Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Crises en Salamitactieken

Barroso kwam haast klaar toen hij op 21 juli na het crisisberaad in Brussel de microfoon bezwangerde en opgetogen opende met: “We needed a credible package, we have a credible package”. We zijn krap twee weken verder en inmiddels zijn we al weer beurs geslagen door de ene crisis na de andere. In grote hitte verdampt alles. Zo blijkt maar weer.

Ergens in 2007 diende de eerste crisis zich aan. De hypotheekcrisis. Sindsdien hobbelen we van de ene crisis, gestapeld, naar de andere.

De Bankencrisis
De Kredietcrisis
De Economische crisis
De Schuldencrises
–        IJsland, Ierland, Griekenland, Portugal, Italië, Spanje, Amerika etc. Wie volgt?
De Financiële crisis
De Eurocrisis
De Amerikaanse schuldenplafond crisis

En keer op keer krijgen we van de politici de salami in plakjes voorgetoverd.  Stoere taal (in Nederland Rutte en de Jager voorop) gemixt met de lucht van knoflook (tijdelijk bloeddrukverlagend). De Salamitactiek.

Want elke keer wordt ons voorgehouden dat er nu echt afdoende maatregelen genomen zijn de crises te bezweren. Elke keer wordt ons een plakje worst voorgehouden. Elke keer blijkt dit naar meer te moeten smaken. En elke keer blijkt dat het niet genoeg is om de honger te stillen. En elke keer blijkt er nog meer van hun worst geconsumeerd te moeten worden.

Onderhand ben ik er kotsmisselijk van geworden.

Heel recent? In Amerika rollebolden de politici over elkaar heen. Om met een ‘oplossing’ te komen die niet verder ging dan het schuldenplafond te verhogen, en na te gaan denken over hoe de schulden te gaan verlagen. Verkiezingen voor de deur immers..

In Europa belden de politieke ‘leiders zich suf dit weekend. En toverden de volgende plakken uit de doos om een nieuwe beurskrach te voorkomen: ECB gaat massaal junk-obligaties opkopen. Om “de prijsstabiliteit in de eurozone te garanderen”. De G20 kwam ook niet verder dan het aandringen op “snelle implementatie van al genomen maatregelen”.

Hoog tijd om de echte crisis eens te gaan benoemen: de Politieke Crisis. De moeder van alle crisissen.

P.S. en dan heb ik het nog niet eens over de voedselcrisis, de watercrisis, de energiecrisis en de klimaatcrisis gehad. Daar hebben de politici even allemaal geen tijd voor..

Plaatje: NRC: De wanhoop van de beurshandelaar in beeld

91 Reacties op “Crises en Salamitactieken

 1. antoinetteduijsters 8 augustus 2011 om 12:07

  Mensen en vooral politici moeten eens ophouden om alleen egocentrisch te denken.

 2. Glaswerk 8 augustus 2011 om 12:27

  Zolang kredietbeoordelaar S&P een rekenfoutje van $2.000.000.000.000 mag maken en daarna doodleuk kan beweren dat het voor de rating van de VS toch niet uitmaakt, tja, waar is men dan eigenlijk mee bezig, behalve met de minder gezegenden der aarde (zo’n 99,99% van de wereldbevolking) nog verder uit te kleden?

  Om maar een klein voorbeeld te noemen…

 3. Aad Verbaast 8 augustus 2011 om 12:38

  @Antoinette: == alleen egocentrisch te denken ==
  Denken (kunnen ze dat?) is nog een ding. Doen kan daar nog mijlenver vanaf staan, zo blijkt..
  Maar je hebt helemaal gelijk. Als er al (na)gedacht wordtm, dan worden die gedachten veelal gevoed door de verkeerde factoren.

  @Glaswerk: Op zulke grote getallen maakt het allemaal niet zo veel meer uit blijkbaar.
  Die rating wordt natuurlijk ook voor een groot deel bepaalt door de politiek. Hoe hard ze ook roepen dat ze onafhankelijk zijn.
  Op kleine schaal: hadden Rutte en de Jager zich ook niet flink vergist recent? 100 miljard ongeveer. Of ook onderdeel van de salamitactiek?

 4. Motek from Space 8 augustus 2011 om 13:15

  De naaimachine gaat lustig verder. Zig-zag, op-en-neer. In de hoop dat de mens via een niet al te opvallende manier wordt uitgeroeid. Who the fuck is ook al weer de zwakste schakel? Wie zich vast wil houden aan ronddartelende cijfertjes moét bijna wel een tic gaan overhouden in het eigen ei. De , alle, overheden op een stokje óp de Markt en afserveren moet de leus worden! (grom…)

 5. jan bouma 8 augustus 2011 om 13:23

  @Aad.. Succes met dit blog.

  In grove lijnen zomaar wat comment:
  Geef graag – na discussie – m’n mening en analyse voor een andere maar vooralsnog constateer ik dat men het onmogelijke probeert mogelijk te maken binnen de heersende financiële hegemonie en dictatuur van “de geldwisselaars”; de banken met name. Die willen enerzijds “besparingen” claimen en anderzijds “groei” proberen te vrewezenlijken waaruit dan ook nog aflossingen zouden moeten volgen van de gegeven leningen. De FED pompt en drukt het gehele betalingstekort van de VS – inflatoir – in de economie en dat is dacht ik zo’n 2000 miljard per jaar die S&P zich zouden hebben verrekend. De crux is dat opkomende economieën de dollar en euro zullen wegdrukken. Totdat alles wereldwijd genivelleerd zal zijn volgens het Tinbergen-model.
  Oplossing.
  Men zou één wereldmunt moeten invoeren onder beheer van één wereldraad (die ook oorlogsvoering en wapenproductie als niet productief ziet; is er meteen Vrede), vervolgens één afrekening van alle activa en passiva tegen die ene wereldmunt op basis van het Lieftinck-model. Krijgen we eindelijk eens de zaken op de rails. Maar ja.., domheid hè. En out-of-the-box thinking is al helemaal niet aan de orde. Dus knoeien we door met ca. 7 miljard wereldbewoners NU en ca. 9,5 miljard in 2050 en…. die allemaal een auto willen, een 2e vakantiehuis, twee of meer vakanties per jaar, hun kinderen middels toponderwijs de arbeidsmarkt op willen laten gaan, etc. “Groei” is de sleutel. “Krimp” daar kan niemand iets mee.

  Geld is overigens slechts bedrukt papier dat tot “schuld” wordt getransformeerd op het moment dat je dat bedrukte papier aanvaardt. Enz. enz. enz. Men amusere zich verder.

  Wat een zooitje.

 6. Aad Verbaast 8 augustus 2011 om 13:24

  @Motek: Kun je met een naaimachine ook stikken? Zelfs dat krijgen ze niet voor elkaar. Laten stikken, dat kunnen ze weer wel.
  Er rest nog slechts één ding: helemaal opnieuw beginnen 😉

 7. Aad Verbaast 8 augustus 2011 om 13:28

  @Jan: over die wereldmunt: ik las gisteren ergens een betoog (ben de link even kwijt, maar als ik die weer vind dan zet ik die er nog even bij) dat er feitelijk al een wereldmunt is: de Yuan.
  Niet zo gek natuurlijk. De enigen die de boel nog een beetje draaiende houden zijn de Chinezen. Financieren zo’n beetje heel Amerika en Europa. Onze geldpersen zullen daar ook wel vandaan komen schat ik zo in.
  En onze politici dan, zul je je afvragen. Die presenteren salami, en ik maak er gehakt van.
  Kom er nog maar eens om.

  N.B. toch nog wel een linkje: Maarten van Rossum schreef er ook net een colum over:
  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/waarom_politici_weifelen_om_de_crisis_te_beteugelen/

  Hij wilde niet achterblijven natuurlijk 😉

 8. VSp 8 augustus 2011 om 13:43

  Politici hebben de zaak niet meer onder contrôle, de kakafonische kretologie die uit de hoofdsteden opstijgt, waaronder ook Washington, is oorverdovend. Vernietigend voor het vertrouwen omdat wat politici als besluitvaardigheid voorschotelen niet veel meer is dan hun begrensde mogelijkheden etaleren. Een zgn. ‘checks and balances’ strategie, waarbij hun herverkiezing en doorregeren uiteindelijk doorslaggevend is.
  Geen politicus die hardop de waarheid durft te zeggen: ‘Lagere staatsuitgaven, inflatie en meer belasting betalen’. Het tegendeel wordt als doekje voor het bloeden van de rotzooi die politici ervan gemaakt hebben uit de hoed getoverd: meer schulden maken en de aflossing van bestaande schulden op de lange baan schuiven.
  Ondertussen komt Barosso dan nog met wéér een nieuwe functie: Mr(s) MP-€, waar weer een batterij aan ambtenaren aan vastgeplakt moeten worden.
  Dankzij de ongeloofwaardige politieke ‘boniteit’ is het punt is bereikt dat de houdbaarheidsdatum van Europese maatschappelijke solidariteit hooguit verlengd kan worden in diepvriezers.
  De oorzaak: falende politici en gebrek aan leiderschap.

 9. jan bouma 8 augustus 2011 om 13:44

  @Aad;
  Ik doe aan kruisbestuiving dus je zal wel wat aandacht krijgen van 10.000 bezoekers van @Klokkenluideronline per dag…: http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/9239/wellink-attack-op-4-sept-bij-paagman.html/comment-page-1#comment-64484

  Vanmiddag ben ik weg… Tot vanavond.

  De Chinezen wilden – diplomatiek als ze zijn – voorlopig slechts één internationale schaduw-munt ter vervanging van de dollar… Ze hebben ook zo’n 2000 miljard dollars tegoed.

 10. VSp 8 augustus 2011 om 14:09

  En wat een ‘politieke crisis’* betreft. Een totale herverkaveling. Top-to-bottom en v.v. Van het Statuut, de Grondwet tot in het onderwijs.

 11. Johan 8 augustus 2011 om 14:26

  Korte reactie vanaf mijn werkplek: misschien moeten we weer terug naar de ruilhandel.

 12. Aad Verbaast 8 augustus 2011 om 14:26

  @VSp: Ik kan het niet meer dan geheel eens zijn met je analyse.
  Een ding hebben die hele batterijen vol ‘leiders’ laten zien: dat ze niet bij machte zijn om een beetje crisis te pareren, laat staan die voor te zijn. De machigen der aarde blinken uit in onmacht.
  Voornamelijk (inderdaad) gevoed door persoonlijke electorale overwegingen.
  Toch wel een zeer zorgelijke constatering. Beschamend zelfs.

 13. Aad Verbaast 8 augustus 2011 om 14:28

  @Jan: dank voor die verwijzing aldaar. Nog even ik kan daar vaste columnist worden 😉

  Ik heb die wereldmunt-link nog niet gevonden. Wel iets wat er op lijkt overigens:
  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buitenland/310837/China-pakt-zijn-kans-Tijd-voor-nieuwe-wereldmunt.htm

  Hebben ze jou al gebeld? 😉

 14. Aad Verbaast 8 augustus 2011 om 14:30

  @Johan: gaat er zeker aankomen denk ik. Als er nog wat te ruilen overrblijft dan.
  Politici doen al lang aan ruilhandel: mooie praatjes verkopen in ruil voor stemmen.

 15. lebonton 8 augustus 2011 om 15:30

  credible doesn’t seem to be the same as right

 16. Glaswerk 8 augustus 2011 om 17:53

  De actuele stand van zaken: http://www.nrc.nl/nieuws/2011/08/08/live-beurzen-weer-open-na-turbulent-weekend-in-financiele-wereld (ik weet overigens niet of de NRC-site ook voor niet-abonnees te zien is).

 17. Aad Verbaast 8 augustus 2011 om 18:54

  @lebonton: ze vonden het zelf waarschijnlijk echt ‘credible’. Eenzaam beroep, politicus.

  @Glaswerk: kan iedereen lezen, ook zonder abonnement op de NRC.
  Af en toe even gekeken.
  Ook een dubieuze rol voor de media in deze natuurlijk. Zouden ze niet erg teleurgesteld zijn dat het niet een echte “zwarte maandag” geworden is?
  Ze waren er al helemaal klaar voor!

 18. VSp 8 augustus 2011 om 19:15

  Wat politici de afgelopen tientallen geflikt hebben, komt geen ondernemer mee weg.
  Het is gewoonweg gelegitimeerde criminaliteit op grote schaal. En ja, ‘al is de leugen nog zo snel. de waarheid achterhaalt haar wel’. Het probleem is niet alleen dat de leugen er als zoete koek inging, de waarheid niet leuk is en we nu met de gebakken peren zitten, maar ook dat deze politici er mee weg komen.
  Oei, zou me bijna verschrijven. Had iets met ‘deze cr…’ in gedachten. Enfin, een beetje zelfcensuur kan geen kwaad in deze tijd. Alhoewel, VSp kent criminelen, die zich daar niets van aantrekken.

 19. Aad Verbaast 8 augustus 2011 om 19:25

  @VSp: ik uitte al eerder mijn verwondering en verbazing dat politici er maar allemaal mee weg lijken te kunnen komen, terwijl iemand in het bedrijfsleven al lang op staande voet er uit gesmeten was.
  Het is nog erger. Worden ze al door de kiezer afgestraft dan is de opvolger (die dan wel verkozen is) net zo erg als de voorganger. Zo blijft het een grote bende en een enorme rotzooi!

  P.S. beurzen vandaag in Europa gemiddeld een procent of 5 naar beneden.

 20. VSp 8 augustus 2011 om 19:30

  Een soort ‘Chutzpah’ politiek, schoot me te binnen. Kan verklaard worden aan de hand van het voorbeeld dat een onvolwassen persoon zijn ouders doodschiet en vervolgens om medelijden en vergeving vraagt omdat hij een wees is.

 21. VSp 8 augustus 2011 om 19:51

  @ Aad verbaast. Re 18.25.
  De ‘één-partijstaat Nederland’ (Oerlemans) is een typisch voorbeeld van een gekaapte democratie, waarbinnen de dictatuur van een politieke elitaire minderheid heerst. Een schijndemocratie, die pas fundamenteel ter discussie wordt gesteld als de muntjes en papiertjes in de calvinistische buidel geen knip voor de neus meer waard zijn. Intussen bijven we ons druk maken om échte boeven te vangen.
  Heb een mooie foto van een jochie dat aan de hand van z’n vader meeliep tijdens een ‘Bestek 81’ demonstratie.
  ‘Bestek maken is werk voor vaklui’ stond op zijn spandoekje.

 22. ramireziblog 8 augustus 2011 om 20:00

  Het komt allemaal neer op het vullen van het ene gat met het andere…

 23. Johan 8 augustus 2011 om 20:25

  Voor de onhandigen is ruilhandel ook geen oplossing. Wat als je niet creatief bent of iets anders nuttigs in de aanbieding hebt?

 24. Aad Verbaast 8 augustus 2011 om 21:32

  @Ramirezi: een soort van pyramidespel dus. 😮

  @Johan: ik blijf maar even refereren naar mijn eerdere stelling dat politici ook enkel aan ruilhandel doen.
  Mag jij kiezen of dat kan omdat ze “creatief” zijn, of iets “nuttigs in de aanbieding” hebben.
  Geen van beide lijkt me. Er moet dus nog iets anders zijn die dergelijke handel kan rechtvaardigen.
  Moet kansen bieden 😉

 25. VSp 8 augustus 2011 om 22:17

  Een andere potentiele dominosteen die kan omvallen indien de wereldeconomie in het slop raakt, waardoor zowiezo Nederland met zijn handel-, transito- en bankactiviteiten onevenredig hard getroffen wordt, is de nationale hypotheekschuld. 106% van het BNP met als onderpand overgewaardeerd onroerend goed. Ruim 760 miljard Euro’tjes.
  Misschien had De Jager zijn afgegeven garanties beter kunnen bewaren om zo’n crisis op te vangen. Gedwongen verkopen met huisuitzettingen zijn niet leuk. Getuige de gevolgen daarvan in de States.

 26. Aad Verbaast 8 augustus 2011 om 22:49

  @VSp: was dat niet Zalm die daar al voor waarschuwde toen hij nog minister was?

  Vanavond hoorde ik weer diverse experts de conclusie van dit blog onderschrijven: de problemen zijn allemaal oplosbaar, maar de politici ontbreekt het aan moed en daadkracht.
  Zijn ze nog mild..

 27. johanhvd 8 augustus 2011 om 23:26

  + de Relatiecrisis, die ontstaat door al de andere crises. 😦

 28. Aad Verbaast 9 augustus 2011 om 00:27

  @Johanhvd: helemaal vergeten natuurlijk. Mijn relatie met politici is al lang in crisis. Kunnen ze ook al niet oplossen.

 29. jan bouma 9 augustus 2011 om 08:30

  @Aad
  @VSp
  Nu maar eens kruisbestuiving omgekeerd. Zie @Klokkenluideronline
  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/9239/wellink-attack-op-4-sept-bij-paagman.html/comment-page-2#comment-64518
  en met mijn navolgend comment.
  ==
  Johan Bosman…8 aug.; 19:05
  Mooi comment van je. Valt veel over op te merken.

  Laat ik me beperken tot wat opmerkingen mijnerzijds van de 10.000 die er te maken zijn.
  1. Sinds de Club van Rome (1972) hadden we dit troebelige tijdperk van nu kunnen voorspellen.
  2. We kunnen trachten door te gaan op de oude primitieve wijze of kiezen voor een intellectuele revolutie. Allemaal uit goed begrepen eigenbelang. Met samenwerking bereik je nu eenmaal meer.
  3. Dan dient het machtsdenken vervangen te worden door het integriteitsdenken*). Ook weer uit goed begrepen eigenbelang. Niks nieuws onder de zon. Socrates wist het al: “ik ben geen burger van Athene, zelfs niet van Griekenland maar van de wereld!” (Wel een aardige quote in relatie met de financiële crisis van de Grieken op dit moment overigens…) :))

  *)
  Aad, die quote is van jou.

  En voor de rest? “’t is allemaal politiek!” : Jan Pronk.

 30. Aad Verbaast 9 augustus 2011 om 09:41

  @Jan: de kruisbestuiving heeft weer gewerkt gisteren. 11 lezers (van de 10.000 lezers per dag van klokkenluideronline zoals je stelt) gisteren hier naar toe gekomen. Dat betekent ook dat (minstens) 11 lezers jouw reactie daar hebben gelezen! Kom er nog maar eens om.
  Voor de rest: kan me geheel aansluiten bij je commentaar. Alhowel ik wel enigszins twijfel heb of die quote echt van Socrates is. Dat terzijde.

  Werk ze vandaag. Nog een advies: vermijd hoge trappen.

 31. Motek from Space 9 augustus 2011 om 09:51

  We zijn er weer: De zware koersduikelingen zullen de burgers treffen. Het kabinet zal alsnog de rijksbegroting op Prinsjesdag aanpassen aan de jongste ontwikkelingen, bericht dinsdag de Leeuwarder Courant. De economie presteert slechter.

  Nu is nieuws via de krant meestal oud nieuws maar toch aardig dat we vast naar september kunnen uitzien. iedere keer wel een reden om verder te gaan bezuinigen. Gaan die geldgeile kopstukken die op de top van een Moloch zitten ook inleveren ?

 32. Aad Verbaast 9 augustus 2011 om 10:55

  @Motek: ook allemaal onderdeel van de salamitactiek: de ellende wordt in plakjes voorgeschoteld.
  Opzouten kunnen ze.
  Gisteren overigens in nieuwsuur een bijzondere gebeurtenis.
  Twee ‘kopstukken’ aan de tafel om de beursgebeurtenissen van commentaar te voorzien.
  De bankman: niet goed als de koersen dalen. Maar wel goed (niet goed genoeg) dat ECB ingegrepen heeft door de junkbonds van Italië en Spanje op te kopen.
  De pensioenman: Niet goed dat de ECB heeft ingegrepen. Want dan daalt de rente en dat is niet goed voor de pensioenen. En die beurskoersen: daar zitten de pensioenfondsen niet zo mee.

  Kortom: we worden weer voorbereid op de boodschap dat de pensioenen weer niet worden geindexeerd.. Wat er ook gebeurt..

  We worden belazerd, dat is duidelijk. Gelegaliseerde diefstal.

 33. Aad Verbaast 9 augustus 2011 om 10:58

  @allen: Na de koersval van gisteren gaat het vanmorgen ook al weer lekker op de beurs.
  Op dit moment al 5% in de min sinds vanmorgen:
  http://www.bnr.nl/topic/beurs/141239-1108/aex-zakt-met-5-procent

  Verder: ik ben niet de enige die het over de enige grote crisis, de politieke crisis, heeft:
  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/gigantische_minachting_voor_de_kiezer/

 34. jan bouma 9 augustus 2011 om 11:09

  @Aad…9:41
  Socrates schijnt dit volgens Plato gezegd te hebben tijdens zijn proces:
  ==
  Tijdens het proces verdedigde Socrates zichzelf door een dialoog aan te gaan met de jury van aanklagers volgens zijn altijd consequent gebruikte dialectische methode. Vrijwel alle juryleden stonden aan het begin van het proces vijandig tegenover hem. Hij dreef hen echter zo in het nauw dat zij aan het eind van die dialoog niet anders konden dan de onjuistheid van de aanklacht te erkennen. Socrates was dermate overtuigend dat hij er bijna in slaagde de meerderheid van de juryleden in zijn voordeel te laten beslissen. Het verschil tussen het aantal juryleden pro en contra bestraffing was zo klein dat de rechters Socrates toestonden zelf zijn strafmaat te bepleiten.
  In plaats van te proberen de laatste twijfelaars te overreden, gooide Socrates het echter over een totaal andere boeg: die van de spot. Hij stelde totaal belachelijke strafmaten voor en lachte rechters en juryleden uit. Dit joeg de jury zo tegen hem in het harnas dat hij uiteindelijk de doodstraf door middel van gif kreeg.
  De mogelijkheid om te ontsnappen uit Athene en zo de uitvoering van het doodvonnis te ontlopen, liet Socrates voorbijgaan. Hij vond dat het na jaren als burger van Athene de Atheense wetten te hebben onderschreven, onjuist om zich nu te onttrekken aan een op die wetten gebaseerd oordeel, hoe onrechtvaardig dit oordeel ook was.
  ==
  maar ja, dan moet je weer heel Plato erop na gaan lezen. Daarom hou ik het bij Socrates:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Socrates#Socrates_en_Plato

 35. Aad Verbaast 9 augustus 2011 om 11:27

  @Jan: ik ken de anecdotisch verslag van de rechtszitting. In een blog verwerkt ooit eens: “Socratische gesprekken, een gemiste kans voor bloggers”: https://aadverbaast.wordpress.com/2009/02/06/socratische-gesprekken-gemiste-kans-voor-bloggers-2/
  == Hij vond dat het na jaren als burger van Athene de Atheense wetten te hebben onderschreven, onjuist om zich nu te onttrekken aan een op die wetten gebaseerd oordeel, hoe onrechtvaardig dit oordeel ook was. ==
  Vandaar mijn twijfel over de quote. Immers: waarom stelt hij dan: “ik ben geen burger van Athene..”??
  Verder: als ik google op die quote dan kom ik bovenaan een verwijzing naar een eerder blog van mij tegen waarin een zekere Jan Bouma die ‘quote van Socrates’ in een reactie bezigt 😉

  Mooie quote, dat dan weer wel. Hij was zijn tijd ver vooruit. Nog steeds!

 36. jan bouma 9 augustus 2011 om 11:36

  dan heb ik nog maar één verklaring. Ik ben de reïncarnatie van Socrates… :))

  maar zonder gein; in Plato’s verslag van de rechtszitting komt de quote (ergens) voor, zo herinner ik mij, om echter 10 boeken van Plato te gaan herlezen daar heb ik, als nieuwe Socrates, nu even geen tijd voor! Ik moet ook tijd besteden aan “mijn Prozess” (Kafka).

 37. Aad Verbaast 9 augustus 2011 om 11:46

  @Jan: == ik ben de reïncarnatie van Socrates ==
  Laten we het daar dan maar op houden!
  Tijd om die quote dan maar aan te passen als volgt:
  “Ik ben geen burger van Maarssen, geen burger van Utrecht, geen burger van Nederland, geen burger van de Benelux, zelfs niet van Europa, maar van de wereld!”
  Kan je wellicht nog gebruiken bij je “Prozess”. Socrates waardig 😉

  Wel te hopen dat het beter voor je afloopt. Laat die gifbeker aan je voorbijgaan.

  P.S. Ik zie wel een belangrijk verschil tussen jou en Socrates. Socrates schreef niets op. Jij alles!!

 38. jan bouma 9 augustus 2011 om 12:00

  @Aad..
  Ten tijde van Socrates, de echte, was er nog geen toetsenbord en internet en toegang tot de wereld. En inderdaad “de gifbeker” wordt gesteld tegenover het eeuwige verlies van je ziel. En daar zou Dante je weer veel over kunnen vertellen in zijn Inferno. Zie je boek ergens met de vertaling van Kavafis.
  ps
  Je blog wordt welhaast een filosofisch Forum. Dat is terecht. Alle zaken hebben, of dienen te hebben, voor de beoordeling een filosofisch belang.

 39. Marjelle 9 augustus 2011 om 13:05

  Weer wat geleerd, de Salamitactiek, op de plaatjes smaakt het (wel) naar meer. 😉
  Idd de ene crisis na de andere en politici die zich overal uit proberen te lullen, je wordt er haast murw van.

 40. Appelvrouw 9 augustus 2011 om 13:42

  Ik begin zo onderhand last van een identiteitscrisis te krijgen.

 41. Aad Verbaast 9 augustus 2011 om 13:47

  @Jan: filosofisch forum: uiteraard. Het duiden van de waarheden achter de leugens kan een aardig tijdsverdrijf zijn. Al duizenden jaren lang houdt men zich daar mee bezig.
  Het bijzondere is natuurlijk dat slechts een enkeling er beroemd mee is geworden. Zonder overigens ooit de waarheid aan het licht te hebben gebracht. Des te wonderlijker dat er ook nog eens een enkel maal over ‘verlichte geesten’ wordt gesproken.
  Zo zie je maar weer. Er valt nog heel wat op te lossen.

 42. Aad Verbaast 9 augustus 2011 om 13:52

  @Marjelle: “haast”??
  Handige techniek overigens: die salamitechniek. Leer je nergens op een kookschool.

  @Appelvrouw: “zo onderhand”??
  Toen het zaad gelegd was, begon mijn ellende al.

 43. CEES CHAMULEAU 9 augustus 2011 om 14:07

  Als amateur-kredietbeoordelaar waardeer ik de gulden op 0,99 dollarcent.

  Ceesgegroetje

 44. CEES CHAMULEAU 9 augustus 2011 om 14:08

  Neem me niet kwalijk: $ 0,99

 45. Aad Verbaast 9 augustus 2011 om 16:06

  @Cees: ach mensen die het zouden moeten weten vergissen zich ook wel eens.
  S&P zat er slecht 2000 miljard dollar naast
  Rutte en de Jager 100 miljard euro.
  Jij? Slechts 0,99-0.0099 gulden.
  Gulden???

 46. Aad Verbaast 9 augustus 2011 om 16:12

  @Jan: deze wil ik je toch echt niet onthouden. Kan zo in je dossier (en geheel on-topic natuurlijk):
  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/08/09/twee-jaar-cel-voor-voormalig-vvd-politicus/

  === Sjoerd S. heeft als raadslid en fractievoorzitter in Maarssen smeergeld aangenomen bij de bouw van een nieuwbouwwijk. Daarnaast heeft de politicus fraude gepleegd bij de verkoop van aandelen in een bedrijf, valse facturen opgesteld en jarenlang te weinig belasting betaald.
  De rechter oordeelde dat Sjoerd S. het vertrouwen van de samenleving en de integriteit van overheidsdienaren ernstig heeft geschaad. ==

  Om maar even aan te geven in wat voor fijne gemeente je woont..
  De man is overigens bij verstek veroordeeld. Onvindbaar.
  Hij zit toch niet ‘per ongeluk’ in je kelder opgesloten? 😉

  P.S.: == de integriteit van overheidsdienaren ernstig heeft geschaad.==
  Belangrijke overweging van de rechtbank! Dan kan het hele zooitje wel meteen opgesloten worden.

 47. jan bouma 9 augustus 2011 om 16:46

  @Aad… 16:12
  Ik ken betrokkene Sjoerd Swane heel goed. Hij was ten tijde van het door mij aangekaarte milieuschandaal inzake Het Slijk wethouder van milieu. Hij heeft mij toen (1989) ook belazerd.
  Heb de man bij mij op bezoek gehad. Breek me de bek niet open! En nu ga ik even je link lezen. Stond er ook in dat hij zijn “harde schijf” uit z’n computer sloopte en in de Vecht geflikkerd heeft toen de recherche z’n computer in beslag nam? Die schijf hebben duikers weer gevonden in de Vecht. Met veel belastend materiaal erop… Het blijft een zooitje. Amuseer je verder. :))

 48. Aad Verbaast 9 augustus 2011 om 17:00

  @Jan: == Hij was ten tijde van het door mij aangekaarte milieuschandaal inzake Het Slijk wethouder van milieu. ==
  Wethouder van milieu nog wel. Nou dat moet dan toch mogelijkheden bieden gezien je strijd tegen de gemeente. In ieder geval ‘verdachte omstandigheden’, ofwel ‘circumstantial evidence’ voor die loer die je gedraaid is door de gemeente Maarssen. En nog.

  Hoog tijd dat de integriteitstest eens wordt losgelaten op politici. Net als die stresstest voor banken maar dan anders. Dan blijft er niemand over!

 49. Aad Verbaast 9 augustus 2011 om 17:46

  @allen: over integriteit van onze politici..
  Van links tot rechts overigens. Kamerbreed zogezegd.
  http://www.hpdetijd.nl/2011-08-09/eindelijk-mariko-peters-spreekt

 50. CEES CHAMULEAU 9 augustus 2011 om 17:49

  Ja Aad, de gulden. Want die komt terug -als ik Wilders mag geloven.

  Ceesgegroetje

 51. Aad Verbaast 9 augustus 2011 om 17:59

  @Cees: natuurlijk mag je Wilders geloven. Het is hier een vrij land immers.
  Maar ja, met geloven is hij juist nogal selectief.

 52. Annet 9 augustus 2011 om 18:48

  Het gekke is dat ik me hier niet druk om maak…
  Het laat me niet koud maar mijn gevoel zegt me
  dat het allemaal spel is….en het past in het Mayascenario,
  wat een bijgedachte is….onderliggend maar meespelend…

  In salami zit paarden- en ezelvlees verwerkt…..die afschuwlijke
  transporten weet je wel…..

 53. Aad Verbaast 9 augustus 2011 om 19:06

  @Annet: het is een inderdaad een spel waar de spelregels dagelijks aan wijziging onderhevig zijn.
  Net als het casino: niet te winnen.

 54. VSp 9 augustus 2011 om 20:59

  Ben benieuwd wat er over blijft van het F-35, alias JSF project, nu het Amerikaanse MoD de komende vijf jaar 150 miljard dollar moet besparen. In het Huis van Afgevaardigden gaan stemmen op om het hele project in de ijskast te zetten, tenzij………. grotere deelname door bondgenoten.
  Ben benieuwd hoe Rutte en zijn helikopterminister zich hier uit…… . Die explosieve discussie over dat prestigieuze neo-bernhard projectkomt eraan, onvermijdelijk.

 55. Aad Verbaast 9 augustus 2011 om 22:48

  @allen: tip: even nieuwsuur terugkijken van gisterenavond.
  Kraus wordt geïnterviewd, en heeft het ook over de slapte van de politici.
  Over de Jager: “slechtste minister van financiën sinds de tweede wereldoorlog”
  “Als Duitsland roept ‘spring’, dan vraagt hij ‘hoe hoog?’.

  Do I need to say more?

  N.B.
  hier meer er over:
  http://www.joop.nl/economie/detail/artikel/de_jager_slechtste_minister_van_financien_sinds_wwii/

 56. jan bouma 10 augustus 2011 om 08:17

  @Aad…22:48
  Een filosofische beschouwing deze ochtend.

  Laten we het eens hebben over “de maskerade”. Die blijkt niet te bestaan als alle mensen geloven dat de maskerade de werkelijkheid representeert die an sich in werkelijkheid weer niet de werkelijkheid IS. Ingewikkeld. Ja. Maar daar komt men achteraf pas achter dat men “de werkelijkheid” toekent aan een veronderstelling omtrent de echte werkelijkheid. Sowieso is dan altijd “de wijsheid altijd achteraf in pacht”. Wat bedoel ik te zeggen? Allerlei aannames, niet gefundeerd op basis van empirische feiten, worden verondersteld de werkelijkheid te representeren. Onzin. Pas achteraf zullen we de werkelijkheid kennen en veronderstellen dan dat maatregel zus of zo de koers had moeten wijzigen. “Het is en blijft mensenwerk!” Ook weer een quote ter verontschuldiging van een vermeende werkelijkheid. Enz., enz., enz., tot aan het Einde der Tijden van de menselijke werkelijkheid die niet de echte werkelijkheid is.
  Allen een goeie dag desondanks. :))

 57. Aad Verbaast 10 augustus 2011 om 09:34

  @VSp (20:59): dan zou er toch nog iets goeds kunnen voortkomen uit deze crises. Dat is direct een besparing van een miljard of 7 (wat wrs zal uitlopen naar 10 miljard). Plus daar bovenop nog de lopende kosten (miljarden) om die dingen in de lucht te houden.
  Gauw verdiend zou ik zeggen.
  Mijn dag kan al niet meer stuk! 😉

 58. Aad Verbaast 10 augustus 2011 om 09:45

  @Jan: proef ik in je filosofische beschouwing een zekere mildheid, welhaast begrip voor wat er allemaal gebeurd??
  Zou jij het eens kunnen worden (resp begrip hebben voor) met de politici als zij voor hun ‘eigen parochie’ van de kansel roepen: “vergeef me, het is allemaal mensenwerk”??

  Op zich een stelling die een zekere waarheid in zich houdt uiteraard. Het zijn ook mensen.
  Maar wel mensen die de stemmers aan zich gebonden hebben met mooie woorden stellend dat zij zullen optreden als goede herder die het stemvee naar sappige weiden zal leiden.
  In plaats daarvan komen ze niet verder dan het koersen van de ene afgrond naar de andere (crises).
  Kortom: ongeschikt voor het vak wat ze verkozen hebben.
  Niet onlogisch, ze hebben er niet voor ‘doorgeleerd’, en zijn enkel bezig zichzelf te leiden naar de volgende uitverkiezing als herder.

 59. jan bouma 10 augustus 2011 om 09:55

  @Aad…9:45
  Inderdaad! Maar wij kiezen wel onze herders… ofwel “de regering die elk volk verdient”. De bal ligt dus weer bij de kiezer die slechts een domme stemmer is. Dit is een vicieuze cirkel van gebleken onmacht. De doorbraak van die vicieuze cirkel komt pas als de domme stemmer nu eindelijk eens kiezer wordt en diens prioriteiten verwezenlijkt ziet door de door hem/haar gekozen politieke vertegenwoordigers. Nu is het andersom. Politici dienen slechts hun partijbelang.

 60. Aad Verbaast 10 augustus 2011 om 10:56

  @Jan: precies de reden waarom ik een BNS-er geworden ben. Een Bewust Niet Stemmer.
  Toon mij de eerste politicus die niet weggloopt met terminologie als “mandaat van de kiezer” en die gewoon uitvoert wat ik zou willen dat hij uitvoert.
  Ik heb die nog niet kunnen vinden.
  Is die er dan beloof ik bij deze dat ik weer ga stemmen. Ga kiezen zelfs.

 61. jan bouma 10 augustus 2011 om 11:10

  @Aad…10:56
  Des te meer reden om nu eindelijk eens die domme stemmer te verheffen tot een bewuste kiezer.
  Zie onze Vragenlijsten die dan aan de kiezer zouden moeten voorgelegd.

  ps
  Ik ga nog even wat anders doen. Zie desgewenst verder op @Klokkenluideronline.

 62. Aad Verbaast 10 augustus 2011 om 11:43

  @Jan: “Common Sense is not so Common”. Voltaire.
  Nou ja, een beetje vrije vertaling dan van wat hij echt gezegd heeft: “Le sens commun est fort rare.”
  Gezond verstand is erg zeldzaam.

 63. VSp 10 augustus 2011 om 12:47

  Voltaire schreef ook, vertaald weliswaar, “Wo was Dummes gesagt wird, da wird es hell in den Menschenherzen”

  Albert Einstein dan: “Zwei Dingen sind unendlich: das Universum und die menschliche Dummheit.
  Aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher”

  ‘Schwarzer Humor’, ISBN 978-3-89736-917-7. Aanbevolen. LOL.

 64. Aad Verbaast 10 augustus 2011 om 13:33

  @VSp: zo dom zijn die uitspraken niet. 😉
  Stonden die in dat boek?
  Ik vraag me namelijk af of dat zwarte humor is. Lijkt me eerder thuishoren in “oude wijsheden”, misschien nog wel zelfs in de wetenschappelijk hoek. Waarheden als een koe immers.
  Voorzover een koe gelijkgesteld kan zijn met waarheden trouwens.

  Over koeien gesproken. Breaking nieuws:
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4332/Groen/article/detail/2843240/2011/08/09/Knoflook-maakt-koeien-klimaatvriendelijker.dhtml
  Dus je weet wat je te doen staat!

 65. VSp 10 augustus 2011 om 13:59

  Vooruit, nog ééntje dan, on topic, over samenleving, demokratie en bureaucratie: ‘Politiek is het op één na oudste beroep. Het is nauwelijks te onderscheiden van het oudste beroep’. Vrij vertaald naar Ronald Reagan. En die weet, wist(?) hoe je idealen naar eigen hand kan zetten.

 66. Aad Verbaast 10 augustus 2011 om 15:45

  @VSP; die kende ik al 😉
  Staat in een eerder (lijkt wel een eeuwigheid geleden) blog van me:
  https://aadverbaast.wordpress.com/2008/04/01/politici-over-politiek-en-politici-2/

  En als ik nu toch aan linken ben dan ook maar even die andere:
  https://aadverbaast.wordpress.com/2008/03/30/schrijvers-over-politiek-en-politici-2/

 67. Aad Verbaast 10 augustus 2011 om 17:28

  En ondertussen:
  Kelderen de beurzen weer vandaag: https://www.nrc.nl/nieuws/2011/08/10/wall-street-opent-fors-lager-europa-ook-in-mineur/
  En twittert: Diederik Samson net: “Bank SocietéGenerale, met veel Griekse schuld op balans, stort in. Het EU-plan voor Griekenland blijft te lang te vaag. Rutte c.s. doe wat!”
  En Pechtold (ook net): “RT @Nunl Risico NL in hulppakket nog onbekend http://t.co/XI1VUrj Rutte en De Jager krijgen steeds meer uit te leggen #technischebriefing”

  En mag de kamer terugkomen van reces: http://www.nu.nl/politiek/2586691/kamer-komt-terug-van-reces.html

  Visionair blog weer van me. Nou ja visionair. Allemaal geen ‘rocket science’ natuurlijk om dit (weer) aan te zien komen. Stelletje prutsers.

 68. Aad Verbaast 10 augustus 2011 om 18:06

  We maken er een grap van (om Jan te citeren):

 69. VSp 10 augustus 2011 om 20:46

  De Kamer komt niet terug van reces. Alleen de financiele woordvoerders. Uitsluitend indien een partij het waagt de boel te verzieken door een motie in te dienen, moet de rest ook terugkomen om te stemmen.
  Met het oog op het landsbelang zal dat laatste waarschijnlijk niet gebeuren. Het gaat om het feit dat de TK-leden zich vern.., eh, in ’t ootje genomen voelden, de garantie van de banken voor 50 miljard die niet vermeld werd is slechts een bijzaak.
  En De Jager moet vooral blijven onder deze omstandigheden, hij is lief, zó lief. De afrekening komt later wel.

 70. jan bouma 10 augustus 2011 om 21:59

  @Aad…
  (overpeinzing)

  Jouw commentaren zijn natuurlijk niet bevorderlijk voor het vertrouwen van de beleggers en de consumenten die verondersteld worden weer te gaan handelen als “business as usual” en het herstel van de groeicurve omhoog. Men praat elkaar op apocalyptische wijze nu de put in terwijl er bruikbare alternatieven zijn. Ik heb ze genoemd. Men zou de moed moeten hebben om radicaal te breken met de verouderde inzichten. Door nu eindelijk eens de democratie op orde te brengen, geen waanzin meer te bedrijven zoals in Somalië enz. enz., geen dictators meer in het zadel te houden die de wereldpopualtie voor honderden miljarden bestelen, kortom: een wereldrevolutie wordt hierbij opnieuw aanbevolen. Dan herstelt vanzelf weer dat broodnodige vertrouwen want zonder hoop is er geen toekomst. Ofwel: moed verloren is al verloren.

  Opmerking terzijde voor de insiders.
  Mijn hoger beroep is verplaatst naar het Gerechtshof te Arnhem in plaats van Amsterdam. In Arnhem gaat men ook over de contrôle op eventuele niet-strafvervolging door het OM. (Art. 12 Sv). De verwijzing naar Arnhem komt mij dus niet onverklaarbaar voor.

  Tot morgen.

 71. Aad Verbaast 10 augustus 2011 om 23:59

  @VSp: dat de Jager zo lief is vindt Merkel natuurlijk ook. Zie 22:48
  Slappe hap natuurlijk van de oppositie als er geen motie wordt ingediend. Kan nu al!
  Terugkomen zullen ze allemaal!

 72. Aad Verbaast 11 augustus 2011 om 00:03

  @Jan:
  == Jouw commentaren zijn natuurlijk niet bevorderlijk voor het vertrouwen van de beleggers en de consumenten die verondersteld worden weer te gaan handelen als “business as usual” en het herstel van de groeicurve omhoog. ==
  Dan is toch al een deel van de doelstelling bereikt?
  Een oude strategie uit de psychologie: eerst diep de put in lullen, tot men helemaal radeloos is. Dan zijn de patiënten lekker los(geslagen). Om dan de brokstukken weer opnieuw en hersteld op te bouwen.
  Aan dat laatste komen overigens de meeste psychologen niet toe..

  Arnhem: lijkt me toch een lichtpuntje.

 73. jan bouma 11 augustus 2011 om 07:28

  @Aad…00:03
  Het zit toch redelijk ingewikkeld inelkaar. Ik ben hoe dan ook geen cynische doemdenker die alleen maar een zwart gat ziet. Ik ben pragmatisch. Biedt de mens van vandaag een alternatief. En dan moet er wel “eventjes” een r e v o l u t i e ontketend worden. Dat ziet het establishment natuurlijk niet zitten en de burgers dwingen de revolutie niet af. Dus knoeien we door totdat de wal het schip keert. Men zou massaal voor onze (?) oplossingen moeten kiezen. Komt het broodnodige vertrouwen ook weer terug. Er is dus een alternatieve keuze.

  Inz.: de keuze voor Arnhem. Het kan ook gewoon een kwestie zijn van werkverdeling tussen de gerechtshoven. Anderzijds heb je wel “specialisaties” bij die Hoven. Zo moet Arnhem het Parket Utrecht in de gaten houden. Dat betekent dat als het OM weigert na mijn aangifte tot vervolging over te gaan ik “Arnhem” kan inschakelen.

 74. PACO PAINTER 11 augustus 2011 om 09:20

  Dit is gewoon het werk van een groep beursterroristen

 75. Motek from Space 11 augustus 2011 om 10:17

  Minister Schippers ( uitzaaiingen kanker) doet ook haar duit in het zakje..

 76. Aad Verbaast 11 augustus 2011 om 10:33

  @Jan: natuurlijk zijn er alternatieven. Meerdere durf ik wel te stellen. Ik zie ook menig commentator daar op wijzen. Maar probeer dat maar eens in die hoofden van die politici te krijgen. Dat is al 3000 jaar niet gelukt. Hoog tijd dat die revolutie eens doorbreekt.

  Arnhem: heb jij Arnhem dan ingeschakeld? ..Wakkergeschud?

 77. Aad Verbaast 11 augustus 2011 om 10:35

  @Paco: zou zomaar kunnen. Als de beurzen op één dag 10% kan variëren, dan zijn er ook velen die er flink geld aan verdient hebben.

  @Motek: ook al zoiets ja. Werd overigens door haarzelf weer ontkend.
  Zwabberende politici. Ook al zoiets.

 78. jan bouma 11 augustus 2011 om 11:04

  Aad… 10:33
  Art. 12 Sv. procedure : http://nl.wikipedia.org/wiki/Artikel_12_Sv-procedure
  Al ruim een half jaar geleden heb ik het OM (Parket Utrecht) gevraagd vervolging in te stellen tegen de gemeentelijke/provinciale/landelijke milieucriminelen. Je herinnert je nog wel dat het geteisem op 4 december 2010 ’s avonds (op zich onschuldige politieambtenaren) laat MIJ kwam arresteren terwijl de politie bij hun baas burgemeester Mirjam van ’t Veld moest zijn plus nog wat ambtenaren. Heb toen contact gehad met het OM (Parket Utrecht) en…. met Arnhem dat hun verzaken moet corrigeren “als ze niet tot vervolging willen overgaan!” Ondanks mijn aangifte. Ik kreeg bericht terug van het OM – Parket Utrecht – dat metterdaad het OM in actie komt op basis van mijn aangifte. Het Gerechtshof Arnhem kan nu ook BESTUURSRECHTELIJK de zaak afdoen hoewel er strafrechtelijk zou moeten worden opgetreden. Soit! Maakt mij niet uit. En ik hoef nu ook weer niet per sé de corrupte burgemeester Mirjam van ’t Veld daadwerkelijk gearresteerd te zien worden plus haar liegende ambtenaren noch die van vorige Raad als ik via het Bestuursrecht ook mijn gelijk krijg plus schadevergoeding. Dan komen ze er nog gemakkelijk vanaf.
  Compris? :))

 79. Aad Verbaast 11 augustus 2011 om 11:53

  @Jan: helemaal weer duidelijk Jan.
  Het duizelde me weer even in het uit elkaar houden van al je rechtszaken 😉

 80. VSp 11 augustus 2011 om 11:55

  DePers.nl Ontbijt – Nederlandse berg in aanbouw.

  Er is nog hoop! Een echte berg in de polder. Lukt me niet om de direkte link te leggen, maar het plaatje is te mooi om het niet te geloven. Kalkar is er niets bij.

 81. Motek from Space 11 augustus 2011 om 11:57

  Duit in het zakje van Paul de Krom:

  Ongeveer de helft van de mensen die nu in de bijstand zitten, kan aan het werk volgens staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken).

  De VVD-bewindsman werkt aan plannen om de bijstand aan te scherpen. In een interview met het ANP stelt hij: ”150.000 tot 200.000 van de ongeveer 355.000 mensen in de bijstand kunnen werken. Of dat nu geheel of gedeeltelijk is.”

  Uit de Tweede Kamer heeft de staatssecretaris 516 schriftelijke vragen gekregen over zijn plannen die hij volgend jaar wil doorvoeren. De nieuwe bijstand wordt onderdeel van de nieuwe Wet werken naar vermogen.

  Onder deze regeling wil De Krom vanaf 2013 ook een groot deel van de mensen met een lichamelijke of verstandelijk beperking laten vallen, die nu nog een beroep kunnen doen op de sociale werkplaats of Wajong. Zij moeten zover ze kunnen met hun handicap ook zo veel mogelijk aan het werk.

  Solidariteit

  ”Ik vind dat iedereen die kan werken, dat ook moet doen.” Mensen worden volgens de VVD’er nu te makkelijk afgeschreven. Het ondergraaft volgens de staatssecretaris ook de solidariteit bij de steeds kleiner wordende groep mensen die wel werken en de uitkeringen betalen.

  Hij wijst erop dat door de vergrijzing in 2040 een tekort ontstaat van een kleine miljoen mensen op de arbeidsmarkt.

  Harder ingrijpen

  ”Er staan nu al 135.000 vacatures open, terwijl er 1,2 miljoen mensen een uitkering hebben. Een deel kan echt niet werken, maar een kleine half miljoen mensen kan dat wel.”

  Gemeenten moeten straks in de bijstand harder ingrijpen met kortingen op de uitkering als niet wordt meegewerkt bij het vinden van een baan.

  Er kan ook een tegenprestatie worden gevraagd, waardoor mensen misschien moeten helpen bij gemeentewerken. Verder wordt bezuinigd op re-integratiemiddelen. Geld om mensen aan het werk te helpen, moet effectiever worden ingezet.

  Loondispensatie

  Maar er komt ook extra hulp in de vorm van loondispensatie voor mensen die (nog) niet volledig kunnen werken door bijvoorbeeld een handicap. Dan hoeft de werkgever alleen voor dat deel te betalen dat iemand echt kan werken. De overheid past bij, waardoor mensen kunnen doorgroeien tot een inkomen op minimumloonniveau.

  Om werken lonender te maken, komt er ook een toets op het inkomen van een heel huishouden voor het krijgen van bijstand. Nu wordt alleen gekeken naar iemands vermogen en het inkomen van diens partner. Straks tellen ook de inkomsten van een meerderjarig inwonend kind mee.

  Kritisch

  Onder meer de Raad van State en gemeenten zijn kritisch wegens forse inkomensgevolgen. Het zou zelfs een tegengesteld effect kunnen hebben, omdat de kinderen op zichzelf gaan wonen en een eigen uitkering en huurtoeslagen gaan ontvangen.

  De Krom vindt deze kritiek ”heel raar”, omdat in zijn ogen deze kinderen ook kunnen denken: ik kan maar beter gaan werken. ”We moeten af van meerdere uitkeringen achter één voordeur.” Hij maakt een uitzondering voor gezinnen waar sprake is van mantelzorg aan ouder of kind. Hierbij geldt dat een gezinslid minimaal een zorgindicatie in de AWBZ heeft van 10 uur in de week

 82. Aad Verbaast 11 augustus 2011 om 12:03

  @VSp: == Er is nog hoop! Een echte berg in de polder. Lukt me niet om de direkte link te leggen, maar het plaatje is te mooi om het niet te geloven. Kalkar is er niets bij. ==

  dan zal ik de link wel even leggen hier:
  http://www.depers.nl/sport/588085/Nederlandse-berg-in-aanbouw.html

  Het niveleren (alles gladstrijken) is afgelopen!

 83. Aad Verbaast 11 augustus 2011 om 12:08

  @Motek:
  Hij heet niet voor niets “Krom” 😉
  == Wet werken naar vermogen. ==
  Weten politici alles van. Ze werken niet.
  Ook zij vallen onder groep “verstandelijk gehandicapt”.
  En krijgen daar een uitstekende uitkering voor.

 84. VSp 11 augustus 2011 om 15:51

  In de astrologische numerologie staat ‘1’ in het teken van Mars, de oorlogsplaneet. Tel nu eens de laatste twee nummers van je geboortejaar op hou oud of jong je wordt dit jaar. De som zal 111 zijn. Dat sommetje geldt voor iedere wereldburger. Dat wordt nog gezellig op 11-11-’11 om 11.11.11.

 85. Aad Verbaast 11 augustus 2011 om 16:44

  @VSp:
  == Dat sommetje geldt voor iedere wereldburger ==
  Net als Rutte en de Jager en S&P kijk je ook niet op een miljardje meer of minder. 😉
  Niet voor elke wereldburger namelijk. Je moet dan wel voor 2000 geboren zijn..

  Mag jij opzoeken hoeveel wereldburgers er na het jaar 2000 geboren zijn (en nog leven uiteraard, anders tellen ze niet mee).

 86. Aad Verbaast 17 augustus 2011 om 00:11

  @Brulionman: how did you find me?

 87. brulionman 17 augustus 2011 om 00:18

  @ Aad Verbaast
  I was looking for some kayak posts from all over the world and somehow I got here i saw cool pic 🙂

 88. Aad Verbaast 17 augustus 2011 om 00:26

  @brulionman: exceptional tour you made then.
  Anyhow. I didn’t make the foto myself.
  Source: http://www.nrcnext.nl/blog/2011/08/05/de-wanhoop-van-de-beurshandelaar-in-beeld/
  You will find more of those kind of pictures there.

  Succes with your search for Kayak posts. I didn’t make any 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: