Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Rabobank: de bankwereld is verziekt


“De Rabobank heeft het niet voor elkaar gekregen de bankwereld van binnenuit schoon te krijgen. Het besluit om te stoppen met bankieren gaat dan ook met pijn in het hart” aldus financieel directeur Bert Bruggink van de Rabobank in een persconferentie vanmiddag.

“Het is doodzonde, maar de bittere realiteit”, zegt Bruggink, “het resultaat van de Eurotop is ronduit schokkend.” Het is duidelijk dat de internationale bankwereld en de politiek verziekt is. We denken niet dat dit in de nabije toekomst nog zal verbeteren.”

Bruggink benadrukt ook genoeg te hebben van de geruchtenstroom die al jarenlang de rondte gaat over de Rabobank dat die zelf betrokken zou zijn bij diverse schandalen als de Libor-, Euribor- en Hypotheekrente fraude.
“We hebben alles in werking gesteld om er voor te zorgen dat onze bank schoon is”, vervolgt Bruggink. In 2008 en 2011 ontsloeg de Rabobank nog meerdere bankiers naar aanleiding van deze schandalen.

“We lopen al langer te worstelen over de vraag of we al dan niet het bankieren zouden moeten continueren. Sinds bekend is welke afspraken zijn gemaakt rond de ESM en het oplossen van de financiële crisis tijdens de laatste Eurotop is de besluitvorming in een stroomversnelling gegaan”, legt Bruggink zaterdagmiddag op BNR uit.

“Het resultaat van de Eurotop wijst uit dat de internationale politiek en het bankwezen, inclusief al haar instituties, behoorlijk verziekt is. We zien geen uitzicht op een krachtig herstel.”
“Het geeft gewoon aan dat deze werelden blijkbaar niet in staat zijn om het zelfreinigend vermogen op te brengen om op afzienbare termijn alles ten goede te laten keren. Op grond daarvan zijn we helaas tot de conclusie gekomen om er een punt achter te zetten.”

“Ons besluit staat vast, we trekken ons terug uiterlijk 31 december 2012”

 

Het nieuws sloeg in als een bom. Een paar eerste reacties.

“Rabobank nam het woord ‘principieel rot’ vaak in de mond”, vertelt Mart Smets, veelschrijver, presentator en commentator bij de NOS, RTL, BNR, Z24, WNL, Business Class, MAX en DWDD, die bij de persconferentie aanwezig was. “We zijn als journalisten jarenlang belogen. Dat doet je wel wat”.

Boele Staal, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en namens de werkgeversorganisatie VNO-NCW lid van de SER:  “Het is een vreselijke klap dat de Rabobank die al zo lang zo loyaal aan het bankieren verbonden is heeft moeten besluiten om te stoppen. (…) Ik zag dit de laatste dagen natuurlijk wel aankomen, maar het is triest dat dit besluit genomen moest worden. Ik respecteer het uiteraard. (…)”.

Ton Heerts, interim-voorzitter van de FNV: “dat alle bankiers zullen worden ondergebracht in een aparte stichting en dat hun contracten zullen worden gerespecteerd tot 2016 juichen wij toe. Nu maar hopen dat dit niet in een domino-effect resulteert.”

Een in 2008 ontslagen oud-bankier bij de Rabobank die niet met naam vermeld wil worden: “Hypocriet en doodzonde voor de bankwereld dat Rabobank er nu uitstapt. Jammer voor al het talent dat hier de dupe van wordt.”

De eerste reactie van Mark Rutte:“Een lachertje natuurlijk, maar ik neem het bericht wel serieus”.
Jan Kees de Jager
: “Om te huilen natuurlijk. Als die miljoenen spaarders er maar niet de dupe van worden. Ik heb er wel vertrouwen in dat we ons geld tot de laatste cent terug krijgen”.

Laatste nieuws: Goldman Sachs overweegt delen van de bank over te nemen.

Dit bericht wordt gezien de actualiteit voortdurend aangevuld..

 

Terug lezen:
https://aadverbaast.wordpress.com/2012/08/15/wat-aan-topsport-schort/
https://aadverbaast.wordpress.com/2012/07/02/banken-delen-de-lakens-uit-op-eurotop/
https://aadverbaast.wordpress.com/2012/07/24/over-afgeleide-en-ongeleide-projectielen-derivaten/ https://aadverbaast.wordpress.com/2012/03/15/esm-en-de-dictatoriale-democratie/
https://aadverbaast.wordpress.com/2012/03/08/het-monetaire-massagraf-als-de-euro-bom-barst-target2/
https://aadverbaast.wordpress.com/2012/02/17/target2-de-doodgezwegen-alles-vernietigende-tikkende-tijdbom-in-europa/
https://aadverbaast.wordpress.com/2011/11/22/goldman-sachs-sucks/
https://aadverbaast.wordpress.com/2009/11/14/%C2%93niemand-zit-te-wachten-op-de-waarheid%C2%94-2/
https://aadverbaast.wordpress.com/2009/11/18/%C2%93ik-doe-gods-werk%C2%94-2/

113 Reacties op “Rabobank: de bankwereld is verziekt

 1. ton de gruijter 20 oktober 2012 om 17:08

  je zou haast zeggen: man ga toch fietsen!

 2. Aad Verbaast 20 oktober 2012 om 17:19

  @Ton: hij kwam in een dienstauto. Zijn fiets bleek gestolen. De schurken!

 3. galmiers 20 oktober 2012 om 17:25

  Wat heeft ze dan precies, die bankwereld? Ziekte is minder erg als ze in een vakje past. Mijn leken diagnose luidt vooralsnog : eksterogen (verzamelen van blinkende objecten) voortkomende uit het golfsyndroom eventueel in samenhang met een hydrocefalus ofwel een waterhoofd.

 4. Aad Verbaast 20 oktober 2012 om 17:28

  @Galmiers: ik kan me daar alles bij voorstellen. Verder zou er nog aan Pseudologia Phantastica aan toegevoegd kunnen worden.

 5. Bart 20 oktober 2012 om 17:31

  Het ergste vind ik het voor die jonge, aanstormende bankiers, die zich nou net zo inzetten voor het schone, Nieuwe Bankieren!
  Zij zijn gewoon het slachtoffer van die oude bankiers, met hun bedrog en uitwassen in het verleden!
  Gelukkig kan De Mart hierover zijn alwetende licht laten schijnen…

 6. Aad Verbaast 20 oktober 2012 om 17:34

  @deBart: nu kan deMart ook wel stoppen per 31 december 2012. Da’s pas grote schoonmaak!

 7. Ragfijn 20 oktober 2012 om 17:41

  Ik las – maar dat zal mijn hypergevoeligheid zijn met betrekking tot het functioneren van “Werelds financiële bovenlaag” – dat alle bankiers zullen worden ondergebracht in een apart gesticht.

  Op water en brood zullen ze de dagen slijten, in cellen met muren van beeldscherm, gevuld met beelden waar ze hun leven lang voor van zender wisselden …

 8. Jan Bouma 20 oktober 2012 om 17:41

  Aardige persiflage! Zou graag wel eens helder willen krijgen – om in wielertermen te blijven praten – tegen welk “dopingspercentage” de grootbanken bij de ECB (ongelimiteerd) kunnen lenen en dan dat zeer goedkope verworven geld weer wel/niet uitlenen ter stimulering van de economie…? Hierover bestaat nog veel onduidelijkheid. Winstopslagpercentages vanaf 5 à 6% en hoger (!) lijkt me maatschappelijk ook niet verantwoord.
  Iets anders..
  Ik zag onlangs mijn bandirecteur ook op een ouwe fiets..; en dat geeft de burger weer moed! 🙂

 9. Aad Verbaast 20 oktober 2012 om 17:45

  @Ragfijn: == gevuld met beelden waar ze hun leven lang voor van zender wisselden … ==
  zonder toetsenborden en gehackt zodat enkel woekerwinsten zichtbaar zijn. Dat doet pijn!

 10. Aad Verbaast 20 oktober 2012 om 17:47

  @Jan: == Ik zag onlangs mijn bandirecteur ook op een ouwe fiets == kan niet anders dan dat die fiets ook gestolen is. Boeven zijn het!

 11. appelvrouw 20 oktober 2012 om 17:58

  Heb ik geen radio en tv, en weet ik weer eens niet waar het over gaat.

  Ik dacht nog wel dat ze de Frieslandbank overnemen.
  En ik spaar bij beide, omdat ik dacht dat de rabobank iets nuttigs met mijn geld deed in de tijd dat ik het niet nodig heb. Maar dat ze sponseren heb ik niet geweten, daar ben ik op tegen.
  Nu heb ik dus vanaf december niets meer, want toen ik net bij de pinautomaat kwam en mijn 5000 wou opnemen stond er in beeld: saldo ontoereikend. Dat is ook wel een opluchting want bezit geeft ook drang het te bewaken nu het steeds minder waard wordt.
  Daarom stoppen zij zeker ook.

 12. Ragfijn 20 oktober 2012 om 17:58

  Come on guys, ze hebben allemaal hun eerste fietsje nog, maar wilde nooit een fiets.

  Binnenkort een open garagedag … zorg dat je d’r vroeg bij bent!

 13. Aad Verbaast 20 oktober 2012 om 18:01

  @appelvrouw: == Heb ik geen radio en tv == je weet niet wat je mist. Gelukkig heb je wel internet. Maar misschien gaan ze nog voor een doorstart op de oude voet: de boer’nleenbank. Later meer.

 14. Jan Bouma 20 oktober 2012 om 18:02

  “..Ja! Die ouwe fiets waarop hij reed kwam me wel bekend voor; hij was van puur goud en kwam uit m’n schuurtje!” 🙂

  Maar nu nog even de vragen beantwoorden die ik ook stelde omtrent “maatschappelijk verantwoorde renteopslagpercentages waarmee de economieën moeten worden gestimuleerd?”

  Enfin. Dat lees ik morgen dan wel. Idem morgen ook weer een willekeurige bladzijde uit m’n Boek.
  Tot morgen.

 15. King Billy 20 oktober 2012 om 18:02

  Dat Rutte dit bericht serieus neemt, ligt voor de hand. Zijn zorgvuldig opgebouwde imago rondom zijn damesfiets komt hiermee op de tocht te staan. Al helemaal indien Goldman Sachs alle activiteiten van de Rabo Bank overneemt. Verklaart eveneens waarom hij dit bericht tegelijkertijd als ‘een lachertje’ beschouwde.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/3222975/2012/03/09/Alles-wat-u-moet-weten-over-de-damesfiets-van-premier-Rutte.dhtml

 16. Aad Verbaast 20 oktober 2012 om 18:03

  @Ragfijn: ze schijnen een fraaie collectie kunst te hebben. Via de achterdeur naar binnen gesluisd. Kan de kunsthal nog iets van leren.
  Binnenkort: boer zoekt bank!

 17. Aad Verbaast 20 oktober 2012 om 18:05

  @King Billy: Rutte laat zich makkelijk alles wijsmaken. Tweedehands damesfiets laten aansmeren van een “oud vrouwtje die zelden bereden is”. Koopje dacht hij nog.

 18. Aad Verbaast 20 oktober 2012 om 18:10

  @Jan: == “maatschappelijk verantwoorde renteopslagpercentages waarmee de economieën moeten worden gestimuleerd?” ==
  Geef me 3, vooruit 2, ok, 1 voorbeeld dan van maatschappelijk verantwoorde rentepercentages waarmee de economieën moeten worden gestimuleerd…

 19. Zilvertje 20 oktober 2012 om 19:36

  Bank versleten, in het infuus zaten verboden middelen en de lucht is er uit, ja, allemaal van die dingen waar ik zo om moet lachen, maar het is allemaal te gek voor woorden.

 20. fulpsvalstar 20 oktober 2012 om 19:50

  @Aad:
  Laat ik nou lezen: “öud vrouwtje dat zelden bereden is”

 21. trudy k. 20 oktober 2012 om 20:58

  @fulpsvalstar…☺☺☺…

 22. Aad Verbaast 20 oktober 2012 om 21:21

  @Zilvertje: al die banken smeken er toch om om aan het infuus te hangen. Hebben ze echt niet van een vreemde 🙄

 23. Aad Verbaast 20 oktober 2012 om 21:22

  @Fulpsvalstar: laat je dat nou zo maar goed gelezen hebben ook nog! 😉

 24. King Billy 20 oktober 2012 om 22:36

  Typisch een bankier’s achterdeurtje. Desondanks gewoon doorgaan met de financiering. Weliswaar zonder het vernislaagje van het RABO logo.

  =Allerdings soll der Rennstall bestehen bleiben und die Verträge mit den Fahrern aufrecht erhalten werden, wie das Team klarstellte. Die Finanzierung der Mannschaft werde 2013 weitergehen, die Fahrer aber voraussichtlich ohne Sponsorenlogo auf den Trikots antreten.=
  http://www.faz.net/aktuell/sport/sportpolitik/doping/doping-problematik-rabobank-steigt-aus-radsport-aus-11931113.html

  Gelijke monniken , gelijke kappen:
  Kan Bruggink de ploeg niet bij de ECB of het ESM aanmelden als onderpand om de financiering goedkoop geregeld te krijgen?
  Duitse voetballers die dit jaar voor miljoenen transfereerden naar Spaanse clubs met torenhoge schulden aan Spaanse banken, vallen ook onder de afspraken die Madrid met Brussel en Frankfurt maakte over socialisering van Spaanse bankschulden.
  De fiets van Rutte verplicht tensloote tot iets.

  En ga me niet vertellen dat de EU geen botor op haar hoofd heeft, indien wordt beweerd dat de EU direct of indirect het wielrennende dopingcircuit niet subsidieert.

 25. Aad Verbaast 20 oktober 2012 om 23:55

  @King Billy: ik heb me gisteren (ik zou haast zeggen: uiteraard) weer bijzonder verbaasd over de media (en de Rabobank). Zeggen ze dat ophouden, maar de renners blijven wel doorfietsen (met de ‘renstal’) in 2013, maar dan met een shirtje zonder logo? Hoe kan je het bedenken. Alsof niemand dan meer de link met de bank kan bedenken.. En weer geen hond in de media die dan stevig doorzaagt hoe ze zich dat dan voorstellen. Hele avond in de media, kranten bol, maar weer doen ze hun werk niet!
  Nu de bank er helemaal mee ophoudt gan ze zeker ook door nadat ze van de gevel de logo’s hebben afgehaald, en al hun afschriften, mailings etc op neutraal papier versturen? Laat me niet lachen, die ik weer wel natuurlijk..

  De ploeg als onderpand is niet veel waard. Letterlijk. Als je het bloed kan filteren misschien nog iets aan opbrengst 🙄

  N.B. ook wel interessant. Het ene medium is de andere niet. Ik zetten een link van dit blog op nujij.nl (doe ik wel eens vaker). Kijk even naar de reacties.. 😉
  http://www.nujij.nl/algemeen/rabobank-de-bankwereld-is-verziekt.19596787.lynkx#axzz29qtnmtMV

 26. Ximaar 21 oktober 2012 om 00:56

  Rabo is Esperantees voor roven, dus hier kijk ik niet vreemd van op.
  Gelukkig blijft Bram Tankink c.s. loyaal achter de bank staan:
  http://www.speld.nl/2012/10/19/raborenners-blijven-achter-bank-staan/

 27. jankrosenbrink 21 oktober 2012 om 03:20

  erg toepasselijk Aad, en wat meer is: als arme rekeninghouder kan ik toch lachen. Stuur een kopietje naar de RABO-bank

 28. Aad Verbaast 21 oktober 2012 om 08:55

  @Ximaar: in het Spaans is rabo staart. De voorkeursplek van de renners in het peleton.

  @Jankrosenbrink: ik vermoed dat dit al wel ergens in hun knipselkrant zit.

 29. Jan Bouma 21 oktober 2012 om 09:16

  @Aad…18:10
  Van het stellen van tegenvragen worden we natuurlijk niet wijzer! Kijk! Ik bedoel we kunnen blijven grappenmaken over de rol en functie (betekenis) van de banken in ons maatschappelijke verkeer (wat ze zelf uitlokken door alle schandalen). Vergelijk de toestand even met “het vrijlaten van de gehele tandheelzorg qua tarifiering” en dat een mislukking bleek. Idem met de banken? De grote systeembanken als ING en ABN-AMRO zouden moeten worden genationaliseerd hetgeen voor die 2 banken in feite al gebeurd is: we hebben er genoeg voor betaald!
  Daarom nogmaals dient de discussie gevoerd te worden als die zichzelf noodzakelijk maakt vanwege de uitwassen en de bonussen; of wanneer is gebleken dat het zelfreinigend vermogen van bankiers in maatschappelijk opzicht te wensen overlaat. Het gaat ook om “de geloofwaardigheid”. En dit is het bruggetje naar pagina 139 gedeeltelijk dat hierna volgt. 🙂

  Tot straks….

 30. Jan Bouma 21 oktober 2012 om 09:33

  At random pg. 139 gedeeltelijk.
  ==
  Nog een paar regels die we aan ‘de Pers en Media’ zullen besteden. Tenslotte gaat dit boek ook over hun verzaken… Zou je, zoals ik gedaan heb.. (zie de Weekly Mithras met daarin opgenomen de klacht richting de Raad vd Journalistiek) hen terecht in de beklaagdenbank zetten, is het een sardonisch genoegen om hun “verweer” aan te horen en vervolgens te fileren en wel als volgt:

  “..Meneertje…” zo zullen zij zeggen “wij doen nu juist alles w e l waar u ons beschuldigt dat n i e t te doen…”

  (U laat dat verhitte neerbuigende toontje even rustig over u heengaan, en kiujkt de aangeklaagde gedurende enige minuten peinzend aan en zegt dan namens mij: “Ja… Uw Secretaris van het Hoofdgenootschap van Hoofdredacteuren, Van der Meulen, had het er ook al moeilijk mee..” die schreef namelijk “dat het te moeilijk voor ‘m was” – zie in dit boek – ; het ging hem boven de pet, en dergelijke lieden kunnen dus maar beter, zoals gebeurt via Dante’s Inferno aan hun eind komen! (Dr Jekyll and Mr Hyde are everywhere..)

  Nu hebben we het punt bereikt binnen het functioneren van het huidige communale wereldgeweten dat we niet langer “voor zoete koek willen slikken” de dagelijkse ellende en ergernissen die terreurbuis en krant over ons uitstorten als een zogenaamd onafwendbaar natuurgebeuren waaraan de mensheid niet zou kunnen ontsnappen../==

 31. Aad Verbaast 21 oktober 2012 om 09:59

  @Jan: == Van het stellen van tegenvragen worden we natuurlijk niet wijzer! == Socrates dacht daar toch heel anders over. Is er nog knap beroemd mee geworden ook!
  Daarmee tevens een brug slaand naar je pagina 193 die uiteraard (hoe kan het ook anders) weer geheel on-topic is.
  De rol van de media is deze natuurlijk uiterst laakbaar. Wat jij de “terreurbuis” noemt.
  Jarenlang zijn we opgestookt met de zoete koek die men ons wilde doen slikken, terwijl er hele peletonnen voorbij kwamen fietsen samengesteld uit geheel andere koek, vol ingrediënten waar menig apotheker zich nog danig in zou verslikken als hij zou horen waar daar allemaal in verwerkt zat.
  Banken: geheel verdoofd storten wij onze spaarzaam bij elkaar gegrabbelde muntjes bij deze criminelen! Niet omdat dat nou iets opbrengt, maar omdat er voor is gezorgd dat het onmogelijk gemaakt is dat “alternatief aanwendbaar” in te zetten. Toch een van de grondbeginselen van de economie. Probeer immers maar eens de Jager er van te overtuigen dat het een grondrecht zou moeten zijn om je AOW in een bruin zakje cash op te mogen halen bij een der loketten bij de gemeente! Nee, het zijn de criminele advocaten die vervolgens hun cliënten dat wel laten doen, met het excuus dat ze geen rekening kunnen openen bij die andere criminelen omdat ze crimineel zijn. Daarmee is de cirkel wel weer rond.

  In feite zouden de media een plaats verdienen op de lijst van zwaar verdovende middelen!
  De kijkbuiskinderen zijn inmiddels zo verdoofd, dat de enkele overgebleven programma’s die nog wel aan onderzoeksjournalistiek doen nauwelijks kijkers trekken, en verbannen worden door de verdoofde leiders naar de nachtelijke uren. Zou houdt het systeem zichzelf in stand.

  Het is een bende!

 32. Johan 21 oktober 2012 om 10:17

  Gelukkig is het stoppen met sponsoren van een fietsploeg niet zo erg als het stoppen met bankieren :-).

 33. Aad Verbaast 21 oktober 2012 om 10:58

  @Johan: ze moesten er dan ook een dag langer over nadenken 🙂

 34. EJW 21 oktober 2012 om 11:34

  Er word gespeculeerd en gedaan met ons geld. Mooie reactie van jou hierboven. Programma’s die aan onderzoeksjournalistiek doen trekken weing kijkers. Jammer, er zouden veel meer ogen open gaan al daar wél naar gekeken word.

 35. Aad Verbaast 21 oktober 2012 om 11:39

  @EJW: als ik o.a. Joost Luijendijk mag geloven wordt er nergens zo veel gesnoven als door de bankiers in the City en Wall street om op kop van dat peloton te blijven. Het heet niets voor niets “dealing room” 😉

 36. King Billy 21 oktober 2012 om 11:44

  Recentelijk is de RABO begonnen met online bankactiviteiten (vnl. sparen) in Duitsland. Deze reclamespot van de RABO bekend in NL?
  ‘Waar denk je aan bij een Hollandse bank?’ http://www.youtube.com/watch?v=xIdHPaIIkEU&feature=fvwrel
  In Duitsland hooggewaardeerd. Leedvermaak misschien?

 37. King Billy 21 oktober 2012 om 11:47

  Sorry, kreeg ‘m niet ingebed.

 38. Aad Verbaast 21 oktober 2012 om 11:52

  @King Billy: hilarisch filmpje. Die marketing man moet ook behoorlijk onder invloed geweest zijn.
  Op deze manier hoeven ze niet eens zelf te besluiten om er mee op te houden. 😉

  P.S. embedden: als je de link in een zin zet, dan zie je slechts de link. Plaats je het op een aparte regel dan zie je het hele beeld. Trucje.. moet je ook maar achterkomen.. (inmiddels even aangepast..)

 39. P.H.M.van de Kletersteeg--wie anders? 21 oktober 2012 om 12:32

  Ach ja, de boerelullen bank.
  35 jaar terug vloog de rente omhoog, tot 12,6%
  Ik kreeg van de rabo 30 dagen om te verkopen.
  Was moeilijk, maar ik redde het.
  Ik wilde dat gebouw niet kwijt; dat gebouw was, zoals een buurman van 86 zei, mij.

  natuurlijk zwart geld.
  dat gaf ik aan de Rabo.
  Die deden het in de kluis en gaven mij handenvol eurocheques.

  Ik had wraak voorgenomen.
  Toen ik handenvol eurocheques had, haalde ik mijn cash terug, en ging de cheques uitgeven.
  Er was niets wat ze konden doen, behalve een registratie van rood staan…..

  Zij zijn de uitvinders van zwart geld en nu spelen ze heilig?
  errug geloofwaardig!!!

  P.s.: ze zijn nog steeds boos…..

 40. Aad Verbaast 21 oktober 2012 om 13:12

  @Kleet: met de rabo (dat is Spaans) tussen de benen blazen ze de aftocht.
  Eens boeren altijd boeren. 175 miljoen in de wielersport gestopt in 17 jaar.
  Valt eigenlijk nog wel mee. Tenzij er nog een heel circuit zwart geld omheen draaide natuurlijk. Moet ergens naar toe immers. Epo kost wat, maar dan heb je ook wat.

 41. King Billy 21 oktober 2012 om 16:14

  @Aad Verbaast.
  http://placeduluxembourg.wordpress.com/2012/03/02/ecb-market-intervention-the-securities-market-programme-smp/ komt terug met een uitgebreid antwoord.
  Ben niet overtuigd van zijn betoog. Europese politci in het nauw maken rare bokkesprongen om het vege lijf te redden indien de nood aan de man komt.

 42. Aad Verbaast 21 oktober 2012 om 17:46

  @King Billy: oeps daar moet ik even rustig op gaan studeren. Valt niet mee als ik net aan de borrel zit.
  Vooralsnog ga ik geheel af op jouw oordeel. Zit ik meestal wel goed! 😉

  Kwam net wel dit tegen: http://english.gazzetta.it/More_sports/17-10-2012/the-ferrari-system-swiss-bank-accounts-fake-contracts-912946609743.shtml
  == That is why the public prosecutor is also considering the charge of money laundering. Around twenty professional teams are alleged to have been involved in this scam over the four-year period 2008-2011 ==
  Uiteraard wordt Rabobank ook als één van de 20 genoemd. Wist niet eens dat er zoveel waren. Allemaal dus! Boevenbendes.

 43. King Billy 21 oktober 2012 om 18:18

  @Aad Verbaast. Kwestie is of de ECB met de opkoop van ramsch staatsobligaties monetaire politiek bedrijft. ‘PduL’ laat het ESM, met een breder mandaat dan oorspronkelijk overeengekomen, buiten beschouwing.
  Binnenkort komt PduL met een blog over Target2. Heefft volgens mij veel inside informatie, is goed gedocumenteerd.

 44. Aad Verbaast 21 oktober 2012 om 18:28

  @King Billy: dat de ECB monetaire politiek, sterk nog politiek bedrijft staat toch al boven elke twijfel verheven? De enige politiek trouwens met meetbare resultaten, dat dan ook weer wel.
  Ik zie het target2 blog met interesse tegemoet. Laat je even weten wanneer het verschijnt?

 45. blutch1 21 oktober 2012 om 18:40

  Bart heeft het nog het best gezien. Die had het over uitwassen bij de bankiers. En inderdaad, het wil maar niet wit worden. 😉

 46. Johan 21 oktober 2012 om 19:22

  Wat nog het meest wrange is: er zijn veel maatschappelijk nuttige activiteiten te bedenken waar je als bank of andere multinational geld in kunt steken, maar dat doen ze niet, omdat het onvoldoende naamsbekendheid en exposure oplevert. Nee, dan een wielerploeg vol spuiters en slikkers sponsoren. Levert gegarandeerd naamsbekendheid en exposure op.

 47. blutch1 21 oktober 2012 om 21:01

  Ach naamsbekendheid. Je ziet bij ING dat ze zoveel onderdelen verkopen dat ze echt de bank om de hoek worden waar je nog moet aanbellen, Ze zijn dan zover gekrompen dat ze inderdaad de Tring van de bel niet meer kunnen betalen, dus Ing blijft over.

 48. Lehti 21 oktober 2012 om 21:39

  Mooi stuk. Ook leuk: “Alle bankiers zullen worden ondergebracht in een apart gesticht. (Ragfijn, 20 oktober 2012 om 17:41). De kunst van wielrenners is te doen alsof het een fietswedstrijd is, die van bankiers om te doen alsof er geld is. Maar dat is er niet. Nog even pappen en nathouden, dan liggen ze allemaal in een ravijn, of in het gesticht.

 49. blutch1 21 oktober 2012 om 23:30

  En dan doen wij net alsof we ze betalen, probleem opgelost. 😉

 50. Aad Verbaast 22 oktober 2012 om 00:29

  @Blutch1: 18:40. Het zijn donkere tijden inderdaad voor de bank. Je staat er gekleurd op als je diep in de shit zit.

 51. Aad Verbaast 22 oktober 2012 om 00:31

  @Johan: was ze ook veel waard om als bank betrouwbaar over te komen. Was de hele marketing op gericht. Geen gemakkelijk uitdaging natuurlijk als je tot dat gilde behoord. Maar ja, om dan een zo onbetrouwbare sport als speerpunt uitzoekt stelt ook vragen of die bank wel betrouwbare keuzen kan maken. Geldt dan ook voor het beheer van je centen lijkt me..

 52. Aad Verbaast 22 oktober 2012 om 00:35

  @Lehti: dank.
  Morgen horen we of Armstrong al zijn tourzeges af moet geven. Zal niet meevallen om in het peleton nog iemand te vinden die schoon is en dan wel de prijs krijgt doorgeschoven. Als ze verstandig zijn geven ze die aan niemand.
  Zou er een bank zijn met schone handen? Ik denk ook van niet.

 53. Aad Verbaast 22 oktober 2012 om 00:46

  @allen: http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/10_oktober/21/sport/Knebel_veel_belangstelling_voor_Raboploeg.xml
  Ze stellen wel allemaal als eis dat dan de hele voorraad er wel bij inbegrepen moet zijn. Anders geen interesse.

 54. King Billy 22 oktober 2012 om 01:06

  Tring, tring, de ING moest ook haar succesvolle, klantvriendelijke Amerikaanse internetbank a.g.v. staatssteun verkopen en doet dan net alsof we hieraan niet mee betalen.
  http://www.ingnycmarathon.org/

 55. Aad Verbaast 22 oktober 2012 om 09:15

  @King Billy: ING loopt ook een marathon om uit de wind te blijven.
  http://www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/ing_groep/11517362/__Goedkeuring_voor_verkoop_ING_Direct_in_VS__.html
  9 miljard in de pocket.
  http://www.nu.nl/economie/2833447/ing-beboet-breken-handelssancties-vs.html
  619 miljoen dollar out of pocket.. Kan nog wel uit.

  Binnenkort ook een persconferentie?

  P.S.: gisteren weer twee referenties naar blogs (altijd leuk om te zien) die veel kijkers opleverden:
  http://www.thesilvermountain.nl/blog/4765/columns/short-posities-en-gesubsidieerd-zilver.html
  naar dit blog (17:26)..
  Met een geweldige opmerking in het blog overigens: == “er zijn geen markten meer, slechts interventies.” == die houden we erin! 😉

  En de tweede naar target2 blog: http://forum.dft.nl/posts/list/47328.page Ook weer goed voor heel wat kijkers.

  Er wordt wat afgeluld op het internet 🙂

 56. King Billy 22 oktober 2012 om 10:10

  ING moest van Brussel de Amerikaanse dochter Brussel verkopen in ruil voor staatssteun. De Duitse dochter met 1,5 miljoen klanten bleef ongemoeid….. Minder risico of angst om een miljoen euro klanten op de kast te jagen?
  Waaronder ikke, gratis VISA card, waarmee ik in NL benzine kan tanken, die achteraf voor Duitse prijzen worden gecorrigeerd. Helaas rij ik op diesel, maar de familie & zo niet.
  Opvallend, 8 jaar trouwe dienst van deze online bank. Nog nooit hack- of computerproblemen, alleen geld overmaken naar NL duurt twee weken.

 57. King Billy 22 oktober 2012 om 10:14

  Kleine toevoeging: Naar non-euro en non-EU lidstaat Noorwegen geld overmaken duurt twee dagen.

 58. Aad Verbaast 22 oktober 2012 om 10:17

  @King Billy: da’s ook zo iets merkwaardigs. Waarom moet dat 2 weken duren (nu er geen grenzen meer zijn….). om geld over de grens te krijgen?

  TARGET2 processed a daily average of 348,505 payments, representing a daily average value of €2,385 billion;
  http://www.ecb.europa.eu/paym/t2/html/index.en.html
  Blijft ook allemaal 2 weken ergens hangen? 😉

  Dat levert dan toch al gauw zo’n 30.000 miljard gratis werkkapitaal op..

 59. blutch1 22 oktober 2012 om 11:24

  Uiterst merkwaardig. Als je het banknummer goed invult en de ibancode is mijn ervaring dat het geld er binnen een dag is. Ik heb ook ervaring met Duitsland, alleen niet met ING.

 60. King Billy 22 oktober 2012 om 12:30

  ’t Leven is hard, zelfs als je alle nummers goed invult. Ga je meerdere keren op je nummer staan, dan komt in Doetinchem of Winterswijk een repeterend verhaal waarmee je regelrecht het oerwoud wordt ingestuurd van een centraal banknummer, witwaspraktijken, administratieve controle en procedures.

  Wat anders.
  Heeft iemand software om, of ervaring met 3D ‘Mandelbrot’ beelden te maken? Had een ‘gratis’ programma gedownload, maar kreeg gratis een ontelbaar aantal ongewenste bezoekers erbij.
  Was een programma waarmee je foto’s kon transformeren in onwaarschijnlijke 3D-beelden. Had Barroso als proefpersoon genomen.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Mandelbrot_set

 61. Aad Verbaast 22 oktober 2012 om 12:43

  @King Billy: een raadsel hoe die banken er alles aan doen om zoveel mogelijk geld in de eigen kluis te houden..

  Mandelbrot: als ik == 3d fractal software == intyp in google zie ik van alles staan.
  Barosso nog niet trouwens. 😉

 62. Aad Verbaast 22 oktober 2012 om 17:55

  http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/10_oktober/22/sport/wielerfans_eigen-team_voor-raborenners.xml
  Goede actie! Een 10-tje maal 100.000 supporters en je hebt zo een sponsorbedrag van 10 miljoen bij elkaar.
  Doet me denken aan die advertentie van de man die daarin een oproep deed: “stort een tientje, en ik vertel u hoe u miljonair wordt”
  Stortte ik een tientje, kreeg ik als antwoord: “plaats ook zo’n advertentie”.

 63. Aad Verbaast 22 oktober 2012 om 19:07

  http://www.bnr.nl/topic/beurs/207315-1210/eu-heeft-mogelijk-half-miljard-haags-geld-nodig
  == Van de 5 tot 10 miljard euro die de EU tekort komt zou Nederland een tiende voor zijn rekening moeten nemen, meldde het Europees Parlement in Straatsburg maandag. ==
  Hoezo een tiende?? En waarom gaat het EP daarover?

  Hier gelden ‘uiteraard’ andere regels. Als Griekenland een tegenvaller heeft dan worden ze verplicht extra te bezuinigingen. “Geen cent meer naar Griekenland als ze zich niet aan de afspraken houden”.
  Hier is het een kwestie van even bijstorten als ze zich niet aan de afspraken houden.

 64. King Billy 22 oktober 2012 om 19:36

  Welja, ‘een door het volk geleide wielerploeg’,100.000 foto’s van suikeroompje’s op de shirtjes en een openbare ledenvergadering in de verbouwde Arena met reclame borden van de ING langs de haastig neergelegde wielerbaan heeft wel wat.

 65. King Billy 22 oktober 2012 om 23:37

  Laat de EU maar een eigen bank opzetten om geld voor de tekorten te lenen. Een toepasselijke naam al bedacht, de ‘Judocus Lips’ bank.
  Voor de goede verstaander geen half woord meer nodig, behalve dan dat deze Judocus een tamelijk losbandig leven leidde, hij met alle winden meedraaide en In 2005 op nr. 227 in de Vlaamse versie van De Grootste Belg eindigde.

 66. Aad Verbaast 23 oktober 2012 om 00:52

  @King Billy: zal niet meevallen om 100.000 plaatjes op die bloes te krijgen. Misschien beter om ze dan maar op die boomstammen van bovenbenen te tatoeëren.

  Ik moest toch even zoeken.. Naam kwam me onbekend voor. Maar weer wel gevonden!
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Justus_Lipsius.
  Brussle heeft er wel wat mee trouwens lees ik: == Het gebouw waarin sinds 1995 het hoofdkwartier van de Raad van de Europese Unie is ondergebracht werd eveneens naar Justus Lipsius genoemd. Dit “Justus Lipsius-gebouw” ligt in het hart van de Europese wijk rond het Brusselse Schumanplein. ==

  P.S. is het niet “Jodokus” trouwens?. Of was dat nog weer een dubbele betekenis die je er in had gepenseeld.. 😉

 67. Johannes 23 oktober 2012 om 09:40

  Geen enkele bank is volstrekt waardeloos. Hij kan altijd nog als slecht voorbeeld worden gebruikt.

 68. Aad Verbaast 23 oktober 2012 om 09:59

  @Blutch1: ik heb het een paar keer doorgelezen, maar ik snap er geen jota van. Misschien ben ik al te verpest om op dit gebied een beetje out-of-the-box te kunnen denken?

 69. Aad Verbaast 23 oktober 2012 om 10:01

  @Johannes: == Geen enkele bank is volstrekt waardeloos.== Vooruit. Er zijn er die iets minder waardeloos zijn dan volstrekt waardeloos.

 70. Johan 23 oktober 2012 om 10:07

  De Rabobank schijnt ook al verwikkeld te zijn in het Libor-schandaal. Ik zou niet al mijn geld op een betrouwbare Rabobank inzetten.

 71. Jan Bouma 23 oktober 2012 om 11:28

  @Aad…10:10
  Zo’n bericht (ontslag “foute” Libor-medewerkers) druipt natuurlijk van huichelachtigheid! Toen Bush in 2008 zijn “bail-out” van 700 miljard aankondigde claimden de “financial sector” – een paar straten rond Wall Street – daarvan 100 miljard “for saving the financial structure” zonder enige bemoeienis! Zie het bekende filmpje van Noam Chomsky en Ralp Nader: http://www.youtube.com/watch?v=iVDPxVy7h38

  Ik kan me kapot ergeren aan die valse voorstelling van zaken; de gehele sector is door- en door verrot en dan moet je niet voor “de show” een paar Libor-medewerkers ontslaan als shape-goats.

  Wat een zooitje.

 72. Aad Verbaast 23 oktober 2012 om 11:31

  @allen: ?? Er is iets geheimzinnigs aan de hand. Ineens wordt dit blog de laatste uren 100-en keren gelezen… En niet via een referentie in een ander artikel.
  Zou het in de intranet knipselmap van de RaboBank terecht zijn gekomen? 😉

 73. Aad Verbaast 23 oktober 2012 om 11:36

  @Jan: en zo is het!
  Er zijn inmiddels meerdere onderzoeken gestart naar deze affaire. Heel benieuwd wat daar uit komt.
  Vanuit de ‘eigen’ instituties hebben we niet veel te verwachten natuurlijk.
  Wat dat betreft is de parallel met de wielrennerij weer duidelijk. De UCI sliep (bewust?) jarenlang door, en nog.
  Pas toen de FBI/Usada zich er mee ging bemoeien (“hij legde eerst zijn badge en daarna het pistool op tafel”) begonnen de wielrenners door te slaan.
  Zou hier ook moeten gebeuren: grote schoonmaak!

  Wat een bende!

 74. King Billy 23 oktober 2012 om 11:45

  Re artikel in de Telegraph, IMF.

  Klik om toegang te krijgen tot wp12202.pdf

  Op pagina 56 de conclusies. De ‘snag’ blijft evenwel dat de staat de liquiditeit en money supply dicteert.
  Als je echter één ding zoveel mogelijk moet vermijden, is dergelijke zaken in handen van politici geven. Een strikte scheiding tussen de politiek en monetair beleid bewerkstelligen is net zoiets als een seculaire staat met de mond belijden. Niet voor niets is geld de open zenuw van politici. Zonder geld staan ze machteloos.

  @Aad Verbaast. Re: Jodocus. Ojéé, dis-associatieve verschrijving, ‘God’s werk op aarde doen‘ met al die bankiers en zo.
  Zo’n lieverdje was deze Justius Lipsius overigens niet. Was be-invloed door Machiavelli, ‘De Vorst‘. De humanistische autocraat Lips schreef zelf ook een meesterwerkje: ‘De militia Romana‘.
  Ook Prins Maurits was bij hem in de leer.
  Wanneer wordt nu eindelijk het proefschrift van WA eens gepubliceerd?

 75. Aad Verbaast 23 oktober 2012 om 12:00

  @King Billy: == De ‘snag’ blijft evenwel dat de staat de liquiditeit en money supply dicteert. == doen ze dat nu niet dan? Zij zitten toch o.a. achter de aan- en uitknop van de geldpers? (zie Amerika).
  Ben nog even verder gaan zoeken naar wat het precies inhoudt.. Nog niet helemaal duidelijk. Kwam wel dit tegen. Al weer uit 2009..
  http://www.monetary.org/the-1930s-chicago-plan-vs-the-american-monetary-act/2009/08

  Proefschrift WA: water naar de zee dragen.

  11:31: snap jij het al? Keek even op statcounter (ben jij handiger in), en zag weer wat interessante bronnen.. SNS bank, ABN-Amro, en buitenlandse zaken 😉
  Meerdere malen, maar opgeteld verklaren die niet de enorme aantallen vanaf klokslag 9 uur.. Aanvang werktijd!

  N.B. ook wel interessant om te zien: Hilburton leest regelmatig het “schaliegas schandaal”..

 76. King Billy 23 oktober 2012 om 12:16

  http://www.rss24.nl/newsitem/202803-rabobank-de-bankwereld-is-verziekt.html. Meest populaire bericht.
  En tik eens ‘verziekt’ in. Vermoed dat deze persiflage velen in het verkeerde keelgat is geschoten en niet in dank afnemen. Hoe ontkracht je de beeldvorming, mede na 17 jaar een dopingsport te hebben gesubsidieerd?
  MvJ was ook op bezoek.

 77. Aad Verbaast 23 oktober 2012 om 14:03

  @King Billy: 12:16 dank, kende die site nog niet.
  Komt echter niet vanuit de MSM/internet. Moet via een ander kanaal (intranet/mail) ergens onder de aandacht gebracht zijn. Ik zoek nog wel even verder..

  Ondertussen is de Rabobank nog niet overal van af: http://www.nrc.nl/nieuws/2012/10/23/spaans-antidopingagentschap-opent-onderzoek-naar-raborenner-sanchez/

  13:33: gisteren in dit kader ook een aardige uitzending op Ned2: http://programma.vpro.nl/slagombrussel/afleveringen/seizoen4/de-lordssubsidie.html
  Miljoenen EU ‘landbouw’ subsidies van grootgrondbezitters in Engeland om de tuin aan te harken en de heg te laten knippen… inclusief the queen, toch niet de allerarmste.
  In totaal 344 miljoen..

 78. Aad Verbaast 23 oktober 2012 om 14:50

  @allen: nieuwe wifi router aansluiten… onbegrijpelijke handleidingen die onderling ook nog eens verschillen. Als ik er voorlopig niet ben, dan is het nog niet voor elkaar dus..

  N.B. 15:50 uurtje knutselen, maar dan heb je ook wat: het werkt weer geloof ik..

 79. Aad Verbaast 23 oktober 2012 om 16:47

  Er zijn er meer die afscheid nemen: http://groenlinks.nl/node/89692
  Afscheidsbrief Jolande Sap

  Kwam niet naar de kamer om daar in levende lijve afscheid te nemen. Deed het met een briefje en:

 80. Aad Verbaast 23 oktober 2012 om 17:01

  Het Europees Parlement doet ook al niet waar het voor is bedacht (of misschien juist wel voor is bedacht: als schoothondjes achter de bende van 3 aanlopen):
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/10/23/de-jager-keert-zich-tegen-onacceptabele-verhoging-europese-begroting/

 81. King Billy 23 oktober 2012 om 17:45

  Europees Parlement? Gekozen volksvertegenwoordigers, het merendeel kritiekloze, slaafse roeptoeters voor ‘Méér Europa’, waar Barroso lapmiddelen aankondigt om een euro die meer splijt dan verbindt -het tegengestelde van wat de EU beoogt-, nog geloofwaardig en serieus nemen?

  Nee, dank u!

 82. Aad Verbaast 23 oktober 2012 om 17:54

  @King Billy: geen wonder dat heel Europa afhaakt als ze die “volksvertegenwoordigers” moeten gaan kiezen. Zegt ze helemaal niets. Blijkt hiermee wel weer waarom. Deze keer geef ik de Jager helemaal gelijk. Nu nog kijken of hij dat gaat waarmaken trouwens.. Roept wel vaker wat..

 83. Aad Verbaast 23 oktober 2012 om 17:57

  Aansluitend aan dit blog: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2698/Sport/article/detail/3336160/2012/10/23/Eenjarige-WorldTour-licentie-voor-Rabo-renners.dhtml
  Hele organisatie stat op de toch, net als de Raboploeg. Mar nee, hoor, ze zijn er als de kippen bij om de ploeg alweer een licentie te geven. Rabobank heeft immers de centen al weer overgemaakt..
  == Rabobank gaat, voor zover nu bekend is, voorlopig verder als een zogenaamde ‘white-label-ploeg’. ==
  Staan weer helemaal in hun hemd.

 84. Aad Verbaast 23 oktober 2012 om 18:11

  Klaas Knot vandaag in de kamer: http://www.nrc.nl/nieuws/2012/10/23/knot-in-kamer-opkopen-obligaties-ecb-niet-ongelimiteerd/
  == Omdat er een grens zit aan het bedrag dat de ECB aan Spaanse en Italiaanse staatsobligaties kan aankopen, sluit Knot niet helemaal uit dat de euro uit elkaar klapt. ==

  Voor mij weer een nieuw mistgordijn. De instituties schieten als paddenstoelen uit de grond in deze herfstdagen: OMT.: Outright Monetary Transaction-programma.

  N.B. nog een term die ik net tegenkwam. QMV.. moet je ook maar weer net weten. Goegel helpt:
  http://www.caef.org.uk/d118howqmv.html “How the EU Operates – After Lisbon Qualified Majority voting”
  Council of Ministers and European Council
  De mist wordt steeds dikker..

  P.S. Laat @Jan het niet horen: “one country, one vote”

 85. Jan Bouma 23 oktober 2012 om 18:35

  @Aad….17:57
  Geen verkeerde reactie. Kijk! Er zijn ca. 1 miljoen fietsliefhebbers in Nederland en het is niet verkeerd een dergelijke massa-sport te sponsoren. Hou dan inderdaad “de professionals” daarbij buiten de deur. Die verkloten het altijd. Prestatiedrang van de renners wordt dan geparallelliseerd aan die van de Bank; en dan gaat het mis. De winst gezocht moet worden in het algemene belang van dat miljoen fietsliefhebbers.

  Enfin. We zien wel of niet hoe het er morgen voorstaat (wat mij betreft); tot morgen.

 86. Aad Verbaast 23 oktober 2012 om 18:41

  @Jan: ik refereerde net naar je, zie hierboven.
  Binnenkort krijgt de verwende “fietsliefhebber” verwarmde fietspaden. Zou me niet verbazen als EU dat gaat subsidiëren.. “Algemeen belang”
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/13107833/__Fietspaden_worden_verwarmd__.html

 87. King Billy 23 oktober 2012 om 22:57

  @Aad Verbaast. re 18.11.Rabobank heeft immers de centen al weer overgemaakt..
  == Rabobank gaat, voor zover nu bekend is, voorlopig verder als een zogenaamde ‘white-label-ploeg’. Staan weer helemaal in hun hemd.=
  Nix nieuws onder de zon. In een eerdere geplaatste link naar de FAZ werd dit feit op dezelfde dag dat de Rabobank medeelde dat sponsoring van de wierploeg is afgelopen per 31/12, al op kritische toon gemeld in het betreffende artikel.
  Nederlandse journalistiekt tukt, lezen niet of nauwelijks concurrerende, buitenlandse dagbladen. Wederom llustratief voor de bedroevende kwaliteit van het journaille.

 88. King Billy 23 oktober 2012 om 23:11

  OMT is een afkorting die al vééél langer bestaat. de FED doet dit al jaren. ‘Dicke Bertha’ in Nov/Dec 2011 en Feb/2012 is een voorbeeld hiervan.

  EU begroting: Sinds het Verdrag van Maastricht iheeft de Europese Rekenkamer nog niet één begroting van de EU goedgekeurd. Moet je zien, horen en lezen wat er gebeurt in Brussel als de Duitse of Nederlandse Rekenkamer begrotingen afkeurt.
  De EUis gewoon een veelkoppig, vuurspuwend monster, wiens eeuwqige honger niet te stillen is.
  Dacht dat de ‘Guardian’ of de ‘Daily Telegraph’ daarover ooit eens een fraaie cartoon publiceerden.

 89. King Billy 23 oktober 2012 om 23:45

  EU begroting 2013:

  Klik om toegang te krijgen tot 133146.pdf

  Pagina 2: EU + 6.85%, EP + 6.82%
  Pagina 1: EU-lidstaten maximaal + 2.79% Als daar de extra tiental NL miljarden inzitten, kannDe Jager kraaien wat-wil, maar dan moeten de Nederlandse belastingbetalers dit bedrag ophoesten.

 90. blutch1 24 oktober 2012 om 00:18

  @Aad, leuk dat je zoveel lezers hebt, maar de aantallen die je noemde en de onderwerpen doen vermoeden dat je op de lijstjes van inlichtingendiensten staat. En of je daarmee nu zo blij moet zijn? Ik zal je helpen: bom, jihad, Iran, Karzai, terrorist, wikileaks, Somalië, drone, Pakistan. Putin.

 91. Aad Verbaast 24 oktober 2012 om 08:53

  @King Billy: all animals are equal, some animals are more equal than others.
  Dat blijkt maar weer eens. Het moet allemaal niet gekker worden.
  “Sustainable growth” blijkt het toverwoord te zijn. Een typisch kenmerk blijkbaar voor de begroting door de jaren heen.. 😉

 92. Aad Verbaast 24 oktober 2012 om 08:56

  @Blutch1: het viel me al op dat er allemaal mannen met lange regenjassen en hoeden op rond het huis zwerven 😉

  Gisteren registreerde WP plots 1370 bezoekers van het blog. Ongekend hoog. Er zijn dagen dat dat niet wordt gehaald 🙄
  Niet duidelijk nog hoe dat precies is ontstaan.

 93. Aad Verbaast 24 oktober 2012 om 09:02

  Opvallend bericht in dit kader: http://www.reuters.com/article/2012/10/24/us-goldman-gupta-sentencing-idUSBRE89N06A20121024
  Waarom opvallend? In America kun je dus crimineel zijn maar een serieus pleidooi voeren om uit de bak te blijven als je maar veel doet aan liefdadigheid. In dit geval Gupta (Golden Sachs – inside trading). Opvallende parallel met Lance Armstrong, die ook nogal wat rechtszaken aan zijn broek zal krijgen. Komt er misschien ook mee weg..

 94. Aad Verbaast 24 oktober 2012 om 09:22

 95. jeetjemina 24 oktober 2012 om 09:56

  Yes! Een wiite bank! Dat is het idee!!

 96. Jan Bouma 24 oktober 2012 om 11:15

  @Aad…9:02
  Ja! En had die Blankfein http://nl.wikipedia.org/wiki/Lloyd_Blankfein zichzelf niet tot God uitgeroepen? Dan ben je ook redelijk onaantastbaar! Als ik me niet vergis besteedde je er een blog aan.

  Wat een zooitje!

 97. King Billy 24 oktober 2012 om 11:27

  De Süddeutsche Zeitung gaat vol in de aanval op Draghi:
  http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/ezb-in-der-schuldenkrise-draghis-basta-politik-fuehrt-ins-dilemma-1.1504206
  „Der von Wolfgang Schäuble als “Professor Unsinn” verunglimpfte Ökonom Hans-Werner Sinn hat Recht: Die Steuerzahler in Deutschland und anderen zahlungskräftigen Staaten haften für die Bazooka-Politik von Draghi, ohne dass ihre Parlamente jemals gefragt worden wären, ob sie bereit sind, so große Haushaltsrisiken einzugehen.“

  En het Europees Parlement houdt voet bij stuk voor meer miljarden meer dan staatshoofden hebben afgesproken.
  http://www.euractiv.com/future-eu/meps-ready-pick-fight-eu-long-te-news-515604?utm_source=EurActiv%20Newsletter&utm_campaign=cecf5484e5-newsletter_daily_update&utm_medium=email

  Hoezo vrede in de EU?

 98. Aad Verbaast 24 oktober 2012 om 11:53

  @Jan: ik zal dat blog nog even in de herinnering roepen bij je:
  https://aadverbaast.wordpress.com/2009/11/18/%C2%93ik-doe-gods-werk%C2%94-2/
  Inlijsten! 😉

 99. Aad Verbaast 24 oktober 2012 om 11:54

  @Jeetjemina: flink schrobben en witwassen, dan komen ze er wel!

 100. Aad Verbaast 24 oktober 2012 om 11:56

  @King Billy: leuke woordspeling ““Professor Unsinn”.
  Staat zijn boek al op de bestsellerslijst?

  Vrede: binnenkort een Europees leger.. Kan je op wachten.

  Verder: http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/2-24102012-AP/EN/2-24102012-AP-EN.PDF
  == Second quarter of 2012 compared with first quarter of 2012
  Euro area government debt up to 90.0% of GDP, EU27 debt up to 84.9% ==

 101. Aad Verbaast 24 oktober 2012 om 14:42

  @King Billy: leuk blog! Inmiddels een volleerd wp-er zie ik. Met een heuse diashow!

  Ik ga vanmiddag ook maar weer eens een nieuw bericht de wereld inslingeren.
  In hetzelfde kader overigens: om de humor er maar een beetje in te houden.

 102. Rob Alberts 24 oktober 2012 om 15:24

  Bij de RaboBank heb ik ooit gezilvervloot.
  Maar dat is al weer heel lang geleden.
  Het dopingfietsverhaal mag toch niemand verbazen.
  Ik internetbankier nu bij een duurzame bank.
  Vriendelijke groet

 103. Pingback:Schaduwbankier Dagobert Duck en zijn 65ste verjaardag « Aad Verbaast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: