Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

De Mali anomalie

niger uranium mali

Onder rugdekking van de bekende argumentatie en bondgenoten nam Frankrijk plots het voortouw een oorlog te beginnen in Mali. In Mali? En waarom juist Frankrijk? Om heel andere redenen dan men ons wil doen geloven. Het gaat niet om Mali. De schoorstenen van hun kerncentrales moeten blijven roken! En die draaien voornamelijk op Frans uranium uit het buurland Niger..

Hollande en Mali
Vrijdag 11 januari. Hollande informeert de wereld dat Frankrijk luchtaanvallen uitvoert op “moslimextremisten” in Mali. Een aan Al-Qaeda gelieerde groep rebellen dreigde heel Mali over te nemen! De groep zou een bedreiging vormen voor “de veiligheid in Europa”. “Er is geen ander doel dan de bestrijding van het terrorisme”. De schijn werd weer gewekt dat het onderdeel was van de “War on Terror”. De bondgenoten konden weer tevreden zijn, en zegden onmiddellijk steun toe.

Dergelijke retoriek is niet onbekend en, zo blijkt uit de historie, veelal bezijden de waarheid. Dat het juist Frankrijk zou zijn vanwege historische (koloniale) banden is ook niet zo’n sterk argument.
Dan maar eens uitzoeken of er andere redenen zijn waarom juist Frankrijk een zo schijnbaar onbeduidend land met veel wapengekletter binnenvalt.

Zijn het de grondstoffen?
Staatarm Mali is niet rijk aan grondstoffen. Behalve goud. Derde producerende land van Afrika. Goudmijnen in het zuiden van het land. Aangetoonde reserves van olie. Niet veel trouwens. Beetje uranium op de grens tussen Noord en Zuid Mali. Maar zeker allemaal niet genoeg om daar een oorlog te gaan beginnen. En zeker niet voor Frankrijk als ‘aanvoerder’.

De geopolitieke oorlog tussen Amerika en China om Afrika?
Dat die woedt is evident. Ook in Afrika. Het is een doorn in het oog van Amerika dat China onderhand Afrika heeft ingenomen als buitengewest voor eigen gewin. Op gebieden als landbouw, olie, en ertsen als koper.
Strategie van China: ik bemoei me niet met jullie interne zaken, wil graag zakendoen. We Investeren in jullie infrastructuur, in ruil voor licenties. En met succes. De exporten naar China zijn inmiddels opgelopen tot ruim boven de 100 miljard.
Amerika’s strategie (Bush): we bemoeien ons wel met jullie interne zaken, trainen jullie legers (AFRICOM  – Bush: war on terror), binden daarmee jullie regeringen aan ons (en dus onze bedrijven), en laten dan de ‘marktwerking’ (lees corruptie) verder het werk doen.

Zo ook in Mali. Sinds jaren wordt het leger van Mali getraind door de Amerikanen. Maar China is ook actief. Ze verstrekten giften en leningen aan Mali, en hadden afgesproken om in het Noorden (!) een dam te bouwen. Allemaal goed en wel, maar is dat een reden om daar een oorlog te beginnen (gesteund ook door China), en nog wel door Frankrijk? Niet echt. Kan het ook niet zijn dus.

Toearegs
toeareg gebiedDe Toearegs claimen al eeuwen soevereiniteit. Over een gebied dat het Noorden van Mali, het zuiden van Algerije en het Noordwesten van Niger omspant. Met weinig succes. Tot nu toe dan.
Na de val van Gadaffi (die hun milities steunden), trokken ze zich weer terug in ‘home-territory’ vol beladen met (de moderne) wapens van Gadaffi. Ze werden echter pas echt succesvol toen ze zich lieerden (verstandshuwelijk) met the Islamic Maghreb (AQIM) een moslimextremistische groepering. Het Noorden van Mali was in no-time ingenomen.

Vanaf dat moment kreeg Frankrijk het pas echt Spaans benauwd. Zo makkelijk controle kunnen krijgen over Mali, mogelijk het zuiden van Algerije (gas) dan is het wachten op nog meer gedonder (link) in Noordwesten van Niger. Ze hadden er al een voorproefje van gehad immers.

Het Franse staatsbedrijf Areva exploiteert in het Noordwesten van Niger (‘Toeareg gebied’) twee enorme uraniummijnen (Arlit en Akouta). 72% van de export van Niger is uranium, meest naar Frankrijk. 75% procent van de energie van Frankrijk komt uit kerncentrales. En 40% van het benodigde uranium komt uit Niger!

Zo’n mijn laat je dus voor geen goud vallen.. De schoorstenen moeten wel blijven roken in Frankrijk..

Plaatje: mijnwerker in uraniummijn Arlit, Niger
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/niger/8006762/French-mine-workers-kidnapped-by-al-Qaeda-in-North-Africa.html

264 Reacties op “De Mali anomalie

 1. martin 21 januari 2013 om 17:05

  Lijkt me ook goed om te vermelden dat de Toearegs van een koude kermis thuiskwamen en grotendeels hun verbond met de islamisten hebben opgezegd.

 2. Aad Verbaast 21 januari 2013 om 17:06

  @Martin: bij deze genoteerd. Nog een linkje erbij?

  Zet ik even jouw blog over dit onderwerp er bij:
  http://broekstukken.blogspot.de/2013/01/mijn-losse-mali-wapens-flodders-en.html

 3. martin 21 januari 2013 om 17:32

  Lees bijvoorbeeld: http://broekstukken.blogspot.nl/2012/12/chaos-in-mali-collateral-damage-van-de.html Dat is misschien wat flauw. De kranten stonden er vol mee in september vorig jaar.
  Maar ken je deze cartoon al? Pas mooi bij jouw verhaal: http://latuffcartoons.files.wordpress.com/2013/01/france-war-on-mali-for-uranium.gif Hij staat ook op mijn Mali verzamel blog: http://broekstukken.blogspot.nl/2013/01/mijn-losse-mali-wapens-flodders-en.html

 4. Aad Verbaast 21 januari 2013 om 17:37

  @Martin: dank! Mooie aanvullingen op dit blog!

  Zet ik er meteen een andere link bij die jij op FB zette: http://www.mo.be/opinie/vijf-vergeten-lessen-bij-de-interventie-mali Nog bredere verbanden.

 5. Laila 21 januari 2013 om 19:10

  Interessant.
  Op CANVAS ( goede programma’s hebben ze; zonder reclame) zag ik een documenrtaire over de gevolgen van de islamitisering. Vreselijk.

 6. Appelvrouw 21 januari 2013 om 19:47

  Bedankt weer voor je eenvoudige, maar heel duidelijke uitleg.
  Geen leerkracht heeft mij vroeger bij zo’n les kunnen houden, maar jij wel.

 7. Selma 21 januari 2013 om 20:12

  Ik wilde een grapje maken: de Fransen gaan naar Mali vanwege de wonderschone muziek. Maar nu lees ik net dat Malinese musici moeten gaan onderduiken. Het zijn zulke mooie mensen, hoe ze dansen, zingen, met schitterende instrumenten. Maar dat zal nu wel allemaal kapot moeten. http://www.youtube.com/watch?v=apVR2A08nKg en http://www.youtube.com/watch?v=TiZ0WvIc1QY

 8. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 januari 2013 om 20:39

  who cares? Feit is wel dat de islamisten een stevige poot aan de grond hebben; dat alleen is voldoende .Dat soort kankers moeten snel en efficient uitgeroeid worden; eventueel met mooi stukkie muziek erbij.
  De situatie is simpel voor de komende 5 jaar: roeien wij de islamisten niet uit, dan roeien zij ons uit.
  Voor mij is de keuze niet zo moeilijk
  Hoe? van geen belang.
  Convetionele wapens, chemisch, biologisch; who cares?

 9. zelfstandigjournalistantwerpen 21 januari 2013 om 21:19

  We hebben gezien waar die islamisten toe in staat zijn in Algerije. Was volgens hun zeggen een vergelding tegen de Franse aanwezigheid in Mali. Natuurlijk speelt eigenbelang mee. Noem mij één regering die daar niet uit handelt, maar zulke islamitische bendes kun je missen als kiespijn. In De Morgen stond onlangs nog een heel portret van hun leider. Gevochten in Afghanistan en houdt zich nu vooral bezig met smokkel. Geen lieve kerel …

 10. tondegruijter 21 januari 2013 om 21:29

  wat een mooie zin: de mijn voor geen goud laten vallen 😉

 11. jose 21 januari 2013 om 22:25

  Aad op de site van Africom las ik dat de Amerikanen daar troepen hebben ivm olievoorraad en strategische ligging. Ook heeft Mali meerdere grondstoffen maar dan moet je googlen .http://www.dewereldmorgen.be/blogs/raf/2013/01/16/frankrijk-bereidde-zich-voor-op-intense-conflicten-rond-grondstoffen. Ook Monsanto is daar aanwezig en grote multinationals willen vruchtbaar landbouwgrond op kopen voor voedsel,biodiesel. Pierre, hoe zou jij het vinden als de Malinezen chemische wapens tegen de dieven uit het” beschaafde Westen” zouden gebruiken ivm diefstal?

 12. King Billy 21 januari 2013 om 23:00

  Dat Frankrijk haar strategische belangen wil veilig stellen, ligt nog voor de hand in een geo-politieke oorlog in Afrika. Maar impliceert dit dat Touareg’s nu vereenzelvigd moeten worden met haatverspreidende Jihadisten? Het waren oorspronkelijk de Touareg’s die de schatten van Timbuktu in de loop der eeuwen opbouwden.
  Wat een wanhopige en eenvoudige, niettemin goed geschoolde groentehandelaar al niet los heeft gemaakt dat toch al niet zo vast zat in achtergelaten structuren na 400 jaar Europees machtswellustig kolonialisme.

  http://mg.co.za/article/2012-03-30-uranium-a-minefield-for-malians/
  “Wealth goes to foreigners
  Faleans know that their community will experience only long-term agony and disruption, with the wealth derived from uranium going into the pockets of the foreign investors and their local compradors.”
  Niet alleen Mali wordt genoemd in dit artikel. Niger, Mauretania, Guinee Bissau. Kwestie van tijd dan is de Westerse Sahara ook slagveld. Worden ook grootschalig concessies uitgegeven, waaronder Chinezen.
  Europa hobbelt weer eens met grof geweld achter de westerse en Australische mining companies aan, die diepgewortelde lokale structuren een worst is. Mining companies waarin Urenco (33% Nederlandse staat) via Canada ook investeert.

 13. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 januari 2013 om 23:32

  Is niet relevant.De moslims zijn de zwaar criminelen; moorden is gewoon en ze hebben opdracht alle niet moslims te kelen.
  De dieven in NL doen dat dus niet, maar de moslims zijn zeker bereidwillig.
  Zoals de broederschap zegt: over 10 jaar nemen we het westen getalsmatig over.
  Ratten fokken hard, maar als ze op tijd vernietigd worden is er minder gevaar.

 14. Aad Verbaast 22 januari 2013 om 00:24

  @Laila: heb ik ook gezien. Daar wordt je inderdaad niet vrolijk van.
  Vraag is wel of de Fransen daar zo mee zitten. Ik denk het niet. Andere belangen zijn voor hun groter.
  Zouden die andere belangen er niet zijn, dan waren ze denk ik het land niet binnengevallen..

  @appelvrouw. Dank. Kun je de krant vanaf nu wel opzeggen..

 15. Aad Verbaast 22 januari 2013 om 00:28

  @Selma: prachtige muziek inderdaad. Kende je die al?
  Tja, strenge islamregels staan dit soort ‘frivoliteiten’ niet toe.
  P.S. ik heb even de embed functie eruit gehaald, als je het niet erg vindt..

 16. Aad Verbaast 22 januari 2013 om 00:34

  @Kleet: de reacties van je is natuurlijk geheel niet onverwacht.
  Je bent al stevig gebrainwashed door de leugens van Bush en consorten.
  Die zat ook niet zo met de feiten. Hier nog even ter herinnering hoe het zit:
  https://aadverbaast.wordpress.com/2009/01/29/internationaal-terrorisme-de-internationale-leugen-2/

 17. Aad Verbaast 22 januari 2013 om 00:42

  @Zelfstandig journalist: geen frisse jongen(s) natuurlijk. Dat mag duidelijk zijn. Maar op zich is dat nog geen reden om een volle oorlog aan te gaan. Dan zouden ze op heel wat meer plekken in oorlog kunnen gaan. Hier kwamen ze wel heel dicht bij hun directe belangen: Niger.

  @Ton: dank, vond het zelf ook wel aardig gevonden 😉

 18. Aad Verbaast 22 januari 2013 om 00:50

  @Jose: in de blog heb ik dat wel uitgelegd hoe Amerika er in zit. Lang niet alleen zoals je kunt lezen.
  De link die je geeft: Waar hij de plank misslaat is dat Frankrijk echt niet een oorlog gaat beginnen in Mali om het goud wat er zit. Punt wat hij wel maakt is dat er ook in Mali hard gewerkt wordt (zie de link over o.a. China) oom ook dat land te gaan exploiteren. Niet voor niets steunen ze deze inval. Ook in hun belang om hun investeringen veilig te stellen.
  Punt wat hij ook mist: de Niger connectie! Da’s pas strategisch voor Frankrijk!
  Ook daar trouwens interessant. Natuurlijk heeft Frankrijk een grote invloed in Niger. Volgens de Amerikaanse methode: leger trainen etc..
  Maar China zit ook daar te grazen: op de olie. Hebben in Niger al meer dan 5 miljard geïnvesteerd..
  30% van de energie die China nodig heeft komt al uit Afrika.. Zonder oorlog. (zie de links in de blog..)

 19. Aad Verbaast 22 januari 2013 om 00:56

  @King Billy: dank voor het artikel. Ik was het ook tegengekomen, maar er niet ingezet. Stelt op zich allemaal niet veel voor. Zeker niet in vergelijking met Niger zoals uit de cijfers blijkt.
  Droogt die bron op dan heeft Frankrijk pas echt een probleem! Omringende landen ook begrijp ik omdat Frankrijk ook aan omliggende landen nogal wat elektriek levert. Waaronder Duitsland.
  De cijfers hoeveel precies ken ik niet (zag ze wel ergens voorbijkomen, maar ben ze weer kwijt).
  Tja, dan zitten er wel heel veel mensen in het donker..

 20. joost tibosch sr 22 januari 2013 om 02:29

  Door persoonlijk verblijf en contacten ben ik gek op Malinezen en met name ook onder de indruk van de gezonde gewone werkelijkheid van hun islam….nu de verhalen horend over de niet oorspronkelijk Malinese moslimterroristen, die de noordelijke helft van Mali bezetten en terroriseren met hun afschuwelijke sharia en met hun de prachtig Malinese moslimcultuur vernietigend geweld..hoop ik zo dat Hollande in nog koloniale verwantheid die geweldige aardige gewone weerloze Malinese moslims bijspringt en niet anders. Ik vind het nooit zo heel erg om voor naief versleten te worden, in dit geval zou ik me daar wel erg ongelukkig bij voelen!

 21. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 05:44

  Nee hoor; ik ken de realiteit van “terrrisme” wel.
  Maar ik ken ook het gevaar van de oprukkende broedrschap en hun invloed.
  Daar waar de sharia oprukt moet de islam vernietigd worden.
  Wat Bush zegt weet ik niet en interesseert me niet; heb eigen mening.

  sta nog steeds niet in dat lijstje….

 22. artafterallart 22 januari 2013 om 06:38

  Weer zo’n kwaliteitsblog, Aad! En opnieuw zien we het te kwader trouw voorwenden van zuivere motieven door het verbond tussen Kapitalisme, Kolonialisme en Klerikalisme (door staten die zich als de Kerk van Rome gedragen). Arm Mali! Arm Afrika! Arme Wereld! Arme Democratie! Arme Burgers!
  Het is goed dat er zo over geschreven wordt. Het giftige mengsel dat die KKK’s brouwen is in de kern financieel fascisme. Sluipenderwijs perverteert het iedere Politiek, ieder Bestuur, iedere Strustuur.
  In Europa (maar waar niet?) zijn het de banken en de multinationals die ons kolonialiseren. Al het geld dat zij van ons plukken en al geplukt hebben weten ze zonder enig ingrijpen van de PBS weg te sluizen. Ze betalen geen belasting en zijn zo gegroeid en geworteld in het systeem, dat we volledig van hen afhankelijk zijn. Als zij omvallen, dan verpletteren ze ons..

  Als die PBS een echte liberale democratie zou zijn dan kunnen we ze ontmantelen tot het niveau waarop ze aan dezelfde wetten gebonden kunnen worden als wij. Dan waren er geen staatsschulden en konden we zonder eigen belang andere landen op alle fronten met en zuiver geweten helpen. De KKK’s hebben samen een oneindige buik en vreten de hele wereld leeg. Ieder land, iedere regio, ieder continent is een plantage voor hen, waar ze hun goddelijke gang kunnen gaan, omdat ze buiten de democratie om hun macht samenvoegen.

  Er is NU geen enkele controle op mogelijk. Iedere structuur, die op hen toezicht zou moeten houden, wordt weer een pot om de zakken te vullen door de talrijke bestuurders die men daarin zal aanstellen. Terwijl de biljoenen transacties NOOIT door welk instituut dan ook onder toezicht te brengen zijn.

 23. King Billy 22 januari 2013 om 07:23

  The Huffington Post, drie jar geleden, 22 februari, 2010 !!! ‘Deceptive rhetoric’. Frankrijk, the Junta in Niger en instabiliteit in de regio.
  “And if one thinks the French Republic will sit on the sidelines while freedom-loving people are in danger of losing freedom, think again. According to STRATFOR Global Intelligence, reports have surfaced that if the junta, for whatever reason, takes a hostile policy toward France, Paris would not hesitate to deploy forces to impose its will and protect its interests.
  This wouldn’t be too difficult a task, with French troops already stationed in Senegal, Gabon and Cote d’Ivoire.
  After taking all of this into consideration it is becoming clearer that the enemy in this case is not tyranny or oppressive governance, but instability. And once one sees through the transparently deceptive rhetoric, it is quite clear that instability iit is quite clear that instability is the enemy not because it threatens the inalienable rights of Nigeriens, but because it threatens the economic interests of the French.”

  http://www.huffingtonpost.com/michael-hughes/france-more-worried-about_b_470217.html

 24. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 07:57

  De motivatie voor buitenlandse militaire interventie is meestal onfris, dus dat is voor mij geen punt van discussie.
  Maar als in dit geval de opkomst van ortodoxe slam wordt bestreden, behoeft de interventie verder geen rechtvaardiging.
  Als bezijden wat grondstoffen worden geplunderd is niet van belang.

 25. Aad Verbaast 22 januari 2013 om 09:27

  @Joost Tibosch sr: ik ben ook geen liefhebber (om het maar eufemistisch te stellen) van het invoeren waar dan ook van de sharia, en al helemaal niet met donder en geweld.
  Maar denk je dat Hollande cum suis zich heeft laten leiden door de verbondenheid met het Malinese volk en hun cultuur?

 26. Aad Verbaast 22 januari 2013 om 09:35

  @Artafterallart: ik ken geen enkele oorlog om ‘edele’ motieven, ook al wil men het volk anders doen geloven. Mijn eerste blog schreef ik daar in 2008 al over. Er zouden er nog vele volgen over de “grondstoffenoorlogen” https://aadverbaast.wordpress.com/2008/01/28/oorlog-het-is-al-lang-oorlog-en-dat-zal-alleen-maar-erger-worden-2/

 27. Aad Verbaast 22 januari 2013 om 09:39

  @King Billy: prima link! Die overigens ook in de blog staat. Als bron voor de laatste alinea “Het Franse staatsbedrijf Areva… “.
  Als je even zoekt dan heb je ook wat.

  Is er al een Nederlandse krant die dergelijke verwijzingen heeft gevonden? Of is dat vragen naar de bekende weg?

 28. Aad Verbaast 22 januari 2013 om 09:45

  @Kleet: In Mali niet het geval, maar stel dat ergens de sharia op democratische wijze wordt ingevoerd blijf je dan bij je stelling: “Daar waar de sharia oprukt moet de islam vernietigd worden.”?

 29. Aad Verbaast 22 januari 2013 om 10:34

  @Kleet: tja.. Volgende vraag: vind je dat je je aan het internationaal recht moet houden?

 30. Johan 22 januari 2013 om 10:56

  Politiek is nooit fair.

 31. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 11:44

  Ja.het is sowieso wassen neus. Geen land houdt zich aan de regels.
  Als je daar anders over denkt te denken: wat doen wij in Afghanistan?
  De Nato?
  Waarom bemoeit iedereen zich ermee, als er landen zijn die atoomwapens maken? Is hun zaak….
  Warom sta ik nog steeds niet in die lijst?

 32. Aad Verbaast 22 januari 2013 om 14:03

  @Kleet: dat er staten zijn die het internationaal recht aan hun laars lappen (en die zijn er), staat nog even los van het feit of je daar achter staat of niet.
  == Warom sta ik nog steeds niet in die lijst? == Doe jij ook al aan fact-free politics? Kijk even in het lijstje. 2x zelfs. Tevreden? Wat zal jij ineens een ongelooflijke hoeveelheid lezers krijgen..

 33. Aad Verbaast 22 januari 2013 om 14:06

  @allen: http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/710562-1301/trainingsmissie-mali-is-buitengewoon-zinvol
  Nog een argument uit de (verkleed)kast gehaald: “We willen de toeristen een halt toe roepen. Ik denk dat niemand zin heeft in een open route voor de drugshandel vanuit Latijns-Amerika, dwars door de Sahara, naar Europa.
  Gaat het nu ook al om de drugshandel? Waar Mail potentieel een spin in het web blijkt te zijn??

 34. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 14:14

  Het is onzinnig.In geval van invasie/oorlog of zo wordt de moraal altijd bepaald door de winaar.
  Bovendien is het een niet te rechtvaardigen bemoeienis met de souvereiniteit van de verschillende staten.
  B.v. de arabische landen vinden het leuk af en toe de buurvrouw levend te begraven of dood te gooien met steentjes of een homootje in de kraan te hangen.
  Dan zou dat niet meer mogen
  waar blijven we dan et multi culti?
  Waar blijven de kanibalen dan?
  De duitsers? De Russen?
  Is onuitvoerbaar en ongewenst.
  Kortom: onzin…..

 35. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 14:15

  P.s.: heb mijn naam gevonden.Reden dat ik mijn naam niet kon vinden: geen voorletters of tussenvoegsels…
  geeft niks hoor, alle begin is moeijk…

 36. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 14:19

  Wat is er tegen drugs?
  Als die gelegitimeerd worden is de handel weg.
  Of: als de chemische industrie een vervanger maakt met zelfde effect ook
  Alweer: iedere staat krijgt de criminaliteit die het verdiend

 37. joost tibosch sr 22 januari 2013 om 14:32

  Zit me gruwelijk te ergeren aan de eenheidsworst die men hier van sharia maakt. De sharia van de gewone Malinese bevolking is een heel wat gezondere dan de onderdrukkende sharia van de terroristen in Noord-Mali. En Aad, ik kan alleen maar hopen op een uiteindelijk dapper pioniersverzet van Hollande tegen moslimterrorisme, hoop zelfs (met de gebruikelijke beentjes op de grond) dat de VN nu eindelijk eens dapper doorbijt in dat moslimterrorisme, en dat de VS, die met Obama zijn best al doet, maar ook Rusland en China de VN gaan steunen met een verdedigingsoorlog tegen het alom wereldbedreigend moslimterrorisme… niet (!) zoals rechts Amerika, neo-zionisme en Wilders etc maar al te graag willen, met een oorlog tegen de Islam. De Islam kan mi, gewend aan onze mensenrechten, een grote positieve bijdrage gaan leveren aan een toekomstig goede wereld.

 38. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 15:01

  De islam zelfs in de mildste vorm–is gevaarlijk.
  Moslims vertrouwen is zoiets als voor joden nazi’s vertrouwen.
  De sharia is achtelijkheid en onrecht.
  Wel ben ik bang dat het alleen met geweld te stoppen is; rede, fatsoen, beschaving werken niet bij de islam.
  De enige manier om de risico’s van de islam te weren is door de islam uit te bannen; hoe dan ook.
  Bannen wij de islam niet, dan bant de islam ons uit.
  Dat is de opdracht aan de moslims
  Wat kan je verwachten van mensen die een pedofiele seriemoordenaar/verkrachtende psychopaat volgen?

 39. Selma 22 januari 2013 om 15:30

  Goed Joost, dat je aanstipt dat er verschillende sharia’s zijn. Zo ongeveer per land verschillend. Dat weten niet alleen de meeste Nederlanders niet, maar veel moslims zelf ook niet.

 40. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 15:33

  Maar alle sharia’s komen voort uit de islam; en dat is en blijft tot uitroeing een levensgevaarlijke doctrine.
  Iemand met enige moraal of enige ontwikkeling KAN geen moslim zijn.

 41. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 15:34

  Dat geloofsfanaten de islam verdedigen is logisch; zoiets als collega’s in het verkopen van onzin

 42. King Billy 22 januari 2013 om 15:36

  re 14.06 drugshandel. Alles wordt er bij gesleept om het uranium voor 50 Franse kerncentrales veilig te stellen. Door nu de drugshandel in ‘landlocked’ Mali erbij te halen, verschaft Brussel zichzelf het recht tot toegang tot de buurstaten, waaronder de Westerse Sahara.
  Nog even, en de opgeschorte dienstplicht wordt weer in het leven geroepen om op te kunnen treden in een gebied dat zo langzamerhand zo groot is als de VS.

 43. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 15:44

  Inderdaad.En dan: Uranium of vervangende materealen zijn ook elders te koop…..
  En kijk nou eens wat zo’n “politie actie” kost in eurootjes..
  Ware er geen islam, kon je met dat geld de voedselvoorziening aldaar op orde brengen.

  Wat betreft drugsmokkel; als het er is en het wordt afgesloten, betekent dat alleen, dat er een andere route komt; meer niet…

 44. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 15:44

  Als ze zo graag orde op zaken willen stellen in Afrika; laat ze naar Somalie gaan, daar de schepen en 400 man bevrijden….

 45. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 15:45

  Op zeerecht na geloof ik niet in internationaal wetjes.
  teveel op Mammon gericht

 46. Selma 22 januari 2013 om 16:05

  Alle sharia’s zijn gebaseerd op de enkele wetgevende teksten in de Koran, en op de overleveringen (hadith) waar iets meer wetgevends in staat/zou staat. Een en ander is verder aangevuld met lokale wets-tradities, maar vooral (voor het grootste deel) met het Romeins recht uit de wetboeken der vroegere koloniale overheersers.

 47. Aad Verbaast 22 januari 2013 om 16:38

  @Kleet: hyperbolisch generaliseren is je niet vreemd.

 48. Aad Verbaast 22 januari 2013 om 16:45

  @Joost: == Zit me gruwelijk te ergeren aan de eenheidsworst die men hier van sharia maakt. ==
  Kan me dat helemaal voorstellen. “Men” is overigens ook niet terecht. Al lezend zie ik daar maar één voorbeeld van..

  @Selma: terecht punt. Ook reden voor veel onderlinge strijd.
  Voorlopig nog geen ‘Paus’. Zou misschien wel nuttig kunnen zijn.

 49. Aad Verbaast 22 januari 2013 om 16:51

  @King Billy: dat argument verbaasde mij ook in hevige mate. Naast “War on Terror” ook “War on Drugs” om nog meer registers open te trekken?

  Dezelfde uraniummijn in Niger werd overigens door Bush gebruikt/misbruikt om de fabel de wereld in te slingeren dat Saddam Hussein daar uranium aan het kopen was om zijn kernbom te maken.
  http://www.armscontrol.org/act/2003_09/Iraquraniumchronology

 50. joost tibosch sr 22 januari 2013 om 17:26

  Zoals we maar al te goed weten hoeft een “Paus” (homosexualiteit!) nu ook weer geen voordeel te zijn. Kritische mensen die elkaar met alle respect en inzicht corrigeren, blijft wezensnoodzakelijk. Ik zeg dit als overtuigd christen vanuit de rooms-katholieke traditie met alle respect voor een dienend wereldomvattend ambt.

 51. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 17:39

  Zoek eens eenvoorbeeld in deze tijd waar de islam-sharia iets goeds heeft gebracht.
  En waar niet vlotjes werd opgehangen koppen afgesneden, levend begraven, dood gegooid met stenen.

 52. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 17:39

  en eerwraak in NL gebeurt alleen bij gereformeerden…

 53. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 17:41

  war on drugs is voor USA onzin.Hoe moet de CIA hun escapades financieren zonder dope? B.v.: hoe had de Taliban opgericht/getrained/bewpend kunnen zijn zonder die junk in amsterdam?

 54. blutch1 22 januari 2013 om 17:43

  Als de sharia hier nu de rente eens zou verbieden zou me dat zeer welkom zijn. Echter, ons systeem is gebaseerd op rente en dus groei. Daarom hebben we het ook zo moeilijk.

 55. Aad Verbaast 22 januari 2013 om 17:47

  @Joost: het blijft natuurlijk een gedachtenexperiment van me. Zo snel zal die er niet komen gezien de grote verschillen in uitleg rondom Mohammed. Maar toch. zou die er komen dan zou dat wellicht tot een zekere rust kunnen leiden. En aangezien veruit de meerderheid keurig nette moslims zijn zou dit in de vastgelegde moeten doorklinken denk ik dan.

 56. Aad Verbaast 22 januari 2013 om 17:53

  @Kleet: ik laat die diarree van onzin van je maar gewoon staan. Ieder heeft recht op zijn eigen mening natuurlijk. Bush en Wilders c.s. zouden maar wat trots op je zijn.
  Al lid van de PVV?. Oh nee, dan kan niet eens. Doneren mag wel.

 57. Aad Verbaast 22 januari 2013 om 17:54

  @Blutch1: er moet toch iets op gevonden kunnen worden om het beste van alle werelden te combineren. Maar ja, dat is dromen tot we een ons wegen.

 58. joost tibosch sr 22 januari 2013 om 18:09

  Binnen de Islam zijn de opvattingen over Mohammed niet zo verschillend. Niet moslims zouden kunnen beseffen , als ze daar moeite voor zouden doen, dat een Mohammed uit de zevende eeuw te vergelijken is met de christelijke Karel de Grote uit de 8ste-9de eeuw, die toen ook niet, om christelijke redenen bang was van geweld. Gelukkig weten wij nu maar al te goed wat er verkeerd is aan geweld.

 59. Aad Verbaast 22 januari 2013 om 18:15

  @Joost: misschien niet over Mohammed zelf, maar wel hoe verder. Ik geef er maar eens eentje aan:
  http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120313_075 “Wat is het verschil tussen soennieten en sjiieten?” Bron van een hoop ellende.

 60. Rubio 22 januari 2013 om 18:24

  Aad; Dit kan een ‘gevaarlijke’ discussie worden op je blog.
  Ben het wel eens met enkele ‘lieden’ hier, eigenlijk met 1 om precies te zijn..
  Als bereisd ‘figuur’ heb ik ook zo m’n bedenkingen omtrent de Islam, Sharia en alles wat er omheen hangt en uit voortvloeit (Jihad ed).
  Kortom òòk de Fransen, wat hun redenen ook moge zijn, met socialist Hollande voorop zien een ‘zeker gevaar’, met dank aan de Renaissance uit betreffend en ‘beschaafd’ land..
  De Islam, maar ook het Christendom en Jodendom, wordt nog steeds ‘geregeerd’ en geindoctrineerd door gefrustreerde oude mannen met wel of geen baarden…maakt verder nie uit..
  Klein voorbeeld van ‘mijn ervaringen uit ‘vroegere dagen’..ik heb het nog steeds op m’n netvlies..

  Moslimvader gaat voor het eerst met z’n kleine zoontje van zes een lam offeren..om wat voor ‘stupide’ redenen dan ook.
  Lammetje wordt halsje doorgesneden, blaat angstaanjagend en bloedt dood, kindje huilt….uiteraard, kindjes houden van lammetjes…
  Mannen lachen en huilend kindje wordt aan lot overgelaten..een ‘maffe’ toerist ontfermt zich over het joch..
  Maw, waar en hoe worden ‘terroristen’ en potenrammers geboren..?
  Of..zijn wij in het beschaafde westen de zgn ‘softies’ die nog steeds onze klein-kinderen meenemen naar de kinderboerderij?
  Dit even om het ‘kleine’ verschil aan te tonen.
  Dit verhaal dus even geheel losgekoppeld van politiek en bijbehorende belangen als zogenoemde grondstoffenoorlogen.
  Zal altijd een zootje en of bende blijven..moet nog vaak aan Jan Bouma denken..wereldraad…?

 61. Aad Verbaast 22 januari 2013 om 18:40

  @Rubio: ik hou wel van pittige discussies. Dus ik zie dat niet als een probleem.
  Het punt wat ik hier wil maken met dit blog is dat de werkelijke redenen (zoals zo vaak) van deze oorlog ‘verborgen’ blijven voor de nog goedgelovige burgers.
  Heeft naar mijn mening dus wel met geloof te maken (goedgelovigheid), maar minder met geloof (Islam en de uitwassen er van).

  En ja: @Jan, zou natuurlijk meteen verwijzen naar zijn wereldraad. En terecht! Het is ook een “zooitje en een bende”.

  Wat zou er trouwens mis zijn als Hollande gewoon zou stellen dat ze ingrijpen omdat het risico te vermijden dat hun uraniumtoevoer (en dus hun energieopwekking) in gevaar komt? Zou een beter argument zijn dan de oorlogen die begonnen zijn in Irak en Afghanistan.. (Kan overigens ook op een andere manier worden opgelost dan een buurland van Niger te overrompelen.)
  Het enige probleem dat ik zie is dat er dan een discussie ontstaat dat het een “preemptive strike” zou zijn. En dat is in strijd met internationaal recht.. Maar ja, de VN heeft daar al ruimte voor geboden.

 62. joost tibosch sr 22 januari 2013 om 18:51

  Soennieten en sjieten? Na een Vaticanum II is zelfs een pedant rooms denken niet zo zeker meer van het roomse gelijk tussen al die andere christelijke en levensbeschouweijke varianten…, al blijft men natuurlijk uit alle macht in zijn eigen gelijk tegenstribbelenl. Want ongelijk, zelfs gedeeltelijk, bekennen doe je natuurlijk niet zomaar! Hoe voorspelbaar is menselijk denken en handelen toch, ook bij gelovigen!

 63. Aad Verbaast 22 januari 2013 om 19:01

  @Joost: onze historie (zelfs tot recent) is rijk aan geloofsoorlogen. Mohammed begon natuurlijk ongeveer 600 jaar later. Om dat allemaal tot bedaren te brengen is blijkbaar heel wat tijd nodig.

 64. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 19:19

  de veronderstelling dat uranium de werkelijke motivatie is voor die oorlog is onzinnig.Dat is op meer plaatsen te koop.
  Een oorlog is duur; daarvoor gaan de fransosen echt niet in oorlog.

  Mijn diarrea van onin;
  –vertel me maar eens dan: waar is de sharia een positieve invloed? nergens.
  –welk “geloof” was vernatwoordelijk(en is) voor het merendeel van eerwraak in europa? islam
  –wie heeft de oprichting, de training en bewapening van de Taliban gefinancieerd? CIA.

  versus jouw ideetje dat Frankrijk een oorlogje begint over uranium….
  Wie blaat onzin?

 65. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 19:24

  Ik zie karel de grote toch niet zo gauw als massa moordende pedofiele psychopaat als mohammed…

  Maarre…zoals bijna alle moslims in frankrijk personelijk bezocht zijn door de broederschap mdie opdracht gaf met een vrouw formeel te trouwen maar er drie te nemen, en die zo snel mogelijk zwanger te maken, met als doel west europa te veroveren met de zwakte van west europa: simpele vorm van demokratie, is dat de enige groep in historie voor zover ik weet die dergelijke zaken nastreeft.

  De intolerantie van de islam zie je in de dagelijkse aanslagen tussen shiiten en soenieten.

 66. Selma 22 januari 2013 om 19:46

  Karel de Grote was absoluut meer massamoordenaar dan moordenaar Mohammed.
  Hij was wel vergelijkbaar ‘groot’ met Mohammeds volgelingen, die moordend, rovend, martelend, verkrachtend Irak, Iran, Noord-Afrika en zo tot ‘geloof’ brachten.
  Karel de Grote is een officiële Roomse heilige, zoals tal van middeleeuwse islamitische roofmoordenaars ook heiligen zijn geworden.
  Karels moord-legitimatie staat in http://de.wikipedia.org/wiki/Capitulatio_de_partibus_Saxoniae (Sterben soll, wer Heide bleiben will und unter den Sachsen sich verbirgt, um nicht getauft zu werden oder es verschmäht, zur Taufe zu gehen).
  Islamitische moord-legitimatie staat in de Koran (lees zelf maar).

 67. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 19:54

  Dat is correct; maar er is een enkel verschil.
  NL cultuur is nauw verbonden met joodse en europese geschiedenis.
  Wij hebben onze criminelen in de geschiedenis.
  ook colijn bv in Indonesie, die het leuk vond zwangere vrouwen te bajonetteren.

  het grote verschil tussen de moordenaars uit onze voorgeschiedenis en de moordenaars van de islam:
  Onze massa moordenaars zijn dood.Al een poosje.
  de moordenaars van de islam gaan gewoon door; ook in deze tijd.

  De vraag; zitten we erop te wachten die middeleeuwse primaten hierheen te halen/ hebben we ze nodig?
  Nee dus.
  Weren, voordat het te laat is.

  Van de bloeddorstige feiten weten we minder dan 1 %.De rest gebeurt in kleine dorpjes waar geen westerlingen komen.

 68. Selma 22 januari 2013 om 20:00

  De moderne westerse moordenaars zitten in de ivoren-kapiaaltoren: bankmanagers, aandeelhouders, speculanten, oorlogsfabrikanten, voedsel- en (fris)drankcriminelen, olie-, chemie-, en plasticindustriëlen enzovoort.

 69. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 20:08

  Is nog steeds geen reden of excuus om die islam primaten hier te halen.
  Nog steeds groot verschil; een is eigen, de ander vreemd.
  Vreemd is overbodig hier.

 70. Selma 22 januari 2013 om 20:21

  Alle vreemdelingen Roemenië uit! Terug naar Nederland, waar de Kleterstegen door de rechtbank van Leeuwarden gezocht worden voor openstaande boetes (zie de gerechtelijke advertentie in AD) om op 20 januari j.l. te verschijnen.

 71. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 20:43

  De vreemdelingen in Roemenie brengen welvaart aan het land.
  De vreemdelingen in NL kosten alleen maar geld.
  Gut gut je moet wel lang zonder groene pilletjes zitten als je parkeerbekeuringen als crimineel beschouwt.
  Je maakt jezelf–zoals vaker–belachelijk.

 72. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 20:44

  Is trouwens al 22 januari…mag je in je cel geen kalender hebben dan?

 73. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 januari 2013 om 20:45

  En moslims zijn niet echt welkom in RO…zo snugger zijn ze wel.

 74. Aad Verbaast 23 januari 2013 om 01:01

  @Selma: 20:00: en zo is het!

  @Kleet: == Onze massa moordenaars zijn dood == Onzin natuurlijk.
  Ik durf de stelling meteen aan dat in de periode van de Irak oorlog (Bush – om maar eens een voorbeeldje te noemen) meer doden gevallen dan alle islamitische doden door terrorisme (inclusief de terroristische aanvallen onderling op moslims) in die jaren. Veel meer. 1 miljoen namelijk.

  En wat te denken van het voorbeeld wat je zelf nog wel eens noemt: de doden die zijn gevallen doordat de handel in derivaten de prijzen van voedsel zo opjaagden dat er meer dan 150 miljoen mensen in ernstige hongersnood kwamen?

  Fact-free politics is je hobby @Kleet. Aan jou natuurlijk.

 75. joost tibosch sr 23 januari 2013 om 02:33

  Selma, snap je nu waarom ik op mijn leeftijd geen blog meer heb? Je zou toch alsmaar Kleterstegen achter je aan krijgen..en die uit fatsoen ook nog uitgebreid aan het woord laten!

 76. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 23 januari 2013 om 05:42

  Als je geen geloofsfanaat zou zijn zou dat nog wel meevallen….
  Een geloofsfanaat hoort niet in maatschappij, maar in afzondering; klooster of instituut.

 77. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 23 januari 2013 om 05:48

  Bush is-net als mohammed- een vreemdelig waar we niet op zitten te wachten.
  Met derivaten; dat is wat anders dan directe doden door oorlog.
  Zo kan je ook zeggen dat mohammed verantwoordelijk is voor het uitblijven van ontwikkeling n moslim landen en dus van alle doden aldaar door armoede.
  Ik denk ook, dat in alle kleine burgeroorlogjes en executies en aanslagen in die jaren van de Irak oorlogen er meer doden zijn gevallen door de islam dan door de oorlog door Bush.
  Alleen: wie houdt de telling bij?(gerekend vanaf 1990)

 78. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 23 januari 2013 om 05:51

  Is niet fact free, maar registratie-free.
  Dan: mijn stelling was en is; zelfs als je gelijk zou hebben(wat je niet hebt) zis dat nog steeds eigen cultuur.Waarom mensen van een clan binnenhalen, die als doelstelling hebben ons uit te moorden?

 79. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 23 januari 2013 om 07:46

  Oorlog beginnen-die gauw milliarden kost- voor wat uranium, wat voor een fractie van die kosten elders kan kopen? Volkomen onlogisch? Bedoel je dat met facts free?

 80. artafterallart 23 januari 2013 om 08:03

  @Pier
  Denk je nou echt dat je in discussie bent met degenen waar je op reageert? Je blijft maar doorkletsen, terwijl je boodschappen als zeepbellen uit elkaar spatten. Het is echt niet zinnig wat je schrijft. Staak je wild geraas. Je maakt een karikatuur van jezelf. Dat is jammer. Voor jou, voor de blogs van Aad en voor alle mensen die best met je willen corresponderen, maar dan moet je ze wel het gevoel geven dat je meer wilt dan alleen aandacht.

  Wat ik in het vorige blog gezegd heb, bevestig je alleen maar. Je klaagt (aan) om (aan) te klagen. Kom op man, je bent toch meer dan een querulant. Onophoudelijk commentaar leveren om commentaar te leveren, daar heb je niks aan. Het verdwijnt in een prullenbak. Een blog zoals Aad die maakt, verdient het niet dat jij het gebruikt als een kotszak.

  Mocht je niet anders kunnen reageren, dan zou ik oppassen als ik jou was. Het kan ziekelijk worden zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Querulantenwaan

  Ik hou wel van een woordenstrijd, maar dan moet het wel een debat opleveren dat opschiet. En echt, met jouw reacties schiet niemand iets op.

 81. Selma 23 januari 2013 om 10:25

  Joost,
  sommige reageerders kun je verhinderen op je blog te schrijven.
  Dat heb ik tot nu toe slechts bij twee mensen hoeven doen.

 82. Aad Verbaast 23 januari 2013 om 10:58

  Dit artikel geeft een aardige update van de situatie op dit moment.
  http://www.reuters.com/article/2013/01/22/us-mali-idUSBRE90L0GK20130122
  “Chadians advance in Mali troop moves against Islamists”
  Wat betreft Niger:
  == An armored column of Chadian troops, experienced in desert operations, rumbled north from the Niger capital Niamey on the road to Ouallam, some 100 km (60 miles) from Mali’s frontier, where Nigerien units are already poised to cross. ==
  == An entry into Mali from Niger by part of the African force would widen the front of operations against the Islamist alliance in the north that groups al Qaeda’s North African wing AQIM and the Malian militant groups Ansar Dine and MUJWA. ==
  == Niger’s armed forces, which completed their training a month ago, are expected to advance toward the rebel-held north Malian city of Gao in collaboration with the Chadian troops. It was not clear when exactly they would cross the border.
  Niger has already sent a technical team to Mali, part of a battalion of 544 troops accompanied by French liaison officers. ==

 83. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 23 januari 2013 om 11:00

  @Art: het gaat een stuk beter als je leest wat ik schrijf.
  Ik ageer wel tegen alles wat met de islam te maken heeft, omdat dat een gevaarlijk tumor is in de wereld; net als in de jaren 30 DE.
  Zie hoe snel en ingrijpend bepaalde dingen gingen in 1933.
  Niemand reageerde adequaat–tot het te laat was.
  Verder Tibosch is oud en geloofswaanzinnig; hij wordt door niemand erg serieus genomen.
  Selma moet nodig weer in therapie, ze denkt dat ze de kennis in pacht heeft.

  Eens waren de blogs idd een goede discussie plaats; dat was, en zal niet meer komen denk ik.
  De VK opinies, de VK blogs.
  Buiten mij om een stuk of 8 andere reageerders die systematig werden weggecensureerd door Vk.
  Toen ze eenmaal weg waren, stierven de blogs en de opinies.
  OBA heeft het ook niet gered; te slap forum; te slappe reageerders.

  Nu willen de schrijvers van blogs geen andere mening; alleen ego gekietel.
  Selma is daar een schoolvoorbeeld van.

  Maar neem dit blog; het idee dat fransen “10” gaan uitgeven dat mogelijk “20” gaat worden om “2” te besparen is onzinnig.
  Uranium is ruim voorhanden.
  Het idee dat ze dat gaan doen om de zielige bevolking te redden van de orthodoxe
  moslims ook
  Daar spelen andere redenen; welke geen idee,misschien om een stronghold te krijgen daar.

 84. Aad Verbaast 23 januari 2013 om 11:07

  @Selma: net als jij doe ik dat niet zo makkelijk.
  Ik bezem wel eens door de reacties als ik vind dat het de spuigaten uitloopt.

 85. Aad Verbaast 23 januari 2013 om 11:11

  Update: Begint trekjes te krijgen van een ‘vuile oorlog”
  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/19163_is_parijs_bereid_de_bondgenoten_in_bamako_te_laten_vallen/
  “All animals are equal, some more than others”.

 86. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 23 januari 2013 om 11:15

  @Art: heb je ergens gezien, dat in de laatste 10 jaar de ambtenaren ook maar iets inleverden?
  Nee dus.
  Aantallen: groeien alleen maar; in 1999 zou er een aantal uit gaan, maar er kwam 10% bij.
  In Nl is het gebruik, dat een bedrijf alleen onkosten mag boeken betalen als die gemaakt zijn, en dan nog met beperkingen.
  De MP’s in brussel krijgen standaard een slordige 4000 per maand; gemaakt of niet.
  En ze vergaderen niet op vrijdag, want dan kan Ryan Air de engelsen niet goedkoop terug brengen.
  Daarnaast klokt een groot aantal ’s morgens in; draait om en gaat weg; kassa, 250 euro per dag.
  Fraude heet dat.Niet als die ambtenaren dat doen.
  bij de stempelklok mag formeel de pers komen; maar werd weggejaagd door de voorzitter van parlement.
  Persvrijheid?

  Mijn issues zijn niet facts free; maar dan moet je wel wat verder kijken.

 87. Burro 23 januari 2013 om 11:17

  Heldere analyse. Ik vermoedde al zoiets, maar ben vaak te lui om me er in te verdiepen.

 88. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 23 januari 2013 om 11:18

  Dus toch tegen de fundamentalisten en niet voor uranium?

 89. blutch1 23 januari 2013 om 11:21

  Ik begrijp de reacties tegen Kleet wel, maar het is niet alleen onzin die hij verkondigt. Zie bv het stukje van 11:15.

 90. Aad Verbaast 23 januari 2013 om 11:26

  @Burro: dank. Ik laat dat dan graag aan mezelf over. Scheelt jouw weer veel werk 😉

  @Blutch1: == het is niet alleen onzin die hij verkondigt == eens. Soms kan ik het wel eens zijn met @kleet, soms ook niet 🙄

 91. artafterallart 23 januari 2013 om 12:11

  @Pier, Blutch1
  Het zal allemaal wel zo zijn, maar hou je gewoon aan het onderwerp van dit blog en probeer ‘to the point’ te blijven

 92. King Billy 23 januari 2013 om 13:12

  Wat denken we dan hier van?
  “All EU countries should have independent media councils. Media councils should have real enforcement powers, such as the imposition of fines, orders for printed or broadcast apologies, or removal of journalistic status.
  The national media councils should follow a set of European-wide standards and be monitored by the Commission to ensure that they comply with European values”.

  Inzet voor een discussie om de Europese journalistiek te reguleren.

  Wat ik ervan denk? Cameron…, I love you! Ontmantelen deze surrealistische nouvellenfabriek.

 93. blutch1 23 januari 2013 om 14:34

  Ha boetes en censuur. Gaat de goede kant op. 😦

 94. artafterallart 23 januari 2013 om 15:33

  @King Billy
  De derde K (zie mijn reactie van 22/1 om 6:38) van Klerikalisme wordt al flink ingevuld.

 95. Aad Verbaast 23 januari 2013 om 16:49

  @King Billy: onduidelijke berichtgeving over wat dat nou precies inhoudt. Zie bijvoorbeeld:
  http://www.presseurop.eu/nl/content/news-brief/3309271-deskundigen-bepleiten-meer-mediamacht-voor-brussel
  Kan ook bedoeld zijn om juist de persvrijheid te bevorderen die lang niet vrij is in een aantal EU landen. Ook niet echt in Nederland overigens.
  == Het Europese handvest van de grondrechten, waarin staat dat lidstaten de persvrijheid en de pluriformiteit moeten respecteren, is sinds 2009 bindend. Wie die regels overtreedt, kan strafrechtelijk worden vervolgd. ==

  Maar ja, ik vertrouw niemand meer! 🙄

 96. King Billy 23 januari 2013 om 17:05

  Kan zijn die 3e K. Misschien ook een ‘K’, van ‘Kerstboom’?. Op grond van een soort Huishoudelijk Reglement, dat de ‘The Treaty for the Functioning of European Union’ is genoemd, mag die boom met steeds meer Kerstballen worden opgetuigd. Misschien toch maar een kleinere Kerstboom waar iets minder kerstballen in passen om dat kunstmatig gedoe tenminste nog enigzins de moeite van het aanschouwen waard maken? Over de lichtjes nog niet eens gesproken.

 97. artafterallart 23 januari 2013 om 17:16

  Het lijkt mij dat we allang voorbij de feiten moeten kijken. Meer mediamacht centraliseren om de vrijheid van die media in de lidstaten te waarborgen, plaveit de weg voor misbruik als de Moloch Europa straks gevuld wordt met extremistische partijen. Berlusconi c.s. zitten zich al in hun handjes te wrijven….

 98. artafterallart 23 januari 2013 om 17:30

  Maakt niet uit waar ze die 3e K mee vullen, het zal altijd vroomheid zijn. Zoals we gezien hebben bij de vrijheid van meningsuiting oprekken, zodat discriminatie, vulgair gedrag enz. mogelijk is in de politieke konttekst.

 99. Aad Verbaast 23 januari 2013 om 18:49

  @King Billy en @artafterallart: misschien (wel zeker eigenlijk) zou de discussie over de EU maar eens omgedraaid moeten worden richting land. Te beginnen met de ‘stress test’. Een 0-meting.
  Wie voldoet waar niet aan de verdragen die met elkaar eerder zijn afgesproken. En dan meteen harde sancties. Met het eruit schoppen als straf waar niet te moeilijk over moet worden gedaan.
  Schone lei. Zal me een lange waslijst worden.
  Naast natuurlijk alle onzinnige afspraken er uit flikkeren. Van twee kanten dus.

  Hoop werk aan de winkel voor die lui in Brussel.

 100. blutch1 23 januari 2013 om 19:16

  @Aad, als we dat vanaf 2001 doen blijft waarschijnlijk alleen Finland over. 😉

 101. Aad Verbaast 23 januari 2013 om 19:23

  @Blutch1: dat bedoel ik. 😉
  Kunnen we met een schone lei beginnen!

 102. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 23 januari 2013 om 19:27

  Als england dat referendum doorzet: dat zou een goeie zijn, vermits de vraagstelling goed is.
  Dan ligt EU al plat en is het geschiedenis

 103. artafterallart 23 januari 2013 om 19:30

  @Aad
  Lijkt me een prima idee als de uitvoering in handen komt van een strafhof, die gerechtigd is om de EU te ontmantelen waar het structureel een bedreiging vormt voor de liberale democratie. Nu weer op de buis gezien dat alleen eurofielen en hun experts aan het woord komen die de passie preken over het domme gansje Cameron die denkt een referendum te kunnen houden. Babyface Pechtol, (die toch zo voor referenda is en ook voor Europa als het om de machts-,markt- en middelenexpansie gaat; en niet voor het schepijs -wat nou wel weer een goede zaak zou zijn als dat echt Italiaans zou moeten zijn) schamperde als een vos zich uit zijn spagaat.
  Pluriformiteit is ver zoek in de media, zeker als het om Europa gaat, dat begint al met de kaartenbak vol experts, die overal hetzelfde liedje zingen.

 104. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 23 januari 2013 om 20:20

  @Blutch: heeft Atilla toch nog gewonnen–(finnen zijn afstammelingen van de Hunnen, samen met de hongaren en basken; niet vreemd dat HU en FI samen deden met de teutonen)

 105. King Billy 23 januari 2013 om 23:45

  =Hoop werk aan de winkel voor die lui in Brussel.= Dat meen toch je niet echt, @Aad Verbaast? Daar moet juist op worden bespaard. Moet je niet uitgerekend met extra werk aankomen, omdat de niet slecht betaalde élite slagers ook nog eens eigen vlees gaan keuren. Eurostat en de Europese Rekenkamer hebben al die gegevens allang. Slecht voorstel
  De werkelijke worst die ontevreden EU-burgers kan worden voorgehouden, is vooral méér democratie. Dat vertraagt tenminste het besluitvormingsproces en ondertussen Cameron een steuntje in de rug geven.

 106. Aad Verbaast 24 januari 2013 om 01:02

  @artafterallart: iets voor het Europees hof misschien?

  Dan die Pechtold. Op het moment dat het woord referendum valt is hij altijd meteen mordicus tegen. Verbaast me altijd in hoge mate.

 107. Aad Verbaast 24 januari 2013 om 01:05

  @King Billy: tijd zat daar om dit er nog even bij te doen. Als Dijsselbloem die functie ook er even naast kan doen bij zijn ministerschap dan is het niet een kwestie van extra werk, maar eindelijk aan het werk!
  En als Eurostat en de Europese Rekenkamer die gegevens al hebben is het toch een kwestie van gewoon even publiceren? Kruisje eronder en klaar. 😉

 108. artafterallart 24 januari 2013 om 06:26

  #King Billy
  Idd meer democratie, al was het maar om alle partijen te jennen met het broze draagvlak van hun Molochje. Ik stel me daarbij voor om de burgers ook te vragen welk beeld zij hebben van de huidige EU:
  A) een piraat met twee houten benen, waar ieder land een flink stuk vanaf wil zagen
  B) een volgevreten politicus met aan beide zijden een liesbreuk van het tillen van onze centen
  C) een vrome pater onder wiens rokken europresident, -ministers, -commissarissen, -parlementariers en -ambtenaren elkaar bevredigen
  D) een uit al hun gebouwen opgetrokken Hoer van Brussel, waar bovengenoemden ieder een orgaan uitwonen
  E) een testbeeld waarop een blonde adelaar, een tot haan omgebouwde Marianne, een bunga-dansende alpenklaproos, een keurig geschoeide ratelende leeuw, een haiku-dichtende leeuwin met manen, een te ver doorgefokte stier onderuitgezakt op een bad bank enz. ons wisselend hun disco inproppen

  bijvoorbeeld…

 109. artafterallart 24 januari 2013 om 06:53

  @Aad
  Kan ook, als dat hof uitgaat van misdaden tegen de burgerij begaan, de boetes bepaald worden met belastingaanslagen die alle bestuurders, banken en bedrijven moeten betalen die jarenlang hun verantwoordelijkheid niet namen en de straffen uitgezeten worden in kooien opgehangen in de hoofdsteden

  Pechtol is de echte draaikont onder alle draaikonten, die we al jaren op de buis voorbij zien trekken. De overige doen hun best maar draaien zichzelf in een knoop. Babyface komt er altijd mee weg met een pirouette.

 110. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 24 januari 2013 om 06:58

  @Art: Dat is nou typisch een querlantachtige reactie; als je heel goed je best doet kan je misschien wel beter.
  Alhoewel: wat mag je van een (ex)ambtenaar verwachten?
  Zie wikipedia; querlantenwaan.

 111. artafterallart 24 januari 2013 om 07:10

  @Pier
  stap jij eens snel met je verkeerde been terug in het stro,
  je staat kletsnat te paardenlullen in je eigen po

 112. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 24 januari 2013 om 09:05

  Er zijn uitstekende gesubsidieerde cursussen voor moslims en andere primitieven; kan je zo heen!

 113. artafterallart 24 januari 2013 om 09:34

  Je superioriteitscomplex verstopt je spuigaten
  Je moet wel onophoudelijk de ander haten
  Zonder die passie is er geen Pier
  En met zo weinig zier
  Kan het niemand meer wat schelen
  Schraap gerust Al je onlust
  Uit je schor geschreeuwde keel en
  Tel je zegeningen, het blijven eenlingen

 114. Aad Verbaast 24 januari 2013 om 10:43

  @Artafterallart: (ik ga je naam maar eens afkorten tot art, scheelt weer wat rsi.. met uw welnemen)
  Lijtk me hoog tijd dat de banken maar eens stevig moeten worden aangepakt. Maken ze winsten, dan stoppen ze het in de eigen zak, maken ze verliezen dan mag de burger er voor op draaien.
  Frauderen ze, dan komen ze weg met een kleine boete, of zelfs dat niet eens.
  En dat terwijl ze voor een groot deel de veroorzakers van de mondiale crisis zijn.

 115. Aad Verbaast 24 januari 2013 om 10:45

  @allen: ter aanvulling van dit dossier: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3381903/2013/01/23/Leger-Mali-schuldig-aan-standrechtelijke-executies.dhtml
  Zie ook 11:11 van gisteren.
  Begint toch steeds meer op een vuile oorlog te lijken.

 116. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 24 januari 2013 om 11:12

  Standrechtelijke executies zijn een NL uitvinding; staan ook nog in NL militaire wet.
  Jammer dat ze die niet hebben toegepast op Karremans.(lafheid in het aangezicht des vijands)
  In WO1 stond de helft van de machinegeweren achterwaarts gericht–deserteurs afschieten was een sport.

 117. Aad Verbaast 24 januari 2013 om 11:18

  Of de duvel er mee speelt. Doet ie ook wrs, of Boele Staal leest hier mee en reageert direct op reactie 10:43: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3382303/2013/01/24/Banken-hoeven-geen-sorry-meer-te-zeggen.dhtml

  en zie ik net het volgende ook nog voorbijkomen: http://www.presseurop.eu/nl/content/news-brief/3313261-bankitalia-bedrogen-door-montepaschi

  Wat een bende, wat een zooitje!

 118. artafterallart 24 januari 2013 om 12:32

  @Aad
  Ar mag ook, scheelt weer een letter!
  Ja, die banken; ze kunnen ze kaal plukken, want ze hebben zoveel constructies gemaakt, waardoor ze nergens belasting betalen en ze zullen sowieso heel wat kopjes kleiner gemaakt moeten worden, want anders is een effectief toezicht niet mogelijk.
  ‘Systeembanken’ is een eufemisme voor exorbitant rijke banken, waar het kapitaal zo sterk accumuleert dat ze met 1 druk op de knop een ‘regio’ zo leeg kunnen zuigen onder het mom dat de cashflow even haperde.
  Ik heb ooit bij die organisch vormgegeven NMB-bank http://www.arcam.nl/default.lhtml?ref=publicaties&sub=specials&specialid=187%20Crisis%20is%20in%20ieder%20geval%20goed%20voor%20monumenten.%20
  gesolliciteerd, dat toen al in de rovershanden van ING was voor opleidingsmanager informatisering. Het aftastgesprek vond plaats in het Amstelhotel. Ze zogen eerst mijn kennis op, die ik had opgedaan als beleidsadviseur bij de Hogeschool Rotterdam; waar ik het eerste informatieplan voor geschreven had dat alle planningen topdown en bottumup in elkaar schoof.
  Vervolgens zorgden ze voor een verwarrend gesprek over de wijze waarop ik dacht dat die cashflow in de informatieplanning zoveel mogelijk afgesloten kon worden met autorisatie-tools en tegelijk voor alle eindgebruikers van de systemen toegankelijk bleef om de met de juiste data te werken zonder last te hebben van die autorisatie. Eigenlijk vroegen ze om een dubbele boekhouding in te bouwen. Ik snapte hun terminologie niet en zo was ik wel een interessante kandidaat, maar helaas miste ik de kennis en ervaring om in de bankwereld te werken.

  Een verhoor van de automatiseerders en de informatieplanners van die systeembanken zou heel wat verrassingen kunnen opleveren over de wijze waarop ze alles kunnen verduisteren.

  Trouwens, we hebben van Wouterje Bos nog miljarden tegoed, die Aalgladde Zalm hem had ingefluisterd: http://www.nrc.nl/nieuws/2012/04/14/belgen-fouten-bos-kostten-nederlanders-nodeloos-miljarden-euros/

 119. artafterallart 24 januari 2013 om 12:45

  @Aad
  Dat Geeuwend Staal is de boodschappenjongen van de multinationals. Sterk in windowdressing, zwak aan de leugendetector. Meteen arresteren die man en de electroden op zijn liezen zetten, de enige plek waar hij nog zweetkliertjes heeft. De rest is preventief verwijderd.

  Ik snap niks van die focus op de banken. Ze zijn allemaal verbonden met multinationals en hedgefunds. Je zult die ‘systemen’ eerst eens in kaart moeten brengen, samen met de zakenbanken JPMorgan Chase, Bear Stearns (overgenomen door JPMorgan Chase), Deutsche Bank,Citigroup, Merrill Lynch, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Barclays, HSBC, UBS, Credit Suisse, Royal Bank of Scotland, Lehman Brothers (failliet), BNP Paribas, Société Générale en Macquarie

 120. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 24 januari 2013 om 13:48

  Gut vroeger waren er nog hoge eisen om bij de ING te komen; directieleden moesten minimaal de moedermavo hebben.Met diploma! Jij mazzel dat je erna solliciteerde..

 121. King Billy 24 januari 2013 om 15:02

  @art. Negen minuten aangenaam verpozen met dit http://www.youtube.com/watch?v=c1qoVEsWs_s&feature=fvwrel filmpje, hoe Goldmann Sachs Euroipa in de achterzak heeft.

 122. artafterallart 24 januari 2013 om 15:34

  @King Billy
  Lachen! Het zijn weer de harlekijnen die er een punt van maken. Dat kan geen kwaad denken de politici, die tot hun kop in die stront zitten. Met een avondvullend programma zou hij het hele toneel, de wanden van de zaal en het plafond nodig hebben om het netwerk op Europese schaal te schetsen met ook de andere ‘investeringsbanken’ als schakelkasten.
  Hij vergeet wel de hedgefunds. Zoals die in het ‘mysterie’ van Imtech recent door de ABN van dienst zijn geweest: http://www.beleggersbelangen.nl/opinie/artikel/31765/aandeel-imtech-naar-nieuw-dieptepunt

 123. Aad Verbaast 24 januari 2013 om 16:15

  @Art: je bent dus ervaringsdeskundige lees ik.
  Dan gooi ik er ook maar een anekdote tegenaan (waar gebeurd dus).
  2007 Kom ik bij de Fortis om mijn centjes op deposito te zetten. Vraag aan de man (toen nog lagere bankgarantie) wat het risico is dat de bank failliet gaat. Nihil zegt de man..
  Vraag ik hem vervolgens of ze in verzekeringen doen. Ja, zegt hij.
  Ik antwoord: dan wil ik graag een verzekering afsluiten dat als de bank failliet gaat ik mijn centjes terugkrijg. Ik voeg er aan toe: de premie zal neem ik aan heel erg laag zijn omdat de kans “nihil” is zoals u zegt..
  Zo’n verzekering hebben we niet zegt de bankman… De boeven!
  Toch ingetrapt.. oktober ging het mis.. Ik hoorde op de radio bij terugkomst van vakantie dat Bos in Brussel zat, om te voorkomen dat de bank de deuren dicht zou doen..
  Hier allemaal na te lezen. http://nl.wikipedia.org/wiki/Fortis
  Mijn anekdote staat er niet in 😉

  Peentjes gezweet natuurlijk (geld stond vast..).
  Ik ben Bos wel dankbaar dat het goed is gekomen.
  Voor de rest heb ik nooit vertrouwen gehad in de man. Vond hem altijd een achterbakse indruk maken. En nog.
  Verdient nu 4 ton met een 4-daagse werkweek (afgezien van de bonus natuurlijk). Ineens specialist in de gezondheidszorg geworden schijnt het.

 124. Aad Verbaast 24 januari 2013 om 16:18

  @King Billy: geweldig filmpje, je gaf de link al eens bij een eerder blog.

  @art: filmpje: beter dan het filmpje kon ik het niet uitleggen: https://aadverbaast.wordpress.com/2011/11/22/goldman-sachs-sucks/
  Ik miste zelfs nog veel namen die ook op het whiteboard stonden 🙄

 125. Aad Verbaast 24 januari 2013 om 17:07

  Je valt toch weer elke keer van je stoel: http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2013/01_januari/24/binnenland/Beatrix_vol_lof_en_bewondering_voor_Singapore.xml

  Pure dictatuur en land met vele fascistische trekjes. Zit het kookhuis allemaal niet mee.

 126. artafterallart 24 januari 2013 om 17:10

  @Aad
  Het gekke is dat iedereen kennis kan hebben van GS en zijn soortgenoten, er is al veel overgeschreven, gelekt en op tv gedocumenteerd uitgezonden. Die ‘zakenbanken’ zitten op allerlei manieren gelinkt voor het vullen van hun eigen zakken, die van de hedgefunds en met hun mensen aan de knoppen van de besluitvorming, de manipulatie van financiele markten cq de economie.

  Mijn ervaring met de bankwereld als een ‘criminele partner’ in het geheel, begint bij die rare sollicitatie in 1993, toen ik het zat was om voor het CvB van de HR beleidsplannen te maken. Zij snapten niks van hun eigen automatisering. Informatisering, informatieplanning en informatiemanagement dachten ze zelf te kunnen doen. Het plan dat ik had gemaakt vonden ze geweldig en ik moest een collegelid (‘de penningmeester’) maar helpen bij zijn ‘gevechtjes’ met de systeembeheerder, die steeds meer geld nodig had om aan hun informatiebehoeften te voldoen. De voorzitter was bang dat ik een functie naast hun CvB’tje ambieerde. Wat wel klopte, maar ook noodzakelijk was en nog altijd is!

  Dat sollicitatiegesprek met de ING bleek fake. Zij wilden me melken. Ze hadden mijn opleidingscompetenties vluchtig gecheckt om meteen te vragen naar het plan waarin diverse informatiesystemen intern ontwikkelbaar waren, met het tijdelijk inhuren van expertise die tegelijk hun personeel konden opleiden om zelf informatievoorzieningen te ontwerpen en te ontwikkelen.

  Nu ik zo’n drie jaar op de beurs beleg (om mijn pensioengat te dichten) kom je de gekste affaires tegen. Die van Imtech spant de kroon. ABN speelt daar een vuil spelletje onder 1 hoedje met hedgefunds als The Children’s Investment Fund Management (UK) LLP

  In het register van AFM om shortposities boven 0,5% van het aandelenkapitaal bij te houden kun je precies zien hoe ze die positie hebben opgebouwd en afgebouwd in november 2012.

 127. artafterallart 24 januari 2013 om 17:21

  @Aad,
  Bea blijft natuurlijk het lievelingetje van Bernhard Steekpenning, die vanuit de koninklijke loge in de hemel haar in de gaten houdt….

 128. Aad Verbaast 24 januari 2013 om 17:31

  @allen: geheel on topic:
  Een doorbraakje in transparantie?
  http://www.lepoint.fr/chroniqueurs-du-point/jean-guisnel/niger-les-forces-speciales-protegeront-les-mines-d-uranium-d-areva-23-01-2013-1619466_53.php
  == Le commandement français des opérations spéciales va envoyer des commandos et du matériel pour protéger les sites miniers d’Areva au Niger. Du jamais-vu. ==
  Nu even wachten tot, en of de media dit oppikken..

 129. Aad Verbaast 24 januari 2013 om 17:34

  @art: bewondering voor je dat je nog durft te beleggen.
  Ik ben er maar helemaal mee opgehouden. Ik bleek meer te behoren tot de anticyclische investeerder. Verkeerde moment instappen (ging nog) en verkeerde moment van uitstappen.
  Nu natuurlijk dief van mijn eigen portemonnee door de crimineel lage rente te ontvangen op de spaarrekeningen. Maar desondanks slaap ik wel rustiger, en bespaar veel tijd.

 130. artafterallart 24 januari 2013 om 17:37

  @Aad
  Met Fortis heb je idd geluk gehad. Ik heb destijds een Koersplan aangeschaft op aanraden van mijn hypotheekadviseur (bleek innig met ING! gerelateerd te zijn) om een belegging op te bouwen ter vervanging van een spaarhypotheek bij de Postbank. Gelukkig heb ik er niks op verloren en wacht ik nog op de Hoge Raad, die een geding van St. Koersplan-de-weg-kwijt moet afronden. Wat ‘we’ zullen winnen…

 131. artafterallart 24 januari 2013 om 17:44

  @Aad
  Ik probeer met daghandel wat te verdienen en dit jaar sta ik eens echt in de plus. 25% hoger rendement dan de AEX in deze maand. Maar ik doe het heel kalm. Niet meer dan 5000 eurootjes en gemiddeld 3000 belegd. Dus deze maand hoop ik ruim duizend op BND te kunnen storten. Brand New Day is een aanrader: belegt tegen zeer geringe kosten in stabiele fondsen. Rendement in een kleine 3 jaar 6% per jaar. 75% aandelen 25% obligaties. Die verhouding kun je zelf aanpassen, wanneer je wilt en ook kun je je geld er weer afhalen zonder rare aftreksommetjes.

 132. Aad Verbaast 24 januari 2013 om 17:56

  @art: die ‘adviseurs’ zijn ook allemaal boeven natuurlijk.
  Ooit eens een lijfrentepolissen omgezet naar een beleggerspolissen op advies. Bleek ook woekeren te zijn. En kan er niet meer van af. Zou ik het ooit allemaal over kunnen doen dan zou ik met “de kennis van nu” het allemaal anders doen.
  https://aadverbaast.wordpress.com/2010/02/07/pensioenen-gelegaliseerde-diefstal-2/

 133. King Billy 24 januari 2013 om 17:58

  Jul, 2012. Achtergronden Mali en bevestigt dat Frankrijk niet alleen vanwege oprukkend jihadisme intervenieert. En Toearegs niet vereenzelvigd moeten worden met Moslim extremisten.
  http://www.project-syndicate.org/online-commentary/mali-s-mayhem-by-kyle-matthews.

 134. artafterallart 24 januari 2013 om 18:15

  @Aad
  BND checkt je woekerpolis en geeft precies aan wat de overzetting kost naar hun echt faire manier van beleggen. zie https://www.brandnewday.nl/

 135. Aad Verbaast 24 januari 2013 om 18:25

  @King Bily: veel waarheden in het artikel. Maar ik kom het woord “Niger” niet tegen. Merkwaardig.
  Merwaardig voor een site die als subtitel heeft “a world of ideas”. Op dat idee zijn ze blijkbaar nog niet gekomen.

 136. joost tibosch sr 24 januari 2013 om 19:45

  Heb een tijd gewacht. Merk nu dat men het hier toch de gewoonste zaak vindt. als iemand om mysterieuze redenen belast wordt met de titel “ego-gekietel” en dat ik “geloofswaanzinnig” (23/1 11.00) genoemd wordt. Zelf ga ik me daar natuurlijk niet tegen verdedigen..maar neem me niet kwalijk dat ik me op zo’n site toch niet echt thuis meer voel..Je zou toch minstens verwachten dat excuses worden gevraagd. Het lijkt het befaamde Eindhoven wel, maar men iemand zo tegen de grond mag stampen!

 137. Selma 24 januari 2013 om 20:02

  Joost,
  dat is de reden dat Kletersteeg tot 1 van de 2 mensen behoort die ik niet meer op mijn blog wil zien: hij liep anderen op niks af te schofferen, deed aan racistische praat en ellenlange ziekelijke feitenverdraaiing. Ein rechthaberischer Draufgänger.

 138. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 24 januari 2013 om 21:38

  Oh, zou het bijna vergeten: nog bedankt voor de lieve woorden…

 139. King Billy 24 januari 2013 om 22:14

  Gisteravond gegeten met iemand die in de RvC zit van een bekende afval/schrootverwerker, waarvan de naam begint met een ‘R’. We spraken geanimeerd o.a. over arbeidscontracten, ethiek in het bedrijfsleven, politiek, religie, avontuurtjes, mooie bootjes en zo. Tijdens de staart van het gesprek nog een dubbele cognac, proostten op Hollande en Merkel vanwege de ‘Goldene Hochzeit’ tussen Frankrijk en Duitsland en dat ze vooral zo door moesten gaan zolang ze het poltieke leven nog hebben. De kater achteraf, duidend op de cognac, komt toch wel.
  En conclúdeerden dat niemand heiliger dan de Paus kan zijn, dat iedereen aan tafel, de twee Lebensgefährterinnen incluis, eigenlijk hobby anarchisten zijn. En dat dit voor herhaling vatbaar is.
  Waarmee de vrede weer was getekend en iedereen met een tevreden gevoel weer zijn of haar eigen weg ging.

 140. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 24 januari 2013 om 22:25

  Maar on topic; oorlog Mali.
  Gaat NL zich er ok inmengen via de Nato?

 141. King Billy 24 januari 2013 om 22:35

  Was niet volledig: ‘Hobby anarchisten met een gebruiksaanwijzing’.

 142. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 24 januari 2013 om 22:50

  Een van de echte voordelen hier; een flesje van 1000$ of meer in westen krijg ik hier gratis of voor 4–5 euro.
  Helpt wel dat de pa van mijn vriendin directeur was van een wjnerij….
  Als je van goede cognac houdt, maar wat minder wilt betalen: Viniak.
  is de servische cognac; klasse kwaliteit en ettelijke keren goedkoper.
  @A: als je zoveel weet van banken is 6% een lachertje…..

 143. Selma 24 januari 2013 om 22:59

  Ze dronken een glas en deden een plas, als pars pro toto.
  Ik denk dat je gelijk hebt, inclusief de hele logge mikmak van profiterende Gefährten

 144. King Billy 25 januari 2013 om 00:26

  @selma.22.59. Voor de goede verstaander. dit keer bedoeld als totum pro parte

 145. Aad Verbaast 25 januari 2013 om 00:40

  @Joost: == .. dat men .. == als je de reacties had gelezen dan had je gezien dat deze generalisatie (“men”) niet de realiteit beschrijft.
  Jammer dat je je wel of niet thuis voelen ergens, door één reageerder laat bepalen die nog wel eens de neiging heeft de ad hominem (etc) te gebruiken als mislukt argument.
  Die overigens ervaring heeft op dit blog dat ik daar niet van gediend ben, en als het weer eens de spuigaten (op dat gebied) uitloopt, ik dan de bezem ga hanteren.
  Laat je niet afleiden zou ik zeggen, je hoeft het niet te lezen, er is genoeg goede discussie stof ingebracht door anderen (en bij gelegenheid ook door @kleet), waaronder jezelf.

  @Selma: blokkeren doe ik eigenlijk nooit. Ik verwijder wel eens reacties als de privacy wordt geschonden van iemand of als de reacties verzanden in ad hominems en dus niets bijdragen aan de discussies, waar die ook over gaan.

 146. Aad Verbaast 25 januari 2013 om 00:43

  @Kleet: in het kader van mijn bovenstaande redenering heb ik je reactie van 21:16 er maar uitgegooid. Voegt niets toe.

  22:25: Nederland doet zeker mee, respectievelijk gaat mee doen. Transportvliegtuigen. En er is al sprake om mee te gaan doen met het trainen van het Malinese leger.
  Binnenkort kunnen de containers met duplo vanuit Afghanistan overgevlogen worden naar Mali. 🙄

 147. Aad Verbaast 25 januari 2013 om 00:52

  @King Billy: deed me denken aan de geslepen (academische) vraag van Chris Klep gisteren in P&W:
  Als je een gevangene hebt waarvan je weet dat hij de informatie heeft hoe een te beramen aanslag verijdelt kan worden waarbij 10.000 doden vallen, mag je die dan (‘dood’)martelen?

  Ik moest er toch even over nadenken. Geslepen vraag, die me toch even op het verkeerde been zette.

  BTW: lees ook even https://www.facebook.com/aad.verbaast/posts/417137998362793?comment_id=3040968
  @Martin heeft een lijstje met 20 links Mali-Niger-Frankrijk. Ik heb hem gevraagd dat hier en bij jou neer te zetten in een reactie onder de de blogs hierover.

 148. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 25 januari 2013 om 05:44

  Zo je ook soortgelijke reacties van S en T verwijderd en kijkt wie het initiatief neemt…

 149. artafterallart 25 januari 2013 om 05:57

  @Aad,
  Het is een vuile vraag. Het veronderstelt dat doodmartelen noodzakelijk is om antwoord te krijgen zonder enig voorbehoud, waardoor weggelaten wordt:
  – de psychologie van het martelen (de gemartelde kan kiezen om zijn mond te houden als zijn wapen tegen de martelaar; juist al het lijden beschouwen als zijn overwinning inclusief de dood)
  – de cijfers over de ‘opbrengst’ van martelpraktijken gelegd naast humane methoden levert geen overtuigend bewijs; integendeel ze falsificeren de geponeerde retorische vraag!
  – de keuze om veel geraffineerdere en wel ‘humane’ methoden te gebruiken dan die psychopathische manieren waarop men laat merken zich superieur te voelen, geen geweten te hebben noch menselijkheid te kennen

 150. King Billy 25 januari 2013 om 08:11

  Commentaar hoofdredacteur FAZ op (Franse) operaties in Mali:
  “…. dass das Regime in Bamako eine Mischung aus militärischen Putschisten und zweifelhaften zivilen Figuren ist, das zu normalen Zeiten im Westen als „nicht salonfähig“ gelten würde. Was die aus westafrikanischen Staaten einrückenden Truppen militärisch wert sind und ob ihre politischen Entsender in Mali nicht auch eigene Ziele verfolgen, wird man bald sehen.”
  http://www.faz.net/aktuell/politik/einsatz-der-franzoesischen-truppen-risiken-in-mali-12038188.html

  Ondertussen vraagt Areva expliciet om het Franse Legioen de uraniummijnen in Niger af te laten schermen. Doet denken aan de NHM.

  @Aad Verbaast. Re 00.52. Thx.

 151. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 25 januari 2013 om 08:13

  Moraal–en alles wat er aan vast hangt-is een vraag relevant aan de keuze; oorlog of niet.

  te veronderstellen dat het uitvoeren van een oorlog plaats biedt aan moraal of hogere waarden is de mening van een gestoorde; oorlog=moord verkrachting roof alles wat niets met moraal te doen heeft.Martelen is een normale zaak in die context.
  Coventie van Geneve is lachwekkend gestoord.

  De discussie of martelen in oorlogstijd moreel acceptabel is, is dezelfde discussie of op zondag in Staphorst een cigaretten automaat gebruikt mag worden; hypocriet, en gestoord.
  ——————–
  De verantwoordelijken voor een oorlog–bv Mali–zijn wij zelf.
  We accepteerden onze corrupte politici en de corrupte besluitvorming.
  Daardoor zijn we 100% verantwoordelijk vor alle misere die daar uit voortkomt.

 152. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 25 januari 2013 om 08:27

  Voorbeeld: joegoslavie.
  NL had de opdracht die mensen te beveiligen.
  Sturen ze schooljongens met Uzi’s. Leuk als je een bar wilt overvallen.
  De franse opperbevelhebber verkocht de hollanders, want er waren 2 franse piloten gevangen
  Karremans heeft twee mogelijkheden niet gedaan.
  –had rechtstreeks F16 uit NL kunnen vragen; er waren nederlanders in gevaar
  –had zware wapens of meer menschappen kunnen vragen–was tijd genoeg.
  –ze hadden die mensen kunnen verdedigen

  Ze deden geen van de 3
  karremans zou krachtens onze militaire wet ter plekke moeten worden doodgeschoten; lafheid in het aangezicht van de vijand.

  Maar nederland is een corrupte gereformeerde staat.
  Dus zijn de serven de enige schuldigen.

 153. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 25 januari 2013 om 08:54

  Oorlog is een treffen, waarin geprobeerd de vijand af te maken of buiten gevecht te stellen.
  In die context is het even belachelijk als lachwekkend om te praten over de moraal van martelen; het past alleen bij een gereformeerde ambtenaar en soortgelijken, waarmee NL rijkelijk gezegend is.

  Als we nu aorticiperen in mali, betekent, dat we lid zijn van een criminele organisatie, en dus vernatwoordelijk zijn voor alles zonder voorbehoud wat die organisatie doet.

 154. Aad Verbaast 25 januari 2013 om 09:59

  @Art: eens. Het is ook een geslepen vraag. Al was het maar om het uitgangspunt dat je zeker weet dat hij de informatie zou hebben. Hoe kan je dat zeker weten?
  Amerikanen (en een reeks andere landen zitten er niet zo mee. In Amerika noemen ze het “enhanced interrogation techniques” Geen frisse praktijken.

 155. Aad Verbaast 25 januari 2013 om 10:02

  @King Billy: == wird man bald sehen == volgens mij is dat al duidelijk als men een beetje doorleest naast de reguliere artikeltjes over Mali.

 156. Aad Verbaast 25 januari 2013 om 10:08

  @Kleet: 08:13: met de laatste alinea kan ik het wel eens zijn met je.

  De rest toch weer een stuk minder.
  Oorlog zou natuurlijk nooit moeten. En als er dan toch oorlog gevoerd moet worden dan is het goed dat er geprobeerd is regels op te stellen en dat enkel toe te staan onder strikte voorwaarden. Inclusief rechtsspraak als landen/personen zich daar niet aan houden.
  Schandalig natuurlijk dat enkele landen, waaronder de grootse en ook nog meest oorlogszuchtige zich daaraan niet wensen te ouden. Die hebben dan voor mij ook helemaal afgedaan. Barbaren.

 157. Selma 25 januari 2013 om 10:23

  Laatste wat ik over dit zijdelingse onderwerp wil zeggen:
  ik lees niet elke dag de reacties op m’n blogs, soms niet elke week.
  En dan vind ik het niet fijn als de reactieruimte intussen wordt volgekotst.
  Wat dan dagenlang voor iedereen te lezen staat.
  Blokkeren is een uiterste maatregel.
  Jammer, maar fijn dat het mogelijk is.

 158. artafterallart 25 januari 2013 om 10:26

  @Aad
  Ik kan daar zo godsgruwelijk woedend van worden: van dat superioriteitscomplex, wat in de hele politiek aan de orde is. Ze staan voor onmenselijk grote vraagstukken, maar doen net alsof zij onaantastbaar zijn. Varkentjes wassen met een volstrekt misplaatste arrogantie tegen wie inbrengt dat ze er een zwijnenstal van maken. Lokaal, nationaal, mondiaal. En zelfs op de schaal van eren ziekenhuis, weten ze niet hoe ze veiligheid kunnen garanderen en moeten we maar afwachten of we er levend uitkomen. De superieure afbrekers van zelfs de kleinste waarden menen dat wij de nieuwe nikkertjes zijn en zij de lelieblanke zendelingen, die ons wel even uit (hun!) brand zullen helpen. Laat ik maar stoppen, want mijn mond loopt over van jammerklachten

 159. King Billy 25 januari 2013 om 11:12

  LOL.
  ‘Enhanced‘, ‘verbeterd‘. Een geliefd modewoord in de politieke retoriek. Lees wélk artikel, persbericht of aankondiging van de EU dan ook en dit woord verschijnt nagenoeg iedere keer, vergezeld door een van de honderden acronymen die worden gebezigd. Alleswetend en alles onderzoekend Eurostat heeft het ondoordringbare oerwoud aan acronymen voor fondsen, programma’s, plannen, etc., (cybernews!) op een rijtje gezet: http://ec.europa.eu/eurostat/ramon/cybernews/abbreviations.htm

 160. Aad Verbaast 25 januari 2013 om 11:23

  @Selma: zo heeft (gelukkig) iedereen eigen ‘huisregels’.
  == ik lees niet elke dag de reacties op m’n blogs, soms niet elke week. == Foei! 😉

 161. Aad Verbaast 25 januari 2013 om 11:29

  @art: ik heb wel eens uitgezocht waar die doctrines nou allemaal vandaan komen en welke dat zijn. Voor mij wel een openbaring dat die doctrines steeds verdergaand worden, en veel van het handelen verklaren. https://aadverbaast.wordpress.com/2010/03/26/van-monroe-tot-obama-de-doctrine-routine-2/
  Wat de Obama doctrine is/wordt is me nog niet duidelijk. Wel duidelijk is dat hij de oude doctrines niet overboord heeft gegooid. Ook niet die van Bush.
  https://aadverbaast.wordpress.com/2010/03/26/van-monroe-tot-obama-de-doctrine-routine-2/

 162. Aad Verbaast 25 januari 2013 om 11:33

  @King Billy: Handig Lijstje! LOL.
  Onmisbaar ook. Je zou haast bewondering krijgen voor de hoeveelheid werk die er in die contreien is verzet om dat allemaal te bedenken! 🙄

 163. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 25 januari 2013 om 11:45

  En alweer wijzen wij met het gereformeerde ambtenaar vingertje.
  Even denken aan indonsie; colijn had er plezier in vrouwen zwanger of niet babies te bajoeteren; en dat werd geaccepteerd in politiek NL.
  na de oorlog: de moffen mochten in gesloten rijen marcheren over mijnenveleden.
  NL verhoor op schip: allemaal op het randje staan; niet vertellen, nr 1 overboord, dan nr 2,3,4,5,…..

  In oorlogs tijd is dat normaal.
  Als je dat niet wilt: moet je zorgen dat er geen oorlog komt, en zeker niet participeren aan oorlogen die extreem hoog scoren in nodeloosheid….

  Maar regels in oorlog zijn absurd.zie conventie van geneve.Dum-dum is verboden.
  De NL politie schiet met een gemoderniseerde dum-dum en noemt dat stopkogel.
  politie zijn dan ook ambtenaren…
  Heeft nog niemand tegen geprotesteerd
  Dan: grotere kalibers-.50 geweren b.v.; schieten iemands torso in twee stukken…

  Zoals eerder gezegd; we zouden per direct uit de nato moeten; er is geen enkele reden om erin te blijven.
  Dan zijn we ook van ettelijke oorlogen af.

 164. Aad Verbaast 25 januari 2013 om 11:54

  @kleet: == Als je dat niet wilt: moet je zorgen dat er geen oorlog komt, en zeker niet participeren aan oorlogen die extreem hoog scoren in nodeloosheid…. ==
  Eens.

 165. Zelf Reflectie 25 januari 2013 om 12:20

  @Aad “ik heb wel eens uitgezocht waar die doctrines nou allemaal vandaan komen en welke dat zijn.”

  Wat denk je van “Alles is perceptie” (2008/11/21/alles-is-perceptie-de-paradox-2)? Daar begint het in ieder geval mee, de rest is bijzaak. En omdat het bijzaak is kom ik niet eens meer in de verleiding 🙂

 166. Aad Verbaast 25 januari 2013 om 13:19

  @Zelf Reflectie: dank voor het in herinnering roepen van dat blog: https://aadverbaast.wordpress.com/2008/11/21/alles-is-perceptie-de-paradox-2/ Sta nog steeds geheel achter de boodschap.
  Jammer dat de links onderaan de blog niet meer geldig zijn. Ook aan strijd ten onder gegaan 😉

 167. blutch1 25 januari 2013 om 14:22

  Ik mag in mijn eigen tuin nog niet eens een konijn schieten. Maar vanuit de lucht met een computerspelletje honderden mensen neerschieten in een ander zijn tuin mag blijkbaar wel. En daar ben ik dan ook nog verantwoordelijk voor omdat ik eraan mee betaal.
  Ik denk dat ik vanavond konijn eet.

 168. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 25 januari 2013 om 16:16

  @Blutch: ga naar een ander land; koop een luchtdruk geweer, big bore; kost ongeveer 600$; gaan tot kaliber .50. Je schiet een wild zwijn (of een ambtenaar; naar keuze) dood op 200meter…..

  Nou links en rechts lees je geouwehoer over oorlog en misere, zonder dat enig acceptabel verband gelegd wordt, of erkend wordt.
  Dit is een goede les voor de gefrustreerde trutten, geloofsfanaten en kutambtenaartjes.

  Geen we even uit van een these; die is simpel.
  Ik wil machtmisbruik, wil oorlog, wil een slaafje worden van USA, wil de welvaart van Europa ten gronde richten.
  Checklist:
  –ambtelijk apparaat moet onafhankelijk functioneren van bevolking/politiek. Done
  Test daarvoor: extreem teveel ambtenaren in dienst; attitude; vijand van de bevolking. Done
  –rechtspositie burger uithollen. Done
  –verelendung massa Goed end op weg
  –politiek de wens van bevolking negeren en een macht an sich worden.
  Testen met geldstromen.Negeren van referenda. Goed end op weg
  –sociale zekerheid van de massa afbouwen. Done, maar kan nog beter

  Als je dan kan zien dat de politiek haar eigen weg gaat, zonder enige verantwoording af te leggen, de ambtenarij een macht an sich geworden is, de massa een leuk end op weg is naar verelendung, dan wordt het tijd voor verdere testen

  We gaan de zwakkeren afmaken.
  Voorzichtyig beginnen met onthouden van verzorging, daarna onthouding medicijnen/medische zorg; dit bij non actieven en gehandicapten
  Gaat dat goed dan voeren we de pil van drion in.
  Ook voor “mensen met defecten”

  Als dat gebeurt zijn we waar we zijn willen.
  Dan hebben we alle omstandigheden onder controle voor willekeurige oorlogen met willekeurige wapens en voor een fultime dictator.

  Dankoewel, burgertrutten, mensen zonder mening, ambtenaren, geloofsfanaten
  ruggegraatlozen en slijmballen.

  Denkt dat dit niet werkt?
  Vergelijk eens met 1933, mofikana! Perfekt! Only one step awy!
  —————
  Kijk dat bedoel ik nou; we zijn leuk op weg.
  Typisch middenklasse mentaliteit
  Het zover laten komen, daarna een schuldige vinden en met het gereformeerde vingertje wijzen.
  Zie: Joegoslavie en we mijzen naar Milosjevic…..

  Nu krijgen we Mali
  De enige vraag is; naar wie gaan we na afloop wijzen?

 169. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 25 januari 2013 om 16:46

  Om het wat simpeler te stellen: demokratie houdt weinig rechten in, maar meer plichten.
  Continue de overheid kritisch controleren.
  Maar daar zijn we te gereformeerd en burgelijk voor.

  Dat heeft geleid tot de situatie dat ambtenaren de vijand van de bevolking zijn, dat politici de bevolking negeren, dat de regering parlement negeert en dat Brussel-de tot leven geworden nachtmerry- de regering negeert.
  Dat we in 3 oorlogen betrokken zijn, dat er zo maar 1000 tanks gekocht worden, dat er kruisraketten met atoomkop liggen in NL.

  Maar wie ben ik?
  Bluch mag nog steeds niet een konijn schieten en hij heeft honger…

 170. Selma 25 januari 2013 om 17:01

  Dat lijstje… hard lachen!
  In elk geval maakte het duidelijk dat de EU het druk heeft, ergens mee…

 171. Aad Verbaast 25 januari 2013 om 17:16

  @Blutch1: speciaal voor jou een filmpje dan. Smakelijk eten vanavond.
  (overigens ontdekt dankzij een tip van @Selma)

  “Holocaust on a Conveyor Belt – Assembly Line of Death”

 172. Aad Verbaast 25 januari 2013 om 17:18

  @Kleet: je vergeet helemaal de banken en grootkapitalisten! De bedenken alles. Politici mogen het uitvoeren. Mogen? Moeten!

  n.b. zitten nu allemaal in Davos vorkjes te prikken.

 173. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 25 januari 2013 om 17:41

  Als USA bij Mali betrokken is, dan al eerder, anders moeten we effe wachten voor dat we weer als vazal staat mogen bijdragen aan een nieuw oorlogje…Afrika is grot, en in de arabische landen borret het ook.
  Syrie, Jemen zal wel volgen, niet vergeten libie en algerije.

 174. Aad Verbaast 25 januari 2013 om 17:50

  @Kleet: de landen die je noemt, daar zijn ze toch allemaal al betrokken?
  En nog veel meer, als we even ons beperken tot de Sahel:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Enduring_Freedom_-_Trans_Sahara

  ondertussen: http://www.nu.nl/buitenland/3013018/amerikaanse-generaal-erkent-fouten-mali.html

 175. blutch1 25 januari 2013 om 17:51

  Gatverdamme wat een smerig filmpje. Konijn hangt aan zijn achterpoten. Reeds gevild. Jammer dat ik het vel niet kan gebruiken in Nederland, want is bont. Weggooien vind ik ook zonde. Konijn verdient het dat ik hem helemaal gebruik en niets weggooi. Bedankt konijn.

 176. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 25 januari 2013 om 17:59

  Gut Blutch–dus je wilt een naakt konijn gebruiken?
  Schijnt vaker voor te komen…

 177. Rubio 25 januari 2013 om 18:01

  Iemand, incl. ‘menig’ querulant, wellicht trek in een pilsje?

 178. Aad Verbaast 25 januari 2013 om 18:01

  @Blutch1: vel over been. Vel over de oren trekken.
  Laten we even een minuutje stilte in acht nemen voor Flappie. http://www.youtube.com/watch?v=qCh_l3qC354

  @Rubio: nee dank, ik zit al ruim aan de borrel. Ook goed?

 179. Rubio 25 januari 2013 om 18:21

  Aad; Ik zit ook reeds ‘geruime tijd’ aan de bacootjes..wat moet je immers in deez’ barre tijden en dan bedoel ik niet alleen meteorologisch…
  We begrijpen elkaar…ik lever effe vanaf januari 2013 €100,- pm in dankzij alle hier reeds vaak genoemde witte-boorden criminelen…Goldman Sucks, Lehman Bros, SNS Reaal….. eva….bedankt jongens.
  Maar daarom niet getreurd…
  Vanaf 10 februari weer even ‘wiebere’ in Thailand, ze bekijken het maar…
  In Frankrijk, Mali, Niger, VS, GB en de hele klerezooi..
  Aad; Balletje gehakt graag, met sambal….

 180. Aad Verbaast 25 januari 2013 om 18:27

  @Rubio: de frituur staat al te jutteren voor je. Peanuts alom.
  Veeg je de boel straks wel even aan? Mooi vooruitzicht: Thailand!
  Een van de weinige landen ter wereld overigens die nooit is bezet/ingenomen door vreemde mogendheden. Merkwaardig eigenlijk als je er even over nadenkt 🙄

 181. Rubio 25 januari 2013 om 18:53

  Je moet idd ver teruggaan in de tijd.
  Het laatste land was Birma dat de toenmalige hoofdstad Ayutthaya dus het hele land veroverde.
  Gek, ‘k ben er nog niet uit, m’n Thais staat nog in de kinderschoenen.
  Zo groot als Frankrijk (Falang Sìt) heeft Thailand door z’n ‘tolerante mentaliteit’ nog iets ‘onaantastbaars’…iets ‘onafhankelijks’..zo je wilt.
  Kunnen we met z’n allen (ook in menig oosters land, China bijv.) nog iets van ‘leren’..whatever it may be.
  Niettemin 1 van de weinige landen ter wereld waar (nog) ‘normen en waarden’ en respect voor- bestaan..en dan bedoel ik niet die van JPB, v. Agt en ‘ons (ken je hem nog?’ Pietje Steenkamp..

 182. Rubio 25 januari 2013 om 19:02

  Luxe problemen overigens mijnerzijds Aad, ik ben me er terdege van bewust..er zijn veel ergere dingen in de wereld dan om €100,- pm in te moeten leveren..
  Overigens geheel tegen m’n tegenwoordige gewoonte in ‘nuttig’ ik nu mijn 5e zogenoemde bacootje..
  Moet kunnen..toch..!?

 183. Aad Verbaast 25 januari 2013 om 19:19

  @Rubio:18:35: toch werd er behoorlijk gemopperd de laatste jaren op de straten al daar.
  Kan zolang je van de koning afblijft..

  Wat is eigenlijk een “bacootje”? Je bent toch geen ijzervreter? http://nl.wikipedia.org/wiki/Engelse_sleutel

 184. Rubio 25 januari 2013 om 19:36

  Afkorting BAcardi COla Aad..
  Bacardi; Relatief duur.. dus dat zullen in de toekomst ‘Bocootjes’ worden..
  Immer ‘ijzervreter’ doch nimmer querulant…haha..maar dat wist je al..
  ‘k Mis toch wel ‘een beetje’ de ‘ouwe hap’ als je begrijpt wat ik bedoel..Cathy, Nelus enzo..

 185. King Billy 25 januari 2013 om 22:40

  Het probleem met die €100,- is dat de staat €70,- minder ontvangt, waardoor uiteindelijk nog minder bruggen geslagen kunnen worden. En die €100,- minder bij de burger ook nog eens niet wordt aangewend om non-produktieve overhead te saneren, omdat deze groep, veelal goed betaald, dan weer op de staat is aangewezen, dat meer dan €100,- kost.
  Kennelijk is de zgn. ‘burgerbezuinigings- en belastingelasticiteit‘ nog voldoende rekbaar om nog niet over te gaan op bijvoorbeeld verlaging van indirecte belastingen zoals BTW,accijns en andersoortige heffingen om de binnenlandse vraag weer op te jutten. Met als gevolg dat hier supermarkten worden overspoeld met volk in auto’s met gele nummerborden, die niet alleen Bacardi en zo inkopen voor €9,99/0.7ltr, maar ook ‘Old Amsterdam’, die hier goedkoper is. Alcohol ook verkrijgbaar bij tankstation, twee vliegen in één klap.
  Voor persoonlijk gebruik mag nogal wat mee worden genomen. Dat scheelt vele slokken op een borrel. Een adviesje:
  Niet alleen een http://koningbilly.wordpress.com/2012/06/01/eu-zomers-bezuinigingspakket/, want zo komt volgens Aad Verbaast ‘Splinter door de winter‘.

 186. King Billy 25 januari 2013 om 23:34

  En zijn de collega’s van Hollande bang dat het trio Van Rompuy, Barroso en Schulz de Nobelprijs voor de Vrede moeten inleveren:
  http://www.presseurop.eu/nl/content/article/3277291-de-europeanen-kunnen-het-niet-zelf

 187. Aad Verbaast 26 januari 2013 om 01:01

  @King Billy: is die 100 euro niet al voor minstens 70 euro geïncasseerd door de staat? Maar ja, ik ben geen ervaringsdeskndige op dit gebied omdat ik geen loonstrookje krijg, dus geen idee meer heb wat er wel en niet op staat.
  Met die blog zette je me wel even op het verkeerde been trouwens. Ik dacht: “krijg nou wat, heb ik iets gemist?” Dat bleek inderdaad het geval. Juni. Tja, heb ik weer moeten missen natuurlijk.Leuk blog!

  23:35: is natuurlijk ook wel ironisch te noemen dat nu eenmaal de prijs binnen is, er direct een oorlog begonnen wordt..
  == over het gevaar zijn de Europeanen het wel eens == Is dat zo?
  Als het inderdaad overduidelijk over het beschermen van de uraniumtoevoer gaat zou ik ook zeggen als Nederland cum suis: jouw probleem, wij leggen “de rode loper” niet uit voor je.

  N.B. nog een link vanuit een heel andere hoek: http://cpj.org/security/2013/01/in-mali-a-war-without-images-and-without-facts.php
  Interessant natuurlijk dat verschil. Je zou haast gaan denken dat ze iets te verbergen hebben…

 188. Aad Verbaast 26 januari 2013 om 01:09

  @Rubio: weer wat geleerd. Ik herinner me nog dat ik dat veel dronk op een vakantie in Spanje in 1974. Rum was daar toen veel goedkoper dan de cola die erbij geschonken werd. Dat laatste werd dan ook al rap minder.
  “ouwe hap”: is ook zo. Mooie tijden. De tijden van “mijn gesprek met..” in de stamkroeg. Staan allemaal nog rechts in de kolom. Kon wel eens heel laat worden 🙂
  Nelus was er nog met de kerstbal, Cathy al lang niet meer gezien hier. Zou ze nog ‘stiekem’ meelezen?

  Even hard roepen dan maar: CAAAATHYYYYYY waar ben je?!

 189. King Billy 26 januari 2013 om 11:11

  EU-burgers moeten nu dokken voor peperdure stront omdat de heelmeester met deze stront als geneesmiddel, schijterij gaat bestrijden: het financiele perpetuum mobile in optima forma:
  http://www.faz.net/aktuell/finanzen/anleihen-zinsen/refinanzierung-von-geschaeftsbanken-ezb-akzeptiert-esm-anleihen-als-sicherheiten-12039458.html
  Waar het op neer komt is dat de ECB garanties van ESM accepteert voor re-financiering van banken. Laten we dan ook nog eens over Target2 lopen, en dan is de zaak dubbel afgedekt. De Club Med Express EU met Goldman Sachs Draghi als bewindvoerder, Hollande als machinist, en Goldman Sachs Monti als kaartjesknipper.

 190. Aad Verbaast 26 januari 2013 om 11:20

  @King Billy: als ik het goed begrijp kan je dus als je gaat investeren in ESM (waardepapier) dat als onderpand gebruiken om meteen dat geld weer te lenen bij de ECB?
  ESM is natuurlijk ook wel een bank die nooit omvalt. Daar staan we als burger immers allemaal garant voor..
  Maar wie schiet nou mee op? Behalve dat het allemaal nog intransparanter/ondoorzichtiger wordt, en de vrijheidsgraden om geld te schuiven nog groter wordt? 😉

 191. King Billy 26 januari 2013 om 14:09

  Interview met Stassen, EP, PVV.
  “-Hoe functioneren de media in Brussel?
  De meeste Nederlandse kranten hebben er geen correspondenten meer. Ik haal meer van de Duitse televisie. Die hebben ook nog een speciaal infokanaal bij de ZDF ’s middags. Maar in Nederland, de NOS, tja wat zal ik zeggen… Chris Ostendorf praat in het EU-straatje mee. Al vind ik het RTL Nieuws nog erger. Tenenkrommend.”

  Een minuut spreektijd in het EP… Alles voorgekookt.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/01/laurence-stassen-rtl-nieuws-over-brussel-tenenkrommend?utm_source=Dagelijkse+Standaard+List&utm_campaign=49182d663e-nb&utm_medium=email

  @Aad Verbaast. Re obligaties ESM. Het ESM als bank, -hetgeen oorspronkelijk niet was overeengekomen, leent geld op de financiele markten in ruil voor obligaties, die de financiele markten weer kunnen inruilen voor geld bij de ECB dat vervolgens weer een claim heeft op het ESM. Het Japanse monetaire model. Een lekkere manier van reciproque narcisme, zoals ook de Nobelprijs voor de EU, vergelijkbaar met dit teken: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cancer.svg

 192. King Billy 26 januari 2013 om 14:13

  Toevoeging: ;waarbij de euroburgers garant moeten staan voor de alsmaar zwellende, bolle buikjes.

 193. King Billy 26 januari 2013 om 14:23

  Re Paschi bank: gelezen, presseurop wijdde er ook aandacht aan. Subsidies voor voetbal en handbalclub, o.a. De FAZ trok het verhaal door naar supportersgeweld, ook bij Siena, racisme, rechtsextremisme in Europese stadions, Berlusconi als eigenaar van AC Milaan. “Iedere regering heeft de voetbalfans die zij verdient”.

 194. Aad Verbaast 26 januari 2013 om 16:24

  @King Billy: prof Tissen (Nyenrode) schreef er ook al over. Trok het nog even door naar de SNS.
  Kopje onder in Nederland en Italië http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/kopje-onder.xml
  “ik heb toch niets te doen” Jeroen Dijsselbloem zal wel even bellen met Draghi om te vragen welke loophole in de kast ligt voor de SNS.

  BTW: Over Cameron (die zoals ik twitterde gestrikt was voor de nieuwe reclamecampagne van de AH voor het Euroshopper assortiment) in een cartoon: http://www.economist.com/news/world-week/21570719-kals-cartoon?fsrc=scn/tw/te/kal/jan26

 195. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 26 januari 2013 om 20:01

  Achtelijkheid europa
  Gister kwam het laatste vliegtuig met uitgezette zigeuners uit Frankrijk aan.Ze kregen 3–9.000 euro per volwassene mee. Over twee dagen zijn ze weer in frankrijk.
  Eentje schepte op dattie gemiddeld 5000 per maand stal..
  Welkom in europa
  Wie zei er ook al weer dat misdaad niet loont?

  Fransen zo stom als het achterend varken; nu gingen ze vrijwillig; zouden ze uitgezet zijn, worden hun papieren ingetrokken en kunnen ze niet meer terug

 196. King Billy 26 januari 2013 om 22:34

  Grappig. De FED drukt geld bij alsof het kranten zijn, de ECB (en de EU!) fourneren geld bij het leven, de rente’s zijn laag. Dat alles om de economie en export te stimuleren. Wat gebeurt? Financiele markten hebben vertrouwen in dit beleid met als gevolg dat de dollar koers t.o.v. van buitenlandse valuta nog steeds het zelfde is als twee jaar geleden M.u.v. de € koers; de eurokoers staat op een all time high. Ergens wordt een rekenfout gemaakt…
  Europa is daarom duur voor de rest van de wereld. Niet bepaald bevorderlijk voor het aanzwengelen van export, tenzij de eurozone echt iets aantrekkelijks heeft te bieden, zoals DE en NL. Het imago van een rellen- en stakingsunie is ook niet alles. Voordeel is dat import relatief goedkoop is, zoals olie. Chinese produkten importeren tegen hoge eurokoers is weer minder leuk. Maar dat kan snel veranderen. Ten goede of ten kwade overigens en zorgt voor instabiliteit.

  Zou Draghi de geglobaliseerde wereldhandel en vooral de financiele markten niet voor het blok kunnen zetten door de euro te koppelen aan een vaste wisselkoers met de Renminbi? De EU, niet de eurozone!, is de grootste handelspartner van China. Zoals vroeger de gulden gekoppeld was aan de D-mark. En de Zwitserse t.o.v. de euro. Geen enkel land destijds en Zwitserland nu, dat daar niet wèl bij vaart. Waarom werelddelen dan niet?

 197. Aad Verbaast 27 januari 2013 om 00:37

  @Kleet: ze sturen zelfs 1000-en mensen naar Mali.

 198. Aad Verbaast 27 januari 2013 om 00:40

  @King Billy: ben je nu ineens voor de invoering van de wereldmunt? @Jan zou trots op je geweest zijn!

  P.S. ik ken eigenlijk de handelscijfers niet tussen in de eurozone, en die tussen Europa, respectievelijk de rest van de wereld. Geen idee. Mooi klusje voor de zondag

 199. artafterallart 27 januari 2013 om 07:51

  @Aad

  Kijk: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3383646/2013/01/26/Van-der-Laan-Er-mag-best-extra-geld-naar-Rotterdam-Zuid.dhtml

  Zo kan het ook, tenminste als ze nu gaan doorpakken en ons niet een loer gaan draien.

  Een beschavingsoffensief van lokale bestuurders waar we wat aan hebben.
  Eindelijk erkenning van de onderontwikkeling in Nederland en dan nog in mijn habitat.
  Een burgertop die de liberale democratie weer een stukkie dichterbij brengt,

  Moge deze mus niet sterven in handen van het autistisch kabinet!
  Lang leve deze buitenparlementaire oppositie!

 200. Aad Verbaast 27 januari 2013 om 09:19

  @art: geen idee, ik ken Rotterdam niet. Opvallend wel dat van der Laan de filantroop gaat uithangen. Daar moet iets achter zitten denk ik dan meteen.

 201. artafterallart 27 januari 2013 om 09:24

  HOEWEL? HOE WEL!
  We zitten hier beslist niet te springen om welke toezegging dan ook ALS:

  -ze niet de hele woningsector saneren van lui die tot nu toe hun zakken vullen met geld dat ze allang in een radicale verbetering van het woningaanbod hadden moeten steken
  *dus eerst die corporaties, huisjesmelkers en projectontwikkelaars kaal plukken
  *hun organisaties ontmantelen en de woningvoorraad onderbrengen in een onafhankelijk instituut die gecontroleerd wordt door een WIJKAUTORITEIT met alle bevoegdheden om meteen korte metten te maken met degenen die weer in de fout gaan!

  -ze niet alle wijken hier uitkammen en alle criminele klaplopers, dealers, drugsbaronnen en hun alcohol- en drugsverslaafden bij de kraag pakken om ook hen eens flink uit te schudden en ze in een heropvoedingsprogramma een kans te geven te laten zien dat ze wel kunnen bijdragen aan de maatschappij zonder deze te verzieken

  -ze niet het lokale politie-apparaat zuiveren van klootzakken, die geen onderscheid kunnen maken tussen burgers en boeven, die zich niet weten te beheersen als ze eenmaal losgaan en die te vaak laten zien niet tegen stress bestand te zijn

  -ze niet het onderwijs hier doorlichten op ook weer die zakkenvullers en incompetentie om hun instituten daadwerkelijk bij te laten dragen aan de ontwikkeling van hun directe omgeving en juist hier te zorgen voor een volledig op de behoefte van de mensen gericht aanbod dat onbevooroordeeld het hoogste voor hen op het oog heeft. Niet langer kleineren met (slechts) vmbo!!! Maar voor VO- en Volwassenenonderwijs gaan, dat breed toegankelijk is en flexibel kan opereren met duale leerwegen, waarin (eigen) bedrijven, mantelzorg, vrijwilligerswerk enz. goed betaald worden om een flinke sprong mogelijk te maken naar een hogere kwaliteit van leven bij alle bewoners hier.

  -ze niet ingrijpen bij de CWI”s, de sociale recherche en alle projecten om z.g. de uitkeringstrekkers te laten werken voor hun inkomen en onderwijs (integratiebureau’s enz.) die nauwelijks iets presteren voor Zuid. Saneren die troep en al het geld wat vrij komt of onterecht in hun zakken is gestoken, steken in bovenstaande instituten!!! Met al die verspilde centen aan die klote Centra en die stomme SR (die niet eens in staat zijn om de echte oplichters te pakken) + de integratiehandel + het geld dat aan de reclassering verspild wordt, de riaggs, de dokters, enz. kan hier binnen vijf jaar de meerderheid minstens twee sociale niveau’s hoger leven. Het wordt hier nog eens Hillegersberg op Zuid!

  Laat ik het hier voorlopig maar bij houden 🙂

 202. Aad Verbaast 27 januari 2013 om 09:25

  @allen: het nieuws (en ook de manier hoe de media er mee omgaan) blijft natuurlijk verbazen.
  Hier twee berichten over hetzelfde onderwerp:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3383751/2013/01/27/VS-beloven-meer-steun-aan-Franse-missie-Mali.dhtml
  == Volgens webkrant The Huffington Post is president Barack Obama terughoudend, omdat hij zijn twijfels zou hebben of de Fransen wel een goede ‘exitstrategie’ hebben bedacht. ==
  Obama was heel wat minder terughoudend over Afghanistan, waar hij direct nadat hij president werd meteen 10.000-en soldaten extra naar toe stuurde zonder exitstrategie.
  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/01/27/amerikanen-omzeilen-eigen-wetten-voor-meer-steun-aan-strijd-mali/
  == Amerikaanse wetten verbieden steun aan leiders die middels een coup aan de macht kwamen. Vorig jaar kwam het huidige bewind op een dergelijke manier aan het bewind te staan. “Maar wij geloven in deze steunactie en zijn ervan overtuigd dat dit een belangrijke stap is”, aldus het ministerie van Defensie.==
  Interesssant, die wet kende ik nog niet. Opvallend voor een land dat “regime-change” toch regelmatig in de mond neemt. Maar ja, de ene coup is de andere niet. En selectief winkelen uit het eigen wetboek is natuurlijk ook bestuurders niet vreemd.

  Ook opvallend dat deze twee ‘kwaliteitskranten’ verschillende achtergronden/redenen geven.

 203. artafterallart 27 januari 2013 om 09:28

  @Aad
  Wat maak je me nou, je kent bijna de ellende van de hele wereld, maar die van Rotjeknor is je ontgaan?

 204. Aad Verbaast 27 januari 2013 om 09:38

  @art: 09:24: Tjonge, da’s een heel blog. Wat een misère daar.
  Heb je er al eens over nagedacht om te gaan verhuizen?

  09:28: tja, zo blijkt 🙄
  Ik heb nooit zo veel met Rotterdam gehad. Heb er een tijdje gewerkt, en toen was ik voorgoed genezen.

 205. artafterallart 27 januari 2013 om 10:47

  @Aad
  Ik verkas maandelijks naar Vlissingen en dan weer naar Rotterdam.
  Het zal een rare hechting zijn aan steden die gebouwd zijn op de ellende van hun bevolking.
  Zo heb ik ook nog steeds een habitat-gevoel bij Leiden, waar ik tot 1982 woonde.
  Tja, Rotterdam is geen stad voor mensen die een kloppend hart voor hen verwachten.
  Daar zijn ze veelste nuchter voor. Het wordt bevolkt door kankeraars. Net als de echte Leienaars en Vlissingers. Maar ik hou van ze: http://plazilla.com/praten-heeft-alleen-zin-als-je-boos-bent

 206. Aad Verbaast 27 januari 2013 om 12:15

  @art: je bent duidelijk een stadsmens. Ik wordt steeds meer een dorpeling. Nog even en ik word een kluizenaar 🙂

 207. artafterallart 27 januari 2013 om 17:33

  @aad
  Dan zit je hier goed. Het internet maakt van de wereld een dorp, waar je je zo van de rest kunt isoleren. Voor een kluizenaar is een eigen site zonder reactieruimte al voldoende om zich daarin een Maraboet te voelen. 🙂

  Ik leef in een stad vaak als een dorpeling. Spreek mensen aan alsof we elkaar kennen. Vind het nog altijd raar dat mensen daar even vaak niet tegen kunnen. Ook hier komt het weleens voor dat je op een blog reageert, waarvan de eigenaar je niet kent, je reactie genegeerd wordt.

  Een stadsmens zou daar niet eens zijn schouder voor ophalen. Een dorpeling blijft dat verbazen.

 208. King Billy 27 januari 2013 om 17:39

  Van Rompuy, Ashton, vergezeld door EP leden in Zuid Amerika. Van Rompuy en Colombia, persbericht: http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_Data/docs/pressdata/en/ec/135037.pdf
  “We follow with interest the fast development of the Pacific Alliance initiative.”
  Dan heeft hij het over dit monster:
  http://koningbilly.wordpress.com/2012/09/14/ttp-the-pact-will-grant-radical-new-political-powers-to-multinational-corporations-teken-de-petitie/
  De gevolgen van het NAFTA verdrag is Van Rompuy blijkbaar vergeten. Sara Lee die Douwe Egberts en consumenten uitmelkte, is hierbij vergelen kinderspel.

  Verder in alle hoogdravende persberichten geen enkele referentie naar Assange. Argentinie wordt zorgvuldig vermeden, eh…., buitengesloten.

 209. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 27 januari 2013 om 17:41

  Het zijn mabtenaren (als je trendvolgers meerekent) die bepalen of een volwassene in aanmerking komt voor omscholing.
  Omscholing, want het mag niet tot niveauverhoging voeren!
  Dan was er nog eens de gekte van discriminatie.
  Vroeger was het zo, dat als je door eigen schuld werkloos werd je geen uitkering kreeg.
  Nou was er een Miepie die een goede baan had, 28 jaar.
  En die wilde weleens iets anders.
  Dus die nam ontslag en ging een opleiding volgen.
  Zij kreeg die (avond) opleiding wel als omscholing toegewezen en ze kreeg VOLLEDIGE WW.
  Daarnaast kreeg ze binnen 3 dagen een woning in Groningen fantastisch.Een bovendte gedeelte van een herenhuis met een huur lager dan van een kamer.
  Dat is maar een van de vele voorbeelden van ambtenaren die ik in mijn leven heb moeten meemaken…..

 210. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 27 januari 2013 om 17:43

  Dorpelingen zijn meestal niet zo snugger–ze verbazen zich al dat er geen paard onder de motorkap ven een auto zit….

 211. blutch1 27 januari 2013 om 18:33

  Nee stadsmensen zijn snugger, die denken dat slagroom komt van een koe die hardgelopen heeft, als ze al weten dat melk van een koe komt en niet uit een fabriek.

 212. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 27 januari 2013 om 18:47

  …en ik maar denken dat karnemelk gemaakt werd door een grote vibrator in de kut van de koe te steken…..

 213. blutch1 27 januari 2013 om 22:00

  Dat bedoel ik nou. 😉

 214. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 27 januari 2013 om 22:29

  ..maar is het waar dat die vibrator een 60 pk dieselmotor heeft met vier versnellingen vooruit en twee achteruit?

 215. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 27 januari 2013 om 23:01

  Maarre…ik weet best waar de melk vandaan komt! Van de zus van Kardasian!

 216. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 00:18

  @art: De blogwereld noemde ik in de VKblogtijd veelal het destillaat van de echte wereld.
  Stond daar toen geheel achter. Nu toch iets minder. Zeker als ik zo de huidige OBA voorpagina doorblader dan is er toch veel veranderd. Kan me haast niet voorstellen dat de echte wereld zo snel veranderd is.

  Je laatste deel over reageren: heel herkenbaar. Zowel in het echte leven als in de blogwereld. Heeft me als dorpeling altijd verbaasd en nog. 🙄

 217. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 00:30

  @King Billy: 17:39: herinner me die blog nog van je. Daarna eigenlijk nooit meer iets van gehoord of gelezen in de kranten. Weet jij hoe dat er voor staat?

  00:13: Ja, ik las het vanmorgen via twitter. Die Thierry Baudet staat er als eerste, soort van Falange type trouwens, maar komt wat intellectueler over… Heeft wel wat aanhang en sleept de rest mee. Wel interessant overigens om die namen even te goegelen en te kijken welke connecties er liggen.
  Bijvoorbeeld: http://passagenproject.com/blog/2012/11/05/thierry-baudet-leerling-van-paul-cliteur/
  Tweede naam in de oproep is dus meteen al zijn ‘leraar’. etc etc..
  Connectie Burke stichting, connectie Wilders etc. etc..

 218. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 00:33

  @Kleet en @Blutch1: == Dorpelingen zijn meestal niet zo snugger == In het kader: alles is relatief, zou dat zomaar een reden kunnen zijn ik graag in een dorp woon. 😉

 219. artafterallart 28 januari 2013 om 06:12

  @aad
  Misschien is de wereld als lichaam niet zo sterk veranderd ondertussen, maar zien we nu pas dat de dorpen als lichaamscellen veranderen, dat het vloeibare grootheden zijn qua structuur en cultuur. Als ik door Zeeland trek, dan hoor je dat ook van de bevolking. Het ene dorp is gegroeid, diverser samengesteld qua bevolking, activiteiten, groepsvorming, voorzieningen en bedrijvigheid. Het andere is gekrompen, homogener van samenstelling enz.

  Steden veranderen als lichaamsdelen qua uiterlijk misschien nog veel sterker dan dorpen, maar op het niveau van de wijk, zie je daar een grotere neiging om te behouden wat er nog te behouden valt. Een stad heeft ook een gering collectief bewustzijn. Wat daarvan bestaat, is sterk door wat verloren is of niet mag gaan bepaald. Het groepsbewustzijn is daar bijna gasvormig. Alleen politici, propagandisten, partijaanhangers, publicisten, praatjesmakers enz. zijn dol op vaste collectiviteiten

  De publicist waar King Billy naar linkt, probeert dat ook:

  “Onze democratische grondrechten zijn het product van eeuwen van contestatie en mobilisatie. Dit heeft op nationaal niveau geresulteerd in rechtstatelijk verankerde, collectieve beslissingsbevoegdheden die via verkiezingen en publiek debat op democratische legitimiteit kunnen rekenen bij de Nederlandse bevolking. Zulke legitimiteit ontbreekt op Europees niveau en zal zich daar ook niet kunnen ontwikkelen, vanwege de onoverbrugbare verschillen in taal, geschiedenis en cultuur.”

  In abstracte termen zegt hij eigenlijk dat er al eeuwen hier hetzelfde volk leeft, dat dezelfde manier van leven deelt, collectief eensgezind is, dezelfde gevoelens delen enz. Lariekoek! Vooral dat tweede zinnetje is nietszeggend: wat daar staat, geldt voor zoveel landen en kent zo vaak een eensgezinde beweging over alle grenzen heen. Denk alleen maar aan de democratiseringsbeweging, de radicaliseringen, de emancipatiebewegingen enz.

  Wel bestaat er nog altijd een vreemde volksgeest, waarin we de eigenheid van de Hollander, de Belg, de Duitser, de Fransman enz. stollen en die folkloristische trekken heeft. Bepaalde trekken bestaan of overleven alle veranderingen, omdat het publieke gedrag vaak passioneel geladen is en vol nostalgie gepompt is om dat stolsel in leven te houden. Dan hebben we het over de intimiteit van de groep, die migranten even vaak koesteren als uitsluiten. Iedere Nederlander, Belg enz., die (e)migreert merkt dat. Bij aan- en terugkomst is men een vreemde, bij het weggaan is men een-van-ons.

  Etniciteit is een symbolisch begrip en komt uit de hoek van volkenkunde. Theoretisch kun je er niks mee. Analytisch stuit je op het inruilbare belang of de inruilbare behoefte bij een groep te horen en je daarin geworteld te voelen. Afhankelijk van de situatie waarin je je bevindt, kies je de ene keer voor je nationale verbondenheid en de andere keer je generationele, familiale, regionale, professionele, peergroup, ideologische, lotgenootschappelijke enz. verbondenheid. Bij conflicten is er altijd een drang of dwang om partij te kiezen en daar maken al die p-tjes graag gebruik van.

 220. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 28 januari 2013 om 06:55

  @Art: slap gelul van een gefrustreerde dorpeling.
  Dorpelingen zijn altijd beperkt in hun ontwikkeling; te weinig sociale routine, en zetten zich daarom altijd af tegen stedelingen, om de simpele reden dat ze niet mee kunnen komen.
  Zie; je kan wel het meisje uit het dorp halen, maar niet het dorp uit het meisje.
  En dat is waar.
  Daarnaast zijn dorpelingen-ondanks dat ze het nooit toegeven of zelf zien-nationalistischer dan hitler ooit was; in het bijzonder in sommige streken; zeeland, friesland b.v.
  Limburg/brabant zijn de dorpen een stuk socialer.
  Etniciteit wordt bepaald door genetisch matereaal, niet door keus.

  In omgang, zowel privee als met werk kan je derhalve meer met stedelingen dan met dorpelingen.

  @Aad: kijk je zo tegen dorpelingen op?
  Zal het maar zeggen: is een doordenkertje.

 221. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 28 januari 2013 om 07:17

  @Aad: zie AD van vandaag.

  Lagere inkomens met hartaanval sterven vaker dan…
  Lagere inkomens van boven 65 in ziekenhuis sterven ook vaker dan….

  heb ik altijd gezegd; iedereen is gelijk voor de zorg, alleen sommige wat meer dan anderen…

 222. artafterallart 28 januari 2013 om 07:44

  @Pier
  Wat geef je van een groot zelfinzicht blijk, man. Alleen je manier van spreken zit je nog dwars. Proberen eens wat je schrijft niet op de ander te projecteren, maar gewoon op jezelf te betrekken. Misschien dat het je al lukt als je in je vers geschoten propje ‘dorpelingen’ vervangt door ‘mensen als PHMvdKletersteeg’?

 223. King Billy 28 januari 2013 om 08:24

  @Aad Verbaast. Re TTP.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Trans-Pacific_Strategic_Economic_Partnership
  Op basis van de EU-CELAC Declaration , afgelopen week in Chili overeengekomen, kan de EU indirect invloed uitoefenen op de nog steeds lopende onderhandelingen. Laatste ronde Dec. 2012.

  Klik om toegang te krijgen tot 135039.pdf

  Inmiddels ASEAN, OAS, TTP, CELAC, EU-CELAC, NAFTA…..

 224. artafterallart 28 januari 2013 om 09:02

  @King Billy
  Ik ben even uit mijn dak geweest. Nu ik hier weer in jullie correspondentie duik heb ik wat uitleg nodig: het lijken me vaststellingsovereenkomsten, waar de schijn van bedriegt. Teveel mooie woorden worden er gesproken, maar ze kunnen evengoed toedekken dat men met elkaar bedisseld wat men wil. Vrijwel alle akkoorden tussen staten blijken toch pretexten als het erom gaat wat ze waard zijn als men tegenover elkaar komt te staan of als men ze slechts ten dele nakomt. Maar goed, dat geldt ook voor het huwelijk enz.

 225. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 09:43

  @Art: die Thiery Baudet is mordicus tegen alles wat met Europa te maken heeft en verschilt wat dat betreft niets met Geert Wilders. Hij gooit er alleen een intellectueel sausje overheen (wat Wilders niet doet en niet kan) en spreekt daarmee een andere doelgroep aan. Deels met succes (gezien de lijst intellectuelen onderaan zijn ‘handvest’).
  Maar velen vegen ook de vloer met hem aan. Om een voorbeeld dichtbij huis )OBA) aan te halen: Mihai Martoiu Ticu schrijft regelmatig over hem.
  Zeer recent nog weer: http://www.mihai.nl/2013/01/27/thierry-baudet-versus-internationale-hoven/

 226. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 09:44

  @Kleet: met dergelijke generalisaties kan ik helemaal niets.

 227. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 09:49

  @King Billy: ik lees in de Santiago Decleration het volgende:
  == We reaffirm our decision to support all efforts to uphold sovereign equality of all States, to respect their territorial integrity and political independence ==
  Da’s mooi. Ik mag er van uitgaan dat dat dan ook geldt voor de staten onderling binnen Europa. Dan hoeven we ons toch helemaal nergens meer zorgen over te maken. En al helemaal niet dat er sprake zou zijn overdracht van politieke macht naar Brussel? 😉
  Case closed zou je toch zeggen.

  Wat deed overigens Timmermans daar? Ook op zoek naar een baantje in Brussel?
  http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/01/27/timmermans-betuigt-deelneming-met-slachtoffers-braziliaanse-brand.html

 228. blutch1 28 januari 2013 om 10:14

  Kritiek op Baudet kan ik nog wel plaatsen, maar ook Arjo Klamer, die ik door de jaren heen gevolgd heb, vindt de euro een stap te ver. En aan zijn mening hecht ik waarde.

 229. King Billy 28 januari 2013 om 10:37

  @Aad Verbaast. re 09.49. Voor noodlijden Spanje en Zuid Amerika is Zuid Amerika belangrijk, maar er zijn nogal wat gevoelige kwesties waar diplomatiek omheen moet worden gezeild:
  – De Falklands
  – Zorrequieta
  – Assange, Ecuador
  – Nationalisatie Spaanse oliemaatschappij in Argentinie
  – De OAS in concurrentie met Celac. (laatste mede op initiatief Chavez)

  Voor de gehele EU is Azie belangrijk. Ook een ingang in TTP via de achterdeur van CELAC is niet onwelkom. Het zou toch zomaar zijn dat bij TTP iets wordt besloten wat de EU niet zint.

  En Blutch1 signaleert reeds dat meten met twee maten de normaalste zaak van de wereld is. Waar ook nog eens bijkomt dat Von Bismarck reeds vaststelde dat, indien twee maten een overeenkomst sluiten, afgevraagd moeten worden, wie omgebracht moet worden.
  ‘Maten’ is tenslotte ook voor velerlei uitleg vatbaar.

  Postmoderne Europese kolonialisatie methoden temidden van verschuivende machtsverhoudingen?

 230. King Billy 28 januari 2013 om 10:45

  =Voor noodlijden Spanje en Zuid Amerika is Zuid Amerika belangrijk= moet zijn: ‘Voor noodlijdend Spanje en Portugal is….’
  Timmermans: Suriname, Zorrequieta’s, drugs, Curacao?

 231. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 11:02

  @Blutch1: ik ken Arjo Klamer niet zo goed. Begrijp dat zijn nickname “mr Doom” is.
  Maar dank voor de tip. Zal hem eens beter in de gaten gaan houden.
  Lees al wel zo snel dat hij ernst en luim kan combineren. Da’s een goed teken in ieder geval!

 232. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 11:07

  @King Billy: over “doom” gesproken, in lijn met je “noodlijdend Spanje en Portugal” lees ik ineens verrassend goede berichten: Rente op staastleningen voor Portugal zijn scherp gedaald. Liggen nu rond de 6%..
  Maar dan deze die net voorbijkwam: http://www.presseurop.eu/nl/content/news-brief/3327811-eerste-tekenen-opschoning-eurozone
  == Met deze terugbetaling, eerder dan verwacht, geven de deelnemende banken blijk van hun verbeterde financiële situatie. De Spaanse banken zijn een van de eersten die gaan aflossen. ==

  Spaanse banken?????? Die waren toch allemaal aan het omvallen??
  Er is een wonder gebeurt!

 233. artafterallart 28 januari 2013 om 11:21

  @Aad
  Het weer is makkelijker te voorspellen dan de economie. Economen kunnen overigens op wetenschappelijke gronden niks voorspellen en ook kunnen hun modellen niet veel meer verklaren dan die van historici. Ze horen dan ook zonder onderscheid des persoons thuis in de columnistenhoek.

 234. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 11:42

  @Blutch1: Dank. Bijna 2 uur zag ik al even. Slecht te verstaan trouwens. Met de versterkers voluit zal ik binnenkort eens dat college gaan volgen 🙄

  @Art: Prima typering waar ik helemaal achter kan staan. Is dat probleem ook weer opgelost 🙂

 235. artafterallart 28 januari 2013 om 12:20

  @Aad:
  Maar tja, hoe hou je die gasten van je deur. Ze zijn erger dan die reclamefolders. Nu weer een heuse professor uit de VS, die zich zorgen maakt over de regio:
  http://www.debeurs.nl/beursnieuws/10701373/Franse-omslag-nodig-om-crisis-te-bedwingen.html

 236. artafterallart 28 januari 2013 om 12:35

  @Aad
  Was er nou maar een econoom die zijn volledige verhaal vertelt en zijn data verneldt, maar nada; gewoon wat de lucht in slingeren:
  http://www.debeurs.nl/beursnieuws/10701373/Franse-omslag-nodig-om-crisis-te-bedwingen.html

 237. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 28 januari 2013 om 12:44

  Art, je kan vrijdag’s zo naar het abbatoir toe, verkopen ze (nog levende) hersencellen van slacht vee.
  Je gedraagt je precies zoals ik dat eerder beschreef van ambtenaren.

  aad: als de generalisaties van de verschillen tussen dorp en stad niet serieus neemt, neem de sociale wetenschappen niet serieus; met name sociologie is een empirische wetenschap.
  Mensen uit dorpen hebben een lagere sociale ontwikkeling, dat heeft twee hoofdredenen; te weinig verschillen aan interactie; te veel sociale controle.
  Het totaal voert tot een beperkte sociale ontwikkeling.
  Erger wordt–en wel richting psychiatrisch storing- als dat dorp ook nog streng christelijk is.
  Zeeland en de bijbelbelt b.v.
  Dat levert volkomen geflipte personelijkheden op.

  Wat betrfet meer doden bij 65+ uit lagere inkomens, en meer doden bij lagere inkomens na ziekenhuisopname bij 65 plussers: zie AD van vandaag.Die refereert ook naar bronnen.
  Maar dat heb ik altijd al gezegd; is ook al niks nieuws.

  Om de gristelijke invloeden uit jezelf te krijgen door te breken met de kerk, als je wel christelijk bent opgevoed, duurt zo’n beetje–bij sterke personelijkheid-30 jaar, en dan nog…
  Dat beperkt de vrijheid van ouders in moreel opzicht.
  immers de maatschappij moet voor de miskleunen betalen….
  ———-
  Economie en ok een heleboel “wetenschappen” zijn alles behalve betrouwbaar.
  Neem je eigen vak.In de jaren 90 werd bezworen dat meer dan 4 eitjes per volwassenen zelfmoord was.Nu kan je er niet genoeg van eten….
  Neem de “voorspelling” van klimaat verandering; pas na 100 jaar 0,4 graad celcius…

  Neem economie; de top economen volgen toch in NL de vrije markt?
  Vandaar dat de banken 2000 euro per NLler kregen.Terwijl ze zonder dat het een cent zou kosten ook uit de sores zouden zijn.

  Neem nu USA: gaan muntjes rammen; een heleboel.
  normaal zou dan de waarde van de dollar omlaag moeten gaan.
  Nee hoor, het vertrouwen neemt toe, dus de waarde gaat omhoog.

  Ook maar eurootjes rammen dan? Waarschijnelijk gebeurt het al; wie heeft er controle op, wat er gebeurt in die werkplaatsen?

  Ierland heeft het al gedaan, waarschijnelijk griekenland ook (stiekum).
  Zou een goede oplossing zijn voor NL.
  Beter dader dan slachtoffer

 238. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 13:18

  @Kleet: dat klink al een stuk genuanceerder. Je kan het wel! 😉

 239. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 28 januari 2013 om 13:25

  @art: zal je maar even voorlichten; je hebt eerste jaar moedermavo kennelijk gemist.
  Geschiedkunde is een empirische wetenschap.Het houdt zich bezig met het beschrijven en (al dan niet juist) analyseren van hetgeen er gebeurd is.
  Economie is geen wetenschap.
  Er zijn geen absolute wetmatigheden, en het is–op NL niveau– gestuntel van dorpsklungels.

  Die dorpsklungels denken –mbt tot de nationale begroting–als randdebielen.
  a) er is geen enkele noodzaak om onder de 3% te blijven.
  Dat ze dat in brussel beslist hebben zegt niets.
  b) bezuinigen is de manier van een lokale varkenshouder met 4 beesten.
  Verder gaat de fantasie kennelijk ook niet.
  Het teveel aan bezuinigingen heeft tot wantrouwen gevoert; hetgeen weer gevoerd heeft tot “hand op de knip” en minder investeringen, hetgeen weer eindigt in te lage belastingopbrengsten en DUS weer meer bezuinigingen….tot er iemand met moedermavo aan de top komt.

  Kijk nu eens naar het voorbeeld van USA; de rectie van bijstampen van enige vrachtwagens munten.
  De waarde van de dollar vliegt omhoog!
  Is een factor die economen nooit meewegen: het vertrouwen van de bevolking in de staat. in NL is dat nul–en terecht.

  Stel dat ik morgen nationale beslissingen zou kunnen maken k zou het volgende doen op economisch gebied.
  –30% ambtenaren eruit, min. van defensie sluiten; restant onderbrengen op bi za, zonder extra personeel.
  –brusselse circus sluiten, ook kostenbetaling aan MP normaliseren en teveel betaald terughalen.Zelfde met aanwezigheids premie; erzijn vast wel beveiligingscamera’s bij de stempelklok.
  –Uitkeringen verhogen; dwz de bijstandsnorm.Minimaal met 150 Euro/maand
  –van gevangenen die niet samenwonend zijn de huurlasten overnemen.(motief: als ze nu vrijkomen zijn ze huis en boedel kwijt, en een andere mogelijkheid dan…
  –AOW, kindertoeslag, en studiebeurs inkomens en bezitsafhankelijk maken.
  Dat is ook conform het ontwerp van die wetten.
  –B.v. belasting omlaag naar europees gemiddelde; schat 20% (hier is het 16%; de rest komt van subsidie van Brussel)
  –inkomstenbelasting; laagste catagorie: belastingvrij
  –WIR weer invoeren
  –zorg: ziekenfondsen herstellen, systeem zoals het was, geen eigen bijdrage, alles betaald; duitsers inhuren voor organisatie; nederlandse ambtenaren kennen het niet.
  Accuut meer verorgings en bejaarden tehuizen.
  ook thuisverzorging onderbrengen bij ziekenfondsen.
  –beginnende bedrijven; 2 jaar belastingvrij.
  –rente/winst op investeringen 1 jaar belasting vrij
  –HRA per direct in niet meer dan 3 jaar volledig afschaffen.
  –inkomsten belastingen voor vanaf modaal verhogen; moraal: zij hebben toegang tot de beste voorzieningen in NL
  –het achtelijke onderwijs systeem grondig hervormen; bijzonder onderwijs accuut opheffen
  –grenzen dicht, of het moet zijn voor vluchtelingen; die zouden uit DE Belgie of england moeten komen.
  –politie; zoals het was; rijks en gemeente plitie; duise model; lost 35% MEER op..
  –HBO en WOP onderwijs grondig hervormen, niveau omhoog, toegankelijkheid conform samenstelling bevolking.

  Bovenstaande maatregelen brengen een leuk bedrag op, zonder dat het pijn doet. Integendeel.
  Als extra inkomen voor de staat: veel meer vertrouwen, dus …

  Wat denk je dat de man op de werkvloer denkt???
  Als je ambtenaar bent mag je frauderen en de hele dag op je ret zitten, en lekker lang zonder controle in de ziektewet voor dingen waarvoor een bouwvakker echt niet thuis hoeft te blijven, en dan ook nog een top pensioen…
  lekker frauderen mogen ze–zie brussel…

  Dat wordt er (terecht) gedacht
  Zoals eerder gezegd; er zijn geen ECHTE economische problemen in NL; maar het is hoog tijd dat er gerationaliseerd wordt–en grondig en snel.

  Een onwetenschappelijke generalisatie, maar wel waar: op dit moment zijn er in NL ongeveer 12 mensen bezig langszaam dood te gaan door verwaarlozing enof ondervoeding.
  Who cares?

 240. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 15:13

  @Kleet: zomaar een heel blog. Wanneer knip en plak je het ook in je eigen blog? Eitje.

 241. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 15:15

  @Allen: vanmiddag maar weer eens een nieuw blogje. Heel ander onderwerp. Dicht bij huis.

 242. King Billy 28 januari 2013 om 15:43

  Chili con carne à la slash EU dot com:

  Klik om toegang te krijgen tot 135043.pdf

  Laten er geen gras over groeien.

 243. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 16:09

  @art: om onverklaarbare redenen zag ik dat er twee reacties van je in in de wacht stonden. WP heeft soms kuren.. Inmiddels staan ze er weer.

  @King Billy: de schoorstenen van de ambtenaren moeten wel blijven roken natuurlijk.
  Verzinnen van lange actielijstjes is hun specialiteit. Ze doen niet anders..

 244. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 16:27

  @King Billy: Net als Rutte zal Bolkestein misschien ook wel zijn inspiratiebron zijn geweest. Die zei immers “Zonder rel geen debat”. Dat heeft hij goed in zijn oren geknoopt!

 245. King Billy 28 januari 2013 om 18:30

  re oorlogspad: Uiteindelijk is de EU een verzameling van 26 regeringen. Een gezamenlijk buitenlands en afgeleid defensie beleid forumleren, afspreken en vast leggen is onmogelijk. Wat de EU slechts kan doen is verwijzen naar het gezamenlijke belang voor alle lidstaten. De rest is rommelen in de marge. Geen beter voorbeeld dan de Blalkan oorlog met Srebenica.
  Dit veranderen met, bijvoorbeeld, gezamenlijke legers, Europese FBI, zonder voldoende democratische controle is nog een lange, lange weg te gaan.

 246. Aad Verbaast 28 januari 2013 om 18:33

  @King Billy: op zich goed nieuws eigenlijk. “Cherry picking” dus 😉
  The proof of the pudding is in the eating..

 247. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 29 januari 2013 om 10:48

  Veel te duur, die drones.
  Maak eerst de kruisraketten maar op.Haal dan wat B52 uit de mottenballen; kan je dat overschot conventionele bommen ook kwijt…..

 248. Selma 29 januari 2013 om 11:41

  De werkelijkheid blijkt steeds weer gruwelijker dan je had kunnen verzinnen. Dank voor de info.

 249. Aad Verbaast 29 januari 2013 om 11:48

  @King Billy: er waren al lang geruchten dat Amerika al drones ingezet hadden boven Mali, naast Yemen en Somalië). Komt dit er nog eens bovenop. Kon je op wachten natuurlijk.
  Opvallend ook: == Drohnen, die von privaten Sicherheitsfirmen betrieben werden. ==
  Oorlog voeren overlaten aan private instellingen?? Out-sourcen??
  Moet allemaal niet nog gekker worden dan het al is…

 250. King Billy 30 januari 2013 om 00:27

  Ook het IMF bemoeit zich recent met coupe rijk Mali:
  http://www.imf.org/external/np/tr/2013/tr012813.htm
  ‘….there is hope that traditional donors like the one I cited before, the European Union, the World Bank, the African Development Bank and the traditional bilateral donors that support Mali, there is hope that these donors will together cover at least the US$110 million gap that we have identified in the budget.’

 251. Aad Verbaast 6 februari 2013 om 12:52

  En om het allemaal nog ingewikkelder te maken het volgende artikel met een nieuwe invalshoek/theorie:
  http://www.uitpers.be/index.php/2011-08-07-02-54-44/235-samir-amin De Franse interventie in Mali
  == Een reactionaire politieke islam: de vijand van de volkeren en de beste bondgenoot van de imperialistische triade ==

 252. Aad Verbaast 4 november 2013 om 13:36

  Nog een interessant artikel over Mali, alweer van januari 2013:
  == It is about vast untapped mineral and energy resources and a de facto re-colonization of French Africa under the banner of human rights. ==
  http://www.voltairenet.org/article177327.html

 253. P.H.M. van de Kletersteeg--wie anders??????? 4 november 2013 om 14:28

  Maar wij zijn zo stom het vuile werk te gaan doen, terwijl anderen met de winst weglopen.
  Zie afghanistan en de mijnen in eigendom van China.
  daarnaast: zou wel eens militair akelig uit de hand kunnen lopen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: