Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Gooi ze d’r maar uit!

Terug van weggeweest. Twee maanden experimenteel veldwerk. Geen kranten, geen schreeuwende schermen, geen internet. Weg van de zin en onzin van de waan van alle dag. Om bij terugkomst een antwoord te vinden op de vraag: heb ik wat gemist? Het duurt even maar dan heb je ook wat, dacht ik toen nog. inmiddels bijna bijgelezen. Om wederom tot een verbijsterende conclusie te komen: de waan van de dag. Die heb ik gemist!

Koud weer thuis, en badend in het zweet zetel ik me snel achter de kranten en de verschenen blogs. Had ik wat gemist? Een korte bloemlezing uit de kranten en van de berichten die bloggers achterlieten op mijn laatste blog. Grote dank daarvoor overigens. 
 
Gooi ze d’r maar uit, dacht Jack de Vries vlak voor de verkiezingen. Een stunt van de spindoctor van het CDA die zijn zaad als blindgangers en torpedo’s in de schatkamer van zijn adjudante afvuurde. Hoe diep kan je zinken? “Privé” riepen van Middelkoop en JPB snelstens in koor. Waar JPB en Lubbers zich beperkten tot het betasten van de billen, ging de eigen Jack de Wipper werkelijk van bil. De twitterende familyman moest snelstens vluchten naar een van zijn ‘eigen’ kazernes. Jacob Gabe is inderhaast voor zichzelf begonnen. “Jack de Vries Communicatie Advies”. Jawel. Bewezen expertise op dat vlak. Gewetensvraag: zou hij zijn zaad niet geworpen hebben, zou dan de verkiezingsuitslag anders geweest zijn? Paar zeteltjes verschil maakt een wereld van verschil in dit verhitte klimaat.

Gooi ze d’r maar uit, dacht de stemmer nog die dacht iets te kiezen te hebben. Beslist na strafschoppen, kwam er een nipte blauwe winnaar uit. Iedereen was eigenlijk winnaar. Nou ja iedereen. JPB ging immers voor goud. Zijn Voorzienigheid besliste anders dan zijn geloof. Waar hij vervolgens direct van af viel. Aftreden viel hem zwaar, terwijl hij toch ook ervaringsdeskundige is.

Inmiddels is de stemmer al weer bedrogen. “De kiezer mag het nu zeggen” riepen de politici in hun maartse bui. Het rode potlood, inmiddels aan de tweede informateur, krijgt alle kleuren van de regenboog. Hoezo iets gekozen? Er wordt nu pas gekozen. Nog nooit is er zo veel van links naar rechts gezwabberd en geswaffeld. Rituele paringsdansen. Oprutten!

Gooi hem d’r maar uit, dacht Obama toen hij hoorde dat McChrystal crystal-clear het woord “clowns” in de mond nam. Gevoel voor humor was niet direct waar hij op doelde. Insubordinatie kunnen we natuurlijk niet gebruiken in het Amerikaanse leger. De man mag wel met 4-sterren pensioen. Zijn opvolger Petraeus zegt nu al dat we nog wat langer in Afghanistan moeten blijven met zijn allen. De CIA heeft al jaren geen idee waar die Obama nu uithangt zeggen ze nu pas. Gooi ze d’r maar uit, riep Bush inmiddels 9 jaar geleden. Waar ging het ook al weer over?

Gooi ze d’r maar uit dachten de Afghanen, nou ja de smalle toplaag en ze dachten daarbij aan de vele dollars die ze in de schoot geworpen kregen. Die toplaag heeft inmiddels de afgelopen jaren meer dan 3 miljard “opbouw-dollars” naar hun privérekeningen in het buitenland gesluist. Een aanzienlijk percentage van het BNP. Strijkstokken kunnen ze, als wij ze nog steeds de eerste viool laten spelen. De kamer in al zijn nieuwe wijsheid is het net eens geworden dat we wel wat trainers kunnen sturen naar Afghanistan. Wie zijn de clowns eigenlijk?

Gooi ze d’r maar uit, dachten nogal wat Europeanen toen Griekenland omviel. Toen ook nog Spanje, Portugal en Hongarije dreigden om te vallen. En daarmee de euro. Maar nee, net als de vorige crisis, lieten de leiders van Europa zien dat de veroorzakers van ellende als eerste geholpen dienen te worden. Toen die banken, nu die landen. Een noodfonds van de belastingcenten op te hoesten door de slachtoffers van deze crises. Om ze nog meer slachtoffer te maken. Heldere redenering: meer slachtoffers, vraagt om extra sterk leiderschap. Daarmee zichzelf in het schijnzadel houdend.

Gooi hem er maar uit, dacht de TROS, toen ze een hen onwelgevallige twitter lazen van hun werknemer, Cornald Maas. 140 letters max kunnen je toekomst bepalen. Vrijheid van meningsuiting geldt natuurlijk niet als je in een hiërarchische relatie zit. Dan wordt alles anders. Wie zit niet in een hiërarchische relatie?

Gooi ze d’r maar uit, dacht het vers opgerichte moderatieteam van de VK. Wat de TROS kan, kunnen wij ook. De VK dunde eind vorig jaar nog de brede schare journalisten uit, verkleinde en verdunde de krant, maar richt net zo makkelijk een breed moderatieteam op. Kwestie van prioriteiten natuurlijk. Om aan het “hoogste niveau” te laten zien dat ze hun salaris waard zijn, gooiden ze er recent 4 bloggers uit. Maar dan ook handhaven natuurlijk! Dag- en nachtwerk! Daarenboven een heus eigen blog, gekleurde interactie met bloggers, en inmiddels een onmogelijke set moderatievoorwaarden bedacht. “We zullen laten zien dat we onmisbaar zijn, en onze toekomst is verzekerd”, dachten ze nog. Laat ik nou altijd gedacht hebben dat de krant leeft bij de gratie van spektakel, waan en waanzin. Da’s nieuws. Niet bij het VKblog. Daar worden we gehouden het VK-netjes te houden. De waarom-vraag is nog niet beantwoord. Ook niet hoe.

Gooi de moderatoren er maar uit, zal wel weer snel bedacht worden, had ik al bedacht. In de afgelopen twee maanden meldden zich 400 nieuwe bloggers aan. Wat is belangrijker? Wat is waan?

Gooi ze d’r maar uit, dachten al die voetbalfans over al die andere teams. Miljardenbusiness. Hele teams er uit gooien. Voor mij zijn het allemaal strafschoppen. Nog even en het regent oranje.

Gooi ze d’r maar uit, dacht die winkelketen (ReWe) in Duitsland. Duizenden wortelen als groentenbommen uit een vliegtuig rond de grens gekieperd om hun winkelketen te promoten. Voor mij toch wel de uitsmijter van al het nieuws wat ik inmiddels tot me heb genomen (dank VSp). Een peen is wel oranje overigens. Met het bijbehorende gevoel.

Peentjes zwetend (daar en hier) moest ik natuurlijk wel toch een conclusie komen. Wat heb ik gemist? De dolgedraaide wereld is immers gewoon door gedraaid.

Twee maanden lang met de kop in het zand gezeten. Twee maanden lang geen zorgen, geen problemen. Rust, regelmaat en beperkte reinheid. Wat een genot. Ik had het niet willen missen.

Bij terugkomst merk ik echter direct weer wat ik heb gemist: me druk maken om de waan van alle dag.
En ook dat is een onmisbaar onderdeel van de zin van mijn bestaan, realiseer ik me ineens.

Ik ga me nu weer waanzinnig druk maken om al die waan.

Het water staat me al tot aan de knieën. Het is nu al een hete zomer. Ik ga weer aan de blog!

Tot waans weer. Ondertussen lees ik nog even door. Je weet nooit.

Noot: plaatje is hier gevonden
 
 

219 Reacties op “Gooi ze d’r maar uit!

 1. lebonton 1 juli 2010 om 17:13

  welkom terug, enne… gooi het er maar uit!

 2. A C T U A L I T Y 1 juli 2010 om 17:17

  U heeft N I K S gemkist..
  Maar Wij Ú wel come Home !!

 3. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 17:23

  @Lebonton: het betere gooi- en smijtwerk, daar ga ik weer voor!
  @Actuality: niks gemist? De bloggers natuurlijk. En ik zeg dit niet eens uit ‘politieke correctheid’ 😉

 4. Theo 1 juli 2010 om 17:36

  Jij komt terug, terwijl ik net m’n zomerreces heb aangekondigd, al ben ik nog niet uit het land.
  Een sterke terugkeer.
  Veelzijdige en heldere opinies, maar nooit met het schuim op de mond.
  Er is genoeg gebeurd.
  Het regressieve beleid van de moderator is niet te begrijpen.
  Wat is het blogklimaat veranderd vergeleken met 1-2 jaar geleden.
  Er zijn momenten dat ik gedacht heb: ik verdwijn hier.
  Maar dan?
  Ik verander geen sikkepit aan hun opsteling en straf mezelf, want bloggen is (meestal) leuk.
  Veel bloggenoegen Aad.

 5. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 17:39

  @klaverblad:
  Jammer dat je nu net op reces gaat als ik weer terug ben. Zo wisselen we elkaar af!
  Ik las wat over het nieuwe moderatiebeleid. Stromen die ook weer overwaaien denk ik. Maar vervelend genoeg voor de enkele slachtoffers, want zo wil ik ze wel noemen.
  Het ga je goed.
  Ga je naar een eiland?? 😉

 6. Jan Bouma 1 juli 2010 om 17:52

  Zodra mijn strijd zal zijn gestreden hou ik op met "de schrijverij" en
  ook met m’n Vkblogs: "gooi ze er maar uit.; ja!"
  Probleem zal zijn dat die strijd nooit beslissend gestreden wordt en ik
  als Don Quichotte de strijd tot in eeuwigheid zal moeten voeren en dus ook
  gedwongen ben om te blijven schrijven tot in eeuwigheid.
  En dat merken natuurlijk al die mensen die voor hun "plezier" schrijven…:))
  Ik heb er geen plezier in!
  Vandaag, of was het gisteren, besteedde ik ook nog een woord aan de veronderstelde
  drang om…"nieuw, nieuw, nieuw" te twitteren per dag of soms per uur" met nieuwe blogs ofwel metaforisch het nieuwe interieur van de kroeg te vernieuwen; ook een soort waanzin dus.
  Zo’n analyse wordt je ook niet in dank afgenomen.
  Maar goed! Beste @Aad je hebt weer een nieuwe aftrap gegeven en ik constateer dat jij het beter
  doet als kroeg- en weblogbaas want hierboven staan alweer drie verloren gewaande bezoekers
  die plotsklaps zich weer melden. Ik kijk morgen wel verder.

 7. landheha 1 juli 2010 om 17:53

  Is die Aad Verbaast er een tijdje uit gegooid, ketst ie gewoon weer terug en hij vind het nog leuk ook 🙂
  Dat is nog eens een boodschap. Een grotere anti-reclame tegen euthanasie heeft niemand nog durven/kunnen bedenken. Bijwijs van het oneindige wiel van het leven
  Respect, diepe buiging.

 8. Kat 1 juli 2010 om 17:54

  Ha leuk, en meteen een goeie rentree…ik heb toch regelmatig aan je gedacht, ontdekte dat afscheidsblog pas laat.
  Maarre..weet je dat wel zeker, van die waan..?
  😉

 9. ron rozen 1 juli 2010 om 17:57

  arme vincent bouma

 10. Peterus 1 juli 2010 om 17:59

  Ben je er weer.
  Kom je lekker druk maken over druk maken want dat is ook een specialiteit op VK blog
  metdewindinderugterugvanweggeweestgroet

 11. BarbaraJansma 1 juli 2010 om 17:59

  Geweldig, om op zo’n manier, met het water tot de krant, het nieuws tot je te nemen en er dan nog zo’n gepeperd verhaal van te maken!

 12. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 18:02

  @Jan: ik ken kroegbazen die er de brui aan geven (ook al recent nieuws). Niert de minste in de kroegenwereld overigens.
  == ik constateer dat jij het beter doet als kroeg- en weblogbaas ==
  Baas in eigen kroeg, is toch een voorrecht. Houden zo. Die houden we er in, in plaas van die er uit te gooien.
  Uitsmijters staan op het menu, en niet aan de deur hier.
  Je hebt toch een goede dag gehad begreep ik? Waarom dan toch wat gemopper?

 13. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 18:06

  @Landheha:
  == Is die Aad Verbaast er een tijdje uit gegooid ==
  Heb ik iets gemist?
  Dank voor de buiging. Met geheven hoofd kwam ik terug, en dat dit! 🙂
  @Kat:
  == ontdekte dat afscheidsblog pas laat. ==
  Je mist ook wel eens wat. Gelukkig maar!
  == Maarre..weet je dat wel zeker, van die waan ==
  Inmiddels weet ik het zeker. Vooralsnog dan.
  Zonder waan is er geen leven. Ja, dat blijkt toch een twee-maanden-nadenkertje te zijn.

 14. antoinette duijsters 1 juli 2010 om 18:09

  Welkom terug en ik hoop dat je genoten hebt van de rust.

 15. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 18:10

  @Ron Rozen:
  == arme vincent bouma ==
  Who the hell is… ??? 🙂
  @Peterus:
  Met niets doen kan je het heel druk hebben.
  Met je druk maken over niets ook nog.
  Kwestie van kiezen. Dan het een, dan het ander.
  Maar druk is het, en zal het blijven.

 16. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 18:12

  @Barbara:
  Volgens mij, als ik het zo snel even zie, ben jij een van de 400 nieuwe bloggers die er bij gekomen zijn tijdens mijn afwezigheid. Gefeliciteerd en welkom natuurlijk!!
  Leuk je hier te zien.
  Zolang er meer komen dan gaan, zit het hier wel snor.
  Een discutable telling overigens. Maar ja, welke stelling is dat niet 🙂
  @Antoinette:
  dankjewel.
  Heerlijk die rust inderdaad. Rust en ritme, vrij in de natuur. Ik droom er van dat dat altijd zou kunnen.
  Helaas. De wereld zit iets anders in elkaar. Maar ik zou zo weer terug willen. Gaat eind augustus ook weer gebeuren.
  Nu hier er weer het beste van maken.
  Heeft ook wel wat overigens 🙂
  Alles goed met je?
  Ik heb al weer genoten van je laatste natuurblog!

 17. Jan Bouma 1 juli 2010 om 18:25

  @Rozen…17:57
  Je hebt nu eenmaal de waterdragers en de gangmakers die graag "het genie" het podium gunnen;
  is een doordenkertje maar je komt er wel uit. Was getekend: Vincent Bouma
  @Aad
  Over die uitsmijters die op het menu straan.. ja, dat mag ik hopen! In elk gemiddeld "Hollands Café-restaurant" is het welhaast het hoofdmenu van de "culinaire kaart" die ze presenteren alsof het gaat om het menu van 4 sterren Michelinrestaurant.
  Waarom ik zo snibbig reageer ondanks mijn overwinning op "de corrupte Staat"? Vermoedelijk omdat ik middels dat vonnis dan toch moet erkennen dat de totale corruptie nog niet is doorgedrongen tot de rechtsprekende macht.
  Je hebt namelijk soms mensen die altijd de maximale weerstand opzoeken. Zo’n iemand ben ik…
  Enfin. ’t Is weer druk genoeg in je kroeg en voor vandaag hou ik ermee op. Zie morgen wel verder.
  Rest me nog te melden dat ik bij @Jezzebel m’n licht heb doen schijnen over die "moderatiehype" maar ook die aanbevelingen waren voor de kat z’n viool….:))

 18. zelfstandig_journalist 1 juli 2010 om 18:27

  Welkom terug in oververhit Nederland. In België is het ook warm en zijn ook de nodige personen buitengesmeten. Nochtans functioneert het land nog als vanouds.

 19. demio 1 juli 2010 om 18:33

  Daar zit wel iets in dat ‘je druk maken over de waan van de dag’ een onmisbaar onderdeel is. Een tijdje zonder is ook heerlijk. Daar is vakantie voor 🙂
  Leuk dat je weer terug bent.

 20. BarbaraJansma 1 juli 2010 om 18:33

  @Aad, ai, daar moet ik mee doen he? Ik wist niet dat je afwezig was, ik dacht: ‘wat zonde dat-ie nooit wat doet"..
  Edit: dank je wel voor je welkomstwoorden!

 21. Doortje 1 juli 2010 om 18:39

  hoi Aad!

 22. Wattman 1 juli 2010 om 18:46

  Ha Aad, blij dat je terug bent! De een na de ander vertrekt op vakantie, en ik moet nog zeker veertien dagen.
  Ze hebben er inderdaad nogal wat uitgegooid, tijdens je afwezigheid… ach, je weet hoe het gaat: ze dronken een glas, ze deden een plas, en alles bleef zoals het was. De mensheid verandert nooit. Hoeveel ze er ook uitgooien…

 23. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 18:47

  @Jan;
  == toch moet erkennen dat de totale corruptie nog niet is doorgedrongen tot de rechtsprekende macht ==
  "Totale".. Tja, dat statement kan je natuurlijk altijd maken. Nietszeggend natuurlijk.
  Mijn laatste illusie: "de zuivere rechtsstaat" is zoals je weet ook al getorpodeerd door menige ervaring. Wees gewaarschuwd en verkoop de huid niet voordat de beer geschoten is. Sterker nog: gevild! Nog sterker: en dat je na het villen nog in bezit bent van de huid, en als eigenaar ekend!.
  Veel beren op de weg. Met of zonder huid. Ze weten je te vinden.
  @Zelfstandig journalist:
  Dank, na België twee keer doorkruist te hebben de afgelopent twee maanden zag ik dat er weinig veranderd was in de tussentijd. Na de grenzen merk je aan het wegdek dat je over de grens bent gegaan. Bijzondere ervaring elke keer 🙂
  == functioneert het als vanouds ==
  Valt niet functioneren daar ook onder? 😉

 24. landheha 1 juli 2010 om 18:48

  @Aad Verbaast
  of je nu jezelf gooit of gegooid wordt, dat maakt toch niets uit voor de beweging?

 25. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 18:51

  @Demio:
  dank voor de steun van mijn stelling geformuleerd na na dit langdurig onderzoek.
  Ook ik kan er achter staan.
  Kort samengevat: zonder waan, geen bestaan!
  @Barbara:
  == ai, daar moet ik mee doen he ==
  Je "moet" niets hier, en alles mag hier. Ook als sommigen daar anders over denken.
  Ik ga je volgen trouwens. Ik zag bijzondere blogs van je inmiddels!

 26. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 18:55

  @Doortje:
  kort maar krachtige reactie van je! Dank , en ook hoi 😉
  @Wattman:
  Je moet nog 14 dagen? En dan? Hele jaar hard werken om drie weken klein te mogen gaan wonen zoals Youp ooit eens vakantievieren samenvatte?
  Van die plas: helemaal mee eens. Maar ook: er kan niet genoeg gegooid worden toch?
  Wat zouden we zonder moeten?

 27. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 18:59

  @Landheha:
  Daar moest ik even over nadenken. Om tot de conclusie komen dat er toch wel een wezenlijk verschil is tussen het gegooid worden of jezelf ‘vergooien’.
  Ik heb nog even de blogs nagekeken over het "paardslingeren" Ik kan je de links nog geven kocht je daar prijs op stellen).
  Nou ik kan je verzekeren dat er grote verschillen zijn!
  Heb jij ook een paard zichzelf zien gooien?
  Springen, ja, maar gooien?
  Een heel andere beweging!
  Kortom: ik handhaaf de stelling. 😉

 28. Pierra 1 juli 2010 om 19:01

  Je bent al weer helemaal ‘bij’. Dat is snel gedaan.
  Leuk dat je er weer bent!

 29. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 19:08

  @Pierra:
  "Helemaal bij" zou ik zelf nog niet durven stellen.
  Knap wennen aan weer een geheel ander ritme. Valt me helemaal niet mee.
  Maar deze verandering van spijs, bevalt ook wel weer. Ik heb weer genoten van je blog!
  Altijd weer een natuuronderwerp om me over te verbazen. Heerlijk. Ook gemist moet ik zeggen.

 30. Wattman 1 juli 2010 om 19:09

  Er moet meer gegooid worden. Gesmeten liefst! Dat is een mooi thema voor een blog…

 31. Jan Bouma 1 juli 2010 om 19:14

  @Aad…18:47
  Even ter verduidelijking het navolgende comment dat ik schreef op één van de meest controversiële weblogs van Nederland @Klokkenluideronline, en alwaar ik vaak gezamenlijk optrek met Micha Kat.
  Daar schreef ik ter geruststelling van je waarschuwing het volgende:
  ==
  jan bouma
  1 juli, 2010 om 19:05
  Over de ter discussie staande rechtspraak in Nederland, het niveau, de integriteit en onafhankelijkheid ervan, kan ik in ieder geval melden dat ik vandaag gewonnen heb van een door mij aangeklaagde “corrupte Staat” en waardoor ik de conclusie moet trekken dat vooralsnog “de Nederlandse bestuursrechtspraak” blijkens dat vonnis van mr. G.J. van Binsbergen niet het predikaat krijgt van een “corrupte Staat”.
  Maar ook ín dit geval, idem elk ander, dient men concreet te zijn met het benoemen van de feiten en omstandigheden. Ik kan me ook niet verenigen met difuse, schimmige, niet bewijsbare feiten en omstandigheden.
  Enfin. De eerste goal is door mij gescoord en de wedstrijd staat voorlopig 1 – 0 in mijn voordeel. (Want soms kun je je beter in voetbaltermen uitdrukken; die worden begrepen door de Vox Populi).
  Zie onderaan mijn Volkskrantblog de laatste update van vandaag: http://www.vkblog.nl/bericht/267947/Nimmer_zal_het_Recht_niet_in_het_geding_zijn!
  ==
  En nou echt tot morgen… groet! jb

 32. zelfstandig_journalist 1 juli 2010 om 19:24

  Misschien functioneert het in België zelfs wel beter dan in Nederland :-). Met het oog op de politieke toekomst althans.

 33. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 19:28

  @Wattman: Ik ben er klaar voor, jij ook begrijp ik. Meerderen begrijp ik zelfs zo even de blogs doorscannend van de afgelopen weken 😉
  Misschien een leuk thema voor een VKblogdag? Het wordt komkommertijd per slot van rekening :-))
  @Jan:
  Tel uw zegeningen, is dan het gezegde. Maar ook: één uitspraak, maakt nog geen zomer.
  Had ook een oud Fries spreekwoord kunnen zijn overigens.
  Om je opperbeste humeur na deze zege je niet geheel te ontnemen dan nog maar een opstekertje voor je:
  je refereerde veelal naar de Pikmeer arresten.
  Wel nu. Er is inmiddels een nieuwe verzamelnaam geformuleerd op mijn persoonlijke voorspraak.
  De "ik-pik-het-niet-meer-arresten". Uiteraard het pikmeer arrest als voorbeeld.
  Zal ik jou arrest er ook bij plaatsen?

 34. Marjelle 1 juli 2010 om 19:29

  Welcome back, Aad! Leuk dat je heerlijk twee maanden waanloos hebt kunnen doorbrengen. 😉
  Mooi blog, en klinkt als een mantra dat ‘gooi ze d’r maar uit!’ 🙂

 35. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 19:45

  @Zelfstandig journalist:
  Beter? Wie zal het zeggen. In ieder geval heel anders, dan dan weer wel.
  Respect overigens dat zelfs in zo’n chaos daar, het blijkt dat Be;lgië gewoon nog bestaat.
  Vanuit dat gezichtspunt kan men inderdaad stellen dat het er dan toch iets beter moet functioneren dan in Nederland. In zo’n chaos zouden hier de polders al lang ondergelopen zijn. Om maar iets te noemen.
  @Marjelle:
  Goed je weer te zien.
  Een bijzondere ervaring inderdaad: waanloos te zijn. Heel bijzonder zelfs.
  Ik kan me nu een beetje voorstellen wat een kluizenaar/heremiet zo aantrekkelijk vind om geheel afgesloten te leven van de buitenwereld.
  Of ik het altijd zou kunnen, zou ik niet weten..
  Alles nog een beetje onder controle in R?

 36. Jan Bouma 1 juli 2010 om 19:47

  ‘@Aad..19:28
  t is nou niet de bedoeling dat ik tot aan het Gerechtshof of de Hoge Raad hoef en moet door procederen en dat ik het stadium van "Arresten" niet zal bereiken. Maar als m’n tegenstanders denken dat ik dat zonodig niet zal doen komen ze wel van een kouwe kermis thuis. Ik probeer ze maar vast te beïnvloeden vooraf. Het is ook totaal zinloos om tegen Mithras te strijden!:))
  En nou echt tot morgen; ik zit achter de computer en dan switch je al te gemakkelijk even voor weer een corrigerend comment.
  Niet ingelogd deze keer.

 37. antoinette duijsters 1 juli 2010 om 19:49

  Aad, ik denk dat het allemaal wat opgeblazen wordt, ik denk niet dat een blog verwijderd word omdat een blogger er een tijdje niet is. Bovendien zijn het over het algemeen de laatste blogs waar eventueel vervelende reacties komen. Als je een paar dagen niet blog, denken ze al niet meer aan je.

 38. Reine jRagolo 1 juli 2010 om 20:12

  Je bent natuurlijk nooit te laat maar Rikus heeft tijdens jouw afwezigheid zoveel successen geboekt
  dat we wellicht nooit zullen weten of jij dat nog kan evenaren.
  Maar succes kent ook een schaduwzijde. Zijn blonde vriend zwijgt. Van je vrienden moet je het hebben?

 39. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 20:19

  @Jan: optimistische gedachte van je dat je denkt het stadium van de arresten niet te zullen bereiken.
  Ik hoop het voor je.
  Maar ik denk persoonlijk dat er nog wel een paar jaar en nodige procedure nodig zijn om de "milieucriminelen" in de hoek te krijgen waar ze horen: gooi ze d’r uit!
  Er is nog stof voor jaren en jaren voordat de rotzooi in jou achtertuin is opgeruimd. Dat alles onder het motto: Not In My Backyard.
  Tot morgen, wordt vervolgd 😉

 40. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 20:25

  @Antoinette:
  Ik denk persoonlijk ook dat de soep niet zo heet wordt gegeten als die wordt opgediend.
  De "bende van 4" heeft daar helaas niets meer aan. Daar is dat leed al geschied.
  == ik denk niet dat een blog verwijderd word omdat een blogger er een tijdje niet is ==
  Maar ik lees toch echt van de hand van de moderatoren, dat als er niet wordt gereageerd op een suggestie tot verwijdering, het blog zal worden gesloten…
  En als de mail dan even niet gelezen wordt?
  Vreemde gang van zaken toch?
  @Reine jRagolo:
  == zoveel successen ==
  Wat defineer jij als succes in deze??
  Ik vraag dit omdat ik even niet kan bepalen wat succes in deze is als je van het blog bent verbannen. En zelfs met argusogen door de moderator wordt bekeken of hij nog ergens reageert..
  Is dat succesvol?
  Vreemde maatregel overigens naar mijn mening.

 41. Reine jRagolo 1 juli 2010 om 20:36

  Rikus heeft wekenlang blogs gemaakt over de politiek en met name over Geert Wilders.
  Blogs met veel optimisme over het gedachtegoed van W. Ze trokken veel voor- en tegenstanders aan hetgeen resulteerde in vaak honderden reacties, iedere dag weer.
  Rikus is er wel een week tussenuit geweest wegens hartfalen en ook een week wegens een schorsing. Rikus weigert om reacties weg te halen. Een aantal bloggers steunen hem hierin.

 42. Bart 1 juli 2010 om 20:45

  Gooi het er maar uit, die olie, in de Golf van Mexico, dacht BP.
  Cynisme ten top, Aad…
  En…hartelijke welkom terug, natuurlijk! 🙂
  Hartelijke groet, Bart

 43. Isis Nedloni 1 juli 2010 om 20:48

  Je komt vol energie terug
  en
  moest ik erg lachen
  om je humoristische opmerking
  op mn koele koele blog; )))))
  Welkom welkom back!

 44. antoinette duijsters 1 juli 2010 om 20:53

  Aad, jou blog staat er toch nog. En als ik geband zou worden, geen haar op mijn hoofd dat er aan denk hier dan rond te blijven hangen. Dan zoek ik wel een ander stekje.

 45. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 20:57

  @Reine jRagolo:
  Ik ken de blogs van Rikus. Ook de onderwerpen en insteek die hij kiest.
  Inmiddels (bijgelezen) begrijp ik ook dat hij geschorst en zelfs verbannen is.
  Niet vanwege de inhoud van de blogs begrijp ik, maar meer vanwege wat er in de reactiriumte gebeurde.
  Los van een waardeoordeel daarover (ik heb die reactieriumten niet gelezen): je geeft geen antwoord op mijn vraag: "Wat defineer jij als succes in deze??"
  Een open vraag overigens.

 46. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 21:01

  @Bart: Dank, ik heb er weer zin in.
  Die spuiter heb ik nog niet eens genoemd. Je hebt gelijk. Had er bij gemoeten.
  Daar is die de Vries natuurlijk helemaal niets bij.
  Wat een ramp daar.
  Weg met die olie..
  Ik begreep dat er onder de Noordzee ook weer grote velden zijn gevonden recent. Laat die maar dicht zou ik zeggen..
  In plaats daarvan een setje windmolens, lijkt me toch een beter plan.

 47. Reine jRagolo 1 juli 2010 om 21:03

  Aandacht, jij zult het toch ook een compliment vinden als je veel reacties krijgt.

 48. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 21:05

  @Antoinette:
  == Aad, jou blog staat er toch nog ==
  Klopt.. Maar (pas gebleken bij terugkomst) had ik geen mailtje van een of andere moderator gekregen..
  Wat als dat wel zou zijn gebeurd? Toch een onmogelijke regel, gezien de sanctie die er bij gegeven wordt?
  == En als ik geband zou worden, geen haar op mijn hoofd dat er aan denk hier dan rond te blijven hangen ==
  Dat vind ik wel een leuke opmerkng van je. Als je geband wordt kún je toch niet eens meer "rond blijven hangen"?
  Nou ja, een beetje dan: kijken, maar aankomen niet…
  Vreemde regel. Zelfs criminelen voor altijd opgesloten mogen nog communiceren met de buitenwereld….
  Hier mogen de verbanden niet eens meer iemand een vriendelijke goedemorgen wensen begrijp ik….
  Eens een boef altijd een boef?

 49. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 21:14

  @Isis:
  Vanuit de koelkast (met internetverbinding), dank voor je reactie!
  Heb je een flinke voorraad ijsklontjes aangemaakt voor morgen? 😉
  @Reine:
  succes=aandacht?
  Dank voor de uitleg van jouw definitie van succes.
  Mijn reactie: iedere blogger heeft zo zijn eigen ambities met het bloggen. Als consequentie van die individuele en onderscheidenlijke ambities zijn per definitie de succesfactoren voor die blooger dan ook in hoge mate individueel onderscheidenlijk. Geldt ook voor Rikus mag ik aannemen. Ik ken ze niet.
  Ik kan slechts constateren, dat zijn door jou vermeende "succes" heeft geresulteerd in een permanente ban hier.
  Zou dat zijn ambitie zijn geweest dan kan het succesvol genoemd worden, zoals jij stelt.
  Ik zou niet durven stellen dat dat zijn ambitie was echter.. Vandaar mijn vragen aan je.
  Om mogelijke misverstanden te vermijden: ik heb nooit problemen met Rikus gehad.
  Kwam ook mede omdat ik zelden op de inhoud van zijn blogs reageerde

 50. Lucas Lay 1 juli 2010 om 21:17

  Welkom terug! 😉

 51. antoinette duijsters 1 juli 2010 om 21:18

  Aad, er zijn bloggers terug gekomen, hebben een nieuwe kans gekregen, het gebeurt dus wel eens, maar als je het dan weer verpest. dat doe je toch zelf. Ik moet me ook aan de regels houden van mijn huurcontract, als ik een wietplantage begin en het wordt ontdekt, sta ik op straat. Zo zit de wereld in elkaar.

 52. assyke 1 juli 2010 om 21:20

  @Ha die Aad!
  Wat een rare tijd om terug te komen
  als ik jou was zou ik nog even pootje hebben gebaad
  morgen 38 graden, hoorde ik
  ik ben benieuwd wat dat zweet ons gaat opleveren aan Aadtypische blogjes;-)

 53. Reine jRagolo 1 juli 2010 om 21:29

  21.14 Vind jij het een complement als er veel mensen reageren op je blog?

 54. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 21:32

  @Lucas: wel weer erg leuk om terug te zijn!
  Ik moet je nog even teruglezen. Ik zag inmiddels wel dat je op Twitter meer tekst produceert dan op het VKblog 😉
  Klopt toch?

 55. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 21:34

  @Antoinette:
  Klopt wat je zegt.. Soms kan de boel te erg op scherp worden gezet. Geldt voor beide kanten overigens. Ik zag er wel wat voorbeelden van..
  Heeft naar mijn mening niet bijgedragen aan een oplossing. Meer disharmonie als gevolg, met een scheiding tot gevolg. Jammer.. Had ook anders gekund..

 56. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 21:37

  @Rikus: knappe jongen die kan inloggen als er op zijn weblog staat dat dat niet kan. De wonderen zijn de wereld nog niet uit 😉
  == k heb het 3 keer gelezen, maar kan het niet vinden ==
  Ik snap niet waar je opmerking naar refereert..
  @Kletersteeg:
  Krijgen ze ook wel is mijn voorspelling..
  @Reine:
  Hangt er van af hoe ze reageren..

 57. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 21:40

  @Assyke:
  Ik heb het mooie weer meegenomen geloof ik, als ik dat al zou kunnen, wat ik niet kan natuurlijk.. Kon ik het maar.
  Leuk dat je op het vorige blog ook nog langskwam terwijl ik al lang weg was! Bijzonder vond ik dat van je.
  Ik moet nog bijlezen wat voor Assyke-typische blogjes geschreven hebt ;-))

 58. Reine jRagolo 1 juli 2010 om 21:50

  21.37
  Is een moderator niet gewoon nodig.
  Ik zie soms dagenlang teksten staan die uitermate schofferend zijn.
  Ik ben voor een moderatie die snel werkt en goede werkafspraken met bloggers kan maken.
  Nu hebben we het systeem van politieagent na een aantal dagen. Dat geeft veel boosheid.
  Verkeerde opmerkingen die er na een paar dagen nog opstaan zijn feitelijk "verjaard."
  Extra irritant is dat schofferende opmerkingen de sfeer op het vkblog naar beneden halen.

 59. martin 1 juli 2010 om 21:51

  Aad laat ik het voorlopig er bij houden te zeggen dat ik het prettig
  vind dat je weer terug bent. Je maakt het blog een fijnere plek.
  De postbode kunnen we er ook nog wel uit gooien. Niet paar, maar
  gelijk goed. Wat dacht je van zo’n 11.000 stuks. Ruimt lekker op bij
  TNT-post.
  Reine ik had net nog een gek op mijn blog. Een opmerking die te gek
  was voor woorden, laat staan digi-woorden. Die gooi ik eraf. Bam en een
  ban. Geen probleem. Heb ik geen moderator voor nodig. Dit is een
  community met allerlei mensen. Net de echte wereld.

 60. De Stripman 1 juli 2010 om 22:03

  Kijk ik een middagje niet op het blog en wat denk je ? Is Aad weer terug ! Leuk ! Ik heb je gemist, hoor…;o)
  Hier is overigens weinig veranderd. Het is nog net zo sereen en rustig als altijd…;o)

 61. Reine jRagolo 1 juli 2010 om 22:21

  Martin
  Er zijn toch veel bloggers die hier slecht mee om kunnen gaan en zich bedreigd voelen.
  Dat is in en in triest.
  Internet is prachtig maar kan ook een nachtmerrie zijn.

 62. Johan HvD 1 juli 2010 om 22:26

  Dag Aad, mooi hoor, vol energie in deze benauwende hitte.
  De Beweging beweegt weer, zullen we maar zeggen… 😉

 63. Grutte Pier 1 juli 2010 om 22:31

  Ik zag je overigens wel met een zekere regelmaat ‘langskomen’. Strak in de leer doet ook weer zo zeer…. 😉

 64. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 22:32

  @Reine 21:50
  Er is al veel geschreven en gezegd over de ‘moderatie-nieuwe-stijl’. Niet echt nodig die lange discussies nog eens over te doen hier. Waarmee ik niet wil zeggen dat ik er geen mening over zou hebben. Die heb ik wel.
  Ik zou haast zeggen zoveel bloggers, zoveel meningen. Gezien het aantal incidenten (die er al jaren zijn overigens) blijft het naar mijn mening een randverschijnsel.
  Een dorp zonder randverschijnselen is overigens ook maar een saai dorp. Worden de randverschijnselen tot standaard verheven, dan wordt het een andere zaak.
  De veldwachter van het dorp heeft er 4 burgers uitgezet. Terecht of onterecht. In dezelfde periode zijn er 400 burgers bijgekomen. Het dorp loopt nog eens vol 😉
  22:21: omgaan met randverschijnselen kan je ook leren. Daarnaast geeft de VKblog ook meerdere gereedschappen om zelf actie te ondernemen als er passanten komen die je ervaart als nachtmerrie.

 65. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 22:37

  @Martin:
  Die bodes hadden er ook zo maar bijgekund. Gemoeten inderdaad..
  Een vreemde zaal overigens, wat ik er zo even van las. Alle full-timers krijgen ontslag.. Kunnen wel weer (deels) als part-timer aan de slag.
  Zijn de vakbonden inmiddels door de hitte bevangen?
  Over waan gesproken..

 66. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 22:42

  @De Stripman:
  Je moet er ook bovenop blijven zitten stripman!! Ik kon ook niet even weg of de verkiezingen hier in Nederland lopen helemaal uit de hand..
  Verder lees ik inmiddels met genoegen op twitter de laatste weerrapporten van je. Nog ruimte op het balkon? 😉
  @Johan HvD: de vingers konden wel weer eens wat extra beweging gebruiken, na zo’n lange zit.
  Hoe is het met jouw onderstel in de tussentijd?
  Kun je al weer strafschoppen?

 67. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 22:45

  @Grutte Pier:
  Dat jij dat allemaal zo bijhoudt zeg.. Waarom eigenlijk?
  Als je dat overigens goed gedaan hebt, dan zou je gezien hebben dat ik me sinds een paar dagen even heb ingelezen. Kost wat maar dan heb je ook wat.
  Strak in de leer doet mij geen zeer.

 68. helena 1 juli 2010 om 22:48

  Goed dat je er weer bent en een fijne vakantie hebt gehad!
  mooie samenvatting met als term "gooi er maar uit"!
  Het waren trouwens niet allemaal bloggers die zijn verbannen, Rikus had inderdaad een blog, Ruud was al langer verbannen maar had ook een blog, en de andere twee die waren reageerders. Nooit een blog gehad dus.
  Ik vind wel dat als er mensen met stille trom vertrekken die ook zijn verbannen dat ik dan zeker weet dat niemand voor hen zal opstaan.
  Ja de postbodes het is een rare wereld aan het worden. Ook bij heb was het puur produktiewerk geworden las ik in de krant. Niets mocht meer… en nu worden ze ontslagen. Lang leve de privatisering, de moordende concurrentie etc. Bloody shame!

 69. Reine jRagolo 1 juli 2010 om 22:52

  Aad 22.32
  Waar zijn die 400 bloggers? 380 accounts die slechts 1(?) X gebruikt worden?
  Toch kom even terug op Rikus. Het zit me helemaal niet lekker hoe het met Rikus is afgelopen.
  Het is voor mij een raadsel dat het zo uit de hand gelopen is. Ik heb met verbazing gezien hoe
  de zaak week na week verder uit de hand is gelopen. Ik kan niet beoordelen hoe er een weg terug moet zijn maar het moderatieteam heeft hem, naar mijn smaak, veel te lang aan laten modderen.
  Daarbij in acht genomen dat ik niet weet of ik over de volledige berichtgeving beschik.
  Bij voorbaat mijn dank dat ik dit kan spuien.

 70. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 23:01

  @Helena.
  Dank. Je bent altijd scherp op onduidelijke formuleringen. Die je dan (ook in dat geval terecht) even rechtzet.
  Klopt geheel wat je stelt over ‘de vier’..
  == Ik vind wel dat als er mensen met stille trom vertrekken die ook zijn verbannen dat ik dan zeker weet dat niemand voor hen zal opstaan. ==
  Deze zin van je kan ik niet geheel duiden. Wat bedoel je te zeggen?
  Postbodes:er zit ook een andere kant aan deze medaille:
  Het was ook wel een grote luxe.. Waarom moet de post elke dag bezorgd worden (zijn ze nog steeds van plan, prive geloof ik). Voor mij mag het best om de paar dagen. Of zelfs twee keer in de week. Dat dan ook weer wel.
  Hier komen wel drie postbodes van verschillende bedrijven elke dag aan de deur.. Heel wat aanloop hier 😉
  Ook wel eens lekker trouwens. Ik heb twee maanden geen post gezien.. Mis je ook niets aan, zo bleek.
  Heeft ook iets met waan te maken.

 71. Annet 1 juli 2010 om 23:10

  Welkom thuis Aad
  Want het giet zoals het giet:)

 72. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 23:10

  @Reine:
  == 380 accounts die slechts 1(?) X gebruikt worden? ==
  Zou zo maar kunnen. Niet alle bloggers zijn regelmatig actief. Ik constateer slechts dat er 400 bloggers bij zijn gekomen in twee maanden.
  Ik zie overigens wel degelijk een flink aantal nieuwe namen (voor mij). die wel degelijk flink actief zijn.
  Prima toch?
  == Ik heb met verbazing gezien hoe de zaak week na week verder uit de hand is gelopen. ==
  Ik niet dus, ik heb dat allemaal niet gevolgd, zoals je weet.
  Als iets uit de hand loopt is het veelal een gevolg van de niet functionerende interactie van meerdere partijen.
  Vaak kan dat voorkomen worden. De blogger speelt daar ook een belangrijke rol in..
  Ik kan niet beoordelen (nogmaals) of dat hier een rol heeft gespeeld..
  == het moderatieteam heeft hem, naar mijn smaak, veel te lang aan laten modderen. ==
  Er is veel discussie, zie ik, over de taken en bevoegdheden van een moderatieteam..
  Maar ik dacht toch wel te kunnen stellen dat er een zekere consensus is dat een moderatieteam niet tot taak heeft om bloggers bij de hand te nemen om iets in zijn blog of daaronder niet uit de hand te laten lopen.
  Daar zijn coaches voor, of zelfs heuse blogpsychologen 😉

 73. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 23:12

  @Annet: ut giet on!! :-))
  Heerlijk om het mooie drentse landschap weer te zien in alle glorie!!

 74. Geroma 1 juli 2010 om 23:44

  Welkom terug weer, Aad……Dit nummer gooi ik er even speciaal voor jou in: http://www.youtube.com/watch?v=qx6_0Do0qGQ
  ::–))

 75. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 23:46

  @allen:
  een interessante strijd achter de coulissen is gaande zo merk ik..
  Zelden of nooit reageerden Kletersteeg, Rikus, Klaphek op mijn blogs.
  Vanavond Zowel Rikus als Kletersteeg.. Ik verbaasde me er al over.
  Nu zie ik hun reacties niet meer staan. Ze zijn er dus spontaan uit gefilterd door de moderatie. Ik zie dat elders ook gebeuren trouwens.. Wat een werk zeg..
  Tenzij er een partijtje software geschreven is… kan natuurlijk ook..
  Volgens mij wordt het volgende spel gespeeld..
  Kletersteeg e.a. droppen links en rechts reacties.. Niet uit interesse.. Maar om te testen of het moderatieteam hard aan het werk is..
  Zo houden ze elkaar druk bezig en van de straat.. Hoe lang nog?? En met welk doel?
  Had ik het hier niet over waan??? ;-))

 76. cor3306 1 juli 2010 om 23:49

  met de volkskrant in zee gegaan……?!..( dag dat je weer in blogland bent gooi je ons onmiskenbaar voor de voeten)

 77. Aad Verbaast 1 juli 2010 om 23:52

  @Geroma: Goed je weer te zien.
  Ik las je krukkenverhaal. Ik schrok er wel van zeg.
  Maar ik begrijp dat het alweer veel beter is inmiddels.
  Gelukkig!!
  Muziekje: Dank. je weet ze wel te vinden zeg, heel toepasselijk :-))
  @Cor:
  aan het formaat kan je zien dat het of een oude foto is, of niet de VK..
  Dat is nu zo’n klein krantje geworden
  Ik voel aan mijn water, dat ik nog wel met de VK in zee wil, maar zij niet met mij ;-))

 78. Glaswerk 1 juli 2010 om 23:58

  @Aad: Ja hoor, hij is weer "thuis" en de reactiedraad is qua lengte al na een paar uur (bijna) niet meer om door te komen… 😉

 79. Marjelle 2 juli 2010 om 00:01

  Lang niet alles, Aad, maar ik ben wel een aantal weken geleden begonnen met een nieuwe serie ‘Beeld van een blogger’ (4 delen tot nu toe, een aantal in voorbereiding), dat dan weer wel. 😉 (Opvolger van ‘Bloggers in beeld’, maar dan heel anders.)

 80. Thera 2 juli 2010 om 00:39

  Ha Aad, er is nog wel meer schokkends gebeurd, maar daar mogen we het niet over hebben. http://www.eenvandaag.nl/criminaliteit/36059/nederlander_verdacht_van_pedofilie_in_cambodjaanse_cel
  (lees ook de reacties)

 81. johanna_nouri 2 juli 2010 om 00:56

  Welkom terug Aad. Je bent node gemist.
  Een tsunami van nieuwe bloggers?

 82. VSp 2 juli 2010 om 07:20

  De bestudering van het metamorfologische proces van een smakelijke uitsmijter, die hoe dan ook, in welke vorm en hoedanigheid dan ook, weer tevoorschijn komt, belooft wederom veel goeds met jouw lekkere binnenkomer.
  Welcome back home!

 83. VSp 2 juli 2010 om 07:20

  De bestudering van het metamorfologische proces van een uitsmijter, met zijn vele verschijningsvormen, die hoe dan ook, in welke vorm en hoedanigheid dan ook, weer tevoorschijn komt, belooft wederom veel goeds met jouw smakelijke binnenkomer.
  Welcome back home!

 84. Satuka 2 juli 2010 om 08:04

  Ha Aad!
  Welkom terug en nog dank voor de felicitaties. Krachtige comeback trouwens.
  == Vrijheid van meningsuiting geldt natuurlijk niet als je in een hiërarchische relatie zit. Dan wordt alles anders. Wie zit niet in een hiërarchische relatie? ==
  Bingo. Er is altijd iemand die de touwtjes in handen heeft. En we zijn hier maar te gast, we betalen niets (never mind de reclame-inkomsten) dus hebben we ons te voegen…
  Ik niet dus. Ik ben verhuisd naar blogspot (daar had ik al een slapend blog ;).
  @ Theo 01-07-2010 17:36
  Als er meer mensen zouden protesteren/staken dan zou er misschien iets veranderen.
  Waar is de spirit van de jaren 60.. 70 vdve toch gebleven…?
  We worden langzaam gekookt..http://en.wikipedia.org/wiki/Boiling_frog

 85. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 08:43

  @Glaswerk:
  "reactiedraad": aan het werk weer!
  Ook wel iets wat ik gemist heb overigens. Stencilmachine vergeten mee te nemen. Dus van die camoingkrant kwam ook niets. Stof genoeg overigens. 😉
  @Marjelle: snel even gekeken naar je bloggers in beeld. Bijzonder project van je trouwens. Gedurfd ook wel, zeker ook van de bloggers die zich laten beschrijven. Mooi in beeld gebracht trouwens.
  Je foto’s worden steeds mooier trouwens. Druk, druk, druk? 🙂

 86. Jan Bouma 2 juli 2010 om 08:43

  @Aad
  @Satuka
  Alsof de duvel ermee speelt of de grote Voorzienigheid (= Mithras) maar zeer vaak blijk ik precies dat te schrijven dat past binnen een bepaalde context. Zo dus ook het navolgende. Het onderstaande schreef ik zojuist op het blog van dat moderatieteam. (Ik wist overigens nauwelijks dat dit gedoe weer speelde)
  ==
  Alles zal wel gezegd zijn zo langzamerhand hierboven. In grote lijnen ben ik het eens met @Satuka en @Mihai en met @Jezzebel. Maar… v o o r d a t al die controversiële standpunten aan de orde kwamen ware het toch beter geweest dat er wat buiten de gevestigde denkpatronen gedacht zou zijn. Ik bedoel te zeggen dat in feite niemand een niet goed en een niet succesvol Vkbloggersplatform zich zal wensen.
  Hoe bereik je dat? Door een democratisch overleg tussen partijen. Dan zijn er 2 partijen in het geding. Het medium de krant, de Vk dus met anderzijds de gebruiker, de Vkblogger. Als beide partijen nu eerst eens op democratische wijze hadden vastgesteld hoe en op welke wijze aan de doelstelling (synergie, succes) had moeten worden voldaan was al dit gekrakeel ook overbodig.
  Tenslotte nog dit. (niet uitputtend)
  1) Ik heb voorgesteld om die synergie uit te buiten en wel door de beide partijen beter met elkaar te laten interfereren. Dus: Vkbloggers rouleren alfabetisch met 20 bijdragen eens per week op één pagina in de papieren krant. Komt eenieder aan de beurt na zoveel tijd. (Je hoort er niks over; koudwatervrees of moet de ivoren toren verdedigd worden?)
  2) Hoewel er privaatrechtelijk van alles over te zeggen valt (het modereren binnen de éénzijdige vastgestelde regels) meen ik te stellen dat er onnodig schade ontstaat door de belangen van beide partijen hier niet te laten samengaan en uit te buiten. De aanpak die nu gehanteerd wordt doet toch wat denken aan het "wij tegen zij"-model terwijl er geen tegenstellingen horen en hoeven te zijn qua de doelstellingen. De VK zou zich wat meer marketinggericht kunnen opstellen. Ik heb dan ook aanbevolen dat het moderatieteam, dat heel goed kan schrijven, gewoon journalistiek aan de slag gaat en geen tijd meer besteedt aan het lezen en modereren want dat is sowieso een heilloze weg en tijdsverspilling. Niet in het minst omdat al die gebande lieden op allerlei wijzen zich toch weer kunnen manifesteren. Het zou jammer zijn overigens dat daardoor dit hele Vkbloggersplatform zou kunnen worden opgeheven.
  Allen een bloedhete dag! Groet! ….Hahaha.. over `boiling` gesproken "Satuka’ ….
  ==

 87. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 08:48

  @Thera:
  ik had het vlak voor mijn vertrek al meegekregen. Alhoewel ik die uitzending niet had gezien.
  De reacties onder die uitzending spreken boekdelen.
  Het heeft vaak door mijn hoofd gespeeld. Een afschuwelijk verhaal, een nachtmerrie, van welke kant je het ook bekijkt. Zou hij schuldig zijn dan is het afschuwelijk. Zou hij onschuldig zijn, dan is er onnoemelijk leed over hem uitgestort. Geeft maar weer eens aan hoe krom rechtssystemen kunnen zijn.
  Ik had gehoopt dat er inmiddels duidelijkheid zou zijn. Niet dus.
  == maar daar mogen we het niet over hebben ==
  Waarom niet??
  @Joanna: tsunami zou ik het niet willen noemen. Ik zal nog wel eens in een oud blog van me nazoeken hoe dat een tijd geleden was. Om te kijken of het er nu meer of minder zijn geworden.
  Misschien heeft de redactie "lokbloggers" ingezet? 😉

 88. Thera 2 juli 2010 om 09:00

  Op verzoek van de familie haalt de moderatie alles weg, dat hierover wordt geschreven. Piëteit en om wild gespeculeer te voorkomen. Voelt wel vreemd, want uiteraard bestaat de behoefte hierover met elkaar van gedachten te wisselen, maar ik heb er ook wel begrip voor. Alhoewel ik het vreemd vind, dat mensen zelfs de link naar zijn dagboek weg moesten halen uit hun widgets.
  Ach, het is een wonderlijke wereld.

 89. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 09:03

  @VSp:
  ingooiers, uitsmijters, inkoppers, etc. Het hoort allemaal bij het tijdsbeeld waar we ons zo prima mee kunnen vermaken.
  Nozemientje had het treinverkeer platgelegd las ik? Kijk dat is nog eens "actie, harde actie".
  Op de barricaden!
  P.S. ben je nu ook door de DB geband, en wordt actief geweerd van hun platforms?
  @Satuka: ik zag dat je verhuisd was. En ben benieuwd hoe je dat gaat bevallen.
  Inderdaad: er is een hiërarchische relatie die tot op zekere hoogte het gedrag bepaald. Dat wordt wel eens vergeten. Fact of life. Net als in het echte leven kan je dan ontslag nemen. Of de directie (de meerderen) proberen te overtuigen van een andere bedrijfscultuur, en/of ander beleid etc. Of hopen dat de storm veroorzaakt door de leiding weer over waait. Zo zijn er diverse paralellen te bedenken met een werkzame omgeving. Micro=macro toch? Ook hier weer.
  Naar de directie stappen en gaan roepen over ‘mensenrechten’ etc (wat ik links en rechts) ook zag gebeuren lijkt me niet de meest effectieve methode in dit geval het VKblog weer een bruisend platform te laten worden voor alle gezinten, meningen en visies.
  Oh ja: Ik neem nog geen ontslag 😉
  Net als bij elke ‘werkgever’: overal is wel wat.

 90. Jan Bouma 2 juli 2010 om 09:13

  …en de humor vergeten we ook nooit
  dus als vanouds als "Aad schrijft± °°@Satuka: ik zag dat je verhuist was.°°
  dan leest u verhuisd met een d i.p.v. een t want in de de verleden tijd luidt de
  vervoeging ik verhuisde met een d maar het is een ongevaarlijke afwijking van Aad
  en daarom zullen we hem blijven kennen als een verder uitstekende taalvirtuoos
  etc etc etc…))

 91. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 09:15

  @Thera: dank, nu begrijp ik je opmerking. Niet de ratio er van, maar vooruit.
  Inmiddels wel de volgende site gevonden met dagboeknotities van Cees zelf vanuit de gevangenis en een stuk gelezen (kan blijkbaar wel..)http://dewaarheidovercees.wordpress.com/
  Wonderlijke wereld inderdaad.

 92. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 09:24

  @Jan: 08:43
  Een bijzondere reactie van je richting moderatoren.
  Je idee van die 20 roulerende bloggers was natuurlijk al bekend. En democratisch (je houdt er wel van begrijp ik) al meteen afgeschoten als ik me goed herinner..
  Verder kan ik je tweede suggestie wel ondersteunen.
  Maar om in deze ook maar jouw woorden maar eens aan te halen: "we zien wel, of niet"
  Je zult maar moderator bij de VKblog zijn..
  09:13: dank voor de correctie.. Meteen even aangepast natuurlijk 😉
  Als ik het volgende van je lees:
  ± °°@Satuka: ik zag dat je verhuist was.°°
  dan mag ik wel door jou als een taalvirtuoos met gebreken worden neergezet, maar dan ga jij toch wel op voor de "Koning van de creatieve interpuncties"!!
  Tip: vandaag in de koelkast blijven zitten. Wel eerst even er voor zorgen dat je het schakelmechanisme van het lampje even aanpast zodat als je de deur dicht doet het lampje aan blijft staan.

 93. Jan Bouma 2 juli 2010 om 09:43

  "Aad… Nee.. dat heb je mis inzake die krankzinnige `interpuncties´ want `INEENS´doet dat toetsenbord niet meer wat ik aansla en daar snap jij natuurlijk weer alles van. Dus tik een ` was dat bedoeld als `openen aanhalingsteken` een dubbele punt ziet er zo uit…± en dan lees jij een plusmin terwijl ik een dubbele punt bedoelde… enfin.. nou glimlach jij weer over zoveel dommigheid. Pas als ik weer opnieuw opstart is alles weer normaal. Ik snap er geen zak van, maar zoals je zegt, t wordt warm genoeg en ik laat het technische probleem voor jouw rekening ter oplossing… We zijn wel weer aardig op dreef tussen haakjes en die zien er zo uit.. ) en ‘
  Hopeloos… Amuseer je. Ik kijk later op de dag wel weer eens.
  Nog een opmerking± ik heb nooit een publieke bespreking meegemaakt omtrent mijn voorstellen… dus als je zegt `afgeschoten´ is dat niet waar. Groet.

 94. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 09:57

  @Jan:
  Kijk Jan, zo zie je maar weer dat iets opnieuw opstarten, soms nare problemen kan oplossen. Je had het al bedacht..
  Nu vraag je mij watr de oorzaak van die problemen zijn. Het antwoord is natuurlijk evident (en zal je aanspreken): de eeuwigdurende domheid natuurlijk! Van jou in dit geval.
  Deze keer zal ik voor het gevraagde advies van je geen rekening sturen.
  De oorzaak is dat je met je dikke vingers wrs tegelijkertijd de Ctrl én Shift knop hebt ingedrukt (per abuis natuurlijk).
  Wat overigens ook de oplossing is om het probleem op te lossen: nog een keer doen.
  Ook weer een wijze les des levens. Als iets fout zit, is niet altijd opnieuw iets opstarten de enige oplossing, soms kan twee keer dezelfde fout maken, het probleem ook weer oplossen..
  Na deze wijze lessen (voor jou zeker), ga ik weer verder met lezen. Nooit te beroerd om iemand een beetje te helpen. 🙂
  == ik heb nooit een publieke bespreking meegemaakt omtrent mijn voorstellen… dus als je zegt `afgeschoten´ is dat niet waar ==
  Jij vergeet ook wel eens wat!

 95. Jan Bouma 2 juli 2010 om 10:07

  ja zo lus ik er nog wel een 1 !
  Hier zit een taalfout in+ vindt je hem= nou 2, nee 3
  de groeten… + het spamwoord luidt… WAHAHAHAHAA…± `

 96. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 10:34

  @Jan:
  Da’s goed om te horen (dat je er nog een lust). Neem er nog een dan!
  Je stelt altijd prijs op wat bewijsvoering (per slot van rekening kan iedereen wel wat roepen immers).
  Bij deze. Ik tik even de reeks boven de cijfers boven het toetsenbord in:
  ! @ # $ % ^ & * ( )
  Nu (tegelijkertijd) de Ctrl én Shift knop en dan nog een keer hetzelfde doen.
  ! " # $ % & _ ( ) ‘
  Dat ziet er heel anders uit..
  Oorzaak: standaard staat er (bij mij) "Verenigde Staten" toetsenbord aan..
  Maar je kan ook wisselen naar andere toetsenborden, die dus een andere lay-out hebben voor de leestekens.
  Het enige wat aardig is gestandariseerd is het QUERTY systeem. Een aardige naam overigens voor iets wat duidelijk is..
  Compris inmiddels?
  P.S. sommige mensen moet je ook alles uitleggen.
  P.S.: gooi ze d’r uit (die verschillende toetsenborden)! Wat een bende, wat een rotzooi.
  P.S.: wat een taalfouten maak jij zeg!!

 97. Glaswerk 2 juli 2010 om 11:22

  @Aad: QWERTY…
  Je kunt wel over je toetsenbord lullen maar een keer er naar kijken werkt ook wel eens verhelderend… 😉
  Koffie?

 98. Reine jRagolo 2 juli 2010 om 11:29

  23.10 ==Taak voor coaches en blogpsychologen==
  Het is mij onbekend of de moderatoren hier aktief op gewezen hebben.
  Deze oudere zwaar invalide blogger met enorm veel reakties had inderdaad bij de hand genomen moeten worden. Honderden reacties per dag en de moderatie laat het weken begaan.
  De afstraffing met een permanente ban en toegangsverbod is voor mij onevenredig zwaar.
  Heb je het blog niet gevolgd in internetcafe’s?

 99. helena 2 juli 2010 om 11:51

  @Aad, ik licht die zin even toe.
  Het gaat mij er om dat de vier verbannen personen best wel schreeuwers zijn. Ze vielen vooral de laatste tijd ontzettend op. Toen Rikus al een eerste schorsing kreeg en later nog een was de wereld bijna te klein. Enfin, de schreeuwers bleven schreeuwen en toen ze uiteindelijk verbannen werden gingen ze nog erger schreeuwen. Dat valt allemaal op (die ban natuurlijk ook want de VKmoderator schreef er een blog over).
  In ieder geval zijn er bloggers die het vanuit hun eigen standpunt voor hen opnemen.
  Begrijpelijk, dat wel. In ieder geval kan ik het vanuit sommige redeneringen zeker begrijpen maar deels kan ik ook de vKmoderator begrijpen.
  Maar stel nu dat een stille blogger wordt verbannen en die vertrekt met stille trom. Niemand die dan voor diegene op zal staan toch? Dan vind ik dat nou juist onrechtvaardig! De meeste schreeuwers krijgen de meeste aandacht en dat is precies wat ze willen.
  Zelf ben ik drie dagen geschorst, ik heb erover niet geklaagd en heb het eigenlijk aan niemand laten weten, alleen diegenen die het opvielen die keken even op mijn eigen blog en wisten dus dat ik geschorst was. Maar er zijn altijd schreeuwers die protesteren als ze worden geschorst. Zelfs als het terecht is. Als het onterecht is, is het natuurlijk een ander geval. Maar daarover verschillen dus ook vaak meningen…
  ik weet zeker dat als ik verbannen zou worden, ik met stille trom zou vertrekken en er zijn er vast al bloggers geweest die dat hebben gedaan.
  Stille mensen worden nooit gehoord! Noch dat er voor opgekomen wordt. Het zijn altijd de schreeuwers die het verpesten.
  En dat is nou mijn punt.
  verder hoop ik niet dat ik al te corrigeerderig/muggenzifterig over kom….:-)

 100. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 11:55

  @Glaswerk:
  hahaha.. "QWERTY" nu snap ik waarom ik me zo vaak vergis. Zo kan ‘uil’ zo maar ineens als ‘wil’ geschreven worden. Dat kan tot misverstanden leiden!
  Koffie? Natuurlijk. Met een stuk ijstaart erbij en een zak vol ijsklontjes voor op het hoofd?

 101. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 12:00

  @Reine:
  Nee, ik heb het blog niet gevolgd via een internetcafé. Weg is weg. Pauze is pauze. Geen behoefte aan ook. Andere prioriteiten dan.
  == Honderden reacties per dag en de moderatie laat het weken begaan. ==
  Ik vind dat geen taak voor welke moderator dan ook. Wellcicht (als iets tot problemen lijkt te leiden) was het wel iets geweest voor collegabloggers om wat tips te geven als iets uit de hand dreigt te lopen.
  Maar nogmaals: ik heb het niet gevolgd dus ik kan er niet een mening over hebben, wat had kunnen, respectievelijk moeten gebeuren.
  Permanente ban en toegangsverbod lijkt me ook zwaar.. De blogs staan er nog wel overigens zag ik..
  Misschien draaien de moderatoren nog wel weer eens bij. Wie weet.
  P.S.: ik zag dat de moderatoren hier wel een reactie van hem verwijderd hebben..
  Zie ook mijn reactie naar @allen van 23:46 gisteren

 102. VSp 2 juli 2010 om 12:00

  Breek de VSp niet de beck open over toetsenborden….. Umlauts en Bißjes gaat dan nog wel.
  Overigens is ‘stewardess’ het langste woord dat op het linkergedeelte van het toetsenbord ingetikt kan worden.

 103. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 12:11

  @Helena: dank voor de toelichting, ik snap nu je opmerking/opmerkingen over ‘met stille trom vertrekken’.
  Eens met je redenering.
  Schreeuwers krijgen altijd relatief meer aandacht dan niet schreeuwers. Het valt nu eenmaal op, en wekt de nieuwsgierigheid op van vele mensen. Fact of life. Kranten leven er van..
  De hamvraag (lijkt me) is of ‘schreeuwers’ naast de aandacht ook effectief resultaat hebben met die gekozen methode (te schreeuwen). Persoonlijk denk ik van niet, er zijn betere methoden om je punt te maken en daarmee resultaten te boeken. Macro=micro. In de echte wereld, en in dit ‘dorp’.
  Men kan naar oplossingen zoeken, of de polarisatie opzoeken. De eerste lijkt me tot betere resultaten leiden.

 104. Glaswerk 2 juli 2010 om 12:13

  @VSp:
  Begrijp ik het goed dat er een langstewoordqwertyqwisje zit aan te komen? 😉
  @Aad:De blogs staan er nog wel overigens zag ik..
  Nee, de blogs staan er weer.
  Over consequent en consistent modereren gesproken…

 105. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 12:16

  @VSp:
  == Overigens is ‘stewardess’ het langste woord dat op het linkergedeelte van het toetsenbord ingetikt kan worden. ==
  hahaha.. wat er wel niet allemaal bedacht wordt door hardwerkende denkers!!
  Onzin overigens.
  Wat dacht je van "stewardesstas", "rasstewardess"?
  Ik krijg het al warm als ik over de verdere mogelijkheden nadenk!
  @Glaswerk: "
  dank voor de aanvulling.. Zo wordt voor mij de historie weer netjes ingevuld..
  "weer" ipv "nog".
  Ik ben benieuwd hoe het allemaal gaat aflopen.. met een sisser zou mijn gok zijn.
  Hoop na de spierballen van deze en gene, dat er er weer handen geschud gaan worden.
  Langste woorden kwis??
  Berg je.. maar niet vandaag ;-))

 106. Glaswerk 2 juli 2010 om 12:23

  @Aad: Groot gelijk: na drie letters typen breekt het zweet me al uit dus je kunt je misschien voorstellen dat ik na deze zin loop te soppen…

 107. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 12:34

  @Glaswerk:
  Heb je al eens nagedacht om een diepteinvestering te doen voor zo’n fraaie ventilator?
  Heerlijk zo’n frisse bries over je lijf!
  Nog een idee: de afwasteil vol water.. paar ijsblokjes er in en daar met je voeten in gaan zitten. Kan je ook fris doortypen. Ontsmettingsmiddel er bij in in, en je slaat nog twee vliegen in één klap ook!
  Zo zijn er nog wel wat tips te genereren.

 108. martin 2 juli 2010 om 12:45

  Aad bij mij kwamen ze ook niet. Niks te halen. Behalve
  Kletersteeg. Hij heeft een beetje mijn visie op Defensie.
  Een beetje een andere visie op veel andere dingen, maar
  eigenlijk nooit problemen. Afgelopen zondag op Achter
  Glas zijn visie op de vrouw cadeau gekregen. Weinig
  verheffend, maar dat zeg ik dan en verder naar het volgende
  blog.
  De scherpte werd aan twee kanten gezocht. Ina vond ik soms
  ook tenenkrommend. En de zuurgraad van Helena – waar ik het
  vaak mee eens ben -, lag mij ook wel eens te hoog. Mij gaat
  het ook wat ver deze actie. Maar je hebt gelijk het conflict is part of
  the game en minder principieel dan sommige beweren.

 109. Jan Bouma 2 juli 2010 om 12:57

  @Aad..10:34
  Nu heb ik mij die overbodige raadgeving "neem er nog eentje" al zelf ingevuld
  want ik ben wat in afwachting wat de "wederpartij" zal gaan doen of niet en dus heb tijd
  voor eentje.
  Er is ook tijd voor wat grappenmakerijen.
  Neemt niet weg dat alles bijelkaar de conclusie weer moet luiden
  – ook t.a.v. mijn pragmatische voorstellen m.b.t. de winst die Vk en Vkbloggers kunnen boeken –
  dat mijn voorstellen niet serieus zijn genomen.
  En daar ben ik dan weer pissig over.
  Ik verwijs derhalve hierbij opnieuw naar mijn comment van 8:43 hedenochtend met het verzoek
  daar eens serieus op te reageren. Nu zeg ik tegen de onwilligen ook altijd erbij: "geen reactie =
  toch altijd weer wel een reactie".
  Namelijk die van: "je kunt wat ons betreft doodvallen!"
  :)) we maken er een grap van. Tenslotte is dat het hele leven: een grap!

 110. Reine jRagolo 2 juli 2010 om 13:03

  12.00 Als bloggers een grote autoriteit uitstralen is het voor medeblogger soms erg moeilijk om signalen af te geven om de zaak bij te sturen. Er zijn daadwerkelijk signalen van medebloggers geweest maar als het eind van het liedje is dat er een toegangsverbod is heeft het allemaal geen zoden aan de dijk gezet.
  Ik verwacht dat een leading moderatie met een aantal bloggers als adviseur of mediator ook hadden kunnen proberen om tot een vergelijk te komen.
  Ik weet nu niet of het zin heeft om het besluit van de moderatie te bespreken voor "rehabilitatie".
  Ik heb momenteel geen blog en treden we niet te ver in de privacy om hier een volledig blog aan te wijden.
  Wat bespreek je buiten het blog om in het achterkamertje, zeg maar.
  Ik zou het erg sympathiek van de moderatie vinden om hier nog eens over van gedachte te wisselen.
  Ik gruw er op voorhand van dat ernstig gehandicapten worden buitengesloten.
  In principe De Volkskrant onwaardig.
  Mijn dank dat ik mijn belangenbehartiging voor gehandicapten op jouw blog mag schrijven.

 111. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 13:08

  @Martin:
  ==De scherpte werd aan twee kanten gezocht ==
  Een waarheid als een koe. Het leidt vaak tot rundergedrag. Zo zijn er vele (zo niet alle) manieren van communicatie op het blog zichtbaar. Men zou er een promotieonderzoek van kunnen maken. Alles zit er in wat in de echte wereld ook zichtbaar is. "omgaan met". Ik vind het wel fascinerend het te beschouwen en te bekijken. Soms inderdaad met de tenen krom, soms met een grote brede lach.
  Blijft een wonderlijk gebeuren.’
  Beetje reuring is overigens ook niets mis mee lijkt me.
  Doet me denken aan een stelling: geen probleem als men ergens duidelijk voor kiest. Het probleem begint pas als men de consequenties van de eigen keuzen niet overziet, en nog erger: niet accepteert.
  Dagt laatste gebeurt maar al te vaak. Te vaak naar mijn smaak.

 112. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 13:11

  @Jan: ik heb uiterst serieus (natuurlijk) op je voorstellen gereageerd.. Eerder al, want ze waren me al bekend van eerdere opmerkingen over dit onderwerp.
  Maar je inbreng wordt uiteraard bijzonder gewaardeerd. Ik hoop (voor je) ook door de moderatoren.
  Bij waardering mag het wat mij betreft blijven 😉

 113. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 13:16

  @Reine:
  Ik waardeer bijzonder dat je opkomt voor bloggers. En in deze als "case" Rikus.
  Ik moet wel even nadenken of (ik ken hem verder niet) of het in het algemeen van goed beleid zou getuigen dat gehandicapten (waar je naar refereert) zich meer zaken op het VKblog zouden mogen veroorloven dan niet gehandicapten. Waar zou die rechtvaardiging uit moeten komen?
  Waarom heb je geen eigen blog hier?
  P.S. (grap..). Doet me denken aan Paco die het in zijn verhalen altijd had over zijn buurman die last had van Gilles de la Tourette, maar dan alleen schriftelijk.. 😉

 114. helena 2 juli 2010 om 13:21

  ik kreeg anders wel rotreacties. Makkelijk praten als je daar zelf dan nooit mee te maken hebt. (zurig ben ik niet, hoogstens kwaad of teleurgesteld).
  Dat ik zelden over mezelf schrijf betekent niet dat ik ook geen rotdingen meemaak en dat bepaalde reacties extra kwetsend zjin ook voor mij maar ik heb nog nooit de redactie gewaarschuwd. Slik een drionpil en zo, fijn als je dat te horen krijgt! (en een zeer naaste van mij heeft wegens ernstige terminale ziekte euthanasie moeten plegen, natuurlijk niet met een drion pil maar toch…). En dat was nog de minst erge reactie. Ik heb me bij mijn weten nog nooit met dit soort reacties uitgelaten. Het is makkelijk praten bovendien als je zelf nooit rotreacties krijgt of als je jezelf dus nooit met die bepaalde discussies bemoeit…
  Oh en zelf heb ik nog nooit de waarschuw de redactie knop ingedrukt terwijl anderen dat wel bij mij hebben gedaan. Kinderachtig vind ik dat. terwijl ze zelf heus ook wel eens bepaalde grenzen overschrijden.
  Bovendien vind ik nog steeds dat de meeste schreeuwers de meeste aandacht krijgen.
  Eerder was ik nog in staat om de mensen die zo voor vrijheid van meningsuiting zijn te steunen maar vandaag ben ik dat op de een of andere manier niet. Ik voel me teleurgesteld ook in hen omdat ze niet voor de stille mensen opkomen! Alleen voor de schreeuwers.

 115. Jan Bouma 2 juli 2010 om 13:24

  @Aad.. 13:11
  Sorry. Dat is niet genoeg. Hier doet zich gelden een non-descripte en een vrijblijvende "waardering"; dat is mij allemaal te gratuit. Men kan namelijk waardering hebben voor eenieders opvatting en werk.
  Uiteindelijk gaat het gewoon om de vragen die ik stelde:
  a) ben je voor?
  b) ben je tegen?
  De hele politieke verantwoording wordt ook vaak op deze manier afgedaan. Met "waardering".
  Zo ziet men ondanks de kritiek op Nout Wellink elk kamerlid breed lachend de heer Wellink
  feliciteren na afloop van het debat. En waarvan de conclusie zou moeten zijn: "aftreden!’
  Maar hij krijgt… "waardering".
  Ach, ik noem maar wat. Alles verzuipt tegenwoordig in… "de waardering!"
  Daar kun je ook geen buil aan vallen.
  De keuzebepaling voor of tegen is daarmee niet beantwoord.
  Goed! La-ma-zitten verder want als ik doorredeneer krijgen we misschien ‘ruzie";
  en dat wil ik ook weer niet. Amuseer je verder. Tot later of zo…

 116. Reine jRagolo 2 juli 2010 om 13:44

  13.16 Aad Ik baseer mijn op Agenda 22, Artikelen over emancipatie van gehandicapten, opgesteld door de V.N.
  Gehandicapten moeten gelijkwaardige rechten hebben als anderen. Het is dus niet zo dat een gehandicapte zich meer zou kunnen permitteren op zijn blog. Het kan zijn dat een gehandicapte ondersteuning moet krijgen om te kunnen bloggen. In het onderhavige geval lijkt het me goed dat de blogger samen met een vriend afspraken maakt.
  Thans worden er aanwijzingen gegeven vanuit de moderatie met E-mails. Ik denk dat dit niet altijd werkt.
  Het is afstandelijk en een persoonlijk gesprek, buiten internet om, kan positief werken. Wellicht door een mede-blogger. Ook de moderatie wordt als autoriteit gezien.
  De stappen naar het totaal-verbod toe zijn hoogstwaarschijnlijk puur formeel via het internet gelopen.
  Ik ben dus benieuwd hoe het was gelopen als er een persoonlijke, niet-internet-route was gevolgd.
  Maar het kan altijd nog.
  Boos zijn is menselijk.
  Boos blijven is duivels.

 117. martin 2 juli 2010 om 13:50

  Aad ja die scherpte mag er best zijn, maar ontaard hij in scherpslijperij
  en gelijkhebberigheid dan haak ik af. Dan denken de deelnemers blijkbaar
  dat ze met belangwekkende zaken in een belangwekkend en maatgevend
  forum bezig zijn, maar mij is de kool (van de ergernis) de geit (een punt
  maken) niet waard.
  Hier moet ik toch even wat langer over denken:
  == Doet me denken aan een stelling: geen probleem als men ergens duidelijk voor kiest. Het probleem begint pas als men de consequenties van de eigen keuzen niet overziet, en nog erger: niet accepteert.
  Dagt laatste gebeurt maar al te vaak. Te vaak naar mijn smaak. ==
  Ooit heb ik me wel eens gekeerd tegen een actie die iemand voorstelde. Ik meende dat er doden of anders langdurig gevangenen van zouden komen. Het was een gesprek in De Balie, ik weet het nog precies. Half in een voor mij maar gedeeltelijk te begrijpen taal. Het voorstel werd gedaan met inzicht in diezelfde gevolgen. Ik vermoed dat ze zelfs een deel van het plan waren. Het resultaat zou zijn ook zijn geweest dat een dictator eerder het veld had moeten ruimen. Ik vond dit voorstel geen pas hebben.
  Ik meen ook dat een deel van de extremisten aanstuurt op geweld en confrontatie in de grote steden. Pas dan kunnen zij zich echt ontwikkelen naar de machtsfactor die ze willen zijn. Het heeft geen zin hier met de bijl tegen in te gaan, zoek naar een methode die wel aanslaat bij mensen die de politieke polemiek als spel zien voor verveelde mensen, salon socialisten, activisten, werkschuw tuig en zakkenvullers. Ik reken mezelf tot minstens een van die groepen.
  Helena rustig, laat je niet jennen. Het zijn een stelletje misselijke
  zeikneuzen. Wordt het mij te gek, ik gooi ze er meteen af. Vind ik
  dat een blog elke norm te buiten gaat dan waarschuw ik wel de
  redactie ( 1keer gedaan).
  Een tegen blog dat ik afgelopen maand kreeg was zo dom dat het
  schattig was. Lach ze uit die gemene en vast ook gevaarlijke lieden.

 118. helena 2 juli 2010 om 14:02

  @Martin, thanks, excuus ook aan jou…:-)
  het zijn inderdaad een stel misselijke zeikneuzen.
  Heb jij een tegenblog gehad? Nee toch, dat heb ik geloof ik niet gelezen. Ja soms kan je er echt om lachen (ik geef toe dat ik dat ook wel doe als het bepaalde domme reacties en of blogs zijn).
  Ben wat extra aangebrand door de hitte en was de afgelopen week ziek, een paar dagen dan, een dag zelfs tegen de 40 graden koorts en nu ben ik wat aan het "bijkomen"…. (morgen in de hitte in de trein naar iets waar ik echt geen zin in heb maar het moet wel). Even lekker klagen en zeuren… 🙂

 119. rikus 2 juli 2010 om 14:11

  Even en korte aanvulling, heb ik ooit over een uitzonderingspositie gevraagd? In mijn profiel staat alleen een excuus over evt schrijffouten in de spraakklank is bv een d en een niet te onderscheiden en ook een v en f is moeilijk. Maar ik doe er vreselijk mij best op.
  Bij mij eerste schorsing kreeg ik fragmenten uit reacties opgezonden, zonder tijdstip van plaatsing. Denk je dat ik die zo maar kan vinden? Ik deed een net verzoek om de tijden van plaatsing, Deze mail bleek zoek te zijn geraakt terwijl de leesbevestiging die ik altijd mee zend aangaf dat de mail ongelezen was verwijderd. Toen ik een duplicaat van mijn bericht dat in min verzonden box had opstuurde kreeg ik als antwoord dat ik een zielig iemand was die zijn handicap gebruikte om onder een schorsing uit te komen.
  Natuurlijk pik ik zo’n grove belediging niet en jullie hebben gezien wat voor hetze deze moderator heeft ontketend, ik heb mij nog nooit eerder in mijn leven zo machteloos gevoeld
  Dit bericht zal ongetwijfeld worden verwijderd, de moderator heeft geen waarheidsgehalte en dat kun je met censuur een tijd in stand houden

 120. Ina Dijstelberge 2 juli 2010 om 14:22

  Welkom thuis Aad. Heb je niet de neiging om meteen weer je biezen te pakken en te verdwijnen in onwetendheid?

 121. P.H.M. van de Kletersteeg 2 juli 2010 om 14:26

  @Reine: alleen een paar twijfelachtige figuren met–naar men fluistert- een duidelijke NSB voorliefde zijn voorstander van de moderatie alhier
  Die moderatie is po;itiek gericht; derhalve censuur is een goede omschrijving.
  levenslang verbannen die groep naar Rottum dan maar?

 122. rikus 2 juli 2010 om 14:36

  @klepersteeg
  goeie reactie, jammer dat je dat ene woord gebruikt. was ook niet nodig

 123. Guus 2 juli 2010 om 14:48

  Allereerst; goed dat je weer terug bent. Het VK-blog kan weer zinniger worden als het de afgelopen maanden was.
  Betreffende de moderatie ben ik het niet helemaal met je eens.
  Niet helemaal in die geest dat ik het ja met iedereen eens ben dat men niet blogs kan opheffen omdat de blogger niet snel zijn reactieruimte wiedt. Nergens staat in de wet dat men verplicht is om op vakantie een gsm, een laptop, moet meenemen, dat men dagelijks één of meerdere keren een internetcafé dient te bezoeken. Bloggers zijn immers geen priesters welke waar ze zich ook bevinden elke dag moeten brevieren.
  Niet helemaal in die geest dat ik het nee met je eens ben dat er niet weer moet worden gemodereerd. Deze week was ik het mikpunt van een uiterst listig gemaakt treiterend metablog waar ik geen enkel weerwoordruimte kreeg. Tegen treiterblogs moet het moderatieteam na het allereerste signaal ogenblikkelijk optreden, de reactieruimte sluiten, de desbetreffende bijdrage ogenblikkelijk verwijderen, om te voorkomen dat de pester in kwestie niet steeds grotesker kan doorgaan. Oprecht is te hopen dat het moderatieteam meer uren per etmaal zal kunnen gaan opereren, ook steeds ervarener zal worden in het onderkennen van de ontwikkelingen en de gevolgen op de lange duur.
  Mensen die hun genoegen beleven aan het fabrieken van bovengenoemd soort blogs moeten maar gaan beseffen dat zij middels de beschadiging van anderen uiteindelijk het graf graven voor het voortbestaan van het ook door mij nog steeds in zekere mate een warm hart toegedragen wordende VK-blog, dat zij ook bezig zijn met het vroeg of laat moeten vinden van een andere tijdspassering. Verwijt mij niet dat ik ‘geborneerd’ ben want dat is wat ik bij veel anderen aantref.
  Kort en goed; Modereren maar..’! Op een zinnig mogelijke wijze.

 124. Reine jRagolo 2 juli 2010 om 14:54

  @Rikus Waar gewerkt wordt daar worden fouten gemaakt. Jij bent de zeker niet de eerste aan wie ik dat hoef te vertellen. Hier past een goed gesprek. Als beide partijen bereid zijn om te luisteren naar elkaars argumenten moet daar uit te komen zijn. Bij meningsverschillen eerst praten. Ik denk-hier-niet via internet.
  @ P.H.M. Er zijn veel Nederlanders die helemaal niet blij zijn dat ze een N.S.B.-opa hebben. Jij weet, als geen ander, hoe je een ander zeer snel en heel boos kunt maken. Beleefd discussiëren is dan vaak onmogelijk.
  Bedenk eens wat je zelf niet prettig vind als dat tegen je wordt gezegd. Daar kom je echt verder mee.
  Ik heb uitstekende reacties in blogs van je gezien. Kwaliteitsbijdragen, zonder meer.
  Misschien dat je beter samen met een vriend kunt bloggen die minder "getapt" is. Ik doe een appel op de redactie dat een permanente ban niet democratisch is. Ik verwacht dus wel dat jij een veiligheidsklep accepteert omdat je, zeg maar, veul en veul te rap van tong bent.

 125. Reine jRagolo 2 juli 2010 om 15:06

  @Guus
  Als je zeker wilt weten dat jouw reactieruimte na de vakantie geen beerput is dan sluit je de reactieruimte.
  Bovendien gebeuren de ongelukken vrijwel altijd binnen 24 uur na opening van het blog.
  De meeste bloggers hebben er geen last van en daar waar de po regelmatig wordt geleegd is men gewaarschuwd.
  Bovendien werkt de moderatie met meerdere waarschuwingen.
  Wat dat betreft is de soep nog niet zo heet.

 126. Satuka 2 juli 2010 om 15:07

  @Helena: als je niet weet van de schorsing van die stille blogger – en die kans is groot – kun je er ook niet voor opkomen.
  Verder komt de onbeschoftheid vaak van twee kanten. De een verpakt het in een pseudo-literair jasje, de ander zegt het recht voor zijn raap, maar het wordt niet als minder beledigend of kwetsend ervaren.

 127. Ger Blog 2 juli 2010 om 15:15

  @Satuka 15:07
  wanneer gaat je aangekondigde staking in?
  @Rikus
  Je schrijft: "Toen ik een duplicaat van mijn bericht dat ik in mijn verzonden box had opstuurde, kreeg ik als antwoord dat ik een zielig iemand was die zijn handicap gebruikte om onder een schorsing uit te komen."
  Komt die e-mail van de moderator? Kan je die hieronder afdrukken of stuur hem anders naar mijn e-mailadres via mijn blog. Dan schrijf ik er een stukje over. Alvast bedankt.

 128. Satuka 2 juli 2010 om 15:21

  Ger: wanneer hou je op met zeiken?

 129. Ger Blog 2 juli 2010 om 15:30

  @Satuka 15:21
  Je hebt op 28 juni in een open brief aangekondigd je blogactiviteiten alhier te staken. Sindsdien ben je continu reacties aan het plaatsen. Op mijn vraag (tweede keer in 5 dagen gesteld) wanneer je staking ingaat, reageer je dan ook onbeschoft.
  Om 15:07 schreef je:
  "Verder komt de onbeschoftheid vaak van twee kanten. De een verpakt het in een pseudo-literair jasje, de ander zegt het recht voor zijn raap, maar het wordt niet als minder beledigend of kwetsend ervaren."
  Om 15:15 schreef ik:
  "Satuka, wanneer gaat je aangekondigde staking in?"
  Je volgende reactie is om 15:21 aan mij gericht:
  "Ger: wanneer hou je op met zeiken?"
  Als je niet gaat staken, schrijf dat dan niet in een notabene open brief aan de moderator. Het is me ook wat: een blogger die groots vertelt ermee te kappen, en als je er naar vraagt, krijg je de wind van voren.
  Eens nadenken wat je volgende reactie hierop zal zijn: dat blijkbaar mijn blaas nog niet leeg is, of zo. Wedden?

 130. Jan Bouma 2 juli 2010 om 15:35

  Ik kijk even tussendoor maar merk dat @Aad er niet is;
  dat klopt. Dat is een vast patroon dat jullie nog niet kennen
  maar hij laat op dit moment zichzelf uit zonder hond!
  Stapelgek natuurlijk want je sterft van de hitte
  of van het debat alhier.
  Opmerking:
  An van den Burg heeft eens de historische woorden gezegd:
  "Ik ben niet te beledigen!"
  Lijkt me een goed uitgangspunt voor eenieder.

 131. Satuka 2 juli 2010 om 15:37

  Ger. Je blaas is nog niet leeg zie ik.
  Maar het was me duidelijk dat je dat bedoelde. Ik reageer maar ik blog niet. Zo deed Mihai dat trouwens ook een jaar lang toen Ruud was geschorst. Ga je ook even tegen hem aan zeiken?

 132. Guus 2 juli 2010 om 15:39

  @Reine jRagolo
  Ik heb geen blog meer. Voor de desbetreffende blogger schijnt men dan een inferieur mens te zijn want volgens hem heeft elke zichzelf respecterend mens een blog. Het geeft hem een vrijbrief omdat hij geen tegenblogs hoeft te vrezen.
  Het is tegendraads met de wezenlijkheid van een blog (Van Dale: ‘Een column met reactieruimte’) dat men tijdens zijn vakantie of een weekend weg zijn reactieruimte moet sluiten. In de eerste vierentwintig uur gebeuren de ongelukken. Inderdaad, dan is het blog zichtbaar, weinig mensen nemen de moeite om een blog op te gaan zoeken wat niet meer moeiteloos zichtbaar is. Wat doet men met de ongelukken welke de desbetreffende blogger in zijn eigen reactieruimte veroorzaakt? Binnen diezelfde vierentwintig uur na de melding moet het moderatieteam in actie komen, alleen al om te voorkomen dat de zoekmachines alle websites scannend de controverse als een olievlek gaan verspreiden. Beschadigden die zich niet konden en mochten verweren de treiterblogfabrieker het succes gunnen wat hij beoogde.
  De afgelopen dagen ben ik dus een voorstander geworden van hèèl vèèl -adequaat- modereren. De voorwaarde is dat het goed, invullend, deskundig, gebeurd. Helaas vrees ik dat men daarvoor bij het VK-blog niet de juiste mankracht heeft.

 133. Reine jRagolo 2 juli 2010 om 15:47

  Jan
  ==Ik ben niet te beledigen==
  Ik geloof dat ik je een keertje stoorde in een "overleg" met Jezz ofzo. Oeioei.
  Alleen robots worden niet boos.

 134. Ger Blog 2 juli 2010 om 15:51

  @Satuka 15;37
  Jammer dat je zo reageert, maar het geeft aan dat jezelf actief meedoet aan schelden, en dat je reactie van 15:15, zie hier:
  "Verder komt de onbeschoftheid vaak van twee kanten. De een verpakt het in een pseudo-literair jasje, de ander zegt het recht voor zijn raap, maar het wordt niet als minder beledigend of kwetsend ervaren."
  er niet toe doet.
  De moderator schreef dat je ‘intelligente reacties’ plaatst. Je was daar trots op, zo blijkt uit je latere reacties, maar je hebt helaas niet door dat ze het tegenovergestelde bedoelt :))

 135. Satuka 2 juli 2010 om 16:02

  Ger: Speel nu maar niet de vermoorde onschuld, want we hebben het hier onder mijn eigen laatste blog al over gehad. Ik weet waar jij staat, jij weet waar ik sta. We zijn het niet eens, daar zou je het bij kunnen laten, maar ook daar kwam je nog even zieken door me te vragen wanneer ik in staking zou gaan.
  En je insinuaties over de intenties van de moderatie getuigen ook al niet van integriteit.
  Geef me een reden waarom ik nog beleefd op jou zou moeten reageren.

 136. Jan Bouma 2 juli 2010 om 16:15

  @Reine…15:47
  Er is een heel groot verschil tussen
  a) het zich beledigd voelen – dat een zekere éénzijdige berusting kent van het slachtofferschap
  versus
  b) "het lik op stuk geven".
  De toestand onder a) bedoeld; daarover had @An van den Burg het; in ieder geval ik.
  Dan kies ik voor b) als een passende reactie; veelal met een superieure glimlach want zoals mij
  links en rechts wordt verzekerd beschik over een vlijmscherpe pen waarbij de werkjes van de legendarische WFH verbleken tot kinderlijk. Nou jij weer…
  Wrs. zit eenieder nu voor de beeldbuis want er is toch voetballuhh…; ik schreef net aan iemand dat ik hoop dat altijd het slechtste team zal winnen want die gun ik de overwinning.
  Dus ik kies ook nog altijd voor de zgn. underdog.
  Groet!
  Ennehhh… gewoon blijven oefenen, hè?

 137. Guus 2 juli 2010 om 16:40

  @Satuka
  Tip: Naar alle waarschijnlijkheid is Ger Blog iemand met meerdere blogidentiteiten. Ik vermoed dat omdat bepaalde bloggers dezelfde woordkeuzes en argumenten hebben die zonder dat ze het beseffen hen verraden. Mensen met meerdere blogidentiteiten hebben die omdat ze geen zinniger tijdpasseringen weten te bedenken en omdat ze het leuk vinden om verrassingaanvallen te kunnen plegen. Die drijfveren zullen ze nooit aan de buitenwereld erkennen, ze denken alleen maar dat ze daarmee hun veelzijdig schrijverschap demonstreren, dat iedereen hen voor geen gat te vangen vind.

 138. Reine jRagolo 2 juli 2010 om 16:50

  Jan
  Ik houd van voetballen maar dan wel om het zelf te doen.
  Wat betreft het lik op stuk geven kan wel eens betekenen dat je helemaal niet moet reageren.
  Je hebt mensen die zeer opgewonden raken van iedere reactie, van zeer negatief tot zeer positief.
  Ik heb daar ook wel eens last van maar ik probeer het altijd netjes te houden.
  Goeie groet

 139. Jan Bouma 2 juli 2010 om 17:15

  @Reine…16:50
  Dat kan dus niet voor iemand zoals ik die voor de underdog kiest. De strijd moet worden aangegaan. Kijk! Dit is in feite een diep-psychologische kwestie: de vraag waarom reageert de een wel of niet (zoals jij suggereert dat (soms) te doen) i.t.t. iemand, zoals ik, die vrijwel altijd zal reageren. (zeker wanneer je je altijd superieur waant maar ook dit kan een idée fixe zijn van betrokkene maar dat doet er even niet toe).
  De persoonlijke voorgeschiedenis van zo’n iemand zal dan bepalen het te volgen gedrag. En als je, zoals ik, al langer dan 40 jaar of zeg maar je hele leven je geconfronteerd voelt, zeg maar "in strijd met" met de wereld om je heen bent – tenslotte doe ik vanaf de jaren ’70 niks anders dan mijn verhaal geaccepteerd te krijgen – dan tolereer je niks meer maar verpletter je met woorden de tegenstanders.
  Nu is het wel weer zo dat ik niet over "het killer-instinct" beschik. En daarom kan ik zeggen dat ik, dacht ik, het ook altijd "netjes" hou alleen is de tegenstander bij toeval nu toch een uitgesproken niet deugende klootzak… ja, dan zal ik dat dan meestal wel zeggen ja.. Volgens mij is dat theurapeutisch gezien ook het beste voor betrokkenen! :))
  Ik raak ook niet opgewonden van dit soort discussies want in blinde woede kun je toch minder goed discussiëren. Alhoewel wie herinnert zich niet Pim Fortuyn in maart 2002 Hilversum bij hoe heet die knakker, die spindoctor uit Amerika die later voor Verdonk ging werken. De zoon van… Nog zo’n opgeblazen futbal! Z’n vader heeft zich nog enige tijd met mij verstaan toen hij hoorde dat ik met een boek bezig was..; ja, toen moest hij ook zo nodig. Dat boek moet er volgens mij nog komen.
  Zoiets dus; maar ik blijf er altijd bij lachen. Wat is de stand eigenlijk van dat voetballuh… Enfin dat hoor ik morgen wel 100.000 keer teveel. :))

 140. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 17:19

  @allen: zoals Jan al aangaf. Ik heb mezelf even uitgelaten. Heerlijk weer buiten. Bloedheet, maar nog niet benauwd. Lekker windje erbij trouwens. En rustig natuurlijk. 3/4 Nederland te kijken.
  Toch wel een bijzonder fenomeen. Over waan gesproken.
  Immers, als hele volksstammen zich al zo druk kunnen maken over een bal die wel of niet tussen 3 palen en grasmat eindigt, respectievelijk niet eindigt, moeten we dan nog verbaasd zijn dat de lonten soms zo kort kunnen zijn?
  Na deze gedachte van de dag, lees ik even de reacties door die ik tot nu toe heb gemist.
  Even ‘redigerend’ na een snelle scan: houden we het wel een beetje netjes hier?
  Dank daarvoor.

 141. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 17:31

  @Helena:
  Ik kan me je gevoel goed voorstellen. Vele bloggers hebben wel eens te maken met reacties die als kwetsend zouden kunnen worden geïnterpreteerd.
  Mijn benadering (ik ben daar wel in veranderd overigens): het zegt meer over degene die een dergelijke reactie plaatst, dan over mijzelf. Ik voel me dus niet zo gauw meer aangesproken. Meestal laat ik ze dan ook maar gewoon staan. Als deze reageerders zichzelf aan een publieke schandpaal willen nagelen, dan is dat hun keuze.
  Maar het hangt ook van mijn stemming van de dag af. Het kan ook zo zijn, dat ik (ook het thema van deze blog volgend) de reactie er gewoon uitknikker. Het zij zo.
  Verder zie ik wel wel wat paralellen met het pesten op de lagere school. Men is op aandacht uit. Geef je ze aaandacht (maakt niet uit welke) dan voelen ze zich gesterkt.
  Maatwerk is dus een vereiste voor de aanpak van dergelijk ‘gedoe’.
  En dat je even hier wilt mopperen, is ook prima overigens. 😉

 142. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 17:34

  @Ina Dijstelberge.
  Die neiging heb ik zeker. Maar ja, schreef ik hierboven niet
  a. keuzen maakt men, dan moet men ook de consequenties accepteren.
  b. de waan van de dag had ik toch ook gemist. Nou die is weer volop voor handen.
  Ik maak er maar weer het beste van binnen deze open uitgangspunten.
  P.S. wel al weer stiekum een beetje aan het inpakken voor eind augustus (tot eind september). :-))

 143. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 17:40

  @Guus:
  Dank voor je compliment, het is te veel eer.
  Ik snap je concept over modereren. Misschien een misverstand dat ik mordicus tegen modereren zou zijn. Dat is niet het geval.
  Met wijsheid modereren is iets waar ik me alles bij kan voorstellen.
  Daar is ook geen team voor nodig. Kan met ‘twee vingers’ in de neus volgens mij.
  Nu wordt het van alle kanten ietwat op de spits gedreven, met naar mijn mening niet altijd even sterke argumenten. Ook niet in een constructive dialoog. Dat geeft ergernis, en daar schiet ook niemand wat mee op. Integendeel.
  Maar ook deze storm zal wel weer overwaaien. Ik hoef hier niet een opsomming te geven van toepasselijke spreekwoorden.

 144. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 17:49

  @Rikus 14:11, 14:36.
  Ik schrijf de tijden er maar even bij, want gezien eerdere ervaringen zullen je reacties wel verwijderd worden.
  Je gevoel van machtelooshied is begrijpelijk. Dat is namelijk ook zo.
  Niet helemaal overigens. Lijkt me dat er toch nog wel wat openingen kunnen gaan ontstaan voor een zekere verzoening. Daar ben jij bij en zijn zij bij. En beide voor nodig.
  Zou dat wat zijn? Begint toch met een dialoog?
  @Kletersteeg: ook maar even de tijd erbij.14:26. Je reactie zal ook wel verwijderd worden.
  Ik heb zelf die neiging ook trouwens. Je kan zinnige reacties schrijven. Maar deze vind ik niet zinnig in de zin dat de inhoud weinig bijdraagt de sfeer te verbeteren. Daarmee contraproductief.
  Je kiest daarvoor, (zie hierboven al eerder gemeld), ook goed, ,maar accepteer dan ook de consequenties van dergelijk gedrag.

 145. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 17:55

  @Ger Blog en @Satuka
  Leuk dat jullie nog meelezen. Maar het heeft meer de sfeer van een onderling conflict. Lijkt me dat die beter dan ook onderling (en dus elders) ‘uitgevochten’ kan worden.
  Net als hierboven pleit ik dan ook maar weer eens voor een wat meer onderling aftastende toonzetting, dan wat ik hierboven lees. Ook constructiever lijkt me. En meer on-topic met de boodschap van de blog 😉
  Is dat wat?

 146. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 18:01

  @Martin:
  Je moest er nog even over nadenken schreef je.
  Misschien schrijf ik er nog wel eens blog over.. (Of jij..)
  Het is een van de onderwerpen waar ik me nog al eens aan kan ergeren. Mensen maken keuzen, om dan vervolgens niet de consequenties te accepteren (met name als die slecht uitpakken).
  Daar heb ik grote moeite mee. Komt me te vaak voor.
  Als ik er voor kies om door een rood licht te rijden, zul je mij niet horen mopperen als ik beboet wordt.
  Zoiets..
  Een basaal voorbeeld natuurlijk. Maar ook hier: micro = macro.

 147. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 18:08

  @Jan: 13:24
  == Uiteindelijk gaat het gewoon om de vragen die ik stelde:
  a) ben je voor?
  b) ben je tegen? ==
  Je kent me onderhand goed genoeg Jan dat ik deze vraag als volstrekt overbodig ervaar. Althans naar mij gesteld, wat je suggereert. Ik ben altijd duidelijk genoeg naar je, toch.
  Eens met je waardering over het het gebruik van het woord ‘waardering’ in de gangbare taal. Veelal nietszeggend.
  Ik zal je nog een woord geven waar ik altijd direct van aan de dunnen raak: "helder".
  Doen mensen grote moeite om een betoog op te zetten. Krijgen ze als reactie "helder".
  Ja, en toen?
  Wat mij betreft: gooi het er maar uit, gooi ze d’r maar uit.
  Eens met je: ham of kuit, zeg mij waar u staat..
  Helder? 😉

 148. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 18:16

  @Reine:
  == Ik ben dus benieuwd hoe het was gelopen als er een persoonlijke, niet-internet-route was gevolgd.
  Maar het kan altijd nog. ==
  was ongetwijfeld heel anders afgelopen.
  Ik schreef daar eens een blog over: http://www.vkblog.nl/bericht/232350/Alles_is_perceptie._De_paradox.
  "Alles is perceptie. De paradox." (nov 2008)
  Geheel actueel, en ik sta nog steeds geheel achter die boodschap en stellingen daarin..
  Geeft overigens aan dat wat er is gebeurt niet nieuw is. En dat er andere methoden zijn om deze ‘ongerechtigheden’ op te lossen.
  Ik ben benieuwd wat je er van vindt.
  == Boos zijn is menselijk. Boos blijven is duivels. ==
  Goeie, die houden we er in.
  P.S. ik vroeg het al eerder. Waarom heb je geen blog hier?
  Of heb ik het antwoord daarop gemist?
  (ik mis ook wel eens wat..)

 149. Jan Bouma 2 juli 2010 om 18:26

  @Aad… alweer fout! Je merkt ik heb even wat tijd over omdat er een zooitje criminelen even uitgeschakeld zijn en gaan bedenken de komende 6 weken of ze de hopeloze strijd nog willen voortzetten.
  Goed. Wat is er alweer fout.
  1) Helder of iets helder is zijn natuurkundige omstandigheden. Zo is bijv. het bier van Heineken "heerlijk helder Heineken" helder alhoewel Kooistra dat niet meer zo helder vond en je kunt `helder weer´ hebben enz. Nimmer zijn situaties helder.
  2) ´t Is Hom of kuit…++ maar ik snap wel dat jij gaat voor de hammen! ))
  En nu zeg je
  Verrek! gaat weer het toetsenbord in de fout… Maar je koos toch voor de wandeling begrijp ik in plaats van het voetballen. Gelet op de nationale gekte ben je dan toch een goeie uitzondering want men doet nu net over het financieringstekort door de overwinning op Brazilie is weggewerkt…
  Voo de rest schreef ik een hahahaha ´helder betoog´ voor Reine om 16±50 uur…
  Tot morgen!

 150. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 18:45

  @Jan:
  hoezo "fout"??
  Wat een onzin om iets te classificeren in de hokjes goed, of fout..
  Ik begrijp natuurlijk best de classificatie die je geeft over helder. Als een natuurkundige term.
  Daarom is het een nietszeggend woord om een betoog te duiden.
  Ik kan immers (ook een natuurkundige duiding) stellen: dank voor uw betoog. U gebruikte 230 woorden en 50 keer de letter e.
  Dan zullen wel de wenkbrauwen fronsen. Als ik roep: "helder" wordt dat ineens "gewaardeerd".
  Hoe kunnen we elkaar voor de gek houden.
  Tijd voor duidelijkheid en klare taal!
  P.S. ==maar ik snap wel dat jij gaat voor de hammen == Is kaviaar ook niet kuit?
  P.S. == maar ik snap wel dat jij gaat voor de hammen == ham-stringen misschien?
  P.S. slecht nieuws: Nederland heeft gewonnen van Brazilië begrijp ik luisterend (gedwongen) naar het infantiele geroep vanuit de straat.
  Dat betekent dat we nog langer de gekte moeten doorstaan…

 151. Satuka 2 juli 2010 om 19:06

  == Aad Verbaast 02-07-2010 17:55
  @Ger Blog en @Satuka
  Leuk dat jullie nog meelezen. Maar het heeft meer de sfeer van een onderling conflict. Lijkt me dat die beter dan ook onderling (en dus elders) ‘uitgevochten’ kan worden. ==
  Je hebt gelijk natuurlijk, maar in het kader van recht op weerwoord moest ik de situatie wel even verhelderen. Dat heb ik nu gedaan dus ik zal er verder niet op ingaan.

 152. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 19:12

  @Satuka:
  Dank voor je reactie in deze.
  Ik blijf ik wel degelijk hopen je hier nog veel te zien!
  Als de stofstormen wat zijn nedergedaald?

 153. Satuka 2 juli 2010 om 19:18

  Aad: ik kom terug als bloggers weer zeggenschap over hun eigen reactieruimte krijgen en het ook definitief gebande mensen niet onmogelijk wordt gemaakt om hier te reageren.
  Dat zal wel St Juttemis worden denk ik, want ik voorzie dat het met de vvmu alleen maar achteruit zal gaan voorlopig. Niet alleen hier trouwens. Het is misschien een kwestie van tijd dat de overheid ook zo overspannen gaat ingrijpen.
  En dan wordt het dus alleen maar erger. Want wat rest mensen nog als je ze de mogelijkheid tot spreken ontneemt?

 154. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 20:00

  @Satuka, zond3r de indruk te willen wekken dat ik het niet met je eens kan zijn/worden, toch een paar argumenten ‘for the sake of the argument’.
  Ik durf de volgende stellingen te verdedigen:
  a. == weer zeggenschap over hun eigen reactieruimte krijgen == bloggers hebben bijzonder veel zeggenschap over hun reactieruimte. Ze zijn de directie (weliswaar met een stel commissarissen die over de schouder meekijken) en de directie is verantwoordelijk (en heeft de middelen) over wat daar gebeurt, en niet gebeurt.
  b. == definitief gebande mensen niet onmogelijk wordt gemaakt om hier te reageren. ==
  Defintief geband betekent per definitie dat ze niet kunnen reageren. (wat overigens wel kan, zo blijkt..)
  Afgezien daarvan. Het is aan de VK om te diegenen toe te laten die ze willen toelaten. Dat geldt voor elke organisatie in de wereld overigens net zo.
  c. == ik voorzie dat het met de vvmu alleen maar achteruit zal gaan voorlopig. ==
  Ik stel dat de vvmu (met de nodige golfbewegingen) enkel vooruit is gegaan de afgelopen 50-60 jaar.
  Nog afgezien van de volgende stelling: volledige vrijheid van meningsuiting bestaat niet. en dat is maar goed ook.
  d. == Want wat rest mensen nog als je ze de mogelijkheid tot spreken ontneemt? ==
  Je verheft hier naar mijn smaak een incident tot een dogma. Ik kan het met het uitgangspunt (algemeen gesteld: mogelijkheid tot spreken ontnemen) van je, niet eens zijn dus. Daarmee ook niet de stelling: "wat rest ons".
  Ik constateer dat er de afgelopen 2 maanden ongeveer 80.000 reacties zijn geplaatst op het VKblog.
  Hoeveel er van zijn ‘het spreken ontnomen’??

 155. Jan Bouma 2 juli 2010 om 20:41

  @Aad… ik hou toch nog een oog in het zeil.
  Over de begrijpelijkheid van "de taal" hebben we het eindeloos vaak gehad veelal met de eindconclusie van Wittgenstein: "dat slechts mensen die elkaar wensen te verstaan elkaar ook verstaan". Dus binnen die premisse ligt veel besloten
  Iets anders maar toch onmiddellijk van belang over je stelling hierboven waarin het gaat over de toestand "freedom of speech". En de ontwikkeling daarvan. Nou dan wordt het volgende toch leerzaam want de muilkorven worden nu soms op medische gronden geïndiceerd en dat komt mogelijk de macht hebbers wel goed uit. Vanaf het blog @Klokkenluideronline haalde ik dit citaat uit de Dagblad TROUW van vandaag. (Dat ik later in de clinch geraakte met "Bertus" kan men desgewenst daar lezen).
  =================
  bertus
  2 juli, 2010 om 08:01
  TROUW VANDAAG
  Nederland1 juli 2010novumProefproject voor zorg verwarde bedreigers
  (Novum) – Hulpverleners moeten landelijke informatie kunnen inzien over de enkele tientallen bedreigers met een psychische stoornis die zich jaarlijks aandienen. Politie, justitie en instanties voor geestelijke gezondheidszorg gaan daarom samenwerken in een proefproject.
  reacties (0)printstuur artikel door
  De aanpak van ’solistische’, verwarde bedreigers van politici en bestuurders via de zorg is een effectief middel naast ‘gewone’ straffen. De verwarde bedreiger stopt na een vaak kortdurende straf namelijk niet met bedreigen. Dat staat in het rapport ‘Individuele bedreigers van publieke personen in Nederland’, dat minister van Justitie en Binnenlandse Zaken Ernst Hirsch Ballin (CDA) donderdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
  Voor het project wordt een team gevormd, dat wordt ondergebracht bij het Korps Landelijke Politiediensten. Het moet alle beschikbare informatie over bedreigingen bij elkaar brengen. Informatie over verwarde bedreigers met een hoog risico wordt onder de aandacht gebracht van lokale zorgprofessionals, die dan een diagnose maken en een behandelplan opstellen.
  Tussen medio 2005 en najaar 2008 werd 847 keer aangifte gedaan bij het landelijke team bedreigde politici. Uit onderzoek blijkt dat het type verward-gefrustreerde bedreiger potentieel de meest gevaarlijke bedreiger is. Deze groep kan onvoorspelbaar gedrag vertonen.
  De grootste groep, de zogenoemde straattaaldreigers, zorgt voor de grootste capaciteitsinzet van de politie. Voor deze groep wordt een communicatiestrategie ontwikkeld om hen er bewuster van te maken dat bedreigen een strafbaar feit is. Dit moet herhaling voorkomen.
  Alleen kijken naar bekende bedreigers is niet voldoende. Daarom wordt een onderzoek opgestart naar de manier waarop onbekende dreigers komen tot het plegen van aanslagen, zodat ze sneller in beeld komen.
  =====================
  Je snapt dat deze ontwikkeling geheel kan ontsporen… Okay. Goed. Weer een relevante aanvulling in relatie met wat even de topic is.
  Tot morgen. Nu echt. :))

 156. Aad Verbaast 2 juli 2010 om 23:02

  @Jan Bouma:
  Wittgenstein en taal:
  Laat ik nou begrepen hebben dat Wittgenstein (nou ja, zijn eerste boek dan toch zeker) als volstrekt onbegrijpelijk werd gezien.
  Dus dat jij nou begint over de wijze woorden van Wittgenstein in relatie tot taal is natuurlijk wel bijzonder.
  Die man had er (richting buitnewereld) de grootste moeite mee immers om zijn boodschap over te brengen.
  Na mijn relativering in deze, kan ik het overigens met je aangehaalde opmerking van hem wel vrede hebben. Lijkt me wel wat inzitten, als premisse zoals je aangeeft.
  Goed nu dat ook weer is opgelost, je volgende onderwerp: klokkenluidersonline.
  Ik zag in het vorige blog dat je regelmatig daar quotes uithaalt. Of van jezelf, of van anderen.
  Nu moet ik even melden dat ik er geen jota van snap omdat de verbanden vaak ontbreken en het dus (voor mij) volstrekt uit de lucht komt vallen. Ook nu weer.
  Geeft niet. Maar het valt dan niet mee er een zinnig commentaar op te geven. Dat doe ik dan ook maar niet.
  Ik zal daar wel eens gaan rondneuzen. Misschien wordt het me dan allemaal wat duidelijker.
  Morgen weer een dag, heet met regen en onweer begrijp ik.
  Wordt vervolgd.

 157. Jan Bouma 2 juli 2010 om 23:25

  @Aad…23:02
  …is niks simpeler dan gewoon de site op te zoeken via het tikken = klokkenluideronline== in de zoekbalk van Google en dat is precies hetzelfde – qua handeling – als dat ik == aad verbaast == invul dan kom ik ook gewoon op je lopende (dit) blog van je.. Maar dan kom je op het blog van Klokkenluideronline… Snap je? Ingewikkeld? Ik dacht het niet… maar misschien moeten we Einstein en Wittgenstein erbij halen en dan snap je het wel. Wist je trouwens dat Adoilf Hitler samen met Wittgenstein in dezelfde lagereschoolklas hebben gezeten? Ik heb daar een klasfoto van gezien. Nu wordt ook duidelijk dat enorme redenaarstalent van die Hitler…, ik bedoel naast zo’n genie in de klas te hebben gezeten kreeg gevolgen.
  Vergeten in te loggen…. groet…

 158. Satuka 3 juli 2010 om 00:34

  @Aad: we hoeven het niet eens te zijn. Iedereen heeft recht op zijn eigen mening, maar niet op zijn eigen feiten. Ik heb in mijn laatste serie blogs vanaf 14 juni (Tot hier en niet verder) uitgebreid beschreven, beargumenteerd en ook verbeeld hoe ik tegenover deze materie sta.
  Hier kun je er ook nog over lezen:http://satuka.blogspot.com/2010/06/heksenjacht-op-het-volkskrantblog.html
  Het gegeven dat het met de vvmu de afgelopen jaren vooruit is gegaan geeft geen enkele garantie voor de toekomst en is derhalve geen argument. Kijk naar de afgelopen tien jaar en dan zul je zien dat er aan alle kanten aan geknabbeld wordt (komt ook aan de orde in mijn blog “tot hier en niet verder”). En ook het feit dat de Vk zich sinds kort zo fanatiek bemoeit met wat er in onze reactieruimtes gebeurt zou je als teken aan de wand kunnen beschouwen.
  Ik durf te betwisten dat het hier om incidenten gaat.
  – Er wordt niet incidenteel ingebroken in onze reactieruimtes om hun reacties te verwijderen maar structureel.
  – Er worden niet een paar maar tientallen zo niet honderden reacties per dag verwijderd op verschillende blogs.
  – Dat veruit de meerderheid van de reacties van anderen wel blijft staan is geen argument. Als 80.000 mensen beweren dat de aarde plat is en één dat de aarde rond is en die ene wordt het spreekrecht ontnomen dan gaat het om die ene. En o ja, om jouw recht om dat te mogen lezen en horen, eventueel – met argumenten – te bestrijden en daarover te discussiëren.
  – Overigens is Off Topic een paar maanden geleden al ook permanent geschorst, maar die reageert hier nog wel gewoon en zijn reacties worden niet verwijderd. Dat is m.i. een hele duidelijke indicatie dat het weren van de vier anderen niet alleen te maken met wangedrag maar ook met politieke kleur. Uiterst dubieus en zorgwekkend.
  Die vorm van inconsistentie kom je ook op andere manieren tegen (en dat stel ik in mijn blogs ook uitgebreid aan de orde).
  Wettelijk gezien staat de VK in haar recht.. De vraag die je jezelf moet stellen is hoe rechtvaardig de wet is, want het enige argument dat ze feitelijk hebben – en wat jij ook feitelijk geeft – is “regels zijn regels” (over dogma’s gesproken..).
  Weet je nog wie dat zei?
  Vandaag Ruud, Rikus, PHM en Klaphek.
  Morgen jij.
  En wie is er dan nog over om het voor jou op te nemen?

 159. Satuka 3 juli 2010 om 00:47

  == Afgezien daarvan. Het is aan de VK om te diegenen toe te laten die ze willen toelaten. Dat geldt voor elke organisatie in de wereld overigens net zo. ==
  Deze had ik nog even gemist, maar ook deze klopt niet . Als een organisatie discrimineert op niet relevante eigenschappen – zoals etnische afkomst, levensovertuiging of seksuele voorkeur dan pleegt ze we degelijk een strafbaar feit.
  Zoals bijvoorbeeld die charitatieve instelling die van een PVV-er probeert af te komen…

 160. fransp 3 juli 2010 om 01:09

  Goh Aad,
  Wat een leuk blog.
  De wereld is nu eenmaal niet zo eenvoudig te begrijpen..
  Omdat mijn beide ouders zijn geboren in het buitenland ben ik allochtoon.
  Hoewel zij zijn geboren zijn in het Verre Oosten, mag ik me rekenen tot de categorie der westerse allochtonen.
  Dit in tegenstelling tot een van mijn vrienden, die Klepzeiker heet doch is geboren in de West. Namelijk in Parimaribo. Hij is ‘ingeschaald’ in de categorie der niet-westerse allochtonen.
  Ondanks dat ik ’westers’ ben, ken ik een aantal oosterse spreuken zoals bijv:“Wanneer iemand naar de maan wijst, dan kijkt de domoor naar de vinger, de wijze kijkt naar de maan.”
  Na het lezen van de vele reacties in uw reactieruimte krijg ik de indruk, dat velen vergeten naar de maan te kijken.
  Ken je de film: "The long hot summer", met Paul Newman en Joanne Woodward in de hoofdrollen?????
  Nostalgie ten top.

 161. Jan Bouma 3 juli 2010 om 07:30

  @Satuka… ben het al weer met je eens.
  Ronduit betreurenswaardig is het feit dat er op onjuiste gronden door de Vk een tegengesteld belang wordt verondersteld tussen de krant en de Vkblogger. De Volkskrant dient haar belang absoluut niet door hier een tweedeling in te zien. Daar is verschil van inzicht over. Maar omdat er zelfs geen enkel overleg noch invloed van de Vkblogger over het te voeren (moderatie)beleid is geweest krijg je vanzelf dit soort missers.
  Het is alsof de wetgever dan zonder de 2e Kamer de wetten uitvaardigt. Weinig democratisch en contraproductief. Helaas.
  Men kan altijd nog op de ingeslagen weg terugkomen.
  Allen een prettige hopelijk minder warme dag.

 162. Aad Verbaast 3 juli 2010 om 09:09

  @Satuka:
  == we hoeven het niet eens te zijn. Iedereen heeft recht op zijn eigen mening, maar niet op zijn eigen feiten ==
  Een fraaie openingszin, en boeiende nieuwe invalshoek van je.
  Vooral de laatste is ("eigen feiten") is naar mijn mening wel een risicovol argument om te gebruiken. Je nodigt me immers daarmee uit om je redenering en opinie te checken op feiten, en niet op (begrijpelijke) gevoelens die bij je spelen en die je tot je opinie en keuzen hebben geleid (je aangehaalde blogs heb ik uiteraard gelezen)
  Dat ga ik dan ook maar even doen:
  a. == Er wordt niet incidenteel ingebroken in onze reactieruimtes om hun reacties te verwijderen maar structureel. == feit? lijkt een opinie.
  b. == Er worden niet een paar maar tientallen zo niet honderden reacties per dag verwijderd op verschillende blogs. == feit? lijkt een opinie/gevoel van je te zijn.
  c. == Dat is m.i. een hele duidelijke indicatie dat het weren van de vier anderen niet alleen te maken met wangedrag maar ook met politieke kleur. == feit? Nee, je zegt zelf al dat het je gevoel is.
  Kortom, geen sterk argument van je.
  Nou is dat niet zo belangrijk, want ik geef je zonder die argumentatie wel degelijk deels gelijk.
  == Die vorm van inconsistentie kom je ook op andere manieren tegen ==
  Het is evident dat er met dit soort maatregelen altijd sprake zal zijn van een flinke dosis inconsistentie.
  Ik kan me daar ook aan ergeren, omdat het de schijn wekt van willekeur. Iets waar jij de mening bent toegedaan dat het te maken zou hebben (een inschatting van je, geen bewezen feit) met de mond snoeren op basis van politieke kleur.
  Misschien heb je gelijk. Maar het kan ook heel andere redenen hebben. Ik weet het niet.
  Vervolgens stel je dat ze wettelijk in hun recht staan. Om vervolgens de rechtsgeldigheid van de wet aan de orde te stellen. Ook een ingewikkelde redenering die niet tot oplossingen zal leiden.
  Ik heb het niet over de wet gehad overigens. Ik accepteer het principe dat als een organisatie leden uiitnodigt om onder bepaalde voorwaarden deel te nemen aan een (in dit geval) een platform, je daarvan de grenzen kan opzoeken, maar de organisatie op een gegeven moment kan stellen: en nu ben ik het zat.
  Daarin is de VK niet de enige in de wereld.
  Jij verwijst naar een blog van je, laat ik dat dan ook maar doen:http://www.vkblog.nl/bericht/232350/Alles_is_perceptie._De_paradox.
  "Alles is perceptie. De paradox" (nov 2009).
  Geeft denk ik nog een actuele beeld van hoe ik er over denk.
  Ook dat het golfbewegingen zijn (toen was er ook veel reuring, en werd er eindelijk ingegrepen), dat het incidenten zijn (een kleine groep die het verpest voor de anderen), en dat ik niet enkel naar de VK wil wijzen als ‘de boosdoeners’, maar ook wel degelijk naar bloggers die soms even vergeten dat bloggen ook communiceren is met gebruik van slechts één zintuig..
  Kortom: zich hun beperkingen niet realiseren (zoals ik daar schrijf), en dan kunnen er vreemde dingen gebeuren.
  Afsluitend: ik ga wel geheel met je mee, dat de huidige reactie van het "moderatie-team" bij mij ook wat overspannen overkomt. Lijkt me ook allemaal niet nodig. Ik verwacht ook dat het (golfbeweging) allemaal weer zal afzwakken. Het getuigt ook niet van een wel doordacht stramien om losgeslagen bloggers en reageerders te weren. Dat kan ook beter. Misschien ook een leerproces?
  P.S. Je 00:47
  Vraagt even om een extra uitleg van me blijkbaar.
  Natuurlijk mag een organisatie niet discrimineren op de punten die je noemt. Ik stelde ook helemaal niet dat ze dat doen. Jij vermoed van wel. Maar is niet feitelijk.
  Ik heb het over andere selectiecriteria die organisatie/verenigingen in de praktijk toepassen om hun niet welgevallige leden te weren. Ik kan me er iets bij voorstellen trouwens.
  Maar ook hier is naar mijn gevoel niet het geval.
  Gaat het niet met name om "de toon die de muziek maakt"?
  De toonzetting vond met niet ‘beschaafd’ genoeg.
  Veel ingewikkelder is het niet denk ik.
  Nog een laatste: ik ben het niet zo oneens met je overigens. De huidige situatie is niet werkbaar.
  Moderatie zal zelf ook wel tot die conclusie komen neem ik aan, om vervolgens tot een verstandiger moderatiebeleid te komen.

 163. Aad Verbaast 3 juli 2010 om 09:15

  @Jan Bouma: 23:25
  dank voor je uitvoerige uitleg hoe ik die site zou moeten vinden. Nog wel van jou!!
  Maak je geen zorgen, ik ken google. Ik ben er al geweest natuurlijk. Ik schreef slechts dat ik daar eens even rond moet neuzen om te begrijpen waar je het over hebt..
  Ook weer opgelost.
  07:30
  Goed dat je het over de belangen hebt.
  Eens met je.
  In tijden van strijd, wordt nogal eens vanuit tegengestelde belangen geredeneerd.
  Als dat vuur van de strijd over is, komt er hopelijk wat meer riumte om vanuit gemeenschappelijk belangen te gaan praten. Alleen op die wijze kan er een nieuwe werkzame situatie ontstaan.
  Ik hoop dat dat nog zal gebeuren.
  Nu is het een bende en een rotzooi! 😉

 164. Aad Verbaast 3 juli 2010 om 09:21

  @fransp: dank
  Kijk dat is nu weer nieuw voor me: als je uit het oosten komt kan je een westerse allochtoon zijn. Zal er wel mee te maken hebben dat de wereld rond is. Als je maar lang genoeg naar het westen reist, kom je vanzelf in het oosten uit. Columbus deed al zijn uiterste best daar invulling aan te geven! We weten allemaal wat voor ellende dat heeft gebracht. Dat terzijde 😉
  Je blogt niet zo veel meer. Reden?
  Lange hete zomer. Tja, bereid je er maar op voor!

 165. VSp 3 juli 2010 om 22:32

  Tsja, als de Russen gelijk krijgen kunnen we nog véél langer op het VKB over van alles en nog wat, waaronder dat ‘moderatie gedoe’ weiter quatschen.
  Qte website t-onlineSind russische Wissenschaftler auf einen Schlüssel für ein längeres Leben gestoßen? Wie die englische Zeitung "The Daily Mail" berichtet, fanden Forscher im Gletschereis ein lebensverlängerndes Bazillus, mit dem wir angeblich bis zu 140 Jahre alt werden könnten.
  unqte
  Wordt vast no gezellig.

 166. Aad Verbaast 3 juli 2010 om 22:43

  @VSp: doe mij maar een portie van die Bazillus.
  Wel knap dat als je zo’n bacil vindt, je meteen kan zien dat je er 140 jaar oud mee kan worden.
  Zat er een gebruiksaanwijzing bij?
  De wonderen zijn de wereld nog niet uit!

 167. Mephisto 4 juli 2010 om 00:22

  Hé Aad!
  Weer terug 🙂
  Ik begon u al/net te missen…

 168. Aad Verbaast 4 juli 2010 om 01:08

  @Mephisto:
  Net te missen? Hoe lang moet je voor een bewoner van België uithuizig zijn om net gemist te worden? :-))
  Ja, ik ben weer terug. Twee keren den Belgique doorkruist op doorreis. Was ook wel weer leuk!~

 169. Jan Bouma 4 juli 2010 om 09:31

  @Aad.. ook goeiemorgen… je was al vroeg op pad want ik kwam je tegen – Gij… schuinsmarcheerder! –
  bij ene Baracca zo-even! Ik schreef daar een vraag onder je reactie "waarom je iets jammer vond".
  Gooi het er maar uit!
  Ik vraag me wel af hoe het nou in godesnaam mogelijk is dat we elkaar daar troffen op dat blog van B.?
  Ik weet inmiddels wel dat ze van geboorte althans een nuchtere Oost-Groningse is.
  Het is een kleine wereld dat Vkblog.
  Amuseer je vandaag. Wanneer een nieuw blog? :))

 170. Aad Verbaast 4 juli 2010 om 09:55

  @Jan:
  Ik schreef daar onder: "daar mag jij over nadenken!"
  Heel verhaal natuurlijk waarom. Als jij er even over nadenkt kun je vast wel een passend antwoord op bedenken waarom dat jammer is. Ik ken de theorie en de praktijk. "Jammer" is mijn samenvatting daar van.
  Volgende blog? Zal nog wel een paar daagjes duren. Ik moet eerst de scootmobiel nog wassen en in de was zetten.
  P.S. Zijn Cathy, Rubio, en Smokey op vakantie? Nog niet gezien hier. En Nelus? Ook in geen velden of wegen te bekennen..

 171. Jan Bouma 4 juli 2010 om 10:09

  @Aad… Dat is geen antwoord. "Zoek het zelf maar uit!"
  En verder:
  Ik meen gelezen te hebben dat @Smokey ermee opgehouden is met Vkbloggen maar zeker weten doe ik dat niet; ik heb geen zin het uit te zoeken.
  De overigen. Waaronder onze lieve Cathy; ja nu je het zegt.
  Idem Rubio zonder het adjectief van Cathy…, ja nu je het zegt!
  Idem Nelus… maar die ken jij beter dan wie ook! Suggereer de uitreiking van een of andere Gouden Bokaal en ze staat met haar rode pumps vooraan!
  Een kleine preek!
  Men amusere zich.

 172. Aad Verbaast 4 juli 2010 om 10:21

  @Jan:
  Ik zag een paar dagen geleden nog een blog van Smokey. Maar hij hade reactieruimte gesloten. Je kon er dus niet reageren.
  Komt hopenlijk wel weer bovendrijven..
  Net als andere stamgasten. Als ‘kroegbaas’ ben ik uiteraard uiterst zuinig op de ‘stamgasten’!
  == "Zoek het zelf maar uit!" ==
  Nou vooruit, als je het zelf niet kan bedenken (valt me eigenlijk vna je tegen) dan hier het korte antwoord op je vraag:
  Het is jammer, omdat het blijkbaar veel complexer is te kunnen/mogen laten zien dat je van (meerdere) mensen kunt houden dan met meerdere mensen ruzie kan/mag maken. Dat laatste mag wel (vindt iedereen begrijpelijk), het eerste leidt tot normaliter tot een hele hoop problemen.
  Jammer. Want het is toch eigenlijk de omgekeerde wereld.

 173. nelus 4 juli 2010 om 10:42

  Nelus, ja waar zit Nelus. Die werkt zich een slag in de rondte om over twee weken op vakantie te kunnen gaan. Dat is nog even wat anders dan onafhankelijkheid en kunnen gaan en staan waar je wilt, meneer Aad Verbaast. Welkom terug overigens. Fijn dat je er weer bent. En ik begrijp uit de tekst dat je heerlijke maanden hebt gehad. Jan en VSp krijgen de eer voor het in de lucht houden van het vorig blog. Ze hebben heel trouw op jouw kroegje gepast.
  Gooi het er maar uit, al die drukte om niks. Het is geen weer op je op te winden. Alhoewel, dat kun je je wel voornemen maar als het karaktertje er eentje is………………….

 174. Aad Verbaast 4 juli 2010 om 10:51

  @Nelus:
  Ik maakte me al zorgen om je, las ik op het vorige blog dat je de kroeg zou gaan aanvegen, hapjes en drankjes klaar zetten om een warm onthaal te organiseren. Ben je in geen velden of wegen te bekennen als ik weer terug ben!
  Maar fijn dat je er weer bent.
  Advies: de twee weken voordat je op vakantie bent langzaam afbouwen. Kan je vast een beetje wennen aan het luieren en nietsdoen tijdens de vakantie.
  Doe je dat niet dat ben je al weer een week kwijt van die schaarse tijd die je kleinbehuisd in een ander land zal gaan doorbrengen.
  Al druk aan het pakken? Of ben je er zo eentje, die op het laatste moment de rode pumps in de boodschappentas mikt en roept: na mij de zondvloed!
  P.S. weggaan is trouwens niet zo moeilijk. Terug moeten, da’s pas drama!

 175. Jan Bouma 4 juli 2010 om 13:21

  @Aad.. 10:51
  Je veronderstelling inzake @Nelus en n’importe elk een ander (dat)
  == P.S. weggaan is trouwens niet zo moeilijk. Terug moeten, da’s pas drama! ==
  zal zich dat niet verstaan met de werkelijkheid die we slechts verstaan wanneer alle logische en onmiskenbare ter beschikking staande paradigma zich hebben kunnen rechtvaardigen.
  Daarover gaat de bewijsvoering.
  ps
  Ik kreeg vandaag een antwoord van Mark Biesheuvel, Vz. van het grootste advocatenkantoor van Nederland, (De Brauw, Blackstone en Westbroek) dat mij voldoende antwoord gaf inzake de queeste van Micha Kat waarbij de premisse zou inhouden de totale teloorgang van de integriteit van ons rechtssysteem.
  Tot later…

 176. nelus 4 juli 2010 om 13:34

  Terug moeten heeft ook wel wat. Het mooie van vakantie is dat je je er erg op verheugt om te gaan, maar weg zijnde ook kunt terugverlangen naar dat wat je hebt. (Ik bijvoorbeeld heb altijd heimwee naar onze poezen) Terwijl ik toch behoorlijk gereisd heb en me voorneem dat weer te doen als de kans zich voordoet. Onderweg zijn is leuk. Maar het hebben van een boerderijtje met heel veel beesten….tja, is ook wat voor te zeggen. Maar ja, dan kun je weer nooit weg., Moeilijk kiezen in het leven.

 177. Gus 4 juli 2010 om 14:49

  Hé, goed om weer te kunnen aanschuiven bij de leestafel van ‘Chez Aad’ 🙂

 178. Jan Bouma 4 juli 2010 om 17:13

  Ter kennisneming vanaf het weblog Klokkenluideronline; een bezinning?
  ==
  jan bouma
  4 juli, 2010 om 16:48
  De rechtsstaat, en het functioneren daarvan – goed of slecht – blijkt voorbehouden aan de “communis opinio” die men daarover heeft. Indien het parlement, onze wetgevende en controlerende volksvertegenwoordiging, daarover niet het gelegitimeerde mandaat beschikt (omdat er geen Brede Maatschappelijke Discussie), de BMD, onder de kiezers en de individuen wordt gehouden blijft het risico bestaan dat de belanghebbenden, niet zijnde de kiezers of inwoners van een land, daarover uit eigen belang zullen beslissen.
  Nu kan men zich tot Sint Juttemis hierover op winden maar met weinig resultaat zolang immers de kiezer niet zelf zal bepalen wat het belang van de kiezer is. Derhalve bepleit ik een r e v o l u t i e die uitgaat van het belang van de wereldburger, het individu, want dat zijn we tenslotte met ons allen.
  Micha Kat signaleert in feite het onvermogen van een democratische werking. De oplossing daarvoor gaf ik hier voorafgaand
  ==
  @Nelus.. als je voorzieningen hebt getroffen terzake al je belangen en verantwoordelijkheden dan zal niemand je een goede vakantie kunnen ontzeggen. "Onze poezen" duidt op meerderen. Idem dus mutandis mutatis geldt dit voor je partner.

 179. VSp 4 juli 2010 om 19:00

  @nelus. Een vakantie bestaat na afloop slechts nog uit herinneringen. Zorg in ieder geval dat de afsluiting van je vakantie in de goede zin des woords memorabel wordt afgesloten. Heel belangrijk voor de ‘napret’.

 180. Aad Verbaast 4 juli 2010 om 22:41

  @Nelus en @Jan:
  Misschien is hier dan het aloude gezegde van toepassing: verandering van spijs doet eten.
  Uitkijken naar het weggaan, en als je daar bent weer langzaam des te beter kunnen waarderen wat je thuis hebt achtergelaten. De een heeft daar wat meer tijd voor nodig dan de ander 😉
  @Jan (17:13):
  ik merk toch dat dat ik hier wat historie mis over ten aanzien van je discussies op klokkenluidersonline.
  Maar dat zal ik ergens wel weer gaan inhalen.
  Leemten zijn er om te vullen, nietwaar?

 181. Aad Verbaast 4 juli 2010 om 22:42

  @Gus:
  Genoeg (lees)stof. Altijd welkom aan te schuiven aan de uitschuifleestafel!

 182. Cathy 4 juli 2010 om 23:34

  Wat fijn dat jij er weer bent en nog wel gezond en wel!
  Zo te lezen heb jij je weer helemaal op jouw blog gestort.
  Nelus heeft inderdaad de kroeg weer geopend en iedereen
  uitgenodigd maar het is natuurlijk veel te warm om binnen te
  zitten.
  Veel gezelliger is het nu toch om met z’n allen in die prachtige
  wereldtuin van Jan te zitten lijkt mij.
  Een goede bui heeft hij al, want het gaat allemaal goedkomen daar
  in Maarssen.

 183. Draver 5 juli 2010 om 08:46

  Wat een inspiratie na je vakantie weer genoten van je blog

 184. Jan Bouma 5 juli 2010 om 08:56

  @Aad…22:41
  Ook goeiemorgen.
  Desgewenst hoor! Het gaat er soms heftig aan toe op die site. Soms ben ik dan de moderator! (…)
  Die JDTV-youtubefilmpjes zijn meestal hilarisch. Micha Kat zoekt de politici, of de beschuldigden, op waar ze zitten. Ook heeft hij terecht ene Mr. Westenberg op de korrel en dan belt hij daar aan (want hij krijgt nog geld van hem vanwege een gewonnen proces) en dan flikkert Westenberg woest de deur dicht nadat hij nietsvermoedend had opengedaan en zijn kwelgeest (Kat) als een duvel uit de doos tevoorschijn springt… Hilarische beelden. Idem op zeer veel andere plekken in andere situaties. Dat is wel wat anders dan "de rijdende rechter".
  @Cathy… Fijn dat je er weer bent. Ik hoop dat je gelijk gaat krijgen met je optimistische scenario. Aad is wat sceptischer. Ik ook. Er zal nog wel meer strijd geleverd moeten worden. Zie het inderdaad als een voetbalwedstrijd. Voorlopig sta ik met 1 – 0 voor maar ze kunnen nog hoger beroep aantekenen en strijd om de schadevergoeding moet nog beginnen. Inderdaad is de wereldtuin op dit moment ontluikend en een bloemenzee ik wou dat je dat kon zien. Weet je wat? Ik ben a.s. zondag open de hele dag en als je zin en tijd hebt kom dan eens langs. Tenslotte woon je niet ver weg. Enfin. Kijk maar; niets moet alles kan. Overigens: deze uitnodiging geldt eenieder.
  @Allen een goeie dag; tot later.

 185. Aad Verbaast 5 juli 2010 om 09:08

  @Cathy:
  Wat leuk je weer te zien hier! De maanden goed doorgekomen? Goed met de dochter? Inderdaad:eigenlijk te warm om binnen te zitten. Wat ook maar betrekkelijk is, want hier in huis was het koeler dan buiten. Voor elk wat wils dus.
  Bloggen: net als de vorige jaren (herinner ik me) merk ik dat ik wel weer op gang moet komen. Zal nog wel weer even duren voordat de blogjes als een waterval uit het toetsenbord stromen.
  @Draver: flink mee opgefietst met die tourjongens? 😉

 186. Aad Verbaast 5 juli 2010 om 09:23

  @Jan:
  Ik heb even de tijd genomen om wat rond te neuzen daar.
  Ook een JDTV filmpje bekeken. Leuk inderdaad.
  Ik zal er eens wat vaker gaan kijken. Ik neem aan dat je me wel tipt als er genoeg reuring over iets is.
  Zondag open dag bij je? Mooi inititatief van je.
  Kunnen al die bussen ergens dichtbij parkeren?

 187. Ingrid van den Bergh 5 juli 2010 om 10:49

  Excuseer dat ik niet alle reacties lees, met het gevaar van plagiërende meningen van mijn kant;-))
  Je bent weer helemaal bij Aad, je had toch nog vele bij te lezen.
  Hier wat reacties op enkele van je gooimomenten:
  Hollanders zijn nuchter; volgens mij hebben de intieme beschietingen van onze defensiewipper geen effect gehad op de verkiezinguitslag. Indien JPB dit zou beweren zou dit de arrogantie ten top zijn. Hij weet immers verdomde goed dat hij er, in de ogen van vele kiezers, een potje van heeft gemaakt. Bovendien klinken slogans als "Het gezin is de hoeksteen van de samenleving" nogal vervreemdend uit de mond van Balkenendes en rouvoeten die hoogstens een keer per maand thuis het vlees komen snijden. Zij moeten zich dan ook verre houden van negatieve beoordelingen van wippertjes gedrag. Zij bennen slim en laten dat dan ook achterwege.
  Het verkiezingleed (gezwabber van rechts naar links) is ook wel te verklaren. Uiteraard heeft PVV veel gewonnen maar uiteindelijk gaat het erom welke partijen met elkaar kunnen samenwerken. Of dat nou met paars plus of met een kmiddenkabinet gaat lukken zal moeten blijken.
  Met zoveel olie op de golven is het te verwachten dat hooggeplaatste personen rond Obama een uitglijder maken. Ik vraag me overigens af of het in onze ‘democratie’ denkbaar zou zijn dat iemand uit zijn ambt zou worden ontheven omdat hij onze koningin of premier zou hebben uitgescholden. Vrijheid van meningsuiting, of niet soms?
  Hier laat ik het even bij; ik gooi mezelf er nu maar uit. Maar wel met schwung;-))

 188. VSp 5 juli 2010 om 13:05

  @ingrid v.d. B. Hollanders zijn nuchter? Ongetwijfeld! Maar ook onverbeterlijke kinderlijk naieve betweters.

 189. Aad Verbaast 5 juli 2010 om 17:58

  @Ingrid:
  Ik zal het je niet euvel duiden dat je niet alles doorgelezen hebt. Ik zou het , in jouw plaats, ook niet doen 😉
  Je denkt dat deze buiten de duer actie van Jack de Vries geen invloed heeft gehad? Ik betwijfel dat. Hij ook las ik ergens. Geen slimme actie van hem. Ik rolde van verbazing achterover toen ik het hoorde. Hoe naiëf kan je zijn.
  Samenwerken der partijen: natuurlijk moet dat. Of zoals je politiek zegt: het land moet geregeerd worden! Ik pink een traan weg, als ik dit hoor.
  Het blijft bijzonder dat "we" geregeerd konden worden door een cpmbinatie over rechts, over links en door het midden. Is dat het ‘mandaat’ wat de kiezer (pardon stemmer) heeft afgegeven? Zo van: het maakt allemaal geen donder uit?
  == Ik vraag me overigens af of het in onze ‘democratie’ denkbaar zou zijn dat iemand uit zijn ambt zou worden ontheven omdat hij onze koningin of premier zou hebben uitgescholden ==
  Heel wel denkbaar. Uitschelden van de koningin is zelfs strafbaar!
  Hier worden ze echter ‘netjes’ buiten beeld gebracht. En niet zo publiekelijk.
  Daar ook, maar hier kwam het Obama wel goed uit. Hij zat in het nauw begreep ik in den lande omdat men vond dat hij te weinig zijn tanden liet zien en te weinig ‘in charge’ leek, rond de olieramp.
  Nu kon hij laten zien dat hij wel degelijk in charge was. In de Amerikaanse cultuur overigens belangrijk voor leiders omdat te laten zien. Belangrijker dan hier.
  Echte vrijheid van meningsuiting bestaat niet en al helemaal niet in een hierarchische relatie..
  Ik gooi deze stelling nog maar eens op het bord 🙂
  Leuk dat je weer langs kwam!

 190. Ingrid van den Bergh 5 juli 2010 om 19:37

  Sommige stellingen van mij (hierboven) kan je zien als een weergave van de feiten, dus niet als mijn mening.
  De houding achteraf van Jack de Vries hoorde wel een beetje bij het aantrekken van het boetekleed, om te demonstreren: "zo’n bad guy ben ik nou ook weer niet."
  Ook ik heb kromme tenen als ik de verkiezingsuitslagen vergelijk met de actuele stand van zaken. Het liefst zou ik willen dat PVV in de regering kwam, al heb ik niet op ze gestemd maar ik zou dat wel democratisch vinden.
  Je aanvullende informatie met Obama is helder. Er heerst daar in de VS inderdaad een heel andere cultuur dan bij ons. Ze zijn over het algemeen wat conservatiever en iemands blazoen moet brandschoon zijn om aan de top te staan.
  Ook voor mij zijn de grenzen van meningsuiting vaag. In mijn optiek verzandt die vrijheid al snel in belediging van personen. Een lastige kwestie.
  Ik constateer dat je een behoorlijke inhaalslag hebt gemaakt na je terugkomst, en zeer wel beslagne ten ijs komt met dit blog.
  Fijne avond.

 191. Cathy 5 juli 2010 om 20:25

  @Jan.
  Wat ben jij toch een gastvrije man.
  Natuurlijk neem ik jouw uitnodiging aan en sta ik zondagmorgen
  met een bus vol bloggers bij jou voor de deur.
  Zo is het dus mogelijk jouw zondagse preek in jouw tuin te houden.
  Maar…… dit is helaas een grapje Jan want ik heb hier zondag een huis
  vol met mensen om mijn verjaardag nog te vieren.
  Wie weet kom ik nog eens langs als Hugo weer bij jou speelt, als dat
  mag natuurlijk.

 192. Cathy 5 juli 2010 om 20:34

  Aad.
  Hartelijk dank vwb de balangstelling voor mijn dochter.
  Ik kan je gelukkig zeggen dat het nu fantastisch met haar
  gaat.
  Ja, ik ben de maanden goed doorgekomen hoor. Ik zat aardig bij jou in de buurt en heb daar
  ontzettend genoten. De fiets niet eens meegenomen maar heel vaak de benenwagen gebruikt.
  Ik vind trouwens dat je al weer behoorlijk op gang bent gekomen hier.

 193. Jan Bouma 5 juli 2010 om 21:38

  @Cathy…20.25
  Thanks. Je kunt natuurlijk ook plompverloren tegen je hele gezelschap zeggen a.s. zondag: ‘Jongens, we gaan effe naar een apart adres maar je loopt daar door de wereldtuin en dan vier ik daar m’n verjaardag…". (Out of the box thinking… weet je wel)
  Ach ik zeg maar wat. Kijk maar. t Is mij allemaal best; je bent welkom in ieder geval maar "alles kan – niets moet". In ieder geval wens ik je een geslaagd feestje toe).
  Gelukkig gaat het ook goed met je dochter, zo lees ik.
  @Aad
  Als je stelt:
  == Echte vrijheid van meningsuiting bestaat niet en al helemaal niet in een hierarchische relatie.. Ik gooi deze stelling nog maar eens op het bord 🙂 ==
  ben ik dat wel met je eens dat het in de praktijk vaak zo zal zijn maar tegelijkertijd is die constatering en conclusie de dood voor de vooruitgang daar immers vrijwel per definitie diegene die aan de top staat van de hiërarchie geen verandering wenst als dat zijn positie aantast. Tenzij de top openstaat voor de meningen van anderen.
  Tot morgen!

 194. Aad Verbaast 6 juli 2010 om 08:47

  @Ingrid:
  J. de V: vreemdgaan is (gezien de statistieken) welhaast normaal te noemen. Maar van iemand in zo’n positie, en van zo’n partij mag je ander gedrag verwachten. Onbetrouwbaar aan alle kanten. Dat straalt negatief af, zeker als spindokter (bedenker). Hoe bedenkt hij het..
  PVV: je zou inderdaad zeggen dat het logisch is dat ze in de regering komen. Vraag is of ze dat zelf ook willen. Uiteraard zeggen ze van wel. Ook al onbetrouwbaar.
  Vrijheid van meningsuiting staat nogal eens op gespannen voet met beschaafd met elkaar om gaan.
  De pen (respectievelijk de tong) kan vlijmscherp zijn, zonder onbeschaafd te worden.
  Dat is niet direct een vaardigheid die iedereen tot in de puntjes beheerst helaas.
  Er gaat dan ook nogal eens wat mis. Op zijn zachtst gezegd.
  Verschuilen achter vrijheid van meningsuiting wordt dan nogal eens gebezigd.
  Dat vermijd dat de mensen in kwestie van zichzelf moeten zeggen dat ze niet sociaal vaardig genoeg zijn om de boodschap duidelijk, maar wel netjes, over te brengen.
  Nog afgezien van korte lontjes, die blijkbaar (omdat ze kort zijn?) te makkelijk tot ontsteking te brengen zijn.
  De waan van de dag, ging daar de blog ook niet over? 😉

 195. Aad Verbaast 6 juli 2010 om 08:51

  @Cathy:
  Goed bericht over je dochter! Geweldig!
  Zat je dichtbij? Mont Ventoux weer?
  Op onze wandelingen, konden we die typische bult nog al eens bij helder weer in de verte zien liggen.
  Hemelsbreed 50-70 kilometer van ons vandaan schat ik in. Kan me vergissen in de afstand trouwens.
  In ieder geval aan de andere kant van de Rhone!
  Je hebt je vakantie er dus al opzitten? Of ga je nog een keer?
  En: gefeliciteerd natuurlijk!!!!!!
  Nog? Of al? Ik vis even naar de juiste datum, snap je? 😉

 196. Aad Verbaast 6 juli 2010 om 08:58

  @Jan:
  Fraai aanbod van je. Zelfs een hele bus met verjaarsgasten van Cathy is je niet gek genoeg!
  Je laatste alinea: helemaal met je eens.
  Leidinggevenden die enkel ja-knikkers om zich heen verzamelen, beperken gemiddeld genomen de vooruitgang. Op een enkele uitgezonderd, die zelf uiterst innovatief/baanbrekend/out-of-the-box is.
  Maar die zijn uiterst schaars. Ik ben er niet veel tegengekomen in mijn werkzame leven.
  We werr leerzaam overigens. Je leert daarmee toch je mening over de buhne te krijgen zonder "vrij" de mening te kunnen uiten. Bespelen, heet dat toch?

 197. Jan Bouma 6 juli 2010 om 10:12

  @Aad…ook goeiemorgen
  Het klinkt natuurlijk afgezaagd en als een dooddoener maar ook hier is aan de orde de aloude vokskwijsheid die, zo zie ik, weer uit der Bijbel afkomstig is (van Paulus) "Onderzoek alles en behoudt het Goede".. (we hebben het hier over "weggooien" toch?)
  De link: http://www.tegenwicht.org/22_conserv/behoud.htm
  Nu vond ik aan die uitspraak hierboven gelinkt ene… Dries van Agt… en zoals je weet wil ik die ook wel graag dumpen! Die weet alles achteraf heel goed maar niet toen hij nog in functie was. Ik wind me altijd op (moet ik niet doen) als die slijmbal weer eens archaïsch uit de hoek komt met zijn wijzigheden.
  Enfin. In m’n boek heb ik ‘m afgemaakt; en dat gaf nog wel enige genoegen moet ik je zeggen…:))
  Men amusere zich vandaag en alle dagen erna… zolang je haar maar goed zit!:))

 198. Aad Verbaast 6 juli 2010 om 10:54

  @Jan:
  Die Paulus, dat was me er eentje. Zonde die L en en die U schrijft dat als paus. Die hebben we geweten.
  Lijkt een fraaie uitspraak natuurlijk: "Onderzoek alles en behoudt het goede"
  Een van de zaken die onderzocht moeten worden is natuurlijk wat goed is en wat niet goed.
  Niet alleen van Agt weet daar alles van. Althans hij heeft daar zo zijn eigen mening over (gekregen).
  We hebben het over weggooien, schrijf je.
  Nou daar las ik (geheel in de klerikale sfeer blijvend) net het volgende over:
  ‘Vreemde vondst bij Belgische aartsbisschop’http://www.nu.nl/buitenland/2285879/vreemde-vondst-bij-belgische-aartsbisschop.html
  Wat een klerezooi!
  Ook een goede dag gewenst.
  P.S. Goed nieuws: ik ben ook fit verklaard voor ‘de wedstrijd’. Dat wordt bankzitten vanavond.

 199. Rubio 6 juli 2010 om 10:58

  Aad; Doe mij maar even een espressootje…want vanavond wordt het weer ‘bingo’…
  Een beetje laat maar toch….welkom thuis en hoop dat je het goed had…niet weggespoeld in Frankrijk dus.
  Zelf heb ik me, bij jou afwezigheid, niet al te vaak in de ‘kroeg’ laten zien…mezelf er even uitgegooid zogezegd..altijd beter om er om onduidelijke redenen en andere ‘misverstanden’ door de moderators uitgegooid te worden toch?
  Zeg maar een cold turkey ondergaan en me meer beziggehouden met die andere ‘belangrijkste bijzaak’ van het leven, nl. voetbal….
  Ik ben echter in goed gezelschap heb ik begrepen; zelfs Sarkozy & Co heeft zich er mee beziggehouden.
  Er nog wat van gemerkt in ”La ‘douce’ France”, nog meer boze Fransoze….?
  Bovendien was het op m’n schuit niet te harden van de hitte, dus ‘stomen’ achter de pc zag/zie ik dus voorlopig effe niet zitten en heb dus wèl zeer vele ferme duiken in de Vecht genomen!
  Niettemin zie je me toch maar weer regelmatig verschijnen om een overheerlijke neut en bal van Marie bij je te verorberen..ik kàn het niet laten…blijkbaar…
  Overigens gaat het zeer goed met me en ben (vooralsnog), we blijven voorzichtig, geheel genezen verklaard door m’n ‘prof’!!

 200. VSp 6 juli 2010 om 11:07

  Een vette, smerige spare-ribs’ kluif voor de Belgische justitie als dat bericht juist is. Dan breekt de hemel open en de hel los in Vaticaanstad.

 201. Jan Bouma 6 juli 2010 om 11:49

  @Aad…10:54
  Je wordt in die link van je zelfs geciteerd!!!!!
  Lees maar:
  == Verbaasd zegt..:
  De woordvoerder van de bisschoppen is verbaasd over de berichten. ”We weten niks over die dossiers. We vragen ons af waar die informatie vandaan komt”, aldus de woordvoerder.Hij zegt dat tijdens de verhoren die volgden op de huiszoekingen niemand het over de documenten heeft gehad. ”Ik ben zelf verhoord en men heeft me helemaal niet ondervraagd over die documenten”, aldus de woordvoerder. Hij roept op tot ”voorzichtigheid”.==
  eenieder is dus net als jij "verbaasd!" Zelden kreeg je eerder meer gelijk! De verbazing van Verbaast…
  Wat dat bankzitten betreft voor die wedstrijd van "nationaal belang" … ach, verdraag het ongemak.
  Het Nederlandse volk hecht er belang aan en dientengevolge is dat voor ons ook weer een feit.

 202. Aad Verbaast 6 juli 2010 om 11:59

  @Rubio:
  = geheel genezen verklaard = Gefeliciteerd man!! Geweldig gevoel moet dat weer zijn.
  Zo, dat moest er eerste even uit natuurlijk.
  Goed je hier weer te zien. Ik begrijp dat je even in retraite bent geweest, althans wat de bezoekjes aan de kroeg betreffen. Maar er is nu geen excuus meer.
  Dat zwemmen in de Vecht, dat je dat durft. Zo stroomafwaarts van (als ik Jan mag geloven) een van de grootste gifbelten in Nederland. Of wordt je daar juist lekker fris van onder de okselen?
  Ik wirst niet dat je zo’n voetbalfan was. Nee, niet veel van gemerkt daar. Niet al te veel voetbalfans daar.
  Het restaurantje daar had wel zo’n scherm staan, maar niet veel liefhebbers. Mij hebben ze er ook niet gezien.
  Ik heb slechts beloofd dat ik me zou laten leiden door de massapsychose. Dus vanavond ga ik met een scheef oog kijken. Niet mijn sport eigenlijk.
  Dubbele espresso met taart voor je. En vanavond natuurlijk B&B’s (Ballen en Borrels).
  Het mag en kan weer :-))

 203. Aad Verbaast 6 juli 2010 om 12:01

  @VSp: == Dan breekt de hemel open en de hel los in Vaticaanstad. ==
  En dat is dan nog maar het begin.
  Stel je voor dat de archieven van het Vaticaan ooit eens op straat komen te liggen. Dan kan de slopershamer er wel in denk ik.
  P.S.: zag ik nou goed dat je de naam van de VSp inmiddels een serieuze wijziging heeft ondergaan?
  De Vervaarlijke Sprookjes Partij??
  Wat heb ik gemist?

 204. Aad Verbaast 6 juli 2010 om 12:07

  @Jan:
  == Hij roept op tot voorzichtigheid. ==
  Beter laat dan nooit, moet je maar denken. Wat een uitspraak. Net als dat hij blijkbaar weer geen idee heeft waar het over gaat. Althans zo doet hij het voorkomen. Gelukkig maar dat God alles ziet. Maar ja, die laat het ook allemaal maar gebeuren. Wat een bende!
  En die Verbaasd: zal een verre neef van me zijn geweest.
  @allen: Voetbal: gezien de uitspraak van Johan C: "als je voor het doel staat heb je twee kansen: hij gaat er in of hij gaat er niet in", stel ik voor dat in het kabinets a-4tje (akkoord op hoofdlijnen) toch minimaal wordt meegenomen dat voetbal als kansspel wordt gezien. Dat brengt mooi 29% belasting op.
  Beetje out-of-the-box denken en de tekorten zijn zo weggewerkt!

 205. VSp 6 juli 2010 om 12:25

  @aad re ‘VSp’ tijdelijke herpostionering wegens oranjesprookjes
  re ‘kansspel’ Vet tegen om eigenbelang. Zag al zoiets aankomen dus gokken in China.

 206. paco painter 6 juli 2010 om 14:50

  Een goeie terugkeer, Aad

 207. Aad Verbaast 6 juli 2010 om 16:04

  @VSp:
  "tijdelijk" dus. Sprookjes en Oranjes hebben wel wat met elkaar.
  Kan je in China nog een beetje behendig gokken?
  @Paco: dank, weer terug van weggeweest?

 208. Cathy 6 juli 2010 om 18:38

  Ja Aad, ik zat inderdaad aan de voet van de Mont Ventoux.
  Prachtige omgeving.
  Vandaag prima weer om te "vissen" hè?

 209. Aad Verbaast 6 juli 2010 om 18:46

  @Cathy:
  Ook een vaste stek dus. Op die grote camping vlak bij Bedoin? War een rood strikje natuurlijk meteen opvalt..
  Ik ben er eens geweest. Bijzonder verhaal weer. Wel meteen doorgereden naar "de vogeltjescamping". Ken je die?
  Ja, ik ben weer aan het vissen natuurlijk!! 🙂

 210. Cathy 6 juli 2010 om 18:50

  @RUBIO.
  Ook ik ben blij met dit fantastische nieuws!
  Veel mooier nieuws dan dat Nederland vanavond zou winnen.
  Fijne avond hoor, misschien met de buufjes?

 211. Cathy 6 juli 2010 om 18:54

  @Aad.
  Haha, dat heb jij goed geraden zeg! Heb ik dat ooit verteld?
  Ach, het heeft niet veel om het lijf inderdaad.
  De "vogeltjescamping" ken ik niet, leg eens uit?

 212. Aad Verbaast 6 juli 2010 om 19:57

  @Cathy:
  Nee, je hebt het nooit verteld, maar ik had zo’n bruin vermoeden.
  De vogeltjes camping is er een paar uur rijden vandaan. In de Luberon.
  Nederlandse eigenaar. Klein, en niet zo’n ‘fabriek als die bij Bedoin.
  Het is overigens maar waar je van houdt. Ieder zo zijn eigen voorkeuren.
  Ik zoek de rust en de ruimte. En die hebben we gevonden.

 213. Ingrid van den Bergh 8 juli 2010 om 13:55

  Aad Verbaast 06-07-2010 08:47
  Ja, Aad, daar ging het over;-))
  Waan/werkelijkheid is, om met Connie Palmen te spreken, gelukkig niet synoniem aan waarheid.

 214. Aad Verbaast 8 juli 2010 om 15:45

  @Ingrid:
  Een van mijn stellingen: de waarheid bestaat niet, alles is perceptie.
  Ooit schreef ik er eens een blog over.

 215. Aad Verbaast 9 juli 2010 om 00:29

  @Ingrid: die blog nog eens nagelezen trouwens. Best wel een goede overigens nu ik die weer even nalees en (weer) actueel!
  De waan van vandaag is blijkbaar ook een golfbeweging. Toen wist men ook van wanten ;-)http://www.vkblog.nl/bericht/232350/Alles_is_perceptie._De_paradox.

 216. Rosa 20 juli 2010 om 18:37

  Hallo Aad,leuk dat je er weer bent en hoop weer veel van je te kunnen lezen.
  Een suggestie om ook van Middelkoop en Paul Rosenmuller er uit te gooien. Een flinke gooi door het propagandistische programma "spraakmakende zaken"/ O wat ging en gaat het toch goed in Uruzgan en Paul had een snelle analyse over de oorzaak van de oorlog in Afghanistan.
  Aad,mogen die vuilniszakken ook mee?

 217. Aad Verbaast 21 juli 2010 om 19:46

  @Rosa:
  Da’s toch weer leuk om te horen, dat je het leuk vindt dat ik weer terug ben. Zelf ben ik er nog niet zo van overtuigd. Ik kan eigenlijk niet wachten om weer weg te gaan.
  Ik zag een stukje toevallig van die Rosenmuller over Afghanistan. Met stijgende verbazing zitten kijken. Wat een slap gedoe allemaal. Waar blijft zijn kritische blik? Helemaal verdwenen inmiddels. Ook een softie geworden.
  Dus snel doorgezapped. Niet dat het daarna veel beter werd 😉
  Die Middelkoop had er natuurlijk al lang uitgemoeten. Weg er mee.
  Alle vuilniszakken, andere zakken trouwens ook: weg met dat hele zooitje!

 218. smokey robbinson 4 september 2010 om 12:52

  Ha die Aad! Très après la lettre: nog een warm welkom! Ik probeer in volgorde van datum je blogs terug te lezen.
  Ben sinds enkele dagen weer op honk. Terug van zomerreces in Spanje. Nog niet geheel hersteld maar ik probeer straks nog een blog maken.
  In elk geval fijn je weer terug te zien. Ik ga achterstallig leesvoer in etappes verorberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: