Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Afrekenen met betaald voetbal


Brood en spelen. Maar wat blijkt. Er is geen droog brood in te verdienen. En een spelletje is het ook al lang niet meer. Johan Cruijff wist het al haarfijn uit te leggen. Het is een strijd tussen solitair ‘functionerende’ hersenhelften, die nu eenmaal in deze sport niet kunnen samenwerken. Dat vraagt om problemen. Betaald voetbal loopt op zijn tandvlees.

Wat schoten voor open doel
Verbijsterd gooi ik maar eens balletje op. Zo maar wat recent nieuws wat voorbij kwam. 74 doden in een Egyptisch voetbalstadion. Karatetrappen in het 16 meter gebied. Een reeks van levenslange schorsingen van voetballers en supporters wegens geweld. Agenten die met getrokken pistolen bloeddorstige supporters op afstand moeten houden. Scheidsrechters die kunnen fluiten naar “doe eens normaal”. De Cruijff en van Gaal soap. Instortende stadions. Een schare van voetbalclubs onder curatele, of al lang technisch failliet. 100.000-en manuren politie om de orde ook buiten het stadion te handhaven. Ruim 300 ‘gestoken’ wedstrijden per jaar. Blatter, de  Kim Jong van het voetbal. Mensenhandel noemen ze “transfers”. Gemeenten kopen stadions om faillissementen af te wenden. De schuld van Griekenland is een schijntje vergeleken met de gezamenlijke schuld van de betaalde voetbalclubs in Europa. Kortom: het is crisis.

Betaald voetbal? Door wie? Waar voetballers en supporters elkaar de tent uitvechten, mogen de burgers uit een curieus bedachte solidariteitsgedachte lappen om de boel overeind houden. Wesley Sneijder verdient 12,5 miljoen euro. Met één been en één hersenhelft.

En dat moeten we dan allemaal leuk vinden? Nou, ik vind er geen bal aan.

Het spelletje
Slaapverwekkend. Anderhalf uur trappen met 22 man en je mag al blij zijn als er een doelpunt gemaakt is. Vervolgens eindeloos ‘napraten’ of dat nou ‘verdiend’ was of niet. Het enige wat rond is de bal. Hoog tijd om de boel eens open te breken. Dubbel digit getallen wil ik zien. Neem een voorbeeld aan handbal, basketball, waterpolo. Tikt lekker weg die getallen.
Een paar suggesties. Gooi het doel open. Verbreden en verhogen dus. Buitenspel? Afschaffen. Flinke overtreding? Meteen een kwartier het veld uit. Nog eentje: er helemaal uit. Een verplichte doelpoging binnen een vaste tijd. Alles om het voetbal aantrekkelijker te maken.

Hoog tijd dat het door ons betaald voetbal de eigen broek gaat ophouden. Nu zakt mijn broek er van af.

P.S. het plaatje van deze alternatieve ‘borstwering’ vond ik hier

347 Reacties op “Afrekenen met betaald voetbal

 1. sprakeloosid 3 februari 2012 om 17:18

  Aad wat een zuur stukje om de onderbuikgevoelens van beschaafd en weldenkend Nederland te kietelen. Wat één multinational mondiaal doet is het tienvoudige in onethisch gedrag in vergelijking met het hele mondiale voetbalgebeuren en toch kopen we allemaal benzine (shell), chocola (Neslé) en huis-tuin en keukenboodschappen (Unilever)
  Dat we in Nederland, ondanks dat we het relatief goed hebben, veel onvrede herbergen is mogelijk sociologisch te verklaren, laten we blij zijn dat dit door het voetbal een beetje wordt geabsorbeerd.
  De sporten die jij noemt zijn inmiddels massaal door de vergaande veramerikanisering van het sportgebeuren helemaal niet om aan te zien.
  Ik zou zeggen Hand in hand, kameraden, er gaat niets boven een middagje De Kuip

 2. sprakeloosid 3 februari 2012 om 17:31

  Bovendien, om met Egypte aan te komen 😦 Ene Michels kan wel zeggen ‘voetbal is oorlog’ maar in je betoog wel een zwaktebod.

 3. jan bouma 3 februari 2012 om 17:32

  Ik zie wat parallelen met het oude Romeinse Rijk. “Geef ze brood en spelen”. Het zijn de nadagen van dit tijdperk net als toen. Maar laten we niet vergeten dat het “gemanipuleerde aanbod” van “de Spelen” blijkbaar toch altijd genoeg waanzinnige aanhangers vindt die ervoor willen betalen. Wat mij betreft zou het hele aanbod “voetbal” wat gemodereerd moeten worden tot wat het is. “Brood en Spelen voor de domme hysterische massa!” En zeker een verbod om er TV-uitzendingen aan te besteden. Een mens met wat fatsoen zou er toch niets mee te maken willen hebben?! Waarom gaat men niet gewoon ouderwets en degelijk het edele balspel beoefenen dat heet kaatsen? Of knikkeren? Of jeux de boulen? Ik noem maar wat… :))

  Tot morgen voor weer wat waanzin…

 4. Catharina Anna Maria van Vliet 3 februari 2012 om 17:36

  Het valt niet mee om een reactie in te vullen. Oké Aad, je houdt niet van voetbal. Ik ook niet.
  Maarre al dat tuig dat van een spelletje een veldslag maakt, zal dat blijven doen. Dat heeft met voetbal helemaal niks te maken.

  De ‘foto’ is vreselijk lelijk en bijzonder vrouwonvriendelijk. Terwijl toch 99,99% van de problemen rondom het voetbal mannengedoe is …… dus vraag ik vriendelijk of je ons vrouwen erbuiten wil houden. Doe maar een plaatje met even blote mannen.

 5. Pierre Van de Kletersteeg 3 februari 2012 om 17:38

  Maarre Aad, er lopen er geen 22 achter een balletje aan, maar 20.Twee zijn er bezig het te verstieren; ze proberen de bal tegen te houden.
  Die meiden: ja dat is andere koek; stuur het team maar eens voor een lang weekend, geen viagra nodig….

  Maar idd; voetbal is allang geen sport meer.
  En die supporters zijn zo stom, om geld te lappen, omdat anders het laatste milliioentje van een speler niet betaald kan worden…

 6. Pierre Van de Kletersteeg 3 februari 2012 om 17:40

  En het nationale team: hier eentje uit england daar eentje uit rusland, daar een paar uit de boom geschud in afrika, daar nog wat uit china…..

  Het zou sport zijn, als het met eigen mensen gebeurde, en niet met gekochte….

 7. Pierre Van de Kletersteeg 3 februari 2012 om 17:41

  Maar allez: je kan het probleem van de Broedrschap in egypte zo oplossen: heel veel voetbalwedstrijden….

 8. Aad Verbaast 3 februari 2012 om 17:44

  @Sprakeloos: Leuk dat je reageert! Voetballiefhebber in hart en nieren begrijp ik. Waarom eigenlijk?
  Beide organen hebben nogal eens te lijden. Neem jij ook altijd een kogelvrij vest mee als je de tribunes bestijgt?

  @Jan: topsport is uiterst ongezond. Nou dat wordt elke avond zichtbaar als je langs de kanalen zapt. Commerciële en publiek zenders verdringen zich met megalomane bedragen om dergelijke ‘reality tv’ in beeld te brengen.

 9. Aad Verbaast 3 februari 2012 om 17:51

  @Kletersteeg: beschik je over één deels werkende hersenhelft, en één been waar je flink mee kan trappen, dan krijg je makkelijk een paspoort als buitenlander. Maxima kreeg er meteen ééntje omdat ze over zelfs over twee benen beschikte. Eitje dus.

 10. Marion Driessen 3 februari 2012 om 18:00

  Ik kan best kijken naar een spannende wedstrijd van ‘ons Oranje’, maar de agressie in de sport en op de tribune doet me huiveren. Dan gaat de knop op. Letterlijk.

 11. Aad Verbaast 3 februari 2012 om 18:04

  @Marion: massapsychose is ook mijn deel. Dat geldt overigens ook voor de regelmatige teleurstelling als ik daar weer aan deelneem. 😯

 12. Aad Verbaast 3 februari 2012 om 18:12

  @Catharina:
  == Het valt niet mee om een reactie in te vullen. Oké Aad,== Om onverklaarbare reden was je reactie in de spambak beland. Excuus namens wordpress. Iets met de ‘mannen’ dominantie te maken?
  == Dat heeft met voetbal helemaal niks te maken.== waarom dan al jaar in jaar uit daar?
  == De ‘foto’ is vreselijk lelijk en bijzonder vrouwonvriendelijk. Terwijl toch 99,99% van de problemen rondom het voetbal mannengedoe is …… dus vraag ik vriendelijk of je ons vrouwen erbuiten wil houden. Doe maar een plaatje met even blote mannen. ==
  Behalve een enkele streaker kon ik er geen vinden. Vechtende hooligans geven zich niet bloot. Beetje meer vrouwelijkheid kan in de voetballerij geen kwaad dacht ik nog.

 13. Pierre Van de Kletersteeg 3 februari 2012 om 18:22

  Het gaat toch om mannelijke interesse?
  allez, vrouwen van boven een bepaalde leeftijd zijn altijd stinkend jaloers op mooie jonge meiden; het zij zo!
  De meiden vinden het ook prachtig!
  Ze NIET op de foto zetten is onvriendelijk voor die meiden en DAT zou ik niet op mijn geweten willen hebben!

  Ok meiden; tweede kamer rechts; niet dringen!

 14. Aad Verbaast 3 februari 2012 om 18:33

  @Kletersteeg Onbegrijpelijk dat korfbal nooit de mythische proporties van voetbal heeft bereikt.
  Twee unieke regels die toch eenieder zouden moeten aanspreken.
  Allereerst de uiterst kuise huisregel: niet gedekt doelen.
  En dan als aprèsbal: gemengd douchen.

  Voetballers moeten zich behelpen met een gezamenlijk bubbelbad na afloop. Vinden de fans al heel wat.

 15. King Billy 3 februari 2012 om 18:39

  Voetbal is emotie.
  3D, dwars door de samenleving, in welk land ter wereld ook. Van dictator tot gekozen staatshoofd (en alles daartussen) tot onderdaan,van ovrheid tot belastingbetaler, van financiele markten tot schuldenaren, van onschuldige baby’s tot criminelen, van wet tot APV, van regering tot stemmer, van MSM tot het lokale sufferdje, van oranje gekleurde straten tot idem pleinen, enz., enz.
  Voetbal is heiliger en succesvoller dan religie. Ooit een Paus of Ayatollah een balletje zien trappen of een wedstrijd bezoeken? Hebben ze een heilig ontzag voor.
  Voetbal heeft wereldwijd meer leden en supporters dan religie.
  Kortom, voetbal is emotie, dus big, big business.
  Plus een beetje meer. Voetbal is oorlog. 3D, dwars door de samenleving, in welk land…
  Nou ja, ik verval in herhaling.

 16. Pierre Van de Kletersteeg 3 februari 2012 om 18:43

  Maar het is geen sport! Weet je wat ECHTE sport is? Ikke met die kudde meiden in de kleedkamers….

 17. Pierre Van de Kletersteeg 3 februari 2012 om 18:44

  En wat hoor je dan? Buitenspel? nee hoor! herhaling, herhaling!!!!

 18. Aad Verbaast 3 februari 2012 om 18:48

  @King Billy: dat er veel emotie bij komt kijken (en niet veel meer) mag duidelijk zijn.
  Dat er veel parallellen zijn met religie is ook evident. Mist elke basis maar velen geloven er in om onverklaarbare redenen. Ik zie ook wel enige verschillen. Monotheïsme is in de ban gedaan.

  Of het big business is, is maar zeer de vraag. Leven ook boven hun stand. Religie barst nog van het eigen kapitaal. Fans willen dat blijkbaar niet zelf opbrengen. Laten ze anderen voor opdraaien. In zo’n stadion kun je dan voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.

  @Kletersteeg. Het is weer gelukt: je fantasie slaat weer op hol. Wat een sportprestatie!

 19. Appelvrouw 3 februari 2012 om 19:40

  Pfff.
  Das een mooi stukje voetbal.
  En die borstwering klopt niet, net of het balkjes uit de fabriek zijn, allemaal wel erg hetzelfde.
  Zou schelen als ze dat weglaten, zoiets verhit de gemoederen ook.

 20. Pierre Van de Kletersteeg 3 februari 2012 om 19:55

  Stuur ze maar even, zal ik ze onderzoeken op verschillen! En streng!!

 21. Bart 3 februari 2012 om 20:34

  Er zijn inmiddels genoeg redenen om af te haken, ook voor mij Aad.
  Onder van Marwijk speelde Nederland schandalig, bij het afgelopen WK, met benenbreker Michael de Jong voorop. Ik was daar toen volledig op afgeknapt, en besloot al geen wedstrijden meer te bekijken waar de Jong meedeed.
  Nu gaan ‘we’ naar het EK in Oekraïne en Polen, waar al tienduizenden zwerfdieren op gruwelijke wijze gedood zijn omwille van dat EK.
  Daarop besloot ik, met veel andere protesterenden, het EK te zullen boycotten.

  De uitwassen die je in je bijdrage noemde ken ik, en sterken me in mijn besluit.
  En o ja, die buitenspelregel mag zeker afgeschaft worden, ze kunnen hem toch niet eerlijk handhaven…

  Hartelijke groet, Bart

 22. zelfstandigjournalistantwerpen 3 februari 2012 om 20:46

  Tja, dat er veel mis is in het voetbal, is langer dan vandaag geweten. Juist omdat het zoveel losmaakt bij een heleboel mensen, ontstaan er problemen. Stel je voor dat iedereen ineens helemaal gek wordt van korfbal. Stadions waarin 60.000 man/vrouw zitten te kijken naar Nederland – België, de enige twee landen die ertoe doen in het korfbal: dan zouden er net zo goed rellen kunnen uitbreken bij eenzelfde hoeveelheid emotie. Overigens ben ik het met Bart eens dat er in het Nederlands elftal een aantal spelers rondlopen die er niet in thuis horen: Nighel de Jong, maar ook Mark van Bommel is zo’n voetballer waar ik op afknap. Niets dan anderen onder het gras proberen te maaien. Maar ja, schoonzoon van de bondscoach.

 23. Bart 3 februari 2012 om 20:54

  O ja, waar ik Michael de Jong zei, bedoelde ik natuurlijk de benenbreker Nigel de Jong, ik zie zelfstandig journalist het gelukkig goed zeggen, dat scheelt… 🙂
  Mark van Bommel, ook al zo’n brute schaver inderdaad, en nog een ongelooflijke matennaaier ook….nee, er gaat voor mij niets verloren om daar niet meer naar te kijken.

 24. rikus 3 februari 2012 om 20:55

  Je hebt een leuk elftal samen gesteld met een goede keeper (danker topje)

 25. Reine jRagolo 3 februari 2012 om 20:56

  De mannen interesseren zich voor het voetbal en de vrouwen kijken naar boer zoekt vrouw.
  Voetbalhooligans en soortgelijken zijn er altijd geweest en zullen er ook altijd blijven.
  En de boer, hij ploegde voort.

 26. Aad Verbaast 3 februari 2012 om 21:06

  @appelvrouw: ik had die foto nog niet zo nauwkeurig bestudeerd. Nog van de oude stempel wellicht: eerst de man dan de bal. Geen man te bekennen.
  Maar nu je het zegt. Het heeft wel wat barbie-achtigs. Minder naakt dan die van jou laatst!

 27. Aad Verbaast 3 februari 2012 om 21:11

  @Bart: Dat zijn er dan alvast twee Bart. Zoveel prachtige andere sporten voorhanden. Maar ja die moet je met een vergrootglas opzoeken. Niet te geloven eigenlijk.

  @Zelfstandig journalist. Rellen zullen bij korfbal niet zo makkelijk voorkomen. Gemengde sport immers. Voor ieder wat wils! Zouden ze meer moeten doen.

 28. Aad Verbaast 3 februari 2012 om 21:14

  @Rikus: Kostte me heel wat moeite Rikus. Maar net zoals Rutte al zei: “het beste team wat ik kon vinden.”

  @Reine: 3 miljoen kijkers bij Boer zoekt vrouw per aflevering. En geen rellen. Daar kan voetbal nog een puntje aan zuigen!

 29. Pierre Van de Kletersteeg 3 februari 2012 om 21:51

  Nou die meiden mogen er een puntje aan zuigen!Althans het proberen! maar nr 3 en 4: tweeling?

 30. zelfstandigjournalistantwerpen 3 februari 2012 om 21:52

  Wacht maar totdat de mannen en vrouwen het op het veld onderling oneens gaan worden :-). Serieus: zolang ik leef, zijn er al rellen rond voetbalwedstrijden. Denk niet dat het ooit over gaat.

 31. Pierre Van de Kletersteeg 3 februari 2012 om 21:55

  Ik deed het 42 jaar terug al makkelijker.
  Een groepje van 4 gooide een ruit in.Ik kende er eentje van.ik wist ook dat hij niet gooide, maar dat was van geen belang.
  Ik stelde hem aansprakelijk; dat kon, want hij was deel van een groep en iemand uit die groep….
  Hij kon kiezen; betalen of de schuldige eenduidig aanwijzen.

  hetzelfde kan met vandalisten van voetbal.
  Als ze een bus vernielen, hoeven ze er maar EEN te arresteren.
  Die stellen ze aansprakelijk voor de hele schade.Die kan het verhalen–of niet.

  Maar de schade opeisen is een hardere straf dan strafrecht!!!
  Ik heb niet begrepen waarom anderen dat nooit deden.

 32. Pierre Van de Kletersteeg 3 februari 2012 om 21:58

  Met kleine vorderingen ging je vroeger niet naar de rechter.
  Ik had er eentje, maar wist ook dat tegenpartij een gratis advocaat had–en ikkke niet.
  Dus ik ging naar de boekwinkel, en haalde een formulier, dat heette; Verzoek tot uitvaardiging van gerechtelijk bevel tot betalen”. en vulde dat in.
  Effe wachten tot hij met vakantie ging; en formulier afwerken….
  verassing: hij moest betalen….

 33. Pierre Van de Kletersteeg 3 februari 2012 om 22:00

  Alternatief: de wedstrijden ZONDER publiek laten spelen als strafmaatregel.Is idd hetzelfde: waarom geen rellen bij korfballen????
  Moeten we wat aan doen! Hooligannnnnnns!! Naar korfballen….

 34. Pierre Van de Kletersteeg 3 februari 2012 om 22:03

  Vanuit de industriesteden in england kan ik het me voorstellen.Grauw bestaan, net genoeg om te blijven leven; uitgaan: vergeet het maar.Niks anders dan een voetbalwedstrijd als uitlaatklep.

  Stel dat dat voetbal er niet was, en dat geweld werd ad random verdeeld over de stad, wat dan?
  dan ben je zo wanhopig dat je in mijn boek kijkt en in jantje’s boek.
  Ad random, dat weer wel…

 35. Pierre Van de Kletersteeg 3 februari 2012 om 22:04

  Maarre stel je voor ik heb een spiertje verrekt, laten we zeggen van een wenkbrauw.Kan je je voorstellen wat voor een massage ik krijg van de meiden om mijn KI weer op te peppen?

 36. King Billy 3 februari 2012 om 22:14

  Voetbal is emotie. En oorlog volgens Rinus.
  2000 doden voor een kwalificatie in het WK.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Voetbaloorlog
  Corruptie? Zelfs de Nederlandse regering liet zich corrumperen door de FIFA. Het gestechel over de BTW, waar nooit duidelijke verantwoording over werd afgelegd.

 37. King Billy 3 februari 2012 om 22:38

  Originele Beelden Journaal, WK Argentinie 78, Volendams kostuum, dictators voor deze keer in burgerpak, Freek de Jonge & Bram Vermeulen.

  ‘Dat was een beetje dom’, toen WA met een kopie van een brief van Videla kwam aanzetten.

 38. dickblogt 3 februari 2012 om 22:50

  Prima tweebenige nummer tien! Allemaal wel trouwens. Damestennis is, afgezien van het gegil, al jaren interessanter dan dat van de heren. Ik verwacht en hoop dat hetzelfde met damesvoetbal gaat gebeuren. Ben wel benieuwd naar de “uitshirtjes”.

 39. rikus 3 februari 2012 om 22:54

  @Aad Verbaast 3 februari 2012 om 21:14
  Vond vooral de stevige onderbouw heel indrukwekkend

 40. King Billy 3 februari 2012 om 23:06

  April 2010. Zes miljard schuld voor de Europese voetbalclubs. ‘Toch zullen de bankfinanciers blijven betalen. Voetbal is te belangrijk’.
  http://www.depers.nl/sport/472371/Spelerssalarissen-zullen-blijven-stijgen.html
  Financiers? Corrupte olie-, gas- en uranium miljardairs.

 41. King Billy 3 februari 2012 om 23:44

  De top 10 stadions.Nr. 1 in Noord-Korea, 150.000 toeschouwers
  http://www.alletop10lijstjes.nl/top-10-grootste-voetbal-stadions/

 42. King Billy 4 februari 2012 om 00:02

  Nu toch bezig, omzet Europese voetbalmarkt 16.3 miljard (+8%). ondanks economische tegenwind.
  http://www.deloitte.com/view/nl_NL/nl/64a1ff3624570310VgnVCM2000001b56f00aRCRD.htm

 43. Aad Verbaast 4 februari 2012 om 00:47

  @Kletersteeg: hebben ze jou al uitgenodigd bij Ajax om ze daar weer te leren dat er ook gevoetbald kan worden? Ideeën genoeg lijkt me om het over te hebben. Kunnen die 80 besturen wel naar huis.

  @Zelfstandig journalist: wonderlijk inderdaad dat dat geweld al eindeloos is. Ik kan maar één reden bedenken (die je nooit voorbij hoort komen overigens): het spel is veel te saai, toeschouwers die de hoofdprijs betalen vervelen zich dood, en dan gaan ze er maar een beetje op los meppen.
  Vandaar mijn betoog een en ander aantrekkelijker te maken. 😉

 44. Aad Verbaast 4 februari 2012 om 00:59

  @King Billy: je blijkt een expert en voetbalhistoricus te zijn. Interessante links weer allemaal.
  Gaat groot geld in om. Ook veel verlies. Manchester united alleen al is goed voor voor een schuld van 800 miljoen. En de Loitte maar kakelen over omzet.
  Omzet is ijdelheid, winst is rechtvaardiging, cash is realiteit, leerde een vroegere baas me eens. Eens!

  De kunstsector wordt de nek omgedraaid. En ‘tovenaars’ met de bal worden in leven gehouden door staat, provincies en gemeenten. Voetballers mogen het dan doen met een gedeelte van hun hersenen, degenen die betaald (ik bedoel daarmee gesubsidieerd) voetbal in stand houden hebben slechts de beschikking over vergiet en zaagsel.

  Btw, nog even stiekum terug naar de vorige blog: Apple introduceert de iNett
  http://teamcoco.com/video/apple-iNett

 45. Aad Verbaast 4 februari 2012 om 01:04

  @Dickblogt: is het je opgevallen dat diezelfde nummer 10 de enige is met een ‘big smile’?
  Geen idee waar dat nou vandaan komt. Het volkslied gaat immers zo gezongen worden uit volle borst!

  @Rikus: mij was tot nu alleen opgevallen dat ze allemaal dezelfde schoenen aan hebben. Die sponsor heeft goed gescoord!

 46. Pierre Van de Kletersteeg 4 februari 2012 om 08:12

  Het volkslied gaat zo gezongen worden uit volle borstEN; wat zal dat klinken!
  Maarre, ikke en nr 10 (of nr 4, of de hele meute, ben niet eenkennig) wel met verlenging!!

  Heel vroeg was er een lokaal clubje, en daar ging nog wel heen.De spelers kwamen uit de wijk, en was er geld nodig, werd er letterlijk met de pet rondgegaan.Hadden ze gewonnen waren we apetrots.

  Er was een tweede ploeg, die had een rijke sponsor.
  Dat was een onpersonelijk toestand.

 47. Pierre Van de Kletersteeg 4 februari 2012 om 08:16

  Het is allang geen sport meer, “nationaal team” is
  een mengsel van boomapen en ex mafiosi, ik kan ook niet begrijpen waarom overheden er geld in pompen.

  Beter ware het een internationaal voorbeeld te worden; alle spelers in NL geboren, sportief voetbal.
  En ook goedkoper; geen koopbedragen, maar een gewoon loon betalen.

  En voor damesvoetbal: gratis sterk krimpend wasmiddel ter beschikking stellen!

 48. Redstar 4 februari 2012 om 08:23

  Er zijn er 2 stout. Die staan anders dan de rest. Dat valt op en dat geeft een signaal.
  BEtaald voetbal zouden ze af moeten schaffen.

 49. Aad Verbaast 4 februari 2012 om 09:48

  @Kletersteeg: volwassen mensen die anderhalf uur lang achter een balletje aanrennen, en dan (als ze een beetje geluk hebben) een paar keer die bal in een net krijgen. Noem het maar sport. Volwassen mensen die anderhalf koukleumen op een tribune om naar 22 miljonairs te kijken die in die tijd rondtrekken op een grasveld achter een balletje aanlopend. Noem het maar voetbal fans.
  Ergens klopt er iets niet. Dat klopt dan ook.

  @Redstar: geen discipline Redstar. Moeten nog veel leren 😉

 50. Aad Verbaast 4 februari 2012 om 09:49

  @Allen: Apple (vorige blog) blijft de gemoederen bezighouden. Yoep van ’t Hek schreef er een column over: http://www.nrc.nl/youp/2012/02/04/appeltje-eitje/

 51. zelfstandigjournalistantwerpen 4 februari 2012 om 10:12

  Met zulke dames gaat dat zeker en vast lukken, alhoewel hun tenue me wat te koud lijkt voor wedstrijden in de huidige temperaturen.

 52. bart 4 februari 2012 om 10:14

  Ik hoop dat de dames zich wel even goed warmgelopen hebben, dat lijkt me geen overbodige luxe!
  Brrrrrrrrr… 😉

 53. jan bouma 4 februari 2012 om 10:50

  Heb niet zo gek veel meer aan te vullen op datgene wat al gezegd is. Hoogstens misschien nog de opmerking dat die 11 geplastificeerde dames mij niets zeggen; je kunt net zo goed paspoppen gebruiken. Maar ja.. er zijn natuurlijk altijd mannen die “erop vallen….”

  Voor morgen weer een willekeurige bladzijde uit het echte Boek der Boeken; uiteraard tot ons allertevredenheid! Een verslag van vlees en bloed en uit het leven gegrepen. Kom er maar in @Kletersteeg!

 54. Aad Verbaast 4 februari 2012 om 10:55

  @Zelfstandig journalist en @Bart : het zijn bikkels die vrouwen. De voetbalmannen zijn watjes met hun thermisch ondergoed en handschoenen, en hun ‘winterstop’.

 55. Aad Verbaast 4 februari 2012 om 10:58

  @Jan Bouma: == 11 geplastificeerde dames == niet alles is wat het lijkt Jan.
  Geeft inderdaad wel die indruk, maar ze zijn vakkundig ingesmeerd met Beemster zultvet als bescherming tegen de kou. Glad en glimmend.
  Nummer 10 (degene die lacht), als test met het nog beter beschermende ooievaars kuitenvet. Is natuurlijk wel wat prijziger, maar dan heb je ook wat.

 56. ejwblog 4 februari 2012 om 11:05

  Goed artikel, Aad
  Het is koehandel en oorlog
  Maar als ik je dameselftal zie smelt ik toch weer een beetje.

 57. Aad Verbaast 4 februari 2012 om 11:25

  @ejwblog: het werd hoog tijd om de boel weer even op scherp te zetten 😉

 58. Pierre Van de Kletersteeg 4 februari 2012 om 12:29

  Nou goed, zal ik een duit in het zakje doen.
  De dames kunnen bij mij een GRATIS heeeeeel uitgebreide sportkeuring krijgen…
  trouwens ik zie hun liever naakt, dat Jantje in zijn zondagse pak….

  Dat brengt me tot blz 37 ad random gekozen van mijn boek, “hoe met Jantjes boek om te gaan”
  Antwoord: Negeren.
  Simpel.Duidelijk. Grondig…..

 59. King Billy 4 februari 2012 om 12:43

  Toch heeft de FIFA iéts bereikt: Hoewel de foto hét Schrikbeeld voor Ayatolla’s is, is het vrouwenvoetbal nu mogelijk. Weliswaar met aangepaste kleding, waaronder een afrukbare hoofddoek dankzij klitteband sluiting, om ernstige nekwervelletsel te voorkomen. Adidas werkte mee aan deze hoofdtooi.

 60. Pierre Van de Kletersteeg 4 februari 2012 om 12:51

  Dat is niet iets bereiken.Beter was geweest als de fifa –weet je zeker dat het niet de viva was?- had gezegd: aanpassen of niet meedoen.

  Trouwens, ben wat vergeten.
  Ik kan de meiden na onderzoek uiteraard een “siliconen-vrij” verklaring geven…
  Kom daar maar eens om tegenwoordig!

 61. Pierre Van de Kletersteeg 4 februari 2012 om 13:43

  De manier om een moderne vrouw te vervloeken is: “Ik wens jou een latex en siliconen allergie toe”…

 62. Aad Verbaast 4 februari 2012 om 13:48

  @Kletersteeg. naturisten zie je zelden een potje voetbal spelen. Die gaan meer voor het volleybal of jeu de boules. Vermijden de lijfsporten dus. 😎

  Siliconen: het maakt inderdaad een ietwat opgeblazen indruk. Ik ben geen expert.

 63. Aad Verbaast 4 februari 2012 om 13:49

  @King Billy: en de Iraanse hooligans gooien daar ook met stenen op het voetbalveld?
  (wrang grapje, zwarte humor)

 64. Motek from Space 4 februari 2012 om 14:29

  Hoe meer ballen des te meer verlang ik dat de aarde vierkant is. Alles wat rond is glijdt maar door. Neem nou een dobbelsteen, die blijft tenminste liggen. En néé, van je nooit niet ga ik in zo’n ballebak op zo’n plastiekje zitten, staan ook niet. (kan me ook wel vinden in ’n eerdere reactie van Jan daarover) Romeinse gekte waar zelfs de massa-muziek meedeint en naar ik verwacht binnenkort ook het jaarlijkse siervuurwerk zich gaat afspelen. Allemaal aan de bak kwam al vanuit een andere hoek binnenknallen want “we moeten de komende jaren minder gaan uitgeven en meer gaan verdienen” aldus Rutte. Wat zoveel wil zeggen dat de knikkertjes in een putje rollen en de grootste ballen hun doel bereiken.

 65. King Billy 4 februari 2012 om 14:45

  Niet alleen in Iran worden stadions idd ook gebruikt voor publieke terechtstellingen. Ook in Noord-Korea, 150,000 mensen verplicht toekijken.

 66. King Billy 4 februari 2012 om 15:15

  Politiek wil steeds meer verbieden, een vrij internet bijvoorbeeld of schreeuwt bij het minste of geringste om politietoezicht. Als de politiek dan zichzelf serieus neemt, zou het betaalde voetbal verboden moeten worden en gemeenschapsgeld uitsluitend naar amateurvoetbal moeten stromen.
  Mocht een stelletje vol-idioten tóch willen doorgaan met betaald voetbal, dan volledige marktwerking.
  Stadionhuur, politietoezicht, schade door hooligans, ziektekosten, treinvervoer, etc.
  After all, FIFA en UEFA, twee corrupte organisaties, opereren ook commercieel.

 67. King Billy 4 februari 2012 om 16:14

  Voetbal in Nederland leeft ver boven haar stand. Het is een financiële zeepbel die op het punt staat te barsten. En de gemeenschap maar opdraaien voor overbetaalde miljonairs die nog niet eens behoorlijk een aftrap kunnen nemen. Meestal import die elders faalde, want fuck eigen jeugd. Voetbal heeft de ratio al jaren geleden buitenspel gezet en regeert op basis van emotie. En wil belastinggeld hebben en legt op dezelfde dag miljoenen neer voor nieuwe spelers. Dat is wrang. Niets tegen voetbal an sich, de rot zit in het hele betaalde voetbal. Marktwerking in het voetbal, en
  snel.
  Spelerssalarissen worden tenslotte ook door de marktwerking bepaald.

 68. Pierre Van de Kletersteeg 4 februari 2012 om 16:39

  Iets is alleen maar leuk als je het kan herhalen
  Daarom is voetbal ook zo;n succes op tv.
  Maar binnenkort–en daar kan je de klok op gelijk zetten–voetbalwedstrijden in afghanistan, met in de rust wat gezellige executies van vrouwen, die naar school gingen, of werkten, of sympathie met de bezetter hadden.
  Is humor; nog wel; maar binnenkort realiteit.

  Als dat plaatsvind mag je in Linksch NL niet een foto zetten zoals van die meiden groep.Maar die executies worden dan genegeerd.Kritiek erop is “not done”, want dan heb je kritiek op de islam.

 69. Pierre Van de Kletersteeg 4 februari 2012 om 16:52

  @aad: waar speelt dat meidenklubje?

 70. Aad Verbaast 4 februari 2012 om 16:54

  @Motek: mooie metaforen!
  War jij je (terecht) dood kan ergeren aan de laksheid van de gemeente in relatie tot armoede, woningen etc, staat het volgende megalomane project al in de steigers. Een heel nieuw ‘beste van het beste van het beste’ stadion. Deels uit de zakken van de arme burgers geklopt natuurlijk. Hert moet immers uit de lengte en de breedte komen zo’n baantje.
  Ondertussen subsidiëren de noordelijke provincies 3,5 miljoen euro om een politieserie op tv te brengen.
  Kan het allemaal nog gekker?

 71. Aad Verbaast 4 februari 2012 om 17:03

  @King Billy: geen speld tussen te krijgen natuurlijk.
  Voetbal valt overigens onder het lage BTW tarief van 6%. Inclusief horeca, de winkels en business-boxen. Moet natuurlijk meteen aangepakt worden.
  De FIOD zou ook wel eens een leuke tijd kunnen hebben de hele handel eens door te lichten.
  En wat te denken van de AFM? Opsporingsambtenaren wet gelijke behandeling mogen ook wel in actie komen wat mij betreft. Wie niet eigenlijk.
  Kortom: aanpakken die handel en wandel. En wel direct
  Wat een bende en wat een rotzooi!

 72. Aad Verbaast 4 februari 2012 om 17:06

  @Kletersteeg: == waar speelt dat meidenklubje? == oefenen en spelen dagelijks bij mij in de achtertuin bij mooi weer. Is het weer wat minder dan gaan we naar binnen voor kracht- en conditietraining 😎

 73. Pierre Van de Kletersteeg 4 februari 2012 om 17:37

  Arme meiden; ze moeten veel ontberen! (mij dus)

 74. Pierre Van de Kletersteeg 4 februari 2012 om 17:41

  en wie betalt er het verlies van dat duikboot museum? en de andere achtelijke projecten?

 75. Aad Verbaast 4 februari 2012 om 18:33

  @Kletersteeg: == Arme meiden; ze moeten veel ontberen! ==
  “Never change a winning coach”. Mijn conditie maakt grote sprongen!
  == en wie betalt er het verlies van dat duikboot museum? en de andere achtelijke projecten? ==
  Zelfs deze nitwits weten van een non-profit organisatie een structureel verliesgevende propositie te maken. Bottom-line: de burger mag daar voor opdraaien.

 76. Burro 4 februari 2012 om 20:42

  Inderdaad. Wat gaan al die fans doen als er geen voetbal meer is? Een huiveringwekkend idee! 😉

 77. King Billy 4 februari 2012 om 21:06

  Veel spannender en uitdagender is het reserve elftal. Die zijn nog niet zo gepokt en gemazeld in het spel, opereren achter de coulissen en moeten nog de fijne kneepjes onder de knie krijgen.
  Wil ik een Youtube leggen, lukt het niet. Censuur, eigendomsrechten van Sony.

 78. King Billy 4 februari 2012 om 22:12

  http://www.z24.nl/economie/artikel_132867.z24/Wat_kost_de_politie-inzet_bij_een_potje_voetbal_.html
  2010. Op jaarbasis voor alle wedstrijden circa 10.5 miljoen, excl. kosten voor gemeente, (bushokjes en zo), ME, NS, justitie, rechtspraak., etc. Mv BiZ kan geen totaalbeeld ophoesten.
  Op basis van €36,- p/u voor een agent…………. Werken die zwart of zo om zulk soort klusjes te klaren?

 79. Pierre Van de Kletersteeg 4 februari 2012 om 22:37

  Tarief voor als je een uitzendkracht inhuurt: onder de 20 euro +BTW; een bedrijf: onder de 30 euro/uur.
  Blauwpetten zijn veel te duur.
  Vanaf het begin van een jaar of 30 terug hebben ze het fout gedaan.
  Gelijk er hard op, schade snel en volledig verhalen.
  Dan was het afgelopen geweest.

  Nu is het ook een uitlaatklep voor alle andere sociale frustraties uiteraard.

 80. King Billy 4 februari 2012 om 23:00

  Heeft voetbal zowaar toch nog een sociale meerwaarde, kanalisatie van sociale frustratie. Kan het grote grasveld in Den Haag dan nu volgebouwd worden? En iedere minister verplicht elk weekend naar een voetbalwedstrijd. Sorteert subiet effect. Beter dan naar de kerk gaan, waar men decent gekleed naar toe moet.
  Wat een zooitje, een bende!

 81. Aad Verbaast 5 februari 2012 om 00:51

  @King Billy: ik kwam het volgende artikel tegen: http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/301686/Kamer-Voetbal-moet-ook-betalen-voor-inzet-politie.htm?rss=true
  490.000 manuur politie!!! Lijkt me nog een conservatieve schatting overigens.
  Opstelten stelt een tarief voor van 40 uur, maar wil niet alles doorberekenen.
  Nog even afgezien natuurlijk van de schade die links en rechts wordt aangericht. Mogen (gemiddeld) de gemeenten ook voor opdraaien. Dus de belastingbetaler.

  Kamermeerderheid was voor doorberekening. Nooit meer wat van gehoord natuurlijk.

  Vraag is of het een kanalisatie van sociale frustratie is. En als dat al zo is dan meen ik toch dat het spel de frustratie veroorzaakt (zie hierboven..). Oersaai immers, dan ga je uit verveling er op los timmeren. Je moet je energie toch ergens kwijt? 😎

 82. Aad Verbaast 5 februari 2012 om 00:56

  @Burro: dan zitten ze gewoon op hun gemak thuis achter de buis naar dancing on ice te kijken of the voice. Geen probleem. Ze fokken elkaar op immers (zie net hierboven).
  Misschien moeten ze elke wedstrijd spelen zonder publiek. Enkel live op tv, en ook geen herhalingen (anders komen ze toch nog naar de stadions..).
  Scheelt ook weer veel van die megalomane stadionprojecten. Gewoon op een ommuurd achterafveldje. 😆

 83. Meneer Opinie 5 februari 2012 om 06:20

  Het is niet te begrijpen. Lowlands, het North Sea Jazz Festival en het IRTF trekken samen in een paar dagen meer bezoekers dan de erediviesie in een heel seizoen en het kost de samenleving veel minder. Vandaar zeker dat de regering 200 miljoen bezuinigt op cultuur om dat vervolgens direct of indirect uit te geven aan voetbal.

  Dat geeft een heel nieuwe inhoud aan de term ‘betaald voetbal’.

 84. King Billy 5 februari 2012 om 07:10

  @Meneer Opinie. D’as nou precies een voorbeeld van politieke marktwerking, handig inspelend en gebruik maken van de onderbuikpsychologie van Oranje fans.

 85. jan bouma 5 februari 2012 om 08:26

  De basale motieven en instincten van de mensen. In ieder geval: men neme kennis (of niet) van pg. 341 die de at random generator koos. Het “stukkie” is zes jaar geleden geschreven.

  ==
  ..en zich afvroeg… “Waarom erin en eruit…!?” Lijkt me.., ook in ander opzicht voor een dame een redelijke gedachte.

  Hoezo nu, zult u vragen, slechts vier keer in je leven – en ik ben inmiddels al 59 moet u weten – in een trein? We gaan voor dat antwoord terug naar het jaar 1962. Ik was toen 16 en ja… kwaad weggelopen van huis en naar de grote stad. Kwam daar overigens in een onguur hotelletje terecht in de Kerkstraat; en waar de hotelbaas zich aan mij wenste te vergrijpen… Kon ‘m maar net m’n kamer uitkrijgen. Ben wel die nacht daar gebleven, maar zoals dat met opvliegende jongeren gaat, de volgende dag toch weer terug naar huis. Evenwel bleek ik op die retourtocht werkelijk per abuis in de 1e klasse coupé te zijn gestapt waar vervolgens een hoop stennis met de conducteur over ontstond.

  “Moet u goed luisteren..”, zo herinner ik mij woordelijk tegen hem te hebben gezegd, “het was werkelijk per ongeluk… maar ik zal dat rottige beetje bij betalen… alleen zweer ik je dat ik van mijn leven geen voet meer in een trein zal zetten. En je kunt vanaf NU dus ook met je trein in de stront zakken!” (Volgens mij waren die jongeren van toen ook al redelijk welbespraakt, maar in de kern besloten, werd mijn verweer gevoed door het ONMENSELIJKE “blaffende optreden” van de conducteur; HET UNIFORM! Ja.)

  Enfin, deze eed heb ik tot 1998 volgehouden en zoals ik u al zei was recent de vierde trip; men wordt in de loop van der jaren, zo blijkt, toch wat milder, en doe ik maar net of ik de eed vergeten ben. Binnenkort moet ik weer op stap, zodat er haast sprake is van een “geroutineerd reizigersschap” als dat van Montag! In Diemen uitstappen zal niet meer gebeuren. Ben ik “milder” geworden?
  ……………… * ……………….
  “HJA instrueert de receptioniste van NRC HANDELSBLAD d.d. 28.06.2005…”

  De columnist H.J.A. Hofland gaf haar die ochtend op 28 juni 2005 zwijgend een briefje terwijl hij zei: “lees maar even” en “meer hoef ik eigenlijk niet te zeggen.”
  De receptioniste van NRC Handelsblad las toen het volgende: “…Er komt vanmiddag zo tegen 13.00 uur een man van zo’n ruim 50 jaar binnenstappen die eruit ziet als volgt: lange regenjas zoals Carmiggelt die ook droeg; ook als het warm is draagt hij die jas want anders acht hij zich “ongekleed” over straat te gaan; bovendien zou het weer kunnen ‘omslaan’; een plotselinge koude zou het land kunnen overvallen. Hij draagt een bril, is ongeveer 1,80 m. lang, heeft kort grijsachtig haar bij de slapen, heeft ook een paraplu bij zich… (ook als de zon schijnt; want het kan toch altijd plotsklaps gaan regenen; hij is iemand die altijd en altijd zich wapent tegen de..”== (zie verder pg. 342).

  Men amusere zich verder. Zolang het nog kan.

 86. Aad Verbaast 5 februari 2012 om 09:53

  @Meneer Opinie: Juist! Betaald voetbal wekt de suggestie dat het om een commerciële bedrijfstak zou gaan. Dat roepen ze dan ook heel hard. Wieger dan ook gesubsidieerd te worden! En speel geen betaald voetbal door anderen.

 87. Aad Verbaast 5 februari 2012 om 10:01

  @Jan: de @randomgenerator heeft weer een actueel onderwerp uit je boek gevist. Vriest het een beetje, ligt er wel een centimeter sneeuw, ligt het hele spoorwegnet plat!
  Voetbalclubs moeten de wedstrijden annuleren. Ook logisch natuurlijk, geen hooligan kan op tijd komen om de stadions, treinen (want die zijn er niet) en de andere fans te molesteren. Zonde van een speeldag. En die voetballers? Watjes natuurlijk. Als de temperatuur beneden nul zakt krijgen ze het te koud en weigeren te spelen fijngevoelig als ze zijn.

  Schultz van Hagendasz dient natuurlijk direct af te treden. Hier een persbericht van de NS en Prorail over het winterklaar maken van het spoor:
  http://www.prorail.nl/pers/Persberichten/Actueel/Landelijk/Pages/ProRailenNSmakenhetspoorwinterklaar.aspx
  100 miljoen geïnvesteerd en ze zijn er helemaal klaar voor! Zeggen ze.

  Let wel: dit persbericht is van september 2010…… !!!!!

  Opzouten, zou ik zeggen.

  P.S. Het volk wordt aangespoord om te gaan wisselzeiken. Dan kan het tenminste nog wat worden. 😆

 88. Pierre Van de Kletersteeg 5 februari 2012 om 10:13

  Ach ja, zoals mijn boek adviseerde: negeren.

  Trouwens dat lagere scholen wel enige betere lessen vergen bewijst het volgende.In het AD van vandaag staat een stukje over wintersweer, en hoe een man zijn auto probeerde uit de sneeuw te duwen in : SOFIA, DE HOOFDSTAD VAN ROEMENIE”

  Maar zoals ik al ergens in het begin van de reacties van dit blog schreef–en later werd nagepraat: het geweld is geen probleem.
  Het geweld werd zelfs vergroot, doordat wetgeving niet werd toegepast.

  In feite is er geen geweldsprobleem, maar een beleidsprobleem.
  Zal twee simpele oplossingen geven.
  1) harde lijn. Arresteren en verantwoordelijk stellen voor de kosten en ook incasseren.
  2) voetbalclubs laten betalen voor de politie inzet en andere kosten.Is ook logisch.
  Ik kan me een en ander niet voorstellen bij schaaktoernooien,
  3) wedstrijden zonder enig publiek spelen.

  Sowieso ben ik voorstander van het verplichten van terugbetalen van alle staats en gemeente subsidies.
  Een verbod op kopp en verkoop speers zou al een leuk stuk bijdragen
  Dan een team geheel uit autichtonenm door de club zelf getrained, zou ook de cohesie verhogen, tekorten verlagen.

  Voelen die supporters zich niet belazed als in ons nationale team russen jappen of afrikaners zitten?

 89. cornutus 5 februari 2012 om 10:34

  Ad, je hebt groot gelijk. Het hele systeem is volledig uitgemolken, elke mogelijkheid om iets te verdienen is inmiddels al uitgeknepen. Neem nou dat lullige eredvisievoetbal. Op de stomste tijden treden die clubs tegen elkaar aan, vrijdagavond, zaterdagavond, zondagmiddag vroeg, zondagmiddag laat. Op zo’n manier is er geen spanning meer aan. Sport in beeld op zondagavond is daarmee ontdaan van alle spanning.
  ’t Is dat de afgelopen jaren door stom toeval de competitie in de laatste ronde beslist wordt, waardoor het nog een beetje spannend is. Dat geld kan echt veel beter worden ingezet.
  Gelukkig worden hier voldoende suggesties gedaan om alle problemen op te lossen 😉

 90. cornutus 5 februari 2012 om 10:36

  @Appelvrouw: Ze hebben niet alleen allemaal eendere borsten, maar ook dezelfde wezenloze blik in hun ogen. Zou dat door al dat geld komen?

 91. Aad Verbaast 5 februari 2012 om 10:50

  @Kletersteeg: even een kleine correctie. In het Nederlands elftal mogen alleen spelers met een Nederlands paspoort mee doen. Nu is dat geen probleem natuurlijk, net als Maxima kan dat ineens wel binnen de kortste keren geregeld worden. Ik bedoel maar.
  Als ze kameeldrijver uit het Atlasgebergte vinden die met één hersenhelft en één been leuk tegen een balletje kan trappen, dan hoor je niemand klagen uit de achterban van der Partei der Völlig Verblödeten.

 92. Aad Verbaast 5 februari 2012 om 10:57

  @Cornutus: == vrijdagavond, zaterdagavond, zondagmiddag vroeg, zondagmiddag laat. ==
  En dan vergeet je nog de dinsdagen, woensdagen, etc als die andere competities gespeeld worden waar ook kostbare zendtijd aan verspild wordt. Om over menig onzinnig napraat programma nog maar niet te praten. Bijzondere wereld eigenlijk dat opgefokte en opgehokte mannen gaan kijken naar rondtrappende mannen. Zou je het voorstellen als het al niet bestond dan zou toch iedereen naar zijn voorhoofd gaan wijzen?

  == Ze hebben niet alleen allemaal eendere borsten, maar ook dezelfde wezenloze blik in hun ogen. Zou dat door al dat geld komen? == Kwestie van strenge selectie aan de poort 😉

 93. King Billy 5 februari 2012 om 11:11

  Als het bestuur van een voetbalvereniging of een sportbond verkondigt ‘We hebben veel vertrouwen in de trainer, of technisch directeur’, staat veelal de betrokken persoon binnen afzienbare tijd op straat. Daar is namelijk inhoudelijk over nagedacht.
  Stemt het tot nadenken om zoveel mogelijk stemmers, sommigen noemen dat kiezers, op te roepen het vertrouwen in het kabinet Rutte uit te spreken?

 94. Aad Verbaast 5 februari 2012 om 11:29

  @King Billy: Rutte zie ook bij het introduceren van zijn 12-tal: “Ik ben heel trots op dit team.”
  Het zouden de beste ministers zijn die kon vinden.
  http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/binnenland/%29/components/actueel/rtlnieuws/2010/10_oktober/11/binnenland/rutte_-dit-zijn-de-beste-ministers.xml
  Heeft veel weg van amateurvoetbal natuurlijk. Europees doen ze niet mee. Elkaar de bal toespelen gaat nog aardig (is stevig op geoefend). Scoren is er ook niet bij. Inkoppertjes, en voor open doel inschieten beheersen ze ook deels. Spelinzicht hebben ze niet. Verder staan ze veel buitenspel.
  Allemaal op de transferlijst, maar ja niemand wil er voor betalen, dat laten ze aan anderen over.

  Nee, dan deze voetbalwedstrijd! http://www.youtube.com/watch?v=ur5fGSBsfq8
  Monty Python football. Duitsland tegen Griekenland. Visionair! 😆

 95. jan bouma 5 februari 2012 om 12:24

  @Aad…11:29
  (enkele opmerking)

  Dat is inderdaad een prachtig relativerend en badinerend en humoristisch filmpje van Monty Python: de voetbalwedstrijd van de filosofen.

  Kern van de zaak is dat in dit tijdperk Nietzsches opvatting: ‘the winner takes it all’, na de val van de Muur in 1989, nog steeds de grootste aanhang heeft onder de volken en de individuen alhoewel al lang bekend is dat ‘the winner’ dat niet meer is. Anderzijds (zie ook dit blog): In het bedrijfsleven en de internationale economie dringt steeds meer het besef door dat de mensheid als geheel moet kunnen overleven ook terwille van ‘the winners’. Het is een complexe toestand. Zo dreigt er inderdaad inertie bij de volken (Nietzsche) als zij er niet naar streven “de beste te zijn” waarbij men accordeert extreme honoreringen. Het gaat altijd om de uitwassen. En daarover hebben we het. Don’t blame the winner als hij kans ziet om zijn belang in extremis te verzilveren. Wij laten dat namelijk toe. Het is net als met regeringen. “Men krijgt die men verdient…” Ook al zijn dat corrupte regeringen of sportcoryfeeën.

  (ik ga nog even wat anders doen; tot later).

 96. King Billy 5 februari 2012 om 13:01

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/2847831/2011/08/13/Het-speelgoed-wordt-te-duur.dhtml
  Griekse wantoestanden in het betaalde voetbal! Griekenland, een voetbaleconomie! Geen Europees noodfonds voor voetbal, dus aankloppen bij de overheid. Een ramp ligt op de loer, erger dan de aanpak van de HRA.
  Wellicht dat het balletje gaat rollen in de EU als de drie Griekse topclubs failliet gaan en ge-isoleerd worden.

  Leuk filmpje, Monty Python immer actueel.

 97. Pierre Van de Kletersteeg 5 februari 2012 om 13:37

  De muur “viel” niet maar werd na opdracht van Moscou drie jaar ervoor–met toestemming van Moscou gesloopd

 98. Aad Verbaast 5 februari 2012 om 13:47

  @Jan: Om het bijzondere nog maar eens aan te geven van de beperking van “men krijgt de regering die men verdient” moet even vastgesteld worden dat na het verlaten van het stemlokaal geen enkele hoogwaardheidsbekleder ook daadwerkelijk wordt gekozen. Hele regeringen bestaan uit man- en vrouwschappen die worden aangesteld door ons kent ons. Dat moeten natuurlijk brokken van komen. Die komen er dan ook daar kan je vergif op in nemen, anders dan Socrates deed. Om andere redenen namelijk.

  Een ‘leuk’ voorbeeld daar van kwam net even voorbij: http://www.joop.nl/show/detail/artikel/minister_van_onderwijs_schrijft_brief_met_taalfouten/
  Nu is taal ook niet mijn sterkste punt, maar ja ik ben dan ook geen minister geworden ondanks herhaaldelijk aandringen!

 99. Aad Verbaast 5 februari 2012 om 13:49

  @King Billy: sterk artikel, dat even een rondreisje maakt door Europa met veel getallen die er niet om liegen. Overal hommeles natuurlijk. Potje voetbal? Nee potverteren!

 100. King Billy 5 februari 2012 om 15:31

  Rutte en de Tweede Kamer aan het infuus van mafifaiaanse ‘voorwaarden’ om het WK 2018 binnen te halen.
  Geen ‘Bavaria Babes’, terwijl dat veel leuker was dan die vuvuzuela’s en een Oranje prins-gemaal op de tribune.

  http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/binnenland/)/components/actueel/rtlnieuws/2010/07_juli/15/binnenland/FIFA-stelt-hoge-eisen-aan-WK.xml
  Honderden miljoenen euro’s vliegen als zoete broodjes gratis de deur uit. Da’s de Nederlandse overheid. ‘Verdeel en heers’: ‘hou jij ze dom, hou ik ze arm en ondertussen geven we ze brood en spelen’.
  Geen woorden, maar daden.

 101. Pierre Van de Kletersteeg 5 februari 2012 om 15:43

  luchtreklame van Bavaria tijdens de wedstijd zou ze aardid pissig maken….
  Maar ik vond de bavaria babes toch wel leuk.
  Maar ze kunnen natuurlijk altijd toch nog gaan; met de tekst aan de binnenkant van T shirt; en dat shirt dan binnen gauw omdraaien….
  Kunnen natuurlijk het team van de foto sturen en zeggen dat het omgebouwde jongens zijn…

 102. Pierre Van de Kletersteeg 5 februari 2012 om 15:46

  Maar allez; zo ook het JSF project.
  ALS dat vliegtuig dan nog wat wordt is het
  –veel te duur
  (de taken die het kan doen kunnen ook gedaan worden door en modern bewapend propellor vliegtuig iit WO2)
  –technisch in de verkeerde richting een ontwikkeling en uit de tijd
  –strategisch waardeloos
  –militair bijna onbruikbaar.

 103. Pierre Van de Kletersteeg 5 februari 2012 om 15:48

  Maar een paar topambtenaren hebben een auto op naam voor de deur gevonden, of een pak cash gekregen.
  Alhoewel de NL politici schijnen goedkoop te zijn; zal wel bij een snol en een nachtclubje gebleven zijn.

 104. ingridvandenbergh 5 februari 2012 om 16:26

  dat nazwetsen, ja archchchchchchchchch

  dat ze geschoten hebben
  hoe ze geschoten hebben
  waarom ze eerst niet schoten en daarna toch maar wel
  waarom dat dan toch geen goal werd
  hoe de anderen schoten
  waarom daar wél een goal van kwam
  en waarom zij die niet konden stoppen
  dat de kleine teen die zeer deed eigenlijk geen excuus was
  zodat wij weten dat ze een zere kleine teen hadden
  zodat wij denken dat dat misschien toch een excuus was
  waarom het verlies niet verdiend was
  waarom het verlies wél verdiend was
  waarom dat niet echt zuur is maar eigenlijk ook weer wel.

  en vooral, laatst but not least: hoe ze zich daarbij voelen

 105. Zilvertje 5 februari 2012 om 17:06

  Wat een vrouwonvriendelijke foto, ontneemt me de lust tot het lezen van je blog.

 106. Aad Verbaast 5 februari 2012 om 17:28

  @King Billy: en in 2028 willen ze de Olympische Spelen hier naar toe halen.
  En die WK werd natuurlijk aan de hoogste bieder vergeven. Kan je op je vingers natellen, want tellen kunnen ze.
  Hier de uitslagen van dit weekend: http://www.voetbaluitslagen.nl/eredivisie-2011-2012
  Gaaaaaap…

  @Kletersteeg: JSFmeteen mee ophouden natuurlijk. Scheelt de pot ruim 8 miljard euro’s. Vliegt niet eens naar behoren!

 107. Aad Verbaast 5 februari 2012 om 17:31

  @Ingrid: Lijkt wel bridge 😉

  @Zilvertje: hoe is het mogelijk. Is je gevoel voor humor door het ijs gezakt, respectievelijk onder het nulpunt gedaald? Het zal toch niet waar zijn? 😯

 108. Pierre Van de Kletersteeg 5 februari 2012 om 17:43

  @bovendien: in een notendop: de techniek is electronica; software. Weegt niks. Een gps bom accuraat tot 1,5 meter afgegooid binnen 60km van het doel vanaf bepaalde hoogte weegt 85kg.Een kruisraket, waarvan er veel mis gaan 1500kg.
  Dan een propellor jager verspreid te weinig warmte voor hittezoekende raketten.
  Snelheid geeft geen bescherming meer; mini raketjes gaan mag4.

  Een propellor kan het beter doen.Neem een propellorjager uit WO2, mderniseer motor, en je hebt een slagvaardige luchtmacht.

  Gut ik vind die foto juist zo vriendelijk voor vrouwen! en uitnodigend om nog vriendelijker tegen hun te zijn! Er is geen man die er iets lelijks over gezegd heeft!!!

 109. Glaswerk 5 februari 2012 om 17:50

  @Aad: Ze dragen de kleuren van Die Mannschaft.

  Over afrekenen gesproken.

 110. Aad Verbaast 5 februari 2012 om 18:00

  @Kletersteeg: die hele luchtmacht kan morgen opgeheven worden. Geef mij drie, nou ja twee, nou vooruit ééntje dan goede reden waarom we die in de lucht zouden moeten houden.

  @Glaswerk: verrek, ik zie het nu ook. Zijn ze ons weer te slim af!

 111. Pierre Van de Kletersteeg 5 februari 2012 om 18:07

  Twee: om te registreren waar de marine voor schut staat als ze het weer eens afleggen tegen een roeiboot in Somalie; en om zwakke plekken in dijken te vinden.

 112. Pierre Van de Kletersteeg 5 februari 2012 om 18:07

  en ze staan zo decoratief in en boerekoolveldje?

 113. Pierre Van de Kletersteeg 5 februari 2012 om 18:10

  Onze premiers zijn wel lenig hoor!
  de vorige stond al met de broek op zijn knietjes voor Obama, deze al voor de duitsers en voor de fransen en voor obama….

 114. Meneer Opinie 5 februari 2012 om 18:13

  Om nog even te varieren op een Nederlandse klassieker: Het voetbal wordt duur betaald.

 115. Pierre Van de Kletersteeg 5 februari 2012 om 18:41

  Nog eentje: om de familie van maxima in training te houden?

 116. Aad Verbaast 5 februari 2012 om 19:21

  @Meneer Opinie: hom of kuit. Voetballers neigen naar kuit. Allemaal in het kader: eerst de man dan de bal!

  @Kletersteeg: == op zijn knietjes voor Obama, == Afgekeken van Monica. Die smeekte ook om jobs, jobs, jobs. Blowend uiteraard.

 117. Pierre Van de Kletersteeg 5 februari 2012 om 19:25

  Maar: Monica heeft alle opvoedregels veranderd!!!
  VROEGER zeiden moeders; een ent meisje hout haar mond dicht! Dan bereik je het meest!
  Na Monica weten ze wel beter!

 118. King Billy 5 februari 2012 om 20:51

  Na ja, was Männer Spaß macht, ‘Das Sommermärchen von 2011’

 119. Pierre Van de Kletersteeg 5 februari 2012 om 21:03

  zo kwam je ze bij AH tegen.
  (doordenkertje)

 120. King Billy 5 februari 2012 om 21:45

  Hoeft men niet over door te denken. Wel over het feit dat Godwin blijkbaar altijd gelijk heeft.

 121. Aad Verbaast 5 februari 2012 om 23:50

  @Kletersteeg: was slechts een sigaar uit eigen doos.

  @King Billy: dus glaswerk had gelijk. Die Deutsche Frauschaft!
  P.S. Zijn we Godwin dan al tegengekomen hier?

 122. King Billy 6 februari 2012 om 08:31

  Tja, Glaswerk heeft de headerfoto vast uitvergroot.
  Tussen ‘kwam’ en ‘kom’ bestaat een hemelsbreed verschil.

 123. jan bouma 6 februari 2012 om 10:03

  @Aad
  Off topic.
  A.s. 13 maart is de zitting bij het Gerechtshof in mijn zaak. De zaken staan op scherp. Er wordt geen uitstel verleend (zoals mijn advocaat vroeg) voor de zitting. Kennelijk zijn in deze brisante zaak de nodige kopstukken door het Hof gedagvaard/uitgenodigd en dus is er geen uitstel mogelijk. Prima!
  Ondertussen.. wil het Waternet mijn gestorneerde betalingen incasseren…; Waternet is de wettelijk verantwoordelijke “waterkwaliteitsbeheerder” A.G.V., ofwel Amstel Gooi en Vecht met aan het hoofd Ir. W.F. de Haan, ofwel “het bevoegd gezag die de Vecht voor 100 miljoen moet saneren (dat bedrag wordt natuurlijk veel meer; meestal verdubbeld dat of nog meer) en die tegelijkertijd de VGS ofwel Voormalige Gesloten Stort Het Slijk, die in open verbinding staat met de Vecht, moet saneren en die mijn locaties waardeloos maken. Bizarre ontwikkeling. Enfin… ik word teruggebeld vandaag.

  On topic.
  Als het zo moet zijn dat “voetbal” en “vrouwen”, in één adem genoemd, een belangrijke rol spelen in onze huidige maatschappij. Het zij zo. Voetbal is wel de grootste nationaal beoefende “sport”. Het volk beslist dat. Je kunt het als een verkeerde uitwas beschouwen; het zij zo; het is wat het is.

  Men amusere zich verder…

 124. Aad Verbaast 6 februari 2012 om 10:30

  @King Billy: natte vingerwerk waarschijnlijk. De foto maakt wel wat los!

  @Jan: ik zet het in de agenda.
  == mijn gestorneerde betalingen incasseren == als ze 100 miljoen moeten ophoesten dan moeten ze hard gaan sprokkelen. Zal er wel iets mee te maken hebben.

  == Voetbal is wel de grootste nationaal beoefende “sport” == ook hier geldt dat bij elke meting even moet worden vastgelegd welke meetlat wordt gehanteerd. Voetbal staat niet eens bovenaan lees ik hier: http://www.leerwiki.nl/Meest_beoefende_sporten
  Fittness! Zelden gelezen dat hooligans elkaar daar de tent uitvechten.

 125. Aad Verbaast 6 februari 2012 om 10:33

  Ondertussen:
  – is een rayonhoofd door het ijs gezakt. Elfstedentocht gaat dus niet door.
  – is Nedcar te koop voor 1 euro.
  – Hebben banken inmiddels meer dan 500 miljard gestald bij de ECB

 126. Pierre Van de Kletersteeg 6 februari 2012 om 10:34

  Tja Aad; als je met die meiden gaat wordt er het een en ander nat van dat vingerwerk…….

  “a dirty mind is a joy for ever…..”

 127. King Billy 6 februari 2012 om 11:29

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Hooliganisme
  Is van alle tijden, 30.000 doden in 539 in Constantinopel. Wagenrennen weliswaar.
  Mag wat kosten, voetbal, als maatschappelijke functie om sociaal ongenoegen onder de blauwe boordwerkers te kanaliseren, zodat de bazen al rustig slapend sinkend rijk kunnen worden.Valt daar ook te lezen ‘Hou jij ze…..’ en ‘Brood plus spelletjes’.
  Heeft het volk wel verdiend, nietwaar @bouma?

 128. Pierre Van de Kletersteeg 6 februari 2012 om 11:38

  Bouma is nog effe druk met zijn hoop afval.

  Voetbal is oorlog; dat moge zijn.
  De USA gebruikt ECHTE oorlog met hetzelfde doel….

 129. Pierre Van de Kletersteeg 6 februari 2012 om 11:40

  …en binnenkort waarschijnelijk schaatsen en beerenburg, met hier en daar een diepvries fries die door het ijs gezakt is……

  Maar we hebben eindelijk weer een schaatskampioene die ook nog een mooie meid is..

 130. Aad Verbaast 6 februari 2012 om 17:29

  @Kletersteeg: kijk, dat is nog eens toewijding voor de sport. Een rayonhoofd laat zich door het ijs zakken om te kunnen constateren dat het ijs nog maar twee centimeter dik is. Kom er nog maar eens om.

  @King Billy: https://aadverbaast.wordpress.com/2008/04/20/geef-het-volk-brood-en-spelen-2/
  Dat waren nog eens tijden. Gladiatoren gevechten en de Christenen in de leeuwenkuil.
  Volle stadions! Niets veranderd sinds 2000 jaar. @Jan zou zeggen: “3000 jaar”.

 131. King Billy 6 februari 2012 om 17:30

  Ach, nog erger, die koudegollf, ijsvrij willen we ’t nu juist niet. Wilem Barentsz draait zich in zijn graf om, als hij kon vernemen dat de noordoostelijke doorvaart dicht moet. Durban én de oranjegekte is als sneeuw, pardon, ijs, voor de zon verdwenen.
  Oer-Hollandse pret op de Bonkevaart is wat nu populair is. ’t Kan verkeren, ’t giet oan.

 132. Aad Verbaast 6 februari 2012 om 18:08

  @King billy: it giet ton!
  Ik ben benieuwd of WP deze link als foto overneemt in de reactie ruimte

  N.B. nee dus.

 133. King Billy 6 februari 2012 om 18:11

  In 2008 schreef je de post ‘Brood en Spelen’. Een jaar waarin geen Elfstedentocht was, het EK-voetbal hopeloos de mist inging ondanks de oranjegekte en PSV kampioen werd.
  Bovendien toen ook al geklaag over voedselprijzen en zo.
  De formule werkt dus. Nog meer ijsmeesters en ijsveegmachines die door het ijs zakken is collateral damage. Plus de strijdkrachten erbij die nu de unieke kans krijgen te oefenen massahysterie in goede banen te leiden. Wedden dat Bea, WA en Máx de boel komen opleuken, als ’t doorgaat?

 134. Aad Verbaast 6 februari 2012 om 18:24

  @King Billy: WA heeft ooit een kruisje gekregen voor het uitrijden van de elfstedentocht onder de naam W.A. Van Buuren.
  Of het terecht was strijden de schaats-historicie en royalty watchers altijd nog. http://www.telegraaf.nl/binnenland/5855314/___Kroonprins_reed_Elfstedentocht_wel_uit___.html

 135. Pierre Van de Kletersteeg 6 februari 2012 om 19:08

  Als je gelooft dat WA die tocht heeft gereden, geloof je ook in sinterklaas, kerstman, in het heilige vliegende koekjesmonster.
  Hij is een fatso, zonder enige spieren of conditie, ook toen ie 18 was.
  Zelfs het uitrijden van de helft, is zeer ongeloofwaardig.

  Maar kijk, zo’n soort tocht zou nou leuk in Siberie zijn.
  Zijn de dwazen niet dod, zijn ze toch een mooi eind uit de voeten.
  En als sestdijk daar komt kijken, mogen ze blijven hoor!.

 136. Pierre Van de Kletersteeg 6 februari 2012 om 19:11

  Hier zijn de rivieren puur natuur, snelstromend niet gekanaliseerd. Woest soms en bijna leeg in een andere periode.
  Prachtig, met die oude grillige wilgen erlangs!
  In NL zouden ze er gelijk een monument van maken! Niet in Roemenie; daar stelen ze de bomen, geven de lokale smeris een kar vol, iedereen happy, alleen het enig mooie uit hun habitat vernield.
  Allez het zijn roemenen; maar wen er maar aan; ze gaan massaal naar NL komen….

 137. Pierre Van de Kletersteeg 6 februari 2012 om 19:15

  Weet wat ik nou zo leuk zo vinden van een”sociaal bewogen” koningin? Niet lachen, het heeft bestaan; denk maar aan Sisi…
  Laat ze een langdurige werkloze met gezin uitnodigen op een van die paleisjes, en eens een maandje leven zoals die mensen dat doen; eten wat zij eten en zo…..
  Gut wat zou ze beroerd worden! Ze zouden zich gaan voelen zoals ze eruit zien….

 138. Pierre Van de Kletersteeg 6 februari 2012 om 20:36

  De 11 steden misere…..Logisch al die problemen!
  Moet gereorganiseerd worden!
  Zet hem uit over da amsterdamse grachten; en ipv 11 steden 11 nationaliteiten bordelen.Moet kunnen toch?
  Is ook een goede injectie voor de horeca!

  Rutte doet wat aan de te hoge levensverwachting.Mobiele euthenasie ploegen zijn ingezet, die door NL reizen en daar afmaken waar dat nodig is.
  Zouden ze in later stadium een mobiele guillotine krijgen?

 139. King Billy 6 februari 2012 om 21:27

  Tja, de beelden van WA die van uitputting in de armen van zijn moeder strompelt. Ongeloofwaardig, de eerste beste topprestatie waar permanent camera’s aanwezig zijn, marathons bijvoorbeeld, schittert hij door afwezigheid. Verklaarbaar, de laatsten zijn geen volksoplopen.
  Vloot-Admiraal in diensttenue op het Groene Draeckje spelen tijdens Sail kan ie ook goed. Of op tribunes de sporthelden moreel ondersteunen. Over de moederdag voor zijn mama nog niet gesproken. Ken nog een nieuwbakken staatshoofd, waar charme offensieven gebruikt worden om hem de hemel in te prijzen.

 140. King Billy 6 februari 2012 om 21:41

  Mooie foto van die gele markeringsboei. Voor een ijsveger van honderd kilo die door het ijs is gezakt? Wide bijna schrijven dat het een mooi klusje voor WA geweest zou zijn, ijsvegen uit solidariteit, maar ik geef hem ook zo’n vijfentachtig kilo. Alhoewel, mediageil als ze zijn….
  Toch Hape Kerkeling nog eens bellen. Die heeft hier momenteel een enorme show, ‘Kein Pardon’.

 141. Apiedapie 6 februari 2012 om 23:16

  Ik heb alleen plaatjes gekeken dit keer.

 142. Aad Verbaast 7 februari 2012 om 00:57

  @Kletersteeg: Over Roemenië gesproken. Ik zag vrijdag in DWDD dat BZN wereldberoemd is in Roemenië… http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/86628
  Het moet niet gekker worden!

  @King Billy: Zou hij al aan het oefenen zijn? Ik wordt wel helemaal gek van die 11-stedentocht zeg. P&W een vol uur, DWDD, bijna helemaal, 8 uur journaal en nieuwsuur grootste gedeelte. Gebeurt er verder helemaal niets meer in de wereld? Het moet niet gekker worden!

 143. Aad Verbaast 7 februari 2012 om 00:58

  @Apiedapie: ik vond die interviews ook altijd beter.

 144. King Billy 7 februari 2012 om 07:50

  Dit gebeurt ondertussen op de achtergrond: Griekenland moet tot en met 18 met 2012 440 miljard aan staatsleningen aflossen.
  De tranche op 18 mei houdt iedereen zijn of haar mond over. Begint het hele circus weer opnieuw.
  Daarnaast heeft Griekenland een schuld van 140 miljard bij TARGET2 omdat de Grieken als gekken hun zwarte euro’s gebruiken om buitenlandse spulletjes te kopen en ondertussen ook nog eens 200 miljard aan het Euro circuit hebben onttrokken door ze in Zwitserland te parkeren.
  800 miljard maar liefst, gaat u maar rustig over 220 km de Tocht der Tochten op schaatsen rijden.
  Fietsen wij stiekem die schuld in uw langs de kant gereedschaande schoenen.
  Da’s inmiddels ook een sport. Gokken op de na-ieviteit van de argeloze burger. Maffia.

 145. King Billy 7 februari 2012 om 08:23

  Zag ik net dat in Dokkum iedereen op zondag troostende woorden in de kerk kan aanhoren. Wel een paraplu meenemen
  http://www.buienradar.nl/weersverwachting-plaats.aspx?bron=3&lat=6&lon=53.3333&naam=Dokkum&cnl=Nederland&c=Nederland

 146. jan bouma 7 februari 2012 om 09:27

  Voor vandaag wat psychologie en filosofie over de opvattingen.

  “..Zoal ik, of u, “Ex cathedra” of als “Deus ex machina” zou spreken verstomt daarna elk rumoer en discours.” Een God immers dient te worden gehoord. Helaas er zijn vele Goden.

  U hebt dan nodig een absoluut onderdanig gehoor.

  Nu wreken zich mijn woorden.

  Immers ook ik ben slechts één van die velen die menen te moeten worden gehoord. Nu komt het aan op uw beoordelings- en onderscheidend vermogen om het het ware Woord van “de God” te leren kennen en vervolgens, als u het met Hem eens bent, uw gedrag te conformeren aan zijn woorden Tsja… Wishful thinking. “Er zijn vele Goden die aanspraak maken op uw Geloof”.

  @Allen een prettige dag vandaag.

 147. Aad Verbaast 7 februari 2012 om 09:31

  @King Billy: dat gaat nooit lukken natuurlijk.
  Kroes (wat heeft zij er mee van doen?) liet vanmorgen al weten dat het geen ramp betekent als Griekenland uit de euro moet stappen.
  Waarop de Venlose dorpsgek meteen twitterde:
  == Eurocom. Kroes: geen man overboord als Griekenland euro verlaat. Geweldig dat ze PVV- standpunt omarmt. Nu Rutte nog! http://bit.ly/wlXkUg ==

 148. Pierre Van de Kletersteeg 7 februari 2012 om 09:37

  Maar griekenland wordt duurder en duurder ; ook met stiekumme steun; en dat moet afgelopen zijn.
  Aub: griekenland uit de euro, in faillissement, en dan wel verder zien; ze hebben jaren en jaren van fraude geleefd; nu moet de rekening betaald worden.Niet door mij.

 149. Aad Verbaast 7 februari 2012 om 09:37

  @Kletersteeg: Het kan vriezen, het kan dooien. in 754 werd Bonefatius daar vermoord. Op 5 juni. Zal wel door een rayonhoofd zijn gebeurd. Woedend dat er weer geen elfstedentocht was geweest ondanks alle duiten die hij in het kerkenzakje had gegooid.

  N.B. Vakantie naar Griekenland al geboekt? Wordt spotgoedkoop natuurlijk!

 150. Aad Verbaast 7 februari 2012 om 09:42

  @Jan: sluit geheel aan op de pragmatisch aanpak van de Chinezen. Die hebben er geen problemen mee meerdere geloven aan te hangen. Pik je altijd iets van mee. En als het Godje in de hoek van de akker twee keer op rij zijn werk niet goed heeft gedaan, dan mieter je die er gewoon uit en vervangt die door een ander.
  Kunnen we nog wel van leren.

 151. Pierre Van de Kletersteeg 7 februari 2012 om 10:40

  Zelfs dat is frustrerend voor de Friezen.
  Bonifatius was nooit in Dokkum vermoord, was een vertaal fout.
  Hij was vermoord in een frans dorp, iets benoorden de lijn Parijs.

  Maar allez; je weet wat ze zeggen: de enige goeie fries is een diepfries…
  Iglo burgemeester van Dokkum wellicht?

  Al die goden; er is er maar eentje echt; dat ben ik; mijn laatste veel te schandalig jonge bedmiep riep toen ze kwam “Mijn god” en ikke “ja?”…Ze was in de hemel!

 152. Aad Verbaast 7 februari 2012 om 10:51

  @Kletersteeg: De echte Griekse adonissen wonen een stukje verderop natuurlijk. Maar ja, ook daar zal de klad wel inzitten. De Grieken zijn niet concurrerend genoeg om nog mee te komen met de rest van de wereld. Zelfs de poot stijf houden lukt niet meer.

 153. Aad Verbaast 7 februari 2012 om 10:53

  @allen: geheel on-topic. Het vervolg van de AJAX soap vanmorgen in een uitspraak van de rechter:
  http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/%29/components/actueel/rtlnieuws/2012/02_februari/07/sport/rechter_verbiedt_benoeming_Van_gaal.xml

  Of zoals Cruijff het voetbal eens omschreef als: “als je voor het doel staat met de bal heb je twee kansen. Hij gaat er in, of hij gaat er niet in.”

 154. Pierre Van de Kletersteeg 7 februari 2012 om 11:02

  Nou……waar ik kwam in griekenland, waren 3 campings aaneengesloten.De naam van een mix was ‘adonis”; maar toen ik er was werd ie omgedoopt tot “dutch pierre’
  (zucht) de opofferingen die ik mij getroost voor keuniging und vaterland!
  Zo’n opofferingsgezindheid!
  Kom er nog maar eens om!

 155. Pierre Van de Kletersteeg 7 februari 2012 om 11:13

  Griekenland in een notendop.
  Griekenland is failliet.
  Reden:de uitgaven zijn aanzienlijk hoger dan de inkomsten.Dat is jarenlang met medeweten van onze regering verdoezeld.

  griekenland kan niet gered worden.Al het geld van europa is er niet genoeg voor.
  Illegaal via achterdeurtjes zijn onze regeringen zo corrupt dat ze buiten parlement om toch milliarden gesluisd hebben naar griekenland.
  Het goud van NL buiten NL gehouden, zodat derden beslag kunnen leggen.
  Oogluikend hebben toegestaan dat 800 milliard griekenland verliet.

  Onze regering is daardoor door en door corrupt en dient op staande voet ontslagen te worden wegen fraude, malverstaties, en corruptie en landverraad.
  Rutte zou accuut gearresteerd moeten worden.

  Het tweede wat dient te gebeuren: griekenland direct uit de euro.
  Of wat veel beter en wijzer is: Nederland accuut uit de euro.
  Als er in den haag nog enige levende hersencellen zijn gebeurt dat.Spoedig.Onverwacht, in een weekend.

  Na griekenland volgen de piggs landen.
  En wij zijn zo gek dat we de rekening voor de grote landen betalen…
  Slijmen ruttekut, slijmen, ten koste van eigen land.

 156. Pierre Van de Kletersteeg 7 februari 2012 om 11:14

  De beslissingen die NL heeft gemaakt tot nu toe, gaan de geschiedenis in als de slechtste, en de meest corrupte van de nederlandse (nep) parlementaire demokratie ooit.

 157. King Billy 7 februari 2012 om 11:32

  http://soberlook.com/2012/01/target2-imbalances-and-money-supply.html
  Een aardige toelichting hoe handelstransacties tussen nationale banken via Target2 van de EZB worden verrekend. Met een grafiekje dat in dit geval alleen de claim die de Duitse Centrale Bank via de ECB op de PIIGS landen heeft. Inmiddels is die opgelopen naar 550 miljard. Nederland heeft via de Nederlandse Bank en Target2 alleen al een claim op de Griekse Nationale Bank van 140 miljard aan opgebouwde voorgeschoten handelstransacties.
  Target2 gaat dat door de Nederlandse Bank gegarandeerde geld claimen, als de Griekse Nationale Bank niet kan of wil betalen.
  Die 140 miljard afschrijven op het BNP kan niet. Wat dan? Zie je het scenario voor je?
  Geen afgevaardigde van politieke partijen in de Tweede Kamer stelt vragen over deze stiekeme staatshulp. Maffia.

 158. Aad Verbaast 7 februari 2012 om 11:48

  @Kletersteeg: == in een weekend. == de spindoctors zijn vast al aan het bedenken dat het juiste moment om door het ijs te zakken, de dag van de elfstedentocht zal zijn.

  @King Billy: == Geen afgevaardigde van politieke partijen in de Tweede Kamer stelt vragen over deze stiekeme staatshulp. Maffia. == Partners in crime.
  Uiterst verbazingwekkend dat je er zo weinig over leest in de gevestigde media. Of ontploft dit pas op 21 december 2012?

 159. Pierre Van de Kletersteeg 7 februari 2012 om 11:49

  Voetbal=sex.
  ook de maagd denkt bij de eerste keer: hij gaat erin, hij gaat er niet in.

  Maar allez; mensen vergeten, dat oorspronkelijk voetbal een sport was, uitgevonden in zuid amerika, waar ze speelden met de hoofden van de overwonnenen; ook niet al te fris, vooral niet na de derde penalty.

  Maar er is voor de staat geen enkele reden om enige kosten te betalen die er niet waren zonder die sport.
  Ik zie weinig extra politie bij tafeltennis of biljarten

  het wordt tijd dat er een simpele regel komt voor de extra kosten, inclusief vernieling, extra politie omzetverlies e.d.: simpel; direct betaalbaar door de clubs; laat die het maar op de individuen verhalen…..

 160. Motek from Space 7 februari 2012 om 12:13

  Nou zit Blondie alweer met één poot de Friezen op te jutten om de Elfstedentocht ’n nationale feestdag te laten worden. Geile Geert Gaat in deze gelovige streken weer z’n eigen streek uithalen. Helemaal geconcentreerde toestand hier; het meest gelezen artikel in de LC gaat dus over ijs. In Heerenveen gaat het achter de schermpjes verder over die andere ballenbak(ken) Tussen het stof door van een verbouwing nieuw gemeentehuis. Was ook al zo’n ferm kostenplaatje via een dure architect. Zallie niet blij mee geweest zijn want de ingang ligt momenteel in puin en de zij-ingang draait intussen op volle toeren.

  Via Steunpunt St. Minima maar weer eens een oproep gedaan voor wasmachine, koelkast en eettafel voor wat mensen waar volgens het Rijk geen Armoede is. Koopkracht-draagkracht-valkracht..wat kan het ze bommen. Gezien en gelezen marktplaats (…) weinig gratis in deze buurt. zal wel door steeds hogere rekeningen komen en de brandende luxe houtkachels.

  Intussen een sneeuwbal gemaakt en in m’n diepvriezer gedaan. Voor barre tijden. En omdat ik niet van voetballen hou 😉

  Hoe zit het intussen in Brussel met het verbod op stakingsrecht?

 161. Annette Lemaire 7 februari 2012 om 13:04

  Borstwering (vind ik leuk) 🙂
  Barbiepopjes zijn het…..

  Geef mij maar echt!

  Maar goed….

 162. Pierre Van de Kletersteeg 7 februari 2012 om 13:09

  Geef mij de hele collectie maar….

 163. Aad Verbaast 7 februari 2012 om 13:19

  @Kletersteeg: Een stelsel van flinke borgsommen te deponeren door de voetbalclubs. Daarna meteen effe afrekenen. Doen ze het niet: geen voetbal.

 164. Aad Verbaast 7 februari 2012 om 13:22

  @Motek: het zal ook niet waar zijn dat ook Heerenveen in de ban is van een nieuw megalomaan gemeentehuis. Alles er voor over om de ambtenaren er warmpjes bij te laten zitten.
  Net gisteren een interessante documentaire gezien over gemeenten en wethouders die daar mee bezig zijn. te idioot voor woorden:
  http://programma.vpro.nl/deslagomnederland/afleveringen/aflevering4.html
  “gemeentepaleizen” in de programma reeks “de slag om Nederland.”

 165. Aad Verbaast 7 februari 2012 om 13:23

  @annet: dank. Tja, wat zal ik er van zeggen. 😉

 166. King Billy 7 februari 2012 om 14:18

  =Uiterst verbazingwekkend dat je er zo weinig over leest in de gevestigde media. Of ontploft dit pas op 21 december 2012?=Moeten ze eens een paar buitenlandse kranten lezen.
  Hoezo, 21.12.12? Vooruitlopend op ‘Die Weltuntergang’, eerst nog bij het begin van de lente op 20.03.12 als Griekenland failliet wordt verklaard en Iran haar nieuwe jaar op gepaste wijze met onder andere verkiezingen gaat vieren, een nieuwe ijstijd in het verschiet. Een economische, wel te verstaan.
  Als ’t een beetje meezit, heeft Bouma echter de buit al een weekje binnen, dus extra oproer op diverse ministeries in Den Haag.

 167. Aad Verbaast 7 februari 2012 om 16:26

  @King Billy: == Als ‘t een beetje meezit, heeft Bouma echter de buit al een weekje binnen ==
  Zit nu nog tegen. De proceskosten moeten maar willen ze niet eens betalen. En dan heb je het nog niet over de miljoenen die in het verschiet liggen! 😎

 168. Aad Verbaast 7 februari 2012 om 17:00

  Indrukwekkende fotoserie over “voetbal is oorlog” http://www.boston.com/bigpicture/2012/02/egypt_protests_over_port_said.html
  Natuurlijk meer aan de hand, maar toch.

 169. Pierre Van de Kletersteeg 7 februari 2012 om 17:18

  En dan krijgen we allemaal een rondje? gratis boekie? twee weken niet-Italiaanse cruise?Wel met alle lellebellen die erbij horen?

 170. Motek from Space 7 februari 2012 om 17:38

  Het verzet: Christenen tegen Elfstedentocht op zondag
  Amén…http://www.depers.nl/binnenland/628943/Christenen-tegen-tocht-op-zondag.html

  Zakt m’n broek niet vanaf maar toch…Kunnen er 2e kamervragen over gesteld worden door Geert?

 171. Aad Verbaast 7 februari 2012 om 17:45

  @Kletersteeg: falafel, bij het ontbijt, lunch en avondeten. Je moet toch wat.

  @Motek: Die leider van de Partei der Vollig Verblödenen wil gaan verbieden dat tijdens de tocht der tochten geen gezichtsbedekkende kleding wordt gedragen.
  Die Christenen maken de baan vrij voor al die mensen die nu uitgeloot zijn. Kom er nog maar eens om 😉

 172. Pierre Van de Kletersteeg 7 februari 2012 om 17:55

  Maar dat is wat in Friesland! Hebben ze in de sneeuw geschreven: HIJ KOMT foto in de krant.
  Nu staat er onder:
  Ikke niet–femke 1
  ikke ook niet femke 2
  iikke helemaal niet femke 3…..

 173. Aad Verbaast 7 februari 2012 om 18:28

  @Kletersteeg: Schiet me ineens een oud Fries spreekwoord te binnen:
  “Hoe wakker hoe zwakker.”
  Bron: waarschijnlijk een ijsmeester ergens in de middeleeuwen.
  Wijze mensen waren dat toen al.

  @Cathy: noteer je die even? 😉

 174. jan bouma 7 februari 2012 om 20:27

  @Aad…16:26
  @King Billy
  (ook toevallig; jullie vragen ernaar)

  Kreeg zojuist binnen “het kastje-muur antwoord” van het Waternet. Dat is “het bevoegde en deskundige gezag” volgens de Provincie of is dat weer de Provincie Utrecht? Kijk! Ze zijn nu al 20 jaar of langer aan het onderzoeken naar de bodem en de vaten chemisch afval in het Slijk… Waarom? Omdat zolang je met geen resultaat of uitslag van die onderzoeken op de proppen komt dan vind je natuurlijk ook niks maar je hoeft het gebied ook niet af te sluiten (voor recreatie en het zwemmen bijv. op anderszins) en dan hoef je ook geen besluit te nemen ex Art. 55 Wbb waarbij ze de eigenaren schadeloos moeten stellen. Mijn deskundige Jurgen Wernsing van de Grontmij wacht al maanden op de resultaten van de “onderzoeken”. Vorig jaar juni/juli heeft T&A (onderzoeksbureau) al monsters genomen van de gifvaten en de bodem; die zijn kennelijk “geheim”. Ze zijn er nog steeds op aan het “studeren”….; lees: hoe de kluit belazerd moet worden.
  Wat een zooitje. Wat een komedie!
  Het Gerechtshof te Arnhem moet het maar gaan beslissen op 13 maart a.s.
  Enfin lezen jullie maar even mee over het mij toegezegde “uitsluitsel” van het Waternet als volgt:
  ==
  —– Original Message —–
  From: Hans Pal, van der
  To: villamithras@planet.nl
  Cc: Berend Spoelstra ; Fred Haan, de ; Reinier.Besemer@provincie-utrecht.nl
  Sent: Tuesday, February 07, 2012 6:31 PM
  Subject: Re: Betr.: Het Slijk te Maarssen

  Geachte heer Bouma,

  Zoals telefonisch besproken zou ik u deze week nader verklaren bij wie ‘de bal ligt’. Het zit zo:
  Momenteel wordt onderzoek uitgevoerd in ’t Slijk te Maarssen naar de mate van verontreiniging van de waterbodem en de effecten hiervan op de waterkwaliteit. De provincie Utrecht trekt dit onderzoek, zo is afgesproken tussen Waternet en de provincie Utrecht. Het onderzoek is zoals u waarschijnlijk weet nog niet afgerond. Als u vragen heeft over de status van het onderzoek dan kunt u dus terecht bij dhr. Besemer van de provincie. Voor alle duidelijkheid stuur ik deze mail ook door naar dhr. Besemer van de provincie, zodat hij er kennis van kan nemen.

  In de verwachting u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, verblijf ik,

  Met vriendelijke groet,

  Hans van der Pal
  Projectleider uitvoering Vecht

  Korte Ouderkerkerdijk 7
  1096 AC Amsterdam
  Postbus 94370
  1090 GJ Amsterdam
  tel. 06-51527955
  hans.van.der.pal@waternet.nl

  ” Vecht voor de toekomst ”
  ==

 175. King Billy 7 februari 2012 om 21:25

  ARD Tagesschau kwam met een lijstje op de proppen, aantal ambtenaren op de beroepsbevolking.
  Nederland 3%, Duitsland 4%, Frankrijk 24% en Griekenland 31%. Er mogen dan vele soorten leugens zijn, maar zelfs bij een leugenmarge van 50%, valt de ellende in Nederland dan nog wel mee. De corruptie indexcijfers van TI bevestigen dit beeld. Wat de vraag oproept waar binnen de de relatief kleine groep Nederlandse overheidsdienaren de meeste of de grootste corruptie plaatsvindt.

 176. Aad Verbaast 8 februari 2012 om 01:07

  @Jan: Bij Contador kunnen ze binnen een paar dagen vaststellen dat er wel 5 pica(!!!!)gram glenbuterol in zijn gezeik zit. En nu zitten ze bij al 20 jaar jouw gifbelt te onderzoeken, om te kijken welk goedje er in zit? Wat een gezeik.
  == De provincie Utrecht trekt dit onderzoek == Ze trekken zich er niets van aan, daar lijkt het meer op.
  Wat een bende!

 177. Aad Verbaast 8 februari 2012 om 01:19

  @King Billy: http://www.inoverheid.nl/artikel/nieuws/3021318/relatief-weinig-ambtenaren-in-nederland.html Vergelijkbare cijfers. Maar dan wel als percentage van de totale beroepsbevolking! Scheelt wel weer een factor drie trouwens. Niet alles geloven wat er in de krant staat.
  Niet helemaal duidelijk overigens of de gemeenteambtenaren hier nu wel of niet bijgeteld worden.
  En of er niet appels en peren worden vergeleken.
  Maar ja, dat ze in de zuidelijke landen de ambtenaren koesteren was al wel bekend natuurlijk.
  De toezegging van Griekenland dat ze 15.000 ambtenaren er uit gooien is dan ook maar een druppel op die ontploffende tectonische plaat.

  Kijk en of er nou veel of weinig ambtenaren als percentage van de beroepsbevolking is, dan blijft natuurlijk toch de vraag of ze werk doen waar we op zitten te wachten, en in het wel haast onwaarschijnlijke geval dat dat zo is, of ze het dan ook nog goed gedaan wordt.
  Dan kom je toch al gauw op percentages die overeenkomen met percentages winstkansen in de staatsloterij. Maar ja, daar doet ook iedereen aan mee, zonder ooit iets te winnen.

 178. jan bouma 8 februari 2012 om 06:04

  @Aad..1:07
  In deze zaak gaan hand in hand de corrupte misdadige overheid. Probleem is dat “de bestuursrechter” geen misdadige overheid mag toetsen. Zo is de cirkel rond. Nu zal ik ervoor zorgen dat dit comment op 13 maart a.s. aan het Gerechtshof te Arnhem zal worden voorgelegd. En dan mag de rechter bepalen of hij deugt of niet. Er is ook nog civiel recht en strafrecht…
  Maar ja, je herinnert je nog wel het initiatiefswetsvoorstel van Heerts, Anker en Smilde die de strafrechtelijke immuniteit wilde opheffen van een criminele overheid. Ondanks een zogenaamde Kamermeerderheid wordt het voorstel maar geen wet! Ook het parlement is dus corrupt.

  Ondertussen heeft dat criminele tuig van Waternet beslag gelegd op m’n AOW’tje omdat ik het verdom om hun “waterschapsbelasting” te betalen!!!! Ik zal dit comment ook even doorsturen aan de milieujurist mr. Roy Samson van de Provincie Utrecht en de CdK dhr. Robbertsen en de Nationale Ombudsman en uiteraard dient “de saneerder van de Vecht”, het Waternet, het Hoogheemraadschap Amstel Gooi en Vecht (AGV) ook gewraakt te worden door toezending van dit comment. Vanaf het bekend worden van het Grontmij-rapport in 1990/1991 is men nu al….”aan het onderzoeken” tegelijkertijd veroorzakend risico-aansprakelijkheid van de volksgezondheid en miljoenenschaden voor gedupeerde eigenaren/particulieren.
  Ik zal de rechter ook proberen te overtuigen dat er sprake m o e t zijn geweest van steekgelden die betaald zijn aan de overheden in het verleden. Je maakt mij niet wijs dat zonder dat die overheden dat wisten er dekschuiten vol met vaten chemisch afval konden worden gedumpt. Daar moet voor zijn betaald. Maar ja.. de criminelen liggen op het kerkhof want het totale archief is verbrand!!!!

  Wat een mafia! Wat een zooitje.

 179. Pierre Van de Kletersteeg 8 februari 2012 om 07:41

  Tja, in een ding moet ik het eens zijn met jantje: de overheid is op vele nivo’s crimineel.
  Degenen die daar aan twijfelen moeten nodig met hun piesje naar de dokter.
  Denk alleen maar aan de afhandeling van de klokkeluiders; b.v. die Spijker.
  Dan hebben een corrupt en crimineel legerleiding, ministerie van defensie, die zelfs het vonnis van een rechter en de uitspraak van het parlement niet uitvoeren.
  neem die klokkenluider uit Brussel, die corruptie meldde in brussel.Da’s niet zo moeilijk; ook de meeste parlementsleden frauderen met hun aanwezigheidspremie, waarvoor een bijstandstrekker accuut voor de strafrechter zou komen.
  Om van de handel in stemmen maar niet te spreken; wat dat betreft zit er weinig verschil tussen de Duma en Brussel.
  Ik heb in mijn verleden ook een en anderachter de rug, en het is een gegeven; het enige verschil met communistische landen is dat in de communistische landen de corruptie openlijk is; bij ons op z’n gereformeerds: stiekum en achterbaks; vaak verscholen achter nep-moraal.

 180. King Billy 8 februari 2012 om 08:32

  Neem aan dat ARD redelijk vergelijkbare cijfers presenteert.
  Neem deze 25 gemeenten, 2 kieskringen op provinciaal niveau voor de Turkse kust, die in 2010 teruggebracht werden naar 15 gemeentes. Waar laat je al die ambtenaren?
  http://de.wikipedia.org/wiki/Dodekanes
  Schiermonnikoog en Ameland onder één gemeentebestuur brengen? De pleuris breekt uit.
  Bijzondere problematiek. Zeker in de geografische wanorde van Griekenland.

 181. King Billy 8 februari 2012 om 09:34

  On topic dan: FIFA, corruptie en politiek. De Belgrano competitie en een Vice-President van de FIFA:
  http://www.mirrorfootball.co.uk/news/Argentine-FIFA-member-Julio-Grondona-attacks-England-for-always-complaining-and-says-he-would-have-voted-for-England-If-you-give-back-the-Falkland-Islands-article743429.html
  versus Rutte die zaken wilde doen met een corrupte FIFA en idem dito Argentijnse overheid die eigenaar is van de Argentijnse voetbal competitie.
  Nou ja, Máxima met binnenkort de Machiavelli prijs op zak, als communicatie deskundige van stal halen en scoren.

 182. Aad Verbaast 8 februari 2012 om 09:42

  @Jan: de rechter zal niet zo veel doen met aantijgingen die niet bewijsbaar zijn. Goed beslagen ten ijs komen dus.
  Dat weten “de criminelen” ook. Niet voor niets zijn er archieven verbrand.
  Dat onderwijl het waternet beslag legt op je AOW is natuurlijk helemaal van de dolle. Zeker als “zaken onder rechter” zijn, waar dergelijke instanties zo graag naar verwijzen als ze zelf onder vuur liggen.
  Allemaal instanties die onderling de hand boven het hoofd houden, en elkaar als ‘klant’ koste wat kost willen behouden en de burger als grof vuil en lastpakken beschouwen.
  Tijd dat de schop er eens in gaat. Letterlijk en figuurlijk.

 183. Aad Verbaast 8 februari 2012 om 09:55

  @King Billy: zie hier een overzicht: http://www.inoverheid.nl/artikel/artikelen/1172711/hoeveel-ambtenaren-telt-ons-land.html
  Aantal ambtenaren in Nederland:
  Onderwijs en wetenschappen 512.000
  Gemeenten 177.000
  Rijk 124.000
  Defensie 69.000
  Politie 65.000
  Provincies 13.000
  Waterschappen 10.000
  Rechterlijke macht 4.000
  Totaal: 1 miljoen (ongeveer)
  Zonder onderwijs en wetenschappen zijn dat er 500.000
  In de marktsector werken 6,2 miljoen mensen en in de zorgsector 1,5 miljoen. Totaal 7,7 miljoen.
  Zonder onderwijs en wetenschappen dus 6,4% v.d beroepsbevolking.
  Hoe komt de ARD dan op 3%?

 184. Aad Verbaast 8 februari 2012 om 10:07

  @King Billy: on topic: hilarisch stuk. Je gelooft je ogen toch niet?

  Over Maxima: de koningin van het microkrediet : http://www.zzp-nederland.nl/nieuws/10696-prinses-maxima-regelt-30-miljo waar even tegen 9,5% mag worden afgerekend! Kom er nog maar eens om. Er komen er nu toch ook wat scheuren in haar koninklijke behang.
  Een interessante docu op de Nederlandse TV onlangs. http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1238407 “Microkrediet, macroschuld”
  Moet misschien ook maar weer een nieuwe hobby gaan zoeken. Waar ze haar vingers niet aan kan branden. Geldt overigens voor alle leden van het kookhuis. Achter de geraniums zou een optie zijn.

 185. Aad Verbaast 8 februari 2012 om 10:13

  @allen: ook weer geheel on topic: http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/%29/components/actueel/rtlnieuws/2012/02_februari/08/binnenland/actieplan-tegen-hooligans.xml
  Het zoveelste plan…

  @Kletersteeg: gisteren zaten veel kamerleden een paar uur vast in de trein op weg naar het vragenuurtje in de kamer. Moet een sabotage actie geweest zijn 😉

 186. Pierre Van de Kletersteeg 8 februari 2012 om 10:43

  Wel…eenmaal een echte sabotage actie van dichtbij.In groningen viel de stroom uit en bleef uit voor een uur of 2.
  Toen was de hunze centrale er nog.Bovendien een koppelnet.
  Het is nooit formeel toegegeven; maar de enige manier om zo’n storing te krijgen is afgaande hoofdkabels op te blazen.

  Maar bekijk de behandeling van de klokkenluiders eens.
  Hoeveel fraude, misdaad zit daar niet in?
  Een parlement dat opdracht geeft tot betaling en een ministerie waarvan de ambtenaren dat simpelweg weigeren te doen.Ook na een vonnis.
  Aan mij hadden ze een goeie; ik trapte die hele afdeling op staande voet eruit; en zorgde ervoor dat ze geen WW of afvloeiingsregeling kregen.

  Als ambtenaren een soort van vierde machtblok gaan worden,
  wordt het tijd dat er eens grondig de bezem in gaat.

  ook in die toestand met jantje; iedere ambtenaar heeft als plicht de burger te dienen.Iedere ambtenaar die loog of bedroog zou er bij mij accuut uitvliegen op staande voet.

  @Billy: van NL 3% en DE 4%…. heb je ook cijfers van oostblok?

 187. Pierre Van de Kletersteeg 8 februari 2012 om 10:53

  Personelijk had ik het anders aangepakt.
  Ik had de betrokken instellingen een termijn gesteld en –uitgaand dat er illegaal gedumpd is, wat een strafrechtelijk vergrijp is, ieder van de betrokken instellingen aansprakelijk gehouden, maar het hoofd van een instelling op personelijke titel vervolgd.

  Niet vodaan binnen een termijn: dan had ik een vrachtwagen van die rotzooi in de voortuin van een van de verantwoordlijken gedumped.
  Voor een slordige 1.000 was dat te regelen geweest.

  Daarnaast had ik natuurlijk het dorp erbij betrokken….
  Maar in ieder geval; ik had de rechtsgang omgekeerd.
  meestal winnen ambtelijke instellingen; ze hebben tijd en juristen gratis en politiek worden ze gedekt.
  Maar als ze zelf actie moeten nemen ligt dat anders.

 188. Pierre Van de Kletersteeg 8 februari 2012 om 11:07

  Ik heb twee maal in prov Utrecht in de clinch gelegen; twee maal gewonnen.
  eerste keer: had een onbewoonbaar verklaard huis gekraakt–was de eerste in NL-kreeg een hele delegatie van prov.staten op mijn dak.
  die wilde hebben dat een spaumuur nieuwe kozijnen, nieuwe dit, nieuwe dat.
  Ik liet ze maar praten; er waren ook juristen bij.
  Toen zei ik; hoe kan ik dat nou doen; het huis bestaat niet, staat nergens op kadaster, is zwart gebouwd……
  Heb ze nooit meer terug gezien.

  Ik had toen al een eigen woning, maar die was nog bewoond.
  De situatie in Amersfoort was zo, dat als je f500 gaf aan een bepaalde ambtenaar, je alles gedaan kreeg.
  Maar goed, op een gegeven moment was mijn huis leeg en ik aan het verbouwen.
  kreeg ik een brief van de gemeente met sloopopdracht.
  Komt een ambtenaar langs.

  Ik: als jullie mij met rust laten, laat ik jullie met rust.
  De stadsarchitect had woonvergunning gekregen voor een pand van mijn oom, waarop nooit vergunning mocht worden gegeven.
  Dat is chantage.
  Nou en?
  het werkte……

 189. jan bouma 8 februari 2012 om 11:31

  @Kletersteeg : diversen.

  Paar opmerkingen.

  1. Om te beginnen zou ik je badinerende en neerbuigende toonzetting naar mij wijzigen als je meent iets relevants te melden.

  2. Ik procedeer pas vanaf juli 2009 en ben dus geen Fred Spijkers die na 27 jaar nog niet geheel z’n gelijk kreeg. Evenmin ben ik Willem Oltmans die er 60 jaar over deed.
  @Aad verbaast kent het dossier vanaf 2009.

  3. Bedien ik mij niet van het Recht ben ik net zo slecht als mijn corrupte tegenstanders.

  Tenslotte. Waar hou je me voor? Uiteraard zijn er de schriftelijke bewijzen in overvloed die bewijzen dat de overheid corrupt handelde. Zelfs in die mate dat er VERVALSTE MILIEURAPPORTEN in het geding zijn. Als je er werkelijk iets zinnigs over wilt zeggen verwijs ik je naar mijn Hoger Beroepschrift dat a.s. 13 maart door het Gerechtshof zal worden behandeld. Zie:
  http://villamithras.wordpress.com/2009/07/16/la-tristesse-dune-mere-ook-gered-uit-de-klauwen-van/

  …en kijk dan op datum 21 oktober 2011; vooral de milieuparagraaf is van belang. Zie ook de link naar “de affaire Bodemstaete”.

  ps
  Ik word, als het goed is, zo dadelijk gebeld door de Nationale Ombudsman; dhr. Han Hekman aldaar is wat aan het uitzoeken voor me: “waar die paar emails van mij zijn gebleven..” Met name.

 190. Pierre Van de Kletersteeg 8 februari 2012 om 11:31

  Hoe wrang ook; vroeger was er een comedy serie op tv; minister, minister…
  En dat was zo’n beetje realiteit.
  Waar ligt de macht? bij de hoofdambtenaren.
  Dat is het enig goede van USA: nieuwe president: iedereen wordt vervangen op het witte huis.

 191. Pierre Van de Kletersteeg 8 februari 2012 om 11:32

  jouwblog werkt nog goed; bij selma en burro–ook wordpress- kan ik wel openen maar geen reactie achterlaten.vreemd…

 192. Pierre Van de Kletersteeg 8 februari 2012 om 11:46

  @Jantje: je bent al 3 jaar bezig en nog steeds geen sluitend succes.Dat is dus mislukking in mijn woordenboek; je hebt in feite verloren.
  Want nu sta je tegover een ambtelijk apparaat, waarbij de een de ander afdekt en de rechter ook een ambtenaar is.
  Verschil tussen jou en mij is; ik win, en snel.
  Jij verliest ten koste van tijd geld en gemekker.

 193. King Billy 8 februari 2012 om 11:50

  Re die ARD cijfers. Schreef toch al dat er vele soorten leugens bestaan? Met één leugen kan geen politicus of bestuurder leven. Op den duur heeft hij of zij er een paar meer nodig.

 194. Pierre Van de Kletersteeg 8 februari 2012 om 11:50

  Als je het goed had gedaan, had je die beroepschriften niet nodig gehad.Je hebt in beginfase publiciteit, politiek-locaal zowel als nationaal-en procedures niet juist en strategisch ingezet.

 195. jan bouma 8 februari 2012 om 12:47

  @Kletersteeg..11:50
  Laat maar zitten, joh; je “doorwrochte betogen”. Ik verdoe m’n tijd aan je. Wel een vriendelijk verzoek aan je. Sla mijn comments op dit blog svp in de toekomst over.

 196. Aad Verbaast 8 februari 2012 om 13:39

  @Kletersteeg: == jouwblog werkt nog goed; bij selma en burro–ook wordpress- kan ik wel openen maar geen reactie achterlaten.vreemd…==
  Zal wel een ban zijn.

 197. Aad Verbaast 8 februari 2012 om 13:40

  @Jan: == Ik word, als het goed is, zo dadelijk gebeld door de Nationale Ombudsman; dhr. Han Hekman aldaar is wat aan het uitzoeken voor me: “waar die paar emails van mij zijn gebleven..” Met name.== Zijn ze daar echt voor je aan de slag gegaan?

 198. Aad Verbaast 8 februari 2012 om 13:45

  @King Billy: zal ook wel weer een kwestie van goochelen met getallen zijn.
  Wil de overheid een punt maken over het lage percentage dan delen ze de aantallen (enkel rijksambtenaren) door de hele bevolking, met zo mogelijk nog de hele veestapel erbij ook.
  Wil ze een punt maken hoe veel ambtenaren er verminderd zijn (is nog nooit gelukt geloof ik) dan delen ze het door het aantal kabinetsleden.

  Net zoals de gecamoufleerde begrotingsverliezen. Niet het verlies delen door de begroting (volstrekt logisch natuurlijk), maar uitdrukken als percentage van het BNP. Tja, dan is het factoren minder..

 199. jan bouma 8 februari 2012 om 14:10

  @Aad…13:40
  Ja! Dat deed dhr. Hekman. Goed nieuws. Destijds heb ik mr. J.A. Prins in 2006 al geïnvolveerd m.b.t. het milieuschandaal en de liegende ambtenaren en hun bazen…. Hij is met mijn dossier bezig onder no. 2006-02216. Dat heb ik ook vanochtend gemeld aan de CdK van de prov. Utrecht dhr. Robbertsen. Kijk! Misschien komt er schot in deze zaak want die ligt voor de Ombudsman bewijsrechtelijk toch redelijk eenvoudig om de leugenaars te veroordelen. Blijkens die doorgezonden emails…

 200. King Billy 8 februari 2012 om 14:15

  Even afrekenen? Grondona, Senior VP FIFA, met Videla en Ruud Krol.

  ‘Joden kunnen nooit scheidsrechters worden, dat is hard werken. Daar houden joden niet van’.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Julio_Grondona
  Dezelfde die de Falklands terug wilden hebben voor een stem op Engeland voor het WK 2018.

  20.16 Uhr: Der niederländische Kronprinz Willem-Alexander und seine Frau, Prinzessin Maxima, fliegen am Dienstag zum WM-Halbfinale der Fußball-Nationalmannschaft der Niederlande gegen Uruguay nach Kapstadt. IOC-Mitglied Willem-Alexander wirbt vor Ort für die niederländisch-belgische Bewerbung um die Fußball-WM 2018 oder 2022.
  http://www.abendblatt.de/sport/article1549695/WM-Splitter-Tag-25-DFB-Elf-bei-Wettanbietern-vorne.html
  Grondona was ook bij die halve finale.

 201. Pierre Van de Kletersteeg 8 februari 2012 om 15:14

  En de vliegtickets: studiereis?
  @jantje.Met dank voor je lieve woorden.neemt niet weg dat je geblunderd hebt en in feite verloren door verkeerde aanpak, en daardoor al tijden zit te jammeren op de diverse blogs.
  @aad. Ik neem dat ook maar aan….

 202. Aad Verbaast 8 februari 2012 om 15:51

  @Jan: dat benne leuke dingen voor de mense. Hou ze aan de gang!

  @King Billy: dat zijn toch leuke kruisverbanden die er weer worden gelegd door je.
  Leuk vak/hobby toch dat afgrazen van het internet. 😉

 203. King Billy 8 februari 2012 om 16:48

  Gaat prima dat afgrazen. De wereld op een beeldscherm. Komt hulp van WP-blogger uit ARG. Ook een royalty watcher. Leuk, in Bariloche komt van alles samen. Zwitserland met de FIFA en het IOC is er niets bij. De fleur de fîne voor likkebaarders.

 204. Pierre Van de Kletersteeg 8 februari 2012 om 17:17

  Royalty watching.Er is een goede reden waarom soestdijk naar Leeuwarden gaat als het om kerk en zo gaat.
  Op een radio uitzending op koninginnen dag was er een concensus op de lokale radio:de oranjes waren wel geen goden, aar toch ook niet op het zelfde nivo als mensen; ze waren ertussen in.
  Toen voelde ik mij geroepen om even een live intervieuw te geven……duurste uitkeringstrekkers…relequi uit vervlogen tijden…
  fraudeurs en zo… De mensen van het station vonden het prachtig, maar ik denk dat er een kudde noordelingen zat te trillen van zenuwen en zaten te wachten op bliksemschichten uit de hemel…

 205. Pierre Van de Kletersteeg 8 februari 2012 om 17:22

  Eigelijk zijn we allemaal bekend met het zootje.En met het verdraaien van feiten en cijfers.En stiekum financieren van griekenland.En ons goud buiten NL.Komt dat al terug?Nee dus.
  Maar ik ben toch blij met wikileaks en zo.
  Al ben ik niet op hun jaloers….
  het westen-en alles wat vrijheid maar in enige mate aanhangt zou hun moeten steunen en beschermen.Zelfs China zou dat moeten doen.
  het gebeurt alleen niet.

 206. King Billy 8 februari 2012 om 18:25

  Vandaag is het biddag, de tweede woensdag in februari. Doe je best, PvdK, je woont in de buurt in een dorp met vijf of zes kerken en bidt voor bescherming van die oerconservatieve christelijke relifanaten die nu schietgebedjes naar de weergoden afschieten om te zorgen dat de Elfstedentocht in het water valt.

 207. Pierre Van de Kletersteeg 8 februari 2012 om 18:36

  Woonde.
  gereformeerd
  art 31 gereformeerd
  hervormd
  baptist
  afscheiding van baptist; soort ongesteldheid
  jehova’s getuigen

  Vreemd genoeg geen RK…
  Ik hoop ook dattie niet doorgaat; dat zou betekenen hogere temperatuur….

  Ps:In zwitserland in Zuerich is een vliegveld met de naam “klote”
  Daar zijn bunkers–zoals overal in zwitserland–en daar ligt 140 ton goud van de filipijnen
  Lag er in ieder geval.Marcos had dat erheen gesmokkeld.
  Ligt dat er nog?

 208. Pierre Van de Kletersteeg 8 februari 2012 om 18:37

  Sport is sport; maar dat is friese obcessie.

 209. Pierre Van de Kletersteeg 8 februari 2012 om 19:21

  Ik denk erover een dependance te beginnen van de kerk ter vereing van Het Heilige Vliegende Koekjesmonster” in oostenrijk.
  iets spreekt me ervan aan; of het nou die omgekeerde vergiet is als hoofddeksel, of gratis koekjes, weet het niet….

 210. Aad Verbaast 9 februari 2012 om 00:57

  Elfstedentocht gaat dus niet door. Wennemars (even kijken bijDWDD) zat er helemaal door!
  Maar nu kan blijkt de wereld buiten Friesland nog gewoon te bestaan!
  Is er nog wat gebeurt de laatste dagen in de wereld?

  @Kletersteeg: ik las dat de PVV een meldpunt Oost-Europeanen heeft geopend. Zouden ze al een bakje hebben klaargezet voor je?

  @King Billy: wat zouden we zonder moeten? 😉

  NB aan @allen: voor diegenen die nog steeds niet op twitter zitten, kan je in ieder geval mijn laatste tweets helemaal bovenin rechts altijd lezen. Er zaten er vandaag toch weer een paar leuke tussen al zeg ik het zelf 😎

 211. King Billy 9 februari 2012 om 07:34

  Zonder WAMABE’s is ’t slecht koekhappen, men moet tenslotte wàt in ’t leven.

 212. Aad Verbaast 9 februari 2012 om 11:50

  @King Billy: “wammaby’s”? Of bedoel je wannaby’s?
  P.S. wel even afkicken zeg zo’n dag nadat de tocht der tochten niet door gaat..

 213. King Billy 9 februari 2012 om 14:21

  En weer met beide benen in de modder het Eureka gevoel van de zoveelste keer erop of eronder te ervaren .
  WAMABE’s maken deel uit van de Töckie produktlijn. Oranje-wit-rode geglaceerde Deventerkoek voor bij de thee.

 214. Aad Verbaast 9 februari 2012 om 18:02

  @King Billy: zijn het nu “wamaby’s”, “wannaby’s”, of wannabees. Blijft modderen. Het lot der mensheid.

  Nederland in diepe rouw gehuld vandaag. Weinig te beleven dus.
  Ik zou graag weer een nieuw blogje maken, maar het komt er niet van. Is daar een handig pilletje voor?

  P.S. zelfs @jan hier niet gezien vandaag. Vreemd, want ik neem aan dat die plas achter zijn huis niet of nauwelijks bevroren zal zijn vanwege de dampende gifmengsels die vriespuntverhogend werken. Dus even de schaatsen er bij aantrekken zal er niet in zitten.

 215. jan bouma 9 februari 2012 om 18:21

  @Aad…maak je geen zorgen… Heb het vandaag even druk gehad met het Beroepschrift voor mijn broer, de Nationale Ombudsman, m’n advocaat, m’n onovertroffen deskundige Jurgen Wernsing van de Grontmij die ook wat ongeduldig wordt en ondertussen krijg ik natuurlijk van alles aan de deur waaronder zojuist een pizzakoerier want je moet toch ook nog eten; nietwaar?

  Als ik hier alles zou publiceren wat er vandaag bij mij al is gepasseerd dan heb je aan 3 blogs niet genoeg; bovendien verveelt men zich al gauw en worden mijn juridische commentaren afgedaan als “gemekker”; enz. enz. enz.

  Ondertussen. Die arme Grieken. Ze moeten voldoen aan zus en zo maar ze kunnen nog niet creatief genoeg boekhouden; ik heb begrepen dat ze geen Euro’s mogen drukken; dat doen de financiële criminelen wel. Bedrukt papier als geldswaardig schuldpapier uitgeven… Geef mij ook zo’n boom!

  Zeg tot morgen voor weer een avontuur in deze krankzinnige wereld.

 216. King Billy 9 februari 2012 om 18:59

  @bouma, de tijd van geld drukken is nagenoeg voorbij. Op je bankrekening wordt weliswaar een tegoed of tekort vermeldt, de oorsprong en de bestemming van het geld, maar da’s voor negentig procent een zeepbel die wordt rondgepompt. Papier is zelfs niet meer nodig. Een toetsenbord plus beeldscherm volstaat. Plus een plastic kaartje.

 217. Pierre Van de Kletersteeg 9 februari 2012 om 19:46

  Of een goede mekkervrije skimmer….

 218. Pierre Van de Kletersteeg 9 februari 2012 om 19:48

  Maar ja, kom tegenwoordig nog maar eens om mekkervrij geblaat!!!

 219. King Billy 9 februari 2012 om 20:57

  Gewoon een moderne Weimar republiek, zonder dat men met een wasmand bij de bank in de rij moet staan om je weekgeld in te laden.
  Met een paar toetsaanslagen kan het vertrouwen en je pincard gemanipuleerd worden. Kan je zelfs niet meer richting Malieveld, omdat je pincard door de NS niet meer wordt ge-accepteerd.

 220. Pierre Van de Kletersteeg 10 februari 2012 om 09:12

  Maar als nederlanders een revolutie beginnen, en ze willen een station innemen, gaan ze eerst in de rij staan om een kaartje te kopen…..
  Daarna vragen ze de dominee of het wel mag…
  en la het loket dicht gaat wordt de revolutie afgeblazen….

 221. Aad Verbaast 10 februari 2012 om 09:55

  @King Billy: het is deze week de week van de euthanasie. Kortom, als alles mis loopt dan gloort er nog hoop voor de mensheid. Veel nieuwe ontwikkelingen op dit gebied trouwens. Misschien ga ik er nog maar eens een blogje aan wagen, als de tijd er voor rijp is.

  @Kletersteeg: skimmen: net 15 van je landgenoten voor opgepakt.

 222. jan bouma 10 februari 2012 om 10:36

  @Billy King…18:59
  Uiteraard gaan de miljarden niet fysiek naar Griekenland maar met een druk op de knop. Als de ECB als steun die 130 miljard stort in de Griekse staatskas dan ziet men daar op het scherm: Ontvangen 130.000.000.000 euro. Als je dat bedrag deelt op het aantal Grieken, ik dacht ca. 10.000.000, dan kun je uitrekenen per Griek hoeveel dat is. 1300 euro.
  Maar nu iets anders. Dat is wat men wil. “Gezonde concurrerende groei van de economie door te bezuinigen..” Stel dat de Griekse economie HALVEERT in omvang. Dan concurreren ze inderdaad de goedkopere Turken en alle andere vakantielanden eruit. Dan gaat heel Europa naar het goedkope Griekenland; de vraag neemt toe, het land wordt verzwolgen door ‘de vraag’; de prijzen passen zich weer aan… etc. etc.; het spel kan weer opnieuw beginnen. Men zou toch eens opnieuw het “communicerende vat van J. Tinbergen” moeten gaan bestuderen hoe het werkt in de internationale economie…

  ps
  tot later..; ik moet nog naar het postkantoor ter bezorging van mijn aangetekend Beroepschrift van mijn broer aan de Rechtbank Utrecht – Sector Bestuursrecht. Ik procedeer nu bij 2 rechtbanken. Het Gerechtshof te Arnhem en de Rb Utrecht…

 223. Aad Verbaast 10 februari 2012 om 10:54

  @Jan: == Stel dat de Griekse economie HALVEERT in omvang. Dan concurreren ze inderdaad de goedkopere Turken en alle andere vakantielanden eruit. == Dat zou opgaan als een eigen munt zou devalueren (50%) ten opzichte van de omringende landen. Met de euro in de lege portemonnee niet natuurlijk. Ik kan me voorstellen dat de zuidelijke landen (burgers) zich genaaid voelen nu ze in de tang zitten van de rijke landen. Nu moeten ze op een andere manier er voor zorgen dat ze concurrerender worden. Kan enkel in kleinere stappen.

 224. Pierre Van de Kletersteeg 10 februari 2012 om 11:08

  Zal ik je een geheimpje vertellen; niet doorvertellen. Ga er vanuit, dat de politie zo corrupt is als de pest.Dat heeft een simpele reden. de bevolking is corrupt. Als je nou drie studenten een transfer van de kaart van europa geeft, en eentje de opdracht geeft: asceer waar orthodoxie is en de ander asceer waar corruptie is en acceer daar waar hoge criminaliteit is.
  Dan zie je, dat de transfers identiek zijn geasceerd.
  Daar is een logica.
  Een evolutie die op een gegevn moment inzette, getriggered door protestantisme’ starting industrialisatie en opkomende politieke vorming en organisatie heeft nooit in deze gebieden plaats gevonden.

  Daarom is de ontwikkeling op neanderthaler nivo.Daarom is er veel criminaliteit.Ook bij deze hooggeschoolde vogels.Camera’s ter grootte van een luciferkop.
  Als ze de energie zouden steken in gewoon werk, zouden ze goed verdienen, maar daar zijn ze te asociaal voor.

  Nou wil de politie ook een graantje meepikken.Naast het verkopen van rijbewijzen (zondar dat iemand kan rijden) het beschermen van inbrekers en dieven, een gekochte en betaalde rechter, weten ze donders goed, dat de skimmers in NL zitten; dus willen ze geld zien, moeten ze meewerken.Dat doen ze dus.Vandaar dat je niet moet kijken in eerste instantie naar degenen die gearresteerd zijn, maar naar degenen die NIET gearresteerd zijn.
  Dan naar degenen die later vrijgelaten worden.

  Ik ken-na een slordige 25 jaar oostblok–5 normale mensen.Dat zijn dus mensen, die geen alcoholist zijn, geen pathologische leugenaar, geen kleptomaan, niet extreem lui, niet extreen asociaal.
  Moet de lat niet te hoog leggen.

  Van de 100 roemenen in NL zijn er 98 dief, aso, crimineel.
  Het bewijs; kijk naar de zigeuners; 75% van de mannen boven de 18 strafblad. en zeg maar dat 25% te slim is om gepakt te worden….
  Maar hee, dat mag je niet zeggen in NL; dat wordt discriminatie/rascisme/fascisme’naziisme genoemd….

  Wel, wat NL NIET weet, is dat onze gemeenschappelijke overheden in europa bang waren dat er in de toekomst te weinig ongeschoolden zouden zijn, en roemenie als fokstal werd gebruikt.

  Lange tijd kreeg een roemeense twee jaar lang–boven kindertoeslag een inkomen van een goedbetaalde geschoolde arbeider voor een periode van 2 jaar als ze een kind kreeg.
  Er waren dus een serie vrouwen, die jarenlang steevast om de twee jaar een kind kregen

 225. Pierre Van de Kletersteeg 10 februari 2012 om 11:15

  De WW periode is 14 maand geloof ik.
  met het slluiten van een staatsfabriek kregen de arbeiders WW EN ordonance; dat is twee jaar loon, (van Brussel)
  Als dat voorbij was, namen ze weer een baantje bij die staatsfabriek, en werden nar een paar maand weer ontslagen, zelfde regeling….tot 3, 4 maal toe.
  Zo waren er meer dan 10.000 werklozen in de metaal sector.
  Maar om er 5 aan het werk te krijgen was onmogelijk.
  Ook de WW werkte tegen; als iemand in de WW zat, MOEST ie zijn hele periode in de WW blijven…..
  met de complimenten van brussel….

 226. Motek from Space 10 februari 2012 om 11:16

  Kan de Nederlandse Grondwet opzij worden gezet door bepalingen van internationaal en Europees recht?
  Van belang bij internationaal recht is het model van doorwerking dat een staat hanteert. Onderscheid wordt gemaakt tussen het monisme en het dualisme. In het monistische model gaat men uit van de eenheid van het recht. Particulieren hebben hierdoor de mogelijkheid zich direct te beroepen op bepalingen van internationaal recht. Bij eventuele conflicten is de opvatting dat regels van het hogere systeem, aldus het internationale recht, boven de regels van het lagere systeem, het nationale recht, staan. Het nationale recht moet dan buiten beschouwing worden gelaten.[1] [2]
  Het dualisme echter gaat niet uit van directe doorwerking van internationaal recht in het nationale rechtssysteem. Men gaat uit van de gescheidenheid van verschillende rechtssferen. Een bepaling van internationaal recht krijgt pas verbindende kracht voor de desbetreffende staat als zij is omgezet dan wel getransformeerd in een regel van nationaal recht.[3] Particulieren hebben pas na de omzetting of transformatie de mogelijkheid om zich op een dergelijke bepaling te beroepen.[4]
  De Nederlandse staat gaat uit van een gematigd monistisch systeem, welke terug te vinden is in artikel 93 jo. 94 van de Grondwet. Het komt erop neer dat de Nederlandse rechter zowel geschreven als ongeschreven internationaal recht mag toepassen.[5] Het gematigde element ligt hierin dat bij onverenigbaarheid tussen het internationale recht en een Nederlands wettelijk voorschrift, de Nederlandse rechter het Nederlandse wettelijke voorschrift alleen niet van toepassing mag verklaren als het in strijd is met een ieder verbindende (rechtstreeks werkende) bepalingen van verdragen en besluiten van internationale organisaties. Sinds 1953 is dit in de Grondwet neergelegd, ontwikkeling in de rechtspraak is daaraan voorafgegaan.[6]
  Concluderend kunnen wij antwoorden dat of de Nederlandse Grondwet opzij kan worden gezet door internationaal recht afhangt van het karakter van de bepalingen van het desbetreffende verdrag dan wel besluiten van internationale organisaties. Zijn deze bepalingen dan wel besluiten een ieder verbindend (rechtstreeks werkend), dan kunnen zij conform artikel 93 jo. 94 Grondwet de Nederlandse Grondwet buiten spel zetten.

  http://www.infostation.nl/rechten/Doorwerking.htm

  Creepy…vraag me intussen af hoeveel ballen er rollen 😉

 227. Pierre Van de Kletersteeg 10 februari 2012 om 11:21

  Nato is ook een leuke.Is corruptie waar brussel en den Haag aan meewerkt.
  Een paar jaar terug werd een stuk grond gehuurd door de Nato. Huurprijs; 360 millioen.
  (ik meen dat dat nog was in guldens) De verkoop waarde: zo ongeveer 12.000 (gulden)
  Verkopen ze aan roemenie voor 38 millioen wapen electronica; en kopen ze van Toemenie voor 38 millioen het recht op luchtvervuiling…
  Gebakken lucht.
  WAT NOU ALLEEN HET OOSTBLOK IS CORRUPT??? Den Haag net zo.

 228. jan bouma 10 februari 2012 om 11:24

  @Aad…10:54
  Maakt niet uit of de Drachme of de Euro wordt gehanteerd. In het geval van de Drachme zullen de Grieken noodgedwongen rekening moeten houden met de omwisselkoers naar de Euro en andere munten. Waar het op aan komt is dat zij – volgens de financiële dictators – met de veronderstelde aantrekkelijker, en dus lager geprijsd, aanbod van hun goederen en diensten en dus ook het vakantie-aanbod de extra vraag zullen stimuleren en daardoor weer “uit het moeras” zouden werken. Een illusie. Men kan zich immers de vraag stellen HOE LANG nog er in deze krankzinnige wereld van de financiële hegemonisten dat scenario zal blijven werken. Draait men bijv. het consumptieniveau hier in Nederland (bijvoorbeeld) door bezuinigingen ook dermate terug is er zelfs op gegeven ogenblik niemand meer die zelfs “die goedkope laaggeprijsde vakantie in Griekenland kan bekostigen…. . Enz. enz. enz…”
  De neerwaartse spiraal van stagflatie en deflatie is dan in werking.

 229. Pierre Van de Kletersteeg 10 februari 2012 om 11:26

  Een land dat zo corrupt is als griekenland is niet te redden.Moet zichzelf redden; kan alleen door drachme terug en geconfronteerd worden met de kosten van eigen corruptie.
  Dan: ze zijn niet productief; daar hebben de albanese zwartwerkers voor….grieken zijn te belangrijk om te werken..

 230. Aad Verbaast 10 februari 2012 om 12:43

  @Motek: lijkt me volstrekt logisch dat internationaal recht boven het lokale recht gaat. Mits (en dat is voor Nederland meestal het geval) dat die rechtsbepalingen worden onderschreven door de nodige overeenkomsten.
  Leers en Bleker zijn twee voorbeelden die in het oog springen die hier nog wel eens de grenzen opzoeken, respectievelijk er over heen gaan allemaal onder druk van die blonde kuif, die lak heeft aan wat voor international verdragen dan ook. Die kop mag rollen wat mij betreft.

 231. Aad Verbaast 10 februari 2012 om 12:48

  @Jan: maakt natuurlijk wel uit of de Drachme, dan wel de euro wordt gehanteerd. Een drachme zal meteen drastisch devalueren. Wel met je eens dat dat misschien niet eens een goede oplossing is. Dat wekt immers een schijnvergroting op van de concurrentiekracht. Zeker als er geen impliciete (en dan zeker geen expliciete) concurrentiekracht is. Dan kun je devalueren tot je een ons weegt.
  Als een staat en dus de burgers tegen een flinke krimp aanlopen, dan wordt de creativiteit weer eens lekker aangewakkerd. Maslov beschreef het al met zijn piramidegedachte. Eitje om dat economisch te vertalen. Maar ja, doet wel even pijn natuurlijk.

 232. Aad Verbaast 10 februari 2012 om 12:49

  @Kletersteeg: Roemenië had nooit toegelaten moeten worden tot de EC. Komt alleen maar ellende van.
  Sinds jij er bent gaan wonen is het ook zeker niet beter op geworden.

 233. Pierre Van de Kletersteeg 10 februari 2012 om 14:06

  Idd; de drachme–en een andere mentaliteit, welke de corruptie eindigt– kan de redding zijn van Griekenland, en in een relatief korte tijd.
  Er is in europa belang bij goedkope producenten, zonder de boerse onbetrouwbaarheid van het oostblok.
  met name voor kleine en middelgrote opdrachtgevers.
  Je kon het zien aan textiel; de opdrachtgevers verlieten roemenie en gingen naar Zweden; ietsje duurder, maar westers gedrag.

 234. King Billy 10 februari 2012 om 15:53

  Nou ja, als dan toch geslepen moet worden aan de Nederllandse piramide van Maslov zonder de macht van de gevestigde instituties aan te tasten, is de uitreiking van de Machiavelli prijs aan Maxima in plaats van aan Linda de Mol een meesterzet. Verklaart wellicht ook waarom eerdere prijswinnaars uit protest hun prijs niet inleveren.

 235. King Billy 10 februari 2012 om 15:54

  Nou ja, als dan toch geslepen moet worden aan de Nederllandse piramide van Maslov zonder de macht van de gevestigde instituties aan te tasten, is de uitreiking van de Machiavelli prijs aan Maxima in plaats van aan Linda de Mol een meesterzet. Verklaart ook waarom eerdere prijswinnaars uit protest hun prijs niet inleveren.

 236. King Billy 10 februari 2012 om 16:07

  Ging iets mis.
  Wilde daaraan toevoegen:
  ‘En de gluiperige onderdanigheid van slaafse bestuurders en politici’.

 237. jan bouma 10 februari 2012 om 16:20

  @Aad…12:48
  (ondermeer)
  Nee, het maakt niets uit met welke munt uiteindelijk betaald wordt. Dit is nu het principe van “het communicerende vat van Dr. J. Tinbergen” die, als Nobelprijswinnaar en econoom deze toestand al voorzag in de jaren ’60 vdve. “Zorg nou voor een evenwichtige en gelijktijdige koopkrachtontwikkeling wereldwijd..” Kijk! Uiteindelijk nivelleren de verschillen zich. Zo mogen (bijv.) de Chinezen nu nog kunnen exporteren naar hun afzetmarkten totdat… ze die export zelf moeten financieren omdat de afnemers de import niet meer kunnen betalen. Voorbeeld 2. De goedkope Oosteuropese landen proberen hier in “het rijke Westen” een dubbel zo hoog inkomen te halen todat… het Westen door bezuinigingen ze ook niet meer kan betalen. Voorbeeld 3. Die Grieken worden nu gedwongen om “weer concurrerend te worden door… te bezuinigen en tegelijkertijd te groeien waaruit de financiers de betaling denken te halen en de “schuld” van de Grieken te incasseren. De ING-voorzitter Hommen – http://nos.nl/artikel/339038-zorgen-ing-over-griekenland.html – heeft al 70% van die schuld weggestreept. Hij snapt dat het land Griekenland toch nooit in staat zal zijn om alles af te lossen. Uiteindelijk als je even doordenkt NIVELLEERT de markt zich ook hier naar het model van Tinbergen.
  Nu is het theoretisch mogelijk te veronderstellen dat de Grieken worden afgewaardeerd tot de status en het prijspeil van een lagelonen-land. Dat zal gepaard gaan met sociale onlusten (is nu al het geval). “Ze moeten globaal halveren met hun inkomens!” Zo dicteren de financiële dictators. “..En dan vanuit die positie dermate concurrerend worden dat ze ook weer gaan groeien!” Waanzin. De cyclus herhaalt zich dan. Prijspeil en inkomens gaan weer stijgen vanwege het “grote succes” totdat… juist ja de zaak weer genivelleerd is. Ergo:
  Verschillen in inkomens hebben eigenlijk niets te maken met de munt. Wel met regionale verschillen. Ga maar eens in de PCHooftstraat winkelen of in Hogeveen (om maar ‘ns een of ander gat te noemen…) :))

 238. King Billy 10 februari 2012 om 16:51

  Met welke Griekse producten willen de Grieken dan gaan concurreren op de EU- en internationale markt? Met een beetje zon, krenten en olijfolie ben je er niet om de import af te dekken. Dus moet ’t uit de zakken van de burgers komen, minstens tot 2030. En iedere verdiende Drachme wordt binnen no-time op de zwarte markt ingewisseld voor euro’s en dollars.

 239. Aad Verbaast 10 februari 2012 om 17:27

  @King Billy: Nooit begrepen waarom dat nou de Machiavelli prijs heet.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Niccol%C3%B2_Machiavelli
  == Biografen omschrijven Machiavelli’s karakter als open en loyaal, cynisch, onhandig en sociaal gebrekkig. =
  Cynisch, onhandig, sociaal gebrekkig en loyaal dat Maxima die prijs met open armen ontvangt.

 240. Aad Verbaast 10 februari 2012 om 17:35

  @Jan: de effecten die jij beschrijft doen opmaat natuurlijk. Maar zoals ik eerder al aangaf, gaat daar wat tijd overheen wil dat gaan gebeuren. Als het al gebeurt. Ik herinner je even aan mijn eerdere stelling over de economie: de economie bestaat bij de gratie van de disbalans. Of wat cynischer: het individu overleeft bij de gratie van de nog grotere onkunde van de tegenstander.

  Kijk, als de lonen en pensioenen sterk worden gekort (25-50%) en de belastingen (voor burgers) sterk stijgen, dan worden ze vanzelf een lage lonen land. Tijd om te gaan overwegen productie daar naar toe te verhuizen. Zat kandidaten die voor een appel en een ei daar willen gaan werken met een uit de pan gierende werkeloosheid. Past allemaal ook in jouw aangehaalde theorie. Op de middellange termijn dan weliswaar. Uiteindelijk gaat iedereen naar de kloten 😉

 241. Aad Verbaast 10 februari 2012 om 17:38

  @King Billy: == Met welke Griekse producten willen de Grieken dan gaan concurreren op de EU- en internationale markt? == met meloenen en feta verover je de wereld natuurlijk ook niet.
  Maar zie hierboven. Misschien met (goedkope) arbeid kunnen ze nog wel een eindje komen. Mits ze wakker worden uit hun slaapeconomie.

 242. Aad Verbaast 10 februari 2012 om 17:39

  @Kletersteeg: == ik woon er niet….== je wist anders aardig de schijn op te houden.

 243. Pierre Van de Kletersteeg 10 februari 2012 om 18:08

  Schijn bedriegt.
  Maar bij terugkomst drachme, en een klein beetje protectionisme- worden eigen producten goedkoop en alle import duur.
  Dat geeft een boost aan de lokale productier; en dat is de basis van een economie; de productie, de vraag er naar en de afwezigheid van corruptie.
  je zag aan Roemenie wat er kan gebeuren; toen er voldoende inflatie was in Zweden, gingen de opdrachtgevers voor textiel orders snel weg uit Roemenie en plaatsten hun orders in zweden; maar ietsje duurder, wel westers gedrag.
  Een goedkoopte land in europa–ook voor toerisme–zal de schatkist aardig vullen aldaar–en er is vraag naar.
  Wie weet wordt het dan net zo geschikt voor toerisme als weleer.
  ook voor afvalverwerking van griekenland is een goede oplossing; in jantje’s achtertuintje dumpen….

 244. jan bouma 10 februari 2012 om 18:46

  @Aad…17:35
  Er zijn overeenkomsten met de Argentijnse economische crisis in 2001: http://nl.wikipedia.org/wiki/Argentijnse_economische_crisis ; de Engelse Wiki is uitgebreider.

  Als Griekenland, net als Argentinië toen, een goedkoopte-land wordt dan trekt dat ook, zoals je zegt, de investeerders aan; net zo goed als de out-sourcing van kapitaal en arbeid nu naar India bijv. Totdat….. ja, uiteindelijk de nivellering ofwel het communicerende vat alles weer glad trekt. De eindconclusie van deze cyclus is natuurlijk om de aanbeveling van Tinbergen te volgen.

  @King Billy…. 16:51
  Ook de Argentijnen hebben toen de kapitaalvlucht in verschillende valuta’s spitsvondig bestreden. Zie de link. De Grieken zouden hetzelfde kunnen doen. Wat natuurlijk per saldo fundamenteel fout zit is dat Tinbergens raad niet wordt gevolgd. Daarnaast zou men natuurlijk mijn adviezen over één internationale munt moeten aanvaarden; inclusief een afrekening van de activa en passiva op basis van het Lieftinckmodel. Dan worden alle crimineel verkregen assets opgeschoond en teruggepompt in de economie. Enz., enz., enz. maar daarover morgen meer…

  ps
  Hier ligt de KPN-provider voor de email er weer uit! Heeft misschien te maken met de hack-operatie van Internetcriminelen?

 245. Pierre Van de Kletersteeg 10 februari 2012 om 18:56

  Uiteraard weet eenieder met een IQ van boven de 60 en zonder vuilnisbelt in de achtertuin dat Tinbergen net als Liefting aardige economen waren, die LOKAAL en in bepaalde omstandigheden wel leuke ideetjes hadden,die ooit eens pasten in die tijd en in die specifieke omstandigheden, maar nu zijn er met name voor Tinbergen teveel buitengebeurens om nog zelfs maar de term”relevant” of aardig goed” te verdienen.
  Het gekwek over nivelering en communicerende vaten is zo ver van de realiteit af in tijd en omstandigheden gemeten, dat het als puberale onzin beschouwd kan worden.

  De enige echte manier voor Griekenland is: uit de euro stevig devalueren, corruptie effectief bestrijden; zodat laten we zeggen binnen een jaar het land schoon is, ondertussen zal je zien dat automatisch investeerders Griekenland nauwlettend in de gaten houden; wat maatregelen om dat aantrekkelijk te maken, en het loopt van zelf.Over een jaar of 20 is dan weer een hoger nivo van welvaart bereikt en wie dan leeft, dan chiporro zuipt….

 246. King Billy 10 februari 2012 om 18:57

  Link eens door naar de Duitse wikipagina.
  Der Fürst ist gleichsam kein unmoralisches, sondern ein „transmoralisches“ Wesen (Sternberger), das sich an jede Situation anpasst. Noch weiter als Sternberger geht – im Gefolge des Philosophen Leo Strauss – der neo-konservative Harvey C. Mansfield, der in Machiavelli den Stifter einer „Religion“ der reinen Inn erweltlichkeit und des puren Strebens nach Macht sieht, die das oberste Ziel menschlicher Existenz sei.
  Plus nog veel meer.
  Volgens mij heeft de RijksVervalsinsingsDienst de Nederlandse wikipagina de Nederlandse wikipagina geredigeerd.

 247. Pierre Van de Kletersteeg 10 februari 2012 om 18:57

  Bovendien heeft dat een niet onbelangrijke bijwerking: de andere landen o.a. NL worden geschoond van de kosten van de griekse fraude; en de euro zal opgewaardeerd worden…

 248. King Billy 10 februari 2012 om 21:01

  De engelse versie over Machiavelli ook zeer de moeite waard.
  Concerning the differences and similarities in Machiavelli’s advice to ruthless and tyrannical princes in The Prince and his more republican exhortations in Discourses on Livy, many have concluded that The Prince although written in the form of advice for a monarchical prince, contains arguments for the superiority of republican regimes, similar to those found in the Discourses. In the 18th century the work was even called a satire, for example by Jean-Jacques Rousseau. More recently, commentators such as Leo Strauss and Harvey Mansfield have agreed that the Prince can be read as having a deliberate comical irony. Other commentators have not seen the irony as deliberate comedy, but most commentators agree that the Prince is in any case republican to some extent.

  Gegeven dat de Nederlandse democratie één van de slechtste democratien ter wereld is en het resultaat is van de manipulaties door de Oranje’s, kan men rustig stellen dat de donkere kanten van Macchiavelli nog immer diep geworteld zijn in het staatsbestuur.

 249. Aad Verbaast 10 februari 2012 om 21:15

  @Jan: ik spring even naar een buurland Brazilië waar niemand meer een cent aan wilden uitgeven, en de inflatie zo hoog opliep dat een anecdote van een vriend die er woonde me vertelde dat hij voor een tweedehands Volkswagen met een kruiwagen vol bankbiljetten naar de dealer liep.
  Nu wordt het gezien als een der rijkste landen ter wereld, en lonkt Europa naar Brazilië om ons te helpen uit deze barre ellende te komen.
  Het kan raar lopen in de economie. Heeft nog lang niet de status van wetenschap kunnen bereiken.

 250. Aad Verbaast 10 februari 2012 om 21:17

  @King Billy: LOL: de Machiavelli prijs wordt uitgereikt aan diegene die zo goed zou kunnen communiceren. Wikipedia in drie talen zorgt voor grote verwarring over de bron.
  Blijft een moeilijk vak, zo niet het moeilijkste vak wat er bestaat.

 251. Aad Verbaast 10 februari 2012 om 21:19

  @Kletersteeg: == de euro zal opgewaardeerd worden… == ten opzichte van een drachme zeker.
  Maar ja, die ziet toch niemand meer staan. Vooralsnog.

 252. Pierre Van de Kletersteeg 10 februari 2012 om 21:32

  Nee niet tov de drachme.
  Maar wel tov de dollar.
  Als de rest van de wereld ziet dat europa serieuze maatregelen neemt, stijgt het vertrouwen in de euro.

  Maar de drachme; als die daar de zaken serieus aanpakken, dus ervoor zorgen dat de corruptie hard en efficient wordt aangepakt, de drachme sterk devalueert, de productiviteit goed toeneemt, de dienstverlening in toerisme wordt aangepast, dan zou het wel eens zo kunnen zijn, dat ze met drie jaar boven jan zijn.
  Tinbergen kan ondertussen met zijn volgelingen goudvisjes gaan vangen op antartica.
  Hij heeft eral zo vaak naast gezeten.
  Economie heeft een achteraf beschrijvende waarde; een voorspellende waarde alleen heel rudiaal.

 253. King Billy 10 februari 2012 om 21:36

  Nogmaals: Linda de Mol had die prijs moeten krijgen. Of Wilders misschien. Dat Maxima die prijs heeft aanvaard, zegt natuurlijk iets over de doctorandus in de Geschiedenis waarmee zij haar leven deelt, over zijn inzicht en Rutte’s one-liner ‘Hij is er klaar voor’.
  Ja, LOL in het kwadraat.
  Alle ingredienten aanwezig om gehakt te maken van hun in deze soap. Nog leuker is dat dit verhaal
  in de geschiedenisboekjes verdwijnt en zolang ze leven, blijft achtervolgen. Zoals de brief van Videla, die de Oen uit zijn binnenzak toverde.

 254. jan bouma 10 februari 2012 om 22:07

  Bij introductie van de Euro in het tijdvak 1999/2001 was de pariteit t.o.v. de dollar – ik zeg het nog maar eens voor alle schreeuwers – in de verhouding 1 : 1. D.w.z. dat toen 1 Euro ofwel HFl. 2,20+ gelijk stond aan de waarde van 1 dollar. Sindsdien is de dollar in koopkracht onderuit gegaan t.o.v. de Euro en niet andersom. Ik begrijp al dat gezwets dus niet over “een zwakke Euro..” Men bekijke eens het navolgende grafiekje. Want wetenschappers baseren zich maar het liefst op feiten en geen geschreeuw; nietwaar Kletersteeg?
  http://www.wisselkoers.nl/dollar

  @King Billy…inz. Machiavelli.
  Inderdaad heb ik me ook verbaasd over de ‘upgrading van het imago van Machiavelli’. Immers hij stond toch bekend als weinig scrupuleus, machtsgericht, geslepen, enz. een weinig positief imago dus. En om dat imago aan Maxima toe te schrijven… Of zal het maar micro-kredieten te maken hebben? :))

  Tot morgen.

 255. Pierre Van de Kletersteeg 10 februari 2012 om 22:38

  Bij de les blijven jantje.Niet zo slap lullen als ter rechtzitting!
  Tinberg had alleen wat theorietjes, zoals er zoveel zijn/waren; voor de rest is economie nauwelijks of niet wetenschap te noemen.
  De wereld stikt van de mafketels die econoom zijn; de tweede kamer zit er ook vol mee.Zonder positief resultaat overgins.

  Maar ik zal het je wel uitleggen.
  Klaar met je mesthoop? Goed, daar gaan we dan.
  vroeger had de gulden een gouddekking; 1:4.Dat was een absolute waarde; een vergelijk waarbij uitgegaan werd van goud als vaste waarde, als meetpunt.
  in 1971 liet USA om de drukpersen niet te belemmeren de gouddekking vallen.
  De euro heeft nooit een gouddekking gehad.
  Desondanks kan er wat afgelezen worden aan de goudwaarde.
  Als die stijgt in euro’s, betekent dat dat de waarde van de euro relatief keldert.
  Omdat de euro evenals de dollar een politieke waarde hebben, hangt de waarde bepaling ook af van het vertrouwen dat de mensen erin hebben.
  Ziet de internationale gemeenschap nu dat griekenland uit de EC gaat, dan krijgen ze wat meer vertrouwen in de euro en stijgt die enigszins.Relatief uiteraard.
  Figuren als Tinbergen, keynes en zo hebben een theorietje en die zijn leuk om aan studenten een automatisme uit te leggen…verder niet.

  maar ach, toen ik 15 was geloofde ik nog in die flauwekul, wereldfederatie en zo; maar toen ik 17 was, was ik dat ontgroeid, maar allez, sommigen leren het nooit.
  Die spitten dagelijks in een oop afval en kunnen de lokale overheid niet aan….

 256. Aad Verbaast 11 februari 2012 om 00:55

  @King Billy: bezoekje hier, bezoekje daar, boterhammetjes uitdelen op vrijwilligersdag, briefje voorlezen, vastgeplamuurde glimlach, tja je kan het er maar druk mee hebben als vrouw van WAterman.

  En @Jan op enig krediet kan ze bij miet rekenen zoals al wel duidelijk was. Zelfs geen microkrediet.
  Inlikken en introuwen in een familie die over macrokredieten beschikt en dan sier maken met microkredieten. Je moet het maar kunnen bedenken. Nou ja wel weer een bijzonder voorbeeld van mijn gouden stelling: macro=micro 😎

 257. King Billy 11 februari 2012 om 06:08

  Enfin, Boris Dittrich, die de politiek inruilde voor HRW, hoeft zich niet druk te maken, of hij ooit de eer krijgt deze prijs in ontvangst te mogen nemen,
  Bert van Marwijk, on-topic!, mag zich evenwel scharen, alsook Pieter van Vollenhoven en Gerd Leers, onder de gelukkigen die deze prijs, gelieerd aan een politiek filosofisch denker, toebedeeld kregen.
  Geef het volk brood en spelen. Nu Máxima nog uitnodigen voor de aftrap van de voetbalwedstrijd om de Johan Cruijff-schaal in de Arena samen met Mauro. Kan ze moeilijk weigeren.

 258. jan bouma 11 februari 2012 om 08:52

  @kletersteeg…22;38
  je domme arrogantie is stuitend; geheel in overeenstemming met het gezegde: holle vaten klinken het hardst. doe je best om dat te blijven. probeer eens een inhoudelijke discussie te voeren op basis van de feiten.

  iets anders.

  morgen weer een willekeurige bladzijde uit het boek der boeken; ook geschikt voor de holle vaten.

 259. Pierre Van de Kletersteeg 11 februari 2012 om 09:26

  Eens wordt je een grote jongen jantje en zie je dat je wordt uitgelachen om je arrogante gemekker en flut boekje waar niemand op zit te wachten.
  feiten; je moet in beroep, dat betekent dat je zaken veloren hebt; dat betekent dat je geblunderd hebt.
  Ik verlies niet; ik win zaken.
  Ook zaken, uniek in NL.

  Mijn boekje zal even reageren op jouw boekje; blz 11, 11.
  “hecht geen waarde aan flut economen opgevoerd in een boekje duidelijk gepend door iemend die op een vuilnisbelt leeft; middelbare scholieren hebben betere theorietjes ten berde gebracht”

 260. Pierre Van de Kletersteeg 11 februari 2012 om 09:28

  Vergeten jantje: nog bedankt voor je lieve woorden! Ik zal ze in mijn hart koesteren…

 261. Aad Verbaast 11 februari 2012 om 09:43

  @Kletersteeg: 09:26 effe dimmen graag. Anders zal ik over moeten gaan op het verwijderen van reacties van je.

 262. Aad Verbaast 11 februari 2012 om 09:55

  @King BIlly: net als de meldpunten die als paddenstoelen uit de grond schieten, is dat ook gebeurd met prijzen. Beiden ook ter meerdere eer en glorie (hopen ze) van de organisatoren. Minkukels die de prijs wil aannemen en daarmee aan die agenda willen meewerken zijn al gauw gevonden.
  Persoonlijk heb ik besloten enkel nog prijzen te accepteren die een aanzienlijke geldsom uitkeren!

  Daarover (geld) twee recente berichten die in samenhang wel weer een kijkje in de huidige samenleving geven:
  http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/%29/components/actueel/rtlnieuws/2012/02_februari/11/economie/consument-kan-rekeningen-niet-meer-betalen.xml
  Ruim 6 miljard staat inmiddels uit bij de incassobureaus. Een record!
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/02/11/huizenbezitters-lossen-massaal-hypotheken-af/
  Alleen de Rabobank al ontving de laatste weken “honderden miljoenen” aan vervroegde aflossingen.
  Commentaar van de Rabo: “De maatschappij is veel verder dan Den Haag denkt.”

  Tot die conclusie waren we natuurlijk al lang gekomen 😎

 263. jan bouma 11 februari 2012 om 09:56

  Voor geïnteresseerden vermeld ik de navolgende link: http://villamithras.wordpress.com/2009/10/13/de-achterkant-in-beeld-gebracht-en/#comment-2757

  daar vindt men mijn Beroepschrift t.b.v. mijn buurman en broer. Zie de laatste update.
  Behalve uiteraard “de achterkant van mijn gelijk”. De titel en de inhoud van het blog.

  Men amusere zich verder. Tot morgen…

 264. Pierre Van de Kletersteeg 11 februari 2012 om 10:33

  natuurlijk uiteraard als je hetzelfde tegen jantje zegt….

 265. Pierre Van de Kletersteeg 11 februari 2012 om 10:35

  Prinsen e.d. moeten hun borst vol kunnen hangen met lintjes en medailles.
  Dus het wordt een race om dat te regelen; misschien ook internationaal

 266. Aad Verbaast 11 februari 2012 om 11:15

  @Jan: even diagonaal doorgelezen natuurlijk. Indrukwekkend stuk weer.
  Kan een advocaat nog een puntje aan zuigen. Je bent ze ontstegen.
  Nu niet onmiddellijk gaan krullen met de neus. Vind nog maar eens een advocaat immers die zijn vak beheerst. Verrekt dunne spoeling.

 267. Aad Verbaast 11 februari 2012 om 12:08

  @allen: vandaag het Groenlinks congres. Benieuwd welke Kunduz flamoessmoes er nu weer bedacht gaat worden daar.
  Hier overigens live te volgen. http://nos.nl/nieuws/live/politiek24/

  N.B. inmiddels de stemmingen over Kunduz achter de rug.
  Uitkomst: het congres deed een plas, en alles blijft zoals het was.
  Congres nog net zo verdeeld als een jaar geleden. Kortom: niets opgeschoten.

 268. King Billy 11 februari 2012 om 13:23

  http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,814477,00.html
  De Spiegel heeft voorgerekend wat het de Duitse burger gaat kosten indien Griekenland failliet gaat.
  Tussen de 350 en 700 euro per capita, exclusief TARGET2. Valt dus wel mee, per gezin ruwweg één keer een vakantie naar Griekenland inleveren.
  Tevens een korte uitleg hoe TARGET2 in elkaar steekt.
  Voor hoeveel het hoofd van de Nederlandse burger op het hakblok is gelegd, jammer genoeg niet vermeld. Feit is wel dat de belastingbetaler 140 miljard aan TARGET2 moet terugbetalen als het Griekse kaartenhuis met een paukenslag in elkaar zijgt.

 269. Pierre Van de Kletersteeg 11 februari 2012 om 13:32

  de prijs van het verraad van de parlementaire demokratie is hoog; maar het volk mort niet eens…..

 270. Aad Verbaast 11 februari 2012 om 14:07

  @King Billy: duidelijk uitgelegd in die link. Lijkt allemaal wel mee te vallen. Tenzij er daar door nog banken gaan omvallen, want dan mag vadertje staat weer opnieuw bijspringen.

  In Nederland hoor ik getallen van 7 miljard die de overheid op haar buik kan schrijven.
  Dikke 400 euro. 7 sloffen sigaretten.
  In een land waar mensen die hun spullen bij de voedselbank ophalen klagen over te weinig parkeerruimte moet dat nog wel te behappen zijn.

  Maar ja, blijft zuur ‘geld’ natuurlijk.
  De politiek die toch al genoeg problemen heeft moet weer gaan verkopen dat er extra bezuinigd moet gaan worden na dergelijke tegenvallers. De regering die om het hardst om zich heen sloeg te eisen dat het begrotingstekort niet boven de 3% (van BNP) mocht uitkomen anders zouden er klappen vallen. Bij de burger bedoelden ze natuurlijk terwijl ze dat nou net weer niet hardop durfden te verkondigen.

 271. Pierre Van de Kletersteeg 11 februari 2012 om 14:35

  Hoe is de situatie en hoe is gekomen, waarom, en waneer is het begonnen.

  Simpel.begonnen rondom 1990; afbraak huursubsidie, want in DE waren de huren ook hoger.
  realiteit; hier begon de afbraak van de sociale staat.
  Als klap op de vuurpeil; de premie zorg; die onbegrijpelijk hoog is.40 euro in DE, 12 euro voor europa in Roemenie
  het bevoordelen van de hogere inkomens ging evensnel omhoog als dat de sociale voorzieningen omlaag gingen.
  Als smoes werd hebruikt: is te duur.
  Dat is onzin.
  Echte reden was het beschouwen van lager geschoolden als stemvee en er een hoge minachting voor ten toon spreiden.

  Waar staat geschreven dat de kosten voor gezondheidszorg niet omhoog zouden mogen gaan? Natuurlijk mag dat en natuurlijk geneurt dat.
  bezuinigen kan bv op de idiote constructies van ziekenhuizen en specialisten.

  Door de voordelen voor de hogere inkomens te schrappen komt er voldoende binnen en hoeft er niet bezuinigd te worden

 272. Pierre Van de Kletersteeg 11 februari 2012 om 14:38

  Nu is er een situatie, waarin de sociale stat niet meer bestaat, de hoge inkomens idd van alle kanten gematst worden, de regering alles zelf beslist buiten parlement en bevolking om. het parlement nou niet al te fris is, het N: goud weg is, en we op het punt staan gigantische rekeningen voor griekenland te krijgen.
  Proost!!

 273. King Billy 11 februari 2012 om 15:57

  Re 14.07. Wordt een ander verhaal indien de Target2 verliezen, waarover geen politicus durft te reppen, 140 miljard, verdisconteerd moeten worden.
  Dik 9000 euro per capita.
  Hoog tijd om subsidie aan te vragen voor een onafhankelijke internetsite waar bedenkelijke praktijken door bestuurders en politici aangemeld kunnen worden.

 274. Aad Verbaast 12 februari 2012 om 00:23

  @King Billy: ik tikte in Google de twee volgende termen in: target2 Nederland
  Gewoon om eens even te kijken of er ook in Nederland over geschreven wordt, werd.
  Opvallend: nietszeggende links van de DNB en zo, en wat oude links etc.. Gaaap dus.
  In totaal gaf Google 15.000 hits aan. Ongelooflijk weinig!
  Ter vergelijk: “Aad Verbaast” geeft 45.000 hits.. Zegt alles.

  Lijkt me heel interessant om daar eens wat verandering in te brengen. Door een blogje er aan te wagen of zo. Maar ja, het simpel onder woorden brengen valt nog niet mee.

  == Hoog tijd om subsidie aan te vragen voor een onafhankelijke internetsite waar bedenkelijke praktijken door bestuurders en politici aangemeld kunnen worden. == Bestaat toch al: deze, nu de subsidie nog 😉

 275. Aad Verbaast 12 februari 2012 om 00:25

  @Kletersteeg: er valt nog veel te verbeteren in dit land. En andere landen natuurlijk.

 276. King Billy 12 februari 2012 om 05:43

  http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,814477,00.html
  Hier wordt redelijk eenvoudig uitgelegd wat er achter de schermen gebeurt als een griek een BMW inkoopt en de financiele transaktie via de centrale banken verloopt. Als de Griekse Centrale Bank. het geld dat voor de Mercedes is bestemd, niet via Target2 aan de Duitse Centrale Bank betaalt, terwijl de Duitse Centrale Bank wél het geld aan Daimler heeft betaald, ontstaat een schuld van de Griekse Centrale Bank aan de Duitse Centrale Bank.
  Inmiddels heeft de Griekse Centrale Bank een schuld bij Target2 van 550 miljard Euro, terwijl de andere Centrale banken keurig het geld aan de producenten heeft betaald.
  M-a.w. in dit geval, de Duitse Centrale Bank schiet het geld voor en verrekent dat later via Target2 met de Griekse Centale bank, die niet betaald.
  Tegelijkertijd staat de Duitse Bank garant om het daardoor ontstane tekort bij Target2 aan te vullen omdat de Grieken niet betalen. De totale schuld van de Griekse Centrale Bank bij Target 2 is 550 miljard. Duitsland zit erin voorzo’n 250 miljard en Nederland, handelsland voor 140 miljard.
  Dat is A. verkapte staatssteun, waarover geen verantwoording aan het parlement afgelegd hoeft te worden. En B. tegelijkertijdvoorfinanciering van het Nederlandse BNP, afgedekt met goud.
  Aan het eind van de rit legt Target2, lees de ECB, de rekening neer bij de Nederlandse Bank en niet bij de Jager en Rutte, dieverantwoording aan Bea plus het Parlement moeten afleggen.
  Alle betrokken partijen weten dit, maar verzwijgen de waarheid, ook Bea en haar Zoetwateradmiraal.
  Bovendien zijn de enorme bedragen die bij Target2 uitstaan een belangrijke reden om Griekenland niet failliet te laten gaan.
  Die 140 miljard aan export valt weg en de uitstaande schuld m enoet terugbetaald worden.
  In het betreffende artikel staat ook dat veel ‘economen’ dit systeem van verrekening niet snappen, of niet bekend zijn met dit mechanisme. En als ze dat wél zijn belazeren ze de boel. Net zoals de Regering, de bestuurders van de Nederlandse Centrale Bank, Beatris en WA de boel belazeren. Die moeten op de hoogte zijn. WA zit zowiezo in de RvC en de Nederlandse Bank brengt verslag uit aan de Regering..

  In principe is Target2 gewoon een extra bank van de EZB voor een onderling verrekeningssysteem tussen centrale banken binnen de EU om de handel te vereenvoudigen. Maar ja, als er eentje niet betaalt en ondertussen wel geleverd is, zit uiteindelijk de leverancier op de blaren. 140 miljard dus.

 277. jan bouma 12 februari 2012 om 09:23

  Hoe toepasselijk! De at random generator koos pagina 118. Daar staat een gedicht van K.P. Kavafis http://nl.wikipedia.org/wiki/Konstant%C3%ADnos_Kav%C3%A1fis
  het gaat over het nut van de barbaren en als ze er niet meer zijn; geschreven vanuit de Griekse Helleense geschiedenis en ja, Egypte doet ook mee.
  ==
  ‘In af wachting van de barbaren’

  – Waar wachten wij op, bijeengekomen op de agora?
  Op de barbaren die vandaag komen.
  – Waarom wordt in de Senaat niets gedaan?
  – Zitten daar de Senatoren daar zonder wetten te maken?
  Omdat de barbaren vandaag zullen komen.
  Waarom zouden de Senatoren dan nog wetgeven?
  Dat zullen de barbaren doen wanneer ze zijn gekomen.
  – Waarom is onze keizer zo vroeg opgestaan
  en zit hij bij de grootste poort der stad
  op zijn troon, plechtig, de kroon op ’t hoofd?
  Omdat de barbaren vandaag zullen komen.
  De keizer wacht om hun aanvoerder te ontvangen.
  Houdt zelfs een oorkonde klaar
  Die hij hem geven wil. Daarop schreef hij
  veel titels, erenamen voor hem neer.
  – Waarom verschenen onze twee consuls vandaag
  en de praetoren in hun rode, geborduurde toga’s;
  waarom dragen ze armbanden met al die amethysten
  en ringen met prachtige, vonkende smaragden;
  waarom torsen ze vandaag kostbare staven
  met zilver en goud fraai geciseleerd?
  Omdat de barbaren vandaag zullen komen
  en zulke dingen verblinden de barbaren.
  – Waarom komen niet als altijd de waardige rhetoren
  om redevoeringen te houden, het hunne te zeggen?
  Omdat de barbaren vandaag zullen komen,
  hen mishaagt woordomhaal, welsprekendheid.
  – Waarom begint er nu opeens die onrust
  en die verwarring (Wat werden de gezichten ernstig).
  Waarom lopen snel straten en pleinen leeg,
  en keert ieder naar huis, verzonken in gedachten?

  Omdat de nacht viel en de barbaren niet kwamen.
  Enkele lieden, net binnen uit de grensstreek, zeiden
  dat er geen barbaren meer zijn.

  Wat moet er nu van ons worden, zonder barbaren.
  Die mensen waren tenminste een oplossing*).
  ==

  (*) met dank aan Hans Warren en Mario Molegraaf voor de vertaling).

  Opmerking.
  Zelden zal men een meer toepasselijker gedicht lezen dat zo aansluit bij de actualiteit van deze dag. Wij allen zijn in afwachting van de barbaren. Desondanks: allen een goeie dag vandaag en alle dagen erna.

 278. Aad Verbaast 12 februari 2012 om 09:36

  @King Billy: dank. Blijf het ingewikkelde materie vinden, waar ik ook verschillende meningen over zie langskomen in internet als je even zoekt.
  Zie bijvoorbeeld: http://reszatonline.wordpress.com/2011/12/11/the-fuss-about-target2/
  http://economicsintelligence.com/2011/10/14/target2-debate-the-ecb-finally-gets-involved/

  In jouw link zie ik overigens dat de liability als Griekenland failliet zou gaan 27 miljard zou zijn (voor Target2). Hoe rijmt dit met de 500 miljard?

  Als ik er een blog over schrijf moet ik wel elke kritische noot onderbouwd kunnen pareren. Zo ver ben ik nog lang niet.. 😕

  http://www.dnb.nl/betalingsverkeer/giraal-betalingsverkeer/target-2/voortgangsverslagen/index.jsp
  Uitgebreide jaarverslagen van de DNB over target2. Wordt ik niet veel wijzer van trouwens.

 279. Aad Verbaast 12 februari 2012 om 09:41

  @Jan:LOL inderdaad zeer toepasselijk. Nog wel even afwachten natuurlijk voordat echt duidelijk wordt welke vermommingen worden gebruikt. De wolf in schaapskleren, de truc met het paard, de kleren van de keizer, of het carnavalskostuum. Om er maar wat te noemen. Ze zijn er allemaal.

 280. King Billy 12 februari 2012 om 12:28

  Heb hier een excel schema in elkaar gedraaid hoe Target2 in principe werkt. Moet weer grasduinen om de laatste cijfers van PIIGS-landen omtrent de schulden bij Target2 op te duikelen. Let wel, het zijn opgebouwde schulden bij Target2 van de ECB door de PIIGS-landen voor handelstransacties waarvoor de Centrale banken garant staan die terug te betalen , indien noodlijdende Centrale banken die niet kunnen betalen bij gebrek aan deviezen.
  Kom er op terug. Wordt inderdaad verschillend over gedacht. De economische redaktie van de FAZ vond genoeg redenen om onder de titel ‘Die Zeitbombe der Bundesbank, 29.01, er een hoofdartikel aan te wijden. 450 miljard, Nederland werd met 140 miljard genoemd, Die lui weten over het algemeen wel waarover ze schrijven.

 281. King Billy 12 februari 2012 om 12:58

  VON PHILIP PLICKERT Noch mehr Kredite für angeschlagene Euroländer? EU-Währungskommissar Olli Rehn hält mehr öffentliche Hilfen für das praktisch insolvente Griechenland für nötig. Deutschland ist nicht begeistert. Kaum ein Bürger weiß aber, dass es neben den Kreditpaketen für Griechenland, Irland und Portugal sowie über die EZB-Anleihekäufe hinaus noch weitere Kapitalhilfe für die Euro-Peripherie gibt, einen heimlichen Megatransfer. Dieser ist seit Ausbruch der Krise auf mehr als eine halbe Billion Euro angeschwollen. Kein Parlament, kein Finanzminister hat diese Summe je genehmigt. Das …
  500 miljard,, ik heb het hele artikel hier, moet voor betaald worden. 140 miljard voor Nederland.

  Verslagen van de Duitse Bundesbank tonen inmiddels een tekort aan van 450 miljard op lopende handelsbalansen. Griekenland staat voor 250 miljard in de min bij Target2. Gaan we op de pof produceren?

 282. jan bouma 12 februari 2012 om 13:01

  @King Billy…12:28
  Kan me niet aan de indruk onttrekken dat de “Target2” doelstelling veel verschilt met de vroegere “Clearingsinstituten” om het betalingsverkeer te faciliteren. Ook de BIB te Bazel is daaraan gecommitteerd. Ik geloof niet dat de crediteuren in Nederland binnen dat kader nog 140 miljard te vorderen hebben.
  Voor de functie van de BIB (Bank voor Internationale Betrekkingen) zie: http://www.bis.org/
  Voor de vroegere functies van de Clearingsinstituten: zie http://books.google.nl/books?id=Am6emvJE6CwC&pg=PA336&lpg=PA336&dq=Clearingsinstituten&source=bl&ots=rElUTiyXpc&sig=DXZnD7fBDYSNjm6q7BXBDAy8m28&hl=nl&sa=X&ei=KqY3T8T9E8n1-gbimdyDAg&sqi=2&ved=0CCkQ6AEwAQ#v=onepage&q=Clearingsinstituten&f=false

  Kern van de zaak blijft dat alle vorderingen van schuldeisers uiteindelijk binnen de marktomstandigheden gerealiseerd moeten kunnen worden. Sinds de vorming van eerst de EEG en daarna de EU is er sprake van een papieren basis die niets te maken heeft met de realiteit.
  Zo kan bijv. de “reële economische groei” niet los gezien worden van de tertiaire en quartaire economie. Zie het inkomen van de professor van Clingendael en dat van de ambtenaren. Wat voegen zij toe aan de reële economie waarin berekend zou moeten kunnen worden het “plus-saldo” van hun toegevoegde waarde qua salaris?

  Die is niente, nada, nul komma nul.

  Men amusere zich verder in dit tijdperk met 7 miljard mededingers op de wereldmarkt. De opkomende economieën eisen hun aandeel in de totaalbesomming. Dat gaat per definitie ten koste van de verliezers.

  @Aad…9:41…. Thanks.

 283. King Billy 12 februari 2012 om 17:17

  Tja, @bouma, balansen zijn barbaars mensenwerk. Op papier klopt ‘t, de realiteit van de ene balans is echter niet de realteit van de andere balans.

 284. Max Rozendaal 12 februari 2012 om 19:15

  jan bouma12 februari 2012 om 13:01
  Vertel eens Bouma, wat is jouw bijdrage eigenlijk geweest aan de reele economie? Volgens mij heb jij vooral geparasiteerd op andermans geld en dat vervolgens uitgegeven aan luchtkastelen, drank en dames van lichte zeden. Daar heb ik je in je talloze comments namelijk duizenden keren over gehoord maar nooit over een “echte” baan.

 285. Pierre Van de Kletersteeg 12 februari 2012 om 19:19

  Afval verzamelen in zijn achtertuin?

 286. jan bouma 12 februari 2012 om 22:15

  Re: 19:15
  en 19:19

  Hahaha….Bij gebrek aan argumenatie zijn er altijd nog de ad hominems van de “heren”.
  “Rozendaal” kom je de blogs van @Aad verbaast weer verzieken?

 287. Max Rozendaal 12 februari 2012 om 23:15

  jan bouma12 februari 2012 om 22:15
  Geef gewoon antwoord op de vraag.

 288. Aad Verbaast 12 februari 2012 om 23:45

  @King Billy: dank voor de info. Ik blijf me er in verdiepen. Intrigeert me zeker!
  En hou me natuurlijk aanbevolen voor verdere info die ook voor leken te begrijpen zijn. Per slot van rekening reken ik daar zeker het allergrootste deel van de lezers hier, mezelf daarbij inbegrepen. 😉

 289. jan bouma 13 februari 2012 om 07:00

  “Rozendaal”….23:15
  Ik m o e t helemaal niks, klootzak. Maar als je het weten wilt dan ben ik vanaf m’n 19e jaar al zelfstandige (samen met m’n broers) en heb ik miljoenen en miljoenen voor “de Staat” betekend en waarschijnlijk o.a. jouw uitkering wel bekostigd. Zelfs je naam is fake man; zal de rest van je bestaan ook wel niet veel voorstellen want a l s je iets betekend hebt in deze maatschappij, zoals ik, dan hoef je je niet te bedienen van fake-namen. En nou oprotten…

  @Aad… 23:45
  Je laat passeren de ad hominems op je blog. Soit! Maar roep je die “Rozendaal” en Kletersteeg niet tot de orde hou ik het hier voor gezien. Even goeie vrienden!

 290. King Billy 13 februari 2012 om 07:26

  Dan maar even on-topic. Cruyff voorpaginagroot in Oranje-shirt in de sportpagina van de FA Sonntagszeitung. ‘Der Vater des schönen Spiels’.
  ‘Immer den Ball haben: Das ist das Erfolgrezept das Johan Cruyff mit nach Barcelona hat gebracht’.
  Over zijn ontdekking, Messi op 13-jarige leeftijd: ‘Messi kann ja alles, nur eber gar kein Englisch. Mit Englisch und Spanisch beherrscht du die Welt. So es ist sehr unglücklich, das Messi mit der halben Welt nicht sprechen kann’.
  Kan iemand ter harte nemen, die getrouwd is met een Spaans sprekende dame, die in het Spaans waarschuwde dat Mexico naar de ‘cojones’ ging.
  Nu Ajax nog een nieuwe Messi. Aan Cruyff zal het niet liggen, want ‘Es hat also nicht mit den Beinen, sondern mit dem Gehirn zu tun.’

 291. Motek from Space 13 februari 2012 om 07:31

  Zorg ik even op m’n friese doorlopers voor koffie op deze vroege ochtend voor de time-out.
  Fryske dúmkes liggen op het schoteltje.

 292. King Billy 13 februari 2012 om 07:46

  Ach, re leken, 23.45, soms begrijp ik het ook niet, als je slim wilt bezuinigen en 140 miljard aan cash in een verrekeningsbureau hebt liggen en daartoe geen voorstellen door regering en volkvertegenwoordigers worden gelanceerd. Terwijl ondertussen medeparticipanten met 450-500 miljard aan schulden allemaal cadeau’tjes krijgen toegestopt en de Nederlandse samenleving het vel over de oren wordt getrokken.
  Als leek gaat dat mij boven de pet. Tenminste enige toelichting wat met die belastingcenten wordt gedaan, en waarom wel en niet, lijkt gewenst. Of, net zoals bij worsten, des te minder men weet hoe die inelkaar gedraaid worden, des te beter slaapt men, dit hier ook aan de orde?

 293. Pierre Van de Kletersteeg 13 februari 2012 om 09:08

  “Wie worsten een en weduwen trouwt……”
  maar het eigenmachtig optreden van kabinet, buiten parlement om heeft nu toch wel alle grenzen van het toelaatbare overschreden….

  Maar jan, je hebt idd nog niet verteld hoe je voor onze staat millioenen en millioenen hebt verdiend als 19 jarige. kan niet zijn als schrijver; je boek verkoopt niet in millioenen oplage, de hele famillie en l je vrienden hebben er al een.
  Daar kan je de bakker niet van betalen.
  ben benieuwd.
  Of je moet een tweede VAM beginnen….
  Daar zit geld in!

  Maar als er iets is overgebleven van parlementasire controle: dan accuut uit de euro, en accuut kabinet eruit en strafrechtelijk vervolgen.

 294. Aad Verbaast 13 februari 2012 om 09:26

  @Roozendaal @Kletersteeg en @Jan Bouma: dringend verzoek of de heren even willen afzien van het becommentariëren van elkaars eigenschappen (wel of niet terecht)?
  Het lijkt wel voetbal! Waar nu juist in dit blog een scherp betoog is gehouden hooligangedrag buiten de deur te houden.

 295. Aad Verbaast 13 februari 2012 om 09:27

  @Motek: hartelijke dank. Die koffie laten we ons goed smaken zo op de vroege morgen. Zeker ook met de dumkes erbij. Laatst nog een hele zak er van verorberd na een bezoekje aan de beste banketbakker van Drachten (Boonstra). Heerlijk!
  Komt allemaal goed van pas. Dan pak ik even de vredespijp uit de kast om daar de hens in te steken. De gemoederen lopen op lees ik net hierboven!

 296. Pierre Van de Kletersteeg 13 februari 2012 om 09:33

  @motek: ga je schamen! Koffie met dumkes!!! hete chocomel met beerenburg bedoel je!
  @Aad: de bal is rond……

 297. Aad Verbaast 13 februari 2012 om 09:35

  @King Billy: ik goegelde even op: target2 imbalance. Dan komen er wat meer interessante links naar boven met ook een heldere uitleg. Althans in het Engels wat voor mij makkelijker te verhapstukken is dan het Duits.
  Teneur (voor zover ik het begrijp) is dat het allemaal niet zo’n punt is. Tenzij er een faillissement komt van de landen die nu op de rand van die afgrond staan. Piggs landen. Misschien precies de reden dat er links en rechts gesproken wordt over dat een faillissement niet echt een groot probleem is als het maar “ordelijk” gebeurt (je moet het maar kunnen bedenken, als politicus). Dit ‘vuiltje’ moet dan eerst wel even opgelost worden. “even”????

  P.S. Frankrijk zit dan overigens goed (hebben die ook eens een voordeeltje), die zit met haar imbalance aan de andere kant van de streep. begrijp ik.

 298. jan bouma 13 februari 2012 om 09:50

  @Aad…9:27
  Zoals zo vaak laat men de hooligans ongestraft hun gang gaan. De hele maatschappij lijdt onder hun gedrag. Nu is men beheerder en heer en meester van het eigen huis (zo wordt verondersteld). Jouw blog dus. En als je blijft tolereren de ad hominems van @Kletersteeg en de fake @Rozendaal dan hou ik het voor gezien hier. Je moet soms stelling kiezen. En als je dat uit lafheid niet doet. Soit! De hooligans zullen hebben gewonnen met je steun.

  ps
  Ik ga vanaf nu even wat anders doen. En ik zie later wel of je je blog schoon wenst te houden; of niet.

  @Kletersteeg…9:08
  Hoe dan ook. De drukker alleen al kreeg een vette order van mij om mijn boek te drukken. Gefinancierd uit eigen middelen. Neem nu zelf even je eigen maat; idem die van “Rozendaal”.

 299. Motek from Space 13 februari 2012 om 09:54

  Pierre-lekkere pier..Motek schreef wat ze bedoelde dus ga niet schrijven wat Motek bedoelde die overigens niet van Beerenburg houdt laat staan op de vroege ochtend wil ruiken. Duimpie hoog graag en alst effe kan een schuimkraag op de koffie.
  Per favore…gedraag je niet als een “bal” svp anders stuur ik Cruijff op je af want die kan trappen 😉

 300. Aad Verbaast 13 februari 2012 om 10:38

  @allen: om wat rust in de tent te brengen en de geesten wat te verlichten organiseer ik een gemoedelijk schoolreisje met alle deelnemers. Kom er nog maar eens om!
  Nog wel naar de sixtijnse kapel. Kijk rustig even rond op deze fraaie site waar je op je gemak in 3-d de kapel kunt bewonderen tot in groot detail.
  http://www.vatican.va/various/cappelle/sistina_vr/index.html

  Amuseer u allen!

  P.S. tip (voor de digibeten): sleep met de muis over het beeldscherm on rond te kijken, en scroll met het muiswieltje als je een standpunt dichterbij of verderaf wilt innemen.

 301. Pierre Van de Kletersteeg 13 februari 2012 om 10:43

  @Jantje-van-de-vuilnishoop: rondje opscheppen? Dat kan. mijn bruto omzet voor een eenmans bedrijf was op zeker moment in guldens over een bankrekening: 742.000 en over een tweede 240.000; en groeiend met ongeveer 15% per maand.

  Om het uit te drukken in productie: per maand een trailer onderdelen gemaakt in opdracht; per 6 week een trailer eigen producten, gemaakt naar eigen ontwerp.alles weggezet binnen 4 dagen maimaal.Van eigen producten (eigen ontwerp)worden er 9 illegaal nagemaakt in China; maar die zijn slechter en duurder dan van mij.

  Om een voorbeeld van hoeveelheid te geven:aakte een stripje, 14x15mm, 35cm lang,
  wat gaten erin en en wat tapgaten erin, 840.000 stuks= 360 ton matereaal; was 21 trailers afgewerkt product.

  In onderaanneming van metaalbewerking was ik nr 3 in west europa.
  Ik werd door een parlementslid afgehaald op het vliegveld, en zonder controle door douane.
  Omdat ik vaak vloog, kreeg ik gratis eerste klas.
  kende ook alle stewardessen, en kende de meest intersante bijbels op 10 km hoogte.

  Maar allez: productie is de enige realiteit.

  Wat betreft drukken; ooit was ik de student die studieboeken kopieerde; er werden 800.000 dubbelzijdige kopies in beslag genomen, 600.000 vonden ze niet; de kranten in duitsland en Belgie en ook de volkskrant; met foto en editoraal stuk een paar keer….
  Overal waar ik kwam in het centrum van Groningen: gratis drinken en ettelijke bakken sate, en ik hoefde in restaurant niet te betalen.

  Voor de rest; was ik de eerste echte kraker in NL; nav dat kwam de leegstand wet en ik heb mijn sporen op nog wat andere tereinen verdiend.
  maar dat vertel ik niet.

  PS een boek laten drukken kost voor 350 pagina’s ongeveer f3,50.
  Alleen als het slecht is, moet je het drukken zelf betalen, anders betaalt de uitgever.

 302. Pierre Van de Kletersteeg 13 februari 2012 om 10:45

  Had op een gegeven moment iets meer dan 500 aan het werk; verdeeld over 5 bedrijven; eigen bedrijf: 35 man.

 303. Motek from Space 13 februari 2012 om 11:06

  10:38…on-topic…Aad…ik kan echt geen bal meer zien na m’n laatste bezoek daar 😉

  Ruk nu naar de belasting-ballen, kofje is op; vooruit met de geit maar weer..

 304. King Billy 13 februari 2012 om 11:18

  Maar er wordt openlijk gesproken, ook in de politiek, dat Griekenland tenminste ge-isoleerd moet worden. Dat is de oorzaak van de hele dicussie. Het zal de ECB een macro-worst zijn, hoe de balansen binnen de EU eruit zien. Per saldo verandert er niets voor de ECB. Totdat de rijke landen hun tegoeden bij Target2 verleggen naar andere beleggingen. In de samenleving bijvoorbeeld.Lees de laatste zin.

  Germany faces a dilemma familiar to anyone who has ever made a bad loan—whether to keep throwing good money after bad to keep the debtor afloat or pull the plug and suffer the consequences. The half-trillion-euro claim the Bundesbank has on the ECB is an important but poorly understood factor in the decisions over the future of the euro. So it’s in the interests of everyone that central bankers provide more transparency when it comes to Target2. Says Citi’s Rahbari: “From the moment that you seriously start to consider breakup as a plausible scenario, these issues should probably be given more prominent space in the public debate.”
  http://www.businessweek.com/magazine/germanys-hidden-risk-12142011_page_2.html

 305. King Billy 13 februari 2012 om 11:28

  Mooi die Sixtijnse kapel. Tip: rondtollen, gelijk muiswiel als een gek heen en weer bewegen.
  Ontstaat het vertigo effect, de Sixtijnse kapel als disco.

 306. Aad Verbaast 13 februari 2012 om 13:13

  @King Billy: zag net een mini berichtje voorbijkomen over het bankroet van Griekenland.
  http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/%29/components/actueel/rtlnieuws/2012/02_februari/13/economie/eu_grieks-bankroet-erger-dan-noodmaatregelen.xml
  Niet zo veelzeggend, ware het niet dat het weer een voorbeeld is van de media die ook kritiekloos nieuws verspreiden. En de opmerking:
  == Een bankroet zou nadeliger zijn voor Griekenland dan de drastische maatregelen die het land nu neemt om de schuldencrisis te beteugelen. Dat stelde Europees Commissaris Olli Rehn (Euro en Economische Zaken). ==
  Gezien de target2 discussie lijkt me dat het nog nadeliger zou zijn voor landen als Duitsland en Nederland als de boel zou klappen. Maar ja, dat zegt een eurocommissaris niet.

  Kijktip voor vanavond: tegenlicht met de docu: Goldman Sachs en de vernietiging van Griekenland.
  Kan nu ook al bekeken worden trouwens: http://tegenlicht.vpro.nl/nieuws/2012/februari/-Eurostat–controle-alleen-op-afspraak.html

  Wat en bende, wat een rotzooi!

 307. Max Rozendaal 13 februari 2012 om 14:49

  Ik m o e t helemaal niks, klootzak. Maar als je het weten wilt dan ben ik vanaf m’n 19e jaar al zelfstandige (samen met m’n broers) en heb ik miljoenen en miljoenen voor “de Staat” betekend en waarschijnlijk o.a. jouw uitkering wel bekostigd. Zelfs je naam is fake man; zal de rest van je bestaan ook wel niet veel voorstellen want a l s je iets betekend hebt in deze maatschappij, zoals ik, dan hoef je je niet te bedienen van fake-namen. En nou oprotten…
  jan bouma13 februari 2012 om 07:00

  Phoe, phoe Jan. “Klootzak”? Cranky, cranky. Jammer dat altijd weer blijkt dat jouw laagje beschaving zo flinterdun is. En wie ben jij om hier te zeggen dat ik moet “oprotten”? Sinds wanneer ben jij hier de veldwachter? Ennu..Aad Verbaasd stelt dus ook niet veel voor en heeft niets betekend voor deze maatschappij omdat zijn naam fake is? Maar goed, je beschuldigd hem er ook van een lafaard te zijn. Ik zal echter luisteren naar de heer Aad en de vraag opnieuw netjes en beleefd formuleren: In welke vorm heb jij, die altijd zo graag anderen de maat neemt en zo hoog van de toren blaast, dan daadwerkelijk bijgedragen aan de reeele economie (primaire en secundaire sector)? Ben concreet. Namen en rugnummers. In welke sector bijvoorbeeld? En hoeveel omzet deed je dan als zelfstandige? Blijkbaar veel want het gaat dus volgens jou om “Miljoenen en miljoenen”. Maar dat kan iedere idioot wel claimen.. En wat jij dan precies betekend hebt “in” deze maatschappij is ook niet echt helder. Kun je aangeven welke belangrijke bijdrage je hebt geleverd waarvan we de effecten ook daadwerkelijk kunnen zien. Je zult het met me eens zijn dat je boek voorlopig nog weinig impact heeft gehad. Van je Villa en je schilderijen liggen ook nog niet echt honderden mensen wakker.

 308. Aad Verbaast 13 februari 2012 om 16:35

  @Max Rozendaal. Ik verwijs graag even naar mijn reactie van hierboven om 09:26. En vraag je je daar aan te houden. Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen met discussies in het blog over het wel en wee in de wereld (ook in brede zin kan dat hier), maar om enkel een vaste (en door mij gewaardeerde) gast persoonlijk aan te spreken en te becommentariëren dat doe je maar op zijn eigen blog. En niet hier.
  Kunnen we dat afspreken?

  P.S. ik adviseer @Jan dan ook niet op jouw reactie te reageren, sterker nog te negeren.

 309. Max Rozendaal 13 februari 2012 om 16:43

  @Aad Verbaast13 februari 2012 om 16:35
  Dat kunnen we afspreken maar ik vind het wel slapjes van je dat je Bouma adviseerd te zwijgen. Als Bouma hier alles en iedereen de maat neemt en zo hoog van de toren blaast is het niet meer dan normaal dat hij ook maar eens gevraagd wordt om boter bij de vis te leveren. Zeker als hij mij uitmaakt voor klootzak en jou een lafbek noemt. Dus..Bouma: reageer ook rustig op je eigen blog (als je durft). No offence Aad.

 310. King Billy 13 februari 2012 om 16:48

  http://faz-community.faz.net/blogs/fazit/archive/2012/02/02/die-zeitbombe-der-bundesbank.aspx
  Alsjeblieft: Olivier Rehn. Google Rehn en Target2, hij weet verdomd goed, waar hij mee bezig is. Expansieve geldpolitiek zonder limiet in Target2, zonder politieke controle.
  Target2 is niet gebonden aan een schuldenplafond, zefls geen politieke afspraken daarover!
  Rehn gijzelt de discussie omdat de angst regeert, in plaats van het gezond verstand.
  Breng Target2 onder controle en de pleuris breekt uit.

 311. Aad Verbaast 13 februari 2012 om 17:09

  @Rozendaal: ik heb gewoon geen zin in onderling gedoe en gekissebis van “mijn gasten” over “mijn gasten”. Zeker niet als het zich daartoe beperkt. Genoeg veel interessantere onderwerpen om het over te hebben.
  Nogmaals: doe het op zijn blog, of open zelf een blog.
  Goed dat je het hebt willen afspreken. Dank.

 312. Aad Verbaast 13 februari 2012 om 17:13

  @King Billy: goede aanvulling Ik zet op mijn inmiddels groeiende lijst van verwijzingen. Zeker ook om de volgende getallen (meten is weten).
  == Die griechische Zentralbank schuldet dem Euro-System mehr als 100 Milliarden Euro, Irland gut 120 Milliarden Euro, Portugal 60 Milliarden Euro, Spanien nun 150 Milliarden Euro. Das Defizit von Italien ist jüngst auf mehr als 190 Milliarden Euro geschnellt. Insgesamt haben die Zentralbanken der angeschlagenen Euroländer nach den jüngsten verfügbaren Zahlen von November mehr als 550 Milliarden Euro Kredit über das Euro-System bezogen. ==
  Geeft een fraai overzicht van de piggs landen zo bij elkaar.

  Zit nu nog wel te puzzelen om de optelsom sluitend te maken: Duitsland 550 en Nederland 140 miljard euro. Samen alleen al 690!?. Een balans moet wel sluitend zijn 😉

 313. King Billy 13 februari 2012 om 17:56

  550 en 140 zijn de tegoeden, nou ja, claims, die de twee DNB’s op Target2 hebben. De Duitsers zijn overigens aan het afbouwen.
  Kijk, als jij je familie een creditcard geeft, die daarmlee ongelimiteerd gaan inkopen, ben je niet blij.
  Da’s wat daar gebeurd, zonder dat de deurwaarders op de stoep staan en de ceditcard blokkeren.
  Ze krijgen zelfs geld toe!
  Prettige avond nog met “God’s werk”

 314. King Billy 13 februari 2012 om 18:16

  Een leuke:
  „Fiat money, such as paper dollars, is money without intrinsic value: It would be worthless if it were not used as money.“ Gregory Mankiw (2008): Principles of Economics
  ‘Het zij zo’ geld.

 315. Aad Verbaast 13 februari 2012 om 19:08

  @King Billy: net een tweet van Rutte:
  == Spreekt nabij Berlijn met bondskanselier Merkel en de regeringsleiders van Denemarken en Estland over o.a. de situatie in de eurozone. ==
  Target2 op de agenda? Nou vergist Rutte zich nog wel eens in grote getallen..

 316. King Billy 13 februari 2012 om 21:18

  Gôh, heeft Engeltje, die op aller tongen piest, de opperhoofden (v/m) van de 17e, 18e en 19e Bondstaten voor instructies naar Berlijn laten komen? Dan staat er iets te gebeuren.
  Misschien gaan ze wel een gezamenlijke brief schrijven aan Draghi dat hun burgers ook een rekening willen openen bij Target2 met dezelfde kredietvoorwaarden als voor de familie’s in de periferie.
  Het liefst bij de DiBaBiBaDu bank, je weet wel, die met de Oranje leeuw.

 317. jan bouma 13 februari 2012 om 21:30

  @Aad…17:13
  Op een totaal van bijna 20.000 miljard voor heel Europa GDP in 2010; zie: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_in_Europe_by_GDP_(nominal)
  is dat tekort van 690 miljard niet veel. Maar wordt schraalhans de keukenmeester in een krimpende economie begint iedereen te kermen. De neerwaartse spiraal van deflatie en stagflatie versterkt zich. Morgen verder….

 318. King Billy 13 februari 2012 om 21:43

  Heb ‘Geld speelt geen rol’ van Marten Toonder vluchtig nog eens doorgelezen. De Windhandel, de Bovenbazen. Kan Target2 zo in verpakt worden met Tom Poes die de ene list na de andere verzint om Bommel weer eens uit de shit te trekken.
  Moest eigenlijk verplicht leesvoer voor volksvertegenwoordigers zijn. Begrijpen ze misschien op welk gevaarlijk ijs ze zich begeven met de windhandel in tegoeden en schulden bij Target2.

 319. King Billy 13 februari 2012 om 22:13

  @bouma. Die 690 miljard is slechts de schuld bij Target2. Zullen we de gezamenlijke staatsschulden en consumentenschulden er ook nog even bijtellen?
  En nogmaals, die 690 miljard wordt door Nederland deels afgedekt door 140 miljard. Zullen we die bij monde van de Nederlandse volksvertegenwoordigers opeisen en in de Nederlandse samenleving investeren? Of eigen schulden A F L O S S E N?

 320. Aad Verbaast 14 februari 2012 om 00:02

  @King Billy: Merkelwaardig inderdaad. De agenda is niet openbaar gemaakt, behalve dat het over Europa zou gaan. Waar anders over? Samen goed voor 750 miljard+
  Misschien gaat Merkel even wat bijles geven aan Rutte, zodat hij de volgende keer iets gaat snappen van de gesprekken aan de tafel van de volgende top.

  Bommel: die moet ik dan ook maar weer eens gaan lezen. De “verzin een list” wordt steeds actueler.
  De eenvoudige doch voedzame maaltijd ook. Veel meer zal er niet meer inzitten.

 321. Aad Verbaast 14 februari 2012 om 01:02

  @Jan: zo kan je alles wel relativeren natuurlijk. Niet iets waar jij altijd in uitblinkt overigens 😉

  Maar zie jij Rutte al aankondigen dat Nederland een tegenvaller heeft van 140 miljard?
  Komt dicht in de buurt van de jaarlijkse begroting van de staat. Hij kan veel weglachen, dat doet hij dan ook. Deze keer zal hij toch wel een grimas trekken denk ik zo. Zeker als hij consequent beleid wilt handhaven dat hij de kosten niet wil “doorschuiven naar de volgende generaties”.
  Zie je het al voor je?
  P.S. kan ik dan alvast een stukje van je tuin reserveren voor mijn volkstuin? Wordt het toch nog gezellig. Die sleurhut pleur ik dan ik wel ergens in een hoekje.

 322. King Billy 14 februari 2012 om 07:28

  De toekomst van de euro en de EU. Het sculdprobleem. Merkel is aan het schakelen
  http://www.donaukurier.de/nachrichten/topnews/D-EU-Daenemark-Niederlande-Estland-Krisen-Waehrung-Merkel-empfaengt-drei-europaeische-Regierungschefs;art154776,2558121

  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/griechenland-einknicken-der-euro-retter-11644915.html
  kort uittreksel:
  Des Rätsels Lösung, wie der Süden weiter locker auf Pump leben kann, obwohl der Kapitalmarkt höhere Zinsen verlangt, findet sich in Frankfurt. Dort sorgt die EZB mit Geldspritzen, Anleihekäufen und vor allem mit dem für die Abwicklung von Zahlungen zwischen den Euro-Notenbanken gedachten Target-System dafür, dass die Leistungsbilanzdefizite in Krisenländern hoch bleiben und Anpassungen aufgeschoben werden können. Das Ganze funktioniert so ähnlich wie ein unbegrenzter Überziehungskredit. Fast zum Nulltarif zieht der Süden das Geld für Rechnungen aus dem geldpolitischen Verbund, im Norden steigen im Gegenzug lediglich die Forderungen zum Beispiel der Bundesbank gegenüber der Bank von Griechenland. So druckt der Süden einfach das Geld, das er zum Bezahlen der Rechnungen braucht. Heimlich, still und leise haben sich so Kreditsalden von fast einer halben Billion Euro aufgetürmt. Niemand weiß, wie lange das gutgeht.

  Wéér het Target2 systeem……. Rutte heeft écht wat uit te leggen. Een tijdbom met een kort lontje.

 323. jan bouma 14 februari 2012 om 08:27

  @Aad…1:02
  Mij best dat je je je sleurhut hier ergens neerpleurt…; hij zal tussen de rotzooi niet opvallen. Tegen die tijd hoop ik wel m’n proces te hebben gewonnen.
  @King Billy en @Aad
  Kern van de problemen met de zgn. “euro-crisis” is dat er in de al eerder gesignaleerde KRIMP van de economie iedereen dan begint te tellen en te kermen. En dan letterlijk “hoe hij er uitspringt”. Kijk! Vroeger werden de leningen door landen en burgers vrij gemakkelijk opgenomen en ook verstrekt door de financiers. Van beide kanten was er de verwachting van de vanzelfsprekende groei “die alles wel zal oplossen.” Men sloot bijv. ook de ogen voor de gevolgen van de geringe bijdragen die de tertiaire en quartaire economie leverde aan de echte economie. Kijk! Opnieuw. Vroeger verdiende iedereen aan de groei. Verhandelde bijv. de maatschap waarin ik zat o.g. voor miljoenen dan deed de fiscus mee voor 6% overdrachtsbelasting, de notaris verdiende eraan, makelaars en taxateurs en wij moesten ook nog wat hebben voor onze overhead: de kosten en de winstopslag waarover dan natuurlijk weer belasting betaald moest worden. Vervolgens verwachtte de koper van het o.g. natuurlijk ook weer winst te kunnen maken (het o.g. moest daarom per definitie duurder worden).
  Aan al deze voorwaarden voldoet alleen “de groei-economie”. En die is op dit moment afhankelijk van de benepen en kortzichtige financiers die nu “ineens” heel zuinig gaan doen vanwege “de krimp”. Ze gooien hun eigen glazen in.
  In Amerika drukken ze ongelimiteerd dollars bij indachtig de overweging dat die omgezet worden in niet inflatoire groei. Ook een illusie natuurlijk maar als er nu gekozen zou moeten worden tussen de stagflatie en de inflatie (zonder dat die “hyper” wordt) dan kiest de optimist voor een beetje inflatie. Want in feite klopt alleen zo “de boekhouding” van ook de sterke euro-landen. En al sinds de vorming van de EEG.

 324. Aad Verbaast 14 februari 2012 om 09:39

  @King Billy: == So druckt der Süden einfach das Geld, das er zum Bezahlen der Rechnungen braucht. Heimlich, still und leise haben sich so Kreditsalden von fast einer halben Billion Euro aufgetürmt. == zo kan je dat natuurlijk ook zien als je op de pof leeft en dat wordt toegestaan ook nog.
  De banken hebben overigens ruim 600 miljard bij de ECB gestald omdat ze niet weten waar dat geld anders neer te leggen. Aan elkaar uitlenen doen ze niet omdat ze elkaar niet vertrouwen. Wordt met de dag meer (dat geld dan, niet het vertrouwen).
  Misschien moeten we Goldman Sachs eens vragen of ze daar niet een swap oplossing voor kunnen bedenken. Vast wel.
  Gisteren weer een boeiende uitzending van tegenlicht. Wat een stelletje boeven zijn het toch.
  http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2011-2012/Goldman-Sachs-en-de-vernietiging-van-Griekenland.html

 325. Aad Verbaast 14 februari 2012 om 09:59

  @Jan: dank voor het aanbod. Wordt allemaal een race tegen de klok. Want als die rechtszaak nog even wordt uitgesteld zijn we misschien al het punt gepasseerd dat ook de Nederlandse staat geheel op zwart zaad zit, en die miljoenen die je je wordt toebedeeld nog wel in de boekhouding staan maar slechts met een IOU worden uitgedeeld. En probeer daar maar eens mee af te rekenen bij de bakker.
  Misschien (je hebt het toch over de geldpersen) kan je vragen om die IOU om te ruilen tegen een geldpersje en wat speciaal papier waarmee je zelf geld mag gaan drukken. Onder toezicht (dat dan ook weer wel) van de DNB. Maar ja, we weten dat dat niet veel voorstelt.

  Ik ben zoals je weet geen tegenstander van de nodige krimp. Maar dan wel verstandige krimp. Hoeveel nutteloze groei is er immers niet gecreëerd? Kan (net als bij bezuinigingen) heel wat nodeloos vet uit de economie worden weggesneden. Ook daar (net als bij de banken) weer terug naar de core-business.

  P.S. vanmorgen keek ik op het dashboard na inloggen zie ik ineens dat er gisteren 400 keer deze site werd bekeken. Bleek een onbekende een link naar een blog te hebben achtergelaten op http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2012/02/duizenden_ontslagen_basisonder.html
  Gingen meteen meer dan 130 extra mensen kijken!
  Daar moet toch iets uit te halen zijn. Heb jij je al aangemeld daar? Beetje kruisbestuiving legt weer geen windeieren zo blijkt maar weer : cool:

 326. King Billy 14 februari 2012 om 10:15

  Wel even afrekenen op voorwaarde dat Draghi eerst 5% van die 140 miljard aan Cruyff geeft om van Ajax weer een wereldclub te maken en Rutte zorgt dat de BigMac index stabiel blijft zodat het volk tevreden en van de straat blijft.

 327. Pierre Van de Kletersteeg 14 februari 2012 om 10:23

  Ah wel! jantje heeft een oplossing; hij compoteerd zijn sleurput, wordt concurrentie van de VAM, gefinancierd door de rente van millioenen die hij voor de staat heeft verdiend, en donneert een paar ton aan @aad om de blogjes op gangte houden, sluit de vecht af en verkoopt het water per liter.

  Daarna who cares? Over een jaar of twee is sowieso geen geld meer om AOW uit te betalen, is nederland failliet en blut omdat we zo stom waren wat corrupte landen eindeloos te financieren; dit om een wit voetje in europa te halen.
  Kunnen we nog wat oorlogen beginnen natuurlijk.Maar met een marine die met slagschepen en helicopters en raketten verlist van een paar roeiboten is dat ook niet aanbevelingswaardig.
  Goed, gaan we afrika kolonialiseren.Zou de bevolking na wat initiele strubbelingen wel ok vinden denk ik.Armoede zou daar verdwijnen.
  Dat maar doen dan?

 328. jan bouma 14 februari 2012 om 10:37

  @Aad… 9:59
  Het zal per saldo altijd gaan om de basale waarheden die mensen als zodanig ook wel degelijk weten te herkennen. Een veelzeggend teken, als voorbode van deze crisis, was wel het breed uitgevoerde onderzoek door het McKinsey-NRC Handelsblad onderzoek uit 2003/2004 waaruit de scepsis bleek van de toen 25-40 jarigen bevolkingsgroep (zie: http://www.21minuten.nl/21minuten/images/21minuten_2007_rapport.pdf ) en de achterflaptekst van mijn boek.

  Alom werd toen al de scepsis duidelijk dat we met z’n allen oplopen tegen de grenzen van de groei. De kinderen van de destijds geënqueteerden zouden tegen het jaar 2050 volgens hun ouders geen perspectief hebben in relatie met de dan ca. 9 miljard mededingers op de planeet. Daarom was hun toekomstperspectief somber. Tevens vormde zich toen het omslagpunt en het inzicht “dat er geen eeuwige vanzelfsprekende groei meer mogelijk zal zijn…” We lopen op tegen de fysieke grenzen aan de groei. En die toestand vertaalt zich nu in de misère van onze alledag.

  Desalniettemin: men amusere zich; zolang het nog kan.

 329. Aad Verbaast 14 februari 2012 om 11:16

  @King Billy: ik denk er serieus over na om een pettenfabriek te gaan beginnen. Moet toch een enorme markt voor gaan komen als iedereen nog slechts kan terugvallen op het rondgaan met de pet om nog enigszins te overleven. Je moet er maar opkomen!

  @Kletersteeg: heb jij je eigen plan al klaar voor als het zover is?

 330. Aad Verbaast 14 februari 2012 om 11:20

  @Jan: ik las net dat er weer een aardbeving was in Griekenland. Het zal toch niet gebeuren dat heel Griekenland van de aardbodem zal verdwijnen? Kunnen we natuurlijk echt naar onze centen fluiten.

  En over de grenzen van de groei. Die zijn natuurlijk al lang bereikt. De enige groei die nog met hangen en wurgen wordt bedacht door de spindocters is virtuele groei: groei die niets bijdraagt.

 331. King Billy 14 februari 2012 om 13:43

  Die pettenfabriek heb ik niet zo’n hoge pet van op. Probeer het met multifunctionele bezemstelen: bedelstaf, voor een spandoek en geschikt om de ME en straatrovers verre te houden.

 332. Aad Verbaast 14 februari 2012 om 14:07

  @King Billy: met een beetje brainstormen overleven we deze storm wel.
  Nog eentje: we maken gelijke munten. Daar kan je immers altijd mee terugbetalen.

 333. Pierre Van de Kletersteeg 14 februari 2012 om 15:17

  Ik heb niet alles gevolgd van de zinkende boot griekenland.
  Maar vertel eens:
  –wat hebben we direct geleend aan de griekjes?
  –wat is er van de week uitgekomen?
  –en wat ontfutselen ze ons vis Target2?

 334. Aad Verbaast 14 februari 2012 om 15:26

  @Kletersteeg: wel een beetje bij de les blijven natuurlijk. Staat allemaal hierboven in de 336 reacties.
  Even rustig er voor gaan zitten en je bent weer helemaal bij 😉

 335. Aad Verbaast 14 februari 2012 om 15:56

  @Kletersteeg: == Dus je weet het zelf niet? == dat zeg ik toch niet? 😎

 336. King Billy 14 februari 2012 om 17:16

  @Kletersteeg. Re je vragen. Hier een link.

 337. King Billy 15 februari 2012 om 09:55

  ‘De snelste manier om je vertrouwen in de politiek te verliezen’, zegt hij, ‘is politicus worden. Dan pas kom je erachter hoe het allemaal in elkaar steekt, en daar word je niet vrolijk van.’
  Markerink (PvdA) in een interview in de VK.
  Des te meer redenen voor non-politici om de politiek met een gezonde dosis wantrouwen tegemoet te treden.
  Heb ‘m op mijn favoriete one-liners’ lijstje gezet, dat steeds leuker wordt.

 338. King Billy 15 februari 2012 om 14:13

  de discussie over het WK’78 laait weer op.
  Ook een heel file’tje van, i.v,.m. Grondona,i Senior VP FIFA, betrekkingen met de Zorrequieta’s in Argentiniek, Bariloche. Was destijds al betrokken bij het WK’78 en staat op een foto met Videla, die de Troostcup aan Ruud Krol uitreikt.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2698/Sport/article/detail/3181514/2012/02/15/Onderzoek-FIFA-Nederland-toch-wereldkampioen.dhtml

 339. Aad Verbaast 15 februari 2012 om 14:45

  @King Billy: eindelijk gerechtigheid!
  Corrupte bende.

 340. karlen 4 mei 2012 om 12:10

  lekkere vrouwen ik zal met hun wel willen sexen mijn piemel in de gaatje van hun

 341. Leila K. 30 december 2014 om 13:30

  Mijn vader zei ooit: elke 3e corner is een penalty

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: