Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Komen groepen als geroepen? Welkom thuis!

Geen land zo verzuild als nederland. en ook: geen land zo versplinterd  als nederland. Paradoxaal, Maar toch. dat moet ook in de genen van de ontwikkelaars van het vernieuwde vkblog gezeten hebben. Jawel, één van de belangrijkste nieuwe functionaliteiten is de “groepsgedachte” van het nieuwe vkblog. Men kon dat lonken niet laten. Maar wat voegt het toe? Een analyse.

De Nederlander wil graag ergens lid van zijn. Maar ook onafhankelijk zijn eigen ideeën kunnen vormgeven. Vrijheidslievend, maar ook bescherming zoekend. Paradoxale cultureel bepaalde eigenschappen.‘Typisch Nederlands’ zeggen we dan.. en we zijn er trots op.

Ook de nieuwe functionaliteit van het VKblog: “groepen” past geheel in deze gedachte.
Elke blogger kan groepen aanmaken. Leden gaan werven. Administrator zijn.. En in de tab: “populaire groepen” kijken of zijn/haar groep hoog scoort in de “polls”.
Maar het kan nog beter. Nog beter? VKbloggers waren we al immers. Lid worden, ergens bijhoren. Ergens? Nieuwe groepen, nieuwe kansen immers. Maar gaat het wat worden?

De statistieken.
Wat geven de statistieken inmiddels aan informatie (afgerond, voormalige VKblog)?
Dagelijks: 100 bloggers schreven 150 berichten.
Wekelijks: 300 bloggers schreven 1000 berichten.
Maandelijks: 500 bloggers scheven 4500 berichten.
Per kwartaal: 750 bloggers schreven 13000 berichten.
Halfjaarlijks: 1000 bloggers schreven 25000 berichten.
Jaarlijks: 1500 bloggers schreven 50000 berichten.

De feiten:
Bloggers komen en gaan. Met een behoorlijk verloop. Het aantal berichten per dag is redelijk constant. Maar 1000-en bloggers zijn actief geweest. Sommigen gepasseerd. Een redelijk groot aantal nog steeds. Vele nieuwe zullen komen. En ergens weer gaan.

De consequenties hier wat betreft de groepen.
 
a. Elke blogger heeft een zeker ego. Niets menselijks  is ons vreemd immers. Ik voorspel dat elke blogger op zijn minst (al is het maar om te testen) minstens 1 groep zal maken. Ik zie nu inmiddels dat er al bloggers zijn met wel 4 groepen (of meer?). Inmiddels zijn er in het prille bestaan al 150 groepen opgericht. Dat betekent wel dat er binnen een jaar meer dan 1000 groepen zullen bestaan. Hoe houden we dat overzicht? Waar wil je en kun je nog lid van worden? Ga jij de lijst nog doorploegen en dat bijhouden ook nog?

b. Bloggers die de groep laten bestaan, maar nooit meer bloggen, laat staan bijhouden? Die groepen blijven allemaal ar bestaan. Wie ruimt de ballast op?

c. Pesters: die zijn er en zullen er blijven. Een kleine groep, ver in de minderheid, maar wel aanwezig. Een pester kan de voorpagina terroriseren. Die dan weer prominent in beeld staan. Is dat wat we willen? Reclame maken voor hen? En bestaande groepen vervuilen. Werk aan de winkel voor de admin. Waartoe en gaat dat gebeuren?

d. Je zult maar lid worden van meerdere groepen (kan je je ‘favorieten’’ dat met goed fatsoen weigeren?). Je tabblad recente activiteit/groepen  loopt helemaal vol met meldingen… Hoe verwerk je dat allemaal? Hoe schoon ik dat op? Kan ik dat nog bijhouden?

e. Als goedwillende admin, die mijn eigen kwaliteitseisen stelt, kan ik tegen de klippen op de groep gaan opschonen van (naar mijn idee, eigen versplintering immers..) niet passende bijdragen en zelfs widgets en links door andere groepsleden aangemaakt.. Dagtaak bij ‘succes’?

Ach, en zo kan ik er nog we meer bedenken. Loop het overzicht van de nu al geformeerde groepen maar eens door. Herkenbaar? Schrijf ik ver bezijden de al huidige waarheid?

Ik heb mogen meetesten met de proefversie van het inmiddels life gegane VKblog V.2.0.
Dit alles te berde gebracht, en oplossingen gegeven die geen van alle zijn geïmplementeerd. De rotsvaste en verankerde cultuur eigenschap hebben de ratio overwonnen zag ik bij terugkomst van een langere afwezigheid. Tot mijn grote verbazing en verwondering bij thuiskomst..

Jammer maar helaas. Ook als echte Nederlander mopper ik, maar leg me uiteindelijk ‘democratisch’ neer bij een genomen besluit. Onder protest zeg ik er nog zachtjes bij..

Daarom heb ik ook maar als typische Neder(ig)lander-burger vier groepen toegevoegd aan de snel groeiende lijst:

Actualiteit  
Reacties, commentaren en visies op de actualiteit in het binnen- en buitenland.
 
Recht en Onrecht
Alles wat met recht en rechtspraak te maken heeft.
 
Alle VKblogdagen
Alle aankondigingen en alle bijdragen van de VKblogdagen.
 
Aangename Anekdoten..
Aangename Anekdoten aan de Stamtafel. Destillaat van het leven met een knipoog.

Bij deze een uitnodiging om dan ook maar lid te worden van deze 3 groepen. En dan je blogs te plaatsen in deze groepen. Dan hoor je alweer ergens bij en dat zou toch dat goede gevoel moeten generen. Gratis en voor niets ook nog.

Immers: het is niet “Beat it”, maar de praktijk wijst uit: “Eat it

Ik ben inmiddels ook lid van meerdere groepen. Mijn CV is al aangepast.

Ik wens jullie allen veel blog-plezier, en kijk met volle verwachtingen (klopt mijn hart) uit naar het gezamenlijke ‘groepsgevoel’!  Welkom’ thuis’.

Terug lezen:
Bloggen is geen wedstrijd en behoeft dus geen jury.
Mijn beloofde “a4-tje” voor GJ Bogaerts: Blog op de schop!?

En onderstaande link wordt spontaan door de VK gegenereerd:

269 Reacties op “Komen groepen als geroepen? Welkom thuis!

 1. jeetjemina 30 juni 2009 om 10:30

  Ha die Aad; weer helemaal terug.
  Dat wordt weer genieten en niet alleen van het weer!
  Deze analyse zal ik eens nader bestuderen als het afkoelt!
  Vooralsnog: aanbevolen!
  gr eva

 2. Kokopelli 30 juni 2009 om 10:31

  @Aad: Goeiemorgen Aad en welkom terug. Ik heb je behoorlijk gemist man. Hier ten blogge en tijdens de tweede testfase.
  Maar gelukkig ga je er meteen vlammend weer op. Waarom moet ik toch aan februari van dit jaar denken?
  Hoe dan ook, ik neem de vrijheid om deze bijdrage ook toe te voegen als interessante link onder het VKblog – INFO widget Forum.
  Maar eerst eens een bakkie koffie gaan drinken in jouw Stamcafé ;-)))
  Groet,
  Kokopelli

 3. jan bouma 30 juni 2009 om 10:38

  Beste Aad!
  Een levensteken! Dat doet altijd deugd. Maar laat ik je temidden van het nieuwe "bloggersgeweld" van de Volkskrant en idem van zovelen… nu even uit de droom helpen terzake mijn opvattingen daarover.
  Voorheen… ik bedoel vóór ‘de reorganisatie’ surfde ik langs het alfabetische alfabet; viel ergens binnen, rook en snuffelde… en ging soms verder naar een nieuwe letter in het alfabet.
  Niks mis mee; dacht ik. Maar ziet! Dan komen "de vernieuwers" die menen dat elke vernieuwing ook een verbetering betekent. Voor mij niet. Het scala van het alfabet zou onaantastbaar moeten zijn want eenieder heeft gewoon recht op die vermelding zonder aanziens des persoons en/of men tot een groep behoort of niet. Nu zie ik ook wel dat het aantal hits via Google op Volkskrantblog.nl in rap tempo daalt; men zou hier de les al uit kunnen leren.’"De verandering bleek geen verbetering" maar… zoals het meestal gaat met de betweters… ze geloven het pas als ze narcistisch in hun eigen kringetje ronddraaien en tenslotte nog net tegen zichzelf aan het preken zijn danwel "het kleine groepje".
  Enfin… Welkom thuis… en vindt meteen mijn luis in de pels van de betweters… Groet! jb
  ps
  Met Marie ook alles goed?

 4. Kokopelli 30 juni 2009 om 10:41

  @Jan: Je bent snotverju wéér niet ingelogd. Ik dacht dat we daar inmiddels toch in zekere mate een consensus over hadden bereikt ;-)))
  Groet,
  Kokopelli

 5. jan bouma 30 juni 2009 om 10:54

  @Beste Koko… om den drommel niet! Ik ben uitstekend "ingelogd" via de verwijzing naar mijn website. En laat ik je dit zeggen: dit is een verbetering ten opzichte van vroeger. Toen werd ik alleen "doorgelinkt" bij de Vk-columnisten, nu ook op het Vkblog.
  Dus: kom mij niet aan met verwijten omtrent mijn "inlogging". Die acht ik perfect in orde. Bedenk voorts dat ik mij niet wens te verliezen in tijdsbestedingen die gaan over "de identiteit" want men vindt mijn naam en foto zelfs plus adres op m’n website. Okay? En compris?
  Geef liever antwoord op wat ik @Aad hierboven schreef. Groet! JB

 6. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 10:55

  @Jeetjemina: dt was nou precies wat ik dacht toen ik thuis kwam en zag dat het nieuwe VKblog er op stond: jeetjemina!!
  Natuurlijk wel de nodige verbeteringen, maar ook heb ik nogal wat bedenkingen. Maar ja, niet luisteren…
  Al lid? 🙂

 7. jan bouma 30 juni 2009 om 11:00

  Re: 10:55…. tegen wie heb je het Verbaast? (Grapje)

 8. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 11:00

  @Koko: tja, dat was me even schrikken. Ik had ergens eind dit jaar geschat.. Je weet wel waarom. Maar het niet meer hoeven/kunen testen in de laatste fase heeft wel een hoop energie, kommer en kwel gescheeld. Ik zie dat er nog weer wat verbeterd is, maar ook een hoop suggesties en aanbevelingen van de testers niet zijn overgenomen..
  Ik heb nog wel wat vragen aan je (als mentor en vraagbaak van het nieuwe blog), maar die komen nog wel.
  Inmiddels klik en scrol ik me suf.. Ik schat wel drie keer zoveel als op het oude blog.
  Wordt het niet tijd voor een groep: Inmiddels aan RSI leidende VKbloggers?
  Tot schrijvens!!
  P.S. las in de gauwigheid dat GJB iniddels vervangen is.. Klopt toch?

 9. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 11:05

  @Jan: Je hebt me niet uit de droom gehaald gezien je opvattingen. Dat had ik natuurlijk kunnen verwachten en voorspellen. Da’s geen Rocket Science. Grotendeels met je eens maar dat had je ook al kunnen verwachten gezien mijn link ("A-4tje..") onder aan het blog..
  Maar elk nadeel heeft zijn voordeel:
  1. nu echt tijd voor je een account te openen hier. (zie ook Koko’s reactie)
  2. ook een groep aanmaken (codenaam: "vrienden en vijanden van Villa Mithras", daar valt per slot van rekening iedereen onder..).
  3. En als stamgast kan je dan zelfs echt lid worden van de kroeg!!
  Het kan allemaal, en er gaat een bijzondere wereld voor je open dat zul je zien 🙂
  Goed je weer te zien 🙂

 10. Antoinette Duijsters 30 juni 2009 om 11:17

  Aad, fijne vakantie gehad, goed uitgerust?
  Heb je wel nodig nu je meteen het bloggewoel opzoekt:-)))))

 11. jan bouma 30 juni 2009 om 11:18

  @Aad 11:05
  Dank voor je response. Wellicht ten onrechte… maar ’t is niet anders, beschouw ik mijzelf als de kamergeleerde die het simpele duw- en trekwerk op die blogs toch wil overlaten aan de koelies die hiertoe, door mij geïnstructueerd, zich daarmee willen occuperen.
  Ik schreef m’n verhaal en verslag in dat boek van me en wens eigenlijk verder het daar bij te laten. Take it or leave it.
  Derhalve volstaan de links en de verwijzingen via de blogs. Ik voeg namelijk niet veel meer toe aan mijn verhaal dan slechts te verwijzen naar dat ene boek dat ik schreef. En aansluitend op je laatste quote: "er gaat een bijzondere wereld voor je open" … dat weiger ik te accepteren want "die bijzondere alternatieve wereld beschreef ik al". Dat wil zeggen: zolang men de eigen oordeelsvorming wil laten prevaleren.

 12. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 11:24

  @Antoinette: heerlijke vakantie gehad, en ik had er nog wel heel lang willen blijven eigenlijk.
  Maar ook wel weer ekker o thuis te zijn. Zonder internet is ook niet alles immers.
  "Blogwoelen" een fraai nieuw woord introduceer je, die hou ik er in :-))

 13. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 11:29

  @Jan: gebrek aan consequent handelen kan je niet verweten worden, dat moge duidelijk zijn.
  Gebrek aan innovatie wellicht wel, althans aan blijvende innovatie (ik zal je voor zijn).
  Nieuwe kansen, nieuw geluk is toch een klassieke uitdrukking, zeker bekend bij je mag ik aannemen.
  Maar in het kader: nooit te beroerd om iemand te helpen: ik kan ook wel even voor je een account aanmaken. Scheelt jou weer denkwerk (daar heb je het toch al zo druk mee), en dan gaat die wereld weer voor je open. En je hoeft dat andere boek (de gebruikershandleiding van het VKblog) niet te lezen, je leest inmmers toch maar één boek: jouw boek!!
  Laat het me weten..

 14. Kokopelli 30 juni 2009 om 11:33

  @Aad: Jan heeft al een account. Ik heb die wereld voor hem weer open doen gaan. Alleen heb ik het idee dat Jan het gebruik van een account bij de VK beschouwd als een obstruerende perfide esoterie ;-)))
  En als jij Jan aan een eigen weblog ziet te krijgen vreet ik mijn verentooi op. Dat kan ik je nu al garanderen… ;-)))
  @Jan: Just kidding

 15. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 11:35

  @Koko: je kan hier zo makkelijk linken: kun je hier de naam van Jan zijn account geven in een link hier?
  Dan kan ik hem bij mijn "favorieten’ bijvoegen 😉
  De wonderen zijn de wereld nog niet uit…

 16. Kokopelli 30 juni 2009 om 11:43

  @Aad: Ho effe: Jan heeft een account maar geen eigen weblog hier bij het vkblog. Dus als hij in zou loggen zou je zelfs zijn avatar zien. Weet ik zeker. Wat ik heb het zelf gezien (en gedaan) ;-)))
  Oh, en als Jan mij voor de bewezen diensten zijn boek als grootdank toestuurt wil ik ook nog wel een vliegend (want stilstaan doen ze nog steeds niet) widget voor hem en VM aanmaken. Ik draai tegenwoordig mijn hand nergens meer voor om…
  Hè, ’t is meteen weer als vanouds knoepgezelli hier…;-)))

 17. Kokopelli 30 juni 2009 om 11:49

  Enne, ja, we zullen nog wel het een en ander aan informatie uitwisselen.
  Ik heb er in de hoedanigheid van een nogal oeroude dino ook al twee satirische bechouwinkjes over geschreven:http://www.vkblog.nl/bericht/266778/Favolatelie
  enhttp://www.vkblog.nl/bericht/266922/Van_harte_aanbevolen
  Bronto mag dat namelijk; Kokopelli moet de laatste tijd een beetje te serieus blijven…

 18. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 11:51

  @Koko: als je het zelf al gedaan hebt, dan zou ik (ook zonder goedvinden (Jan vindt immers nooit iets goed) toch maar even een miniweblog aanmaken voor hem. Daar hebben we allemaal plezier van immers. En daar gaat het toch om?
  Ga je gang zou ik zeggen, een beetje spektakel op het blog is nooit weg immers.
  P.S.: en ik kan dan zijn foto/avatar bij mijn favorieten zien hier rechts van me. Dat heeft ook wel wat 🙂
  @je volgende reactie: ik had brontosaurus al opgemerkt! Kwaltieit komt vanzelf bovendrijven immers en al als favoriet aangeklikt.
  Met name de formule: geweldig: wat weet jij veel. Meteen op geanticipeerd natuurlijk 🙂
  Vraag aan je:
  1. waarom worden die links zo kortaf afgekapt in reacties?
  2. kun je ook bewerkte hyperlinks in reacties plaatsen (zoals eerst)
  3. wat me al navigerend bijzonder ergert overigens: ik kan als ik een blog lees, niet naar de algemene voorpagina (met alle blogs) van die blogger.. (kon eerst door op de avatar rechtsboven te klikken, nu kan dat niet meer).. Bug?
  .

 19. zilver 30 juni 2009 om 12:03

  Merkte gister dat je er weer was, fijn!

 20. De Stripman 30 juni 2009 om 12:05

  Ha, heerlijk ! Aad is weer terug en de reacties zijn alweer niet te overzien…;o)
  Dat groepsgebeuren is op zich leuk, maar inderdaad niet bij te houden. Nu is het blog in het algemeen ook niet bij te houden en mijn houding daartegenover is simpel: Ik probeer het niet meer bij te houden. Bevalt prima…;o)

 21. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 12:13

  @Zilver: weer geheel genezen van het "syndroom van Blog" mag ik weer TB-en (therapeutisch bloggen).
  Ook fijn je weer te zien!! Al lid geworden? 🙂

 22. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 12:15

  @Stripman: soms zijn oplossingenoor grote problemen des levens zo eenvoudig als jij ze weergeeft: met het niet bijhouden kan je alles bijhouden immers. Maar je slaat de spijker op zijn kop.
  Vandaar dat ik in deze blog het voor de lezer maar even wat gemakkeijker heb gemaakt door in de blog even door te kikken naar de groepen waar je natuurlijk zo lid van kan en moet worden.
  En Stripman: ik hou het allemaal voor je bij. Kijk dat nou ook weer wel natuurlijk!!

 23. Kokopelli 30 juni 2009 om 12:28

  @Aad (11:51): Om maar weer even in de serviele rol te schieten…Vraag aan je:
  1. waarom worden die links zo kortaf afgekapt in reacties?
  2. kun je ook bewerkte hyperlinks in reacties plaatsen (zoals eerst)
  3. wat me al navigerend bijzonder ergert overigens: ik kan als ik een blog lees, niet naar de algemene voorpagina (met alle blogs) van die blogger.. (kon eerst door op de avatar rechtsboven te klikken, nu kan dat niet meer).. Bug?

  1. Gelimiteerd characterbuffer: en maar goed ook, anders zag het reactieveld helemaal rood. Niks aan te doen dus.
  2. Nope. Hemel en aarde bewogen. Dus dan weet jij het wel…
  3. Aad: ik ga je testen op iets heel nieuws. KIjken of dit werkt. Een link naar mijn allerallernieuwste koelvette document (yep, enige trots lijkt me wel op zijn plaats; ik heb er tenslotte tot vannacht half vijf mee liggen prutsen) http://www.vkblog.nl/bericht/267140
  Klik hier eens op:http://www.vkblog.nl/bericht/267140#vp-weblog
  Graag jouw bevindingen als tester van het eerste uur ;-)))

 24. Klaverblad 30 juni 2009 om 12:29

  Graag en met instemming gelezen.
  Ik ben heel ordelijk en heb al voorgesteld, zoals bij bankrekeningnummers of bureaubladiconen dat groepen verdwijnen die niet gefrequenteerd worden. Ook overlap zou moeten worden gebundeld, maar lijkt lastiger.
  Het aantrekkelijke verdwijnt als door het bos de bomen niet meer gezien worden.

 25. peterus 30 juni 2009 om 12:31

  Ik volg stripman maar. Ik doe gewoon verder en zie wel.
  Misschien nog dit voor je analyse. De VK redactie heeft zich geheel teruggetrokken van het blog. Ze redigeert of bewaakt niks meer. Alles kan en mag en moet kunnen. De bloggers moeten het zelf maar uitzoeken, rijp en groen door elkaar. Dat is ook typisch Nederlands. Een panische angst voor orde en volgorde gebaseerd op enig criterium.
  Het gevolg is dat de VK blog een separaat aanhangsel van de krant is geworden. Een hobbyruimte als klantenbinding net als hun webwinkel en nog wat van die dingen.
  welkomteruggroeten

 26. Kokopelli 30 juni 2009 om 12:34

  @Aad: Ah, ik zie het al.
  In IE7 en IE8 werkt het voor de afwisseling eens een keer wél. In FF niet . Wat je ziet zou en directe link moeten zijn naar de precieze positie in dat document waar jouw vraag wordt beantwoord. Jammer…
  Dan maar zo: Het header-image is de ‘knop’ om naar de voorpagina van een weblog te gaan.
  Tijd voor koffie en een peukie…

 27. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 12:42

  @koko: dank voor je antwoorden, kwestie van "eat it"..
  Nog een vraag: waar is die mooie testfunctionaliteit (daar werkte het goed) waar op basis van de tags een gesuggereerde lijst met andere blogs over eenzelfde onderwerp (ook buiten dit blog, maar elders op de VK) te zien was? Ik zie die niet (meer).. Wat is er gebeurd?
  Ik dacht juist dat dat een van de doelstellingen was van het nieuwe blog: meer interactie et de rest van de VK…
  Inmiddels IE8, maar je poging is niet gelukt..
  Pak ik ook maar eens een sigaartje en een koffie 🙂
  Mooi bericht overigens weer van je.. Met genoegen doorgebladerd en weer wat geleerd..

 28. Kokopelli 30 juni 2009 om 12:43

  @Aad: gooi deze zometeen maar weg. Laatste testje:http://www.vkblog.nl/bericht/267140/Actuele_vragen_en_antwoorden_-_update_30_juni_2009#actualiseren
  Yes!! Die doet het wel. Geen verbindingsstreepjes in de anchor-labels toegestaan. Je moet er maar op komen…
  Dus het antwoord op jouw vraag over het navigeren, nu in automatische zin:http://www.vkblog.nl/bericht/267140/Actuele_vragen_en_antwoorden_-_update_30_juni_2009#vp-weblog
  Zie je het antwoord op jouw vraag bovenaan het tabblad dat zich opent als jij op die link klikt?
  Oh, bij de weg, met +Muisklik opent een nieuw tabblad. Wel zo handig. Tipje in ruil voor nog een bakkie koffie. Ja, appelgebak graag…
  Godmeijjaar Aad, het werkt!!!! ;-)))

 29. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 12:47

  @Klaverblad: inderdaad een kwestie van door de bomen het bos niet meer zien. Nu is dat al zo, laat staan als er straks meer dan 10 groepen zijn.
  In mijn testtijd heb ik 10 vaste groepen gesuggereerd (met naam en toenaam), waar alle blogs makkelijk onder kunnen vallen.
  Maar zoals ik al schreef: geen enkel mogelijkheid om dit ‘groepsconcept’ aan te passen..
  Maar we zullen het zien: dit gaat vallen onder lessenaars-ideeën, die in de praktijk volledig verwateren en van geen toegevoegde waarde blijken te zijn. Enkel maar ballast voor de servers van het VK, die dat alles mee mogen slepen..
  Maar zo zijn er nog wel een paar, waar ik tezijnertijd wel op terug kom in een separaat blog..
  By The Way: ben je inmiddels al lid van mijn groepen? 🙂

 30. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 12:50

  @Peterus: (onder een minimaal aangepaste naam zie ik..):
  Ik deel je aanvullende analyse.
  "Los aanhangsel": dat was met deze versie nu juist niet de doelstelling van de VK (zie iik mijn reactie naar Koko).
  Wat wel, blijft dan de vraag..

 31. jan bouma 30 juni 2009 om 12:52

  @Aad 11:51
  @Koko 11:43
  Eenvoud is het kenmerk van het ware. Als ik nu eenieder tevreden stel door mijzelf relevant geachte verwijzingen….. zo… acht u zich daaraan dan ontheven door mij hier geen (overbodige) blogs aan te smeren want al wat ik te zeggen heb staat immers op m’n website.
  Ik laat derhalve daarom graag ALLE RUIMTE op deze Vkblogs aan die Vkblioggers die – … hahahaha… – niet beschikken over een eigen website en waarnaar verwezen kan worden.
  2.
  Blijven onverlet mijn opmerkingen over "de verbeteringen", die geen verbeteringen waren, terzake het Vk-blog. Met name wanneer het gaat over dat teloor gegane alfabetische register. Krijg ik nog antwoord?

 32. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 12:55

  @Koko: je bent een knapperd :-))
  Het werkt en de vraag is daarmee op fraaie wijze beantwoord.. Dank daarvoor.
  Nog een vraag (ook al gesteld door anderen neem ik aan, maar ik heb zoals je kunt begrijpen wat achtestand..):
  Waar kunnen problemen/suggesties officieel gemeld worden??
  (Mijn Mantis zag ik is geheel leeg en functineert ook niet meer..).
  Hebben ze een blog of zo geopend daarvoor??
  P.S. (toch niet bij jou hoop ik voor je..)

 33. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 13:01

  @Jan: natuurlijk krijg je antwoord.
  Natuurlijk met enig zuchten erbij, omdat je tegen advies van allen je je een methode hebt aangeleerd om bloggers te ‘zoeken’/’hervinden’ die volstrekt onhandig en omslachtig was..
  Maar leer nu deze methode:
  1. op de voopgina van het blog vindt je rechts een vak: "zoeken"
  2. tik daar in (als vorbeeld): Verbaast
  3. vink aan: personen
  En jawel, je ziet een aankikbare link naar ondergetekende.
  Eitje dus.. Compris?
  De namen van je favoriete bloggers kun je met je geheugen als een olifant wel onthouden neem ik aan..
  Nog makkelijker: je eigen weblog vullen met je favorieten. Dan kun je ze zo aanklikken.
  Maar ja… eigenwijs als je bent, kies je wederom voor de ingewikkele weg, het zij zo..
  Ook eenvoudig: in je browser en/of op je voorblad van je PC even links aanmaken naar de voorpagina van de bloggers. Aaanklikken, klaar is Jan..
  Ach Jan, ik citeer maar even uit je eigen reactie van daarnet: "Eenvoud is het kenmerk van het ware."
  Waar of niet waar?

 34. Kokopelli 30 juni 2009 om 13:06

  Ahum, ik vrees van wel dat je bij mij moet zoen. For the time being
  Problemen en bugs: http://www.vkblog.nl/bericht/262332
  Gebruikersvragen: http://www.vkblog.nl/bericht/262340
  Suggesties: Middels een eigen (mini)blog. Dat soort zaken neem ik dan met liefde en plezier op in het Forum widget van de groep VKblog – INFO: http://www.vkblog.nl/groep/7/VKblog_-_INFO
  Mantis leeg? Hm, bijzonder, bij mij was ie onlangs bepaald nog niet leeg te noemen…

 35. Kokopelli 30 juni 2009 om 13:10

  En in toevoeging aan Aad’s opmerking om 13:01 uur het volgende: http://www.vkblog.nl/bericht/267140#alle-weblogs
  Helaas is een verzoek van mij om die enorme lijst onder te verdelen in alfabetisch gesorteerde sub-tabbladen afgewezen…
  Goh, het werkt echt. Ik heb me eindelijk totaal overbodig gemaakt. Een kind kan vanaf vandaag de was doen ;-)))

 36. Rolf van der Marck 30 juni 2009 om 13:12

  Aad, welkom terug! Je hebt groot gelijk: wég met alle groepen. Ik zal mij dus ook niet bij één van jou groepen aansluiten, ik zal je wel volgen.

 37. De Stripman 30 juni 2009 om 13:16

  Nou, vooruit, Aad. Alle drie de groepen lijkt me weer overdreven, maar een actuele bijdrage zal ik in de toekomst vast wel weer eens schrijven…;o)

 38. jan bouma 30 juni 2009 om 13:18

  @Aad 13:01
  Wishful thinking van je. Ik vulde – als herhaalde proef – zoëven in de naam van Maria Trepp, bekend Vkblogster in dat zoekvak van je… "Geen resultaat!" Zo wordt mij gemeld. Idem – gvd! – ik toen haar "Passagenproject" invulde… als alternatief om niet op personen te zoeken maar op de (voorheen) geldende alfabetische weergave van de blogs. "Geen resultaat!"
  EVENMIN: dus enig resultaat.
  Sodemieter dan maar dat hele nieuwe Vkblog maar in de prullenbak qua herkenning van gewenste blogs die je voorheen eenvoudig via het alfabetische register kon aanklikken..
  "…Ben jij nou zo dom of ik zo slim?" Zei toen Louis van Gaal….

 39. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 13:20

  @Koko: jeetje zeg.. mag ik aannemen dat je hier een goed uurtarief voor hebt kunnen afspreken met de VK? Nog wel binnen de Balkenende orm uiteraard..
  Mantis: ik zal nog eens klikken.. Msschien zat ik in de verkeerde, maar ik zag geen enkele melding zelfsmeer, ook niet van anderen.. Ik kom er op terug.

 40. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 13:23

  @Rolf: tja, zo snij ik me natuurlijk in mijn eigen vingers, met dit betoog, maar tja zo is het leven.. :-0
  Eerlijkheid kent geen tjjd.
  @Stripman: jouw bijdragen zijn wat mij betreft altijd actueel. Het is immers een ruim begrip: alles wat je bezighoudt is toch actueel?

 41. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 13:27

  @Jan: ik denk toch dat we je vraag: "Ben jij nou zo dom of ik zo slim" vasstaand en definitief moeten beantwoorden met: jij bent zo dom!!
  Ik heb net even de eigen instructie gevolgd die ik hierboven aan je gaf:
  1. in vak zoeken intikken: Trepp
  2. aanvinken: op personen.
  en jawel hoor: BINGO!!
  Nu jij nog…
  P.S. : mijn "whisfull thinking" beperkt zich dus vooralsnog tot de gedachte dat je nog over enig leervermogen beschikt.. :-0

 42. Kokopelli 30 juni 2009 om 13:45

  @Aad: het venijn en in diepere metafysische zin van de betekenis van ons menselijke bestaan in het bijzonder en het Aardse leven in het algemeen en alle daarmee aanpalende evolutionaire principes zit ‘m natuurlijk in jouw punt 2. ;-)))
  Overigens al eens geprobeerd het cijfer 6 als zoekopdracht te geven voor tags of personen? Kan niet meer dus: ik heb daarmee – in chargerende zin – het halve webloginterface mee over de rooie gekregen. Het cijfer 6 is voor mij het ultieme testcijfer. En als het daar niet mee lukt stap ik over op 666…

 43. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 13:52

  @Koko: @punt 2: natuurlijk moet het met "personen" wel "klikken" :-0
  Je hebt testers die testen of iets functioneert, en je hebt testers die juist opzoeken waar het niet werkt. Je 6 is een mooi voorbeeld van het laatste. Met 666: hell breaks loose..
  .S. : ik moet overigens terugkomen op mijn eerdere klacht..
  Ik zie nu ineens wel dat er een "link" opstaat "toon gerelateerde artikelen".. Gelukkig, want ik vond dat wel een mooie feature..
  Maar was even vergeten dat die niet gescheiden van de blog staat en dus niet zo opvalt..
  Excuus: ik mopperde even te vroeg..

 44. jan bouma 30 juni 2009 om 13:55

  @Aad: 13:27… Ach… haar naam luidt evenwel MARIA TREPP… dus nu zou ik ook al rekening moeten houden met geamputeerde namen?! En die jij beperkt tot slechts: "Trepp".
  De halstarrigheid van je ontkennen van mijn gelijk "verbaast" me. Over wiens ‘leervermogen’ hebben we het nu eigenlijk? Dat van de dommen of dat van de avantgardisten? Haar naam luidt: Maria Trepp en dan wens ik ook haar blog te vinden dat ik voorheen via het alfabetische register zonder problemen vond… Idem ik dat trachtte en probeerde via haar Vkblog-naam: PASSAGENPROJECT; doch dat evenmin leidde tot een connectie. Wie is er hier nu gek?

 45. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 14:01

  @Jan: "wie is hier nu gek": dat lijkt me toch wel duidelijk. Trepp is de naam immers.
  Verder: kracht ligt in de beperking en niet in de uitgebreidheid, zeker als dit laatste niet tot resultaat leidt en het eerste wel, dat zie je maar weer..
  Hardleers??
  Mischien heeft ze nog wel meedere voornamen. Komt wel vaker voor.
  Maar ja, nogmaals omdt je het maar niet wil begrijpen..
  De andere zoekmogelijkheid is te zoeken "op tags"..
  Dat Trepp zelf de tag "passagenproject" niet gebruikt (niet handig natuurlijk), resulteert er dan ook in dat je haar op die manier niet zlt vinden.
  Advies: probeer dan een tag te bedenken die ze wel heeft gebruikt…
  Ik heb even "leiden" geprobeerd…
  En alweer: BINGO!!!!
  Nooit te oud om te leren? Of toch wel..??

 46. jan bouma 30 juni 2009 om 14:44

  @Aad 14:01… Ga toch fietsen man! Dergelijke logica snapt toch niemand meer. We hebben ondertussen wel aangetoond dat "de tags" noch "de namen" als (herkenbaar) referentiekader kunnen doorgaan en ook niet als zodanig goed functioneren.
  Wat een ongehoorde dommigheid ondervind ik toch doordat men dat alfabetische blog niet terug wenst als DE representant van ALLE bloggers…; en zonder aanzien des persoons, rang en/of stand. Zij allen dienen te worden vermeld!
  Alleen dictators wensen wat anders… Zij wensen slechts dat hun eigen namen worden genoemd!
  "…Dood aan de dictators!"

 47. Kokopelli 30 juni 2009 om 14:47

  @Jan: Probeer eens als proeve van bekwaamheid Catharina Anna Maria van Vliet als zoekterm. Als het je lukt kom je op een leuk weblog terecht.
  Maar dat gaat je niet lukken omdat inderdaad alleen enkelvoudige zoektermen tot succes kunnen Leiden
  Je bent ongelooflijk eigenwijs en hardleers Jan. Ik heb je al weet ik hoeveel keer uitgelegd hoe de inlogprocedure werkt: gebruik je die niet. Nu geeft Aad je diverse handvatten om bloggers te vinden: verzin jij weer een omstandigheid die uiteraard NIET werkt.
  Probeer eens een keer wat inventiever te zijn door eens te gaan zoeken op wat wél werkt in plaats van te fulmineren hoe het niet werkt en hoe het anders zou moeten.
  Heel graag dus. Want ik geef het op Jan. Wasted effort.

 48. Bart 30 juni 2009 om 14:48

  Ha Aad, leuk je weer terug te zien!
  Ik heb zo voor de vuist weg het volgende op te merken:
  – Ik ben misschien een uitzondering, maar ik heb nog geen enkele groep opgericht, en ben het ook niet van plan, voorlopig.
  – Verder ben ik nu lid van (slechts) 7 groepen, die me alle wel zinvol (zinnig) lijken, en bovendien redelijk vaak plaats bieden aan een aantal van mijn terugkerende onderwerpen.
  – Ik zie ook wel, net als jij, de wildgroei van groepen. Het zit me niet erg in de weg, omdat ik het toegevoegde nut van de groepen ook niet zo erg zie.
  – Ik pas, met mate, tags toe, en plaats mijn bijdragen in één of meerdere van de zeven groepen waar ik lid van ben (of in geen enkele, natuurlijk, als dat zo uitkomt).
  Groetjes, Bart

 49. volkskrantwatch 30 juni 2009 om 14:54

  Leuk initiatief! Maar hoe moet ik hier nu iets schrijven?

 50. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 14:55

  @Bart: ook leuk weer van je te horen.
  Ik denk dat we wel op één lijn liggen wat betreft groepen. Ik ga zo ook ongeveer handelen als jij aangeeft denk ik.
  Wel een suggestie vooor je ter overweging: tags.
  Die tags genereren (via een door mij niet echt begrepen manier) min of meer gelijksoortige onderwerpen/blogs (vergelijkbare tags) die dan weer een lijstje onder je blog genereren van die andere blogs.
  Leuk voor jezelf, maar ook leuk voor anderen..
  Dus goede tags, kunnen op deze manier best een inspiratiebron worden eens verder te surfen over het blog en de opiniepagina’s.. Omgekeerd werkt het natuurlijk: kan een enkele lezer elders zomaar op je blog brengen..

 51. volkskrantwatch 30 juni 2009 om 14:55

  Hè? Ik dacht dat ik op de ‘Opiniemakers’ pagina zat? Ik begrijp er niets van.

 52. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 14:58

  @Volkskrantwatch: dankje.
  "Maar hoe moet ik hier nu iets schrijven?"
  1. snap het even niet. Dat heb je toch net gedaan?
  2. Als ik je probeer te begrijpen: jouw blogs passen toch ook uitstekend in de goep "actualiteit"?
  Dus lid daar van worden en dan kan je bij het publiceren (of daarna) die blogs daar automatisch ook bij plaatsen (na aanvinken in het opmaakscherm)..
  En je laatste reactie: je zit ook op een opiniemakerspagina :-))

 53. jan bouma 30 juni 2009 om 15:33

  @Koko… 14:47… Loochenstraf niet m’n woorden door er andere tegenover te zetten die niets van doen hebben met mijn woorden noch de betekenis ervan.
  Niemand heeft tot nog toe mijn logica en claim kunnen pareren WAAROM en WAARDOOR dat alfabetische namenregister is verdwenen of zou hebben moeten verdwijnen. Ik verdom het om de waan van de dag hier even in te ruilen! Voor wel of niet goed ingevulde namen.
  Dus… Kom ter zake! Ik wil dat register terug.
  @En… Aad… die gelooft het wel. Die heeft zich al geconformeerd.

 54. Isis Nedloni 30 juni 2009 om 15:39

  Doe als ik beste Aad…richt je eigen solo groep op…..dan blijft het gebeuren autonoom….dat er bij mij twee leden zijn opgesprongen zonder toevoegingen aan kunst, zie ik als een speelsspel en laat ik ze lekker mee dobberen…..Maar je hebt gelijk…voegt het iets toe? Ik dacht van niet…. het is nu net zoals de samenleving te versplinterd en drijft een ieder op zn eigen ego….nu is het een wildgroei…ik kan door de bomen het bos niet meer zien….en ga dan ook zelden op groepen af….Je hebt een scherp analytisch vermogen…..Ja…de pesters…dat is een probleem op zich…..overal waar veel mensen bij elkaar komen zullen er pesters zijn.
  Dat is helaas een triest feit maar ook een gegeven.
  Fijn dat je weer terug bent…en duik gerust in de koelte van mijn blog…het is daar vandaag koeler, dan koelst….
  Vriendelijke blog groeten!

 55. volkskrantwatch 30 juni 2009 om 15:42

  Ah Aad, ik begrijp het nu, een geautomatiseerd proces.

 56. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 15:43

  @Jan Bouma: "ik wil dat register terug"
  Ik denk dat je de enige was die ooit gebruik maakte van dat register sinds lange tijd.
  Maar succes met je queeste het terug te krijgen. Koko heeft aangegeven waar je suggesties kwijt kunt.
  Verder: in de tussentijd kun je ook nog makkelijker manieren aanleren (fluitje van een cent) om iemand te vinden.
  P.S. rij jij nog steeds in een auto to je eerst aan moet zwengelen, en de motor moest chaufferen? Omdat je het ook verdomde om in vernieuwde modellen te gaan rijden met nieuwerwetse snufjes?
  P.S.2 nog een tip voor je: kijk even op de reactie van Isis hieronder..
  Je ziet dat als je op haar naam klikt, je zomaar op haar eigen site terechtkomt..
  Kijk dat moet jij ook voor elkaar kunnen krijgen natuurlijk. Dan trek je nog ens mensen naar je site, en dat is toch wat je wil..
  Nu kan niemand je vinden immers, of het kost veel te veel moeite..
  En jij maar klagen dat jij niemand kan vinden hier…
  Omgekeerde wereld. Zorg immers dat ze jou eerst eens goed kunnen vinden toch?

 57. Isis Nedloni 30 juni 2009 om 15:49

  C’ est moi…ja ,het is een geautomatiseerd proces….en is de structuur van het vkblog gericht op scoren….en zoveel mogelijk mensen ..ook via de mogelijkheden die ze aanbied voor bloggers…het alternatief voor karmapunten…het zit allemaal in de structuur van het vkblog…. om de lezers naar de echte volkskrant…..opinie…hart en ziel te lokken.
  Zo zit de samenleving in elkaar en moeten bedrijven zich bedruipen met lok en score systemen….
  Ze kunnen niet anders doen dan dit…anders is het verzuipen geblazen….
  Nogmaals vriendelijke bloggroet
  van een autonome sologroep

 58. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 15:50

  @Isis: dank voor je de tips en de groeten, bij deze wederzijds!!
  Een eigen site zoals jij? Ach ik ben ook wl eens groepsmens denk ik. Zolang het maar een beetje overzichtelijk blijft tenminste.
  @Volkskrantwatch: komen bezoekers nu al automatisch naar mijn blog? Da’s nog eens bijzonder 😉

 59. Isis Nedloni 30 juni 2009 om 15:52

  Ja, Jan….gewoon je http://www…………….nl site intoetsen en je bent via het vkblog aangelijnt….gewoon doen…
  groetjes!!!; ))))))

 60. Brontosaurus 30 juni 2009 om 15:58

  @Jan (15:33): Ik ben ter zake doende Jan. Al de hele tijd. Maar sommige bierkaaien zijn zelfs voor mij van een iets te grote orde.
  Jij zoekt naarstig naar de OORZAKEN, dus over het waarom en waardoor.
  Ik bekijk het een stuk pragmatischer en probeer mijzelf (en anderen) een weg te wijzen in de wereld die GEVOLG heet. Dus voor mij zijn de hoe en wat vragen in de huidige constellatie veel belangrijker.
  Als jij dat register terug wilt hebben zul je daartoe een verzoek moeten indien bij GJB.
  De e-mail link vind je op zijn weblog http://www.vkblog.nl/blog/745/
  Ik ga helemaal niet over dat soort verzoeken, laat staan dat ik ze in kan willigen.
  Van die dingen Jan, van die dingen…
  Excuus voor de ietwat andere identionele invalshoek.
  Soms spelen de Echo’s uit de Oertijd me wel eens parten ;-)))

 61. Isis Nedloni 30 juni 2009 om 15:58

  Dat is de kloe…het overzicht…de inkadering is spoorloos…ik hoop dat de redactie zelf voor de inkadering zorgt….een voorbeeld als de woordwolk is al een goed overzichtelijke inkadering….gewoon invoegen via de redactie…dan kunnen bloggers zich via deze thema s invoegen en ook subthema’s creeeren in het zelfde thema….bijvoorbeeld…EEN GROEP FOTO…en zijn de subgroepjes FOTO FLORA FAUNA….of BEROEPSFOTOGRAFIE…etc. etc.
  Inkaderen is het geheim van vrijheid
  al klinkt het paradoxaal.
  En beste Aad….mijn solo groep staat op het weblog; )))
  Mn prive- kunst-site vul ik in als ik vergeet in te loggen.
  Nogmaals Welkom back!

 62. jan bouma 30 juni 2009 om 16:00

  @Aad 15:43… Ik wens mij dagelijks de aloude postkoets terug!
  Idem ik gemerkt heb dat het verzenden van boeken naar Italië of Zuid-Frankrijk in de dagen van het Romeinse Rijk sneller verliepen dan wat men hedentendage presteert.
  Elke verandering blijkt geen verbetering.
  En, nogmaals, tot op heden heb ik geen antwoord gekregen op mijn vraag waarom dat alfabetische en kaleidoscopische register is verdwenen. En… waarom zou ik – volgens jou – "makkelijker manieren" moeten zien te vinden INDIEN de vorige manieren mij uitstekend bevielen?! En de nieuwe "manieren" allerlei manco’s hebben?!
  Ben jij nou gek of ik? Vraag ik nog maar eens…
  Waar vind je Fred van der Wal? Onder "Fred?", "Van der" , of slechts "Wal?" Of waar vind je "Tank Girl", voorheen of misschien nog wel van Joke Mizée? Ik heb geen zin om je zoekbalkje hiermee te belasten dus blijven die communicaties uit en achterwege die er anders WEL zouden zijn geweest…
  Overigens..: Hoe sta jij nu geregistreerd? ’t Is dat je me een mail stuurde anders had ik je toch nooit weten te hervinden, man! (Tenzij er wat alfabetisch te scrollen valt).
  Ik wil dat alfabetische register terug. En voor de rest geen gezwam.

 63. Kokopelli 30 juni 2009 om 16:04

  En Jan: als http://www.vkblog.nl/index/blogs niet alfabetisch gesorteerd is dan vreet ik m’n kisten op. En je kunt in die lijst scrollen bij het leven…

 64. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 16:04

  @Isis: natuurlijk weet ik dat je ook direct op dit blog bent.. Maar ik vod die truc wel leuk van je, want die site kende ik nog niet, weer wat geleerd.
  Je thema benadering heeft trouwens ook wel wat. Maar ja, vooralsnog zitten we aan deze groepen vast.. Tot ze zelf gaan inzien daar dat ze gewaarschuwd zijn, maar de ogen dicht hebben gehouden..
  Een gewaarschuwd man telt voor twee zeggen ze dan. Twee keer niks dus :-0
  @Jan: Isis heeft je toch weer goed geholpen. Als je die suggesties niet oppakt, dan weet ik het echt niet meer.. Dan roep ik deze dag uit tot "de dag van de gemiste kansen van Jan.."..
  En nu zie ik net dat Koko er nog eens een schepje bovenop doet, en even gewoon aangeeft dat je wel kan zoeken maar niet kan vinden.. Waar je om vraagt en zeurt bestaat gewoon..
  Tjonge jonge.. Zonnesteek??

 65. jan bouma 30 juni 2009 om 16:17

  @Koko… 16:04
  @Aad… idem
  Flauwekul argumentatie om ALLE blogs als referentiekader vanaf 2005 op te voeren. Voorheen was het zo dat ALLE lopende blogs – en daarbij werd verondersteld dat er de afgelopen maand iets op gebeurde – werden vermeld in dat alfabetische register. De puinhoop en de onoverzichtelijkheid vanaf 2005…; daar zit tioch niemand op te wachten om daar een weergave van te krijgen?!
  Nemen jullie je nog wel serieus? Zo vraag ik me af. Alle Vkbloggers zouden zich die vraag dienen te stellen. Ik wens niemand te discrimineren… DUS tellen alle deelnemers – van A tot Z – en die iets te melden hebben op hun blogs.
  Genoeg nu. Ik begin me te vervelen met deze extravagante uitleg die ik overbodig acht…

 66. Isis Nedloni 30 juni 2009 om 16:19

  Ja…leve de humor…vooral met deze hitte….

 67. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 16:25

  Zonnesteek dus.. Of toch een steekje los, dat kan natuurlijk ook…

 68. lidy broersma 30 juni 2009 om 16:42

  Heuglijke mededeling Aad. Je hebt je nog niet aangemeld bij mijn groepje of ik heb je er al weer uitgedonderd. Het werd me te druk met jou erbij. 🙂

 69. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 16:59

  @Lidy: gezien vele bomen één bos is die soms moeilijk te bevatten is: welk groepje is van jou?
  Dan kan ik tenminste even zien of ik me in dat groepje me kan thuisvoelen, voordat je me er weer uitdondert :-0

 70. Isis Nedloni 30 juni 2009 om 17:02

  Maar als je niet ingelogd bent…dus geen blog hebt zoals Jan heeft….zie je nergens de favorieten in een mooi beeld staan….dus vanuit zijn positie…een lezer die oningelogd het vkblog afstruint…is het ook wel erg ongemakkelijk geworden…probeer maar….log je zelf uit en zoek naar de favorietenlijst van bloggers….ze zijn verdwenen….

 71. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 17:13

  @Isis: je hebt gelijk, ik had het al gezien..
  Verschil mag er zijn 🙂
  Maar logisch is dat verschil niet inderdaad.

 72. Isis Nedloni 30 juni 2009 om 17:15

  Nee…excuses…ik vergiste me…alleen als ik niet ingelogd ben zie ik mn éigen’favorieten lijstje niet….Jan….wat je wel kunt doen is je eigen favorietenlijst via je voorpagina instellen….bij explorer staat de favorieten lijst links in de blauwe balk…klik de twee kruisjes aan en zet je favoriet in je eigen systeem…dat kan…je kunt ook naar Jacob gaan…hij heeft alle bloggers in zijn favorieten lijst staan….Wel is het noodzakelijk dat je weet wat voor een avatar bijv. Je faovblogger heeft…het is dus geen namen zoeken maar plaatjes zoeken; )))

 73. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 17:22

  Jan, in aanvulling op Isis reactie hierboven: ik ga echt niet Trepp in mijn favorietenlijstje zetten om je te helpen, er zijn grenzen .. :-0

 74. jan bouma 30 juni 2009 om 17:26

  @Isis… 17;02… begint het te snappen.
  Kijk! Dames en heren bloggers! Ik ben voorstander van de absolute gelijkheid IN PRINCIPE. Dat er daarna zich de verschillen aandienen is volkomen terecht. Maar BIJ AANVANG ken ik eenieder evenveel kansen toe. Vandaar mijn pleidooi om dat totale overzicht van Vkbloggers – via het alfabetische register – OPNIEUW ten tonele te voeren.
  Is men daar tegenstander van? Zo vraag ik dan; "wat zijn uw motieven om u zich verheven te achten boven een ander?"
  Het schaamrood ziet men dan al fluks zich rond de kaken uitbreiden….
  Daarom, beste vrienden van dit Vkblog, hoedt u zich voor de valkuil van "de eigen mening" als er nog zoveel andere meningen zijn. En daarvoor dient het hele alfabet.
  By the way… waar is verdomme gebleven X, IJ, of Z?"
  @Isis 17;02
  Ik HEB ’n blog, jazelfs een eigen website. Dus HOEF ik niet op dit Vkblog ook nog ’n blog te hebben noch aan te houden want de verwijzing is er. Naar… http://www.villamithras.com en met ’n klik ben je doorverwezen.

 75. Isis Nedloni 30 juni 2009 om 17:29

  Hahaha…en weer heeft Jan niet goed gezocht….want wat gebeurd er als je een naam in het vakje rechts op de voorpagina invult?
  Dan kom je bij de desbetreffende blogger…..ti s nog precies hetzelfde…alleen iets anders….
  Zo….Jan is op zn wenken bediend en weet nu weer de weg op het vkblog…..
  althans …daar ga ik van uit….; ))))

 76. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 17:40

  @Jan: je blijft een zeurpiet met zonnesteek die niet wil luisteren.
  Waar je om vraagt bestaat gewoon in dit nieuwe VKblog: zie ook de reactie van Koko om 16:04:
  "En Jan: http://www.vkblog.nl/index/blogs niet alfabetisch gesorteerd is dan vreet ik m’n kisten op. En je kunt in die lijst scrollen bij het leven… "

 77. jan bouma 30 juni 2009 om 17:44

  @Isis 17:29… Sorry… Maar je zwetst.
  Ik vulde in "Maria Trepp" zoëven in, en voor je plezier, in dat zoekbalkje, maar de uitkomst was: "geen resultaten" gevonden. Herhaal mijn execercitie! Ah ja… @Aad vertelde mij zoëven dat ik slechts "Trepp" had moeten invullen of zelfs… "Leiden" maar… for Gods sake… we zijn toch niet aan het ijlen?!
  Zij heet godverdomme Maria Trepp! En op die naam wens ik haar blog te vinden. Vul je vervolgens in – als je dat bij toeval weet – "PASSAGENPROJECT" dan kom je gvd ook nergens uit… Althans ik probeerde dat enige malen. Misschien is de klote machinerie erop ingesteld dat het wel lukt…
  Ophouden! Mensen!
  Om ziczelf nog langer te vernachelen. Ik wil simpel dat alfabetische register terug. En verder a.u.b. niet zeuren… want uw verhaal deugt niet. Zoals ik hiervoor al heb uitgelegd.

 78. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 17:50

  @Jan: bijzonder toch dat je levensqueeste is om mensen tot nieuwe inzichten te brengen, en nog wat te leren, terwijl je zelf geen enkel blijk geeft ook maar iets van vooruitschrijdend inzicht , laat staan leervermogen te bezitten.
  Hoe is dat toch mogelijk? Sinds wanneer is dat begonnen respectievelijk geëindigd..?
  Wil je er over praten?
  Lijkt me namelijk heel vervelend voor je (en voor ons uiteraard ook, maar toch minder…)

 79. jan bouma 30 juni 2009 om 17:57

  @Aad 17;50
  Onzin. Je projecteert een stelling die mij niet aanspreekt noch verweten kan worden. Ik ruil slechts in de mindere oplossingen voor betere maar wel NA discussie daarover. Ik stel opnieuw vast dat je geen inhoudelijk verweer hebt terzake mijn opmerkingen over dat alfabetische register. begrijp dat je daardoor – in mijn ogen – mensen DISKWALIFICEERT die volgens dat alfabet ook recht en reden hebben zich te laten horen en te laten lezen.
  Ook je "conclusie" dat ik mensen tot mijn "ideeën", zonder discussie, wil brengen en/of voeren is een grove onjuistheid. Maakten wij immers niet het blog ‘The world according to Mithras’ met meer dan 350 reacties?!
  Of "de vervelendheid" van mijn gelijk de andere lezers hier parten zal spelen is mij eerlijk gezegd worst!

 80. Kokopelli 30 juni 2009 om 18:20

  Ik heb mijn favorietenwidget – het favogram dus – voor niemand open staan. Ingelogd of niet. Gelijke monniken, gelijke kappen.
  @Jan: als het je zo tegenstaat hier in deze uitermate gebrekkige en krakkemikkige omgeving die bol staat van omissies en onvervulde beloften wat zoek je hier dan nog?
  Jan, je bent hier ACHT uur bezig geweest met fulmineren tegen mensen die niet eens de mogelijkheid hebben om die EIS van jou in te willigen. Laat staan of ze dat wel zouden willen.
  In die acht uur had je een HALF BOEK kunnen schrijven op alfabetische en chronologische volgorde en dat na een treinreis persoonlijk hebben kun overhandigen aan GJB in A’dam. Misschien had dat meer zoden aan de dijk gezet. Hoewel ik daar mijn ernstige twijfels bij heb omdat GJB zeer goed in staat is om het kaf van het koren te kunnen scheiden. Vertel mij wat…
  Ik ga snotverju GJB subiet vragen of ik als tester ook 128pts bold-face Capitals in het reactievenster mag gaan gebruiken. Misschien dat die wat overtuigender overkomen dan het kleine 10pts font…

 81. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 18:23

  @Jan: je hebt het steeds over een alfabetisch register. En dat bestaat hier gewoon zoals meerdere mensen je inmiddels hebben aangegeven.
  Dus laten we het over inhoudelijk verweer niet hebben, je raaskalt immers door te beweren dat er iets niet is, terwijl het er wel is..
  Tenzij je natuurlijk niet kan herkennen dat iets een alfabetisch register is. Maar ja dan heb we het over een heel ander probleem..
  P.S. Misschien een idee voor nog een groepje er weer bij: club van analfabeten..

 82. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 18:25

  @Koko: ik wist niet eens dat dat kon (open zetten of niet openzetten). Dat is weer huiswerk voor me om uit te vinden hoe je dat kan schakelen..

 83. Kokopelli 30 juni 2009 om 18:30

  Aad, onder Favorieten dan Instellingen favorieten en dan het eerste vakje uitvinken.At your service ;-)))
  Verroest, vergeet ik mijn eigen service feature: http://www.vkblog.nl/bericht/267140#favo-publiek
  En zou ik niet al om 10:31 uur een bakkie koffie gekregen hebben? ;-)))

 84. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 18:34

  @Koko: je bent een waar mirakel, en je krijgt de vetleren medaiile van verdienste voor het VKblog en als helpdeskmedewerker van de maand.
  En dat bakje koffie (met peuk) had je al lang gehad, meerdere zelfs. Beetje vergeetachtig geworden door de drukte? :-0

 85. sprakeloos 30 juni 2009 om 18:36

  je groepen kunnen de boom in, maar goed dat je er weer bent. Neem zelf een "relatieve’ schrijfpauze

 86. Kokopelli 30 juni 2009 om 18:37

  Zucht… ;-)))

 87. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 18:41

  @Sprakeloos, niet zo’n groepsmens?? 😉
  Schrijfpauze kan geen kwaad heb ik gemerkt. Maar gelukkig lees je nog wel!!
  Alhowel ik net zag dat je zondag nog een blog maakte.. Wat is relatief dan?
  @Koko: "zucht"? schiet het gemoed vol vanwege he verkrijgen van de vetleren medaille van verdienste?
  Nog een bakje troost voor je?

 88. Kokopelli 30 juni 2009 om 18:47

  Ben effe naar buiten Aad. Ik kan het allemaal niet meer verdragen…. ;-)))
  En ja, het waren twee loodzware maanden. Zie ook hier:http://www.vkblog.nl/bericht/266081/Tijddrager_-_van_nu_naar_later
  Maar wel leuk en ook heel leerzaam, dat zeker…

 89. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 18:56

  @koko: dank voor deze link, ik kijk met stijgende bewondering (die al groot was) naar al het werk dat je hebt verzet. Zelfs nog een handleiding geschreven ook.. Een van de moeilijkste dingen die er is. Zelfs de grote Philips heeft nog moeite met het schrijven er van….
  Grote dank daarvoor uiteraard!!
  Voortaan gratis kofie hier voor je.. Met punt!!

 90. jan bouma 30 juni 2009 om 19:03

  @Koko.. 18;20
  De conclusies spreken voor zichzelf. Ik reageer zo tussendoor. En zonder veel inspanningen mijnerzijds.
  Terzake het Vkblog:
  Niks mis mee. Ik tracht wat te behouden wat de moeite waard is. En dat is de meest laagdrempelige toegang – middels het alfabet – , en dan niet vanaf 2005, om zich te laten horen op dit Vkblog. Als blogger en/of als commentator. Wie zit er te wachten op een alfabetische weergave vanaf 2005?
  For Christ sake!? Toch niemand.
  Laat eenieder duidelijk zijn dat mijn argumenten inhoudelijk niet weerlegd zijn. Dat alfabetische register dient gewoon terug te komen. En als je mij nu verwijt… "wat zoek je hier dan nog?" acht ik dat een waardeloos argument. Maar… jullie zoeken het verder maar uit, hoor. Ik deed m’n best om het gebleken succes van het Vkblog ook te laten voortduren.

 91. Grutte Pier 30 juni 2009 om 19:23

  Ik krijg een ennnooooooorrrrrrrmmmmmmmmeeeeee deja-vu….Mien got…. *kreun*EN TOCH VIND IK DAT CARTHAGO MOET WORDEN VERNIETIGD!

 92. Kokopelli 30 juni 2009 om 19:26

  Ha Grutte!AND BABYLON, TEAR DOWN THE TOWER OF BABYLON!!!!and the wall of course…

 93. Grutte Pier 30 juni 2009 om 19:31

  BY THE RIVERS OF BABYLON, WHOEHOE JEHE…

 94. coby 30 juni 2009 om 19:43

  Hallo Aad, ik kom even langs om even te zeggen dat het goed is om je weer terug te zien.
  Ik ben alleen lid van een groep geworden van dat uilskuikentje hierboven, omdat hij had gezegd dat de groep heel gauw weer opgeheven zou worden (bandeloze badeenden) Maar het is inmiddels cult geworden en bestaat dus nog…. :-)) Met het huidige bestand aan groepen kan ik verder niet zo veel, ook om de door jouw genoemde redenen. Het verschijnsel groep heeft voor mij op dit moment althans nog geen meerwaarde.
  Verder ben ik er nog niet uit wat ik met het fenomeen favorieten moet.
  Maar ik ben inmiddels wel gewend aan al het nieuwe.
  Ik ben ook met veel andere dingen bezig, ik ga zodirect een kast in elkaar zetten.
  Ik heb last van een opruimvirus…. :-)))
  Hartelijke groet, Coby

 95. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 19:44

  @Grutte Pier: en, geeft het een beetje een goed gevoel dat "deja vu"? 😉
  En ik heb het nog niet eens over ‘mijn vrienden’ (nog) gehad.. nog zo eentje..

 96. Kokopelli 30 juni 2009 om 19:45

  Ahum, sorry Aad, maar ik heb soms een bold-face Capital catharsis nodig. Vraga me niet waarom maar het is wel zo.
  Bij de weg (18:56): deze handleiding (http://extra.volkskrant.nl/upload/Handleiding_vkblog.pdf) heb ik niet geschreven hoor. Dat was eerder een voldongen feit. Maar goed, dat is weer een ander verhaal…
  Ik ben op dit moment wel een nieuwe aan het schrijven. Ik word alleen bij tijd en wijle een beetje geïnterrumpeerd gedurende mijn zeer laag-aardse schrijfwerkzaamheden… ;-)))
  @Grutte: Wrom moet ik nu ineens aan Beunie Em denken???????????
  Geef mij dan maar Reum teu Meuve van John Mayall ;-)))

 97. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 19:46

  @Coby: leuk je weer langs te zien komen.
  "kast": beetje laat voor een voorjaarsschoonmaakwoede..
  Mischien een suggestie: wat weggoien, dan hoef je ook geen kast meer in elkaar te zetten.
  Groepen: eens met je.
  Ik voorspel dat het een zachte dood zal sterven..

 98. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 19:48

  @Koko: het houdt je allemaal van de straat. Liefdewerk-oud-papier.
  Ik zag bij je de dagenteller: top! Nog een prijs voor je. Je bent wel verrekte goed bezig.

 99. Kokopelli 30 juni 2009 om 19:50

  Ach, komt tijd komt raad zeggen ze wel eens. En een korte pauze wat de teller betreft kan geen kwaad. Het zit me niet in de weg. Ik zie wel hoe het allemaal loopt.
  Thanx anyway!!
  Zo, en nou eens even iemand een zalmkleurtje gaan bezorgen….
  Kom straks nog wel kijken ;-)))

 100. jan bouma 30 juni 2009 om 19:54

  "…Dat Carthago moet worden vernietigd weten we al duizenden jaren maar nu eerst het Journaal van 20.00 uur waar men hetzelfde kan horen als het nieuws van gisteren…!" (Of soortgelijk).
  Wil men nog wat werkelijk nieuws vernemen…: toets dan in http://www.vechtkronkels.nl en zoek dan op "de boze man" op die digitale webkrant. In 3 afleveringen sta ik erop. Lees de laatste. Tot morgen!
  @Aad
  Ik had je gevraagd of alles goed was verder met Marie… Tenslotte zijn we weer onder ons en in je kroeg waar eenieder eenieder kent… Tot morgen! Idem. Waar is eigenlijk @Nelus? En de andere vaste gasten?

 101. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 20:06

  @Jan: alles prima met Marie, die heeft ook genoten, en voelde zich helemaal thuis in de regio Ardeche waar we de hele twe manden verbleven..
  Tja de andere vaste gasten liggen nog te genieten van de rust die heerste op dit blog.. Maar ze worden wel wakker geschud neem ik aan. Het is weer een aardige dag geweest toch?
  Ze weten (nog) niet wat ze missen 🙂

 102. Henk Daalder 30 juni 2009 om 20:24

  Een groep is gewoon een podium
  Gemakkelijk te maken, iedereen kan kiezen of zijn of haar blog op dat podium komt.
  En stopt de admin als blogger, dan is het podium meestal ook niet meer zo interessant voor anderen, en wordt het niet meer gebruikt.

 103. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 20:27

  @Henk: zoals ik al aangaf net hierboven: Ik voorspel precies waarom je aangeeft: het sterven van een stille dood van (vrijwel) alle groepen.

 104. Woordzoeker 30 juni 2009 om 20:41

  @ Aad
  Ik vroeg me gisteren af waar je was gebleven. En floep, daar ben je 🙂

 105. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 20:57

  @Woordzoeker: er is meer tussen hemel en aarde..

 106. Woordzoeker 30 juni 2009 om 21:18

  @ Aad
  Jazeker.

 107. Smokey Robbinson 30 juni 2009 om 22:40

  Aad, Dit vind ik een blog dat de spijker op z`n kop slaat en de plank niet mis.
  Met het "oude blog" was naar mijn smaak niets mis en ik snap nog steeds niet waarom het op de schop moest.
  Het nieuwe schijnt in een bepaalde, mij mysterieuze, behoefte te voorzien, maar ik had er geen behoefte aan. We gingen roeien met de riemen die voorhanden waren en welja, `t schip vaart. Mooi toch?
  Het afbevelingssysteem… nou ja… "waar heb dat nou voor nodig"? `k Heb `t niet nodig. Het schijnt dat er al vaker abusievelijk op de rode pijl werd gedrukt. Ach geen man overboord. `t Is alles ter leringhe ende vermaeck…In elk geval zijn de "kinderziektes"nu achter de rug en nieuwe schoenen moeten worden ingelopen voordat ze lekker zitten.
  Er zijn mensen die zich voor het nieuwe blog dagen en nachten en weken en maanden hebben ingezet.
  De groepen, ach, het is onderdeel van `t spel en de regels en al ben ik niet van de "kuddeachtige",
  ik doe braaf mee.
  Het kon erger en ook beter:)) Maar je voorspelling zou goed uit kunnen komen.
  Fijn dat je terug bent!
  Dank voor de koffie en de overheerlijke punt.

 108. Cathy 30 juni 2009 om 22:44

  Hoi Aad.
  Fijn dat je er weer bent en blij te horen dat het goed gaat met Marie.
  Dat is wel even genieten zeg twee maanden lang.
  Had je genoeg boeken meegenomen?
  Ik ben ook maar net terug van mijn vakantie dus op dit moment heel erg druk met allerlei zaken.
  Leuk dat Jan zich weer heeft gemeld (zat er dik in) en ik heb het idee dat Nelus op vakantie is.
  Tjonge jonge Aad, nog maar net terug en al weer meer dan honderd reacties.
  Fantastisch!
  Lieve groet Cathy.

 109. Rubio 30 juni 2009 om 23:02

  Aad; Groepen zijn niet geroepen idd, heb er als niet-blogger nog wat moeite mee.
  Maar goed, je kroeg-groep zit weer vol, mensje of 50 schat ik en Nelus, Cathy, Zilver, Summer (Smokey), Jan, WJ-tje en Rubio komen vanzelf wel weer bovendrijven.
  Goed dat jullie weer behouden terug zijn, maar wel uitkijken dat die ‘verdomde’ blogverslaving niet al te gauw weer toeslaat.
  Kan me nl toch niet helemaal aan de indruk onttrekken dat dat voor een groot deel… de reden van je lange afwezigheid was…

 110. Isis Nedloni 30 juni 2009 om 23:15

  Oef…wat laat…t komt door de hitte…Nog een keer een reactie voor Jan….Maria Trepp heeft een avatar met een zwarte rand en een zon er in….ze staat in het midden van mijn favorietenlijst…dus als je haar zoekt…zoek naar mij…druk op de zon in mn favoblogje…en zet haar vast op je pc in je eigen favo lijst…zo raak je haar nimmer meer kwijt; )))
  Late groet: ))))
  Mn huis is een sauna…..
  Haha

 111. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 23:19

  @Smokey: dank voor de bijval. Het is inderdaad nu al een chaos.. en zoals een oude wet zegt: als je iets kan bedenken dat gebeurt het. Als voorbeeld: het pesten, waar ik het al over had, is al begonnen..
  Al ontdekt hoe (voordat ik er zelf over begin….)?

 112. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 23:23

  @Cathy: Leuk je weer te zien!!
  Ik had inderdaad een hele stapel boeken meegenomen, maar ik moet je bekennen dat ik er maar een gelezen heb.. Tja alles loopt toch ander dan je van te voren kan bedenken :-0
  Maar wel een heerlijke tijd gehad..
  Jij ook een goede vakantie gehad?
  @Rubio: Ook gezellig je weer te zien hier!
  Het is weer als vanouds geweest vandaag..
  En nee, hoor, die blogverslaving is redelijk onder controle, ik heb nauwelijks afkikck verschijnselen gehad.
  Gewoon meerdere hobbies, that’s all..
  Verder alles goed met je?

 113. Guus 30 juni 2009 om 23:33

  Hi Aad,
  Welkom terug.
  Dat de "redactie" voor die groepen heeft gekozen snap ik dondersgoed. Vroeger las iedereen zowat iedereen, dus elk blogruzietje werd binnen de kortste keren een haast niet onder controle te krijgen zijnde uitslaande brand. Bovenmeester G.J.B. -zijn vertrek kan ik niet betreuren- erbij, de zoveelste aanscherping van het blogreglement, IP-bans, actiegroepen die vonden dat de geweerde blogger moest terug keren. Elke keer was het hèèl lang onrustig op het VK-blog. Het VK-blog een vechtblog. Door al die (splinter)groepen lezen steeds meer bloggers steeds minder bloggers, zodoende zijn de branden, vetes, niet meer uitslaand, niet meer overspringend. De "redactie" wil zo min mogelijk, eigenlijk géén, tijd aan het blog besteden want het levert geen cent op, kost alleen maar flappen, is een veredelde lezersservice. Dat merkt men aan het indrukkopen van de waarschuwingknop, Bas Timmer c.s. komen na een melding ècht niet in actie.
  99,9% Zeker kom ik niet terug als blogger. Vòor je vertrek heb ik je de voornaamste reden gegeven, ik heb de handleiding gedownload en bestudeerd. Pardon; ik ben een schrijver, een fotograaf, computeren ‘an sich’ is niet mijn hobby, alleen maar het middel.
  Is de "redactie" -voel je de aanhalingstekentjes?- de juiste weg ingeslagen? Ik waag het ten zeerste te betwijfelen. Dat waag ik te betwijfelen, alleen al omdat uiterst weinig gebanden gebruik hebben gemaakt van het generaal pardon. Kennelijk staat het niet in de CAO van de "redactie" om zulke feiten tot nadenken te laten leiden…

 114. Rubio 30 juni 2009 om 23:42

  Aad; Altijd weer ‘gezellig’..(wat is het toch een stom Hollands woord) in je kroeg.
  Hobbies/klussen en jezelf bezighouden…heel belangrijk.
  ’t Gaat goed ben van nature optimistisch en positief ingesteld, kortom… we maken gewoon wat van ‘het leewe’, zoals onze Joodse vrienden plegen te zeggen.
  Bovendien; Mooi weer en wonen an het water.
  Wat wil een mens nog meer..

 115. Smokey Robbinson 30 juni 2009 om 23:47

  Aad, nee, nog geen pesten opgemerkt, ook niet nadat je er op attendeerde.
  Maar, wat niet is kan nog komen, of niet…en dat laatste prefereer ik.
  Je weet nooit wat de dag van morgen brengt. Je zegt het: Er is meer onder de zon :)))

 116. Rubio 30 juni 2009 om 23:55

  Smokey; En toen kwam er nog een bij bij….mooier ken het eigenlijk nie meer….

 117. Aad Verbaast 30 juni 2009 om 23:57

  @Guus: ook weer bijzonder je hier weer eens te zien. Welkom.
  Een paar kanttekeningen:
  1. De verkoopwaarde van de VKblog wordt geschat op 2 miljoen euro.. Dus het is wel degelijk wat waard..
  2. Ik snap niet goed waarom groepen ruzies zou vermijden, en de redactie minder werk zou geven.
  Dat de redatie gaarne achterover hangt, dat lijkt wel de realiteit te zijn, gezie de snelheid van reageren op opmerkingen.. Dat was zo, en zal zo blijven..
  3. Gebanden: sommige hebben wel gebruik gemaakt van het generaal pardo en zijn (zelfs als vanouds) weer terug.. Als Je mijn vorige reactie naar Summer gelezen hebt is dat precies het probleem. Een notoire pester (reden om hem toen te bannen) is weer losgeslagen en er weer mee begonnen..
  4. "Juiste weg ingeslagen? : je kent mijn mening.. Ik denk van niet.. Heb er inmiddels (ook op het vorige blog) meerdere blogs over geschreven, en als tester (december-maart) nog wat geprobeerd bij te sturen, wat maar voor een heel klein gedeelte gelukt is overigens… Helaas..
  That’s life..

 118. Aad Verbaast 1 juli 2009 om 00:06

  @Koko: (deels gelukt) Veel dank. Ik schrijf je nog een mailtje.

 119. Aad Verbaast 1 juli 2009 om 00:12

  @Summer: ik vertel het nog wel eens tezijnertijd.. Ik ben benieuwd wie het het eerste ‘ziet’..
  Ach, het is eigenlijk alleen maar zielig dat er zielige mensen zijn die daar genoegen in scheppen. Ik heb met ze te doen eigenlijk..
  @Rubio: typisch Nederlands woord inderdaad..
  Net als "voortschrijfdend inzicht".. Alhowel ik toch echte Nedrlanders ken die daar nog nooit van gehoord hebben, althans niet kunnen laten zien dat ze dat beheersen..
  En jij kent die ook ;-))
  @allen, nu ga ik slapen het was weer een enerverende dag.. in de tussentijd en tussendoor twee kliko’s volgekregen met tuinafval. Na twee maanden groeizaam weer hier moest ik flink onkruid verwijderen. Meters hoog natuurlijk…

 120. Marjelle 1 juli 2009 om 00:22

  Aad, voor het eerst ga ik iemand aanbevelen zonder hem gelezen te hebben, morgen kom ik je ook lezen. 🙂 Way too tired now.

 121. Aad Verbaast 1 juli 2009 om 00:25

  @Marjelle: da’s inderdaad bijzonder en doet me denken aan een blog die ik eens schreef over een prentbriefkaart die ik al jaren elke dag op hetprikbord hier zie hangen:
  er staat op: "wanneer heb je voor het laatst, iets voor het eerst gedaan".
  Jij net dus :-))
  Goed gedaan!!
  Slaap goed en snel (ga ik nu ook echt proberen), tot later.

 122. Marjelle 1 juli 2009 om 00:48

  Ben nog niet te moe om deze ene reactie te lezen, Aad. 😉
  Ja, dat is een vraag die ik me het afgelopen jaar ook vaker heb gesteld, en er zijn toch heel wat dingen die ik dit jaar voor het eerst gedaan heb, dat dan weer wel. Mss volgt er nog een keer een lijstje. 😉
  Welterusten en tot later. 🙂

 123. Guus 1 juli 2009 om 00:55

  Een verkoopwaarde van € 2.000.000,–? Dan zijn ze knettergek om niet zo spoedig mogelijk te cashen. Het is recessie, hoeft men niet alleen geen uren meer in het VK-blog te steken, kan men ook wat medewerkers naar de nieuwe eigenaar laten verhuizen, hoeven er op de rest van de redactie wat minder mensen -minder snel- te worden ontslagen want ook aan ‘de Volkskrant’ zal de ontslaggolf niet -geheel- voorbij gaan.
  Groepen zullen geen blogruzies voorkomen. Binnen nu en enkele maanden zullen er een aantal ontstaan omdat leden van bepaalde groepen het niet eens zullen zijn met het "beleid" van hun administrateur/trice. Dat zullen ze niet wanneer ze uit zo`n groep worden gegooid. De "redactie" heeft de simpele gedachte dat als er genoeg cellen worden getimmerd de fik niet zal overslaan. Helaas zijn die cellen niet brandwerend te maken, dus de "redactie" zal vroeg of laat moeten erkennen dat ze zich immens hebben vergist. Alib heeft één of meerdere, zoals altijd uiterst lezenswaardige, blogs geschreven over het feit dat de "redactie" een geheime agenda heeft.
  De "redactie" hangt achterover omdat ze zichzelf ‘journalisten’ vinden. Voor het managen van een blog dient men dat zo min mogelijk te zijn, veel meer socioloog, psycholoog, talent scout en rechter.
  Niet alle gebanden zijn teruggekeerd wat niet onbegrijpelijk is. Het geeft te denken over: A) Of de blogrechtspraak altijd zo doortastend en rechtvaardig was. B) Het blog niet te moeilijk is geworden voor mensen welke geen doctorandus in de computerologie zijn.
  Gèef eens een cryptische omschrijving van de door jou bedoelde pester. Aangezien ik de afgelopen jaren het VK-blog soms maandenlang niet kon volgen zal het een tijdje duren voordat men als reageerder weet welke bloggers men moet zien te omzeilen. Er zijn op dit moment wat bloggers welke de aandacht krijgen die ze talentueel geheel niet verdienen, egotrippend is Fred van der Wal de voorpagina tamelijk veel aan het vullen.
  Betreffende het laatste punt zijn we het dus ook 100% met elkaar eens.

 124. SPUITELF 1 juli 2009 om 03:32

  Nou nou, ’t is te zien dat je terug bent, Aad. Welkom. Enne, nog bedankt voor je testerijen.
  Heb na deze kakofonie niets toe te voegen.
  Ceesgegroetjes

 125. Vroems 1 juli 2009 om 06:21

  Dag Aad.
  Ik meende even dat je er voorgoed mee op zou houden. Maar je kunt het dus niet laten.
  Enige verbetering die ik zie in de vernieuwing is dat de eeuwige zichtbare kruisbestuiving verdwenen is.
  Maar de artikelen over badeendjes scoren toch nog het beste.
  Groet

 126. Aad Verbaast 1 juli 2009 om 08:22

  @Guus:
  "Cashen": wie wil het kopen?
  Bron van die waarde is overigens: http://www.blogcatalog.com/blog/qonvert/dc8ba0ab202363930f3d2457c3cd6c6d
  Zo’n 500 actieve bloggers (wisselend) houden die waarde overeind. Is de winstuitkering bij verkoop dan ergens rond de 4000 euro per blogger?? Zal wel niet..
  "Ruzies": de ruzies ontstaan in met name in de actieve blogs. Groepen zullen een minimum rol daar n spelen om te blussen.. Integendeel zelfs.. Ze zullen een stille dood sterven immers..
  "Agenda": niemand zal ooit weten wat de agenda is van bedijfsvoering, in die zin zijn de bloggers/’werknemers’ speelbal van de redactie.
  "Achterover": als ze de waarde van het blog nog willen verhogen, dan is het ook nodig dat er actief voor wordt gezorgd dat (net als in de samenleving) de blog niet leegstroomt doordat er weinig aandacht is voor de veiligheid van de bloggers (gebruiksgemak, geen kleine groep die het voor een grote groep verpest etc. etc.. Kortom: ‘blauw op straat’).
  "Gebanden": niet allemaal terug nee, maar ik kan niet kijken in de motivaties vande gebanden. Er zijn andere plekken waar men zich kan uitleven in persoonlijk gedrag, ook als dat niet tolerabel is.
  "cryptische omschrijving": kijk maar eens op de voorpagina naar de zeer recente groepen die zijn opgericht. Het zal je meteen opvallen als namen worden genoemd. Verdere aandacht voor de oprichter (die levenslang verbannen was wegens herhaaldelijk onacceptabel gedrag) is off-topic hier.

 127. Aad Verbaast 1 juli 2009 om 08:29

  @Spuitelf: geen dank Cees. Ik kan je verklappen at het soms een zeer frustrerende bezigheid was.
  Ook toen het life ging voor de gebruikers eerst, zo las ik in je mailtjes..
  Maar nu draait het toch wel aardig moet ik zeggen.. Jij hebt ook je weg weer teruggevonden gelukkig.
  @Vroems: weer geheel genezen.
  Er zijn wel wat verbeteringen te bemerken, maar ik blijf bij mijn standpunt dat er veel gemiste kansen zijn als er dan een nieuw blog moest omen. Helaas mocht ik het programma van eisen niet schrijven.. Dat werd gedaan door niet bloggers… en dan zie je wat er kan gebeuren..
  Goede verbeteringen, maar ook verslechteringen, en een hoop extra ‘features’ die enkel ballast betekenen.. en ergernis zullen gaan opleveren.
  Ik ben nog op zoek naar de echte handige verbeteringen.. Slechts een paar kan ik bedenken, maar veel te weinig gezien de inspanningen die zijn verricht..

 128. Martin Broek 1 juli 2009 om 09:45

  Ben ik er een dag neit en zie ik dat Verbaasd al weer een mega-score reacties trekt.
  Op je vraag: Je zult maar lid worden van meerdere groepen kan je je ‘favorieten’’ dat met goed fatsoen weigeren?
  Ja natuurlijk kan dat. Overigens gebruik ik de wapenahandel groep naar externe contacten die niet mee willen leven met de VKB-familie. Als mens met bewaardrift ben ik bovendien blij met de opbergdoosfunctie van de groepen.

 129. Aad Verbaast 1 juli 2009 om 09:48

  @allen en in het bijzonder @Martin Broek:
  Ik keek met volle verwachting/belangstelling naar het blog van Martin Broek "citaten etc..".http://www.vkblog.nl/bericht/266570/Citaten_van_de_dag_2009_%283e_kwartaal%29
  Maar helaas ik zie alleen het eerste stukje van zijn blog, geen reactieruimte en ook geen infoblok aan de rechterkant..
  Ben ik de enige of zien jullie ook (haast) niets?
  Martin: ik had graag willen reageren, maar helaas…

 130. Aad Verbaast 1 juli 2009 om 09:51

  @Martin: da’s ook toevallig, ik zat net bij jou (althans dat hoopte ik), maar ik zie niets bij je.. Alleen bij jou overigens. Raar maar waar..
  Schreef er net een bericht over hierboven..
  Opbergdoos: dat onderschrijf ik..
  Mijn groep "actualiteit" gebruik ik ook om interessante actuele blogs die ik tegenkom daar te verzamelen, voor mij met name om die nog eens terug te lezen.

 131. Martin Broek 1 juli 2009 om 10:05

  Aad, vervelend. Op mijn scherm opent hij wel, maar niet in ME.
  Na wat gesleutel denk ik dat hjij werkt. Kan jij kijken?

 132. Aad Verbaast 1 juli 2009 om 10:09

  @Martin: snelle actie.. Net weer even gekeken, en jawel: BINGO.. Ik kan nu (na je knutselen) alles zien.
  Handige jongen ben je 🙂
  Nu kan er ook weer gereageerd worden.. Ik ga zo lezen…

 133. jan bouma 1 juli 2009 om 10:23

  @Aad… kom net bij @Martin vandaan… met het navolgende bericht want tenslotte zit jij ook alweer in de hoogste regionen met "de meeste reacties" …; het gaat weer als vanouds! Bij @Martin mooie citaten… bij mij ook NA de verwijzing plus tekeningen zelfs erbij… Enfin… men neme kennis of niet als volgt:
  @Ha Martin!
  Voor nog meer passende citaten zie: http://www.vechtkronkels.nl/nieuws.php?id=%7B50A7010D-CA01-4497-B1E8-5FDDC1C803AD%7D
  ofwel als -ie niet werkt intikken via de zoekbalk van Google: de boze man en u vindt mij in de hoogste regionen (7 miljoen connotaties) als… "de boze man’ te Maarssen die verslag doet over "de corrupte overheid" alles onder de noemer van (o.a.) een cartoon te zien met de titel: "THIS TOWN AIN’T BIG ENOUGH FOR THE BOTH OF US"….. de haren rijzen u ten berge!!! De zaak ligt ook bij de Vste. Kamercomm. van Justitie en het Parlement dat helaas a.s. 3 juli op reces gaat… Hoort en zegt het voort… Ik sta op de barricaden maar kan medestanders gebruiken… Groet! JB
  ps
  ik zet dit bericht ook even bij @Aad neer want via zijn blog kwam ik hier terecht… (sinds natuurlijk dat handige alfabet is verdwenen…:))))

 134. Aad Verbaast 1 juli 2009 om 10:40

  @Jan: een bloedstollend verhaal lees ik net op je gegeven link..
  Ik ben wel benieuwd natuurlijk wat er op/na de 18e juni is gebeurd. Of leef je nu op sinaasappelkistjes?
  En wij maar denken dat wij probelemen hebben…
  Over dat alfabet:
  Nog een alternatief: als je op de pagina van Jacob Hesseling kijkt dan zie je alle (actieve) bloggers, op alfabet ook nog, onder zijn favorieten staan (inclusief Maria Trepp uiteraard) . Klikken en daar ga je..
  Ook weer opgelost op weer een andere manier..
  Link naar Jacob: http://www.vkblog.nl/blog/611/Werken_en_wonen_in_wonderland

 135. jan bouma 1 juli 2009 om 10:55

  Ik begrijp hier weinig van maar ja…ik ben ook…. "’n beetje dom, hè!" Zo staat dit blog met 134 reacties nog bovenaan met de "meeste reacties" en volgt in de verte @Alib Bondon en op afstand met slechts een stuk of 30.. is toch ‘ineens" dit blog "verdwenen"; en dat idem d.d. 30 juni aangemaakt was naar… ja, als u het weet mag u het zeggen… Alweer een raadsel voor @Koko en @Grutte Pier… Goed.. Niet alleen Gods wegen maar ook die van de VK zijn ondoorgrondelijk… zullen we maar zeggen.
  Het spamword blijkt omgekeerd "foby"…; als je het goed leest als "fobie".
  Dank voor je reactie, Aad.. Zal jacob hesseling bezoeken voor het register.. en ja.. die zaak is bloedstollend… Zie hierboven inzake een opmerking "je verdwijning!"……….

 136. Aad Verbaast 1 juli 2009 om 11:01

  @Jan: beste Jan, het is slechts een raadsel voor jou (nog).
  Op de voorpagina zie je rechts naar de tabs een pijl (naar beneden staan). Als je daar op klikt, dan zie je een uitklapvenster.Daar kun je kiezen over welke periode je de blogs wilt selecteren..
  bv: laatste 24 uur, laatste 48 uur, laatste 4 dagen etc..
  Aangezien mijn blog gisteren om 10 uur is gepubliceerd, zie je de blog bv niet meer staan bij ‘meeste reacties/24 uur’, maar moet je in dat uitklapvenster even selecteren 48 uur, of 4 dagen (kun je even vooruit..) en BINGO!
  Sommige mensen moet je ook alles uitleggen :-0
  Krijg ik nog een reactie op mijn vorige vraag aan je?

 137. nelus 1 juli 2009 om 11:23

  @Cathy;@Rubio: nelussie is nog niet op vakantie hoor. Maar heeft een beetje last waar Aad Verbaasd in april last van had: blog-moeheid. Sinds het nieuwe systeem is het niet helemaal meer goed gekomen met nelussie. Alhoewel, als ik bovenstaande reactie lees, dan lig ik af en toe toch wel weer helemaal krom. JB is ook weer helemaal op dreef. Begrijp ik het nou goed dat villa mithras bij opbod verkocht is voor een paar ton euro ? En dat Jan op kistjes leeft ? Nou, hij treft het in elk geval met het weer. Het is heerlijk kampeerweer.

 138. Aad Verbaast 1 juli 2009 om 11:28

  @Nelus: leuk je hier weer te zien, en ja, even wennenmaar ik ga er als vanouds weer tegenaan.
  Jan moet ook nog flink wennen, niet alleen hier maar zelfs in zijn eigen gemeente kunnen we lezen..
  Maar alweer ik het kader van ‘nooit te beroerd om iemand te helpen waar kan’: hij kan wel slapen in ons caravannetje (op zijn vervuilde erf, of bij proviciale staten op de parkeerplaats of zo..)
  Wij althans hebben gemerkt dat je eigenlijk niet meer nodig hebt. Waarom in een villa wonen? Alleen maar gedonder hebben we kunnen lezen..
  @Jan: graag gedaan Jan,geen dank..
  @allen : vandaag en route tot eind van de middag.. Ik lees dan weer bij!

 139. Guus 1 juli 2009 om 12:00

  Als niemand het VK-blog wil kopen is het dus ook geen € 2.000.000,– waard. Vergelijk het met een fraai huis dat voor € 1.200.000,– word aangeboden. Wanneer het jàrenlang leeg staand uiteindelijk voor € 550.000,– weggaat was het niet het eerste maar het laatste bedrag waard.
  Jos van Kan betoogt in de zijkolom van zijn blog dat pestblogjes moeten zijn toegestaan. De "redactie" is daarin altijd dubbel geweest. Enerzijds heeft ze de regels voor het metabloggen alsmaar aangescherpt, anderzijds heeft ze, vermoedelijk omdat het goed was voor de bezoekersaantallen, het ‘pestbloggen’ aangemoedigd. In 2005 werd JB/Renate Marlis contstant gestalked door Robert Engel, hij kreeg een IP-ban, enige maanden later gratie waarbij hij werd opgenomen op de diezelfde dag geïntroduceerd zijnde RBA-pagina. De onder een drieletterig pseudoniem schrijvende Veluwse onderwijsdeskundige was mààndenlang velen aan het treiteren, de man is nooit ook maar één seconde geschorst geweest terwijl zijn slachtoffers schorsingen, IP-bans, kregen.
  Okay; Jos kan er wat van, dankzij hem heb ik binnen vijf minuten een in de slaapstand bij Blogse staand blog verwijderd want ik had geen zin in tientallen lolbroekige scheldreacties. Aan de andere kant heeft Van Kan hier op het VK-blog ook een aantal hele goede dingen gedaan, de hypocritie aan de kaak gesteld. Naar mijn gevoel hebben er beduidend grotere pesters rondgewaard, waarbij ik o.m. denk aan mijn graag goede wijn drinkende neef. Mijn angst is dat zulke lieden weer terug zullen komen. De vraag rijst of men had moeten overgaan tot dat generaal pardon? Had het niet beter geweest wanneer de "redactie" een aantal ‘cold cases’ nog eens tegen het licht had gehouden en GJB met die discutabel veroordeeld zijnden persoonlijk contact had opgenomen?
  Het VK-blog pretendeert een ‘kwaliteitsblog’ te zijn. Ik zie zoveel blogjes waarin de schrijftechnieken van een vierdeklaslagereschoolleerling worden gehanteerd, verleden, tegenwoordige en toekomstige tijd in één zin door elkaar worden gehusseld, de domste taal/spel/type/stijlfouten worden gemaakt, pseudo-interessant Engelstalige woorden gebruikt. -Gus Bolden in een reactie: "Hebben ze daar ook guns?"- Veel mensen met taalliefde willen niet -meer- tussen zulke taalkrabbelaars staan, zeker niet nu de voorpaginavermelding uiterst kort is geworden. Naar mijn gevoel betekent een kwaliteitsblog een blog waarin kwaliteit is gegarandeerd. Als de "redactie" niet luid en duidelijk aangeeft wat ze kwaliteit vind blijven we worden opgezadeld met o.m.:
  *Dagboeknotities over een ernstig ziek familielid.
  *’Mijn vriend Frankie’ (over een zwaan of een andersoortige eendachtige)
  *Erotiek en eetrecepten
  *Beschouwingen over de dood.
  *Badeendjes.
  *Vakantiekiekjes
  *De sexueel getinte memoires van een obsessieve ex schoolmeester/gemeentepoliticus
  Enzovoort, enzovoort, enzovoort.
  Het is jammer, reuzejammer..!

 140. nelus 1 juli 2009 om 12:16

  @Guus: ik wil niet flauw doen maar er zitten in jouw betoog ook spelfouten.
  "Als de "redactie" niet luid en duidelijk aangeeft wat ze kwaliteit vind " vind moet met dt
  de hypocritie = de hypocrisie
  Had het niet beter geweest = was het niet beter geweest
  bijvoorbeeld.
  Groetjes van juf nelussie (met een knipoogje erbij)

 141. Smokey Robbinson 1 juli 2009 om 12:30

  Zonder bloggers geen blog.
  Is het een gunst om bij VK te mogen bloggen? Ja!
  Het omgekeerde is evenredig. Een wederzijdse gunst dus.
  Gunstig….
  Leef en laat leven en:
  Blog en laat bloggen…

 142. TelMiep 1 juli 2009 om 12:37

  Ik ben een groep.
  😉

 143. jan bouma 1 juli 2009 om 13:32

  @Aad
  @Nelus
  Dank voor de plaatselijke belangstelling.. alhier en als jullie het allerlaatste nieuws daarover willen vernemen klik dan aan: http://www.vechtkronkels.nl/nieuws.php?id=%7B7BF1AD8C-7F52-4017-9323-AD2404EFBE86%7D ofwel typ in de laatse aflevering van "de boze man" via Google.
  Wat is er aan de hand? Welnu… simpel.
  Vanaf de jaren 1930 t/m 1955 – een kwarteeuw dus – dumpte de stad Utrecht, middels een convenant met de nabuurgemeente Maarssen, al haar teringzooi als huis-en fabrieksafval in mijn (hedentendage) geldende eigendom. De plassen werden ontzand en men had de "ruimte" om te dumpen.
  Welnu. Die destijds gestorte troep zou eigenlijk onmiddellijk gesaneerd dienen te worden vanwege overschrijding "C-waarde"; dat is een technische term die aanduidt "dat er onverwijld dient te worden gesaneerd!" Met 2,7 miljoen kubieke meter is dat wat moeilijk….! Maar nu wil diezelfde overheid MIJ daarvoor opzadelen voor de saneringskosten terwijl ik er… gvd… gvd… natuurlijk niks mee te maken heb gehad. Mijn stelling luidt: "Er is geen schuldoverheveling mogelijk!" De overheid blijft tot in lengte van dagen de aansprakelijke milieucrimineel!"
  Enfin… Zomaar ’n enkel bericht van het front.. Blijft u lezen: de boze man. Via Google en die webkrant alwaar ik zojuist mijn laatste comment plaatste… ik ga de strijd winnen als… ik wat ondersteuning krijhf vanuit het land.. Dus u ziet maar of u dit begrijpt.

 144. Guus 1 juli 2009 om 18:18

  @Nelus
  Inderdaad zitten er in mijn betoog spelfouten, elke keer dat ik die te laat ontdek, dus op het moment dat ik de reactie niet meer kan corrigeren, heb ik een onprettig gevoel. Mede omdat het me confronteert dat k ik wat grammaticale lacunes heb welke ik tijdens het schrijven net zo probeer te omzeilen als stotteraars dat doen met bepaalde woorden. Vermoedelijk zul je het met me eens zijn dat er steeds basaler zijnde spelfouten worden gemaakt. ‘Ik houdt‘, ‘ik vint. Dat er spelfoutmodes zijn, momenteel is die mode de g en de ch. ‘tog, -‘ik zach’- Er wordt -is dit goed of fout?- steeds nonchalanter met de taal omgegaan, de wonderlijkste stijlffouten gemaakt. De redenen:
  1) Het grammaticale onderwijs schijnt zo goed als te zijn verdwenen.
  2) Men wil niet begrijpen dat elk medium zijn specifieke taaltoepassingen heeft, dus gebruikt een steeds grotere groep s.m.s.-taal zelfs in officiële brieven.
  3) Daaruit voortvloeiend zien alsmaar meer mensen steeds minder de verschillen tussen schrijf- en spreektaal, tussen straat- en schrijftaal. Die vervagingen leveren soms de onnadenkste zinnen op. Vanmiddag hoorde ik in een aflevering van het SBS6-programma ‘Traumateam’ iemand zeggen: "Ik ben de dokter van de chirurgen". Onbedoeld zei hij dus dat hij geen chirurg was maar een arts die chirurgen als patiënt heeft.
  4) Alles ‘verengelst’ waardoor het gevaar dreigt dat het Nederlands op de duur net zo`n dode taal zal worden als het Latijns.
  5) Men drukt veel te snel de verzendknop in.
  Hoe het ook zij; Je reactie heeft me geattendeerd dat ik nòg meer op bepaalde dingen moet letten dan ik meende dat ik deed. Zodoende hartelijk dank voor je attendering.

 145. Guus 1 juli 2009 om 18:24

  @Nelus
  Had het niet beter geweest
  Was het niet beter geweest.
  Meestal schrijf ik: Ware het niet beter geweest
  Dat vind ik mooi, mooier, mooist.

 146. Aad Verbaast 1 juli 2009 om 18:45

  @Guus:
  "Kwaliteitsblog": Ik neem dit idee van de VK krant (waar ze verder weinig mee doet immers) niet over door ook maar als een dominee te gaan bepalen (voor anderen) wat kwaliteit zou zijn of niet.
  Er zijn zoveel bloggers hier dat ik mijn eigen gevoel voor kwaliteit kan tegenkomen en (proberen te) maken. De rest lees ik eenvoudig niet. Kwestie van leren wat (mijn) pappenheimers zijn.
  Tevens: iedereen zijn eigen invuing waarom er geblogt wordt. Vrijjheid blijheid.
  Het enige kwaliteitscriterium wat ik zelf aanhoudt (ook ten aanzien van andere bloggers) is dat er met een zeker respect omgegaan wordt met andere bloggers. Net als ik vind dat dat zou moeten in een gezonde leefwereld. Ik schuw dan ook niet de waarschuwingsknop te gebruiken als ik vind dat normen van goed fatsoen worden overschreden.
  Gelukkig gbeurt dat niet ale te vaak.
  Kortom: voor ieder wat wils, en ook voor mij genoeg stof en blogs waar ik met plezier van kan genieten. De rest sla ik over.
  "Jos": zielig persoon. Ik heb waarachtig met hem doen. Persoon met veel gemiste kansen vermoed ik.
  "waarde": klopt wat je zegt. Jan geeft hierboven een goed voorbeeld. Hij vindt dat zijn huis o euro waard is. De gemeente denkt daar anders over. Het omgekeerde is echter ook waar:
  @Jan als je vindt dat je huis 0 euro waard is, waarom zet je het niet te koop voor 100.000 euro.
  Enorme winst dus.. Spekkoper toch??

 147. Aad Verbaast 1 juli 2009 om 18:47

  @Jan: zie mijn vraag hierboven (reactie naar Gus).
  Op de vorigen heb ik ook nog geen antwoord gekregen.
  Ook heb je nog niet gereageerd op mijn aanbod aan je..
  Mijn ondersteuning (vanuit het land) kun je krijgen overigens.

 148. nelus 1 juli 2009 om 18:52

  @Guus: ware het niet beter geweest: prachtig. Laat heel veel ruimte voor mijn gevoel. "Ware"= aanvoegende wijs. Het stelt niks, maar veronderstelt en laat de keuze aan de lezer. Mooi, heel mooi.
  En fijn dat je de moeite hebt genomen om uitgebreid op mijn opmerkingen te reageren.

 149. Aad Verbaast 1 juli 2009 om 18:52

  @Telmiep: inderdaad..
  een aparte groep "Telmiep" oprichten heeft geen toegevoegde waarde voor je als mono-issue-blog (sorry Guus, wat Engelse termen hier, je mag ze vertalen..)
  Immers: al je leden (en niet leden) kunnen in een groep blogs plaatsen (pesten weet je nog) de niets met Telmiep te maken hebben.. Die mag jij er weer uit halen..
  Plus: allerlei leden kunnen widgets plaatsen, berichten in de groep plaatsen. Die kan jij dan weer opschonen als het niet past naar jouw kwaliteitsnormen.. Etc.. Etc..
  Kortom: Hou het maar bij je Telmiep blogs: Baas over eigen blogs…

 150. Kokopelli 1 juli 2009 om 19:51

  @Aad+TelMiep:
  Verder is er al een Heel Mooi widget voor TelMiep te vinden in http://www.vkblog.nl/groep/7/VKblog_-_INFO
  @Aad:
  Mono-issue-blog: Een-onderwerp blog ;-)))
  En weer wat innerlijke ‘rust’ gevonden na hopelijk een goede nachtrust?

 151. jan bouma 1 juli 2009 om 20:16

  @Aad …18:47… Inzake je "vondst":
  (quote)
  =="waarde": klopt wat je zegt. Jan geeft hierboven een goed voorbeeld. Hij vindt dat zijn huis o euro waard is. De gemeente denkt daar anders over. Het omgekeerde is echter ook waar:
  @Jan als je vindt dat je huis 0 euro waard is, waarom zet je het niet te koop voor 100.000 euro.
  Enorme winst dus.. Spekkoper toch?? == (unquote)
  …dan vergis je je want ZONDER de ‘angehauchte criminaliteit’ van de overheid is die 2,7 HA plus Villa Mithras ruim 2,5 miljoen euro waard!! Dus ga ik de schade verhalen.
  Wel aardig dat je dit overigens zegt want de fractievz. van de corrupte PvdA-wethouder – die nu ineens aan geheugenverlies lijdt – wist mij ook te melden dat zij "nog wel 100.000 euro wilde betalen". Maar dat is zelfs een domme opmerking want het kan miljoenen gaan kosten om (gedwongen) te moeten gaan saneren. Wat denk je dat het slaan van een damwandje kost? Ik noem maar wat. Of.. het omhoog halen van 2,7 miljoen kubieke meter giftig vullis? Ik denk datr de laatste klus meer dan 100 miljoen euro gaat kosten…; als je het er voor redt.
  Probleem is verder dat ik voor BOVEN HET MILJOEN wordt aangeslagen voor de WOZ… door het domme ambtenarendom. En dus heb ik ze.. " %$@( @1$%#@!&!!" (= ernstige ziekte) toegewenst maar toen kwamen ze m’n concertvleugel opladen plus één schilderij dat ik had laten hangen. De rest van de Mithrasschilderijencollectie heb ik volgens hen "verduisterd!" Toen zei ik… "als de sodemieter proces verbaal opmaken want dan kom ik ook terecht bij de rechter..!" Maar de lafbekken hebben sinds 19 juni niks ondernomen. Ik studeer nog op wat vreselijke wraken…; heb je nog suggesties? :))
  Die andere aan mijh gestelde vraag: ik weet niet wat je bedoelt.

 152. Aad Verbaast 1 juli 2009 om 21:12

  @Koko:
  Widget: bedoel je de tijddrager? Ik las ergens dat het een baring van 100_woorden is? Specaculaire plaat!
  Mooie verzorgde groep overigens.. Everything you always wanted to know about.. Dat je daar ook nog tijd voor had..
  Prima vertaling ook nog..
  En ja ik heb goed geslapen.. en opstaan viel ook nog mee.. :-0
  Mede dankzij jou overigens.

 153. Aad Verbaast 1 juli 2009 om 21:48

  @Jan:
  Schade vergoeding is natuurlijk (gezien je info) geheel op zijn plaats. En als die is uitbetaald kun je (net als de Amerikanen doen als ze de hypotheek niet meer kunnen betalen) de sleutel in de vecht gooien..
  Die wethouder met zijn aanbod kan er dan intrekken vervolgens met zijn hele gezin..
  Het is maar een suggestie.
  Vragen die nog openstonden:
  1. wat is er precies op/na de 18e juni gebeurd (inboedel veilen en zo)
  2. is de vleugel inderdaad in spaanders?
  3. heb je het aanbod van wonen in mijn caravan gelezen? En?
  ad 3: ik vertel je wel vast dat er niet genoeg ruimte is voor een vleugel, noch genoeg wandruimte voor de Mithrascollectie.. Maar bonen met een stukje spek kun je er in koken, en slapen ook nog. Verder prima geventileerd.
  Niet echt verkeerd dus.

 154. Aad Verbaast 1 juli 2009 om 21:51

  @Nelus: ik zal er eens over denken om mijn blogs eerst in klad door je te laten redigeren.
  En als je tijd zat hebt of krijgt, ook eerst al mijn reacties hier en elders.
  Ik kan qua taal nog heel veel correctie gebruiken, dan wel leren (dat laatste geef ik vrijwel op overigens).
  Is dat wat?

 155. Kokopelli 1 juli 2009 om 22:00

  @Aad: De Tijddrager is inderdaad een fantastisch mooie creatie van 100_Woorden.
  Als je in de rechterkolom van de INFO groep kijkt staan daar een zwik widgets, waaronder eentje speciaal voor TelMiep. Die bedoelde ik dus eigenlijk. Maar och, verder ook niet zo belangrijk hoor…

 156. Marjelle 1 juli 2009 om 22:17

  Zoals beloofd, Aad, ben ik ook nog even komen lezen, je schrijft zo’n blog niet voor niets. 😉 Ik heb weer de neiging om er ‘grapje’ achter te zetten, humor is een lastige zaak soms op het blog. Duidelijk groepsblog! Ik ben zelf geen groepsmens, die groepen zeggen me weinig, ik ben het wel eens met je commentaar erop. Er zijn een aantal dingen die ik aan het nieuwe systeem veel beter vind, bv. het fotoformaat. 🙂 Waar ik echt faliekant tegen ben is de afbevelingsknop, wie heeft dat in godsnaam bedacht? Weg ermee!
  O ja, ik heb nog géén groep opgericht. ;))

 157. Kokopelli 1 juli 2009 om 22:53

  @Marjelle: Ha, ik heb een omgebouwde: http://www.vkblog.nl/groep/6/Als_ik_mij_verstouten_mag
  Met als informatieve subtitel Een heer moet toch ook altijd alles alleen doen
  Was de oude ERROR groep overigens. Ik kan nou eenmaal niks weggooien. En mooi wel dat tot gisteren in het Brulbord er een keiharde link naar stond ;-)))
  En zeker: welgeteld één lid…

 158. Aad Verbaast 1 juli 2009 om 22:58

  @Koko: Ik heb nog even gekeken in je INFo groep: en inderdaad 🙂
  @Marjelle: wel eens met je, ook ik laat me niet makkelijk in een hokje stoppen. Laat staan vrijwillig in een hokje stappen. "Mijn" groepjes zijn dan ook eigenlijk enkel bedoeld om ervaring op te doen wat het betekent om een groep te hebben, een vinger aan de pols, en om bepaalde blogs die ik wil bewaren ergens zelf in te kunnen stoppen.. En dan kijk ik wel of het een leven beschoren is. Ik heb mijn ernstige twijfels zoals je wel begrepen hebt…
  Ook al in de testfase geuit, maar er was geen houden aan :-0

 159. Kokopelli 1 juli 2009 om 23:07

  @Aad: Heb jij echt geen toegang meer tot Mantis?
  Anders kan ik je nog wel een handvol meldingsnummers geven. Als je ze dan wil printen, zorg er dan wel voor dat je een behoorlijke stapel blanco papier op voorraad hebt.
  Ik bedoel maar…

 160. Aad Verbaast 1 juli 2009 om 23:19

  @Koko: ik riep weer wat te snel.. Net weer even gekeken, maar ik kom er nog wel in, maar moest even "meldingen bekijken" aanklikken om het scherm weer gevuld te krijgen…
  Zag ik het goed? Inmiddels meer dan 1600 meldingen??!! :-)) :-((
  Er is hard gewerkt zeg..
  Ik weet echter niet meer goed of ik nog moet gaan melden omdat ik natuurlijk heel wat historie (2 maanden) mis, en mezelf aardig belachelijk kan maken door oude (afgesloten of niet) historie te gaan oprakelen..
  Verder is teruglezen en alles doorploegen in Mantis geen optie voor me. Ik besteed mijn tijd toch liever aan wat anders.. Dat zou immer dagen kosten, en veel van beperkte mijn geheugencapaciteit vergen..
  Ik zie wel dat er nog dagelijks meldingen aangemaakt worden..
  Misschien moet ik me hoogstens daar beperken tot iets wat ik zie dat niet goed werkt of niet meer werkt. En verder niet.
  Blijf ik natuurlijk met de vraag zitten: als ik suggesties ter verbetering heb, waar kan ik die dan kwijt, zonder Mantis te gebruiken, of er een blog over te schrijven.
  Of heb ik dan een te hoog verwachtingspatroon van iets en moet het maar helemaal laten varen. En me enkel beperken tot lekker bloggen..
  Wat vind jij? Suggesties die vallen onder het KIS principe?

 161. Kokopelli 1 juli 2009 om 23:26

  Zie mijn reactie aan jou onder mijn blogje. Ik had een suggestie voor jouw suggestie namelijk… ;-)))

 162. Aad Verbaast 1 juli 2009 om 23:50

  @koko: inmiddels daar gereageerd..
  Niet eenvoudig…

 163. Guus 2 juli 2009 om 00:41

  Jos van K, broer van Rob van K welke in de loop der jaren nòg meer van blogidentiteit is veranderd dan Jos. In de tijd dat de in Rotterdam geboren zijnde Rob in Tilburg woonde een aantal lange, niet onsympathieke, telefoongesprekken met hem gevoerd. Vertaler, linkse intellectueel, verhuisd naar Italië. Zijn laatste periode op het VK-blog sloot hij vrijwel elke reactiedraad onder zijn blogs en zijn e-mails af met de mededeling dat zijn vriendin zojuist een heerlijk maal had klaar gemaakt. Ach ja; Marijke Philips liet ooit Ria Valk zingen dat de liefde van de man door de maag gaat. Later is Rob ‘vaste columnist’ geworden bij Robert Engel op LdLL of hoe die site mag heten. Engel heb ik nooit iets gevonden, zijn site eveneens niets, ook Rob vind ik nu weinig. Daar waar de ene broer behoorlijk openhartig is kan ik van de andere broer, Jos dus, weinig hoogte krijgen. Woont die in Rotterdam? Wat doet hij in het dagelijks leven? Jij vermoedt -of is het t?- dat Jos een man is met veel gemiste kansen, anderen vinden hem de integerste blogger. Recentelijk heeft hij geprobeerd om me weer aan het bloggen te krijgen, het waarom van die poging kan ik -nog- niet plaatsen. Stijltechnisch vind ik Jos alhier absoluut niet de slechtste blogger.
  Vrijheid, blijheid dat iedereen kàn en màg bloggen zoals men zelf wilt. Al eind 2005/begin 2006 protesteerde ik tegen de invoering van de RBA-pagina omdat ik net zoals jij vind dat bloggen geen wedstrijd hoort te zijn. Wanneer men A zegt moet men ook B zeggen, dat laatste zegt de "redactie" niet want dan kunnen ze niet meer achterover hangen. Derhalve kunnen ze de pretendering dat ze een ‘kwaliteitsblog’ zijn beter laten varen. Wanneer die pretendering voorgoed verleden tijd is zullen ze ook niet meer het mikpunt zijn van Robert Engel, Rob van Kan, Colin de Rabarber enzomeer.
  @Nelus
  Ik ben een taalman. Taal is de spiegel van het gevoel. Daarom vind ik het zo zorgwekkend dat steeds meer mensen steeds minder moeite nemen om hun gevoel in de allergrootste zorgvuldigheid over te brengen. Mensen die hun betogen alsmaar larderen met: "Weet je wel". (In het Vlaams: "Verstade ge?") Wanneer ik weet wat men bedoelt hoef ik niet naar hun betoog te luisteren, dus leg het eens -goed- uit. De huidige larderingen zijn: "Ik zal maar zeggen" en "Zeg maar". Als zulke mensen dat weg zouden laten zouden ze veel directer zijn. Wat doen we er aan? We kunnen mensen niet wettelijk verplichten hun zichtkwaliteitsverlies geleden hebbende, gekraste, (taal)spiegel te vervangen voor een nieuw exemplaar aangeschaft bij de HEMA, Blokker of Xenos.

 164. jan bouma 2 juli 2009 om 09:03

  @Aad…21:48
  Paar algemene opmerkingen en antwoorden:.
  1) Met mij is er wellicht een 100-tal andere mensen in Nederland "de trotse eigenaar" van een (onverkoopbare) giftige vuilnisbelt van de overheid. Dus ik vecht niet alleen voor mezelf.
  2) Indien naar mijn rechtsopvattingen je beschikt over "een in het vrije economische verkeer NIET te verkopen locatie dient de "waarde" voor de WOZ-aanslag op 0 gezet te worden, of is zelfs dan negatief!"
  Dit is één van eerste rechtsvragen die ik zal voorleggen. Tenslotte ben ik al vanaf 1999 bezig een opvolger/koper voor Mithras te vinden. Lees je boek waarin ik dat met Hofland bespreek!!!
  Enfin… ik ben daardoor al weer explorerend bezig en sta op de barricaden om "het Recht" opnieuw te definiëren dat er zoiets bestaat: "een onverkoopbare locatie en die daardoor geen marktwaarde kent en daarom niet is aan te slaan voor enige WOZ-waarde".
  3) Vervolgens. De "Idee" van de corrupte overheid dat er "schuldige eigenaren" überhaupt zouden kunnen bestaan dient ook middels de rechtspraak vernietigd te worden. Dat is tweede punt van de juridische strijd die gaat ontbranden.
  4) De vanzelfsprekendheid waarmee de WOZ-aanslagen tot stand komen – ook die van jou – middels de zogenaamde overeenkomsten van "vergelijkbare objecten in uw omgeving" blijkt in mijn geval natuurlijk een waanzinnige en niet terechte vergelijking. Dit is een 3e rechtsvraag die ik zal voorleggen (en ook winnen dat het waanzin is om deze "normering" universeel te verklaren). Zeker! De belangen zijn enorm nu de WOZ-belastingdienst dit punt (landelijk) zal moeten gaan inslikken. Deze jurisprudentie gaat een stroom "bezwaren" opleveren!
  5) Je concrete vraag inzake 19 juni j.l. "wat er gebeurd is? ". Simpel. Ze hebben m’n vleugel gemaltraiteerd – uiteindelijk kregen ze in de gaten HOE die getransporteerd moest worden maar daarvóór gebeurden er allerlei waanzinnige "sloopacties" van de cultuurbarbaren! Zie de webkrant voor een verslag. Eén schilderij had ik laten hangen; de rest van de collectie – 21 doeken bovengronds en 24 doeken in de kelder – had ik "in veiligheid gebracht" of… volgens het schoelje "verduisterd!".
  Ze waren namelijk eerst gefotografeerd en "in beslag genomen!" Maar aangezien ik die schilderijencollectie – er zitten naar mijn oordeel unieke doeken bij – zie for God’s sake je/mijn boek voor wat afbeeldingen! – achtte ik mijn actie gerechtvaardigd terwille van het Nederlandse culturele erfgoed. Ik ga er nu vanuit dat "de verdwenen Mithrasschilderijencollectie" wereldberoemd wordt vanwege de vraag: "Waar is die gebleven?" Er hangt nu alleen nog het door mij geschilderde portret van m’n moeder (en dat had ik net op tijd eerder kunnen redden…..). Zie idem je boek; voorin voor de afbeelding.
  6. Je aanbod om in een caravan te gaan wonen acht ik een aardige grap van je maar ik zag liever dat mijn vermogenspositie werd hersteld door de criminele overheid, en door die nu even tot schadeverdoeding te dwingen. De zaak ligt op het nationale niveau. Ik kreeg namens de Tweede Kamer en Vaste Commissie van Justitie al bevestiging retour dat dit gaat gebeuren.
  Ondertussen had ik wel graag wat nationale aandacht van de Pers voor mijn eenzame strijd. Het voorgaande zou zomaar een "blog" kunnen worden… Ik herinner me van jou ook "verbazing" over een volgens jou "onvoorstelbare uitkomst van een rechtszaak". Misschien valt er iets te combineren?
  Men leze het hele dossier nogmaals via intypen ‘de boze man’ – Maarssen via de Google zoekbalk.
  Allen een prettige dag verder! Groet! JB ofwel… ‘de boze man..!’

 165. Aad Verbaast 2 juli 2009 om 09:31

  @Guus: ik ken enkel de naam die ik zie, en wie erachter zit vindt ik niet zo belangrijk. Ik kan immers enkel beoordelen op wat ik zie (blogs en gedrag).
  Iemand die er een sport van maakt de gebruiksvoorwaarden te schenden is uiteraard verkeerd bezig. Dat resulteerde in het vorige blog ook tot een permanente verbanning in dit geval. Terecht. Nog weinig geleerd zie ik bij terugkomst na een generaal pardon. Een recidivist dus…
  Je laatste conclusie deel ik niet overigens. Er is geen relatie tussen naar mijn mening. De VK heeft nooit actiefs iets gedaan om de kwaliteit te verhogen of anderszins. Zij liet zich enkel aanspreken op wangedrag van bloggers jegens de gebruiksvoorwaarden. Lijkt me ook de enige taak, rest vrijheid blijheid.

 166. Aad Verbaast 2 juli 2009 om 09:43

  @Jan: bedankt voor de info,
  Je verhaal klinkt logisch en het kan een interessante en boeiende juridische strijd worden. Terecht dat je jezelf de kwalificatie boze man geeft. Nog eufemistisch uitgedrukt durf ik te stellen.
  Ik zal het met veel interesse gaan volgen. Wens je uiteraard alle sterkte hier mee.
  Wellicht ter opbeuring een kleine anecdote die me te binnen schoot bij het lezen van jouw verhaal.
  Een man in een gemeente in het Gooi had een enorme spar in zijn voortuin die nogal wat licht wegnam.
  Het kapverzoek werd door de gemeente geweigerd (ouderdom, beeldbepalend etc..). Uiteraard tot zijn grote ontsteltenis.
  Nu was het geval dat de gemeente (ook hier) voor zichzelf weer een prachtig gemeentehuis had laten bouwen.
  Ruim voor de kerst schreef deze boze man een nette brief naar B&W dat gezien het prachtige gemeentehuis het toch geweldig zou zijn als er een grote statige denneboom voor het gemeentehuis zou komen te staan. En dat hij zijn denneboom voor dit nobele doel zou willen schenken aan de gemeente ter verhoging van die feestvreugde.
  Aan dit verzoek werd wel voldaan. Op kosten van de gemeente is de boom er uit gehaald!
  De hele operatie haalde zelfs de voorpagina van het regonale dagblad en de man werd in de bloemetjes gezet vanwege dit geweldige gebaar.
  De moraal van dit verhaal kan je zelf wel bedenken.

 167. jan bouma 2 juli 2009 om 09:55

  @Aad…9:43
  Dank voor je advies. Dat ik gehuldigd zou moeten worden wegens de doorstane ontberingen moge duidelijk zijn! Ook mr. Wendy van der Sluijs van de Raad van State leest dat nu want ik verwees haar zoéven naar dit Vkblog… met overigens ook de mededeling daarin dat mr S.D. Kurz als "mijn advocaat" zich terugtrekt.. .. Enfin.. alle ingrediënten zijn aanwezig voor een ruchtmakende zaak.
  T.k.n.:
  t.a.v. mr Wendy van der Sluijs svp.
  Persvoorlichting Raad van State
  c.c.:
  Weled. gestrenge Vrouwe,
  Met dank voor uw antwoord hieronderstaand gelieve u kennis te nemen van de navolgende discussie op het Volkskrantblog.nl . Ik hoop dat u begrijpt dat ik niet eens in specifieke zin op mijn zaak wil ingaan maar hiermee het algemene belang dien.
  Ik ontving overigens – zoëven – bericht dat "mijn veronderstelde advocaat – Mr. S.D. Kurz" het niet aandurft om mij verder bijtestaan en ik daarom op zoek moet naar een vervanger.
  Inmiddels;
  Met vriendelijke groet verblijvend;
  Jan Bouma
  Villa Mithras
  Als volgt t.k.n.:
  en hier volgde de verwijzing naar 9:03 uur…

 168. Aad Verbaast 2 juli 2009 om 11:20

  @Jan: interessante ontwikkelingen.
  Eigenlijk zat ik te denken: misschien wel een extra reden voor je om toch je eigen blogaccount ook eens echt op te warmen hier. Kan een mooi blog worden als je over deze beslommeringen regelmatig een blogje schrijft (of eenvoudig overneemt van de je andere stukken die je toch al publiceert elders, fluitje van een cent immers). Hoe meer publicaties/media hoe beter!.. Maar aan jou..
  Verder: die prachtige wereldtuin van je, en de daarbij behorende parachtige metafoor die je zo treffend beschreef in je boek krijg nog wel extra diepte gezien dit (voor mij tot nu toe) onbekende verhaal:
  Is de wereld dan inderdaad op bagger gebouwd en mogen de bewoners daar voor opdraaien? En voor de schuld én voor de gevolgen?

 169. jan bouma 2 juli 2009 om 11:38

  @Aad.. 11:20
  Inderdaad! Dat is een juiste conclusie van je –
  quote:
  Is de wereld dan inderdaad op bagger gebouwd en mogen de bewoners daar voor opdraaien? En voor de schuld én voor de gevolgen?
  unquote
  Want: onze rechtsinstellingen worden nu eenmaal genormeerd door "de machthebbers van het moment" en als die corrupt blijken krijg je per definitie EEN CORRUPTE WERELD.
  (De Raad van State leest nu even met ons mee!)
  Wat die "eigen blogvorming" betreft via het Vkblog… ik had eigenlijk gehoopt dat ik samen met jou – en je analytische geest – zo’n blog zou kunnen maken. Mijn casus kan dan als onderwerp dienen of je kent genoeg alternatieven. Op dit moment communiceer ik via Google voor heel Nederland via ‘de boze man’ en de plaatselijke digitale webkrant: http://www.vechtkronkels.nl en via mijn website voor m’n boek.
  En dat gaat niet eens zozeer om die "lokale toestand alhier" – alhoewel ’t Slijk als "natuurgebied" wordt genoemd en besproken. Zie de pg. 181 t/m 183 ! Maar meer over een mondiale aanpak en de survival der mensheid.
  Dus: denk eens na of wij de waarheids- en rechtsvinding in alle scherpte SAMEN weten te herdefiniëren door een Vkblog dat jij initiëert want daar ben je beter in dan ik… Vervolgens schrijven we dan voor heel Nederland, inclusief de Tweede Kamer en de Vaste Kamercommissie van Justitie, de 5 gerechtshoven, de advocaten, etc. opnieuw een wellicht relevante nieuwe rechtsgeschiedenis.
  Verneem graag even…

 170. Aad Verbaast 2 juli 2009 om 11:48

  @Jan: ik heb geen probleem een blog voor je op te zetten aangezien jij als waar digibeet natuurlijk daar enorm tegen opziet.
  Maar het gaat dan wel onder jouw naam en jij levert de stukken aan. Ik wil ze dan wel (als je dat te veel werk is) plaatsen voor je (als ik er ben natuurlijk…).
  Dus dat laatste lijkt me toch een vaardigheid die je uiteindelijk zelf onder de knie moet krijgen. Niet zo ingewikkeld overigens. Ina n/of Maria willen je dat best eens voordoen neem ikan onder het genot van welriekende dampen van een kopje thee en de rottende bagger onder het terras.
  Nodig: inlogcodes (ww + e-mailadres per separate mail uiteraard!!).. foto voor header (min 960 bij 160, dan knip ik die wel even bij), als avatar je eigen hoofd (kan ik wel an je website plukken).
  Dan zijn we al een eind op weg.
  Titel van de blog? En Subtitel? Of zal ik die maar bedenken voor je..
  Kan nog wel leuk worden 🙂

 171. jan bouma 2 juli 2009 om 12:06

  @Aad… 11;48… ik zal er over denken. Vooralsnog een aardige opbeurende gedachte voor je – als metafoor – terzake onze slagingskansen…
  Je weet dat de Rijn afwatert in de Noordzee… welnu.. als het ons zou lukken de Rijn weer terug te laten stromen naar Zwitserland… zijn we geslaagd in onze opzet om de algemeen verbreide corruptie te doen keren… Dus… slaap er nog even over…. Was getekend: ‘de boze man!’
  ps
  Ik verwacht een belangrijk bericht uit Amsterdam. Tot later… je hoort nader. JB

 172. Aad Verbaast 2 juli 2009 om 12:25

  @Jan:
  "Rijn": ik hou meer van meer rëeele doelstellingen..
  De Rijn terug laten stromen lijkt me daar niet onder vallen.
  De rest van de geuite doelstellingen hier door jou en mij hebben meer kans..
  Wordt vervolgd..

 173. jan bouma 2 juli 2009 om 13:08

  Re; beste Aad… 12:25
  Ook ik realiseer me dagelijks dat "slechts de reële doelstellingen" dienen te prevaleren. Nochtans om de hoogte en de betekenis van de barrières te schetsen schetste ik je het voorbeeld van een terugstromende Rijn naar de bron in Zwitserland.
  Kijk!
  Met mijn premisses ga ik uit van allerlei ‘voorveronderstellingen’. Dat is nu eenmaal de functie in ons taalgebruik van "de premisses". Die veronderstelt op basis van allerlei aannames dat een bepaald proces volgens niet van te voren geaccordeerde voorwaarden zich zal voltrekken. De opgave van de vernieuwer in het Recht ziet zich dan geplaatst tegenover de oude en bestaande premissen "die het Recht symboliseren". De vernieuwing erin ontbreekt. Derhalve constateer ik dat… "het nieuwe explorerende Recht GEEN bestaand, rechtsgeldig geacht, referentiekader zal hebben. Onze gehele "rechtspraak" komt slechts zelden tot nieuwe inzichten. Ik herinner mij een zaak – ook via de Afd. Bestuursrecht van de RdvSt zich afgespeeld – dat klagers zich beriepen op een te LAGE WOZ-WAARDE die door de gemeente was vastgesteld… want… de godvergeten gemeente wilde voor een appel en ’n ei die te lage WOZ-waarde "benutten" voor de aankoop van een ten onrechte door HUN afgewaardeerd onroerend goed. De overheid is en blijft corrupt!!!! Voor meer info. en bewijsvoeringen blijft u standby of niet..

 174. Aad Verbaast 2 juli 2009 om 13:17

  @Jan: deze reactie van je (die ik onderschrijf overigens) had zo maar weer een leuk blogje van je kunnen opleveren 😉

 175. Aad Verbaast 2 juli 2009 om 19:25

  @allen: wordt er nog een beetje geblogd of hoe zit dat??

 176. jan bouma 2 juli 2009 om 20:05

  @Ja… Aad, 19:25 maar laat ik niemand in de weg zitten..! Er is hier, zoals vanouds, "ruimte" voor alle onderwerpen…
  (En laat ik nou denken dat "de WOZ" eenieder aangaat, maar misschien is het weer te broeierig en te warm en reageren de hersens daardoor traag en loom…:)))
  ik kijk later of anders morgenochtend wel weer. groet! jb

 177. Cathy 2 juli 2009 om 20:11

  Bloggen? Ik duik liever op dit moment even een zwembad in.
  Een bloggersborrel in het zwembad lijkt mij een goed idee!

 178. Aad Verbaast 2 juli 2009 om 20:51

  @Jan: natuurlijk gaat de WOZ iedereen aan..
  Allerlei (idiote) belastingen zijn er immers aan gekoppeld.
  En belasting is een (nu eens wel) een goed gekozen woord: het is een belasting voor de goedwillende mens op dees aardkloot.
  @Cathy: bloggersborrels zijn aan mij niet zo besteed, maar ik begrijp wat je bedoelt.
  Echter ik heb er een oplossing voor gevonden. Twee maanden acclimatiseren in Zuidelijk Frankrijk.
  Inmiddels geheel gewend aan warmere temperaturen. Kan ik ik iedereen aanraden.
  En als het dan toch te warm wordt: ventilator aanzetten om een mild briesje te genereren.
  Altijd prijs!!

 179. Johan Peters 2 juli 2009 om 20:55

  Leuk dat je mijn meest recente blog hebt toegevoegd aan de groep Actualiteit, maar lid worden: ik ben niet van plan voor één bepaalde groep te gaan schrijven.

 180. Aad Verbaast 2 juli 2009 om 21:04

  @Joahn Peters: uiteraard moet je niet voor één bepaalde groep gaan schrijven.
  Blog over onderwerpen waar je genoegen in schept..
  Ik kijk naar de, en lees de blogs over actuele onderwerpen hier op het blog, en plaats die dan in de groep actualiteiten.
  Het zijn er te weinig per dag naar mijn smaak..
  Die van jou paste er prima in.
  Vriendelijke groeten!
  P.S. Ik ben bezig de widgets in die groep (en bij mezelf) te vullen met actuele nieuwberichten.. duurt nog een paar dagen maar de doelstelling is met het aanklikken van die groep ook meteen alle belangrijke wereldnieuwsberichten onder elkaar te zien.

 181. Anno Zijlstra 3 juli 2009 om 02:52

  je staat bij mijn favorieten

 182. Aad Verbaast 3 juli 2009 om 09:04

  @Anno: mijn morgen begint goed!

 183. jan bouma 3 juli 2009 om 10:22

  @Aad… Je morgen wordt nog beter na lezing van mijn laatste bijdrage (no. 6) terzake ‘de boze man ‘; zie Google en de webkrant http://www.vechtkronkels.nl
  Als we (ooit) misschien nog eens de schurken onder de loep moeten nemen is dit relevante informatie.
  (kopie):
  reactie no. 6 – vervolg – de boze man.
  Voor diegenen die veronderstellen "dat er toch wel enige beschaving aan het College van B&W van Maarssen (en haar ambtenarenmacht) zou moeten worden toegekend" – en dat ik te blameren zou zijn -volgt hierna aanvullende juridische informatie ten behoeve van dat College van B&W van Maarssen. En dat meent zich niet te hoeven storen aan "het misbruik van recht" maar meent ook nog lak te mogen hebben aan het feit: "dat het vaste Rechtspraak is dat ENKEL TIJDSVERLOOP niet voldoende is om rechtsverwerking te mogen aannemen. (E.e.a. i.v.m. mijn niet afgehandeld bezwaarschrift)
  Vgl.: Zie HR, 7 juni 1991; NJ 1991, 708, HR 18 december 1992, NJ 1993, 152, HR 29 september 1995, NJ 1996, 89, HR 4 april 1997, NJ 1997, 420, HR 24 april 1998, NJ 1998, 621, HR 26 maart 1999, 734, HR 1 februari 2002, NJ 2002, 120, HR 18 februari 2000, 540, HR 11 juli 2003, NJ 2003, 551 en HR 20 mei 2005.
  Ik waarschuw dus het College van B&W van Maarssen (en mr. Boekhout) dat, met in achtneming van die genoemde jurisprudentie, u zich schuldig gemaakt heeft aan "het misbruik van recht" door te veronderstellen dat ik "rechtsverwerking" zou moeten aannemen terzake mijn NIET AFGEHANDELD BEZWAARSCHRIFT.
  (Met dank aan de bron: Prof.mr. R.P.J.L. Tjittes van Allen & Overy LLP die hierover een standaardwerk schreef en ook weer Google!)
  Ik verwijs het College vervolgens ook nog naar mijn brief aan de Nationale Ombudsman, idem ik verwijs naar uw schandelijke ingebrekestelling m.b.t. het bieden van een response aan mr. M. Lanen terzake zijn mediationpogingen in 2005. Het ontbreekt u zelfs aan fatsoen om de minimale rechtsregels in acht te nemen alles kennelijk ter bescherming van een falende ambtenarenmacht. Opmerking: Mr. S.D. Kurz vertegenwoordigt mij niet meer.
  Gepost door jan bouma op 2009-07-03 10:12:12 op het Internet……

 184. Aad Verbaast 3 juli 2009 om 11:05

  @Jan: waarom vertegenwoordigt Kurz je niet meer?

 185. jan bouma 3 juli 2009 om 11:30

  @Aad… de zak deed nauwelijks iets..; herhaalde verzoeken van mij voor overleg waren wegens "tijdgebrek" haast niet mogelijk; ik kreeg zelfs geen afschriften van z’n paar faxjes die hij verstuurd heeft, vervolgens kun je ook concluderen uit het feitelijke verloop dat hij heeft nagelaten de (civiele) voorzieningenrechter op tijd in te schakelen met een schorsingsverzoek want dan zou die "executieveiling" ook geblokkeerd zijn… Kortom… de man is z’n afspraken naar mij toe niet nagekomen… Waardeloze vent dus..
  Hoop spoedig iets te kunnen melden over z’n opvolger.
  Wat ook nog een (mogelijke) rol speelt is de overweging "dat hij alhier te Maarssen niet confronterend heeft willen optreden tegen het gemeentebestuur en de plaatselijke belangen…" ondanks z’n verhaal bij intake en aanvaarding dat wel te doen…!
  Want wie met mij optrekt… maakt meestal vijanden voor het leven… die schurken, die vijanden, horen ook in de hel thuis!
  Was getekend: de boze man… die nog steeds ongelooflijk boos is…

 186. Aad Verbaast 3 juli 2009 om 11:37

  @Jan: je moet inderdaad een tijger als advocaat vinden. Maar dat zijn spelden in een hooiberg..
  Ik zal ook eens rondkijken voor je…

 187. Smokey Robbinson 3 juli 2009 om 12:03

  Aad, al heb ik niet echt wat te melden, ik kom even een bakkie halen. Wat reacties van jou gelezen, die doorspekt zijn met droge humor. Stijlbloempjes, beetje English style…de lach van de dag.
  En, Aad weet altijd raad….
  Die blogonderbreking en vakantie heeft je goed gedaan,
  want weer fris er tegenaan.
  Bedankt weer voor de koffie.

 188. Aad Verbaast 3 juli 2009 om 12:24

  @mokey: dan krijg je van mij een dampende kop koffie met een punt erbij.
  Dat het met dit weer goed mag smaken. Punt is nog een tikje fris, komt net uit de friezer. Niet verkeerd met dit (nog) lekker warme weer dacht ik zo.

 189. Cathy 3 juli 2009 om 12:58

  Hoi Aad.
  Ik zou ook heel graag bij jou aan de koffietafel aanschuiven en een iets te koude appelpunt bij de koffie zou ik zeker niet laten staan.
  Is het een beetje uit te houden bij jou in de tuin?
  Geniet van deze prachtige dag.

 190. Aad Verbaast 3 juli 2009 om 13:14

  @Cathy: het is heerlijk hier in de tuin, van harte welkom.
  Er is weer wat zicht nu de jungle is bijgewerkt en ontdaan van welig tierend onkruid na het groeizame weer wat ik had achtergelaten voor jullie.
  Weer een heerlijke dag, alhoewel ik in mijn (ook op deze pagina inmiddels) voorbijschuivende nieuwsberichten las dat het KNMI waarschuwt voor stevige regenbuien vandaag..
  Hier wat later dan in de rest van het land, maar ja dat zijn we toch al gewend 🙂

 191. Cathy 3 juli 2009 om 13:16

  @Jan.
  Hierbij laat ik je even weten dat ik heel goed begrijp dat jij zo boos bent. Het woord "boos" is te zacht uitgedrukt vind ik dus daar maak ik "pissig" van. Niet te geloven wat ik allemaal lees. De één verschuilt zich vaak achter de ander en mensen met toch hele dikke salarissen die beloven zich ergens in vast te bijten en het wel even uit te zoeken voor je, verdwijnen dus weer geruisloos van het toneel zonder iets te hebben uitgevreten. Want daar komt het eigenlijk op neer.
  En dan nog even die vleugel die zij uit jouw huis hebben laten halen en waarschijnlijk onherstelbaar hebben beschadigd. Stonden die lui zomaar onaangekondigd voor jouw neus Jan en was jij dan verplicht hen binnen te laten? Waarschijnlijk heb je het wel ergens geschreven maar is mij dat ontgaan.
  Ja Jan, ik had ook een hele wijze moeder en als er iets tegen zat zei zei altijd:
  "Veel beloven, weinig geven,
  doet een gek in vreugde leven.
  Al ben je begrijpelijk niet in een goede stemming, toch wens ik jou een fijn weekend.

 192. Cathy 3 juli 2009 om 13:30

  Goed zo, die stevige regenbui mag komen hoor. De natuur heeft het heel hard nodig.
  Eigenlijk vind ik dat jij het heel goed bekeken hebt.
  April en mei twee maanden vakantie, dan hier genieten van een prachtige zomer en dan ook nog eens twee maanden "nazomeren". Want dat is de bedoeling toch?
  Fijne dag Aad. Ik schuif einde dag aan tafel bij mijn buren voor de jaarlijkse BBQ.
  Och wat een ellende toch! Ik kan er helemaal niet tegen om dat vlees op een rooster te zien liggen.
  Dat wordt dus komkommertje, worteltje, stokbroodje met Franse kaas en o.k. één wijntje.
  Want als ik maar alles eet wat er op zo’n moment op tafel staat, kan ik natuurlijk mijn figuurtje niet behouden he? Haha, grapje hoor!

 193. Demio 3 juli 2009 om 13:40

  Hoi Aad, leuk dat je weer terug bent. Hebben jullie een goede vakantie gehad?
  Ik vind het jammer dat veel mensen zich niet aan de ‘bedoeling’ van de groepen houden en berichten in de groepen plaatsen die er gewoon niet thuis horen. Of, zoals jij, een bericht in meerdere groepen plaatsen :-))
  Soms is dat terecht, maar ik schat dat veel berichten in vooral in groepen geplaatst worden die goed zichtbaar zijn. Jammer. Dat maakt de groepen een stuk minder leuk om te bekijken.

 194. jan bouma 3 juli 2009 om 14:00

  @Cathy…13:16
  Dank voor je adhesie. Om je vraag te beantwoorden: "stonden ze zomaar voor m’n neus?” Etc. etc.
  Nee, maar daarvoor verwijs ik, qua uitleg, naar het gehele dossier. Je kunt wel stellen dat INDIEN "de rechtsmacht" in zichzelf al corrupt blijkt je ook niet kunt verwachten dat er dan een integere handhaving mogelijk is van "het Recht". Maar al te gemakkelijk probeert men dan te hanteren het idee van de "rechtsverwerking" (zie mijn comment van 10:22 uur hierboven) terwille van de corruptie.
  Je herkent die situatie, van misbruik van recht, bijvoorbeeld wanneer "wegens een vormfout" de werkelijke moordenaar toch vrijuit gaat. Ons rechtssysteem kent anderzijds ook wat waarborgen waardoor die te misbruiken "vormfouten" weer worden tegengegaan. En daat gaat mijn comment van 10:22 uur over…
  De belangen die ik aansnijd zijn enorm. Indien men, de vaste Kamercommissie van Justitie, het Parlement, de Raad van State mij gelijk moeten geven omtrent ‘het misbruik van recht van de handhavers’ (nota bene! En zoals ik dat ondervond), dan zet de mensheid wel een stap voorwaarts ten koste van de criminelen. Maar ja…
  Wiens ingebrachte integriteit weegt dan het zwaarst?
  Zo zou je het ook kunnen stellen.
  Is dat "het belang van een corrupte Staat. of prevaleert dan het belang van de onderdaan van die Staat?"
  Nu acht ik mijn belang gelijkwaardig aan dat van al mijn medeburgers hier in Nederland. Ik ben geen uitgezonden militair die in Uruzgan (Afghanistan) ten behoeve van diezelfde Staat "mag sneuvelen" want het risico van een beroepsmilitair brengt dat met zich mee.
  Nee! Ik ben de Staat! En de Staat representeert mij en m’n rechten! En daarom dienen de schurken verpletterd te worden die dit Prinzip niet snappen! Groet… JB

 195. Cathy 3 juli 2009 om 14:19

  Zo Jan, dat lucht op!

 196. Rene Scheffer 3 juli 2009 om 22:31

  Het zijn er hier zoveel dat ik ook even mijn plas hier doe. Natuurlijk een heerlijk en goed geschreven en vooral ook infoirmatief blog en verder zal ik me kort even verdiepen in de -kennelijke- perikelen in Maarssen

 197. Aad Verbaast 4 juli 2009 om 00:10

  @Cathy: het was wel een aanrdig spektakel met dat onweer en hoosbuien. Ik reed er recht onder vanmiddag weer op weg naar huis.
  BBQ: laat ik nu ook een vegearisch avondje uit eten bij vrienden gehad hebben. Helemaal niet smis mee overigens. Wel binne vanwege de nadrup. Deuren konden gelukkig open blijven.
  En ja, je aangegeven schema is ongeveer hoe we ons dat voorstellen. Het maakt de zomer een stuk langer. Van Mei tot eind September.. Heerlijk!.

 198. Aad Verbaast 4 juli 2009 om 00:16

  @Demio: we hebben een prima vakantie gehad, dank.
  Eens met je dat het niet de bedoeling is dat je blogs niet in groepen moet plaatsen die niet bij die groep thuishoren.
  Maar gezien (voorspeld) dat er heel erg groepen zijn (nu al meer dan 150) kan het niet anders dan dat er nogal wat overlap is. Dat blijkt ook.
  Als ik bijvoorbeeld een fotoblogje maak (wat ik nooit doe) ,dan kan ik die zo in 10 verschillende groepen zetten. Waarom zou ik me dan beperken tot één groep?
  Ik neem me wel voor om mijn blogs enkel in groepen te plaatsen waar ik van denk dat die geheel past in de doelstelling van de groep. En als dat er meerdere zijn. Dus in meerdere..
  Ik heb me voorgenomen mijn eigen "actualiteit" groep echt schoon te houden. Tevens de groep VKblog.
  De "kroeg" blog: daar mag alles in.. Net als in een kroeg overigens: ernst en luim. Net echt. Ook dat past immers.

 199. Aad Verbaast 4 juli 2009 om 00:23

  @Rene: Dank.
  Bij het testen (periode december en maart toen het ontwikkelen even weer op een laag pitje werd gezet, heb ik al veel gewaarschuwd tegen de groepen (en de ‘vriendenmethodiek’ overigens).
  Toen ik bij terugkomst ineens, en tot mijn grote verbazing) zag dat het nieuwe VKblog er al opstond (met deze methodiek) kon ik niet laten mijn problemen er maar meteen uit te gooien. Vandaar deze blog.
  Maarsen: ik heb al geprobeerd Jan te verleiden deze perikelen hier tot eigen blog te verheffen.. Maar Jan is nog niet geheel over de streep.
  Jammer, want het beloofd een spannende feuilleton te worden, waar nu slechts flarden van de "boze man" in deze reactieruimte te lezen zijn..
  Wel een bloedstollend verhaal!

 200. jan bouma 4 juli 2009 om 07:30

  @Rene Scheffer…22:31… Dank voor je aanbod. Er kan mij natuurlijk geen aandacht genoeg voor wezen!
  Lees hierna verder…:
  @Aad….. 00:23….. Idem dank voor je aanbod voor een eigen VKblog alhier maar dit omvangrijke dossier staat (al) te lezen op het grote Internet via de zoekbalk Google en het intypen ‘de boze man’ waarna er ook doorverwezen wordt naar http://www.vechtkronkels.nl . Inderdaad is nu "de politiek" en "bestuursrechtelijk Nederland" hiermee bezig. Een zaak uit het verleden. Bijkomstig detail daarbij is (dat): "na 30 jaar zou er verjaring optreden van die milieumisdrijven!" Mijn stelling luidt echter: "dat nimmer het Recht niet in het geding is zolang…. dat geschaad wordt!" Tenslotte zit ik met een actuele erfenis en met verstrekkende gevolgen uit dat verleden.
  Een rechtsfilosofische vraag luidt dus of: "altijd het Recht in het geding is, en waarbij er geen sprake kan zijn van "verjaring", zolang er rechtsgevolgen zijn!"
  Een ietwat cryptische omschrijving misschien maar ik kan die ONMIDDELLIJK verduidelijken door aan te geven dat de corrupte overheid WEL HET RECHT toepasselijk acht om haar criminele voorgangers te vrijwaren! Dit is een bekende contradictio in terminis.
  Het hoofdstuk – door mij geïntroduceerde novum – of er wel of niet sprake kan zijn van "SCHULDOVERHEVELING" is ook een interpretatie van "het Recht" dat nimmer eindigt en waardoor mijn stelling overeind blijft: "Dat nimmer het Recht eindigt zolang het in geding is!"
  Enfin… zomaar weer wat opmerkingen.
  Voorstel: (herhaald)
  Als jij en ik nu zoveel materiaal aan de hand van dit lopende dossier bij elkaar hebben kan jij toch als geoefende Vkblogger "een groep Rechts- en Wetsinterpretatie" vormen? Ik heb inmiddels toezeggingen voor plenaire behandeling Vaste Kamercommissie van Justitie, het Parlement, de gemeenteraad van Utrecht (die onderzoek zou moeten doen naar het destijds gesloten convenant tussen Utrecht en Maarssen), de Raad van State, de Provincie, de advocaten en bestuursrechtsdeskundigen… en tenslotte hopelijk ook een betere opvolger van mijn vorige "raadsman"……
  Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig om deze "spannende feuilleton" eventjes onder jouw paraplu te scharen! Bovendien herinner ik me dat je er zelf ook mee te maken hebt gehad. Vraagstellingen omtrent "het Recht!". Enfin.. ik hoor wel…; of niet uiteraard. Groet en allen een prettige dag. JB

 201. jan bouma 4 juli 2009 om 08:00

  @Allen… Bovenstaande reactie (no. 200) staat al op het ‘grote Internet’. Zie ‘de boze man’ via Google… en ‘reactie no. 7’. Idem bij http://www.vechtkronkels.nl te lezen… Enfin… U ziet maar! Groet! JB

 202. Ingrid van den Bergh 4 juli 2009 om 09:07

  Welkom terug, Aad en weer helemaal bij de tijd. Zou houden ook wij het overzicht over de cijfertjes.
  Over de groepen: ik zie dat er groepen zijn waar nog berichten in staan uit 2005. Dit vind ik een beetje overdone want wie gaat dat in godsnaam allemaal (nog) lezen.
  Ik zie dat je ook lid bent geworden van "Valt er nog wat te lachen". Ik heb dus wat gemist want pas nu zie ik dat deze (mijn) groep vijf leden heeft. Ik was in de veronderstleling dat ik een bericht zou ontvangen als mensen lid worden van mijn groep; niet dus. Zal eens gaan kijken wie er allemaal inzitten.

 203. Aad Verbaast 4 juli 2009 om 09:24

  @Ingrid: leuk je weer te zien hier.
  Het was mij ook opgevallen wat je aangeeft. Ik viel val mijn stoel van het lachen ("valt er nog wat te lachen") toen ik de enorme lange tabpagina "groepen" doorbladerde en ook zag dat er meldingen instonden van 2006.
  Er bestonden toen nog geen eens groepen!!
  Dus hoe ze aan die wijsheid komen, geen idee.
  In de testfase al gewaarschuwd overigens dat er en/of iets moet zijn dat je deze tab (en de tab vrienden ook overigens, nog groter probleem) zelf kunt opschonen, en de pagina wordt gemaximeerd tot een maximum aantal meldingen. Want wie gaat al die meldien tot diep in de historie allemaal lezen. Niemand toch?
  Enkel hoogstens de meest recente activiteit..
  En die databases maar vullen en vullen, en het systeem maar trager en trager.
  Maar nee. Het is niet ingevoerd….
  Er zelfs nog een schepje bovenop: inderdaad die meldingen uit 2005/2006 (die nooit officiele meldingen hadden kunen zijn) er bij jassen….
  Ik heb me bij je groep aangemeld, omdat ik die groep van toepassing vond voor veel van mijn blogs.
  Dus ik plaats ze er dan maar bij, als ik de blog toepasselijk vindt.
  Mijn subtitel van mijn blog is: "te gek voor woorden".Heeft er naar mijn mening wel een overlap mee.
  Maar als ik er eens een blog bij zet die jij niet vind passen: voel je vooral vrij die er weer uit te gooien. :-0

 204. Aad Verbaast 4 juli 2009 om 09:34

  @Jan: dank weer voor je bespiegelingen, ik volg het met interesse.
  Over contradictio in terminus gesproken:
  Je zegt regelmatig dat gezien dit conflict je gebaat bent bij zoeel mogelijk media-aandacht.
  Vandaar dat ik je adviseerde om de stukken die je (toch al) schrijft ook in een speciaal blog te plaatsen onde jouw naam. Het Vblog wordt immers veel beter gelezen dan "vechtkronkels" en de interactie met de lezers is hier veel intensiever dan bij "vechtkronkels"..
  En de dossier werking is ook veel beter hier dan bij "vechtkronkels"..
  Immers: er is een archief functie bij een blog, al blogs komen netjes onder elkaar te staan, Goed leesbaar etc etc.
  Je kan dan ook een groepje maken zoals je aangeeft.
  Kortom: alleen maar voordelen!!
  Ik heb je aangeboden, het blog op te zetten (en zelfs te onderhouden) voor je onder jouw naam. Maar ga uiteraard niet schrijven onder jouw naam: het is jouw blog!!
  blognaam: "Jan Bouma"
  Subtitel: "de boze man"
  Lijkt me prima passen.
  Denk er nog maar eens serieus over na. Je kan furore maken!

 205. satuka 4 juli 2009 om 10:08

  Ha Aad, lees je nu pas! Leuk dat je er weer bent, je werd node gemist :).
  Ik heb nog geen groep gemaakt.. maar ik zal eens marktonderzoek doen naar de gaten ;).

 206. sLIMME JUF en Brilmansje 4 juli 2009 om 10:13

  Aad, je reageerde op mijn reactie Ingrid van den Bergh 04-07-2009 09:07. Hier hadden wij eigenlijk moeten reageren onder de naam met avatar die je nu boven deze reactie ziet. "Valt er nog wat te lachen" valt n.l. onder het schaduwblog sLIMMERsCHRIJFkUNST. Soms halen wij ze zelf door elkaar en da’s verwarrend voor de lezers.
  Je bent zeer welkom in de groep, zelf vallen wij regelmatig van onze stoel als wij je bijdragen lezen en hoe meer zielen hoe meer vreugde.
  Van de traagheid van het vk-blog hebben wij vaak last, met regelmaat worden we ik eruit gekieperd of kunnen we er niet in komen. we laten het maar over ons heen komen, wie weet verbetert het nog ooit.
  Groet van sLIMME JUF en Brilmansje.

 207. jan bouma 4 juli 2009 om 10:29

  @Aad dank… 9:34 Eerste primaire reactie: het gaat me niet om een "persoonlijke furore" – die kan me niks schelen. Ik wil dat "het Recht" erkend wordt zoals Vrouwe Justitia dat ziet: geblinddoekt en wel en met de weegschaal in haar hand en die in evenwicht moet zijn…
  2) En ik heb ook aan Phyrrusoverwinningen NIKS op het moment dat ik na x-zoveel jaar procederen gesloopt ben en van ellende het einde niet haal… Dan hebben mijn tegenstanders nog gewonnen. Ook daar zijn voorbeelden genoeg van. Ik wil sneller resultaat. Dit betekent sowieso dat de landelijke pers zich ermee moet gaan bemoeien want… met alle respect voor het Vkblog en het Internet… er zijn en blijven (kennelijk) ook allerlei taboes waar "de Pers" zich niet aan wil branden. Je begrijpt dat dit een provocatie is aan hun adres en men mag – graag zelfs – het tegendeel van mijn bewering bewijzen….
  Ik doe een voorspelling.
  – Als er geen moedig parlement is dat begrijpt dat ik de corrupte overheid bestrijd wordt het niks.
  – Als er geen moedige pers en media zijn die dit snappen : wordt het ook niks.
  – Als er geen reacties zijn van "de kiezer" wordt het ook niks..
  Men kan haast de ‘meewarigheid’ en de reacties al inschatten van dat publiek. Je bent een Don Quichotte voor dat publiek. Opnieuw: een provocatie! Laat dat publiek zich (dus) maar horen dat ik ongelijk heb.
  Ik kom er later op terug… om hier dat Vkblog te beginnen… met je hulp. Dank daarvoor.

 208. Smokey Robbinson 4 juli 2009 om 10:50

  Aad Achteraf bezien, maar voor jou met vooruitziende blik destijds, had je een perfect passend concept gemaakt i.c. de kwestie "Blog op de schop". Een waterdicht concept. Heb zojuist via je link hierboven nogmaals gelezen. Die verdwenen alfabetische lijst, met alle bloggers, wordt hier en daar middels een selfmade-avatarverzameling vervangen. Dat is behelpen en niet voor iedereen wenselijk, blijkens de ook vele niet instemmende reacties. De mazen in het blognetwerk en de blogregels maken "wildgroei" mogelijk.
  Vreemd: aan de ene kant aan banden gelegd en anderzijds kan er op los worden gefröbeld. Niet verkeerd als `t maar niet elkaars grenzen overschrijdt.
  Misschien heb jij een visie hierover?
  P.s. leuk om te weten dat je Horowitz ( op mijn blog) waardeerde.

 209. jan bouma 4 juli 2009 om 11:10

  @Aad en @Smokey Robinson.
  Ter kennisneming inzake Horowitz toch even de navolgende link waarin de evenknie van Vladimir Horowitz genoemd wordt door Franz Mohr diens vaste begeleider….. ’t Is gewoon de waarheid. Luister maar en lees de brief van Franz Mohr: http://www.youtube.com/watch?v=dKTrOU-olHE
  inzake Hugo van Neck.

 210. Aad Verbaast 4 juli 2009 om 11:55

  @Satuka: ik heb jullie ook node gemist!
  "onderzoek naar gaten" is altijd een goed zaak. Groepen zijn nu aan wildgroei en gatenkaas onderevig immers.
  @Ingrid/Brilmans/etc.: ook ik haal wel eens identiteiten door elkaar. Mijn oprechte excuses daar voor.
  ver inloggen en er uit gegooid worden: heb ik de laatste paar dagen ook last van. Leuk dat ik welkom ben bij die groep.
  Schrijf ik een blog met een knipoog dan zal ik het in je groep zetten..
  @allen: Ik ben trouwens al uit één groep gegooid.
  Een groep van Lidy met de naam Opiniemakers. Een veelbelovende groep dacht ik zo (meen ik echt).
  Met de veelbelovene suntitel: "Onze slogan: jouw mening telt"
  Niet dus. Want mijn daarin geplaatste blog (deze, waar ik toch duidelijk een mening verkondig, zoals altijd) telt helemaal niet!!!!! Werd er gewoon uitgeknikkerd..
  Kan het nog gekker worden?

 211. Aad Verbaast 4 juli 2009 om 12:00

  @Smokey: Ik heb er wel degelijk een visie over en tijdens de testfase vele waarschwuwingen gegeven tegen merkwaardige ‘studeerkamervondsten’ van de ontwikkelaars.. Het zla geen verrassing voor je wezen..
  Ik zie nu dat veel van mijn waarschuuwingen bijvoorbeeld over groepenmethodiek en vriendenmethodiek gewoon waarheid worden. Lees de recente blogs (vele de afgelopen dagen) die verschijnen over vriendenperikelen maar eens. Allemaal voorzien dat dat zou gaan gebeuren. Zelfs in de testomgeving heb ik er blogs over geschreven al daar… Maar eigenwijs dat ze zijn…
  Ik kom er later in blogjes nog wel op terug (of niet natuurlijk).
  @Jan: Later zal ik je gegeven link eens lezen.. Vandaag af en aan hier.. Nogal veel andere bezigheden.
  Over dat Blog: ik hoor het wel.. Of niet natuurlijk.
  Kwestie van kansen krijgen en grijpen Jan.
  Alle beetjes helpen..

 212. Aad Verbaast 4 juli 2009 om 12:14

  @Smokey: als je dan toch aan het teruglezen bent (blog op de schop) dan zou je toch ook even het vervolg terug moeten lezen van die blog: "bloggen is geen wedstrijd en behoeft dus geen jury"
  (zie rechts in infoblok de link er naar toe..).

 213. jan bouma 4 juli 2009 om 13:56

  @Aad….12:00
  In dank aanvaard ik je voorstel voor dat Vkblog onder de titel:
  Jan Bouma
  ‘de boze man’
  Hiermee wordt misschien dan de geboorte aangekondigd van "een gevreesd Vkblog" dat zal gaan over de Rechts- en Waarheidsvinding en ons Recht in het algemeen. Derhalve nodig ik nu alvast eenieder uit tot deelname in deze "groep" die "het Recht" – als basisvoorwaarde voor ons bestaan – op waarde weet te schatten en daarover ook een mening heeft.
  Per definitie zijn dat NIET ALLEEN DE JURISTEN maar dat bent u – als het goed is – allemaal.

 214. Aad Verbaast 4 juli 2009 om 14:44

  @Jan: gefeliciteerd Jan.
  Geef me even wat tijd (een paar dagen en dan gaat het een historische dag worden hier).
  En een blog van Jan.. En een groep van Jan..
  De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Zo zie je maar weer.

 215. draver 4 juli 2009 om 17:00

  Welkom terug

 216. Aad Verbaast 4 juli 2009 om 17:26

  @Draver: dankjewel.. Ik kom binnenkort weer bij je langslopen..

 217. Rubio 4 juli 2009 om 19:08

  Aad; Bezweet en wel, na het grasmaaien en andere nodige klussen, kom ik even een pilsje bij je halen.
  Vraag me af; Waar blijft die ‘ouwe hap’?
  Heb jij dat nou ook?
  Niks bijzonders verder, ik laat alleen wat van me horen..

 218. Aad Verbaast 4 juli 2009 om 19:40

  @Rubio: vandaag is het toch flink afgekoeld, net als dat pilsje overigens.
  Ideale dag eigenlijk.
  Die ‘ouwe hap’ en waar die blijft.. Gezien mij kookkunsten staat die ouwe hap hier nu op tafel en gaat weer als vanouds verorberd worden!
  Drink een pilsje mee.. als ouwe hap..

 219. Smokey Robbinson 4 juli 2009 om 20:31

  Aad 12.14 Ook die link heb ik herlezen om het geheugen op te frissen. Nogmaals, je had die vooruitziende blik die bewaarheid is geworden. Jouw conclusie hieronderaan, blijft stand houden
  want komen er regels, binnen de kortste tijd is men(ik ook dus) dat weer grotendeels vergeten. Net als ieder vogeltje zingt, zo ook de blogger. De aard van het beestje.. hebben we allemaal. Ieder op z`n eigen manier en daar doen we het mee. "
  Anders is het als het om fatsoensnormen en waarden gaat. Daarmee zet een ieder zichzelf neer (ook ik) en het is take it or leave it. Enige koerscorrecties mogen kunnen, naast het respecteren van ieders mening. Er valt niet af te dwingen en daar ligt de grens van de vrije meningsuiting. De een zal dat wat meer voelen dan de ander. Moedwillig honen zet geen zoden aan de dijk. Iemand die z`n best doet er wat van te maken is voor mij herkenbaar in het geschrevene.Iemand die moedwillig een stoot onderde gordel geeft eveneens. Ook daarin zijn grenzen van het fatsoen.
  Soms zijn er misverstanden. Goed lezen wat de ander bedoelt helpt vaak.
  De afbevelingsknop…tja, heb er persoonlijk geen noodzaak in gezien, jij hebt er een uitgesproken mening over. Kunst daar ook naar eer en geweten mee omgaan, maar sommigen ook niet. Ik gebruik de rode pijl nooit en geef desnoods een reactie.
  Mijn grens ligt daar waar mensen anderen (moedwillig) pijn doen ofwel goedkeuren dat mensen dit doen.
  Samen sterk, weet je wel…
  Ik besef terdege dat ik niet blogs maak waarbij ik m`n nek uitsteek, behoudens als het gaat om kwellen van personen of dieren. Er zijn onderwerpen die je beter aan een ander kunt overlaten. Ieder z`n specialiteit. Wat mij brengt op jouw uitspraak dat je de peren en appels niet kunt vergelijken, noch bij elkaar optellen.
  JOUW CONCLUSIE:
  "De onthutsende conclusie kan dan ook niet anders zijn dan:
  Ga niet voor de bloggers/lezers bepalen wat kwaliteit is en pretendeer ook niet dat er iets objectiever is of "slimmer" zou zijn. Het kan niet, probeer het dan ook niet "
  Aad, ik onderschrijf dit van harte.
  P.s. Mocht ik ook tot de öude hap"behoren (inmiddels de 300 blogje gepasserd in een jaartje) dan doe mij ook maar een koud pilsje. Proost!.

 220. Rubio 4 juli 2009 om 20:38

  Aad; Nou flink…..ik zit nog steeds ondanks twee fans, een horizontale en een verticale, nog behoorlijk peentjes te zweten.
  Dat wordt wèèr een nachie drijven onder die verdomde ‘klamme lappen’..
  Nog een pilsje met jou en Smokey gaat er dus wel in… als de (bijna) enig overgeblevenen van die ‘ouwe hap…’
  WJ-tje schijnt weer blog/PC problemen te hebben en Nelus vindt er niks meer aan met die nieuwe groepen-opzet.

 221. Aad Verbaast 4 juli 2009 om 20:53

  @Rubio: na een lange afezigheid moet alles (inclusief ikzelf) weer langzaam op gang komen.
  Ik was al verbaasd dat de ‘oude hap’ me zo snel weer gevonden had. Inclusief jezelf.
  D meeste zijn toch echt wel weer langsgekomen voor een babbel (gelukkig).
  Nog niet met de frequentie die was. Maar dat komt wel weer..
  Ik hoorde wel van ‘" telmiep" dat de servers weer veel extra moesten ronken. Kijk dat is een goed teken.
  We gaan er weer goed tegenaan. Ernst en luim weet je wel. Smokey, Rubio: de drank staat te smachten geleegd te worden.

 222. Aad Verbaast 4 juli 2009 om 20:59

  @Summer: ik deel geheel je overdenkingen.
  De kwestie is echter ook dat als je een nieuw blog ontwerpt je goed moet overdenken wat je wilt, vanuit de schoenen van de blogger.. Ik heb mijn bedenkingen of dat oprecht is gebeurd.
  Verder als je dan als ontwikkelaar iets bedenkt, dan ga ik als tester de functionaliteit ook testen of iemand van die functionaliteit misbruik kan maken.
  Je kan als ontwerper natuurlijk er van uitgaan dat niemand dat doet. Een utopienatuurlijk. De verre meerderheid zal dat ook niet doen. Maar een kleine minderheid kan veel ellende veroorzaken.
  Deze gedachtengang van me, zo is gebleken, was een brug te ver voor ze..
  Vandaar dat een aantal potentiële ellende dingen ook ellende blijken te worden.
  Maar om niet al te mopperig over te komen: er zijn ook wel dingen sterk verbeterd. Dat moet ook gezegd worden.

 223. jan bouma 4 juli 2009 om 22:29

  @Aad 14:44….. Thanks again. Als ik wat kan doen hoor ik het wel… Meen zo hier en daar al wat schoten voor de boeg waar te nemen of… iets tussen de regels door te lezen.. Enfin… Ik hoop op voldoende response van eenieder als het blog van start zal gaan… Tot morgen…En….. take it easy…. JB

 224. Aad Verbaast 4 juli 2009 om 22:31

  @Jan: even geduld, het gaat wel wat worden, ga maar eens denken wat de tekst van je eerste blog gaat worden.
  Belangrijk, zo’n eerste blog hier..

 225. Smokey Robbinson 5 juli 2009 om 01:18

  Aad, 20.59 Nou nee, mopperig ben je allesbehalve, wel reëel. Daar zit ook nog een klein schoenwringertje. Volkomen met je eens dat de meeste bloggers integer bloggen, lief zijn voor mekaar, soms erg lief, (met de allerliefste groeten en kusjes en knuffels en klapzoenen:)))) maar dat heb ik liever dan het tegenovergestelde :)) Vermoedelijk zal `t ego van sommigen er mee te maken hebben dat er opeens spaanders moeten vallen. Ik ken geen competitiedrang, wellicht een tekortkoming , maar…. `k heb er geen last van. Utopisch is voor mij op een prettige manier met elkaar omgaan. Softy, hm…. dat ook weer niet dacht ik, maar ik ken mijzelve, voor 95 procent dan. De resterend vijf procent hoop ik nog te leren.
  Ach, neem `t maar een beetje ernstluimig ( een woord dat ik onlangs had uitgevonden) op.
  Tussen de regels door lees ik ook op diverse blogs veel doorgestane ellende. Zoals bijvoorbeeld ook Zilvertje over dingen schrijft. Hartverscheurende situaties over allerlei mensen. En als er dan iemand zich weer luidkeels op z`n tenen getrapt voelt en dat op het blog gaat uitdragen en nooit eens compassie kan opbrengen voor een ander, dan denk ik kom op, er zijn ergere dingen. Gepaste bescheidenheid op z`n tijd, vind ik bewonderenswaardig. Maar de mensen die het meeste doormaken klagen niet en nooit en dat raakt mij, dat kan ik tussen de regels lezen. Dat vind ik ook waardevolle blogs, die emoties raken. Ik kan er veel van leren…Ik denk weleens terug aan jouw serie blogs die over dit soort dingen gaan.Veel bloggers waren erdoor geraakt en dat is bijzonder positief.
  Wel dit ontboezemd hebbende neem ik een ferme slok van het door jou aangeboden biertje.
  Proost!

 226. Aad Verbaast 5 juli 2009 om 02:01

  @Summer: eens met je mijmeringen onder het genot van dat koele frisse biertje.
  Ik verbaas me ook over de lengte van sommige tenen die soms uitnodigend klaar staan om op getapt te worden, of zelfs al met een klein gebaar zich betrapt voelen.
  Het zegt meer over de personen die betrapt worden in dat geval dan de in zijn ogen trapper.
  Ik heb er inderdaad meerdere malenover geschreven, over dat merkwaardige verschijnsel. Direct en in het algemeen.. Ik kan nog slechts in verwondering toekijken.. en het gadeschouwen als het op mijn weg komt.

 227. jan bouma 5 juli 2009 om 10:27

  @Smokey 1:18
  Er is, denk ik, een fundamenteel verschil tussen "klagen" en "aanklagen". Het…. ‘J’accuse!" van Zola.
  Ik laat het even hierbij want ik heb nu ook – dankzij Aad – een Vkblog onderhanden waarin bovenstaand verschil in de betekenis tot uitdrukking zal worden gebracht.

 228. Aad Verbaast 5 juli 2009 om 10:43

  @Jan: Kijk ik heb er nu al spijt van dat ik dat gedaan heb. Je was altijd goed voor een babbel (of zelfs preek) hier, en nu ga je naar je eigen weblog. Terwijl er nog niet eens een blog van je opstaat.
  Het kan verkeren..
  Mar ik wens je uiteraard veel succes, het heeft even geduurd je zover te krijgen, maar het VKblog al op zijn grondvesten gaan schudden!
  En de gemeente Maarssen natuurlijk!

 229. nelus 5 juli 2009 om 11:18

  nou daar komt zelfs nelussie voor uit zijn koele plek onder de bosjes.
  Het wonder is geschied. Jan Bouma op het blog.
  Aad: je bent een kunstenaar. Dat je dat voor elkaar hebt gekregen.
  @Rubio: een miauw van nelussie om het hoekje.
  En een hartelijke groet natuurlijk voor die "ouwe hap" Ze komen uiteindelijk allemaal weer terug.

 230. jan bouma 5 juli 2009 om 11:21

  @Aad… 10:43… hoop werkelijk niet dat we misverstanden hebben met mijn opmerking van 10:27 !! Of had ik dat niet mogen zeggen? Ik begrijp werkelijk niets van je reactie en dus… verklaar je nader svp.
  @Nelus… met groet begroet!

 231. nelus 5 juli 2009 om 11:25

  waar kunnen we je vinden jan ? En uiteraard: een hartelijke groet terug.
  Voeg ik je toe aan mijn favorieten. Alhoewel, dat moet je eigenlijk eerst vragen he. Of je dat wel wilt.

 232. jan bouma 5 juli 2009 om 11:36

  @Nelus… dank voor de ‘favorietentoevoeging" ; kreeg via de Weblogredactie daar al een paar meldingen over… maar ik snap even niets van @Aads reactie dus laten we eerst even trachten die op te lossen over een mogelijk misverstand tussen hem en mij… Misschien had ik het ‘tromgeroffel van de aankondiging" achterwege moeten laten…? Ik weet het niet. We zien wel… prettige dag verder. (En eenieder is uiteraard welkom zo dadelijk op dat operationele blog… Dat spreekt!)

 233. Aad Verbaast 5 juli 2009 om 12:13

  @Jan: ach Jan, mijn reactie van 10:43 (en in reactie daarop de jouwe van 11:21 en 11:36): "humor meneer Sonneberg".. Laat daarmee een niet-misverstand uit de wereld geholpen zijn!
  Ik wens je natuurlijk alle succes Jan met je blog.. De bloggers die je als favoriet bestempelen staan al te dringen, en te trappelen van ongeduld uitkijkend naar je eerste blog! 🙂

 234. Aad Verbaast 5 juli 2009 om 12:44

  @Jan (en @allen natuurlijk):
  Jan zijn eerste eigen blog staat er op!!
  Een historische dag!
  Gratis consumptie aangeboden vanwege dit heuglijke feit… 😉

 235. jan bouma 5 juli 2009 om 13:40

  Dank Aad,,, 12:44
  Dank voor je inspanningen. En in aansluiting:
  Ik probeer altijd binnen het uur te reageren. Ik zou zeggen… allen die mij wensen te becommentariëren offreer ik in je kroeg een hele fles van zus en of zo al was het "Jack Daniels whiskey", een kopje koffie kan ook. Sommigen vinden die coffeïne ook nog gevaarlijk… voor hen heb ik dan ook nog karnemelk in de aanbieding… Grapje…. grapje… JB

 236. Smokey Robbinson 5 juli 2009 om 13:41

  Aad 2.01, wijze woorden maar het vergt een (lange)weg om tot jouw inzichten te komen. "Ecce Homo", Zie de Mens… wees toeschouwer. Dan ben je geen deelnemer. Nou ja, men hoeft niet overal aan mee te doen.
  We schrijven 5 juli 2009. Een mijlpaal voor @jan bouma die, beter laat dan nooit, start met zijn eigen blog. Betekent dat ook dat je nu minder vaak, of niet meer, op andere bloggen zult participeren? Je zult het nog druk krijgen, bij alle onderhavige bezigheden.
  Succes met dat alles!
  Gefeliciteerd met je blog. Waar is het trouwens te vinden. M.a.w. een link graag.
  Proost op deze mijlpaal!

 237. nelus 5 juli 2009 om 13:43

  en nu nog even zeggen waar ik jan kan vinden s.v.p.
  Niet op Jan Bouma en niet op boze man dus waar wel dan jongens van me ?

 238. nelus 5 juli 2009 om 13:47

  ik heb je al gevonden Jan. Ook ik word met de dag slimmer op dit blog.
  Via een omweggetje, omdat je mij in de favorietenlijst had gezet.
  Via die melding kom ik op jouw blog.
  Gefeliciteerd. Mooie foto ook. Die Aad is toch een wonder. Of niet soms >?

 239. Cathy 5 juli 2009 om 14:26

  Ha die Aad!
  Goed gelukt dat blog van Jan. Hij was er inderdaad aan toe en jij ook denk ik.
  Ik heb daar al een reactie geplaats om te kijken of het allemaal goed werkt en ja hoor, alles doet het prima.
  Fijn dag verder. Cathy.

 240. Aad Verbaast 5 juli 2009 om 15:54

  @Summer: je kan Jan eenoudig vinden, hij staat uiteraard bij mijn favorieten, onder Jan Bouma.
  En inderdaad een mijlpaal!
  En als Jan een beetje gewend (goed inloggen en zo) is dan kan je gewoon op zijn naam klikken..

 241. Aad Verbaast 5 juli 2009 om 15:55

  @Jan: ik neem toch wel aan dat je toch zeker even regelmatig langskomt hier. De koffie blijft klaarstaan hoor.. Met een punt erbij die altijd te maken is natuurlijk.

 242. Aad Verbaast 5 juli 2009 om 15:56

  @Nelus: alweer een reden om weer eens vaker langs te surfen.. We rakelen de boel hier wel een beertje op. 🙂
  Waar blijft WJ-tje toch??

 243. Aad Verbaast 5 juli 2009 om 15:56

  @Cay: ik zag dat jij hem al gevonden had..
  Fijne dag verder hier en elders.
  Het is een prachtige dag immers!!

 244. jan bouma 5 juli 2009 om 18:30

  @Aad… 15:55 …..heb hier redelijk versaagd. Alles tengevolge van veel drukte elders… Maar ik kom weerom.

 245. Rubio 5 juli 2009 om 19:17

  Goedenavond allemaal, allereerst een grote koude pils…!!
  Hoewel het hier inmiddels weer is opgefrist, buiten……! Binnen is het nog niet te harden op die ‘schuit’ van me.
  Als vanouds gezellig hier.
  Heb inmiddels gereageerd bij JB en krijg de indruk dat ie er aardig mee in z’n nopjes was/is.
  Gelukkig woon ik niet op vervuilde grond maar op schoon water, hoop ik…….!
  Anders zou ik ook een blog moeten openen…..ehm c/q haha……en daar heb ik helemaal geen tijd voor…..
  De grote koude pils is inmiddels op, nog eentje graag Aad..
  Ach doe maar een rondje..

 246. Aad Verbaast 5 juli 2009 om 20:50

  @Rubio: laat ik nou net op het nieuws zien dat er flinke regenbuien ergens op jouw kop vallen, daarachter wordt het echt fris..
  Nou hier nog een heerlijke 24-25 graden. Die koude pils laat zich goed smaken uiteraard..
  Ja, die Jan.. die gaat er voor.
  Geen kruimelwerk natuurlijk 😉

 247. Aad Verbaast 5 juli 2009 om 20:51

  @Jan: het is vergeven. Een historische dag natuurlijk voor je. Met succes, kan ik wel zeggen ook nog.
  Ik zie je wel weer verschijnen!
  Nu nog inloggen ’s morgens op de VKblogpagina, en dan kom je temninste uit op je blogpagina.
  Als ik nu op je naam klik kom ik op je Mithrasite uit.
  Er is nog veel te leren Jan 🙂

 248. jan bouma 5 juli 2009 om 21:21

  @Aad… 20:51… Ten eeuwige dage zullen mij de domheid vergeven worden dat ik weiger me te verdiepen in jullie – voor mij onbegrijpelijke – jargon. Bij mij reist de postkoets nog. Vliegt er misschien een postduif. De eeuwen trotserend van het "moderne gejacht’ . Echte communicaties hebben er niets mee te maken. Ook het ‘smssen’ weiger ik. De mobiele telefoon deed ik al de deur uit eind jaren ’90 want nergens was je meer veilig voor die krengen. Kortom.. Ik bepleit wat introspectie ‘on the spot’ en ook reflectie maar waar is nou dat comment gebleven dat ik plaatste bij Off-topic…? Ik snap er geen f*ck meer van..
  Ach!… Ik snap het al! Dat staat natuurlijk op m’n eigen Vkblog! Ter meerdere glorie van Off-topic natuurlijk! Alleen hoe vind ik nou weer m’n eigen Vkblog terug? Nog graag een grote en koude Pils…!

 249. ramirezi 5 juli 2009 om 21:36

  Al met al heb ik het idee dat ik weinig naar de groepen kijk en meer naar de ‘bekenden’. Bij gebrek aan een beter systeem….

 250. Aad Verbaast 5 juli 2009 om 22:29

  @Jna: het lijkt alsof je inmiddels bezoedeld van geluk over het eclatante succes van je introductiedagblog aan het ijlen bent geslagen..
  Dat is ook wel uniek te noemen: Jan start een blog en kan zichzelf daar ook niet vinden. Ergens was het te verwachten..
  Moet ik je er even bij helpen?
  "Off-topic": die zal je reactie wel gewist hebben, of je zelfs inmiddels verbannen al daar.
  "inloggen" is toch geen jargon voor je?
  Wat doe je als je ’s morgens je PC aanzet en naar de VK gaat?
  Precies: inloggen..
  Voortaan: eerst op de VKblog inloggen (daar staat rechts bven een zwart vakje, waar in staat: "inloggen/registreren", daar op klikken en de rest wijst vanzelf…
  Tjonge, jonge zeg..
  Hoeveel flessen champagne heb je al op?

 251. Aad Verbaast 5 juli 2009 om 22:30

  @ramirezi: voor mij is het dat ook geworden, bekenden en een handig kijk- en dus zoeksysteem voor hen

 252. Rubio 5 juli 2009 om 22:59

  Aad; Champagne? Er valt toch niks te vieren in Maarssen, me dunkt zeg…
  ’t Onweer is H’veen ook net gepasseerd zie ik…alles weer overleefd?
  Nog steeds 28 gr. binnen, doe maar een kouwe Cuba Libre met ijs en citroen!!
  En mochten alle dames nog passeren, voor hun het oude recept, Grand Cru, Rothschild enzo…..

 253. jan bouma 5 juli 2009 om 23:12

  @Aad…22:29… Volkomen mis. Ik begin ’s ochtends met een paar koppen koffie… en zet de computer aan voor wat reacties uit de wetenschappelijke wereld… Daarna kijk ik pas wat er gebrabbeld is op de Vkblogs… Snuif eens diep en haal adem… en merk dat je m’n humor niet gesnapt hebt.. NADAT je m’n hele boek gelezen zou hebben…
  @Rubio… Gelijk! Voorlopig geen champagne. Maar kijk even op m’n blog – dankzij Aad – wanneer die misschien gaat stromen. Tot morgen. Zowel hier als op eigen honk… Dankzij Aad…. Ja dat wel.
  Het spamwoord omgedraaid blijkt: TOGA… en dat acht ik een goed teken want de toga’s van de rechterlijke macht moeten hun outfit maar eens waar gaan maken…

 254. Aad Verbaast 6 juli 2009 om 00:40

  @Rubio: alles gaat meestal aan H’veen voorbij. Zo ook dit vermeende onweer. Ik heb geen klap gehoord noch een flits gezien. En het is nog 22 graden buiten, niet verkeerd hier!
  En voor jou nog een tip: raampje open zetten? Of toch maar gewoon een zak met ijsblokken op je hoofd, in je bed en in dat grote glas vol CL!
  @Jan: je bent toch ongelooflijk eigenwijs. Ik zou er haast ook een boze man van worden.
  Ik had hier boven over inloggen..
  En nu begin jete oreren over TOGA en anti-spamwoorden.
  Een van de grote voordelen van je eigen blog is dat als je ingelogd bent, je niet meer zo’n verdraaid (letterlijk en figuurlijk) spamwoord hoeft in te tikken..
  Wen dat nou eens aan in te loggen met je (blog) emailadres en wachtwoord.
  Tjonge jonge zeg..
  Ik zag wel even op je teller (had die al gevonden) dat er vandaag (to nu toe) al 200 keer naar je blog is gekeken (zonder jou).
  Dat is helemaal niet verkeerd voor een blog new-bie…
  Toch maar champagne?

 255. Jan Bouma 6 juli 2009 om 01:17

  Ik wens u allen een goede nacht. Morgen is er namelijk weer een dag.

 256. Aad Verbaast 6 juli 2009 om 01:33

  @Jan: hehe, eindelijk met foto (en wat een mooie)!!
  Ook goede nacht Jan, het was een mooie dag, morgen wederom natuurlijk, of niet. Dat zien we dan wel weer.

 257. jan bouma 6 juli 2009 om 07:31

  @Aad… & @allen…
  me dunkt dat de nacht goed is verlopen… nu deze dag nog… groet… en tot later! jb

 258. Aad Verbaast 6 juli 2009 om 09:48

  @Jan (ik schreef ook al bij op je blog: Ik ben trots op je: zomaar echt ingelogd op het VKblog!!
  En vanmorgen alweer!
  Je schijnt het in de gaten te krijgen hoe een en ander werkt, geweldig. Er zal een wereld voor je open gaan. Met bijzondere mogelijkheden, die je nu ook zelf in de hand hebt.
  dets different koek!
  Kortom: voortaan ronddwalen op je eigen blog en elders op het VKblog, maar dan wel ingelogd!

 259. paco 6 juli 2009 om 10:41

  Ben lid geworden van je stamcafe.Mee in de vaart der volkeren

 260. Aad Verbaast 6 juli 2009 om 10:43

  @Paco: als vrijwillige optreden barman kan je natuurlijk daar niet omheen!
  Beat it? Nee dus: eat it.
  Nieuwe menukaart? 😉

 261. Rein-john Scholtens 6 juli 2009 om 12:15

  Beste Aad,
  Crikey!!! Tweehonderdenzestig reacties! Ik heb ze niet allemaal gelezen. Het bewijst wel dat jouw bijdragen duidelijk in een behoefte voorzien. En alle moeite die jij je getroost om het allemaal voor elkaar te krijgen en te houden is best een compliment waard.
  Ik heb zelf niet zo veel met groepen. Toch ben ik lid van twee groepen. De SF/groep en de boekengroep.
  Meteen maar een gedicht over groepen dan!
  Groepen.
  Ik hou niet zo van groepen,
  Ben liever maar alleen.
  Ik moet steeds harder roepen,
  want in de groep is één er geen.
  Als je ernstig na wilt denken,
  over leven of over dood,
  als je jezelf wat rust wilt schenken,
  val dan liever uit de boot.
  Laat dan de groep de groep maar zijn,
  en volg je eigen ik.
  Smeed je plannen in het geheim,
  blijf jezelf tot de laatste snik
  Want anderen zijn vaak hinderen,
  jouw hel, jouw vagevuur,
  waarin het “ik” moet zinderen,
  tot zijn allerlaatste uur.
  Daarom, luister alleen naar de wijze,
  die liefde en tederheid preekt,
  en die ver van de pronkpaleizen,
  de draak met de “rijken” steekt.
  Hier sprak dus uw zelfbenoemde salonanarchist – helaas zijn er geen andere – die deze orde niet als zijn orde beschouwt en die slechts de macht van de wetenschappelijke deskundigheid erkent, uitgeoefend door liefdevolle en betrokken mensen.
  Ik hoop nog veel bijdragen van jouw hand te lezen.
  Groeten.

 262. Aad Verbaast 6 juli 2009 om 13:16

  @Beste Rein John.
  Een fraai gedicht over groepen, je schud het blijkbaar zo uit de mouw!
  Hulde en zeer gewaardeerd!

 263. Rubio 6 juli 2009 om 13:22

  Aad 00.40;
  Het gaat inmiddels weer wat beter met mijnheer Droge……((geen umlaut, ook geen accent aigu, op m’n (goedkope) keyboard, heb jij enig idee hoe dat tevoorschijn te halen..?))
  Druk,druk; Kleine wasjes, grote wasjes…….Allemaal ‘klamme lappen’……!

 264. Aad Verbaast 6 juli 2009 om 13:53

  @Rubio: het doet me goed te horen dat er nog ergens goed werk wordt verricht!
  Tja, die vermaledijde umlaut..
  Ik doe het als volgt
  " intypen (shift+’) en dan meteen de letter intikken waar die bovenop moet..
  Even testen: ü, ö Dröge.. en verdraaid: de wonderen zijn de wereld nog niet uit..
  Eind van de middag een vakantiebijdrage.. Ik moet per slot van rekening de groep actualiteit even vullen..
  Evenals andere groepen.
  Ik ben per slot van rekening een mopperaar er over (en over andere dingen), maar men zal mij niet er niet op kunnen betrappen dat ik er niet alles aan gedaan heb er da toch maar een succes van te maken 😉
  Vanaf nu ben ik en route..

 265. Aad Verbaast 6 juli 2009 om 19:31

  @allen: de volgende vakantieblog (ik blijf actueel natuurlijk) staat er weer op:http://www.vkblog.nl/bericht/268140/Nationale_volkssport%3A_het_campinggluren.
  "Nationale volkssport: het campinggluren."

 266. wj-tje 7 juli 2009 om 12:05

  leg eenmaal uit hoe je met
  1. een angelßsackisch toetyenbord
  2. een duits toetsenbord
  3 een kut volkskrankt navelstaarder die dat niet accepteert
  4 ik niet direct bij mijn eigen weblogje kan komen
  5 alsmaar moet inloggen
  6 de volkskrankt alsmaar komt met een verouderde browser
  7 die lui lopen met hun kop in de wolken
  8. complete ergernis
  9. 70 km over de grens, barstens vol met nederlanders
  10. En de Volkskrankt begrijpt er nog steeds niets van

 267. Aad Verbaast 7 juli 2009 om 13:16

  @WJ-tje: hé je kan weer reageren!!
  Tja, hoe ik dat allemaal kan uitleggen, het zal niet meevallen…
  Toetsenbord: je hebt een nieuw toetsenbord voor 10 euri..
  Toetsenborden kan je ook instellen.. Maar dat is wat ingewikkelder.
  Verouderde browser: updaten naar laatse versie? Of een andere installeren, gratis is firefox.. Veel gebruikers en werkt prima.
  Verder: pop-ups uitschakelen..van deze site.. (vkblog.nl)
  Ingewikkelde vragen rond VKblog kun je stellen bij Kokopelli.. Die geft je altijd een antwoord meveel kennis van zaken..
  P.S.: ik zag je laatste blog.. Iets werkt er dus wel!!

 268. Rubio 7 juli 2009 om 16:00

  Haha, ‘iets’ werkt er dus wel…!

 269. Aad Verbaast 7 juli 2009 om 16:32

  @Rubio: :-))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: