Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Zakken met geld en arme zielen (+VK reacties)

23 oktober. een opvallend artikel in de nyt, met een alleszeggende foto die ik hier overneem. hamid karzai wordt iets in het oor gefluisterd door zijn steun en toeverlaat (chief of staff) mohammad omar daudzai, voormalig afghaanse ambassadeur in iran. onderwerp: iraans geld. cash.
In augustus bezocht Karzai Iran. Bij vertrek werd door de meereizende Iraanse ambassadeur “zakken met geld” overhandigd aan Daudzai. Het zou om miljoenen euro’s gaan.

 
Het blijkt onderdeel van een regelmatige stroom van betalingen. Maandelijkse miljoenen in cash. Via Daudzai aan Karzai, die dat weer (gedeeltelijk) zou verdelen aan diverse hoge functionarissen van de regering, parlement, militairen, warlords en ander mensen met invloed tot aan de hoogste Taliban bazen aan toe. Na de nodige strijkstokken natuurlijk. Daudzai, met een zeer dubieus CV,  bezit meer dan 6 luxe buitenhuizen buiten Afghanistan. Ondermeer in Dubai, UAE, en Vancouver.
 
Uiteraard sprak het Westen (Amerika voorop) er meteen schande van. Die schurkenstaat Iran die invloed zou kopen in de Afghaanse overheid! Daarnaast ook de Taliban nog zou financieren! En daarmee direct de doelen van het Westen zou ondermijnen op alle fronten! Zie je wel, het zijn boeven die Iraniërs!
 
26 oktober. CNN (met video) publiceert een artikel  waarbij Karzai, na het eerst ontkend te hebben, nu gewoon toegeeft dat er inderdaad zakken met cash worden gegeven door Iran. Hij bloost niet eens.  
Hij is plots erg open zelfs: dat weet toch iedereen? Waarom al die drukte?
Ook de VS geven al jaren en jaren „zakken met geld” aan het paleis, aldus de president. Onderdeel van afspraken die al met Bush werden gemaakt op Camp David. Dat presidentiele vakantiehuisje.

De Amerikaanse reactie is nu iets afgekoeld. Als je het gelijk aan de eigen zijde hebt, is dat heel wat anders dan die schurken die daarmee ook invloed willen kopen. Toch?
 
Een soap van een corruptie klucht. Op alle fronten.
Corrupte overheids-bendes, van Oost naar West, van Noord naar Zuid. Beschamende vertoningen.
 
Corruptie
26 oktober: de 2010 Internationale corruptie index wordt gepubliceerd.
Geen verrassing natuurlijk dat onderaan Somalië bungelt. Een failed state. Ook Afghanistan en Irak zijn helemaal onderaan te vinden. In Afghanistan wordt inmiddels met ruim 150.000 man sterk al ruim 9 jaar oorlog gevoerd (langste Amerikaanse – plek 22 op de index – oorlog ooit). Onze legeraanvoerders en politici ons willen doen geloven dat er ongelooflijk goede resultaten geboekt zijn in de ‘wederopbouw’. Klinklare onzin. Een ongekend drama is het.
29 oktober. Ik mocht ook deze week hier lezen dat de heroïne oogst (90% van de wereldwijde productie komt daar vandaan) nog nooit zo hoog is geweest sinds de Taliban is ‘verslagen’.
Om het nog gekker te maken: Als Amerika samen met Rusland (klinkt toch wel leuk die gezamenlijke actie) 932 kilo heroïne buit maakt wordt Karzai woedend: een rechtstreekse inbreuk op de soevereine staat!! Hij verklaart nog niet de oorlog aan beider staten. Soeverein?
 
Nederland doet het intussen wel leuk in die index: 7e plaats. Een plaatsje gezakt. Maar onze Mark heeft (net als met de emancipatie-index) daar ongetwijfeld meteen eenzelfde verklaring voor: we zijn niet slechter geworden. De anderen zijn ‘gewoon’ beter geworden. Meteen kunnen we weer opgelucht ademhalen.
 
Opgelucht ademhalen?
26 oktober: geschat wordt dat Nederlandse bedrijven per jaar ongeveer 10 miljard aan smeergelden betalen. 10 miljard!!!  Daarmee kom je toch nog op een zevende plaats op de ranglijst van netste landen?  Kan je nagaan wat er wereldwijd aan die zakken met geld onderling verdeeld wordt. 1000-en miljarden?
 
27 oktober. De Amerikaanse waakhond voor dit soort onrecht (scherp als een mes) onderzoekt of  Shell douane beambten zou hebben omgekocht in Nigeria. Ook al één van de corruptste landen van de wereld. Foei! Stouterds!
Shell verdient al 50 jaar miljarden dollars aan dit land waar je nog geen scheet kunt laten zonder smeergelden te betalen. En
vervuilen doen ze!
Shell (zich ‘doodgeschrokken’ natuurlijk) reserveert wel 110 miljoen dollar voor een mogelijk ‘aflaat’.
 
Shell maakt ook deze week de laatste winstcijfers bekend: een kwartaalwinst van 3,5 miljard (!!) dollar
Daar kan je nog wel eens die boete van betalen lijkt me. Elk kwartaal ruim 30 keer.
 
Moraal (van dit verhaal)
Zo maar even wat actuele ‘anekdotes’ enkel deze week over zakken met geld. Die zich wentelen in weelde. Die zelfde zakken met geld zijn de grootste veroorzakers van armoede in de wereld.
 
Meer dan 1,5 miljard mensen hebben niet genoeg te eten, niet genoeg te drinken. De arme zielen. Zij betalen de hoogst denkbare prijs: een voortijdige dood na een rot leven.
 
2 november. Ik gedenk die gestorven miljoenen en miljoenen, miljarden arme zielen op Allerzielen.
En alle dagen erna.
 
 
Noot:
Ook te lezen op mijn schaduwblog: 
https://aadverbaast.wordpress.com/2010/11/02/zakken-met-geld-en-arme-zielen/
 
Ook geplaatst in het kader van de VKblogdag: de Ziel
 
Extra bronnen:
New York Times: Iran is said tot give top Karzai top aide bij the bagful
CNN: Afghan President got cash from Iran. US questions motives
nieuwsbank.nl: PVV wil opheldering financiering Karzai regime
NRC: Teheran koopt invloed in Kabul
Reuters: US slips to historic low in corruption index
NRC: Mogelijk miljarden betaald aan smeergeld
CNN: corruption, Somalia is the worst
NOS: Shell betrokken bij omkoopparaktijken
NOS: kwartaalwinst Shell 3,5 miljard
Volkskrant: Voor het eerst gezamelijke drugsactie Rusland en VS in Afghanistan
Volkskrant: Karzai boos over antidrugsactie VS en Rusland

215 Reacties op “Zakken met geld en arme zielen (+VK reacties)

 1. A C T U A L I T Y 2 november 2010 om 10:15

  U laat zich "Gelden"…………………..
  Zeer Interessant- Brisant Article..
  Lees Herald Tribune.. so I Know
  Goeden Morgen
  Vandaag Aller Zielen…..
  worden vandaag
  Geteld in The U S A……………………

 2. paco painter 2 november 2010 om 10:39

  Meer dan 1,5 miljard mensen hebben niet genoeg te eten, niet genoeg te drinken. De arme zielen. Zij betalen de hoogst denkbare prijs: een voortijdige dood na een rot leven. ‘
  What more can I say

 3. Catharina 2 november 2010 om 10:40

  Het is waar het allemaal om draait….

 4. smokey 2 november 2010 om 10:53

  Treffend plaatje Aad. Daar zitten ze pontificaal, de zakkenvullers. Omringd door een leger "gedienstigen" (lees: medezakkenvullers) die helpen de zakken te vullen door andermans zakken te ledigen.
  Kakkerlakken zitten graag dichtbij het vuur om mee te kunnen profiteren.
  Opvallend dat geen enkele poltieke partij daarover vragen stelt….

 5. Aad Verbaast 2 november 2010 om 10:59

  @actuality:
  de rijken hebben het op de armen gemunt. Bron van alle ellende.
  @Paco: lijkt me duidelijk.
  @Catharina: zo is het

 6. Aad Verbaast 2 november 2010 om 11:02

  @Smokey:
  Ik vond het ook een alleszeggend plaatje. zakken en zakkenvullers. degenen die de zakken van die zakken vullen zijn natuurlijk net zulke zakken of nog grotere zakken.
  Wat een bende. Om door je hoeven te zakken toch?
  P.S. == Opvallend dat geen enkele poltieke partij daarover vragen stelt…. ==
  Opvallens is dat de enkel de PVV daarover vragen heeft gesteld.
  Hier staan ze: http://www.nieuwsbank.nl/inp/2010/10/25/H092.htm
  Opvallend is dat die vragen allemaal gaan over de relatie richting Iran. Geen vraag over de rol van de US en/of andere landen.
  Niet verrassend maar wel weer tekenend. De PVV grijpt natuurlijk alles aan om de vijanden van Israel aan te pakken. Net als de US.

 7. Johan HvD 2 november 2010 om 11:08

  Tjonge, meneer Aad, een volledige verhandeling over de diverse zielen her en der!
  Maar ja, alle zielen zijn nu eenmaal "zielige schepsels" die ter aarde gekomen zijn om hun zieleroerselen uit te dragen. Althans, zoiets…
  Niet iedereen voldoet aan die wens.
  Zullen we verder maar gaan zieltogen?
  (^_^)

 8. meneer_opinie 2 november 2010 om 11:10

  Ik zag in het rapport dat mijn huidige gastland ookin de onderste regionen verkeerd, iets wat ik al wel een beetje vermoed had. Het ergste is nog dat degenen hier die het meeste hebben en het meest corrupt zijn ook nog eens het vaakst komen vragen om een dagvergoeding als ze worden uitgenodigd voor een seminar of zo, en het meest klagen over een gebrek aan respect, als iemand op diplomatieke manier heel voorzichtig kritiek uit op hun totale incompetentie.
  Er wordt hier wel eens geroepen dat je in het geval van X of Y naar de ‘autoridades competentes’ (bevoegde instantie) moet gaan. Waarop mijn standaard antwoord is dat die hier niet bestaan. Er zijn hier alleen ‘autoridades incompetentes’.
  En dat terwijl je op het platteland gastvrij onthaald wordt en altijd weer moet proberen om zo beleefd mogelijk een kip of een paar eieren af te slaan.

 9. smokey 2 november 2010 om 11:12

  @Aad, Okee, dan is `t des te opvallender dat de overige partijen hier het zwijgen toe doen….
  Wie zwijgt stemt toe. (??)
  Parlementen dienen hun naam eer aan te doen en juist te spreken inplaats van te zwijgen.
  P.s. Bedankt voor die vragenlijst. Gelezen.
  Deze vragen kunnen ook door de andere partijen worden gesteld. Vragen staat vrij, dus waarom doen zij dat dan niet??

 10. Aad Verbaast 2 november 2010 om 11:22

  @Johan HvD:
  Een blog over de eigen zieleroerselen. Wat er gebeurt met de zielen van de zakken staat me nog niet zo duidelijk voor de ogen. Ik heb daar wel ideeën over natuurlijk.
  @Meneer opinie:
  Me even niet duidelijk wat nu je huidige gastland is. Je pendelt toch wat heen en weer tussen twee landen?
  Allebei niet erg hoog op het lijstje overigens.
  Je geeft duidelijk aan trouwens hoe het toegaat in dat soort landen. De corrupte laag heeft niets met anderen, en probeert zelfs het laatste geld uit je zakken te stelen. De armen geven veelal wat ze kunnen geven aan je.
  Vandaar dat cooruptie wordt gezien als dé grootste reden waarom er nog armoede in de wereld is.

 11. Aad Verbaast 2 november 2010 om 11:29

  @Smokey:
  == Deze vragen kunnen ook door de andere partijen worden gesteld. Vragen staat vrij, dus waarom doen zij dat dan niet?? ==
  Partijen hebben redelijk kamerbreed natuurlijk grote blokken boter op het hoofd als het om Afghanistan gaat.
  Ze hebben immers ingestemd met het oorlog voeren daar. Het een opbouwmissie noemen, terwijl het een vechtmissie is, het accepteren van de propaganda richting het Nederlandse volk, en het ‘feliciteren’ en steunen van de Karzai’s van deze wereld. etc etc.
  Schandalige toestanden. En als er ergens een parlementaire enquete gevoerd zou moeten worden dan is het wel over dit hele avontuur. Maar ja, kamerbreed was men voor, dus het zal er niet van komen.
  Het gaat nog gewoon door. Binnenkort valt er een besluit over nieuwe missies..
  Ik las net vandaag dat Groenlinks er in de fractie over vergadert. Omdat ze nodig zijn voor een meerderheid voor een dergelijk besluit..

 12. Jeetjemina 2 november 2010 om 11:31

  Dat liegt er weer niet om!
  Anderhalf miljard!
  En het zal alleen maar meer worden.
  Door die verdomde domheid van de mensheid!
  Treurigmakend!
  gr eva

 13. VSp 2 november 2010 om 11:34

  De jacht op geld is een gewetenloze, meedogenloze business. Geen lieve ziel die daarover twijfel laat bestaan.

 14. Aad Verbaast 2 november 2010 om 11:37

  @Jeetjemina.
  Dat zijn heel veel mensen inderdaad. En dat zullen er meer worden.
  "treurigmakend" is nog een eufemisme. Het is een grof schandaal.
  Het is ook een grof schandaal dat ook dit door de Nederlandse overheid allemaal werd en wordt gedoogd om het maar even wat dichter bij huis te houden…
  Zo wordt al deze bagger in stand gehouden. Ongelooflijk.
  @VSp:
  == Geen lieve ziel die daarover twijfel laat bestaan. ==
  Behalve de meedogenlozen ene gewetenlozen zelf. Die zijn er wel content mee. Houden zich darmee zelf in stand ook nog.

 15. meneer_opinie 2 november 2010 om 11:38

  @ Aad: De naam van het land waar ik aan refereer begint met een A en rijmt op ngola.
  Panama staat ook niet hoog, maar die twee punten maken in de realiteit een enorm verschil. Groter dan het verschil tussen Finalnd en de VS, is mijn voorzichtige schatting. Ik vermoed dat de schaal logaritmisch of exponentieel is, maar dan wel ‘omgekeerd’ exponentieel of logaritmisch, als je begrijpt wat ik bedoel.

 16. zolder 2 november 2010 om 11:40

  Aad ik onlangs nog een Nederlander tegen die zich verrijkte op grond van zijn positie. De heer Scholten van het Rotterdamse Havenbedrijf. Het is wat dicht bij huis, maar ook een mooi voorbeeld. Nog zo’n dolende ziel.

 17. pierra 2 november 2010 om 11:46

  Het wordt uit je bericht wel duidelijk dat corruptie een systeem is. Moeilijk om de verantwoordelijken aan te wijzen, zoveel vuile handen.
  Italie staat er ook weer mooi op, zucht…

 18. Aad Verbaast 2 november 2010 om 11:49

  @Meneer Opinie:
  Ik was even in de war gebracht door je "’autoridades incompetentes". Leek me meer Panamees.
  Maar ja, ik weet niet eens wat de voertaal van Angola is..
  Hoe die schaal precies is samengesteld is me niet helemaal duidelijk. Het zal wel ergens staan op die site.
  Het is wel een perceptie index. Niet helemaal mogelijk om een exacte lineaal er lanfs te leggen natuurlijk.
  Maar wel een stevige onderzoeksbasis. 178 landen!
  Met resultaten waar men niet vrolijk van kan worden.

 19. De Stripman 2 november 2010 om 11:55

  Een treurig makende opsomming, Aad. Met een akelige conclusie. Ik zie eigenlijk maar 1 lichtpuntje: Die 10 miljard aan smeergeld die het Nederlandse bedrijfsleven jaarlijks betaalt… daar is wel wat te halen in het kader van de broodnodige ombuigingen…!

 20. Aad Verbaast 2 november 2010 om 11:57

  @Zolder(??) @Martin:
  Ik ken ook uit mijn vorige leven genoeg vele praktijken waar smeergelden betaalt werden in allerlei lagen van de bevolking, en in allerlei beroepsgroepen. Tot aan de directe overheden toe.
  En dan toch nog op een 7e plaats in deze index. Mijn punt: kan je nagaan hoe verrot de systemen zijn.
  Dat getal van die 10 miljard had ik trouwens zelf niet durven schatten. Toch nog weer te optimistisch dus.
  Brave Nederlanders?
  @Pierra
  == Moeilijk om de verantwoordelijken aan te wijzen, zoveel vuile handen. ==
  Nog moeilijker om ze aan te pakken. Dat is een nog veel groter probleem. Zit tot in de harvagen van het systeem, alle systemen.
  Italië: wat een land is dat toch.. Ongelooflijk toch?
  Maar ja, zolang het ‘management’ er ook aan meedoet, zal het niet snel beter worden.

 21. Peter Louter 2 november 2010 om 12:20

  Zijn ziel verkocht!

 22. zelfstandig_journalist 2 november 2010 om 12:25

  Afghanistan is geen normaal geregeerd land. Net als Somalië. Dan krijg je dat soort zaken.

 23. Aad Verbaast 2 november 2010 om 12:38

  @De Stripman:
  Hulde. Jij weet ook overal wel een lichtpuntje uit te halen.
  Goed idee: die 10 miljard terughalen!
  @Peter Louter: aan de duivels?
  Om des duivels over te worden toch?
  @ZJ: de stemmen zijn nog niet eens geteld. Zal ook wel een kwestie van centen zijn dat dat maanden moet duren. Al meer dan een kwart al aan de kant geschoven, niet geldig verklaard. De uitslag laat zich wel raden voor de ‘insiders’.

 24. VSp 2 november 2010 om 12:41

  De zeepbel van circa 37 biljoen Euro die rond de weer cirkelt is in handen van nog geen 1% van de wereldleiders. Uit puur lijfsbehoud zo het zomaar kunnen dat moord en doodslag de doorslag gaan geven.
  Misschien kan nog een ontsnapping gevonden worden doordat een meteoriet daar dwars doorheen vliegt en de rotzooi te pletter slaat.

 25. Aad Verbaast 2 november 2010 om 12:42

  @allen: krijg nou wat..
  Mijn header is door de Volkskrant ‘spontaan’ veranderd. Ze hebben ergens in hun oude database deze oude header van me weer teruggevonden.. Merkwaardig.
  Ook merkwaardig:
  de functie "gerelateerde artikelen"(waar zo enthousiast over werd gedaan door de oude VK bij de upgrade vorig jaar: integratie met de andere pagina’s) is inmiddels ook verdwenen.
  Ik vond dat wel een fraaie functionaliteit..
  Maar nee hoor. Weg ermee, heeft iemand in al haar/zijn wijsheid besloten….
  Ook weer zonder te communiceren daarover..

 26. Aad Verbaast 2 november 2010 om 12:54

  @VSp:
  hoe kom je aan het getal 37 biljoen euro? En die 1% (verbaast me niet, maar enkel geïnteresseert waar je dat gelezen hebt).
  == Uit puur lijfsbehoud zo het zomaar kunnen dat moord en doodslag de doorslag gaan geven. ==
  Het is toch allang moord en doodslag?
  Aangevoerd en geïniteerd door diezelfde zakken, en waar de arme zielen weer de slachtoffers van zijn.
  Ik vraag me af of dat ooit de doorslag zal geven. Ik vermoed van niet.
  Ook die meteoriet niet. Slechts 1% die het verdient gaat eraan heb je me net verteld.
  Er moet toch een andere oplossing te bedenken zijn..

 27. Marius van Artaaa 2 november 2010 om 13:00

  die schijnheiligheid houdt alle zielen in een middeleeuwse staat,
  het wordt tijd voor een nieuw Herfsttij, dat gewetenlozen met dodelijke grappen verslaat…/-;{}

 28. lebonton 2 november 2010 om 13:39

  hoe zou het omgekeerde er uit zien? zielen met geld en arme zakken.

 29. Aad Verbaast 2 november 2010 om 14:17

  @Marius:
  Eeens. Een medogenloze remming van vooruitgang. Ik ben voor je pleidooi.
  Enig idee hoe dat op te starten? 🙂
  @Lebonton: Geen idee.
  Lege zakken daar heb ik wel een beeld bij.

 30. VSp 2 november 2010 om 14:17

  @Aad. Heb die informatie uit de links die ‘Herstel de Republiek’ aanreikt. Ook een fraai verhaal over het ANP waar de Fentener’s van Vlissingen de scepter zwaaien. Nieuws is handelswaar. Niets nieuws onder de zon.
  Voor niets komt die ook niet meer op. ‘Onder’ trouwens ook niet.
  –Er moet toch een andere oplossing te bedenken zijn.. — Sssst, Jan Bouma heeft die toch al?

 31. zelfstandig_journalist 2 november 2010 om 14:31

  Daar zal ook de nodige corruptie bij aan te pas komen.

 32. bloknoot 2 november 2010 om 14:58

  Poenscheppers zijn het. Ze gaan letterlijk over lijken. Mooi samengevat, ik ben weer klaarwakker. Wat een rotwereld.

 33. Blutch1 2 november 2010 om 15:05

  Dus wegblijven uit Afghanistan.

 34. peterus 2 november 2010 om 15:10

  In mijn tijd (jaren 70) moest de UNDP in Mexico smeergeld betalen om de meubeltjes en ander in te voeren materiaal enz. voor medewerkers uit het douane depot te krijgen. Van mijn Mexicaanse vrienden begrijp ik dat er nog niets veranderd is.
  In Afrika is het normaal dat de clan een deel krijgt van de verdiensten van hun man of vrouw in de regering. Je laat je familie toch niet in de steek?
  In Costa Rica moest ik de migratie autoriteit betalen om mijn pas geboren dochter mee naar huis te kunnen nemen.
  Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.groeten

 35. Aad Verbaast 2 november 2010 om 15:38

  @VSp: Dank. Geef je de link nog even of laat je me die zelf opzoeken?
  Inderdaad ssssstt.. anders zouden we nog (geheel onterecht) beticht kunnen worden van een-twee-drietje.
  @ZJ: het hele land is godvergeven van de corrupte bendes. Niets kan zonder die corrpte heren wat ‘geld onder de riem te steken’. Nederland noemt dat met een sjiek woord: 3d benadering. En proberen daar goede sier mee te maken. de D staat wrs voor duiten.

 36. Aad Verbaast 2 november 2010 om 15:41

  @Bloknoot: met geen pen te beschrijven, en als het toch wordt geprobeerd dan heb je aan één bloknoot niet genoeg.
  @Blutch1: we hadden er nooit naar toe meoten gaan, nooit moeten zitten, nooit moeten blijven.
  En alsof we niets geleerd hebben wordt er weer serieus nagedacht om er toch weer naar toe te gaan..
  Niet te geloven!

 37. Aad Verbaast 2 november 2010 om 15:46

  @Peterus:
  je hebt in veel van dergelijke landen geleefd en gewerkt. Een ervaringsdeskundige zogezegd.
  Dan weet je ook hoe moeilijk het is daar te (over)leven en er tegelijkertijd principieel niet aan mee te doen. Schier onmogelijk zelfs.
  Zo houdt het systeem zichzelf natuurlijk wel in stand.
  Waar liggen de persoonlijke grenzen? Geen eenvoudige vraag natuurlijk.
  Betekent ook weer dat al die overheden en bedrijven die in landen opereren die zeg maar aan de onderste helft van die corruptie lijst voorkomen, en stellen dat ze niet aan dergelijke corrupte praktijken mee doen, liegen dat ze barsten.

 38. Jan Bouma 2 november 2010 om 16:48

  @Aad…
  Heb voor je hierbij de navolgende overweging die ik kopiëerde van je vorige blog en ik kom tot de conclusie:
  ==
  Zag al je nieuwe blog over "de zakkenvullerij" en de corruptie wereldwijd. Tegelijkertijd zal dat mede de oorzaak zijn dat die wereldraad maar niet van de grond komt… Er zijn teveel "belanghebbenden" in het geding. En eigenlijk wil iedereen er wel in participeren in die corrupte caroussel.
  Vandaar dat zelfs ‘Jan Modaal’ naar mijn inschatting ook niet voor een wereldraad is.
  ==
  Want laten we wel wezen. Eenieder spuugt zijn gal over de wantoestanden maar er gebeurt in de praktijk helemaal niks ter verbetering. Tsja.. Dan denk ik aan een platvloerse ouwe kraker die ik als vermaak voor je lezerspubliek nu even ga opzoeken op youtube…. http://www.youtube.com/watch?v=K1D5PzuJC-A
  Zeg tot morgen… :))

 39. Rob Kruzdlo 2 november 2010 om 16:49

  macht is geld
  Geld is Macht
  wat blijft er over
  armoe is leven
  leven is armoe
  wat blijft er over

 40. cor verhoef 2 november 2010 om 16:57

  @Aad,
  Ik ben in een uiterst optimistische stemming, maar desondanks geef ik ons nog zestig jaar, "humanity as we know it". Het is fucking triest…

 41. peterus 2 november 2010 om 16:58

  Als int. ambtenaar en later als int.vakbondsman heb ik gelukkig nooit over de grenzen van mijn geweten hoeven heen te gaan (een ander criterium heb ik niet). Wel heb ik nogal eens een oogje moeten toeknijpen maar dan ging het wel om mensen aan de onderkant van de samenleving die wel wat extra’s wilden hebben. Strikt genomen kan dat ook niet maar neem het ze maar eens kwalijk. Rijk werden ze er niet van daarvoor ging het over te weinig geld. groeten

 42. Aad Verbaast 2 november 2010 om 17:02

  @Jan Bouma:
  Je hebt natuurlijk helemaal gelijk. De wereld is vergven van de boeven die natuurlijk ook door boeven in stand worden gehouden. Waar zitten ze niet?
  En als de niet-boeven niet massaal eens gaan opstaan om er allemaal eens paal en perk aan te gaan stellen dan blijft het een rotzooitje natuurlijk.
  Verder: als er "waakhonden" zijn (zie blog), en die waakhonden geven vervolgens boetes met veel bombarie die voor dergelijke bedrijven nog niet een muggenprikje betekeken dan geef je ze juist een signaal dat ze er gewoon mee door kunnen gaan. Dat gebeurt dan ook.
  Nee, je zal iedereen die daar aan mee doet, moeten treffen op hun gevoeligste plek: de zak! De zak met duiten.
  En elke werknemer die er aan meedoet: die krijgt de zak!
  == En eigenlijk wil iedereen er wel in participeren in die corrupte caroussel. ==
  Dan is dat dus ook afgelopen.
  En dan lopen er geen gekke Geriitjes meer rond. 😉

 43. Aad Verbaast 2 november 2010 om 17:05

  @Rob: maar dat is toch geen leven? Dat is hond in de pot.
  @Cor: nog 60 jaar? Ik ben heel; benieuwd hoe het er dan aan toe gaat.
  Met zijn 10 miljarden..
  Die elkaar letterlijk de tent aan het uitvechten zijn om nog enigszins te kunnen overleven. Of het is daarvoor al lang ergens helemaal mis gegaan.
  Ik ben eigenlijk ook wel een optimist. Maar hier kan ik niet veel beters van maken eigenlijk.

 44. cor3306 2 november 2010 om 17:15

  het buitengewoon treurig; het is goed dat je de zaak hier nog maar weer eens voor het voetlicht brengt( en zoals mijn naamgenoot zegt; het zal op termijn fout gaan en afgelopen zijn)

 45. Aad Verbaast 2 november 2010 om 17:15

  @Peterus:
  In mijn vorige leven heb ik wel bepaalde grenzen getrokken, die ik nu anders zou trekken trouwens.
  Smeergelden: nooit aan mee willen werken, onder het motto: dan maar geen buisness. Want die business wil ik niet. Als ik merkte dat in het bedrijf dat wel gebeurde dan werd het of onmiddellijk teruggedraaid. Kreeg de betrokken medewerker een enorme (en laatste) waarschuwing. Maar hij werd niet ontslagen.. Ook werd geen aangifte gedaan. Noch tegen de werknemer, noch tegen de klant.
  Nu vind ik dat eigenlijk een te slappe hap benadering.
  Wat ik bedoel met ik zou het nu anders doen is het volgende.
  Eeerst nog duidelijker maken wat het beleid in deze zou zijn. Gebeurt het dan toch, dan het volgende:
  Ik zou de man nu wel ontslaan, en aangifte doen, ook tegen de klant.
  Zou ik niet in de positie zitten in een bedrijf dergelijke maatregelen te nemen, dan zou ik ontslag nemen (voor een dergelijk bedrijf wil ik niet werken) en me laten omscholen (of spoedcursus nemen) tot klokkenluider 😉

 46. Aad Verbaast 2 november 2010 om 17:24

  @Cor:
  Ik schreef in 2008 ook al eens over deze index.http://www.vkblog.nl/bericht/236875
  "Corruptie: de rotte wortels en takken van de samenleving"
  Uitroeien is niet eenvoudig. Bestaat natuurlijk al duizenden jaren. Duizenden jaren een enorme rem op de ontwikkeling van een beschaafde wereld. Dat is dan ook nog niet gelukt.

 47. Mijn ziel wenst grondig onderhoud 2 november 2010 om 18:00

  Haaa….alweer een eigen zielenroersel
  geheel doorspekt
  met eigen zielenvoer
  o zo grappig
  hoe een ieder
  invulling geeft
  aan zijn of haar
  eigen mooie
  onschuldige
  interpretatie
  van het begrip ziel
  en de zielsverhalen er achter….
  Dank je wel
  voor de wereldbetrekking; ))))))
  Groet!

 48. Aad Verbaast 2 november 2010 om 18:07

  @Isis.
  Ha, ik zie zelfs dat je voor de gelegenheid je naam aangepast hebt!!
  Het mooie van die VKblogdagen is precies wat je aangeeft: ieder geeft er zijn/haar eigen invulling aan.
  De geest van de mens kent net zo veel vormen als er mensen zijn blijkbaar. Mooi is dat.
  Haertelijk groet, en leuk je hier te zien! Waardeer ik bijzonder.

 49. Tonard - geroma 2 november 2010 om 18:19

  En dan daar nog eens bij te bedenken Aad, dat er voldoende voedsel op de hele wereld is voor de gehele mensheid.
  Onder de indruk van jouw bijdrage aan de dag van de ziel.
  Als die 10 miljard smeergeld het tekort in de schatkist nu eens dichtte……::–))
  Dank voor al je info, by the way!

 50. Aad Verbaast 2 november 2010 om 18:35

  @Tonard-Geroma:
  == voldoende voedsel op de hele wereld is voor de gehele mensheid. ==
  Klopt helemaal. Het zijn die zakken met hun gevulde zakken die het hele humanitaire systeem de grond in laten zakken om de eigen hebzucht te bevredigen. En daarmee miljoenen en miljoenen mensenlevens op hun geweten hebben. Probleem: ze zijn gewetenloos en zitten daar niet mee.
  Nog een probleem: velen komen er nog veel te lang mee weg.
  Het is een ondergewaardeerd onderdeel van de rechtspraak. Er zouden straffen op moeten staan die gelijk staan aan moord en doodslag. Dat heeft het immers tot gevolg?

 51. Annet 2 november 2010 om 18:56

  Dat corrupte is er, ik weet het maar hoe
  ga je ermee om?
  Net als de materieel arme bevolking is
  dit voor normalen mensen niet te volgen….
  Ik val nu achterover……
  Hoorde je de knal Aad?

 52. Aad Verbaast 2 november 2010 om 19:02

  @Annet: achterover vallen mag Annet. Als je maar niet op je achterhoofd bent gevallen.
  == hoe ga je ermee om? ==
  Onder geen voorwaarde er ooit mee akkoord gaan. Ingewikkelder is het niet.

 53. View 2 november 2010 om 19:15

  Met interesse gelezen, ook in de reactieruimte, waar niet veel andere geluiden klinken. Hoe kan dat ook. Altijd wel lezenswaardige links, zoals die van de internationale corrputieindex, dat naadloos gelegd kan worden op de verhouding rijk-arm in deze wereld. Onze democratie mag dan geen exportartikel zijn, waar weinig parlementaire contrôle is, komen verontrustende praktijken voor, waarschijnlijk ook omdat de vv zelf corrupt zijn. Het zit kennelijk in de genen..

 54. Jan Bouma 2 november 2010 om 19:29

  @Aad…kijk toch nog even tussendoor…
  Vrijwel allemaal eensluidende kritische geluiden. En dan doet de onbegrijpelijke paradox zich voor net als bij die Vragenlijsten van ons. Als je aan elke Nederlander/Wereldburger de vraag zou stellen: "Bent u voor of tegen corruptie?" Nou dan dan geef ik je op een briefje dat 99% of meer wel het sociaal gewenste antwoord zal geven ("tegen, natuurlijk, meneer!") En die ene procent die meteen toegeeft corrupt te willen zijn als krijgsheer, of gewoon als crimineel, die doet niet moeilijk over de vraag en zal zeggen: "ik ben vóór corruptie want daar vul ik m’n zakken mee..!" De tragiek is nu dat volgens mij in feite 80% of meer van de bevolking in principe corrupt is… alleen ze willen dat natuurlijk niet hardop zeggen.
  Trek een parallel naar de eerste vraag van de Vragenlijst: "Wilt u Oorlog of Vrede?" Levert dat precies dezelfde situatie op…
  Daarom komt die wereldraad niet van de grond. Zie ook m’n comment van 16:48 uur.
  Kijk! Dit vind ik nou een verrassende conclusie.
  Nu echt tot morgen want de hel zal nou wel losbarsten….:))

 55. Aad Verbaast 2 november 2010 om 19:57

  @View:
  Dank. Het was een nieuwswaardige week weer. Met stof genoeg voor meerdere blogs eigenlijk.
  En de eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik deze dag ook wel heb gebruikt (misbruikt?) om dit nieuws gecomprimeerd te kunnen brengen.
  Misbruik op meerdere fronten, die in het geweld van ander blijkbaar meer voor de hand liggend nieuws nog wel eens wil tussen de wal en het schiop wil verdwijnen. Jammer.
  Ook betreurenswaardig dat de gevestigde media er niet zo veel aandacht aan wijden.
  Ik kan me daar blijven over verwonderen/verbazen. En heb me voorgenomen me er nooit bij neer te leggen.
  Genen of geen genen. Mutatie of geen mutatie.

 56. Aad Verbaast 2 november 2010 om 20:03

  @Jan:
  Een goede parallele die je daar duidt.
  Goed omdat je daar gelijk in hebt. 99+ procent zal corruptie zeggen te verwerpen. Het percentage wat een lage drempel heeft er gewoon aan mee te doen zal ook wel hoog zijn denk ik.
  Wat dat betreft zal een vragenlijst op dat vlak niet echt realistisch ingevuld worden. Reden voor veel ellende en een systeem dat zichzelf in stand lijkt te houden op welhaast ‘natuurlijke’ wijze.
  Geen reden antuurlijk om het catwegorisch af te wijzen.
  Dat doe ik dan ook.
  Die wereldraad heeft inderdaad ook pas een reële kans als corruptie echt een randverschijnsel is geworden.
  Omdat het dat niet is worden deze goedwillende kansen voor de wereld ook afgesneden. Zoals zo vele.
  Cooruptie is de bijl aan de wortel van al het goede hadden we al vastgesteld.

 57. Glaswerk 2 november 2010 om 22:53

  @Aad: Een blog mij recht uit het hart gegrepen.
  Maar dat wist je waarschijnlijk al wel.

 58. Aad Verbaast 2 november 2010 om 23:10

  @Glaswerk:
  == Maar dat wist je waarschijnlijk al wel. ==
  Geen idee natuurlijk. 😉
  Maar wel goed om te horen!!
  P.S. heb je gemerkt dat er vanmiddag weer geheimzinnige dingen gebeurden op het VKblog?
  Voorbeeld: mijn oude header kwam plotseling weer eens in beeld…
  Keek ik bij instellingen.. stond de nieuwe er pontificaal nog in.
  Inmiddels heb ik het al weer kunnen repareren..
  Zal iets met dolende zielen te maken hebben?

 59. Glaswerk 2 november 2010 om 23:50

  @Aad: Wij zijn allen blogzielen die gedoemd zijn te dolen in de onvoorspelbare cyberspace die VKblog genoemd wordt. 😉

 60. Aad Verbaast 3 november 2010 om 00:10

  @Glaswerk,
  Het is een lot wat ons is overkomen. Ons dolende zielen opgesloten in een blogruimte en ooit pas kunnen vrijkomen als het VKblog ter ziele gaat. Pas dan zal wellicht blijken welk gewicht we werkelijk hebben. Ik hoop (zo las ik vandaag) dat er dan gezegd zal worden: mag het ietsje meer zijn? Die 21 gram legt immers niet veel gewicht in de schaal.
  Nu al merken we dat, gevangen in dit gebrekkige lichaam, de ziel weinig recht van spreken heeft. We zullen er mee moeten leven.

 61. Glaswerk 3 november 2010 om 00:30

  @Aad: Grijns. 😉

 62. assyke 3 november 2010 om 07:35

  De waanidee van wij zijn goed en jullie slecht moet
  maar eens met de botte hamer aan diggelen worden geslagen
  ze deugen geen van allen,
  maar het westen heeft het in zijn slechtheid
  wel een stuk comfortabeler
  dan het slechte oosten en zuiden
  en daar wringt zich de schoen
  arme zielen die daar het slachtoffer van zijn
  mooi passend blog bij dit thema

 63. Jan Bouma 3 november 2010 om 07:46

  @Aad…20:03
  Ook goedemorgen idem alle anderen.
  M’n veronderstelling "dat de hel nu wel zal losbarsten…" (zie m’n comment van 19:29 uur) is behoorlijk uitgebleven. Op z’n minst had ik tientallen verontwaardigde reacties verwacht… Niet dus.
  Conclusie no. 1: "Wie zwijgt stemt toe…" ( U bent allemaal corrupt)
  Conclusie no. 2: "De hel wordt ook al niet meer serieus genomen…"
  En zo dames en heren zijn we aan het begin van een nieuwe dag;
  doet u uw voordeel ermee. Geheel indachtig het voorgaande. :)) we maken er een grap van.

 64. BarbaraJansma 3 november 2010 om 07:52

  Struikrovers op hoog niveau

 65. VSp 3 november 2010 om 08:02

  @Bouma. Brecht? Hier is ‘All Hallows even’ een ‘Feiertag’. Alle winkels dicht. Behalve de warme bakker.
  Zonder ‘Frische Brötchen’ breekt hier de hel los. Die dingen zijn heilig en worden zeer serieus genomen.

 66. Rein-John Scholtens 3 november 2010 om 09:06

  Eerst maar eens goed uitzoeken wat nu eigenlijk goed en slecht is. Mijn intuïtie fluistert mij in dat we hiervoor bij de wetenschap moeten zijn. Een solide ethiek gebaseerd op de mechanismen van de evolutie. Mijn huis-tuin-en-keuken-visie is, dat iedereen een goede en kwade kant heeft en dat de situatie bepaalt welke kant wij laten zien. Maar ja, deze tegeltjeswijsheid lost het probleem niet op. Het leven van alledag geeft mij aanleiding te veronderstellen dat er wel heel veel mensen corrupt zijn. Vooral daar waar corruptie het meest lonend is n.l in de top van het bedrijfsleven. Jan Bouma heeft gelijk. Ikzelf ben ook vreselijk corrupt. Ik laat me elke dag weer omkopen door de liefde.:-))))))
  Groet.

 67. Aad Verbaast 3 november 2010 om 10:28

  @Glaswerk: we maken er maar een grap van. Wat anders te doen..
  @Assyke:
  De grote sommen geld die verdeeld wordt in zakken en stromen naar de zakken komt veelal wel uit het ‘comfortabele’ westen. Daar zou het westen zich eens een stuk minder comfortabel bij moeten voelen toch?
  Nog zo’n bericht van de afgelopen week: de grootste wapendeal ooit. Amerikaanse bedrijven gaan voor 60 miljard dollar aan wapentuig aan wapentuig leveren naar Saudi Arabie. Een dictatuur. Maar ja, wel een dictatuur die vriendelijke doet richting Amerika, dan is dat ineens minder erg of zo…
  Nog even afgezien daarvan: in SA kun je nergens zaken doen of je moet heel wat stromannen hebben die je heel dik moet betalen om iets rond te krijgen. Hoeveel smeergelden zijn hier betaald? Een paar miljard??
  Vreemde wereld waaar we in leven.

 68. Jan Bouma 3 november 2010 om 10:32

  @VSp… 8:02
  Je geeft in ieder geval toe dat "das Fressen" van Brecht bij jou prevalerend is.
  @Rein…9:06
  Jij vertolkt met een veronderstelde morele superioriteit (de Liefde te dienen) bepaaldelijk nou ook niet het algemene resultaat dat we als wereldse oplossing of wereldbeschouwing zien… in de praktijk.
  Derhalve beste mensen accepteert u nou naar mijn pragmatische voorstellen waarbij ik de mens niet misken terzake al die basale oerdriften maar er per saldo toch een positief resultaat in het belang van allen aan weet te verbinden door mijn voorstellen te aanvaarden en een wereldraad te installeren die de hoofdzaken in het belang van allen gaat uitvoeren.
  Om deze gedachtegang te kunnen volgen dient men wat ‘out of the box’ te kunnen denken. Wellicht dat in de eindfase dan toch nog de ‘Homo intellectualis’ opstaat….

 69. Aad Verbaast 3 november 2010 om 10:39

  @Jan:
  == Op z’n minst had ik tientallen verontwaardigde reacties verwacht… ==
  niet direct een voorbeeld van twee zielen één gedachte deze keer.
  Ik dacht dat toch heel wat mensen hun steun hebben betuigd over dit onderwerp. Jij kan dit de hel losbarsten noemen natuurlijk, het is maar vanuit welke postitie je iets kan waarnemen.
  Ik heb echter geen enkele reden om wie dan ook maar op zijn ziel te geven.
  Belangrijk onderwerp immers en die boodschap is toch wel prima doorgekomen.
  Nu natuurlijk wacht ik met smart op de voorstellen om uit deze hel te komen zodat deze lage en vuile zielen geen poot meer aan de grond krijgen.
  Ken je het spreekwoord: "een goede ziel weet van stenen brood te maken."
  Kijk daar moeten we naar toe.
  @Barbara: van hoog tot laag hoor.
  En om te relativeren. In Amerika kan je ook zo maar door een lokaal agentje aangehouden worden met een rotsmoes, met het verzoek hem meteen een boete te betalen (cash uiteraard) die dan vervolgens de eigen zak van die zak in vloeit..

 70. Aad Verbaast 3 november 2010 om 10:44

  @VSp: nog een vrije dag? Wordt er nog wel eens gewerkt daar in Duitsland?
  Er moet natuurlijk wel brood op de plank.
  Maar speciaal voor onze Duitsche vrienden dan nog maar even deze:
  Zwei Seelen und ein Gedanke, / zwei Herzen, und ein Schlag
  (F. Halm (1806-1871), Der Sohn der Wildnis 2)
  Die eerste kennen we wel in onze taal. Die tweede niet. Beide lijken me knap moeilijk te realiseren.
  Daar kan vandaag weer aan gewerkt worden, en alle dagen er na.

 71. Aad Verbaast 3 november 2010 om 10:51

  @Rein-John: is ethiek een wetenschap?
  Goed en slecht is ook maar een relatief begrip en cultuurgebonden ook nog eens.
  Dat gezegd hebbende zouden mensen die een product van een cultuur zijn natuulijk wel moeten kunnen beoordelen of ze over de scheef gaan (goed en slecht) of niet.
  De omgeving mag, kan, en heeft daar ook zo zijn mening over uiteraard.
  Om jouw opmerking even als illustratie te gebruiken voor wat ik daarmee bedoel:
  == Ikzelf ben ook vreselijk corrupt. Ik laat me elke dag weer omkopen door de liefde.:-)))))) ==
  Dan hangt de slechtheid respectievelijk goedheid daar van natuurlijk geheel af van het antwoord op de volgende vraag: door wie laat je je omkopen???? 😉

 72. VSp 3 november 2010 om 12:33

  @aad.
  In katholieke deelstaten, waaronder NRW, hebben de Duitsers vijf (reli)feestdagen meer dan in Nederland.
  Desondanks beter en meer brood op de plank. Het dichtstbijzijnde dorp hier, 5000 inwoners, heeft drie warme bakkers.
  5000 zielen, één gedachte na het wakker worden. En daarna aan de slag. Op 5% na.
  Je hebt nog een link tegoed. Komt eraan. Even zoeken.
  @Bouma. ‘Prevaleren?’ VSp constateert slechts dat broodjes heilig zijn. Trouwens, Jezus deed ook al zo iets. In twee stukken, of zo. Belegde broodjes misschien? De voorloper van de falaffel? Zou zo maar kunnen.

 73. Aad Verbaast 3 november 2010 om 12:54

  @VSp:
  Niet te geloven. Wat geloof al niet kan brengen voor de hardwerkende burger. En de aanstichter van dat alles had maar één rustdag per week nodig. Toch wel inmiddels grote afstand daar van genomen zo blijkt. Zou hij een graf hebben dan zou hij zich daarin omdraaien.
  Ora et labora. Helemaal afgedaald van die leer. Van God los. Allemaal zoete broodjes aan het bakken.

 74. Aad Verbaast 3 november 2010 om 13:02

  @Glaswerk:
  het blijft lachen hier op het VKblog.
  Nu staan ineens alle pagina’s vol met : "http://www.vkblog.nl/static/pub/mm/ "
  Boven aan de blog, bovenaan zowat elke widget..
  Wat dat nou weer betekent?
  Ook zijn alle VKblog pagina’s besmet. Althans ik krijg een waarschuwing (bij alle pagina’s) dat er gevaar dreigt op de pagina..
  Als ik dan doorzoek dan blijkt het een plaatje te zijn ergens in de plaatsjesdatabase van de VK van een gezicht van een vrouw met een tranend oog…
  Die wordt blijkbaar ergens opgepikt door de ‘beter gesorteerde’ virusscanner..
  Blijft modderen hier 😉

 75. Jan Bouma 3 november 2010 om 13:04

  @Aad…10:39
  Gerelateerd aan de praktijk (en de uitkomst) sta ik vanaf midden jaren ’70 toch vrij zinloos mijn verhaal te verkondigen. Hoezo? == Ik dacht dat toch heel wat mensen hun steun hebben betuigd over dit onderwerp == dat is een enkeling. Wiens oordeel kennelijk geen gewicht legt in de schaal van de beoordelingen en mijn voorstellen. Voor de rest hoeft men zich niet zo ingewikkeld in de problemen te verdiepen dan slechts te erkennen "dat uw belang ook tegelijkertijd mijn belang is in een zich globaliserende (economische) wereld".
  @VSp…12:33
  "…Wiens brood men eet, diens woord men spreekt!"
  Je kunt wat mij betreft alle badinerende omschrijvingen verder erbij betrekken omtrent de betekenis van "het brood" maar de wonderbaarlijke vermenigvuldiging van 7 broden tot voedsel ten behoeve van de totale mensheid zal Jezus wellicht toch bedoeld hebben….
  Vooralsnog constateer ik dat ik geen massaal instemmend antwoord kreeg op m’n comments.
  En als men daarmee niet wil instemmen? Soit! Maar doe dat dan wel met enige adstructie omtrent mijn gelijk of niet.
  Prettige dag verder…..

 76. Aad Verbaast 3 november 2010 om 13:44

  @Jan:
  het blijft een kwestie van trekken en sleuren natuurlijk.
  Maar ja, we trekken ons maar op aan de belden als
  – inktvlek
  – veenbrand
  – epidemie
  – pandemie
  etc etc.
  Je moet toch nog ergens in geloven in deze godvergeven wereld 😉

 77. Jan Bouma 3 november 2010 om 13:58

  @Aad… 13:44
  Als er iets duidelijk zou mogen zijn dan is je (begrijpelijke) quote : == Je moet toch nog ergens in geloven in deze godvergeven wereld 😉 == ook een contradictio in terminis.
  1) De premisse: "dat God de wereld vergeven zou hebben…"
  2) Dat die God zou bestaan…
  ps
  Ik ga even wat anders doen vanaf nu. Tot later…

 78. Glaswerk 3 november 2010 om 14:17

  @Aad:Nu staan ineens alle pagina’s vol met : "www.vkblog.nl/static/pub/mm/ "
  Volgens een complottheorie – waarin de Illuminati een obscure rol spelen – betreft het een softwarematige tijdbom. Over drie dagen zullen alle bijdragen op het VKblog vervangen zijn door een Trojaans paard dat vermomd is als een tranende gif-vrouw in het zwart.
  Ik zal de P2 loge onverwijld op de hoogte brengen…

 79. VSp 3 november 2010 om 15:42

  Klikt de VSp dat static ding aan en krijgt ‘FORBIDDEN , you are not allowed, etc. en wordt prompt de deur dicht gesmeten. Lijkt de kerk wel.
  @Bouma. De bijbel staat boordevol met metaforen en aforismen. Is men er ooit iets wijzer en verstandiger van geworden? Bespeur enige overeenkomsten met ‘Let all other flags burn in hell’.

 80. Aad Verbaast 3 november 2010 om 17:28

  @Jan:
  Ik kan me voorstellen dat die taalvondst niet voor iedereen doorgrondt kan worden. Dat laat je dan ook zien. in je reactie. 😉
  Ook ik heb "wat anders" gedaan inmiddels. Weer zo’n nietszeggend gebruik van de Nederlandse taal. Immers:
  natuurlijk doe je nooit hetzelfde als dat je gedaan hebt. Het lijkt er hoogstens op.
  Sommige mensen moet je ook alles uitleggen!

 81. Aad Verbaast 3 november 2010 om 17:35

  @Glaswerk:
  Dank dat je hier ons even op de hoogte houdt van de zieleroerselen en mysteriën van, in en rond het Vkblog.
  Over drie dagen pas? Misschien is mijn leptob vele malen sneller dan die van jou. Ik begin de eerste effecten nu al te merken.
  De tranen beginnen al te biggelen hier. Nu ben ik niet iemand die alles zwart wit wil zien, maar er zijn grenzen. Toeters en bellen beginnen te rinkelen. Overal waarschuwingen voor het onheil dat over ons heen dreigt te gaan komen.
  @allen: alle blogs al opgeslagen, met of zonder trojaanse paarden?
  @VSp:
  == Klikt de VSp dat static ding aan en krijgt ‘FORBIDDEN , you are not allowed ==
  Daar heb je het al. Dat paard heeft zich daarmee zich al in de haarvaten van je PC genesteld zo lijkt het…
  Komt er al rook uit je speakers?

 82. Jan Bouma 3 november 2010 om 18:01

  @Aad… 17:28
  Ook terug op het honk maar ik krijg vanavond weer de Mithras-studieclub van de vrouwen en is er slechts beperkte tijd beschikbaar om zo nu en dan het discours hier te volgen.
  Terzake je opmerking dat ik "een taalvondst" zou hebben gedebiteerd; dan moet ik dat ontkennen. Waarom? Welnu: indien er geen (bewijsbare) "God" bestaat dan slechts het "geloof" erin kan uiteraard zo’n niet bewijsbare "God" ook niet de wereld vergeven. God, indien Hij zou bestaan, zal me hierin gelijk geven…
  En vervolgens kom ik bij de opmerking vcan de @VSp…15:42
  1. Algemeen bekend is dat er naast de bijbel ook de Hoofdbel bestaat die ik schreef…
  2. De titel van mijn boek houdt een premisse in: "May all other flags burn in hell" en niet "Let…"
  hetgeen een groot verschil is.
  En zo zijn we weer bij.
  Procesinfo. Op 14 december a.s. is er een hoorzitting op de Rechtbank Utrecht o.l.v. Mr. M.E.A. Braeken.
  Een deskundige specialiste (haar voornaam is Marlies) op het gebied van Ruimtelijke Ordening en bestemmingsplannen… Ik weet niet hoe haar naam uitgesproken moet worden… Ik hou het fonetisch op "Breken"….:))
  Wellicht tot later; anders tot morgen.

 83. Aad Verbaast 3 november 2010 om 18:17

  @Jan:
  nu begin ik toch wel erg beniuewd te worden naar die avondjes met die vrouwen die je organiseert.
  Al jaar in jaar uit.
  Mijn nieuwsgierigheid is nu weer extra aangewakkerd omdat je het nu ineens noemt: "de Mithras- studieclub"
  Nu begreep ik dat je hele Mithras concept klip en klaar door je is uitgelegd in je boek ("der boeken").
  Waarom heb je er dan zovele avonden voor nodig om dit wederom over het voetlicht te moeten brengen.
  Te ingewikkeld voor de leden van dit clubje?
  14 december: ik zal het noteren in de agenda.
  Als ik haar naam lees dan hou ik het op de uitspraak ‘braken’.
  Je zal het op de zitting merken wie van ons er het dichtste bij zit.
  het geloof in God: ik zal later nog eens bewijzen dat het sterke de voorkeur geniet om in God te geloven. Kwestie van ordinaire risicoanalyse.
  Geloof het of niet is dan inmiddels buiten de orde. Ook of hij bestaat of niet overigens.
  De kunst van het leven is om het simpel te maken.

 84. Jan Bouma 3 november 2010 om 19:33

  @Aad…18:01
  1. Op pg 12 en 14 vind je een uitleg en redengeving voor de Mithras dames-studieclub.
  2. We bespreken alles; dus niet alleen de inhoud van het Boek der Boeken. Zo worden er bijv. op 24 november a.s. hier in de gemeenten Maarssen – Breukelen en Loenen verkiezingen gehouden waaruit één nieuwe gemeente "De Stichtse Vecht" moet worden gevormd. De thans nog verspreid liggende 12 dorpskernen moeten dan… leve de vooruitgang! voor een paspoort helemaal naar Maarssen komen; ik noem maar wat ongerief. Een nieuwe burgemeester is er ook nog niet voor zo ver ik weet en een nieuwe secretaris is op komst die in ieder geval van mij wat "ouwe lijken in de kast" zal aantreffen… Vragen worden niet beantwoord door de nieuwe gemeente en die ik al stelde… Ik ben persona non grata! :))
  2. Het godsgeloof. Ik ben geen atheïst en ik snap je "ordinaire risicoanalyse" om geloof in een "God" te hebben (veiligheidshalve…) maar dan verkies ik een duidelijker en zichtbaardere metafoor: De Zon; ofwel Mithras uit de Perzische/Egyptische Oudheid. En die is minder omstreden en beladen dan enig andere "actuele God" inclusief "Allah", "Jahwhe, etc. De zon is praktisch en vooral ook nuttig!
  Je zou ook de opvatting van Spinoza kunnen hebben dat "de Natuur" mede het symbool is voor een abstract "Godsidee". Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Baruch_Spinoza maar de Zon voldoet…
  Interessant onderwerp.
  Ik heb overigens niet de intentie om "aanhangers" te verwerven. Behalve dan voor de Ideeën uit m’n boek.

 85. Aad Verbaast 3 november 2010 om 20:56

  @Jan:
  ad 1: uiteraard even het boek (der boeken) er bij gepakt. Blijft toch wel weinig over van de toezegging dat daar even uit de doeken zou worden gedaan wat de Mithras dames-studie club zou behelzen.
  Pag 14: "Het vrouwengezelschap zal doorover, zo hebben wij afgesproken, dan ook zwijgen".
  Daar ga ik met de beste bedoelingen! Blij gemaakt met de dooie Mithras mus.
  Natuurlijk wel een deur op een kiertje openlatend. Er wordt immers gesteld: "de dames".
  Nu behoor jij (voorzover ik kan beoordelen) niet tot die kunne, dus ik lees hierboven even door naar ad 2.
  En (zie ik net): nogmaals naar ad 2. Tot drie tellen lijkt niet meer tot de mogelijkheden te behoren. Het is laat geworden inmiddels.
  Dat terzijde.
  ad 2 (eerste 2): daar wordt ik ook niet veel wijzer van. Eeen buurtclub? Een actiegroep? Een buurtkrantredactie met stencilmachine? etc.
  Geen idee..
  ad 2 (tweede 2): wie heeft het over een metafoor? En als je mijn risicoanalyse snapt, dan daag ik je natuurlijk uit om deze hier even ten toon te spreiden.
  Eens met je: de zon is de bron van alle leven. Veel complexer is het niet.
  Doe je de groeten aan de dames in de kelder? 😉

 86. Glaswerk 3 november 2010 om 21:56

  @Aad:@VSp:
  == Klikt de VSp dat static ding aan en krijgt ‘FORBIDDEN , you are not allowed ==
  Daar heb je het al. Dat paard heeft zich daarmee zich al in de haarvaten van je PC genesteld zo lijkt het…
  Komt er al rook uit je speakers?

  Shit.
  Ik wilde uitgerekend vandaag lid worden van de VSp.Doe je de groeten aan de dames in de kelder? 😉
  Verroest, nooit geweten dat Jan op die avondjes aan kelder-SM doet.
  😉
  @Jan:
  N’avond Jan.

 87. Aad Verbaast 3 november 2010 om 22:05

  @Glaswerk:
  Kan nog steeds.
  BTW: komt er al witte rook uit jouw speakers??

 88. Jan Bouma 3 november 2010 om 22:26

  @Aad..20:56
  De uitleg en redengeving van de Mithras dames-studieclub staat wel degelijk goed omschreven op pg. 14. Maar dan moet je weer teveel lezen… Als je begint bij… == "…Tenslotte voor dit hoofdstukje enz…" en je eindigt bij…== "…voor deze bijeenkomsten."== Dan heb je daar tussen een volledig antwoord kunnen lezen en ook gekregen. En dus ook de verklaring waarom er sprake is van een geheim… :))
  Al je suggesties van "actiegroep" etc. zijn in ieder geval onjuist.
  2. De motivatie voor het "godsgeloof" en een "hiernamaals" met "een hemel en een hel" is ingegeven door de belanghebbende "tussenpersonen" , de bedienaren des geloofs, en de vrees van de mens voor de dood. Ik dacht dat jij dus zou kiezen voor "veiligheidshalve…" geloof ik ook maar. Indachtig: "Is er niks… na de dood" heb ik in ieder geval niks te "vrezen" als er w e l wat zou zijn. En dat lijkt me inderdaad een "ordinaire risicoanalyse" zoals je dat noemde.
  @Glaswerk
  De dames zijn inmiddels vertrokken zonder gemaltraiteerd te zijn door SM-praktijken. :)) Maar ja… wat versta je onder SM? :))
  Tot morgen.

 89. Aad Verbaast 3 november 2010 om 23:04

  @Jan:
  Wat maak je me nou. Natuurlijk heb ik de hele pagina 14 (en 12) goed gelezen.
  Je vorspraak dat als ik dat nog eens zou doen het me allemaal wel duidelijk zou worden is uiterst merkwaardig.
  En nog incorrect ook. Er staat helemaal niet duidelijk omschreven wat de uitleg van die dames-krans is. Integendeel. Veel gepraat over gender issues, om te eindigen met de opemrking dat er geen mededelingen over gedaan zullen worden..
  Mijn commentaar van 20:56 blijft dan ook onverkort staan.
  Nog wel een zin die wellicht Glaswerk zal inspireren toch maar weer eens de omzet van je boek tot ongekende hoogte op te stuwen (door een exemplaar te bestellen bij je):
  == Om de scheve balans in evenwicht te krijgen daalden er nu vrouwen af in de catacomben.. ==
  P.S. SM betekent toch Samen Macrameeën?

 90. Jan Bouma 4 november 2010 om 09:00

  @Aad… 23:04
  @Allen…ook goedemorgen.
  1. Onjuiste conclusie van je en daarom zal ik maar het totale fragment overtypen wat je ——- als "mannetje" ——– kennelijk niet begrijpen wilt. "Horende, lezende, en ziende Oostindisch doof blijvend" noemen we dat…:))
  2. Dat je punt 2 daarbij van mij inzake je "ordinaire risicoanalyse" m.b.t. het "godsgeloof" in het licht van het voorgaande totaal onbelangrijk acht… zegt ook wel iets…!!! :))

  Maar goed! Hierbij het hele fragment en de uitleg uit het Boek der Boeken dan kan de lezer hier zelf oordelen dat ik gelijk heb; zoals altijd overigens maar dat wrijf ik niet vaak genoeg in…:))
  ==
  pg. 14 zegt:
  "…Tenslotte voor dit hoofdstukje nog een ACTUEEL ‘terzijde’. De casual vermelding dat "een gezelschap vrouwen" bij mij in de catacomben van Mithras afdaalde zou bij u vragen kunnen opwerpen. Immers het doet denken aan de "bijzondere inwijdingsrituelen" van de mannen toen de Mithrascultus rond het begin van onze jaartelling "geïnstitutionaliseerd" werd. Zij benutten de "geheime inwijdingsriten" uiteindelijk voor de vervalsing van de OORSPRONKELIJKE principes van de universele gelijkwaardigheid. Een aanvankelijk zuivere evenwichtige verhouding tussen mannen en vrouwen veranderde in een scheve balans doordat "de mannetjes" het primaat opeisten in de institutionalisering. Ik observeer, signaleer en registreer slechts de gebeurtenissen in de tijdloosheid van de eeuwigheid en bedenk dat het ondenkbaar zou zijn dat "de mannetjes" die workshop überhaupt bij mij zouden willen houden; vooralsnog althans…(maar misschien brengt dit boek daar verandering in!) Om de scheve balans in evenwicht te krijgen daalden er nu vrouwen af in de catacomben van Mithras terwijl ik niks bijzonders heb met vrouwen en/of het matriarchaat zoal mij dat zou worden tegengeworpen. Nog een verwijt zal mij worden gemaakt: "enerzijds vernietig je de humbug van de "inwijdingsrituelen" maar anderzijds maak je je schuldig aan diezelfde "rituelen" door dat vrouwengezelschap te noemen in je boek; althans laad je die verdenking op je." Dit is een vals argument want de klager heeft er nog niets van begrepen. Hij gaat terug naar de Inleiding/Voorwoord en probeert te begrijpen wat daar staat. De veronderstelling dat er, zelfs voor de kosmopolitische mens (man/vrouw), gelijkwaardigheid zou bestaan is een farce! De andere tegenwerping van "de mannetjes" : "zou je ons wel gevraagd hebben voor deelname aan die workshop? En waar ging die over?" wordt om die reden dan ook NEGATIEF beantwoord. Wat er tijdens die "workshop" behandeld en/of gedaan werd doet niet ter zake.
  Het vrouwengezelschap zal daarover, zo hebben wij afgesproken, dan ook zwijgen. Leest u fictie? Nee.
  ==
  ….en hiermede beste @Aad heb ik gewraakt "de mannetjes" met hun "geheime inwijdingsriten" zoals nog nooit tevoren. Je hebt een compleet antwoord gekregen. Idem de reden voor "de geheimhouding".
  Allen een prettige dag nog.

 91. Aad Verbaast 4 november 2010 om 09:25

  @Jan:
  dank voor het overnemen van het gehele fragment waar je eerder naar verwees (pagina 14).
  Voor mij niet nodig, Ik heb het immers in boekvorm voor me liggen.
  Voor mij dan ook geen reden mijn zienswijze aan te passen zoals ik die hierboven al aangaf.
  Misschien dat de andere lezers hier op basis van dit fragment nu wel duidelijker hun opinie kunnen vormen.
  We wachten af 😉
  ad 2: ik heb inderdaad verzuimd daar een klip en klaar antwoord op te geven.
  Ik zal dat nu doen door de ordinaire risicoanalyse hier even neer te zetten:
  a. er zijn twee mogelijkheden: God bestaat of God bestaat niet. Ik benoem die als a1. en a2.
  b. daar tegenover staan twee mogelijkheden: ik geloof (b1) of ik geloof niet (b2).
  In totaal geeft dat vier mogelijkheden (met name na het overlijden):
  a1 + b1: dan zit je goed. De hemelpoort zal wijd openslaan.
  a1 + b2: dan zit je goed fout natuurlijk. Toorn en verdoemenis!
  a2 + b1: zonde van de energie.
  a2 + b2: prima gedachte geweest, maar brengt verder weining op.
  Kortom: in totaal heb je het risico het beste gespreid met kans op de hoogst toegevoegde waarde van de investering door wel te geloven. Een evidente keuze.
  Nu zal je ook snappen dat ik me elke zondag naar het gebedshuis sleep om naar die preek van je te luisteren 🙂
  P.S. ik heb zo net toch maar even mijn gironummer naar het vaticaan gemaild. Het aantal gelovigen zal natuurlijk na het lezen van het bovenstaande met sprongen stijgen. Dat betekent veel extra inkomen voor ze. Het lijkt me heel redelijk dat ze daar een kleine vergoeding tegenover zetten.

 92. Jan Bouma 4 november 2010 om 10:10

  @Aad… 9:25
  Re: argumentatie m.b.t. "de geheime en exclusieve inwijdingsriten" van de mannetjes… zeg ik nogmaals dat ik die belachelijk heb gemaakt door daar de vrouwelijke "pedant" tegenover te zetten. t Is zo klaar als wat voor de goede verstaander.
  Punt 2. Het godsgeloof en je ordinaire risicoanalyse (zeg dat wel! hij moet ook nog poen opbrengen!!!) doordat je het Vaticaan een poot wilt uitdraaien door het aantal "gelovigen" op te krikken met je risico-analyse… Daarover schreef ik al eerder als columnist een verhandeling hier in de regionale pers (Vechtkronkels) en die ik ook heb staan op m’n website alwaar men mijn boek kan bestellen… Niet de bijbel maar de Hoofdbel, zogezegd van het hele spul hier op Aarde. Enfin het gaat er aan de hemelpoort toch anders aan toe dan jij dacht in "ordi-risicoanalyse".:)) Lees maar even mee:
  ==
  ‘In de hemel…’
  Vechtstreek, 23 maart 2007
  Column door Jan Bouma/illustratie Hans Rijpma
  Het blijkt bijna allemaal te kloppen. De bijbelse voorstelling van de gelovigen: hoe het na uw dood verloopt en/of u dan wel of niet in de hemel komt. De ongelovigen onder u kijken hiervan op want die denken: er resteert alleen as na je crematie of de wormen doen zich te goed aan je na de begrafenis. “That’s all there is!” Fout! Ongelovigen! In mijn droom kwam ik de gehele bekende bijbelse voorstelling tegen met wat uitzonderingen waar de gelovigen weer van op zullen kijken. Na je dood kom je aan bij talloze hemelpoorten die er uitzien als enorme uitvergrote ogen van naalden en waar je gemakkelijk, met kameel en al, doorheen zou kunnen. Toch gebeurde dat niet overal bij die talloze poorten die ik links en rechts van me zag. (Er sterven natuurlijk elke minuut honderden mensen op de wereld die allemaal graag de hemel binnen willen vandaar dat het een drukte van jewelste was bij al die poorten). De moed zakte mij nu in m’n tenen want m’n schoenen had ik op de aarde achtergelaten. De ongelovige zag zich immers nu geconfronteerd met wat er in de Boeken staat en ik had dat nooit geloofd. De afrekening zou nu volgen, zo vreesde ik, want geregeld zag ik dat de enorme ogen van de naalden zich soms plotseling vernauwden en dan zat er een ongelovige klem (!) die er niet in mocht. Het angstzweet brak me uit terwijl ik opschoof in de rij voor me. Diegene die klem kwam te zitten, zo zag ik ook, kreeg dan onmiddellijk een zwarte kachelpijp op z’n hoofd en begon daaruit te roken… en verdween langs een roetsjbaan… vermoedelijk richting de hel! Dat zou, als ongelovige, natuurlijk ook mijn lot worden! Niets van dat al! Ik ging rustig door het oog van de naald en er gebeurde helemaal niets. Achter de poort werd ik opgewacht door God. “Ha!!” Zei hij (hij kende vast mijn gedachten) “Je dacht zeker, omdat je nooit in Mij geloofd hebt, dat je er niet in mocht! God begon te schateren. “Ja… dat denken al die gelovigen, jongen! Maar het interesseert mij geen “…piep….” (toen zei God een onparlementair woord dat ik voor u maar omdraai) “teer” of je nu wel of niet in Mij geloofd hebt. Kijk! Daar zit alweer een gelovige vast in het oog van de naald die er niet in komt; hij geloofde wel in Mij maar was een sekreet op aarde. Die komt er dus niet in. Kom mee! Gaan we even kijken bij Saddam Hussein die ik van Allah heb overgenomen. Allahs hemel is hier verderop maar Saddam rookte te zwaar via zijn kachelpijp en Allah vroeg me of ik hem in Mijn hel wilde opbergen. Als bevriende Goden doe je zoiets voor elkaar. Onze rookgasafvoersystemen zijn wel beter.”
  Nog een nieuwtje voor de gestorven dames. U krijgt voor eeuwig de 20-jarige leeftijd; behalve wanneer u dat niet wilt want u mag in de hemel ook oud zijn als op aarde. Ook krijgt u prachtige sexy gewaden om uzelf, en de gestorven mannen, te plezieren… Toen zei God nog tegen me: “Sluiers en hoofddoeken zijn hier wel verboden; daarvoor moet je in Allahs hemel wezen. En wat je boek betreft…; ach… denk aan wat Schopenhauer zei: “Wanneer een hoofd en een boek botsen en één van de twee klinkt hol, is het dan altijd het boek?” Ik: “Dus….. de bijbel klonk niet hol….?”
  God: “Nee, net zomin als jouw boek. Alleen de domme gelovigen, met een hoofd vol stro, snappen dat nog niet….!”
  (Tot zover dierbaren; volgende week weer een andere waarheid: groet.- Jan Bouma)
  ==

 93. Jan Bouma 4 november 2010 om 10:18

  Opmerking: 1 Ja dat verhaal kennen we al (de column)
  Opmerking: 2 Men kan zowel "pendant" lezen als "pedant" in dit geval.
  Goed. Tot later…

 94. Aad Verbaast 4 november 2010 om 11:10

  @Jan:
  Prachtig verhaal Jan. Je hebt je roeping gemist. :-))
  Nu dat ook weer allemaal is opgelost tot beider tevredenheid geef ik even de nieuwsberichten die me vanmorgen opvielen. Ik denk dat ik er maar eens een gewoonte van maak die hier 9en wellicht op twitter) aan @allen mee te geven dagelijks. Dat scheelt de luie lezer immers veel leeswerk (dat heb ik al gedaan) en geeft ook genoeg stof tot nadenken.
  Goed, bij de eerste kop koffie van vanmorgen twee berichten die mij in het bijzonder opvielen:
  1. De president van Amerika is niet meer "de machtigste man op aarde". Dat is inmiddels Hu uit China.http://www.trouw.nl/nieuws/wereld/article3281802.ece/Chinese_president_Hu_machtiger_dan_Obama.html
  2. Alsof er niets geleerd is wordt er serieus nagedacht om gewoon door te gaan met zinloze vecht- en wederopbouw missies naar Afghanistan. Hert zou al weer gaan om 500-550 man.http://www.nrc.nl/binnenland/article2638417.ece/Kabinet__militaire-_en_politiemissie_Afghanistan

 95. Jan Bouma 4 november 2010 om 12:27

  @Aad…11:10
  Dank voor wat betreft je comment op het verhaal "hoe het de gelovige c.q. ongelovige" zal vergaan na zijn overlijden aan de Hemelpoort.
  Je verwijzingen in die links bevestigen eigenlijk mijn gelijk dat er een wereldraad moet komen die wat HOOFDZAKEN gaat regelen ten behoeve van de mensheid en dus van ons allemaal.
  In die gegeven links van je wordt namelijk nog steeds weerspiegeld het oude machtsdenken ofwel het sociaaldarwinistische principe van de "survival of the fittest"; ofwel de theorieën van Plato en Hobbes dat "the winner takes it all".
  Nu wil ik niet het competieve element uitschakelen tussen mensen en volken want een dergelijke uitschakeling zou volgens Nietzsche inderdaad leiden tot inertie tot geen vooruitgang der mensheid. Waar het mij omgaat is dat er basisprincipes worden erkend die geen afbreuk doen aan de menselijke drive om beter te presteren dan de ander maar tegelijkertijd dat diezelfde mens toch zal erkennen dat er basisprincipes moeten bestaan voor een gelijkwaardige start voor eenieder. Etc. etc. etc. Men raadpleegt mijn boek maar. Of niet als u dom wenst te blijven…:))

 96. zolder 4 november 2010 om 13:05

  Aad het klopt wat ik schrijf in reactie op jouw woorden. Je beitelt zelf woorden in brons en niet om ze te laten smelten, maar om ze anderen voor te houden. Ze zijn zijn niet meer te smelten.

 97. Peterus 4 november 2010 om 13:29

  Mijn baas van de UNDP heeft dat geprobeerd. Het gevolg was dat er niks meer door de mexicaanse bureaucratie kwam en dat is ook weer niet de bedoeling van een VN Ontwikkelingsprogramma> Na een paar maanden heeft hij de draad maar weer opgepakt.groeten

 98. Jan Bouma 4 november 2010 om 13:48

  @Peterus…13:29
  Naar waarheid kan ik getuigen dat een hoge oud-ambtenaar (hij woont dicht bij me in de buurt) op BuZa en hij was werkzaam geweest op diverse ambassades over de gehele wereld maar ook in "de ontwikkelingslanden" mij vertelde dat het voltallige ambassadepersoneel spontaan een lied aanhief dat ging over de nieuwe budgetteringen door een nieuw kabinet terzake…"de ontwikkelingssamenwerkingsindustrie".
  Kern van het lied was de wens dat: "maar eeuwig de noden zullen blijven.."
  Ergo: ook hier wreekt zich de intentie van een corrupte "ontwikkelingssamenwerkingsindustrie" (en de oplossing van de problemen) maar primair gold de handhaving van de budgetten…
  Zie verder mijn boek.

 99. zolder 4 november 2010 om 14:07

  Prachtig gesprek voor heren. Ik ken ook zo’n heer. Hij schreef : Development, security and unending war; governing the world of peoples. Ik zou het nog eens moeten bespreken. Maar ook Mark Duffield komt tot de conclusie dat ontwikkelingshulp zichzelf en de afhankelijkheid ervan in stand houdt en geen bijdrage levert aan een structurele oplossing. Sterker nog hij zegt dat dit ook de bedoeling is van het systeem. Niet alleen om de ontwikkelingskraan te laten draaien, maar ook om controle te kunnen uitoefenen over de ‘onontwikkelde’ wereld. Centrale term in het boek is biopolitics.

 100. Jan Bouma 4 november 2010 om 15:17

  Een voorlopige en misschien premature samenvatting zal dus kunnen luiden:
  1. Corruptie wordt in de praktijk als "onuitroeibaar" beschouwd.
  2. Elk mens blijkt corrupt.
  3. Het veronderstelde te behalen voordeel tengevolge van de corruptie is groter dan het "nadeel" van de afwijzing van corruptie en is dan daarvoor de "legitimatie".
  4. Gedragswijziging wordt slechts bepaald door het te behalen voordeel.
  5. Wijzig de overtuiging van de primitieve mens om meer waarde toe te kennen – ook in diens belang – dat minder corruptie toch meer voordeel oplevert.
  Ziehier wat overwegingen. Men kan nu de discussie laten ontbranden omtrent de vraag (en het antwoord) of de corruptie voordeel oplevert. Of niet…
  Ik ben benieuwd wat de ‘main stream’ opvatting zal zijn.

 101. Aad Verbaast 4 november 2010 om 17:23

  @Jan: 12:27
  == zal vergaan na zijn overlijden aan de Hemelpoort. ==
  Misschien kunnen we het nog navertellen als we het beide ‘in het echt’ hebben meegemaakt. Zou wel leuk zijn natuurlijk.
  = .. machtsdenken .. ==
  eens. Een zeker competitie is niet verkeerd. Mits maar de juiste doelen zijn gesteld om na te streven. Daar zit de crux van het verhaal natuurlijk. Nu worden de verkeerde nagestreefd. En dan loopt er van alles mis.
  Zo’n wereldraad is dan niet direct de oplossing, die (voor zover ik het begrijp uit je boek, en meerdere blogs hierover) uitvoert eerst nadat zuivere doelen zijn gesteld!
  Daar begint het natuurlijk allemaal mee.
  Pas daarna kan (ook door de wereldraad) pas goed gewerkt worden.
  Wel bij de les blijven Jan :-))
  15:17:
  Niet te vroeg voor een samenvatting. Of is dit ok een soort van mid-term verliezing (correctie:) verkiezing?
  Ik vind je conclusies toch wel wat erg sombertjes.
  Zonder nou op elk punt in te gaan (het zou ver voeren, maar wat moet dat moet) zal ik wel reageren op je laatste vraag of corruptie vordeel zou opleveren.
  Neen, corruptie levert geen voordeel op.

 102. Aad Verbaast 4 november 2010 om 17:34

  @Zolder: 13:05
  Dank voor de uitleg.
  Als al mijn woorden zouden worden gebeiteld in brons, dan zou de wereldkoper prijs (die toch al hoog is) nog eens stevig stijgen!
  Natuurlijk zijn die te smelten. De woorden (zeker in dit medium) zijn vluchtig zelfs.
  Met een druk op de knop zijn ze alle verdwenen en naar de vergankelijkheid verbannen.
  Leuker kan ik het niet maken.
  P.S. Jij had trowuens over "gedichten". Slechts een maal in mijn leven een gedicht(je) geschreven. in de pubertijd. In de bronstijd, dat dan ook weer wel. Daarna nooit meer. Ik ken mijn beperkingen 😉
  @zolder 14:07:
  Zou je me aanraden dat boek aan te schaffen?
  == maar ook om controle te kunnen uitoefenen over de ‘onontwikkelde’ wereld. == en dat is nu net waarom het zo mis kan lopen in de westerse wereld.
  Ik neig dan toch meer naar het ontwikkelingsmodel wat China er op na houdt zou ik moeten kiezen. Ook met haken en ogen, maar staat haaks op de benadering van het westen.
  Zou ik het helemaal zelf mogen bepalen, dan zou ik geen van beide kiezen overigens.
  "Biopolitics"??

 103. Aad Verbaast 4 november 2010 om 17:39

  @Peterus:
  Ik snap het dilemma drommels goed. Een duivels dilemma ook nog eens.
  Ook realiseer ik me dat ik kan kiezen er wel of niet aan mee te doen, door onder andere de keuze te maken me er niet aan bloot te willen stellen, of voor zo’n keuze te komen staan. Het is natuurlijk wel een luxe positie. En wellicht makkelijk praten van me vanuit die positie. Maar ja, warom zou ik het niet doen.
  Ik ga dus gewoon niet meer naar dat soort landen. Zoals ik ook niet meer naar landen ga waar ik gruw van het heersende regime en/of cultuur al daar.

 104. Aad Verbaast 4 november 2010 om 18:03

  @allen:
  tussen alle wereldlijke zaken toch ook wel een bijzonder nieuwsbericht waar ik van kan gaan gloeien:http://edition.cnn.com/2010/WORLD/americas/11/04/comet.close.encounter/index.html
  Spacecraft has closest encounter ever with comet
  700 km!
  Bijzonder!!
  @allen: en om direct maar weer terug on-topic te zijn. Een typisch happy hour bericht:http://www.nrc.nl/economie/article2638867.ece/Secretaresse_Grolsch_was_bron_van_voorkennis
  "secretaresse Grolsch was bron van voorkennis".
  Biertje?
  En als uitsmijter:http://www.nrc.nl/economie/article2638713.ece/Rijkste_Nederlanders_zijn_rijker_geworden
  Rijkste Nederlanders zijn rijker geworden.
  Hoe laat zich raden.
  Is niet eens nieuws trouwens.
  Wanneer komt het bericht: armste Nederlanders zijn armer geworden..
  Ook geen nieuws.

 105. ron 4 november 2010 om 18:40

  Zomaar wat feiten op een rijtje gezet. Niet gek dat de rijken steeds rijker worden en de armen steeds armer. Complimenten, Aad.

 106. Aad Verbaast 4 november 2010 om 18:48

  @Ron: dank.
  En die feiten waren nog maar van een weekje. In werkelijkheid is het in één jaar nog minstens 52 keer zo erg.
  P.S. wanneer schoppen jullie die Berlusconi er eens uit? Over zakken met geld gesproken..

 107. svara 4 november 2010 om 18:59

  Dag Aad
  zoals altijd is het weer druk op de koffie bij jou
  ik wil overal een kijkje nemen bij iedereen die 2 november tot een mooie dag maakte.
  lange verhalen print ik om op mijn gemak te lezen
  jij ook hartelijk dank voor je support en bijdrage.
  met een warme groet
  svarahttp://www.vkblog.nl/bericht/354529/

 108. Aad Verbaast 4 november 2010 om 19:07

  @svara:
  Hier maken we ons met zijn allen in alle rust druk over van alles 😉
  Nogmaals complimenten. Het was een prima dag met grote deelname.
  En: laat je niet verleiden een aparte overzichtsblog te maken.
  Je blog waarbij de deelnemers hun link konden zetten voldeed helemaal prima. Met geweldige timing ook nog!
  ik zet die in de groep "alle VKblogdagen" als samenvattingsblog.
  En niet die van GP..

 109. Aad Verbaast 4 november 2010 om 19:08

  @allen:
  on-topic weer helemaal en als een druppeltje op de brandende plaat:http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/binnenland/)/components/actueel/rtlnieuws/2010/11_november/04/binnenland/zorgdirecteur-opgepakt-voor-fraude.xml
  Zorgdirecteur opgepakt voor fraude.
  N.B. Ik zie dat die VK die link weer eens niet snapt… Pff…
  Dan maar zo weer: http://bit.ly/d93nR1
  Wat een bende.

 110. ron 4 november 2010 om 19:50

  @Aad.
  Berlusconi is niet het probleem. De mensen die op hem stemmen zijn het probleem, en daar zijn er een heleboel van. ;-(

 111. zolder 4 november 2010 om 21:30

  Aad gedichten of woorden, maakt het veel uit?
  Biopolitics heeft verschillende betekenissen. Wiki noemt ere een hele lading (http://en.wikipedia.org/wiki/Biopolitics). Van de wiki definities komt deze het dichtste bij:In the work of Michel Foucault, the style of government that regulates populations through biopower (the application and impact of political power on all aspects of human life).
  Duffield maakt een wat moeilijk vatbare definitie van het begrip. Ik doe zelf een poging er een uit te halen:
  Biopolitics is een manier van regeren niet op basis van individuen, maar op basis van sociale, natuurlijke en economische processen die zich afspelen in en tussen de bevolking. Hij schrijft: "Biopolitics attemps to rationalize the problem of governing groups of humans represented in the form of population."
  Volgens hem zijn biopolitics noodzakelijk om een maatschappij model te continueren als het onze dat niet zelfvoorzienend is. Ontwikkeling, racisme en unending war komen samen om de wereld globaal te regeren op basis van bioplitics.
  Moet je het lezen? Het is een heel knap boek in vrij moeilijk Engels (zowel qua constructie, opbouw als idioom). Het heeft invloed gehad op mijn denken en als ik het nog eens lees haal ik er weer andere dingen uit. Ik vind het een aanrader, maar je moet wel door willen bijten. Het lijkt mij wel een Aad Verbaast boek.

 112. Jan Bouma 4 november 2010 om 21:33

  @Aad…17:23
  Dat is een onjuiste weergave van mijn concrete gestelde doelen als je stelt:
  == Zo’n wereldraad is dan niet direct de oplossing, die (voor zover ik het begrijp uit je boek, en meerdere blogs hierover) uitvoert eerst nadat zuivere doelen zijn gesteld! Daar begint het natuurlijk allemaal mee. Pas daarna kan (ook door de wereldraad) pas goed gewerkt worden. Wel bij de les blijven Jan :-)) ==
  Want uiteraard zijn die doelen wel gesteld zie: http://www.villamithras.com/Extraatje.htm
  ?!
  Kijk! Het gaat om een algehele crisisbeheersing van zeer veel variabele ontwikkelingen die integraal wereldwijd spelen maar tegelijkertijd moeten worden getackeld. Alles hangt met elkaar samen. En daar zijn we het ook over eens (dacht ik…) – maar af en toe denk ik….:))
  De oplossing is een zgn "intellectuele" revolutie. Zie de link!

 113. Jan Bouma 4 november 2010 om 22:00

  En diegene die uitputtend de samenhang wil lezen kan terecht op het blog van @Joke Mizée
  zie: http://www.vkblog.nl/bericht/276835/Directe_democratie%3A_met_z%27n_allen_aan_het_roer
  en dan vanaf 18.09.2009 – 13:23 uur tot het einde van die discussie; svp incl. alle gegeven links….
  Binnen een paar uur of een halve dag moet dat lukken.
  Allen: tot morgen voor de oplossingen:))

 114. Aad Verbaast 5 november 2010 om 00:52

  @Ron:
  dat is nou net wat ik bedoelde. Wanneer gaan die ook die mensen die ooit op hem stemden hem er nou eens uitgooien.
  En als ze dat niet doen, wie gaat het dan wel doen?
  Of is half Italië inmiddels geberlusconiseerd?
  @Zolder:
  dank voor je pogingen het uit te leggen.
  Ik heb ook de Wikipagina drie keer doorgelezen. Dat moest ook omdat ik tussen de mogelijke variaties in uitleg elke keer grote verschillen meende te lezen.
  Om eerlijk te zijn: ik snap nog de crux niet van het de term.
  Irritant vind ik het wel (dat ik het niet kan snappen). Wel moet ik dan meteen denken aan een klassieke regel (die ik graag hanteer): als men iets niet in simpele bewoordingen kan duidelijk maken, dan is het niet uit te leggen. Waar weer verschillende redenen voor kunnen zijn.
  Heeft men er heel ingewikkelde woorden voor nodig, dan betekent dat simpelweg dat het nog niet duidelijk is.
  Dank voor je advies. Nu moet ik eerlijkheidshalve wel toegeven dat sinds ik niet meer actief in het (internationale) bedrijfsleven zit, mijn engels (merk ik) roestiger begint te worden. Voordien was het toch zeker vloeiend te noemen.
  Als ik dan lees: knap boek, moeilijk engels, dan maakt het eerste me nieuwsgierig, het tweede huiverig.
  Nieuwsgierig ben ik wel geworden. Morgen ga ik nog eens goegelen op biopolitiek. Er moet toch ergens iets simpels over te lezen zijn dacht ik zo.

 115. Aad Verbaast 5 november 2010 om 01:00

  @Jan:
  Ik denk dat je me niet helemaal goed begrepen hebt.
  Uiteraard ken ik de pagina’s van je website waarin even kort uit de doeken gedaan wordt hoe de wereldraad zou moeten functioneren. Die zijn me bekend, en zoals je weet heb ik gesteld: laat die maar komen.
  Ik stelde slechts dat de wereldraad pas geïnstallleerd kan worden als aan een aantal van je gegeven doelstellingen eerst worden bereikt. Die vormen dan de basis (spelregels zo je wilt) hoe de wereldraad kan gaan (en moet) functioneren.
  Enje gegeven doelstellingen zijn dus deel van het proces om te komen tot een wereldraad.
  Niet meer en niet minder.
  Compris?
  We zijn het wel eens dacht ik. Gewoon even de puntjes op i. 😉
  Ik ga nu het nest opzoeken. Morgen weer een dag.

 116. Jan Bouma 5 november 2010 om 08:28

  @Aad… 01:00
  ook goeiemorgen; idem @Allen
  Uiteraard is de installatie van die wereldraad het sluitstuk van een proces. Dat proces, die stappen die gezet moeten worden zijn uittentreure door mij behandeld. O.a. de bevrijding van de kiezer speelt daarin een rol. De (in principe) afschaffing van de "partijendemocratie" (ook al omdat er geen zgn. bandbreedte of zgn. onderscheidelijke partij-ideologieën nog relevant blijken in een gekosmopolitiseerde wereld, het loslaten van partijbindingen op religieuze grondslagen, de Vragenlijsten die aan de kiezer verduidelijkt moeten worden via een BMD, en uiteindelijk daar een consensus uit moet voortvloeien die in ruime meerderheid gedragen moet worden. Dus: ja.. het stappenplan is er. De doelstelling is er. Nu nog alleen de uitvoering. Opheffing van mijn boycot door "de officiële pers en media", en hun opiniemakers is dan wel een voorwaarde.
  Inzake je discussie over de "biopolitiek" met @Zolder (als ik zo vrij mag zijn…) dan verwijs ik je toch graag even naar m’n boek en wel de pg. 85 – 86. Aldaar wordt die uit de doeken gedaan. Zie ook (desgewenst) één van m’n schilderijen met de titel: "Bevoorrecht DNA".
  En verder even iets over Obama en diens verkiezingsnederlaag.
  Aangezien de "crisis" nog steeds met de verkeerde middelen wordt bestreden (zie de tools hierboven) zal het niets uitmaken of dat de Republikeinen dan wel de Democraten aan het bewind zijn. Hoogstens zullen de Republikeinen menen (ten onrechte) dat er nog wel wat meer internationaal geroofd moet worden door de VS….
  Enfin. Daar kun je nog tig-blogs over schrijven. :))
  Allen een prettige dag.
  ps
  Ik zet hierna wel even die link voor dat "Bevoorrechte DNA". (inspirerende titel…)

 117. Jan Bouma 5 november 2010 om 08:39

  http://www.vkblog.nl/bericht/272663/%22…Bevoorrecht_DNA…%22_in_beeld_gebracht_en

 118. zolder 5 november 2010 om 09:19

  Het definëren van mensen als biologische groep om ze vanuit die gedachte te besturen opent wegen om andere biologische groepen anders te behandelen als tweederangs burgers. Dat zie je in het interventionisme en de daarbij komende ontwikkelingshulp en het racisme.
  Eenvoudige uitleg betekent hier ook kort door de bocht uitleg. In het algemeen ben ik het wel met je eens. Je moet dingen eenvoudig kunnen zeggen, maar ik vind het ook wel eens prettig dingen te lezen die al mijn concentratie en aandacht vergen. Niet alles is ook altijd eenvoudig. De schrijver schrijft over zijn vak voor vakgenoten.
  Toen ik met hem stond te praten in een luidruchtig café, met veel bier was het gesprek soms amper te volgen. We waren met zijn drieën, ik, hij en een Belgische jonge politicoloog. Toen ik er fris van de lever een eenvoudig eerlijke opmerking ingooide die verraadde dat ik meer dan gemiddeld aan de linkerkant stond maakte dat hem blij, zag ik aan zijn gezicht en dat nam mij weer voor hem – de eminente geleerde – in. En dan besluit je zo’n boek te gaan lezen.

 119. Aad Verbaast 5 november 2010 om 09:49

  @Jan:
  == Uiteraard is de installatie van die wereldraad het sluitstuk van een proces. ==
  Gelukkig, dan zijn we het daar over eens. Dat was slechts waar ik eerder op duidde.
  Dat je een stappeplan daarvoor hebt bedacht is ook evident.
  En dat dat begint met == Opheffing van mijn boycot door "de officiële pers en media", en hun opiniemakers is dan wel een voorwaarde. == is niet meer dan logisch.
  Dat het een boycot betreft, daar kan nog over gediscussieerd worden. Jij bent daar van overtuigd, laat daar geen twijfel over bestaan.
  Je pagina 84-86 ken ik. We hebben het er op diverse momenten over gehad. Een bijzondere voorspelling van je. Ik hoop dat die nooit uitkomt.
  Amerika: mijn stelling was en is: Amerika is niet veranderd omdat Obama aan de macht kwam. Dat blijkt ook inmiddels.

 120. Aad Verbaast 5 november 2010 om 10:06

  @Zolder.
  Ik ben alvast even begonnen met wat te goegelen. En zoals ik schreef op: biopolitiek.
  Kom ik allereerst een heuse http://www.biopolitiek.nl tegen. Maar dat is toch wat anders begrijp ik..
  Eerst wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Biopolitiek
  Daarin kom ik tegen:
  "Biopolitiek is een term die gebruikt wordt door Michel Foucault ter aanduiding van politieke systemen waarin biomacht wordt uitgeoefend."
  Dus ga ik verder naar "Biomacht"http://nl.wikipedia.org/wiki/Biomacht
  Hardt en Negri beschouwen biomacht als de reactie van hedendaagse machthebbers op biopolitiek.
  "als reactie" interpreteer ik als tegenactie. In reactie op etc.. Ik ga hier dus al meteen zweven..
  == Het definëren van mensen als biologische groep om ze vanuit die gedachte te besturen opent wegen om andere biologische groepen anders te behandelen als tweederangs burgers. Dat zie je in het interventionisme en de daarbij komende ontwikkelingshulp en het racisme. ==
  Klinkt ook al niet erg eenduidig. Het komt dan bij mij over als een vergaarbak voor benaderingen uitgaande van wij en zij. Die zowel ten positieve als ten negatieve gebruikt kan worden. In die zin lijkt de term niet veel toe te voegen. Kortom: de nodige scepsis bij me. Maar ik geef meteen toe: niet gebaseerd op enig diepgaand onderzoek.
  Ik laat het even liggen. Maar de term blijft hangen. Ik blijf er op letten en zoeken.
  Misschien heb jij nog links die naar jouw mening het licht doen schijnen.

 121. martin 5 november 2010 om 11:01

  Het gaat mij om de vorm die door Foucault is bedacht om de wijze te definiëren waarop overheden het leven inzetten om hun doelen te bereiken. Duffield geeft daar een nationale en internationale draai aan.
  Zoeken op Foucault en biopolitics brengt je sneller ergens, bijvoorbeeld deze in helder engels gestelde Italiaanse site: http://www.generation-online.org/c/cbiopolitics.htm
  Duffield noemt Mitchell Dean als bron voor zijn visie op biopolitics. Dat brengt me hier: http://www.keele.ac.uk/research/lpj/bos/projects/index.htm Het wordt steeds interessanter.
  Hier (http://en.wikipedia.org/wiki/Governmentality) schept al veel meer inzicht.

 122. Jan Bouma 5 november 2010 om 11:26

  @Aad…9:49.
  Paar opmerkingen:
  1. Als we het over alles eens zijn staakt eigenlijk ook de discussie…:))
  2. De statuur van de wetenschapper is kennelijk bepalend voor de aandacht die hij krijgt.
  En deze laatste opmerking geldt ook @Zolder en @Martin hierboven. (!)
  Terzake de door mij aangekaarte "boycot door pers en media" voor mijn boek is daar een rechtstreeks gevolg van.
  Ergo: Hoe verhoog ik de wetenschappelijke status van mijn boek en werk?
  Men amusere zich verder.

 123. martin 5 november 2010 om 11:58

  Jan alleen al de tekst ‘May all other flags burn in hell’ leidt er niet toe dat je veel aandacht zult krijgen vanuit wetenschappelijke hoek. Bovendien na verloop van tijd is een boek versleten en moet je met iets nieuws komen om weer aandacht te vangen. Of je moet een wel heel boeiend werk geschreven hebben. Er zijn boeken die eeuwen meegaan. Daar kun je naar streven, maar dan raad ik je aan de laatste reactie van Barbara Smedema onder mijn zolder blog ‘Brons’ te lezen.
  En me dunkt dat jij hier heel wat aandacht krijgt.

 124. Jan Bouma 5 november 2010 om 12:40

  @Martin…11:58
  … was jij nou maar hoofdredacteur van de Volkskrant….:))
  Boeken "verslijten" overigens niet. "De mandarijnen" van WFH lag jaren op de plank voordat uitgevers het aandurfden te publiceren; de Max Havelaar werd pas gepubliceerd nadat Van Lennep het boek "gekuist" had. En zo kan ik nog wel even doorgaan…
  De verwijzing naar Smedema ga ik lezen als ik die kan vinden door je avatar aan te klikken.

 125. svara 5 november 2010 om 14:06

  even mijn hoofd om de hoek….
  dank je Aad
  ik laat het zoals het is met die links

 126. Aad Verbaast 6 november 2010 om 00:01

  @Zolder: dank werderom
  ik heb je links even doorgescanned. Er begint zich langzamerhand wel een beter beeld te vormen.
  Zondag ga ik er verder in duiken. Dan heb ik weer wat meer tijd.
  @Jan:
  We zijn eht wel eens eens. Er blijft gelukkig genoeg over om het oneens over te zijn.
  En we kunnen denk ik altijd genoeg onderwerpen vinden om het oneens over te zowrden, te zijn en/fo te blijven 😉
  De wetenschappelijke waarde van je boek: te laag. Ik zou daar dan niet op gokken.
  Tenzij je natuurlijk in je netwerk iemand kan vinden die je buitengewoon hoogleraar kan maken.
  Buitengewoon ben je al. Nu dat hoogleraarschap nog.
  Advies: flink lobbyen, en stevig het gerucht verspreiden dat je toch wel inmiddels "professorabel" bent.
  Wie weet. Dan ben je binnen. Voor het leven ook nog eens.
  @Svara:
  Lijkt me een prima plan. Zondag ga ik de VKblog groep updaten!

 127. Aad Verbaast 6 november 2010 om 00:02

  @allen:
  morgen ben ik toch wel overdag de hele dag en-route.
  Ik lees het morgenavond wel. Of niet..
  Alvast iedereen een mooie en vruchtbare dag.

 128. Jan Bouma 6 november 2010 om 07:32

  @Aad…00:01 —- goeiemorgen
  @Idem: redactie@volkskrant.nl
  Je wordt op je wenken bediend… Kopie van m’n jur. blog:
  ==
  Jan Bouma 06-11-2010 06:58
  Procesinformatie. Zitting 14 december 2010. t.a.v. Mevr. Mr. M.E.A. Braeken en de Pers
  ====================================================================
  Uiteraard overweegt men dan om benevens notoire te dagvaarden getuigen als Ad Nederlof, toenmalig directeur van de Milieudienst N.W. Utrecht en thans "milieu-expert" bij de Provincie Gelderland, de wethouders Van Esterik en Schröder, een aantal ambtenaren uit dit dossier (Van Ganzenvoort met name), de toenmalige burgemeester Van der Sluis die zijn toezeggingen niet nakwam… en nog zowat getuigen m.b.t. de milieurapportvervalsingen (Hr. De Waal van de Provincie – inmiddels "ontslagen") etc. … ook op te roepen wat getuigen à décharge zoals (o.a.) de éminence grise van de vaderlandse journalistiek en vriend H.J.A. Hofland…. Daarom ter verklaring navolgende emailwisseling:
  ==
  06-11-2010 06:42
  *Info. voor pers en media* – *opiniemakers* – *info voor pers en media* – *opiniemakers*
  =====================================================================
  een update.
  —– Original Message —–
  From: Hofland, Henk
  To: villamithras@planet.nl
  Sent: Friday, November 05, 2010 8:27 PM
  Subject: RE: leef je nog…? Volgens de omroepen wel…
  Ha Jan,
  Ik leef nog, nu nog een paar weken in New York en dan de rest van het jaar in Amsterdam. In 2011 zien we verder.
  Ja, één wereldraad met één wereldmunt. Ei van Columbus. En dan ook één wereldkrant en één wereldtelevisie. Dan zijn we van een hoop rotzooi af.
  Als ik terug ben, gaan we het weer eens zorgvuldig doornemen in l’Opéra.
  Groet, Henk
  Van: villamithras@planet.nl [mailto:villamithras@planet.nl]
  Verzonden: donderdag 4 november 2010 17:07
  Aan: Hofland, Henk
  Onderwerp: leef je nog…? Volgens de omroepen wel…
  Ha Henk!
  Een toevallig tussendoortje dat ik een comment schreef n.a.v. je column gisteren.
  BTW = By The Way.. ipv omzetbelasting..; ik schreef zojuist het navolgende onder je comment maar met een enkele fout daarin. Het zij me vergeven.
  Hoe gaat het? Hou je maar taai. De laatste loodjes zullen niet zo zwaar zijn dat jij of ik daar last van hebben.. "zei de optimist".
  ==
  Jan Bouma zegt:
  donderdag 4 november 2010, 17:00 uur
  Zoals altijd wel een doorwrochte analyse van het huidige tijdperk waarin ‘de economische en financiële crisis’ van de VS, maar ook de rest van de wereld, zich in bevindt van… Hofland.
  De oplossing ontbreekt in zijn verslag. Wellicht dat het dan toch zinvol is om te verwijzen naar ‘het communicerende vat van de economieën’ wereldwijd van Dr. J. Tinbergen, econoom uit de jaren ‘60 vdve, die deze crisis al voorzag door zijn stellingname: “Zorg nou voor een evenwichtige koopkrachtverdeling wereldwijd en tegelijkertijd”. Wat we nu zien zijn de krampachtige en vruchtenloze pogingen van de VS, en ook de rest van de wereld, om duizenden miljarden dollars of euro’s uit de Westerse economieën te persen met natuurlijk een desastreus vervolg. Ierland kampt met een begrotingstekort van plus 30% en de Zuideuropese staten doen het niet veel beter en de rest van Europa weet de zaak te maskeren.
  De oplossing is één wereldmunt en een afrekening van alle passiva en activa op basis van het ons bekende ‘Lieftinckmodel’. De mensheid kan dan misschien met succes orde op zaken gaan stellen door het installeren van een wereldraad met een aantal beslissende bevoegdheden. Zie verder m’n boek maar dat H.J.A. Hofland heel goed kent..
  2. Amuseer je.. Groet! JB
  ====
  @Aad… een goeie dag vandaag en alle dagen erna. En tot morgen dan maar…:))

 129. peterus 6 november 2010 om 11:03

  @Aad Verbaast
  Vanwege mijn werk kom ik juist in landen waar regimes niet deugen of amper deugen. Heel leerzaam om aldaar met gewone mensen te praten en hun gezinnen te leren kennen. Als je dan af en toe mensen ook nog een duwtje in de rug kunt geven, is dat mooi meegenomen. Niet spectaculair maar toch!
  Voor de rest zit er niet zoveel anders op dan het er beste van te maken. Goed weekeinde

 130. Jan Bouma 6 november 2010 om 11:35

  @Peterus..11:03
  Waar ik over struikel in je comment aan @Aad:
  "..gewone mensen…" (?)
  "…een duwtje in de rug…" (?)
  "…niet spectaculair.." (?)
  Nee! Dat dank je de koekkoek dat een dergelijke opstelling ook volstrekt onvoldoende is.
  Idem dus die van de opstelling der gevestige orde en die van "de ontwikkelingssamenwerkingsindustrie".
  Er is immers een r e v o l u t i e nodig; zie mijn aanbevelingen.
  De rest is apekool en dient slechts ter bestendiging van de te voorspellen ondergang voor eenieder.
  Maar laat @Aad uiteraard maar voor zichzelf spreken.
  Men amusere zich verder. Maar niet meer in onwetendheid.
  Tot morgen voor een traditionele "preek" at random gekozen een willekeurige pagina uit mijn boek. E.e.a. volgens de "at randomgenerator" van @Aad verbaast.

 131. VSp 6 november 2010 om 18:09

  Corruptie? Relateer dat eens aan ‘reciprociteit’ tussen ‘tig’ partijen in ‘tig’ landen en dat hele UNO lijstje is geen cent meer waard.
  Ooit Franse, Amerikaanse, Nederlandse strategische goederen en knowhow verkocht aan Peking via een Australische joint venture, waarvan de aandelen deels in handen waren van een internationaal opererend bedrijf in de staalindustrie, omdat die zulke goede betrekkingen met China hebben, terwijl in NL onderzeeboten voor Taiwan werden gebouwd, die goederen vervolgens voor de helft niet doorgingen, waarvoor in ruil baggerkontrakten kwamen, een stelletje samenwerkingsovereenkomsten werden gesloten, zodat kerosine, na reciproque landingsrechten op de goedkoopste manier verrekend kon worden en ‘en passant’ over haventarieven werd gesproken?
  Zou zomaar kunnen dat ‘reciprociteit’ belangrijke smeerolie is. Ook voor corruptie. Tot op het allerhoogste niveau. Niet alleen het adrenaline gehalte was hoog…..

 132. Aad Verbaast 6 november 2010 om 23:59

  @Jan:
  met zoveel getuigen kon je nog wel eens Mosko en Willie achternagaan.
  Dat deed je al door dat proces ook al het proces van de eeuw te noemen.
  Nu zou het zo maar kunnen dat ook een groot aantal getuigen die je wilt oproepen ook niet gehoord mogen worden door de rechtbank.
  Nu er nog voor gaan zorgen dat de rechters worden gewraakt (bijna op het einde) en het de overeenkomsten worden steeds groter. :-))
  Ik kijk uit naar de random preek van morgen!
  P.S. Vanavond overigens weer met plezier gekeken naar Sicko van Micheal Moore.
  Toch wel een klassieker, en eigenlijk verplichte kost voor iedereen die last eeft van de Atlabtische Reflex in al zijn verschijningsvormen. Iedereen dus als je het woord "last"even in al zijn betekenissen gebruikt.
  Lijden in last.
  Daarna al zappend naar Ned 2 waar ik nog het tweede deel van reporter zag over de zwendel in vervuilende stoffen die vermengd worden in stookolie zodat er niet voor betaald hoeft te worden om ze netjes op te ruimen maar er voorbetaald wordt: dubbbel winst dus. Corrupte bendes in Nedrland en daarbuiten. Past ook al geheel in het thema van dit blog.
  Meteen daarop volgend werd "ontdekking van de hemel" uitgezonden. Prima film, maar die heb ik op dvd hier liggen en werd me te laat.
  Afgezien van de slecht engels pratende Jeroen Krabbé is de film beter dan het boek.
  Mooi buisavondje dus!

 133. Aad Verbaast 7 november 2010 om 00:07

  @Peterus:
  Ik bewonder je omdat je dat werk doet en kan doen en gedaan hebt.
  Voor mezelf kan ik slechts zeggen dat ik er geen raad mee zou weten. En dus volkomen ongeschikt zjn voor dergelijk werk.
  Dat vanwege het dilemma dat ik graag die ‘gewone mensen’zou willen hebben maar niet als dat moet door die zakken met geld zakken met geld toe te stoppen met aan de andere kant door dat niet te doen weet dat ik (op de korte termijn) die gewone mensen ook niet help door het niet te doen.
  Lange en korte termijn. Waar zou ik voor moeten kiezen etc..

 134. Aad Verbaast 7 november 2010 om 00:12

  @VSp:
  Een aardig inkijkje hoe ingewikkeld handel internationale handel kan zijn. Fraai voorbeeld. En een hele klus om dat allemaal gedraaid te krijgen.
  Nu moet ik wel zeggen dat je voorbeeld niet duidelijk maakt dat er corruptie aan te pas komt. Noch andere criminele handelingen. Kan wel, maar dit kan ook zonder.
  Ik ben ook wel eens in de verleiding gebracht om grotere deals te doen met barter trading (want daar heb je het over volgens mij). Wat dacht je van medische goederen richting Oost Europa en Rusland in ruil voor iconen?
  Ik heb daar nooit aan mee gedaan.
  Wat moet ik met iconen?
  Er zijn trouwens ook tussenpersonen die dat probleem ook weer oplossen.
  Komt het toch allemaal weer goed.
  Zonder mogelijke ellende.

 135. Jan Bouma 7 november 2010 om 07:34

  @Aad…23:59
  Thanks. De "grap" is overigens dat de info’s op deze VKblogs, ook over de hoorzitting, het proces van mij op 14e december a.s. meteen via Google verschijnt op de site van de rechter mevr. M.A.E. Braeken. Als je haar naam googelt/goegelt (?) kom je zelfs 2 extravermeldingen tegen. Ook die van @Klokkenluideronline , mijn comment aldaar, staat nu voor "eeuwig" op het Internet. Aangezien ze slechts één half uur nodig denkt te hebben voor de zitting dienen die getuigen wel razendsnel de vragen te kunnen beantwoorden. De zaak zal daarom wel uitlopen.. Procesefficiëntie, tijdgebrek, mogen natuurlijk niet de oorzaak zijn dat het Recht eronder lijdt door de zaak even af te raffelen zodat er weer hoger beroep moet worden ingesteld.
  Dit is vast een publieke waarschuwing aan het adres van mevr. mr. Marlies Braeken.
  Zo!
  En nu ga ik je "at randomgenerator" inschakelen voor een willekeurige pagina uit het Boek der Boeken dat overigens ook als bewijsmateriaal aan de Rechtbank te Utrecht zal worden toegezonden. De gemeente Maarssen heeft al een exemplaar net zo goed als het OM (de politie).
  Tot later…

 136. Jan Bouma 7 november 2010 om 08:04

  Pg. 326 !!!
  Nu was ik al bevreesd dat er een "zware" pagina uit de bus zou komen…; zoniet met deze. Gelukkig staan er ook absurde humoristische zaken in. Enfin.. ik begin bovenaan op die pg. en typ ‘m over tot onderaan.
  ==
  "…in Nederland. Daar dient natuurlijk wel het ‘doorslikken’ toch vanaf getrokken te wordwen. Men vermenigvuldigt netto-kauwgummassa maal de opname van de speekselmassa, kauw je het droog uit is dat natuurlijk minder dan wanneer je er een sappige flossige massa van maakt; maar bij elkaar kom je toch, schat ik, op zo’n halve Vredesteinrubberproductie per jaar; minus natuurlijk de export… ofwel 34.000 ton origineel product levert op 54.000 ton uitgespuwd soppig plakkerig product. Evenwel zullen al die tonnen niet terechtkomen op de openbare weg en/of perrons. Door het gevoerde beboetingsbeleid van het Openbaar Ministerie, en daar wil ik met de lezer naar toe, is vastgesteld dat er inmiddels zo’n 18.744 ton in de prullenbakken verdwijnt; blijft over… ik rond dat af want "de preciezen" hebben hier het nakijken… zo’n 36.000 ton.
  Maar… let nu op! Er verdwijnt natuurlijk ook ’n zekere hoeveelheid in de berm langs de weg; zeg… je staat voor ’n stoplicht… je denkt… "nou die is wel uitgekauwd.." ennuhhh.. die kan het raam uit… want je bent toch netjes opgevoed… ik bedoel je plakt ‘m niet onder ergens aan je dashbord of onder je stoel… Goed…, je verzamelt dus voldoende glijstof voor de uitworp… (het raam was naar beneden..) je richt op de berm… en je denkt… (verkeerslicht staat nog steeds op rood, dus je hebt er de tijd voor..) "NU…! !"
  Komt er uitgerekend zo’n kl….. Eh… "uniform" op ’n motor naast het geopende raampje staan… en het plaksel komt in zijn nek terecht!
  Tsja… toen kreeg ik een boete! Je mag ook niks meer in dit land.
  Is nooit gebeurd lezer…; ik wilde iets anders duidelijk maken.
  JB
  "tien-minutenwerk" Henk… zo’n column… (heb het niet nagelezen… alleen maar gelachen…; Groet.)
  ==ik reageer op ’n column van HJA waarin hij op z’n knieën over perrons aan het kruipen is om de hoeveelheid kauwgum te kwantificeren…:))==
  ……………………………………………………….* ………………………………………………
  "..Bezoek…"
  "Meneer…! Ik moet u eerlijk zeggen… – nu u mij er zo naar vraagt…, ik heb zelden van mijn leven zo’n uitgesproken eenvoudig en nors persoon als u meegemaakt…"
  ===
  En dit was de hele pg. 326. At random gekozen volgens de machine van @Aad. En ik acht het toch bijzonder dat er weer talloze aanknopingspunten inzitten met eerdere postings van mij hier op dit blog! Ongelooflijk zelfs…
  Allen een prettige dag; tot later wellicht.

 137. Aad Verbaast 7 november 2010 om 09:53

  @Jan: 07:34:
  het toeval (wat niet bestaat slaat weer toe.
  Op voorspraak van je goegel ik natuurlijk even op rechter mevr. M.A.E. Braeken.
  Kom ik daar ook een verwijzing (1e pagina) tegen van je blog Baroques etc..http://www.vkblog.nl/bericht/282693/%22…Les_Baroques…%22_in_beeld_gebracht_en
  Ik klik die aan en zie daar een verwijzing naar "der lauf der dinge"..
  En laat ik nu net me vandaag voorgenomen hebben om wat tijd te stoppen in het voorbereiden van een blog daarover!!!
  Overigens: die link in je blog werkt niet meer.
  en verder nog: is het : M.A.E. of is het M.E.A.? Braeken blijft het natuurlijk.
  08:04: de preek.
  Ik ben wel benieuwd wat die aanknopingspunten dan wel mogen zijn, maar misschien ga je me dat nog vertellen.
  Of het moet zijn dat je op de volgende pagina haarfijn ging uitleggen hoeveel je die agent (en met wat) hebt moeten betalen om te vermijden dat hij een stevige boete ging uitschrijven in zijn bonnenboekje (om het quotum nog wat op te schroeven). Dan zitten we weer op het corruptie thema.
  Ik kan nog wel een verband verzinnen.
  Kauwen is erg goed voor de hersenen. Er zijn onderzoeken die aantonen dat kauwen diverse functies van de hersenen stimuleert. Waaronder het geheugen.
  Een actie om van staatswege vrijelijk kauwgom ter beschikking te stellen aan alle medelanders zou het gemidddelde IQ verhogen in Nederland. Kunnen we eindelijk stellen: we zijn met zijn allen weer een stuk wijzer geworden!
  Ik ga nu zoeken waar wel dat filmpje van "der Lauf der dinge" te vinden is.
  Alles heeft met ales te maken. Zo zie je maar weer.

 138. Jan Bouma 7 november 2010 om 11:13

  @Aad… 9:53
  Zo zie je maar weer. Het luistert nauw in "de rechtspraak" met namen. Maar ziehier haar juiste naam (de voorletters had ik gewisseld): http://www.wijnenstael.nl/advocaten/marlies.php en als je pg.1 en 2 via Google leest kom je nu zelfs driemaal een verwijzing tegen. Naar jouw Vkblog, naar @klokkenluideronline en nogmaals mijn Vkblog. 3 maal scheepsrecht.
  * De aanknopingspunten waren voor mij dat ik net H.J.A. Hofland had geduid als "mogelijke getuige" plus dat we (hij en ik) met onbehoorlijk asociaal gedrag te maken hebben plus dat het OM erbij betrokken wordt… en hoeveel stiekgeld ik die agent toen betaald heb… daar laat ik me niet over uit. Wie weet wat de "tegenpartij" allemaal betaald heeft voor die vervalste milieurapporten…!! :)) Over asociaal gedrag gesproken! Nog een link voor die pg.: http://www.google.nl/search?hl=nl&source=hp&q=Mr.+M.E.A.+Braeken&btnG=Google+zoeken&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
  Dat kauwgum een positieve uitwerking heeft dat wist ik niet en ik betwijfel of het juist is gelet op al die…. kauwende Amerikanen die toch redelijk dom de wereld op z’n kop zetten.
  * "Lauf der Dinge" staat op youtube in diverse varianten. Bij eentje hebben ze "een muziekje" ondergezet..; die moet je niet hebben! Het is wel een fantastisch kunststuk. Goed voor de overheid om er kennis van te nemen die 200 miljoen wil gaan bezuinigen op de kunstsector terwijl… alles met alles met elkaar te maken heeft. Men heeft al uitgerekend dat er miljarden verliezen gaan optreden voor de totale economie als de verschraling van het kunstaanbod wordt doorgevoerd. Kunstenaars zijn de smaakmakers van de wereld en zorgen voor het perpetuum mobile… Kijk naar Lauf der Dinge.. Dat wordt een goed blog van je.
  Amuseer je..

 139. Aad Verbaast 7 november 2010 om 11:55

  @Jan: puntjes op de i. Wel even alles in de juiste volgorde. Je ziet maar weer hoe belangrijk het is om aan "waarheidsvinding" te doen.
  In dat kader is die mevrouw Braeker nu rechter of advokaat, of allebei? (kan/mag dat laatste trouwens wel in Nederland?)
  Je link naar het kantoor deed me meteen denken aan "zwijnenstal". zouden ze de naam wat opgepoetst hebben richting sjiek, of is dat slechts mijn varkensnoor wat ik geneigd dit soort beroepsgroepen aan te naaien.
  Nog even doorkauwend over dat kauwen. Hier een link waar een en ander aan infortmatie daarover wordt verteld op wetenschappelijke wijze.http://www.psy.vu.nl/nl/onderzoek/onderzoeksprojecten/onderzoek-per-afdeling/klinische-neuropsychologie/dementie/dementie-en-kauwen/index.asp
  Advies dus: op je boodschappenlijstje toch maar weer die Bazooka zetten als wapen tegen verlies van cognitieve vermogens. En als tweede: je tanden in ere houden. Anders kun je niet kauwen immers.
  En studies bij dieren (alle tanden getrokken voor dit wetenschappelijk onderzoek) en ouderen zonder tanden (niet getrokken, die waren ze al kwijt) hebben uitgewezen dat er dan in je verstandelijke verrmogens behoorlijk de klad in komt.
  Ik ga nog even zoeken naar der lauf der dingen. De integrale versie heb ik nog niet gevonden. Die schijnen er af gehaald te worden vanwege inbreuk op auteursrecht. De boeven!
  Kom je de integrale versie ergens tegen, dan hou ik me aanbevolen.
  Over de waarde van de kunst kunnen we nog wel eens een boom opzetten. Je hebt kunst en je hebt kunst.
  Misschien onder dat blog. Ik weet niet of dat vandaag nog gaat lukken.. Anders wordt het weer dagen later ben ik bang..

 140. Jan Bouma 7 november 2010 om 13:06

  @Aad.. 11:55
  Om het gerenommeerde advocatenkantoor "wijn en stael" te vertolken als "zwijnenstal" gaat me nu even te ver… Veronderstel dat ik mevr. mr. Marlies Braeken, als voorzittend rechter op de 14e december a.s., met "groink, groink" zou begroeten… ze zal het niet appreciëren. Kijk! Het gaat er volgens mij zo aan toe in "de rechtspraak" dat deskundigen, ook van buiten het circuit van "de officiële rechters" kunnen worden aangezocht om een bepaalde zaak te behandelen. En of dan zo’n aangezochte advocaat werkt bij een zeker kantoor maakt dan niet uit. Kennelijk heeft mevr. mr. Marlies Braeken haar specialismen verdiend door de veronderstelde disciplines te kennen, geheel volgens de opvattingen van haar vakgenoten, en in mijn zaak zou kunnen dienen. Het is gebruikelijk dat advocaten ook optreden, soms, door de Raad van de Rechtspraak als voorzittend rechter worden aanbevolen. Welnu. Ik heb een schot voor de boeg afgegeven om Mevr. mr. Marlies Braeken bij voorbaat te waarschuwen dat haar uitgetrokken "30 minuten" voor de zitting mogelijk wat tekort zal schieten omdat zij niets weet van hoeveel getuigen ik ga oproepen.
  Wat wreekt zich hier? Qua rechtsvinding? Dat is de à prioristische opvatting van een rechter die bij voorbaat volgens het model van het "hineininterpretieren" de behandeling van mijn zaak al binnen een half uur denkt af te ronden. Haar te stellen vragen en de te geven antwoorden zijn (kennelijk) al voldoende voor haar oordeel dat zij binnen een halfuur denkt te kunnen vellen.
  Zij beschikt dus over profetische gaven! :))
  Terzake de waarheid dat de kunstenaars de smaakmakers zijn van onze maatschappij heb ik je nog niet gehoord.

 141. Jan Bouma 7 november 2010 om 13:41

  En terzake je vraag "Wat is Kunst?" Daarover schreef ik al een column op:
  ==
  Kunst
  23 augustus 2007
  De directe aanleiding voor dit stukje was mijn ontmoeting afgelopen weekend met de kunstenares die mijn boek op voorhand als “moeilijk” had afgeserveerd. Lang verhaal kort daarover: zij is het nu wel aan het lezen. Toch, gaande het gesprek met haar, nam ik me voor nog wat te schrijven over de Kunst. Bij dezes dus. Bibliotheken vol zijn erover geschreven idem dat in de toekomst zal gebeuren. Nochtans. “Wat is (de) kunst?” In ieder geval is het een maatschappelijke activiteit van een relatief beperkt aantal mensen dat, beroepshalve of uit vrijetijdsbesteding, zich ermee bezighoudt. Voor de samenleving zijn kunstenaars en “de creatieven” belangrijker dan u zou denken want zij hebben alles ontworpen… “wat u op het eerste gezicht om u heen ziet!” En dan geldt dit voor de eenvoudige reclamefolder, de mode, het straatmeubilair, de architectuur tot en met de kunstwerken in de musea. Componisten en schrijvers horen daar ook bij voor zover ze nieuw werk maken. Geen misverstand dus over het belang van de kunstenaar en/of ontwerper voor de samenleving. Zij zijn de smaakmakers. Dit belang wordt, denk ik, wel eens niet goed begrepen. Iets “maken”, dat er niet eerder was, is een daad van ootmoed en kwetsbaarheid. Of de kunstuiting begrepen zal worden (en erkenning zal krijgen) moet de kunstenaar immers maar afwachten. Kunst wordt dan ook per definitie als ‘gratuit’ de samenleving aangeboden. Soms ontstaan er ‘stromingen’ die succesvol blijken te zijn. Dat gebleken succes is veelal dan afhankelijk geweest van het oordeel van de “zwaargewichten-der-kunstkritiek”. Als zij hebben “gesproken” volgen het volk en de commercie dat oordeel gedwee. Komt het oordeel van “de kunstkritiek” te laat, of helemaal niet, loopt de kunstenaar het risico van “het Van Gogh-syndroom”. Vraag. Zou de kunstenaar “gelukkig” moeten zijn met de beoordeling van critici en publiek die luidt:
  “ dit lijkt nergens op!” Een referentiekader moet er dan voor dat oordeel vooraf niet hebben bestaan want anders kon dat immers niet gezegd worden. Ik denk dat beeldende kunst uiteindelijk een vertolking moet zijn van werk dat niet teveel concreet is; als alles op voorhand “duidelijk” is zegt het publiek ook weer… ”Ja! Dit is geen kunst!” Enfin, je kunt er oeverloos over door filosoferen maar dit “stukkie” vind ik lang genoeg. Bovendien wil ik ook weer niet te concreet, te uitleggerig worden want u kraakt dan de literaire waarde weer met de opmerking: “Dit is geen kunst!” (om zo te schrijven). De kunstenares wil ik toch nog wel verwijzen naar de pg. 317-318 en 342-345 waarin wellicht iets lezenswaardig staat over de Mithrascollectie en de totstandkoming daarvan. En u lezer zou ik willen verwijzen naar m’n website http://www.villamithras.com . Achter de knop ‘ Extraatje’ leest u een samenvatting van mijn boek. De discussie daarover komt maar moeilijk op gang; misschien was ik te concreet en te prozaïsch in mijn formulering over de voorstellen die u daar leest. Groet! Dierbaren. JB
  ==
  Dus ook hier bedien ik je op je wenken.
  Tot later…

 142. Paul Nijbakker 7 november 2010 om 14:13

  Het trieste is dat het de zogenaamde voorvechters van democratie en schone handen, god’s own country, etc. zijn die zo’n fielt als Karzia aan de macht helpen en in het zadel houden. Zodra de Amerikanen de oorlog "Afghanistaniseren", licht Hamid zijn hielen, maar niet met lege handen.
  Realistisch gezien moeten de taliban zo snel mogelijk en zo lang mogelijk en zo extreem mogelijk aan de macht komen. Hun politiek zal het onderwijs en de gezondheidszorg weer ineen doen storten en het aantal executies zal weer drastisch toenemen, zodat de Afghaanse bevolking vanzelf ineen gaat krimpen. Met wat gerichte moorden en het verspreiden van desinformatie en langzame vergiften maak je de taliban nog extremer en verzwak je het land nog verder. (Ik schudt hevig met mijn mouw.)

 143. Aad Verbaast 8 november 2010 om 00:21

  @Jan:
  ik ken haar niet, en kan daardoor juist rustig fantaseren over van alles en nog wat. Het heeft immers niets te maken met de inhoud, de waarheid en elke relatie daar mee is pure speculatie dan wel puur toeval.
  Het schoot me enkle door het hoofd.
  Ik ben overigens wel op tegen dat rechters ook advocaten kunnen zijn. Lijkt me niet juist.
  Of om met de woorden van brambo te spreken: het zou de schijn op kunnne wekken dat… etc.
  Kunst:
  Ik gaf je al eerder aan dat we het nog wel eens over kunst zullen hebben. Op een andere gelegenheid dan.
  Mijn schot voor de boeg in reactie op het bovenstaande: je overdrijft in hoge mate het belang van de kunst.
  De reden waarom ik dat zeg is omdat jij ambachtslieden (waaronder vormgevers ook vallen) gemakshalve ook maar even onder kunstenaars laat vallen. Onzin natuurlijk.
  Maar we heben het er nog wel eens over.
  Morgen ga ik eerst maar eens een tandarts zoeken. Wederom is een halve kies van me afgebroken. Niet pretiig natuurlijk. Het verval is reeds ingetreden! Hoe lang heb ik nog?

 144. Aad Verbaast 8 november 2010 om 00:26

  @Paul: je schudt de scenario’s zo uit je mouw zo te lezen.
  Heel Afghanistan heeft natuurlijk niets met democratisering van doen schat ik zo in.
  Er spelen hele andere motieven.
  Als het om democratisering te doen was dan zouden er heel wat andere doelen voor het grijpen liggen voor die Amerikanen. Maar nee, ze houden net zo makkelijk dictaturen in stand. En voorzien ze van het moderenste wapentuig ook nog opdat die dictauren zich in stand kunnen houden.
  Ze zijn een bende en maken er een bende van.

 145. Jan Bouma 8 november 2010 om 07:32

  @Aad..00:21
  Goeiemorgen; en succes zo dadelijk bij die tandarts. Inderdaad het verval treedt al in na je geboorte…; er schijnen dan meer cellen af te sterven dan er bijkomen. Wat betreft je opmerking inzake "de rechters" in dit land heb je eigenlijk wel gelijk. (Dat er een scheiding met de advocatuur zou moeten zijn). Teveel wordt nu niet alleen slechts de schijn gewekt van belangenverstrengeling maar die blijkt keer op keer gewoon feitelijk bewezen. Daarom worden er ook aan de lopende band rechtbanken gewraakt. Daarom is er die opzienbarende Chipholsaffaire; de Wilderszaak niet te vergeten…; zijn de "bijbanen-registers" van groot belang, etc. Een voortdurende zorg. Er zijn in Nederland ca. 2000 professionele rechters die bijelkaar m.b.t. alle rechtsgebieden zo’n 2 miljoen vonnissen per jaar wijzen. Me dunkt werk genoeg.
  Wat mijn zaak betreft: morgenmiddag bespreek ik die met mijn advocaat op zijn kantoor (hij is ook plaatsvervangend rechter geworden nadat hij mijn raadsman werd…) en zullen we de strategie bespreken. Nog een belangrijke overweging is daarbij dat de rechterlijke macht uiteindelijk door het parlement wordt gestuurd; qua hoogte van de straftoemeting, prioriteitsafwegingen, en uiteraard nieuwe wetgeving(en). Indien het parlement al niet deugt qua representatie m.b.t. de kiezer/het volk kun je natuurlijk per definitie een goede onafhankelijke rechtspraak ook wel vergeten. Op papier bestaat er de Trias politica in de praktijk…. slechts corruptie! Wel aardig in dit verband dat ik nog eens verwijs naar één van mijn schilderijenblogs: La tristesse d’une mère : http://www.vkblog.nl/bericht/269509/%22..La_tristesse_d’une_m%E8re…%22_ook_gered_uit_de_klauwen_van…
  …en waaruit men kan concluderen dat het gewoon aankomt op de vraag "of de rechter deugt, of niet!"
  Het wetboek is "leeg".
  @Allen: men amusere zich. @Aad sterkte!

 146. VSp 8 november 2010 om 08:40

  re 07-11-2010 00:12
  Hier ging iets goed fout. Kon weer eens inloggen, maar reakties op die duikboten affaire met Taiwan is weg.

 147. Aad Verbaast 8 november 2010 om 09:27

  @Jan:
  Ik lees over die rechter-plaatsvervangers het volgende in: http://nl.wikipedia.org/wiki/Trias_politica
  ====
  De verenigbaarheid van een functie als lid van de Tweede Kamer en als rechter kan dubieus zijn in het licht van de trias politica. Zo waren in Nederland Boris Dittrich en Aleid Wolfsen rechters en tevens Tweede Kamerlid; Boris Dittrich is rechter met buitengewoon verlof bij de rechtbank te Alkmaar. Inmiddels zijn zij beiden geen lid meer van de Tweede Kamer. Desalniettemin zijn er meer voorbeelden bekend van rechters die zitting hebben in wetgevende organen en vica versa. Zo zijn er ook Eerste Kamer leden die naast hun werk als volksvertegenwoordiger als ‘fulltime’ baan rechter zijn. Dit is duidelijk in strijd met de Trias Politica gedachte.
  De rechterlijke macht werft veel rechter-plaatsvervangers om de werkdruk van ‘fulltime’ rechters te verminderen. Ook worden mensen met expertise op een bepaald rechtsgebied binnengehaald voor complexe zaken (denk aan hoogleraren).
  Keerzijde van deze praktijk is het gevaar van belangenverstrengeling en aantasting van objectiviteit. Niet ondenkbaar is dat een wet welke voor de rechter-plaatsvervanger ingeroepen wordt, door de politieke partij van de rechter-plaatsvervanger is afgeschoten, maar toch tot wetgeving geraakt is. Je kunt dan vraagtekens zetten bij de objectiviteit van een dergelijke rechter-plaatsvervanger m.b.t de interpretatie van die wet.
  Hoogleraar rechtssociologie De Groot-Van Leeuwen van de Radboud Universiteit in Nijmegen heeft onderzoek gedaan naar dubbelfuncties binnen de wetgevende en rechterlijke macht in Nederland. Een van haar conclusies was dat dit steeds vaker voorkomt.
  ====
  Een zooitje natuurlijk. Om dat de uitvoerende macht er niet voor kan zoregen dat er genoeg rechters zijn of er niet voor gezorgd heeft dat er geen rechters meer nodig zijn (doordenkertje, ook voor hun) kunnen ze enkel oplossingen bedenken die aan de basis van ons hele systeem knagen. Te idioot voor woorden natuurlijk.
  == Inderdaad het verval treedt al in na je geboorte ==
  Je hele lichaam schijnt zich te ‘verversen’ in ongeveer 7 jaar. Niet genoeg jammergenoeg anders zouden we een eeuwig leven hebben. Een uitzondering op die verversing zijn de hersencellen. Die zijn ook pas helemaal volgroeid rond het 25ste levensjaar. Datr is dan ook te merken bij velen. En van vele anderen zou je zeggen dat die zelfs op hoge leeftijd nog niet volgroeid zijn.
  Dat er dagelijks vele honderdudizenden hersencellen afsterven is ook bekend. Recent is echter ook ontdekt dat de hersenen toch ook nog wel weer nieuwe cellen bijmaken. Dat schept toch weer mogelijkheden. Er is nog hoop 😉
  Maar eens met je: het verval is goed merkbaar, en gaat steeds sneller. Om kwart voor 10 mag ik voor een noodreparatie naar de tandarts. Om daar op een later tijdstip nog eens terug te mogen komen voor een stevige restauratieklus. Dubbelvlaks, dubbelverdienen.
  Nu maar hopen dat inmiddels daar ook daar niet de tandarts-plaatsvervanger ( Willem Bever of zo) zijn intrede heeft gedaan.
  @VSp:
  Merkwaardige gebeurtenis.
  Maar ja, als je het over duikboten hebt zou zo’n reactie zomaar spontaan eens kunnen onderduiken.
  BTW: kon je een tijd niet inloggen??
  Nadeel van het nieuwe systeem hier: dan kan je dat ook niemand laten weten..
  Goed je weer te zien in ieder geval.

 148. Jan Bouma 8 november 2010 om 10:27

  @Aad… 9:27
  Dank voor je uitgebreide en juiste comment dat naadloos aansluit op het mijne. Nu ga ik de Rb Utrecht er nog eens expliciet op wijzen…. Want ik snap niet hoe ik getuigen op kan roepen en slechts een halfuur zittingstijd in de procesregie van de Rb. aan de zaak van de Eeuw kan besteden. Tenslotte hebben we het nog niet eerder meegemaakt dat de milieurapporten van de overheid – en wellicht in opdracht van die overheid – VERVALST blijken. Als er nog iets is waar de burger op mag vertrouwen zijn dat wel de milieurapporten van de overheid. Wel veel heisa maken over een "projectontwikkelaar’ die het Milieubureau "BODEMSTAETE" vervalste rapporten liet opmaken (zo’n 2300 rapporten bleken vervalst!)
  maar het voorstellingsvermogen van de burger schiet tekort om die handelwijze ook bij "de overheid" te verwachten! Op mijn juridische dossier staan de concrete bewijzen inzake die vervalsingen danwel zgn. "omissies" in met name het milieurapport van de HB-adviesgroep i.o.v. de Provincie Utrecht "gefabriceerd". Kortom… Om deze zaak binnen een halfuur af te doen lijkt me onmogelijk.
  Inzake de corruptie bij die tandartsen… Ook daar was onlangs veel heisa over. Je wordt "geholpen" door een mondhygiëniste of gewoon een "tandartsassistente" die gisteren nog achter de kassa bij Dirkson stond… en je krijgt een rekening van de tandarts…. De verzekeringsmaatschasppijen liggen daarover al in de clinch met de tandartsenberoepsgroep. Nog effe wachten en je wordt geopereerd door de werkster in het ziekenhuis. Het wordt tijd dat "de politiek" ook even wordt gedemocratiseerd. Dan sturen we "Jacobse & Van Es" van de tegenpartij… alhoewel Wilders doet z’n best met z’n ploeg.
  Tot later… Er komt stoom uit m’n oren… :))

 149. VSp 8 november 2010 om 15:42

  @Aad. re terugkomen. Zal wat minder worden. Beetje klooien om op een website van wordpress een soort topdown keuze programma in elkaar te zetten.
  zo iets als.
  Hoofdcblog:…………………………………….. VSp blogt
  ______________________________________________________________________________
  ………|…………………………|……………………|………………………..|………………….|……………………………|…………..
  ……media ………..flauwekul………..familie…………….polletiek……….BEA…………………….bootjes…….

 150. Aad Verbaast 8 november 2010 om 17:37

  @VSp:
  mooi gemaakt al hier in de reactieruimte. 😉
  Begrijp ik dat goed? Dat VSp ook (net als ik) een wordpress eigen site aan het maken is, of al heeft gemaakt?
  Je laat dan toch wel even weten als we die al mogen gaan bekijken neem ik aan (url en zo..).
  Spannende ontwikkelingen!
  Je hebt uiteraard al deze pagina doorgelezen hoe je menu’s moet maken in wordpress:http://en.support.wordpress.com/menus/
  Succes!!
  P.S. nergens zo veel interactie als op het VKblog overigens.
  De VK heeft ook meer mogelijkheden.
  WordPress heeft weer andere leuke dingen.
  Hangt er helemaal van af wat je wilt dus..
  Vk meer publiek, WordPress kan je meer prive houden (zelfs blogs alleen toegankelijk maken met ww en zo..)

 151. Aad Verbaast 8 november 2010 om 17:41

  @Jan:
  Ik zou inderdaad maar vooraf aangeven dat je toch wel wat meer tijd denkt nodig te hebben voor die rechtszaak. Met redenen omkleed natuurlijk. Omkleed? Omdat je bent uitgekleed natuurlijk!!
  Rechters, tandartsen, verzekeringsmensen, advocaten, opticiens, artsen, etc etc..
  Allemaal hetzelfde gedonder. Wordt je door een leerling geholpen en je mag afrekenen tegen top-tarief.
  Schandalig natuurlijk.
  Nog schandaliger: wordt je eens een keer door "de professional" geholpen, blijken het wederom amateurs te zijn.
  Flink opgeschoten vandaag bij die duurbetaalde advocaat? 😉

 152. Jan Bouma 8 november 2010 om 18:54

  (17:41) ……Daar moet ik morgenmiddag naar toe…; kan me voorstellen dat je het even niet zo goed gevolgd hebt… Doet die kaak nog zeer? Heeft die tandarts misschien ook nog wat gezonde kiezen bij je "aangeboord"? (dat heb ik ook al vernomen; gewetenloze schurken die "de klandizie" een handje helpen door links en rechts vast wat extra gaten in je nog gave gebit te boren; weet jij veel wat hij doet als je daar onderuit en machteloos in die stoel ligt; "ja, doet u de mond mond maar open..":))
  ==
  En ik heb vandaag nog wel even de Rb gebeld en gesteld dat het niet zo mag zijn dat vanwege "de snelle procesregie de kwaliteit van de Rechtspraak er dan onder mag lijden…"
  antwoord:
  "Nee, nee, meneer, natuurlijk niet!"
  Het komt aan op scherp formuleren…:))
  Tot morgen.

 153. Aad Verbaast 8 november 2010 om 19:02

  @allen:
  Even wellicht toch wat goed nieuws tussen alle ellende en de waan van de dag:http://www.nrc.nl/buitenland/article2639889.ece/Berlusconi_bungelt_na_ultimatum_van_aartsrivaal_Fini
  "Berlusconi bungelt…"
  Verder om de actualiteit even bij te houden, mijn meest recente tweet:
  == 2e kamer blundert. 1e kamer blundert, kabinet blundert. WWW: Wie Weet van Wanten? #durftevragen ==
  Ze maken er allemaal een rotzooi en een bende van. Kunnen we het daar over eens zijn?
  @Jan: ik kom vanavond nog met een onderbouwd betoog als reactie op jouw reactie.
  Nu weer even wat anders onder handen. Geduld is een schone zaak.

 154. Aad Verbaast 9 november 2010 om 00:18

  @Jan:
  de kaak gaat morgenvroeg (9/11) alweer onder het mes. Zagen, vijlen kloppen boren, en een portie kit erin om de boel weer een beetje op te vullen. Kassa natuurlijk weer.
  Nadat ik er weer geweest ben zal je zien dat ze de tent sluiten en het er weer een weekje van nemen ergens op een onbewoond eiland. Op mijn kosten uiteraard.
  Je zal inmiddels trouwens het verhaal van Aben gehoord hebben? Misschien kun je ook al zoiets een beetje in de week leggen. Of iets wat nog meer de kranten zal halen. Je bent immers in directe concurrentie met Willie & Brambo wie nu de eretitel gaat krijgen: rechtszaak van de eeuw.
  Ik lees net overigens het volgende: "Aben’s vorige baan was vice-president van het gerechtshof in Amsterdam."
  Welke rechtbank heb jij?
  Ik geef het maar vast aan. Morgen een druk dagje. Weinig gelegenheid dit blog (laat staan anderen) te volgen.
  Woensdag meer tijd. Tenminste als ik dan niet inmiddels me een kunstgebit moet laten aanmeten omdat morgen die tandarts als een dolle is uitgeschoten langs mijn tanden en kiezen zingend als Maria Callas. Zo zuiver dat al mijn glazuur spontaan in craquele veranderende.
  Je kan er om lachen, maar het zal je maar gebeuren!

 155. VSp 9 november 2010 om 07:26

  @Aad. Tanden op elkaar en flink doorbijten. Laat je de bek niet openbreken en deel mede dat je geen paard bent.
  Een troost mag de gedachte zijn, zelfs als je met de mond vol tanden zit, nog immer op de digitale snelweg kan tweeten dat je, bijvoorbeeld, een dooie mus in de hand hebt in plaats van alle tanden in het zand.

 156. Jan Bouma 9 november 2010 om 07:27

  @Aad…00:18
  Ook goeiemorgen. Succes en sterkte met het vervolg bij die tandarts dan maar. Ik acht het wel gewenst dat je hem even wijst op alle hier gewisselde info. m.b.t. tandartsen op je blog…. Natuurlijk is jouw tandarts geen crimineel zeg je er haastig bij want anders loopt het allemaal verkeerd af voor je….:))
  Inzake de advocaat-generaal Aben en diens opvattingen over het wel/niet wraken van de rechters in de zaak Wilders : hij is dacht ik al teruggefloten door de HR. Heb z’n rechtsoverwegingen nog niet gelezen.
  Men zou wel kunnen opmerken dat HIJZELF het wandelende bewijs is van een niet zorgvuldige rechtspraak door het risico te nemen dat zijn "vertrouwelijke" email publiek werd. Domheid dus. En zoiets als "de pot verwijt de ketel.."
  Inzake "de rechtszaak van de Eeuw" (die claim ik) gaat het natuurlijk om het bewijs dat onze overheid corrupt is en valse milieurapporten initieert, gedoogt, of gewoon in opdracht laat uitbrengen! Hiermee heb ik dan aangetoond dat de overheid, onze "democratie", in feite opereert als een opportunistische "monarchierepubliek" (ivm jouw voorkeur om niet de term "bananenrepubliek" te bezigen). Gelet op het corrumperende belang dat "de rechterlijke macht" heeft zal men mijn zaak willen downplayen. We zullen zien.
  Ik ben er vandaag verder evenmin (moet naar m’n afspraak met de advocaat) dus zien we vanavond wel verder.
  @Allen een goeie dag…

 157. Smokey Robbinson 9 november 2010 om 13:51

  @Aad, veel geluk en sterkte bij de tandarts. De huidige procedure is ook mij bekend geworden, meer dan me lief is. Het komt neer op gaten en zakken vullen in evenredige en gewenste kwantiteit. De kwaliteit leek voor deze leek ietwat dubieus, daar de uitgevoerde werkzaamheden door de "smoelensmid" niet het beoogde resultaat leverden. Nee hoor, witte jassencriminelen zijn ze niet, alleen wat inventief…Het lag opeens aan een verstandskies, die ik volgens hem kon missen als kiespijn. Na de zogeheten extractie bleef de pijn. Voorstel van de dentist om nu een andere oorzaak volgens zijn plan B op te sporen. Róntgenfoto`s schijnen toch niet zo duidelijk te zijn als wordt beweerd. Geen garantieregeling voor de misinterprataties , wel gewoon een extra rekening.

 158. Jan Bouma 9 november 2010 om 20:43

  Ik zie morgenochtend wel even hoe e.e.a. er voor staat.
  Feit is dat je met een zere kaak nog wel kunt schrijven…:))
  Vooralsnog was mijn dag redelijk geslaagd "..doch in het
  belang van het onderzoek kunnen er geen mededelingen
  over gedaan worden…":))
  Ach. U weet hoe dat gaat in politieland.
  Dus kijken we morgen verder.

 159. VSp 10 november 2010 om 08:41

  Al buiten gekeken op de vroege ochtend @bouma? Buienradar ziet er onheilspellend uit. Uitstekende dag voor bureau onderzoek.

 160. Jan Bouma 10 november 2010 om 09:24

  @VSp… 8:41
  Veldslagen worden tegenwoordig van achter het scherm gevoerd. Net zo goed als de "drones" met een druk op de knop over duizenden kilometers hun bommen vervoeren naar de terroristen of onschuldige burgers zo zit ik ook achter mijn scherm te dirigeren. Zie mijn laatste update op diverse blogs waaronder dat via mijn avatar.
  Ik maak me toch wat zorgen om @Aad. Hij is een toonbeeld van de onverzettelijke aanhouder en ik hoop dat hij de sores de baas blijft. Want als hij zich niet laat horen hier is daar een degelijke en serieus te nemen oorzaak voor.
  Iets anders is het geval (misschien) met @Rubio… Jij vroeg er ook al naar. Zie zijn blog.
  @Allen een goeie dag ondanks de buien en het slechte weer…

 161. Aad Verbaast 10 november 2010 om 10:05

  @allen:
  Weer boven water inmiddels. Allen een goed morgen en dag gewenst.
  Ik zie overigens dat een reactie van mij ergens gisteren tussen de middag verdwenen is.
  Laat ik niet te veel mopperen en er maar van uit gaan dat ik iets verkeerds heb gedaan…
  @VSp:
  Inmiddels weer een en ander gereconstrueerd. Dat was ook hard nodig. Net als bij je huis, gaan de gaten er in vallen en breken delen van de pui er af, dan is het toch zaak er snel de aannemer bij te halen. Zelf gaan klussen is dan geen optie meer. Maar ja, blijft natuurlijk een zaak van pappen, nathouden, en dichtsmeren.
  Waar zijn die goede oude tijden gebleven waarbij de boerenzoon en boerendochter voor hun trouwen van de ouders een kunstgebit kregen? Prima kado natuurlijk. Even doorbijten, maar nooit geen onkosten meer. Goud waard natuurlijk. Dat kan je met je boerenverstand natuurlijk ook bedenken!

 162. Aad Verbaast 10 november 2010 om 10:13

  @Smokey:
  Wel bijzonder dat jij je verstandkizen nog hebt. Nou ja, op eentje na dan begrijp ik.
  Inderdaad een merkwaardige zaak dat een tandarts geen garantieregeling kent. Pijn lijden er nog voor betalen ook, en als er dan iets mis gaat, dan valt allemaal in "eigen risico". wat een vak inderdaad.
  Aan de andere kant, ik zou voor geen goud mijn arbiedsvolle dagen willen vullen met het turen en boren in andermans fietsenrekken. Merkwaardige beroepskeuze toch? Om daar kaas van te willen eten.
  In dit kader heb ik ook wel eens een discussie gehad met een tandarts over een servicecontract.
  Mijn voorstel: ik betaal je per jaar een X bedrag. En dan zorg jij dat mijn gebit er altijd pico bello uiitziet.
  Heb je weining werk daar aan, dan ben je naast tandarts ook nog spekkoper. Blijk je er veel werk aan te hebben, dan heb je dikke pecht maar niet klagen dan had je beter preventief onderhoud moeten plegen.
  Maar ja, zoals te verwachten wilde hij daar niet aan.
  Ook deze beroepsgroep (net zoals vele andere) menen te moeten beloond worden voor de inspanning en niet voor de levering. Slechte zaak natuurlijk.
  Je hebt het gemerkt gezien die extra rekening.

 163. Aad Verbaast 10 november 2010 om 10:27

  @Jan:
  Over de tandarts: zie hierboven. Ik heb die discussies met hem nog kunnen voeren, waarbij ik natuurlijk wel even daar mee wachtte totdat hij zijn werk had afgerond.
  Alles is een kwestie van goede timing immers!
  Aben:
  Was ooit eens vice-president van de rechtbank Amsterdam schreef ik hierboven al.
  Het is inmiddels één grote klucht geworden daarzo. Niet onverwacht. Ik heb ook eens daar in die rechtbank mogen staan en zelden zoiets merkwaardigs en beneden peil meegemaakt.
  Zouden er toetsbare eisen gesteld kunnen worden, dan had de inspectiedienst die rechtbank al lang gesloten.
  Waar dient jou zaak overigens?
  Ik kan begrijpen dat je er niet veel over kunt loslaten wat er gisteren besproken is. Ik begrijp wel dat je gesprek al veel langer duurde dan voorzien is dat de hele rechtszaak duurt. Op zich ook al weer een boeiend gegeven.
  Om die rechtbank niet geheel af te kraken: de prijs per uur is bijzonder laag, dat dan ook weer wel.
  Dat is heel anders dan advocagten. Laten ze en scheet of krijgen ze een darmkramp terwijl ze aan je denken, dan krijf je nog een rekening. En een vette.
  Ook zo’n beroepsgroep die bakken met geld naar binnen schuift op basis van een inspanningsverplichting ipv een leveringsverplichting.
  En zelfs dat eerst is nog niet geheel waar. Je moet ze immers ook alles vertellen en voorkauwen.
  Ik hoop voor je dat jij een top-advocaat hebt gevonden uiteraard. Het koren tussen het kaf. Laat het je smaken.
  Verder nog even iets recht-zetten:
  == een opportunistische "monarchierepubliek" (ivm jouw voorkeur om niet de term "bananenrepubliek" te bezigen). ==
  Nu haal je een en ander door elkaar. Ik neem wel afstand van het woord bananenrepubliek. Het klopt immers niet. We leven immers niet in een republiek.
  Het juiste woord zou daarom moeten zijn: bananenmonarchie. (en niet monarchierepubbliek… hoe kom je daar nou bij..)
  @allen: en we hadden het hier over corruptie ook nog, daar begon het allemaal mee.
  Nu de vliegmaatschappijen die beboet worden voor een kartel op de luchtvracht.
  100-en miljoenen euri’s boetes, en meer dan een half miljard aan claims van de klanten.
  KLM, Martinair, Air France. Lufthansa ook, maar die heeft de boel opgebiecht en ontspringt die boete (niet de claims natuurlijk).
  Nederland zal op die corruptie index wel weer een paar plaatsjes zakken volgend jaar.
  Die zakken zien ze vliegen!

 164. Aad Verbaast 10 november 2010 om 11:04

  @Smokey:
  speciaal voor jou: ik lees net de volgende tweet van Pechtold:
  == APechtold Zojuist laatste verstandkies verwijderd … Iemand nog een melige opmerking? Roept u maar 😉 ==http://twitter.com/APechtold/status/2291930155192320

 165. Jan Bouma 10 november 2010 om 11:10

  @Aad… 10:27
  Gelukkig weer boven water…
  Paar opmerkingen:
  1) Inz. de bananen of de monarchie: ik zeg ook precies dat wat je beweert (!)
  2) Ik acht mijzelf "topadvocaat" en ben ook deskundige inmiddels inz. alle wetten en regelgevingen alhoewel je dan duivelskunstenaar moet zijn. Maar zie mij laatste update van vanochtend op mijn lopende en juridische blog door aan te klikken mijn avatar kom je er met BELANGRIJKE updates gisteren besproken met mijn advocaat en die info. heb ik ook even doorgesluisd naar de Mevr. Mr. M.E.A. Braeken via haar kantoor Wijn & Stael te Utrecht.
  3) Inzake de prijsafspraken m.b.t. de airliners: ach.. de hele sector kan die boetes nooit betyalen of vragen staatssteun om… ze te betalen.. :))
  4) On topic hierbij een link naar zeer relevante info. waarom er ook nog steeds corruptie is in Afghanistan en Pakistan.. want we dwaalden wat af van de inhoud van je blog.http://www.youtube.com/watch?v=TRby1IDACB8&NR=1&feature=fvwp
  5) We zijn weer helemaal "bij". Als je de puf hebt is nu het wachten op je blog dat gaat over (dacht ik) de kunstensector… (?).
  Men amusere zich…

 166. Smokey Robbinson 10 november 2010 om 11:26

  @Aad, :-))) Da`s Pech voor Pechtold. Bedankt voor de twiedeliediet.
  Ik heb m`n laatste( verstands)kies nog niet versnoept. Da`s een holle waarin wat bewaard wordt:-))
  Ik zou niet willen dat de tandarts daarmee aan de haal gaat.
  Je beht gelijk, altijd een discussie met de tandarts voeren nà de behandeling. `n Boze tandarts heeft geen vaste hand, als je begrijpt wat ik bedoel.De mijne duldt geen tegenspraak en kan z`n monologen voeren terwijl de patiënt met open momd moet zwijgen. Te gek voor woorden;-)
  Ik hoop dat jij nu de pijn voorbij bent.

 167. VSp 10 november 2010 om 11:47

  Re ‘bananenmonarchie’. VSP stelt voor ‘Kartelmonarchie’. Een nieuw Nederlands woord dat nog moet inburgeren, maar dan heeft men ook wat waarmee men op vele terreinen uit de voeten kan.
  Even een proefballonnetje op het VK-blog oplaten.

 168. Aad Verbaast 10 november 2010 om 11:53

  @Jan Bouma:
  Als je nu al lustig en driftig communiceert met mevr. Braeken, dan was dat voorval van dat dineetje met die Arabist natuurlijk maar een wassen neus daarbij vergeleken. Dat krijg nog staarten wat ik je brom.
  Of zijn het slechts producties die je opstuurt ter voorbereiding?
  De drones: natuurlijk weer volstrekt idioot dat Amerika het zich veroorlooft een land waar het niet mee in oorlog is te bombarderen. Dat is een regelrachte oorlogsdaad en volstrekt illegaal.
  Alle animals etc….
  Over kunst: op de rol stond niet een specifiek blog over kunst.
  Maar nu je het er toch over hebt.
  Hier een voorbeeld hoe ziek ook die wereld in elkaar zit: http://www.nrc.nl/kunst/article2640343.ece/25_miljoen_euro_voor_colafles_Warhol
  "25 miljoen voor colafles Warhol"
  Wanneer gaan we over tot de kunstverbranding?

 169. Aad Verbaast 10 november 2010 om 11:56

  @Smokey: ook al zoiets inderdaad: die tandartsen die hele verhalen tegen je houden terwijl je zelf volggepropt met watten, ijzerwerk, rubber je mond opengespert hebt zodat er geen weerwoord mogelijk is.
  Zal wel iets met hun jeugd te maken hebben gehad dat ze een dergelijk vak kiezen. Dominante ouders of zoiets..
  De pijn? Die komt nog als de rekening komt 😉

 170. Aad Verbaast 10 november 2010 om 12:04

  @VSp:
  die ballon van je kan ik wel waarderen.
  Diegenen die natuurlijk het grootste kartel in Nederland gevormd hebben is die koninklijke familie zelf immers.
  Dus de term dekt helemaal de lading.
  In Wassenaar willen ze wat boerderijen afbreken omdat ze anders te weinig pachtinkomsten kunnen genereren daar. Inderdaad een grote zorg voor ze. Een deuk in een pakje boter voor een familie die vanwege hun kartel een dikke 200 miljoen euri per jaar rijker wordt op kosten van de belastingbetaler.http://www.nrc.nl/binnenland/article2638170.ece/Procedure_rond_status_van_boerderijen_De_Horsten_moet_over
  Landgoed "de Horsten". Niet te verwarren met "vorsten". Wel vorstelijk natuurlijk.
  @allen:
  Ik ga nu mijn bloedruk meten. Ergens heb ik het gevoel dat die weer aan het stijgen is, net als (en na) dat proefballonnetje van @VSp. 😉

 171. VSp 10 november 2010 om 12:07

  Rustig, rustig aad. Heb de contouren inmiddels een beetje staan voor de elfde van de elfde om 11.11

 172. Jan Bouma 10 november 2010 om 14:30

  @Aad…11:53
  Met betrekking tot je comment dat ik de rechter niet zou mogen attenderen noch involveren over de zaak waarover zij gaat oordelen… daarover heb ik mij terdege goed beraad. Kijk! In de terecht omstreden gevallen dat een advocaat als Hans Westenberg in de zaak Chipshol niet zijn confrère de advocaat Hugo Smit mocht bellen buiten de bevoegdheid van de regels zo houd ik mij aan mijn regels. En dus zal mijn advocaat mr. René van Stralen niet de rechter Mr. M.E.A. Braeken gaan bellen.
  Ik laat dus ook niet mijn advocaat Mr. René van Stralen bellen met de advocaat – tevens rechter – in mijn zaak die zij op 14 december gaat behandelen maar…. IK MAG DAT WEL als betrokken procespartij.
  Daarnaast is er sowieso een uiterst schimmig spel en een fenomeen. Je ziet in het "publieke domein" voor pers en media zowel de persvoorlichter namens het OM, Mosckowitz namens Wilders, de advocaten van de aanklagende partijen waaronder die Rabbae, hun verhaal ten overstaan van de pers verkondigen.
  Wat let mij dan om via de Volkskrantblogs even wat toelichting te geven op mijn proces?
  Nog een anecdote tijdens mijn overleg gisterenmiddag ten kantore van mijn advocaat en in overleg met mr. René van Stralen (Pietersadvocaten).
  Op gegeven ogenblik duidde hij me een stapel papier van ca. 50 cm. hoogte (allemaal dossiers) en gaf daarbij aan dat de gemiddelde rechtsprekende rechter slechts 3 cm daarvan tot zijn/haar beoordelingsgebied mag rekenen. "Specialisten" hebben niet het totale overzicht wat ik wel heb. Dat is een kwestie van intelligentie en noem het voor mijn part genialiteit.
  So far so good..

 173. Aad Verbaast 11 november 2010 om 01:25

  @VSp:
  iImiddels is de druk weer tot normale proporties teruggebracht, waarvoor dank.
  Morgen een bijzondere dag inderdaad. Ik ben heel benieuwd wat er om 11:11 gaat gebeuren. Ik ben er bij!
  @Jan:
  == Wat let mij dan om via de Volkskrantblogs even wat toelichting te geven op mijn proces? ==
  NIETS natuurlijk. Ik mocht zelfs van de rechter in de zaak Wilders vernemen dat er tegenwoordig zelfs rechters zijn die naar het nieuws kijken etc.. Wat een verrassing. Het lijken welhaast normale mensen. Ongehoord natuurlijk.
  Misschien schuimen ze al uitgebreid de VKblogs af om het voorwerk te doen voor je rechtszaak.
  Misschien hebben ze al zoveel informatie verzameld inmiddels dat zelfs dat half uurtje niet eens meer nodig is, maar nog puur uit beleefdheid jou en de tegenpartij nog even wordt gegund ‘voor de moeite’. Je kent dat, handje schudden, minzaam knikje maar het lot van "de criminelen" is allang bezegeld!!
  Daarna borrel en hapjes in de hal van de rechtbank, opgeluisterd met een fleurige pianorecitals van Hugo van Neck. Zie je het voor je?
  Nog even over die 50 cm.. Is dat alles? Ik begreep dat het dossier van Wilders wat is ingebracht in de rechtszaak (ik neem even aan door beide partijen samen) zo ongeveer 12.000 pagina’s omvat…
  Da’s pas veelschrijverij 😉
  Om te beoordelen wat tot het beoordelingsgebied van iemand gerekend kan worden (3 cm lijkt nog aan de positieve kant) is natuurlijk wel de vermenigvuldiging van de kwaliteit van de lezer/beoordelaar en de kwaliteit van de opsteller. Waarbij dat laatste ook nog eens een optelsom is van vele factoren.
  P.S. Is jouw boek ook niet ongeveer 3 cm dik? ;-))
  Nog even bij blijven met het opvallende nieuws van de dag:http://edition.cnn.com/2010/TRAVEL/11/10/boeing.dreamliner.test/index.html
  Boeing cancels test Dreamliner.
  En http://www.telegraph.co.uk/travel/travelnews/8110281/Qantas-A380-Airbus-emergency-is-third-scare-for-superjumbo.html
  "qantas A380 Aribus emergency is third scare for superjumbo"
  En die Airbus maakt er ook al een puinhoop van letterlijk en figuurlijk. Onze Europese hoop in bange dagen nog wel.
  Vliegen doen we dus ook maar niet meer. Ik raad het iedereen af!
  Vandaar dat ik jullie hier een exclusieve reportage geef van de wijze waarop Marie en ik hebben besloten ons te gaan vervoeren. We zijn nog aan het sparen, maar dit zien we helemaal zitten!!http://www.youtube.com/user/MangoMobility

 174. Jan Bouma 11 november 2010 om 08:34

  @Aad…01:25 (slaap je wel genoeg?)
  Fantastisch ding die scootmobiel. Is er ook nog eentje met een dakje? Dan wordt het net zo’n golfwagentje. 10 Km p/u max. snelheid is ongeveer tweemaal de snelheid van een wandelaar (5 km/u); dus dat gaat hard zat. Ook bleek hij sterk genoeg om door een dik pak sneeuw te rijden. Al met al een goede keuze. We kunnen natuurlijk wel eens kankeren op zaken die wereldwijd gezien beter en anders zouden kunnen/moeten maar er dient ook gesteld te worden dat de voorzieningen in ons landje toch bovenaan staan (althans dacht ik); heb geen vergelijkend onderzoek gedaan.
  M.b.t. mijn rechtszaak. Ik heb dezelfde opvattingen die je verwoordde. Daarom ga ik er ook vanuit dat die zitting op 14 december een totaal démasqué wordt voor mijn tegenstanders. De belangrijkste keiharde bewijzen heb ik nog niet eens in de strijd gegooid (en dat weet het Coll. van B&W van Maarssen) uit overwegingen van piëiteit om ze niet geheel af te branden. Alleen als mocht blijken dat "de strijd" voortgezet moet worden dan kunnen ze die krijgen.
  Die willekeurige stapel papier van 50 cm hoogte was er natuurlijk één van vele. De pianorecitals van Hugo van Neck kan men nu al beluisteren op youtube en heel wat daarvan zijn opnamen vanuit de kunsttempel Villa Mithras. Maar ziehier nog maar eens de Big Band uit Breukelen en Ramses Shaffy in een kort fragment. http://www.youtube.com/watch?v=VCBeFHVQiB4
  @Allen veel plezier vandaag…

 175. Aad Verbaast 11 november 2010 om 09:49

  @Jan:
  Het was inderdaad een latertje gisteren. Vandaar dat ik vanmorgen dan ook maar wat later begin. Het snel kunnen slapen heb ik nog niet geheel onder de knie jammer genoeg.
  Ze zijn inderdaad leverbaar met een dak, een totale omhulling zelfs. Van doek, ritsen en ramen etc. Slechts de verwarming ontbreekt. Maar zoals je op de film gezien hebt, met een plaid kom je ook een heel eind. Ideaal natuurlijk. Onbegrijpelijk dat niet half Nederland inmiddels zo’n ding heeft aangeschaft. Of dat de overheid ze niet gratis weggeeft aan bijvoorbeeld brave burgers.
  == uit overwegingen van piëiteit om ze niet geheel af te branden ==
  Merkwaardige overweging van je. Pieteit betrachten richting de "milieucriminelen" lijkt me niet echt nodig. Zeker niet zolang je vleugel nog steeds spoorloos is, en de gemeente over de brug komt met een schadevergoeding waarmee jij in een klap alle cultuurbezuinigingen die dezelfde criminele overheid voor heeft, kunt compenseren (in de regio).
  == Alleen als mocht blijken dat "de strijd" voortgezet moet worden dan kunnen ze die krijgen. ==
  Daar zou ik dan ook niet mee wachten, maar deze tijdens de rechtszaak naar voren brengen. Om te oren moeten ze krijgen. Een vervolg procedure (zou zomaar kunnen) duurt immers weer tijden!!
  En daar wil je niet op wachten. Gooi het er uit zou ik zeggen.
  Dank voor het fragment. Deze combi had ik nog niet gezien. Een goede dag gewenst met weer veel verhelderende inzichten. Hier scheen de zon zonet.

 176. Jan Bouma 11 november 2010 om 12:14

  @Aad..thanks voor je comment 9:49 uur.
  Zoals inmiddels veel vaker geheel met je comments eens. :))
  Ik wil een toelichting geven op "het afbranden van je tegenstanders".
  De nuchtere conclusie luidt daarop dat er nog wel leven moet zijn na de dood van je tegenstanders want… per saldo zullen voor- en tegenstanders middels het compromis toch een voor alle partijen acceptabel eindresultaat moeten kunnen bereiken. Als ik mijn tegenstander – een corrupte overheid in de geledingen van ‘gemeente’, ‘provincie’, het ‘waterschap AGV of het Waternet’, de milieudienst NW Utrecht, de nationale overheid middels de ‘Vrom-inspectie’ – dhr. Kools, het ‘parlement’ dat verzaakt, de ‘wetgeving en de rechterlijke macht’, COMPLEET heb vernietigd en er blijft alleen maar over ‘as’… dan heb ik een Phyrrusoverwinning behaald. Er moet nog wel ‘leven’ overblijven na mijn requisitoren… Daarom heb ik meelij met mijn stumperige tegenstanders en calculeer ik in de gebrekkig functionerende mens en eenzelfde overheid.
  Ik heb met mijn advocaat mr. René van Stralen afgesproken dat ik wat "ketelmuziek" zal blijven maken tot aan de zitting van 14 december a.s. en niet alle beschamende bewijzen (voor mijn tegenstanders) en plein public op mijn Volkskrantblogs zal publiceren. Ik wil ook niet dat de ongetwijfeld goede ambtenaren, en dus niet de corrupte, slachtoffer worden van een ontluisterende vertoning van hun collega’s en bazen (de wethouders en het College).
  Eens?
  Je raakt met je comment een belangrijk punt in het totaal functioneren van onze maatschappij. De maakbaarheid en tevens haalbaarheid van eenieders welzijn. Die wordt gerelateerd aan bestaande opvattingen qua "rendement’, de in- en output van de veronderstelde factoren waardoor dat ‘resultaat’ zou moeten worden bereikt, de opvattingen dat slechts ‘groei’ de allesomvattende oplossing zal zijn… Kortom talloze factoren die ik ter discussie stel. Ik verwijs je ook naar pg. 268 in m’n boek alwaar ik Bolkestein (‘Bonestaak’) spreek op het Binnenhof. Etc. etc.
  Tot zo ver maar weer. Wellicht tot later…

 177. Smokey Robbinson 11 november 2010 om 13:54

  @Aad, Jij had deze link al vandaag in je nieuwswidget zag ik.http://www.nrc.nl/binnenland/article2640549.ece/Justitie_wil_nog_meer_weten_van_burgers
  "Prettig"nieuws dat er zo over ons welzijn wordt "gewaakt". Hoe veel of hoe weinig mensen zouden dit hebben gelezen? In elk geval in Zuid Amerika ook, wany ik las dit ook op `t blog uit São Paulo.

 178. Jan Bouma 11 november 2010 om 15:12

  @Aad
  Omtrent het eigen gelijk en het daarop volgende "hineininterprieren" om dat "gelijk" gestalte te geven lees hierna waarom ik afscheid neem van @Klokkenluideronline.
  ==
  11-11-2010 14:56
  Context: @Klokkenluideronline
  ==
  —– Original Message —–
  From: villamithras@planet.nl
  To: Wim Dankbaar
  Sent: Thursday, November 11, 2010 2:37 PM
  Subject: Re: Reactie
  Dat is dan verrekte jammer Wim.
  Je zult me niet kwalijk nemen dat ik daaruit de conclusie trek dat "onwelgevallige reacties" door de redactie van @Klokkenluideronline niet worden geaccepteerd terwijl dat oordeel toekomt aan "de communis opinio".
  Het spijt me. Ik heb geen begrip voor je breideling van m’n comment.
  Desalniettemin. Net zoals bij de redacties van de MSM heb ik mij neer te leggen bij hun beslissingen. Ik heb daarover vele discussies gevoerd met H.J.A. Hofland; co-auteur van m’n boek.
  Ik ben ook geen "stuurman aan de wal" maar raak de kern van wat objectieve journalistiek en rechtspraak zouden moeten inhouden. Ik betreur dus nogmaals je beslissing dienaangaande en ik zal mij verder niet meer op @Klokkenluideronline melden met mijn comments zodat "de redactie" vrijuit kan oreren omtrent het eigen gelijk zonder een kritische bemerking.
  Beste groet!
  Jan Bouma
  Villa Mithras
  —– Original Message —–
  From: Wim Dankbaar
  To: villamithras@planet.nl
  Sent: Thursday, November 11, 2010 1:54 PM
  Subject: Reactie
  Jan, onderstaande reactie plaats ik niet. Je bedoelt het vast goed, maar ik ben het niet eens met je stelling. Er is heel weinig verschil van mening tussen de partijen die een front willen vormen. Jouw reactie suggereert het tegenovergestelde en dat helpt de zaak niet vooruit. Van speculaties en welles / nietes is al helemaal geen sprake tussen betrokken partijen. Ik vind het eerlijk gezegd een beetje een reactie van de stuurman aan wal, maar ik vermoed dat je het zo niet bedoelde.
  Met dank voor voor je begrip.
  Mvg
  Wim
  ——
  Bovenstaande discussie bewijst mijn gelijk van 10 november 15:42 uur.
  Zolang er geen eensluidende opvattingen bestaan tussen alle betrokken partijen blijft het hele verhaal steken in subjectieve opvattingen en aannames en een “welles-niets”.
  Diegenen die wat te verliezen hebben, als het OM, de rechterlijke macht, de politiek (Teeven!), de ouders van Marianne, en al diegenen die zich uitspraken m.b.t. hun versies en lezingen terzake “de waarheidsvinding” verzuipen in de veelheid van details en de niet vooraf geaccordeerde opvattingen “wiens gelijk” hier nu geldig is.
  In de geschiedschrijving verdwijnen wel meer “onopgeloste zaken”. Mijn vraag is dan waarom. Derhalve bepleit ik opnieuw dat een paar cruciale zaken als hoofdzaken in deze zaak worden aangemerkt op basis waarvan men dan verder kan m.b.t. de waarheidsvinding.
  Daarbij blijft de voorveronderstelling van alle partijen als voorwaarde overeind: “dat men elkaar moet wensen te verstaan”. Zo niet: Forget it.
  ==

 179. Aad Verbaast 12 november 2010 om 01:23

  @Jan: (al weer een latertje).
  12:14:
  == eens ==
  Nee, natuurlijk niet. Niet dat ik wil ingrijpen in de ongetwijfeld verstandige strategie die jullie hebben afgesproken, maar je bent te goed voor deze wereld als je de mantel der liefde gaat gebruiken voor "de milieucriminelen". Niet nodig, als je ze kan aanpakken moet je ze aanpakken.
  Anders gaat deze ellende natuurlijk gewoon door. Dan komen ze er wéér mee weg.
  Dus nee, ik ben het er niet mee eens.
  Het kaf moet er uit, weg wezen oprotten, opzouten etc.
  Dan hou je in het apparaat vanzelf het koren over.
  Zo hoort het en niet anders.
  eens?
  15:12:
  begrijp ik dat goed? Dat een reactie van je wordt geweigrd op klokkenluideronline??
  Omdat het niet past in de boodschap die ze willen overbrengen??
  Als ik dat goed heb begrepen dan schuiven ze wat mij betreft ook naar de transferbankjes.
  En als ze dan zo’n punt maken van het luiden van de klokken dan stel ik voor dat ze eerst de kleple eens moeten gaan vinden voordat wij de klokken horen luiden.
  Snap je?

 180. Aad Verbaast 12 november 2010 om 01:27

  @Smokey:
  ik had het nog niet gelezen, dank.
  Niet te geloven natuurlijk wat hier weer aan het gebeuren is. Het gaat steeds verder en verder.
  De paranoia-staat/staten.
  Je kunt natuurlijk wel raden wie hier allemaal achter zit om ons op te hitsen dat allemaal te gaan doen.
  De Paranoia Verenigde Staten van Amerika.
  Vanavond nieuwsuur nog gezien?http://nieuwsuur.nl/onderwerp/197525-vargas-llosa-bang-voor-nationalisme.html
  interviews met Vargas LLosa, die maar weer eens in duidelijke bewoordingen aangeeft dat verreweg het meeste (moslim)terrorisme tegen de moslims zelf gericht is.
  Wordt nog wel eens vergeten. Ik bewees dat ook al eens in een blog.

 181. VSp 12 november 2010 om 07:36

  @Aad re de scootmobiel. zoals Bouma al vroeg, een dakje? En toch maar sneeuw/modderbandjes?
  In DLD zijn die wielen verkrijgbaar. Eenvoudig verwisselbaar. Herinner dat uit de heuvelige Tecklenburg tijd. Overigens, busvervoer voor scootmobilers hier goed geregeld. Bus gaat door z’n assen, rijplank wordt uitgeklapt, en twee parkeerplaatsen in de bus waar scootmobiel eenvoudig vastgezet kan worden. Allemaal hydraulisch. Chauffeur komt z’n ergonomische stoel niet meer uit. ’t Werkt ook nog….
  @Bouma. Hoe ver is Bali nog weg? Spannend blijft het, dat wel. Voer voor Grisham?
  @rubio Where are you, man? Op dat strandje van je blogheader?

 182. Jan Bouma 12 november 2010 om 08:09

  @Aad….1:23
  Ook goedemorgen.
  Je bent in je opstelling naar de milieucriminelen en de cultuurbarbaren rücksichtsloser en onverbiddelijker dan ik! Ogenschijnlijk dan. De premisse m.b.t. mijn opstelling is dat ik mijn tegenstanders de ruimte wil geven om bakzeil te halen en/of de zitting van 14 december daarvoor te gebruiken. Afgebrand zijn ze sowieso. En op een nog niet eerder vertoonde wijze door de verslaggeving middels onze Vkblogs. Ik zeg met nadruk "onze Vkblogs" want je was daarbij van cruciale betekenis.
  Zoniet? (Er wordt geen bakzeil gehaald) Nou ja dan gaat de strijd door. Daarbij moet ingecalculeerd worden een mogelijk tot op het bot verrotte "rechtsstaat" waarin de eigen wet- en regelgeving niets betekenen. Een schot voor de boeg. De praktijk wijst uit dat dat vaker voorkomt dan menigeen denkt.
  Inz.: @Klokkenluideronline
  Ja! Belachelijke zaak. Wim Dankbaar zit daar aan de knoppen als toch min of meer een despoot. Hij stuurde me gisterenavond nog een mail als reactie op een uitleg van mij. Ik zal de site testen door die correspondentie erop te zetten.
  Sterkte vandaag! En ik hoop dat je scootmobiel toch facultatief kan worden voorzien van wat bescherming als dakje en zijwanden. Bij mooi weer eraf en bij regen erop. Zoiets!

 183. Jan Bouma 12 november 2010 om 08:17

  @VSp…7:36
  Met instemming gelezen je aanbevelingen voor @Aads scootmobiel. Zie idem hierboven.
  Wat betreft je vraag "hoe ver Bali nog is?" Kan ik je melden dat nog steeds voor mij geldig is de quote die je regelmatig hebt kunnen lezen in m’n boek: "whether you stay in the West or go to the East" het Verre Oosten voor mij nog steeds het doel is. In 1999, zo kun je lezen, wilde ik al weg maar ik beschik, zoals nu inmiddels iedereen weet, over een niet verkoopbare locatie. Inmiddels zijn de verliezen gigantisch (relatief) die een gedwongen langer verblijf alhier hebben veroorzaakt. Een onderdeel van het schadeproces…
  Inzake @Rubio… Idem!
  @Allen een goeie dag.

 184. Aad Verbaast 12 november 2010 om 09:49

  @VSp:
  uiteraard kan er een dakje geregeld worden voor dit bijzondere mobiel. Een soort van tent met alles er op en eraan. Aaan alle kanten afgesloten. OOk droog dus als de wind horizontaal langs komt gieren.
  Mooi dat het vervoer in DLD zo goed is geregeld. Wel met dit ding rekening houden dat die een meter breed is, en dius wat breder dan een normale scootmobiel. Maar dan heb je ook wat.
  Winterbanden? Geen idee. Typisch DLD om dat voor te gaan schrijven.
  Persoonlijk doe ik daar niet aan. Ik schuif sneeuw en met de voiture als het moet.
  @Rubio: inderdaad al weer lang afwezig na zijn vliegende blogstart hier.
  En zolang kan er ook niet over doen om die Vecht winterklaar te maken toch?
  En wat te zeggen van @Cathy?

 185. Aad Verbaast 12 november 2010 om 10:00

  @Jan:
  Onbegrijpelijk blijft het toch voor me. Je hoopt op een bakzeil op de 14e.
  Dat gaat natuurlijk niet gebeuren, ik geef je dat op en briefje.
  Geen enkel voordeel van je, want dat betekent immers enkel dat jij dan weer een vervolg moet organiseren. Door een hoger beroep of een bodemprocedure over een ander aspect. Kortom: weer maanden/jaren verder. Dat schiet niet op.
  Beter is ze meteen maximaal aan te pakken op de zitting, en als voor deze "criminelen" de uitspraak niet welgevallig is, dan mogen zij tot een hoger beroep besluiten eventueel.
  Mooiste zou zijn dat ze dat niet eens doen, omdat al je punten al zo evident zijn dat ze met de staart tussen de benen afdruipen. En plannen gaan maken hoe ze het voor elkaar krijgen om die 2000 uur taakstraf voor elkaar te krijgen 😉
  Maar ook daar heb jij natuurlijk oplossingen voor. Na je volledige compensatie en schadevergoeding mogen ze allemaal twee jaar in je wereldtuin werken. Met een puntmuts op: ik ben een milieucrimineel.
  Klokkenluideronline: schandalig natuurlijk.
  Maken ze zich daarmee niet schuldig aan wat ze anderen verwijten?

 186. Smokey Robbinson 12 november 2010 om 10:41

  @Aad, 01.27 =Smokey:
  ik had het nog niet gelezen, dank.
  Niet te geloven natuurlijk wat hier weer aan het gebeuren is. Het gaat steeds verder en verder.
  De paranoia-staat/staten.
  Je kunt natuurlijk wel raden wie hier allemaal achter zit om ons op te hitsen dat allemaal te gaan doen.
  De Paranoia Verenigde Staten van Amerika.
  Vanavond nieuwsuur nog gezien?
  nieuwsuur.nl/onderwerp/197525-…
  interviews met Vargas LLosa, die maar weer eens in duidelijke bewoordingen aangeeft dat verreweg het meeste (moslim)terrorisme tegen de moslims zelf gericht is.
  Wordt nog wel eens vergeten. Ik bewees dat ook al eens in een blog. =
  @Aad, te beginnen met het laatste. Helaas niet gezien. Vluchtig je link gelezen en ik probeer de uitzending gemist ook te zien. In grote lijnen heerst er her en der paranoia.
  Met je eens, natuurlijk. Voor wie niet weet, geldt dat het ook niet deert. Zo je weet, verontrustend nieuws kan expres worden verpreid omdat het in de kraam te pas komt. Zoals je eerder schreef: "alles is perceptie". Het kan geen kwaad kennis te nemen van de dingen en er je eigen licht over te laten schijnen. Jij doet dat bovengemiddeld, je verdiepen in van alles.
  P.s. Jij uiteraard ook bedankt voor je links.

 187. Smokey Robbinson 12 november 2010 om 10:54

  @Aad, Vervolg, want er begon iets te haperen bij het intypen.
  Jij had de link die ik plaatste nog niet eerder gezien? Aad, het is jouw eigen link uit je nieuwswidget, een bericht dat ik voordien ook elders op het blog las. Maar goed, dank voor je dank. Idem:-))
  Aangaande dat onderwerp Vargas LLosa, ook met name die groepering wordt tegen elkaar opgehitst ( net als wij, kijk maar naar de verdeeldheid op het blog). Het zou goed zijn om zich het "Verdeel en heersprincipe" niet als zoete koek door de strot te laten duwen…
  Mensen kunnen beter niet zomaar ergens achteraan huppelen. In theorie is het al zo erg, laat staan in praktijk. Maar ja, het lijkt niet anders te kunnen gaan en lijkt daar ook inherent aan.
  Je was nog laat op. Doe je voorzichtig aan?
  Ik ben te hooi en te gras aan het bloggen en reageren en dat is natuurlijk representatief voor het feit niet alles(… nu ja alles) mee te kunnen krijgen. Gezien het feit dat niemand daartoe in staat is, blijft reageren toch altijd een kwestie van niet voldoende van de hoed en de rand te weten. Daarom mijn poging om dit dan maar zo goed mogelijk proberen te doen.

 188. Aad Verbaast 12 november 2010 om 11:42

  @Smokey:
  === Jij had de link die ik plaatste nog niet eerder gezien? Aad, het is jouw eigen link uit je nieuwswidget, een bericht dat ik voordien ook elders op het blog las. ==
  Om eerst maar even dit misverstand uit de weg te ruimen 😉
  Die links die daar staan worden er automatisch ingezet via een RSS feed van de NRC. Een aardige feature in de VKblog. Altijd de laatste nieuwskoppen. Vond ik wel leuk, omdat dat het blog minder statisch maakt.
  Betekent natuurlijk wel dat als ik dar niet naar kijk de hele dag, dat ik niet alles lees laat staan gelezen heb.
  (In de groep actualiteit staan er nog veel meer..)
  Ik was inderdaad weer laat op. Dat krijg je als je P&W kijkt, en als de puf er nog is DWDD, dan is het zo weer een uur. Maar als compensatie blijf ik dan ook maar wat langer liggen. Verschoven dag- en nachtritme.
  Bevalt niet slecht moet ik zeggen. Of schuif ik al richting winterslaap?
  Mooie uitdrukking van je: "te hooi en te gras aan het bloggen".
  Ik zag bij je laatste blog dat je geen reacties toeliet. Waarom eigenlijk niet? Ook iets van de hooi en te gras?? 😉

 189. Jan Bouma 12 november 2010 om 17:20

  @Aad…10:00
  Uit goed begrepen eigenbelang ga ik er vanuit dat de "wederpartij" de hopeloosheid inziet van evetuueel doorprocederen. En ‘off the record’ is me dat ook al duidelijk gemaakt.. Je moet, als je wilt doorprocederen, nog wel reden hebben dat zo’n voortzetting zinvol is of ook maar enigszins uitzicht op een minieme kans om te winnen. Die acht ik uitgesloten voor de criminelen. Daarom wrijf ik hun nederlaag niet nog verder in.
  En…. ik heb hun brandhout niet aan hoeven dragen voor hun zelfverbranding; dat deden ze zelf….
  ==
  Iets anders.
  De G20-top in Seoul bewijst mijn gelijk inzake het comment dat ik schreef aan HJA Hofland; zie hierboven
  d.d. 6-11; 7:32 uur. Reken erop dat nu binnenkort er velen zullen zijn die de navolgende oplossing gaan prediken…:
  ==
  donderdag 4 november 2010, 17:00 uur
  Zoals altijd wel een doorwrochte analyse van het huidige tijdperk waarin ‘de economische en financiële crisis’ van de VS, maar ook de rest van de wereld, zich in bevindt van… Hofland.
  De oplossing ontbreekt in zijn verslag. Wellicht dat het dan toch zinvol is om te verwijzen naar ‘het communicerende vat van de economieën’ wereldwijd van Dr. J. Tinbergen, econoom uit de jaren ‘60 vdve, die deze crisis al voorzag door zijn stellingname: “Zorg nou voor een evenwichtige koopkrachtverdeling wereldwijd en tegelijkertijd”. Wat we nu zien zijn de krampachtige en vruchtenloze pogingen van de VS, en ook de rest van de wereld, om duizenden miljarden dollars of euro’s uit de Westerse economieën te persen met natuurlijk een desastreus vervolg. Ierland kampt met een begrotingstekort van plus 30% en de Zuideuropese staten doen het niet veel beter en de rest van Europa weet de zaak te maskeren.
  De oplossing is één wereldmunt en een afrekening van alle passiva en activa op basis van het ons bekende ‘Lieftinckmodel’. De mensheid kan dan misschien met succes orde op zaken gaan stellen door het installeren van een wereldraad met een aantal beslissende bevoegdheden. Zie verder m’n boek maar dat H.J.A. Hofland heel goed kent..
  ==
  …want ze beginnen het te snappen in Seoul en misschien ook wat economen en intellectuelen hier….:))
  Tot morgen! Of zoveel eerder.

 190. Aad Verbaast 13 november 2010 om 00:06

  @Jan: 17:20
  Iets eerder deze keer. Had weer snode plannen vanavond, maar niet veel van gekomen. Bracht ik de sleurhut weg naar de winterstalling, kom ik daar niet meer weg. Auto wilde niet meer starten. Kijk en dan kan je natuurlijk over van alles een mening en een visie hebben, maar dan sta je gewoon stil. En kom je nergens. In het donker ook nog eens. Lampen deden het ook niet.
  Bezit is het eidnde van het vermaak. Wie zei dat ook al weer?
  Maar ja, allemaal natuurlijk wel weer goed gekomen. Morgen maar eens een duurzame (onthou dat woord, dat mag en moet overal even er tussendoor gegooid worden wil je nog serieus genomen worden tegenwoordig) oplossing zoeken. Het merkwaardige is dat je natuurlijk altijd stil komt te staan als het niet uitkomt!
  De rechtszaak. Mooi dat je zo blaakt van zelfvertrouwen. We zullen zien op de 14e. Je kent mijn reserves.
  Het kan nooit kwaad alle scenario’s nu al even door te denken. En het plan klaar te hebben liggen.
  G20: je ziet, Balkenende (nu Rutte) er niet meer bij en ze krijgen meteen ruzie daar! 😉
  Ik heb geen idee wat ze allemaal uitvreten daar. Ik schreef er al eens over. Over de g8, g20 en de G-spot. Het was de naam van een blog van me zelfs.
  Wat doet je denken dat ze het daar beginnen te snappen?
  P.S. de economie is aan het krimpen hier. ITT de ons omringende landen.

 191. Cathy 13 november 2010 om 00:22

  Zomaar even de hartelijke groeten voor jou van mij.
  Cathy.

 192. Jan Bouma 13 november 2010 om 08:22

  @Aad… 17:20
  Allemaal juist wat je zegt. Willem Oltmans deed er 60 jaar over, ene Spijkers ook tientallen jaren, onschuldigen in de gevangenis (de Parkmoorden), Lucia de B., voordat… het "recht" zegevierde. Ondertussen worden we "geregeerd" door een zooitje ongeregeld dat in de PVV blijkt te zitten en doet denken aan de heefthoofden van toenmalig de NSDAP… Ook t.a.v. de screening m.b.t. Kamerleden krijg ik gelijk. En verder is het zo zoals ik vanmorgen schreef op m’n juridische blog. Mede ten behoeve van @Klokkenluideronline. Als volgt:
  ==
  13-11-2010 08:06
  Context: @Aad verbaast
  @Aad…Ook goeiemorgen! Ik ben wat aan de late kant…:))
  Als aanvullling op je comment m.b.t. @Klokkenluideronline meld ik je onderstaande zeer interessante discussie. Ik krijg wel gelijk van de "moderator" Wim Dankbaar maar hij is dan nog niet zo slim om dat gelijk dan te vertalen in het plaatsen van mijn ten onrechte geweigerde comment. Idem is dat het geval m.b.t. de rechtspraak. Daarom schreef ik mede ten behoeve van Mevr. M.E.A. Braeken het navolgende op m’n juridische blog:
  ==
  —– Original Message —–
  From: Wim Dankbaar
  To: villamithras@planet.nl
  Sent: Thursday, November 11, 2010 10:40 PM
  Subject: RE: Reactie
  Ik snap het. We zijn het wel eens. Maar je weet niet alles.
  Juist daarom plaatste ik je reactie niet. Snap je dat ook?
  Het lijkt me best wel handig als we toch een bellen.
  Wim
  From: villamithras@planet.nl [mailto:villamithras@planet.nl]
  Sent: donderdag 11 november 2010 17:48
  To: Wim Dankbaar
  Subject: Re: Reactie
  Beste Wim,
  Laat ik eerst even vertellen dat ik bijna 65 jaar oud ben en gepokt en gemazeld in de advocatuur en rechtspleging. 30 jaar daaraan heb ik besteed met diverse zaken die je soms overkomen.
  Zo vocht ik ca. 6 jaar tegen de landsadvocaat en dat proces won ik. Idem ik 30 jaar lang links en rechts processen heb gevoerd; en het huidige dat op 14 december a.s. te Utrecht zal dienen heb ik in 1e instantie bij vonnis van 30 juni j.l. al gewonnen idem ik de afloop daarvan ga winnen. Zie mijn juridische Volkskrantblog.
  Wat ik wil zeggen is dat je tegenstanders bij een veelheid van details je onderuit kunnen halen die qua interpretatie van de feiten op meerderlei wijzen kunnen worden uitgelegd. En daarom houd en prik ik mijn tegenstanders vast voor een paar cruciale zaken die niet ontkend kunnen worden. (Zonder me te verliezen in een massa details want dan ga je de boot in).
  Ik betreur de gang van zaken op het Klokkenluideronlineblog doordat er zo’n massa van meningen en opvattingen zonder deugdelijke bewijsvoering worden geponeerd waardoor met name Teeven zal zeggen: "door de bomen van het bos en de diverse meningen zie ik geen aanleiding meer om me überhaupt een oordeel te vormen!" En is hij er vanaf….
  Daarom is het noodzakelijk je te beperken tot een PAAR CRUCIALE zaken die in de strijd kunnen worden geworpen en tegenstrijdig zijn.
  In mijn proces tegen een opportunistische en frauderende overheid beperk ik me tot een 5-tal concrete wetsschendingen en ik die stel ik t.o.v. de rechter dan vast met bewijsvoering.
  Dan zeg ik:
  "..Gooit u uw EIGEN WETGEVING dan maar in de prullenbak als u die zelf niet serieus wilt nemen: ik heb de bewijsvoering rond terzake die 5 wetsschendingen…!".
  Je kunt namelijk niet verwachten dat een corrupte wetgeving en een corrupte rechterlijke macht OP BASIS VAN EEN VEELHEID VAN DETAILS IN JOUW VOORDEEL HET OORDEEL ZAL VELLEN als ze er onderuit kunnen.
  Het is namelijk altijd gemakkelijk om de hond te slaan als je de stok wilt vinden. En dat gebeurt sneller met een veelheid van details.
  Indien, zoals bijv. met die 4 concrete aanklachten van Mr. Van der Plas inzake Demmink de enige en juiste lijn wordt gehandhaafd, dan komt het OM en de rechterlijke macht op een gegeven ogenblik voor het blok.
  Klokkenluideronline zou dus veel meer in overleg met Mr. Van der Plas een herhaald en evident verzoek tot uitvoering en behandeling van de concrete aanklachten stelling moeten nemen.
  En dan maak je gebruik van de bestaande rechtsopvattingen binnen het juridische metier die niet meer kunnen worden genegeerd. Je voldoet aan alle eisen. Geen geschreeuw, geen onbewezen verdachtmakingen, geen stemmingmakerij. Nee. Slechts droge juridische inhoud op basis van wetsschendingen en opgemaakte processen-verbaal zijn dan aan de orde.
  Daarom win ik tot nog toe alle processen. En ik zou graag zien dat Micha en jij m.b.t. een diversiteit van zaken beter gaan scoren qua resultaat. En daarom schreef ik mijn comment.
  Ik hoop dat je het snapt.
  Groet! JB
  ps
  Ik bel je niet want ik heb je nu zwart op wit mijn reactie geboden en ik hoop dat je er iets aan hebt.
  —– Original Message —–
  From: Wim Dankbaar
  To: villamithras@planet.nl
  Sent: Thursday, November 11, 2010 2:59 PM
  Subject: RE: Reactie
  Beste Jan,
  Wat beoog je dan te bewerkstelligen met je reactie? En waarom vind je het belangrijk dat hij geplaatst wordt?
  Vind je werkelijk dat jouw reactie de eendracht in de strijd tegen de overmacht ten goede komt? Wat is je punt? Ik begrijp uit jouw reactie dat je vindt het toch allemaal niets helpt.
  Als ik vindt dat ik dat verkeerd begrijp, leg het me dan uit.
  Misschien kun je mij anders even bellen ***-*******
  Mvg
  Wim
  ——————
  …Maar nou moet hij – nu hij het snapt – nog wel even mijn comment gaan plaatsen! Idem het parlement, de rechterlijke macht, en ook mevr. Mr. M.E.A. Braeken m.b.t. mijn zitting op 14 december de consequenties zou moeten trekken omtrent mijn gelijk. Hebben en krijgen zijn 2 verschillende zaken zoals
  je weet. Amuseer je verder. Ik hoop dat de reparatiekosten meevallen m.b.t. je auto.

 193. Aad Verbaast 13 november 2010 om 09:53

  @Cathy: Je bent er nog!. Leuk je weer even te zien. Heel veel hartelijke groeten terug!
  @Jan:
  Interessante mailwisseling tussen jou en Wim.
  Je hebt je punt duidelijk gemaakt.
  Sterker nog je krijgt terug van Wim:
  == Ik snap het. We zijn het wel eens. Maar je weet niet alles. Juist daarom plaatste ik je reactie niet. Snap je dat ook? ==
  Uiterst merkwaardige reactie natuurlijk. Wim snapt niet dat het niet gertuigt van reciprook gedrag als op een website als klokkenluideronline een moderator even gaat bepalen of een reactie wel of niet geplaatst wordt met als argument: "Maar je weet niet alles". Veel gekker kan je het niet maken.
  Natuurlijk weet je niet alles!
  Maar dat is toch geen enkele reden iets niet te plaatsen? Het is een openbare site die is gecreëerd door de eigenaar van de site. Laat dan ook de standpunten in openbaarheid binnekomen.
  En als hij dan wilt dat je belt (blijkbaar om iets uit te leggen, wat niet zwart op wit uitgelegd kan worden) dan is dat natuurlijk helemaal van de dolle. Achterkamertjespolitiek? Allemaal gedrag waar de eigenaren van de klokkenluideronline site juist zo tegen fulmineren!!
  Heb je al een eeuwige ban gekregen op de site? 😉
  Een mooie dag gewenst!

 194. Jan Bouma 13 november 2010 om 11:02

  @Aad…09:53
  Thanks voor het comment.
  Je hebt gelijk. Scherpzinnig geformuleerd dat gelijk. Nu weet ik dat @Klokkenluideronline, "de redactie" tussen aanhalingstekens OOK het "Volkskrantblog leest dat van jou en van mij.
  Ik stel wel prijs op herstel van het communicatiekanaal via Klokkenluideronline want dat toucheert zo´n 7000 hits per dag en ik vrees dat wij, het Volkskrantblog, daaraan voorlopig niet kunnen tippen.
  Maar ik verdom het om mijn principes te verloochenen om Wim Dankbaar, als moderator van Klokkenluideronline, nu even naar de mond te gaan praten. Het is dan een ´onderonsje´ net wat je zegt.
  Dus hij ziet maar. Of niet. Idem mevr. Mr. M.E.A. Braeken het ´bekijken´ kan of niet…
  Dus…, nee, die ´ban´ leg ik mezelf op. Take it or leave it.
  Idem.. een mooie dag gewenst.

 195. Rubio 13 november 2010 om 11:11

  Aad, Jan, VSp, Cathy;
  Ik ben er ook nog ware het niet dat mijn nieuwe pc me even goed in de steek liet.
  Wdb hebben pc’s èn auto’s ook diepe zieleroerselen en staan net als mensen ook bloot aan Trojan horses, wormen en virussen.
  ’t Was even zoeken maar de F toetsen deden uiteindelijk ‘wonderen’…
  Auto’s en pc’s…praat me er niet van, als je ze nodig hebt kunnen ze er net even geen zin in hebben.
  Enfin, m’n iron horse heeft ook weer een grote beurt en een APKtje gehad en de pc is wederom ‘genezen’…
  Nu het ‘baasje’ nog….bij mij ook een kies afgebroken…kortom, KASSA..!
  Niettemin hebben we het leven nog…
  Vanmiddag dan maar weer eens even bij je borrelen en bijbabbelen…

 196. Aad Verbaast 13 november 2010 om 17:27

  @allen: borreltijd op speciaal verzoek van Rubio.
  En zou hij het niet verzocht hebben, dan ook natuurlijk! 😉
  @Rubio:
  Leuk te zien dat je weer boven bent komen drijven.
  Kommer en kwel (daarover morgen meer overigens, maar is is hoop) lees ik.
  Net nieuwe kompjoeter en meteen al naar de bliksem?
  Gebit ook al naar de kl…en?
  Auto ook al niet meer wat het geweest is?
  Heb je die 2-paarden nog in de garage staan trouwens?
  Old hero’s never die!

 197. Aad Verbaast 13 november 2010 om 17:34

  @Jan:
  wat drik jij eigenlijk meestal tijdens het borreluur en daaromtrent?
  Kan ik dat vast gaan inslaan 😉
  Die 7000 per dag haal ik nog niet natuurlijk.
  Maar ook hier: kwaliteit en kwantiteit zijn geheel andere dingen. Wordt nog wel eens vergeten.
  Gewetensvraag: hoeveel extra boeken heb je verkocht sinds je evidente aanwezigheid op "klokkenluideronline"?
  Die (Mischa Kat) overigens ook niet vies is van de nodige borrelpraat :-))

 198. Aad Verbaast 13 november 2010 om 17:40

  @Allen: even feedback gevraagd.
  Morgen is het hier verpleeghuizendag op de VK. Een prima inititatief.
  Nu ben ik zelf vanaf morgenmiddag niet aanwezig tot laat in de avond.
  Dat betekent dat ik niet interactief (wat ik gaarne doe normaliter) kan reageren in de middag en avond)
  Uiteraard wil ik wel een blog erover publiceren (ligt al klaar inmiddels).
  En natuurlijk de nodige aandacht er voor vragen.
  De vraag is: wanneer publiceren?
  Vannacht om 12 uur?
  Of morgenvroeg om 8 uur?
  Morgenavond om 11 uur (dat lijkt me niets..)
  P.S. @Jan: zorg er maar vast voor dat je preek over verpleeghuizen, ouderenzorg etc gaat.
  Dan ben je geheel on-topic.
  Aan de andere kant: de randomgenerator zou haar werk weer met genoegen moeten volbrengen natuurlijk!

 199. nelus 13 november 2010 om 17:53

  Wat is het hier weer bargezellig. Met allemaal oud-gedienden. Zelfs Cathy is van de partij.
  En Rubio nodigt uit tot een borrel en een bitterbal. Nou, je zult begrijpen dat gaat er bij Nelussie wel in.
  Die zit inmiddels aan de Gran’Cru 1933. En Aad waarschijnlijk aan de jonge bokma.
  Dat blog Aad omtrent verpleegtehuizen (hoe kom je erop: dag voor de verpleegtehuizen) mijn advies is: gewoon plaatsen. Zo vroeg mogelijk. Een dag duurt namelijk maar 24 uur.
  (Dag voor de verpleegtehuizen: over 25 jaar zijn ze niet meer te vinden. Niet meer van die tijd. De babyboomers gaan toch niet onder het bevel, zo u wilt dictatoriaal gezag van een directie wonen ? Babyboomers regelen dat zelf.)

 200. Rubio 13 november 2010 om 18:08

  Aad;
  Met het openen van bijlagen van je mailtjes moet je verdomd goed uitkijken tegenwoordig, ondanks een aardig werkend resident shield van AVG 9.0
  Nooit leuk als meneer Murphy langskomt maar alles is te relativeren…zeker als je zelf pas helemaal genezen bent.
  Oh ja, die ouwe eend staat nog steeds met 4 lekke banden.
  Ik zal hem eens opknappen..kan ik tegen die tijd de tandarts mee betalen want de zorgverzekeraars zijn ook al witte boorden criminelen…
  Doe maar een jonge en een portie bitterballen..!

 201. Aad Verbaast 13 november 2010 om 18:09

  @Nelus:
  goedenavond!
  Je geeft me zowaar de eer om er 200 van te maken. Terwijl jij nog wel zo van de ronde getallen houdt..
  Ik denk er inderdaad over om het maar om 00:00 uur te plaatsen.
  Je hebt er blijkbaar wel zo je gedachten over.
  Ik ook. Ook wel wat ervaring. Jij ook begrijp ik.
  En omdat ik (zoals je gewend bent) niet meteen in de maalstroom van het gemopper over verpleeghuizen (terecht) wil meegaan (dat zal morgen genoeg gebeuren), probeer ik me te beperken tot de kern van het probleem: het management er van.
  Ben je zelf nog van plan (als toch wel ervaringsdeskundige) om een blog er over te maken?
  Je hebt ongetwijfeld heel veel te vertellen!
  == Babyboomers regelen dat zelf ==
  Belangrijke trend!!
  Uit ‘armoede’ (omdat niemand het voor je regelt?). Of uit rijkdom (omdat babyboomers dat gewend zouden zijn?..).
  Interessant onderwerp!

 202. Aad Verbaast 13 november 2010 om 18:16

  @Rubio(of is het inmiddels toch el-rubio??)
  Advies: nooit openen van bijlagen van maltjes van afzenders die je niet persoonlijk kent en vertrouwt.
  Nog eentje: Nooit klikken op links die beloven je rijkdom te laten verwerven.
  Nog eentje: altijd ja zeggen als je buufs je uitnodigen voor een ‘aangeklede’ of zelfs ‘uitgeklede’ borrel!
  Vlammen zul je!
  Vanmiddag weer en middagje bezig geweest met het zoeken naar een vervelend probleem in la voiture.
  Is het de acuu? Is het de dynamo? Is het de spanningsregelaar?
  Brengt me op een idee trouwens. Maandag maar eens een afspraak maken met de huisarts.
  Als de receptioniste dan vraagt: "waarvoor?".
  Dan zeg ik: "ik heb het gevoel dat mijn spanningsregelaar ontregeld is"
  Dan krijg ik natuurlijk onmiddelijk een half uurtje ipv de normale 10 minuten…
  @Rubio: h4h4h4h.
  Je was me net voor met "200" zie ik net. Boef!! 😉

 203. Jan Bouma 13 november 2010 om 18:33

  @Aad…17:40 en nog wat daarvoor.
  Allereerst maar even een staartje discussie met Wim Dankbaar die als moderator van Klokkenluideronline slechts de hem gewenste commentaren wil horen.
  ===============================================================================
  Beste Wim,
  Laatste reactie.
  Indien je stelt: "ik begrijp je argumentatie" maar vervolgens die begrijpelijke argumentatie niet plaatst zou je je toch eens wat moeten gaan afvragen.
  Maar ik laat het hierbij want het is duidelijk dat je jouw "onwelgevallige reacties" niet toelaat op een forum waarvan in de header wordt gesteld :
  ==
  Klokkenluideronline
  Klokkenluideronline De website waarop iedereen elke misstand anoniem aan de kaak kan stellen.
  ==
  Welnu… dat publieke forum, die website, bestaat slechts in je gedachten en bij de gratie van wat de moderator wenst te horen. Dat is de werkelijkheid. En vervolgens vind ik het jammer dat je je eigen contradicties niet onderkent in je stellingnamen. A l s je mij gelijk geeft m.b.t. bijv. mijn uitleg dat met name Teeven de tegenstrijdigheden en de vele details zal kunnen misbruiken zou je die opmerkingen als relevant kunnen publiceren. Ook als waarschuwing aan het adres van Teeven.
  Ach.. weet je. Wittgenstein zei al: "er zijn geen filosofische problemen doch slechts problemen met mensen en de taal. Indien zij zich niet wensen te verstaan zullen ze elkaar ook niet verstaan".
  Het ga je idem goed. Je bent van mij af… En ik ben nogmaals niet kwaad of verbolgen en zelfs niet verontwaardigd doch slechts teleurgesteld in het medium dat Klokkenluideronline heet.
  Groet!
  JB
  —– Original Message —–
  From: Wim Dankbaar
  To: villamithras@planet.nl
  Sent: Saturday, November 13, 2010 4:04 PM
  Subject: RE: Reactie
  Beste Jan,
  Je wekt in elk geval wel de indruk dat je verbolgen bent, minimaal verontwaardigd.
  Je maakt net als Aad ook een denkfout. KLOL is geen openbaar discussie-forum maar een weblog dat regelmatig artikelen publiceert, waarop gereageerd kan worden.
  Het is daarbij aan de webmasters of reacties passend, functioneel, on topic, of to the point zijn. Bij jouw reactie vond ik dat niet. Mijn gegeven argumentatie blijft staan Over het algemeen vind ik jouw reacties best scherpzinnig en worden ze geplaatst.
  Ik vind dan ook dat je ver uit de bocht schiet met kwalificaties als dictatoriaal gedrag, ik heb gelijk, niet deugdelijke gronden, gediskwalificeerd, geen statuur om serieus genomen te worden. Dan zeg je ook nog dat je niet verbolgen bent?
  Ik zou zeggen, trek het je wat minder aan.
  Wat wilde je nu eigenlijk bereiken met je reactie? Wat is je boodschap, c.q. advies precies? Zoals jij je eerste reactie nader uitlegde als volgt:
  Wat ik wil zeggen is dat je tegenstanders bij een veelheid van details je onderuit kunnen halen die qua interpretatie van de feiten op meerderlei wijzen kunnen worden uitgelegd. En daarom houd en prik ik mijn tegenstanders vast voor een paar cruciale zaken die niet ontkend kunnen worden. (Zonder me te verliezen in een massa details want dan ga je de boot in).
  Ik betreur de gang van zaken op het Klokkenluideronlineblog doordat er zoveel meningen en opvattingen worden geponeerd waardoor met name Teeven zal zeggen: "door de bomen van het bos en de diverse meningen zie ik geen aanleiding meer om me überhaupt een oordeel te vormen!" En is hij er vanaf….
  Daarom is het noodzakelijk je te beperken tot een PAAR CRUCIALE zaken die in de strijd kunnen worden geworpen en tegenstrijdig zijn. ==
  snap ik wat je wilt zeggen, en zijn we het eens. Daarom zeg ik dat ook. Maar in de eerste reactie kwam dat niet goed uit de verf. Je nadere uitleg , die niet als reactie is gegeven, en ik dus ook niet als zodanig kan plaatsen, suggereert echter nog steeds dat ook ik Teeven een "massa van meningen en opvattingen zonder deugdelijke bewijsvoering" heb gegeven, en dat is wederom niet waar. Waarom zou ik stellingen moeten plaatsen die niet waar zijn? Teeven heeft slechts feiten en omstandigheden van mij gekregen, naar aanleiding waarvan hij het de moeite waard vond om kamervragen te stellen. Wat er op KLOL aan meningen door anderen wordt gegeven, doet niets af aan de feiten en omstandigheden op basis waarvan hij de vragen heeft gesteld. Teeven heeft gesteld dat hij de antwoorden aantoonbaar leugenachtig vindt en zowel mij als de moeder van Marianne persoonlijk bezworen dat hij er een vervolg aan zal geven. Dat hij dat niet doet, moet gezocht worden in de persoon van Teeven zelf, en niet in de diverse meningen op KLOL.
  Ik wens jou ook het beste.
  Wim
  =================================================================================
  …en uiteraard laat ik morgenochtend je "at randomgenerator" een willekeurige pagina kiezen uit m’n boek en dat is voor mij altijd ook verrassing…
  Wat betreft "de ouderenzorg" etc. – kennelijk je volgende blog – daarover heb ik al e.e.a. geventileerd. Dat zien we ook morgen wel (of niet). Voor nu zeg ik ‘Tot morgen’ en doe mij maar wat bitterballen in het zuur…:))

 204. Rubio 13 november 2010 om 18:35

  Aad; Gewoon de ouwe Rubio, er ging iets verkeerd met het aanmaken van een account.
  Omdat ‘Rubio’ al bestond heb ik er maar ‘el’ voor gezet…Zo plachten Spaanse dames mij immer te noemen in the 70ties, (het ….. blondje)….je mag er van maken wat je wil…
  Het mailtje had ik van een bekende die achteraf ook geinfecteerd bleek.
  Het bijlagetje was een leuk quizje om je topografische kennis te testen….ik wist veel en hèb het (inmiddels)geweten….
  Met de buufs tracht ik het altijd redelijk decent te houden Aad….tegenwoordig lukt me dat wel ‘aardig’ zoals je begrijpt.
  Immer aangeklede borrels aldaar dus..hèèl smakelijk!
  Proost Aad en Nelus, op het lewe..!
  Ik had hetzelfde probleem met de auto en heb nieuwe bekabeling op de startmotor…dus ook even afwachten of dat het euvel was.
  Ter info, ik had ook sluiting in het alarmsysteem..wellicht kun je, èn je garagehouder, er wat mee?
  En wbt die spanningsregelaar, als die niet werkt krijg je een blauwe kop van de borrels….
  Verpleeg- e/o verzorgingstehuis heb ik inmiddels geregeld na dat ‘akkefietje’ vorig jaar.
  Dus de laatste dagen van m’n leven (hopenlijk pas over een jaar of 20) slijt ik in een mooi ‘onderkomen’ in een bos nabij H’sum, mits ik het be’leven’ mag…

 205. Aad Verbaast 13 november 2010 om 18:55

  @Jan:
  een vermakelijke briefwisseling, dat kan wel gezegd worden.
  == De website waarop iedereen elke misstand anoniem aan de kaak kan stellen. ==
  Je bent niet eens anoniem. Is dat dan het onderscheid dat je je nu ineens niet een misstand aan de kaak kan stellen. Maar i=onderhevig bent aan de nukken van een ‘Wim Dankbaar’ (hoog tijd om zijn naam te veranderen, zo dankbaar is hij niet immers).
  De misstand is uiteraard dat "klokkenluideronline" een filter in werking zet, met dubiueze redeneringen ook nog, die even voor het publieke domein gaat bepalen wat wel en niet misstanden zijn, en hoe men daarop kan en mag reageren. Een lachertje natuurlijk zou het niet zo bloedserieus verkeerd zijn.
  En ook nog de arrogantie ten toon spredien door te stellen: "Je maakt net als Aad ook een denkfout."
  Naast andere kwaificaties als "uit de bocht vliegen" etc etc..
  Wie denkt hij wel wie hij is? Waar blijft het respect voor de andere mening/opinie?
  Advies: niet weggaan daar, maar het onrecht van binnen uit bestrijden door elke dag de site op elke vermeende ongerechtigheid aan te spreken!
  Nog even en ik ga ook los daar 😉
  "Bitterballen in t zuur’" ?
  "dan staat je het zoet te wachten" zou mijn moeder zeggen.

 206. rosa 13 november 2010 om 19:00

  Aad,ik ben nog niet helemaal in deze wereld en zal later gaan lezen wat je allemaal hebt geschreven de afgelopen 4 weken.

 207. Aad Verbaast 13 november 2010 om 19:02

  @El…….. Rubio:
  volgens moet daar toch wel wat aan te doen zijn. Ik bedoel om dat het hele "el" en gelellebel er uit thalen en terug naar de kern te komen: Rubio..
  Nog even aan werken dus, oude makker.
  Over oude makker: lees ik dat je al een plek hebt gereserveerd voor de oude dag?
  Boven de grond in Hilversum?
  Ik vraag "boven de grond" omdat daarnaast je natuurlijk (een man met visie) ook al iets geregeld zou kunnen hebben onder de grond.. Aaan jou natuurlijk. Het enige wat we zeker weten immers in het leven.
  Je buufs: gefeliciteerd! Ik zou willen dat ik zulke buufs had. Mijn buufs zijn buurmannen. Twee kappers, mannen, waar ik regelmatig mee in onmin leef. Last en Lastig..
  Wel bijzonder dat je in een oud autootje een probleem hebt met je alarmsysteem. Bestond dat toen al? 😉

 208. Aad Verbaast 13 november 2010 om 19:06

  @Rosa:
  ik las dat je weer op terugreis was en heb je reisverslagen allemaal gelezen! Veilig terug gelukkig.
  Boeiende trip geweest van je. Ook ik heb veel er van geleerd, waarvoor dank.
  Je kan ze overigens snel bijlezen hier. Helaas (ik baal daar flink van) te weinig gelegenheid gehad er weer stevig tegenaan te gaan.
  Schrale blogoogst dus (naar mijn gevoel).
  Misschien haal ik het nog in voor het einde van het jaar. Genoeg onderwerpen.

 209. Jan Bouma 13 november 2010 om 19:13

  Nee… Aad 18:55
  …dat zei Balkenende: "Eerst het zuur… daarna het zoet!"
  (Maar hij had dat vast van je moeder gehoord!:))
  Inzake Klokkenluideronline.
  Ach.. ik hanteer zoals je weet nog al snel het adagium: ‘take it or leave it’ en ben ik geen opdringerige figuur. Bovendien heb ik al afscheid van ze genomen.
  Maar……. niets let jou! Tenslotte ben je ook slachtoffer van Dankbaar. Tegen wil en dank dan.
  Nu echt tot morgen.
  Dan laten we je at randomgenerator een willekeurige pagina prikken.

 210. Rubio 13 november 2010 om 20:16

  Dank Aad, kennelijk is Rubio een aardig ‘begrip’ geworden op het VKb , ach gewoon een kwestie van jezelf blijven en niet ‘zeiken’..zo blijf je altijd (ook virtuele) ‘ouwe makkers’.
  Of het nou in de kroeg, ‘torentjes’, kerk, moskee of voetbalveld is…luimen is immers ‘ons’ toverwoord…?
  Boven de grond heb ik het (denk ik), maar je weet het nooit tegenwoordig…er zijn immers heel veel boomers te verzorgen tegen die tijd, aardig geregeld.
  Rubio op ze ouwe dag in een soort ‘Soestdijk’ in een riant bos….’hèèrlijk hèèrlijk’ riep Toon Hermans tòen al…
  Onder de grond…hmmm, ik denk dat ik daar niet terechtkom…heb geen zin om me in, pakweg 2030, als een soort cyber door wormen op te laten vreten.
  Men bekijkt het dan maar..ik zit dan met Petrus en George Clooney een Nescafetje of iets anders te drinken en een sigaartje te roken.
  Wbt de buufs!
  Heerlijke mooie meiden/dames…niet ècht fanatiek, maar ze gaan vanavond wel naar ‘prins zoekt vrouw’ kijken…
  Nou jij weer…!
  Sterkte met je buurmannen, de kappers…niet als leedvermaak bedoeld hoor..
  Mijn auto is idd oud; Een Volvo 850 Estate uit 1996…mèt alarmsysteem, maar ben een beetje verknocht geraakt aan dat ouwe ding.
  ’t Is net een lief mens en geef na een lange rit nog steeds een klopje op 1 van z’n koplampen!
  Weer goed gedaan jochie..
  Eea had ook zo weer een blogje kunnen zijn…waaròm toch niet?

 211. Aad Verbaast 13 november 2010 om 21:03

  @Jan:
  Mijn moeder zei dat altijd als er werd gemopperd over een zure oprisping.
  Balkenende had het misschien daar ook over. Door hem geinitieerd. Hij was immers de vleesgeworden oprisping zelve.
  Verder voel ik me niet echt een slachtoffer van die Dankbaar. Stel je voor zeg. Zo veel eer zal ik hem niet gunnen. Ook weer zo’n man met zo’n pet, met overmatige last van het ‘uniformsyndroom’?
  Tot morgen, ik kijk uit naar de doeltreffende keuze van de randomgenerator.
  Die kon op deze manier nog wel eens beroemde worden als die inktvis werd Die overigens, las ik, inmiddels overleden is. Wie mocht er calamari van maken?

 212. Aad Verbaast 13 november 2010 om 21:09

  @Rubio:
  zeker weten. Je bent een begrip geworden hier op het VKblog. Dat bleek toen je je blog hier opende. Het stroomde meteen vol bij je. Goed gedaan jochie!
  Genoeg onderwerpen voor blogs lees ik.
  Je vulvo.
  Je buurvro’s
  Je soester boshut
  Je schudt ze zo uit de mouw. Wanneer?

 213. Aad Verbaast 13 november 2010 om 23:23

  @Jan (en @allen eigenlijk):
  Een interessante uitzending van Zembla vanavond. Over een fabriek in Zeeland die al jaar in jaar uit sterk vervuilend is (o.a. cadmium en dioxine etc.).
  Maar van de provincie mag doorgaan..
  Schandalig.http://zembla.vara.nl/Afleveringen.1973.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=34845&tx_ttnews%5BbackPid%5D=1972&cHash=1c5fd02725f6608e02393df016a8d82b
  Met als eerst verantwoordelijke daarvoor: M. Wiersmahttp://zeeland.groenlinks.nl/node/27618 ja wel: van Groenlinks.
  Zelden zo’n karikatuur van een mislukt bestuurder gezien…
  echt even kijken als die op internet komt, Jan. boeiend voor je rechtszaak wellicht..

 214. Pingback:10 jaar oorlog in Afghanistan. Hoe lang nog? « Aad Verbaast

 215. Pingback:De Kunduz flamoessmoes « Aad Verbaast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: