Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Een modderfiguur slaan

modderfiguur

Mark Rutte stelde ooit dat een “ferme tik” in voorkomende gevallen best is toegestaan. Het slaan van een modderfiguur is toch iets wat ik niet zou aanbevelen. En toch zie ik het telkens weer gebeuren. Hoog tijd om dit merkwaardig fenomeen weer eens nader onder de loep te nemen. De actualiteit vraagt er om.

Een korte rondgang
Laat ik me nu maar even beperken tot de Nederlandse politiek. Schering en inslag ook daar. Een korte en vrij willekeurige bloemlezing over de afgelopen tijd.

Rutte kiest op afstand voor ver-slaan. Het CPB nog wel. Euforisch na het sluiten van het sociaal akkoord. Wat gezien alle tegenvallers nu al weer de ijskast in kan. 6 miljard extra bezuinigen in 2014. Dat wordt met modder gooien deze herfst.
Maar eerlijk is eerlijk. De werkloosheidscijfers slaan alles. Die lopen zo snel op dat zelfs het CPB dat niet had durven voorspellen. En Asscher? Blijft met zijn slaapogen gewoon roepen dat ze zo ontzettend goed bezig zijn.

Het zorgelijke duo Schippers en van Rijn. Verrast door miljarden oplichting aan de voordeur, en ‘dus’ miljarden vrijmaken door de zorg uit te kleden achter de voordeur. Sta je toch vooral in je hemd.

Weekers had nog nooit van de Bulgaarse fraude op toeslagen gehoord. Mocht al voor de tweede keer in de tweede kamer komen opdraven. Bord voor zijn kop. Zijn kop stond ook al een bord. Betaald door van Rey die al bijna voor elkaar had dat Roermonond zou worden omgedoopt in Reymond. Ook al zo’n ‘kopstuk’ in de partij.

Over kopstukken gesproken. Buma en zijn CDA. Via “herbronnen” richting “het radicale midden” komt nu aanzetten met “7 principes”. Zichtbaar verheugd over deze naar zijn gevoel briljante vondst kreeg hij ook nu weer de handen op elkaar van het congres, die zich als makke schapen laten leiden over de dam.

Blok dan. Laat ik daar niet te veel woorden over vuil maken. Wie nam die man ooit serieus? Doet er dan ook alles aan om dat beeld te bevestigen.

De Fyra. Wie slaat er geen modderfiguur hier? Begon al met Netelenbos. Sindsdien een ongekend drama. Sporen geen van allen. Mansveld, die de Kamer al eens haar excuses moest aanbieden vanwege het niet verstrekken van een rapport over de veiligheid op het spoor, meldt nu eerst aan de pers dat stoppen met de Fyra een verstandig besluit is. Nadat België dat al besloot nota bene op basis van een Nederlands onderzoeksrapport dat de Kamer nu nog niet eens kent!

Dijsselbloem wil daar nog even over nadenken. Is niet zo snel. En tja, de ene tegenvaller na de andere. Nu dit weer. Ook al een tegenvaller dat hij als verkozen best Engels sprekende politicus het woord “template” niet kende. Beurs geslagen. Zeker nu mister Euro uit Duitsland mag vernemen dat zo’n part-time job toch niet je dat is. Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

Dat brengt me op “boeven vangen” “diender” Opstelten. Die blijkt zijn administratie niet op orde te hebben. De meester van fact-free politics. Roept maar wat, en komt er nog mee weg ook. Net als zijn partner in crime Teeven. Bleef ook graag zitten.

Net als Samsom trouwens. Lult de hele partij met vage beloften onder tafel. Alles om “vrinden” te blijven met de VVD. Wiens voorman Rutte (historicus) nu al roept dat dit kabinet mogelijk het best na-oorlogse kabinet is. Laat telkens weer zien hoe je voor lul kan staan als je broek afzakt.

Hij zei ook al zoiets over zijn vorige kabinet dat geen lang leven beschoren was: “het beste team dat Nederland kan voortbrengen”. Niet direct een aanbeveling.

En dat krijg je allemaal als modderfiguren maar blijven doormodderen. Dan wordt de kluit belazerd.

 

 P.S. en dan heb ik ze nog niet eens allemaal de revue (want dat is het) laten passeren. Het zou te ver voeren voor vandaag. De zon schijnt. Laat ik daar nog maar even van genieten zolang het kan.

P.S. het plaatje komt overigens hier vandaan.

77 Reacties op “Een modderfiguur slaan

 1. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg--wie anders? 5 juni 2013 om 17:45

  Awel he; ik heb het nog zo gezegd tegen de secretarissen en essen van deze figuren: op tijd hun schedeltje lichten en er een nieuw batterijtje in schuiven; 12 volt!!! Dit gebeurt er als je er maar 6 volt inschuift en dannog te laat!!!

 2. Aad Verbaast 5 juni 2013 om 17:51

  @Kleet: van het veinzen van hoogspanning kun je ze niet beschuldigen inderdaad.

 3. zelfstandigjournalistantwerpen 5 juni 2013 om 18:55

  Modderfiguren in een bananenrepubliek?

 4. Aad Verbaast 5 juni 2013 om 19:00

  @zelfstandig journalist: vel over de oren!

 5. Appelvrouw 5 juni 2013 om 19:23

  De haren rijzen je toch te berge!

 6. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg--wie anders? 5 juni 2013 om 20:10

  …en voor zover wel, toch geen zichzelf schamende lippen?

 7. blutch1 5 juni 2013 om 20:43

  Wanneer gaan we die modderfiguren slaan? Partijtje boksen op het Binnenhof, leuk. Mag ik Blok hebben?

 8. Motek from Space 5 juni 2013 om 21:02

  Dit Kabinet helpt graag een handje mee om de Nederlandse meute uit te dunnen via het “wir haben das nicht gewusst” evangelie over de etherbuizen. Tevens zijn zij medeplichtig aan de ontwikkelingen die verre van gezond zijn. Er gebeuren zaken die het daglicht niet kunnen verdragen en vertellen rustig dat daar rechtswegen voor openstaan. Voor zover ik nog niet over m’n nek ben gegaan in het verleden heb ik zo de schurft aan Nederland gekregen door alle beleidsveranderingen dat ik van harte nog eens wil spugen op de uitdrukking ” het beste team dat Nederland kan voortbrengen”..Kortom , ze zijn volslagen gestoord!

 9. King Billy 5 juni 2013 om 21:34

  Dacht dat dit kabinet bruggen wilde slaan. Wat een zooitje, met playfiguurtjes straks ook weer verder in Verweggistan.

 10. rikus 5 juni 2013 om 21:40

  De modder figuren belazeren de zaak al meer dan 30 jaar. Het enige waar ze meesters in waren was schulden op schulden stapelen. Onze regering van die periode lijkt wel een stel psychisch gestoorden die elke rekening bij op de steeds groter wordende stapel legt. Bij burgers gaat dat niet lang goed. Die komen onder curatele en in de schuldsanering. Dit had voor jaren terug al met onze overheid moeten gebeuren. Het team dat er nu zit doet maar 1 ding zich zelf in stand houden. Dat redden ze zolang er geen opstand van de burgers komt. En ik denk dat dit dichter bij is dan men denkt. Er wordt met vuur gespeeld op hoog niveau. Steeds komen er afleidingsmanoeuvres uit de kelderkast. Die even de aandacht van het werkelijke probleem weg trekken. We hebbe de Bulgaren fraude gehad, het illegalen debat en nu de Fyra. Heel gunstig voor de coalitie. Benieuwd wat de volgende grote afleiding zal zijn.

 11. rikus 5 juni 2013 om 21:43

  En als je hard genoeg schreeuwt dat je de beste bent en maar vaak genoeg de gelegenheid krijt dit de ether in te slingeren geloofd het gepeupel je nog ook.

 12. King Billy 5 juni 2013 om 22:35

  Socialistische sjoemel Rock & Roller PvdA’er Co Verdaas, een maandje staatssecretaris. Kan nu als Directeur van het CDI waarschijnlijk wel zijn zijn reiskosten declareren ongeacht waar hij woont.

  En Stef Blok is een mini ster zonder portefeuille. In het Duits: Mini ster “ohne Geschäftsbereich”.

 13. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg--wie anders? 5 juni 2013 om 23:20

  Moto onze politici: “I fraude, therefore I am”
  En ze hebben gelijk- helaas

 14. King Billy 5 juni 2013 om 23:21

  En houd deze er even in: Voorzitter militaire vakbond in Vrij Nederland in 2011 tijdens Rutte’s Kunduz coalitie. Kan nog van pas komen. Ook de kamerfracties van de coalitiepartijen gaan immers niet vrijuit:

  “Het wekt een volkomen verkeerde indruk dat de Kamer de missie “civiel” wil blijven noemen. Het zwemt als een eend, het kwaakt als een eend, het waggelt als een eend. De Kamer leeft in een eigen werkelijkheid, die weinig te maken heeft met de harde werkelijkheid in Afghanistan.“
  http://afghanistan-nederland-kunduz.blogspot.de/2011/09/groenlinks-leider-jolande-sap-plaatst.html

  Overigens, vandaag en gisteren twee dagen openbare hoorzittingen in de Duitse Bondsdag over de Bankenunie en Bankentoezicht. 22/23 juni wordt hierover op Europees regeringsniveau gesproken. Weer een ‘quickie’ van Rutte, Samson, Pechtold en Buma?

 15. Aad Verbaast 6 juni 2013 om 00:06

  @appelvrouw: en zo is het. En dan is dit nog maar een kort overzichtje.

 16. Aad Verbaast 6 juni 2013 om 00:07

  @Blutch1: pek en veren was natuurlijk ook wel een bijzondere oplossing. Kan er nog wel bij.
  Om Blok zal wel gevochten worden.

 17. Aad Verbaast 6 juni 2013 om 00:09

  @Rikus: 30 jaar? 3000 jaar! En het erge is dat het waarschijnlijk maar gewoon door gaat, zolang er tijd van leven is.
  Verder kan ik geen speld tussen je betoog krijgen. 🙄

 18. Aad Verbaast 6 juni 2013 om 00:12

  @King Billy: Verdaas, ja die hadden we ook nog. Ik heb anderen niet zien vertrekken die veel meer op hun kerfstok hebben. Ook zulke vreemde voorbeelden van politicologica.

  En over Kunduz: we hadden er nooit moeten zitten, moeten er zo rap mogelijk weg. Maar we zullen er wel (of ergens anders daar) blijven nu Rasmussen vandaag nog Nederland daartoe opgeroepen heeft.
  Over modderfiguren gesproken.

  Bankenunie: tekenen bij het kruisje.

 19. Aad Verbaast 6 juni 2013 om 00:15

  @Motek: gooi het er maar uit!! Of nog beter: gooi ze er maar uit. Ik ben het onderhand ook helemaal zat inmiddels. De ene drogredenering na de andere wordt over het volk uitgestort. En maar doorgaan met die bende. Niet meer te begrijpen.

 20. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg--wie anders? 6 juni 2013 om 05:50

  Wordt hogtijd, dat we uit de euro en uit de nato stappen
  en eens serieus nadenken over europa.

  maar ik ben bang dat de algemene apathie sterker is dan het algemene denkvermogen.
  Er is iets nodig

  dat kan zijn zoiets als wat van de week bekend werd: in ROemenie is iedereen welkom, als ze tenminste voor eigen inkomen garanderen; en tegelijkertijd wordt er verdekte reklame gemaakt om na 1 jan naar west europa te vertrekken…..
  Dat zou de lont in de bom kunnen zijn
  Alhowel; de media daar waarschijnelijk onder staatsdruk niet over zouden berichten….
  Die zijn gekocht en betaald

 21. Aad Verbaast 6 juni 2013 om 16:12

  Teeven slaat vandaag al weer een modderfiguur. http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/1903745/Oppositie-wil-gevangenissen-open-houden. Komt nog een debat met hem aan: over gezinshereniging. Ook al een hoofdpijndossier: http://nieuwsuur.nl/video/514816-nederland-schendt-regels-gezinshereniging.html

 22. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg--wie anders? 6 juni 2013 om 16:35

  Nou kunnen buitenlanders na 1 jan hier grond kopen, maar niet meer dan roemenen in buitenland kopen.
  Ik schreef op Ro yahoo: “ik dacht dat communisme en nationalisme officieel dood waren?” en dat is weggecensureerd natuurlijk….
  het stukje was een intervieuw met Basescu; die zijn dochter maar effe een baantje gaf in het Eu parlement.
  Nr 2 Gigi zit nu in de bajes, 3 jaar uit……was teveel in de publiciteit; kon niet onder de tafel geveegd worden….Maar allez; zijn loon als EP gaat gewoon door…

 23. Aad Verbaast 6 juni 2013 om 19:04

  @Kleet, ik kan het me niet herinneren, maar niet te snappen dat Roemenië ooit in de Unie terecht is gekomen. Geld voor meer landen overigens.

 24. Burro 6 juni 2013 om 19:24

  Hoe komt het toch, dat ik na het lezen van dit blog zo ongelooflijk depressief ben geworden?

 25. Aad Verbaast 6 juni 2013 om 19:26

  @Burro: dan zal de kiem er vast al ingezeten hebben vermoed ik. De spreekwoordelijke druppel bagger met een emmer en zo?

 26. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg--wie anders? 6 juni 2013 om 19:52

  De explosie komt na 1 januari.Onze politici doen niets; en dat maakt me happy.
  Misschien barst de bom en gebeurt er wat.

  Oh ja, ik schreef er ook nog: als dat gelijk moet zijn, mogen buitenlanders dan net zo crimineel in roemenie zijn als roemenen in west europa?
  Werd niet gewaardeerd wel weggecensureerd…

 27. King Billy 6 juni 2013 om 21:47

  In gastbijdrage van de FAZ roepen Schulz (VZ EP) en Malmstrom (EC-Binnenlandse Aangelegenheden) gezamenlijk op tot strenger optreden tegen extremisme en terrorisme in Europa. Onder extremisme verstaan zij ook nationalisme, vdat niet ingaat op de oorzaken en gelardeerd met recente voorbeelden van extreem geweld.
  „Wie niet voor ons is, is tegen ons en voeg u naar de Europese idealen“, druipt er vanaf.

  Zelfs de agenda’s van traditionele politieke partijen en regeringen worden door gebrek aan leiderschap steeds meer be-invloedt door „extremistische bewegingen“.

  „Es muss klar gesagt werden, dass fremdenfeindliche Gruppen und politische Bewegungen oftmals ein Nährboden für ideologisch motivierte Gewalt sind. Anlass zu großer Sorge gibt der derzeitige Führungsmangel in Europa, der dazu beiträgt, dass immer mehr extremistische Bewegungen die Agenda von traditionellen Parteien und Regierungen beeinflussen.“

  http://www.faz.net/aktuell/politik/europaeische-union/martin-schulz-und-cecilia-malmstroem-die-eu-muss-gegen-extremismus-vorgehen-12211147.html

  Let op: de EU “MOET …….. optreden”.

 28. King Billy 6 juni 2013 om 23:18

  Wellicht importheffing op gesubsidieerde Europese wijn door China?.Frankrijk de pineut. En Chinezen omdat Fransen hun cultuurgoed.verkopen.
  “Les Echos herinnert er tot slot aan dat China zelf ook aanwezig is in de wijngebieden in het zuidwesten van Frankrijk, waar Chinese investeerders meer dan vijftig wijndomeinen bezitten.“

  http://www.presseurop.eu/nl/content/article/3852081-europeanen-gehoorzaam-anders

 29. Aad Verbaast 7 juni 2013 om 00:32

  @King Billy: al die verhalen over terrorisme en extremisme is voor een groot deel ingegeven volgens mij omdat het makkelijker regeren is als er maar flink angst wordt gepredikt.
  Bush was daar de grote aanstichter van. Komen nare dingen van.
  Obama nu in grote problemen omdat hij als ‘mister transparency’ een geheel ander gezicht blijkt te hebben. Kon nog wel eens een groot probleem voor hem worden. Over een modderfiguur slaan gesproken.
  http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/06/us-tech-giants-nsa-data

  Chinezen in Frankrijk: die zitten ook overal! 😉

 30. Aad Verbaast 7 juni 2013 om 00:34

  @KLeet: we gaan het allemaal meemaken als hele busladingen (of treinen, misschien kunnen we die Fyra nog wel aan Roemenië kwijt) vanaf 1 januari aan komen zetten.

 31. Aad Verbaast 7 juni 2013 om 00:51

  @King Billy: aardig overzicht in aanvulling op wat ik hierboven schreef: http://www.nytimes.com/interactive/2013/06/07/us/07nsa-timeline.html

 32. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg--wie anders? 7 juni 2013 om 06:24

  Wel, ik denk dat het eens duidelijk moet worden wat de alledaagse corruptie betekent met een paar simpele voorbeelden; man en peerd…

  Eurolines heeft wekelijks ongeveer 20 bussen die het land uitgaan; waarschijnelijk meer; zeg gemiddeld 30 personen in de bus.Deze bussen komen ook terug.
  Bij de grens wordt 5 euro pp gevraagd om snel door controle te komen.
  Ik denk dat een deel door de chauffeur gejat wordt.
  2x20x30x5=6000 x 52=312.000 Euro per jaar.

  Heb gezien dat hongaarse grenspolitie persoon toeliet, die het verboden was EU in te komen; kostte 50 euro.

  Zo gaat dat…

 33. Marijn Krijger 7 juni 2013 om 07:34

  Vermakelijk om te lezen, verbazingwekkend dat er zoveel politiek materiaal is om vermakelijk over te schrijven.

 34. Aad Verbaast 7 juni 2013 om 09:47

  @Kleet: goeie handel.

  @Marijn: onuitputtelijk bron van vermaak!

 35. Aad Verbaast 7 juni 2013 om 12:20

  Daar is er weer eentje : Opstelten: == Waarom het systeem uitstaat weet hij niet. “Daar zal dan wel een reden voor zijn”. ==
  Briljant die man! Die heeft overal een verklaring voor 🙂
  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/opstelten-onderzoekt-probleem-controle-a2
  Is trouwens ook alle reden voor. Er wordt een miljard aan verkeersboetes opgehaald is de voorspelling..

 36. King Billy 7 juni 2013 om 12:55

  Zonder modderbad geen modderfiguren….
  Niet alleen de Gucht, maar het hele Brusselse circus met haar reddingsprogramma’s heeft een gigantisch probleem in de aanloop naar de Duitse verkiezingen. Ook als de handelsoorlog met China alsnog wordt afgewend, is de politieke schade enorm en de weerzin tegen die hemelbestijgers zal evenredig stijgen met hun hoogte. De Chinezen gaan het hard spelen. Op Europese auto’s met meer dan 2-ltr motoren wordt een importheffing overwogen.
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/handelsstreit-zwischen-peking-und-bruessel-erhebt-china-strafzoelle-auf-europas-autos-12213124.html

 37. King Billy 7 juni 2013 om 13:04

  Fraaie foto van de A2 bij Utrecht. Gaat nog steeds veel te goed met Nederland. Veel sleurhutten, geen vrachtwagens. Weekend!!!

 38. Aad Verbaast 7 juni 2013 om 17:54

  @King Billy:na de Franse wijn nu de Duitse Mercedessen en BMW’s. Succesnummer wat ze op de been hield. Even brainstormen en we vinden nog wel wat meer producten die onderdeel kunnen worden van de oorlog. Krijg je als er met modder wordt gegooid.
  De Chinezen hebben altijd nog de ultieme bom in dit geheel. Ze hebben 98% van de ‘rare metal’ markt in handen.
  Stoppen ze die uitvoer dan ligt de hele industrie, en dus de economie, hier plat..

 39. King Billy 8 juni 2013 om 11:43

  Ach toch, die pensioenfondsen. Waarom trekken de bestuurders van pensioenfondsen zelf niet wat harder aan de bel?
  Op weg naar de eenheidsworst ‘Europa’ wordt via de achterdeur van de ECB wordt nogal wat vergemeenschappelijkt, Voor laffe politici is het uiteraard eenvoudiger om financiering van tekorten en schulden te verstoppen in de balansen van de ECB dan iedere keer te moeten jengelen bij parlementen om miljarden. Quod licet euro-redders non licet vulgus.

 40. Aad Verbaast 8 juni 2013 om 12:03

  @King Billy: niet allen de pensioenfondsen zitten goed in de slappe was maar klagen steen en been ondanks de pleidooien van Rutte om niet te somberen.
  Vanmorgen weer wat ophef om uitkomsten van de bonden over de zorg.
  Zorginstellingen voor ouderen hebben 3,5 miljard op de banken staan. 2000 zorgbestuurders verdienen boven de Balkenendenorm. Enorme winsten in de zorginstellingen, zorgverzekeraars en toeleveranciers van de zorg..
  Maar Schippers c.s. komen niet verder dan de burgers zorg te gaan onthouden, om de “kosten niet uit de hand te laten lopen”.
  Vandaag demonstratie op de dam.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/5270/Zorg/article/detail/3455187/2013/06/08/Winsten-ouderenzorg-naar-recordhoogte.dhtml

 41. Aad Verbaast 8 juni 2013 om 13:55

  Oh ja, en Hollande roept in Japan dat de Eurocrisis voorbij is!
  Joepie!!

 42. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg--wie anders? 9 juni 2013 om 09:54

  Een goeie.Nou zittern er 50 roemenen in een voetbal stadion in een voorstad van london.Pure chatage. Vorige week in een drukke winkelstraat.
  Ik hoop op een explosie, dat ze eruit geknuppeld worden.
  Het is vuilnis. Arm? Vergeet het.Het hoofd van kleine familie is goed voor een paar millioen….
  afkomstig diefstal, chantage prostitutie uitbuiting koters.

  Maar ja, mag je in NL niks van zeggen; discriminatie en zo

 43. Aad Verbaast 9 juni 2013 om 11:25

  @Kleet: dat zijn de verkenningstroepen natuurlijk. Ook nog voetballiefhebbers.
  Of lui die genaaid zijn door landgenoten en een verkeerd kaartje kochten voor de Wembley finale. Roemenen kun je alles wijsmaken.

 44. King Billy 9 juni 2013 om 12:14

  Dinsdag en woensdag a.s. behandeling opkopen obligaties door ECB door Karlsruhe.
  Draghi stuurt Asmussen met de boodschap, dat de ECB opkoop tot 524 miljard wil beperken en niet ‘onbeperkt’ zoals eerder aangekondigd. Zo’n beetje het oorspronkelijke startkapitaal/garantiebedrag van het ESM. Wellicht uit angst dat Karlsruhe opkoop volledig afwijst op grond van twee artikelen in het Verdrag van Lissabon en en Maastricht die nog steeds overeind staan: geen monetaire staatsfinanciering door centrale banken en de ECB, die overigens door Nederland en Ierland toch al omzeild zijn. Een concessie aan Karlsruhe.

  Waar het om gaat zijn obligaties van Spanje, Italie, Ierland en Portugal t.w.v. 2200 miljard euro, die in de periode 2013-2016 afgelost moeten worden en op de markt eveneens zo’n 520 miljard waard zijn. Politici worden weer eens op hun wenken bediend. De kosten van de eurocrisis verstoppen in de balans van de ECB met een dikke kans dat desondanks nieuwe kappersbeurten noodzakelijk worden.
  Die Hollande toch, ” de eurocrisis is voorbij”. De reeds ingelegde 85 miljard in het ESM, Nederland 5 miljard, kunnen politici als ze eerlijk zijn, beter inboeken als ‘gederfde inkomsten uit investeringen’.

  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/europas-schuldenkrise/vor-der-verfassungsgerichts-verhandlung-europaeische-zentralbank-begrenzt-anleihekaeufe-12214532.html

 45. Aad Verbaast 9 juni 2013 om 12:28

  @King Billy: dat is dus overuren draaien daar bij het ECB.
  Of zoals Samsom in bijgevoegd verhaal al stelt dat het geen makkelijk verhaal is als het over Europa gaat: http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/21429_geen_gemakkelijk_verhaal/
  Hij zal zich wel helemaal ongemakkelijk voelen als je ziet dat het “beste na-oorlogse team” in de ogen van de kiezer er geen hout van bakt: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/vertrouwen-de-ploeg-van-rutte-op-dieptepunt

 46. King Billy 9 juni 2013 om 13:33

  Re Samson met ‘z’n lastige verhaal‘. Als logisch denkend quantum fysicus uiteraard over nagedacht en besproken met z’n eurofiele soortgenoten. Europese verkiezingen komen eraan.
  Daar moet gemasseerd worden. Goed voorbeeld doet volgen, gisteren in Die Welt, de Duitse regering gaat agressief in de aanval tegen ‘europa-scepticisme’. http://www.welt.de/politik/deutschland/article116908203/Regierung-kaempft-an-Schulen-gegen-die-Euro-Skepsis.html?wtmc=social
  Hele propaganda machine draait niet om de EU, maar om de (redding van) de euro.

  De Dagelijkse Standaard pikt het op:
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/06/de-duitse-euro-propaganda-machine?utm_source=Dagelijkse+Standaard+List&utm_campaign=9bc03fe99b-nb&utm_medium=email&utm_term=0_ec416e99c9-9bc03fe99b-296397401

  Reken er maar op dat na de zomervakantie ook in Nederland een ‘onafhankelijke stichting‘ namens de eurofiele partijen aan de slag gaat. Genoeg Europese subsidiepotjes voor zo’n initiatief. Netzoals de EU de verblijfs- en reiskosten van Barroso en Reding betaalt voor deelname aan de Bilderberg Conferentie.

 47. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg--wie anders? 9 juni 2013 om 13:49

  Nog een goeie.
  Er is 12 jaar terug begonnen met een autobaan van520 km.Is nu 52 km klaar.
  Uitgevoerd door AMERIKAANS bedrijf; USA trucks en rollend matereaal.
  Vermoedelijk betaald door brussel of wereldbank of zo.
  Contract is nu verbroken.
  Jaren werd het bedrijf getreiterd; konden geen roemenen krijgen, dus dan maar turken.
  Zoveel millioen boete….

  In Hongarije een km of 400 in een paar jaar; geen problemen.

  Via handel met voorkennis ALLE senatoren op 2 na multi millionair in euro; Giggi Bencali–van het Euro parlement die nu in de bak zit, milliardair. Hij kan zijn eigen naam schrijven en dan stopt het.
  ——————
  Doorsnee: de gemiddelde roemeen is een kruising tussen een nazi en neanderthaler.
  To go “bezerke” betekent in moord partijen werkelijk high , zo stoned als een garnaal worden door bloeddorst
  Bij een bloedmeting zie je hetzelfde in het bloed als iemand die high is op coke.

  Ze vermoordden 1 millioen mensen op straat met bijlen schoppen e.d.In de oekraine schoten ze 30.000 joden in een enkele nacht dood.
  Zelfs de SS was onder de indruk…

  Maar vlgs de roemeense geschiedenis boekjes was hun leger nooit actief buiten Roemenie.
  moet je eens aan russen en oekrainers vertellen….

 48. cornutus 9 juni 2013 om 18:44

  Je bent veel te mild, Aad.

 49. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg--wie anders? 9 juni 2013 om 19:22

  Maar allez; we weten dat we grootschalig genaaid worden, maar we reageren niet echt.
  Eigen schuld dikke bult en dan maar weer mekkeren “wir haben es nicht gewusst”….wellicht??

 50. King Billy 9 juni 2013 om 21:53

  Klokkenluider van de NSA PRISM operaties bekend.
  Over the next three years, he learned just how all-consuming the NSA’s surveillance activities were, claiming “they are intent on making every conversation and every form of behaviour in the world known to them”.

  http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/09/edward-snowden-nsa-whistleblower-surveillance?guni=Network%20front:network-front%20full-width-1%20bento-box:Bento%20box:Position1
  In het artikel staat nog een tip: camera’s en microfoons afplakken.

  http://koningbilly.wordpress.com/2013/06/09/big-brothers-are-watching-us-our-computers-our-electronic-data-traffic/

 51. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg--wie anders? 9 juni 2013 om 22:04

  spuitbus op een stok werkt prima; maar ook een laserpointer op de camera……
  Kabeltje doorknippen ook; rotje voor de microfoon doet het ook leuk…

  Zoals gezegd: de overheids ambtenaren zijn onze vijand.
  Zij vormen de macht van de overheid.
  maar laat ze lekker doorgaan; ik wacht op het moment dat ze de explosie komt…..

 52. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg--wie anders? 9 juni 2013 om 22:19

  In grijpskerk staat een grote schotelantenne van het leger. Daarmee worden in samenwerking met de engelsen en USA alle mobieltjes afgeluisterd….
  Maar dat wist ik al jaaaaaren.
  In groningen werden er 3600 telefoons afgeluisterd; 600 met last, de rest zonder.

  Ik heb 9 jaar lang iedere maand een brief moeten krijgen uit joegoslavie; werd door de BVD achtergehouden; heb nooit er ook maar EEN van gezien…

  Waarom denk je dat de overheid zo de pest heeft aan gedigitaliseerde mobieltjes?
  En waarom ze in DE in 1998 coderingsprogramma’s voor faxen verboden?

  Niet de USSR, CHina zijn onze vijanden; onze vijanden zijn onze staat, ambtenaren, en EU–de rst is van geen belang.

 53. Aad Verbaast 10 juni 2013 om 00:25

  @King Billy: de eurotrein zal gewoon doordenderen. Net als de Fyra zullen de producenten enkel goed nieuws te berde brengen. Komt nog een heel circus op ons af.

  En over het NSA schandaal. Ik kwam vanmorgen nog een goeie op twitter tegen: “Obama: yes we scan!”

  Heel benieuwd trouwens wat er nu met die klokkenluider gaat gebeuren. Krijgt die ook een Manningbehandeling?

  Duitsland is overigens (in Europa) het meest getapte land door Amerika.
  Ik ga morgen je blog lezen.

 54. Aad Verbaast 10 juni 2013 om 00:27

  @Kleet: Groot schandaal allemaal. Wordt steeds erger.
  Maar Rutte zal wel weer trots zijn dat we ook hoog zo niet het hoogste staan op de ranglijst van landen die hun eigen bevolking het meest aftapt. Hoor je niet zo vaak van hem trouwens.

 55. Aad Verbaast 10 juni 2013 om 00:28

  @Cornutus: Eigenlijk heb je wel gelijk. Van binnen kookt een en ander natuurlijk. En niet zo’n beetje ook!

 56. King Billy 10 juni 2013 om 10:19

  Volgende kappersbeurt voor Griekenland komt eraan na de verkiezingen in Duitsland.
  Lagarde komt in het geweer een dag voor dee openbare hoorzitting in Karlsruhe. Berlijn niet blij.
  http://www.faz.net/aktuell/finanzen/fruehaufsteher/euro-krise-iwf-draengt-auf-weiteren-schuldenerlass-fuer-griechenland-12215997.html

  En wat klokkenluider Snowden betreft. Volgens Murphy geen schijn van kans, als even doorgegraven wordt op Booz Allen Hamilton. Betrekkelijk weinig in het nieuws, opereert achter de in de schaduw van de coulissen op het wereldtoneel en diep ge-integreerd in machtsstructuren.
  Zoals deze http://www.youtube.com/watch?v=QRB_O4D_brA&feature=player_embedded bijvoorbeeld. ARINC, INSEAD en nog veel, veel, veel, veel meer.
  Nederlander directeur Europa. Smit-Kroes, Constantijn voordat hij het ski-ongeluk kreeg , Friso. Slechts een topje van slapende vulkaan. Wargames, IT-Cloud Management toverwoord daar.

 57. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg--wie anders? 10 juni 2013 om 11:06

  Heb dat inteelt vuilnis uit soestdijk nooit vertrouwd.
  Onze vijanden zitten in NL, en we betalen ze om ons aan te vallen.
  Zolang we zo onderdanig zijn, verdienen we niet beter.

  Zou niet een euro wedden op de klokkeluider–hij zal wel niet erg oud worden–daar zorgt de boomaap wel voor.

 58. Aad Verbaast 10 juni 2013 om 12:06

  @King Billy: is nog maar maandag maar het beloofd al weer een boeiend weekje te worden.

  @Kleet: zit inmiddels in Hongkong begrijp ik. Baas van Hongkong zit in ook Amerika nu. Obama praat met zijn Chinese evenknie over de wereldheerschappij in aftappen en hacken.

 59. King Billy 10 juni 2013 om 18:03

  In Duitsland komt nog voor de verkiezingen een Parlementaire Enquete naar de Euro-Hawk. Op de volgende Nationale Beteuteringsdag wellicht zulk nieiuws over de JSF. Eerst dat andere snelheidsmonster op wielen. Genoeg andere redenen om beteuterd te zijn. DNB met slechte berichten, nieuwe Griekse kappersbeurt druk besproken, angstige Asmussen die vol in de aanval gaat, Praag bedreigd, Hamburg komt nog, minder autobrandstoffen verkocht – hakt erin met de BTW, accijnzen en heffingen- en ik een persoonlijk probleem erbij. Gescheiden Nederlandse in de buurt met luddevedut verschijnselen vertoont stalking gedrag. Scène op het voormalige keizerlijke garnizoensterrein.
  Geviolg: Geen tijd om blogje te plaatsen over Nationale Beuteringsdag.

 60. King Billy 10 juni 2013 om 18:15

  Asmussen, ECB. Morgen in Karlsruhe voor de camera’s.
  Asmussen waarschuwt het Duitse Constitutionele Hof niet het beoogde aankoopprogramma van junkbonds te stoppen.
  Mooi dat zo’n Hof dat kan. In Nederland heeft de RvS slechts een adviesfunctie. Lang leve de nieuwe Koning! Hoera! Hoera! Hoera! Toch nog wat goed nieuws.

  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/europas-schuldenkrise/vor-der-verhandlung-in-karlsruhe-die-eurozone-stand-kurz-vor-dem-unkontrollierten-zerfall-12216226.html

 61. Aad Verbaast 10 juni 2013 om 18:59

  @King Billy: in Japan denderen ze gewoon door. Daar wordt inmiddels een trein getest die een snelheid van 500 km zou moeten kunnen halen. Kom er nog maar eens om.

  Het Hof: goed dat er nog ergens de schijn wordt opgehouden van de trias politica.

  Stalking: oef. Krijg me al die Nederlanders die over de grens gaan wonen. En Obama maar meelezen met wat daar allemaal gebeurt. Moet allemaal niet gekker worden. Sterkte er mee.

 62. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg--wie anders? 10 juni 2013 om 20:54

  450 is er al in China….
  Weet je hoe de moffen Hitler noemden in publiek zonder zijn naam te noemen na de oorlog?
  USA unsere seelige Adolf….

 63. Aad Verbaast 11 juni 2013 om 18:41

  @Kleet: wonderlijk hoe je nu weer op die naam komt. Je geeft voeding aan de wet van Godwin:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_Godwin Nu al, met nog geen honderd reacties..

 64. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg--wie anders? 11 juni 2013 om 19:51

  Awel, de oorlog is de vader van alles.Dat is nog meer waar dan rukeend godwin.
  Van computer tot 4wd, conserveren van voedsel, medische kennis, explosieven, roestvrijstaal, vliegtuigjes en raketten, internet , van alles en nog wat.

  Maar dat van USA liep ik van de week bij toeval tegenaan…..
  Wat ik nog niet begrijp is dat superman–geboren met maar een testikel, zo lelijk als de nacht, slechte kapper. morfine junk-zovee; vrouwelijke volgelingen had; ook een bloedmooie engelse, die wel zichzelf probeerde om zeep te helpen, waarna ze naar england werd gestuurd….
  maar allez wie begrijpt vrouwen/ Welke dwaas WIL ze begrijpen/ Onder controle houden is wijzer….

 65. Aad Verbaast 12 juni 2013 om 00:07

  @Kleet: er zijn vrouwen die u eenmaal voor machtige mannen vallen. OOk die voor loosers vallen, maar ja daar hoor je nooit zo veel over.

 66. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg--wie anders? 12 juni 2013 om 05:49

  Heb ik de pest aan.Iedere morgen over een x aantal leden van de gleuvenbrigade heen stappen op slippers…..
  Leven is hard

 67. King Billy 12 juni 2013 om 13:06

  Grote computer schoonmaak. Was weer eens raak.

  Kan Rutte ook niet eens schoonmaak houden in het Nederlandse omroepbestel?

 68. Aad Verbaast 12 juni 2013 om 13:11

  @King Billy: software bug in de NSA programmatuur die je PC traag maakt en kuren geeft?

  Omroepbestel: Rutte bezuinigt al veel op de publieke omroep. Kaalslag overigens. Moet je kijken wat een bagger dagelijks via de commerciële omroepen over het volk wordt uitgestort. Niet om naar te kijken. Doe ik dan ook niet meer.

 69. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg--wie anders? 12 juni 2013 om 13:36

  Obama kan beter naar Hamburg gaan; kan ie zeggen “ich bin ein Hamburger” Is meer passend.

 70. Aad Verbaast 12 juni 2013 om 14:51

  @King Billy: vanmiddag ook maar weer een nieuw blogje.

 71. Pingback:Nooit meer douchen | Aad Verbaast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: