Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Een vrolijk paasfeest? Over mijn lijk!

Zoiets moet Jezus toch gedacht hebben: om de dooie dood niet, het zal mij niet gebeuren dat ik op een dood punt beland, ik ga toch niet mijn eigen graf delven? Doodleuk haalde hij een kunststukje uit, zodat alles wat hij gedaan had niet op een dood spoor zou belanden. In zijn dooie eentje ook nog. Al sla je me dood, voor mij een oprecht wonder! Geen wonder dat we dat met Pasen herdenken.

Vader was begenadigd kast- en kistenmaker, moeder kon onbevlekt ontvangen. Blijk je zoon te zijn van een ander ook nog. Genoeg suspense om boeken vol over te schrijven. Toch al weer duizenden jaren geleden. Samen beschreven in de Oude en Nieuwe Testamenten.

Ook al zo merkwaardig. Altijd geloofd dat een testament een laatste wilsbeschikking was. Niet nodig dat op te schrijven als je het eeuwige leven hebt toch? Over je graf regeren is dan toch niet meer aan de orde. Laten we wel wezen.

Als onderdeel van deze ingewikkelde identiteitscrisis had de zoon ook nog eens een generatieconflict waar de honden geen brood van lusten. De eerste socialist tegen de grootste dictator. Zal me een strijd op leven en dood geweest zijn. Vader prees hem doodleuk het graf in. Zoon trok dood- en bloedserieus zijn eigen plan.

Ik laat me niet kisten! Ik heb een broertje dood aan al dat gedoe. Zoiets dus.

Het plan moet opgekomen zijn bij zijn laatste avondmaal. En laten we eerlijk zijn. Als je met zo’n stelletje ongeregeld een vorkje hebt geprikt dan heb toch voorgoed gegeten en gedronken?

Daar neem je dus afstand van. Voor eeuwig. Als oprecht profeet en visionair wist je natuurlijk dat al lang dat er geen haan meer naar je kraait zonder een stunt met eeuwigheidswaarde.

Je biezen pakken. Je geheimen in je graf meenemen. Als de dood dat je er een loopje met je genomen zou worden. De strategie was al gauw bedacht: de opstandige opstanding. Pak je kist op en wandel. De grote verdwijntruc waar zelfs Hans Klok zich geen illusie over maakt dat ooit te kunnen evenaren.

En zo geschiedde..

Hij zou zich in zijn graf omdraaien, als hij er nog in gelegen had, in de alwetendheid wat dit allemaal voor gevolgen zou hebben gehad. Door de benen te nemen heeft hij dat voor hem zelf kunnen voorkomen. Koud kunstje. Eitje voor hem natuurlijk.

De rest is geschiedenis.

Mag ik iedereen alsnog een doodgewone vrolijke Pasen toewensen?

Plaatje: Laatste avondmaal bevat steeds meer voedsel
Schilderij van Jacopo Bassano, 1542
 
 
 

204 Reacties op “Een vrolijk paasfeest? Over mijn lijk!

 1. Ingrid van den Bergh 3 april 2010 om 17:21

  Doodgewoon bedankt, Aad. je woordspelingen zijn goed gedoseerd, niet overdone en daarom werken ze.

 2. zilver 3 april 2010 om 17:21

  Hahahahah, prachtig!
  Ook voor jou hele gezellige Paasdagen. De Paus had bijna niet meer kunnen zeggen: bedankt fur die blumen. Ja, men krijgt zo zijn twijfels. Ze maken het alleen maar erger, met hun verontwaardiging.

 3. Aad Verbaast 3 april 2010 om 17:27

  @Ingrid: jij ook fijne dagen. Volgens de weersvoorspellingen van de regen in de drup. Goed dat er een schaal om die eieren zit.
  @Zilver: die Paus zit maar mooi met die Pasen in zijn maag. Zal ook wel aan een avondmaal zitten te slobberen.
  Zelf zit ik nog met een probleem.
  Eieren uitblazen, eiertje tik, eiertje verven, eitje koken.
  Ik ben er nog niet uit in welke volgorde. Tips?

 4. Bregje Buitenwijk 3 april 2010 om 17:29

  hahaha! En jij ook een zalig Pasen.

 5. Aad Verbaast 3 april 2010 om 17:32

  @Bregje.
  Ik kreeg net een telefoontje uit het Vaticaan. "Die zaligverklaring kun je nu wel vergeten".
  Met stomheid geslagen was het enige wat ik er uit nog kon brengen: "graftak!"
  En ik had nog wel een wonder verricht dat ze me belden..

 6. zilver 3 april 2010 om 17:54

  Wij kookten altijd de eitjes en dan schilderen, maar niet meer opeten, daar hadden we weer andere eitjes voor. Het uitblazen ging volgens mij rauw, met een stopnaald en wol, maar weet je dat is al bijna een halve eeuw terug, dus ik weer het niet meer. Zoek het op, op Internet vind je alle antwoorden, ik heb zelfs via Internet geleerd hoe ik mijn druiven moest snoeien.
  Hier schildert men haast niet meer, puberteit, men beschildert zichzelf :^)

 7. Aad Verbaast 3 april 2010 om 17:56

  @Zilver: nog even en ik had er een quiz van kunnen maken. De paaseiquiz!!
  Kwistig met de eieren. Dat ei had ik nog niet gelegd 🙂
  Ik ga bakken denk ik morgen..

 8. Zelfstandig journalist 3 april 2010 om 18:24

  Ik zei het in mijn kerstblog vorig jaar al: als hij over goddelijke gaven had beschikt, had hij zich niet eens vrijwillig laten vastnagelen aan het kruis. Nou ja, het is gebeurd. Of niet. Geniet van de Paasdagen.

 9. Aad Verbaast 3 april 2010 om 18:26

  @Zelfstandig journalist:
  == vrijwillig laten vastnagelen aan het kruis ==
  het hele verhaal hangt van wonderen aan elkaar toch? 🙂
  Mooie dagen ook voor jou!

 10. Bregje Buitenwijk 3 april 2010 om 18:49

  Aad, :))))))

 11. antoinette duijsters 3 april 2010 om 18:54

  Ja, ja, maar al die verhalen zorgen toch maar voor verdeeldheid onder de mensen.
  Ik denk dat ik morgens de ramen maar eens ga wassen.

 12. Aad Verbaast 3 april 2010 om 18:58

  @Bregje: Maar ik kom er wel. Ik bezin me nog op een list 😉
  @Antionette:
  == Ik denk dat ik morgens de ramen maar eens ga wassen. ==
  Daarna natuurlijk wel je handen in onschuld wassen. Wat een vuiligheid allemaal! 🙂

 13. joost tibosch sr 3 april 2010 om 18:59

  De eerste christenen hadden kritiek op Petrus (de eerste Paus) en dat is nog te merken in het lijdensverhaal. Driemaal kraait de haan en driemaal laat hij Jezus stikken. De Matthaus -Passion beëindigt dat verhaal met ` ..und er (Petrus) weinte bitterlich`. Dat is in ieder geval heel wat beter dan dat andere duits `Wir haben es nicht gewusst`!

 14. Verenigde Stofzuiger partij 3 april 2010 om 19:05

  God’s genade is met de goedgelovigen. Die geloven in ‘ zotteklap’. Lucas 24:11.
  Enfin, de Hemelvaart komt nog. Daarop vooruitlopend:Toen Jezus uiteindelijk schreiend bij zijn vader kwam, zei deze slechts: ‘Bespaar me je tranen, het is niet voor niets dat ik jóu gezonden heb’.
  Wat een ongelóóflijk zooitje………
  Dan maar een eitje. Doorgeprikt en dubbel gebakken. Nix met ‘sunny side up’.

 15. Aad Verbaast 3 april 2010 om 19:52

  @Joost Tibosch: sinds hij de benen heeft genomen, is het nooit meer goed gekomen.
  @VSp:
  je krijgt de vetleren medaille als meest BB: Bijbelvaste Blogger!
  Hoezo gezonden? Hij had zelf de rotzooi op moeten knappen die hij heeft veroorzaakt..
  Scrambled is ie!

 16. A C T U A L I T Y 3 april 2010 om 20:12

  Ik zie er als een Berg van Gogoltha tegen op , om hier nog tegen op te kunnen..Je zus zou mischien daar geen Boodschap aan hebben…en het zou Prettig zijn als we het hele Lheidens verhaal-en lheidensweg aan de Wilgen van Gogoltha konden op hangen,, maar de Heere des Huizes laat zich niet Kisten noch in zijn Kruis tasten.en ja , dat geloof liegt er niet om, als ze hun Kruis in- Wij weten van niets – water kunnen Verschonen..Dan laten ze er het in hun Avondmaalste Barbarij driemaal Kraaiend hun Kruis wel Kronend aan geloven..Als Test-amen-t vallen de Test ik els erfenissen van hun geloof te samen, en nee nee nee, wij noemen geen namen..want in menig Internaait er geen Krahaan naar de Verleid-motieven van een Grisste-lijk bestaan..Want over mijn Dead Body kunnen er geen Lijken ui de kerkkwast komen of in de Cathageestige Comben uit de kerkelijke Cleerisstreek ten onder aan Kruiselijkheid gaan.
  Laat de Kinderen in Kruis-bestuiving tot mij Komen en in de K-ruis t van het Geloof gevallen, loop ik Struis over kerkelijke verzaadballen in de Ballenbak van meneer Plastoor..Do I ‘ve to say more..
  Ik ga morgen ter Kerker en ter Anker van mijn geloof naar het Rijskmoeizeeuwoem om daar de Mooiste Jéézus wat mooi die Rembrandt in Kruiselijkheid in zes weken naar boven te zien gaan..
  Mijn Hemel als er één zich niet heeft laten Kisten, waren het wel de Broeders die het in hun Broek deden toen ze Trappisten na gaven dat ze het ook niet wisten of haben Gewoest….. Hoe ik dat weet?
  Mijn zus, je zus woont in Soest…Dus moest ik mij soest houden tot morgen want ik laat me ook niet Kisten of gelden, dus heb ik mijn Eieren opgeborgen in Delden. Ga daar morgen ter Kerke in het Zwerek van de Scheingheiliger Aansoots des Steens, want een graf bezoek ik om na de Entrééïncarnatie van die Heerre Zelden..Jééézus wanneer gaat U zichzelf nou eens afmelden als vermist Persoon…want iederéén zoekt in zich zelf naar U, als Geestelijke Kloon van het Jézuietuaans bestaan …………………..
  Geachte Heer zonder adres Onbekend kunnen wij ook in de Morgen van ons dagelijkse Horizaan niet verder gaan..
  Geef ons Heden ons verdragelijktste Brood want zonder Kisten gaan wij écht voor U niet naar de Hemelrijken der Fabels en zonder Dadels zeker niet dood..en vergeef onze Misbruikte Schuld in zonde
  En verleid ons niet in Verkoorring van de Koor knapen , maar Verlosschandknaapte van het Kwade
  Want Oh Heer U kent niet het kwade Verschoon mij ik wil naar Londe
  Uw waarlijk opgestane uit den Heren vanuit één Rib kedert U weerre in Dézember met Gember Van Jozef in de Kribbe, Oh Heerre nu weet ik waar U woont in Weerribbe aan het Water van het Overlopen van de Fantasie .. Oh God als U Ely Ely Samaritaan er niet was wat deden wij dan zonder relieg ie nou wel of niet aan de overkant van de plastoriaanse Plas…….er zonder Kruis van door gegaan in de Biecht
  Maar nu ik nattigheid voel aan het begin van de avondstelijke Rouw blijkt Jéézus als je zus toch een Vrouw..waar ik graag het Laatsde Avondstmaal mee zou willen Copieoleren om zo als Verloste Zoon in zich zelf in de Tuin der Onlusten te Entrééïneren..
  En voor de Avond is gevallen zijn ook de ballen van mijn Kruis gegaan, en zijn met de wallen onder mijn ogen er Protestie-ajaculerend vandoor gegaan…
  Zodat ik in de Schuikelder van mijn hersens heb gepijnigd en mijzelf in Ongeloof van de Misbruik heb gereinigd..
  en zo wordt het Morgen op het Plein van de Hemelsche Vrede Dank für die Letze Bloeimen aus Hol land
  Oh Oh Oh, bent U nou nog niet overleden in mijn Drome. Oh hoe kan ik ooit over dit Geloof heen kome?
  Het is als de Kist aan de nagel van de Steen des aanstoots kom ik niet Vrij.. Jezus laat mij in het Avond maal gaan, zodat ik verlikt en gestikt in uw Gehemelte for ever Young kan onder gaan..
  HalleeLoeijah HalleeLoeijàh zei ik iedere keer en namens Dokter Anders Pee heb ik nu op het Meer van Jééruzielaem het Heen en weer……….
  P S : later op de Avond maal ook hier te lezen http://www.vkblog.nl/bericht/308988/R__%C9_A_C_T_U_A_L_I_T_Y_-_Laatste_Avondmaal-wake_up_next_Morning

 17. iris kijkt 3 april 2010 om 20:26

  En zo gaat het al 2000 jaar door , al die teksten over Jezus. Als bloggers over 2000 jaar nog op mijn blogs reageren zou ik niet ontevreden zijn. Wat zouden ze er tegen die tijd van begrijpen ? Ben wel benieuwd. Prettige Paasdagen.

 18. Aad Verbaast 3 april 2010 om 20:27

  @Actuality:
  Het ene wonder volgt het ander wonder hier in no-time op!
  Actuality die in één reactie meer tekst produceert dan in wel 200 blogs van je!
  De wonderen zijn de wereld nog niet. Ik ga nu toch echt het Vaticaantje even terugbellen. Hier kunnen z nog een puntje aan zuigen.
  Goed dat ik nog bij de levenden behoor. Dan kan ik het allemaal nog meemaken.
  P.S. Je link werkt niet..
  Oh, ik lees het: later op de avond..
  Het desert? 😉

 19. Aad Verbaast 3 april 2010 om 20:29

  @Iris:
  == Als bloggers over 2000 jaar nog op mijn blogs reageren zou ik niet ontevreden zijn. ==
  Daar is maar een oplossing voor: ook opstaan als je het laatste loodje legt. En dan van gepaste afstand het allemaal blijven volgen. Je zult versteld staan wat er allemaal bedacht is over je.:-)

 20. Gus 3 april 2010 om 21:41

  Tis een beetje een raar tiepje, die Jay, altijd maar op die sandalen, ongeschoren, dat stomme haar. Nooit eens de blits hebben gemaakt met een nieuw shirt of strakke broek aan…ik bedoel, hm?
  Dat zalven…ik durf te wedden dat ie nooit deodorant heeft gebruikt!
  Dat moet hebben gemeurd, niet zo weinig, geen vrouw wou wat met hem, logisch.
  Vandaar vermoedelijk dat ie alleen maar met boys op stap ging.
  Tja en in het verlengde daar van, begrijp ik de RK kerk volkomen. Jongetjes, dat was het!!!
  Lieftallige koorknaapjes, we zullen er dit weekend vast wel weer wat van zien op TV.
  Zingend als meisjes.
  Enfin, over 2000 jaar? Who knows.
  Aad, toch een Vrolijk Pasen en veel eitjes eten 🙂
  Chocolade….
  Ramen wassen godsklere, dat moet ik ook nog, shit….

 21. VSp 3 april 2010 om 22:11

  @Aad re 19.52. ‘Vetleren medaille voor BB’.
  Koud kunstje. Iedereen die een Bijbel in huis heeft kan dat ding raadplegen. De Bijbel geeft voor alles kant-en-klare oplossingen: moord en doodslag. Zelfs goedgelovige ‘Kinderen van één en dezelfde Vader’ slaan op grond daarvan elkaar de hersenpan in.
  De VSp weigert derhalve de ‘Vetleren Medaille voor meest Bijbelvaste Blogger’ in ontvangst te nemen.
  Stuur hem maar op aan een zekere ds. Jan Willem van der Hoeven, de zoon van de voormalig privé-secretaris van HKH Juliana en de voormalig beheerder van Golgotha. Als daarop gaat gegoegeld wordt, rijzen de haren ten berge.

 22. Aad Verbaast 3 april 2010 om 22:15

  @Gus:
  wat is dat toch met die ramen wassen. Je bent al de tweede.
  Jezus (vertelde je me net) is er ook gekomen zonder zich te wassen. En ramen daar dede ze niet aan. Lagen met dat klimaart lekker te zonnen.
  Over 2000 jaar? Zullen ze over mij geen boekje meer over doen 😉

 23. Aad Verbaast 3 april 2010 om 22:17

  @VSP:
  ik zal de vetleren medaiile hier in bewaring houden. Ik had hem al geslagen, maar als je over moord en doodslag begint hou ik die liever bij me natuurlijk.
  Het eerste boek staat er vol mee.
  Ik ga later even goegelen op JW vd H.. Je maakt me nieuwsgierig. 😉

 24. koen 4 april 2010 om 00:14

  Erg goede en humoristsiche bijdrage. goed verwoord!
  grt
  koen

 25. Eva 4 april 2010 om 00:30

  Onbegrijpelijk waarom er dergelijke legendes bestaan waarin
  men iemand laat doodgaan en daarna weer laat herrijzen.
  Een wens van ieder mens?
  maar nog nooit geëvenaard!!
  gr eva

 26. Eva 4 april 2010 om 00:31

  Oja, simpele paasdaagjes gewenst.
  Het weer werkt wel mee, gelukkig!
  gr eva

 27. Aad Verbaast 4 april 2010 om 01:13

  @Koen: dank, fijne dagen voor je gewenst. Morgen eieren zoeken?
  @Eva: nooit?
  Ik zal je nog sterker vertellen. "Mijn naam is haas", zei hij nog toen hij weer op kwam duiken en iedereen hem stomverbaasd aankeek.
  Weet je ook weer waar die Paashaas vandaan komt 😉

 28. ceesincambodja 4 april 2010 om 05:45

  Dit verhaal lijkt me om wanhopig van te worden als inburgeraar die de Nederlandse taal machtig moet zien te worden! Wat een beeldspraak. Heb je daar de hele week op zitten broeden, Aad? Kunstig.
  Ceesgegroetje

 29. De Stripman 4 april 2010 om 08:23

  Vrolijk pasen, Aad ! Ik heb het niet zo met die feestdagen, maar ik zal niet lullig doen. Hoewel ze ons in de huidige vorm door de strot zijn geduwd. door middeleeuwse vorsten die ten prooi waren gevallen aan nieuwlichters uit het midden-oosten, gaan al die feesten terug op heidense voorbeelden. Als we dan toch trots willen zijn op onze oorsprong, laten we dan Jezus terugsturen en het paasei vereren. Dat ei was het teken van leven dat onze voorouders nodig hadden na de lange, koude winter, waarin de natuur dood leek.
  Ook onzin natuurlijk…;o)

 30. Jan Bouma 4 april 2010 om 09:03

  @Aad…
  Ik ben wat cynischer geworden omtrent de waarheid en het bestaan van schulden die door "vereffening verrekend" kunnen worden. De vereffening van "de schulden" blijkt door de religieuze bedienaren van de religies te kunnen worden geïncasseerd. De "schulden" zijn eerst door de bedienaren der religies bedacht en gefantaseerd. Ziedaar de essenties van alle religieuze mythen. Ook die van de paashaas.
  Nevertheless… amuseer je.

 31. Aad Verbaast 4 april 2010 om 09:11

  @Cees: = inburgering ==
  Ik heb het voorgelegd aan de drie wijzen uit het Oosten (na die geboorte ook helemaal uit het zicht verdwenen trouwens, nooit meer wat van gehoord) en die konden er wel paasbrood van bakken.
  Veel viel er niet te broeden, Cees. Al mijn eieren waren al verstopt!

 32. Aad Verbaast 4 april 2010 om 09:17

  @De Stripman:
  Een betoog naar mijn hart! Vorig jaar was de titel van mijn paasblog: "Geen kerstkind, maar een paasei!"
  Het verhaal (niet opgenomen in de evangelieën) gaat dat toen Jezus de eerste de beste ongelovige Thomas tegenkwam, die zijn ogen niet kon geloven, Jezus hem nog even in het ongewisse liet door te zeggen: "Mijn naam is Haas". Daar kon Thomas wel chocola van maken.
  Kijk, dan weet ook iedereen weer waarom die ineens opgedoken is.
  Jamin is er groot mee geworden.

 33. Aad Verbaast 4 april 2010 om 09:23

  @Jan:
  het was een fraaie stunt. Maar die vereffening heeft toch niet zo allesomvatend uitgepakt als wellicht voorzien.
  Het is hommeles gebleven immers.
  Na 200 jaar wordt het hoog tijd er nog maar eens een wederopstanding tegen aan te gooien.
  Ik stond vanmorgen overigens gewoon weer op, en weer geen haan die er naar kraaide.
  Ik kan me wel weer voorstellen dat gezien de staat van de wetenschap, dat er een misverstand is geweest. Misschien is het wel de eerste bijna dood ervaring ooit vastgelegd in de geschiedenis. 😉
  Wel weer iets om te vieren natuurlijk!

 34. Frans Muthert 4 april 2010 om 09:37

  Ik reken weer op je met Pinksteren.
  En dan wordt het toch een stukkie moeilijker, vrees ik.

 35. Rubio 4 april 2010 om 09:37

  Jammer dat ze geleefd hebben (Jezus en Mohammed)…de wereld zou er nu veel beter hebben uitgezien.
  Helaas, in die tijden bestonden er nog geen psychiatrische inrichtingen.
  Nu worden charlatans als Lou de Palingboer en consorten vierkant uitgelachen, toch…? Offêh….?

 36. Rubio 4 april 2010 om 09:40

  O ja Aad en nog volijk pasen….Urbi en Orbi….!
  En geniet van je ‘scharreleitje’, gekookt, gebakken of scrambled…..met een tomaatje e/o een uitje enz….
  Groetjes van deze ‘heidense’ Paashaas…

 37. Aad Verbaast 4 april 2010 om 09:48

  @Frans:
  Dan zit ik midden in mijn blog-sabbatical. Ik zal mijn handen op het toetsenbord er dus niet aan branden.
  Maar iets met vlammende tongen kan de geest toch wel prikkelen?

 38. Rubio 4 april 2010 om 09:52

  Frans en Aad; En wat te denken van hemelvaart…?
  Ooit iemand op een wolk zien verdwijnen….roept U maar….!

 39. Aad Verbaast 4 april 2010 om 09:55

  @Rubio:
  Ook veel groeten en eieren gewenst vanaf deze kant Rubio!
  Ik denk dat ze toen ook al geroepen hebben: hij kan me gestolen worden.
  Laten er nou een stel onverlaten zijn die dat ook daadwerkelijk gedaan hebben.
  En het wordt nu nog steeds gevierd. :-))
  Soms is de eenvoudigste verklaring toch meestal de meest waarschijnlijke. Riep Ockham dat al niet?
  == Hemelvaart ==
  Triest verhaal natuurlijk. Vader liet hem nog 40 dagen wachten voordat hij in die wolk mocht verdwijnen.
  De volgende verdwijntruc. Regelmatig te zien op de buis.
  Niet tot in de perfectie uitgevoerd helaas. Nooi meer iets van gehoord. Dat zal Hans Klok niet overkomen.
  Maar ja, dan spreken we wel over 200 jaar later.

 40. nelus 4 april 2010 om 10:15

  Rubio: Elia, die ging ook op een wolk naar boven. Is nog een leuk liedje van .
  Let me go like Eliah when I go.
  Buono Pasqua allemaal. Mijn eitje uit de uitloop al achter de kiezen. Morgenavond Paasvuren bij jou in Drenthe Aad. Ook al zo’n heidens gedoe. De geesten uitdrijven.
  En voor Vsp: 1 Corinthiers 13: Geloof, hoop en liefde. Maar het mooist van al: De Liefde.
  Een mooi verhaal heb je ervan gemaakt. Kunstig. Ingrid vond het goed in evenwicht.
  Ik vond het een ietsje pietsje teveel van het goede.
  En dan de Pinksteren inderdaad. Kun je lachten. Vurige tongen en uitstorting van de Heilige Geest.
  Waar is díe eigenlijk gebleven, die Heilige Geest ?

 41. Aad Verbaast 4 april 2010 om 10:19

  @Nelus: gaan we een beetje zitten mopperen? 😉
  Goede vraag van je, waar die Heilige Geest is gebleven. Zal ook wel in een grote wolk zijn opgegaan. Of uitgeblust natuurlijk. Tcoh wel de eerste opweliing die je krijgt als je haar in de fik lijkt te staan: meteen de brandspuit er over!
  Het leven van illusionisten is lang niet zo eenvoudig. Vallen en opstaan 🙂

 42. Rubio 4 april 2010 om 10:21

  Een zeer wijs man die Ockham.
  Maar zou ie ook een baard gehad hebben..?
  Ik heb al ergens geroepen dat die wolk best wel eens een UFO geweest ‘zou kunnen zijn’, sprak ik met de kennis van nu…

 43. Aad Verbaast 4 april 2010 om 10:34

  @Rubio:
  Voldoet heel aardig aan de definitie van een UFO inderdaad.
  Ook trouwens erg knap: de verhalen zijn pas opgeschreven na een dikke 100 jaar. Wat een geheugen hadden ze in die tijd! Kom er nog maar eens om tegenwoordig, met de kennis van nu.
  Schiet me ineens te binnen:
  Deze hoort hier natuurlijk wel even ten hore gebracht te worden:http://www.youtube.com/watch?v=WlBiLNN1NhQ
  "Always Look On The Bright Side of Life"

 44. Rubio 4 april 2010 om 10:46

  Nelus; De Bijbel is een aardig sprookjesboek waar de gebr. Grim hun handen bij aflikten.
  Wat te denken van David en Goliath, Daniel in de leeuwenkuil, ‘neemt Uwen bed op en wandel’, de 2 broden en 5 vissen….zelfs Uri Geller zou versteld hebben gestaan.
  En die Elia is ook in de wolken idd, hij ging immers als goede voetballer van Twente naar Hamburg waar hij nu in de Duitse ‘Himmel’ triomfen viert…..
  Aad; Wie heeft nou de meeste Bijbel’kennis’ hier….VSp of deze andere heiden….?
  Ja, we moeten toen hele brave jochies zijn geweest…dat dan weer wel..maar ’t kan verkeren..inmiddels..
  De scholen met den Bijbel hebben me veel ‘interessants geleerd’ maar ze hadden me in die tijd beter bijlessen wiskunde kunnen geven….

 45. Rubio 4 april 2010 om 10:53

  ‘Always look on the bright side of life’…….en ‘heden zult gij met mij in het paradijs zijn’ riep Jezus vervolgens tegen de crimineel die naast hem hing…!
  Ja…dank je de koekoek…
  Max Tailleur is er niks bij….

 46. coby 4 april 2010 om 11:04

  Tsjonge Aad, raak ik op deze morgen door jouw bijdrage toch helemaal de paaskluts kwijt. Zit ik nu met een geklutst ei….
  Hartelijke groet, Coby

 47. Aad Verbaast 4 april 2010 om 11:07

  @Rubio:
  Misschien iets voor volgend jaar: de grote VKbijbel kwis!!
  Zelf ben ik niet zo bijbelvast. Misschien ook maar goed ook. Dat oude boek is toch doortrokken van verschrikkelijke verhalen. Dat nieuwe is wat vriendelijker samengesteld. Nadat overigens van de 30 evangeliën een paap daar flink het mes in heeft gezet. en er nog maar een paar over bleven. De rest moest vernietigd worden. Tja, waar blijft dan het waarheidsgehalte?
  Er wordt wel meer onder mat geveegd.
  Maar mooi wel het meest verkochte sprookjesboek aller tijden!
  De hoeveelste herdruk al niet? 😉
  Zou het auteursrecht hebben bestaan dan zouden de nabestaanden er steenrijk van geworden zijn.
  Maar daar is al gauw een stokje voor gestoken. Er wordt volgehouden door de drukker dat er geen nabestaanden zijn. De drukker is nu steenrijk, hoofdkwartier in een lapje grond midden in Rome.
  Zo kan ik het ook! :-))

 48. meneer_opinie 4 april 2010 om 11:08

  Zijn naam is haas?

 49. Aad Verbaast 4 april 2010 om 11:09

  @Coby:
  == helemaal de paaskluts kwijt ==
  Zoeken, Coby, zoeken. Mogelijk vind je in de tuin nog wat eieren van vorig jaar die toen de dans zijn ontsprongen 😉
  @Meneer Opinie: "Mijn Naam is Haas"
  Volgens mij zie hij dat toen hij de eerste de beste tegenkwam nadat hij was opgestaan.
  Toch ook wel een soort van verloochening?

 50. nelus 4 april 2010 om 11:25

  twee keer dezelfde tekst is ook een beetje overdreven

 51. nelus 4 april 2010 om 11:27

  We houden er toch maar mooi veel vrije dagen aan over. Aan al die christelijke feestdagen. Nederland is het enige land ter wereld waar er een 2e paasdag, 2e pinksterdag en 2e kerstdag is.
  Dat is vast niet door VOC bedacht, Te weinig centjes verdienen met de winkel op slot.
  Maar tegenwoordig gaan op 2e paasdag alle keukenwinkels, wooncentra weer open. Strómen mensen. Verveling ? Vroeger had je het druk met naar de kerk gaan, eten, en weer naar de kerk gaan. Kom daar nog maar eens om vandaag de dag.,
  Trouwens: waar komen toch al die uitdrukkingen vandaan: VROLIJK Pasen, de PAAShaas, wat heeft de haas met pasen te maken, HAANTJE op een stokje, idem de haan ?

 52. Rubio 4 april 2010 om 11:29

  Ik zit me rot te lachen om Popie Jopie op Ned. 2, wat een schandalige vertoning eigenlijk….met alle kennis van nu..!!
  Schijnheiligen!

 53. Aad Verbaast 4 april 2010 om 11:30

  @Nelus:
  === We houden er toch maar mooi veel vrije dagen aan over ==
  Daar kunnen we hem natuurlijk eeuwig dankbaar voor zijn. Een van de grote verrijkingen in het leven wat hij toch maar mooi hier voor elkaar heeft gekregen. Kom er nog maar eens om.
  Maar ja, dat verplicht meubelboulevaren, dat had hij weer niet durven voorspellen.
  Sloeg hij de boel niet eens kort en klein in de tempel?
  100.000-en in die woontempels inmiddels.
  Keukentje uitzoeken bijvoorbeeld ;-))
  Wat ga jij doen tweede paasdag?

 54. Aad Verbaast 4 april 2010 om 11:32

  @Rubio:
  Helemaal gemist!!
  Nou ja, ik kijk wel naar de samenvatting ;-))
  Kon de Paus nog wel een beetje opstaan?

 55. Rubio 4 april 2010 om 11:35

  Aad; Nelus en ik hebben al een keuken, dus niet in de file naar Ikea of de Woonmall…iig!
  Aad; Het is nog bezig, de paus is een beetje verkouden….d’oude man…maar wel met rode schoentjes..
  Bedankt voor die Blumen…

 56. nummer 22 4 april 2010 om 11:38

  @ Aad. c.s. Wil je weten wat JC tegen de leider van de rk kerk liet zien? Kijk op mijn blog van eergisteren De Hete Luchtballon en Hete Adem….! Dat zegt genoeg!
  (c)nummer 22 Het Ware Verhaal over JC uit N.
  Die jezus zou een begenadigde verhalen verteller worden werd later bekend, alleen op een zeker moment hield ook zijn fantasie op en hij vraagt zijn vader..de timmerman om raad. "Nou jezus" leer eerst een beroep: timmerman, maar je hebt 1 makke , je bent een beetje scheel..dus pas op bij het timmeren van de spijkers in het hout en dan mag je verhalen vertellen aan anderen…
  Jezus ging aan het werk en bedacht tijdens het zagen, zijn verhalen waarmee hij eerst de kinderen tot wilde laten komen, daarna zou hij de ouders en anderen wel met verhalen verleiden. Hmm… Rachel, dat is een fraai verhaal en die in de synagoge, die mannen met de lange slierten haar daar kan ik wat over vertellen en over nico de mus..! met een beetje fantasie en het komt zeker goed, dacht jezus om vervolgens een soijker dwars door zijn linkerhand te slaan. GVD, ik moet een bril… dit gaat echt niet goed.
  Zijn vader Jozef kwam eraan en begon te jammeren.. Moeder Maria, Moeder maria kom nu toch eens kijken naar onze jongen.. dat gaat niet goed, dat komt niet goed…. Moeder Maria, haat handen afdrogend aan een in doeken gewikkeld ander kind.. sloeg verschrikt haar handen voor de ogen en liet het kind zo op de stenen vloer vallen.. de dood tot gevolg en jezus had geen broertje of zusje om verhalen aan te vertellen. Jezus gristus Maria wat doe je nou, zegt Jozef….? en begon te schreien en te wenen… "kan ik er wat aan doen? jij riep mij en wie mij roept geef ik gehoor| Dit kind was toch al niet helemaal in orde, toch Jozef? het was echt een duiveltje aan het worden!
  Jezus die met zijn linkerhand vast zat aan de tafel, begon te lachen.. Papa , het doet geen pijn en ik moet llijden als verhalen vertellen, dus kijk maar…. en na het losmaken van zijn linkerhand en het deppen van het bloed, legde hij zijn hamer neer en zijn rechterhand op het hand.. Toe nou vader, sla s een spijker door mijn rechterhand.. "Ben je helemaal gek, Jezus!"
  Jezus werd dé verhalenverteller uit het dorp en had snel zo’n 12 vrienden om hen heen. Z|e luisterden ademloos naar de verhalen van jezus, want hij kon toch niet voetballen en als de bal over de huizen van de romeien werd geschoten duurde het een eeuwigheid voordat de bal terugkom, dus…… de verhalen van hun vriend jezus kwam als geroepen:
  Maar wat is die jezus scheel zeg.. hij daht bij het delen van een brood dat hij alle jongens een stukje brood gaf, zo scheel was hij. Maar Judas vertelde thuis dat zijn vriend van1 brood wel 200 kon maken, waarop zijn moeder zei: Goed zo Judas, vraag hem direct hier te komen, want we hebben niet zoveel geld"", maar niets vertellen tegen onze romeinse buren..you never now!
  En zo gaat het verhaal verder.. jesus kon over water lopen, net doen of hij dood was en dan weer verschijnen. De romeinen werden knettergek van hem en zijn capriolen en hadden een idee om hem eens aan het volk te presenteren.. Hij is toch een timmerman, zei de baas! Ja, zeiden allen in koor. Yep, zei Judas die meeluisterde en buiten kraaide een haan, wel 3 keer.

  Aan het kruis hangend, begon jezus te lachen en vertelde zijn verhalen aan de grote schare kijkers.. "Kijk, nu hang ik hier en morgen ben ik dood!, maar kom overmorgen terug!"Ja, ja.. riepen enkele sceptici’s ..ja, ja zal wel… Ge bent een timmerman! dat ben je….
  Jezus zei niets maar riep luid: Ik hang hier wel aan een kruis met mijn buren, maar we hebben het allermooiste uitzicht! Mooi, he jongens hier zien we alles! Gol gotta wat een mooi uitzicht!
  De menigte wer stil en de het werk een donkere dag!
  Ergens in een huisje sprak een vader tegen zijn zoon: Paulus, je hebt verkeerde vrienden, ga weg, vertrek en vertel alle verhalen van jouw vriend jezus! Ja, vader maar ik zal de verhalen wel iets aanpassen…. "da’s goed Paulus, maar pas op onderweg voor leeuwen leugenaars, dieven en moordenaars en laat judas maar thuis"

 57. nummer 22 4 april 2010 om 11:38

  @ Aad. c.s. Wil je weten wat JC tegen de leider van de rk kerk liet zien? Kijk op mijn blog van eergisteren De Hete Luchtballon en Hete Adem….! Dat zegt genoeg!
  (c)nummer 22 Het Ware Verhaal over JC uit N.
  Die jezus zou een begenadigde verhalen verteller worden werd later bekend, alleen op een zeker moment hield ook zijn fantasie op en hij vraagt zijn vader..de timmerman om raad. "Nou jezus" leer eerst een beroep: timmerman, maar je hebt 1 makke , je bent een beetje scheel..dus pas op bij het timmeren van de spijkers in het hout en dan mag je verhalen vertellen aan anderen…
  Jezus ging aan het werk en bedacht tijdens het zagen, zijn verhalen waarmee hij eerst de kinderen tot wilde laten komen, daarna zou hij de ouders en anderen wel met verhalen verleiden. Hmm… Rachel, dat is een fraai verhaal en die in de synagoge, die mannen met de lange slierten haar daar kan ik wat over vertellen en over nico de mus..! met een beetje fantasie en het komt zeker goed, dacht jezus om vervolgens een soijker dwars door zijn linkerhand te slaan. GVD, ik moet een bril… dit gaat echt niet goed.
  Zijn vader Jozef kwam eraan en begon te jammeren.. Moeder Maria, Moeder maria kom nu toch eens kijken naar onze jongen.. dat gaat niet goed, dat komt niet goed…. Moeder Maria, haat handen afdrogend aan een in doeken gewikkeld ander kind.. sloeg verschrikt haar handen voor de ogen en liet het kind zo op de stenen vloer vallen.. de dood tot gevolg en jezus had geen broertje of zusje om verhalen aan te vertellen. Jezus gristus Maria wat doe je nou, zegt Jozef….? en begon te schreien en te wenen… "kan ik er wat aan doen? jij riep mij en wie mij roept geef ik gehoor| Dit kind was toch al niet helemaal in orde, toch Jozef? het was echt een duiveltje aan het worden! Dat is geen mazzeltov met deze..
  Jezus die met zijn linkerhand vast zat aan de tafel, begon te lachen.. Papa , het doet geen pijn en ik moet llijden als verhalen vertellen, dus kijk maar…. en na het losmaken van zijn linkerhand en het deppen van het bloed, legde hij zijn hamer neer en zijn rechterhand op de tafel.. Toe nou vader, sla s een spijker door mijn rechterhand.. "Ben je helemaal gek, Jezus!" Nee, het doet geen pijn, echt niet.. toe nou… Zo gevraagd zo gedaan en Jozef jaste een spijker dwars door de rechterhand van zijn zoon…. verbaasd keek hij naar een paar druppeltjes bloed en zijn zoon, die begon te lachen..zie je nu vader..
  "ik kan lijden voor u en het doet geen pijn…"Vraag moeder maria maar om van de rozentakken, als ze uitgebloeid zijn, een doornenkroon te maken.. dat wil ik uit proberen met pasen..
  Jezus werd dé verhalenverteller uit het dorp en had snel zo’n 12 vrienden om hen heen. Z|e luisterden ademloos naar de verhalen van jezus, want hij kon toch niet voetballen en als de bal over de huizen van de romeien werd geschoten duurde het een eeuwigheid voordat de bal terugkom, dus…… de verhalen van hun vriend jezus kwam als geroepen:
  Maar wat is die jezus scheel zeg.. hij dacht bij het delen van een brood dat hij alle jongens een stukje brood gaf, zo scheel was hij.
  En Judas vertelde thuis dat zijn vriend van1 brood wel 200 kon maken, waarop zijn moeder zei: Goed zo Judas, vraag hem direct hier te komen, want we hebben niet zoveel geld"", maar niets vertellen tegen onze romeinse buren..you never now!
  En zo gaat het verhaal verder.. jJesus kon over water lopen ( niet echt, want Jezus legde snachts net onder het wateroppervlakte een plank), net doen of hij dood was en dan weer verschijnen.
  Jozef en Maria, zijn ouder schrokken zich altijd een keppeltje.. en Jezus had de grootste lol, als hij weer verscheen in een wit gewaad.
  De romeinen werden knettergek van hem en zijn capriolen en hadden een idee om hem eens aan het volk te presenteren.. Hij is toch een timmerman, zei de baas! Ja, zeiden allen in koor. Yep, zei Judas die meeluisterde en buiten kraaide een haan, wel 3 keer.

  Aan het kruis hangend, begon Jezus te lachen en vertelde zijn verhalen aan de grote schare kijkers.. "Kijk, nu hang ik hier en morgen ben ik dood!, maar kom overmorgen terug!"Ja, ja.. riepen enkele sceptici’s ..ja, ja zal wel… Ge bent een timmerman! dat ben je….
  Jezus zei niets maar riep luid: Ik hang hier wel aan een kruis met mijn buren, maar we hebben het allermooiste uitzicht! Mooi, he jongens hier zien we alles! Gol gotta wat een mooi uitzicht!
  De menigte wer stil en de het werk een donkere dag!
  Ergens in een huisje sprak een vader tegen zijn zoon: Paulus, je hebt verkeerde vrienden, ga weg, vertrek en vertel alle verhalen van jouw vriend jezus! Ja, vader maar ik zal de verhalen wel iets aanpassen…. "da’s goed Paulus, maar pas op onderweg voor leeuwen leugenaars, dieven en moordenaars en laat judas maar thuis".

 58. nelus 4 april 2010 om 11:39

  Rubio: tja, het is te genant voor woorden. Dat je nog iets durft te zeggen met de kennis van nu.
  @Aad: de grote bijbelkwis. Dat lijkt me wel wat.
  2e Paasdag: dat is nou juist zo leuk aan vrije tijd. Dat je niks hoeft te plannen. Je kunt alles doen waar je zin in hebt. Dus bedenk ik pas mórgen wat ik ga doen omdat ik dan pas weet waar ik zin in heb.

 59. nummer 22 4 april 2010 om 11:47

  @ Waarde Aad c.s.een vrolijk Haasfeest!.

 60. k.Reintje 4 april 2010 om 11:52

  Fijn voor het opzetten van een paasblog.
  De verrijzenis. Willen we na 1977 jaar nog uitvlooien hoe dit allemaal kan of dat het onbestaanbaar is of een sprookje?
  Ik denk dat we het veel te ver en veel te moeilijk zoeken. Goede raad ligt gewoon op straat.
  Zalig pasen

 61. Rubio 4 april 2010 om 12:06

  Aad; AUB geen bijbelquiz, die verliezen we toch van Nelus…die gaat immers de hele Bijbel uit haar hoofd leren..!
  Hoewel…die Openbaringen van Johannes zijn nou ook weer geen ‘makkie’…..
  Geintje Nelus!

 62. paco painter 4 april 2010 om 12:08

  Chapeau, Aad! Geweldig geschreven.

 63. Aad Verbaast 4 april 2010 om 12:13

  @Rubio:
  Da’s waar ook: "dank vuur die blumen".
  Volgend jaar vrouwentongen!!
  Als hij er dan nog is natuurlijk. Hij ligt al wat onder vuur. De ene blunder na de andere. "Plaatsvervanger van.."?
  De wonderen zijn de wereld nog niet uit blijkbaar 😉
  "rode schoentjes": zal hij bij Nelus wel een wit voetje mee halen natuurlijk!
  @Nelus:
  ==Dus bedenk ik pas mórgen wat ik ga doen omdat ik dan pas weet waar ik zin in heb. ==
  misschien een blogje schrijven zelfs? Als je je echt helemaal doodverveeld 😉

 64. Aad Verbaast 4 april 2010 om 12:19

  @Nummer 22
  Mooi verhaal, en kan zo ingezonden worden naar het Vaticaan.
  Binnenkort zal er toch wel weer een update gemaakt moeten worden, "met de kennis van nu".
  Wie weet kan dit er zo ingeschreven worden als evangelie nummer 22. 😉
  @K.Reintje:
  Een van de kenmerken van de mens is zijn ongebreidelde fantasie. Daar lustten ze 1977 jaar geleden ook al pap van!
  Nog flink wat later begrijp ik. De eerste boeken over deze man verschenen pas zo’n 100 jaar later.
  Knappe jongens, dat ze nog precies wisten wat er gebeurd was! Al weer een wonder, het houdt maar niet op! 🙂
  @Paco: dank. Eitje ;-).

 65. nelus 4 april 2010 om 12:21

  @Rubio
  Aad; AUB geen bijbelquiz, die verliezen we toch van Nelus…die gaat immers de hele Bijbel uit haar hoofd leren..!
  Die Nelus gaat niet de hele bijbel uit haar hoofd leren. Nelus ként de hele bijbel al uit haar hoofd.
  Het Oude- én het Nieuwe Testament.
  Die Openbaringen, nou dat is me toch wat. En wat te denken van Het Hooglied ? Nou ????????????????♥♥♥♥♥♥♪♪♪♪♪♪♪

 66. nelus 4 april 2010 om 12:24

  @AAd:
  misschien een blogje schrijven zelfs? Als je je echt helemaal doodverveeld 😉
  Er zijn mensen die dat veel beter kunnen dan ik. En je moet de mensen laten doen waar ze goed in zijn.

 67. Aad Verbaast 4 april 2010 om 12:26

  @Rubio:
  Je hebt me overtuigd. Geen bijbelkwis. Nelus loopt meteen weer met alle prijzen weg natuurlijk.
  Met goegel in de hand loopt ze door het ganse land.
  Ik zal wat anders moeten gaan verzinnen op dit gebied. Broeden dus. Past geheel in de eiersfeer heden ten dage 😉
  Al je eieren al weer gevonden? Bij mij liggen ze gewoon in de koelkast.

 68. Fleur 4 april 2010 om 12:39

  Heb geen ei in huis,wel van chocolade!!!

 69. Aad Verbaast 4 april 2010 om 12:39

  @Nelus:
  == Nelus ként de hele bijbel al uit haar hoofd. Het Oude- én het Nieuwe Testament. ==
  Is er dan nog wel ruimte voor wat anders? Of zit je harde schijf dan helemaal vol inmiddels?
  Zijn nogal dikke pillen immers. Paar duizend bladzijden met zware kost.
  Je maakt het natuurlijk wel uitdagend om deze stevige uitspraak van je naar het waarheidsgehalte te testen..
  Even denken hoe ik dat het beste kan doen, zonder dat goegel je te hulp kan snellen.. 😉
  P.S. was net bezig het telfoonboek uit mijn hoofd te leren. Ook al zo’n zware klus. Lees ik, verdorie nog aan toe, dat de PvdA die wil afschaffen. Daar ga je weer met je beste bedoelingen.

 70. k.Reintje 4 april 2010 om 12:43

  12.13
  Ik houd het er op dat ca. 20 jaar na zijn dood vele geschriften in omloop over het leven en werken. Er waren immers al gemeenten in Klein-Azie, Griekenland etc. Een aantal van die geschriften zijn gerubriceerd onder de Handelingen der Apostelen. Veel oorspronkelijke geschriften zijn voorlopers van de uiteindelijke evangeliën.
  Ik stel niet ter discussie of de verhalen al dan niet kloppen. Die vraag heeft ook alleen maar tot kerkscheuringen geleid?
  Neen, wat me interesseert is het wezen van het wederopstandingsverhaal. Wat mensen misschien al een miljoen jaar bezighoudt. Hoe moet het nou verder als je doodgaat?

 71. Aad Verbaast 4 april 2010 om 13:01

  @Fleur:
  Houdt ze uit de zon! Anders smelten ze. Dat mag enkel in de mond.
  @K.Reintje:
  Hert zal wel veel met mond op mond reklame te maken hebben gehad.
  Het wezen van de wederopstanding? Geen idee. De mens heeft altijd behoefte gehad aan een zekere eeuwigheidswaarde. Of dat nu komt door wat na te laten, de rondwarende en dolende geesten en verschijningen, zombies, de hemel of de reïncarnatie. Daar kan je immers wel wat op verzinnen.
  Opstaan is wel een unieke vondst natuurlijk.
  Maar dat heeft hij ook maar 40 dagen volgehouden, volgens de verhalen..

 72. wiljan.45 4 april 2010 om 13:05

  Satan is weer volop aanwezig dezer dagen. Zijn aanhang laat me niet lachen.
  Amen.

 73. meebenotty 4 april 2010 om 13:09

  Volgens mij is er gerommeld met de datum van je link en klopt deze beter.http://www.scientias.nl/laatste-avondmaal-van-da-vinci-heeft-nog-vele-geheimen/6735
  Ik kon me er in ieder geval niets bij voorstellen dat wetenschappers zich hiermee bezighielden.

 74. nummer 22 4 april 2010 om 13:09

  @ Aad.. wonderlijk.. maar
  Hét Evangelie Nummer 22, De 23657e brief aan de gelovigen, maar nu met hét echte verhaal over de man met de naam jezus! Haantje de voorste in de klas, tijdens zijn optreden op marktpleinen en de nauws straten van Jerusalem na het binnentreden van de poorten.
  Niet wetende dat op de berg hij zou moeten hangen aan een kruis, die zijn concurrent de romeinse Julio Cesarea tegen een wel heel aantrekkelijk paaskortingsactie had mogen maken voor de romeinen. Tja, dat wist hij toen nog niet.
  Hij, jezus was nu 8 jaar en peuterde graag in zijn neus om het resultaat eerst te bekijken en daarna op te eten. Ook knikkerde hij graag met de stenen bolletjes die her en daar in de achtertuin van zijn vader jozef en moeder maria gevonden kon worden.
  "s avond is bed dacht hij aan allereli mogelijke oplossingen voor de opstoppingen van ezels in de nauws straten van zijn stad en hoe hij zijn plas kon vasthouden tot op de w.c..
  Ook dacht jezus aan zijn vriendjes, paulus, lazerus ( die altijd al een beetje vreemde waggelde), petrus en peterus en judassje van de buren. Ach.
  Jezus timmerde graag erop los op hetschoolplein en de meisjes holden achter hem aan.. ja, hij vond mary wel heel leuk, zo met de vlechtjes en de paar tanden in haar mooie mond… ze had al tietjes!maar daar moest hi maarj niet aan denken..nu!
  Nu, maar tanden poetsen en vroeg naar bed.. dacht jezus na het avondmaal. Welterusten vader, moeder! "da’s goed jezus,, wel ter rusten en vergeet morgen niet dat je over blijft op school, wij zijn er niet, maar je krijgt wel 1 brood en 1 vis mee en wat te drinken" Dank u wel ouders, ik ga nu slapen.
  En jezus liep naar boven, keek naar de sterren en pakte zijn tutje vast en zoog op zijn duim!
  Ach, van deze dingen op een eerste paasdag AD2010

 75. Rubio 4 april 2010 om 13:11

  k.Reintje; En wat te denken van de onbevlekte ontvangenis…’God de Vader’ was gewoon een liefhebbende loverboy lijkt me..een passant uit Noord-Afrika of zoiets..of d’r opa of d’r eigen vader of een oom.
  Dat verklaart natuurlijk dat Maria uiteindelijk een mafkees heeft gebaard die later op de rug van een ezel riep; ik ben de koning der Joden…of iets van die strekking…
  Nee hoor, hij is gewoon dood en blijft dood net als wij als we doodgaan…
  Hoewel. een paar archeologen vermoeden het skelet van Jezus reeds ontdekt te hebben maar daar zal het Vaticaan wel weer een stokje oor steken..
  Wbt de geest dat is natuurlijk weer een ‘ander verhaal’ maar dan moet je weer bij andere religies of levenswijzen (boedhisme) zijn.
  Paasgroetjes van Lazarus en ‘Wiljan’…whahaha, ‘Het Evangelie nr. 22’ ken er ook wat van..!

 76. Marjelle 4 april 2010 om 13:12

  Met een glimlach gelezen, Aad, en je titel spreekt me ook wel aan, maar dat zal je niet verbazen!
  ‘Eitje’, mij welbekend. 😉 Fijn weekend, verder dan dat ga ik niet. 😉

 77. nummer 22 4 april 2010 om 13:15

  @ Wiljan… De Satan? wie is dat? wat is dat?….. Er is geen Hemel en Geen Hel… want voor velen is de hel een hemel en de hemel een hel
  Geloof is een fata morgana! blijft een legende en de mensheid.. volgt de demagogen gehuld in baarden, jurken, stokken, waterend en met wie rook omgevend op rode schoenen.
  Ik ben een happy atheist op boeddistische grondslag van de vrijgegemaakte artikel 12678 kerk der gereformeerde lutheriaanse hervormde kapybroeder en zusterliefde maar dan anders met islametische hindoeistsiche rituele"
  Over de Kama Sutra maar niet te schrijven dat kan mij zeer bekoren, daar geloof ik in.. alleen die spierpijn.

 78. Aad Verbaast 4 april 2010 om 13:17

  @Wiljan.45
  Satan had ook niet veel gevoel voor humor. Zou dat het zijn?
  @Meebenotty:
  Mooie theoriën ook. Het was een etentje wat velen heeft beziggehouden.
  Wie zou de afwas hebben gedaan?
  Ik kon het nergens vinden. Maar zou ik ook wel graag hebben willen weten.

 79. Aad Verbaast 4 april 2010 om 13:21

  @Nummer 22:
  Zit je al in die commissie die zich bezighoudt met het herschrijven van die biografie?
  Kon nog wel eens een hit worden.
  Klinkt allemaal erg Pausibel wat je opschrijft. :-))

 80. Aad Verbaast 4 april 2010 om 13:24

  @Marjelle:
  De glimlach was natuurlijk ook de bedoeling. Mijn dag is weer goed dat dat gelukt is bij je 🙂
  De kippen zijn ook weer blij.. Die hebben topdrukte gehad om de schappen vol te krijgen. Mogen nu even rusten. Lopen allemaal een beetje krom nu. Pijnlijk hoor, met name voor die, die een "L" moesten produceren. Niks "eitje". Verrek maar, dachten ze nog..
  Zo is overal wel wat.

 81. k.Reintje 4 april 2010 om 13:27

  13.11 Rubio
  Biologisch is een onbevlekte ontvangenis in de relatie moeder-zoon niet te verklaren.
  Maar wij zijn ook mensen die graag overal een verklaring voor willen hebben.
  Voor onze "weerzinwekkende nieuwsgierigheid" heeft "God de Staffer " ons bij onze
  "schepping" beperkt in alwetendheid en ons begiftigd met de gedachte dat er toch wel "iets" moet zijn
  zoals "de geest" (What ever that might be).
  13.01 Aad
  De makers van "Jezus" waren niet zo origineel hoor. Wat denk je van de dodencultus van de Egyptische buren die al ruim 5000 jaar oud is en waar wel heel veel leenmateriaal uit gehaald is.

 82. Aad Verbaast 4 april 2010 om 13:35

  @k.Reintje:
  Er is ongetwijfeld veel bij elkaar geraapt.
  5000 jaar? Misschien nog wel veel langer. Dodenrituelen en ‘overlevenden’ zijn toch van alle tijden, sinds de mens toekwam aan iets verder kijken dan zijn neus lang was?
  Hoe het echt zit is nog nooit ontdekt. Of willen we maar niet toegeven. Dat kan ook natuurlijk
  "Niemand zit te wachten op de waarheid".

 83. Smokey 4 april 2010 om 13:42

  @Aad, het zal wel goed zijn maar ik kan er geen chocola(de-ei) van maken. Ben buiten de kerk om opgevoed en heb in deze geen ei te leggen:)) Het valt me op dat er over de bijbel doorgaans negatief wordt geschreven. Dat zou men met de koran niet durven doen. Als alleen al het woord hoofddoekje valt is Leiden in last. Kom, ik gooi er een "lendendoekje" tegenaan. Weet niet waar het over gaat. Het geluk is met de dombo`s;- ))
  Als we maar gezond zijn en dat de eieren ons wel mogen bekomen.
  Prachtig schilderij bij het verhaal. Het eten was niet je dàt , zo te zien aan de laveloze houding van de lamlendigen aan tafel…de hond onder de tafel en niet in de pot..
  De zon schijnt uitbundig. Heerlijk!
  Vrolijk Pasen maar weer.

 84. Glaswerk 4 april 2010 om 13:49

  @Aad: Ik draag altijd kisten…
  Eitje?

 85. Aad Verbaast 4 april 2010 om 14:04

  @Smokey:
  == Het valt me op dat er over de bijbel doorgaans negatief wordt geschreven. ==
  Dat valt nog wel mee dacht ik. Sommige mensen staan er mee op 😉
  Best wel eens de moeite waard om die boekjes te gaan lezen.
  Oude Testament heeft veel weg van een thriller en horror verhalen bundel.
  Nieuwe testament is meer een historische streekroman. Leest lekker weg.
  Zon? Hier regent het pijpenstelen.. Ik wacht op een droog moment op er even op uit te gaan.
  @Glaswerk:
  == Ik draag altijd kisten ==
  Appels- en perenkisten?
  Voor een eitje mag je me ’s nachts wakker maken. Dan sta ik meteen weer op.

 86. Glaswerk 4 april 2010 om 14:07

  @Aad: Als stevige schoenen, om de vergelijking maar door te trekken…Apples- en perenkisten?
  Droom je nog steeds van een ander OS? 😉

 87. Aad Verbaast 4 april 2010 om 14:22

  @Glaswerk: je was er snel bij.
  "Apples" inmidddels vervangen door peren 😉
  Je weet niet half waar ik allemaal over droom!
  Komen zelden uit, helaas..

 88. Glaswerk 4 april 2010 om 14:27

  @Aad:Je weet niet half waar ik allemaal over droom!
  Maar goed ook Aad, anders zou ik daar misschien nachtmerries van kunnen gaan krijgen… 😉

 89. wiljan.45 4 april 2010 om 14:28

  Aad, ik heb veel gevoel voor humor, toch?
  Nummer 22, wat versta je onder ‘ bestaan’ van Satan?
  Ik vind het nivo laag hier. Daar kan ik niet om lachen, dat is ernstig …
  Haha.

 90. wiljan.45 4 april 2010 om 14:31

  FF serieus, Urbi et tutti , boone wint toch wel op Golgotha, een dorp in Vlaanderenland. Zet de TV uit.
  En luistert:
  Een ook in 2008 in het Nederlands verschenen boek van Judith von Halle, ‘und wäre Er nicht auferstanden’, probeert te ‘bewijzen’ dat verrijzenis van de mens Jezus letterlijker moet worden genomen dan door ook de gemiddelde priester en dominee, zij duiden het als symbool, een verhaal, laat staan de aatheïst of verlichte denkers. .
  Op de ‘flap’ lezen we haar ambities: Judith von Halle erzählt aus inneren Erfahrungen von den historischen Gegebenheiten des Mysteriums von Golgotha und verbindet sie mit betrachtungen über die geistigen Hintergründe des zentralen Menscheitsereignisses. Aus dem inhalt: -die menschenkundliche Bedeutung des Auferstehungsleibes. -darstellungen der Ereignisse zwischen Tod und Auferstehung(Höllenfahrt). -Ende de alten und beginn der neuen Einweihung.
  Stevige niet zweverige kost, m.i., over een liefst vermeden onderwerp, te moeilijk! De normale geschiedvorser komt al helemaal niet in de buurt van de essentie van deze gebeurtenis. En evenmin de gemiddelde dominee annex theoloog. Op eentje( niet de minste want hij verzorgt de religieuze diensten voor ons koninklijk huis, oftewel de hofpredikant) reageerde ik zo:
  —————-
  (bij interview Nico ter Linden, Trouw 3-11-7, ‘ik geloof niet in de lichamelijke opstanding van Jezus’)
  "De opstanding moet niet te concreet worden voor ter Linden. Hij houdt het symbolisch/geestelijk. . Opstanding zou moeten gaan over fysieke lichamelijkheid, echter: niet slechts over de stoffelijke invulling ervan, maar ook over wat wel het vormkrachtenlichaam wordt genoemd. De ineenvoeging van beide is door de val in de materie bij de gewone mens nogal problematisch geworden vanaf de eerste Adam.Verlossing uit die problematiek was alleen te doen voor de op aarde aanwezige, geïncarneerde ‘zoon’ van de vader. Het evangelie met z`n lege graf dient niet als verhaal te worden gezien. Maar om een en ander niet alleen te moeten geloven maar ook te "weten" hebben we een soort vijfde evangelie nodig. Het bestaat trouwens al, zie: http://www.anthroposophieonline.net/index.php?option=com_content&view=category&id=113:ga-148-aus-der-akasha-forschung-das-fuenfte-evang&Itemid=4&layout=default
  Maar het is ook erg nodig en mogelijk om het Christendom te updaten.
  Mijn stelling is meer, dat vanaf het jaar nul de rol van de mens in het bepalen van hoe de toekomst er uit ziet cruciaal is geworden. God heeft zich moeten terugtrekken, hij is daarom erg eenzaam, juist in onze tijd, zoals Reve het mooi aanvoelt en omschrijft.
  Het vijfde evangelie: daar moet nog aan geschreven worden, maar Judith von H. is ongeveer wat ik bedoel.
  ————————————-
  Tot zover deze lezing uit eigen oud werk.
  Dus wederom zoals al in mijn eerste reactie, zeg ik: geloof en symboolreligie alleen werkt niet meer in deze tijd.
  Dit als paaspreek.
  Amen

 91. nummer 22 4 april 2010 om 14:57

  @ Aad.. dank u! u bent een echte helderziende!
  Binnenkort het boek "Ik wilde nooit timmerman worden, maar verhalenverteller" overde jeugdjaren van het grootste timmertalent, met de initialen J.C.
  Deel 2 gaat over zijn pubertijd
  Deel 3 zijn relaties
  Deel 4 zijn gevangenisstraffen
  Deel 5 De verhalen
  Deel 6 een gesprek met JC Live
  Deel 7 Het einde
  Deel 8 De wederopstanding
  Deel 9 een gespek, live deel 2
  Deel 1O Het defintieve einde van de wereld
  Auteur; nummer 22
  Prijs 2 broden( meergranen, onbesneden) en 1 vis ( kibbeling graag!)
  U kunt inschrijven!

 92. Tomaz 4 april 2010 om 15:13

  Vrolijk paasfeest 🙂
  Tijdens zijn jaarlijkse paasspreekbeurt had de hoogbejaarde Ratzinger alle aandacht voor de wereldse conflictgebieden, maar maakte geen woord vuil aan de hoog oplaaiende interne brandhaarden in zijn eigen werkgebieden. Dat zal vast een verfrissende en ontnuchterende douche zijn voor al die duizenden slachtoffers die door RK Kindersloperij Vaticaan door de jaren heen zijn gemaakt. Hoeveel meurende paaseieren kun je kwijt in een doofpot?
  Verder blijft het een bizar verhaal, dat paasgebeuren. Zeker het directe vervolg er op: hemelvaart, waarin een toch redelijk in staat van ontbinding verkerend lijk zijn weg zoekt door de bedekkende stenen op weg naar hogere sferen. Houston, we have a lift-off. Voor de beeldende vertellers onder ons een verhaal dat het altijd goed doet op de rand van een kinderbed. "zo, en nu lekker gaan slapen schat. Pastoor komt je zo een nachtzoen geven…"

 93. Tomaz 4 april 2010 om 15:14

  Vrolijk paasfeest 🙂
  Tijdens zijn jaarlijkse paasspreekbeurt had de hoogbejaarde Ratzinger alle aandacht voor de wereldse conflictgebieden, maar maakte geen woord vuil aan de hoog oplaaiende interne brandhaarden in zijn eigen werkgebieden. Dat zal vast een verfrissende en ontnuchterende douche zijn voor al die duizenden slachtoffers die door RK Kindersloperij Vaticaan door de jaren heen zijn gemaakt. Hoeveel meurende paaseieren kun je kwijt in een doofpot?
  Verder blijft het een bizar verhaal, dat paasgebeuren. Zeker het directe vervolg er op: hemelvaart, waarin een toch redelijk in staat van ontbinding verkerend lijk zijn weg zoekt door de bedekkende stenen op weg naar hogere sferen. Houston, we have a lift-off. Voor de beeldende vertellers onder ons een verhaal dat het altijd goed doet op de rand van een kinderbed. "zo, en nu lekker gaan slapen schat. Pastoor komt je zo een nachtzoen geven…"

 94. nelus 4 april 2010 om 15:36

  @nummer 22: ik schrijf me in. Stuur mij maar een exemplaar.
  Kan er nog wel bij op mijn harde schijf.

 95. Rubio 4 april 2010 om 16:08

  Ik ga voor deel 6, een gesprek met Johan Cruijff e/o Job Cohen, hoewel ik toch de voorkeur aan de eerste geef….
  In Catalonie wordt hij al ettelijke jaren als de wijze ‘El Salvador’ (una momento dado) beschouwd, en ‘elk voordeel heb zijn nadeel’, briljant..daar kun je ècht wat mee..
  Anders dan Job die vooralsnog immer de boel bij mekaar wil houden en alleen maar kopjes thee drinkt met ons Jeltje….. ik mot het nog zien allemaal……
  Jezus Christus komt nog wel eens bij Aad langs in de kroeg…..dan ben ik ook van de partij.
  Ben wel benieuwd wat ie nù inmiddels te bieden heeft… met onze kennis van nu zal ie het nog knap lastig krijgen…

 96. nelus 4 april 2010 om 16:56

  @Rubio: wat een briljant idee om J.C. bij Aad in de kroeg langs te laten komen.
  Het lijkt me toch wel een hele interessante discussie worden tussen hem en ons.
  Met de wijsheid van achteraf.

 97. nelus 4 april 2010 om 17:01

  @Allen: over eitjes gesproken. En de maten L en Xl, en wat de kip er allemaal wel voor moet doen.
  Om ons tevreden te houden.
  Ik hou normaal gesproken niet van reclame. Maar voor deze ene keer een uitzondering.
  Omdat Jumbo Supermarkten in zee is gegaan met Adopteer een kip.
  Een fantastisch initiatief. Zo komt een grote mensenmassa in aanraking met hoe het ook anders kan met het dierenwelzijn.
  In dit geval De Kip. En met Pasen mogen we zoveel eieren eten als we lusten. Al herinner ik me van vroeger dat ik vaak niet verder kwam dan 2-3. Dan was ik misselijk.
  Maar nu hoef je je niet meer schuldig te voelen. De eieren kunnen biologisch, via de supermarkt.
  Nu Albert Heijn nog. Blijft wat achter met de innovatie.

 98. Maadtje 4 april 2010 om 17:20

  Jezus wat een sterk verhaal. Heb nooit helemaal begrepen wat Pasen eigenlijk was. Stond ie nou op of moest ie hangen. Wat hebben die verdomde eieren er nou mee te maken? En de Heilige Geest, welke rol had die nou weer in het geheel? Nee na jouw stukje ben ik er helemaal uit, het wordt me stukken duidelijker.

 99. Jan Bouma 4 april 2010 om 17:33

  Zolang men zich maar realiseert dat naast de bijbel ik de hoofdbel schreef…. dan vind ik alles goed.
  Zie: http://www.villamithras.com/main.html

 100. nelus 4 april 2010 om 17:36

  Laat mij dan voor eens een keer nummero 100 zijn.
  En ik erken Jan als de schrijver van hoofdbel, whatever it may be,

 101. Aad Verbaast 4 april 2010 om 18:14

  @allen:
  net weer terug, en het is weer een gezellige kroeg hier. Logisch, er is immers wat te vieren.
  Dankzij J.C. natuurlijk die zijn sporen wel verdiende toen hij de benen nam.
  Speciaal bij de borrel vandaag natuurlijk de gevulde eieren. En vast in volle verwachting van wat komen gaat: de vlammetjes! In sambalmarinade!
  Klink kan de klere krijgen. In rook opgaan is ook toegestaan hier. Ook alvast geheel in lijn met wat komen gaat.

 102. Aad Verbaast 4 april 2010 om 18:22

  @Glaswerk: waarom kunnen wij het toh zo gauw eens worden? 😉
  @Wiljan.45:
  == Aad, ik heb veel gevoel voor humor, toch? ==
  Ik heb er nooit aan getwijfeld 😉
  14:31: een interessant commentaar liet je daar achter. Zou ook allemaal best zomaar kunnen.
  Jammer dat die J.C niet zelf een tipje van die sluier kan oplichten. Waar is die toch gebleven?
  Persoonlijk gis ik anders. Maar ook dat is weer een heel verhaal. Blijft ook gissen. Geef ik meteen toe.
  Kern: een van de vele profeten, die ook nog eens verkeerd begrepen is, maar wel door anderen furore heeft kunnen maken na zijn dood. Op andere gronden dan hij zelf had kunnen bedenken. De eerste vorm van misbruik?
  @Nummer_22:
  Doe mij er ook maar eentje dan. Dat brood en die kibbelingetjes heb ik er zeker voor over.
  Ga heen en vermenigvuldig u, zei hij nog. Met dat brood en die vis lukte hem dat aardig!
  Vingeroefeningen zeker?

 103. Rubio 4 april 2010 om 18:26

  Een dikke Havanna dan maar Aad, een gevuld eitje, een borreltje en een vlammetje mèt..
  De paus is ook weer opgerot
  Mijn cluppie weer gewonnen
  Dus mijn dag kan ook niet meer kapot!
  Lechajiem….!

 104. Aad Verbaast 4 april 2010 om 18:26

  @Tomaz:
  Lees ik hier een ietwat ongelovige Tomaz?
  In aansluiting op je reactie (eens) kopieer ik hier even de tweet die ik alweer een uurtje of vier geleden plaatste:
  Op de vraag waar die vertaling in 63 talen van "sorry" nou bleef, werd geantwoord: "we zijn weer niet op tijd klaargekomen".
  Die lui hebben heel wat uit te leggen! 😉
  @Maadtje: dank. Weer een mysterie opgelost 😉
  Dat ei is ook weer gelegd.
  (kijk, daar komen die eieren vandaan waar je naar vroeg..)

 105. Aad Verbaast 4 april 2010 om 18:33

  @Rubio:
  Ik verwacht die J.C. nog wel eens hier.
  Niet eenvoudig om die man te pakken te krijgen, ik ben er al lang mee bezig.
  Afspraak gemaakt dat hij eens rustig hier kan komen zitten aan de stamtafel. Neemt ie elke keer de benen.
  Wat bezielt die man toch?
  Havanna wordt voor je in de fik gestoken. Die vlammen komen weer handig van pas!
  @Nelus: die "adopteer een kip" moet je toch beter uitleggen.
  Een kip er gratis bij als je een doosje eieren koopt?
  Of is het net zo’n actie als die voetbalplaatjes?
  Jumbo is toch een olifant?
  Ik snap er niets van.
  P.S. met of zonder antibiotica?
  In het geval "met", scheelt dat weer gauw (straks) 5 euro voor een bezoekje aan de huisarts om een receptje op te halen. Scheelt weer een slok op een borrel.

 106. Aad Verbaast 4 april 2010 om 18:37

  @Jan: je spreekt in raadselen.
  Wat is%^$# nou weer een "hoofdbel"?????
  Lees ik die hele link weer door, kom ik dat woord nergens tegen.
  Hoe zit dat? Een dwaalspoor?

 107. Annet 4 april 2010 om 19:06

  De verwondering over de aarde
  verheven tot cult……ik denk zelf
  dat religie seks is……opgaan in……zwijmelen…..je overgeven……
  Maar ook jezelf niet veel waard vinden? De ander
  weet het beter?
  Maar goed ik ben gewoon een GroenLinkse sterveling
  met interesse wat geloof inhoudt……..
  Soms kan ik erbij komen als ik niet zo rationeel ben……

 108. Aad Verbaast 4 april 2010 om 19:07

  @allen:
  Oud Vaticaans spreekwoord: "als je je handen laat wapperen, kun je ze niet in in eigen boezem steken".
  (tweetje van me zonet)

 109. Aad Verbaast 4 april 2010 om 19:14

  @Annet:
  Niets mis mee om ergens in te geloven. Wel als een geloof wordt opgedrongen.
  Dan zou ik ook meteen de benen nemen. Dat heb ik dan ook gedaan.
  Ik maak zelf wel uit waar ik in geloof toch? Heb ik geen paap voor nodig die dat met zijn paplepel er in probeert te gieten.

 110. Aad Verbaast 4 april 2010 om 19:19

  @allen:
  dan nog maar een tweet (voor de niet twitteraars hier) van me zonet:
  Zag ik Benedictus die voeten wassen. Schoot toch even door mijn hoofd: "zakkenwasser!"

 111. Jan Bouma 4 april 2010 om 19:46

  @Aad… 18:37
  De "bijbel" verhoudt zich tot mijn "hoofdbel" als een muis tot een olifant. Zegt de muis (= de bijbel) tegen de olifant (= de hoofdbel) "wat stampen wij toch geweldig.." knikt de olifant met berusting z’n hoofd en zegt tegen de muis… "ja, je bent geweldig!"
  Ach vrienden van het vertoon der kroon der Paashaas. Waar maakt ge zich nog druk om?
  Zolang alle gelovigen maar meestampen in hun vermeende belang gaat alles goed. En @Aad blijkt wat revolutionair. Hij wil niet meestampen met de Paashaas. Alle muizen denken "dat waait wel over" en daarna is het business as usual. Tot morgen!

 112. Rubio 4 april 2010 om 19:52

  Aad; Die Pilatus was een slimme jongen, die waste zijn eigen handen tenminste in onschuld…die dacht tòen al; wat een zakkenwassers…
  J.C. landt nog wel eens met z’n ufotje op het grasveldje voor je kroeg en dan vragen we hem het verschil tussen de bijbel en de hoofdbel…
  Over religies e/o ideologieen gesproken…wat een lul zeg..dat je daar voor aan het kruis moet sterven…ons Jan zal zich dat nooit laten welgevallen immers…?
  Daar weten ze in Maarssen inmiddels alles van…keer nooit je andere wang toe naar B&W..e/o andere farizeeers, kortom genoeg om JC deze dingetjes onder z’n neus te wrijven…
  Kortom, een bom onder de farizeeers en de tollenaars op de Tempelberg…maar dat is men niet vreemd inmiddels binnen die contreien..

 113. Aad Verbaast 4 april 2010 om 21:17

  @Jan:
  Speciaal op jouw aanraden natuurlijk met kramp in de billen en gekromde tenen naar bananasplit zitten kijken zonet.
  Vanwege Hugo van Neck, vertelde je de lezers hier. Die zou er wereldberoemd mee worden immers?
  Het is dat die Hugo een goede vriend van je is. Maar anders…
  Wel een leuk compliment natuurlijk dat die Veen hem twee keer zo goed vindt als hijzelf.
  Voor de rest.. Laat ik er maar geen woorden over vuil maken..
  Gaat in het vakje: curiosa.
  P.S. 19:46 lees ik enige berusting in die reactie?
  Ik dacht dat jij de hele wereld aandurfde. En nu ben ik ineens een revolutionair?
  Snap overigens nog steeds niet waar dat woord ‘hoofdbel’ nou vandaan komt..

 114. Aad Verbaast 4 april 2010 om 21:23

  @Rubio:
  nog geheel over mijn Neck gaand van die Bauer, zit ik even met stomheid geslagen over mijn goedwillendheid een dergelijk offer te brengen aan de oproep van Jan.
  Uitzending van de eeuw nog wel, en dat soort gedoe.
  Jezus hing aan die paal, ik sta voor paal. En dat nog wel op eerste Paasdag. Hoezo opstanding?
  Een neergang was het. Tja… wat moet ik daar nou van zeggen.
  Laart ik er maar over ophouden.
  Morgen ga ik dan toch maar naar die meubelboulevard..
  Nu even snel die leeuw uitzetten die nu begint te kwaken. Hoeveel kan een mens verwerken in één dag? ;-))

 115. VSp 4 april 2010 om 22:05

  De VSp gaat op 2e Paasdag een SAT-receiver +schotel kopen om eens te kijken en te luisteren naar alle beelden, woorden en beelden die vanuit de hemel neerdalen op aarde.
  Misschien zit daar iets tussen van ‘ons Lieve Heer op Solder’. Zal wel weer een eeuwig durende zoektocht worden die, zoals reeds bewezen, niets oplevert.
  @aad
  Jan Willem van der Hoeven al gegoegeld? Hij is de meest gruwelijke gristelijke reli-fanaticus die vanuit zijn zelf gecre-eerde christelijke ambassade in Jerusalem fatwah’s de wereld inslingert tegen alles en iedereen die zijn denkbeelden over de ‘drie-eenheid’ en Israel niet deelt.

 116. Rubio 4 april 2010 om 22:19

  Aad; Zit ook nog een beetje te bekomen van de combi Bauer/v. Neck…hoever kan/wil men gaan…?
  Met overigens nog steeds alle respect voor Hugo..
  Hij heeft zich gewoon heel naief laten piepelen volgens mij……….en had nog NEE kunnen zeggen voor uitzending via de beelden van die bullshit..
  DWDD, Bananasplit…what’s next…?
  Aad, een goed advies: Neem nog een goede borrel leg je te ruste achter Marie en morgen kijk je er weer heel anders tegenan dan ga je ook geen gekke dingen doen…meubelboulevards enzo…

 117. Aad Verbaast 4 april 2010 om 22:28

  @VSp:
  Succes met die aankoop. Lukt het niet (tip: geen boom voor de beam) dan kun je er altijd nog lekker mee gaan wokken.
  Jan Willem van Hoeven moet ik nog goegelen.
  Nogal een duidelijk statement over hem die je daar opschrijft.
  Morgen meer daarover. Ik kom er op terug.
  Ik heb het niet zo op reli-fanatici..

 118. Aad Verbaast 4 april 2010 om 22:31

  @Rubio:
  Jij ook al dus.
  Bagger programma. Bagger item hadden ze ook bedacht.
  == Hij heeft zich gewoon heel naief laten piepelen volgens mij……….en had nog NEE kunnen zeggen tegen het uitzenden van die bullshit.. == Eens.
  Op zijn minst hadden ze hem nog even in de studio een stukje kunnen laten spelen. Maar dat was niet eens het geval..
  Die kans kreeg hij in ieder geval nog in DWDD. Al was het maar een minuutje..
  Goed advies van je.. Ik hoop dat ik er nog goed van kan slapen..
  Morgen misschien geen meubelboulevard. Ik ga wel een appeltje schillen met Jan.
  Veel gezonder ;-))
  P.S. NOS nieuws gezien? Weer een kardinaal (Angelo Sodanodie) helemaal de fout ingaat…
  Wat een bende, wat een rotzooi..http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1366063.ece/Geen_woord_over_misbruik_in_Urbi_et_Orbi_paus

 119. nelus 4 april 2010 om 22:37

  @Aad: Adopteer een kip is een actie van zeker 5 jaar oud. Je betaalt € 29.50 per jaar en daarmee koop je een goed leven voor een kip. Mag naar buiten enzo. Krijgt goed eten. In ruil daarvoor krijg je jaarlijks gratis 24 biologische eieren.
  Nou, nou heb je overal zoveel verstand van. Dat je dit nou niet meegekregen hebt. Was landelijk een groot succes. Worden er nog wel kranten gelezen in Drenthe ?

 120. Aad Verbaast 4 april 2010 om 22:44

  @Nelus:
  Dankjewel. Ik had er eerlijk waar nog nooit van gehoord.
  Ik mis ook wel eens wat blijkbaar. Het zoveelste wonder vandaag 😉
  Begrijp ik het goed? Dat één euri per ei?
  Hoe groot zijn die wel niet?
  P.S. Hoeveel kippen heb je al geadopteerd?

 121. Gus 4 april 2010 om 22:45

  ja, nou fuck! Wie begon er over die fuckin’ ramen wassen….:-)
  godsklere, moet er niet aan denken…kwam vanochtend om 1/2 9 uit de kroeg.
  Maar…stel dat Jay nou de zoon was geweesd van een glazenwasser …….waren de pilsjes dan nog veel duurder geweesd?
  Of…misschien was het wijwater wel een aangenaam soort champagne.
  Beste Aad, dat is een overdenking waard.
  Dit moeten we niet al te licht opvatten.
  Daar zou de Synode van Zwijndrecht zich eens diep over moeten buigen.

 122. Smokey 4 april 2010 om 23:02

  Terwijl ik vluchtig zojuist las zag ik de Googeloproep van @ VSp. Hij/ je bedoelt toch niet deze? Dit is afschuwelijk! Ik plaats de link er even bijhttp://www.pillaroffire.nl/?id=news,2&item=13&a=19.04.07+|+De+Joden+kunnen+weer+vergast+worden+(door+Jan+Willem+van+der+Hoeven)
  @Nelus, dat is een mooi initiatief ten gunste van de kip. Jij denkt echt om de dieren. Petje af!
  @ Aad Voor het eerst -en ook het laatst- vanavond Bananasplit gekeken. Als ik in de schoenen van die pianist had gestaan had ik geweigerd, maar hij keek bijna bijna of hij er niet onderuit kon. Genante vertoning voor slechts zo`n fluttrofee. Met zoiets kun je toch niet wereldberoemd worden, zoals
  @ jan bouma hoog opgaf. Van Neck komt helemaal niet naïef over, eerder het omgekeerde.
  En dan die vrouw die er doorheen blèrde.. brrr. En als ik de eigenaar van de zaak was had ik niet gewild dat zo`n antireclame zou worden uitgezonden. Wereldberoemd? Zeg maar wereldberucht! Je krijgt toch een slechte naam met de belasting op je dak, ook al is het fake.. Of ik had als genoegdoening geëist dat er ook serieus een stuk in de studio gespeeld mocht worden. Pff. Mensen zijn toch geen marionetten?

 123. Aad Verbaast 4 april 2010 om 23:21

  @Gus:
  1/2 9 uit de kroeg vanmorgen? Kon je nog wel opstaan dan?
  Hoort er toch wel bij op zo’n paasdag.
  Eitje bakken, en dan snel je nest in.
  Wijwater: slappe hap natuurlijk. Ik heb achter de coulissen mogen meemaken wat er met de wijn gebeurde nadat het laatste avondmaal was herdacht in de mis.. Elke dag weer natuurlijk.
  Laatste avond maal? Laatste bachanaal!

 124. Aad Verbaast 5 april 2010 om 00:16

  @Smokey:
  Ik heb de pillar of fire pagina’s alvast even doorgelezen. Morgen ga ik verder zoeken.
  Misschien kan VSp inmiddels even bevestigen of dat de man in kwestie is.
  Lijkt er wel op..
  Bananasplit: ik had er nog niet eerder naar gekeken. Ga ik ook nooit meer doen!
  Helemaal gelijk en spijker op de kop: anti-reklame…
  Het is dat ik Hugo van Neck al een paar keer (indrukwekkend) heb zien spelen (niet live), maar als dat niet zo was (ik ga daar van uit bij het gemiddelde bananasplit-publiek) dan zou ik er zeker geen moment over nadenken van hem een CD-tje aan te schaffen…
  Hoe slecht kan televisie zijn? Zo slecht dus..

 125. Jan Bouma 5 april 2010 om 10:24

  @Aad…
  @Smokey
  Inzake HvN… geldt het adagium "onbekend is totaal onbemind" en jullie weten hoe het werkt m.b.t. het genereren van publiciteit; ben het verder wel met jullie kwalitatieve oordelen wel eens.
  Zouden zijn kwaliteiten maar worden erkend ZONDER die publiciteit. Er is soms geen keuze. Dus niet zeuren svp.

 126. Aad Verbaast 5 april 2010 om 10:41

  @Jan:
  je hebt gelijk. De oude aloude marketing wet luitdt: "maakt niet uit hoe je in het nieuws komt als je maar in het nieuws komt."
  Maar er zijn grenzen! ;-))
  Zou J.C. die wet al gekend hebben toen hij zijn stunt bedacht? (om het maar weer even on-topic te brengen – niet dat dat noodzakelijk is..)
  @allen:
  Laatste nieuws:
  "De meubelboulevard voorstelling is geheel uitverkocht. Geen stoel meer te krijgen. "
  En nog een tweet overdenking van me een uurtje geleden al weer:
  "Na twee dagen wederopstanding vieren, verlang je toch weer naar het gewone leven."

 127. nelus 5 april 2010 om 11:18

  AAd:
  ==Begrijp ik het goed? Dat één euri per ei?
  Hoe groot zijn die wel niet?
  P.S. Hoeveel kippen heb je al geadopteerd==
  Ja, dat begrijp je dan weer wel goed Aad, om precies te zijn kost een ei dus € 1,229166667.
  Maar dan héb je ook wat. Zeker met de Pasen waar ze er met een razend tempo doorheen gaan.
  Vanavond even in de kroeg ?

 128. nelus 5 april 2010 om 11:24

  Aad:
  ==En nog een tweet overdenking van me een uurtje geleden al weer:
  "Na twee dagen wederopstanding vieren, verlang je toch weer naar het gewone leven." ==
  Moet jij eens opletten. Over 40 dagen. Twee dagen de uitstorting van de Heilige Geest en de terhemelvaring. Komt alles zo maar uit de lucht vallen of erin op gaan.
  Ga maar vast een plekje op die camping in Frankrijk reserveren. Het kon wel eens heel druk worden omstreeks die tijd.

 129. Smokey 5 april 2010 om 11:54

  @jan bouma, "niet zeuren" zeg je.. Je zult de kijkers de kost maar moeten geven die er ook zo over denken.Jan Vayne zei van zichzelf dat hij te slim was en het doorhad… en ook geen Bentley buiten had zien staan. Dan maar zijn vriend, die beter speelt, zoals Van Neck van zichzelf zei, in de maling nemen. Ik hoorde dit overigens niet door Jan Vayne zeggen.
  Verder geloof ik ook niet dat zich bij uitstek klassieke muziekminnaars onder de kijkers van dit programma bevinden. Geluk bij ongeluk.
  Krijg de indruk dat je een vreemde kijk op Public Relations hebt. Schreef eerder dat je de producer van Hugo van Neck bent en je hebt ook een boek ( De Hoofdbel)geproduceerd. Evident daarin is dat je de kneepjes van het P.R. vak nog onder de knie moet krijgen.
  Wie zichzelf en zijn kunst serieus neemt kan beter niet accoord gaan aan het uitzenden van zo`n item. Voor een pianist die zo buitengewoon kan spelen en is zo`n programma niet zijn cup of tea.
  Laat ik het zo zeggen: als het een andere grap was geweest had het er nog mee doorgekund. Maar nu werd hij ook nog neergezet als iemand die misschien wel bereid zou zijn zwart piano`s te verkopen… Anders had hij dat wel meteen tegen die klanten gezegd.
  Dit was absoluut geen grap ( wie verzint er zoiets?) en in dit geval zelfs schending van iemands reputatie. Snap niet hoe jij er een draai aan geeft en dergelijke publiciteit nog goed kunt praten. Jij, die het herhaaldelijk over "integriteit" hebt, die vindt dat het recht moet zegevieren en nu opeens de Strapatzen van dombo`s goedkeurt.

 130. Aad Verbaast 5 april 2010 om 12:08

  @Nelus:
  Je geeft geen antwoord op mijn vraag, hoeveel kippen je al geadopteerd hebt.
  Een heel kippenhok vol al? Trouwens, je kan in jouw tuin toch ook wel wat ruimte reserveren voor een kippenren? Alles helemaal zelf onder controle. En elke morgen een vers eitje, nog war. Heeft ook wel wat.
  40 dagen: het kan niet anders: hij had er na 40 dagen vast weer schoon genoeg van. Het zal me geen tweede keer meer overkomen, dacht hij nog. En nam meteen weer maatregelen.
  Natuurlijk kroeg vanavond
  Even bijpraten ovr wat deze dag weer heeft opgeleverd. Heel wat natuurlijk 😉
  Hartelijke groenten (je had ze al gezaaid las ik net op twitter..)

 131. Aad Verbaast 5 april 2010 om 12:10

  @Smokey:
  inderdaad een beetje een kwalijke rol. Wie moest nu beschermt worden? De klanten, de politie, en/of van Neck zelf.
  Maar ja, wrs is heel Nederland hem al lang weer vergeten..

 132. nelus 5 april 2010 om 12:26

  @Allen: ik heb ook maar eens even gekeken naar Bananaspilt via uitzending gemist.
  Naar aanleiding van al jullie opmerkingen over Hugo van Neck.
  Een smakeloze grap. Maar dat zijn de meeste in Bananasplit. En Jan Veen (Vayne zoals hijzelf graag hoort) die ijdeltuit. Die zichzelf slim noemt. Hungo van Neck is niet onderuit gegaan. Jan Vayne is onderuit gegaan voor mij. En die Frans Bauer ? Dat kind ?

 133. Aad Verbaast 5 april 2010 om 12:43

  @VSp:
  even zitten goegelen op de gegeven naam. Bijzonder figuur. Ook even de connectie gezocht naar het koningshuis. (secretaris van Juiana was zijn vader toch volgens jou?http://www.mokumtv.nl/hofmans1.htm
  == In de wandelgangen werd Trix als ‘Koho’ aangeduid. Bernhard ontruimt de gezamelijke ruimtes em verblijft, als hij thuis is, gescheiden in zijn eigen vleugel op paleis Soestdijk. Hij wraakt zich door er voor te zorgen dat als persoonlijk secretaris van zijn vrouw J. van der Hoeven wordt aangesteld. Een man met een NSB-verleden en zeer geschikt om Juliana te bespioneren.==
  Is dat zijn vader??
  NSB verleden. Het zal toch ook eens niet waar zijn…
  Zijn vader heeft ook een boekje opengedaan:
  == Kinderen schrijven de Koningin. Brieven aan H.M. Koningin Juliana, verzameld en ingeleid door Mr. J. van der Hoeven particulier secretaris van de koningin, uitg. De Arbeiders Pers, 1e dr. 1965, hardcover, 91 blz., € 4,50 L-10/11, geen isbn — ==
  Over J.W. van der Hoeven: http://www.israelmybeloved.com/about_us/show/directors
  En hoe god in zijn leven is gekomen:http://www.nd.nl/artikelen/2004/mei/29/billy-graham-raakte-in-nederland-een-snaar
  Jan Willem van der Hoeven (63) was dertien jaar oud, toen Billy Graham sprak in het Olympisch stadion in Amsterdam. Hij was erbij, en blikt na vijftig jaar terug.
  ,,Mijn ouders waren Nederlands Hervormd. Mijn vader, die advocaat was, had Billy Graham horen spreken in Londen. Hij raakte daar diep onder de indruk van de recht-door-zeementaliteit van die man.
  Sindsdien nooit meer goed gekomen :-))

 134. Aad Verbaast 5 april 2010 om 12:46

  @Nelus:
  Je hebt gelijk. Wat een armoe allemaal. Al kijk ik vnl naar de publieke omroep. Maar ik snap niet wat de Tros daar nog mag doen.
  Gaat allemaal helemaal nergens over.Wat een armoe.
  Die mogen er wel uit bezuinigd worden. Of verhuizen naar de commerciële omroep.. Tussen al die andere bagger daar zou het niet misstaan.

 135. nelus 5 april 2010 om 12:58

  Aad:
  = Je hebt gelijk=
  Maar natuurlijk Aad. Ik heb toch altijd gelijk (grapje voor degene die mij niet kennen of denken te kennen)
  Bagger is het. Mooi gezegd. Vandaag nog naar de commercielen. Daar verwacht je niks anders dan dit.
  De vertrossing van Nederland zeiden ze decennia terug. Het is nog erger dan dat.

 136. Aad Verbaast 5 april 2010 om 13:26

  @Nelus: niet overmoedig worden. "Altijd"?? 😉
  Ik zie dat er een regenbui aan komt. ETA hier 16:00.
  Gauw nog even wat zaad werpen (in de tuin uiteraard), en dan snel op paasbezoek.
  Rond happy hour weer terug!

 137. Jan Bouma 5 april 2010 om 14:03

  @Smokey…11:54
  Met verwijzing naar mijn comment aan je en @Aad verbaast van 10:24 uur bewijs je dat je slecht kunt lezen. Dat slechte lezen doe je omdat je dat zo uitkomt met je gezemel. Want je leest niet de reactie van @Aad verbaast van 10:41 uur waarin hij me gelijk geeft.
  En dat gelijk houdt in het gezegde: "any publicity will do".
  Je bent voor mij het prototype dat schijnheiligheid laat prevaleren. Dus verlos me even van je gezwets.
  Also: "zum Kotzen Herr Major!"
  Vertel me eens hoe je enerzijds totaal onbekend toch weer bij de massa "bekend moet geraken" zonder acties als die van soortgelijke programma’s als Bananasplit e.d. Je hebt Hugo van Neck op youtube herhaaldelijk kunnen horen maar dat levert geen volle zalen noch boekingen op. Dus ik verwijt het zogenaamde elitaire publiek, zoals jij, dat schijnheilig als het is wat te zeiken heeft maar zelf niets onderneemt of onderkent het unieke talent van HvN.
  @Nelus snapt het beter in haar comment van 12:26 uur.
  In feite geef je het "gemiddelde televisiepubliek" een onvoldoende maar je bent geen haar beter want de zogenaamde culturele elite deed en doet ook geen zak aan HvN’s unieke talent.
  Compris?!

 138. nelus 5 april 2010 om 17:00

  De vijf is in de klok. De kroeg gaat open. Aad is nog niet terug maar hij vindt het vast goed dat wij het hier alvast paas-gezellig maken.
  De jonge staat koud, de rode op kamertemperatuur, de cuba libre voor Rubio in de koeler, de vinho verde ijskoud en de bitterballen, vlammetjes in de frituur.
  Vanavond gaat het paasvuur aan in Drenthe.
  De Heer is waarlijk opgestaan, nu vangt het nieuwe leven aan.
  Een leven door Zijn dood bereid, een leven tot in Eeuwigheid.
  Het eerste voorproefje van het bewijs dat ik de bijbel uit mijn hoofd ken Aad.

 139. Aad Verbaast 5 april 2010 om 17:32

  @Nelus:
  goed gedaan Nelus, om de kroeg vast open te doen.
  Om je bijbelvastheid te bewijzen, vraag ik natuurlijk wel even aan je om met alle ‘dirty details’ de link naar de passage te geven waar je het volgende uit citeert:
  ==
  De Heer is waarlijk opgestaan, nu vangt het nieuwe leven aan.
  Een leven door Zijn dood bereid, een leven tot in Eeuwigheid.
  ==
  Ga ik intussen de boel even opstoken hier. Grand Cru (rood) met pumps (ook rood)?
  Ik neem tenminste aan dat je je tuinlaarzen inmiddels uit hebt gedaan.

 140. Aad Verbaast 5 april 2010 om 17:34

  @Jan:
  Niet zo mopperen.
  Soms kunnen meerdere mensen tegelijkertijd gelijk hebben. Ja, zelfs dat is mogelijk 😉
  Krijg je gelijk van mij ook je favoriete drankje. Ik zou niet eens weten wat dat is overigens. Roept u maar!
  P.S. of zal ik even een appeltje voor je schillen 😉

 141. nelus 5 april 2010 om 17:52

  @Aad: deze tekst is herleid uit 1 Corinthiers 15:20.
  En het lied dat daarvan af is geleid heet: Daar juicht een toon, daar klinkt een stem,.
  Lees maar na. Paulus, eerst Saulus, daar komt het vandaan.
  (Ik kan wel dominee worden)
  En niks gee dirty details. Daar zijn weer andere kanalen voor.
  Mag ook wel aan de orde komen, maar dan gaat het weer ergens anders over.

 142. Aad Verbaast 5 april 2010 om 17:58

  @Nelus:
  Ik ggoegel natuurlijk meteen op :
  == 1 Corinthiers 15:20. ==http://www.jaapfijnvandraat.nl/index.php?page=artikel&id=2005
  Wel iets over opstaan en zo, maar niets van je citaat te vinden..
  Linkje?

 143. Aad Verbaast 5 april 2010 om 18:01

  @allen:
  Voor al diegenen die me nog niet volgen op Twitter, maar dat natuurlijk zouden moeten doen, de laatste paar tweets van me:
  == Mijn paashaas heeft het loodje gelegd. Na de oren was het gedaan met hem. Ik kan er geen chocola meer van maken. ==
  == Moet ik toch die nieuwe iPad kopen (eerst dag al 300.000 verkocht) als ik al een plaat voor mijn kop heb? ==
  Ik schenk mezelf nog een borrel in. Elke honderdste volger krijgt van mij een vetleren medaille!

 144. Aad Verbaast 5 april 2010 om 18:18

  @Allen:
  laatste nieuws.
  AJ Boekestein volgt me op twitter inmiddels sinds een paar minuten.
  Hij ging vast voor die vetleren medaille 😉
  "I made him an offer he couldn’t refuse"http://twitter.com/ajboekestijn

 145. Gus 5 april 2010 om 18:24

  Hahahahahahaha, ik proost op je!
  Die vetleren medaille, ehm…is een geheven glas ook goed?
  Cheers!

 146. Aad Verbaast 5 april 2010 om 18:31

  @Gus:
  we kunnen daar een eenvoudige afspraak over maken: elk geheven glas is goed.
  Een leeg glas (wat vol was) is beter dan een halfvolle of halflege.
  Een oud Fries spreekwoord!
  (P.S.: Cathy, deze mag je weer noteren..)

 147. Aad Verbaast 5 april 2010 om 18:47

  @Allen:
  laatste tweet van me:
  Vandaag "NationaleTwitter Followers Day". Verzamelpunt: de meubelboulevards. Nog nooit zoveel bij elkaar gezien. Oproep geslaagd!

 148. Aad Verbaast 5 april 2010 om 19:10

  @Allen:
  Nog eentje dan (de kroeg moet toch een beetje aan de gang gehouden worden):
  Het is lente. Veel politici krijgen "nestdrang" en/of last van "voorjaarsschoonmaak".
  Wie volgt? Je weet niet wat je mist 😉

 149. Aad Verbaast 5 april 2010 om 19:55

  @allen:
  kriskras..
  Ik zet het maar weer even bij. Geen sprake van wederopstanding..http://www.collateralmurder.com/

 150. Smokey 5 april 2010 om 19:56

  @ Aad, ik lees dat de borrels hier al klaar staan. Ik ben er aan toe en lust wel een whisky on the rocks.
  Proost!
  Die van de nestdrang en voorjaarsschoonmaak, zoals je opmerkt is een hele goeie !!
  @jan bouma, 14.03. Inderdaad had ik toen nog niet de reactie van Aad gelezen; nu wel. Ik begrijp daaruit dat je zonder het gelijk dat Aad je gaf moeilijk je gelijk kunt halen.
  Je vomiteert( "kotzen"kun je ook anders zeggen:) maar een end weg hoor "Herr Major"(?)
  Je vraagt zowaar aan mij hoe het dan zou moeten om de ladder der bekendheid en roem en glamour en glitter te bestijgen? Hoe komt het trouwens dat dit, ondanks het ontstijgen van de debutantenleeftijd nog steeds niet gebeurd is?
  Maar het antwoord is heel simpel door de kunst af te kijken en gewoon te kijken naar degenen die het juist zònder Bananasplit gered hebben. Dat programma is overigens geen artiestenspringplank zoals "Idols"? Je hebt van tevoren aangekondigd dat jouw Hugo hierna wereldberoemd zou worden. Ben benieuwd.
  Zou trouwens een zeer wonderlijke manier van beroemd worden zijn, via een grap waar je eerder wereldberucht van zou kunnen worden.
  Inplaats van een doosje chocolaadjes had hij beter een duurzamer "ad captandam benevolentian"( ander woord voor stroopsmeercadeautje) als bijvoorbeeld een eigen cd kunnen overhandigen. Je weet immers nooit wie er toevallig naar luistert? Man, wees als impressario toch eens wat creatiever:)

 151. Aad Verbaast 5 april 2010 om 20:20

  @Smokey:
  Bij deze ingeschonken!
  Waneer ga jij twitteren? 😉

 152. VSp 5 april 2010 om 21:55

  @aad
  Mr. J. van der Hoeven. Schreef ook het boekje ‘Scheel Engeltje’ over Christina. Later door Bernhard de laan uitgestuurd. Het zijn dezelfde van der Hoeven’s.
  Zijn zoon, reli-fanaat 1e klas, had ook vrij toegang tot Soestdijk, hetgeen in die kringen veel ontzag inboezemde. Haalde het o.a. in z’n kop om in 1978 een menigte Pinkstergemeenteleden naar Soestdijk te dirigeren om middels gebed een beschermende kring romdom Juliana te leggen om te voorkomen dat de Duivel toegang tot Soestdijk zou krijgen.
  Was later de beheerder van Golgotha, waar mijn zusje het souvenirswinkeltje dreef. Weduwnaar van een Palestijnse vrouw, Widad, die hij bekeerde, vervolgens met haar trouwde en als voorbeeld gebruikte -en nog steeds, ze is inmiddels overleden- van zijn werkelijke, door God ingegeven missie: de bekering van de Joden en Palestijnen tot het Christendom.
  Mijn familie heeft veel met dit heerschap te maken gehad. Binnen de familie overwogen rechtszaken aan te spannen. Daarvan afgezien vanwege konkrete bedreigingen en repercussies vanwege reputatieschade van nagenoeg onaantastbare personen.
  Maar ’t ettert………. Op zijn én een paar andere websites is mijn familie en-bloc tot persona non grata verklaard.
  Ach ja, Golgotha én het vervolg kent zo z’n geschiedenis, nietwaar?
  Religie……..? Een grotere stinkende beerput, waarop geen enkel passend deksel is te vinden, blijft het.
  Nou ja, God biedt Geloof, Jezus Hoop en de Heilige Geest Liefde. Wat een zooitje…!

 153. Jan Bouma 6 april 2010 om 09:07

  @Smokey…19:56
  Zoals gewoonlijk repliceer je met kletskoek.
  1. Ik ben om te beginnen niet HVN’s "impressario" doch zijn vriend.
  2. Dat talenten als HvN slechts door een aantal insiders, die vaker nog bekender zijn dan HvN zelf, worden geroemd zoals : Igor Roma Lisztconcourswinnaar 1996 – Daniël Waayenberg – Ronald Brautigam – Louis van Dijk – Franz Mohr de vriend, stemmer en begeleider van Horowitz gedurende meer dan 40 jaar "en die in het spel van HvN zijn oude meester herkende" (vandaar dat HvN op de Horowitzvleugel kon spelen in de DWDD) – door Peter Goodrich die de Steinway Hall te NY runt en Hugo van Neck heeft uitgenodigd – etc. etc. allen roemen HvN als een uniek talent.
  Het probleem met genieën als HvN schuilt altijd hierin dat dergelijke zeldzame talenten niet in een herkenbaar hokje kunnen worden geplaatst door het domme publiek. Hij kan teveel. Is dat de schuld van het veelzijdige talent? Welnee.
  Je kunt HvN’s "probleem" parallelliseren met dat van mij. Wellicht dat dat de basis is van onze vriendschap. En voor de rest terzake je geklets: HvN speelde tot nog toe voor de "happy few" en niet voor de massa. A l s die massa zich ophoudt bij programma’s als Bananasplit e.d. acht ik het niet verkeerd dat HvN daarin optreedt. "Any publicity will do..!" En om die reden kon hij dus ook beter een doos chocolaadjes geven i.p.v. een CD want die wordt toch niet beluisterd. Chocola lust men wel…
  @Aad….17:34
  Ik mopper niet en ik schilde hierboven weer een appeltje!
  Wat drank betreft: ik drink wijn net als de oude Perzen.
  Ik vermoed dat Amedinejad – de huidige Iraanse president – ook wijn drinkt want hij verdomt het om éénzijdig de opbouw van zijn "atoombewapening" stop te zetten wanneer – ondanks de proliferatie – er atoomwapenmogendheden als Israël en de USA hem en zijn land tegelijkertijd bedreigen.
  Een gelijktijdige wereldwijde ontwapening is dan slechts het antwoord.
  En zo zijn we terug on topic ter zake de vraag "hoe er Pasen gevierd zou moeten worden".
  Installeer een wereldraad zonder de bemoeienissen van religies. En ja ook die van Iran dient zich dan te beperken tot hun aloude opvatting van het Mithraïsme: de Zon voldoet dan om daarvoor te dienen.
  Allen een prettige dag. Zie verder mijn blog voor updates inzake het Milieuschandaal en de Rechtszaak van de Eeuw. D.w.z. als mijn tegenstanders het zo ver laten komen.
  @VSp…: Inderdaad! Wat een zooitje!

 154. Aad Verbaast 6 april 2010 om 09:16

  @VSp:
  Wat een verhaal.
  Godsdienstfanatici zijn er helaas in alle godsdiensten en hebben weinig relatie meer met wat de godsdiensten proberen uit te dragen. Zouden in een ander huis moeten wonen. Huizen waar ze rondlopen met van die wite jassen. Dit lijkt me ook zo’n geval.
  Devils in disguise. Ver van wegblijven. Een bende!

 155. Aad Verbaast 6 april 2010 om 09:23

  @Jan:
  Hoe kom je er bij in de wetenschap te verkeren dat Iran bezig is aan "atoombewapening" te doen?
  Nog geheel in de sfeer van Pasen: eerst zien dan geloven. Aan praatjes vanuit gene zijde van de oceaan heb ik niets.
  Eens dat er wereldwijd ontwapend zou moeten worden. Dan is er minder gedonder. Letterlijk en figuurlijk.
  Honderduizend bommen en granaten!!

 156. VSp 6 april 2010 om 09:42

  @Aad re 09.16
  Ach de Kerk had óók wel wat. De stekker van de luchtpomp voor het monumentale orgel midden in een psalm eruit trekken of de kerkdeuren tijdens de dienst van buiten op slot doen en een briefje achterlaten dat de sleutels in de brievenbus liggen.
  Was een bron van inspirerend vermaak.

 157. Jan Bouma 6 april 2010 om 10:03

  @Aad… 9:23
  Ik schreef ook niet voor niets tussen aanhalingstekens: "atoombewapening". Het is altijd duivels moeilijk om te bewijzen "dat iets er niets is"… daar weet Saddam Hussein alles van. Die kon ook niet bewijzen dat hij geen WMD had. Als als je maar met voldoende ondersteuning van corrupte landen domweg je beschuldigingen en mantra’s blijft herhalen wordt op die wijze de wereldgemeenschap "rijp gemaakt" voor een militaire inval als in Irak. Iran heeft net als Irak grote olie en gasvoorraden.
  Thanks voor je reactie op mijn blog waarop ik al antwoordde.

 158. Aad Verbaast 6 april 2010 om 10:34

  @Jan Bouma:
  Vandaag komt Obama met zijn nieuwe nucleaire strategie.
  Speerpunten:
  – minder maar effectiever.
  – first strike blijft gehandhaafd
  – speerpunt: optreden tegen ‘schurkenstaten’ die het NPV ondergraven.
  Daar horen India, Israël en Pakstan niet bij (??), maar wel Noord-Korea en Iran (!!)
  Zo maar even twee linkjes van zonet:http://www.reuters.com/article/idUSTRE63428F20100405http://www.cnn.com/2010/POLITICS/04/06/obama.nuclear.weapons/index.html
  What’s new?

 159. Aad Verbaast 6 april 2010 om 10:37

  @VSp:
  Als misdienaar (ja, ja, korte carriiere), heb ik rode wijn leren drinken.
  Daarna snel afstand genomen van het hele gedoe. Mijn pubertijd heeft daar zijn sporen nagelaten. Nooit meer goedgekomen. ook nooit enige spijt van gehad.
  Net een tweet geplaatst:
  Geloof, geloofwaardigheid en geloof waardigheid zijn ernstig geërodeerde begrippen geworden. Ongelooflijk stijgt met stip.

 160. Aad Verbaast 6 april 2010 om 10:47

  Het volgende ongelooflijke verhaal:http://bit.ly/bVXfwu "Bisdom koopt slachtoffer ontucht af".
  Slachtoffers krijgen afkoop. Daders krijgen aflaat?
  En wat te denken van dit bericht:http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/buitenland/)/components/actueel/rtlnieuws/2010/04_april/06/buitenland/2e-man-vaticaan-verzweeg-misbruik.xml
  "Geen stappen" vanwege de slechte gezondheid van pater Murphy?
  Wat te denken van de gezondheid van 200 dove kinderen?

 161. VSp 6 april 2010 om 11:40

  @Aad re NPV
  India, Israel en Pakistan vormen geen bedreiging voor de binnenlandse veiligheid van de States. En zullen het wel uit hun hoofd laten atoombommen boven Amerikaanse hoofden te laten ontploffen. Ook elders.
  Dus, draai het om, wel handig dergelijke staten achter de hand te hebben die de vuile was kunnen doen.
  Ach ja, nog zo wat. In het kader van ‘The Hague Invasion Act’ met één vliegdekschip & Co(nsorte) in de buurt van een kernwapenvrij Nederland ligt de hele boel binnen twee uur plat en is half Europa ontwricht. Indien noodzakelijk. Daar zijn echt geen kernwapens meer voor nodig.
  Doorzichtige regiopolletiek van de bovenste plank.

 162. Aad Verbaast 6 april 2010 om 12:11

  @VSp:
  Daar is niet eens een vliegdekschip voor nodig. Een u-bootje voldoet oook, en valt nog minder op.
  Ik las dat ook Israël over dergelijke bootjes beschikt trouwens. Een raketje is dan zo afgevuurd, zou het opportuun worden naar hun mening.
  Doorzichtig? Ja, lijkt me wel duidelijk allemaal.
  Maar hopen dat het allemaal goed afloopt. Ik zou er niet op durven wedden.

 163. Hugo van Neck 6 april 2010 om 17:32

  @Beste Smokey, (Ik steek er ook nog maar een op) Het is inmiddels oud nieuws, maar ik werd er door Jan Bouma op geattendeerd dat er op dit blog van enige polemiek sprake was n.a.v. mijn aanwezigheid in "Bananasplit". Na lezing leek het mij zinnig de zaak aanmerkelijk te vereenvoudigen;
  Tijdens mijn ontmoeting met de acteur die zich uitgaf voor "jongen van de gestampte pot" viel niet eenmaal het woord "zwart geld". Dat is later toegevoegd. Voorts werd na "U zit in Bananasplit" gevraagd of het mocht worden uitgezonden. In zo’n geval weegt men de voor en nadelen en lijkt een beetje publiciteit geen kwaad te kunnen. En dat kan het ook niet. Tenzij mensen die zichzelf kritisch achten en juist NIET willen behoren tot de doelgroep van dat programma hun eigen hoofd op hol laten slaan. Het vaste kijkerspubliek vindt zoiets gewoon "leuk". Weer een ander publiek -dat nooit naar dat programma kijkt, maar "toevallig" toch keek- vindt natuurlijk meteen dat dit slechte publiciteit is. Ik kan je gerust stellen Smokey; het is de karikatuur van de rijke proletariër die wordt gewogen door de doelgroep. Niet mijn reactie daar op. Ik zal best wel eens een advies gegeven hebben over een instrument dat gekocht werd met "zwart geld" zonder dat te weten. Maar dat kan je bij de beste overkomen. Dat begrijpt iedereen. Je weet het maar nooit. Blijft de vraag waarom ik een doos chocolade aan Frans Bauer gaf. Luister maar terug. "Mijn eigen chocolade lijn" zei ik. De een zet een parfum op zijn naam, ik deed dat bij een chocoladefabrikant. Op de doos staat inderdaad "Hugo van Neck" plus handtekening. De speeldoos werkte even niet, maar ja…….Wellicht kun je er na deze uitleg wel chocola van maken.

 164. Aad Verbaast 6 april 2010 om 18:42

  @Hugo van Neck,
  Hartelijke dank dat je hier even langskwam om je vleugels uit te slaan.
  Voor mij geldt de enorme teleurstelling na de warme aankondiging en aanbeveling van Jan hier, die ons kwam vertellen dat je bij bananasplit zou optreden. Ik had me persoonlijk wederom verheugd om je fenomenale pianospel te kunnen bewonden ‘live’ op de buis. En dan hopenlijk wat langer dan die ene minuut bij DWDD.
  Dat daar niets van kwam, draagt natuurlijk in grote mate bij tot de enorme teleurstelling.
  Verder het programma zelf. Nu raak ik daar niet zo teleurgesteld over persoonlijk. Dieper dan dat kan men niet zinken bij de publieke omroep immers. Daar was ik al op voorbereid. Bij de commercieelen zou het niet misstaan.
  Veel succes wens ik je wel. Het is je van harte gegund een grotere bekendheid te verwerven. Sterker nog. Je verdiend het. De doorbraak zal wel moeten komen van een ander publiek denk ik zo.
  P.S. heb je al ooit contact gehad met Barend Schipper trouwens?
  Morgen heb ik hem aan de telefoon. Eeen keer met zijn tweeën optreden (of spelen) zou je genoegen doen. Hem ook denk ik.
  Hier een verhaaltje over hem wat ik ooit schreef:http://www.vkblog.nl/bericht/254046/Barend_Schipper%3A_een_verloren_kunstvorm_weer_tot_leven_gewekt.
  "Barend Schipper. Een verloren kunstvorm weer tot leven gewekt."

 165. rosa 7 april 2010 om 08:33

  http://www.aseed.net/index.php?option=com_content&task=view&id=738&Itemid=1
  Je plaatje met tekst,laatste avondmaal bevat steeds meer voedsel.
  Een link over monsanto en zijn expansie drift.

 166. Jan Bouma 7 april 2010 om 08:52

  @Aad…18:42
  Ik beloof je dat ik m’n best zal doen om als ik m’n concertvleugel terugkrijg – d.w.z. als-ie niet verruïneerd is door de niet geklimatiseerde opslag in een of andere loods van de gemeente Maarssen – dat ik dan zal proberen de beide heren Van Neck en Schipper hier bij mij te laten spelen. Je kunt er dan als mijn eregast en promotor van Barend Schipper ook bij zijn. Barend Schipper kan zich overigens ook wenden tot Hugo van Neck te Waalwijk. Ook daar treden soms andere artiesten op dan hijzelf. Zie: Google en "Cultuurpodium Waalwijk". Of simpel zijn naam in de zoekbalk.
  Dit blog gaf trouwens wel weer een uitwaaierend overzicht van alles wat er zoal gebeurt op de wereld. Een dwarsdoorsnede. Feit is wel dat de analyses hier wat dieper gaan dan de gemiddelde commentaren die je leest in de krant. En de vraag is dan: waarom?
  Werk ze vandaag!
  ps
  Ik ben definitief vandaag in afwachting te vernemen of er een acceptabele follow-up is (of niet) inzake mijn strijd met de overheid.

 167. Aad Verbaast 7 april 2010 om 09:01

  @Rosa:
  een verschil tussen de europese petitie en Nedrlandse. Wat betreft, gen-tech (de minister heeft haar bezwaren laten vallen onder druk vand e boeren) en biobrandstoffen (waar overigens de europese commissie haar enthousiasme daar voor al heeft laten varen.
  De link naar Monsanto zag ik niet.
  Bedoelde je deze? http://www.greenpeaceweb.org/gmo/dossierargentina.pdf
  Zitten dik in de gentechnologie!
  Nog veel meer over te vinden..

 168. Aad Verbaast 7 april 2010 om 09:11

  @Jan:
  Aanlokkelijk aanbod van je. Het wordt hoog tijd dat die beide virtuozen elkaar eens ontmoeten. Lijtk me zeer de moeite waard.
  == Feit is wel dat de analyses hier wat dieper gaan dan de gemiddelde commentaren die je leest in de krant. En de vraag is dan: waarom? ==
  Dat is niet zo moelijk. Het gemiddelde commentaar in de krant komt van de gemiddelde krantenvuller (het woord journalist vermijd ik even bewust), en dan weet je het wel.
  Belangrijk dagje voor je. Ik hoop voor je dat er goed nieuws langs komt waaien. Succes!
  Komt er geen goed nieuws langswapperen, dan wens ik je uiteraard ook veel succes!
  Dat heb je dan nog harder nodig.
  Wat een bende!

 169. VSp 7 april 2010 om 09:35

  Gen-tech…..
  Hier in DLD duiken de laatste tijd berichten op dat Duitsers van de aardbodem verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ze worden gelokt middels forse vooruitzichten op financiele compensatie. Hun banen, huren worden opgezegd of hun huizen verkocht door derden, ze verdwijnen uit het zicht van familie en vrienden, met ‘nieuwe woonplaats onbekend’. Niemand hoort of verneemt meer iets van hen.
  Dit zijn keiharde feiten die in de Duitse media worden gemeld. Men vermoedt dat gen-tech experimenten op en mèt deze mensen worden uitgevoerd. Maar men krijgt geen voet tussen de deur.
  Een huiveringwekkend scenario. Meer bekend daarover in Nederland?

 170. Aad Verbaast 7 april 2010 om 09:38

  @VSP: wat zijn dat nou voor merkwaardige berichten?
  Hier nog niets van dat gehoord. Ook niet berichten dat dat in Duitsland zou gebeuren.
  Broodje aap? Of echt?
  Linkjes naar wat berichten daarover?

 171. rosa 7 april 2010 om 09:59

  http://globalresearch.ca/index.php?context=homehttp://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=18499
  Obama geeft landbouwpost aan voorman van Monsanto.
  Aad als je op de site van aseed kijkt ,link gaf ik je,dan vind je genoeg informatie.

 172. VSp 7 april 2010 om 10:24

  Nix Broodje Aap
  Peter Möller- Ein Plädoyer für die Gentechnologie
  Joachim Müller-Jung: Hasengrün – Die Gentechnik und Ihren Symbolen (FAZ)
  HUGO – Human Genetical Organisation
  In Parijs zijn ze er al in geslaagd een lichtgevend konijn te cre-eren.
  Even Internet doorploegen, ARD, ZDF, WDR, FAZ, Die Welt met een paar trefwoorden en je ziet door de bomen het bos niet meer.
  Waar rook is, is vuur.

 173. Aad Verbaast 7 april 2010 om 12:42

  @Rosa:
  Ik zal er eens een blog aan wagen. Genoeg informatie.
  Persoonlijk nog wel te dubben. Gen-tech is niet in alle gevallen laakbaar. Welke grenzen moeten er gesteld worden? Dat er grenzen gesteld moeten worden is duidelijk. Dat er al grenzen overschreden zijn ook.
  @VSp:
  Ik zal eens even verder goegelen op de tips die je geeft. Kan mijn oren niet geloven.
  "Lichtgevend konijn"… hoe bedenken ze het.. Pasen?

 174. Jan Bouma 7 april 2010 om 13:58

  @Aad…12:42
  Verschansingen, vermommingen, verhullingen? Ik weet het niet. Maar om 14:35 uur kan ik ene meneer Homan bellen bij de Provincie Utrecht inzake wat verduidelijkingen m.b.t. het functioneren van de rechtstaat in Nederland. Namens de provincie Utrecht wel te verstaan. Je hoort nader.

 175. Aad Verbaast 7 april 2010 om 14:51

  @Jan:
  14:35.. teen afspraak om een telefoontje te plegen. Toe maar! 😉
  Uiteraard heel benieuwd..
  @Jan en @Hugo:
  Net Barend Schipper aan de telefoon gehad.
  Hij zal een mail sturen naar Hugo. Ook razend benieuwd wat deze twee virtuozen met elkaar gaan afspreken!
  Doet me denken aan Toon Hermans: "wat is mooier dan een viool?"
  "Twee violen!"

 176. VSp 7 april 2010 om 16:42

  @aad & bouma re Hugo en Barend
  Wim Kan zei het zo. "Elk uitstapje is een omweg naar een restaurant".
  @aad re ‘lichtgevend konijn’. Het is écht zo. Ik wilde ‘m niet meteen op je paasblog lanceren. Maar nu kan het wel.

 177. Jan Bouma 7 april 2010 om 17:14

  @Aad…14:51
  Vanaf m’n andere 2 blogs kopiëerde ik als volgt. Tevens een verslag aan je.
  ==
  07-04-2010 16:56
  Vanaf jur. blog: Update.
  ==
  07-04-2010 16:51
  Update. Vanmiddag gesproken met dhr. H.R. Homan namens het kabinet van de cdvK.
  Terzake de coördinerende rol van G.S. om de overige 3 gedaagde en in het geding zijnde partijen te vertegenwoordigen wordt morgen voortgezet door de gedeputeerde Joop Binnekamp die dan geacht wordt wel te spreken namens het College van Gedeputeerde Staten van Utrecht.
  Of sprake is van stroperigheid en obstructie om tijd te winnen zal dan wel blijken.
  Morgen zullen aan de orde zijn de schadeclaims plus de aansprakelijkheden die voortvloeien uit die 5 wetsschendingen. Zie het dossier. De politiek is nog aan het woord. Ik ga er vanuit dat morgen er wel spijkers met koppen geslagen worden. Er resteren nu nog 4 weken om bij de Afd. Rechtspraak in beroep te gaan tegen de Beschikking van G.S. aan het Waternet. De VROM-inspectie heeft vóór 24 april a.s. een verslag toegezegd. Er wordt ook nog gewerkt aan "ambtelijke verslaggevingen".
  Al die mededelingen neem ik voorlopig voor kennisgeving aan. Pers en media heb ik niet in de hand.
  Tot morgen.
  ==
  Extra toegevoegd comment hier. Ik hoop werkelijk niet dat ze me (weer) belazeren want als ik iets in de gaten heb is het wel het gedraai en gekuip om je met geklets het bos in te sturen. Dan zijn ze net als palingen in het snot. Enfin… ze hebben er weer een dagje bij aan weten te plakken zonder dat ik iets concreet wijzer werd.

 178. Jan Bouma 7 april 2010 om 17:20

  @VSp
  @Aad
  Inzake Hugo van Neck…: misschien is mijn raad om wat te organiseren in Waalwijk nog niet zo slecht.
  Maar de beide heren zoeken dat zelf maar uit.

 179. Aad Verbaast 7 april 2010 om 18:42

  @VSp:
  Ik moet dat lichtgevende konijn nog opzoeken.
  Gestuffed met verarmd uranium? Kon nog wel eens wat worden.
  Hugo en Barend: een vorkje prikken tussen de twee heren, met een vleugel in de zaak. Fleurt de boel wel een beetje op denk ik.

 180. Aad Verbaast 7 april 2010 om 18:45

  @Jan:
  klinkt toh alsof er iets in beweging komt..
  Dus ergens wel weer goed nieuws.
  Kan van alles gaan betekenen. Ik kan me wel voorstellen dat je onderhand helemaal kierewiet wordt van dat gedraai en geklets trouwens van die dames en heren.
  Wordt vervolgd!
  Hugo en Barend:
  Er zijn toch van die wedstrijdjes bij DWDD tussen muzikanten?
  Zou wel iets voor die twee zijn.
  Ik ben benieuwd wat er tussen die twee gaat gebeuren. Lijken me wel bij elkaar te passen.

 181. Jan Bouma 7 april 2010 om 19:35

  @Aad…18:45
  Je zegt..== klinkt toch alsof er iets in beweging komt..
  Dus ergens wel weer goed nieuws.==
  dat is op de keper beschouwd te gek voor woorden.
  Ik bedoel ik heb nu 100.000 keer het hele zooitje (onweersproken)
  van corruptie en vervalste rapporten beticht maar ze doen NET ALSOF
  er niks aan de hand is! Ik bedoel WIE bewijst er eigenlijk dat de overheid
  wel of niet in haar opdracht RAPPORTEN LAAT VERVALSEN?!
  Een rechter (als-ie deugt) zou ze dan toch moeten veroordelen.
  Het land zou op z’n kop moeten staan maar de voortgewoekerde overheidscriminaliteit is al dermate "gewoon geworden" dat niemand zich erover verbaast! Zelfs ‘Verbaast’ niet!:))
  Kijk! Dat vind ik nou vreemd. Tot morgen.

 182. Aad Verbaast 8 april 2010 om 00:47

  @Jan:
  Ik ben de verbazing (wat jouw verhaal betreft) inmiddels al lang voorbij.
  Het is natuurlijk om te huilen. Ook dat helpt niet meer.
  Nervus Agitarus dan? Jawel.
  Het is om gek van te worden toch?
  Maar na je telefoontje van vandaag (woensdag) morgen weer een bericht?
  Wat een bende, wat een rotzooi.

 183. Rubio 8 april 2010 om 09:25

  Ik vond dit ook wel ‘aardig’ gisteravond bij DWDD….!
  Volgende keer Hugo van Neck en Barend Schipper…?http://www.youtube.com/watch?v=OyCxhD6lQOw

 184. Jan Bouma 8 april 2010 om 10:09

  @Aad…00:47
  Inderdaad een vervolg maar alweer een dag later: donderdag. Het overheidstuig weet hoe te traineren.
  Maar ik kan je antwoorden inzake de laatste stand van zaken. Zelfd voor een niet jurist is het navolgende simpel te begrijpen. Ik kopiëer vanaf mijn jur. blog.
  ==
  08-04-2010 08:42
  t.a.v. de gedeputeerde de heer Joop Binnekamp (VVD) van de provincie Utrecht die ik zo dadelijk ga bellen i.v.m. schadeclaims m.b.t. waardeloos geworden locaties tengevolge van ondermeer VERZAKING der overheidstaken. In onderstaande verklaring leest hij een verslag van een makelaarskantoor dat destijds betrokken was bij de aankopen van de kavels naast mijn locatie. Het stuk zal uiteraard dienen als bewijs bij een eventuele rechtszaak.
  (de naam van het makelaarskantoor heb ik geanonimiseerd maar het gaat wel om een moedige makelaar die op mijn vragen als volgt reageerde)
  ==
  Geachte heer J.M. Bouma
  Straatweg 178
  3603 CT Maarssen
  1 oktober 2009
  Ingevolge uw verzoek en gegeven uitleg bevestigen wij u dat wij destijds in 1992 de heer C. van G. – dat is uw aanpalende buurperceel – hebben ontraden om juridisch eigenaar te worden van de achterliggende plas. Ook diens buurman de heer R. K. heeft toen de juridische aansprakelijkheid bij de maatschap gebroeders Bouma gelaten. Blijkens de bestudering van uw aangeleverde stukken achten wij ons advies destijds aan de heer Van G. terecht want er blijken inderdaad nadelige gevolgen wegens de juridische aansprakelijke schuldig eigenaren in het geval de overheid maatregelen zou moeten nemen die daardoor het genot van het bezit aanmerkelijk negatief kunnen beïnvloeden.
  Uit uw uitleg begrijp ik dat u over een onverkoopbare locatie beschikt met name wegens de genoemde aansprakelijkheden die wij destijds al onderkenden.
  Wij wensen u veel succes met uw pogingen om het bijzondere project Villa Mithras te verkopen c.q. daar een opvolger voor te vinden. Zulks zal naar onze mening niet lukken indien de juridische aansprakelijkheden zich niet ondubbelzinnig zullen wijzigen. Een en ander overigens onverlet de omstandigheid dat volgens ons geen enkele potentiële koper geconfronteerd wenst te worden met een gifbelt in zijn eigendom.
  Met vriendelijke groeten,
  "..de moedige makelaar…."
  Zo! En nu de gedeputeerde maar ‘ns bellen…
  ==
  en dan ga ik dus bellen… en krijg één of andere onderknuppel aan de lijn die denkt als ambtenaar het College standpunt van G.S. weer te geven… Enfin. (Men schrijft hier geschiedenis!)
  ==
  Jan Bouma 08-04-2010 09:41
  Gesproken met dhr. Dolf Groters die…. hhahaha namens zichzelf sprak! Dat schiet dus niet op!
  Ik heb verzocht om het standpunt van Gedeputeerde Staten m.b.t. deze zaak. En de heer Groters is (nog) niet de cvdK. Er wordt nu dankzij mevr. Swanink (s.s.t.t.) op het juiste niveau wellicht verder gecommuniceerd. Zij leest dit nu! Tot later.
  ==

 185. Smokey 8 april 2010 om 10:52

  @Aad, Door de toestanden hier loop ik al anderhalve dag achter. Daarnet teruggelezen, te beginnen met het "twitteren". Je vraagt wanneer ik daar aan begin? Met zoveel achterstalligs zal het er nog niet van komen.
  @ jan bouma,summier op jouw repliek ingaand: Als jij reageert op een reactie met "kletskoek" dan weet ik, inmiddels jou als "m`n broekzak" kennende, dat ik op het goed spoor zit. En, helemaal als jij de hulptroepen inschakelt om een en ander, door jouzelf nota bene met je opschepperij geïnitieerd, weer wat terug in het gareel te zetten.
  Mij dunkt dat je beter bent in het antireclame maken dan het tegenovergestelde…
  Jouw antwoord kan ik voorspellen: "kletskoek".

 186. Jan Bouma 8 april 2010 om 11:07

  @Smokey…10:52
  Feiten, feiten en nog eens feiten Smokey!
  Daarmee bewees ik dat je inderdaad weer eens "kletskoek" verkocht n.a.v. HvN’s optreden in Bananasplit. Nu kreeg je van de hoofdpersoon ook nog weer eens DE FEITEN te horen maar die lees je niet. Idem niet mijn aangevoerde feiten. Je raaskalt maar wat met verdachtmakende opmerkingen, jongen. Ik ken je idd als m’n broekzak. Je kletst maar wat. Onzin. En groteske onjuistheden braak je uit die – als die onder je neus worden gehouden – ertoe slechts leiden dat je weer gaat draaikonten.
  Bah! Dag @Smokey!
  Oh ja… ik ben dus NIET HvN’s impressario maar al langer dan 30 jaar zijn beste vriend. Een feit uit velen die je zogenaamd niet ter kennisneemt.

 187. Smokey 8 april 2010 om 11:17

  @Best Hugo van Neck, Dank voor de toelichting. t Is mij òp tv niet ontgaan dat je kettingrookte:) Ik rook zelf niet, al doet de avatar van de smokende kat het tegendeel vermoeden. Steek er intussen gerust een paar van mij op. Be my guest.
  Helaas, met mijn liefde voor de klassieke muziek, moet ik blijven bij mijn standpunt dat deze vertoning beneden de waarde en waardigheid van een uitmuntende concertpianist is. De humor wa ver te zoeken. ik vond het een walgelijke grap. Maar goed, als jij terdege de voor-en nadelen van wel of niet uitzenden tegen elkaar hebt afgewogen, dan zul je wel gelijk hebben. Iedereen heeft immers voor zichzelf gelijk en niet voor een ander?
  By the way: had de eigenaar van de zaak wel zijn fiat om uitzenden gegeven? Hij zal er niet beslist niet beroemd mee worden… maar jij hopenlijk wel. Ere wie ere toekomt.
  Ik begrijp dat je de toestand (die overigens lang niet polemisch was) hier even wilde toelichten.
  Laat je niet voor het karretje van jan bouma spannen want die gooit eigen en andermans glazen in. Daar is hij namelijk erg goed in.
  Ongevraagd advies: Voortaan vooraf even je realtiegeschenken testen Hugo, voordat je iets weggeeft en zeker als je ook nog op de tv komt.
  Good luck!
  GroetS
  P.s. Wat zijn "jongens van de gestampte pot"?
  Tip: Stevige ruggespraak met bouma dat hij voortaan niet weer derailleert en met snoeverij jouw naam met goede bedoelingen ( namelijk zichzelf over z`n ijdele bolletje aaien) van verkeerde franje voorziet.
  * Ik zal a.s.a.p de video terugkijken!

 188. Smokey 8 april 2010 om 11:30

  @jan bouma, Kijk, nu kunnen we zoetjesaan van een polemiekje spreken.
  Het "draaikonten" is wederom een van je eigen ongeneeslijke projecties. Denk voortaan maar eerst na voordat je jouw vriend ( je hebt inderdaad hier op het blog gesproken van zijn ""producer") ter meerdere glorie van jezelf laat opdraven een een vader die alleen trots is op z`n kind omdat het een kunstje vertoont. De mens is van ondergeschikt belang. Over "bah"! gesproken… jouw woorden.

 189. Jan Bouma 8 april 2010 om 11:50

  @re 11:30
  Inderdaad was ik de producer van de opmerkelijke CD "a tribute to Horowitz". Een FEIT. In de uitzending DWDD stond die CD centraal. En ik zat er als producer (en vriend) van HvN er natuurlijk logisch bij.
  Voor de rest vermeldde ik en mijn vriend HvN – een eveneens ongekend genie – slechts feiten die je niet aanstaan om er kennis van te nemen. Wie heeft er nu last van "projecties"? Jij of ik?
  Daarnaast bezig je nog wat ondergeschikt gelul als… "de mens is van ondergeschikt belang.."
  Waar klets je over man? Idd ga ik over m’n nek van je leugenachtige opstellingen. En hier laat ik het bij.
  Advies:
  Redigeer je teksten wat voordat je ze verkondigt op blogs die door Internet eeuwig blijven bestaan. Je gooit jezelf wat te grabbel… denk ik. (En met mij menig ander).

 190. Aad Verbaast 8 april 2010 om 12:06

  @Rubio:
  Het was bijkans een telepathisch inzicht van mij toen ik gisteren nog suggereerde dat van Neck en Barend maar eens in DWDD met die cup mee moesten gaan doen. Op dezelfde dag twee andere (daar was die Jan Vayne alweer!) pianisten! Heel toevallig wel.
  Wel leuk om te zien trouwens. Ik had liever die andere twee gezien. Nog meer vuurwerk!

 191. Aad Verbaast 8 april 2010 om 12:13

  @Smokey:
  Leuke discussies hier op het blog 😉
  Twitter, je weet toch niet wat je mist. In ieder geval veel en veel sneller dan dit stroop VKblog. Van morgen in ieder geval. Niet om door te komen zeg. Wat is er toch aan de hand, sinds de Belgen aan het roer zitten. Draait alles op een aftands PC-tje of zo?
  Niet te doen..

 192. Aad Verbaast 8 april 2010 om 12:18

  @Jan:
  Belangrijke brief van die makelaar!! Daar kan je goed mee voor de dag komen in een rechtbank!
  Inlijsten en onder de arm meenemen natuurlijk. QED!
  Hoog tijd dat G.S. eens duidelijk wordt over deze grove misstanden, en een uitspraak doet over de verkoopbaarheid respectievelijk onverkoopbaarheid van het land/pand.
  Schandalig.
  En natuurlijk Maarssen die op basis van een dergelijke brief maar eens moet aantonen dat die ingeschatte WOZ waarde natuurlijk volstrekt uit de (stank)lucht gegrepen is.
  Blijft een bende!

 193. Jan Bouma 8 april 2010 om 12:18

  @Aad… 12:06
  Ik heb aangegeven dat de beide artiesten daar zelf maar hun idee over moeten vormen. Ik heb terzake Barend Schipper op "youtube" onvoldoende raakvlakken kunnen constateren met Van Neck die van origine een klassieke pianist is. Desalniettemin heb ik je protegé Barend Schipper aangeraden om contact te zoeken met HvN en diens "cultuurpodium Waalwijk"’. Of dat inmiddels gebeurd is weet ik niet.
  Want benevens de expressieve muzikale waarden geldt is ook het principe van de menswaardige waarden. En ik denk dat Van Neck en jouw Barend Schipper wellicht elkaar zullen kunnen vinden in een optreden in Van Neck’s muzikale podium in Waalwijk. Of anders hier bij mij NADAT ik de slag heb gewonnen t.o.v. een leugenachtige en corrupte overheid. Zie mijn blogs.
  Tot zo ver even…

 194. Aad Verbaast 8 april 2010 om 12:24

  @Jan: 12:18:
  Dank, allemaal duidelijk. Zoals ik je heb gemeld hierboven, heb ik Barend Schipper hetzelfde aangeraden (direct contact met van Neck op te nemen).
  Ook Barend is trouwens (zie zijn website) ook van origine klassiek geschoold, maar is daar nog weer en heel stuk in verder gegaan. Beheerst inmiddels zo’n beetje alle wereldmuziek stijlen.
  Met de nog de directe techniek (beschreven in mijn blog over hem).
  Maakt allemaal niet uit: als ze elkaar maar vinden. Zou een hele goede match zijn. Aan hun om dat uiteindelijk vast te stellen natuurlijk. Of niet 😉
  Als jij je vleugel maar snel terugkrijgt. Waar staat die eigenlijk??

 195. Jan Bouma 8 april 2010 om 12:36

  Geen idee! (12:24)
  Ik ga er vanuit dat de criminelen en de cultuurbarbaren misschien wel het instrument waarop je Ramses Shaffy nog hoort spelen hebben verpatst om hun inkomsten te genereren… Ik weet het niet.
  Inzake Barend Schipper en Hugo van Neck constateer ik wat wereldse wijsheid. En die wijsheid is wellicht tevens de reden om voor hun contact te pleiten. Maar ik ga er niet over. Dat doen beide artiesten maar. Ik ben, net als jij, slechts "the go-in-between!"

 196. Aad Verbaast 8 april 2010 om 12:50

  @Jan:
  "geen idee!".
  Dat is toch ook idioot? Je moet toch weten waar en dat je spullen netjes ergens worden beheerd??
  Kan het allemaal nog gekker worden in deze wereld.
  Gifbelt in je achtertuin, je huis leeghalen, en jij maar afwachten of die spullen ook niet op de vuinisbelt zijn belandt.. Schandalige toestanden.
  "Go-in-between": als ze dat maar beseffen 😉

 197. Jan Bouma 8 april 2010 om 13:20

  @Aad…12:50
  Ja, dat kan allemaal in onze "rechtsstaat". Dus: "Nee!" Ik weet niet waar de criminelen mijn ten onrechte in beslag genomen concertvleugel hebben gelaten. Misschien hebben ze die wel … "hijg, hijg… zo snel mogelijk willen verkopen" om te genereren hun misgelopen WOZ-inkomsten! Ik weet het niet. Enige verslaggeving over die in beslagname van een concertvleugel en een schilderij uit de Mithrascollectie krijg je ook niet.
  De criminelen van de Staat achten zich ONAANTASTBAAR!
  Nu heb ik vanochtend ook nog ’n criminele ambtenaar (namens de provincie?) hierboven geciteerd. Als de recher, de rechtbank namens de Staat, net zo crimineel blijkt dan kan ik het wel vergeten om mijn recht te halen.
  De Bananenrepubliek zal dan zijn uitgeroepen. Enfin… Zo ver is het nog niet. Tot later…

 198. Aad Verbaast 8 april 2010 om 16:13

  @Jan:
  je zou inderdaad welhaast tot de conclusie komen dat het een bananenrepubliek is.
  Als het die naam nog waardig is.
  Inmiddels op het wereldtoneel gaat het bedrog ook nog wanstaltiger vormen aan nemen.
  Vandaag daar maar weer eens een blog over.
  Bedriegen en bedrogen worden. Macro en macro.
  Overal hetzelfde gedonder.. Neemt alleen maar toe.
  Schandalig natuurlijk.

 199. Smokey 8 april 2010 om 23:15

  @Aad, jazeker, leuke discussie, kan het nog leuker?
  @jan bouma "sjieke" villameneer die zich verbaal poneert als "de jongen van de gestampte pot":)
  Nieuwe uitdrukking geleerd.
  Maar jan bouma, als ge wilt redigeer mijn tekst maar. Schrap en schaaf naar believen. Natuurlijk zeer benieuwd wat er dan uit moet of mag:)))
  Aad, Heb Barend Schipper opgezocht op you tube en hij lanceert daar met publiek iets van "neuromuziek". Helaas hield het filmpje er mee op, alsof de vertraging zich uitbreidde naar de videoside. Jammer.
  Lijkt me een sympathieke man en van vele muziekmarkten thuis.
  Tenslotte Aad, het twitteren moet echt nog een wijle wachten.

 200. Aad Verbaast 9 april 2010 om 00:09

  @Smokey:
  De humor ligt op straat 😉
  Leuk dat je Barend Schipper zijn website even hebt opgezocht. Die ‘neuromuziek’ moet ik zelf even opzoeken. Doesn’t ring a bell.. om het maar even in muziektermen te beschrijven.
  Maar je hebt toch ook mijn blog nog wel in herinnering over hem?http://www.vkblog.nl/bericht/254046/Barend_Schipper%3A_een_verloren_kunstvorm_weer_tot_leven_gewekt.
  Een jaar geleden al weer zie ik net.. Time flies when you are having fun :-))
  Mijn eerste en laatste "Smokey-stijl-muziekblog" overigens!!

 201. Smokey 9 april 2010 om 13:23

  Jazeker Aad, heb ik dit blog van jouw meer dan een keer gelezen. Ik nam aan dat Barend Schipper ook niet stil heeft gezeten en het laatste wat ik vond was de neuromuziek. Ik heb die you tube apart gezet maar kan hem nog niet plaatsen. Hij doet iets interactiefs met het publiek. Lijkt me interessant.
  Opvallend vriendelijk overkomende persoon, die Barend.
  En wat de humor betreft, daarin zijn vele soorten. Er moet wel een aangever zijn natuurlijk:).

 202. Aad Verbaast 9 april 2010 om 13:29

  @Smokey:
  Optredens zijn heel interessant van hem.
  Diverse soorten van optredens. Naast he spelen van (ter plekke gecomponeerde) wereldmuziek, vind ik zijn optredens het meest boeiend waar hij aan de hand van (aangereikte) schilderijen of gedichten of wat dan ook muziek ten gehore brengt die aansluit bij het gevoel wat het opwekt (bij hem). Ook ter plekke gecompneerd.
  Vloeit als het ware uit zijn vingers.
  Mooi om te zien, en mooi om naar te luisteren.
  Met een stevige interaxtie met het publiek trouwens. Die wordt er helemaal bij betrokken. Met veel humor!
  Jammer dat hij maar niet doorbreekt.. Te veel muziekkunstenaar, te weinig commerciele handigheid denk ik.
  Maar hij verdient het zeker!!
  P.S. misschien ook eens een blogje aan wagen? Zal hij zeker waarderen. Je lezers misschien ook wel. Je bent toch wel zo’n beetje de muziekmentor van het VKblog 😉

 203. King Billy 1 april 2012 om 00:13

  Enfin, bijna Pasen en twee jaar verder. Jammer dat Pasen niet op 1 april valt…..
  Ik zag je blog omhoog schieten in de meest populaire berichten.

 204. Aad Verbaast 1 april 2012 om 00:29

  @King Billy: het is er de tijd voor. Toch wel een leuk blog al zeg ik zelf nu ik het weer teruglees. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: