Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Psychologische hersenspinsels

bosinsturen

Aflevering 5: anekdotes uit de gezondheidszorg. Lisa Lavendel (zelf GZ-psycholoog) kreeg wat problemen op haar werk. Ze vergat nog wel eens een afspraak. Kon zich patiënten niet meer zo goed voor de geest halen. Geheugenproblemen. Lastig. Toch maar eens goed uitzoeken wat de reden zou kunnen zijn.

De bedrijfsarts had al aangegeven dat ik voorlopig maar even niet moest gaan werken. De weg naar de huisarts was al gauw gevonden.
Die had de diagnose direct paraat: “Je bent overspannen. Of je hebt een burn-out. Ga eerst maar eens een tijdje rustig aan doen.”.
“Niet mijn gevoel. Ik denk dat er iets anders aan de hand zou kunnen zijn. De bedrijfsarts liet zelfs het woord dementie als mogelijkheid vallen.”
“Schandalig. Hoe haalt hij zich dat in zijn hoofd. Dat mag hij helemaal niet zeggen! Ga maar lekker een tijdje op vakantie, dan komt het wel weer goed.”

Met moeite toch een verwijzing gekregen om maar eens wat meer onderzoek te laten doen. Meten is weten immers. Groot ziekenhuis opgezocht. Drie maanden later (neurologen zijn zeer druk bezet zo bleek) en een MRI verder (“niets bijzonders op te zien”) mocht ik toch een dagje doorbrengen met het ondergaan van een neuropsychologische testbatterij.

Ook daar druk, druk druk. Na lang aandringen (drie maanden!) kreeg ik dan eindelijk de resultaten en diagnose te horen: “Onverwerkte trauma’s!”. Advies: “In therapie!” Verrassend, maar ja wie ben ik?

Nu had ik niet zo’n zin om een lang traject in te gaan met een van mijn vakbroeders. Als het dan al om onverwerkte trauma’s gaat dan maar aan de EMDR.  Een techniek om van trauma’s af te komen.  Men weet niet hoe het werkt, maar wel is bewezen dat het werkt.

De EMDR praktijk was al gauw gevonden. Geaccrediteerd uiteraard. Met je gezondheid laat je immers niet sollen.
Nu is het idee dat je je moet concentreren op een traumatische ervaring die je hebt gehad. Op dat moment maakt de therapeut met één of meer opgestoken vingers een heen en weer gaande beweging voor je ogen. Het resultaat zou moeten zijn dat de trauma’s (de gevolgen er van) als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Viel allemaal niet mee zo bleek.
“Ik ben al weer vergeten waar ik aan moest denken!?”
“Nog maar een keer dan Lisa. En je beter concentreren nu!”

Heel wat moeizame wekelijkse sessies (en facturen) later, kwam het hoge woord er dan uit:
“Ik kan je zo niet helpen van je trauma’s af te komen. Je bent elke keer vergeten waar je je op moest concentreren. Dan kan ik niets voor je doen.”
“Vervelend, want zo kom ik geen stap verder met het oplossen van mijn geheugenproblematiek.”
“Onzin, je hebt helemaal geen problemen met je geheugen, je bent aan het dissociëren!”
“Dissociëren? Nou, ik weet wel wat dissociëren is, maar ook dat ik niet dissocieer!”
“Ga maar terug naar de huisarts, ik kan verder niets voor je doen. Ik stuur haar wel mijn eindverslag”.
“Zet je dan in je verslag dat je diagnose is dat ik dissocieer?”
“Ja natuurlijk.”
Zet je er dan ook in dat ik me niet kan vinden in die diagnose?”
“Nee, dat je bespreek je maar zelf met je huisarts.”

Daar kon ik het mee doen. Afscheid genomen om elkaar nooit meer tegen te komen.

Na heel wat diagnoses verder (overspannen, burn-out, onverwerkte trauma’s, dissociatie), verloren tijd (veel tijd, ruim anderhalf jaar) nam de huisarts de genoegzame houding aan van “zie je wel, ik had wel gelijk”, maar schreef toch zuchtend op dringend verzoek een verwijzing uit naar een geheugenpoli. Je moet er maar opkomen!

Om een lang verhaal kort te maken. Diagnose Alzheimer. We spreken nu over 2008. Inmiddels zit Lisa sinds een half jaar in een verpleeghuis. Gelukkig kan ze zich deze traumatische ervaringen van gepruts in de ‘reguliere gezondheidszorg’ al lang niet meer herinneren.

 

 
Plaatje: http://mborsje-deontdekking.nl/index.php/emdr-2/wat-is-emdr/

N.B.: alle afleveringen uit deze serie zijn te vinden in de rechterkolom onder het kopje: “Anekdotes gezondheidszorg”.

181 Reacties op “Psychologische hersenspinsels

 1. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 23 september 2014 om 17:38

  Healer, heal thyself” werkte niet?

 2. Aad Verbaast 23 september 2014 om 17:49

  @Kleet: “Heal” helaas niet. Geen kruid tegen gewassen. Genoeg bij de tijd (nog) overigens om zelf wel de juiste weg (richting juiste diagnose, geheel tegen de stroom in) in te slaan onder de omstandigheden.

 3. blutch1 23 september 2014 om 19:24

  Om een lang verhaal kort te maken schrijf je, verrek nu ben ik vergeten wat ik wou zeggen.

 4. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 23 september 2014 om 21:02

  Awel, er zijn maar twee dingen belangrijk in het leven: het tweede is een goed geheugen

 5. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 23 september 2014 om 21:02

  Het eerste ben ik vergeten….

 6. King Billy 23 september 2014 om 21:28

  Symptomatisch voor de Dutch Disease in de gezondsheidszorg.

 7. Aad Verbaast 24 september 2014 om 00:12

  @Blutch1: Ik kan je nog wel wat suggesties aan de hand doen om er snel en goed achter te komen wat daar de oorzaak van zou kunnen zijn.

 8. Aad Verbaast 24 september 2014 om 00:13

  @Kleet: het schijnt dat olifanten een ijzersterk geheugen hebben.

 9. Aad Verbaast 24 september 2014 om 00:15

  @King Billy: en Schippers maar roepen dat de gezondheidszorg onbetaalbaar wordt/is.
  Verbaast me niet als je ziet hoeveel er gerotzooid wordt.Laten ze dat eens echt gaan aanpakken.

 10. artafterallart 24 september 2014 om 06:10

  Zeer herkenbaar en vooral dat ze in de gezondheidszorg zelden erkennen dat ze fout zitten, zelf disfunctioneren en om bedrijfsredenen hun blik beperken. Ook dat psychologiseren is een onuitroeibare kwaal. Waarbij ze vaak de klok hebben horen luiden en niet weten waar de klepel hangt. Voor de betrokkene zijn de gevolgen totalitair: heel je wezen wordt genegeerd. Je bent een ding in hun handen. Je autonomie wordt van alle kanten aangetast. Waar zijn de kritische artsen c.q. hulpverleners gebleven?

 11. Aad Verbaast 24 september 2014 om 10:07

  @afterallart: De schieten-vanuit-de-heup methodiek komt maar al te vaak voor. En de klant heeft nauwelijks mogelijkheden om te klagen dat die wederom het bos is in gestuurd. Je kan natuurlijk wel klagen, maar dan is er een comité van slagers die hun eigen vlees gaan keuren. Nou dan weet je het wel. Dan moet het wel al volstrekt bedorven zijn willen ze nog tot het oordeel komen dat ze berispt worden. Veel meer zit er veelal niet in helaas.

 12. artafterallart 24 september 2014 om 10:33

  @Aad
  Ik heb wel van die beunhazerij geleerd dat je zelf gewoon moet kappen als het je niet bevalt. Uiteraard op een mierzoete wijze, maar nooit akkoord of door gaan met iets waar je je twijfels over hebt.

 13. ezelgedachten 24 september 2014 om 10:42

  Nu is het wel zo, dat je hier een zeer ingewikkelde problematiek aansnijdt. De diverse disciplines hebben in dit geval met oogkleppen op naar de patiënt gekeken, dat wel. Ik bedoel maar. Juist van een arts (jouw voorbeeld) zou je kunnen verwachten, dat die zich niet met een kluitje in het riet zou laten sturen.

 14. Aad Verbaast 24 september 2014 om 11:13

  @afterallart: dat is hier dan ook gebeurd. Maar ja, dan ben je wel weer al maanden verder. Verloren tijd en inspanning (en geld). Speelt ook het ‘aannemer-effect’ mee: wanneer gooi je je aannemer eruit omdat hij niet voldoet? Vaak al veel te laat.

 15. Aad Verbaast 24 september 2014 om 11:30

  @ezelgedachten: welke arts? Ze zijn allemaal (in deze anekdote) allemaal afgegaan op het individuele oordeel van hun voorganger. Of hebben een geheel (vaak ongefundeerd) eigen oordeel. Daarmee een keten van onzin creërend.

  Nu moet wel gezegd worden dat er op het vlak van geheugenproblematiek wel wat verbeterd is: de geheugenpoli’s. Multidisciplinaire aanpak. 1 dag testen (MRI, EEG, testjes, puncties, gesprekken etc. etc. – na een week de resultaten) Werkt veel beter, en veel sneller.
  Maar ook daar: goede en veel minder goede ziekenhuizen op dit gebied.

 16. tondegruijtert 24 september 2014 om 12:08

  een triest relaas, droevig stemmend, dat is het.

 17. Aad Verbaast 24 september 2014 om 13:12

  @Ton: zeker triest en droevig. Eufemistisch gesteld dan. Lijken wel amateurs, hobbyisten.

 18. King Billy 24 september 2014 om 16:51

  Fraaie foto van een defecte Koninklijke Luchtmacht DC10 op Leipzig, die Duitse wapens naar de Koerden moet brengen.
  http://www.faz.net/aktuell/politik/flugzeugdefekt-verzoegert-deutsche-waffenlieferung-in-den-irak-13171277.html

 19. Aad Verbaast 24 september 2014 om 17:48

  @King Billy: volgende soap. Transportvliegtuig aan diggelen. Daar gaan je 1000 helmen en “scherfvesten” die mee mochten vliegen.
  Nederland maakt ondertussen vandaag het besluit bekend dat ze f-16’s willen inzetten. Moest natuurlijk snel, snel. Rutte en Timmermans mogen optreden immers in de VN.. Moet je wel iets te melden hebben vinden ze.
  Komen in Jordanië te staan lees ik net. Staan wrs. Rekenkamer had al eerder berekend dat we hoogstens 4 van die vliegende doodskisten hebben die nog ingezet kunnen worden..

  P.S. Nederland inmiddels betrokken bij minstens 3 oorlogen: Mali, Afghanistan, Irak/Syrië.

 20. blutch1 24 september 2014 om 17:53

  @Aad, ik heb jouw anecdote nog eens gelezen. De verontwaardiging is er wel over de medische trukendoos, maar deze juffrouw is ook niet onschuldig.
  “Met moeite toch een verwijzing gekregen om maar eens wat meer onderzoek te laten doen. Meten is weten immers.” 1e reeks kosten gemaakt.
  Zij heeft zelf dit vervolg in gang gezet.
  “Nu had ik niet zo’n zin om een lang traject in te gaan met een van mijn vakbroeders. Als het dan al om onverwerkte trauma’s gaat dan maar aan de EMDR.” 2e reeks kosten gemaakt.
  Vervolgens: “op dringend verzoek een verwijzing uit naar een geheugenpoli”. 3e reeks kosten gemaakt.
  Resultaat: veel kosten gemaakt zonder enig resultaat.

 21. King Billy 24 september 2014 om 22:57

  EMDR. niet gehinderd door enige vorm van kennis, even zelf twee vingers voor m’n ogen heen en weer bewogen, denkend aan een best wel zware traumatische ervaring, die nog wel eens terugkomt tijdens de slaap of bij bepaalde beelden.. Bijwerking: associeer nu die vingers met deze traumatische ervaring. Zonder verder geheugenverlies kan ik me voorstellen dat dan in de toekomst de vingers van de therapeut(e) dezelfde functie vervullen. Je zou dan bijna een nieuw trauma kunnen oplopen.

 22. Aad Verbaast 25 september 2014 om 00:27

  @Blutch1: == Zij heeft zelf dit vervolg in gang gezet. === klopt, anders was er helemaal niets gebeurt. Ja, thuis vakantie ‘vieren’. Voor hoe lang?
  EMDR: ingezet gezien de diagnose. Leek ook een beter toepasbare methodiek, dan een therapie traject ingaan. Maar ja, dan moet je wel de goede treffen.
  == op dringend verzoek een verwijzing uit naar een geheugenpoli == dat had ze inderdaad meteen moeten doen. Dan was er meteen resultaat geweest.
  Zoals ik al schreef: toen waren die er nog niet veel. Helemaal naar Amsterdam..

  Een niet uitzonderlijk verhaal trouwens dit. Bij jong dementerenden is het stellen van de diagnose een slepend traject wat al gauw 3-4 jaar blijkt te duren omdat ( zo blijkt) de reguliere gezondheidszorg hier niet aan denkt en dus maar aan allerlei andere dingen denkt.
  Alzheimer-Nederland vraagt hier al veel langer aandacht voor. Met inmiddels al wel wat resultaten.

 23. Aad Verbaast 25 september 2014 om 00:36

  @King Billy: 🙂
  Ik geloof niet dat je in deze mag verwachten dat je bij jezelf EMDR kan doen.

  Wel een huisvariant trouwens die soms wel tot goede resultaten leidt:
  als je ergens mee zit wil het nog wel eens uitstekend werken een vinger recht voor het hoofd omhoog te steken. Dringend advies is dan om juist de middelvinger daar voor te gebruiken met de rest van de vingers gebald en de palm van de hand naar jezelf gericht.
  Apart de wijsvinger en duim kan ook wel eens helpen, maar dan wel met een iets andere techniek.

 24. blutch1 25 september 2014 om 09:31

  @Aad, Alzheimer is een voortschrijdende ziekte. Het is dus logisch dat hoe langer je wacht hoe minder moeilijk het zal zijn de diagnose te stellen.
  Stel je hebt een klacht en er zijn 10 ziektes die ervoor in aanmerking komen, maar niet één valt aan te tonen of uit te sluiten. Dan komt er een symptoom bij waardoor er 1 of 2 vervallen, vervolgens nog een symptoom met wederom vervallen van enkele mogelijkheden. Maar nog steeds kan het onderscheid tussen de overige 5 à 6 mogelijkheden niet worden gemaakt. Zo gaat het in de praktijk.
  Dan begrijp je ook waarom het laatste onderzoek met de diagnose komt. Maar als dat onderzoek als eerste was gebeurd, zou er ook geen diagnose zijn uitgekomen. Dus de opmerking “waarom niet eerder” snijdt geen hout.

 25. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 25 september 2014 om 09:56

  Er zin in NL wat vakgebieden die doodgewoon slecht zijn.
  B.v. pathologie. Is iemand zo onbeschoft om in weekend op bedenkelijke wijze de pijp uit te gaan, dan wordt het gedaan door de locale medicijnman.
  Zo was er een half verbrand lijk gevonden in een uitgebrand huis in prov. Groningen.
  Doordsoorzaak: natuurlijke dood.
  Na 5 jaar opgegraven; hattie een 9mm gat aan een kant van zijn schedel en een slordig gat aan de andere kant.
  “\geweldadige dood werd niet uitgesloten”
  jaja, en die krijgen ook nog een diploma….locale kolenboer beter wellicht?

  Dan In NL hangt de kwaliteit van medische zorg af van de status van de patient; teveel.

  In het algemeen: diagnostiek is superslecht
  Zo ben ik 50 jaar behandeld–iedere winter–voor chronische bronchitis.
  leuk: alleen: ik had het niet.
  Klacht extreme pijn rug; enigszins bewegende pijn duurde 2–4 weken.
  Vier uitgebreide onderzoeken gehad: zelfde resultaat. keken naar mijn status–en stempelde af.

  In Roemenie kom ik bij een huisarts, die niks aan instrumenten had; een stetoscoop daargelaten.
  Zij onderzocht mij: ” jij geen bronchitis; jij….” een zenuwontsteking net buiten long.
  Twee pillen; eentje voor pijn eentje voor ontsteking: voor de eerste keer goed.

  Na 50 jaar.

  Wordt tijd dat no cure no pay wordt ingevoerd

 26. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 25 september 2014 om 10:02

  Ondertussen gaat Rotterdam weer bezuinigen….
  Maar wel een islamitische universiteit handhaven met als specialisaties:
  –jihad voor beginners
  –jihad voor gevorderden
  –hoe wordt ik een succesvolle zelfmoord commando?
  –bommetjes maken voor beginners
  –bommetjes voor gevorderden
  –en refererend aan laatste ontwikkelingen in Rotterdam” hoe maak ik een lid van college van bestuur klaar?

  Nou ben ik al tegenstander van bijzonder onderwijs, maar islamitisch onderwijs……..
  Een Nazi opleiding ook maar openen? Weinig verschil…..

 27. Aad Verbaast 25 september 2014 om 10:03

  @Blutch1: veel wat je zegt is waar. En zo zou het ook moeten gaan: de mogelijkheden benoemen, en dan trachten uit te sluiten tot er eentje overblijft.

  De praktijk laat veelal een geheel ander beeld zien in de reguliere gezondheidszorg.
  Blijkt ook weer uit deze anekdote: men roept maar wat. En nog met grote stelligheid ook!
  Burn-out, overspannen, onverwerkte rouw, dissociatie etc. etc. Om daar vervolgens een behandeling voor voor te schrijven.
  Ik kan me daar behoorlijk aan ergeren (schieten uit de heup). Werkt naar mijn overtuiging sterk kostenverhogend en brengt veel onnodig leed met zich mee.

  == Maar als dat onderzoek als eerste was gebeurd, zou er ook geen diagnose zijn uitgekomen. ==
  In dit specifieke geval: waarschijnlijk wel. Althans op de plek waar dit onderzoek is uitgevoerd. Mogelijk op een andere plek niet. Er zijn grote verschillen in kwaliteit tussen ziekenhuizen namelijk.

 28. Aad Verbaast 25 september 2014 om 10:05

  @Kleet: dat bedoel ik.

 29. King Billy 25 september 2014 om 10:14

  Bestaat politieke alzheimer ook? Even doorklikken op de symptomen voor voorbeelden. Men zou het bijna gaan denken. Bijvoorbeeld de omstandigheden en de nasleep omtrent de achtergelaten helikopter van een marinefregat.
  http://www.alzheimer.de/alzheimer/diagnose/frueherkennung/warn.html

 30. Aad Verbaast 25 september 2014 om 13:05

  @King Billy: zou zomaar kunnen. Vergeetachtigheid lijkt toch wel een rode draad te zijn in het denkraam van politici.
  Ook hier moeilijk om een scherpe diagnose te stellen. Er is zoveel mis namelijk dat een zeer complex beeld van symptomen zichtbaar is.

 31. King Billy 25 september 2014 om 13:17

  Een Europese Industriele Wedergeboorte! An European Industrial Renaissance.
  Doorspekt met indrukwekkende hoofdletters. Interessant om te lezen waar de hoofdletters de nadruk op leggen…

  Klik om toegang te krijgen tot 144927.pdf

  Juncker krijgt 300 miljard mee, Schulz wil 500 miljard, een Pool 700 miljard, Draghi stelt 400 miljard beschikbaar en waarschuwt dat met dit bedrag het de laatste keer is, dat politici tijd kunnen kopen, terwijl Frankrijk en Italie Aad Verbaast’s omschrijving over een opgestoken vinger naar Brussel opsteken. Dekken die politici zich alvast in om hervormingen te voorkomen, zodra Draghi de geldkraan dichtdraait.

 32. Aad Verbaast 25 september 2014 om 17:34

  @King Billy: “Het Geld klotst langs de Plinten!”
  Wekt in het kader van dit blog natuurlijk wel de vraag op of ze daar ook zo slordig met het stellen van diagnoses omgaan als in de gezondheidszorg. Immers ook allemaal geld pompen in de bestrijding van vermeende ziektebeelden zonder enige toegevoegde waarde. Daar worden enkel de verkeerde mensen beter van.

 33. blutch1 25 september 2014 om 20:24

  In de gezondheidszorg gaat het meeste goed. Dat kun je van de economische politiek niet zeggen.
  Daar viert Alzheimer hoogtij, maar niemand die het in de gaten heeft.

 34. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 25 september 2014 om 20:31

  Op yahoo ro spuide de NL ambassadeur een zooi propaganda uit, je gelooft het niet. Maar toen ik las dat er geen corruptive was in NL, liep mijn temperatuur op en heb ik een veeg uit de pan gegeven…..wat een klootzak

 35. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 25 september 2014 om 20:33

  Jaren terug toen ik in NL in ziekenhuuis op kassie wijlen lag, wilde mijn vriendin naar me toe.
  Maar dan had ze een briefje van mij nodig om mijn auto te gebruiken. Of een telefoontje van de ambassade naar de grens.
  nee dus.
  wel op staatskosten iedere week de kroeg in…

 36. Aad Verbaast 26 september 2014 om 00:17

  @Blutch1: == In de gezondheidszorg gaat het meeste goed == Is dat zo?
  Ik heb wel vaker het gevoel: “ben ik de enige idioot die dit allemaal meemaakt?”
  Niet alleen in de gezondheidsbranche overigens.

 37. Aad Verbaast 26 september 2014 om 00:18

  @Kleet: je weet er weer een onbegrijpelijk verhaal uit te spuien.

 38. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 26 september 2014 om 05:48

  Alweer vergeten dat een min.IQ van 50 is vereist om mijn reacties te begrijpen? Foei!

  Nederlandse ambassadeur schrijft een te positief stukkie on yahoo.ro. Heb ik op gereageerd
  Hij weet niet dat er corruptive is in NL; heb ik hem voorgelicht….

 39. Aad Verbaast 26 september 2014 om 10:15

  == een min.IQ van 50 is vereist == Je zult het er mee moeten doen @Kleet 🙂

 40. blutch1 26 september 2014 om 10:20

  Blijkbaar wel Aad. overigens is de toevoeging idioot niet van mij afkomstig. Trouwens, gezondheidszorg is natuurlijk een verkeerde term, ik zou het hebben over ziekenzorg. Maar misschien zijn de meeste mensen die naar de dokter gaan wel gezond. Dan is het ook niet gek dat het zo duur is.

 41. Aad Verbaast 26 september 2014 om 11:23

  @Blutch1: tja die toevoeging “idioot” komt van mezelf, zo voelt het wel eens. 🙂
  == de meeste mensen die naar de dokter gaan wel gezond == dan kom je natuurlijk al gauw aan je eerdere stelling dat het meeste wel goed gaat.
  Of zoals mijn huisarts (van al heel lang geleden) nog wel eens zei als ik langskwam met een kwaaltje: “met deze pilletjes ben je er van af in 2 weken, zonder deze pilletjes in 14 dagen”.

 42. blutch1 26 september 2014 om 11:45

  Kijk, dat noem ik een wijze huisarts. En het ging toch goed.

 43. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 26 september 2014 om 12:02

  ik weet het; maar blogschrijvers zijn dun gezaaid, ik moet uit het aanbod kiezen, hoe lag hun IQ ook moge zijn….

 44. Aad Verbaast 26 september 2014 om 12:10

  @Blutch1: nog eentje uit zijn ‘gereedschapskist’. Kwam je met iets binnen waar je je zorgen over maakte dan wilde hij nog wel eens zeggen: “Dat heeft mijn vrouw ook gehad, en het is allemaal goed gekomen zoals je weet.”.
  Standaard repertoire van hem waarschijnlijk. Zei hij waarschijnlijk als een man binnenkwam met een ontstoken prostaat.

 45. Aad Verbaast 26 september 2014 om 12:12

  @Kleet: dun gezaaid? Alleen OBA heeft er al meer dan 500 verzameld. 1000-en!

 46. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 26 september 2014 om 15:16

  Bij O Bah zitten figuren die op Libelle Mariet niveau zitten en die denken dat ze wat te melden hebben, naast hun truttigheid.
  Die fout wordt wel meer gemaakt….

 47. Aad Verbaast 26 september 2014 om 17:21

  @Kleet: == Bij O Bah zitten figuren die op Libelle Mariet niveau zitten == dank voor het compliment, immers uit het feit dat je hier regelmatig vertoeft hoef ik me niet aangesproken te voelen.

  Maar ik kan met je meevoelen op dit gebied.

 48. King Billy 26 september 2014 om 19:44

  Do not shoot the messenger. Zoals verwacht, na de meeting in Berlijn staat de EU met lege handen, behalve met een associatieverdrag dat Brussel weigert aan te passen m.b.t. de handelsparagraaf en zullen EU lidstaten deze winter gas gaan distributeren.
  http://euobserver.com/foreign/125780

 49. Aad Verbaast 27 september 2014 om 00:29

  @King Billy: ik probeer het allemaal maar een beetje van de positieve kant te zien. En heb mijn hoop gevestigd op een snelle klimaatopwarming. Hebben we helemaal geen gas meer nodig als de winters voorgoed verleden tijd zijn! 🙂

 50. blutch1 27 september 2014 om 10:41

  Enig terugdraaien van de sancties tegen Rusland zou wel eens veel meer kunnen opleveren dan halsstarrig doorgaan ermee.

 51. Aad Verbaast 27 september 2014 om 11:24

  @Blutch1: ingewikkelde spelletjes allemaal.
  Ik lees net dat de premier van Hongarije de gasleveranties naar Oekraïne al heeft gestopt.
  Was na een gesprekje met Gazprom..
  http://www.nrc.nl/next/van/2014/september/27/gasruzie-hongarije-sluit-gaskraan-naar-oekraine-1425185

 52. King Billy 27 september 2014 om 13:11

  A.s. maandag wordt gepraat over o.a. de sancties, daarna mogen de ambassadeurs van de lidstaten met voorstellen komen.

 53. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 27 september 2014 om 13:32

  Ooit had ik in dat friese dorp een vriendin; 31.
  Zij stond sinds haar 18de jaar op valium; vrij sterke dosis.
  Reden: als zij haar linker arm optilde, gaf dat behoorlijke pijn.
  Was psychisch, Aldus de locale medicijnman, die ook een Eigen apotheek had, en zo lekker rijk werd.

  Op gegeven moment was de medicijnman met zijn assistente die “het nest hoog in de boom had” op vakantie en nam een assistant waar.
  Die onderzocht haar even, en kwam tot de conclusie dat zij een bloedvat; en zij werd accuut van de valium gehaald.

  Toen de pillendraaier terug was, bood hij zijn exuses aan; maar geen compensatie: niets.
  Ik suggereerde klacht; maar friesland he, dat doe je niet.

  Dertien jaar als een zombie geleefd……..en dan: sorry, foutje…

 54. Aad Verbaast 27 september 2014 om 13:54

  @Kleet: ook in Friesland: 25 jaar allerlei pillen etc tegen “ernstige hooikoorts”. Helemaal zat geworden omdat die geen zier hielpen, toch maar eens laten onderzoeken in een echt ziekenhuis. Bleek astma te zijn.

 55. Aad Verbaast 27 september 2014 om 13:56

  @King Billy: maandag: toeval dat ik een paar dagen geleden las dat Rusland nogal wat troepen van de grens had teruggetrokken? Kunnen we gaan yoyo-en met zijn allen.

 56. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 27 september 2014 om 18:31

  De logica van …….
  Roken zou gezond zijn—kan ik nog in meegaan.
  Roken zou longkanker veroorzxaken. Onzin. De Jappen: degenen die roken roken meer, en zonder filter. Maar ze kennen zo goed als geen longkanker.
  Rokers zouden meer zorgpremie moeten betalen want ze kosten meer.
  Onzin. Ze brengen ook op; 70% van de prijs is belasting. bovendien; ze lzijn socialer; ze blijven na hun 65 niet eeuwig in de AOW lopen om zo de staatskas leeg te melken, maar hebben het fatsoen op tijd dood te gaan.
  Ze zouden dus korting moeten krijgen……

 57. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 27 september 2014 om 18:33

  maar de russen zijn social.Ongelijke strijd houden ze niet van. In de oorlog met tjetjenie hadden de rebellen tanlks en zware wapens en munutie genoeg, hoe kwamen ze eraan? simpel, zwart gekocht van russische leger……..
  Zo werkt dat in het oostblok.

 58. King Billy 27 september 2014 om 23:40

  “Weil aber unsere Transall-Flotte ohne Rollator nicht mehr aus dem Hangar kommt, mussten wir die Holländer (!) fragen, ob sie den ganzen Krempel für uns nach Arbil fliegen; die Russen, die uns sonst beim Transport von militärischem Gerät aushelfen, konnten wir in diesem Fall schlecht bitten. Doch auch der holländische Vogel erwies sich als flügellahmer Frührentner. Was soll man auch von einer Maschine erwarten, die ebenfalls schon vier Jahrzehnte auf dem Buckel hat und auch noch „Prinz Bernhard“ heißt?”

  En nog veel meer:
  http://www.faz.net/aktuell/politik/fraktur/fraktur-schimmelnde-wehr-13175349.html

 59. Aad Verbaast 28 september 2014 om 00:21

  @Kleet: roken: oude discussie. Inmiddels al geslecht dacht ik zo. De balans is uiteindelijk dat het slecht is alle argumenten (ook die van jou) meegenomen.

 60. Aad Verbaast 28 september 2014 om 00:24

  @King Billy: leuk stukkie. In aansluiting daarop lees ik dat maar 30 koerden opgeleid hoeven te worden om die zooi te kunnen gebruiken. Inmiddels aangekomen. Waar? Jawel: in Beieren. Ideaal, kunnen ze meteen in hun vrije tijd meedoen met het Oktoberfest! 🙂

 61. King Billy 28 september 2014 om 06:51

  Oekraiense MvD bericht op Facebook over inzet van atoomwapens bij het vliegveld van Luhansk. En met zulk soort politici sluit Brussel een associatieverdrag? Het kan ook omgedraaid worden. Kennelijk hechtte Brussel geen waarde meer aan het Boedapester Memorandum en de Helsinki Akkoorden en is bewust de risico’s aangegaan, die het opzijschuiven van deze akkoorden teweeg zouden brengen.
  Als de geschiedenis van het Oekrainse politiek en van het associatieverdrag naast elkaar worden gelegd, ontstaat een beeld van prutsers in Brussel, die kostte wat het mocht kosten hun zin wilden doordrijven en daarvoor argumenten gebruikten, die niet voldoende als oplossing en voorwaarden werden geadresseerd voordat zo’n overeenkomst werd getekend, Maar onderdeel werden werden van het contract.

 62. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 28 september 2014 om 07:28

  Met het referendum over de grondwet warden ook alle meningen meegenomen–en vervolgens genegeerd
  Is standard NL method.
  Zo ook met roken.

  Wat betreft atoomwapens; mogen best ingezet worden tegen de ISIS. ruimt even stevig op in een keer; wel neutonen versie; geen last van blijvende straling

  Wat de moffen betreft: krengen van over 40 moeten worden opgeruimd.
  MERKEL!!!!!!!!!

 63. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 28 september 2014 om 07:31

  Het geode aspect van het gebruiken van derden voor oorlogje spleen: in dit geval worden de Koerden een goed leger, die evntueel de turken kunnen opruimen.
  Turken staan stilzwijgend aan de kant van ISIS
  Eind goed al goed

  Dit wordt dan de “snelle reactive force” Valt me mee dat ze niet eerst een vakantie van 4 week nemen…

 64. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 28 september 2014 om 07:33

  Maar wie klaagt er nou?
  Bilderberg groep heft gezegd dat er 1,5 milliard opvreters teveel zijn op deze wereld. laat dat nou net het aantal moslims zijn.
  enne–ze hebben altijd gelijk, want BEA is er deel van….

  Maar wat dat vliegtuigje betreft: hoe oud denk je dat russische vliegtuigen worden? Daar kunnen 3 generaties in vliegen

 65. Aad Verbaast 28 september 2014 om 10:31

  @King Billy: merkwaardig bericht. Ik dacht fat enkel de rebellen weggezet werden als dronkenlappen. Moet allemaal niet veel gekker worden daar.
  Maar ja, dat laatste: waar niet?

 66. Aad Verbaast 28 september 2014 om 10:33

  @Kleet: rustig aan. Roes nog niet helemaal uitgeslapen?

 67. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 28 september 2014 om 12:14

  Als de koerden een solide leger hebben, is het turken problem tweede op de lijst.

  Top 1 met verkeerd inschatten van gebruik derden: USA zie Somalie, libie, Egypte, Taliban

 68. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 28 september 2014 om 13:53

  Alle tee bedenkelijke familie; past bij elkaar

 69. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 29 september 2014 om 07:04

  Lekkende militair: prostaatproblemen? Nee, hij melde slechte softwaar.
  Awel; software is de manier om zwart geld te krijgen in NL.
  je koopt en betaalt software in Filipijnen; 420 million–we kijken niet op een paar centen.
  Dan maakt de Filipijnen–die moeten ook de bakker betalen zeg 400 million terug over op een nummer rekening in zwitserland.
  Heeft de ruttekliek weer wat zakgeld

  Is de software ondertussen zwaar testikels.
  geeft niks voor een paar duizend heb je in EU geode programering…..

  hebben ze mijn reacties gelezen?Er wordt propaganda gemaakt tegen de ISIS: jullie zijn door een vrouw om zeep geholpen..
  (vrouwelijke pilot) Het werkt!
  Mijn bankrekening is…….

  Ze zijn wel wanhopig op het Gooise matras..zo vaak zijn die overjarige trollen te zien in de krant patty baard en zo… dat ze nog kunnen lopen zonder rollator….en dan splelen ze ook nog seksbom.
  jajaj rammelende geraamtes

  Ik zit met spanning te wachten, waneer de koerden onbetaalde rekeningen in Turkije gaan vereffenen; schat over 4 maand.

 70. Aad Verbaast 29 september 2014 om 10:53

  @Kleet: de week is alweer goed begonnen.

 71. Appelvrouw 29 september 2014 om 11:08

  Vanwege de (vaak) deeltijd banen die medici hebben, maar vooral huisartsen, noem ik ze (ook) hobbyisten. Je mankeert nooit wat, ondanks dat je verrekt van de klachten. En het is natuurlijk psychisch.
  EMDR, dat werkt niet bij heel ernstige (lang aanhoudende) trauma’s, heb ik begrepen. Dus iemand die in zijn jeugd langdurig is mishandeld zal er niets aan hebben. Maar iemand die een keer is verkracht wel. Zo heb ik het begrepen van een kennis van me die het zelf toepast vanwege haar beroep (psychologe).
  Het is een heel herkenbaar verhaal. Ik heb wel eens een verwijzing gehad voor knuffeltherapie!
  Hier heb ik eens zo’n verhaal geschreven wat mijn huisarts deed (zei) n.a.v. mijn bezoek. Het lijkt nogal op jouw verhalen over de gezondheidszorg.
  https://appelvrouw.wordpress.com/2012/04/24/bezoek-aan-de-arts-knuffeltherapie/

 72. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 29 september 2014 om 11:17

  Ik ben warme voorstander van de knuffeltheorie. Wat Heet? Zelfs hete voorstander! Moet ik wel zelf mijn poppie uitzoeken. Bijvoorkeur moet zij in mini zijn; geen slipje aan; dat geeft zo’n gedoe

  #5 jaar terug deed in een welzijns opleiding en toen begon die flauwekul.
  En erna deed ik jongeren werk.
  Lag ik natuurlijk overhoop met allerlei instellingen.
  JAC; met erg neukgrage jongens als vrijwilliger, die maat wat graag een jong wegloopstertje wilden “troosten”.
  Gezinszorg: want ik had zo mijn Eigen adressen om iemand onder te brengen als dat nodig was. Ontrekking aan wettelijk gezag heette dat of zo.

  Intersseerde me allemaal niet zoveel; ik ging mijn Eigen gang–en nog.
  Omdat autoriteit gestoeld is op onkunde corruptive en repressief gedrag werkt dat als een rode lap op een stier bij mij.

  Alles–waar ze effe geen ziekenfonds diagnose aan kunnen hangen is psychisch……Dan mag je naar jhuis, met kilo valium, en mag je wndelen en zo…
  Of–in een instituut gaan, en eenmaal in de week geiten voeren als therapie
  Schijnt wonderen te werken en kost maar 300 per dag…..

 73. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 29 september 2014 om 11:27

  Mijn afkeer van islam kwam ook op een bepaald moment. Een van de meiden die ik kende had een afspraak met een moslim, een Turk.
  Zij was zo stom om er heen te gaan. Simpeltjes: toen hij haar een beurt had gegeven, kwamen de 8 anderen ook van dat pension; per slot: zij was toch maar een niet gelovige hoer.

  met haar is het nooit goed gekomen.

  De eigenaar van die tent was een sort van imam, en werkte op de fabriek waar ik electromonteur was.
  Iedere dag zat ie om een uur of 4 in mijn hok (schakelruimte) op een matje te bidden.
  Nou werkte het merendeel van het zootje daar, en ik vond het nodig om even duidelijk te maken wie de baas was.Ikke dus.

  Toen die idioot weer in mijn hok was sleepte ik hem eruit, dood de fabriek, door kantoor, de voordeur uit met een stevige trap na.

  directeur; kleet wat heb je gedaan? opruiming gehouden.
  later politie:die wisten wat er gebeurd wwas: hij is zeker gevallen? Ja zoiets.

  Deandere turken die f25 per dag of per nacht per bed moisten betalen waren doodsbang voor die vent en waren happy met wat ik deed.

  heb ik ze gelijk maar voorgelicht; huurcomissie en belastingdienst en zo

 74. Aad Verbaast 29 september 2014 om 11:42

  @appelvrouw: duidelijk verhaal van je. Ik zou haast gaan denken: “gelukkig ben ik niet de enige”. Nou ja, gelukkig. Wat een zootje!

 75. Aad Verbaast 29 september 2014 om 11:43

  @Kleet: stoere verhalen @Kleet. Je lust er wel pap van.

 76. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 29 september 2014 om 12:13

  Ben nu eebnmal geen doetje…

 77. Aad Verbaast 29 september 2014 om 12:38

  Wordt een totale chaos in de gezondheidszorg. Niet meer te volgen of op te volgen.
  Weer zo’n voorbeeld: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/5270/Zorg/article/detail/3758217/2014/09/29/Betere-zorg-Verhuis-naar-een-andere-gemeente.dhtml

 78. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 29 september 2014 om 12:48

  En ikke maar terugdenken aan de lagere school; daar werd gezegd dat een wet een regel is, die voor eenieder, zonder aanziens des persoons of omstandigheden (woonplaats) geldt

  Wisten wij veel vroeger…….

 79. King Billy 29 september 2014 om 15:02

  Onderzoek naar sociale gerechtigheid in de EU door de Bertelsmann Stichting (A.J. de Geus) krijgt veel aandacht in de Duitse media. Waarschuwt voor een mislukking voor het Europese integratieproject. Nederland, na de Scandinavische landen en Denemarken op de vierde plaats. Constateert grote en toenemende verschillen tussen Noord en Zuid en roept om extra geld, zoals zo velen. Wie dat moet betalen en over de oorzaken, behalve de gevolgen van bezuinigingen, nauwelijks een woord.
  Je zou bijna denken dat het nog steeds doorwerkende krimpende corset dankzij een eurocrisis, de geldpolitiek, dubieuze bankbalansen, staatsschulden en alsmaar bij de ECB tijd kopende politici er niets mee te maken hebben.

  Klik om toegang te krijgen tot xcms_bst_dms_40359_40401_2.pdf

 80. King Billy 29 september 2014 om 15:14

  Re verhuizen vanwege zorg. Kon men op wachten. Illustratief Enschede, dat budgetproblemen wilde oplossen door als enige gemeente bijstandaanvragers eerst hun gespaarde pensioengeld te souperen.
  Als internet een week zou uitvallen, zou half Nederland eindelijk eens de straat opzoeken. Politici weten dit uiteraard ook.

 81. Aad Verbaast 29 september 2014 om 16:57

  @Kleet: die tijden zijn allang voorbij. Zijn er eigenlijk nooit geweest. Ze hebben je heel wat wijsgemaakt op die school. Verklaart veel trouwens.

 82. Aad Verbaast 29 september 2014 om 16:59

  @King Billy: er zijn politici genoeg die denken dat met geld alles te koop is. Behalve dan de gezondheidszorg tegenwoordig. Daar blijven Schippers en van Rijn maar roepen (in koor) dat de kwaliteit hoger wordt door stevig te bezuinigen. Zou kunnen maar dan moet je het wel goed doen.

  Ik kwam niet meer bij van het lachen toen ik de volgende tweet zag (met bijpassende foto, war van Rijn nog intelligent probeer te kijken).
  En Rouvoet durft dan ook nog te roepen dat het zo “overzichtelijk” is. Geen touw meer aan vast te knopen!

 83. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 29 september 2014 om 18:34

  En daar hebben ze gelijk in. De probleemgevallen gaan dood, de gezonderen blijven leven, en dus minder vraag en meer “kwaliteit”.

  hadden de moffen ook niet zoiets als levensonwaardig?

 84. blutch1 29 september 2014 om 20:05

  Dat plaatje maakt in elk geval duidelijk dat je via collectieve voorzieningen in code rood terecht komt. Inderdaad, heel duidelijk.

 85. Aad Verbaast 30 september 2014 om 00:26

  @King Billy: ik zag hem laatst lopen met een trekkend rechterbeen. Als arts heb je daar niet veel te vertellen. Een niet prettige diagnose, laat staan een verkeerde en je mag, herstel moet, de rest van je leven stenen hakken. “Don’t shoot the messenger”.

 86. Aad Verbaast 30 september 2014 om 00:31

  @Blutch1: een soort van omgekeerde ondergaande zon zie ik er wel in.
  En inderdaad, die code rood zal wel niet voor niets gekozen zijn. Daarom noemen die lui dit zo’n duidelijk en overzichtelijk plaatje waarschijnlijk.

  Jetta Klijnsma vanavond gezien op de TV. Die is de weg inmiddels ook helemaal kwijt. In een reportage van de EO gaf ze commentaar op de merkwaardige effecten van de “social return” eis (ze konden er niet eens een Nederlandse term voor bedenken) die overheidsinstellingen gebruiken bij het verlenen van orders. Kwam ze niet uit om dat uit te leggen waarom dat nou zo goed is. Is ook niet uit te leggen.

 87. Aad Verbaast 30 september 2014 om 00:32

  @Kleet: probeer het niet te begrijpen is mijn advies. Is niet te begrijpen namelijk.

 88. King Billy 30 september 2014 om 07:40

  De meest effectieve sanctie die tot nu toe is uitgedeeld, komt van de UEFA. Vanavond een totale ban op heetgebakerde toeschouwers bij de voetbalwedstrijd ZSKA Moskou – Bayern München.

 89. King Billy 30 september 2014 om 07:46

  De trechter onder die regenboogvoorzieningen ontbreekt.

 90. blutch1 30 september 2014 om 09:25

  Klijnsma leek een voorstander om ervaring in de ww te doen en gebrek aan ervaring aan het werk te helpen. Hoe dom kun je zijn?

 91. Aad Verbaast 30 september 2014 om 09:34

  @King Billy: wordt een totale chaos in januari. 45% van de gemeenten zegt er niet op tijd klaar voor te zijn. die andere 55% zegt van wel (?) maar die durven niet te zeggen dat ze er niet klaar voor zijn.
  Nog even afgezien van het feit dat je nu bij meerdere instanties moet gaan leuren voor hulp die allemaal hun uiterste best doen om die niet te geven of te verwijzen naar die andere instantie.
  Worden drama’s.

  Is het nu al.
  Ik hoor van PGB houders dat ze alle zorgcontracten opnieuw moeten opstellen, en zelfs zorgplannen moeten opstellen (ter goedkeuring vooraf) Zelfs voor een taxirit naar dagopvang. Jawel. Hoezo minder regeldruk?

 92. Aad Verbaast 30 september 2014 om 09:38

  @Blutch1: je hebt haar dus zien acteren begrijp ik. Asscher is net zo erg natuurlijk. Werkgelegenheidsplannen maken, en er dan voor zorgen dat middels de “social return” mensen ontslagen moeten worden omdat de gemeenten eisen dat bij een opdracht een aantal werknemers “uit de kaartenbak” worden aangenomen.
  Gemeenten wel blij natuurlijk. Bijstand komt uit hun pot. Die werkelozen (als ze nog een uitkering krijgen) uit een andere pot.
  Nare spelletjes.

 93. Aad Verbaast 30 september 2014 om 09:55

  Naar Thailand (@Rubio) hoef je ook niet meer naar toe dus. Daar zijn ze ook al gek geworden.
  http://www.nu.nl/buitenland/3890874/toeristen-thailand-krijgen-polsbandjes-met-serienummer.html

 94. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 30 september 2014 om 10:01

  Bijsytand komt maar voor een deel uit hun pot.
  Maar chaos is er al.
  Door te decentraliseren –waarmee ze al zoveel en zo vak op de bek zijn gegaaan wordt het alleen maar beroerder.

  jaren terug: decentralisatie in de welijnssector.
  Ervoor: een ambtenar die voor zo’n 60% er een luizebaan aan had.
  Half jaar later, vanwege ‘goedkoper //effectiever– stapels papieren en 13 ambtenaren
  Heeft werkloosheid bestreden
  Van overbodige ambtenaren.

  Zoals een paar jaar terug gezegd; wil je NL verbeteren, terug gaan naar de situatie van voor de “verbeteringen”.

 95. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 30 september 2014 om 10:04

  Nog een leuk voorbeeld; kopen we eerst hopeloos uit de tijd zijnde onnauwkeurige kruisraketjes van USA, geven we we ze nu gratis aan aan de ISIS– met nul resultaat overgens.
  Met dit soort toestanden heb je meer aan WO2 jager met machinegeweer dan aan deze dure woestijnzoekers

 96. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 30 september 2014 om 12:12

  Weer een AOW toestand. Oostblokkers vragen AOW aan, betalen 10.000 euro en krijgen dan 8800 euro per jaar zoland ze leven.

  hebben wat negativisten kritiek op!
  Is gefinancierd door AOW zelf; gedwongen afkopen van 7000 voor 400….

 97. Aad Verbaast 30 september 2014 om 12:20

  @Kleet: maar we kunnen rustig slapen. Van Rijn houdt “toen vingers aan de pols”.
  Dat royale gebaar van hem om als er problemen zijn de gemeenten gerust bij zijn ambtenaren moet aankloppen is een wassen neus overigens. Die 10 vingers aan zijn pols zijn precies het aantal ambtenaren die hij hiervoor heeft vrijgemaakt. Nou die hebben daar een makkie aan natuurlijk om die minstens 400 gemeenten uit de brand te helpen.
  http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/nieuws/van-rijn-houdt-tien-vingers-aan-de-pols.9447125.lynkx

 98. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 30 september 2014 om 12:32

  Ik heb een karting op AOW.
  Die werd gesplist in 7 beslissingen. Om er tegenin te gaan: eerst 1100 euro betalen.
  Een periode waarin ik uitkering had–RWW- werd ik als ‘schuldig-nalatig” betiteld, en gekort.

  Geen aanvulling, want ik ben over de grens.
  AOWers over de grens hebben ook geen beslagvrije voet.

  In December praktisch hele aow in beslaggenomen, grotendeels voor ” teveel terugbetalde compensatie zorg”
  Alleen ik heb nooit zorgcompensatie gehad; had toen ook geen bankrekening in NL
  gevraagd: waneer ik hoeveel compensatie gehad zou hebben: geen antwoord, noch van SVB noch van deurwaarder.

  Ik voorzie verhoogde omzet glazeniers in deze.

 99. Rubio 30 september 2014 om 12:38

  Aad 09:55; Da’s wel hèèl vers van de pers, ik wist nog van niks terwijl ik dmv Thailandblog toch aardig op de hoogte ben van alle Thaise ins en outs. Ik vind het een goede maatregel als je bedenkt hoeveel dronken buitenlanders ’s nachts op straat lopen, vervolgens verdwalen en beroofd (kunnen) worden of idd erger… Geldt alleen voor hotelgasten, ik logeer bij mijn lief in haar appartement en loop alleen overdag over straat om een biertje te kopen in mijn keurige stamkroeg. Overigens zijn de meeste Thai best tevreden met de nieuwe ‘regeringsleider’ Prayuth chan-ocha. Corruptie en veel andere illegale activiteiten worden hard aangepakt. Ook wil hij, net als Obama, voor elke Thai een verplichte zorgverzekering invoeren hoewel men daar vooralsnog niet zo blij mee is. Kan ik me wel iets bij voorstellen gezien de velen die (nog) onder de welstandsgrens leven. Al zijn intenties zijn echter heel positief en goed bedoeld maar er worden wel veel vraagtekens gezet bij de ‘gehaastheid’ waar eea mee gepaard gaat. Belangrijk is echter dat de rust in het land is weergekeerd. Onruststokers en rebellenleiders zijn de mond gesnoerd en op ‘non-actief’ gezet.
  Kortom een goede ‘coup d’etat’, overigens zonder een noemenswaardige druppel bloed te laten vloeien.

 100. King Billy 30 september 2014 om 12:45

  Brussel krijgt er een probleem bij. Motor van de Eurozone hapert behoorlijk.
  http://www.cesifo-group.de/de/ifoHome/facts/Survey-Results/Business-Climate/Geschaeftsklima-Archiv/2014/Geschaeftsklima-20140924.html
  Duitse werkloosheidscijfers en verwachtingen zijn versluierd. Grote bedrijven hebben officieel aangegeven dat arbeidstijdverkorting wordt overwogen. Is verplicht om in aanmerking te komen voor financiele compensatie. Getroffen werknemers worden niet meegenomen in de werkloosheidscijfers. Laatste keer dat dit gebeurde was in 2008/2009.
  Oorzaken. de gevolgen van de Oekraine crisis, lagere vraag in de eurozone en uit China.

 101. Aad Verbaast 30 september 2014 om 13:01

  @King Billy: ik las net dat de consumentencijfers in Duitsland boven verwachting waren. Net als in Frankrijk trouwens.
  Maar ja, blijft natuurlijk dat je met statistiek alles kan bewijzen.

  Nederland heeft ook al maatregelen getroffen voor een soort van werktijdsverkorting. Tijdelijk dan.
  Blijft de angst dat straks (wanneer??) er arbeidskrachten tekort zouden zijn.
  Gisteren bezocht Asscher trouwens een robotbeurs. Die lui zijn dan meteen “deskundig” natuurlijk. Hij begon meteen angst te zaaien dat die robots veel arbeid zullen gaan overnemen. Erg jaren 70 natuurlijk, maar ja daar weet hij dan niets over. Lag hij nog in de luiers.

  Ik denk dan: prima toch dat die robots van alles kunnen gaan overnemen. Is het probleem van een tekort aan arbeidskrachten ook meteen opgelost.
  Altijd wat..

 102. Aad Verbaast 30 september 2014 om 13:02

  @Rubio: kan allemaal zo zijn. Mij trof het bericht omdat ik zou weigeren (als buitenlander) met een speciaal bandje om te gaan lopen. Nog even en je krijgt zo’n koelabel aan je oor.
  Moet je in Nederland niet durven voorstellen. Zijn de rapen gaar.

 103. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 30 september 2014 om 13:17

  Alle nederlanders hebben anders al een serienummer….

  Geschiedenis herhaalt zich.In de negentiende eeuw in Frankrijk: klompen oproer.
  De arbeiders gooiden hun klompen in de machines om ze saboteren
  Ze dachten dat door de machines hun baantjes op de tocht stonden….

 104. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 30 september 2014 om 13:19

  Vind trouwens die koelabels achterhaald. Waarom niet gewoon chippen?
  Wat moet de stier wel niet denken?
  Dat het het telefoon nr is van die koe?

 105. Rubio 30 september 2014 om 14:10

  Aad; Idd, de meeste stemmen gelden in NL. Daarom vinden wij ‘vervelende’ buitenlandse toeristen vaak de volgende dag in een vuilniszak in de gracht terug, wel of niet zonder hoofd (zonder koelabels) en ledematen, Maar nogmaals, ik vind het geen gekke maatregel als ie tenminste ingevoerd zou worden.
  Maar goed; ‘smaken’ kunnen verschillen..

 106. Rubio 30 september 2014 om 14:23

  Overigens duizendmaal liever Thailand, waar ze inmiddels op de goede weg zijn, dan Hongkong (China) waar men nog steeds geen reet te vertellen heeft…

 107. Aad Verbaast 30 september 2014 om 16:17

  @Kleet: heb je nog niet zo’n chip dan? Oh nee, dat heb je natuurlijk gemist omdat je in het buitenland woont…

 108. Aad Verbaast 30 september 2014 om 16:22

  @Rubio: verschillen moeten er zijn natuurlijk. 🙂

  P.S. Zo’n polsbandje zal het verschil niet maken en zeker niet als er een er een ledemaat afgehakt wordt..
  Ik heb gewoon moeite met dergelijke regels en zeker dergelijke waarbij iedereen zoiets moet gaan dragen omdat er een paar oetlullen zijn die de boel verpesten. Pak die dan aan.

 109. Aad Verbaast 30 september 2014 om 18:16

  Stas van Rijn ligt onder vuur en terecht.
  Allen vandaag al: http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/nieuws/van-rijn-moet-bij-kamer-op-matje-komen.9447159.lynkx
  En tijdens zijn charme offensief den lande werd hij vandaag 1. aan zijn oor getrokken http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3759386/2014/09/30/Actievoerder-trekt-staatssecretaris-Van-Rijn-aan-oor.dhtml, en 2. gewikkeld in een spandoek van actievoerders.

  P.S. Ik ben inmiddels aan het shoppen voor pek en veren.

 110. King Billy 30 september 2014 om 22:18

  Over nog meer pek en veren…
  LOL! Politiek satiricus Martin Sonnenborn van Die Partei legt de beoogde opvolger van Neelie Smit-Kroes, de slecht Engels sprekende Günther Oettinger, het vuur aan de schenen in het Europees Parlement. http://www.youtube.com/watch?v=jsbV3fGe4eU Vraagt hem hoe hij denkt met het recht om te vergeten zijn politieke blunders van het internet af te halen. Zijn er nogal wat. Sonnenborn sloeg er slechts Wikipedia op na, zei hij tijdens een interview, gepubliceerd in de FAZ.

  http://www.faz.net/aktuell/politik/europaeische-union/satirepolitiker-sonneborn-im-interview-schade-dass-oettinger-nicht-auf-alle-fragen-geantwortet-hat-13182378.html

 111. blutch1 1 oktober 2014 om 08:46

  De overheid gaat gegevens koppelen om fraudeurs op te sporen. Daartoe worden de volgende gegevens van elke burger vastgelegd:
  arbeidsgegevens, boetes en sancties, fiscale gegevens, gegevens roerende en onroerende goederen, handelsgegevens, huisvestingsgegevens, identificerende gegevens, inburgeringsgegevens, nalevingsgegevens, onderwijsgegevens, pensioengegevens, reïntegratiegegevens, schuldenlastgegevens, uitkerings-, toeslagen- en subsidiegegevens, vergunningen en ontheffingen, zorgverzekeringsgegevens.

  Nederland een open gevangenis?

 112. blutch1 1 oktober 2014 om 08:49

  Ik weet nog dat bij de vorige inval de vijand intensief gebruik maakte van de voortreffelijke Nederlandse administratie. Wat betekent in deze context identificerende gegevens.

 113. Aad Verbaast 1 oktober 2014 om 09:46

  @King Billy: leuk om te zien. Weer zo’n duidelijk voorbeeld van een regel in de politiek: je maakt enkel carrière als je flink opvalt. Maakt niet uit hoe. Sterker nog: hoe mee blunders hoe beter. Kern van dit principe is dat je zeker carrière maakt als je je er weer met slap gelul uit kan redden. Een essentiële eigenschap voor een ‘goed’ politicus!

 114. Aad Verbaast 1 oktober 2014 om 10:02

  @Blutch1: Politiek 2.0 onder de VVD (“boeven vangen”) en PvdA (“socialer en sterker”) vlag: je bent crimineel totdat je het tegendeel hebt bewezen. Een regel overigens waar de belastingdienst overigens al lang wettelijk van mocht uitgaan.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/11698/Kabinet-Rutte-II/article/detail/3759563/2014/10/01/Burger-wordt-straks-doorgelicht-zoals-profiel-van-crimineel-wordt-opgesteld.dhtml
  De tijden dat de overheid nog riep dat ze niet achter de voordeur willen kijken is al lang voorbij. Je staat er mee op en gaat er mee naar bed.

  Ik zie het volgende mislukte mega-ICT project al op ons afkomen. Geeft nog enige hoop dat ook dit voornemen op niets zal uitlopen. Behalve dan dat de mogelijkheden tot identiteitsdiefstal tot ongekende hoogte zullen stijgen..

  P.S. “identificerende gegevens”: hier staat precies wat het zijn: https://www.politievakblad-blauw.nl/Juridisch/Lists/Vraagbaak/Toon.aspx?Id=110
  Tja..

  Merkwaardig gebeuren trouwens: de wet (SUWI, waar dit onder zou moeten vallen) is zonder debat of stemming door de Kamer aangenomen. Tegen het advies in van CBP en RvS. Asscher legt deze naast zich neer.
  Democratie 2.0..

 115. King Billy 1 oktober 2014 om 10:25

  Kafka gedigitaliseerd. Totale controle, in Berlijn is een documentatiecentrum met de restanten van wat eerder plaatsvond.
  http://de.wikipedia.org/wiki/Kafkaesk

 116. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 1 oktober 2014 om 11:17

  …en wij ztaken het vingertje uit naar communistische landen, en hun “beperkte” vrijheid. Zoals ik al een paar jaar eerder zei: Stalin,Mao en Hitler maaropgraven? Ze zouden zich zo goed thuis voelen….

  Zal voorbeeld geven van rechtssysteem en burger.
  In December kreeg ik maar een paar tientjes AOW. was beslaggelegd. Door deurwaarder belasting.Na heel veel telefoontjes kreeg ik te horen, dat datzou zijn om teveel terugbetaalde compensatie zorg in 2010. nooit gehad. Kon ook niet, had geen bankrekening.

  Op mijn aangetekende vragen waneer ik hoeveel en hoe ik dat gehad zou hebben geen antwoord.

  Ambtelijke willekeur is een gevold van ultieme bureaucratie.
  Wat nou; geen vrijheid onder de Nazi’s???? Die hielden zich tenminste aanhun Eigen wetten!

 117. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 1 oktober 2014 om 11:20

  Marx: Verelendungstheorie; kafka,, Orwell, maar ook: fawkes worden iedere dag meer en meer relevanter.
  De willekeur van overheid is evenals hun incompetentie en hun fascistoide ideetjes omtrent non actieven grenzeloos.

  Zitten ze al te dromen van gaskamers voor “Lebens Unwuertigen?? Weet het zeker.

 118. Aad Verbaast 1 oktober 2014 om 11:45

  @King Billy: volgende blogje in de serie raakt hieraan. Bloed onder je nagels halen ze vandaan.

 119. Aad Verbaast 1 oktober 2014 om 11:46

  @Kleet: gecombineerd met Murphy ook nog eens. Dat is een nog gevaarlijker combinatie.

 120. Rubio 1 oktober 2014 om 12:59

  Aad, Blutch; en wij fronsen de wenkbrauwen al bij een eenmalig polsbandje voor je eigen veiligheid…

 121. Rubio 1 oktober 2014 om 13:13

  Kleet; In Oekraïne denken ze er toch iets anders over, daar hebben net Lenin omvergetrokken…’verstand’ komt kennelijk met de jaren.
  Nu wordt het in NL zo langzamerhand tijd om Domela Nieuwenhuis op het Nassauplein in Mokum eens van zijn voetstuk te trekken…beter laat dan nooit.. toch..?

 122. Aad Verbaast 1 oktober 2014 om 17:27

  @Rubio: Asscher is toch wel een beetje geschrokken en trekt zijn keutel ietwat in.
  http://beta.nu.nl/algemeen/3892382/asscher-weerspreekt-koppelen-data-overheid.html
  Maar ja, wie gelooft hem nog?

 123. Aad Verbaast 1 oktober 2014 om 17:36

  Ha, ha, ik kom weer niet bij van het lachen.

  Maxima is natuurlijk inmiddels ervaringsdeskundige na ingelicht te zijn over alle privileges die het kookhuis heeft weten te knutselen in de grondwet.

 124. Aad Verbaast 1 oktober 2014 om 17:39

  N.B. nee, dan Wilders, die weet inmiddels hoe je met geld om moet gaan bij de PVV en publiceert zijn jaarverslag. Niet omdat hij het wil, maar omdat het moet:

 125. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 1 oktober 2014 om 18:59

  Prima jaarverslag!!

  maarre…..2–3 weken geleden zei ik dat het beste idee was de ISIS door vrouwen af te laten maken–omdat dat hun grootste straf was en zij daar doodsbang voor zijn.
  Leuk te zien dat de geallieerden het daarmee eens zijn; vrouwelijke pilot die de aanval leidde,vrouwen legers Koerden extra bewapenen…

  Zoals gewonelijk…….
  het is moeilijk bescheiden te blijven, waneer je zo goed…….

 126. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 1 oktober 2014 om 21:08

  Zal je een geheimpje vertellen.
  Al die mislukte software, gekocht in werweggestein: je moet een ambtenaar zijn om dat te geloven.
  Werkelijkheid: 420 naar Filipijnen; naar een nep bedrijf; na een weekie of 2400 retour naar een bankrekening in zwitserland–of als ze brutal zijn: naar Eigen ministerie.

  De oudste manier om zwart geld te krijgen.

  fraude? jazeker. Kan je wat anders van ruttekut en consorten verwachten?

 127. King Billy 2 oktober 2014 om 08:46

  Tien vingers aan de pols? Te weinig als die polsslag losgaat na de Provinciale Staten verkiezingen.

 128. Aad Verbaast 2 oktober 2014 om 08:47

  @Kleet: Bescheiden? Je herhaalt jezelf.

 129. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 2 oktober 2014 om 09:17

  Herhaling is de vader van wetenschap en kennis.

  Nou heft een goed verstaander maar een half word noig en een slechte ……

 130. Aad Verbaast 2 oktober 2014 om 10:17

  @King Billy: gaat nog een dik probleem worden met die verkiezingen. Mogelijk haalt de coalitie + vrinden geen meerderheid meer in de 1e kamer. Dan zijn de rapen gaar natuurlijk.

 131. King Billy 2 oktober 2014 om 16:54

  Ondanks alle mooie woorden van Draghi ten spijt over bestrijding van deflatie en economie oppompen, het morele einde van de eurozone,
  Ca$h for Tra$h. Illustratief voor de politiek morele staat en de financiele balans van de eurozone: “aan de actieve linker-zijde deugt nix, aan de passieve rechterzijde is nix meer over.
  De Gouverneurs van de ‘Bad Bank‘ ECB treden op als ‘bail-out‘ politici en gaan voor pandjesbaas spelen.
  Hebben besloten schroot van banken op te kopen. Vergelijkbaar met DNB, die geld ophoest in ruil voor voor dubieuze posten op de balansen van banken. Komt uiteindelijk neer op verdere financiele uitholling van de Credit Default Swap EU-burgers, die voor de verliezen en waardevermindering van de onderpanden moeten opdraaien.

  Kann ik

 132. Aad Verbaast 2 oktober 2014 om 18:46

  @King Billy: Had Hij zijn oog al niet weer laten vallen op die waardevolle Griekse waardepapieren?
  Opkopen die handel. Niet als belegger (topbelegger Warren Buffet waarschuwt al jaren tegen het beleggen in obligaties) maar als Sinterklaas. Gulle gever die kadootjes uitdeelt van andermans centen. Praktijk leert dat het meest prullaria zijn.

 133. King Billy 2 oktober 2014 om 23:54

  Re het nieuwe opkoopprogramma van de ECB met een Franse schuldenmaker als nieuwe verantwoordelijke Commissaris, die er in het Europees fors van langs kreeg.
  Draait evenwel niet alleen om deze Franse ex-MvF’n, Moscovici, maar om het gehele peperdure Deus ex Machina Euritheater, doorspekt met retoriek en dramatische effecten. Tendens stijgend naarmate de druk stijgt in de loop van het toneelstuk. Met moderne acteurs en actrices, die zich allen als een moderne Euripides met zijn Deus ex Machina beschouwen, die zich had vastgeschreven en vastgekletst en daarom met een redding door de Goden in de hemel kwam aanzetten. Maar destijds ook al met lege handen achterbleef.

  Enfin, de geschiedenis herhaalt zich niet, maar evolueert. Hoe mooi zou het zijn als dit moderne euritheater als onderpand (“Asset Backet Securities” is het moderne woord voor liegen alsof het gedrukt staat) bij de ECB wordt geparkeerd en vervolgens met het vers gedrukte geld een nieuw theater te bouwen?
  Uiteraard zonder Griekenland. Die mogen terug naar de munt die het langst heeft bestaan. De Drachme. Was al in gebruik ten tijde van de dramaturg Euripides.

 134. Aad Verbaast 3 oktober 2014 om 10:00

  @King Billy: wat een gedoe rond die Moscovi gisteren. Eerst niet door het EP, en uiteindelijk dan weer wel. Blijft een instituut van veel geblaat maar weinig wol.
  Draghi kondigde gisteren weer een nieuw opkoopprogramma aan. Slechte leningen van banken massaal opkopen. In de hoop dat ze het daarmee verkregen geld weer gaan uitlenen aan het bedrijfsleven (zegt hij). Leuk zo’n hoop.
  Geld wordt natuurlijk meest gebruikt om de balansen te versterken van die banken zodat ze beter door de aankomende stresstesten komen. Kunnen ze weer roepen dat het zo goed gaat.
  Kortom: windowdressing.

 135. Aad Verbaast 3 oktober 2014 om 10:03

  Die WordPress denkt ook overal aan. Vandaag een berichtje:
  “You registered on WordPress.com 4 years ago! Thanks for flying with us. Keep up the good blogging!”

 136. artafterallart 3 oktober 2014 om 15:54

  Teken deze petitie en voorkom de benoeming van de zoveelste politicus-met-vuile-handen: https://secure.avaaz.org/en/canete_climate_pa_sam/?cXLUxeb

 137. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 3 oktober 2014 om 17:41

  de nabesaande van de doodgeschoten overvallers in Deurne eisen schadevergoeding.Vind ik ook.
  Geef ze een enkeltje Marokko.

 138. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 3 oktober 2014 om 17:43

  Petitie is onzin. politici hebben per definitie vuile hande.

 139. Aad Verbaast 3 oktober 2014 om 17:45

  @Afterallart: meteen weer naar huis sturen die Canete!

 140. Aad Verbaast 3 oktober 2014 om 17:46

  @Kleet: moet allemaal niet gekker worden.

 141. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 3 oktober 2014 om 18:10

  Voor kandidaten met hogere morele standaards: ronselen in de gevangenis.

 142. Aad Verbaast 3 oktober 2014 om 18:32

  @Kleet: leg uit. Aan deze redenering van je is geen touw aan vast te knopen.

 143. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 3 oktober 2014 om 18:37

  In bajes is het doorsnee niveau van moraal hoger dan van politici Simpeltjes toch?

 144. Aad Verbaast 4 oktober 2014 om 08:58

  @Kleet: da’s wel heel simpel ja.

 145. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 4 oktober 2014 om 10:01

  In moral staan de politici het laagst op de ladder. Er net boven de kerken

 146. artafterallart 4 oktober 2014 om 10:55

  @Aad
  Het is te hopen dat al die briefjes helpen om Canete niet te benoemen. Het zou de democratie ook een dienstje bewijzen als die Europese “Leiders’ zich er wat aan gelegen laten liggen.

  Tja, tel die 127 miljoen maar op bij de 250 miljoen van het Fyra-debacle, de tig miljoenen om mee te doen met die rampzalige bombardementen enz. enz.

  Vrijwel iedere maand worden we verrast met zinloze uitgaven, omdat ze echt niks goed weten te doen. Op dat onvermogen om effectief te opereren, horen ze afgerekend te worden. Als ze zelf menen dat bestuurders er zelf voor op moeten draaien (bij banken enz.), dan zou het hele kabinet nu op moeten stappen en hun salaris terug moeten betalen!

 147. Aad Verbaast 4 oktober 2014 om 11:21

  @afterallart: hear, hear!!

 148. King Billy 4 oktober 2014 om 14:08

  Tja, Defensie krijgt er toch ook 100 miljoen bij?

 149. King Billy 4 oktober 2014 om 14:30

  En wat de FYRA betreft, misschien de Sprintertreintoiletbezorgde Tweede Kamerleden ter orientatie eens een verplichte bezoekje aan http://en.wikipedia.org/wiki/Shinkansen laten afleggen. Shinkansen vierde afgelopen week zowaar haar vijftigste verjaardag met een paar nieuwe records en dat is qua leeftijd ouder dan de gemiddelde leeftijd van de Kamerleden der Staten-Generaal en sneller dan de gemiddelde leeftijd, de FYRA snelheid en het besluitvormingsproces bij elkaar opgeteld.

 150. artafterallart 4 oktober 2014 om 15:08

  @KB
  Ze hebben al een alternatief voor de Fyra dat mij een stuk goedkoper lijkt http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/09/27/kabinet-stemt-in-met-alternatief-voor-fyra.html

  Tja, en dat was hun opzetje, maar hoeveel gaat defensie straks boeten voor het willens en wetens onveilig gebruik van die verf????? Dat komt er nog bovenop, denk ik. En die F16 zal het niet lang uithouden, dus daar wordt weer geld over de balk gesmeten om ze te repareren en vervolgens weer stuk te laten gaan enz.

 151. Aad Verbaast 4 oktober 2014 om 17:17

  @King Billy: in een vorig leven heb ik dar eens ingezeten. Comfortabel en stipt op tijd natuurlijk. Duwers niet gezien trouwens. Was toen rustig.
  Was in de tijd dat de NS nog met stoomtreinen reed..

 152. Aad Verbaast 4 oktober 2014 om 17:19

  Nog even op-topic: http://www.welingelichtekringen.nl/economie/365593/verzekeraars-worden-rijk-van-zorgverzekering.html
  == De vier grote verzekeraars hebben 9,7 miljard euro in kas, 5,8 miljard meer dan wettelijk verplicht is == Maar hoor daar hebben ze bij VWS nog nooit van gehoord.
  Verhogen het eigen risico, en voorspellen dat de premie stevig omhoog gaat.
  Leven onder een steen.

 153. King Billy 4 oktober 2014 om 17:24

  Veel ruchtbaarheid werd er niet aan gegeven. Joint Police Operation (JPO) onder de in dit verband bedenkelijke naam “Mos Maiorum”. Kosten niet bekend, iedere lidstaat draait op voor de eigen kosten.

  Klik om toegang te krijgen tot eu-council-2014-07-10-11671-mos-maioum-jpo.pdf

  Was getekend ‘European Council’ onder het voorzitterschap van een regering in Rome.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Mos_maiorum

 154. Aad Verbaast 4 oktober 2014 om 17:31

  @King Billy: boeiend verband heb je daar gevonden!
  Zoals @blutch1 al eerder aangaf: waarom vangen ze die bootvluchtelingen niet op om ze vervolgens weer op de stranden van Libië af te zetten? Ik heb het antwoord daarop nog niet gezien.

  P.S. Oppakken van criminelen is op zich geen slechte zaak natuurlijk

 155. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 4 oktober 2014 om 20:40

  F16 is een mechanisch geval. dat kan volledig gereviseerd worden. Wapensystemen hangen af van software; dat kan aangepast worden.
  Net als de USA Abrahamtanks volledig reviseert en wij een tankwerkplaats hebben die hetzelfde had moeten doen met de Leopards,kan ookde F16 gedaan worden.

  maar kostenplaatje en strategisch: een jager uit WO2 kan daar meer doen, effectieven, en veel veel goedkoper.
  Dit is een vlieg doodschieten met een kanon.
  112 doden voor tientallen millioenen kostem. belachelijk.

  Maar met een over het peerd getild gleufdier dat beslist wordt dat niet gedaan en gooien we ons geld weg aan JSF, varend schroot , en kopen we ook nog 1000 blikken tanks in Zweden en verschroten de leopards.
  Kopen we geweren van meer dan 10.000 per stuk, terwijl er betere zijn voor1000.

  Denk even terug aan die Zweed die met zijn mini vliegtuigje ik geloof 18 super modern straaljagers aan gort schoot in de nigerie-biafra oorlog
  Denk even an de WO2 jagers die in Vietnam warden ingezet……

 156. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 4 oktober 2014 om 20:41

  Waarom geven we Europa niet aan afrikanen en afghanen en gaan zelf naar afrika?
  Is makkelijker dan al dat heen en weer geroei

 157. Aad Verbaast 5 oktober 2014 om 10:35

  @Kleet: met jou als minister van defensie kunnen we de oorlog wel winnen lees ik. Hennis al gebeld?

 158. Aad Verbaast 5 oktober 2014 om 10:37

  @King Billy: Juncker heeft zijn oog laten vallen op het ESM fonds. Zit zomaar geld in wat nog niet gebruikt wordt! Schande. Dan maar overhevelen naar een ander fonds.. Moet op immers. Geld blijft niet lang goed.
  http://www.spiegel.de/spiegel/vorab/junckers-esm-plan-spaltet-berliner-koalition-a-995296.html

 159. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 5 oktober 2014 om 11:45

  Somalie: wat is de macht van die criminele boomapen? Ze houden mensen gegijzeld en schepen; een heleboel
  Wat is hun zwakte? Ze zijn ongetrained. Zijn verschillende stamen en verschillende oorlogsheren.
  De stamen hebben vestigingsplaatsen. de piraten aanlandingsplaatsen in de havens, en havens waar de schepen vastgehouden worden.

  Oplossing: hetzelfde als we deden in de 17e–18e eeuw.
  hetzelfde als de amerikanen deden begin 1800 in Algerije.

  Eeen waarschuwing, voor 24 uur.
  Dan de dorpen van betrokken stamen platgooien cq bombarderen; scheepsgeschut is heel precies. hetzelfde met de havens en andere vestigingsplaatsen. Grondtroepen om de gegijzelden (eindelijk) te bevrijden.

  Nu betalen we een paar honderd million per jaar voor niets. die oomapane lachen ons uit.
  En wij betalen.
  Alweer voor incompetentie, onwil en ontbreken van daadkracht.

 160. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 5 oktober 2014 om 11:50

  Srenemica: NL was 100% vernatwoordelijk.
  Er was 4 dagen tijd.
  In die 4 dagen hadden zware wapens gebracht kunnen worden, of –wat de simpelste oplossing was: NL had direct rechtreeks F16 kunnen sturen.

  De Franse opperbevelhebber saboteerde de luchtondersteuning, omdat er 2 franse piloten gevangen zaten
  De eerste keer kon een pilot ” het niet vinden” de tweede keer vielen ze een paar struiken aan

  Die commandant voor massamoord vervolgd?
  karremans voor massamoord en insubordinatie cq lafheid in het aangezicht des vijands vervolgd: Staat in NL krijgswet standrechtelijke doodstraf op.

  De toenmalige min van defensive vervolgd? bakelende vervolgd?
  Zij hadden allemaal kunnen ingrijpen, de middelen waren er.

  Dus het stomme gereformeerde vingertje wijzen naar een paar serven.

 161. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 5 oktober 2014 om 11:56

  Terreur bestrijdt je met terreur–en niets anders.

  Al;s je aangevallen wordt door 100 man en je schiet er 5 dood met pistol loopt de rest door.
  Als je 5 doodschiet met een riot gun, stoppen ze
  Zelfde met handgranaat of vlammenwerper.

  Niet het aantal doden, maar de manier waarop telt.

  Als je 500 ISIS idioten laat onthoofden door vrouwen–koerdische vrijwilligsters genoeg: en je zet dat op internet: redt je zo’n 50.000 mensen
  Als je de rest laat afschieten–conform de sharia door nabestaanden van hun slachtoffers, doe je recht, en is het over.

  Die paar vliegtuigjes die doen nauwelijks iets of niks. De ISIS heft niet veel tanks.
  112 ISIS dood voor hoeveel million? Gauw meer dan 50 million.
  Veel meer dan de waarde van dat vuilnis.

 162. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 5 oktober 2014 om 12:06

  De tankwerkplaats Amersfoort–weet niet eens of die nog bestaat–is uitgerust om ALLE militaire voertuigen te reviseren, om zodoende het material in topconditie te houden.

  Dat dat idee niet gek is: de USA doet dat ook met Abraham tanks.
  De software vervangen of de richtmiddelen vervangen kost weinig.
  Die tanks zijn meer dan 40 jaar oud….

  De Leopards waren een excellente tank.
  De zweedse zijn rotzooi, te licht, waardeloos, speelgoed en de krengen starten niet eens.

  Nou zag je in Koeweit wel wat tanks waard zijn: verouderd system
  Een cluster bom vanaf 12km hoogte, en alle tanks, vrachtauto’s en personeel op 1,5 hectare waren vernietigd.

  Het zelfde voor zware straaljagers: tactisch uit de tijd.
  Er is NIETS wat je kan doen met die zware jagers, dat je NIET kan doen met WO2 propeller jagers.
  Er is VEEL wat je kan doen met proppellor jagers en NIET met zware straaljegers
  Tactisch: zijn propellorjagers superieur.
  Economisch: vor de prijs van 1 JSF heb je toch gauw 75 propeller jagers

  Geweer
  We zitten op de vrije markt toch?
  De AK47 heft zijn sporen verdiend, maar heft in vuurkracht veel tegens
  De AK 74 is 100% en beter dan het kreng van 10.000 wat nu is gekocht. Kaliber is ook beter–6mm.

  Zijn in te kopen in Rusland, Tjechie Joegoslavie China voor rondom 1000 dollar.
  Daarnaast produceert Hongkong geode producenten van ditsoort artikelen.

  Pistool: beretta is de keus van USA voor leger en politie.
  USA wapenindustrie pissig, maar de beste won.

 163. Aad Verbaast 5 oktober 2014 om 17:17

  @Kleet: je gaat weer helemaal los.

 164. King Billy 5 oktober 2014 om 18:45

  Ach ja,de politieke non-profit Europese Investerings Bank van de EU met een bestuursraad van 28 ministers. Momenteel o.l.v. Dijsselbloem. Met een ‘Triple A’ rating dankzij de financiering met belastinggeld van de Credit Default Swap EU-burgers.
  Hevelen we renderend ESM vermogen over, dat een minderheid van regeringsleiders en politici niet wil afdekken, naar de non-profit EIB met het doel de economie op te pompen. Kunnen lokale banken tegelijkertijd hun balansen oppimpen en zien we ESM vermogen de ruimte scheppen om in een later stadium nog meer EIB geld te investeren in de inmidddels 130 landen buiten de EU. Waaronder Oekraine.

 165. Aad Verbaast 5 oktober 2014 om 18:49

  @King Billy: krijg je als je mensen aanwijst die als eerste vraag op de lippen hebben: “wat schuift het”. Om vervolgens de problemen door te schuiven dan wel te gaan schuiven. Met geld is dat nog het makkelijkste.

 166. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 5 oktober 2014 om 20:32

  Maar allez; ik ben voorstander van opheffen van het leger, op kleine afdeling na, voor calamiteiten, natuurrampen e.d.
  Marine met een paar supersnelle bootjes, de rest verschroten.
  En zeker geen leger handelingen buiten onze grenzen.

  Bovendien–als je alle luxe autos die ambtenaren van defensive rijden, eens naar Afghanistan stuurt, heb je geen militaire oertuigen nodig..

 167. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 5 oktober 2014 om 20:34

  Waar ik vooral bezwaar tegen heb: de \extreme kosten–die ook nog ongecontroleerd zijn.
  Moraal; laat de moslims elkaar maar lekker om zeep helpen. Zolang dat maar in verweggestein gebeurt.

  De enige redden waarom ik tegen de ISIS ben is de kans van het overwaaien naar Europa.

 168. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg- wie anders? 5 oktober 2014 om 21:04

  En wat ik verwachtte en voorspelde ( zie Bild van vandaag) de ISIS stuurt terroristen met vluchtelingen mee…..

 169. King Billy 5 oktober 2014 om 23:35

  Indachtig aan de opmerking van de jezuietisch geschoolde Juncker -“we bedenken iets, en als er geen ophef komt, gaan we door”- ingeschreven voor een gratis cursus van het jezuitische bolwerk in Leuven, waar Van Rompuy zich meer dan thuis voelt, over politieke machinaties. Drie tot vier uur per week is een makkie.
  https://iversity.org/courses/governance-and-policy-advice-how-political-decisions-come-to-life

 170. Aad Verbaast 6 oktober 2014 om 11:42

  @King Billy: tjonge. Rommelen met Römmele. Uitgelezen kans natuurlijk.

  Lees ik net dat Duitse banken ook al heffingsrente gaan vragen aan bedrijven die daar hun geld willen stallen. Het geld klotst langs de plinten! Zouden Draghi en Juncker dat al weten?

 171. Aad Verbaast 6 oktober 2014 om 11:45

  @Kleet: de ene humanitaire ramp is de andere niet in de ogen van wereldleiders. In Syrië al meer dan 120.000 doden, 4 miljoen vluchtelingen. Assad mag doorgaan. Komt dat al in de buurt van ISIS die met een çoalitie’ van meer dan 40 landen op alle fronten bestreden worden?

 172. King Billy 6 oktober 2014 om 13:00

  Re Duits geld op banken. Bericht van de BUBA. Consumenten en industriele vraag en investeringen met 4-7 procent gedaald in de maand augustus t.o.v. de maand juli. Voor de goede orde, juli is economisch al een rustige vakantiemaand. Cashflows van bedrijven moeten evenwel weggezet worden. Nu tegen negatieve rente. Straks ook nog de spaarders?
  Groffe schande, terwijl de ECB als pandjesbaas gaat spelen. Emoties in de politiek en het bedrijfsleven in Duitsland over Draghi’s koers lopen hoog op, mede als gevolg van de devaluatie van de euro, waarop de ECB bewust aanstuurt op verzoek van Frankrijk en Italie. Zelfs de weggestemde Weidmann haalt in Focus ongebruikelijk fel uit.
  http://www.bundesbank.de/Redaktion/DE/Downloads/Statistiken/Unternehmen_Und_Private_Hauhalte/Umsaetze/i4gu1.pdf?__blob=publicationFile

  Tegelijkertijd lanceert Moscovici een plan voor een apart budget voor de Eurozone om z’n nek in het Europees Parlement te redden. Totale chaos in de EU is weer eens compleet.

 173. Aad Verbaast 6 oktober 2014 om 13:19

  @King Billy: moet allemaal niet gekker worden. Wordt hoog tijd dat het redden van met name de eigen nek ze eens gaat nekken.

  Nee, dan lokaal. Spekman van de PvdA roept op tot een meer activistische politiek. Over het redden van de eigen nek gesproken. “Nu de meeste wetten door de kamer zijn, is het er nu de tijd voor”. Ja, hij zei het echt. Eerst de afbraak regelen, en dan voor de bühne gaan mekkeren om de verloren stemmen terug te halen.

 174. artafterallart 6 oktober 2014 om 14:20

  @Aad, hij heeft bovendien wel een heel aparte kijk op activisme: “raadsleden en wethouders van de PvdA (worden) getraind om voorbereid te zijn op de veranderingen in de zorg en beter beslagen ten ijs kunnen komen. Die trainingen zijn voor een deel al achter de rug. Er worden ook ombudsteams van de PvdA actief die samen met raadsleden en wethouders een oogje in het zeil houden.” Kortom, die hele decentralisatie moet slagen en daar gaat de ‘basis’ z’n stinkende best voor doen! Nergens hoor je over koppen die zullen rollen, terwijl daar tegenwoordig toch heel veel mensen enthousiast van worden en zich spontaan aansluiten bij de strijd…….

 175. blutch1 6 oktober 2014 om 16:51

  Ja, koppen laten rollen schijnt de trend te zijn.

 176. King Billy 6 oktober 2014 om 19:36

  Just f,y.i., Het IFO instituut roept op om naar het BverfG te gaan om te voorkomen dat Duitse burgers de lasten a.g.v. van het nieuwe ECB opkoopprogramma voor hun kiezen krijgen. In de Bundestag zijn inmiddels vragen gesteld.
  http://www.cesifo-group.de/de/ifoHome/presse/Pressemitteilungen/Pressemitteilungen-Archiv/2014/Q4/press_20141002_ezb.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: