg naar faillisement in het oostblok. == Dan begrijp ik nog steeds niet waarom je er bent gaan wonen.

 369. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 23 februari 2014 om 12:44

  Niemand die het je verteld; je verwacht die mentaliteit van luiheid, nationalism, criminaliteit en asocial gedrag niet.
  Ik was Polen gewoon ; daar was wel wat loos, maar niet zo veel. In het duits sprekende deel was er een geode productiementaliteit.
  Joegoslavie was zo goed als westers, maar toen Titov de pijp uit ging….
  Titiv was geen naam, maar bijnaam; betekent: doe dit, doe dat…
  Een nich van milocevic was 4–5 jaar mijn vriendin.

 370. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 23 februari 2014 om 12:45

  In het oostblok moet je paranoia zijn–is niet anders.

 371. Aad Verbaast 23 februari 2014 om 12:58

  @Kleet: dat moet het dan wel zijn: je bent paranoia 🙄

 372. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 23 februari 2014 om 14:44

  In omgang met Roemenen in het algemeen en met nederlandse ambtenaren: noodzakelijk lichtelijk paranoia.
  Praktijk heeft bewezen dat dat nodig is.

  Ook fysiek geweld is te verwachten; ben drie maal ‘overvallen” alle drie maal in Polen, en zonder success; twee maal met pistol, een maal met mes.
  Alle drie maal: geen polen, maar wit russen of oekrainers.
  Polen is een veel gebruikte doorgangs route.

  Hier een keer opgewacht bij werkplaats in het stikkedonker. heb mijn ploertedooier op die idioot kapotgeslagen.
  Hij stond te wachten om in te breken; maar ik zag hem.Dus was ik de kwaaie pier.

 373. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 23 februari 2014 om 16:50

  Een man komt b de dokter.
  “Dokter, ik wil een volledig en complete onderzoek”
  “waarom dan?”
  “ik wil tenminste 100 worden”
  Rookt U?”
  “Nee, nooit gedaan”
  “drinkt U?”
  “Nooit gedaan”
  ‘Drugs?”
  “nooit gedaan”
  ” vrouwen?”
  “Nee….”
  Waarom wil je dan in godsnaam 100 worden!!!!!!??????”

 374. blutch1 23 februari 2014 om 17:41

  Om het pensioenfonds en de via AOW de regering te pesten.

 375. King Billy 23 februari 2014 om 23:46

  Ook Oekraine 20 jaar geleden. Nieuwe ‘sarcophaag’ wordt nog steeds aangelegd. Mede betaald door de EU. 520 miljoen euro’s.
  http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Chernobyl_placement.svg

 376. King Billy 23 februari 2014 om 23:55

  Herstel nog geen dertig jaar geleden en nog deel van de USSR.

 377. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 24 februari 2014 om 06:22

  ……en er ia al 20 milliard toegezegd voor de oekraine. Dat wordt dus 60 milliard

 378. Aad Verbaast 24 februari 2014 om 08:49

  @Kleet en @blutch1: == dokter == LOL

  @King Billy: Chernobyl: verrek, was even vergeten dat dat ook in de Oekraine lag. Had het veel meer oostelijk ingeschat.

 379. King Billy 24 februari 2014 om 09:08

  Corrupte pirateneconomie Oekraine, plek 144 tussen Papua Guinea en Guinea in Afrika, dat afhankelijk blijft van Putin’s genade en gunsten. Met grafieken die uiterst somber stellen en EU politici die politieke zaken doen met fascistische nationalisten, die verhuld de Joodse gemeenschap bedreigen.
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/ukraine-kurz-vor-dem-kollaps-12816960.html

  Doe mij dan maar de oudste federale staat ter wereld met een directe democratie en rekening wordt gehouden met politieke minderheden waar EU leiders óók tegen tekeer gaan. En waar ALDI een referendum heeft uitgelokt door haar medewerkers een minimumloon van Sfr. 4000,-/pmnd te betalen.

  Kortom, niets is wat het lijkt zodra politiek en economie op elkaar botsen.

 380. Aad Verbaast 24 februari 2014 om 09:37

  @King Billy: blijft een wespennest inderdaad. Lange leidingen en bodemloze putten. Nu ineens wel klaar staan om met veel geld over de brug te komen?

  En welk land is de volgende?

 381. King Billy 24 februari 2014 om 10:19

  ==…….klaar staan om met veel geld over de brug te komen? En welk land is de volgende?== Landen bedoel je. Moldavia, Belarussia met de ‘laatste dictator van Europa’, waar binnenkort de WK IJshockey plaatsvindt en ook gaspijpleidingen naar Europa liggen. Kan Putin weliswaar weer een blauwe neus oplopen, maar daarmee nog niet beentje gelicht. Natrappen kan hij nog steeds.

 382. King Billy 24 februari 2014 om 10:43

  The Guardian zet e.e.a. aardig op een rijtje. Ukraine het nieuwe Servie, waar i.p.v. wapens olie en gas worden ingezet? Misschien kunnen Rutte en W-A achter de schimmige schermen van de diplomatie nog wat olie op de woelige baren dumpen.

 383. Aad Verbaast 24 februari 2014 om 10:59

  @King Billy: van Baalen (naast Verhofstadt) stond al op het plein immers. 🙄

 384. King Billy 24 februari 2014 om 11:29

  Stonden deze selectief windowshoppende politici tijdens het EK voetbal in 2012 voor de poorten van de gevangenis waar Timotsjenko werd vastgehouden? Deze EU-nationalisten kunnen nevenschade aanrichten, die naderhand lastig en alleen tegen hoge kosten te repareren valt. Typisch symptoom van een would-be federatie die nauwelijks in de kleuterschoenen staat.

 385. king billy 24 februari 2014 om 11:54

  Ukrainse wijsheid: Почніть свій текст з самостійною винайшов приказці – Begin uw tekst met een zelfbedachte spreuk. Zijn die eurofiele parlementsleden, waaronder ook Schulz, niet onverdienstelijk in.
  Een opiniepeiling wie Ukraine moet regeren:
  http://www.der-postillon.com/2014/02/sonntagsfrage-101-wer-soll-kunftig-die.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+der-postillon%2FnjPS+%28Der+Postillon%29

 386. Aad Verbaast 24 februari 2014 om 12:17

  @King Billy: was er vanmorgen nog sprake van 20 miljard, dat is nu al opgelopen naar 35 miljard. En let wel: voor het eerste jaar..
  http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/ukraine-braucht-35-milliarden-dollar-um-staatspleite-abzuwenden-a-955285.html

  Alles is relatief natuurlijk. Facebook kocht whatsapp voor 19 miljard dollar afgelopen week.
  Leg er een paar bitcoins bij en de klus is weer geklaard.

 387. king billy 24 februari 2014 om 13:04

  De vraag is welke Oekraine zoveel geld nodig heeft. Of gaan het IMF, de EU en de VS ook de kosten voor de havenfaciliteiten t.b.v. van de Russische Zwarte Zee vloot op de Krim voorfinancieren? De scheidslijnen zijn nog lang niet getrokken tussen de regio’s in Ukraine.

 388. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 24 februari 2014 om 13:33

  20 milliard? Mijn bron zei 6,7 milliard. Maar allez, de ontwerpers komen uit de Oekraine.
  Net als van de TR….. serie tanks, waarvoor personeel niet groter dan 1,70 ag zijn (en bij voorkeur homo) gezien de krapte binnen in.

  het zal wel meer worden
  Dan gaan ze eerst zeggen: het wordt 100 milliard; en dan komen ze overseen 80; en melden ze vol trots: We hebben een minstijging van 20 milliard bereikt…..
  Standaard procedure.

  Dan weigert de kamer, maar betaalt toch.
  Ook standard.

 389. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 24 februari 2014 om 16:43

  MAAR…er zijn ook meeallertjes. Rt ligt nog 61.000 kg nederlands goud in zwitserland; hadden de zwitsers vergeten terug te geven; was afkomstig van moffen, die het geleend hadden in de periode dat ze langskwamen voor een bak koffie et Bernard- van de nederlandse bank. laten we zeggen: met 60 jaar samengestelde interest, kan je toch weer een Solex van kopen….

 390. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 24 februari 2014 om 16:44

  Bron: Z24, Ad en de put bij mij om de hoek…

 391. Aad Verbaast 24 februari 2014 om 17:54

  @King Billy: nu Poetin wat meer tijd over heeft is de vraag welke zet hij gat doen. De lening is al opgeschort. Nu het gas (en/of de gasprijs) nog?
  En die haven? Onmiddellijk zijn schepen aan de ketting als hij niet doorkomt.

  Voor de rest: laat de IMF maar wat bedenken. Zijn al partij begrijp ik.

 392. Aad Verbaast 24 februari 2014 om 17:55

  @Kleet: wat betreft Zwitserland het volgende: ik stel voor dat de EU overgaat tot de totale omsingeling van dat land! 🙄

 393. King Billy 24 februari 2014 om 18:11

  Nog een partij. Ashton heeft weer tijd. Morgen is zij in Kiev met een verleidelijke cheque in haar negligé.

 394. Aad Verbaast 25 februari 2014 om 00:37

  @King Billy: veel meer dan een negligé heb je ook niet meer nodig als je toch wordt uitgekleed.

 395. blutch1 25 februari 2014 om 12:32

  De EU blijft maar strooien. Straks weer Griekenland en dan ook nog Oekraïne.

 396. King Billy 25 februari 2014 om 15:33

  Bedoel je Kiev, @Blutch? De Krim met Sebastopol is een heel ander verhaal. Heeft nog geen enkele Europese pseudo-realist zich over uitgelaten. Laat staan daar een bezoekje aan wagen.

 397. Aad Verbaast 25 februari 2014 om 15:45

  @King Billy: ik lees net dat Janoekovytsj in Sebastopol zijn toevlucht heeft gezocht in een Russisch marineschip aldaar. Niet bevestigd overigens. Tja.. Gooit Poetin hem er uit, of mag hij vooralsnog blijven zitten?

 398. King Billy 25 februari 2014 om 16:03

  Duitse media meldden vanochtend dattie idd op de Russische marinebasis in Sebastopol rondhangt. Waarschijnlijk met zijn zoon. Met z’n 2-en goed voor zo’n 800 miljoen.

 399. Aad Verbaast 25 februari 2014 om 18:31

  @King Billy: hier een fraai portret van Yanukovitch en Rutte..
  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-21191164
  schaliegas ook nog..

  P.S. nog geen jaar geleden. Zijn politici al lang weer vergeten natuurlijk.

 400. blutch1 25 februari 2014 om 20:26

  Is dat niet een teken van Alzheimer, dat korte termijn geheugen?

 401. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 25 februari 2014 om 21:01

  nee hoor; gewoon seniele aftakeling….

 402. King Billy 26 februari 2014 om 00:26

  Re die schaliegasdeal: Rutte wist natuurlijk allang dat Janukowytsch dagen waren geteld, anders had hij hier niet aan meegewerkt….

  Overigens, als ze nog een nieuwe president zoeken, de voorganger van Janukowytsch was Juschtschenko, die een nimmer opgehelderde dioxine vergiftiging overleefde met Timochenko als PM. Onder hem sloot Timochenko die gasdeal met Rusland. Als compromis voor de Russen, de Amerikanen en de Europeanen misschien iets om over na te denken. Na de Revolutie is voor de Revolutie en iedereen weer tevreden.

 403. Aad Verbaast 26 februari 2014 om 09:19

  @Blutch1: kan natuurlijk, maar er lijkt veel meer aan de hand te zijn.

 404. Aad Verbaast 26 februari 2014 om 09:21

  @King Billy: die Timochenko is ook steenrijk. Hoe ze aan al dat geld is gekomen is ook zeer twijfelachtig. Wil ook weer president worden. Ze geeft weer gas.

  En die Rutte: zie hierboven: die wist altijd alles. Maar is ook een kei in “epische vernauwing” wat dat betreft.

 405. King Billy 26 februari 2014 om 10:30

  Dat wordt lachen en tandenknarsen. Duitse RvS deelt een oorvijg uit aan de Europa politiek. De drie procent kiesdrempel in Duitsland -eerder reeds teruggebracht van vijf naar drie procent- tijdens Europese verkiezingen is van tafel geveegd.

 406. Aad Verbaast 26 februari 2014 om 18:05

  @King Billy: 09:52: inmiddels bereid Putin oefeningen voor aan de grens met Oekraine. Zijn oekaze.
  En Yanukovitch heeft inmiddels ook een internationale opsporing aan zijn broek hangen.

  Drempel: voorlopig is nog de hoogste drempel dat maar een laag percentage van de kiezers geïnteresseerd is om te stemmen. Krijgt dus een hoger gehalte aan een lot uit de loterij waar je maar moet afwachten wat de hoofdprijs is.

  Cartoon: 🙂

 407. Aad Verbaast 26 februari 2014 om 18:11

  En dan nog dit: NL ambassade Kiev hield vorig jaar nog fiscale voorlichtingssessie over belastingvoordelen NL boven Cyprus..

  En WA geeft zichzelf een nieuwe audi kado. Op staatskosten natuurlijk. Kosten 0,6 mln.. Goed voor het BNP!

 408. King Billy 26 februari 2014 om 19:31

  De uitspraak gelezen lijkt het er verdacht veel op dat Het Duitse Constitutionele Hof hiermee zegt dat de europese verkiezingen een zo groot mogelijke verscheidenheid aan acteurs voor een muppetshow moeten opleven. Want: “Het disfunctioneren van Europese Unie komt niet in gevaar.
  Was dat wel het geval geweest, had het BVG wel anders geoordeeld, zoals het Hof deed met de 5% kiesdrempel voor de Bundestag. Ze zetten gewoon heel fijntjes het Europese Unie bouwwerk te kakken.

  Nederland zou niet anders doen met Curacaou als daar de hel uitbreekt als wat Putin nu met de Krim doet. Zijn nationalistische heethoofden die het Russisch als officiele tweede taal willen verbieden. Wordt nog wat op de Krim. NATO bemoeit zich er ook mee en zei dat ze Öekraine niet ‘alleen laten’. Vraag is onder welke gebeurtenissen. Heeft Rutte de F-16’s al opgelijnd?

  W-A’s Audi’s. Copy-paste Duitse regeringsmobielen met hier en daar wat aanpassingen. Snel verdiend.

 409. King Billy 26 februari 2014 om 21:57

  “Het Europees Parlement is een pretparlement”.
  Met vriendelijke dank aan het Duitse Constitutionele Hof gaat de Duitse tegenhanger van de Tegenpartij, Die Partei, meedoen aan de Europese verkiezingen.
  Opgezet door geliefde satiricus Martin Sonneborn. Volgens opiniepeilingen 1 zetel haalbaar.
  Zestig kandidaten, elk een maand in het parlement gedurende de zittingstermijn van het parlement.
  http://www.taz.de/Martin-Sonneborn-ueber-EU-Parlament/!133832/

 410. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 26 februari 2014 om 22:40

  Hoe het gaat in een siele ambtenaren corruptive. Stel een ambtenaar is corrupt (heel vaak) en hij wil wat.
  Ik verkoop normal iets voor 50;maar hij vraagt 10
  Dan schrijf ik een rekening voor 60, dat wordt aan mij betaald; ik betaal ‘flippie” verkoopprovisie van 10 contant.
  De hoofdgeldstroom is verantwoord; de omkoping niet traceerbaar.
  Zo gaat dat

 411. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 26 februari 2014 om 22:45

  En oms wat director.
  Zo had ik een rechtzaak; ik had de wet aan mijn kant, maar tegenstander de partij.
  Dus ik stuur een derde met een jerrycan wine–1966– naar het huis van de rechter, met de boodschap “de Hollander is een beetje bezorgd over zaak……” De rechter: vertel de Hollander maar dattie zich geen zorgen hoeft te maken…..

  Zo gaat dat in de echte wereld.

  In Goningen was een heel groot advocaten kantoor, dat zich bezig hield met faillisementen.
  Dat kantoor had een grote BTW schuld.
  Werd ontrokken aan gefailliteerden
  Werd openlijk in de kroeg over gegeind.
  Was zo zichtbaar in boeken
  belasting intereseerde het niet; zij hadden hun geld.

  In Brussel is het vrij makkelijk stemmen te kopen
  Vandaar dat het de Duma van Europa heet.
  Schatting is, dat zeker 6 van de 10 on the take zijn.

 412. Aad Verbaast 27 februari 2014 om 00:31

  @King Billy: vanavond wel een interessante reportage in nieuwsuur over de pijpleidingen van gazprom. Kun je die zien in DE? http://nieuwsuur.nl/onderwerp/616453-russische-miljarden-in-politieke-pijpleiding.html

  EP: Wel een idee trouwens: wisseling van de wacht elke maand. Waarom niet eigenlijk? Er zijn landen waar dat aan de orde van de dag is..

 413. Aad Verbaast 27 februari 2014 om 00:32

  @Kleet: ze zouden je goed kunnen gebruiken in Oekraine. De reis al geboekt?

 414. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 27 februari 2014 om 05:42

  Ze kunnen me overall goed gebruiken….weten “ze” alleen nog niet…..

 415. Aad Verbaast 27 februari 2014 om 10:40

  @Kleet: tijd dan om eens beetje meer en betere reclame voor jezelf te maken.

 416. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 27 februari 2014 om 11:10

  Goede wijn en geen kransen en zo….

  Maar allez; Abou de opperarabier van Rotterdam begint nu bang te worden voor invasive van roemenen en Bulgaren.
  Hoeft ie niet bang voor te zijn; hij krijgt ze.
  Maar de meesten: roma’s.
  Leuke groep niemand wil ze hebben; zijn in NL zo goed als 100% crimineel.
  75% heft strafblad; je mag redelijkerwijs aannemen dat 10% een gewist strafblad heft, en dat 15% te slim is om gepakt te worden.Met de blauwpetten die alleen zijn opgeleid oom foutparkeerders te vervolgen, en maar 15% van de aangiften oplossen, heel redelijk.

  Daarnaast zijn ze al uit Italie, Frankrijk, Ierland, Zweden getrapt.
  In NL zullen ze wel beginnen te brullen van discriminatie.

  Een geode vreemdelingenwet en die ook uitvoeren…..
  Maar dan is er alijd wel een zielug geval……
  Belgen doen het bijna goed.

  Het enig juiste is: net zoals ze in Roemenie doen: eerst bewijzen dat je Eigen inkomen hebt; en ze dan viervoudig laten betalen voor alle publieke voorzieningen, school, gezondheidszorg e.d.

  Maar dat zal niet gebeuren
  Misschien dat er net als in Ierland een sort van volksoproer komt met een paar doden.

  Ik heb een video gezien van een flat in het roergebied; was een flat voor ambtenaren/ gepensioneerden.
  Nu te smerig en te uitgewoond om het een vuilnisbelt te noemen.

 417. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 27 februari 2014 om 11:19

  En dan jeigd TBR
  Geen resiltaten.
  Maar de clowns in Den Haag nemen geen informtie op.
  Er worden nou eenmaal mensen geboren/emaakt met een afwijking.
  Een psychopaat kan NOOIT verbeteren of genezen.
  Dat is al sinds de jaren 60 bekend.
  Nog NOOIT is een psychopaat genezen.

  maar toch 567 euro per dag aan zo’n stuk afval besteden.

  Wat wel mogelijk is: ze in gareel te houden en enigszins acceptable te maken.
  Dat gebeurt heel simple en heel goedkoop; dwangarbeid.

  In Singapore hebben ze 95% afkick percentage voor harddrugsgebruikers.
  Eerste keer gepakt: jaar dwangarbeid.
  geen therapie, niks.
  Tweede keer; 5 jaar

  Wij doen het beter: eindeloze therapie, vooral goed voor de therapeut.
  Afkicken: 0,4%
  Echt een stuk beter

  Werken werkt.

 418. King Billy 27 februari 2014 om 15:38

  Martin Sonneborn met zijn ‘Die Partei’ maar eens in een Nederlands zonnetje gezet. Per slot van rekening heeft die partij sinds kort internationale aspiraties.
  http://koningbilly.wordpress.com/2014/02/27/het-europees-parlement-is-een-pretparlement/

 419. Aad Verbaast 27 februari 2014 om 17:25

  @Kleet: Singapore: drugssmokkel : doodstraf, net als meer dan 15 gram harddrugs in bezit.

 420. Aad Verbaast 27 februari 2014 om 17:27

  We zouden het haast vergeten zijn dat de titel van deze blog is: over ziekenzorg en zieke zorg
  Daarom toch maar weer even on-topic: http://www.derwesten.de/politik/zahl-der-infektions-toten-doppelt-so-hoch-wie-zugegeben-id9043974.html
  == In Deutschland sterben mit 40.000 Opfern doppelt so viele Menschen an Krankenhausinfektionen wie allgemein bekannt ==

  40.000!!

  En dat dit. Verband? http://www.bnr.nl/nieuws/669710-1402/erasmus-mc-weigert-sterftecijfers-openbaar-te-maken

 421. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 27 februari 2014 om 18:40

  In Singaore ben je vanaf 15 gram handelaar.Doodstraf.Eronder: gebruiker.

  Hoger geschoold personeel in ziekenhuis-7% -minder doden.
  Gut straks moet je voor specialist nog een diploma halen!!
  Slagersvakschool wellicht?

 422. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 27 februari 2014 om 18:41

  en wie klaagt er nou? gemiddeld EEN psychopath per therapeut in NL…..

 423. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 27 februari 2014 om 21:55

  Awel–zit ik in een bar, en een figuur die mij niet aardig vond–denk dat het ermee te maken had dat ik zijn dochter een beurt had gegeven– voegde mij toe vanaf de andere kant van de bar:
  “ik vermoord je Ik sla je dood ik rijg je aan mijn mes….”
  Ikke: Meen je dat nou of maak je een geintje?
  Ik meen het
  Dan is het goed, ik hou niet van dat sort geintjes!!

  40.000; nog lang niet de capaciteit van dachau; maar een goed begin…

 424. King Billy 27 februari 2014 om 23:37

  Verkiezingen in Oekraine op 25 mei. Hebben Europese leiders deze datum afgedwongen? Oekraine als propagandamechanisme zou nog wel eens kunnen werken, de echte revolutie dáár moet nog komen. Verwende EU-burgers die nauwelijks beseffen hoe goed de EU in allerlei opzichten voor hen zorgt, moeten met hun neus op de keiharde feiten buiten de EU worden gedrukt.
  Misschien zijn de Europese verkiezingen dan nog te redden van een desastreuze politieke deceptie.

 425. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 28 februari 2014 om 07:36

  De korpsleiding van politie is tegen legale wietteelt
  Formele reden: ze zijn bang dat die kwekerijen overvallen worden
  Realiteit: dan verliezen ze hun “andere kant op kijken” premie en gratis Eigen-gebruik-en-hanndel voorraadje, uit de in beslag genomen goederen…

 426. Aad Verbaast 28 februari 2014 om 09:13

  @Kleet: wietteelt: zo zomaar kunnen. De officiële argumentatie die nu wordt gegeven is behoorlijk van de pot gerukt: http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/3605015/2014/02/28/Korpsleiding-Nationale-Politie-tegen-legale-wietteelt.dhtml

 427. Aad Verbaast 28 februari 2014 om 09:17

  @King Billy: die 25 mei werd al heel snel geroepen door de oppositie. Waar bij ook die “de” onduidelijk is. Blijft een merkwaardig gebeuren allemaal, geen touw aan vast te knopen.
  Land in totale chaos.

  http://www.bnr.nl/nieuws/oekraine/917513-1402/oekraense-minister-bezetting-luchthavens-is-invasie

 428. King Billy 28 februari 2014 om 11:03

  Nou ja, de bevolking heeft nog onvoldoende in de gaten wat hen nog te wachten staat. Het IMF gaat EHBO verlenen en de EU zet de ‘Griekenland’ blauwdruk in om geo-politiek te bedrijven.
  http://www.imf.org/external/np/tr/2014/tr022714.htm

 429. King Billy 28 februari 2014 om 11:14

  De camera op PC of laptop al afgeplakt? Plasterk had het over 1.8 miljoen afgetapte e-mails, nu blijkt dat 1.8 miljoen Webcams en microfoons zijn afgetapt.

  http://www.sueddeutsche.de/digital/ueberwachung-durch-britischen-geheimdienst-sie-haben-die-kontrolle-1.1900585

 430. Aad Verbaast 28 februari 2014 om 11:50

  @King Billy: er zit al een sticker over de webcam. Deze week levert de VPRO gids een vel met wel 15 stickertjes om een en ander af te plakken voor PC en smartphone. LOL
  http://ow.ly/i/4K6S8
  Microfoon is wat ingewikkelder natuurlijk.. Maar daar hebben we weer geheimtaal voor 😉

 431. King Billy 28 februari 2014 om 12:20

  re geherimtaal. Daarom huren Amerikaanse Spionage organisaties in Duitsland voormalig Bundeswehr personeel in omdat ze zelf geen f*** begrijpen van de Duitse dialectiek op de social media.

 432. King Billy 28 februari 2014 om 12:28

  Overigens, hoe dat werkt. King Billy is wereldberoemd. Regelmatig bezoek van wederkerende bezoekers met Duitse IP adressen van Duitse Providers uit verschillende, maar steeds dezelfde lokaties. Doorvorsen op de IP nrs leert dan dat de eigenaren van die IP nrs in Engeland, de VS, Canada en Australie zitten.

 433. Aad Verbaast 28 februari 2014 om 12:49

  @King Billy: hebben ze ook al cameraatjes opgehangen vlak buiten het erf? 🙄

 434. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 28 februari 2014 om 13:50

  Stalin en Mao maar opgraven? De organisatie van onze staten is superklungelig–daar moet verbetering inkomen…..Maar mischien dat Oba Hitler daar iets tegen heft…..is ook nooit goed…

  Heb je gekeken welke corrupte pvda bestuurder er weer verkiesbaar is in Rotterdam?
  Ze kunnen hun lol niet op…

 435. Aad Verbaast 28 februari 2014 om 18:05

  @Kleet: opgraven? Haal geen lijken uit die kast.

 436. King Billy 28 februari 2014 om 23:38

  Ook de EU haalt lijken uit de kast. De ruzie in de familie is weer compleet. Smoking guns overal.
  http://koningbilly.wordpress.com/2014/03/01/de-krim-op-ramkoers-sotchi-aan-de-zwarte-zee-is-voorbij/

 437. King Billy 28 februari 2014 om 23:52

  Wat die camera’s in PC’s, mobieltje’s etc. betreft. Opsporingsdiensten, waaronder politie, kunnen de camera’s in mobieltjes activeren als het nummer van het mobieltje bekend is. Was een ex-politieman die dit tijdens een dagtochtje demonstreerde en zelf op stap ging met een mobieltje. Op de redactie van de FAZ werd hij gevolgd. Leverde weer wat extra lezers op. Zelfs de garnaaltjes op een broodje bij een ‘Nordsee’ restaurant werden haarscherp geregistreerd inclusief andere klanten/getuigen.

 438. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 1 maart 2014 om 06:49

  Geschiedenis herhalt zichzelf.
  Nu: niemand interesseert zich voor de extreme staatscontrole, die zelfs verder gaat dan in communistische landen voor 1990.

  Totdat het tegen ze gebruikt wordt, dan is het huillie-huilie.
  En erna komt het “wir haben es nicht gewusst” syndroom en janken.

  Zorg maar dat je wapen krijgt; niet geregistreerd, en niet in huis bewaren.
  Het duurt niet lang meer, of het is hard nodig.

 439. Aad Verbaast 1 maart 2014 om 09:12

  @King Billy: je zou haast zeggen dat het een extra veilig gevoel geeft als er even wordt meegekeken 😉

  Rabobank speelt er op in. Promoten een app waarmee je in een uitspanning kunt bestellen en afrekenen. Kunnen ze meteen even meekijken wat je allemaal afrekent met ‘hun’ geld. Nog even en er komt een waarschuwing in beeld, of nog erger: je persoonlijk coach komt in beeld met de nodige suggesties.

 440. Aad Verbaast 1 maart 2014 om 09:13

  @Kleet: niet zo pessimistisch. Gaat allemaal goed komen. Zeggen ze..

 441. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 1 maart 2014 om 09:46

  Stalin maar weer opgraven?
  In de jaren 90, Groningen had ik een student soms in dienst.
  Die had oit een bijbantje bij de PTT.
  In Groningen warden 3600 telefoons afgeluisterd; voor 600 was een last van de rechter.
  ook konden ruimten worden afgeluisterd, waarin een gewone telefoon stond; demonstratie op tv.
  Werd natuurlijk eerst ontkend.

  O R W E L L !!!!!!!!!!!!!
  K A F K A!!!!!!!!!!!!
  K l E T E R S T E E G want ik heb ruim 30 jaar terug al gezegd dat de staatscontrole verder zou gaan dan dat het toen was in het oostblok, en dat de tendens in het oostblok ‘verminderen’ was en in het westen “vermeerderen” ervan.

 442. King Billy 1 maart 2014 om 16:47

  Ongekozen Barroso in de bocht en doet ook een duit in ’t zakje. Komt temidden van totale gekte in de Oekraine trots melden dat hij van een ongekozen Interim-minister in Kiev de verzekering heeft gekregen dat Russisch als tweede taal niet wordt verboden. ’t Eerste wat verboden moet worden is dat Barroso nog z’n mond open doet als-ie namens de EU handelt en spreekt. Het tweede dat hem verboden moet worden is nog nieuwe richtlijnen uit te geven. Komkommers, toiletreservoirs, dikte van pizzadeeg, stogzuigers, gloeilampen, oliekannetje’s is wel genoeg.

 443. Aad Verbaast 1 maart 2014 om 17:22

  @King Billy: Waar het EP ‘besluit’ Oekraine vooral toe te gaan laten tot het selecte gezelschap, stemt de doema op geheel andere wijze: http://www.nrc.nl/nieuws/2014/03/01/poetin-vraagt-parlement-goedkeuring-voor-ingrijpen-in-oekraine/

  Gisteren maakte Hans van Baalen zich overigens nog belachelijker dan hij al deed op het plein. Nu in PenW.
  Op de vraag of hij erachter stond Oekraïne dan ook geldelijk te gaan steunen, ontweek hij het antwoord. Na lang doorvragen kwam hij over de brug: “je kan Oekraïne ook anders steunen”.. Hoe dan was de logische vraag. Antwoord (je wilt het niet geloven): “Door bijvoorbeeld waarnemers te sturen bij de verkiezingen!”.

  Ja, ja, met die man kan je een oorlogje of wat winnen..

 444. Aad Verbaast 1 maart 2014 om 17:23

  @Kleet: hadden ze 30 jaar geleden maar naar je geluisterd. Dan had de wereld er heel anders uitgezien. Nu is het te laat natuurlijk.

 445. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 1 maart 2014 om 17:32

  De ironie ontging me niet helemaal.
  maar vertel, hoe komt het, dat met name mensen die denken dat ze meer inzichtof beter inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen hebben dat 30 jaar terug NIET zagen?
  het is de ene na de andere logische vervolg stap erop.

  Note 30 jaar geleden: begon een instelling systemtisch post van me te stelen; uit Joegoslvie, 6 jraar lang.

 446. Aad Verbaast 1 maart 2014 om 17:50

  @Kleet: 30 jaar? is al minstens 6000 jaar een probleem. Niet vreemd dat de wereld minstens de helft van de tijd in totale duisternis is gehuld. Al langer dan mensenheugenis (en nog veel langer). Gaat ook niet veranderen, wat je ook doet.

 447. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 1 maart 2014 om 20:22

  Ahum…..de oude Germanen hadden echies nog geen internet….mobile telefoontjes; weet ik niet zeker…

 448. Aad Verbaast 2 maart 2014 om 13:08

  @Kleet: ook die hadden de voorloper er van: de tam-tam

 449. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 2 maart 2014 om 13:21

  …maar kenjij de taal van de tam-tam?

 450. Aad Verbaast 2 maart 2014 om 14:13

  @Kleet: uiteraard. Ik hoor die taal vloeiend.

 451. Motek from Space 2 maart 2014 om 18:10

  Há die Aad ( en alle anderen) ..over de gezondheid-ziekenzorg etc : de opzet is vrij simpel, alles wat zwak is verder uitwringen en nog zoveel mogelijk winst behalen. Kijk wat men met mensen met uitkeringen doet ( ook wel degenen met de meeste gezondheidsproblemen. Was ook allemaal te voorzien..

 452. King Billy 3 maart 2014 om 08:19

  Enfin, zo belangrijk zijn in de waan van de dag de ontwikkelingen in Oekraine ook weer niet. In gedachtenis aan Jan Bouma, “de positie van de waarnemer bepaalt diens blikveld”. .

  http://www.washingtonpost.com/blogs/style-blog-live/oscars#2085f915-ebc1-411e-8cf4-9756b75de676

 453. Aad Verbaast 3 maart 2014 om 08:56

  @Motek: Hou je veilig was toch de zinsnede van het lied waarmee de nieuwe koning werd binnengehaald? 😉

 454. Aad Verbaast 3 maart 2014 om 09:00

  @King Billy: één groot complot natuurlijk om de aandacht af te leiden. De scripts voor de volgende film worden alweer geschreven. Valt volgend jaar in de prijzen ongetwijfeld.

  De logica van Rutte overigens volgend, overigens, ging ik er van uit dat hij met WA en Maxima en nu met het voltallige kabinet naar de opening van de paralympics gaat. Nu echt alle reden voor. Hoor je nu niets van..
  Biertje!!

  Staat weer haaks op de ‘keiharde sancties’ van zijn maatje uit Engeland: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2698/Sport/article/detail/3606187/2014/03/02/Britse-regering-boycot-Paralympics.dhtml

 455. King Billy 3 maart 2014 om 10:56

  =En ‘ja’ hoor=? Beter is een ‘nee’ en ‘geen’ associeren met Rutte en zijn generalissimo’s en generalissima’s.

 456. King Billy 3 maart 2014 om 11:01

  Overigens circuleert hier een beetje pijnlijke grap. “De enige winnaar m.b.t Oekraine en Rusland is tot nu toe Merkel met haar nieuwe Minister van Buitenlandse Zaken Steinmeier.
  Zijn voorganger was namelijk Westerwelle, wiens levenspartner moest meedraaien in het Lady’s Programma tijdens buitenlandse bezoeken.

 457. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 3 maart 2014 om 17:22

  Tam-tam heft geen taal.Drummers proberen het geluid van gesprolen zinnen na te doen et drums.

  Ik hoor, dat de sociale diemsen al cursussen Russisch voor beginners volgen….

 458. Pingback:Politie Meekijken Whatsapp | Whatsapp Upgrade

 459. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg--wie anders 3 december 2014 om 07:07

  Voor subsidie moet je van alles bewijzen; hoe kan het dan kerken en insttituties gesubsidieerd worden, als het bestaan van goden ( op mij na) niet bewezewn kan worden?

  Heb trouwens de meiden van Victoria’s secret nog even bekeken.Het valt me op, dat er onvrouwelijke types voorrang hebben; Biafra pootjes, veel te groot hoofd, stomme smoel, verkeerd haar. misschien een uitzondering: Swanepoel; daar zou ik wel eens in willen zwemmen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: