Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Lekker is maar één vinger lang.

 

‘Splitsbloggen’, Een bij vlagen oplaaiend verschijnsel hier op het vkblog. Oneigenlijk gebruik van de wijs- respectievelijk middelvinger? Een blogje over vingeroefeningen. met verbijsterende resultaten.

Het blijkt nog wel eens verleidelijk één van onze extremiteiten te gebruiken met de kennelijke bedoeling iemand op de vingers te tikken. De irritatie-zenuw wordt aangeslagen en (virtueel) vingerwijzen wordt als een bitter medicijn gebruikt om oplaaiende innerlijk emotie te ontladen. Het ‘splitsbloggen’ kan beginnen.

Splitsbloggen?
Een betere naam kan ik er niet voor vinden. Want dat is wat er gebeurt immers. Vingervlug vingerwijzen veelal met de nog natte vinger. De lezende partijen worden uitgedaagd te kiezen wiens pad gekozen dient te worden. Virtuele vriendschappen hangen aan zijden draadje, om veelal voorgoed te worden doorgeknipt. Gelukkig op de vingers van één hand te tellen. Maar het leed is al geschied, zonder dat men er de vinger echt achter kan krijgen. Maar wel met als voorspelbaar resultaat: de wegen worden gescheiden. Ieders zijns weegs. De splitsing is een feit.

Micro = macro.
Niets menselijks is bloggers vreemd. Wat hier speelt is een afspiegeling van wat er in de echte wereld speelt. In gedestilleerde vorm weliswaar. Ook daar is het soms op ‘splitsroeden lopen’. Met veelal hetzelfde resultaat: ieder zijn eigen pad.

Aan ieder om op zijn/haar eigen wijze tijd en energie te besteden aan ‘splitsbloggen’. Om partij te kiezen of om er van af te zien. Je vingers er niet aan vuil te maken. Hier en in de echte wereld. Om te kiezen hoe en waarvoor die wijs- of middelvinger in te zetten. Mijn vingers jeuken telkens weer als ik het weer zie gebeuren. Macro en micro.

Kan het ook anders?
Natuurlijk. Je vinger naar iemand uitsteken. Iemand om de vinger winden, iets door de vingers zien, de vinger aan de pols houden. Minder uit de vinger zuigen. De vingers gekruist houden. Twee vingers opsteken. Allemaal vingeroefeningen voor een positiever resultaat.

Met het trekken van een lange neus, wordt slechts de schijn gewekt dat men verder kijkt dan de neus lang was. Het had zomaar ‘een oud gezegde’ kunnen zijn.
 
Smaken verschillen. Bijsmaak ook. Lekker hoeft maar één vinger lang te zijn. 

 
Terug lezen:
Alles is perceptie. De paradox.
Geen mening hebben heeft wel wat.
Het feestje: mijn metafoor voor het bloggen.
Socratische gesprekken. Gemiste kans voor bloggers?

169 Reacties op “Lekker is maar één vinger lang.

 1. Motek from Space 5 maart 2009 om 08:46

  ik heb een uitgesproken mening die echt niet de mening van een ander hoeft te zijn of juist wél kan zijn vanwege dezelfde ervaringen en die steek ik niet onder stoelen of banken natuurlijk 🙂

 2. Theodorus 5 maart 2009 om 09:01

  Ik heb de opgeheven vinger opgemerkt..

 3. martin 5 maart 2009 om 09:02

  Aad, ben benieuwd hoe vaak dit thema aan de orde zal komen in de 250.000ste blog blogs. In de mijne zit het al.

 4. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 09:11

  @Motek: ik heb het bij je gelezen. Eeen uitgesproken mening hebben is prima natuurlijk. Maar ik heb van jou nog geen ‘splitsblog’ gezien. Of heb ik iets gemist?

 5. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 09:12

  @Theodorus: dat was me inderdaad opgevallen. De splitbloggen/splitsbloggers waarden weer eens rond op het VKblog..

 6. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 09:14

  @Martin: "In de mijne zit het al": maar dat is toch niet de reden dat jij blogt? Het zou me verbazen je blogs lezend.

 7. Theodorus 5 maart 2009 om 09:21

  Waar ik me wel ‘ns over verbaasd is dat het schelden, beledigen, schofferen, kwetsen door (pseudo)cabaretiers over BN’ers, die daar jaren mee achtervolgd kunnen worden, praktisch algemeen geaccepteerd is. Een ruzietje op het blog wordt beleefd/ervaren als "een zwerende vinger".

 8. Motek from Space 5 maart 2009 om 09:31

  ik ben voor vrijheid van meningsuiting dus waarom zou ik iemand gaan aanvallen?

 9. wj-tje 5 maart 2009 om 09:39

  Duimelot, vingerling, middelding, ringeling, kleine ding en daarvan twintig stuks, de tenen meegerekend, wat die al niet vermogen.
  Dat loopt binnen de kortste tijd in het honderd.

 10. peter louter 5 maart 2009 om 09:46

  Terecht dat het weer eens wordt aangekaart.Kokopelli deed het ook al.
  Theodorus (9.21) is, ondanks de nodige ervaringen, hier woordvoerder van degenen die niet willen begrijpen hoe het bloggen werkt.
  Al bloggend kun je iedereen in Nederland over de hekel halen, behalve…..medebloggers.
  Daar zit een betrekkelijk eenvoudige sociaal psychologische wet achter.
  De ontkenning of het niet begrijpen daarvan is een bedreiging voor het voortbestaan van ieder forum en weblog.
  Op weblogs en forums is er een natuurlijke begrenzing van de vrijheid van meningsuiting omdat het op de man spelen tot ongelukken leidt.

 11. Theodorus 5 maart 2009 om 09:53

  @ Peter, dat 95% van mijn 750 blogs over andere zaken gaat is je ontgaan. Je hebt zelf ook een reputatie als polemist en moralist, die het kwalificeren van mensen tot deugd heeft verheven. Zelfkritiek is je helaas vreemd.

 12. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 09:55

  @Theodorus: een cabaretier gebruikt de kwinkslag om de lachspieren op te wekken. Ik zie daar toch wel een onderscheid met ‘ruzie maken’.
  Jij toch ook neem ik aan?
  Alhoewel er best bloggers zijn die er humor in hebben gezien. Zenders en ontvangers.
  Humor kent vele verscheidingsvormen.
  Vond jij het humor?Reactie is geredigeerd

 13. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 09:59

  @Motek: ik zie wel dat je mensen aanvalt. Maar ik zie dat als het bekritiseren van instituties (politici in Hereenveen bv). Niets mis mee naar mijn mening. En vaak hard nodig (zie je onderwerpen.)
  @WJ-tje: multidisciplinair inzetten van alle extremiteiten :-))Reactie is geredigeerd

 14. Theodorus 5 maart 2009 om 10:05

  Natuurlijk is ruzie niet plezierig, maar in mijn blog L’Enfer, c’est les autres heb ik het moralisme van de omstanders aan de kaak willen stellen. (Overigens kan ik veel van wat cabaretiers op de planken zetten ook als moralistische humor opvatten).
  Waarom wordt niet geaccepteerd dat op het VKBlog het hele scala aan mensensoorten aanwezig is. De gematigden en rationalisten zowel als de uiterst temperamentvollen? Dat belerende toontje van meester Louter wekt mijn verontwaardiging en woede, terwijl een ander zal zeggen "ach, laat dat wijsneusje in z’n waarde". Ik knal het er uit. Ook een functie van een "forum".Reactie is geredigeerd

 15. fred van der wal 5 maart 2009 om 10:05

  Een mij persoonlijk onbekende weblog ger vond het noodzakelijk om op vlegelachtige wijze zich aan te dien en onder een vrouwennaam op mijn weblog en op weblogs van anderen. Nu heb ik op zijn misleidende boodschap pen zakelijk gereageerd, anderen werden persoonlijke ervaringen ontfut seld waardoor zij zich achteraf zeer gekwetst voelden.
  Inside informatie die mij bereikte via o.a een collega van deze meneer leverde een onthutsend beeld op van iemand die het één en ander te ver bergen heeft.

 16. fred van der wal 5 maart 2009 om 10:07

  Ik ben het voor de eerste keer in mijn weblogbestaan eens met Peter Louter over zijn standpunt in zake webloggen

 17. Theodorus 5 maart 2009 om 10:08

  De misleiding was maar betrekkelijk. De eerste dag hadden trouwe volgers mij vanwege de naamgeving Isylia Isola al getraceerd en lieten me dat met een milde glimlach weten. Dat Fred nou zo dom was om die mystificatie niet door te hebben? Hij moest door een feeks een ban gesuggereerd krijgen.
  Fred heeft de afgelopen vier dagen blogs aan mij gewijd met verhullende omschrijvingen. Uit opportunisme steunt hij iedereen die iets tegen mij inbrengt.
  Ach, daar gaan we weer. Ik ga nu enige uren naar een vriendin. Ja, die heb ik ook nog..Reactie is geredigeerd

 18. jan bouma 5 maart 2009 om 10:08

  Als slot op het Socratische blog (zie inhoudsopgave hierboven) noteerde ik van mezelf de navolgende eindconclusie:
  jan bouma / 09-02-2009 08:57
  Inzake dit blog wat mij betreft als naschrift:
  ===============================================
  Aangezien uiteindelijk niet de discussie het doel is maar het middel komt aan elke discussie, ook een Socratische, een einde wanneer de eindconclusies moeten en kunnen worden getrokken. Ik begrijp het wel dat Socrates toen nog slechts de gifbeker zag als ontsnapping want zijn spot en kritiek dienden ook geaccepteerd te worden.
  Dat laatste gebeurt zelden of nooit. Men weigert dan ten ene male om de getrokken conclusies te aanvaarden en in besluitvorming om te zetten. Men ziet verder maar; of niet.
  ===============================================
  Groeten! JB
  ===============================================
  Hier kan men dan weer de vervolgconclusie aan verbinden dat: het onbesliste, niet op de spits gedreven, gesprek en/of discussie wel degelijk negatief en fataal kan eindigen. Socrates dronk de gifbeker toen hij niet helemaal gelijk kreeg. Noem dat maar niks!!!
  Advies: spreek vantevoren af dat er niet zomaar wat "ins Blaue hinein zal worden gekletst" maar dat de discussie wel degelijk moet leiden en dient te eindigen met een conclusie. Het laten schipperen, waaien leidt sowieso tot niks en dient gezien te worden als DE OORZAAK van alle blijvende ellende op deze wereld.
  Allen prettige dag verder. JB

 19. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 10:21

  @Peter: Ik hield het bewust neutraal zonder namen te noemen. Iedereen die zich ergens in herkent op welke manier dan ook is aan haar/hem. Op zich kan dat haar/hem sieren.
  Nu je Theodoris noemt: de recente blogs rond hem en zijn vermeende gedrag (let wel vermeende) waren zeker mede aanleiding dit maar weer eens op te schrijven op deze manier. Niet alleen, zie de andere links onder aan de blog.. Er zijn regelmatig aanleidingen.
  Wat mij altijd verbaasd in ruziemaken, is dat 90% van de ruzies (in blogs, en eronder in de reactieruimtes) op misverstanden berust (mijn stellling). Micro en macro. Mijn verbazing betreft met name dat op grote afstand het blijkbaar mogelijk is in de hersenpan te kijken van degene waar ruzie mee gemaakt wordt. Dat lijkt me onmogelijk. Veelal projectie van de eigen hersenpan?
  Uiteraard aan iedereen de keuze te maken zich ergens tegen te verdedigen. Of niet.
  Ik kies er voor dat zelden of nooit te doen. Waarom zou ik me immers verdedigen tegen hersenspinsels van anderen? Ik ken mijzelf altijd nog beter dan wie dan ook immers.
  Dergelijke uitlatingen zegt meer over hun dan over mij in dergelijke gevallen.
  Specifiek Theodorus (die werd aangevallen in deze casus, misverstand?):
  Ik kijk en lees veelal met genoegen naar zijn 95% (09:53) andere blogs. Ik kan en wil slechts de inhoud van de blogs beoordelen. En niet de inhoud beoordelen op de vermeende man/vrouw die er achter zit. Daarvoor hoef ik geen ‘vriend’ of ‘vijand’ te zijn, noch te worden.
  En ja, soms steekt hij zijn nek uit. Op zich een te waarderen eigenschap. Dat staat los of je het er mee eens kan zijn of niet.
  Veelal zijn het ook fraaie informatieve blogs.
  Voor ieder wat wils. Dat blijkt dan ook 🙂

 20. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 10:25

  @Theodorus: 10:05:
  "Waarom wordt niet geaccepteerd dat op het VKBlog het hele scala aan mensensoorten aanwezig is"
  Een goede vraag van je. Is het een suggestie dat zelf ook te doen? Dan is het toch niet nodig "woede en verontwaardiging" op te laten wekken?

 21. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 10:29

  @Fred van der Wal: het maken en bedenken van kwalificaties over jezelf en anderen is je niet vreemd. Het is welhaast je handelsmerk. Ook nu weer.
  Het zijn jouw kwalificaties. Ontsproten uit jouw denkraam. Niet meer en niet minder.
  Mag ik de kwalificatie: een fraai voorbeeld van een ‘splitsblogger’ aan je hangen?

 22. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 10:33

  @Jan: ik herinner me reactie nog.
  Eens dat elke discussie zou moeten ingezet met als wederzijds doel tot een gezamenlijke conclusie te komen. Dat verhoogt de waarde er van immers.
  Daar zijn twee partijen voor nodig.
  Mijn lijstje onderin de blog: : "kan het ook ander"?" draagt naar mijn bescheiden mening bij tot het bereiken van dat doel.
  Andere vingeroefeningen minder. Dan leidt veelal enkel tot het plaatje bovenin de blog.
  Eens?

 23. satuka 5 maart 2009 om 11:10

  Spitsvondig blogje ;).
  Maar serieus… mensen maken soms nou eenmaal ruzie. Op zich niet zoveel mis mee, als er ook maar kan worden bijgelegd, al is het alleen maar met de eindconclusie dat je het er over eens kunt zijn het oneens te zijn. Maar dat gaat virtueel vaak moeizamer dan in het fysieke leven.
  Wat ook niet meewerkt is dat de ruzies in het openbaar plaatsvinden en dat anderen zich er mee bemoeien. Daardoor escaleert het meestal alleen maar. Als je iets echt wilt uitpraten en oplossen kun je dat beter onder vier (virtuele) ogen doen.
  Uitgesproken ad hominems "vervliegen" en worden sneller vergeten en vergeven, maar op het internet blijven (bijna) alle woorden staan. Ik heb niet zo lang geleden ergens gelezen dat ze daarom grotere en een meer langdurige impact hebben.
  Daar moeten we nog mee leren omgaan. Ik vind de term vingeroefeningen eigenlijk wel toepasselijk. Vooral die oefening waarbij je die ene vinger soms eens niet op de enter-toets laat vallen, maar even doorschuift naar de delete. Dat valt onder de noemer first-impulse control ;).Reactie is geredigeerd

 24. paco painter 5 maart 2009 om 11:25

  ieder zijn mening, dus waarom aanvallen?

 25. sLIMERICK 5 maart 2009 om 11:36

  Gelukkig houd ik mij – al bloggend – vooral bezig met het creatieve schrijfproces en een aantal andere passies. Maar soms ontkom ook ik niet aan de blogs en meningsverschillen waar het hierboven over gaat. Meestal zijn het ook blogs met veeeeeeeeeeeeeeel reacties waardoor ik al na 1/4 daarvan te hebben geconsummerd afhaak. Zo mis ik dan wel de clou van al die levensverhalen; een clou die voor mij te ver afstaat van mijn eigen inhoudelijkheid. Een enkele uitzondering daargelaten, zodra iets mij zodanig prikkelt dat ook ik een pinkje uitsteek. Maar altijd met nog voldoende vingers die naar mijzelf wijzen. Dat werkt zeer verhelderend.
  Ik heb sterk de indruk en het vermoeden dat ik met deze werkwijze en atitude niet al te veel (voor mij) relevants mis. Immers, er blijft voor mij veel energie over om creatief te schrijven en andere passies te volgen.
  Aanbeveling van dit blog vind ik wel op zijn plaats, voor de gelegenheid die wordt geboden en voor de spitse manier waarop het is geschreven.Reactie is geredigeerd

 26. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 11:38

  @Satuka: dank.. Leuk woord overigens: "spits-vondig" in dit verband..
  Ik maak eigenlijk nooit ruzie. Gezien de verbaasde reacties van sommige mensen om me heen als ik dit melde, kreeg ik wel eens last van opkomende schuldgevoelens: doe ik iets verkeerds?
  En inderdaad: ruzies (als het dan toch ‘moet’) kunnen je beter onder 4 ogen uitvingeren 🙂
  @Paco: h4h4h4, je verhalen lezend, weet ik dat jij nooit ruzie maakt..Reactie is geredigeerd

 27. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 11:44

  @sLimerick, dank. Meer dan een 6,5-je? :-))
  Ik doe er ook nooit aan mee, in de zin dat ik me niet meng in de discussie.
  Maar ik volg het wel. Met stijgende verbazing veelal.
  En uit interesse over de onderscheidenlijke werking van de menselijke geest. Leerzaam. Hoe het kan en hoe het anders kan. Dat geldt voor alle blogs overigens.
  Rijmen en ruzie maken zijn zo twee van die dingen die ik niet beheers, en zo zijn er nog wel meer :-)Reactie is geredigeerd

 28. jan bouma 5 maart 2009 om 11:44

  @Aad 10;33
  Nee, dat ben ik niet met je eens. Je onwijkt ook mijn vraagstellingen. Nog daargelaten dat het "antwoord" dat je nog wel geeft… nu juist mijn stelling bewijst.
  De wereld blijkt overgeleverd aan de oeverloze ouwehoers (excusez-moi) die willen babbelen tot in Eeuwigheid en … ".. die geen stelling willen kiezen omdat zij bij dat wheelen&dealen-gedrag er hun voordeel aan ontlenen!"
  Eigenlijk ben jij dus het schoolvoorbeeld van "de Schrik van de Vooruitgang" omdat je het verdomt STELLING TE KIEZEN inzake essentiële keuzes die toch gemaakt moeten worden. En dan heb ik het niet over ondergeschikte, niet van belang zijnde zaken.
  Kortom! Jouw antwoord naar mij toe is INHOUDSLOOS en ook niet acceptabel. Bovendien geef je voeding aan al die weifelende schipperaars. Je bent enorm schadelijk voor de VOORUITGANG want die is gebaat bij de meningsvorming waaraan conclusies moeten worden verbonden. Bijvoorbeeld inzake de bevoegdheden van een te formeren Wereldraad en haar bevoegdheden.
  ps
  Eenieder ander kan hier op reageren! Groet! JB

 29. Party_Dog 5 maart 2009 om 11:48

  Wat zouden we als Hollanders zijn zonder dat vingertje…
  Maar als er een vingertje richting het lage landje achter de dijken wijst is het alsof je een bijenkorf ’n trap gegeven hebt..:-))

 30. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 11:55

  @Party Dog: en Hansje heeft Nederland nog wel definitief op de wereldkaart gezet door zijn vinger ter meeerdere eer en glorie van zijn medemensen in de dijk te stoppen.. :-))Reactie is geredigeerd

 31. Party_Dog 5 maart 2009 om 11:58

  Veel israeliers kennen dit verhaal…en maken mij dat dan ook duidelijk hoeveel ze weten [?]over Holland als ik ze meld er een van achter de dijken te zijn…:-))..buiten de red light district and the Buldogg…de rest ontgaat ze…:-))

 32. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 12:04

  @Party-dog: als ik zo een beetje probeer te volgen wat er in Israël allemaal gebeurt krijg ik de indruk dat men daar ook alles weet van het multidisciplinair gebruik van de vingers :-0
  Maar naturlijk weet ik (net als zij niet alles van Nederland weten, zoals je aangeeft) niet alles van Israël :-0Reactie is geredigeerd

 33. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 12:06

  @Jan: wat maake je me nou??
  "omdat je het verdomt STELLING TE KIEZEN inzake essentiële keuzes die toch gemaakt moeten worden. En dan heb ik het niet over ondergeschikte, niet van belang zijnde zaken."
  En dan nog de wereldraad er bij halen?
  Je kent toch mijn mening daarover?
  Welke ongefundeerde stellingen gooi je hier nu weer neer?

 34. de Stripman 5 maart 2009 om 12:20

  Je pakt een delicaat onderwerp met gevoelige vingers aan, Aad. Mijn complimenten.
  Blogruzie maken is niet mijn hobby, maar zelfs ik voel af en toe de bloedruk oplopen. En hoewel mijn vingers soms jeuken probeer ik me toch meestal te beheersen. Maar ik moet toegeven dat ik mijn blogweg in het verleden ook wel eens van die van een andere blogger afgesplitst heb.
  Het zijn trouwens in mijn ervaring niet de blogbijdragen die soms tot splitsing leiden, maar de reacties…;o)

 35. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 12:57

  @Stripman: dank.
  Beheersing is een groot goed. Zelfbeheersing nog groter..
  Je hebt gelijk. Zoals eigenlijk met alle blogs: de blog is de ‘lezing’, de aanleiding, het opzetje. Daarna wordt het pas echt leuk, of niet leuk.. ;-)Reactie is geredigeerd

 36. peter louter 5 maart 2009 om 12:58

  Even een misverstand recht zetten. Je behandelt mijn reactie als een aanval op Theodorus, terwijl ik geen andere intentie had om te reageren op diens reactie van 9.21. Ik ging in op zijn mening. Vooral omdat die representatief is voor wat een (beperkt) aantal bloggers denken over hoever je kunt gaan.
  Zie verder Satuka.

 37. Rolf van der Marck 5 maart 2009 om 13:02

  Aad, je hebt kennelijk een hier & daar gevoelige snaar geraakt, de zere plek aangewezen: blijf de vinger maar aan de pols houden!

 38. fred van der wal 5 maart 2009 om 13:05

  AAD VERBAAST
  Ja hoor jij mag dat doen
  jij mag van mij alles
  bijna alles

 39. FRED VAN DER WAL 5 maart 2009 om 13:07

  er is geen sprake van een ip ban tegen Th of tegen een van zijn andere pseudoniemen, merkwaardig
  het martelaarschap is dus overbodig van bovengenoemde weblogger

 40. knaap met knapzak 5 maart 2009 om 13:14

  Ik geef het geluid van Theodorus gewicht!
  Weet je wat erg is en laag is? Als iemand (Isis Nedloni)anderen beschuldigt van vals spelen door meerdere pseudoniemen te gebruiken en zelf voortdurend het zelf doet. Zodat je, en dat is me al drie (?) maal gebeurd, zit te lullen tegen iemand met wie je een conflict hebt, terwijl die ander poeslief doet of er niets aan de hand is. Dat overkomt me nu weer met Taalnimf. En als achter Taalnimf niet Nedloni steekt, dan is het haar aan te rekenen dat ik hier achterdochtig word.
  Ook steeds dat gedoe van ‘tuttut’ en ‘kinderachtig’en ‘doe eens volwassen’ waar mensen, zonder enig lef iets anders te doen dan meeslijmen, zich van bedienen, levert niets lezenswaardigs op.

 41. satuka 5 maart 2009 om 13:15

  Aad: wat is goed en slecht? Iedere eigenschap heeft zijn kracht en zijn valkuilen.
  Echte ruzie is het eigenlijk pas wanneer het niet meer gaat waar het over ging. Wanneer irrelevante aspecten op de spits worden gedreven zeg maar ;).

 42. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 13:16

  @Peter Louter: dan nog even een misverstand rechtzetten: ik zag je reactie niet als een aanval op Theodorus.
  Enkel als een persoonlijke bespiegeling, en daar heb ik mijn aanvullende bespiegeling enkel naast gezet.. Zonder waardeoordeel.
  Zie mijn vingeroefeningen, waar ik zelf ook naar probeer te handelen :-)Reactie is geredigeerd

 43. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 13:19

  @Rolf van der Marck: sommmige mensen (waaronder soms ikzelf) betalen de hoofdprijs om in de schouwburg naar gevoelige snaren te gaan luisteren. Beroemde componisten kunen die zelfs in harmonie met elkaar laten samenwerken. Dat heet geloof ik een strijkorkest ;-)Reactie is geredigeerd

 44. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 13:36

  @Fred van der Wal: dank dat je mij die vrijheid toestaat.
  "Martelaarschap": het is jouw kwalificatie. En dus aan jou die te maken.

 45. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 13:38

  @Satuka: Ik weet ook niet goed een heldere eenduidige definitie te geven van goed en kwaad. Iets waar je je goed bij voelt? Met respect voor anderen?
  Het blijft moeilijk..
  Goed in de ogen van de een kan slecht zijn in de ogen van anderen.
  Jouw laatste zin) raakt aan de eerdere aangeven stelling van me: 80-90% van de ruzies betreft mverstanden. De eerste inspanning bij opgelopen spanning zou dan ook moeten zijn om uit te vinden met elkaar of het een misverstand betreft. Zou een hoop ruzie schelen lijkt me. 😉
  @Knaap met knapzak: ik vergelijk de blogwereld ook wel met televisiekijken: zappen is me niet vreemd. Als een uitzending me niet bevalt, dan zap ik naar de volgende. Er zijn zenders die ik nooit meer bezoek.. Ook zenders waar ik graag naar kijk..

 46. jan bouma 5 maart 2009 om 13:50

  @Aad 12:06…: de ongefundeerde stelling, die ongefundeerd blijkt, dat als je mij gelijk geeft, wordt bewaarheid door het VEREISTE van al diegenen die daarin geen stelling wensen te nemen.
  Jij laat de "schipperaars" toe in je discours en hier op je Vkblog. Al die ouwehoers die niet willen kiezen voor wat voortschrijdend inzicht en de daaraan te verbinden oplossingen. Jij straft ze niet af. Je accepteert dat die wauwelaars hier je domein komen vervuilen en verkrachten met hun bulshitt terwijl jij zegt tegen mij wel beter te weten!!!!
  Bewijs dat dan! Breek met het oeverloze gezwets op dit weblog van je. Eis dat al die zwijmelaars, die brokkenpiloten, die stuntelaars, die losers van het diplomatieke debat met mij… NU EINDELIJK eens hun verlies erkennen en accepteren dat zij: "wouwelaars zijn zonder stelling te kiezen en daardoor verantwoordelijk worden en zijn voor de huidige ellende van de mensheid."
  Terwijl ik de oplossing schreef. Compris?
  Laat ik ook nog even buiten beschouwing mijn stelling: "dat als je veel van ’n ander overneemt er weinig van jezelf overblijft.."
  Die waarheid valt niet te miskennen. Als men te dom is om mijn verhaal te kunnen begrijpen en/of te volgen: "don’t blame me for it, but only the idiots!" Groet! JB

 47. Theodorus 5 maart 2009 om 13:52

  Ik meld me weer na een uitstekende conversatie bij koffie & gebak met vriendin. Zie wel dat twee bloggers die ik om hun "titelatuur" kennelijk geraakt heb, hun vinger naar mij uitsteken. Pas op hoor, ik ben een schorpioen. ’t Is dat ik nu aan de melk ben..

 48. Theodorus 5 maart 2009 om 13:54

  KmK, Isis, wie kent haar niet?

 49. Milla 5 maart 2009 om 14:02

  Met een vinger in de neus lees ik het ‘gekat’ van deze volgens mij toch wel intelligente mannen. Heerlijk…!

 50. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 14:02

  @Jan: een aardige constatering van me (al zeg ik hetzelf):
  Zou je een blogger zijn hier op het VKblog (je hebt het geprobeerd, maar wegens overmatig digibetisme is het je niet gelukt), dan zou je een 100% splitblogger zijn in optima forma.
  Het bijzondere is dat in dat geval ik veronderstel dat dat splitsen je niet eens zou lukken.. Tot je eigen verbazing uiteraard..
  Net als dat je niet gelukt is van je boek een bestseller te maken.. Ook tot je eigen verbazing..
  Misschien dat dat komt omdat een beetje splitsblogger vandaag aan de dag natuurlijk zichzelf wel serieus neemt? Zomaar een gedachte die bij me opkwam overigens :-))Reactie is geredigeerd

 51. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 14:06

  @Theodorus: ik hoop voor je dat de taart uitstekend heeft gesmaakt, nadat die gegeten is ( en niet gegooid).
  Er zit een wereld van verschil tussen een vinger uitsteken in zijn algemeenheid en naar een persoon. Daarnaast kan die ook nog uitgetoken worden. Ingewikkeld..
  En het is allemaal maar een vinger lang. Kan je nagaan. 🙂
  ‘Oppassen’ is altijd een waardevol advies..
  @Mila: is het niet heerlijk soms lekker achter te gaan hangen, met je vingers in je neus, en daarmee te oogsten? :-)Reactie is geredigeerd

 52. Theodorus 5 maart 2009 om 14:09

  Het lukt jou meestal wel om ergens een vinger achter te krijgen.
  (Hoeft niet op gereageerd te worden).Reactie is geredigeerd

 53. wj-tje 5 maart 2009 om 14:12

  @aad re 09.59
  Je hebt het op micro niveau weer aardig voor elkkar. Pardon, kleine verschrijving. bedoelde ‘elkklaar’. Weer fout geschreven, ‘elkaar’.

 54. knaap met knapzak 5 maart 2009 om 14:22

  Ja Aad, maar als je steeds naar een zender zapt die dan weer stiekem in disguise de opdringerige zender is waar je niet aan wil, dan word je moedeloos, en ik persoonlijk word ziedend.Reactie is geredigeerd

 55. Milla 5 maart 2009 om 14:25

  En wat is de oogst dan, Aad…?
  Maar heerlijk is het wel ja!Reactie is geredigeerd

 56. Kokopelli 5 maart 2009 om 14:28

  @Aad: In de ochtendspits geschreven? Whatever!. Met een milde glimlach en stijgend plezier gelezen. Twee vingers in een ‘V’ voor jou. En nu ga ik weer naar de andere kant 😉
  Groet,
  Kokopelli

 57. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 14:48

  @Theodorus: vooruit dan maar , ik gooi er nog een ‘oud Fries spreekwoord’ tegenaan: "als je je vnger ergens achter krijgt, dan zou die nog wel eens klem kunen raken."
  Wijze bevolking was dat toch.. 🙂
  @WJ-tje: Nu macro nog 🙂
  @Knaap met knapzak: maar is ook zoets als een programmagids (hier aan de rechterkant), daar kan je besluiten of je je ziedend wilt laten maken of niet toch?
  In je eigen huis en je ook ‘baas in eigen blog’.. Ook geen probleem lijkt me te handelen zoals je goeddunkt.
  Ziedend worden of zijn is slecht voor de bloeddruk..
  @Mila: oogsten is datgene bijeenrapen wat je gezaaid hebt als het voldoende gegroeid is. Hoogstens nog even het onkruid er tussen uit halen 🙂
  De ene oogst is de andere niet..
  @Koko: dan zie ik je wel weer aan de andere kant van de straat.
  Ik zit nooit meer in de ochtendspits. Heerlijk moet ik zeggen..Reactie is geredigeerd

 58. jan bouma 5 maart 2009 om 15:16

  @Aad 14:02…
  Even dimmen en afwachten
  met die al wat weer te voorbarige
  conclusies van je. Volgens je eigen
  zeggen lijd ik, en ben ik onderwerpelijk,
  aan je gezegde dat:
  "Before a brilliant person
  begins something great,
  he must look foolish
  to the crowd..!"
  …het ware evenwel te wensen
  dat jij nu ook niet als die
  "foolish crowd" zou gedragen,
  en zoals je deed. Dus…
  Effe dimmen; ja!
  Dat mijn meesterwerk,
  zoals deskundigen zeggen,
  nog niet door het domme volk
  wordt er- en herkend is niet mijn schuld
  maar ligt aan de domheid die ik wraakte!
  Nou jij weer…

 59. Double.Dutch. 5 maart 2009 om 15:32

  Als niet-ervaringsdeskundige in de sfeer van fora en blogs ben ik soms – ook nu weer – met stomheid geslagen. Jongens, jongens, jongens, toch! Wat een gedoe! En wat grappig, ook! Ik snap Milla denk ik wel.
  @ Aad: kennelijk heb je wel een open zenuw geraakt. Was ’t niet leuker geweest als je jezelf schielijk uit deze arena had teruggetrokken ná een paar eerste vingerwijzingen in het begin van de reactiestroom, om te kijken hoe het verder zou gaan? Of had je b.v. echt niet liever een vervolgbrief aan Obama geschreven? Niets gemakkelijker dan op beide vragen ‘nee’ te antwoorden. Ga je dat ook doen?

 60. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 15:35

  @Jan Bouma: hé die uitspraak herken ik.. Die heb je volgens mij van mij overgenomen. Die ik overigens ook weer overgenomen heb..
  Met de volgende aanvulling overigens:
  "Before the beginning of great brilliance, there must be chaos."
  Ach, een eenvoudig mens als ik kan me nogel eens troosten met deze uitspraak, die dan ook op een schilderijtje bij mij in de gang hangt..
  Met het Chinese karakter voor "chaos" er prominent op :-))
  Gemaakt door "Yunn Pann"..
  Verder ingaand op je verdere reactie: ik had in het oorspronkelijke concept van de blog nog een extra paragraaf staan, dat het wondelijke van de hersnpan is dat die uitstekend in staat tot vrijwel alle motorische handelingen van vingers. Het is een van de meest beweeglijke delen van het lichaam (naast de tong).
  Maar ergens zit bij nogal wat mensen een ingebouwde blokkade om de vinger richting het eigen lichaam te laten wijzen. Wonderlijk toch?
  Herkenbaar?
  Dat geldt overigens ook voor de tong. Die kan makkelijk naar iemand uitgestoken worden. Maar niet of nauwelijk naar de eigenaar zelf..
  Zou Darwin hier een verklaring voor hebben? :-))

 61. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 15:41

  @Double Dutch: wat leuk dat je als ‘nieuwkomer’ ook rondleest. Altijd een aanbevelenswaardig.
  Verder: die ‘open zenuw’ is er om aangeraakt te worden. Met veel gevoel natuurlijk..
  Terugtrekken uit arena’s is niet mijn sterkste kant. Ik tracht van alle markten thuis te komen.
  Die vervolgbrief naar Obama komt nog wel eens.. Hij heeft nog niet veel van daarvan getekend immers. Over arena’s gesproken.. :-0

 62. wj-tje 5 maart 2009 om 15:50

  nou ja, zat deze snotneus met 39+ de Grondwet na te vlooien van artikel 1 – 142.
  Daar kan iedereen alle kanten mee op.
  ‘Behoudens de Wet anders bepaalt’ Staat in ieder artikel, of van gelijke strekking.
  Dus mag ik iedere Nederlander ‘de liefste klootzak of het liefste kutwijf ter wereld’ kwalificeren. Jurisprudentie is er.
  GEKKER KAN JE HET NIET MAKEN, LEUKER en LEKKERDER wel
  Waar een griepje toch toe leidt………..
  Ziet U de prijsvraag al in de lucht hangen?Reactie is geredigeerd

 63. jan bouma 5 maart 2009 om 16:05

  @WJ’tje… 15:50: ik snap je volkomen en je hebt gelijk. Daarom zeg ik ook in m’n boek: de machthebber van het moment bepaalt de inhoud en interpretatie van het wetboek. Zie "The search of the empty lawbook"; een schilderij van me. Toch aardig dat je er nu zelf achter komt hoe het zit en werkt…
  @Aad: 15:35
  Ik zei toch dat die quote van jou, via jou, bij mij bekend was. De kern van de zaak is evenwel dat je niet inhoudelijk antwoordt. Je draait er om heen. De hele discussie hier op dit blog gaat uiteindelijk over de waarheidsvinding of wat daarvoor moet doorgaan. Dan kun je je niet afmaken met het het antwoord dat je me gaf.
  Ter illustratie nu even iets uit de krant van vandaag en een hot item. E.e.a. volgens Dirk-Jan van Baar, Vk-columnist, die er ook maar op los ouwehoert in zijn krant. Die pareerde ik als volgt (zie zijn weblog):
  Al met al veel gepalaver van Dirk-Jan van Baar maar met weinig vooruitzicht op concrete resultaten aan het eind van zijn betoog.
  We zitten met z’n allen ook niet te wachten op een zoveelste beschrijving van "hoe ziek de patiënt wel is"; maar we verwachten oplossingen en doelen waarnaar de mensheid zich kan richten. Niets van het al hierboven. Slechts een hoop gezwets kan men lezen.
  Waarom?
  Omdat Dirk-Jan van Baar zich ook niets afvroeg omtrent de vraag waardoor het "neoliberalisme"; ofwel de winnaars van het "sociaal-darwinisme" uiteindelijk allemaal VERLIEZERS blijken. Plus de mensheid.
  Er komt een herrangschikking op het wereldtoneel. De dollar zal verdwijnen als internationaal betaalmiddel, de Euro blijkt het ook niet te redden, de gronfstoffensituatie blijft dramatisch slecht, de "Peak-Oil" inz. de maximale olieproductiecapaciteit hebben we al lang geleden gehad, de wereldpopulatie lijdt aan overpopulatie: in 2050 zullen er 9,3 miljard wereldbewoners zijn. De productiecapaciteit van bruikbare landbouwgronden wordt door erosie en verkeerd beleid vernietigd; kortom: al die zaken, die bepalen waardoor het fout afloopt, weet D.J. van Baar niet te verwerken in zijn verhaal dat weer eens bol staat van: "het zal zo’n vaart niet lopen"; maar eigenlijk zegt hij: "après moi le déluge!"
  Maar men beweert ook dat D.J. van Baar ook maar wat schrijft terwille van zijn pay-check; en zolang er lieden op reageren, zoals ik, glimlacht de Volkskrant en blijft hem betalen… Groetjens aan Broertjes… JB

 64. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 16:14

  @Jan: ik heb het je al vaker gezegd: als jij de naam van een of ander persoon noemt die blijkbaar iets schrijft waar jij op reageert, ga ik zonder klikbare link echt niet de moeite nemen om het web af te struinen om de context van je ongetwijfeld rake reactie te achterhalen.
  Dan gaat het in mijn bakje: "het zal wel". Wat overigens direct naast het ‘ronde archief’ staat.
  Opvallend overigens dat je hem beschimpt dat hij enkel opsomt welke problemen er zijn en geen oplossingen geeft.. En jij dat ook niet doet.. Geheel tegen je gewoonte overigens..
  Als je inmiddels geweten zou hebben hoe je linkjes moet maken, dan was dat een fluitje van een cent geweest ;-)Reactie is geredigeerd

 65. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 16:19

  @WJ-tje: inmiddels met een wat lagere temperatuur acter het toetsenbord? Ik hoop et voor je.
  "Iedereen": een kleine correctie: de ‘konegin’ heeft in deze een uitzonderingspositie voor haarzelf gemaakt/genomen. Je mag dat niet tegen haar zeggen.. Mag wel, maar op straffe van..
  All animals are equal, some animals are more equal than others..
  Maar het blijft een beestenboel.

 66. TaalNimf 5 maart 2009 om 16:36

  Dat mijn naam in deze reactieruimte wordt genoemd is onbegrijpelijk!!
  Waarom houden bloggers zich niet bezig met het schrijven van bijdragen ipv met de personen erachter?
  Schrijven is veel leuker!
  Vriendelijke groet!

 67. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 16:38

  @Taalnimf: in een poging overal iets positiefs uit te halen: een oude wet in de marketing is: het maakt niet uit hoe je wordt genoemd: als je maar genoemd wordt! 😉

 68. jan bouma 5 maart 2009 om 16:46

  @Aad..16:14… je hebt wel wat gelijk maar ook weer niet want eenieder kan doorlinken naar mijn website door slechts het aanklikken van mijn naam bij die Vk-columnisten.
  Kijk! Zo’n deftige verwijzing heb jij niet paraat. Ik wel. Zo dadelijk tracht men overigens elke letter te lezen die ik ooit geschreven heb, maar daarvoor is dan weer nodig dat je eerst dood moet gaan.
  Overigens ik wil de beste taalnimf hierboven ook even corrigeren. IK SCHRIJF NIET VOOR M’N PLEZIER! Lieve mevrouw. Ik heb er zelfs een pesthekel aan maar je zult wel moeten als je een REVOLUTIE wilt verkondigen.
  Dat gaat nu eenmaal niet stilzwijgend. Jammer! Daar komt nog bij dat je je eindeloos moet herhalen voordat het domme volk je eindelijk eens begrijpt… Maar dit terzijde!

 69. TaalNimf 5 maart 2009 om 16:50

  Dank je voor de positieve draaiing, Aad.
  Schrijven is mijn lust en mijn leven.
  Ik hoop dat anderen daar ook zo over denken.
  Daar is het Volkskrantblog ook voor bedoeld, toch?
  Vriendelijke groet!

 70. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 16:53

  @Jan: laten we maar niet over ‘begrijpen’ beginnen.. dan ken ik er nog wel een paar..
  Je begrijpt niet eens hoe je een linkje moet aanleggen. En elke keer dat je je hier een reaktie plaatst(en dat doe je nog wel eens) staat het onderaan uitgelegd..
  Over "eindeloos herhalen" gesproken…..
  Dat denkt de VK ook: "dat je je eindeloos moet herhalen voordat het domme volk je eindelijk eens begrijpt… " :-))

 71. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 16:57

  @Taalnimf: je geeft al een aardig opzetje voor de VK dag: http://www.volkskrantblog.nl/bericht/247583.
  Waar iedereen uitgenodigd is een blog te schrijven met eenzelfde titel "Waarom blog ik?"
  Nog maar een paar dagen te gaan, en dan is het zover..
  Voor details, zie de link.Reactie is geredigeerd

 72. jan bouma 5 maart 2009 om 17:19

  @Aad men blijft desgewenst toch selectief lezen al staat je naam erbij met nog een tiental linken. Kijk bijv. maar eens hoe taalnimf hierboven dat doet. Ze leest iets van mij wat haar niet past… ( – zij schrijft voor haar plezier; ik niet – ) maar ignoreert vervolgens dan compleet mijn opmerking "dat er ook mensen zijn die de pesthekel hebben aan de schrijverij doch slechts schrijven om… te kunnen blijven met je verhaal, je boodschap te verkondigen voor mijn part.
  Anderzijds: al die schrijvertjes hier, die stuntelaars met het woord, die ongeletterden, die kneuzen zullen toch nooit iets van belang schrijven dus maakt het niet uit of ze hier wat brabbelen en/of schrijven of niet…
  Vandaar, mevrouw de taalnimf… schrijft u er toch van harte op los! Na deze introductie van mij zult u worden gelezen! Compris? :-))

 73. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 17:27

  Jan: iemand zou zich zomaar in jou helemaal kunnen vergissen. Hoe is het in ‘vredesnaam’ mogelijk 😉

 74. Motek from Space 5 maart 2009 om 17:35

  Aad Verbaast / 05-03-2009 09:59
  goedzo Aad..:-)

 75. wj-tje 5 maart 2009 om 17:40

  @aad
  een gevlamde, Amsterdamse uitspraak, gepubliceerd onder ISBN 978 1 84 354 320 6
  ‘The lmits of Tolernce, Murder in Amsterdam.
  En weet je wat Amsterdammers zeggen?
  "Ze kan an me reet roesten, want dat wijf gaf nooit thuis".
  Nova, september 29, 2004, Volkskrant, februari 9, 2002
  ————————-

 76. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 17:41

  @Motek: Dank, maar waarom/hoezo?
  @Wj-tje: "probeer ze niet te begrijpen.." een uitspraak van mijn wijze vader.. Onderdeel van mijn opvoeding, heeft me een hoop werk gescheeld, en plezier toegevoegd.. :-)Reactie is geredigeerd

 77. trekmoment 5 maart 2009 om 17:58

  Denk dat ik ook maar eens een blog-ballonnetje oplaat over dit gezeik, kom ik misschien ook eens uit de rechterkolom, scoren met die (onzinnige) hap!

 78. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 18:01

  @trekmoment: als je ergens goed aan trekt met veel momentum, dan wordt het vast wel wat!
  Succes gewenst! Ik neem er vast een borrel op…Je doet vast wel mee?Reactie is geredigeerd

 79. trekmoment 5 maart 2009 om 18:07

  @ Aad; zeker weten, proost!

 80. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 18:16

  @trekmoment: Proost! de kroeg hier is alijd open. Dan hoor (en zie) je nog eens wat 😉

 81. trekmoment 5 maart 2009 om 18:35

  @ Aad; als je in Apeldoorn woont kom ik vanavond nog aanwaaien, heb dringend behoefte aan nieuwe dingen horen en zien!

 82. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 18:40

  @trekmoment: helaas woon ik niet in de directe buurt van Apeldoorn. Maar daarom is de virtuele kroeg hier op het web..
  Vaste bezoekers (en de waard) zijn hier nooit verlegen om een praatje. Soms zelfs een goed gesprek.
  De standaard foto overigens voor de "kroeggesprekken" (zie infoblok "mijn gesprek met….") is van een kroeg in Velp.
  Iets dichter bij Apeldoorn.
  Altijd welkom..
  Voor elk wat wils..
  Viruele drank gratis, roken mag zelfs.
  Meerdere stamgasten en ‘toevallige’ aanwaaiers..Reactie is geredigeerd

 83. jan bouma 5 maart 2009 om 18:56

  kijk tussendoor… – zijn we al toe aan conclusies op dit blog? Zo ja? Wat zijn die dan?
  (we zullen het even op de spits drijven waar het over gaat; en het resultaat zie ik morgen wel. Of niet. :-))

 84. Summer 5 maart 2009 om 19:19

  @Aad, "spitsbloggen" dit woord kende ik eerlijk gezegd niet, of heb jij `t bedacht? Micro- macro, jawel! De Socrates gesprekstrant vergt soms ook nog oefening.
  Heeft de foto hierboven de symboliek van twee wegen die zich scheiden? Gedeelde interesses in `t bloginteracties ervaar ik persoonlijk als `t prettigst, samen met wederzijdse aandacht en respect.Scheve verhoudingen zouden niet moeten worden uitgelokt. Ze kunnen niet gedijen, kosten energie en doen soms besluiten met bloggen te stoppen. Dit onderwerp wordt "hot" ontvangen want kijk eens hoeveel reacties!
  Dank voor je "ooggetuigenissen" over Hildegard. Jij bent tenminste in Bingen geweest.

 85. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 19:29

  @Jan: nog lang niet aan conclusies toe hier. Maar aan het convergerend vermogen wordt gewerkt. Doe jij er aan mee?
  @Summer: het woord "splitsbloggen" zal je niet tegenkomen in de van Dale en het cpyright behoord inderdaad aan bovengetekende.
  Ik wacht nog op een succesvolle lobby dat het in de lijst 2009 terechtkomt (met eervolle vermelding en bijbehorende vetleren medaille).
  Net als "swaffelen" in 2008 bovenaan stond..
  De plaat heeft inderdaad die symboliek. Meer als afschrikwekkend voorbeeld. Als je dat beeld omdraait dan geeft het een heel ander uitzicht.Aanlokkelijker naar mijn smaak.
  Bingen: Niet alleen het museum krijgt mijn aanbeveling. De hele Rijn tussen Koblenz en Bingen is zeer de moeite waard. Echte aanrader!!Reactie is geredigeerd

 86. lidy 5 maart 2009 om 19:43

  +Wijze bevolking was dat toch.. :-)+
  Een hartelijke groet van
  Lykeltje Douwtje Broersma
  🙂

 87. Zilvertje 5 maart 2009 om 19:57

  Nou ik zeg er niet veel over, maar wel dat ik even heel boos was, ik knapte bijna uit mijn panty en daarna heb ik onwijs gelachen, echt tot tranen toe, geweldig wat een gedoe, maar wel heel triest.

 88. Ramirezi 5 maart 2009 om 20:30

  Maar de term spitsbloggen is nieuw voor mij – wie weet voor de nieuwe van Dale? Mag uit je panty knappen in het spreekwoordenboek, voor Zilver…

 89. vroems 5 maart 2009 om 20:32

  Zucht. Ik kan hier onmogelijk iets zinnigs aan toevoegen.

 90. lebonton 5 maart 2009 om 21:19

  gaat dit inmiddels nog over waar het over ging?

 91. Motek from Space 5 maart 2009 om 21:28

  Aad Verbaast / 05-03-2009 17:41
  omdat je goed kan lezen Aad

 92. Erik 5 maart 2009 om 21:34

  En als niets helpt, steek je je middenvinger maar omhoog…

 93. Summer 5 maart 2009 om 21:40

  @Aad, eerstens bedankt voor de aanrader. " Een reisje langs de Rijn, rijn, rijn" is al vaker niet umsonst gezongen…
  Splitsbloggen kan volgens jaar op de nominaie voor "Woord van het Jaar". Van mensen wordt(ook altijd:)verwacht dat ze kiezen, stelling nemen: "Waar staat u voor"? En als je voor het verkeerde stat, dan word je er met de haren bijgesleept om anders te kiezen… Meningeen zal, indachter M. Luther, vertwijfeld roepen: "Hier sta ik, ik kan niet anders".
  Het "Nader tot U", indachtig Van het Reve, is erg moeilijk in praktijk te brengen. Veelvuldig bewezen tijdens het splitsbloggen uit het recente verleden. maar we komen er wel, alleen gaat `t wat langzamer.
  Een blog met E.Q. gehalte…

 94. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 22:02

  @Lidy: zeer wijze bevolking…!!
  @Zilvertje: als je uit je panty knapt dan moet je wel heel hard schuddebuikend gelachen hebben. Daar kan je immers wel drie olifanten in kwijt..
  @Ramirezi: in alle bescheidenheid: splitsbloggen is inderdaad een neiwue woord en zelf dacht. Ik ga voor het meest gebruikte woord voor 2009.. Het woord voor 2008 vond ik ergens eenbeetje ‘lullig’ namelijk.. Vond je ook niet?

 95. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 22:06

  @Vroems: elke toevoeging is toch nuttig? Zelfs de toevoeging dat je er niets nuttigs aan kan toevoeen 🙂
  @Lebonton: "gaat dit inmiddels nog over waar het over ging?": Het gaat hier net zo aan toe als bij elk goed gesprek.. Van het een naar het andere..
  @Motek: lezen kan ik beter dan foutloos schrijven. 😉
  Let wel, ik heb het niet over begrijpend lezen, dat is weer een heel apart vak.
  @Erik: middelvinger omhoog? Ook dat kan op verschillende mannieren. En dan heb ik het nog niet eens over waar je die vinger allemaal in kan steken..
  @Summer: Het woord raakt al aardig ingeburgerd merk ik tot mijn genoegen..
  Ik zal het in de komende maanden regelmatig laten vallen.. Misschien.. Hebben we weer wat te vieren..Reactie is geredigeerd

 96. Summer 5 maart 2009 om 23:13

  @Aad, taalverrijking kan nooit kwaad, behalve als er woorden als swaffelen worden gekozen. Ik heb nog nooit een Jan van Swaffelaar gezien.. wie wel? Waar is zo`n woord dan voor nodig?
  Ik ben voor afwisseling en verrijking van taal. Altijd maar hetzelfde is zo taalarmoedig.
  Zilvertjes: "Ik knapte uit m`n panty" vind ik een goed feminien synoniem voor "Daar zakt me de broek van af"…Reactie is geredigeerd

 97. Aad Verbaast 5 maart 2009 om 23:21

  @Summer: ik moest ook wel erg lachen om die uitdrukking van Zilvertje. Ik het zal ook uit haar koker komen vermoed ik. Veel humor is haar niet vreemd als ik haar blogs lees (wat ik ook altijd doe met veel plezier..).
  Onze taal is overigens knap vervuild helaas. De Belgen houden het meer puur..

 98. Rene Scheffer 5 maart 2009 om 23:34

  Nou zeg…..kort blog en zoveel reacties.
  Ik laat me niet gek maken,laat me nooit dwingen te kiezen. Is nu eenmaal zo dat dat ik een zwak heb voor Kb, Chiel, Mo, vd Wal etc….

 99. Chapeau Claque 5 maart 2009 om 23:43

  Jeukende vingers, meneer Aad, zijn een teken dat er veul geld uit een groot gebouw komt, maar soms kan het ook zijn dat ge aan brandnetels hebt gezeten. Daar helpt dan stromend koud water tegen en een hartverwarmend zalfje… 😉

 100. Aad Verbaast 6 maart 2009 om 00:17

  @Rene: gelukkig iedereen zijn/haar een voorkeuren. Je gek laten maken zou ik niemand aanraden..
  @Chapeau Claque: nog een uitstekende remedie als er geen water of apotheek dan wel spiritualia aanwezig zijn: krabben!

 101. Thera 6 maart 2009 om 00:39

  Hm… hm… Ik had jouw bijdrage leuker gevonden, als je de uitdrukkingen had gelaten zoals ze gebruikt worden. Uit de duim zuigen bijvoorbeeld, met de hand op mijn hart ;-). Nu vind ik de leuke vondsten teveel uitgelegd, smaakt het hierdoor voorgekauwd en raak ik verveeld door teveel vingerwerk. Tot zover mijn reactie op de vorm en daar wil ik het deze keer maar bij laten.

 102. Thera 6 maart 2009 om 00:57

  Ik bedoel het overigens niet zo kattig als het misschien klinkt. Je had me verwend met jouw splinterblog en daardoor ben ik wat meer veeleisend geworden. 🙂

 103. Aad Verbaast 6 maart 2009 om 01:07

  @Thera, ik kan me er wel iets bij voorstellen bij wat je zegt hoor. Voor mij is elke blog weer een vingeroefening, waarbij ik me in deze met name op de wijsvinger concentreerde. En nu neem jij meteen de hele hand, geheel in lijn overigens met het bekende Nederlandse spreekwoord! :-))Reactie is geredigeerd

 104. Thera 6 maart 2009 om 08:41

  Hahahaha, ja, ik zei het al, ik ben verwend. 😉

 105. Aad Verbaast 6 maart 2009 om 09:25

  @Thera: het zijn jouw woorden.. Ik hou mijn vinger op mijn mond. :-0

 106. jan bouma 6 maart 2009 om 09:26

  @Allen
  Ook goedemorgen.
  Voorlopige conclusie: dat hele "spitsbloggen" blijkt ook behoorlijk aan inflatie onderhevig te zijn. Zo trachtte ik allen wat te provoceren – waardoor slechts Zilvertje van woede uit haar panty knapte – geen onverdienstelijk resultaat, dat is waar.. – maar voor de rest gebeurde er niet veel.
  Dat is het lot van de geregelde provocateur; zoals ik.
  Iets anders. Waar ik me ook aan erger (= nieuwe poging) is het slaapverwekkende proza van sommigen. Zij komen dan met hun gaap-gaap-taalkundige spitsvondigheden aanzetten waar mijn broek van afzakt. Nu zou men dat ook wel een aardig gezicht vinden en menen dat dat een goed resultaat is… maar dan hebt u nog nooit gezien wat er dan tevoorschijn komt. Dus ook hier dreigt een premature domme reactie waarvoor ik bij voorbaat al waarschuw. hè, Summer! Hahaha..
  Allen prettige dag verder. En bedenkt u eens het antwoord op de vraag: "Wat zouden we zonder jou moeten beginnen?"Reactie is geredigeerd

 107. Draver 6 maart 2009 om 09:39

  Niet origineel maar laat ieder in zijn waarde, maar een kritische noot moet kunnen

 108. Aad Verbaast 6 maart 2009 om 09:54

  @Jan: ik neem aan dat je tevredener bent als je omstanders zouden constateren dat je broek afzakt, dat dat ze zouden registreren dat jij uit je panty zou knappen. Alles is relatief.
  Een antwoord op de vraag: "Wat zouden we zonder jou moeten beginnen" is evident: ik zou het echt niet weten.
  Dat lijkt me weer een duidelijk antwoord watje weer een goed gevoel moet geven.
  Ook nog een prettige dag. 🙂
  @Draver: ik kan het daar wel met je over eens zijn. Ik hecht ook waarde aan het ieder in zijn waarde laten, en in mijn waarde gelaten worden, mijn waarde.

 109. Summer 6 maart 2009 om 11:33

  @Aad, niet on topic maar vanochtend zat deze brief bij mijn mails, met het verzoek deze door te sturen ofwel aan de grote klok te hangen. De klok hangt iniddels vol want de Vara kan `t niet bijbenen.
  Ik ben niet bij Eneco maar steun de consumenten in hun motivatie tot protest. Lijkt wel of het roofriddertijdperk tot bloei komt. Hieronder de tekst van de
  MAIL:
  In verband met de duizenden euro’s boetekosten die Eneco maandelijks claimt omdat klanten geen automatische incasso willen is er een protestactie van start gegaan.
  Stuur deze mail door naar zoveel mogelijk mensen en vergeet niet deze mail door te sturen naar kassa@vara.nl
  Onderwerp: duizenden mensen betalen een maandelijkse boete aan Eneco voor het betalen van de levering van energie zonder automatische incasso.
  Met deze brief maak ik bezwaar tegen het herhaaldelijk maandelijks opleggen van boetes a 15 euro omdat ik, als klant van Eneco, mijn rekening voor energielevering aan Eneco aan het einde van de maand betaal.
  Eneco heeft de data gewijzigd waarop de maandelijkse betalingen volgens Eneco moeten zijn gedaan.
  Eneco heeft ervoor gekozen dit op een datum te doen die net een week voor de algemene salarisbetalingen ligt. Eneco brengt op deze manier willens en wetens veel klanten in de problemen. Op deze manier wil Eneco klanten dwingen een automatische incasso af te geven.
  Ik, als klant van Eneco, meen het recht te hebben een vrije keuze te hebben aangaande de wijze van betalen aan Eneco, welke op of rond iedere 25ste van de maand worden gedaan. Ik meen ook dat er geen gegronde reden is voor Eneco om daarvoor een maandelijkse boete van 15 euro op te leggen.
  Ik protesteer daarom hiermee tegen de door u opgelegde boetes en zal deze niet honoreren.
  Ik verzoek u daarbij de opgelegde boetes a 15 euro per maand aan mij terug te betalen.

 110. Motek from Space 6 maart 2009 om 12:04

  we zitten in het tijdperk "lange vingers" 😦

 111. Aad Verbaast 6 maart 2009 om 12:05

  @Summer:
  Wat een bizar verhaal: 15 euro!!!!!
  Nu zit ik niet bij Eneco..Dus heeft het niet zo’n zin (als niet direct betrokkene) om zo’n mail te versturen – adres aan wie staat er niet bij trouwens..
  Ik kreeg wel twee weken geleden ineens een brief dat ik inmiddels bij Electrabel zit. Ook al zoiets merkwaardigs.. Lijk wel op de hypotheek criis: worden pakketten ook hier doorverkocht??
  De energiebaronnen zullen wel denken: bij ons moet de schoorsteen ook roken..
  Waarom schrijf je er niet een blog over?

 112. Aad Verbaast 6 maart 2009 om 12:06

  @Motek: lange vingers, lange tenen.. We zijn aan het muteren: Darwin zou er zijn vingers bij aflikken :-))Reactie is geredigeerd

 113. wj-tje 6 maart 2009 om 12:33

  Nou ja, zelfs met het kleine vingertje kan je in je alle hoeken en gaten komen om de boel uit te melken.
  Cashflow generereren, dames en heren, de laatste koe uitmelken, totdat u erzelf bij neervalt.
  Dat groentetuintje, weet u wel?
  Kan ook belasting over geheven worden. Onzichtbaar vermijding van inkomen besteden. BTW fraude!!! Een misdrijf.

 114. Aad Verbaast 6 maart 2009 om 12:53

  @WJ-tje: jij ziet ook overal handel in. Ook al ervaringsdeskundige bij de Ballast-tingdienst?
  Voor eigen gebruik toch geen BeTerWeten heffing?

 115. wj-tje 6 maart 2009 om 13:37

  @aad
  Dit is geen kwestie van handel. Dat wordt elders wel geregeld.
  Het draait hier om opportunities, kansen, uitdagingen. Met zo weinig mogelijk bemoeienis van Ballast Nederdammers klinkklingers.
  Een coalitie van de NSP en VSp opgaand in de NV-SVp? Geheid 40 kamerzetels en ergens op Noordeinde en in Wassenaar lui met de handen in de haren. En niet alleen daar, want de VSP stelt eisen voor een vruchtbare samenwerking.
  Eerst de bereidheid tot samenwerking, dan gezamenlijk optrekken tijdens de onderhandelingen. Logische volgorde toch?
  Bouma als notulist?Reactie is geredigeerd

 116. Summer 6 maart 2009 om 13:38

  @Aad,12.05 N.a.v. van jouw reactie: deze brief kreeg ik, privé, slechts, ter kennisname doorgestuurd van iemand die daar klant is. Doorsturen en eventueel anderen wakker maken,was de intentie. Ik wilde best meehelpen en heb dit dus hedenochtend gedaan.
  Dat jij, zonder vooraf in kennis te worden gesteld opeens bij Electrabel zit, is ook weer zo`n voorbeeld dat er met consumenten gesold wordt. De "energiebaronnen" gaan zover met hun eigen schoorsteen te laten roken dat andermans schoorsteen niet meer kan roken en uiteindelijk hun eigen schoorsteen(van de energiebaronnen) ook niet meer…Ook een blog waard?
  WJ-tje geeft overigens ook een sterk voorbeeld van dat uitmelken!Reactie is geredigeerd

 117. Summer 6 maart 2009 om 14:24

  Milla schrijft heeft vandaag ook al zo`n voorbeeld.

 118. jan bouma 6 maart 2009 om 14:36

  @Aad
  @Allen
  Zie mijn comment bij de volgende link: http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/2844
  …dan hoef ik dat (belangrijk!) hier niet te herhalen waardoor… zeker de pleuris uitbreekt! Kijk! Ook een truc van het slimme bloggersfront. Maak de mensen nieuwsgierig. Nu hoop ik maar dat die link werkt; zo niet…; pech gehad! Dant zult u niet kunnen lezen waar pas de harde koppen gekraakt worden.

 119. wj-tje 6 maart 2009 om 14:37

  Zo, iedereen in de kerk i.p.v. de kroeg.
  Wereldgebedsdag vandaag. Voornamelijk een iniatief van vrouwen
  Iedereen in retraite. Wat bidt U?
  7 maart wordt de VSp dag, was nog vrij
  8 maart wereldvrouwendag.
  Wat een geluk dat ik een stukje van de wereld ben en de wijsjes en de sijsjes van de wereld ken.
  Leuk nostalgisch liedje von der Rudi met zijn Caroussel.
  Nu de ogen sluiten, slapen en niet bidden. 38.4

 120. jan bouma 6 maart 2009 om 14:51

  Opnieuw: (alhoewel ik niet verantwoordelijk was voor de vorige miscommunicatie); mogelijk nu beter:
  http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/2844/Crisis%3F_We_hebben_te_veel_gespaard
  …ben nog wel zo beleefd om het te checken; anders kopiëer ik het in.
  @WJ’tje
  Slechts een notulistenrol voor mij? Ik zou dat zo inrichten dat EERST eenieder ZELF opschrijft waarvan hij/zij denkt dat opgeschreven moet worden (vanwege taalmisbruik) en dan pas… legt men die zelf opgeschreven tekst aan mij voor en waar ik dan de fouten uithaal, zelfs met een bemoedigend glimlachje voor sommigen die hun hele epistels zien sneuvelen vanwege.., juist ja: de fouten.
  Maar nu eerst die link… werkt-ie nu wel of niet?
  Nee. Hij werkt niet, maar t is weer niet mijn fout zo meldt de Volkskrant zelf. Zo ziet u maar weer. Je wordt van digibetisme beschuldigd.. blijkt de techniek niet te werken. Maar ik kopiëer m’n comment later wel in… waardoor u – weet u nog wel… – al dat bloed kunt zien vloeien! :-))Reactie is geredigeerd

 121. Summer 6 maart 2009 om 15:06

  @Aad, e.a. en nu weer "Zorglog" met Incasso bij vermeende schuldenaren… het kan kennelijk allemaal.Wel extra werkverschaffing voor de "kleerkasten" uit de sportscholen zo te lezen:)

 122. jan bouma 6 maart 2009 om 15:20

  re: 14:51 op de Opiniepagina te lezen bij Paul Krugman diens artikel met comments aldaar, waaronder dat van mij; als volgt:
  Jan Bouma schreef op 06-03-2009 14:27
  Laten we eens erkennen dat het bij 6,5 miljard wereldbewoners, en hun opvattingen, verkeerd zit. De leiders van die 6,5 miljard, de 192 staatshoofden van evenzoveel landen, weten ook niet beter – in hun eigen belang dan… "dat het domme volk dom gehouden moet worden sinds Genesis en de duizenden jaren daarop volgend; liefst moet de dommigheid tot in eeuwigheid duren…: dan weten we ook absoluut zeker dat er niks zal veranderen ten goede!"
  Anderzijds is er een WERELDREVOLUTIE nodig.
  Waardoor (ondermeer) met de huidige idiotie gestopt zal worden dat de mensheid totaal zo’n 2000 miljard dollar per jaar besteed aan defensie en/of destructieve doeleinden in plaats van dat geld te besteden aan duurzaamheid die de mensheid ten goede komt zoals door: de bouw van CSP-zonnecentrales, stopzetting van de erosie, stopzetting van de overpopulatie – (Malthus), ik noem maar wat factoren. Zie verder m’n website en boek (of niet) voor de oplossingen.
  Er is overigens, net als bij het begrip "overpopulatie", NOOIT TEVEEL geld in omloop (zoals Louter veronderstelt) maar het gaat er natuurlijk om waar dat (tevele) geld aan besteed wordt. Nou! Ik noemde zoëven wat verschuivingen in die bestedingen wereldwijd. Voor meer info zie boek: http://www.villamithras.com en klikt u dan aan "Column 2" en "Extraatje" voor de samenvattingen.
  ———————————————–
  En als u zegt: "wiens bloed gaat hier nu vloeien..?" Bedoel ik dat niet letterlijk want we hebben het over een Intellectuele Revolutie nietwaar, maar in figuurlijke zin zal WEL al "het bloed" vloeien van diegenen die u dom houden waaronder de politici.
  De voorwaarde blijft dan wel dat u ondertussen "slim" genoeg bent geworden om mijn comment te begrijpen. Nou.. ik wacht even uw massale instemming af…; krijg ik die niet conformeert u zich aan "de eeuwigdurende domheid" die inderdaad eeuwig zal zijn als u… juist ja, niet slimmer wordt. Zolang er leven is, is er hoop moet u maar denken.

 123. Aad Verbaast 6 maart 2009 om 15:33

  @WJ-tje: "Bouma als notulist?"..Ik denk niet dat dat een wijselijk besluit is.
  Immers: Jan Bouma neemt nooit iets van iemand anders over… :-))
  Omgekeerd schijnt ook een probleem te zijn, begrijp ik van hem!
  "40 zetels bij samenwerking..": komt dat uit je "Murphy" formule?

 124. Aad Verbaast 6 maart 2009 om 15:36

  @Summer: ik lees en merk dat ik wat achterloop bij het struinen door het VKblog.. Ik ga zo de schade inhalen.. en ‘bijlezen’..
  @Jan: dat geldt ook voor jou natuurlijk.. Hoe kan het waar zijn..Dat zal dan ook wel niet..Reactie is geredigeerd

 125. Motek from Space 6 maart 2009 om 15:50

  Aad Verbaast / 06-03-2009 12:06
  dat brengt me op het vraagteken of een mouselientje met of zonder slagroom afstamt van een musselman…oké vreemde gedachte maar je weet nooit…en ik zit zonder visite en met allerlei zoetigheden; van het één komt het ánder 🙂

 126. Summer 6 maart 2009 om 16:09

  @Aad, uit efficiëntie, niets meer of minder: de er toe doende struinresulaten soms delen, scheelt struinwerk, maakt voorbereid en voorkomen is beter dan… Kennis is macht,in de betekenis van -zoveel mogelijk- op de hoogte zijn. Dus in de goede zins des woords.

 127. Motek from Space 6 maart 2009 om 16:48

  en een idee voor een nieuw item; hoe kom ik een een stoeltjes-lift in een reactie-ruimte.. 🙂

 128. Aad Verbaast 6 maart 2009 om 17:16

  @Allen: even een oproep aan allen die hier langs komen:
  Even op verjaarsvisite bij Motek: Ze is jarig vandaag!!
  Allemaal taart eten en aan de ranja (of zoiets)
  Ook van hieruit: heeeel hartelijk gefeliciteerd!!!!!!!!!!!!!
  En voor degenen die niet weten waar z ehaar verjaardag viert:http://www.volkskrantblog.nl/bericht/249696
  Even er op klikken en het zal wel gaan klikken tussen jullie!! :-))
  Reactie is geredigeerd

 129. Aad Verbaast 6 maart 2009 om 17:18

  @Summer: al bij Motek langs geweest?
  Even er naar toe struinen. Het is feest daar!Reactie is geredigeerd

 130. jan bouma 6 maart 2009 om 17:32

  @Aad… ga zo dadelijk bij Motek wel m’n licht laten schijnen maar ondertussen nog eerst even de halstarrige Biblebelt onder het vergrootglas gelegd; zoals hierna:
  (het verband is te lezen bij "Eindtijd Openbaringen"; zie de voorpagina van de blogs.)
  jan bouma / 06-03-2009 17:21
  @Ferry 16:25
  U laat (imaginair) wel erg veel ruimte onder uw vragen. Word ik geacht die ruimte te benutten of gaf u zelf al aan met die loze ruimte dat u niet weet, noch beseft, waarover u het hebt om aan mij te vragen die ruimte op te vullen?
  Ik heb mijn stellingen verkondigd. Het is dan aan de "geachte geadresseerden" de taak om te reageren op mijn Stellingen. U draait de zaak om.
  U beweert daarenboven niks, u bent niks, en u vertegenwoordigt geen enkele diepere gedachte waaraan men zich zou kunnen storen, of tenminste op zou kunnen reageren, of er rekening mee zou moeten houden.
  U kletst maar wat over "de Bijbel" (en de vragen die daarin zouden staan) maar komt niet toe aan mijn eerdere gestelde vragen om die te beantwoorden. Die ontwijkt u.
  En kijk, beste Pascal. Dat vind ik nou interessant. Want "de (domme) gelovige" meent nu wel dat er geen mus van het dak zal vallen zonder dat "God" daarin bewilligde… maar ondertussen stelde ik wel mijn vragen aan die zelfde "God" die mij toch ook, volgens u, met verstand begifitigde.
  De cirkel is rond.
  Ik verwerp uw gezwets over de Bijbel want ik stel dat ik de Hoofdbel schreef…; en het ontbreekt u aan een inhoudelijk weerleggend antwoord.
  Moeilijk hè? Die Filosofie!
  Door "God" gegeven maar door de Mens geïnterpreteerd laat slechts het oordeel van de Mens en niet dat van een imaginaire "God".
  ===============================================
  Kijk, lieden van het simpele discours hier op dit splijtende blog van @Aad. het gaat altijd om de onweerlegbare logica en de common sense van de wereldburger. Je kunt je dan maar het beste wat terughoudend opstellen maar… uiteindelijk verloochen je natuurlijk niet je eigen principes. Want dat zou "God" mij verbieden! De cirkel is rond. Kijk aan: Spam 14!

 131. Aad Verbaast 6 maart 2009 om 17:43

  @allen: nog een blog die ik van harte aanbeveel:
  van Martin broek: http://www.volkskrantblog.nl/bericht/249760
  Over wapenhandel en defensie uitgaven wereldwijd..
  Jan: wapenfeiten en kolfje naar je hand die blog!!
  Kwestie van pioriteiten!!
  Het kwam bij mij als een mokerslag binnen..Reactie is geredigeerd

 132. jan bouma 6 maart 2009 om 17:58

  @Aad… ik ken al alle mokerslagen want ik bedien me van de Morgenster. En die is van titanium. Sterker kan niet! Bovendien doe je nou net of ik om 15:20 uur op dit blog niks geschreven zou hebben. Kijk! Jij verwacht wel erg snel dat ik "paarlen voor de zwijnen werp" door die paarlen niet te noemen. Je bent toch niet gek of zo? Of selectief lezend?

 133. Aad Verbaast 6 maart 2009 om 18:25

  @Jan: uiteraard lees ik selectief. Ik kan in de spaarzame tjd echt niet lezen wat er allemaal per seconde wordt gegenereerd door deze en gene op het www immers.
  En nee, ik meen te geloven dat ik niet gek ben. Maar ik kan er nooit zeker van zijn uiteraard. Alles is relatief in het leven..
  BTW (niet in de betekenis van WJ, maar meer "By The Way"): waar is Nelus eigenlijk. Of leest die ook al selectief?
  Ze zal het natuurlijk druk hebben met de opgepakte levensmissie: inspirerend leidster van de NJSP..Reactie is geredigeerd

 134. jan bouma 6 maart 2009 om 19:30

  @Aad 18:25
  Ja… daar zeg je wat…! Maar @Nelus zit ook in een moeilijk parket want zij bewees mij met haar woorden "de virtuositeit", en dat levert dan vervolgens problemen op, als je die kwalificatie moet toelichten.
  Ach… Het zijn de kleine, te pardonneren, uitglijertjes van de mens. Ik houd er rekening mee. Niet onmiddellijk hoeft er namelijk rekenschap te worden afgelegd over hetgeen men zegt of beweert. Maar ook daardoor blijven ondertussen de misstanden als dat nimmer gebeurt!
  Ik zie morgen wel verder op dit blog of het voorgaande begrepen is; of niet. Groet! JB

 135. Rubio 6 maart 2009 om 20:06

  Waar is dat jarige stuk nou…..??
  Daar kwam ik nou speciaal ff voor langes.

 136. Motek from Space 6 maart 2009 om 20:25

  intussen zit deze taart naast een oud stukske cocostaart in dubio; zal ik um opvreten of niet? 🙂

 137. Rubio 6 maart 2009 om 20:39

  Motek; Hoho Mo, dat stuk taart is voor mij..
  Jij misschien een Rothschild Mouton ’34?
  Nogmaals van harte en…je foto bestuderende, meisjes zoals jij kunnen er alleen maar mooier op worden….Proost!!

 138. Motek from Space 6 maart 2009 om 20:46

  Rubio..past dat in de reggea-sfeer denk je? 🙂
  (o verhip de zon is ondergegaan; zet wel een peertje van 100 watt in m’n lamp..mag wel 1 dag in het jaar van Jan Peter denk ik)
  off topic naturalmente 🙂

 139. Summer 6 maart 2009 om 20:52

  Ja Aad 17.18, Ben al bij Motek wezen feliciteren. Mooie foto aldaar van haar! En nu is ze hier in de kroeg met de cocostaart. Lekkerrrrrrrr.

 140. Aad Verbaast 6 maart 2009 om 20:59

  @allen: nu is dat feestje bij Motek inmiddels toch flink op gang gekomen!! Geweldig!!
  Ik heb alleen geen flauw idee wat een coco-staart is, en waarom dat lekker zou moeten zijn.. Maar nooit te oud om wat nieuws te leren natuurlijk.Reactie is geredigeerd

 141. Rubio 6 maart 2009 om 21:01

  Mo; Daar gaat Jan Peter niet over, daar heeft ie een zuinig doch lief (niet zo mooi als jij) generatiegenootje van ons voor ingehuurd.
  M’ goed, ik steek wel een kaarsje aan vannacht..
  PS, ben niet zo van de reggeaerige, mag het ook funk of jazz-rock/funk zijn?Reactie is geredigeerd

 142. Summer 6 maart 2009 om 21:07

  Aad, Hahaha! De staart van een coco… Motek bracht `m mee, zie haar reactie om 20.25.
  Cocosmacronen, ken je die dan wel??

 143. Motek from Space 6 maart 2009 om 21:13

  Aad Verbaast …het moet een staart zijn van een coco dan, maar ik heb alleen een ossestaart 😦
  Rubio..ik probeerde me voor te stellen dat ik me aan zijn normen en waarden zou houden; volgens mij vallen daar ook peertjes onder…of waren het appeltjes? 🙂
  Yezzzzzzz…mag ook funk zijn lekka! tegen 24.00 u gooi ik Nina Simone wel erop..
  Summer..het laatste stukkie ging richting Rubio…zijn hier nog lange vingers in de tent?

 144. jan bouma 6 maart 2009 om 22:07

  Een vervolg van 15:20, zie hierboven. En inzake Paul Krugman. Onthoud die naam! Maar hij houdt er ook vreemde ideeën op na. Dus schreef ik:
  Jan Bouma schreef op 06-03-2009 21:54
  Nogmaals de kop van dit artikel:
  (quote)
  Crisis? We hebben te veel gespaard Paul Krugman, 04-03-2009 17:39 reageer 47 reacties
  Foto Joost van den Broek / de Volkskrant De crisis is het gevolg van teveel sparen. Er is meer geld dan bedrijven willen investeren.
  (unquote)
  …is complete waanzin omdat de stelling nergens aan een objectieve waarheid wordt gecorreleerd die vooraf is overeengekomen! Zoals ik al eerder aangaf met de vergelijking/stelling: "er is teveel (over)populatie", wordt zo’n stelling dan aan tekorten gerelateerd. De stelling: "er is teveel geld, of teveel gespaard" is – nogmaals – complete waanzin. Nog daargelaten dat men geen absolute betekenis aan de omvang en het getal "geld" kunt verbinden blijft men ten onrechte zitten met die vraag.
  Ergo:
  Ik stel er is veel te weinig "geld" geïnvesteerd en in omloop voor investeringen en bestedingen die de mensheid aangaan. En als u mij het tegendeel kunt bewijzen "eet ik m’n hoed op, inclusief Paul Krugman wiens paradigma niet kloppen!"
  Zie verder m’n website voor wat werkelijke oplossingen. Of niet. U ziet maar.
  ===============================================
  Allen! Tot morgen. En… Motek from Space… ik houd ook van die Nina Simone en dan speciaal dat nummer waarin ze alles opnoemt wat ze heeft en haar tot mens maakt! "You know!"
  En dat is eigenlijk precies wat ik die Paul Krugman ook wil duidelijk maken.

 145. Rubio 6 maart 2009 om 22:35

  Summer, Motek; Voilà, des doigts longues..Ou des doigts du pied?Reactie is geredigeerd

 146. wj-tje 7 maart 2009 om 00:27

  @bouma De VSp heeft nagedacht tussen de klamme lappen. In het kader van IV-dag op 8 maart:
  ‘ HOE WERKEN WE DE MEEST (en enige) MEEST BEVOORRECHTE EN ONSCHENDBARE VROUW, met aanhang NU EINDELIJK EENS (en voor altijd) DE DEUR UIT?
  Ik heb je revolutionaire boek gelezen, maar kwam ter zake van dit relevante onderwerp niets tegen.
  Wat nu?Reactie is geredigeerd

 147. wj-tje 7 maart 2009 om 00:33

  @Nelus
  Cursusweekje?

 148. Summer 7 maart 2009 om 01:00

  Motek, lange vingers voor de Tira misu.
  Ook niet te versmaden.
  En zodoende had ik de "steert"
  zomaar gecorreleerd
  aan cocosmacronen waarop Motek
  richting lange vingers
  en digi doits dirigeerde,
  maar eerst met `n ossenstaart associeerde
  maar voor ik zeg: "onthoud die naam"! ,
  roep ik eerst gáán met die banaan!
  En vooral niet de naam vergeten
  van iemand uit den ouden doos,
  die z`n hoed dreigt op te eten,
  "er is teveel overpopulatie",sprak hij in gebruikelijke plechtstatige termen met
  de zondagsche kansel in het verschiet…maar
  wie heeft er ooit van te weinig overpopulatie gehoord?
  "O jee, me zuster hep" etc….
  Zo stijlvol zonder stijl geschreven
  "Dat ga ik aan "Geen stijl melden",
  wie riep dit onlangs ook weer?
  @Rubio, est ce que on s`appèle comme ca?
  "Les doits du pieds"? Je ne sais plus.Reactie is geredigeerd

 149. Aad Verbaast 7 maart 2009 om 08:06

  @Motek: leuk feestje gehad?
  @Summer: de cocosmacroon is mij niet onbekend.
  01:00: de beer is los! 🙂
  @VSp: ik heb ook nog even gebladerd door de moeder van ale boeken, maar over die moeder heb ik ook niets kunnen viden. Merkwaardig inderdaad.
  @Nelus: ontstoken vinger door ingegroeide nagel?
  @Jan: wanneer gaat het gebeuren? Ik bedoel het opeten van de hoed?

 150. jan bouma 7 maart 2009 om 08:57

  @Allen
  Ook goedemorgen.
  Ik houd de gemoederen wel bezig. Ik zei al: wat zou u toch zonder mij moeten beginnen?
  Zo snel mogelijk maar even door het geklets en het commentaar waarin wel wat verschijnselen worden besproken ZONDER echter zelf stelling te kiezen. Ja, dat weer wel.
  1) @WJ’tje
  Als je het hebt over Beatrix, de Koniging, dan deel ik haar in in de categorie die Willem Oltmans zo treffend omschreef: ze is het aapje van het Ned. volk en 80 a 90% wil haar niet kwijt en ziet haar als symbool van de natie. Ik ben pragmaticus en ga daar niet tegen in. Ze kan blijven met wat inschikkingen en inleveringen van geld voor "de huishouding". Overigens dacht dat je dat "de Republikeinse Staat", met om de 4 jaar presidentsverkiezingen, goedkoper zou zijn? Of beter? Daar kon men zich nog wel eens vergissen. Is dat wel eens uitgerekend?
  De omvang van het Kon. Huis zou zich wel dienen te beperken tot de directe troonopvolgers, dus de jou geliefde Alex en Max komen dan in aanmerking; de rest niet. Ze moeten ook belasting gaan betalen. Dan wordt zo’n publieke functie ook gewoon gesalariëerd. Scheelt ook aanmerkelijk in de kosten.
  @Summer
  Je bent en blijft voor mij het typische voorbeeld van een ‘gaap-gaap-reageerder’ die zelf niets anders weet te doen dan simpel te reageren. Inderdaad zou je kunnen zeggen dat er sprake is van een pleonasme, een tautologie: "teveel overpupulatie" maar… dombo.. in de context waarin ik het gebruikte weer niet. Ter discussie stond namelijk een veronderstelde tegenstelling met het voorbeeld (inz. Krugman) dat ging over "teveel geld" vs "te weinig geld". Ook een onbestaanbare contradictie. Daar doelde ik op. Maar ja.. je moet jou alles 10 keer uitleggen en dan begrijp je het nog niet.
  @Aad… Tsja… die hoed die moet worden opgegeten. Nog de aardigste reactie. Ach.., je probeert zo’n prof. wat te provoceren want ik zou hem er ook bij opeten, zoals je las. Denk overigens niet dat ze zullen reageren; de columnisten die kritiek krijgen. Zwak, ja. Dat zou moeten veranderen. En daar pleit ik ook voor in m’n boek zoals je weet.
  Iets anders:
  Weet jij nou de laatste stand van zaken bij GJ Bogaerts en diens "hervormingen" voor dit Vkblog? Wordt bijvoorbeeld mijn idee gerealiseerd tot integratie van die ca. 20 bloggers op 1 pg. per week alfabetisch te laten rouleren? Het zou volgens mij de Vrede betekenen tussen de gedrukte krant en de digitale bloggerswereld. Een symbiotisch samengaan zo gezegd maar… dan dient men vanuit de officiële krant ook wel te reageren op die bloggers die soms meer expertise in huis hebben. Per definitie zelfs.
  Enfin… men kan weer vooruit. Allen een prettige dag uiteraard.

 151. Motek from Space 7 maart 2009 om 09:03

  Allen….hahahahahahahaha!!!! Summer-style;
  2 vingers, als je dié niet had
  zat je me een aardig gat
  tussen duim en tussen pink
  en werd typen ook wat link
  wijs één vinger naar je hoofd
  wordt je van verstand beroofd
  stop één vinger in je kont
  (soriie daas ook niet gezond)
  doe jut op z’n boer’nfluitjes
  met je vingers tussen spruitjes
  komt er de mini-hooivork aan
  zeer correct in piepers staan
  tis toch wat met "nieuwjaardag"
  begonnen met een schaterlach 🙂

 152. wj-tje 7 maart 2009 om 09:27

  @bouma
  Het is toch te zot voor woorden dat alleen de onderhoudskosten van die ‘Groene Draeck’ toegerekend worden? BTW vrij, want de overheid betaalt geen BTW aan zichzelf.
  Enig idee wat die Draeck kost p/dg als de goudgalons zich daar aanmelden voor Sail 2010?
  De kosten voor die paleizen de hele ‘Oranje operatie, inclusief 19% BTW worden keurig verdeeld onder het domme volluk, dat niet eens mag weten hoeveel dat kost.
  Zalm&Co kunnen niet meer stuk daar. Nou ja, die hele handel kost minstens 100 miljoen/jr.
  De VSp regelt heel veel voor 400 miljoen, exclusief samengestelde rente om iedere vier jaar het volluk werkelijk een keuze te geven.
  De Gouden Schaar en Gouden Kaasschaaf er in en erop.
  Een grote en dure poppenkast.Reactie is geredigeerd

 153. Rubio 7 maart 2009 om 09:45

  Summer; Laten we het op lange tenen van twee voeten houden….
  Motek; Gaaf feestje gehad!? …avec un doigt dans le nez et l’autre dans le..?

 154. jan bouma 7 maart 2009 om 09:52

  @WJ’tje
  Ik stelde toch ook "met inleveringen en inschikkingen van privileges, salarisherziening, beperking omvang tot troonopvolgers, etc." Kleedt men de hele santekraam en poespas en het vertoon van de kroon uit tot op het bot zal misschien de animo verdwijnen bij de Oranjes maar ondertussen… gedogen wij Nederlanders met 80 a 90 % hun posities. Niet zeuren dus. Begin even een campagne om die stemming te veranderen. Dat lijkt mij nou onbegonnen werk. Daarnaast vervult Trix als Vz van de Raad van State nog een belangrijke rol. Ik zou die functie ook niet zomaar bij een wisselende politieke figuur willen parkeren. Misschien nog een overweging om niet te snel de Republikeinse vlag uit te steken. Gaat het zoveel beter bij de presidenten? What’s in a name?

 155. nelus 7 maart 2009 om 10:28

  @AAD:"BTW (niet in de betekenis van WJ, maar meer "By The Way"): waar is Nelus eigenlijk. Of leest die ook al selectief?
  Ze zal het natuurlijk druk hebben met de opgepakte levensmissie: inspirerend leidster van de NJSP.."
  Nelus moet even weer nieuwe inspiratie opdoen. Een enerverend weekje achter de rug. Het ene afscheid na het andere afscheid.
  @Aad:" @Nelus: ontstoken vinger door ingegroeide nagel?"
  Zal ik je eens wat vertellen ? Ik kan zelfs met één vinger typen. Nou ? Dat doe je me niet na he ?
  @Wj-tje:" @Nelus Cursusweekje"
  Was het maar zo. Dat zou tenminste iets te maken hebben met opbouw.
  @allen: gisteren of eergisteren een goed blog over de kosten van het koningshuis op de voorpagina. Ik zal eens even kijken of ik ‘m nog kan vinden.
  @Allen: nog 135 blogs te gaan en dan……..?
  Is de boekenbon voor mij.
  Kan ik eindelijk Jan’s boek aanschaffen.
  @Jan: bijna vergeten. Gééf ik je eens een keer een compliment. Moet ik het compliment toélichten. Nou ja, over kapot praten gesproken. Virtuoos.

 156. nelus 7 maart 2009 om 10:35

  @Allen: ik heb ‘m gevonden. Onder "Opinie
  Koningshuis veel te duur"
  Hans van den Bergh, 06-03-2009 07:00reageer 118 reacties

 157. Summer 7 maart 2009 om 10:38

  @jan bouma,hoe komt het dat je je voelde aangesproken…
  "Symbiotisch samengaan" 8.57 is er weer zo een van jou. Symbiose dus. Ik zal maar niet "dombo" roepen, want dat is zolangzamerhand taalarmoedig. Tom Poes, verzin eens een synoniem voor die man, die met `t veel te vaak voorlezen uit "het boek" al zoveel bloggers in slaap heeft gegaapt. Je kunt, zoals Nelus opmerkt, ook dingen kapotredeneren.
  Republikeinse vlag altijd beter dan een kussensloop op een bezemsteel. "Geintje meneer Sonneberg"…
  H.M.blijft aan zolang zij dat wil of kan…het is niet anders.Reactie is geredigeerd

 158. nelus 7 maart 2009 om 10:42

  @rubio: het weekend gaan we los met de splinterzaadjes he ? Zijn de zakjes al geplakt en zitten ze d’r al in ?
  De NJSP wordt gelanceerd. We kunnen tegelijk ook even de VSp meenemen van WjvdW. Vestzak broekzak stel ik voor. Als tegenprestatie liften wij weer met hem mee met zijn poppetjes.

 159. wj-tje 7 maart 2009 om 11:16

  @bouma
  ik had het over de rol, de invloed en de kosten van de Oranje’s op het Nederlands Staatsbestel en de maatschappelijke samenlevingj.
  Dat Staatsbestel is overigens ook toe aan herstructurering. Het Noorse of Zweedse model functioneert verdomd goed.
  Wat Prinsjesdag? Gewoon de gekozen Ministerpresident de Ridderzaal insturen. Scheelt 20 miljoen aan kosten op en levert productiviteit op in plaats van die fanfare die met geladen wapens langs de kant van de weg nix staan te doen. Voor wie, voor wie?
  Ooit alle Artikelen van de Grondwet wel eens goed gelezen? Ieder Artikel bevat een ontsnappingsclausule.
  @Nelus
  Weer een nieuwe partij? Nu ook Jongere Stofzuiger partij.
  Succes met de handel. Kunnen ze m’n poppetjes distribueren. Houdt ze van de straat. Nog meer winst. ROI heet dat toch?Reactie is geredigeerd

 160. jan bouma 7 maart 2009 om 11:22

  @Summer.. 10:38
  Ook hier toon je onbegrip wegens onkunde. Ik had al heel gauw door dat er een INFLATIE optreedt ter zake vaak gebruikte denigrerende kwalificaties als "dombo’s". Kijk hierboven maar terug wat ik daarover schreef. Mijn provocaties werken niet meer vanwege het alledaagse en veelvuldige gebruik. Dat ik je dit nu opnieuw moet uitleggen… tsja…, tsja… ’t is dan toch niet best gesteld met je intellectuele vermogens… en je doet nog wel zo je best.. Houd moed, jongen. Ooit komt er ook voor jou eens ’n dag waarbij je triomfantelijk denkt te kunnen uitroepen: "Nu snap ik alles, net zoals die Bouma!"
  Maaaarrr dan moet je bij mij eerst nog wel effe examen komen afleggen; en misschien zeg ik dan toch weer: "Je bent gezakt, dombo!"
  -:))we maken er een grap van.
  @Nelus
  We kunnen dat (bekende) verhaal over de voordelen van de Republiek ook nog in een ander daglicht plaatsen. En wel in dat van de vrouwen nota bene. Ik acht Beatrix heel geschikt om "de mannetjes" af-en-toe scherp te houden. Stel je voor dat er een sullige en domme mevrouw zou zitten, waar JPB op bezoek moet (Paleis Noordeinde) als er weer eens een regeringscrisis is, en niet een figuur als Beatrix. Nog daargelaten dat hij ééns per week Hare Majesteit moet bijpraten over ’s lands reilen en zeilen, dan moet toch je een bijdehandte dame hebben. Heb jij bezwaar?
  Het gaat dan nog net niet om het matriarchaat, waar @Ina Dijstelberge voorstandster van is, vanwege het gestuntel van de mannetjes.
  Dus ook om die reden steun ik Beatrix. Zie op mijn website daarom het volgende wat ik daarover opmerkte:
  Een matriarchaat waar mannen geheel ondergeschikt zijn aan vrouwen is, hoewel erg aanlokkelijk, niet wat ik als ideaal heb. Waar ik voor pleit is een kortdurende in posities, zeg drie generaties of, een soort inhaalslag als je het zo wil noemen, om de balans weer in evenwicht te brengen. In het voorstel tot een wereldraad moet het toch mogelijk zijn om per land een integere vrouw te vinden.
  Ergo: mijn pleidooi om Beatrix nog even te handhaven wordt ook ingegeven door de belangen van de vrouwen. Niet voor lange perioden.
  Laat ik nou denken, Nelus… "dat jij een vrouw was?" Maar je blijkt te voldoen aan datgene wat nu op de voorpagina’s staat: "Vrouwen in topfuncties vervullen al even slecht hun rol als de mannetjes!"
  Werk aan de winkel! Nelus! En inderdaad: begin mijn boek eens aan te schaffen via de plaatselijke boekhandel kan dat. JB

 161. nelus 7 maart 2009 om 11:34

  @Jan "Laat ik nou denken, Nelus… "dat jij een vrouw was?" Maar je blijkt te voldoen aan datgene wat nu op de voorpagina’s staat: "Vrouwen in topfuncties vervullen al even slecht hun rol als de mannetjes!"
  Hahahahahahaha, hahahahahaha, de zon schijnt niet alleen prachtig in een lenteworderige (?) wereld. Ook Jan heeft de humorbroek weer aan.
  Mijn eerste uitbundige lachbui van vandaag is weer binnen, waavoor dank Jan.
  Ik voel me zeer vereerd dat je me in een topfunctie plaatst. En dat is ook zo natuurlijk. Alleen: ik heb mijn vrouwelijke eigenschappen behouden en dat kun je van Trix niet zeggen. Iedereen weet op welke wijze zij de tent bestuurt. Moeders wil is wet.
  Mijn probleem ligt ook niet – als je goed gelezen had dan had je dat kunnen weten – bij het feit dat wij een vrouwelijke monarch hebben. Helemaal niet zelfs. Maar dat zo’n gelderslindend systeem is wat maar doet waar het zin in heeft. En dat laat betalen door ons, de belastingbetaler. En zelf wordt ze alsmaar rijker, rijker, rijker……
  De bomen groeien in de hemel op Paleis Noordeinde

 162. nelus 7 maart 2009 om 11:37

  @Rubio: de eerste tomatenzaadjes (uit Italie meegenomen) zitten in de bak.
  Dat wordt oogsten deze zomer. LEkkere tomatensoepjes á la oma van WJ-tje. Die – wj-tje dan he, niet de oma, ons nog steeds het recept moet geven. Te druk met HKH waarschijnlijk.

 163. Motek from Space 7 maart 2009 om 11:40

  Rubio / 07-03-2009 09:45
  hoezo andere? ik heb meer dan 2 vingers moppie 🙂 daar hoef ik geen boergondelaar voor te zijn :-p
  beetje spitsvondiger worden hoor..

 164. jan bouma 7 maart 2009 om 11:41

  re 11:34…@Nelus
  … en daaraan stelde ik paal en perk. Lees opnieuw mijn comment aan WJ’tje: zie 9:52 uur.

 165. fred van der wal 7 maart 2009 om 11:49

  Jan van Swaffelaaar? Die sprong toch van de toren af toen al die kabel jauwen aan het twisten sloegen en scandeerden; Springen! Springen!
  Die loser Herman Brood heeft dat toen even later nagedaan, maar het was niet origineel

 166. Aad Verbaast 7 maart 2009 om 12:27

  @allen: de 250.000-ste blog is gepasseerd…
  Door Zoë.. die overigens een spelletje speelt: de blog is slecht terug te vinden op het blog..
  Maakt niet uit: de 250.000 is gepasseerd ineens..
  Er is hard gewerkt (door haar??). Vanmorgen waren er nog 150 te gaan immers :-)))
  Maakt niet uit: de prijs is voor haar. 12:01 geplaatst.
  Dat betekent overiges ook dat de tweede prijs naar mezelf gaat (voorspelling 15:00 vandaag).. hahahahaha.. Ik had in mijn Murphy formule er rekening mee gehouden dat iemand de boel wel zou proberen te flessen.. Ik ken mijn pappenheiemers hier op het blog.. 😉
  De blog 250.000-ste blog:http://www.volkskrantblog.nl/bericht/250000
  Wat een treffende titel..

 167. Aad Verbaast 7 maart 2009 om 12:27

  Ik ga nu mijn blog "waarom blog ik?" er op zetten..

 168. Motek from Space 7 maart 2009 om 12:46

  hele opluchting..óp naar de volgende run? 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: