Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Verscheur je CV en maak flitsend carrière


Apetrots stonden ze op het bordes. Het verse R-team dat ons door de crisis moet loodsen. Verbijsterend dat ze aanspraak mogen maken op de titel “excellentie”. Niets in hun CV doet namelijk vermoeden dat ze in hun nieuwe vakgebied al eerder geëxcelleerd hebben. Dat moet die honderdduizenden keihard werkende sollicitanten toch moed geven.

Solliciteren
100.000-en sollicitanten schrijven elk 100-en sollicitatiebrieven. Na eindeloos aan het CV geschaafd te hebben om jezelf zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren, word je al snel afgewezen omdat de vooropleiding respectievelijk ervaring niet “passend” zijn bij het “profiel van de ideale kandidaat”.
Een “kopersmarkt”, waarbij de eisen zodanig worden opgeschroefd dat je CV als geldig excuus wordt gebruikt om je vooral niet aan te nemen. De moed zinkt je toch in de schoenen.

Zo niet in de politiek. Daar kan je met gemak naast je schoenen lopen. Daar is alles mogelijk. Zou hun CV worden gebruikt voor de selectie dan zou ieder weldenkend mens deze kandidaten direct terzijde leggen. Een rondgang door de kleurrijke CV’s van de nieuwe ministers (de oude hadden al lang afgedaan voor me):

Jeroen Dijsselbloem (PvdA)
Landbouweconoom. Woordvoerder veiligheid, vreemdelingenbeleid en groot-stedelijkbeleid. Daarna integratiebeleid en illegalenbeleid. Voorzitter Commissie-Dijsselbloem (onderwijsvernieuwingen). En moraalridder tegen gewelddadige computergames en seksistische videoclips. “Minder bloot op TV”. Daar kan je zo maar Minister van Financiën mee worden. Als je maar genoeg op je tellen past.

Ronald Plasterk (PvdA)
Promoveerde op genetisch onderzoek naar de platworm! Daarna onderzoeker van de DNA-transpositie in de parasiet Borrelia hermsii. Werd hij hoogleraar microbiologie mee. Van micro naar macro bleek een kleine stap. Deed het niet onaardig als Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap onder Balkenende. Toen die viel, viel hij terug in de 2e kamer. Woordvoerder financiën, jawel! Maar nu boer-zoekt-baan Dijsselbloem hem onverwachts rechts inhaalde, ga je toch gewoon Binnenlandse Zaken en Koninksrijksrelaties doen? Eitje.

Jeanine Botox Hennis-Plasschaert (VVD)
Opleiding: secretaresse. Subsidieadviseur (KPMG), Assistente B&W Amsterdam. Omhooggevallen als Europees Parlementariër. Lid van commissies transport, justitie, binnenlandse zaken en burgerlijke vrijheden. Zorgde voor bijval door het SWIFT-akkoord te laten verwerpen. Kwam plots terug. Lid (2e) kamer commissie: binnenlandse zaken & koninkrijksrelaties, Europese zaken, justitie en sociale zaken & werkgelegenheid. Woordvoerster veiligheid, politie, gelijke behandeling, homo-emancipatie en rampen- en crisisbestrijding. Tja, dan denk je natuurlijk meteen aan haar als Minister van Defensie. Het nu al uitgeklede ministerie staat in het gelid haar een warm onthaal te geven.

Lilianne Ploumen (PvdA)
Studeerde 8 jaar Maatschappijgeschiedenis. Werkte voor Foster Parents Plan, Mama Cash,Cordaid. Zette “Ploumen Projecten” op (1995). Was Groenlinks, bekeerde zich tot de PvdA. Was 4 jaar voorzitter van de Partij. Opvallend in het CV: lid van de ouderraad van de basisschool “de Mijlpaal”. Feministe en aids bestrijder. Je kan je toch geen betere kandidaat wensen als Minister van Buitenlandse Handel? Die kan zeker “Nederland Export land” definitief op de kaart zetten! ‘Dank für die Ploumen!’

Stef Blok (VVD)
Bedrijfskundige en ABN-Amro-er. Woordvoerder volksgezondheid, welzijn en sport, financiën en sociale zaken. Was ook penningmeester van de VVD. Werd onzichtbaar fractievoorzitter toen Rutte het torentje betrad. Als dank voor dit “corvee” wordt hij Minister van Wonen en Rijksdienst. Speciaal voor hem bedacht omdat hij uit de boot dreigde te vallen. Je moet er maar opkomen!

Jet Bussemaker (PvdA)
Studeerde politieke theorie en moderne staat. Werkte voor het wetenschappelijk insituut van Groen Links. Liep over naar de PvdA in 1997 om in 1998 in de kamer te komen. Specialiteit: arbeidsmarktbeleid, arbeid en zorg, WAO, en belastingen. Wapenfeit: mede-indiener van een initiatiefvoorstel omtrent gewetensbezwaren tegen het werken op zondag. Was al staatssecetaris met portefeulle verpleging, ouderenbeleid, sport en medisch-ethische vraagstukken. Was in juni niet verkiesbaar. Had al aangegeven niet als minister in het kabinet te willen komen. Dus wordt ze Minister van Onderwijs!

Frans Timmermans (PvdA)
Is Frans letterkundige. Heeft zowaar wat buitenland ervaring. Was ooit zelfs even staatssecretaris van BZ. Kwam daar in opspraak omdat hij een eigen partijstichting sponsorde. Europa fanaat. Sinds 1998 in de kamer. Probeerde gouverneur van Limburg te worden. Mislukte. Wat ook al mislukte was Commissaris Mensenrechten worden. Bijnaam “de Brutus van Cohen”. Gelekt mailtje. Bleek uiteindelijk een (diplomatieke) meesterzet. Cohen was binnen 4 dagen weg. Samsom is hem nu eeuwig dankbaar. Word je zo maar Minister van Buitenlandse Zaken mee.

Lodewijk Asscher (PvdA)
Vermeende wonderboy uit Amsterdam. Universitair docent (in ruste) informatierecht. Wethouder Financiën, Economische Zaken, Onderwijs, Inburgering en Jeugd in Amsterdam. Gaf leiding aan “Project Frankenstein”. Bijnaam “monster van Frankenstein”. Let goed op de kleintjes. Hij declareerde een ansichtkaart voor 1,79 euro en babyrompertjes voor bevriende politici. Net als (nu) collega Dijsselbloem ook moraalridder: wilde de wallen opschonen. Kocht voor tientallen miljoenen panden en pooiers uit die net zo snel weer met die vette premies ergens anders begonnen. Met zo’n sociaal hart word je al snel Minister van Sociale Zaken en zelfs Vice-Premier!

Samenvatting:
Geen passend CV te vinden. Wat een zooitje ongeregeld. Wat een bende.
Of misschien toch niet: informateur Kamp zette immers de trend: ook al ben je helemaal niet gekwalificeerd, je hebt gewoon elke baan te accepteren als je die krijgt aangeboden. Bruggen slaan!

Of is het toch wat Ronald Reagan al concludeerde: “Men zegt wel eens dat politicus het op één na oudste beroep van de wereld is. Ik ben er achter gekomen dat het erg veel van het oudste weg heeft.”

 

En dan sla ik hiermee meteen al een bruggetje naar 6 november. De Amerikaanse verkiezingen. Nog erger. Daar moet je als kandidaat voor de “machtigste man van de wereld” een overvol beschreven kerfstok hebben. Dat is meer dan genoeg. Stay tuned.

 
Plaatje bordes: http://www.nrc.nl/nieuws/2012/11/05/kabinet-rutte-ii-beedigd-straks-op-het-bordes/
Plaatje Obama/Romney: http://communities.washingtontimes.com/neighborhood/reawakening-liberty/2012/jul/16/obama-romney-debate-staring-contest/

117 Reacties op “Verscheur je CV en maak flitsend carrière

 1. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 5 november 2012 om 17:57

  Zoals gezegd: als je nergens meer voor deugt kan je altijd nog de criminaliteit in, en als je daarvoor niet deugt wacht je een carriere als politicus.

  jeanine Botox; had een probleem met een lid in de tweede kamer?En ze kent zoveel plafonds….

 2. Motek from Space 5 november 2012 om 18:00

  Ik had echt gehoopt dat je ook zou solliciteren Aad, zij het als vrijwilliger om vooral de openstaande micro foon in stand te houden als Ministerie ter Beveiliging van het Openbaar Bestuur. Had je na verloop ook die vrijwilligerspremie opgeleverd van de queen 😉

 3. Selma 5 november 2012 om 18:01

  Je vergeet de staatssecretarissen (of wordt dat de tweede serie?)
  Was ik dolblij dat we van die hork van een Atsma af waren, die gekocht was door Coca cola en co, zijn we van de regen in de drup met ene Wilma Mansveld die haar flitsende carrière begon op de boekhoudafdeling van de Jaguar-fabriek! En dat met een VVD-bazinneke boven zich.
  Arm milieu.

 4. Aad Verbaast 5 november 2012 om 18:07

  @Motek: solliciteren doe ik niet. Ik ga er van uit dat ik gevraagd wordt. Om dan luid te kunnen zeggen dat ik niet met dit zooitje ongeregeld wil gaan samenwerken!

  @Selma: zou te ver voeren om ook nog eens alle staatssecretarissen mee te nemen. Zelfde laken een pak natuurlijk. Al moet je het als met een naald in een hooiberg zoeken, er is ook nog iets van goed nieuws. Rosenthal is weg. Was niet eens op zijn eigen afscheidsreceptie! 😉

  @Kleet: alle is mogelijk in de politiek zo blijkt maar weer eens.
  Jeanine: “ik heb er zin in”. 🙄

 5. Marleen 5 november 2012 om 18:08

  Wat betreft Plasterk ben ik het niet eens. Waarschijnlijk de enige die daar terecht staat. Hij was in CalTec en Cambridge en heeft internationale prijzen gewonnen voor zijn onderzoek, was in eeste instantie minister van cultuur, onderwijs en wetenschap. Heel geschikt voor iemand met zijn profiel lijkt me.

 6. Marijn Krijger 5 november 2012 om 18:11

  Treffender dan dit is het niet te beschrijven. Kunnen we al gokken op de datum van de volgende verkiezingen?

 7. Aad Verbaast 5 november 2012 om 18:13

  @Marleen: kun je me dan uitleggen waarom hij daarom Minister van Binnenlandse Zaken wordt? Onderwijs en wetenschap lijkt me logischer. Deed hij wel aardig. Kreeg overigens wel de bijnaam “Minister van Feesten en Partijen”. Was altijd present als er een borrel te halen viel.

  @Marijn: je kan nu al inzetten! Net als dat de beëdiging opnieuw moest, moest de bordesscene ook voor een tweede keer: Het kabinet struikelde al bij de eerste afgang.

 8. Marleen 5 november 2012 om 18:19

  @ Aad, Dat laatste pleit alleen maar voor hem wat mij betreft. Politici moeten immers meer socialiseren met elkaar (ofwel apenvlooien zoals Frans de Waal het zo mooi vertelt)
  Geen idee waarom hij nu minister van Binnenlandse zaken is…maar dat zal hij vast goed doen.

 9. King Billy 5 november 2012 om 18:33

  Volkomen misplaatst blog, het moet wel gezellig blijven, @Aad Verbaast, ze gaan toch een feestje bouwen? De organisatie van feestjes vergt andere kwalificaties dan normaliter vereist is voor beroepsmatige functies.
  De formateurs hebben het goed ingeschat, met deze feestcommissarissen ligt er nog veel plezier in het vooruitzicht. Kunnen ze zich nog even voorbereiden op de 11e van de 11e om 11.11, want dan gaan de feestjes écht ‘los’.

 10. Aad Verbaast 5 november 2012 om 18:37

  @King Billy: voor dat feestje hebben ze Plasterk ingehuurd (zie 18:13). Met gleufhoed red je het met Halloween. Wonderlijk samenraapsel. Zijn het gauw eens in de Trevezaal: “ik snap het ook niet”

 11. Aad Verbaast 5 november 2012 om 18:42

  @Marleen. Ik had ergens ook wel een zwak voor “ome Roon”. Als woordvoerder financiën viel hij toch wel door de mand. Veel geschreeuw, maar nooit wol.
  Kreeg de plek omdat hij een “alleskunner” schijnt te zijn volgens zijn fans.. Die plek was nog wel te vergeven aan een aardige man die in de kamer ook maar aan het worstelen was.

 12. Th Balvers 5 november 2012 om 19:53

  Een aparte, lezenswaardige benadering met veel gegevens die ik (nog) niet kende.
  In principe vind ik het goed dat iedereen minister kan worden.
  Als bestuurder hoef je geen deskundige te zijn op je departement. Meer dan ooit moet je het beleid kunnen presenteren en politiek vaardig zijn. Er komt een minister (v) van defensie die nog nooit een geweer in handen heeft gehad. En daar ben ik gewoon blij om….

 13. Jan Bouma 5 november 2012 om 20:11

  Globaal commentaar.
  Wat men hier ziet gebeuren is het optimum van “de partijendemocratie”. Uiteraard zou er een landelijke screening ‘voor de beste man/vrouw’ op die post moeten worden gevoerd waarbij het als noodzakelijke voorwaarde zou moeten gelden dat er geen reli- of partijpolitieke bindingen zouden mogen bestaan voor de selectiecriteria. Het tegendeel is het geval.

  Morgen verder wat mij betreft. Ik moet wel eerst naar de Rechtbank. Misschien moet ik daar de bestuursrechter ook nog het Recht verklaren. Men verneemt nader… 🙂

 14. Appelvrouw 5 november 2012 om 20:13

  Bedankt maar weer voor de informatie.
  Blij toe dat ik bij mijn leest ben gebleven!
  Je zou je toch schamen als je politicus moet worden,
  behalve misschien dat het redelijk betaalt.

 15. Aad Verbaast 5 november 2012 om 20:29

  @Theo: mooi principe natuurlijk dat iedereen minister kan worden. Maar gezien de belangwekkende functie mag toch verwacht worden dat enkel de ‘besten’ deze functie mogen bekleden?
  Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dat hier niet het geval is, en geheel andere factoren een overwegende rol spelen. Gemiste kansen, en niet direct een basis voor veel vertrouwen.

 16. Aad Verbaast 5 november 2012 om 20:32

  @Jan: bijzonder natuurlijk dat voor een burgervader positie nog wel een profielschets gemaakt wordt. En een commissie wordt aangesteld om dat te ijken, waarbij de raad ook nog eens een oordeel mag vellen.
  Ik heb nog nooit een profielschets gezien voor een ministerspost. En de formateur was al klaar voordat hij formeel mocht beginnen!!
  Hoe gekker kan je het maken.

 17. Aad Verbaast 5 november 2012 om 20:33

  @appelvrouw: is inderdaad niet altijd te begrijpen waarom men zo’n functie ambieert. Reagan had het denk ik wel scherp gezien.

 18. Th Balvers 5 november 2012 om 20:43

  Eeuwenoud (Plato wenste het al) is er de wens dat “de besten” zouden moeten regeren. De praktijk is sterker.
  In eerdere reacties (op nog vroegere) blogs heb ik gesteld dat de partijendemocratie zwaar overleefd is. 2% van het electoraat is nog maar partijlid. Ik stelde dat bij de formatie van 2010, een zakenkabinet, jammer dat dat niet kon.

 19. zelfstandigjournalistantwerpen 5 november 2012 om 20:52

  Frans Timmermans spreekt tenminste Frans begrijp ik. Dat is een sterk argument voor een minister van Buitenlandse Zaken.

 20. Mark 5 november 2012 om 21:26

  Hehehe. Goed stuk Aad! ’t is een bespottelijk kabinetje.
  Maar ach, het leger kan wel wat homo-emancipatie gebruiken toch?

 21. King Billy 5 november 2012 om 23:17

  Uit het vrouwenquota en op welke ministeries de dames mochten plaats nemen blijkt duidelijk dat de VVD meer fiducie in de dames heeft dan de PvdA.

  Ministersploeg vrouwen quota 42%, (PvdA 2*, ondergeschoven kindje Ploumen plus Bussemaker op OCW. 3 vrouwelijke VVD ministers op relatief zware posten).

  Staatssecretarissen vrouwenquota 29% (2 * PvdA, I&M en SZW. VVD 0)

  Op totaal 19 bewindslieden, exlusief de ploegleider, 7 vrouwen (37%)
  Da’s al heel bijzonder in vergelijking met ‘Brussel’ en ‘Berlijn’ omdat ploegleider Rutte met zijn ministersploeg collega Merkel, die ruimer in haar jasje zit, heeft verslagen op punten 42-37.

 22. Aad Verbaast 6 november 2012 om 00:45

  @Theo die wens lijkt me zelfs een noodzaak. Zeker in tijden van crisis. Als het allemaal perfect was kan je regeren met twee vingers in de neus.
  Het minste wat je mag verwachten is dat de ministers gepokt en gemazeld zijn op het onderwerp waar ze voor worden gekozen. Met een zakenkabinet is dat zeker meer het geval.
  Vandaar mijn verbijstering dat dit hier eigenlijk in het geheel niet het geval was. Dramatisch.

 23. Aad Verbaast 6 november 2012 om 00:49

  @Zelfstandig journalist: hij spreekt zelfs 6 talen naar het schijnt. Talenwondertje.

  @Mark: dank. Die rampen en crisisbestrijding ervaring is ook wel handig. Als ik de soldaten mag geloven is het een ramp en een crisis in het leger na alle bezuinigingen.

 24. Aad Verbaast 6 november 2012 om 01:00

  @King Billy: ja, daar werd nogal een punt van gemaakt. Met name door de PvdA. Rutte gniffelt nog na omdat hij daar bovenop gesprongen is. Zal ook wel deels verklaren dat Jeanine Hennis verkozen is boven Hans van Baalen, die de baan bijzonder graag gehad zou hebben. Bij hem staat tenminste nog “defensie” in zijn CV. Maar ook niet geheel onbesproken. Geen dikke vriendjes met Rutte, en veel te rechts voor Samsom waarschijnlijk.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Hans_van_Baalen

 25. King Billy 6 november 2012 om 07:44

  Al met al, de pro-Europa en pro-euro PvdA en VVD volgen keurig de reorganisatie orders uit de ivoren toren van de Holding ‘EU’ NV op. Huizenmarkt, gezondheidszorg, staatsschulden en staatshuishouding op orde brengen. Het andere ‘Brussel’ krijgt ook haar zin, de JSF is niet van tafel.
  Van Rompuy, Barroso en comptroller Draghi kunnen tevreden zijn, zonder angst dat de meute optrekt naar de goed afgeschermde centrale’s in Brussel of Frankfurt, want welke Europeanen halen het in hoofd dáár en masse hun mening duidelijk te maken.

  Doet aan twee dingen denken. Hoe GM haar werkmaatschappijen bestuurt en de bankier die zei dat hem ’t worst zal zijn welke wetten in elkaar worden gedraaid, zolang hij het geld controleert.
  Wat daar nog ontbreekt in Brussel is een eigen multi-inzetbare sterke arm, die niet alleen het Place du Luxembourg in Brussel kan schoonvegen.
  De wens daartoe en voor een eigen federaal budget is evenwel reeds uitgesproken.

  Komen de bestuursvoorzitters Van Rompuy en Barroso met een paar adjudanten, Oliie Rehn o.a., nu binnenkort uit hun ivoren toren om in Den Haag Rutte en Samson even ‘bij te praten’ of het parlement met een bezoek te vereren?
  Andersom dus.

 26. Selma 6 november 2012 om 09:04

  “Het minste wat je mag verwachten is dat de ministers gepokt en gemazeld zijn op het onderwerp waar ze voor worden gekozen”
  Dat dit idee sinds een paar decennia is losgelaten bleek al bij Kok II,
  toen was ik geschokt dat mevr. A. Jorritsma, met niet meer scholing dan MMS en een baan op een reisbureau minister van Economische zaken werd, en econoom Rick van der Ploeg staatssecretaris van Cultuur.

 27. Aad Verbaast 6 november 2012 om 09:12

  @King Billy: Kat in het bakkie voor Brussel en Frankfurt. Van Nederland hebben ze niets meer te duchten inderdaad. Rutte zal niet gauw meer zeggen “geen cent meer naar Griekenland”. Dijsselbloem moet het vak nog leren en zal zich voorlopig koest houden, en Timmermans is volledig Europa adept en zal op dat onderwerp op zijn strepen gaan staan.
  Bijpraten is dus niet meer nodig. Dat reisje kunnen ze zich besparen.

  JSF is iets smeuïger. Lees (is zeer vermakelijk) de reconstructie van de onderhandelingen tussen PvdA en de VVD:
  http://www.nrc.nl/verkiezingen/2012/11/05/ik-hoef-dat-ding-niet-lees-nrc-reconstructie-formatie-terug/ Rutte: “Weet je? Laat ook maar, ik hoef dat ding niet!”
  Samsom: “„Ik wil ervan af, sodemieter maar op, we kopen hem gewoon.”

  Op 25 september werd er al over de poppetjes gesproken. De haren rijzen je te berge op welke manier dat gaat. Bevestigt precies de boodschap in deze blog: gaat helemaal nergens over.

 28. Aad Verbaast 6 november 2012 om 09:26

  @Selma: goed dat je dat nog even in de herinnering roept ja. Blijkt maar weer dat dit een structureel verschijnsel is. Waarbij (en dat heb ik niet uitgeplozen) het bij dit kabinet wel heel erg over de hele linie is uitgevoerd. De breed gedragen opinie over dit kabinet is al wel dat er geen enkele visie over de toekomst zichtbaar is. 82 pagina’s met wel 110 maatregelen, die ze nog met “trots” verdedigen, maar tevens gebruiken als slap excuus dat het niet meer uit te rekenen valt omdat ze “allemaal in elkaar grijpen”.
  Beide partijen dalen dramatisch in de peilingen. VVD met name, nu al 15 zetels minder. Er zullen nog heel wat bruggen geslagen moeten worden!

 29. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 6 november 2012 om 09:42

  Eens was NL een leuk land.Op een zeker moment niet zo rijk als DE of japan, maar we gingen in de goede richting.
  Er werd ons gevraagd af te zien van redelijke looneisen, en maar groentetuintjes te maken om aan het eten te blijven.
  Als tegenprestatie hield de overheid de prijzen in de winkels streng in de gaten.
  Doel: een staat te scheppen, waarin niemand hoefde te bedelen, waarin het goed toeven was voor eenieder.
  Solidairiteit was een beginsel; vandaardat ziekenfonds een percentage was van bruto inkomen; vandaar dat de belasting tarieven progressief waren.
  Er waren opstart fouten; maar er was een wil om die te corrigeren.

  We waren trots op NL als sociale staat, en we werden erop aangesproken met jalouzie als we buiten de grenzen waren.

  Die sociale staat is nu definitief dood.
  Dat we een zooitje incompetente knuppels en studentes van plafonds als regering hebben zou dat moeten indiceren.
  Voor een baantje als portier bij een gemeentehuis in een provinciestadje worden meer eisen gesteld.

  Dat de partijpolitiek dood is schreef ik al 20 jaar terug.
  De enige manier om een land redelijk en sociaal te besturen is met regelmatige referenda, zoals in zwitserland; waarbij de politieke partijen alleen maar uitleg/reklame mogen maken voor hun zienswijze, maar geen macht hebben.
  Je ziet aan de huidige situatie wat er gebeurt als je omhooggevallen randdebielen macht geeft.
  Een groep van niet partij gebonden technocratenvormt de regering dan.

  Nederland is dood.Europa is het schoolvoorbeeld van corruptie en incompetentie.Helaas.Maar de nederlanders zijn te zakkerig om de stenen uit de straat te trekken, het is net niet slecht genoeg in NL;maar ik zou zeggen met oog op de directe toekomst: hou in ieder geval een koevoet ervoor klaar.
  Dat deze toestand niet kan duren is duidelijk.

  Maar ook: de enige verandering komt uit de loop van een geweer

 30. Jan Bouma 6 november 2012 om 09:54

  @Kleet…9:42
  Ik dacht dat we nu net met algemene stemmen, ook hier op dit blog, hadden geconcludeerd “dat de verfoeilijke partijendemocratie hoogtij viert…” en dat we daardoor nu juist de vakkennis missen van de innovatieve wetenschappers die niet in de oude sjablonen denken…., ga jij de partijendemocratie verdedigen?!
  Ik snap het even niet. Maar ik moet nu eerst naar de Rechtbank. Zie later wel hoe en of wat.

 31. Aad Verbaast 6 november 2012 om 10:30

  @Kleet: krijg je als er vriendjespolitiek wordt bedreven. Mensen vanuit de kamerbankjes ineens een ministerie mogen gaan leiden. Vaak omdat ze na een paar jaar braaf werken binnen de partijdiscipline het hogerop mogen gaan zoeken. Dat is vragen om ellende. Nou dat is dan ook wel duidelijk!

  Nog zo’n geval: Pieter Hillhorst (columnist van de Volkskrant) wil Asscher gaan opvolgen:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6214/Pieter-Hilhorst/article/detail/3342982/2012/11/06/Pieter-Hilhorst-Nu-wil-ik-mijn-ideeen-in-de-praktijk-vormgeven.dhtml
  Gaat wrs nog gebeuren ook..

 32. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 6 november 2012 om 10:50

  Ik deed het anders; had ik een nieuwe voorman nodig, NOOIT een uit eigen personeel aannemen.Dat geeft haat en nijd en kost geld. Die huur je altijd in vanaf buiten het bedrijf.
  Meer keus en geen toestanden.

 33. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 6 november 2012 om 11:04

  De kwaliteit van werk en producten was altijd slecht in communistische landen.
  Aannemen ging als volgt.Iemand vond dattie electromonteur was(zonder opleiding) en ging naar een bedrijf voor werk.Werd die op de lijst gezet.bedrijf selecteerde niet, maar naam aan op volgorde van inschrijving.Natuurlijk probeerde ze voor te dringen.
  Zo kwam er bij mij ook een halve zool, en toen alles was opgeschreven, vertelde hij, dattie 15kg spek in zijn tas had.
  Ik vertelde hem toen dattie aardig wat had om te sjouwen…..

  Bij een Hongaarse bierbrouwer ging het leuker.
  Daar stonden 150 man op de loonlijst; in werkelijkheid werkten er 40.
  Van de rest kreeg de voorman o.a. 10% van het loon.
  Toen het bedrijf geprivatiseerd werd, was het binnen 3 maand failliet….

  Zo ook een lokale busdienst.De chauffeurs staken 80% van de ritprijzen in hun eigen zak.
  Dus werden de “onrendabele” lijnen gesloten….

  Welkom in het Oostblok; lijkt den Haag wel!

 34. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 6 november 2012 om 11:06

  Een bewaker stal een zwitsers instrument om hardheid van metaal te meten.
  Kost 3000 euro+BTW
  Hij verkocht het als schroot en kreeg 5 euro.
  De officier van Justitie zag geen noodzaak voor strafvervolging, want, zoals de Einstein zei, hij kreeg maar 5 euro, dus jouw schade is maar 5 euro en daarvoor ga ik niet vervolgen”
  Voor de rest gaat het al een stuk beter met hem.
  Maar deze toestanden krijg je als je aanstellingen/ diploma’s kan kopen.
  Lijkt den Haag wel!!!

 35. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 6 november 2012 om 11:09

  Een paar jaar geleden werden er een slordige 400 boompjes bij me gejat.
  Politie: “had je er een hek omheen met prikkeldraad?”
  Nee dus.
  Dan is het geen diefstal; goeiendag.
  Als jij je auto parkeert bij het politiebureau, zet je er dan ook een hek omheen?
  nee.
  Dus dan mag ik hem ook stelen?

  De stomme uitdrukking op zijn smoel was wat we omschrijven als een ruttekuttesmoel

 36. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 6 november 2012 om 11:11

  @Jan Van de vele dingen die je hoognodig moet leren is lezen er eentje van.
  ik verdedig de partijpolitiek niet, ik val hem aan.

 37. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 6 november 2012 om 11:12

  Dat komt ervan als je het groene pilletje niet slikt!!

 38. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 6 november 2012 om 11:54

  Er is een betere min presidente; iemand waar iedereen mee tevreden zal zijn en die minstens zoveel kennis heeft als de huidige klungels: Kelly Bundy

 39. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 6 november 2012 om 13:08

  Een voormalige pvda stemmer vroeg mij aarom er foto’s circuleren van bakelende en ruttekut, allebei in onderbroek, en met een onderbroek over hun hoofd.
  Nou dat is simpel.
  geen verschil tussen kop en kont; aan beide kanten komt er alleen maar shit uit

 40. Aad Verbaast 6 november 2012 om 13:16

  @Kleet: je bent weer behoorlijk op dreef lees ik.

  @allen: ondertussen is iedereen op iedereen boos zo lijkt het wel.
  Ambtnaren op het ministerie van BV zijn bood op Uri die met de staart tussen de benen met de Noorderzon is vertrokken. Durfde zich niet te vertonen op de afscheidsborrel. Bang dat het een lynchpartij zou worden. Geen feestje in ieder geval.
  http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/11_november/06/binnenland/ambtenaren_BZ_boos_op_Rosenthal.xml

  De Telegraaf die Rutte mede in het zadel heeft geholpen gaat nu ook stevig te keer tegen hem:
  http://www.joop.nl/media/detail/artikel/16919_telegraaf_zet_campagne_tegen_rutte_voort/
  Liberale principes worden ‘verloochend’. ‘pure herverdeling van inkomen’, ‘socialistisch fetisjisme’ en ‘pure minachting van de kiezer door de partij die zich onaanraakbaar acht’. Kop: “Nivelleringskabinet”.
  Het kan verkeren 😉

 41. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 6 november 2012 om 14:22

  Er is geen sprake van nivellering. Integendeel.
  Jarenlang zijn midden inkomens en hoger gematst ten koste van de lagere inkomens–dat is EEN
  TWEE: dmv de volgende dure kadoo’s: meer toegang tot infra stuktuur, betere voeding zbetere behuizing, goedkopere energie, bijna geen of weinig wegenbelasting en lage bijtelling; praktisch een monopolie op de HBO en WO opleidingen (94%) 6 jaar minder AOW premie betalen, hogere pensioenen, HRA (en dat is een groot bedrag)
  DRIE Voor 2002 was premie ziekenfonds ook een percentage; niks bijzonders aan; in de meeste landen van europa is het een percentage van bruto loon.
  Dat de hoogste inkomens een fixed bedrag betalen is fout; moet percentage zijn; dan kan het percentage omlaag.
  Daarnaast kan dat percentage nog eens gehalveerd worden als we de ziekenfondsen laten herorganiseren door duitsers.
  Moet wel het inkomen van dokters en specialisten omlaag; doodgewoon betalen per uur, en in loondienst van ziekenhuizen.
  Directie ziekenhuis voor het non-medische deel: horeca opleiding.
  Inkoop medisch matereaal: centraal landelijk.
  VIER De hoogste inkomens hebben al een forse korting gekregen op belasting tarief; dat ze het vuige lef hebben te klagen…
  VIJF HRA: moet per direct, of tenminste in 2 jaar; die 0,5 is een belediging van fatsoen en sociaal gevoel.

  Wat de liberalen van de oude stempel WEL wisten en de waarvoor de huidigen onder leiding van superdebiel Ruttekut geen notie van hebben is het gegeven dat, als de laagst betaalden en de nonactieven een redelijk leven hebben, dat resulteert in een goed inkomen voor de hogere inkomens.

  Ook het eeuwige achtelijke gezeik over HRA komt me de strot uit.
  Een relatief kleine groep heeft er voordeel van, althans in eerste instantie.
  Stel dat morgen de HRA wordt afgeschaft, dan neemt de vraag naar huizen explosief toe, omdat de waarde van huizen keldert.
  Natuurlijk zullen de banken wat verliezen, maar ook weer extra winnen door de verkoop aan huizen aan de lagere inkomens.
  Daarnaast zakt voor de overheid de kosten van huisvesting.
  De economie groeit; belasting kan omlaag.
  Dus wie hebben er het meeste belang bij afschaffen van HRA? Juist de hoogste inkomens.

  Nou nog nog dat onsje snugger kopen om dat te begrijpen.
  Economie is niet zo maar een rekensommetje; het heeft veel en veel meer te maken met sociale logica.

  Toch maar de Bundy’s in den haag zetten als verbetering.

 42. Jan Bouma 6 november 2012 om 16:15

  @Kleet….11:11
  Ik las in je comment van 9:42 uur == Je ziet aan de huidige situatie wat er gebeurt als je omhooggevallen randdebielen macht geeft. Een groep van niet partij gebonden technocraten vormt de regering dan. ==

  en die uitspraak bevestigt mijn gelijk. Want ik ben er nu juist w e l voor om niet gebonden wetenschappers in te schakelen; dus wat wel gezegd wordt “een zakenkabinet” te vormen. Pilletje heb jezelf nodig. 🙂

  Rechtszaak.
  Ben net terug. Stelling van mij was dat de verweerder zich bediend had van “détournement de pouvoir” ofwel machtsmisbruik van de overheid. Voor de rest nog wat gehakt gemaakt van de foute rechtsopvattingen. Uitspraak over 6 weken met mogelijke verlenging van nog eens 6 weken.

 43. Aad Verbaast 6 november 2012 om 16:22

  @Jan: ik ben onderhand een beetje de draad kwijt in de lange reeks rechtszaken. Waar ging het deze keer over?
  Wel lang zeg: 6 weken met nog eens 6 weken uitloopmogelijkheid. In Nederland vorm je sneller een kabinet!

 44. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 6 november 2012 om 16:28

  Nou die schut moet maar kinderverhaaltjes gaan schrijven misschien heeft D66 een baantje voor hem.
  Hij stapelt blunder op blunder.
  op de eerste plaats; voor een GROEIENDE economie is een KLEINE maar sterke middenklasse een goede zaak.
  dat is waar.

  Maar onze middenklasse is nummeriek veel te groot en te welvarend.
  Zij vreten de werkende klasse uit.
  Zij zijn een kostenpost zonder toevoegende waarde.
  Onze middenklasse moet 60% kleiner in volume.

  het is logisch dat de middenklasse groeit als de economie groeit.
  vanaf de jaren 70 zijn er allerlei vreemde baantjes en functies bijgekomen, vaak voor de (lokale) overheid en bij de grotere bedrijven.
  Baantjes waar we makkelijk zonder kunnen.
  Voorbeeldje; 30.000 ambtenaren bij de europese commissie a raison van 33 euro per uur.
  Die rotzooi–samen met een teveel van 30% aan ‘normale” ambtenaren, die qua secundaire arbeidsvoorwaarden echte maatschappij uitvreters zijn- moeten eruit

  Wat betreft HRA: daarin zijn we uniek in europa; nergens is dat zo.
  WEL is er in frankrijk een regel van 75% belasting voor de rijken.
  Hier gaan we de HRA verminderen met 0,5 % …en dan geven we ook nog een tariefvermindering en hebben de middenklassen en de rijken de vuige onbeschofte brutaliteit te protesteren tegen een percentage voor de ziekenfondsen!!!

  Dan: met zijn bestedingsverwachting qua inkomensgroep zittie schuttekut er HELEMAAL naast.
  De lagere inkomens zijn de trouwste belastingbetalers met de laagste aftrekposten; maar ook de GROOTSTE besteders; zij besteden 100% van hun inkomen aan eerste lijns en tweede lijns producten.
  Zonder hun lwas de middenstand failliet!!!
  De rijken besteden te weinig in de winkels; logisch; er zijn er minder

  Nou hopen we dat er toch eens een lesuur sociaal economisch inzicht wordt hgegeven op de school voor journalistiek; misschien dat er dan journalisten komen met wat kennis; hoog nodig Schutte lijkt nergens op.

 45. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 6 november 2012 om 16:30

  Jan: alles is zoals het was.
  je lult weer uit je nek; onderbroek over je hoofd trekken….
  Had je vader maar f1 investering in Durex gedaan….

 46. King Billy 6 november 2012 om 16:50

  Hmmm, voorlopig zit Rutte vast in het zadel. Plotseling het braafste jongetje in de europese klas. Knappe koppen die kans zien hem daaruit te wippen´en met een alternatief te komen. Rutte is slim genoeg om dat te voorkomen.

  http://koningbilly.wordpress.com/2012/11/06/rutte-ii-verslaat-merkel-ii-42-33-op-punten-vrouwenquotum/

 47. Aad Verbaast 6 november 2012 om 17:15

  @King Billy: als ze geen slaande ruzie krijgen dan kunnen ze het wel 4 jaar volhouden (opvallend overigens dat ze het altijd over 5 jaar hebben..).
  Europa: de rekenkamer begint te mopperen. http://www.nrc.nl/nieuws/2012/11/06/europese-unie-verspilt-miljarden-volgens-europese-rekenkamer/
  Wordt weer meer. Boekhouden is niet hun sterkste kant zo blijkt.

 48. Jan Bouma 6 november 2012 om 17:26

  @Aad… 16:22
  zie m’n update van 25 oktober op m’n juridische blog: http://villamithras.wordpress.com/2009/07/16/la-tristesse-dune-mere-ook-gered-uit-de-klauwen-van/#respond
  ..kan me voorstellen dat je het niet meer snapt. Twee zaken op de rol van vandaag Die van mij en m’n broer. We gaan gelijk krijgen dat de “vergelijkende opgevoerde referentieobjecten” toch niet vergelijkend zijn want die hebben geen vuilnisbelts te verkopen in hun eigendom (zoals wij). Sic!

  Dus in principe moeten we hebben gewonnen vandaag.

  @Kleet…16:30
  Laat maar zitten, jongen.

 49. Aad Verbaast 6 november 2012 om 17:47

  @Jan Bouma: dank, ik ben weer even bij 😉
  Bewijs uit her ongerijmde: zou iemand bereid zijn te ruilen als het om ““vergelijkende opgevoerde referentieobjecten” gaat? Lijkt me evident van niet!
  De overheid maakt zich in deze schuldig aan vastgoedfraude!

 50. Aad Verbaast 6 november 2012 om 17:56

  @allen: Hoe vaak werd niet het woord “trots” gebruikt bij het presenteren van het regeerakkoord?
  VVD inmiddels volgens de laatste peiling op 21 zetels. Komend van 41..
  http://www.nu.nl/politiek/2952019/vvd-gehalveerd-in-nieuwe-peiling.html
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/11/06/vvd-halveert-in-peiling-tns-nipo-onrust-in-vvd-fractie-eerste-kamer/

  Rutte legt een krans bij het graf van Atatürk vandaag in Turkije. Op handelsmissie met Ploumen!
  http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/11_november/06/economie/rutte-op-handelsmissie-in-turkije.xml
  == Zaterdag zijn prins Willem-Alexander en prinses Máxima in gezelschap van minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken in Istanbul. ==

  Zal ongetwijfeld gaan over: http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article/detail/3337730/2012/10/26/Poepbacterien-in-broodje-kebab.dhtml

 51. Aad Verbaast 6 november 2012 om 18:25

 52. Aad Verbaast 6 november 2012 om 18:36

  @Jan (en @allen) interessant voorbeeld van out-of-the-box denken.
  Nieuw systeem van complementaire munten! http://www.rektoverso.be/artikel/naar-een-nieuwe-cultuur-van-geld-interview-met-bernard-lietaer

 53. King Billy 6 november 2012 om 19:08

  http://www.euractiv.com/specialreport-budget/cyprus-presidency-budget-proposa-news-515784?utm_source=EurActiv%20Newsletter&utm_campaign=088d87448e-newsletter_eu_priorities_2020&utm_medium=email
  Om alle ellende nóg groter te maken, Van Rompuy, Barroso en zijn ploeg beginnen dictatoriale trekjes te vertonen en hebben de vloer aangeveegd met de voorstellen van de huidige Voorzitter van de EU, Cyprus, over het EU budget 2014-2020.
  Reden voor Van Rompuy om middels de zgn ‚Spaak‘ methode Cyprus buiten spel te zetten en als biechtvader alle staatshoofden één voor éen op te laten draven in zijn heiligdom om de zooi geregeld te krijgen.
  Normaal zou zijn dat dit in het Europees Parlement wordt afgehandeld en geregeld, maar die preken ook meer EU-geld.
  Lekker, bekend verhaal, de euro en de EU splijten meer dan ze verbinden.
  De Zwitsers zijn inmiddels aan het oefenen omdat ze vrezen dat er een tsunami aan economische vluchtelingen uit de Zuidstaten van de EU aankomt en hebben de grenspolitie met 1500 man legerreservisten versterkt.
  De link zet ik er later bij. Hier ook een Tsunami. Drie kratten boodschappen.

 54. King Billy 6 november 2012 om 20:41

  Sept. 2012. Switzerland Holds Military Exercise For Civil Unrest, Eurozone Refugees http://www.liveleak.com/view?i=20d_1351073997

 55. zelfstandigjournalistantwerpen 6 november 2012 om 21:55

  Met Timmermans slaan we dan zeker geen modderfiguur in het buitenland. Hij was vandaag al bij zijn Belgische ambtgenoot Didier Reynders.

 56. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 6 november 2012 om 21:59

  Verrek! alletwee in dezelfde inrichting?

 57. Aad Verbaast 7 november 2012 om 00:50

  @King Billy: eigenlijk gewoon een zielige vertoning dat ze protesteren als ze zelf zouden moeten korten, in plaats (hun wens) flink mogen groeien.
  Als een land dezelfde argumenten zou aanvoeren om boven de drie % uit te willen komen dan worden ze direct naar huis gestuurd door dezelfde commissie..

  Zwitserland: zijn ze al een hoge muur aan het bouwen om het land? Wat de Chinezen konden, kunnen zij toch ook?

 58. Aad Verbaast 7 november 2012 om 00:51

  @Johan: en zaterdag al weer in Turkije. Met WA en Maxima. Broodje kebab eten.

 59. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 7 november 2012 om 07:34

  nederland is doorgedraaid; zie je ook aan sociale issues.
  Ribberink: zelfmoord is triest.Maar dat de jongen zelfmoord pleegde had te maken met zijn eigen persoon; er zijn jongens zet, die harder gepest worden en geen zelfmoord plegen.
  Tweede: zelfmoordpieken waren er altijd al op rondom de 20 jaar en rondom de 60 jaar.
  Alleen dat mag je van de gevestigde ers niet zeggen.

  Moord op het meisje in Pakistan met zuur.
  Vlgs de Sharia moeten de daders hetzelfde krijgen.Zou welverdiend zijn.
  Maar dat is geen uitzondering; gebeurt vaak; zo vaak dat het geeneens in het nieuws komt.
  Achterliggende oorzaak; beeld van vrouwen door de islam.
  Ter overweging: wij halen dat spul met karrevrachten hier binnen, zogenaamd omdat het vluchtelingen zijn.Toch maar een stop op uitkeringzoekers uit islam landen?
  Is iets voor de nieuwe regering.
  Zein hooch opgelijdt.
  Er zein erzelvs dii ennu lezu en sgreivu……dii modenu teidu tog…

 60. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 7 november 2012 om 07:39

  Obama gekozen.helaas.Maar allez; is gegarandeerd goed voor: een oorlog in Syrie 90% zeker; Iran; 80% zeker; Jemen; 70% zeker.
  En dan mogen er ook weer NL legers heen; rutte blijde….

 61. Aad Verbaast 7 november 2012 om 09:19

  @Kleet: ik had er niet aan moeten denken wat er zou gebeuren als Romney was gekozen. Nog een graad erger dan Obama.

  @King Billy: hier de “overwinningsspeech” in tekst: http://micahsingleton.com/post/35191640831/president-barack-obamas-victory-speech
  “.. we will continue our journey forward and remind the world just why it is that we live in the greatest nation on earth.”
  Hier op beeld: http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-20234626#TWEET340656

  Gisteren in P&W een fragment (moet het nog opzoeken) waarbij een Amerikaan dit statement (greatest nation on earth) met de grond gelijk maakt om te eindigen met “if you say this then I don’t know what the fuck you are talking about”..

 62. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 7 november 2012 om 09:22

  Nou de vragen;
  Waneer gaan ze waar een orlog beginnen, waaraan NL meebetaalt met mensen/matereaal?
  a)Iran met steun van Israel en nao
  b) Syrie met steun van Nato
  c) Jemen met steun van nato
  Multiple choice:
  ..binnen 2 maand
  ..binnen 4 maand
  ..binnen 6 maand
  ..Als doorschuifklus voor militairen uit irak en/of afghanistan
  En: de harder onze regering zegt NIET te zullen participeren, de meer zeker is dat ze het WEL gaan doen.

 63. Jan Bouma 7 november 2012 om 09:31

  Heb begrepen dat Romney zelfs nog een studievriendje van http://nl.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Netanyahu is geweest; een gevaarlijke combinatie. De man wordt als oorlogshitser zelfs door z’n eigen Israëlische generale staf gewantrouwd. Dan maar liever Obama. Hoewel geen van beiden kennelijk ‘het militair industriëel complex’ onder controle hebben net zo min als de financiële maffia. Goldman Sachs subsidiëerde beide presidentskandidaten.

  Wat een zooitje.

 64. Aad Verbaast 7 november 2012 om 09:51

  @Kleet: het enige dat dat kan tegenhouden is wanneer ze zich gaan realiseren dat het geld op is. Oorlog voeren is een dure hobby immers.

 65. Aad Verbaast 7 november 2012 om 09:55

  @Jan: ik lees net op twitter:
  == CNN: 70% of Jews in the US voted for Obama, but 85% of American voters in Israel voted for Romney == Opvallend verschil.
  Maar ja, Obama is ook een warlord. Kijk naar de uitbreiding die hij doorvoerde in Afghanistan en de dronewars die hij voert. Is ook druk bezig het zwaartepunt te verleggen naar Azië.

  En uiteraard zijn het de banken die het voor het zeggen hebben. Goldman Sachs heeft weer gewonnen!

 66. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 7 november 2012 om 09:58

  Ja dat wel; voor de andere nato landen, die openlijk of stiekum mee betalen; vaak frauduleus of corrupt
  Man en peerd: paar jaar terug was er een grote toestand van de Nato in Roemenie.
  Zij huurden een stuk grond.
  Huur: 350 millioen dollar.
  verkoopwaarde; onder de 5.000 dollar

  kruisraketten zijn obsolete en over houdbaarheidsdatum heen.
  Dus koop NL ze.

  Altijd, als er sociale of economische onrust was in USA, begonnen ze een oorlogje hier of daar.

  Een jaar of 35 werd er veel geld geleend voor defensie in USA; hierdoor liep de rente in NL op(12.6%); ik verloor mijn huis, omdat mijn schuld lager was dan de executiewaarde.
  Schulden hebben nut….maar ze moeten wel groot genoeg zijn.

 67. King Billy 7 november 2012 om 10:23

  http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_presidential_election,_2012
  ‘E Pluribus Unum‘ & ‘In God we trust‘.
  314 miljoen inwonwers, 185 miljoen stemgerechtigden. Voorlopige telling vanochtend: 110 miljoen stemmen uitgebracht, waarvan 55.8m op Obama en 54.5m op Romney.

  Obama tegen Sarkozy, die tijdens een of andere wereldconferentie klaagde dat Netanyahu hem koppijn bezorgde: ‘Ik heb hem dagelijks aan de telefoon.’

  De agressieve ‘overwinnings’ speech van Obama druipt van de handreikingen naar de Republikeinen.

 68. Aad Verbaast 7 november 2012 om 10:38

  @King Billy: inmiddels fragment gevonden (in tekst althans) waar ik hierboven naar refereerde:
  http://www.businessinsider.com/why-america-is-not-the-greatest-country-in-the-world-2012-6
  == We lead the world in only three categories. Number of incarcerated citizens per capita, number of adults who believe angels are real and defense spending == http://www.youtube.com/watch?v=eVwUphZ37Ww

  Met nog een toegift: http://www.businessinsider.com/here-are-25-more-signs-that-america-is-not-1-2012-6

  Kon nog wel eens een blogje worden 😉

  N.B. je nieuwe blog staat nog niet op de voorpagina van OBA. Ik denk dat iets met hun server misgaat op het moment. Nieuwe blogs komen er niet meer op sinds vannacht. Even geduld nog. Zal wel opgelost worden.

 69. King Billy 7 november 2012 om 10:59

  Tsja, Voor Obama is het zijn laatste ambstermijn. Dat biedt hem het voordeel dat hij onomwonden kan zeggen waarop het staat zonder angst niet herkozen te worden. En dat altijd aanwezige vijandsbeeld bij de Amerikanen is in feite hun eigen land. Financiele, economische,sociale en materiele infrastructuur totaal verwrongen. Wat is vier jaar om alleen dit al op orde te brengen?
  ‘The best is yet to come!’
  Jingle Bell, jingle bell’….. Keep on dreaming….

 70. Aad Verbaast 7 november 2012 om 11:05

  @King Billy: zie nog even het N.B. bij mijn vorige reactie.. Dat terzijde.
  Eens, dat hij misschien nu wat meer kan doorpakken. Blijft natuurlijk het probleem dat de republikeinen de democraten elkaar structureel in de haren zullen blijven zitten en niet het model van de Rutte-Samsom uitruil hanteren. Integendeel. Veel stilstand dus.

  Zou het niet zo groot zijn, dan laten de kengetallen zien dat het feitelijk is afgedaald naar een ontwikkelingsland. Je zal er maar wonen.

 71. King Billy 7 november 2012 om 11:16

  Stond er vanochtend om 07.58 wél op. Stiekeme moderatie door duistere krachten mischien?

 72. King Billy 7 november 2012 om 12:35

  Lol, over interne EU machtsverhoudingen:
  Merkel feliciteert Obama en nodigt hem uit voor een (reeds voorgekookt) bezoek. Van Rompuy en Barroso komen ook met de gebruikelijke felicitaties en:

  Klik om toegang te krijgen tot 133319.pdf

  „We look forward to meeting President Obama at an early date in order to reconfirm our priorities and provide renewed impetus to our joint action.”

  Tandenknarsen?

 73. trudy k. 7 november 2012 om 14:18

  Precies! En Ploumen is de dochter van de melkboer. Iets wat velen niet met stelligheid kunnen zeggen… ( ’t is een grapje en nog waar ook).

 74. trudy k. 7 november 2012 om 14:22

  Even nagetrokken. Had ik uiteraard eerst moeten doen. http://nl.wikipedia.org/wiki/Lilianne_Ploumen.

 75. Aad Verbaast 7 november 2012 om 17:02

  @King Billy: 12:35: ze zal toch wel tevredener zijn met Obama dan met Waromney, daromny!
  Maar ja, veel hebben ze er swieso niet meer van te verwachten afgezien dat ze de grootste sponsors zijn van de Nato dus dat scheelt weer wat pegulanten uit de eigen kas. Ik dacht dat ze de kosten ervan voor 75% dragen, was veel minder.. Zal overigens wel weer minder worden.

  Formeel is overigens de VS, sinds Bush daar een wet over aan naam, niet eens meer gebonden aan de verplichtingen binnen het bondgenootschap. Heeft met acceptatie van het ICC te maken..

 76. Aad Verbaast 7 november 2012 om 17:03

  @Trudy K: ik had het gelezen ja. 😉
  Staat wel goed eigenlijk op het CV. Is er nog iets van affiniteit met handel: met de paplepel in gegoten!

 77. King Billy 7 november 2012 om 22:07

  Het spektakelstuk in de VS kostte 6.3 miljard dollar terwijl alles bij het oude blijft. Ondertussen moeten we hier bezuinigen en schulden vergemeenschappelijken, waaronder mogelijk 10 miljard euro’s aan Cyprus, waarmee mafia geld wordt witgewassen.
  ‚Total bescheuert‘.
  http://www.presseurop.eu/nl/content/article/3003431-eu-steun-voor-russische-oligarchen

 78. Aad Verbaast 8 november 2012 om 00:51

  @King Billy: het artikel eindigt met: “het is een politiek probleem”. Geheel terecht natuurlijk!
  En in deze een prachtig voorbeeld van de de hele crisis die een politiek probleem is.
  Ik rol van de stoel als ik dit lees in het artikel:
  == Maar het is geen optie om de hulp te weigeren. Dat zou een desastreuze boodschap zijn aan het adres van de financiële markten. Waarom zouden de Europeanen Spanje of Italië redden, als zij nog niet eens in staat zijn een dwerg als Cyprus te helpen? ==
  Hoezo geen optie? En waarom zou voor een normaal denkend mens dat alleen maar uitgelegd worden als “niet in staat zijn”?? Onderschatting van de intelligentie van de buitenwereld die blijkbaar “grosso modo” (om Zijlstra maar even te citeren) veel hoger is dan die van de politici zelf.
  Je kan immers gewoon weigeren met een eerlijk verhaal dat het land een corrupte bende is!

  Tja, als liegen vast onderdeel van het handelen is, dan komt het niet eens meer bij ze op blijkbaar om gewoon een eerlijk verhaal te vertellen..

  Asscher werd ook gedwongen een verhaal te vertellen. Schreef al twee notities naar de kamer:
  http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2012/11/07/kamerbrief-met-informatie-over-koopkrachtontwikkeling.html
  http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2012/11/07/beantwoording-kamervragen-over-de-koopkracht.html

  Verwarring wordt steeds groter. Schrijft Asscher in de brief nog dat Nibud niets toevoegt, besluit de kamer inclusief de PvdA en VVD dat toch maar te laten doen. Regeringsverklaring in de kamer wordt uitgesteld tot volgende week nadat deze berekeningen binnen zijn.. Unicum!

  Rutte in Turkije: “als ik in het buitneland ben, reageer ik nooit op wat in Nederland gebeurt”.

  Blijft lachen in de politiek. Elke keer denk je het kan niet nog gekker, en elke keer blijkt dat wel weer mogelijk te zijn!

 79. King Billy 8 november 2012 om 01:31

  Blogje licht klaar over cyprus. Corruptie dringt door in Nederlandse regering als deze steun wordt toegestaan.

 80. King Billy 8 november 2012 om 06:55

  Even een testje. Kan niet bij m’n WP homepage komen

 81. Jan Bouma 8 november 2012 om 08:50

  Ter overweging. Gehoord de beraadslagingen.

  Wat blijkt? De illusie van de werkelijkheid is sterker dan de werkelijkheid zelf.

  Vandaar geloven de Amerikanen de inspirerende speech van Obama “the best is yet to come..”; en geloven uiteindelijk ook de Nederlandse kiezers het aantredende kabinet “dat geen garanties kan geven..”
  Uiteindelijk wordt dus alles drijfzand; of zoals ik al eens heb gesteld: “het gaat erom wat u maar geloven wilt”. Dat bij dat geloof geen pessimistisch scenario past is ook weer een bekend verschijnsel want niemand kan zonder geloof en vertrouwen in een positieve toekomst voort…

 82. Aad Verbaast 8 november 2012 om 09:18

  @King Billy: 06:55: ??

  @Jan Bouma: “the best is yet to come”, is een oud mantra wat weer even wordt afgestoft. Om daarna weer over te gaan tot de orde van de dag. Doet me denken aan “I believe I can fly”. was ook een hit..

  Mijn oude verlanglijstje naar Obama staat nog geheel open. Niets aan gebeurd in de afgelopen jaren, terwijl het met één pennenstreek zo opgelost had kunnen worden. Wat een zooitje.

 83. king billy 8 november 2012 om 09:31

  Yep, 06.55. Met de kennelijk inmiddels bijgestelde WP-time. Inlogproblemen, hoewel de bezoekerslijst anders doet vermoeden. Vriendje op afstand doet onderzoek naar eventuele indringers.

 84. Selma 8 november 2012 om 09:32

  Vandaar dat melkboerenhondenhaar.
  Dochter van de kapper was beter geweest.

 85. king billy 8 november 2012 om 09:32

  Nog een test

 86. Aad Verbaast 8 november 2012 om 09:51

  @Selma: misschien nog beter als ze gewoon de zaak van haar vader had overgenomen..

  @King Billy: kan je “vriendje op afstand” wel inloggen met jouw gegevens?

 87. Aad Verbaast 8 november 2012 om 09:54

  Ondertussen: http://www.bnr.nl/topic/beurs/222664-1211/inflatie-flink-omhoog-door-btw-verhoging
  == Volgens de Europese rekenmethode kwam de Nederlandse inflatie in oktober uit op 3,3 procent, het hoogste peil in 10 jaar. De Nederlandse inflatie lag daarmee een stuk hoger dan het gemiddelde in de eurozone van 2,5 procent. ==
  Opdracht van de ECB/Draghi is om de inflatie te maximeren tot 2%. Kan wel fluiten naar zijn bonus! 😉

 88. king billy 8 november 2012 om 10:31

  Vriendje kan héél veel.
  Opdract van Draghi is ook om toe te zien op een bonafide aanwending van Europees geld, gefourneerd door Europese belastingbetalers.
  http://koningbilly.wordpress.com/2012/11/08/europese-steun-voor-maffia-in-limassolgrad-10-miljard-voor-failliet-cyprus/

 89. Aad Verbaast 8 november 2012 om 10:34

  @King Billy: inmiddels opgelost dus, begrijp ik?

 90. Aad Verbaast 8 november 2012 om 10:36

  Eerlijk is eerlijk. Die Timmermans laat in ieder geval een ander (beter) geluid horen dan Rosenthal:
  http://nos.nl/artikel/438097-timmermans-veroordeelt-bouwplan.html
  == Volgens minister Timmermans is de bouw van nederzettingen in bezet gebied in strijd met het internationaal recht. ==

 91. Aad Verbaast 8 november 2012 om 11:44

  Aardige column van Marcel van Dam:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6227/Marcel-van-Dam/article/detail/3344415/2012/11/08/Marcel-van-Dam-Geen-kabinet-met-de-PvdA-dat-zo-gretig-zijn-ziel-aan-de-duivel-verkocht.dhtml
  ‘Geen kabinet met de PvdA dat zo gretig zijn ziel aan de duivel verkocht’

  Eindigend met: Lodewijk Asscher begon zijn loopbaan als vicepremier met een geweldige gotspe in de Volkskrant. Hij zei: ‘Hiermee kunnen we een nieuwe vloer leggen onder de verzorgingsstaat.’ Zou het hem zijn ontgaan dat de PvdA al 25 jaar telkens als ze meeregeert een nieuwe vloer legt onder de verzorgingsstaat om er daarna steevast weer door te zakken?

 92. blutch1 8 november 2012 om 14:38

  Er ligt inmiddels zoveel puin dat een stevig vloertje tot de mogelijkheden behoort. Niet zeuren als er af en toe een plekje inzakt. Dat legt weer de stevige basis voor een volgend vloertje.
  Maar wat heb je eigenlijk aan een stevige waterdichte vloer als het dak lekt?

 93. King Billy 8 november 2012 om 15:22

  Dan kan de vloer inklinken. Was het niet een zekere Klink die met veel zorg de basis legde voor het vloertje?

 94. Aad Verbaast 8 november 2012 om 16:15

  @Blutch1 en King Billy: een dansvloertje is het zeker niet. Dat het dal lekt en de ramen tochten, is nog één ding. Maar als het fundament ontbreekt moet je een knappe jongen zijn die daar nog een vloertje op kan leggen.

  Ondertussen: http://www.nrc.nl/nieuws/2012/11/08/ecb-laat-rente-ongemoeid-vertrouwen-in-markt-zichtbaar-groter/
  == Hij stelt dat het vertrouwen in de markt “zichtbaar is toegenomen” == ???
  Gisteren nog een heel ander verhaal: http://nos.nl/video/438109-europa-voorlopig-niet-uit-economische-malaise.html
  Kan ik allemaal geen brood van bakken..

 95. Aad Verbaast 8 november 2012 om 17:03

  Krijgt @Jan toch nog zijn zin: begin van de “Lieftinck operatie” (ook wel “Het Grote Veldtochtsplan” genoemd) in wording:
  http://www.ecb.int/press/pr/date/2012/html/pr121108_1.nl.html

 96. Jan Bouma 8 november 2012 om 17:41

  @Aad…17:03
  Was het maar waar. Alle bestaande biljetten en assets worden geruisloos en zonder lastige vragen omgezet naar de nieuwe biljetten van de ECB dus – helaas – het heeft niets met Lieftinck te maken. Maar dat wist je ook wel! 🙂

  Tot morgen voor weer nieuwe commotie in de tent. Dat is toch de functie van blogs zoals deze; zie ook @King Billy die zich roert met dat Cyprus-schandaal!

 97. King Billy 8 november 2012 om 17:42

  Dat wordt dan een wedloop tussen de Club Med landen en een eventuele hierop volgende ronde van wéér opnieuw ontworpen vijfjes. Maar eerst nog de cent afschaffen.

 98. Aad Verbaast 8 november 2012 om 18:03

  @Jan: als ze slim zijn (helaas, dat zijn ze niet) dan kan het een met het ander gecombineerd worden natuurlijk. Maar ik neig er naar je gelijk te geven.

  @King Billy: mensen met gevulde sokken zijn uiteindelijk wel de klos.
  Verklaart overigens wel waarom in de Club Med landen zoveel op slippers gelopen wordt: hun sokken worden allemaal gebruikt voor een ander doel.

 99. blutch1 8 november 2012 om 18:50

  Laten ze maar blijven staken, zijn we er mooi vanaf. Wat een stelletje hufters. Bevorderen van jeugdwerkgelegenheid, wat een succes!!!

 100. King Billy 8 november 2012 om 19:30

  Verblijdde http://www.wort.lu/en/view/luxembourg-european-institution-staff-to-go-on-strike-509a84cfe4b07ead73e2f6ba met he volgende commentaar:

  Excellent, let them. Probably it serves Europe in the sense that the tsumami of nouvelle’s from the European Council will be somewhat delayed. Besides, the emotional statement by Mr. Núnez about 50 years of history to be dashed, is nonsense. History cannot be dashed unfortunately.

 101. Aad Verbaast 8 november 2012 om 21:59

  @Blutch1 en King Billy: kende in een vorig leven een CEO die stelde: laten ze alsjeblieft gaan staken. Elke dag ze werken kost alleen maar geld!

  Ondertussen crisisberaad in het torentje vanavond: gaat nu al helemaal mis in de regering. Halen ze de regeringsverklaring?
  http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/11_november/08/binnenland/Crisisoverleg_PvdA_VVD_zorgpremie.xml
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/11698/Kabinet-Rutte-II/article/detail/3344642/2012/11/08/Spoedoverleg-VVD-en-PvdA-over-zorgpremie.dhtml
  http://www.nu.nl/politiek/2954034/topoverleg-coalitie-zorgpremie.html

  Bruggen slopen.

 102. Aad Verbaast 9 november 2012 om 01:10

  Dan maar even teruglezen hoe campagnes gewonnen worden en verloren. Leuk stuk met aardige inkijkjes: http://www.nytimes.com/2012/11/08/us/politics/obama-campaign-clawed-back-after-a-dismal-debate.html?pagewanted=1&_r=0

 103. King Billy 9 november 2012 om 11:28

  Terwijl het Europees Parlement jammert om meer geld en Europese ambtenaren gaan staken omdat Barroso’s absurde begrotingsvoorstellen (+6.89%) en zijn begroting voor 2014-2020 down the drain lijken te gaan, heeft het Berlijnse Parlement de regering gekort op de begroting voor 2013.
  Tegen 311.6 miljard in 2012 in 2013 slechts 302 miljard in 2013, haalde het parlement daar nóg eens 200 miljoen vanaf en stelde een limiet aan nieuwe schulden maken. Van 18.7 miljard naar 17.1 miljard.
  De enigen die tegen waren zijn de Groenen. Maar die zitten samen met de socialisten in de regering van de deelstaat NRW, die hun begroting niet rond krijgen en willen meer geld van Berlijn.

  Klik om toegang te krijgen tot 1710200.pdf

  3101 pagina’s….. Dit dan de keerzijde van échte bias-democratie. Het blijft worstelen.

  Ondertussen dreigde het personeel van het Griekse parlementsgebouw de stroom af te sluiten zodat niet gestemd kon worden over bezuingingen op hun arbeidsvoorwaarden. Waarop de Griekse regering zwichtte voor deze chantage en de paragraaf schrapte uit de dokumenten die nodig zijn voor de volgende 31.5 miljard hulp.
  http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/griechenland-kleine-mehrheit-grosse-zweifel-11954803.html

  Claude Juncker, Voorzitter van de Eurogroep, kon het in 1999, vóór de invoering van de euro, niet treffender verwoorden, experimenteren met Murphy.
  „We besluiten iets, brengen dat in en wachten enige tijd af of iets gebeurd. Wanneer dan geen groot gejammer is en geen opstanden, omdat de meesten toch niet begrijpen wat besloten is, dan gaan we door“.

  Voor de goede orde, denk dan niet aan de ‘Wet van Bedrog’.

 104. King Billy 9 november 2012 om 12:03

  Ter aanvulling Claude Juncker: ‘De Brusselse Republiek’, hij heeft ’t echt gezegd:

  http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-15317086.html

 105. Aad Verbaast 9 november 2012 om 12:44

  @King Billy: opvallend moment van eerlijkheid van Juncker. Zal veelal ook zo gebeuren.
  Nog een truc: aandacht afleiden. Je gooit er een idiote maatregel in (zorgpremie b.v.), rekent er al op dat er grote ophef over ontstaat, beloofd dan dat te repareren. Terwijl ondertussen de aandacht dan zo is afgeleid dat de rest er met gemak doorheen slipt. Hans Klok is er niets bij.
  http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/11_november/09/binnenland/Plan_zorgpremie_is_van_tafel.xml

  http://www.z24.nl/analyse/artikel_391988.z24/Mathijs_Bouman__Stop_de_discussie_over_koopkracht.html

 106. Jan Bouma 9 november 2012 om 15:35

  Een opmerking.
  Wat ook miljarden kost? Zo’n conflict tussen enerzijds de corrupte Staat en zijn handlangers versus een ondernemer: http://www.telegraaf.nl/binnenland/13168155/__Werkstraffen_oud-rechters__.html

  Nu zijn deze 2 corrupte oudrechters veroordeeld (unicum!) wegens bewezen verklaarde meineed. “Ze waren wel bevriend!” En hadden daarover gelogen. Een paar maanden celstraf (voorwaardelijk) en ze zijn er vanaf. Niet helemaal. De weg ligt open om ook de bevoordeling van Schiphol te bewijzen. Afgetapt telefoongesprek van Westenberg: “Nou ja, ze hebben nu 50 a 70 miljoen in de knip… maar dat had ook 2 a 2,5 miljard kunnen wezen…” Alles tengevolge van zijn corrupte interventie. Kijk! En daar gaat de Staat kapot aan. De hakken van de corrupte bovenlaag staan in het zand; ze spelen elkaar binnen het oldboys-network de bal toe en verdelen de buit! Je snapt werkelijk niet waarom het OM en Justitie niet meteen schoon schip hebben gemaakt.

 107. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 9 november 2012 om 16:41

  blablablablablablablablablabalbla………..blabla…..blabla? Blablablablablablabla!!!!

 108. Aad Verbaast 9 november 2012 om 16:52

  @Jan: kan je weer zien hoe de rechtspraak en het OM ook doen wat ze behoren te doen door niet in het eigen (kalssfleisch) vlees te snijden. Meineed plegen (toch een bijzonder zwaar vergrijp zeker voor rechters) en er dan mee weg komen met maximaal 240 uur werkstraf..
  Ook nog eens vermindering van straf omdat de heren al beschadigd zouden zijn. Je moet maar durven!
  Wat een bende!

 109. Aad Verbaast 20 november 2012 om 14:30

 110. Rob 30 september 2017 om 08:40

  Helaas haalt dit nooit het gecensureerde journaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: