Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Tour de France kiest voor verwarmd parcours

De meest innovatieve doorbraak op het gebied van de professionele wielrennerij sinds de introductie van de versnelling, aldus Tourbaas Christian Prudhomme in een persconferentie. De aankondiging werd door de verzamelde internationale pers met enthousiasme ontvangen. Eindelijk goed nieuws nadat de Tour de France ten onder dreigde te gaan aan de doping schandalen.

Het 3500 km lange parcours zal bij de 100ste Tour de France voorzien zijn van een geasfalteerde deklaag die de temperatuur constant op 43 graden houdt. Deze temperatuur is gekozen omdat uit onderzoek gebleken is dat de tubes dan maximale grip hebben in combinatie met een verlaagde glijdweerstand in de rijrichting. Hierdoor kan de gemiddelde snelheid weer substantieel verder worden opgevoerd zonder de kans op valpartijen te verhogen.

Technisch directeur Philippe Rechaud liet aan de hand van een grafiek zien dat sinds 1920 de gemiddelde snelheden waren verdubbeld van 20 km/u naar 40 km/u. “de rek was er wel uit”, lichtte hij toe. “Zeker nu er draconische middelen zullen worden toegepast om het doping gebruik te verminderen. Hiermee denken wij een oplossing gevonden te hebben om de Tour de France blijvend schoner, sneller en daardoor aantrekkelijk te houden voor een nog breder publiek. We willen onze fans niet in de kou laten staan.”

Een logische ontwikkeling waar je op kon wachten, volgens Mart Smeets. “Ik denk aan voetbal waar de kunstmat steeds breder wordt ingezet. Aan tennis waar het “hard court” en een minutieus geknipte grasmat definitief het gravel heeft verstoten. Aan atletiek waar al lang afscheid is genomen van de modderbaan. Het schaatsen, waar ijsmeesters elkaar de loef afsteken de vloer optimaal aan te vegen en op de juiste constante temperatuur te houden. Onze tour is per slot van rekening geen Elfstedentocht waar een stelletje suffe en onderkoelde hakkelaars beweren dat een scheve schaats rijden op een levensgevaarlijk parcours het mooiste is wat je kunt overkomen. Die tijden zijn voorgoed voorbij. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen!”

Maxime Verhagen bleek ook aanwezig te zijn op de persconferentie. Niet geheel toevallig zo werd al gauw duidelijk. “Nederland heeft een belangrijke rol gespeeld bij deze spectaculaire ontwikkeling. Wij lopen ook op dit gebied weer voorop in de wereld. In Zutphen en Utrecht zijn inmiddels pilots gestart voor verwarmde fietspaden zoals u weet. Ik verwacht veel van deze ontwikkeling. Deze kennis zullen we gaan inbrengen in de Tour. Nederland is en blijft per slot van rekening een fiets- en exportland met een unieke expertise op het gebied van klimaatbeheersing.”

Uit het rennerskwartier klonken opgeluchte geluiden. Er zijn al nauwe banden met leveranciers als Dunlop. Eerste reactie van de ploegleider van Sky: it will be a goodyear again!”

Het zal nog een hele toer worden om het parcours op tijd klaar te krijgen. Maar als het weer een beetje meezit, verwacht de Tourdirectie dat het gladjes zal verlopen. “Als wij de renners vragen om in het donker te moeten fietsen bij de aankomst op de Champs Élysées kunnen wij ook ’s nachts doorwerken.“

Foto: http://www.zimbio.com/pictures/sdnTOGpIWkf/Le+Tour+de+France+2013+Route+Announcement
(l nr r) Bradley Wiggins, Cadel Evans, Mark Cavendish, Philippe Gilbert, Tejay van Garderen, Chris Froome en Alberto Contador poseren op de 2013 Tour de France Route presentatie in het Palais des Congres de Paris op 24 oktober, 2012 in Parijs.

76 Reacties op “Tour de France kiest voor verwarmd parcours

 1. Witchwithaview 27 oktober 2012 om 17:27

  Ik zou bijna gaan fietsen 🙂 Waar in Zutphen precies?

 2. Bart 27 oktober 2012 om 17:29

  Ik las eerst: ‘verwarrend parcours’… 🙂

 3. Aad Verbaast 27 oktober 2012 om 17:34

  @Witchwithaview: op “het rondje om de kerk” uiteraard

  @Bart: zit je aan de geestverruimende middelen? 😉

 4. Bart 27 oktober 2012 om 17:44

  Ehhhm…ik ben alle tests tot nu toe clean doorgekomen Aad…

 5. Aad Verbaast 27 oktober 2012 om 17:46

  @Bart: dat klinkt behoorlijk positief!

 6. Bart 27 oktober 2012 om 17:59

  Ja, dat vond ik nou ook, Aad!
  Hopelijk denken de mecaniciens er wel aan, voor de slotetappe dynamo, en werkend voor- en achterlicht te monteren op de fietsen. Die bekeuringen kunnen nog lelijk oplopen…

 7. Aad Verbaast 27 oktober 2012 om 18:04

  @Bart: goed punt Bart! Je hebt er goed zicht op zo blijkt maar weer. De gendarmerie in Parijs heeft al aangekondigd rond die tijd extra manschappen in te zetten langs het parcours. Ze willen een lichtend voorbeeld zijn dat met hun in ieder geval niet te sollen is.

 8. kuifjesimon 27 oktober 2012 om 18:21

  Zo komt er wel ‘shot’ in 😉

 9. Aad Verbaast 27 oktober 2012 om 18:30

  @Kuifje: niets te gek voor de organisatoren om het tempo er een beetje in te houden. Je moet wat maar dan heb je ook wat. Het bloed kruipt dan waar het niet kan gaan.

 10. Jan Bouma 27 oktober 2012 om 19:18

  Wel begrijpelijk dat de Tour-directie zich in alle bochten wringt om ’s lands grootste “sportevent” te redden van de ondergang. Desnoods moeten de renners dan ook nog de Eiffeltoren beklimmen; niets is te dol.
  Veronderstel eens dat de belangstelling door alle dopingsschandalen volledig zou zijn geimplodeerd; de Tour moet dan worden opgeheven; alleen een verdwaalde gedrogeerde dopinggek is nog aan het fietsen…; ik denk dat dit wel de grootste ramp is die Frankrijk kan overkomen. We maken er een grap van 🙂
  ps
  Morgen weer een bespiegeling uit het Boek der Boeken…; ben zelf benieuwd; tot morgen.

 11. Aad Verbaast 27 oktober 2012 om 19:23

  @Jan: de Tour zal zich in alle bochten moeten wringen om het hoofd nog boven het water te houden. Twee keer de Alpe d’Huez over zelfs. Nou dan weet je het wel. De Nederlandse berg!

 12. ingridvandenbergh 27 oktober 2012 om 19:51

  Wat zullen die renners vlammen!

 13. Aad Verbaast 27 oktober 2012 om 19:57

  @Ingrid: de luchten van verbrand rubber! Wat wil je nog meer? 😉

 14. jankrosenbrink 27 oktober 2012 om 21:08

  Echte vernieuwing! En dan schrijf je nog niet over de messcherpe meet van 200 graden Celsius, waardoor de steeds verwarring gevende fotofinish overbodig wordt, omdat de tube subiet ontploft..

 15. Aad Verbaast 27 oktober 2012 om 21:29

  @Jan: brilliant. Dat gaat helemaal een klapper worden!

 16. fliproodnat 27 oktober 2012 om 21:30

  Geef mij de bomen maar, bederf of winterkou, afvallig blad en vaderloze vruchten.
  Maar nooit een klacht en zelfs geen vraag om een verwarmd bos.

 17. Aad Verbaast 27 oktober 2012 om 22:37

  @fliproodnat: en dan comfortabel achter de buis naar de tour kijken? 😉

 18. King Billy 27 oktober 2012 om 23:23

  Het paranoide idee om de Ronde van Frankrijk op verwarmd wegdek af te werken vertoont verdacht veel overeenkomst met de Idéfix dat deze 100e Tour zonder toverdrank wordt gereden. De 48 graden lijkt me meer ge-eigend voor de maximum temperatuur van de toverdrank.
  Want deze twee heren blijven hoe dan ook onverslaanbaar.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/De_ronde_van_Gallia

 19. King Billy 27 oktober 2012 om 23:25

  Correctie, ben licht beneveld, 43°.

 20. Aad Verbaast 28 oktober 2012 om 00:40

  @King Billy. Hier boven moet nog ergens een exemplaar liggen. Je brengt me op een idee die weer eens uit de kast te halen. En over die toverdrank het volgende De dopingcontroleurs staan altijd aan de finish om al dat gezeik op te vangen. Maar is je wel eens opgevallen dat onderweg die ploegen kisten vol bidons aan de renners uitdelen? Die de renners als ze die geleegd hebben vervolgens met een grote boog de bosjes in zwiepen? Eenvoudig recept: kort werkende toverdrank. Komt allemaal uit die streek. Dat daar nog nooit iemand aan heeft gedacht is toch onbegrijpelijk. Sufferds!

 21. King Billy 28 oktober 2012 om 01:42

  Conclusie: de Tour de France is inmiddels een persiflage op de authentieke Ronde van Gallia.

 22. Aad Verbaast 28 oktober 2012 om 09:50

  @King Billy: nu nog het recept van de toverdrank boven water krijgen.

  Iets dergelijks gebeurde net in Griekenland. Lagarde gaf een 2010 al lijst van 1000-en Grieken die hun kapitaal in Zwitserland bij de HSBC hadden gestald aan de Griekse regering, wachtend op betere tijden. Maar wat gebeurde: == The list went inexplicably missing for more than a year after outgoing finance minister Papakonstantinou passed it to incoming finance minister Evangelos Venizelos in 2011. ==
  http://www.businessinsider.com/lagarde-list-of-swiss-bank-accounts-leaked-2012-10
  Tja, van zo’n lijstje (hot doc) worden sommige mensen niet blij uiteraard. == The list also contains the names of officials in the finance ministry, which has been at the center of the crisis in Greece ==

  Nu inmiddels boven water getild door een onderzoeksjournalist..
  Direct actie ondernomen: de man wordt gearresteerd!
  == Hours after the magazine hit newsstands, Athens prosecutors issued a warrant for the arrest of Kostas Vaxevanis, the owner and editor of Hot Doc, “where names from the Lagarde list have been published,” the Athens police said in a statement on their Web site. They said he was sought on misdemeanor charges; the Greek media reported that the charges were related to violating the privacy of those on the list. ==
  http://www.nytimes.com/2012/10/28/world/europe/list-of-swiss-accounts-turns-up-the-heat-in-greece.html

  Toverdrankjes worden natuurlijk niet aan iedereen uitgedeeld!

  N.B.: krijgt een dikke staart:

 23. Aad Verbaast 28 oktober 2012 om 09:52

  Je kan natuurlijk ook zweren dat je nooit een toverdrankje hebt gebruikt. De meesten doen dat, een enkeling niet. Tja, dan moet je je biezen pakken. Staat allemaal even los of van het feit dat het als slootwater gedronken is.
  http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/10_oktober/28/sport/Steven_de_Jongh_weg_als_ploegleider_Sky.xml

  en nog eentje: http://www.bbc.co.uk/sport/0/cycling/20113671
  Sean Yates leaves Team Sky and announces retirement

 24. Jan Bouma 28 oktober 2012 om 11:55

  In onderstaand fragment uit pg. 206 (gedeeltelijk) is ook sprake van een geoffreerde drank… 🙂
  ==
  Omdat ik inderdaad te vroeg was voor onze afspraak verwijl ik in de tussentijd even in een ‘Australian pub just around the corner’ met als wervende reclametekst boven de ingang they are offering “warm beer and lousy food..” (en opnieuw verbaas ik me over coïncidenties..) want ik realiseer me dat de meeste slachtoffers (202) van die aanslag op 12 oktober 2002 te Kuta Beach op Bali Australiërs waren en niet de Balinezen; het gaat dan ook om andere waarden dan alleen “lousy food”.

  Even later kom ik terug op z’n redactie en we begeven ons weer op weg naar hetzelfde etablissement waar de Wagneriaanse reuzin zich op 23 december 2002 liet zien en waar dit hoofdstuk mee begon; alles valt op z’n plek en wordt verklaarbaar.

  Wat zegt u? Wat Mithras doet met z’n erfenis? Ach, gedachten kun je meenemen naar elders, de Mithrastempel kunt u, ondanks mijn stelligwe bewering dat u dat niet zou kunnen, na mijn vertrek trachten te verwoesten of… intact laten, dit boek kunt u nog ‘ns nalezen, er uitvoering aan geven van wat erin staat of ook trachten te verbranden, net zoals de schilderijen… (daar zijn we goed in..), ja… probeert u – desgewenst – ook de wereldtuin van Mithras te vernietigen; de geesteswetenschappers, “de intelligentsia”, concentreren zich wellicht op “het sterkste bruggetje ter wereld”, en waar zij aan hun einde kwamen, om dat te vernietigen..; je kunt het slechts eenmaal maken.. en dat deed Mithras. De ‘loco-loco’s’, dsie ik er tot nog toe aantrof, zullen hen in die vernietigingsdrift we willen steunen… Want Mithras was voor hen ook ‘a pain in the ass’.
  Tweemaal een wereldtuin maken lijkt Mithras niet zo gek; als de ene in het Westen niet wil groeien groeit misschien de andere wel in het Oosten.. en u bekijkt het maar of u door de ‘Oosterse wereldtuin’ overwoekerd wil worden terwijl de roos slechts op de wereld wil groeien. Mithras vertrekt als u geen antwoord biedt op z’n Stellingen; zoveel is zeker.
  ———————————————————————————————————

  opmerking:
  “..Wilt u begrepen worden.., men geve geen uitleg..!” Vlgs Diderot en Mulisch; zie pg. 22.

 25. Mihai 28 oktober 2012 om 12:09

  Mithras kan grote woorden spreken, maar voorlopig is er maar 1 ding zeker en dat is dat Mithras allesbehalve vertrekt ook al reageert er al jaren geen hond op zijn stellingen.

 26. Aad Verbaast 28 oktober 2012 om 12:15

  @Jan: dank. weer een aardig bruggetje heeft de @randomgenerator gevonden.
  Fraai verhaal overigens in het boek waar maar weer bleek dat het bruggetje in de Mithras tuin gevaarlijker bleek dan menigeen van de “gevestigde orde” kon bevroeden. Hoe dat precies liep en afliep, moeten de lezers hier maar daar lezen! 😉

 27. Aad Verbaast 28 oktober 2012 om 12:22

  @Mihai: opvallend je weer terug te zien vallen in je oude gewoonten. Ik zal het (voorlopig) maar even staan vanwege jouw stelling waar ik dan maar even op reageer: honden reageren niet op stellingen.
  Aangezien jij gaarne (selectief) reageert op de stellingen tracht je in ieder geval aan te tonen dat je “geen hond” bent. Ik zal het tegendeel niet beweren. Vandaar.

 28. Mihai 28 oktober 2012 om 12:27

  @Aad
  Leuke woordgoochelaarij maar dat doet inhoudelijk niets af aan het comment.

 29. Aad Verbaast 28 oktober 2012 om 12:43

  @Mihai: nog een prettige dag.

 30. Aad Verbaast 28 oktober 2012 om 14:36

  http://www.nu.nl/nieuws/2944455/ministersploeg-kabinet-rond.html
  Dat wordt een makkie de komende tijd. Zelfs voor de ongetalenteerde cabaretiers liggen de grappen en grollen voor het oprapen.
  Binnenkort de première van deze klucht op het bordes van de kwien.

  Bedankt für die Ploumen..

 31. Aad Verbaast 28 oktober 2012 om 16:51

  @allen: heerlijk als je al je schulden zo maar zou kunnen afschrijven. De Trojka gaat het weer proberen.
  http://www.europa-nu.nl/id/vj44l6z7ydzw/nieuws/trojka_wil_weer_afschrijving_griekse
  Ook weer een saillant detail: ECB maakt deel uit van de Trojka maar: == De Europese Centrale Bank (ECB) blijft volgens Der Spiegel echter buiten schot, omdat dan de ECB direct de Griekse staat zou financieren en dat druist in tegen de Europese regels. ==
  Nee, nu wordt de belastingbetalers geknipt en geschoren: == maar nu zouden onder meer de eurolanden een zogenoemde ‘haircut’ moeten doen. Dat zou betekenen dat belastingbetalers opdraaien voor de afschrijving ==
  Wat een bende!

 32. King Billy 28 oktober 2012 om 17:30

  @Aad Verbaast. Met z’n allen staatsschulden afschrijven, de zgn. ‚haircut‘? Da’s een tribuut aan Griekse en Argentijnse praktijken, met enorme gevolgen. Om dicht bij eigen beurs te blijven, failliete pensioenfondsen bijvoorbeeld en later hyperinflatie. Sommige economen dromen daarvan, maar zo eenvoudig ligt de zaak niet. De FAZ kwam vandaag met een artikel over dit onderwerp. Ongetwijfeld als inhoudelijke reaktie op deze overwegingen, die al een tijdje de ronde doen.
  Het artikel eindigt cynisch:
  „Wir schulden es uns selbst. Denn die Europäische Union hat längst implizit die griechischen Schulden übernommen. Und die Gelder, die wir an Griechenland zahlen, fließen zum Großteil sowieso gleich wieder zu uns zurück – in Form von Zinszahlungen an die Europäische Zentralbank, die EU, den Internationalen Währungsfonds.“
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/europas-schuldenkrise/welt-der-schulden-der-traum-vom-schuldenerlass-11940796.html

 33. Marjelle 28 oktober 2012 om 18:46

  Ik moest meteen aan die verwarmde fietspaden denken, die even later ook voorbijkwamen. 😉
  Wat betreft de Tour en doping, bijna iedereen die nu om het hardst roept heeft boter op z’n hoofd. Ik kan sowieso niet tegen het zondebokken- en zwarteschapenfenomeen, mensen zijn er als de kippen bij (wel erg veel dieren in 1 zin idd) 😉 om met man en macht 1 man de schuld te geven van alles. Als je iedereen wilt aanpakken (vergeet vooral ook de bobo’s en artsen niet) die ooit doping heeft gebruikt dan begint het volgens Thomas von der Dunk wrs soms pas bij renner nummer 14: “Ook de UCI is erg van het Grote Overdoen. Lance Armstrong? Die bestaat vanaf heden niet meer. In de officiële annalen van de Tour de France wordt inmiddels zo driftig geschrapt, dat als zij inderdaad met terugwerkende kracht iedere renner die niet zonder dopingszonde is, zou annuleren, in haar officiële prentenplakboek alle huldigingspodia van de laatste dertig jaar volledig leeg zouden zijn. (…) Volgens een recent overzicht in De Volkskrant zou volgens deze rigoureuze methode bij sommige afleveringen van de Tour pas de nummer 14 van indertijd als eerlijke winnaar in aanmerking komen. Althans, op basis van de kennis van nu, die na verder onderzoek al morgen natuurlijk best nog maar heel fragmentarisch kan blijken te zijn. Weten we trouwens intussen al met absolute zekerheid de Tourwinnaar van 1912?”.
  P.S. Ik heb overigens niks met wielrennen of Lance Armstrong wel met (on)recht.

 34. Marjelle 28 oktober 2012 om 18:50

  Edit: mijn reactie m.b.t. doping is ingegeven doordat ik dat even kwijt moest, niet door de inhoud van je blog. Dit even voor alle duidelijkheid. 🙂

 35. Aad Verbaast 28 oktober 2012 om 18:53

  @King Billy: “geld moet rollen”. Het wordt inderdaad in hoog tempo rondgepompt. Maar ja, zoals mijn kapper altijd zegt als hij mijn kalende hoofd weer aanschouwt als ik voor de zoveelste haircut kom: scheiding in het midden? Blijft altijd optimistisch die man, geknipt voor zijn vak.

  Jan Kees de Jager is bezig met zijn afscheidstournee. Jeroen Dijsselbloem (PvdA) wordt zijn opvolger. Blader even mee in zijn CV:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Jeroen_Dijsselbloem
  Landbouweconoom. Woordvoerder veiligheid, vreemdelingenbeleid groot-stedelijkbeleid integratiebeleid en illegalenbeleid “Hij zet zich verder onder meer in tegen gewelddadige computergames en seksistische videoclips”.

  In de politiek is alles mogelijk.
  Wat een bende en wat een rotzooi!

 36. Aad Verbaast 28 oktober 2012 om 19:05

  @Marjelle: die fietspaden waren dan ook (onder meer) de inspiratiebron. Net als al die wielrenners gedaan hebben kan je er vergif op innemen dat de toppers (zeker) allemaal vol met rotzooi die collen zijn opgeklommen. Hypocriet was een van de belangrijkste dopingstoffen.
  Niet de enige topsport natuurlijk. Met boter op het hoofd kan je eind komen zo blijkt maar weer. Boter staat overigens niet op de dopinglist 😉

 37. King Billy 28 oktober 2012 om 19:24

  re Jeroen Dijsselbloem. Ook één van de secondanten van Samson tijdens de kabinetsformatie. Blijkbaar valt-ie goed bij Klaas Knot, die, net zoals de Pvda, voor financiele inteelt is door staatsobligaties van failliete partners op te kopen en dat compenseert door aan de andere kant liquide middelen aan het geldverkeer te ontrekken. Je zult maar zo’n failliete buurman hebben, waar de deurwaarder bij jou op de stoep staat met het vriendelijke bevel om mee te betalen.
  Met als gevolg dat, bijvoorbeeld, je eigen verouderde gaskachel die aan vernieuwing toe is, nog maar een jaartje langer door moet draaien.
  Let op, Dijsselbloem gaat nog wel even praten Steinbrück, de voormalige SPD MvF en nu lijsstrekker van de SPD.

 38. Aad Verbaast 28 oktober 2012 om 19:39

  @King Billy: Passeert hiermee wel even Plasterk als financieel woordvoerder van de PvdA, die er ook al weinig van bakte. Als prijs mag hij nu binnenlandse zaken gaan doen.. Man is ook van alle markten thuis..
  Dijsselbloem was wrs de enige die zijn belastingformulier zelf kon invullen, dat was een belangrijke aanbeveling.
  Brussel is verheugd. Van hem valt weinig inhoudelijke weerstand van te verwachten. Rutte begreep het ook al niet. Nu zijn vazal ook niet. Kassa!

  Is het “het beste team wat we konden samenstellen” formeel, dan voel ik aan mijn water dat er een blogje zal verschijnen.

 39. blutch1 28 oktober 2012 om 20:16

  Ik vind al dat commentaar op wielrenners die doping gebruken wat overdreven, zeker als het van mensen komt die zelf nog niet een heuveltje op kunnen fietsen. Hoeveel van de veroordeelaars zouden ook maar in de dubbele tijd zo’n Tourmalet kunnen beklimmen? Op de fiets dan wel, niet met de auto. Ik heb ze zat gezien op de Mont Ventoux, groen, kotsend, lopend naast hun fiets. Ik geef toe, er zijn er ook die wel naar boven stuiven. Maar wel die jongens gemiddeld 50km/u willen zien fietsen en dan moord en brand schreeuwen als ze gebruik maken van middeltjes die de gemiddelde Nederlander van de dokter eist omdat hun duim zeer doet.
  Ik verheug me alweer op de nieuwe Tour.

 40. Aad Verbaast 28 oktober 2012 om 20:26

  @Blutch1: ergens kan ik nog wel mee gaan met je argumentatie. Misschien kunnen we het eens worden dat in de wielrennerij (c.q. topsport) een aantal geestverruimende middelen wél worden toegestaan. Kan het bekijken van de sport zeker interessanter maken.

 41. King Billy 28 oktober 2012 om 20:45

  Zo werd het vroeger opgelost om van schulden af te komen. Of men werd vermoord. Franse koningen en ook Hendrik VIII hadden daar een handje van.
  Ooit een staatshoofd zelfmoord zien plegen omdat hij/zij ‘onder water stond’?
  http://www.myheimat.de/augsburg/kultur/jakob-fugger-verbrennt-fuer-karl-v-schuldscheine-m2115952,2411645.html

 42. Aad Verbaast 29 oktober 2012 om 01:24

  @King Billy: dat waren nog eens tijden.
  Nog een methode: Philips de Schone die de steenrijke tempeliers uitmoordde.
  Op die manier kon hij zijn lege schatkist weer stevig aanvullen.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Tempeliers

  Over steenrijk gesproken. Net is het bootje van wijlen Steve Jobs te water gelaten. Gebouwd in Nederland. Verhagen zou er weer trots op zijn!
  http://www.onemorething.nl/2012/10/jacht-steve-jobs-te-water-gelaten-in-aalsmeer/

 43. King Billy 29 oktober 2012 om 08:29

  Zag het plaatje van de ge-automatiseerde brug. Mag toch aannemen dat daar geen gedateerde NAV apparatuur, zoals in de nieuwe I-pads van Apple, is ge-installeerd. Beetje lullig indien ‘Venus’ ergens haar alu huidje openhaalt. In het recente verleden is bewezen dat dit niet ondenkbaar is. Murphy rest niets veel anders dan slechts te kunnen bevestigen dat zoiets niet tot de onmogelijkheden behoort.

 44. Jan Bouma 29 oktober 2012 om 09:56

  ter overweging.
  Al met al dient de symbolische betekenis van “een schone Tour” niet onderschat te worden. Hij staat dan ook model voor allerlei andere maatschappelijke processen waaraan “normaliter” de vragen van bedrog kleven. Of is dit wishful thinking? Uiteraard zal het bedrog nooit uitgeschakeld kunnen worden en dus wordt tijdens de komende Tour de vraag gesteld hoe slim en geraffineerd de nieuwe dope-methoden nu weer luiden? De achterdocht van het publiek en de journalisten zal wel zijn toegenomen. Idem mutatis mutandis de vermeende “onschuld” van eenieder ter discussie wordt gesteld. Die van de politici voorop!

  Ergo: het wordt er allemaal niet beter op. Of toch weer wel?
  Wat een zooitje.

 45. Aad Verbaast 29 oktober 2012 om 10:30

  @King Billy: ach, de praktijk leert dat er niet veel mee gevaren zal worden. Lelijk schip trouwens vind ik. Kwestie van smaak natuurlijk. Net op het moment dat de mini is geïntroduceerd komt deze maxi de werf uit rollen. Nog een misrekening ook. Ik lees net dat de nieuwe regering geen kilometerheffing gaat invoeren. http://nos.nl/artikel/434356-kilometerheffing-van-de-baan.html
  Dan kun je ook gewoon de weg weer op zonder veel extra kosten.
  Ik ken de werf overigens (uit een vorig leven). Sprak daar eens een timmerman in een slaapkamer van een af te bouwen nieuw schip. Indrukwekkend vakmanschap zag ik daar. Op mijn vraag hoe lang hij daar over deed, was zijn antwoord: drie maanden.. Kom er nog maar eens om.

  Gemiddeld komen de schepen na twee jaar al weer terug naar de werf voor een aanzienlijke verbouwing. Zijn ze toch niet helemaal tevreden over het interieur.. Crisis natuurlijk.

 46. Aad Verbaast 29 oktober 2012 om 10:44

  @Jan Bouma: == De achterdocht van het publiek en de journalisten zal wel zijn toegenomen == kranten stonden vol over een snel groeiende lijst van aftredende burgervaders en wethouders. Maar of daarmee de politiek is opgeschoond is natuurlijk lang niet aan de orde. Dat zal je onmiddellijk (micro en macro) met me eens zijn. Elke wethouder wil nog steeds zijn sporen nalaten, en is bereid daar alles voor opzij op te zetten zo blijkt elke keer maar weer. De vastgoed maffia speelt daar handig op in.

  BTW: het nieuwe kabinet wil nog enkel gemeenten van meer dan 100.000 inwoners.
  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/353159/Alleen-gemeenten-van-meer-dan-100.000-inwoners.htm
  Smullen natuurlijk voor diezelfde maffia. Kunnen ze weer nieuwe gemeentekastelen de grond uit stampen. Smullen!

 47. Appelvrouw 29 oktober 2012 om 11:22

  Ik begrijp er echt helemaal niets van, al dat gesjees op een fiets waar niets op zit, alleen een renner. Als die sjezers dan toch willen presteren laat ze een zandpad in Siberië kiezen op een bakfiets met massieve banden en een nepbontjas aan. Dat is pas een uitdaging! Verwarmde vloer met een fietsje die je met je pink op kunt tillen is geen zege.

 48. Aad Verbaast 29 oktober 2012 om 11:46

  @appelvrouw: en zo is het wel. Ik ken ook een paar van die amateur wielrenners die op zo’n lichtgewicht peperdure ultrasnelle wielrenfiets zitten. Goed voor de conditie zeggen ze dan. En als ik dan zeg dat een loodzware fiets met slechte kogellagers en hele dikke banden daar veel beter voor is staan ze naar me te kijken of ik van een andere planeet kom.

 49. Jan Bouma 29 oktober 2012 om 11:56

  @Aad…10:44
  Ik vrees dat je gelijk hebt. Wat micro/macro betreft was die verwijzing naar ZEMBLA een goeie om een typische liegende apparatsjik, stalinistitische wethouder van Alphen ten tonele te voeren. Ik kan hem vergelijken in onderstaande kwestie met burgemeester drs. Mirjam van ’t Veld van Stichtse Vecht die net zo unverfroren keihard kan liegen als die Lyszack uit Alphen a/d Rijn. De bestuursrechter zal er op 6 november over oordelen. Enfin. Men neme kennis of niet:
  ==
  STRAFRECHTELIJKE informatie.
  t.a.v. de milieurechercheur R.M. van der Zee
  Zijn collega in deze ZEMBLA-uitzending DEUGT in ieder geval: zie: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1299597

  Ondertussen heb ik de provincie bericht dat we nu zelf die waarschuwingsborden in het Slijk gaan plaatsen.
  ==
  From: villamithras@planet.nl
  Sent: Saturday, October 27, 2012 1:21 PM
  To: reinier.besemer@provincie-utrecht.nl
  Subject: Fw:
  document.php?m=1&fileid=23421&f=d46cb231b4ed641f31d18bb73b91dd62&attachment=0&c=24443

  Beste Reinier,

  re.: het Slijk

  Van Dik van ‘t Hof heb ik begrepen dat je binnenkort “de bewoners van het
  Slijk” weer gaat verblijden met “een nieuw aangekondigd onderzoek”.
  Laat die komedie achterwege! De bevolking en de bewoners van het Slijk
  worden al decennia lang belazerd en voorgelogen. Want dat bewijst wel mijn
  correspondentie met Pieter Paul (GroenLinks) en met Dik van ‘t Hof. Zie
  hierbijgaand. De milieucriminelen zijn aan het woord in onderstaande
  verslaglegging aan Pieter Paul.

  Enfin. Ik ga er vanuit dat de awb-rechter het snapt want die heeft als
  productie 7 onderstaand verslag ook.

  Opmerking.
  We zullen nu z e l f voorzien in het plaatsen van die waarschuwingsborden.
  En nogmaals: ik stel geen prijs op je gel*l!

  MvG.;

  Jan Bouma
  Villa Mithras
  0346-573455
  ==

  ps
  Wat dat inwonertal van minimaal plus 100.000 betreft: dat aantal vormt een “goeie basis” om alles wat fout gaat, of geroofd wordt.., weer om te slaan per inwoner. Als je 1 miljoen schade veroorzaakt is dat omgerekend slechts 1 tientje per inwoner…

 50. Aad Verbaast 29 oktober 2012 om 12:11

  @Jan: het mogelijk goede nieuws is dat de Stichtse Vecht met zijn 63.000 inwoners ook weer (2011 gebeurde dat ook al) verder zal moeten fuseren om aan de 100.000 te komen. Mirjam kan dan weer het veld ruimen. De gemeente (zo gaan de geruchten) zal dan verder gaan onder de naam Gesticht de Vecht.
  Ik lees overigens op de site van de gemeente:
  == Stichtse Vecht vindt het daarnaast belangrijk dat jong en oud een wooncarrière vinden in de gemeente. == Nou, daar wordt hard aan gewerkt!!

  Wat en bende, wat een rotzooi daar.

 51. King Billy 29 oktober 2012 om 12:13

  @allen.Temidden van alle boosheid consternatie, ellende, ergernissen, opwinding en wat dies meer zij, toch nog een lichtpuntje:
  http://koningbilly.wordpress.com/2012/10/29/er-ist-wieder-da-roman-debuut-van-timur-vermes-396-paginas-satire/

 52. Glaswerk 29 oktober 2012 om 14:38

  @Aad: Zeg eens Verbaast, wanneer schrijf je eens iets over jouw ontmoeting met die extraterrestriaal van Cygnus X? ;-P

  Het moet snotverju niet gekker worden hier…

 53. Aad Verbaast 29 oktober 2012 om 14:42

  @King Billy: kun jij niet zorg dragen voor de vertaling? 😉

  BTW: mooie kop zag ik voorbijkomen: “De EU-trein dendert door richting afgrond”
  Ze hebben er alleen de verkeerde foto bij gezet. Doe vel betere zit nog in mijn pc wachtend op het juiste moment toe te slaan!
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/11105/Jan-Bennink/article/detail/3338995/2012/10/29/De-EU-trein-dendert-door-richting-afgrond-Daar-zette-een-columnpje-geen-handrem-op.dhtml

 54. Aad Verbaast 29 oktober 2012 om 14:44

  @Glaswerk: ik had het al klaar liggen om te publiceren. Toch vooralsnog maar even van afgezien. Dát gelooft geen mens immers! En ik houd er wel van geloofwaardig over te komen 😉

 55. King Billy 29 oktober 2012 om 15:12

  @Aad verbaast. re trein. Las het artikel ook en moest onmiddellijk aan die foto denken. Gebruik ‘m maar, druk met een paar ander blogjes. Al eens uitgerekend hoe lang een geldautomaat tien eurobiljeten per seconde moet uitpoepen om staatsschulden, steunfondsen, e.d. te betalen?
  Er was ergens een link op een van je blogs naar een website met een tijdsbalk in relatie tot het aantal conflicten. Kan de link niet terugvinden.

 56. Aad Verbaast 29 oktober 2012 om 16:14

  @King Billy: bedoelde je deze?
  http://www.conflicthistory.com/#/period/1987-2011
  Moet je wel snel zijn. Ik lees daar net dat ze er mee ophouden om een nieuwe te gaan bouwen..

  BTW: nieuwe motto van Rutte II: “Bruggen slaan”
  Past ook leuk bij die foto 😉

 57. Aad Verbaast 29 oktober 2012 om 18:33

 58. Aad Verbaast 29 oktober 2012 om 18:59

  @King Billy: fraai!!
  Een wat te denken van deze: http://www.hgbtf.net/viewtopic.php?f=7&t=7235
  🙄

 59. Aad Verbaast 29 oktober 2012 om 19:11

 60. King Billy 29 oktober 2012 om 22:53

  Regeerakkoord.
  Voor de PvdA is het glas halfvol
  Voor de VVD half leeg
  Voor Rutte en Samson is het glas twee keer zo groot als het eigenlijk moet zijn.

 61. Aad Verbaast 30 oktober 2012 om 01:43

  @King Billy: om eerlijk te zijn kan ik er nog steeds geen wijs uit hoe die 16 miljard bij elkaar gesprokkeld behalve wat vage optelsommen. Ik denk dat de klap van de bietenbrug nog moet komen.

 62. King Billy 30 oktober 2012 om 09:22

  On-topic!
  https://plus.google.com/+faz#+faz/posts
  Niet te geloven. De ironie spat er van af.
  Pinokkio als mascotte voor het WK wielrennen in Florence. Bedacht door de Internationale Wieler Federatie.
  Met mooi plaatje!

 63. Aad Verbaast 30 oktober 2012 om 10:42

  @King Billy: ik had het voorbij zien komen. Getuigt van een zekere zelfspot (neem ik dan maar aan). Vind ik wel sterk eigenlijk 🙂

 64. Johan 30 oktober 2012 om 11:15

  Er zullen ook renners zijn die niet genen de warmte kunnen …

 65. Johan 30 oktober 2012 om 11:15

  tegen …

 66. Aad Verbaast 30 oktober 2012 om 11:41

  @Johan: die kiezen dan veelal voor de schaatssport. Schijnt goed samen te gaan 😉

 67. King Billy 30 oktober 2012 om 12:16

  Zelfspot? Professionele bestuurders die Pinocchio kiezen als mascotte voor een WK Wielrennen om daarmee zich te verontschuldigen? Of hun handen in onschuld te wassen? In die hele poppenkast heeft het toch iets van een hoog ‘Houten Klaas’ gehalte.

 68. Jan Bouma 30 oktober 2012 om 12:16

  In ieder geval had de redactie van P&W dan toch maar de hoofdrolspelers Rutte en Samson in hun uitzending. De zelfbekruising, of moet je zeggen “de zelfbevlekking”, in optima forma van de macht in beeld gebracht. Kritische journalistiek hoort daar niet bij. En daarom blijven de vragen omtrent die lastenverzwaringen (lees: belastingverhogingen en geen “bezuinigingen”) van 16 miljard gewoon in tact en onbeantwoord. Ook worden er geen vragen gesteld omtrent de eisen die gesteld worden door de nieuwe veranderde wereld om ons heen.

  Kortom: veel van niks; ofwel obligaat geouwehoer en men schaamt zich er niet eens voor.
  Wat een zooitje

 69. Aad Verbaast 30 oktober 2012 om 12:59

  @King Billy: ik probeerde er nog maar iets van te maken. Mischien hebben fietsers ook maar één werkende hersenhelft (zoals Johan Cruijff beweerde van voetballers..)? 🙂

 70. Aad Verbaast 30 oktober 2012 om 13:01

  @Jan: het moet je dan ook zijn opgevallen hoe vaak het woord “trots” in de mond werd genomen door beide heren. Daarnaast uiteraard het obligate “we willen de rit gaan uitzitten”. Horen we ook elke keer als er een kabinet aan de gang gaat. Ongebreideld optimisme van de heren waarbij resultaten uit het verleden maar al te vaak een garantie voor de toekomst blijken te zijn. De bruggen die ze slaan, slaan nog wel een kapot.

  Blijft een zooitje, en een bende.

 71. EJW 30 oktober 2012 om 13:40

  Het huwelijk tussen Mark en Diederik doet net zoveel stof opwaaien als de breuk tussen Bram en Eva. Als niemand doping in de wielersport gebruikt fietst men langzamer maar wel eerlijker. Laatst ging een fietser mij voorbij en toen dacht ik dat ie doping had gebruikt. Bij nader beschouwing bleek het iemand op een elektrische fiets te zijn.

 72. King Billy 30 oktober 2012 om 14:05

  EJW, we zullen het waarschijnlijk nooit weten of deze fietser zijn route zorgvuldig langs oplaadpunten heeft uitgezet. Of was-ie slechts bezig met een kort ritje? Met zo’n snelheid neemt overigens de kans op ernstig letsel bij ogenschijnlijk kleine hobbels onevenredig snel toe.

 73. Aad Verbaast 30 oktober 2012 om 14:27

  @EJW: of het een verstandig verstandshuwelijk wordt daar heb ik zo mijn twijfels over. Onderweg heb je dan heel wat oplaadpunten nodig.. Vindt ze nog maar eens. Vanmiddag meer hierover overigens..

  En over Bram en Eva:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: