Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Change blindness. De beslissende factor


Verbijsterend, maar het menselijk brein is eenvoudigweg niet in staat om belangrijke wijzigingen waar te nemen. Ook al gebeurt het letterlijk voor je ogen. Sterker nog: het brein negeert die doelbewust. Dat verklaart veel natuurlijk.

Change blindness.
Hier geen exposé over wat het nou precies inhoudt. Staat in de link, en test jezelf maar met de volgende voorbeelden. Aanrader. Je zult versteld staan.

Filmpje over de kaarttruc. Opletten!
Of nog een bekend experiment in dit kader: de persoonswissel.
Nog drie filmpjes waar je brein bijzondere info niet eens registreert..
Nu met elkaar afwisselende plaatjes: zoek de verschillen. Nog een paar. Moeilijk!

Punt gemaakt? Voor mij wel. Tot mijn ontsteltenis heeft ook mijn brein heeft er voor gekozen zeer selectief waar te nemen. Geen prettige wetenschap voor me. Dan maar het beste er van te maken. Hoe?

De beslissende factor.
Het blijkt dat de menselijke geest een te beperkte capaciteit heeft om alles te verwerken wat er aan informatie binnenkomt. Dus wordt de keus gemaakt om zich op enkele aspecten (veelal details) te concentreren, en de rest maar te laten voor het is, ook al is een wezenlijk onderdeel van het hele plaatje.
Wordt echter die grote verandering zichtbaar gemaakt (iemand wijst je er op bijvoorbeeld), dan blijkt ineens dat het brein dat wel meteen verwerkt. Je het gevoel gevend dat je je wel voor de kop kunt slaan dat je dat niet gezien hebt! Het is toch overduidelijk!

Kijk, daar kan ik wel wat mee.
Ik moest natuurlijk meteen aan politici denken. Geen oog voor het hele plaatje dat continu aan grote veranderingen onderhevig is, en enkel maar details zien. En daar altijd maar achter aan hollen als een “blind paard”. Zitten al jaren/eeuwen in deze politieke crisis.

Dat moet dan toch een overduidelijk geval van “Change Blindness” zijn?

Een zekere mildheid kwam zelfs over me. Ze zijn net mensen! Zou er dan toch een zeker begrip voor ze bij me kunnen ontstaan? Het zal toch niet waar zijn?

Maar die mildheid bleek gelukkig van korte duur te zijn. Even het hele plaatje tot me nemend blijkt dat er een belangrijk verschil is met echte mensen: Ook al wijs je ze er op. Politici zien nog steeds de wijzigingen in het hele plaatje niet.

Blijft natuurlijk de vraag of ze het niet willen zien, of dat ze het niet kunnen zien. Beide geeft te denken. Maar ja, daar moet je dan wel een enigszins normaal werkend brein voor hebben. Kom er nog maar eens om. Zal wel iets met natuurlijke selectie te maken hebben.

 

Noot: plaatje komt hier vandaan

397 Reacties op “Change blindness. De beslissende factor

 1. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 16 juli 2012 om 17:14

  Je bedoelt met politici; mensen met een baantje in politiek.
  Want een “politicus’ helaas hebben we die niet–ziet wel het hele plaatje; en daarop gericht handelt hij.
  is net als met kunstenaars; heleboel noemen zich zo, heel weinig zijn het.

 2. Aad Verbaast 16 juli 2012 om 17:17

  @Kleet: ‘geef mij drie namen van politici die het hele plaatje zien inclusief de veranderingen.. goed, twee dan, nou vooruit eentje?’

 3. Aad Verbaast 16 juli 2012 om 17:33

  @Kleet: “bewijs het”

 4. Jan Bouma 16 juli 2012 om 17:38

  @Aad.. Succes ermee. Ik heb veelvuldig last van je ‘Change blindness’. Vervolgens treedt dan in werking het begrip “hineininterpretieren” : http://books.google.nl/books?id=87sr_gkrnLEC&pg=PA809&lpg=PA809&dq=hineininterpretieren+betekenis&source=bl&ots=MdRn9gxc41&sig=H1KPjxpYsu-P_nQyO5KLQLpN284&hl=nl&sa=X&ei=mzMEUJvLJZG20QWKm7CFBw&ved=0CFEQ6AEwCDgK#v=onepage&q=hineininterpretieren%20betekenis&f=false

  Tot morgen! Misschien zie je het dan allemaal wat helderder.. 🙂

 5. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 16 juli 2012 om 17:41

  Jij vraagt: bewijs het, dus je gelooft het niet, dus is het waar (vlgs jantje) dus heft het niet bewezen te worden.
  Zie het boek: hoe wordt ik vegitarier” geschreven door Karel Anibaal.

 6. Aad Verbaast 16 juli 2012 om 17:42

  @Jan: == Ik heb veelvuldig last van je ‘Change blindness’ == dat toegevoegde woordje “je” intrigeert me wel. Zonder dat woordje, zou ik het direct met je eens zijn! 😉

 7. Selma 16 juli 2012 om 17:46

  Nou, dank je wel voor deze diepe deuk in mijn flikkerende zelfbeeld

 8. Aad Verbaast 16 juli 2012 om 17:55

  @Kleet: je gaat je toch niet ineens verschuilen achter de redeneringen van @Jan? Dan mis je toch een belangrijk deel van het hele plaatje lijkt me.

 9. Aad Verbaast 16 juli 2012 om 17:57

  @Selma: geen dank. Het heeft me ook heel wat dagen en nachten gekost om voor deze omissie in de werking van mijn brein een plekje te vinden. Ik troost me met de gedachte dat alles relatief is.

 10. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 16 juli 2012 om 18:11

  nee hoor ; de naam is Karel Anibaal….

 11. Motek from Space 16 juli 2012 om 19:42

  Leefde Drees toen ook al? V(r)aag teken 😉 Vanwege dat brilletje 😉

 12. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 16 juli 2012 om 20:03

  Oude Drees: AOW, gekoppelde sociale wetgeving; goede basis ideetjes, sociaal gevoel, creativiteit; respect voor de lager betaalden

  vergelijk het met wat we nu hebben; stoethaspels, frauderend, stompzinnig, moraalloos.

 13. Appelvrouw 16 juli 2012 om 20:29

  Ik wist wel dat ik slecht zag, en waarnemen van uiterlijkheden ook. Maar dat ik zelfs dat waar het om gaat niet onthoud vind ik wel een tikkeltje verontrustend.
  Leuke braintraining overigens want hoeveel mensen denken niet dat ze over een hek kunnen springen, maar als ze het doen…

 14. Johan 16 juli 2012 om 20:44

  Ook lastig bij het lezen van teksten. Soms lees ik iets, omdat ik het wil lezen. Maar, dan staat het er niet.

 15. Mihai 16 juli 2012 om 21:05

  Voor mijn beroep moet ik vaak heel scherp naar filmpjes kijken. Vreemd dat zelfs een (zeer) getraind oog die dingen ook mist..

 16. blutch1 16 juli 2012 om 21:15

  Merkwaardig, sommige zie ik direct en andere nog niet na 1 minuut.

 17. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 16 juli 2012 om 21:16

  Als ik naar filmpjes kijk is dat echt voor hobby…..

 18. Aad Verbaast 16 juli 2012 om 21:22

  @Appelvrouw: ik vraag me zelfs af of dit wel te trainen is. Tenzij je van te voren weet dat de test over dit onvermogen gaat. Dan ben je wel geneigd merk ik om niet op het voorspelbare te letten.

  @Johan: ik wet niet of dat onder dezelfde noemer valt, maar ik herken het wel degelijk. Komt ook vaak voor 😉

 19. Aad Verbaast 16 juli 2012 om 21:25

  @Mihai: Voor mij was dit ook een eyeopener. Zie ook mijn reactie naar appelvrouw hierboven.

  @Blutch1: Dan doe je het nog goed volgens mij. In ieder geval in vergelijk met mezelf. Sommige kon ik niet eens ontdekken (bv laatste voorbeeld link). De kaartentruc zag ik ook al niet toen ik die een keer op tv zag, zonder dat ze erbij vertelden dat het over heel wat anders ging. Ik stond versteld!

 20. Mihai 16 juli 2012 om 21:31

  @Aad
  Ja, ik denk dat dit zeker wel te trainen is. Heel bewust het beeld scannen van links naar rechts en van boven naar beneden. Daarnaast moet je proberen de individuele elementen te registreren i.p.v. op het totaalplaatje te letten. Bij goochelaars is het juist de truc om bepaalde “afleidingsmanoeuvres” te negeren en te focussen op dat waar schijnbaar (!) niets gebeurd..

 21. blutch1 16 juli 2012 om 21:49

  Itt Mihai denk ik juist dat je je helemaal niet moet focussen. Juist een beetje door je wimpers naar de plaatjes kijken dan valt het op. Het is een beetje als die 3-D plaatjes, die zie je ook gemakkelijker als je er niet geconcentreerd naar kijkt.

 22. Aad Verbaast 16 juli 2012 om 21:56

  @Mihai en @Blutch1: eens. Als ze je van te voren vertellen dat je je focus ergens anders op moet leggen dan wordt de zicht-strategie ook anders. Is dat dan de les die we hier uit moeten trekken?

  Ik zie het immers wederom als een soort van metafoor om proberen te snappen wat er in de wereld om me heen gebeurt, en niet gebeurt.

  Veel goochelaars! 😉

 23. Mihai 16 juli 2012 om 22:03

  @blutch1
  Ik weet wat je bedoelt maar dit heeft denk ik toch meer met registreren/onthouden te maken en niet met fysiek je oog (on-)scherp stellen. Ik bedoel met “focussen” dan ook meer je oog “vastzetten” op een bepaald punt/element dat in beeld komt.

 24. Mihai 16 juli 2012 om 22:06

  Ben overigens benieuwd op welke doorzichtige manier Jan weer een bruggetje gaat slaan naar zijn boek, want daar wordt dit fenomeen ongetwijfeld mesjecherp uit de doeken gedaan. Ik gok op pagina 1 t/m 364. Jan, kom er maar in!

 25. blutch1 16 juli 2012 om 22:28

  @Mihai
  Misschien werkt het voor iedereen anders. Ik heb mijn hele beroepstijd met visuele onderwerpen doorgebracht waarbij ik na dagen, weken, soms maanden moest zien of er iets veranderd was.
  Meestal ging dat vanzelf zonder me daar speciaal voor in te spannen.
  Kijk maar eens naar iemand die bv ineens een bril op heeft. Je ziet zeker dat er iets veranderd is, je weet soms alleen niet wat. Leuk voorbeeld was vroeger de “pukkel” van Van Agt.
  Kunstenaars zien ook vaak direct wat er veranderd is. Die mensen hebben echt leren kijken.

 26. Mihai 16 juli 2012 om 22:39

  @blutch
  Ik denk dat je het op een gegeven moment onbewust doet. Maar eigenlijk zijn we het er over eens dat het eerder met registeren te maken heeft dan met “staren”.

 27. blutch1 16 juli 2012 om 22:47

  @Mihai
  Dat zou wel kunnen, maar “staren” betekent ook afwezig zijn en dat is niet de bedoeling, niet focussen betekent meer niet al je aandacht op 1 punt vestigen, maar het geheel overzien.

 28. king billy 16 juli 2012 om 22:54

  Blindstaren op iets onder tijdsdruk? Wat’s on a impatient man’s mind? Er zijn toch hulptroepen beschikbaar om de cognitieve dissonanties die dit oproept te maskeren? Zeker in het politieke bedrijf.

 29. Aad Verbaast 17 juli 2012 om 00:22

  @King Billy: er worden wel eens verbanden gelegd tussen “change blindness” en wat Naomi Klein de shock doctrine noemt. Ik kan me er wel iets bij voorstellen trouwens. Niet zozeer dat er doelbewust gebruik van gemaakt wordt, maar wel dat ze er blijkbaar mee weg komen.

  P.S. Bankers behind bars: al ruim 500.000 steunbetuigers. Prima!

 30. Jan Bouma 17 juli 2012 om 06:34

  @Aad…17:42
  De perceptie van de waarneming. En vervolgens het onvermijdelijke ‘hineininterpretieren’ dat daarop volgt. Ik wantrouw alles; ook de eigen waarneming laat staan… die van ’n ander.
  Zo vraag ik je even “zie het verschil” te duiden van je eigen “sfinx-fotootjes” hierboven. Volgens mijn waarneming is er geen enkel verschil niet anders dan dat de linkerfoto hoger staat dan de rechterfoto; of andersom, hè. M.a.w. als er verder geen verschil is dan heb je ons belazerd of op het verkeerde been gezet met de bewering: “zie het verschil” als er in werkelijkheid geen verschil is! Ongeveer zoals politici ook hun ouwe rotzooi weer aanprijzen als nieuw. Dus graag even een duiding van “de verschillen” m.b.t. die 2 sfinx-foto’s. Ben benieuwd.

  @Mihai…22:06
  Of ik “messcherp” de schijn- en werkelijke wereld heb geanalyseerd in m’n boek mag jezelf vaststellen. Lees hierboven wat ik aan @Aad schreef.

  Tot later.

 31. Motek from Space 17 juli 2012 om 07:39

  Goede Morgen maar weer eens. Het is in de lucht daar iedergeval beter dan hier 😉 hoewel het uitzicht aangepast werd. En dat ondervinden we dagelijks als we niet in die opgelegde draaimolen duiken. Gaan ook de ogen van rollen natuurlijk. En daas geen ponem. valt me ook nog wel eens op dat schilderijtjes scheef hangen, soms miniscuul, ter “iri” van de eigenaar. Mocht het op de verwerking vallen van indrukken via ogen dan denk ik dat heel wat mensen kippig zijn geworden door een eigen ego met de eigen behoefte om te willen zien. De eigen zoektocht in hun eigen wereld. Die ervaring heb ik nu wel opgedaan in 20 jaar. Kan ook een vorm van survival zijn maar moet niet té ver door gaan slaan tot het echt niet meer verder komt dan het eigen achtertuintje.
  Niks mis met dat laatste maar, zoals ik al ooit zei, de wereld is groter dan de babybox toch? Het mooie is dat vierkantjes daarnaast hoekig zijn en je keer op keer je kop kunnen laten stoten, rondere vormen zijn wat zachter wat dat betreft 😉 En waarom doen mensen soms hun ogen dicht bij het luisteren naar uitspraken? Kan natuurlijk zijn omdat de tekst slaapverwekkend is/wordt of is het omdat er dan beter geluisterd werd zonder juist afgeleid te worden.? We dragen toch nog allemaal zinnige tuigen met ons mee? Of is dat intussen op de schroot gekomen dmv het hoge vochtgehalte/roest? Wordt alles in redenatie gegooid? Heeft een goudvis pijn? Of wordt er ook zonder de berekening gezien? Zonder die krachtmeting om te behalen wat winst wil betekenen? Phhhhhhh…veel tekst op deze verse dag, komt door de koffie 😉 het “nieuws” van de dag heb ik al achter m’n kiezen. Ga ik nu aan de slag om nog wat aan de weg te timmeren op andere gebieden. Woensdag de dag van de “aardappeleters” in ut Fean. En moet ook nog wat piepers jassen. Rare gewaarwording als je het vertaald naar “voor een pieper zal ik vertellen wat Armoede 2012 is”. Ook een teken dat er niet werd opgelet (?) wat er buiten het eigen achtertuintje bestaat?

 32. Mihai 17 juli 2012 om 07:58

  De altijd amusante Derren Brown laat nog even zien hoe het werkt:

  En hoe banken werken: http://www.youtube.com/watch?v=qoX93TZFLIA of http://www.youtube.com/watch?v=YhmKYeNgZEw&feature=related

  @Bouma
  Wat ben je toch een leuke huichelaar: “Ik wantrouw alles; ook de eigen waarneming”. Haha..

 33. king billy 17 juli 2012 om 08:14

  @Motek from Space. Overweeg hutspot op het menu te zetten en vervang de klapstuk door bouillonblokjes. Desnoods nog een paar mespuntjes Marmageddon als smaakaftopper.

 34. Mihai 17 juli 2012 om 08:20

  @Bouma
  Ik denk dat je boek inderdaad een messcherp beeld geeft van de schijnwereld van iemand met Asperger. Nu nog contact maken met de realiteit van andere mensen!

 35. Jan Bouma 17 juli 2012 om 08:24

  @Mihai…7:58
  Dank voor het “compliment”; ik zou zeggen: “bewijs!” je onbeschofte aantijging.

  @Aad
  Laat maar. Ik zie achter de kop van de sfinx op de linkerfoto nu wel “ineens” hogere struiken of geboomte.

  ps.
  Misschien ook een kwestie van perceptie. Iemand wel of niet terecht een huichelaar noemen.
  Het is toch een soort publieke veroordeling zonder dat de lasteraar de feiten en omstandigheden kent als hij dat doet… Of had @Mihai misschien wel m’n boek gelezen? Hij had al aangegeven van niet. Dus..

 36. Jan Bouma 17 juli 2012 om 08:27

  @Mihai… dat filmpje is dubbelop. Als je eens wat leest waar je commentaar op levert dan had je kunnen lezen dat het filmpje al stond bij de verwijzingen van @Aad.. Hahahaha.. Dombo!

 37. king billy 17 juli 2012 om 08:47

  @bouma En de zak met sinasappels in de fruitstal., een plaatje met veel details. Zou ie verkocht zijn en vervangen door een nieuwe of simpelweg opzij geschoven omdat de zak bijvoorbeeld in de weg hing?
  Wat speelde zich daar werkelijk af?

 38. Jan Bouma 17 juli 2012 om 09:10

  @King Billy…8:47
  Ik houd met alles rekening. Bijvoorbeeld dat in die filmpjes alles “gearrangeerd” IS. Want bij sommige moet je dat wel concluderen dat de zgn. “misleide slachtoffers” een rol spelen. Het domme publiek vergeet dat er dan sprake is van een enscenering.

 39. Aad Verbaast 17 juli 2012 om 09:18

  @Jan: dank voor je openhartigheid. 8:24-6:34 is toch al bijna 2 uur wat je nodig had om het verschil te ontdekken tussen die 2 plaatjes boven in de blog. Hoef je je overigens niet voor te schamen zoals ik heb uitgelegd in de blog. Nu de rest nog 😉

 40. Aad Verbaast 17 juli 2012 om 09:23

  @Motek: zou dat ook allemaal kunnen vallen onder “change blindness”? Ik verwijs bijvoorbeeld naar de uitspraak van Rutte: “armoede bestaat niet in Nederland”. Hij heeft het verschil nog niet eens gezien!

 41. Aad Verbaast 17 juli 2012 om 09:25

  @Mihai: dat eerste filmpje staat al in de links in de blog. Die anderen niet. Zijn wel leuke voorbeelden natuurlijk dat het geen probleem is om mensen van alles wijs te maken.

 42. FT 17 juli 2012 om 09:35

  Change blindness heeft de mens voornamelijk te danken aan Gregorius Palamas, de uitvinder van het navelstaren. Het voortdurend met jezelf bezig zijn heeft de mens niet veel goeds gebracht imho 😉

 43. Aad Verbaast 17 juli 2012 om 09:42

  @allen: nog een illustratie die ik dan ook maar wijt aan change blindness, met name van de politici die maar weigeren er iets aan te doen, omdat ze het niet willen of niet kunnen zien zoals ik betoogde:
  http://www.huffingtonpost.com/charles-ferguson/bank-crimes_b_1675714.html
  Banking Is a Criminal Industry

  Nog eentje in aanvulling die ik ook net voorbij zag komen.
  http://www.bbc.co.uk/news/business-18866018
  Senate report: HSBC ‘allowed drug money laundering’
  http://www.aljazeera.com/news/americas/2012/07/2012716213139157207.html
  HSBC accused of money laundering

 44. Mihai 17 juli 2012 om 09:44

  @Bouma
  Zucht. Natuurlijk wist ik dat wel. Het 1e filmpje van Brown is een opmaat naar de 2e en de 3e.. Ennu..je boek heb ik niet gelezen maar die pagina’s die je hier steeds neer zet geven denken wel een goed beeld van jouw “wereld” of niet?

 45. Mihai 17 juli 2012 om 09:47

  @Aad en Jan
  Dat wist ik wel, het eerste filmpje is vooral bedoelt als opstapje naar het 2e en het 3e..
  @Bouma
  Ik heb je boek inderdaad niet gelezen maar de pagina’s die je hier neerzet spreken “boekdelen” of niet?

 46. Mihai 17 juli 2012 om 10:13

  @Aad
  Het 1e filmpje van Brown was meer bedoeld als opmaat naar de 2e en de 3e..

  @Jan
  Ik heb je boek inderdaad niet gelezen maar je pagina’s zeggen denk ik genoeg of niet?

 47. Johan 17 juli 2012 om 10:16

  Op z’n minst een gelijksoortig fenomeen :-).

 48. Aad Verbaast 17 juli 2012 om 10:26

  @FT: leuke link! Dank.
  Je zou toch denken dat met de groeiende aanwas van obese mensen het navelstaren door iets anders vervangen moet worden. Het zicht er op wordt steeds moeilijker te vatten.
  Blijkt niet het geval te zijn. Wonderlijk.

 49. Jan Bouma 17 juli 2012 om 10:27

  @Mihai…10:13
  Nee. Die enkele pagina die ik per week vermeld is niet genoeg voor de oordeelsvorming. Het gaat altijd om het geheel. Toch, zo blijkt uit mijn ervaring, is het gemakkelijker voor de “aanklagers” om niet teveel samenhangende factoren in de oordeelsvorming te betrekken. En dan vervolgens maar wat losse beschuldigingen (“huichelaar”) daaraan te verbinden. Ik dank u. Maar niet heus.

 50. Aad Verbaast 17 juli 2012 om 10:28

  @Mihai: het is je vergeven 😉

  @Johan: aan aberraties geen gebrek 😉

 51. king billy 17 juli 2012 om 10:35

  Navelstaren? Iedere politicus verplicht autogene training en er in pompen ‘ik zal geduld oefenen en niet liegen’.

 52. Aad Verbaast 17 juli 2012 om 11:07

  @King Billy: oeps. “autogeen” nog wel. Daar kunnen ze anders nog wel wat externe hulp bij gebruiken. Als het al een trainingsdoel kan zijn met ook maar de geringste kans op succes.
  Politici hebben het liegen uitgevonden!

 53. Jan Bouma 17 juli 2012 om 11:21

  @Aad
  @King Billy
  Zoals jullie beiden weten, en hebben kunnen lezen, heb ik aangeraden in het Hoofdstuk Goed & Kwaad (pg. 243 – 250) op pagina 247 om politici enige jaren verplicht in een klooster op te nemen waarna zij de vragen omtrent de Integriteit misschien kunnen beantwoorden… 🙂

  Ongetwijfeld zullen mijn tegenstanders zeggen “dat is nou typisch een voorbeeld van het Asperger-syndroom..” (dank je wel, @Mihai).

 54. blutch1 17 juli 2012 om 11:45

  =politici enige jaren verplicht in een klooster op te nemen=
  Uh, doen we dat voordat ze gekozen zijn of direct erna?

 55. Aad Verbaast 17 juli 2012 om 11:48

  @Jan: een uitstekende suggestie natuurlijk. Waarbij dient te worden aangetekend dat “enige jaren” wellicht nog wat aan de korte kant is. Ik zou tevens willen suggereren dat het dan wel een klooster dient te zijn die geheel is afgesloten van de buitenwereld. Dat is feitelijk een tegemoetkoming aan die politici. Zijn ze immers nu ook al en dat geeft hen dan toch een beetje een ‘thuisgevoel’.

 56. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 17 juli 2012 om 11:53

  IK WIL DE POLITIEK IN!! IK WIL OOK HET KLOOSTER IN!!! (wel in een novicenklooster)

 57. blutch1 17 juli 2012 om 12:15

  @Kleet
  dan zit je het best in een jezuïtenklooster, kun je daarna direct de politiek in.

 58. king billy 17 juli 2012 om 12:34

  Klooster? Ongeacht de religieuze achtergrond wordt hetgene dat zich binnen kloostermuren afspeelt , onttrokken aan publieke controle. Da’s reciproque de poezen en katers op het spek binden.
  Logisch dat Kleet plotseling zowaar positief reageert. Maar dit terzijde.
  Eigentijdser is een Glazen Huis, waar ze allereerst in goed onderling overleg hun eigen huishouding op basis van sobere kloostertradities moeten organiseren. Zonder bierbrouwerij.

 59. blutch1 17 juli 2012 om 12:38

  Een glazen huis is wel een bijzonder slecht idee. En wij er van buitenaf steeds maar geld instoppen zeker?

 60. Aad Verbaast 17 juli 2012 om 12:42

  @King Billy: in deze moderne tijden kunnen de kloosters natuurlijk ook volgehangen worden met webcams die live te volgen zijn op internet.

  @Blutch1: Jezuïetenklooster?
  “Hij weet niets, en denkt dat hij alles weet. Dat wijst duidelijk op een politieke loopbaan.”
  G.B. Shaw

 61. Jan Bouma 17 juli 2012 om 12:43

  Dat alleen mensen van goede wil elkaar blijken te verstaan (volgens Wittgenstein) blijkt wel weer uit de stupide reacties van Blutch1 en Kleet. Maar ik kan het velen. Ik verwijs slechts naar dat blog The search of the empty lawbook: http://villamithras.wordpress.com/2009/08/20/the-search-of-the-empty-lawbook-in-beeld-gebracht-en/

  De eindconclusie daarvan luidt dat het aankomt op de persoonlijke opvattingen van de politci, rechters, enz. m.b.t. hun Integriteit. Heb je te maken met gewetenloze bastards of 2e hands autohandelaren à la Beun de Haas… dan kun je het shaken. 🙂 we maken er een grap van.

  Tot morgen! Voor weer een verhaal over datgene wat er toedoet.

 62. king billy 17 juli 2012 om 13:03

  Webcams kunnen afgeplakt worden of de stekkers er uit getrokken worden. Lijkt me echt iets voor Kleet.

  Iets anders, voor @allen:

  Op de website van de denktank ‘Project Syndicate’ (Joschka Fischer, Stiglitz, o.a.) wordt geadverteerd met deze brain developer, een selftest:
  http://www.lumosity.com/
  Your brain, just brighter.
  Improve brain health and performance.
  •Brain training produces real world benefits
  •Enhance memory, attention and creativity
  •Easy, web-based brain training program

  Kinderspel vergeleken met de context waarbinnen Aad Verbaast’ de voorgeschotelde hersenkrakers plaatst.

 63. Motek from Space 17 juli 2012 om 13:08

  De beslissende factor is natuurlijk “geen woorden maar daden” 😉 Intussen zonder radioklanken heel wat piepers gejast en een aantal “onkruiden”klaar en schoon in de bakken gezet. En néé Butch , ik heb ’n pesthekel aan E621 &co. Lavas is best lekker als je weet wat het is 😉
  Lees dat iedereen intussen richting klooster denkt. Zonder vloerverwarming neem ik aan? En komt dat idee vanwege dat er met het laptoppie vanaf het balkon wordt gedacht? Aad Verbaast 17 juli 2012 om 09:23 Rutte heeft het niet zo met praktijkdingen; aftrekken via een masjientje waarschijnlijk. En melk komt uit de supermarkt-geval. Zal ook nooit het licht zien ondanks de knijpkat. En weet je wat het mooie is? Niet iedereen is onder controle te houden hoewel ook de politie gaat draaien op vrijwilligers. Net zoals de zorgsector. Etc. Je moet het alleen kunnen “zien” waar het gaat eindigen 😉 Ben redelijk eigenwijs: geen test voor mij via geboden links. Of rechts. Maar ben eerlijk; mijn schrijfstijl is nooit te ingewikkeld voor Jan en Alleman 😉

 64. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 17 juli 2012 om 13:21

  Heb een idiote gedachtenkronkel en zoek er een mofrikaanse filosoof (of iemand die denkt dattie het is) bij om die kronkel te rechtvaardigen.Er zijn er genoeg.Wittgenstein is er eentje van…

  @jantje: zo wordt er nooit verbetering geconstateerd in je paranoia schizofrene lege hersenpan.
  Wie zijn er allemaal stom?
  Mihai
  Aad
  Blutch
  king billy
  Ikke
  Joke

  Alleen jantje met een kopie van de donald duck heeft de kennis in pacht…
  groene pilletje jan, groene pilletje heb het nog zo gezegd….

 65. Aad Verbaast 17 juli 2012 om 13:23

  @King Billy: uiteraard even gekeken. Slimme opzet. Je eerst door een vragenlijst heen duwen, om vervolgens je te laten registreren om het ene antwoord wat al lang klaar lag op te laten halen. Lijkt maatwerk, maar je wordt natuurlijk belazert.
  Aan de andere leer je er natuurlijk weer wel van!

 66. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 17 juli 2012 om 13:25

  Tja er zijn wetgevingen; als je een vrouw inhuurt aparte wc en kleedruimte, voor pensions per 8 personen een toilet en douce
  Maar voor de verloederende–pardon verbroederende olympische spelen niet dus.
  De schoonmakers en service personeel wonen in containers, ver van het Olympisch dorp.Mogen geen vistite ontvangen, niet met de pers praten; met 10 in een container; meiden en jongens door elkaar, 24 personen voor een toilet en 74 voor een douce.Containers lekken als de ziekte…
  Betaling=kut.

  Zoveel geld weggegooid en dat kon niet conform de wet, die toch al minimaal is?

 67. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 17 juli 2012 om 13:26

  En voor die container moeten ze 18 pond per dag per persoon betalen….

 68. Aad Verbaast 17 juli 2012 om 13:30

  @Jan: even tussendoor (als je dan toch een communicatie expert als Wittgenstein citeert): ik heb natuurlijk geen enkele behoefte reacties te gaan ontdoen van allerlei persoonlijk kwalificaties (“stupide”) over anderen. Te veel werk, en zoals je weet ben ik de mening toegedaan dat het meer zegt over de schrijver dan over de aangeschrevene.

  == Dat alleen mensen van goede wil elkaar blijken te verstaan == lijkt me dan ook een goed uitgangspunt. Als jij je nu eens je goede wil toont door dergelijke kwalificaties achterwege te laten is er misschien nog een kans dat Wittgenstein nog gelijk krijgt ook. 😉

  P.S. geldt uiteraard ook in zijn algemeenheid.

 69. Aad Verbaast 17 juli 2012 om 13:36

  @Motek: Meditatief piepers jassen? Op een gegeven moment zie je de verschillen niet meer.
  Van Gogh had dat al lang door.

 70. Jan Bouma 17 juli 2012 om 13:39

  Ben nog niet weg..
  Als alternatief voor de aanstelling en de selectiecriteria van politici kunnen we natuurlijk ook de meest zware criminelen kiezen; geheel in lijn met de opvattingen van @Kleet die zich weer wat vergaloppeert met z’n lijstje. Maar nu sluit ik dit kanaal. Niet anders dan na de constatering dat ik er weer voor heb gezorgd dat velen zich hebben kunnen uiten omtrent hun opvattingen. Wat zouden jullie zonder mij moeten? 🙂

  Tot morgen.

 71. Jan Bouma 17 juli 2012 om 13:43

  @Aad.. lees nog net even je reactie 13:30
  Begin dan eerst even @Kleet te corrigeren. Het fenomeen actie – reactie zal je toch wel bekend zijn niet? Ik word wat misselijk.
  Tot morgen.

 72. Aad Verbaast 17 juli 2012 om 13:53

  @Jan: == Begin dan eerst even @Kleet te corrigeren. == Lees dan ook: == geldt uiteraard ook in zijn algemeenheid. == Amuseer je 😉

 73. Aad Verbaast 17 juli 2012 om 13:54

  @allen: vanmiddag ben ik ‘en route’.
  Maar hier in de tussentijd een artikel waar we even de tanden op kunnen stukbijten:
  http://www.mejudice.nl/artikel/861/trek-vijfhonderd-miljard-weg-bij-de-nederlandse-financiele-sector

 74. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 17 juli 2012 om 13:55

  @jantje je geheugen is wat kort; zal wel door die gele pilletjes komen.
  Maar het was zo: eerst beledig jij; dat laat ik dan maar lopen; dan nog een keer; tja dan ga ik terug bijten.
  En dan leg jij het af.
  geeft niks hoor; een moet de betere zijn, is in de loop der dingen zoal MK zou zeggen…

 75. Jan Bouma 17 juli 2012 om 14:01

  @Aad…13:53
  Ik heb je nog geen correctie of zelfs maar een opmerking aan zijn adres zien geven terwijl hij, net als voorheen de stalker @Rozendaal, al weken bezig is met ad hominem in mijn richting. En je “algemene toepasselijkheid” acht ik dan niet voldoende terwijl je mij kapittelt.

 76. Jan Bouma 17 juli 2012 om 14:04

  Re.: 13:55 Je liegt eenvoudig dat je barst! @Kleet. Je kunt niets anders dan wat ad hominem debiteren bij gebrek aan argumenten.

 77. Mihai 17 juli 2012 om 14:23

  @Jan Bouma 17 juli 2012 om 14:01
  🙂 Go Aad!

 78. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 17 juli 2012 om 14:47

  @Jan; ik zal het namens eenieder die de twijfelachtige eer hebben jou te kennen maar eens voor eens en altijd heel erg duidelijk zeggen.

  je bent de grootste verwaanste klootzak die op deze aardkloot rond loopt.
  Je beledigt mensen, haalt ze omlaag, en scheld ze rechtstreeks uit.
  Meestal zonder enige reden, of het moet zijn je plebejers achtergrond.
  Als motivatie gebruik je dan dat achtelijke boekje van je waar iedereen onderhand kots en kots ziek van is.

  Nou krijg je dan natuurlijk af en toe wat lik op stuk; van mij, van Mihai van Rozendaal.
  En dan ga je klagen als een mekkerend kind.
  aaaaaaad, ze doen het weer…….

  De enige die stalkt ben jezelf.
  Als er ergens een stukje gepost wordt, kan ik jou reactie voorspellen.

  Joke kon dat ook en veegde de vloer met je aan; maar allez, toen je haar dus maar beledigen.
  Maar je bent zoals gezegd te verwaand om dat zelfs maar te zien….

  In de sociale orde zoals die is, den jij mij aan te spreken met “mijnheer”, en je beldigingen en insuniaties voor je houden.
  Doe je dat niet, krijg je lik op stuk.

 79. blutch1 17 juli 2012 om 15:10

  Zeg Bouma, dat je mijn reacties stupide noemt neem ik niet en van jou al helemaal niet. Enige zelfkennis lijkt jou vreemd zoals ook elk sprankje humor ontbreekt. Verder meen ik je erop te moeten wijzen dat “tot morgen” betekent dat jij dezelfde dag je smoel niet meer laat zien.
  Hou je daar dan tenminste aan.

 80. Motek from Space 17 juli 2012 om 21:28

  Nou..ik begin maar bij het begin: verbijsterend, maar het menselijk brein is eenvoudigweg niet in staat om belangrijke wijzigingen waar te nemen. Ook al gebeurt het letterlijk voor je ogen. Sterker nog: het brein negeert die doelbewust. Dat verklaart veel natuurlijk. En ” Blijft natuurlijk de vraag of ze het niet willen zien, of dat ze het niet kunnen zien. Beide geeft te denken. Maar ja, daar moet je dan wel een enigszins normaal werkend brein voor hebben. Kom er nog maar eens om. Zal wel iets met natuurlijke selectie te maken hebben….Laat het u welbekome zou ik zeggen 😉

  IRL had ik wat ervaringen met een ex-gedetineerde moordenares ( zit-tijd in totaal 14 jaar) met verslaafden ( deels afgekickr en deel draaideurcrimineel) met alleenstaande ouders die bedreigd werden door hun ex, met jokkebrokken in de politiek (…) met zakenlui, met omhoog gevallen ambtenaren, met overspannenen, GGZ’rs , ouderen en sleutelkinderen maar iedereen die hier zo’n beetje lijkt te reageren met als “onderbouwing” dat de ander niet goed bij z’n hoofd is mag van mij wel even ’n dagje gaan uitwaaien ergens buiten deze bebouwde kom. Ben ikzelf best wel eens pissed geweest op een ander maar zover gaan als ik hier lees inclusief de degradaties tot psychiatri vind ik ver beneden peil. En het kan me niet rotten wie, waaróm, wat en waar want ik trek geen partij. Toch maar even on-topic blijven is m’n advies. kwestie van willen en kunnen! Of schat ik de schrijver(s) te hoog in?

  Aad Verbaast 17 juli 2012 om 13:36..kan voor sommigen een straf betekenen. Stel je voor dat je in het klooster niks anders te doen hebt dan dát
  Word je zomaar knetterknots van al die uitlopers ;-).

 81. Aad Verbaast 17 juli 2012 om 21:45

  @Kleet, ik heb geen zin hier de schoolmeester en/of moraalridder uit te hangen, maar 14:47 lijkt helemaal nergens op. “klootzak” etc..

  Ik heb geen zin in aantijgingen van reageerders op reageerders met krachtermen als deze.
  Er zijn veel effectievere manieren om iemand te overtuigen van iets respectievelijk jou gelijk als je dat al zou hebben. Gebruik die dan.

  En als ik ga modereren (ik kan elke reactie bewerken zoals mij belieft) dan doe ik dat als ik daar de behoefte aan voel. Ik kan je verzekeren dat daar geen vaste regels voor zijn.

  @allen: geldt uiteraard wederom voor iedereen hier. Inclusief mezelf overigens, maar ja ik modereer mezelf vooraf 😉

 82. Aad Verbaast 17 juli 2012 om 21:48

  @Motek: geheel mee eens. Het is dan ook niet zonder reden dat ik geïnspireerd werd door dit onderwerp om daar een blog over te schrijven.
  Macro = micro immers. Een stelling die hier ook op gaat 😉

 83. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 17 juli 2012 om 21:50

  Moest effe een en ander duidelijk gesteld worden.
  Klootzak kan idd niet.Ok, scrotum dan.

 84. king billy 17 juli 2012 om 21:53

  Karlruhe krijgt er nog een klusje bij. Seehofer, MP van Beieren, heeft besloten om te klagen over het zgn ‘Länderfinanzausgleich Gesetz, het ‘Duitse ESM’ voor de Bondsstaten. Beieren is de grootste gulle gever met 3 miljard en ze zijn het zat om nog langer feestvierende Berlijners te spekken.
  De verkiezingsstrijd voor de parlementsverkiezingen in 2013 is begonnen. Breeduit in het nieuws van acht uur.
  http://www.welt.de/newsticker/dpa_nt/infoline_nt/thema_nt/article108315192/Seehofer-verteidigt-Klage-gegen-Finanzausgleich.html

 85. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 17 juli 2012 om 22:21

  De duitsers hebben in het recente verleden al eens 2000 milliard in oostduitsland gepomt en die zijn het zo’n beetje zat.Dat heeft Hyperinflatie heel goed gezien.

  natuurlijk gaat griekenland zich niet houden aan de eisen
  En natuurlijk gaan dan de eisen alsnog omlaag.
  Natuurlijk worden we bedonderd.

  Denk even terug aan de oorlog in joegoslavie; sarajewo, beschieting vanaf heuvels.
  Ultimatum; om 12.00 alle zware wapens daar weg!
  12.00; niet weg. oh uhhhhh dan verzetten we termijn naar morgen…
  Zo is europees leiderschap.
  Als ik daar in commando was, zorgde ik om 12.05 voor een aanval met een overkill van een factor 10.
  Dat geeft wat duidelijkheid….

  Hetzelfde nu met griekenland.die gaan ook vragen om meer tijd, en zullen de voorwaarden willen veranderen.
  Ondertussen hebben ze wel 70.000 EXTRA ambtenaren aangenomen; en ze hebben er zo weinig; per 100 werkenden 33.Nl; 5 Frankrijk kan er ook wat van; 22
  ————
  Toekomst; dat is niet moeilijk.
  We worden financieel uitgemergeld.
  Pas als het zover komt dat ons dagelijks leven in gevaar komt door een niet te vermijden grote inflatie, gaan we protesteren en uit de euro.Als de schade al gemaakt is.

 86. king billy 17 juli 2012 om 22:40

  Advies voor degenen die het voornemen hebben de gang naar het stemlokaal te maken. En te stemmen. Doe dit niet alleen nàdat de uitspraak van Karlsruhe op 12 september bekend is, maar neem ook nog even een beetje tijd voor enige beschouwing.

  En die onderpanden. Logisch, Target2, de tikkende tijdbom, gelet op het negatieve Spaanse saldo dat alleen maar kan oplopen, is illustratief voor de volledig uit de hand gelopen mooie voornemens van met paardekleppen uitgeruste politici, die maar blijven doordraven.
  Nou ja, lantaarnpalen, zebrastrepen en bouwskeletten in de Spaanse prairie als onderpand hebben ook zo hun charme. Zeker voor lawaaipapegaaien die nog immer denken dat ze tijdens Brusselse onderonsjes nog steeds kippestront in kipsalade kunnen omtoveren.
  Ergens zag, las ik dat de Nederlandse Investerings Bank, die nauw samenwerkt met de EIB, zich ook roert.
  Ondertussen speelt in het Europees Parlement zich het begin van een strijd af hoe 365 miljard, 35% van de EU begroting over de komende jaren, verdeeld moet worden. Zoals het nu ligt gaat het merendeel naar de nieuwe lidstaten en de CLUB MED landen.
  Ander heikel punt is de TAP, de Trans Aziatische Pijpleiding (gas) die van de Kaspische Zee via Turkije, de Balkan, Griekenland naar Italie moet worden gelegd.
  Horen of lezen we daar ook maar iets over in de Nederlandse pers en media?
  Wie begon ook al weer over navelstaren? Achter de dijken? Begint op narcisme te lijken.

 87. blutch1 17 juli 2012 om 22:42

  Die getallen over die ambtenaren zegt me niet zoveel. Of de electriciteits- en gasleverancier nu de overheid is of een privaat bedrijf. Ik moet sowieso betalen. En of je dus al die werknemers van die bedrijven bij de ambtenaren telt of niet, dat maakt niets uit. Hetzelfde geldt voor al die beveiligingsbedrijven, of dat nu particulier is of door de politie gedaan wordt, lood om oud ijzer.
  Overigens blijkt uitbesteding door de overheid nogal eens in de papieren te lopen. Is dat dan voordelig? Nee, maar het scheelt wel ambtenaren. Kortom, weer zo’n waardeloos getal net als het BNP.

 88. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 17 juli 2012 om 22:50

  Moet je daar maar eens op een stadshuis kijken.Net bio vakantie oord.En dan met 50 met pensioen.

  Ik heb eens ooit lasagregaten voor het leger klaargemaakt bij een bedrijf.
  De beste van het beste.Compleet met alle gereedschappen.
  Prachtige machines!

  Maarre, ook bij wet geregeld; het leger mocht geen specialistisch laswerk doen; dat werd altijd uitbesteed aan particuliere bedrijven.
  Dus die dingen gingen opslag in, en twintig jaar later voor niks verkocht voor een habbekrats.
  De overheid.

  En nu hebben ze 1000 ondeugdelijke zweedseschrootbakken als tanks gekocht.
  De leopards waren 1000 keer beter en hadden gereviseerd kunnen worden…

 89. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 17 juli 2012 om 22:52

  Maar ja, nou had defensie nooit al te veel hersens.
  De revisielijn(=productielijn) was er. In 1990 werd 30.000 mark betaald voor het slopen van een enkele oostblok tank.
  Hadden ook gereviseerd kunnen worden in amersfoort en verkocht….

 90. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 17 juli 2012 om 22:55

  Getallen zijn de enige waarheid; vermits ze juist geinterpreteerd worden.

 91. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 17 juli 2012 om 22:57

  Als politie beveiligers inhuurt, komt ook op de kosten van politie; veranderd aan de realiteit niets.
  De aantallen ambtenaren zijn in frankrijk en griekenland extreem hoog.En dat kost.
  Dat is weer zichtbaar op staatsbudget.

 92. blutch1 18 juli 2012 om 00:19

  Zeg Kleet, wat is het getal van de geur van een roos?

 93. Aad Verbaast 18 juli 2012 om 00:21

  @Kleet: waar haal je de informatie vandaan dat ze 70.000 ambtenaren hebben aangenomen? In welke periode?

  En of de investeringen van Duitsland in de DDR na de hereniging een mislukte investering was is maar helemaal de vraag. Duitsland is wel het grootste en sterkste land op dit moment in Europa.

 94. Aad Verbaast 18 juli 2012 om 00:26

  @King Billy: goed advies, maar dan is het wel snel schakelen in die weinige momenten die dan nog over zijn. De rook zou eerste even moeten optrekken. Maar ja, dat is onmogelijk zo snel. Wordt wel een interessante dag. Ik blijf er voor thuis in ieder geval!

  EIB: 120 miljard toegezegd voor “groei en werkgelegenheid”. Ook fraaie vaagtaal.
  Net als de andere terechte vragen die je stelt: heb je er al iets over gelezen of gehoord waar (ook) dat geld vandaan moet komen? En natuurlijk: hoe gaat het besteed worden?

 95. Aad Verbaast 18 juli 2012 om 00:35

  Dit is wel een uniek bericht wat op de valreep nog even voorbij kwam. Valt meteen in het mandje: “Kan het nog gekker? Ja, het kan nog gekker”
  http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/07_juli/17/buitenland/politici-willen-subsidie-voor-griekenlandreis.xml
  Vooral deze zin:
  == Duitse politici pleiten voor een premie die burgers overhaalt nog deze zomer spontaan in Griekenland met vakantie te gaan. De extra toeristen moeten helpen de economie in het door schulden geteisterde land aan te zwengelen. ==
  Kan iemand me uitleggen wat “spontaan” op vakantie gaan inhoudt?
  En dan nog wel met subsidie! “Mag ik effe vange!”

 96. blutch1 18 juli 2012 om 00:53

  😉 Spontaan wil bij mij zeggen dat ik er niet aan gedacht had, maar plotseling komt uit het niets de behoefte om naar Griekenland te gaan en ik doe het ook nog.

 97. blutch1 18 juli 2012 om 00:56

  Koningin Beatrix levert geen salaris in

  Koningin Beatrix is niet van plan te korten op haar salaris.
  Dit laat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) weten in reactie op het nieuws dat de Spaanse koning Juan Carlos inkomen inlevert vanwege de economische crisis.

 98. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 18 juli 2012 om 01:37

  @Aad: lees jij geen kranten dan? (70.000 extra ambtenaren) en ook Hyperinflatie schreef erover; week of twee terug
  @Blutch: 11

  het is achtelijk in 2012 een ouwe taart een vermogen per jaar te geven, met een heleboel stiekeme toelagen er boven op alleen omdat ze uit een bepaald niet al te fris nest is geboren.
  Dat spul moet eruit.

 99. Jan Bouma 18 juli 2012 om 06:53

  “..Fie, fie, flie.., flierenfluit..,
  En toch ben ik een geinige guit…”
  Zie pg. 336 van ook een geinig boek vol met humor. 🙂

  Iets anders! Want ernst en luim behoren ook tot mijn domein.

  Via de link: https://villamithras.wordpress.com/2009/07/16/la-tristesse-dune-mere-ook-gered-uit-de-klauwen-van/#comment-2785 kan men DESGEWENST lezen (dus overslaan kan ook) een desastreus rapport van de Grontmij inzake de cover up van één van Nêerlands grootste vuilnisbelts; 8 HA groot, en waarvoor ik zou moeten bloeden namens de overheidsmilieucriminelen. Micro is macro en omgekeerd. Het gaat altijd om het verweer van de (veronderstelde) machteloze tegen het corrupte systeem. Enige vasthoudendheid om te winnen is dan noodzakelijk. Er loopt ook nog een strafklacht bij het OM en menig als veilig veronderstelde “positie” van de corrupte overheidsdienaren en de verantwoordelijke politieke representatie blijken niet te handhaven want ze worden opgeknoopt aan het touw dat GERECHTIGHEID heet. Nu is men daar weer afhankelijk van “de rechterlijke macht”. Hoe onafhankelijk is die? Wordt er “recht gesproken namens de corrupte belanghebbende partijen?” Dat is de vraag.

  Nog weer wat anders. 🙂 Lachen.
  Ik overweeg een verkoopcampagne van m’n boek waarbij u korting krijgt volgens de navolgende staffel:
  > 10 exemplaren: 5 euro korting.
  10 – 100 exemplaren: 10 euro korting.
  Tenslotte wil ik ook bijdragen aan ’s lands economie want de drukker heb ik al betaald…; en dat geld moet worden terugverdiend. Nietwaar? 🙂

  Allen een prettige dag, hoor. Ook mijn tegenstanders. Hahahahahaha…….

 100. king billy 18 juli 2012 om 07:55

  Subsidie Griekenland vakantie? Geopperd in het Europees Parlement door een Duits-Griekse afgevaardigdeFPD’er, Duitse tegenhanger van de VVD.
  http://www.spiegel.de/politik/deutschland/praemie-fuer-griechenland-urlaub-hitliste-der-sommerloch-themen-a-844856.html
  “Das schlechte Sommerwetter in Deutschland macht die Menschen zunehmend depressiv.
  Eine Art staatliche Prämie, die Deutsche kurzfristig dazu bewegt zum Beispiel nach Griechenland zu fahren, könnte der Anfang eines europäischen Konjunkturprogramms sein. Und die Sonne ist in Griechenland garantiert”, sagte der Deutsch-Grieche Chatzimarkakis der “Bild”-Zeitung.

  Lotter sekundierte, “eine Art Last-Minute-Prämie für Reisen nach Südeuropa” sei sinnvoll: “Die Politik sollte da zusammen mit der Industrie Anreize schaffen.” Zudem seien die Griechen sehr gastfreundlich“.

  Dan kan beter Mallorca als 17e deelstaat van Duitsland als onderpand overwogen worden. 50 miljard euro lijkt me redelijk. Het geld komt in no-time automatisch terug.

 101. Jan Bouma 18 juli 2012 om 08:38

  @King Billy…7:55
  Bij alle waarderingen in koopkracht van het moment zou men dienen te beseffen dat dan slechts dat “moment” geldt. Morgen, overmorgen blijkt die koopkracht alweer vervlogen. Enige duurzaamheid, qua koopkracht, is niet gegarandeerd.

  Ik had overigens de Grieken al eerder geadviseerd om maar terug te keren tot de Drachme. Alles is beter dan te leven in slavernij van de internationale financiële maffia. Dan kan men maar beter gebukt gaan onder de eigen maffia.

 102. Aad Verbaast 18 juli 2012 om 08:49

  @Blutch1: dank voor de link. Die had ik inderdaad gemist.

  En @Kleet: lees jij mijn blogs dan niet? Ik lees wel kranten, maar je had kunnen weten dat ik geen (nauwelijks) kranten lees als ik de in mei en juni de economie van Frankrijk een impuls aan het geven ben 😉

 103. Aad Verbaast 18 juli 2012 om 08:52

  Tja, en over de kwien die geen salaris wil inleveren hoef ik me niet meer uit te laten.
  Hier had ik uitgerekend dat ze de eigen kas met ongeveer 200 miljoen per jaar spekt.
  https://aadverbaast.wordpress.com/2009/10/09/de-koning-te-rijk-2/
  Blijft tobben natuurlijk daar wat van in te leveren.

 104. Aad Verbaast 18 juli 2012 om 08:56

  @King Billy: == “Das schlechte Sommerwetter in Deutschland macht die Menschen zunehmend depressiv. == Een prachtig voorbeeld natuurlijk van ernstige change blindness.
  Een politicus die verwijst naar het weer als oorzaak van een toenemende depressiviteit terwijl hij niet in de gaten heeft dat er een ernstige crisis woedt in Europa.
  Je zal er maar op gestemd hebben :mrgreen:

 105. Aad Verbaast 18 juli 2012 om 09:02

  @Jan: je hebt vooralsnog meer vertrouwen in de rechtspraak dan ik, zoals je weet. Dus ik kan al een heel eind meegaan met je stelling dat er wordt “recht gesproken namens de corrupte belanghebbende partijen”. Hoe triest dat ook is.

  Boek en staffelkorting: gezien de enorme waarde van het boek, is het toch onbegrijpelijk dat de deurwaarder wel de vleugel heeft meegenomen, maar de boeken heeft laten liggen. Daarmee zouden immers alle vorderingen meteen zijn afbetaald!

  We maken er ook maar een grap van. Maak er een amusante dag van. Elke dag kon zo maar eens de laatste zijn.

 106. Jan Bouma 18 juli 2012 om 09:12

  @Aad..9:02… Ja, er zijn wel meerdere criminelen die het belang van dat boek niet willen onderkennen. 🙂

  Overigens. De criminele gemeentelijke deurwaarder had mij aangekondigd weer “executoriale maatregelen” te gaan treffen maar hij blijkt toch teruggeroepen te zijn van die voornemens door het College van B&W. Dat zelfde College (en de voorgaande) kunnen strafvervolging door het OM voorkomen door nu razendsnel met mij tot een schikking te komen. Morgen, zo is mij verzekerd door het OM, zal ik de strafklacht kunnen deponeren.

  Amuseer je verder met deze krankzinnige wereld.

 107. Aad Verbaast 18 juli 2012 om 09:46

  @Jan: dat wordt dan weer een leuke dag morgen.
  Wordt het niet eens tijd een volgend boek te gaan schrijven (niet veel werk, wat knip en plakwerk van eerdere uitlatingen) geheel geweid aan deze beslommeringen?

 108. Aad Verbaast 18 juli 2012 om 10:04

  @allen: dan toch nog even terugkomend op Beatrix die op de kleintjes let.
  http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/15015_beatrix_inleveren_no_way/
  == Beatrix ontvangt jaarlijks 830.000 euro, Juan Carlos krijgt 273.000 euro. ==
  Tja, verschil moet er zijn.

 109. king billy 18 juli 2012 om 12:00

  =Een politicus die verwijst naar het weer als oorzaak van een toenemende depressiviteit terwijl hij niet in de gaten heeft dat er een ernstige crisis woedt in Europa.
  Je zal er maar op gestemd hebben=
  Wederom een voorbeeld dat de euro de EU meer verdeelt dan bindt. ‘Faalt de euro, faalt Europa’ en dit verbinden met vrede in Europa zijn regelrechte drogredenen. Ware het alleen al dat 65% van de Europeanen niet in Euro’s betalen. Bovendien, alle pogingen zoals het EFSM, ESM, het fiscale pakt, een bankenunie, toezicht, enz, enz, enz, alles opgehangen aan multiple interpreteerbare verdragen zonder een federale europese grondwet, – de mislukte Maastricht en Lissabon verdragen zijn dit niet- maken de chaos alleen maar groter.

  Eerst een europese grondwet, een referendum, vervolgens alle verdragen daaraan ophangen.
  Het zal me niet verbazen indien Karlsruhe daarop gaat aansturen om niet alleen de Duitse steun in Duitsland, maar ook in Europa te verankeren.

  Of zou jij eindeloos en limietloos je zuurverdiende centen zomaar in de Brusselse en Frankfurter grabbelton deponeren?
  Te gek voor woorden. Laat staan daden.

 110. Aad Verbaast 18 juli 2012 om 12:48

  In aansluiting op mijn vorige reactie:
  http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/07_juli/18/binnenland/man-bestraft-voor-beledigen-beatrix.xml
  == Een 47-jarige man die koningin Beatrix heeft uitgemaakt voor ‘oplichtster’ en ‘zondaar’, is door de politierechter in Utrecht veroordeeld. Hij krijgt 80 uur werkstraf en 90 dagen cel, waarvan 77 dagen voorwaardelijk. ==
  Hoezo bestaat klassenjustitie niet? Je kan niet voorzichtig genoeg zijn!

  Bij deze: om elke misverstand te vermijden stel ik natuurlijk bij deze dat ik Beatrix een ongelooflijk mens vind!

 111. blutch1 18 juli 2012 om 13:19

  Ogelooflijk wat? Ongelooflijk goed, ongelooflijk slecht, ongelooflijk rijk, ongelooflijk oud, of twijfel je eraan dat ze een mens is?

 112. Aad Verbaast 18 juli 2012 om 13:24

  @King Billy: de veelvuldig geopperde oplossing is naar mijn mening niet om dan maar terug te gaan naar een historische situatie. Alsof er niets veranderd zou zijn en dat je de veranderingen zo maar terug kan draaien. De boel is behoorlijk verkloot natuurlijk. Om de eenvoudige reden dat er niet van te voren goed over is nagedacht (blind voor de veranderingen). Bij teruggaan zal over de consequenties wel weer niet goed worden nagedacht en zit je dus met een dubbele strop. De erfenis is immers daar mee niet weggewerkt.
  Zaak is nu maximale damage control toe te passen en parallel de enorme gaten die zijn gevallen goed te repareren. Maar ja, wie kan nog het vertrouwen opbrengen dat de gevestigde orden dat voor elkaar kan krijgen. Doormodderen dus.

 113. Aad Verbaast 18 juli 2012 om 13:25

  @allen: ook in het kader van deze blog een aanpalend ander boeiend onderwerp:
  http://odtmaps.com/what_they_are_saying/west-wing.asp
  Lijkt geheel off-topic maar is het niet.

 114. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 18 juli 2012 om 13:40

  Ik had vroeger al op mijn auto: trix is ook nix, maar de geschiedenis bewees dat het wel wat was.
  Een super uitvreetster; een super parasiet, met een poot in het graf dus het kan nooit meer lang duren….
  Daarna krijgen we gewoon weer een andere elende.

 115. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 18 juli 2012 om 13:41

  De fransen deden het vroeger beter.Voor EEN enkele politieke gevangene bestormden ze de Bastille….

 116. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 18 juli 2012 om 13:42

  Maar jullie begrijpen niet hoe duur het leven is voor een vorstin! Iedere avond wordt dat kapsel opgehesen, gaat de klep open en moet er een nieuwe batterij in geschoven worden!
  Kost wat!

 117. Aad Verbaast 18 juli 2012 om 13:45

  @Blutch1: 😉

  @Kleet: heb je al bericht gekregen dat er een internationaal opsporingsbericht naar je is uitgevaardigd?

 118. king billy 18 juli 2012 om 15:14

  Deze vorm van satire is niet mogelijk in Nederland, het enige land in Europa waar de erfelijke titel van (een ongekozen) ‘Staatshoofd’ tevens Hoofd van de Regering is.

 119. Mihai 18 juli 2012 om 15:39

  Bea: “De bezuinigingsoperatie van 18 miljard euro gaat aan niemand ongemerkt voorbij”! Da’s waar al hoewel er een klein verschilletje zit tussen het in de krant lezen en ook daadwerkelijk mee betalen. Maar voor de meelezende RVD-ers: Bea is een topwijf hoor, echt waar!

 120. Mihai 18 juli 2012 om 15:45

  Overigens heb ik uit goede bron vernomen dat Jan in onderhandeling is met een zekere familie Von A. over de aankoop van een vakantiehuisje ergens in West-Afrika. Het is op een haar na rond er moet geloof ik nog een klein rechtszaakje voor de vorm gewonnen worden.

 121. king billy 18 juli 2012 om 16:31

  Mihai, Jan Bouma of Bea tarten, is de kat op ’t spek binden. Enige vorm van terughoudendheid hoeft nog niet te betekenen dat van zelfcensuur sprake is.

 122. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 18 juli 2012 om 17:04

  Het is toch ten hemel tergend, dat in een periode dat er bejaarden sterven door verwaarlozing, dat een groot deel van kinderen die in ziekenhuizen komen ondervoed is, dat een groot deel van een georganiseerde vuilnisbak leeft die de voedselbank heet, dat een groot deel van de bevolking verstoken is van adequate medische hulp dat de rechtspositei van de lagere inkomens hopeloos slecht is, dat er dan zo’n familie zo met geld durft te smijten en zo durft te parasiteren en zich zelf voordelen toeeigend zoals het onderhoud van gebouwen en personeel ervoor als die als ratten fokkende familie in soestdijk.
  heb gezegd!
  Als het ze niet aanstaat hebben ze pech gehad.

 123. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 18 juli 2012 om 17:31

  ECHTE adel, dus waarachtige leden van adelstand, zouden nooit meer nemen/accepteren dan dat ze nodig hadden.
  Zij bestaan nog wel; en dat zijn mensen die mogen zeggen “noblesse oblige”; in manieren in maatschappelijke houding, in stijl hebben zij heden ten dage nauwelijks nog luxe, maar wel stijl en voorbeeldfunctie.
  ‘Daar kan dat soestdijk spul niet in de schaduw van staan.

  het is ook daarom dat die spanjool wat inkomen inleverde.
  Niet veel, maar toch!

  Omgekeerd werkt het ook.
  In 1917 vluchtte een toendertijd 2 jarige hertogin uit wit rusland met haar familie.
  Na 1990 ging zij terug
  Haar landgoed lag zo afgelegen dat de communisten het nooit vonden.
  De lokalen hadden alleen de stallen gebruikt.
  Het landgoed was vanaf 1917 onbetreden!!
  Als dank gaf de vrouw het landgoed en de daarbij behorende land gratis aan de lokale bevolking.
  Dat is echte adel…

 124. Aad Verbaast 18 juli 2012 om 17:42

  @King Billy: Hilarisch. Uit 1991 al weer. Ik denk dat dit soort satire overigens in Nederland best wel zou kunnen.
  Valt natuurlijk wel eerder op hier, en inmiddels zal de beveiliging ook wel drastisch zijn toegenomen.
  Niet te geloven dat hij daar zo maar naar binnen kon rijden.
  Leuke koningin trouwens!

 125. Aad Verbaast 18 juli 2012 om 17:48

  @Mihai: == Bea: “De bezuinigingsoperatie van 18 miljard euro gaat aan niemand ongemerkt voorbij” ==
  Ze accepteert de nullijn, vond ze al wel genoeg.
  Blijft tobben natuurlijk. Sigaretten, alcohol, BTW, en niet te vergeten de hogere eigen bijdrage in de ziektekosten. Gaan allemaal omhoog. Telt toch aan.

 126. Mihai 18 juli 2012 om 19:28

  @Aad
  Alsof de duivel er mee speelt:
  Het Nederlandse koningshuis is meer dan vier keer zo duur als het Spaanse koningshuis. Daarmee heeft Nederland het duurste Koninklijk Huis van West-Europa en verstoot ons land het Verenigd Koninkrijk van de eerste plaats. http://nos.nl/artikel/396414-nederland-duurste-koningshuis-eu.html

  Nou heeft Bea natuurlijk wel pech gehad dit jaar. Elk weekend met de prive-jet naar London om tegen beter weten in een halfdode te bezoeken gaat toch flink in de papieren lopen. Maar ja, de beste zorg daar he? Zou ie het merken?

 127. Jan Bouma 18 juli 2012 om 19:41

  Ben een flink deel van de dag bezig geweest met het emailen van het strafdossier naar de politie. mr. dr. J.R. Bac, hoofdofficier van Justitie van het Parket Utrecht, gaat nu zorgen dat de hele criminele bende ook wordt ingerekend en vervolgd zodat we hier binnenkort in de gemeente Stichtse Vecht zonder burgemeester zitten…. Want de pas op 22 december vorig jaar benoemde mevr. drs. Mirjam van ’t Veld is één van de aangeklaagden en wordt natuurlijk door haar eigen politie als eerste ingerekend en opgebracht naar het schavot. Voor de aardigheid laat ik hierna volgen de waarschuwende email die ik haar zond op 4 november 2011. Leest u even mee?
  ==
  —– Original Message —–
  From: villamithras@planet.nl
  To: mirjam.van.t.veld@stichtsevecht.nl
  Sent: Friday, November 04, 2011 11:53 AM
  Subject: uw aanstelling als kandidaat voor het burgemeesterschap

  Geachte mevrouw,
  c.c. a.stralen@pietersadvocaten.nl
  c.c. secretariaatcvdK@provincie-utrecht.nl

  Svp ter kennisneming navolgend comment inzake uw positionering als kandidaat voor het burgermeesterschap van Stichtse Vecht. Die acht ik niet terecht en ontraad ik zolang u en uw College geloof hecht aan uw leugenachtige ambtenaren. Zie mijn Hoger Beroepschrift bij het Gerechtshof Arnhem volgens de navolgende link. Wat ik u hoogst kwalijk neem is dat u op 4 december 2010 bewilligde, als hoofd van de driehoek, in een bezoek van 2 agenten ’s avonds om 20.00 uur aan mijn deur “die mij in onmiddellijke hechtenis moesten nemen” vanwege het feit dat ik mijn schilderijen “had verduisterd” terwijl u wist dat u slechts uw leugenachtige ambtenaren daarmee diende. Zie de brief van de Provincie d.d. 17 juni 2009 en waarover u op 18 juni 2009 de hele dag vergaderde maar desondanks toch besloot om de overval op mijn have en goed op 19 juni 2009 te laten doorgaan.

  E.e.a. zal wel blijken uit de voortgang van mijn proces bij het Gerechtshof te Arnhem.

  Inmiddels;

  Met vriendelijke groet verblijvend;

  Jan Bouma
  Villa Mithras
  0346-573455
  ==
  Morgen verder…

 128. king billy 18 juli 2012 om 19:55

  De kwien kan ook met de AA1 naar de Ridderzaal komen om de troonrede uit te spreken en WA met Máxima dan maar geen rondritje bij de onvermijdelijke troonsopvolging. Want ‘hij is er klaar voor’ volgens Rutte. En de Gouden Koets met de beroemde panelen stallen in één of ander historisch museum. Goed voor de bezoekersaantallen, extra omzet. Bovendien hebben diverse ministeries dan minder kopzorgen. Defensie voorop.

 129. Mihai 18 juli 2012 om 19:58

  @Bouma
  Hou eens op met steeds maar oeroude prive-email hier te kopieren/spammen. Niemand doet dat hier, (bijna) niemand interesseert het bovenmatig (wie wel steekt maar zijn vinger op) en het blog is al lang genoeg. Zet het gewoon op je eigen blog en verwijs daar dan naar als je toch zo nodig aandacht wilt voor je prive-beslommeringen. De enige reden waarom je het doet is om jezelf te profileren als een hele flinke jongen en dat weten we nou wel..

 130. blutch1 18 juli 2012 om 20:03

  De hogere eigen bijdrage in de ziektekosten kun je compenseren door geen aanvullende verzekering te nemen. Ten eerste is die duur en ten tweede betaalt die bijna niets, tenzij je al die aanvullende dingen tegelijk nodig hebt. Niemand natuurlijk. Het is de grote winstmaker voor verzekeraars, dus de grootste verliespost voor de burger.

 131. Motek from Space 18 juli 2012 om 20:06

  king billy 18 juli 2012 om 19:55 scheelt heel wat knikkers, daas waar. En wrom voor de opening van het 1 en ander weer een nieuwe garderobe/hoed/ manicure? Eigen verantwoordelijkheid toch om betaande zaken op peil te houden?

  Over ziektekosten gesproken: kan iemand me vertellen waarom een specialist 10 euries meer rekent voor een recept dan de huisarts?

 132. blutch1 18 juli 2012 om 20:23

  ??? Een specialist rekent helemaal niets voor een recept.

 133. Jan Bouma 18 juli 2012 om 20:24

  @Mihai..19:58
  …ik reageerde eigenlijk op je nonsense bericht van 15:45 uur over mij… Laat dat dan ook achterwege en bemoei je niet mijn epistels die ik plaats… Dat doet @Aad wel; zonodig.

 134. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 18 juli 2012 om 20:28

  Tja, ik vind het wel vreemd dat een staatshoofd geen vertrouwen heeft in de zorg van eigen land. Exemplarisch mag ik wel zeggen…
  Zou de staat heel wat schelen als ze met Ryan air zou vliegen…..

  maar allez, niet kinderachtig doen! ze knipt zeker 5 lintjes door per jaar, en een keertje per jaar meestal in september of zo–anders is ze met vakantie–leest ze ook een stukkie uit de economische donald duck voor…

  Dan kart ze ook nog met die versierde gierkar door de stad… wat wil je nog meer?
  met oud en nieuw krijgt bijna al het personeel kopje chocolademelk…met veel water dat weer wel….

  en met keuninginnendag mogen we zingen; ik vertolluk ik vertolluk de gevoelens van het volluk met mijn vlaggetje mijn hoedje en mijn toeter…en dan mogen we een feestmuts op en net doen of we plezier hebben….

 135. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 18 juli 2012 om 20:30

  @Motek; da’s een ff (friese fraudeur)

 136. Mihai 18 juli 2012 om 21:04

  @Bouma
  Tip: als je niet wilt dat anderen zich met je bemoeien post hier dan niets en begin een mailwisseling met Aad.

 137. Jan Bouma 18 juli 2012 om 21:17

  @Mihai…21:04.. Onzin. Zit ook weinig logica in je redenering. Nogmaals: ik reageerde op je nonsense bericht over mij; had je dat nou niet gedaan dan had ik wrs. niets geplaatst. Los daarvan: jij gaat daar niet over; kapittel ik jou soms ook over wat je hier wel of niet plaatst? Nou dan! Bovendien: sla gewoon mijn comments over als je je eraan ergert. Simpel toch? Geldt voor elk comment trouwens (….) 🙂

 138. Mihai 18 juli 2012 om 21:55

  @Bouma
  Ik wil niet vervelend doen maar wijs je er slechts op dat je de irritante neiging hebt continue hele lange stukken off-topic zaken uit je prive-leven te reposten in de hoop steeds maar weer de aandacht op je te vestigen. En dit blog heet volgens mij niet “Jan Bouma’s heroische rechtzaak of hoe Hij de wereld aan het redden is”, “Leuke feitjes en weetjes uit het leven van Jan Bouma. Doe er je voordeel mee!”, “Jan Bouma’s for Dummies” of “Wat is Jan Bouma nu toch weer aan het doen!?”.

 139. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 18 juli 2012 om 22:05

  @mihai:Je moet je toch eens verdiepen in de psycho pathologische gevolgen van het inademen van giftige gassen die spontaan en lustig uit de vuilnisbelt kunnen opborrelen.
  Daar kan je een boek over schrijven.
  Of door schrijven
  Of zo…

 140. king billy 18 juli 2012 om 22:31

  Niet missen, Geert Wilders met z’n nieuwe hit, ‘Wat Ach….’ 2m34s van jullie kostbare tijd.

  Compilatie van Cees Koldijk, 4-Tuoze Matroze, Wilders, Rutte, Cohen.

 141. king billy 18 juli 2012 om 22:58

  @MfS Bea komt een bezoekje afleggen in Friesland, Heeg, Woudsend en nog zowat. Over de werkelijke redenen geeft de RVD geen uitsluitsel. Broeit daar iets, behalve dat daar veel schaliegas in de bodem zit en water genoeg om het gas eruit te fracken?

 142. Aad Verbaast 19 juli 2012 om 00:19

  @Jan: vruchtbare dag geweest dus. Ik had eigenlijk wel een actueler bericht willen lezen hier. Bijvoorbeeld je mailtje naar het OM van vandaag. 😉

  @Mihai – 19:58 – 21:55 – ga JIJ hier nu op MIJN blog vertellen aan MIJN gasten hoe ze zich hier te gedragen hebben?? Dank, maar die functie is niet vacant en kan ik uitstekend zelf af.
  Op je eigen blog (welke?) kun jij die rol daar helemaal zelf invullen 👿

 143. Aad Verbaast 19 juli 2012 om 00:25

  @Motek @Mihai @Kleet in herinnering: mijn gesprek met Beatrix in 2009
  https://aadverbaast.wordpress.com/2009/12/30/mijn-gesprek-met-beatrix-3-2/
  Een vervolg op mijn gesprek met haar in 2008, maar die kan je zelf nog wel opzoeken..

 144. Aad Verbaast 19 juli 2012 om 00:30

  @King Billy: 22:58 is binnenkort niet ook nog het Skutsjesilen?
  Kan ze met de groene draak naar toe (wie is dat toch?). Werkbezoek. Allemaal aftrekbaar natuurlijk.
  Herinner je je nog de rel waarbij de marine op hun kosten voor tonnen had uitgeven voor “onderhoud”?
  Tja, met zo’n inkomen en vermogen ga je dat natuurlijk niet uit je eigen zak betalen.

  P.S. leuk filmpje

 145. Aad Verbaast 19 juli 2012 om 00:34

  @Blutch1: die extra pakketten boven de basisverzekering kosten ongeveer 50-60 euro per maand extra. 600-750 euro per jaar dus. Je hebt gelijk. Kan pas uit als je van alles mankeert. En dan werkelijk ook van alles.
  Maar ja, naast dat de basisverzekering stelselmatig wordt uitgekleed wordt je dat ook door de hoogte van de premies er van (1200-1400/jr). Werk je er nog bij dan betaal je in totaal inmiddels helemaal de hoofdprijs.

 146. Aad Verbaast 19 juli 2012 om 00:40

  @allen: dan nog maar even een quote om ook deze dag af te sluiten:
  == In dezelfde omgeving leeft toch ieder in een andere wereld. ==
  Schopenhauer

 147. Glaswerk 19 juli 2012 om 01:08

  Aad, er zijn van die momenten dat ik een bloedhekel heb aan mannetjes op maanlanders.

  Dit is zo’n moment.

 148. Jan Bouma 19 juli 2012 om 06:59

  @Aad…00:19
  paar opmerkingen.

  Thanks. Wat wij hier zien is ten principale het verschijnsel “bek houden; ik heb het hier voor het zeggen!” Een weinig democratische opstelling en uiteraard contrair aan de democratische principes. Enfin. Ik hoop dat @Kleet (22:05) nu ook weer meeleest en van zichzelf concludeert: “ik maakte me daar weer schuldig aan een ad hominem”; want nee.. ik heb nergens last van dus ook niet van opborrelende giftige dampen uit de vuilnisbelt hier achter mij.

  Toch is het memorabel te noemen dat ik melding maakte van die thans officiële aangifte bij het OM inzake een cover up die toch redelijk uniek is te noemen. Het is alsof je “een Fred Spijker” gadeslaat wanneer hij zijn aangifte doet tegen de Staat ofwel tegen het Ministerie van Defensie.

  Welnu. Ik verzond gisteren uit o.a. m’n archief aan rob.van.den.brink@utrecht.politie.nl vele emails inzake de bewijsvoering van een corrupte overheid m.b.t. een cover up van een milieuschandaal. Dus niet een particulier wordt hier aangepakt maar “de overheid”; ofwel ook onze overheid. Voor de verzending van al die emails sprak ik uitgebreid met Rob van den Brink en ik waarschuwde hem alvast bij voorbaat dat die machtige en zich onaantastbaar wanende overheid hem zal trachten te dwarsbomen. Want tenslotte is de politie ook weer afhankelijk van die overheid. We zullen zien hoe het gaat aflopen. Om dat te weten…. hahahaha.. zal ik jullie toch moeten kunnen informeren.

  ps
  Alles in het kader van dit blog dat gaat over de werkelijkheid in allerlei gradaties. 🙂

 149. king billy 19 juli 2012 om 07:07

  Terwijl Schlecker, Neckermann en de Nurnbürgerring failliet zijn, Thyssen Krupp werktijdverkorting invoert, Opel (=General Motors, banenaanjager in de States, belangrijk voor Obama) als eerste stap 500 werknemers in het middenkader op straat zet, Karlstadt wankelt, auto- en machinebouwers pessimistisch zijn voor 2013, Zuid Europa op springen staat, Roemenie en Bulgarije onder toezicht zijn gezet, het vermogen van pensioenfondsen verdampt, meldt Radio 1 breeduit dat de BH veel ouder is dan gedacht.

 150. Jan Bouma 19 juli 2012 om 07:33

  @King Billy……7:07… Inderdaad blijkt “de nieuwswaarde van de feiten” ook redelijk arbitrair.
  Maar zo is het met alles. Zag zojuist in de herhaling bijeen Het Filosofisch Kwintet zich buigend over de vraag “tot waar en in hoeverre men aanspraak kan maken op de verzorgingsstaat” (die onbetaalbaar wordt). Tsja…
  Ik merk op dat de Drion-pil nog niet “at random” het land wordt ingestuurd. Betekent dat een goed of een slecht teken? 🙂

 151. Mihai 19 juli 2012 om 08:05

  @Aad
  Een mensen zeggen hier continue hoe ze denken over bepaalde comments van anderen. Bouma als geen ander. Ik wjs Bouma er even op dat allerlei prive-correspondentie beter een andere plaats kan krijgen. Zeker als het weer eens een re- of crossposts is. Of is dat ook al verboden? Als ik op een feestje ben en iemand zit continue anderen te overschreeuwen zeg ik daar ook netjes wat van (en er staat geen onvertogen woord in mijn comment aan Bouma) en ga ik niet zitten wachten totdat de gastheer dat doet. Stel je bent in een cafe en iemand maakt steeds vervelende opmerkingen over je vrouw, ga je dan ook zitten wachten op de barkeeper? Ik niet..

 152. Aad Verbaast 19 juli 2012 om 09:38

  @Glaswerk: daar schijnt maar één remedie tegen te zijn: “mooning”

 153. Aad Verbaast 19 juli 2012 om 09:43

  @Jan: ik mag aannemen dat je ons op de hoogte houdt van de respons die je krijgt op deze actie van je. Al was het maar om vast te stellen of dit ook gaat vallen onder “change blindness” wat tot nu toe het geval lijkt te zijn.

 154. Aad Verbaast 19 juli 2012 om 09:49

  @King Billy: de redacties van de media zijn natuurlijk ook op het moment dun bezaaid. Het was al niets, maar nu helemaal niet. Vakantietijd. Stagaires die normaal de koffie rondbrengen schrijven nu hun “stukkies”. Komkommertijd heette dat. Dat was omdat er veelal in deze tijd niets te melden was. Nu er wel wat te melden is gaan de redacteuren (verworven rechten) toch gewoon op vakantie. Tja dan krijg je dat.

  Er zijn nog wel wat uitzonderingen:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/07/19/pensioenfondsen-gaan-vanaf-volgend-jaar-extra-korten/
  Maar ja, is eigenlijk ook oud nieuws.

 155. Aad Verbaast 19 juli 2012 om 09:58

  @Mihai: klopt, geen onvertogen woord van je. Dat is het goede nieuws.
  Ik gaf slechts een reactie op jouw reactie.
  Je voorbeelden snijden geen echter geen hout.
  Op een stil medium als dit kan er geen sprake zijn van “overschreeuwen”. Iedereen zit rustig te lezen, of werpt zijn punt op tafel of niet. De klanten kunnen zelf kiezen of ze het lezen of niet. Of er (inhoudelijk!) op willen reageren of niet. De “barkeeper” houdt slechts in de gaten of de gasten elkaar persoonlijk in de haren vliegen of niet. Verder kan hier veel.

 156. Motek from Space 19 juli 2012 om 10:02

  blutch1 18 juli 2012 om 20:23.. Kletersteeg 18 juli 2012 om 20:30

  Excuse…onduidelijk beschreven: de specialist schrijft voor, apotheek rekende hoger bedrag dan dat de huisarts dit voorschreef ( lager bedrag). Het ging om maagzuurremmers die intussen uit het pakket zijn weg-bezuinigd. Maar weer wel iedere maand nodig zijn. (en er zit geen verschil in benaming, aantal etc.)

  ontopic: veranderingen in een groot raamwerk en helemaal relevant (…) gisteren mee mogen maken van een gemeentelijke aanwezige bij de fundraising: “kent” ons al jaren maar “was blij aanwezig te zijn en iets over de achtergrond(en) te horen”.. 😉
  Was overigens wel prettig ook de nadruk te leggen op het feit dat er zonder subsidiering van rijk/sub-rijk/landelijke fondsen gewerkt wordt. Dus gesproken kan worden van werkelijke onafhankelijkheid. (dat woordje lees ik nog al veel bij onderdelen van een netwerk ;-))

 157. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 19 juli 2012 om 10:18

  Het ABP gaat korten Nou en/ aal is het 100%; zijn pensioenen van ambtenaren en onderwijzend personeel.
  die hebben ook 6 jaar korter AOW betaald; leven 6 jaar langer na hun 65 ste jaar en hebben gedurende de tijd dat ze op de loonlijst stonden een veel te hoog inkomen , een luizenleven, en extreem gunstige aanvullende omstandigheden gehad.
  daarnaast: vaak werd de premie gecompenseerd.
  Dan zij zijn het die zeggen dat AOW voldoende is.

  Nou, waar zeuren ze dan over????

 158. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 19 juli 2012 om 10:20

  Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen.Jantje bijvoorbeeld.Lange tijd vuilnisman geweest, en dat zonder compensatie…..
  Schijnt nou concurrent van de Slegte te zijn met een voorraad onverkochte boekjes….

 159. blutch1 19 juli 2012 om 10:23

  @Motek
  ik zou die apotheker maar eens in de gaten houden. Er kan een tussentijdse prijswijziging op zijn getreden of die medicijnen waren niet van hetzelfde merk (parallelimport, andere fabrikant).

 160. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 19 juli 2012 om 10:29

  Pas op met rennies.
  Samen met aspirine kunnen zij een maagbloeding veroorzaken
  Was bij mij in 2009; spoot 1,5–2 liter bloed uit; had geen meetbare bloeddruk meer……

  maar allez; vroeger bij belasting controle; schreef dat als kosten, want de oorzaak was werk gerelateerd.
  mocht niet–zo sprak de belasting inspecteur.
  Goed zij ik;als dat niet mag, zorg ik dat de staat anders betaald.
  is niet moeilijk een vrachtwagen matereaal zwart europa in te krijgen…..

 161. Aad Verbaast 19 juli 2012 om 10:33

  @Motek: nog wel een tip voor de verstokte maagzuurremmer gebruiker:
  Ze worden niet meer vergoed inmiddels, maar wel als op het recept staat dat deze chronisch gebruikt dient te worden! Even overleggen bij de huisarts, specialist.. Kan veel geld schelen.
  Geldt ook voor vele andere medicijnen overigens.
  http://lhv.artsennet.nl/Actueel/Nieuws6/Nieuwsartikel/Voorwaarden-vergoeding-maagzuurremmers-gewijzigd.htm

 162. broekstukken 19 juli 2012 om 10:33

  Het scheelt wel als je de filmpjes al kent. Dan zie je wel wat je moet zien. Training, aandacht, scholing en bescheidenheid dan lukt het wel om een beetje te functioneren. Hoewel dan haal je vast je targets niet en bescheidenheid helpt je neit verder in de groep. Ergens is iets mis gegaan in onze soort.

 163. king billy 19 juli 2012 om 10:38

  Euro Commissaris Oettinger breekt een lans voor schaliegas. Argumenten: In de VS 30% lagere kosten, energie doelstellingen 2020 EU. In 2013 neemt de EU een beslissing. Staat me iets bij dat EZ in oktober met een ‚paper‘ over schaliegas komt.
  http://www.euractiv.com/climate-environment/eu-energy-chief-warms-offshore-o-news-513990?utm_source=EurActiv%20Newsletter&utm_campaign=81bd760503-newsletter_daily_update&utm_medium=email
  Terzijde:
  @Aad verbaast. Re BH’s. Ja, komkomkommertijd. Maar deze bijzondere ontdekking was vanochtend uitgebreid in het ANP nieuws van 07.00 op R1. Daar moest zelfs Damascus voor wijken.
  @Jan Bouma. Hier wordt http://www.drionpower.de/ ook succesvol ingezet. Geniaal! Met name in de sectoren waar veel energie wordt vereist om te voorkomen dat de ratrace niet meer bijgesloft kan worden.

 164. Aad Verbaast 19 juli 2012 om 10:46

  @Broekstukken: het goede nieuws is, zou je toch zeggen, dat er dan blijkbaar toch een zekere mate van leervermogen bestaat. Maar ja, zoals de praktijk laat zien is die nogal beperkt. Even iets veranderd, en het gaat weer mis..
  Een belangrijke weeffout in de soort. 😉

 165. Motek from Space 19 juli 2012 om 10:48

  blutch1 19 juli 2012 om 10:23 esomeprazol msr 40 mg. Bedragen 21.61 en 15.52. ben er mee bezig..grommmmmmmmmm…Het is natuurlijk niet grappig dat toen ze uit het pakket verdwenen de prijzen Recepten uitgeschreven na verwijzing maag en darm-onderzoeken specialist ivm langdurige klachten. Ook intussen op de hoogte van http://www.vgz.nl/sitecollectiondocuments/2012/patientenfolder%20vergoeding%20maagzuurremmers%202012%20v2%20vws.pdf Dus rennies, en dat weet ik vanuit m’n eerder werk drogisterij 😉 komen en daar zorg ik vaak persoonlijk voor 😉 niet aan de man/vrouw ivm de risico’s. ( sommige mensen denken dat het pepermuntjes zijn).
  De client/klant kreeg deze esomeprazol voor het eerst(specialist) voorgeschreven in maart ( dus nog nét geen 6 maanden) Ook minimaal inkomen. Dus hapt er naast de overige hapjes ook in. Zou je zo maar last van je maag van kunnen krijgen. :-/
  Aad: dank voor link; eerder gelezen maar soms denk ik dat het een nieuwe hobbie is geworden om mensen op het verkeerde been te zetten want dat scheelt natuurlijk de nodige euries aan vergoeding.

 166. Motek from Space 19 juli 2012 om 10:50

  Hmz… verdwenen afwerking zin… de prijzen begonnen te schommelen. dus

 167. Aad Verbaast 19 juli 2012 om 10:54

  @Motek: == De client/klant kreeg deze esomeprazol voor het eerst(specialist) voorgeschreven in maart ( dus nog nét geen 6 maanden) == De truc is die op het eerste recept meteen voor te laten schrijven voor een periode langer dan 6 maanden. Wordt (bijna) alles vergoed.

 168. Aad Verbaast 19 juli 2012 om 11:00

  @King Billy: opvallend bericht met opvallende uitlatingen inderdaad. De lobby is hard aan het werk!
  Opeens is men weer blind voor andere argumenten (milieu, etc) en kiest men voor het argument dat we anders niet meer concurrerend zouden zijn. Lijkt wel alsof politici een bakje “gelegenheidsargumenten” hebben en daar lustig uit graaien.

 169. Aad Verbaast 19 juli 2012 om 11:01

  @allen: gisteren kwam de kwien nog even voorbijwaaien.
  Hier een aardig stuk erover. Ook in historisch perspectief:
  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/15037_het_rijk_van_koningin_gorilla/

 170. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 19 juli 2012 om 11:22

  Of je moet er voor zorgen dat je dat eigen risico snel ophebt.
  je kan bv een hersenscan laten doen; is een hersenbloeding voorspelbaar…
  Maar ook voor hart is dat mogelijker wijs nuttig.
  Ze doen dat niet vanwege de kosten; is stompzinnig; dat ding staat er, en wordt per maand afgeschreven….
  En als je zeker weet dat je ergens in het jaar over je eigen risico heen komt, maakt dat niks uit….

  achtelijk systeem….

 171. Jan Bouma 19 juli 2012 om 11:24

  @Aad…9:43
  Jazeker. En ik raad eenieder aan, die dat niet wenst te lezen, die info. gewoon over te slaan…

  @Kleet… 10:20… Ad hominem!

  @King Billy…10:38
  Ja, aardige link. Moest onwillekeurig denken aan de koolmonoxydevergiftiging door de Nazis middels auto’s en de rondrijdende vrachtwagens. Geen Zyklon B maar Drion!

 172. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 19 juli 2012 om 11:42

  Je hebt kennelijk geen idee waarom de oranjes in het noorden komen.
  Op de radio was er ooit een gesprek over de koningin, en er werd ingebeld.
  Over het algemeen; de oranjes zijn geen goden, maar ook geen mensen, zijn staan tochwel ver boven de mensen.
  Althans dat is de teneur van de live reacties.

  Dus toen voelde ik me geroepen om eventjes mijn mening te vertellen, en dat deed ik heel erg duidelijk;
  de redactie sprong op tilt…..en ik kreeg ruim podium.
  iets van profiteurs en alleen lagere diersoorten planten zich voort in grote getallen, uitvreters, zonder enig adelijk gedrag, fraude (bernard) lid van de SS….wat onechte koters en wat niet meer zij.

  redactie was enthousiast; maar de lokalen konden mijn bloed wel zuipen….
  Ook toen ik met “trix is ook niks” op mijn auto rondreed; ze vielen me bijna aan.
  als ik dan uitstapte was de geweldsneiging over…..

 173. Mithai 19 juli 2012 om 11:56

  @Aad
  Lezen of niet kan natuurlijk altijd maar het is wel bloedirritant als iemand steeds maar ongevraagd zijn reclamefolders over de kranten op de leestafel blijft smijten. Of in de stilte-coupe steeds gaat zitten bellen.

 174. Mithai 19 juli 2012 om 12:01

  @Kleet
  Bea zoekt altijd veilige inteeltdorpjes op waar ze nog blij gaan staan te vlaggen als ze langskomt. Voor je het weet krijg je weer zo’n levensgevaarlijke waxinelichtjeshouder naar je koetsje 🙂

 175. Jan Bouma 19 juli 2012 om 12:15

  @Mihai….11:56
  @Aad zal zelf wel of niet reageren op je “irritaties” maar ik stel dat er hier op dit blog totaal niets meer kan worden gepost wanneer het je zou lukken om mij ‘de mond te snoeren’. Zo vind ik bijvoorbeeld @Kleet misschien ook wel irritant met zijn persoonlijke pocherijen maar ik sla die gewoon over en zeg er niets van. Behalve wanneer er treiterijen aan mijn adres in het geding zijn wil ik er (soms) iets van zeggen. De ad hominem.

  Nogmaals: sla m’n comments gewoon over!

 176. Mithai 19 juli 2012 om 12:27

  @Bouma
  Rustig maar Bouma, je gaat altijd meteen zo op in het ” vijand-denken”. Ik zeg alleen maar dat het prima is als je een leuke bijdrage post maar je cross- en reposts de hele tijd die alleen maar gaan over je boek en je rechtszaak zijn irritant en maken het blog onnodig lang. Daarnaast zou ik ook maar niet al te hoog opgeven over je rechtszaak want uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat je die op de cruciale punten gewoon dik hebt verloren..

 177. Jan Bouma 19 juli 2012 om 12:49

  @Mihai
  Ik ben rustig. Doe ook niet aan “vijand-denken”, plaats naar mijn mening ook zeer geregeld “leuke bijdragen”, lijkt me ook niet van belang of dit blog “onnodig lang” is (veelal is dat een gunstig teken zeker als er continu meer lezers bijkomen); ik geef ook “niet hoog op” over m’n rechtszaak maar vermeld de feiten; en tenslotte acht ik je “betrouwbare bron” ook niet goed geïnformeerd.

  Dus: wat blijft er nou per saldo over van je comment? Behalve dan dat-tie dit blog weer onnodig lang maakt? 🙂

 178. blutch1 19 juli 2012 om 13:22

  Ter lengte zonder vermaak. 😉

 179. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 19 juli 2012 om 13:56

  @Mihai: Houd jantje niet meer van je? Volgens mij zit er enige wringing in de relationele sfeer….

 180. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 19 juli 2012 om 14:02

  Er was ooit een randdebiel hier–door de partij naar een speciale school gestuurd waar hij ook leerde agiteren, provoceren- en die gladiool dacht mij te kunnen opzetten.
  Hij liet door een vriendje een beoordeling van hem aan mij vragen.
  hij wist dat ik bepaald niet positief zou zijn.
  Was ik ook niet
  Toen hij naar de rechter, smaad, schadevergoeding.
  Maar allez; ik had dus wel boven de fax ‘vertrouwelijk” gezet…

  Hij kreeg nul op request.
  Maar om een show te maken, liet hij aan andere communisten het vonnis zien, als bewijs dat hij gewonnen had…..die begrepen de tekst toch niet…..

  Tja; hoe komt het dat daar wel eens op de blogs aan herinnert wordt?

 181. Mithai 19 juli 2012 om 15:22

  @Jan Bouma19 juli 2012 om 12:49
  Per saldo blijft over dat wat er staat.

  En die bron is wel degelijk betrouwbaar want dat is de officiële site van de rechtbanken, gerechtshoven, CRvB, CBb, Hoge Raad en Raad voor de rechtspraak (http://www.rechtspraak.nl/Uitspraken-en-Registers/uitspraken/Pages/default.aspx). Want hoewel je in je eerste verslag van de uitspraak nog “handig” de hele uitspraak “bewerkte”:

  Jan Bouma1 juli 2012 om 11:33
  @Mihai… 11:07…. zeer vereerd met je belangstelling; roest niet teveel weg..
  Ik citeer (gedeeltelijk) uit de Uitspraak als volgt:

  Het Gerechtshof
  – vernietigt de uitspraak van de Rechtbank;
  – vernietigt de uitspraak van de Ambtenaar;
  – herziet de beschikking voor zover in de afbakening van het object is begrepen het perceel A 5397;
  – stelt de waarde etc. opnieuw vast – ….dat hou ik nog even voor me.
  – bepaalt dat de rechtsgevolgen etc. – ….dat hou ik nog even voor me
  – veroordeelt de Ambtenaar in de proceskosten van belanghebbende tot een bedrag van 1808 euro, en
  – gelast dat de gemeente Stichtse Vecht aan belanghebbende het betaalde griffierecht etc. vergoedt…

  is de volledige (niet door jou gecensureerde) uitspraak als volgt lees ik:

  Het Gerechtshof :
  – vernietigt de uitspraak van de Rechtbank;
  – vernietigt de uitspraak van de Ambtenaar;
  – herziet de beschikking voor zover in de afbakening van het object is begrepen het perceel a04;
  – stelt de waarde van het opnieuw afgebakende object vast op € 1.100.000;
  – bepaalt dat de rechtsgevolgen van de uitspraak van de Ambtenaar geheel in stand blijven;
  – veroordeelt de Ambtenaar in de proceskosten van belanghebbende tot een bedrag van € 1.808, en
  – gelast dat de gemeente Stichtse Vecht aan belanghebbende het betaalde griffierecht vergoedt, te weten € 41 in verband met het beroep bij de Rechtbank en € 112 in verband met het hoger beroep bij het Gerechtshof.

  En dat betekent in Jip en Janneke-taal dat JA de ambtenaar heeft de waarde (en dus de aanslagen) niet aannemenlijk kunnen maken en dus is Bouma terecht in beroep gegaan (die kosten worden dus vergoed), maar NEE Bouma heeft ook niet kunnen hardmaken dat de waarde 0,00 is omdat het goed onverkoopbaar is door vervuiling en hij dus geen belasting hoeft te betalen. De rechter heeft de waarde dan zelf maar gesteld op 1.100.000 (net als de ambtenaar eerder dus daar zit uiteindelijk geen verschil in), en dus ben je in gebreken gebleven bij het betalen van zijn belastingen (en dus zit je nu “terecht” zonder piano en schilderijen op een houtje te bijten). De beslagleggingen en aanzeggingen worden niet ingetrokken, er komt geen schadevergoeding van miljoenen en de rechtbank legt de vermeende vervalsing van rapporten naast zich neer. De grootschalige vervuiling waarvan volgens jou sprake is, is door jou dus ook niet aangetoond (wel is een “mogelijke vervuiling” al meegenomen in de aftrek).

  Dat is waarheid op dit momen, als ik het goed heb begrepen (maar ik ben geen jurist, toegegeven). En als hij dat niet is vertel me dan maar waarom je nu geen 2 miljoen eypo op je bankrekening hebt staan. Dat je in de toekomst al victorie kraait is je goed recht maar geen realiteit op dit moment. Voorlopig heb je dus alleen wat kosten vergoed gekregen en probeer je iedereen hier op het verkeerde been te zetten door (weer) wat te goochelen met de waarheid..

 182. Jan Bouma 19 juli 2012 om 15:44

  @Mihai… Je maakt van dit blog nu zelf een lang verhaal…. en ongetwijfeld tot ergernis van velen…

  Maar ik zal je even corrigeren.

  a) Weleens gehoord van “nieuwe feiten en omstandigheden”?
  b) Ik pas volgende week beslis samen met m’n advocaat hoe de reactie moet zijn; kan bijv. in cassatie bij de HR maar misschien kiezen we voor a)
  c) Gelijktijdig zijn aanhangig op dit moment weer 2 rechtszaken die van mijn broer en van mij bij de Rb Utrecht waarbij uiteraard a) een rol speelt.
  d) Vermeldt wel alle rechtsoverwegingen van het HOF in de Uitspraak en het Proces verbaal van de zitting want zonder hebben we niks aan je verslag.
  e) en tenslotte vanwege je “belangstelling” verwijs ik je naar mijn laatste updates op m’n juridische blog; die van gisteren en van vandaag.

  Ergo: je bent wat prematuur met je verslag en je conclusies maar dat zal het gevolg zijn van het feit dat je geen jurist bent… .

 183. Mithai 19 juli 2012 om 16:01

  @Bouma
  Allemaal bull, je hebt de zaak op de cruciale punten verloren. De “nieuwe feiten” (waarom kon je daar nu pas mee, of is dat ook je ” geheime” strategie) moet je nog aandragen en dan moeten ze ook nog eens door de rechtbank geaccepteerd worden en dat zijn juist die toekomstfantasieen van je. Feitelijk weerleg je mij conclusies ook niet eens. Verloren op de belangrijke punten, Bouma. Geen schadevergoeding, wel een terechte beslaglegging, geen vervalste rapporten, geen corrupte ambtenaren en geen rechtzaak van de eeuw maar gewoon terug bij af. Wat je hier iedereen ook wilt voorspiegelen.

 184. Mithai 19 juli 2012 om 16:15

  @Bouam
  Overigens Bouma, ik mag je dan wel een irritante, vervelende drammer vinden, als je echt genaaid bent door de overheid dan gun ik je elke cent die eruit kan trekken. Maar ben dan wel zo fair om hier ook de ” echte” waarheid te vertellen en niet de Jan Bouma waarheid. Iets met integriteit enzo, weet je nog..

 185. Jan Bouma 19 juli 2012 om 16:30

  @Mihai
  Herlees m’n comment van 15:44 uur. Daar heb ik niks aan toe te voegen. Dat zijn de juridische feiten op dit moment. Ik concludeer dat ik totaal NIET verloren heb; in tegendeel. De Uitspraak past mij precies binnen het vervolgtraject voor bij de Rb Utrecht. En nog wat…, ben je nou zo simpel met betrekking tot die “schadevergoeding”? Heb je wel eens gehoord van “een schadestaatprocedure?”

  Laat mij nu maar met m’n advocaat volgende week het vervolgtraject kiezen. Dat had ik trouwens ook al opgemerkt maar je drang om “Barbertje op te hangen” speelt je parten. Jullie blijven allemaal op de hoogte DANKZIJ Mihai… 🙂

  Tot morgen.

 186. Mithai 19 juli 2012 om 16:43

  @Bouma
  Je kunt draaien wat je wilt. Maar feit is dat je gewoon met lege handen staat:

  1) Zijn de aanslagen nietig verklaard? Nee.
  2) Is je bewijs dat er rapporten zijn vervalst geaccepteerd? Nee.
  3) Heb je aangetoond dat de grond vervuild is? Nee.
  4) Heb je piano terug? Nee.
  5) Zijn je schilderijen terug? Nee.
  6) Is de waarde van je OG op 0,00 gesteld? Nee.

  Enz. enz. Want ben dan eens concreet: wat heb je WEL gewonnen? Je hebt de kosten van het hoger beroep terug. Meer niet. Weerleg dat nou eens inhoudelijk. Wat heeft deze rechtzaak je IN CONCRETO opgeleverd?

 187. Aad Verbaast 19 juli 2012 om 18:08

  @Jan: een ijzersterke wet uit de marketing:
  Het maakt niet uit hoe je in het nieuws komt, als je maar in het nieuws komt!
  Ik constateer dat meerdere mensen intensieve studie over je maken. Kom er nog maar eens om!
  Je bent op de goede weg een BN-er te worden. 😉

 188. Mihai 19 juli 2012 om 19:05

  @Aad
  Ja, op zich interesseert de zaak me wel omdat ik in een soort van vergelijkbaar parket zit. En ik rook natuurlijk onraad toen Bouma alleen met een gecensureerde versie van het vonnis kwam. En het was/is natuurlijk verspilde moeite om te denken dat Bouma ooit zou toegeven dat hij de zaak verloren heeft. Net de banken en de vastgoedsector: je verlies nemen of steeds maar voor je uitschuiven? Het is zoiets als met 10-0 verliezen en toch blijven beweren dat je de betere ploeg was 🙂 We blijven de zaak volgen!

 189. Mihai 19 juli 2012 om 19:13

  @Aad
  Overigens had jij de hele uitspraak wel (per mail) gekregen zei Bouma en wist jij dus dat hij hier mooi weer zat te spelen (of de zaak zat te flessen, wat je wilt). En toch heb je er niets van gezegd.. Deugniet! 🙂

 190. Jan Bouma 19 juli 2012 om 20:38

  @Mihai…19:13
  Over drammerigheid gesproken!

  Ik wist dat je nog wel wat te mekkeren zou hebben en daarom kijk ik nog even. Misschien dat ik er morgenochtend nog wat aan toevoeg. Vooralsnog verwijs ik je opnieuw naar m’n comment van 15:44 uur. En ja, uiteraard heb ik aan @Aad die Uitspraken toegestuurd want hij heeft zeer meegeleefd en meegewerkt aan de toestand tot op heden en daar is het slot nog niet van in zicht.

  Zonder je nou helemaal juridisch te gaan bijscholen wil ik nog opmerken dat de HR niet inhoudelijk de feiten en omstandigheden – in principe – opnieuw beoordeelt maar in grote lijnen vaststelt of er geen onjuiste rechtsopvattingen zijn gehanteerd door de gerechtshoven. Dus ligt het voor de hand dat ik “de nieuwe feiten en omstandigheden” (= simpeler) rustig door de Rb Utrecht laat beoordelen waarna eventueel er weer hoger beroep kan volgen.

  Nu ga ik je niet alles aan je neus hangen want “der Feind hört mit!”; d.w.z. mijn corrupte tegenstanders. Strategie, rechtsgronden, de Uitspraak die er al is enz., die bespreek ik pas volgende week met m’n advocaat. En dat feit had ik ook al gemeld toen ik de info. gaf. over een voor mij gunstige Uitspraak. Zie verder m’n juridische blog.

  Ergo: kietel je maar net zoveel als je wilt… “barbertje moet hangen!” gaat bij mij niet op. 🙂

 191. Jan Bouma 19 juli 2012 om 20:42

  @Aad…18:08…Sorry! Jij weet inderdaad als enige dat mijn comment aan @Mihai overeenstemt met wat ik je toezond.

  tot morgen!

 192. blutch1 19 juli 2012 om 21:07

  Draadje is wel een duidelijk voorbeeld geworden van waar het niet over ging cq de blinde vlek voor waar het wel over ging.

 193. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 19 juli 2012 om 21:09

  Is dit blog nou de legitieme versie geworden van de pil van drillon?

 194. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 19 juli 2012 om 21:13

  Nieuw geheim wapen tegen de Taliban gevonden! werkt fantastisch! We sturen jan met zijn boekie naar de Taliban.
  Hij verveelt ze dood….

 195. Mihai 19 juli 2012 om 21:18

  @Bouma
  Met alle respect. Je hebt het nog steeds over wat je allemaal “nog gaat doen”. Laten we daar niet op speculeren (want dan win jij ELKE rechtszaak, niet?) maar gewoon bij de huidge status blijven. En die is toch dat je, en je zegt het zelf al, vooralsnog met “nieuwe feiten” moet komen.

  Ik wil de vraag wel weer opnieuw concretiseren:
  Is je belastingaanslag nou WEL of NIET teruggedraaid (want daar ging het in eerste instantie toch om)? Nee, toch?
  Is de rechtbank meegegaan in je bewering dat je OG volledig is afgeschreven door grootschalige vervuiling? Nee, toch?
  Krijg je je piano terug? Nee, toch?
  Idem: je schilderijen? Nee, toch?
  Krijg je weer vakantiegeld? Nee, toch?
  Heeft de rechtbank inderdaad geconstateerd dat er rapporten zijn vervalst? Nee, toch?

  En dat “der Feind hört mit!” is natuurlijk een handige uitvlucht maar daar trappen we niet meer in na je bedrog 🙂

 196. Mihai 19 juli 2012 om 21:31

  @Bouma
  Of om de rechtbank maar even volledig te citeren:

  4.13 De omvang van de vervuiling in het gebied “R” en de noodzaak van sanering is tot op heden nog niet komen vast te staan. Evenmin is komen vast te staan in hoeverre de aangrenzende gebieden eveneens zijn verontreinigd.

  4.17 Belanghebbende heeft geen taxatierapport of andere gegevens van gelijk gewicht die de door hem verdedigde waarde ondersteunen, overgelegd. De enkele stelling dat de twee onder 3.2 genoemde deskundigen hebben verklaard dat de onroerende zaak onverkoopbaar is, is daartoe niet voldoende. De vraag of belanghebbende de door hem verdedigde waarde per peildatum 1 januari 2009 van nihil aannemelijk heeft gemaakt, beantwoordt het Hof eveneens ontkennend.

  En nu wat blutch1 zegt: terug naar blind vlek!

 197. blutch1 19 juli 2012 om 21:34

  @Mihai
  nu was ik er net aan gewend om de schrijfsels van Jan in mijn blinde vlek te laten vallen, kom jij er ook nog bij. Dat trekt mijn blinde vlek niet. Het wordt dan meer kokerzien oftewel oogkleppenwerk. En dat wilde ik nu juist niet. Er zijn genoeg politici die dat doen. Daar hoef ik mijn steentje niet aan bij te dragen. Trouwens zonde van het steentje, dat had ik nu juist bewaard voor een of ander gemeentehuis.

 198. Jan Bouma 20 juli 2012 om 06:19

  @Mihai…21:31
  Je behoeft bepaald geen Einstein te zijn om te kunnen bedenken dat inzake de rov 4:13 en 4:17 er nieuwe feiten en omstandigheden in het geding zijn bij de 2 lopende procedures bij de Rb Utrecht. Vanwege het feit dat de recente rapporten (die mijn gelijk bewijzen) toen nog niet beschikbaar kon het Hof daarmee ook niet rekening houden. Voor meer info. verwijs ik eenieder naar m’n juridische blog en wel de laatste updates.
  http://villamithras.wordpress.com/2009/07/16/la-tristesse-dune-mere-ook-gered-uit-de-klauwen-van/

  Daaruit kan men ook concluderen dat de strafaangifte m.b.t. ‘onrechtmatige daad’ door het OM doorgezet wordt. Let op! @Mihai aangezien jijzelf met je actie dit blog van @Aad hebt gekaapt (en niet ik!) wil ik je de navolgende bewijsbare klachten dan ook niet onthouden:
  (email is gericht aan de politie)
  ==
  EMAIL 3 ; concrete WETSARTIKELEN m.b.t. nalatige overheden waaronder de gehele gemeenteraad vanaf 2004!!

  Het lijkt me correct, naast de lijst rapportvervalsingen, u (voorlopig) nog deze aangifte (1) te sturen omdat die gaat over de gemeente(raad).

  De aangeklaagden zijn hier o.a.:
  het toenmalige zittende College van B&W en toenmalige Raad in 2004 tot op heden.
  waaronder de personen: drs. J. van der Sluis – burgemeester
  de heer Ad Nederlof directeur van de Milieudienst N.W. Utrecht later gemeentesecretaris.
  een reeks ambtenaren waaronder L. Ganzenvoort, de heren Hendriks en De Beer die bewijsbaar hebben gelogen enz.

  Heb deze kwestie ook al eerder plenair aangemeld begin dit jaar via de heer Hekman en de Raad toegesproken zoals u weet.
  En in het verleden talloze malen aan de orde gesteld bij het College van B&W.

  Verneem graag uw reactie.

  Met vriendelijke groet;

  Jan Bouma
  Villa Mithras
  0346-573455

  ==
  Alle genoemden hebben zich schuldig gemaakt aan een serie
  vergrijpen waarbij de navolgende wetten in het geding zijn:
  1. Valsheid in geschrifte: Boek 2, Titel XII. Valsheid in geschriften, opgave van onware gegevens en schending van de verplichting gegevens te verstrekken.*)
  Deze titel omvat de artikelen 225 t/m 235.
  2. De Gemeentewet; ondermeer de Art. 14 inzake de vereiste van de eedsaflegging en verantwoordelijkheden van raadsleden en gemeentebestuur: zie: books.google.nl/books?id=ui74S…
  3. De Wet Milieubeheer; terzake de handhaving door gemeente, provincie, waterschap; e.e.a. de voorschriften en de informatievoorziening.
  4. Art. BW 6.162 in het kader van onrechtmatige daad (vermogensschade van 2,4 miljoen euro)
  5. Art. BW 6.162 in het kader van het smaad- en laster (eis: 1 miljoen euro)
  Met het aanbod tot overlegging van de bewijsvoering:

  Waaraan ik wil toevoegen dat dientengevolge de onverkoopbaarheid van de locatie aan de orde is dus in werking treedt Art. 55 Wbb e.v. (de gehele wet is van toepassing zie ook bijv. Art. 13 Wbb) Zie: http://www.st-ab.nl:80/wetten/0437_Wet_bodembescherming_Wbb.htm
  Overigens in samenhang met de Wet Milieubeheer Art. 18 waarin de handhavingsverplichtingen staan van de aangeklaagden. Uiteraard kan de rechtsstaat en de werking daarvan ook de prullenbak in wanneer “de rechtspraak” meent geen betekenis te hoeven toekennen aan de eigen wetgevingen.
  ===============
  Kijk! Mihai… Dit is email 3. Er waren er totaal dacht ik zo’n 6 a 7 met daarin de bewijzen voor bovengenoemde misdrijven. De grap is nu dat ik de publicitaire druk gebruik dankzij jouw bemoeienis! 🙂

  Misschien dat een journalist die dit leest bij de politie navraag doet omtrent de voortgang van het onderzoek en de aanklachten…

  @Aad nogmaals excuses dat Mihai c.s. je blog gekaapt hebben. Maar alles heeft behalve een nadeel ook ’n voordeel; zo blijkt.

  Iets anders. Internationaal.
  “Dit is een gitzwarte dag voor de VN!” Gisterenavond in NIEUWSUUR. Een machteloze VN en een machteloze Veiligheidsraad. Het is al heel lang tijd voor die wereldrevolutie denk ik dan. Maar ja..; die domheid hè. 🙂

 199. Anouska 20 juli 2012 om 08:50

  Try Frank Zappa:” A mind is like a parachute, it does not work if it is not open”
  Echt, het praat zoveel makkelijker als men elkaar niet door het (vervuilde) slijk haalt…en elkaar psychiatrische dsm classificaties toewenst…
  Ik ga een struik planten achter een Sfynx ofzo, voor de beeldvorming… allen: fijne dag 😉

 200. Jan Bouma 20 juli 2012 om 09:03

  Anouska…8:50
  Helemaal mee eens.. 🙂 Alhoewel in werkelijkheid je beter de echte bomen en heesters laat in de herfst dan wel in winter kunt planten en nooit midden in de zomer. Uitdroging en zo..
  Idem ook een fijne dag.

 201. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 20 juli 2012 om 09:05

  Kijk anouska, zal je wat vertellen.Als je met dieren werkt en jebruikt KI kan er wel eens iets fout gaan.
  Dier kan fysiek niet goed zijn, of in gedrag.
  Je hebt als mens dan de plicht dat dier af te maken.

  Nou met kruisen van honden net zo.
  Honden en wolven kruisen om sterk ras te krijgen: doe je het verkeerd;per ongeluk of opzettelijk., krijg je hybrides.

  Een hond ziet een klein kind en krijgt beschermingsdrang
  Een hybride ziet een klein kind en ziet prooi, en valt aan.

  In USA zijn 600.000 hybrides.
  Niet per ongeluk.
  Desondanks die zouden vernietigd moeten worden.

  Zo zijn er ook mensen die ‘niet deugen”
  Sociopaten bv
  Die zouden moeten worden afgemaakt
  Die kunnen zich en zullen zich NOOIT menselijk gedragen.
  Weten rationeel wat ze doen, maar er ontbreekt een geweten.

  Dat voor de heiligheid van afwijkingen.

 202. Mihai 20 juli 2012 om 09:31

  @Bouma
  Ik probeer dit blog niet te kapen, ik constateer slechts dat jij hier de waarheid manipuleert. Dat jij heel veel moeite hebt met zaken die niet in jouw “waarheid” passen blijkt maar meer. Maar het maakt me ook niet uit, ik zit niet op een houtje te bijten in een leeg huis. Maar genoeg! Wat blutch1 zegt: on-topic maar weer.

 203. Jan Bouma 20 juli 2012 om 09:45

  @Mihai…9:31
  Laten we deze vruchteloze gecreëerde hype van je inderdaad maar besluiten met de conclusie dat je niet kennis wenst te nemen van de feiten en de geboden info. Dan houdt inderdaad alles op.

  Je lijkt wat dat betreft wel wat op die milieucriminelen die ik bestrijd. Desalniettemin: een goeie dag, hoor. Ik op een “houtje bijten?” 🙂 ad hominem.

 204. Jan Bouma 20 juli 2012 om 09:48

  @Kleet…9:05
  De Nazis hadden de opvatting dat “de sociaal onwaardigen en onaangepasten” beter maar in hun belang konden worden ge-euthaniseerd.. Bedoel je dat soms? Ook even lachen.. 🙂

 205. Aad Verbaast 20 juli 2012 om 09:50

  @allen: staat “change blindness” niet op (zeer) gespannen voet met “de waarheid”?

 206. blutch1 20 juli 2012 om 10:05

  @Aad
  Nee, want aangezien je toch steeds een zeer klein deel van “de waarheid” waarneemt cq registreert, is die blinde vlek een onderdeel van het niet waargenomene, niet geregistreerde.

 207. Jan Bouma 20 juli 2012 om 10:07

  “..De positiebepaling van de waarnemer bepaalt diens blikveld..” (quote uit het Boek der Boeken)

 208. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 20 juli 2012 om 10:11

  @jantje: als je wilt weten wat nazi’s denken moet je dat even aan je vriendjes vragen, dat zijn toch nazi’s?

  maarre; in zweden werden dit soort wat ik beschrijf gedwongen gesteriliseerd of gecastreerd.
  Is een leuk begin; stopt de vermenigvuldiging.

  Maar –als je kunt lezen tenminste, wat ik betwijfel, want je hebt een vreemde gewoonte om hele zinnen en paragrafen over te slaan en/of te fantaseren–was dat bedoeld omdat anoeska psychische afwijkingen als zodanig heilig vind, en ik dat dus betwist.

  Maar zoals eerder gezegd; die belletjes gifgas die uit jouw tuintje opborrelen hebben wat weinig er al niet oorspronkelijk was aan hersencellen verder gemuteerd….

  Maarre…als je zin hebt in euthenasie; laat mij je niet weerhouden.pilletje van drillon dan maar?

 209. Anouska 20 juli 2012 om 10:19

  Zo…. @Kleet, dus mijn genetische erfelijke afwijking brca1 dient dus met mijn persoonlijke aanwezigheid vast ook maar afgeschoten te worden… wauwwwww…. laad je kanonnen maar vast, ik ben niet bang voor de dood, ik ga toch een keer, of dat nou aan kanker is of jij me komt venietigen…. maar voor je me komt venietigen: zet je parachute eens open 😉

 210. Aad Verbaast 20 juli 2012 om 10:19

  @Blutch1: tussen waarnemen en registreren zit natuurlijk nog een heel proces en dus een groot verschil. Voor zover ik de werking er van begrijp wordt wel degelijk waargenomen (zintuiglijk) maar ergens wordt de keuze gemaakt wat wel waar te nemen en niet waar te nemen.

  Vervolgens zou je, dit vastgesteld hebbende, tot de conclusie kunnen komen dat de mens niet geschapen is het nauw te nemen met de waarheid. Maar ja, dat wisten we eigenlijk al.
  Komt een hoop ellende van.

  @Jan: je zou zeggen dat die stelling klopt. Maar zelfs als meerdere waarnemers eenzelfde blijkveld hebben kan dat leiden tot verschillende registraties er van. Da’s toch iets om rekening mee te houden. 😉

 211. Jan Bouma 20 juli 2012 om 10:31

  @Kleet…10:11….ad hominem.

  @Aad..10:19
  Inderdaad. Ik denk wel dat je aan jezelf verplicht bent om ALLE van belang zijnde feiten en omstandigheden in ogenschouw zou moeten nemen om tot een zo goed mogelijke waarneming te komen. Dan nog blijft bestaan wat je signaleert. De ene waarnemer blijkt soms dan toch iets anders waar te nemen dan de andere. Daarom zeg ik: “de positiebepaling enz.”

  Zouden we het over de hoofdzaken wel eens kunnen worden? Dat zou al een enorme stap voorwaarts zijn.

  ps
  Ik ga nog wat anders doen; zie later wel weer of niet over hoe en of wat.

 212. blutch1 20 juli 2012 om 10:48

  @Aad
  ik denk niet dat het verschil zit tussen waarnemen en registreren, maar tussen registreren en bewustwording.
  Stel waarnemen voor de persoon op 100% (die persoon hoort erbij omdat een kleurenblinde ook 100% kan waarnemen vanuit zijn/haar mogelijkheden en kokerzienden ook), dan is waarschijnlijk het registreren lager dan 100% en de bewustwording nog lager.
  Neem als voorbeeld een situatie waarvan een foto is gemaakt. Komt het dan niet voor dat een persoon die die situatie heeft gezien bij het zien van de foto zegt: “O ja dat was er ook nog.”
  Dwz dat hij/zij het geregistreerd moet hebben anders zou de herkenning er niet zijn, maar de bewustwording in eerste instantie dit niet toonde.

 213. Aad Verbaast 20 juli 2012 om 11:00

  @Jan: over hoofdzaken kunnen we het meest gauw eens zijn. De wezenlijke verschillen (letterlijk en figuurlijk) schuilen toch veelal in de details.

  @Blutch1: dank voor de aanvulling en verbijzondering. We komen er wel 😉

 214. Mihai 20 juli 2012 om 11:03

  @Bouma
  Nee, laten we het op de conclusie houden dat jij de WOZ-waarde van je OG op 0,00 had willen zetten (en alle gevolgen daarvan) en dat je dat niet gelukt is.

 215. king billy 20 juli 2012 om 11:04

  Staat ”change blindness’ niet evenzeer op gespannen voet met de tegenhanger van ‘de waarheid’, ‘de leugen’?

 216. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 20 juli 2012 om 11:21

  @Jantje Ik speel niet op de persoon’ alhoewel dat soms zo lijkt; immers jij bent een geval, geen persoon…

  Jantje zag een pruimjes hangen o als vuilnisbakjes zo groot scheen dat hij er van wilde profiteren schoon de rechter dat verbood….

 217. Mihai 20 juli 2012 om 11:21

  @Aad
  @Jan: je zou zeggen dat die stelling klopt. Maar zelfs als meerdere waarnemers eenzelfde blijkveld hebben kan dat leiden tot verschillende registraties er van. Da’s toch iets om rekening mee te houden.

  Sterker nog: als meerdere waarnemers eenzelfde blikveld hebben komen ze zelden (zeg maar nooit) tot dezelfde registratie ervan 😉

 218. blutch1 20 juli 2012 om 11:35

  @Aad
  Hoe kom je erbij dat de leugen de tegenhanger van de waarheid is.
  Van de waarheid nemen we slechts een klein deel waar terwijl een leugen, het met opzet verdraaien of vervalsen, slechts 1 aspect van die waarheid omvat.
  Het aspect van opzettelijk zul je bij de waarheid niet terug vinden.
  Daarbij moet het ook nog gaan om het vervalsen van een waarheid die die persoon als zodanig als waarheid ervaart. Sterker nog, wat als leugen bestempeld wordt zou wel eens waar kunnen zijn.
  Als ik zeg: “God bestaat niet”, lieg ik dan?

 219. Aad Verbaast 20 juli 2012 om 11:44

  @Blutch1: == Hoe kom je erbij dat de leugen de tegenhanger van de waarheid is. ==
  Hoe kom je erbij dat ik dat gezegd zou hebben? 😉

  @King Billy: zie de reactie van Blutch1 hierboven, waar ik me wel in kan vinden.
  Een leugen is een welbewuste verdraaiing van de eigen perceptie van de waarheid.
  In die zin staat het natuurlijk wel weer op gespannen voet met elkaar. Maar ja, wat niet.

  @Mihai: == als meerdere waarnemers eenzelfde blikveld hebben komen ze zelden (zeg maar nooit) tot dezelfde registratie ervan ==
  Het goede nieuws is dan toch dat ondanks deze stelling sommige mensen het toch gauw met elkaar eens kunnen worden!

 220. ingridvandenbergh 20 juli 2012 om 11:53

  Die zoektocht naar de Trinity Church… amazing! Ik snapte alleen de functie van het gesleep met schilderijen niet. Change Blindness in optima forma???

 221. blutch1 20 juli 2012 om 12:15

  Sorry Aad, dat was King Billy. Pfff, had ik kunnen weten natuurlijk.

 222. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 20 juli 2012 om 12:32

  Om een lang verhaal kort te houden:
  Er bestaat geen absolute waarheid.
  Een waarneming van iets wordt gekleurd door het para digma van iemand en/of referentiekader.
  Dus die zijn persoonsafhankelijk.
  Als er geen absolute waarheid bestaat, bestaat er ook geen absolute leugen.

  Zo.Ik heb gezegd!

 223. Jan Bouma 20 juli 2012 om 12:35

  @Mihai…11:03… Je had moeten schrijven… == …en dat je dat NOG niet gelukt is… ==

  @Aad…11:00
  Zouden we kunnen stellen dat indien == @Jan: over hoofdzaken kunnen we het meest gauw eens zijn. De wezenlijke verschillen (letterlijk en figuurlijk) schuilen toch veelal in de details. ==
  we dan in het algemene belang de positiebepaling van allen aan de hoofdzaken ondergeschikt zouden moeten maken? Ik bedoel dit heel concreet. Bijvoorbeeld zou de positiebepaling van de VN eensgezind zijn m.b.t. de hoofdzaken – er is dan een veronderstelde algemene opvatting over wat ik noem “het communale geldende wereldgeweten” – we dan ook eensgezinde besluiten kunnen nemen? Bijvoorbeeld m.b.t. Syrië? Idem alle van belang zijnde hoofdzaken?

  Uiteraard voel ik de kritiek al aankomen…
  Edoch een cynisch pragmatisch mens wil per saldo toch wel eens uit die ellende van 3000 jaar?

  @Mihai..11:21…..Dat zei ik al. Zie m’n comment 10:31.

 224. Mithai 20 juli 2012 om 12:54

  @Bouma
  Wat jij wilt. Het is je inderdaad NOG niet gelukt. Maar het is mij ook NOG niet gelukt om de Lotto te winnen of Doutzen Kroes te trouwen. Dus wat is je punt? Feit blijft dat ik geen prijs heb in de Lotto en jij ook niets hebt. Alleen zeg jij dan dat je al een daverende overwinning hebt geboekt en vervolgens de uitspraak van de rechter verkracht. En ik zei al dat heeft iets met integeriteit te maken.

  Maar goed: terug naar het topic.

 225. Jan Bouma 20 juli 2012 om 13:14

  Mihai…12:54
  Inderdaad. Terug on topic.

  Je weigert de info tot je te nemen die relevant is en waarnaar ik je verwijs. Dan houdt het op. Ik heb je dit nu tig keer verteld maar je blijft maar in je eigen kringetje ronddraaien. Soit! Daarnaast klets je wat over “een daverende overwinning”; ik gaf een feitelijk commentaar. Niks meer niks minder.

  Nog wat op te merken over m’n comment van 12:35?

 226. Mithai 20 juli 2012 om 14:09

  @Bouma
  Blijkbaar is het erg moeilijk voor je om een eenvoudige vraag te beantwoorden:

  Het was toch jouw doelstelling om je WOZ naar 0,00 te krijgen? Ja, toch?
  En is je dat gelukt? Nee.

  Voor de rest werp je alleen maar rookgordijnen op. Ga eens te raden bij @Kleet voor een lesje logica en zelfreflectie.

  Overigens:

  Jan Bouma20 juli 2012 om 06:19
  @Aad nogmaals excuses dat Mihai c.s. je blog gekaapt hebben.

  hou dit soort domme en hypocriete arrogantie voortaan liever achterwegen. Ik kan prima voor mezelf spreken en ben niet zo’n laffe “klikkende” kleuter zoals jij..

 227. Motek from Space 20 juli 2012 om 14:57

  Er zit een “lek in de kern(centrale) 😉 die niet gezien wordt; hoeveel en hoe vaak kan er geconsumeerd worden zonder dat de inhoud een uitweg zoekt? 😉 Het menselijk lichaam kent eigenlijk het antwoord wel maar het brein heeft zo z’n grenzen. Hoewel na rust er weer wat ruimte komt. 😉 Vandaag is het vrij-dag-mogelijk een hint om het millieu in de buitentuin weer eens op te gaan zoeken en te zien dat het ollanda wordt steeds groener echt door de hoeveelheid vochtigheid komt? 😉

 228. blutch1 20 juli 2012 om 16:45

  @Motek
  1 nooit
  2 shit
  3 farth
  4 groeizaam weer 😉

 229. Jan Bouma 20 juli 2012 om 17:19

  Mihai…14:09

  1) Dat mijn uitstekende en volledige antwoorden je niet aanstaan is niet mijn probleem.
  2) Dat je vervolgens – na eerst mij een verwijt te hebben gemaakt een email te posten uit m’n archief – ZELF overgaat tot publicatie van een (gedeeltelijke) Uitspraak die mij aangaat… – tsja.. daar snap ik dan weer niets van. Zal wel iets met de “logica” van @Kleet te maken hebben. Daarom:
  3) Terecht heb ik daarvoor m’n excuses bij @Aad gemaakt; of had je soms zijn toestemming zijn blog daarvoor te gebruiken?
  4) “laffe klikkende kleuter” zullen we dan maar weer rekenen tot de ad hominem.

  @Kleet…11:21 …..ad hominem.

  And now something completely different:

  Krijg ik nog antwoord op m’n posting van 12:35 uur?

 230. Aad Verbaast 20 juli 2012 om 17:33

  @Jan: je wordt gemiddeld genomen op je wenken bediend hier zoals je weet.
  12:35: VN is natuurlijk een typisch voorbeeld van mijn stelling. Op hoofdlijnen zijn ze het wel eens. Op de details gaat het veelal mis. Sterker nog. Als ze het daar zelfs eens over eens worden (ik doel met name over de Veiligheidsraad uiteraard) dan nog blijken ze elkaar niet “goed te hebben verstaan”.

  In de wandelgangen zijn deze merkwaardige verschijnselen samen te vatten als “diplomatie”.

 231. Jan Bouma 20 juli 2012 om 17:53

  @Aad…17:33
  Thanks. Ik bedoelde eigenlijk dat de VN een soort introspectief zelfonderzoek zou moeten instellen naar de vraag waarom die noodzakelijke consensus voor de goeie besluitvorming maar niet tot stand komt? Ik weet wel, dat is dan meteen de doos van Pandora openen maar je moet de kat toch ‘ns de bel gaan aanbinden. Als die hele “diplomatie” nu al 3000 jaar lang niks voorstelt en contraproductief blijkt zou het toch eens tijd worden om die vraag te stellen, zou je zeggen. Enfin.. Misschien leest Banki Moon je blog wel; of onze MinvBuza, of een moedige ambtenaar, of een journalist die zgn. ook nog politicoloog is, of de “denktank” van heel Clingendael? Kandidaten genoeg om deze logische vraag te stellen.

  Tot morgen!

 232. Aad Verbaast 20 juli 2012 om 18:06

  @Jan: bij de oprichting was ook bij de Veiligheidsraad de regel : one country, one vote. Een regel die jij hebt overgenomen.
  Totdat een aantal landen (je kent ze) zich ineens realiseerden wat deze regel kon gaan inhouden. Toen werd het vetorecht ingesteld. Tja, sindsdien is het hommeles.

 233. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 20 juli 2012 om 18:40

  Mischien kan ik deze eeuwig durende treurzang afkappen.
  @ Jan ik zal je mijn oprechte mening.je bent een opgeblazen arrogante over het paard getilde eikel met een enorm zelfbeeld wat helaas voor jou door niemand hier wordt gedeeld.
  Op een schaal van 0 tot 10 scoor je met:
  arrogantie 10+
  zelfingenomenheid 10+
  logisch denkend redeneren 2
  waarheidsgetrouw 3
  respect voor anderen 3
  flexibiliteit 2
  sportiviteit 2
  toegeven van fouten 3
  belangstelling van anderen wekken: 3
  filosofische kennis 2
  sociologische kennis, vooruit, 1
  irritant zijn 9
  beledigend zijn 8
  neerbuigend zijn 9
  zelfkennis 2
  Zo; heb je even wat om over na te denken….
  maar dat je wel niet doen
  aaaaaaad, ze pesten me….!!!!!

 234. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 20 juli 2012 om 18:45

  Maar laten we een beetje familiair zijn, ondanks de zwakke sociale achtergrond van onze vuilnisbelt bewoner…..
  Goed; Jantje, met pijn in mijn hart, je mag op aandringen van anderen weledele heer PHM vand e Kletersteeg noemen…Ik weet dat je het moeilijk hebt, iedereen lacht je uit, je woont op een vuilnisbelt…zwak sociale achtergrond en zo maar allez…

 235. Aad Verbaast 20 juli 2012 om 19:19

  @Kleet: hardleers?
  Mijn eerste opwelling deze reacties van je maar er uit te mieteren. Maar ik in de geest van de onwrikbare stelling dat de inhoud van de reactie meer vertelt over de schrijver dan de aangeschrevene laat ik de reacties (deze keer) maar staan.

 236. Motek from Space 20 juli 2012 om 20:44

  Pakt “little stars”secret box en neemt 1 sterrestokje eruit, vlammetje erbij en draait heel snel het bekende cirkeltje: mummelt change blindness..klikt met de hakken tegen elkaar…plóf! iedereen een fijn weekend zonder ón-weer en regen!

  Las overigens in de L.C de kont Mercurius de tongen los maakte..dat is ook een lezen vanuit de eigen perceptie met daarna een reactie plaatsen natuurlijk 😉

 237. Mihai 20 juli 2012 om 21:59

  @Bouma
  1) Je geeft gewoon geen antwoord om je verlies te maskeren of omdat je te dom bent om de vraag te begrijpen. Dus nog maar een keer (zucht); Heb je je WOZ naar 0,00 gekregen of niet? Hoe moeilijk is die vraag? Ja of Nee? (edit: Jan gaat nu weer verwijzen naar een totaal onleesbare en irrelevante link i.p.v. met gewoon Ja of Nee te antwoorden)

  2) Je sneue stokoude “bedreiging” aan de Burgemeester (haha) zonder waarde en die allang in het ronde archief ligt is wel iets anders dan quoten uit een openbare bron die eerder door jou verkracht is en waarmee jij, de Koning van de Integeriteit, de lezer hier gewoon staat te belazeren;

  3) Blijkbaar wel anders was het nu al weg niet? Maar ik ben niet zo aanmatigend om steeds maar mijn excuses voor JOUW gedrag aan te bieden. Maar als je dat graag wilt zal ik dat van nu af aan bij elke posting doen. Sorry lieve mensen dat Jan’s bordeline weer opspeelt! Sorry! Excuus Aad! Sorry!

  4) Je hypocriete geslijm bij Aad is zo doorzichtig. Maar goed wat moet je ook anders als niemand op je eigen blog komt, je op elk ander platform (Klokkenluider, Jezz, Mizee b.v) uitgekotst bent en je zo ijdel en desperaat voor aandacht en erkenning bent dat je van rancune bijna uit elkaar klapt.. Waar Bouma komt komt ruzie, maar gelukkig ligt het nooit aan hemzelf maar om zijn onbegrepen genie en mensen die hun positie door hem in gevaar zien komen. Ja, ja, echt waar. Geloof Jan maar. Het ligt echt niet aan hem dat hij letterlijk op ELK blog ruzie krijgt. Calimero..

  En verder alles wat Kleet zegt.

 238. king billy 20 juli 2012 om 22:02

  Gewoon een vraagje:
  Hebben de heren Mihai en Kletersteeg, beiden toch niet onbekend, zo niet goed op de hoogte met de mooi opgedirkte vrachtwagen vol stront, dan wel een gammele, verveloze vrachtwagen met een waardevolle lading, Roemenie genaamd, 21 miljoen inwoners, nr. 75 op de corruptielijst van Transparency International, een doorn in het oog van niet alleen de Brusselse EU élite, die allen op hun beurt claimen het beginsel van democratie hoog in het vaandel te houden, wellicht daarover ook een mening? Of staat dit niet zo scherp op het netvlies?

 239. Mihai 20 juli 2012 om 22:11

  Jan Bouma20 juli 2012 om 17:19
  Overigens stelt jouw inhoudelijke bijdrage hier ook geen kont voor:

  Willekeurige post 1: Het zijn allemaal idioten daar bij (……)
  Jan Bouma: Ja, maar er is een oplossing! Lees maar in mijn boek!
  Willekeurige post 2 (negeert Bouma): Ja, maar vergeet ook niet die mafketels in (…..)
  Jan Bouma: Ja, maar er is een oplossing! Lees maar in mijn boek!
  Willekeurige post 3 (negeert Bouma): Ja, want ik las in (…..)
  Jan Bouma: Ja, maar er is een oplossing! Lees maar in mijn boek!
  Willekeurige post 4: Bouma, hou eens op met dat geouwehoer over je boek.
  Jan Bouma: Dommerik! Er is een oplossing! Je leest mijn boek niet!
  Willekeurige post 5: Zucht..
  Jan Bouma: Klootzak!

 240. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 20 juli 2012 om 22:12

  15 millioen. en wat heeft roemenie waarmee te maken?
  Nederland is welliswaar op een andere manier-maar net zo corrupt.

 241. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 20 juli 2012 om 22:17

  Er bestaat geen elite in Brussel. Er is een verzameling corrupte criminelen die toevallig in zekere positie zitten.
  maar elite; absoluut niet. het is vuilnis.

  zij pretenderen net als jan-elite te zijn, maar hebben geen sociale achtergrond; en DAT is niet te koop.
  Afkomst heb je of niet.

  Een heer gaat niet in politiek en woont niet op een vuilnisbelt….

 242. Mihai 20 juli 2012 om 22:18

  @king billy20 juli 2012 om 22:02
  Nee, niet echt. Zit je dan erg om een solide visie op Roemenie verlegen? Probeer het dan eens bij: http://forum.roemenie123.nl/ i.p.v. in het buurtcafe.

 243. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 20 juli 2012 om 22:21

  P.s.: in de laatste twee maanden is de volledige souvereiniteit van NL en een heleboel versjacherd door de euro nazi’s.
  Opgevallen misschien?
  wie heeft dan nog het recht te ouwehoeren over corruptie?

  en wie durft dan nog het woord “elite” te gebruiken?

 244. king billy 20 juli 2012 om 23:49

  —————–
  @P.H.M. van de Kletersteeg. Op tegenvragen zit ik niet te wachten. Ik vroeg of je een mening hebt over Roemenie. Met dank aan Mihai die enig voorwerk verrichte, die mening heb je wel degelijk.
  ———————————
  http://www.mihai.nl/2009/08/14/ontmaskerd-phm-van-de-kletersteeg/
  Vroeg in de redactiedraad kwam ik onder nog 222 anderen de eigenaar van deze blogsite tegen.
  —————————————-

  @mihai. Dank voor de link. Hier komt regelmatig een Roemeense technicus langs, die mede zorg draagt voor de electrische installatie, de zonnepanelen en de aardwarminstallatie. Praatje politiek tijdens de koffie hoort er dan bij. Zodoende mijn vraag.

  In de stuk of tien buurtcafé’s in dit kleine dorp hier wordt in het plattdûûts voornamelijk over koetjes en kalfjes geproat. Wat dat betreft was ‘i.p.v: buurtcafé’s’ niet misplaatst.
  En kwam, beetje bladerend op jouw websites, bovenstaande aangehaald link tegen. Waarvoor eveneens dank 🙂

 245. Aad Verbaast 21 juli 2012 om 00:30

  @allen: gaaaaaaaaap..
  men zou haast het volgende gewoon over het hoofd zien:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/07/20/eurolanden-definitief-akkoord-met-lening-aan-spanje/

  Alles om de beurzen en beetje een steuntje in de rug te geven. En toen dit:
  http://www.bnr.nl/topic/beurs/176364-1207/beurzen-eu-zakken-als-pudding-in-elkaar

  tja..

 246. king billy 21 juli 2012 om 01:03

  Nog klaarwakker. 30 miljard indirect via de Spaanse staat en vervolgens via een Spaans fonds voor de banken met een looptijd van 28 jaar. Betaald uit het EFSM, waar nog ongebruikte garanties liggen van 234 miljard. Italie komt nu in beeld volgens Duitse analisten. Breeduit in het ARD beursjournaal. De kloof Noord-Zuid wordt steeds groter. 7.5% rente voor onbetrouwbaarheid versus negatieve rente voor (nog) iets meer zekerheid.
  De euroballon loopt leeg, beleggers hebben alternatieven. Nog 52 dagen tot de verkiezingen. En ‘Karlsruhe’…

 247. Jan Bouma 21 juli 2012 om 06:45

  “..Gôh… ik wist niet dat ik zo geliefd was..; dank voor alle aanhankelijkheidsbetuigingen beste vrienden!”

  @Mihai…22:11……Absolute kul en een karikatuur.
  @Mihai…21:59……Idem

  En nu even over ‘de rechtspraak’. Laat ik je dit zeggen. Ik procedeer in deze zaak pas vanaf medio 2009. Dat is niks. Heb eerder tegen de landsadvocaat in ’n andere zaak ruim 6 jaar moeten procederen en uiteindelijk gewonnen. Terzake de Uitspraak van het Hof Arnhem.

  1. het Appel is gegrond verklaard en verweerder is veroordeeld
  2. het Hof heeft bevolen de onjuiste objectafbakening te herzien (met immense gevolgen, maar ja dat lees en begrijp je allemaal niet)
  3. het Hof heeft meer dan voldoende aanknopingspunten gelaten voor een vervolg..

  dus of je het nou leuk vindt of niet ik, en mijn advocaat, zijn tevreden over het resultaat en zien de laatste stappen via de Rb Utrecht met vertrouwen tegemoet. De arrogantie waarmee jij me denkt te kunnen dwingen jouw standpunt te vertolken spreekt boekdelen. En verdere details over de voortgang en hoe en of wat bespreek ik komende week wel met m’n advocaat en daar kan ik hier niet en plein public met jan en alleman en ook de wederpartij verslag van doen.

  Het gevolg van al je gedram is wel de kans dat dit proces meer publicitaire aandacht krijgt en dus zou ik zeggen… dram nog maar even wat door… 🙂

  Bijna nog vergeten…; morgen, beste vrienden, sowieso weer een onvergetelijke willekeurige bladzijde uit het Boek der Boeken waarin toch maar alles staat beschreven. 🙂

  Prettige dag. Heb begrepen dat de zon schijnt. Jongens maak er wat van.

  Oh ja, die Denvermoordenaar. Het viel me op dat de fysionomie gelijkenis vertoonde met die idioot uit Alphen a/d Rijn vorig jaar. En nou gaat @Kleet me vast weer vertellen dat ik daar kijk op heb want ik woon op een vuilnisbelt en heb niet, zoals hij, edele voorouders die van adel zijn… hahahahaha 🙂

 248. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 juli 2012 om 07:05

  Jantje: als ik je nodig heb om voor mij te denken of te interpreteren rammel ik wel even met de vuilnisbak.
  Nou zal ik niet zeggen dat ik geen voorouders van adel beb, maar waar heb ik gezegd dat ik ze WEL heb?
  Ongeveer dus hetzelfde als jouw interpretaties van vonissen….

 249. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 juli 2012 om 07:08

  @kingbilly: wie zegt dat mihai mihai martou is? mihai is even veel voorlomend als jan of piet bij ons.

 250. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 juli 2012 om 09:03

  Prachtig! Tientallen jaren is er studie gemaakt over motivatie.De uitkomst was, dat er eigelijk niets zinnigs over te zeggen valt.
  maar jan de vuilnisman zal het wel even uitleggen; en dan nog van een gestoorde.Allez dat hij zich daarbij thuis voelt kan ik nog wel begrijpen….
  Zal ook wel in het wcpapierboek staan…
  Buiten de twee aan zijn familie is er niets van verkocht.
  Daarom wil de drukker ook betaald worden; noraal betaald de uitgever,maar vind er maar eens een die gek genoeg is….

 251. Aad Verbaast 21 juli 2012 om 09:11

  @Ingrid (11:53): je reactie kwam helaas in de spambox terecht om onbegrijpelijke reden, wp spamfilter heeft zo haar nukken..).
  Inmiddels gecorrigeerd..
  “Gesleep met schilderijen”: Is nodig om de persoon te kunnen verwisselen. Ingewikkelder is het niet volgens mij.

 252. Jan Bouma 21 juli 2012 om 09:11

  @Kleet…7:05
  Probeer nou eens, al was het maar ter wille van je eigen educatie, het principe en de definitie te doorgronden van de ad hominem: http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem

  Ik heb je nog niet kunnen betrappen op het voeren van een discussie zonder dat je je schuldig maakt aan die ad hominem. Inderdaad ironiseerde ik dat in m’n comment van 6:45 uur in de hoop dat je het zou snappen. Niet dus. Jammer.

  Wat betreft mijn correcte en feitelijke beoordelingen van “vonnissen”, zie m’n uitleg aan @Mihai.

 253. Aad Verbaast 21 juli 2012 om 09:15

  @King Billy: als ze nog zoveel garanties hebben liggen zou je zeggen dar er geld genoeg is.
  Meer en meer raak ik er van overtuigd dat de enige die het tij nog zou kunnen keren is de ECB bij gebrek aan daadkracht van de politici. Die rommelen van de ene schijnoplossing naar de andere.
  En het aardige van de ECB is dat de banken (en niet de overheden) daar hun (overtollige) geld op storten. Laten ze dan ook met hun geld het probleem maar oplossen. En het risico lopen.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/07/21/spaanse-rente-naar-record-is-lening-van-100-miljard-wel-genoeg/

 254. Jan Bouma 21 juli 2012 om 09:37

  @Aad…9:15
  @King Billy

  Er is geen sprake van “hun geld” maar van “ons geld” omdat per definitie de gehele voorraad geld, d.w.z. de algemene daaraan toe te kennen koopkracht, afhankelijk is van de (veronderstelde) waardevastheid. Een illusie. Bij hyperinflatie (het ongelimiteerd bijdrukken van geld) ontstaan de verliezen voor eenieder. Nu is de krankzinnige toestand zo dat de “financiële maffia”, die vervalst bedrukt papier tot “schuldpapier weet te verheffen”, ook nog eist dat a) de totale in omloop zijnde hoeveelheid geld door “bezuinigingen” krimpt… met anderzijds de eis dat er “gezonde economische groei” moet ontstaan uit die door hen te dure verstrekte leningen. Met opslagrentes vanwege de toegenomen risico’s.

  Ik heb het eerder gesteld dat is een contradictio in terminis.

  Nu zou men kunnen trachten dit probleem alleen binnen de EMU op te lossen. Een illusie. De wereldeconomie is inderdaad gemondialiseerd en dus zullen de eisen van de opkomende BRIC-landen gaan domineren. Geheel en al weer volgens het eeuwenoude scenario van The rise and fall of empires”.

  Zo ongeveer dus…

 255. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 juli 2012 om 09:39

  @vuilnisbakkenras; mijn aanspreektitel is nog steeds; weledele heer….
  Onderscheid moet er wezen.
  Zoals gewonelijk kan je niet logisch redeneren.Waar staat dat ad hominems verboden zijn? Niet in mijn woordenboek.
  Zo er wat te educeren valt: ben jij de leerling

  Wat betrfet uitleg van vonissen e.d: Ik geloof mihai….

 256. Jan Bouma 21 juli 2012 om 09:53

  @Kleet…9:39
  Je bewijst opnieuw met je comment mijn gelijk.

  Iets anders; in aansluiting op m’n opmerking van 9:37 uur en waarvan ik mag aannemen dat dit een algemeen onderwerp is zonder “jij-bakken” en/of ad hominem. Dat is de cultuur. Daarom zie hierna een Uitnodiging van m’n vriend Hugo van Neck voor morgenmiddag om bij te wonen een Romantisch Concert – want, ook tot onze verworvenheden behoren de kunst en de cultuur die verdedigd moeten worden tegen de barbaren.. Enfin. Men neme kennis of niet:
  ==
  OLENA LAVRENKO (viool)

  OLGA MALKINA (piano)

  Op het programma werken van :

  W.A. Mozart – L. van Beethoven – K. Goldmark – J. Brahms

  Zondag 22 juli 2012
  Concertpodium Waalwijk: Loeffstraat 1, 5142 EN, Waalwijk.

  Aanvang: 16.00 uur

  Toegang: € 12.00

  Zaal open vanaf 15.30

  S.v.p. parkeren bij de kerk
  ==

 257. Aad Verbaast 21 juli 2012 om 09:57

  @allen: interessant stukkie over de banken:
  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/jul/20/bare-faced-bankers-criminals-prosecuted
  Bare-faced bankers should be treated as criminals: prosecuted and imprisoned

 258. king billy 21 juli 2012 om 13:01

  Hier de http://cnnibusiness.files.wordpress.com/2012/07/doyle.pdfbrief (PDF) waarmee Peter Doyle afscheid nam van het IMF.

 259. king billy 21 juli 2012 om 13:09

  Misschien de passage over de eurozone met name bij Rutte, Pechtold, Sap, Samson op de slaapkamerdeur timmeren?

 260. Aad Verbaast 21 juli 2012 om 13:11

  @King Billy: ik las het bericht:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3289862/2012/07/21/Opgestapte-econoom-IMF-faalt-en-verzwijgt.dhtml
  Je link werkt overigens niet.
  Deze wel denk ik:
  http://www.digitaljournal.com/article/329024
  Waarin link naar de hele brief:

  Klik om toegang te krijgen tot doyle.pdf

  (zelfde, zie ik net… ah, nu zie ik.. je hebt een spatie vergeten..)

 261. Mihai 21 juli 2012 om 13:35

  @King Billy
  Ik ben NIET die Mihai . Als je de schrijfstijl naast elkaar legt zie je het meteen. Dus ik weet niet wat je hiermee wil. Stoken tussen Kleet en mij?

 262. Marjelle 21 juli 2012 om 14:42

  Interessant, Aad. Ik heb alle testjes gedaan en het viel me nog mee. Al zitten er een paar heel lastige tussen. Politici zijn helaas niet de enigen die hier in meerdere mate last van hebben, wat dat betreft zijn het net mensen soms. 😉

 263. Aad Verbaast 21 juli 2012 om 16:50

  @Mihai: lijkt me inderdaad wel duidelijk dat jij die Mihai niet bent 😉

  @Marjelle: maar jij bent ook een puzzelervaringsdeskundige natuurlijk!

 264. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 juli 2012 om 17:36

  @Mihai: als je met pek omgaat wordt je ermee besmet.
  Heb jij mischien een MPS van jantje overgenomen?Of heb jij door zijn ***** een accute identiteitscrisis opgelopen?

  Kan het me voorstellen…..nou speelt die weer psychiater en morgen kladdert hij er weer een blz uit dat boek neer.Verkoopt goed!1000 laten drukken en nog 998 op voorraad…

 265. king billy 21 juli 2012 om 17:40

  @NIETdie Mihai. Bewust gebruik van de vele blinde vlekken op internet kunnen aanleiding zijn tot misverstanden. ‘die Mihai’ biedt ik hierbij mijn verontschuldigingen aan.

 266. Jan Bouma 21 juli 2012 om 18:19

  @Kleet… 17:36
  Voorraad boeken? Nog net 225 ex. t.b.v. de Staten-Generaal. Als je snel bent kun je er ook nog eentje kopen. Op = Op!

  Maar ik heb goed nieuws.

  Kijken jullie desgewenst maar even naar de laatste update op: http://villamithras.wordpress.com/2009/07/16/la-tristesse-dune-mere-ook-gered-uit-de-klauwen-van/#respond

  …gemeente moet voor 1 augustus een nieuwe beschikking nemen met een juiste objectafbakening; allemaal ingewikkelde materie… 🙂
  Had ik dit al niet voorspeld? Tot morgen! Voor nog meer wijsheid.

 267. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 21 juli 2012 om 18:41

  “voor nog meer wijsheid”
  Wat nu, ga je die kinderen met Down syndroom om raad vragen?

 268. blutch1 21 juli 2012 om 19:14

  Ik ga verder niets over de draad zeggen, maar het is jammer dat het oorspronkelijke onderwerp ondergesneeuwd is. Het was juist een boeiend onderwerp waar we mi verder mee hadden kunnen komen. Tant pis.

 269. Aad Verbaast 21 juli 2012 om 19:21

  @Blutch1: even afgezien van de stelling “alles heeft met alles te maken”, is de reactiedraad toch best wel een aardige illustratie van “Change Blindness” vind ik persoonlijk.
  Zeker als even de stelling “macro = micro” even in gedachten wordt genomen. 😉

 270. blutch1 21 juli 2012 om 19:52

  @Aad
  Dat de voorbeelden voor het oprapen liggen, ook in deze draad, weet ik wel. Het ging me nu juist om de achterliggende oorzaken, wegen, schakelingen, projecties, die dit veroorzaken. Daarbij lijkt een deel 100% reproduceerbaar, een deel 80% en de rest minder. Waarom? Is dat een vooroordeel door reeds ingeslagen piketpaaltjes, een onmogelijkheid bepaalde dngen waar te nemen? Kan dat verminderen door langer te kijken, emoties op te roepen tijdens het kijken enz.
  Ik ben het wel met je eens dat het allemaal fractals zijn.

 271. Mihai 21 juli 2012 om 21:28

  @Aad en blutch1
  Ik denk dat deze draad in ieder geval goed weergeeft hoe Change Blindness ook de andere kant kan uitwerken. Dat zien wat er niet is.

  @Bouma
  Wat begrijp je niet aan de volgende zin:
  “Nu aan dit perceel bij de vaststelling van de beschikking geen waarde is toegekend is dit niet van invloed op de vastgestelde waarde.”?

 272. king billy 21 juli 2012 om 21:58

  Psychologie van de „Blind spot“ misschien, @Blutch1?
  Als @Aad Verbaast, doelend op een bredere context, dan vetgedrukt schrijft: „Ook al wijs je ze er op. Politici zien nog steeds de wijzigingen in het hele plaatje niet“, hier een schier oneindige afvinklijst om oorzaken te verklaren. En politici desnoods op af te rekenen. Chapter 5 wordt kloosterwerk.
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cognitive_biases
  1 Decision-making, belief and behavioral biases
  2 Social biases
  3 Memory errors and biases
  4 Common theoretical causes of some cognitive biases
  5 Methods for dealing with cognitive biases

 273. blutch1 21 juli 2012 om 22:07

  =Reference class forecasting predicts the outcome of a planned action based on actual outcomes in a reference class of similar actions to that being forecast. The theories behind reference class forecasting were developed by Daniel Kahneman and Amos Tversky. The theoretical work helped Kahneman win the Nobel Prize in Economics=
  Economics, als ik het niet dacht. Daar zien we nu wereldwijd de gevolgen van. 😉

 274. king billy 21 juli 2012 om 23:20

  Maar Blutch1, de benchmark voor het in sneltreinvaart in elkaar timmeren van de EMU en daarbovenop in no-time de intro van de euro in een totaal verdeeld werelddeel, ontbrak simpelweg. Zelfs dít deed bij politici geen belletje rinkelen en weerhield politici niet om rücksichtlos, kostte wat het kost, hun idealen door te drukken.
  De Reichsmark als referentie komt wellicht een beetje in de buurt, maar dat ligt, op z’n zachtst gefluisterd, wel héél gevoelig. Wereldwijd.
  Enfin, hiermee staat in ieder geval een nieuwe benchmark ter beschikking, hoewel de afloop en de gevolgen nog grotendeels koffiedik kijken blijft. Op een goede dag wordt hierop ook een Nobel prijs geplakt.

 275. blutch1 21 juli 2012 om 23:56


  Verhelderend.

 276. Aad Verbaast 22 juli 2012 om 00:26

  @Blutch1: laten we ook deze blog relativeren door direct te accepteren dat het zeker niet allemaal door “change blindness” komt dat er zoveel mis gaat. Daar zijn we het meteen over eens denk ik.
  Terecht dat King Billy ook het woord bias laat vallen.
  Ach, er zijn zoveel weeffouten in het menselijk brein te vinden, daar kan ik nog wel jaren mee vooruit.

  Die film van je. Je durft wel, op de valreep me nog even een film van een uur voor te houden. Mag ik die een andere keer bekijken?
  Wat is de boodschap? Misschien dat je die even kort kunt samenvatten 😉

  @King Billy: http://www.bnr.nl/topic/beurs/764706-1207/spd-duitse-banken-aan-de-ketting
  == Gabriel pleit onder meer voor een eigen noodfonds van banken, waarmee ze elkaar kunnen redden ==
  Schreef ik dat ook al niet eerder ergens hierboven?

 277. Jan Bouma 22 juli 2012 om 06:43

  @Mihai…21:28
  Je vraag. 1e opmerking en binnen het kader van dit blog. Als er nou iemand lijdt aan blindness ben jij dat wel. Maar ik ga je een lesje procesrecht geven. Het antwoord luidt namelijk dat (indien)
  ==
  Artikel 8:68 Algemene wet bestuursrecht
  Hoofdstuk 8. Bijzondere bepalingen over beroep bij de rechtbank
  Titel 8.2. Behandeling van het beroep
  Afdeling 8.2.6. Uitspraak
  Artikel 8:68
  1.
  Indien de rechtbank van oordeel is dat het onderzoek niet volledig is geweest, kan zij het heropenen. De rechtbank bepaalt daarbij op welke wijze het onderzoek wordt voortgezet.
  2.
  De griffier doet zo spoedig mogelijk mededeling daarvan aan partijen.
  ==
  en daar had ik al meerdere malen naar verwezen. Kijk! Het is in ons Recht nog wel zo geregeld dat “indien zich nieuwe feiten en omstandigheden voordoen” die van belang zijn voor de rechts- en waarheidsvinding dat dan de procesregels daarin voorzien. Welnu. M.b.t. mijn zaak (en die van m’n broer C.A.M. waar ik als gemachtigde voor optrad op 25 juni j.l. bij de Rb Utrecht ten overstaan van mevr. mr. J.R. van Es- de Vries) had ik al voorzien dit vervolg. Dus: op grond van deugdelijke rechtsoverwegingen heeft de Rb Utrecht besloten dat het in haar ogen “niet volledige onderzoek” dient te worden heropend. Uiteraad komt zo’n beslissing niet uit de lucht vallen maar stoelt op datgene wat ik ter zitting heb aangevoerd plus de bewijsstukken. Die info was er niet ten tijde van de procedure bij het Hof. En logisch is het dan dat “de zaak heropend wordt” wanneer die nieuwe feiten en omstandigheden van belang zijn. Ik sluit overigens niet uit dat de strafrechtelijke aanklachten (inmiddels bij het OM) ook van belang kunnen zijn geweest…

  Alles duidelijk nu? Ik stuur je de rekening wel voor dit advies. 250 euro lijkt me redelijk.
  ==
  Iets anders maar ook weer niet. De at random generator heeft vrijwel exact voorvoeld waar het om gaat. Hij koos namelijk pg. 295 en die blijkt te gaan ook over rechtsregels. Maar dan voor de RvdJ; opfwel de Raad voor de Journalistiek en mijn conflict met (toenmalig) NRC Handelsblad waarin vriend H.J.A. Hofland figureerde…

  Tot later. Even opzoeken uit m’n archief.

 278. Anouska 22 juli 2012 om 07:49

  Is het wel zo dat die politici hun “idealen” door wilde duwen? Kost wat kost… als zij door volk weggestemd worden… levert het voor hen heel wat baantjes op als europarlementijger om vervolgens op europees niveau weer wat volkeren verder uit te knijpen i.p.v. op nationaal niveau…
  Een opzettelijke blinde vlek voor eigenbelang zeg maar…?
  Of klinkt dit ietwat achterdochtig… ik kan me echt niet voorstellen dat de heren ZO stekeblind zijn maar dat er echt heel wat belangen verstrengeld zijn en daar vooral hun toekomstige baantjes vanaf hangen…

 279. Anouska 22 juli 2012 om 07:55

  Naar het idee van: “all animals are equal, but soms animals are more equal than others” (Orwell)…
  Als ik specht op hold bekijkzie je de € tekens in zijn oogjes dansen, dat is natuurlijk DE blinde vlek bij uitstek, hij kan niet met open vizier kijken want die tekentjes zitten in de weg 😉

 280. Jan Bouma 22 juli 2012 om 08:54

  On topic. Het belang van ‘change blindness’ wanneer het gaat om de interpretatie van rechtsregels blijkt uit de navolgende mail; gekozen door de at random generator. Uit m’n archief: Pagina 295.
  ==
  —– Original Message —–
  From: villamithras@planet.nl
  To: hoofdredactie@nrc.nl
  Sent: Sunday, June 06, 2004 3:27 AM
  Subject: Fw: “.Impertinentie” + “Bombast” + “Genieten” + “Een ver dreunen” + CS: “De Moore-factor”

  Geachte Hoofdredactie van NRC/Handelsblad,

  Maarssen, 6.06.2004

  re.: Klaagschrift ex Art. 2; Regl. v.d. R.v.d.J.

  In aanmerking nemende, en overwegende dat ondergetekende in ernstige mate in zijn doelstellingen continue gedurende langere perioden door U c.q. Uw redacties wordt geobstructiveerd in het realiseren van genoemde doelstellingen, overweegt en kondigt aan, conform de bepalingen (Art.2) van het Reglement voor de Raad van de Journalistiek, te deponeren een klaagschrift.

  Het klaagschrift zal, behoudens de door ondergetekende bij U veelvuldig ingediende bezwaren en gedocumenteerde argumentaties, omvatten de namen van een aantal personen die aangeklaagd worden wegens het op onbehoorlijke wijze in gebreke blijven jegens klager wegens de door hen aan hem gedane schriftelijke toezeggingen die niet werden nagekomen.

  Voorts overwegende, dat de doelstellingen van ondergetekende zijn (in de naam van Villa Mithras) het dienen van de waarheidsvinding, nationaal en internationaal, worden de aangemerkte en te wraken obstructies als de grondslagen beschouwd voor de basis van het klaagschrift. Deze te wraken obstructies zijn U genoegzaam bekend.

  Teneinde U in de gelegenheid te stellen tot een inhoudelijk verweer, waardoor een ‘rauwelijkse’ deponering van de klacht kan worden voorkomen, wordt U voorgesteld dat U binnen een termijn van uiterlijk 14 dagen na heden een reactie biedt. Overigens zij er hierbij nogmaals op gewezen dat een uitstekend gedocumenteerd klaagschrift dezerzijds kan en zal worden geformuleerd. Het hier onderstaande verslag dient slechts ter orientatie en adstructie van een enkel relevant punt in een groter geheel; bestreden wordt in ieder geval een “acceptabele verwijzing” naar de Sociale Databank Nederland.

  Gaarne vernemend en inmiddels met hoogachting verblijvend,

  J.M. Bouma
  Villa Mithras
  Straatweg 178
  3603 CT Maarssen (tel. 0346-573455)
  ==

 281. Motek from Space 22 juli 2012 om 09:22

  Anouska 22 juli 2012 om 07:55…verhip…hét verschil tussen de bevlogene en de ambitieuze herkenbaar neergezet 😉 en ook hét verschil tussen de ondernemers waarschijnlijk. Er zijn heel wat voorbeelden te vinden die over lijken klommen 😉 ‘k Zal geen namen noemen want dat heb ik ooit al eens gedaan.

 282. Aad Verbaast 22 juli 2012 om 09:34

  @Jan: de NRC is sindsdien nooit meer dezelfde geweest. Ze hebben zelfs een Vlaming als hoofdredacteur aangesteld. Geen Nederlander die het meer aandurfde 😉

 283. Aad Verbaast 22 juli 2012 om 09:54

  @Anouska en @Motek: in de politiek is alles mogelijk. Heeft ook te maken met het korte geheugen.
  Strategie is jezelf in de kijker te zetten (maakt niet uit hoe) maar dan ligt de wereld aan je voeten. Voorbeelden te over natuurlijk. Eelco Brinkman is voor mij het sprekende voorbeeld. Waar is hij geen bestuurder en commissaris van? Waar heeft hij er geen puinhoop van gemaakt?
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Elco_Brinkman

  Als je schrijft:
  == “all animals are equal, but soms animals are more equal than others” (Orwell)… ==
  dan moet ik natuurlijk weer meteen aan een blog van me denken met dezelfde titel:
  https://aadverbaast.wordpress.com/2008/12/10/all-animals-are-equal-but-some-are-more-equal-than-others-2/
  Lees en huiver!

  @allen Ondertussen gaat het oorlogsgeweld gewoon door. Hadden de VS het in Irak het over de massavernietigingswapens in Irak die nooit gevonden zijn, Over “de Bom” in Iran (ook niet waar), nu stellen ze dat Syrië bomvol chemische wapens ligt. En begint Israël weer over een preempive strike.
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/07/22/syrie-doet-alles-om-voorraad-chemische-wapens-te-beschermen/

  Het chemische wapen waar ze het meeste last van hebben is hun eigen testosteron. Levensgevaarlijk.

 284. Aad Verbaast 22 juli 2012 om 10:02

  @allen: nog een bijzonder voorbeeld van “Change Blindness”:
  20.000 miljard dollar (!!!) van de rijken in de belastingparadijzen. Banken doen er alles aan om dat mogelijk te maken.
  http://m.guardian.co.uk/business/2012/jul/21/global-elite-tax-offshore-economy?cat=business&type=article

 285. Anouska 22 juli 2012 om 10:58

  @Aad… waanzinnig, die blog ga ik nog even lezen 😉 was al aan het jutten in je archief… waar heb je nou nog niet over geschreven? Hier nog een leuke: http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/07/18/bnp-paribas-helpt-belgische-vermogens-schuilen-onder-fiscale-paraplu
  Ach zullen we eens wat gifpijlen naar onze leiders sturen… wie weet of dat het testosteron wat de das om zou kunnen doen…

 286. Jan Bouma 22 juli 2012 om 11:38

  @Anouska..10:58
  Neem dan wel even de overweging mee dat alvorens “je iemand de das om kan doen” je verondersteld wordt daartoe de macht te hebben. Dat is niet zo. Het is een vicieuze cirkel van de machteloosheid van het protesterende individu versus de macht van de belanghebbenden waarin we met z’n allen zitten. Waarom? Omdat het individu zich ook niet weet los te maken van het belang van de belanghebbenden. Daarom zit bijvoorbeeld Marcel van Dam in z’n landgoed te betogen dat de PvdA zich moet onderscheiden van de SP door radicalere standpunten in te nemen. Zit Wim Kok in de Raad van Bestuur van ik dacht ING of SHELL z’n principes te verloochenen.. en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik zou wat machtsfactoren willen elimineren door ze niet meer relevant te maken. Dat betekent dus dat je de effectieve macht van het individu moet gaan herstellen. Na 3000 jaar bedrog mag dat eindelijk wel eens gebeuren.

  @Mihai slaapt natuurlijk nog…; idem de @Kleet.

 287. king billy 22 juli 2012 om 11:58

  @blutch1. Eerste half uur van ‘verhelderend’ bekeken. Later het overige deel. Telefoonlijntje haalt hier soms slechts 286 KB/sec binnen. Tijdrovend.
  Nazi’s en Nazi sympathisanten die om juridisch technische redenen wegkwamen tijdens onder andere ‚Neurenberg‘ wederom, nu de derde keer, aan de basis van een ‚Verenigd Europa‘, der unvollendete Bundesstaat‘…..? Walter Hallstein een sleutelrol? Afgaande op internet gegoegel is hij verafgood en verguisd.
  Complottheorie mixed met keiharde feiten?

  Onderbouwt echter met steekhoudende argumenten dat de EU in haar huidige vorm een dictatoriaal bureaucratisch monster is.

  http://www.eu-referendum.org/deutsch/european_history/index.html
  “Klicken Sie hier, um den von Dr. Matthias Rath am 13. November 2007 in Auschwitz, Polen, geführten Vortrag zur Geschichte der Europäischen Union zu lesen, bei dem er unter anderem darüber berichtet, wie während der Nürnberger Prozesse angeklagte Führungskräfte der IG Farben später wieder sehr hohe Positionen in der deutschen Industrie einnahmen, und wie der Nazi-Rechtsanwalt Walter Hallstein am Aufbau der Europäischen Kommission beteilt war und zum ersten Präsident der Kommission wurde. Hallstein, ein prominenter Jura-Professor während der Nazi-Ära, verkündete bei einer Rede im Jahre 1939: „Eines der wichtigsten Gesetze [in besetzten europäischen Ländern] ist das ‘Gesetz zum Schutz deutschen Blutes und der deutschen Ehre’…”

 288. Aad Verbaast 22 juli 2012 om 11:58

  @Anouska: dank voor de aanvulling. Gaat in het dossier: “Banken zijn Boeven”!

  Er zijn nog heel wat onderwerpen waar over geschreven kan worden. Elke keer blijkt dat als je ergens induikt, het ook weer een enorme puinhoop blijkt te zijn..

 289. Aad Verbaast 22 juli 2012 om 12:02

  @allen: 12 september wordt een historische dag.
  http://www.bnr.nl/topic/beurs/976934-1207/imf-laat-griekenland-zakken
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/07/22/internationaal-monetair-fonds-wil-geen-extra-hulp-meer-voor-griekenland/
  == Inspecteurs van de trojka – van de Europese Centrale Bank, het IMF en de Europese Commissie – gaan aankomende week terug naar Athene. Voor 12 september kunnen zij niets besluiten. Dan worden in Nederland verkiezingen gehouden en doet het Duitse Constitutionele Hof uitspraak over noodfonds ESM. Van die twee gebeurtenissen noemen betrokkenen de Nederlandse situatie als de meest zorgwekkende. ==

  Merkwaardige laatste zin in dit artikel trouwens..

 290. blutch1 22 juli 2012 om 12:11

  Dat kan betekenen dat ze het Hof in hun zak hebben of dat ze echt bang zijn voor Roemer.

 291. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 juli 2012 om 12:11

  Helemaal niet merkwaardig.De griekse situatie is simpel.
  De eerste keus: ze willen uit de problemen of niet.Aannemen van wel
  Zijn er twee mogelijkheden
  –de harde manier; bezuinigen tot ze groen en geel zien, maar wel in de euro;
  –de betere en meer effectieve manier: uit de euro, drachme retour, weer goedkoop vakantieland, ondertussen 60–80% van de ambtenaren eruit gooien.

  En dat is allemaal overzichtelijk en kan onder controle gehouden worden.

  nederland is moeilijker; er zijn twee soorten mensen; met tenminste minimaal inzicht zoals ikke–en de rest
  De eersten willen uit de euro–accuut.
  Is voor brussel sowieso een risico; de groep mensen die van de euro af wil is na de malverstaties groot.

  Zou er nu geld naar griekenland gaan, is het relatief zeker dat die groep de winaar van de verkiezingen wordt, en dat is het sinterklaas spelen in Brussel en het potverteren afgelopen.

  heb gezegd!
  Staat in mijn boekie!

 292. Motek from Space 22 juli 2012 om 12:25

  De “effectieve macht van het individu” loopt door de ruggengraat naar de hersenen en weer terug 😉 Ooit meegemaakt dat een moeder een straatorgel wist op te tillen omdat haar zoontje onder de wielen was gekomen? Ik wel. Ieder individu zou een boom uit de grond kunnen trekken, bij wijze van, als gemakzucht maar niet aanwezig was om het door anderen te laten doen. Maar dat zal ook wel weer met blindness te maken hebben. Of gewoon met kokerdenken.

 293. blutch1 22 juli 2012 om 12:27

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/10637/VK-Dossier-Verkiezingen-van-2012/article/detail/3290029/2012/07/22/Weinig-verschuivingen-in-peiling-SP-blijft-grootste-partij.dhtml
  Opmerkelijk is het onderschrift bij de foto:
  SP-leider Emile Roemer (2eL) wordt tijdens het congres van de Socialistische Partij in Den Bosch geflankeerd door zijn vrouw Aimee (L) en de vice-premier van IJsland, Steingrimur Sigfusson. Rechts partijgenoot Harry van Bommel.

  Steingrimur Sigfusson is momenteel minister van financiën van IJsland.
  Zou de SP de IJslandroute willen gaan volgen?

  Dan is die laatste zin in dat artikel ineens veel duidelijker.

 294. gertrudy k. 22 juli 2012 om 13:04

  Trudy K. @ Aad, “Alles is perceptie”, ooit schreef je het al. Leerzaam blog dit. Ik zou willen dat ik het allemaal eerder had geweten…Door schade en schande word je wijs. Inmiddels tracht ik ook te kijken naar zaken waar de aandacht juist niet op gevestigd wordt. Het omgekeerde van ” balletje-balletje” dus.
  Vaker dan ons lief is zijn dingen niet altijd wat ze lijken te zijn. De plaatjes boven je blog zijn een voorbeeld van hoe iets wat zo voor de hand ligt de vraag kan oproepen waarom men het niet eerder zag. Leuke dingen voor de mensen….hoewel in de huidige maatschappij, figuurlijk gezegd, mensen soms tot verdrinkens toe, kopje onder geduwd worden. Simpelweg omdat zij door hun argeloosheid niet zijn ingesteld op doortrapte spelletjes. Spelletjes die, meestal als het te laat is, bleken helemaal niet onschuldig te zijn.
  Komt het er dan toch op neer dat er in praktijk een soort complottheorie gaande is, waarbij in gestaag tempo goedgelovigen zich door zakkenvullers van hun zuurverdiende centjes laten beroven? De minst gefortuneerden kwamen het eerst aan bod.
  Als koeien uitgemolken zijn worden zij naar de slachtbank geleid, eerder niet. Van kale kippen valt immers niets meer te plukken…

  In een link van jou op 21 juli om 11.13 u. lees ik dat bepaalde banken ” loaded” zijn….”ER IS GELD ZAT”….
  Zo micro, zo macro, ook dat schreef je reeds.
  In micro heb ik persoonlijk de afgelopen jaren de ” geneugten” van het veelvuldig kielhalen onvrijwillig kunnen beleven…
  De wet van Murphy werd door een trigger in werking gezet. Die mallemolen draait nog. Hoe komt men eruit? Een vraag die zo blijkt, tegenwoordig bij velen rijst. Niemand weet de oplossing omdat die niet zomaar maakbaar is.

  @blutch1 Interessante video van het betoog van Dr. Rath. Reeds ca. twee decennia geleden onderschreef ik, als fervent antichemiefan dergelijke ideeën, Dr. Rath heeft natuurlijk onomstotelijk gelijk, hoe je ’t ook wendt of keert. Nabootsen van de niet te overtreffen natuur omwille van octrooien… hetgeen gewoonweg neerkomt op hebzucht en graaizucht, kortom geldzucht. En een enorme dosis ijdelheid vooral niet te vergeten. Dubieuze figuren.. en dan te bedenken dat de massa er als een kudde schapen achteraanhobbelt en meemekkert. ” l’ Histoire se repète”? Nou, ik hoop niet dat de geschiedenis ( in eigentijds jasje gestoken) zich herhaalt…….

 295. blutch1 22 juli 2012 om 13:10

  Waarom denk je dat cannabis zo tegengewerkt wordt.
  Stel je voor, het zou kunnen werken.

 296. Jan Bouma 22 juli 2012 om 13:22

  @Motek…12:25….. helemaal gelijk. 🙂

 297. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 juli 2012 om 14:16

  Die schutter in USA: 12 doden.Triest.Maar het ligt ook leuk in het nieuws natuurlijk.Dat er 12 dood zijn is van geen belang.Immers, er vallen per dag aldaar veel mer doden in verkeer.ook het aantal slachtoffers van moord is per dag hoger.Ook sterven er meer door honder, door -vaak geweigerde- medische hulp.Ook doordat ze weer eens een oorlogje zijn begonnen zonder enige reden.En een volgende staat op stapel; syrie.

  Zo’n schietpartij roept zielige voorpelbare burgelijke reacties op; zoals; wapenwet.
  ook al zijn die onzinnig. Hij schoot er 12 dood; hij had shotguns–altijd prijs–en een magazijn met 100 patronen op zijn geweer, nog een paar pistolen.
  Had hij ook met wapens kunnen omgaan, waren er zeker 80 doden gevallen.

  Misschien een incident, dat de USA bevolking laat denken hoe het is, als iemand zonder reden begint te schieten?
  En dan er eens aan denken hoe het was voor de bevolking van libie als de amerikanen aldaar begonnen te schieten om burgers te sparen?

  Die 12 is sneu maar is niets vergeleken waar de usa bevolking dagelijks verantwoordlijk voor is.

 298. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 juli 2012 om 14:22

  Cannabis werkt.
  het bekendste werkzame bestanddeel THC geloof ik, zat in 1960 in 70% van alle medicijnen in USA..
  Die grote cannabis apotheek; geeft specifiek gerichte producten voor bepaalde ziekten.

  Voor zwitsrs is canabis helemaal vrij; productie handel gebruik.Dat betekent dat ze een prachtige stoot belasting ervoor krijgen.

  Voor de russen is er op de zwarte markt een chemische kopie, die verslavend werkt, hersenschade veroorzaakt en tot de dood kan voeren…

  En de NL wetgeving compleet met de wietpas-die in europees verband onwetmatig is– (discriminerend voor nationaliteit) is het hoogtepunt van achtelijkheid.
  Achtelijkheid wordt afgestraft met kosten; die krijgen we dus erdoor.

 299. Anouska 22 juli 2012 om 15:13

  @Jan 11.38: wat Motek zegt 😉 kom aan mijn kind en… mag ik misschien maar puppy power hebben (Scoobie Doo en zijn neefje Scrappie)…
  Ik heb met woorden al eens een niet zo integere pliesie agent het leven zuur gemaakt nadat hij mij een aantal kunstjes had gemaakt…
  Omdat het recht nimmer in het geding zal zijn… zoiets? Boeken vol zou ik kunnen schrijven… maar sommige kunstjes gaan maar best mee in mijn kistje… en toch laat ik mij niet kisten 😉

 300. Anouska 22 juli 2012 om 15:46

  @Aad: deze is mooi van je: https://aadverbaast.wordpress.com/2008/12/12/opvoeden-het-ondergeschoven-kindje-in-de-opvoeding-2/
  Ik probeer te bedenken hoe ik het goed kan uitleggen aan onze zoon: samen spelen, samen delen… terwijl het om ons heen zo verprutst is…
  Ik heb geeneens zwemdiploma, maar ben nog niet verzopen… 😉

 301. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 juli 2012 om 17:46

  Ik heb eindelijk de term gevonden die het gedrag van ruttekut in Brussel omschrijft: andabates…..

 302. Aad Verbaast 22 juli 2012 om 18:11

  @Blutch1: 12:11: ja, maar wie zijn “ze” dan?
  12:27: de IJslandroute? Het land naar de rand van de afgrond leiden, omdat megalomane banken hun gaan konden gang zonder toezicht?

 303. Aad Verbaast 22 juli 2012 om 18:15

  @Motek: adrenaline is toch wel een wonderdrug. Kortdurend jammer genoeg.
  Ik heb me ook eens uit een gierput weten te hijsen met mijn armen breed naast me toen ik door het plankier zakte. Yuri van Gelder zou er nog jaloers op zijn.

 304. Aad Verbaast 22 juli 2012 om 18:20

  @Trudy K: dank voor je reactie. Leuk weer een ‘nieuw’ gezicht te zien.
  De gevestigde orde (politiek en in hun kielzog de (slecht) notulerende media) doen er alles aan om vooral niet te laten zien wat er werkelijk gebeurt. Daarmee hard werkend aan een massale verdoving van hun stemmers.
  Tja, en daar komt een hoop ellende van. Murphy is daar niet eens meer voor nodig..

 305. Aad Verbaast 22 juli 2012 om 18:22

  @Kleet: cannbis mag medicinaal worden voorgeschreven. Bijzonder is dat. We zijn immers allemaal doodziek geworden van al dat gezeik. 😉
  Naast de bankenrun een receptenrun?

 306. Aad Verbaast 22 juli 2012 om 18:26

  @Anouska: 15:46 dank. Was ook een vraagstuk wat me al lang verbaasde. Maar ja, zo is er inmiddels al hele waslijst verschenen. Blijft maar doorgaan trouwens.
  Ik zal je blijven tippen als je dat goed vindt 😉

 307. Aad Verbaast 22 juli 2012 om 18:30

  @allen: dan meteen maar een tip (blog van iemand anders):
  http://reggies.eu/post/2012/07/22/Collapse-Is-Inevitable.aspx
  Prachtige plaatjes ook!

  En dan deze waar even in duidelijke schema’s wordt uitgelegd hoe het LIBOR schandaal in elkaar zit:
  http://www.accountingdegree.net/numbers/libor.php
  Met de fraaie uitspraak in dit schema:
  == “give a man a gun and he can rob a bank. Give a man a bank and he can rob the World” ==

  Zal ik nog wel eens gebruiken in een blogje verwacht ik zo maar..

 308. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 22 juli 2012 om 18:53

  …and a bank the Kunduzpoliticians, and you will get the nation.

 309. Anouska 22 juli 2012 om 19:32

  @Aad 18.26: Tof! Ik houd mijn oogjes open voor bijzondere vraagstukken … de tegenstrijdigheid van het leven is een boeiende baan 😉 mijn diploma’s staan op mijn blogje… die van ouderschap kon ik niet zo gauw vinden 😉
  In gedachten weer een stukje geef het volk brood en spelen: http://www.youtube.com/watch?v=CsiS8hij7Pk terwijl die van King Billy nog vers in het geheugen ligt en ik weer terug denk aan Rockpalast… Ook mooi: Where ever I lay my hat… that’s my home (Paul Young)… dank dat ik af en toe mijn ongetwijfeld blinde vlek hier eens mag komen herzien 😉

 310. king billy 22 juli 2012 om 21:31

  “MIch interessiere es nicht, wer die Gesetze macht, solange ich das Geld kontrolliere” zei Amschel Mayer von Rothschild reeds 1815. Tja, na Waterloo volgden nog vele oorlogen.

 311. king billy 22 juli 2012 om 22:49

  Of deze van Otto Lambsdorff, politicus.
  Columbus was de eerste bedrifseconoom ter wereld
  Hij voer er op los en wist niet waarheen
  Hij kwam aan en wist niet waar hij was
  Dat alles deed hij met andermans geld.

  *) ‘Planwirtschaftler’

 312. Jan Bouma 23 juli 2012 om 06:28

  @Anouska…15:13

  ’n enkele opmerking.

  De slogan luidt http://villamithras.wordpress.com/2009/07/05/nimmer-zal-het-recht-niet-in-het-geding-zijn/ . Ofwel het Recht zal a l t ij d in het geding zijn. Je uitgevochten conflict met die agent heeft wat te maken, denk ik, met de bekende quote van Ien Dales: “Nee; de overheid mag niet corrupt zijn, ook niet ’n heel klein beetje!” Over ‘de corruptie’ zijn de opvattingen natuurlijk verdeeld. Met per saldo de conclusie ‘je weet wel waar je begint maar niet waar je eindigt..’ Daarom bestrijd ik de sjoemelende bastards en zeker wanneer ze van de weeromstuit mij proberen te incrimineren. Dan word je wel gedwongen om je te verweren. Over conflicten nog dit. Soms gaat het al lang niet meer om de zaak zelf (die zou nog wel zijn op te lossen als in het begin ‘de hakken niet in het zand zouden zijn gezet’) maar meer om het verlies van het gezicht. Wat moet je ook als politicus of corrupte ambtenaar als je moet zeggen: “ja, ik was corrupt?!” Ergo. Aan zo’n bekentenis wordt de gehele maatschappelijke carrière opgehangen.
  Vaak heb ik m’n tegenstanders een uitweg zonder gezichtsverlies geboden. De arrogantie van de bastards was dan soms toch weer groter en ja dan moet het gevecht beginnen. Ik zag het allemaal liever anders maar soms kun je niet anders.

 313. king billy 23 juli 2012 om 07:45

  IMF zet Griekse regering klem tussen afspraken met de Troika, terwijl de overheid geen geld heeft om pensioenen en salarissen te betalen, waardoor burgers hun rekeningen voor basale leven bestaansvoorwaarden niet betalen en in het Griekse parlement de regering klem zit tussen zwakke coalitie en agressieve partijen. Een balletuitvoering op het slappe koord.

  Ondertussen hangen nog drie EU staten aan het infuus van het IMF, Letland, Hongarije en Roemenie. Kan zomaar zijn dat in de bestuurskamer de BRIC landen, naast hun ongenoegen over de Amerikaanse en Europese dominantie in het IMF en de Wereldbank, meegedeeld hebben geen genoegen meer te nemen dat hun geld in een bodemloze put verdwijnt.
  http://www.imf.org/external/np/exr/facts/europe.htm

 314. Jan Bouma 23 juli 2012 om 08:54

  @King Billy…7:45
  In al mijn voorgaande commentaren inzake de dominantie van de opkomende BRIC-landen heb ik ook gepleit dat deze uitzichtsloze en vooral ook schadelijke strijd met de valuta’s wordt beëindigd. In het belang van allen. De financiële maffia is daarbij eigenlijk de enige verliezende partij. But so what!? Ik neem het begrip “financiële maffia” ruim. Dat zijn in mijn ogen alle partijen die moeten inleveren op basis van het Lieftinckmodel wanneer hun criminele assets moeten worden omgezet/getransfereerd naar die ene internationale munt.

  En daarna kan het hele spel weer opnieuw beginnen. Liefst wel onder het toezicht van een wereldraad om de grootste uitwassen dan tegen te gaan.

  Graag wat reacties, heren dames op dit geniale plan van aanpak… 🙂

 315. Jan Bouma 23 juli 2012 om 08:57

  @Allen… ik zie hieronder t.b.v. de statistics dat we nu precies 90.000 kijkers hebben. Wat dat precies betekent weet ik ook niet maar het getal werd de laatste tijd almaar groter dus zal het wel goed wezen. @Aad en @King Billy zijn de experts.

 316. blutch1 23 juli 2012 om 09:05

  Kijk Jan, zolang jij nog denkt bij een groter getal: “het zal wel goed wezen”, ben je blijkbaar nog steeds behept met het algemene denken dat groter en/of meer beter is. Daar gaan we nu juist aan kapot

 317. Jan Bouma 23 juli 2012 om 09:20

  @Blutch1…9:05
  Foute conclusie van je. Ik vraag juist reacties op de constatering van “een groter getal”; je simplificeert wat. Ten onrechte.

 318. Jan Bouma 23 juli 2012 om 09:22

  en m’n reactie van 8:54 uur wordt “natuurlijk” weer overgeslagen of niet gelezen…

 319. blutch1 23 juli 2012 om 09:34

  @Jan, ik wil wel reageren op 8:54. Bullshit.
  En op 9:05 wederom bullshit. Jij neemt aan dat groter beter is. Dat is geen vraag, maar een aanname van jouw kant. Derhalve is mijn opmerking terecht. Dat je daarna zegt dat Aad en Billy de experts zijn en jou mogelijk ongelijk geven laat onverlet dat jouw uitgangspunt is dat groter beter is. Ik simplificeer niet, ik lees wat er staat.

 320. Jan Bouma 23 juli 2012 om 09:43

  @Blutch1
  Zoals te doen gebruikelijk waardeloze grove antwoorden. “Bullshit” is geen inhoudelijke reactie. En je leest ook niet wat er staat. Ik constateerde slechts een groter getal en VRAAG of dat goed of slechter is. Uiteraard in de context van dit inmiddels meer gelezen blog.

 321. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 23 juli 2012 om 09:47

  @jantje: wat ben ik blij met jouw bestaan!
  Immers alle anderen hier zijn stom, grof, en onwetend dom?

  Maa wat moet het leven voor eenzaam zijn; de enige die HET ziet HET weet, waar de hele wereld al eeuwen op gewacht heeft!

 322. Aad Verbaast 23 juli 2012 om 09:53

  @Anouska: 19:32: “blinde vlek” Ook al zoiets. Zonder blinde vlek kan je niets zien. De evolutie heeft er voor gezorgd dat de oogzenuw ergens in het blikveld het oog verlaat. Per definitie dus een plek waar je niets kan zien. De enige remedie: snel om je heen kijken zodat het weer wordt opgevuld 😉
  Er is nog hoop!

  @Blutch1: 21:27: over de farmamaffia heb ik het nog niet veel gehad. Kun je ook boeken over vol schrijven natuurlijk. Recent nog weer wat schandalen, schikkingen, oplichting etc.
  Nog een recent voorbeeld: de patenten op antidepressiva lopen af. Ineens worden er opvallend minder antidepressiva voorgeschreven.
  Nog een oeroude wet uit de farmahandboeken: definieer een nieuw ziektebeeld. Zorg ervoor dat het breed wordt “herkend”, en lanceer dan je pil er voor. Voorbeeld: ADHD en Ritalin.

  Net als de banken krijgen de overheden daar ook geen grip op.

 323. Aad Verbaast 23 juli 2012 om 09:59

  @King Billy: veelbetekenende uitspraken. Kom er nog maar eens om 😉

  Ik denk dat de (gelekte) uitspraak van de IMF slechts bedoeld is om de druk op de ketel te houden. Zal wel weer met de beroemde sisser aflopen denk ik. Eind September weten we meer. Dan wordt de wedstrijd ook na verlenging nog steeds niet beslist. Doormodderen dan en tijd rekken. En hopen dat de varkenscyclus in de economie er voor zal zorgen dat de boel vanzelf (want aan de politici zal het niet liggen) weer aantrekt. Gaat altijd een keer gebeuren.

 324. blutch1 23 juli 2012 om 10:06

  @Bouma, waar in het bericht van 8:57 staat de vraag? Een vraagteken kan ik in jouw bericht niet ontdekken. Graag antwoord met bijbehorend citaat uit het bericht.

 325. Aad Verbaast 23 juli 2012 om 10:12

  @Jan: 8:54. je weet dat je mijn zegen hebt voor dit “geniale plan van aanpak”. Met de kanttekening dat jij het een plan van aanpak noemt en ik het meer zie als een doelstelling. Een wezenlijk verschil natuurlijk.
  Om die doelstelling te bereiken zal er nog wel een en ander dienen te worden uitgewerkt. Zoals een plan van aanpak 😉

  == 90.000 kijkers == WP statistieken. Kijkers (waaronder ikzelf niet inbegrepen) sinds ik begonnen ben op WP begin 2011, toen de VK aankondigde er mee op te houden.
  En ja, dat groeit, haast per definitie zou ik zeggen. Tenzij ik de enige ben en blijf die mijn blogs bekijkt.
  In dit geval is dus groter inderdaad beter. Ik ga immers niet voor de kat zijn viool zitten schrijven 😉

  @Blutch1: Groter is beter zou ik in zijn algemeenheid ook niet als stelling willen ondersteunen.

 326. Jan Bouma 23 juli 2012 om 10:20

  Blutch1… 10:06
  Ik stelde == Wat dat precies betekent weet ik ook niet maar het getal werd de laatste tijd almaar groter dus zal het wel goed wezen. @Aad en @King Billy zijn de experts. ==

  waarbij ik aangeef dat ik niet de expert ben. Of jij misschien wel? Of wie dan ook.

  Kijk! We kunnen natuurlijk voetstoots en vanzelfsprekend aannemen dat indien een blog door een groter en groeiend aantal mensen wordt gelezen dat dat haast per definitie wel een goede ontwikkeling is; moet zijn. Alleen een dwaas zou hier, zoals jij, negatief op reageren. Desalniettemin vraag ik het aan de experts.

  Over expertise gesproken. Waar is nou @Mihai? Of is hij bezig zijn kennis te vergroten omtrent de Algemene Bestuurswet (Abp)? En heeft hij daarom geen tijd! Hahahaha.. 🙂

  ps
  Inmiddels alweer 90.026 kijkers!

 327. Jan Bouma 23 juli 2012 om 10:30

  @Aad… 10:20
  Nergens heb ik ooit beweerd dat “groter ook beter is”. Dat is inderdaad onzin.

  Inzake je terechte constatering dat je blog door mensen wordt gelezen kunnen we het eens zijn. Probleem is met mensen, zoals Butch1 die dat bestrijden, dat zij die stelling dan compleet uit het verband rukken en er een algemene geldigheid aan toekennen.

  Vervolgens.

  Heb al vaker gesteld dat “een plan van aanpak” ook behelst de voorwaarden voor een succesvolle implementatie en dat er dus aan voorwaarden moet worden voldaan alvorens zo’n plan kan slagen. Dan inventariseert men de tegenkrachten, enz. men maakt een compleet overzicht van het krachtenveld van partijen. Vervolgens formuleert men aan de hand van de doelstellingen een plan van aanpak. Lijkt me niks mis mee.

 328. king billy 23 juli 2012 om 10:30

  @Bouma. Re bezoekers. Met 143.000 zoekresultaten op de Duitse zoekmachine van google staat `Afrekenen met betaald voetbal` op nr. 1. `Target2, de allesvernietigende tikkende….` op nr. 2.
  Ter overweging: om kijkers aan te trekken neemt C&A in Duitsland nog steeds de D-mark aan en is de koers standaard geprogrammeerd in de kasprogramma’s, want nog steeds is zes miljard euro in D-marken zoek. Voornaamste reden: nostalgie.
  Evenzo ruim voldoende om de Spaanse voetbalschulden van 5 miljard euro in één klap te verrekenen en de European Champions League niet te degraderen tot een tweede rangs potje voetbal.

 329. blutch1 23 juli 2012 om 10:38

  @Jan, je krijgt gelijk en ook de ruimte. Ik ga verder niet meer met je in discussie.

 330. Aad Verbaast 23 juli 2012 om 10:40

  @allen: hoe zo afgaan op de beurskoersen (Draghi) als graadmeter voor de stabiliteit op de financiële markten? Peanuts. Blinde vlek.

  == .. de omvang van de wereldwijde aandelenmarkt wordt geschat op 30 biljoen euro en de totale markt van financiële derivaten op meer dan 600 biljoen euro, wat neerkomt op 11 keer de omvang van de volledige wereldeconomie. == !!!
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Aandelenmarkt

 331. Jan Bouma 23 juli 2012 om 10:55

  @King Billy..10:30
  Men heeft wel de vergelijking gemaakt met een flatgebouw waarin alle bewoners zouden moeten opdraaien van de schulden van enkele andere bewoners. Laten we dit het EMU-gebouw noemen. Inderdaad kan men niet verlangen dat die schulden van enkelen moet worden gedragen door de andere bewoners.

  Maar nu de praktijk.

  Het hele EMU-gebouw zal instorten als dat niet gebeurt. Waar komt dat instortingsgevaar vandaan? Dat blijken te zijn de financiële maffia. Zij willen Griekenland onder druk zetten in de hoop dat de rest van de EMU-bewoners zullen bijspringen en de schulden niet HERKAPITALISEREN maar HERSOCIALISEREN ten laste van alle bewoners van het EMU-gebouw.

  Vervolgens

  Hebben we te maken met opkomende BRIC-landen die de betrouwbaarheid van de Euro gaan wantrouwen evenzeer overigens de Amerikaanse $.

  Tsja… de hele wereldeconomie staat dan op instorten. De enige uitweg is dan één internationale munt in te voeren en al die bastards die hebben gestolen hun assets op basis van het Lieftinckmodel ontnemen. Duizenden miljarden zijn daarmee gemoeid.

 332. trudy k. 23 juli 2012 om 11:33

  Gelukkig Aad zijn niet allen (meer) verdoofd, maar er lijken steeds meer mensen uit de narcose te komen. Misschien zijn “we” nog te zeer in de minderheid om aan dit soort onderdrukking het hoofd te kunnen bieden. In verkiezingen c.q. stemmen, kan ik helaas niet (meer) geloven. Elders in de wereld zijn er voorbeelden hoe er met stemmen gesjoemeld kan worden. Dan moet er een andere oplossing zijn…misschien ( metaforisch dan) een piepklein muisje dat opeens de kolossale olifant op de vlucht kan jagen?

 333. trudy k. 23 juli 2012 om 11:43

  @blutch 1 22juli 21.27. Dan hoop ik maar dat het niet verplichte
  vaccininaties worden. Het middel is soms/ nee, vaak(!) erger dan de kwaal.

 334. king billy 23 juli 2012 om 11:46

  @ Bouma. Van Rompuy van ‘Ik vind de euro wel sexy’ -herinner je het nog?- spreekt ook veel in metaforen en retoriekte dat de Europese straat een lege ruimte is, die gezellig gemaakt moet worden.
  Het zou toch helemaal ‘van de gekke’ zijn indien verhuizen naar een ander gebouw of een nieuw gebouw langs de straat opzetten een uitgesloten optie is om het iets gezelliger te maken?

 335. Jan Bouma 23 juli 2012 om 11:52

  @King Billy…11:46
  Eens! Maar hou er rekening mee dat alvorens “ergens iets gezelliger wordt” dat je dan wel afhankelijk bent van bijv. die BRIC-landen, de buren, die het allemaal niet meer geloven dat ONZE gezelligheid tevens ook HUN gezelligheid zou moeten zijn. Daarom is verhuizen naar een ander gebouw ook niet de oplossing. We hebben te maken met een internationale goedkeuring en instemming voor die verhuizing. Die ontbreekt…

 336. king billy 23 juli 2012 om 12:43

  Kijk, @bouma, de Griekse staat wil nóg eens ruim 24 miljard extra om aan betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Bovenop de 324 miljard die reeds is toegezegd en in mootjes wordt toegekend om het voor Hellenen niet totaal ongezellig te maken.
  11.5 miljard a.g.v. gemiste inkomsten door verplichtingen over vier jaar in plaats van twee jaar te spreiden en 12,5 miljard direkte, additionele hulp.
  Daarnaast is inmiddels besloten dat via de Luxemburgse achterdeur, de EIB, nog eens 1.5 miljard extra te fourneren om ondere andere stopgezette bouwwerken weer op te starten. Dat laatste is overigens weer goed om het Luxemburgse positieve Target2-2 saldo bij de ECB nog iets te laten groeien….
  En waar haalt Draghi dat geld vandaan om de zaak af te dekken op zijn balans? Bij Merkel, Schäuble en Weidmann bijvoorbeeld, of gaat ie bijdrukken?
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/europas-schuldenkrise/griechenland/schuldenkrise-griechenland-findet-neue-helfer-11828546.html

  Een peuleschilletje vergeleken met de derivaten die toch al als een met helium gevulde luchtballon rondjes om de wereld draait en alle beetjes minder van meer de stemmers op de Bühne voorlopig koest te houden.

 337. Max Rozendaal 23 juli 2012 om 13:06

  @blutch1, Kleet en Mihai
  Don’t feed the troll.Die is alleen alleen maar bezig het blog zo te ontregelen, te verzieken en te manipuleren dat alle aandacht op onze ziekelijke aandachtsjunk en zijn zaakjes gevestigd wordt en hij zijn pathetische monoloogjes tot in den treure kan blijven afsteken.

 338. Jan Bouma 23 juli 2012 om 13:07

  @King Billy…12:43
  Ook alweer volledig eens. D.w.z. met de “afgesproken boekhoudkundige regels m.b.t. de EMU..” die niet deugen en evenmin waardevast blijken te zijn.

  Feit is dat sinds het begin van de EGKS, later de EEG, en nog weer later de EU (en de EMU) dat dat een farce is. Nog nooit hebben we de situatie gehad dat “het groeimodel” zou stagneren tot dit moment in onze wereldgeschiedenis. Men geloofde in een eindeloze toename van productie ook al bestond die door “de bijdragen” van de tertiaire en quartaire sectoren aan de wereldeconomie.

  Er is ook geen sprake van, zoals @Aad stelt, een “varkenscyclus” waarbij de overproductie wordt geremd omdat de prijzen dalen en dat er dan weer schaarste ontstaat vanwege de gekrompen productie en waardoor de prijzen weer kunnen stijgen. Er is sprake van een laatste uitputtingsslag over de resources van de planeet. De Chinezen hebben daarbij bedacht hun “vredelievende overval”; de Amerikanen en wij denken dat die slag te maken is met de brute overval van het militaire apparaat. De NATO zou dan de pacificatie in Afghanistan moeten gaan brengen. In werkelijkheid gaat het weer om onze belangen. Een lachertje dus..
  Enzovoorts, enzovoorts…

 339. Jan Bouma 23 juli 2012 om 13:11

  Aha..! Daar meldt zich ook weer onze internetcrimineel (13:06) met z’n anonieme braaksels…
  Get a life, man! Inmiddels zo signaleer ik hieronder.. 90.096 kijkers! Hé, “Rozendaal”, “Pater” enz. dat moet je toch veel bevrediging geven nietwaar? 🙂

 340. Max Rozendaal 23 juli 2012 om 13:30

  @Bouma
  Nuff said. Een ziekelijke aandachtsjunk die het nooit de bedoeling heeft de dialoog aan te gaan maar die alleen maar op zoek is naar aangrijpingspunten om weer te kunnen reageren. Posief of negatief maakt niet meer uit. Een zielige, eenzame oude man die nergens voet aan de grond krijgt en daarom steeds maar op andermans blog rondhangt om zijn eigen niet-bezochte blogje te pluggen. Een idealist? Laat me niet lachen. Bouma doet alles alleen maar ter meerdere eer en glorie van zichzelf. Een gefrusteerde, louter door rancune gedreven mislukkeling. Jammer genoeg voor je is niemand echt onder de indruk van je holle bombast.

  Want vertel eens Bouma, die nog nooit een zaak heeft verloren, wat schreef de hoofdredactie van de NRC je terugtoen je ze zo de stuipen op het lijf aanjaagde (*proest*)? Kunnen we die reactie ook even lezen? Of verwijs even naar de edities van de NRC waar je je “recht” hebt gehaald? Je “wint” toch altijd? Nooit meer iets van gehoord he? Ik zal je vertellen wat hun reactie was. Eerst even lachend aan de collega’s laten lezen en toen linea recta in het archief waar je mail thuishoorde. Het ronde..

 341. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 23 juli 2012 om 13:59

  We weten het rozendaal.ook dat ie door Joke en andere eruit is geknikkerd.
  hij gaat maar door……..
  Blutch heeft gelijk: hij zegt expeciet dattie neit met hem in discussie gaat.
  i do dat ook niet, soms geef ik eens een kat, en dan zittie te janken als een geslagen hond op een vuilnisbelt…
  het is makkelijker voorspelbaar dan het weer wat hij gaat zeggen….

  Hij is ongeveer even prettig als een aambei…

 342. Jan Bouma 23 juli 2012 om 14:08

  @Rozendaal…13:30
  Ik weet niet of de beheerder van dit blog het zo zal waarderen dat je weer uit je riool gekropen bent en zich hier manifesteert. Wat betreft je relaas en je bevindingen inzake mijn contacten met NRC Handelsblad enz. tsja.. daarvoor moet je maar m’n boek aanschaffen. Kun je het in geuren en kleuren allemaal nalezen.

  Ik vermeld even hoe je het kunt bestellen: http://www.villamithras.com/main.html

  Ook wat de hoofdredactie van NRC Handelsblad mij terugschreef.

  Verder nog iets van belang te melden inzake de lopende discussie hier? Of ben je alleen weer paranoïde met mij bezig?

 343. Jan Bouma 23 juli 2012 om 14:11

  @Kleet… 13:59
  Ga je mond eens spoelen. En dat je niet met mij in discussie gaat heeft te maken met een gebrek aan argumenten. Dan begint men vaak te schreeuwen en de nuchtere observator (ik) te beschimpen in allerlei toonaarden.

 344. Max Rozendaal 23 juli 2012 om 14:36

  Lol@Jan Bouma, de ‘rustige observator’! You make my day! De kwalificaties die jij op jezelf projecteert bevestigen alleen maar dat jij fantasie en realiteit niet meer uit elkaar kunt houden. En natuurlijk weer die slappe lafhartige verwijzinkjes naar je boekje scheldbrieven en het gejank om Aad..

 345. Jan Bouma 23 juli 2012 om 15:14

  Re.: 14:36
  Zoals te doen gebruikelijk weer een weinig inhoudelijk verweer. En verder…
  “scheldbrieven?” Hoezo en wanneer en welke dan wel?
  “Gejank om @Aad”; idem. Hij heeft je op een paar vorige blogs tot de orde geroepen. Niet ik.
  “Fantasie en realiteit”; vertel me waar ik die niet zuiver zie.
  en tenslotte… je zal het toch met me eens moeten zijn dat je niet m’n boek hebt gelezen en er dus ook niks over kunt raaskallen?

  Nou genoeg weer, hoor. Ik zie dat het aantal kijkers inmiddels is gestegen van vanochtend 90.000 tot nu 90.143. Er zit een stijging in. Heb nou niet de illusie dat dat komt tengevolge van je braaksels maar meer vanwege mijn bijdragen. 🙂

  We maken er een grap van. Dag, dag, (zie hierbij een wuivend handje zoals Zweistra als wist).

 346. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 23 juli 2012 om 15:16

  @max: hij verwees ergenns naar een blog van Joke.Daar werd ie ook afgetrapt vanwege zijn oeverloze gezijk. Bij nog een stuk of 4 blogs; Mihai heeft ze met neme genoemd.
  Ik durf met ieder rationeel denkend mens een discussie aan.
  Dat sluit hem uit vanwege “rationeel”
  Er is bij hem nooit een kwestie van argumentatie, behalve: zie mijn boek, staat in mijn boek boek blzd…. ben je daar niet mee eens ben je dom.
  hij smijt met terminologie waar hij een andere betekenis aan geeft dan de oorspronkelijke; Tja als het niet om de inhoud gaat, dan maar om de verpakking…..
  Negeren is beste wat je kan doen….

 347. Jan Bouma 23 juli 2012 om 15:50

  @Kleet…15:16… Quatsch!
  1. Heb een paar maanden met Joke een goeie discussie gevoerd.
  2. “Bij nog een stuk of 4 blogs” zou ik zijn afgetrapt. Idem quatsch en een leugen
  3. “Mihai heeft ze genoemd..” Hahahaha.. Mihai is nu bezig de Wet Abw te bestuderen.
  4. “rationeel” ? Je meent zelf met ad hominem jouw realiteit kracht bij te zetten.. 🙂 Lachen.
  5. “argumentatie”? Wat valt er af te dingen op al m’n vorige postings hierboven?
  6. “gebruikte terminologieën” en “andere betekenis”? Quatsch! Welke dan?
  7. “Negeren”…? Ik wou dat je dat eens deed.

  Want je debiteert alleen maar een hoop lawaai zonder inhoud net als “de holle vaten”. Die klinken het hardst.

 348. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 23 juli 2012 om 16:03

  @Max; zo zie je maar weer dattie ook niet kan lezen; ik had het tegen jou niet tegen hem
  Als ik hem nodig heb rammel ik met de vuilnisbak.
  trouwens het standaard slappe geouwehoer.

 349. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 23 juli 2012 om 16:06

  @jan: rammelrammel. Heeft je mammie of het opvoedingsgesticht je geen manieren geleerd?Alleen antwoorden als je aangesproken wordt? ik had het niet tegen jou dus je ongevraagde mening wordt genegeerd

 350. Oliphant 23 juli 2012 om 16:15

  Waar Bouma komt, komt ruzie.

 351. Jan Bouma 23 juli 2012 om 16:20

  16:03 en 16:06… Ja, ik merk het! 🙂

 352. Jan Bouma 23 juli 2012 om 16:22

  @Oliphant..16:15
  Ik maak nooit ruzie alleen als men persé “ruzie” wil kan men die krijgen.

 353. Oliphant 23 juli 2012 om 18:00

  @Bouma
  Toch wel opvallend dat men dan altijd uitgerekend met jou persé ruzie zoekt.
  Ze zullen wel jaloers zijn op je genialiteit zijn vermoed ik.

 354. Jan Bouma 23 juli 2012 om 18:07

  @Oliphant…18:00
  Werkelijk geen idee.

  Bovendien ervaar ik de “ruzie” nou ook niet zo zeer als ruzie maar meer als het geblaf van een dictator die zegt: “Ik heb het hier voor het zeggen en dan hou jij je muil..!”

  Ik simplificeer wat en lach erbij.. 🙂

  Ook een vorm van perceptie. Het onderwerp van dit blog. Ondertussen 90.185 kijkers. Het gaat goed.

  Tot morgen, vrienden. En wees aardig voor elkaar. Dat wil ik ook.

 355. Motek from Space 23 juli 2012 om 18:11

  Mijn ervaring is dat er altijd stille genieters binnen glijden waar meningsverschillen uitgevochten worden 😉 Nou is er natuurlijk ook wel te roeren in een prutje maar ikzelf hou het liever op genieten in de zon en zo 😉 En voor al het overige mag er ook best op m’n blog “ruzie gezocht worden” door mensen die niets anders te doen hebben dan dát 🙂 Ik sta erbij en kijk ernaar en denk…tsja…

 356. Anouska 23 juli 2012 om 18:26

  Mooi filmpje dan maar? South Park style, vervang FED door ECB en zie wat ons de das om doet…
  http://youtu.be/hE5Sw8qJ-g0 niet zo geschikt voor jeugdige kijkertjes i.v.m.enge cartoon figuren 😉

 357. Aad Verbaast 23 juli 2012 om 18:58

  Heren, heren toch. Het is nog wel zo’n mooie dag.
  Gaarne een beetje meer respect voor elkander.

  Niemand zou toch gezien willen worden als een sprekend voorbeeld van de “Fuckwad theorie”?

 358. koppieop 23 juli 2012 om 20:28

  Interessante post, Aad! Is mede te zien aan de 366 vorige reacties (weet niet of dat veel is in vergelijking met anderen). Die reacties alleen al, en de literatuur over het onderwerp zullen uren en dagen in beslag nemen. Bedankt….
  Even ingaande op jouw amusante associatie met politici. Ik stem voor de eerste mogelijkheid: ze WILLEN het niet zien, gewoon omdat ze hun roeping hebben verloren. Die houdt o.a. in: VOORUITDENKEN, op lange termijn dus, en dat kost veel moeite, meestal ook geld en in bijna altijd stemmen. Er is geen tijd te verliezen, de zakken moeten worden gevuld (Euro-regering).

  Federico

 359. blutch1 23 juli 2012 om 21:51

  @koppieop, als je de postings van die mijnheer met dat kale hoofd weglaat scheelt dat 66 postings en heel veel tekst. 😉

 360. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 23 juli 2012 om 21:53

  …en je mist inhoudelijk niets; hooguit koppijn…

 361. Aad Verbaast 23 juli 2012 om 21:57

  @Koppiekop: Dankjewel Koppiekop/Federico!
  En ach, de link met politici was niet zo moeilijk te leggen. Waar lijden de leiders immers niet aan? 😉

 362. Jan Bouma 24 juli 2012 om 06:28

  Wat zouden de heren criticasters zonder mij toch moeten? Van de thans 370 reacties namen zij het leeuwendeel voor hun rekening en dat was allemaal aan mij gerelateerd! 🙂

  Iets anders dus maar.

  Laten we het eens hebben over de mate van de perceptie waarmee “de problemen” worden geanalyseerd en vooral ook geïnventariseerd. De “schuldencrisis” bijvoorbeeld. Waarom was die 10 – 15 – 30 jaar geleden niet zo manifest? Werd er toen anders geboekhoud? Zijn de regels inmiddels veranderd? Wie herinnert zich niet, als je oud genoeg bent, de relatief onbezorgde jaren ’60, ’70 vdve? Kortom allemaal vragen die weer een interessante follow up bieden voor dit blog en zeker voor figuren als @Kleet aanleiding zijn om hun “Licht” te doen schijnen! 🙂
  (Hij staat al te trappelen van ongeduld met z’n lucifers).

  Nou! Allen een prettige dag. De zon schijnt. En ondertussen zie ik dat dit blog per dag meer kijkers trekt. De teller staat nu al op 90.324.

  Ik kijk later wel weer eens; of niet.

 363. blutch1 24 juli 2012 om 09:28

  1973 oliecrisis

 364. Aad Verbaast 24 juli 2012 om 09:32

  @Jan: tijden veranderen, dat mag duidelijk zijn. Kijk even naar de de volgende link waar het verloop van de hypotheekrente staat:
  http://www.hypotheker.nl/Hypotheken/Ik+zoek+een+hypotheek/Wat+doet+de+rente/Historische+rentestanden
  1980: 13%! Werd grif betaald. Kon niet op.
  Nu is de stelling (Spanje – Italië) dat 7,5% al onhoudbaar is.
  Zoals Pronk al zei: “alles is politiek”. Daar moet dan ook de oorzaak gezocht worden.
  Deregulering is wellicht het kernwoord. Het is natuurlijk ook niet verwonderlijk dat als je aan het dereguleren slaat, de boel dan dereguleert. Maar ja, leg dat maar eens uit aan politici 😉

 365. Jan Bouma 24 juli 2012 om 09:50

  @Anouska…9:26
  Ik kijk altijd naar ‘andere tijden’ en ik kende dus ook die nostalgische aflevering. Het is wel een aanrader voor elke verdwaalde gast hier die niet snapt waarover we het hebben en dus mijn vragen in dat perspectief wil zien.

  @Aad..9:32
  Inderdaad herinner ik me die exorbitante rentepercentages maar al te goed. Alles was toen gerelateerd aan (kennelijk) behalve de inflatie ook aan de “verdien- en winstcapaciteiten” van met name het onroerend goed dat eerst kelderde en daarna als een rocket steeg. Menigeen die toen op het dieptepunt van de markt o.g. kocht dacht dat de bomen tot in de hemel zouden groeien.

  Ook toen manipuleerden de financiële maffia de markt. “Alles is politiek” zei Jan Pronk maar de financiële maffia dacht toen wat anders en spanden de politiek voor hun kar. Ik denk dus dat je niet primair “de oorzaak” moet zoeken bij “de politiek” maar meer bij diegenen die aan de touwtjes trekken van de politiek. En dat zijn niet de politici… 🙂

 366. king billy 24 juli 2012 om 10:28

  Ondertussen wordt in Brussel aan regels voor pensioenfondsen gesldeuteld. Via een achterdeur, de Solvency-II bepalingen, moeten pensioenfondsen hun ínvesteringen in aandelen ook nog eens afdekken met eigen vermogen, dat op haar beurt weer ge-investeerd mag/moet worden in staatspapier, naast de bestaande investeringen in staatspapier. Bovendien wordt gesleuteld aan de verhouding private beleggingen/staatspapier.

 367. Motek from Space 24 juli 2012 om 10:49

  Jan 24 juli 2012 om 09:50 , laten we het er maar op houden dat politiek en religie hetzelfde werken 😉

  En smeer ik ‘m nu naar buiten; je weet nooit wanneer de regenperiode weer begint 😉

 368. Aad Verbaast 24 juli 2012 om 11:23

  @Jan: die bomen groeiden toen ook nog de hemel in. Een hele generatie heeft snel overwaarde op hun huizen gekregen waar niet tegen op te werken was. Enkel uitzonderingen daargelaten natuurlijk. 😈

 369. Aad Verbaast 24 juli 2012 om 11:27

  @King Billy: de afdeling “creatief boekhouden” draait op volle toeren om uit te zoeken hoe de reserves in de pensioenfondsen kunnen worden geplunderd zonder dat iemand er zicht op heeft?

  @Motek: het ijs is gebroken 😉

 370. Aad Verbaast 24 juli 2012 om 11:27

  @allen. Eind van de middag weer een nieuw blog. Stay tuned!

 371. trudy k. 24 juli 2012 om 12:22

  @Aad “Stay tuned”, heel graag. Over tuned gesproken- ik ben een nitwit op politiek en financieel gebied- maar mijn vraag is hoe al die “grote mogendheden” bij elkaar in de portemonnee kunnen kijken en vervolgens de ( exacte?) cijfers, in miljarden nog wel, overal op internet verschijnen. Wie heeft dat allemaal in (no time) bij elkaar getuned, zodat geïnteresseerden elk gewenst moment de totale financiële stand van zaken in heel de wereld kan checken ? Kortom, hoe kan dat??

 372. Aad Verbaast 24 juli 2012 om 12:30

  @Trudy: == elk gewenst moment de totale financiële stand van zaken in heel de wereld kan checken ? == de vraag is natuurlijk of dat mogelijk is.
  Er zijn vele organisaties die aangesteld zijn (of dat uit eigen beweging doen) om continu overal hun thermometer in te steken. Een rijke bron van informatie, en vermaak. Breeduit te vinden op het internet.
  Maar er zijn ook vele (tja daar zijn ze weer) politici die vervolgens alles uit de kast trekken om die cijfers vooraf en achteraf te manipuleren, verkeerd uit te leggen, of enkel die getallen te gebruiken waar zij iets mee kunnen voor eigen gewin.

 373. king billy 24 juli 2012 om 13:31

  @aad verbaast 11.27. ‘creatief boekhouden’. Klopt. Veel lopende staatspapieren in handen van pensioenfondsen nu nog met 4% rente. Deze lopen af en pensioenfondsen gaan op zoek naar nieuwe investeringen met beter rendement dan staatspapier. Om dit te verhinderen trekt Brussel Solvency-II, oorspronkelijk bedoeld voor banken, van stal. En wil quota instellen. De FAZ Sonntagszeitung zocht dit uit. Als Brussel haar zin krijgt verwateren pensioenuitkeringen in Duitsland van @1000 naar € 630, exclusief inflatie.
  Nederlandse pensioenfondsen -EU, EU, EU- moeten dan ook volgen.
  Normaliter zet de FAZ artikelen in de zondagseditie niet op internet. Ga even zoeken, misschien een uitzondering gemaakt. Op de achtergrond in DLD speelt het in de Bundestag, de Groenen hebben vragen gesteld.

 374. trudy k. 24 juli 2012 om 13:36

  @Aad, Dank voor je uitleg. Dat bedoel ik. We weten het niet zeker en men kan ons (nog steeds) van alles wijsmaken, zoals het uitkomt uiteraard. Politici zijn, zoals we steeds vaker zien, evident manipuleerbare poppenkastpoppen. Jan Klaassens en Katrijnen met een, politiek gezien, onbruikbaar ego. Ze vinden zichzelf inplaats van de goede zaakbelangrijk en hun beloftes aan de kiezers niet eens waarmaken en doen hoogstwaarschijnlijk alleen maar wat de poppenspelers van hen verlangen. Zou niet weten op welke
  partij ik zou willen stemmen. ’t Lijkt me meer een schijnvertoning en een zoethoudertje. Maakt dus waarschijnlijk ook niet uit als je niet stemt. Gaat je stem dan naar de grootste partij die vervolgens ook niet veel in de melk heeft te brokkelen.

 375. blutch1 24 juli 2012 om 14:02

  Ik zou in elk geval gaan stemmen. Als je het niet weet lees dan partijprogramma’s en stem desnoods op de PP, SOPN, PvdD. In elk geval beter dan restzetels naar de grootste partijen te laten gaan.

 376. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 24 juli 2012 om 15:24

  Gut, heb ik net een experimenteel programma klaar.Een kopie gemaakt van dit blog.
  Als ik op een knoppie druk, wordt gelijk alle achtelijk gezwets verwijderd.

  Gut waar zijn de recties van jan nou gebleven?

 377. Aad Verbaast 24 juli 2012 om 16:49

  @King Billy: in Zuid-europa zitten heel wat landen te smachten op partijen die wat staatsobligaties willen kopen. Rendement al gauw 7,5% 😉

 378. Aad Verbaast 24 juli 2012 om 16:54

  @trudyK: mijn vorige blog gelezen?
  https://aadverbaast.wordpress.com/2012/07/10/over-drempelvrees-kiesdrempels-en-verstandskiezen/
  Nee ik stem ook niet meer.
  Las net een stuk uit de NRC met nog wat extra argumentatie:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/07/24/politieke-partijen-hebben-het-nietszeggen-tot-kunst-verheven/
  Misschien zet ik die link nog even in die blog.

  @Blutch1: da’s wel een idee natuurlijk. Als het dan toch moet.. 😉

 379. koppieop 24 juli 2012 om 20:56

  @blutch1: @kleet heeft jouw suggestie opgevolgd en snel een eliminatieprogrammaatje in elkaar gezet. Een andere methode die ik graag toepas is: Niet op reageren, Lena!. Geen doorzetter die lang tegen een muur blijft aanpraten.
  Stembus: ik stem ook liever op een kleine, kansloze partij dan helemaal niet, of blanco. Daarmee de toch-al-grootste partij gebaat, zonder het te verdienen.

 380. trudy k. 25 juli 2012 om 12:11

  @Aad, Jazeker had ik kennis genomen( sorry, dus niet totaal gelezen) van je vorige blog. Ik heb decennia lang niet gestemd en toen werd ik weer met de neus op”de feiten”gedrukt dat een niet uitgebrachte stem naar de grootste partij zou gaan. Misschien ik theorie wel maar in praktijk zal het er niet veel toe doen, is mijn huidige standpunt…daarbij uitdrukkelijk vermeldend dat ik niet wil overkomen als iemand die de wijsheid in pacht heeft☺ Ik weet het gewoon niet.

 381. Pierre Hyacintus Maria van de Kletersteeg 25 juli 2012 om 12:55

  Nooit gestemd; motief is eenvoudig.
  ik weet dat bij hoge uitzondering soms iemand mij bedondert.
  Dat is in de loop van het leven te verwachten.
  Als ik stem op een partij met een programma, verwacht ik dat zij dat programma aan houden; en niet na een week uit opportunisme of corruptie veranderen of verlaten.
  Vandaar dat ik niet stem; alleen een dwaas laat zich bedonderen als dat vooraf bekend is.

  Heb nog nooit gestemd; ook niet toen het verplicht was.
  Wat ze met mijn stem is doen is niet mijn verantwoording.
  alleen die regel al, dattie naar een grote partij gaat is pure chantage.

 382. koppieop 25 juli 2012 om 19:54

  Hoe het kiesstelsel redeneert weet ik ook niet, maar volgens mijn logica wordt de toewijzing van stemmen berekend op basis van het aantal UITGEBRACHTE (en uiteraard geldige) stemmen. Stel dat van een groep van 1.000.000 stemgerechtigden iedereen opkomt en dat Partij A daar 400.000 stemmen behaalt. D.i. 40%; de overige partijen samen zouden dus 60% hebben.
  Zijn er nu bijvoorbeeld 10.000 ontevreden gerechtigden (1%), dan vermeerderen zij door NIET te stemmen, het aandeel van Partij A tot 0,4 % (400.000/990.000). Dat van de overige partijen valt navenant terug tot 39,4%. Met thuisblijven bevoordeel je dus de partij waar je het grootste bezwaar tegen hebt.-

 383. koppieop 25 juli 2012 om 19:56

  Mijn excuses voor de schrijf(geen reken-fout: het tweede percentage van Partij a moet zijn 40,4.-

 384. Aad Verbaast 25 juli 2012 om 21:34

  @Koppieop: ingewikkelde materie. Menig excel beoefenaar (zie laatste 1e kamer verkiezingen) heeft er zich al over gebogen. Ik snap er ook niet het fijne van.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kiesdeler
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Restzetel

  Of jouw redenering opgaat betwijfel ik. Want dat gaat volgens mij alleen op als je anders op een kleinere partij had gestemd en niet op de grootste.
  Maar ook weer: het is wel een stelling die vaak wordt geopperd.

 385. koppieop 25 juli 2012 om 23:33

  …Want dat gaat volgens mij alleen op als je anders op een kleinere partij had gestemd en niet op de grootste…
  Klopt, Aad! Dat is ook precies waar ik van uit ga. Wie ‘anders’ op de grootste partij zou stemmen, zou daar “trots” op zijn en juist wél stemmen. Tegenzin komt van (ons) de minderheidsbroeders: “ach, wat maakt mijn stem nou voor verschil. We krijgen het tóch niet voor het zeggen, etc.”
  Zoals je zegt, een conclusie is moeilijk of niet te trekken. Maar er als onderwerp over nadenken zoals we tot nu toe hebben gedaan, vind ik best deze discussie waard.-

 386. Aad Verbaast 26 juli 2012 om 00:18

  @Koppiekop: == Tegenzin komt van (ons) de minderheidsbroeders: ==
  er zijn natuurlijk ook een groot aantal mensen die juist van de grote partijen schoon genoeg heeft, en afhaken om te stemmen. Ik zou niet weten hoe die balans is. Nooit statistieken van gezien. Zelfs de Hond meet dat niet volgens mij..

  == Maar er als onderwerp over nadenken zoals we tot nu toe hebben gedaan, vind ik best deze discussie waard.- ==
  Geheel mee eens. De reactiedraad is voor mij de toegevoegde waarde van het bloggen.
  Voor mij leerzaam en inspirerend op allerlei vlakken.

 387. koppieop 27 juli 2012 om 22:01

  Nadenken = de toegevoegde waarde van blogs, oftewel gedachtenwisselingen.

  Jouw niet-rekenkundige maar sluitende vergelijking als waardige afsluiting van een leerzame week!

  Groet

  (Het is me pas nu gelukt, een avatar in te voeren)…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: