Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Uri Rosenthal en zijn twee maten


Een bout(ers)e uitspraak van Uri Rosenthal naar aanleiding van de amnestiewet in Suriname. “..moet vervolgen..”. Terecht overigens. Maar Rosenthal is uiterst selectief aan de poort. Als Amerika en/of Israël internationaal recht en mensenrechten schenden blijft Nederland pal achter ze staan. Het meten met twee maten.

Wat Uri Rosenthal zegt over Suriname.
Onder druk gezet komt Uri Rosenthal eindelijk met een Nederlands standpunt over de amnestiewet die “as we speak” door het Surinaamse parlement gejaagd wordt door Bouterse en consorten. Hier te zien en te beluisteren in de NOS uitzending van 3 april. Hij zegt daarin letterlijk het volgende:

De Nederlandse regering vindt dat Suriname aan zijn internationale verplichtingen moet voldoen.  En daartoe behoort dat wanneer iemand ernstige schendingen van het internationaal recht pleegt dat je die dan moet vervolgen en dat die dan verdachte is. En wat dat betreft verwachten wij, hopen wij dat men dat in Suriname ook begrijpt.

Daar zit geen woord Spaans bij. Een duidelijk beleidskeuze van ‘onze’ regering. Nog even afwachten of Nederland ook gaat doen (vervolgen) wat ze vinden, maar toch.

Wat Uri Rosenthal niet zegt over zijn twee maten: Amerika en/of Israël.
Internationaal beleid is beleid zou je toch mogen verwachten. Gelijke monniken, gelijke kappen. Aldus:

De Nederlandse regering vindt dat de Verenigde Staten aan zijn internationale verplichtingen moet voldoen.  En daartoe behoort dat wanneer iemand ernstige schendingen van het internationaal recht pleegt dat je die dan moet vervolgen en dat die dan verdachte is. En wat dat betreft verwachten wij, hopen wij dat men dat in de Verenigde Staten ook begrijpt.

De Nederlandse regering vindt dat Israël aan zijn internationale verplichtingen moet voldoen.  En daartoe behoort dat wanneer iemand ernstige schendingen van het internationaal recht pleegt dat je die dan moet vervolgen en dat die dan verdachte is. En wat dat betreft verwachten wij, hopen wij dat men dat in Israël ook begrijpt.

Maar dat hoor je niet. Integendeel.
In januari dit jaar blokkeerde Rosenthal eigenhandig een kritische uitspraak van de EU over Israël over het optreden in de bezette gebieden. Dergelijk (herhaaldelijk) optreden en bezetting zijn schendingen van het internationaal recht.
Niet de eerste keer. In september vorig jaar blokkeerde Rosenthal een EU uitspraak in de VN mensenrechtenraad dat Israël de mensenrechten schaadt.

Het laat zich raden voor welke karretjes onze regering zich laat spannen. Het aan de leiband lopen is ze niet vreemd. Uniek natuurlijk dat je regeert met een gedoogpartner die ‘consequent’ afstand neemt van het buitenland beleid, anderen verwijt dat ze slechts schoothondjes zijn maar wel expliciet (en exclusief)  laat opnemen in het regeerakkoord (!) dat de banden met Israël extra zullen worden aangehaald. Vriendjespolitiek waar de honden geen brood van lusten.

All animals ere equal, but some are more equal than others

 

N.B. 05/04: Inmiddels gebleken dat Rosenthal voor de derde keer een rapport van de EU blokkeerde over de bezettingen in Israël. Vandaag mag hij op het matje komen in de kamer.
http://www.nrc.nl/nieuws/2012/04/05/deel-kamer-wil-opheldering-van-rosenthal-over-israel-beleid-kabinet/

Verder: de amnestiewet in Suriname is inmiddels aangenomen.
http://www.nrc.nl/nieuws/2012/04/05/nederland-haalt-ambassadeur-terug-uit-suriname/
Uri Rosenthal noemt het “diep teleurstellend”.


Terug lezen:
https://aadverbaast.wordpress.com/2009/11/08/marionetten-van-israel-zijn-we-allemaal-2/  https://aadverbaast.wordpress.com/2009/01/18/na-911-kent-%C2%93proportionaliteit%C2%94-geen-grenzen-meer-2/
https://aadverbaast.wordpress.com/2009/01/20/mijn-brief-aan-barack-obama-2/
https://aadverbaast.wordpress.com/2009/01/14/de-caroline-case-2/


180 Reacties op “Uri Rosenthal en zijn twee maten

 1. blutch1 4 april 2012 om 18:01

  Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Rosenthal zelf vindt wat hij zegt en daar die gedoogpartner helemaal niet voor nodig heeft. Er komen inderdaad nog 2 Amerikaanse presidenten voor vervolging in aanmerking, zowel Bush als Obama.
  Wat betreft Israël, die staat is gevaarlijker dan Iran. Als je zo optreedt en je hebt geen vijanden dan krijg je ze wel.
  Ze hebben dat overigens alleen kunnen doen dankzij de steun van Aipac in de VS.
  En nu staat hij direct weer aan de kant van de opstandelingen in Syrië zonder dat duidelijk is hoe de bevolking van Syrië erover denkt. Daarbij is wel wat meer informatie nodig dan de Nederlandse media ons opdienen.
  Maar hij heeft ook een glansrijke overwinning op zijn conto: hij mag de op het Libische strand achtergelaten helikopter terug hebben die vol strategische instrumenten zit, zat, heeft gezeten.

 2. Aad Verbaast 4 april 2012 om 18:11

  @Blutch1: Rosenthal en de gedoogpartner zullen het over dit buitenlands beleid gauw over eens zijn.
  Kwestie van “u vraagt, wij draaien”. Voor beiden overigens, daar kunnen ze elkaar ook wel in vinden.
  Naast de kwestie van “size matters”. Het Calimero effect is Nederland niet vreemd.

  Helicopter: oud-ijzer handelaar.

 3. blutch1 4 april 2012 om 18:58

  Rosenthal in de trant van beter een half ei dan een lege dop?

 4. Mihai Martoiu Ticu 4 april 2012 om 19:01

  Misschien heet hij toch Uri Geller. Hij kan de wet en de moraal met zijn gedachten buigen.

 5. Aad Verbaast 4 april 2012 om 19:13

  @Blutch1: mijn associatie ligt meer in richting van het duizendjarig ei:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Duizendjarig_ei

  @Mihai: zou zo maar een neef van hem kunnen zijn. “partners in crime”. En “bending the rules”.
  Afkomst verloochent zich in deze niet. Geen haan die er drie keer naar kraait.

 6. blutch1 4 april 2012 om 19:18

  @Aad, dit ei had geen bewerking ondergaan, maar zou zo maar 1000 jaar oud kunnen zijn.
  Maak jij hem open? Ik niet. Dan toch liever een lege dop.

 7. cornutus 4 april 2012 om 19:29

  Stuitend is het wel. En ik begrijp het ook niet. Het enige wat ik erbij kan bedenken is dat er ergens een vorm van chantage in het spel moet zijn: grote giften achter de schermen.

 8. Theo Balvers 4 april 2012 om 19:31

  Een ergere haspelaar als Rosenthal hebben we niet op BuZa gehad, behoudens wellicht Van der Klauw (wie kent hem nog..)

  Nederland mag nooit enige adhesie tonen met de amnestiewet in Suriname, los van welke vergelijkbare situaties dan ook.

  PS Van Mierlo had ooit Bouterse moeten laten arresteren toen hij in het buitenland was.

 9. Aad Verbaast 4 april 2012 om 19:37

  @Blutch1: kijk, ik krijg meteen weer een associatie al ik jouw voorkeur lees over de lege dop: die met de schedel van Rosenthal. Mogelijk nog gevuld met zaagsel. Daar kan je dan weer spannplaat van maken die hij met voorkeur voor zijn kop draagt.

 10. Aad Verbaast 4 april 2012 om 19:39

  @Cornutus: waarschijnlijk. Als je wit weten waar de macht zit moet je uitzoeken hoe het geld stroomt.

  @Theo: dat Rosenthal daar zit is uiteraard ook een vriendendienst geweest. Had nooit mogen gebeuren.
  Verder ook helemaal eens. Criminele bende.

 11. King Billy 4 april 2012 om 21:10

  Het VVD/CDA kabinet van Rutte en Verhagen, opgehangen aan een gedoogakkoord, is in elkaar gezet om deels de inmiddels legale, ideologisch aangedreven coercion-politiek van Wilders ten uitvoer te brengen. Rosenthal met zijn politieke en levensbeschouwelijke achtergrond past naadloos in dit scenario. En werkt weloverwogen mee.
  Dat is een dubbele misdaad.

  P.S.:
  1000-jarige eieren, die slechts honderd dagen oud zijn, worden ingepakt met gebluste kalk, valt te lezen in de wikipagina. Uit eigen ervaring aldaar, toen de kinderen nog in één maatpakje met pet rondliepen, ze zijn niet te vreten. En de lege doppen werden aan de rondwroetende varkens gevoerd.

 12. rikus 4 april 2012 om 21:22

  Je hebt gelijk Aas, Uri Rosenthal moet wel leren tussen de juiste lijntjes te blijven lopen. Ik dacth verder dar Desi Bouterse ook nog een bedrijf in Nederland had, samen met zijn broer. Ik zal dat morgen eens even nazoeken

 13. Johan 4 april 2012 om 21:23

  Wat voor invloed heeft Rosenthal bij zijn BuZa-collega’s? Ik denk dat maar weinigen hem serieus nemen binnen de EU. Zoals de EU de hele Nederlandse regering niet echt zal zien zitten. En dat heeft alles met Geert Wilders te maken die wat Israël betreft natuurlijk de zaak dirigeert. Obama weet ik niet. Denk niet dat die twee dikke vrienden zijn.

 14. Aad Verbaast 4 april 2012 om 22:02

  @King Billy: onder de ogen van de hele wereldgemeenschap gaat het gewoon door. Storen zich nergens aan. Geen verrassing natuurlijk. Het lijstje in de brief naar Obama had ook zo naar Netanyahu geschreven kunnen worden.
  Vandaag nog weer in de krant Volkskrant:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2808/Buitenland/article/detail/3235959/2012/04/04/Israel-breidt-illegale-nederzettingen-uit.dhtml
  == Alle nederzettingen in bezet gebied zijn volgens internationaal recht illegaal. ==

  P.S. 1000 jaar oud ei. Ik heb ze wel eens gegeten. Niet iets om aan te bevelen. Deze waren een jaar lang onder de grond ‘gerijpt’.

 15. Aad Verbaast 4 april 2012 om 22:05

  @Rikus: Bouterse zal Nederland niet meer inkomen. Heeft al een veroordeling aan de broek hangen.
  En die lijntjes waar Rosenthal netjes tussen moet lopen: die worden voor hem getrokken.

  @Johan: eens. Nederland wordt minder en minder serieus genomen. Straks mogen we met het wijzende vingertje nog slechts naar het gat in de eigen dijk wijzen.

 16. King Billy 4 april 2012 om 22:42

  Hier http://www.youtube.com/watch?v=8z1zL89gVcI French President Nicolas Sarkozy calling Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu a “liar” in talks with US President Barack Obama, who then complained of having to deal with him daily.
  Wie praat Rosenthal naar de mond? Wilders, Sarkozy of Obama?. Lastig parket, als de lievelingen van het kabinet, de ondernemers, ondertussen klagen dat Wilders economische schade aanricht.

 17. rikus 4 april 2012 om 22:54

  @Aad Verbaast 4 april 2012 om 22:05
  bij wisseling van de wacht kan het zo maar anders zijn en vergeet de invloed van Bouta niet

 18. Aad Verbaast 4 april 2012 om 23:01

  @King Billy: mooi fragment inderdaad. Ik herinner me het nog.
  Fragmenten die ‘per ongeluk’ naar buiten komen. Geven wel een inkijkje hoe er werkelijk aan toe kan gaan. Maar ja, ik kan formeel enkel afgaan op de officiële uitlatingen. En als daar al een potje van wordt gemaakt, dan mag duidelijk zijn hoe het er binnenskamers aan toe gaat.

 19. likoednederland 4 april 2012 om 23:01

  Wat veel raarder is, is dat moslim dictaturen de VN Mensenrechtenraad hebben ‘gekaapt’.
  Waardoor de terroristen van Hamas die oorlogsmisdaden plegen tegen Israelische burgers en hun eigen bevolking bruut onderdrukken, een graag geziene gast zijn: http://likud.nl/2012/03/nieuw-schandaal-bij-de-vn-terrorist-te-gast-bij-de-mensenrechtenraad/

 20. Aad Verbaast 4 april 2012 om 23:02

  @Rikus: een veroordeling is een veroordeling. Hier.
  Blijft een boevenbende daar. Denk je echt dat daar binnenkort een wisseling van de macht komt?

 21. Aad Verbaast 4 april 2012 om 23:11

  @Likoednederland: het punt in de discussie is niet wat nog raarder is, of wie er nog slechter zou zijn dan… Dat is geen excuus om dan ook maar raar, of slecht te zijn.
  In dit blog staat ter discussie dat je naar mijn mening niet het ene land kunt veroordelen en willen vervolgen en op eenzelfde vlak (internationaal recht – mensenrechten) dat bij een ander land absoluut weigert te doen. Iets wat in de regio (likoednederland doet daar ook lustig aan mee) helaas erg gebruikelijk is.
  En de Nederlandse regering sluit zich daar nog bij aan ook.

 22. likoednederland 4 april 2012 om 23:18

  U heeft twee argumenten.

  Een daarvan betreft de Mensenrechtenraad. Die kan dus niet als objectief oordelend beschouwd worden.

  Het andere betrof een EU rapport. Dat blijkt gebaseerd te zijn op (onbetrouwbare) Palestijnse bronnen, zonder dat Israel een reactie kon geven. Ook daarin had Rosenthal dus groot gelijk.

 23. Jan Bouma 5 april 2012 om 04:45

  En zo blijkt (uit deze discussie) maar weer eens ten overvloede dat men vrijwel ELKE huidige regeringsleider moet inwisselen tegen een integere wereldraad… Ik kom er nog wel op terug. t Is nog vroeg.. 🙂
  Voorlopig kan die Rosenthal natuurlijk in de vullisbak.

 24. Arjan Fernhout 5 april 2012 om 05:44

  Het optreden van Uri Rosenthal in het I/P conflict is gewoon honds en de vraag begint te rijzen of deze man een racist is. Steekt i.c. Suriname zichzelf een veer in de kont door braaf te praten over het internationale recht en mensenrechten om vervolgens die rechten te schofferen i.c. BEZETTER Israël. Dat er racisten bij Likoed Nederland rondlopen wisten we al. Die bleven destijds volhouden dat Nelson Mandela slechts een terrorist was. Die verdedigen en vieren “apartheid” nu op een andere manier. Zoals hierboven via de fallacy “two wrongs make one right” en andere afleidingsmanoeuvres.

  Alleen al observaties van Israélische organisaties zoals B’Tselem via de volgende interactieve kaart – daar kun je op afstuderen als het om overtredingen van het internationale recht en mensenrechten gaat – geven aan dat Uri Rosenthal bij de EU uitspraak in de VN mensenrechtenraad zijn positie misbruikt heeft vanuit eigenbelang. Voor de cohesie van de gedoogconstructie of voor zichzelf.

  http://www.btselem.org/map

 25. Aad Verbaast 5 april 2012 om 09:11

  @Likoednederland: je reactie was door WordPress automatiek in de spambox terechtgekomen. Inmiddels hersteld. Die staat er weer.
  == U heeft twee argumenten. ==
  Ik mag uitgaan van een zekere voorkennis. Maar mocht die ontbreken dan stel ik voor dat je de extra links even doorneemt die onder de blog vermeld staan. Daar staat nog een wat verdere onderbouwing in. En dus ook nog een aantal extra argumenten,mochten jullie daar nog naar op zoek gaan.
  Als lobby club voor een eenzijdig standpunt overigens heb ik niet de verwachting dat ik daarmee Likoednederland kan overtuigen van een meer genuanceerd standpunt.

  Geen sterke argumentatie in jullie reactie overigens bij een vaststelling van het feit dat Israël internationaal recht zou schenden om te verwijzen naar twee vermeende twee bronnen, om dan slechts te beweren dat die “onbetrouwbaar” zouden zijn. Het is het omdraaien van de realiteit. Die is genoegzaam bekend.

  P.S. zo maar even een willekeurig berichtje van gisteren ter informatie:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2808/Buitenland/article/detail/3235959/2012/04/04/Israel-breidt-illegale-nederzettingen-uit.dhtml
  == Alle nederzettingen in bezet gebied zijn volgens internationaal recht illegaal. ==

 26. Aad Verbaast 5 april 2012 om 09:19

  @Jan Bouma: update. Inmiddels is de amnestiewet aangenomen.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3236401/2012/04/05/Rosenthal-ambassadeur-Suriname-teruggeroepen.dhtml
  In plaats dat Rosenthal de daad bij het woord voegt en gaat vervolgen, roept hij de ambassadeur terug voor overleg. “een zwaar diplomatiek middel” 😉

 27. Jan Bouma 5 april 2012 om 09:23

  Ten vervolge van mijn comment van 4:45 uur…

  ’n enkele opmerking.

  Indien de stelling luidt “dat elke huidige politicus niet voldoet aan de te stellen integriteitseisen” veronderstelt die stelling de absolute waarheid, dus à priori zogezegd, in pacht te hebben. En hierdoor worden we gezogen “in de discussie omtrent het gelijk en de waarheid van de positiebepalingen”. Ik plaats dat tussen aanhalingstekens.

  De éénzijdigheid van elke in te nemen positie is per definitie strijdig met ’n andere. De oeverloosheid van ‘het gelijk’ dient zich dan aan en daarmee ook het speelveld. Het betekent de zogenaamde “ruimte” voor elke politicus om dan maar elk gewenst standpunt in te nemen. Dat “standpunt” wordt bepaald door (zoals ik al vaker heb opgemerkt) dat “de positiebepaling van de waarnemer bepaalt diens blikveld”.

  De onbetwiste legitimatie omtrent het gelijk wordt niet ter discussie gesteld vanwege het ontbreken van de vooraf overeen te komen referentiewaarden, ofwel die van de onbetwiste posities waaruit het absolute gelijk zou moeten blijken..

  Vooralsnog bepleit ik mijn stelling “dat nimmer het Recht niet in het geding zal zijn” (dus altijd) en om die reden zal elke misdaad (ook die van Bouterse) moeten worden afgerekend. Doet men dat niet zal de misdaad worden geprolongeerd en niet worden gecorrigeerd.

  Er valt nog veel meer over op te merken maar voorlopig laat ik het hier bij.

  @Aad: je maakt goeie blogs. Misschien kunnen de redacties van de diverse media er hun voordeel mee doen. 🙂

 28. Aad Verbaast 5 april 2012 om 09:32

  @Arjan Fernhout: dank voor de link. Geeft een goed overzicht. Dagelijks zal deze worden aangevuld neem ik aan aangezien dagelijks het schenden van de mensenrechten en internationaal recht doorgang vindt. Ze zijn niet te stoppen.
  Mijn punt: recht moet gelden zonder “aanziens des persoons”. Ook zou niemand zich daaraan mogen onttrekken.
  Het eerste: gaat niet op, het tweede ook niet.
  Schandalig!

 29. Aad Verbaast 5 april 2012 om 09:52

  @Jan: == “de positiebepaling van de waarnemer bepaalt diens blikveld”. ==
  Helaas veelal maar al te waar. Ondanks dat er een eenvoudige oplossing daar wat verstandiger mee om te gaan natuurlijk. En dat is simpelweg even om je heen te kijken. Dat kan het blikveld wezenlijk vergroten tot zelfs de volle 360 graden.

  Wat te vaak zien (zie ook als schrijnend voorbeeld de positiebepaling van @likoednederland hierboven) is dat vooraleerst een standvastige positie wordt ingenomen waarmee het blikveld ernstig versmald wordt, om vervolgens alles wat niet in dat vernauwde blikveld past (omdat het er buiten valt) glashard te ontkennen alsof het niet bestaat. Tunnelvisie in optima forma.
  Bush maakte er zelfs een doctrine van: “als je niet voor me bent dan ben je tegen me.”

  Gelukkig zijn er nog een aantal mensen (en organisaties) die een wat breder wereldbeeld hebben.

 30. blutch1 5 april 2012 om 10:10

  @Jan, las ik dat echt? =vrijwel ELKE huidige regeringsleider moet inwisselen tegen een integere wereldraad=
  De regeringsleiders worden verondersteld integer te zijn, dat is niet zo. Stel dat je integere mensen kunt vinden en dat je die dan bij elkaar zet. Krijg je dan een integer orgaan? Dacht het niet. Een wereldraad vind ik bij voorbaat al een enge gedachte. Eén regeringsleider die een foutje maakt is er maar één, maar een wereldraad die een foutje maakt…………………. http://www.youtube.com/watch?v=sE2yz-L64ag

 31. Aad Verbaast 5 april 2012 om 10:57

  @Blutch1: raak je wel een punt: vind maar eens een integer iemand.
  Maar aan de andere kant: een raad vol met integere mensen zal minder gauw een verkeerde beslissing nemen.

 32. blutch1 5 april 2012 om 11:12

  @Aad, als ze het eens zijn misschien wel, maar als ze het niet eens zijn begint het gesodemieter.
  Je kunt best integer zijn en toch verkeerde opvattingen hebben.

 33. blutch1 5 april 2012 om 11:21

  Ter verduidelijking, één van de meest integere politici van de laatste jaren was Bas vd Vlies.

 34. Aad Verbaast 5 april 2012 om 11:23

  @Blutch1: == Je kunt best integer zijn en toch verkeerde opvattingen hebben.==
  Filosofen zouden over deze stelling boeken vol kunnen schrijven natuurlijk. Laat ik graag aan hun over.
  Toch lijkt me dat als je rechtschapen bent (=integer), dat de kans op een foute beslissing factoren lager ligt dan als je niet integer bent.

  Maar ik laat het graag aan @Jan over. Die heeft er “voor doorgeleerd” 😉

  N.B. ik zie net je verwijzing naar Bas vd Vlies.
  Werpt de vraag weer op (ivm met integriteit) of je integer kunt zijn als je er voor kiest voorman te zijn van een one-issue partij.

 35. blutch1 5 april 2012 om 11:35

  Wat de filosofische overwegingen zijn kun je mi het best halen uit de essais de Montaigne. Daar gaan observaties vooraf aan stellingen en gaat de geest niet aan de haal met extrapolaties.

 36. Aad Verbaast 5 april 2012 om 11:52

  @Blutch1: Ik heb niet zoveel met filosofen zoals je misschien weet.
  Montaigne: “Nooit hadden twee mensen dezelfde mening over hetzelfde onderwerp.”
  Dar gaan we al weer. Ik ben het met hem oneens 😉
  Misschien een resultaat uit zijn blikveld, maar ik ben toch echt wel eens iemand tegengekomen waar we tot de conclusie kwamen dat we het eens waren over eenzelfde onderwerp!

  Een paar stellingen (ik zou ook wel een filosofisch boek kunnen schrijven):
  Om een speld in een hooiberg te vinden is het aan te raden de hooiberg in de fik te steken en dan de as te filteren. Wat er dan overblijft is de speld.

  Nog eentje dan maar (die kwam ik vanmorgen tegen bij @svara): rechtlijnig denken vervormt.

  Overigens: we zijn het niet zo oneens 😎

 37. Aad Verbaast 5 april 2012 om 12:44

  @allen: Rosenthal is vasthoudend: bericht van zonet van de NRC:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/04/05/deel-kamer-wil-opheldering-van-rosenthal-over-israel-beleid-kabinet/
  == Pechtold: “Het lijkt wel alsof Nederland meer pro-Israël is dan Israël zelf.” ==
  == Eerder lekte via NRC Handelsblad uit dat het kabinet een kritisch EU-rapport over geweld door Israëlische kolonisten niet wilde onderschrijven. Nederlandse ambtenaren blijken naar aanleiding van die berichtgeving een waarschuwende mail naar hun buitenlandse collega’s te hebben gestuurd:

  “Zolang niets wordt ondernomen om de veiligheid van interne EU-besprekingen te garanderen en het lekken van informatie te voorkomen, zal Nederland de besprekingen van alle rapporten en discussies over de Palestijnse gebieden opschorten.”
  ==
  Alsof het een met het ander te maken heeft… zijn ze nou helemaal van de ratten besnuffeld? Ja, dat zijn ze.

 38. Aad Verbaast 5 april 2012 om 13:31

  @allen hier nog een bericht in aanvulling op 12:44. Inclusief de rapporten in kwestie.
  http://www.rightsforum.org/eu-rapport-kolonistengeweld

  Nederland is het enige land dat de openbaarmaking blokkeert.

  Vanavond debat in de kamer. vanaf 18:30.

  @Blutch1: ze denken dat het muizenissen zijn. Tweede kamer zit vol beesten.
  Om de plaag te bestrijden is nu bedacht beter de etensresten op te ruimen. Wat een bende!
  Maar ja, etensresten krijg je als je met volle mond praat en/of met meel in de mond.

 39. Jan Bouma 5 april 2012 om 14:21

  @Blutch1……10:10
  idem @Aad

  Het proces, om een integere wereldraad te kiezen, is onderwerpelijk aan een reeks te stellen voorwaarden. Die heb ik allemaal genoemd. O.a. is er een selectie door ‘het publiek’; de antecedenten van de te benoemen Raad worden vooraf gescreend. De benoeming van de Raad is tijdsgebonden (zeg voor een halfjaar) om ongewenste beïnvloeding te voorkomen. etc. etc. etc. Zo mag er bijv. geen religie- of partijgebondenheid zijn van de kandidaten zijn.

  Het valt mij op dat de stelling “dat er geen integere wereldraad is te verkiezen” geen basis kent noch dat die te verdedigen is als er gevraagd wordt om de bewijsvoering van de stelling. Een dergelijke opstelling zegt wel iets over diegene die de stelling huldigt. Zie verder desgewenst een paar cruciale voorwaarden waaraan voldaan moet worden in: http://www.villamithras.com/Extraatje.htm en uiteraard m’n boek.

  Het probleem is natuurlijk “dat de huidige belanghebbenden zich zullen verzetten”. Vandaar dat ik (noch Aad verbaast) geen reacties kregen op onze Vragenlijsten die aan de kiezers zouden moeten worden voorgelegd. @Aad.. kom er maar in!

  ps
  Ik ga nog even wat anders doen.

 40. Redstar 5 april 2012 om 14:44

  Komt me bekend voor. Een groot deel van de Nederlandse samenleving meet met 2 maten. Ook in relaties zie je het. Wat de ene partner de ander verbied, doen ze zelf wel.
  Je ziet het ook met kinderen op school. Niet vreemd dus dat de politiek het ook doet.

 41. blutch1 5 april 2012 om 14:46

  @Jan, =Het valt mij op dat de stelling “dat er geen integere wereldraad is te verkiezen” geen basis kent = .
  De basis is al gegeven, maar als je die wegbuldozert blijft er inderdaad niets over.
  Een selectie door het publiek als voorwaarde. Laat me niet lachen, Wilders is ook geselecteerd door het publiek.
  Overal waar de mammoetificatie plaatsvindt zoals in het onderwijs en de gezondheidszorg zie je dat het fout gaat. Dat is precies wat ik tegen heb op grote logge mammoetorganen. De wereldraad zal ik met alle mogelijke middelen bestrijden tot er niets van overblijft behalve de vermelding in jouw boek.

 42. King Billy 5 april 2012 om 14:52

  Geen enkele reden om van verbazing van de stoel te vallen als een land geregeerd wordt door scrupuleuze Machiavelliaanse Real-Politiker met symptomen van sociale amnesia gevoed door een selectief geheugen, die in gijzeling worden gehouden door twee personen die niet terugdeinzen middels coerxion-politiek hun extreem conservatieve opvattingen door te drukken: Stemmersbedrieger Wilders en Reli-fanaat V.d Staaij. En noch de stemmer, de verdeelde, half meeheulende oppositie, mede bij gebrek aan een onafhankelijk Constitutioneel Hof plus een MSM die zich voornamelelijk verdiept in muizenissen, in staat is een halt toe te roepen aan de opeenstapeling van dubieuze praktijken. Welke door de aanvoerder met een lach worden afgedaan.

  Dat wordt dus niets met een Wereldraad zolang deze heren en enkele dames de grenzen van de democratie, voor zover nog aanwezig in Brussel en Den Haag, aan het verleggen zijn.

 43. King Billy 5 april 2012 om 15:06

  Prettige Pasen en slaap lekker uit. Ook voor Bleker met z’n nieuwe vlam:
  http://www.z24.nl/economie/artikel_310575.z24/Explosie_eierprijzen_gaat_voorbij_aan_consument.html
  Uit cijfers van de Europese Associatie van eiverwerkende bedrijven blijkt dat ook in Nederland sprake is van een prijsexplosie.

  http://www.noz.de/deutschland-und-welt/wirtschaft/62906304/niedrige-eierpreise-zu-ostern-garantiert
  In anderen europäischen Ländern haben die Gesetzgeber die Umstellung auf eine alternative Hennenhaltung aber verschlafen, etwa in den Niederlanden, Frankreich oder Tschechien.
  10 stuks BD-eieren @1,20. Dat blijft zo volgens dit artikel.

 44. Jan Bouma 5 april 2012 om 15:34

  @Blutch1…14:46
  Zoals was te verwachten. Een kortzichtige, en vooral ook premature, reactie van je die niets weerlegt van de te stellen voorwaarden waaronder zo’n wereldraad uitstekend kan functioneren. Het gaat mij evenwel te ver om je hier in 3 regels van te overtuigen want ik had daar een heel boek voor nodig. “..Domheid is mijn grootste tegenstander!” Zo zeg ik wel eens. Het zij zo.

  Amuseer je verder.

 45. Jan Bouma 5 april 2012 om 15:38

  @King Billy…… 14:52
  Je weet dat je opmerking == Dat wordt dus niets met een Wereldraad zolang deze heren en enkele dames de grenzen van de democratie, voor zover nog aanwezig in Brussel en Den Haag, aan het verleggen zijn. == ook niet klopt want één van de belangrijkste voorwaarden voor het juist functioneren van een parlement is afhankelijk van de beantwoording door de kiezer van de Vragenlijst. Maar ja.. hè. Die domheid speelt ons parten.

 46. blutch1 5 april 2012 om 15:54

  @Jan, als jij elke andere mening voor dom uitmaakt wens ik je verder nog veel plezier in je cocon.

 47. Aad Verbaast 5 april 2012 om 16:49

  @Redstar: eens dat het meten met twee maten breder voorkomt dan in de politiek. Ook dat het veelal door betrokkenen wordt ontkend.
  Staat wel allemaal los van de constatering dat het verwerpelijk is en blijft. En dat er dus tegen opgetreden moet worden.
  Met deze blog krijgt Rosenthal een flinke beurt 😉
  Kwam al lang niet meer door de APK.

 48. Aad Verbaast 5 april 2012 om 16:54

  @King Billy: blijft tobben. Het over eieren lopen wordt niet beheerst door de ‘Hoge Heren’.
  Als een olifant door de porseleinkast denderen is meer hun pakkie an.
  Maar ja, je heet niet voor niets Rosenthal.

  En die prijzen van de eieren, die gaan uiteraard stijgen. Als kip was ik al lang in opstand gekomen als ik voor die paar rotcenten elke dag mijn aars zou moeten verrekken. Ongehoord natuurlijk. . En dan ook nog opgezweept worden om bij voorkeur een L te moeten droppen.
  Ook weer voor een flutcentje meer. Dierenbeulerij. Dat de PvdD daar nog niet wat aan gedaan heeft is niet te begrijpen.

 49. Aad Verbaast 5 april 2012 om 16:58

  @Jan en @Blutch1. Ach die wereldraad. Van mij mag die er komen.
  Maar het blijft vooralsnog een theoretisch verhaal waar je over kunt discussiëren tot het spreekwoordelijke gewicht van een ons.
  Ondertussen hebben we oplossingen nodig die ons nu een beetje op weg helpen om door de waanzin van de dag te komen.
  Maar die kan ook @jan ons niet geven. Helaas pindakaas. We moeten wel door natuurlijk! :mrgreen:

  Ondertussen: http://www.bnr.nl/meernieuws/509158-1204/voedselprijzen-stijgen-verder
  Maar ‘gelukkig’ ook dit: http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2012/04/05/46194672/Eerste_Nederlandse_F_35_verlaat_fabriek
  Met uiteraard gevoelige opsporingsapparatuur waarmee we de laatste wortel nog kunnen vinden die nog ergens groeit per ongeluk.

 50. Jan Bouma 5 april 2012 om 16:59

  @Blutch1…..15:54
  Correctie! Ik verwijt je slechts een ongefundeerde en niet geadstrueerde negatieve afwijzing van mijn voorstellen om een wereldraad te formeren. Dus m.a.w. je bediende je niet van “een andere mening” maar van.. zie hiervoor. Dat maakt het verschil. Ik zit evenmin “met plezier in een cocon”.

  Maar laat verder maar wat mij betreft. Hier komen we niet uit..

 51. Jan Bouma 5 april 2012 om 17:16

  @Aad…16:58
  Zolang de wens tot een noodzakelijke verandering niet onderkend wordt (er is een revolutie nodig) zal het inderdaad nooit iets worden. Niet met de huidige vast lopende politieke representatie noch met een wereldraad. Zelfs onze Vragenlijsten – je kent ze – worden niet eens bespreekbaar geacht. Ik noem maar een dwarsstraat die je ook kent…

  Ik verwerp derhalve je conclusie “dat ik geen oplossing heb”.

  Aardigheidje..
  Ik werd zojuist gebeld door het CBS i.v.m. dat “belevingsonderzoek”. 20 minuten aan de telefoon voor het invullen van de enquête. Ik was één van de 3000 at random uitgekozen burgers. Bij zeer veel vragen moest als antwoord weer een vraagteken geplaatst worden vanwege de onduidelijke multiple antwoorden die te geven zouden zijn.

  Ergo: men stelt niet de juiste vragen als overheid/CBS aan de burgers/kiezers.

  Opmerking.
  Eerste taakstelling van de nu nog domme stemmer is om daadwerkelijk kiezer te worden door aan te geven wat zijn prioriteiten zijn aan de hand van de Vragenlijst die op zich ook ter discussie staat. Zo krijg je een bottom-up representatie die democratisch tot stand is gekomen. Etc. etc. etc.

 52. Aad Verbaast 5 april 2012 om 18:07

  @Jan: niet te geloven @Jan dat je het CBS geheel vrijwillig en zonder wederdienst 20 minuten te woord hebt gestaan.
  Op zijn minst had ik geëist van ze (als ik jouw schoenen en aan de telefoon had gezeten/gestaan) dat ze eerst de vragenlijst van jou hadden ingevuld!
  En als ze dat gedaan hebben kom je natuurlijk met (de salamitactiek gebruikend) de volgende eis: de vragenlijst op de website van het CBS!
  Met als argument ondermeer: er moet natuurlijk wel met twee maten gemeten worden!

  Met jouw krachtige overredingskunde had dat natuurlijk een eitje geweest.
  Eenmaal toegezegd, kun je vervolgens stellen dat met het invullen (de vragenlijst als portaal voor hun website natuurlijk) van die lijst de hele rest van de site allemaal overbodig is geworden.
  (in gedachten de uitspraak van Churchill, die ik nog maar eens herhaal: “ik geloof alleen in de statistieken die ik zelf vervalst heb).

  Gemiste kans @Jan!
  Het had dé doorbraak kunnen worden/zijn.

 53. Aad Verbaast 5 april 2012 om 18:12

  @likoednederland: een bericht van “een ander joods geluid” ter info:
  http://eajg.nl/node/465 EU-rapport kolonistengeweld

 54. Selma 5 april 2012 om 18:49

  Ik vind het vooral erg verdrietig voor de nabestaanden van de decembermoorden dat een meerderheid van hun landgenoten op de hand van Bouterse is. Dat moet de laatste klap in hun gezicht zijn.
  En verder over de ‘animals’: de varkens die het meeste slijk hebben weten te roven dicteren vanzelf altijd de fatsoensnorm. Ik vermoed de immens rijke wapenhandelaren, die de VS en Israël fourneren (aan Suriame hebben ze niks). Nederland heeft zich met handen en voeten aan de VS gebonden, vandaar marionet Rosenthal.

 55. Jan Bouma 5 april 2012 om 19:20

  @Aad…18:07…….Dan zou ‘het interview’ binnen 1 minuut zijn beëindigd! Ik heb ervan gemaakt wat ik kon: vrijwel alle vragen met een tegenvraag beantwoord. Bovendien: ze menen de wijsheid in pacht te hebben en dan worden de vragen standaard vanaf HUN papiertje opgedreund. De grap wil overigens dat ik bij een eerder contact had gevraagd om een email/vragenlijst; dat kon eerst wel (was mij toegezegd) en nu weer niet…
  De verantwoordelijke chef heet: Mw. drs. A.C.E. Wilms – Sectormanager Dataverzameling.
  En wil je, of iemand anders, er nog over bellen kan dat ook: 045-5706400
  Nog meer info. op hun website: http://www.cbs.nl

  Ik heb wel voorgesteld dat alle topfunctionarissen moesten worden ontslagen vanwege de waardeloze vragen. Nou jij weer! Maar dat lees ik morgen wel. 🙂

 56. King Billy 5 april 2012 om 21:53

  Gôh, @Bouma, moest ik plotseling aan je denken, toen ik dit las:

  Uit “Follow The Money”.
  Geen 2 miljoen, maar 4 miljoen”

  http://www.ftm.nl/original/prins-willem-alexander-helpt-actief-bij-verkoop-mozambikaanse-villa.aspx?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter
  Daarbij geeft Alexander ook persoonlijke details vrij over hoe hij en Maxima ooit verliefd werden op het schiereiland Machangulo.

  “We were told we simply had to come, otherwise we would miss an opportunity and later regret it”, zegt Alex waarna hij nog enkele tidbits van huiselijke aard prijsgeeft. “My wife was pregnant at the time, so I boarded a plane and went to take a look for myself”.

  Had blijkbaar niets anders te doen.

 57. Reggie Roning 5 april 2012 om 22:47

  Nog even en we kunnen het beter Nederlands-Palestijns conflict noemen i.p.v. Israëlisch-Palestijns. Rosenthal dient overduidelijk Israël en niet Nederland, nog erger het schaadt Nederland. En wij zijn niet eens in staat zijn om deze paard van Troje eruit te werken. Wat moeten zij daar in het MO doen dan?…Ik begrijp steeds beter waarom (schijn) democratie zo’n geliefd tool is van de huidige imperialisten. Wij leveren liever eigenhandig onze vrijheden in dan te protesteren. Liever lui dan moe. Revoluties zijn voor anderen, wij wachten op weekeinden. Iemand een biertje?

 58. King Billy 5 april 2012 om 23:47

  @Reggie Roning. De onvrede over het buitenlands beleid van Rosenthal is veel breder en dieper dan alleen zijn recente optreden m.b.t. Israel in Brussel:

  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/11/19/ambtenaren-in-nrc-rosenthal-niet-diplomatiek-genoeg/
  Ambtenaren en diplomaten hebben grote moeite met het “ondiplomatieke” optreden van minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken. Zij vinden de focus op het Nederlandse eigenbelang “kortzichtig”en zeggen dat Nederland zijn positie als internationaal betrouwbare partner verliest. Dat blijkt uit een rondgang van NRC Handelsblad onder ambtenaren en diplomaten, een jaar na het aantreden van Rosenthal.

  Verhagen spant Rosenthal voor zijn karretje. Rosenthal maakte zelfs ruzie met Hillary Clinton over Libya. Maar ja, dat was voordat die Lynx helikopter strandde in de woestijn om iemand van Haskoning op te halen…

 59. Aad Verbaast 6 april 2012 om 01:04

  @Jan: mag ik dan aannemen dat je op zijn minst een eervolle vermelding krijgt bij de data die worden gepubliceerd?

 60. Aad Verbaast 6 april 2012 om 01:08

  @Reggie Roning: het is inderdaad heel bijzonder wat er gebeurt. Niet alleen op dit vlak beginnen we ons als land volstrekt belachelijk te maken in de internationale wereld. Die dat nu ook in de gaten beginnen te krijgen. Binnen de grenzen was dat al lang duidelijk met dit gepRUTTEl kabinet.

 61. Aad Verbaast 6 april 2012 om 09:20

  @Selma (18:49): zag ik vanmorgen pas dat de wondere wereld van WP je reactie in een verkeerde box had gegooid. Nu weer hersteld. Ze zullen toch niet een lijntje hebben met die “varkens”?
  Verder: eens!

 62. Aad Verbaast 6 april 2012 om 09:32

  @allen: ze maken er met zijn allen een zooitje van. Nog even terugkomend op het vorige blog over de collega van Rosenthal: Kamp-beul.

  Hij dendert gewoon door. Nu over de verplichte stage die MBO-ers moeten lopen.
  Kamp heeft daar zo zijn eigen mening over http://www.volkskrant.nl/vk/nl/5288/Onderwijs/article/detail/3236743/2012/04/05/Henk-Kamp-Het-uitgangspunt-is-je-bent-illegaal-en-je-moet-weg.dhtml
  Met dikke boetes (8000 euro voor de ‘werkgever’ voor elke stagiair, en 8000 euro voor de stagiair.)
  Hij vind het werk, en dat mag niet zich verschuilend achter de wet.

  Internationaal recht verplicht landen ook illegale kinderen onderwijs aan te bieden. Maar Kamp ontneemt hiermee een stuk onderwijs, ze kunnen die dus nooit afmaken.
  Wet is wet stelt hij. Ik voer die slechts uit.

  Maar wet is ook dat als het werk is dat elke stagiair minimaal het minimum jeugdloon moet krijgen voor elke stage. Alle stagaires moeten dat dus krijgen (100.000-en). Krijgen ze dus in de praktijk zelden of nooit.
  Maar dat gaat hij nou juist weer niet handhaven…

  Wat een bende!
  Hier het debat tussen Kamp en Asscher gisteren op P&W:
  http://pauwenwitteman.vara.nl/Fragment-detail.1548.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=26196&tx_ttnews%5BbackPid%5D=116&cHash=a94c329af211bdb733929676f4f68f8c
  Kijk en huiver..

 63. Jan Bouma 6 april 2012 om 09:55

  @King Billy……21:53 – gisteren -.
  Wat mag en kan rechtsherstel kosten? Ook in het belang van de samenleving? Hoe zou jij vanaf 2004 tot op heden (dus 8 jaar ellende) in mijn geval verrekend willen zien? Fred Spijkers deed er 27 jaar over. Willem Oltmans zowat z’n hele leven om rechtsherstel te krijgen.
  Kijk! Ik kan begrijpen dat je onwillekeurig moest denken aan de optelsom die loopt in de miljoenen.
  Maar ik ben Prins Willem Alexander niet….

  @Aad…9:32
  Ik heb de discussie tussen Kamp en Asscher gezien en gevolgd bij P&W in de herhaling vanochtend. Nu is een belangrijk onderdeel van ‘het Recht’ (waar Kamp zich op beroept) de mate en toerekening van de proportionaliteit. Wordt de rechtsorde onevenredig belast met de uitspraak van de Raad van State die Asscher gelijk gaf? Ik dacht het niet. Kamp zet m.i. de rechtsorde BUITEN de orde van alledag door de proportionaliteit uit het oog te verliezen. Iets wat god zij dank de rechters niet doen. En daarom heeft Asscher het gelijk aan zijn kant. Idem zal het Gerechtshof Arnhem mijn zaak dienen te beoordelen (zie mijn comment aan @King Billy hierboven) in relatie met de rechts- en waarheidsvinding.

  Men amusere zich verder…

 64. likoednederland 6 april 2012 om 10:14

  @Verbaast

  Nogmaals, wat de VN Mensenrechtenraad zegt, is niet serieus te nemen. Het bestaat uit een meerderheid van Islamitische dicataturen. Die hebben posthuum Khadaffi nog geprezen voor zijn enorme prestaties op het gebied van de mensenrechten.

  De nederzettingen zijn niet illegaal volgens internationaal recht, lees het boek van de Blois van de Universiteit Utrecht. Hier een samenvatting:
  http://likud.nl/2011/05/de-bezette-gebieden-en-het-internationale-recht/

  Of onze pagina daarover:
  http://likud.nl/2011/10/westbank-en-oost-jeruzalem-nederzettingen-kolonies-kolonisten-kolonisatie-bezette-gebieden-oslo-bezetting/

  Belangrijker is dat de Arabieren alle internationaal voorgestelde compromissen (1937, 1947, 2000/2001) altijd hebben afgeslagen. Dan was er dus al lang geen ‘bezetting’ meer geweest.

 65. Jan Bouma 6 april 2012 om 10:39

  @likoednederland……10:14
  De Israëlisch-Palestijnse kwestie volg ik al sinds de Balfour-declaratie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Balfour-verklaring

  Kern van de zaak is dat men tracht (ook internationaal rechtelijk) het onverenigbare toch te verenigen. Het is per definitie onmogelijk om op een te klein grondgebied TWEE levensvatbare Staten te creëren die elkaar tegelijkertijd bestrijden. De enige oplossing is hier dat er één Joods-Palestijnse Staat zal worden gevormd waarin alle bevolkingsgroepen zich gerepresenteerd weten.

  Dat Israël in het Midden-Oosten met steun van de Verenigde Staten een niet weg te cijferen “atoommacht” is en militaire suprematie heeft maakt de zaak internationaal rechtelijk niet anders.

  Ergo: de keuze is onvermijdelijk. Er komt slechts één Israëlische en Palestijnse Staat op een onverdeeld grondgebied.

 66. Aad Verbaast 6 april 2012 om 10:52

  @Jan: het punt is mede dat Kamp (en consorten) ook niet wil inzien dat er wetten zijn die elkaar (deels) kunnen tegenspreken omdat ze onzorgvuldig zijn opgesteld. (heeft de RvS en 1e kamer ook steken laten vallen natuurlijk).
  Vervolgens gaat hij selectief gebruik maken van deze kromme wetten om zijn lob-sided agenda er door heen te drukken.
  Maar ja, dat is aan de orde van de dag vandaag de dag.
  Hillen gaat wegens bezuinigingen 1000-en militairen ontslaan (met name staf en hogere officieren), om vervolgens gisteren een grote actie te houden om 3000 man kanonnenvlees te werven.
  Kom maar eens met zo’n verhaal bij het UWV. als normale onderneming. Geen schijn van kans.
  Kamp stuurt de hoger opgeleiden naar de kassen. Werk is werk is zijn mantra. Maar kanonnenvlees is geen kanonnenvlees bij defensie.
  Geen touw meer aan vast te knopen.

 67. Jan Bouma 6 april 2012 om 11:05

  @Aad…10:52
  Soms is er een “Salomonsoordeel” noodzakelijk. Zie mijn comment van 10:39 uur aan @likoednederland. In het belang van het kind, de moeder, de internationale rechtsorde zal er dan een keuze moeten worden gemaakt.. Ik glimlach bij deze vergelijking.. “Salomonsoordeel” … !

  ps
  Ik ga nog even wat anders doen. Tot later.

 68. likoednederland 6 april 2012 om 11:09

  Er zijn al 22 Arabische staten. Hamas geeft toe dat de Palestijnen daar eigenlijk thuis horen, omdat ze voor de helft uit Egyptenaren en voor de helft uit Saoedi’s bestaan:
  http://likud.nl/2012/04/palestijnen-zijn-egyptenaren-en-saoedis/

  In de Balkan zijn ook etnische mini-staatjes gecreeeerd, waarom zouden de Joden niet ook recht hebben op zelfbeschikkingsrecht in 1 eigen staatje?

 69. Aad Verbaast 6 april 2012 om 11:11

  @Likoednederland. Ik heb niet de illusie dat we hier dit meningsverschil kunnen beslechten.
  Ik verwijs tevens naar het algemeen geldende gezegde: “de positiebepaling van de toeschouwer bepaald diens blikveld”.
  Dat geldt dan ook voor de links die je kan opvissen van het internet. Niet ingewikkeld, de meningen zijn verdeeld.
  Ik gooi er nog maar een link bij http://www.israel-palestina.info/palestijnse_gebieden.html/
  Slechts omdat het een aardig historisch overzicht geeft. Want ook daar geldt: afhankelijk van het gekozen historisch punt kan men argumenten voor en tegen vinden. Maakt het er allemaal niet eenvoudiger op.

  Twee punten die met elkaar verweven zijn:
  1. de illegaliteit van de nederzettingen volgens internationaal recht
  2. hoe dagelijks wordt omgegaan met deze illegale bezetting. Dagelijks worden mensenrechten daar geschonden.

  Maar ja, Israël is koploper wereldwijd op de lijst van landen die weigeren zich aan te sluiten bij allerlei internationale verdragen. Nog wel te begrijpen ook. Een krampachtige en wanhopige poging de ‘handen vrij te houden’..

  Nog een andere invalshoek: de geopolitiek. Ik wijdde er een speciaal blog aan eerder:
  https://aadverbaast.wordpress.com/2010/01/06/ook-israel-kon-over-het-water-lopen-2/
  Verklaart veel naar mijn mening.

  Zullen jullie ook wel allemaal onzin vinden..

  @11:09: is likoednederland ook al voorstander van etnische zuiveringen?

 70. Motek from Space 6 april 2012 om 15:06

  Aad..6 april 2012 om 10:52

  En zó is het! 😉

  Voor degenen die de traditionele pesach-pasen vieren met wat aanpassing naar deze tijd: als het gaat sneeuwen ga ik lekker sagen en legenden lezen 😉 Maar toch..FIJN 2 daags-WEEKEND voor iedereen 😉

 71. Arjan Fernhout 6 april 2012 om 15:16

  Aad, hier een proeve hoe het zionistische tuig dat Israël regeert te werk gaat naar aanleiding van opmerkingen van Likoed hierboven. (overigens is het onder Palestijnen een taboe om te reppen over hun joodse voorouders die zich in het verleden tot de islam hebben bekeerd; merendeels om financiële redenen). Wiki:

  Jews and Palestinians

  Arnaiz-Villena’s research was internationally reported following the publication of a paper on the genetic history of Jews and Palestinians, which he co-authored in the journal Human Immunology in 2001.[4] [7] This became controversial because of its assertions about the origins of the Palestine-Israeli conflict. Following strong criticism, it was withdrawn from the journal and deleted from the scientific archive.[4][5][6] Also, academics who had already received a copy of the journal were urged to “physically remove” the article pages in a move that had no precedent in research publishing.[7] The comments about Arab-Israeli conflicts were described as “extreme political writing”, which included claims that Palestinians in Syria and Lebanon lived in “concentration camps”. Arnaiz-Villena was removed from the journal’s editorial board.[8]

  The decision was met with opposition from several academics. Andrew Goffey, a Senior Lecturer at Middlesex University, England, observing that “it was conceded that the article had not been removed on the basis of its scientific evidence,” failed to find anything offensive in the paper. Several scientists wrote to the publishers to support Arnaiz-Villena and to protest their heavy-handedness. One of them said: “If Arnaiz-Villena had found evidence that Jewish people were genetically very special, instead of ordinary, you can be sure no one would have objected to the phrases he used in his article. This is a very sad business.”[9]

  Er zit een PDF-link in dit artikel die niet werkt. De lobby doet zijn werk grondig. Het is echter niet moeilijk om op internet de strekking van het onderzoek van Arnaiz-Villena weer te geven:

  Jews, The Origin of Palestinians and Their Genetic Relatedness With Other
  Mediterranean Populations

  Human Immunology 62, 889-900 (2001) ã American Society for Histocompatibility and Immunogenetics, 2001 Published by Elsevier Science Inc

  Both Jews and Palestinians share a very similar HLA genetic pool (Table 3, Figures 4, 5 and 6) [B][/B]that support a common ancient Canaanite origin. Therefore, the origin of the long-lasting Jewish-Palestinian hostility is the fight for land in ancient times. Religious and cultural have
  enhanced the conflict in the last centuries, together with the massive European, American, Asian and African Jews settlements in the area, which has also caused a massive
  displacement of Palestinians and wars. A difficult problem has now been created between two communities that are close genetic relatives. Regarding Palestinian population identity, it is
  clear that they spoke a language different to Arab or Jewish in ancient times and only a few words have been preserved. Palestinians named their leaders or princes as “seren” (Basque, Zar = old man, en = the most important) [7]. The study of this and other words suggests that they spoke a Dene-Caucasian language like other Mediterranean populations [30,31]. The typical Philistine crest-hut already appeared in the Cretan Phaistos Disk (1600 BC) and in the Ramses III-Medinet Habu temple, Egypt (1200 BC, [5]).

  The Eurocentric confusion “Arab = Muslim” has also lowered the Palestinian identity by identifying the country were Mohammed was born (Saudi Arabia) with the Muslim religion; it also has artificially divided peoples both coming from ancient Canaanites (Jews and Pales-
  tinians)

  Jews, Cretans, Egyptians, Iranians, Turks and Armenians are probably the closest relatives to Palestinians and this favors the hypothesis that most of the HLA Palestinian genetic background comes from the Middle East (ancient Canaan, [6]), ancient stock, i.e.: ancient Canaanites.

 72. blutch1 6 april 2012 om 16:08

  Alle maten van Uri Rosenthal zijn hier nu wel behandeld lijkt mij.

 73. Aad Verbaast 6 april 2012 om 17:14

  @Motek: ook goede paasdagen. Zal een wat beter weekend zijn dan normaal.De politici zitten met zijn allen opgehokt in de grote kerk in Naarden. Da’s alvast wat. Rest van het weekend hebben ze vrij. Ook goed nieuws. Bevorderd de stemming 😉

  @Blutch1: kan zijn. Maar ze hebben nog wel wat behandeling nodig.
  Of zoals op het rode lampje op de deur van de psychiater staat: ik wens niet gestoord te worden.

  Over tot de orde van de dag dus. Wat is die orde?

 74. Aad Verbaast 6 april 2012 om 17:19

  @Arjen Fernhout: dank voor de info.
  Eerlijk gezegd ben ik meer in het heden geïnteresseerd, en zoals ik hierboven al eerder schreef: afhankelijk van welk moment je in de in de geschiedenis teruggat, is er altijd wel een partij die kan claimen ergens rechten op te hebben. Schiet niet op.
  Oorspronkelijk komen we allemaal uit een relatief klein stukje Afrika.
  Het Midden-Oosten was de doorvoer-route om de rest van de wereld te bezetten.

  Inmiddels zijn we 10.000-en jaren verder. Ondertussen hebben we wereldwijd wat regels opgesteld.
  Helaas zijn er nog staten die dat aan hun laars lappen en het weigeren te erkennen of ze na te leven.
  Daar komt een hoop ellende van.

 75. ejwblog 6 april 2012 om 18:55

  Goede kop die de lading dekt

 76. Aad Verbaast 6 april 2012 om 18:59

  @ejwblog: beladen onderwerp 😉
  Wat mij betreft mogen er wel wat koppen rollen.

 77. Arjan Fernhout 6 april 2012 om 20:37

  Aad, vele diplomaten zijn je voorgegaan en eigenlijk is het zo dat Uri Rosenthal min of meer mee-resoneert met gedachten die in meerderheid toch al aanwezig zijn in Nederland. Ook het optreden van Likoed Nederland beschouw ik – in a jewish frame of mind – als nogal kinderachtig.
  Aangepast aan de Nederlandse perceptie die meer te maken heeft met de strijd tussen links en rechts dan dat het iets met joden te maken heeft. De strijd onderling, hoewel de oppositie vnl. in het buitenland zit, heeft een te grote spanningsboog om het in een Nederlands discours te herbergen.

  Het gaat niet aan om de limieten van de intentie van jouw blog te overschrijden. Maar men moet er rekening mee houden dat joodse academici de Nederlandse houding t.a.v. Palestijnen vergelijken met de vooroorlogse houding t.a.v. joden. Mijn reflecties hier moeten beschouwd worden als gematigd.

 78. King Billy 6 april 2012 om 22:41

  @allen, ken uw politieke opponenten, of vergelijk je persoonlijke politieke opvattingen met eerdere deelnemers per land(!)
  http://www.gotoquiz.com/politics/poli-compare.html
  Vijftig vragen weliswaar, plus wordt een derde dimensie toegevoegd door aan te geven hoeveel gewicht men aan een bepaalde kwestie toekent.
  Eenmaal ingevuld, kan als slagroom op de taart direkt een vergelijking per land (!) worden gemaakt, waar men staat.
  Voor Nederland wordt men dan vergeleken met 1655 eerdere deelnemers.
  Ook leuk om je politieke opponenten te plaatsen. Of bijvoorbeeld partijprogramma’s en het kabinet. en dat bijvoorbeeld te projecteren op de stemmers in de VS.
  Geeft een aardige indruk of Wilders met zijn PVV kans heeft in het Duitse parlement te belanden. Niet dus.

 79. King Billy 6 april 2012 om 23:44

  Vreemd, al een tijdje problemen om bij je blog te komen. Testje.

 80. Aad Verbaast 7 april 2012 om 01:08

  @Arjen Fernhout: == gedachten die in meerderheid toch al aanwezig zijn in Nederland. == daar heb ik wel zo mijn twijfels bij. Maar kan het ook niet bewijzen.
  De rest van je reactie is wat onduidelijk voor me. Ik snap niet precies wat je er mee wilt zeggen.

  Ik blijf in opstand komen tegen dubbele standaarden en moralen. Ook deze blog gaat weer daarover.
  Elke keer weer met een andere aanleiding, een andere actualiteit. Elke keer stuit het me tegen de borst.

 81. Aad Verbaast 7 april 2012 om 01:10

  @King Billy: dank, ik ben benieuwd. Nu te laat om al die vragen door te lopen. Morgen ben je de eerste 😉

 82. King Billy 7 april 2012 om 01:29

  Lees hier de kersttoespraak dec. 2011 van Rosenthal in Buenos Aires.
  http://argentinie.nlambassade.org/economische-diplomatie/in-de-media/nieuwjaarstoespraak-rosenthal.html
  citaatje:
  ‘En we moeten ook onze organisatie, zowel hier als op de posten, zo inrichten dat we Nederland, ook waar het de commerciële kanten betreft, maximaal op de kaart zetten.
  Dat is dus ook meteen één van de pijlers van het beleid, dat ik samen met Ben Knapen tijdens de begrotingsbehandeling in de Tweede Kamer heb verdedigd. De andere twee pijlers, zoals u weet, zijn het bijdragen aan vrede en veiligheid en het opkomen voor de mensenrechten. En daar dames en heren, om het even mooi te zeggen maar ook heel serieus: waarden en belangen grijpen in elkaar. Een stabiele omgeving, waar regels van de rechtsstaat worden nageleefd en mensenrechten worden gerespecteerd, is goed voor de Nederlandse veiligheid en voor de Nederlandse welvaart. Het grijpt in elkaar.’

  Amen.

 83. Jan Bouma 7 april 2012 om 08:19

  @Allen…; ook goeiemorgen.

  “…Mein Feld ist die Welt..!”

  Al heel lang proclameer ik die slogan. Nu had Hitler misschien ook wel z’n wereldbestormende gedachten maar ik doel op de positie van de wereldbewoner versus die van de NWO.

  In relatie met dit blog kan gesteld worden dat Rosenthal nou bepaald niet uitgaat, noch als basis neemt, “de positie van de individuele wereldbewoner”. En wat het internationale recht aangaat demonstreerde hij te laat – na Amerika*) en Canada – zijn opstelling inzake de Amnestiewet in Suriname. Uiteraard had hij al ruimschoots VOORAF stelling moeten kiezen; de schijtlaars. Gerard Spong (voor wie ik veel waardering heb) gaf ook aan “dat hij Rosenthal nog nooit had kunnen betrappen op een moedige positiebepaling” (o.i.d).

  *)
  Hoe corrupt – zonder integere wereldraad – de wereld ook weer “werkt” blijkt uit het standpunt van de V.S. Zij veroordelen wel Bouterse en Suriname maar ze erkennen tegelijkertijd het Internationale Strafhof in Den Haag niet. En dan is er ook nog die Patriots Act : http://nl.wikipedia.org/wiki/USA_PATRIOT_Act en dan is er ook nog ‘The Haque Invasion Act’…
  Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/American_Service-Members'_Protection_Act

  Wat een zooitje.

  ps
  In ieder geval morgen weer een willekeurige bladzijde uit het Boek der Boeken.

 84. Aad Verbaast 7 april 2012 om 09:27

  @King Billy: goede illustratie van wat ik bedoel met dubbele standaarden en dubbele moraal.
  Praatjes voor de vaak.
  Vanmorgen kom ik heet van de naald nog weer wat berichten tegen als ik even de timeline in twitter volg:
  http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/%29/components/actueel/rtlnieuws/2012/04_april/07/binnenland/ombudsman_politiek-breekt-rechtspraak-af.xml
  Weliswaar zijn de spectaculair gestegen griffierechten even uitgesteld, maar het was wel een voornemen van het kabinet: maak de barrière om naar de rechtbank te stappen zo hoog dat mensen het wel zullen laten! “Vraaguitval” en handen vrij! Enkel nog weggelegd voor de rijken onder ons.
  Nog eentje: http://www.nrc.nl/nieuws/2012/04/07/media-aandacht-voor-fraudezaken-leidt-vaak-tot-milder-vonnis-rechter/
  En ben je dan drager van de witte boord, dan blijkt ook nog eens dat de straf milder uitvalt als er maar genoeg media-aandacht is. Tja, die zijn de motor van onze goed draaiende economie, en kunnen wel wat bescherming gebruiken. Deelt een eerzame burger een “ferme tik” uit en haalt die daarmee mediaandacht, dan krijgt die juist strafvermeerdering!

  Youp Cohen vat het als volgt samen: http://www.nrc.nl/youp/2012/04/07/brokken-jokken/
  Je kunt het haast niet verzinnen allemaal. Blijkt het toch allemaal verzonnen te zijn!

  P.S. wat deed Rosenthal (en zijn knapen) in Argentinië?
  Voedselpakketje brengen naar Jorge zonder zorge, namens Maxima, en onderwijl alvast even kijken een land er voor staat als na een totaal faillissement? Hij wil immers graag naar de toekomst kijken.

  N.B. ga ik nu de quiz even doen. Ik ben benieuwd.

 85. Aad Verbaast 7 april 2012 om 09:42

  @Jan: precies mijn punt @Jan.
  Maar zoals je hebt kunnen lezen in de door @King Billy aangehaalde nieuwjaarstoespraak (en elders) zijn het de commerciële belangen die de hoofdrol spelen in het buitenlands beleid. Dus als er wat te halen valt (bijvoorbeeld een JSF-je) dan neem je het niet zo nauw met de regels. Die witte boorden immers. Beter nog: dan trek je samen op.
  Gisteren in Nieuwsuur nog weer een voorbeeld waar Rosenthal, Sap etc trots op kunnen zijn:
  De onruststoker tegen de bezetters in Afghanistan heeft zijn lijfwachten toch maar mooi kunnen rekruteren uit door Nederland opgeleide politieagenten! Zo dragen we toch maar weer mooi bij aan de “internationale rechtsorde”!
  http://nieuwsuur.nl/video/359955-bondgenoot-was-aanjager-rellen-afghanistan.html

  En dat er tijdens die politieke carrières gegrossierd wordt met leugens is natuurlijk ook geen verrassing. Ze zijn al liegend politicus geworden! Op dat vlak zijn ze zeker consequent.

 86. Motek from Space 7 april 2012 om 09:46

  …. http://youtu.be/BU9w9ZtiO8I
  Aad Verbaast 7 april 2012 om 09:27..Die barrière begint al bij het politie-gebeuren als aangifte gedaan wil worden. Waar de meesten zich niet aan wagen ivm mogelijke “problemen”. En tóch vanuit het politiewezen in de flyers deze als advies wordt gegeven. Aangifte doen; vervolgens kan je dan weer vernemen dat de getuigen van de dader wel opgeroepen worden en de getuigen van het slachtoffer niet. kan je ook weer een klacht over indienen natuurlijk. (werkverschaffing) waarna je tegenover de rechthoekige tafel de boel komt verdedigen tegenover de verdediger van het politiewezen. Mét bewijs. Wie dat niet doet speelt mee in de kaart “alles gaat okidoki in…”.;-)
  Komt er op neer dat je eerst met een ferme glasschijf in je nek horizontaal moet liggen.

 87. Aad Verbaast 7 april 2012 om 10:15

  @King Billy: ook even de test gedaan die op de blog van George Knight stond. Om er in te komen.
  http://georgeknightlang.wordpress.com/2012/04/06/maak-de-kleinste-politieke-quiz-ter-wereld/
  Om er in te komen. Het zijn maar tien vragen immers 😉
  http://www.theadvocates.org/quiz
  Your PERSONAL issues Score is 70%. Your ECONOMIC issues Score is 30%
  According to your answers, the political group that agrees with you most is “liberal”

  Dan jouw uitgebreidere test:
  http://www.gotoquiz.com/politics/political-spectrum-quiz.html
  Resultaat:
  My Political Views
  I am a left moderate social libertarian
  Left: 4.99, Libertarian: 1.33

  Political Spectrum Quiz

  You are a left moderate social libertarian. Left: 4.99, Libertarian: 1.33
  Foreign Policy: On the left side are pacifists and anti-war activists. On the right side are those who want a strong military that intervenes around the world. You scored: -4.85
  Culture: Where are you in the culture war? On the liberal side, or the conservative side? This scale may apply more to the US than other countries. You scored: -5.02

  P.S. Handig van alle geheime diensten om deze quiz op het internet te zetten. Resultaten worden natuurlijk meteen gekoppeld met het IP nummer (die al lang opgeslagen is met NAW+ gegevens in alle databases). Nu weten ze precies hoe ik er over denk. Voor de eeuwigheid vastgelegd.
  Bedankt King Billy! :mrgreen:

  Mocht ik hier niet meer reageren dan weet je wat er gebeurd is: ze hebben me opgehaald!

 88. Aad Verbaast 7 april 2012 om 10:22

  @Motek: helemaal waar. Ik ken de statistieken niet, maar duidelijk is wel dat als je al aangifte doet (met gevaar voor eigen leven) allereerst er alles aan wordt gedaan het niet te doen, en als je het dan toch doet, de grootste kans bestaat dat er niets mee gedaan wordt.
  Kan je natuurlijk een artikel 12 procedure beginnen, maar ja, dat is dan weer dokken, en wachten tot je een ons weegt.

  Beste is eigenlijk je geheel terug te trekken in een omgeving waar je niemand ooit zult tegenkomen, met een ruime volkstuin en wat dieren om je heen om voor jezelf te zorgen. Maar ja, krijg dat maar eens voor elkaar 😉

 89. Jan Bouma 7 april 2012 om 10:25

  @Aad..10:15
  Men kan ook van mening veranderen, Aad. Ik blijf ’n optimist! En dat weet Big Brother natuurlijk ook wel dat de meningen kunnen veranderen. Het gaat er dus om de domheid in stand te houden en waardoor “de meningen” niet veranderen. Uiteraard in het belang van de belanghebbenden.. Nu heb ik mij eens afgevraagd: “ben ik belang- en vooral ook rechthebbende?” Ja.

  Morgen verder. 🙂

 90. Aad Verbaast 7 april 2012 om 10:36

  @Jan: als je met je IBM wizard een dagje knutselt kan je natuurlijk je alom geprezen (maar nog niet ingevulde) vragenlijst ook op het internet zetten. En ook van die fraaie grafiekjes te voorschijn laten komen. Alles in het kader “zeg mij waar u voor staat”.

  Kansen zijn er om gegrepen te worden. 🙄

 91. Motek from Space 7 april 2012 om 10:55

  Hoop heb ik niet Aad..maar blijf wel in wonderen geloven ( 7 april 2012 om 10:22 ) Klinkt hoopvol maar is het niet 😉 Drie krielkippetjes en ’n geitje is voor mij al genoeg 🙂
  Gisteren aan de deur werd me gevraagd om toe te treden tot een plaatselijke groepering die ook landelijk tig zetels heeft. Met de welbekende overtuigend uitgesproken zinnen die als aas moesten werken. “Maar ik heb al een ruggengraat” klonk waarschijnlijk net zo als “ik waai m’n hemd uit”. Nederland heeft u nodig. ja-ja..ik hou het liever wat kleiner, heel veel kleintjes maken ook groter.
  Waarna “ikke snap niet” uitdrukking verscheen..
  De wonderen zijn de wereld nog niet uit heb ik mogen meemaken. Daar hou ik me dan weer aan vast 😉

 92. Aad Verbaast 7 april 2012 om 16:27

  @allen: Kamp dendert gewoon door:
  http://www.gelderlander.nl/voorpagina/nijmegen/10811335/Kamp-fout-met-boetes-illegale-co-assistenten.ece
  Kunnen we Kamp niet ergens laten Kamperen op een ver verlaten eiland?

 93. George Knight 7 april 2012 om 17:46

  @Aad
  Ik vraag me telkens af als ik minister Rosenthal zie en vooral hoor of de man nou een consequent slechte of een inconsequent slechte minister van BuZa is. Waarbij de vraag bij me opkomst wat eigenlijk erger is.

  Dat minister Rosenthal de VS niet kritiseert is voorspelbaar. De regeringen Bush en Obama vertrappen de mensenrechten, maar onze minister zwijgt. Tja, wat kan de man in zijn onmacht doen? Je zou hopen dat-ie zich autonomer zou opstellen. Weg van de Amerikaanse druk. Maar ik vermoed dat sinds 1945 geen enkele Nederlandse minister van BuZa zich daaraan kan onttrekken. Je kunt minister Rosenthal denk ik wel verwijten dat-ie in de publiciteit zo onhandig opereert dat-ie niet eens de schijn van Nederlandse autonomie ophoudt. Want de schijn ophouden is toch de hoofdtaak van een Nederlandse minister van BuZa.

  @Aad en King Billy
  Verrekt, dus iedereen die de ‘Kleinste Politieke Quiz ter Wereld’ invult en extreem uitkomt quizt zich in the picture van de veiligheidsdiensten? Zo kun je het zeker bekijken. Niets lijkt nog veilig op internet.

 94. Aad Verbaast 7 april 2012 om 18:20

  @Blutch1: 17:14: je hebt je punt gemaakt 😉
  17:28: duidelijk 😉

  @George Knight: ik kan het ook wel ergens begrijpen. Maar er moeten inderdaad wel elegantere manieren zijn om een heldere boodschap te verkondigen. Nu maakt hij zich (naar mij toe althans) elke keer belachelijk. Bot deed dat toch stukken beter.

  @veiligheidsdiensten: die hebben fishing natuurlijk uitgevonden!
  https://aadverbaast.wordpress.com/2010/07/27/het-staatsmonopolie-op-informatie-2/

  Ik maak me geen enkele illusie meer. Ze weten alles van me. Elke scheet die ik laat wordt geregistreerd.
  De enige hoop die ik nog heb, is dat ze nog wel eens een dossiertje willen kwijtraken 😉

 95. blutch1 7 april 2012 om 19:10

  Ik heb de hoop dat mijn dossier zo dik wordt dat de eerste de beste die het optilt met een hernia moet worden opgenomen. De rest kijkt daarna wel uit. 😉

 96. King Billy 7 april 2012 om 19:50

  @blutch1 Dik dossier? Hernia? Tegenwoordig staat alles op een USB-stickie, dat wel eens wordt verloren.
  De tijden van de DDR met hun Stasi praktijken ligt achter ons. Getuige het enorme Stasi-archief in Berlijn, waarover de in Oost-Duitsland geboren domineee Gauck de scepter zwaaide voordat hij tot Bondspresident werd !gekozen en dit archief nu voor iedereen toegankelijk is. Zelfs voor Nederlanders, die tot één van de meest begluurde volkeren ter wereld behoren.

  Als men dan in dit verband ‘hoop’ uitspreekt, een paar weken biobakken legen in het Westland, misschien?

 97. Aad Verbaast 8 april 2012 om 00:54

  @Motek: alweer probeerde wp me te slim af te zijn en had je reactie van 10:55 in de spambak gemieterd. Excuses namens de hele staf daar. Kan ook de binnelandse veiligheidsdienst geweest zijn natuurlijk :mrgreen:

  En die uitnodiging om toe te treden tot die landelijke etc.. Bracht dat nog wat op?? Qua geld voor jou bedoel ik natuurlijk 😉

 98. Aad Verbaast 8 april 2012 om 01:01

  @Blutch1 en @King Billy: in de tijd dat ik hier blog zijn er ongeveer 300 blogs gepubliceerd van mijn hand. In totaal bijna 50.000 reacties achter de rug. Waar jullie natuurlijk ook een groot aandeel in hebben gehad (waarvoor wederom dank). Dat is al een halve bibliotheek onderhand.
  @King Billy heeft natuurlijk gelijk: het kan allemaal op een usb stikkie.
  Maar ik eis natuurlijk wel dat mocht ik ooit voor de rechter gesleept worden dat het hele dossier nauwgezet gelezen wordt. Door meerdere rechters en de griffie uiteraard ook! Naast het voltallige OM die op de zaak gezet wordt.

  Kunnen ze nog wat van leren 😉

 99. Motek from Space 8 april 2012 om 10:15

  Aad (00:54) Bemerkt..dacht ik dus…la-maar zitten/hangen, het gaat zoals het gaat met die ontsporingen 😉 Zullen we ook maar Vrijheid noemen.
  Bracht niets op, die aanbieding, want haakte al bij de deur af. Was toch ook een habbekrats geweest want ik heb nogal een dure smaak van kleding(vergoeding). Oppimp-vergoeding, telefoonkostenvergoeding. Kappersvergoeding en zo. Zou ik op toe moeten leggen. 🙂
  Plaatselijk is het ook niks ( kort lontje) dus m’n lot ligt elders 😉

 100. Aad Verbaast 8 april 2012 om 10:26

  @Motek: “verbeter de wereld, begin bij jezelf”. Mooie uitspraak die vroeger bij ons (ik weet niet niet meer van welke vereniging dat was) in het toilet hing.
  Inmiddels wat jaren levenservaring opgedaan, en tot de ontdekking gekomen dat die uitspraak voor meerdere uitleg vatbaar is. De graaiers zijn nog steeds bezig met dat laatste.

  Vandaag rij ik langs Heerenveen (twee keer zelfs, op de heen- en terugweg), ik zal even zwaaien naar je!

 101. Jan Bouma 8 april 2012 om 11:05

  De at random machine koos pg. 35. (Sorry, dat ik wat verlaat ben). Oordeelt uzelf.
  ==
  “..hij was niet de kwade of goede genius van dit werk op de achtergrond. Wel begrijpen we elkaar (dacht ik!); en dat ‘begrijpen’ ging soms gepaard met mijn woedende commentaren aan zijn adres waarop hij… (zoals ik verwachtte) altijd met kalmte reageerde; nimmer leidden deze ‘aanvaringen’ tot een onoverkomelijke breuk want alles wisselden we uiteindelijk “met een glimlach” terwijl de ‘kokende olie, pek en veren’ over de aangeklaagden werden uitgestort waaronder de “NRC-coryfeeën”. Hij nam ze vaak in bescherming; iedereen was toch eigenlijk te pardonneren, zo vond hij, zoals bijvoorbeeld zijn voorganger hoofdredacteur mr. J.L. Heldring die ik als “ezel” opvoer (en als “zwaargewicht!”) waarachter zijn hoofdredactie zich verschool. In die kwestie, zo zei HJA mij, had Heldring ook familie wonen in Manhattan; u zoekt het maar op waarover het gaat. (In ‘de weekly’ en ‘bric à brac’, ’t slot).

  2. De voorstellen van Mithras zullen geplagieerd worden… (ik doe een voorspelling) en de epigonen gaan hun gang maar; ze vertellen wel de juiste bron van hun epigonisme! Ik waarschuw ze! Deze editie zal hun vergrijp ontmaskeren. Hoon en smaad zullen ze over zich afroepen want zoals u weet; vrijwel altijd komt een dergelijk vergrijp aan het licht.

  3. Dit boek gaat over DE INTEGRITEIT, in al haar variaties. En zo kom je ook terecht bij die 50% van de wereldbevolking (de vrouwen) die hier nog wel iets hebben recht te zetten. Verder is alles geplaatst in een KOSMOPOLITISCH KADER; ook de “nationale gebeurtenissen”. Vervolgens gaat u met mij “aan boord van m’n ruimtevaartuig” en ziet wat er op de wereld gebeurt; begrijpt de analyses van Mithras en diens conclusies en voorstellen; begrijpt “de metaforische wereldtuin” van Mithras met een verbazingwekkend slot.

  4. Alle geprovoceerden, waaronder ‘de politici’, ‘de intelligentsia’, de ‘pers en media’ en ‘de religieuzen’ (de foute), die in dit boek vernietigd worden, kunnen slechts eerherstel krijgen en zich revancheren door zich te verantwoorden tegenover de volken die de voorstellen van Mithras w e l zullen hebben begrepen…; ik wacht dus op hun reactie. Men hoeft geen professor in de sociaal-economische, politieke en demografische wetenschappen te zijn om het besef en de ABSOLUTE OVERTUIGING te hebben dat de komende decennia beslissend zijn voor het toekomstige lot der mensheid. Het enige overlevingssceanrio bestaat…”

  (zie verder pg. 36)
  ps.
  Ik wens allen goede Paasdagen…

 102. Aad Verbaast 8 april 2012 om 11:24

  @Jan: je urbi et orbi boodschap aan de beminde gelovigen. Toepasselijk wederom. Zeker @4, naadloos.

  Latertje vandaag inderdaad. Zeker eerst wat eieren op laag water gaan zoeken. Niet gevonden waarschijnlijk.
  Sta ik er extra vroeg voor op vandaag. Al uren in de kou gezeten.
  Begon met een staalblauwe hemel, maar inmiddels pakken de donkere wolken zich weer samen.

  Heb je inmiddels Rosenthal al een exemplaar van dit boek toegestuurd?
  Kamp kan er ook wel eentje gebruiken. Ach, het hele kabinet eigenlijk wel. PVV hoeft niet. Hebben moeite met lezen.

 103. Jan Bouma 8 april 2012 om 11:41

  @Aad… 11:24
  De voorganger van Rutte, Balkenende, kreeg zelfs 2 x m’n boek gratis op het Min. van Alg. Zaken toegezonden. (Want hij beweerde het niet te hebben ontvangen). En dan hoopt men dat je het erbij laat om niet 2 keer de kosten te maken voor een gratis toezending. Dus Rutte heeft dankzij Balkenende zelfs 2 exemplaren tot z’n beschikking. Nu ben ik van plan om via Nieuwspoort, bij het winnen van m’n proces, ook nog eens 225 ex. gratis ter beschikking te stellen aan de 1e en 2e kamer. De komende 2 weken zullen daarvoor beslissend zijn. Enfin.. Het GERECHTSHOF ARNHEM snapt deze mededeling en het belang ervan en zal mij daartoe in staat stellen… Wishful thinking? Ach, we zien wel of niet.

 104. Aad Verbaast 8 april 2012 om 12:03

  @Jan Bouma: dat was al een oud plan van je om alle kamerleden (1e en 2e) een exemplaar toe te sturen. Wel grappig dat je dat nu verbindt aan het winnen van de rechtszaak.
  Is dat dan niet mosterd na de maaltijd? Of is het een kwestie van inpeperen? Wat men normaal even van te voren doet. Bij een goed stuk vlees dan.
  Maar ja, je weet de inmiddels bekende uitspraak van Rutte: “Ik ga niet reageren op elk stuk vlees wat in de arena gegooid wordt”.
  Ook selectief trouwens. Toen de VK kwam met het bericht dat de positie van Leers besproken zou zijn in het Catshuis sprong hij er meteen bovenop. Binnen een uur een brief naar de kamer!

  Gelegenheidspolitiek. Blijft tobben met die lui.

  Ik ga maar eens eitje aan de kook brengen. Toch nog een beetje Pasen 😉

 105. Jan Bouma 8 april 2012 om 13:13

  @Aad…12:03
  Dat is niet zozeer “grappig” als wel pragmatisch. Door het winnen van mijn rechtszaak zal ik ook hersteld hebben mijn financiële capaciteit. Een presentatie via “NIEUWSPOORT” kost je al gauw zo’n 1200 Euro; afgezien van de kosten om 225 ex. aan die “volksvertegenwoordigers” aan te bieden hetgeen natuurlijk ook weer paarlen voor de zwijnen zijn… Maar ja, je probeert zelfs de zwijnen een ander gedrag aan te leren. 🙂 Daarom zal ik me de kosten getroosten. Ik wil me namelijk niet het verwijt maken dat men kan zeggen: “wir haben es nicht gewusst”.

  Tot later nu; ik ga nog wat anders doen.

 106. Aad Verbaast 8 april 2012 om 21:10

  @Jan: == zal ik ook hersteld hebben mijn financiële capaciteit. == dat geeft dan meteen mogelijkheden om sponsor te worden van hun jaarlijkse BBQ. Meteen de hens er in, geheel in lijn met de titel van je boek.
  Maar zover is het nog niet. Ik verwacht nog twee weekjes slapen, en dan de vlag uit. Ook weer in lijn met die titel.

  Ik hoop voor je dat de eerste Pasdag goed verlopen is. Morgen al weer de tweede!

 107. King Billy 8 april 2012 om 22:59

  Gezocht: drie mijard, tweehonderd-drie-en-veertig miljoen, negen-en-dertig duizend, acht-honderd negen-en-zeventig paaseieren. Verkocht in Duitsland. Spoorloos verdwenen. Zoals de tweede sok in de wasmachine.
  31 eieren als vervanging voor een ‘Vrolijke Pasen’ op de volle voorpagina van de FAZ Zondagseditie op Eerste Paasdag. Ei nr. 4 is een bijdrage uit Amsterdam, nr. 5 uit Londen.

  http://www.faz.net/aktuell/feuilleton/ostereier-verloren-hier-ist-ersatz-wer-sucht-der-findet-11711776.html
  “Ostereier verloren? Hier ist Ersatz! Wer sucht, der findet….”

 108. Aad Verbaast 8 april 2012 om 23:13

  @king Billy en waar zijn die dan allemaal naar toe gegaan denk je?
  Da’s een half ei per bewoner van dit aardei.
  Morgen nog plannen voor een gezellig uitje naar een meubelboulevard?
  Of is dat niet de standaard in Duitsland?

 109. King Billy 8 april 2012 om 23:39

  Wat dacht je van de levensmiddelen- en snoepgoed industrie? Unilever, Nestlé en zo? Sausjes voor bij de BBQ? Was mooi weer hier, uit de wind en in de zon.
  In NRW, tamelijk conservatief Katholiek, zijn de winkels veelal gesloten, behalve de bakkers ’s ochtends. Gebruiken ook veel eieren voor de Kuchen. Bijvoorbeeld. En de ijssalons uiteraard.
  ‘Osterspaziergang’ is hier Popi. http://www.youtube.com/watch?v=nuCt7Dj_LM0 Met hond uiteraard.

 110. Aad Verbaast 8 april 2012 om 23:47

  @King Billy veel Duitsers hier in de omgeving. Hele week vakantie geloof ik. Kunnen ze zich blijkbaar veroorloven in tijden van crisis.
  Ik zit naar de Augusta te kijken. Toch wel het jaarlijks hoogtepunt op golfgebied voor me.
  Spannend op tv.

 111. King Billy 9 april 2012 om 00:22

  Twee weken Paasvakantie. Duitsers werken, door de bank genomen, minder uren per jaar dan Nederlanders. Schoolgaande kinderen meer vakantie en vrije dagen dan in Nederland. Belangrijke oorzaak: Meer religieuze feestdagen, soms zelfs tijdens Carnaval, waarbij bovendien het ‘ora’ als gevolg van deconfessionering wordt ingeruild voor de ‘Holländische’ stranden en ‘Teksel’. Het enige Waddeneiland waarbij je niet direkt het idee hebt dat je op een eiland zit. Begint al met de overtocht van slechts twintig minuten. En stukken goedkoper is dan de Duitse Oostzee- en Wadden eilanden. Bovendien is de diesel goedkoper in Nederland.

 112. King Billy 9 april 2012 om 00:34

  http://www.faz.net/aktuell/sport/mehr-sport/golf-masters-in-augusta-kaymer-landet-im-mittelfeld-11711955.html
  Augusta. Golfen
  Nog zoiets: Duitse privaat- en staatsziektekostenverzekeringen dragen bij om middels golfen het concentratievermogen van ADHD-kinderen te verbeteren.

 113. Aad Verbaast 9 april 2012 om 00:58

  @king Billy na 18 holes 2 bovenaan met -10. Wordt een latertje..

  Duitsland vakantieland. Hebben ze scandinavie al ingehaald als verzorgingsstaat?
  Of leven ze net als de clubmed landen boven hun stand.
  niet om te pret te drukken,maar zijn de target2 cijfers over maart al binnen?

 114. King Billy 9 april 2012 om 01:32

  Die Target2 Forderung ist Hauptbestandteil des Nettoauslandsvermögens Deutschlands -wordt men niet vrolijk van als men de cijfers leest. Inmiddels 620 miljard tegoed vanTarget2 van de ECB

  Italien: Taget2 Saldo explodiert auf -270,408 Mrd. Euro
  Andere cijfers moeten nog komen. Spanjolen komen steeds later met hun cijfers, meldt Dwarsschot.
  Lijkt erop dat de private banken zijn gered ten koste van de nationale banken, die dat door de regeringen laat verhalen op de burgers.
  http://www.querschuesse.de/die-target2-forderung-ist-hauptbestandteil-des-nettoauslandsvermogens-deutschlands/

 115. Aad Verbaast 9 april 2012 om 01:39

  @King Billy: als we van extrapoleren houden dan kan het nog wat worden. Ik ben heel benieuwd!!

  Ondertussen heeft Bubba Watson gewonnen, op de 2e sudden death hole. Toch wel bijzonder, met name de 2e slag zal de historie ingaan als een wonder. Nou ja, hij is per slot van rekening een Florida wonder-boy..

  Nu ga ik snel richting klamme lappen..

 116. Jan Bouma 9 april 2012 om 10:02

  @Aad
  (’n enkele opmerking en overweging op deze 2e paasdag)

  Dat de golfsport voor jou interessant is meen ik wel te kunnen begrijpen. De essentie daarvan is namelijk “hoe, en met rekening houden van de handicaps, toch in zo min mogelijk slagen (inspanningen) het einddoel (de hole) is te bereiken..”
  Kortom er is een afweging van de in te zetten skills versus die van het einddoel.

  Trek nu een parallel naar de politiek.

  Zou voor de politiek, net als voor de golfsport, ook de opdracht behoren te luiden “dat met zo min mogelijke inspanningen het doel dient te worden bereikt..” dan dienen we de handicaps te kennen.
  De grootste handicap van de politicus is dat hij niet VOORAF wordt geëxamineerd voordat hij aan het golfspel mag meedoen. De spelregels zijn niet bekend. Het speelveld is daardoor oeverloos. Idem dat van de politieke spelers.

  Tot later…

 117. Aad Verbaast 9 april 2012 om 10:27

  @Jan:
  golf: dat heb je goed gezien.
  Daarnaast: De eigen inspanning. Je kan niemand wat verwijten als je ‘het bos’ in slaat.
  En natuurlijk ook: de geluksfactor.
  In de amateursport ken men uiteraard de handicap. Doel: om mensen van ongelijke sterkte toch ‘vergelijkbaar’ met elkaar te laten spelen.
  Het bijzondere is dat bij golf iedereen probeert een zo laag mogelijk handicap te hebben. Daarmee kan goed gepocht worden aan de borreltafel.
  Dom, dom, dom.. zegt wat over het karakter van de gemiddelde golfspeler.
  Kunst is om de handicap zo hoog mogelijk te hebben en te houden.
  Bij toernooitjes verhoogt dat aanzienlijk de kans te winnen.

  Dat ontlokte de volgende uitspraak van me bij een overwinningsspeech bij een obligaat bedrijfstoernooi:
  “Opvallend is dat ik dit toernooi heb gewonnen terwijl ik precies mijn handicap haalde. Dat betekent tevens dat van die 130 directeuren die hier vandaag gespeeld hebben niemand zijn target heeft gehaald. Ik hoop voor u dat uw werknemers daar geen gewoonte van maken.”

  Leerzaam spelletje dat golf. Ik maakte weinig vrienden onder mijn toenmalige collega’s 😉

  Parallel met de politici: lijden ook aan ernstige zelfoverschatting.
  Sterker nog: de gemiddelde politicus zou geen baanpermissie mogen krijgen

 118. blutch1 9 april 2012 om 10:43

  Merkwaardige opvatting van golf hebben jullie. Het is vnl een spel tegen jezelf tenminste in stroke play. De kunst blijft zo min mogelijk fouten te maken en jezelf niet hoger maar ook niet lager in te schatten dan je op dat moment werkelijk bent. Een handicap bestaat alleen maar om amateurs onderling wedstrijdjes te laten spelen. De echte wedstrijd is matchplay.
  Wedstrijdjes winnen door je handicap zo hoog mogelijk te houden zegt iets over de speler en niets over golf.
  Belangrijkste golfregel: blijf met je poten van die bal af. 😉

 119. Aad Verbaast 9 april 2012 om 10:55

  @Blutch1: hangt natuurlijk een beetje af van de definitie van “merkwaardig”.
  Als dat is: in afwijking van het gemiddelde, dan heb je helemaal gelijk.
  Het gemiddelde is dan ook iets waar ik niet naar kan uitkijken en zeker niet als doelstelling in mijn repertoire heb opgenomen.

  P.S. kan ik jou ook niet betrappen overigens. 😉

 120. likoednederland 9 april 2012 om 12:50

  Dat Israel nog een gebied in bezit heeft waar 4% van de Palestijnen van de Westbank wonen, is niet strijdig met het internationaal recht.

  Het is conform de bindende VN resolutie 242 en de Oslo-akkoorden. Zie uitgebreider:
  http://likud.nl/2011/10/westbank-en-oost-jeruzalem-nederzettingen-kolonies-kolonisten-kolonisatie-bezette-gebieden-oslo-bezetting/

  Het EU rapport is zoals gesteld eenzijdig, zie:
  http://missingpeace.eu/nl/2012/04/va-hie-she-amda/
  Al was het dus maar omdat dit het veel ernstiger Palestijnse geweld buiten beschouwing laat.

  En als de Palestijnen de definitieve grenzen willen vaststellen, laat ze dan een definitief vredesverdrag sluiten.
  Dat zullen ze niet doen, ze bereiden hun volk voor op oorlog, niet op vrede. Kijk naar het afschuwelijke haatzaaien tegen Joden op de Palestijnse televisie. Uitroeien, die Joden:
  http://likud.nl/category/geselecteerd/clips/

  Dat is het werkelijke probllem.

 121. Aad Verbaast 9 april 2012 om 13:19

  @Likoednederland:
  Doet me weer denken aan de uitspraak van Churchill: “ik geloof alleen in de statistieken die ik zelf vervalst heb”.

  En wederom zie ik hier weer een staaltje van wijzen met de vinger dat anderen geen lieverdjes zijn om onterecht goed te praten dat je dan ook niet moet zeuren als de ‘fosforbommen’ Gaza ingeworpen worden.
  Dat schiet allemaal niet op natuurlijk. Dat doet het dan ook niet.
  Hier in aanvulling op eerdere blogs die ik je suggereerde te lezen nog een ouder blog van me. Over terrorisme en staatsterrorisme:
  https://aadverbaast.wordpress.com/2009/01/09/terrorisme-en-staatsterrorisme-2/

 122. Arjan Fernhout 9 april 2012 om 16:07

  @ likoednederland 9 april 2012 om 12:50

  == Israeli settlers and their organizations control some 42 percent of West Bank land, even though the settlements’ built-up area is just one per cent of the territory, the Israel B’tselem Human Rights Organization said in a report ==

  http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/rights-group-israeli-settlements-control-42-percent-of-west-bank-1.300303

  B’tselem; By Hook and By Crook: Israeli Settlement Policy in the West Bank

  http://www.btselem.org/publications/summaries/201007_by_hook_and_by_crook Met een link naar een PDF document met de volledige studie.

  Taba 2000 was volgens de meeste analytici het moment waarop de vrede het dichtst bereikt werd. De belangrijkste onderhandelaar van de zijde van Israël, Shlomo Ben-Ami, gaf achteraf aan dat hij de vrede ook niet ondertekend had ware hij Arafat geweest.

  Netanyahu liegt als hij onderhandelingen wil zonder pre-conditions. Alle onderhandelingen zijn afgebroken omdat indirect de eis wordt gesteld dat Israël gewoon door kan gaan met het overtreden van het Internationaal Recht en mensenrechten.

  Dat is het werkelijke probleem en niet dat bezetters gehaat worden.

 123. Motek from Space 9 april 2012 om 16:37

  http://www.youtube.com/watch?v=F51Dbxf7Qks

  Het zal altijd óm de brei heendraaien zijn van winsten en verlies; mens erger je niet in optima forma 😉

 124. Aad Verbaast 9 april 2012 om 18:56

  @Motek: dank. Mooie aanvulling!
  Mag van mij een klassieker worden 🙄

 125. King Billy 9 april 2012 om 23:19

  Rustig hier. Dan maar wat leesvoer voor het MvBZ en LikoedNederland over een aantal bij elkaar geraapte wetten die een grondwet vervangen, welke sinds 1948 nog steeds niet tot stand is gekomen ondanks dat in dit jaar de Staat Israel werd uitgeroepen en de vervangende wetten met een simpele meerderheid in de Knesset aangepast kunnen worden. En iets over wat niet in deze wetten staat en daarin wél zou moeten staan zoals in Engeland en Nieuw Zeeland, die ook geen Grondwet hebben.
  Plus iets over Netanyahu die poogt het Israelische Hooggerechtshof te muilkorven omdat dit Hof niet naar zijn pijpen danst.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Basic_Law:_Human_Dignity_and_Liberty_(Israel)
  http://en.wikipedia.org/wiki/Basic_Laws_of_Israel
  http://www.nytimes.com/2006/03/30/opinion/30mazie.html?_r=1
  http://israel-palestijnen.blogspot.de/2010/02/hooggerechtshof-israel-vult-gat-van.html

 126. Jan Bouma 10 april 2012 om 08:45

  Voor vandaag ter overweging.

  “..Elk vermeend schaars product is onderwerpelijk aan de marktwerking..”

  Ik moest daaraan denken door het verhaal van de Griekse boer die vindt dat hij te weinig voor zijn producten krijgt “omdat de tussenhandel er teveel aan verdient..” Men luistere; http://nos.nl/audio/360694-griekse-boer-wil-niets-meer-met-tussenhandel-te-maken-hebben.html

  Trekken we deze opvatting nu door naar de monopolisten op het gebied van de ‘pers en media’ dan kan met zekerheid gesteld worden dat bij voorbaat de alternatieven (die schadelijk worden geacht aan de belangen van de monopolisten) in ieder geval zeker niet zullen worden bepleit door de belanghebbenden. Goed! Deze observatie nemen we even mee naar “de monopolisten van de geldvoorziening”. Zij zijn ook gebaat bij een positionering van exclusiviteit. De ECB en de DNB kunnen de beschikbaarheid van de hoeveelheid geld manipuleren en zelfs reguleren. Hun uitgiften van de hoeveelheid geld (= bedrukt papier) moet volgens de inzichten van “de marktwerking” schaars ter beschikking worden gesteld. De AMF, de regelaar inzake “de financiële markten”, loopt blind achter de monopolisten aan. Voetstoots wordt verondersteld dat er geen alternatieven zouden zijn. Welnu. Slechts één overweging geef ik mee voor vandaag. De banken, de financiële sector, verkrijgen voor hooguit 1% rente (of soms zelfs nog minder) net zoveel “bedrukt papier” (= geld) als wat zij nodig achten van de ECB, DNB. Ze lenen dat verkregen goedkope (valse) geld dan spaarzaam uit aan de mensen (hun klanten) die geld nodig hebben tegen zo’n procent of 5 a 6… vanwege “de grote risico’s”.

  Tsja.. Wie dient hier nu welk belang? De economie is onderwerpelijk aan de financiële hegemonisten en niet die van de consument. Lijkt me geen goede basis.

  Men amusere zich verder.

 127. King Billy 10 april 2012 om 09:15

  @bouma. De ECB heeft voor ruim 56 miljard in de toekomst van Portugal ge-investeerd omdat geen bankmanager er over piekert om een deel van het geleende geld van de ECB te investeren in Portugese obligaties, terwijl ze daar tien procent rente kunnen krijgen. Zowel op korte en lange termijn heeft de ECB daarmee vele nieuwe problemen voorkomen.
  Ben te lui na deze drukke Paasdagen om de link weer op te zoeken.

 128. Aad Verbaast 10 april 2012 om 09:47

  @Jan: twee artikelen van vanmorgen die jou opmerkingen raken.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3238343/2012/04/10/Frits-Bolkestein-Moraliserend-links-houdt-erg-van-zielig.dhtml
  http://www.opiniestukken.com/opiniestukken/artikel/178/Einde-dwang-economische-groei-is-een-zege-voor-Nederland/
  Beide uit de hoek van de VVD trouwens, maar wel heel anders.
  Kortom: ook daar zijn ze er nog niet uit.

  Lijkt me trouwens geen goed idee, dat elke consument een geldpersje mag aanschaffen om in de eigen behoefte voorzien, en daarmee het monopolie te doobreken.

  Wat natuurlijk wel een goed idee is, is om de consument (de burger, de stemmer) wel middelen te geven iets meer te zeggen te hebben. Dat is nu niet het geval hebben we al kunnen constateren.
  En dan zijn we het wel weer eens: de monopolisten hebben daar geen belang bij.

 129. Jan Bouma 10 april 2012 om 09:56

  @King Billy…9:15
  Mijn punt is dat men handelt “naar bevind van zaken”. An sich niks mis mee. Uiteindelijk werden in het verleden zogenaamd in goed vertrouwen tal van bedragen in de Zuid-europese economieën geïnvesteerd terwijl men wist – de uitleners – de falsificateurs van de uitgiften – dat dat nooit verantwoord was of zou zijn als we de hedendaagse – ook valse! – maatstaven aanleggen. In de krimp-economie kun je niet afdwingen “een gezonde groei (dus met rendement)” t.b.v. de valse uitleners. Het is een ingewikkeld proces waarbij de tertiaire en quartaire “bijdragen” aan de economieën ook hun rol spelen.

  Het gaat mij om de vermeende suprematie, het primaat, van de financiële hegemonisten dat zij opeisen. Die stel ik ter discussie…

  ps
  Ik ga vanaf nu nog even wat anders doen. Tot later.

 130. Jan Bouma 10 april 2012 om 09:58

  @Aad…9:56….Zie mijn comment aan @King Billy hierboven.

 131. blutch1 10 april 2012 om 10:25

  @Aad 9:47, die twee links zijn niet met elkaar in tegenspraak. De tweede is eerder een vervolg op de eerste. Aangezien niet alle burgers in dezelfde fase verkeren zal zowel 1 als 2 tegelijk van toepassing zijn.

 132. Aad Verbaast 10 april 2012 om 11:13

  @Jan: een tijdje zonder groei kan ook vele vooordelen hebben. Ik ben er zelfs een voorstander van.
  Niet verkeerd om (zeker als boven de stand geleefd wordt) even de juiste stand weer op te zoeken.
  Overigens valt dat allemaal nog wel mee. Als we een paar jaar recesssie hebben dan zitten we nog maar op een stand die een par geleden nog als normaal werd gezien.
  Nieuwe onzekerheden voor vele natuurlijk wel
  Ht is dan ook een gotspe dat de hoge heren al 6 weken in het Catshuis zitten na te denken, terwijl het grote probleem is dat de bevolking onzeker is over de toekomst.
  In het landsbelang (waar ze zo graag naar verwijzen) moet zo snel mogelijk duidelijkheid geschapen worden. Dan weet men waar men aan toe is. Met onzekerheid als factor is het slecht leven.

 133. blutch1 10 april 2012 om 11:15

  Daarom duurt het ook zo lang. Straks maakt het niet meer uit wat er komt, als het maar komt.

 134. Aad Verbaast 10 april 2012 om 11:15

  @Blutch1: kan een reactie op de ander zijn en v.v. dat was me nog niet duidelijk.
  Maar ook hier: zoveel mensen zoveel meningen.
  Bolkestein is ook wel het type om de boel even flink op te schudden.
  Twitter is al aan het gonzen over zijn tekst 😉

  11:15: kan onderdeel zijn van de strategie inderdaad.
  “er is zo lang over nagedacht, dan moet het wel het enige haalbare zijn”

  Diederik Samsom presenteert vandaag de PvdA plannen 17:00
  http://nu.pvda.nl/berichten/2012/04/Townhall-samsom-toekomst-nederland.html
  Kan nooit lang over zijn nagedacht, hij zit er nog maar net 😉

 135. Jan Bouma 10 april 2012 om 17:02

  @Aad…11:13
  Je opmerkingen: Er valt veel over op te merken.

  Laat ik het zo kort mogelijk samenvatten, en dan stel ik “dat er een complete r e v o l u t i e moet worden doorgevoerd m.b.t. de positie van de wereldbewoner versus die van het “bestuur”; zowel landelijk als internationaal…”

  En daar gaan mijn opmerkingen over. Zie o.a. mijn comment van 9:56 aan @King Billy.

  Tot morgen!

 136. likoednederland 10 april 2012 om 22:02

  @Verbaast

  Israel schiet op strijders, Palestijnen op burgers (een oorlogsmisdaad).

  Palestijnen gebruiken daarbij hun eigen burgers als menselijke schilden – nog een oorlogsmisdaad – en zijn daar nog trots op ook:

  “Wij gebruiken vrouwen en kinderen als menselijk schild. De zionisten weten niet dat het Palestijnse volk methoden van dood en het opzoeken van de dood hebben ontwikkeld. De dood is ons middel. Daarom gebruiken wij ouderen, vrouwen en kinderen als menselijk schild. Zij doen het fantastisch. Wij houden zo van de dood, zoals de Zionisten van leven houden.”

  Zie het filmpje op: http://likud.nl/2011/10/burgers-als-menselijke-schilden-anja-meulenbelt-ontmaskerd-oorlogsmisdaad-hamas-burgers-slachtoffers/

 137. Aad Verbaast 11 april 2012 om 00:46

  @Likoednederland: weer een bijzondere redeneer techniek die je hier toepast: om af te leiden van de inhoud van het debat: wijzen naar de ander die dingen zou uithalen die niet door de beugel zouden kunnen om jezelf te vrijwaren van het uithalen van dingen die niet door de beugel kunnen.
  Valt onder de drogredeneringen.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Drogreden
  Een heel arsenaal waar (ook) Likoednederland veelvuldig gebruik van maakt.

 138. Jan Bouma 11 april 2012 om 07:25

  Ter overweging voor vandaag.

  Een andere, ook succesvolle, “debattechniek” is niet ingaan op de argumenten van je opponent maar daarvoor in de plaats te stellen je eigen gewenste antwoorden. @Likoednederland maakt zich daaraan schuldig. Maar ook jij, beste @Aad, want je geeft geen inhoudelijke response op m’n comments.

  Kijk!

  Als ik beweer – en gelet op het internationale recht terecht – aan het adres van Likoednederland – dat een veronderstelde onafhankelijke Palestijnse Staat een “gelijkwaardige bewapening mag en moet kunnen hebben als gelijkwaardig aan zijn bedreigingen gelijk elke andere Staat dat mag..” dan kun je per definitie niet de import door de Palestijnen via de Gaza-strook betwisten hun import van elke bewapening die zij wensen gelijk aan die van de Israëliërs die dat wel kunnen. (Dankzij de V.S.) Voorgaande voorstelling tekent al de waanzin van het hele conflict.

  Enerzijds/anderzijds..; het blijken te zijn de voorwaarden voor een vergelijk.

 139. King Billy 11 april 2012 om 08:49

  ‘The winner takes it all’, @bouma, inclusief de rotzooi die ze veroorzaakt hebben. De liefde kan niet van alle kanten komen.
  http://de.wikipedia.org/wiki/Kult_des_h%C3%B6chsten_Wesens, toen al hopeloos mislukt, de nasleep, tot op de dag van heden, bekend.

 140. blutch1 11 april 2012 om 09:54

  @Jan, =gelijkwaardige bewapening mag en moet kunnen hebben als gelijkwaardig aan zijn bedreigingen gelijk elke andere Staat dat mag=
  Dan zou ik wel eens willen zien hoeveel wapens Luxemburg zou mogen hebben. Het grenst tenslotte aan Duitsland en Frankrijk.

 141. Aad Verbaast 11 april 2012 om 10:07

  @Jan: een omissie van mijn kant beste Jan om niet te reageren op jouw reactie. Kan gebeuren, en het is gebeurd. Mag ik er van uit gaan dat het jou nooit zal gebeuren/overkomen?
  Moeten we natuurlijk wel even vaststellen of ik een opponent ben (om daarmee het debat aan te gaan)
  of dat ik (doro de band genomen) een medestander ben die slechts een reactie op het gezegde geeft om de puntjes op de i te zetten, danwel extra argumenten voor of tegen te geven. Dat terzijde.

  Over de bewapening: gaan we even vanuit dat de de Gaza strook een van de grootste zo niet allergrootste gevangenissen is ter wereld (qua oppervlakte en aantal mensen) dan zijn de poortwachters degenen die beslissen wat er in gaat en uit gaat. En dat is dan ook zo. Heeft ook iets met intentionaal onrecht te maken.

  Voor kust van Gaza liggen trouwens nogal wat gasbellen. Om ook maar weer even aan te geven dat er wederom geopolitiek belangen spelen.

  @King Billy: even een zijsprong maar ook wel illustratief voor de “Kult des Hochsten Wesens” hier wat uitspraken van Santorum, die net opgehouden is te strijden voor de machtigste man op aarde. Was toch tweede..
  http://www.guardian.co.uk/world/2012/apr/10/rick-santorum-campaign-quotes-republican

  Tja, geeft wel een beeld hoe er in dit “machtigste land ter wereld” (met donder en veel geweld) gedacht wordt hoe een beschaving in te richten.

  Blijft een bende en een rotzooi!

 142. Arjan Fernhout 11 april 2012 om 11:54

  @ Likoed

  Daar gaan we weer

  U kunt uw propagandistische geklaag volhouden totdat u achterover valt en sommigen in Nederland zullen daar misschien nog intrappen, maar elke insider weet dat Hamas gesteund en gefaciliteerd werd door rechtse facties in Israël lang na het schrijven van het manifest in 1988. De joodse academici van van mondoweiss.net en sommigen die daar reageren hebben een encyclopedische kennis over de gebeurtenissen tot ver terug in de geschiedenis en zijn daarnaast expert op het gebied van Internationaal Recht. Zo wordt daar het handvest van Hamas als gelijkwaardig gezien met datgene wat geschreven staat in het Likud platform. Likud zal altijd vast blijven houden aan de Jordaan als oostgrens van Israël en wie nu wie probeert te verdrijven is wel duidelijk. Likud heeft alles hooguit wat netter opgeschreven.

  Dan is er nog het document Cast Lead van Breaking the Silence met getuigenissen van soldaten en u mag drie keer raden waarmee dit document begint … inderdaad … :human shields. Het IDF stuurde gedurende die slachtpartij Palestijnen voor zich uit wanneer men vreesde dat er ergens mijnen lagen of stuurde ze huizen binnen waar men strijders verwachtte met de boodschap dat het huis zou worden opgeblazen. De PA is nu lid van UNESCO en hoeft slechts het Statuut van Rome te ondertekenen om Israël aan te klagen voor oorlogsmisdaden bij het ICC. Dat Goldstone-rapport verdwijnt echt niet.

  De slachtoffers in Gaza bij “vergeldingsacties” zijn voor het leeuwendeel burgers. Zo is er nooit een bewijs geleverd dat de aanslag vorig jaar bij Eilat op Israëlische soldaten geinitieerd werd vanuit Gaza. Toch stegen er vrijwel onmiddellijk vliegtuigen op om vervolgens 15 Gazanen te vermoorden en er 30 te verwonden. Om inzake Gaza te spreken nog te spreken van disproportionaliteit zou geen eufemisme zijn, maar oorlogspornografie. Van de vele analyses over dit incident in kranten en op vele websites – men hoeft bij Mondoweiss.net slechts het woord Eilat in het zoekvenster te typen – hier een artikel van de opmerkelijke Max Blumenthal met o.m. de volgende de volgende strofe:

  == As is so often the case, the Israeli army is lying through its teeth. According to the army’s own investigation of the Eliat attack last year, the attackers were not from Gaza as Israeli government spokespeople initially claimed — they were Egyptian. ==

  Uit: Israel’s bogus case for bombing Gaza obscures political motives

   http://mondoweiss.net/2012/03/israels-bogus-case-for-bombing-gaza-obscures-political-motives.html

 143. Arjan Fernhout 11 april 2012 om 11:58

  ?  http://mondoweiss.net/2012/03/israels-bogus-case-for-bombing-gaza-obscures-political-motives.html

 144. King Billy 11 april 2012 om 13:19

  http://www.epo.org/about-us/statistics/filings_de.html
  Onder de grafiek een overzicht per land: (Excel)
  EPO STATISTICS Total European patent filings 2001-2010
  Nederland scoort hoog. Spanje, Griekenland, Portugal en zelfs Italie per capita laag. Als dan wordt meegenomen dat de beste en vaardigste burgers uit deze landen aan de demografische wandeling gaan, elders hun geld gaan verdienen en de schulden de schulden laten, met een toenemende vergrijzing en hoge jeugdwerkloosheid, heeft Brussel op termijn een reusachtig probleem erbij dat de EZB niet kan oplossen.

 145. Aad Verbaast 11 april 2012 om 15:48

  @King Billy: interessant staatje weer. Opvallend vind ik dat er eigenlijk maar heel weinig landen zijn die nog enigszins redelijke aantallen produceren. Nederland doet het als kikkerlandje dan nog niet eens zo gek. Per capita dan. Beter dan Amerika zelfs..
  Niet te zien natuurlijk hoe sterk een patent is. Blijft weer een kwestie van: met statistiek kan je alles bewijzen. Verhagen weet er wel raad mee. Klopt zich gaarne op de borst.
  Je laatste conclusie begrijp ik niet zo goed. Wat is het reusachtige probleem?

 146. blutch1 11 april 2012 om 16:27

  De braindrain uit landen die er toch al slechter voor staan.

 147. King Billy 11 april 2012 om 16:56

  Thx, @Blutch1. Ter aanvulling: En elders jobs en geld genereren in plaats van in eigen land. Portugezen trekken naar Brazilie, Grieken veel naar Duitsland. Veel ICT’ers.

 148. Aad Verbaast 11 april 2012 om 17:33

  @Blutch1 en @King Billy:
  Portugezen verhuizen ook massaal naar Angola begrijp ik uit recente nieuwsberichten.
  Maar of dat allemaal braindrain is is mij niet bekend. Lijkt me van niet zelfs.

  Wel dat de Kamp-en en Verhagens van deze wereld stimuleren dat immigranten hier naar toe komen als ze brains hebben. Zonder brains ben je niet welkom. Want die doen (volgens hen) toch allemaal werk wat wij prima zelf kunnen doen.

  Op zich opvallend: hebben we dan een te hoog Henk en Ingrid gehalte inmiddels? Of juist niet?
  Maar dan zijn ze weer in tegenspraak met zichzelf.

  Nog geen evidente no-brainer 😎

 149. King Billy 11 april 2012 om 19:51

  @Aad re 17.33. In ieder geval veel non-productive overhead Chiefs terwijl de Indians van hot naar her worden geschoven om de handjes aan de bedden te krijgen. In de kassen bijvoorbeeld.

  Kwam op dit thema n.a.v.. een radioprogramma op een lokale zender alhier, waar een ondernemer betoogde dat hij hooggeschoolde ICT’ers uit Griekenland betrok. En zodoende nog een beetje bijdroegen aan de noodhulp voor Griekenland. De cijfers over de uittocht van (hoog)geschoolde mensen, die opgedreund werden door een Chief onderzoeker van de Uni van Bonn, stemden niet vrolijk.

 150. King Billy 11 april 2012 om 21:05

  Wa’s dat nu, Blutch1, ‘Jeugd die belangstelling heeft voor politiek, brrrrrrrr.’?

 151. blutch1 11 april 2012 om 23:02

  @Aad, ik vind dat eigenlijk zielig. Er is zoveel te leren en te ontdekken dat het me zonde van de tijd lijkt om je als je jong bent je met politiek bezig te houden.

 152. blutch1 11 april 2012 om 23:03

  Geen Aad, moet King Billy zijn.

 153. Aad Verbaast 12 april 2012 om 00:49

  @Blutch1 en @King Billy:
  Over jongeren in de politiek.
  Ik had het zelf even gemist. Maar wel net even het G500 intitatief gezien op de herhaling van DWDD.

  Hier kan je er meer over lezen:
  http://g500.pressdoc.com/31993-g500-geeft-jonge-generatie-een-stem-in-vergrijsde-politiek
  En vanavond in DWDD: http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/91625

  Prima idee vind ik eigenlijk wel. Nogal out-of-the-box en dat mag ik wel:
  500 mensen (minimaal) die lid worden van meerdere partijen, en dan elk van de congressen gaan bezoeken om daar mede de agenda te bepalen en de uitkomst van de stemmingen.
  Daarna gewoon opgelucht naar huis, biertje, en laat de partijbonzen het verder maar opknappen!
  Frisse benadering! 😉

 154. Aad Verbaast 12 april 2012 om 00:54

  En nog even iets om door te lezen, terugkomend op het ESM blog:
  Brief van de Jager aan de kamer over ESM en publieke controle naar aanleiding van een brief van de rekenkamer.
  http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/fin/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2012/04/11/esm-verdrag-en-publieke-controle.html

  Blijft lachen in de politiek.
  ESM oprichten (tussen de regels door, en kan niet meer teruggedraaid worden) en dan in de nog te maken “bylaws” zeggen dat je je sterk gaat maken voor publieke controle…

  Wakker worden 2e kamer!!!! ❗

 155. King Billy 12 april 2012 om 07:11

  @Blutch1. Achter de facades van de polletiek valt veel te ontdekken. Ondertussen en passant in de Sturm und Dran(G) periode de gevestigde orde een beetje afleiden, heeft ook zo haar charme.

  @De Jager. Te klein voor het taffellaken, te groot voor het servet. Teert op z’n functie, kan altijd nog terug naar z’n bedrijfje om dat op te stuwen in de vaart der volkeren.

 156. Jan Bouma 12 april 2012 om 09:24

  @Allen (ook goedemorgen).

  Ter overweging voor vandaag.

  Stelling 1:
  De waarheidsvinding zal voorbehouden zijn aan de filosofen.

  Stelling 2:
  Dientengevolge zouden ook hun aanbevelingen dienen te worden gevolgd.

  Stelling 3:
  Filosofen houden rekening met de Wet “dat je niet moet proberen om de menselijke natuur te veranderen”.

  Stelling 4:
  Men, eenieder, volgt dan op de aanbevelingen van de Filosofen.

  Enfin, genoeg discussiestof voor een vervolg van dit blog. Men amusere zich verder.. 🙂

 157. Aad Verbaast 12 april 2012 om 09:28

  @King Billy: vanmorgen in de FD blijkt de jager nog een brief te hebben geschreven aan de kamer. Over Target 2. Op 27 februari al. Vertrouwelijk (!!!!). Nu inmiddels op verzoek van de kamer vrijgegeven.

  Ik kan die brief nog niet vinden op de rijksoverheid site, maar hier het artikel daarover in de FD kan je hier zien: http://digikrant.fd.nl/20120412/pages/01004/articles/FD-20120412-01004004.jpg

  De blog over Target2 werd geschreven op 17 februari, het vervolg op 8 maart.
  Misschien had de mailing toch enig succes 😎

  Maar ja, ook hier natuurlijk de in slaap sussende woorden van de Jager richting kamer, die elke gelegenheid (goedgelovig als ze zijn) aangrijpt om door te slapen.

  Hij geeft wel toe dat er risisco’s zijn.. dat is al wat.

 158. Aad Verbaast 12 april 2012 om 09:42

  @Jan: je bent bekend met mijn opnie over de filosofen. De OH-en maar door zonder het ooit eens met elkaar geworden te zijn en zonder dat ze oplossingen hebben kunnen geven voor de probelemen die de wereld al duizenden jaren teisteren.
  (Ik hoef je niet te verwijzen naar het bekende filmpje over die voetbalwedstrijd..)

  Het zal je dan ook niet verbazen dat ik nu geenszins je stellingen kan onderschrijven.

  Sterker nog, ik zou eisen om als voorwaarde te stellen bij het samenstellen van de wereldraad dat filosofen worden uitgesloten daar zitting in te mogen nemen!

  Voor mij geen discussiestof 😉

 159. blutch1 12 april 2012 om 09:58

  @Aad, als ik dat stuk in het FD lees over Target2 is het zaak om als eerste uit deze puinhoop te stappen en niet als laatste met alle schulden te blijven zitten..
  @Jan, ik ben het voor de verandering volledig met je eens. Vooral stelling 3 is iets waar politici voortdurend tegenaan schoppen. Steeds als je het woord “mentaliteitsverandering” hoort of ziet moet je op je qui-vive zijn.
  Dat filosofen vaak geen antwoord hebben mag een nadeel lijken, maar is waarschijnlijk toch beter dan een antwoord klaar hebben voor de vraag gesteld is of op een vraag die niet gesteld is.
  Filosofen hebben in elk geval wel de neiging goede vragen te stellen.

 160. Aad Verbaast 12 april 2012 om 10:20

  @Blutch1: er uit stappen is geen optie. Dan zijn de rapen helemaal gaar.
  Het mag nu wel duidelijk zijn dat er it stappen voor niemand een optie is. Dan mag je wel heel snel tientallen Catshuizen gaan bijbouwen om oplossingen te gaan vinden.

  Misschien is dan nog de enige mogelijkheid om een regering samen te stellen van uitsluitend filosofen.
  Veel meer kan je dan toch niet meer doen 🙄
  Eerste maatregel: grootschalige landhervormingen: iedereen een eigen volkstuin en pakjes zaad op de bon.

 161. Aad Verbaast 12 april 2012 om 10:29

  as we speak wordt de kamer nu voorgelicht over ESM door de ambtenaren van het ministerie van financiën. Wedrrom sussende woorden natuurlijk..

 162. blutch1 12 april 2012 om 11:00

  @Aad, het is het verhaal van de kikkers. Stop je ze in een pan met koud water en verhoog je langzaam de temperatuur tot 100 graden of gooi je ze direct in het kokende water.

 163. blutch1 12 april 2012 om 11:16

  ‘Eurozone is herontdekt als zwakste schakel van de wereldeconomie’
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/7264/Schuldencrisis/article/detail/3239505/2012/04/12/Eurozone-is-herontdekt-als-zwakste-schakel-van-de-wereldeconomie.dhtml
  We wachten dus blijkbaar af tot de speculanten alles voor een appel en een ei kunnen overnemen, net als in Griekenland.

 164. Jan Bouma 12 april 2012 om 11:31

  @Aad…9:42
  @Blutch1…9:58

  Indien het succes of het falen wordt gerelateerd aan de opvattingen en verworvenheden van de individuele mens in dit tijdperk dan dienen we alle van belang zijnde parameters – die tot dat succes of falen in het geding zijn – wel te inventariseren en hun rol te laten spelen.

  Zo zal dan blijken dat door de globalisering “eenieders individuele succes” afhankelijk is van de geglobaliseerde voorwaarden.

  Ergo: er is geen succes te behalen voor een te bevoorrechte groep en/of natie dan dat succes ook tegelijkertijd zal zijn het succes voor elke wereldbewoner.

  Om deze reden heb ik bijvoorbeeld Wilders voorstellen in mijn boek gemotiveerd afgewezen. En terecht.

  Men amusere zich verder.

 165. blutch1 12 april 2012 om 11:49

  @Jan, =van belang zijnde parameters=
  Hoe weet je wat van belang is?
  Ik stel het zo voor: je hebt een zwarte doos en daar stop je door een klein gaatje iets in, nu blijkt er aan de andere kant, wederom door een klein gaatje, iets uit te komen. Dan kun je er vanuit gaan dat de inhoud van die zwarte doos bepaald heeft wat eruit komt. Maar je houdt er geen rekening mee dat die zwarte doos van buitenaf een bepaalde temperatuur krijgt of in een onzichtbaar magnetisch veld verkeert.
  Je maakt die doos open en je begint te meten. Nu kun je alleen dingen meten die ook te meten zijn. De geur die uit de doos komt als je hem openmaakt is niet direct meetbaar. Als je alles wat meetbaar is gemeten hebt en je komt tot de conclusie dat wat er uit die doos kwam hierdoor veroorzaakt is, kun je er wel eens erg ver naast zitten.

 166. Aad Verbaast 12 april 2012 om 13:16

  @Blutch1: uiteraard is het hemd hier ook nader dan de rok. Maar als we even kijken naar Japan en Amerika, dan ligt onderhande de hele wereld voor het grijpen voor de speculanten. Ze beslissen in ieder geval al wat er gebeurt. De nieuwe wereldorde?

  @Jan: == Om deze reden heb ik bijvoorbeeld Wilders voorstellen in mijn boek gemotiveerd afgewezen. En terecht. == Waar haal je nou ineens die Wilders vandaan (die nog eens ‘bestond’ toen je boek schreef)?
  Overigens heb ik stellig de indruk dat je in je boek iedereen hebt afgeserveerd! 😉

 167. blutch1 12 april 2012 om 13:30

  @Aad, Japan is een geval apart. De staatsschuld is daar meer dan 200% en stijgt alleen maar. Dat is mogelijk doordat die schuld door Japanners zelf gekocht wordt. Ze hebben dus vrijwel niet te maken met de internationale financiële markten. De rente die ze betalen is te verwaarlozen 0,1%. Het land kent dan ook deflatie. Dat is gunstig voor de spaarders. Daarom kan ook die rente zo laag blijven.

 168. Jan Bouma 12 april 2012 om 14:02

  @Aad…13:16
  Om den dooie dood niet! Zie pg. 175/176. Daarnaast had H.J.A. Hofland mij gemeld dat hij zich had teruggetrokken op een Grieks eiland “met het boek van Wilders” en ik heb hem toen geadviseerd “dat maar in de Middellandse Zee te gooien..” Beter lezen! Dus.

  Daarnaast terzake de vraagstelling: “of ik iedereen heb afgeserveerd?”

  Nee. D.w.z. eenieder die geen positie wenst te kiezen en het niet met mijn conclusies eens is! 🙂

  En dat is een groot verschil….

 169. King Billy 12 april 2012 om 17:15

  De Jager lult uit z’n nek voor zover het Target2 betreft en spreekt zichzelf tegen, afgaande het artikel in het FD. Een land hoeft niet per sé uit de eurozone te treden, om de boel te gaan verrekenen. Een centrale bank kan in gebreke zijn en haar verplichtingen jegens de ECB niet nakomen en wél in de eurozone blijven. En steun krijgt van de ECB, die het geld daarvoor bij de donorlanden weghaalt in ruil voor een IOY welke administratief wordt geadministreerd bij Target2, als het FD de brief van De Jager juist quoteert.
  Verkapte staatssteun door de donorlanden, waarvoor de rekening op het bordje van de burgers terecht komt.
  Ga theoretisch NU de Italiaanse Target2 schuld (inmiddels 241 miljard),of laat de Bundesbank hun tegoed (inmiddels 640 miljard) verrekenen. Da’s einde eur(zone).

 170. Aad Verbaast 12 april 2012 om 17:20

  @Blutch1: alles is een geval apart, hoor ik de ministers altijd roepen.
  Maar het blijft allemaal een drama! Dat dan ook weer wel.

 171. Aad Verbaast 12 april 2012 om 17:22

  @Jan Bouma: omissie van mijn kant.
  == Nee. D.w.z. eenieder die geen positie wenst te kiezen en het niet met mijn conclusies eens is! ==
  Duidelijke taal! Kun je al kwartetten? 😉

 172. Aad Verbaast 12 april 2012 om 17:24

  @King Billy: natuurlijk lult hij uit zijn nek.
  Maar ook de kamer slaapt na vandaag weer rustig door, na de nekrol die hij heeft uitgedeeld aan de aanwezigen. Tijd dat de wekker eens gaat rinkelen.
  De kassa rinkelt al.

 173. Aad Verbaast 12 april 2012 om 17:25

  @allen: maar weer eens een nieuw blog. Nieuw onderwerp, nieuwe kansen.
  Over voeding ditmaal.

 174. blutch1 12 april 2012 om 17:30

  @Aad, het verdriet mij zeer dat je mij met een minister vergelijkt.
  Motto: schaf alle centrale banken af.

 175. Aad Verbaast 12 april 2012 om 17:32

  @Blutch1: ik zou niet durven! Niet vergelijkbaar, geval apart 😉

 176. Huidtherapie 7 juli 2012 om 23:04

  Hi, interessante post. Ik ben benieuwd over de gezondheid van onderwerp, dus bedankt voor het posten. Ik zal zeker worden een abonnement op uw site. Blijf op de goede berichten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: