Aad Verbaast

te gek voor woorden eigenlijk

Mijn rondje langs vluchtelingenkampen..

honderdduizenden mensen trekken de grenzen over. in alle haast, vluchtend, op zoek naar een plekje buiten de vertrouwde eigen woonomgeving.

Op overvolle stukjes vreemd land waar nog net een plaatsje gevonden moet worden. Stress van de lange en vermoeiende reis over overvolle wegen, ook vol met vluchtelingen.
Geperst tussen onbekende buren met hetzelfde lot. De touwtjes die het verbleekte doek overeind moeten houden kruisen de touwtjes van de mensen die ook hier hun toevlucht gezocht hebben.

Links en rechts trachten de onwennige bewoners op een inmiddels zwart geblakerd bakje gevuld met wat houtskool een ongebalanceerde hap te bereiden. Het eten inmiddels net zo verbrand als de schamel en armoedig deels ontklede lijven, die wezenloos naar die bak staren. De vrouwen zoeken hongerend en afwachtend de weinige schaduwplekken op.

Veelal worden de dagen al ‘kampzittend’ doorgebracht.
Niet vergeten om brood te vragen voor de morgen, zeg de vrouw nog, net voordat zij op een stinkend gat in de grond, het brood van gisteren gaat lozen, over de verse sporen van de voorgangers.
Op weg een wasje te doen in verzamelbakken, in de rij bij één van de weinige wasplaatsen die het kamp kent.
Water haal je bij enkele centrale kranen. Nog met een bordje erop: drinkbaar (in de lokale taal). Maar er zit wel een luchtje aan.

In de avond een plotselinge heftige onweersbui. Sissend doven de vuurtjes. Het terrein staat blank. In paniek worden met beperkte middelen geultjes gegraven om de schade te beperken. Niet bestand tegen de heftige windvlagen gaan de eerste afdakjes tegen de vlakte. Bezorgd worden te vroeg de inmiddels klamme lappen opgezocht.
Hopend dat dit snel voorbij zal zijn. Hopend op de omslag.

Wat is dat toch, dat zoveel mensen in de zomer vrijwillig de campings intrekken?

Wat is dat toch, dat zoveel mensen het hele jaar onvrijwillig in vluchtelingenkampen moeten zitten?
Solidariteit? Ook eens willen meemaken hoe dat voelt?

Onwaarschijnlijk: die honderdduizenden westerlingen komen thuis, en zeggen dan: ik heb een heerlijke vakantie gehad!

Maar waar vluchten ze dan wel voor? En waar zijn ze naar op zoek wat ze thuis moeten missen?

Foto: Red een kind

145 Reacties op “Mijn rondje langs vluchtelingenkampen..

 1. Cats 6 juli 2008 om 18:16

  Aad. Kamperen is creperen, volgens een gezegde.
  Zoals jij treffend hebt beschreven zelfs in- en in triest.
  Dan liever:
  Oost west thuis best.
  Hoop toch wel dat de rest van jouw/jullie Europese rondreis er heel anders uitzag! Maar dat zal vast wel want: bestemming van vakantie is ook een keuze.

 2. Ramirezi 6 juli 2008 om 18:26

  Haha, ik had al geen zin om te gaan, nu helemaal niet meer (maarja, de kinderen willen wel naar Frankrijk…)…

 3. Aad Verbaast 6 juli 2008 om 18:27

  @Cats.. in het voorseizoen zijn deze kampementen nog leefbaar.. Éen van de redenen waarom het voorseizoen de voorkeur verdient..
  Thuis: alles onder handbereik, zeggen ze hier.
  Blijft de vraag: waarom gaan toch zovelen er voor..

 4. Aad Verbaast 6 juli 2008 om 18:29

  @Ramirezi: nu een goed excuus gevonden toch??
  Maar als de grote bio-blogger een tip voor je: de natuurcampings.. Daar staat ‘geen hond’.. de gemiddelde ‘vluchteling’ maalt immers niet om de natuur.. 🙂

 5. Karin 6 juli 2008 om 21:45

  Dat is reizen!
  Maarre een camping zoals jij die hier beschrijft ben ik nog nooit tegen gekomen. In Schotland valt het nog wel mee met de drukte. Het gros van de kampeerders is veel te bang voor regen en gaan naar het Zuiden. Moeten ze vooral doen.
  Om antwoord te geven wat ik thuis mis? Wat dacht je van dit http://s15.photobucket.com/albums/a377/KarinvanVliet/2005%20Schotland/?action=view&current=P8224186.jpg?
  En http://s15.photobucket.com/albums/a377/KarinvanVliet/2007%20Schotland/?action=view&current=IMG_1001.jpg?
  Mensen die altijd thuis willen blijven vind ik vreselijk saai.Reactie is geredigeerd

 6. Cathy 6 juli 2008 om 21:45

  @Aad.
  Ik heb wel hele mooie herinneringen aan de kampeer- en zeilvakanties in Friesland. Ook nog de surfplanken mee, maar ja….. dan ben je jong en eh….
  Natuurlijk is het creperen als pa en ma de hele week werken, snel de koffers moeten pakken, twee dagen reizen, twee jengelende kinderen op de achterbank, het liefst nog gedurende de nacht doorrijden en dan bij aankomst nog te tent moeten opzetten. Wie verzint dit?
  Weet je dat de meeste echtscheidingen worden aangevraagd na zo’n vakantie?

 7. Aad Verbaast 6 juli 2008 om 22:31

  @Karin: Loch Lomond en Loch Broom geven je niet de verkeerdste uitzichten vanuit de tent zie ik, en ik neem onmiddellijk aan dat je thuis niet een dergelijk uitzicht hebt..
  Uiteraard kan ik aan die foto’s niet zien wat er aan de andere kant te zien is.. 🙂

 8. Aad Verbaast 6 juli 2008 om 22:33

  @Cathy: je geeft en goed beeld, van de (mogelijke) verschrikkingen van het alom gewaardeerde vakantievieren..
  Wist je dat er een sterke stijging van hartaanvallen is in vakanties in het hoogseizoen.. Ook niet verwonderlijk, zoveel stress heb je nog nooit bij elkaar gezien.. :-))

 9. Aad Verbaast 6 juli 2008 om 22:53

  Waar blijf je voor thuis?? Nou bijvoorbeeld voor die zinderende finale van Wimbledon natuurlijk.. Nog nooit zo’n spannende finale gezien, en ik kijk al decaden.. Ik zit hier nog met kloppend hart..
  Kan uiteraard inmiddels ook op de camping.. de schotel heeft zijn intrede gedaan en is één van de eerste attributen die met behulp van moeder de vrouw wordt ‘ingeregeld’.. Om dan vervolgens onmiddellijk de sleurhut in te gaan om er nooit meer uit te komen.. Dan voel je je immers gewoon weer thuis.. 🙂
  Leuke vakantie gehad? Ja, niets gemist!! (van de buis..)

 10. Klaverblad 7 juli 2008 om 00:30

  Altijd een merkwaardig fenomeen gevonden, dat mensen die het hele jaar gewerkt hebben en hard aan vakantie toe zijn het drukke vakantieverkeer ingaan en op hooguit 100m2 vrijwillig drie tot vier weken boven op elkaar gaan zitten.

 11. Aad Verbaast 7 juli 2008 om 01:03

  @Klaverblad: op 100m2?? ik heb wel van die kampen gezien waar de omlijnde stukjes waar men mocht staan minderdan de helft daarvan waren.. wegwezen dus.. 🙂
  Inderdaad: een vreemd fenomeen.. ik heb nog meerdere vreemde fenomenen gezien.. misschien schrijf ik daar nog wel eens over..

 12. willem jan van der woude 7 juli 2008 om 04:18

  dag iedereen, heb zojuist de laatste gasten op de laatste nachtvlucht naar schiphol gezet, terug naar afrika waar de campings welig verkommeren.
  ik ga met nozemientje een paar dagen op zoek naar de stilte. De Herrmansweg aflopen, waar Claudius een pak op zijn donder kreeg.
  Slapen in de open lucht of schuilhutten.
  Nozemien haar kluifje, ik mijn slaapzak. alleen gaat de mobiel mee. je kan je enkel verzwikken per slot van rekening.
  Het water putten we met z’n 2-en uit de vele bronnen.
  De rugzak is ingepakt. Nu nog 6 uur slapen.
  waar lukt dat op een camping of vluchtelingenkamp?

 13. PACO PAINTER 7 juli 2008 om 09:29

  Praat me er niet over

 14. Aad Verbaast 7 juli 2008 om 09:52

  @WJvdW: een nieuw fenomeen heb je bij deze geïntroduceerd: het tweepersoonsvluchtelingenkamp waar honden nog worden toegestaan.
  @Paco Painter: ik praat er niet meer over, en beperk me slechts tot schrijven 🙂

 15. Cats 7 juli 2008 om 10:52

  Aad, zo te merken is dan "de buis" het middelpunt van het universum". Kun je- Kan men- sorry, net zo goed thuis bij de soms treurige buis gaan zitten. Ooit in het grijze verleden eens een caravanvakantie beleefd, met de toen nog jonge kinderen, naar Italie. Het viel me op dat de buren op de campings overal met je willen klaverjassen of zo, ìn de caravan nota bene. Zonde toch om het buitenleven te missen..
  Ben benieuwd naar je volgende vakantieaflevering…

 16. Cats 7 juli 2008 om 10:55

  @ willem jan. Sportief zo`n voettocht. Maar niet naar Rome… Hopenlijk is Nozemientje getraind op afstanden lopen. Anders krijgt ze versleten kussentjes onder haar pootjes.
  Hals und Beinbruch gewenst, maar niet letterlijk natuurlijk.

 17. Aad Verbaast 7 juli 2008 om 11:16

  @Cats.. we waren dit jaar voor het eerst met een sleurhutje onderweg.. een oudje van 20 jaar.. ons ‘kipje’ met hefdak.. ons bed op wielen..
  In het voorjaar valt het allemaal wel mee, ten opzichte van wat ik hierboven beschrijf.. de kampen zitten nog niet vol gelukkig.
  En al ‘kampzittend’ heb ik me wel lekker zitten verbazen over de individuele en onderscheidenlijke beleving van mensen wat vakantievieren is.. 🙂
  Over de buis: mijn wijze vader had het altijd over "het venster op de wereld", en zo gebruikte hij dat ding ook..
  Ik vond dat een mooie uitspraak van hem.. want hij had gelijk. Afhankelijk van hoe je dat gebruikt, en waar je naar kijkt wordt er immers in de hersenen een (vertekend) beeld van de wereld gevormd.. Een perceptie dus meer.. En dat zie je dan ook om je heen kijkend..Reactie is geredigeerd

 18. jan bouma 7 juli 2008 om 11:44

  @Aad
  Toch nog even over mijn "kampervaringen" verteld. Daarvoor gaan we terug naar een heel ver verleden; ’t zal rond de aanvang van de jaren ’60 geweest zijn.. – ja, ik ben inmiddels een oude man – dat ik en een paar vrienden gingen "kamperen" in het toen nog verre "buitenland" en… dat was toen voor ons… Valkenburg!
  We hadden onze opgevoerde brommers op de trein gezet, de meeste haalden wel 80 a 90 Km/uur, en gingen Valkenburg onveilig maken als nozem; de oude tijd! Enfin.. Oh ja.. een vriend van me is toen met snelheden van ver boven de 100 Km/uur de Cauberg naar beneden gereden, althans dat trachtte hij, maar is toen uit de bocht gevlogen; hijzelf mankeerde gelukkig niks maar de brommer was volledig in puin… Eh.. waar was ik nou? De camping.
  We hadden een tent tussen andere tenten met veel leeftijdgenoten onder elkaar. Een zinderende toestand want ook toen waren de meisjes ons welgezind. Ik herinner me dat we ze simpel onze tent binnentrokken door ze aan hun voeten te pakken als ze aan de zijkant van onze tent stonden. Tot ons aller vermaak. Dus ik heb goede jeugdherinneringen aan mijn kampervaringen. Zomaar wat..
  ps
  zag dat je een polemische bijdrage van jezelf hebt verwijderd op je vorige blog inzake @Bondon. Gelijk heb je..; laat maar..

 19. Aad Verbaast 7 juli 2008 om 11:50

  @Jan: een fraaie persoonlijke ontboezeming van je uit de oude doos!!
  Ik moest wel lachen om met name de zin: "want ook toen waren de meisjes ons welgezind."
  Gelukkig dat dat nog steeds zo is 🙂
  "zag dat je een polemische bijdrage van jezelf hebt verwijderd op je vorige blog inzake @Bondon. Gelijk heb je..; laat maar.."
  Ik heb niets verwijderd hoor, zeker niet van mezelf!!
  Ik verwijder nooit iets, behalve op verzoek van de schrijver zelf, en/of als de privacy van iemand wordt geschonden..
  Beide was niet het geval.. Dus: nog even beter zoeken..
  Verder: ik heb nog geen antwoord gezien (hierboven) op de vraag die ik stelde in de blog:
  "Maar waar vluchten ze dan wel voor? En waar zijn ze naar op zoek wat ze thuis moeten missen?"
  Jij hebt daar ongetwijfeld ook een antwoord op!

 20. Zilvertje 7 juli 2008 om 11:53

  Mensen op de vlucht, dat is heel erg, daar heb ik het soms heel moeilijk mee en ook hoe wij ze in Nederland behandelen.
  Over vakantie, dat is een heel ander ding, mensen die keihard werken, leven naar die tijd toe, maar beleven niet altijd slim hun vakantie, ze gaan van de drukte soms een stresstijd tegemoet, vliegtuig halen, in de file, echtgenoot en kinderen op je lip, uitspattingen, mensen komen soms zeer vermoeid terug soms ook met ernstige psychische problemen, daar zijn teams voor die mensen terughalen, sommige collegae van mij halen ook mensen terug. Het is de kunst om een vakantie te kiezen, die bij je past, die echt ontspant en soms is dat gewoon thuis, is ook beter voor het milieu. En de vluchtelingen, oh, wat is dat toch een moeilijk probleem, ik vind wij moeten gewoon altijd helpen, wij willen ook hulp in geval van nood. Fijne dag! ( Oh, ja, kamperen op de juiste manier is dat vertrouwde oergevoel weer terugkrijgen, een met de natuur, zalig )

 21. Cats 7 juli 2008 om 12:01

  @Aad, je hebt Kip`s leverworst en Kip- caravans, dàt is bekend. Maar ik heb echt al die tijd gedacht dat je met een comfortabele camper door Europa hebt getoerd. Twee maanden lang met een caravan grote afstanden afleggen?
  Dat verbaast mij wel..

 22. Aad Verbaast 7 juli 2008 om 12:03

  @Zilvertje, een mooie en terechte en kloppende analyse van het hele vakantieleven zilvertje!!

 23. Aad Verbaast 7 juli 2008 om 12:08

  @Cats: grappig dat je dat dacht (van die camper). Wel over gedacht.. maar niet gedaan. Als je gaat kamperen en vanuit een plekje wat wil gaan rondkijken (wat we graag doen), moet je elke keer je hele hebben en houden meenemen..
  Leek ons niet zo handig..
  En verre reizen met zo’n ding: ach, als je de tijd hebt, is met een slakkengangetje van 80 het wel heel ontspannen rijden.. Je hoeft nooit iemand in te halen, en dus alleen te zorgen dat je nergens tegen op botst.. een nieuwe ervaring en al een begin met (nog) verdere onthaasting.
  Wel goed bevallen dus 🙂

 24. Cats 7 juli 2008 om 12:27

  Aansluitend op Zilvertje`s reactie: Ik las bij Mo dacht ik…moet ik even weer opzoeken.. iets over een herdenkingsbijeenkomst in Kamp Vugt met daarbij een video van Gerard van Maasakkers(die ik in het verre verleden eens geinterviewd heb toen hij nog een blonde krullebol had inplaats van de huidige gladgeschoren schedel).
  Het lied dat hij zingt voor de prominente aanwezigen heet: "Wat zodde(zoude) gij dan doen"…?
  Ik vind het heel aangrijpend!

 25. Aad Verbaast 7 juli 2008 om 12:38

  @Cats: het was een blog van Luna/Lunatic.. van een paar dagen geleden.. Inderdaad heel indrukwekkend!!
  De onmacht spreekt van alle kanten.. Laat het nooit meer gebeuren, en het gebeurd toch nog dagelijks op te vele plekken op deze aarde..
  Waarom toch?Reactie is geredigeerd

 26. rubio 7 juli 2008 om 12:54

  Aad; Aardappels koken in ‘je’ voortent en ‘je’ was ophangen in het zonnetje is toch veel leuker als in je doorzonwoninkje….eens per jaar? ‘k Snap ook niet waar die mensen in Darfour zo over zeiken…..

 27. Cats 7 juli 2008 om 13:49

  Aad, bedankt dat jij `t nog wist te vermelden dat men de video bij Luna/ Lunatic kon vinden. Wat er mens ook al virtueel rond kan toeren… Ik kon het niet terug vinden.
  Terugkomend op jouw caravanavontuurlijke vakantie: alles is perceptie, is een citaat van jou. Mijn perceptie was dat je echt tienduizenden kilometers ging afleggen, vandaar die- verkeerde- perceptie van mij.
  Hoewel…zelfs met een gangetje van 80 kmh is het toch een hele toer. Letterlijk en figuurlijk.
  dit is natuurlijk een niet direct impertinente maar wel implicitie vraag om ietsje meer. Mag het ietsje meer wezen? :))
  Sorry, het is meer als joke dan als "uithoren" bedoeld, dat moge blijken. Ik neem aan dat er een reisverslag komt met eventueel foto`s ???
  Voorts over jouw verhaal hierboven: ik vind het een treffende vergelijking.

 28. Cats 7 juli 2008 om 13:55

  @Rubio, hallo! Ik heb je voordien vaker in Aad`s kroeg zien reageren, maar je bent ook weer terug zie ik.
  Jouw humor is heel apart. Liever in een voortent dan in een doorzonwoninkje? Ja, liever het eerste dus…

 29. jan bouma 7 juli 2008 om 14:48

  @Aad
  Je opmerking ‘hierover heb ik je nog niet gehoord’: als volgt:
  == Verder: ik heb nog geen antwoord gezien (hierboven) op de vraag die ik stelde in de blog:
  "Maar waar vluchten ze dan wel voor? En waar zijn ze naar op zoek wat ze thuis moeten missen?" ==
  kan wellicht beantwoord worden door te verwijzen naar het tredmolengedrag. Men meent nu eenmaal, door gewenning, dat "er elk jaar vakantie moet worden gehouden ondanks de ontberingen die dat met zich meebrengt.."
  Zoiets dus. Maar de mensen zeggen dan (want ik heb dit al eerder opgemerkt; wat is daar nou toch lolligs aan?) of verwijten je: "Ja, jij leeft als God in Frankrijk all the time maar wij zitten het hele jaar op ’n flatje ergens 6-hoog.. en we willen dat ontvluchten. Ziedaar ons belang "om vakantie te houden!"
  Dan ben ik toch niet geheel overtuigd door hun argumentatie maar ga er dan maar niet verder op in. Dus: mijn antwoord luidt: "tredmolengedrag" idem elk ander consumptiepatroon dient te worden beschouwd.
  Vraag:
  een zelfrijdende camper is toch handiger hoor dan een sleurhut mee te slepen..; ik bedoel als je de ontberingen van "het vakantiewezen" dan toch aan wilt gaan.., minimaliseer ze dan..
  groet! jb

 30. rubio 7 juli 2008 om 15:04

  Hoi Cats, ik ben idd een paar keer wezen ‘kijken’ en ff stilletjes in het rond gekeken als nieuwe klant. Vond/vind het wel aardig hier echter moest helaas vernemen dat de waard met vakantie was dus heb me ff gedeisd gehouden..als je begrijpt wat ik bedoel..! Overigens prettig (nader) met je kennis gemaakt te hebben en neem graag nog eens vaker plaats naast je aan de toog.
  Gr. rubio
  PS wbt die humor. Kan als ex-Jordanees (020)bij tijd en wijle wel eens cynisch zijn, echter bij lange na niet altìjd een pragmaticus..

 31. Aad Verbaast 7 juli 2008 om 15:09

  @Rubio: natuurlijk is dat veel leuker. Ook veel leuker is de boeren, de scheten en de ruzies van alle buren in de ruime omgeving te kunnen horen. Kom daar maar eens om in de doorzonwoning: dar weet men veelal niet eens wie de buren zijn immers..

 32. Aad Verbaast 7 juli 2008 om 15:17

  @Cats: een tip voor je als je een keer wat terug wilt vinden: boven helemaal rechts in de blauwe balk (op elke blog en de voorpagina’s, staat rechts een leeg vakje.. daar kun je een woord intikken, en dan vervolgens (rechts daar weer van) zoeken op "alle blogs" of "op personen"..
  Als je daar intikt "Vught" in de selectie "alle blogs" dan komt ie zo naar boven..
  Goed werkend hulpmiddel.. Mijn geheugen ligt inmiddels voor een groot deel buiten mijn hersenen gelukkig.. Ik hou wel van opgeruimd 🙂
  Dus: ik zou zeggen probeer het even. Dan raak je zelden iets kwijt..
  Verder je verhaal over de vakantie.. Ik weet niet of de lezers hier erg zitten te wachten op mijn reisverhaal met foto’s nog wel.. Om eerlijk te zijn: ik lees die ook nauwelijks van anderen..
  Ik denk wel dat er nog wel wat blogjes komen geïnspireerd op indrukken die ik gekregen heb tijdens de reis.. Zoals deze blog.. Impliciete verhaaltjes dus..
  En "uithoren" mag hoor 🙂 vragen staat vrij.. antwoorden ook!!

 33. eva 7 juli 2008 om 15:20

  Het eeuwenoude vraagstuk!
  Als ze er voor betaald werden
  zouden ze het niet doen!
  Stel je voor zeg!
  K(r)amperen als arbeid.
  En op vakantie naar kantoor!
  Heerlijk.
  Mensen zijn rare wezens!
  gr eva

 34. Aad Verbaast 7 juli 2008 om 15:24

  @Jan: ik denk dat er inderdaad een grote tredmolen-factor in zit, dus daar kan ik je goed volgen.. Dus dan toch maar petje af dat mensen, de prijs betalend om "erbij te horen" zich zulke grote ontberingen willen getroosten 🙂
  Over de camper… doet me ineens denken aan de krantenartikelen over die bekenden bouw-klokkenluider.. Heel Nederland (bealve de regering en het OM) vinden het zo zielig dat de man inmiddels in een camper moet wonen..
  Dezelfde mensen lenen zich een breuk om een camper aan te schaffen (de buurman had dat ook gedaan immers..)om die 49 weken in een stalling te zetten en drie weken mee op vakantie te gaan staan..
  Een camperbuurman vroeg mij of ik wat yoghurt wilde meenemen als ik dan toch naar de winkel ging in het dorp.. anders moest hij de hele camper (met schotel en luifel) demonteren, en was bang dat hij dan zijn mooie plekje bezet zou terugvinden als hij weer terug kwam..
  Ja, ja.. hele nieuwe zorgen met zo’n ding 🙂

 35. Aad Verbaast 7 juli 2008 om 15:32

  @Eva: een leuke omdraaiing maak je daar!! Ik denk dat je nog gelijk hebt ook 🙂
  Ik kwam een Canadees tegen op een vouwfiets.. zat in de stromende regen onder een plastic tas.. Had net door de bossen en de bergen dwars door de velden toch nog die camping (in de natuur) bereikt.. dwars door de bossen, want hij was de weg letterlijk kwijt omdat de gps (die hij wel bij zich had) nou eenmaal aangaf dat de camping in een gebied lag zonder wegen.. Overigens waren de GPS coordinaten ook nog eens niet corect.. wat uiteraard de zoektot er niet makkelijker op maakte..
  Toen ik tegen hem zei: ga toch lekker onder een van die afdakjes zitten, of hier onder mijn luifeltje zei hij: laat maar, ik zit te genieten van de regenbuien..
  Tja, een echte die-hard..
  Drie weken vanuit Canada op een vouwfiets door Toscane rossen.. Petje af? Wat zou hij zeggen als hij terug komt??
  Heerlijke vakantie, helemaal tot rust gekomen..
  Of: ergens was er kortsluiting in mijn hersenpan.. eens maar nooit meer, blij dat ik weer gewoon mag gaan werken..

 36. Cats 7 juli 2008 om 15:38

  Rubio, Mokumse geinponem(?) waar de Amsterdamse humor nooit verloren gaat, zolang de lepel in de brijpot staat. Hatsjee!! Bij ons, in de Jordaan, en van je hela hola, hupfalderee…
  Vat het s.t.p. juist op want is ook zo bedoeld.
  Ik dacht misschien dat de kroeg er ongeveer zo als een Jordaanse kroeg uit zou zien. Met tante Leen enzo.
  "Als U begrijpt wat ik bedoel".. dat zei heer Ollie B. Bommel toch altijd tegen Tom Poes?
  En dan zei Tom Cat (ja toch, want Tom is een jongensnaam), "Ja, heer Bommel, ik begrijp U wel".
  O ja, neem een drankje van mij als je daar aan de bar zit. Ik zal bij Aad afrekenen.Reactie is geredigeerd

 37. Cats 7 juli 2008 om 15:39

  @Aad, tegenwoordig nemen de mensen met camper of caravansleurhut toch meestal een stel(vouw)fietsen mee?

 38. Aad Verbaast 7 juli 2008 om 15:47

  @Cats: klopt, ik ook overigens (gevouwen)..
  In Amerika (tja waar anders) zie je zelfs achter de camper van monstrueuze afmetingen, nog vaak een auto op beugels (zoals de sleepdiensten die hebben) met een ruime middenklasser er op..
  Tja, je wilt wel de natuur in als een echte ontdekkingsreiziger, maar niet van de lucht leven natuurlijk..
  Hier zie je (de moderne generatie) campers, met een enorme deur (manshoog inmiddels) waar je zo twee scooters in kan duwen, en nog drie mud aardappelen en voedselvoorraden genoeg om een kernaanval te overleven.
  Trots kan thuis worden verteld (echt gebeurd..): we zijn met zijn zessen drie weken op vakantie geweest en we hebben nóg eten over.. Niets hoeven kopen..
  Couleur locale opsnuiven.. 🙂
  P.S.: dat drankje wat je aanbiedt, krijg je van mij hoor, neem er zelf ook een (of meer)..Reactie is geredigeerd

 39. rubio 7 juli 2008 om 16:05

  Cats maak je geen zorgen, ben en blijf een geboren en getogen ex-Mokummer die ‘alles’ en ‘iedereen’ verstaat… Woon nu direct aan de Vecht dus heb m’n camper inmiddels ‘weggedaan’/’weg’ kunnen doen. Altijd vakantie, ’s winters schaatsen (hoewel?) en ’s zomers zwemmen zo vanuit de tuin. Ja, realiseer me, ik ben een bevoorrecht mens.. Niks geen ‘BNers’ meer op de camping: "He, buurmannetje…koffiieee..?"

 40. Aad Verbaast 7 juli 2008 om 16:52

  @Rubio: niet verkeerd direct aan de Vecht.. Woonboot of huis(je) en uiteraard één van de grootste ergernissen van de vechtbewoners, als de bootgasten te hard door die Vecht scheuren..

 41. Cats 7 juli 2008 om 17:29

  @Aad, goede informatie over het camperleven is nooit weg, dus dank. Dat gedoe met die aardappelen snap ik niet. Voer over na de reis? Wellicht verrotte aardappels die dan moeten worden weggegooid. Niet slim soort bezuinigingen toch, dat gesleep met te veel ballast?
  Amerikanen zijn door de band genomen niet voor niets veel te dik.
  Zo`n origamifiets mee is dan een beter idee!
  Bedankt voor het drankje. Ik houd het bij eentje Aad. Moet nog rijden en ben bovendien geen drankorgel of zuipschuit (excusez le môt maar `t is ook zo`n lachwekkend woord) en, al doet het `t tegendeel vermoeden: ook al niet van de blauwe knoop. :))
  A la votre dus,zum Wohl, salute, lechaim, ofwel proost!!Reactie is geredigeerd

 42. Aad Verbaast 7 juli 2008 om 17:45

  @Cats in het kader: nooit te beroerd om iets verder toe te lichten (érpels – op zijn Brabants), het volgende.
  Het valt me altijd op dat veel Nederlanders in het buitenland erg verknocht zijn aan het eigen voedsel. Verder blijven ze last houden van de aloude armoedeangsten..
  Dus worden er bij de Lidl, Aldi etc. grote voorraden Bintjes dan wel Maltesers ingeslagen en het nodige blikvoer.. Dat alles in het kader van: dan weet je teninste wat je eet..
  Bij terugkomst grote trots: we hadden alles meegenomen, en we hebben zelfs over!!
  Kinderen op de heenweg hoog zittend (op die zak aardappelen en een rijtje blikvoer) met het grote voordeel dat de bijrijder nog makkelijker naar achter kan meppen en raken, hard roepend: en nu houden jullie op, anders is het afgelopen met de dvd’s!!
  Ook een typisch Nederlandse eigenschap.. Kijk al rijden en inhalend een Nederlandse vakantieauto ‘in’.. 70% kans dat minimaal één van de inzittenden zit te malen op meegenomen bolletjes danwel krentebollen met kaas, danwel pindakaas.. Geen nummerbord nodig.. je herkent ze zo.. 🙂

 43. willem jan van der woude 7 juli 2008 om 17:56

  @allen.
  het verbaast me dat zoveel mensen NIET op vakantie zijn en het bezoekersaantal toeneemt.
  Wilde ik met Nozemien een openlucht driedaagse houden, maar wat er uit die openlucht naar beneden kwam……..
  Wel 15 km gelopen, arme nozemien tot op het vel doorweekt. De föhn er op, ligt nu met volle maag uit te buiken. Scheelt waarschijnlijk een longontsteking.
  Nu maar eens op`de regenradar kijken hoe de komende 14 dagen er uit gaan zien.
  @rubio. de gulden draak was nog bij Ome Ko. Niet verkeerd aan de Vecht wonen. Mis je Mokum niet? Het Jordaan festval schijnt er aan te komen.
  Wilde een foto van de draak op mjn weblog zetten, maar de duitse variant van mijn JPG programma spoort niet met de Volkskrant.
  En mijn computerdokter uit het durrup zit aan het Gardameer. Waarschijnlijk zijn voorruit laten vervangen, als ik de berichten lees.
  Leuk toch, al die vakantie’s?
  @Aad, geef de kroeg een rondje en ik graag een Cuba Libre met veel ijs. Cola Light, s.v.p. Oh, ja, en vijf porties bitterballen. Eerlijk op de vijf schoteltjes verdelen over de bar.
  En geef Nozem een hondekoeje!
  Heerlijk, ik ben weer thuis……

 44. willem jan van der woude 7 juli 2008 om 18:23

  @cats. Meestal zei Tom Poes toch ‘Hm’ Hij was heel slim, meestal zei hij niet veel, maar DEED iets.
  En als hij iets zei was het meestal niet in de vragende vorm, behalve frequent *Hebt u heer Olivier gezien?*
  @bouma, we kunnen elkaar weer (een beetje) in de haren vliegen. nu naar het weer kijken. ik houd mijn hart vast.

 45. rubio 7 juli 2008 om 18:29

  Aad, een woonark midden in de natuur, wijlen Mary Dresselhuijs was m’n buuffie (’s zomers), nu haar dochters Merel en Petra en kleinkids die er nu om de beurt hun 2e ‘onderkomen’ hebben. Samen hebben we wel eens onze vuisten gebald tegen hard varende ‘watersporters’.
  Willem Jan, denk dat ik je boot wel ken. Je hebt hem wel eens omschreven en als waterbewoner raak je getraind in het herkennen van schepen. De sate wel eens geprobeerd bij Ome Ko? Een aanrader. Kom eigenlijk alleen nog maar in Ams als ik er ècht zijn moet, de èchte gezelligheid (zoals de geboren Mokummer het nog immer pleegt te noemen) is helaas niet meer..Neemt niet weg dat het Holland Festival nooit wordt overgeslagen. Aad proost! namens WJ en een aai voor Nozempie! (zo gaat zo’n beessie heten in die mooie en die fijne Jordaan)

 46. Aad Verbaast 7 juli 2008 om 18:30

  @WJvdW: die foto van de gulden draak daar was ik benieuwd naar.. maar nergens een foto te bekennen inderdaad.. of was het een foto tussen het (inmiddels vrijwel weggesmolten) Noorpoolijs, vlak nadat je de gulden draak had witgespoten, en de kapitein ook in zijn hagelwitte pak trots op de plecht stond?
  Cbran Libre.. Ik herinner me (als we toch met vakantieverhalen bezig zijn) dat toentertijd (ik spreek over 30 jaar geleden) een liter rum goedkoper was dan een liter cola.
  Ik heb me zelden zo vrij gevoeld.. daar kan Cuba nog een puntje aan zuigen, daar ook nooit meer vrij geweest sinds die tijd.
  Bitterballen: speciaal, musterd, zalf, leeggelopen (alleen het krokante korstje..), of gerookt…
  Ja, ja, de kroeg is sinds het rookverbod er op gespitst de klanten binnen te houden door een verhoogde klantwaakzaamheid en bredere kaart..
  Met name de gerookte gerechten lopen sterk boven verwachting.
  Zalmpje??Reactie is geredigeerd

 47. Aad Verbaast 7 juli 2008 om 18:34

  @Rubio: is ome Ko dat café aan de overkant bij Weesp aan de vecht (vlak voor de brug)??
  Ik heb half Nederland daar naar toe gestuurd omdat ik vond dat langs de Vecht daar de allerbeste saté wordt bereid.. Maar, ik ben slecht in namen.
  Goede herinneringen aan de Vecht.. :-)Reactie is geredigeerd

 48. Rubio 7 juli 2008 om 19:12

  Aad; Ome Ko is een van oudsher beroemde (heel vroeger beruchte) kroeg in Muiden op de andere hoek van het bij jou ook wellicht bekende Graaf Floris. Het tentje dat jij noemt woon ik idd schuin tegenover (heette vroeger de Bierhut, jaja ik hoefde alleen maar het bootje te pakken,geen blaas- en bloedproefjes dus!) is nu een Thais ‘restaurant’. Hou van Thais eten maar dit is qua kwaliteit geen aanrader. Wel leuk om een biertje c/q wijntje te drinken.

 49. Aad Verbaast 7 juli 2008 om 19:40

  @Rubio.. nu je het zegt, ok.. Veel gezeten daar aan de sluis (uiteraard ken ik Floris.. dezelfde eigenaar heeft ook wel een leuk restaurant overigens in de haven van Huizen), geweldige terrasjes en altijd leuk om de heren bootvaarders (veelal met kapiteinspet) de vrouwen flink onder te schelden dat ze niet goed de trossen omgooien, terwijl ze zelf de slechtste stuurlui aan boord zijn.. De vrouwen zie je dan denken: lul.. jij wou zonodig varen, ik niet, doe dat dan.. Maar houden wijselijk verder hun mond.. Ze moeten per slot van rekening nog een weekje op 10 m2 met elkaar doorbrengen..
  Jammer dat dat Weesper tentje bij de brug over de Vecht inmiddels een thais restaurant is.. nogmaals de saté daar.. hmmm..Reactie is geredigeerd

 50. Rubio 7 juli 2008 om 19:54

  Cats, was je vergeten je te bedanken voor het drankje, sante! Waar zit die verdomde accent egu nou weer..dat heb je nou eenmaal met een keyboard van de Lidl. Spamgetal 0, schiet ook nie op!

 51. Cats 7 juli 2008 om 20:01

  wvdW Is Tom Poes nu een kater of een poes? Voornaam doet vermoeden dat hij/zij een mannetje is en de achternaam een vrouwtje. Dus, is hij of zij slim? "Verzin een list"?
  Hoe kun je iemand in de haren vliegen die ze niet heeft?
  Bitterballen, die moet ik helaas afslaan. Heb er de laatste tijd teveel gehad. Dus geef mijn portie maar aan Fikkie.:))) Is dus een joke hè? Voor weer de overduidelijke duidelijkheid die niets te wensen meer overlaat.
  Er zijn wel hondenregenjassen verkrijgbaar, dan hoeft Nozemien niet meer doorweekt te worden.
  Ome Ko in Muiden, ken ik van vroeger. Mijn broer heeft daar een, eveneens gezamenlijke zeilboot. Gedeelde boot is immers dubbele boot?
  Tenslotte: heeft niemand hier ooit de Gulden Draak gezien???

 52. Rubio 7 juli 2008 om 20:16

  Aad; Doet me denken aan een sketch van Jiskefet, echter zelf ook gezien zittend op het betreffende terras. Een patsertje met een schuit van een miljoentje of 2 staat op het punt de sluis uit te varen. Een wulpse dame in tijgerbikini op de voorplecht. Die vent schelden: kl. tr@t enz, je kent het wel. De dame deed wat ze doen moest, nl de trossen los gooien. ‘De vent’ geeft gas, wetende dat het terras mee zit te ‘genieten’. Krak boem, had ie z’n eigen tros vergeten los te gooien. Je kunt misschien raden wat er gebeurde; het terras vol met oa veel Amsterdammers gaven geen krimp en zonder te lachen…. werd er alleen maar geapplaudiseerd..da’s gein meneer Sonneberg…

 53. Cats 7 juli 2008 om 20:25

  @Rubio, geen nood want er hoeft maar een accent aigu op. Je hebt gelijk. Ik heb geen trema op mijn toetsenbord kunnen vinden tot dusver.Met een nul schiet het juist wel op..weg naar de dubbel 0 seven. The name is Bond, James Bond. En ik schiet naar de Duitse speedboten met een Walther PK…een Belgisch schietijzer dus :))) ijzeren geheugen? Iron Maggie?? Maakt niet uit, agge maor leut het!
  Aad, o ja, het zijn vermoedelijk èrpels met accent grave( niet van het vestingstadje) en ik ben geenszins geboren en getogen Brabants bont maar een Blauwvinger, ha! Floris ken ik ook wel. Van de befaamde vispannetjes..
  Rubio, ook santé! Wat is `wulps`precies=
  O ja, ook voor de verduidelijkende duidelijkheid , als ik kleine, zogenaamde correcties maak, is dat niet bedoeld om te mierencopuleren maar om de Witz te kunnen maken. Anders zou zich iemand mogelijk daar weer onnodig druk om kunnen maken. Zelfspot is mij ook niet vreemd.
  hihahihahiha. En dat is heel andere zalm dan rookworst of katenspek. Je mag de katen niet op het spek binden. Wat zijn katen nu weer…Reactie is geredigeerd

 54. Aad Verbaast 7 juli 2008 om 20:36

  @Rubio: wat dacht je van een overvol terras aldaar die allemaal zitten te wachten op een huurschuit, waarbij detrotse huurders de touwtjes niet in de hand hebben, maar deze vastmaken, om snel even een ijsje naast ome Ko te halen.. terwijl het water uit de sluis loopt..
  Uiteraard de perfecte gelegenhei voor "de wave".. zelden zoveel rode hoofden daar gezien.
  Hotel-de-boot-el..
  Ook een aardige.. die boten die denken dat ze (met de vele bruggen bij de Vecht) er wel onderdoor kunnen… Als je dat maar vaak genoeg doet, gaat het uiteindelijk steeds beter.. 🙂

 55. Aad Verbaast 7 juli 2008 om 20:37

  @Cats: was jij dat die altijd bij Floris die vispannetjes nam? Ze hebben het er nu nog over..
  Kan de zalm even doorkomen.. Vreemde vis overigens.. honderden kilometers zwemmen om te paren en dan voorbestemd zijn om te sterven.
  Da’s nog eens vakantievieren!!
  Eerst Rome zien en dan sterven..
  Die gulden draak nooit gezien nee.. Maar in Muiden kun je wel (aan de overkant) de groene versie er van zien.. tenminste als die niet in den Helder ligt om voor een paar tonnen weer een beetje bijgeschilderd wordt..Reactie is geredigeerd

 56. Rubio 7 juli 2008 om 20:42

  Cats, uh nee m’n Duits is nou eenmaal nooit al te best geweest…Enneh, wel eens een schilderij van Rubens ‘bewonderd’…? Leuk om die verschillen in humor te constateren tussen een Mokummer en een Brabantse of is ze nou een Zwolse….blauwvinger?

 57. Rubio 7 juli 2008 om 20:59

  Aad; Wat dacht je van die palingen, die daar met elkaar overleggen of ze de oversteek naar NL wel zullen nemen. Niet dus, de vissers maar vissen ondanks de hoge brandstofprijzen en wij maar dokken….Welke vissoort is het slimst…? Belspelletje……

 58. Aad Verbaast 7 juli 2008 om 21:12

  @Rubio: die palingen zijn slimmer, zitten overal, gaan dan lekker naar de saragossa zee, en komen dan weer terug.. beetje net als mensen.. Met zijn allen naar Torremolinos, tussen de algen zwemmen in overvolle flats en halve haantjes..
  Welke vis is het slimst? Niet de goudvis, want die heeft immers (wetenschappelijk aangetoond) slechts een geheugen van drie seconden. Waardoor deze overigens nooit op vakantie hoeft: alles is altijd nieuw, zelfs na één keer rondzemmen in zijn kom. Kom er nog maar eens om..
  Of wint die goudvis toch de prijs van de slimste? Er zit wel wat slims in om alles snel te kunnen vergeten.. Scheelt een hoop ellende..

 59. jan bouma 7 juli 2008 om 21:32

  @Aad: 21:12
  "..Zeg, Verbaast.. even onder ons, maarrehh.. die laatste quote van je is wel ’n vondst! Dat goudvissen veel slimmer zijn dan mensen wist ik al heel lang geleden; ik hoor ze immers ook nooit klagen.
  Alleen de palingen sterven wel uit; halen de Saragossa Zee haast al niet meer; en de jonge aal wordt gekweekt; idem de paling die je eet..
  Idem met de zalm, die zoals je weet
  in Noorwegen, Canada en Shetlands (GB) wordt gekweekt! Dus: de goudvis in z’n kom is dom en al thuis. En de rest van de vissen.. daarmee zit het niet pluis; die komen nooit meer thuis!
  Ergens zit er ’n rijm in dit stukje
  maar het klinkt toch ongerijmd.

 60. jan bouma 7 juli 2008 om 21:34

  @Allen
  Had gehoopt dat het de Overijsselse Vecht zou zijn.. maar Muiden is hier ook nog ver van vandaan..

 61. jan bouma 7 juli 2008 om 21:36

  @Cats
  Er staat een vraag voor je open bij Bondon;
  Een antwoord erop zou mij plezieren: cést bon ton.

 62. jan bouma 7 juli 2008 om 21:38

  @wjvdw 18:23
  Hoezo vanwege het weer je in de haren vliegen?
  Kan hier geen chocola van maken; je ziet ze vliegen!

 63. jan bouma 7 juli 2008 om 21:42

  @Allen
  Zo zie ik u morgen weer.
  Alhoewel ik erop mag wijzen
  Dat dit blog ontspoort!
  Het zou dienen te gaan om de
  beantwoording van de vraag:
  Verder: ik heb nog geen antwoord gezien (hierboven) op de vraag die ik stelde in de blog:
  "Maar waar vluchten ze dan wel voor? En waar zijn ze naar op zoek wat ze thuis moeten missen?"
  ———————————————
  Wel.., ik ben genereus gestemd op dit ogenblik. Ik zal u zeggen waarvoor u vlucht.. U meent dat de volgende zandhoop waarin u wilt kijken u een breder en/of ruimer perspectief zal bieden!
  Zo beminde gelovigen; een ietwat verlate preek; tot morgen!Reactie is geredigeerd

 64. Aad Verbaast 7 juli 2008 om 21:49

  @Jan: alweer een blog dat geheel ontspoort..
  Maar toch valt deze nog wel mee.. in alle bespiegelingen die toch ergens rond dat thema vakantie vliegen, komen we zeker aan de beantwoording van die vraag toe.. Langzaam cirkelend en centrerend als een lagedrukgebied rond de kern, die altijd meer rust in zich heeft dan wat er om heen draait.
  Zo maar weer wat filsofische verdraaiingen op de latere avond.
  Het mag even duren, maar dan heb je ook wat.
  Maar ook daar ben jij de ervaringsdeskundige :-)Reactie is geredigeerd

 65. Rubio 7 juli 2008 om 21:53

  De oceaan is gevaarlijk, er zitten haaien..geldt voor alle ‘kleine’ visjes..

 66. Aad Verbaast 7 juli 2008 om 22:04

  @allen, zag ik toch net op de belgische zender in de uitzending van Top Gear een race met een stuk of 6 campers. Een hilarisch fragment en zeer toepasselijk..
  En speciaal voor Cats (die wel van wat luxe houdt meen ik te begrijpen) een camper zo groot als een bus.. met daaronder een platform, waar je zo je sportwagen in kan onder bergen en electrisch naar buiten kan schuiven..Duitse makelij met de naam Performance (WJvdW weet dat natuurlijk zo te vinden op deutsche goegel..)
  Kosten (zonder auto) ongeveer 950.000 euro..
  Waarbij werd gezegd: waauw, you can almost buy a house for that… :-))
  Een toepasselijk uitzending, gezien deze blog..Reactie is geredigeerd

 67. Rubio 7 juli 2008 om 22:28

  Aad en Bouma; Heb in de ‘hippietijd’ in de seventies de halve wereld over gezworven van de Filippijnen tot Marokko en van Mexico tot heel midden en ZO Azie met een rugzakkie. Heb ook heeeel ‘burgelijk’ met een campertje gereisd in EU, so what? Ben nu een goudvis met ‘bagage’ die niet zo nodig meer hoeft..heb het allemaal wel gezien inmiddels..en nu maar wachten met z’n allen op de Meitreya/Messias die nooit komt…

 68. willem jan van der woude 7 juli 2008 om 22:50

  @rubio. die thai ken ik! wat is de wereld toch klein.
  In de ruimste bocht van de vecht. niet veel soeps daar.
  bestelde sate bij ome ko laten gaan. duurde te lang. toen we in de sluis lagen was het nog niet klaar en die houten brug nog onderdoor als ie nog open ging.
  toen maar naar de stamkroeg van midas, er was ligplaats vrij.
  mijn bootsmaat haalde sate, babi pangpang, we hebben een luchtbuks aan boord, en nasi goreng. gebakken rijst leidt tot misverstanden.
  nou, het werd een gedenkwaardige avond met hooghoudt dubbele.
  er was geen vroege vogel te bekennen
  @aad gaarne een moot zalm, gemarineerd in blanchet, geen sla, want dat neutraliseert de werkzame werking van vis, gelardeert met hollandse garnaaltjes, met een beetje rijst en graag een ‘doggy bag’ erbij.
  Wat die cubra libre betreft klopt. inkopen in Kingston voor $1,25, verkopen aan havenarbeiders voor $5,00. 120 literflessen en de dollar stond toen op DFl. 3,60.
  @cats
  iedereen mag de gulden draak zien, maar ik krijg de foto’s niet op mijn blog.
  via outlook expres werkt het wel. dat gedoe op de vk blogs.
  maar er is een oplossing, meerdere trouwens. als er vaardige digibeet is, die dit unieke stuk staal gekopieerd krijgt via outlook expres op aad zijn weblog, is het copy(w)right vrij.
  @bouma, wat denk je ervan?
  @aad, Maak me nu niet lekker. ben net bezig om mijn pensioengelden definitief uit de BV Nederland te halen na 30 jaar trouwe dienst.
  Inclusief het aandeel van die Balkende ezel.
  Ik werk op basis van no pay no cure, or don’t shoot, no chance.

 69. Aad Verbaast 7 juli 2008 om 23:00

  WJvdW: bestelling genoteerd.
  De foto op het blog.. of zoals een IT man altijd zei als er weer werd geroepen: "het werkt weer niet": drie mogelijkheden, hardware probleem, software probleem, of gebruikersprobleem, en 99% van de keren is het een gebruikersprobleem..
  Dus:
  1. de foto mag niet breder zijn dan 550 pixels…
  2. als je een tekst plakt in het blogaanmaakvenser, zie je ook een ‘boompje’ staan boven in de hulpbalk..
  3. daarop klikken.
  4. in nieuw venster, kan je een nieuwe fot0 (bladeren) uploaden.. doen dus.
  5. dan op fotscherm (war alle foto’s staan, die foto aanklikken en dan komt alles goed..
  Wordt wel tijd hoor dat die gulden draak er standaard bij staat.. :-))

 70. Aad Verbaast 7 juli 2008 om 23:03

  @Rubio: Inderdaad: so what.. maar ik herken het zeker!! :-))
  Die messias, daar kan je nog wel even op wachten.. Alhoewel ik ergens las (op een nogal actieve blog de vorige week) dat sommige Jan Bouma al toedichtten, dat hij dacht dat hij het was.. Je weet maar nooit. Per slot van rekening duurde hetook even voordat de wereld in de gaten kreeg (door prima marketing en management overigens) dat de christelijke messias een messias zou zijn geweest. Dan heeft Jan nu al een historisce voorsprong opgebouwd.. Nu nog vasthouden dat momentum (hij is tenslotte al prediker..) :-))Reactie is geredigeerd

 71. willem jan van der woude 7 juli 2008 om 23:11

  ik bedoel natuurlijk
  ‘if Ichen, ikke, I, moi, ani does’nt shoot gaat Den Haag er vandoor met de poet. En heeft Nozempie geen poot meer om op te staan. die krijgt dan nix, nul komma nul, als ik het loodje leg.
  Liever Nozem dan die ezel.

 72. Aad Verbaast 7 juli 2008 om 23:18

  @WJvdW: weet je hoe je moet inloggen?? En hoe je dan ingelogd kan reageren??
  Makkelijk als ik even snel naar jouw schrijfsels wil kijken of de gulden draak er al opstaat bijvoorbeeld.. 🙂
  Klik, klaar.. dus klinkklaar!!

 73. Rubio 8 juli 2008 om 00:57

  Aad; Bouma hoort inmiddels te weten hoe de vork in de steel zit, dhr. R. Shaffy is immers een huisvriend (zie youtube 1e filmpje Villa Mithras). Ergo, ongetwijfeld zullen die twee destijds ‘interessante’ gesprekken hebben gehad over ‘de ideeen’ van Shree Rashnees….

 74. jan bouma 8 juli 2008 om 01:12

  @Rubio
  Ik doe geen mededelingen over m’n gasten..; zou je moeten respecteren.
  @Allen: lees morgen wel wat jullie nog meer te zeggen hadden met soms openlijke dan wel verholen verwijzingen.. Ondertussen repliceerde ik @Joke Mizéé op het blog van @Bondon. Dus diegene die nog niet wil gaan slapen en even "bij de les" wil zijn: zie aldaar het laatste.
  Tot later ook hier op dit blog..

 75. Rubio 8 juli 2008 om 01:18

  Bouma; Mild gereageerd in deze zoals het hoort.. en respecteer het dan ook. Excusez..!

 76. willem jan van der woude 8 juli 2008 om 03:04

  de slimste vis ter wereld verstopt zich in een duikboot. 2-in-1. terug waar ie vandaan kwam. Jonas is er niets bij.
  @rubio. die raaskal van een Bagwhan is inmiddels in het Nirwana en de Rolls Royces zijn verkocht om de puinhoop af te betalen. Ramses maakt nog mooie muziek en zingt zijn liedjes nog.
  Er schijnt er nog eentje rond te lopen, die in naam van die witte jurk verplicht lachen kon leren totdat je er bijna dood bij neer valt.
  De volgelingen liepen in het rood. Wat uniformen en de baas in smetteloos wit?
  Vrijen met chirurgische handschoenen aan. Nou, ik heb het een keer gedaan, en kon prompt aan de tetra-cycline. schaam ik me niet voor.
  Lang leve de teruggekeerden uit Poona en Oregon.
  En toen het hele muziekfeest voorbij was kwam mijn toenmalige aanstaande ex met glamonydus nog een duit in het zakje doen.
  Dat was me een feest.
  Toch leuk dat Ramses nog te zien is op nu ook het beeldscherm van de wereld via you tube?
  niet sexistisch bedoeld hoor, voor het geval je een vrouw bent.
  nu slapen, waar een aardbewoner zich al niet druk om maakt………..

 77. Rubio 8 juli 2008 om 03:20

  Willem; Haha, maar toch ff een goeie raad; neem dit keer een hoofdkussen ipv een keyboard, wel zo prettig en ga ik ook doen, vervolgens een welgemeend t-r-u-s-t-e-n toegewenst..!

 78. Aad Verbaast 8 juli 2008 om 09:05

  @Rubio: dank voor de tip over youtube over villa mithras.. Dat wist ik niet.. Leuk en ontroerend (Ramses) om die filmpjes te kijken. Het was een mooi begin van de dag!!
  @Jan: dat (YouTube) heb je nooit verteld!! 🙂
  Verder: Ik keek uiteraard ook even op het vervolg ergens anders.. je wordt er inmiddels misselijk van, las ik..Reactie is geredigeerd

 79. Cathy 8 juli 2008 om 10:28

  @Aad.
  Goedemorgen Aad! Wij hebben het enkele maanden geleden al eens over Ramses gehad maar jij was nooit geinteresseerd in het bekijken van filmpjes.Leuk toch? Ja, ja, op den duur ontkom je daar niet aan.
  En inderdaad, het is een mooi begin van de dag.

 80. Aad Verbaast 8 juli 2008 om 11:49

  @Cats: inderdaad.. net weer wat meer filmpjes gekeken, en weer geleerd dat ik veel heb gemist door niet naar filmpjes te kijken 🙂
  Volgens mij zag ik jou zelfs rondlopen daar.. 🙂
  Heel bijzondere dag moet dat geweest zijn!!
  Die Hugo Neck is ook een fenomeen overigens, niet te geloven..

 81. Cathy 8 juli 2008 om 11:56

  @Aad.
  Nu vergis jij je in de naam Aad. Of heb ik het mis? Ha ha, ik ben gelukkig niet de enige.

 82. Aad Verbaast 8 juli 2008 om 12:34

  @Cats: hoezo? Mijn laatste reactie was aan jou gericht.. Bedoel je "jou".. ik bedoelde echt "jou"..

 83. jan bouma 8 juli 2008 om 12:36

  @Aad
  Zie in 1 oogopslag:
  @Cathy is niet @Cats…

 84. Aad Verbaast 8 juli 2008 om 12:40

  @Cats, Cathy, Jan: hé, ik zie het nu ook haha..
  Het bewijst maar weer eens: niets menselijks is mij vreemd..
  Mijn welgemeende excuses voor dees haast onvergeeflijke fout… tot tweemaal toe zelfs!!
  P.S. ik ga nu nadenken hoe ik mijn leven kan beteren.. 🙂
  Cathy: ik zag jou daar niet rondlopen uiteraard, maar meende wel Cats te zien.. (achter Jan in de deurpost..)

 85. Rubio 8 juli 2008 om 13:06

  Nou ik schijn hier aardig wat teweeg gebracht te hebben. Maar goed, uiteindelijk is Ramses Shaffy een fenomeen en v. Neck zeer zeker ook, geweldig hoe hij improviseert op ‘ons volkslied’. Wat ik me wel afvraag is; waarom hield Bouma dit zo angstvallig geheim? Is het soms omdat Shaffy met licht ironische ondertoon zingt; Jan Bòòùùma heeft een Bòòèk~~~~~geschreven…

 86. Aad Verbaast 8 juli 2008 om 13:52

  @Rubio, ik ben je dankbaar hoor, dat je die tip gaf.. het heeft (om in jouw woorden te spreken) heel wat teweeg gebracht. In de positieve zin!
  Nu je dat fragment aanhaalt: waarom beginnen de aanwezigen op het moment dat Ramses dat zingt allemaal hard te lachen??? :-))
  En waarom Jan het daar nooit over gehad heeft: het is een bescheiden man.. 🙂

 87. Rubio 8 juli 2008 om 14:16

  Aad; Alleen Willem Duijs lachte niet, maar die kwam alleen maar voor de muziek…en terecht overigens. Hoewel Duijs ook, behalve de heren Knip en Hofland, Jan’s boek aanbevolen heeft samen met Dhr. R. Brandsteder. Vreemd dat er in deze alleen gekoketteerd wordt met Knip en Hofland. Idd bescheiden…:-)

 88. Aad Verbaast 8 juli 2008 om 14:19

  @Rubio.. de andere namen zijn wel eens gevallen hoor.. en ze staan op zijn website..
  Of R. Brandsteder nou zo’n geweldige referentie is heb ik overigens wel mijn vraagtekens bij, maar dat is wellicht gehinderd door beperkte voorkennis van mijn kant.
  Nu ik dit gezien heb, denk ik toch, was ik er toch maar naar toe gegaan..Reactie is geredigeerd

 89. Rubio 8 juli 2008 om 14:29

  Aad; Tja, al was het alleen maar om Fifi l’Amour een keer ontmoet te kunnen hebben…

 90. Cats 8 juli 2008 om 15:03

  Zojuist internetverbinding hersteld. Tureluurs word je ervan. t Werkt weer..`zolang `t duurt…In omgekeerde volgorde door bovenstaande post:
  Bescheidenheid siert de mens..jazeker Aad.
  Rubio en Aad: ik ben niet te zien op You Tube erewoord! Er is een foto ( dus stilstaand beeld) van 2008 dat wel.. Er zijn heus interessantere mensen. Rubio: Rubens dus, de schilder van de gezellige dikkerds die dan "wulps" heten te zijn. Bedankt voor je toelichting.Trouwens die ietwat spottende toon van de Shaf was mij ook niet ontgaan.
  "Fenomeen", in meerdere opzichten…niet te geloven, inderdaad.
  Wvdw, chlamydia? Nog nooit eentje zien vliegen of rondlopen.:))Hoe zien die dingen eruit? Tetracycline, zoals bekend, geeft groenbruine tanden, dus altijd zuinig zijn in gebruik.
  Aad, vispannetjes. Ja, was aanbevolen maar eens maar nooit meer. Restjesverwerking?
  Nou, zo`n luxepeerd ben ik niet, maar beetje comfort": gas, water, licht, douche en w.c. (sinds wildplassen verboden is) standaard kun je toch geen luxe noemen, maar zijn voor mij voldoende.
  Toevallig hadden ze het hier gisteravond ook al over die luxe camperbus. Dat lijkt me niks.
  Tot( veel) later..

 91. Rubio 8 juli 2008 om 15:27

  Cats; Hoe zou jij een wulpse dame dan omschrijven? Volslank? Sexy? Zeker op de voorplecht met een tijgerbikini ‘eromheen’ en dan in combinatie met ‘die vent’. Of moet ik me voorstellen iemand, zoals Wim Sonneveld het omschreef, met-een-flinke-bos-hout-voor-de-deur-er-was-wel-plaats-voor-een-pijpleiding? Je weet het wel slimmerik, heb je door..Niet al te subtiel, ik weet het..maar moest het ‘expliqueren’ om maar ff een ‘Jan’woord te gebruiken..

 92. Aad Verbaast 8 juli 2008 om 15:34

  @Rubio: ja, wie/wat is die Fifi eigenlijk, ook nieuw voor mij.. en waar staan jouw Rubens figuren op het wereldwijde web??

 93. Aad Verbaast 8 juli 2008 om 15:41

  Cats, ook al zo bescheiden zie ik.. Is dat een noodzakelijke voorwaarde om Jan zijn nieuwjaarsconcert bij te mogen wonen?? 🙂
  Echter: mensen worden interessant omdat, gezien de contacten die er geweest zijn hier, ze interessant zijn gebleken. Niet zozeer omdat ze een bekende naam hebben..
  Dat geldt dus ook voor jou..
  Moet je herkennen.. Je bent toch ook naar de bloggersborrel geweest. Ik denk met een vergelijkbare motivatie..
  Die ik kon bedwingen overigens 🙂
  Ik geloof je op je erewoord dat je niet te zien was op de film.. Ik meende enige gelijkenis te bespeuren op een foto (ik dacht van JHvD..) van de borrel..

 94. Rubio 8 juli 2008 om 16:26

  Aad; Fifi l’Amour, vooral bekend in Ams eo. Zingt oa Yiddische liedjes (Amsterdam huilt), goede performance, doet denken aan Eartha Kitt. Grappig mens. Rubens..da’s geheim Aad.

 95. Aad Verbaast 8 juli 2008 om 17:27

  @Rubio.. als ervaringsdeskundige (sinds vandaag) op Youtube uiteraard even Fifi L’Amour opgezocht.. En ik weet er ‘alles’ van inmiddels. Zag ik alweer die Ramses Shaffy voorbijkomen overigens..
  Nog nooit zoveel filmpjes op één dag gezien 🙂
  Verder: geheimen zijn er om niet te verklappen!!

 96. Rubio 8 juli 2008 om 19:53

  Aad; En..beviel het? Toch in het vervolg beter naar Cathy luisteren hoor!..en naar Cats uiteraard ook natuurlijk, dit om het weer wat ingewikkelder te maken voor je..

 97. Aad Verbaast 8 juli 2008 om 20:26

  @Rubio: beviel uitstekkend een kleurrijk persoon die Fifi!!
  Zou ik in Amsterdam wonen, dan zeker eens naar haar gaan kijken..
  Die Jan (die toch de gastheer was) is opvallend stil over dit alles overigens..
  Of is ie nog steeds helemaal (geestelijk) bezet door dat Bondon-gedoe.. Over Bonton gesproken..Reactie is geredigeerd

 98. jan bouma 8 juli 2008 om 20:33

  @Allen
  Even ter verduidelijking van het e.e.a. n.a.v. gemaakte opmerkingen. O.a. door @Rubio. Vanzelfsprekend is er geen "geheimhouding" geweest over die Nieuwjaarsconcerten bij mij! Sterker nog: ik heb ze toen ook nog aangekondigd hier. De Nieuwjaarsconcerten zijn bedoeld voor Hugo van Neck. Een miskend pianistisch genie waarin ik veel investeerde; o.a. met de productie van de CD ‘a tribute to Horowitz’.
  Het waanzinnige is hier in dit land dat al word je dan genoemd "de Nederlandse Horowitz" (door de kenners) dat je dan toch die bekendheid bij een breder publiek niet als zodanig krijgt. Raar. Mankeert er iets aan het herkennen van kwaliteit vraag je je dan af.
  Dacht het wel! Ja, ik weet het wel zeker.

 99. jan bouma 8 juli 2008 om 20:43

  @Aad
  Inderdaad "Bondon-affaire" gaat door. Ook al omdat ik daarin veel investeerde. Ben benieuwd of @Joke Mizée gaat reageren. Er is, al denk je misschien van niet, toch een veldslag gaande of "de intelligentsia" wel of niet het loodje leggen binnen het kader van mijn boek. En binnen dat beperkte kader voer ik een oorlog met ze op de vierkante centimeter.
  Ik ken mijn beperkingen.
  Goed. Je ziet hierboven: alle vragen omtrent "het gesprek hier in de kroeg" zijn ook weer beantwoord. Nu maar afwachten of ik er in 2009 nog wel zal wezen of dat ik zal zijn vertrokken naar elders. Dat weet ik nu zelf nog niet.

 100. Aad Verbaast 8 juli 2008 om 20:52

  @Jan, dank voor de explicaties, in reactie 98 en 99..
  "Mankeert er iets aan het herkennen van kwaliteit vraag je je dan af.". Ik vraag me dat niet af. Veel kwaliteit gaat verloren en veel bagger wordt als zoete koek geslikt.
  De wondere wereld.
  Bondon.. Ik begrijp dat hij morgen er niet meer zal zijn om je nog van repliek te dienen. Je sprak hem overigens toch al niet meer direct aan..
  Blijft Joke over.. zou er nog iemand meelezen?
  2009: gelukkig heet het www, world wide.. internetten kan je overal, Jan.Reactie is geredigeerd

 101. jan bouma 8 juli 2008 om 21:02

  @Aad
  Dan zit ik onder een boom als die oude wijze neger; je kent het verhaal wel.. Anders vertel je het hier nog maar even. Kijken of je weet wat ik bedoel…

 102. Rubio 8 juli 2008 om 21:26

  Bouma; Wbt v. Neck, dit keer volledig met je eens. Immers aan technische en creatieve kwaliteiten kan het niet liggen/gelegen hebben. Het probleem is vaak m.i. dat je als artiest, niet alleen in NL maar ook in div. ‘buitenlanden’ vaak, zoals dat tegenwoordig heet in moderne mediatermen ‘smoel’, ‘schwung’, ‘charisma’, ‘gebektheid’, mediageilheid’ enz. hoort te hebben teneinde een ‘succesnummer’ te kunnen worden…..

 103. Aad Verbaast 8 juli 2008 om 21:54

  @allen: Paul Rosenmuller vanavond 22:40 Ned 2 in de vluchtelingekampen in Tjaad..
  @Jan: bedoelde je je eigen quote in een eerdere blog van mij? Die was:
  Er werd eens aan een neger gevraagd "wat hij zou gaan doen als-ie heel veel geld zou hebben..?"
  "- Dan ga ik onder een boom liggen". Was het wijze antwoord…
  @Rubio: en vergeet de kruiwagen niet..Reactie is geredigeerd

 104. willem jan van der woude 9 juli 2008 om 02:41

  nix inhoudelijk. maar de dit hele gedonder wat de redactie van het VK in elkaar heeft gezet, deugt voor´geen meter,
  Ros ik ik díe pallieter de Koninkljke naar binnen en langszij e en krijg een vriendelijk antwoord;
  Die Seite kan nicht mehr angezeigt werden, bitte klicken sie ‘hier’, ‘waar?’ nergens iets te vinden.
  Beste mannen en vrouwen, morgen gaan mijn verdwenén ex enne ik de poet verdelen van minstens wederzijds € 250,000 in de pot,
  Rustig op een terrasje, bij een ijskoffie
  Even reflecteren,lieve Ientje komt niet meer terug, en voor ieder jaar dat je in het buitenland woont 3% minder AOW, tenzij annvulling.
  Ze heeft wel een nieuw vriendje, die de heleboel bij elkaar lult op dri3e-dubbel voor en achter op porno sites.
  geen zin in landmijnen.
  Moregen komt mijn ex eraan, op de achetrgrond ook aan tweetalige ijskoffie
  Jammer, maar re-eel.
  @bouma may all flags burn in hell.
  Kunnen we nu niet uit deze echtscheiding een mooi schilderij bekokstoven? en samen verkopen aa Christies.
  @catz, ja met een z. gimme leuke hell met je je tekst
  @cathy.er is er nog een, maar woont in dld. het is hier al een keer fout gegaan
  @nelus. heb je een laptop nodig vanuit waar
  @rubio. ik heb nog horowitz, pardon verkeede spelling, hÖrWITZ als cover op een CD gezet met Cornelis als inhoudelijk kadootje.
  OHNE MUSIK GEHT’s NICHT,maar wie was di kleine jochie onder de tribunes met zijn trommel?
  En dat was geen koekjestrommel van Bomans, Bouma

 105. jan bouma 9 juli 2008 om 08:23

  goedemorgen allen.
  @Aad : "de neger" is, wat dit onderdeel betreft, wellicht overal terrein aan het winnen..; "as het effe kan..; ja!": dat moet je er dan wel bij zeggen…:))
  @Rubio 21:26 dat proces van wel/niet geaccepteerd worden als groot kunstenaar blijkt van het loutere toeval afhankelijk en "de waan van de dag". De zaken die je noemt kunnen een rol spelen maar net zo goed ook niet; wordt het bijvoorbeeld "ineens een hype om Van Neck te nemen zoals hij is" (en zoals het hoort!), als je begrijpt wat ik bedoel, dan viert hij triomfen op de podia.
  Iets anders:
  Wat ik niet begrijp van je is vervolgens je opmerking "dat je het deze keer" met me eens bent. Andere keren, wanneer en hoe vaak en waarover het gaat vertel je er niet bij, blijkbaar niet! Soit! Maar… Dat soort verholen kritieken schieten bij mij altijd in het verkeerde keelgat. Prima hoor.., als je het niet met eens bent.. – zou een rare zaak dat dat in alle gevallen zo zou zijn maar zeg dan wel even:
  a) terzake welke onderwerpen je meent dat ik ongelijk heb en waarmee je het niet eens bent;
  b) noem vervolgens je alternatieven;
  c) en vervolgens discussiëren we over die alternatieven en zullen besluiten – zo mogelijk aan het einde van een beschaafd verlopende discussie – wie er gelijk heeft.
  Ik word namelijk wat moe van al die mensen die vaak met veel dédain iets badinerend negatiefs menen te moeten zeggen (veelal gaat het dan over mijn wereldraadvoorstellen) maar er verder het zwijgen toedoen. Dat maakt mij eigenlijk razend weet je dat? En snap je dat ook dat dat mij razend maakt? Met dat soort lieden kun je alle sloten in Nederland mee vol plempen. (Enfin..! Als opmaak voor mijn verweer elders op dit Vkblog heb ik vermoedelijk dit al geschreven; ben in de juiste stemming!!!)
  @wjvdw : weet wie je bedoelt, dat joch met DIE BLECHTROMMEL van Gunther Grass, heet Oskar..; stuur mij ff ’n mailtje als je wilt..; ben net in stemming zoals je hierboven leest..; may be it’s cooling down by that!
  Goed! Vrienden van het dispuut. Dacht alles weer gehad te hebben. Ga nu nog ’n keer naar @Bondon en consorten. Wellicht tot later. Een prettige dag vandaag, en alle dagen erna.. JBReactie is geredigeerd

 106. Aad Verbaast 9 juli 2008 om 09:09

  WJvdW:
  Ik wens je veel wijsheid morgen, en hoop dat je die ook mag ontvangen morgen bij de ijskoffie.. Da”s andere koek dan ijskonijnen immers.Reactie is geredigeerd

 107. Aad Verbaast 9 juli 2008 om 09:15

  @Jan Bouma, akkoord (die wijze neger), ik zeg het er bij deze bij!
  Veel plezier nog bij Bondon, waar ik net las dat hij over een paar uur op vakantie is.. dus haast is geboden, om nog een punt te maken :-)Reactie is geredigeerd

 108. jan bouma 9 juli 2008 om 09:39

  @Aad 9:15
  De beantwoording laat ik aan @Joke.. Overigens ik heb haar wel gelijk gegeven over weer "een samenvatting"; alles blijkt eindeloos te kunnen worden ge-her-for-mu-leerd totdat je er bij neervalt op Doomsday..:))

 109. Aad Verbaast 9 juli 2008 om 10:12

  @Jan..
  Ik wijs je (maar dat zul je wel weten) op een discussietechniek waar je naar mijn bescheiden mening met open ogen intrapt..
  Namelijk:
  Men moet zich altijd afvragen in een discussie of de discussie partner werkelijk open staat voor het inhoudenlijk trachten te begrijpen van de ander zijn/haar mening, of slechts de discussie aangaat om de ander te trachten neer te halen..
  Is dat laatste het geval, dan is een simpele truc altijd om nog meer uitleg, samenvattingen, ‘bewijzen’, semantiek etc te vragen. Het vermijdt immers om vanuit een ‘zich verplaatsen in de ander’ serieus te kijken hoe iets zou kunnen functioneren.. Dan vereist immers veel meer..
  Maar je schreef dat je even zou kijken in deze blogs..
  Mijn suggestie voor een antwoord aan Joke is de volgende:
  ———————–
  Joke, in antwoord op het bovenstaande:
  Lees met name de reactie ruimte in de blog van Aad (http://www.volkskrantblog.nl/bericht/181208) alwaar Aad mij stevig aan de tand heeft gevoelt over de ins- en outs van de wereldraad. Daar staan in detail de antwoorden op alle vragen die jij en Alib hebben gesteld!
  Die discussie heeft uiteindelijk geleid tot een door mij gesanctioneerde samenvatting van de het wereldraadconcept. De blog: http://www.volkskrantblog.nl/bericht/182403
  Aad heeft daar zijn reactieruimte aan mij overgedragen.
  Lees ook de reacties aldaar. Daar hebben vele reagerders dezelfde vragen gesteld als die jij en Bondon hebben). In het bijzonder wijs ik op de intensieve (en ja: integere) discussie die zich ontspon met Ruud, die mij ook weer stvig aan de tand voelde over het model.
  Ook daar staan alle antwoorden op de vragen die je stelde..
  Dus: het geeft samenvattingen, en verbijzonderingen, van alle kanten belicht.. Wat wil je nog meer..
  Lees het, en als er dan nog vragen zijn en/of onduidelijkheden, dan hoor ik je graag.. je weet me te vinden.
  Mochten er geen vragen meer zijn, dan hoor ik ze dus niet, en neem ik aan dat alles duidelijk is.
  ———-
  knip en plak.. of kies je eigen woorden..
  Als ze werkelijk interesse heeft zal ze lezen, heeft ze dat niet, dan is verdere discussie ook nutteloos..
  Zo weet je je waar zij staat. Waar jij staat is allang duidelijk immers 🙂

 110. petrus 9 juli 2008 om 10:40

  beste Aad,
  Ik wet niet wat ze bezielt maar het houdt ze van de straat!
  Woensdaggehaktdaggroet

 111. Rubio 9 juli 2008 om 11:39

  Bouma; Niemand ‘komt’ bij jou klaar..als je begrijpt wat ik bedoel… Ergo, ‘discussie’ op de vierkante centimeter gesloten…Ik zoek m’n eigen locaties en lieden wel uit waar en met wie ik ‘meen’ te moeten ‘debatteren’.
  Aad; Die kruiwagen heb ik aan een ‘wijze’ neger uitgeleend.

 112. Aad Verbaast 9 juli 2008 om 11:47

  @Rubio,
  eenvoudig mens als ik ben ben ik dol op raadsels en te pogen die op te lossen. Wat veelal niet lukt.
  Ook dat is niet erg: dan blijven er bronnen van verbazing over immers, en is weer een wijze les in nederigheid, ook veelal van nut.
  Kortom: je reactie is voor mij een raadsel..
  Ga je een tipje van die sluier oplichten? 🙂

 113. de Stripman 9 juli 2008 om 11:48

  Een mooie vergelijking, Aad. (Hoe heb ik deze bijdrage kunnen missen ? Even niet opgelet…)
  Het verbaast mij altijd hoeveel mensen het leuk schijnen te vinden om af te zien tijdens hun vakantie. Maar aan de andere kant: Ik heb vroeger ook wel gecampeerd en dat was toch wel leuk.
  De toestanden in vluchtelingenkampen zijn toch wel een tikje primitiever en ellendiger dan op de doorsnee camping, hoor. En de mensen zitten daar niet voor hun plezier…;o)

 114. Aad Verbaast 9 juli 2008 om 12:30

  @Ach, Stripman, iedereen mist wel eens wat 🙂
  Tja, het is allemaal inderdaad wat dubbel.. vandaar de vergelijking.. Rond deze tijd ook veel programma’s op de buis over dit thema..
  Mensen die thuis komen van een vakantie met hoge verwachtingen, in de ‘vijf-sterren" hotels, en dan aldaar merken dat die vijf sterren toch maar een rekbaar begrip is en uit de warme streken, thuiskomen van een koude kermis..
  Ook die mensen zaten daar niet voor hun plezier.. 🙂

 115. jan bouma 9 juli 2008 om 12:35

  @Rubio 11:39
  Suggereer dan ook niks met je…: (quote)
  Rubio / 08-07-2008 21:26
  Bouma; Wbt v. Neck, dit keer volledig met je eens.
  einde quote.
  Want dan vraag ik me wat af; snap je! Namelijk iets over je suggestie dat je het andere keren niet met me eens bent!!!! Zo moeilijk is dit toch niet voor je om dit te begrijpen dat ik me dat dan afvraag? Zeg dan niks, man. Hoef ik me ook niets af te vragen. Je suggereert hier weer wat vanuit je coulissen zonder concreet te zijn. De groeten verder! Want ik snap je nu wel hoe je in elkaar steekt.Reactie is geredigeerd

 116. jan bouma 9 juli 2008 om 12:42

  @Aad
  Dank voor je advies van 10:12.
  Vrees evenwel dat mijn tegenstanders niet het geduld willen opbrengen om te lezen wat nodig is maar "hapklare brokken" wensen als uitleg waaraan men zich wel of niet wenst te conformeren. Maar ik zal – nogmaals in dankbaarheid aanvaard – je adviezen ook onder de aandacht brengen bij mijn criticasters. Waarschijnlijk verhoogt dat slechts hun woede vanwege de onmacht om dan – na kennisneming – nog inhoudelijk te reageren.
  Men kan.. zo blijkt (grapje) ‘vele sloten dempen in Nederland met de nonvaleurs en neezeggers langs de kant’.
  Dit lijkt me ’n aardig slot voorlopig van ‘ons gesprek". Lieve @Joke Mizée zal nog even moeten wachten op mijn vervolg. Heb eerst wat anders te doen. Ondertussen gaf ik @Rubio hierboven zijn… ja, wat zal het zijn.. "vet" of was het ’n antwoord op zijn onvermogen?

 117. Aad Verbaast 9 juli 2008 om 13:04

  @Jan Bouma. je dank in dank aanvaard..
  Uiteraard (maar dat is toch geen verrassing inmiddels) willen je tegenstanders niet het geduld opbrengen om te lezen wat nodig is.. Zie ook de anlyse die ik hierboven gaf..
  Verder (in algemene zin, dus dat geldt ook voor jou in deze) kan een discussie geholpen zijn als iedereen die daaraan deelneemt of zich in wil mengen met ruimte wordt behandeld dat de participanten van mening kunnen verschillen.. om wat voor reden dan ook.
  "even goede vrienden" heet dat geloof ik. Niet een verkeerde invalshoek.
  Sterker nog: het is aantrekkelijker zich te omgeven met criticasters dan met meelopers.. (en dan schrijf ik maar weer: "toch"?
  Ik begrijp echter dat je nogal in de wiek ben geschoten door de discussie die heeft plaatsgevonden al daar, die je zelf hebt aangewakkerd, en zelf deel aan hebt genomen, en zelf hebt doorgezet, tegen wellicht beter weten in en tot ‘bloedens’ toe..
  Afreageren op personen (zie ook hierboven) is wellicht niet de te verkiezen weg, om deze emotie te koelen..
  Over tot de orde van de dag, Jan. Er is nog genoeg stof op dees aardkloot om ons behoorlijk over op te winden!! 🙂

 118. Rubio 9 juli 2008 om 13:40

  Allen; Het waren twee ‘fantastische dagen’. Goodluck, tabee, vaarwel.

 119. Aad Verbaast 9 juli 2008 om 13:49

  @Rubio: ook op vakantie?? 🙂

 120. Cats 9 juli 2008 om 13:52

  @Algemene reactie, te hooi en te gras, waarbij het gras van de buurman niet groener is, al meent menigeen, zo ik kan constateren nog wel.
  De opwinding voorbij; men verbaast zich nergens meer over en windt zich ook niet meer op, althans niet over futiliteiten.
  Rubio, je beweert impliciet dat een beroemde artiest altijd een, in samengevatte woorden, persoon is die hielenlikkend op het grote podium terecht is gekomen. Volkomen onwaar. Velen hebben hard gestudeerd en zich bijna kapotgestudeerd om zover te komen. Ik denk bijvoorbeeld aan een Igor Roma.
  Er zijn ook getalenteerden wie het van nature is komen "aanwaaien", de wonderkinderen onder andere.
  Wie eenmaal op de toppodia in de wereld is aangeland kan zich niet permitteren lui achterover te hangen en de lauweren in ontvangst nemen, want dan is het snel gedaan.
  Wie bovenaan staat dient zijn /haar positie te handhaven door de verworven kennis met blijvende studie te onderhouden.
  Helaas is er te weinig emplooi om al die getalenteerde monden te voeden. Overal wordt met de ellebogen gewerkt dientengevolge.Een treurige afvalrace waarbij soms minder getalenteerden kunnen aanblijven en supergetalenteerden in de goot belanden. Dank zij HET systeem dat evenals op andere gebieden rammelt an alle kanten.
  Ach, dit alles hoeft geen betoog, maar diende ter verduidelijking "opgefrist" te worden.
  Een verkeerd beeld en verkeerd denken over personen heeft geen pas en zorgt voor onbegrip, onenigheid en meer narigheden.
  Je verbindt,rubio, helaas nogal wat negatieve
  waarden aan het bereiken van beroemdheid.
  Ik zie het dan maar als gebrek aan kennis omtrent dezes en door meer aan de weet te komen kun je jouw mening alsnog wijzigen. Indien gewenst uiteraard.
  Tot dusver had ik gedacht, maar ik ken je slechts van enkele reacties, dat je onvoorwaardelijk ging voor autonoom denken, althans, daar leek het op.
  Nu zie ik dat je bij gebrek aan eigen woorden van "Jan woorden" gaat bedienen,waarvan er hierboven ook een staat: "meelopers", met wie je je woordkeus opeens gaarne wilt conformeren(?).
  Solliciteer je dan ook naar een "weerstation", want het lijkt nu of je ook al met alle "winden" mee wilt waaien…:)
  Met: blijf bij jezelf en eerlijk duurt altijd `t langst kom je moeiteloos langs afgronden, valkuilen en nesten van wespen.
  Voel je in dit alles niet(al te zeer) aangesproken, want velen-ook ik niet geheel uitgezonderd- passen deze schoen. Het gaat om voortschrijdend inzicht. De welwillendheid van de persoon speelt hierin de grootste rol: constructiviteit versus het destructieve.Reactie is geredigeerd

 121. Aad Verbaast 9 juli 2008 om 14:03

  @Cats: een fraai betoog Cats, wat ik helemaal kan onderschrijven.. ook mooi samengevat in de laatste samenvattende zin (die hou ik erin).
  Kunnen we niet mondiaal (en hier op microschaal) gewoon afspreken dat we allemaal welwillend zijn? Zou toch een fraai gebaar zijn van ieder en allemaal..

 122. Cats 9 juli 2008 om 15:02

  Aad,dank je voor je reactie. Ik weet, gezien jouw vredesduifplaatje in rechterkolom zonder woorden al hoe jij erover denkt.
  Ik vind dat iedereen , niet zozeer achter mijn woorden, maar achter jouw opinie zou behoren te staan( laat mij maar achter de coulissen).
  Ik zie toch dat menigeen hier , helaas moet ik zeggen, af en toe als het gekrakeel de kop opsteekt weer eigen gelijk wenst te prevaleren boven de gemeenschappelijke (hopelijk constructieve) opinie.
  Jij kunt wel stellen dat iedereeen hier dat wil, maar dat moet niet alleen uit (holle) woorden maar ook uit daden blijken.
  Nobody is perfect,edoch als ik in iemand constructiviteit zie en GEEN meeloperij, dan ben ik al blij.
  Vergewis je ervan dat ik van jou in korte tijd e.e.a. aan constructieve educatie heb opgestoken, waarvoor dank!
  Jouw laatste vraag: "Kunnen we niet…etc".
  Wat mij betreft kunnen we wel, maar door elkaars negatieve beinvloeding gaan er telkens weer goede bedoelingen de mist in. `t Is net als met de goede voornemens met nieuwjaar.
  Zo micro zo macro, that`s the question en tevens HET grote wereldvraagstuk.
  Ik heb daar eigen(zinnige) ideeen over maar die zijn ook far beyond en niet strokend met wat menigeeen WIL.
  Men wil teveel, zoals Ina Dijstelberge ook reeds in andere bewoordingen verwoordde.
  "De mens", de contemporaine verwende hebzuchtige mens, dient zich inderdaad bescheiden(er) op te stellen. Het kan allemaal als leerschool dienen en natuurlijk is het allemaal perceptie:)))Reactie is geredigeerd

 123. Aad Verbaast 9 juli 2008 om 15:10

  @Cats.
  Voor alle duidelijkheid (daar zijn al eerder misverstanden eerder over geweest: het gebruik van het woord je/men etc..) ik bedoel met "kunnen we.." in feite""kan men.." daarmee de hele mensheid aansprekend, en niet jij als persoon Cats..
  In het kader duidelijkheid kent geen tijd:
  Als je schrijft: "zie ik graag meer dan een gebaar en dus liever een daadwerkelijke daad."
  Bedoel je dat in het algemeen (dan verzucht ik met je mee), of spreek je mij in het bijzonder aan? In dat laatste geval: welk gebaar heb je dan voor ogen?Reactie is geredigeerd

 124. Rubio 9 juli 2008 om 15:12

  Cats; Wijze woorden idd, zal ze voor de rest van m’n leven meenemen..ook op reis. Ik zal m’n stoffige rugzak maar weer eens uit de kelder halen..die ligt daar al zo’n 25 jaar op me te wachten..Misschien steek ik daar weer wat van op. Immers, de hele dag achter de PC zitten wordt je (men) ook niet wijzer van. Cats, het gaat jou ook goed en hoop dat velen met mij m.n. die laatste zin ter harte zullen nemen. Ik was/ben hier idd niet op z’n plaats. Cats, vaarwel..! Het was me een waar genoegen (meen ik echt)..en hoop dat er interessantere (heb zeker geen minderwaardigheidsgevoel hoor)mensen dan ik naast je aan de toog zullen plaats nemen.

 125. Cats 9 juli 2008 om 15:21

  @ Aad, ja, gezamenlijke verzuchting over de toestand in de wereld. Over je en men geen misverstanden onderling. Buiten kijf dus.
  Ik kan me niet aangesproken voelen over het wereldleed en zo ook de gemiddelde mens niet.
  Het gebaar, tja, nu je het zo expliciet stelt. Even denken… Ik denk dat ik wel degelijk bedoel: het blijven bij je (men) statement. Totdat het statement niet meer deugt en dient te worden vervangen door een beter statement.
  Maar dat zal uitzonderlijk zijn want en goed statement hoeft niet te worden vervangen en kan bijna een natuurlijke wetmatigheid worden.
  Als ik in raadselen spreek, zeg het maar, want ik geloof dat jij me zojuist over een streep van: een streep verder getrokken hebt. Begrijp je wat ik bedoel? Weer einge nieuw verworven kennis.Voortschrijdend inzicht! Ik luister wel naar je, totdat..jij over een streep gaat waarin ik NIET mee kan gaan. En ja, dan ontstaat er onenigheid of eufemistischer: minder eensgezindheid. Zal bij jou niet gauw aan de orde zijn, maar het gaat hier dan waarempel niet meer om meningsverschillen maar de grens tussen "Wat gij niet wilt dat U geschiedt"..etc.
  Nu, zo kan die wel weer, geloof ik :)))
  It`s up to you.
  Oprechte dank!

 126. willem jan van der woude 9 juli 2008 om 15:26

  @ ik heb een proef abonnement genomen op
  ‘HOREN, LEZEN, ZIEN en ZWIJGEN’
  En ga de houding in de tuin nabootsen, die in brons gegoten, peinst.
  Met McDonald Duck aan mijn voeten. Die schijnt populair te zijn onder de hoop der natie.
  Inmiddels heb ik Dagobert de handen geschud.
  @cathy Je hebt gelijk. Ik ga misschien wel naar Berlijn. Een meesterlijke zet van Obama.
  McCain staat volgens mij paf.
  Afweer raketten in het voormalige Oostblok, nu EU landen en voor de Brandenburger Tor brullen ‘Ich bin ein Berliner’
  Vertel eens nader over die glazen bol van je!
  Merkel is inmiddels in de hoogste lindenboom geklauterd.
  En Steinmeier + Rice zitten in Japan.
  Zo’n gotspe is niet gekker te maken.
  Nou ja, deze grap gaat wel een Duit kosten….
  Nu peinzen, want er komt onweer aan. Radio 5 kraakt op de middengolf. letterlijk en figuurlijk.
  Wedden dat Merkel een paar kilo’s gaat kwijtraken?
  Nozem ligt in de douchebak om haar electrostatische vacht te ontladen

 127. Aad Verbaast 9 juli 2008 om 15:29

  @Rubio:
  Ik snap niet (ook nog eens even links en rechts wat opdiepend uit het geheugen en reacties nalezend) waarom je stelt/tot de conclusie komt: "Ik was/ben hier idd niet op z’n plaats".
  Hoezo: "inderdaad"
  Hoezo: "niet op zijn plaats"
  Jeetje, ik probeer mij hier op het (onder discussie staande) Vblog te onderscheiden door hier een forum te creëren waar iedereen (IEDEREEN) op zijn plaats kan zijn, ongeacht wat anderen (inclusief mijzelf) ergens van vinden.
  Ook omdat ik (filosofisch gezien) vind dat iedereen (ongeacht wat dan ook) altijd op ‘zijn plaats’ is en dan ook overal moet kunnen zijn!
  Iedereen is de moeite van het bekijken waard en zou het de moeite moeten vinden (als consequentie) bekeken te worden, en weer als gevolgtrekking daarvan zich moeten openstellen te worden bekeken.
  Misschien (weer filosofisch) zou de schepper er veel beter aan gedaan hebben om mensen (en zelfs dieren) te scheppen zonder tenen. Dan zou daar nooit door niemand op getreden kunnen worden..
  Of als compromis: tenen zonder pijnzenuwen..
  Trappen kan dan nog, maar het doet geen pijn..
  Persoonlijk: ik heb van je genoten, en geleerd, hier zittend achter de PC.. (ja het kan), net als van (slechts als voorbeeld,zonder iemand tekort te doen) cathy, nelus, cats, wjvdw, jan, en andere stam- en niet-stamgasten..
  En ik ga er van uit dat dat zo blijft. En daar heb ik de gasten en de interactie daarmee voor nodig..
  Ik kan immers niet in mijn eentje, na het publiceren van een blog, de reactieruimte volschrijven met bespiegelingen des levens.. 🙂

 128. Cats 9 juli 2008 om 15:37

  @Rubio… wat is ter aan de hand? Eerst ging het allemaal leuk en gezellig. Ik mocht/mag jou wel. Sympathie. Daarvoor moest je hier al oppassen want de interpretaties van toen een flauw persoon met wie jij je nu verbaal ging conformeren(raadselachtig) gingen verder dan leuk was.
  Ik jaag jou dus niet weg, intégendeel! Laat dat tot je doordringen. En geloof je het niet dan krijgt iemand z`n zin die ie niet had moeten krijgen.
  Wie kan schaken kan ook dammen. Dus, wat doe je? Als je `m smeert weet ik meteen uit welke hoek dan de wind waait. Er waren er die u voorgingen…
  Wellicht met als lokaasje om de uitgeademde lucht van BN-ers te mogen inademen in het verschiet? Ik dacht dat jij meer van frisse wind hield.
  Maar, ben benieuwd.
  In elk geval, wat je ook beslist: het ga je goed en laat je niet kisten!
  Mocht je twijfelen aan mijn woorden, lees alles met twee ogen en geen half, eens rustig na. Jij hoort erbij, meer dan ik. Als je wilt ga ik zelfs… No problem.
  Maar: IK BEDOEL HET GOED en wil derhalve niet door wie dan ook het zwijgen opgelegd krijgen. En jij wilt dat ook niet. Het enige wat ik aan "nadeligs"doe is: me de kaas niet van het brood te laten eten. Jah, je moet wel..zucht.. En: NIEMAND is interessanter dan een ander. Hoe kun jij dit dan zo uitleggen.
  Je moet vaak knokken voor een goede verstandhouding heb ik gemerkt Rubio, dus knok s.t.p. door!!
  Groetjes van Cats, die nu in Catswijm ligt.
  Borreltje er op nemen?Reactie is geredigeerd

 129. Aad Verbaast 9 juli 2008 om 15:47

  @cats: ik denk dat we lekaar in deze wel goed begrijpen, gelukkig! En je spreekt voor mij niet in raadselen.
  Om het even verder te trekken:
  Het begint (weer algemeen) al dat zo veel mensen überhaupt niet eens een statement ergens over maken.. Veel van mijn blogs gaan daar al over.. Het blijft me verbazen.. Ook dat zo veel (ook leiders) dan maar ‘hun gang kunnen gaan’.. Ook dat blijft me verbazen..
  Volgende stap: als er dan een statement gemaakt wordt, hoe wordt er dan met een dergelijk statement omgegaan.. Dan verbaas ik me over de tenen, of zoals jij het omschrijft: doe niet etc..
  Ik blijf dus maar roepen (en schrijven), het zo zo anders kunnen, met minder energieverlies (letterlijk en figuurlijk) en voor een een betere wereld voor ons allen.
  Blijft dus een inspiratiebron voor me..
  Dat laatste spreekt me aan in het boedhisme: het lijden kan ook een inspiratiebron zijn het juist beter te maken voor iedereen..

 130. Aad Verbaast 9 juli 2008 om 15:51

  @JWvdW: veel studenten hebben blijkbaar een abonnement op de Donald Duck, lezen we in de krant..
  Zou dat komen omdat een abonnement op de Koran niet te krijgen is, en ze toch geïnteresseerd waren geraakt dat te bestuderen toen ze van Wilders hoorden dat de door zijn geaccepteerde vorm daar van veel overeenkomsten vertoonde.
  Ach, het zegt wel wat over de interesse en egagement van onze nieuwe generatie ‘intellectuelen’..
  De jeugd is onze toekomst toch?

 131. Rubio 9 juli 2008 om 16:35

  Aad, Cats; Al is een kroeg nog zo leuk, aardig of interessant. Als er maar 1 persoon is die dreigt en blijft de boel te versjteren ben ik gevlogen, sprak ik (zèlfs) als ervaren maar nu weinig stappende Mokummer. Nog even terugkomende op v. Neck, midden seventies sprak ik hem wel eens in de Bamboobar en Eijders. Hij kwam bij mij over als een aardig maar terughoudend introvert mens. Iig geen type ‘Liberace’ of Wibi Soerjadi en Murray Perahia. Jammer voor de man maar hoop uiteraard wel dat ie het ooit gaat maken. Dat bedoelde ik alleen maar, dus jammer dat eea verkeerd is overgekomen. En cats, BNers ken/de ik genoeg breek me de bek niet open, laat nu die frisse wind maar komen. Echt waar! om maar de woorden van Willem Jan te gebruiken

 132. Aad Verbaast 9 juli 2008 om 16:52

  @Rubio:
  "Als er maar 1 persoon is die dreigt en blijft de boel te versjteren ben ik gevlogen."
  A. ik weet niet over wie je het hebt, kan t ook niet bedenken.. Hoef het ook niet te weten ook eigenlijk.
  B. verder: lijkt me een moeilijke (voor jezelf en andere ook overigens) grondhouding. Er zal altijd en overal wel ergens één zo’n dergelijk persoon zijn.. Daarvan uitgaande: dan blijf je dus dolen van de een naar de andere plek, om telkens weer tot de zelfde ontdekking te komen (zelf reizend met een rugzak) dar daar ook weer’minimaal één tussen zit.
  c. Ik had het over tenen eerder.. last van?
  d. Ik had het over misverstanden eerder.. zou dat kunnen?
  etc.
  Rubio, blijf ontmoeten…
  van Neck.. ik was erg onder de indruk van hem toen ik hem zag spelen.. Ik ken ook een pianist(rond de 50 nu) die ook helemaal kan opgaan in de piano, en ook een absoluut toptalent, en kan 30 stijlen wereldmuziek improviserend spelen net als nieuwe klassieke muziek, in de stijl (herkenbaar) van alle grote meesters, maar dan ter plekke geïmproviseerd..
  Helaas, ook niet doorgebroken tot een performer voor het grote publiek.
  Triest vind ik dat..

 133. Cats 9 juli 2008 om 17:03

  Hoi Rubio, nog niet gevlogen? Wie is dan die ene persoon die jou uit de bar wegpest? Zeg het aljeblieft.
  Aangaande de aardigheid van personen ga ik niet(meer)af op aardig LIJKEN maar aardig ZIJN. Dat betekent niet dat die persoon een wolf in schaapskleren moet zijn en ook geen schaap in wolfskleren. Hoewel…mag ik kiezen dan kies ik voor de laatste. Ook dan nog kan een mens zich vergissen, wat menselijk is. Door schade en schande komt men tot onderscheid.
  Er bestaan wel degelijk vriendschappen en realties die na "stormy weather"na een goed gesprek en niet zomaar een beetje zand erover, kunnen herstellen en zijn als nooit tevoren.
  Maar, er zijn ook vriendschappen en relaties die nooit meer goed kunnen komen omdat er grenzen zijn aan ieders gevoel of incasseringsvermogen.
  Goede wil van beide kanten is een goede basis.
  Muiterij op de Bounty gaat niet goed.
  Tot slot rubio: in elke kroeg vindt weleens een knokpartijtje plaats. Dat leed is te overkomen. Andere vechtpartijen zijn dat niet.
  Wie jouw aanwezigheid in deze fatsoenlijke kroeg hier versjtiert zal ik persoonlijk naar buiten gooien. Dus: vertel, wie?Reactie is geredigeerd

 134. willem jan van der woude 9 juli 2008 om 17:16

  @aad.
  McDonaldDagobertDuck doet er in zoverre toe dat onder eu registratie nu mijn eigendom is.
  Dat wordt lachen.
  Ik heb even gepeinsd, en nu
  @allen. niet iedereen elkaar Cafe Oranjeboom uitjagen.
  Hallo, mijn moeder woont in Brummen, vlakbij, misschien wordt het tijd voor een reunie.
  Nu verder een verdere peins.

 135. Aad Verbaast 9 juli 2008 om 17:38

  WJvdW: complimenten voor die vondst.. Ik vind het van de briljante soort..
  Laten we "uitjagen" inderdaad niet to hobby verheffen..
  IK zag dat Zilvertje (mijn liefste blogger hier) zich ook al heeft laten wegjagen.. Zou niet mogen, er zijn veel betere kandidaten voor op de Vblog.. die het nog verdienen ook.
  @allen: ach ik zorg wel voor wat afleiding.. maar weer eens de tijd doorgebracht om weer eens een afvragend blogje te schrijven.. Mensen mogen wel denken dat het komkommertijd tijd is, maar die dat denken, denken dat het hele jaar.
  Het is kommer-en-kwel-tijd immers!! En dat is het ook altijd!!Reactie is geredigeerd

 136. Aad Verbaast 9 juli 2008 om 17:41

  Tip:
  1. voor het vervolg van dit gesprek/deze gesprekken hier: hier blijven.
  2.voor "and now for somthing completely different": %C2%92http://www.volkskrantblog.nl/bericht/210412%C2%92

 137. jan bouma 9 juli 2008 om 19:14

  @Aad 17:38
  @Rubio : diverse reacties
  Ben net binnen en las wat reacties hierboven..
  waaruit geconcludeerd zou kunnen worden "dat ik iedereen wegjaag?" Ook Zilvertje zelfs misschien? Zou dat toch graag opgelost willen zien of dat is mijnentwege. Ik wil dat niet op m’n geweten hebben dan vertrek ik liever. Evenmin wil ik er de oorzaak van zijn dat @Rubio zich niet meer laat horen omdat ik mij wat afvroeg omtrent zijn uitlatingen!
  Iets anders; maar wel in verband:
  @Rubio. Sprak zoëven (tel.) met Hugo van Neck en die zou het zelfs leuk vinden om ’n email van je te krijgen. De oude Amsterdamse Tijd, inclusief de Bamboobar etc.; misschien kunnen jullie wat aardige gemeenschappelijke herinneringen ophalen. Hugo verwijst naar zijn http://www.hugovaneck.com website waarop ook zijn privé emailadres vermeld staat.
  "Moet niet : het kan!"
  Dus kijk maar wat je doet.
  ———————————————–
  En ja, ik raak geïrriteerd als kritieken niet uitgediscussiëerd worden over de vraag of ze terecht dan wel onterecht zijn.

 138. Aad Verbaast 9 juli 2008 om 19:33

  @Jan: leg vooral niet de link naar Zilvertje, want als je haar twee laatste blogs zou hebben gelezen (en de reacties) dan weet je dat het heel ergens anders over gaat.
  Verder: je zet mijn naam er bij in je laatste reactie, maar als je mijn commentaren (ook) gelezen hebt, dan weet je dat ik me in het geheel niet aangesproken voel.
  Sterker: niemand zou zich aangesproken hoeven te voelen in deze, heb ik juist betoogd.
  Mijn invalshoek is immers een heel andere zo he je kunnen lezen.
  En mocht ik (zeg maar als moderator) al het gevoel hebben dat iets dreigt uit de hand te lopen hier, dan probeer ik ook wat dimlicht te laten schijnen. Dat weet je (en anderen) ook toch?
  Afijn, laten we de emoties maar even varen en over gaan op iets gezamenlijks constructiefs.. 🙂

 139. jan bouma 9 juli 2008 om 19:36

  Correctie:
  het is uiteraard http://www.hugovanneck.com
  (met 2 "ennen").

 140. Rubio 9 juli 2008 om 21:01

  Jan Bouma; Op jouw ‘verzoek’ heb ik hem dus een mailtje gestuurd. Dit echter alleen om m’n eerlijkheid te onderstrepen en niet om jouw ‘nieuwgierigheid’ te bevredigen en dus ook nooit zit te raaskallen. Nu tevreden?

 141. jan bouma 9 juli 2008 om 21:48

  @Rubio
  Tevreden? Nee.. Niet met zo’n antwoord; maar laat maar…; als het je interesseert:
  je interesseert mij in het geheel niet (meer) evenmin dus je opmerkingen.
  (dacht wat goeds te doen).

 142. Rubio 9 juli 2008 om 22:07

  Jan Bouma; ’t Ga je goed en wens je veel wijsheid toe.
  Groet Rubio

 143. eva 12 juli 2008 om 11:05

  @Aad, soms doen ze het voor die laatste zin uit je reactie: kijken of er nog iets ergers is dan werken.
  gr eva

 144. Aad Verbaast 12 juli 2008 om 12:23

  @Eva: haha, om dan tot de ontdekking te komen dat er inderdaad nog iets ergers is dan werken.. Vandaar de vaak gebezigde uitdrukking: "Ik kan er weer even tegen".. en dan weer een jaar lang ‘lekker werken’..
  Een typsch Nederlandse uitdrukking overigens..

 145. Solvejg 15 juli 2008 om 10:41

  Mmm, geen camping voor mij dit jaar, hoewel mijn ervaring niet zo ernstig is als jij schetst. Ach, je bent er even uit he? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: