Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Alle “waarom blog ik?” blogs

Ter gelegenheid van een mijlpaal op het vkblog, het overschrijden van het blog met ‘rugnummer’ 250.000,  werden bloggers uitgenodigd een blog te schrijven met als titel : “waarom blog ik?” 7 maart 2009 12:00 uur was het zover. vele bloggers barstten los. het feest ook.

Hier een lijst van de blogs die ik voorbij zag komen. Een lange lijst die een bijzonder inkijkje geeft in de diversiteit van bloggers en dus ook hun motivaties. En dat maakt bloggen ook zo boeiend. Voor ieder wat wils immers.

Een historische lijst van een historische dag. “Ter leering ende vermaeck”. Er is weer waarde toegevoegd aan het VKblog deze dag. Dank daar voor aan alle deelnemers. Jullie blogs zijn hier voor altijd vereeuwigd. Een plek in een archief van en voor bloggers.
 
Bijzonder voor mij was ook dat ik meerdere bloggers links en rechts heb zien reageren in de trant van: “ik kom, gezien de inhoud van je blog, graag vaker bij je lezen”. Dat maakt het VKblog springlevend, en geeft de meerwaarde die vele bloggers ook zoeken: de interactie. Boeiend en bindend.

Voor nieuwe bloggers zijn deze blogs ook interessant. Niet alleen de inhoud van de blogs, maar ook de reacties erop. Een introductie? Inspiratie? Een kennismaking? Een feest van herkenning?

Gezien de standaard titel “waarom blog ik?” heb ik er voor gekozen dat stuk van de titel niet weer te geven en in plaats daarvan de eerste regels op te nemen van alle blogs, inclusief titel waar deze wezenlijk afwijkt van de standaard. In alfabetische volgorde. 

  100_woorden   Omdat veel andere dingen die ik leuk vind midden in de nacht teveel herrie maken en ik aan een uur of vijf slaap voldoende heb, is schrijven voor ….
.
  Aad Verbaast   Zit ik in mijn kroeg aan de stamtafel te bloggen komt GJB met een tevreden glimlach op zijn gezicht binnenlopen. Goh, zeg ik, dat ik jou hier tref..
.
  Anna_no_picture   (.. foto..)
.
  Annelies   Om van de straat te blijven… Zo val ik niemand in mijn echte omgeving lastig… Voor het nageslacht… Liever bloggen dan stofzuigen…
.
  Bart   De grote schrijver William Shakespeare zei het ooit al treffend:
“To blog or not to blog, that is the question.” Hij kwam er toen niet …
.
  Buitendijks   Ieder antwoord op deze vraag is natuurlijk irrelevant. Je blogt, of je blogt niet, en elk antwoord is een koketteren met jezelf, een dwepen met een in ….
.
  Cat   Lozen en hozen. En de druk van de ketel halen. Nee, ik maak me er niet met een paar foto’s van af. Maar wat moet ik zeggen dat andere bloggers niet ..
.
  Cees in Cambodja   Ohja waarom ik blog. Mondol Op’thom en Pinokkioschool.. (.. foto..) .
  Coby   Toen ik juli 2007 begon met mijn blog ‘De schilderende schrijfster’ voelde ik me eigenlijk een beetje voor het blok, in dit geval ook blog, gezet. In 2006 ..
.
  Dianne Soeters   In 2006 werd het Groot Regelloos Dichterscollectief gestart op het Volkskrantblog. Samen met andere dichters, waaronder Jo Hendriks en ..
.
  Draver   Waarom blog ik, de aanleiding was dat ik zelf altijd erg enthousiast ben als ik aan een loopwedstrijd of een trainingrit van onze Toerclub Vrijburg had ..
.
  Edu   Ruim 14 jaar geleden stapte ik de wereld binnen die onderwijs heet. Niet als leerling, scholier of student, maar als (aankomend) leerkracht. Het onderwijs..
.
  Geroma   Blog-Shop-Hop-Around the World. ….Waarom ik blog…. Kort maar krachtig: Het delen met elkaar. In april 2006 zette ik voorzichtig mijn eerste voetstapjes..
.
 
Grutte Pier
  Zaterdag.  Ooit ben ik met bloggen begonnen als uitlaatklep. Het zat me privé even niet mee, en mijn ingezonden brieven werden ook wel eens geplaatst..
.
  Henk Daalder   Hoe professioneel bloggen we. Nee mijn blogs zijn niet goed genoeg, ze komen niet in de krant. Worden in dank aanvaard als VKblog vulling…
.
  Hiraeth   Waarom blog ik? Het is een gevaarlijke vraag, want ze nodigt uit tot het inslaan van een platgetreden pad. Maar als ik ergens een afkeer van heb, ..
 .
  IJskastmoeder     IJskastmoeder uit de kast. Wat vooraf ging. Toen ik drie jaar geleden onverwacht te horen kreeg dat onze oudste autistiform gedrag vertoonde,…
.
  Ingrid van den Bergh   Hoewel??? De vraag was toch: 1. Waarom blog ik? En niet 2. Blog ik?
We zouden nog een derde vraagvariant in de strijd kunnen gooien: ..
.
  Jaap van Nieveld   Met blognummer 158 mag je mij rustig een VK-blogger van het eerste uur noemen. Een reden waarom ik ben begonnen met bloggen was dat ik van …
.
  Jane   Ik ben verslaafd aan het schrijven. Ik heb hier weleens geschreven over mijn schoenendozen vol brieven. Maar ik schrijf tegenwoordig haast niks meer ..
.
  Jeroen de Baaij   Of de eindeloze zoektocht. De grootste misvatting die er over bloggen bestaat, is dat bloggen simpelweg het schrijven van stukjes is op internet.
.
  Johan HvD.   Vanwege de eenvoudige reden dat ik niet log. Loggen is iets anders dan bloggen. Bloggen is geen joggen. Een blog is een weblog en een log is ..
.
  Johanna Nouri   Ik blog omdat ik graag zou zien dat in het publieke debat betrokkenheid, begrip, inlevingsvermogen en compassie de boventoon mogen voeren. ..
.
  Kokopelli   Typisch zo’n vraag waarbij ik in virtuele zin het versleten pluche van de canapé van een psycholoog onder mijn achterwerk voel kriebelen. In een flits..
.
  lebonton   Het vreemde is, er was aanvankelijk geen omlijnd ‘waarom’. onze dochter woonde twee en een half jaar in azie, ooit vertrokken met een ‘rugzak’ ..
 .
  Lisette   Het blogdoel van Lisette is bijna onmogelijk: jeugdigen helpen informeren. Waarom blog ik? – Om aan te tonen dat kinderen goed terecht kunnen ..
.
  Martin Broek   Op die vraag is een hele rij antwoorden te geven. Sommige antwoorden waren er eerder dan andere.  Sommige antwoorden zijn versleten en niet..
.
  Meneer Opinie   1) Om iedereen die het lezen wil, van mijn Opinie op de hoogte te brengen;
2) Om IDioten en GUTOBbers weerwoord te geven; 3) Omdat ik het leuk vind..
.
  Motek   What goes up.. Must go down. En hoé… Te beginnen met de dagelijkse kost die op het bordje komt hebben we daar het genot van een pleepot voor.
.
  Nelus   Ik zou het niet weten. Dat was mijn eerste reactie toen Aad Verbaast en Peter Louter ons opriepen om hierover te schrijven. Om zo dicht mogelijk tegen ..
.
  Pas & Ivy   Schrijven heb ik altijd al leuk gevonden, maar het schrijven voor een publiek is toch anders. Het is leuk om reacties te krijgen op een verhaal, vaak levert ..
.
  Peter Louter   Gezien de tijd die ik er direct en indirect aan besteed, is het in ieder geval een belangrijke vraag voor mij zelf. Een algemeen antwoord bestaat er in dit ..
.
  Pierra   Voor mij is het bloggen iets nieuws en ben dan ook pas kort geleden begonnen. Ik merkte gaandeweg dat ik meer betrokken raakte bij het nieuws
.
  Rein John   Bloggers zijn over het algemeen exhibitionisten. Zij willen laten zien wie ze zijn en waartoe ze in staat zijn. Dat geldt natuurlijk ook in zekere mate voor..
.
  Rolf van der Marck   Eigenlijk een voor de hand liggende vraag. Vreemd dat ik die mijzelf nooit heb gesteld, maar ik heb er nooit echt bij stilgestaan. En nu opeens móet ik..
.
  Satuka   Waarom blog ik .. niet vandaag? Omdat ik nog steeds last heb van een muisarm en veel langer dan een paar minuten typen eenvoudigweg te pijnlijk
.
  sLimerick   Twee bloggers die willen graag weten; welk blogvirus mij heeft gebeten;
ik sLIMM’R ACTUEEL; (dat doen er niet veel); waarom ben ik even vergeten..
.
  Sprakeloos            Waarom zou ik niet bloggen? Een meer indringende vraag heb ik de laatste jaren niet gehad, waarom blogt u Sprakeloos? Waarom doet een mens iets..
.
  Stripman   Omdat ik het nietsdoen nog niet onder de knie heb. ‘Even iets doen,’ zeg ik vaak tegen mijn vrouw. En dan bedoel ik de laatste tijd meestal dat ik aan de
.
  Taal Nimf   Waarom ik blog (schrijf)? Om dingen te kunnen plaatsen die het leven verblijden of verlichten. Zoals o.a. het plaatsen van sprookjes. Daar kan ik..
.
  Terracidus   Waarom – Daarom. Ter gelegenheid van het kwart miljoenste blog worden wij allen uitgenodigd tezelfdertijd een blog te schrijven onder de titel Waarom..
.
  Theodorus   Waarom blog ik? is als de vraag: waarom lees je? De relevantie van het schrijven, zit hem in het gegeven dat ik primair een lezer ben. De vraag is ..
.
  Trekmoment   Blog ik? Ik las in een infoblok iets over klinkers en medeklinkers, een citaat van Buddingh geloof ik, geloof ik? Mijn vader beloofde me honderdvijftig euro..
.
  WJ vd Woude   Gulden Draak &Lara. WvD en bloggen? Mijn bijdrage aan INTERNATIONALE VROUWEN DAG en WAAROM BLOGGEN?
       

Over tot de orde van de dag. Zullen we de 500.000 halen?

P.S.: het (geleende) plaatje van het internet hierboven is aangepast en geactualiseerd door Cees in Cambodja. Waarvoor grote dank.

282 Reacties op “Alle “waarom blog ik?” blogs

 1. Bart 11 maart 2009 om 08:26

  Een mooie lijst, Aad, en je toelichting erbij geeft al duidelijk de meerwaarde die deze themadag (en alle themadagen, tot nu toe, wat mij betreft) geeft aan het VK blog en het bloggen…
  Het was leuk om te doen, dank je voor je initiatief en inspanningen.
  Hartelijke groet, Bart

 2. Anna 11 maart 2009 om 08:32

  Het dagelijkse Nu [zondag] van Grutte Pier mis ik in de lijst…
  Zeg Aad, jij hebt tijd voor zoiets,
  mis al zolang ik hier blog een ‘telefoonboek’
  een ‘who is who-lijst’
  gewoon een plek waar je kan opzoeken wie wie is en onder welke aliassen iemand blogt,
  het is onmogelijk als nieuwkomer of als niet zo fanatieke blogger het allemaal bij te houden
  groet, Anna

 3. Man met baard 11 maart 2009 om 08:46

  Ik hou niet van themabloggen. Ik bepaal zelf wel waarover en wanneer ik blog. Dat zelfreflectiegedoe wordt nogal overschat, ook. Ik heb een pesthekel aan metabloggen.

 4. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 08:49

  @Bart: mooie lijst waar bloggers fraaie inkijkjes geven inderdaad.
  Ik zal je dank ook aan http://www.volkskrantblog.nl/bericht/247618 overbrengen 🙂

 5. Theodorus 11 maart 2009 om 08:53

  Tja, voor mij een schot in de roos. Ben gek op overzichten, lijstjes e.d. Een bewaarblog.

 6. lebonton 11 maart 2009 om 08:55

  onder het motto ‘netheid is rommel op volgorde’ hou ik van overzicht.
  dat heb je fraai neergezet, aad.

 7. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 08:55

  @Anna: Hoe kan ik Grutte Pier nou vergeten zijn. Inmiddels er bij gezet. Het was overigens "Zaterdag" zie ik net. Dank voor de tip.
  Tja het ‘telefoonboek..’ Er is al zoiets. Boven aan zie je een tab: http://www.volkskrantblog.nl/blogs.php daar staan alle bloggers met ook nog wat statistiek er bij. Daar kan niemand tegenop. Duizenden!Reactie is geredigeerd

 8. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 08:59

  @Man met baard: ieder zijn smaak, voorkeuren en hobbies. Hoe bedoel je ‘overschat’?
  @Lebonton: haha, dan is ‘je huis’ in deze toch maar weer netjes opgeruimd!
  @Theodorus: ik vond ook dat deze lijst niet verloren mocht gaan, althans het overzicht en samenraapsel van blogs en bloggers 🙂

 9. wj-tje 11 maart 2009 om 09:54

  @Aad
  Complimenten van de rode lantaarndrager.
  Veel dank voor het blogplezier. Zelden zo vaak snikkend van het lachen dat beeldscherm voor m’n neus gehad.
  Tot de volgende glimlach.
  Nu maar afwachten of de Belgen de 500.000 een kans geven.Reactie is geredigeerd

 10. ceesincambodja 11 maart 2009 om 10:00

  Ter ere van deze heugelijke dag heb ik een schilderij gemaakt. Morgen zal hij het bloglicht proberen te verdragen.
  Het doek heet: http://www.volkskrantblog.nl/bericht/250703Reactie is geredigeerd

 11. nelus 11 maart 2009 om 10:03

  @Aad: wat worden wij toch bediend door jou!!!!!
  Geweldig. Nu ook nog een overzicht van alle WAAROM-bloggers. Ik word er maar lui van met zo’n leverancier. Maar desalnietemin: heel hartelijk bedankt voor het opzetten, samen met Peter Louter, en het ons blijvend inspireren.
  En….wat wj-tje zegt: ik zit regelmatig minimaal met een glimlach achter dit scherm.
  Leuke mensen zijn er toch.

 12. peter louter 11 maart 2009 om 10:05

  Dankjewel voor dit overzicht. Ik zie dat ik in de haast van de late zondagmiddag toen ik kon starten met lezen er toch nog een aantal heb gemist.
  De verzameling lijkt me goed voor op zijn minst een afstudeerscriptie over het fenomeen bloggen!
  Verder petje af, van lijstjes maken krijg ik de zenuwenReactie is geredigeerd

 13. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 10:17

  @WJ-tje: ernst en luim.. Lach en een traan. Beide komen gelukkig voor..
  @Nelus: "Nu nog een overzicht van alle waarom bloggers". Wat bedoel je daarmee Er zijn er hier toch al een aardig aanta opgesomd?

 14. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 10:22

  @Cees: je waarom ik blog bijdrage van vandaag (spuitelf? 🙂 zet ik er nog even tussen natuurlijk!
  Nog een prent gemaakt, lees ik.. En nog een hele fraaie ook nog!
  En een voorintekening zie ik 🙂
  @Peter: ook speciaal voor jou gemaakt uiteraard.. Kan je je nog verder verdiepen in de diepste gedachten van bloggers.., en/of een promovendus zoeken..

 15. nelus 11 maart 2009 om 10:24

  @Aad: ik bedoel: eerst al het onderwerp, samen met Peter, Waarom blog ik ? mooi in elkaar gezet. En nu ook nog eens alle bijdragen voor ons op een rijtje gezet.
  Soms gaat het denken zo snel dat het typen het niet kan bijhouden en dan komt een zin er wat krom uit.
  Hoop dat ik het nu wat duidelijker heb gezegd.

 16. Kokopelli 11 maart 2009 om 10:27

  @Aad: Een mooi en doorwrocht overzicht. Leuk om nog eens op terug te kijken.
  En ik kan wel merken dat jij de ‘vrije tijd’ pijlsnel heel goed benut hebt ;-)))
  Groet,
  Kokopelli

 17. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 10:28

  @Nelus: het is me weer helemaal duidelijk!
  Wanneer komt jouw volgende blog? We weten nu waarom je blogt.. Maar nog niet hoe vaak 🙂

 18. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 10:32

  @Kokopelli: ik kreeg even een weekje vrijaf van andere vormgevers. Zette me weer aan het denken waarom ik hier liever blog en niet ergens anders 🙂
  Vormgeven is een wel een vak, waar nog veel geleerd moet worden.

 19. jan bouma 11 maart 2009 om 10:34

  @Allen
  Gooi er ondertussen ook maar een blog tussendoor met inhoud hoop ik. Anders blijft men hier elkaar veren steken… Dat wilt u niet weten. Bij Cees Dekker, die elders over Darwin schreef, noteerde ik het navolgende dat zomaar tot één van de belangrijkste blogs kan uitgroeien in de toekomst. @Aad noteert alvast dan het volgende; men kan ook commentaar geven op het volgende: (’t is in ieder geval een reden voor een blog, dus ben ik on topic):
  quote:
  jan bouma / 11-03-2009 10:24
  re:8:56 (zie aldaar voor de context)
  Volgens mij heeft dat gedrag alles te maken met een deplorabel toekomstbeeld van die scholieren en ik kan ze geen ongelijk geven.
  Die frustraties leiden naar uitlaatkleppen.
  Het heeft niets of weinig te maken met reli-opvattingen maar alles met het sociaal-economische verschijnsel dat Bertold Brecht treffend verwoordde door hierin ook te ontkoppelen de reli-opvattingen met de dagelijkse praktijk; en wel met de spreuk: "Zuerst kommt das Fressen und dann die Moral!" Reli-opvattingen spelen daarin hoegenaamd geen rol. Waren de "roerige jaren ’60" vdve nog een uiting van recalcitrantheid van de jeugd en de studenten, en als protest tegen het gezapige establishment, met gezagsgetrouwe opvattingen van de jaren na WO II, nu ligt het toekomstperspectief voor de jeugd totaal anders. De jeugd is niet dom. Praat met ze; biedt ze een toekomstperspectief… Zie verder voor de oplossingen: http://www.villamithras.com
  Anders gezegd: men legitimere en initiëre een waarachtig vertrouwen in de toekomst door daar de noodzakelijke REVOLUTIONAIRE voorstellen voor in te dienen. Men laat nu de jeugd met open ogen afgaan op een desolate toekomst met, naar verwachting, ca. 9,3 miljard mededingers/wereldburgers in het jaar 2050… Dan wil je wel eens agressief worden, ja…
  ==============================================
  Misschien kan men er wat mee… JB

 20. martin 11 maart 2009 om 10:34

  De vraag is nu: Wie gaat het overzicht met de overzichten van de blogdagen maken en welke plaats krijgt dit op het geheel vernieuwde volkskrant blog.

 21. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 10:39

  @Martin: meld je je aan als vrijwilliger? 😉
  Op je laatste vraag kan ik overigens wel een tipje van de sluiier oplichten. Er komen op het nieuwe VKblog een aantal nieuwe features waar er een prima plek voor zoiets zal zijn…

 22. nelus 11 maart 2009 om 10:40

  @Aad:"Wanneer komt jouw volgende blog?"R>Daarover heb ik al wat gezegd in mijn "Waarom blog ik" Een beetje lui is Nelus wel. Maar met een baan van 36 uur in de week ook niet heel veel tijd om op onderzoek uit te gaan.
  Hetgeen natuurlijk geen excuus is. Want ik kan de reseach onderwerpen natuurlijk met een gerust hart aan jou overlaten. En dan kan ik de "dit vind ik ervan onderwerpen " doen. Kost minder energie en tijd. Maar levert wel minder op, dat dan weer wel.
  11 maart is het vandaag. Voor mij een heugelijke dag. Vanaf nu is het in Europa bij wet verboden cosmetica te verkopen waar dierproeven aan te pas zijn gekomen
  Kijk, zomaar weer een onderwerp voor een blogReactie is geredigeerd

 23. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 10:41

  @Jan: ik zal het toevoegen aan de lange lijst die je op de voorgaande blog gaf met mogelijke blogonderwerpen. Wie weet.
  Deze blog moest er natuurlijk op. Als je ergens aan begint moet je het ook afmaken. Daar weet jij toch ook alles van?

 24. martin 11 maart 2009 om 10:45

  Aad een beetje de standaardreactie in tal van organisaties. Een die ervoor zorgt dat mensen geen vragen meer stellen; ze hebben dit balletje te vaak opgevangen.

 25. nelus 11 maart 2009 om 10:46

  @Jan: "Anders blijft men hier elkaar veren steken."
  Wat nou Jan, een beetje jaloers ?
  Toch ook wel terecht dat @Aad en @Peter de credits krijgen voor heel veel werk waarvan heel veel mensen hebben genoten ?
  Ere wie ere toekomt.
  En als die jou toekomt dan melden we dat ook met groot geschal. Daar heb jij vast geen bezwaar tegen. Integendeel. Moet jij eens zien wat voor vette grijns jij dan op jouw gezicht hebt.

 26. Annelies 11 maart 2009 om 10:47

  Mooi overzicht Aad, en nog dank aan jou en Peter voor de organisatie!

 27. nelus 11 maart 2009 om 10:49

  @Aad en @Peter: 44 bloggers tel ik die meegedaan hebben aan :: "Waarom blog ik".
  Ik dacht dat ik er 15 had geteld. Heb dus nog heel veel leesplezier tegoed.

 28. Party_Dog 11 maart 2009 om 10:51

  Zal de 500.000st weer zo’n fake aangelegenheid worden?
  Gaat het om het spel,of om de knikkers?..:-)

 29. jan bouma 11 maart 2009 om 10:56

  @Nelus…10:46… probeer nou eindelijk eens mijn badinerendheid en scherts te onderkennen; je kent me ondertussen toch? :-))

 30. nelus 11 maart 2009 om 11:06

  @Jan: ja, Jan, ik ken je inmiddels wel een beetje dan he ?
  En ik herken ook de badinerendheid en scherts, maar af en toe prikkel je me om daar toch even iets mee te doen. Want soms ben ik er niet helemaal zeker van of dat het wel is. Het zou ook maar zo kunnen zijn dat je niet genoeg aandacht krijgt en op deze manier die weer naar je toe trekt. Ja, en dan lok je me uit de tent.

 31. Summer 11 maart 2009 om 11:12

  @ Nelus 10.46
  En vere wie vere toekomt :))
  Gelukkig maar dat dierproeven omwille van cosmeticatesten nu verboden zijn.
  Nu nog die voor " wapens" als o.a. b.v zenuwgas etc.ant die worden eerste op dieren getest om vervolgens mensen mee te doden…..

 32. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 11:17

  @Nelus: een belangrijke dag weer vandaag.. Kijk daar had je zomaar een fraai blogje aan kunnen wijden.. Gezien je bericht heb ik al mijn opmaakspulen de prullenbak ingekieperd!
  Da’s toch weer mooi meegenomen. Nog diervriendelijke opmaaktips? Nu heb ik alleen nog maar dagcreme van ooievaarskuitenvet over.

 33. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 11:19

  @Martin: ik begrijp wat je bedoelt. Ik ben één van de testers van het nieuwe VKblog. Maar de testers hebben moeten beloven er niets over te zeggen. En ik hou me graag aan afspraken. Leuker kan ik het niet maken.

 34. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 11:22

  @Annelies: dank, het is leuk om zo’n dagje te organiseren, zeker als je het samen kunt doen. Het meeste werk doen de bloggers zelf overigens 🙂
  @Party-dog: gezien je naam een feest-beest.. Waaromvind je dat het fake is/was?
  "Gaat het om het spel of de knikkers?".
  Volgens mij gaat het de bloggers. Vind je ook niet?

 35. nelus 11 maart 2009 om 11:23

  @Aad: dat is nou mooi twee vliegen in één klap.
  Jouw dieronvriendelijke cosmetica is weg én je kunt er dus nooit meer zo bijlopen als Maarten ’t Hart: verkleed als vrouw (dat nog wel) maar niet meer met lange wimpers enzo.
  Ook voor Marie weer een hele opluchting.
  Dagcreme van ooievaarskuitenvet. Nou, daar moet je ook afblijven. Die dieren hebben hun kuitenvet nu hard nodig bij het uitbroeden van hun eieren.
  Over dieren gesproken. Een paar weken geleden meldde WJ-tje dat het eerste kieveitsei in Dld was gevonden. Dat kan natuurlijk helemaal niet.
  Ze hebben ‘m vast gefopt met een nep-ei.

 36. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 11:23

  @Summer: op dat gebied is nog een heleboel te doen.. En dat blijkt vanwege alle duistere belangen ook nog een hele lang weg te zijn.
  Trieste toestanden!
  @Nelus: er zijn dagen dat ik er niet zo bijloop als Maarten ’t Hart..
  Ik las gisteren of eergisteren dat de vinder van het eerste kievitsei was gediskwalificeerd.. Ik weet niet waarom overigens. Ik lees niet alles helaas.
  Zo mis je wel eens wat.Reactie is geredigeerd

 37. martin 11 maart 2009 om 11:33

  Aad ik bedoelde eigenlijk wat anders (mensen die iets vertrouwelijk moeten houden zijn niet te benijden dat weet ik). Als je de vraag stelt of het geen zaak is dat iets gebeurd, dan komt er te vaak de wedervraag: doe jij dat?
  (Overigens staan de laatste drie themablogdagen inmiddels onder mijn lijst met vrouwendagblogs. Een ieder mag ze gratis kopieren en uitbreiden.)Reactie is geredigeerd

 38. de Stripman 11 maart 2009 om 11:37

  Mooi overzicht, Aad ! Heb ik toch nog even een kleine inhaalactie kunnen doen…;o)

 39. wj-tje 11 maart 2009 om 11:56

  @nelus
  was het misschien een kiwi of een koekoeksei?
  @aad een beschilderd paasei misschien? Hier in de supermarkt reeds hele kleine, beschilderde eitjes te koop. Van duiven, misschien?
  De kaviaar is hier trouwens 40% goedkoper, dus met een ander eitje erbij, opvullen in kleine, cocktail tomaatjes op een bodempje van die geprakte eieren, beetje peterselie, glaasje wodka of witte wijn erbij. De avond kan niet meer stuk.
  Dan worden de bitterballen tegen het behang geplakt in cafe Oranjeboom te Vellup.Reactie is geredigeerd

 40. Party_Dog 11 maart 2009 om 12:13

  @ Aad,
  Nogmaals,mijn naam is een overblijfsel uit "wilde" jaren waaraan bekenden mij eventueel herkennen….verder….vondt jij het gedoe om die glorieuze 250.000 dan niet een fake gedoe met bloggers die aan het spammen [ en gummen ] waren om de " jackpot " te halen?…of is dat de gewoonste zaak van de wereld volgens jou?
  En dus vroeg ik me af: gaat het om het spel,of de knikkers…

 41. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 12:20

  @Martin: de wedervraag "doe jij dat?": heel herkenbaar!! Maar je bent er toch al mee begonnen lees ik 🙂
  @Stripman: mooi dat je hebt meegedaan.. Het was weer een echte Stripman bijdrage!!

 42. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 12:22

  @Wj-tje: Jij weet wel wat lekker is lees ik.
  Eens een lezinkje geven in de kroeg?
  "Snekken voor lekkerbekken?"
  @Party Dog: het maar wat je de gewoonste zaak van de wereld noemt. Een gevleugelde uitspraak is toch: "als je het kan bedenken zal het gebeuren ook". In die zin normaal voor de optelsom van deze populatie op het VKblog. Micro=macro.
  Het was bedacht, door meerderen. En het is gebeurd. Ineens waren we in een paar uurtjes ruim 100 blogs ‘verdwenen’.
  Ach, ik moest eigenlijk wel lachen bij de gedachte dat één of meer bloggers keihard gewerkt hebben, om die 250.000-ste blog te raken, en ik had er wel wat over gehad om dan de teleurgestelde gezichten te zien dat het net mislukte.
  In mijn voorspelling had ik er wel rekening mee gehouden. Een dag eerder dan de gemiddelde statistiekberekening uitwees… Bleek een juiste veronderstelling te zijn :-)Reactie is geredigeerd

 43. pacopainter 11 maart 2009 om 12:29

  Een mooie lijst

 44. Summer 11 maart 2009 om 12:45

  Aad, dat zie ik als een aanmoediging om er een blog over te maken… misschien. Zenuwgas, mosterdgas, Zyklon B, ze schijnen er niet genoeg van te krijgen, de monesters dezer aardbol.Tijd voor een uitvinding om die monsters naar andere sferen te transporteren, alwaar ze elkaar het leven zuur kunnen maken. Mars misschien??~~~~~~

 45. wj-tje 11 maart 2009 om 12:51

  Een drukke man uit Hoogeveen
  Toog naar zijn kroegje heen
  Want iemand uit Brochterbeck
  heeft de snack voor lekkerbek
  Per persoon slechts een!

 46. woordzoeker 11 maart 2009 om 12:52

  Oeps.

 47. martin 11 maart 2009 om 13:01

  Aad, heb je al gekeken en aangevuld?

 48. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 13:07

  @Paco: doe je er voordeel mee 🙂
  @Summer: go your gang, alles votre passage!
  Mars lijkt me geschikt. Mannen komen toch van mars?
  @WJ-tje: zo zuinig? Ik had nog wel het idee er een bachanaal aan te verbinden 😉

 49. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 13:16

  @Martin: ik heb het gezien..Moie collectie al..
  Tip voor aanvulling: ik zag net dat JHvD een "pi-dag" aankondigd komende zaterdag…
  Nog een tip: waarom niet een blokje in je infoblok met alle themadagen, zoals er zijn geweest en er komen..
  Dat is nog makkelijker zoeken voor geïnteresseerden..
  Onder aan de vrouwenblog raakt het in de ‘vergetelheid’ immers..
  Misschien zet ik het er ook wel op.. nu ik er even over nadenk..
  Nog twee aanvullingen voor je (schiet e ineens te binnen):
  16/12/2007 Nationale VK Droedeldag.
  29/02/2008 VK blog vogelverschrikkerdag.
  Volgens mij allebei door Eva georganiseerd..
  Woordzoeker: "oeps"?Reactie is geredigeerd

 50. wj-tje 11 maart 2009 om 13:32

  @aad
  Ik had ’t wel over kaviaar.
  Niet voor een kwartje klaar
  Daar een limerick aan wijden
  Doet slechts terzijde
  Anders zijn de rapen gaar

 51. Theodorus 11 maart 2009 om 13:44

  Ja, overzicht van alle blogdagen ondersteun ik, wil ik ook wel opnemen in mijn infokolom.

 52. martin 11 maart 2009 om 13:47

  Aad, dan is dat ook weer geregeld en laat ik hetr er verder bij.

 53. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 13:57

  @Martin en Theodorus: ik zal wel eens wat gaan knutselen tussendoor.. Zal nog wel even duren..
  Suggestie voor een bijpassend generiek plaatje om de ‘boel wat op te leuken’?
  @WJ-tje: Ik hoop voor je dat "sLimerick" het niet leest.. Ik had daar ook eens limerickje geplaatst en kreeg behoorlijk op mijn donder vanwege een onjuist ritme e.d. Maar het viel ook wel weer mee: ik kreeg een 6,5! 🙂
  Aaanmoedigingsprijs?
  Ga zo door!!

 54. ceesincambodja 11 maart 2009 om 14:07

  Aad, potver, dat ik daar nog niet aan gedacht heb: een voorintekening! Ik ga schilderen voor de bloggers.
  Wie biedt er 150 euro voor mijn Standgezicht?WIE?

 55. ceesincambodja 11 maart 2009 om 14:08

  @ ALLEN
  Neem me niet kwalijk. Ik loop vooruit op mijn blog van morgen…

 56. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 14:36

  @Cees: Tja: maar hoe krijg je het aan de andere kant van de wereldbol? Of je moet miniatuurtjes gaan schilderen en dan een veilingkje organiseren..
  Aan de andere kant: VKbloggers zijn net Nederlanders: wie bin zuunig.

 57. Guus 11 maart 2009 om 15:46

  Buitengewoon triest dat het feestje rond het 250.000e blog zo immens verstoord is. Het blog met het magische nummer niet meer bestaat omdat een ambitieuze mevrouw zonder al te veel zelfkennis en met een te hoge dunk van haar eigen schrijftalent een blog uit de oude doos haalde, het plaatste onder het mom: "Iets Is Satire Als Er Satire Boven Staat’.
  Zoë van Zaal, dank je wel.
  Po`s voortaan weer legen aan het eind van de gang in kamertje 13. Nà het legen het toilet doortrekken en goed de handen wassen. Nee niet in onschuld maar met desinfecterende zeep. ‘Lief weblog’. Stoute vrouw..!
  Met alle respect voor iedereen die een ‘Waarom Ik Blog’-blogje schreef heb ik ze niet allemaal gelezen. De redenen waarom ik NIET meer blog:
  1)Absoluut heb ik geen trek meer om nogmaals mijn stalkend familielid op mijn nek te krijgen. Het Godganse etmaal bezig zijn met ‘onder water’ reacties en linkjes te verwijderen, IP-nummers te bannen, de regelmatige gang naar politiebureau`s, advocaten, artsen, allerlei instanties, te moeten maken.
  2) Immense problemen heb ik met de VK-blogrechtspraak. Rechtspraak -vooral als eiser heb ik daar de nodige ervaring mee- is hoor en wederhoor toepassen, daarna bezinning, een uitspraak, een bezwaar- of beroepsschrift, al dan niet daarop nog een dergelijke proceduremogelijkheid. Niets van dat al alhier. Veelal wordt hier een beslissing genomen, vind meteen de executie plaats, na enig tot lang aandringen wordt het waarom van het besluit zo summier mogelijk gecommuniceerd. Voor mij is het onverteerbaar dat de aanstichter van het kwaad ongestraft verder kan gaan, de indruk bestaat dat hij onschendbaarheid geniet.
  Veel mensen vinden dat ik de wereld dagelijks wat heb te vertellen, heb te laten zien. Elke dag een goed geschreven, tot nadenken stemmend, verhaal, aardige foto`s. Ik ben immers een COLUMNIST. Bloggen is voor mij kennelijk niet de juiste manier, daarom blijf ik vooalsnog liever een ‘reagurder’.
  Van mij aanbeveling nummer 32.

 58. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 15:57

  @Guus, dank voor je aanbevelingen en reactie.
  Macro=micro en v.v..
  Ook hier op het VKlog dus verstoorders van feestjes.. Gelukkig hebben ze hun ‘feestjes’ in eigen hok georganiseerd en is het daar ook gebleven.
  Ik kan me voorstellen gezien de redenen die je geeft, dat het plezier aan het bloggen je vergaan is. Vooral niet meer doen als je het niet de toegevoegde waarde geeft die je zoekt.
  Leuk dat je ven kwam reaguren. Met een ander geluid. Ook altijd goed om te horen.Reactie is geredigeerd

 59. trekmoment 11 maart 2009 om 16:02

  Jippieee! Ik sta ook in een lijst!
  Dank dank!

 60. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 16:27

  @trekomoment. er even aan trekken, maar dan komt het helemaal goed. Natuurlijk sta je in de lijst! 🙂

 61. jan bouma 11 maart 2009 om 16:41

  @Allen
  @Allen… en zeker voor @Aad:
  Voor zo ver men het interesseert, schreef ik zojuist een VERKLARING op het blog van Marie-Bernadette die heel wat vragen zal beantwoorden. Het is mijn bijdrage van 16:28 uur…, de laatste dus. En als die verdomde link nu wil werken… klikt men aan:
  http://www.volkskrantblog.nl/bericht/250691
  Ik zal het even gaan uitproberen, maar ondertussen verzend ik dit. Men ziet maar; of niet. Groet! JB
  ps
  Uw gram kunt u kwijt bij M.B. want zij treedt voorlopig voor mij in het strijdperk!
  De link blijkt te werken! Tot m’n stomme verbazing!Reactie is geredigeerd

 62. Ina Dijstelberge 11 maart 2009 om 16:44

  Ondanks dat ik niet echt meegedaan heb, is er weer een mooie verzameling ontboezemingen ontstaan.
  En daar bloggen we ook een beetje voor.;-)

 63. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 17:13

  @Ina Dijstelberge: ik had je eigenlijk wel gemist.. En inderdaad ‘ontboezemingen is het juiste woord 🙂
  @Jan: nu Ina het toch over ontboezemingen heeft, ik heb je reactie bij Bernadette gezien.
  Ergens vermoed ik dat je je koffer aan het pakken bent om naar de Pyreneeën af te reizen, je rozensnoeiboek er natuurlijk bij ingepakt. Het lijkt erop dat je uit onverwachte hoek (voor mij) behoorlijk ingepakt wordt..
  Misschien wel een verhuizing voor je in het verschiet..
  Ik ben benieuwd wat de dames er van vinden. En Bernadette natuurlijk, met name als ze je boek uit heeft :-))
  In het kader altijd iemand gaarne letterlijk en figuurlijk op weg te helpen hier dan de echte link waar dit moois zich allemaal afspeelt:http://www.volkskrantblog.nl/bericht/250691Reactie is geredigeerd

 64. nelus 11 maart 2009 om 17:23

  @allen: nou, zo hoor je nog eens wat. @Aad die Wj-tje waarschuwt voor sLIMERICK. Ik vind eigenlijk dat wj-tje het wel goed kan. Ben benieuwd naar het cijfer dat hij krijgt.
  @Guus: ik ben het helemaal met hem eens. Die kokketterende Zoe van Zaal moet eens even een toontje lager zingen. Het is helemaal niet zo kosjer om verhalen vanuit de professsie te gebruiken. Ook al verander je de namen. Je bent de casussen professioneel tegengekomen en die hoor je niet te gebruiken voor prive-doeleinden. En zéker niet ter meerdere eigen glorie. Zo, dat moest er even uit.
  @Jan: naar de Pyreneeen ? Heb je daar een nieuwe liefde gevonden in Bernadette ? Dit gaat wel heel snel. Maar alla, het leven is kort. Neem de kansen die je worden gegeven.
  En dat allemaal in één middagje.

 65. petrus 11 maart 2009 om 17:36

  beste aad,
  Ik heb die waarom blog ik dag gemist. Dank zij jou toch nog een goede inkijk gekregen. Daarvoor dank en groet.

 66. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 18:01

  @Nelus: kijk op de linke link die ik in het vorige commentaar naar Jan gaf. We komen toch graag een beetje in de verleiding om te roddelen als er met een VIP iets bijzonders aan de hand is? :-))
  @Petrus: ook jammer dat je het gemist hebt.. Kan nog hoor.. Ik zet het er gewoon alsnog bij.. Net als Cees, die was ook ‘spuit elf’ zoals hij zich hier regelmatig zelf benoemd.
  Ook er nog bijgezet vandaag.

 67. jan bouma 11 maart 2009 om 18:11

  @Nelus en @Aad… jullie conclusies lijken me allemaal wat prematuur! Alhoewel… misschien ga ik weg, ja. Maar Marie-Bernadette heeft al een "Jean".
  Wat ik waardeer in haar is dat ze de tijd wil nemen voor m’n boek. Wie weet wat voor verhelderende inzichten ik daardoor nog kan geven. Zij lijkt me een goede ambassadrice. Maar ze heeft het nog niet uit; je blijft er namelijk in lezen tot aan het Einde der Tijden.

 68. nelus 11 maart 2009 om 18:19

  @aad: ik kan de linke link niet vinden. Of ik weet niet wat een linke link is. Als digibeet.

 69. wj-tje 11 maart 2009 om 18:23

  @Nelus
  IK KAN HET DUS NIET, en het interesseert me geen biet.
  Vanavond staat klaarviaai gereed.
  De rest, amme ….
  In de keet
  Godsamme, De VSp drijft in de VliedtReactie is geredigeerd

 70. nelus 11 maart 2009 om 18:45

  @wj-tje: dit kun je veel beter. Hier krijg je een 4 voor van de strenge kleuterjuf.

 71. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 18:47

  @Nelus: je bent wel een echte digibeet hahaha..
  Instructie:
  1. kijk naar reactie 17:13
  2. onder in de reactie zie je in het blauw staan: "Lieve Mithtras"
  3. klik daarop. Links..
  4. Klaar is Nelus.
  5. Wil je terug naar hier: klik op de knop met de pijl helemaal links boven in je scherm..
  @Jan: dream on mij friend.. :-))Reactie is geredigeerd

 72. Rene Scheffer 11 maart 2009 om 18:58

  Aad
  Ik vind het een hele mooie actie en goed resultaat. Echt ook iets voor mij om aan meegedaan te hebben. Maar ja, ik had een week van grote drukte qua werk en prive.Reactie is geredigeerd

 73. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 18:58

  @Jan: je kent haar dus persoonlijk.. vertel, vertel..
  En je geeft weer geen antwoorden op mijn vragen. Een disbalans. Ik geef altijd antwoord op jou vragen immers.
  @Rene: je kan het nog steeds ‘inhalen’.. Ik zet die er gewoon bij hoor.
  Ik ben benieuwd naar je mijmerigen in deze. De andere lees ik normaliter ook gaarne.Reactie is geredigeerd

 74. Cathy 11 maart 2009 om 19:10

  @Aad.
  Het is wel lachen geblazen hier zeg! Leuk trouwens dat jij deze blogs even op een rijtje hebt gezet, prettig zo.
  @Nelus.
  Jij bent grappig! Zag je "lieve Mithras" echt niet?
  En zo lees je natuurlijk nog eens wat.
  Jan ineens een beetje verlegen, och die schat!
  Annet gaat nog eens goed aan JB ruiken?
  Het moet toch niet gekker worden hier zeg, haha. Er is weer leven in de tent.

 75. coby 11 maart 2009 om 19:12

  Veel hebben er mee gedaan hè? Ik heb ze bijna allemaal gelezen. En voor wie ontsnapt is aan mijn aandacht, kan ik hier terecht. Dank aan jullie beiden voor de oproep en organisatie.
  Hartelijke groet, Coby

 76. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 19:21

  @Cathy: never a dull moment!!
  Waarom blog jij eigenlijk niet??
  @Coby: het was een leuk dag weer. Om ‘nooit’ te vergeten 🙂

 77. nelus 11 maart 2009 om 19:32

  @cathy: het is echt helemaal aan mijn aandacht ontsnapt Nu ik het lees is het één en al poezie tussen die twee.
  Gottegot als dit maar goed komt met Jan.
  Hij is zo licht ontvlambaar die lieve schat.
  We zullen het wel horen.

 78. nelus 11 maart 2009 om 19:34

  @aad: dank voor de instructie. Maar het heeft niets te maken met digibetisme maar met niet goed lezen. Dus, we gaan met de auto en niet met de bus naar Spanje als Jan daar woont.

 79. Rubio 11 maart 2009 om 19:38

  Wat een mooie rozendame allemaal niet teweeg kan brengen…
  Lentekriebels?

 80. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 19:58

  @Nelus: ik zie het al helemaal voor me: een ‘blogborrel’ voor ‘Jan-kenners’ in de Pyreneeën, bij Bernadette…
  Jan is net begonnen met zijn dames in zijn kelder.. Heeft nog iets uit te leggen.. 😉
  @Rubio: "life isn’t a bed of rozes".. :-))
  Lentekriebels hebben we allemaal. Maar wannneer werd dat ei ook alweer gelegd?

 81. Rubio 11 maart 2009 om 20:35

  Aad; De èchte optimist redeneert:
  ‘Ik moet wel op een bed van rozen liggen want ik voel de doornen in mijn vlees’.
  Citaat: …..? Me effe onbekend

 82. wj-tje 11 maart 2009 om 20:53

  @nelus
  bedankd voor de ‘4’. Ik hat eigelijk verwagt van skool kestuurt te worre. Ken ik me recept fan kafiaar selluf opfrete.
  De wondere op de werelt sjijn de maksima ff selluf mee weg wesen
  Donders nog an toe, ferder houw ik me mont
  En trap me nu maar fan skool, eindeluk weer bootje faren
  enne ferjaerdag fiere op pallitertjeReactie is geredigeerd

 83. Cathy 11 maart 2009 om 21:10

  @Aad. 19.21
  Ja Aad, dat zou ik eigenlijk wel willen. Heb er vaak over nagedacht. Jammer genoeg heb ik daar de tijd niet voor. Niet dat ik me zo "te pletter" werk hoor, maar omdat ik mijn vrije dagen altijd zo goed benut met leuke dingen doen, kom ik altijd in tijdnood en ben ik altijd maar aan het hollen.
  Heerlijk vind ik het wel om hier heel laat (als de meeste bloggers al slapen) nog even te lezen waar jullie het over gehad hebben.
  Ik voel me dus echt "thuis" bij jou Aad.
  Fijne avond nog.

 84. Rein-John 11 maart 2009 om 21:12

  Beste Aad,
  Bedankt voor het organiseren. Het was een succes.
  Volgende week zul je me weer veel vaker op het VKblog tegenkomen.
  Het ga je goed!

 85. edu 11 maart 2009 om 21:14

  Een flink werk, maar wel met een mooi resultaat. De meesten heb ik gelezen; enkelen moet ik nog bezoeken zie ik.

 86. Cathy 11 maart 2009 om 21:23

  @Nelus.
  Jij zei laatst dat jij toch altijd wel met een glimlach de reacties leest. Ik kan jou zeggen dat ik toch vaak met een hele brede lach achter mijn pc zit door de uitspraken die jij doet.
  Nu ook wat Jan betreft met de bus naar Spanje met z’n allen.
  Weet je Nelus, de uitspraken van Jan komen vaak wat bot over, maar ik weet zeker dat dat maar grootspraak is.
  Nou ja, mocht het er toch van komen dat wij met z’n allen inderdaad in die bus komen te zitten, dan beloof ik dat ik de frisdrankjes in de bus ga verkopen en dat de opbrengst naar de Dierenbescherming gaat. ok?

 87. Cathy 11 maart 2009 om 21:26

  @Rubio.20.35
  Prachtig citaat. Ik heb het even opgeschreven.
  Hartelijke groet, Cathy.

 88. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 21:27

  @Rubio: ik herken die utspraak ook ergens van. Maar van wie die is kan ik zo ook even niet reconstrueren..
  @Cathy: eigenlijk heel verstandig van je! Je laat ‘ons’ het werk doen..
  Met genoegen overigens hoor, en fijn dat je je thuis voelt!
  Vaasje rozen in de hoek?

 89. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 21:28

  @Rein John: leuk dat je hebt meegedaan. en ‘echte Rein John’!
  @Edu: een hele klus.. Krtisch lezen? 🙂

 90. Mo 11 maart 2009 om 21:30

  Indrukwekkende lijst. Ik heb even niet meegedaan, ik heb vorige week al commotie zat veroorzaakt:-))

 91. Cathy 11 maart 2009 om 21:40

  @Aad.
  Hoe verzin je het Aad "vaasje rozen in de hoek?" haha.
  "Nee hoor" is mijn antwoord. "absoluut niet".
  Kan jij het nog volgen? Ik wel!!!

 92. Draver 11 maart 2009 om 22:06

  Mooi overzicht veel werk dank

 93. Chapeau Claque 11 maart 2009 om 22:33

  Een schone lijst, meneer Aad, waarvoor mijn dank! Daar hebt ge veul uurtjes en nog veul meer transpiratiedruppels (plus de nodige vloeken!) aan overgehouden, dunkt mij zo… 😉
  Ik zal de lijst bijzetten in mijn memorabele archief, da heb ik, wanneer ik oud en versleten ben, nog iets te lezen… ;-)Reactie is geredigeerd

 94. jan bouma 11 maart 2009 om 22:35

  @Allen
  Voor zo ver relevant:
  1. De wat misnoegde zure reacties van de heren op mijn contact met Marie-Bernadette begrijp ik wel… dat is pure kinnesinne.
  2. Idem dat van de dames… Overigens de dames van de studieclub zijn hier net weg. Zie pg. 14.
  Wat de dames en heren hier vergeten zijn
  a) die gedichten van haar plus
  b) mijn informatie.
  Wel wat schraaltjes die reacties van jullie…
  Voor alle duidelijkheid: ik zei het al, zij leest wat er staat en zelfs wat er niet staat in m’n boek.
  En kom daar eens om; bij jullie barbaren!
  Waar blijven nou uw commentaren! -:))
  Tot morgen.

 95. eva 11 maart 2009 om 22:58

  Van mij hou je nog een bijdrage te goed.
  gr eva

 96. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 23:00

  @Mo: ik was al verrast door je "Bosch" blog. Ik dacht: Waarom blogt ze nou zo?
  @Cathy: ik meende me iets te herinneren van een schuurtje achter in de tuin.. Weet jij dat nog? 🙂

 97. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 23:02

  @Draver: geen dank. Jij dank.
  @@JhvD: knippen en plakken.. Sinds de kleuterschool een fraai tijdverdrijf. En net als bloggen in meer of mindere mate verslavend?
  @Eva: als die komt, dan zet ik die er nog bij.

 98. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 23:06

  @Jan:
  ad 2: "Idem dat van de dames": ad 1: hadden de dames ook "misnoegde zure reacties" (in jouw ogen)?
  "Waar blijven nou uw commentaren!": ik dacht er al heel wat waren gepasseerd.. :-))
  P.S. Ook al een zakje rozenmest ingepakt?
  Je ziet, ik lees ook zeer nauwkeurig. Wat er staat plus wat er niet staat.. :-))

 99. Zilvertje 11 maart 2009 om 23:07

  Te kort tijd om alles te lezen, maar was bij veel mensen geraakt en heb bij mezelf ook de blogrede ontdekt. ( of eindelijk erkend )

 100. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 23:39

  @Zilvertje: kijk dan heeft het toch ook weer wat opgeleverd voor je. Da’s weet mooi natuurlijk.
  Ga je die blogrede nog eens delen met ons, of hou je die voor jezelf (kan ik me ook helemaal voorstellen hoor.)?

 101. Cathy 11 maart 2009 om 23:40

  @Aad.
  Jazeker weet ik het nog van dat schuurtje.
  Zoiets kan ik toch niet vergeten?
  @Jan. 22.35
  Waarom doe jij nou zo flauw joh?
  Jeetje, ik heb jou deze zomer zowat twee maanden tijdens de afwezigheid van Aad elke dag voorzien van wat commentaartjes, reacties en soms een mopje, gewoon wat flauwekul.
  Soms kwam jij ook reuze leuk uit de hoek en kon ik daar enorm om lachen.
  Waarom is jouw reactie nu zo zuur na het grapje van Nelus en mij?
  En zal ik je eens wat vertellen?
  Marie-Bernadette is een grote aanwinst hier.
  Zij kan fantastisch schrijven, is reuze vriendelijk tegen haar medebloggers, dus wat willen wij nog meer?
  Absoluut hier geen sprake van kinnesinne.
  Zo Jan, "slik die boze bui maar even in". Ken je dat liedje? Leuk voor in de bus. haha.

 102. Summer 11 maart 2009 om 23:56

  @jan bouma
  godsamme bewaren,
  jan bouma jij wilt commentaren!
  Dat rijmt! En dat kan:
  jan bouma schreef 22.35:
  "Voor alle duidelijkheid: ik zei het al, zij leest wat er staat en zelfs wat er niet staat in m’n boek".
  …………….
  Nou, niets nieuws dus, want datgene waarover jij Marie Bernadette de hemel inprijst, dat heb je ons allen, de andere bloggers dus, voortdurend verweten, namelijk dat wij óók NIET lazen wat er stond.
  Wel een beetje voorbarig, want ze heeft het boek nog niet uit.
  De liefde heeft U positief bedwelmd, tesamen met de rozengeur en maneschijn. ´t Is lente en niet alleen in de ogen van de tandartsassistente. Dat de liefde mag beklijvenzo. Geeft inspiratio.
  Schrijf er een romantisch boek over: "Rozenliefde bloeit in de Pyreneeen". En daar integraal het boek der boeken in verwerken. Wordt vast een bestseller !
  Jij hebt haar veroverd met je boek.
  Ben best ´n beetje jaloers op jou!
  @Aad, mogen we daar op klinken ? En 23.00 uur, was dat geen prieeltje in de wereldtuin?Reactie is geredigeerd

 103. Aad Verbaast 11 maart 2009 om 23:59

  @Cathy: gelukkig dat je dat nog weet.. dat scheelt veel zoekwerk hier voor me. Ik herinner me het nog als de dag van gisteren 😉
  @Summer: natuurlijk mogen we daar op klinken!
  Ik weet niet meer of het een prieeltje was. Maar dat huisje stond wel ergens (achter?) in de wereldtuin.. h4h4h4..Reactie is geredigeerd

 104. wj-tje 12 maart 2009 om 01:46

  @allen ‘godsamme bewaren’ (Summer 11/03 23.58)
  Jeremia 18 vs 1-4 nog aan toe. Mij krijg je die bus niet in. Iedereen een prettige donderdag. Lees het maar na, voor wie nog een bijbel heeft. Gegarandeerd een lach.

 105. ceesincambodja 12 maart 2009 om 05:26

  Aad, Mo komt later in het jaar bij me langs. Ze heeft vast nog wel een gaatje in haar handbagage op de terugweg. :-))
  Ik hoor wel dat je geen Zeeuw bent, het gezegde luidt: ‘Ons (Zeeuwen) bin zunig.’Reactie is geredigeerd

 106. Cat 12 maart 2009 om 06:42

  Joh, wat een werk! Maar bedankt, ik moet nog wat inhalen.
  Groet,

 107. Aad Verbaast 12 maart 2009 om 08:11

  @WJ-tje: jij bent bevreesd voor "de grote droogte" begrijp ik? Maar we nemen toch genoeg broodjes en ranja mee?Reactie is geredigeerd

 108. Aad Verbaast 12 maart 2009 om 08:14

  @Cees in Cambodja: da’s waar ook. Grote koffer meenemen dus.
  Zeeuw: ik gelof je op je woord.. Is het niet overgenomen door de rest van Nederland?
  @Cat: nog heel wat te lezen!

 109. jan bouma 12 maart 2009 om 08:23

  Ook goedemorgen
  @Allen
  Ik lees weer een serie onjuiste comments, waar ik gelukkig niet wakker van lig, maar anderzijds stemmen ze me wat droef. Zoals die van Cathy bijvoorbeeld, en zeker die van @Summer, getuigen van een totaal "misunderstanding" omtrent mijn functioneren, mijn boek, mijn drijfveren en mijn overdrijvingen en badinerendheid in de commentaren.
  Kortom ik constateer een enorm tekort in de communicatie. Is dat mijn schuld? Welnee!
  Jullie willen niet eens lezen wat er nog wel te lezen valt.
  Daarnaast reageer ik in werkelijkheid nooit echt zuur op n’importe welke reactie dan ook. Welnee! Waarom zou ik? Ook heb ik niet beweerd dat Marie-Bernadette alles maar voor zoete koek zal slikken. En ja, zij heeft mijn boek ook nog niet "uit" met een definitief oordeel. (Dankjewel Summer: ik beweer dat ook nergens en je kletst maar weer wat)
  Enfin. Hier laat ik het bij. Nog een bekend gezegde lijkt me hier wel relevant en dat luidt: "De profeet wordt zelden geëerd in eigen land..!" Nietwaar vrienden?
  Probeer toch eens die recensie te lezen (en te begrijpen) bij Marie-Bernadette. Ik had beloofd die aan haar toe te zenden. Dus daar is niks vreemd aan @Aad.
  Allen een prettige dag gewenst.
  ps
  Doe eens wat positiefs vandaag.
  Ondersteunt u de wereldraad.
  Tegelijk met de rozen van Marie-Bernadette.

 110. Summer 12 maart 2009 om 10:05

  @jan bouma, óók goedmorgen… Je verdaait m´n woorden om het accent te leggen op het wel of niet uit hebben van jouw boek. Maar, je hebt gelijk hoor: "Het tekort in de communicatie" is vast niet jouw "schuld", welnee! Maar je zit er wel mee…
  "Misunderstandings" zou je kunnen wijten aan het taalduiveltje dat zich bedient van "badinerendheid", hyperbolen en andere storende taalbuitelingen. Deze zijn al voortdurend het struikelblok in de communcicatie gebleken.
  Ik zal vandaag positief de rozen van M.Bernadette ondersteunen, vallen ze om dan? H4h4h4h4.

 111. jan bouma 12 maart 2009 om 11:08

  @Summer…t is en blijft je probleem dat je iets – positief of negatief, ’t doet er niet toe – meent te kunnen opmerken ZONDER daarover een een juiste oordeelsvorming te kunnen vormen wegens gebrek aan informatie.
  Toch doe je dat.
  Dat is mijn mening. En nu zal jij wel willen beweren (en dat doe je ook) dat je wèl alles denkt te weten over mij, m’n boek dat je niet hebt, m’n functioneren, drijfveren, etc.
  Dat acht ik toch een vreemde zaak. Idem ik dit oordeel voorhoud aan alle anderen die menen dat je wel kunt oordelen ZONDER alle informatie te hebben voor dat oordeel. Compris?Reactie is geredigeerd

 112. Aad Verbaast 12 maart 2009 om 11:40

  @Jan: als je de laatste blog van Bernadette nou eens net zo goed zou lezen en de inhoud ter harte nemen (met enige zelfreflectie) als je vraagt van mensen jouw teksten te lezen, dan zou er een wereld van verandering gaan optreden in je reacties vermoed ik zo.
  "Vermoed ik zo"? Ik weet het wel zeker!!

 113. jan bouma 12 maart 2009 om 12:10

  @Aad 11:40
  Nee! Je vergist je deerlijk want je gaat voorbij aan wat ik zoëven aan jou en @Summer schreef op het lopende blog van Marie-Bernadette.
  Je ziet hierboven daar al een gedeelte van. Maar daar reageer je ook niet op. Ik heb dus helaas niks aan je comment van 11:40 want nu blijkt de vraag (en het antwoord) te gaan over: "wie er hier niet goed leest en/of interpreteert?"
  Laat ik voor m’n eigen teksten verantwoordelijk zijn. Als volgt:
  jan bouma / 12-03-2009 11:48
  @Aad………..8:57
  @Summer……..9:22
  Beiden hebben het fout met hun conclusies als je het volgende comment tot je neemt (bij @Aad vandaan gekopiëerd):
  jan bouma / 12-03-2009 11:08
  @Summer…t is en blijft je probleem dat je iets – positief of negatief, ’t doet er niet toe – meent te kunnen opmerken ZONDER daarover een juiste oordeelsvorming te kunnen vormen wegens gebrek aan informatie.
  Toch doe je dat.
  Dat is mijn mening. En nu zal jij wel willen beweren (en dat doe je ook) dat je wèl alles denkt te weten over mij, m’n boek dat je niet hebt, m’n functioneren, drijfveren, etc.
  Dat acht ik toch een vreemde zaak. Idem ik dit oordeel voorhoud aan alle anderen die menen dat je wel kunt oordelen ZONDER alle informatie te hebben voor dat oordeel. Compris?
  unquote.
  Kijk! Ik veroordeel niemand; doch constateer (naar mijn mening) slechts manco’s terzake de oordeelsvorming. Ik "verander ook niet als een kameleon", zoals Summer meent te moeten opmerken, maar heb een consistente opstelling verkondigd. Ja! Die consistente opvattingen staan ook in m’n boek! Maar @Summer heeft dat niet, en als je het wel zou hebben zoals Aad, komt het uiteindelijk wel aan op de perceptie om het te begrijpen. Legt men de nadruk (en als bewijs) op mijn "agressieve confrontaties" dan heeft men het hele boek niet begrepen. En zeker ook niet – bijvoorbeeld – het hoofdstuk Goed&Kwaad. Ik noem maar wat…
  Tot zo ver even. Take it or leave it! Groet vrienden van het dispuut.
  ==============================================
  Om het niet al te ingewikkeld te maken voor de lezers: het gaat hier in essentie om pre-disposities van Stellingen, of niet.
  Indien men de meerderheid achter zich krijgt blijkt men "winnaar" van het dispuut. Ik zet daar wat vraagtekens bij. Want wie is er strikt onafhankelijk in zijn oordeelsvorming? Ik wil geen slaafse navolgers. Dus zeg ik: "pick your choice, make up your own mind!" Want alleen daaruit valt het respect af te leiden wat ik een ieder toeken. En met dat standpunt acht ik mij voorlopig winnaar van het dispuut. Maar… u zou mij deze verwaandheid ook weer zo zwaar kunnen aanrekenen dat u mij… alsnog desavoueert! Dat kan, en dat mag van mij.

 114. Summer 12 maart 2009 om 12:11

  @jan bouma, bedankt voor de les. Of hij wijs was, moet nog blijken. Waarom in moeilijke badinerendheid" geschreven als het ook zonder kan? Komt de verstaanbaarheid ten goede. Ik heb overigens niet over jouw boek geoordeeld hoor.Hoe kom je daar dan bij?Reactie is geredigeerd

 115. jan bouma 12 maart 2009 om 12:54

  @Summer…12:11
  Je matigt je ondertussen wel allerlei oordelen aan. Waaronder foute. Mijn expressionele vaardigheid blijkt nogal gevariëerd te worden beoordeeld. Zo menen deskundigen dat ik de "nieuwe Max Havelaar" zou hebben geschreven en meent men soms ook dat ik de "polemische geschriften van Willem Frederik Hermans degradeer tot kinderspel" het zal allemaal wel. Dat zijn de oordelen van deskundigen.
  Wie acht zich nu even bevoegd om hierover het allesomvattende definitieve eindoordeel te vellen? Toch zeker niet "ene Summer?!"
  Laat ik voor mezelf spreken. Dat is dan mijn wetenschap en overtuiging dat noch nimmer sinds de eerste Max Havelaar er een tweede boek is geschreven dat meer opschudding zou moeten veroorzaken en erkenning zou moeten krijgen dan mijn boek ‘May all other flags burn in hell’.
  Take it or leave it.

 116. sLIMERICK 12 maart 2009 om 13:00

  Hier was ik naar op zoek. Geweldig Aad, zo kan ik alsnog op mijn gemakkie een inhaalslag plegen.
  [Mede namens kreeftenschaar;-))]Reactie is geredigeerd

 117. sLIMERICK 12 maart 2009 om 13:05

  @ Cees, dank voor het plaatje. Het zorgde voor de herkenbaarheid.
  >[Mede namens kreeftenschaar;-))]<<br />

 118. Aad Verbaast 12 maart 2009 om 13:10

  @sLimerick: doe je er voordeel mee, en dat was/is de bedoeling immers. 🙂

 119. Aad Verbaast 12 maart 2009 om 13:15

  @Jan: ik laat de discussie voor wat het is.
  Het is een oude discussie. En we komen er geen stap verder mee. Ik laat jouw uitspraken aan jou.Reactie is geredigeerd

 120. jan bouma 12 maart 2009 om 13:34

  @Aad 13:15
  So be it! En… als men nu zou kunnen zeggen en mogen menen daarmee verder te kunnen.. dan blijkt dat men toch bescheten en bedrogen uitkomt!
  De discussie dient namelijk wel te eindigen met een eindconclusie. Die conclusie representeert dan het gelijk en dat van de meerderheid.
  Doet men dat niet blijft men tot Sint Juttemis jeremiëren over allerlei zaken terwijl men daarvoor zelf de oplossing(en) had kunnen kiezen en aandragen.
  Derhalve:
  Ik neem geen genoegen met je antwoord. Want dat antwoord lost de vragen niet op waarmee de mensheid zich nu geconfronteerd ziet. Hou nou toch op man om voor de realiteit op de loop te gaan! De wereldpopulatie is noodzakelijk NU op zoek naar antwoorden. De vragen waren immers al gesteld. Alleen de antwoorden ontbraken. Die gaf ik.Reactie is geredigeerd

 121. Summer 12 maart 2009 om 13:59

  @jan bouma, in de zoveelste poging het pad van
  Het Grote Gelijk….. voor jou dan, te effenen: Zo ik al iets van jou had beoordeeld, dan is het slechts wat je zelf in de blogkolommen, doorgaans met luid gekrakeel, geventileerd hebt. Daarbij heb ik overigens niets wat in de verste verte lijkt op een "nieuwe Max Havelaar" of iets van een gelijkwaardig kaliber als W.F. Hermans, kunnen ontwaren. Welke "deskundigen" hebben jou deze stroop aangesmeerd?
  Eigenroem stinkt….
  Maar, nog voor het Sint Juttemis wordt, zullen jou misschien de roze schellen van de ogen vallen. Zover iedereen heeft kunnen lezen, is er niemand die op het blog het slecht met de wereld voorheeft. Integendeel. Desondanks ben je toch weer iedereen die wat te melden heeft, aan het neersabelen. Ik wens je inzicht en wijsheid.Reactie is geredigeerd

 122. jan bouma 12 maart 2009 om 14:29

  Welnee @Summer… ik sabel niemand neer. Dat is jouw projectie; niet de mijne. Voortdurend zeg ik dan ook: "Pick your own choice, and make up your own mind".
  Veel meer, om het eigen beoordelingsvermogen te respecteren, kan ik niet opnoemen. Maar als ik nou op ’n rijtje zet een aantal zeer belangrijke wereldproblemen, en die ik heb geïnventariseerd, ze vervolgens aan "het publiek" voorleg…, tsja.., dan mag ik toch verwachten inhoudelijke reacties op die geanalyseerde problemen en de oplossingen die ik het publiek heb voorgelegd?
  Of niet soms?
  Niets van dat al wat mij overkomt. Slechts gezeik over mijn toonzetting, "le ton de la musique" waardoor men meent niet te hoeven antwoorden op DE basale vragen die ik stelde.
  Dat mijn humeur, en vervolgens mijn commentaar, onder die lafheid lijden…tsja.. dat is waar. Maar ook ik ben slechts maar een mens die ‘zingt zoals de vogel gebekt is’ en dan zijn gram haalt.
  Nu geef ik opnieuw een uitleg aan eenieder die dovemansoren blijkt te hebben. (Blijkbaar!)
  Ik recapituleer daarom:
  a) we hebben voldoende inzicht in de actuele problemen der mensheid.
  b) we hebben vervolgens dan een consensus bereikt over de vraag hoe de toekomst der mensheid kan worden verzekerd zonder bloed en strijd. Althans als men mijn voorgestelde consensus aanvaarden wil. Ik constateer namelijk geen acceptabele andere oplossing.
  DAN VERWACHT IK, verdomme, DAT DAN DAT DEBAT DAAROVER GEVOERD KAN WORDEN. Niets van dat al.
  Sodemieter dan op met je gewauwel. Dag Summer, en alle anderen die het met hem eens zouden kunnen zijn.
  In de redigeertermijn las ik nog je vraag naar "autoriteiten" die mijn gelijk willenb bevestigen. Ach.. kijk dan maar op m’n website, Summer. Als voor jou die kwalificaties niet voldoende zijn…; wie denk jij dan wel dat je bent om die niet serieus te nemen?Reactie is geredigeerd

 123. Aad Verbaast 12 maart 2009 om 14:40

  @Jan: "Ik neem geen genoegen met je antwoord".
  Een opmerking en een vraag:
  1. ik denk even met een warm hart aan de laatste blog van Bernadette, waarbij ze aangeeft dat opmerkingen meer iets zeggen over degene die ze maken, dan over degene die wordt aangesproken.
  2. Als je er geen genoegen mee neemt, wat ga je dan vervolgens doen?

 124. Rubio 12 maart 2009 om 14:43

  Limerick…
  hij wilde z’n kont vol met veren
  dus dacht hij een ieder te leren
  maar oh wat een strop
  de veren zijn op
  nu zit hij te jeremierenReactie is geredigeerd

 125. jan bouma 12 maart 2009 om 15:15

  @Aad: 14:40
  1) Zij, Marie-Bernadette, heeft niet beweerd dat er sprake zou moeten zijn van "monddoodmaking". Je haalt een paar dingen door elkaar. Welnu. Effectief wordt wel iemand de mond gesnoerd die geen weerwoord krijgt of kan geven. Dat was nou precies haar betoog. Dat veroorzaakte ziekte, dat zei ze.
  2) "Wat ga je dan doen?" Zo luidt je vervolgvraag.
  Antwoord:
  Ik vervloek dan de lafbekken die weigeren stelling te kiezen in de positionering van de mensheid om keuzes te maken voor de toekomst. Met name voor de kinderen der mensheid. Maar de lafheid heeft blijkbaar het primaat, zo constateer ik dan.
  "Het zal mijn tijd wel uitduren!" En… "Komt tijd komt raad!" En meer van dat soort dooddoeners worden dan gehanteerd.
  @Rubio 14:43
  Jij bent nou typisch zo’n voorbeeld van dat verhaal hierboven. Ik solliciteer helemaal niet naar "veren", gemeten naar jouw aardse maatstaven. Ik kots daar zelfs van. Wat ik poneer, qua stellingen en conclusies, neem dat maar serieus of zwijg anders als je er niets over te zeggen hebt, en je wilt je niet blameren. Overigens: die "veren" van jou wil ik al helemaal niet. Maar dit terzijde.

 126. Aad Verbaast 12 maart 2009 om 15:24

  @Jan: Bernadette had het over "oorlog" en bepaalde uitspraken en kwalificaties die daar aan vooraf gaan en tot ‘oorlog’ leiden…
  Ik lees (enkel in je laatste reactie als voorbeeld):
  1. "Ik vervloek.."
  2. "..lafbekken.."
  3. "..die weigeren stelling te kiezen.."
  4. "..de lafheid heeft blijkbaar het primaat.."
  5. ".. dooddoeners.."
  6. "..Jij bent nou typisch zo’n voorbeeld.."
  etc..
  Kun je je ergens voorstellen dat ik eerder geneigd ben dit te interpreteren als ‘oorlogstaal’ en niet als ‘liefdestaal’?
  Iets waar Bernadette ook zo’n treffend onderscheid in maakte? :-0
  @Rubio: je kan er wat van, een ware dichter is in je losgekomen! :-))

 127. Annet 12 maart 2009 om 16:40

  Haha Aad, ja zo simpel zie ik het bloggebeuren:))
  Big smile van Annet~)

 128. nelus 12 maart 2009 om 16:40

  @cathy:" Nou ja, mocht het er toch van komen dat wij met z’n allen inderdaad in die bus komen te zitten, dan beloof ik dat ik de frisdrankjes in de bus ga verkopen en dat de opbrengst naar de Dierenbescherming gaat. ok?"
  Taakje 1 is dus al verdeeld. Cathy doet de catering en de opbrengst gaat naar de dierenbescherming. Heel goed Cath’, met jou kan ik praten.
  Zie je het al voor je: met zijn allen in de bus op weg naar Jan. Geweldig. En maar zingen: we gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet…….. Oh, wat moet dat een nachtmerrie voor Jan zijn, alleen de gedachte al zulke domme mensen een tijdlang over de vloer te moeten hebben.

 129. jan bouma 12 maart 2009 om 16:41

  @Aad..15:24
  Met dat rijtje van mij van 1 t/m 6 geef je nu precies aan waar het omdraait. Ik koppel de al 3000 jaar durende domheid van de mensheid, en het onvermogen van diezelde mensheid, aan de NEGATIEVE BALANS waaruit mijn lijstje, dat je zo treffend reproduceerde, volgt.
  Daaruit volgt dan ook de ‘clash’.
  1) De wereldpopulatie is met voldoende zekerheid al in de afgrond gestort, al beseft men het nog niet.
  2) De financiëel-economische markten zijn ingestort.
  3) De grondstoffen zijn duidelijk aan het opraken, de Amerikaanse economie, als "motor" voor de waanzin van het geheel, staat ook op instorten omdat de importen niet meer in acceptabele valuta, de dollar, betaald kunnen worden noch zo dadelijk zullen worden geaccepteerd als valide betalingen.
  En jij beuzelt dan nog wat over mijn aanpak?!
  Ben je gek geworden?
  Uiteraard zal men dan oorlogstaal van me horen als de afgelopen 30 jaren van mijn betoog, sinds de Club van Rome in 1972, tot geen enkel antwoord heeft geleid maar anderzijds wel dagelijks mijn gelijk blijkt als je de kranten leest.
  Ben je nou werkelijk gek geworden om te veronderstellen dat ik dit dan maar schokschouderend zal accepteren terwijl ik de oplossingen zie?
  Laat Bernadette spreken voor wat zij wil. Ik begrijp haar, en zij hoeft en moet van mij helemaal niks. Ze kan het ook oneens met me zijn.
  Maar… voordat haar rozen zullen bloeien op de wereld heb je nog wel ’n mensheid nodig die daar het belang van inziet en het ook wil meemaken dat… "er rozen bloeien".

 130. nelus 12 maart 2009 om 16:43

  @Cathu en @Aad:Cathy / 11-03-2009 21:40
  @Aad.
  Hoe verzin je het Aad "vaasje rozen in de hoek?" haha.
  "Nee hoor" is mijn antwoord. "absoluut niet".
  Kan jij het nog volgen? Ik wel!!!
  Vaasje (kunst) rozen op de voorruit van de bus. Gezéllig.

 131. nelus 12 maart 2009 om 16:47

  @wj-tje: vast wel, jij mag voorin naast de bestuurder. Kun je ons onderweg uitleggen waar we allemaal langs komen enzo. Want die dommerikken in die bus weten natuurlijk van toeten noch blazen. Weten niet eens waar de Pyreneeen liggen. Kan je nagaan. Oh, wat zal die Jan balen van onze komst. Hallelujah, praise the Lord, kunnen we ook van deze mensen verlost worden ?
  7

 132. Aad Verbaast 12 maart 2009 om 16:55

  @Jan: 1-3 eens.
  Onderdeel van de oorzaak is dat in dezelfde 3000 jaar de mensheid (die jij zo voor dom verslijt in zijn algemene generalisatie), nooit veel verder is gekomen dan oorlogstaal. En wat doet Jan om dat te keren?
  Precies hetzelfde: "Uiteraard zal men dan oorlogstaal van me horen".
  Je bent geen haar beter Jan. Leuk ideeën (dat onderscheid je wellicht nog) , maar dezelfde contraproductieve methoden om het doel te bereiken. Take it or leave it. Dat is de hamvraag voor je..
  Ik kan het wel leuker voor je maken, niet nog gekker..

 133. Aad Verbaast 12 maart 2009 om 17:00

  @Annet: het leven kan soms zo simpel zijn..
  @Nelus: busje komt zo? Zou zo maar kunnen.
  Liefde maakt blind zeggen ze wel eens.. Ik begin het nu te geloven, het speelt zich voor onze ogen af.. ;-)Reactie is geredigeerd

 134. wj-tje 12 maart 2009 om 17:16

  @nelus
  de route is bijna uitgestippeld tot de 21e
  De eerste dag van de lente. Een vooruitziende blik en DWDD. Hier een tuinman ingehuurd die de uitbottende rozen, de plantenbakken, graszaad gaat inzaaien en nog wel wat meer.
  Kortom, het vaarseizoen komt er aan.
  Veel plezier in de Pyrrusseneeen met die moderne ossenkar. Asterix, Obelix, HKH Cleopatra en Idefix gaan op stap. Een leukere Odyssee voorhanden?

 135. nelus 12 maart 2009 om 17:21

  @wj-tje: " de route is bijna uitgestippeld tot de 21e"
  én, én, én: de eerste dag van een nieuw begin.
  En even ontwarren: asterix, dat is wj-tje, obelix, dat is Ronald, HKH Cleopatra, dat is MKH uit Bayreuth en Idefix, de schat, is Nozemientje.
  Nu kan nooit iemand meer zeggen dat ik niet goed lees en onthoud.Reactie is geredigeerd

 136. Summer 12 maart 2009 om 17:26

  "Schokschouderend"…." hahahahahaha! Ik zie het al voor me.
  "Beuzelt over mijn aanpak" en: "Laat Bernadette spreken voor wat zij wil. Ik begrijp haar. En zij hoeft en moet van mij helemaal niets". En alle andere mensen op het blog moeten ook helemaal niets..toch?
  Òóóóóóóóh, kostelijk, heb tranen gelachen.
  Dank,jan bouma, dank!!!
  Groeien er wel rozen in de Pyreneeen?
  Bergrozen misschien. Moet dat niet Grasse, in Zuid Frankrijk zijn?
  " Rubio, wat een goeie limerick!Reactie is geredigeerd

 137. nelus 12 maart 2009 om 17:37

  @AAd:"Liefde maakt blind zeggen ze wel eens.. Ik begin het nu te geloven, het speelt zich voor onze ogen af.. ;-)"
  Tja, ik weet niet zo goed wat ik ervan moet denken. Het kan ook zo maar in het brein van Jan zijn ontstaan natuurlijk.
  En dan zou het spreekwoord:
  In het land der blinden (dat zijn wij) is éénoog koning (dat is Bernadette) of
  Liebe macht frei of
  Geloof, hoop en Liefde, maar de meeste van hen is Liefde.

 138. jan bouma 12 maart 2009 om 18:04

  @Aad 16:55
  Anders dan de echte dictators, je regering, de regeringen die je niet aanstaan – want je hebt daar veel kritiek op – beschik ik niet over legers of een politiemacht om je te dwingen tot acceptatie van hun beleid.
  (Wil je het bovenstaande een paar maal lezen totdat je het begrijpt).
  Ik kan slechts zeggen na 30 jaar strijd en miljoenen investeringen: ‘pick your choice and take it or leave it’.
  Wilt u zich wel schikken in uw gejammer en uw kritiek als u niets anders wilt: so be it!
  Maar houdt u wel voor ogen dat ik u het alternatief bood. Vanwege uw lafheid gelooft u niet in mijn geboden alternatief maar u blijft liever jammeren als voorheen 3000 jaar.
  Immers: de discussie daarover wilt u niet met mij voeren.
  EINDE OEFENING.
  @Summer
  Soms lacht de idioot om iets wat hij niet begrijpt; je ziet dat verschijnsel in psychiatrische inrichtingen weleens.
  Je snapt toch nog wel dat je comment van 17:26 nergens op slaat dan dat je slechts daar een poging doet tot ridiculisering. Je hebt ook geen ander verweer dan te trachten mij te ridiculiseren.
  Tot zo ver even.
  Dus:
  @Aad. Even voor alle duidelijkheid, ik stond met mijn oplossingen en met mijn vredespalmtak al ruim 30 jaar aan de kant en werd niet gehoord. Vanzelfsprekend zal dan mijn toonzetting veranderen wanneer alle andere toonaarden zijn uitgeprobeerd. Heb je nou werkelijk niks begrepen van dat boek van me?
  In de redigeertermijn
  lees ik Nelus simpele voorstelling van HAAR projectie "dat ik zomaar verliefd zou worden" op een vrouw aan wie ik slechts een boek zond maar met wie ik wel wat kan corresponderen. Dat is hedentendage zo blijkt, al een wonder, en vermoedleijk is en blijft zij voorlopig de enige alhoewel ik vanmiddag nog een aardige e-mail ontving van iemand – ook van dit Vkblog – die me zei te begrijpen. Ik word wat misselijk van al deze simpele lieden, als Nelus en c.s… Sorry! Je maakt het er ook naar.Reactie is geredigeerd

 139. wj-tje 12 maart 2009 om 18:12

  @allen
  mag ik, zonder gehinderd te worden door kennis, even melden dat Bernadette door een paus heilig is verklaard, haar rozenkrans immer met zich meedroeg. Ga maar googlen.
  Het gaat uiteindelijk om waarmee je jezelf vereenzezelvingen wil. Dan ontstaat liefde op het eerste gezicht.
  Kostelijk en uiterst vermakelijk!
  Nelus, succes in die bus naar Lourdes. Aad had het al over ‘broodjes en ranja’ maar dat is even terug lezen.
  Met de groeten van mijn alter ego’s zoals de VSp, de Groene Draak, Ronald en zelfs WJ-tjeReactie is geredigeerd

 140. nelus 12 maart 2009 om 18:13

  @Jan:"lees ik Nelus simpele voorstelling van HAAR projectie "dat ik zomaar verliefd zou worden" op een vrouw aan wie ik slechts een boek zond maar met wie ik wel wat kan corresponderen. Dat is hedentendage zo blijkt, al een wonder, en vermoedleijk is en blijft zij voorlopig de enige alhoewel ik vanmiddag nog een aardige e-mail ontving van iemand – ook van dit Vkblog – die me zei te begrijpen. Ik word wat misselijk van al deze simpele lieden, als Nelus en c.s… Sorry! Je maakt het er ook naar."
  Love is in the air.
  We waren al op weg in de bus naar de Pyreneeen Jan, heb je dat niet meegekregen ?
  Beter opletten hoor!!!!
  We zagen het voor onze ogen gebeuren zei Aad al eerder deze middag.
  Ontkenning, daar is ook wat mee binnen de psychiatrie.

 141. sLIMERICK 12 maart 2009 om 18:19

  @ rubio:
  Jouw vers van 12-03-2009 14:43 is een rasechte limerick. Hij klopt als een bus qua rijmschema en metrum.
  Met de inhoud bemoei ik me niet. Ik denk dat ik daarvoor alle reacties op dit blog zou moeten lezen en na die even in vogelvlucht te hebben gescanned vrees ik dat ik dat niet trek.

 142. nelus 12 maart 2009 om 18:22

  @he: sLIMERICK: graag jouw beoordeling over de laatste limerick van wj-tje waarvoor ik een4 gaf. Jij bent de expert, dus ………..?
  En die van@rubio: tja, als vrouw een beetje moeilijk. Een typische mannen limerick volgens mij. Wat vind jij ?

 143. Aad Verbaast 12 maart 2009 om 18:31

  @Jan: gelukkig geloof je nog in jezelf. Vrijwel de enige op deze aardbol. Ik heb het in deze over jouw en niet enkele van je ideeën. Want dat laatste kan ik er in enkele nog wel geloven.
  Veel plezier nog met het genadeloos en ongefundeerd neermaaien van meestanders en tegenstanders. Lof zul je van mij niet meer oogsten.
  Einde oefening? Voor mij was het geen oefening. Het waren van mijn kant serieuze pogingen je te begrijpen.
  Pick your choice: jij hebt er voor gekozen mij bij herhaling te kwetsen. En ik kan je vertellen dat dat slechts een enkeling op deze aardbol gelukt is afgelopen 50 jaar.
  Het zij zo. Het ga je goed. Veel plezier: de rozen!
  @sLimerick: er lezen en reageren hier talenten mee! Leuk dat je dat herkent en er nog een opmerking/compliment maakt over ook nog.
  @Rubio: (18:19) kijk dat is nog eens een groot compliment van een ware deskundige op dit gebied!!

 144. Rubio 12 maart 2009 om 18:34

  Waarde vrienden van ’t dispuut…..dank!
  Wilde nog een nieuwe limerick ‘opzetten’, ware het niet dat ik van het lachen met geen vinger nog het keyboard kan beroeren…
  Whoehaha..en we gaan nog niet naar huis…
  Nu, toch maar..
  hij is af..
  er woonde een wijsgeer in Mithras
  die dacht dat zijn boek in de tas was
  doch, wat een gevloek
  de lezers zijn zoek
  verscheurde het boek.. grienend in ’t gras..Reactie is geredigeerd

 145. jan bouma 12 maart 2009 om 18:38

  @Nelus 18:13… slap verhaal van je; kan er niks mee; ik zit niet in een bus op weg naar de Pyreneeën en al helemaal niet met jou. Kletskoek! Zelfs geen aardige spirituele kletskoek.
  En waaruit je afleidt dat er "love in the air is" zal misschien (destijds) Bokito ook hebben gedacht toen hij een waanzinnig geworden vrouw waarnam…! Maar ik ben Bokito niet! Hahaha.
  Kijk, Nelus! Dat is nou humor…
  Tot morgen, dames en heren. Verzin ondertussen eens wat verrassends op mijn antwoorden zodat het nog leesbaar blijft. Ook voor de niet gestoorden. Bij mij rijmt alles; en ook in het juiste metrum en maat.

 146. jan bouma 12 maart 2009 om 18:45

  @Aad 18:31
  Je miskent een aantal feiten die ik niet kan ignoreren. Dus ga nou net niet doen of je me niet begrijpt. Ik heb je een en andermaal nu uitleg gegeven over een welhaast onmenselijk incasseringsvermogen mijnerzijds om de juiste toonzetting te handhaven en dat ik ten toon spreidde.
  Je gaat niet in op mijn argumenten. En nogmaals: So be it! Maar vraag niet het onmogelijke van me.

 147. nelus 12 maart 2009 om 18:48

  @Jan:" @Nelus 18:13… slap verhaal van je; kan er niks mee; ik zit niet in een bus op weg naar de Pyreneeën en al helemaal niet met jou. Kletskoek! Zelfs geen aardige spirituele kletskoek."
  Hahahahahahahahaha, ohohohohoho, hahahahahah, Jan, je snapt er helemaal niks van. Jíj zit niet in die bus. Wíj zitten erin Op weg naar jou. Om je te bezoeken in de Pyreneeen.
  En je hoeft helemaal niet met mij in de bus Jan. Ik ga wel met alle andere bloggers die jou willen bezoeken daar in het zuiden van Frankrijk en het noorden van Spanje. Want weet maar dat we je daar weten te vinden. Bij Bernadette en de rozen. En: we gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet, we gaan nog niet naar huis……
  (Geintje Jan, humor, moet kunnen)

 148. jan bouma 12 maart 2009 om 19:02

  Lijkt me aardige bus vol met debielen dan… Nelus! Ik denk dat je bij de grens van Belgie al tegengehouden wordt door de ME. Maar prima, hoor. Ik vind alles best doch repliceerde je. Ondertussen doe je niks met de inhoudelijke informatie. Noch hier, noch bij Marie-Bernadette. Ik wil het nog wel eens afwisselen. Nu echt tot morgen…
  En bedenk eens wat origineels waarom we echt kunnen lachen zonder psychiatrisch gestoord te wezen.

 149. nelus 12 maart 2009 om 19:13

  @Jan: denk je dat we bij de grens van Belgie al worden aangehouden ? Dat wordt lachen Jan. Belgie.ME. Het is wel 2009 Jan. Ben je je daar wel van bewust ? Belgie. hahahahahahah,ohohohoh.
  Echt lachen zonder psychiatrisch gestoord te wezen : niet zo origineel van je. Ben anders van je gewend. Ik zei namelijk dat "ontkenning iets in de psychiatrie" was. (18:13H) Moet je nu niet letterlijk overnemen. Is niet zo handig.
  Ik verwacht meer originaliteit van je Jan.

 150. Aad Verbaast 12 maart 2009 om 19:29

  @Jan: "Maar vraag niet het onmogelijke van me."
  Ik begrijp inmiddels (heeft even geduurd, ik heb mijn best gedaan) dat een normaal inhoudelijk gesprek met je onmogelijk is. Ik probeer het dus niet eens meer. Zoek het maar allemaal maar uit. Maar ook dat is je nog niet gelukt. De enige die je nog kan bevredigen is jezelf. De enige spier die bij een enkeling nog kan opwekken is de lachspier.Reactie is geredigeerd

 151. sLIMERICK 12 maart 2009 om 19:46

  @ Nelus: kan je wat specifieker zijn? Waar vind ik deze limerick van wj-tje?
  Zoals ik al zei: ik laat me over de inhoud van rubio’s limerick niet uit.
  @ Aad en rubio: graag gedaan.
  Rubio: 18:34 is qua vorm ook weer okee.

 152. Rubio 12 maart 2009 om 19:49

  sLimerick/Ingrid; Toch best moeilijk…
  Vooral die laatste zin van ‘de tweede’.
  ‘k Ga nog ff oefenen…….hihi…Reactie is geredigeerd

 153. sLIMERICK 12 maart 2009 om 19:51

  rubio: Ja, in die regel is de beklemtoning nog niet helemaal zoals die moet zijn. Oefenen kan geen kwaad. Kom je ook een keer limericken op mijn sLIMERACTUALITEIT-blog?

 154. Rubio 12 maart 2009 om 19:57

  sLIMERICK; Tuurlijk, vind het leuk!
  Kennelijk latent talent….wow, hoe kom ‘k ‘r op..?
  "Rubio! De dichter des vaderlands…"
  Op een dag…..
  Cats en Komrij moeten uitkijkenReactie is geredigeerd

 155. jan bouma 12 maart 2009 om 19:58

  @Aad… 19:29
  Ach, Aad… het kan verkeren; ook die standpunten van je. Gisteren zei je nog (quote):
  Aad Verbaast / 11-03-2009 09:14
  @Jan: ik kan me je frustratie daarover helemaal voorstellen.. het is ook een drama van de bovenste plank!
  Vandaar dat naast een wekelijks verhaaltje in Vechtkronkels (waar jij je uitlaatklep ook hebt gevonden) ook hier vele bloggers publiceren.. Blijft een suggestie voor je.
  Zie ook volgende bericht: inspiratie?
  unquote
  …en vandaag ben ik de gek die alleen nog op de lachspieren weet te werken… Tsja… heb zelden een onbegrijpelijker omslag meegemaakt.
  @Nelus
  Mijn inspiratie dient wat gevoed te worden door ook weer wat inspiratie. Nu had ik je Bokito al voorgeschoteld maar daar reageer je niet op. Eens kijken…, wat heb ik dan nog in de aanbieding voor je? Ja! Ik weet het: Rubio! Die beroemt zich er voortdurend op nog gekker te zijn dan een deur. Ik zou als ik jullie was met een klein busje afreizen naar Spanje. Neem "Het busje met de mannen met de witte jassen" die jullie begeleiden vanuit het gesticht.
  Wordt het toch nog gezellig onderweg. "Hóladiejéé, m’n zuster hep een snee!"

 156. sLIMERICK 12 maart 2009 om 20:05

  Rubio gaat voor de librisprijs………..
  2099;-))

 157. Rubio 12 maart 2009 om 20:28

  Ingrid;
  Geoefend, komt ie…
  Limerick 3
  we gaan met z’n allen naar Spanje
  met rozen maar toch zonder franje
  maar oh wat is dat
  we voelen een spat
  terug naar het land van Oranje…
  ‘Roept U maar’….
  ‘Koffie koffie, lekker bakkie koffie, Nelus jij?’
  Gedicht van Rita Corita…Reactie is geredigeerd

 158. Rubio 12 maart 2009 om 20:43

  Jan; ’t Busje komt zo!!

 159. Summer 12 maart 2009 om 21:30

  @Aad wat een prachtig lachblog. De humor ligt op ´t blog! Rake kwinkslagen met rode draad: "Busje komt zo",
  Veren in de popo en
  limericks van Rubio.
  @ Rubio, ga zo door! Wat een humor: ´k heb kramp in m´n lachspieren.
  " Roept U maar"…. Je verdient hiermee de (P.C.)Hooftprijs, een busreis naar de Pyreneeen.
  `Holadiéé, jan bouma "hep een zuster" met teevee!
  @Nelus, hoe smaakte de aap? Broodje aap… Je kreeg toch "een Bokito voorgeschoteld" door jan om 19.58. Heerlijk zulk tot de verbeelding sprekend taalgebruik 😉

 160. Aad Verbaast 12 maart 2009 om 22:02

  @Rubio: heb je dat allemaal net op dat boekenbal geleerd, of loopt het talent je spuigaten spontaan uit? De ene rake na de andere!!
  @Nelus: hahaha begin jij weer over ‘typische’ mannen- en/of vrouwenlimericks. Ik ben al blij als ik ze herken!

 161. Aad Verbaast 12 maart 2009 om 22:09

  @sLimerick. We hebben net erg veel ‘dagen’ hier gehad.. Iedereen een beetje moe daarvan..
  Maar mischien ergens later dit jaar een dag van de limericks? Waar Rubio nu al met een terechte eervolle vermelding voor aan de weg timmert.. Bushalte 100!
  @Summer: ernst en luim. Maar de collecte-bus voor Jan kan hij wel schudden..Reactie is geredigeerd

 162. Rubio 12 maart 2009 om 22:32

  Aad 22.02; Zoals je weet heb ik ‘slechts’ HBS, dus een ‘eenvoudige boer’nlul’..
  Doch verkeer in goed gezelschap, riep Godfried Bomans, ja daar is ie weer, dat niet ook..?
  Wed’rom luim lui doch lach net zo hard mee..
  Immers, wie z’n billen brandt moet op de blaren zitten.
  Het moet nou maar eens afgelopen zijn met ‘misplaatst narcisme’, riep deze ongelooflijk goede dichter……geintje uiteraardReactie is geredigeerd

 163. Aad Verbaast 12 maart 2009 om 23:03

  @Rubio: "eenvoudig": Lao Tse: "vraag mij niets. Ik weet het antwoord toch niet.."
  ik ga ook maar eens wat oefenen.. Je hebt me geïnspireerd (en sLimirick natuurlijk..)
  Ik kende een narcist in Maarsen.
  Die liep nogal naast zijn laarzen.
  Die leest in zijn boek.
  Alleen in de hoek.
  Een vreemde vogel: een pimpelpaarse!

 164. Rapper 12 maart 2009 om 23:17

  het is heel mooi geweest
  fantastisch feest
  in de stad limerick
  langs de Shannon
  is alles te verkennen
  dank voor wat was
  Het is geen stuk op lik
  Bouma kost teveel energie
  Voor iedere stupido eeen kado
  Gratis bezoek aan Mithras
  Welke lappen text zijn next
  Ik ga rappen over blogvervuiling
  En zappen, en verzuiling
  Dag Bouma, doe je best,
  Je hebt de boel verpest
  Vergis je niet, Piet Mister
  Sommigen zijn niet van gister
  Refrein
  GGGRRRHHHH (3x in de rondte)Reactie is geredigeerd

 165. Aad Verbaast 12 maart 2009 om 23:57

  @WJ-tje: het ene talent na het andere komt hier voorbij 🙂
  Ik ben benieuwd wat Nelus en Cathy nog gaan inbrengen hier!
  En had Summer niet eens toegezegd hier de muziek te verzorgen? Ook vanwege zijn kennis en getalenteerdheid op dat gebied?Reactie is geredigeerd

 166. Rubio 13 maart 2009 om 00:12

  Aad, WJ-tje; Leuk gedaan heren, maar op het laatst
  Heeft sLimerick mij nummer 1 geplaatst…
  ‘k Lijk verdomme Jantje Bouma wel
  Die springt door Rubio woedend uit z’n vel…
  Dit is geen limerick, maar dat zien we morgen wel…Reactie is geredigeerd

 167. jan bouma 13 maart 2009 om 07:50

  onverstoorbaar
  Ook goedemorgen!
  "…Als ik er toch niet was…!"
  Iets anders:
  Heb WJ’tje vanochtend al een antwoord gestuurd op zijn persoonlijke mail aan mij en wel die hij om 2:23 uur vannacht schreef. Ik houd de mensen zelfs uit hun slaap; zo blijkt.
  Nu analyseerde ik jullie frustraties als toch wel begrijpelijk. WJ’tje kan dat nu lezen.
  Lezen jullie nu nog eens bij Marie-Bernadette die recensie over m’n boek, lees ook de comments die ik krijg bij de officiële Vk-columnisten… en jullie dag kan niet meer stuk!
  Opdat die voor jullie verder goed mag verlopen is mijn wens. En nu allen weer ras naar de volgende bitterbal en het jolijt. Gaap-gaap!
  -:))

 168. Aad Verbaast 13 maart 2009 om 08:06

  @Rubio:
  sLimerick werpt een kennersblik
  op Rubio zijn laatste Limerick
  met goede kadans
  is er een kans
  Zo niet ook geen punt, ik heb schik!

 169. Aad Verbaast 13 maart 2009 om 08:55

  @allen: nieuw infoblok er bij gezet: alle VK blogdagen..
  Overzicht van alle VKblogdagen, mede dankzij Martin, die nogal wat research werk er voor had verricht.
  Aanvullingen welkom.

 170. nelus 13 maart 2009 om 09:50

  @sLIMERICK: 19:46 ik wilde graag weten wat voor cijfer wj-tje kreeg voor zijn limericks van 12.51; 13.52;18.23;
  zie mijn reacties om 17.23 en 18.22.
  Hoop dat het nu duidelijk is.
  Je hebt al heel wat mensen aan de limerci gekregen, @Rubio en zelfs@ Aad, nou, dat wil wat zeggen.
  @Cathy: zullen wij ons ook eens in de strijd gooien ?
  7-tien

 171. nelus 13 maart 2009 om 09:55

  @Allen:@aad:sLIMERICK:een snel probeerseltje in de wereld van de limerick
  er was eens een man in Drenthe
  die deed het niet voor de cente
  hij typte zijn vingers blauw
  voor ons allemaal, voor jou
  en riep heel gelukkig:’t is LENTEReactie is geredigeerd

 172. sLIMERICK 13 maart 2009 om 10:21

  @Rubio: technisch gezien een limerick van de bovenste plank. Heeft het iets met voetbal te maken?
  @Nelus, jouw rijmschema klopt maar je metrum rommelt nogal. Ga even een lesje nemen op mijn blog. Onder elke bijdrage staat een link waaromnder je aanwijzingen kunt vinden over zaken waar je bij een limericjk op moet letten. Veel succes, zie je graag aldaar.Reactie is geredigeerd

 173. Summer 13 maart 2009 om 11:05

  @ Aad, U vraagt, wij draaien, muziekje bij de koffie? Dat kan:

  Die Rita Corita was indertijd, toen ik amper kon praten, laat staan zingen,al beroemd over Neerlands grenzen, zoals in het videootje te zien is.
  En "limmericken", als werkwoord: jij kunt er ook wat van.

 174. Rubio 13 maart 2009 om 11:09

  sLimerick; ‘k Was geen ‘techneut’, meer een ‘schaver’, maar ook ‘scorer’. Heb wel een zgn. ‘absoluut gehoor’ (muziek) volgens kenners. Zou dat er mee te maken kunnen hebben?
  Kom vanavond even bij je ‘fluisteren’…althans een poging daartoe wagen.
  Jan; Bedankt voor de ‘dolle’ avond, til er niet te zwaar an..Reactie is geredigeerd

 175. sLIMERICK 13 maart 2009 om 11:09

  @ Summer: "limericken" hebben ze van mij afgekeken, alleen schrijf ik het met één m;-))

 176. Rapper 13 maart 2009 om 11:22

  beste @bouma
  hele goede redenen dat ik op die voor jou vreemde tijden nog (deels) mijn tijd verdoe en elders communiceer.
  Wel eens van tijdverschillen gehoord en hoe dat werkt?
  Verder ben ik je gescherm met jouw boek, namen
  van BN’ers, je ultimatieve, dwingende, op het verbaal agressieve af, beledigende, opdringende, misbruik makend van andermans gastvrijheid van jouw manier om jezelf in de etalage te zetten, meer dan zat.
  Een klein kind komt ook altijd trots als een pauw bewijzen dat z’n gelauwerde veren de beste zijn.
  En maar jengelen, jengelen en nog eens jengelen. En als ze hun gelijk niet krijgen gaan die snotneuzen verongelijkt de boel nog verder verstieren.
  Dat is exact de reden dat op de ‘Gulden Draak’ geen kinderen aan boord komen.
  Koop een kaartje voor een rondvaartboot, is mijn welgemeende advies. Voor een tijdje kostelijk vermaak en je ogen uitkijken.
  Nog een keer een limerick voor je bedenken, zet ik de Vecht, de Shannon en de Soldatenmars -daar komen de limericks vandaan- in een Sinterklaas gedicht.
  Succes met je winkeltje.
  Dus jouw winkeltje loop ik voorbij. Er zijn alternatieven, waar het veel prettiger, vrediger, redelijker, vriendelijker is om een bezoekje plus praatje te maken.
  Jouw website heeft niet eens de mogelijkheid een praatje te maken.Reactie is geredigeerd

 177. Rubio 13 maart 2009 om 11:23

  Nelus; Was de koffie lekker..?
  Aad; Doe mij ook maar een espressootje met een cano(n) of een rondo…Reactie is geredigeerd

 178. jan bouma 13 maart 2009 om 11:30

  …om bij te overleven, WJ’tje? (11:22)
  Prima! Joh! Maar verwijt mij ondertussen dan niet dat ik niks beteken voor je kindertjes en de toekomst! In je email.
  Voorts: niemand forceert jou om je "feestje", dat je anderzijds ook weer geen werkelijk "feestje" acht…, door mij te laten verstoren. Je doet me wat denken aan die doorgedraaide ADHD-kinderen: die schreeuwen ook boven hun macht, en in schrille tonen, hun onmacht… als de Rede zich aandient. Misschien herken je wat in deze metafoor. Maar ik heb je goed uitgelegd wat je manco’s zijn in die e-mail. Dus wat mij betreft wil ik het daarbij laten. Mede in je eigen belang, overigens. Groet! En veel plezier met je Gulden Draak ofwel de Pallieter. Ik heb de beide schuiten altijd wel zien zitten maar als de kapitein ervan gek geworden is… dan houdt het op! JB
  ps
  zie hierboven nog even Rubio die mijn verhaal bevestigd! Nu zijn het rondo’s geworden… Jesus Christ!Reactie is geredigeerd

 179. Rubio 13 maart 2009 om 11:33

  Aad, WJ-tje; Nog een paar van Lao Tse:
  "Wie zeer integer is, legt daar geen nadruk op".
  "Wie zichzelf roemt, kan niets bereiken".
  "Wie zijn macht wil bewaren, moet haar niet tonen".
  "Wie zuiver is en stil, kan overal orde op zaken stellen".
  Doch bovenal…..
  "Zij die weten, spreken niet; zij die spreken, weten niet".

 180. Rubio 13 maart 2009 om 11:34

  Jan; ‘k Heb m’n pens vol van bitterballen…..met sambal..of het moet de hete Surinaamse zijn….Reactie is geredigeerd

 181. jan bouma 13 maart 2009 om 11:51

  @Rubio 11:34/11:33
  Al die wijsheden die je daar verkondigt waren mij vantevoren al bekend dus bespaar je de moeite mij dat zogenaamd even "in te wrijven".
  Ook deze tegenwerpingen had ik voorzien toen ik m’n boek schreef; erop zelfs geanticipeerd en nou laat ik je @Aad je dat even bevestigen, want hij heeft mijn boek kunnen lezen waarin dat staat. Hoewel ook @WJ’tje dat zou kunnen door voor je te citeren de pagina (bijv.) 317-319 maar ook vele andere pagina’s kunnen dienen als bewijs.
  Kijk! Zodra men de kop boven het maaiveld steekt, moet-ie eraf! Ook al wil je je kop überhaupt niet boven het maaiveld steken want je kent immers de primitieve oerstomme reacties van het klootjesvolk al vantevoren dat daar niet van gediend is.
  Maar soms ontkom je er toch niet aan om STELLING TE KIEZEN MET NAAM EN TOENAAM en met alles wat je vertegenwoordigt. In dat dilemma schreef ik m’n boek! Maar… Je matigt je een oordeel aan terwijl je van niks weet. Hier laat ik het bij. De stompzinnigheden worden mij wat teveel. Take it or leave it. En het ga je verder goed met rondo’s of met bitterballen.

 182. wj-t je 13 maart 2009 om 11:53

  @allen
  De VSp trakteer op een echte Duitse slagroomtaart. en voor ieder een capu mit cacao uit de Zaanstreek. Of een koekje van Verkade. Naar keuze.

 183. jan bouma 13 maart 2009 om 12:05

  het is "trakteert" met een "t"; dombo!

 184. Rubio 13 maart 2009 om 12:36

  "Is het mogelijk om in deze wereld te leven zonder een beeld van jezelf?"
  J. Krishnamurti
  "….en nu ga ik boodschappen doen….."

 185. jan bouma 13 maart 2009 om 12:39

  @12;36
  Nee! Zolang men zichzelf serieus wilt nemen niet. Dan is het niet mogelijk om je Existenz en je verantwoordelijkheid daarvoor op deze planeet te verklaren en te legitimeren zonder te zeggen: "Hier sta ik voor!"

 186. wj-t je 13 maart 2009 om 12:43

  @bouma
  waarom denk je dat ik die taard heb gekocht? omdat ie ‘obmod’. Of begrijp je de draat van mijn intenties niet.
  Wie is hier de echte dombo? Krijg je een traktatie op je dak, en nog niet goed.
  Verder heb je geen keuze gemaakt. ADHD jochies weten goed weg met taarten. Niet achteraf beteuterd kijken.
  Is veel leuker dan met schoenen smijten. En dan sta ik er achter en niet voor.
  Het doel heiligt de middelen, nietwaar?Reactie is geredigeerd

 187. jan bouma 13 maart 2009 om 13:05

  @WJ’tje 12:43
  Je vlucht in jouw "werkelijkheid" weg. So be it. En zeker als je je er gelukkig bij kunt voelen. Mijn verantwoordelijkheid, zo ik die voel, beoordeel en ervaar, zo voor mezelf, kan geen genoegen nemen met jouw verhaal en dat van anderen zoals die Rubio, Nelus en Summer.
  En als jij je aan hen wenst te conformeren of te spiegelen?
  So be it.
  Idem ik dit nu tegen @Aad zeg.
  Ergo:
  Ik begrijp je "traktatie" nog niet goed…, maar dat kan aan mij liggen. Verklaar je nader.

 188. sLIMERICK 13 maart 2009 om 13:14

  rubio, welkom.

 189. Summer 13 maart 2009 om 13:25

  @ jan bouma,zelfs in je nota bene geredigeerde reactie om 11.30 laat je een fout staan: bevestigt moet met een t. Geef dus eerst zelf het goede voorbeeld. Wie is er nu een dombo?
  Zie hieronder:
  " ps
  zie hierboven nog even Rubio die mijn verhaal bevestigd! Nu zijn het rondo’s geworden… Jesus Christ!"
  Reactie is geredigeerdReactie is geredigeerd

 190. jan bouma 13 maart 2009 om 13:54

  Nee @Rubio.. de vertaling, je leesinterpretatie, luidt hier:
  (impliciet); die (heeft) bevestigd met een "d".
  Maar je ontwijkt ondertussen met dit gezever wel de essentiële vragen waar de mensheid voor staat en waarover het hoort te gaan.
  Mijn (voorlopige) conclusie luidt dan ook dat men dit "Vk-blog-geouwehoer slechts benut ten behoeve van het eigen gewenste te horen geluid en geouwehoer!" Maar men wil niet verder kijken dan de eigen grenzen.
  En bewijs jij nu maar even het tegendeel. Wat is dan wel jouw verhaal ten behoeve van de wereldpopulatie? En de survival daarvan?
  Slechts geouwehoer over bitterballen hoor ik..; of had je soms wat inhoudelijks te melden?

 191. wj-t je 13 maart 2009 om 14:13

  @bouma
  misschien toch maar eens zelf een spiegel voorhouden en geen doorkijkspiegel die je de verkeerde kant opzet.
  Jengel nog even door. Koren op de molen. Balanceren op het scherp van een tweesnijdend zwaard is langzamerhand mij de moeite waard.
  Er zijn er meer die wegens de aantasting van persoonlijke integriteit een taartje van eigen deeg deponeren.
  Matig U or pick your choice. Soit.
  Publicity will do.
  Waar kiest u voor? Amerikanen op uw dak, in het kader van ‘The Hague Invasion Act’, Bouma op je dak of een slagroomtaart?
  Pick your choice, again and again, and again.Reactie is geredigeerd

 192. Rubio 13 maart 2009 om 15:37

  Jan; Goed lezen wie je dient te antwoorden! Daar mankeert ook nog al eens ’t eea aan…

 193. jan bouma 13 maart 2009 om 16:08

  @WJ’tje 14:13
  @Rubio 15:37
  …Zelfs tot een prioriteitstelling van de in aanmerking te nemen prioriteiten komt men niet toe!
  Wat zal ik me dan nog verder aan jullie gezever gelegen laten liggen dat ik WEL m’n eigen "prioriteiten" ter discussie stel?!
  Jullie zijn evenwel te laf, om zelfs maar een "prioriteitstelling" in ogenschouw te willen nemen.
  Daarom koerst de wereldbevolking nu af op de afgrond.
  Niet omdat ik dat wil…, maar omdat jullie te laf zijn om mijn voorstellen te aanvaarden die DE oplossing inhouden voor de survival van de mensheid.
  Sodemieter verder toch op als je niks anders te melden hebt! Want met elk ander gezever, dat niet de mondiale representatie vertolkt, zul je dus niks bereiken! Wie leest er hier goed?

 194. nelus 13 maart 2009 om 16:15

  Wie zeer integer is, legt daar geen nadruk op".
  "Wie zichzelf roemt, kan niets bereiken".
  "Wie zijn macht wil bewaren, moet haar niet tonen".
  "Wie zuiver is en stil, kan overal orde op zaken stellen".
  Doch bovenal…..
  "Zij die weten, spreken niet; zij die spreken, weten niet".@rubio: hoe, dom hbs’ertje.
  Deze ken je dan toch maar weer uit je hoofd.
  Dus die zogenaamde onontwikkeldheid van je valt reuze mee.

 195. jan bouma 13 maart 2009 om 16:32

  Er zijn veel voordelen te verbinden aan de "Stellingname" : "Ikke niet weet!"
  Daardoor wordt immers de vrijheid geschapen om maar wat aan te klooien met de universalistisch geachte menselijke waarden.
  Ondertussen schreven wel de volken hun Handvesten in huichelachtigheid op, Want niemand houdt zich eraan. Zich verschuilend, soms, als de waardeloze @Nelus hierboven in niet ter zake doende citaten.
  Ook zij vlucht weg voor wat te nemen verantwoordelijkheid en die eerder werd overeengekomen door al die Handvesten.
  Moeilijk…, moeilijk.. dat Internationale Recht voor ons kleine burgers!

 196. Summer 13 maart 2009 om 16:39

  @Rubio 15.37 hetzelfde vroeg ik me ook al af…
  Zie ook weer wat j.b. om 16.08 raaskalt en speciaal de laatste woorden daarvan:
  " Sodemieter verder toch op als je niks anders te melden hebt! Want met elk ander gezever, dat niet de mondiale representatie vertolkt, zul je dus niks bereiken! Wie leest er hier goed" ?
  In één zin "sodemieter verder toch op" en "mondiale representatie"… een mix van straattaal en pseudo intelligentie. En dat woordje "verder" wat geen enkele betekenis heeft.
  Enfin, we weten nu wie er schuldig is dat de "wereldpopulatie" naar de afgrond koerst…#omdat jullie te laf zijn"…
  Het moet niet gekker worden.
  @jan bouma, googel even naar Bor: drie huizen, een weiland en wat bomen…

 197. Aad Verbaast 13 maart 2009 om 16:42

  @Allen: ik was even een tijdje ‘en route’.. vanavond ook weer, dus even snel tussendoor bijlezend..
  @Summer: je hebt je rol van (ook) de muzikale omlijsting weer met verve opgepakt! Dank!
  (weer genoten van je gitaarblog overigens, en weer doorgestuurd naar enkele grote muziekliefhebbers uit mijn vriendenkring en niet lezers hier/daar: als unieke tip!)
  @Nelus: jij kan er ook wat van: slimmerikkende sLimericken hier 🙂
  @sLimerick: je hebt ons (bijna) allemaal aan een nieuwe hobby gekregen, waarvoor dank en hulde..
  Hier een soort van oefentuin, maar als het zelfvertrouwen onder jouw bezielende training wat hoger is geworden, gaan we/ik los op jouw blog! 🙂
  @Wj-tje: vraag aan je. Ik lees dat Jan regelmatig refereert naar een mailtje van je. Bij mij voelt dat als een inbreuk op de privacy als hij dat hier meldt.
  Als jij je er beter bij voelt dat ik die reacties er uit gooi, dan doe ik dat.
  Als het mij zou gebeuren, dan was dat al gebeurd. Je weet hoe ik op mijn privacy ben gesteld.
  Laat maar weten.
  @Rubio: wijze man was die Lao toch.. 600 jaar voor Christus? Ja, ja.. sommige mensen hebben er nog niets van geleerd..
  En daar val jij gelukkig duidelijk niet onder.Reactie is geredigeerd

 198. nelus 13 maart 2009 om 16:55

  @Jan: " de waardeloze @Nelus hierboven in niet ter zake doende citaten."
  Jan: regel 1 van handleiding voor bloggers is:
  1. geen privacy schenden (zie Aadv Verbaast hierboven)
  2. Geen waardeoordelen gebruiken.
  Of ik waardeloos ben of niet is niet aan jou om dat te beoordelen. Daar heb ik andere mensen voor.
  Dus: Jan onthoud je van persoonlijke meningen over mij en mijn medebloggers.

 199. nelus 13 maart 2009 om 17:01

  @Aad: volgens sLIMERICK was het nog niet helemaal goed. Ik denk dat dat komt door de tussenzin. Die vond ik zelf ook niet helemaal in cadans. Maar ik oefen verder. En heb een goede leermeester. Komt helemaal goed.

 200. Rubio 13 maart 2009 om 17:03

  Nelus 16.15; Ach, we hebben allemaal wel eens wat gehaald uit ‘boekkies’ net als Jan. Kwestie van lezen en interpreteren op de voor jou/onze beste manier.
  Lao Tse en Krishnamurti overigens niet van de HBS, die heb ik pas veel later in een tentje op de Himalaya ‘ontmoet’…

 201. nelus 13 maart 2009 om 17:05

  @sLIMERICK: let op, hoe is deze:
  Een domme meneer uit Maarssen
  die stond op zijn kop in de laarzen
  wat wil het geval
  had gebroken een val
  bij het aansteken van de kaarsen

 202. Ingrid van den Bergh 13 maart 2009 om 17:06

  Aad en andere limerickliefhebbers en beoefenaars:
  kom je gerust al in het oefenstadium uitleven op mijn blog.
  Je wordt altijd serieus genomen; iemand die iets wil leren staat hoog in mijn vaandel.
  De deur staat open, de koffie is bruin en de lessen zijn mild.

 203. sLIMERICJ, uiteraard 13 maart 2009 om 17:07

  tja…
  ’t is wat met die identiteiten

 204. Rubio 13 maart 2009 om 17:12

  Summer 16.39: Haha, ik lees, lach en haal m’n schouders erover op.
  Doe ik al lang overigens met dergelijke types..
  Ik heb zo m’n eigen prioriteiten..t.w.
  "Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder…"

 205. sLIMERICK 13 maart 2009 om 17:13

  @ Nelus:
  De eerste regel mist (voor Maarssen) een onbeklemtoonde lettergreep. Suggestie:Een heel dom meneertje uit Maarssen
  In regel drie kan "had" vervallen, dan is het metrum goed.
  Suggestie voor een correct metrum in de laatste regel:bij ’t aansteken van gouden kaarsen
  Voor "gouden" kan je ook een ander tweeletterig bijvoeglijk naamwoord nemen, b.v. "grote".
  Het rijmschema klopt als een bus;-))
  Is alles duidelijk?
  Reactie is geredigeerd

 206. nelus 13 maart 2009 om 17:16

  @Rubio: ah, jaren zeventig : op naar het buitenland. Jij naar de Himalaya, anderen naar de kibbutz of reizend door het oosten elsewhere.
  Interessant leven. Moet je vandaag de dag niet meer om komen. Allemaal ambitie, ambitie en nog eens ambitie. Met geldverdienen dan wel te verstaan.
  Ik zou het voor geen goud hebben willen missen.
  Dit is iets dat ze je nooit meer af kunnen pakken.
  En nog wijze dingen aan overgehouden ook.
  Houd vast Rubio. Hier gaat het wat mij betreft om.Reactie is geredigeerd

 207. Rubio 13 maart 2009 om 17:17

  Aad 16.42; Lao Tse blijkt een zeer wijs maar ook geduldig man geweest te zijn, dus er is nog hoop voor een enkeling…

 208. sLIMERICK 13 maart 2009 om 17:17

  Af en toe vangen mijn dubbelgefocuste brilmansogen wat op uit de reacties hierboven. Ongewild en onbedoeld want ik wil ze niet echt tot mij nemen.
  Toch krijg ik steeds meer de indruk dat enkele bloggers hierboven in therapie moeten. Mijn advies:
  SCHRIJF EENS EEN LIMERICK
  Kost je alleen wat hersengekraak
  maar opknappen dat je ervan doet!!!

 209. nelus 13 maart 2009 om 17:21

  @sLIMERICK: alias Ingrid van der Berg:
  ja, het wordt me wat duidelijker nu.
  Al voelt het "had" weglaten niet niet helemaal goed. Maar dat is waarschijnlijk een kwestie van wennen.
  Leuk om te doen.

 210. sLIMERICK 13 maart 2009 om 17:26

  Nelus, je hebt gelijk, het weglaten van "had" heeft iets geforceerds. Zie het maar als een oefening om duidelijk te maken dat je altijd naar alternatieven kunt zoeken als het metrum van een regel mank gaat.
  Ik zie dat je er plezier in hebt, dat doet me deugd. Als je de theorie eenmaal onder de knie hebt maak je binnenkort de prachtigste limericks;-))Reactie is geredigeerd

 211. Rubio 13 maart 2009 om 17:38

  Nelus; Leuk hè? Na al die omzwervingen door Azie zitten we weer in de klas als 50+sers…
  Was jij het mooiste meisje (van de klas)?

 212. Rubio 13 maart 2009 om 17:56

  Het dichten met Ingrid is aardig
  ook is het niet ècht eigenaardig
  en ’t leren is tof
  en vind het een bof
  dat ik mag worden..dichtvaardig!

 213. nelus 13 maart 2009 om 17:57

  @rubio: Dát zou me nog eens wat wezen.
  In dat programma gaat het trouwens altijd slecht in het leven van die meisjes. De onbereikbaarheid voor de jongens van toen, die hun naast hun fysieke schoonheid, zo aantrekkelijk maakten, tja….misschien al wel een voorland voor problemen.
  Maar er zítten mooie tussen: eerlijk is eerlijk.

 214. nelus 13 maart 2009 om 17:59

  @rubio: geweldig!!!!!!! Ga zo door!!!!!
  sLIMERICK ??? Nou ???? een talentje toch die Rubio ?

 215. Rubio 13 maart 2009 om 18:42

  limmerick 5 van de Ruub
  De kroeg lijkt op ’t schaep met vijf poten
  een ieder voelt zich aangesloten
  soms is het niet leuk
  dan krijgt Jan weer jeuk
  en zijn we weer zo aangeschoten..Reactie is geredigeerd

 216. wj-t je 13 maart 2009 om 19:11

  @allen
  ODE AAN DE VECHT
  Een bijzonder joch uit Maarssen
  Ontstak in woede zijn kaarsen
  All flags burn in hell
  Bouma weet ’t wel
  Op zoek naar zijn laarzen.
  Bouma een gratis bad gehad
  Wat denk je wat?
  In z’n eigen Vecht
  kwam ie niet terecht
  Het was Madurodrammerstad.
  Nu nog een op Brochterbeck
  ‘Ik wil ook een beurt hebben’ zei boer Koekoek destijds al in de 2e KamerReactie is geredigeerd

 217. Rubio 13 maart 2009 om 19:32

  limmerick 6
  een zeer rare kerel uit Maarssen
  die kan rustig vissen op baarzen
  maar al wat ie deed
  hij pakt’ ons hard beet
  ik ga jullie lekker belaaz’ren

 218. sLIMERICK 13 maart 2009 om 19:34

  rubio: 13-03-2009 17:56
  alternatief voor de regelsen vind het een bof
  dat ik mag worden..dichtvaardig!
  :ik vind het een bof (zintechnisch beter, het metrum was goed)en dat ik mag worden dichtvaardig (i.v.m. het metrum).
  het rijm was perfect
  en de inhoud kan niet beter;-))Reactie is geredigeerd

 219. sLIMERICK 13 maart 2009 om 19:37

  rubio: 13-03-2009 18:42
  perfect, naar rijm, metrum en inhoud.
  Je bent geslaagd!

 220. sLIMERICK 13 maart 2009 om 19:42

  wj-tje 13-03-2009 19:11
  ODE AAN DE VECHT
  enkele aanwijzingen in cursief:
  Een bijzonder jochie uit Maarssen omdat de klemtoon niet op ‘bij’ kan vallen klopt het niet
  Ontstak in zijn woede (zijn) drie kaarsen
  All flags burn in hell
  Bouma weet ’t wel
  Op zoek naar zijn laarzen. 3 lettergrepen te kort
  Bouma een gratis bad gehad beklemtoning niet correct
  Wat denk je wat?vijf lettergrepen te kort
  In z’n eigen Vecht
  kwam ie niet terecht
  Het was Madurodrammerstad. een lettergreep tekort
  wj-tje moet beter opletten in de klas!Reactie is geredigeerd

 221. sLIMERICK 13 maart 2009 om 19:47

  rubio 13-03-2009 19:32
  belaaz’ren rijmt niet op baarzen en Maarssen
  (brilmans is streng, maar dat went snel genoeg)

 222. Summer 13 maart 2009 om 19:54

  Een Maarssense man niet zo helder
  ontving steeds bezoek in zijn kelder
  en iedere week
  was hij weer van streek
  dat ie dames uit zijn boek vertelde
  sLIMERICK, tekst nu gecorrigeerd, én kan ´t er mee door?

 223. sLIMERICK 13 maart 2009 om 20:03

  Summer:
  Kijk even op mijn blog, daar had je hem ook neergezet en daar heb ik nog wat gesleuteld.
  PS: Ik probeer de limeraars hierboven een beetje uit elkaar te houden en hoop dat dit lukt.
  Ik las even een sLIMERpauze in. Maar ga gerust door met jullie zoete invallen;-))

 224. Rubio 13 maart 2009 om 20:12

  Ingrid; Zijn we mooi klaar mee.
  De strenge meester zijn we (voorlopig) kwiet.
  Leve de strenge meesteres…..
  Vond ‘m overigens zèlf ook fout…waar ‘kan’ staat moest ‘kon’ staan.
  Helaas….’t was de verleden tijd….Reactie is geredigeerd

 225. Summer 13 maart 2009 om 20:26

  WJ tje hahaha! Boer Koekkoek: "Ik wil ook een beurt hebb´n" … waargebeurd !

 226. Rubio 13 maart 2009 om 20:32

  sLimerick;
  Overigens zie ik bij jou staan;
  tanken, banken
  van onderen, dond’ren
  romance, sjansen
  Vraagje, is dat dan wel goed qua klank e/o rijm?

 227. wj-t je 13 maart 2009 om 22:24

  @summer
  re 20.26
  Boer Koekkoek. De beelden van hem. In de 2e Kamer, opgestaan, arm en wijsvinger omhoog en letterlijk zei ‘Voorzitter, ik wil ook een beurt hebben’ Genotuleerd. Deed een van m’n exen.
  Driekwart van Nederland lag in een deuk van het lavchen
  @sLIMERICK
  Geen zin in de klas. Bas Hageman uit de kast getrokken.
  Al dat taalgegegochel Schreef toch al dat het bij een Sinterklaas gedicht bleef.

 228. nelus 13 maart 2009 om 22:34

  @rubio: onverwacht talent in huis.
  @wj-tje: je laat het er te gauw bij zitten.
  Strenge meesteres, tja, dan word het een beetje ingewikkeld voor je he ? "Ikke zellef de baas willen zijn".
  "Eén van je exen: je kunt het zo gek niet bedenken of jij hebt wel ergens een ex zitten".
  Of je was een vrouwenverslindster, of die exen bleven 2 dagen. Want anders kan het echt niet met dit aantal. Een normaal mens heeft daar 4 mensenlevens voor nodig. Nou, en hoe zit dát dan?

 229. Aad Verbaast 13 maart 2009 om 23:05

  @alle stamgasten in Aad zijn kroeg,
  van jullie krijg je nooit genoeg
  ernst en luim
  voor ieder een pluim
  nou ja, "ieder", da’s net weer te ruim!
  Altijd gezellig, met een drank en bal
  Meesten boeiende gesprekken bovenal
  voor een gewillig oor
  limericks zo sonoor
  dank voor allen, zo uit een diep dal.Reactie is geredigeerd

 230. Cathy 13 maart 2009 om 23:56

  @Nelus.
  Jij hebt vandaag je best al gedaan zie ik, dus ik probeer het ook maar eens.
  Eigenlijk is hij bedoeld voor Willem, dus lees maar even mee, trusten voor straks.

 231. Cathy 13 maart 2009 om 23:59

  Wj-tje.
  In Brochterbeck is een theater
  Daar drinkt een kat jenever als water
  Wat bezielt deze poes?
  Het genot en de roes?
  Neen, het gaat haar alleen om de kater.Reactie is geredigeerd

 232. Cathy 14 maart 2009 om 00:05

  @Aad.
  Fijn, je bent er weer! Natuurlijk voor jou ook een leuke. Komt ie!
  Een gewiekste bankier uit Abcoude
  Die zijn staf voor geen stuiver vertrouwde
  Ging in’t koffiekwartier
  Zo royaal rond met bier
  Dat geen klerk meer in staat was tot fraude!
  Is hij leuk of niet?

 233. Rubio 14 maart 2009 om 00:10

  WJ-tje; Ga je plotseling bij Bas Hageman in de leer? Ik neem wel genoegen met sLimerick, prima lerares!

 234. Rubio 14 maart 2009 om 00:17

  Ha Cathy, ook al besmet?
  Jij schudt ze ook al zo uit je mouwen.
  Prima klasje hier maar wel veel gezwets en gewouwel…
  Aad; Doet me een beetje denken aan je ‘Sinterklaasblog’ daar werden we ook plotseling begeisterd..Reactie is geredigeerd

 235. wj-t je 14 maart 2009 om 00:39

  @cathy ik heb de allerliefste hond ter wereld in huis Een Bearded Collie. Ze heet ‘Nozemientje’ En geen katten, maar da’s niet persoonlijk bedoeld.
  Nozemientje heeft al heel wat katten en katers in de bomen gejaagd.
  Overigens nog ook een egel in de tuin en herten die in de beek water komen drinken.
  Dat wel, ook mollen.
  @Rubio
  Hageman heb ik sinds 1998 in huis.
  Bouma’s meesterwerk, gesigneerd, sinds, even kijken, sinds 2008. Nr 1269
  Olivier en Adriaan is aangenamere kost. Wat een ramp met die robijn…………

 236. Cathy 14 maart 2009 om 00:52

  @Rubio.
  Er valt hier niet zo veel te schudden hoor.
  Kwestie van een boekje openslaan.
  Wat dat betreft heb jij een compliment verdiend, echt waar.

 237. Cathy 14 maart 2009 om 01:07

  Wj-tje.
  Weet ik toch joh van Nozemientje. Fantastisch beestje. Ja, ja, ik heb dat ook allemaal gevolgd hoor.
  Welterusten straks met- of zonder Nozemientje en met- of zonder nieuwe a.s. ex. (grapje van jou maar vind ik nog steeds leuk).

 238. wj-t je 14 maart 2009 om 01:14

  @allen
  een gemene vraag:
  Hoe krijg je zo snel mogelijk een klein kind op de pot die moet plassen en poepen?
  Zelfs mijn nozem doet ’t niet op de stoepen en gaat elders sassen.
  Zo, nu nog australie bellen en dan nog bouma kwellen met z’n vooroordelen
  De foto’s spreken boekdelen
  zulke oren gaarne niet delen
  Nicht zu fassen.
  Of de oren wassen?
  Prettige dag verder.Reactie is geredigeerd

 239. nelus 14 maart 2009 om 01:34

  @cathy: wat leuk dat je er bent. En wat een onverwachte talenten zie ik hier voorbijkomen.
  Nu nog het oordeel van sLIMERICK, maar ik vind ze in zich allemaal heel mooi die limericks.
  Lekker slapen en vroeg weer op;

 240. wj-t je 14 maart 2009 om 06:50

  Mijn oude nieuwe aanstaande ex
  vroeg heel keks
  nog een keer sex?
  Als dat niet waar is
  samen naar de notaris
  Nooit meer de klas in
  Weer een nieuwe PIN
  Persoonlijk Identitiet Nummer
  Enjoy your summer
  Geen zin meer in

 241. sLIMERICK 14 maart 2009 om 08:49

  Rubio 13-03-2009 20:32
  Inderdaad niet helemaal tintelfris, je hebt gelijk.
  wj-tje: het lesbezoek is op vrijwillige basis, uiteraard. Je hoeft dit een keer niet "leuk" te vinden.

 242. sLIMERICK 14 maart 2009 om 08:54

  aad: 13-03-2009 23:05
  Het enige dat aan jouw limerick klopt is dat elk couplet uit vijf regels bestaat. Maar dat is alvast iets.
  Er schort nog zoveel aan dat ik je eerst op les stuur op mijn blog. Daar vind je in elke bijdrage een link naar het leslokaal.
  Na daar een lesje te hebben genomen mag je een nieuwe limerick plaatsen. Bij voorkeur op het thema van de dag. Als ik dan vebetering zie ga ik met je aan de slag.
  Maar laten we ons dan inderdaad verplaatsen naar mijn blog, het is hier in jouw bijdrage nogal lastig de limericks eruit te pakken in de veelheid van reacties.
  Deal?

 243. sLIMERICK 14 maart 2009 om 08:56

  Cathy 14-03-2009 00:05
  Je behoort met deze limerick tot de gevorderden.
  Als je nog wat wilt worden bijgeschaafd kan dat op mijn blog.
  Het is wat lastig om hier de limericks eruit te pikken tussen al die reacties.Reactie is geredigeerd

 244. nelus 14 maart 2009 om 10:30

  @Jan: nog eentje voor jou, speciaal voor jou
  Nog een láátste keer die man uit Maarssen
  die moet gaan hengelen op baarsen
  inplaats van "discreet"
  de gastvrijheid opeet
  van ene heer Aadje Verbazen.
  7Reactie is geredigeerd

 245. nelus 14 maart 2009 om 10:44

  @alle: is er nog iémand die weet waar het hier over ging ?
  Over één week is het LENTE en kan er slagroomgebak worden gehaald in de kroeg.
  Wél even van de lekkerste bakker die er is he ?
  Anders neem ik ‘m wel mee.Rozenveld in Groningen. MMMMMMMMMMM, ik hou normaal meer van hartig, maar deze gaat er wel in.
  Waarom? Ja, voor jullie een vraag en voor mij een weet.

 246. jan bouma 14 maart 2009 om 10:55

  @nelus 10:30
  Mijn discretie en privacy werden al geschaad;
  dus je kunt beter stoppen met je domme geblaat.
  Je bent toch wat dom.
  Vraag ‘ns aan WJ’tje waarom.
  Voor de rest blijf je het simpele schaap!
  ———————————————–
  @Anderen.
  Kijk even, of niet, zo men wilt, hoe het nu verder gaat. Laat daarbij het geblaat aan het schaap want dat dier begrijpt nog wel waarover het gaat. Of bent u ook een schaap?

 247. nelus 14 maart 2009 om 11:09

  @Jan: blij verrast, jij kunt het óók al.
  Over de inhoud: hahahahahaha, ohohohohoh, hahahah wat leuk. Ik vind het een heel lief dier, het schaap. En die schattige lammetjes. Die éét jij toch niet he Jan Bouma ?

 248. sLIMERICK 14 maart 2009 om 11:17

  jan bouma / 14-03-2009 10:55
  Dit is geen limerick, hoor. Nelus weet dat intussen maar hij zegt het niet;-))
  Trouwens nelus die van jou 14-03-2009 10:30 rammelt ook nog aan alle kanten.
  Komen jullie nou eens gebroederlijk bij mij op les;-))Reactie is geredigeerd

 249. nelus 14 maart 2009 om 11:31

  " hij zegt "
  @sLIMERICK: ik begrijp jouw verwarring omtrent Nelus, een mannennaam, maar ik ben een vrouw.
  Nelus(sie) was onze kater.
  "Komen jullie nou eens gebroederlijk bij mij op les;-))"
  Wat schattig, deze uitnodiging.
  Maar dat zal niet gaan. Want Jan maakt met iedereen ruzie. Lalt en bralt van alles over iedereen, schopt een aantal mensen behoorlijk tegen de schenen, schendt pricacy en maakt misbruik van de gastvrijheid van de blog eigenaar. Nou, je ziet, deze Jan moet nog heel veel leren en niet alleen limericks.

 250. nelus 14 maart 2009 om 11:57

  @allen: reactie nummer 250.
  250 x 1000 = 250.000 en dat is waar deze blog over ging en gaat. Ik ben weer helemaal bij.
  Het is rustig aan het front. Allemaal aan het uitslapen of…….?

 251. jan bouma 14 maart 2009 om 11:57

  @Nelus
  @sLimerick
  Wat mij betreft hoef en wens ik me niet in het keurslijf te wringen van een opvatting ener:sLimerick. Zolang mijn boodschap of communicatie maar overkomt. Zoniet!? Dan heb ik pech maar ik zal nimmer gaan zingen zoals jullie mij willen dwingen.
  En ergens zit ook hier weer een rijm. Wat zal ik me gaan vermoeien om uit te zoeken waar als men elkaar toch niet wilt verstaan?
  Ik houd het hier voor gezien.

 252. sLIMERICK 14 maart 2009 om 12:40

  @ jan bouma:
  In het begin heb ik de reacties op dit blog nog gelezen maar al spoedig hield ik dat voor gezien. Het ging mij immers niet aan.
  toen ik zag dat een aantal bloggers begon te spreken in limericktaal heb ik [als rechtgeaarde sLIMERICK die een naam heeft hoog te houden;-))] hier en daar wat tips gegeven.
  Niemand was daarbij ergens toe verplicht.

 253. sLIMERICK 14 maart 2009 om 12:41

  @Allen:
  Een kenmerk van de limerick is humor.
  Zie mijn adviezen ook maar een beetje in het licht daarvan.Reactie is geredigeerd

 254. jan bouma 14 maart 2009 om 12:56

  @12:41
  En zo dacht de slimmerik te spreken voor allen;
  doch dat bleken bij nader inzien kwallen!
  Het verslag is korter;
  al klinkt het rotter.
  Toch is het meer to the point voor u allen!
  ———————————————
  Hier laat ik het bij. Mijn comments zijn vanaf nu elders te vinden. Waaronder bij Marie-Bernadette en bij de columnisten. Het ga u goed; zo verder zonder mij.

 255. nelus 14 maart 2009 om 13:28

  @Jan: als ik het goed begrijp kunnen we de bus nu starten richting Pyreneeen naar jou en Bernadette ?
  Jammer, dat je voor de ..keer dit blog verlaat Jan. Maar met een beetje zelfreflectie moet je toch erkennen dat je het wel een "beetje" zelf veroorzaakt hebt.
  Aad Verbaast tegen je in het harnas jagen, nou dan moet je van goede huize komen.
  Tot binnenkort op dit blog Jan. En als je je weer netjes gedraagt zul je zien dat iedereen op je ingaat.

 256. nelus 14 maart 2009 om 13:30

  @sLIMERICK: Een kenmerk van de limerick is humor.
  Zie mijn adviezen ook maar een beetje in het licht daarvan
  Zo heb ik tot op heden ook opgevat hoor. En door je "reprimandes" heen kun je de glimlach lezen. Dus niks aan de hand wat mij betreft.

 257. Rubio 14 maart 2009 om 13:37

  Vrienden, ‘k heb m’n gekleurde paasei bij sLimerick gelegd…!
  Toch wel een moeilijk bevallinkje…doch zoals beloofd "d’daad bij ’t woord".

 258. Rubio 14 maart 2009 om 13:48

  Hoe gaat ie Aad, alles goed met jullie?

 259. nelus 14 maart 2009 om 14:12

  @rubio: ik heb even gekeken. Je bent een genius. Je wordt zelfs door sLIMERICK geplaatst onder de twee coupletten.
  En onze juf is niet gauw tevreden.
  Leuk hoor. En nu nog inloggen op het blog. En onderwerpjes plaatsen.
  Stap 2.

 260. Rubio 14 maart 2009 om 15:09

  Ja Nelus, ik heb de smaak te pakken. Het moet niet gekker worden, toen ik vanmorgen opstond ‘dacht’ ik al op z’n ‘limmericks’.
  Verder staat Rubio nog steeds in dubio..Reactie is geredigeerd

 261. nelus 14 maart 2009 om 15:34

  @rubio: kan ik je helpen om uit die spagaat te komen ?

 262. Rubio 14 maart 2009 om 16:27

  Nelus; Nog ff nie, maar dank voor ’t aanbod.
  Na de zomer misschien, bij leven en welzijn?
  Zullen we maar een Cruutje pakken Nelus?
  Gaan we nog ff gezellig samen oefenen op de limmericken.
  Waar zou Aad toch zitten?Reactie is geredigeerd

 263. Rubio 14 maart 2009 om 16:43

  Ik zit hier gezellig met Nelus
  ze lijkt wel een aardige zus dus
  ik neem nog een neut
  en zij nog een scheut
  ojee, reeds wèèr te laat voor een klus.Reactie is geredigeerd

 264. nelus 14 maart 2009 om 16:46

  @rubio: ja is goed, SChenk mij ook maar een glas in.
  Ik maak me een beetje zorgen om Aad, Die heeft gisteren gezegd de middag en de avond afwezig te zijn, maar voor vandaag: geen idee.
  @wj-tje zit weer op zijn schuit. @Jan heeft het speelplein verlaten. @Summer: ook al in geen tijden meer wat van gehoord. @Cathy: was er gisteren nog maar vandaag ook nog niet gezien. En al de andere trouwe bezoekers: waarschijnlijk allemaal druk met de voorjaarsschoonmaak.
  Tuin al zomerklaar @Rubio ? Ik ben bezig: vandaag de hortensia’s uitgeknipt. Volgende week de rozen. JE hebt van die mensen die laten dat doen, in Brochterbeck bijvoorbeeld, maar ik doe het allemaal zelluf.
  Nou, een lekker stukje kaas met Dyon mosterd erbij. De bitterballen laten we maar even zitten he ? De zwempakken komen straks weer tevoorschijn. En daar moet nog wel even wat voor gebeuren.

 265. nelus 14 maart 2009 om 16:50

  @rubio: de echte juf is even weg, daarom neem ik haar maar even waar. Volgens mij is de laatste zin niet goed. Klemtoon ligt niet goed en een woord te weinig. Oh oh, ook een complimentje gehad Nelus ? En nu maar gelijk de deskundige uithangen ? een beetje rustig he ?

 266. Rubio 14 maart 2009 om 16:57

  Je hebt gelijk Nelus dus even gauw verbeterd, maar nog niet helemaal tevreden.

 267. nelus 14 maart 2009 om 16:59

  @rubio:
  een aardige man in noord holland
  die deed zijn gelofte wel heel g’stand
  hij rijmde maar raak
  geheel naar mijn smaak
  en dronk een glas cru op de welstand
  2 x 7

 268. Rubio 14 maart 2009 om 17:04

  Een ieder heeft kennelijk z’n eigen ‘klussies’.
  Ik ben klaar in de tuin alleen nog effe wat hogedrukspuiten en bakken met violen plaatsen en klaar is Kees. O ja, en rozen moe ‘k ook nog doen, hortensia’s waren al gedaan.
  Voorlopig maar geen bitterballen, zal ik even 2 ijsjes halen om de hoek?

 269. Rubio 14 maart 2009 om 17:07

  Wow, vandaag allebei geslaagd.
  Nelus, ik ga door voor het B-diploma, jij ook?
  Wat een gezwets, bij Jan…..dijengeklets..Reactie is geredigeerd

 270. Aad Verbaast 14 maart 2009 om 17:11

  @sLimerick: 08:54: "Het enige dat aan jouw limerick klopt is dat elk couplet uit vijf regels bestaat".. Tjonge jonge zeg.. Wordt ik hier toch even behoorlijk door jou met een puntmuts in de hoek gezet.. Ach, een terecht lesje in nederigheid denk ik dan maar. Ik erken bij deze mijn meerdere in deze dichtvorm onmiddellijk en onvoorwaardelijk. :-))
  P.S. Ik durf me al haast niet meer te vertonen in je blogruimte..
  @allen: dan, tussen al jullie geweldige limericks der slimmerikken, maar iets waar ik nog een beetje mee kan ‘scoren’..:
  Een nieuwe blog (het werd tijd) gemaakt, in het kader van "PI-dag"..
  Staat er inmiddels op:http://www.volkskrantblog.nl/bericht/251271Reactie is geredigeerd

 271. nelus 14 maart 2009 om 17:11

  @rubio: maar ja natuurlijk doe ik mee. Welke kant gaan we op ? Van A naar B en dan naar C ?
  Of precies andersom ?
  Wat een gezwets, wat een geklets, maar wat is het gezellig bij bets

 272. sLIMERICK 15 maart 2009 om 10:26

  Nelus 14-03-2009 13:30
  Voor jou geen reprimande nelus; integendeel. En wat de anderen betreft: wie de schoen past trekt hem meestal niet aan;-))Reactie is geredigeerd

 273. sLIMERICK 15 maart 2009 om 10:26

  Aad; kom het gewoon proberen. Op mijn eigen blog kan ik je beter helpen, hier is het zo druk maar gezellig;-))

 274. demio 16 maart 2009 om 12:13

  Fijn, dat overzicht, kan ik achteraf nog een heleboel lezen zonder me rot te zoeken 🙂

 275. Aad Verbaast 16 maart 2009 om 12:20

  @sLimerick: ik durf het haast niet.. Vorlopig sta ik nog evven stiekum in een hoekje te oefenen, gezien je terechte terechtwijzigingen 🙂
  @Demio: dat is nou precies de bedoeling 🙂
  Alle overzichtsblogs van vorige blogdagen staan in het infoblok rechtsboven.. Leek me ook wel handig.. 🙂

 276. sLIMERICK 16 maart 2009 om 13:44

  Van terechtwijzingen kan hier eigenlijk geen sprake zijn, Aad. Brilmans vindt het gewoon leuk als mensen iets willen leren en dan moet je natuurlijk aanwijzingen geven als in de pogingen iets niet klopt.
  Als jij zou zeggen dat 1 + 1 5 is dan is het toch beter om je uit te leggen dat het niet klopt en zo mogelijk ook waarom. Anders zou je nooit leren tellen, toch?
  Ga gerust eens lang coby, rubio, nelus en draakhond en vraag hun naar hun ervaringen. Zij zijn in korte tijd al zo ver gevorderd dat zij hun limericks in de laatste limmerbijdrage (de poedel) konden plaatsen.
  Het feit dat je oefent, ookal is het stiekum:-)), geeft aan dat je het graag wilt kunnen. Brilmans is streng, dat is waar. Maar in wezen is hij gewoon heel aardig.Reactie is geredigeerd

 277. Aad Verbaast 16 maart 2009 om 17:27

  @sLimerick: nou msscien kom ik dan nog wel eens een bijlesje halen, als ik alle moed heb verzameld. 😉

 278. sLIMPIE 17 maart 2009 om 10:20

  Een bewerking van jouw limmerpoging staat sinds vanmorgen bovenaan in mijn huidige sLIMMERblog.

 279. Aad Verbaast 17 maart 2009 om 11:19

  Ik zag het net: we een opstekertje voor me 🙂
  Kon ik wel gebruiken, dank!

 280. sLIMERICK 17 maart 2009 om 11:24

  Weten we dus nog steeds waarom we bloggen, nietwaar, Aad?
  En vandaag schijnt de zon.
  Geniet van de lente.Reactie is geredigeerd

 281. Aad Verbaast 17 maart 2009 om 18:49

  @sLimerick: ik heb weer heerlijk gewandeld vandaad en de zon weer voelen ‘branden’.. Heerlijk gevoel!

 282. sLIMERICK 17 maart 2009 om 19:20

  Wij hebben gefietst in de polder. Allemaal gele bloemetjes gezien, katjes aan struiken, waterdieren. En twee van de zes pas gebouwde windmolens op een bedrijventerrein kon je tot in de polder zien draaien. De vier anderen worden binnenkort in werking gesteld. Ze zijn bedoeld om aan enkele bedrijven energie te leveren. Goed he?
  En in de tuin bij het wroeten lieveheersbeestjes gezien. En, geloof het of niet, een dikke, vette, logge, brommelende, waggelende hommel met zijn snufferd in mijn blauwe druifjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: