Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Het feestje: mijn metafoor voor het bloggen.

Deze week precies een jaar geleden begon ik met feesten hier op het vkblog. exact honderd feestjes later blik ik terug. en ontdek dat er duidelijke feestpatronen bestaan. spontaan en onbewust. ik doe verslag van mijn bijzondere ervaringen. evaluerend. reden voor een speech, een lange..

mijn feestjes.

Het idee voor een feestje ontstaat spontaan. Meestal ontstaan ze op een van mijn mijmerwandelingen. Ook als spin-off van feestjes en gesprekken. Elders of in mijn huis.
Een gedachte, een kwinkslag, een actualiteit. Altijd iets wat me pakt en bezighoudt. Iets wat me verbaasd.
Hoogste tijd voor het organiseren van een nieuw feestje. Menuutje samenstellen. Enigszins opgewonden ga ik dan inkopen doen. Aan de keukentafel worden de hapjes zorgvuldig voorbereid. De ene keer zoete koek, de andere keer zure bommen. Of allebei. Voor de broodnodige variatie. Ik zet ze neer zodat het er extra smakelijk uitziet. Naar mijn smaak.

Om X uur een hopelijk aansprekende uitnodiging op de net geopende deur geplakt.
Het feest kan beginnen.

Soms om klokslag X komen de eerste gasten binnendruppelen.
Soms duurt het even voordat er iemand komt. “Waar blijven ze toch”?
Volstrekt onvoorspelbaar. Altijd eventjes spannend.
 
“Hé, ben ik de eerste?”. “Ja, leuk dat je er bent.”

Veel voorbijgangers zien het van afstand, en denken “Niet mijn ‘feestje”.

Anderen stappen even binnen. Om zonder iets te zeggen zich weer om te draaien. Soms nog even een vriendelijk knikje achterlatend. Je weet nooit van wie, maar toch.

Weer anderen brengen een kort bezoekje. Denken (met nauwelijks tijd om een welkomstgroet af te wachten) “Op naar het volgende feestje, ik wilde je even laten weten dat ik er was”.

Nog weer anderen blijven wat langer hangen. Zeggen wat. Luisteren nog even naar het antwoord, en afhankelijk van het antwoord besluiten ze om maar weer weg te gaan of nog even te blijven of terug te komen.

Nog een groep die geboeid door de omgeving, de hapjes, of de opmerkingen van de gasten en/of gastheer, wat langer blijven hangen en zich mengen in de gesprekken. Gasten die zelf ook feestjes organiseren, en gasten die zelf nooit feestjes organiseren, maar de behoefte voelen andere feestjes wat op te vrolijken met hun aanwezigheid. Dat doen ze dan ook gelukkig.
Gangmakers, zuurpruimen, muurbloempjes, kenners, luisteraars, schreeuwlelijkerds, grappenmakers, mopperkonten, gelukszoekers, goeroes, stokpaarden, gezelligheidsdieren, ach van alle smaken wat. Een bont gezelschap. Gelukkig geen eenheidsworst.
 
Het feest komt daarmee pas echt goed op gang. Soms in groepjes, soms in een grote kring. Gelach en  serieuze discussies wisselen elkaar af. Alles is bespreekbaar. Alles wordt besproken. Soms in het algemeen, soms recht op de man af.

De eerste blijvers verlaten het pand weer. De plakkers blijven over. Soms tot diep in de nacht. De gesprekken vliegen alle kanten op. Nog wat eten van de inmiddels wat oude hapjes tot het suggereren/maken van nieuwe.
Soms over oude koeien. Soms volkomen verrassend en vernieuwend uit de hoek komend. Soms worden nieuwe hapjes meegenomen en aangesneden.

Wereldproblemen passeren de revue, en worden van alle kanten belicht, soms zelfs ‘opgelost. Ernst en luim wisselen elkaar in hoog tempo af. De gasten vermaken zich prima! Anderen willen hun gelijk halen. Soms lukt dat, soms niet.

Af en toe wordt er nog even op de deur geklopt. “Wat laat, maar ik wilde nog even wat kwijt”. Op het eind van de avond wordt er soms aangeboden om mee te helpen afwassen. Soms wordt spontaan afgesproken tot een afterparty. Of ik er zelf bij ben of niet. Een keer wel twee maanden lang.

Ik ben dol op feestjes. Zulke feestjes. Feesten kun je alleen met een bont gezelschap van gasten. Altijd: leuk dat je was! Gauw denk ik dan weer aan een volgend feestje!

Feestjes van anderen.

Altijd lees ik alle uitnodigingen. Spreken die me aan? Wekt het de nieuwsgierigheid op? Vaak loop ik even binnen. Lekkere hapjes? Even de sfeer proeven. Ik zeg er alleen wat van als iets me raakt. Stel een vraag, of maak een opmerking over een bepaald ingrediënt waar ik mijn vraagtekens bij stel of onbekend mee ben. Ik verlaat dan het pand met nog een stil compliment. Al is het voor de moeite.
Soms draai ik me meteen om. Dit is niets voor mij. Ik gun iedereen zijn eigen feestje.

Ik ga altijd even kijken bij uitnodigingen waar ik de gastheervrouw niet ken of nog niet zo goed ken. Altijd in voor iets nieuws. Ik laat me graag verrassen. ‘Wat de boer niet kent..’ is een gezegde, maar is voor mij een aanbeveling.

Ik merk dat ik sommige feestjes ga vermijden waar ik eerder geweest ben. Dat kan om meerdere redenen zijn. Met de gastheer valt niet te praten, of laat je niet in je waarde, of de gastheer ontvangt je, maar geeft nooit antwoord op je vraag of begroeting. Dat voelt niet als een gastvrij onthaal. Ik kwam immers voor een feestje.

Er zijn zelfs feestjes waar de gastvrouw/heer niet toestaat dat de gasten iets zeggen. Nodig dan ook niemand uit denk ik dan. Of feestjes waar selectief gasten, afhankelijk van wat ze zeggen, de mond wordt gesnoerd. Of zelfs worden verwijderd. Ieder vult zijn begrip van gastvrijheid zelf in. Vreemd vind ik het wel. Ligt het aan de gastheer of zijn gast? Wat is ongepast? Niet bevorderlijk voor een open en verzoenende sfeer. Ik ben minder in voor dit soort ‘spannende’ feestjes. En de spannende sfeer die dat oproept. Bij sommigen blijf ik toch komen. Met enige reserves, maar ja die hapjes..

Na her en der zo flink gefeest te hebben, groeit er een langzamerhand een voorkeurslijstje. Ik ga daar eigenlijk altijd naar toe. Omdat ik weet dat de hapjes en de sfeer me eigenlijk altijd wel zijn bevallen. Ik snack dan mee, meng me in het gesprek, en ga meestal voldaan naar huis. Soms wat minder. Maar ja, soms gaat er wel eens een feestje de mist in naar mijn smaak. Soms laat ik dat weten, soms niet. Ik heb geen behoefte om hun feestje te verpesten.

Ik ga graag naar feestjes waar levendig wordt gediscussieerd. Neem er even of intensief deel aan, of luister alleen maar. Ik laat me graag inspireren. Juist op een onderwerp waar ik niet in thuis ben. Dat lukt niet altijd. Of omdat het me soms te ingewikkeld wordt. Het inspireert me niet als er enkel wordt voorgedragen uit andermans werk. Het wekt de schijn dat de hapjes even snel bij de cateraar zijn opgehaald. Als je veel van een ander overneemt blijft er weinig van jezelf over denk ik dan. Kracht ontlenen aan de uitspraak van een ander is toch een zwaktebod?
 
Dan ga ik weer regelmatig naar feestjes waar een heerlijke rust van uitstraalt, en/of de snacks van bijzondere smaak zijn. En meestal laat ik  dan ook graag even weten. Zelfs als de gastvouw/heer even geen tijd heeft. Soms zijn de hapjes toch onweerstaanbaar.

Soms bezoek ik een tentoonstelling. Kan menigmaal boeien. Ook zonder dat de maker aanwezig is. Soms laat ik een reactie achter in het gastenboek. Als het me op de een of andere manier raakt. Anders niet. Dichtkunst laat me inzien dat mijn brein ernstige beperkingen heeft. Dat frustreert me. Gelukkig dat er cursussen ‘ligt verses’ zijn. Die volg ik. Misschien wordt het ooit wat. En ga die anderen gedichten ooit wel snappen. Nooit te oud om te leren.

Ik ga niet meer naar feestjes waar er wordt geroddeld over anderen, of waar het nergens over gaat, of waar gebleken is dat de snacks volstrekt smakeloos zijn naar mijn smaak. Of waar elke keer hetzelfde gesprek wordt gevoerd, of waar enkel wordt geruzied of gepest.
Ik leerde een nieuw en heel naar woord: “ad hominem”. Soms val je er per ongeluk midden in. Maar dan ben ik gauw weer weg. Het boeit en bind me niet.
Soms kan ik het niet laten even te vragen waar ze in vredesnaam mee bezig zijn. Of kijk ik toch even naar binnen door het open raam. Op het gekrakeel afkomend. In stomme verbazing en ontzetting dat sommige gasten blijkbaar hun plezier ontlenen aan schelden naar anderen. Met kreten waar de ‘K-jongeren’ nog watjes bij lijken. Daar gaat het zelfs vaak over trouwens.
Net zo’n klein groepje overigens die het voor anderen probeert te verpesten. Integratie? Ik zie daar enkel segregatie. Waarheid pacht je niet. Alles is perceptie.

Bij één feestje mag ik niet eens meer komen. Ik had me een enkele keer laten verleiden tot het maken van kritische opmerkingen dat elke keer op al die vele feestjes dezelfde smakeloze snacks werden opgediend. En dat je er wel gek van kon worden, als je dat al niet was. Mijn gekke bek kan ik niet daar meer trekken.

Ieder zijn eigen feestje, op zijn eigen manier. En dat is maar goed ook. Dan valt er wat te kiezen immers. Soms mis ik een mooi feest. Jammer.

Er is wel overal feest, maar het is niet altijd feest. Er zijn meer dan genoeg feestjes die mij aanspreken en die ik graag bezoek.

Bloggen is voor mij één groot feest!

P.S. 1
Mijn eerste voorzichtige feestje was: Hij die zonder zonden is werpe de eerste steen
Geen gek thema zo bleek in dit feestelijke jaar. Nog steeds een ‘hot ‘ thema.
Niet zo veel gasten toen nog. Maar dat werd gelukkig vrij snel anders.

Inmiddels hebben mijn gasten in het afgelopen jaar meer dan 100.000 keer dit huis bezocht. En daar ben ik heel dankbaar voor. Zonder jullie was het geen feest geweest. Nog een reden voor een feestje! Leuk dat je er weer bent. Dit feest kan weer beginnen.

P.S. 2
Nóg een speciaal feestje. Feest!  Zilvertje is vandaag jarig. Hoera!!!!! Altijd feest bij haar. Ze is goud waard.

Noot:
Oh ja, voor alle duidelijkheid: het is mijn metafoor, ik zeg hiermee niet dat het de metafoor is. Ieder haar/zijn eigen metafoor. Voor een breder begrip/inzicht ben ik uiteraard geïnteresseerd wat de jouwe is.
Of misschien is er wel geen metafoor. Doen we het niet gewoon voor ons plezier? Ook in de hoop er anderen mee te plezieren? Gedeelde vreugd is dubbele vreugd immers.

225 Reacties op “Het feestje: mijn metafoor voor het bloggen.

 1. Ina Dijstelberge 18 november 2008 om 16:37

  Jou feestje sla ik eigenlijk nooit over, er is altijd iets van mijn smaak. Enige nadeel, ze gaan tot de hele kleine uurtjes door.
  Leuke metafoor en zeer treffend uitgewerkt.

 2. Kokopelli 18 november 2008 om 16:40

  @Aad: Met een beetje mazzel ben ik de eerste op jouw feestjesmetafoor. Indrukwekkend hoor. En het zou goed zijn als een aantal bloggers dit verhaal eens zouden printen en een paar keer herlezen. Chapeau Aad!
  Groet,
  Kokopelli

 3. Coby 18 november 2008 om 16:48

  Prachtige vondst, dat feestje. En om meerdere keren te lezen, want je hebt het goed uitgewerkt. Over mijn metafoor moet ik even nadenken, daar kom ik op terug als ik die gevonden heb. Wat ik wel kan zeggen is dat ik jouw gastvrijheid en hoe je dat in elke reactie op wie of wat dan ook vorm geeft, heel erg bewonder en respecteer. En ik leer er ook van, op mijn manier.
  Hartelijke groet en weer veel plezier op dit feestje, Coby

 4. Emma 18 november 2008 om 16:55

  Mooi gezegd. Gefeliciteerd met het jubileum!

 5. Summer Sneeuwuil 18 november 2008 om 16:59

  @ Aad, van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal: je HONDERDSTE BLOG !
  Je zult vast nog ruimschoots in het zonnetje worden gezet!
  Terecht reden voor een FEESTJE!

 6. peter louter 18 november 2008 om 17:02

  @Aad, wat een feest.
  je bent een ‘oude rot’ geworden, althans, ik beschouw dat als het grootste compliment dat ik je kan geven.
  Nog veel blogplezier er bij gewenst!

 7. Aad Verbaast 18 november 2008 om 17:09

  @Ina: dankje wel, een graag gezien gast, ik kom ook altijd even op jouw feestjes. Als het over filosofen gaat, dan wordt het me te vaak ingewikkeld. Maar daar leer ik dan weer van.
  "late uurtjes": ja dat kloppen. Maar speciaal voor jou worden alle gesprekken vastgelegd :-))

 8. Martin Broek 18 november 2008 om 17:10

  Mooie feestjes geef je. Knap hoe je de verscheidenheid van Gangmakers, zuurpruimen, muurbloempjes, (…) goeroes, stokpaarden, gezelligheidsdieren e.d. opvangt in je huis. Petje af.

 9. Aad Verbaast 18 november 2008 om 17:12

  @Koko: misschien was dat mede de reden om deze bespiegelingen maar eens het licht te doen schijnen. Om iets te verlichten?Reactie is geredigeerd

 10. Aad Verbaast 18 november 2008 om 17:14

  @Coby: je slaat de spijker op jn kop naar mijn mening: bloggen we ook niet om van elkaar te leren? Hoe het kan en hoe het niet moet bijvooreeld? Ik leer elke dag, gelukkig.
  En ik leer er veel bij!

 11. Aad Verbaast 18 november 2008 om 17:15

  @Emma: leuk dat je er bent. Ja, het voelt wel een beetje als een jubileum :-)Reactie is geredigeerd

 12. Kokopelli 18 november 2008 om 17:15

  @Aad: De dubbele bodem in deze metafoor is me zeker duidelijk. Inderdaad een bijdrage die sommigen eindelijk het licht eens kan doen zien.

 13. An van den burg 18 november 2008 om 17:17

  Aad.
  Bij het lezen van je tekst viel ik al in slaap.
  Ik ben dus niet op je feestje!
  :):):) An.

 14. Aad Verbaast 18 november 2008 om 17:17

  @Summer Sneeuwuil: mijn bedoeling was ook om al mijn medebloggers in het zonnetje te zetten. Want zeg nou zelf. Een feestje met enkel een bord op schoot en geen gasten. Da’s toch helemaal niets? Dan blijf je nog dagen met de restjes zitten.

 15. Aad Verbaast 18 november 2008 om 17:19

  @Martin broek: sinds het laatste blog/bloggen een ‘plakker’? Met veel genoegen overigens. Je zult het patroon herkennen denk ik toch?

 16. Aad Verbaast 18 november 2008 om 17:21

  @koko: ernst en luim is wel een combinatie waar ik van hou. Ach, en er zit nog altijd iets van een wereldverbeteraar in mijn genen. Ik kan niet zonder.

 17. Aad Verbaast 18 november 2008 om 17:23

  @Peter Louter. Van een echte rot in het vak, zie ik dat als een extra compliment. Ik hoop dat, gezien je dipje, jij ook snel weer een feestbeest wordt! Je geeft/gaf altijd boeiende feesten! Met bijzondere hapjes.
  En je zult je wellicht herkend hebben in enkele omschrijvingen hierboven. Geldt hopelijk voor iedereen. Anders heb ik iets niet goed gezien. Wat uiteraard ongetwijfeld het geval zal zijn. Alles is perceptie immers?Reactie is geredigeerd

 18. Marjelle 18 november 2008 om 17:28

  Mooi verhaal, Aad, leuk verhaal ook, ik ben het met je eens en hoop dat je nog lang veel plezier aan het bloggen/feesten beleeft! 🙂 En dat je ook nog veel mijmerwandelingen hebt, dan mijmer ik soms een stukje met je mee. http://www.moniquebor.nl/images/gemengdewildebloemen.jpg met een jaar bloggen! :)Reactie is geredigeerd

 19. Aad Verbaast 18 november 2008 om 17:29

  @An: en toch heb ik je even binnen gekregen. Dat ook weer wel natuurlijk :-))
  In slaap? Dat kan natuurlijk.
  Welke feestjes ga jij graag naaar toe?
  Gezien je slaperigheid: zou een pyamaparty iets voor jou zijn?

 20. Aad Verbaast 18 november 2008 om 17:31

  Marjelle: dank voor dat fantastisch mooie puur natuur veldboeket. Genieten!
  Er kan niet genoeg gemijmerd worden. Beregoed!
  Maar daar ben je zelf erg goed in. Maar wat wil je met zo’n wijze sparring partner altijd om je heen. Doe hem veel groeten.
  Is beer een ‘hem’ eigenlijk?Reactie is geredigeerd

 21. nelus 18 november 2008 om 17:31

  @Aad: op feestjes deel je ook altijd cadeautjes uit. Mijn cadeautje voor jou is dat ik mijn scherpe tong – die ik volgens jou heb -probeer af te leren. Want een echt compliment was dat nou niet. En ik merk dat het me dwars zit. En op feestjes wil je je toch van je beste kant laten zien ?
  Gefeliciteerd met dit mooie resultaat. En de inhoud mag er ook weer zijn. En de vorm natuurlijk, niet te vergeten.
  Drink er een lekker glas wijn op. Proost Aad. Op naar het volgend jaar "bloggen met Aad Verbaast"

 22. EJW 18 november 2008 om 17:32

  Goh Aad,je bent net zolang bezig als ik,ik dacht dat je dit al veel langer deed!
  Ik heb het met instemming gelezen en kan me geheel vinden in hoe jij over het bloggen denkt.Ik heb ook een p…hekel aan blogs over bloggers en scheldkannonades. Er zijn er weer een hoop van op dit moment. Ook het feit dat je altijd een reactie terug geeft op je eigen blog kan mijn goedkeuring wegdragen. Dat je natuurlijk ook gaat kijken bij degene die bij jou gereageerd hebben is ook mijn vorm van beleefdheid. Beste Aad, gefeliciteerd!, en ik zal zolang ik hier schrijf je regelmatig bezoeken.
  Kwaliteit is er gelukkig nog voldoende.

 23. wj-tje 18 november 2008 om 17:50

  @aad mede namens de bemanning van de Gulden Draak en de voorzitter van de kortgeleden opgerichte VSp onze felicitaties.
  Eigenlijk heb je een lintje verdiend in de Orde van de Ridder van de Volkskrantblogs.
  Het enige wat ik nog kan doen is om je voor te dragen aan het voltallige forum.
  Gaarne deze voordracht bij klap-klap-klapper- de-klap acclamatie aannemen, geacht forum.

 24. Aad Verbaast 18 november 2008 om 17:51

  @Nelus: het is een beleefdheidsvorm (vreemd overigens)dat al je een kadootje krijgt te zeggen: "dat had je niet moeten doen".
  Maar nu meen ik het.
  "Scherpe tong" was bedoeld als een welgemeend compliment.
  Immers zoals de oude Friese wijsheden me geleerd hebben (je weet ik ontleen daar veel wijsheid van):
  Liever een scherpe tong dan een botte bijl
  Liever een scherpe tong dan slappe was.
  Een glas rode wijn voor jou speciaal uit de fles die altijd voor je gereserverd staat. Je weet welk merk en oogstjaar..

 25. Aad Verbaast 18 november 2008 om 17:59

  @EJW, time flies if you are having fun..
  Beleefdheid is niet zozeer de drijfveer om een tegenbezoek af te leggen (bedacht ik in mijn mijmerende evalutie gesprekken met mezelf).
  Het blijkt wel dat er een natuurlijke (niks mis mee) voorkeur gaat ontstaan tussen bloggers. Zelfde smaken of zoiets. Dan kom je elkaar ‘overal’ tegen blijkt. En dus ook wrs op elkaars feestjes.
  Ja, ik maak er zeker een gewoonte van om iedereen van een persoonljk antwoord te voozien. Dat vind ik persoonlijk wel mijn invulling van beleefdheid. Ales iemand op mijn feestje komt, dan wordt die per defintie warm onthaalt en krijgt persoonlijke aandacht. Het is immers niet niks als iemand die moeite wil nemen om van mijn hapjes te proeven en me met een bezoek en poging tot gesprek te vereren. Dan zeg ik dus wat terug. Ik vind die beleefdheid dus ‘normaal’.
  Anderen wellicht niet, aan hun. Hun eigen feestje.

 26. Aad Verbaast 18 november 2008 om 18:03

  @WJ-tje: Ik voel me zeer vereerd! Een vetleren medaille van de Glden Draak én de VSP is natuurlijk een prestigieuze prijs.
  "klapperdeklap":
  Ach het woord ‘applausmachine’ heb ik de laatste dagen veel voorbij zien komen, en neem daar grote afstand van. Ik ga liever voor een goed en smakelijk gesprek. Dat inspireert me.

 27. Maria-Dolores 18 november 2008 om 18:03

  Van Harte!
  Zelf ben ik geen feestjesbeest, maar dat zul je ondertussen al wel ontdekt hebben :-).

 28. Aad Verbaast 18 november 2008 om 18:05

  @Maria Dolores: dank!
  Geen feestbeest misschien, maar je geeft wel leuke feestjes, en ik zie je toch ook regelmatig feestjes bezoeken her en der 🙂

 29. nelus 18 november 2008 om 18:10

  @aad: elk feestje slaagt het beste als iedereen van zijn hart geen moordkuil maakt.
  Mijn ervaring is dat dat de leukste feestjes zijn. Gewoon zeggen wat je wilt zeggen.
  En als iedereen dit doet geeft dat de meest hilarische momenten. En feestjes zijn ook om te lachen, toch ?

 30. Summer Sneeuwuil 18 november 2008 om 18:11

  16.59. Coorectie: alle medebloggers mede gefeliciteerd. Niet begrepen Aad, dat het de bedoeling is medebloggers (bloghouders/gasten?) mede in het zonnetje te zetten. Iederéén zonnig feest toegewenst!
  Liever de slappe lach dan een zure lach… toevoeging op 17.51.

 31. Aad Verbaast 18 november 2008 om 18:16

  @Nelus: ook de spijker op zijn kop. Het zijn wel mijn feestjes inderdaad. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd toch?
  Verschil van gevoel van humor kan bestaan. Ergens de humor van inzien is ook een kunst.
  Geen verschil van mening Nelus!

 32. Aad Verbaast 18 november 2008 om 18:19

  @Summer sneeuwuil: op texel geweest?
  Mooi van je.
  Nog eentje ter aanvulling dan:
  Beter een rimpel van de lach, dan een sombere dag.
  Cathy kan er inmidels een boek mee vullen. Ze is hard op weg..

 33. Ina Dijstelberge 18 november 2008 om 18:24

  Jeetje Aad, dit feest is in volle gang, wat een drukte. En nog geen onvertogen woord.
  Toch weer cette ton qui fait la musique.
  Nu we het er toch over hebben, http://www.youtube.com/watch?v=YwEMxYggoKQ

 34. Aad Verbaast 18 november 2008 om 18:31

  @Ina:
  "onvertogen woord". Het is soms wel een uitdaging. Een boeiende ook die ik graag aanneem. Soms schaken op meerdere borden. Ook een feest. Verbinden.
  Je muziek tip: dat wist je niet, maar het is een van favoriete klassiekers! Schalt regelmatig door de huiskamer hier. Als voorbeeld van ongedwongen plezier zonder kapsones. Pure ontspanning. Ik wordt er elke keer weer vrolijk van.
  Ach, misschien had je ergens een vermoeden. Topkeuze van je 🙂

 35. jacob hesseling 18 november 2008 om 18:32

  Alle dagen feest , zei Remco Campert dat niet , heb ik je wellicht geinspireerd of is dit toeval 🙂 mooi hè bloggen
  ps mag er op jouw feestjes nog gerookt worden?

 36. Luna 18 november 2008 om 18:37

  Van harte Aad, alweer een feestje!
  Groet,

 37. EJW 18 november 2008 om 18:40

  Met beleefdheid bedoel ik niet ”uit verplichting” maar gewoon dat je gaat kijken wat die ander te bieden heeft(een tegen bezoekje) Als het me aanspreekt reageer ik daarop. Idd is het zo dat de ”gelijkgestemden” elkaar vaker opzoeken,dat lijkt me ook heel logisch.
  Jouw feestje gaat nog wel een tijdje duren vermoed ik.
  Ik kom af en toe een wijntje meedrinken met jou welnemen.

 38. Kokopelli 18 november 2008 om 18:44

  @Aad: Wat ik nog vergeten was: hartstikke gefeliciteerd met je honderdste blog. Ik herhaal wel even de vraag van Jacob: kunnen we hier nog een peukie opsteken? Ik begin nu toch wel erg last van een nicotinedeficiëntie te krijgen 😉Enjoy your party!

 39. An van den burg 18 november 2008 om 18:46

  Aad.
  Ik hou van een feest met vuur.
  Alhoewel ik voor jou wèl mijn handen in het vuur durf te steken!:):):) An.

 40. Kokopelli 18 november 2008 om 18:47

  @EJW: Aangenaam om je hier te treffen in het feestgedruis. Mag ik je een wijntje aanbieden?
  Groet,
  Kokopelli

 41. Klaverblad 18 november 2008 om 18:52

  Je had dit aangekondigd n.a.v. een reactie van mij, maar zo’n feestje, met zoveel bezoekers had ik niet verwacht. Je bent hét blog voor reaguurders, hoewel Peter L. vandaag met zijn "open crisis" ook niet verkeerd scoort. Geef mij maar een metaforisch feestje!

 42. Summer Sneeuwuil 18 november 2008 om 18:52

  Aad, daar moet ik om lachen: men ging in groten getale de sneeuwuil op texel bekijken. Die sneeuwuil kwam gewoon op m`n blog neergestreken. Hij vroeg: oehoe, of ik nog lemmingen had gezien, want op Groenland waren ze allemaal verdwenen.
  Waarschijnlijk massaal in zee gesprongen, zoals lemmingen eens in de zoveel tijd plegen te doen.
  Caty, eega? Voor haar ook felicaties dan.
  Nog eentje: beter rimpels in `t zicht
  dan uitgestreken blotebillengezicht.
  "Een dag niet gelachen", een dag niet geleefd"?
  Mooie spreuk op een tegeltje voor Maarten van Rossum…die kennelijk al vele malen uit de dood is herrezen…
  Maar, men kan zich natuurlijk ook doodláchen.. Misschien is hij dáár als de dood voor:))
  Aad, hoe laat ga je de kurken laten knallen?

 43. Ina Dijstelberge 18 november 2008 om 18:56

  Volgens mij is dat peukje geen bezwaar, ik heb er in ieder geval een pretsigaret bij op gestoken.
  Fantastisch nummer he Aad, een tijdloze opvrolijker.
  Nog maar http://nl.youtube.com/watch?v=IWcNiebYGuo dan.

 44. Aad Verbaast 18 november 2008 om 19:10

  @Jacob: mijn verhaal was al klaar toen ik de jouwe las. De boekdrukkunst is ook tegelijkertijd door twee mensen uitgevonden 🙂
  Niet eens zo verwonderlijk overigens. Als de nood hoog wordt/is immers..
  Roken? Het staat hier blauw. En niet van de blauwe knoop!

 45. Aad Verbaast 18 november 2008 om 19:12

  @Luna: je neemt een bijzonder plaats in.. Kijk even naar de link naar de eerste blog onderaan deze blog..
  Je was de enige en eerste gast op mijn eerste feestje.. Maar wel in gesprek!

 46. EJW 18 november 2008 om 19:12

  Jawel Kokopelli
  Proost!

 47. Aad Verbaast 18 november 2008 om 19:14

  @EJW; ik denk dat we elkaar wel begrijpen. Andere woorden kunnen toch dezelfde intentie uitspreken. Andersom is veel lastiger: dezelfde woorden maar anders uitgelegd. Dt praat veel lastiger immers :-0

 48. MetaMama 18 november 2008 om 19:16

  Feestjes vallen of staan met een aantrekkelijke uitnodiging en een hartelijke gastheer (of andersom?). Gefeliciteerd en nog vele feestjes gewenst!

 49. Aad Verbaast 18 november 2008 om 19:20

  @Koko, nog bedankt, maar met name jij en iedereen bedankt. Ik schreef het al eerder.
  Roken? Mijn afzuigssyteem hier KLINK-t als een klok. Niemand heeft er last van, hier nergens van overigens. Meestal. :-))
  Te gek voor wooden overigens die KLINK-klare onzin over dat rookverbod voor kleine ondernemers.
  Hoe kan het dat een wet die ontworpen is om werknemers een rookvrije werkplek te garanderen, kleine horecazaken (waar de baas alleen werkt, of papa en mama) verbiedt te roken. Waar zijn die werknemers. De baas rookt.
  Nog even, met dezelfde logica, worden ZZP-ers, op de eigen zolderkamers verboden om daar te roken.
  Een waar rookgordijn. Hoe krom kan een komkommer zijn?

 50. Aad Verbaast 18 november 2008 om 19:21

  @Ina: je kan wel merken dat we generatiegenoten zijn. Marie noemt mij een soulkikker :-))

 51. Aad Verbaast 18 november 2008 om 19:23

  @Metamama: dankje voor de felicitaties.
  Voor mij beide denk ik. En lekkere hapjs, en goed gezelschap etc.
  Mischien ook wel het kind in mij.

 52. Kokopelli 18 november 2008 om 19:26

  @Aad: Graag gedaan. Uiteraard is het Klinkklare onzin. Een kroeg behoort tenslotte een rookhol te zijn. Waarom is er anders zoveel weerstand en derving van inkomsten.
  Wat die komkommers betreft: Is de maximaal toelaatbare kromming recent niet uitermate precies vastgelegd door de EU? In bizarre regeltjes uiteraard. Het groentedecreet van Brussel. Ook maar een zijstraatje hoor. Simpel een kwestie van doordraaien die handel 😉 Maar daar is het tenslotte feest voor. Heb je even een asbakkie voor me, ik wil even aftippen?
  Cheers!
  Kokopelli

 53. Aad Verbaast 18 november 2008 om 19:26

  @Klaverblad. Het was inderdaad mede geïnspireerd door een gesprek met jou tijdens mijn vorige feest. Zo zie je maar dat in gesprek zijn en blijven altijd tot iets leidt.
  Soms zelfs tot een nieuw feestje.
  Tijdens mijn ‘inkopen’ ontdekte ik trouwens dat het precies de honderste blog was..
  Toeval? Wie weet. Soms lijkt er meer tussen hemel en aarde te zijn.

 54. Aad Verbaast 18 november 2008 om 19:30

  @Koko: ik geloof net dat het europoes (!)parlement die komkommerregels en applegrootte regels wil afschaffen.
  Asbak? Net als de pindadoppen mag dat her op de grond. Er moet later toch geveegd worden. Scheelt immers aanschaf en afwas.
  En hoe vindt je de nieuwe vloer? BioHout met ingebouwd drainage systeem. Kijk dat is nog een organisatie.
  Nog even en alles gaat vanzelf hier.

 55. Mo 18 november 2008 om 19:38

  Bij een feestje hoort een cadeautje en een borreltje, toch? Maar daar hoor ik niemand over hier. (tenzij ik niet goed gelezen heb, dat kan ook best zijn).
  Alsjeblieft, een bosje bloemen om de feestvreugde te verhogen!
  Dan drink ik er een kop koffie op. Met slagroom.

 56. Martin Broek 18 november 2008 om 19:42

  Denk dat ik vanavond maar eens rustig een boek ga lezen in mijn eigen feestje. Blijf niet altijd plakken. Ik zou bijna zeggen dat gaat vervelen, maar dat is dan toch meer uit gewoonte, dan dat dat echt zo is.

 57. amelie.pardouze 18 november 2008 om 19:44

  Wat heb je dat allemaal mooi en uitgebreid (en ergens ook herkenbaar) beredeneerd tijdens je mijmerwandeling, Aad, ik heb geregeld luid gegrinnikt op dit feestje en het decor is ijzersterk vanavond.
  Ik wist wel dat je een feestbeest was, maar zo’n actieve… Gefeliciteerd, puf ik, terwijl ik hard op een gedeukte toeter blaas…

 58. edu 18 november 2008 om 19:44

  Een mooi resultaat, in meerdere opzichten.

 59. hippo 18 november 2008 om 19:52

  geslaagd feestje Aad!
  inderdaad een goed geslaagde metafoor, die een prettig gevoel achterlaat,
  groet,
  hippo

 60. Aad Verbaast 18 november 2008 om 20:24

  @Mo: dat borreltje is al achter de kiezen, en verder is er ook nog van alles te kiezen.
  Gezien je ervaringen in de stoel wel even wat anders :-0! Dank voor de bloemen. Staan reeds in de vaas.

 61. Aad Verbaast 18 november 2008 om 20:25

  @An: dat je graag met vuur speelt, dat was me reeds duidelijk.
  Nu ben je er alweer. Weer wakker geworden? Hoe kan dat nou..

 62. de Stripman 18 november 2008 om 20:25

  Gefeliciteerd en nog vele feestjes, Aad ! Ik kom hier met plezier, hoewel ik meestal niet de puf heb om alle opmerkingen en discussies te volgen. Maar gewoon even binnenvallen en een losse opmerking plaatsen kan ook gezellig zijn…;o)

 63. Bart 18 november 2008 om 20:26

  Ik hoorde dat er een feestje was…ik heb even rondgekeken, Aad, en kan me wel vinden in de metaforen…er is voor elck wat wils! 🙂
  Zo, het was gezellig, ik stap maar weer eens op…
  Groet, Bart

 64. Aad Verbaast 18 november 2008 om 20:27

  @Martin Broek: misschien een idee om toch te blijven hangen: stukje voorlezen uit dat boek?

 65. Aad Verbaast 18 november 2008 om 20:30

  @Amelie: komt pardoes even binnevallen! Tja waar een wandeling of en fietstocht (door Parijs in jouw geval) allemaal niet toe kan lediden. Maar daar weet jij alles van.
  Ik hoop dat dit verhaal niet door een te gekleurde bril jou aankijkt. Ik weet dat je daar gevoelig voor bent 🙂

 66. Aad Verbaast 18 november 2008 om 20:31

  @Edu: het was ook een lange en intensieve opleiding. Maar dat brengt altijd wat op toch?Reactie is geredigeerd

 67. Aad Verbaast 18 november 2008 om 20:32

  @Hippo: kijk daar ben ik nou blij om dat je dat zegt: "een pretig gevoel" achterlaten.
  Ik mis dat wel eens links en rechts. Jammer, gemiste kansen, denk ik dan.Reactie is geredigeerd

 68. Aad Verbaast 18 november 2008 om 20:35

  @Stripman: we kennen elkaar wat langer Stripman. Even op een feestje binnevallen. En daar iets achtelaten, wat ons beide even was binnengevallen. En als we eeven de rust hebben gevonden soms nog weer even binnenvallen, altijd knus en gezellig.

 69. Aad Verbaast 18 november 2008 om 20:38

  @Bart, leuk dat je er was. Nog een fotootje gemaakt?
  Inderdaad "voor elk wat wils" en daarbij nog: ter lerinck ende vermaeck.

 70. Aad Verbaast 18 november 2008 om 20:47

  @Summer sneeuwuil: 18:52. Beetjee laat van me, maar soms mis er even eentje tussen het laten knallen van de kurken en binnenstormende gasten. Zag het net pas.
  "Caty, eega?" Cathy: een gewaardeerde stamgast in de late uurtjes. Soms wel, soms niet..
  Maarten van Rossum heeft denk ik geen tegeltje van me nodig. Die heeft zijn hele huis al flink kunnen betegelen met zijn uitspraken.
  Of zoals hij gisteren in P&W nog zei:
  Ik bedenk het niet ik lees het gewoon voor van de autocue in mijn hoofd. Als ik dan zelf ineens hoor wat ik gezegd heb, denk ik meestal: ja, dat klinkt wel erg verstandig. Ik kan het ook niet helpen. (of ziets..)
  Altijd lachen met die man.

 71. Marjelle 18 november 2008 om 21:00

  *Aad 17:31u
  Knap dat je het allemaal nog kunt bijhouden aan reacties! :)) Ik moest even een heel eind terugscrollen. Puur natuur vind ik ook het mooiste, dus voor mij geen gerbera’s met een ijzerdraadje erin. :-0 Ja, we mijmeren lekker verder en Beer doet af en toe ook mee! Als-ie zin heeft. 😉
  ‘Hij’ bedankt voor al je groeten en zwaait lief terug (dat kan hij ook héél goed!). :)Reactie is geredigeerd

 72. mevrouwtrijn 18 november 2008 om 21:02

  Bedankt voor je uitnodiging. Ik ben wat moeilijk op feestjes. Zeker zo druk als deze. Dan ga ik liever in hoekje zitten peuzelen en nippen. Want ik moet wel mijn hoofd er bij houden. Hoef niet zo nodig in het middelpunt te staan en bekijk het liefst de gasten en luister naar hun gesprekken. Als ik zo nu en dan met iemand in gesprek kom, ben ik al heel tevreden. Daarbij zijn er zoveel feestjes dat ik nog niet goed weet bij wie ik mij thuis voel. Ik woon nog niet zo lang hier.
  Maar dit lijkt mij wel een prettig feest met een aardig gastheer. Ik blijf nog even in mijn hoekje kijken.

 73. Aad Verbaast 18 november 2008 om 21:07

  @Marjelle: met een vol huis is het inderdaad wel rennen geblazen. Maar daar zijn feestjes toch ook voor?
  Bedank beer van me voor de lieve zwaaitjes. Beer hier laat vragen of hij ook zo zacht is. Van vel en van binnen.
  Beer hier is daar erg trots op!

 74. Zilvertje 18 november 2008 om 21:08

  Hartelijk gefeliciteerd, wat is dit jaar snel gegaan en wat een bijzonder blog met waarheden als koeien.
  Ennnnnnnn…. dank je wel!

 75. Aad Verbaast 18 november 2008 om 21:10

  @MevrouwTrijn: ik herken dat heel goed. Ik kijk ook gaag even de kat uit de boom (vreemde uitdrukking overigens nu ik dat zo lees).
  Keerzijde: als me na wat langere tijd ergens thuis voel, heb ik nog wel eens de neiging het hoogste woord te nemen…
  Tja, en thuis voel ik me uiteraard per definitie thuis. Dan zie je wat er gebeurd 🙂

 76. Aad Verbaast 18 november 2008 om 21:13

  @Zilvetje: HOERA,HOERA, HOERA, HOERA, HOERA,HOERA,HOERA, HOERA, HOERA, HOERA,HOERA,HOERA, HOERA, HOERA, HOERA,HOERA,HOERA, HOERA, HOERA, HOERA!!!
  @allen: allemaal een uitgebreid verjaarslied voor ons aller Zilvertje die zomaar van haar feest vandaag, nog zomaar even de tijd vindt om hier even binnen te wippen!! Geweldig!
  Dikke verjaarskus en knuffel!Reactie is geredigeerd

 77. Marjelle 18 november 2008 om 21:17

  *Aad, van mij mag je ook af en toe even uitpuffen hoor op je eigen feestje en dan even iemand anders op en neer laten rennen! 🙂
  Beer gaf als antwoord ‘ik ben pluizig van binnen&van buiten, volgens Marjelle ben ik "wysiwyg"!’ en hij wordt nu wel erg nieuwsgierig naar jouw Beer daar. 😉Edit: gefeliciteerd, Zilver! :)Reactie is geredigeerd

 78. Aad Verbaast 18 november 2008 om 21:27

  @Marjelle: ik schreef "Ik ben dol op feestjes. Zulke feestjes." Het kan me niet druk genoeg zijn 🙂
  Grappig dat je WYSIWYG noemt. Het was mijn eeste titel van de kladblog… had het ook zo maar kunnen worden.. Of een keer een andere blog. Mooi thema immers, en kan een lekker hapje van gemaakt worden.
  Beer: nieuwsgierig is een hele beste eigenschap! Complimenten voor beer.

 79. Rubio 18 november 2008 om 21:40

  Aad; Kom graag in je ‘kroeg/feestjes’, mijn ervaring is; Alles is (bijna) mogelijk op jouw feestjes. Ernst en luim gecombineerd in blogs en kroegen kom je bijna nergens tegen. Een ieder voelt zich hier kennelijk thuis, dus onbegrijpelijk dat een enkeling bij jou in slaap kan vallen…Van harte gefeliciteerd met je 100e blog, moge er nog velen volgen!

 80. Aad Verbaast 18 november 2008 om 21:50

  @Rubio: eerst even: hebben de grogs en de klamme lappen genoeg effect gesorteerd? Weer op de been, of nog met één been in bed?
  Hier is de koorts ook aardig losgeslagen. Het was al een zeer genoeglijke avond! Leuk dat er weer bij bent.
  Tja dat was ook sterk. Even kijken hoeveel ik er u geschreven had. Bleek dit pecies de honderste te worden. Da’s ook sterk toch?
  Gemiddels over het hele jaar twee feestjes per week. Ik was er zelf verbaasd over.
  En met alle gesprekken er bij inmiddels een bibliotheek vol.
  Met ernst en luim :-))

 81. Cathy 18 november 2008 om 22:07

  Lieve Aad!
  Wat ben ik blij dat ik nog even op jouw feestje mag komen en jou natuurlijk een hele dikke kus mag geven. (altijd toegestaan op een feestje toch?) Aad, van harte gefeliciteerd met jouw honderdste blog. Mooie prestatie een gemiddelde van twee per week.
  In de verte hoorde ik James Brown al zingen "I feel good". Goede keuze van Ina!
  Feest gezellig door met al deze fijne mensen om je heen en misschien kom ik later op de avond nog even langs. Lieve groet Cathy.

 82. Ron 18 november 2008 om 22:08

  Geslaagd feest, Aad, ook dit keer. Mar wat wil je, met zo’n gastheer. Het gebeurt weinig dat, als ik langskom, de hapjes niet van mijn smaak zijn.
  En je hebt gelijk, het bloggen is een feest. Ik zie het VK-blog graag als een dorp, of als een wijk in een stad. De huizen zijn grotendeels hetzelfde, maar de tuintjes zijn zo verschillend, de voordeuren, de gordijnen, de planten achter het raam. En nu op naar de 200, hoop ik.

 83. Bart 18 november 2008 om 22:10

  Had ik overal aan gedacht…behalve mijn camera mee te nemen.
  Voor die foto’s moeten we dan maar tot het volgende feestje wachten, Aad! 🙂
  Wat een boel bezoekers weer hè, trouwens…
  Groet Bart

 84. Hiraeth 18 november 2008 om 22:10

  Met al die feestjes is dat jaar volgens mij zo omgevlogen:-)
  Gefeliciteerd!

 85. Aad Verbaast 18 november 2008 om 22:15

  @Cathy, ik had het al over je hierboven. Maar nu kan iedereen je zien. Niet erg toch?
  Fijn dat je er weer bent. Als haast vaste avond gast! Maar eigenlijk altijd meelezend begrijp ik. Heel bijzonder. Veel dank voor de lieve kus.

 86. Aad Verbaast 18 november 2008 om 22:18

  @Ron: mooie vergelijking maak je daar ook. Ik gebruikte eerder in een blog: "destillaat van de echte wereld" Wel in lijn daarmee toch?
  De titel had zo maar ook kunnen wezen:
  ‘de stad: metafoor voor bloggen.’

 87. Aad Verbaast 18 november 2008 om 22:20

  @Bart: zonde zeg, ik had er stiekumpjes wel een beetje op gerekend.. Mijn fotografie haalt het niet bij de jouwe. Vroeger zie de dokter nog wel eens: u heeft last van uw diafragma. Camera laten controleren, Niets aan de hand. Waar bemoeit die arts zich toch mee :-0

 88. Aad Verbaast 18 november 2008 om 22:22

  @Hiraeth: Dank.
  Helemaal gelijk. Ik schrik er zelf van. Tja, als je je niet verveelt is de tijd zo voorbij. Misschien moet ik dat toch anders gaan doen…

 89. Rubio 18 november 2008 om 22:24

  Aad; De grog en de ‘kwast’ hebben na m’n kortstondige bezoek gisteravond wonderen gedaan. De ‘klamme lappen’ zijn inmiddels gewassen, gedroogd en weer opgemaakt, de ‘stoute sloffen’ verwisseld voor de spreekwoordelijke schoenen. Kortom, wederom met vaste tred en fris gewassen jeans richting ‘Chez Aad’. Klaar voor een gezellig leerzaam feestje. Rondje van Rubio..is die fles Mouton Rothschildt nou nog niet leeg?Reactie is geredigeerd

 90. Ron 18 november 2008 om 22:35

  Inderdaad Aad, een blog is bijna de echte wereld, maar het gaat gelukkig ook iets dieper. De dingen die je op de eerste plaats niet opmerkt krijgen de kans om boven te komen.
  En bovendien heb je even de tijd om na te denken over wat je zegt. Dat voorkomt misverstanden en scheldpartijen, wat een voordeel van het blog zou moeten zijn ten opzichte van het "live" communiceren.

 91. Cathy 18 november 2008 om 22:38

  @Aad. 22.15 uur.
  Ik had het idd ook gelezen, grappig. Maar wij weten natuurlijk wel dat er maar één Marie is voor jou. Nou moet ik toch ineens denken aan dat liedje van Toon Hermans.
  Marie, Marie, Marie,
  Je bent gewoon
  maar toch zo prachtig
  Marie, Marie, Marie,
  geen engel is zo engelachtig…..
  Marie moet inderdaad wel een hele lieve vrouw zijn want uiteindelijk ben jij toch heel wat uurtjes met jouw grote hobby bezig. Het houdt je natuurlijk wel van de straat Aad. Ga vrolijk verder en ik vind het tijd worden dat Jan zich nu gaat melden.

 92. Aad Verbaast 18 november 2008 om 22:51

  @Rubio: dat lijkt dan een wonderbaarlijke wderopstanding. Geweldig. "Die fles" is nog niet op. Maar heb jij wel eens in de kelder gekeken naar al die dozen met lege flessen van Nelus?

 93. Rubio 18 november 2008 om 22:53

  Cathy; Jij ook nog zeer bedankt voor je lieve woordjes gisteravond. Je hebt uiteraard al begrepen dat je lieve aanbod niet meer nodig is, helaas….Aad, doe mij de mooiste wijn van ’t huis voor Cathy en ook voor Nelus uiteraard…tss, ben weer helemaal beter…een vos verliest z’n haar…Reactie is geredigeerd

 94. Aad Verbaast 18 november 2008 om 22:59

  @Ron. Zo zou het moeten zijn, zoals je aangeeft. En zo is het ook gelukkig meestal en overwegend.
  Maar er zijn ook abjecte afwijkingen. Ook hier. Misschien heb je dan iets gemist wat hier de afgelopen dagen ook kan gebeuren.
  Mischien maar goed ook, en ik zou je vooral niet adviseren dar studie naar te gaan doen.
  De haren zouden je te berge reizen. Onsmeklijk hapjes, osmakelijk feestjes (zie ook boven, algemeen gesteld).
  Gelukkig dat er nog een schrm tussen zit en de wereld virtueel is. Maar het had me niet verbaasd als sommige van die ‘feestplekken’ IRL tot de grond toe waren afgebroken, en de eerste hulp afdelngen overuren hadden moeten draaien.
  Virtueel is dan beperkt tot verbaal geweld. Maar kan ook spijkerhard overkomen.
  Genoeg stof voor Hollandissimi’s 1-500 :-))

 95. Rubio 18 november 2008 om 23:04

  Aad 22.51; Uhmmm, heb me voorgenomen niemand meer in verlegenheid te brengen……

 96. Aad Verbaast 18 november 2008 om 23:05

  @Cathy: Marie is inderdaad inderdaad de aller, aller, aller, allerliefste van de hele wereld!!
  En wat een lief liedje van Toon Hermans.. Ik ga straks even youtuben of ik het kan vinden.
  Veel dank, ook inmiddels van Marie, met een zwaaikus!
  Tja, waar blijft die Jan toc. Ik had nog wel een speciale speech voor hem bedacht. Geen preek, nee gewoon een speech.
  Hij heeft toch anders op mijn feestjes altijd wel graag het hoogste woord :-))
  Hoor bij de categorie ‘gangmakers’ zoals hierboven beschreven. Onder andere natuurlijk.. 🙂

 97. Aad Verbaast 18 november 2008 om 23:07

  @Rubio: doe je dat dan? Ik geloof het niet hoor. Wil jij overigens ook een eigen fles met je naam er op. Heeft wel zo zijn voordelen hoor.
  Zo ja, laat even weten, ook waarvan de fles moet zijn. Komt allemaal goed.
  P.S. en nou noiet zeggen: "hoezo waarvan, van glas natuurlijk." Nee, welk drankje, merk etc. Mag overigens ook siroop zijn :-0Reactie is geredigeerd

 98. Cathy 18 november 2008 om 23:20

  @Rubio. 22.53 uur.
  Fijn dat je weer helemaal beter bent. Dat is snel! Hartelijk dank voor die heerlijke wijn.

 99. Martin Broek 18 november 2008 om 23:24

  http://www.volkskrantblog.nl/bericht/230904. Je vroeg me er uit voor te lezen. Dat kan denk ik wel zelfs op een feestje. De laatste zes regels:
  Als was het verleden een droom gaan wij voort.
  Het is een wonder dat wij voortgaan
  Naar beste kunnen te leven en lief te hebben,
  In dit raadsel van de werkelijkheid.
  1989-1998
  Londen
  Nu lust ik wel een Geuze Lambik van de plank. Die ranja van gisteren is me slecht bekomen.

 100. Cathy 18 november 2008 om 23:25

  @Aad.
  Tsja ik denk dat wij nog even moeten wachten op ons aller Jan. Hij heeft beloofd later op de avond te reageren dus daar blijven wij dan maar op wachten. Altijd de moeite waard weten wij toch?

 101. Rubio 18 november 2008 om 23:27

  OK Aad bedankt, we begrijpen mekaar maar zit me soms nog dwars. Uiteraard m’n eigen ‘pakkie an’. Doe nog maar een sigaartje, want er gaat gewoon weer gerookt worden in de kroegen in NL, ‘mark my words’. Enfin, iao je vraag; Laatst een perfecte Calon-Segur St. Estèphe 2000 gedronken. Voor de goeie orde, zet ze maar even apart voor ‘onze’ dames..!Reactie is geredigeerd

 102. Martin Broek 18 november 2008 om 23:45

  Sorry dat van die ranja had ik voor me moeten houden, maar soms ben ik een echte flapuit. Schenk je nog? Of moet iemand, ik, het overnemen?

 103. Aad Verbaast 18 november 2008 om 23:58

  @Martin Broek. Mooie einderegels en dank dat je het even wilde voorlezen. Ik hoor en zie geklap vanuit alle hoeken. Toepasselijk tekst ovrigens ook.
  Morgen (als het feestgedruis hier iets stiller is en enkel de afterparty nog aan de gang is) ga ik op mijn gemak even de recensie bekijken waar je naar linkte. Ok?
  Krijg jij inmddels die geuzenbier, kan zelfs met een scheutje siroop erin heb ik me laten vertellen uit betouwbare bron.
  "Flap-uit". Velen flappen er hier van alles uit. Dus ga je gang. Ik, en ik weet de meeste van in ieder geval de vaste gasten kunnen dat prima op waarde schatten. We (durf ik hier best te zeggen, zeker ik) gaan er van uit dat het altijd met de beste bedoelingen is.
  Ook ok?

 104. Aad Verbaast 18 november 2008 om 23:59

  Cathy: hij zal het wel druk hebben met het voorbereiden van zijn feestjes. Morganavond en donderdagavond is het weer raak immers 🙂

 105. Rubio 19 november 2008 om 00:00

  Martin Broek 23:24; Mooi man!! Waar een feestje bij ‘Chez Aad’ al niet goed voor is.Reactie is geredigeerd

 106. Aad Verbaast 19 november 2008 om 00:02

  @Rubio: Jij een echte sigaar. En die "Calon-Segur St. Estèphe 2000". Apart zetten? Of er eentje van opentrekken?
  DAt laatste lijkt me toch wel aantrekkelijker. Er staan nog een paar doosjes in de kelder. Voor een schappelijk prijsje kunnen aanschaffen. Niet verkeerd natuurlijk.

 107. Rubio 19 november 2008 om 00:13

  Aad; Ach trek er nog maar eentje open, ze ‘schijnen’ een paar straten verderop toch van een vrachtwaggel gevallen te zijn..Proost
  Tja, in een keurige kroeg komt dat ook voor.
  Maar wij zijn immers niet ‘keurig doch treurig?’ citaat; Conny StuartReactie is geredigeerd

 108. wj-tje 19 november 2008 om 00:13

  @aad
  wat een aforistisch feest hier.
  Je schrijft en verzamelt geschiedenis!
  Kierkegaard schreef ooit:
  ‘Live must be lived forwards, but can only be understood backwards’.
  Ben benieuwd naar je nieuwe mijmeringen.
  <<br />
  Ik mis Janneman. Zou het wel goed met hem gaan?Reactie is geredigeerd

 109. Martin Broek 19 november 2008 om 00:21

  Het was lekker zonder. Nog wat http://nl.youtube.com/watch?v=3kkgQHcdlZU? Heb je ook West Vleteren? Wow doe me er maar een, met bijpassend glas, mjammm. Daar kan geen Chateau Latour tegen op, wat mij betreft.

 110. Aad Verbaast 19 november 2008 om 00:22

  @Rubio: hahaha. Dus je wist waar ik ze vandaan had.. Nu vooruit. krijg je nog een fles om mee naar huis te nemen ook nog!

 111. Aad Verbaast 19 november 2008 om 00:26

  @WJ-tje: geschiedenis, toekomst. Ik weet het allemaal ook niet meer. Net weer een boekje gelezen over "leven in het nu". Heeft ook wel wer wat. Panta Rhei liep ook al in diezlfe riveir die weer anders was dan de vorige keer. Een andere liep er gewoon over heen. Wie zal het zeggen?

 112. Aad Verbaast 19 november 2008 om 00:27

  @Martin Broek: West Vleteren? Nog nooit van gehoord eigenlijk. Is dat ook bier?
  Je zetten wel even een oude klassieker op.
  Mooie titel: Respect!!

 113. Aad Verbaast 19 november 2008 om 00:31

  @allen; feest nog even door. Ik hoor net dat de verwaming uitgezet wordt. Ik zie een vinger op de uitknop. Licht was al uit. Ik wordt even tot de orde geroepen. De plicht roept zogezegd.. Morgen ben ik er weer bij. En natuurlijk Jan even op zijn donder geven waarokm hij er niet was vanavond. Die seecht waar ik het over had, daar moet ik nog maar eens over nadenken. Misschien wel een preek van me.Of in combinatie, kan natuurlijk ook.
  Komt tijd komt raad. 🙂
  Ik wens eenieder een goede nachtrust. Ik heb weer genoten! Dank

 114. Martin Broek 19 november 2008 om 00:35

  Aad, het beste bier bestaat niet, maar dit komt er dicht bij in de buurt. Dat zijn vele kenners met mij beginneling in de bierproeverij, eens. De abt van het klooster waar dit bier gebrouwen wordt heeft echter besloten dat ze er niet meer van gaan maken. De monikken moeten niet alleen met biermaken bezig zijn. Vind ik mooi de vraag is groot, het aanbod blijft klein en de prijs aan de poort van het klooster is redelijk. Dat doet me naast de smaak ook goed. Nu ben ik toch benieuwd wie die flesjes hier heeft neergezet.Reactie is geredigeerd

 115. Cahy 19 november 2008 om 00:36

  @Aad.
  "De plicht roept zogezegd". Een mooiere afsluiting van de dag bestaat er niet!
  Fijn dat je hebt genoten en welterusten voor straks.

 116. Rubio 19 november 2008 om 01:20

  Aad; Welterusten, terwijl jij al op een oor ligt te ronken blijf ik nog even na-genieten en/of na-mijmeren met ‘behulp’ van ”t edele Franse vocht’. Heb me wederom kostelijk vermaakt. Maak je geen zorgen, ik doe zoals je gewend bent het licht wel uit. Immers, zoals de waard is vertrouwt hij z’n gasten, en andersom..uiteraard!Reactie is geredigeerd

 117. Marjelle 19 november 2008 om 01:26

  http://www.youtube.com/watch?v=EYgCdGXkpBg, Aad (oké, morgen lees je dit pas, met terugwerkende kracht dan ofzo ;)) en iedereen die dit nu nog leest. :)Reactie is geredigeerd

 118. 100_woorden 19 november 2008 om 03:33

  "Exact honderd" is ook niet zomaar een getal natuurlijk 😉

 119. ceesincambodja 19 november 2008 om 06:49

  Van de wijn die hier wordt geschonken bevalt het etiket mij. Helaas ben ik een dusdanige nachtbraker dat de fles al leeg is…
  Ik feliciteer je met 100 en 1 jaar.
  Tot het volgende feestje.
  Welterusten.

 120. wj-tje 19 november 2008 om 07:10

  goedemorgen aad. Kater of een jolig gevoel over een zeer geslaagde avond? Geen bitterbal te bekennen! Hoe krijg je het voor elkaar.
  Bouma is spoorloos. Dat geeft reden tot ernstige zorgen.
  Prettige dag verder, mede namens het bestuur van de VSp.

 121. Aad Verbaast 19 november 2008 om 08:34

  @100_woorden: uiteraard niet! Ik moest ook zeker aan je denken. Ook dat het me nooit lukt om me te bepeken tot 100 woorden. Ik ben nogal uitgebreid van stof, zeker deze keer. :-0

 122. Aad Verbaast 19 november 2008 om 08:39

  @Cees: er zijn altijd nog genoeg restjes over hoor.
  Ik heb overigens wel een paar keer speciaal voor jou een blog er op gezet ’s morgens heel vroeg (half 8). Dan kan Cees ook eens voor zijn middagdutje vroeg binnenkomen. Maar geen Cees te bekennen, nou ja, niet direct althans: een dag later. Tja dan ga ik maar weer over naar borreltijd..
  Maar fijn dat je hier even langskwam om de boel op te kuisen! :-))

 123. Aad Verbaast 19 november 2008 om 08:41

  @WJ-tje: Ik maak me nog geen zorgen hoor. Jan komt zeker opdagen. Maar ja hij hoorde er eigenlijk wel bij natuurlijk. Speech zit nog in de achterzak..
  Tja, die bitterballen. Wegens grote afname elders, ben ik overgestapt op andere hapjes. Bevalt uitstekend, het kan ook anders.. :-)Reactie is geredigeerd

 124. lebonton 19 november 2008 om 09:06

  het feest is over
  ‘k ben te laat
  het heuglijk feit
  waar het om gaat
  is een dag oud
  nu sta ik hier
  toch zeg ik boud
  nog veel plezier!

 125. anoniem 19 november 2008 om 09:16

  Geboeid en geamuseerd gelezen, mooie en toepaselijke metafoor!

 126. pacopainter 19 november 2008 om 09:17

  Een 100-feestje moet je nooit overslaan.Gefeliciteerd

 127. rene scheffer 19 november 2008 om 09:18

  Nu ingelogd….

 128. Patricia Van Lubeck 19 november 2008 om 09:30

  Geweldig, wat een enig stuk! (sorry dat ik zo laat ben)
  Zelf ben ik bij voorkeur een muurbloem op feestjes, maar vanwege mijn schreeuwerige IP-nummer kan ik nooit eens ongemerkt mijn envelopje met aanbevelingen vergeten neer te leggen op de kado-tafel, hihi.Reactie is geredigeerd

 129. Johan HvD 19 november 2008 om 10:01

  Ah, meneer Aad, Het schip in de woestijn!
  En, ach, u hebt een waarlijk feest opgebouwd, u bent zeker en vast de gangmaker. Eén jaar, honderd feestartikelen verder en honderduizend gasten, tjonge, dat is, naar mijn weten, nog niemand in dit Hofje overkomen.
  Laat ik u op deze nieuwe dag een ferme hand schudden en hopen dat uw medegasten de intentie van dit feest mogen ervaren als een soort van vereniging, die staat voor ‘Schrijven Maakt Actieve En Coöperatieve Kunst’, kortweg SMAECK… 🙂
  Met feestelijke groet,
  géén smaeckmaecker

 130. Klaverblad 19 november 2008 om 10:04

  In terugblik: een geslaagd feest!
  Op naar het volgende…?

 131. Aad Verbaast 19 november 2008 om 10:09

  @Lebonton.
  C’est le bonton
  Qui fait la musique
  ik schreef hierboven al dat er met dichten/ gedichten iets bij mij niet werkt. Maar ik verzeker je dat ik (op de achtergrond) heel regelmatig bij jou (met jou) aan het oefenen ben. Ik heb een goede leermeesters gevonden. Bedankt!

 132. Aad Verbaast 19 november 2008 om 10:11

  @Rene: dank. Bij jou is het altijd feest. Ik heb in jou een groot mijmeraar ontdekt. We delen deze hobby. Hobby? Levensinstelling!!
  Genieten.

 133. Aad Verbaast 19 november 2008 om 10:12

  @Paco: er zijn vele feestjes die men nooit zou moeten overslaan 🙂
  Bedankt voor het werk achter de bar.. je had het druk!

 134. jan bouma 19 november 2008 om 10:13

  @Aad 8:41
  Inderdaad kom ik wel boven water…, en in dit geval meteen met wat knuppels in het hoenderhok van de bloggers; en zoals jezelf daar ook al deed met nog meer reacties dan ik. Men kijke bij @Maria Trepp en wat "loslopend gespuis" aldaar dat zich "Of Topic" waande maar mij daar tegenkwam en dan is het gedaan!!
  Enfin, beste Aad mijn eerste reactie op dit blog luidt dan ook als volgt en ter lering en vermaak:
  jan bouma / 19-11-2008 10:02
  En ondertussen schreef Kavafis zijn gedicht:
  "In afwachting van de barbaren" (zie pg. 118, Maria)
  Waar wachten wij op, bijeengekomen op de agora?
  Op de barbaren die vandaag komen.
  Waarom wordt in de Senaat niets gedaan?
  Zitten de Senatoren daar zonder wetten te maken?
  Omdat de barbaren vandaag zullen komen.
  Waarom zouden de Senatoren dan nog wetgeven?
  Dat zullen de barbaren doen wanneer ze zijn gekomen.
  Waarom is onze keizer zo vroeg opgestaan
  en zit hij bij de grootste poort der stad
  op zijn troon, plechtig, de kroon op het hoofd?
  Omdat de barbaren vandaag zullen komen.
  De keizer wacht om hun aanvoerder te ontvangen.
  Houdt zelfs een oorkonde klaar
  Die hij hem geven wil. Daarop schreef hij veel titels, erenamen voor hem neer…//
  ———————————————-
  tot zo ver even; men leze het hele gedicht bij kavafis zelf of bij mij maar het moge duidelijk zijn dat ik gelijk heb met m’n enige comment hierboven; dat van 17 november om 14:07 uur geschreven.
  In dit prachtige gedicht wordt gewag gemaakt van enerzijds : de omissies van de wetgevers versus anderzijds de barbaren "die dat anders wel zullen doen…" Kijk! Beste mensen, hoe je het draait of keert kom je dan bij mijn analyse terecht om hier het antwoord op te vinden.
  Veel plezier vandaag. Groeten… en vooral aan Off Topic die er bijna niet van slapen kan dat ik wat relevante opmerkingen weet te maken. met of zonder m’n boek daarbij te noemen…, maar ja, als hij dat iedere keer provoceert (zie 17:11; 21:04) roept hij m’n reactie daarop af, zoals nu het geval is. Zo ziet u maar weer. Men kan dan beter maar zwijgen of nog beter is doodzwijgen. Alhoewel dat laatste een vorm van indoctrinatie is die samenhangt met de moord op het vrije woord. Barbaren hebben daar meestal geen oog voor…; nietwaar Off Topic?
  ———————————————–
  Zo zijn we ook weer terug in de ARENA… met of zonder het gespuis, de barbaren en/of de wilde beesten (dieren) en voor eenieder wat wils…:)))) Zowaar maak ik er ’n grap van.
  @WJ’tje… heb je mail afgelopen nacht nog integraal doorgestuurd aan @Aad.., dus bij dezes. Wat ik me wel afvraag als je zegt: "namens de VSp.." of zoiets..: wat bedoel je ermee? Heb ik iets gemist?

 135. Aad Verbaast 19 november 2008 om 10:14

  @patricia: gelukkig dat een directe beeldverbinding bestaat naar down under. En dat je zomaar op dit feestje kan langskomen. Beter dan welke envelop met inhoud dan ook.

 136. Aad Verbaast 19 november 2008 om 10:18

  @Heer JhvD: ik dank u voor uw welgemeende fraaie speech. Er zijn verschillende mooie feestjes. Maar het is allemaal feest.
  "Genieten is een keuze", is een van mijn lijfspreuken. Om andere redenen bedacht, maar hoe toepasselijk gezien deze bespiegelingen in dit blog bedenk ik net.
  Bespiegelingen: iets waar jij een grootmeester in bent!

 137. Aad Verbaast 19 november 2008 om 10:19

  @Klaverblad: natuurlijk op naar de volgende: het is immers altijd feest.

 138. jan bouma 19 november 2008 om 10:21

  Ach laat ik voor de context m’n comment van 17 november bij Maria Trepp ook hier maar neerzetten. Hebben we dat gehad en kan men alles integraal beoordelen…
  Dus:
  jan bouma / 17-11-2008 14:07
  Als de "communis opinio" van dit discours – zie hierboven – is dat men alle opvattingen zou dienen te huldigen, dan dient men in alle objectiviteit te kunnen vaststellen wat daaraan contrair is. Door het gekrakeel van voor- en tegenstanders kom ik aan zo’n nuchtere inventarisatie niet eens toe. Laat nou, om te beginnen, eenieder even z’n grote waffel houden. En dan daarna pas beginnen met een voorzichtige en schuchtere propositie. Tracht dan eindelijk eens een consensus te bereiken, dat zeg ik als verduidelijking, over JULLIE VERONDERSTELDE UITGANGS- OF REFERENTIEKADERS waaraan het gelijk wordt gekoppeld.
  Of blijft men liever schreeuwen "ja" tegen "nee" tot in eeuwigheid?
  —–
  Wil men geen allesomvattend antwoord op deze vraag? Prima! Soit! Zeg dat dan ook. Maar claim ondertussen dan niet de "waarheid".
  ———————————————–
  Zo ziet u maar weer dat er van alles zich afspeelt in deze kroeg die een afspiegeling is van het leven. Tot later nu…

 139. eva 19 november 2008 om 10:26

  Op jou feestjes kom ik graag!
  Een van de redenen zal wel de goede en
  gedegen voorbereiding zijn.
  DAt er nog maar vele mogen volgen!
  gr eva

 140. wj-tje 19 november 2008 om 10:47

  @bouma de ‘VSp’ is een nieuw opgerichte politieke partij; de "Verenigde S(t)ofzuiger partij", ook inmiddels bilateraal aktief onder "Vereinichtete Staubsauger partei". Links van het midden met een vleugje ‘nog in te vullen’ op de eerste partij bijeenkomst
  Volgens Aad ‘klopt hij, veegt hij en zuigt’.
  Hij doet nog meer: hij maakt een hoop herrie.
  De statuten liggen in de kluis op de Gulden Draak. Da’s handig, verplaatsbaar en flexibel. Businessplan, sponsors allemaal geregeld.
  Het bestuur gaat ‘piggy back riding’ op je boek ter verdere orientering i.h.k.v. ‘polderen’. Wel de schop erin en de schouders eronder, anders wordt het een sof.
  Propositie?Reactie is geredigeerd

 141. de Grootmeester 19 november 2008 om 10:57

  Tsjonge, meneer Aad, een grootmeester? Haha, ja ik lach nu wel, maar nog nooit zijn dergelijke gedachten bij mij opgekomen en al helemaal niet in het bespiegelen van zaken.
  Maar, u begrijpt nu wel dat ik daar enige konde van dien te doen. Dat ge mij betitelt als grootmeester is een mooi edel gebaar. Dra zult ge kunnen genieten van een bespiegeling zoals slechts een bespiegelaar dat kan… ;-0

 142. Aad Verbaast 19 november 2008 om 11:10

  @Jan: je bent eindelijk, geheel tegen je gewoonte, als een feniks uit de as van de resten van het feestgedruis van gisteren avond opgedoken!!
  Ik dacht nog even: het zal toch niet zo zijn dat Jan Bouma, ook al geheel tegen zijn gewoonte in, de positie van muurbloem, heeft verkozen, in deze wereldtuin?
  Deze wereldtuin, die een slechts een zwak virueel destillaat is van de jouwe. De wereldtuin waar Ina ons meedere malen iets heeft van laten zien op haar blogs. De schoonheid.
  Jan, blij dat je er bent.
  En ter gelegenheid van dit feest, toch een speciaal woord van dank aan je (speech).
  Terugkijkend op dit jaar, moet ik zonder enige twijfel stellen dat zonder jouw tomeloze inzet om mijn feestjes met jouw gedachten en voordrachten op te fleuren, het nooit zo’n bijzonder feest zou zijn geworden.
  Zoals je zelf menigmaal schreef: "er wordt geschiedenis gescheven" is dat ook zo. In meerdere delen.
  Uitraard met als een van de vele hoogtepunten:http://www.volkskrantblog.nl/bericht/182403
  En de voorganger daarvan (http://www.volkskrantblog.nl/bericht/181208)waar de basis, gedurende onze discussies, voor het historische Mithras blog werd gelegd.
  Een mooie dialoog waar maar weer uit mag blijken dat als je maar in gesprek blijft, het altijd tot iets moois kan leiden.
  Ik denk ook terug aan de het bijzondere feest waar jij ook intensief bij was betrokken. Waar ik niet eens bij was (afwezig zelfs). Op vakantie) en waar de kroeg maar vol bleef stromen, tot ruim 1100 opgetekende reacties op elkaar.
  Een waar unicum.. Ook daar is door de stamgasten historie geschreven.
  Als niet blogger, heeft Jan meer blogs geschreven dan menig blogger. Is het niet hier dan is het wel elders. Ook al weer een unicum.
  In een niet aflatende stroom van woorden doorspekt met historisch navenante verwijzingen, ernst en luim, hyperbolische uitspraken, kopieerdriften, en vele andere driften etc, kan Jan als geen ander schoffelen, harken, de mantel uitvegen, en beheerst de boekdrukkunsten. Het verkopen daarvan daar zijn de meningen nog over verdeeld. Maar wees eerlijk. Waar Jan opduikt zijn per definitie de meningen verdeeld. En als de meningen al niet verdeeld zijn, dan gooit Jan nog wel even een knuppel in het hoenderhok. Sterker nog, als ik zeg: Jan ik en het met je eens, weet Jan nog mij te vertellen: je hebt ongelijk!
  Jan, zonder jou was het hier niet zo’n feest geweest. Ik wil je dit hier even publiekelijk laten weten. Je bent niet alleen een stamgast, maar onderdeel van mijn meubilair geworden. Een meubelstuk wat ik gaarne in de olie houdt, opdat het nog lang zal blijven glanzen. Het geeft glans en is bijzondere snack in deze dis.
  Ik heb genoten van de (menigmaal felle) discussies die ik met je heb mogen voeren. We kunnen het goed oneens zijn met elkaar. Letterlijk en figuurlijk. Maar we hebben elkaar gevonden. Letterlijk en figuurlijk.
  Daar zijn vrienden voor.
  @allen: ik wilde dit even kwijt. Mijn gemoed stroomt wel eens vol, gelukkig. Maar ja, naast de vele gasten en stamgasten die ik alle koester, mag er wel even eentje uitgelicht worden. Jan staat toch wel aan top op de ranglijst van gasten die de deur heeft platgelopen. Met Jan raak je nooit uitgepraat. Dat is onmogelijk!
  Jan: op de barricade!
  En natuurlijk: je zult het geheel met me oneens zijn.. Gelukkig :-))
  P.S.: van mij mag (inmiddels) die wereldraad er wel komen hoor. Ik zeg het maar even, want je kan het nog steeds niet geloven geloof ik. Immers: wat je niet kan geloven bestaat niet.
  Iets wat je wel kan geloven bestaat wel.
  Een oude religie wet immers.
  Denk daar maar weer eens over na.
  Nu over de orde van de dag. Er is nog een hoop werk te verzetten :-))Reactie is geredigeerd

 143. Aad Verbaast 19 november 2008 om 11:12

  @Eva: gelukkig kom je er regelmatig. Op de fiets nog wel. Gezien mijn bezorgdheid over het milieu natuurlijk een extra aanbevelng 🙂

 144. jan bouma 19 november 2008 om 12:05

  @Aad 11:10… en ik kan nog slechts ‘dank’,
  ‘dank’ tegen jou, als een goed begrijpende gesprekspartner, zeggen.
  Inderdaad kan ik de lankmoedigheid, die jij wel hebt, vaak niet meer opbrengen. Ik ken (hopelijk) m’n zwakten voldoende om dat te onderkennen. Die lankmoedigheid heb ik gedurende de laatste 30 jaar zien verdwijnen; maar nooit voor mij geheel uit beeld. Tenslotte zou ik dit niet opgemerkt hebben als dat wel zo was. Enfin… We hebben inderdaad mooie blogs gemaakt en het bijzondere ervan voor mij is, dat toen ik eraan begon ergens ook in oktober vorig jaar, ik zo’n ontwikkeling voorzien had. Ik schrijf dat in mijn slotcommentaar aan Van Oorschot (zie de VERKLARING; onder ‘Boek’ op m’n website) een jaar geleden dus. Wat die, toch boude, verwachting betrof: die is uitgekomen dankzij jouw treffen hier.
  Nu bestaat er volgens vriend Hofland "geen toeval" in het leven. Daar ben ik nog niet op uitgestudeerd of dat zo is – de vraagstelling zou zomaar weer ’n blog kunnen worden ! –
  "…bestaat er toeval in het leven of… valt alles onder de predestinatie…?" Wat denkt men hier?
  Goed.. ik ga over tot de orde van mijn dag: "de dames komen weer vanavond" en morgenavond weer een concert met Hugo van Neck. Thanks again voor je woorden. Groet! JB

 145. Aad Verbaast 19 november 2008 om 12:05

  @Grootmeester: ik ben heel benieuwd. Zo zie je maar weer waar een bespiegeling weer toe kan leiden..

 146. Aad Verbaast 19 november 2008 om 12:08

  @WJ-tje: is er al website van VSP? Met uiteraard ook w2.0 technologie? Waar kan ik me aanmelden voor de actie: breng een nieuw lid in?
  Huisdrankje: VSoP?
  Of is die al gereserveerd voor de Verenigde Stofzuiger & Opruim Partij?Reactie is geredigeerd

 147. Ivy 19 november 2008 om 12:09

  Aad: ik ben een van die laatkomers op feestjes. Maar op jouw feestjes kom ik altijd even kijken, hoewel ik niet zo’n prater ben ;-))))

 148. Aad Verbaast 19 november 2008 om 12:16

  @Ivy: dat heb je nog niet afgekeken van je huisdieren: die zijn er altijd als de kippen bij immers. Als jij je ei maar legt, dan komt het helemaal goed. Leuk dat er bent!
  Alternatieve metafoor speciaal voor jou:
  Breien: de metafoor voor bloggen..
  Kan ik me ook heel wat bij voorstellen :-)Reactie is geredigeerd

 149. Ivy 19 november 2008 om 12:55

  hmmmmm, breien levert behalve af en toe een steekje laten vallen verder geen conflicten op en kan bijzonder rustgevend zijn…..

 150. Rein John 19 november 2008 om 13:23

  Beste Aad,
  Helaas kan ik slechts intermitterend bloggen. Daarom vind ik op jouw feestje de hond in de pot.
  Ik heb bijna alle reacties gelezen. Het valt dus eigenlijk allemaal wel mee. Er zijn ook nog hele leuke mensen!!
  Ik heb het volgende gedichtje voor jou gemaakt.
  Als ik ter voordeur stommel
  Is’t feesten al gedaan
  Wat rest zijn lege glazen
  De gasten zijn gegaan
  Ik zet mij droef te neder
  Bemerk hoe stil het is
  Als een stilte in het weder
  Voor de felle storm er is
  Ik had gehoord van ruzie
  Van vechten met de bek
  Dat alles schijnt illusie
  Echo’s van hoon en gek
  Op de feesten van Aad Verbaast
  Komt ieder aan zijn trek
  Kom je eigenlijk nooit te laat
  En is er voor iedereen plek
  Aad, het ga je goed. Tot je volgende bijdrage.
  We gaan gewoon door.

 151. Aad Verbaast 19 november 2008 om 13:41

  @Rein John: ik voel me zeer vereerd en bloos de kamer uit hier met dit fraaie gedicht, waarbij je trouwens uitstekend heb kunnen voegen aan het niveau van de schamele gedichtenbegrijper als ik helaas ben.
  Deze kan ik volgen. Een bijzonder gebaar…
  Ik ben er stil van.
  P.S. En natuurlijk gaan we door.
  Dat "gewoon" mag wel weg van me. Welke vrijdenker is (en wil) "gewoon" (zijn) immers?Reactie is geredigeerd

 152. Aad Verbaast 19 november 2008 om 13:51

  @Ivy, precies en zo zijn er wel wat meer te bedenken die in parallel met het bloggen en de blogwereld zijn:
  Patroon uitzoeken.
  Patroon aanschaffen
  Wol of katoen uitzoeken.
  Kleur bekennen of kleurig zijn
  Eerste steek opzetten
  Gegoten zitten
  Warmte geven
  Geen steekjes laten vallen
  Als een warme deken respectievelijk oude jas om je heen zitten
  Behaaglijk
  Voor en achterpand
  Mouwen
  Breien voor iemand anders of voor jezelf
  Sokken of truien
  etc. etc..

 153. Rubio 19 november 2008 om 14:05

  Aad; Het leek wel een grote familie gisteravond. Ik zou bijna zeggen; Aad heeft z’n doel bereikt, althans..daar gaat het aardig op lijken! Vanavond ff naar een ‘mossel’feestje…Wellicht kom ik later nog wel even binnenwippen! Enne..jullie òòk nog een prettige voortzetting! Groetjes Rubio

 154. asdale 19 november 2008 om 14:13

  Ik kom altijd graag op jou feestje. Soms ben ik er stilletjes, een andere keer maak ik een praatje. ’t Is maar hoe m’n hoed staat. Ik zie jou ook graag op mijn eigen feestjes. En al heb ik niet altijd tijd voor je – bij deze excuus – ik vind het leuk als je bent geweest.
  In ieder geval gefeliciteerd met je 100ste enneh… je geeft toch wel een feestje hè?!

 155. Aad Verbaast 19 november 2008 om 14:21

  @Rubio: veel doelen zijn zelfs overtroffen terugkijkend op het afgelopen jaar. Maar nog lang niet alle. Daar wordt nog aan gewerkt.. 🙂
  Veel plezier op je mosselfeestje.. En je weet: dichte of blauwe, hup de vuilnisbak in.. Je wil toch niet weer ziek worden?
  Mosseloren heet dat geloof ik. Daar heeft tch niemand oren naar..
  Wel erg lekkere dingen trouwens…

 156. Aad Verbaast 19 november 2008 om 14:24

  @Asdale: dank dat je er was. Is het nou hoed of pet? Of been waarmee je zou kunnen zijn opgestaan. Ik ga zo even kijken wat je laaste feest is.
  Klik, klik: mooi feest, en ik kom daar even wat uitgebreider op bezoek..

 157. wj-tje 19 november 2008 om 15:16

  @Aad niet de naam veranderen. Verser Sans oublier Personne komt later wel.
  Als lid welkom. We zitten in de subsidieaanvraagfase. Daarna leden werven. We hebben nog maar twee jaar.

 158. Aad Verbaast 19 november 2008 om 15:27

  @WJ-tje: als er genoeg subsidie is dan kan dat uiteaard onder de leden verdeeld worden. Ik kijk er naar uit.
  Immers:
  "verdeel en heers"
  en ook:
  "VSP is van de leden en voor de leden, de subsidies dus ook"
  Makkelijk zo’n partij die echt voor de leden is, en ook gewoon duidelijk en transparant is.
  Daar kan je nog wel een puntje aan zuigen toch?
  P.S. de Pallieter zag ik. Is aangemeerd! Dank! :-))

 159. cor 19 november 2008 om 15:41

  op de valreep gefeliciteerd; en ik hou wel van metaforen, allegoriejen en personificaties

 160. Aad Verbaast 19 november 2008 om 16:05

  @Cor: dat deel ik dan met je. Ze zijn altijd waar en niet waar. En dat maakt het juist zo leuk toch?

 161. wj-tje 19 november 2008 om 17:04

  @Aaad. dat was ronald. Van beiden zijn er maar 1 ter wereld. Ieder uniek in zijn soort.
  Re VSp. Als ik de cashflow calculation loslaat op een Gauss projectplan, is er voorlopig geen VSoP.
  Druk, druk, druk, moet ook nog die Green Card ophalen in Berlijn en op 5 december een zeer, zeer, belangrijke afspraak met a.s. nieuwe ex, die de BMW’s vanuit Bayern sponsored voor die nieuwe onderneming.
  Zo zie je nog iets van wat de buren uitspoken. Er gaat een wereld open!
  Want je moet wel goed voor de dag komen met dergelijke ambitieuze doelstellingen.
  De cashflow wordt positief bij 9 kamerzetels, mits de huur op de Herengracht niet te duur uitvalt.
  Dyson sponsored de stofzuigers voor het pluche.
  Aardig doortimmerd plan, toch?Reactie is geredigeerd

 162. jan bouma 19 november 2008 om 17:24

  @WJ’tje
  ..heb nog even tijd om je "doortimmerde commerciële, maar tevens politieke plan en aanpak… – is hier geen sprake van de ‘contradictio in terminis’ om de ideële politiek los te koppelen van het harde koopmansbedrijf… – Wat zeg ik nou toch weer iets fraais? Wat zegt U? "De commercie loskoppelen van de politiek en politieke bedrijf!?!?"
  – Ben je gek geworden man! Dat is nog nooit het geval geweest dus die stofzuiger van dat WJ’tje-partijtje zuigt alleen de eigen zakken vol.. en daar zit dan geen vuil in.. – azzubegrijpwatikbedoel – of toch weer wel want het geld wordt alom gezien als.. "het slijk der aarde" maar men doet er een moord voor om erin te verzuipen!!!! Hahaha.. Had eenieder nou mijn inzichten maar. Zou morgen de wereld er anders uitzien. Zeg, luitjes… ik ga in afwachting van mijn dames nu nog wat anders doen. Kijk later wel weer eens…Groet! JB

 163. Aad Verbaast 19 november 2008 om 17:29

  @WJ-tje. wie was ronald?
  Je plan: geen speld tussen te krijgen vooralsnog. Vooral je melding dat alles draait om de cashflow spreekt me erg aan. Immers
  Omzet is ijdelheid
  Resultaat is rechtvaardiging
  Cashflow is realiteit.
  Dus waarom lees ik nooit in de kranten wat de bedijven aan cashflow hebben, en moet ik dat zelf maar uitzoeken adhv jaarrapporten. Omdat het niet om realiteit gaat? Mensen zitten dar blijkbaar niet op te wachten.
  Wat heb ik nou aan ‘winst’ en ‘verlies’. Die kan ik eenvoudig maken of breken en bepalen met boekhouden immers. Cashflo minder makkelijk.
  Dus: je hebt een strakke visie. Nu de positieve cashflow nog. Dat moet dan ongetwijfeld tot winst leiden. Stemmenwinst uiteraard. Die is immers ook te maken en te breken 🙂

 164. Aad Verbaast 19 november 2008 om 17:34

  @Jan: wat zit je nu weer te roepen, WJ zegt toch precies wat jij zegt. Geen twijfel over mogelijk! Eenvoudig uit te leggen aan iedereen die dat nog niet snapt: het kan gewoon niet anders :-))
  Jan: je hebt nog niet eens antwoord gegeven op mijn eerdere vragen, die ik voor je gemak (altijd bereid iemand te helpen in hoge nood)even zal herhalen:
  1. Wat is de agenda voor vanavond.
  2. Wie stelt die agenda eigenlijk op?

 165. jan bouma 19 november 2008 om 18:36

  @Aad 17:34
  Het gaat er hier democratisch aan toe, Aad; dus ik lees dat op de AGENDA staat van vanavond: (quote)
  Punt 1: diegene met de grootste bek of de hardste vuisten bepaalt meestal "de agenda".
  Wat zeg ik nou weer…! Maar dat staat er!! En jij vraagt ernaar. Hadden we het net over toeval of niet soms???
  Dat is dus de agenda van de wereld die besproken wordt vanavond; de dames hebben dat erop gezet. "De agenda van de wereld" noemen ze dat.
  En wat er zo verder ter tafel komt. Dat weet ik nog niet. De dames stellen altijd zelf de agenda op. Ik heb daar geen invloed op.
  Het lijkt verdomme hier wel op het model van Ina Dijstelberge! Het matriarchaat zou volgens haar "aan de macht moeten".., nou… BIJ MIJ IS DAT AL HEEL LANG HET GEVAL!!! :-))
  (je hoort ’t nog wel)

 166. Aad Verbaast 19 november 2008 om 19:03

  @Jan: Je hebt me weer hard aan het lachen gekregen.Dank!
  ==Het gaat er hier democratisch aan toe, Aad; dus ik lees dat…==
  Je kent toch de volgende anecdote:
  Wij hebben een democratisch huwelijk gezien de volgene afspraak:
  1. als we het eens zijn, beslis ik.
  2. Als we het oneens zijn, beslist mijn vrouw.
  ==Punt 1: diegene met de grootste bek of de hardste vuisten bepaalt meestal "de agenda".==
  Daarmee zeg je dat de vrouwen een nóg grotere hebben dan jij? Size matters..
  Goed, in dit kader nog een voor je om vanavond de boel nog een beetje op te vrolijken:
  Voor de hemelpoort zijn twee deuren. Boven de ene deur: "Waar de de mannen het voor het zeggen hebben"
  Andere deur: "waar de vrouwen het voor het zeggen hebben"
  Piet (in deze laatste heel heel lange rij staand) ziet Klaas in de andere (heel heel korte) rij staan, en roept: hé Piet, wat doe jij daar nou?
  Piet: mijn vrouw zei dat ik in deze rij moest gaan staan…
  Een heel plezierige avond toegewenst :-))

 167. maria 19 november 2008 om 19:07

  Ach ik sport liever dan dat ik feest.
  Ik ben niet echt gezellig.

 168. Aad Verbaast 19 november 2008 om 19:27

  @Maria: er zijn mensen die dat zelfs kunnen combineren..
  The best of both worlds?
  Bedankt dat je even langskwam!Reactie is geredigeerd

 169. jan bouma 19 november 2008 om 19:36

  @Maria 19:07
  Ja, ik sport ook wel, Maria.. men noemt dat dan bedgymnastiek. Ik heb de overtuiging dat overmatige inspanningen verkeerd zijn; mijn dames zijn het daar in ieder geval helemaal mee eens; nooit een onvertogen woord erover en… verdomd.. aan het end van de match blijkt iedereen nog tegelijkertijd winnaar ook!
  Kijk! Die sport zou men Olympisch moeten gaan promoten en invoeren. Zal jij eens zien! Alweer een GOUDEN IDEE: de Olympus beklimmen met bedgymnastiek.Reactie is geredigeerd

 170. Aad Verbaast 19 november 2008 om 22:03

  @Jan: die sport had er eigenlijk nog bijgemoeten: http://www.volkskrantblog.nl/bericht/214462
  Maria: welke sport?

 171. Harry C.A.Daudt 19 november 2008 om 23:01

  @helemaal mee eens:bloggen is ‘een feestje’.
  Je mag…ervan genieten;gefeliciteerd.
  Mooie veelzeggende foto
  -groetenaanbevolen-
  -dichterbijgrave-

 172. Aad Verbaast 19 november 2008 om 23:22

  @Harry: fijn dat je dat ook zo ziet.
  Genieten is een keuze!

 173. wj-tje 20 november 2008 om 00:01

  @bouma. bedankt voor doorsturen
  even wat boekhoudkunde door de korte bocht.
  als je de balans opmaakt (bezittingen versus lange termijn verplichtingen) en de bezittingen minder waard worden, kan dat doorgeschoven worden, wegens versnelde afschrijvingen naar de winst/verlies rekening.
  Operationeel resultaat heet dat.
  De wereldwijde economie is dus verschoven van een een ‘balans economie" naar een ‘cashflow economie’.
  Politieke partijen rekenen alleen in operationeel resultaat. (winst & verlies. Die hebben niet zoveel op de balans staan, als de boel verkeerd uitslaat.
  Daarom fourneert de politiek zoveel cash om de moneyflow gaande te houden.
  After all, wat bezitten die lullo’s nu eigenlijk, behalve hun eigen ego?
  Cashflow is een kwestie van geld ‘in’ en geld ‘uit’.
  Geld zat daar omdat de overheid Graaier nr. 1 is.
  Vandaar de Verenigde Stofzuiger partij, ook bilateraal met die Vernichtete (sic) Staubsauger partei. Dat levert cashflow op. VSp.
  Nix dus VSoP
  Ik heb de Gulden Draak B.V. in verhuur, moet geld verdienen en op lange termijn op de balans blijven om verplichtingen af te lossen.
  En die duren langer dan afgeschoven ministers, waar geen kiezer aan te pas komt die kwistig met vage belofte’s en dus geld komt. komt.
  Kwestie van boekhouden?
  Waarschijnlijk broek ophouden.
  En lees dit nog even terug.
  Vertaal het naar de waarde van een pepernoot die doorverkocht moet worden en in de rechterzak zit, terwijl de linkerzak ook goede sier wil maken. Moet wel gekocht en doorverkocht worden.
  >Heb je ‘m door?Reactie is geredigeerd

 174. Aad Verbaast 20 november 2008 om 00:09

  @WJ-tje: je richt je tot Bouma, maar je verhaal doet me denken aan inspnningen ooit verricht om werknemers en OR-en en zo uit leggen dat cashflow zo belangijk was. En er elke keer maar weer geroepen werd: maken we dan geen winst?
  De eenvoudige vraag die ik stelde: als jij graag die nieuwe plasma wilt kopen, hoe weet je dan of je dat kan? Dan kijk ik even op mijn girorekening.
  Precies! Ingewikkelder is het niet.
  Ik zie weinig mensen in dat geval kijken naar hun IB aangifte..

 175. rufenacht 20 november 2008 om 00:12

  Wat een drukte hier! Heb maar één fles Prosecco bij me. Van harte gefeliciteerd Aad en ik hoop nog vele blogs van je te mogen lezen.

 176. Aad Verbaast 20 november 2008 om 00:48

  @rufenacht: kijk dat vind ik nou leuk van je. Dat je toch echt even binnen bent gekomen. Gewoon vaker doen, In de blog hierboven heb je gelezen waarom.
  Succes met jouw feestjes!!
  Boeiende onderwerpen heb je!Reactie is geredigeerd

 177. wj-tje 20 november 2008 om 01:28

  @aad volkomen gelijk. zo werkt het. echter,….
  ik heb de plasma en gesubsideerd appartement onderverhuurd aan een stagiare bij Binnenlandse Zaken, die afstudeert op de minderkansen op het onvermogen van asielzoekers de kans te geven achter een balie de kans te geven zichzelf te te bewijzen voor een paspoort en identiteisbwewijs verlenging of vernieuwing.
  Kijk, dat generereert cashflow en wordt de gesubsidieerde huur voor 120 kwadraat meter, inclusief ligbad betaald.
  Je moet wat met de Belasting Toegevoegde Waarde.
  Voor wat, hoort wat, en luisteren is zooooo belangrijk. Soms beter om nu eenmaal je bek te houden.
  No comments wanted, please, it’s a secret.
  Weer een nieuwe voor de Gulden Draak. Het houdt niet niet op.Reactie is geredigeerd

 178. jan bouma 20 november 2008 om 01:57

  @WJ’tje
  Die financiële constructies van je moeten wel ingewikkeld zijn want anders deed iedereen het! Vermoedelijk zijn ze recht evenredig winstgevend met hun ingewikkeldheid. Zoiets…
  Ondertussen zit ik hier met en heel lastig probleem. Er zit een "bug" in m’n Outlookprogramma en dat is erin gekomen na "de reguliere update van… dankjewel mr. microsoft die ik slechts eens per maand toesta om die update te doen; foute boel nu want hele bestanden worden uit Outlook verzonden onmiddellijk na het opstarten…; God weet waar naar toe; moet die verzending dan bruusk afbreken; maar ondertussen… Heeft iemand raad? Want ik ben, zoals Aad weet, digibeet. Kijk! Je werkt jaren en jaren achtereen met een gezond wantrouwen maar eens gaat het toch mis "dankzij" de bemoeiallen van Microsoft; ik denk dat de alles "gereset" moet worden of zoiets. Ga nu naar bed. Groeten. JB

 179. wj-tje 20 november 2008 om 03:51

  @ bouma, mijn ervaring.
  hoe minder uploaden, hoe minder problemem. ik ben ook digibeet. kan er geen plaatje opkrijgen.
  en @allen. en @bouma
  waar het op neer komt is dat je de kosten van versnelde afshrijving op waardeloze aandelen mag overhevelen naar de winst en verlies rekekening en dan bijkans van de balans kan halen. Dan blijven er nog slechts schulden over, waar niets meer tegenover staat.
  Daarom, we gaan naar een cashlow economie in plaats van een uitgewogen balans economie.
  indien ook de chashflow in elkaar stort, zijn de rapen gaar. dus de overheden moeten moeten investeren in bestedings patronen en niet in papieren aandelen.
  dat verdampte geld kun je net zo goed in de houtkachel gooien, omdat de overheden garanties geven voor iets dat geen concrete cashflow genenereert.
  en wie verkoopt z’n goudvoorraad voor papier dat geen cent meer waard is?
  ik een onsje goud, u tien vaten olie.
  maar ja’ hoe kom je aan een onsje goud als papier niets meer waard is?
  vertrouwen in de waarde van geld, als politici er een potje van maken en geld in bodemloze putten pompen?
  ik geef 700 miljard euro voor 1% vertrouwen.
  Ga nu maar eens kauwen of tandenknarsen. De tandarts wil ook leven en moet betaald worden.
  Neem een lease koe. Die zoekt zijn eigen voer op………. en levert cashflow op.
  Dat is goud waard.
  Stomme gesodemieter op de Gulden Draak. Wel een leuk speeltje voor twee kwajongens.
  Als de cashflow stroom opdroogt, en daar ziet het naar uit, wordt het peultjes schillen, omdat papier nix meer waard is.
  Het scenario is niet ondenkbeeldig. Daar helpt geen lieve Obama, of een Bossie an. Geld rondpompen in een bodemloze put is Sisyfus arbeid.
  Ga straks nog even snel boodschappen doen, terwille van de cashflow

 180. wj-tje 20 november 2008 om 05:15

  kleine toevoeging
  geld pompen in een verdampend vermogen (de balans) leidt tot inflatie (wat de overheid nu doet)
  geld pompen in de winst en verliesrekekening (een andere vorm om waardeloos papier in omloop te te brengen) leidt tot vertrouwen en tastbare resultaten, ongeacht een verdampend vermogen.
  Dat vereist echter een andere manier van investeren. Een tegoedbon voor vervanging van een verouderde wasmachine, is wat anders dan waardeloos geld in waardeloze aandelen steken.
  ik bedoel maar.
  Geld moet weer meer waarde als ruilmiddel krijgen, dus het vertrouwen herwinnen.
  Bos zit volledig op het verkeerde spoor. Politici ten eigen. Ze hebben nog niet in de gaten dat op al of niet verdampte aandelen, geen BTW is te halen. Op apenootjes, pinda’s of wasmachines wel.
  Goed voor het vertrouwen en de werkgelegenheid.
  Daarom de VSp!!!!
  CASHFLOW INVESTERINGEN dus. Niets vermogens investeringen.
  Probeer daar maar eens een speld tussen te krijgen.
  Geld moet rollen, niet opgepot worden. Dat laatste is een luxe probleem.Reactie is geredigeerd

 181. Aad Verbaast 20 november 2008 om 09:11

  @Jan:
  PC:
  wat je daar aangeeft lijkt eerder op een virus te zijn die je via een mailtje (met besmette bijlage die je hebt geopend) binnen hebt gekregen.
  Heb je een visuscanner? Dan laten scannen.
  Daarnaast adviseer ik je het volgende te doen:
  Google op:
  1. "Microsoft Live OneScan safety scanner" daar kun je (gratis) een programmaatje downloaden die je computer scant.
  2. "Hitman Pro": ook een gratis scan op van alles en nog wat.
  Als je die twee hebt laten jutteren moet het wel goed komen als het een virus is.
  Als het dat niet is, en het komt echt door een ‘bug’ (lijkt me sterk maar kan natuurlijk)
  dan is er een handige andere optie: "systeemherstel".
  Ook even googelen, hoe je dat op je computer kan vinden en uitvoeren. Je zet dan je computer terug in de situatie (datum kiezen)voordat je Outlook hebt geupdate..
  Dat zou het toch wel moeten kunnen oplossen..
  Lukt dat niet dan zijn er nog twee opties: de thuisservice van PC winkels.
  Of gewoon weggooien.. en een nieuwe kopen :-0
  Succes!!Reactie is geredigeerd

 182. Aad Verbaast 20 november 2008 om 09:15

  WJ-tje: nu ik hier toch een soort van helpdesk aan het worden ben: "plaatje."
  Wat is het probleem?
  Je weet dat een plaatje aan een aximum grootte gebonden is?
  Niet breder dan 599 pixels, en (ik dacht) niet groter dan 80 Kb..
  Of anders moet je maar even duidelijk aangeven wat er niet lukt.. Ik ben dol op plaatjes.. :-))

 183. Aad Verbaast 20 november 2008 om 09:20

  @WJ-tje: met je finaciële beslommeringen, correctie: bespiegelingen: helemaal eens!
  Ook wel een tip: Hyperinflatie blogs een doorbladeren. Die had laatst een heel aardige blog over goud en de tip dat aan te kopen. Volgens zijn betoog wordt goud 250 keer meer waard. Waarom? lees daar (vorige week of zo).
  Kon wel eens een gouden tip zijn.. 🙂
  Waar zit je overigens? In welke tijdszone bedoel ik.. Want wie gaat er om 4 uur in de nacht nog even boodschappen doen? Of heeft Duitsland vanwege de crisis nu echt de 24-uurs economie ingevoerd?Reactie is geredigeerd

 184. Martin Broek 20 november 2008 om 09:49

  Hoi Jan Als je een virus hebt, klik dan ook even op de laatste link in mijn blog http://www.volkskrantblog.nl/bericht/230664. Het motto van ce club zal je aanspreken (die jongens hadden nu rijk kunnen zijn, zoals hun collega’s van hactic/xs4all en apc/dds), maar er zijn mensen die daar niet voor gaan en blijven staan waarvoor ze stonden en dat niet in klinkende munt weten/willen om (te) zetten. Terug naar de virusbestrijding, zij tippen: iets tegen spyware, virussen en evt. een firewall. Voor hele en halve digibeten bovendien te overzien. Succes.

 185. wj-tje 20 november 2008 om 10:29

  @aad tsjah, goud…. deze kwajongen had er het al een half jaar geleden over. en ook over uranium.
  enne, ik ging boodschappen doen in de koelkast.
  dit is geen 24-uurs dorp. familie op de ski’s in calgary, tijdsverschil, aan geld geen gebrek. aandelen fladderen je om de oren, er komen fusies, nieuwe samenwerkingsverbanden, faillissementen, etc. aan.
  ook in de upstream olie industrie en dat is een veeg teken. die gekaapte supertanker was een half jaar geleden metinhoud nog 125 miljoen waard. ook verdampft als sneeuw voor de zon. aramco olie.
  nu maar eens kijken of ik wellink, bos en zijn opvolger met hun goudstaven nog een loer kan draaien.
  bedankt voor je tip

 186. Aad Verbaast 20 november 2008 om 10:45

  WJ-tje: altijd bereid tot een vriendendienst.
  Maar hoe zit dat nu met dat @#$#@ plaatje?Reactie is geredigeerd

 187. Peter Hoopman 20 november 2008 om 10:50

  Ik ben niet zo’n feestganger, maar er zijn altijd uitzonderingen op de regel. Gelukkig maar!
  Mijn compliment voor je brede, open en uitnodigende invalsfeesthoeken.
  😀

 188. Aad Verbaast 20 november 2008 om 11:01

  @Peer Hoopman: ik zat net een reactie te tikken omdat ik zag dat je op de ‘afterparty’ van een vorig feestje (grondstoffenoorlog) was. Zie ook aldaar.
  Je bent een graag geziene gast op mijn ‘feestjes’. Dank!

 189. Summer Scriabin en Horowitz 20 november 2008 om 11:48

  Virussen? Kreeg ik gisteren een mail van iemand die, naar `t eruitzag, `t halve mailadressenbestand van de zaak had meegemaild… hoe kon dit. Heb de directie onmiddellijk teruggemaild en ze ervan op de hoogte gebracht. Schrokken zich natuurlijk een hoedje. Bleek dat een nieuwe werknemer ergens aan of in was geweest, wat hem niet toegestaan was. Ik heb als de wiedeweerga alles gedeleted, want wat gij niet wilt dat u geschiedt…etc.
  Maar: Dat dit zomaar kan.
  Meteen in het kader waar Aad nog over zal schrijven: hoe zit `t met die ambtenaren die op het werk van allerlei downloaden, tot en met programa`s, waar een fatsoenlijk mens niets van wil weten, aan toe. Wie weet worden er daarom wel zoveel administratieve fouten gemaakt en treden er storingen op. Ik vind trouwens wel dat privé op de zaak niet moet kunnen.

 190. jan bouma 20 november 2008 om 12:19

  @Aan de raadgevers inzake virussen hierboven…;
  Het "probleem" met mij is dat ik min of meer het standpunt huldig van de kunsthistorica waarmee ik een drietal prettige jaren samenleefde. Zij zei altijd bij dergelijke technische problemen: "Daar ga ik m’n grijze cellen niet aan opofferen…"; indachtig natuurlijk de premisse dat er belangrijker zaken zouden zijn dan je verdiepen in het dorre jargon van de techneuten alhoewel ik die best snap. Maar voor dit soort werk heb je toch de waterdragers, de inktkoelies die het moeten uitvoeren. Wij "Latinisten en Filosofen" denken slechts uit HOE het zal moeten of zou moeten functioneren…
  Nu heeft @Aad hierboven 100% gelijk. Het is een ‘virus’ dat zich plakt, als een "bug" dus aan mijn email; de uitgaande post is daarmee besmet. Heb slechts een tweetal adressen hiermee "besmet" dus de schade valt mee. Idem ik er ook wel in zal slagen het virus te verwijderen maar dat laat ik doen door mensen die daar plezier in hebben.. Dat zijn dan de soort terechte roofmoordenaars op de virussen van de zwakzinnigen in onze maatschappij die er plezier in hebben de communicatie van anderen te besmetten. Die lui zijn inderdaad gestoord. Maar ja…; zo "besta" je ook op dit ondermaanse, en misschien denkt de idioot wel het "onverslaanbare virus" te hebben uitgevonden en verspreid waardoor zijn naam in de annalen zal worden geschreven. Die lui zijn dus echt ziek.
  Dus… dank beste vrienden voor de adviezen maar ik delegeer deze opruiming liever.
  Men zou zich eens in de pschyche moeten verdiepen van deze ‘hackers’ en virusverspreiders. Sommigen komen door dit soort "werk" wel aan de slag bij de grote concerns als ze het "goed" weten te doen. Maar kijk! Zo zie dan "dat de grote concerns als Microsoft, IBM, HP, en noem maar op… DAN EIGENLIJK Z E L F het kwaad instandhouden door die ‘hackers’ banen aan te bieden. Men zou dat niet moeten doen. Misschien dat je daardoor een belangrijke "motivatie" weghaalt. Je gaat een inbreker toch ook niet in dienst nemen..? Alhoewel.. nu ik er over denk. Met sommige regeringen heb ik m’n twijfels..-)))
  ps
  zoals jullie zien: Internet en de verbinding met HET drukste en belangrijkste blog ondervindt (noemenswaard) geen problemen.-:))))Reactie is geredigeerd

 191. Aad Verbaast 20 november 2008 om 12:21

  @SS&H:
  "Meteen in het kader waar Aad nog over zal schrijven" Weet jij mee dan ik? 🙂
  Uiteraad heb ik er wel een mening over: moet gewoon verboden worden! Ook daar meer toezicht.
  Privé op de zaak: ook verboden, dat doe je maar thuis.
  In privé tijd werken voor de baas: ook verbieden. En hard nadenken waar je dan in vrdesnaam mee bezig bent!
  Ach, het leven kan zo simpel zijn :-0

 192. Aad Verbaast 20 november 2008 om 12:27

  @Jan je hebt gelijk als je zegt dat je di probleem gaat delegeren.
  Sinds ik tot de conclusie kwam (en dat in het rijtje van levensinstellingen opnam):
  "Doe nooit iets wat een ander beter kan en probeer wat iemands net zo goed kan ook vooral aan hen over te laten", heb ik het nog nooit zo rustig gehad!!! :-))
  Verder: nog doorbraken gehad de vorige nacht?
  Ongetwijfeld. Maar welke?

 193. jan bouma 20 november 2008 om 12:43

  @Aad 12:27
  Dat ging vrnl. over de stellingnamen van man en vrouw, en hun respectieve verantwoordelijkheden, in onze samenleving. Conclusie: die behoren gelijkwaardig te zijn. men zou de vrouw en/of de man geen verschillende verantwoordelijkheden moeten toekennen ingevolge de wetten. Dat hierdoor de theocratische en islamitische staten in de knel komen moge duidelijk zijn.
  Voorts:
  Dat de hegemonie van het beslissingsrecht nog steeds gebaseerd blijkt op.."de grootste bek of de hardste vuisten!"
  Kortom "het recht van de sterkste", ofwel de winnaar in het sociaaldarwinistische model. Ook daar moet verandering in komen. Enfin. Dit was in grote lijnen mijn antwoord op je vraag.
  Oh ja..
  Ik moest onderhand ook eens gaan opschieten met het formuleren van de "Universele Vragenlijst Wereldburgers"; en die mogen stemmen!
  ps
  Moet nu aan de slag voor vanavond:
  De Literaire en Muzikale Salon van Villa Mithras. Tot later.. eventueel.

 194. Aad Verbaast 20 november 2008 om 13:07

  @Jan: dat was dan weer een interessant avondje lijkt me. "Recht van de sterkste"
  Een universeel thema, niet alleen beperkt tot de "theocratische en islamitische staten" zoals je lijkt te suggereren. Maar ik denk dat we het daar wel over eens zijn.
  Succes met de voorbereidingen: volle bak?
  En zo ja, hoeveel mensen passen rond de keukentafel en de vleugel?Reactie is geredigeerd

 195. jan bouma 20 november 2008 om 13:27

  @Aad 13:07
  Er is een nieuwe regie; ook qua routing – via en langs het tafeltje waarop mijn "brandkast" staat ofwel een prachtig porceleinen potje met het opschrift: ‘Poubelle de table’ hetgeen zoveel zeggen wil als.. het prullenbakje van de tafel en de cassièrre van al dit fraais is daarachter dan gezeten die de gasten van hun overtollig geld afhelpt.., ik bemoei me daar niet mee, zoals je begrijpt. Nu vraag je nog naar het aantal bezoekers. Dat is bedrijfsgeheim! Als ik hier ga uitleggen wat mijn ‘Poubelle’ op zo’n avond oplevert.. gaat iedereen een Poubelle op tafel zetten en wordt de spoeling alleen maar dun(ner).
  Nadat men afgerekend heeft wordt men geleid door een zeer ruime garderobe die tevens dienst doet als de ‘master-bedroom’ met beschilderde plafonds in de prachtigste kleuren en met antieke meubelen. Gij zag ze nog nimmer schoner. Daarna komt men dan door weer een aansluitende deur in het centrale gedeelte, wordt geleid langs de vleugel voor de andere vleugel.. maar dan van het huis in beide gevallen zeg ik nu de waarheid. Voorafgaand aan het geheel zal men echter ook eerst afdalen in de catacomben, de kelder dus, alwaar zo’n 30-tal doeken van mij hangen; ik geef een snelle en summiere uitleg; men passeert uiteraard dan ook het "geheime gedeelte van de studieclub der dames van Villa "Mithras"; men ziet sommige beroemde werken waaronder dat wat de omslag van m’n boek betreft. Veel tijd is er niet want we houden nu de vinger aan de pols en klok om Hugo van Neck niet later dan 20.00 uur.., nou ja.. het zal weer uitlopen, zeg 20:15 of uiterlijk dan… 21.00 uur te laten beginnen.. Je ziet "de rek zit erin!" Complete anarchie is het nog net niet maar het scheelt niet veel.
  Tot zo ver nu want ik moet nog wat aan de kazen en kaarsen doen. Een combinatie van dit levert de bekende spreuk op: "Ze smelten de kazen!" Ergens in de buurt van Gouda dacht ik…-)))

 196. Rubio 20 november 2008 om 14:12

  Allen; Gisteren op een ander feestje van mensen vernomen over een, volgens CNN en McAfee, vermeend virus dat zou rondwaren via Outlook en adressenbestanden. Inmiddels ook een mailtje gekregen dat het zèèr serieus zou zijn. Geen HOAX dus naar het schijnt…..!! Wellicht later meer..Reactie is geredigeerd

 197. petrus 20 november 2008 om 14:23

  Beste Aad,
  de uitdrukking "hoe later op de avond hoe schoner volk" zul jij ook wel kennen! Een mooie uitdrukking om niet al te bescheiden toch nog even langs te komen.
  Je feestjes opvatting kan ik volledig beamen. Het moet wel leuk blijven zonder afbreuk te doen aan het serieuze. daar slaag jij heel vaak heel goed in. Ook deze keer weer. Het werkt ontwapenend.
  nogveelfeestjesgroeten

 198. Aad Verbaast 20 november 2008 om 14:54

  @Jan: een levendig verslag van hoe er toe gaat, kan gaan, zal gaan.
  Zij er videoverslagen op youtube van te zien?
  "Ze smelten de kazen" wie zal het zeggen, maar volgens mij is Woerden of Edam dan wel in Zwitserland (waar ze dat nog steed sdoen, het inmiddels fondue noemen)

 199. Aad Verbaast 20 november 2008 om 14:55

  @Rubio: doorsturen naar Jan!
  Als hij nog wat kan ontvangen natuurlijk :-0

 200. Aad Verbaast 20 november 2008 om 14:59

  @Petrus: dank je Petrus, het valt me op dat je veelal op de ‘afterparty’ hier afkomt. En daarmee overigens volledig recht doet aan: hoe later het volk etc.

 201. jan bouma 20 november 2008 om 15:30

  @Aad 14;54
  Nee. Daar wacht ik nog even mee totdat het stomverbaasde volk, de meute, de oploop op beeld te zien krijgt WAAR… eindelijk dan het verlossende woord wordt gesproken maar ook nog wordt voorgespeeld door Hugo van Neck.
  Soms duurt het even voordat "het kwartje valt".
  Vanaf nu ben ik "weg". Wellicht pas morgen verder met dit verslag.Reactie is geredigeerd

 202. Aad Verbaast 20 november 2008 om 15:53

  @Jan: aha, ik begrijp dat er een wel doordachte opbouw zitin deze reeks avonden, die moet leiden tot een spectaculaire aportheose!! Vuurwerk (plaatje hierboven weer heel toepasselijk).
  Alhoewel doordacht? Ik begreep dat Hugo van Neck de koning van de improvisatie was..
  Hoe combineert dat?

 203. Summer Scriabin en Horowitz 20 november 2008 om 16:27

  @Aad,net terug en zag je mailtje bij mijn Scriabin en Horowitz. Antwoord volgt. Ben even gaan informeren, want kreeg advies om ook mijn pc te laten controleren,of deze mogelijk ook besmet zou kunnen wezen.Men vroeg of ik adressen of links had aangeklikt in die mail. Gelukkig niet! Hier gaat het juist om: had ik t wèl gedaan, dan had ik ook die hele toestand via bewuste mail van dat bedrijf op mijn pc gekregen. Kortom: besmetting, die ik ook zou kunnen doorgeven. Ik werd toch wat bezorgd en ben er vanmiddag onmiddellijk achteraan gegaan.
  Ik heb het me laten uitleggen.
  Regelmatig laat ik m`n pc updaten qua beveiliging en daardoor kan ik ook niemand besmetten.
  Kan dus wel eens mails met virus ontvangen, doch als ik niets openmaak, gebeurt er niets.. simpel.
  Had ik toch een link of adres geopend in deze mail (uit ongepaste nieuwsgierigheid…want het was dus andermans bestand, welnu,dan was het echt mis geweest.Op dat moment ga je namelijk doorlinken. Vandaar misschien ook al die "spamgetallen"…? Ook doorsturen van berichten kan besmettelijk wezen .
  Gelukkig maar liet ik intuïtie in dit geval boven `t verstand prevaleren en heb meteen het geheel in de prullenbak gedeleted. Nu hoorde ik daarstraks dat je ook direct je prullenbak moet legen. Logisch eigenlijk.
  Deze mededeling als mogelijke tip voor wie `t ook kan overkomen.
  NIETS OPENMAKEN EN METEEN WEG ERMEE< OF HET EEN BOM IS:))) is het devies.Reactie is geredigeerd

 204. jan bouma 20 november 2008 om 16:36

  @Aad 15:53
  "..Alleen met improvisatie red je het, man!"
  Alle andere vastliggende modellen worden door de tijd of de ontwikkelingen ingehaald. Ken je Tolstois beroemde werk Oorlog en Vrede? En waarin hij zich "verbaast" over het feit dat de vooraf uitgedachte strategiën in de praktijk niet blijken te werken? Politici blijken ook altijd AD HOC te reageren. Is je dat al eens opgevallen?
  Al improviserend zal de mensheid wel kunnen overleven; ik doe recht aan die beide varianten. De improvisatie combineer je dan met je Stellingen. Dus de combinatie is niet alleen "een must" maar ook buitengemeen zinnig en verantwoord. Ben vanaf nu echt weg tot morgenochtend of zoiets… (improvisatie!)

 205. Aad Verbaast 20 november 2008 om 16:55

  @SSH: ik snap het even niet: ik heb je helemaal geen mailtje gestuurd!!
  Enkele op je blog een reactie achtergelaten.
  Ik hoop dat je bedoelt: "reactie"
  Of haal je dat door elkaar? Graag even laten weten svp.. !!!!
  Het zal toch niet zo zijn dat iemand onder mijn naam mailtjes met bijlagen stuurt??
  Dat zou wel een erg zieke geest zijn immers..
  Ik weet je mailadres niet eens. En wil/hoef ik ook helemaal niet te weten. Ik stuur eigenlijk nooit mailtjes naar iemand. En als ik dat al doe doe ik het via de mailmogelijkheid: stuur auteur een mail..
  Voor alle duidelijkheid aan eenieder..
  Verder je advies: helemaal eens.
  Als ik een mail krijg met een bijlage van iemand krijg die ik niet ken, of uit onverwachte hoek komt, gaat deze linea recta de prullebak in, en daarna wordt deze pullebak ook meteen geleegd.
  Veilig gevoel.

 206. Aad Verbaast 20 november 2008 om 17:00

  @Jan: nou ik ben blij met je antwoord. Ik maakte me al even zorgen dat je improvisatie zou afwijzen.. Maar we zitten in deze op een lijn.
  Dat is al weer historisch te noemen :-))
  Een mooie avond gewenst.
  Komen er ook mensen van de fiscale opsporingsdienst overigens :-0
  Geïnteresseerd uiteraard enkel naar je boek en de activiteiten er om heen??
  Natuurlijk betalen ze gewoon die 20 euro. Het is immers geen inval!

 207. Summer Scriabin en Horowitz 20 november 2008 om 17:41

  @ Aad, daar heb je gelijk in !! Mailen achterom, achterlangs of achterdoor, ook niet mijn gewoonte. Zo ook diverse internettermen. Ik weet bijvoorbeeld niet was een "url" is, of "browser". Sms-jes of Msm-tjes, mailtjes en reacties,
  verwar ik vaker. Dus, vreest geen zieke geesten:))) En mogelijk ook geen schending van jouw reputatie. Zowel jij als ik mailen niet achterlangs, is bij deze duidelijk. Hoop hiermee jou of eventueel ongeruste lezers, gerust gesteld te hebben.
  Wij hebben beslist geen achterom-blog-liaison!
  In elk geval dank voor je reactie op mijn Scriabin en Horowitz. Je bent een liefhebber van klassiek en dat kon ik merken.

 208. Aad Verbaast 20 november 2008 om 17:57

  @SS&H: dank voor je bericht. Ik ben weer gerustgesteld!
  Liefhebber van klassiek? Lang niet alle, maar wel vele. Maar ook: niet klassieke muziek schalt hier ook regelmatig door de huiskamer.
  Lang niet alle, maar wel vele :-)Reactie is geredigeerd

 209. Summer Scriabin en Horowitz 20 november 2008 om 19:44

  @ Aad, een snelle reactie (je ziet, ik leer snel:) tenminste, als ik lessen krijg toegezonden.
  Muzikaal gezien ben ik ook een omnivoor: ik lust veel, maar niet ALLES!

 210. Martin Broek 20 november 2008 om 21:12

  Ha muziek. Er zijn mooiere uitvoering, maar ook http://nl.youtube.com/watch?v=lNUsIessxHI lijkt me feestvreugde te vergroten, zo moooooi. Ik kan nog wijzigen, dan kan http://nl.youtube.com/watch?v=OcxFUh3RUeY er nog bij. Nu nog een uitvoering met Elly Ameling zoeken.Reactie is geredigeerd

 211. Aad Verbaast 21 november 2008 om 00:21

  @SSH: nu ben ik de traagheid zelve. Komt ook wel eens voor dat er wat anders tussenkomt.
  Ik zag net dat je het over Nerga had (oa).
  Daar heb ik heel goede herinneringen aan!

 212. Aad Verbaast 21 november 2008 om 00:24

  @Martin: nadat Paco hier al barman was geworden, krijg ik de indruk dat jij je vrijwillig aanmeldt om de muziek te gaan verzorgen. Geen eenvoudige taak overigens. Heel wat verschillende smaken komen hier langs! :-0

 213. wj-tje 21 november 2008 om 00:49

  ik heb twee verzoeknummers.
  1. ‘coli della luna’ van het weespertrekvaart mannenkoor
  2 Kiri te Kanawa. een liedje uit ‘Chants d’Auvergne. Zo mooi heb ik keltisch nog nooit zo helder vertolkt gehoord. Dat schalt de heuvels en het hele huis door.
  Zorg ik voor een pintje ‘Obelix’, voor zover gewenst.
  Of droge witte wijn van ‘Ceasar’Reactie is geredigeerd

 214. Aad Verbaast 21 november 2008 om 00:52

  @WJ-tje: ik zal het aan onze verse DJ doorgeven :-))Reactie is geredigeerd

 215. Martijn 21 november 2008 om 11:10

  Op uw blog kan ik zo zien wat voor weer het buiten is. hoef ik niet meer uit het raam te kijken. Wonderen der techniek. En, handig!!.

 216. Martin Broek 21 november 2008 om 11:12

  Dat ligt me wel. Tot nu Indiepop gedraaid, soul uit de jaren vijftig, zware klassieke muziek en nu zou ik http://nl.youtube.com/watch?v=zYYbK2sDaJ4 op willen zetten. Lekker om de dag mee te beginnen.
  Ik heb het liedje niet kunnen vinden. In polenaise door Aad’s cafe op de muziek van href= Karrespoor, zou ik willen voorstellen.
  Speciaal voor WT-je.
  Niet gevonden. Twijfel. Ik kan muziek vertolkt door Kiri te Kanawa opzetten, maar kies voor Keltische muziek, ook al omdat dit beter in een kroeg past. Hoop dat dit gaat lukken (nog niet eerder geprobeerd).
  Nee dus. Je kan hier geen youtube fimpjes plakken (en dat is misschien maar goed ook). Het was http://nl.youtube.com/watch?v=LI08zOCJp_8.
  Vanavond ben ik er niet en vanmiddag moet ik met een schoolklas mee naar een museum.
  Toch nog http://nl.youtube.com/watch?v=lalGP1_hgyI WT-tje, zet jij het vanavond even op (het applaus net voor het einde wegdraaien)?Reactie is geredigeerd

 217. Aad Verbaast 21 november 2008 om 11:21

  @Martijn: dat is ook precies waar ik het voor gebruik! 🙂
  In het kader ‘ken je deze ‘nog’en over naar buiten kijken gesproken worden:http://www.volkskrantblog.nl/bericht/180050

 218. Aad Verbaast 21 november 2008 om 11:23

  @Martin: je bent een echte PRO!
  Kijk dat scheelt weer een hoop gezoek voor me, en je geeft extra luisterplezier hier!
  In andere woorden: je luistert de boel hier extra op!Reactie is geredigeerd

 219. Aad Verbaast 21 november 2008 om 16:34

  @Allen: het volgende ‘feestje’ staat er weer op:http://www.volkskrantblog.nl/bericht/232350

 220. sprakeloos 21 november 2008 om 22:19

  Ik vind dit wel een heel druk feestje, ik zeg daarom de gastheer snel even goedendag en wens hem heel veel plezier. Ik weet dat de gastheer een feestbeest is en ik aanschouw het graag van op afstand. Ben af en toe wel binnen geweest hoor.
  Ja feestjes, ik vind het vaak zo moeilijk kiezen en al zeggen ze Het leven is een groot feest, toch geldt voor mij helaas, het kan niet altijd feest zijn.

 221. Aad Verbaast 22 november 2008 om 00:27

  Sprakeloos: het was een prachtig feestje.. zo goed bevallen dat ik alweer met een ander fesstje bezig ben. Eeen ander fesstje. Ook over dat het niet altijd feest is.. (had ik hethierboven ook al een beetje over trouwens 🙂
  Leuk dat je nog even kwam ‘meevegen’!

 222. Martin Broek 23 november 2008 om 11:42

  Ben benieuwd. Het lijken wel feestjes uit een andere cultuur. Je neemt er gewoon de tijd voor.

 223. Aad Verbaast 23 november 2008 om 17:35

  @Martin: "je neemt er gewoon de tijd voor": altijd een goed weg om die te bewandelen! 🙂

 224. Ingrid van den Bergh 25 februari 2009 om 11:45

  Hee, aad, bij jou ook zoete koek op het menu. dan had IK eigenlijk zoete broodjes moeten nemen. Weet je, ik ga ze er nog even bijschrijven in mijn blog.
  Geef mij zo’n feestje, waar wereldproblemen worden opgelost.
  Welke muziek draaide je?
  Conclusie na lezen: alle feestjes lijken op elkaar;-))

 225. Aad Verbaast 25 februari 2009 om 14:27

  Ik was blij verrast toen ik zag dat je ook het woord feestje gebruikte in je laatste blog. Zo herkenbaar!! :-))
  Muziek? Alle muziek die als muziek in de oren klinkt..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: